Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Li-Cycle & ανακύκλωση μπαταριών λιθίου

Li Cycle  .... εδώ ....

Διαπραγματεύεται στο NYSE με τον κωδικό PDAC ... εδώ .... και μετά τη συγχώνευση το ticker θα είναι LICY
Αριθμός μετοχών : 167 εκατομμύρια μετοχές (όταν εισαχθεί στο NYSE)
Presentation Li Cycle ... εδώ ...




Το SPAC του PDAC
Στις 31 Ιουλίου 2020 ιδρύεται η εταιρεία
Peridot Acquisition Corp. και δημιουργήθηκε το Spac - PDAC. Εκδόθηκαν για τον χορηγό 7.500.000 κοινές μετοχές κατηγορίας Β.
Τα Μερίδια Κατηγορίας Β θα μετατραπούν αυτόματα σε κοινές μετοχές Κατηγορίας Α την πρώτη ημέρα μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης του Spac με την εταιρεία που θα επιλεγεί.


Στις 28 Σεπτεμβρίου 2020, η εταιρεία ολοκλήρωσε την αρχική δημόσια προσφορά, όπου εκδόθηκαν 30.000.000 μετοχές, στα 10 δολάρια, δημιουργώντας ακαθάριστα έσοδα 300.000.000 δολάρια. 
Η εταιρεία SPAC - PDAC εισάγεται στον NYSE, παράλληλα κάθε αρχική μονάδα εδικαιούτο και το ένα δεύτερο ενός εξαγοράσιμου εντάλματος. Κάθε ένταλμα (WARRANT) δίνει στον κάτοχο του την δυνατότητα να αγοράσει μία κοινή μετοχή σε τιμή άσκησης 11,50 δολάρια ανά μετοχή.
Ταυτόχρονα η Εταιρεία ολοκλήρωσε την πώληση 8.000.000 ενταλμάτων στην τιμή του 1 δολαρίου, ανά ένταλμα, στον χορηγό
Peridot Acquisition Sponsor, LLC.



Η συμφωνία συγχώνευσης με την Li Cycle
Την Tρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021 το spac PDAC, σύνηψε οριστική συμφωνία για να συγχωνευτεί με την εταιρεία Li Cycle.
Η Li Cycle θα συγκεντρώσει 615 εκατομμύρια δολάρια μέσω του συνδυασμού των επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένου ενός πλήρως δεσμευμένου PIPE ύψους 315.000.000 δολαρίων, που θα καλυφθεί
από θεσμικούς επενδυτές συμπεριλαμβανομένων των Neuberger Berman Funds, Franklin Templeton και Mubadala Capital, καθώς και από το χορηγό της Peridot, Carnelian Energy Capital, αλλά και από τους υφιστάμενους επενδυτές της Li-Cycle, συμπεριλαμβανομένων των Moore Strategic Ventures, και του παγκόσμιου στρατηγικού συνεργάτη στο  μάρκετινγκ Traxys.

Η συνδυασμένη εταιρεία θα παραμείνει εισηγμένη στο NYSE με το νέο σύμβολο "LICY"
Ο συνδυασμός επιχειρήσεων αποτιμά την Li Cycle, με την τιμή της μετοχής στα 10 δολάρια,
σε περίπου 1,67 δισεκατομμύρια δολάρια.
Μετά τη συγχώνευση η Li Cycle θα έχει 566 εκατομμύρια δολάρια στο ταμείο της, συνεπώς η επιχειρηματική αξία της εταιρείας υπολογίζεται σε 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια.
Υποθέτοντας ότι κανένας δημόσιος μέτοχος της PDAC δεν ασκήσει τα δικαιώματα εξαγοράς του, η ιδιοκτησία της συνδυασμένης εταιρείας αμέσως μετά τη συγχώνευση θα αποτελείται από τους τρέχοντες κατόχους μετοχών της Li Cycle (59%), τους μετόχους της PDAC (19%), τον χορηγό της PDAC (5%) και τους επενδυτές PIPE (18%).


Η Li-Cycle ιδρύθηκε στο Τορόντο το 2016, από τους Ajay Kochhar, Tim Johnston και ανακυκλώνει μπαταρίες ιόντων λιθίου στο τέλος του κύκλου ζωής τους που τροφοδοτούν προϊόντα όπως ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ιατρικό εξοπλισμό και smartphone.
Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι έχει την τεχνογνωσία να σώσει μέρη νεκρών μπαταριών ιόντων λιθίου και να τα επαναφέρει στην αλυσίδα εφοδιασμού.
Αυτό επιτρέπει μια πιο πράσινη προσέγγιση στην παραγωγή μπαταριών καθώς θα αυξάνεται η ζήτηση παράλληλα με τα ηλεκτρικά οχήματα (EV).


Τα ηλεκτρικά οχήματα (EV) συχνά επικρίνονται επειδή δεν είναι πραγματικά πράσινα, καθώς ορισμένα από τα μέταλλα που χρησιμοποιούνται σε μπαταρίες ιόντων λιθίου, όπως το λίθιο και το κοβάλτιο, απαιτούν το άνοιγμα πολλών νέων ορυχείων. Οι εταιρείες ανακύκλωσης μπαταριών λιθίου μπορούν να ανακυκλώσουν τα διάφορα μέταλλα που χρειάζονται οι ηλεκτρικές μπαταρίες, με χαμηλότερο κόστος από τo κόστος εξόρυξης των ορυχείων και ταυτόχρονα η παραγωγή να είναι πιο φιλική προς το περιβάλλον.

Η κατασκευή εκατομμυρίων EVs σημαίνει ότι θα χρειαστούν εκατομμύρια μπαταρίες, με συνέπεια η προβλεπόμενη ζήτηση να προκαλεί κάποια ανησυχία για τις ελλείψεις κοβαλτίου, λιθίου και άλλων πρώτων υλών.
Το κόστος της Li Cycle για την παραγωγή οποιουδήποτε από αυτά τα υλικά μέσω της ανακύκλωσης, είναι φθηνότερο από την εξόρυξη τους σε όλο τον κόσμο.


Οι εταιρείες ανακύκλωσης δεν βλάπτουν το περιβάλλον και με τις πωλήσεις EV που προβλέπεται να αυξηθούν τα επόμενα χρόνια, ο αριθμός των μπαταριών ιόντων λιθίου που πρέπει να ανακυκλωθούν θα αυξηθεί με ταχύ ρυθμό.
Ο όγκος των μπαταριών στο τέλος του κύκλου ζωής τους αναμένεται να φθάσει τους 1,2 εκατομμύρια τόνους το 2025 και 3,5 εκατομμύρια τόνους το 2030, σύμφωνα με την έρευνα αγοράς της IHS Markit

Οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες ιόντων λιθίου τροφοδοτούν όλο και περισσότερο τον κόσμο στις βιομηχανικές εφαρμογές αποθήκευσης ενέργειας, στα αυτοκίνητα και γενικότερα τους καταναλωτές.
Ο αριθμός των κινητών συσκευών που λειτουργούν, παγκοσμίως, αναμένεται να φθάσει τα 17,72 δισεκατομμύρια έως το 2024, παρουσιάζοντας αύξηση 3,7 δισεκατομμυρίων συσκευών σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2020, σύμφωνα με τη Statista.
Η ταχεία υιοθέτηση των ηλεκτρικών οχημάτων που βρίσκεται σε εξέλιξη επηρεάζει ακόμη περισσότερο τις σχετικές κρίσιμες τελικές αγορές. Όλες αυτές οι εφαρμογές χρησιμοποιούν μπαταρίες ιόντων λιθίου, δημιουργώντας σημαντική παγκόσμια ζήτηση για τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή τους. Για την ικανοποίηση αυτής της αυξανόμενης ζήτησης, η Li-Cycle παρέχει προσιτές, ασφαλείς και φιλικές προς το περιβάλλον διαδικασίες για την ανακύκλωση όλων των τύπων μπαταριών ιόντων λιθίου.

Η Li-Cycle χρησιμοποιεί τις κατοχυρωμένες με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογίες Spoke & Hub προκειμένου να επιτύχει τον κορυφαίο ρυθμό ανάκτησης στον κλάδο και να παράγει τα λιγοστά υλικά μπαταριών που στηρίζουν την παγκόσμια ανάπτυξη των ηλεκτρικών οχημάτων. Οι παλαιότερες τεχνολογίες ανακύκλωσης βασίστηκαν σε μεγάλο βαθμό σε θερμικές λειτουργίες, οι οποίες μπορούν να εκπέμπουν επιβλαβείς εκπομπές και να έχουν ως αποτέλεσμα χαμηλότερα ποσοστά ανάκτησης. 

Το μοντέλο ανακύκλωσης μπαταριών δύο σταδίων της Li-Cycle επιτρέπει στους πελάτες της να επωφεληθούν από μια ασφαλή και φιλική προς το περιβάλλον λύση για την ανακύκλωση όλων των τύπων υλικών ιόντων λιθίου.

Spoke and Hub Technologies 
Τα Spokes είναι αποκεντρωμένες εγκαταστάσεις για τη μηχανική επεξεργασία μπαταριών κοντά σε πηγές τροφοδοσίας, ενώ τα Hub είναι κεντρικές εγκαταστάσεις για μεγάλης κλίμακας παραγωγής ειδικών υλικών για την επίτευξη οικονομιών κλίμακας στην ανακύκλωση.


Προϊόντα Spoke
Στις μονάδες παραγωγής Spoke της Li-Cycle, οι μπαταρίες ιόντων λιθίου όλων των μορφών, των χημείων και των καταστάσεων φόρτισης υποβάλλονται σε επεξεργασία μέσω μιας μηχανικής διαδικασίας. Αυτή η διαδικασία διασπά τις μπαταρίες σε αδρανή υλικά χωρίς κίνδυνο πυρκαγιάς ή έκρηξης και στη συνέχεια διαχωρίζει τα προκύπτοντα υλικά σε δύο κύριες σειρές προϊόντων: υλικά μπαταριών (μαύρη μάζα) και μικτό χαλκό / αλουμίνιο.

Προϊόντα Hub
Στις μονάδες παραγωγής Hub της Li-Cycle, τα υλικά της μπαταρίας (μαύρη μάζα) διοχετεύονται μέσω του υδρομεταλλουργικού κυκλώματος για την παραγωγή μεμονωμένων θειικών μετάλλων και ανθρακικών προϊόντων με τα επίπεδα καθαρότητας που απαιτούνται για την παραγωγή καθόδου και προδρόμων. Με την επανατοποθέτηση των προϊόντων Hub στην αλυσίδα τροφοδοσίας μπαταριών ιόντων λιθίου, η Li-Cycle κλείνει αποτελεσματικά το βρόχο μεταξύ των φάσεων στο τέλος του κύκλου ζωής και της κατασκευής τόσο με περιβαλλοντικά όσο και οικονομικά βιώσιμο τρόπο.

Η Li-Cycle έχει την ικανότητα να ανακτήσει τα υλικά που χρειάζεται μια μπαταρία λιθίου, συμπεριλαμβανομένων των ανθρακικού λιθίου, θειικού νικελίου και θειικού κοβαλτίου, με χαμηλότερο κόστος από το κόστος εξόρυξης τους.
Η διαδικασία του Li-Cycle δεν απαιτεί υψηλές θερμοκρασίες, δεν παράγονται λύματα και παράγονται μόνο εκπομπές χαμηλού επιπέδου από τις εργασίες.


Η Li-Cycle χρησιμοποιεί τις κατοχυρωμένες με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογίες Spoke & Hub για να ανακτήσει τα υλικά των ''νεκρών'' μπαταριών.
Τα κεντρικά γραφεία της Li-Cycle's βρίσκονται στο Kingston του Οντάριο του Καναδά.
Οι εγκαταστάσεις ανακύκλωσης του Οντάριο έλαβαν πιστοποίηση για τέσσερα βιομηχανικά πρότυπα:

  • Πρότυπο ποιότητας ISO (International Standards Organisation) 9001 
  • Περιβαλλοντικό πρότυπο ISO 14001 
  • ISO 45001 υγεία των εργαζομένων και 
  • πρότυπο ασφάλειας και το πρότυπο ανακύκλωσης ηλεκτρονικών R2.

Η Li-Cycle εξασφάλισε με επιτυχία τρία διπλώματα ευρεσιτεχνίας των ΗΠΑ το 2020 για την περαιτέρω ενίσχυση του χαρτοφυλακίου πνευματικής ιδιοκτησίας.

Τον Μάιο του 2020, η Li-Cycle ολοκλήρωσε την κατασκευή του Spoke 1 στο Kingston του Οντάριο, ενώ το Δεκέμβριο του 2020 ολοκληρώθηκε η κατασκευή του Spoke 2 στο Eastman Business Park (EBP) στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης.
Και οι δύο εγκαταστάσεις λειτουργούν τώρα με συνδυασμένη ικανότητα ανάκτησης πόρων 10.000 τόνων μπαταριών ιόντων λιθίου ανά έτος.
Η Εταιρεία μεταγενέστερα θα ολοκληρώσει την εγκατάσταση Hub που θα εδρεύει στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης. Αυτό αναμένεται να γίνει μεταξύ τέταρτου τριμήνου 2022 και πρώτου τριμήνου 2023.

Η τεράστια παγκόσμια στροφή προς την ηλεκτροδότηση και οι ολοένα όλο και πιο αυστηροί περιβαλλοντικοί κανονισμοί και οι αυξανόμενες δαπάνες για υποδομές καθαρής ενέργειας επιταχύνουν τη ζήτηση για υλικά μπαταριών ιόντων λιθίου και λύσεις ανακύκλωσης.

Οι υποκείμενες τεχνολογίες, της Li Cycle προστατεύονται από 18 διπλώματα ευρεσιτεχνίας. H Li Cycle ισχυρίζεται ότι έχει αναπτύξει μια πατενταρισμένη διαδικασία με 12 επίσημα εμπορικά μυστικά που χρησιμοποιούν τυποποιημένο εξοπλισμό.


Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η τεχνολογία της μπορεί να προσφέρει ποσοστό απόδοσης ανακύκλωσης έως και 95%, το οποίο είναι εξαιρετικά μεγάλο, δεδομένου ότι η τήξη των μπαταριών ιόντων λιθίου έχει συνήθως απόδοση μικρότερη από 50%.

Η Li Cycle διαθέτει επί του παρόντος δύο λειτουργικές εγκαταστάσεις Spoke με συνολική ικανότητα 10.000 τόνους ανά έτος και σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγική της ικανότητα πάνω από 30 φορές τα επόμενα πέντε χρόνια ώστε να γίνει παγκόσμιος ηγέτης.

Στο πενταετές πλάνο της η Li-Cycle σχεδιάζει να αναπτύξει 20 Spokes , όπου τα 3 θα είναι στην Βόρεια Αμερική, τα 6 στην Ευρώπη και τα 11 στην Ασία και 4 Hubs, με τα 3 να βρίσκονται στην Ασία και το 1 στην Βόρειο Αμερική.

10 Spokes και 2 Hubs θα αναπτυχθούν μέσω περιφερειακών συνεργασιών και κοινοπραξιών, έως το 2025.

Η συνολική παραγωγική ικανότητα αναμένεται να αυξηθεί σε 100.000 τόνους ανά έτος για τις μονάδες Spokes και 240.000 τόνους ανά έτος για τις μονάδες Hubs.

Η Li-Cycle έχει επί του παρόντος πάνω από 40 εμπορικά συμβόλαια και συμφωνίες λήψης έως το 2030. Μεταξύ των συνεργατών της είναι 14 από τους μεγαλύτερους παγκοσμίως κατασκευαστών αυτοκινήτων και μπαταριών στον κόσμο. Μάλιστα, η Li-Cycle έχει συμβόλαιο με την εταιρεία εμπορίας μετάλλων Traxys για να αγοράσει το 100% της παραγωγής της έως το 2030.
Αυτό αντιστοιχεί σε ένα σωρευτικό προβλεπόμενο EBITDA μεταξύ 2021 και 2025 ύψους 985 εκατομμύρια δολάρια.
Τα έσοδα που θα προκύψουν από την Traxys (υφιστάμενος μέτοχος και στρατηγικός συνέταιρος) θα φτάνουν τα 300 εκατομμύρια δολάρια ανά έτος.

Τα έσοδα του 2021 θα είναι μόλις 12 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, λόγω του ότι ο τομέας αναπτύσσεται ταχύτατα τα έσοδα του 2024 αναμένονται σε 700 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το 2025 εκτοξεύονται σε 958 εκατομμύρια δολάρια. 

Τα  ΕΒΙΤDA το 2023 γυρίζουν θετικά σε 109 εκατομμύρια δολάρια, ενώ αναμένονται το 2025 να φθάσουν στα 541 εκατομμύρια δολάρια.


Τα περιθώρια κέρδους της επιχείρησης φαίνονται εξαιρετικά με το περιθώριο EBITDA να υπερβαίνει το 50% των εσόδων.
Το κεφάλαιο που απαιτείται τα επόμενα πέντε χρόνια, για να ολοκληρωθεί το project υπολογίζεται σε 947 εκατομμύρια δολάρια που το μεγαλύτερο μέρος του θα χρηματοδοτηθεί απο τα 566 εκατομμύρια δολάρια της συμφωνίας συγχώνευσης με το Spac της Peridot.


Οι προβλέψεις EV/EBITDA 3,2 με βάση τις προβλέψεις του 2024 και 2 σε σχέση με το 2025 φαίνονται εξαιρετικά ελκυστικές.

Με την τιμή της μετοχής στα 10 δολάρια η συνολική κεφαλαιοποίηση ανέρχεται σε περίπου 1,67 δισεκατομμύρια δολάρια που αντιπροσωπεύει :

  • 1,74 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2025.
  • 2,38 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2024.
  • 6,32 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2023.
  • 22,26 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2022.
  • 139 φορές τα έσοδα του 2021.
και σε σχέση με τα EBITDA
  • 3,08 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2025.
  • 4,92 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2024.
  • 12,1 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2023.

Στα 10 δολάρια, η επιχειρηματική αξία της επιχείρησης είναι 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Με βάση τις προβλέψεις της εταιρείας η μετοχή φαίνεται υποτιμημένη σε σύγκριση με άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις μπαταρίες ιόντων λιθίου.


Προβληματισμοί
Η Li-Cycle δείχνει ότι είναι μια ενδιαφέρουσα εταιρεία σε ένα τμήμα της αγοράς που αναμένεται να αναπτυχθεί ταχύτατα. Ωστόσο, υπάρχουν μια σειρά από πράγματα που μπορεί να προβληματίσουν στο μέλλον και να μην εξελιχθεί το project, τόσο ευνοϊκά, όπως αναμένει η εταιρεία.

Το μέλλον των μπαταριών ιόντων λιθίου
Κενείς δεν υγγυάται  σήμερα ότι αυτός ο τύπος μπαταρίας θα διατηρήσει το μερίδιο αγοράς του στο μέλλον. Για παράδειγμα, υπάρχουν αρκετές εταιρείες που επικεντρώνονται στις κυψέλες καυσίμου όπως η Hyzon ή η Toyota που σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μια επαναστατική μπαταρία στερεάς κατάστασης.


Τιμές μετάλλων μπαταρίας
Οι προβλέψεις εσόδων και EBITDA της Li-Cycle είναι εντυπωσιακές, ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι η εταιρεία προβλέπει υψηλότερες τιμές για το νικέλιο, το ανθρακικό λίθιο και το κοβάλτιο τα επόμενα χρόνια.

Εάν οι τιμές αυτών των προϊόντων παραμείνουν στα σημερινά επίπεδα ή μειωθούν, τα οικονομικά στοιχεία της Li-Cycle δεν θα είναι τόσο εξαιρετικά το 2024 και το 2025 όπως προβλέπει η διοίκηση.

Τεχνικά θέματα
Η αναβάθμιση δεν ήταν ποτέ εύκολη και τα τεχνικά θέματα πάντα είναι ένα σημείο προβληματισμού. Εφόσον ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί το project της εταιρείας και παρά τις βραβεύσεις που έχει η Li Cycle,  δεν γνωρίζουμε αν τελικά εμφανιστούν διάφορα τεχνικά μειονεκτήματα που θα περιορίσουν τις πωλήσεις που προβλέπει σήμερα η διοίκηση.


Χρηματοδότηση
Η Li Cycle θα έχει 566 εκατομμύρια δολάρια στην τράπεζα, αλλά αυτό είναι ένα ποσόν μικρότερο απο τα 947 εκατομμύρια δολάρια που απαιτούνται για το capex των επόμενων 5 χρόνων. Οπότε
, τα επόμενα χρόνια, αν οι ταμειακές χρηματοροές δεν είναι καλές τότε η εταιρεία θα χρειαστεί χρηματοδότηση και πιθανότατα θα αναγκαστεί να εκδόσει μετοχές που θα σημαίνει ''αραίωση'' για τους υφιστάμενους μετόχους.


200 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. me too...., Καλα κερδη οι υπολοιποι.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Αδειούχε πουλήσατε τα πάντα?

      Διαγραφή
    3. All truth passes through three stages: 

      -First,it is ridiculed.
      -Second,it is violently opposed.
      -Third,it is accepted as being self-evident.     

      (Arthur Schopenhauer  1788-1860)

      Διαγραφή
    4. k. Hippy, αν μου επιτρέπετε περί ποίας αλήθειας ομιλείτε?
      Διότι, για να ευθυμήσουμε λίγο, στη δήλωση του συναγωνιστή απουσιάζει ένα κρίσιμο γράμμα, που κάνει όλη τη διαφορά:

      Bye bye America ή buy buy America?

      Διαγραφή
    5. Πολύ πετυχημένο! Μπράβο σας. χαχααχα Πάντως μάλλον το πρώτο εννοεί ο συνάδελφος.(χεχε)
      Κάηκε όπως οι περισσότεροι..

      Διαγραφή
    6. k. Barren μου αρέσει πολύ το χιούμορ σας. Άμεσο, έξυπνο, πλούσιο. Εννοώ ότι σε κάποια χαρτιά (spacs, EVs etc) παραήταν εύκολο να βγάλουμε κέρδη. Πιθανολογώ ότι η διόρθωση δεν έχει τελειώσει στις τεχνολογικές επιλογές. Η στατιστική λέει πως όσο απομακρυνόμαστε στο χρόνο αυξάνει η πιθανότητα λάθους στη πρόγνωση. Οπότε οι προβλέψεις αποτελεσμάτων 2024, 2025, 2026 των spacs μου λένε ελάχιστα. Θεωρώ ωστόσο τους συναδέλφους που γράφουμε εδώ φίλους μου, ελπίζω και ΘΕΛΩ να κάνω (ακόμα μια φορά) λάθος.

      Διαγραφή
    7. Καλό ε?
      Για κάποιο λόγο το χιούμορ μου κινείται αντιστρόφος ανάλογα με το Χ/Φ μου κ. Socrates, δεν το έχω εξηγήσει ακόμα!

      Διαγραφή
    8. Πάμε για να μαθαίνουμε και κάτι, όχι μόνο να χάνουμε.
      Έχοντας υποστεί μεγάλες απώλειες κατά τη διάρκεια της 24ετούς ενασχόλησης μου ως επενδυτής, ξέρω πολύ καλά πώς αισθάνεται, κάποιος που πουλάει με ζημιά.

      Όταν κάποιος επενδυτής πουλά με μικρή ή μεγάλη ζημιά, περνά τα 5 στάδια της θλίψης που έθεσε η ψυχίατρος Elisabeth Kubler-Ross στο μοντέλο της 1969 για την αντιμετώπιση της ασθένειας (αργότερα εφαρμόστηκε και σε άλλες προσωπικές απώλειες).

      The 5 stages of stock market grief:
      1. Denial
      2. Anger
      3. Bargaining
      4. Depression
      5. Acceptance

      Τα 5 στάδια του χρηματιστηριακού πένθους (θλίψης):
      1. Άρνηση
      2. Θυμός
      3. Διαπραγμάτευση
      4. Κατάθλιψη
      5. Αποδοχή

      Κάποιοι μερικές φορές πάνε απ' ευθείας από το 1ο στο 5ο στάδιο.

      Βέβαια μετά μπορεί να συμβεί ότι δείχνει το κάτωθι γράφημα:
      https://fx-list.com/filecache/upload/images/happy-trading.jpg

      Μακάρι να είμαστε το Told ya :)))

      Διαγραφή
    9. κ. Hippy κι εγώ ελπίζω να κάνετε λάθος διότι είμαι φουλ του SPAC! Αλλά κι αν πέσετε μέσα no hard feelings.

      Ομολογώ ωστόσο ότι παρασύρθηκα στη μέθη του γρήγορου κέρδους και δεν πήρα μυρωδιά τι ερχόταν, καταστρατήγησα πολλούς κανόνες και φυσικά την πάτησα. Ακόμα και μια απόπειρα ρευστοποιήσεων που είχα κάνει περί τα τέλη Γενάρη την αναίρεσα πολύ γρήγορα, η απληστία πήρε τα ηνία.

      Καλά μας την έφερε η αγορά σε μερικούς μερικούς, μαθήματα είναι αυτά χρήσιμα για το μέλλον.

      Διαγραφή
    10. Ωραίο Γιώργο! Αυτό τον κύκλο αν και νιούφης τον έχω κάνει αρκετές φορές, έχω αρκετές κορυφές αγορασμένες και αρκετούς πάτους πουλημένους στο παλμαρέ μου.

      Άσχετο, να μοιραστώ ένα tweet που όταν το είδα έλιωσα στα γέλια και ακόμα το ίδιο παθαίνω. Πιστεύω πολλοί θα το νιώσουν.

      https://twitter.com/ParikPatelCFA/status/1372607588530069504

      Διαγραφή
    11. Η παραπάνω στιχομυθία σχολίων είναι ότι καλύτερο έχουμε γράψει τελευταία συνάδελφοι... Κύριε Γιώργο Τ να σας πως ότι εγώ πάω κατ ευθείαν στο 5το στάδιο χωρίς να περάσω καν απ' το πρώτο ...πηδάω τις τάξεις 5 5 ...απ' την στιγμή που πουλάω με ζημιά σαν να βγαίνει ο εξαποδω από μέσα μου ένα πραμα.. χαχαχα..

      Διαγραφή
    12. Κύριε hippy για τον τιτανοτέραστιο, τι βλέπετε? Ένα +50% από εδώ που είμαστε σας φαίνετε προσιτός στόχος στην 3ετία?

      Διαγραφή
    13. Είναι νομίζω ευδιάκριτη η υπερβολή στα "επιθετικά" των ΗΠΑ. Όποιος είναι έξω απ΄το χορό το βλέπει πεντακάθαρα. Η ανησυχία ξεκίνησε απ΄τους πιο ευάλωτους φίλους του μπλογκ αλλά έφτασε και σε αρκετούς έμπειρους-ψύχραιμους παίχτες. Νομίζω είναι θέμα μερικών ημερών, ίσως και αύριο ή μεθαύριο να δούμε την αντίδραση.

      Η ερώτηση όμως (και η συζήτηση) είναι μέχρι που θα φτάσει. Αυτό είναι το δύσκολο. Θεωρώ λογικό ένα 25-40% ή ανάποδα 30% απ΄τα φετινά υψηλά. Κύριε Barren ειλικρινά ΘΕΛΩ να νικήσετε (όχι απλά να κερδίσετε) και να διαχειριστείτε σωστά τη νίκη σας. Παρέα με την υπόλοιπη ομάδα.

      Διαγραφή
    14. Πολύ καλό κ. Barren.
      Ισχύει το bye. Kράτησα λίγα ship, σαν τομέα ολικής επαναφοράς, αλλά όχι πολύ μακροπρόθεσμα, το πολύ 1 χρόνο.
      Τα αρνητικά που φοβάμαι είναι τα εξής.
      Τα πολλά SPAC, που βλέπω το 10 σαν ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!!, όταν γίνει το merge, δεδομένου της ακριβής αποτίμησης ακόμα και εκεί (10) και των εσόδων/κερδών από???
      Τα μιλιούνια νέων επενδυτών που χαλάνε τις δουλειές των πολύ μεγάλων, πχ GS.( δεν είμαι αισιόδοξος για το μέλλον των Καθυ, Chamath κλπ, σαν διάττοντες αστέρες τους βλέπω αν....Τώρα θα μου πείτε, και ποιός είσαι συ ρε αδειούχε???και θα έχετε δίκιο, αλλά λέω την ταπεινή μου γνώμη.)
      Toυς Κινέζους.
      Τα crypto!!!
      K.Barren, αν θυμάμαι καλά, ασχολείστε με αυτά. Εξηγήστε μου κάτι. Πως θα γράψει η TESLA τις πωλήσεις σε btc, και αντίστοιχα τους φόρους. Έναν ισολογισμό σε $ και ένα σε BTC? (και τα υπόλοιπα crypto στην απ΄έξω?)
      Την αρχική, ελπίζω και τελευταία ιστορία του ΑΡΧΗΓΟΎ ( archegos )..

      ΟΜΩΣ παρακολουθώ καθημερινά ...

      Διαγραφή
    15. Μας τα είπε ο Jeremy Grantham και μάλιστα στο απόλυτο timing πριν δύο μήνες αλλά εμείς τον ειρωνευόμασταν!

      Και τι είπε ακριβώς? Είπε ότι δε θα ήταν η χειρότερη ιδέα να πουλήσει κάποιος όλο το US χαρτοφυλάκιο. Τέτοιες φούσκες σκάνε μέσα σε διάστημα μηνών και όχι ετών από τα σημάδια που παρατήρησε.

      Και κάπως έτσι, γλυκά κι ωραία χωρίς να το πάρουμε χαμπάρι, χάσαμε 40-50% από τα υψηλά στο US χαρτοφυλάκιο. Νομίζαμε οι περισσότεροι ότι θα προλαβαίναμε να το καταλάβουμε και να βγούμε.

      Παρόλα αυτά ότι έχει γίνει μέχρι στιγμής είναι πταισματοδικείο μπροστά σε αυτά που μπορεί να μας κάνει το Αμερικάνικο, όπως επίσης θα δώσει και ευκαιρία απεγκλωβισμού καθώς δεν γίνεται όλοι να βλέπουν μόνο το κάτω τώρα. Πάντως δεν σας κρύβω ότι σκέφτομαι να τα μαζεύω σιγά σιγά από το Αμερικάνικο και να παραμείνω με ελάχιστη έκθεση.

      Προσωπικά όπως είχα γράψει και στην αρχή του έτους, στόχος μου είναι να μην κάνω μεγάλα λάθη. Μέχρι στιγμής τα καταφέρνω τηρώντας τα βασικά: διατήρηση ρευστότητας, θεμελιώδη, de-FOMO και εκτίμηση ρίσκου πριν την τοποθέτηση (σε αυτό βοήθησε πολύ το floor των SPACS). Από τα σπουδαιότερα μαθήματα της τελευταίας χρονιάς είναι ότι παίρνω μόνος μου τις αποφάσεις μου, ενώ πριν επηρεαζόμουν και αντέγραφα κινήσεις. Επόμενο βήμα μου εξίσου σημαντικό αλλά και πιο δύσκολο, η απεξάρτησή μου από παρακολούθηση τιμών και σχολίων. Αυτό απαιτεί πιο συντηρητικές κινήσεις.

      Διαγραφή
    16. κ. Ευρωβλάχο τα έχω γράψει και εγώ πριν από τον Grantham χαχα (πριν 3 μήνες) στο soltrade σε επικοινωνία μου με τον Barren. Γι΄αυτό όπως του έγραψα τότε έχω μείνει μόνο με τα κέρδη μέσα σε Ελληνικό και USA. Τις τελευταίες μέρες όμως έβαλα και λίγο κεφάλαιο (έκανα αγορές).

      Τώρα επειδή από ότι κατάλαβα οι περισσότεροι εδώ έχουμε growth stocks (ή αλλιώς Momentum stocks) ένα γράφημα με το Momentum Factor ETF για να δείτε πως ανάλογη πτώση με τη τωρινή έχει γίνει και στο παρελθόν. Βέβαια αυτό που θέλω να δω είναι και μια απότομη αύξηση τζίρου σε κόκκινο κερί (πτώση) ώστε να βεβαιωθώ ότι τελείωσε η πτώση.

      https://invst.ly/ubh-w

      Υγεία και κέρδη σας εύχομαι.

      Διαγραφή
    17. Προς το παρών κρατω μικρό καλάθι και ελπίζω να διαψευστω....η οποια αντίδραση φοβάμαι πως δεν πρόκειται να διαχυθεί στο σύνολο των χαρτιών και ειδικά σε SPACS που παρακολουθούμε και οι συμφωνίες είναι μακριά...τώρα σε κάποια hot 🔥 που έχουν φάει το ξύλο της αρκούδας όπως Sklz OPEN IPOE CCIV οκ πολύ πιθανό ....δεν ξέρω αν η οποία διόρθωση τελείωσε καθ' ότι οι Αγορές μεταλλάσσονται γρηγορότερα από τους ιούς... ιδωμέν ...

      Διαγραφή
    18. κ. Αδειούχε υποθέτω πως τις μεταβολές στην αποτίμηση του BTC θα τις γράψει ως συναλλαγματικές διαφορές ή ίσως ως επενδυτικά προϊόντα, τι σημασία έχει?

      Το ποτάμι δε γυρίζει πίσω, άσχετα με τις μεταβολές των τιμών.
      Ίσως πειστείτε όταν σε κάποια χρόνια σας πλησιάσει κάποιο πρεζάκι και αντί για το συνηθισμένο € (πρώην κατοστάρικο) σας ζητήσει:
      "Φιλαράκιιι, μήπως σου βρίσκεται κανά satoshi?"

      Διαγραφή
    19. Barren να στο συμπληρώσω: "Φιλαράκιιι, μήπως σου βρίσκεται κανά satoshi να βάλω ρεύμα στο nio μου?"

      Διαγραφή
    20. O Γκράνθαμ έχει ζήσει το μομεντουμ την δεκαετία του 60 και έχασε και λεφτά όταν προσγειώθηκαν οι πύραυλοι που πήγαν από το 10 στο 100 πάλι στο έδαφος μέσα με μερικούς μήνες. Οπότε όταν σαν νεαρός γίνεσαι ξαφνικά πλούσιος και μετά πάλι φτωχός μένει το μάθημα και προσέχεις. Όλοι αυτοί κάνουν και λάθη (ακόμα και ο μπάφετ) αλλά αποφεύγουν τις κακοτοπιές. Η πιο μεγάλη κουδούνα ήταν πάντως όταν χαρακτήριζαν τον snake oil salesman νέο μπάφετ. Εκείνη την στιγμή ξέρεις ότι ακολουθούν αναταράξεις.

      Διαγραφή
    21. Κύριε Γιώργο Τ την προηγούμενη φορά που αναρτήσατε το εν λόγω γράφημα δεν είμαστε τότε στο επιθυμητό σημείο ...καταγραφή κάνω και όχι κριτική σε σας αλλοιμονο... αυτό που εγώ λέω (και ξαναλέω μακάρι να κάνω λάθος) είναι πως its too soon to be thruth.... μπορεί η ψυχολογία της μαριδας να είναι στα τάρταρα αλλά σαν αντίστροφη για αντίδραση θα ήθελα να δω ένα εκφοβιστικο και απότομο βύθισμα....το οι δείκτες (χρηματηστηριακοι)ευημερούν αλλά οι ασθενείς(μετοχές)ακόμη και υγιείς εξ αυτών σέρνονται δεν με πείθει...

      Διαγραφή
    22. Κύριε GERRY συμφωνώ για τα spac αλλά μην ξεχνάτε ότι ήταν καταφύγιο για άμυνα και ειναι εν δυνάμει ρευστότητα αν δεν θες να είσαι έξω από την αγορά η μεγάλη ζημιά έγινε από την IPOE SKLZ NPA SNPR τουλάχιστον στο δικό μου χαρτοφυλάκιο και λιγότερο από την AYRO που σήμερα βγάζει αποτελέσματα https://fintel.io/doc/sec-ayro-inc-ex991-2021-march-31-18717-212 ( στο pre market την είδα αρκετά πάνω https://prnt.sc/110p3rv ) λίγο που τα χάζεψα αφού δεν είμαι ειδικός μου φαίνεται ότι ειναι πάρα πολύ καλά , ας γράψει κάποιος ποιο ειδικός .

      Διαγραφή
    23. Ήταν πολύ πάνω Κύριε GEOPARD. με 70 ολόκληρα τεμάχια...το παιγνίδι έχει αλλάξει φίλε μου...το παίζουν αλλιώς εδώ και καιρό ...η προσυνεδρια και η μετά συνέδρια εδώ και ενάμιση μήνα τίποτα δεν προϊδεάζουν για την συνεδρίαση...

      Διαγραφή
    24. Kύριε Marren, είστε απίθανος!! Αυτό με το πρεζάκι, το έχω ζήσει πραγματικά, και θέλω να το μοιραστώ με όλους σας εδώ με μορφή κουίζ.
      7.30μμ στην πλατεία Ομονοίας, περιμένωντας να ανοίξει ένας οικοδομικός συναιτερισμός για την πληρωμή της συνδρομής, κοίταχα τις βιτρίνες των καταστημάτων, κάτω από τον Xόντο. Με πλησιάζει σε ρυθμό εκκρεμές, περα δώθε, ένας τυπάκος και ΤΙ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕ.
      Εκλιπαρώ, να μου απαντήσετε όλοι με ότι σας κατέβει....
      Σας εγγυώμαι, θα ξεραθείτε στο γέλιο.

      Διαγραφή
  2. Σπάσιμο του 200ρι στην SKLZ δεν είναι ότι καλύτερο....τα μισά οξω στο 17.60 ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε GERRY στην SKLZ υπάρχει η υπερβολή της υπερβολής 11η συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση σήμερα αν τελικά κλείσει αρνητική επιεικώς απαράδεκτη συμπεριφορά

      Διαγραφή
    2. Κύριε Geopard επειδή δεν μπορώ να μαλώσω την SKLZ. που είναι υπερβολική στην πτώση όπως δεν την μάλωσα όταν ήταν το ίδιο στην άνοδο υπερβολική την έστειλα την μισή μέχρι στιγμής πάνω από το μ.ο αγοράς της.... όπως δεν θα διστάσω αν κρίνω σκόπιμο να φύγει και η υπόλοιπη...SNPR . δεν δίνω στο 10 φυσικα καί OPEN κάτι λίγα που πήρα χθές είμαι με stop loss εννοείται...το κλίμα είναι πολύ στραβο και ότααααν ισιωσει εδώ θα είμαστε...τα δωράκια τελείωσαν ...και τα κέρδη κεφάλαιο είναι..

      Διαγραφή
    3. Την αδικείτε κ. Geopard! Από Νοέμβρη είναι +60% ενώ ο Αρχηγός +20%, έχει δηλαδή ~200% Alpha!
      Να μη πάρει μιαν ανάσα?

      Διαγραφή
    4. Βρείτε μου μία μετοχή απ' αυτές που κοιτάμε εδώ και κάτι εβδομάδες που να σηκώνει κεφάλι και το αργότερο την επόμενη μέρα να μην αποκεφαλίζεται ...
      Αν αυτό λέει κάτι...

      Διαγραφή
    5. Εμένα πάντως κ. Gerry δε μου λέει τίποτα για τη συνέχεια, διότι μέχρι να ξεκινήσει ο κατήφορος ίσχυε το ακριβώς αντίθετο.
      Δηλαδή οι περισσότερες με το που έκαναν να διορθώσουν αγοράζονταν αγρίως, εωσότου αρκετοί πειστήκαμε πως δεν έχει σοβαρή διόρθωση το πρόγραμμα. Και μετά ήρθε ο γνωστός όλεθρος. Όλα έχουν ξαναγίνει και όλα θα ξαναγίνουν και οι περισσότεροι πάντα θα θυμόμαστε τον τελευταίο μήνα κάθε φορά.

      Διαγραφή
    6. H BFT εχει την καλύτερη συμπεριφορά κ. GERRY.

      Διαγραφή
    7. Κύριε BARREN μία ανάσα να την πάρει αλλά αυτό είναι φιάλη οξυγόνου 25ρα ....

      Διαγραφή
    8. Κύριε Barren
      Στα 60 θα αρέσει σε όλους again.

      Διαγραφή
    9. Χαχαχα κ. Gerry πράγματι εδώ είχαμε κατάδυση με μπουκάλα, όχι απλώς βουτιά.

      Αλλά πραγματικά, αν δείτε από Νοέμβριο που ξεκίνησε το ράλλυ, εξακολουθεί να έχει τριπλάσια απόδοση από την αγορά παρόλαυτά. Με αυτό θέλω να πω πως, έχοντας υπεραποδόσει τόσο, δεν είναι παράλογο να υπερβάλλει και στη διόρθωσή της, χωρίς να σημαίνει απαραίτητα ότι θα έρθει και ολοκληρωτική καταστροφή.

      Η εικόνα της βραχυπρόθεσμα είναι κακή, μακροσκοπικά όμως όχι και τόσο, αν λάβουμε υπόψη την υπεραπόδοση που προηγήθηκε, το short report κλπ. Φυσικά, καθείς το Χ/Φ του όπως νομίζει, μόνος το χαίρεται, μόνος το λούζεται κλπ.

      κ. Τάκη μακάρι, να είμαστε καλά να ξανά FOMOθούμε.

      Διαγραφή
    10. Κύριοι εγώ είμαι από τους πρώτους που άρχισα την γκρίνια γύρω στις 15 με 20 του Φεβρουαρίου για το χαρτοφυλάκιο , αλλά έκανα τεράστια λάθη διαχείρισης έκαψα άσκοπα και πολύ νωρίς την ρευστότητα που είχα στην αρχή της πτώσης. Κύριε Τάκη στα 60 θα την έχω με αρνητικές τιμές για αυτά που τράβηξα!

      Διαγραφή
    11. Kυριε BARREN δεν διαφωνώ ότι το νόμισμα έχει καί αυτή την όψη και αυτή την ανάγνωση...ούτε αντιδικω με κανένα...όπως δεν είπα ότι η SKLZ δεν μπορεί να πάει 60 η και 600 Κύριε ΤΑΚΗ...στις αγορές δεν λέω ούτε ποτέ ούτε πάντα...αυτό όμως που κάνω σίγουρα και απαράβατα είναι πως όταν για χψ λόγους κάτι δεν με κάνει να αισθάνομαι άνετα και χαλαρά το ξεφορτώνομαι χωρίς δεύτερη σκέψη...στην προκειμένη περίπτωση όταν και άδεισα το 70% του χαρτοφυλακίου μου πολύ εγκαίρως μου βγήκε σούπερ...θα μπορούσε να ήμουν λάθος και τα είχα πουλήσει χαμηλά...δεν θα με ένοιαζε γιατί Θεός δεν είμαι ...πήγα να γίνω αλλά δυστυχώς με έκοψαν στα θαύματα...

      Διαγραφή
    12. Εννοείται Κύριε BARREN μου ότι είναι μοναχικός ο δρόμος των Αγορών ...σ αυτή την περίοδο η διαίσθησή μου για κάποιο λόγο μου φώναζε φύγε τρέχοντας ...έφυγα εντελώς από διαίσθησή... είχε αρχίσει κάτι να με χαλάει ατσαλα και πολύ...και εφ όσον δεν μπορούσα να το εντοπίσω είπα οξω και βλέπουμε...

      Διαγραφή
    13. Κύριε GERRY δεν έκανε 11 πτωτικές η SKLZ για να δούμε αύριο , ελπίζω να αναπήδησε στον 200αρι σήμερα και να τελείωσε εδώ , τα μαντζούνια μου δεν έχουν καμία τύχη εδώ πέρα και δεν βγάζω πρόβλεψη.

      Διαγραφή
  3. Τελικά αποφάσισα να κάνω μουαγιέν (χαχα) στην ADMA, γιατί πριν λίγες μέρες, (πριν τα αποτελέσματα), αποφάσισα, (τρομάρα μου), να πάρω μια μικρή θέση στα 2$. Τώρα που έσπασε κάτω, προβληματίστηκα να τα δώσω (παίρνοντας τις ζημιές), ή να ενισχύσω πιο κάτω με σκοπό να βγω, όσο γίνεται αλώβητος σε τυχόν αντίδραση; Και αποφάσισα το δεύτερο (ακόμα με ενοχλεί η αποδοχή της ζημιάς).Έτσι ενίσχυσα στα 1,62$. Κοιτάζοντας όμως την τεχνική εικόνα της μετοχής, με τα ελάχιστα που κατέχω βλέπω σαν να έσπασε σχηματισμός ΩΚΩ με στόχο αρκετά πιο κάτω. Μήπως μπορεί κάποιος "τεχνικάριος" να βοηθήσει; Βλέπω καλά; Κύριε Barren εσείς ή κάποιος άλλος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ δυστυχώς δε μπορώ να σας βοηθήσω, διότι χθες πήρα τις ζημιές μου από ADMA, RIDE, CLOV προκειμένου να τα μετατρέψω αυτούσια σε μετοχές εταιριών που με ενδιαφέρουν περισσότερο (SKLZ, U).
      Βγήκαν από τη λίστα παρακολούθησης και για κανένα λόγο δε θα ανοίξω τα διαγράμματά τους.
      Βέβαια και να τα άνοιγα πάλι δε θα μπορούσα να βοηθήσω.

      Διαγραφή
    2. Κύριε socrates έχετε δίκιο έσπασε ανεστραμμένο ΩΚΩ με στόχο την περιοχή του 1,30 1,45 η πρώτη στήριξη και τώρα αντιδράει αλλά δεν ξέρω αν έχει τελειώσει μπορει να δοκιμάσει την διάσπαση ή την περιοχή των 2$ τα μαντζούνια μου δεν μπορούν να βγάλουν άκρη στην Αμερική είμαι και λίγο συναισθηματικά φορτισμένος λόγω της διόρθωσης οπότε δεν ειναι αξιόπιστα αυτά που βλέπω πάντα.

      Διαγραφή
  4. @ αδειούχος Στήν δεη έχω υπερκέρδη (και δεν δίνω λέπι),ξέρεις πόσα χρόνια περίμενα??? 7-8 θυμάμαι μάλιστα το πάσχα του 2018 πόσο είχα στεναχωρηθεί με την δεη στο 1,5.κρατάω τις αμερικανικές μετοχές που μου αρέσουν.... 2-3 απο αυτές να μου κάτσουν σε τριψήφια νούμερα Jack pot .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πέφτει πολύ ξύλο σήμερα στην GOEV έπεσε κάτω από τα 10$ μετά τα αποτελέσματα της https://prnt.sc/10zzosy , την είχα ένα διάστημα στα 15$ περίπου έφυγα με ένα πολύ μικρό κέρδος άντε και στα δικά μου στην AYRO θα με γλεντήσουν οι σορτ πάλι , αύριο νομίζω ειναι τα αποτελέσματα ,η Τέσλα πάλι ζωγραφίζει εκεί ελπίζω να φάνε πολύ ξύλο οι σορτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H Cannoo έχει ολίγον βρώμικο παρελθόν. Τρώει τις σφαλιάρες επειδή την κατηγορούν ότι δεν υπάρχει συμφωνία με τη Hyundai και ότι έλεγε ήταν μούφα.

      Διαγραφή
  6. το χαρτοφυλακιο μου sklz,fiii,hzon,dcrb.clvs(30% απο τά κέρδη),cciv,dcrb,adma,qualigen ther,alus,wter,aapl,ride,thbr,npa,roblox,novavax ayro(15% απο τά κέρδη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απλώς ως 1η παρατήρηση.

    Η Fubo δείχνει να στοπάρει και να φτιάχνει μια κάποια βάση στο 20.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Τάκη risky αν χάσει το 20,71 ήδη έκανε μια ψευδή διάσπαση μέχρι τώρα αλλά έχει φόβο κλείνω προς συνέχεια της πτώσης

      Διαγραφή
    2. Η SKLZ που μυρίζεστε ότι θα κανει βάση κ Τάκη;

      Διαγραφή
    3. Κύριε Geopard έχω γράψει πως ονειρεύομαι τα 10 δολάρια. Δεν είμαι κανένα κορόιδο ... τη θέλω πολύ. Όπως και καμία 10ρια τουλαχιστον χαρτάρες, που ακόμη τις φλερτάρω.

      Διαγραφή
    4. Εσείς κύριε Τάκη μόνο κορόιδο δεν είστε , εγώ σίγουρα είμαι μεγάλο κορόιδο μέχρι στιγμής , με τις χαρτάρες που κουβαλάμε πάλι ζημιά γράφω πάλι καλά που δεν έχουμε σάπια χαρτιά αλλιώς θα είχαμε φουντάρει ομαδικώς.

      Διαγραφή
    5. εδω θα συμφωνησω κ.Geopard. Αν δεν ενιωθα καλα με τα χαρτια που κραταω θα ειχα φουνταρει. Μονη εξαιρεση δυο μικρες που κραταω και περιμενω αντιδραση να βγω.

      Διαγραφή
    6. Κύριε Nek δεν θα κάνει βάση. Θα αναπηδήσει με ένα μεγαλοπρεπέστατο 50 με 60% υπολογίζω.
      Μετά θα δούμε ....

      Διαγραφή
    7. FYI - FUBO για όσους δεν έχουν access https://docs.google.com/document/d/1ncOSO37X-mVZN_ohSL9zeBRwzDR-COGxEkZaWLC4lEs/edit?usp=sharing

      Διαγραφή
    8. Είναι μέσα στα 10 πιο καρασορταρισμένα χαρτιά. Μόνο που πλέον οι shorts έχουν έπαρση και οι bull δεν πιστεύουν ότι θα δουν υψηλότερα νούμερα.

      Αυτό πιστεύω ...

      Διαγραφή
  8. Ο Κύριος Τάκης μου είχε απαντήσει προσφάτως το εξής:Ναι Κύριε GERRY όλα τα λεφτά μέσα αλλά στις τιμές που θέλω εγώ όχι αυτοί...αυτό ακριβώς έκανα SIR μου...σχεδόν όλα τα λεφτά έξω (ευτυχώς έγκαιρα) και περιμένω τις τιμές που θέλω αν και εφ όσον ...αν όχι δεν τρέχει κάστανο....στον επόμενο γύρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πακέτο οικονομικής στήριξης άνω των $2 τρις αποκαλύπτει σήμερα ο Μπάιντεν.
    Θα περιλαμβάνει δαπάνες για τα επόμενα 8 χρόνια ενώ θα αυξήσει τον συντελεστή φόρου των επιχειρήσεων στο 28% για τη χρηματοδότησή του, δήλωσε αξιωματούχος της κυβέρνησης.

    https://www.euro2day.gr/news/world/article/2072119/paketo-oikonomikhs-sthrixhs-ano-ton-2-tris-apokaly.html

    Καμπανάκι. Δεν μου αρέσει αυτό το νέο. Τα έργα λιγότερο ή περισσότερο θα γινόντουσαν. Η προεξόφληση της προσδοκίας τους ανέβαζε τις χρηματαγορές. Η αύξηση του φόρου ήρθε για να μείνει (για να μην πω ότι θα βάλει ιδέες και σε άλλες κυβερνήσεις).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εεμμμμ ... γι' αυτό λέω μακρυά από κερδοφόρες επιχειρήσεις!
      Πλάκα πλάκα οι ζημιογόνες καινοτόμες εταιριάρες μας θα φαίνονται πλέον σα λουκουμάκι σαν στόχοι εξαγορών. Αγοράζεις φθηνά την κερδοφορία του 2025 και μετά και δώρο η έκπτωση φόρων για τις κερδοφόρες δραστηριότητές σου μέχρι τότε.

      Διαγραφή
    2. CLVR τι δεν άρεσε στα αποτελέσματα τής?? έχεις δίκιο Κύριε BARREN... Χαχαχα...

      Διαγραφή
    3. Κ Τάκη πως τη βλέπετε την CLVR μετά τα αποτελέσματα;

      Διαγραφή
    4. Είμαι από τους λίγους των χρηματαγορών που όταν λέω είμαι μακροπρόθεσμος σε ένα χαρτί το εννοώ!!! Οι περισσότεροι το λένε αλλά με την 1η στραβή αδειάζουν.

      Η λεγάμενη έβγαλε οδηγία με αναθεώρηση προς τα κάτω των προβλεπόμενων εσόδων του 2021. Βγήκε και λίγο έξω στα έσοδα του 2020 που είχε προβλέψει....

      Θα υπάρξουν αναταράξεις και εκτιμώ θα πέσει άδειασμα σε όσους είδαν φως και μπήκαν ή θα μπούν για την αντίδραση.
      Επίσης θεωρώ δεδομένο ότι εντός του 2021 θα πάει και σε δημόσια προσφορά μετοχών.

      Διαγραφή
    5. Κύριε Τάκη αν θυμάμαι καλά είχατε πει ότι δεν την κοιτάζετε καθόλου και την είχατε κρυμμένη σε κάποιο χαρτοφυλάκιο για να μην την κοιτάτε άρα σας βρίσκω προετοιμασμένο για αυτό που συμβαίνει τώρα στο ταμπλό .

      Τα αποτελέσματα της AYRO πως το είδατε ? αν τα κοιτάξατε βέβαια που είμαι σίγουρος ότι τα είδατε αφού την έχετε στο χαρτοφυλάκιο σας.

      Διαγραφή
    6. Ακριβώς κύριε Geopard.
      Τη θεωρώ την δυναμικότερη και φτηνότερη επιλογή απο τη βιομηχανία κάνναβης.

      Προσέξτε επίσης. Δεν αγοράζω, δεν πουλάω .... όχι μόνο δεν κοιτάζω.
      Υπάρχουν και άλλες εταιρείες κάνναβης με ισχυρά θεμελιώδη .... όχι αυτες που κοιτάζει το πόπολο. Απλώς εγώ πάντα πάω με τις μικρές και άγνωστες ... που ακόμη δεν έχουν δώσει ανοδική εκκίνηση.

      Διαγραφή
    7. Κύριε Τάκη με όλο τον σεβασμό στο πρόσωπο σας καί την φιλοξενία σας που είναι το κακό να αναπροσαρμόζει το παιχνίδι του αν κάτι δεν του κάθεται καλά επειδη κάποια στιγμή δήλωσε μακροπρόθεσμος η κάτι άλλο ?Και σεις στη RIDE όταν είδατε ότι κατι δεν σας άρεσε πουλήσατε και φύγατε..και πολύ σωστά πράξατε εννοείτε... μακροπρόθεσμος στην δική μου τουλάχιστον γλώσσα σημαίνει μένω έως ότου για XΨ λόγους αλλάξουν τα δεδομένα η γιατί πολύ απλά αποφάσισα έτσι... επειδή μόνο για τον εαυτό μου δικαιούμαι να ομιλώ... πολλάκις έχω ξεκινήσει Μάκρο και κατέληξα μικρό και αντιστρόφως ...δεν νομίζω πως είναι λάθος...

      Διαγραφή
    8. Όταν δηλώνεις μακροπρόθεσμος είναι μεγάλη κουβέντα ... εγώ για τις 100 μετοχές που έχουμε ''παίξει'' το έχω δηλώσει μόνο για 6 με 7.
      Η μία ήταν η Celsius .... αλλά μου ξεπέρασε όλα τα επίπεδα τιμών.
      Η άλλη ήταν η Sea Limited, που ξεγελάστηκα και έμεινα από όξω. Αν την είχα ... σήμερα θα την άλλαζα με την κορεάτισα που μόλις μπήκε.
      Μετά δήλωσα μακροπρόθεσμος SKLZ, Sofi (με λιγότερα κομμάτια)και AST (με ακόμη λιγότερα κομμάτια) .... και είχα κρυμμένο μυστικό τα CLEVER LEAVES (επειδή γνωρίζω και αντιλαμβάνομαι τους κινδύνους της βιομηχανίας κάνναβης).
      Όλες θα φύγουν όταν πιάσουν κάποια νούμερα ή εκτός αν ξεφύγουν εντός του 2021 σε τρελή υπερβολή.

      Στο ερώτημα σας ....
      όχι δεν είναι κακό κάποιος να αλλάζει άποψη στις χρηματαγορές. Ίσα ίσα είναι σοφία .... όταν κάτι μετρήθηκε λανθασμένα. Όμως αν δίχως λόγο βγαίνω πωλητής σε ΟΛΑ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΩ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΟΣ ενώ είναι πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα και δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα στις εταιρείες ... τότε για εμένα είναι το μεγαλύτερο λάθος και λειτουργώ συναισθηματικά.

      Διαγραφή
    9. Αν τώρα εδώ μέσα έχουμε τους μάντιδες Κάλχες που ξέρουν τις τοπικές κορυφές και πουλάνε ένα χαρτί στα υψηλά του και το αγοράζουν στον πάτο ξανά ... ΟΚ τότε πάω πάσο. Να μας το γράφουν και εμάς μπας και γλύφουμε κανένα κοκκαλάκι.

      Αναγκαστικά λοιπόν κύριε GERRY ένα αυτόφωτος όπως είμαι εγώ που πιστεύει κάποιες εταιρείες και δηλώνει μακροπρόθεσμος δεν μπορεί να αλλάζει εύκολα πλευρό, ενώ δεν έχει αλλάξει τίποτα.
      ΠΙΣΤΕΥΩ = ΜΕΝΩ
      Δεν πιστεύω = φεύγω

      Ελπίζω να έγινα κατανοητός

      Διαγραφή
    10. Κύριε Τάκη δεν σας εψεξα σε κάτι ούτε φυσικά σας κρίνω για την όποια ταχτικη και επιλογή σας... οπότε δεν χρειάζονταν καμμιά εξήγηση...και επειδή μόνο για τον εαυτό μου έχω δικαίωμα να ομιλώ ούτε μάντης είμαι ούτε πατους και κορυφές ψάχνω ούτε αυτοφωτος και γκουρού δηλώνω... στο δεύτερο σκέλος που αφορά την τοποθέτηση σας στην συναίσθηματικη πώληση συμφωνώ εν μέρει...για μένα η πώληση είναι απλά πώληση και τίποτα λιγότερο η περισσότερο...το έχω γράψει πολλάκις...πιστεύω μόνο σ αυτό που με κάνει την συγκεκριμένη χρονική στιγμή να αισθάνομαι καλά...αν όχι χαιρετώ ... μπορεί όπως λέτε τα δεδομένα να μην έχουν αλλάξει αλλά να έχουν αλλάξει αλλα πράγματα όπως πχ η οπτική μάτια μου πάνω σ αυτά και αυτό είναι πολυπαραγοντικό...

      Διαγραφή
    11. Τώρα αν τα σχόλια μου ενοχλούν επειδή γράφω αυτό που βλέπω και πρατω αναλόγως δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα να σας διαβάζω εσάς καί τούς φίλους εδώ χωρίς να σχολιάζω...μη σας πω ότι μου είναι καί πιο ευχάριστο...

      Διαγραφή
    12. Κύριε gerry συζήτηση κάνουμε. Απλώς ρωτήσατε και επειδή είχα χρόνο ελεύθερο απάντησα λίγο αναλυτικά.

      Διαγραφή
    13. Κύριε Τάκη σε μένα τίς εξετάσεις σας σε μένα προσωπικά τις έχετε δώσει και τις περάσατε με Άριστα...γνώμη για μετοχές αλλάζω όπως αλλάζω πουκάμισο που για κάποιο λόγο δεν μου αρέσει ...για Ανθρώπους όπως εσείς δεν αλλάζω και το γιατί είναι αυτονόητο και ευνόητο για μένα τουλάχιστον...εγώ απλά καταθέτω την άποψη μου και τις κινήσεις μου ...

      Διαγραφή
  10. Οι δείκτες (με ότι αυτό συνεπάγεται ) ψάχνουν αφορμή για γύρισμα ...και ειδικά ο SP ... Θα την βρουν τις προάλλες ήταν τα ομόλογα...τώρα θα είναι τα εμβόλια που δεν θα είναι αποτελεσματικά στις μεταλλάξεις και είναι πολλές οι αναθεματισμενες? ..θα ναι η φορολογία ?ο πληθωρισμός?...Τον Νταου ούτε που τον κοιτάζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμένα πάλι μου φαίνεται ότι η Αρχηγάρα στην 3ετία max θα χτυπήσει δεκαχίλιαρο.

      Αλλά για να είμαι ειλικρινής βλέπω και πολλές ταινίες, έπεσα και στο καζάνι με το ταυροζούμι μικρός, μπορεί και να πλανώμαι.

      Διαγραφή
    2. Στην 3ετια Κύριε BARREN προλαβαίνει να γίνει και Ο 4ς, Παγκόσμιος πόλεμος μετά τον 3οπου ζούμε με τον COVID...Αλλο ψάχνω τώρα... καταλαβαίνεις τι εννοώ ... είμαι σίγουρος ..

      Διαγραφή
  11. ROMEO ο ορισμός του PAOUER....μάλλον ροντέο έπρεπε να λέγεται η καλύτερα λουνα παρκ "η χαρά του σορτακια"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως την alfa romeo την έχουμε, και την κρατάμε παρά τα χρονάκια της. 156/2000

      Διαγραφή
  12. Τώρα υποτίθεται ότι αυτή έκανε διαφήμιση στα νεράκια, αλλά ξέχασε να κάνει ταγκ τη σελίδα. Μισές δουλειές... Τουλάχιστον με τον ένα ή με τον άλλον τρόπο αρχίζουν και προβάλλονται όλο και πιο πολύ, αλλά έχουν δρόμο ακόμη!
    https://www.instagram.com/p/CM-nyn4J2iv/?igshid=e62hyv7ablfv

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τι συμβαίνει με το RMO και πέφτει τόσο πολύ
    Αρίστος Νικολάου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. γυρισε η σκυλα σε ημερησιο. . .
    θελουμε και εβδομαδιαιο. .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αποτλέσματα AYRO:
    https://finance.yahoo.com/news/ayro-announces-end-2020-financial-110000767.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μικρή σημασία έχουν αυτά, όταν ακόμη η εταιρεία δεν έχει ξεκινήσει δραστηριότητα.

      Μεγάλη σημασία έχει ότι κάποια funds και στρατηγικοί επενδυτές έχουν μπει ψηλότερα απο τα 6,5. Πολύ ψηλότερα.
      Η μνήμη των ποπολάριων είναι ασθενής. Αυτά, θα τα θυμηθεί όταν θα τους φορτώνουν τα χαρτιά στα 13 και 15 δολάρια!!!
      It's too simple.

      Διαγραφή
    2. θα την κρατάγατε για μακροπρόθεσμη θέση κύριε Τάκη ή δεν σας κάνει; η αλήθεια ειναι ότι έχει πληρώσει καλά μέχρι τώρα.

      Διαγραφή
    3. Θα πωληθεί η τσαμπέ θέση μου στο Ayro σε ...
      Ότι έρθει πρώτο κύριε Geopard
      Κεφαλαιοπολιηση 1 δις ή περίπου ίση κεφαλαιοποίηση με Solo και Fuv.

      Θα ζοριστώ όμως στο 13 με 15 δολάρια. Εκεί ίσως αναθεωρήσω.

      Διαγραφή
  16. Τα επόμενα threads που θα αναρτήσω, εν καιρώ, θα αφορούν όλα τα νέα σπακσ που φέρνουν εταιρείες Αεροδιαστημικής. Αυτό δεν σημαίνει βλέπουμε φως και μπαίνουμε ... θεωρείστε το ως ''μάθε τέχνη και άστην και όταν χρειαστείς πιάστην''. Επειδή θα δώσουν όοοοοολες αυτές χοντρά λεφτά τις βάζω υπο στενή παρακολούθηση ... προσδοκώντας μετά τις συγχωνεύσεις να σπάσουν τα 10 δολάρια και να τις βρω πολύυυυ χαμηλά. Στα 7 και πιο κάτω να επιβιβαστώ τώρα .... βέβαια υπάρχει ο κίνδυνος οι προύχοντες να αποφασίσουν διαφορετικά και να στείλουν κάποια απο αυτές σε πτήση αλλά QS!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε αυτή τη φάση δεν κοιτάζω Αεροδιαστημική ... κοιτάζω τελείως αλλού.
      Ήδη έχω αποκαλύψει την Tattooed που ακόμη τη ζυγιάζω στο ταμπλό, έχοντας πάντα τον κίνδυνο να την χάσω ... και τη FUBO (βλέπετε Tattooed) ... αλλά υπάρχουν αρκετές που τις ζαχαρώνω.

      Αυτά τα γράφω προς αποφυγή παρεξηγήσεων ...

      Διαγραφή
    2. Να δείτε μια ματιά την BlackSky ... έτσι για μια πρώτη γνωριμία.

      https://www.mikrometoxos.gr/31-3-2021-wall-street-black-sky/

      Διαγραφή
    3. Αύριο έχουμε και τη συγχώνευση του NPA

      Διαγραφή
    4. Η Black Sky μοιάζει με την Spire ... όμως η Spire είναι κυρίως για τον καιρό!!

      Διαγραφή
    5. Ωχ ωχ ωχ πάει η ασφάλεια στο NPA , μας βλέπω για καμιά βόλτα μέχρι τα 7$ ίσως για αυτό δεν αντιδράει καθόλου κάτι είχε αναφέρει ο κύριος Τάκης.

      Στο SNPR κάπου στα κουτσομπολίστικα που κοιτάζω είδα για μια θέση Call στα 17.5$ λήξης 15-10-2021 62K

      Διαγραφή
    6. Μακροπρόθεσμος δεν είστε στο NPA?

      Διαγραφή
    7. Αν Vodafone και Rakuten δεν έχουν πρόβλημα ... ας γίνει το θέλημα τους.

      Διαγραφή
    8. Κύριε Panagiotis K. είμαι αλλά εχω μεγάλη θέση και ψυχολογικά δεν ειναι ότι καλύτερο να πάει στα 7 - 8

      Διαγραφή
    9. Μη μου αφήνετε απέξω τους Νοτιοκορεάτες κ. Τάκη!😁 Κ. Geopard σας ρωτώ επειδή είναι μια εταιρεία που θέλει υπομονή... πολύ υπομονή... Αν όμως εξελιχθούν οι συνεργασίες με κολοσσούς των τηλεπικοινωνιών που βλέπουμε στο presentatin, μπορεί να κρατάμε στα χέρια μας κάτι πολύ μεγάλο.

      Διαγραφή
    10. Κύριε ΤΑΚΗ έχετε εκφρασθεί αν θυμάμαι καλά απόλυτα θετικός για ΟΡΕΝ και μάλιστα για LONG... ποια θα ήταν η ιδανική τιμή εισόδου για σας???

      Διαγραφή
    11. Το έχω γράψει ... ότι δεν πιστεύω ότι θα παει κάτω απο 20 ... αντε 17 με 18 που μπήκε το ΑRK.

      Διαγραφή
    12. Πήρα λίγα προχθές στο 20 και έκανε ξανά 19.30...ιδωμεν..

      Διαγραφή
    13. Κύριοι AST ... όλο NPA λέμε. AST Space Mobile άντε να δούμε απο αύριο. Τέρμα τα κολπάκια και οι ασφάλειες του 10 ... να έρθoυν και οι σορτσδόροι!!! Ουαουουου.

      Διαγραφή
    14. Κάτι μου διαφεύγει μάλλον, από που προκύπτει ότι αύριο θα ολοκληρωθεί η συγχώνευση και το NPA γίνεται AST;

      Νομίζω ότι την 1η Απριλίου θα ψήφιζαν για επέκταση, ώστε η συγχώνευση να ολοκληρωθεί έως 15 Ιουνίου.

      Αν κάνω λάθος παρακαλώ διορθώστε με!

      Διαγραφή
    15. Ououuu δεν θα πει τίποτα...θα γελάσει ο κάθε πικραμένος αν τα μεγάλα σπίτια θέλουν να πρεσαρουν..

      Διαγραφή
    16. https://www.nasdaq.com/press-release/new-providence-acquisition-corp-reminds-stockholders-that-voting-has-commenced-for

      Διαγραφή
    17. Έχετε δίκιο κύριε Armando.
      Το τσέκαρα ... ΔΥΣΤΥΧΏΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗ!!

      Διαγραφή
    18. Νομίζω ότι θα δει νούμερα ποιο κάτω η NPA αν και νομίζω ο κύριος Τάκης υπολόγιζε σε πτώση της για αυτό και δεν αγόραζε στην πτώση , εγώ έδωσα χτες το κερδοσκοπικό μου σκέλος με ζημιά με σκοπό να το πάρω σήμερα χαμηλότερα χ2 αν δεν υπήρχε η παράταση θα δω πως θα παίξει σήμερα για να τα ξαναπάρω πίσω .

      Διαγραφή
    19. Κύριε Geopard δεν βλέπω καμιά πτώση ... σας διορθώνω.
      Δεν επενδύω έτσι. Απο τώρα σας το λέω και 8 να πάει και 7 δεν θα ξαναγοράσω AST.
      Η θέση που άνοιξα είναι μία και έξω ... αν θα ενισχύσω, αυτό θα γίνει όταν με το καλό αρχίζει να βγάζει πωλήσεις ή θα είμαστε κοντά στο να κάνει πωλήσεις ... τότε θα δω την τιμή στο ταμπλό και θα σκεφτώ, αν θα ενισχύσω ... μέχρι τότε ΦΡΕΣΚΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ και είναι πολλά στο Αμέρικα.

      Διαγραφή
    20. Επίσης να γράψω και ένα τελειταίο .. πτώσεις ή ανόδους 10 , 20 ή και 30% δεν τα θεωρώ τίποτα. ΜΗΔΕΝ ΕΙΣ ΤΟ ΠΗΛΙΚΟ ... δεν με απασχολούν, όταν μπαίνω κάπου μακροπρόθεσμα. Αν μπαίνω για παίγνιο ... το 50% και άνω είναι καλός λόγος να χώσω ή χώνω αν βλέπω ότι κάτι δεν μου βγαίνει.

      Αυτά προς διευκρίνηση.

      Διαγραφή
    21. Την τελευταία φορά που έφτασε 25 δολάρια ήμουν 100% πάνω και δεν πούλησα επειδή είχα αγοράσει μόνο τη βασική μου θέση. Πλέον στο NPA έχω σχεδόν 2πλασιασει τη θέση μου και μακάρι να μου κάνει παιχνιδάκια μήπως και γίνει δωρεάν η βασική μου θέση... Αν γίνει αυτό τότε δεν τη ξανακοιτάω, όπως κάνω και με το CLOV εδώ και καιρό, όπου παρόλο το ξύλο που τρώει δεν μου καίγεται καρφακι!

      Διαγραφή
    22. Είστε σίγουροι ότι πήρε παράταση ή εγώ δεν καταλαβαίνω κάτι σωστά;

      AUSTIN, Texas--(BUSINESS WIRE)--New Providence Acquisition Corp. (“New Providence”) (NASDAQ: NPA, NPAUU and NPAWW) today announced that its stockholders approved all proposals related to the previously announced business combination (the “Business Combination”) with AST & Science, LLC at a special meeting of stockholders held today. A Form 8-K disclosing the full voting results is expected to be filed with the Securities and Exchange Commission.

      The closing of the Business Combination is anticipated to occur on or about April 6, 2021. Following closing, the combined company will be known as AST SpaceMobile and its class A common stock and warrants will trade on Nasdaq under the ticker symbols “ASTS” and “ASTSW”, respectively.

      Διαγραφή
    23. Φανταστείτε κύριε Παναγιώτη ... πόσο πολύ την παρακολουθώ και πέφτω σε ατοπήματα.
      Όντως ...

      Το κλείσιμο του Business Combination αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 6 Απριλίου 2021.

      https://finance.yahoo.com/news/providence-acquisition-corp-stockholders-approve-145000144.html

      6 Απριλιου με το καινουργιο ticker.

      Διαγραφή
  17. Κακή συμπεριφορά το Arrival .... δεν θα μου προξενήσει εντύπωση να δεχτεί σύντομα επίθεση απο σορταδόρο!!

    Green Power πετάει ... έφαγε τον δικό της σορταδόρο προ τριμήνου. Του πήρε όοοολα τα σώβρακα. Τον ξέσχισε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κύριε Τάκη να πάρουμε μερικές paysafe σήμερα ή την βλέπετε και για πιο κάτω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σε όλους. Σας παρακολουθω συστηματικά το τελευταίο 6μηνο αλλά γράφω πρώτη φορά όντας σε έμβρυακο στάδιο στον χώρο... Έχω μια απορία. Έχω στην degiro BFT και σήμερα μου την ονομάζει paysafe, αλλά μου την εμφανίζει μηδενική σε αποτίμηση. Είναι λάθος της πλατφόρμας; Η λόγω της συγχώνευσης;; Κ.Τάκη, ένα ευχαριστώ εκ μέρους μου για τα κέρδη που μου έχετε δώσει, αλλά και για τις γνώσεις προπάντων!

      Διαγραφή
    2. Μην ανησυχείτε με την τιμή μηδέν που σας δείχνει.
      Αύριο φαντάζομαι θα είναι εντάξει.

      Διαγραφή
    3. Psfe paysafe δίνει τιμή 14.30 καί 3000% άνοδο ...τι παπαριά είν' αυτό???

      Διαγραφή
    4. Έγινε η συγχώνευση σήμερα ...δεν το είχα προσέξει...

      Διαγραφή
    5. Ναι σήμερα έγινε! Το θέμα είναι περνουμε τώρα μερικές ή περιμένουμε λίγο ακόμα?

      Διαγραφή
    6. Καλησπέρα στους φίλτατους συνδαιτυμόνες! Εγώ την Psfe την περιμένω κάτω από 13, αν και όποτε... Άντε ν'αλλάξει ο μήνας μπας κι αλλάξει το sentiment🧐

      Διαγραφή
  19. Θα περίμενα την συγχώνευση και μετά νομίζω ...η τουλάχιστον το 1/3 της θέσης εδώ ...έκανε στο πρώτο leg της πτώσης 12.50 ....αν λέει κάτι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Romeo

    https://zolmax.com/investing/williams-financial-group-reaffirms-hold-rating-for-romeo-power-nysermo/5641975.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Σήμερα μετά το κλείσιμο μάλλον θα παρουσιαστούν τα δοκιμαστικά οχήματα της RIDE.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κύριε Barren πάνω απο 13.300 ο ΜΕΓΆΛΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ.
    Οι σορταδόροι σιγά, σιγά οφείλουν να κλείνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ELMS είναι κολλημένη στο 10, δεν λέει να ξεκολήσει προς τα πάνω με τίποτα, έτσι πως συμπεριφέρεται μου φαίνεται σίγουρη η πορεία προς τα κάτω μόλις γίνει η συγχώνευση άντε να δούμε τι θα γίνει στο τέλος του έτους με τις πρώτες παραδόσεις.

      Διαγραφή
    2. Κύριε αφήστε τους λίγο να τους πάρουν τα σκαλπ αυτοί θα τον ανεβάσουν για να κλείσουν , θέσεις πάντως το παλεύουν στο κλείσιμο , έκανα λίγη ρευστότητα για την ASTS

      Διαγραφή
  23. XL first public earnings report since merger https://newsfile.refinitiv.com/getnewsfile/v1/story?guid=urn:newsml:reuters.com:20210331:nBw88Pskfa&default-theme=true

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. XL Fleet Q4 EPS $(0.30) Misses $(0.09) Estimate, Sales $10.90M Miss $12.10M Estimate

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλησπέρα,
    Μετά τη Romeo και ξύλο που έφαγε απόψε (ευτυχώς έχω φύγει εδώ και καιρό) σειρά παίρνει XL η οποία ανακοίνωσε αποτελέσματα. Όπως τα είδα έχασε για 1,18 εκατ. την πρόβλεψη για τα έσοδα αλλά εμφάνισε λιγότερες ζημιές, είχε καλύτερο gross profit και gp margin.
    Βέβαια after market τρώει ξύλο. Να δούμε τι θα πουν και στο earnings call.

    Φαντάζομαι καταλαβαίνετε ότι όσο βγαίνουν πρώην spacs και ανακοινώνουν αποτελέσματα που δεν πιάνουν τους στόχους, τόσο θα συνεχίζεται η αμφισβήτησή τους.
    Στην ROMEO οι απώλειες είναι 75% από τα υψηλά ενώ στην XL μόλις 70%. Αύριο βέβαια μπορεί και να τη ξεπεράσει.

    Καλό σας βράδυ.

    Το δελτίο τύπου με τα αποτελέσματα και η παρουσίαση του spac με τις προβλέψεις στην σελ. 25.
    https://investors.xlfleet.com/news/news-details/2021/XL-Fleet-Announces-Fourth-Quarter-and-Full-Year-2020-Financial-Results/default.aspx

    https://xlfleet.com/assets/Uploads/PDF/Updated-Investor-Presentation-9.21.20.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το βασικό θέμα με αυτήν είναι ότι ενώ προέβλεπαν 75m έσοδα για το 2021 στην παρουσιάση του spac, σήμερα ανακοίνωσαν 1m για το Α' 3μηνο(!) ενώ δεν ανανέωσαν την πρόβλεψη για το υπόλοιπο της χρονιάς. Οι απαντήσεις δε σε ερωτήσεις του call παιδικές. (έλλειψη στα chips λόγω πανδημίας κλπ κλπ)

      Διαγραφή
    2. Θεωρήστε το περίπου δεδομένο πως στην συντριπτική πλειοψηφία τους δεν θα πιάνει τον στόχο των προβλέψεων καμμιά από τις εταιρείες μέσω SPACS εκτός εξαιρέσεων όπως η OPEN πχ η PSFE γιατί ήταν ήδη σε business ουσιαστικά οπότε και πιο προβλεψιμες...τα αεροπλάνακια που γνωρίσαμε από τον Νοέμβριο μέχρι καί τόν Ιανουάριο ας τα ξεχάσουμε για κάποιο διάστημα γιατί είναι καθηλωμένα στο έδαφος μάλλον στα υπόστεγα γιατί βομβαρδίζονται ανελέητα...ακόμη και όταν κοπάσει η θύελλα πολύ λίγα θα πετάξουν ξανά τόσο ψηλά αν και εφ όσον έχουν καλό πλήρωμα και καλό καύσιμο...τα υπόλοιπα στο μουσείο της χρηματηστηριακης λήθης....πως το είπε ο Φιλτατος κύριος BAREEN:Ελπίζω να μην έχω επενδύσει σε αυταπάτες οπότε θα τα δω στην τριετία...το εύχομαι σε όλους...

      Διαγραφή
    3. Αν θυμάμαι καλά είχα γράψει "να μην έχω επενδύσει σε ΑΠΑΤΕΣ", όχι σε "αυταπάτες".
      Για μένα έχει μια μικρή διαφορά.

      Διαγραφή
    4. Σαφώς έχει διαφορά Κύριε ΒARREN ...οι αυταπάτες είναι χειρότερες κατ εμέ... πάντως το αποτέλεσμα είναι το ίδιο Α-πατες ... χωρίς πατο.... φτου φτου μακριά απ' εμάς...

      Διαγραφή
  27. Και κάτι τελευταίο επειδή δεν είδα κάποιο σχόλιο για τα αποτελέσματα της ROMEO POWER (πρώην σπακ RMG Acquisition).

    Στην παρουσίαση του Νοεμβρίου, ούτε 2 μήνες δηλαδή πριν το τέλος του 2020, η εταιρία προέβλεπε έσοδα 2020 11 εκατ. (σελ. 42 παρουσίασης). Τελικά "ολοκλήρωσε" με 9 εκατ. ενώ για το 2021 λέει ότι περιμένει έσοδα μεταξύ 18 - 40 εκατ.
    Στην παρουσίαση "προέβλεπε" για το 2021 έσοδα 140 εκατ!!!
    Γι΄αυτό το -20% σήμερα και το -75,5% από ψηλά.
    Τα συμπεράσματα δικά σας. Τι λέτε θα επηρεάσει τα άλλα μπαταριάδικα?

    Η εταιρική παρουσίαση της ROMEO με τις προβλέψεις σελ. 42.
    https://romeopower.com/RMO-Merger_Investor-Presentation_8-K_2020-10.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα, καλά αυτό τώρα είναι εξαπάτηση του επενδυτικού κοινού, ελπίζω η SEC να ασχοληθεί και να τους τιμιωρήσει παραδειγματικά.

      Διαγραφή
    2. Κύριοι συγκεντρωθείτε λίγο.
      Τι να τιμωρήσει η SEC? Μια εταιρεία που δίνει guidance και κάνει πρόβλεψη για αποτελέσματα επόμενων ετών και πέφτει έξω; Δεν τιμωρεί η SEC τέτοια πράγματα και πως θα μπορούσε άλλωστε?
      ΤΙΜΩΡΕΙ Η ΑΓΟΡΑ!! και αυτό κάνει.

      Με τα σπακ και γενικά με οποιαδήποτε νέα εισαγωγή το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν secs προηγουμένων ετών για να μπορέσει κάποιος να ''μετρήσει'' τα αποτελέσματα της εταιρείας ....

      Είναι λάθος να λέμε να τιμωρήσει η sec μια εταιρεία για λανθασμένες προβλέψεις (ακόμη και αν το έχει κάνει επίτηδες ... που δεν αποδεικνύεται).

      Διαγραφή
    3. Διορθώνω και συμπληρώνω:δεν θα πιάνει τον στόχο στον πρώτο χρόνο τουλάχιστον και αυτό δεν θα εξαρτάται πάντα από την ίδια την εταιρεία όσο από τις συνθήκες της αγοράς του ανταγωνισμού...

      Διαγραφή
  28. Το ότι το έχει κάνει επίτηδες τηρουμένων των αναλογιών η κάθε εταιρεία ας το θεωρήσουμε δεδομένο.... και προφανώς δεν τιμωρείται βάσει υποθέσεων...γι αυτό να γνωρίζει ο κάθε ένας από εμάς τι ρίσκο αναλαμβάνει σε εταιρίες καθαρά growth που θα θα θα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Επειδή βλέπω πολύ γκρίνια για τα guindance κάποιων εταιριών σχετικά με τις μελλοντικές προβλέψεις ... που αναθεωρούνται προς τα κάτω, όταν γίνονται οι συγχωνεύσεις.
    Θα κάνω ένα μικρό σχολιασμό ....

    Όποια εταιρεία μπαίνει στο χρηματιστήριο είτε είναι IPO είτε SPAC είτε μπαίνει μέσω δημόσιας προσφοράς μετοχών ... ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΦΘΗΝΑ. Καμία σωστή διοίκηση δεν θα δεχτεί να μπει η εταιρεία φθηνά στις χρηματαγορες. Αυτός είναι νόμος!!! Δεν πρόκειται οι διοικούντες να κάνουν πλούσιους τον κάθε ποπολάριο, εις βάρος των δικών τους συμφερόντων.
    Άρα ο κάθενας μας πρέπει να εκτιμάει ...
    1) Πόσα ακριβά μπαίνει μια νέα εταιρία.
    2) Αν του αρέσει το management.
    3) Αν του αρέσει το αντικείμενο της εταιρίας.
    4) Αν βλέπει ισχυρό growth.

    Αν ο επενδυτής ικανοποιείται με τις προϋποθέσεις 2,3 και 4 τότε ΕΦΟΣΟΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ακολουθήσει ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ την επένδυση στην συγκεκριμένη εταιρία, τότε πρέπει να εκτιμήσει το πόσο φτηνή ή ακριβή είναι.
    Η γνώμη μου είναι να δει τις μελλοντικές προβλέψεις και να τις αναπροσαρμόσει με κάποιο προεξοφλητικό επιτόκιο. Το 15% είναι μεγάλο και καλό ..... για να κουρέψει ικανοποιητικά τις προβλέψεις που γίνονται μετά απο 3 ,4 και 5 χρόνια.

    Δείτε ένα παράδειγμα ...
    Η Rocket Lab, με την τιμή της μετοχής στα 10 δολάρια, μετά τη συγχώνευση με το spac VACQ, θα έχει επιχειρηματική αξία 4,082 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η ASTRA 2,123 δισεκατομμύριο δολάρια. Αυτό η διαφορά στις αποτιμήσεις φαντάζει ως λογική καθώς η Rocket Lab είναι παλιότερη και εμπειρότερη εταιρεία, σε σχέση με την ASTRA, με αναγνωρίσιμο Brand name. Όμως η ASTRA εμφανίζει πολύ πιο αισιόδοξες προβλέψεις από την Rocket Lab. Για παράδειγμα η ASTRA προβλέπει πωλήσεις 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια το 2025, όταν η Rocket Lab προβλέπει αντίστοιχες πωλήσεις το 2027.

    Αυτό είναι παράδοξο και χρήζει αυξημένης προσοχής ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παράδοξο είναι να παίρνει επενδυτής στα σοβαρά προβλέψεις για το 2025-26-27. Επενδυτική μου άποψη φυσικά, την οποία τηρώ ευλαβικά.

      Από την άλλη μακάρι να μπορούσα να μπω στα ξένα IPOs όπως κάναμε το 1998-2000 στο Ellada κι ας μπαίνουν ακριβά. Στατιστικά τις πρώτες μέρες απογειώνονται. Έχω κατά νου και περιμένω 2-3 στο ΧΑΑ όπως την Chipita, την Orilina του κυρίου Αποστολίνα (κάνει ρίμα)κ.α. Η Εθνική Ασφαλιστική δυστυχώς τελικά έστριψε, την χάσαμε απ΄το ΧΑΑ.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Hippy απευθύνομαι σε μακροποθεσμους επενδυτές. Όποιοςνδηλώνει μακροπρόθεσμος και το εννοεί .... οφείλει το 2021 να κοιτάζει και να προσπαθεί να προβλέψει και το 2025.

      Διαγραφή
    3. Συνεπώς περιμένουμε να δούμε ποιές από τις διοικήσεις πουλούσαν παραμύθι ανάλογο της Romeo στα forward non-gaap statements τους...

      Διαγραφή
    4. Κε Τάκη, συμμερίζομαι τις παρατηρήσεις σας. Έιχε αναφερθεί κάποια στιγμή, στο κοντινό παρελθόν, ότι προς το καλοκαίρι θα δούμε επιθυμητές κινήσεις. Ή τουλάχιστον αυτο κατάλαβα...

      Το έργο ίσως είναι βαρύ τελικά σε κάποιες περιπτώσεις για να αντέξεις όλη την προβολή. Μιλώντας για μακροπρόθεσμες θέσεις.
      Έφοσον κάνουμε την επιλογή και πληρώσαμε ταμείο, σημαίνει ότι μπήκαμε συνειδητά.

      Διαγραφή
    5. Να την κάνουμε Κύριε BARREN μου να την κάνουμε ... γιατί πολλέεες θα έχουν πουλήσει όχι μόνο παραμύθι αλλά και ολόκληρο τον ANDERSEN...

      Διαγραφή
    6. Στην εξίσωση της παραμύθας να βάλετε ότι οι Pipers κάποια στιγμή πρέπει να πουλήσουν. ΚΑΙ ΘΑ ΠΟΥΛΉΣΟΥΝ!!

      Διαγραφή
    7. Συμφωνώ SIR αρκεί να μην πουλήσουν στην δική μου την κεφάλα...

      Διαγραφή
    8. Αν κάνουν ράλλι στα χαρτιά και πουλήσουν οι Pipers στα 30 και 40 ... και εγώ εκεί θυμηθώ να βγω αγοραστής. ΚΑΛΑ ΘΑ ΜΟΥ ΚΑΝΟΥΝ.
      Το να μην αγοράζει κάποιος Romeo ή Xl Fleet, για παράδειγμα στα 11 και 12 και τις ανακαλύπτει στα 30 τότε να μην κλαίγεται μετά και του φταίνε τα κακά funds.

      Διαγραφή
    9. Εγώ αναφερόμουν στο σχόλιο του κ. Hippy ότι είναι μεγάλη συζήτηση.

      Για το ποιοι πούλησαν παραμύθα προσωπικά δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω, σίγουρα πολλοί το έκαναν πολύ, κάποιοι λιγότερο, ελάχιστοι πολύ λίγο, να τα παρουσίασε κάποιος συντηρητικά ζητώντας από την αγορά χρηματοδότηση, χλωμό.

      Διαγραφή
    10. Δεν φταίνε ποτέ οι άλλοι για τα λάθη μας στις Αγορές ... εμείς αναλαμβάνουμε το ΡΙΣΚΟ...οι εξαιρέσεις υπάρχουν βλέπε FOLLA η Κινέζικους Καφέδες με πλασματικά μεγέθη...

      Διαγραφή
    11. Ψευδή στοιχεία που υπογράφουν και ελέγχουν οι ορκωτοί ΦΤΑΊΝΕ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΛΛΟΙ και οι Επιτροπες Κεφαλαιαγοράς.
      Πρέπει να παίρνουν τα κεφάλια των υπευθύνων με Τόμαχοκ που υπογράφουν!!

      Διαγραφή
    12. Δεν είπα κάτι διαφορετικό SIR...σε περίπτωση πλαστών στοιχείων σαφώς φταίνε οι άλλοι οποίοι είναι αυτοί και όχι ο επενδυτής ...

      Διαγραφή
    13. K Hippy ο broker που σας στελνω επιτρεπει να μπαινετε σε IPO και θεωρειται απο τους καλυτερους στην Ευρωπη. Επισης ειναι εισηγμενη στο χρηματιστηριο. Αν εγγραφειτε καντε το απο αυτο το link:https://freedom24.com/?utm_campaign=pfu1595611

      Διαγραφή
    14. Κύριε BARREN την ίδια κουβέντα λέμε εν προκειμένω... οπότε ας συμφωνήσουμε σε κάτι κοινώς αποδεκτό...οι αγορές δεν είναι φιλανθρωπικα ιδρύματα ούτε ασυλλα για χήρες και ορφανά (των Αγορών)...και όποιος από μας δεν γνωρίζει το ρίσκο που αναλαμβάνει με τις επιλογές του είναι είναι η Appl είτε η Friggo κακό της κεφαλής του ...by the way ...Που χάθηκε ι γιατρός ???

      Διαγραφή
    15. Ευχαριστώ θερμά κ. M technikarios K...στα υπ΄όψιν

      Διαγραφή
    16. Από τα σχόλια κ. Barren (και του κ. Τάκη) είναι εμφανές ότι σχεδόν όλοι εδώ είναι βραχυπρόθεσμοι παίχτες. Συνεπώς επιμένω πως είναι παράδοξο σοβαροί άνθρωποι να δίνουν εμπιστοσύνη σε προβλέψεις σχετικά νέων εταιρειών για το 2025-26-27 (σαφώς και αναφέρομαι στα spacs με την ολιγόχρονη λειτουργία).

      Για να ευθυμήσουμε θυμίζω ένα ευφυολόγημα του κ. Χάρη Μαθιόπουλου από το οπισθόφυλλο του βιβλίου του "Μικρό εγχειρίδιο του επενδυτή"

      "Όποιος αγοράζει μια μετοχή αποσκοπεί στο κέρδος. Επομένως είναι κερδοσκόπος. Εάν η μετοχή το επόμενο διάστημα πέσει λέει: "Εμένα δεν μ΄ενδιαφέρει η βραχυπρόθεσμη κίνηση. Είμαι επενδυτής". Συνεπώς επενδυτής είναι ο αποτυχημένος κερδσκόπος.

      Διαγραφή
    17. κε. Technikarie τι σας κάνει να εμπιστεύεστε την freedom finance..?

      Διαγραφή
    18. k. Hippy πραγματικά θεωρώ ότι είναι μεγάλη συζήτηση το πως αξιολογείς μια εταιρεία. Με βάση το παρελθόν (και πόσο πίσω έχει αξία?) ή με βάση το μέλλον (και πόσο μπροστά έχει αξιοπιστία?). Πραγματικά θα ήθελα να την κάνω μαζί σας live, αλλά δυστυχώς δε γίνεται κι εδώ θα χαθούμε.

      Πάντως μην κρίνετε από εμάς εδώ, σε κάποια SPACs έχουν επενδύσει και εξαιρετικά σοβαροί άνθρωποι. Θα μου πείτε με άλλους όρους και άλλο insight, ναι. Επίσης είναι αδιαμφισβήτητο ότι τα μεγαλύτερα κέρδη στις αγορές τα δίνουν οι συμμετοχές σε αναπτυσσόμενες εταιρείες, πριν καν μπουν στις αγορές. Μιλάμε για διαφορά τάξης μεγέθους. Κι εκεί βέβαια αυτοί που τα καρπώνονται έχουν άλλο insight (behind the walls), εμπειρία, πόρους κλπ, καθώς επίσης και μεγάλο ποσοστό αποτυχιών, γι' αυτό κυνηγούν το volume και όχι αυστηρά την ποιότητα.
      Γι' αυτό λέω κι εγώ, μία στις δέκα να πετύχω μακροπρόθεσμα από τις εξωτικές θα είμαι ευχαριστημένος, θα μου αναπληρώσει τη ζημιά ακόμα κι αν οι άλλες μηδενίσουν. Όταν θα γίνει με το καλό κερδοφόρος δε θα με ενδιαφέρει πια.

      Διαγραφή
    19. Επομένως οποιος είναι βραχυπρόθεσμος παίχτης δεν είναι σοβαρός άνθρωπος... Ευχαριστούμε τον "σοβαρό" συνάδελφο που είχε την ευγενή καλοσύνη να μας αναβαθμίσει...απλά υπέροχα!!!!

      Διαγραφή
    20. K GK. Απο ερευνα που εχω κανει ελεγχεται απο την επιτροπη κεφαλαιαγορας Κυπρου, Αμερικης, Ρωσιας. Ιδρυθηκε το 2004, αρα εχει χρονια στις αγορες. Οταν αγοραζεις μια μετοχη ΣΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ακομα και αν χρεοκοπησει. Επισης ειναι εισηγμενη στο NASDAQ.

      Διαγραφή
    21. "Eίναι μεγάλη συζήτηση το πως αξιολογείς μια εταιρεία. Με βάση το παρελθόν (και πόσο πίσω έχει αξία?) ή με βάση το μέλλον (και πόσο μπροστά έχει αξιοπιστία?"


      Εξαιρετική παρατήρηση. Φαντάζομαι ότι η αξιοπιστία των ιδρυτών και το management θα ήταν μια απάντηση.

      "Γνώθι σαυτόν". Μια παραίνεση τόσο σημαντική που ήταν το πρώτο ρητό που διάβαζες μπαίνοντας στο Μαντείο των Δελφών. Ξέρω, για μένα, ότι δεν έχω ούτε την ικανότητα, ούτε την επιμονή να ψάξω, να ξεδιαλέξω, να μελετήσω ώστε να γνωρίσω τις απαντήσεις στην πρώτη παράγραφο (αντίθετα μ΄εσάς, τον κ. Τάκη, τον κ. Butcher και μερικούς ακόμα φίλους του μπλογκ). Τεμπέλης (εγώ) που σπεύδει στην εύκολη-λάθος* λύση της Κάθυ. Οπότε το κουβαδάκι μου και πίσω στην πατρίδα.


      *το λάθος είναι ότι ψωνίζω στα $13-15-20 αυτά που οι ιδρυτές, οι Pipers και πιθανά η Κάθυ αγόρασαν στα $10 ή και φθηνότερα.

      Διαγραφή
    22. Σαφώς και αναφέρομαι στις 9/10 εξωτικές που αγοράσθηκαν από τους φίλους του μπλογκ για εύκολο-σίγουρο trade.

      Διαγραφή
    23. Άλλα λέει η θειά μου, άλλα ακούν τ΄αυτιά μου. Βοήθεια σας.

      Κύριε "συνάδελφε" μην το ξαναπιάσουμε απ΄την αρχή, βαριέμαι ατελείωτα.

      Διαγραφή
    24. Τι λέει η θεία σας και τι ακούν τ αυτιά σας είναι δικό σας θέμα ... άλλωστε είναι γνωστό στα πέριξ ...ναι καλύτερα να μην το πιάσουμε κύριε "συνάδελφε"... βαριέμαι και εγώ και δεν φταινε σε τίποτα οι φίλοι εδώ ...

      Διαγραφή
  30. VIX κάτω απο 18 και προς το 15 .... σημαίνει, καθήστε εσείς να περιμένετε διορθώσεις. Δεν θα δείτε τίποτα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μήνα Monsieur! All-in από προχθές το βράδυ. Ρίχτε κανα Μπαϊντενόχαρτο που να έχει μείνει πίσω.. :)

      Διαγραφή
    2. XPEV ναι.
      CCIV λίγη προσοχή ... δεν ξέρουμε αν θελήσουν να την παίξουν short, ακόμη και οι ίδιοι οι κατέχοντες πακετάδες Lucid. Αφορμές θα βρούν, αν θέλουν.

      Διαγραφή
    3. Επίσης να προσεχθεί ότι η ChargePoint επανέρχεται δυναμικά ... ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για Volta και EVBox

      Διαγραφή
    4. Άλλη μία που μπορεί να απογειωθεί, αλλά δεν απευθύνεται σε γυναικόπαιδα είναι η Nuvve ... με ελάχιστα τεμάχια στο ταμπλό. Είναι αυτή που σαν Nbac μας έδωσε ένα 80% μέσα σε 2 ημέρες 💖💖

      Διαγραφή
    5. Το ποιο γρήγορο κέρδος που έχω βγάλει ποτέ!!! https://prnt.sc/111j7aw λέτε να το ξανακάνει? Τώρα πρέπει να έχει γίνει η συγχώνευση άρα θέλει προσοχή.

      Διαγραφή
    6. Εγώ αυτό που βλέπω είναι πως ο SP είναι σε ιστορικά ψηλά ο NASDAQ ο δικός μας αρχηγός μόλις 6 με 7% από τα δικά του υψηλά ... αλλά οι 8 στις δέκα μετοχές από τα ψηλά τους είναι από 50% και πάνω ....οι δείκτες μπορεί να μην διορθώνουν αλλά....το έχω γράψει ξανά αλλά επιβάλλεται για να μην παρερμηνευτω... αδιαφορώ αν φύγει πάνω και είμαι κατά 75% πουλημένος που είμαι... γιατί αν ήμουν μέσα θα είχα φάει το ξύλο της αρκούδας... οπότε δεν είμαι ούτε άπληστος ούτε αχάριστος... εύχομαι η αγορά να κάνει ράλι και να βγάλουν οι φίλοι εδώ όλα τα σπασμένα καί πολύ περισσότερα..

      Διαγραφή
    7. Κύριε Τάκη μπράβο πάλι με την NVVE πιάσατε τον βηματισμό της αλλά δυστυχώς με έπιασαν οι τσιγκουνιές μου και δεν πρόλαβα στο 10,75 ήθελα το 10,42 τρομάρα μου που την είχα ξαναπάρει.

      Διαγραφή
    8. Kύριε Geopard η λεγάμενη έχει μόλις 20 εκατομμύρια μετοχές. Για Αμέρικα είναι πολύυυυ λίγες. Εαν θελήσουν τα funds και οι προύχοντες μπορούν να την κάνουν πύραυλο και να γράψει Ιστορικές τιμές
      .... όμως ακόμη η εταιρεία είναι νέα και δεν είναι γνωστό αν πιάσει η τεχνολογία V2G. Γιαυτό και λέω ότι δεν απευθύνεται σε χήρες και ορφανά.
      Πάντως, εκτιμώ, ότι δύσκολα θα βγουν να τη σορτάρουν ... εκτός αν η εταιρία πάει για κλείσιμο και ότι λέει είναι φούμαρα και μεταξωτές κορδέλες.

      Διαγραφή
    9. Κύριε Τάκη ελπίζω να μπήκατε εσείς τουλάχιστον και ας πάρετε 100% αυτή τη φορά

      Διαγραφή
  31. Κυκλοφορούν γυναικόπαιδα εδώ γύρω; :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και χήρες και ορφανά κυκλοφορούν.

      Διαγραφή
    2. kudos Μonsieur για το πρωινό μπαϊντενόχαρτο! Ήταν ότι ακριβώς έψαχνα, ειδικά το story με τα σχολικά, ούτε παραγγελία να ήταν!!

      Διαγραφή
  32. Καλησπέρα κύριε Τάκη, Μήπως γνωρίζετε πιθανό εύρος ημερομηνιών για την συγχώνευση του snpr με volta ή έστω καποιο χρονικό ορίζοντα; Ευχαριστώ Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπολογίστε Ιούνιο θα ολοκληρωθεί η διαδικασία. Ίσως πιάσουμε και Ιούλιο.

      Διαγραφή
    2. Δηλ. θα ολοκληρωθεί η διαδικασία πριν τη 2ετία από την ίδρυση του σπακ που εχει καταληκτικη ημερομηνία 11-9-2022?

      Διαγραφή
  33. καλή 'άνοιξη' σε όλους. ερώτηση για sklz πως να ερμηνεύσει κάποιος το ακόλουθο
    https://www.sec.gov/Archives/edgar/data/1801661/000110465921041112/xslF345X03/tm2110882d1_form4.xml δλδ την πώληση από CEO αλλά και λοιπούς insiders στις 23/3 στο 23,34? πακετάρεται κάπου και δίνεται κάπου αλλού? ποιος είναι ο αγοραστής? θα εμφανιστεί σε κάποιο fund σαν ενεργητικό στο τρίμηνο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτές πρέπει να είναι μετοχές του ιδρυτή και Ceo Paradise καθώς είναι κατηγορίας Β .... οι οποίες, να θυμήσω, είναι κλειδωμένες για 2 έτη. Δεν πωλιούνται στην αγορά.

      Διαγραφή
    2. ευχαριστώ Sir για την απάντηση. αυτό προσπαθώ να καταλάβω/εντρυφήσω...τι είναι κατηγορία Β, ποιος είναι ο αποδέκτης πωλούνται σε θεσμικούς δηλαδή και θα τα φανούν στο τρίμηνο στις θέσεις κάποιου fund? κάποιος πρέπει κάπου να τα εμφανίσει εκτός αν τα πάρει κάποιο family office (το μάθαμε κιαυτό τρομάρα μας! από το Archegos) που δεν υποχρεούται να τα ρηπορτάρει...

      Διαγραφή
    3. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις το placement έχει γίνει προς πελάτες κυρίως των Goldman Sachs, Citigtoup, Bank of America.

      Διαγραφή
    4. ευχαριστώ και πάλι. το βρήκα εδώ https://sec.report/Document/0001104659-21-040502/ και είδα ότι το class B δεν δίνει δικαιώματα ψήφου που έδωσε ο Paradise και οι άλλοι Chafkin, Edelman etc. έδωσαν class A. αναφέρει μέσα και το lock up period. η επόμενη σκέψη που μου έρχεται στο μυαλό είναι ότι είναι event positive ενώ αυτή τη στιγμή θεωρητικά είναι σε discount καθώς τα μεγάλα παιδιά μπήκαν στο 24. κάτι μάθαμε και σήμερα. η ερμηνεία μου Sir είναι στο σωστό δρόμο?

      Διαγραφή
  34. σημερα θα πουλησω ολα τα σκυλια μου. . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. χαχαχα σας την εσκασα λογω της ημερας!
    only buy buy buy στη σκυλα κυριε τακη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ λίγα SKLZAKI στο 19.70 τους είπα bye bye...έχω πολυυυυ απόθεμα...

      Διαγραφή
    2. Μη μας τη σιάσει και η SKLZ και γυρίσει πτωτική.

      Διαγραφή
  36. κυριε τακη με ενδιαφερει πολυ και η coupang καθοτι νεα sea για μακρα τοποθετηση . .
    τι τιμες μπορουμε να βρουμε για να κανουμε εισοδο εδω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. 4
    0
    0
    0

    Ένα ακόμα βηματάκι προς το δεκάρικο για την Αρχηγάρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Οξωωωω από ΟΡΕΝ ....με+ 10%...δεν χρειάζεται περισσότερο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. κ. Τάκη αύριο στο CNBC έχει καλεσμένο το πουλέν σας το Scott το Mercer. Νομίζω κατά τις 3~4, δεν είμαι σίγουρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂