Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023

Inmode

InMode  .... εδώ ...

Διαπραγματεύεται στο Nasdaq με τον κωδικό INMD ... εδώ ....

Presentation InMode ... εδώ ...
Investors InMode ... εδώ ...


Προηγούμενες αναφορές  ... εδώ ...  και  ... εδώ ...

Αριθμός μετοχών : Σύνολο 83,23 εκατομμύρια μετοχές

Τομέας : Ιατρικές Συσκευές - Health Care
Αριθμός εργαζομένων : 480


IPO : 7 δολάρια ανά μετοχή. Έναρξη διαπραγμάτευσης 14 Αυγούστου 2019.
Προσφέρθηκαν 5.500.000 νέες μετοχές στα 14 δολάρια και  εισπράχθηκαν καθαρά 69,784 εκατομμύρια δολάρια.
Στις 30 Σεπτεμβρίου 2021, η Εταιρεία έκανε split δίνοντας 1 μετοχή για 1 υφιστάμενη.
Άρα η Ipo της InMode στα 14 δολάρια .... λόγω split αντιστοιχεί σε 7 δολάρια.


Δραστηριότητα
H InMode σχεδιάζει, αναπτύσσει, κατασκευάζει και εμπορεύεται ελάχιστα επεμβατικά ιατρικά προϊόντα αισθητικής με βάση τις ιδιόκτητες τεχνολογίες λιπόλυσης υποβοηθούμενης από ραδιοσυχνότητες και βαθιές υποδερμικές κλασματικές ραδιοσυχνότητες στις Ηνωμένες Πολιτείες και διεθνώς. 


Η εταιρεία προσφέρει ελάχιστα επεμβατικά ιατρικά προϊόντα αισθητικής για διάφορες επεμβάσεις, όπως λιποαναρρόφηση με ταυτόχρονη σύσφιξη δέρματος, περιγράμματος σώματος και προσώπου και θεραπείες αφαιρετικής αναζωογόνησης του δέρματος, καθώς και για χρήση σε παθήσεις και επεμβάσεις υγείας των γυναικών. Επίσης, σχεδιάζει, αναπτύσσει, κατασκευάζει και εμπορεύεται μη επεμβατικά προϊόντα ιατρικής αισθητικής που στοχεύουν σε μια σειρά διαδικασιών, όπως μόνιμη μείωση τρίχας, αναζωογόνηση δέρματος προσώπου, μείωση ρυτίδων, θεραπεία κυτταρίτιδας, εμφάνιση και υφή δέρματος και επιφανειακές καλοήθεις αγγειακές και μελαγχρωματικές βλάβες , καθώς και προϊόντα ιατρικής αισθητικής hands-free που στοχεύουν σε μια σειρά διαδικασιών, όπως σύσφιξη δέρματος, μείωση λίπους και μυϊκή διέγερση.

Η εταιρεία ήταν παλαιότερα γνωστή ως Invasix Ltd. και άλλαξε το όνομά της σε InMode Ltd. τον Νοέμβριο του 2017. Iδρύθηκε το 2008 και έχει την έδρα της στο Yokneam του Ισραήλ.

ΙNMODE (επαναγορά μετοχών)
Το 2020 αγοράστηκαν 786.882 μετοχές με κόστος 17,218 εκατομμύρια (μέσος όρος = 21,88)
Το 2021 αγοράστηκαν 693.734 μετοχές με κόστος 35,365 εκατομμύρια (μέσος όρος = 50,97)
Το 2022 αγοράστηκαν 1.077.213 μετοχές με κόστος 42,637 εκατομμύρια (μέσος όρος = 39,58)
Το 2023 ----------------------

Συνολικά αγοράστηκαν 2.557.829 μετοχές συνολικού κόστους 95,22 εκατομμυρίων δολαρίων. 
Ο ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ είναι 37,22 ευρώ.

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023

Instacart - Maplebear

Instacart (Maplebear)  .... εδώ ...

Διαπραγματεύεται στο Nasdaq με τον κωδικό CART ... εδώ ....

Presentation Instacart ... εδώ ...
Investors Instacart ... εδώ ...


Αριθμός μετοχών : Σύνολο 279,33 εκατομμύρια μετοχές

  • ???? είναι μετοχές Κατηγορίας Α και 
  • ???? είναι μετοχές Κατηγορίας Β

Κάθε Μερίδιο Κατηγορίας Α έχει δικαίωμα μίας ψήφου, ενώ κάθε Μερίδιο Κατηγορίας Β δικαιούται 10 ψήφους.

Τομέας : Ηλεκτρονικό Εμπόριο - Τρόφιμα & Ποτά
Αριθμός εργαζομένων : 3486


IPO : 30 δολάρια ανά μετοχή. Έναρξη διαπραγμάτευσης 19 Σεπτεμβρίου 2023.
Προσφέρθηκαν 22.000.000 νέες μετοχές .... όπου τα 14.100.000 πωλήθηκαν από την εταιρία με έκδοση νέων μετοχών και 7.900.000 πωλήθηκαν από υφιστάμενους μετόχους.

Καθαρά έσοδα 400 εκατομμύρια δολάρια.

Ταυτόχρονα, ανακοινώθηκε συμφωνία με την PepsiCo, Inc., σύμφωνα με την οποία η PepsiCo αγόρασε για 175 εκατομμύρια δολάρια εξαργυρώσιμες μετατρέψιμες προνομιούχες μετοχές της Σειρά Α. Οι μετοχές θα έχουν τιμή μετατροπής ίση με την αρχική τιμή δημόσιας προσφοράς των 30,00 δολαρίων ανά μετοχή και θα είναι εξαργυρώσιμες ή μετατρέψιμες υπό ορισμένες συνθήκες.
Δραστηριότητα
Η Instacart είναι μια εταιρεία τεχνολογίας παντοπωλείων, με στόχο να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι ψωνίζουν.
Η Maplebear Inc., που δραστηριοποιείται ως Instacart, παρέχει διαδικτυακές υπηρεσίες αγορών παντοπωλείου σε νοικοκυριά στη Βόρεια Αμερική. Πουλά και παραδίδει μια σειρά προϊόντων, όπως τρόφιμα, αλκοόλ, υγεία των καταναλωτών, φροντίδα κατοικίδιων ζώων, έτοιμα γεύματα και άλλα. Η εταιρεία προσφέρει τις υπηρεσίες της μέσω της εφαρμογής της για κινητά και της ιστοσελίδας της.

Παρέχει επίσης λύσεις λογισμικού ως υπηρεσία σε λιανοπωλητές. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2012 και εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια.
Η εταιρεία συνεργάζεται με περισσότερα από 1.400 εθνικά, περιφερειακά και τοπικά banners λιανικής για να διευκολύνει τις ηλεκτρονικές αγορές, την παράδοση και τις υπηρεσίες παραλαβής από περισσότερα από 80.000 καταστήματα σε όλη τη Βόρεια Αμερικήστο Instacart Marketplace, που αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 85% της βιομηχανίας παντοπωλείων των ΗΠΑ.

Από την ίδρυση της εταιρίας, το Instacart Marketplace, έχει δημιουργήσει περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια δολάρια GTV, σε περισσότερες από 900 εκατομμύρια παραγγελίες, περίπου 20 δισεκατομμυρίων ειδών.
Η Instacart δίνει τη δυνατότητα στους συνεργάτες της λιανικής να προσεγγίσουν 7,7 εκατομμύρια μηνιαίες ενεργές παραγγελίες που ξοδεύουν περίπου 317 δολάρια το μήνα κατά μέσο όρο στο Instacart. Οι έμποροι λιανικής προσεγγίζουν πελάτες τόσο μέσω του Instacart Marketplace, όπου οι πελάτες μπορούν να ψωνίσουν από τους αγαπημένους τους λιανοπωλητές μέσω της εφαρμογής ή του ιστότοπου της εταιρίας, όσο και των διαδικτυακών βιτρινών που ανήκουν και λειτουργούν από τους λιανοπωλητές που υποστηρίζονται από την πλατφόρμα Instacart Enterprise, την ολοκληρωμένη τεχνολογική λύση της εταιρίας που περιλαμβάνει το ηλεκτρονικό εμπόριο.


Όταν οι καταναλωτές ψωνίζουν για είδη παντοπωλείου, θέλουν να έχουν πολλές επιλογές, καλή ποιότητα, αξία και ευκολία και ψωνίζουν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Το Instacart ξεκίνησε ως ένας τρόπος για τα νοικοκυριά να διαχειρίζονται άνετα τις εβδομαδιαίες αγορές παντοπωλείου τους. 
Σήμερα, οι πελάτες της Instacart, μπορούν να επιλέξουν τον τρόπο παραλαβής της παραγγελίας τους και την ταχύτητα που επιθυμούν να ολοκληρωθεί η παραγγελία. Για παράδειγμα, ένας πολυάσχολος γονέας μπορεί να προτιμά την αξιοπιστία της παράδοσης των ειδών παντοπωλείου της οικογένειάς του κάθε Κυριακή, αλλά αν χρειάζεται μερικά είδη στη μέση της εβδομάδας, μπορεί να εμπιστευτεί το Instacart για να βοηθήσει στην παράδοση των αντικειμένων που χρειάζονται με παράδοση κατά προτεραιότητα (το ίδιο γρήγορα ως 30 λεπτά).