Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023

Lemonade - Forget everything you know about insurance

Lemonade Insurance  .... εδώ ....

Διαπραγματεύεται στο NYSE με τον κωδικό LMND ... εδώ ....
Αριθμός μετοχών : 69.490.739 μετοχές


Investror Lemonade ... εδώ ...
Presentation Lemonade ... εδώ ...

Προηγούμενη αναφορά  εδώ

Τομέας : Ασφάλιση μέσω διαδικτύου με τεχνητή νοημοσύνη
Αριθμός εργαζομένων : 1384

IPO : 29 δολάρια ανά μετοχή. Έναρξη διαπραγμάτευσης 02 Ιουλίου 2020.

Δραστηριότητα
H
Lemonade, Inc. παρέχει διάφορα ασφαλιστικά προϊόντα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη. Τα ασφαλιστικά προϊόντα της περιλαμβάνουν κλεμμένα ή κατεστραμμένα περιουσιακά στοιχεία και προσωπική ευθύνη που προστατεύει τους πελάτες της εάν ευθύνονται για ατύχημα ή ζημιά σε άλλο άτομο ή στην περιουσία τους. Η εταιρεία προσφέρει ασφάλειες σε ενοικιαστές, ιδιοκτήτες σπιτιού, καθώς και προϊόντα ασφάλισης αυτοκινήτου, κατοικίδιων ζώων και ζωής, καθώς και ασφαλιστήρια συμβόλαια ιδιοκτητών.

H Lemonade είναι επί του παρόντος διαθέσιμη στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γερμανία, την Ολλανδία, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο και συνεχίζει να επεκτείνεται παγκοσμίως.

Η Lemonade, Inc. έχει την έδρα της στη Νέα Υόρκη και ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2015 από τον Daniel Schreiber (πρώην πρόεδρο της Powermat Technologies), τον Shai Wininger (συνιδρυτή του Fiverr) και τον Ty Sagalow.
Είναι μία διαδικτυακή ασφαλιστική εταιρεία που υποστηρίζεται από τη SoftBank, η οποία ελέγχει περίπου το 17,3%  του μετοχικού κεφαλαίου. Η Lemonade έχει ως στόχο να αναστατώσει την παραδοσιακή ασφαλιστική αγορά έχοντας δημιουργήσει μια εφαρμογή για κινητά με σκοπό να μετατρέψει την ασφάλιση περιουσίας σε ένα προϊόν φιλικό προς τη γενιά Millennial και με επίκεντρο τον καταναλωτή.

Η Lemonade είναι ο νέος τρόπος αγοράς ασφάλισης. Πλέον περιθωριοποιούνται τα παλιά ασφαλιστικά γραφεία και οι ασφαλιστικοί πράκτορες. Σήμερα ξημερώνει η εποχή όπου θα  αγοράζουμε ασφάλιση μέσω διαδικτύου.
Καθώς η νέα γενιά των millennials με γνώσεις τεχνολογίας και οι νεότερες κοόρτες κυριαρχούν στην καταναλωτική βάση, οι προμηθευτές insurtech όπως η Lemonade θα κερδίσουν μερίδιο αγοράς έναντι των παλαιών ομολόγων τους.


Όταν ξεκίνησε, η Lemonade πρόσφερε ασφάλιση σπιτιού και ενοικιαστών. Τώρα, η εταιρεία προσφέρει και πακέτα με ασφάλιση κατοικίδιων ζώων, ασφάλιση αυτοκινήτου (αυτό επιτεύχθηκε μέσω της πρόσφατης εξαγοράς της Metromile). Ίσως σε κανέναν άλλο κλάδο δεν είναι πιο ζωτικής σημασίας η διαφοροποίηση από την ασφάλιση, επομένως η ικανότητα της Lemonade να συνεχίσει να αναπτύσσεται σε άλλα ασφαλιστικά ρεύματα θα είναι κρίσιμη για την ανάπτυξη της.

Σε αυτό το τρίμηνο, μέσα σε λίγες μόνο μέρες, η ομάδα της Lemonade μπόρεσε να προσθέσει το ChatGPT και άλλα εργαλεία παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης στην πλατφόρμα της. Τώρα έχει περισσότερες από εκατό διαφορετικές πρωτοβουλίες, οι οποίες μπορούν να έχουν ουσιαστικό αντίκτυπο στην επιχείρηση. Ως αποτέλεσμα αυτών αναμένεται να πραγματοποιηθούν περισσότερες οικονομίες τους επόμενους 18 μήνες και συνεχείς βελτιώσεις τόσο στις αναλογίες εξόδων όσο και στις ζημίες της εταιρίας.
Tα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης της συνεχίζουν να βελτιώνονται.
Το μοντέλο Lifetime Value 6 (LTV6) της Lemonade είναι ικανό να προβλέψει ποιοι πελάτες είναι πιθανό να αλλάξουν ασφαλιστές ή να αγοράσουν πολλά προϊόντα και επίσης να προσδιορίζει γεωγραφικές αγορές με χαμηλή απόδοση και υπεραπόδοση, κάτι που επιτρέπει στη Lemonade να περιστρέψει γρήγορα τις στρατηγικές μάρκετινγκ για να μεγιστοποιήσει τα έσοδα.


Το LTV6 κυκλοφόρησε το 2022 και η εταιρεία έχει ήδη προχωρήσει σε ένα πιο προηγμένο μοντέλο LTV7 AI , το οποίο θα αντικατασταθεί από το LTV8 αυτό το τρίμηνο.
Το διαδικτυακό chatbot ChatGPT του OpenAI έχει κατακλύσει τον κόσμο της τεχνολογίας φέτος για την ικανότητά του να απαντά άμεσα σε σύνθετες ερωτήσεις και ακόμη και να γράφει κώδικα υπολογιστή. Αλλά το Lemonade χρησιμοποιεί ένα chatbot εδώ και χρόνια. Ονομάζεται Μάγια και μπορεί να προετοιμάσει μια προσφορά για ασφάλιση κατοικίδιων ζώων, ασφάλιση ενοικιαστών, ασφάλιση ιδιοκτητών σπιτιού, ασφάλεια ζωής ή ασφάλιση αυτοκινήτου σε λιγότερο από 90 δευτερόλεπτα.


Στη συνέχεια, υπάρχει το AI-Jim, το οποίο είναι ένα άλλο bot που έχει σχεδιαστεί για την πληρωμή αξιώσεων. Το 2016, ο Jim έσπασε ένα παγκόσμιο ρεκόρ πληρώνοντας αυτόνομα μια απαίτηση σε λιγότερο από τρία δευτερόλεπτα και σήμερα, περισσότεροι από τους μισούς πελάτες της Lemonade πληρώνονται με αυτόν τον τρόπο χωρίς να χρειάζεται ανθρώπινη παρέμβαση.

Κυριακή 4 Ιουνίου 2023

Sentinel One

Sentinel One  .... εδώ ....

Διαπραγματεύεται στο NYSE με τον κωδικό S ... εδώ .... 

Presentation Sentinel One ... εδώ ...
Investors Sentinel One ... εδώ ...


Αριθμός μετοχών : Σύνολο 292.027.138 μετοχές

  • 238.495.726 είναι μετοχές Κατηγορίας Α και
  •  53.531.412 είναι μετοχές Κατηγορίας Β

Κάθε Μερίδιο Κατηγορίας Α έχει δικαίωμα μίας ψήφου, ενώ κάθε Μερίδιο Κατηγορίας Β δικαιούται 20 ψήφους.
Οι κάτοχοι των κοινών μετοχών Κατηγορίας Β ελέγχουν περίπου το 82% των ψήφων της εταιρίας.

Στις 30 Ιουνίου 2021, η SentinelOne εισήχθη στο NYSE, αντλώντας 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια πουλώντας 35 εκατομμύρια μετοχές για να συγκεντρώσει περίπου 1,23 δισεκατομμύρια δολάρια στην IPO. Η τιμή της IPO ήταν 35 δολαρίων ανά μετοχή.
Εκτός από τις μετοχές που πωλήθηκαν στη δημόσια πρόταση, η SentinelOne ανακοίνωσε την ταυτόχρονη πώληση 1.428.568 μετοχών της κοινής μετοχής της Κατηγορίας Α από ορισμένους από τους υφιστάμενους μετόχους της, σε τιμή ανά μετοχή ίση με την αρχική τιμή δημόσιας προσφοράς, με ιδιωτική τοποθέτηση.


Στις 30 Ιουνίου 2021, οι μετοχές της Sentinel One, ξεκίνησαν  να διαπραγματεύονται και άνοιξαν στα 46 δολάρια ενώ έκλεισαν στα 42,5 δολάρια, πάνω από την τιμή αρχικής δημόσιας προσφοράς (IPO) των 35 δολαρίων, υποδηλώνοντας το ενδιαφέρον των επενδυτών για ταχέως αναπτυσσόμενες εταιρείες λογισμικού.
Το Ιστορικό υψηλό της μετοχής πραγματοποιήθηκε την 11η Δεκεμβρίου 2021 καταγράφοντας ενδοσυνεδριακά την τιμή των 78,53 δολαρίων, με κλείσιμο στα 76,31 δολάρια.

Η SentinelOne ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2013, στην Πολιτεία του Ντέλαγουερ, από τους Tomer Weingarten, Almog Cohen και Ehud Shamir. Ο Weingarten είναι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, ενώ ο Vats Srivatsan είναι ο COO. Η εταιρεία έχει περίπου 2100 υπαλλήλους με γραφεία στο Mountain View της Καλιφόρνια, στη Βοστώνη, στο Τόκιο και στο Βερολίνο.

Η εταιρεία χρησιμοποιεί μηχανική εκμάθηση για την παρακολούθηση προσωπικών υπολογιστών, συσκευών IoT και φόρτου εργασίας στο cloud.
Είναι ένας πάροχος κυβερνοασφάλειας που παρέχει μια πλατφόρμα με τεχνητή νοημοσύνη για να επιτρέψει την αυτόνομη άμυνα στον κυβερνοχώρο.
Το λογισμικό της εταιρείας κυβερνοασφάλειας εντοπίζει κακόβουλο λογισμικό σε φορητούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και άλλα «τελικά σημεία» που έχουν πρόσβαση σε εταιρικά δίκτυα. Επίσης, δημιουργεί μια ευρεία πλατφόρμα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο ανίχνευσης απειλών.


Ανταγωνίζεται την Crowdstrike και στους πελάτες της περιλαμβάνονται η JetBlue, η Estee Lauder και η κυβέρνηση των ΗΠΑ.
Η εταιρεία ήταν παλαιότερα γνωστή ως Sentinel Labs, Inc. και άλλαξε το όνομά της σε SentinelOne, Inc. τον Μάρτιο του 2021.