Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

Norwegian Cruise Line .... Στενή επαφή 2ου τύπου ---> 3ου τύπου

Norwegian Cruise Line   .... εδώ ....

Διαπραγματεύεται στο NΥSE με τον κωδικό NCLH ... εδώ ....


Η Norwegian Cruise Line Holdings Ltd., γνωστή και ως Norwegian, ιδρύθηκε το 1966, έχει την έδρα της στο Μαϊάμι της Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών.
Μαζί με τις θυγατρικές της διοργανώνει κρουαζιέρες στη Βόρεια Αμερική, στην Ευρώπη, στην Ασία-Ειρηνικό και διεθνώς.

Διοργανώνει κρουαζιέρες που κυμαίνονται από μερικές μέρες έως και 180 ημέρες. Οι προορισμοί περιλαμβάνουν τοποθεσίες όπως : Σκανδιναβία, Ρωσία, Μεσόγειο, Ελληνικά Νησιά, Αλάσκα, Καναδά, Νέα Αγγλία, Ινδία, υπόλοιπη Ασία, Ειρηνικό, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Αφρική, Νότια Αμερική, Κανάλι του Παναμά, Καραϊβική.
Είναι, παγκοσμίως, η τρίτη μεγαλύτερη εταιρία κρουαζιέρας. Με βάση τα στοιχεία του 2018 ελέγχει περίπου το 8,7% του συνολικού παγκόσμιου μεριδίου στην αγορά της κρουαζιέρας.
Η εταιρεία διαθέτει 28 πλοία με περίπου 59.150 κουκέτες, ενώ  μέχρι το 2027 θα έχει 9 επιπλέον κρουαζιερόπλοια.


Η εταιρία ιδρύθηκε το 1966, ως Norwegian Caribbean Line, απο τους Knut Kloster και Ted Arison, Αρχικά διέθετε ένα οχηματαγωγό πλοίο που είχε δρομολογηθεί στη γραμμή μεταξύ Σαουθάμπτον και Γιβραλτάρ. Ο Arison σύντομα έφυγε για να δημιουργήσει, το 1972, την Carnival Cruise Lines, που σήμερα είναι η μεγαλύτερη εταιρεία στην κρουαζιέρα.
Η
Norwegian Cruise Line εισήλθε στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στις 18 Ιανουαρίου 2013, με αρχική τιμή 19 δολάρια.

Εξαιτίας του κορωνοϊού - Covid-19 και των κρουσμάτων που βρέθηκαν σε κρουαζιερόπλοιο του leader της κρουαζιέρας, Carnival Corporation, o πρόεδρος Τράμπ απαγόρευσε τη λειτουργία των εταιριών για ένα μήνα.
 Η κρουαζιέρα βρίσκεται σε καραντίνα!!
Έτσι η Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. ανακοίνωσε την Παρασκευή 13/03/2020 ότι έχει διακόψει τις κρουαζιέρες από τις 13 Μαρτίου έως και τις 11 Απριλίου.

Η μετοχή, έχει μειωθεί κατά 81% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Από τα 57 δολάρια που διαπραγματευόταν την 1η Ιανουαρίου 2020, σήμερα, βρίσκεται στα 11 δολάρια, παρόλο που την Παρασκευή ενισχύθηκε κατά 15%.
Επιπλέον η εταιρία κατηγορείται ότι εξέδιδε ψευδείς δηλώσεις προς τους επενδυτές και δεν αποκάλυπτε τα προβλήματα, που θα έχει η κρουαζιέρα λόγω του Covid 19.
Συγκεκριμένα όπως δημοσιεύθηκε από τους Miami New Times, στις 9 Μαρτίου 2020, με τίτλο "Διαρροή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου , η εταιρεία κατηγορείται πως :
  • Υπήρξαν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που συμβουλεύουν το προσωπικό πωλήσεων να πει στους πελάτες, ότι "ο Coronavirus μπορεί να επιβιώσει μόνο σε χαμηλές θερμοκρασίες, οπότε η Καραϊβική είναι μια φανταστική επιλογή για την επόμενη κρουαζιέρα".

Βάσει αυτών των ειδήσεων, οι μετοχές της Norwegian έχουν συντριβεί και μέσα σε 2,5 μήνες βρίσκονται σε τιμές που είναι χαμηλότερες ακόμη και απο την τιμή εισαγωγής των 19 δολαρίων, του Ιανουαρίου 2013.

Η εταιρία με τα 28 κρουαζιερόπλοια που διαθέτει κατέγραψε το 2019 συνολικές πωλήσεις ύψους 6,462 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένες κατά 6,7% σε σχέση με τις πωλήσεις των 6,055 δισεκατομμυρίων του 2018 και κατά 221% σε σχέση με τις πωλήσεις του 2010.

Ο βασικός λόγος της αύξησης των πωλήσεων της Norwegian, είναι η αύξηση των κρουαζιερόπλοιων της εταιρίας όπου απο 11 το 2010, σήμερα διαθέτει 28.



Έτσι τα Πάγια Περιουσιακά στοιχεία έχουν εκτοξευτεί στα 13,135 δισεκατομμύρια δολάρια, απο 4,64 δισεκ. το 2010 και αποτελούν το 78,72% του Συνολικού Ενεργητικού που ανέρχεται σε 16,684 δισεκατομμύρια δολάρια. Το συνολικό χρέος της εταιρίας ανέρχεται σε 6,8 δισεκατομμύρια δολάρια (συνολικές υποχρεώσεις 10,2 δισεκατ) .... συνεπώς μπορούμε να υποθέσουμε πως, ακόμη, το 51% της αξίας των κρουαζιερόπλοιων η Norwegian το οφείλει.
Οι συνολικές αποσβέσεις ανέρχονται σε 647 εκατ. δολάρια και είναι υπερ-τριπλάσιες των 192 εκατ. του 2010.


Τα EBITDA έχουν φθάσει στα 1,825 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένα κατά 331% σε σχέση με τα EBITDA των 423 εκατομμυρίων δολαρίων του 2010. Το περιθώριο EBITDA της εταιρίας κινείται λίγο κάτω του 30%. Συγκεκριμένα το 2019 ανήλθε σε 28,24% των πωλήσεων και το 2018 έφθασε στο 29,5%.
Μεταξύ 2010 με 2015 το περιθώριο EBITDA κινείται πέριξ του 25%. 

Τα καθαρά κέρδη για το 2019 έφθασαν στα 940 εκατομμύρια δολάρια, που αντιστοιχούν σε 4,14 δολάρια ανά μετοχή. Συνεπώς αν η εταιρία μπορεί να εμφανίζει καθαρά κέρδη 4,14 δολάρια ανά μετοχή, τότε στην τιμή των 11 δολαρίων που βρίσκεται σήμερα αντιστοιχεί σε P/E = 2,68
Συνεπώς, προ Κορωνοιού, όταν η μετοχή της εταιρίας διαπραγματευόταν πέριξ των 55 δολαρίων, το P/E  ανερχόταν σε 13. 

Όμως για το 2020, δεν υπάρχει περίπτωση η εταιρία να εμφανίσει πωλήσεις πάνω απο 6 δισεκατομμύρια ευρώ

Ας κάνουμε μερικούς υπολογισμούς .... το καλό τρίμηνο της Norwegian είναι το 3ο (Ιουλ-Αυγ-Σεπ). Η εταιρία είναι δεδομένο ότι δεν θα λειτουργήσει οπωσδήποτε για ένα μήνα
  • Ας υποθέσουμε ότι η εταιρία δεν λειτουργήσει για ένα τρίμηνο. Άρα θα χάσει περίπου 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια. 
  • Ας υποθέσουμε ότι χάνει 2 δισεκατ. δολάρια απο τις πωλήσεις του 2019 ... συνεπώς οι πωλήσεις θα πέσουν στα 4,5 δισεκατ. ευρώ. 
  • Με ένα περιθώριο EBITDA στο 20% θα έχουμε για το 2020 ΕΒΙTDA = 900 εκατ. δολ. Αν αφαιρέσουμε αποσβέσεις ύψους 650 εκατ δολ και χρηματοοικονομικά έξοδα 270 εκατ. δολάρια, τότε η εταιρία δεν θα εμφανίσει ζημιές ή έστω θα εμφανίσει οριακά κέρδη.
Διότι, για το 2020, το θέμα δεν είναι να εμφανίσει η Norwegian υψηλή κερδοφορία. 
Το ζητούμενο είναι να αντέξει, να μπορεί να καλύψει τις υποχρεώσεις της και αν είναι εφικτό να μην εμφανίσει ζημιές.


Τα συνολικά καθαρά κέρδη της εταιρείας απο το 2011 ήταν 4,457 δισεκατ. δολάρια. Για αυτά τα 9 χρόνια οι συνολικές αποσβέσεις ανήλθαν σε 3,608 δισεκατ. δολάρια.
Επομένως  4,457+3,608 = 8,065 δισεκατομμύρια δολάρια
Συνολικές λειτουργικές χρηματοροές απο λειτουργικές δραστηριότητες ανήλθαν σε 9,6 δισεκατομμύρια δολάρια.
Συνεπώς η εταιρεία εισπράττει τα κέρδη της.

Τα άυλα περιουσιακά στοιχεία και τα Goodwills ανέρχονται σε 2,2 δισεκατ. δολάρια. Η Καθαρή θέση της εταιρείας δίχως τα Άυλα + Good Will ανέρχεται σε 4,3 δισεκατ. δολάρια που αναλογούν σε 18,98 δολάρια ανά μετοχή.
Επομένως:
  • με την τιμή της μετοχής στα 11 δολάρια έχουμε P/BV = 0,58 
  • με την τιμή της μετοχής στα 55 δολάρια έχουμε P/BV = 2,98 
 Οι συνολικές υποχρεώσεις ανέρχονται σε 10,169 δισεκατομμύρια δολάρια , όπου τα 3,584 δισεκατομμύρια αφορούν βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις.
 Το κυκλοφορούν ενεργητικό προσεγγίζει τα 730 εκατ. δολάρια (ταμείο μόλις 253 εκατ. δολάρια).
 Συνεπώς η εταιρία έχει ένα θεματάκι με τη ρευστότητα της και γιαυτό δεν έδινε, στους μετόχους της, μέρισμα όλα αυτά τα χρόνια.
 Άρα : 
  • Ρευστότητα (κυκλοφορούν ενεργητικό / βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις) = 20%
  • Ειδική ρευστότητα = 18%




Χάρη των εξαιρετικών λειτουργικών χρηματοροών και της υψηλής κερδοφορίας η εταιρία αποπλήρωνε μια χαρά τις υποχρεώσεις της. Τώρα ίσως χρειαστεί στήριξη .... εφόσον το πρόβλημα τραβήξει περισσότερο από ένα μήνα!!

206 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Γίνεται ΠΟΛΥ ελκυστικός..15 ημέρες άνευ τζίρου πόσο να μειώσει τα κέρδη του ποιά;Πάντως η τιμή έχει πέσει στο μισό.Ο κ.Τάκης λέει 4,5-5€.Λέω να περιμένω λίγο ακόμη και να ψωνίσω απο τους πολύ απελπισμένους.Εμένα και τα 5,5€ μου αρκούν.Εξάλλου νομίζω ότι έχουμε σε εξέλιξη την μεγαλύτερη μεταφορά περιουσιακών στοιχείων παγκοσμίως.Άλλοι βλέπουν καταστροφές και άλλοι ευκαιρίες.

      Διαγραφή
    2. Μαζί σας και εγώ!!
      Άλλο ένα sell off και ορμάμε,

      Διαγραφή
    3. Δεν νομίζω να είναι μόνο 15 ημέρες εκτός τζίρου. Θα εβαζα τουλάχιστον 1 μήνα. Όμως δεν αλλάζει κάτι ... αν ανοίξουμε αύριο με sell off τότε ορμάμε. Πλέον, Το 4.5 φαίνεται πολύ κοντά ...

      Διαγραφή
    4. Οι αναλυτές τις Eurobank Equities υπολογίζουν μείωση 7% των EBITDA εάν βέβαια τα καταστήματα μείνουν κλειστά για 14 μέρες (και όχι περισσότερο)

      OPAP // Greek govt’s new containment measures to limit the spread of the coronavirus include the closure of OPAP outlets. The measures will be in effect for 14 days and will shave c7% off the group’s EBITDA, on our estimates.

      Διαγραφή
    5. προσωπικά δεν ενθουσιάζομαι με τη πτώση του οπαπ. Έχει 2δις κεφαλαιοποίση και πλέον αρκετό δανεισμό. Τα μερίσματα που έδινε δεν τα υπολογίζω ιδιαίτερα γιατί πιστεύω ότι δεν είναι διατηρήσιμα. Επίσης με τόσες μέρες καραντίνα, κάποιοι πελάτες του οπαπ ίσως ανακαλύψουν το ιντερνετικό στοίχημα και μετά το κόβω λίγο δύσκολο να γυρίσουν στον οπαπ.Θα προτιμούσα άλλες επιλογές με καλύτερο risk/reward πχ αδμηε

      Διαγραφή
    6. Oι πελάτες του ΟΠΑΠ να ανακαλύψουν το Ιντερνετικό στοίχημα; Δύσκολο , εως αδύνατο.
      Νομίζω στα 4.5 θα ειναι εύκολος ο διπλασιασμός ... και πίσω τα χαρτιά στην αγορά, ας μην ειναι στα 9, ας είναι και λίγο χαμηλότερα

      Δ.Π. δεν κάνουν τα ξενάκια; Αλήθεια απο το ταμπλό γιατί δεν αγοράζουν; Μόνο Δ.Π. της πλάκας ξέρουν να κάνουν;

      Διαγραφή
    7. Αν ανοίξει κόκκινος, εμένα μου κάνει. Μια ξεπέτα, που λέει ο κύριος hippy, του ψοφάλογου, όπως λέω εγώ.

      Διαγραφή
  2. https://www.cnbc.com/2020/03/16/coronavirus-susie-buffett-in-self-quarantine-after-potential-exposure.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα σας μεταφέρω ότι πληροφορίες μπορω να βρω για της 3 μεγάλες κύριε Τάκη. Η norwegian τελειώνει το μεγάλο terminal στο λιμάνι του miami. Οι άλλες δύο τα έχουν παραδώσει πρόσφατα. Η royal κατασκευάζει καινούρια κεντρικά γραφεία δίπλα στα παλιά στο λιμάνι. Μεγάλη επένδυση. Τα έργα προχωρούν κανονικά. Το μόνο ανησυχητικό σταματήσανε την συνεργασία με όλους τους εξωτερικούς contractores κυρίως απο το τεχνολογικό κομμάτι. Ακόμα δεν έχουν προχωρήσει σε απολύσεις full time υπαλλήλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσεκτικά και υπομονετικά ... δεν βιαζόμασατε.
      Τα futures δείχνουν σήμερα άσχημο άνοιγμα και για τις 3.
      CCL -20%
      RCL -17%
      NCLH -13%

      ΣΠΕΥΔΟΥΜΕ ΒΡΑΔΕΩΣ.
      Μπορεί το αριστερό ποδαράκι του W να μην ήταν την προηγούμενη βδομάδα.
      Εμείς ψάχνουμε το δεξί ποδαράκι του W

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα κυριοι, γιατι τοση πιεση στον ΟΠΑΠ; Ξερουμε κατι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πλάκα μας κάνετε;
      Έχετε καταλάβει τι συμβαίνει;

      Δηλαδή τι νομίζετε; Πως τα ψοφάλογα τύπου ΟΠΑΠ, ΑΔΜΗΕ και λοιπές δυνάμεις αυτού του στυλ, που στην άνοδο είναι τα ζώα μου τα αργά, στην πτώση θα κάθονται αγέρωχες;
      ΛΑΘΟΣ!!
      Δεν ξέρω αν το πήρατε χαμπάρι πως τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ κλείσανε .... πτώση πωλήσεων για ΟΠΑΠ.

      Αγορές αυστηρά στα 4,5 ευρώ .... αν πάει. Αν δεν πάει ας κερδίσουν άλλοι.
      Στα 4,5 ευρώ (μέχρι 5) θα έχουμε έναν ωραιότατο και εύκολο διπλασιασμό απο το ψοφάλογο .... όταν φτιάξουν τα πράγματα!!!

      Διαγραφή
    2. Αρκετοί από όσους εκτέθηκαν με αγορές κύριε Panoramix και βρίσκονται σε ανάγκη να πουλήσουν ρευστοποιούν τις μετοχές στις οποίες υπάρχει εμπορευσιμότητα. Η οποία φυσικά εκλείπει στο 90% των εταιρειών μικρής κεφαλαιοποίησης. Ψυχραιμία.

      Διαγραφή
  5. Σήμερα έγραψε ιστορικό χαμηλό ο Πανευρωπαϊκός δείκτης των Τραπεζών!!! Κουράγιο!! Όπου να΄ναι θα τρομάξουν και οι τελευταίοι απ΄τους "γενναίους" αγοραστές των πρώτων ημερών της κρίσης που αντί για αυτοσυγκράτηση έκαναν γιουρούσια. Λογικά οι αγορές θα γράψουν χαμηλά πριν την κορύφωση της επιδημίας στην χώρα (και στις δυτικές χώρες) και θα αντιδράσουν εν μέσω κρίσης. Πιθανολογώ σε 4-5 μέρες. Σαφώς όσοι αγόρασαν στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας δεν θα χάσουν με ορίζοντα οκταμήνου. Προσωπικά σκέφτομαι μικρό "τσιμπολόγημα" στο τέλος της συνεδρίασης και αγορές από Τετάρτη καθώς αύριο πιθανά να υπάρξει αντίδραση. Προφανώς και την μεγαλύτερη αντίδραση θα δώσουν οι μετοχές με το μεγάλο beta (ΔΕΗ, Τράπεζες, Ελλάκτωρ). Επενδυτικά όμως προτιμώ τις αμυντικές εταιρείες με το γεμάτο ταμείο (Νερά).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν ενισχύεις μια ήδη υπάρχουσα θέση μοιραία κάνεις μουαγέν. Οπότε ακόμα κι αν το χαρτί δώσει αντίδραση την επομένη δεν πουλάς καθώς ο μέσος όρος είναι αρνητικός. Αυτός είναι ο λόγος που στις κρίσεις, για τις αρπαχτές, προτιμώ να αγοράζω μετοχή που δεν έχω. Για σήμερα έχω κατά νου μικρή αγορά σε ΔΕΗ.

      Ναι μεν το σημερινό ξεπούλημα παραπέμπει σε αυριανή αντίδραση από την άλλη όμως οι Αμερικάνικοι δείκτες έκλεισαν κοντά σε διψήφια άνοδο την Παρασκευή οπότε σήμερα θα κοκκινίσει έντονα που πιθανά να φρενάρει τις υπόλοιπες αγορές. Συνεπώς αυτοσυγκράτηση. Εδώ είναι το ΧΑΑ, δεν φεύγει.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη όπως ξέρετε δεν εκτιμώ τη ΔΕΗ, η όποια συναναστροφή μαζί της είναι αυστηρά για ξεπέτα. Πιθανότατα να έχετε δίκιο

      https://money.cnn.com/data/premarket/

      Η τελική πτώση στο ταμπλό νομίζω θα είναι σημαντικά μεγαλύτερη.

      Διαγραφή
    3. https://www.investing.com/etfs/spdr-s-p-500

      Στο -9% περίπου

      Διαγραφή
    4. Μια ξεπέτα με καλές πιθανότητες κύριε Τάκη είναι η ΚΟΥΕΣ. Για πολλούς λόγους. Καλή εταιρεία, εξαιρετικό managment, την αγαπά ο βασικός μέτοχος και της το δείχνει στο ταμπλό, έχει αποφασίσει πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών και κυρίως όπως φαίνεται απ΄τις ανακοινώσεις της διοίκησης το εξασκεί, θα εισέλθει (μαζί με την ΕΛΛ) στις 20/3 στον FTSE Small Cap Developed Europe κάτι που λογικά θα προκαλέσει κάποιες αγορές από passive funds. Σ΄αυτήν αγοράζω πριν την δημοπρασία καθώς συνήθως εμφανίζονται οι αγορές ιδίων κι ανεβάζουν την τιμή κλεισίματος.

      https://www.bankingnews.gr/index.php?id=485019

      Προσωπικά σφίγγω το ρευστό μήπως δώσει ευκαιρία εισόδου και ο Τιτάνας που βγαίνει
      απ΄τον δείκτη.

      Διαγραφή
    5. ΚΟΥΕΣ...μικρός καλλωπισμός στο τέλος όπως το συνηθίζει

      Διαγραφή
  6. Ρίχνοντας μια ματιά στους συνδέσμους του μπλογκ ανακάλυψα παρέες να τραβούν συνέχεια γραμμούλες για να βρουν τα πάνω και τα κάτω, τι να πει κανείς.
    Κύριε Γουάφετ προσοχή στα 150$ της απλ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε κ. Bluesman, αν/όταν πάει 150$ θα έχω ξεμείνει από ρευστότητα ούτως ή άλλως, χαχαχα

      Διαγραφή
    2. μαζί σας κι εγώ αλλά χωρίς απλ σίγουρα

      Διαγραφή
    3. Ελα ντε...μιλανε ολη για την παρουσα κατασταση οτι ειναι χειροτερη απο το 2008!! δειτε το ντοκυμαντερ Inside Job για να καταλαβετε τι εγινε το 2008....

      Επισης ποσο ηταν η Αpple, η Amazon, η Νetflix, η Booking etc etc..το 2008 και ποσο ειναι σημερα παρολη την πτωση?? Συγκρισεις για καφενειο με πηχαιους τιτλους στα sites για να παιρνουν κλικς απο αγραμματους κ ημιμαθεις αυτοβαπτισμενους οικονομικους αναλυτες της φαπας..

      Διαγραφή
    4. Αυτό που ζούμε τωρα δεννεχει τελειώσει.. .Ίσως να μαστε στην αρχή.
      Μιλώ έχοντας απώλειες 50%
      Kill bill

      Διαγραφή
    5. Η Αμερική είναι η χώρα της πρωτοπορίας. Εάν οι αγορές αντιδράσουν τόσο ώστε οι δείκτες να πιάσουν τα προηγούμενα υψηλά τους (δύσκολο έως απίθανο για φέτος) νομίζω ότι οι συγκεκριμένες εταιρίες θα είναι από τις πρώτες που θα πλησιάσουν την προ κρίσης κεφαλαιοποίηση. Η ΕΕ (κυρίως λόγω Γερμανίας) δυστυχώς υστερεί και τρικλίζει. Ίσως μόνο η Κίνα μπορεί να ακολουθήσει το βηματισμό των ΗΠΑ κάτι που ευφυώς πρόσεξε ο κύριος Τάκης (Nio αντί Tesla και όχι μόνο)

      Διαγραφή
    6. Συμφωνώ κ. Hippy, πλέον παλεύουν τα βουβάλια ΗΠΑ-ΚΙΝΑ-ΡΩΣΙΑ και δυστυχώς η ΕΕ αποδεικνύεται και πάλι βατράχι.
      Και δυστυχώς, αντί το δυτικό μπλοκ να συνασπίζεται βλέπουμε εκατέρωθεν επιθετικές ενέργειες όπως η απαγόρευση ταξιδιών από τις ΗΠΑ πρώτα από και προς ΕΕ και σήμερα διαβάζω για πρόστιμα της Γαλλίας στην APPLE, σα να είναι απλώς Δευτέρα.
      Αυτό που συμβαίνει είναι μοναδική ευκαιρία να τελειώσουν στην ΕΕ οι γερμανιές ώστε να απελευθερωθούν δημιουργικές δυνάμεις, ειδάλλως Deustchexit να σωθούμε.

      Διαγραφή
    7. Δεν κρατήθηκα, επιτρέψτε μου, εξαιρετική δουλειά από κάθε άποψη

      https://www.youtube.com/watch?v=NeQM1c-XCDc

      Διαγραφή
    8. Όσο για τους Κινέζους, έχουν να καινοτομήσουν από τότε που ανακάλυψαν το μπαρούτι.
      Αν ο δυτικός κόσμος σοβαρευτεί, τότε το "Κινέζικο Όνειρο" που διακηρύσσει ο Xi δε θα είναι τίποτα περισσότερο από αυτό που είχε υποσχεθεί ο Mao, δηλαδή ένα πιάτο ρύζι για κάθε Κινέζο.

      Διαγραφή
    9. Οι γερμαναράδες ήταν κορυφαίοι σε όλα διαχρονικά, ούμπερ άλλεν λέμε, τους ευνούχισαν τους κακομοίρηδες μετά τον πόλεμο.

      Το άλλο διασκεδαστικό που ανακαλύπτεις σερφάροντας τώρα με την κλεισούρα είναι οι τσακωμοί για τα κρύπτο, πως και δεν υπάρχει τέτοια κουβέντα εδώ άραγε?

      Διαγραφή
    10. Οι άνθρωποι είχαν σχεδόν έτοιμη την ατομική βόμβα και διέκοψαν τη χρηματοδότηση για να εξοικονομήσουν πόρους για τανκς, τι να λέμε τώρα...
      Αν ήταν στο χέρι των γερμανών, σήμερα θα οδηγούσαμε τα πιο στιβαρά μόνιππα κάρα, θα φωτιζόμασταν με τις πιο ασφαλείς λάμπες φαλαινέλαιου και θα επικοινωνούσαμε με τα πιο πειθαρχημένα περιστέρια, όλα made in germany.
      Φαντασία, όραμα, καινοτομία μηδέν.

      Διαγραφή
    11. Η εσωστρέφεια ήταν πάντα το πρόβλημά τους και βέβαια η παροιμιώδης τσιγκουνιά σε επίπεδο μιζέριας, αντίθετα οι ιδρυτές των ΗΠΑ ήταν σατανικά φωτισμένοι και μπρούκληδες.

      Διαγραφή
    12. Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη! Ή κάπως έτσι. Τέτοιες στιγμές οι σκέψεις και οι λέξεις οδηγούνται σε υπερβολές. Αυτοσυγκράτηση και ίσως η έρευνα της παραγωγής της σκέψης είναι η λύση. Οι δε πράξεις καλύτερα να καθυστερήσουν..

      Διαγραφή
    13. Κ. Chris αν αφορά εμένα το σχόλιο σας διαβεβαιώ ότι είχα τις ίδιες απόψεις και με το DAX στις 13.500 και πολύ πριν.
      Το μόνο που με θλίβει είναι ότι αυτή η χρηματιστηριακή ευκαιρία συνοδεύεται από πόνο για πολύ κόσμο.
      Οι πράξεις για το πώς θα λειτουργήσω σε περίπτωση κραχ είναι αποφασισμένες πολύ πριν και αυτές.
      Όσο για τη διάγνωση παραφροσύνης, αυτή σας την επιστρέφω ασχολίαστη.

      Διαγραφή
    14. Κατ' αρχήν σας ενημερώνω ότι αλλάζω το εμφανιζόμενο όνομά μου, επειδή υπάρχει κι άλλος εδώ με το ίδιο όνομα και από τούδε και στο εξής θα εμφανίζομαι ως socrates. Η λέξη παραφροσύνη ανήκει στον γνωστό στίχο και σε καμία περίπτωση δεν τίθεται ως 'διάγνωση' για κανέναν, πολλώ δε μάλλον σε εσάς, που προσωπικά τρέφω εκτίμηση για τα γραφόμενά σας. Θα ήθελα μόνο να επισημάνω ότι με τις παρούσες συνθήκες ο πεσιμισμός θεριεύει και οδηγεί σκέψεις και συναισθήματα σε υπερβολή (που λειτουργούν ως κακοί σύμβουλοι). Εσάς δε προσωπικά θα ήθελα να ευχαριστήσω γιατί αγόρασα SWN και EGO που είναι οι μοναδικές κερδοφόρες αυτή τη στιγμή από USA

      Διαγραφή
  7. Κύριε Τάκη, όλο και μειώνεται ο τζίρος...Θετικό σημάδι...Οι αγοραστές κρύβονται ακόμη... Βλέπετε τον Αμερικάνο μέχρι και 15000 ή κάπου εδώ σταματάει; Επίσης πού την θέλετε την Γέβκα; Να υποθέσω 0,45-0,50;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Λέκυ, αν μου επιτρέπετε, αν η πολιτική του Τραμπ αποδειχτεί μακακία και πολύ θα είναι το 15.

      Διαγραφή
  8. Παντως κ. Τακη δυστυχως και στη ΦΡΙΓΟ μας καναν κηδεια! Κ δεν αναφερομαι μονο στην πτωση της τιμης σχεδον στα προηγουμενα χαμηλα. Οσο σε κατι το οποιο ειχα αναφερει 2 φορες παλιοτερα... Κατα ποσο μια παγκοσμια υφεση θα ανακοψει την πορεια εξυγιανσης. Τελικα προεκυψε ατσαλα κ βιαια χρονικα απο την πανδημια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα διπλασιάσουμε τη θέση μας .... αλλά όχι ακόμη!!
      Αφήνουμε τους πωλητές να ζορίζονται!!!

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη έχετε πει και μαλιστα πρόσφατα οτι είσθε εχθρός του μουαγιεν..Τωρα στη ΦΡΙΓΟ γιατι και σε ποιά τιμή θα διπλωσετε την θεση σας?

      Διαγραφή
    3. Εγώ σχεδόν διπλασίασα τη θέση μου στα 0.10... ελπίζω να μη βιάστηκα!

      Διαγραφή
    4. Δεν κάνω μουαγιέν ούτε stop loss ... αντιθέτως αγοράζω όταν κρίνω ότι πρέπει ή πουλάω όταν τα νούμερα μου , ετσι μου λένε να πράξω.

      Διαγραφή
    5. Κύριε Τάκη πουλήσετε ψηλά και θα πάρετε τα διπλάσια κάτω καλά κατάλαβα?Γιατί αλλιώς ειναι μουαγιεν κατά την γνώμη μου αν έχεις πάρει ψηλά και αγοράζεις στα χαμηλά χωρίς να έχεις πουλήσει. Αν κάνω λάθος διορθώστε με...

      Διαγραφή
    6. Δεν έχω πουλήσει καπετάνιο μου.

      Μουαγιέν σημαίνει αυξάνεις τη θέση σου για να φτιάξεις μέσο όρο.
      Εγω, αν πειστώ, θα αγοράσω επειδή έτσι θα λένε τα νούμερα μου.
      Αν πειστώ ... το 6μηνο θα είναι οδηγος μου.

      Πιστεύω με καταλαβαίνετε!!

      Διαγραφή
    7. Αν έχω δίκιο και έχω διαβάσει καλά την εταιρεία ... τα 0.1 , 0.2 και 0.3 έχουν μικρή σημασία.

      Διαγραφή
    8. Κύριε Τάκη δεν είχα καμμιά αμφιβολία ότι δεν έχετε πουλήσει την Φριγγο ρητορική ήταν η ερώτηση...Συμφωνώ έτσι όπως το θέτετε πως η ενίσχυση θέσης δεν σημαίνει αναγκαστικά μουαγιεν με την κοινή έννοια του όρου αλλα μεγαλυτερη πίστη στην μετοχή που την πήρε η μπάλα λόγω γενικής κατολίσθησης...Πάντως αν θέλετε μας λέτε ποτέ διπλωνουμε η αυξάνουμε θέση κατά το δοκούν ο καθείς από μας...Ευχαριστώ θερμά...

      Διαγραφή
    9. Κυριε Τακη απ ότι αντιλαμβανόμαι περιμένετε το εξαμηνο για να αποφασίσετε ανεξαρτήτως τιμής??

      Διαγραφή
    10. Nαι, αν το 6μηνο είναι παρόμοια καλο με το περσινό, τότε θα διπλασιάσω τη θέση μου αν η μετοχή είναι κάτω απο 0.16
      Αν είναι πάνω απο 0.16 θα μείνω με τα κομμάτια που εχω.

      Εγω δεν επενδύω αλόγιστα. Πάω με λογική και προσπαθώ να λειτουργώ δίχως συναίσθημα. Εχω, εδώ κάτι δικά μου φιλαράκια που είναι έτοιμα μέχρι Δ.Π. να κάνουν (που λέει ο λόγος) ... αφού όταν ανέβαινε το χαρτί στεναχωριόντουσαν, επειδή δεν μάζεψαν.
      Εγώ όμως δεν λειτουργώ έτσι ...

      Διαγραφή
    11. Κύριε Τάκη κατά την γνώμη μου κάνετε αυτό που πρέπει και μέχρι εκεί που πρέπει να κάνει ο κάθε ένας από εμάς...Να είστε καλά και να είμαστε όλοι καλά όταν τελειώσει η καταιγίδα...Οι αγορές και οι ευκαιρίες θα είναι πάντα εδώ...

      Διαγραφή
    12. Σε τιμές κοντά στο 1,40 θα τολμήσω αγορά ΔΕΗ. Για ξεπέτα. Πώληση ελπίζω την επόμενη βδομάδα 35% ψηλότερα. Δεν έχω αλλάξει γνώμη για το χαρτί (σαπάκι). Ο δάσκαλος όμως έλεγε ότι "βραχυπρόθεσμα δεν σημασία τι πιστεύεις εσύ για ένα χαρτί...εκμεταλλεύσου αυτό που πιστεύουν οι άλλοι"

      Νομίζω πως τούτη την βδομάδα ο ΓΔ στο μαγαζί θα γράψει το απόλυτο χαμηλό. Αν όχι σήμερα το αργότερο στην τριπλή λήξη της Παρασκευής. Εκτός βέβαια αν ξεφύγει η επιδημία (δύσκολο) οπότε ποιος τα αποπατεί τα χρήματα.

      Διαγραφή
    13. ...έχω την αίσθηση ότι η όλη η διαδικασία που περνάμε έχει αρκετές και μεγάλες δόσεις υπερβολής... όλοοοος αυτός ο χαμός λόγω 7500 θύματων μ.ο ηλικίας 80 + ετών.. δεν ξέρω αλλά κάποια στιγμή και αφού περάσει η άσχημη κατάσταση θα γελάμε με τους εαυτούς μας για το καρκίνο που περνάμε κάθε μέρα με το ΧΑΑ....

      Διαγραφή
    14. Αν βουτήξουν μέσα στην ημέρα τα futures του αμερικάνου και φουντάρουμε εδώ είναι καλή μέρα για αγορά, θα το ρισκάρω και εγώ για πολύ γρήγορα, για ΔΕΗ δεν είμαι σίγουρος, το χαμηλό είναι πολύ νωρίς κ. Χίππυ, το θέμα είναι να είσαι κάπου κοντά.

      Διαγραφή
    15. Blues δεν αγαπώ το τζόγο...η ΔΕΗ θα είναι μικρή αγορά 2-3Κ μετοχές...αντίθετα αγόρασα λίγο πιο δυνατά EEE στα €15,60

      Διαγραφή
    16. Αγαπητέ Χίππυ, εγώ τον αγαπώ τον τζόγο, αλλά δεν τον επιδιώκω, υποθέτω εννοούμε το ίδιο, είχα να ασχοληθώ εντατικά με τις αγορές πάρα πολύ καιρό, ο σκοπός που το κάνω τώρα είναι να έχω μια καλή θέση όταν τα πράγματα μπουν ξανά σε μια σειρά, όχι μόνο οι αγορές αλλά όλος ο τρόπος ζωής μας, εκεί θα τα παρατήσω για 2-3 χρόνια και παραπάνω αν χρειαστεί.

      Διαγραφή
    17. Φίλε Blues συμφωνώ με την προοπτική σου. Παίρνω την ευκαιρία για να γράψω ότι ΔΕΝ συμφωνώ για την θριαμβευτική επάνοδο των αγορών όσο πλησιάζει η εκλογή προέδρου στις ΗΠΑ. Πιθανολογώ-και θα είμαι ευχαριστημένος-με προσέγγιση των 800 μονάδων του ΓΔ. Παραθέτω το σκεπτικό μου

      Πέρσι το ΑΕΠ ήταν 192,7 δις. Απολύτως μπακαλίστικα σε κάθε μήνα αντιστοιχούν 192,7 /12= 16 δις περίπου. Εάν υποθέσουμε ότι τα μέτρα μειώσουν 30% το ΑΕΠ του Μάρτη, 20% του Απρίλη και 10% του Μάη δίχως να επηρεάσουν διόλου τους υπόλοιπους (αισιόδοξο σενάριο) θα έχουμε συνολική ετήσια μείωση περίπου 10 δις δλδ ύφεση 5,2% για φέτος.

      Στο καλό σενάριο (που μακάρι να επαληθευτεί)...

      Διαγραφή
    18. K. hippy, αποκλείετε να ληφθούν μέτρα για την τόνωση του ΑΕΠ και γενικά της οικονομικής δραστηριότητας? Ενδεικτικά αναφέρω εντατικοποίηση του ΠΔΕ, περαιτέρω κίνητρα για οικοδομική δραστηριότητα, fast track διαδικασίες για επενδύσεις κλπ.
      Η πολιτική τρέφεται από τις κρίσεις, ίσως δούμε λύσεις σε προβλήματα μέχρι πρότινος άλυτα (βλ. υπερπλεονάσματα).

      Διαγραφή
    19. Συμφωνούμε απόλυτα, ειδικά για τον αμερικάνο έχω μεγάλη ανησυχία, εδώ λογικά έχουμε μεγαλύτερα περιθώρια ανόδου μακροπρόθεσμα αν όλα πάνε καλά, etf long σε χρυσό σκέφτομαι για το ερχόμενο διάστημα της αναμπουμπούλας.

      Διαγραφή
    20. Επιχειρήσεις: Αναστολή καταβολής δόσεων κεφαλαίου (χρεωλύσια) που οφείλονται προς τις τράπεζες, από σήμερα μέχρι, τουλάχιστον, την 30η/9/2020

      Read more at Taxheaven: https://www.taxheaven.gr/news/47812/epixeirhseis-anastolh-katabolhs-dosewn-kefalaioy-xrewlysia-poy-ofeilontai-pros-tis-trapezes-apo-shmera-mexri-toylaxiston-thn-30h92020

      Διαγραφή
  9. Αληθεια στα εππεδα του 0.1 τι αποψη εχετε με βαση τα νεα δεδομενα? Ενισχυουμε ή καθομαστε στα αβγα μας κ κοιταμε...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Ανδρέα εγώ κάθομαι στ αυγά μου με 50000 ΦΡΙΓΟ από 0.20 και κάτι ψιλά...Όχι αλλα και βλέπω το έργο μέχρι τέλους αν δεν κοπεί το ρεύμα...Καλύτερα Ελλακτωρα στο 0.51 συμβόλαια Ελλακτωρ...40 σήμερα και βλέπουμε...

      Διαγραφή
    2. Καπετανιε αυτο που με ενδιαφερει και δεν εχω πληρη αποψη, ειναι το ποσο θα επιρεασει η κατασταση στην πραγματικη οικονομια την εταιρια..τις πωλησεις, το κοστος παραγωγης κλπ..Πχ εγω εμαθα οτι το κοστος παραγωγης παραγωγης εχει ανεβει 30% (ελλειψη εξαρτηματων απο την Κινα και ανοδος μεταφορικων) ως αποτελεσμα της διαταραξης της αλυσιδας σε ολη την οικονομια Αυτα κοιταω εγω.. Οσον αφορα τη θεση μιας κα αναφερθηκες Καπετανιε, εχω πολλαπλασια μεγαλυτερη λιγο χαμηλοτερα απο 0.2. Τωρα στην μιση τμη αυτα σκεφτομαι για το αν θα πρεπει να διπλασιασω τη θεση... Διοτι οι συνθηκες μεταβληθηκαν αρδην.

      Θεωρω οτι το θεμα πλεον δεν ειναι ποιες μετοχες καταποντιστηκαν για να τις αγοραζουμε κοψοχρονια, αλλα ποιες εταιριες θα επανελθουν..γιατι καποιες θα εχουν θεμα πλεον.

      Διαγραφή
    3. Την τιμήσαμε κύριε Cook την frigo την σήμερον και βλέπουμε.

      Διαγραφή
    4. Ανδρέα την ίδια σκεψη έκανα και εγώ γι αυτό και δεν αγοραζω αλλά.Αν όλα πάνε καλά οκ αλλιώς έχασα. Θα επιμείνω Ελλακτωρ και ΔΕΗ αλλα πιο κάτω αν πάει 1.25....Επίσης Αλουμινατο εδώ Ρίχνω μια ζαριά...

      Διαγραφή
    5. Ανδρε πάντως με Spot τιμή 0.57 και το συμβολαιο 0.51 λίγο περίεργο δεν είναι ?

      Διαγραφή
    6. Την Παρασκευη ληγει η τρεχουσα σειρα οποτε υπαρχει μαλλον discount για οσουν δεν θελουν να ρολλαρουν αλλα να κλεισουν τις θεσεις τους. Η επομενη σειρα ληξεως Ιουνιου ειναι στα επιπεδα του 0,57.

      Διαγραφή
    7. Ναι αλλα και πάλι η αποσταση είναι μεγάλη. Το ρολ δεν είναι πάνω από 1 λεπτό με τις προμήθειες...

      Διαγραφή
  10. Το ίδιο λέμε αγαπητέ...Απλά δεν είμαστε προφήτες και βάση προηγούμενων συμπεριφορών τους προσπαθούμε να βρούμε μέχρι πού τους παίρνει...Σας το είπα ότι είναι αλλοπρόσαλλος...Εμάς μας ενδιαφέρει να βγάζουμε κέρδη μέσα από πολύ μελέτη είτε με καλούς ηγέτες είτε με ανόητους. Ρώτησα πριν τον κύριο Τάκη για τον Αμερικάνο, επειδή από αυτόν εξαρτώνται και οι άλλες αγορές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τη μεγαλύτερη πτώση στο ΧΑΑ σήμερα το turn around story,η ολική επαναφορά,το ένα αστέρι γεννιέται,το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω,φριγοοοοοο..🤭😬😬😬

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για ΟΠΑΠ , ΑΔΜΗΕ, τράπεζες Μυτιληναίους και άλλα χαρτιά της ίδιας συνομοταξίας δεν διαβάζω σχολιασμούς!!!

      Διακρίνω εμπάθεια!!! Αδίκως ...

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη για ΟΛΥΜΠ πιστεύετε θα γίνει τελικά το deal? Δυνητικά στο 1,24 είναι καλή η τιμή της.

      Διαγραφή
    3. Ο λόγος που ακόμη δεν την έχω βάλει στις επιλογές του 2020 ... είναι ότι εκτιμώ ότι δεν θα αντέξει το 1,2.
      Θα περιμένω λίγο ακόμη ... σήμερα βλέπω βαστάει και δεν έχει όγκο.
      Το αν θα πουληθεί το Πόρτο Καράς είναι αδιάφορο.

      Διαγραφή
    4. κ. Τάκη εγώ πάντως μπήκα σήμερα σε ΕΥΔΑΠ, ΕΧΑΕ, ΜΥΤΙΛ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ με την 1η φουρνιά.
      Θα ακουληθήσουν άλλες 2 σε χαμηλότερα αν έρθουν που θα έρθουν μετά από 15 ημερες

      Διαγραφή
    5. Οι τράπεζες θα γκρεμιστούνε θα μπούμε πολύ πιό χαμηλά

      Διαγραφή
    6. Και καλά έκανες κύριε Δημήτρη ακόμα και άλλο να πέσουν οι αποτιμήσεις σε αυτές τις τιμές και χαμηλότερα ακόμα οι αποδόσεις θα είναι μεγάλες με τον ΟΠΑΠ έχω ένα θέμα καλύτερα νομίζω Βαγγέλας.

      Διαγραφή
    7. δεν έχετε αδικο κ. Κίτσο τον ΟΠΑΠ μόνο για τα μερίσματα αν γυρίσει σε κανά μήνα θα ξεφορτωθεί

      Διαγραφή
    8. https://www.skai.gr/news/finance/italia-pros-ethnikopoiisi-i-alitalia-sto-plaisio-ton-metron-gia-ton-koronoio... εθνικοποίηση εταιρίας Νο 1.... και το μέτρημα μόλις ξεκινά...

      Διαγραφή
    9. https://www.google.com/amp/s/www.standard.co.uk/business/laura-ashley-files-administration-coronavirus-a4389316.html%3famp

      Κάτι παρόμοιο κι εδώ. Φαλιμέντο η Laura Ashley. Αρχίσανε τα κανόνια.

      Διαγραφή
    10. Laura Ashley: 6ος 2015=>£35,5 ... 10ος 2019=>£1,26.
      Και ανδρομική η ζημιά του κορωνοϊού!
      Θα βγούνε μια μια τώρα οι κοντές @@@ές να τους φταίει η τρίχα...

      Διαγραφή
    11. ....περίεργη η συμπερισφορά της ΑΡΑΙΓ.. σαν να πιέζεται επειδή θα χρειαστεί να κάνει ΑΜΚ....

      Διαγραφή
  12. Κάτι που παρατηρώ είναι ότι ο Σ+Π ενώ είχε φουσκώσει πιο πολύ από όλους τους δείκτες τώρα έχει πέσει λιγότερο και ακόμα δείχνει να έχει "λίπος". Π.χ. ο Νταξ είναι σε τιμές 2013 πλέον ενώ ο Σ+Π με τη σημερινή πτώση θα είναι στο χαμηλό του 12/2018 πάνω κάτω. Πως μπορεί να εξηγηθεί αυτό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντιπροσωπεύει την ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη κ. Styrk, την πιο καινοτόμο, φιλελεύθερη και πρωτοπόρο οικονομία η οποία έχει της μεγαλύτερες πιθανότητες να ανακάμψει και να βγει ενισχυμένη.
      Αντιθέτως ο DAX αντιπροσωπεύει την τελευταία σοβιετική οικονομική οντότητα παγκοσμίως, η οποία έχει τσακίσει τον ιδιωτικό τομέα προς όφελος των δημοσίων οικονομικών. Γι' αυτό και οι αγορές ορμάνε στο κουφάρι.
      Καλά για Ελλάδα δε συζητώ, απλά το πειραματόζωο των σοβιέτ. Τουλάχιστον ας βγει κάτι θετικό από την ιστορία.

      Διαγραφή
    2. Εάν ο sp500 γράψει τις 1800 μοναδες, μέσα εις τον Μάρτιο να μην εκπλαγείτε.

      Διαγραφή
    3. Κύριε Τάκη, περιμένουμε και τα πρώτα κανόνια, εγώ δεν θα εκπλαγώ.

      Διαγραφή
    4. Πρόβλεψη: Μέχρι τέλη Μαρτίου τα κρούσματα στην Ιταλία θα είναι αντίστοιχα με της Κίνας τώρα,στην υπόλοιπη Ευρώπη ακόμα καλύτερα... Μπράβο στο κράτος που για μια φορά στάθηκε πάνω από τους απογόνους του Κεμάλ,που έχουν καπηλευτει την ιστορία,και παρουσιάζονται απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων..

      Διαγραφή
  13. Κυριε Τακη ψωνισατε τραπεζες η περιμενετε κι αλλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κυριοι πως σας φαινεται η Airbus; Ειναι duopoly και με τα προβληματα της Boeing τη λες και μονοπωλειο. Για λονγκ-τερμ, 3ετια κατ ελαχιστο για να εχουν κλεισει οι πληγες της ιωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η ΕΒΡΟ μου κάνει εντύπωση δεν ξεπουλάνε και μπράβο τους, έχω και θα τα κρατήσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και θετική παρακαλώ έκλεισε!!
      Αλίμονο σε άλλους που υποτίθεται έχουν και πιο μαζεμένα τα χαρτιά τους. Κάθονται σαν τις κλώσσες και κλωσσάνε τα αυγά τους!!

      Διαγραφή
  16. ΜΠΡΙΚ και ΠΛΑΙΣΙΟ αγοράστηκαν πάντα 1η φουρνιά άστα εκεί παίρνουν και μερίσματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην βιαστείτε με το ΠΛΑΙΣΙΟ. Να δούμε αν θα αντέξει το επίπεδο 2 με 2.2.
      Μπορεί να δούμε απίστευτα χαμηλά νούμερα. Σιγά μην αντέξουν οι Έλληνες θεσμικοί.

      Διαγραφή
  17. Κύριε Τάκη, σας είναι αδιάφορο για το τι θα γίνει με το Πόρτο Καράς...Τι είναι αυτό που αλλάζει τη σκέψη σας για την ΟΛΥΜΠ; Έχει μέλλον αν δεν μπει κάποιος άλλος να δώσει όραμα; Όσον αφορά την τιμή, το 0,90-1 ήταν η αντίσταση για χρόνια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν και δεν είμαι ο Τάκης Μορφονιός θα τολμήσω να σας απαντήσω.

      Αυτό που αλλάζει είναι η ΤΙΜΗ. Όπως έχω ξαναγράψει, και έχω σχετικώς ελαφρά "διαπληκτιστεί" με τον κ. Hippy, η χειρότερη εταιρεία στη σωστή τιμή μπορεί να είναι καταπληκτική επένδυση και η καλύτερη εταιρεία στη λάθος τιμή μπορεί να είναι καταστροφή.
      Η τιμή είναι που τα αλλάζει όλα.

      Διαγραφή
    2. Δεν θυμάμαι τίποτα. Ούτε πότε, ούτε για ποια εταιρεία, ούτε ποιος είχε δίκιο τελικά. Συνεπώς θα ήταν ασήμαντο.

      Διαγραφή
  18. Εκτός και αν έρχεται ο δεύτερος διαφωτισμός κύριε koutsan οπότε πιο είναι το νόημα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κύριε Koutsan συμφωνώ εν μέρει...Απλά, επειδή ο Κύριος Τάκης για να βάλει μία επιλογή θέλει να βλέπει και ανάπτυξη ή μέλλον σε μία εταιρεία...Παλιότερα που τον είχα ρωτήσει, όταν ήταν κάπου στο 1 ευρώ και ετοιμαζόταν να περάσει την μακροχρόνια αντίσταση, είχε εκφραστεί αρνητικά κι εγώ συμφωνούσα μαζί του γιατί είχε στάσιμη δραστηριότητα...Απλά πιστεύω ότι όταν μία μετοχή περνάει μακροχρόνιες αντιστάσεις κάτι δείχνει για το μέλλον, χωρίς να το ξέρουμε εκείνη τη χρονική στιγμή...Έχει αλλάξει κάτι ως προς τις μελλοντικές πωλήσεις ή δραστηριότητες της εταιρείας κύριε Τάκη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κύριοι για ΜΟΗ άποψη κανείς? Πιστεύετε ότι θα πέσει και κάτω από 10?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ Η ΝΟΡΒΗΓΕΖΑ(NCLH)!!!

    Άντε να δω πως θα με πείσετε να ασχολούμαι με τη ψαροΚωστενα μας με το ΧΑΑ του κ@λου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα πάρω τον κύριο Ανανία και θα παω Αμέρικα ... και μη γελάτε καθόλου.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη το έχετε βρέξει το πόδι σας στην Νορβηγέζα ή απλά βλέπετε να σας βγαίνει το W και χαίρεστε?

      Διαγραφή
    3. https://amp.theguardian.com/travel/2020/mar/16/end-of-the-cruise-industry-struggles-through-rough-waters-of-coronavirus-crisis

      Διαγραφή
    4. Oταν ελεγα τις προαλλες οτι εδω ειμαστε μονο για διακοπες σε ενα χρηματιστηριο του κ@λου εγινα και κακος. Οταν με το καλο καποια στιγμη βγει μια αντιδραση θα τα μπουμπουνιασω κ θα στειλω και αυτα τα λεφτα στο Αμερικα μαζι με τα υπολοιπα! Eκατο φορες να αγοραζω τις εταιριες κρουαζιερας που λιωσαν, ειτε τις φυσικου αεριου που καποιες εχουν ηδη πεταξει ή ακομα κ την Virgin πονταροντας σε διαπλανητικα ταξιδια παρα αυτο το αισχος εδω.. Πλεον δεν εχουμε κ περιορισμους λογω cc που μας ωθησαν να επενδυσουμε εδω σε τιμες σκραπ μετα τους Τσιπροκαμμενους κ τους Βαρουφακηδες..
      Οπως ελεγε κ ο αειμνηστος Ωνασης πριν 50 και βαλε χρονια η Ελλαδα ειναι καλη μονο για διακοπες..

      Διαγραφή
    5. Ελάτε τώρα, γίνεστε πολύ αυστηροί. Σε αυτές τις τιμές καλά είναι. Το πρόβλημα είναι ότι μας βρήκε φορτωμένους σε μεγάλο βαθμό. Η χώρα θα επιβιώσει... από ότι φαίνεται!

      Τελικά κύριε Τάκη την αγοράσατε τη Νορβηγέζα?

      Διαγραφή
    6. Κυριε Τακη δεν ξερω αν ειμαι υπερβολικος αλλα 20+ χρονια τωρα τα ιδια κ τα ιδια! Ημουνα νιος κ γερασα που λενε (ευτυχως χρηματιστηριακα ειμαι νεος πολυ ακομα)... Κ απο την αλλη βλεπεις διαγραμματα στην Αμερικη σε πληθος κλαδων κ μετοχων στην 20ετια και κλαις..τι να λεμε τωρα?? Αν θα πεσει η Apple ή η Αmazon ή το Netflix που ειχαν 10 USD η πρωτη, 50 η δευτερη και 3-4 η τριτη το 2008? Και ποσες αλλες, 500 περιπτωσεις μπορω να αναφερω σε τοσους κλαδους... Οι κλαδοι που ειναι στη μοδα μεταβαλλονται ανα 10ετια το εχω ξαναπει.. Διαβασμα θελει κ μια σχετικη γνωση.! Ενω εμεις εδω μελεταμε αναλυουμε και μεσα σε 1 μηνα μας παει 4 χρονια πισω...Ασε ποσες τις εχουν κανει οι επενδυτες ταπετσαρια 20 χρονια τωρα!!! Μετα μας φταινε οι κερδοσκοποι κ οι σορτ! Αφου πρωτοι οι δικοι μας insiders μολις βρουν ευκαρια βγουν κ πουλανε τις εταιριες τους... Δειτε προσφατα ανακοινωσεις στο Σαραντη απο το Δεκεμβριο, στο Μυτιληναιο πριν...

      Διαγραφή
  22. σήμερα αγόρασα Ολυμπ.Ο προφήτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Κ Τάκη τώρα πρέπει να ασχοληθείς και οχι όταν ο δείκτης ήταν 900 και να δώσεις μια δεκάδα ελληνικών μετοχών με ορίζοντα 1-2 χρόνια ,που θα δώσουν απόδοση ανω του 100%.Τις έχεις γράψει για όσους παρακολουθούν (οπως εγώ) αλλά μια νεά ενότητα στο blog θα συνοψίζει .Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και βελάκι πλέον κάποιος να πετάξει θα τα βρει τα χαρτιά. Ίσως να μην χρειαστεί να περιμένει 1 με 2 χρόνια για να τα δει να διπλώνουν. Μπορεί και 6 μήνες να είναι αρκετοί.

      Το μόνο που μπορεί να ανησυχεί τους επενδυτές είναι η ΜΕΓΑΛΗ ΥΦΕΣΗ. Αυτο πρεπει να εκτιμήσουμε κατά τη διάρκεια της ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ.

      Διαγραφή
    2. εκτός από turn around story,που ο ιός του έδωσε τη χαριστική βολή...Μπαμ και κάτω..το εξάμηνο της θα είναι βαστατε Τούρκοι τα άρματα..🤕🤒😁😁

      Διαγραφή
    3. αν 6 μήνες ειναι αρκετοί, γιατί 10-20% Ελλάδα ή χαα του κ@λου!! Λάθος σκέψη και χαρακτηρισμοί ( καλοπροαίρετα ). Ισα - ίσα, τέτοια ευκαιρία για όσους είχαν τη διαίσθηση και την τόλμη για σορτ ( μόνο αυτό χρειάζεται και όχι ζωγραφιές που λέει ο μμ ) δεν νομίζω να ξαναδούμε, μέχρι να βγούμε απο την επιτήρηση σαν χώρα.
      ΠΧ. στις 2450 ο 25άρης και με 500e margin το συμβόλαιο, κάντε τους υπολογισμούς, ο καθένας αναλογως το πορτοφόλι του.
      Δηλ, οι κρουαζιέρες στο -80% είναι ΑΑΑ σε σχέση με το χαα του κ@λου?????

      Διαγραφή
    4. Κύριε Αδειούχε δεν είχαμε τέτοιο χρηματιστήριο παλαιόθεν ... μιλάω προ 2000.
      όλα πάνω και όλα κάτω, πάνε μαζί.
      Για να πάει ένα χαρτί πάνω πρέπει να γίνει αγιασμός και κανένα ευχέλαιο .... στο Αμέρικα όλα γίνονται γρηγορότερα.

      Θα μπορούσα να πιάσω να μιλήσω για τα λόμπι και όσους πατρονάρουν τα χαρτιά ... αλλιώς ήταν παλιά, αλλιώς τώρα.
      Δεν θα ανοίξω την κουβέντα εδώ μέσα.

      Στην Ελλάδα έχουμε με το ζόρι 100 εταιρίες ... στο Αμέρικα θα χάσετε το μέτρημα. Τι να συζητάμε τώρα?
      Εμένα δεν μου αρέσει πλέον ... εσείς σορτάρετε και λονγκάρετε όσο θέλετε. ΕΓΩ ΒΑΡΕΘΗΚΑ!!

      Διαγραφή
    5. ΧΑΧΑΧΑ Ετσι ειναι κ Τακη!! Κ οντως ας μην ανοιξουμε κουβεντα εδω... Παλια υπηρχαν χρηματιστες που ξεραν πως να "παιξουν" το εργο και οι επιχειρηματιες κατα βαση τους ακουγαν. Αν θυμαμαι καλα, χαρακτηριστικα να αναφερω οτι η αρχη εγινε στην νεοδημιουργηθεισα τοτε Παραλληλη Αγορα με τον Λουλη και εναν απο τους μεγαλους τοτε χρηματιστες (ονοματα δεν λεμε). Μαλιστα συμφωνα με την ιστορια λεγεται οτι οταν ολοκληρωθηκε το πατροναρισμα του εστειλε, μεταξυ αλλων, ο χρηματιστης κ μια κασσετα με το λαικο ασμα "Τα πηρες ολα κι εφυγες". Ο κυρ Τακης σιγουρα θα ειχε να αφηγηθει πολλα περισσοτερα αν ηθελε.

      Τωρα, τα τελευταια χρονια που επαναδραστηριοποιηθηκα, οπως εχω αναφερει παλιοτερα, στην αρχη του 2016, μετα απο χρονια απουσιας, ειλικρινα δεν εχω καταλαβει πως παιζεται το "εργο" αυτο.. Παντως οι περισσοτεροι που ασχολουνται ειναι ψιλοασχετοι μισθωτοι υπαλληλοι σε μεγαλες κυριως τραπεζικες ΑΕΠΕΥ, οι οποιοι αμοιβονται με μισθο ή συνδυαστικα καποιοι account managers με μισθο-μπονους επι προμηθειων του πελατολογιου τους και οι περισσοτεροι δεν εχουν καν οι ιδιοι μετοχες. Παρασαρουν στα πελατολογια reports απο συγκεκριμενες μετοχες που παιρνουν απο παιδακια στα τμηματα αναλυσης, τα οποια ειναι σχετικα ακινδυνα σε περιοδους χαμηλης μεταβλητοτητας, προκειμενου να ειναι καλυμμενοι.. Αν πανε ολα κατω δεν τρεχει τιποτα καθως ολοι λιγο πολυ τα ιδια προτεινουν. Μαλιστα οι περισσοτεροι αν τους ρωτησεις για καποια αλλη μετοχη (πολλες απο αυτες που συζηταμε κ εδω) δεν εχουν ιδεα, ουτε τα ticker δεν γνωριζουν και θα σου πεταξουν και καμια εξυπναδα του στυλ "δεν ασχολουμαι με σαπακια" προκειμενου να καλυψουν την ημιμαθεια τους. Απο αναλυση τωρα, αν θες να πιασεις την κουβεντα χανεις το χρονο σου..παντελως ασχετοι. Παραλληλα, περιμενουν απο επαφες με ξενους να τσιμπησουν κανα κοκκαλακι κ κανα info. K οι ξενοι τους εχουν κανει πελατες βεβαια μιας κ μπορει πχ να δινουν μια αγορα σε ενα μεγαλο χαρτι απο την ταδε ΑΕΠΕΥ και απεξω να πουλανε καραβιες που δικα τους omnibus accounts εχοντας παραλληλα ανοιξει θεσεις short σε μια αγορα διχως βαθος. Αυτα εγω εχω να πω

      Διαγραφή
    6. Ρε κυριε Τακη..θα μου πεις τι δουλεια κανεις? Καθηγητης εισαι εχω διαβασει σε Πανεπιστημιο...αληθευει?

      Διαγραφή
    7. Έτσι ακριβώς όπως τα λέτε κύριε Ανδρέα. Αλλά γιατί να υπονομεύουμε το μαγαζί μας με χαρακτηρισμούς.
      Το παιχνίδι είναι το ίδιο σε όλο τον κόσμο. Εμείς επιλέγουμε αν θέλουμε να συμμετέχουμε ή όχι.

      Διαγραφή
  24. "Eventually this pessimism and fear will pass and the company will regain ground.
    With that said, I’m pretty sure that the investor who buys Carnival Corp. at a spectacular discounted price and patiently waits will be rewarded handsomely."

    https://seekingalpha.com/article/4332081-carnival-corp-and-real-value

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. https://finance.yahoo.com/quote/MRNA?p=MRNA&.tsrc=fin-tre-srch

    Μου την έχουν στείλει ... πως θα βρει το εμβόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δείτε και τη Gilead Sciences (GILD) κύριε Τάκη.

      Διαγραφή
    2. Κ . Τακη η Moderna εχει αναφερθει εδω και ενα μηνα σε ποικιλα εξειδικευμενα papers, και οχι μονο, ως δυναμει εταιρια για το εμβολιο.

      https://fortune.com/2020/03/15/coronavirus-vaccine-moderna-trial-start/

      Διαγραφή
    3. Κύριε Παναγιώτη την παρακολουθώ και την GILD, μας την έχει σφυρίξει και ο γιατρός.

      Διαγραφή
    4. Εδώ μπορειτε να δείτε αρκετές ακομή κ. Τάκη και σε τι στάδιο βρίσκονται οι δοκιμές που πραγματοποιούν. Υπαρχουν οσες έχουν συζητηθεί στο μπλογκ σας αλλά περιέχει και άλλες! https://www.google.com/amp/s/www.marketwatch.com/amp/story/guid/1E86A2BC-5F10-11EA-9EB1-848872F13637

      Διαγραφή
    5. Αλλα όσες εχουν ειπωθέι στο μπλογκ είναι πιο κοντά στην ανακάλυψη εμβολίου!

      Διαγραφή
    6. Δηλαδή δεν θα βρεί το φάρμακο η Λαβιφάρμ ; 🤣🤣🤣
      Ή μήπως η ΡΕΜΕΚ; Βρε που την θυμήθηκα αυτήν;

      Διαγραφή
    7. Πιο πιθανό να πλασάρουν κάνα σπρέι Αγιασμού για το Κορονοϊό😂
      ...πλάκα πλάκα μπορεί να έκανε θραύση ένα τέτοιο προϊόν με το μέσο όρο νοημοσύνης που έχουμε στην Ελλάδα...

      Διαγραφή
    8. Εγώ πάντως ήμουν φαν της Ρεμεκ. Λαβίδα δεν έχω πάρει ποτέ ... πάντα ήμουν απέναντι του. Δεν μου άρεσε.

      Η Ρεμεκούλα το 1999 ήταν απο τα πιο hot χαρτιά μου 💖💖💖

      Διαγραφή
    9. και για να ξαναπαντήσω στον κύριο Αδειούχο ...

      Πήραν τόσα λεφτά το 1999 απο ΑΜΚ και απο τις εισαγωγές των εταιριών τους στο ΧΑΑ. Λεφτά με τσουβάλια .... ποια εταιρεία ανάπτυξαν;
      Έπαιρναν τα λεφτά και τα έπαιζαν ΧΑΑ, όπως ο συγχωρεμένος ο Θωμάς ... τα πέταξαν τα λεφτά στο πουθενά ... σε κόλπα, σε trades και σε μαιμουδιάρικες εξαγορές.

      Αυτή είναι ΜΙΑ απο τις πολλές διαφορές του ΧΑΑ του κ@λου απο άλλες χρηματαγορές!!

      Διαγραφή
    10. Τώρα η ΦΡΙΓΟ θα είναι το πιο hot χαρτί μας! Με το καλό να έχουμε ευχάριστα ετήσια αποτελέσματα και να τελειώνουμε σιγά σιγά με τους ιούς, γιατί υπάρχουν και πολύ σοβαρότερα ζητήματα για την Ελλαδίτσα μας!

      Διαγραφή
    11. Ο Μανωλης εκανε το κουμαντο στον μακαριτη κυριε Τακη... Με καποιους συγκεκριμενους χρηματιστες-σταρ της εποχης.

      Διαγραφή
    12. Για διαβάστε ...

      https://gkanellakis.blogspot.com/2020/03/attica-bank-ellaktor.html?m=1

      Διαγραφή
    13. Καλησπέρα.
      Κύριε Τάκη φαντάζομαι να γνωρίζετε ότι ο κύριος αυτός δεν είναι ο γνωστός δημοσιογράφος αλλά ο συνεπώνυμος που φιλοξενείτε κάτω δεξιά στην ομάδα ΚραΚράδες.
      Με εκτίμηση

      Διαγραφή
    14. K. Τακη..σε καποιο σημειο στο αρθρο με παρενθεση αναφερει λεγοντας κυρ.(πλεον λογω ηλικιας να φανταστω) Νικο... Το μυαλο μου παει σωστα σε ποιον αναφερεται???

      Διαγραφή
    15. Χαχαχαχ, κ. Τάκη ο Γιώργος είναι πατριώτης μου, εξαιρετικός άνθρωπος ρομαντικός και επίμονος σε υπερθετικό βαθμό.
      Κ. spooky δεν είναι δημοσιογράφος αλλά πρώην στέλεχος της Αττικής που τους έχει πάρει στο κυνήγι γιατί τους σιχάθηκε.
      Με ΕΛΛΑΚΤΩΡ δε νομίζω ότι έχει σχέση, απλά τον παίρνουν τα σκάγια λόγω Πανταλάκη, Προβόπουλου κλπ.
      Δεν είναι οικονομικός αναλυτής ή κάτι αντίστοιχο, είναι αν θέλετε τιμωρός της Αττικής.

      Διαγραφή
    16. Ναι κύριε Barren το έχετε γράψει παλιότερα ότι είναι πατριώτης σας.

      Διαγραφή
    17. Σωστά κ.Τάκη. Αγαπάμε τις εταιρίες ή τις επενδύσεις μας?
      Αν το πρώτο, αγοράζουμε ΕΕΕ Πλαίσιο, Μπέλα, Λιμάνια, νερά και πολλές μικρές που θα υπάρχουν και μετά την κρίση, όπως πχ ασκό, Ελβε. Θα έγραφα πολλές άλλες, αλλά λόγω πολλών δανείων, μπορεί οι ιδιοκτήτες,να την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια.
      Stories, ατελείωτα.
      Αλμυ, φριγο, ινλοτ.κλπ,κλπ
      Αλλά πώς να χάσεις σε 1 χρόνο,
      αν ισχύει το δεύτερο (οι επενδύσεις μας ) από διόδια ρεύματος και Λάμδα.
      Εκτός και αν το χαρτοφυλάκιο σας είναι 9-10 νούμερα, όποτε έχετε δίκιο να αγχώνεστε, γιατί η πόρτα είναι στενή.

      Διαγραφή
    18. Απο τον τροπο γραφης και το ποιους αναφερει, υποθετω κ. Τακη οτι αναφερεται σε εναν απο τους πιο δυνατους χρηματιστες της εποχης εκεινης, ο οποιος τυχγανει να ηταν κ το πρωτο μου αφεντικο, εκει που εκει εμαθα πολλα απο μικρη ηλικια για τη συγκεκριμενη δουλεια.

      Διαγραφή
    19. Αγαπάμε τις εταιρείες μας, αγαπάμε και τις επενδύσεις μας.

      Όμως αγαπάμε και το Χρηματιστήριο μας και δεν μου αρέσει όπως το κατάντησαν .... έχω να πω πολλά, αλλά τα περισσότερα δεν λέγονται δημόσια. Ας μείνω σε τουτο μόνο .... όταν κυβέρνησαν οι μαθητευόμενοι μάγοι και βύθισαν τη χρηματαγορα μας στον πάτο τον απόπατο ... δεν μας άφηναν να αγοράσουμε Ελληνικές μετοχές (άφηναν όμως τα
      ξενάκια ελεύθερα να αλωνίζουν) μετά δεν μας άφηναν να αγοράζουμε εξωτερικό λόγω των capitals controls. Mε το δελτίο ψωνίζαμε ...

      Διαγραφή
    20. Έχετε δικιο κ.Τάκη. Δυστυχώς ο μαθητευόμενος μάγος, μάγεψε όλους τους υπόλοιπους και παρέμεινε όχι μόνο στο προσκήνιο, αλλά και στη θέση του και μάλιστα χειροκροτούμενος!!!
      Ας μην πολιτικοποιήσουμε τη συζήτηση όμως...

      Διαγραφή
  26. κ.Τάκη, καλησπέρα. 2 ερωτήσεις
    1.ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ.Σε ένα παράλληλο σύμπαν όπου δεν θα υπήρχε ο κορονοιός εκτιμάτε πως θα έδινε εντός της επόμενης διετίας και μέρισμα.Η ερώτηση έχει νόημα για να καταλάβουμε το βαθμό εξυγίανσης και το μεγεθος του turn around story που εξελισσόταν
    2.GAZPROM. Στα παρόντα επίπεδα(16/3) με όλους τους παράγοντες αγνώστους( βάθος ύφεσης, τιμή πετρελαίου στα τάρταρα αλλα με άγνωστο μέλλον) θα την βάζατε στα ραντάρ σας ή θα μπαίνατε και τώρα; Η δική μου απάντηση βασισμένη μόνο στο ένστικτο αφού τα στοιχεία ακόμη αργούν να έρθουν θα ήμουν υπέρ μιας σταδιακής τοποθέτησης με ορίζοντα ολοκλήρωσης τα μέσα καλοκαιριού.
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Τίτο αν η ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ ήταν σε άλλο χρηματιστήριο θα σκεφτόταν και διαφορετικά ο ιδιοκτήτης και θα είχαν γίνει τα απαραίτητα ώστε να επιταχύνει η εταιρεία ... η μετοχή φυσικά θα έγραφε τρελά νούμερα.

      Εγώ την πούλησα στα 1,2 με 1,3 (κάπου το έχω γράψει) τώρα την ξαναπαίρνω πίσω. Είμαι βέβαιος ότι θα το μετανιώσω ... καθώς αυτά τα ''κούτσου κούτσου μπόλ'' με έχουν κουράσει.

      Διαγραφή
    2. Προτιμώ λοιπόν (για να απαντήσω και στον κύριο αδειούχο)
      να βρω την ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ του NYSE ... η Εβροφάρμα του ΧΑΑ με κούρασε.
      Όπου εβροφάρμα βάλτε όποια άλλη ελληνική μετοχή θέλετε.

      Διαγραφή
    3. Για την SWN δεν έχετε γράψει άποψη κ. Τάκη, δε βλέπετε δυνατότητες?
      Οι αριθμοδείκτες της φωνάζουν τζάμπα και είναι αρκετά υγιής θεωρώ.
      Η δε συμπεριφορά της τις τελευταίες μέρες κατά τα selloffs εξαιρετική.

      Διαγραφή
    4. Δεν την εχω κοιτάξει ... δεν προλαβαίνω.
      Υπόσχομαι να αρχισω απο αύριο τη μελέτη. Μέχρι τελος της εβδομαδας θα την εχω ετοιμη.

      Αφήνω λίγο τις κρουαζιέρες ... η εικόνα είναι παρόμοια με τη Νορβηγεζα ... θα επανέλθουμε. ΣΠΕΥΔΕ ΒΡΑΔΕΩΣ.

      Διαγραφή
    5. SWN βραχυπρόθεσμα θα πάει 2.3 με 2.5. Αν πάει πάνω θα δει το 5.85 ... όμως μπορεί να μην έχει ολοκληρωθεί η πτώση της και να πάει και κάτω απο 1δολ. Θα δούμε ....
      Θα σπάσει το 2.5, για να πάει 3.2 ή θα έρθει ξανα κάτω;

      Θα τη δω και θεμελιωδώς ... προς το παρόν απέχω.

      Διαγραφή
    6. NCLH προς το παρόν απέχουμε .. είναι σε τάση. Μακρυά.

      Διαγραφή
    7. Κ. Τάκη αν χάσει το 1$ μπορεί να μην ξανασηκώσει κεφάλι. Στην περιοχή του 1,10 που αντέδρασε χτύπησε τη μακροπρόθεσμη γραμμή τάσης που ξεκινά το 1974 και ακούμπησε τελευταία φορά το 2000, γι' αυτό είχα εξαρχής ως περιοχή αγορών το 1,10~1,20.
      Ίσως το NG έχει μια ακόμα κατεβασιά προς 1,30~1,50 και εκεί θα πρέπει να ξανακρατήσει τη γραμμή.
      Η εταιρία είναι εξυγιασμένη και κερδοφόρος παρά την πτώση του NG, αν όντως γυρίσει το NG για να κάνει την κούρσα που κάνει κάθε προεκλογική χρονιά τα τελευταία 12 χρόνια, το 5,0$ μπορεί να είναι πολύ συντηρητικός στόχος.

      Διαγραφή
    8. Αν έχετε δίκιο, πρέπει να περάσει με ορμή τα 2.5 και μετά βλέπουμε ...

      Διαγραφή
    9. Θα την τσεκάρω και θεμελιωδώς και την ξανασυζητάμε.

      Διαγραφή
    10. Κυριε Τακη SWN εχω παρει και εγω, εχει γραψει ενδοσυνεδριακα και το 1.05. Εχει ενδιαφερον. Να δειτε επισης την EQT η οποια με ενδοσυνεδριακο χαμηλο τα 4.21 μες το μηνα, χθες εκλεισε 8.69 με ενδοσυνεδριακο υψηλο τα 10.23...

      Διαγραφή
    11. SWN 2.49 εύκολα πιάνει τα 2.5 με άνοδο 27%.
      Το πρωί που την κοιτούσαμε, υπενθυμίζω, πως σημαντική είναι η υπέρβαση του 2.5.

      Θα την ξαναδούμε την Πέμπτη.
      Μέχρι την Κυριακη θα την έχω ψάξει και θεμελιωδώς.

      Διαγραφή
    12. Κ. Τάκη για μένα ήταν πολύ σημαντικό να κάνει έστω 0,01 πάνω από το 2,47, διότι πλέον φεύγει από τη μέση το πολύ κακό σενάριο να ήταν η αντίδραση από το 1,05 κύμα 2 ενός ευρύτερου καθοδικού με αρχή τη λήξη της συσσώρευσης στο 2,47.
      Αν έπρεπε να μαντέψω τη συνέχεια θα έλεγα ότι θα παίξει για ένα διάστημα φλιπεράκι μεταξύ 1,50~2,50, εωσότου βρει το NG πάτο και καθοριστεί η μεσοπρόθεσμη κατεύθυνση.
      1η Απριλίου, κόντρα στο ρεύμα θα μάθουμε την αλήθεια.

      Διαγραφή
  27. Με case scenarios for 2020, 2021 k projected valuation.

    https://seekingalpha.com/article/4332128-carnival-stock-is-anchored-for-now-upside-is-massive

    Conclusion
    Both Carnival and the entire cruise industry have been heavily sold off, and for good reason. With the coronavirus outbreak being able to transmit to virtually everyone on a cruise ship and the extent of fallout uncertain, valuations have come down to what the stock is currently worth based on my analysis. However, with a number of factors, not all of which needs to happen, Carnival stock is poised for upside as much as 52.21% in the next two years. A close watch is warranted and a stomach for volatility as this stock finds its port.

    he Bull Case for Carnival ($26.76 Price Target)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Vix 83!!! Απίστευτη εικόνα.... Κάτι μας διαφεύγει; Ο Τρομπας σήμερα είπε μέχρι τον Αύγουστο θα κρατήσει η ιστορία με τον ιό και πως η οικονομία θα πέσει σε ύφεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η εικόνα των αγορών δείχνει φόβο για depression....που είναι το worst case scenario. Πωλήσεις παντού και παρκάρισμα μετρητών η κίνηση τους μέχρι στιγμής....

      Διαγραφή
  29. Κ. Τάκη η OLED σας ήρθε στα 120$, αλλά καλύτερα να την περιλάβετε περιί τα 105 και κάτω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα περιμένω ... μέχρι να μου την στείλουν Αγορά Α ... πάντως ακριβη είναι.

      Διαγραφή
  30. Δειτε και αυτό

    https://www.fosonline.gr/plus/epikairotita/article/87655/koronoios-h-pigi-toy-kakoy?fbclid=IwAR0LvoblmNK-n3dbNL3G4bn36yxi2XJZB8TV8SDbKXYOqJWC1VlDtP-vRL0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Κυριε Τακη δεν εχεις αναφερθει καθολου κατα την αναμενομενη αντιδραση στις τραπεζες... Δεν βλεπεις κατι εκει παρολο που οι τιμες κατερρευσαν? πχ. στη EUROB η οποια εχει κ τη Grivalia πλεον μεσα?

    Επισης για τη Λαμδα με την τιμη 3 χρονια πριν τι εκτιμας? Προσωπικα ειχα πουλησει αρχες Ιανουαριου κ πλεον ειμαστε με πτωση 30%+ απο την ΑΜΚ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απο το 2013 τα γράφω κύριε Αντρέα.

      Αν η πραγματική οικονομία δεν ανακάμψει - τα κουφάρια των ζομποτραπεζών, δεν πρόκειται ποτέ να ανασηκωθούν απο τα μνήματα τους.

      Δεν ξέρω αν έχετε δισβάσει αυτή μου την ανάλυση

      http://mitarola.blogspot.com/2013/06/vampires-of-blood-2006.html?m=0

      Για εμένα ακόμη ακριβές είναι, καθως δεν υπάρχουν ίδια κεφάλαια.
      Για χάρη όμως του παιγνίου ... ΝΑΙ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΙ, αλλά για εμένα ισχύει το "
      Αν η πραγματική οικονομία δεν ανακάμψει - τα κουφάρια των ζομποτραπεζών, δεν πρόκειται ποτέ να ανασηκωθούν απο τα μνήματα τους."

      Μόλις ηρεμήσει λίγο το πράμα, θα πάνω 2 με 3 φορες πάνω, αλλα θα είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση απο το 2019.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Αντρέα πολύ φοβάμαι οτι οι τράπεζες στο τέλος θα κρατικοποιηθούν.
      Δεν νομίζω να βρεθούν κεφάλαια από κάποιον επενδυτή σε τέτοιες στιγμές για ΑΜΚ και το κακό είναι οτι δεν γνωρίζουμε πως θα εξελιχτεί η όλη κατάσταση.
      Λέγονται πολλά όπως πχ το 2ο εξάμηνο θα γνωρίζουμε πάνω-κάτω τις επιπτώσεις από τον ιό και ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα ακόμα 6μηνο για να ξεκινήσουν οι οικονομίες.
      Πιστεύω ότι καν΄νας δεν μπορεί να προβλέψει ακόμα τις συνέπειες

      Διαγραφή
    3. Τη συγκεκριμενη αναλυση δεν την εχω διαβασει..τοτε δεν σας ηξερα κ. Τακη, κ η αληθεια ειναι οτι δεν ασχολουμουν με το ελληνικο χρηματιστηριο καθολου. Θα την διαβασω ομως! Απο κει κ περα εχουμε κατα καιρους εκφρασει την αποψη μας για το χαλι τους αναφορικα κ εσεις εχετε αναρτησει προσφατα αναλυτικοτατα threads (εγω σε παλιοτερα thread εχω αναφερθει με σχολιο στην προσωπικη μου εμπειρια απο τη 10ετη απασχοληση μου στον τραπεζικο κλαδο στην πιο "παιχνιδιαρα" απο τις 4 συστημικες μεχρι την ανοιξη του 2012).

      Φυσικα για χαρη του παιγνιου αναφερομαι... δεν εχω παρει ποτε τραπεζες απο το 2016 που ξανασχοληθηκα ως επενδυτικη θεση, παρα μονο με συμβολαια καποιες φορες για συντομο χρονικο διαστημα τοσο Long οσο κ short θεσεις. Ενδεχομενως να κανω το ιδιο μετα απο τετοια κατρακυλα. Μαλλον προς τη Eurobank προσανατολιζομαι... Δεν εχω ακομα αποφασισει τελικα αν και τι θα κανω.

      Παντως δεν σας βλεπω hot ακομα κ στο παιγνιο!

      Διαγραφή
    4. Την Πειραιώς διαφημίζουν ως παιχνιδιάρα, αλλά εγω θα έλεγα Eurobank νσ πάρετε και ας εχει την υψηλότερη κεφαλαιοποίηση (δεν είναι τυχαίο)

      Διαγραφή
    5. Τελικα zero risk θα ειναι οι εγγυησεις για Ηρακλη. Καλο αυτο.

      Διαγραφή
  32. Δυστυχώς λίγο δύσκολα τα πράγματα και αύριο με τον Dow Jones στο -13%. Όμως σε ορίζοντα 6μηνου οποιος αγοράζει σε αυτά τα επίπεδα κατά 80% θα είναι κερδισμένος και πιθανώς κερδισμένος κατά 100%. Αυτά όλα βέβαια με γνώμονα ότι δε θα συνεχίσουν τα μέτρα πάνω απο 3 εβδομάδες ακόμη διότι μετά γίνεται ανεξέλγκτη η κατάσταση και τότε μπορεί να αντιμετωπίσει και το -90% του χαρτοφυλακίου του. Επιλογές χαρτοφυλακίου: 35% Μυτιληναίο, 25% Εθνική ή Μotor Oil , 20% ΟΛΠ, 15% Φριγο, 15% Ελλάκτωρ ή MLS . Αν το πετρέλαιο δεν είχε τόσο μεγάλη πτώση και ο χειμώνας δεν ήταν τόσο "καλοκαιρινός" τότε 80% του χαρτοφυλακίου θα πήγαινε στην Motor Oil. Ομως ο "ελαφρυς" χειμωνας δεν βοήθησε τις πωλήσεις της και επίσης η χαμηλή αποτίμηση των αποθεματικών της δεν βοηθάει τον ισολογισμό της. 'Όμως έχω ακούσει ότι η τιμή πώλησης των περισσοτέρων προϊόντων της είναι άσχετη με την τιμή του πετρελαίου και είναι αρκετά σταθερή οπότε αν ισχύει αυτό η πτώση του πετρελαίου θα εκτοξεύσει το περιθώριο κερδους που έχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. σε τέτοιες καταστάσεις είναι καλό να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να σκεφτόμαστε ψύχραιμα.
    Να μην μας επηρεάζει ο πανικός.
    Ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές υπάρχουν εταιρίες που θα βγούνε πιο δυνατές διότι η κατάσταση τους ευνοεί.

    1)Λούλης: Οι καταναλωτές έχουνε αδειάσει το αλεύρι απο τα σουπερμάρκετ. Εκτιμώ ότι το εργοστάσιο δουλεύει στο 100% σε σχέση με πέρσι που δούλευε κοντά στο 70%. Το αλεύρι δεν έχει μεγάλη διάρκειας ζωής επομένως οι καταναλωτές θα αναγκαστούν να το πετάξουν και να ξαναγοραζόσουν το β εξάμηνο, εκτός και αν προλάβουν να το χρησιμοποιήσουν όλο.
    2)Φλεξο: Η εταιρία παράγει φιλμ συσκευασίας για τρόφιμα και ποτά. Οι καταναλωτές έχουνε αδειάσει τα σούπερ μάρκετ άρα η εταιρία ευνοείται. Τα φιλμ συσκευασίας είναι παράγωγα του πετρελαίου. Το πετρέλαιο έχει τρελή πτώση επομένως το κόστος της πρώτης ύλης είναι μειωμένο. Απο την πτώση του πετρελαίου όφελος έχουνε τα πλαθ και πλακρ.

    Υπάρχουν και άλλες εταιρίες οι οποίες δεν θα επηρεαστούν απο την όλη κατάσταση, όμως η τιμή των μετοχών τους έχουνε πιεστεί αρκετά.

    3)ολθ και ολπ: Νομίζω ότι μετά απο την ιδιωτικοποίηση τα λιμάνια δουλεύουν καλύτερα και το μέλλον τους ανήκει. Το εμπόριο πάντα θα υπάρχει και διαρκώς θα αυξάνεται. Στα τωρινά επίπεδα τις θεωρώ πολύ καλές επιλογές που δύσκολα θα χάσει κάποιος. Μιλάμε για εταιρίες αδάνειστες με p/e σχεδόν μονοψήφια. Με εξαιρετικές ταμειακές ροές.

    4)αδμηε: Δεν επηρεάζεται καθόλου απο όλη την κατάσταση, η μερισματική απόδοση λογικά θα είναι πάνω απο 6% και διαρκώς τα νούμερα θα γίνονται καλύτερα.

    Προφανώς υπάρχουν και άλλες ωραίες επιλογές.
    Μπορεί βέβαια η ρευστότητα μας να τελειώσει πιο νωρίς απο την πτώση αλλά τι να κάνουμε....κανείς δεν ξέρει τον πάτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια χαρά τα λέτε κ. Πανάγο και νομίζω ότι όλες αυτές που αναφέρατε έχουν και μερίσματα ειδικά του ΑΔΜΗΕ ειναι πολύ γενναίο.

      Διαγραφή
  34. Κύριε Τάκη αν μπορείτε ρίξτε μιά ματιά στην εταιρία datadog. Πρόσφατα εισηγμενη. Πολύ καλα σποτελέσματα τελευταίου τριμήνου. Είναι σε κλάδο που δεν θα έχει πρόβλημα. Cloud monitoring. Οι δουλείες πάνε τόσο καλά που θελει απεγνωσμένα προσωπικό και έχει πρόβλημα με συνεντεύξεις υποψηφίων. Επειδή ψάχνετε όπως λέτε την εβροφάρμα της αμερικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ισως αυτος να ειναι ο λογος της χθεσινης πτωσης!!
    https://www.philenews.com/koinonia/covid-19/article/898024/ipa-oi-meglyteres-trapezes-anastelloyn-epanagres-metochon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Οι επιλογές της CS στον τομέα ενέργειας και οι αποδόσεις ανά κλάδο από την ημέρα της κρίσης 17/1/20

    https://prnt.sc/rhmmpe
    https://prnt.sc/rhmoih

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. https://www.wisdomtree.eu/en-gb/products/short-leveraged-etps

    Τα παραπάνω ETF τα βρίσκω διαθέσιμα για αγορά σε € στη χρηματιστηριακή μου, φαίνονται χρήσιμα, μεγάλη ποικιλία, αυτά του VIX δεν τα εμφανίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Η πτώση της 3Ε κάνει μεγάλη ζημιά στο ΧΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Καλημέρα, αφού επέμεναν τα παιδιά συμπλήρωσα τη συλλογή αγορών ΕΛΛΑΚΤΩΡ με το 0,54.
    Ο Mr Market έχει χάσει τη μπάλα, χθες πήραμε άρση των υπερπλεονασμάτων, δηλαδή αν δεν υπήρχε ο ιός έπρεπε να τον εφεύρουμε.
    Σε αναμονή και για ΜΥΤΙΛ περί το 4,60, για να δούμε πόσο γενναιόδωρη μπορεί να γίνει η αγορά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, o υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως «έχουμε πάνω από 1,2 εκατ. μάσκες, τις οποίες δήλωσαν στην πλατφόρμα μας οι επιχειρήσεις», ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνουν εισαγωγές και σε μάσκες. «Την Παρασκευή θα ριχτεί στην αγορά μεγάλη παρτίδα αντισηπτικών», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης για να προσθέσει: «Έχουμε εταιρεία που έβαλε επιπλέον μηχανήματα και δουλεύει πυρετωδώς. Θα πέσουν 350.000 αντισηπτικά στην αγορά. Θα καλύψουμε και την επάρκεια σε αιθυλική αλκοόλη». Το καραβάκι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Πάντως τις αεροπορικές δε νομίζω να τις τελειώσει ο κορωνοϊός.
    Θα τις αποτελειώσει αυτό https://hyperloop-one.com/
    Να δούμε αν/πότε θα κάνει IPO να καβαλήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Briq properties : Κεφαλαιοποίηση 55,8 εκ ευρώ με τιμή μετοχής 1,56. Θετικό ταμείο 36 εκ ευρώ οπότε με 55,8-36=19,8 εκ ευρώ αγοράζετε ακίνητα με αξία αποτίμησης 60εκ ευρώ, ή αντικειμενικής αξίας 42 εκ ευρώ (αξία κτήσης 54,49 εκ ευρώ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Η ευρωβ δεν ειχε απορροφησει και την grivalia κυριε βασιλη ποσο ειναι η αξια ακινητων της grivalia;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν έγινε η συγχώνευση η καθαρή θέση της ήταν πέριξ των 900 εκ ευρώ.

      Διαγραφή
    2. Για αυτόν το λόγω θαρρώ πως και ο κος Τάκης την έχει βάλει πρώτη στη σειρά, όταν όποτε και εάν ασχοληθούμε με τράπεζες!

      Διαγραφή
    3. Η φετινή χρονιά είναι ως μη γενόμενη πλέον. Το θέμα είναι αν θα μπορέσει το 2021 να γράψει τα κέρδη του 2019. Στα θετικά προσμετρώ ότι φέτος θα γράψει λογιστικά τις μεγάλες απώλειες από την τιτλοποίηση που κάνει μέσω του "Ηρακλής", επομένως ένα "αρνητικό" νέο καίγεται εν μέσω του πανζουρλισμού του κοροναιου.

      Διαγραφή
  44. Μεγάλη πίεση στα Ελληνικά ομόλογα και σήμερα. Στο 3,5% η απόδοση του δεκαετούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Από την συμπεριφορά στην πτώση, μάλλον η ΜΑΣΟΠ έχει ανακαλύψει φάρμακο κατά του κοροναιού από μαστίχα!!

    Σήμερα ήδη μετάνιωσα που δεν πήρα ελλακτωρ εκεί κοντά στα χαμηλά. Πλαισιο συμφωνώ με κ. Τάκη, το κλείσιμο καταστημάτων και η φαγούρα τον θεσμικών ίσως δώσει και καλύτερη ευκαιρία εισόδου. Της υπομονής δηλαδή.

    Βιοσκ ξαναμάζεψα ψαρεύοντας τα κομμάτια που είχαν δοθεί πάνω από 0,4. Μπορεί να δει και χαμηλότερο χαμηλό, αλλά είμαι ικανοποιημένος από τις τιμές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Χαιρετω παιδες.. Αδυναμοι κρικοι γενικως κ καλο ειναι στο πιιιιιιισω μερος της κεφαλης μας να εχουμε την παγκοσμια οικονομικη καταρρευση μετα την πανδημια... εννοειτε κ προσπαθει το συστημα κ πιστευω οτι θα βρει την ακρη.. καλη συνεχεια..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Να συμπληρώσω οτι η NCL πήρε αυτό το μήνα 650m επιπλέον δάνειο άρα έχει συνολικά 1.55B για να περάσει την κρίση αυτή. Εκτιμώ οτι είναι παραπάνω απο αρκετά για να αντέξει όπως κι αν της πάει η χρονιά.

    Υπάρχει μεγάλο κοινό ιδιαίτερα στην Αμερική που αγαπάει τις κρουαζιέρες. Αυτό το κοινό θα επιστρέψει οταν όλο αυτό τελικά ξεχαστεί.

    Εγώ αγόρασα εχθές στα $9. Ξέρω και είμαι προετοιμασμένος να την δώ και πιό κάτω. Στα $7 ή ίσως και στα $5. Μπορεί και όχι. Πιστεύω όμως οτι εφόσον περάσει αυτή η ιστορία θα την ξαναδούμε πάνω απο $40. Σε 1-3 χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα διφωνήσω μαζί σας ... να θυμίσω μόνο.
      Καθαρό χρέος / EBITDA
      CCL = 2.5
      RCL = 3.7
      NCLH = 3.3

      Διαγραφή
    2. Aγόρασε ο κύριος Δημήτρης στα 9 στις 21 Μαρτίου και σήμερα 24 Μαρτίου το καντράν γράφει 12.8.

      Και ο ανωνυμος βγήκε και μας έγραφε να μην την αγοράσουμε απο κανένα Χρηματιστήριο ...

      Mώρε την πουλάμε με 50% κέρδος, σε 3 ημέρες, άμα λάχει 👅👅👅

      Διαγραφή
    3. 14.11
      46% πάνω δεν περιγράφω αλλο. 🙉🙉🙉🙉

      Διαγραφή
    4. Κύριε Γιώργο κύριε Δημήτρη γρήγορα κέρδη ... εύκολα καίγονται!!

      Διαγραφή
  48. Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω από ποιο χρηματιστήριο είναι προτιμότερο να αγοράσει κάποιος μετοχές της Norwegian Cruise Line μιας και διαπραγματεύεται τόσο στο NYSE (NCLH) όσο και στο Borse Frankfurt (1NC).Ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν παίζει ρόλο από που θα την αγοράσετε.
      Μάλλον βρήκαμε τον ένα πάτο του W ... δείτε και την CCL.
      Να ακουτε μόνο τον εαυτο σας, τη λογικη σας και το ένστικτο σας .... αφου ομως εχετε μελετήσει άριστα.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ πολύ κύριε Τάκη

      Διαγραφή
    3. Kορόιδευε ο άλλος, προχθές, απο κάτω, (τον έσβησα γιατί μου γέμιζε το thread με μπουρδοσχολια) που ρωτήσατε απο ποιο Χρηματιστήριο συμφέρει να αγορασετε τη Νορβηγέζα.

      30% πάνω σήμερα
      15% πάνω εχθές.

      Όταν πορδολογούν οι Ανώνυμοι!!!

      Διαγραφή
    4. 15,76 ... 62% πάνω.
      Και ο ανώνυμος προχθές μας έγραψε το απόφθεγμα του.

      "Απο κανένα"

      μας εγραψε

      Διαγραφή
    5. Μωρέ , και απο ΤΑ ΔΥΟ χρηματιστήρια θα πουλάμε!!!!

      Διαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂