Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

Tattooed Chef (TTCF)

Tattooed Chef  .... εδώ ....

Διαπραγματεύεται στο Nasdaq με τον κωδικό TTCF ... εδώ ....
Αριθμός μετοχών : 81.384.983 μετοχές
Presentation Tattooed
... εδώ ...


Η Tatooed Chef, στις 15 Οκτωβρίου 2020, ολοκλήρωσε την συγχώνευση της μέσω του SPAC που ονομαζόταν Forum Merger II Corp.
Στις 17 Μαρτίου 2021, η εταιρία, πλήρως αραιωμένη, διαθέτει 81.383.983 μετοχές, εκ των οποίων ο κ. Galletti και η Project Lily LLC, η οποία ελέγχεται από τον κ. Galletti, κατέχουν περίπου το 40,2%.

Η Tattooed Chef, Inc. ιδρύθηκε το 2018 και εδρεύει στο Paramount της Καλιφόρνιας.

Η εταιρεία αρχικά ιδρύθηκε το 2009 ως Stonegate Foods, από τον CEO και πρόεδρο Sam Galletti, ο οποίος έχει 35 χρόνια εμπειρίας στη βιομηχανία τροφίμων. Ο Galletti έχει εμπειρία στη βιομηχανία τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων προηγούμενων επιχειρησιακών και επενδυτικών θέσεων που κατείχε στην Ittella, Sonora Mills και Good Karma Foods, όπου απέκτησε εμπειρία στην κατασκευή ποικίλων προϊόντων, όπως θαλασσινά, παναρισμένα λαχανικά, ψητό κοτόπουλο και άλλα βιολογικά τρόφιμα. Μέσω αυτών των δραστηριοτήτων του, δημιούργησε βασικές σχέσεις με πολλούς από τους εμπόρους λιανικής που τώρα μεταφέρουν τα προϊόντα της Tattooed Chef. Ο Galletti αρχικώς σχεδίαζε η εταιρεία να δραστηριοποιηθεί στην εισαγωγή ιταλικών λαχανικών και άλλων προϊόντων.

Το 2014, ο Galletti προσέλαβε την κόρη του Sarah ως Creative Officer στην εταιρεία. Η κυρία Galletti δούλευε ως σεφ στην Ιταλία.
Η μάρκα Tattooed Chef δημιουργήθηκε το 2017 και είναι το πνευματικό παιδί της Sarah Galletti, της Creative Director της εταιρίας. Η Sarah Galletti έχοντας εμπειρία από διάφορες καλλιέργειες τροφίμων και ενώ ταξιδεύει διεθνώς, αντιλήφθηκε την έλλειψη εύκολα διαθέσιμων, υψηλής ποιότητας, καθαρών ετικετών, έτοιμων για μαγείρεμα, φυτικών προϊόντων. Έτσι τέθηκαν τα θεμέλια της Tattooed Chef.


Η Tattooed Chef, είναι μια πρωτοπόρος εταιρεία στα φυτικά προϊόντα διατροφής. Παράγει και πωλεί ένα χαρτοφυλάκιο κατεψυγμένων τροφίμων και απευθύνεται κυρίως σε χορτοφάγους, vegetarians και vegans.
Η εταιρεία προσφέρει προϊόντα, έτοιμα για μαγείρεμα, όπως σπιράλ κολοκυθιών, κουνουπίδι με ρύζι, μπολ με άκαϊ και smoothie, πίτσα με κουνουπίδι. Τα προϊόντα της διατίθενται με ιδιωτική ετικέτα και το εμπορικό σήμα Tattooed Chef στο τμήμα κατεψυγμένων τροφίμων καταστημάτων λιανικής.

Διαθέτει δύο εγκαταστάσεις παραγωγής, μία στην Καλιφόρνια και μία στην Ιταλία. Τα περισσότερα συστατικά προέρχονται από την Ιταλία, όπου φυτεύει και καλλιεργεί τα προϊόντα της. Προσφέρει μια πραγματική γκάμα προϊόντων από το αγρόκτημα στο τραπέζι.

Πουλάει τα προϊόντα της σε μεγάλες αλυσίδες όπως οι Costco, Walmart, Sams, Target και επεκτείνεται συνεχώς σε νέα καταστήματα.


Η Tattooed Chef μισθώνει μια μονάδα επεξεργασίας, 100.000 τετραγωνικών ποδιών, στο Prossedi της Ιταλίας, η οποία βρίσκεται πολύ κοντά σε πολλούς από τους καλλιεργητές και προμηθεύεται τα φυτικά προϊόντα. Αυτή η εγκατάσταση άνοιξε το 2017 και κατασκευάζει διάφορα προϊόντα, όπως κουνουπίδι με ρύζι, σκουός και κολοκυθάκια σε κύβους, καθώς και σπείρες λαχανικών.

Η εταιρεία έχει άλλη μια μισθωμένη εγκατάσταση επεξεργασίας, 50.000 τετραγωνικών ποδιών, στο Paramount της Καλιφόρνιας που χρησιμεύει και ως έδρα της εταιρείας. Αυτή η εγκατάσταση κατασκευάζει μια σειρά προϊόντων, όπως κουνουπίδι Crust Pizzas, Acai Bowls, Smoothie Bowls, Mexican Style Street Corn και άλλα μπολ με κουνουπίδι και ρύζι.

Η Tattooed Chef δραστηριοποιείται στις Ηνωμένες Πολιτείες και πουλάει τα προϊόντα της και στις 50 πολιτείες.

Η Tattooed Chef είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη φυτική εταιρεία τροφίμων που προσφέρει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο καινοτόμων κατεψυγμένων τροφίμων. Τα προϊόντα Tattooed Chef πωλούνται στο τμήμα κατεψυγμένων τροφίμων σε καταστήματα λιανικής και σε Clubs. Τα προϊόντα της διατίθενται με ιδιωτική ετικέτα αλλά και με την επωνυμία «Tattooed Chef ™» στο τμήμα κατεψυγμένων τροφίμων των καταστημάτων λιανικής. Σύμφωνα με την IBIS World, το αναμενόμενο μέγεθος της αγοράς, μετρούμενο από τα έσοδα, της παγκόσμιας βιομηχανίας παραγωγής κατεψυγμένων τροφίμων το 2021 θα φθάσει στα 36,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η τρέχουσα αγορά των κατεψυγμένων παρασκευασμένων τροφίμων είναι 34 δισεκατομμύρια δολάρια και σύντομα η εταιρεία σκοπεύει να επεκταθεί στην κατηγορία επιδορπίων, η οποία είναι περίπου 13 δισεκατομμύρια.

Το 2020, ο τομέας των φυτικών τροφίμων εκτιμήθηκε σε 21,2 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως και θα μπορούσε να επεκταθεί στα 38,4 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2025, αντιπροσωπεύοντας έναν σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 8,9%. 
Υπάρχουν πολλές δυνατότητες ανάπτυξης στις ΗΠΑ, καθώς μόνο το 3,3% του πληθυσμού θεωρούνται χορτοφάγοι ή vegans, σε αντίθεση με το 7% στο Ηνωμένο Βασίλειο και το 4,3% στη Γερμανία.

Επιθετική επέκταση - Εκτιμώμενες πωλήσεις 1 δισεκατομμύριο δολάρια το 2026.
Σύμφωνα με έρευνα της Meticulous Research οι πωλήσεις φυτικών τροφίμων αναμένεται να φθάσουν στα 74,2 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2027.
Το project της Tattooed Chef, σε πρώτη φάση, είναι να επεκταθεί επιθετικά στην αγορά των ΗΠΑ. Έχει ως στόχο να πετύχει πωλήσεις 1 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2026.


H Tattooed Chef είχε 38 διαφορετικά προϊόντα για να διαλέξει ο καταναλωτής το 2020, συμπεριλαμβανομένης της πίτσας με τυρί κρούστας κουνουπιδιού, τις σπείρες κολοκυθιών με πέστο βασιλικού και του οργανικό μπολ acai. Η εταιρεία σχεδιάζει να επεκταθεί σε 62 προϊόντα το 2021 και μακροπρόθεσμα, σκοπεύει να έχει περισσότερα από 200.
Η διοίκηση πιστεύει ότι υπάρχει ανεπαρκής ζήτηση στην αγορά και για αυτό σκοπεύει να δώσει στους καταναλωτές περισσότερες επιλογές.


Ένα άλλο βασικό στοιχείο για την ανάπτυξη του Tattooed Chef περιλαμβάνεται η διεύρυνση του δικτύου διανομής του. Αυτήν τη στιγμή, τα προϊόντα της πωλούνται σε 4.272 καταστήματα και διακινούνται μέσω 23.000 σημείων διανομής. 
Για το 2021, η διοίκηση στοχεύει να επεκταθεί σε 10.000 καταστήματα, αυξάνοντας το δίκτυο διανομής της κατά 134%. Στο τελευταίο τρίμηνο του 2020, η εταιρεία έκανε συμφωνίες διανομής με μεγάλους εμπόρους λιανικής όπως η Kroger και η Target.

Τέλος, σύμφωνα με τη διοίκηση, η Tattooed Chef θέλει να ενοποιήσει διάφορες εταιρείες στο χώρο που δραστηριοποιείται. Η Tattooed Chef έχει στόχο να χρησιμοποιηθεί «ως πλατφόρμα για μελλοντικές συγχωνεύσεις και εξαγορές».

Οικονομικά αποτελέσματα
Τα έσοδα της Tattooed Chef για το 2020 ανήλθαν
σε 148,492 εκατομμύρια δολάρια παρουσιάζοντας αύξηση 74,9%, σε σύγκριση με τα 84,919 εκατομμύρια δολάρια του 2019.  
Ο αριθμός των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης στις 31 Δεκεμβρίου 2020 (συμπεριλαμβανομένων των υπαλλήλων που προσλήφθηκαν μέσω γραφείων προσωπικού) ήταν περίπου 500, σε σύγκριση με περίπου 340 στις 31 Δεκεμβρίου 2019.
Η αύξηση των εσόδων οφειλόταν σε αύξηση ύψους 66,3 εκατομμυρίων δολαρίων για τα προϊόντα με επωνυμία Tattooed Chef, κυρίως λόγω της επέκτασης του αριθμού των σημείων διανομής των Ηνωμένων Πολιτειών, των αυξημένων πωλήσεων των υπαρχόντων πελατών καναλιών clubs, αλλά και στις νέες εισαγωγές προϊόντων. 
Τα έσοδα που αποδίδονται στη μάρκα Tattooed Chef αυξήθηκαν από 18,3 εκατομμύρια δολάρια το 2019 σε 84,6 εκατομμύρια δολάρια το 2020. Όλα δείχνουν πως η μάρκα «Tattooed Chef» που κυκλοφόρησε το 2017 θα συνεχίσει να αυξάνεται προσελκύοντας νεότερους καταναλωτές που αναζητούν προϊόντα διατροφής που προέρχονται από φυτικές ύλες.

Το μικτό κέρδος αυξήθηκε κατά 10 εκατομμύρια δολάρια, δηλαδή 72,5% και ανήλθε σε 23,656 εκατομμύρια δολάρια για το 2020 από 13,71 εκατομμύρια δολάρια για το 2019. 
Το μικτό περιθώριο για το 2020 έφθασε στο 15,9% σε σύγκριση με το 16,1% για το 2019. Η ελαφρά μείωση του μικτού περιθωρίου οφειλόταν στο αυξημένο κόστος των πρώτων υλών και άλλων εξόδων κατασκευής που αντισταθμίστηκε από την αποδοτικότητα παραγωγής που σχετίζεται με τον μεγαλύτερο όγκο πωλήσεων του 2020 σε σύγκριση με το 2019.

 
Το καθαρό εισόδημα της τρέχουσας περιόδου περιλάμβανε ένα εφάπαξ φορολογικό όφελος που προέκυψε από την αντίστροφη συγχώνευση που έγινε τον Οκτώβριο του 2020. Η αναδιάρθρωση εν αναμονή της συγχώνευσης προκάλεσε αύξηση στη φορολογική βάση των άυλων περιουσιακών στοιχείων δημιουργώντας αναβαλλόμενη φορολογική απαίτηση και φορολογικό όφελος 39,3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το εταιρεία παρουσίασε καθαρά κέρδη  68,7 εκατομμύρια δολάρια για το 2020, ωστόσο αν εξαιρέσουμε το μη επαναλαμβανόμενο κέρδος παραγώγου που σχετίζεται με τον διακανονισμό ενδεχόμενων εξαγοράσιμων ιδίων κεφαλαίων, το εφάπαξ φορολογικό όφελος που προκύπτει από τη μεταβολή της φορολογικής κατάστασης και το εφάπαξ έξοδο αποζημίωσης των 13 εκατομμυρίων δολαρίων προς τον πρόεδρο της εταιρείας, τότε το καθαρό κέρδος θα ήταν 5,4 εκατομμύρια δολάρια, ή 0,2 εκατομμύρια δολάρια λιγότερα από τα 5,6 εκατομμύρια του 2019.
Τέλος, το προσαρμοσμένο EBITDA αυξήθηκε κατά 2,7 εκατομμύρια δολάρια και ανήλθε σε 9,6 εκατομμύρια δολάρια για το 2020, από 6,9 εκατομμύρια δολάρια για το Fiscal 2019.

Guidance της διοίκησης για το 2021
  • Έσοδα 222 εκατομμύρια δολάρια, αύξηση 49% σε σύγκριση με τη χρήση 2020. 
  • Μικτό περιθώριο από 20% έως 25%. 
  • Προσαρμοσμένο EBITDA μεταξύ 8 εκατομμυρίων έως 10 εκατομμυρίων δολαρίων.  
  • Τα καθαρά κέρδη θα κυμανθούν από 2,5 εκατομμύρια έως 5 εκατομμύρια
Στο τέλος του 2026 η διοίκηση της Tattooed Chef προβλέπει οι πωλήσεις της να φθάσουν τα 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Αυτό αντιπροσωπεύει αθροιστική αύξηση 851 εκατομμυρίων δολαρίων τα επόμενα έξι χρόνια ή 33,7% ετησίως σε σύνθετη βάση.
Το προσαρμοσμένο EBITDA προβλέπεται να αυξηθεί από 10 εκατομμύρια δολάρια το 2021 σε 200 εκατομμύρια δολάρια έως το 2026. Αυτό αντιπροσωπεύει πολύ υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης από τις πωλήσεις. Ο ρυθμός αύξησης των EBITDA φτάνει στο 64,75%  σε μέση ετήσια ανάπτυξη τα επόμενα έξι χρόνια. Αυτό το ποσοστό είναι διπλάσιο από την αύξηση των πωλήσεων.
Σε αντίθεση με άλλες εταιρείες υψηλής ανάπτυξης στον κλάδο της τεχνολογίας, η Tattooed Chef είναι στην πραγματικότητα οριακά κερδοφόρος, καθώς τα καθαρά έσοδα της εταιρείας το 2020, εξαιρουμένων των επιπτώσεων ενός εφάπαξ φορολογικού οφέλους, ήταν 5,4 εκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με 5,6 εκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο έτος.

Στις 31 Δεκεμβρίου 2020, στο ταμείο της Tattooed Chef υπήρχαν 131,579 εκατομμύρια δολάρια μετρητά. Με την ενεργοποίηση, τον Φεβρουάριο, όλων των Warrants, σήμερα η εταιρεία διαθέτει περισσότερα από 200 εκατομμύρια δολάρια.
Τα μετρητά της Tattooed είναι αρκετά για να υποστηριχτεί το αναπτυξιακό πλάνο της εταιρείας για τουλάχιστον 12 μήνες.


Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, προβλέπεται ότι η Tattooed Chef θα εμφανίσει έσοδα 224 εκατομμύρια δολάρια το 2021, 300 εκατομμύρια το 2022 και 450 εκατομμύρια το 2023.

Με την τιμή της μετοχής στα 20 δολάρια  η Tattooed Chef θα έχει επιχειρηματική αξία 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια, που αντιστοιχούν:

  • 3,33  φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 450 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2023.
  • 5 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 300 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2022.
  • 6,69 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 224 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2021.
  • 10 φορές τα έσοδα, των 148,5 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2020.

Η εταιρεία αναπτύσσεται ραγδαία και η ανάπτυξη της επιχείρησης επώνυμων προϊόντων είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική.


Κίνδυνοι
Η Tattooed Chef έχει σημαντικό κίνδυνο συγκέντρωσης πελατών, καθώς τρεις πελάτες αντιπροσωπεύουν περίπου το 88% των εσόδων για το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2020. Οι τρεις πελάτες μεμονωμένα αντιπροσώπευαν περίπου το 39%, το 32% και το 17% των συνολικών εσόδων, αντίστοιχα. Επιπλέον, αυτοί οι τρεις πελάτες αντιπροσώπευαν περίπου το 87% των εισπρακτέων λογαριασμών στις 31 Δεκεμβρίου 2020. Μεμονωμένα αντιπροσώπευαν περίπου το 53%, το 24% και το 10% των συνολικών απαιτήσεων του 2020. Κατά συνέπεια, οποιοσδήποτε παράγοντας που θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τις πωλήσεις αυτών των πελατών (όπως ανταγωνιστικές πιέσεις, φθίνουσες πωλήσεις ή κλείσιμο καταστημάτων) ή οποιαδήποτε μείωση ή εξάλειψη αυτών των πελατών να μεταφέρουν τα προϊόντα, θα μπορούσε να επηρεάσει δυσμενώς την επιχείρηση, την οικονομική κατάσταση και το αποτέλεσμα των δραστηριοτήτων.

Η εταιρεία τώρα ξεκινάει να αναπτύσσεται και ακόμη δεν έχει σταθεροποιηθεί στην αγορά. Αυτό πιθανόν να τραβήξει τα βλέμματα διαφόρων shorts που θα προσπαθήσουν να υποβαθμίσουν το αναπτυξιακό project της διοίκησης και να αποσταθεροποιήσουν την πορεία της μετοχής.
Κάτι τέτοιο συνέβη τον Νοέμβριο του 2020, όταν η Kerrisdale Capital κυκλοφόρησε μια έκθεση 20 σελίδων που περιγράφει λεπτομερώς γιατί οι μετοχές της Tattooed Chef πρέπει να πουληθούν καθώς εμπεριέχουν μεγάλο ρίσκο. Η Kerrisdale Capital ισχυρίστηκε ότι η αποτίμηση της εταιρείας είναι υπερτιμημένη και ότι η μετοχή πρέπει να πέσει. Για να στηριχτούν αυτοί οι ισχυρισμοί τόνιζε ότι :

  • περισσότερο από το 70% των πωλήσεων με την επωνυμία Tattooed Chef πηγαίνουν σε έναν πελάτη, τον Sam's Club.
  • περίπου το 75% των πωλήσεων προέρχονται μόνο από 4 με 5 προϊόντα.
  • η αποτίμηση της εταιρείας, που είναι 13 φορές τα έσοδα της, είναι πολύ υπερβολική σε σχέση με άλλους κατασκευαστές τροφίμων χωρίς κρέας και 
  • εκτίμησε ότι η τιμή της μετοχής πρέπει αν πέσει τουλάχιστον 50% και να πάει κάτω απο τα 10 δολάρια.
 

196 σχόλια:

  1. Έτοιμος ήμουν να το γράψω SIR μπας και αλλάξουμε μυαλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εχω την εντυπωση οτι σημερα αυριο γυρναει η σκυλα. κουμπωνουν πολλα. απο την αρχη της πτωσης a ισοτητα με c, πτωση 76,4 απ ολη την ανοδο οι srsi ετοιμοι για γυρισμα...
    πηρα και αλλα στο 18,7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε ΤΑΤΑ σα να μη μου τα λέτε καί σεις καλα ...την προηγούμενη Παρασκευή θα έφευγε από Τρίτη ... σήμερα το πάμε για αύριο η μεθαύριο....Το Λύκος στα πρόβατα το ξέρετε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δεν ειπα τριτη θα φευγε. παρανοησατε. ειπα οτι ως τη τριτη θα πεφτει σιγουρα και μη περιμενουμε νεκραναστασεις λογω της προσφορας μετοχων στα 24. κανεις δεν απεκλειε οτι μπορει να πεφτε παραπερα...
    εγω ειπα απλα τι βλεπω αυτη τη στιγμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όταν βλέπετε SPAC κοντά στα 10 που έχουν να σχολιάσουν οι μαριδαιοι ποπολαριους ψιμαριους 5 6 7 8 εβδομάδες σημαίνει πως έχουν πετάξει λευκή πετσέτα και παίρνουν φάρμακα για να συνέλθουν... Τότε μεσααααα...θα τους ξαναβάλουν στο 14 εκεί που θα τους τα χωνετε στην Κεφάλα...πχ ΤΣΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κύριε Barren Wuffett αυτό το σενάριο του ανεστραμμένου ωκω στον Nasdaq ειναι πιθανό; https://prnt.sc/10vc2h0 νομίζω ότι είμαστε στην δημιουργία του δεξιού ώμου με λύσιμο του σχηματισμού πάνω από 13650 έχουμε στόχο νέα υψηλά κάπου στις 15 χιλιάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχετε αμφιβολία ότι θα κάνει νέα υψηλά ο Nasdaq?
      Εγώ ... δεν έχω καμία. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι μετοχές μου θα πάνε καλά!!

      Διαγραφή
    2. Τότε να μπούμε APPLE 🍏🍏 🍏🍏 τι θέλουμε και ασχολούμαστε με την ΣΚΎΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΙΛΙΚΙΑ???🤫☁️☁️🤫

      Διαγραφή
    3. Ναι, πάνω από 13.300 δίνει στόχο περίπου 14.400.
      Προσωπικά είμαι έχω κάπως πιο φιλόδοξους στόχους και τα βραχυπρόθεσμα διαγράμματα δε με πολυαπασχολούν να σας πω την αλήθεια.

      Διαγραφή
    4. σωστόοοοοος o Sirrrrr 'Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι μετοχές μου θα πάνε καλά!!'
      εγώ θα επιμείνω...ξεροκέφαλος άνθρωπος...για long value και short σαπάκια μετά το επόμενο τίναγμα. μήπως να ετοιμαζόμαστε για το άμεσο μέλλον? οι καραφεσομένες εταιρίες με τι επιτόκιο θα κάνουν αναδιάρθρωση? βάλτε το και αυτό στο παλμαρέ σας! δύσκολο το hedging με δείκτες...πχ ένα short list των επόμενων global foli folie που χουν πάει στο θεό

      Διαγραφή
    5. Κύριε Τάκη δεν αμφιβάλω για τα νέα υψηλά του Nasdaq ούτε αμφιβάλω για τις μετοχές που έχω στο χαρτοφυλάκιο μου απλά για τον χρόνο επίτευξης γιατί εχω το σύνδρομο του ΧΑΑ που όλα πάνε πολύ πολύ αργά , αυτό ειναι το βασικό πρόβλημα μου ο χρόνος , σε ενδεχόμενη άνοδο του Nasdaq με νέα υψηλά κάποια χαρτιά από το χαρτοφυλάκιο μας θα τρέξουν άλλα πάλι όχι , αλλά για αυτό δεν έχουμε μια σχετική διασπορά ; γνωρίζω ότι δεν ακολουθούμε δείκτες και τους γράφουμε εκεί που δεν πιάνει μελάνι γιατί αν η εταιρία ειναι καλή θα ανέβει νομοτελειακά απλά σε καλό κλίμα θα κάνει τρελίτσες και τσαλίμια και θα πληρώσει ποιο γρήγορα.

      Κύριε GERRY έχει περάσει από το μυαλό μου να τα γυρίσω όλα σε TESLA αφού είχα την ίδια πτώση σε σχέση με το χαρτοφυλάκιο μου ;) άνετα σε βάθος 2-3 ετών μπορείς να κάνεις 3Χ βέβαια κάποια χαρτιά δικά μας μπορει να κανουν πολύ παραπάνω.

      Κύριε Barren Wuffett ευχαριστώ για την οπτική σας απλά εάν ειναι εμφανές θα το δει πολύς κόσμος που αυτό ειναι και το ζητούμενο τα υπόλοιπα θα γίνουν μόνα τους , έτσι πιστεύω και νομίζω ότι την Τ.Α την χρησιμοποιούν κατά το δοκούν .

      Τώρα είναι ώρα να δω και πως κλείσαμε γιατί δεν έκανα καμία κίνηση και μόνο τους δείκτες κοίταζα VIX DJI Nasdaq s&p500 .

      Καλό ξημέρωμα σε όλους.

      Διαγραφή
    6. Κύριε Geopard για να σας "φτιάξω" λίγο την ψυχολογία.

      Τον Ιαν. 2021 ο "γιατρός" Michael Burry (από την γνωστή ταινία big short) είπε ότι από τον ΔΕΚ. του 2020 σορτάρει την Tesla καθώς προβλέπει ότι η μετοχή μπορεί να βυθιστεί έως και 90%.
      Τώρα η Κάθυ Γουντς λέει ακριβώς το αντίθετο (νομίζω βλέπει χ5 έως το 2025).
      Διαλέξτε και πάρτε.

      Να σημειώσω ότι έχω κάτι ψιλά tesla για τα παιδιά μου. Στην Tesla ήμουν από τον Νοε. 2018 και έφυγα με μόλις 100% κέρδος (αφού είχα δει πριν 50% λογιστική ζημιά) αφήνοντας μερικά κομμάτια για τα παιδιά μου και σημερινή απόδοση σχεδόν 880% (από 1.250% τον Δεκ.)

      Τότε πούλησα γιατί διάβαζα πόσο υπερτιμημένη είναι σε όρους p/e η τιμή της TSLA και ότι την ανεβάζουν οι σορτοκαμένοι και μην μπορώντας να αντιληφθώ ότι δεν μιλάμε για ένα κατασκευαστή αυτοκινήτων αλλά για κάτι πολύ-πολύ μεγαλύτερο (όπως μια εταιρία αυτόνομων ταξί και όχι μόνο).

      Είναι οι ίδιοι που φώναζαν για την Amazon μερικά χρόνια πριν όταν εμφάνιζε συνεχώς ζημιές, καθώς δεν μπορούσαν να προβλέψουν την εξέλιξη της εταιρίας.

      Η συμβουλή που δίνω σε όσους νομίζουν ότι έχουν βρει μια μετοχή διαμάντι την οποία μετά από εκτενές DD την πιστεύουν μακροπρόθεσμα (>5 ετών) είναι να παίρνετε το κεφάλαιο και μετά αφήστε όλα τα κέρδη να τρέξουν. Πέραν από πολύ λίγους, πιστεύω ότι είναι αδύνατο να πιάσει κάποιος επενδυτής τις κορυφές και τους πάτους, με αποτέλεσμα η μετοχή να σας πετάξει έξω και μετά να σας φαίνεται πολύ ακριβή για αγοράσετε ξανά.

      Διαγραφή
    7. Κύριε Γιώργο Τ και αγαπητοί συνάδελφοι μετά από 35 χρόνια φαγουρας στις Αγορές αν κάτι έμαθα πού με έχει σώσει και μετά μου έδωσε χρήματα είναι αυτό :στην εξίσωση Αγορά υπάρχει πάντα ένας Χ ο αστάθμητος παράγοντας και εξ αιτίας αυτού καθίσταται σχέδον αδύνατη όσα δεδομένα καί νά έχεις όχι μόνο η ασφαλής πρόβλεψη (του αποτελέσματος) αλλά και η χάραξη μιας στρατηγικής χωρίς αναπροσαρμογές στις κινήσεις...Στο σκάκι παίζεις με έναν αντίπαλο στις αγορές μην το συζητήσουμε... επομένως τι μένει?ακολουθώ κάποιους κανόνες που πολλάκις έχουν γραφτεί και σχολιαστεί εδώ αλλά και παντού από συστασεως των Αγορών και παίζεις ΑΜΥΝΑ με αντεπιθέσεις... Περί ορεξεως όλες οι πίτες για να μην αδικήσω καμμιά.... γιατί??? γιατί ταμείο πάμε πάντα μόνοι μας ...

      Διαγραφή
  7. Χρόνια πολλά σε όλους,
    Αγοράσατε τίποτε σήμερα. Εγώ ναι. Να θυμάστε, όποιος δεν έχει χαρτιά στην πτώση δεν έχει και στην άνοδο. Βέβαια επενδύουμε σε καλές μετοχές, με τη βοήθεια του κ. Τάκη αλλά και με δικό μας DD. Μην τα περιμένουμε όλα από τους άλλους.

    Και κάτι ακόμα.
    Στο κάτωθι γράφημα οι γρηγορότερες διορθώσεις στον Nasdaq. Όπως θα διαπιστώσετε μετά από 3 μήνες (κατά 75%) και μετά από 6 μήνες (κατά 90,9%) ο δείκτης καλύπτει όλες τις απώλειες και εμφανίζει σημαντικά κέρδη.
    Patience is a virtue (η υπομονή είναι αρετή).

    https://i0.wp.com/lplresearch.com/wp-content/uploads/2021/03/3.9.21-Blog-Chart-3.png

    Υγεία και κέρδη σας εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. DD: Due diligence.
      Due diligence είναι η συστηματική διαδικασία συλλογής και ανάλυσης στοιχείων και πληροφοριών για να βοηθηθεί ο αγοραστής στην απόφασή του κατά πόσο θα πρέπει να προχωρήσει στην εξαγορά μιας επιχείρησης.

      Αν πχ αγοράσετε ένα αυτοκίνητο, δεν θα το ψάξετε για κανά 1-2 μήνες.
      Σπίτι, πολύ περισσότερο.
      Το ίδιο και όταν παίρνετε το μερίδιο μιας εταιρίας, μέσω μετοχών.

      Διαγραφή
    2. άλλο DD κάνει ο Burry άλλο η Κάθι άλλο ο Sir και άλλο οι λοιποί...το DD είναι μέσα στο alpha του διαχειριστή και το επηρεάζει τα μάλα.

      Διαγραφή
  8. Λοιπό αγόρασα πριν μερικές μερικές μέρες (ψηλά είναι η αλήθεια) μερικές μετοχές από τα RICK γιατί καλή η καινούρια τεχνολογία, η ηλεκτροκίνηση και οι δορυφόροι αλλά πιο δυνατό reopening play δεν ξέρω. Που θα ξοδέψουν τα ξαναμένα Αμερικανάκια τα λεφτά τους αν όχι στα στριπτιζάδικα... :-).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. K.Tάκη,πιστεύετε οτι η TTCF, μπορεί να εξελιχθεί όπως η BYND?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασικά δεν ανταγωνίζεται την BYND. Η BYND αποτιμάτσι ακριβότερα ... η Tattooed μου φαίνεται καλύτερη επιλογή. Μαζεμένο το χαρτί και η κόρη του ιδρυτή μου φαίνεται φιλόδοξη!!

      Διαγραφή
    2. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΥΡΙΕ ΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ TTCF.ΟΠΟΤΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΚΑΤΩ ΑΚΟΜΗ. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΜΕ ΜΕΛΛΟΝ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΗΣ.



      Διαγραφή
  10. Εγώ λέω να μπούμε και στα ξηροκαρπια ...πως θα συνοδεύσουν την πορτοκαλάδα τούς και το νερό τους τα Κινεζακια που θα ξεφαντωνουν??? Στο AMERICA την εποχή των 80tees στα HI στριπτίζαδικα Αλκοόλ δεν σερβίραν ούτε σταγόνα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. κυριε τακη δειτε η ciig τι εκανε σημερα λογω συνενωσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα, τίποτε σημαντικό, μόλις +26% από τα χαμηλά της σήμερα.

      Διαγραφή
    2. Δείτε και τη GameStop τι έκανε!!
      Χαχα μερικοί ακόμη δεν έχουν καταλάβει ότι εδώ δεν είναι ΧΑΧΑ τα ζώα μου τα αργά, ούτε ΧΑΚ μην με ξυπνάτε!!!

      Διαγραφή
    3. Θυμάμαι παλιότερα κ. Τάκη όλοι οι εμπλεκόμενοι περίμεναν να διαβάσουν στις εφημερίδες τα νέα των εταιριών και το κλείσιμο των μετοχών τα χρηματιστήρια. Αφού περίμεναν 1-2 μέρες να δουν αν θα γίνει κάτι με τη μετοχή τους, μετά έπαιρναν τηλ. τον χρηματιστή τους και έδιναν εντολή για πώληση. Την επόμενη μέρα κάποιος άλλος επενδυτής που έβλεπε την τιμή της μετοχής του να έχει υποχωρήσει φοβόταν και την επόμενη ίσως έδινε και αυτός εντολή πώλησης. Γι' αυτό είχαμε "αργές" σε χρόνο διορθώσεις, σε αντίθεση με σήμερα που όλα μπορεί να γίνουν μέσα σε ώρες. Αυτές λοιπόν τις πολύ γρήγορες διορθώσεις οι τεχνικοί αναλυτές είναι πολύ δύσκολο να τις εντοπίσουν (σε χρόνο) παρά μόνο σε τιμές (fibo κλπ) αν είναι ικανοί και τυχεροί.

      Διαγραφή
  12. Έλεος Κύριε Σπύρο και υπερβολή από ποιον από μένα? μάλλον λάθος "εφημερίδα" διαβάσατε η λάθος κάνατε χαμένος στην μετάφραση...το σταματώ εδώ και όποιος δεν άντεχει παίρνει το πλοίο της επιστροφής όπως σωστά λέει ο Κύριος Τάκης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Gerry αν ξαναδιαβάσετε την ανάρτηση μου θα δείτε πως τα γραφόμενα είναι υπέρ των θέσεων σας

      Διαγραφή
  13. Καλημερα και χρονια πολλα σε ολους.Μπορει καποιος να μου εξηγησει το παρακατω link.
    https://insider-analysis.com/search_transactions.php?ticker=TABLE_SKLZ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tι να εξηγήσουμε;
      Κάποιοι εκ των μετόχων πούλησαν τα κομμάτια που ήθελαν.

      https://www.secform4.com/insider-trading/1801661.htm

      Τώρα πούλησαν ... όχι στα υψηλά που τάχα μου έλεγε ο σορτσδόρος της συμφοράς ή μήπως ήξερε ο σορταδόρος ότι θα γίνει αυτό;

      Εδώ θα δείτε αναλυτικά και ποιοι πήραν τα τεμάχια ... Goldman Sachs πάνω, πάνω.

      https://www.sec.gov/Archives/edgar/data/1801661/000110465921040502/tm2110540d3_424b3.htm

      Διαγραφή
    2. Είναι μεγάλο το παίγνιο ... όποιος δεν αντέχει, ας κοιτάξει αλλού.

      Διαγραφή
    3. Goldman sachs?.....????
      ΟΥΑΟΥ που λεει και ο γιανης

      Διαγραφή
    4. Και αλλες σκυλες πηρα.....μια χαρα ειμαστε!

      Διαγραφή
    5. Aντεχουμε.....αντεχουμε κυριε τακη... .😀😀

      Διαγραφή
    6. Έπρεπε να να πουλήσουμε σήμερα SKLZ σιγά μην μας αφήσουν να βγάλουμε εύκολα χρήματα τα καλόπαιδα για να ψωνίσουν την βλεπω κάτω από 10$ δεν βλέπετε τι έκαναν στην FIII ούτε τους τύπους δεν κράτησαν , χθεσινό χαμηλό 18,43 τώρα έχει κάνει 18,05 έχουν χώσει τα μηχανάκια στο αυτόματο αλίμονο σου και εχεις μόχλευση θα σε λιώσουν και θα τα φτύσεις με την μια τα κομμάτια σου

      Διαγραφή
    7. Και πριν μου τα χώσετε κύριε Τάκη εννοείται ότι αστειεύομαι δεν πουλάω , αλλά τα καλόπαιδα εκεί δεν αστειεύονται.

      Διαγραφή
    8. Κύριε GEOPARD να με συμπαθατε ...συμπάσχω μαζί σας αλλά νομίζω έχετε χάσει τον μπουσουλα και είναι προφανές...εξηγηστε μου σας παρακαλώ γιατί έπρεπε να πουλήσουμε σήμερα και μάλιστα στα ψηλά ..εξηγηστε μου τι σχέση έχει το FIII ένα SPAC ηλεκτροκίνησης με το SKLZ
      ..εξηγηστε μου γιατί θα πάει 10 το SKLZ να αγοράσουν και όχι 12 η 8 ...Θα σας το ξαναπώ για πολλοστή φορά και δεν είμαι μόνο εγώ αλλά καί ο Κύριος Τάκης όπως και άλλοι φίλοι...αφ' ενός καταστρατηγητε βασικούς κανόνες της Αγοράς όπως η ύπαρξη Ρευστότητας αφ' ετέρου ακολουθήτε επιλογές άλλων χωρίς να τις πιστεύετε...όλα αυτά με καλή πρόθεση καί για δικό σας καλό... πέστε μου πως θα το αντιμετωπίσετε αν η SKLZ την δείτε στο 10 όπως λέτε η αν η Αγορά κάνει βύθισμα για Χ ψ λόγους και διαψεύσει κάθε τεχνικό διάγραμμα και προσδοκίες...

      Διαγραφή
    9. Κύριε GERRY μάλλον δεν καταλάβατε την λογική που το έγραψα αν μπαίνουν τα καλόπαιδα έχει και άλλο κάτω γιατί θα θέλουν να μαζέψουν πολύ χαρτί ακόμα και μέχρι να το μαζέψουν δεν θα την αφήσουν να ανέβει και ούτε η Kathi μπορει να κάνει κάτι , είδα και τις 2 μεγάλες αγοραστές αγοραστές στην λίστα που ανέβασε ο κύριος Τάκης βέβαια μπορει να λέω μπούρδες αλλά η σημερινή μανία δεν μπορει να ειναι μαρίδα , αυτή ειναι γνώμη μου.

      Διαγραφή
    10. Δεν πιστεύω σε θεωρίες συνωμοσίας του τύπου πιέζουν να μαζέψουν ... μακριά από μένα αυτή η λογική....το χαρτί πέφτει γιατί υπάρχουν πολύ πρόθυμοι πωλητές σ αυτά τα επίπεδα και αντίστοιχα οι δυνητικοί αγοραστές είναι εδώ ...αν δεν υπήρχε αυτη η προσφορά τόσων χαρτιών θα έπεφτε??? ευτυχώς που υπάρχει εδώ αγοραστής και όχι στο 14... προς το παρόν...

      Διαγραφή
    11. Ας το διασκεδάσουμε τότε κύριε GERRY ασφαλώς και μας κανουν πλάκα γιατί κανένας δεν περίμενε τέτοια ευκαιρία αλλά και τέτοιες εκπτώσεις ,προσθέσατε και άλλα να υποθέσω αφού το είχατε πει ότι κάτω από 18 θα προσθέσετε και άλλα , εγώ είμαι με 19,5 μέσο όρο και τα ξεχνάω δεν θα προσθέσω ούτε θα πουλήσω λέπι μέχρι τα 60$ όπου θα δώσω τα μισά που κρατάω τώρα εχω αρκετά κομμάτια για τα δεδομένα μου και την εταιρεία πιστεύω ότι θα δει τριψήφια νούμερα μπορει και φέτος.

      Διαγραφή
    12. Τριψήφια νούμερα για το 21 δεν προβλέπω και εύχομαι να διαψευστω και όχι μόνο για SKLZ...ο Κύριος Τάκης βλέπει το 💯 και Εύχομαι να επιβεβαιωθεί...εδώ θα είμαστε καί μέσα θέλω να πιστεύω...

      Διαγραφή
    13. Κύριε GERRY υπερβολές στην πτώση μπορεί να έχει υπερβολές και στην άνοδο (όχι υποχρεωτικά γιατί μπορει να σε λιώσει στην συσσώρευση στα χαμηλά πριν φύγει για πάνω ), αν το κάνει γρήγορα το 100+ θα δώσω κομμάτια και από την βασική θέση που έχω μπαούλο γιατί προβλέπω να γίνει μετά Η ΣΦΑΓΗ της μαρίδας , προς το παρόν θέλω να δω που θα σταματήσει η πτώση γιατί πιθανολογώ δεν τελείωσε ακόμα στην SKLZ επίσης από εβδομάδα γυρίζουμε στο γνώριμο ωράριο 4:30 καθώς έχουμε και τελείωμα του Μαρτίου που μπορει να κάνουν καλλωπισμό αν και δεν έχω εμπειρία με Αμερική επίσης έχει αποτελέσματα 1ου τριμήνου εδώ κοντά η SKLZ 4 Απριλίου νομίζω.

      Διαγραφή
    14. 4 Μαϊου νομίζω ...και συγνώμη που χαλάω την σούπα αλλά θα θέλα να ήξερα πως η SKLZ θα πάει 💯 και μάλιστα γρήγορα... χωρίς νέες συμφωνίες Αμέρικα η ΙΝΔΊΑ Μ αυτά τα μεγέθη λυπάμαι αλλά όνειρο θερινής νυκτός σ αυτή την φάση ακόμη καί αν ο NASDAQ γράψει 14500μοναδες... ειδικότερος εμού ο SIR TAKIS φυσικά...

      Διαγραφή
    15. Καλημέρα και καλή εβδομάδα , κύριε GERRY https://prnt.sc/10yvm08 αν βλέπω καλά τα ονόματα από το report https://www.sec.gov/Archives/edgar/data/1801661/000110465921040502/tm2110540d3_424b3.htm που μας έδειξε ο κύριος Τάκης για να ξεφορτώσουν αυτά τα ονόματα που ειναι αγοραστές θα την κανουν αεροπλάνο όταν θα θέλουν να πουλήσουν και σίγουρα δεν θα έχουν καλύτερο μέσο όρο από τον κύριο Τάκη και εσάς εγώ είπαμε είμαι με 19,5 και περιμένω στην καλύτερη περίπτωση να πάρω λίγα ακόμα αν πέσει και άλλο που το απεύχομαι (το να πέσει και άλλο) .

      Διαγραφή
    16. Διαφωνώ Κύριε GEOPARD οριζοντίως καί καθέτως... χωρίς μεγάλη είδηση και σε καλό κλίμα το 💯 σε σύντομο χρονικό διάστημα δεν το βλέπει...το εύχομαι αλλά δεν το βλέπω ...

      Διαγραφή
    17. Δεν αποκλείω τίποτα.
      Όμως δεν με απασχολεί τι θα γίνει με το Sklz. ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΩ, ΔΕΝ ΑΓΟΡΆΖΩ ... Ο ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΕΝ!

      Κοιτάζω μακρυά.

      Διαγραφή
  14. energy plays βλέπω εξού και ο ΑΔΜΗΕ. κε. Hippy που είστε ευρωπαίος(!) δείτε την EON https://seekingalpha.com/article/4415090-buy-e-on-you-might-miss-out ενδιαφέρουσες κινήσεις μετά από πολυετή συσσώρευση. μπήκα αρκετά. Alles klar?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στη Γερμανία έχω προτιμήσει και διατηρώ σημαντική θέση στη RWE. Έχει καλύτερους δείκτες θεμελιωδών μεγεθών από την ΕΟΑΝ εκτός απ΄την μερισματική απόδοση. Με payout ratio όμως 74% έναντι 124% της ΕΟΑΝ. Η RWE βέβαια ατύχησε με τις καταστροφές στο Τέξας. Ωστόσο είναι μεγάλος ο λογαριασμός για τις υποδομές στις ΗΠΑ, μεγαλύτερος από 2 τρις δολάρια μόνο για το 2ο τρίμηνο, ίσως μαζί με την ΤΕΝΕΡΓΑ βγάλουν κάτι από εκεί (σίγουρος κερδισμένος ο τιτανοτεράστιος)

      Ωστόσο ευχαριστώ πολύ για την πρόταση, θα την μελετήσω.

      Διαγραφή
    2. κ.Ηippy με το τσιγκέλι σας τα βγαζουμε. Μέχρι τώρα αποκαλύψατε Paribas,τράπεζα Βελγίου και RWE.Έστειλα στο capital μηνυμα αλλά δεν ξέρω αν το διαβάσατε. Ιδέες θέλουμε. Βοηθήστε μας.

      Διαγραφή
    3. Κύριε kirkonet η BNB.BR είναι επιλογή του εξαιρετικού επενδυτή και φίλου του μπλογκ coffeeroom boy...σίγουρα θα μπορούσε να σας βοηθήσει πολύ περισσότερο από το μέτριο Χίππη. Για να μην φανεί ότι αποφεύγω θα συνέστηνα BAYN σε ευρώ (έφαγε δυνατή σφαλιάρα αγοράζοντας την "προβληματική" Monsalto αλλά ανακάμπτει), MNG σε λίρες (καλός κλάδος-ασφάλειες, μεγάλο αφορολόγητο μέρισμα) και φυσικά η αγαπημένη INMD σε δολάρια (εξαιρετικός κλάδος) την έχει αναλύσει ο κ. Τάκης.

      Διαγραφή
    4. Monsanto φυσικά...ο γνωστός "δαίμων" προτιμά κάτι σε Ιταλικό

      Διαγραφή
  15. Καλήμερα και χρονιά πολλά σε όλους.Προτείνω σε όλους να δουν το ντοκιμαντέρ "Η Απάτη της Κίνας" στο Netflix.Για να δούμε πως λειτουργούν οι εισαγωγές ξένων εταιρειών και η Ε.Κ. στο u.s.a.
    Στα δικά μας τώρα περιμένω αντίδραση σήμερα στην SKLZ και γενικότερα. Χθες πήρα TSLA και CCIV.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. SKLZ αγοράζει η Cathie.
    Trades For ARK Next Generation Internet ETF (NYSE: ARKW):
    Skillz Inc (NYSE: SKLZ): Bought 745,700 shares of the online mobile gaming company, representing about 0.2108% of the ETF.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Είπαμε μόλις πριν 3 μέρες:όταν εμφανισθεί αγοραστής το Κατερινάκι τραβάμε χειρόφρενο στην Σκύλα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και Goldman Sachs και Citigroup και BOFA και όλα τα καλόπαιδα.

      Διαγραφή
    2. Κ.Τάκη καλησπέρα
      Η ADMA γιατί τέτοια πτώση σημερα?

      Διαγραφή
    3. Μερικές σκέψεις από τα αποτελέσματα της ADMA. Τις πωλήσεις και την ζημιά τα ξέραμε πάνω κάτω. Τι μάθαμε χθες:
      - Ότι έχει 80Μ αποθέματα, τα 20Μ έτοιμου προϊόντος. Το σημαντικότερο σε αυτήν την μπίζνα, λόγω της μη σταθερής τροφοδοσίας σε πρώτη ύλη και του μεγάλου χρόνου, 12 μήνες, της παραγωγικής διαδικασίας.
      - Ότι άλλαξε η στρατηγική της εταιρίας από "ως 10 κέντρα συλλογής plasma ως το 24" σε "τουλάχιστον 10 και παραπάνω ως το 24". Όπως είπε ο ceo μας στοιχίζουν 3Μ να τα φτιάξουμε και η αποτιμούνται 15Μ το καθένα.
      - Ο στόχος των 250Μ σε πωλήσεις και πρώτο κερδοφόρο τρίμηνο το Q1 του 24, παραμένει και τον επανέλαβαν στο cc.

      Διαγραφή
    4. k. Aposmal καλό είναι να ρίχνετε μια ματιά στα αποτελέσματα ώστε να έχετε κάπως πιο συγκεκριμένα ερωτήματα. Δεν πειράζει να λέμε και καμιά κοτσάνα, fake it till you make it, οι περισσότεροι αυτό κάνουμε ώστε να προκαλούμε και τον κ. Τάκη και λοιπούς γνώστες να μας εξηγούν, έτσι μαθαίνουμε κι όλας.

      Επί της ουσίας, η δική μου ερμηνεία:
      Καλό είναι οι growth μετοχές να έχουν growth, αλλά η αγορά θέλει να βλέπει και το λεγόμενο "path to profitability". Η ADMA εμφάνισε μεν σε επίπεδο έτους 44% αύξηση πωλήσεων, αλλά αυτό συνοδεύτηκε από 55% αύξηση Κόστους Πωληθέντων με αποτέλεσμα το ΜΙΚΤΟ Περιθώριο ΖΗΜΙΩΝ να εκτιναχθεί από 34,6% σε 45,17% (ΜΙΚΤΟ, ΖΗΜΙΩΝ επαναλαμβάνω.

      Προσθέστε σε αυτό και περίπου 35% αύξηση στα Λειτουργικά Έξοδα και Έξοδα Τόκων και το +44% Growth οδηγεί τελικά σε 57% αύξηση τις Καθαρές ΖΗΜΙΕΣ, σκληρή η μαυρομύτα! Προσθέστε σε αυτά και 5πλασιασμό στην αύξηση των Απαιτήσεων, λίγο μικρότερη αύξηση αποθεμάτων από το 2019 και το Λειρουργικό Ταμείο έγραψε 34% περισσότερες εκροές από πέρσι, ήτοι 102 μυριάκια (με Πωλήσεις 42, έτσι?).

      Αυτά βλέπει λοιπόν εκ πρώτης όψεως η αγορά και ψιλοαμφιβάλλει για το path to profitability και όσο και αν μπορεί η εταιρεία να τα εξηγήσει (πχ αν αφαιρεθούν από το κόστος Πωληθέντων 7,5 μύρια μη επαναλαμβανόμενων εξόδων και 2 μύρια σε νέα κέντρα συλλογής πλάσματος που δεν έχουν ακόμα συνεισφέρει αυτά αυξάνονται κατά ~34% αρά το Μικτό Περιθώριο ουσιαστικά βελτιώθηκε), η αγορά την κοιτάζω κάπως...

      Επίσης η εταιρεία ισχυρίζεται ότι με 55 μύρια Ταμείο και έχοντας κάψει 114 το 2020, θα τη βγάλει έως το Q4 2021. Ακόμα κι έτσι το αργότερο μέχρι τότε θα αναζητήσει νέα κεφάλαια από την αγορά, αλλά με τι όρους. Αν η αγορά είναι σε κακό κλίμα θα γίνει σε πολύ χαμηλές τιμές, άρα το dillution θα είναι ανελέητο =>ακόμα μεγαλύτερη πίεση στη μετοχή.

      Εν ολίγοις η ρευστότητα της εταιρείας και κατ' επέκταση η πορεία της μετοχής βρίσκεται στο απόλυτο έλεος της αγοράς αυτή τη στιγμή. Σε καλό κλίμα θα μπορούσε να τραβήξει κεφάλαια σε καλές τιμές, άρα να παίξει σε range και ίσως με κάποια καλά αποτελέσματα - guidance - ειδήσεις να ξεπεταχτεί. Σε κακό κλίμα θα μπορούσε να εμπλακεί σε ένα φαύλο κύκλο - καθοδικό σπιράλ όπου η αναζήτηση ρευστότητας θα οδηγήσει σε σκληρό dillution, άρα μεγαλύτερη πίεση στην τιμή εωσότου ισορροπήσει σε χαμηλότερα επίπεδα όπου η αποτίμηση να ισοσκελίζει τα ρίσκα των παικτών.

      Μη σας κουράζω άλλο, με βαρέθηκα και ο ίδιος.

      Διαγραφή
    5. 😄😄😄😄
      Ευχαριστω κ. Barren
      Εξηγησατε τα παντα.

      Διαγραφή
    6. Μας αρέσει το συμπέρασμα ή όχι εξαιρετική η ενδοσκόπηση κύριε Barren!!

      Διαγραφή
    7. ADMA, vα υπενθυμίσω ....

      Οι εκτιμήσεις των αναλυτών κάνουν λόγο για
      το 2020 οι πωλήσεις να φθάνουν τα 40 εκατομμύρια δολάρια ... ζημιες 72 εκατομ.
      το 2021 οι πωλήσεις να φθάνουν τα 71 εκατομμύρια δολάρια .... ζημιες 46 εκατομ.
      το 2022 οι πωλήσεις να φθάνουν τα 116 εκατομμύρια δολάρια .... ζημιες 16 εκατομ.
      το 2023 οι πωλήσεις να φθάνουν τα 161 εκατομμύρια δολάρια .... κέρδη 8 εκατομ.
      το 2024 οι πωλήσεις να φθάνουν τα 214 εκατομμύρια δολάρια .... κέρδη 36 εκατομ.

      Όπως και ότι στο Zachs είναι Hold.

      Διαγραφή
    8. Εκτιμώ ... ότι είναι στόχος εξαγοράς.

      Διαγραφή
  18. Καλησπέρα σας. Με την επίσημη είσοδο της Arrival στο nasdaq οι κάτοχοι του ciic χρειάζεται να κάνουν κάτι ή η αλλαγή είναι αυτόματη από το spac στη νεα μετοχη;
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αγοραστές στην SKLZ Κύριε Τάκη όντως???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ρητορικό ερώτημα...εάν κάποιος πιστεύει μια μετοχή (π.χ sklz) και τοποθετείται μακροπρόθεσμα γιατί πρέπει να ανυσηχεί βλέποντας τις διακιμάνσεις ? Δεν το παίζω άνετος, ίσα ίσα να ευχριστεί πρώτα απ' όλα τον SIR που μας την πρότεινε και δεύτερον που μπορεί να αγοράσει χαμηλότερα. Πόσοι άραγε θα την είχαμε ανακαλύψει ? Ελάχιστοι λέω εγώ, όλοι ξέρουμε ποιοι πιθανόν...Πόσοι γνώριζαν ότι θα γίνει διάθεση μετοχών.....κανείς λέω εγώ.
    Προσωπικά προ της διάθεσης μετοχών έκανα την πρώτη αγορά στην πτώση στα 31,2 δεύτερη αγορά στα 23,10 χθές έστεισα εντολή στα 18,5 και δεν τα πήρα. είμαι με μ.ο 28 και θέλω να πάρω και άλλα όχι για να κατεβάσω τον μ.ο αλλά για να τα ξεχάσω την επόμενη τριετία-τετραετία. Βάζω στόχο 700τμχ. να "εκμεταλευτώ" πιθανό ξεπέταγμα και να μείνω με 400τμχ. μέχρι τέλους. Καλά κέρδη σε όλους τους φίλους του blog!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Η πρωτοβουλία της SoFi να δώσει στο retail πρόσβαση σε IPOs, είναι από πλευράς marketing huge (που λέμε και στην Κ. Όμαχα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. επαναγορά sklz 1$ κέρδος ανά μετοχή κατέβασα τον μέσο ορο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ο Αρχηγός πετάει, ο Καινοτόμος ακολουθεί κατά πόδας, η απόδοση 10yr φαίνεται πως θα γυρίσει κάτω ... τελειώνουν οι δικαιολογίες ρε γμτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το εύχομαι Κύριε BARREN και ας είμαι πουλημένος ...όπως βλέπετε πουλημένος ξεπουλημενος τις Τάπες μου από την ΣΚΎΛΑ τις τρώω καθημερινά ... Σιγά που θα Μ άφηναν παραπονούμενο τα καλοπαιδα..

      Διαγραφή
    2. Κύριε Barren Wuffett είμαι όπως και εσάς χωρίς ρευστότητα και παρακαλάμε να γυρίσει αλλά δεν θα μας κάνει το χατίρι το χαρτοφυλάκιο μας , προσδοκώ την μέρα που θα τα ξετινάξουν όλα ανοδικά για να μην προλάβει να μπει κανένας από αυτούς που πούλησαν εντωμεταξύ λέω να αρχίσω να κοιτάζω τηλεόραση και τώρα που ανοίγει ο καιρός και θα ζεστάνει πάλι, να ξεκινήσω 10km βόλτα με γρήγορο βηματισμό (ούτε 2 ώρες δεν ειναι) κάθε απόγευμα για να μην κοιτάω ,αν και το κινητό θα το κοιτάω δεν υπάρχει περίπτωση.

      Διαγραφή
    3. Οι δείκτες άψογο κράτημα οι μετοχές στα Τάρταρα από 10%

      Διαγραφή
    4. k. Geopard δεν παρακαλάω για τίποτα, σε εταιρείες που πιστεύω αν θέλουν ας τις πάνε 90% κάτω να 5πλασιάσω τη θέση μου με το μισό από το κεφάλαιο που ήδη έχω μέσα. Διαχειρίζομαι δικά μου χρήματα, χωρίς άμεση χρησιμότητα, χωρίς να πρέπει να δώσω λογαριασμό κάπου. Είμαι patient capital, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου έχω μεγαλύτερες αντοχές και από funds και από σπόνσορες και από ιδρυτές.

      Διαγραφή
    5. Κύριε BARREN αν έχετε την καλοσύνη αναφέρατε ποιες μετοχές καί SPACS έχετε στο χαρτοφυλάκιο σας...δεν με νοιάζει η διάρθρωση ... ονομαστικά..έχω SKLZ και SNPR....

      Διαγραφή
  24. ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΤΕ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤICKER H IPOE? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ας ελπίσουμε η SKLZ να μην σπάσει τα 18 γιατί μετα δε βλέπω άλλη στήριξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Διορθώνω:οι δείκτες άψογοι οι μετοχές στα Τάρταρα από 10% καί πάνω .... κάτι θέλουν να μας πουν τα καλοπαιδα ...τι άραγε ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ο Κύριος Τάκης δεν το είπε τυχαία νομίζω για SKLZ: οποίος δεν αντέχει.... φεύγει...πάνω από 20 εκ ΤΕΜ καθημερινά και πέφτειιιιιι καθημερινά με πανομοιότυπο τρόπο ... ρίξτε μία ματιά στο καθημερινό τής γράφημα....μάλλον έχει πολυυυυ πόνο ακόμη ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. https://finance.yahoo.com/news/dominion-voting-eric-coomer-trump-election-fraud-claims-144800652.html
    Το ειδατε το βιντεακι?!!! Μαμηθηκε ο Διας ξαφνικα!
    FUBO -16%, Skilz -9%.
    Ω ρε χαστουκακια απανωτα..... Παιδια περα απο τη πλακα το εχουν ξεφτυλησει το πραμα. Και γω εκανα το λαθος να μεινω χωρις ρευστοτητα. Εκανα καποια rotation να σωσω τη κατασταση με skilz αλλα δε μου βγηκαν. Εχω κολλησει με μ/ο 25ευρω. Αναγκαστικα θα στειλω εμβασματακι εξω να εχω ρευστοτητα για να δω πως θα χειριστω την κατασταση μολις δουμε πατους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλησπέρα σε όλους,
    Έβαλα εντολή πάνω στο 200αρη κινητό μέσο όρο (17,65) στην SKLZ αλλά για 2 σεντ δεν τα κατάφερα. Μάλλον δεν θέλει να γίνω μέτοχός της. Βέβαια πήρα (ενίσχυσα) στην DM (επίσης στον 200αρη) που ήταν και το απόλυτο χαμηλό της ημέρας (είχα μειώσει θέση προ ημερών).
    Καλό είναι πάντως να κρατάμε ρευστό γιατί σημαντική διόρθωση ακόμη δεν έχουμε δει και εύχομαι να μην χρειαστεί να δούμε γιατί θα πέσει τρόμος.

    Πάλι καλά που κερδάμε στο ελληνικό :))
    Υγεία και κέρδη σας εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να πω κι εγώ, που είχα βάλει, πριν λίγες μέρες, εντολή αγοράς στην RBLX στο 60,58 και χτες έκανε χαμηλό 60,69, (δεν παρακολουθούσα). Σήμερα έκλεισε 70,97. 10$ πάνω! Την γκαντεμιά μου.. χαχα. Σήμερα πήρα κι άλλα SKLZ (έχω αποφασίσει, εκτός απροόπτου να αγοράζω όσο πέφτει).
      Συμφωνώ με το ότι το τελευταίο διάστημα, το Χ.Α μας δίνει κέρδη, όταν η wall street μας μοιράζει ζημιές! Ποιος να το φανταζόταν! Και βεβαίως εύχομαι ΥΓΕΙΑ (πάνω απ' όλα) και ΤΥΧΗ σε όλους.

      Διαγραφή
    2. κ. Σωκράτη τη Roblox την παρακολουθώ και εγώ. Νομίζω ότι μπορεί να δει επίπεδα κάτω των 60. Αν τώρα δεν τα γράψει δεν πειράζει, πάμε για άλλα.
      Ευτυχώς, ήμουν τυχερός αυτό το διάστημα και όπως έγραφα σε επικοινωνία μας με τον Barren πριν 3 μήνες περίπου σε άλλο blog, έχω μέσα μόνο τα κέρδη σε ελληνικό χρηματιστήριο και USA. Τις τελευταίες μέρες κάνω αγορές βάζοντας κεφάλαιο.
      Απλώς τα κέρδη στο ελληνικό αυγατίζουν.

      Καλό είναι να έχουμε ένα καλό κεφάλαιο (που φυσικά δεν χρειαζόμαστε για 2-3 χρόνια) και κάποιες μέρες που θέλουμε να τα πωλήσουμε όλα και να εγκαταλείψουμε τα χρηματιστήρια, ΤΟΤΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ.
      Είναι πολύ δύσκολο το ξέρω...

      Ένας καλός δείκτης (της BOFA είναι καλύτερος) είναι και ο Fear & Greed Index του CNN. Την Πέμπτη ήταν στο 40.
      Εκεί κάτω από 20 αγοράζουμε και πάνω από 80 πουλάμε. Τόσο απλά χαχα.

      https://money.cnn.com/data/fear-and-greed/

      Διαγραφή
  30. Σχετικά με τη wter δεν ξερω αν το πηρατε είδηση, εκτος από τις 19 εκ μτχς που θα πουλησουν στα 1,13$ καποιοι μετοχοι, έγινε ιδιωτικη τοποθετηση όπως αναφερετε παρακατω στο sec https://www.sec.gov/Archives/edgar/data/1532390/000106299321002981/forms3.htm
    March 2021 Private Placement

    On March 1, 2021, we completed a private placement of 9,523,378 units of our securities at a price of $1.05 per unit for gross proceeds of $9,999,546.90. Each unit consisted of one share of our common stock, one-half of one Class A common share purchase warrant and one-half of one Class B common share purchase warrant. Each Class A common share purchase warrant will entitle the holder to acquire one additional share of our common stock at a price of $1.25 for a period of three years. Each Class B common share purchase warrant will entitle the holder to acquire one additional share of our common stock at a price of $1.25 for a period on commencing six (6) months and one day after March 1, 2021 ending on March 1, 2024.

    The units were issued to 5 non-U.S. persons (as that term is defined in Regulation S of the Securities Act of 1933, as amended) in an offshore transaction relying on Regulation S and/or Section 4(a)(2) of the Securities Act of 1933, as amended.

    In connection with this private placement, we agreed with each selling stockholder who purchased these units to prepare and file a registration statement with respect to the shares of our common stock included in the units and the shares of our common stock issuable on the exercise of the warrants with the Securities and Exchange Commission and agreed to use commercially reasonable efforts to have the registration statement declared effective by the Securities and Exchange Commission as soon as possible after filing.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα κύριε Dr_deligianakis νομίζω ότι ο κύριος Τάκης το ήθελε αλλά στο 1,20 αυτό μπορει να πιέσει την μετοχή προς το 1$ , περιμένουμε την άποψη του κύριου Τάκη.

      Διαγραφή
    2. Θεωρώ πως η μόνη μου απορία πλέον με τα νεράκια είναι το πότε θα πραγματοποιηθεί η εξαγορά τους...

      Διαγραφή
  31. Διακρίνω ότι είμαστε όλοι μπερδεμένοι, τόσο εμείς (ο λαός) όσο και οι αναλυτές - γκουρού της αγοράς.

    Από τη μία φοβόμαστε να πουλήσουμε μην τυχόν και δούμε τα χαρτιά μας σε ένα μήνα να είναι τρεις φορές πάνω, από την άλλη σκεφτόμαστε μην γίνει κανένα κρασάρισμα ή βγει κάποιος άλλος μαύρος κύκνος και βρεθούμε στο -80% παρατεταμένα και συνθηκολογήσουμε χάνοντας τα hard-earned λεφτουδάκια μας.

    Πάντως ακόμα και στο κομμάτι του (υπερ)πληθωρισμού, ο οποίος είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει άλλοι το μεταφράζουν έτσι κι άλλοι αλλιώς. Οι μεν λένε ότι θα ανέβουν τα yields των ομολόγων, άρα πρέπει να πέσουν οι αποτιμήσεις των μετοχών και οι δε ότι η απαξίωση του χρήματος θα βυθίσει τα μακροχρόνια ομόλογα γιατί κανείς δεν θα θέλει να διακρατεί τόσο χαμηλά yields και θα αυξήσει τις τιμές των μετοχών για να αντισταθμίσουν τη χαμένη αξία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Ευρωβλαχο προσωπικά δεν είμαι ούτε μπερδεμένος ούτε φοβάμαι μην πάει πάνω η Αγορά... αλλά ούτε καί κάτω ....όλη αυτή η αμπελοφασουλοφιλοσοφια είναι να χαμε να λέγαμε....100 σενάρια το λεπτό τι θα κάνει η Αγορά.... οποίος πιστεύει την Αγορά μένει η τουλάχιστον μένει σ αυτό που αντέχει...αλλιώς κάθεται στ αυγά του και περίμενει...

      Διαγραφή
  32. Καλημερα κυριε Τακη.Χαζευοντας σημερα μια πλατφορμα μιας εταιριας που κανει αναλυση μετοχων ειδα πως κανουν εκτιμηση fair value της τιμης για καθε μετοχη που σε ενδιαφερει.Η ερωτηση μου ποσο αντικειμενικη ειναι αυτη η εκτιμηση?Για παραδειγμα εβαλα την sklz και μου εδωσε τιμη fair value 45,20$ και μετα εβαλα την npa και μου εδωσε 0,77$.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς οι αποτιμήσεις γίνονται βάση των χρηματοροών με κάποιο προεξοφλητικο επιτόκιο.
      Τι περιμένατε να σας δώσει στο npa? Έχει πωλληεις; έχει θετικές χρηματοροές;

      Διαγραφή
    2. Βάλτε τώρα και την Αλφα Αστικά Ακίνητα στο site και θα δείτε ότι δίνει fair value 0,63 ευρώ ανα μετοχή. Η Άλφα Αστικά Ακίνητα έχει κανά 5 ευρώ ανα μετοχή cash....

      Διαγραφή
    3. 7,03 ευρώ/μετοχή τα μετρητά της ΑΣΤΑΚ στο συρτάρι...και στο ταμπλό αποτιμάται 6,30...κατ τα ακίνητα δώρο. Για την ακρίβεια ο ορισμός του δώρου.

      https://www.euro2day.gr/chameleon/article-blog-chameleon/2066772/to-mysthrio-ths-astak-kai-oi-ypopshfioi-gia-yperak.html

      Διαγραφή
    4. Κυριε hippy καλά όλα αυτά, αλλά δεν το βρίσκεται πιθανό να συνεχίσει να βρίσκεται στα 6,30 και μετά από 10 χρόνια χωρίς να έχει δώσει τίποτα απολύτως στον μέτοχο της, έχοντας στο ενδιάμεσο γίνει ακόμα μεγαλύτερο δώρο;

      Διαγραφή
    5. Μπορεί...βέβαια εάν η ΑΛΦΑ γίνει κερδοφόρος κι αρχίζει να μοιράζει μέρισμα (δύσκολο προς το παρόν) θα εκλείψει η δικαιολογία για την ΑΣΤΑΚ να μην κάνει το ίδιο. Θα μπορούσε επίσης να την απορροφήσει η μαμά για να ενισχύσει τα Tier I κεφάλαια της (σε αυτό ποντάρω). Υπομονή 2-3 μήνες μέχρι τη γενική συνέλευση. Θα σας έχω νέα.

      (γαμώτο, είχα κανονίσει να πάω με το Βαγγελη. Είχε πολύ στυλ καθώς συστηνόταν. "Χαίρετε, Βαγγέλης Ντακουνάκης α΄αντιπρόεδρος ΣΕΔ". Ψάρωνε ο συνομιλητής. Τους είχε εντυπωσιάσει όλους προ 5ετίας στις έκτακτες συνεδριάσεις των ομολογιούχων του Νηρέα που τον πρωτογνώρισα)

      Διαγραφή
  33. κ. Τακη μπορειτε να μου εξηγησετε τι εγινε με τη fubo TV? Διαβασα στο webull για ενα αρθρο που κατηγορουν οτι ειχε λαθος στοιχεια στον ισολογισμο της. Αλλα ετσι οπως τα εγραφαν δε πολυκαταλαβα αν ηταν σοβαρο λαθος , σκοπιμο ή οχι. Μπορειτε να με διαφωτισετε παρακαλω?
    Ρωτω διοτι θεωρω οτι τα τωρινα επιπεδα της ειναι τελειο σημειο αγορας.
    Ευχαριστω εκ των προτερων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Γεωπόνε τίποτα δεν έγινε.

      Διαβάστε προσεκτικά τους κινδύνους και τα επικίνδυνα σημεία της Fubo εδώ ...

      http://mitarola.blogspot.com/2021/01/fubo-tv-netflix-roku.html?m=0#more

      Απλώς τη δεδομένη χρονική στιγμή ανακάλυψαν οι επενδυτές της κακιάς ώρας όλους αυτούς του κινδύνους, αφού δεν τους αφήνουν σε ησυχία τα διάφορα δικηγορικά γραφεία που επικαλούνται τον σορταδόρο της συμφοράς που αναφέρει όλους αυτούς τους κινδύνους. Μάλιστα θα προχωρήσουν, λένε, σε αγωγές .... αφού οι επενδυτές της συμφοράς, θα το παίξουν θύματα.

      Η γνώμη μου ....
      Όταν η τάση είναι ανοδική, τρέχω πρώτος, πρώτος να υφαρπάξω τα χαρτιά που θέλω. Αρκεί να είμαι απο τους πρώτους.

      Όταν η τάση είναι πτωτική, γίνομαι τσιγκούνης. Βάζω όλο χαμηλότερα τις τιμές στόχους.
      ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ ΤΑ 10 ΔΟΛΑΡΙΑ!

      Ενημερωτικά.
      Η διοίκηση της Fubo δεν στοχεύει να γίνει κερδοφόρος μέσω της τηλεόρασης της. Το project είναι να γίνει στοιχηματική εταιρεία και να βγαίνουν τα πονταρίσματα μέσω της τηλεόρασης ... θέλει χρόνο ακόμη, για να πετύχει. Θέλει και κάποιες άδειες να πάρει.
      Αφήστε τους κατέχοντες να ζοριστούν λίγο!!

      Διαγραφή
    2. Αν πάλι σας αρέσουν τα τωρινά επίπεδα, ζυγιάστε καλά το ρίσκο σας και να είστε ενήμερος για τα αρνητικά της εταιρίας.

      Διαγραφή
    3. Σας ευχαριστώ θερμά για την καθαρή εικόνα που μου προσφέρατε κ. Τάκη. Θα ακολουθήσω τη συμβουλή σας και θα σπεύσω βραδέως.Σιγουρα την έχω στο ραντάρ ομως

      Διαγραφή
    4. Πολύ σωστά τα λέει ο Sir Takis.
      O CEO David Gandler της $FUBO ακόμα στρώνει το χαλί (αθλητικά προγράμματα) και θα βάλει τα καθίσματα για τα διαδραστικά στοιχήματα Δ’ τρίμηνο, που θα έχει και άδειες για στοιχηματισμό. Έχει μόνο άδειες σε τρεις πολιτείες με την συνεργασία NASDAQ:CZR

      Μέχρι τώρα ότι έχει πει το μετουσιώνει. " Gandler said. "We only focus on what we can control." Και «motivation to move quickly with limited capital to take advantage of the hot, but expensive streaming and sports betting markets,».

      https://youtu.be/SYV_QypNlpk

      Διαγραφή
    5. Δυστυχως εγω την αγορασα στα 36...!! Το χθεσινο παντως -18 ειναι ακρως τρομοκρατικο...

      Διαγραφή
  34. Λοιπόν...
    Το έκανα το ατόπημα.
    Τα γύρισα σχεδόν όλα σε sklz την Παρασκευή.
    94% skkz
    6% obsv
    Ρευστότητα μηδέν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τρομερο λαθος...διασπορα διασπορα διασπορα....δλδ ποσες φορες πρεπει να τα πουμε αυτα

      Διαγραφή
    2. κε kaasi
      εγω απο την άλλη δεν πιστεύω στη μεγάλη διασπορα. Αν θέλεις να έχεις ένα κάποιο σοβαρο κέρδος, φυσικά και πρέπει να σπασεις τους κανόνες που έχουν βγει για χαρτοφυλάκια εκατομμυρίων.

      Καλη σας επιτυχία.

      Διαγραφή
    3. Ελπίζω να σας βγει αφού σας αρέσει η ελεύθερη πτώση χωρις εφεδρικο αλεξίπτωτο .. μονοχαρτος ουσιαστικά και χωρίς Ρευστότητα ουσιαστικά δεν ξέρω ....και εγώ διχαρτος είμαι φίλε μου αλλά κοντά στο 78% Ρευστότητα... έχει διαφορά....

      Διαγραφή
    4. Ποιους κανόνες για μεγάλα χαρτοφυλάκια και κουραφεξαλα Κύριε Bugs Bunny...σε λίγο θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέραμε...τι μας λέτε τώρα δηλαδή ? ρίχνουμε μία ζαριά μαύρο κόκκινο κι αν μας κάτσει αλλιώς μηδενισαμε?Θα συμφωνήσω. απόλυτα μαζί σας σε μία περίπτωση ...αν τα χρήματα που ρίχνουμε στη ζαριά είναι αυτά που δίνει ο καθένας από μας tip στο παιδί του delivery...με συγχωρείτε μπορεί να γράψει ο καθένας ότι θέλει δεν λέω αλλά ...

      Διαγραφή
    5. κε Gerry,
      δεν ξερω τι ξέρετε και τι δεν ξέρετε, ξέρω όμως το ρητό "οι πλουσιοι μπορουν και να κερδοσκοπήσουν, οι φτωχοί επιβάλεται να κερδοσκοπίσουν".

      Διαχειριστείτε λοιπόν τα χρήματά σας όπως νομίζετε και αφήστε τις υποδείξεις στους υπόλοιπους. Ειδικά όταν δεν παρρεκλίνετε απο την επικρατούσα άποψη που την ξερουν όοοοολοι.

      Διαγραφή
    6. Κύριε kaasi καλά κάνατε.
      Πάντα στις αγορές μετράει η μύτη και το ένστικτο.

      Και εγώ πολλές φορές παίζω μονόπατα!!!
      Αυτό που δεν μπορώ είναι η ΓΚΡΙΝΙΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΎΡΙΣΕ ΚΑΛΑ Η ΜΥΤΗ!

      Για αρχή ... περιμένω ένα 60% απο τη λεγάμενη με συνοπτικές διαδικασίες. Εκεί σκεφτείτε, μήπως ελαφρώσετε!!!

      Διαγραφή
    7. Kυριε Τάκη αν αναφέρεστε σε μένα ποτέ και που είδατε την γκρίνια για τις επιλογές μου??? τώρα το πώς παίζει ο καθένας δικαίωμα του... Κύριε Bugs Bunny αυτό ακριβώς κάνω διαχειρίζομαι τα δικά μου όπως θέλω....σε κανέναν δεν κάνω υποδείξεις οπότε μάλλον άλλον διαβάζω... εννοείτε δεν θα σας σχολιάσω ξανά...

      Διαγραφή
    8. Διαβάστε καλά το κείμενο μου κύριε Gerry.
      Ο άνθρωπος παίζει μονόπατα ... καλά κάνει αν έχει μυρίσει καλά. Την γκρίνια δεν μπορώ αν αντιληφθεί ότι η μύτη ήταν συναχωμένη.

      Εσείς ... κύριε Gerry που μπλέκεστε στο παραπάνω;
      ΝΟΜΙΖΩ ΠΟΥΘΕΝΑ.

      Διαγραφή
    9. PASO Κύριε ΤΑΚΗ τότε...προφανώς δεν κατάλαβα το σχόλιο σας ...Το ξαναλέω ο καθένας παίζει όπως θέλει...εγώ δεν σχολίασα αυτό γιατί δεν με αφορά η τσέπη των άλλων ...εγώ είπα ότι το μονοχαρτο έχει νόημα για μένα εφ όσον δεν με νοιάζει αν μηδενίσω ....από εκεί και πέρα Εύχομαι στον Κύριο Kaasi να σηκώσει την μπανγκα...

      Διαγραφή
    10. Εδώ ολόκληρη Κάθυ με το ARK της είχε φθάσει να έχει πάνω απο 10% στο χαρτοφυλάκιο της στην Τεσλα .... και μιλάμε για δισεκατομμύρια δολάρια.

      Όσο λιγότερα χρήματα έχει κάποιος παίζει λιγότερα χαρτιά ... ΛΟΓΙΚΟ!!
      Όσο περισσότερα δολάρια επενδύει κάποιος κάνει και την απαραίτητη διασπορά. Αλλά μερικές φορές ... επενδύεις και μονόπατα!!

      Διαγραφή
    11. Δεκτο και απόλυτα σεβαστό SIR μου... και επειδή μ αρεσει το Κατερινάκι αρχίζω να λοξοκοιταω στο ΟΡΕΝ... σιγά σιγά όμως...

      Διαγραφή
    12. Ποια είναι η Κάθυ?
      Εχω χάσει επεισόδια μου φαίνεται.

      Διαγραφή
    13. k. Gerry θα σας πω κατι με πραγματικα στοιχεία σε οτι με αφορά, φοιτητης στα μέσα της δεκαετίας 90 μαζί μ΄ενα φίλο μου επίσης φοιτητη βάλαμε το 90% του κεφαλαίου μας, πάνω από 5 εκ δρχ τοτε, στη Στεγαστική (επαιζε τοτε η συγκεκριμενη τραπεζα με p/e=2,5-3) με τζιρο περιπτερου αφού 3πλωσαμε σε ένα μήνα, μετά από λίγο καιρο τα βαλαμε Τιτκ πρ. και όχι κοινό το οποίο πάλι εδωσε πανω από 200%, τοτε παλιοί επενδυτες που ήταν γύρω μας μαζί και κάποιος καθηγητης πανεπιστημίου οικονομικων (δε θελω να ανφέρω όνομα) που ηταν σύμβουλος σε μια αελδε μας λεει: την επόμενη φορά που θα το κανετε θα τα χασετε όλα. Φυσικά δεν μας ρωτησε ποτε του λογους που το καναμε σχετικα με τις μτχς αλλά το ότι είναι υπερβολικό το ρίσκο. Ενώ ο ιδιος με 10-15 μτχς μας κοιταζε με τα κιάλια για χρόνια. Από τοτε δεν το ξαναέκανα ίσως από φοβο ίσως από έλλειψη αυτοπεποίθησης? παρόλο που μου δόθηκε η ευκαιρία πολύ αργότερα στην τενεργ όπου εβαλα το μισό κεφάλαιο.
      Με αυτό θελω να πω ότι δεν είναι όλες οι χρονικές καταστάσεις και οι περιπτωσεις ίδιες. Το θεμα είναι να κανεις σωστες επιλογες και αν ασχολησε χρονια με τις αγορες να κανεις αποτιμηση των πεπραγμενων και να βλεπεις αν προχωρας μπροστα και μαθαινεις από τα λαθη.

      Διαγραφή
    14. Κύριε Dr deligianakis μπορώ και εγώ μετά από 35 χρόνια να σας διηγηθώ με πινακίδια και όχι με ιστορίες μόνο δεκάδες έως και εκατοντάδες ιστορίες...κατ εμέ καμμία αξία δεν έχουν πια πέρα από το αν μάθαμε η όχι απ' αυτές... για να μην το κουράζουμε λοιπόν ο καθένας παίρνει τα ρίσκα του όπως το αποφασίσει και επιθυμεί γιατί ταμείο πάμε μόνοι μας πάντοτε ... καταλάβενετε νομίζω..

      Διαγραφή
  35. Και μια μετοχή που έχω στο Χ/Φ μου, την οποία φυσικά δεν προτείνω για αγορά σε αυτά τα επίπεδα, αντιθέτως μειώνω θέση, καθώς έγραψε νέα υψηλά όλων των εποχών την Παρασκευή. Είναι τα Darden Restaurants και την είχα αγοράσει με το σκεπτικό ότι θα ωφεληθεί από το άνοιγμα της οικονομίας στις ΗΠΑ.
    https://gr.investing.com/equities/dardem-rest-chart

    Στο Χ.Α. ανάλογη εταιρία (που θα ωφεληθεί από το άνοιγμα) είναι πχ η ΜΠΕΛΑ ή ο ΦΟΥΡΛΗΣ. Έχω Φουρλή.

    Καλή εβδομάδα, υγεία και κέρδη σας εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τότε να πάρετε και ΜΠΕΛΛΑ!!
      Εγώ έχω Μπέλλα αν και ο Φρλ, ποτέ δεν Μ άρεσε.

      Διαγραφή
  36. Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα μια γνώμη για Takung Art και για Dolphin.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να γράψεις για την Takung Art (TKAT). Πτώση εσόδων τα τελευταία χρόνια και ζημιές. Λόγω της τρέλας με τα NFTs (Non-fungible tokens) έκανε εκρηκτική άνοδο 2.500% φέτος. Μπορεί πολύ εύκολα πάει στα 150 όπως και να επιστρέψει στο 1.
      Αν ήμουν μέσα θα έπαιρνα το κεφάλαιο και θα άφηνα τα κέρδη να δω το παίγνιο. Διαφορετικά δεν θα ακουμπούσα ούτε για πλάκα. Βέβαια τα καταστήματα ΟΠΑΠ είναι κλειστά οπότε αντί για ΤΖΟΚΕΡ μπορεί να έριχνα κάτι να με έτρωγε το χέρι μου.

      Διαγραφή
  37. Σχολιο για μετοχές όπως η SKLZ και η συσχέτιση τους με την ARK.
    Neill Campling, the London analyst who shot to fame for calling Wirecard a zero more than a year before the German payments company's collapse, told Financial News that he's advising EU clients to steer clear of less liquid names held by Ark, as “it could get nasty in a down draft”.

    The fund manager summed up investor fears, saying of his decision to exit his positions: “If someone owns 10% of a public company and then becomes a forced seller because of redemptions, then the shares in that company will fall — a lot.”

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Και κάτι τελευταίο. Η Αμερική θέλει υπομονή και πολλή προσοχή. Δεν είναι ΧΑΧΑ που είναι να ζώα μου αργά που λέει και ο κ. Τάκης.
    Δείτε τι έγινε με το Αρχηγός (Archegos Capital Management) και τις πωλήσεις που έκανε την Παρασκευή. Εταιρίες κολοσσοί όπως η ViacomCBS και το Discovery έγραψαν μέσα σε 2-3 μέρες απώλειες 50%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Έσκασε το deal για την AJAX με εταιρεία πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων από την Αγγλία. Χλιαρή η αντίδραση προς το παρόν. Κάποιοι όμως τα έδιναν κάτω από $10 την προηγούμενη εβδομάδα.

    https://finance.yahoo.com/news/cazoo-agrees-sell-dan-och-065115533.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι φανατικοί του AJAX έλεγαν, έλεγαν και ξανάλεγαν στα Αμερικάνικα forums για την σπακάρα τους που όμως δεν είχε deal ... αλλά τελικά έπεσε αυτογκόλ.
      Έσκασε το deal για τον AJAX ... αλλά το πρωτάθλημα το πήρε η Αιντχόβεν.

      Διαγραφή
    2. Χαχα, καλό... Ένας είναι ο AJAX όμως, ΠΑΣ Γιάννινα, ο Άγιαξ της Ηπείρου!!!

      Διαγραφή
    3. Μα κύριε Ευρωβλάχο άδικο έχω;
      Φαντάζομαι ότι η επιλογή που έκανε το σπακ, δεν άρεσε καθόλου στους φανατικούς του. Εμένα πάντως δεν μου άρεσε καθόλου. Προτιμώ την AN (Auto Nation) εταιριάρα, κορυφή!!

      Διαγραφή
    4. Έκαναν deal απλά για να το κάνουν, αυτή την εντύπωση μου έδωσε. Από τέτοιο team περίμενα κάτι καλύτερο, κάτι σε fintech ας πούμε, κάτι πιο πιασάρικο τέλος πάντων.

      Διαγραφή
  40. ΚΥΡΙΕ ΤΑΚΗ, ROME0 ΠΟΙΑ Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΣΤΑ 10.7? ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΟ Κ ΟΧΙ ΜΟΝΟ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς το παρόν, μπαταρίες και ηλεκτρικά αυτοκίνητα είμαι OUT. Mόνο με την ELMS (FIII) θα πάω.

      Η Romeo για κάποιον λόγο απο την αρχη της που ήταν σπακ, προβλημάτισε στο ταμπλό. Δεν ξέρω αν ήταν τυχαίο .... τώρα εσείς αν την πιστεύετε τι να πω; Παίξτε την, απλώς έχει χαλάσει το κλίμα και να είστε προσεκτικός.

      Διαγραφή
    2. Δηλαδή κ. Τάκη είστε εκτός και από Τοσκάνη και από Volta?

      Διαγραφή
    3. Κύριε Παναγιώτη Microvast είμαι έξω απο το επίπεδο των 19 με 20. Το είχα γράψει .... εκείνη την ημέρα που είχε κάνει ξαφνικά την τρελή ημερήσια κούρσα και είχε γράψει 23.
      Μάλιστα είχα γράψει ... ότι το ξαφνικό τίναγμα της με έπιασε στον ύπνο, γιατί έβλεπα Survivor. Την επόμενη μέρα έφυγε ...

      VOLTA δεν είναι EV, ούτε μπαταρίες. Μαζεύω συνέχεια. Είμαι καρα-φούλ.

      Διαγραφή
    4. Η βόλτα νομίζω ειναι το μεγάλο στοίχημα και ειναι στην κατηγορία της φόρτισης κύριε Panagiotis K. , εγώ προσωπικά δεν κοιτάζω τίποτα ας κανουν ότι θέλουν μόνο εδώ διαβάζω τι γράφει ο κύριος Τάκης και οι υπόλοιποι άντε βλέπω και τους δείκτες.

      Διαγραφή
    5. ayraki ειστε in κυριε τακη σωστα?

      Διαγραφή
    6. Να πω και ένα τελευταίο.
      Υπάρχουν αυτή τη στιγμή τουλάχιστον 10 εταιρείες που γουστάρω με τα χίλια ... όπως Tattooed και Roblox, όμως θα περιμένω να κοπάσει ο θόρυβος που κάνουν οι φοβισμένοι ταύροι!!
      ΑΝΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑ.

      Διαγραφή
    7. Είμαι κύριε ΤΑΤΑ.
      Περιμένω τα 15 να αδειάσω. ΑΝ ΕΡΘΟΥΝ.

      Θυμίζω μόνο, ότι δεν αγοράζω AYRO. Απλώς είμαι με τα τσαμπέ κομμάτια μου. Κεφάλαιο κσι ένα μεγάλο κέρδος είναι έξω απο το Ayro.

      Διαγραφή
    8. Κύριε Τάκη, είστε έξω από……. ALUS

      Διαγραφή
    9. Κρατάω και εγώ βόλτα γιατί θέλω να έχω μια τουλάχιστον εταιρεία από ηλεκτρικά αυτοκίνητα (Ride και fiii), μια από μπαταρίες (thcb) και μια από σταθμούς φόρτισης (snpr). Απλά είναι ολες πλεον κοντά στο 10 και έχω ψιλοαπογοητεύτει με τη απαξίωση των τιμών τους και ενώ κάθομαι στα αυγά μου καθ'όλη τη διάρκεια της πτώσης, αρχίζω να αγχόνομαι και μπαίνω σε σκέψεις να τα αλλάξω σε skilz και lazy όπου υπάρχουν θεμελιώδη και θα νιώθω πιο άνετα με τη διακράτηση τους.
      Κ. Τάκη το σχόλιο σας δεν το είχα προσέξει για τη Τοσκάνη αν και εκείνη τη περίοδο όπου όλα ήταν πάνω δεν νομίζω να με επηρέαζε(δυστυχως)!
      Κ. Geopard και εγω τη πιστεύω και μακάρι να μας πάει μια "βόλτα" έστω μέχρι το 20!

      Διαγραφή
    10. Skilz στο 18 μου φαίνεται πολύ καλή ευκαιρία... Lazy θα περιμενα 2-3 δολάρια πιο χαμηλά αν πάει..

      Διαγραφή
    11. Ναι κύριε NEVROKOPIOS
      Με μια μικρή ζημία τα άλλαξα σε volta στα 10,35 όταν συναντήθηκαν.
      Θα έχουμε χρόνο άπλετο εμπρός μας να τη φορτώσω τη Freyr.

      Διαγραφή
    12. Κύριε Τάκη πριν λίγες μέρες (11/3) μπήκε στο NYSE η COUPANG (CPNG), Νοτιοκορεάτικη, ιδρυθείσα το 2010, με δραστηριότητα στο e-commerce. Φαίνεται πολλά υποσχόμενη και με συνεχή ανάπτυξη. Η τιμή εισαγωγής της ήταν στα $35. Την πρώτη μέρα έπιασε υψηλό μέχρι τα $69 για να κλείσει στα $49. Πέριξ των $40 νομίζω φαίνεται καλή περίπτωση. Αν θέλετε ρίξτε μια ματιά. Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
    13. Κύριε Βασίλη
      Νομίζω ότι θα αποτιμηθεί ψηλότερα από τη Sea Limited. Ίσως στα 200 δις.
      Πράγματι ενδιαφέρουσα. Ας ελπίσουμε να πιεστεί κάτω από τα 40.

      Διαγραφή
    14. Από τζίρο μια χαρά...κέρδη το 2030 και αν

      https://www.capital.gr/diethni/3530758/tin-eisodo-tis-xronias-sto-xrimatistirio-tis-neas-uorkis-thelei-i-coupang

      Διαγραφή
    15. Καλησπέρα σε όλους,
      Η κούπανγκ είναι και στο δικό μου στόχαστρο, όπως και η JD. Νομίζω ότι η JD έχει έναν 2πλασιασμό σε 12 μήνες.
      Την Coupang θα την περιμένω λίγο χαμηλότερα.

      Διαγραφή
    16. Κύριε Panagiotis K. εγώ δεν κουνάω γιατί τα περισσότερα spac είναι κοντά στα 10 συνεπώς δεν έχουν πολύ κάτω εδώ κοντά χρονικά και πριν τις ανακοινώσεις πάντα ενώ η SKLZ μπορει να πάει και 15 πχ άρα κάθομαι στα αυγά μου και περιμένω , αν κάτι στραβώσει με κάποια μετοχή θα την γυρίσω μάλλον σε βόλτα μιας και σε αυτές τις τιμές ειναι ένα σχετικά ασφαλές καταφύγιο άσχετα αν γράφω γερή ζημιά με μέσο όρο αγοράς 13,5 περίπου. Η ταλαιπωρία πάντως συνεχίζει και ειναι αρκετά ψυχοφθόρος όμως έχω αρκετό χρόνο ( ορίζοντας 3-5 χρόνια )και εχω εκπαιδευτεί στο τα ζώα μου αργά τόσα χρόνια το Ελληνικό Χαχα ενώ εδώ σε 1-2 μήνες μπορει να δεις το χαρτοφυλάκιο σου να έχει διπλώσει μπαμ μπαμ , απλά τώρα έχει αρκετό πόνο ακόμα με τους δείκτες στα υψηλά των υψηλών για να κάνουν την μαρίδα να πονέσει ακόμα περισσότερο , εν αναμονή δεν πουλάω και δεν αγοράζω τίποτα μόνο ότι στραβώσει βλέπε ride πχ ενώ τις φαρμακευτικές που είχα κέρδη τις έδιωξα με την μία (Adma Obseva) γιατί τις φοβόμουν αρκετά , μπορει αν δω την Adma στην περιοχή του 1$ να την τιμήσω και πάλι μιας και τα 10$ που έχει σαν στόχο ειναι δελεαστική πρόκληση. Καλό ξημέρωμα σε όλους.

      Διαγραφή
  41. Βλέπω ευκαιρίες που αν συνεχίσουμε έτσι θα με βρουν αγοραστή.

    Πρώτη και καλύτερη η LAZY, στην οποία σκέφτομαι για διπλασιασμό θέσης, αν και θα ήθελα μια τεχνική βοήθεια, αν κάποιος έχει άποψη.

    Δεύτερη η THCB, μάξιμουμ απώλεια 20% εντός του επόμενου τετραμήνου.

    Τρίτη η  PSTH, η οποία εσωκλείει 2/9 warrants το οποίο σημαίνει ότι με την τρέχουσα τιμή του warrant στα 9 είναι σαν να την αγοράζεις $2 φθηνότερα. Θα περιμένω όμως να αλλάξει το τρίμηνο γιατί όλοι είχαν μείνει σε μια δήλωση του Ackman ότι στόχος ήταν για DA μέσα στο Q1. Αυτό που δεν είδαν όμως ήταν ότι αργότερα στη ετήσια συνέλευση της PSH είπε ότι δεν θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε εντός του Q1. Εδώ όμως επειδή έχω μεγάλη θέση θα πρέπει να δω μεγάλη πίεση για να προσθέσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. k. Ευρωβλαχε εγω την αδειασα προχτες με μηδενικο αποτελεσμα ενω εβγαζα και 35% σε καποια φαση. Δεν μου αρεσει τεχνικα, το τριγωνο δινει στοχο 13,5 όπου ο ιδιος στοχος βγαινει και με τον ΩΚΩ αν δεν κλεισει σημερα πανω από 17,5. Πιστευω απ τι στιγμη με τοσο καλη χρονια παρολο που εκανε Χ12 αφου δεν επιασε τα 40-50 για να εχει την ιδια αποτιμηση με τους ανταγωνιστες δεν θα το κανει και αν χαλασουν λιγο τα θεμελειωδη να τη δουμε σε μονοψηφια νουμερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Dr Deligianakis, με προβληματίσατε με το γεγονός ότι θα έπρεπε η αγορά να την έχει φέρει ήδη στη σωστή αποτίμηση. Εγώ νόμιζα ότι δεν την έχουν ανακαλύψει ακόμα ή ότι είναι πολύ μικρή. Μπορεί όμως η αγορά να βλέπει κάτι που δεν της αρέσει, όπως πχ η διατηρησιμότητα των κερδών. Η Thor πάντως που είναι leader στον κλάδο είναι σωστά αποτιμημένη.

      Προσωπικά, την αγόρασα στα 14,2 με στόχο τα 40+. Μας πήγε μία βόλτα μέχρι τα 24 και τώρα γύρισε στα 16,5-17. Τι να σώσω από εδώ $3/μετοχή τη στιγμή που προσδοκώ +$25-30?

      Διαγραφή
  43. Κύριε Τάκη, θα σας εκλιπαρούσα αν έχετε χρόνο να δείτε το σπάκ SV. Κάνει merge με την aerofarms. Είναι world leader σε καθετοποιημένη υδροπονικών καλλιέργεια μαρουλιών και φυλλωδων λαχανικών. Λόγω επαγγέλματος γνωρίζω ότι το μέλλον του κόσμου είναι από τέτοιου είδους καλλιέργειες. Θα ήθελα εσείς με τη μεγάλη μιτογκα σας να δείτε τα οικονομικά στοιχεία της εταιρίας και του merge και να μου πείτε την άποψη σας. Μιλάω για Λονγκ θέση 3 και χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρόλο που η εταιρεία έχει ιδρυθεί το 2004, ακόμη οι πωλήσεις της ειναι μηδενικές.

      https://pdfhost.io/v/jFM3nhAvO_PowerPoint_Presentation.pdf

      Πρέπει να πας πολύ μακρυά χρονικά για να πω ότι στα 10 δολάρια ότι δεν είναι ακριβή. Ίσως το 2025, αν οι προβλέψεις της διοίκησης επαληθευθούν.

      Διαγραφή
    2. Βέβαια και η AppHarvest φαινόταν ως πανάκριβη, ακόμη και με τα νούμερα του 2026.

      Διαγραφή
    3. Την aerofarms την παρακολουθώ αρκετά χρόνια σαν εξέλιξη της εταιρίας. Είχαν αρχίσει με μηδενικά κεφάλαια μια μικρή εταιρία και πουλούσαν τοπικά μέχρι που τους ανακάλυψαν κάποιοι μεγάλοι και επένδυσαν. Από τότε έχει αναπτυχθεί παρα πολύ. Το R&D της το ζηλεύουν πολλές εταιρίες του τομέα. Η δική μου μύτη λέει ότι εχουμε ένα διαμαντακι εδώ. Επίσης έχουν ανακοινώσει ηδη επέκταση των εγκαταστάσεων τους. Από ένα grow tower έχουν ήδη ανακοινώσει 2 νέα μέρη σε abudabi και virginia αν θυμάμαι καλά με στόχο 3 νέα μέρη για το 2021. Οπότε είναι και μέσα στα forecast τους. Θεωρώ ότι αξίζει παρακολούθησης.

      Διαγραφή
    4. Ήδη την έχω βάλει στα αρχεία που θα παρακολουθώ.

      Καμία άποψη για AppHarvest?

      Διαγραφή
    5. εγω ειμαι παλι κ Τακη(bagholder απο pc). Λοιπον απ οτι βλεπω η appharvest ειναι αλλη μια εταιρια παραγωγης τοματας. Δεν ειδα αλλο προιον να αναφερει. Απλα ειναι τεραστια επενδυση 63 acres. Προκειται για θερμοκηπια με ελεγχομενο περιβαλλον και βιολογικη γεωργια που χρησιμοποιουνται βιολογικα εντομοκτονα και ωφελιμοι μικροοργανισμοι και εντομα για την προστασια και επικονιαση των φυτων. Δεν ειδα πουθενα να λεει υδροπονικη καλλιεργια αλλα θεωρω για να λεει οτι κανει αποταμιευση νερου 90% λογικα ειναι υδροπονικη. Εχει συνεργασια να βρισκει νεα ταλεντα μεσω πανεπιστημιων παρεμφερων σπουδων. Και περνει τεχνολογια απο μια ολλανδικη εταιρια. Χρησιμοποιει το προγραμμα τους για να εχει ενα πληρως ελεγχομενο μικροκλιμα εντος θερμοκηπιου. Χρησιμοποιουνται 300 αισθητηρες που μετρανε τα παντα απο υγρασιες φωτεινοτητες κτλ και στελνουν data σε pc Που αναλυει και βγαινουν οι σωστες πρακτικες. Γνωριζω οτι στην Ολλανδια γινεται πλεον και χρηση ΑΙ υπολογιστων που κανουν καλυτερη καλλιεργεια πλεον και απο τους πιο εμπειρους παραγωγους. μεγιστοποιηση λοιπον παραγωγης και ποιοτητας.

      Διαγραφή
    6. Εαν τωρα με βαζατε να κανω μια συγκριση θεωρω την aerofarms πολυ πιο εξελιγμενη και με μελλοντικο prospect. Ξεκινησαν με μαρουλια, μπηκαν στις κομμενες σαλατες, Baby leafs και μπαινουν τωρα και στην αγορα των berries. Συγκεκριμενα φραουλες ανωτερης γευσης και ποιοτητας. Επισης κανουν δικια τους biology νεων ποικιλιων. Αυτο ειναι τεραστιο κοστος R&D αλλα και οφελους αν βρουν υβριδιο εμπορικο. Επισης πονταρουν σε αγορες τοπικα. Ανοιγουν νεες μοναδες σε ολο τον κοσμο για να πιασουν νεες αγορες και πονταρωντας στο ολοφρεσκο. Αντιθετα η appharvest ναι μεν εξαγει την ιδια μερα οπως λεει το προιον αλλα δε παυει να κανει κατι μερες να φτανει στον προορισμο του. Επισης δεν ειδα πουθενα σχεδια εξελιξης της εταιριας. Οκ μια εταιρια με τοματες πολυ εξελιγμενα θερμοκηπια που κυνηγαει μειωση κοστους και αυξησης παραγωγης. Δε βλεπω κατι "ρομαντικο" επενδυτικα.

      Διαγραφή
    7. Κε Τάκη η appharvest είναι το SPAC novus capital?

      Διαγραφή
    8. Ήταν το σπακ novus.
      Τώρα κύριε Αρίστο είναι Αppharvest

      Διαγραφή
    9. Κυριε Γεωπονε η AppHarvest χρησιμοποιει βλεπω συνδεδεμένα δίκτυα, υπηρεσίες cloud έως αισθητήρες και τεχνητή νοημοσύνη, προκειμένου να οδηγήσουν σε μεγαλύτερες και πιο βιώσιμες καλλιέργειες. Δεν πιστευτε οτι με την αναπτυξη του 5G θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στην πρόοδο της;

      Διαγραφή
    10. Εαν κανεις και αλλες μοναδες και αυξηση τα στρεμματικα της ναι. Τα φυτα εχουν ενα μεγιστο ποσο που μπορουν να παραγουν οσο αριστες και αν ειναι οι συνθηκες. Απο εκει και μετα ειναι θεμα αγορων και προσφορας ζητησης. Δεν αντιλεγω οτι μπορει να γινει μια κυριαρχη εταιρια στο χωρο της αλλα δε βλεπω πως η κεφαλαιοποιηση της θα παει σε επιπεδα που θα δικαιολογουν τρελες αποδοσεις καθως δεν εχει πλανα για ανοιγματα σε νεα κατηγορια προιοντος ή να κανει γενετικη βελτιωση κτλ. Σε αντιθεση με την aerofarms που κανει νεες εγκαταστησεις σε ολο τον κοσμο εχει δυνατο r&D, εχει προγραμματα γενετικων βελτιωσεων φυτων και αρχιζει και να μπαινει σε υδροπονικη καλλιεργεια και αλλων ειδων περα απο φυλλωδη λαχανικα. Εκει βλεπω μεγαλυτερη πιτα.

      Διαγραφή
    11. Και η AppHarvest και η Aerofarms είναι πολύ ενδιαφέρουσες περιπτώσεις ... θα έχουμε πολύ μέλλον να τις βρούμε όταν θα ανεβάζουν πωλήσεις.
      Τις έχω βάλει σε μια οθόνη και τις παρακολουθώ με επικεφαλίδα "Μέλλον - Καινοτομία".

      Διαγραφή
  44. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο που βλέπω αυτή τη στιγμή στις αγορές, είναι ότι η οικονομική, τεχνολογική και στρατιωτική υπερδύναμη ΗΠΑ δανείζεται στο 10ετές με διπλάσιο επιτόκιο από την προσφάτως χρεοκοπήσα κ@@ράδα Τζατζικιστάν!!!
    Θα μου πείτε ... ΕΚΤ, ναι αλλά από την άλλη FED + the biggest f@ckin Navy the world has ever seen. Τι σχέση έχει το Navy θα μου πείτε? Χωρίς να είμαι ειδικός, έτσι για τη τζάμπα γκουρουδιά, βλέπω τα γερμανά να υποχρεώνονται σε γενναίες αγορές προσεχώς, έτσι κι αλλιώς πληρώνονται για να δανείζονται. Αν ήμουν στη θέση του Αλτσχάιμερ θα το απαιτούσα άμεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Barren Wuffett το θέμα ειναι τι ποσά δανείζετε ο ένας και τι ψίχουλα ο άλλος.

      Διαγραφή
    2. Δε νομίζω, αλλά δεν επιμένω κι όλας.

      Διαγραφή
    3. Το χαμηλό επιτόκιο προέρχεται από τη διαφορετική δομή χρέους που έχει η χώρα μας σε σχέση με την Αμερική. Επίσης σημαντικός είναι και ο παράγοντας 'Ευρωζώνη' όπου ένας απο τους στόχους μια άριστης νομισματικής ένωσης σύμφωνα με τον Mundell είναι ο διαμοιρασμός του νομισματικού κινδύνου ανάμεσα στα κράτη-μέλη. Το τελευταίο διάστημα αυτο επιτυγχανοταν μέσω της ποσοτικής χαλάρωσης που επέβαλε η ΕΚΤ.

      Διαγραφή
  45. ΚΥΡΙΕ ΤΑΚΗ ΤΗΝ COUPANG CPNG THN ΕΧΕΤΕ ΤΣΕΚΑΡΕΙ? Η ΝΕΑ ΑΜΑΖΟΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ..ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΜΙΑ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το έγραψα και παραπάνω.

      Νομίζω ότι θα αποτιμηθεί ψηλότερα από τη Sea Limited. Ίσως στα 200 δις.
      Πράγματι ενδιαφέρουσα. Ας ελπίσουμε να πιεστεί κάτω από τα 40.

      Διαγραφή
    2. έκανε και 31 χαμηλό. βλέπω κινητικότητα. κε Τάκη έχετε άποψη για τιμή στόχο? μήπως αξίζει να της κάνετε ένα αφιέρωμα?

      Διαγραφή
    3. Την Coupang έχω αρχίσει να την ψάχνω κι εγώ.

      Βλέποντας τα 13F είδα ότι για την Maverick capital - Lee Ainslie αποτελεί περίπου το 50%, 5 από τα 10b αξίας. Ψάχνοντας, είδα ότι είχαν κάνει ιδιωτική τοποθέτηση και τώρα με την εισαγωγή βρέθηκαν με αυτό το ποσοστό. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα κάνουν στη συνέχεια, αν θα πουλήσουν ή όχι.

      Επίσης, ο Ackman δώρισε στο φιλανθρωπικό του ίδρυμα μετοχές της Coupang αξίας 1,3b.
      https://finance.yahoo.com/news/bill-ackman-donates-billion-worth-of-coupang-stock-to-charity-145442387.html

      Προς το παρόν παρακολουθώ βίντεο και συνεντεύξεις για να καταλάβω αρχικά τη μπίζνα τους. Φαίνεται ότι δίνουν μεγάλη βάση στον καλό σχεδιασμό logistics και στην ικανοποίηση του πελάτη. Σκεφτείτε ότι έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο αποθηκών κοντά σε αστικά κέντρα ώστε να καλύπτουν το 70% του πληθυσμού σε απόσταση 7μιλίων αν θυμάμαι καλά. Επίσης, έχουν στην απόδοσή τους να παραδίδουν σε λιγότερο από 24ώρες ενώ διαθέτουν και είδη σούπερ-μάρκετ. Είναι δηλαδή πολύ πιασάρικο.

      Τι με προβληματίζει όμως; Η Νότια Κορέα έχει πληθυσμό 50εκ, οπότε δεν μπορείς να θεωρήσεις ότι θα υπάρξει απεριόριστη ανάπτυξη, αν και στα τωρινά δεδομένα εκμεταλλεύεται μόλις το 4% της δυνητικής αγοράς. Επίσης, αν βγει εκτός χώρας δεν ξέρεις αν θα έχει την ίδια επιτυχία.

      Θεωρώ επίσης αρνητικό ότι είναι ήδη αρκετά γνωστή η εταιρεία. Αρκετός κόσμος την ψάχνει σαν εμάς.

      Βέβαια, το δωράκι της το έκανε και έπεσε μέχρι τα 30 κι όσο εμείς μιλάμε αυτή ανεβαίνει προς τα 38. Υπάρχει ένας φόβος δηλαδή μην την πατήσουμε όπως με την SE. Αν μιλάμε όμως για μια μικρή Amazon και ένα 10× σε βάθος δεκαετίας τότε μικρή διαφορά έχει το 30, με το 40 και το 50. Πρέπει να συγκρίνουμε να δούμε αν έχει τα ίδια ποιοτικά χαρακτηριστικά όπως η Amazon.

      Κύριε Τάκη, είναι λαϊκή απαίτηση να κάνετε ένα αφιέρωμα στην Coupang. Πλάκα κάνω...εσείς θα αφιερώσετε το χρόνο σας όπου θέλετε. Θα μου άρεσε όμως μια στροφή εκτός SPACS, κάπου που να μην κοιτάζουν οι πολλοί... Η ιδέα σας πχ που γράψατε για την εταιρεία με τα solid state batteries στο Λονδίνο ακούγεται καλή.

      Διαγραφή
  46. Καλησπέρα...κ. Τάκη, η SE εχει κανει μια αρκετα μεγαλη και αυνηθιστη διόρθωση με βαση των δεδομενων και τη πορεια της εδω και καιρο. Γνωρίζετε που οφείλετε? Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέσα σε ένα έτος έκανε Χ7 μέχρι τα υψηλά των 280 δολαρίων. Το να πιεστεί 20 με 25% δεν σημαίνει κάτι. Ακόμη και τώρα δίνει 5 φορες τα λεφτά σε όποιον τοποθετήθηκε πριν 52εβδομάδες.
      ΕΠΙΚΑ ΚΕΡΔΗ. ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΠΟΔΟΣΗ!!

      Διαγραφή
    2. Πιθανό είναι όμως .....και κάποιοι παίκτες να αλλάζουν Sea με την

      https://finance.yahoo.com/quote/CPNG?p=CPNG

      Διαγραφή
  47. ΟΡΕΝ αγορά ΤΟ 1/4 της θέσης στο 20.50...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Κύριε Olymp τι βλέπετε η διόρθωση να τελειώνει στον Nasdaq; τι λέει το σύστημα σας? Το δικό μου δεν βγάζει άκρη πραγματικά εχω σηκώσει τα χέρια ψηλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΠΟΔΟΣΗ!...και συμφωνω πληρως, απλα μου εκανε εντυπωση μηπως και υπαρχει κατι αρνητικο. Στα 260 σκεφτομουν να μπω και δεν προλαβα. Τωρα ας ελπισω να κατεβει ακομα λιγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε βρίσκω κανένα λόγο να μπει κάποιος Sea Limited στα 260, όταν δεν μπήκε στα 40 και 50 που την λέγαμε;
      Δεν κυνηγάμε μετοχές ... φρέσκα κουλούρια και έχει πολλάααα Αμέρικα. Δεν είναι Ελληνικό ΧΑχα που έχει μόνο μια ΔΕΗ, μια Αλφα και άντε 2 με 3 άλλες και οι υπόλοιπες είναι μόνο για να υπάρχουν και να τις παίζει ο άσχετος Αυνανίας των 31578000009650 nicks.

      Διαγραφή
  50. Οι "επενδυτές"(μαριδαιοι) στην συντριπτική πλειονότητα τους μετά από ένα καθολικό πισωγυρισμα του χαρτοφυλακίου των και αφού πρώτα το είδαν φουσκωμένο σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα λόγω της παλίρροιας που προηγήθηκε (βλέπε πριν ένα δίμηνο καλή ώρα) αναπτύσουν την πεποίθηση πως αφού οι δείκτες βρουν πάτο λέμε τώρα θα επαναληφθεί ακριβώς το ίδιο φαινόμενο της παλίρροιας η και ακόμη εντονότερο ώστε να καλύψουν όχι μόνο τίς όποιες ζημιές και διαφυγοντα κέρδη αλλά και θα πραγματοποιηθούν υπερκέρδη μεγαλύτερα των προηγούμενων....για κάποιο περίεργο λόγω λέω εγώ τώρα αυτό συμβαίνει σε σπάνιες περιπτώσεις όπως αυτή που ζήσαμε από τον Μάρτιο του 2020 ...σε επιβεβαίωση δε των προσδοκιών των επικαλούνται χρήσιμα εργαλεία ( όπως η τεχνική ανάλυση που σαφώς είναι ) αλλά από μόνη της δεν αρκεί και ότι η Αγορά είναι λίγο πιο έξυπνη από την μαρίδα και το πάει αλλιώς το γράμμα...το πιθανότερο να με μαλώσει ο SIR που κομίζω γλαύκας στην ΑΘΗΝΑ αλλά έχω το κακό ελλατωμα να λέω φωναχτά αυτό που σκέφτομαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα κύριε GERRY ποιος δείκτης δεν ειναι σχεδόν στα υψηλά του? ο US30 έκανε χθες υψηλότερο κλείσιμο ever ο SP500 και αυτός ειναι μιαν ανάσα από νέο υψηλό ενώ ο Nasdaq ειναι μόλις 8% κάτω από την υψηλότερη τιμή που έχει δει ,εγώ αμφιβάλω αν η μαρίδα έχει έστω και ένα χαρτί ακόμα γιατί αν γυρίσουν οι δείκτες κάτω φανταστείτε τι ξύλο έχει να πέσει ακόμα , τα spac δεν υπάρχει περίπτωση να ξεκινήσουν αν δεν φάνε ένα γερο ξύλο να φύγει όλη η μαρίδα που νιώθει ασφάλεια εκεί , υπολογίζω ότι θα ειναι μεγαλύτερη η αναμονή , όλο το καλοκαίρι θα το φάμε σε συσσώρευση αργά βασανιστικά με όλο και ποιο κάτω οι αποτιμήσεις , μετάνιωσα που είμαι 100% μέσα αλλά πλέον δεν βγαίνω με τόσο μεγάλες ζημιές που έχω θα το δω ολόκληρο το έργο , θα μου πείτε ότι μπορει το 30% ζημιά να γίνει 50% ζημιά , τότε ας πρόσεχα τώρα πληρώνω δίδακτρα και μάλιστα πολύ πολύ ακριβά.

      Διαγραφή
    2. Μήπως όμως κ. Gerry βρισκόμαστε απλά σε διόρθωση της ανόδου Νοεμβρίου-Ιανουαρίου και όταν έρθει η άρση των περιοριστικών μέτρων μετάδοσης του ιού (που πιστεύω αυτό θα γίνει ξαφνικά) θα έχουμε ένα νέο μεγάλο κύμα ανόδου, με την αγορά να προεξοφλεί τους θετικούς ρυθμούς μεγέθυνσης που θα παρουσιάσουν οι 'εμβολιασμένες' πλέον οικονομίες το 2022;

      Διαγραφή
    3. Είναι τόσο, μα τόοοοοσο καρασορταρισμένα κάποια χαρτιά (κυρίως σπακς) που όταν τα αφεντικά αποφασίσουν αλλαγή, θα κελαδήσει το καθε πουλάκι!!!

      Διαγραφή
    4. Κύριε Τάκη θέλετε να πείτε ότι στα 10$ οι σορτ είναι ακόμα μέσα και δεν έχουν παντελονιασει νομίζω ότι θα τους πιάσουν με την γίδα στην πλάτη αν δεν τα πάρουν

      Διαγραφή
    5. Στο CCIV πάντως είναι, αλλά κυρίως είναι σε σπακ που προσφάτως έκαναν συγχώνευση.
      Όμως μην μπερδεύεστε ... το σορτ γίνεται συνήθως και με συμφωνία των αφεντικών.

      Διαγραφή
    6. Κύριε Τάκη το μόνο που φοβάμαι στα spac είναι οι συγχωνεύσεις , η διόρθωση μου θυμίζει την περίοδο που έλιωναν την AYRO στην συσσώρευση τότε και πάλι οι δείκτες ανέβαιναν και τα μικρά έτρωγαν το ξύλο της αρκούδας ότι γίνετε και τώρα δηλαδή , ελπίζω μόνο να μην φάω καμιά φόλα με αυτά τα 12 που κρατάω τώρα ( ALUS AYRO FIII GRNV IACA IPOE NPA SKLZ SNPR SRNGU THBR WTER ) τώρα θέλει υπομονή ελπίζοντας να αμειφθώ στο τέλος .

      Διαγραφή
    7. Υποθέσεις εργασίας κάνουμε με ότι δεδομένα έχουμε και όποια απ' αυτά μπορούμε να διακρίνουμε... Κύριε Τάκη αυτό το Όταν κρύβει πολύ χρόνο (μπορεί και όχι βέβαια ) οπότε δεν θα διαφωνήσω σ αυτό.....Αν το θέμα θέλουμε να το συναρτησουμε με τους δείκτες σε ενδεχόμενη βούτα και δεν μιλάω για ένα 5% τότε δεν πιστεύω ότι θα κρατηθεί τίποτα...το είδαμε ουκ ολίγες φορές... τώρα θα γυρίσουν οι δείκτες και γιατί.??...αυτή την στιγμή η αγορά δεν έχει κάτι αρνητικό να προεξοφλήσει..η ιστορία με το δεκαετές δείχνει να ξεθωριάζει... rotation γίνεται του κερατά από μετοχές τεχνολογίας που έιχαν καραφουσκωσει σε μετοχές που κτυπήθηκαν από την πανδημία και περιμένουν να ξεφαντωσουν με το άνοιγμα...πχ για δες τε την μετοχή της DISNEY... είναι στα ψηλά της... είναι ακριβή ? κατά την γνώμη μου όχι και θα τρέξει μόλις ανοίξουν... έχει το καλωδιακό που πατάει πόδι στην Ευρώπη σιγά σιγά και ήδη 💯 εκ συνδρομές στην Αμερική... καί όλα τα υπόλοιπα κομμάτια της είναι κλειστά... άρα? Όμως επειδή έχω μάθει πώς ο δρόμος στα ψηλά των αγορών μόνο στρωμένος με ροδοπέταλα δεν είναι την έκανα πουρνο πουρνο και εδώ είμαστε να ξαναχωθουμε...

      Διαγραφή
    8. Καλημέρα και από εμένα. Συμφωνώ με τον κ. Τάκη ότι πολλά σορτ γίνονται με συμφωνία των αφεντικών.
      Για να καταλάβετε πως παίζεται, κάποιος σορταδόρος μπορεί να πάει και να πληρώσει υψηλό επιτόκιο στον broker που χρησιμοποιούμε πχ την IB ή την DEGIRO και να δανειστεί τα χαρτιά σας ώστε να τα σορτάρει.

      Ο μόνος τρόπος ώστε να μην μπορεί να πράξει αυτό ο broker είναι να βάζετε καθημερινά εντολή πώλησης (πχ 150%-200% πάνω) ώστε να μην εκτελείται η εντολή, αλλά αυτό το ξέρουν λίγοι και το πράττουν πολύ-πολύ λιγότεροι. Πόσο δε, αν δίνεις εντολές από τηλ. που θα σου πει μετά από 2-3 φορές ο αντικριστής ... ώπα ρε φίλε μου τα πρηξες.

      Διαγραφή
    9. Κύριε Τάκη εδώ σας χάνω λίγο...κάνε το λιανα....

      Διαγραφή
    10. Sir ερωτήματα που γεννήθηκαν μετά τα δικά σας σχόλια...
      Εύλογα σκέφτηκα skllz...Το timing της διάθεσης των μετοχών, το σορτ γίνεται με την "συγκατάθεση" των αφεντικών αναφέρονται σε προηγούμενο σχόλιό σας για μεγάλο παίγνιο στο χαρτί ?
      Δεν ανυσηχώ πραγματικά, την πρόθεσή μου για την συγκεκριμένη την έγραψα....Η περιέργεια σκότωσε την γάτα Sir

      Διαγραφή
    11. Κύριε Γιώργος Τ έδωσα εντολές σε όλα μου τα χαρτιά αλλά στην degiro εχω ένα θέμα, ότι δεν μπορείς να βάλεις πάνω από 20% και δεν θέλω να αφήσω τις εντολές ανοιχτές σε περίπτωση γυρίσματος γιατί μπορει να εκτελεστούν και δεν παρακολουθώ να προλάβω .

      Διαγραφή
  51. Καλημέρα στην ομήγυρη! Στις 28/02 είχα συστήσει λίγο προσοχή με τις μετοχές του Ark γιατί έγραφαν εκείνο το δεκαήμερο ζημιές 18-21%... Σήμερα το Arkk η ναυαρχίδα της Kathy γράφει ζημιές 30% απ'τα υψηλά του κι έπεται η συνέχεια. Τελικά μερικές φορές τα ανέκδοτα μπορεί και να γίνονται τραγωδίες. Food for thought 🧐

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. να τα και τα ευρωπαϊκά spac...https://mondovisione.com/media-and-resources/news/nasdaq-stockholm-welcomes-acq-bure-as-nasdaqs-first-european-spac-listing/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Υποτιμούσαμε το ΧΑΑ αλλά τον τελευταίο καιρό κάθε μερα ειναι πάνω, ενώ οι μετοχές μας στην ΑΜΕΡΙΚΗ κάθε μερα χαμηλότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ παρακολουθώ πλέον μόνο Tesla γιατί βλέπω και τους δείκτες κάτω αλλά και τον VIX πραγματικά έχω χαζέψει https://gr.investing.com/indices/indices-futures το Ελληνικό μας κάνει πλάκα πλέον αφού πούλησα τα πάντα και το θέμα μου δεν ειναι τα κέρδη αλλά ότι έλεγα "ειναι δυνατόν να πέσει η Αμερική και το δικό μας να κρατήσει " και όμως ειναι δυνατόν δείτε το στις οθόνες.

      Διαγραφή
    2. Για άλλη μια φορά κύριοι φαίνεται ότι ο ελληνικό ακολουθεί με αργούς ρυθμούς την Αμερική. Η Αμερική έχει ξεπεράσει τα επίπεδα προ-κορονοϊού από τα Χριστούγεννα και το ελληνικό τώρα τα προσεγγίζει.

      Διαγραφή
    3. Λογικό να υπεραποδίδει το ΧΑΑ εδώ που τα λέμε ... αφού το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας βρίσκεται στη χωριάτικη και το τζατζίκι.
      Ορμάμε, μη μας φύγει η ατμομηχανή της ανάπτυξης!

      Διαγραφή
    4. Κύριε Barren Wuffett και η φετινή χρονιά στράφι θα πάει στον τουρισμό από τέλος καλοκαιριού αν θα ανοίξουμε και βλέπουμε , αλλά σίγουρα θα ειναι καλύτερη χρονιά από πέρυσι.

      Διαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂