Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

Inmode και Α τρίμηνο 2020

Η επόμενη ανάλυση είχε γίνει στις 6 Απριλίου 2020 με την τιμή της μετοχής στα 19,11 δολάρια.
Σήμερα συμπληρώνουμε την ανάλυση με τα αποτελέσματα Α τριμήνου 2020.


InMode  .... εδώ .... εδώ ....
Διαπραγματεύεται στον Nasdaq με τον κωδικό INMD ... εδώ .... 

Αριθμός μετοχών : 35,6 εκατομμύρια


Η εταιρεία ήταν παλαιότερα γνωστή ως Invasix Ltd και άλλαξε το όνομά της σε InMode Ltd. το Νοέμβριο του 2017. Η InMode Ltd ιδρύθηκε το 2008 και έχει την έδρα της στο Yokneam του Ισραήλ.

Πρόκειται για μια ιατρική αισθητική εταιρεία η οποία αναπτύσσει, κατασκευάζει και εμπορεύεται συσκευές που εκμεταλλεύονται τη νέα τεχνολογία βασισμένη σε ραδιοσυχνότητες (RF).
Η εταιρεία προσφέρει ελάχιστα επεμβατικά αισθητικά ιατρικά προϊόντα για διάφορες διαδικασίες, όπως λιποαναρρόφηση με ταυτόχρονη σύσφιξη του δέρματος, περίγραμμα σώματος και προσώπου, και περιποιήσεις αναπνοής δέρματος. Σχεδιάζει, αναπτύσσει, κατασκευάζει και εμπορεύεται μη επεμβατικά ιατρικά αισθητικά προϊόντα που στοχεύουν σε μια σειρά διαδικασιών, όπως η μόνιμη μείωση των μαλλιών, η αναζωογόνηση του δέρματος του προσώπου, η μείωση των ρυτίδων, η θεραπεία της κυτταρίτιδας, η εμφάνιση και η υφή του δέρματος και οι επιφανειακές καλοήθεις αγγειακές και χρωματισμένες αλλοιώσεις .
Τα χειρουργικά εργαλεία του είναι ελάχιστα επεμβατικά και χρησιμοποιούνται κυρίως για πλαστική χειρουργική, γυναικολογία, δερματολογία, ωτορινολαρυγγολογία και οφθαλμολογία.

Η InMode Ltd. προσφέρει τα προϊόντα της απευθείας στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία, την Αυστραλία και την Ινδία, καθώς και έμμεσα μέσω διανομέων σε 46 χώρες. 


Στις 14 Αυγούστου 2019 η εταιρία εισήχθη στο Nasdaq εκδίδοντας 5.000.000 μετοχές με τιμή διάθεσης 14 δολάρια ανά μετοχή.

Η εταιρία έχει 8 θυγατρικές, πλήρως ελεγχόμενες : στις Ηνωμένες Πολιτείες, στον Καναδά, στο Χόνγκ Κόνγκ, την Ιαπωνία, την Ισπανία, στο Ισραήλ, την Ινδία και στην Αυστραλία.  Επίσης έχει 2 θυγατρικές ελεγχόμενες σε ποσοστό 51%, μια στο Ηνωμένο Βασίλειο και μια στην Κίνα.
Η ΙnMode πουλάει τα προϊόντα της μέσω των 10 θυγατρικών της.

To 2019 η Inmode παρουσίασε συνολικά έσοδα ύψους 156,4 εκατ. δολαρίων, αυξημένα κατά 56,1% σε σύγκριση με το 2018, όπου οι πωλήσεις ήταν 100,162 εκατ. ευρώ και τριπλάσια σε σχέση με το 2017 όταν οι πωλήσεις έκλεισαν μόλις στα 53,456 εκατ. ευρώ.

Τα καθαρά κέρδη της Ιnmode ήταν ύψους 61,1 εκατ. Δολαρίων, αυξημένα κατά 173% σε σχέση με τα 22,371 εκατ. ευρώ του 2018.
Η μεγάλη αύξηση των πωλήσεων και των κερδών οφείλεται στη συνεχιζόμενη επέκταση του ομίλου στις ΗΠΑ καθώς τα διεθνή έσοδα έχουν αυξηθεί κατά 71%.


Συνεπώς τα καθαρά κέρδη του 2019, αντιστοιχούν σε 1,86 δολάρια ανά μετοχή.
Για το 2020 και προ της κρίσης του COVID 19 η διοίκηση έδινε guidance για έσοδα 190 με 198 εκατ. ευρώ. Εάν η οδηγία επαληθευθεί τότε το περιθώριο EBITDA θα κινηθεί πέριξ του 38% ... οπότε τα EBITDA αναμένεται να ανέλθουν πάνω απο 72 εκατ. εως 75 εκατ. δολάρια .

Αν λάβουμε υπόψη πως οι αποσβέσεις της εταιρίας είναι μηδενικές ενώ τα χρηματοοικονομικά έξοδα είναι θετικά τότε αναμένονται κέρδη προ φόρων στα 76 εκατ. ευρώ ήτοι 2,29 ευρώ ανά μετοχή.


Αν θεωρήσουμε πως λόγω COVID και των προβλημάτων που δημιούργησε η νόσος πως οι πωλήσεις της Inmode πέσουν κατά 30% τότε θα έχουμε πωλήσεις 2020 που θα φτάσουν στα 110 εκατ. δολάρια. Το περιθώριο EBITDA θα πέσει στο 25% συνεπώς, σε αυτό το σενάριο θα αναμένονται EBITDA της τάξης των 27 με 28 εκατ δολάρια και τα κέρδη προ φόρων πέριξ των 30 εκατ. δολαρίων , δηλαδή 0,91 ευρώ ανά μετοχή.

Η Inmode δεν έχει χρέος, αντιθέτως έχει ταμείο 193,362 εκατ. δολάρια που καλύπτουν το σύνολο των υποχρεώσεων των 38,582 εκατ. δολαρίων. Επομένως μπορεί να αποπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της και να της περισσέψουν 154,78 εκατ. δολάρια ήτοι 4,72 δολάρια ανά μετοχή.

Τα ίδια κεφάλαια ανέρχονται σε 176 εκατ. δολάρια που αναλογούν σε 5,37 δολάρια ανά μετοχή.

Η εταιρεία μέρισμα δε δίνει ... βρίσκεται σε ανάπτυξη.
.

Ά τρίμηνο 2020
Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020 η InMode είχε έσοδα 40,441 εκατομμύρια δολάρια, αυξημένα κατά 32,36% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2019 όπου είχε πωλήσεις 30,552 εκατομ. δολάρια.
Τα έσοδα του 1ου τρίμηνου του 2020 προήλθαν περίπου κατά 61% από τις ΗΠΑ από τις πλατφόρμες που ασχολούνται με τις ελάχιστα επεμβατικές και υποδερμικές αφαιρετικές θεραπείες.


Όμως, το πρώτο τρίμηνο του 2020 δεν ήταν πλήρες τρίμηνο για την InMode. Παρόλο που η εταιρεία ξεκίνησε να δουλεύει με πολύ δυνατότερες πωλήσεις, η εκδήλωση COVID-19 άρχισε να δημιουργεί προβλήματα στις πωλήσεις. Το γεγονός ότι η έδρα της εταιρείας είναι στο Ισραήλ και ταυτόχρονα έχει παρουσία στην Κίνα έδωσε τη δυνατότητα στη διοίκηση να συνειδητοποιήσει αρκετά νωρίς ότι το COVID-19, που ξέσπασε στην Κίνα, σύντομα θα εξαπλωνόταν και σε άλλα μέρη του κόσμου. Έτσι η διοίκηση άλλαξε τάχιστα το μάρκετινγκ και τις πωλήσεις της και επικεντρώθηκε εγκαίρως στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική και συνεργάστηκε με όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις κατά τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο. Αυτή η απόφαση αποδείχθηκε σοφή, καθώς τον Μάρτιο ήρθαν τα Lock Downs.

Το περιθώριο κέρδους για την Inmode, για το πρώτο τρίμηνο του 2020, έπεσε σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2019 και αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι η εταιρεία δεν διενέργησε πωλήσεις κατά τον Μάρτιο. Έτσι τα έσοδά στο πρώτο τρίμηνο αντιπροσωπεύουν 2 μήνες πωλήσεων και 3 μήνες δαπανών.


Τα λειτουργικά έξοδα του πρώτου τριμήνου του 2020 ανήλθαν σε περίπου 28,254 εκατομμύρια δολάρια, αυξημένα κατά 72,8% σε σχέση με τα 16,349 εκατ. δολάρια του πρώτου τριμήνου του 2019.
Η αύξηση των πωλήσεων και των εξόδων μάρκετινγκ λόγω της συνεχούς επέκτασης της εταιρείας στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε συνδυασμό με τα μειωμένα έσοδα λόγω Lock Down, ήταν οι λόγοι που τα καθαρά κέρδη για το Α τρίμηνο του 2020 περιορίστηκαν σε μόλις 6,549 εκατ. δολάρια, πεσμένα σε σχέση με τα καθαρά κέρδη των 10,124 εκατ. δολαρίων του Α τριμήνου του 2019.

Ωστόσο η πρόβλεψη της διοίκησης μετά τον Covid 19 και τα Lock Downs είναι αρκετά αισιόδοξη καθώς αναμένει ότι για όλο το 2020 τα έσοδα δεν θα είναι σημαντικά χαμηλότερα από τα έσοδα του 2019 και θα διατηρηθεί το μικτό περιθώριο κέρδους στο επίπεδο του 84% με 86%.
Ουσιαστικά λοιπόν προβλέπει έσοδα 2020 περίπου στα 150 εκατ. δολάρια και μεικτά κέρδη 120 εκατομ δολάρια.
Υπενθυμίζουμε ότι πριν τον covid 19 η πρόβλεψη ήταν έσοδα 190 με 198 εκατ. ευρώ.


H διοίκηση της Inmode πιστεύει ότι από τον Ιούνιο του 2020 και καθ 'όλη τη διάρκεια του 3ου τριμήνου, η επιχείρηση θα αρχίσει σταδιακά να αυξάνεται και να επιστρέφει στο φυσιολογικό. H ζήτηση για αναμόρφωση σώματος και προσώπου θα αυξηθεί μετά το COVID-19, καθώς οι άνθρωποι θα θέλουν να επιστρέψουν στην κανονική τους ζωή και να αφήσουν πίσω το αίσθημα της καραντίνας. Ως εκ τούτου, η αισθητική και η καλή εμφάνιση θα είναι ένα σημαντικό στοιχείο για την αναζωογόνηση των πολιτών.

Τέλος η διοίκηση δεν μείωσε το μέγεθος της εταιρείας και δεν απόλυσε κανέναν από τους υπαλλήλους της. Αντίθετα ... το πρώτο τρίμηνο του 2020 έγιναν προσλήψεις νέων άμεσων πωλητών σε όλο τον κόσμο.

Στο πρώτο τρίμηνο η Inmode είχε ένα πολύ δυνατό Ισολογισμό. Στις 31 Μαρτίου 2020, η Εταιρεία είχε μετρητά και ισοδύναμα μετρητών, εμπορεύσιμα χρεόγραφα και καταθέσεις ύψους 201,709 εκατομμυρίων δολαρίων, εκ των οποίων 70 εκατομμύρια δολάρια είναι καθαρά έσοδα που συγκεντρώθηκαν κατά τη δημόσια εγγραφή τον Αύγουστο του 2019.
Οι συνολικές υποχρεώσεις ανέρχονται σε 34,868 εκατ. δολάρια, ενώ το χρέος της εταιρείας είναι μηδενικό.


Τα ίδια κεφάλαια ανέρχονται 191,066 εκατ. δολάρια, που αναλογούν σε 5,37 δολάρια ανά μετοχή
Οι λειτουργικές ταμειακές ροές της εταιρείας είναι εξαιρετικές και για το πρώτο τρίμηνο του 2020, η εταιρεία δημιούργησε 6,1 εκατομμύρια δολάρια από λειτουργικές δραστηριότητες .



Το μετοχή έχει μειωθεί περισσότερο από 41% από τα υψηλά της των 58 δολαρίων. Η ισραηλινή εταιρεία ειδικεύεται σε ελάχιστα επεμβατικά αισθητικά ιατρικά εργαλεία. Χρησιμοποιώντας τις συσκευές ραδιοσυχνοτήτων, οι γιατροί μπορούν να κάνουν λιποαναρρόφηση και άλλες χειρουργικές επεμβάσεις, αποφεύγοντας παράλληλα όλους τους κινδύνους της πλαστικής χειρουργικής.

Η InMode έχει καθαρά μετρητά 193 εκατομμύρια δολάρια. Με τη μετοχή στα 34 δολάρια η κεφαλαιοποίηση της εταιρίας ανέρχεται σε 1,1 δισεκ. δολάρια, ενώ τα καθαρά κέρδη του 2019 έφτασαν στα 61 εκατ. δολάρια. Η εταιρεία αποτιμάται σε 18 φορές τα κέρδη του 2019 και λιγότερο από 6 φορές τα μετρητά της. Αυτή η αποτίμηση θεωρείται πολύ φθηνή για έναν ηγέτη της αγοράς που φέρνει επανάσταση στην αισθητική χειρουργική. Ενώ πολλοί από τους πελάτες της είναι κλειστοί τώρα λόγω του COVID-19, η υψηλή ζήτηση θα πρέπει να ξαναρχίσει μόλις ανοίξουν ξανά όλες οι επιχειρήσεις. Η InMode είναι μια εξαιρετικά κερδοφόρα, ταχέως αναπτυσσόμενη επιχείρηση και σε σχέση με την υπόλοιπη Αμερικάνικη αγορά, μάλλον, θα πρέπει να θεωρείται ως υποτιμημένη.
Έτσι δεν μπορεί να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η μετοχή ήταν ο μεγάλος νικητής μετά την είσοδο της στον Nasdaq, το 2019, όπου σχεδόν τετραπλασίασε μέσα σε τρεις μήνες. Ο COVID-19 και τα lock downs έστειλαν τη μετοχή να πέφτει από τα υψηλά της, ενώ στην πραγματικότητα η εταιρεία εξακολουθεί να αναπτύσσεται.

169 σχόλια:

  1. Για άλλη μια φορά οι ταγοί της Ελληνικής χρηματαγοράς ήταν ένα βήμα μπροστά ... αν και φάνηκε απο τα νομίσματα ότι ο Αμερικάνος μπλόφαρε το πρωί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπερα Κ Τάκη. Έχετε μπει στην ως άνω εταιρεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Νεκ. Αποφεύγω να απαντώ τι έχω και τι όχι ... αντιλαμβάνεστε προφανώς το γιατί.
      Επειδή με έχετε ρωτήσει πολλές φορές ... ας σας απαντήσω ... ΝΑΙ.

      Διαγραφή
    2. Το θέμα , όμως, δεν είναι να ακολουθείται εμένα ...

      Διαγραφή
  3. InMode, με ταμείο, με διοίκηση μπαρουτοκαπνισμένη και με ξεκάθαρο αναπτυξιακό στόρυ - είναι ζήτημα μηνών να την βάλουν τα φάντς στο στόχαστρο - απλά πρέπει να μειώσει την αραίωση των μετοχών. Στα 18$ ήταν λουκούμι.

    Η Ασιάτισσα κοιτάζει τα 100 και πλησιάζουν οι ημερομηνίες για το embarking 😉

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σύμφωνα με άλλες ομοειδείς εταιρείες και βάσει των αριθμών και των υπολογισμών μου ... η δίκαιη τιμή είναι στα 80 δολάρια.

      Διαγραφή
    2. Sea Limited
      Κύριοι είναι απο τις περιπτώσεις που κάθομαι και σκέφτομαι.
      "Τι κάθεσαι και ακούς του τεχνικούς αναλυτές; Καλά να πάθεις"
      Μου έχει κλέψει την καρδιά και ας μην έχω ... με ικανοποιεί μόνο που την ανελυσα με τόση θέρμη (2 threads) και πείστηκαν αρκετοί άλλοι απο Ελλάδα.

      Διαγραφή
    3. κ. Τάκη η ΤΑ λέει ότι όταν ένας ταύρος σπάει πάνω ανοδικό κανάλι αγοράζουμε, έστω επιφυλακτικά. Το σημείο αυτό ήταν στα 58.
      Τώρα, εγώ πιστεύω ότι είναι σε κύμα iii/5 και όσο συνεχίζει τόσο ανεβαίνει ο στόχος της διόρθωσης. Αν σταματήσει 99 ελπίζουμε για επιστροφή στο 67, αν 105=>70, αν 127=>81 και πάει λέγοντας.
      Πάντως δείχνει πολλή δύναμη.

      Διαγραφή
    4. Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση να μην είναι σε iii/5, αλλά σε iii/(iii)/3, το οποίο και συνάδει με τη δύναμη της κίνησης από τα 36 και με το γεγονός ότι ο RSI στο εβδομαδιαίο βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε ιστορικό υψηλό.
      Αν είναι έτσι, έχουμε να περιμένουμε μόνο διορθωτικές συσσωρεύσεις, κάθε πτώση της τάξης του 20% πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ευκαιρία τοποθέτησης και μάλλον δε θα δει κάτω από 70 για πολλά πολλά χρόνια.

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα! Χθες αύξησα θέση στην Cloudflare. Πολλή δυνατή χθες,μετα απο 1 μήνα συσσώρευσης, με ογκο συναλλαγών σχεδόν τριπλάσιο από το μέσο όρο διμήνου. Κ Barren μπορείτε να της ρίξετε μια ματιά? Αν τυχόν κάνει κάνα καθοδικό κ που θέλω να ενισχύσω!

    Η Sea power! Ολιγωρησαμε εκεί στα 50+ κ μας έφυγε! Κριμα γιατί την είχαμε τόσο συζητήσει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ. Ανδρέα πάντα ένα breakout είναι καλό και όντως δείχνει δύναμη. Εγώ δυσκολεύομαι ωστόσο να σχηματίσω άποψη, το διάγραμμα είναι κάπως άτσαλο.
      Με προβληματίζει ωστόσο ότι φαίνεται πως ο CEO έχωσε αγρίως την περασμένη εβδομάδα κάτω από 30, μάλλον τα options του, αλλά γιατί δεν κράτησε λίγα? Φαίνεται πως έμεινε άχαρτος, δεν το τσεκάρετε?

      Διαγραφή
    2. Θα το τσεκαρω ναι. Έχετε σχετικό link?

      Διαγραφή
    3. Εγώ εδώ τα τσεκάρω για ευκολία, πιστεύω να είναι αξιόπιστο:
      https://www.insidermole.com/insider/prince-matthew/transactions

      Διαγραφή
    4. K Barren πως τα βλέπετε τεχνικά τα νερά? Έχω ήδη θέση στα 10Κ κ σκεφτόμουν να ενισχύσω, απλά δεν βλέπω διαφυγή κ όγκους. Λέτε να έχουμε πάλι πισωγυρισμα προς το 1?

      Διαγραφή
    5. Δεν ξέρω κ. Ανδρέα, μακάρι όμως.

      Διαγραφή
    6. Στη ΝΕΤ όλοι χώνουν.
      https://www.secform4.com/insider-trading/1477333.htm

      Δεν ξέρω αν σημαίνει τίποτα αυτο.

      Διαγραφή
    7. Κύριε Τάκη, κλασικό μοντέλο σε επιχειρήσεις τεχνολογίας μεγάλο μέρος των απολαβών να είναι σε stock options / RSUs, τα οποία πολλές φορές πωλούνται αυτόματα(π.χ. ο broker charles schwab έχει αυτή τη δυνατητα), μόλις ληφθούν απ' τους δικαιούχους.

      Διαγραφή
    8. Σωστό κ. Μιχάλη και όχι μόνο για τους εργαζόμενους, αλλά και για συνεργαζόμενες επιχειρήσεις.
      Αλλά ο άλλος έχωσε 17 μύρια με μιας? Διαστημόπλοι ήθελε να αγοράσει?
      CEO είναι, θα μπορούσε να κρατάει και τίποτα, έτσι για να δείξει εμπιστοσύνη στο μαγαζί που τρέχει.

      Διαγραφή
    9. Έριξα μια ματιά στο πίνακα που παρέθεσε ο κύριος Τάκης πιο πάνω. Χοντρικά, τα φυσικά πρόσωπα είναι στελέχη που πουλάνε options ή μειώνουν θέσεις και οι εταιρίες "partners" / "ventures" είναι Venture Capital funds τα οποία κεφαλαιοποιούν τις υπεραξίες των επενδύσεών τους στην εταιρία. Αυτό μπορεί να το κάνουν είτε οπορτουνιστικά είτε επειδή θέλουν να κλειδώσουν τις αποδόσεις, να πάρουν τη προμήθειά (carry), συνήθως 20%, και να επιστρέψουν το κεφάλαιο και τα κέρδη στους limited partners.

      Διαγραφή
    10. Κύριε Barren Wuffet για τον α ή β λόγο έχω την εντύπωση πως είναι περισσότερο κανόνας παρά εξαίρεση αυτό στο χώρο των τεχνολογικών εταιριών. Μιας και εκδίδουν καινούριες μετοχές κάθε χρόνο για να ανταμείψουν τα στελέχη τους, πολλοί ιδρυτές εταιριών έχουν διαφορετικές κλάσεις μετοχών οι οποίες δίνουν διαφορετικά δικαιώματα ψήφου. Έτσι π.χ. στη facebook έχει ο zuckerberg τον έλεγχο της εταιρίας με μετοχές κλάσης Α και οι εργαζόμενους και το ευρύ επενδυτικό κοινό αγοράζει μετοχές κλάσης C ή κάτι τέτοιο. Δε μου αρέσει ιδιαίτερα και μένα, αλλά αφού τους ανέχονται οι επενδυτές, συνεχίζουν και το κάνουν.

      Διαγραφή
  5. Όσον αφορά την Cloudflare, από την έρευνα που έχω κάνει στον κλάδο,αντικείμενο τις πληροφορίες που έχω λάβει από άτομα που δραστηριοποιούνται στο αντικείμενο αλλά κ τις αποτίμησεις συγκριτικά από σχετικά ομοειδείς εισηγμένες συν τους φόβους για νέο κύμα του ιού από φθινώπορο αλλά κ την τάση για remote εργασία που παγιώνεται στην Αμερική, θεωρώ ότι θα δούμε τιμές πάνω από 100 ίσως κ μέσα στο 2020

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Ανδρέα, από περιέργια και μόνο, επειδή είμαι του χώρου, τι ακριβώς πληροφορίες πήρατε και πώς πιστεύετε ότι θα την επηρεάσει α) ένα νέο κύμα κορωνοϊού και β) η τάση για remote εργασία;

      Διαγραφή
  6. Σύμφωνα με την πληροφορηση που έχω η εταιρία έχει τρομερό προιον κ growth. Γενικότερα η όλη κατάσταση η οποία μεταξύ αλλωνν αλλων ενισχύει κ την τάση remote εργασια καθιστά τον κλάδο του cyber security καθοριστικό.

    Η άποψη που έχω λάβει είναι ότι ο κλάδος αυτός θα κυριαρχήσει στο μέλλον κ η εταιρία θα πρωταγωνιστήσει. Πέρυσι ήταν νούμερο 11 στη λίστα του forbes 100 για το 2019.

    Έχω γράψει αρκετά σχετικά σε παλιότερα threads σχετικά με παραπομπες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκτός από cyber security πιστεύω και ο κλάδος του cloud θα έχει μέλλον ..έχει βρέξει κανείς τα πόδια του σε αυτά τα νερά ;

      Διαγραφή
  7. novocure nvcr
    αυτή είναι η μόνη εταιρεία με μια «τέταρτη μέθοδο» θεραπείας καρκίνου πέρα ​​από τη χειρουργική επέμβαση, την ακτινοβολία και τη χημειοθεραπεία - και χωρίς ανταγωνιστές.
    one of the kind..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα νερά +56% στο premarket.
    κ. Butcher, έχουμε τίποτα εξελίξεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έβγαλε ανακοίνωση για 51% αύξηση Εσόδων YoY, +42% QoQ, 15.000 νέα σημεία πωλήσεων και οδηγία για νέο ρεκόρ πωλήσεων για το τρέχον τρίμηνο.

      Διαγραφή
    2. Αlkaline Wateeeeer
      Το πουλάκι πέταξε!!!
      🙉🙉🙉🙉

      Διαγραφή
    3. X4 οι πωλήσεις ... αυτος είναι ο πρώτος στόχος.

      Διαγραφή
    4. X4 οι πωλήσεις......του 2020, ή αυτές που ολοκληρώνονται το πρώτο τρίμηνο του 2021??????? χεχεχε.

      Διαγραφή
    5. Η μικρούλα είναι τσαχπίνα & άπιαστη.
      Επίσης έλυσε και τις απορίες για τις pre-market τιμές 😊 - επόμενη ανάλυση αρχές Αυγούστου .

      Διαγραφή
    6. Κύριε Αρη και ακόμη στο μετοχολόγιο δεν έχει μπει κάποιο hedge fund.

      Διαγραφή
    7. Να συμπληρώσω Κύριε Τάκη ότι ο πρόεδρος ήταν στέλεχος σε μία από τις λεγόμενες «Big Four, με ειδικότητα της εξαγορές / συγχωνεύσεις εταιρειών (+100).

      Όπως λέει και η ιστοσελίδα "όταν δεν δουλεύει - του αρέσει να περνάει τον χρόνο του με την οικογένειά του (7 παιδιά & 14 εγγόνια).

      Διαγραφή
  9. Πριν λίγο στο 1.53 φόρτωσα κ αλλά! Έχουμε αναφερθεί σε τιμές εδώ..

    To μαγικό νερό του Οβελίξ!! Χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φανταστείτε να βγει καμιά έρευνα ότι το αλκαλικό νερό προστατεύει από τον κορωνοιό τι έχει να γίνει.

      Διαγραφή
  10. Ξεφούσκωσε το πυροτέχνημα της WTER. Ήταν βέβαια μια καλή επιβεβαίωση για να παραμείνουμε πιστοί στην επιλογή. Καλύτερα είναι όμως να ανεβαίνει τσούκου τσούκου, είναι πιο υγιές.

    Η PBF είχε λίγο άσχημο κλείσιμο σήμερα. Σε γενικές γραμμές έκανε τη διόρθωσή της, έχει κλείσει όλα τα χάσματα που δημιουργήθηκαν αυτές τις μέρες και είναι "ελεύθερη" να πάει οπουδήποτε. Θα περιμένω να δω κάποια αντίδραση εδώ κοντά γιατί αλλιώς θα αρχίσει να χαλάει τα διαγράμματά της και να οδεύει σε αδυναμία που θα κουράσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα κ. Τάκη! Φαντάζομαι στα νερά αναφέρεστε..

      Διαγραφή
    2. κ. Ευρωβλάχε για την PBF όσο βρίσκεται πάνω από 12 (το ταβάνι της προηγούμενης συσσώρευσης) εγώ δεν ανησυχώ. Ταλαιπωρία θεωρώ ότι θα υπάρξει αν χάσει το 10,5.
      Για μένα για την ώρα το πιθανότερο σενάριο παραμένει να κάνει νέα συσσώρευση στο διάστημα, 12~15 (ίσως και 12~17) και έπειτα να κινηθεί προς τη σοβαρή αντίσταση 19,5~20 όπου και θα κριθεί μεσοπρόθεσμα η πορεία της.
      Όλα θα εξαρτηθούν από το γενικότερη πορεία και ειδικότερα το πετρέλαιο φυσικά. Υπόψιν ότι το Brent αν φύγει πάνω από 41 βλέπει τουλάχιστον 46.
      Οπότε τα σταθερά χέρια δεν πολυασχολούνται μέχρι και το 19, τα δε πιο ανήσυχα πνεύματα κοιτάμε μήπως κάνουμε και λίγο σεμνό παιχνίδι στο διάστημα 12~17, προσπαθώντας να τηρήσουμε μια ισορροπία μεταξύ του να μη μας πετάξει έξω αν βγει το καλό σενάριο και να μην είμαστε μέχρι το λαιμό αν βγει το κακό.

      Διαγραφή
    3. Φυσικά κύριε Ανδρέα ... την πιστεύω πολύ (όπως και την Celsius) την εταιρεία.

      Διαγραφή
    4. Αν το brent πάει προς τα 46 τότε βλέπω τη BPF να πάει στα υψηλά Ιανουαρίου 2020.

      Διαγραφή
  11. Μετά τη Κινέζα "κομμουνίστρια" starbucks και η Γερμανίδα "χριστιανή" Wirecard στο κόλπο...η απάτη δεν έχει ιδεολογία, ενδημεί παντού

    https://www.euro2day.gr/news/world/article/2028763/exafanisthkan-metrhta-19-dis-apo-ta-tameia-ths-wir.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κύριε Τάκη μαθαίνω ότι θα μας κάνετε κάποια γνωριμία με τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των μεταχειρισμένων οχημάτων (VRM, CARG, CVNA, KMX κτλ) η πίτα φτάνει τα 0.7 Τρις $ και ο μεγαλύτερος του χώρου δεν περνάει το 3%.

    Αναμένουμε στο φανάρι να δωθεί το πράσινο φως.

    Η παρουσίαση της CVNA δείχνει ότι υπάρχει μέλλον.

    Σύνδεσμος : tiny.cc/tr9yqz

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο χώρος για ανάπτυξη είναι τεράστιος.
      Προβληματιζομαι μόνο αν ο κόσμος τελικά θα πάει να αγορασει μέσω πλατφόρμων.

      https://www.consumeraffairs.com/automotive/online-car-buying-sites/

      Ας πούμε στη Vroom πεφτει πολύ βρισίδι, ότι δεν είναι σωστοί.

      Σκεφτομαι τη CarGurus ....

      Διαγραφή
    2. Μια τεχνική προσέγγιση απο κύριο Barren για CarGurus?

      Διαγραφή
    3. κ. Τάκη το διάγραμμα δεν αποκαλύπτει και πολλά, τουλάχιστον σε εμένα.
      Είναι πολύ μικρό το δείγμα, το μόνο που υπάρχει σίγουρα ως δομή είναι ένα 3κυμματικό από τα 57 που έληξε στο 14 με ισότητα C=A.
      Το 28,60 είναι εμφανώς κομβικό σημείο και αποτελεί γραμμή λαιμού ενός ΩΚΩ με στόχο ... μηδέν και ενός μικρότερου αν. ΩΚΩ με στόχο 43,2 εφόσον ενεργοποιηθεί.
      Η κίνηση από τα 14 δε μου είναι ξεκάθαρη, θα μπορούσε να είναι 5 κυμματική και τώρα να βρίσκεται στο (iv) ή και στο iv/(iii).
      Η πιο ασφαλής σχετικά τοποθέτηση τεχνικά θα ήταν μετά από υπέρβαση σε retest του 28,60. Βέβαια αν κλείσει εκεί κοντά πιθανότατα θα ανοίξει με gap απευθείας στο 34.
      Με λένε Ρίζο και ... δε μπορώ να έχω άποψη.
      Θέλει λίγη υπομονή μάλλον.
      https://prnt.sc/t270hx

      Διαγραφή
    4. κ.Barren για δείτε και λίγο BOCH μήπως τελειώνει η συσσώρευση ?

      Διαγραφή
    5. κ. Βαμμένε εδώ κι αν δε μπορώ να έχω άποψη. Το περίεργο είναι ότι έχει χειρότερη εικόνα και από τις ελληνικές, για τις οποίες πιστεύω ότι υπάρχει ακόμα ένα καθοδικό σκέλος.
      Αλλά στις τράπεζες κάνω συχνά λάθος.

      Διαγραφή
    6. Θα την κοιτάξω πολύ αναλυτικά την CarGurus ... και θα σας πω.

      Να τολμήσω να ρωτήσω και για Carmax?

      Διαγραφή
    7. Εάν μου επιτρέπετε να γράψω την άποψη μου, τεχνικά κρίσιμο το 5,70 εφόσον διασπαστεί με όγκους θα δούμε άμεσα το 8.5 με 9 ευρώ μακροπροθεσμος και εφικτός στόχος τα 13 ευρω. Από τα λίγα που διάβασα στο διαδίκτυο πρόκειται για μια εξιδικευμενη και καινοτόμο εταιρεία που δεν έχει ανταγωνισμό στον τομέα της, θα ήθελα να ακούσω και την άποψη και άλλων φίλων, ευχαριστώ

      Διαγραφή
    8. κ. Τάκη έχω εκτεθεί σήμερα! Και για τις δύο παρότι έχουν μακρύ ιστορικό, φοβάμαι πως δε μπορώ να συνεισφέρω ουσιώδη άποψη.
      Για την AGTC τι να πω? Ότι πάνω από 10,4 έχει τεχνικό στόχο 18,5 , θα μου πείτε χαίρω πολύ θα έχει διπλώσει έως τότε. Αυτό που φαίνεται είναι πως είναι σε διαδικασία rounding bottom, ο πάτος των 2,3 φαίνεται δυνατός, και η κίνηση από τα χαμηλά να έχει μια καλή δομή (έχει περάσει πάνω από όλους τους ΕΚΜΟ κλπ).
      Εν κατακλείδι, αν τα θεμελιώδη το υποστηρίζουν θεωρώ πως και εδώ θα μπορούσε να αρχίσει ένα σεμνό τσιμπολόγημα (μήπως φύγει πάνω) με διατήρηση δυνάμεων κυρίως για την περιοχή 3,5~4,5. Διότι διαγραμματικά το upside είναι πολλαπλάσιο από το downside.
      H CAR MAX φαίνεται από τα χαμηλά των 0,45 έως το 103 (!!!) να έχει ολοκληρώσει ένα 5κυμματικό (το οποίο δε μπορώ να αναλύσω σε επιμέρους) και στο 37,5 διόρθωσε κατά 61,8%. Δυσκολεύομαι να δεχτώ όμως ότι άνοδος 19 ετών διορθώθηκε σε 1 μήνα. Θα στοιχημάτιζα ότι θα μπει σε ένα πολύ ευρύ range για αρκετό καιρό και, αν δεν πάει χαμηλότερα από το 37,5 τουλάχιστον θα το ξαναπλησιάσει. Σε κάθε περίπτωση, εγώ πάνω από 61 δε θα την ακουμπούσα και αυτό σε συνάρτηση με τα θεμελιώδη.

      Διαγραφή
    9. K Barren καλημέρα!

      Δείτε άμεσα δύο περιπτώσεις οι οποίες σε σχέση με τους ανταγωνιστές τους στον ευρύτερο κλάδο είναι πολυυυυ πίσω ακόμα σε αποτίμηση.

      - Limelight Networks (η ανταγωνίστρια Fastly έχει γίνει αεροπλάνο από τον Απρίλη όταν την εντόπισα στα 20 δολάρια).

      - Elastic (ανταγωνίστρια του κολοσσού στον κλάδο Splunk και της σχετικά φρέσκιας Datadog η οποία υπεραποδιδει).

      Έχω στείλει σχετικές ερωτήσεις και από "Σιγκαπούρη πλευρά" που μιλάω όσον αφορά καθαρά το core business.

      Διαγραφή
    10. Κύριε Barren για carmax.
      Εμένα δεν μου αρέσει κυρίως λόγω ελλείψει growth και του πολύ μεγάλου χρέους (16 δις) γιαυτό η αγορά την αποτιμά με μια κεφαλαιοποίηση κάτω των πωλήσεων.
      Ωστόσο, ίσως αποκτήσει ενδιαφέρον αν μπει στη διαδικτυακή αγορά των μεταχειρισμένων (έχει ξεκινήσει να κάνει τα πρώτα βήματα) ... καθώς στην επίγεια είναι leader.
      Δυσκολεύομαι να την δω στα νούμερα τα χαμηλά που γράψατε ... αν τη δούμε διχως κάποια σοβαρή εξωγενή αιτία (όπως ήταν τα lock down) τότε θα έχει "σκάσει" η εταιρεία, λόγω χρεους.

      Διαγραφή
    11. Agtc
      όπως τα γράφετε εσείς και ο κύριος Αυγείας είναι.
      Θεμελιωδώς δεν προκύπτει κάτι το ιδιαίτερο. Είναι όπως όλες οι εταιρείες αυτής της συνομοταξίας ... αν δεν καταφέρει το προιόν που πειραματίζονται να βγει στην αγορά είναι οικονομική καταστροφή.
      Όμως εδώ, μπορεί να έχω κατι το εξαιρετικό .... εντός του Σ/Κ.

      Διαγραφή
    12. Kύριε Ανδρέα όλοι αυτοί πουλάνε τις μετοχές σαν να μην υπάρχει αύριο ...

      SPLUNK
      https://www.secform4.com/insider-trading/1353283.htm

      Llnw
      https://www.secform4.com/insider-trading/1391127.htm

      Elastic
      https://www.secform4.com/insider-trading/1707753.htm

      Διαγραφή
    13. Εννοείτε οι insiders φαντάζομαι κ Τάκη. Ίσως ξέρουν κάτι παραπάνω ή είναι από προγράμματα options που πλέον είναι εξασκησιμα.

      Η αλήθεια είναι ότι οι εταιρίες αυτές είναι μεταξύ των leaders στον κάθε υποκλαδο του γενικότερου cloud, όμως όπως ξέρετε αποτιμωνονται με όρους πολλαπλάσιους των πωλήσεων κ σε πολλές περιπτώσεις παρουσιάζουν μεν υψηλό growth αλλά ζημιές.

      Εμένα οι πληροφορίες μου λένε ότι τόσο ο κλάδος του cyber security όσο και του CDN και των data analytics έχουν μέλλον πολύ. Ψάξτε κ δείτε για την αγορά αυτή ειδικά στον τομέα του security και τις προοπτικές.

      Η αγορά ειδικά εκεί προεξοφλεί κ σίγουρα κάποιες φουσκώνουν κ κάποιες θα ξεφουσκωσουν μιας κ ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Κάποιες θα γίνουν leaders κ θα εκτοξευτούν.

      Διαγραφή
    14. Εγώ μετά από πολλή μελέτη τοποθετήθηκαν κατά βάσει στην Clouflare k λιγότερο στη Fastly. Επίσης μου αρέσει πολύ η Crowdstrike (αλλά από τα χαμηλά του Μαρτίου εκτοξεύτηκε). Αν γυρίσει θα την πάρω. Η συγκεκριμένη σύμφωνα με πληροφορίες που έχω είναι βιτρίνα των secret agencies στις ΗΠΑ. Πρόσφατα είχε αναφερθεί σε tweet k o Τραμπ. Η κάθε ξεχωριστή περίπτωση εταιρίας κάνει κ άλλο πράγμα κ ας είναι όλες υπό την ομπρέλα του cloud. Χρειάζεται κάποιος για ης δουλειάς να στα εξηγεί θεωρω

      Διαγραφή
    15. Το κακό κύριε Ανδρέα είναι πως δεν έχω γνώση του συγκεκριμένου αντικειμένου και δεν έχω την παραμικρή τεχνογνωσία ποιό προιόν είναι περισσότερο καινοτόμο και ανταγωνιστικό, που θα κάνει τη διαφορά. Θεμελιωδώς, όπως πολύ σωστά λέτε, δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα καθώς όλες φαντάζουν πανάκριβες ... έτσι νιώθω ότι κάπου πάμε στην τύχη.

      Διαγραφή
    16. Έτσι είναι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα σε πιο βατό κλάδο του e-commerce η Shopify!

      Δείτε πωλήσεις ακόμα κ με το growth κ μετά δείτε κ την πορεία στην 4ετια...

      Διαγραφή
    17. κ. Ανδρέα καλημέρα ,
      η Limelight κινείται στη μεγάλη εικόνα με 3άρια. Αυτό δε σημαίνει τίποτα περισσότερο από το ότι η κίνηση μπορεί να είναι εντελώς απρόβλεπτη. Επειδή ωστόσο έχει διασπάσει την κατερχόμενη που ενώνει της τοπικές κορυφές των $9 και $6, αν κρατήσει το retest της δεύτερο εβδομαδιαίο κλείσιμο (πάνω από 5), θα μπορούσε να βγάλει ανοδική κίνηση. Σίγουρα θα αποκτήσει δυναμική αν βρεθεί πάνω από 6, οπότε και θα έχει δώσει αγοραστικό σήμα στα ματζούνια μου.
      H ELASTIC φαίνεται να κινείται σε κύμα 4 (μένει να επιβεβαιωθεί). Σε αυτές τις περιπτώσεις προτιμώ να σιγουρευτώ ότι ολοκληρώνεται 5κυματικό προωθητικό κύμα και να αναζητήσω τοποθέτηση κατά τη διόρθωσή του, η οποία συνήθως θα ξαναφέρει την τιμή κοντά στα ίδια επίπεδα και θα υπάρχει περισσότερη σιγουριά για τη συνέχεια. Αν ωστόσο υπάρχουν λόγοι να πιστεύω ότι θα ξεφύγει, μια σχετικά ασφαλής πρώτη τοποθέτηση θα μπορούσε να είναι στην περιοχή 68~73. Οι όγκοι στην προηγούμενη κορυφή (2/6) και το γεγονός ότι ξανανεβαίνει με μειούμενους όγκους, σημαίνουν μάλλον ότι κάποιο ξεφορτωματάκι έγινε και επίκειται διόρθωση.
      Να πω ότι γενικά τα διαγράμματα τα θεωρώ απλώς ως συμπληρωματική εικόνα στη θεμελιώδη, η οποία είναι η βασική και δίνει ή όχι το ΟΚ για μια τοποθέτηση. Το διάγραμμα μπορεί συχνά να βοηθήσει στη βελτιστοποίηση των σημείων εισόδου-εξόδου, μέχρι εκεί. Προφανώς δε το λέω σε εσάς κ. Ανδρέα, αλλά δε θέλω να πάρω και κάνενα στο λαιμό μου. Ίσως κάποιοι πιστεύουν επειδή δημοσιοποιούμε τις σκέψεις μας είμαστε και τίποτα προφέσορες, εγώ δεν είμαι.

      Διαγραφή
    18. Κ Barren μίλησα πριν λίγο...

      Η Elastic είναι εταιριαρα με τρομερό προιον, πελατολόγιο κ μάλιστα πρόσφατα εξαγόρασε κ με εταιρία cyber security μπαίνοντας κ σε αυτό το field. Νομίζω εχει λαμπρές προοπτικές κ μου είπαν ότι είναι πολύ ανώτερη από την Datadog αλλά κ την splunk οι οποίες αποτιμώνται πολύ παραπάνω.

      Όσον αφορά την άλλη μου είπαν ότι το πεδίο δραστηριότητων της είναι περιορισμένο στο gaming/gambling k στα porn sites. Iσως για αυτό κ ενώ είναι τόσα χρόνια εισηγμένη ταλαιπωρείται σε αντίθεση με την Fastly που απογειώθηκε.

      Αυτά..

      Διαγραφή
  13. Μια άλλη παρατήρηση, η διαφενομενη στροφή προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα παγκοσμίως από κίνητρα και επιδοτήσεις που θα δοθούν και η παραγωγή νεων οχημάτων κρύβει ευκαιρίες αγοράς και προοπτικων για εταιρίες παραγωγής εξαρτημάτων για αυτοκίνητα; οπως denzo, ten neco, plastiqvaloire- σύμβολα, dnzou , ten, pvl

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλημέρα και συγχαρητήρια στον οικοδεσπότη για τις πολύ εύστοχες παρουσιάσεις των συγκεκριμένων εταιρειών που διαπραγματεύονται στην Αμερική. Ήδη έχουν γίνει πύραυλος! Χθεσινές προβλέψεις της Zacks για την INMD για το 2020, https://finance.yahoo.com/news/inmode-inmd-dips-more-broader-214509175.html, για τα έσοδα λίγο πιο πάνω από τις εκτιμήσεις του κ. Τάκη, για τα κέρδη ελαφρώς πιο κάτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. https://www.capital.gr/forum/thread/6588117?page=114&messageId=6819592

    Δείτε αυτή την άποψη του xenos57 στο capital. Έχει μεγάλη βάση σε αυτά που λέει και αυτό είναι όντως second level thinking.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κύριε Τάκη καλημέρα!

    Σας ανησυχεί η έξαρση ανοίγματος νέων κωδικών από μαριδαιους στις ΗΠΑ καθώς κ η τάση στο 2μηνο να ανεβαίνει ο κάθε πικραμενος (ακόμα και εταιρίες που είναι για φουντο)?

    Από την άλλη σκέφτομαι ότι όταν το 2008 με την κρίση κόπηκαν 700δις, τι θα γίνει τώρα σε βάθος χρόνου όταν έχουν κοπεί τα 20πλασια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Ανδρέα το νέο "μότο" των κραχαδόρων είναι το άνοιγμα νέων κωδικών στην Αμερική; Μετά τα lock downs, μας λένε αυτό, μετα θα πουν κάτι άλλο.

      Ωραία λοιπόν, ΑΣ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΕΛΛΑΔΑ, που δεν ανοίγουν νέοι κωδικοί και οι εταιρείες αντι να μπαίνουν στην αγορά, φεύγουν.

      Το μόνο που μας φοβίζει είναι η ΜΕΓΑΛΗ ΥΦΕΣΗ. Όμως πιστέψτε με .. αν ζήσουμε ποτέ μεγάλη ύφεση (αν και στην Ελλάδα τη ζήσαμε μια 10ετία τωρα) τότε θα κλάψουν πολλές μανούλες και θα είναι πολύ καλύτερα, όσοι έχουν τα λεφτά τους στις μετοχές που πρέπει και ουχί όσοι τα έχουν σε ρευστό σε κάποια τράπεζα που πιθανότατα θα βαρέσει κανόνι.

      Συνεπώς, δε με απασχολεί τι λένε οι άλλοι, αλλά ασχολούμαι με ό,τι μου είναι περισσότερο οικείο και γνωρίζω καλά. Στην περίπτωση μου, λοιπόν, αυτό είναι οι χρηματαγορές.
      Εξάλλου όσοι γράφουν για ΚΡΑΧ, γνωρίζουν πολύ καλά ότι σίγουρα κάποια μέρα θα πεθάνουν. Δεν τους βλέπω όμως να ανησυχούν για τον θάνατό τους.

      Διαγραφή
  17. Για σας κ.Τακη και λοιποί συνδαιτυμονες.Θελω να σας ρωτήσω τη γνώμη σας για την British Telecom την οποία προτείνει ο κ.Κουτσουμπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. κ. Τάκη όταν έχετε χρόνο θα ήθελα τη γνώμη σας για μια κοπελιά Αμερικάνα. Λέγεται Chewy (CHWY) και ασχολείται με εμπόριο ειδών κατοικιδίων (τροφές, παιχνίδια, φάρμακα κλπ). Μου κέντρισε το ενδιαφέρον το εξαιρετικά δυναμικό growth, μεγάλο της πρόβλημα τα αρνητικά Ίδια.
    Στα 50,3 με στοιχεία Q1 2020 έχουμε:
    Κεφ/ση : 20,2 Β
    Καθ. Δανεισμός : 52 Μ
    Ίδια : -396 Μ
    Πωλήσεις : 5,35 Β
    P/SALES : 3,77
    FCF : 50 M
    Current Ratio : 0.61
    Η διείσδυση στην αγορά είναι ταχύτατη με πωλήσεις 2017:2,1Β / 2018:3,5Β / 2019:4,85Β / Q12020:5,35B, καθώς και η βελτίωση του μικτού περιθωρίου από ~17% το 2017 σε ~23% το Q1 2020. Τα υψηλά γενικά έξοδα ωστόσο της τάξης του 1,35 Β δεν της επιτρέπουν λειτουργική κερδοφορία, υποθέτω με πωλήσεις άνω των 6~7 Β και συγκράτηση εξόδων θα μπορεί να το πετύχει.
    Η αγορά φροντίδας κατοικιδίων στις ΗΠΑ είναι γύρω στα 100 Β με growth ~5%, οπότε υπάρχει χώρος για μεγαλύτερο μερίδιο, αλλά και ταβάνι βέβαια.
    Τα αρνητικά Ίδια και Κεφάλαιο κίνησης σημαίνουν σίγουρο dillution στην πορεία.
    Τη σκέφτομαι για γύρω στα 33,0 αν πάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kύριε Barren την κοίταξα λίγο ... την έβαλα σε ένα χαρτοφυλάκιο να την παρακολουθώ. Όμως δεν βρήκα κάτι να νε τραβήξει πάνω της. Ίσως, όταν εκδώσουν κάποιες μετοχές για να βρουν ρευστό, να τη δω με άλλο μάτι.

      Διαγραφή
  19. Κ. Τάκη σήμερα ρευστοποίησα 2 από τις θέσεις μου στο ελληνικό χρηματιστήριο και σκέφτομαι ή να ενισχύσω τη θέση μου στα νερά ή να μπω στην agtc που αναφέρατε το σκ. Θα μπορούσατε να μου πείτε τη γνώμη σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Παναγιώτη δεν μπορώ να πω τι πρέπει να αγοράσετε ... εδώ, κάθε φορά δυσκολεύομαι να πω κάτι τέτοιο στον εαυτό μου.
      Η AGTC πάντως τεχνικά μπορεί να κάνει μια διορθωσούλα..

      Διαγραφή
  20. Εκεί στον Κινέζικο καφέ μάλλον αγόραζαν μαζικά για να κλείσουν τις short θέσεις τους.Θεωρώ οτι τέλειωσαν και η μετοχή θα ξαναγυρίσει στα χαμηλά της.
    Αντίθετα η Alcaline water, πολλή δύναμη !!!!!! έχουμε δρόμο ακόμη.
    "Ο γράφων δεν κατέχει μετοχές LK, Ενω κατέχει μικρή θέση στην WTER."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την Πέμπτη, λέγεται, θα γίνει συνάντηση για το αν βγει ή όχι.
      Τολμάει κανείς να αγοράσει σε αυτά τα επίπεδα?

      Διαγραφή
    2. Ή το πιό σωστό, πριν την απόφαση?

      Διαγραφή
  21. Ο Σινγκαπουριανός πύραυλος αγνοεί την βαρύτητα και σκορπάει τρόμο στο πέρασμα του...
    Κύριε Τάκη ίσως να θέλετε να ρίξετε μια ματία στη Roku.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου φαίνεται αρκετά ακριβή η Roku.
      Δηλαδή, είναι τόσο καλά τοποθετημένη στην αγορά και θα μπορέσει, αμεσα, να τετραπλασιάσει πωλήσεις; Και οι συσσωρευμένες ζημιές δεν είναι και λίγες.

      Διαγραφή
    2. Expounding on this, Martin stated, “This will encourage ad agencies and brands to look for alternatives with better targeting (Roku), lower prices (Roku) and better data feedback loops (Roku) compared to linear TV.”

      Considering annual linear TV ad spending amounts to $70 billion, and Roku’s 2020 total ad revenue of roughly $777 million equates to just 1% market share, the potential is clear. Especially when you take into consideration Roku has “the largest reach of the connected TV market and is the largest 1-stop shop to buy ads on a connected TV platform.”

      Furthermore, the fact that Roku’s ads use the same format as those of linear TV – 30 second spots – it requires minimal effort on the part of brands to “try Roku and/or add to their spending budgets on Roku.”

      Lastly, Martin points out, “eMarketer now projects that brands will not commit up to $7 billion in the Upfront TV market.” This means the ad dollars “will enter the scatter market,” and could make their way to Roku between 4Q20 and 3Q21.

      https://finance.yahoo.com/news/ad-spend-fuel-roku-stock-224719899.html

      Διαγραφή
  22. κ.Τάκη αν έχετε χρόνο AVEO , VOLT μια σύντομη ματιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Volt μόνο τα νούμερα.
      Σταθερότητα στις πωλήσεις και πάντα ζημιές. Δεν μου λέει κάτι ... βέβαια τέτοιες Κεφαλαιοποιήσεις, στην Αμερική, μπορούν να τις πάρουν και να τις κάνουν να πετάνε στο διάστημα και ας μη λένε σε κανένα τίποτα.
      Δεν είδα τη δραστηριότητα της εταιρείας και δρ γνωρίζω αν υπάρχει αναπτυξιακό στόρυ

      Διαγραφή
    2. AvEO
      Κλασσική εταιρεία ερευνητική, που προσπαθεί να βρει επενδυτές να επενδυσουν σε αυτή, ωστε να συνεχίσει την ερευνα της.
      Δεν παίζουν ρόλο τα νούμερα .... το μόνο που έχει σημασία είναι αν κάποιο φάρμακο της, τελικά θα περάσει στη φαση 4 και θα βγει στο εμποριο. Αν για κάτι τετοιο είστε πεπεισμένος αγοράζετε ... διαφορετικά που πάτε να μπλέξετε;

      Διαγραφή
    3. AVEO αν κατάλαβα καλά μόλις έκανε αύξηση κεφαλαίου στα 5,25 ,44.000.000 $
      https://www.insidermole.com/aveo-pharmaceuticals-inc

      VOLT έκανε άλμα με ανακοίνωση Q2

      Σας ευχαριστώ.

      Διαγραφή
    4. Αν μπήκαν επενδυτες στα 5,25 να περιμένετε ένα καλό ανοδικό ξέσπασμα.

      Διαγραφή
  23. MIA EΡΩΤΗΣΗ ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΟΒΑΛΤΙΟ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς στη CELH μείωσα δραστικά στα 9,35 για να ξαναμπώ χαμηλότερα γιατί είχε μπει για τα καλά σε υπεραγορασμένη περιοχή (μας έφαγε η τεχνική ανάλυση, πανάθεμά την!!!).

      Διαγραφή
    2. CELH και η μικρούλα έχουν μπει στο μπαούλο - δείχνουν να έχουν φτερά όπως λέει και η γνωστή του κλάδου.

      Η WTER δοκιμάζει την ζώνη του 1.70-1.72 πριν πάει στο 2 - αν τα λέω σωστά κύριε Μπάρεν; Έχει ανεβάσει κ όγκους - δείχνει έτοιμοι για τα επόμενα επίπεδα.

      Τελικά όλοι οι ορκωτοί ελεγκτές είναι ίδιοι και οι ταρίφες αλλάζουν; Φωνάζανε ότι η FF έχει τα γατάκια του Βαρθαλιτη (ecovis) αλλά οι συνάδελφοί τους (Ερνστ & Γιάνγκ) στην wirecard ήταν πιο δημιουργική στην λογιστική και χωρίς να παίζουν με τα αποθέματα κοκ - εύχομαι μακρυά από τα χ/φ μας τέτοιες περιπτώσεις.

      Διαγραφή
    3. Κ Ευρωβλαχε μια συμβουλη επειδη παρακολουθω τα σχολια σας:Μην παρακολουθειτε συνεχεια το διαγραμμα, σας επηρεαζει ψυχολογικα. Για παραδειγμα δε φταιει η τεχνικη αναλυση που πουλησατε. Ισα ισα μασ λεει οτι στο μηνιαιο υπαρχει ξεσπασμα και ακομα δε γνωριζουμε που θα σταματησει. Οποιοδηποτε αλλο φρενο της τιμης ειναι λογικο καθως δε γινεται να πηγαινει μονο ανοδικα.Τα μεγαλα πορτοφολια κανουν τις κινησεις στο μηνιαιο. Οποτε αν δειτε καποιες μερες να πεφτει δε σημαινει κατ αναγκην οτι ξεκινησε πολυ μεγαλη καθοδος!
      ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
      Αγοραζετε μια μετοχη και αν πιστευετε οτι θα φτασει σε καποια συγκεκριμενη τιμη(ειτε μεσω τεχνικης αναλυσης ειτε μεσω θεμελιωδων) αφηστε την να φτασει οποτε θελει και πουληστε!! Το μπες βγες ειναι ψυχοφθορο!!!

      Διαγραφή
    4. Έχετε απόλυτο δίκιο κύριε Τεχνικάριε και σας ευχαριστώ για συμβουλή!

      Στη συγκεκριμένη περίπτωση θεώρησα ότι ένα 80% κέρδος τόσο γρήγορα έπρεπε να κατοχυρωθεί σε μεγάλο βαθμό για να αποφύγω ένα ακόμα λάθος.

      Ειδικά στις ξένες αγορές το έχω ξεπεράσει το trading και τα μπρος πίσω.

      Διαγραφή
    5. k. Butcher, για τα νερά η λήξη της τρέχουσας κίνησης από τα χαμηλά θα μπορούσε να είναι οπουδήποτε μεταξύ 1,90~3,5. Προσωπικά θα ασχοληθώ για λίγο παιχνίδι με ένα ~25% αν πάει ~2,70, ειδάλλως απλώς κρατώ και αυξάνω αν επιστρέψει στο ~1,0.
      Κ. Ευρωβλάχε, αν μου επιτρέπετε κι εμένα μια παρατήρηση, επειδή συχνά κάνω αντίστοιχα "λάθη", με την έννοια ότι μετά μετανιώνω. Θεωρώ πως όλα πηγάζουν στην έλλειψη ρευστότητας. Αυτό δημιουργεί το άγχος ότι αν η αγορά γυρίσει κάτω θα εγκλωβιστούμε σε απραξία και η συνήθης αντίδραση είναι να κλειδώσουμε κέρδη από τις θέσεις που έχουν υπεραποδώσει, αφήνοντας άθιχτες τις laggards. Το κακό σε αυτή την πρακτική είναι ότι αν όντως η αγορά γυρίσει κάτω οι laggards (που δεν αξίζει να αυξήσουμε) ξεφτιλίζονται ενώ οι leaders του Χ/Φ κρατάνε καλύτερα (άρα δε μπορούμε να επαναγοράσουμε αρκετά χαμηλότερα ώστε να έχει νόημα το trade). Αν η αγορά φύγει πάνω οι leaders πετάνε (και μένουμε με το FOMO στο χέρι), ενώ οι laggards ακολουθούν σερνάμενοι.
      Αυτό που προσπαθώ εγώ να κάνω τελευταία είναι να εκμεταλλευτώ την τρέχουσα άνοδο, αποκτώντας ρευστότητα μειώνοντας ή κλείνοντας τελείως τις θέσεις που πλέον δεν πολυπιστεύω (κυρίως ΧΑΑ), αυτές που ακόμα και να συνεχίσουν πάνω δε θα με πειράξει, ενώ αν γυρίσει σε κακό το κλίμα θα σιχαίνομαι να τις βλέπω στο Χ/Φ. Δε με ενδιαφέρει αν είναι με ζημιά, λίγη ή πολλή, με ενδιαφέρει αν αξίζουν το ποσοστό τους στο Χ/Φ μου με βάση την αξιολόγηση που κάνω αυτή τη στιγμή από μηδενική βάση και, αν νομίζω πως έκανα λάθος το διορθώνω.
      Όπως λέει και το αγαπημένο τραγούδι της κόρης μου "Let it go ... the past is in the past".

      Διαγραφή
    6. Κύριε Barren νομίζω ότι δεν θα μπορούσατε να το περιγράψετε καλύτερα.

      Ειδικά αυτό που γράφετε ότι για κάποιες μετοχές αν γυρίσει σε κακό το κλίμα θα σιχαίνομαι να τις βλέπω είναι η απόλυτη φράση οδηγός για διακράτηση ή μη. Επίσης, ότι έχει μείνει πίσω δεν σημαίνει ότι "χρωστάει" να τρέξει.

      Ακριβώς έτσι νιώθω και γι αυτό έχω ξεκινήσει από προχθές σιγά σιγά να βγαίνω στις μύτες από πολλές επιλογές στο ΧΑ. Ήδη νιώθω αρκετά πιο άνετα.

      Διαγραφή
  25. Κύριε Τάκη θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας για τη Jerash Holdings (JRSH). Είναι εταιρεία που ασχολείται με την παραγωγή και προώθηση ενδυμάτων, με έδρα το Αμμάν της Ιορδανίας. Συνεργάζεται με αρκετά γνωστές εταιρείες όπως η Walmart, η Costco, η Columbia, η PVH Corp (που εχει μαρκες όπως την Calvin Klein και τη Tommy Hilfiger) κ.α. Έχει περισσότερους από 3600 εργαζόμενους και τα ετήσια έσοδα της για το 2019 ήταν 84,984 εκατ. εναντι 69,296 για το 2018 παρουσιάζοντας αύξηση κατά 23% και αντίστοιχα τα κέρδη της για το 2019 ήταν 5,112 εκατ. εναντι 10,403 για το 2018. Τέλος, η εταιρεία εξέδωσε μέρισμα 0.05$ ανα μετοχή για το 2018 και το 2019.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί είναι τόσο φθηνή αυτή;
      Και εμπορευσιμότητα γιατί μόνο 8000 μετοχες ημερησιως;

      Διαγραφή
    2. Να σας πω την αλήθεια δεν ξέρω. Πριν από λίγο ψάχνοντας τη πήρε το μάτι μου και είπα να την αναφέρω...

      Διαγραφή
    3. https://m.marketscreener.com/JERASH-HOLDINGS-US-INC-43256789/company/
      Δείτε εδώ κύριε Τάκη.. το 83.93% των μετοχών είναι συγκεντρωμένο σε αυτά τα χέρια, με τους 2 μεγαλομετόχους να κατέχουν το 62,7%.

      Διαγραφή
    4. Καλημέρα, Αμμάν Ιορδανίας! Μιλάμε για ένα κράτος που βρίσκεται σε γειτονιά ατέρμονων εντάσεων και συγκρούσεων, μονίμως υπό το βάρος προσφυγικών ροών, σταθερός πελάτης του IMF, χωρίς ενεργειακή και επισιστική αυτάρκεια, με οπισθοδρομικό καθεστώς και νοοτροπία, απουσία υποδομών. Μιλάμε για ένα περιβάλλον χειρότερο και από την Ελλάδα!
      85 εκ. Τζίρο με 3.600 υπαλλήλους, δηλαδή 23.600/υπάλληλο. Σα να το κάνω εικόνα : αχανή υπόγεια των 500 τμ, γεμάτα με ραπτομηχανές που δουλεύουν ανήλικοι Παλαιστίνιοι και Σύροι πρόσφυγες και όλο αυτό ελεγχόμενο από Κινέζους!
      Δεν ξέρω, μπορεί η φαντασία μου να οργιάζει, αλλά παρότι τα νούμερα λένε "φτηνή" δε μου φαίνεται και πολύ λιχουδιά.

      Διαγραφή
    5. Χα χα ... το πηρατε χαμπάρι ότι είναι γεμάτη Κινέζους.

      Διαγραφή
    6. Αμ, το άλλο; 8000 τεμάχια κατα μέσο όρο ημερήσιος τζίρος. Ο Δρομέας κάνει περισσότερα!!!

      Διαγραφή
    7. Εεε ναι, πλέον όταν κάτι φαίνεται καλό πρώτη δουλειά να εντοπίσουμε αν υπάρχουν Κινέζοι!
      Αφού να φανταστείτε και στη SEA με αγχώνει λίγο η καταγωγή του CEO, αλλά φαίνεται καλό παιδί.

      Διαγραφή
    8. Όχι δεν οργιάζει η φαντασία σας κύριε Barren, λογικά έτσι είναι. Απλά η ένταση πλέον έχει μεταφερθεί προς τη Λιβύη αλλά έχετε απόλυτο δίκαιο σε αυτά που λέτε..
      Μιας και συζητάγατε πιο πάνω στο θέμα αυτό για την αγορά αυτοκινητων, αν θέλετε ρίξτε και μια ματιά σε αυτή τη μικρή εταιρεία HyreCar που ενοικιάζει αυτοκίνητα για οδηγούς που εργάζονται ως Uberάδες, στην Lyft κλπ.
      Τα ετήσια της:
      https://ir.hyrecar.com/news-releases/news-release-details/hyrecar-announces-fourth-quarter-and-full-year-2019-results

      Διαγραφή
    9. κ. Παναγιώτη, το διάγραμμά της φαίνεται σε κρίσιμο σημείο. Μη το δένετε και κόμπο, αλλά πιστεύω πως χρωστάει νέα χαμηλά (κάτω από 0,90).
      Προσωπικά με τρομάζει γενικά το επιχειρηματικό μοντέλο της UBER. Καινοτόμος μεν, βραχύβια πιστεύω δε. Όταν ο Elon o Musk ετοιμάζει στόλο robotaxis, πιστεύω οι uberάδες μαζί γενικότερα με τους χειρόνακτες θα πάνε κουβά. Θα μου πείτε σιγά μη γίνει πραγματικότητα αυτό, έτσι έλεγαν και για τον επαναχρησιμοποιούμενο πύραυλό του αλλά...

      Διαγραφή
    10. O Elon, μου θυμίζει τον Κ.Καψάσκη, (για όσους δεν τον ξέρουν, ιδρυτή της μοναδικής τρ.Εργασιας).
      100 χρόνια μπροστά από όλους.

      Διαγραφή
  26. Μήπως ξέρει κάποιος κάτι σχετικά με την glog και τα ιστορικά χαμηλά που γράφει? Πάντως, κακώς άκουσα Έλληνα του ναυτιλιακού χώρου και όχι το ενστικτό μου, καθώς και τον Κινεζάκο μου,που μου πρότεινε την sohu. Τότε είχε 7(πριν ένα μήνα περίπου), τώρα 10.

    Ενώ η κυρία του Λιβανού glog, έχει με εγαλυτερη πτώση και από τις hertz & lk!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Έτοιμη με το CBD να κατακτήσουμε τις ΗΠΑ. Αν πιάσει το προιόν θα ζήσουμε απιστευτες στιγμές.

    https://finance.yahoo.com/news/alkaline-water-company-announces-national-131510291.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ δυνατή συμπεριφορά απο τη WTER.
      Από την άλλη η PBF μου φαίνεται πάει για τσάι...

      Διαγραφή
    2. Δεν θα πάει για τσάι, θα πάει για πώληση. Και εμένα δεν μου αρέσει η συμπεριφορά της. Αν δεν μαζέψει σήμερα .... προσωπικώς θα την στείλω.

      Διαγραφή
    3. Κύριε Τάκη πώς και έτσι, τι δεν σας αρέσει τόσο πολύ που σας φέρνει στο όριο να τη σουτάρετε? Κι εμένα δεν μου αρέσει που δεν μπόρεσε να κρατήσει τα $12 αλλά θεωρώ ότι δεν αλλάζει κάτι στο γενικό σενάριο, μόνο υπομονή χρειάζεται.

      Διαγραφή
    4. Κύριε SpyEye εδώ δεν είναι Ελληνικό Χρηματιστήριο, οπότε μπορώ να λέω πιο άνετα τις σκέψεις μου δίχως να κινδυνεύω να κατηγορηθώ ότι επηρεάζω την αγορά.

      Ναι, δεν μου αρέσει όπως παίζει η PBF είναι η 2η φορά που το λέω.
      Η 1η ήταν όταν έκλεισε τπ ανοδικό γκαπ με πτωτικό γκαπ. Αφού δεν μου αρέσει η συμπεριφόρά της καλύτερα να πάω σε άλλο κλαδάκι.
      Περιμένω να δω αν μέχρι το βράδυ κλείσει η πτώση της ...

      Διαγραφή
    5. μην ενθουσιάζεστε θα είναι χρονοβόρος η διαδικασία έγκρισης αγορές μόνο κάτω απο 3$

      Διαγραφή
    6. μερικές φορές επηρεάζεται την αγορά γιατί έχετε πολλους ακολούθους λόγω των επιτυχημένων επιλογών σας ,αλλά όχι και να σας κατηγορεί κάποιος ,εκτός τους κακεντρεχείς

      Διαγραφή
    7. Κύριε Τάκη βλέπετε να κάνει κάποια διόρθωση η wter πριν την επόμενη άνοδο για να φορτώσουμε και άλλα;

      Διαγραφή
    8. Εγώ πάντως αύξησα λίγο PBF, στο 130% της βασικής θέσης, από 110%.
      Ο λόγος ότι κράτησε το 10,5 που θεωρώ την πόρτα της κολάσεως, έστω οριακά.
      Αν στραβώσει η δουλειά κάπως θα τη σκαπουλάρω.
      Ή πουλιά ή αυγά.

      Διαγραφή
    9. Μόλις διπλάσια τη θέση μου, σας ευχαριστώ! Καλό βράδυ και καλά κέρδη να έχουμε!

      Διαγραφή
    10. Ελπίζω κύριε Παναγιώτη, όντως να μην διορθώσει.

      Διαγραφή
    11. Το είπα 2 φορές για PBF ... την 3η φορά που το σκέφτηκα, έβγαλα στα 10 δολάρια, όξω το κεφάλαιο.
      Παίζω με τα κέρδη .... ας πάει όπου θέλει.

      Διαγραφή
    12. Σπάσαν τα νερά στην PBF. Μου κάνει εντύπωση βέβαια ότι δεν έχει μεγάλους όγκους. Δεν ξέρω πώς μπορεί να ερμηνευτεί αυτό. Ακόμα το σκέφτομαι γιατί με μο $8,58 δεν βγάζω κανένα τρομερό κέρδος, αλλά αν είναι να γυρίσει ζημιογόνος και να βρεθώ στο -50% καλύτερα να βγω ή να μειώσω χωρίς κέρδος.

      Γενικά το Αμερικάνικο δεν έχει καλή μέρα σήμερα. Πάντως καλά που γίνεται αυτό τώρα που δεν έχουμε απλωθεί πολύ για να μας δείξει ότι είναι για μεγάλα παιδιά και ότι δεν υπάρχει μόνο το πάνω. Πρέπει να έχουμε πάντα κατά νου ότι στο αμερικάνικο δραστηριοποιούνται οι καλύτεροι παίχτες από όλο τον κόσμο, όχι μόνο από την Αμερική.

      Διαγραφή
    13. Αγαπητε Ευρωβλάχε εγώ ξέρω ότι από τότε που άρχισα να παίζω αμερικάνικο χρηματιστήριο έχω χάσει τον Ύπνο μου,η απόφαση ελήφθη τα μαζεύω σιγα-σιγα΄και τέλος Τις μετοχές ΔΕΝ τις ξέρω,αυτά είναι για μεγάλα παιδιά.Το πηρα νωρίς είδηση οτι θα μου παρουν τα σώβρακα

      Διαγραφή
    14. Καλώς όρισες στο κλάμπ των προβληματισμένων (έως συνειδητοποιημένων) κύριε SpyEye...γνώθι σαυτόν, μεγάλη κουβέντα...τόσο μεγάλη που ήταν το πρώτο που διάβαζε ο επισκέπτης όταν έμπαινε στο μαντείο των Δελφών κατά την αρχαιότητα.

      Διαγραφή
    15. Στο μαντείο των Δελφών. Στους παπατζίδες της εποχής δηλαδη κύριε Hippy. Πηγαίναν δηλαδή στους αεριτζίδες των Δελφών για να τους πούνε τον καφέ και εκεί τους είχαν την επιγραφή ότι πρέπει να έχεις αυτογνωσια. Που σημαίνει ότι αν πράγματι είχες αυτογνωσία δεν θα πάταγες στο μαντείο.
      Εδώ έχουμε μαθηματικό παράδοξο.

      Τέλος πάντων.
      Προτιμάμε λοιπόν την Ελλάδα τα ζώα μου τα αργά, για να χάνουμε πιο αργά.
      Αυτό καταλαβαίνω εγω κύριοι.

      Διαγραφή
    16. Xαχαχα! Ακου οι παπατζηδες της εποχής...

      Αυτό που έχουμε εδώ δεν είναι χρηματιστήριο, καφενές είναι. Το αμερικανικό χρηματιστήριο έχει παλμό,εναλλαγες, καινοτομία. Από κει ξεκινούν και τελειώνουν όλα.
      Όπως έχω ξαναπεί μετά την κατάργηση των cc αλλά κ γενικότερα την εξέλιξη της τεχνολογίας δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθεί κάποιος εδώ. Μακάρι να είχαμε προ 20ετιας και βαλε όταν ξεκίνησα στο χώρο τις ίδιες δυνατότητες στην ταχύτητα διάδοσης της πληροφορίας αλλά και δυνατότητα επενδύσεων όπου θέλει κάποιος κ σε ότι θέλει μέσα σε δευτερόλεπτα.

      Εδώ οποίος ασχολήθηκε την τελευταία 20ετια μετά το επενδυτικό μπουμ από το 1998 στον κλαδο κ το πλήθος νέων εισαγωγών,είναι τυχερός αν ειναι ακόμα όρθιος κ αλώβητος στο κεφάλαιο του.

      Οι περισσότεροι τα χασάν όλα κ τους πήραν τα σωβρακα. Όχι μόνο επενδύτες αλλά κ θεσμοί, ασφαλιστικά ταμεία κλπ. Ακόμα θυμάμαι μικρός για τα
      "Μπλου τσιπς" κ τις τραπεζες. Όλη η Ελλάδα είχε Εθνικές, Εμπορική, Πιστεως,Εργασίας.. και γιναν αέρας κοπανιστος αποταμίευσεις μιας ολόκληρης γενιάς.

      Μετά από τόσα χρόνια bull market στο εξωτερικό που ακολουθησαν μετα την κριση του 08 κ εδώ αντί να μπαίνουν εταιρίες στο ΧΑ βγαίνουν...

      Όταν ξεπεραστεί το θέμα του Κορωναίου, με τόσο χρήμα που έχει πέσει εκεί, θα βλέπουμε αλλά 10 χρόνια μετά τον Dow στις 100.000 μονάδες κ βάλε κ εδώ ακόμα θα συζητάνε τα ίδια όσοι έχουν μείνει από τους παλιούς γιατί δυστυχώς η νέα γενιά δεν εχει καμια σχέση κ ιδεα ειδικά με το Ελληνικό χρηματιστήριο.

      Διαγραφή
    17. Κύριε Τάκη δεν είναι έτσι. Προτιμάμε την Ελλάδα-τα ζώα μου τα αργά για να ΜΗΝ χάσουμε. Κάποτε κι εσείς δώσατε επενδυτικές επιλογές "για να μην χάσουμε". Προσωπικά προτιμώ το ΧΑΑ επειδή έχω ίδια και καλύτερη πληροφόρηση, δεν χρειάζεται να βασίζομαι στις επιλογές άλλων. Προτιμάμε την Ελλάδα επειδή την έχουμε σπουδάσει πολλά χρόνια και την γνωρίζουμε. Εμμέσως το απάντησε και ο κύριος Ανδρέας.

      "Όποιος ασχολήθηκε την τελευταία 20ετια μετά το επενδυτικό μπουμ από το 1998 στον κλαδο κ το πλήθος νέων εισαγωγών, είναι τυχερός αν είναι ακόμα όρθιος κ αλώβητος στο κεφάλαιο του. Οι περισσότεροι τα χάσαν όλα κ τους πήραν τα σώβρακα".

      Προφανώς και είστε διαβασμένος σε αυτό το αντικείμενο κύριε Ανδρέα και το γνωρίζετε καλά. Είναι εμφανές ότι εσείς γλιτώσατε την πυρκαγιά που επακολούθησε και μπράβο σας. Ευτυχώς γι εσάς που είχατε τον συγκεκριμένο-ελληνικό προσανατολισμό τότε και ΔΕΝ ασχοληθήκατε στο Αμέρικα με τον δηλητηριώδη πειρασμό εύκολου πλουτισμού των dot.com οπότε θα είσαστε απολύτως καμένος.

      Τέλος πάντων εδώ δεν αντιδικούμε για το πια είναι η καλύτερη αγορά για να πλουτίσει κανείς. Προφανώς η Αμερική. Συζητούμε για το πια είναι η καλύτερη αγορά για να μην χάσω ο μικρός εγώ. Ο οποίος φοβάται το άγνωστο και το ξεσάλωμα που ακολουθεί μετά τις πρώτες 2-3 επιτυχίες. Και δεν καταλαβαίνει (ή μάλλον καταλαβαίνει αλλιώτικα) γιατί ο 5ετής δανεισμός με επιτόκιο 6,375% του Ελλάκτωρα είναι κακός ενώ το 6% και το 9,5% της PBF για διπλάσιο διάστημα δεν είναι.

      Τέλος πάντων προσωπικά με ορίζοντα 3ετίας θεωρώ ότι οι σημερινοί αγοραστές του ΑΔΜΗΕ, του ΟΛΠ, της ΕΥΑΠΣ μπορούν να δουν +50% στο χαρτοφυλάκιο τους κι αγοράζω την επιλογή.

      (με τα μέλη του κάρου της ΕΕ να μην μπορούν να συμφωνήσουν που πρέπει να ζέψουν το άλογο, την Τουρκία να απειλεί ξεχειλώνοντας δημογραφικά και τους 300 της βουλής να σκοτώνονται για τα ασήμαντα θεωρώ επιβεβλημένη την επιλογή να έχουμε και ξένες μετοχές στο χαρτοφυλάκιο μας. Επέλεξα να έχω το 20%  σε εταιρείες μεγάλης κεφαλαιοποίησης που εγγυώνται κάποια σταθερότητα. Γνώμη μου βέβαια, όχι απαραίτητα σωστή). 

      Διαγραφή
    18. Κύριε Ηippy κ εγώ έχω θέσεις σε μεγάλες ελληνικές κ αν υποχωρήσουν θα ενισχύσω κ θα πάρω κ άλλες ενδεχομενως. Μοη, Τιτκ, Ολπ στην παρούσα φάση, αρκετές άλλες παλιότερα που έχω αναφέρει κατά καιρούς σε threads.

      Άλλο το ένα άλλο το άλλο όμως...η πορεία του ΧΑΑ σαν θεσμός την τελευταία 20ετια είναι για κλαματα δυστυχώς..σε αυτό δεν νομίζω να διαφωνούμε..

      Διαγραφή
    19. Η αγορά τώρα είναι κάπως έτσι

      https://www.pinterest.ru/pin/450852612686617497/

      όταν όμως αλλάξει ????

      Διαγραφή
    20. Με την έναρξη λειτουργίας του διυλιστηρίου «STAR» στην επαρχία της Σμύρνης, το μεγαλύτερο διυλιστήριο της Τουρκίας και ευθέως ανταγωνιστικό με τα δύο δικά μας, μηδένισα τη θέση μου στον κλάδο. Βέβαια ο κύριος Βαρδινογιάννης δεν είναι τυχαίος, ψάχνεται κι ενισχύει τις δραστηριότητες του ομίλου. Προς το παρόν όμως διστάζω να ξεκινήσω συνεταιριλίκια μαζί του.

      Διαγραφή
    21. Κύριε hippy
      Ένα σχόλιο σχετικά με τις επενδυτικές επιλογές που έχω δώσει με το σχόλιο ''με στόχο να μην χάσουμε"
      Εγώ δεν παίζω για να μην χάσω .... παίζω για να κερδίσω πολλά. Ποτέ μου δεν είναι ο στόχος μου να μην χάσω. Ο στόχος μου είναι να κάτσω στο τραπέζι και να σηκώσω την μπάνκα στον αέρα.

      Επειδή όμως εδώ μιλάμε για λεφτά και πολλοί επενδυτές δυστυχώς (ή ευτυχώς) με ακολουθούν δίχως να αντιλαμβάνονται τους κανόνες ή το ρίσκο ... γιαυτό και βγήκαν κάποιες ετήσιες επιλογές προηγουμένων ετών με την ένδειξη ''με στόχο να μην χάσουμε''.

      Διαγραφή
    22. Κύριε Βαμμένε ξέρετε τι είναι κάτω απο το δέντρο

      https://gr.askmen.com/video-1/1102610/article/ti-mporeis-na-patheis-ap-ta-kerata-mias-ageles-tauron

      Διαγραφή
  28. κ. Barren αν δεν είναι κόπος, μια γνώμη σας για τη CNTY?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η άνοδός της, παρότι εντυπωσιακή ήταν ξεκάθαρα 3 κυμματική. Άρα όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά, μεταξύ αυτών κάποια στιγμή να ξαναπλησιάσει ή και να περάσει τα χαμηλά της.

      Διαγραφή
    2. Με ημιάνοιχτα τα casinos .... θα περιμένω χαμηλά.
      Κάτω απο 2 με 2,5 θα με τρωει το χέρι μου.

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ και τους δύο.

      κ.Τάκη εύγε για τα νερά!!

      Διαγραφή
    4. Καλησπέρα έχω πάλι κάποιες που μου τράβηξαν προσοχή TOUR , VNET .

      Πάλι έχω όρεξη για αγορές πρέπει να το κοιτάξω αυτό επειγόντως!

      Διαγραφή
  29. Μπήκα στο προχθεσινό +40% στην NVTA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Μια ερώτηση περί νερού.
    Γιατί η μεγάλη πτώση από τον 9/19?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Την PBF την σφαλιάρισε χθες η Goldman. Συγκεκριμένα μια αναλύτρια είπε ότι έχει τρέξει πολύ, 114%, σε σχέση με του ανταγωνιστές της που έχουν κατά βάση τρέξει 74%.

    Γενικά σε αυτά στις ΗΠΑ δίνουν σημασία, ήρθε και σε μέρα άσχημη, οπότε το -10% το είχε στο τσεπάκι της.
    Το πρόβλημα στη συγκεκριμένη εγω το εντοπίζω ότι ενώ πεφτει πρώτη, ανεβαίνει τελευταία απο όλες. Και κυρίως, ότι ανεβαίνει ανωμαλα, τις περισσότερες φορές στην αρχή της συνεδρίασης και μετά εχει όλη μερα αργή (ή όχι τόσο αργή) πτώση.


    Πιστεύω πως η HAL εχει πιο στρωτή συμπεριφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να προσθέσω εδώ πως εγω αυτά τα παίζω ανάποδα σε σχετικά καλες εταιρίες, οπότε μπηκα στην pbf.


      υ.γ. κ Τάκη τι θα λέγατε να μας μάθετε να ψαρεύουμε? Όταν θα έχετε χρόνο αν θέλετε να σηκώσετε μερικά άρθρα για το πως αναλύετε μια εταιρία.
      πχ. πάω και κοιταω για 5 χρόνια το τάδε κονδύλι στον Ισολογισμό, το προσθετω στο τάδε κλπ.

      Και το λεω αυτό γιατί εχετε πει 2 τεράστια κατά τη γνωμη μου σημεία, που δε θα βρούμε σε κανενα βίβλιο.
      α) ότι θεωρείτε παπάτζες τα άυλα και τα goodwills και τα αφαιρείτε απο τα ιδία κεφάλαια και
      β) ότι στις εταιρίες που αναπτύσσονται κοιτάτε (θεωρείτε πως η αγορά κοιτάει) τις πωλήσεις και όχι τα υπόλοιπα νουμερα που τα θυμάμαι στη φάση τις εδραίωσης.

      Διαγραφή
  32. K. Βarren καλησπερα! Μπορεις να μου πεις πως βλεπεις τεχνικα την Cloudflare? Εκανε ενα αλμα στα 38+ (ενδοσυνεδριακα) με πολυ υψηλους ογκους, γυρισε και τωρα παει να προσεγγισει εκ νεου το προηγουμενο υψηλο σε κλεισιμο. Παραλληλα οι insiders εχουν πουλησει πολυ πραγμα (αν κ δεν ξερω ποσο ενδεικτικο ειναι αυτο στη Wall μιας κ μπορει πχ να τα παιρνουν funds τα κομματια κ να χτιζουν θεσεις).

    Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να πω, πολλή δύναμη κ. Ανδρέα, μιλάει μόνη της. Δυσκολεύομαι να τη διαβάσω, πιθανότατα έχει μια ακόμα ανοδική κίνηση πριν διορθώσει. Τώρα να πω ότι μπορεί να φτάσει από 39,5 έως 56 νομίζω δεν προσφέρει απολύτως τίποτα.

      Διαγραφή
    2. K Barren δείτε την Limelight που ανέφερα προ ημερών, έχει ξεσαλωσει💪🤣🤣

      Διαγραφή
    3. Κύριε Ανδρέα.
      Όπως βλέπετε η WTER στο ταμπλό ξεπέρασε τη New Age Beverages.

      Διαγραφή
    4. Ναι κ. Τάκη! Σκέφτεστε να ενισχύσετε?!εγώ να πω την αληθει; Το σκέφτομαι αν κάτσει πάνω σε κλείσιμο από το προηγούμενο υψηλό. Ήδη έχει αυξήσει όγκους σημαντικά κ ο Αύγουστος πλησιάζει.

      Διαγραφή
    5. Κύριε Ανδρεα θα βρούμε πολλές εταιρίες.
      Για ψάξτε λίγο τη RADA για παράδειγμα.

      Διαγραφή
    6. Πάντως η κάνναβη θα τα κάνει χασικλάκια τα Αμερικανάκια. Θα πάθουν εθισμο , όπως με Coca Cola 🤣🤣

      Διαγραφή
    7. 😎🤞

      θα την κοιτάξω αμεσα κ. Τακη

      Διαγραφή
    8. Coca Cola-> Ενεργειακά ποτά-> A88CBD(Ερχόμαστε) 💪💪

      Διαγραφή
    9. Αγαπητέ ΤΑΚΗ, BBAR διαπραγματεύεται στο NYSE (the New York Stock Exchange) Αποτίμηση 831,2 million $και κέρδη για 1Q20 = 3.1 $ billion !!!(επαναλαμβανόμενα).Η τράπεζα υπάρχει από ( In Argentina, it is one of the leading private financial institutions since 1886 )

      1Q20 Highlights
       BBVA Argentina’s net income (including inflation adjustment) in 1Q20 was $3.1 billion, 20.1%
      lower than the $3.9 billion reported in the fourth quarter of 2019 (4Q19) and 36.2% lower than
      the $4.9 billion reported in the first quarter of 2019 (1Q19).
       In 1Q20, BBVA Argentina posted an inflation adjusted average return on assets (ROA) of 2.5%
      and an inflation adjusted average return on equity (ROE) of 14.5%.
       BBVA Argentina’s net income (including inflation adjustment) in 1Q20 excluding results
      generated by Prisma Medios de Pago S.A. sale, would have been 6.9% lower to the $3.3 billion
      recorded on 4Q19 and 72% higher than the $1.8 billion recorded in 1Q19.
       In terms of activity, total consolidated financing to the private sector in 1Q20, adjusted by
      inflation, totaled $225.5 billion, increasing in real terms 3.8% or $8.3 million compared to 4Q19,
      and contracting 17.3% or $47.2 million versus 1Q19. In the quarter, growth was mainly driven by
      overdrafts and loans for the prefinancing and financing of exports, increasing 90.1% and 37.3%
      respectively. BBVA’s consolidated market share of private sector loans of was 8.35% as of
      1Q20.
       Total deposits grew in real terms 3.5% in the quarter, and decreased 20.7% in the year. The
      Bank’s consolidated market share of private deposits was 6.79% in 1Q20.
       As of 1Q20, the non-performing loan ratio (NPL)reached 2.78%, with a 186.12% coverage ratio.
       Accumulated efficiency ratio in 1Q20 was 47.4%, higher from 4Q19’s 46.3%.
       As of 1Q20, BBVA Argentina reached a regulatory capital ratio of 21.8%, entailing a $48.6 billion
      or 166.3% excess over minimum regulatory requirement. Tier I ratio was 21.2%. Total liquid
      assets represented 68.7% of the Bank’s total deposits as of 1Q20

      πηγη file:///C:/Users/Giwrg/AppData/Local/Packages/microsoft.windowscommunicationsapps_8wekyb3d8bbwe/LocalState/Files/S0/1/Attachments/Earnings-Release-1T20_ENG_clean-5[5193].pdf

      Υπάρχει λέτε ενδιαφέρον ?

      Δεν κατέχω μετοχές της ΒΒΑR.( Την κοιτάζω από τα 2 $ περίπου)

      Διαγραφή
    10. Mια ματιά που της έριξα, μου έκανε εντύπωση πως αυξήθηκαν ή καλύτερα έγιναν διαπλανητικά τα έσοδα της το 2020.

      2ο σημείο προβληματισμού είναι αν τα τα έσοδα είναι σε Αργεντίνικα πέσος, οπότε αντιλαμβάνεστε ότι με τις υποτιμήσεις που θα πέαουν, μελλοντικά, θα τα φάει η μαρμάγκα.
      Θα κοιτάξω να δω αν βρω λίγο χρόνο να την δω πιο αναλυτικά το Σ/Κ.

      Διαγραφή
    11. https://www.google.com/search?client=ms-android-samsung-ga-rev1&sxsrf=ALeKk00uSBhNYa8hIymPKIxPooAWexm3hw%3A1593152758847&ei=9pT1XuGoM8X3kwX3qYLgCQ&q=αργεντινικο+πεσος+σε+δολάρια&oq=αργεντινικο+πεσος+σε+δολάρια&gs_lcp=ChNtb2JpbGUtZ3dzLXdpei1zZXJwEAMyBQgAEM0CMgUIABDNAjoECAAQRzoECCMQJzoJCCMQJxBGEIICOgUIIRCgAToHCCEQChCgAToECB4QClDAMVj8TmDhXWgAcAF4AIABvQGIAZUNkgEEMC4xMZgBAKABAQ&sclient=

      Διαγραφή
    12. Να σαι καλά Τάκη,Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
    13. Στην επικεφαλίδα των καταστάσεων αναφέρει = Income Statement
      In millions $ except EPS and ADS .

      Διαγραφή
  33. Καλησπέρα σε όλους.Τάκη την ματιά σου για BBAR ( ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΕ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ) στην πρώτη χρεοκοπία πάντως τα κατάφερε .
    https://ir.bbva.com.ar/wp-content/uploads/2020/06/Earnings-Release-1T20_ENG_clean-5.pdf
    ΤΙΣ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΟΠΑΛΙΚΑΡΑ ΤΟΥ BLOG ΣΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΝΤΩΝ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ.
    ALEXKLO.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Παρατήρησα πολύ μεγάλη αύξηση της απόδοσης της inovio σε σχέση με τις υπόλοιπες ανταγωνίστριες εταιρείες για την ανάπτυξη του εμβολίου από την προηγούμενη εβδομάδα. Το εμβόλιο βρίσκεται στη φάση δοκιμών σε 120 συμμετέχοντες από αρχές Ιουνίου. Μήπως έχει κάποιος καλύτερη ενημέρωση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Καλημέρα, την εκρηκτική κίνηση προκάλεσε η χρηματοδότηση του Πενταγώνου αξίας $71Μ για την συσκευή cellecta και όχι κάποια είδηση για την πορεία της έρευνας. Hedge funds,traders και μπόλικο fomo συνεχίζουν να την φουσκώνουν. Το εμβόλιο έχει ένα μεγάλο +: διατηρείτε σε θερμοκρασία δωματίου για 1 χρόνο και ένα -:έχουν κινέζους συνεργάτες. Όλα αυτά με την προυπόθεση ότι θα όλα θα συνεχιστούν κανονικά με την πορεία της έρευνας. Σε αυτά τα επίπεδα θέλει μεγάλη προσοχή καθώς το short interest είναι σταθερά σε επίπεδα άνω του 30%. Η άποψη μου βασίζεται σε πληροφορίες που έχουν συλλεχθεί από το διαδίκτυο. Δεν έχω ειδικές γνώσεις στον ιατρικό τομέα (καλό είναι να το αναφέρω).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. 1η τοποθέτηση στη RADA, στο 6,76, με το 1/3 της θέσης που θέλω να ανοίξω.
    Αν πάει πάνω ... δεν παίρνω άλλα.
    Αν έρθει στα νούμερα που λέμε, πιο κάτω, παίρνω τα άλλα 2/3.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Τάκαρε η INMD εδω τριγύρω καλή μου φαίνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. InMode to Report Second Quarter 2020 Financial Results on August 5, 2020; Management Expects Q2 Revenues to be Between $30.2-$30.6M, Non-GAAP Earnings per Diluted Share Between $0.20-$0.22, Full Year 2020 Revenue to be No Less than Full Year 2019 Revenue
    YOKNEAM, Israel, July 13, 2020 /PRNewswire/ -- InMode Ltd. (Nasdaq: INMD), a leading global provider of innovative medical technologies, announced today that it will release its financial results for the second quarter 2020 before the Nasdaq market opens on Wednesday, August 5, 2020.
    InMode is currently finalizing its financial results for the three months ended June 30, 2020. While complete financial information and operating data are not yet available, set forth below are certain preliminary results of InMode's financial results for such period, subject to final adjustments and other developments that may arise between now and the time such financial results are finalized. Based on preliminary results, management expects InMode's second quarter revenues to be in the range of $30.2 million to $30.6 million and non-GAAP1 Earnings per Diluted Share to be in the range of $0.20 to $0.22. Furthermore, management expects that the revenue outlook for the full year of 2020 will not be lower than the full year revenue in 2019, and InMode expects to maintain a full year gross margin of approximately 85%.
    Members of InMode's management team will host a conference call to discuss the second quarter 2020 financial results on August 5, 2020, at 8:30 a.m. Eastern Time. The presenters include Mr. Moshe Mizrahy, Chairman and Chief Executive Officer; Dr. Michael Kreindel, co-founder and Chief Technology Officer; Mr. Yair Malca, Chief Financial Officer; Mr. Shakil Lakhani, President of North America; and Dr. Spero Theodorou, Chief Medical Officer.
    The Company encourages participants to pre-register for the conference call using the following link: http://dpregister.com/10145846. Callers will receive a unique dial-in upon registration, which enables immediate access on the day of the call. Participants may pre-register at any time, including up to and after the call start time.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει ένα θεματάκι με την αντίσταση στα 32 με 34.
      Αν την ξεπεράσει πιστεύω θα βάλει πλώρη για τα υψηλά της.

      Διαγραφή
    2. Κάπου εδώ στα 5,8 με 5,9 και η RADA δίνει την ευκαιρία της.

      Διαγραφή
    3. Ιnmode
      Για να δούμε ... θα καταφέρει αυτή τη φορά να ξεπεράσει τη μέγγενη των 32 - 34 δολαρίων και να πάει να αναμετρηθεί με τα υψηλά των 50 δολαρίων.

      Διαγραφή
  39. H INMD μου φαίνεται έβαλε πλώρη προς 55

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Καλησπέρα σε όλους! Ένα ακόμα διαμαντάκι που ανακαλύφθηκε από το ραντάρ του κ. Τάκη! Νομίζω ότι τώρα πλέον έχει όλα τα εφόδια που χρειάζονται για να ξεκινήσει μακρύ ανηφορικό ταξίδι, κόντρα στο κλίμα των τελευταίων μηνών στις χρηματιστηριακές αγορές.
    https://finance.yahoo.com/news/inmode-expects-record-second-quarter-120000630.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Αυτήν εδώ θέλω να μελετήσω ξανά. Έχει πολύ καλούς δείκτες απόδοσης κεφαλαίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂