Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

ROBLOX Corporation

ROBLOX  .... εδώ ....

Διαπραγματεύεται στο NYSE με τον κωδικό RBLX ... εδώ ....
Αριθμός μετοχών : 652 εκατομμύρια μετοχές
Presentation ROBLOX
... εδώ ...


Στη ROBLOX υπάρχουν δύο κατηγορίες μετοχών. Οι μετοχές κατηγορίας Α και οι μετοχές κατηγορίας Β. Τα δικαιώματα των κατόχων κοινής μετοχής της κατηγορίας Α και της κοινής μετοχής κατηγορίας Β είναι πανομοιότυπα, εκτός από την ψήφο και τη μετατροπή. Κάθε μετοχή κατηγορίας Α δικαιούται μία ψήφο ανά μετοχή, ενώ κάθε μετοχή Κατηγορίας Β δικαιούται είκοσι ψήφους ανά μετοχή και είναι μετατρέψιμη ανά πάσα στιγμή σε μία μετοχή Κατηγορίας Α.

Ο ιδρυτής και CEO της Roblox, David Baszucki, κατέχει όλες τις μετοχές κατηγορίας Β και τις 57.287.302, με αποτέλεσμα με αυτόν τον τρόπο να ελέγχει  το 70,1% των ψήφων και να είναι σε θέση να επηρεάζει σημαντικά κάθε ενέργεια που απαιτεί την έγκριση των μετόχων της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης της εκλογής του διοικητικού συμβουλίου, της έγκρισης τροποποιήσεων στο πιστοποιητικό σύστασης της εταιρείας, καθώς και των κανονισμών για την έγκριση οποιασδήποτε συγχώνευσης, ενοποίησης ή πώλησης περιουσιακών στοιχείων της Roblox.

Την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2021 ξεκίνησε να διαπραγματεύεται στο NYSE, η ROBLOX με μια αρχική τιμή αναφοράς τα 45 δολάρια.
Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές αρχικές δημόσιες προσφορές, η Roblox επέλεξε να δημοσιοποιηθεί μέσω μιας απευθείας λίστας.
Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία δεν θα συγκεντρώσει κεφάλαια.
Αντ 'αυτού, οι υφιστάμενοι μέτοχοι μπορούν να πουλήσουν τις μετοχές τους με βάση τη ζήτηση της αγοράς και 198.917.280 μετοχές Κατηγορίας Α προσδιορίζονται από το ενημερωτικό δελτίο της εταιρείας προς πώληση.

Η Roblox έχει 652 εκατομμύρια μετοχές σε κυκλοφορία.

Σε αντίθεση με μια αρχική δημόσια προσφορά, η μεταπώληση από τους εγγεγραμμένους μετόχους δεν αναλαμβάνεται από καμία επενδυτική τράπεζα. Οι εγγεγραμμένοι μέτοχοι μπορούν, ή όχι, να επιλέξουν να πουλήσουν τις μετοχές τους Κατηγορίας Α.

Η Roblox  θα είναι η πέμπτη εισαγωγή εταιρείας, που γίνεται με αυτόν τον τρόπο και ακολουθεί άλλες εταιρείες τεχνολογίας όπως ήταν η Palantir (NYSE: PLTR ) και η Asana (NYSE: ASAN ).

Η αρχική τιμή που δόθηκε ως τιμή αναφοράς ήταν τα 45 δολάρια που σημαίνει ότι η εταιρεία σε αυτή την τιμή αξίζει έως 29,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Η μετοχή ξεκίνησε να διαπραγματεύεται λίγο πάνω από τα 60 δολάρια.

Η Roblox πρόσφατα συγκέντρωσε πάνω από μισό δισεκατομμύριο σε έναν γύρο χρηματοδότησης της σειράς Η. Τον Ιανουάριο του 2021, εκδόθηκαν 11.888.886 μετοχές του προνομιούχου μετοχικού τίτλου της σειράς H σε ορισμένους διαπιστευμένους θεσμικούς επενδυτές σε ιδιωτική τοποθέτηση σε τιμή αγοράς δολάρια ανά μετοχή και προέκυψαν συνολικά ακαθάριστα έσοδα περίπου 535,0 εκατομμύρια δολάρια.
Σε αυτόν
 το γύρο χρηματοδότησης εκτιμήθηκε η εταιρεία 29,5 δισεκατομμύρια δολάρια, που ήταν ένα τεράστιο άλμα από τα 4 δισεκατομμύρια δολάρια του προηγούμενου γύρου χρηματοδότησης.
Αυτό ήταν ένας βασικός λόγος που η Roblox δεν ενδιαφερόταν τη δεδομένη χρονική στιγμή να αντλήσει περισσότερα κεφάλαια. Η άμεση εισαγωγή δίνει απλώς στους υπάρχοντες επενδυτές τη δυνατότητα να πουλήσουν τις μετοχές τους, εάν το θέλουν. Πιθανότατα, η Roblox θα έχει την επιλογή να συγκεντρώσει περισσότερα κεφάλαια όταν έρθει η ώρα.

Τι είναι το Roblox
Η Roblox Corporation, ιδρύθηκε το Μάρτιο του 2004 από τους προγραμματιστές David Baszucki και Erik Cassel. Ο Cassel πέθανε από καρκίνο το 2013. Ο Baszucki είναι σήμερα πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.
Το Roblox είναι μια πλατφόρμα διαδικτυακού παιχνιδιού και δημιουργίας παιχνιδιών που επιτρέπει στους χρήστες να σχεδιάζουν τα δικά τους παιχνίδια και να παίζουν μια μεγάλη ποικιλία διαφορετικών τύπων παιχνιδιών που δημιουργούνται από άλλους χρήστες. Η πλατφόρμα φιλοξενεί παιχνίδια κοινωνικής δικτύωσης που κατασκευάζονται από εικονικά μπλοκς τύπου Lego.

Σε αντίθεση με τους κύριους ανταγωνιστές, όπως η Electronic Arts (NASDAQ: EA ) και η Take-Two Interactive Software (NASDAQ: TTWO ), η Roblox αναθέτει την ανάπτυξη των παιχνιδιών της πλατφόρμας της στους παίκτες της.

Το Roblox δεν είναι πραγματικά ένα παιχνίδι, αλλά μια πλατφόρμα σχεδιασμού και παιχνιδιού. Συχνά συγκρίνεται με το Minecraft ( MSFT ), επειδή και οι δύο πλατφόρμες βασίζονται στη δημιουργικότητα των χρηστών, αλλά μοιάζει περισσότερο με την Unreal Engine, την πλατφόρμα ανάπτυξης παιχνιδιών της Epic. Αλλά αυτή είναι μόνο για προγραμματιστές.

Το Roblox φέρνει στις μάζες δημοσίευση παιχνιδιών με τον τρόπο που στο YouTube  αναρτώνται τα βίντεο. Το μοντέλο του YouTube είναι ότι υπάρχουν πληθώρα βίντεος και από αυτό τον τεράστιο όγκο καλών στοιχείων ξεχωρίζουν ορισμένα που ανεβαίνουν στην κορυφή και κερδίζουν έσοδα, ειδικά όταν µιλάµε για εξειδικευμένο κοινό. Αυτό συμβαίνει και στο Roblox, όπου υπάρχουν "Millions of Experience" προς εξερεύνηση και η λογική ανάπτυξης της πλατφόρμας είναι παρόμοια με αυτή του YouTube. Ο Roblox δεν χρειάζεται να βρει το Next Big Thing, ούτε το επόμενο και το μεθεπόμενο. Η ανάπτυξη του παιχνιδιού βασίζεται στους χρήστες του να το κάνουν για αυτούς. Μεταξύ εκατομμυρίων κόσμων κάποιες χιλιάδες θα ενδιαφέρουν κάποιους απο τους παίκτες.

Οι προγραμματιστές λαμβάνουν το 30% των εσόδων της πλατφόρμας. Η Roblox σκοπεύει να δαπανήσει ακόμη περισσότερα ποσά στους προγραμματιστές της στο μέλλον για να δώσει κίνητρα ώστε να δημιουργηθούν παιχνίδια υψηλής ποιότητας.

Η πλατφόρμα Roblox αποτελείται από τρείς εφαρμογές, το Roblox Client, το Roblox Studio και το Roblox Cloud.
Το Roblox Client είναι η εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες να εξερευνήσουν τους 3D ψηφιακούς κόσμους.
Το Roblox Studio είναι το σύνολο εργαλείων που επιτρέπει στους προγραμματιστές και στους δημιουργούς, από παιδιά έως επαγγελματίες, να κατασκευάζουν, να δημοσιεύουν και να χειρίζονται τρισδιάστατους χώρους και περιεχόμενο όπου θα μπορούν να έχουν πρόσβαση οι παίκτες στο Roblox Client.

Στιγµιότυπο οθόνης Roblox Studio
Στιγµιότυπο οθόνης Roblox Studio

Η ανάπτυξη παιχνιδιών δεν είναι τόσο απλή, ωστόσο στο Roblox Studio είναι απλούστερη από οποιαδήποτε άλλη μέθοδο. Παρολά αυτά, η πλειονότητα των χρηστών δεν θα ''κατεβάσει'' ποτέ το Roblox Studio καθώς έρχονται στο Roblox μόνο για να παίξουν τα παιχνίδια.

To 2020 από 33 εκατομμύρια καθημερινούς ενεργούς χρήστες, μόνο τα 8 εκατομμύρια ήταν «ενεργοί προγραμματιστές». Από αυτούς μόλις 1,5 εκατομμύριο κέρδισαν κάτι από τις δημιουργίες τους. Ωστόσο, μόνο 300 κέρδισαν περισσότερα από 100.000 δολάρια, πράγμα που σημαίνει ότι το Roblox είναι μια μικρή και αυξανόμενη ευκαιρία για προγραμματιστές παιχνιδιών.

Πιο συγκεκριμένα, 1.250.000 προγραμματιστές και δημιουργοί κέρδισαν το Robux στην πλατφόρμα Roblox, εκ των οποίων περισσότεροι από 4.300 προγραμματιστές και δημιουργοί πληρούν τις προϋποθέσεις, όπως για παράδειγμα να έχουν κερδίσει τουλάχιστον 100.000 Robux, ώστε να μπορούν να ανταλλάξουν το κερδισμένο Robux με νόμισμα του πραγματικού κόσμου. Από αυτούς τους προγραμματιστές και δημιουργούς, για το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2020, πάνω από 3.300 αντάλλαξαν πραγματικά το κερδισμένο Robux τους με πραγματικό νόμισμα μέσω του προγράμματος ανταλλαγής προγραμματιστών. Για την ίδια περίοδο, υπήρχαν περισσότεροι από 1.250 προγραμματιστές και δημιουργοί που κέρδισαν 10.000 δολάρια ή περισσότερα και πάνω από 300 προγραμματιστές και δημιουργοί που κέρδισαν 100.000 δολάρια ή περισσότερα.

Το Roblox Cloud περιλαμβάνει τις υπηρεσίες και την υποδομή που ενισχύουν την ανθρώπινη πλατφόρμα συν-εμπειρίας του Roblox.
Το πρόγραμμα Roblox Client επιτρέπει στους χρήστες να συνδεθούν με διάφορα μέσα, συμπεριλαμβανομένης της ανίχνευσης κοντινών παικτών, ή απλώς να συναντηθούν σε 3D εμπειρίες. Το κοινωνικό γράφημα που δημιουργείται από αυτές τις συνδέσεις αποθηκεύεται στο Roblox Cloud και απαιτεί αμοιβαία επιλογή για την αποφυγή ανεπιθύμητων επικοινωνιών. Όταν ένας χρήστης επιλέγει να συμμετάσχει σε μια εμπειρία, το Roblox Cloud έχει σχεδιαστεί για να τοποθετεί αυτόματα αυτόν τον χρήστη στο ίδιο εικονικό περιβάλλον με άλλους που συνδέονται μέσω του κοινωνικού γραφήματος.
Στόχος του Roblox είναι να δημιουργηθεί μια πλατφόρμα κοινών εμπειριών μεταξύ των χρηστών, όπου η πρόσβαση τους στην πλατφόρμα να είναι ασφαλής σε ολόκληρο τον κόσμο.

Metaverse
Στην πλατφόρμα Roblox χτίζεται αυτό που αποκαλείται «metaverse», δηλαδή ένας συνδυασμός εικονικών κόσμων που αλληλεπιδρά στον πραγματικό κόσμο.
Το Metaverse είναι μια φράση που επινόησε ο Neal Stephenson, στο μυθιστόρημα του, επιστημονικής φαντασίας Snow Crash, που δημοσιεύθηκε το 1992. Το Metaverse είναι ο διάδοχος του Διαδικτύου και στο Snow Crash δείχνει πως θα μπορούσε να εξελιχθεί το Διαδίκτυο με βάση την εικονική πραγματικότητα στο εγγύς μέλλον
Στην πλατφόρμα Roblox, 8 είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που συνθέτουν και χτίζουν το metaverse.


1. Ταυτότητα : Όλοι οι χρήστες έχουν μοναδικές ταυτότητες με τη μορφή ειδώλων που τους επιτρέπουν να εκφραστούν ως όποιοι ή οτιδήποτε θέλουν. Η ταυτότητα μπορεί να σχεδιαστεί ή να αγοραστεί.

2. Φίλοι : Οι χρήστες αλληλεπιδρούν με φίλους. Μερικούς τους γνωρίζουν στον πραγματικό κόσμο και άλλους τους συναντούν στο Roblox. Τον Δεκέµβριο 2020, στο Roblox επεξεργάζονταν 2 εκατομμύρια µηνύµατα συνομιλίας την ημέρα.

3. Οι εμπειρίες στο Roblox είναι τρισδιάστατες και συναρπαστικές. Καθώς βελτιώνεται η πλατφόρμα Roblox, αυτές οι εμπειρίες θα γίνονται ολοένα και πιο ενδιαφέρουσες και διακριτές από τον πραγματικό κόσμο. Η πρόοδος και η βελτίωση των γραφικών, σε σχέση με πριν από 5 χρόνια είναι εξαιρετική και έτη φωτός μπροστά από την αρχική πλατφόρμα Roblox, η οποία μοιάζει περισσότερο µε τον µπλοκ κόσμο του Minecraft.

4. Οι χρήστες, οι προγραμματιστές και οι δημιουργοί του Roblox είναι από όλο τον κόσμο. Επιπλέον, το πρόγραμμα Roblox Client λειτουργεί σε iOS, Android, PC, Mac και Xbox και υποστηρίζει εμπειρίες VR στον υπολογιστή χρησιμοποιώντας ακουστικά Oculus Rift, HTC Vive και Valve Index.

5. Είναι απλό να δημιουργηθεί ένας λογαριασμός στο Roblox. Είναι δωρεάν για τους χρήστες να απολαύσουν εμπειρίες στην πλατφόρμα. Οι χρήστες μπορούν γρήγορα, είτε μόνοι τους, είτε με τους φίλους τους, να αλλάζουν παιχνίδι. Είναι επίσης εύκολο για τους προγραμματιστές να δημιουργήσουν εμπειρίες και στη συνέχεια, να τις δημοσιεύσουν στο Roblox Cloud, ώστε να είναι προσβάσιμες στους χρήστες του Roblox Client σε όλες τις πλατφόρμες.
Οι χρήστες παίζουν κατά μέσο όρο 20 διαφορετικά παιχνίδια ανά µήνα.


6. Ποικιλία παιχνιδιών. Το Roblox είναι τεράστιο. Είναι ένα επεκτεινόμενο σύμπαν από τους προγραμματιστές και δημιουργούς του. Στις 31 Δεκεμβρίου 2020, υπήρχαν πάνω από 20 εκατομμύρια εμπειρίες στο Roblox. Υπάρχουν, επίσης, εκατομμύρια δημιουργικά εικονικά αντικείμενα με τα οποία οι χρήστες μπορούν να εξατομικεύσουν τα είδωλά τους.

7. Το Roblox είναι μια ζωντανή οικονομία καθώς δημιουργούνται έσοδα μέσω του νομίσματος Robux, με το οποίο γίνονται οι συναλλαγές στο παιχνίδι. Οι χρήστες μπορούν να αγοράσουν Robux, με πραγματικά χρήματα και μπορούν να ξοδέψουν το νόμισμα Robux σε διάφορα αντικείμενα, σε εμπειρίες εντός παιχνιδιού και στη βελτιστοποίηση του avatar τους. Οι προγραμματιστές και οι δημιουργοί κερδίζουν το Robux δημιουργώντας ελκυστικές εμπειρίες και συναρπαστικά στοιχεία που θέλουν να αγοράσουν οι χρήστες. Το Roblox επιτρέπει στους προγραμματιστές και τους δημιουργούς να μετατρέψουν το Robux σε πραγματικό νόμισμα.

8. Ασφάλεια : Πολλαπλά συστήματα ασφαλείας ενσωματώνονται στην πλατφόρμα Roblox για την προώθηση της ευγένειας και τη διασφάλιση της ασφάλειας των χρηστών της πλατφόρμας.
Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της πλατφόρμας, ώστε να μην επιτραπεί σε μια μικρή μειοψηφία τρολς και χάκερς να καταστρέψουν την εμπειρία όλων των παικτών και ούτε να υποκλέπτουν διάφορα δεδομένα.

To Roblox λειτουργεί ως ένα είδος πλατφόρμας δημιουργίας παιχνιδιών με sandbox όπου οι παίκτες μπορούν είτε να δημιουργήσουν παιχνίδια είτε να παίξουν τις δημιουργίες άλλων. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ των παιδιών και σε ηλικίες κάτω των 16 ετών.

Τα 5 δημοφιλέστερα παιχνίδια στην πλατφόρμα Roblox είναι :

Adopt me!
Η πρώτη ημέρα που κυκλοφόρησε ήταν στις 14 Ιουλίου 2017.

Το Adopt me eίναι μακριά το πιο δημοφιλές παιχνίδι στο Roblox. Ως τον Μάρτιο του 2021 το Adopt me είχε 20 δισεκατομμύρια επισκέψεις . Αυτό το παιχνίδι είναι παρόμοιο με το Nintendogs , με τους χρήστες να υιοθετούν και να φροντίζουν εικονικά κατοικίδια. Το παιχνίδι δίνει τη δυνατότητα στους παίκτες να ντύσουν τα κατοικίδια ζώα τους και να διακοσμήσουν το σπίτι τους.

Το Adopt Me επιτρέπει στους παίκτες να ανταλλάσσουν τα κατοικίδια τους μεταξύ τους. Λόγω του ότι ορισμένα κατοικίδια είναι πολύ σπάνια στο παιχνίδι, μια μαύρη αγορά ειδών έχει αναπτυχθεί γύρω από αυτό το παιχνίδι . Αυτό μπορεί να φαίνεται αρνητικό, αλλά θα πρέπει να δώσει στους επενδυτές μια αίσθηση για το πόσο σοβαρά παίζουν οι παίκτες το παιχνίδι και πόσο πρόθυμοι είναι οι άνθρωποι να ξοδεύουν πραγματικά χρήματα σε ψηφιακά αντικείμενα.

Τον Ιανουάριο του 2021, το παιχνίδι είχε κατά μέσο όρο 500.000 ταυτόχρονα παίκτες, καθιστώντας το το πιο δημοφιλές παιχνίδι στο Roblox, ενώ το ρεκόρ είναι 1,6 εκατομμύρια χρήστες να είναι ταυτόχρονα συνδεδεμένοι σε μια ημέρα.

Tower of Hell
Ο πύργος της κόλασης είναι μια πορεία πολλών παικτών. Ο στόχος είναι να είσαι ο πρώτος που θα ανέβει στην κορυφή του πύργου ανεβαίνοντας σκάλες, πηδώντας μεταξύ πλατφορμών, σπρώχνοντας τους ανταγωνιστές σου και αποφεύγοντας κινδύνους όπως ηλεκτρισμό και λέιζερ. Αυτό το παιχνίδι ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2018 και έχει λάβει περισσότερες από 10 δισεκατομμύρια επισκέψεις. Είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές παιχνίδι στο Roblox πίσω από το Adopt Me.


MeepCity
Πρόκειται για ένα κοινωνικό παιχνίδι hangout όπου οι παίκτες ελέγχουν ένα avatar που μπορεί να εξερευνήσει τον ψηφιακό κόσμο, να κάνει πράγματα όπως να προσαρμόσει το avatar τους, να παίξει minigames εναντίον άλλων παικτών και να αγοράσει αντικείμενα εντός του παιχνιδιού.
O πρωταρχικός σκοπός του παιχνιδιού είναι οι κοινωνικές αλληλεπιδράσεις μεταξύ των παικτών.


Piggy (Γουρουνάκι)
Είναι ένα παιχνίδι επιβίωσης τρόμου με βάση τη δημοφιλή βρετανική παιδική εκπομπή Peppa Pig. Αυτό το παιχνίδι διαθέτει 7,7 δισεκατομμύρια παίκτες και συνεχίζει να αυξάνεται.


Royale High
Τελευταίο, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, μεταξύ των πιο δημοφιλών παιχνιδιών Roblox με περισσότερες από 5 δισεκατομμύρια επισκέψεις. Το Royale High είναι ένα κοινωνικό παιχνίδι hangout που γίνεται σε ένα γυμνάσιο που κατοικείται από νεράιδες και βασιλείς. Όπως το MeepCity, ο πρωταρχικός σκοπός αυτού του παιχνιδιού είναι οι κοινωνικές αλληλεπιδράσεις μεταξύ των παικτών. Ο παίκτης μπορεί να παρακολουθήσει μαθήματα και να κάνει εργασία στο σπίτι για να κερδίσει μάρκες στο παιχνίδι ώστε να αγοράσει ρούχα για τον ψηφιακό του χαρακτήρα.

Το καλοκαίρι του 2019, το Roblox είχε πάνω από 100 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως. Σύμφωνα με το Youtube Gaming τη χρονιά 2020 το Roblox βγήκε δεύτερο σε προβολές στο Youtube με 75 δισεκατομμύρια προβολές.
Η διαδικτυακή πλατφόρμα Roblox διαθέτει δεκάδες εκατομμύρια παιχνίδια που παίζονται από 33 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες καθημερινά, μια βάση που διπλασιάστηκε από πέρυσι καθώς ο κόσμος πέρασε περισσότερο χρόνο στο σπίτι.


Μετρήσεις χρηστών
Κατά το 2020 υπήρξε τεράστια αύξηση στις διάφορες μετρήσεις χρηστών, ως αποτέλεσμα της πανδημίας Covid και των μέτρων lockdowns που εφαρμόσθηκαν σε όλον τον πλανήτη.


Οι καθημερινοί ενεργοί χρήστες (DAU), στο Roblox αυξήθηκαν κατά 47% το 2019, όταν από 12 εκατομμύρια DAU το 2018 αυξήθηκαν σε 17,6 εκατομμύρια το 2019. Το 2020 αυξήθηκαν κατά 85% και από 17,6 εκατομμύρια έφθασαν στους 32,6 εκατομμύρια.
Οι 32,6 εκατομμύρια ενεργοί χρήστες (DAU) ήταν από περισσότερες από 180 χώρες και απολάμβαναν τις εμπειρίες στο Roblox σε πλατφόρμες για κινητά, σε επιτραπέζιους υπολογιστές και σε κονσόλες.

Σύμφωνα με τα νούμερα που παρουσιάζει η εταιρεία :
Οι συνολικές ώρες λειτουργίας στο Roblox αυξήθηκαν 45%, το 2019 και από 9,4 δισεκατομμύρια το 2018 ανήλθαν σε 13,7 δισεκατομμύρια το 2019, ενώ το 2020 αυξήθηκαν κατά 124% και ανήλθαν σε 30,6 δισεκατομμύρια.
Αντίστοιχα, οι καθημερινές μέσες ώρες (Daily Average Hours Engaged) στο Roblox έφθασαν στις 84 εκατομμύρια το 2020, από 37 εκατομμύρια το 2019 και 26 εκατομμύρια ώρες το 2018.

Το 2020, οι χρήστες ξόδεψαν 30,6 δισεκατομμύρια ώρες αφοσίωσης στην πλατφόρμα ή κατά μέσο όρο 2,6 ώρες ανά καθημερινό ενεργό χρήστη κάθε μέρα. Κατά την ίδια περίοδο, οι χρήστες εξερεύνησαν κατά μέσο όρο πάνω από 20 διαφορετικές εμπειρίες στην πλατφόρμα Roblox ανά μήνα.

Το 2018 και το 2019 ο κάθε ενεργός χρήστης ξόδεψε 2,1 ώρες ανά μέρα. Παρατηρούμε ότι οι χρήστες του Roblox πέρασαν στην πλατφόρμα επιπλέον μισή ώρα ανά ημέρα.

Αυτή η επιπλέον μισή ώρα οφείλεται στην πανδημία Covid, καθώς οι χρήστες λόγω του Lockdown ξόδεψαν περισσότερο χρόνο στο Roblex. Οι χρήστες λοιπόν ξόδεψαν, για το 2020, 62 δολάρια ανά 1000 ώρες, από 51 και 53 δολάρια ανά 1000 ώρες το 2019 και 2018 αντίστοιχα. 

Οι χρήστες με καθημερινή πληρωμή στο Roblox αυξήθηκαν το 2020 σε 490.000 από 184.000 το 2019 και 125.000 το 2018.

Συνεπώς είναι πολύ πιθανόν τα αποτελέσματα της Roblox να ευνοήθηκαν το 2020, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που εφαρμόστηκαν σε ολόκληρο τον πλανήτη. Ίσως μάλιστα το 2021 να επανέλθουν σε παρόμοια επίπεδα σαν των ετών 2018-2019. Η εταιρεία προβλέπει επίσης ότι θα µπορούσαµε να δούμε κάποια αρνητικά comps το 2021. 

 
Οικονομικά στοιχεία Roblox
Ουσιαστικά όλα τα έσοδά της Roblοx παράγονται μέσω των πωλήσεων του εικονικού νομίσματος Robux, τo οποίο οι παίκτες μπορούν να τo χρησιμοποιήσουν για να αγοράσουν εικονικά αντικείμενα που πωλούνται από τον προγραμματιστή και τους δημιουργούς του παιχνιδιού. Ωστόσο, μόνο ένα μικρό μέρος των χρηστών της πλατφόρμας Roblux αγοράζουν τακτικά Robux μέσω συνδρομών και πληρώνουν για τις εμπειρίες και για τα εικονικά αντικείμενα σε σύγκριση με τους περισσότερους χρήστες που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα δωρεάν.


Σχεδόν όλα τα έσοδά του Roblox, μέχρι στιγμής, προέρχονται από την πώληση εικονικών αντικειμένων. Οι χρήστες μπορούν να αναπτύξουν ρούχα και είδωλα και να τα πουλήσουν. Ένα νεαρό ζευγάρι κέρδισε 49.000 δολάρια σε ένα μήνα από την πώληση εικονικών όπλων και προσαρμοσμένων ρούχων.

Για το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2020, το 35% των εσόδων του Roblox προέκυψε από πωλήσεις Robux μέσω του Apple App Store και το 19% των εσόδων από πωλήσεις Robux μέσω του Google Play Store.
Για τις λειτουργίες τόσο μέσω του Apple App Store όσο και του Google Play Store, η Roblox καταβάλλει το 30% των χρημάτων που πληρώνουν οι χρήστες για την αγορά Robux στην Apple ή την Google, ανάλογα με την περίπτωση.

Κατά την ίδια περίοδο το 68% των ωρών αφοσίωσης στην πλατφόρμα προέρχονταν από χρήστες που έχουν εγγραφεί μέσω του Apple App Store και του Google Play Store.
Μια πρόσφατη μελέτη δείχνει ότι, το 2020, πάνω από τα μισά παιδιά στην Αμερική παίζουν Roblox, χρησιμοποιώντας το παιχνίδι ως μέσο για να εκφραστούν και να αντιμετωπίσουν το COVID-19.
Το Roblox πέρασε το Minecraft σε μηνιαίες ενεργές μετρήσεις παικτών τον Αύγουστο του 2020 και συνέχισε να αναπτύσσεται και να ανταγωνίζεται το παιχνίδι με τις καλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών.


Παρά το γεγονός ότι περίπου το 68% των DAU της Roblox βρίσκονται εκτός των ΗΠΑ και του Καναδά για το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2020, τα έσοδα προήλθαν σε μεγάλο βαθμό από αυτές τις χώρες. Για το έτος 2020, το 69% των κρατήσεων προήλθε από τις ΗΠΑ και τον Καναδά. Συνεπώς, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μπορέσει η Roblox να αυξήσει τα έσοδα από περιοχές εκτός των ΗΠΑ και του Καναδά.

Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 81,7% το 2020 και ανήλθαν σε 923,885 εκατομμύρια δολάρια από 508,393 εκατομμύρια δολάρια το 2019, ενώ η αύξηση το 2019 ήταν 56,6% αφού ήταν 324,56 εκατομμύρια δολάρια το 2018.
Το 69% των εσόδων προήλθαν από τις Η.Π.Α και τον Καναδά, το 18% από την Ευρώπη, το 8% απο την Ασία-Ωκεανία και 5% από τον υπόλοιπο κόσμος.


Τη δεδομένη χρονική στιγμή, η εταιρεία επενδύει σε μεγάλο βαθμό στην έρευνα και στην ανάπτυξη καθώς προσλαμβάνει υπαλλήλους και αναπτύσσει νέα χαρακτηριστικά και λειτουργίες για την πλατφόρμα που θα προωθήσουν τη μελλοντική ανάπτυξης της. Τα έξοδα της έχουν εκτοξευθεί λόγω και της επιθετικής δραστηριότητας πρόσληψης υπαλλήλων. Η Roblox το 2020 προσέλαβε περισσότερους από 360 υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης και έφθασε να έχει 960 εργαζόμενους, με σχεδόν το 80% όλων των εργαζομένων να είναι μηχανικοί και προγραμματιστές προϊόντων.

Οι προγραμματιστές της πλατφόρμας λαμβάνουν το 70% του Robux που ξοδεύτηκε απο τους χρήστες στα παιχνίδια που έχουν δημιουργήσει και το 70% του Robux που δαπανήθηκε για αντικείμενα που εμφανίζονται στο Studio Marketplace.
Οι δημιουργοί λαμβάνουν το 30% των δαπανών Robux για τα αντικείμενα τους που εμφανίζονται στο Avatar Marketplace ή στο Avatar Shop.
Τα κερδισμένα Robux κατατίθενται στους εικονικούς λογαριασμούς των προγραμματιστών και των δημιουργών, οι οποίοι μπορούν να μετατρέψουν το Robux σε δολάρια ΗΠΑ με συναλλαγματική ισοτιμία 1 Robux = 0,0035 δολάρια, εάν πληρούν τις προϋποθέσεις και είναι εγγεγραμμένοι στο Πρόγραμμα ανταλλαγής προγραμματιστών. Η αποδοχή στο Πρόγραμμα ανταλλαγής προγραμματιστών υπόκειται σε ορισμένες απαιτήσεις, όπως η απόκτηση τουλάχιστον 100.000 Robux, η κατοχή επαληθευμένου λογαριασμού και ο λογαριασμός σε καλή κατάσταση. Κατά το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2020, περισσότεροι από 4.300 προγραμματιστές και δημιουργοί που πληρούν τις προϋποθέσεις και εγγράφηκαν στο Πρόγραμμα ανταλλαγής προγραμματιστών, κέρδισαν 328,7 εκατομμύρια δολάρια, από περίπου 2.600 τέτοιων προγραμματιστών και δημιουργών που κέρδισαν 112,0 εκατομμύρια δολάρια το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2019.


Η καθαρή ζημιά το 2020 ανήλθε σε 253,254 εκατομμύρια δολάρια από 70,968 εκατομμύρια δολάρια το 2019 και 88,075 εκατομμύρια δολάρια το 2018.

Η Roblox από την έναρξη της λειτουργίας της έχει καθαρές ζημίες και αναμένονται να συνεχιστούν και στο εγγύς μέλλον καθώς η εταιρεία είναι σε φάση ανάπτυξης.
Στις 31 Δεκεμβρίου 2020, η εταιρεία είχε συσσωρευμένη συνολική ζημιά 492,3 εκατομμύρια δολάρια.

Οι λειτουργικές ταμειακές ροές το 2020 ανήλθαν σε 524,34 εκατομμύρια δολάρια, από 99,185 και 101,038 εκατομμύρια δολάρια για τα έτη 2019 και 2018, αντίστοιχα.
Οι ελεύθερες ταμειακές ροές έφθασαν στα 411,22 εκατομμύρια δολάρια, από 14,456 και 34,966 εκατομμύρια δολάρια για τα έτη 2019 και 2018, αντίστοιχα.


Guidance
Καθώς ο κόσμος επιστρέφει σταδιακά στο φυσιολογικό τρόπο ζωής του, όπου η διανομή εμβολίων αυξάνεται γρηγορότερα από το αναμενόμενο και τα περισσότερα σχολεία ανοίγουν, οι ρυθμοί ανάπτυξης της Roblox δεν είναι δυνατόν να διατηρηθούν το 2021, αφού το 54% των DAU είναι κάτω των 13 ετών.

Η Roblox δεν πιστεύει ότι τα αυξημένα επίπεδα θα παραμείνουν, προειδοποιώντας: "Δεν περιμένουμε αυτά τα επίπεδα δραστηριότητας να διατηρηθούν και σε μελλοντικές περιόδους αναμένουμε ότι οι ρυθμοί αύξησης για τα έσοδά μας θα μειωθούν και ενδέχεται να μην έχουμε καμία αύξηση στις κρατήσεις ή στους χρήστες μας βάση σε περιόδους όπου συγκρίνουμε με τις περιόδους που επηρεάστηκαν από το COVID-19. "

Η εταιρεία προσθέτει: "Επιπλέον, ως αποτέλεσμα των παγκόσμιων οικονομικών συνθηκών, οι χρήστες ενδέχεται να μειώσουν τη διακριτική τους δαπάνη για το Robux, να μην ανανεώσουν τις συνδρομές τους ή να μειώσουν με άλλο τρόπο τη χρήση της πλατφόρμας μας, κάτι που θα επηρέαζε αρνητικά τα έσοδα και τη χρηματοοικονομική μας κατάσταση''.

Ο ρυθμός ανάπτυξης της Roblox για το Α΄τρίμηνο του 2021 αναμένεται άνω του 60% , αλλά οι επόμενοι μήνες μάλλον θα είναι πολύ διαφορετικοί, καθώς ο κόσμος αρχίζει να επιστρέφει στη φυσιολογική του ζωή.
Παρόλα αυτά, η Roblox έλαβε μια πολύ αισιόδοξη ψήφο εμπιστοσύνης από το ARK Invest, με επικεφαλής τη θεσμικό επενδυτή Cathie Wood. Η ARK απο την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης της μετοχής απόκτησε 520.000.


128 σχόλια:

  1. Το ότι θα δημοσίευε ο κ.Τάκης ανάλυση για το Roblox δεν το περίμενα! Πρίν λίγο καιρό έγραφα στο capital για τον γιό γνωστού μου που του χρέωσε 150+ € για να αγοράσει Robux. Τρομερά εθιστικό στις ηλικίες 12-15.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χτες η ανιψία μου (ηλικία 11) ήρθε κλαίγοντας ότι μπήκαν στο λογαρισμό της στο Roblox και τις έκλεψαν τα αντικήμενα που είχε στην πλατφόρμα... Πραγματικά φοβερά εθιστικό στα μικρά.

      Διαγραφή
  2. Κύριε Τάκη, έχετε άποψη για την GEVO που βγάζει σήμερα αποτελέσματα;
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Skillz Announces Proposed Public Offering of Class A Common Stock
    http://newsfile.refinitiv.com/getnewsfile/v1/story?guid=urn:newsml:reuters.com:20210317:nBw4mPM1ba&default-theme=true

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει κάποιος την καλοσύνη και διάθεση να κάνει μια μίνι επεξήγηση της ανακοίνωσης, για να μαθαίνουμε και όσοι δεν γνωρίζουμε.
      Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

      Διαγραφή
    2. Πάντως, το ότι πουλάν οι βασικοί μέτοχοι καλό δε το λες. Εκείνο το lock-up τι έγινε;

      Διαγραφή
    3. CEO πουλάει 8Μ μετοχές. Αυτός που έλεγε ότι ο ορίζοντάς του είναι ...100 χρόνια. Ο @WoulfpackReports έχει ξεσαλώσει!

      Διαγραφή
    4. Γιαυτό πουλάνε και οι παλαιοί μέτοχοι ... επειδή υπάρχει και το κλείδωμα των χαρτιών για 2 χρόνια. Γιαυτό και κατά τη συγχώνευση πηραν 600 εκατομ. Δολάρια για μέρος των μετοχών τους. Επειδή λοιπόν δεν πήρε η Skillz όλα τα λεφτά του spac και του Pipe (πήρε μόνο 250) έρχεται τώρα να συμπληρώσει το ποσόν.

      Διαγραφή
    5. Εμενα μου μυρίζει τις επόμενες μέρες δυνατή ανακοίνωση και ίσως γι αυτό ήθελε ρευστότητα για το project που ετοιμάζει.

      Διαγραφή
    6. Θα συμφωνήσω με τον κ big bang και θα παρακαλέσω τον οικοδεσπότη να ρίξει μια ματιά στην GMBL.

      Διαγραφή
    7. Την ξέρω κύριε antep. Έχω σκοπό να την αναρτήσω κάποια στιγμή.
      Αν δεν σας ενοχλεί η τιμή μπαίνετε .... προσπαθεί να μπει στην αγορά e-sport με κάποιες εξαγορές. Δεν ξέρω , αν το έχει ....

      Μην ξεχνάτε ότι μπήκε στα 4,25 , σχετικά πρόσφατα.
      Περιμένω μια διορθωσούλα προς τα 10 για να σκεφτώ τη κουζουλάδα ...

      Θα τα ξαναπούμε για τη λεγάμενη.

      Διαγραφή
    8. Κύριε Τάκη, η τιμή με ενοχλεί, δεδομένου του ότι έχει τετραπλασιαστεί μέσα σε ένα 6μηνο. Παρόλα αυτά, φοβάμαι μη μας προλάβει η SKLZ, τώρα που θα έχει τη δυνατότητα.

      Διαγραφή
    9. Kύριε Bingbang η Skillz ετοιμάζεται για να μπει στην Ινδία. Τρομερά νούμερα, αν καταφέρει να χωθεί εκεί πέρα.

      Είμαστε παρά πολυ χαμηλά και στην αρχή της ανάπτυξης μιας εταιρείας που ακόμη βρίσκεται στη λίθινη εποχή.

      Μόνο για μακροπρόθεσμους και όσους πιστεύουν στα esports.

      Διαγραφή
    10. Την είχα δει από τα 4.5 και δεν την έπαιξα. Ακόμα βαράω το κεφάλι μου

      Διαγραφή
    11. 'Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση.' <= αυτό είναι στάνταρ εδώ; οι καθυστερήσεις στη δημοσίευση πολλές φορές δημιουργούν θεματάκια πολλές φορές, όπως για παράδειγμα να ξανα-αναφέρονται θέματα που στο μεταξύ έχουν καλυφθεί κλπ

      Διαγραφή
    12. Εγώ βέβαια επιμένω ότι καλό δεν το λες ούτε σαν timing ούτε σαν γεγονός αυτό που έγινε. 17Μ είναι το offering από τα οποία μόνο τα 2 πάνε στην εταιρεία, τα υπόλοιπα 15 είναι από τους υφιστάμενους μετόχους.

      Διαγραφή
    13. Ναι κύριε Antep, υπάρχει έγκριση σχολίων για να αποφεύγονται κακόβουλα σχόλια.

      Διαγραφή
    14. ..από τους κακόβουλους φαντάζομαι. :) ok.

      Διαγραφή
    15. Διαβάστε καλύτερα κύριε antep.
      17 θα πάνε στην εταιρεία και θα εκδοθούν νέες μετοχές και άλλα 15 θα πουληθούν απο παλαιούς μετόχους.

      Μάλιστα πιστεύω ότι θα καλυφθούν και τα 4.800.000 τα επιπλέον.
      Αν μάλιστα η τιμή είναι 25 και άνω ... είμεθα super.

      Διαγραφή
    16. Υπολογίζω ότι θα πάρει η εταιρία 550 με 600 εκατομ, που δεν πήρε κατά τη συγχώνευση, όπως εχω προαναφέρει.

      Διαγραφή
    17. Έχετε δίκιο κ Τάκη 17 από την εταιρεία και 15 από τους παλαιούς μετόχους είναι το σωστό. Να πω ότι δε διάβασα την επίσημη ανακοίνωση το πρωί.. Μου πετάχτηκε ένα fake headline και τσίμπισα - πονηρές οι μέρες!

      Διαγραφή
    18. Έχουν πει πουθενά πότε θα ανακοινώσουν την τιμή έκδοσης νέων μετοχών και μου έχει διαφύγει?

      Διαγραφή
    19. Συμφωνώ κύριε Τακη μακροπρόθεσμος είμαι αλλά παράλληλα και ανυπόμονος.

      Διαγραφή
    20. Κύριε antep
      GMBL έβγαλε μετοχές στα 15 δολάρια.
      Άρα πλέον, κοιτάμε τα 15 και κάπου εκεί μπαίνει κάποιος, γνωρίζοντας όμως ότι η εταιρεία τώρα προσπαθεί, μέσω εξαγορών, να μπει στην αγορά esport. Μέχρι πέρσι δεν υπήρχε η εταιρία.

      Θεωρώ βέβαιο ότι θα προσεγγίσει τα 25, ίσως και αρκετά παραπάνω και μετά πιστεύω ότι θα δεχτεί την επίθεση κάποιυ σορταδόρου, να τη επαναφέρει στα 15, ίσως και παρακάτω.

      Διαγραφή
    21. Καλησπέρα, κύριε Τάκη πότε υπολογίζετε χρονικά να τελειώσει η ταλαιπωρία που έχουμε στον Nasdaq και στα χαρτιά μας , είναι λίγο κουραστικό και πολύ βασανιστικό τα περισσότερα spac έχουν φτάσει κοντά στο όριο τους , άλλα έχουν πτώση 50% πχ NPA , επίσης αν ρίξατε μια ματιά στα αποτελέσματα του Ride έχετε να πείτε κάτι που δεν σας άρεσε ή δεν ήταν αναμενόμενο ?

      Διαγραφή
    22. Δεν με ενδιαφέρει κύριε Geopard πότε τελειώνει η ταλαιπωρία. Με ενδιαφέρει να είμαι στα σωστά χαρτιά.

      Τι να δω στα αποτελέσματα του Ride? Το ΜΗΔΕΝ; Το ξέραμε .... ήταν σαν τα αποτελέσματα της AYRO που περιμέναμε το καλοκαίρι του 2020. ΜΗΔΕΝ και μετά τρίπλωσε ...
      Τα έχω πει πολλές φορές. Αν το Endurance βγει το Σεπτέμβρη, το καλοκαίρι θα βλέπουμε 50. Αν το project δεν βγει χρονικά και υπάρχει χρονοκαθυστέρηση ΘΑ ΚΛΑΨΟΥΝ ΜΑΝΟΥΛΕΣ, θα δείτε 7 και 8.
      Το σορταδόρο τον γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια.

      Διαγραφή
    23. Κύριε GEOPARD προσπαθώ να σας καταλάβω τι εννοείτε ποτέ θα τελειώσει η ταλαιπωρία και το λέω με καλή πρόθεση...μου δίνετε την αίσθηση ότι βλέπετε μόνο πάνω και πότε το κάτω οπότε λογικό είναι να μην αντέχετε το κάτω ...το να ταυτίζετε την επιθυμία σας με την πραγματικότητα σας το λέω ξανά πως δεν είναι καθόλου καλό για εσάς...η αγορά δεν εκβιάζεται ούτε από τον ΜΠΑΦΕΤΟ πόσο μάλλον από την μαρίδα όπως εμείς...ακόμη σε BULL MARKET ειμαστε αλλά δεν πάει όπως το θέλουμε μόνο πάνω ...

      Διαγραφή
    24. Κύριε GERRY δηλαδη δεν σας πείραξε ότι το NPA από τα 25 πήγε στα 11 και δεν αντέδρασε σχεδόν καθόλου ή θα μου πείτε ότι ειναι υγιές αυτό , δεν λέω να πάει μόνο πάνω άλλα εγώ που δεν θέλω κάνω trading στα βασικά μου χαρτιά SKLZ NPA IPOE SNPR με σκίζουν και τα 4 ενώ τα περισσότερα spac τώρα τα εχω με μεγάλη ζημιά και τα είχα με πολύ καλές τιμές αγοράς ή το FIII έχει καλή συμπεριφορά που για να το φορτώσουν το έχουν ξεσκίσει και δεν το αφήνουν να πάρει ανάσα που σχεδόν 3 μήνες πτωτικούς κλείνει τέλος Μαρτίου .

      Διαγραφή
    25. Κύριε GEOPARD τα έχω γράψει τι έχω κάνει με τις κινήσεις μου και NPA ΙPOE THCB CCIV... βλέπετε να έχω χαλάσει κάπου?αν χαλιομουν δεν θα έπαιζα Χρηματηστηριο... συγγνώμη αλλά αφού με ρωτήσατε σας λέω την αλήθεια... μπορεί κάποια στιγμή να σπάσω για 1 λεπτό ...παραπάνω ούτε ένα δευτερόλεπτο...

      Διαγραφή
    26. k. Geopard, κανετε λιγη υπομονη, μαλλον αρκετη ακομη και οταν δοθει η ευκαιρια να τρεξουν 2-3 μετοχες σε πολαπλασιο βαθμο σε σχεση με τις αλλες και ακολουθως πουλησετε το καποιο ποσοστο σας σε αυτες τοτε θα ανυσειχειτε λιγοτερο μεχρι καθολου.
      Απο εβδομαδας θα εχουμε ενα ισχυρο αλλα τελευταιο καθοδικο / διαγραμμα του δεικτη το οποιο ομως λιγοτερο θα επηρεασει τις επιλομενες μας / σας μετοχες σε σχεση με πριν και ακολουθως φευγουμε για τα καλα ...!

      Διαγραφή
    27. Κύριε Τάκη όταν λέτε το χρονικά δεν σας ενδιαφέρει πόσο δηλαδη δεν σας ενδιαφέρει γιατί αν θυμάμαι καλά στην SKLZ θέλατε το 50-60 να το δει το καλοκαίρι φέτος και όχι σε 2-3 χρόνια και σίγουρα δεν με ενδιαφέρει αν και με χαλάει ψυχολογικά το τι θα κάνει σε 1 μήνα , κύριε GERRY έκανα λάθος επιλογές και εχω ζημιές 23-24% από τα υψηλά άρα δικαιολογούμε να εχω χάλια ψυχολογία γιατί η Αμερική δεν διορθώνει αυτήν την περίοδο τόσο πολύ όσο το χαρτοφυλάκιο μας και οι σφαλιάρες έρχονται η μια πίσω από την άλλη βλέπε Ride Ipoe Npa Sklz AYRO και δεν ξέρω αύριο ποια θα χώσουν από αυτές που εχω στο χαρτοφυλάκιο μου , στην άνοδο τέτοια νούμερα σε συνεχόμενες συνεδριάσεις δεν είχα επίσης τόσο τεράστιες πτώσεις όπως 10-12% σε όλο το χαρτοφυλάκιο μου δεν εχω δει ΠΟΤΕ σε άνοδο για αυτό χαλιέμαι και γκρινιάζω όχι ότι θα αλλάξει κάτι πάλι θα χαλιέμαι γιατί είμαι μεγάλος γκαντέμης , χρυσάφι εχω και κάρβουνο το κάνω είχα την CIIC και την έδωσα με ελάχιστο κέρδος και πήρα μετοχές που δεν κουνάνε ενώ η CIIC γύρισε αρκετά ποιο πάνω από εκεί που την έδωσα , τώρα δεν μπορώ να κάνω trading γιατί το λάθος το έχω πολύ εύκολα γιατί η ψυχολογία μου γύρισε σε looser πάλι , μετά από μια μικρή αναλαμπή χαράς στα τόσα χρόνια ζημιών.

      Διαγραφή
    28. Κύριε Geopard νομίζω ότι το πρόβλημα σας είναι ότι ακολουθείτε άλλους και στην πραγματικότητα δεν πιστεύετε στη δυναμική των εταιρειών που επενδύετε.

      Νομίζω ότι κάτι πρέπει να αλλάξετε στις χρηματιστηριακές σας προσεγγίσεις.

      Διαγραφή
    29. Το έχω γράψει στον Φίλο GEOPARD Κύριε ΤΑΚΗ τουλάχιστον 10 φορές....αν δεν άλλαξει Ταχτικη προσέγγισης στην Αγορά θα έχει θέμα και αυτό φαίνεται... λόγος δεν μου πέφτει...λέω αυτό που βλέπω και ας είμαι λάθος...οι αποφάσεις είναι καθαρά ατομικές... γράψατε Κύριε GEOPARD πως η αγορά θα τρέξει αυτή την εβδομάδα καί την επόμενη...αυτό είναι η επιθυμίας σας και όλων μας αλλά ... χώρια που μπορεί η αγορά να τρέχει και κάποια χαρτιά να μην κουνάνε πόντο...αύτα τα από εβδομάδα η Αγορά θα κάνει αυτό η το άλλο διαγραμματικά μου ακούγονται σαν το από Δευτέρα αρχίζω δίαιτα...

      Διαγραφή
    30. Και επειδή είμαι ο γηραιότερος της παρέας συνάδελφοι (μεθαύριο κλείνω τα 62) και έχω πάνω από 35 χρόνια τα χέρια μου στο ζυμάρι των Αγορών ακόμη δηλώνω Ασκούμενος και μαθητευόμενος και όχι μάγος... γιατί όπως κάπου διάβασα πολύ εύστοχα την γάτα τελικά δεν την σκότωσε η περιέργεια αλλά η σιγουριά...ο νοων νοειτο...

      Διαγραφή
    31. Καλημέρα! Κε Gerry αν από εβδομάδα ή για λίγες μέρες ακόμη έχουμε καθοδικό δεν θα είμαι τόσο σίγουρος ότι είμαστε σε bull market. Food for thought 🧐

      Διαγραφή
    32. Kύριε Cornelius για ποιό καθοδικό μιλάτε; Οι δείκτες πάνε απο υψηλό, σε υψηλότερο. Ο Nasdaq μόνο είναι σε φάση διόρθωσης καθώς είχε τρέξει γρηγορότερα και ψηλότερα. Σύντομα όμως θα δείτε και εκεί νέο υψηλό.

      Διαγραφή
    33. Για να επιβεβαιωθεί η αντίστροφη Τάσης θέλουμε 30% λένε οι γραφές....των παλαιότερων εμού...αν κάνω λάθος διορθώσετε με να μαθαίνω ...

      Διαγραφή
    34. Πάντως μεγάλη πλάκα κάνουν σε αυτούς που πιστεύουν στην κατάρρευση του Bitcoin.

      Διαγραφή
    35. Πτώση 20% λέει ο ορισμός για να αποχαρακτηριστεί η αγορά από Bull market.

      Διαγραφή
    36. Έχετε δίκιο SIR.. αριθμητικό λάθος ... περνάνε τα χρόνια και καταλάβενετε...🤫🤫🤫

      Διαγραφή
  4. Η πτώση της skilz σήμερα είναι ευκαιρία τοποθετησεως?τι λέτε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τελικά όσοι πούλησαν sklz χτες καλά κάναν απ ότι φαίνεται.Ελπιζω να έρθει γρήγορα στα στα προχθεσινά επίπεδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για την PSTH οι φήμες απομακρύνονται απλό την Stripe γιατί η τελευταία αναζητά ιδιωτική χρηματοδότηση 500-600m ορίζοντας την αξία της στα 95b.

    Πώς γίνεται τώρα προ μηνών που την κυνηγούσε ο Άκμαν να υπολογιζόταν σε κεφαλαιοποίηση 30, max 50b και τώρα στα 95? Είναι σαν την αποτίμηση της Airbnb η οποία θα είχε τιμή εκκίνησης στην IPO περίπου 38, τελικά μπήκε κάπου στα 70 και πήγε την πρώτη μέρα 140 και μετά στα 200 με cap 125b. Δηλαδή από 25b προ εξαμήνου, αποτιμάται 125b τώρα. Οκ...

    Οπότε πλέον οι φήμες επανέρχονται στην Plaid (fintech την οποία ήθελε η Visa αλλά δεν της επετράπη λόγω κανονισμών). Κάποιοι λένε και για την Starlink αλλά δεν νομίζω ότι έχει σχέση.

    Πάντως προτιμώ να εξαγοράσει μια υποτιμημένη Plaid παρά μια υπερτιμημένη Stripe. Εντωμεταξύ, για κάποιο λόγο λένε ότι για την PSTH  οι Τετάρτες είναι οι πιο πιθανές μέρες για ανακοίνωση.

    Sorry για το rumor spreading... απλά τα γράφω σε περίπτωση που ενδιαφέρουν κάποιον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πολυ καλα κανετε κε Ευρωβλάχε, είναι πολυ χρήσιμα όλα αυτά μαζεμένα.

      Διαγραφή
  7. TONIX PHARMA- TNXP Μόλις έγινε εισοδος. Προσέξτε την!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κάτι νεότερο για Fiii? Μήπως η διακράτηση τελικά δεν έχει νόημα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεταφέρθηκε για Q2 το merge εξού και η εικόνα που βλεπετε

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ. Ωστόσο η παρέα την πιστεύει ακόμη? γιατί είναι κολλημένη εκεί εδώ κ καιρό...

      Διαγραφή
    3. Έδωσα τα μισά πριν μια βδομάδα, και έγιναν ship, που κακώς νόμιζα ότι θα την βρώ πιο κάτω. Για τα spac γενικώς, αρχίζω και αμφιβάλλω, μια και δεν τα καταλαβαίνω, κάτι σαν τα crypto.

      Διαγραφή
  9. Σας ακολούθησα με λίγα έτσι για το παίγνιο. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απαντήσεις
    1. Κύριε GERRY μαζί και εγώ αλλά ρευστότης μηδέν αγόρασα SKLZ ούτε ride ούτε κάτι άλλο τώρα κλεφτές ματιές μόνο , η SKLZ ειναι σχεδόν το 20% του χαρτοφυλακίου μου !!!! βέβαια ελπίζω να τελειώσει σύντομα το μαρτύριο γιατι μέσα σε ένα μήνα με έχουν τσακίσει εντελώς .

      Διαγραφή
  11. H THCB πώς σας φαίνεται σε αυτά τα επίπεδα? Την πιέζουν τόσο πολύ και προσφορά δεν βγαίνει. Μάλλον κάπου εδώ θα γυρίσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. είπαμε για sklz κοιτάμε την draftking DKNG ,εκανε puplic offering και αυτή διόρθωσε 40% απο τα 45 ανέβηκε στα 63 ,κτλ ρίξτε ξανά μια ματιά στο διάγραμμα .το άσχημο είναι ότι παρακολουθούμε κάθε μέρα το μαγαζί,και είναι ότι πιό ψυχοφθόρο....γιατί τρώς κάτι κρύα ντουζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανέβηκε 63 και κατόπιν την έστειλαν ξανά στο 30 και αδειάσαν επιτέλους όλους τους περίεργους.

      Άσχετο .... συνεχίζω να φορτώνω Volta.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη μας έχει σκάσει και αυτή αλλά ακόμα να μας πάει μια βολτούλα να μας γλυκάνει λίγο!!!!

      Διαγραφή
    3. κ.Τακη καλησπέρα
      ALUS ή THCB?
      Επίσης για την ADMA τι άποψη έχετε? εχει κολλησει εκει στα 2$
      Ευχαριστώ για το χρόνο σας

      Διαγραφή
    4. Κύριε greco αν μου βάζατε το μαχαίρι στο λαιμό και μου λέγατε να πάρω μια μπαταρία ... θα έπαιρνα PDAC. Η ανακύκλωση της μπαταρίας είναι ακόμη μεγαλύτερη δουλειά ... αν η Li Cycle την έχει την τεχνογνωσία, θα γράψει μεγάλο νούμερο, πολύ νωρίτερα.

      Έτσι εκτιμώ

      Διαγραφή
    5. ADMA έχω πάρα πολλά κομμάτια.
      Περιμένω μια καλή κίνηση (καλύτερη απο την προηγούμενη) να βγάλω τα μισά και με τα άλλα να περιμένω.

      Διαγραφή
    6. good και εγώ σε αυτή την διόρθωση έπαιξα αλλιώς δεν πήρα κανένα spac, όπως είχα προαναφέρει ξεφορτωθηκα τον clamath και αύξησα adma, wter, και clovis oncology 2.03 ,1.12, 5.5 κατ αντιστοιχια, θα δώσουν καλή αντίδραση πιστεύω στο γυρισμα

      Διαγραφή
    7. η skilzara έδειξε την ισχύ της, τιναγματα για να ξεκουμπιζονται οι απιστοι

      Διαγραφή
    8. Κύριε Τακη ομολογώ πως είμαι εντυπωσιασμένος από την sklz.Απο την σημερινή συνεδρίαση κατάλαβα πως η εταιρία. είναι για μεγάλα νούμερα.πεταξε έξω πολλούς μαρίδεους έχει μηδέν δανεισμό ένα σκασμό μετρητά και βλέπει μόνο πως θα γιγαντωθεί τα επόμενα χρόνια.Ολα αυτά τα αναφέρω γιατί θα ήθελα να συγχαρώ εσάς πρωτίστως και μετά όλους τους υπόλοιπους που με τις γνώσεις και την εμπειρία σας μας βοηθάτε να κάνουμε σωστές επιλογές.

      Διαγραφή
    9. k. Spy επειδή μελετάω αρκετες εταιρείες βιοτεχνολογίας και θα ηθελα να δω καποια πράγματα αν επιτρέπεται με ποιο σκεπτικό μπήκατε στην clovis oncology

      Διαγραφή
    10. @ Dr deligiannakis. https://biotech-investments.com/clovis-oncology-top-takeover-target-mergers-acquisition-hot-buyout-candidate-2021-rumors-news-premium-stock-price-share-rubraca/ επίσης clvs shows strong growth in revenue 15.05% οπότε πήρα αυτό το στοιχημα

      Διαγραφή
    11. και πριν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι του μυνήματος μου η clovis +55% so far

      Διαγραφή
    12. και πρίν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι του μυνήματος μου clov +50%

      Διαγραφή
    13. και παρακαλώ σημειώστε και την επόμενη ,σας το λέω εγκαίρως Qualigen Therapeutics, Inc. (QLGN)

      Διαγραφή
  13. Αν γυρίσει η Αγορά λέω αν Κύριε Ευρωβλαχε θα δείς να βγαίνει υπερπροσφορά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά κύριε Gerry, με αποFOMOσατε! Έλεγα να κάνω μία αγορά για ένα γρήγορο αλλά όντως όλοι περιμένουν να ανέβει για να ξεφορτώσουν, άρα αν ανέβει το πιο πιθανό είναι να το κάνει σιγά-σιγά και ύπουλα.

      Διαγραφή
  14. Η VW ΞΕΦΥΓΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ! ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΙΧΑΤΕ ΚΥΡΙΕ ALEX..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε όχι και για τα καλά κυριε DDIN .Aκόμα στην αρχή νομίζω οτι είμαστε.
      Για το Χ 5 (min) πάμε είπαμε !!! (τώρα σε πόσο καιρό δεν ξέρω αλλά μέχρι το 25 πιστεύω πως θα τα δει ,( αν εξελιχθεί το πρόγραμμα της όπως σχεδιάζει ) Καλά είμαστε να τους << τσεκάρουμε >> κάθε τρίμηνο , χά,χά,χά !!!

      Διαγραφή
  15. Τα σέβη μου Κύριε ΑLEX...έστω και καθυστερημένα χθές σας ακολούθησα στο δολαριακο VWAGY λογω μεγάλης ρευστότητας σε ΔΟΛ.... Thanks for the tip!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Volkswagen + 31% προς το παρόν .Ειλικρινά κυριε GERRY με έφαγε το άγχος σχετικά με το αν πρόλαβες ( To ίδιο ισχύει και για τούς υπόλοιπους συνάδελφους του BLOG ) .Τώρα είμαι Ο.Κ.!!!!

      Διαγραφή
    2. Για αυτό σας ρώτησα αν είναι το ίδιο... μπήκα και γερά.... Έξοδος ???προφανώς πολύ πιο ψηλά...

      Διαγραφή
    3. Κύριε ALEX ευτυχώς που είχα πολύ μεγάλη Ρευστότητα αλλιώς δεν θα έμπαινα τόσο γερά...το λέω για όλους τους φίλους εδώ ....σας ευχαριστώ πολύ!!!

      Διαγραφή
    4. Nα σαι καλά κ.GERRY υγεία και πολλά κέρδη σε όλους μας !!!

      Διαγραφή
  16. Μόλις έκαναν ανακοίνωση από την fed άρχισαν να πρασινίζουν σιγά σιγά κάποιες μετοχές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τα αποτελέσματα της ride πώς τα είδατε? Εγώ κατάλαβα ότι προχωράει καλά το προϊόν και θα δείξει με τον αγώνα που θα συμμετάσχει την αντοχή του. Ήταν πάντως αλήθεια ότι δεν έχει ακόμα commitments από flees. Μόνο προφορικά πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. eToro / FTCV
    Δεν έχω προλάβει να τη δώ καθόλου, αν έχει κάποιος άποψη ας γράψει.
    https://dam.ibkr.com/fundamentals/desktop1/desktop.html#/news2/na/market/REUTERS$0e9c5f51?XYZAB=338c78ca4912506aa8769d5202a82e918373c4aa&USERID=47733591&theme=dark&lang=en&newsId=REUTERS%240e9c5f51&newsMode=true

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. https://www.sec.gov/Archives/edgar/data/1829328/000121390021015542/ea137642ex99-1_fintechacq5.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. νομίζω είναι οι μόνοι που το κάνουν αυτό, έχετε κάποιον άλλο υπόψιν; https://www.etoro.com/en-us/customer-service/help/1306687582/can-i-send-receive-cryptocurrencies-to-and-from-the-etoro-wallet-freely/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Απαντήσεις
    1. κ. Antep το δείκτη (Rev Mult. 23/ CAGR) πώς τον ερμηνεύετε?
      Δε το έχω υπόψιν, αν θέλετε να το εξηγήσετε.

      Διαγραφή
    2. βεβάιως κ. Barren, αν και όπως γνωρίζετε όλα αυτά εμπεριέχουν παραδοχές λίγο έως πολύ επισφαλείς. Συγκεντρώνει σε ένα δείκτη τον συνδιασμό της πληροφορίας του εκτιμώμενου πολαπλασιαστή εσόδων για το 2023 και της προσδοκόμενης εξομαλυμένης ανάπτυξης της 3ετίας. Όσο μικρότερο τόσο καλύτερα. Το πόσο σημασία πρέπει να δίνουμε σε αυτά το συζητάμε. Για συγκρίσεις όμως δεν είναι κακός, σου δίνει μια πρώτη πληροφορία γρήγορα όπως πχ στον πίνακα που επισύναψα.

      Διαγραφή
    3. Το φαντάστηκα ότι όσο μικρότερο τόσο καλύτερα λόγω αριθμητή, αυτό που με μπέρδεψε είναι ο ρόλος του παρονομαστή. Έστω για παράδειγμα ότι δύο εταιρείες έχουν ίδιο EV/REV 2023=10*, η μία "υπόσχεται" να το πετύχει με CAGR 25% άρα ο δείκτης είναι 0,4 και η άλλη με CAGR 100% άρα ο δείκτης είναι 0,1.
      Ποια από τις δύο είναι "καλύτερη επένδυση"?
      Η πρώτη, αν και ο δείκτης είναι μεγαλύτερος ("κακό") δεν προσφέρει μεγαλύερη πιθανότητα υλοποίησης του πολλαπλασιαστή με μια εκτίμηση για πιο εφικτό growth, από το φιλόδοξο 100% της δεύτερης? Άρα και μεγαλύτερη ασφάλεια?
      Κάπως έτσι είναι ο προβληματισμός μου.
      Ευχαριστώ για την απάντηση.

      Διαγραφή
  22. Η Αγορά USA είναι Τίγκα στους μαριδαιους..FOCUS σε συγκεκριμένες εταιρείες-μετοχες που έχουμε εδώ παρουσιάσει (όχι εγώ φυσικά)και μεγάλη Ρευστότητα...ας βγάλουμε λιγότερα προκειμένου κάποιοι απ' εμάς να τα πετάνε απ' τα παράθυρα (εγώ όχι)... Ρευστότητα 50%παρα τις πρόσφατες αγορές μου .. γιατί ξαλαφρωσα θέσεις που καθυστερούν ακόμη και με μικρή ζημιά...Δεν θέλω ούτε να σκέφτομαι την μαζική έξοδος της μαριδας από την κλειδαρότρυπα..αν και όταν φυσικά... προτιμώ να τους κοιτάζω πίνοντας τσίπουρο και δη παλαιομενο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Κ Τάκη, αν έχετε χρόνο, πείτε μας μια γνώμη για NewHold Investment Corp. (NHIC) που συγχωνεύετε με την Evolv Technology, Οι μέτοχοι της Evolv είναι Bill Gates, Lux Capital, General Catalyst, DCVC, SineWave Ventures, Motorola Solutions, STANLEY Ventures και Finback Investment Partners

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Τα σύννεφα γύρω από την Ride έχουν μαυρίσει πολύ, λέτε να την βγάλει καθαρή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Με όλο αυτό το ξύλο που έχουμε φάει από τα σπακ γενικότερα, αυτό που συμβαίνει με τη ride είναι το κερασάκι στη τούρτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλή μέρα για αγορές η σημερινή! Κύριε Τάκη και λοιποί φίλοι, από όλο το χρηματιστηριακό σύμπαν, αν σας έλεγαν να αγοράσετε κάτι σήμερα, τι θα ήταν αυτό? Μία επιλογή, βαριά δύο...
    Ps: Πείτε μου τώρα κανένα...Κορδέλλο να με στείλετε αδιάβαστο...χαχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα ξεκίναγα με SNPR και θα συνέχιζα με Skillz.

      Και θα έμπαινα με τα μπούνια στην αγορά ... εκεί που θέλω εγώ.

      Διαγραφή
  27. Από πού Κύριε Ευρωβλαχο βγάζετε το συμπέρασμα ότι η σημερινή ημέρα είναι για αγορές και όχι για πωλήσεις??? πραγματικά το πιστεύετε αυτό ???και αν ναι γιατί???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Gerry έπεσε πολύ ξύλο τελευταία και πρέπει να έχει πετάξει έξω πολύ κόσμο. Το βλέπω κι από τους youtubers, οι οποίοι λίγο πολύ παραπονιούνται για τα views. Λες και ξαφνικά όλοι οι θεατές έχασαν το ενδιαφέρον τους και ξαφνικά τώρα μετά από πτώση ~50% και κοντά στα $10 τα SPACS βγήκαν εκτός μόδας. Και με άλλα 100-200 SPACS να ψάχνουν για deal, δεν νομίζω να έχει έρθει ακόμα η ώρα της κρίσεως. Διορθώνονται κάποιες υπερβολές και προχωράμε.

      Βέβαια, όπως πολύ σωστά λέτε, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος, άρα θα προτιμούσα επιλογές χαμηλού ρίσκου, δηλαδή αν μιλάμε για SPAC κοντά στα 10.

      Προσωπικά επειδή είμαι κατά 85% αγορασμένος, μάλλον δεν θα αγοράσω γιατί θα γίνω υπέρβαρος και θα νιώθω ανασφάλεια.

      Αν ήταν να αγοράσω κάτι τώρα θα ήταν THCB. Με 75% κατοχή από θεσμικούς πρέπει να κάνει κάτι υπερβολικό για να ξεφορτώσουν.

      Ps. Αύριο έχει πολλαπλή λήξη παραγώγων οπότε, σήμερα αύριο θα έχει μεταβλητότητα και μετά θα μας δείξει η τάση για που πάει.

      Διαγραφή
  28. Όταν λέτε με τα μπούνια SIR δεν πιστεύω να ενοειτε όλα τα φράγκα μέσα... στο STOCK PICKING δεν διαφωνώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα τα φράγκα μέσα κύριε Gerry. ΝΑΙ.
      Η μόνη προϋπόθεση που βάζω είναι να βρώ τις τιμές που θέλω. Για παράδειγμα Roblox θα ήθελα το 60 με 65. Αν την έβρισκα ΟΚ θα έμπαινα στη λεγάμενη ... και Clever Leaves μου κάνει, αν θέλω 1 μετοχή απο βιομηχανία κάνναβης.

      Είναι πολλές οι περιπτώσεις που κοιτάζω. Σχεδόν όλες, σημερα δεν τις θέλουν αυτοί που εχθές τις αγόραζαν σε διπλάσιες τιμές. Ας πούμε και CCIV θα ήθελα κάτω απο 20 .... δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεται. Θέλω να αγοράσω εκεί που εγώ θέλω, αυτά που δεν θέλουν τώρα όλοι οι άλλοι.

      Διαγραφή
    2. Άλλο παράδειγμα κύριε Gerry
      XPEV. Υπομονετικά περίμενα το κλείσιμο του γκαπ στα 28. Εκεί μου κάνει.... την αρπάζω και περιμένω, να κάνει τα νέα υψηλά που θα κάνει.

      Διαγραφή
    3. μπηκα και εγω κυριε τακη xpev εστω και στα 34.
      εγω ενισχυσα πολυ ciic στη πτωση της στα 19 κσι στα 20. ταμαμ.... τη πιστευω πολυ

      Διαγραφή
    4. Μετα τη συγχώνευση, δεν θα μου έκανε εντύπωση να εμφανιστεί και ένας σορταδόρος και στο Arrival.

      Διαγραφή
    5. οποτε λιγο πριν τη συγχωνευση αδειαζουμε η τουλαχιστον μειωνουμε κ μετα ξαναενισχυουμε λετε?

      Διαγραφή
    6. Ανάλογα, πόσο πιστεύουμε την εταιρεία, πόσο μακροπρόθεσμα θέλουμε να πάμε μαζί της και τι τιμή στόχο δίνουμε.

      Διαγραφή
  29. Φυσικά και σας καταλαβαίνω Κύριε ΤΑΚΗ...Μ αυτή την οπτική και εγώ όλα μέσα στις μετοχές και στις τιμές που θέλω εφ όσον τις βρω... εκεί δεν έχω(χουμε) κάτι να φοβηθούμε...και για μένα LUCID κάτω από 20 εννοείται..Έχω μεγάλη Ρευστότητα και πιστεύω πως έχετε και εσείς ακριβώς γι αυτό το λόγο...δεν κοιτάζω δείκτες SIR τιμές εταιρειών κοιτάζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Εδώ λοιπόν αποδεικνύεται περίτρανα το γιατί δεν κυνηγάμε τιμές...από 30 εταιρίες που κοιτάμε για να μην πω 50 κάποια θα μας κάνει την τιμή που θέλουμε για Χ ψ λόγους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. OPEN DOOR αν μου ξανακάνει κάτω από 20 μέσα ξανά...7 δολλαρια καθαρά μου έδωσε και την σουταρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πιστεύω ότι μπορεί να πάει κάτω απο 23.
      Το ΑRK πρωτομπήκε στα 18. Για να πάει εκεί πρέπει να crashάρει η Νέα Υόρκη.

      Διαγραφή
    2. Κύριε ΤΑΚΗ προσφάτως στην πτώση μπήκα στο 20,50 με 150 ΤΕΜ και έκανε και πιο κάτω...δες τε το γράφημα...

      Διαγραφή
    3. Aυτές είναι τιμές του δευτερολέπτου που λέει ο λόγος.

      Διαγραφή
    4. Πάντως σ αυτό το εύρος έπαιρνες όσα ήθελες αν την έβλεπες...

      Διαγραφή
  32. Palantir ΘΑ ΜΠΑΙΝΑΤΕ ΚΥΡΙΕ ΤΑΚΗ Κ ΕΑΝ ΝΑΙ ΣΕ ΤΙ ΤΙΜΗ? ΓΙΑ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΝΝΟΩ. ΠΟΛΛΑ ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΗ ΝΟΜΙΖΩ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Palantir ήμουν πολύ ζεστός μαζί της στα 10 μέχρι παρεξηγήσεως. Τώρα το πήρε το ανοδικό της ... έγινε το εύκολο κομμάτι. ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΕ.

      Αν σας αρέσει ... μπήκε στο ΑRK, άρα;

      Διαγραφή
  33. ΑΝ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΤΟ 20 ΟΠΩΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ SUPER NOMIZΩ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Κύριε ALEX τσίμπησα αλλά λίγα VWAGY στο 34....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπερα στη degiro ξέρετε αν υπάρχει. Δεν μου τη βγαζει με το VWAGY.

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα στην ομήγυρη! Στην Degiro μόνο Xetra Γερμανία...

      Διαγραφή
    3. Στην Αμερική είναι OTC δεν είναι ότι καλύτερο...αν παραμείνω θά τά γυρίσω στον DAX...

      Διαγραφή
    4. Εγώ θα έλεγα να προσέχετε.
      Κοιτάτε την κεφαλαιοποίηση και σας φαίνεται κάπως φτηνή ...
      ΕV είναι στα 350 δις ... κάπου στα μισά της Τεσλα!!

      Διαγραφή
    5. Πολύ καλή η επισήμανση. Δεν είχα προσέξει την EV

      Διαγραφή
  35. Κάτω από τα 11 φορτώνω snpr . Ελπίζω να μείνει εκεί για λίγες μέρες ακόμα. Με τρώει το χέρι μου και για ride βεβαίως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Με την sklz τι γινεται...;; Παλι -10 σημερα;; Μεχρι ποσο κατω μπορει να παει οεο..;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Αλλη μια επιβεβαίωση https://www.capital.gr/diethni/3533321/wall-street-ereuna-gia-apati-me-protagonistes-omogeneis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. κ. Τάκη πως βλέπετε την RBLX σε αυτά τα επίπεδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμένα μου φαίνεται πολύ ακριβή. Προσωπικά δεν μου κάνει "κλίκ" .... αλλά μπορεί να έχω λάθος αισθητήριο για τη λεγάμενη.

      Διαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂