Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

NerdWallet

NerdWallet  .... εδώ ...

Διαπραγματεύεται στο Nasdaq με τον κωδικό NRDS ... εδώ ....

Presentation NerdWallet ... εδώ ...
Investors NerdWalletn ... εδώ ...


Αριθμός μετοχών : Σύνολο 77.537.424 μετοχές

  • 45.851.772 είναι μετοχές Κατηγορίας Α και 
  • 31.685.652 είναι μετοχές Κατηγορίας Β

Κάθε Μερίδιο Κατηγορίας Α έχει δικαίωμα μίας ψήφου, ενώ κάθε Μερίδιο Κατηγορίας Β δικαιούται 10 ψήφους.

ΤομέαςΧρηματοοικονομικές υπηρεσίες - Fintech
Αριθμός εργαζομένων : 770

IPO : 18 δολάρια ανά μετοχή. Έναρξη διαπραγμάτευσης 4 Νοεμβρίου 2021.
Προσφέρθηκαν 8.337.500 νέες μετοχές και  εισπράχθηκαν καθαρά 140 εκατομμύρια δολάρια. Η τιμολόγηση των 18 δολαρίων αποτίμησε την NerdWallet σε περίπου 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Κατά την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης οι μετοχές της NerdWallet εκτινάχθηκαν περισσότερο από 57% καθώς έκλεισαν στα 28,3 δολάρια, έχοντας καταγράψει ενδοσυνεδριακά ολικό υψηλό 34,44 δολάρια.

Δραστηριότητα
Το NerdWallet ιδρύθηκε το 2009 και ουσιαστικά βοηθάει τους χρήστες που χρησιμοπούν την πλατφόρμα του να κάνουν τις σωστότερες επιλογές σε χρηματοοικονομικά προϊόντα, όπως στεγαστικά δάνεια, πιστωτικές κάρτες και φοιτητικά δάνεια. Οι περισσότεροι χρήστες επισκέπτονται το NerdWallet για να συγκρίνουν αυτούς τους τύπους χρηματοοικονομικών προϊόντων. Αυτό το κάνουν μέσω της εφαρμογής NerdWallet ή της διαδικτυακής πύλης NerdWallet.


Ο ιστότοπος και η εφαρμογή προσωπικής χρηματοδότησης του NerdWallet παρέχει στους καταναλωτές αξιόπιστες και ενημερωμένες οικονομικές πληροφορίες, ώστε να μπορούν να κάνουν έξυπνες κινήσεις χρημάτων. Από την εύρεση της καλύτερης πιστωτικής κάρτας μέχρι την αγορά ενός σπιτιού, το NerdWallet είναι εκεί για να βοηθήσει τους καταναλωτές να λαμβάνουν οικονομικές αποφάσεις με σιγουριά. Οι καταναλωτές έχουν δωρεάν πρόσβαση στο εξειδικευμένο περιεχόμενο του NerdWallet και στις συγκρίσεις των χρηματοοικονομικών προιόντων, καθώς και μια εφαρμογή που βασίζεται σε δεδομένα, η οποία τους βοηθά να παραμένουν στην κορυφή των οικονομικών τους και να εξοικονομούν χρόνο και χρήμα, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να κάνουν τη σωστότερη επιλογή.

Το NerdWallet εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο και είναι διαθέσιμο για τους καταναλωτές στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά και την Αυστραλία.

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023

MoneyLion

MoneyLion  .... εδώ ...
μέσω του άνω συνδέσμου βάζουμε URL ... moneylion.com ... και μπαίνουμε στο site της εταιρίας

Διαπραγματεύεται στο Nasdaq με τον κωδικό ML ... εδώ ....

Presentation MoneyLion ... εδώ ...
Investors MoneyLion ... εδώ ...


Αριθμός μετοχών : Σύνολο 10.165.563 μετοχές

ΤομέαςΧρηματοοικονομικές υπηρεσίες - Fintech
Αριθμός εργαζομένων : 677

IPO : 300 δολάρια ανά μετοχή. Έναρξη διαπραγμάτευσης 23 Σεπτεμβρίου 2021.
Εισήλθε στον NYSE το 2021 μέσω μιας συγχώνευσης με το SPAC  Fusion Acquisition Corp, σε μια συμφωνία που αποτίμησε την εταιρία σε χρηματιστηριακή αξία περίπου 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Κατά την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης, την 23 Ιουνίου 2021, η μετοχή έκλεισε στα 8,63 δολάρια σημειώνοντας πτώση 13,7%
Στις 27 Απριλίου 2023 η μετοχή κατέγραψε το ολικό χαμηλό της που ήταν 0,29 δολάρια. Επειδή η τιμή της μετοχής είχε πέσει κάτω από το 1 δολάριο έπρεπε να γίνει reverse split ...

Reverse Split
Στις 24 Απριλίου 2023, η Εταιρεία πραγματοποίησε μια αντίστροφη διαίρεση μετοχών 1 προς 30.


Δραστηριότητα
Η MoneyLion, είναι μια εταιρεία fintech με έδρα τη Νέα Υόρκη που ιδρύθηκε το 2013, από μια ομάδα τεχνολόγων και χρηματοπιστωτών.

Ιδρύθηκε από τους Chee Mun Foong, Diwakar Choubey, Pratyush Tiwari  και Άνταμ Γκριν.
Επικεφαλής του MoneyLion είναι ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος Diwakar Choubey, ο οποίος εργαζόταν στο παρελθόν στη Wall Street, όπου κατείχε ανώτερες θέσεις σε εταιρείες όπως η Goldman Sachs, η Citadel και η Barclays Capital.

Ο Diwakar (Dee) Choubey συνίδρυσε τη MoneyLion το 2013 και είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος από την ίδρυσή της. Πριν από τη ίδρυση της MoneyLion, ο Choubey ήταν στην επενδυτική τραπεζική στην Barclays από το 2011 έως το 2013. Πριν ενταχθεί στην Barclays, ήταν Αντιπρόεδρος στην Citadel Securities από το 2009 έως το 2011. Πριν από την ένταξή του στη Citadel,  ήταν στην επενδυτική τραπεζική στη Goldman Sachs από το 2005 έως το 2009 και στη Citigroup από το 2003 έως το 2005. Ο Choubey είναι κάτοχος Bachelor of Arts in Economics με άριστα από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο.

Η MoneyLion είναι μια εταιρεία τεχνολογίας χρηματοδότησης που προσφέρει μια σειρά χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων υπηρεσιών τράπεζας, δανεισμού, επενδύσεων και διαχείρισης πίστωσης όπου βοηθά τους πελάτες να έχουν τον έλεγχο των οικονομικών τους παρέχοντάς τους εργαλεία  με τα οποία παρακολουθούν τις δαπάνες, την αποταμίευση και τη χρήση πίστωσης.

Προσφέρει δανειοδοτικές, χρηματοοικονομικές συμβουλευτικές και επενδυτικές υπηρεσίες στους καταναλωτές. Η αγορά-στόχος της MoneyLion είναι το 70% των Αμερικανών καταναλωτών που ζουν κυρίως από το μισθό τους. Στόχος της εταιρείας είναι να βελτιστοποιήσει τη διαχείριση των χρημάτων και την αποταμίευση των καταναλωτών, ενισχύοντας παράλληλα την πίστωσή τους. Σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρίας, πάνω από το 90% των μελών της MoneyLion είναι επενδυτές για πρώτη φορά.

Ουσιαστικά, το MoneyLion χρησιμεύει ως μια ενιαία πλατφόρμα για άτομα που επιδιώκουν να βελτιώσουν την οικονομική τους υγεία. Το MoneyLion μοιάζει με τη SoFi Technologies ( SOFI ). Η κύρια διαφορά είναι ότι το SoFi απευθύνεται σε ένα ευρύτερο κοινό, κυρίως φοιτητές, επαγγελματίες και άτομα υψηλής καθαρής αξίας. Ωστόσο, και οι δύο προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών για την παροχή εξατομικευμένων οικονομικών λύσεων.

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023

Xometry

Xometry  .... εδώ ...

Διαπραγματεύεται στο Nasdaq με τον κωδικό XMTR ... εδώ ....

Presentation Xometry ... εδώ ...
Investors Xometry ... εδώ ... 

Αριθμός μετοχών : Σύνολο 47.968.499 μετοχές

  • 45.292.345 είναι μετοχές Κατηγορίας Α και
  •  2.676.154 είναι μετοχές Κατηγορίας Β

Κάθε Μερίδιο Κατηγορίας Α έχει δικαίωμα μίας ψήφου, ενώ κάθε Μερίδιο Κατηγορίας Β δικαιούται 20 ψήφους.

Τομέας : Εκτυπώσεις 3D - Ειδικά Βιομηχανικά Μηχανήματα

Αριθμός εργαζομένων : 914

IPO : 44 δολάρια ανά μετοχή. Έναρξη διαπραγμάτευσης 30 Ιουνίου 2021.

Προσφέρθηκαν 7,906 εκατομμύρια νέες μετοχές και  εισπράχθηκαν καθαρά περίπου 325,3 εκατομμύρια δολάρια. Η τιμολόγηση των 44 δολαρίων αποτίμησε την Xometry σε περίπου 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Κατά την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης, οι μετοχές της εταιρείας, έκλεισαν στα 87,39 δολάρια, καταγράφοντας άνοδο 98,6%, ενώ το υψηλό της ημέρας ήταν τα 97,57 δολάρια. Έκτοτε η μετοχή εκτονώθηκε καθοδικά καταγράφοντας χαμηλό 12,45 δολάρια στις 4 Μαΐου 2023.

Δραστηριότητα
Η Xometry δεν κατασκευάζει εκτυπωτές ή υλικά εκτύπωσης. Ουσιαστικά δεν κατασκευάζει τίποτα. Είναι μια διαδικτυακή αγορά που συνδέει αγοραστές και πωλητές.

Μέσω του ιστότοπού της, οι ιδιώτες μπορούν να παραγγείλουν μικρά τρισδιάστατα εκτυπωμένα αντικείμενα και οι εταιρείες μπορούν να παραγγείλουν μεγάλες ποσότητες εξαρτημάτων και εργαλείων με τρισδιάστατη εκτύπωση. Η Xometry έχει αναπτύξει ένα σημαντικό και βιώσιμο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα με υψηλά εμπόδια εισόδου που είτε θα προσφέρει οργανική αύξηση των πωλήσεων είτε θα την καταστήσει στόχο για εξαγορά στη βιομηχανία.

Η Xometry, Inc. ιδρύθηκε το 2013, από τους Randy Altschuler, David Burns και John Coburn και έχει την έδρα της στη North Bethesda του Μέριλαντ. Η εταιρεία ήταν παλαιότερα γνωστή ως NextLine Manufacturing Corp. και άλλαξε το όνομά της σε Xometry, Inc. τον Ιούνιο του 2015.