Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

''Ξεπούλημα'' ΟΤΕ κλασσική ατάκα των άμπαλων φιτσουλέων που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν δύο γαιδάρων άχυρα. Καλύτερα πείτε δεν θέλουμε να πουληθεί η τάδε η εταιρία και αφήστε τις ατάκες. Πως η οικογένεια ΘαΘανδρέου όταν λένε δεν ξεπουλάμε, εννοούν πουλάμε όσο, όσο.

Τον Ιούλιο του 1993 το νομοσχέδιο για τον ΟΤΕ προέβλεπε πώληση του 35% σε ιδιώτες και του 14% σε στρατηγικό επενδυτή μαζί με το μάνατζμεντ. Ως γνωστόν, έπεσε η κυβέρνηση.  
Ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε τότε επισκεφθεί τον ΟΤΕ, οι εργαζόμενοι του οποίου βρίσκονταν σε μεγάλες κινητοποιήσεις, και υποσχέθηκε πως δεν θα δοθεί σε ιδιώτη ούτε μία μετοχή. Τον Οκτώβριο του 1993 το ΠΑΣΟΚ κέρδισε τις εκλογές με σύνθημα «Μία μετοχή στον ΟΤΕ και αυτή κρατική».
Οι υποσχέσεις δεν θα ήταν ποτέ δυνατό να κρατηθούν. 

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

ΟΠΑΠ, με διαφορά η πιο πετυχημένη αποκρατικοποίηση και όμως οι άμπαλοι φιτσουλέοι βλέπουν ξεπούλημα. Έλεος!!! Δώστε το management όλων των δημοσίων οργανισμών σε ιδιώτη και το κράτος ας κρατήσει το 1/3 σε μετοχές. Εξαιρείται ο ΟΠΑΠ που είναι πλέον στημένη λεμονόκουπα.


Ο Οργανισµός Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου A.E. (ΟΠΑΠ) συστάθηκε το 1958 ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, υπαγόμενο σε διοικητικό έλεγχο από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Το πρώτο παιχνίδι που εισήγαγε ο ΟΠΑΠ το 1959, ήταν το ΠΡΟ-ΠΟ (από τα αρχικά ΠΡΟγνωστικά ΠΟδοσφαίρου).

Το 1999 ο Οργανισμός ΟΠΑΠ μετατράπηκε σε Ανώνυμη Εταιρία με ονομασία ΟΠΑΠ Α.Ε. και η διάρκειά της με τη μορφή αυτή ορίστηκε στα 100 χρόνια. Το 2000 έγινε εισαγωγή του στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Το 2003 με βάση διακρατική συμφωνία μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της Κυπριακής Δημοκρατίας, η ΟΠΑΠ Α.Ε. ίδρυσε την OPAP Cyprus Ltd., που είναι κυρίως υπεύθυνη για την οργάνωση, λειτουργία και διαφήμιση των παιχνιδιών της εταιρίας στην Κύπρο.
Με βάση στοιχεία για το 2007 και κατάταξη βάσει πωλήσεων (τζίρου) είναι η τρίτη μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία, μετά τα Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. και τη ΔΕΗ . Είναι ο μόνος οργανισμός στην Ελλάδα εκτός των καζίνο που επιτρέπεται να διεξάγει τυχερά παιχνίδια.

Το πρώτο δελτίο ΠΡΟ-ΠΟ  
Το πρώτο δελτίο ΠΡΟ-ΠΟ κυκλοφόρησε την 1η Μαρτίου 1959 και περιελάμβανε 12 αγώνες καθώς και επιπλέον 2 αναπληρωματικούς, τα αποτελέσματα των οποίων θα είχαν ισχύ μόνο σε περίπτωση διακοπής, αναβολής ή ματαίωσης κάποιου ή κάποιων από τους 12 κύριους αγώνες. Επιλέχθηκαν αναμετρήσεις από την τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος 1959, από αγώνες Β' κατηγορίας των Ε.Π.Σ. Αθήνας, Ε.Π.Σ. Πειραιά και Ε.Π.Σ. Μακεδονίας, καθώς και από το πρωτάθλημα Ιταλίας.

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

ΤΤ η ''πολύφερνη'' νύφη και η δικαιολογημένη χρεοκοπία του. Οι άμπαλοι φιτσουλέοι ακόμη χαμπάρι δεν πήραν τι έγινε και πως έγινε και έμειναν με τη γκρίνια στο στόμα και την κακομοιριά στη ζωή τους.


Στις 19 Φεβρουαρίου 2011 ο Τάκαρος έδινε το εξής πρόβλημα προς επίλυση

Πρόβλημα
Υπάρχει μια τράπεζα Α με 12 δις στο ταμείο της απο καταθέτες και δεν υπάρχει τίποτα άλλο.
Υπάρχει και μια άλλη τράπεζα Β με 12 δις σε χορηγηθέντα δάνεια και πέραν αυτού δεν υπάρχει τίποτα άλλο.
Ποια απο τις δύο τράπεζες με συμφέρει να αγοράσω αν έχω 12 δις?? Την Α ή την Β?? Πόσα λεφτά θα πρόσφερα στην Α και πόσα στη Β??


Για την Α τράπεζα δεν δίνω φράααααααααααααγκο. Χρωστάει 12 δις στους καταθέτες, να δώσω και απο πάνω???? ενώ με το καλημέρα θα έχω να πληρώνω και τόκους 240 εκατομμύρια σε ένα χρόνο ?????? επιτόκιο 2% περικαλώ
Γιατί αυτός που την είχε έβαλε τίποτα απο την τσέπη του, για να μου ζητάει λεφτά??? Όχι βέβαια!!! Βάλαν τα κορόιδα οι καταθέτες.
Για την ακρίβεια θα την αγόραζα την Α τράπεζα πληρώνοντας μόνο όσο κοστίζουν οι άδειες της, με την προϋπόθεση ότι τα 12 δις θα είναι μοιρασμένα σε όσο το δυνατόν περισσότερους καταθέτες. 1 εκατομμύριο και πάνω καταθέτες για 12 δις καταθέσεις, με τον περιορισμό καταθέτες με πάνω απο 10 μύρια να είναι το πολύυυυυυ το 5% - όλοι μαζί έτσιιιιιιι?

Η τράπεζα Β έχει το ενδιαφέρον. Ο τραπεζίτης της Β έχει δώσει τα ωραία του λεφτάκια και έχει δώσει δάνεια 12 δις ευρώ. Άρα για να μου την πουλήσει θα ήθελε τουλάχιστον 12 δις, ενώ εγώ θα σκεφτόμουν ότι με τον πρώτο χρόνο θα έχω να λαμβάνω τόκους 600 εκατομμύρια περικαλώ - 5% το επιτόκιο.
Μα είναι τόοοοοοοοοσο απλά τα πράγματα!!!

Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

ΕΥΔΑΠ τα κρατικά «φέσια» και οι κοτσαμπάσηδες της Ελλάδας που προτρέπουν το ραγιά ΝεοΈλλην να μην πληρώνει, για να την περνάει αυτός φίνα και ωραία. Ποιά μπορεί να είναι η αξία της ΕΥΔΑΠ;

Η ΕΥΔΑΠ είναι μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στη χώρα με σημαντικό τζίρο, υψηλή κερδοφορία και μονοπωλιακά χαρακτηριστικά.
Έχοντας υλοποιήσει σημαντικές επενδύσεις στον τομέα της υδροδότησης και αποχέτευσης της Πρωτεύουσας αποτελεί σήμερα μια άρτια καθετοποιημένη επιχειρηματική μονάδα στη διάθεση νερού δικτύου στους κατοίκους του λεκανοπεδίου.
Το μονοπωλιακό πλεονέκτημά της, σε σύνδεσμο με το γεγονός ότι παρέχει ένα δημόσιο αγαθό ανελαστικής ζήτησης, της επιτρέπουν να προβλέπει με βεβαιότητα τη διατήρηση των πωλήσεών της τα επόμενα χρόνια, παρά τη δύσκολη συγκυρία.

Η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων, της Παρασκευής 27 Ιουλίου 2013, τροποποίησε το καταστατικό της εισηγμένης, αίροντας και το τελευταίο τυπικό «εμπόδιο» που προέβλεπε το Ελληνικό Δημόσιο να κατέχει πλειοψηφικό ποσοστό στην εταιρεία.

Ειδικότερα, η γενική συνέλευση της ΕΥΔΑΠ προχώρησε στην κατάργηση του άρθρου 5 του κεφαλαίου Β του καταστατικού της, «ως αντίθετου προς το νόμο».
Το εν λόγω άρθρο όριζε ότι το Δημόσιο δύναται να διαθέτει μετοχές της ΕΥΔΑΠ σε ποσοστό ως και 49% και, ως εκ τούτου, να διατηρεί τον έλεγχό της.