Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

EVBox Group - η Ευρωπαϊκή απάντηση στους σταθμούς φόρτισης EVs και η σύγκριση της με την Chargepoint

EVBox .... εδώ ....

Διαπραγματεύεται στο NYSE με τον κωδικό TPGY ... εδώ .... και μετά τη συγχώνευση το ticker θα είναι EVB
Αριθμός μετοχών : 139,4 εκατομμύρια μετοχές (όταν εισαχθεί στο NYSE)


Presentation ΕVBox ... εδώ ...   

 
Το SPAC του ΤPGY
Στις 11 Ιουλίου 2019 ιδρύεται η εταιρεία TPG Pace IV Holdings Corp και δημιουργήθηκε το Spac - TPGY. Εκδόθηκαν για τον χορηγό 10.062.500 κοινές μετοχές κατηγορίας F.

Στις 9 Οκτωβρίου 2020, η εταιρεία ολοκλήρωσε την αρχική δημόσια προσφορά, όπου εκδόθηκαν 35.000.000 μετοχές, στα 10 δολάρια, δημιουργώντας ακαθάριστα έσοδα 350.000.000 δολάρια.
Η εταιρεία SPAC - NPGY εισάγεται στον ΝYSE, παράλληλα κάθε αρχική μονάδα εδικαιούτο και το ένα πέμπτο ενός εξαγοράσιμου εντάλματος. Κάθε ένταλμα (WARRANT) δίνει στον κάτοχο του την δυνατότητα να αγοράσει μία κοινή μετοχή σε τιμή άσκησης 11,50 δολάρια ανά μετοχή. 
Επιπλέον ο Χορηγός αγόρασε ένα σύνολο 6.000.000 ενταλμάτων σε τιμή αγοράς 1,50 δολαρίων ανά ένταλμα ή συνολικά 9.000.000 δολάρια.

Η συμφωνία συγχώνευσης με την ENGIE - EVBox
Την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020 το spac TPGY, σύναψε οριστική συμφωνία για να συγχωνευτεί με την εταιρεία EVBox. Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε ότι το spac TPGY έχει συνάψει οριστική συμφωνία με την ENGIE New Business SAS, μια πλήρως θυγατρική της ENGIE SA ("Engie"), μιας πολυεθνικής εταιρείας με έδρα τη Γαλλία, με σκοπό να εξαγοραστεί η θυγατρική της EV Charged BV (EVBox) μέσω συνδυασμού μετρητών και ιδίων κεφαλαίων.

Η EVBox θα συγκεντρώσει 675 εκατομμύρια δολάρια μέσω του συνδυασμού των επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένου ενός πλήρως δεσμευμένου PIPE ύψους 225.000.000 δολαρίων, που θα καλυφθεί από θεσμικούς επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων αμοιβαίων κεφαλαίων και λογαριασμών διαχειριζόμενων από BlackRock, Inclusive Capital Partners, Neuberger Berman Funds και Wellington Management και 100 εκατομμυρίων δολαρίων από το χορηγό TPG Pace's Forward.

Τα έσοδα από τα μετρητά που συγκεντρώνονται στη συναλλαγή θα δοθούν έως 180 εκατομμυρίων δολαρίων στην ENGIE για να κλείσει το deal. Στο ταμείο της νέας εταιρείας θα μπουν καθαρά 425 εκατομμύρια δολάρια αφού θα αποπληρωθεί ένα χρέος 18 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η συνδυασμένη εταιρεία θα παραμείνει εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με το νέο σύμβολο "EVB"
Ο συνδυασμός επιχειρήσεων αποτιμά την EVBox, με την τιμή της μετοχής στα 20 δολάρια,
σε περίπου 2,788 δισεκατομμύρια δολάρια.


Η επιχειρηματική αξία της συγχώνευσης Pro Forma είναι 2,363 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η συνδυασμένη εταιρεία αναμένεται να έχει περίπου 425 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και μηδενικό χρέος.
Η μητρική εταιρεία της EVBox, ENGIE New Business, θα διατηρήσει στην κυριότητα της το 44% στην εταιρεία μετά τη συγχώνευση. Ο όμιλος EVBox θα εισαχθεί στο NYSE στα τέλη του πρώτου τριμήνου του 2012.

H ΕVBox ιδρύθηκε το 2010, έχει έδρα στην Ολλανδία και είναι ένας κορυφαίος παγκόσμιος πάροχος λύσεων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (EV). Η EVBox διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο σταθμών φόρτισης EV στην Ευρώπη με συνολικά πάνω από 190.000 θύρες φόρτισης σε περισσότερες από 70 χώρες παγκοσμίως.

Η EVBox είναι θυγατρική της Engie New Business SAS, η οποία είναι θυγατρική της Engie SA
Η Engie SA είναι μια εταιρεία ενεργειακών υπηρεσιών χαμηλών εκπομπών άνθρακα με έμφαση στη μείωση της παραγωγής άνθρακα σε όλο τον κόσμο.


Σχετικά με την ENGIE
Η ENGIE ιδρύθηκε στις 22 Ιουλίου 2008 από τη συγχώνευση της Gaz de France και της Suez.
Είναι μια γαλλική πολυεθνική εταιρεία ηλεκτρικού ρεύματος, η οποία δραστηριοποιείται στους τομείς της μετάβασης ενέργειας. Η ENGIE μέσω των βασικών της επιχειρήσεων, στο φυσικό αέριο και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας προσφέρει ανταγωνιστικές λύσεις στους πελάτες της.
Η ENGIE εξαγόρασε την EVBox το 2017. Από τότε, η EVBox ήταν στην πρώτη γραμμή στην παροχή λύσεων φόρτισης EV στην Ευρώπη.


Διαθέτει 170.000 υπαλλήλους, ενώ το 23,64% ανήκει στο Γαλλικό κράτος.
Ο Κύκλος εργασιών της το 2019 έφθασε τα 60,1 δισεκατομμύρια ευρώ. 
Η ENGIE είναι εισηγμένη στα χρηματιστήρια του Παρισιού και των Βρυξελλών (ENGI) και εκπροσωπείται στους κύριους χρηματοοικονομικούς δείκτες (CAC 40, DJ Euro Stoxx 50, Euronext 100, FTSE Eurotop 100, MSCI Europe) και μη χρηματοοικονομικούς δείκτες (DJSI World, DJSI Ευρώπη και Euronext Vigeo Eiris - World 120, Eurozone 120, Europe 120, France 20, CAC 40 Governance).


Η ΕVBox είναι η μεγαλύτερη εταιρεία φόρτισης EVs στην Ευρώπη και διαθέτει δίκτυο περισσότερων από 190.000 σταθμών φόρτισης. Μέσω του ιστοτόπου της έχει τη δυνατότητα να ανοίξει την υποδομή φόρτισης σε περισσότερους από 2 εκατομμύρια οδηγούς. Ο Όμιλος EVBox δραστηριοποιείται σε όλα τα τμήματα της αγοράς, με πελάτες που ποικίλλουν, από τον οικιακό έως τον εργασιακό χώρο, στο λιανικό εμπόριο, σε στόλους και σε αυτοκινητοβιομηχανίες.
Η EVBox κυκλοφόρησε πρόσφατα νέα προϊόντα ειδικά για την αγορά των ΗΠΑ. Διαθέτει παραγωγική μονάδα στο Libertyville του Ιλινόις με σκοπό να εγκαταστήσει σταθμούς φόρτισης τελευταίας γενιάς στις ΗΠΑ και τον Καναδά.


Η EVBox με μια ματιά
  • 190.000 θύρες φόρτισης σε περισσότερες από 70 χώρες παγκοσμίως
  • Περισσότεροι από 650 εργαζόμενοι παγκοσμίως. 
  • Περισσότεροι από 75 μηχανικοί υλικού
  • Περισσότεροι από 175 μηχανικοί λογισμικού.
  •  Περισσότεροι από 150 υπάλληλοι πωλήσεων και μάρκετινγκ σε 13 γραφεία.

Η επανάσταση των ηλεκτρικών οχημάτων έφτασε και ενώ οι περισσότεροι επενδυτές σπεύδουν να αγοράσουν την Tesla ή τη Nio ή μια σειρά μικρότερων εταιρειών που θα δραστηριοποιηθούν στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων για να αποκτήσουν έκθεση σε αυτή την τάση, υπάρχει και ένας άλλος τρόπος για να επωφεληθεί κάποιος από αυτή την επανάσταση και αυτός είναι η επένδυση σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους σταθμούς φόρτισης.

Η λογική είναι απλή…
Χωρίς σταθμούς φόρτισης δεν θα υπάρχουν ηλεκτρικά οχήματα. Γι 'αυτό, προκειμένου να καταστούν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα χρήσιμα, θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα δίκτυο εκατομμυρίων σταθμών φόρτισης.

Η διείσδυση των EVs στις ΗΠΑ κυμαίνεται γύρω στο 3% με 5%. Οι περισσότερες χώρες στην Ευρώπη και μερικές χώρες της Ασίας έχουν μεγαλύτερη διείσδυση στα ηλεκτρικά οχήματα. Η Νορβηγία, για παράδειγμα έχει πάνω από 60% διείσδυση στα EVs.

Είναι ενδιαφέρον ότι η Deloitte εκτιμά ότι έως το 2025, οι παγκόσμιες πωλήσεις EVs θα φθάσουν τα 11,2 εκατομμύρια μονάδες, αύξηση 348% από τα 2,5 εκατομμύρια που πωλήθηκαν το 2020. Μέχρι το 2030, η Deloitte αναμένει πωλήσεις 31,1 εκατομμύρια μονάδες. 

Οι πωλήσεις EVs της Κίνας αναμένεται να αυξηθούν κατά 40% το 2021. Οι πωλήσεις EVs της Βρετανίας αναμένεται να διπλασιαστούν το 2021, ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο, οι πωλήσεις EV προβλέπεται να αυξηθούν 70%.
Ενώ οι ΗΠΑ δεν ξεπερνούν το 5% σε διείσδυση στην αγορά Evs, η Νορβηγία και η Ισλανδία είναι πάνω από 50%. Πράγματι, από τις 10 κορυφαίες αγορές διείσδυσης EVs παγκοσμίως το 2020, εννέα από αυτές βρίσκονταν στην Ευρώπη.

Αυτή η μεγάλη ανάπτυξη στην ευρωπαϊκή αγορά EV θα συνεχιστεί, διότι σχεδόν κάθε χώρα στην ΕΕ έχει δεσμευτεί για αυστηρούς και επιθετικούς στόχους για τον άνθρακα.
Με τέτοια στατιστικά, το μέλλον είναι λαμπρό για τις ηλεκτρικές μεταφορές. Αλλά το στοίχημα ''ποια μάρκα θα κυριαρχήσει'' είναι δύσκολο. Έτσι, η EVBox θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να θεωρηθεί συντηρητικό στοίχημα στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης.

Η εταιρεία έχει εγκαταστήσει πάνω από 190.000 θύρες φόρτισης σε όλη την Ευρώπη. Στην Ισπανία έχουν παραδοθεί 3.000 σταθμοί φόρτισης, στη Γερμανία παραδόθηκαν 40.000 σταθμοί φόρτισης, στο Ηνωμένο Βασίλειο 7.000 σταθμοί φόρτισης και στις Σκανδιναβικές χώρες έχουν παραδοθεί 10.000. Επί του παρόντος, υπάρχουν 72.000 ενεργές θύρες φόρτισης EVBox στην Ευρώπη - η οποία είναι αρκετά μεγάλη βάση για να δώσει στην εταιρεία πάνω από το 25% μερίδιο της αγοράς σταθμών φόρτισης EV στην Ευρώπη.

Οι λύσεις χρέωσης στην Ευρώπη είναι αρκετά χρόνια μπροστά από τις ΗΠΑ και είναι έτοιμες να βιώσουν εκρηκτική ανάπτυξη από τις πράσινες πρωτοβουλίες των κυβερνήσεων. H EVBox έχει μια αξιοζήλευτη θέση στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο και διαθέτει μια ανταγωνιστική προσφορά σταθμού φόρτισης και μια σαφώς διαφοροποιημένης λύσης λογισμικού που βασίζεται σε cloud.

Η ανάπτυξη της Εταιρείας καθοδηγείται από πωλήσεις εξοπλισμού καθώς και από συνδρομές λογισμικού, υπηρεσιών και τελών επεξεργασίας συναλλαγών. Η πλατφόρμα SaaS της EVBox, Everon, χρησιμεύει ως η ραχοκοκαλιά της προσφοράς, με μια λύση διαχείρισης φόρτισης που υποστηρίζει cloud, η οποία μπορεί να υποστηρίξει τόσο το EVBox όσο και το υλικό τρίτων. Το λογισμικό Everon επιτρέπει νέες ευκαιρίες δημιουργίας εσόδων για τους ιδιοκτήτες σταθμών χρέωσης, υποστηρίζει δυναμική διαχείριση φορτίου και επιτρέπει την ενσωμάτωση με άλλο λογισμικό μέσω API.

Η EVBox διαθέτει μια πλήρη γκάμα σταθμών φόρτισης AC και 3 γρήγορων σταθμών φόρτισης DC, που κυμαίνονται από 3 έως 350 kW, όπου όλοι εξυπηρετούνται από υπηρεσίες κινητικότητας που προσφέρονται, παγκοσμίως, μέσω των συνεργατών.
Η EVBox είναι επίσης ιδρυτικό μέλος του Open Charge Alliance και οι προσφορές του συμμορφώνονται με όλα τα πρωτόκολλα Open Charge Point.

Σημαντικές στιγμές του EVBox Group το 2020
  • Η πλατφόρμα EVBox Group, Everon , κυκλοφόρησε τη νέα εφαρμογή EV Charge στην Ευρώπη - μια εφαρμογή για κινητά, με χρήσιμα χαρακτηριστικά για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να προσελκύσουν οδηγούς EV.
  • Η EVBox συνήψε νέες συμφωνίες με πελάτες και συνεργάτες, όπως FlashParking, Momentum Groups, Scania, Carrefour, The Mobility House, Solar, Severn Trent.
  • Η EVBox παρουσίασε τη νέα γενιά λύσεων γρήγορης φόρτισης DC
  • Η EVBox ανακοίνωσε ένα νέο αμερικανικό εργοστάσιο παραγωγής στο Libertyville.
  • Η EVBox παρέδωσε τους πρώτους 20 γρήγορους φορτιστές DC σε πελάτες στην πολιτεία της Καλιφόρνια
  • Η έδρα του EVBox Group μετακόμισε σε έναν νέο χώρο γραφείου στο Άμστερνταμ

Για μια δεκαετία, η EVBox υπήρξε πρωτοπόρος στη βιομηχανία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, αναπτύσσοντας και λανσάροντας καινοτόμες προτάσεις λογισμικού μαζί με βραβευμένους σταθμούς φόρτισης.

Από 28.516 εγκατεστημένους σταθμούς φόρτισης το 2015, σήμερα η εταιρεία έχει ξεπεράσει τους 190.000. Τον Νοέμβριο του 2019, η EVBox ανακοίνωσε ότι είχε εγκαταστήσει 100.000 θύρες φόρτισης σε όλο τον κόσμο και ξεκίνησε την πρωτοβουλία OneChargerOneTree με τη δέσμευση να φυτέψει ένα δέντρο για κάθε νέα θύρα φόρτισης. Έκτοτε, 100.000 δέντρα έχουν φυτευτεί και έχουν τοποθετηθεί συνολικά 200.000 σταθμοί φόρτισης.

Εάν οι πωλήσεις οχημάτων EV συνεχίσουν να επιταχύνονται παγκοσμίως, όπως αναμένεται, οι προμηθευτές σταθμών φόρτισης σίγουρα θα επωφεληθούν. Βέβαια ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος και οι εταιρείες φόρτισης θα έχουν πολλά κόστη έως ότου αναπτυχθούν πλήρως.
Η ΕVBox ισχυρίζεται πως είναι σε καλή θέση για να εξυπηρετήσει την ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων της Βόρειας Αμερικής.


Η Διοίκηση προβλέπει ότι τα έσοδά της θα αυξηθούν ακόμη πιο γρήγορα, από περίπου 85 εκατομμύρια δολάρια το 2020 σε περίπου 450 εκατομμύρια δολάρια το 2023.
Με 20 δολάρια ανά μετοχή, η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας είναι περίπου 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια.
Αφαιρώντας τα 425 εκατομμύρια δολάρια σε καθαρά μετρητά που προκύπτουν από τη συγχώνευση, αυτό δίνει μια επιχειρηματική αξία περίπου 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.


Με βάση τα προβλεπόμενα έσοδα του 2023 που είναι 372 εκατομμύρια ευρώ ή 450,6 εκατομμύρια δολάρια τότε η αποτίμηση της EVBox στα 20 δολάρια είναι  EV/πωλήσεις =  5,25 φορές.

Με την τιμή της μετοχής στα 20 δολάρια και μετά την ενοποίηση η EVBox θα αποτιμάται 2,78 δισεκατομμύρια δολάρια, με την επιχειρηματική αξία της (ΕV) να ανέρχεται σε 2,363 δισεκατομμύρια δολάρια.

Συνεπώς η εταιρεία εκτιμάται σε  EV/ πωλήσεις

  •  5,25 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 450 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2023.
  • 8,75 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 270 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2022.
  • 16,3 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 145 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2021.

Καθώς η EVBox εταιρεία εξακολουθεί να επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό στην Ευρώπη (η οποία κάνει μια πιο επιθετική ώθηση προς την ηλεκτροδότηση ), θα μπορούσε να γίνει μια κερδοφόρα επιχείρηση πολύ νωρίτερα από τις αντίστοιχες Αμερικάνικες εταιρίες.

Σύγκριση ΕVBox με Chargepoint (CHPT)
Η EVBox είναι η μεγαλύτερη εταιρεία φόρτισης στην Ευρώπη, όπως και η Charge Point στις Η.Π.Α.


Μετά τη συγχώνευση η EVBox θα έχει 139,4 εκατομμύρια μετοχές, ενώ θα υπάρχουν 15 εκατομμύρια warrants τα οποία θα μετατραπούν σε μετοχές με τιμή μετατροπής τα 11,5 δολάρια.
Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία και αραιωθεί πλήρως η EVBox τότε θα υπάρχουν συνολικά 139+15 = 154 εκατομμύρια μετοχές περίπου ενώ θα εισπραχθούν 15Χ11,5=172,5 εκατομμύρια δολάρια. Οπότε το ταμείο της EVBox θα είναι περίπου 425+172,5=597,5 εκατομμύρια δολάρια.
Συνεπώς η μετοχή της EVBox πλήρως αραιωμένη θα περιλαμβάνει 154 εκατομμύρια μετοχές, ενώ στο ταμείο θα υπάρχουν 590 εκατομμύρια δολάρια.


Με 20 δολάρια ανά μετοχή, η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας θα είναι : 154Χ20 = 3,08 δισεκατομμύρια δολάρια , ενώ η επιχειρηματική της αξία θα είναι 2,49 δισεκατομμύρια.

Συνεπώς η εταιρεία, πλήρως αραιωμένη θα εκτιμάται σε  EV/πωλήσεις

  •  5,53 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 450 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2023.
  • 9,22 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 270 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2022.
  • 17,17 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 145 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2021.


Αν χρησιμοποιούμε προεξοφλητικό επιτόκιο 15% για να προσαρμόσουμε τον κίνδυνο για τα επόμενα τρία χρόνια, τότε τα νούμερα που προβλέπει η διοίκηση της EVBox προσαρμόζονται με βάση τους συντελεστές :

  • Για το 2021 έχουμε 1/1,15 = 0,8696  
  • Για το 2022 έχουμε 0,8696/1,15 = 0,7561 και για 
  • το 2023 έχουμε 0,7561/1,15 = 0,6574
Επομένως τα έσοδα που προβλέπει η διοίκηση της EVBox μετατρέπονται :
  • το 2021 σε 145 Χ 0,8696 = 126 εκατομμύρια δολάρια 
  • το 2022 σε 270 Χ 0,7561 = 204 εκατομμύρια δολάρια 
  • το 2023 σε 450 Χ 0,6574 = 295 εκατομμύρια δολάρια.
Συνεπώς η εταιρεία, πλήρως αραιωμένη και με προσαρμοσμένες τις εκτιμήσεις της διοίκησης με προεξοφλητικό επιτόκιο 15% θα εκτιμάται σε  EV/πωλήσεις
  •  8,44 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 295 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2023.
  • 12,2 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 204 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2022.
  • 19,76 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 126 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2021.

Επαναλαμβάνοντας την παραπάνω διαδικασία για την Chargepoint τα έσοδα που προβλέπει η διοίκηση της μετατρέπονται : σε 172 εκατομμύρια δολάρια το 2021 , 262 εκατομμύρια δολάρια το 2022 και σε 396 εκατομμύρια δολάρια το 2023 ..... ενώ το σημείο Break Even της για τα EBITDA είναι το 2024. Η EVBox προβλέπει ότι τα ΕΒΙΤDA γίνονται θετικά το 2023.
Με την τιμή της Chargepoint στα 25 δολάρια , η επιχειρηματική αξία της θα ανέρχεται περίπου σε 7 δισεκατομμύρια δολάρια.


Επομένως η Chargepoint και με προσαρμοσμένες τις εκτιμήσεις της διοίκησης με προεξοφλητικό επιτόκιο 15% θα εκτιμάται σε  EV/πωλήσεις

  • 17,67 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 396 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2023.
  • 26,71 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 262 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2022.
  • 40,69 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 172 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2021.

Άρα με την τιμή της Chargepoint στα 25 δολάρια, αναλογικά και με βάση τους παραπάνω υπολογισμούς για να αποτιμηθεί η ΕVBox με βάση τις πωλήσεις της που εκτιμάει για το 2023 με EV/πωλήσεις = 17,67 θα πρέπει η τιμή της μετοχής να φθάσει στα 37,67 δολάρια.

Η υψηλότερη τιμή που έφτασε η Chargepoint ήταν 49,48 δολάρια.
Αν ξανακάνουμε παρόμοιους υπολογισμούς, αν η Chargepoint ξαναφθάσει τα 49,48 δολάρια τότε η EVBox θα πρέπει να φθάσει στα 73,67 δολάρια.

201 σχόλια:

  1. Κύριε Τάκη για την EVBOX τα νούμερα που γράφετε στο κείμενο είναι διαφορετικά από αυτά που φαίνονται στις εικόνες. Π.χ στο κείμενο γράφετε έσοδα 2023 450 εκ. αλλά στην εικόνα φαίνονται έσοδα 372 εκ. Το ίδιο συμβαίνει και με τις άλλες χρονιές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η εταιρεία είναι Ευρωπαϊκή ... και βγάζει τα νούμερα της σε Ευρώ. Δείτε προσεκτικότερα τις εικόνες ... γραφουν Ευρω.
      Οι υπολογισμοί γίνονται σε δολάρια, γιαυτο βλέπετε διαφορετικά νούμερα

      Διαγραφή
    2. Α ναι δίκιο έχετε, μου ξέφυγε εντελώς αυτό.

      Διαγραφή
  2. Από ότι φαίνεται θα έχουμε μια δύσκολη εβδομάδα. Παρόλα αυτά εγώ θα εστιάσω στα SPACS που έχουν ήδη ανακοινώσει συμφωνία και βρίσκονται κάτω από 11 ή και κάτω από 10 (με πρώτη υποψήφια την SNPR) και ίσως και την IPOE λίγο πιο πάνω.

    Αν δηλαδή βάλω χρήματα στο 11 και τη μέρα της συγχώνευσης είμαι κάτω από 10 θα ψηφίσω ρευστοποίηση, ναι θα το κάνω! Διαφορετικά θα κάνω πώληση αν δεν είναι κάτι ικανοποιητικό για να μην τη φάω μετά. Μάξιμουμ απώλεια 10%.

    Το μόνο ρίσκο θα πει κάποιος είναι ότι θα δεσμεύσω ρευστότητα, η οποία σε ακραίες αποτιμήσεις θα μπορούσε να αποδώσει πολλαπλά. Πρώτον, γι αυτο επιλέγω SPACS που έχουν ήδη ανακοινώσει για να τελειώνει το στόρυ εντός τριμήνου, όχι μετά από 2 χρόνια και δεύτερον, αν κατακρημνιστούν οι αγορές λίγοι θα έχουν το σθένος να αγοράσουν.

    Ps1. Ο Seth Klarman κατέχει 10 SPACS, αγορασμένα σχεδόν μετά την έκδοση.
    Ps2. Δίνω μεγάλη βάση στο σχόλιο που έκανε ο κύριος Τάκης στο άλλο thread, ότι όλοι είναι αγορασμένοι και περιμένουν άνοδο να ξεφορτώσουν και μετά διόρθωση αλλά μάλλον βρισκόμαστε ήδη μέσα στη διόρθωση και θα πέσει καλό πρεσάρισμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη φοβαστε τυπωσαν σχεδον 2τρις. Θα πεταξουν ολα παλι!!!!!

      Διαγραφή
  3. Μία γενική παρατήρηση:στην συνεδρίαση της Παρασκευής δεν υπήρξε SPAC απ' αυτά που παρακολουθώ και τα περισσότερα αν όχι όλα έχουν αναφερθεί εδώ από τον Κύριο Τάκη στην συντριπτική πλειοψηφία τους που να μην κτυπησε ενδοσυνεδριακα το 10.50 και κάτω... Εκτός από το ΝPA ...και φυσικά δεν αναφέρομαι στο SKLZ καί IPOE CCIV αύτα δηλαδή που είδαν τιμές 30 καί πάνω ... δείτε λοιπόν το Rebound κάποιον και βγάλτε τα συμπεράσματά σας για ενδεχόμενη Rotation ενίσχυση θέσεων η και πρώτη αγορά για κάποιον που δεν είχε θέση καθόλου σε κάποιο απ' αυτά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοιτάω το IPOE στο premarket να πέφτει 12% και να έχει τιμή λίγο πιο κάτω από 15 και θυμάμαι το 13.50 που είδαμε τη Παρασκευή και τραβάω τα μαλλιά μου!

      Διαγραφή
  4. Ερωτηση προς ολους τους μετεχοντες, αγορα THCB στα 20,5, σωστη κινηση τυχον αγορας τριπλασιων κομματιων στο 13 πχ για να κατεβει ο μεσος ορος? Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ξαναπάει $20 σωστή, αν πάει κάτω από $13 λάθος.
      Σε κανα δίμηνο θα ξέρουμε με σχετική βεβαιότητα αν ήταν σωστή κίνηση ή λάθος.

      Διαγραφή
    2. Αν έχετε ρευστό και πιστεύετε στο αντικείμενο και στις δυνατότητες της εταιρείας, γιατί όχι;

      Διαγραφή
    3. Γιατί θα πρέπει ντε και καλά τριπλωσει κάποιος με μουαγεν και να μην διασπείρει τον κίνδυνο??? έχει κάποια διαφορά αν τα χρήματα της ζημιάς βγουν από άλλη η άλλες μετοχές???

      Διαγραφή
    4. Για μένα είναι καλή ευκαιρία εδώ κάτω πέριξ των 13. Στα 12,29 περνάει ο ΚΜΟ 200 οπότε θα είναι μια καλή στήριξη αλλά πάντα να έχετε κατά νου μια υπερβολή μέχρι τα 9,50. Αν το δούμε από επιχειρηματική άποψη μιλάμε για εδραιωμένη εταιρεία από το 2006, η οποία παράγει και έχει πωλήσεις και θα ανοίξει και εργοστάσιο στην Αμερική. Θεωρώ ότι θα μπορούσε να δει πολύ καλά νούμερα αλλά προς το παρόν ξεφορτώνεται τα πυραυλάκια...!!!
      Απλά μια σημείωση, για μένα, μην μπαίνετε στο τρυπάκι μείωσης του μ.ο. Αγοράστε μόνο και μόνο επειδή σας κάνει κι έχετε κεφάλαιο προς διάθεση για εκεί.

      Διαγραφή
    5. Συμφωνώ με τον κύριο Gerry, το ιστορικό κόστος κτήσης των 20.5 ευρώ είναι άσχετο με το να αγοράσει ξανά μετοχές της ίδιας εταιρίας. Με το να αγοράσει μετοχές άλλης εταιρίας με καλές προοπτικές διασπείρει τον ρισκο

      Διαγραφή
    6. Ευχαριστω για τις ευστοχες απαντησεις σας..

      Διαγραφή
  5. το κλέβω από fb
    https://www.facebook.com/photo?fbid=5138434842896915&set=gm.790551861815089

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. To σπακ cfii, έκανε merge με την view στις 5/3. Από τις 24/2 διαπραγματεύεται κάτω από 10!!!!
    Μήπως είναι ο πρόδρομος για τα άλλα spac?
    Δεν ξέρω, αν είχε γίνει παρουσίαση εδώ. Τι λέτε, αξίζει? Το project μου άρεσε πάντως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα που πάτε και τα βρίσκετε όλα τα ψοφίμια!!
      Για πείτε μου τώρα,
      Πέτυχε η συγχώνευση;

      Διαγραφή
    2. Ομολογώ, ότι παραμένω ημιμαθής στα spac, γι αυτό εξηγήστε τό μου καλύτερα, όποιος το επιθυμεί.
      https://seekingalpha.com/article/4410668-cf-finance-acquisition-corp-ii-view-inc-esg-prop-tech-growth-story.
      Παρόλα αυτα, την έχω με +6%!!!!

      Διαγραφή
  7. Κυριε Τακη, μια τιμη στοχο για την NPA και την ALUS? Ειμαι τοποθετημενος γυρω στα 12 !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. κύριοι η διορθωση μας τέλειωσε βλέπω θετικά σημάδια Goldman Sachs: Unemployment rate could fall to 4.1% by EOY thats great news !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπέρα σας.
    Αγορά σήμερα Berkeley Lights, Inc. (BLI) πιέστηκε πολύ (55% κάτω από τα υψηλά του) και το ARK το αγοράζει συνέχεια 01-05/03 και Li Auto Inc. (LI) με πολύ καλά αποτελέσματα q4.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. προσοχή με το ark, έχω την εντύπωση ότι μας παίζουν...ξέρουν ότι τους βλέπουμε και κάνουν διαχείριση για πριβε πελάτες και θεσμικούς. πως γίνεται να αγοράζουν και ο CEO με την ομάδα του να πουλάει με το τσουβάλι...μήπως βρει το μπελά της η μεγαλοκοπέλα..?
      λέω εγώ τώρα που μαι και κακεντρεχής...:)

      Διαγραφή
    2. Αν αρχίσουμε τα σενάρια συνωμοσίας φεξε μου και γλυστρισα...την μια θέλουν να αποκεφαλίσουν τον προφήτη σαν τον Αι Γιάννη (με δύο ν) την άλλη μας δουλεύει το ΑRΚ ...

      Διαγραφή
    3. gk εκανά τις πρωτές αγορές μου.Το αν έχεις δίκιο θα το δείξει ο χρόνος.
      παντώς πολύ ξυλό στα spac σημερά.

      Διαγραφή
    4. κε Gery είστε του δόγματος πίστευε και μη ερεύνα..!

      Διαγραφή
  10. Το rmgb ψοφιμι ή κάνει το ψοφιμι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλησπέρα.
    Πως σας φανηκαν τα αποτελεσματα της Xpeng(Xpev) ;
    Γνωμη μου μαλλον δε θα κλεισει το τελευταιο gap, θα παραμεινει ως εκκινησης.
    Θα προτιμουσα μια πιο σταδιακη ανοδο απο εδω και μπρος και οχι παλι λογικη ΄Οποιος προλαβε τον Κυριο ειδε΄. Οχι πως θα με χαλασει ακριβως, αλλα τουλαχιστον να μην αφηνει τεχνικες εκκρεμοτητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπέρα σε ολους! Θα ρισκαρω λιγη κερδοσκοπια στην CLOV, με οριζοντα ένα με δύο μηνες ελπίζοντας στην αναπηδηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγορά σήμερα (αφου εξασφάλισα κάποια ρευστότητα πουλώντας ΧΑΑ ) sofi (αυτή με επιφύλαξη) volta (πως το είπε κ κ Τάκης να γίνω άπληστος) και HZON (συγχώνευση με sportradar).Η όσφρηση μου λέει ότι τελειώνει σήμερα αυριο η πτώση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ίσως βρήκαμε πάτο προς ώρας ... ΝΤΑΟΎ νέο ιστορικό υψηλό ...ν ακολουθήσει ο Αρχηγός και μετά ο δικός μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα , κύριε GERRY λίγο ξενέρωτος ειναι ο δικός μας με την άνοδο του vix έπεφτε σφαίρα μετά ο Vix γύρισε κάτω και ο NASDAQ σφυρίζει αδιάφορα αν και είπαμε δεν κοιτάμε δείκτες , εγώ οι μόνες αγορές που έκανα ειναι SRNGU συμπλήρωσα τα κομμάτια που θέλω με μέσο όρο 10,35 και τα ξεχνάω έχει καλό team από πίσω μου έμεινε λίγη ρευστότητα έμεινε και την προσέχω.

      Διαγραφή
    2. προσοχή στο dow είναι μουσαντέν δείκτης καθώς η εταιρεία με την υψηλότερη τιμή τον επηρεάζει περισσότερο ανεξαρτήτου στάθμισης της κεφαλαιοποίησης...

      Διαγραφή
  15. Και ένα 💯 ρικο SKLZ στο 24...OΞΟ τα 2/5 από FIII... ROTATION συνέχεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Wolfpack alleges that Skillz growth projections are "entirely unrealistic" in the report.

    όλη η έρευνα εδώ: https://wolfpackresearch.com/research/skillz/




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Οι σορτάκηδες επανήλθαν.Έκθεση της WOLF PACK RESEARCH (????) για SKLZ.Έχουν θάρρος τα παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δεν πα να γράφουν ότι θέλουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. στημενος στα 23,80
    στα 23,65 ηταν το 50% fibo
    προς ωρας δουλεψε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αλήθεια με πόση ευκολία μπορεί μία εταιρεία σαν το SKLZ να βγάλει ανακοίνωση για μία συμφωνία με το NFL και να είναι fake.. Κανείς δεν το είδε ?, Ούτε το SEC? Ούτε το NFL ούτε η KATHY???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τη μία λέει για Fake συνεργασία ... την άλλη λέει ότι η συμφωνία δεν είναι τίποτα σπουδαίο.

      Το άλλο το γελοίο είναι που λέει ότι στα ψηλά πούλαγαν Insiders.

      Tέλος πάντων. Ο σορταδόρος μάλλον εχει πουλήσει ψηλότερα και κλείνει σήμερα τη θέση του.

      Διαγραφή
    2. Καί τό SEC τι ρόλο βαράει... έχουν πάρει για Πρόεδρο τον ΓΚΟΤΣΗ???

      Διαγραφή
    3. sec filings δεν υπάρχουν για sklz πιστεύω ότι αυτό που λέει ο κος. Τάκης είναι κλείνει θέσεις πριν τα αποτελέσματα.

      Διαγραφή
    4. Εγώ πάντως χτύπησα άλλα 200τμχ στα 23,1$
      Αρχίζει η επώαση....

      Διαγραφή
    5. Οτιδήποτε διαβαζεις θα πρέπει να το βλεπεις από κρητική σκοπιά και χωρις προκαταληψη. Εγω θα σταθω στα εξης παρακατω:
      1.Ειναι τοσο εύκολο να βρίσκεις στοιχεία σχετικά με τα installations για καθε παιχνίδι καθε μηνα? Τοτε οι τυποι διαβαζουν βουλωμενο γραμμα και εμεις οι υπόλοιποι είμαστε οι χαχολοι που περιμένουμε να τα μαθουμε 4 μηνες μετα.
      2.Tα στοιχεια ειναι από πρωην εργαζομενους της sklz ειτε από πρωην προγραμματιστές της Tether studios.
      3.Το ότι τα 2 παιχνίδια της Tether studios κράτησαν 2 χρονια ειναι αξιοθαύμαστο, σπανια κραταει τοσο πολυ ενα παιχνίδι. Το θεμα είναι να βγουν άλλα να τα αντικαταστησουν, εκει ειναι ο μεγαλος ανταγωνισμός των εκαστοτε πλατφορμών και ειδικα των προγραμματιστών games. To 2 γραφεία προγραμματιστων κανουν το 88% των revenue ειναι ενα θεμα για προβληματισμό .
      4.Δείχνει ενα μενος να αποδομησει τον Andrew Paradise.
      Αλλά όπως λεέι και ο κ. Τάκης κοντος ψαλμός Αλληλούια την σε μια μερα θα ξερουμε.

      Διαγραφή
    6. Dr_deligianakis συμφωνώ απόλυτα.....κοντος ψαλμός Αλληλούια
      Επιτυχημένη αγορά ή πώληση μια μετοχής κρίνεται από το αποτέλεσμα στο χρόνο, όπως όλα τα πράγματα σε αυτή την ζωή. Ο χρόνος είναι σχετικός, τον ορίζει ο καθ' ένας σύμφωνα με τα δικά του κρητήρια.
      Πιστεύω στην εταιρία και ευχαριστώ τον sir που μας την παρουσίασε.
      Με θεωρίες του τύπου... αν τότε, αν δεν, αν είχα, θα, θα ... κλπ (δεν αναφέρομαι σε εσάς φυσικά Dr_deligianakis) δεν είσαι ενεργός, "λειτουργικός" που θα έλεγε και ένας φίλος μου είσαι θεωρητικός. Αυτά για τους ακαδημαικούς και πολιντικάντηδες, πήξαμε στην θεωρία. Το λέω για να το ακούω και εγώ ο ίδιος.

      Κάνε με μάγο να σε κάνω πλούσιο... λοιπόν

      Διαγραφή
  21. Τετάρτη Κύριε ΤΑΚΗ??μου διαφεύγει κάτι???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μετά τη συνεδρίαση ανακοινώνει αποτελέσματα.

      Διαγραφή
    2. καμια εκτιμηση κυριε τακη? θα σαρωσουμε?

      Διαγραφή
    3. Αν κατάλαβα καλά, ο Wolfpack υπονοεί ότι θα συμμετάσχει στο conference call?

      Διαγραφή
    4. Εγώ ο αδαής παραμένω με το ερώτημα:Εδώ είναι America εκτός και δεν είναι ... μπορεί ο καθένας να κάνει manipulation σε εισηγμένη εταιρεία και ουτε η έταιρια ούτε το NFL ούτε το ARK να μην παίρνει θέση??για το ARK μπορώ να το καταλάβω .. είναι βούτυρο στο ψωμί τους ν αυξήσουν θέση.

      Διαγραφή
  22. Όντως μου είχε διαφύγει ...σας ευχαριστώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Εγώ, ο ημιμαθής, να κάνω ένα ρητορικό ερώτημα.
    Οι SKLZ FOLLOWERS, δεν βρίσκετε λογικό, μετά την covid εποχή, να καλμάρουν λίγο - δεν ξέρω για πόσο- τα παιχνίδια, γιατί δεν φαντάζομαι να παίζουν sudoku στις πλατείες. Κάτι σαν το γύρισμα της ZOOM ας πούμε.
    Επίσης, αρνητικό για μένα, ότι παίζει μόνο σε περιβάλλον IOS.
    Δεν έχω, αλλά αυτά τα 2 με κρατάνε μακρυά, αλλά καλοδεχούμενες οι απόψεις σας όπως και τα χωσίματά σας, τα δέχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα esports δεν καλμάρουν ποτέ. Είναι το μέλλον .... το μόνο που θέλεις μια τέλεια πλατφορμα και άστους εκεί μεσα.

      Διαγραφή
    2. χαχαχα τελικά κε. Τάκη όλη τη καλή πλατφόρμα ψάχνουν...ο καθένας σε αυτό που τον φτιάχνει...

      Διαγραφή
  24. Το ερώτημα σου μόνο ρητορικό δεν είναι ... Ρητορικά είναι τα ερωτήματα που δεν χρήζουν απάντησης... ας απαντήσουν οι υπόλοιποι...εγώ δεν χαλάω φαιά ουσία ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε GERRY πως θα κινηθείτε στην SKLZ

      Διαγραφή
    2. Θα κάτσω Ακίνητος...μόνο αν έχω FACTS περνάω σε δράση...

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ κύριε GERRY , σήμερα ανοίγουμε αρκετά πάνω αλλά δεν ξέρω αν κρατηθούν οι τιμές ή θα πέσει χώσιμο πάλι μετά και την χθεσινή σφαλιάρα.

      Διαγραφή
    4. Κύριε GEOPARD έδωσα τα χθεσινά SKLZ 25.30 αγορασμενα 24 και τα EXTRA IPOE 17.25 αγορασμενα στο 14 ... αυτά στο pre market...

      Διαγραφή
  25. Πώληση adma ή fiii για φορά Volta?
    Τι λέτε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Γίνεται αύριο να ανοίξει η Αρχηγάρα με ένα γκαπ -3%?
    Αρχίζω να πιστεύω ότι μέχρι να δούμε κάτι τέτοιο και να γίνει η μεγάλη έξοδος της μαρίδας δεν πρόκειται να δούμε επαναφορά της ανοδικής τάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει κι άλλη ανάγνωση, ότι η έξοδος της μαρίδας όχι μόνο έχει γίνει αλλά ανοίγονται και short, οπότε άσε τα παιδιά να πλησιάσουν και έχει να γίνει μετά τρελό σκουιζάρισμα.

      Όπως και να χει εμείς κρατάμε γερά και δεν χαμπαριάζουμε από την πτώση μέχρι στιγμής. Αντίθετα, βλέπω μάλιστα πολλές μετοχές να πέφτουν στις αγκάλες των φίλων εδώ.

      Διαγραφή
    2. Ούτε η έξοδος της μαριδας έχει γίνει ακόμα και όσα ποντίκια πάνε να εγκαταλείψουν επιστρέφουν μόλις ησυχάζουν λίγο τα πράγματα...δεν έχουν ακόμη τσιυρουφλιστει αρκετά...προτιμώ αυτό που λέει ο Κύριος BARREN βίαιη βούτα με πολύ πόνο....το ροκανισμα το συνηθίζουν τα ποντίκια .. είναι όπως ο βάτραχος 🐸 στο χλιαρό νερό ...στην αρχή του άρεσει όμως όταν πλέον αρχίζει το νερό να βράζει είναι πια πολύ αργά να πηδήξει από την κατσαρόλα..

      Διαγραφή
    3. Η μαρίδα που λέτε στο Αμέρικα κυρίως κάνει trade. Δεν κρατάνε χαρτιά. Maximum διακράτηση 1 βδομάδα ...

      Διαγραφή
  27. Έκτιμώ πως το φαινόμενο είναι ακόμη σε εξέλιξη. Φεύγει και η μαρίδα , αλλά φεύγουν και οι θεσμικοί καθώς και οι φοβισμένοι, αυτοί που δεν ξέρουν τι αγόρασαν που λέει και ο Σερ. Το κρίσιμο , αυτό που διαφοροποιεί τους φίλους εδώ από την αγέλη μαριδαίων και θεσμικών είναι η πίστη. Η πεποίθηση στην αξία των μετοχών (μας) που συζητώνται εδώ. Νομίζω πως ένα πιθανό σενάριο είναι η συνέχιση του φαινόμενου για όλο το μήνα (=περισσότερο ξύλο) , μίνι ράλι-άνοδο τραπεζών και κυκλικών και σταθεροποίηση από Απρίλιο.Άγνωστος Χ η στάση της Fed. Ο Ελ εριαν είπε φόρα παρτίδα πως αν ήταν στη θέση της FED δεν θα έμενε άπρακτος στον κίνδυνο υπερθέρμανσης μέχρι τον Σεπτέμβριο, υπονοώντας αύξηση επιτοκίων. Αν διαψευστεί , αν ο Πάουελ και η Τζάνετ μείνουν συνεπείς μας περιμένει μια μίνι εκδίκηση-άνοδος απ το καλοκαίρι με τα merging πολλών spac να είναι γεγονότα και όχι φήμες και μετά...ξύσιμο κεφαλιού για να δούμε τι θα δώσουμε(ελπίζω με ικανα κέρδη ) και τι θα κρατήσουμε για το 22

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως, το cfii από σήμερα έγινε view. To project φαίνεται καλό, τουλάχιστον είναι πρωτότυπο, και δεν έχει ανταγωνιστή την τετράδα google,tesla,apple,amazon.
      θα της προτείνω μάλιστα, να συνεργαστεί με την alymil.
      Kαλημέρα

      Διαγραφή
  28. Και είναι φανερό πως είναι σε εξέλιξη Rotation σε μετοχές του NASDAQ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Κυριε ΤAKH και BARREN και όποιος άλλος συνάδελφος...ακούω γνώμες ...PACB CRSP και BE... είναι σοβαρές προτάσεις από φίλο ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. sklz
    https://twitter.com/plantmath1/status/1369002402997800960?s=21

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κράζουν πολλοί την WOLF, για πρόχειρες και ψεύτικες αναφορές.
      Να δούμε αν η sklz θα απαντήσει τώρα ή την Τετάρτη με τα αποτελέσματα...
      Αν την πιεσουν στο ξεκίνημα, ίσως είναι ευκαιρία για αγορές, για αυτούς που πιστεύουν πως αξίζει!

      Διαγραφή
    2. Δεν θέλω να απαντήσει η SKLZ σε κανέναν. Θέλω να δουλέψει το project της και να δίνει απαντήσεις μέσω των έργων της, στη 10ετία που έρχεται.

      Διαγραφή
    3. Η συμφωνία δημοσιευμένη απο NFL

      https://nflcommunications.com/Pages/NFL-and-Skillz-Sign-Multi-Year-Gaming-Agreement.aspx


      Γενικώς διαβάζω πολλές βλακείες. Η πλειονότητα δεν έχει αντιληφθεί πως λειτουργεί το project SKLZ. Nομίζουν ότι είναι τα παιχνίδια και οι παίκτες. Όμως η πραγματικότητα είναι esport και μέσω της πλατφόρμας να προσέλθουν προγραμματιστές να βάλουν τα games τους σε αυτήν.

      Διαγραφή
    4. Αν εννοείτε μέσα σε αυτούς και εμένα πιθανόν να λεω βλακείες αν αυτό καταλάβατε από τα γραφόμενά μου και επειδή εχει ξαναγίνει δεν πρόκειται να γράψω ξανά.

      Διαγραφή
    5. Κύριε deligianakis
      Αυτό καταλάβατε; Ότι το σχόλιο μου φωτογράφιζε εσας;
      Απο που και ως που;
      Ξέρετε πόσα sites δισβσζω; Πόσους παρακολουθώ;
      Ε, ενημερωτικά σας λέω ότι το 90% όσων διαβάζω είναι απο Αμερικα μεριά. Απο εκεί "πιάνω" κλίμα ... ουχί απο εδώ.

      Διαγραφή
    6. Eυχαρίστω κύριε deligianakis.
      Εξάλλου νομίζω ότι με τα σχόλια σας σχετικά με SKLZ μάλλον λέγαμε τα ίδια και συμφωνούσαμε.

      Διαγραφή
    7. Ακριβώς απλά επειδή πιστεύω στη διαλεκτική συζήτηση, όταν υπάρχει αντίλογος (διαφωνία σχετικά με κάποια μτχη ή αποτίμηση) να μη δημιουργώ πρόβλημα.

      Διαγραφή
  31. Καλησπερα. Για εισαγωγές nasdaq coinbase και coupang σαν εταιρίες είναι καλές αλλα αξίζουν για τοποθέτηση κατά την εισαγωγή τους?
    Επίσης έχω απο τις περισσότερες μετοχες που διαβάζω εδώ μέσα και ευχαριστώ για αυτό αν και προσωρινά πικραμένος από τη λογιστική ζημια δυστυχώς μπηκα το τελευταίο δίμηνο με λίγα και όταν εβαλα το 80% αρχισε η πτώση οποτε οποια κέρδη γίνανε ζημιές κοντα στο 20%. Από την 4δα sklz ipoe volta και npa εχω περίπου το ίδιο ποσοστό σκεφτομαι για επιπλεον αυξηση σε ipoe αλλα οποια αποψη δεκτη εχω ένα τελευταίο 20% για μέσα και μετα ούτε ευρω.. ίσως να κρατήσω το 10% να εχω κάποια ρευστοτητα, αν και είναι πολύ δύσκολο, σαν να δίνεις σε παιδι σοκολάτα και να του λες να μην την φάει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Σ αυτή την φάση δεν θα πείραζα την ρευστότητα μου ούτε για δείγμα... αγορές μόνο σε βαθιά γυρίσματα πάνω από 20%...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. CFII Η DEGIRO ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ VIEW με τιμή 5.815
    Βλέπετε από άλλη χρηματηστιριακή κάτι άλλο?!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://prnt.sc/10h6lu6 από το App της IB στο κινητό η Degiro ειναι τα ζώα μου αργά χειρότερη και από Ελληνική ΑΕΠΕΥ αφού δεν μπορείς να επικοινωνήσεις να σου βάλουν την εντολή αν δεν την έχει η πλατφόρμα.

      Διαγραφή
    2. την έβαλε μόνη της αφου αρχικά διέγραψε την αρχική θέση και σου λογιστικοποιούσε την ζημιά!!, και μετά έβαλε την σωστή μτχ με λάθος τιμή και εμφανιζόταν κέρδος 8000!! με 200 μτχ. όταν έβαλα εντολή πώλησης, έβγαλε μήνυμα διαφοράς τιμής με προτροπή μέχρι το εύρος της τιμής που ίσχυε τότε και που ήταν το σωστό. Μέχρι να το πάρεις χαμπάρι βέβαια, τι άλλο, δραμαμίνες, που κυκλοφορούν πολλές εδώ, χαχαχα
      καλο recovery σε όλους.

      Διαγραφή
  34. κ. Τάκη, τη Sea Limited (SE)την βλεπετε εσείς στο IB? Εμενα δεν μου τη βγάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα κύριε Olymp , https://prnt.sc/10h79h7 αυτήν βλέπω εγώ από το app της IB ο κύριος Τάκης δεν έχει IB νομίζω αλλά optima , επίσης θα ήθελα την άποψη σας αν τελείωσε ο Nasdaq με την διόρθωση γιατί χθες μας τα χάλασε πάλι , μας άφησε μόνο με την χαρά ότι τελείωσε την Παρασκευή.

      Διαγραφή
    2. κ. Geopard, gια μενα ετσι οπως το βλεπω τωρα εχουν την υπεροχη οι λονγκ !
      οι σορτ που εμειναν μεσα το διακυνδινευουν !
      Οσο ο πρωτος είναι πρασινος και ο δευτερος κοκκινος η γυρω εκει που εινα τωρα παμε καλα:
      https://finance.yahoo.com/chart/%5EDJT/#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
      ---------------------
      https://finance.yahoo.com/quote/%5EVIX?p=^VIX&.tsrc=fin-srch
      Στις 18 του μηνα θα ειμαστε σε καλυτερη θεση να γνωριζουμε προς τα που θα παμε.
      Μεχρι τοτε εάν μεινουμε πανω απο τις 13.650, ακομα καλυτερα.
      Η αγορά βρισκει έξυπνους επενδυτές και τωρα υλοποιειται μια γρήγορη αλλαγή τιμών προς το παρων.
      Αυτό συμβαίνει όταν συμμετέχουν επενδυτές με τεχνικό προσανατολισμό και συνεχίζεται με αχαλίνωτη κερδοσκοπία
      μεχρις να διανέμουν τις συμμετοχές τους στην αγορά.
      Προα το παρων εχουμε εντονες εναλλαγες τασης και τεραστιες ματαφορες από κλαδο σε κλαδο.
      Βασικο στηριγμα είναι η τεραστια ρευστοτητα που δινεται τους 2 επομενους μηνες και θα κατευθυνθει σε μετοχες.

      Διαγραφή
    3. Κύριε Olymp ευχαριστώ για την απάντηση και εγώ από εκεί κοιτάζω τον Nasdaq αλλά ο VIX ανέκτησε το 50% της απώλειας του σήμερα θα δούμε αύριο επίσης για έναν περίεργο λόγο συνήθως όταν ανεβαίνει η ισοτιμία του Eur/usd ακολουθάει και το χαρτοφυλάκιο μου ασχέτως αν χάνω από την ισοτιμία , από χτες έπαιζα long την ισοτιμία από το 1,185 και το μετάνιωσα που δεν άφησα την θέση ανοικτή αφού μπορώ να καλύψω περίπου το 1/4 του χαρτοφυλακίου μου με την ρευστότητα που έχω για Forex .

      Διαγραφή
  35. κυριε τακη την evbox θα τολμουσατε κ για μακρο τοποθετηση? δεδομενου και του ονοματος που υπαρχει πισω της?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. χλιαρή αντίδραση σήμερα σε πολλά spacs
    o Jim gambler explains why he doesn't like spacs (rob daniel -mar 7 2021 2:10)
    επηρεάζει το κοινό σαμοιλης είπαμε, όχι ότι έχει ιδαίτερη σημασία τα διαμάντια θα λάμψουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Κύριοι να σας ενημερώσω ότι στο “τσαχπίνικο” growth αμερικάνικο χαρτοφυλάκιό μου, μόλις μέτρησα 12 ΔΩΔΕΚΑ! διαφορετικά χαρτιά τα οποία έχουν δανειστεί σε Σορτάκιδες.
    Το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο έχει πάντα θέσεις σε 35-45 διαφορετικά χαρτιά…
    Το καλό είναι ότι παίρνω κάποια ψιλά από τα χαρτιά που δανείζω αλλά το καλύτερο είναι ότι μάλλον βάζουμε πλώρη για τις 4.300 στον 500άρη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Κε Τάκη η αποψή σας για: DMYI
    https://www.businesswire.com/news/home/20210308005321/en/IonQ-To-Become-The-First-Publicly-Traded-Pure-Play-Quantum-Computing-Company

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Μείωση θέσεων και ρευστότητα 25%...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε GERRY όσο πέφτει ο VIX και ανεβαίνει ο Nasdaq μένω ακούνητος αν και από τα εξτρά ελάχιστα μου έχουν βγάλει κέρδος.

      Διαγραφή
    2. Αν ο Nasdaq κάνει ότι έκανε το Σεπτέμβριο του 2020 τότε θα πάει μέχρι τις 14000 και μετά θα τεστάρει ξανά τις 13000 και μετά θα πάει για νέα υψηλά.

      Διαγραφή
  40. μου χουν μείνει alus & acic...όσο κάνω διασπορά τόσο ανεβαίνει χρονικά το κόστος διαχείρισης και τη πατάς...τι προτείνετε κύριοι για αυτές τις 2 κυρίες?
    στην τεχνική αντίδραση της αγοράς σήμερα, αυτές δεν τραβάνε...δεν είναι καλό σημάδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γενικά βλέπω ότι όσο πιο μακρυνά στο μέλλον είναι τα project, τόσο πιο μικρή είναι η συμμετοχή στην αντίδραση.
      Ομοίως με ALUS & ACIC είναι το RTP και κάπως καλύτερα το NPA.

      ΑΛΛΑ αν το ράλυ συνεχιστεί, η ανασφάλεια από την πρόσφατη μνήμη του crash θα σβήσει, θα επανέλθει το FOMO και τα μυαλά του κοσμάκη θα ξανακαβαλήσουν τα κάγκελα.
      Επίσης εκκρεμεί η ολοκλήρωση των merger που όλο και θα δημιουργήσει ευκαιρίες για όποιον θέλει να βγει.

      Εξάλλου, το downside πλέον είναι απειροελάχιστο. Για μένα εξακολουθεί το do nothing, ότι δεν εκλάπη στο βίαιο κάτω, θα κλαπεί τώρα, με τη χλιαρή αντίδραση ... σε τα μας?

      Διαγραφή
    2. ευχαριστώ κε Barren. έχω γίνει λίγο αρκουδιάρης μετά από αυτές τις συγκυρίες, 10ετές etc. αν κάνει ο nasdaq νέο υψηλό θα μου φανεί πολύ περίεργο. όλοι οι insiders πουλάνε (fb, apple) o συνομόματος σας! βγήκε κιόλας. θεωρητικά για να συνεχιστεί η διανομή θα πρέπει τώρα να πάει σε ατασικό οριζόντιο κανάλι και να μην κάνει νέο υψηλό λιανίζοντας το κόσμο στο καρότο και το μαστίγιο με τις ταλαντώσεις. καλή συνέχεια

      Διαγραφή
  41. Κύριε Τάκη ποια είναι η τιμή που πρέπει να αποτιμηθεί η RMGB με ΕV/Πωλήσεις περίπου 6 για το 2023?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να προτιμάτε να κοιτάτε EV/EBITDA
      Όσο κάτω απο το 15 είναι τόσο πιο HOT είναι η επιλογή.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη είστε ένθερμος για την rmgb? Θυμάμαι ότι την είχε αναφέρει πρώτο ο κ. Γεωπόνος αλλά όταν την έψαξα είδα τεράστιο debt οπότε με τρόμαξε και την άφησα στην άκρη. Ποια είναι η δική σας γνώμη? Πώς θα την παίζατε αυτή τη μετοχή.

      Διαγραφή
    3. Δεν έχω μπει.
      Πιστευω ο Αμερικανός διαβάζει για Ινδίες και ξενερώνει ... όμως η ρυθμοί ανάπτυξης είναι πολύ hot και πιστεύω μακροπρόθεσμα θα πάει καλά.

      Την δεδομένη στιγμή δεν θέλω να μπω σε πολλά spac.
      Μάλλον θα περιμένω τη συγχώνευση της. Αν την βρω τότε κάπου εδω γύρω μάλλον θα μπω γερά.

      Διαγραφή
    4. Να σας δώσω άλλο ένα στοιχείο.


      H ΑDANI No2 στην Ινδία στις Ανανεώσιμες με μισές πωλήσεις σε σχέση με την ReNew Power έχει ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ 24,5 δισεκατομμύρια δολάρια

      https://finance.yahoo.com/quote/ADANIGREEN.NS?p=ADANIGREEN.NS

      Διαγραφή
    5. Βάλτε και ενα επιτόκιο προεξόφλησης ... αλλάξτε τις προβλέψεις Ebitda βάση των συντελεστών που προκύπτουν και δείτε το Ev/ebitda όλων των ετών.

      Θα δείτε πως θα βγάλετε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα.

      Διαγραφή
    6. Αν χρησιμοποιούμε προεξοφλητικό επιτόκιο 15% για να προσαρμόσουμε τον κίνδυνο για τα επόμενα χρόνια, τότε τα νούμερα που προβλέπει η διοίκηση προσαρμόζονται με βάση τους συντελεστές :

      Για το 2021 έχουμε 1/1,15 = 0,8696
      Για το 2022 έχουμε 0,8696/1,15 = 0,7561 και για
      το 2023 έχουμε 0,7561/1,15 = 0,6574

      Και τα λοιπά ......

      Διαγραφή
    7. Εγώ μου φαίνεται πραγματικά ενδιαφέρον στορυ. Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
    8. κ. Τάκη,

      Όπως σας έγραψα η RMGB-ReNew Power μου τραβηξε την προσοχή.

      Στα πολύ θετικά της ότι έχει μακροπρόθεσμες Power Purchase Agreements (PPAs) για το μεγαλύτερο μέρος του capacity της διαρκείας περίπου 20-25 χρόνια. Αυτά τα μακροπρόθεσμα PPAs παρέχουν καλή ορατότητα σχετικά με της μελλοντικές ταμειακές ροές της εταιρείας και τα κέρδη της. Στα αρνητικά ότι οι Ινδικοί διανομείς που αγοράζουν την παραγωγή της έχουν αδύναμη πιστοληπτική διαβάθμιση για αυτό υπάρχει ένα σχετικό πιστωτικό ρίσκο.

      Προσέξτε τώρα. Στην Ινδία λόγω covid είχαμε πτώση της ζήτησης για ηλεκτρικη ενέργεια. Διάφοροι αναλυτές προβλέπουν λοιπόν ότι φέτος οι αντίστοιχοι παραγωγοί ενέργειας όπως η ReNew Power μάλλον θα παρουσιάσουν ΖΗΜΙΕΣ αλλά και καθυστέρηση στην είσπραξη των απαιτήσεων τους. Γενικά φέτος συνεπώς δεν αναμένονται καλά αποτελέσματα γενικότερα για τον κλάδο στην Ινδία.

      Καταλαβαίνω ότι τα ωραία αρχίζουν απο το 2022, αφού πέρα από την αύξηση της ζήτησης σε περίπτωση που επανέλθουμε σε μια ομαλότητα θα παραδωθοθεί και μεγάλο μέρος των καινούργιων της projects και θα συνοδεύεται από αύξηση της εισπραξιμότητας με αποτέλεσμα οι εταιρείες να παρουσιάσουν και αύξηση των ταμειακών ροών.

      Εγώ έχω κάνει μια πρώτη τοποθέτηση στην RMGB. Γενικά αν κρίνω και απο την πορεία της Adani Green (στην οποία μπήκε και η Total πρόσφατα με ένα ποσοστό 20%) θα δούμε πολύ καλή πορεία το από μέσα 2021 αρχές 2022. Φαίνεται να είναι σε καλή αποτίμηση η συναλλαγή. Ελπίζω ότι με την ολοκλήρωση της συναλλαγής και άμα πράγματι ανακοινώσει ζημιές η εταιρεία να πουλάνε οι βραχυπρόθεσμοι και να δούμε και τιμές κάτω απο 10. Εκεί θα αποτελεί τρομερή ευκαιρεία....

      Με εκτίμηση,
      coffeeroomboy

      Διαγραφή
    9. Κυριε coffeeroomboy συμφωνώ μαζί σας μέχρι κεραίας.
      Εγώ την επιλογή της ReNew την έχω μεταθέσει χρονικά λίγο μεταγενέστερα. Αν την βρω εδώ κάτω ... θα τη φορτώσω δυνατά.

      Διαγραφή
    10. ...νομίζω οτι η μετοχή αυτή την φετινή υστέρηση προεξοφλεί κ μένει χαμηλά... νομίζώ και να πιεσθεί δεν θα δεί τιμές κάτω απο 8.5 με 9 usd

      Διαγραφή
    11. Και εδώ στα 10 καλή είναι και ας πάει και 8. Με Goldman Sachs μέσα και ένα σωρό καλόπαιδα;
      Θα έρθει η στιγμή να την κάνουν πύραυλο.

      Εγώ πιστεύω θα της κάνουν ένα παίγνιο παρόμοιο με QS, όταν έρθει η ώρα της συγχώνευσης. Δεν λέω για 100+ δολάρια ... αλλά ένα καλό ανοδικό τράβηγμα πιστεύω θα της το κάνουν.

      Διαγραφή
    12. ...το θέμα είναι οτί επείδή έχει παρόν και λαμπρό μέλλον εάν όπως λέτε την τραβήξουν προς τα πάνω, εάν αξίζει να την δώσεις και να κοιτάξεις αλλού ή εάν την κρατήσεις για τα παιδία σου....ιδού η απορία μου...

      Διαγραφή
  42. Τελικά η rtp θα κάνει merge με την hippo ή με την joby aviation?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To RTP με τη Joby, το RTPZ με τη HIPPO.
      Και τα δυο του Reidαρου είναι, αλλά τραβάνε ζόρια...

      Διαγραφή
    2. Kαι γιατί δεν ζητάει την βοήθειά μας, να τον ξεζορίσουμε τον τυπάκο?

      Διαγραφή
    3. Πολυ ψοφιμι το Rtp κυριε Μπαρεν..! Ακομα και σημερα απογοητευει! -30 απο κει που αγορασαμε ειναι και δεν βλεπω φως...

      Διαγραφή
    4. Believe it or leave it κ. drleon.
      Οφείλω να ομολογήσω πως τοποθετήθηκα βλακωδώς πολύ ψηλά, έκανα νωρίς μουαγέν και στον πάτο ήμουν ντεφραγκέ, ώστε δε μπόρεσα να τον εκμεταλλευτώ.

      Έχω εξηγήσει ωστόσο τους λόγους που δεν πρόκειται να παραιτηθώ και είναι εν τάχει:
      1. Πιστεύω πολύ στο μέλλον του κλάδου.
      2. Πιστεύω πως η Joby είναι πολύ μπροστά από τους ανταγωνιστές, έχοντας 10 χρόνια προεργασίας, λειτουργικό πρωτότυπο με πιστοποίηση αξιoπλοΐας (δεν ξέρω αν στέκει ο όρος για τα πετούμενα!) από UAF και πρώτη σε διαδικασία πιστοποίησης από FAA.
      3. Εμπιστεύομαι το σπόνσορα Reidαρο ο οποίος θα είναι και στο ΔΣ.
      4. Εμπιστεύομαι το CEO ο οποίος δεν είναι περαστικός αλλά έχει αφιερωθεί σε αυτό.
      5. Υπάρχουν συνεργασίες με σοβαρούς επενδυτές και παίκτες (πχ TOYOTA, UBER) που δείχνει ότι το μέλλον είναι πιο εφικτό και πιο άμεσο από όσο φανταζόμαστε.
      6. O ιδρυτής/CEO της Joby και ο Reidαρος υπόκεινται σε 5ετές lockup, οπότε στη χειρότερη περιμένω κι εγώ μαζί τους amalaxei naoum.

      Διαγραφή
  43. Η Tesla τους γλεντάει τους σορτ πρέπει να σκούζουν τώρα , την βλέπω σύντομα να γράφει νέα ψηλά μπορει και το 1000αρικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Όπως έχει κινηθεί η Αρχηγάρα καλό θα ήταν να μην υπάρξει οπισθοχώρηση. Διότι για όσους τον κοιτάνε τεχνικά, έχει δημιουργηθεί σχηματισμός ΩΚΩ, στην παράλληλη της γραμμής λαιμού του οποίου (μωβ) και έκανε στάση. Αν κινηθεί καθοδικά από εδώ, θα προκύψουν σκέψεις για ενεργοποίηση κάτω από 3.730, που ΑΝ γίνει δίνει στόχο 3.480.

    https://prnt.sc/10hd7hc

    Κουβέντα να γίνεται έτσι, do nothing λέω εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χωρίς παρεξήγηση κύριε Barren Wuffett άλλα αυτόν τον ΩΚΩ δεν μπορει να το δει εύκολα κάποιος το θέμα ειναι να φαίνεται εύκολα εκτός αυτού νομίζω δεν έχει συμμετρίες , ποιο εύκολα βλέπεις το τρίγωνο https://prnt.sc/10hdqm3

      Διαγραφή
    2. Δεν έχετε άδικο! Η αλήθεια είναι ότι για να τον εντοπίσω εγώ και η πενταμελής ομάδα συνεργατών μου χρειάστηκαν αρκετές ώρες και μόνο με χρήση εξειδικευμένου λογισμικού κατέστη εφικτό!

      Είπαμε, κουβέντα να γίνεται και μακάρι να μη φτάσουμε στο σημείο να τον συζητάμε κ. Geopard.

      Διαγραφή
  45. Κύριε ΤΑΚΗ και BARREN και λοιποί συνάδελφοι χθές ανέβασα τις προτεινόμενες εταιρίες PACB CRSP BE .. Αλήθεια πιστεύετε πως οι συγκεκριμένες δεν αξίζουν καν μιας ματιάς η μέσα στον όλο χαλασμό μας διέφυγαν της προσοχής?δίνω δύο ακόμη NVDA ILMN...με την ελπίδα ότι τουλάχιστον θά τις δείτε...αν φυσικα θέλετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. K. GERRY μη με παρεξηγείτε σας παρακαλώ, αυτή την περίοδο δεν κοιτάω τίποτα νέο για δυο λόγους:
      1. Είμαι ήδη all in και αρκετά απλωμένος, με εταιρείες ή SPACS που με ενδιαφέρουν μακροπρόθεσμα, άρα δεν ψάχνω για νέες τοποθετήσεις προς ώρας.
      2. Δεν έχω καν εντρυφήσει όσο θα έπρεπε σε αυτές που ήδη βρίσκονται στο κοπάδι μου ώστε να διαμορφώσω ένα πλάνο δράσης για το άμεσο μέλλον, άρα η προτεραιότητά μου είναι να ξεψαχνίσω τις υπάρχουσες θέσεις και να καταστρώσω στρατηγική για αυτές (αν μου δοθεί η δυνατότητα, γιατί αν η αγορά δε φύγει δυνατά πάνω συνεχίζω το do nothing).

      Στατιστικά πάντως να ξέρετε πως όσες φορές ζητήθηκε η γνώμη μου και δεν ασχολήθηκα τα χαρτιά πήγαν εξαιρετικά καλά.

      Διαγραφή
    2. Και εγώ θα απαντήσω παρομοίως με τον κύριο Barren. Την δεδομένη χρονική στιγμή δεν ψάχνω κάτι νέο. Εκτός αν πρόκειται για κάτι εξαιρετικό που ακόμη δεν έχει φτάσει στα αυτιά των ποπολάριων.

      NVDA λεμονάδα ... δεν με συγκινούν.

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα σε όλους,
      κ.GERRY έχω εγώ PACB (Pacific Biosciences of California), NTLA (Intellia Therapeutics) και CRSP (Crispr Therapeutics). Τις είχα από τέλη Νοε.2020 πούλησα μέρος της θέσης στα ψηλά και ξαναπήρα προ 5 ημερών στα χαμηλά.
      Το είχα γράψει στο soltrade εδώ. http://disq.us/p/2fj8o5z

      Χθες έδωσα τις PACB και NTLA. Και οι 3 είναι στο χώρο του Gene editing, που πολύ απλοϊκά είναι (επέμβαση στο γονιδίωμα - dna, στον οποίο το DNA εισάγεται, διαγράφεται, τροποποιείται ή αντικαθίσταται για πρόληψη - θεραπεία ασθενειών). Κλάδος πολύ ελπιδοφόρος (Disruptive innovation που λέει και η Κάθι Γούντ). Γι' αυτό και συνεχίζει αγορές ακόμη και σε τόσο υψηλές αποτιμήσεις.

      Παρά την πτώση κατά 50% που τις αγόρασα, οι αποτιμήσεις τους είναι πολύ απαιτητικές. πχ PACB P/S:79 (από 122 προ ημερών)

      Βέβαια το ARK τις αποτιμά διαφορετικά ενώ σημαντικό γι' αυτούς είναι πως συμπεριφέρεται η κάθε εταιρία και πως μειώνει το κόστος της σύμφωνα με το νόμου του Write (δηλαδή, ότι για κάθε αθροιστικό διπλασιασμό μονάδων που παράγονται, το κόστος πρέπει να μειώνεται κατά ένα σταθερό ποσοστό).

      Για το λόγο αυτό το ARK πούλησε αρχές του 2020 όλη τη θέση του στον leader του κλάδου που είναι η Illumina (έχει το 95% της αγοράς).

      Στο δια ταύτα, εγώ προς το παρόν μένω μόνο με Crispr και εφόσον δω κάποιο γύρισμα ή σταθεροποίηση στις άλλες 2 όπως και στην Editas που είχα παλαιότερα, θα συνεχίσω με 5ετη ορίζοντα.

      Διαγραφή
    4. Κύριε Γιώργο Τ σάς ευχαριστώ θερμά για την ανταπόκριση και την ειλικρινή ανάλυση και τοποθέτηση!Αν έχετε και οπότε έχετε τον χρόνο καί την διάθεση θα ήθελα να μου (μας πείτε)που εστιάζετε κασε τι μετοχές και Spacs είστε η σκοπεύετε να τοποθετηθειτε...Ρωτώ γιατί είμαι σε μία διαδικασία Rotation και ευτυχώς γιατί έτσι κατάφερα να είμαι μόλις 15% κάτω από τα πρόσφατα υψηλά μου...έχω δεί τα όποια λάθη μου και αστοχίες μου και η γνώμη η δική σας καθώς και όποιου άλλου φίλου εδώ είναι σεβαστή και καλοδεχούμενη... ευχαριστώ θερμά..

      Διαγραφή
    5. Κύριε BARREN θα ήθελα και από εσάς το ίδιο αν και εφ όσον έχετε την διάθεση και τον χρόνο φυσικα... αναφέρομαι στο ίδιο όπως ανωτέρω με τον κύριο Γιώργο...

      Διαγραφή
  46. Απόλυτα σεβαστό και κατανοητό Κύριοι...δεν είπα ότι ανακάλυψα τον τροχό ... συνεχίζουμε την δουλειά μας... Και φυσικά δεν παρεξηγώ ούτε εσάς κύριε BARREN τον κύριο Τάκη η όποιον άλλον...η αγένεια μόνο είναι παρεξήγησιμη και η κακή πρόθεση στοιχεία τα οποία απουσιάζουν από εδώ μέσα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Και ένα άρθρο του bloomberg που δημοσιεύθηκε προ ημερών για τα spacs.
    Καθώς δημοσιεύονται συνεχώς άρθρα που μιλούν για φούσκες, οι εύκολες αποδόσεις στα spacs θα απομακρύνονται (ειδικά σε αυτά που θα έχουν παραγωγή μετά από χρόνια). Τώρα όσες εταιρίες (spacs) θα δημοσιεύουν αποτελέσματα που θα είναι σύμφωνα με τις προβλέψεις θα ακολουθούν διαφορετική πορεία.
    Χαρακτηριστικό απόσπασμα που μου έμεινε από το άρθρο (πρόχειρη μετάφραση από εμένα):

    "Τα μαθηματικά είναι εντυπωσιακά. Μόνο τον περασμένο Απρίλιο, ένας γύρος χρηματοδότησης εκτιμούσε την Archer στα 16 εκατομμύρια δολάρια. Η συμφωνία της Moelis έδωσε υψηλότερη αξία στην εταιρεία: 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Με άλλα λόγια, σε λιγότερο από ένα χρόνο, η αποτίμηση αυξήθηκε κατά 23.650%".

    https://www.bloomberg.com/news/features/2021-03-08/are-spacs-a-good-investment-inside-the-stock-market-s-looming-spac-bubble

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για την ακρίβεια γράφει "The math is jaw-dropping" δηλαδή μαθηματικά να σου πέφτει το σαγόνι...

      Διαγραφή
    2. Για την ακρίβεια η Archer αποτιμήθηκε περίπου 2,5 δις, τα υπόλοιπα είναι το κασέρι, τα fees και τα τζαμπατζίδικα του σπόνσορα. Όχι ότι δεν είναι να σου πέφτει το σαγόνι με ανατίμηση 15.000% σε ένα χρόνο, σημείο των καιρών.

      Διαγραφή
  48. Το ACB(AURORA) δείχνει καλό για entry point .Τι γνώμη έχετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Ότι προλάβουν να πάρουν από τους τελευταίους που πιστεύουν σε συνέχεια του κάτω μου φαίνεται η κατάσταση αυτή τη στιγμή.
    Σύντομα μπορεί να μη θυμάται κανείς καν ότι έγινε διόρθωση, ή ότι μπορεί να ξαναγίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Λέτε να τους(μας)το κάνουν τόσο εύκολο??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Έχει κάποιος δει το ADMA τεχνικά ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρέπει >2.25 για να ελπιζουμε για κάτι καλυτερο βραχυπρόθεσμα. Ετσι πως κινείται ομως δεν το βλέπω. αναμένουν μάλλον και ανρητικά αποτελέσματα και αυτο αποτυπώνει η κινηση της

      Διαγραφή
    2. Σ ευχαριστώ πολύ Κύριε VassilisS...

      Διαγραφή
  52. Μήπως έχουμε καμία πληροφοριση για τα αποτελέσματα της Skilz??. Κάμια διαρροή??? Τίποτα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Έξω μόλις από IPOE στην τιμή κτήσης .... ψωνια μόνο σε μεγάλες εκπτώσεις.... Ρευστότητα 34%...ας φύγει πάνω να βγάλω απ'τα υπόλοιπα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. και εγώ κ jerry πούλησα πριν λίγο ipoe με κέρδος 10%.ένας λόγος είναι οτι είναι spac του clamath που ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ έχει καβαλήσει το καλάμι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://www.fool.com/investing/2021/03/09/sofi-has-big-banking-ambitions-and-is-committing-7/?source=eptyholnk0000202&utm_source=yahoo-host&utm_medium=feed&utm_campaign=article

      Διαγραφή
    2. H δουλειά του Chamathinio ως επί το πλείστον έχει τελειώσει εδώ.
      Eπί της ουσίας Noto διακρατούμε/αγοράζουμε, Gallileo και το αγαπημένο Online Fin Hub των αμερικανών HENRY (Highly Educated Not Rich Yet).

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα η Sofi είναι μακροπρόθεσμη επιλογή θα δούμε μέχρι που θα αντέξω να κρατήσω τα εξτρά κομμάτια που πήρα , πάντως σε ότι κάνω trading συνήθως δεν μου βγαίνει οπότε θα κλωσήσω αυτές που κράτησα , σήμερα έκανα trading στο ευρώ για να μου περάσει , κέρδισα μεν αλλά έχασα την μεγάλη κίνηση αλλά μου πέρασε η φαγούρα για το trading , αν και η ουσία ειναι ότι το κεφάλαιο στο Forex το είχα για αντιστάθμιση στην τιμή του eur/usd κάτι που δεν έχω τηρήσει αλλά κάνω trading και ίσως να φταίει η μόχλευση βέβαια για αυτό .

      Διαγραφή
    4. Το έχω υπ όψιν μου Κύριε BARREN ... απλά δεν κατάλαβα πως το παντρευετε... μάλλον κάτι μου διαφεύγει... για κάντε ψιλά...

      Διαγραφή
    5. κ. GERRY αυτό που έγραψα είναι απάντηση στο σχόλιο του κ. Spy που έγραψε ότι βγήκε επειδή είναι SPAC του Chamathinio, δεν ήταν απάντηση σε εσάς. Γι' αυτό και το έγραψα κάτω από το σχόλιο του κ. Spy.

      Διαγραφή
    6. Κατανοητό Κύριε BARREN μου ..δεν παρεξήγησα κάτι.. απλά νόμισα πως αναφερόμαστε στο δικό μου σχόλιο και προσπαθούσα να καταλάβω τι εννοουσατε...

      Διαγραφή
    7. Συμφωνώ απόλυτα με τον κύριο Buffet, και εμένα δεν μου αρέσει ο Chamath και μου πέρασε από το μυαλό να βγώ, αλλά σκέφτηκα ότι αφού αυτός την έβαλε μέσα τώρα πλέον αγοράζουμε Sofi και Galileo και ελπίζουμε να μην αναπτυχθεί από καμμιά αλλη fintech ανταγωνιστής του Galileo

      Διαγραφή
    8. Kύριοι ο Chamath θα διαπρέψει ... σε ορισμένες περιπτώσεις κοιτάζει χρονικά λίγο μακρυά, αλλά θα πάει σχεδόν σε όλες τις επιλογές του super.

      Διαγραφή
    9. Εγώ εξακολουθώ να τον πιστεύω και διακρατώ από OPEN έως IPOF, αλλά καλό θα ήταν να κόψει τις π@π@ριές και να επικεντρωθεί στην ουσία. Μία με τα πεσίματα στους σορτάκηδες, μία με την πολιτική, μία με τις ρόγες του φόρα παρτίδα, από κάποιο σημείο και μετά είναι ασέβεια προς τον κόσμο που τον πιστεύει και δείχνει να είναι ασταθής.
      Ελπίζω να συνέλθει.

      Διαγραφή
    10. Κύριε Barren συμφωνώ απόλυτα...Όσο καλός και να είναι κάποιος αν δεν σε εμπνέει με την παρουσία του δεν μπορείς να το εμπιστευτείς.

      Διαγραφή
  55. Δεν πούλησα επειδή ο CHAMATINIO έχει καβαλήσει το καλάμι ουτε γιατί δεν πιστεύω στο IPOE...θα ξαναμπουκαρω όταν ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. To ROBLOX άνοιξε στο $65. Αν είχα κανένα ψιλό θα έκανα μια πρώτη επαφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πως και πως το περιμέναμε.
      Επαφή εκεί ψηλά κ.BARREN?

      Διαγραφή
    2. Και πού ξέρουμε αν είναι ψηλά ή χαμηλά κ. Aposmal? Τώρα ξεκίνησε.
      Εξάλλου αν δεν κάνω λάθος, έχει μαζί με τις προνομιούχες ~500 εκ μετοχές. Στο πρόσφατο γύρο χρηματοδότησης είχε αποτιμηθεί $30 δις. Άρα στα $60 μια χαρά άνοιξε, όσο πλήρωσαν και οι PIPEαδόροι.

      Διαγραφή
    3. Προσοχή κύριοι.
      Δεν είναι IPO. Δεν πλήρωσε κανείς τίποτα ... είναι απευθείας εισαγωγή μετοχών.

      Διαγραφή
    4. Σημασία έχει αν και σε πια τιμή είναι καλά για μπούκα...

      Διαγραφή
    5. Ναι είναι direct listing, αλλά αναφερόμουν στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης που μάζεψε 520 mil και αποτιμήθηκε στα $29,5 δις.

      Διαγραφή
    6. Κύριε Barren η μετοχή πιθανότατα θα πάει πάνω απο 100 ... αλλά κοιτώντας την, όπως και την Palantir που μπήκε με ίδιο τρόπο ... οι περισσότερες εταιρίες που μπαινουν μέσω spacs είναι καρατσάμπα.

      Διαγραφή
    7. Να σας πω την αλήθεια προ μηνός, με καλύτερο κλίμα πίστευα ότι θα ανοίξει κοντά στο 100.
      Δε την έχω λεπτομερήσει, υπάρχουν πολλά που μου αρέσουν, κυρίως το concept του virtual world, το social gaming και το επιχειρηματικό της μοντέλο, αλλά και αρκετά που με ψιλοπροβληματίζουν:
      1. Τα τσιμπημένα της νούμερα μέσα στο 2020 οφείλονται στα lock down, το ομολογούν και οι ίδιοι. Όταν τα πιτσιρίκια ξαναπάνε σχολείο και ξαμοληθούν στα malls θα δείξει στασιμότητα.
      2. Οι ελεύθερες ροές της οφείλονται στο παραπάνω αλλά και στο αναβαλλόμενο εισόδημα λόγω πωλήσεων ROBUX, το οποίο δεν έχει ακόμα καταναλωθεί στο σύστημα και όταν καταναλωθεί το 30% θα πάρει.
      3. Η πελατεία είναι πιτσιρίκια 7~12, άρα όσο κολλημένος και να είναι ο χρήστης, αργά ή γρήγορα δε θα είναι πια, εκτός αν απαυθυνθεί και σε κοινό μεγαλύτερων ηλικιών.
      4. Αυτό με τα πιτσιρίκια είναι κάπως ευαίσθητο, γιατί 2~3 περιπτώσεις να προκύψουν αποπλάνησης ή σοβαρού bullying ή κάτι τέτοιο θα έχει πολύ πρόβλημα.

      Υπό παρακολούθηση βέβαια.

      Διαγραφή
    8. Είχα στο μυαλο μου την sklz κ. Barren,γι αυτο και μου φανηκε ψηλα.βεβαια αυτο που λετε,οτι δεν γνωριζουμε αν ειναι ψηλα ή οχι η συγκεκριμλενη τιμή,ισχύει.
      Πάντως μια περιήγηση που έκανα στην εφαρμογή,πολύ μπερδεμα τα παιχνιδια της.

      Διαγραφή
    9. Όποιος μπορεί να τη δεί μακροπρόθεσμα ... μπαίνει.

      Διαγραφή
    10. Κύριε BARREN τον ΡΙΧΆΡΔΟ ΤΟΝ ΛΕΟΝΤΟΜΑΛΛΟ όπως εύστοχα τον έχετε αποκαλέσει δεν τον έχετε στα RADAR σας?δεν σας κάνει το DEAL??

      Διαγραφή
    11. Για την 23&me λέτε κ. Gerry? Δε μπορώ να πω ότι με έχει συγκινήσει, αλλά δεν υπάρχει και ρευστό.
      Από το Ριχάρδο ξέρετε πολύ καλά τι περιμένω. Την κάψουλα που κινείται υπερηχητικά μέσα στο tubo, γνωστή και ως hyperloop.
      Τον παρακολουθώ, τον εκτιμώ και τον σέβομαι πάρα πολύ, είναι γίγαντας χωρίς καν να το προσπαθεί.

      Διαγραφή
  57. Τώρα που ανακοινώθηκε το range τιμής της Vantage Towers

    https://www.londonstockexchange.com/news-article/VOD/vantage-towers-ipo-price-range/14892258?lang=en

    Έχει κάποιος άποψη για το συγκεκριμένο IPO ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Μάλλον οι αναρτήσεις των κινήσεων μου "ενοχλούν".... και επειδή δεν είναι αυτή η πρόθεση μου σε καμμιά περίπτωση τις σταματάω ... φυσικα και αν ερωτηθω από κάποιον συνάδελφο θα απαντήσω ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε GERRY δεν ενοχλούν να συνεχίσετε να τις κάνετε, η αλήθεια ειναι ότι όλα ειναι πάλι πάνω και ο ψωριάρης κάτω (Nasdaq) ας ελπίσουμε ότι ειναι χώνεμα τιμών από την χθεσινή άνοδο εγώ σήμερα έκατσα ακίνητος πάντως μετάνιωσα που δεν πήρα προχτές λίγη από την CIIC που είχα δώσει και σε αναμονή μετά την συνεδρίαση για SKLZ.

      Διαγραφή
    2. συνεχιστε κυριε gerry.! εμεις θελουμε να διαβαζουμε τη γνωμη σας.
      μια χαρα τα λεμε εδω στο στεκι του κυριου τακη . . .:)

      Διαγραφή
  59. ΚΥΡΙΕ GERRY OI KΙΝΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΕΣ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΤΕΡΟΥΣ. ΟΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΔΗΛΑΔΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Κύριε GEOPARD και TATA δεν είπα ότι δεν θά λέω την γνώμη μου... τίς κινήσεις μου ανέφερα ότι δεν θα αναφέρω αυτοβούλως εκτός και κάποιος φίλος με ρωτήσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Απαντήσεις
    1. https://www.spactrax.com/companies.html?cik=0001780312&symbol=NPA

      Next Key Date: Mar 12, 2021
      Next Key Date Desc: Vote to Extend through Jun 15 2021

      Διαγραφή
    2. Κύριε Armando 12Μαρτιου ??? Σας ευχαριστώ πολύ...

      Διαγραφή
    3. Η διάρκεια ζωής του SPAC ήταν 18 μήνες, συμπληρώνονται τον Μάρτιο. Έτσι στις 12 Μαρτίου θα ψηφίσουν για επέκταση του SPAC για άλλους 3 μήνες έως 15 Ιουνίου.

      Διαγραφή
    4. Αρχίσαμε τα ωραία της ΤΟΣΚΆΝΗΣ ....

      Διαγραφή
  62. place your bets
    https://cathiesark.com/ark-combined-holdings-of-sklz

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. https://newsfilter.io/a/431551049226b00594b846b44175f153

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Καλησπερα στην ομαδα! Ειχα την τυχη να δω το + 50% της AVEO και να μπω στα 13$, μιση ωρα πριν το κλεισιμο. Η ανοδος αυτη οφειλεται σε εγκριση θεραπειας για τον καρκινο του νεφρου απο την FDA.Η μετοχη πλεον στα 15.30$ afterhours εχει MC 440M. Η θεραπεια εχει TAM 3.5B με CAGR 5.5%. Θα μπορουσε η μετοχη να ακολουθησει μια πορεια σαν αυτης της SAVA η της EYES;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Καλησπέρα τελικά ειναι καλά ή κακά τα αποτελέσματα της Sklz γιατί το τρώει το ξυλαράκι της στο post market τώρα ( βέβαια το ξύλο μπορει να πέφτει για να φύγουν οι μαριδαίοι ), βέβαια με τις πενιχρές γνώσεις που έχω δεν τα είδα και άσχημα θα περιμένω την άποψη του ποιο ειδικού φυσικά , ο κύριος Τάκης έχει τον λόγο και θα θέλαμε την άποψη του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Geopard, το παρακάτω, μόνο ως θετικό μπορώ να το δω:
      As of December 31, 2020, the Company had $263 million of cash and no debt.
      Εννοείται σε συνάρτηση με τα υπόλοιπα αποτελέσματα

      Διαγραφή
  66. SKLZ earnings call ==>> to the mooooonn!!!
    (επιτρέπονται εδώ αυτά κ. οικοδεσπότα;) :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. καλημέρα sklizara διαβάστε στο twitter τον εξαιρετικό τουιτερά plant @plantmath1 ,που δίνει επιγραμματικά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων,αυτό που κράτησα είναι η επέκταση ατην ινδία με πληθυσμο 4χ της usa ,και ταχύτατη ανάπτυξη των mobile gamew.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. κυριε τακη ! περιμενουμε με αγωνια τοποθετηση σας για τη σκυλα!
    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. τι να σου κάνει μια Κάθυ...η αγορά είναι πολύ μεγαλύτερη της και εκείνη είναι δεσμευμένη βάση καταστατικού να έχει μόνο tech stocks ή genomics etc.
    δεν μπορεί να μπει τράπεζες πετρέλαια κλπ. ή οτιδήποτε άλλο εκτός καταστατικού...στα etf μιλάω...γιατί στη discretionary διαχείριση μπορεί να κάνει ότι θέλει...
    ο Sir όμως μπορεί να μπαίνει οπουδήποτε δεν δεσμεύεται από καταστατικά!
    go with the flow!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Αν στο μισάωρο η sklz έχει κάνει όγκο 4,5Μ κλείνοντας θα χτυπήσει 58Μ ? Τι λέτε να πάθουν οι σορταδόροι ? θα ξεβρακωθούν ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂