Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

ReNew Power

ReNew Power  .... εδώ ....

Διαπραγματεύεται στο Nasdaq με τον κωδικό RMGB ... εδώ .... και μετά τη συγχώνευση το ticker θα είναι RNW
Αριθμός μετοχών : 437 εκατομμύρια μετοχές (όταν εισαχθεί στο Nasdaq)
Presentation ReNnew Power
... εδώ ...

 

Το SPAC του RMGB
Στις 28 Ιουλίου 2020 ιδρύεται η εταιρεία RMG Acquisition Corporation II και δημιουργήθηκε το Spac - RMGB. Εκδόθηκαν για τον χορηγό 8.625.000 κοινές μετοχές κατηγορίας Β.
Τα Μερίδια Κατηγορίας Β θα μετατραπούν αυτόματα σε κοινές μετοχές Κατηγορίας Α την πρώτη ημέρα μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης του Spac με την εταιρεία που θα επιλεγεί.


Στις 14 Δεκεμβρίου 2020, η εταιρεία ολοκλήρωσε την αρχική δημόσια προσφορά, όπου εκδόθηκαν 34.500.000 μετοχές, στα 10 δολάρια, δημιουργώντας ακαθάριστα έσοδα 345.000.000 δολάρια. 
Η εταιρεία SPAC - RMGB εισάγεται στον Nasdaq, παράλληλα κάθε αρχική μονάδα εδικαιούτο και το ένα τρίτο ενός εξαγοράσιμου εντάλματος. Κάθε ένταλμα (WARRANT) δίνει στον κάτοχο του την δυνατότητα να αγοράσει μία κοινή μετοχή σε τιμή άσκησης 11,50 δολάρια ανά μετοχή.
Ταυτόχρονα η Εταιρεία ολοκλήρωσε την πώληση 7.026.807 ενταλμάτων στην τιμή του 1,5 δολαρίου, ανά ένταλμα, στον χορηγό
.



Η συμφωνία συγχώνευσης με την ReNew Power
Την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021 το spac RMGB, σύνηψε οριστική συμφωνία για να συγχωνευτεί με την εταιρεία ReNew Power.
Η ReNew θα συγκεντρώσει 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια μέσω του συνδυασμού των επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένου ενός πλήρως δεσμευμένου PIPE ύψους 855.000.000 δολαρίων, που θα καλυφθεί
από θεσμικούς επενδυτές συμπεριλαμβανομένων των BlackRock, BNP Paribas Energy Transition Fund, Mr. Chamath Palihapitiya, Sylebra Capital, TT International Asset Management Ltd, TT Environmental Solutions Fund και Zimmer Partners.

Η συνδυασμένη εταιρεία θα παραμείνει εισηγμένη στο Nasdaq με το νέο σύμβολο "RNW"
Ο συνδυασμός επιχειρήσεων αποτιμά την ReNew, με την τιμή της μετοχής στα 10 δολάρια,
σε περίπου 4,37 δισεκατομμύρια δολάρια.
Μετά τη συγχώνευση η ReNew Power θα έχει 1,34 δισεκατομμύρια δολάρια στο ταμείο της, συνολικό χρέος 4,816 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ θα έχουν δοθεί 500 εκατομμύρια δολάρια σε ορισμένους υφιστάμενους μετόχους της ReNews.

Συνεπώς η ReNews θα έχει καθαρό χρέος 3,476 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ με την τιμή της μετοχής στα 10 δολάρια η επιχειρηματική της αξία θα ανέρχεται σε 7,846 δισεκατομμύρια δολάρια
Υποθέτοντας ότι κανένας δημόσιος μέτοχος της RMGB δεν ασκήσει τα δικαιώματα εξαγοράς του, η ιδιοκτησία της συνδυασμένης εταιρείας αμέσως μετά τη συγχώνευση θα αποτελείται από τους τρέχοντες κατόχους μετοχών της ReNews (70,2%), τους μετόχους της RMGB (8,1%), τον χορηγό της RMGB (2,1%) και τους επενδυτές PIPE (19,6%).

Η ReNew Power ιδρύθηκε το 2011 από τον Sumant Sinha, έλαβε χρηματοδότηση από την Goldman Sachs τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους και σήμερα είναι η κορυφαία εταιρεία ανανεώσιμης ενέργειας της Ινδίας όσον αφορά τη συνολική χωρητικότητα παραγωγής ενέργειας που είναι περίπου 9,86 GW, εκ των οποίων 5,36 GW έχoυν ήδη τεθεί σε λειτουργία.
Από την έναρξη λειτουργίας, την 6 Μαΐου 2012, του αιολικού πάρκου 25,2 MW στο Jasdan του Γκουτζαράτ, η εταιρεία αναπτύχθηκε ραγδαία.


Ήταν η πρώτη ινδική εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που το 2016 πέτυχε να έχει εγκαταστήσει 1 GW συνολική ισχύ και προς το παρόν είναι η μόνη εταιρεία σε αυτόν τον τομέα στην Ινδία με πάνω από 5 GW συνολική ισχύ. Επί του παρόντος, η ReNew κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων εταιρειών της Ινδίας σε διάφορους τομείς ανά μέγεθος ενεργητικού.


Η ινδική αγορά ενέργειας είναι η τρίτη μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο μετά την Κίνα και τις ΗΠΑ. Όσον αφορά την ικανότητα ανανεώσιμης ενέργειας είναι η τέταρτη μεγαλύτερη στον κόσμο μετά τη Γερμανία.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Ινδίας, Νάρεντα Μόντι, η Ινδία στοχεύει να χρησιμοποιήσει πράσινες πηγές για το 40% των ενεργειακών της αναγκών έως το 2030.
Η Ινδία στοχεύει σε εγκατεστημένα 450 Gigawatts έως το 2030, από περίπου 91 Gigawatts που είναι σήμερα και αυτό αντιστοιχεί σε μια επενδυτική ευκαιρία 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο.

Μέχρι το 2040, η ηλιακή παραγωγή ενέργειας της Ινδίας αναμένεται να αντιπροσωπεύει περίπου το ίδιο μερίδιο του ενεργειακού μίγματος με τον άνθρακα, που είναι σήμερα η κυρίαρχη πηγή ενέργειας του έθνους, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας.

Η ινδική αγορά αναπτύσσεται ταχύτατα και όπως προαναφέρθηκε, τα επόμενα 10 χρόνια θα υπάρξει πενταπλασιασμός της εγκατεστημένης ισχύoς της Ινδίας και τα 90 Gigawatts της εγκατεστημένης σήμερα ανανεώσιμης ενέργειας αιολικής και ηλιακής θα ανέλθουν σε 450 Gigawatts.
Η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας της Ινδίας αναμένεται να αυξηθεί κατά σχεδόν 5% ετησίως έως το 2040, καθιστώντας την μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές στον κόσμο.

Η ReNew Power αναπτύσσει, κατασκευάζει, κατέχει και λειτουργεί έργα αιολικής και ηλιακής ενέργειας. Σήμερα λειτουργεί περισσότερα από 100 έργα κλίμακας χρησιμότητας σε 8 πολιτείες στην Ινδία.
Η ReNew Power υποστηρίζεται από επενδυτές από ολόκληρο τον κόσμο, όπως η Goldman Sachs, η Αρχή Επενδύσεων του Αμπού Ντάμπι, το Canada Pension Plan Investment Board, η JERA (μια κοινοπραξία μεταξύ δύο από των μεγαλύτερων εταιρειών κοινής ωφελείας της Ιαπωνίας, της Tokyo Electric Power Co., Inc. και της Chubu Electric Power Co.) και του Παγκόσμιο Ταμείου Περιβάλλοντος.

Έγινε η πρώτη εταιρεία στον κλάδο τους που ξεκίνησε τα ομόλογα masala το έτος 2015 και η πρώτη εταιρεία που προσέλκυσε επενδύσεις βάσει επενδυτικών κεφαλαίων από τους επενδυτές όπως η Goldman Sachs. Στο πρόσφατο παρελθόν, η ReNew μαζί με την Greenko κέρδισαν τον πρώτο διαγωνισμό αποθήκευσης ενέργειας της χώρας για την παροχή 1200 MW καθαρής ενέργειας.

Η ReNew Power διαθέτει χαρτοφυλάκιο 5,4 GW εγκατεστημένης ισχύος που βρίσκονται σε 8 επαρχίες της Ινδίας και τα οποία για το 2020 θα αποφέρουν έσοδα 681 εκατομμύρια δολάρια. Υπό κατασκευή βρίσκονται άλλα 4,5 Gigawatts που αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί στο τέλος του 2023.
Από τα 9,9 Gigawatts , τα 5,2 GW αναφέρονται σε Αιολικά πάρκα, ενώ τα 4,7 GW είναι Φωτοβολταικά.


Τα EBITDA για το 2020 αναμένονται να ανέλθουν σε 567 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το 2025 η διοίκηση προβλέπει EBITDA 1,688 δισεκατομμύρια δολάρια.

H ReNew κατέχει ηγετική θέση στην αγορά της Ινδικής βιομηχανίας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με φόντο την Κυβέρνηση της Ινδίας και των πολιτικών για την προώθηση της ανάπτυξης αυτού του τομέα.

H ReNew κατέχει σήμερα μερίδιο αγοράς 10% στην αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Ινδίας, ενώ συγκαταλέγεται ανάμεσα σε ένα κύμα εταιρειών καθαρής ενέργειας που είναι έτοιμο να επωφεληθεί από την ώθηση της χώρας προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Η εταιρεία στοχεύει να αυξήσει τη χωρητικότητά της σε περίπου 19 GW έως το 2025, στηριζόμενη στα μετρητά που αντλούνται από τη συμφωνία συγχώνευσης με το spac RMGB.


Διαθέτει και λειτουργεί έργα ηλιακής ενέργειας για περισσότερους από 150 εμπορικούς και βιομηχανικούς πελάτες σε ολόκληρη την Ινδία.


Με την τιμή της μετοχής στα 10 δολάρια και μετά την ενοποίηση η ReNew Power θα αποτιμάται 4,37 δισεκατομμύρια δολάρια, με την επιχειρηματική αξία της (ΕV) να ανέρχεται σε 7,846 δισεκατομμύρια δολάρια, εξαιτίας του καθαρού χρέους της των 3,476 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συνεπώς θα έχουμε EV/ πωλήσεις
  •  4 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 1,96 δισεκατομμυρίων δολαρίων, του 2025.
  • 4,74 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 1,655 δισεκατομμυρίων δολαρίων, του 2024.
  • 5,91 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 1,327 δισεκατομμυρίων δολαρίων, του 2023.
  • 8,24 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 952 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2022.
  • 11,22 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 699 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2021.
και EV/EBITDA
  • 4,64 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2025.
  • 5,51 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2024.
  • 6,88 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2023.
  • 9,67 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2022.
  • 13,57 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2021.


191 σχόλια:

  1. Κύριοι, συνεχίστε εδώ τους σχολιασμους ... το ξεπατώσατε το προηγούμενο thread
    και τα σχόλια δεν εμφανίζονται πλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα κύριε Τάκη και που να δείτε εδώ τι θα κάνουμε.

      Διαγραφή
    2. Κύριε GEOPARD

      Kάνω ένα σχόλιο, μην το πάρετε επί προσωπικού ... είναι γενικό.

      Απο αυτά που διαβάζω, εδώ, αλλά και στα διάφορα στέκια Ελληνικά και Ξένα .... οι 8 στους 10 απορώ γιατί ασχολούνται με χρηματαγορές;
      Αφού δεν το έχουν ... είναι ο εύκολος στόχος.

      Και ένα σχόλιο για την αγορά.
      Αυτοί που ξεπουλάνε τα χαρτιά οι ίδιοι συντόμως θα τα κυνηγάνε στο +30% και +70% σαν να μην υπάρχει αύριο.
      Και ενώ στην άνοδο αγοράζουν δίχως να ξέρουν το γιατί ... στην πτώση οι ίδιοι πουλάνε σκεπτόμενοι τα αρνητικά γιατί.

      Μένω σταθερός στα πιστεύω μου και ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΣΩ, ΑΝ ΚΑΠΟΥ ΕΧΩ ΛΑΘΕΨΕΙ!!!

      Διαγραφή
    3. Σωστός κ. Τάκη, να χάσουμε αλλά επειδή κάναμε κάποιο σοβαρό λάθος στη γενικότερη εκτίμηση που κάνει ο καθένας. Όχι επειδή παίζουν την ψυχολογία μας σα μπεγλέρι.
      Κατά τα λοιπά ομολογώ ότι στο πάνω κι εγώ παρασύρθηκα, στο κάτω αντέχω. Μάλλον η απληστία σε εμένα υπερτερεί του φόβου.

      Διαγραφή
    4. Κύριε GEOPARDεαν εχετε σωστη κατανομη διασπορας δεν υπαρχει περιπτωση να βγειτε χαμενος και εννοω σε βαθος χρονου. Αν π. χ. απο τις 12 επιλογες σας σιγουρα οι μισες αλλα και εστω και λιγοτερες να πανε πανω θα βγειτε οχι μονο μη λαβωμενος αλλα και καλα κερδισμενος εστω και εαν οι υπολοιπες πανε -70%. Και εαν προκυψει και 1 η 2 πωλησεις και επαναγορες ιδιας μετοχης σε χαμηλοτερες τιμες όπως προσφτα με την CCIV, τοτε διαφορετικα θα το βλεπετε.

      Διαγραφή
    5. Επιτέλους SIR την περίμενα μια δήλωση σας σαν αυτή..!!!Συντασομαι απόλυτα και προσυπογράφω ... ΚΎΡΙΕ BARREN και σε μένα η απληστία υπερτερεί του φόβου 7 στις 10 φορές... απλά μέχρι στιγμής δεν έφαγα μεγαλύτερη φαπα θες από τύχη θες από έμπνευση και ξεφορτωσα THCB CCIV NPA και GIK ψηλά πριν μια εβδομάδα... ότι με περιμένουν στην γωνία το ξέρω... αλλά τους περιμένω καί εγώ ....

      Διαγραφή
    6. Προς το παρών βλέπω ότι με έχουν κάνει μαύρο από το ξύλο κύριε Olymp προσπαθώ να αυξήσω ρευστότητα χωρίς να πειράξω τα 4-5 βασικά χαρτιά στα οποία αυξάνω σιγά σιγά θέση με κερδοσκοπικές τοποθετήσεις αφού αυτά τα εξτρά θα φύγουν αν τελικά γυρίσουμε πάνω βέβαια την πληρώνει η περιφέρεια αλλά τι να κάνουμε, αρχίζει πάλι το χοντρό ξύλο , σε χρόνο dt έφαγα στο κεφάλι 2 χιλιάρικα κάτω σε αποτίμηση αφού οι μεγάλες μου θέσεις τρώνε άσχημο ξύλο AYRO SKLZ IPOE NPA και τώρα βλέπω -5,5% κάτω , μεγάλο βασανιστήριο αυτό.

      Διαγραφή
    7. Κύριε Olyb δεν πάει ούτε μία εβδομάδα αν θυμάμαι καλά που έγραψα μια υπόθεση εργασίας ... λέγοντας αυτό ακριβώς που λέτε αλλά πιο αναλυτικά...ο Φίλος GEOPARD και ελπίζω να μην το πάρει προσωπικά βασανίζεται ....αν έχει κάνει σωστές επιλογές τότε γιατί??

      Διαγραφή
    8. Κύριε GEOPARD, εγω τρω στο κεφαλι τα διπλασια απο εσας αλλα αυτο ειναι σχετικο, εξαρταται και απο το ποσο που εχει επενδυσει ο καθενας μας. Προς το παρων δεν κανω τιποτα. Το μονο που με απασχολει και κλαιω, οτι δεν εχω ρευστοτητα. Το ιδιο μου συνεβαινε τωρα που το σκεφτομαι οταν ειχα και εχω μεχρι σημερα τη ΔΕΗ με μεσο ορο 2.80 και οταν επιασε το 2 και κατω δεν κοιμομουν τις νυχτες οχι διοτι ανησυχουσα αλλα επειδη ειχα ξεμεινει.

      Διαγραφή
    9. Θα δούμε τιμές μουρλια σύντροφοι... όχι πως τώρα δεν βλέπουμε σε κάποια... it's getting better and better minute by the minute....

      Διαγραφή
    10. Κύριε δεν καταλάβατε Olymp η συνολική ζημιά τώρα ειναι πολλαπλάσια των 2 χιλιάδων που έγραψα από τα 3 πήγε στα 5 και τώρα στα 6,5 και -7,3% μέσα σε χρόνο dt. Κύριε GERRY δεν θέλω άλλες μούρλια τιμές να τελειώνουμε χθες θέλω αλλά δεν γίνετε από ότι βλέπω ζητάω παράλογα πράγματα.

      Διαγραφή
    11. Εαν όπως και λεγεται λογω ανοδου των αποδόσεων των ομολόγων εχουμε αυτα που εχουμε ειναι οτι καλυτερο. θ αεφαρμοσθει καινουργια μεθοδος μετρησης αυτων μονο που θα παρει καποιο χρονο να γινει. Απο την άλλη κ. Gεopard, k. Gerry σε αντιθετη πειπτωση δηλ. ανοδου θα λεγαμε π. χ. ναι μεν ηταν η μετοχη στα 10. 00 αλλα εφοσον την πηρα στα 14 και παλι καλα διτι ισως ποτε να μην μας δινοταν η ευκαιρια να την παρουμε φθηνοτερα. Για αυτο ολα ειναι σχετικα με τις χρονικες συγκυριες και διθεσεις που εχουμε να κανουμε χρηση ρισκου. Επισης κ. Geopard, ριξτε και μια ματια σε αυτην, για να κοιμοσαστε και ησυχα - την ειχε συστησει παλαιοτερα ο κ. Τάκης,- δειτε το διαγραμμα της, ποσο όμορφο ρομαντικο και ηρεμο ειναι, χωρις γκρεμους και καταρρακτες όπου σε 2 χρονια απο σημερα δεν θα την βρισκετε κατω απο 1000 USD.
      https://finance.yahoo.com/quote/SE?p=SE&.tsrc=fin-srch

      Διαγραφή
    12. Ήσυχος κύριε Olymp θα κοιμάμαι μόνο αν ανακτήσω το κεφάλαιο μου και κάποια στιγμή το βγάλω έξω και να παίζω μόνο με τα κέρδη τώρα πρόλαβα να βγάλω έξω μόνο το 5% δηλαδή τίποτα ελπίζω να επανέλθουμε γιατί σήμερα το ξεφτίλισαν επίσης είδα ότι στην CIIC έχω κέρδος από την πώληση 2,4$Χ450 καθόλου ασήμαντο νουμερο αλλά σε βάθος χρόνου μπορει να χάνω.

      Διαγραφή
    13. Kύριε Geopard.
      Kαι τα κέρδη είναι κεφάλαιο. Κάνετε λάθος.

      Ασχετο.
      Νομίζω ότι σήμερα πήγαμε καλά ... Μπορεί και να ολοκληρώσαμε.

      Διαγραφή
    14. Καλώς ή κακώς δεν έχω πουλήσει τίποτα, γιατί πιστεύω ότι η πτώση είναι πρόσκαιρη. Για μένα η εγγύηση των $10 στα SPACS είναι μεγάλη υπόθεση, γιατί ως εκεί είναι η μέγιστη ζημιά, ακόμα και αν φύγουν πιο κάτω. Πάντως πολλά καλά SPACS έχουν ακουμπήσει στα 10 ή πλησιάζουν, πχ FIII, BTNB, AJAX. Άρα μάλλον πλησιάζουμε, γιατί κάπου στην περιοχή του 9 πιστεύω θα σταματήσει αυτή η υπερβολή.

      Ps: Τα πυραυλάκια στα σχόλια στο Yahoo finance είναι αλάνθαστος δείκτης τελικά!

      Διαγραφή
    15. Αυτο ηταν για σημερα ...απο αυριο ξανα πανω, αλλα αυτο που με ανησυχει ειναι η τιμη του πετρελαιου. !! το Brent υπερέβη χθες τα 63 δολάρια το βαρέλι, αφού η Goldman Sachs προέβλεψε πως οι τιμές του «μαύρου χρυσού» θα επανέλθουν σε επίπεδα ίσως και πάνω από τα 70 δολάρια το βαρέλι. Εδω βρισκεται πιστευω η ολη η υπόθεση παρολο οτι οιδομικές διαταραχές στην αγορά πετρελαίου συσχετίζονται με τις χρηματιστηριακές αποδόσεις αλλά σε κάθε περίπτωση ο βαθμός συσχετισμού χαρακτηρίζεται ως περιορισμένος. Τι πιστευετε κ. Τάκη η κάποιος άλλος?

      Διαγραφή
    16. Που να ολοκληρώσουμε SIR??? γιατί βιάζεστε???

      Διαγραφή
    17. Κύριε Τάκη εγώ λειτουργώ με διαφορετικό ταμείο για το χρηματιστήριο και διαφορετικό για τα υπόλοιπα και τα δυο αυτά ταμεία δεν έχουν καμία σχέση έτσι επιβίωσα μέχρι τώρα και όχι με τις γνώσεις μου , ελπίζω να τελειώσαμε κύριε Τάκη πολλές μετοχές στο ωριαίο έχουν απόκλιση στον RSI που τεχνικά ίσως σημαίνει αναστροφή αλλά δεν ξέρω γιατί το πάνε όπου θέλουν.Κύριε Olymp μήπως ειναι 12,555.12 σημάδι στον NASDAQ 12 μπροστά και 12 στο τέλος https://prnt.sc/10d4o37

      Διαγραφή
    18. Kύριε olymp αυτά για τιμές πετρελαίου στα 70 και 90 τα ειχα πει πέρσι, ότσν έγραφε αρνητικές τιμες. Η GS άργησε πείτε της ....

      Διαγραφή
    19. κ. Τάκη, δεν εχω ακολουθήσει την αναφορά σας,εκει που την γράψατε. Εαν μπορειτε να μου υποδείξετε και εαν μπορειτε να σχολιάσετε με τα τώρα δεδομένα δηλ. ποια η εκτίμηση σας. Ευχαριστω.

      Διαγραφή
    20. Κύριε Gerry
      Η ΓΗ γυρίζει ... αλλά ουδείς γήινος το καταλαβαίνει.
      Μέση τροχιακή ταχύτητα 107.280 χλμ./ώρα
      Κανεις όμως δεν το καταλαβαίνει.

      Διαγραφή
    21. SIR εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι πως ο καθένας βλέπει αυτό που θέλει να δεί είτε γιατί αυτό μπορεί είτε γιατί έτσι τον βολεύει...Η ανάληψη του Ρίσκου στις Αγορές και όχι μόνο είναι καθαρά ατομική ευθύνη ανεξάρτητα ποιός είναι αυτός που αναλύει κάτι όπως καλή ώρα εσείς... Εσείς λέτε αυτό που βλέπετε την δεδομένη χρονική στιγμή ... τώρα αν κάτι αλλάξει στο μεταξύ δεν είναι δικό σας θέμα και δεν έχετε καμμία ευθύνη ... Λέμε λοιπόν τι βλέπουμε και ακολουθούμε το δικό μας μονοχικο δρόμο όπως σωστά έχετε τονίσει προσφάτως..

      Διαγραφή
  2. Κύριοι η hippo κάνει merge με rtpz. Να σωθούμε? Είναι καλό deal κύριε Τάκη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλησπρα....ειχα γραψει πριν 2 ωρες αλλα λογω πληροτητας δεν εμφανιστηκε οτι οσο πλησιαζουμε τισ 12500 η γυρω απο εκει θα δοθει μια κινηση προς τις 14κ. Το ειχε ξανακανει. Θα προτιμουσα να τις ειχαμε πλησιασει πιο πολυ. Οι μεταφορες ρευστοτητας απο κλαδο σε κλαδο εντος του NASDAQ ειναι τοσο πολλες που θελει καποιο χρονο για να μας δειξει προς τα που τελικα θα κινηθει.!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. O Cramer δεν είπε τίποτα για Sklz ... απλώς είπε ότι κάτω απο 28 αξίζει για αγορα.

    Δύσκολη η θεση του Cramer, γενικώς, με όλους τους ηλιθίους Αμερικάνους που τον πυρπολούν διαρκώς με ερωτήσεις στο Twitter.

    Μάλιστα προχθές είχε πει ότι θα μπλοκάρει 100 τουιτεραδες ... και ξεκίνησε να μπλοκάρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΙΑ ΚΟΥΒΈΝΤΑ ΚΑΙ ΑΠΌ ΜΈΝΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΊΜΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ. ΤΑ ΟΠΟΊΑ ΚΈΡΔΗ ΚΑΙ ΖΗΜΙΕΣ ΕΊΝΑΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΆ ΕΦΟΣΩΝ ΔΕΝ ΠΟΥΛΆΜΕ. ΚΡΑΤΆΜΕ ΤΑ ΧΑΡΤΙΆ ΠΟΥ ΈΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΜΕ. ΟΠΟΙΟΣ ΖΟΡΊΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΗ ΈΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΉ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΛΕΦΤΆ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μολις τσιμπησα λιγα SKLZ στο 25.8 και μετα εφυγε ψηλα .Για να δουμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αλλά 💯 SKLZ στο 26..., και 100 τσιγαριλικια 11.43..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. https://m.youtube.com/watch?v=-mLlsD1bsvc

    Κάτι για να ευθυμήσουμε βρε παιδιά. Γιατί με τέτοιο ξύλο θέλει γέρο στομάχι.
    Σήμερα βρήκα ευκαιρία και άνοιξα θέση σε fubo 29$ και skills 25,8$ που το ήθελα καιρό. Κρατάω κάτι λίγη ρευστότητα για αύριο ακόμα ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ότι ανεβαίνει κατεβαίνει...τώρα τα spac στα 10 είναι ένα καλό option...χωρίς φαινομενικό downside. η μύτη του sir τώρα θα παίξει ρόλο στο ποια deal θα γίνουν. ένα ρίσκο που δεν γνωρίζω είναι μήπως γίνει το deal με τιμή στα 10 και μετά συνεχίσει η όποια κατρακύλα. τι λέτε Sir για αυτή τη λογική?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι αυτός ο κίνδυνος υπάρχει. Μετά το deal, φέυγει η στήριξη των 10 usd.

      Διαγραφή
    2. Ψυχραιμία μαστορια... αργούμε μέχρι να γίνουν τα DEALS...

      Διαγραφή
  10. AYRO 500 στο 5.60 .. αγορά Εννοείται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε GERRY το 5,48 ειναι σημείο επίσης έχει απόκλιση στον RSI στο ωριαίο αν την κρατήσει αυτό ειναι ο πάτος , αγόρασα άλλα 100 στο 5,44 αλλά χαλάει η απόκλιση ,με έχει σκίσει η AYRO σήμερα , κύριε Olymp σήμερα ο Nasdaq έκανε 12.533,12 μας φτάνει? η ζημιά ειναι 8,2% τώρα , δεν την αντέχω άλλο κύριε GERRY επιτέλους γυρίστε το πάνω μην θέλετε όλο και ποιο φτηνές τιμές ειναι πλεονεξία.

      Διαγραφή
    2. Φίλε μου GEOPARD δεν με ακούνε όσο καί νά τούς φωνάζω...όπου θέλουν το πάνε το κ#λοπαιδα... οπότε όπως μου βαράμε τα νταούλια χορεύω...

      Διαγραφή
    3. κ. Geopard, με φτασατε βλεπω στις ζημιες, πολυ γρηγορος ειστε, περιπου στο ιδιο αριθμητικο μοτιβο ειμαστε,. Για να δουμε στα κερδη θα εχουμε παρομοια πορεια, ποιος θα βγει καλυτερα κερδισμενος!. κ. Gerrz, μα ποση ρευστοτητα , καθε 2 με 3 ημερες εισαστε με ρευστοτητα, κρυμμενα σε κανενα μπαουλο τα ειχατε?

      Διαγραφή
    4. Όχι Κύριε Olymp στο μπαούλο έχω το SKLZ και το IPOE... Ρευστότητα με τροφοδοτεί η FED και καμμιά φορά με χαρτζηλικωνει το Χριστινάκι από την EKT...που να σας τα λέω .. μεγάλος έρωτας...δεν με παρακολουθείτε όπως ο φίλος GEOPARD και χάνετε επεισόδια..τι να κάνω αφού προτιμάτε το SURVIVOR όπως ο ΚΎΡΙΟΣ ΤΆΚΗΣ...

      Διαγραφή
    5. Κύριε Olymp δεν με νοιάζει εσείς ή εγώ αρκεί να βγούμε κερδισμένοι , ελπίζω μόνο ο κύριος Τάκης να βγάλει τα 10πλα από μένα

      Διαγραφή
    6. Οτι μπορω κ. Gerry, το Survivor ετσι και αλλοιως δεν το παρακολουθω μιας και ειμαι απο εκτος χωρας και αρα δεν μπορω (τελευται φορα που το ειδα πριν 4 χρονια και για 10 λεπτα μονο) αλλα εσας και ειδικα τον κ. Gerry δεν σας χάνω.

      Διαγραφή
    7. ....και ειδικα τον κ. Geοpard ...ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ

      Διαγραφή
    8. Οκ τότε...έχω πουλήσει πρόσφατα την τελευταία εβδομάδα NPA THCB GIK και CCIV κερδοφόρες θέσεις και με κάτι καλά τρειντερακια έκανα Ρευστότητα...δεν είχα πέσει ποτέ κάτω από 15% όμως...

      Διαγραφή
  11. Κύριοι με τις σημερινές μου αγορές από 20% Ρευστότητα στο 14%...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Άλλη μια τέτοια σύντροφοι να πατήσουμε στο 12.300 με συνοπτικές διαδικασίες καί φύγαμε θέλω να πιστεύω ... αλλιώς ΟΥΑΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εντάξει θα μπορούσατε να είστε και στο -20, 25% που είμαι εγώ τώρα από το αρχικό κεφάλαιο. Ο σώζων εαυτό σωθητω η φάση... Καλά πάμε ο nasdaq βλέπω όπου ναναι μηδενίζει και αυτός. Μπόμπα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. NAI και εγώ για εκεί τον κόβω τον Nasdaq...γύρω στις 💯 με 200 μονάδες...έλα μουνι στον τοπο σού.. SORRY συνάδελφοι αλλά καταλάβενετε...

      Διαγραφή
  14. Θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο ΓιώργοΤ για την απάντησή του στο προηγούμενο θρεντ για την DM.
    Με θέσεις σε SKLZ, DM, NPA, CIIG, IPOE, SNPR και Τοσκάνη, έχω να πω πως δεν δίνω λέπι.
    Ρευστότητα έχω , αλλά φοβάμαι το μαχαίρι που πέφτει, αλλά από την ανάποδη δεν δίνω ουτε ένα κομμάτι. Ή τις πιστεύουμε ή όχι. Προσπωπικά πιστεύω πως το καλοκαίρι η αγορά θα ξανασηκώσει κεφάλι ( ή τέλος άνοιξης) και θα κλείσει με ένα έως +10% ο Νάσντακ. Τότε το φθινόπωρο θα δώσω το κερδοσκοπικό κομμάτι, που λέει και ο σερ, αν έχει αξιόλογη άνοδο και το υπόλοιπο διακράτηση.
    Και αν όλο το παραπάνω στόρυ διαψευστεί; Κρατάμε τα πάντα, μπαούλο και τα λέμε σε 2-4 έτη.Ή τα πιστεύεις τα χαρτιά ή όχι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Να προσθέσω ότι τα πάντα πέφτουν. Η Crwd είναι στο -9% η SE στο -10% κλπ. Δεν είναι δηλαδή μονο τα SPAC. Αν και βλέπω FB και Google είναι πράσινες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. τώρα εδώ που φτάσαμε δεν είναι για κινήσεις ,αγορές stop, δεν υπάρχουν εξάλλου χρήματα ,μόνο αν ρευστοποιήσω Ελλάδα χαα που δεν θα το κάνω.Μακάρι να μπορούσα να μην κοιτάζω και να τα δώ ξανά καλοκαίρι .Ελπίζω οι επιλογές που έχω κάνει να είναι καλές.Παρεπιμπτόνως έχω και μία πράσινη σήμερα clovis oncology

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ..κ. Spy , θα σας ζητουσα να με ενημερωσετε για αυτη την clovis αν και εχω καποια αλεργια τελευταιως σε οτι αρχιζει απο Cl.. ,οπως Clover, Cleaves.... .

      Διαγραφή
    2. olymp clovis strong buyout rumors είμαι με μέσο όρο 5.7 από Ιανουάριο έκανε μια κίνηση στα 10 είχα πουλήσει 40% άλλο clover άλλο clovis

      Διαγραφή
  17. Ένα ωραίο σπακ και με ενσωματωμένο το δικαίωμα.

    https://finance.yahoo.com/quote/SRNGU?p=SRNGU

    Δεν συνηθίζω να διαφημίζω σπακς, διχως συμφωνία ... αλλά αυτό είναι της ομάδας που έφερε τη SKLZ και τη DraftKings!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ. Τάκη, διαγραμματικα φαινεται ενδιφέρον και μου αρεσει. Η ψηφιακή αναπαράσταση κάθε καναλιού του chart που καταγράφεται και μεσω απόκτησης δεδομένων π. χ. αυξησης όγκου συνδιαζομενο με το προκύπτον ψηφιακό σήμα της κυμματικής θεωρίας θα δωσει αποτέλεσμα με σειρά εξειδικευμένων ηφαιστειογενών αλγορίθμων
      με απίστευτη μεταβλητή συμπεριφορά.

      Διαγραφή
    2. Τσίμπησα 200 στο 10,21 και βλέπουμε πότε θα στείλουμε τα χρήματα στην IB για ρευστότητα.

      Διαγραφή
    3. Κύριε OLYMP για κάντε το ψιλά για μας τους αρχάριους στα χρηματιστήρια ...
      Έχω να κάνω αλγόριθμους από το πανεπιστήμιο εδώ και 40 χρόνια...

      Διαγραφή
    4. να ρωτήσω ωσάν πρωτάρης τι σημαίνει με ενσωματωμένο το δικαίωμα?

      Διαγραφή
    5. κ. Gerry, πριν 40 χρονια, μαλλον μονο θεωρια κανατε. Τωρα όμως θα μσας δινουν και ρευστο οι αλγοριθμοι...

      Διαγραφή
    6. Εδώ ψήνομαι και εγώ κ. οικοδεσπότα. Νομίζω ότι επί του παρόντος δουλεύει ως αποθήκη ρευστότητας. Κάποιοι ίσως την χρειάζονται, οπότε για αυτό και οι προσφορά σε αυτά τα επίπεδα. Εκεί βρίσκεται και το δικό μου δίλημμα, μήπως δηλαδή δεσμεύσω κεφάλαια που σε κάτι άλλο θα αποδώσουν πιο γρήγορα. Τέλος να σημειώσω, για όσους τυχόν δεν το έχουν προσέξει, ότι η αναλογία για το warrant είναι 1/5 αντί για 1/2 που είναι το σύνηθες.

      Διαγραφή
    7. ΥΓ μόλις πήρα λίγα SRNGW στα 0,16. Τα 0.40 min θα τα πιάσει εκτιμώ άμεσα μετά το split (μου έδωκαν SRNGU στα 10.16)

      Διαγραφή
    8. Κύριε OLYMP η αίσθηση του χιούμορ είναι απαραίτητο συστατικό της προσωπικότητας ενός ανθρώπου ... ειδικά με την μορφή του αυτοσαρκασμου...για μένα μιλάω ... τώρα εσείς ξέρετε τι καταλαβαίνετε όταν διαβάζετε αυτά που γράφω ...δεν θέλετε να εξηγήσετε κάτι δεκτό αλλά μέχρι εκεί..

      Διαγραφή
    9. ΥΓ2 επίσης κάπου πήρε το μάτι μου ότι η ib χρεώνει ένα τσουχτερό unit split fee ($300). Δεν έχω ιδία αντίληψη οπότε το μεταφέρω με επιφύλαξη.

      Διαγραφή
  18. Ωραίος είστε SIR μου ...μα καλά επίτηδες το κάνετε να ξεμεινω από μαρούλια? μπααα δεν τσιμπάω ...έχω άλλου το σκόπευτρο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Με όλον αυτό το χαμό για κοιτάξτε το μηνιαίο διάγραμμα της PBF.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σημερινές αγορές με λίγα κομμάτια: AYRO (εδώ πήρα περισσότερα κομμάτια απ' ότι πούλησα πριν λίγες μέρες), IPOE, FUBO, και XPEV, σε καλές τιμές θεωρώ (κοντά στα χαμηλά τους). Με φρέσκο χρήμα όμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εμένα από όλα δεν με πείραξε το -10% που έφαγα στα SPACS σήμερα αλλά το after-market της LAZY στο -15%. Όλη τη μέρα ήμουν από πάνω, να δώσω να μη δώσω, να δώσω να μη δώσω, πάνω-κάτω, πάνω-κάτω, ώσπου σε κάποια φάση βλέπω ότι 18 Μαρτίου ανακοινώνει τα ετήσια και αποφάσισα να περιμένω και στο κλείσιμο νόμιζα ότι τη γλύτωσα. Μου κάνει εντύπωση γιατί τόσο απότομη πτώση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα κύριε Ευρωβλάχε το θέμα με την LAZY https://prnt.sc/10dg6kj ειναι ότι κάνει μικρούς όγκους άρα με μια εντολή κάποιος μπορει να την εκτελέσει αν δεν υπάρχουν εντολές από κάτω στημένες , τόσα χρόνια στο Ελληνικό το έχουμε ζήσει στο πετσί μας αυτό , θέλουμε μετοχές που να κάνουν μεγάλους όγκους.

      Διαγραφή
    2. Εγώ θα έλεγα ότι έχουμε μπλέξει με απατεώνες... Αλλά ποιος είμαι εγώ άλλωστε...

      Διαγραφή
    3. Κε Ευρωβλάχε μακάρι να έιχα ολα μου τα λεφτά μονο στην LAZY και ας την αγορασα στο 20+.
      Το πιο μαζεμενο αθορυβο και σιγουρο χαρτι.

      Διαγραφή
    4. Τα καλά αποθέματα θα αναπηδήσουν και θα έχουμε να δούμε νούμερα που σήμερα φαντάζουν ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ!!

      Έχουμε καλά αποθέματα;
      Αυτή η ερώτηση ξεχωρίζει τους ψαγμένους επενδυτές απο τους όπου φυσάει ο άνεμος

      Διαγραφή
    5. Εγώ βλέπω βόλτα στα 12-13 για τελευταία φορά...

      Διαγραφή
    6. Εγώ πάλι έχω ξεσκίστεί στη Vοlta. Ούτε hedge fund να ήμουν. 😄😄

      Διαγραφή
    7. Μαζί σας ενίσχυσα κι εγώ στα 11,72 VOLTA

      Διαγραφή
    8. Λάθος έγινε. NPA ήθελα να πω

      Διαγραφή
    9. Μαζί με μας τρώει ξύλο κι ο Chamath! xaxa Έτσι το λέω για να παρηγοριόμαστε.
      Εγώ εν τω μεταξύ συνεχίζω να ψωνίζω ψάχνοντας τον πάτο...(Το χούι δεν κόβετε..)
      Αγορά volta στο 10,75 και τα πρώτα 100 ACTC sto 14,69

      Διαγραφή
  22. Tι γνώμη έχετε κ. Τάκη για το Palantir Technologies Inc. (PLTR); Το ARK έχει αγοράσει πολλές μετοχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Όποιος βλέπει επικείμενο κραχ μπορεί να μας αναλύσει τους λόγους για τους οποίους είναι ορατό αυτό το ενδεχόμενο; Αλλά με επιχειρήματα και όχι σε φάση 'μου θυμίζει το 1999 ή το πόλεμο του 40'. Προσωπικά, διαβάζω ότι υπάρχει φόβος λόγω της ανόδου του επιτοκίου 10ετους και του 30ετους αμερικανικού ομολόγου. Πλάκα μας κάνουν; Τα επιτόκια αυτών επιτέλους επανέρχονται στα επίπεδα προ-κορονοϊού και λογικο ειναι κάποια κεφάλαια προερχόμενα από το χρηματιστήριο να επανεπενδύονται εκει. Φοβούνται επικείμενο πληθωρισμό; Μα τόσα χρόνια προσπαθούν οι Κ.Τ. να τονώσουν με μικρές κινήσεις τον πληθωρισμό ο οποίος έχει κολλήσει στο μηδέν και είναι εμπόδιο για τη μεγέθυνση του ΑΕΠ της Αμερικής και της Ευρώπης.
    Όποιος φίλος λοιπόν έχει βρει κάποια σοβαρή ένδειξη ότι έρχεται η 'καταστροφή' και όχι απλά μια διόρθωση ας μας διαφωτίσει και εμάς που κοιμόμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Panagiotis μην χαλιεστε ... γράφετε αυτό που πιστεύετε και όποιος καταλάβει... συχνά πυκνά και όχι μόνο εδώ βλέπω κομήτες χωρίς επιχειρήματα να καταστροφολογουν συγκρίνοντας το XAAMENO ... με το Αμέρικα...Το έχω ξαναπεί πολύ γνωστός αρθρογράφος στο Capital διαβάσμενος και αξιοπρεπής βλέπει καταστροφή από το 1450 του SP... Κάποτε θα δικαιωθεί .... μπορεί και όχι ..

      Διαγραφή
  24. Κάτι το οποίο πήρε το μάτι μου χθες, η SoFi έχει κάνει αίτηση για charter bank. Τώρα, φυλάει τα χρήματα σε άλλες τράπεζες, αν της δωθεί η άδεια θα τα διακρατεί η ίδια. Αναμενεται να κλείσει το θέμα το καλοκαίρι. Πραξτε όπως νομίζετε, εγω αύξησα αρκετά τα κομμάτια εδω κατω.


    και κάτι για τον κο Σωκράτη και όσους φίλους σκεφτονται να πάρουν κινεζικα EVs, τα αποτελέσματα είναι unaudited σε όλες αυτές. θα μου πειτε βέβαια, ότι είδαμε και τις αμερικάνικες που δεν είναι χαχα. Και θα έχετε και δικιο.


    [τα έβαλα σε ένα σχόλιο για να μην τρωω πολλά απο τα 200 περιθώριο]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και αυτή η Κάθυ όλο Sklz αγοράζει ... ΟΚ είπαμε, χαρτάρα, με διαφορά απο το δεύτερο και θα γράψει τρελές υπεραξίες ... αλλά στο SoFi γιατί αργεί να μπει;

      Διαγραφή
    2. Μήπως γιατί ακόμα είναι spac κ Τάκη και δεν εχει γίνει sofi;

      Διαγραφή
  25. ισως δεν θέλει να μπεί λόγω clamath ,έχει μπεί σε κάποιο απο τα άλλα spac του ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Κ Τάκη με αυτή την πτώση ,έχουν δημιουργηθεί ευκαιρίες που συγκρίνονται με αυτές 1 έτος πρίν.Υπάρχει κάποια αναθεώρηση στην δεκάδα της αρχής του έτους (εννοώ νέα είσοδος ή έξοδος)
    όποιος έχει λεφτά τώρα και δεν φοβάται είναι τυχερός ,εγώ μερικές τις αγόρασα λίγο παραπάνω οκ πότε έχω αγοράσει στον πάτο??? σχεδόν ποτέ.Δεν φοβάμαι όπως δεν φοβήθηκα περυσι που αγόραζα μυτιλ στα 6 ευρώ και πολλές άλλες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Spy δεν κάνουμε εδώ διαχείριση χαρτοφυλακίου.
      Η 10δα που λέτε την βάλαμεζ όπως κάθε χρόνο, απλά για να δούμε τι θα γίνει σε σχεση με τους δείκτες στο τέλος του χρόνου.
      Δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι περισσότερο ...

      Διαγραφή
  27. Καλησπέρα κύριε Τακη.Εαν έχετε την καλοσύνη μπορείτε να μου απαντήσετε σε κάτι που δεν κατανοώ.Καπου διάβασα πως όσοι έχουν μετοχές NPA πρέπει να ψηφήσουν .
    Ερώτηση 1 γιατίψηφιζουν?( για την συγχώνευση)?
    Ερώτηση 2 υπάρχει περίπτωση να μην γίνει η συγχώνευση με την AST?
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και η συγχώνευση θα γίνει,αλλά και εσείς δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το δε χρειάζεται να κάνουμε κάτι είναι σχετικό, δε μιλώ για NPA αλλά για PSTH.

      Διάβασα ότι στο PSTH όποιος ψηφίσει θετικά για τη συγχώνευση (όταν με το καλό), θα λάβει ανά μετοχή 2/9 warrant, πώς όμως συμμετέχουμε σε αυτή τη διαδικασία? Μάλλον πρέπει ο καθένας να συνεννοηθεί με το broker του.

      if you're a PSTH shareholder and you vote for their deal, you are given at least 2/9 of a warrant as a reward. That number could actually increase, as the shares that vote not to redeem are given the warrants from the shares that vote to redeem (so if you own shares and vote to redeem, your 2/9 of a warrant are given to all of the shareholders who do not redeem.

      https://seekingalpha.com/article/4404973-pershing-tontine-pershing-square-holdings-and-wacky-volatility-another-look-spacsanity

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα σε όλους τους συνδαιτημόνες! Κύριε Burren θα με ενδιέφερε πολύ η άποψή σας τεχνικά στην παρούσα φάση για τον αρχηγό, αν έχετε χρόνο και διάθεση...

      Διαγραφή
    4. Τι να σας πω, είναι τόσο εξόφθαλμα κακή που δε τη λαμβάνω υπόψη. Έχασε χθες τη γραμμή ανοδικής τάσης από τον COVID πάτο, σήμερα στο fake καλό ξεκίνημα την τέσταρε μαζί με τον ΕΜΑ50 στο Daily.
      Αν έπαιζα τον SP500 σήμερα στο -5% από τα ψηλά του ίσως έκανα πωλήσεις και με προοπτική για περισσότερες σε τυχόν αντίδραση. Αλλά με τα χαρτιά μου -20~-60% από τα ψηλά τους, κάθομαι στ' αυγά μου.
      Κάτω από 3.650 νομίζω πως θα υπάρχει πραγματικό πρόβλημα.

      Διαγραφή
    5. Γνωμη μου η διορθωση στο NASDQ τελειωνει καπου εδω το πολύ να κάνει μεχρι 12100 και να επιβεβαιωσει το σχηματισμό ΩΚΩ, όσο ο SP δεν ιδρωνει ιδιαιτερα, ακόμα και ο dax το παίζει αδιάφορος δε βλέπω μεγαλύτερη διόρθωση. Αν όμως βαλει πλωρη ο SP κλαφτα.

      Διαγραφή
    6. συμφωνώ με τον δόκτωρα. οι ενδείξεις είναι ότι πρώτο ξεπουπούλιασμα σταματάει εδώ...για την ώρα. να τρέξουν τώρα τα value να κάνουν και ένα retrace τα growth και μετά θα ρθει το 2ο

      Διαγραφή
  28. Καλησπέρα σας,

    Θα ήταν υπερβολικό να πω ότι στήνω καρτέρι SKLZ στο 21-22 ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαζί σας Κε Τάκη!
      Αναμένω το εξτραδάκι...

      Διαγραφή
    2. Ναι. Επειδη εκεί ηταν πριν κανει τον διπλασιασμο. Λέτε να πέσει 100%;

      Διαγραφή
    3. Στην παρούσα φάση που διανύουμε δεν βρίσκω κάτι υπερβολικό στην δήλωση σας ή τουλάχιστον δεν είναι τόσο υπερβολική όσο το να μας έλεγε κάποιος πριν 20 μέρες ότι στήνει καρτέρι στην NPA στα 11.50!

      Κύριε Τάκη όλοι θέλουμε να τα δούμε τα 60, αλλά μήπως πρέπει να μας προβληματίσει λίγο η εικόνα της αγοράς;🤔

      Διαγραφή
  29. Υποθετική ερώτηση καμμιά 12ετια πίσω: ΟΤΕ στα18 ευρώ ...θα ήταν υπερβολικό να δω τον ΟΤΕ στο 1 ευρώ ? φίλε μου δεν υπάρχουν στις αγορές οροφές ούτε πατώματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δίκιο έχετε, ίσως ήταν λίγο αυθαίρετη ερώτηση. Το πλαίσιο είναι για τη δεδομένη περίοδο...που θα μπορούσατε να μου δώσετε μάλλον την ίδια απάντηση...
      Σε κάθε περίπτωση το σκεπτικό είχε το χαρακτηριστικό της απληστίας.

      Διαγραφή
    2. Κ.Gerry με εκπλήσετε. Κάτι για ακραία λέγατε χθες, που μου τα χώσατε(καλοπροαίρετα φαντάζομαι).
      Κ.Παναγιωτη, δεν υπάρχουν επιχειρήματα, για επερχόμενες πτώσεις, μόνο εικασίες, αφού τις πτώσεις δεν τις δημιουργούμε εμείς, αλλά προσπαθούμε να τις αποφύγουμε.
      Αν πιστεύετε ότι οι αγορές δεν θα πέσουν ποτέ οκ.
      Αν δεν σας φοβίζει ότι μπορεί να σκάσουν πολλά φαντ, ή πως θα αντιδράσουν τα εκατομμύρια νέων κωδικών που άνοιξαν πρόσφατα και που είδαν καί αυτοί τι εστί βερίκοκο, πάλι οκ.
      Εγώ σήμερα φόρτωσα 100%, αλλά με την πρώτη στραβή...

      Διαγραφή
    3. Όλα και πάντα καλοπροαίρετα Κύριε αδειουχε ...δεν έχουμε να μοιράσουμε κάτι..

      Διαγραφή
  30. Ποπολαριους Μαριδιους πουπουλιασματος το ανάγνωσμα προσχομεν:Τι έχει μείνει που δεν έχουν πετάξει από τα παράθυρα ακόμη? Μα φυσικά ότι ακόμη είναι λίγο κερδισμένοι και ότι είναι πάνω από το 11δολ...ίνα πληρωθεί το ρηθέν προσφάτως εκ του "προφήτου GERREMIA : ότι πάρετε ένα δεκαδολλαρο... Μετά χαράς σα'ι'νια μου ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Στα χαρτιά του Chamath πέφτει πολύ ξύλο και σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Καλησπέρα τελικά το χοντρό ξύλο πέφτει στα βασικά μας χαρτιά AYRO NPA IPOE RIDE SKLZ για αυτό μου έχουν ρημάξει το χαρτοφυλάκιο βέβαια τα spac έχουν φτάσει στο 10 και για αυτό και δεν πάνε παρακάτω δυστυχώς είμαι σε μεταφορά χρημάτων από Ελλάδα στην IB και δεν έχω ούτε σεντ , πλέον γύρισα και την APXT σε Βολτα αλλά το μείον 6,8% στο χαρτοφυλάκιο σήμερα μου κάθετε πολύ άσχημα , τούτη η εβδομάδα ήταν η χειρότερη της ζωής μου μέχρι στιγμής , κύριε GERRY δεν σταματάτε να το ρίχνετε σας φτάνουν αυτές οι τιμές εδώ κάτω ? Κύριε Olymp δυστυχώς ο Nasdaq δεν αρκέστηκε στο χθεσινό χαμηλό σήμερα έκανε μέχρι στιγμής 12528,96 άρα καλύπτει τις προϋποθέσεις που θέσατε , η αλήθεια ειναι ότι το 12500 ειναι το 50% της ανόδου από το τελευταίο χαμηλό στις 30 Οκτωβρίου και 2 Νοεμβρίου του 2020 10822,57 και το υψηλό ήταν στις 16 Φεβρουαρίου στις 14175,12 άρα αν θέλουν το πάνε στο 12498,84 που ειναι το 50% του Fibo το θέμα ειναι αν το βλέπουν οι διαγραμματιστές για να μπουκάρουν ώστε να δώσουν μια ώθηση για να αρχίσουν να κλείνουν οι sort.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε GEOPARD τούς ξαναπηρα τηλέφωνο και είναι ανένδοτοι..τι να πω?

      Διαγραφή
    2. Να και το νέο χαμηλό στον Nasdaq κύριοι δυστυχώς την πατήσαμε μείον 8% τώρα πραγματικά αρχίζω να αμφιβάλω όχι για τις επιλογές μας αλλά για το που θα το πάνε γιατί πραγματικά όταν κοιτάς την αποτίμηση να χάνει 50% μέσα σε μέρες και από κέρδη να γυρνάς σε απίστευτες ζημιές ούτε στην φάση του Covid πέρυσι δεν είχα τόσο γρήγορα τόσο μεγάλες ζημιές στην Ελλάδα ,μήπως μας ξεφεύγει κάτι τελικά ?

      Διαγραφή
    3. k. Geopard, οτιδηποτε πανα απο το 11 κ στον νασδαγκ λεγεται διορθωση. Απο που θα αρχισει να αντιστρεφει υπαρχουν διαφορες εκδοχες. Μια απο αυτες ειναι και αυτη που αναφεραμε. Η πιο πιθανη για εμενα με τα σημερινα δεδομενα. Λαμβανω υποψη τις τιμες κλεισιματος και οχι τις ενδοσυνεδριακες.

      Διαγραφή
    4. Ζημιές πάνω από 32% μέσα σε λιγότερο από μήνα με έχουν χαζέψει τώρα είμαι -9,5% στο χαρτοφυλάκιο μου σήμερα λίγο έλεος ρε παιδιά δεν αντέχετε αυτό το πράγμα 4 στις 5 μέρες πτωτικές αυτήν την εβδομάδα και με ζημιές 18% μέχρι στιγμής από την αποτίμηση της περασμένης εβδομάδας.

      Διαγραφή
    5. H Γη γυρίζει ... αλλά κανείς γήινος το αντιλαμβάνεται.

      Διαγραφή
    6. Είναι ζαλισμενοι SIR γιατί γυρίζουν και αυτοί γύρω από την ουρά τους ..

      Διαγραφή
    7. Στισ 14κ και κατι θα αναμενα εγω το πισωγυρισμα που εχουμε τωρα. Απο βδομαδας πιστευω οτι παμε κατευθεια για 15 κ και πανω, εκει θα εχουμε καποια σταση!

      Διαγραφή
    8. Κύριε Geopard, όλοι μας εδώ που είμαστε τις τελευταίες μέρες χάνουμε. Η διόρθωση δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει. Προσωπικά έχω κάνει κάποιες μικρές κινήσεις hedging με options αλλά αρκετά καθυστερημένα. Από εκεί και πέρα θα περιμένω να δω πως θα πάνε τα σχέδια των εταιριών και πόσο κοντά στις προβλέψεις τους βρίσκονται. Οι μετοχές που έχουμε έχουν πολύ υψηλό volatility και είναι δύσκολη η διακράτηση. Σε αυτές ειδικά τις τιμές που έχουν φτάσει κάποιες έχουν φτάσει τις τιμές που αγόρασαν και οι PIPE investors. Ελπίζω κάποιες από αυτές που έχουμε να πιάσουν τα σχέδια τους και μετά θα πληρώσουν και για αυτές που δεν έπιασαν. Τρίμηνο, τρίμηνο θα παρακαλουθούμε τι δημοσιεύουν και τα νέα τους. Μόνο η SKLZ να πάει προς τις τιμές που λέει ο κ. Τάκης θα βγάλει τα σπασμένα και για όλες τις αλλες. Βλέποντας και κάνοντας.

      Διαγραφή
  33. https://finance.yahoo.com/news/virgin-galactic-chairman-sells-213-093713418.html
    Για αυτο ρημαζει το Παλιπατιγέικο? Εγω πήρα τα πρωτα IPOE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω θα διπλασίασω στη SoFi αν και όταν μπει η Κάθυ.

      Συνεχίζω να μπαίνω στη Volta και στο 10,35 πλέον.

      Τhanks

      Διαγραφή
    2. Εγώ κάτι ΠαλιοAYRO πήρα πάλι σήμερα στο 4.70 γιατί δεν σημαδεψα καλά χθές SIR μου..τι τα θες ..παλιοκατασταση...έχω να τους ρίξω στην κεφάλα σε ενδεχόμενη αντίδραση αλλιώς θα τα κλωσησω...

      Διαγραφή
    3. Σοφάκι εγώ αγόρασα λίγο σήμερα αλλά και Βολτα που τώρα ειναι η μεγαλύτερη μου θέση και τέρμα η ρευστότητα για σήμερα από δευτέρα πάλι ρευστότητα που θα φτάσει το έμβασμα στην IB από την πώληση της CIIC έδωσα και APXT γιατί νομίζω και οι 2 (IPOE SNPR ) ειναι καλύτερες καθώς και αυτό που δώσατε χθες (SRNGU) αν και αγόρασα λίγα αλλά αν γυρίσουμε πάνω θα ενισχύσω μέχρι 5% του χαρτοφυλακίου μου.

      Διαγραφή
  34. απότι φαίνεται σύντομα θα λυθεί και η απορία αν πουλάει κάποιος κάτω από τα 10 στα σπακ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. λύθηκε η alus έκανε για την ώρα χαμηλό 9,98

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Τώρα που πήγαν όλα στο δεκάρικο για όσους από εμάς δεν έχουμε ρευστότητα, θα ήταν χρήσιμες ιδέες για αναδιαρθρώσεις. Είμαστε όλο αυτιά (μάτια). Χ/Φ : IPOD,IPOF,RTP,TSIA,FIII,ALUS,IACA,PSTH

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά αυτή τη διαρκή αίσθηση ότι πρέπει να κάνουμε κάτι την έσουμε πολλοί.
      Θυμάμαι παλιά ένα καλοκαίρι που είχε κατέβει στο χωριό ο μπάρμπας μου παρέα με τον κυρ Charlie (προ € έτσι, γιατί μετά τους χάσαμε ...), μας έλεγε ο κυρ Charlie:
      "The best quality of Warren is that when there is nothing he can do, he is very good at doing nothing".

      Εγώ αποφάσισα να αρχίσω την εκπαίδευση στο do nothing για λίγο καιρό.

      Διαγραφή
    2. Ο κυρ Charlie, κύριε Wuffett, έχει επισημάνει επανειλημμένα κάτι ανάλογο που έχει γράψει ο Pascal : "τout le malheur des hommes vient d’une seule chose, qui est de ne savoir pas demeurer en repos dans une chambre".

      ή σε άψογα ελληνικά

      All of humanity’s problems stem from man’s inability to sit quietly in a room alone.

      Διαγραφή
    3. Και μένα ο παππούς μου παιδιά μου είχε πει και ας ήταν διόλου διάσημος...Τα σημάδια είναι εκεί ...το θέμα είναι όταν τα δείς να τα ακολουθήσεις... όλοι δικοί είχαν τελικά φίλοι μου ... γιατί? Διότι το κάθε πράγμα ξέρεις αν ήταν σωστό αφού το κάνεις... διαφορετικά παραμένει στην σφαίρα των υποθέσεων... Εύχομαι αγαπητέ Κύριε BARREN μην κάνοντας τίποτα να τα έχετε κάνει όλα...

      Διαγραφή
    4. Ο charlie munger σε αυτή την φράση βασικά αναφερόταν στο ότι αν δεν υπάρχει κάποια ξεκάθαρη ευκαιρία σε κάτι που καταλαβαίνουν δεν πρόκειται να κινηθούν απλά για να κινηθούν και προτιμούν να καθίσουν με μετρητά. Αυτοί όταν λένε καταλαβαίνουν, εννοούν ότι έχουν μια καλή εικόνα για το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της εταιρείας στον κλάδο που δραστηριοποιείται, για την ποιότητα της διοίκησης της κτλ ώστε με σημαντικά μεγαλύτερη από 50% πιθανότητα να εξελιχθούν τα πράγματα ευνοϊκα. Δεν μπορείς να δημιουργήσεις πλούτο εκατοντάδων δισεκατομμυρίων στους μετόχους σου έχοντας άποψη για την κάθε κατάσταση και σπεκουλάροντας. Είναι χαρακτηριστικό το ότι ενώ ο munger έχει πολύ μεγάλη εμπειρία σε πληθώρα καταστάσεων, από ανάπτυξη real estate projects που έκανε τα πρώτα του χρήματα μέχρι να πιάνει κορόιδο επενδυτικές τράπεζες με την καταπληκτική δόμηση των όρων των δικαιωμάτων που πούλησε η berkshire την προηγούμενη δεκαετία, όσο αφορά το προσωπικό του χαρτοφυλάκιο τις επενδύσεις στην κίνα τις εμπιστεύτηκε στον Li Lu γιατί γνωρίζει ότι ο κινέζος ξέρει και τι χρώμα βρακί φοράει ο διευθύνων σύμβουλος σε κάθε εταιρεία εκεί και δεν πήγε να σπεκουλάρει ο ίδιος.

      Διαγραφή
    5. Όλα αυτά Καλά και Αγία συνάδελφε για την ιστορία και μόνο... μόνο πως στο επίπεδο που εγώ παίζω προτιμώ τον δικό μου παππού η έναν διπλανό μου να δω τι κάνει λάθος η σωστά...θα μου πείτε περί ορεξεως...σεβαστή κάθε γνώμη η άποψη ...

      Διαγραφή
  37. Η ερώτηση των 1000€ είναι τώρα. Αν την παραμονή της ψηφοφορίας ένα σπακ είναι στα 8 δολλάρια τι θα ψηφίσουν οι βασικοί μέτοχοι. Να γίνει το merger η να μοιραστούν τα λεφτά στα 10 δολλάρια. Έχει γίνει κάτι τέτοιο μέχρι τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτω απο τα 10 ένα σπακ αγοράζεται με κλειστά μάτια. Τα 10 δολάρια είναι εγγυημένα.
      Δεν υπάρχει περίπτωση να δείτε σπακ στα 8.

      Τώρα η συνέλευση μπορεί να μην εγκρίνει μια συγχώνευση, τότε συνεχίζει το σπακ να βρει άλλη εταιρεία.

      Διαγραφή
    2. Αν κρατήσει άλλη μια βδομάδα η πτώση νομίζω αρκετά σπακ που έχουν κάνει Ντιλ θα πάνε κάτω από 10. Μετά θα πρέπει οι μέτοχοι να φανούν έξυπνοι και να ακυρωθεί το merger για να ξαναπάει 10

      Διαγραφή
    3. Κ. Τάκη αυτό το CFII τι είναι;

      Διαγραφή
    4. Βλάκες υπάρχουν παντού.
      Από ότι είδα μόλις εγκρίθηκε η συγχώνευση.

      Για δείτε και το warrant τι τιμή έχει.

      https://finance.yahoo.com/quote/CFIIW?p=CFIIW

      Διαγραφή
    5. Κ. Τάκη, αυτό δεν μπορώ να καταλάβω. Πως μπορούσε κάποιος να πάρει τα 10$, αφού και χτες και προχτές ήταν κάτω από τα 10. Πως μπορούσε να αρνηθεί και να πληρωθεί τα 10;

      Διαγραφή
    6. Ή μπορεί να τα πάρει την μέρα της συγχώνευσης; Δλδ την 21/8/2022.

      Διαγραφή
    7. Ψηφιζει ότι θέλει να πάρει τα 10 δολάρια.

      Τώρα με τη συγκεκριμένη δεν την παρακολουθώ και δεν ξέρω τι "παίζει".

      Διαγραφή
  38. Είπα και εγώ γιατί αγοράζει SKLZ το Κατερινάκι ..Βλέπει τον κωδικό του GERRY που ήταν και σήμερα αγοραστής στο 24.60...απορω τι κάνει στο IPOE στο 13.50..δεν γίνεται να μην με είδε... και μην μου πει κανένας περίεργος που βρίσκω την ρευστότητα γιατί....ROTATION Kυριοι ROTATION...ΟΞΩ από ALUS με 20% ζημιά στο 10.10 και όλα NPA και Τσιγαριλικια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ ήμουν στο τσακ να αλλά FIII για να πάρω IPOE στο 13.6 αλλά διστάζω μήπως έχουμε και άλλο ξύλο από Δευτέρα... Πλέον όσα spac κατέχουμε έχουν φτάσει τα 10 ειναι σαν ρευστοτητα 😂😂

      Διαγραφή
    2. Είμαι στο τσακ να κάνω rotation με πώληση GIK με απώλειες -8% απο αγορά αλλά βλέπω να αντιστέκεται και το σκέφτομαι...
      Μέχρι την λήξη σήμερα θα αποφασίσω

      Διαγραφή
    3. Δεν τα λιβανιζουμε Κύριε Panagiotis και Dimitris...τους γ@μ@με το κέρατο όταν πρέπει και όταν χρειάζεται...αν θέλουν να ξαναπάμε μια βόλτα κάτω την Δευτέρα στο άνοιγμα..Θα πάει το ROTATION σύννεφο ☁️☁️☁️

      Διαγραφή
    4. Θολώσαμε από το ξύλο χαχαχα! Αφήστε δε τις χρεώσεις της optima... σκέφτεσαι τη κάθε κίνηση! Πάντως βλακεία μεγάλη έκανα σήμερα θα μπορούσα με μια κίνηση να αντιστρεψω τη σημερινή εικόνα του χαρτοφυλακίου μου...

      Διαγραφή
  39. Καλησπέρα σε όλους,
    Αγορές μούρλια σήμερα σε κάτι χαρτάκια που είχα βάλει στο μάτι.
    Αν θέλει, ας συνεχίσει και από Δευτέρα για κανένα τελευταίο (?) τρομακτικό. Εδώ είμαστε.
    Υγεία και κέρδη σε όλους εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ίδιο και για μένα. Μέχρι και trade στο cciv μου βγήκε: αγορά 21,10 πώληση 23,22!
      Συνέχεια στις αγορές IPOE, SNPR, RIDE (αυτό δεν φαίνεται να τραβάει και ίσως έχει ακόμα λίγο κάτω), ΑΥΡΟ, NPA, ACTC

      Διαγραφή
    2. Μπράβο ρε ΓιώργοΤ.. τέτοιους παίχτες θέλω να βλέπω και να διαβάζω...

      Διαγραφή
    3. κ. GERRY έχω καλή ψυχολογία γιατί είχα κάνει μια σχετικά καλή διαχείριση στα κέρδη που ήταν πολύ καλά. Φυσικά και έχω χάσει και αρκετά από τα κέρδη.
      Δεν ξέρω πως θα το διαχειριζόμουν αν έχανα από το κεφάλαιο.
      Γενικά πάντως στις αγορές, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΘΕΙΣ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ.

      Διαγραφή
    4. Σωστός κύριε Γιώργο.

      Δεν κυνηγάμε χαρτιά, εκτός αν είμαστε απο τους πρώτους.
      Δεν πανικοβαλλόμαστε, εκτός αν είμαστε απο τους πρώτους.

      Διαγραφή
    5. Υπάρχει κάποιος που δεν έχει χάσει Κύριοι από τα κέρδη ?? μάλλον κάποιος ψεύτης... όλοι μας γυρίσαμε...αλλος λιγότερο άλλος περισσότερο...που καταλήγουμε λοιπόν σωστή διαχείριση καί καλή ψυχολογία...

      Διαγραφή
    6. Πάντως και ο Τσαμάθας πουλά ενίοτε.
      Virgin Galactic Chairman Sells $213 Million Stake

      https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-03-05/virgin-galactic-chairman-sells-personal-stake-for-213-million

      Διαγραφή
    7. k.Gerry όλοι κάνουμε λάθη. Εγώ έφυγα από την PBF (ευτυχώς με καλό κέρδος) και μπήκα στην SNPR και έφαγα -20% στο κεφάλι και έχασα και ακόμη ένα +20% διαφυγόντα από την PBF έως σήμερα.
      Πάλι καλά έχω Smart Sand.

      Διαγραφή
    8. Καλό μεσημέρι σε όλους,
      Σχετικά με SNPR που έγραψα πιο πάνω δεν εννοούσα ότι είναι λάθος η επιλογή μου για αγορά αλλά, εκ του αποτελέσματος, λανθασμένο το timing σε σχέση με την πώληση της PBF.

      KAI ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΡΑΦΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ :)))
      Happy trading. Μακάρι να είμαστε το Told ya :)))
      https://fx-list.com/filecache/upload/images/happy-trading.jpg

      Διαγραφή
  40. υπαρχει μια περιπτωση κοιτωντας διαγραμματα στα χαρτια μας να κανουν 2αρι, εξου και η σφοδροτητα της πτωσης. ετσι ειναι τα 2αρια. ας δουμε ενα σχεδιο χαρακτηριστικο της αγαπημενης μου σκλυλας...
    πιθανο σημειο τελους ως τα 23,75 περιπου (μπορει και να το ειδαμε δλδ) αλλιως μπορει και στα 16,4 περοπου αν και τραβηγμενο..

    https://invst.ly/u1ul6

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέχρι το καλοκαιράκι εγώ ποντάρω θα έχει το 6 μπροστά και μετά εκεί θα έχει μια πολύ καλή διόρθωση ... να φύγουν οι τελευταίοι ποπολάριοι σπακαδόροι και να γίνει επιτέλους μια εταιρεία που την έχουν μακροπρόθεσμοι καθ δυνατά χέρια.

      Διαγραφή
    2. κυριε τακη διολου απιθανο! αυτο θα ναι το δυνατο κυμα 3!
      μας τη φερανε προσωρινα . σημερα καταλαβα οτι μαλλον παιχτηκε 2αρι δυνατο. παρομοια εικονα στα περισσοτερα χαρτια μας. μια αλλη που ειδα καλα η ciic . μπορει και αυτη να τελειωσε η μπορει τραβηγμενο να τη πανε ως τα 16,5.

      Διαγραφή
  41. Για όποιον γενικά μπαίνει στη διαδικασία να τοποθετηθεί σε pre deal SPACS, ξεκίνησε χθες να διαπραγματεύεται το πρώτο SPAC του Vinod του Khosla με ticker KVSA και θα ακολουθήσουν KVSB & KVSC.
    Πρόκειται για τεράστια μορφή του VC, κατά τη γνώμη μου ανάλογου μεγέθους και ποιότητας με Peter Thiel και Reid Hoffman. Δυστυχώς δεν υπάρχει σάλιο στο λογαριασμό, ειδάλλως σίγουρα θα έκανα μια μικρή τοποθέτηση εδώ στο 10,5 για παρκάρισμα πάντα καθώς μόλις βγήκε. Όπως και να'χει μια και με τα SPACs έχουμε γίνει κι εμείς οι μαριδαίοι ψιλό VCs καλό είναι να παρακολουθούμε τέτοιους παίκτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Την πρώτη εκδίκηση θα την πάρουμε με SKLZ το καλοκαίρι με τιμές x2 ή x3 των σημερινών και με ενδυναμωμένο δολάριο σε σχέση με όταν αγοράσαμε. Όταν το φαινόμενο κοπάσει θα πρέπει να ξεχωρίσει στα Σπακ η ήρα από το στάρι. Και τα δικά μας (όλα όσα αναφέρονται) είναι δυνατά.
    Το μόνο πρόβλημα είναι πως λήγοντος του 21 ίσως/μάλλον θα ξαναρχίσει η κουβέντα περί ταπερινγκ ή ανόδου επιτοκίων από τη FED oπότε οφείλουμε να ξεφορτώσουμε το κερδοσκοπικό μας κομμάτι πιο πριν ( και άντε να το ορίσεις και να το πετύχεις πιο πριν....) και να μας βρει το 22 με κομμάτια που θα κρατήσουμε για κάποια χρόνια.Έτσι το βλέπω.
    Επίσης εκτιμώ πως το επιτόκιο του 10ετούς δεν θα πάει πάνω από 1,7 γιατί τότε θα κλάψει σφόδρα και ο Dow (ένα μεγάλο κομμάτι του δίνει μερίσματα λιγότερο από 1,7% βάλε και τα λίγο παραπάνω λόγω φόρων) .Υπομονή και με τα μαγιό ή τα κοντομάνικα της άνοιξης θα πάρουμε ένα κομμάτι του αίματός μας πίσω. Έτσι τα βλέπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Κύριε Τάκη να ρωτήσω για την Βόλτα κάτι? την αγοράσατε για διακράτηση ή για μια ξεπέτα μέχρι τα 30 που νομίζω ότι είχατε πει. Κοινώς βλέπετε μέλλον στο χαρτί ? Η SRNGU πάντως πήγε καλά σήμερα και άλλαξα και τα RMBG με αυτήν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν νομίζω ότι θα κρατήσω μέχρι το 30, αν παει όλα τα κομμάτια.
      Απλώς έκλεισα τη βεντάλια ... αν πάει η Volta όπως περιμένω , μάλλον θα κρατήσω μια μακροποθεσμη θέση. Αφού με ξεγελασε η Charge Point στα χαμηλά, φοβήθηκα την Blnk .... θα πάω με Volta στην ηλεκτρική φόρτιση.

      Διαγραφή
  44. Το 4άρι κύμα που έλεγα χθες μάλλον δεν είναι στην αρχή αλλά φαίνεται να έχει ξεκινήσει προ δύο εβδομάδων και να έχει εξελιχθεί για τα καλά. Δεν ξέρω αν τέλειωσε ή που θα σταματήσει αλλά βλέπω ότι τα γυρίσματα προς τα πάνω είναι εξίσου βίαια, οπότε δεν δίνουν εύκολα ευκαιρία για είσοδο. Γι αυτό πλέον δεν σκέφτομαι καθόλου για πώληση παρά μόνο για αγορά.

    Σήμερα μάλιστα επειδή είχα κουραστεί τόσο πολύ από την πτώση των προηγούμενων ημερών δεν παρακολούθησα καθόλου τις τιμές και διατήρησα την ηρεμία μου παρά το τόσο έντονο τράβηγμα προς τα κάτω.

    Επίσης, στην PSTH είχε τρομερή μεταβλητότητα. Τραβήχτηκε μέχρι τα 23 και μετά γύρισε στα 27 με τεράστιο όγκο. Δεν θα μου έκανε εντύπωση αν τις επόμενες μέρες ακούσω ανακοίνωση deal μετά από τέτοια μεταβίβαση χαρτιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. CHAMATINIO συνάδελφοι...4δολ μέσα στη μέρα IPOE...RESPECT..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά με τα πολλά τηλέφωνα σας άκουσαν και το γύρισαν απόψε κύριε GERRY, εγώ πάντως ψώνισα λίγη τώρα ( IPOE) εχω και εξτρά να δώσω πάνω από τα 30 , στην βόλτα έχω φορτώσει τα κέρατα μου και μετά ακολουθεί η NPA.

      Διαγραφή
    2. Έβαλα τα μεγάλα μέσα για να το γυρίσουν Κύριε Geopard... και ο διάολος φοβέρα θέλει...

      Διαγραφή
  46. Έχω και ένα χαρτί στο +10% τον Μπίλυ τον Ακμανάκη. (PSTH)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Σήμερα ήταν μια φανταστική μέρα. Το χαρτοφυλάκιο από το -7% έκλεισε στο +2%! Η IPOE έσκισε! (Είναι η μεγαλύτερή μου θέση). Ελπίζω να έχουμε συνέχεια από Δευτέρα, αν όχι, αγορές πάλι στα χαμηλά και σε καλά χαρτιά (αυτό είναι σχετικό βέβαια ). Κάπου θα τους πετύχουμε, αλλιώς συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια χαχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Πάντως με +1.5% δείκτη και μόνο 3 χαρτια IACA IPOE ALUS να ξεχωρίζουν δεν το λες και ουαου. Τα υπόλοιπα από -4% μέχρι +1%.Ας ελπίσουμε να αλλάζει το κλίμα και να πάρουν σειρά και τα αλλα.Καλο ΣΚ εύχομαι σε ολους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε προσωπικά μου άρεσει που δεν υπήρξε καθολικό γύρισμα... έχουμε την ευκαιρία να δούμε κάποια πράγματα και να καθορίσουμε πορεία.. χωρίς σχόλια..

      Διαγραφή
    2. Κύριε ARIS...το έφαγε ο κορεκτορας...

      Διαγραφή
  49. Η IPOE από το intraday χαμηλό της έως το κλείσιμο έκανε +35% !!!
    Απίστευτα πραγματάκια λέμε ... γ@μώ τις αφραγκιές μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Η IPOE και SKLZAKI αποτελούν το βαρύ πυροβολικό και είναι πλέον στην πρώτη θέση του χαρτοφυλακίου μου ισόποσα και ισοδύναμα μετά τίς χθεσινές αγορές στο 14 και 25 αντίστοιχα...Η όποια μου κίνησε περιορίζεται σε Rotation και σε εξοφθαλμο trading ...και μην μου πει κανείς πως δεν ήταν εξοφθαλμο το BFT στο 12.50 το ΑΡΧΤ στο 10.50 η το CLVR στο 10.50 ...αν είναι να χάσω απ' αυτό το TRADE ας χάσω συνάδελφοι... λάθος κίνηση μου για να τα λέμε όλα και δεν μιλώ εκ του αποτελέσματος αλλά πώς πρέπει να παίζει κανείς... αντί να διώξω όλη την ALUS έπρεπε να δώσω τα αντίστοιχα ΤΕΜ FIII που έχω ένα σκασμο και έτσι να παίζω σε δύο ταμπλώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Κύριε Τάκη θερμή παράκληση. Μπορείτε να διαβάσετε (όταν έχετε χρόνο) την 1η παράγραφο από το κάτωθι?
    Αφορά Direct offering σε μια κινέζα που έχω και κάνω συχνά trading, την CLPS.
    Τι συμβαίνει? Μία μετοχή στα 6 δολ. (το 0,0001 $ που λέει είναι η ονομαστική αξία της μετοχής) + δικαίωμα για εντάλματα που θα εξασκηθούν σε τιμή άσκησης 6,00 $ ανά μετοχή, δηλαδή 6+6 δολ.
    ή
    Μία μετοχή και ένα ένταλμα στα 6 δολ., δηλαδή τιμή 3 δολ.
    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
    https://sec.report/Document/0001213900-21-012901/
    ps: η μετοχή έκλεισε χθες στην τιμή 4,27

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1 μετοχή θα εκδοθεί στα 6 δολάρια.
      Άρα για τις 2.666.666 μετοχές αναλογούν 16 εκατομμύρια δολάρια.

      Κάθε μια μετοχή θα έχει ενσωματωμένο 1 δικαίωμα και εφόσον ασκηθεί θα εκδοθούν άλλες 2.666.666 μετοχές με τιμή εξάσκησης 6 δολάρια ... άρα θα εισπράξει η εταιρεία επιπλέον 16 εκατομμύρια δολάρια.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ πολύ κ. Τάκη. Και εγώ αυτό κατάλαβα αλλά με παραξένεψαν κάποιες απόψεις που διάβασα σε blogs όπως και ότι βρίσκεται 29% κάτω από την τιμή που αγόρασαν στο direct offering. Βέβαια όταν την πρωτοαγόρασα πριν 3-4 μήνες ήταν στα 2,8 δολ. και σε μια μέρα απογειώθηκε στα 19. Η μετοχή ανακοίνωσε χθες πολύ καλά αποτελέσματα και είναι υποτιμημένη σε σχέση με τον κλάδο της, αλλά είναι πολύ παιχνιδιάρα.
      Αν δεν φοβόμουν μην πάρω κανένα στο λαιμό μου (πρέπει να είσαι ήδη μέσα καθώς όταν κάνει ανακοινώσεις απαιτούνται πολύ γρήγορες κινήσεις, ακόμη και στο premarket γιατί διαφορετικά χάνεις το τρένο) θα την πρότεινα και στους φίλους τους blog.
      Να είστε καλά, καλό ΣΚ.

      Διαγραφή
    3. Κύριε αδειούχε, προς τι η έκπληξη??
      Η ονομαστική αξία είναι ότι πιο άχρηστο πράγμα υπάρχει και γιαυτό στην Αμερική την έχουν καταργήσει απο παντού!!!

      Διαγραφή
  52. Καλησπέρα σε όλους.
    Θέμα χρόνου πλέον η επιστροφή στην κανονικότητα, όποτε θεωρώ ότι θα επιστρέψει ο καθένας και στο πραγματικό του πόστο (επάγγελμα). Δεν είμαστε λίγοι αυτοι που ασχοληθήκαμε με τις αγορές , χωρίς να σκαμπάζουμε τπτ από αυτές. Προσωπικά ασχολήθηκα και έκανα τις επιλογές μου, με βάση τις παρουσιάσεις και τα λεγόμενα του κ.Τάκη, του κ.GERRY , του κ.Barren κτλ κτλ.
    Επίσης οι αγορές που έκανα, είναι με σκοπό τη διακράτησή τους, για 3-4-5 χρόνια. Το βλέπω σαν μια επένδυση,(με όποιο ρίσκο βέβαια εμπεριέχει αυτό).
    Θα ήθελα κ.Τάκη αν μπορείτε να μου πείτε την άποψή σας για το χαρτοφυλάκιο που διαθέτω.Να κλείσω τον υπολογιστή και να τον ξανανοίξω μετά απο 3 χρόνια.
    ADMA , OBSV ,ALUS ,AYRO ,FII ,IPOE , NPA ,SNPR ,SKLZ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, όχι. Εδώ είναι Αμέρικα .... δεν είναι Ελλάδα τα ζώα μου τα αργά, όπου όλα κοιμούνται και τίποτα δεν γίνεται.
      Δεν λέω να μην το δείτε μακροπρόθεσμα, αλλά να ρίχνετε καμιά ματιούλα και να ενημερώνεστε. Δηλαδή, για παράδειγμα αν η ADMA ή η OBSEVA χτυπήσουν σε 3 μήνες 10 δολάρια ... θα κάθεστε να τα κοιτάτε? Εδώ είναι Αμέρικα ... μπορεί να το δείτε αυτό ... δεν κλωσάν τα αυγά όπως στο Ελλάντα.
      Πρέπει να έχετε μια παρακολούθηση για να επανεκτιμάτε την κατάσταση.

      Τώρα για μακροπρόθεσμες επιλογές ... θα έλεγα να προσέχετε να έχετε κάποιες εταιρείες που ήδη έχουν κάποιες πωλήσεις, να είναι ήδη υπαρκτές εταιρείες και να έχουν φύγει απο τη μέγγενη της συγχώνεσης του σπακ.
      Με βάση αυτό το σκεπικό ...ALUS, FII, NPA έχουν μακροπρόθεσμο κίνδυνο. Θέλουν μια πιο στενή παρακολούθηση.

      Θα πρότεινα να δείτε και την EVBoX τώρα που ήρθε κάτω απο τα 20 δολάρια ... το σπακ είναι TPGY ...

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ κ.Τάκη
      Και την EVBOX θα κοιτάξω αλλά και τα παραπάνω λεγόμενα σας,θα ακολουθήσω.

      Διαγραφή
    3. δεν ξέρω γιατί τα online games της sklz είναι τα περισσότερα συμβατά μόνο με. ios iPhone δηλαδή,

      Διαγραφή
  53. διαβάστε τις δηλώσεις του clamath στο Twitter ο απολογισμός, του την πέφτουν πολλοί για την clov,αυτός και η καθυ πρώτοι στην δημοσιοτητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι του την έπεφταν και στο πρώτο του spac την SPCE .... να όμως τώρα που τα ξεπουλάει τα κομμάτια του άνετα στα 30 και στα 40 δολάρια.
      Το ίδιο θα γίνει και στο CLOVER σε 1 με 2 χρόνια ... είναι γνωστό ότι η μνήμη των ποπολάριων είναι μνήμη γέροντα 90 ετών με πολλαπλά εγκεφαλικά.

      Διαγραφή
    2. Πριν λίγες μέρες, είχα αναφέρει εδώ, τι έγραψε ο Elon Musk στο twitter, αλλά δεν σχολιάστηκε.
      Το ξαναγράφω εδώ. Είχε γράψει λοιπόν: Green eggs & SPAC
      Κάποια ειρωνεία διακρίνω για τα SPACS; Ή όχι;

      Διαγραφή
    3. Δεν διακρίνω καμιά ειρωνεία και δεν θα έπρεπε .... απο ένα τέτοιο πράσινο αυγό γεννήθηκε η Τεσλα.
      Ναι, ναι, η Τesla ήρθε απο spac!!!

      Διαγραφή
    4. Α οκ ευχαριστώ. Δεν το ήξερα.

      Διαγραφή
    5. Διορθώνω ....
      Η Τεσλα μπήκε στο Nasdaq το 2010, στα 17 δολάρια μέσω IPO.
      Δεν ξέρω πως μου καρφώθηκε στο μυαλό ότι μπήκε μέσω spac.
      Διορθώνω το λάθος μου.

      Διαγραφή
  54. Κυριε Τακη, μια τιμη στοχο για την ΝPA και την ALUS ? Ειμαι αγορασμενος γυρω στα 12

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂