Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

Astra

Astra .... εδώ ....  

Διαπραγματεύεται στο Nasdaq με τον κωδικό HOL ... εδώ .... και μετά τη συγχώνευση το ticker θα είναι ASTR
Αριθμός μετοχών : 261 εκατομμύρια μετοχές (όταν εισαχθεί στο Nasdaq)
Presentation Astra ... εδώ ...


Το SPAC του HOL
Στις 2 Ιουνίου 2020 ιδρύεται η εταιρεία Holicity Inc. Εκδόθηκαν για τον χορηγό 7.500.000 κοινές μετοχές κατηγορίας Β .... έτσι δημιουργήθηκε το Spac - HOL.
Τα Μερίδια Κατηγορίας Β θα μετατραπούν αυτόματα σε κοινές μετοχές Κατηγορίας Α την πρώτη ημέρα μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης του Spac με την εταιρεία που θα επιλεγεί.


Στις 7 Αυγούστου 2020, η εταιρεία ολοκλήρωσε την αρχική δημόσια προσφορά, όπου εκδόθηκαν 30.000.000 μετοχές, στα 10 δολάρια, δημιουργώντας ακαθάριστα έσοδα 300.000.000 δολάρια.

Ταυτόχρονα με το κλείσιμο της Αρχικής Δημόσιας Πρότασης, η Εταιρεία ολοκλήρωσε την πώληση 5.333.333 ενταλμάτων, στην τιμή του 1,5 δολαρίου ανά ένταλμα, στο χορηγό.
Η εταιρεία SPAC - HOL εισάγεται στον Nasdaq, παράλληλα κάθε αρχική μονάδα εδικαιούτο και ένα τρίτο ενός εξαγοράσιμου εντάλματος. Κάθε ένταλμα (WARRANT) δίνει στον κάτοχο του την δυνατότητα να αγοράσει μία κοινή μετοχή σε τιμή άσκησης 11,50 δολάρια ανά μετοχή.


Η συμφωνία συγχώνευσης με την Astra
Την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021 το spac ΗΟL, σύνηψε 
οριστική συμφωνία για να συγχωνευτεί με την εταιρεία Astra.

Η Astra θα συγκεντρώσει καθαρά 459 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, μέσω του συνδυασμού των επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένου ενός πλήρως δεσμευμένου PIPE ύψους 200.000.000 δολαρίων, με συμμετοχή κεφαλαίων που διαχειρίζεται η Black Rock.

Η συνδυασμένη εταιρεία θα παραμείνει εισηγμένη στο Nasdaq με το νέο σύμβολο "ASTR"
Η κεφαλαιοποίηση της Astra, με την τιμή της μετοχής στα 10 δολάρια, θα ανέρχεται σε 2,605 δισεκατομμύρια δολάρια.


Υποθέτοντας ότι κανένας μέτοχος της HOL δεν ασκήσει τα δικαιώματα εξαγοράς του, η ιδιοκτησία της συνδυασμένης εταιρείας αμέσως μετά τη συγχώνευση θα αποτελείται από τους τρέχοντες κατόχους μετοχών της Astra (78%), τους μετόχους του HOL (12%), τον χορηγό του HOL (3%) και τους επενδυτές PIPE (8%). 

Μετά την Virgin Galactic (NYSE: SPCE), την Momentus (NASDAQ: SRAC και μετά τη συγχώνευση MNTS) και την AST SpaceMobile (NASDAQ: NPA και μετά τη συγχώνευση AST) μια 4η εταιρεία, η ASTRA, του κλάδου της αεροδιαστημικής είναι έτοιμη να εισαχθεί στον Nasdaq, μέσω του spac HOL.

Η Astra ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2016, από τους Chris Kemp και Adam London, εδρεύει στην Alameda της Καλιφόρνια και κατασκευάζει πυραύλους που θα στέλνουν δορυφόρους σε τροχιά.
Η Astra είναι η γρηγορότερη ιδιωτική χρηματοδοτούμενη εταιρεία στην ιστορία που επιδεικνύει ικανότητα τροχιακής εκτόξευσης.
Η ASTRA είναι η τρίτη αμερικανική εταιρεία ιδιωτικής χρηματοδότησης στην ιστορία που φτάνει στο διάστημα και επιδεικνύει τροχιακή ικανότητα.  Ταυτόχρονα πέτυχε το εμπορικό λανσάρισμα γρηγορότερα από τις άλλες εταιρείες και είναι η εταιρεία που στην ιστορία της αεροδιαστημικής είναι αυτή που ταχύτερα κατάφερε να επιδείξει ικανότητα τροχιακής εκτόξευσης, αφού χρειάστηκαν μόλις τέσσερα χρόνια για να το πετύχει.

Η Astra πραγματοποίησε μια επιτυχημένη διαστημική εκτόξευση στις 15 Δεκεμβρίου  2020 όταν το όχημα εκτόξευσης Rocket 3.2 ξεκίνησε από το Pacific Spaceport Complex στο Kodiak της Αλάσκας. Η δοκιμαστική πτήση ήταν η τρίτη απόπειρα της Astra. Είχαν προηγηθεί δύο αποτυχημένες δοκιμές. Στην 1η δοκιμή (Μάρτιος 2020) ο πύραυλος απέτυχε να εκτοξευθεί, λόγω ελαττωματικών δεδομένων αισθητήρων. Η 2η (Σεπτέμβριος 2020) τερματίστηκε μετά την εκτόξευση, καθώς ο πύραυλος κατά την επιστροφή του στη Γη εκρήγνυται με πρόσκρουση. Η τρίτη φορά ήταν, σχεδόν, πετυχημένη, καθώς η δοκιμαστική πτήση του Δεκεμβρίου έφτασε με επιτυχία στο ύψος στόχο των 236 μιλίων (380 χιλιόμετρα), απλώς απέτυχε να φτάσει στην τροχιακή ταχύτητα και επομένως δεν κατάφερε να μπει σε τροχιά. 

Παλαιότερα η ASTRA πραγματοποίησε δύο δοκιμαστικές πτήσεις suborbital το 2018 από το Pacific Spaceport Complex - Αλάσκα. Η πρώτη ήταν στις 20 Ιουλίου 2018 (Rocket 1.0) και η δεύτερη στις 29 Νοεμβρίου 2018 (Rocket 2.0). Και οι δύο θεωρήθηκαν ως αποτυχημένες, ωστόσο, η Astra δήλωσε ότι και οι δύο ήταν επιτυχημένες και πως η δεύτερη ήταν μικρότερη από ότι είχε αρχικά προγραμματιστεί. Η Astra το 2019 ξεκίνησε να σχεδιάζει και  να κατασκευάζει το Rocket 3.0 ενσωματώνοντας προωστικά συστήματα, αεροηλεκτρονικά και άλλα εξαρτήματα συμπίεσης / υδραυλικής λειτουργίας σε ένα υψηλής απόδοσης ηλεκτρικό όχημα τροχιάς εκτόξευσης
Οι δύο πρώτοι πύραυλοι, το Rocket 1.0 και το Rocket 2.0 ήταν δοκιμαστικά οχήματα χωρίς ωφέλιμο φορτίο.


Η επόμενη προγραμματισμένη εκτόξευση θα είναι μια εμπορική πτήση και θα γίνει το καλοκαίρι του 2021 με ωφέλιμο φορτίο. Από το τέταρτο τρίμηνο του 2021 η ASTRA στοχεύει να αρχίσει τις μηνιαίες εκτοξεύσεις.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της Astra, η εταιρία θα αρχίσει να παρέχει ωφέλιμα φορτία πελατών από το καλοκαίρι του 2021 και θα ξεκινήσει μηνιαίες εκκινήσεις μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.
Η εταιρεία αναφέρει ότι έχει ήδη κρατήσεις 50 εκτοξεύσεις πυραύλων από περίπου δώδεκα ιδιωτικούς και δημόσιους πελάτες, συμπεριλαμβανομένης της NASA και του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ. Οι κρατήσεις είναι αξίας 150 εκατομμυρίων δολαρίων μελλοντικών εσόδων.
Ο πύραυλος της ASTRA είναι ικανός να μεταφέρει έως και 100 κιλά στη χαμηλή τροχιά της Γης, με τιμή 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων για μια ειδική εκτόξευση.

Για το 2021 η ASTRA στοχεύει σε 3 εκτοξεύσεις πυραύλων που θα της αποφέρουν έσοδα μόλις 4 εκατομμύρια δολάρια και για το 2022 ο στόχος είναι 15 εκτοξεύσεις πυραύλων που θα αποφέρουν μόλις 67 εκατομμύρια δολάρια.
Ο φιλόδοξος στόχος της εταιρείας είναι οι 300 εκτοξεύσεις πυραύλων και χρονολογείται ότι αυτό θα επιτευχθεί το 2025, οπότε και θα εκτοξευθούν τα έσοδα στο 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια, με τα EBITDA να απογειώνονται στα 694 εκατομμύρια δολάρια.


Με την τιμή της μετοχής στα 10 δολάρια και μετά την ενοποίηση η ASTRA θα αποτιμάται 2,605 δισεκατομμύρια δολάρια, με την επιχειρηματική αξία της (ΕV) να ανέρχεται σε 2,123 δισεκατομμύρια δολάρια, έχοντας καθαρό ταμείο 482 εκατομμύρια δολάρια, συνεπώς θα έχουμε EV/ πωλήσεις

  • 1,41 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 1,501 δισεκατομμυρίων δολαρίων, του 2025.
  • 2,72 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 780 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2024.
  • 8,29 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 256 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2023.
  • 30,76 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 67 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2022.
  • 530 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 4 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2021.
και EV/EBITDA
  • 3,05 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2025.
  • 8,92 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2024.
Τα EBITDA γυρίζουν θετικά το 2024.

194 σχόλια:

  1. Σημερινή συνέντευξη του Jim Taylor... Δίνει και έναν ωραίο ορισμό για τις προπαραγγελίες. Από τον οποίο, καταλαβαίνει κανείς το μέγεθος της χειραγώγησης που επιδέχονται κάποιες εταιρείες με short-reports που δεν έχουν λογικη υπόσταση, όπως αυτό για τη Lordstown Motors.
    https://finance.yahoo.com/video/elms-ceo-breaks-down-ev-152915409.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kύριε Barren σας απαντώ απο εδώ.
    Την αξιολόγηση δεν μπορούν να την κάνουν όλοι .... είτε επειδή δεν γνωρίζουν, είτε βαριούνται, είτε γιατί είναι παίκτες και μόνο παίκτες.
    Το 90% τουλάχιστον, 9 στους 10 παίκτες κινούνται με το συναίσθημα.

    Όποιος το έχει, αξιολογεί ... όποιος δεν το έχει απλά φιλοσοφεί και στο ταμπλό κινείται συναισθηματικά!!

    Στα spacs βγάλαμε πολλά λεφτά ... τώρα παιρνάμε στο επόμενο βήμα, πως θα βγάλουμε πολύ περισσότερα λεφτά απο τις εταιρείες που προέκυψαν απο τις συγχωνεύσεις .... αφού όμως τους αφήσουμε να βγάλουν όλο το μισός τους προς τα σπακς, αφού τις καρασορτάρουν και τις εξαυλώσουν. Εμείς εδώ είμαστε να τις αγκαλιάσουμε ....

    Σας θυμίζω ότι και η Lazy κάπως έτσι μπήκε και απο τα 10 την έστειλαν στα 2 πριν τη γυρίσουν μέσα σε ένα 8μηνο στο 20.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα, σε συνέχεια της αναφοράς μου σε UXIN = + 65 % παρακαλώ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μια και έχουμε ρεπό σήμερα, ευκαιρία να (αμπελο)φιλοσοφήσουμε και λίγο.
    Πολλοί ισχυρίζονται ότι βρισκόμαστε σε φούσκα αναλόγων διαστάσεων με το .com το 2000.

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ!

    Πιστεύω πως είμαστε σε φούσκα αναλόγων διαστάσεων με το .com, μη σας πω και με του 1929. Αλλά θεωρώ πως δε βρισκόμαστε ούτε στο 2000 ούτε στο 1929, αλλά στο αντίστοιχο 1995 ή 1925. Και αν είναι πράγματι έτσι πάμε για το δεκάρικο στην 5ετία ακατέβατο.

    1995~2000
    https://prnt.sc/1126ujm

    2021~2026
    https://prnt.sc/11273oq

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Barren συμφωνώ με την πρόβλεψη. Κι εγώ αυτή την εκδοχή ψηφίζω.

      Όμως, όπως είπε και ο El-Erian από την αρχή του έτους βρεθήκαμε 3 φορές πολύ κοντά σε "ατύχημα" συστημικού επιπέδου κυρίως λόγω της μεγάλης και ανεξέλεγκτης μόχλευσης.

      https://www.google.com/amp/s/finance.yahoo.com/amphtml/news/el-erian-archegos-is-the-third-near-accident-this-year-so-far-152323630.html

      Γι αυτό λοιπόν λέμε ότι το σκάσιμο της φούσκας δεν προαναγγέλλεται αλλά συμβαίνει ξαφνικά μία ωραία πρωία ακόμη και εν μέσω ηλιοφάνειας. Είναι αυτό που λέμε για μαύρους κύκνους.

      Με αυτό λοιπόν κατά νου, παραμένω long με μεγάλη προσοχή. Φανταστείτε προχθές που έσκασε ο Archegos να μην ήταν ελεγχόμενο και να ήταν τύπου Lehman. Θα τα βλέπαμε όλα στο -80% σε μία μέρα, θα καιγόντουσαν όλα ξερά χλωρά. Γι αυτό προτιμώ SPACS pre-merger, μετοχές που υποστηρίζονται από καλά θεμελιώδη και γεωγραφική διαφοροποίηση. Αν πχ κατέχω μια μετοχή με P/S 100 πώς θα έχω το σθένος να τη διακρατήσω σε ένα περιβάλλον έντονου ή παρατεταμένου sell-off.

      Ένα σχόλιο επίσης για τα EVs. Ναι μεν θα γνωρίσουν πολύ ισχυρό growth αλλά επειδή εισρέουν πολλοί παίχτες στον ανταγωνισμό θα συρρικνωθούν τα περιθώρια κέρδους. Γενικότερα, η αυτοκινητοβιομηχανία δουλεύει με χαμηλά περιθώρια.

      Όπως και να χει όμως πρέπει κανείς να επενδύει και σύμφωνα με τον χαρακτήρα του, με ό,τι τον κάνει να νιώθει άνετα. Άλλος είναι συντηρητικός, άλλος μαζεύει μερίσματα, άλλος είναι αντιθετικός και κυνηγάει turnaround, άλλος κυνηγάει growth σε πρώιμη φάση, άλλος value plays κοκ.

      O Buffett είχε πει ότι αν ήταν να διδάσκονται οι αγορές θα χρειαζόντουσαν δύο μαθήματα μόνο: valuation και psychology.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα ,κύριε Barren Wuffett ένα αρκετά ποιο βραχυπρόθεσμο στόχο που έχει ο SPX500 https://prnt.sc/112cppk πάνω από 4250 μπορεί να το δοκιμάσω για την συμμετοχή και μόνο με μια πολύ μικρή θέση.

      Είναι αξιοπρόσεχτο ότι τα δικά μας χαρτιά δεν συμμετέχουν στο πάρτι αλλά στο ξύλο πρώτα , περιμένω το rotation να γυρισει και προς την δικιά μας μεριά , σε πολύ βραχυπρόθεσμο περιμένω την NPA τουλάχιστον κάτω από 10 και η SKLZ να πιεστεί και άλλο , ειναι οι 2 από τις 5 μεγάλες μου θέσεις 10% - 17% τα υπόλοιπα (7) ειναι στο 5-7% περίπου στο χαρτοφυλάκιο μου.

      Μια ερώτηση την Δευτέρα η Αμερική ειναι ανοιχτή; γιατί νομίζω Ελλάδα είμαστε κλειστά. (με κάθε επιφύλαξη)

      Διαγραφή
    3. Ανοιχτά θα είναι. Επόμενη αργία είναι στις 31 Μαΐου αν θυμάμαι καλά.

      Διαγραφή
    4. Αχ αυτή η κυματική τι κόσμο και τη χρήμα έχει κάψει.

      Διαγραφή
  5. Χθες μπήκα για πρώτη φορά σε .......SPAC! Περί CLVR.Οχι για μάκρο. Αν πέσει θα πάρω κι άλλα.
    Εφόσον πετύχει το στοίχημα τότε υπολογίζω με τα κέρδη να πάω Γενάρη του 2022 Κολομβία και συγκεκριμένα Μπογκοτά και Καρταχένα με ολίγο Παναμά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να ευχαριστήσω τον φίλο που προτεινε το aergo - crypto στον κ. Gerry πηρα μια μικρή θεση από 0.35, τωρα είναι 0.52 δολ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν έχεις υπομονή μπορεί να δούμε σπουδαία πράγματα και ρίξε και μια ματιά στο bread νομίζω και αυτό μπορεί να κάνει μεγάλα πράγματα,καλή ομάδα και χρηματοδότες γερά πορτοφόλια.Καλο απόγευμα σε όλους.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ κε. Κιτσο ενίσχυσα aergo και μια μικρή θεση bread.

      Διαγραφή
  7. Καλησπέρα σας.
    Έχω ερώτηση τεχνικού περιεχομένου για άνοιγμα λογαριασμού στους interactive brokers.


    Έστω ότι ανοίγω cash account με 30χιλ€ (>25, οπότε περναμε τους σκοπελους του day trading). Αγοράζω την Τρίτη μετοχές 28χιλ και τις πουλάω την Τετάρτη για 29χιλ.
    Η συναλλαγή της πώλησης θα εκκαθαριστεί την Παρασκευή.

    Aργότερα, πχ την Τετάρτη ή την Πέμπτη μπορω να χρησιμοποιήσω τα 29χιλ ή θα έχω απομείνει μόνο με 2χιλ ως την εκκαθάριση?

    Ξέρω, ότι οι ξένες χρηματιστηριακές σε αντίθεση με τις ελληνικές "χρεώνουν" αν χρησιμοποιήσεις τα χρήματα πριν εκκαθαριστούν και έρθουν στον λογαρισμό. Στην περίπτωσή μου θα πλήρωνα 29χιλ * επιτόκιο margin * 3/365.

    Το ερώτημα είναι ότι μπορώ να το κάνω αυτό με έναν Cash Account?
    Στην ουσία δηλαδή, ζητάω "να με δανεισει τα ίδια μου τα λεφτά η ΙB μέχρι να εκκαθαριστούν τα δικά μου"
    ή θα πρέπει να επιλέξω Margin Account για να έχω αυτή τη δυνατότητα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, κύριε Bugs_Bunny δεν εχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο ούτε στην IB ούτε στην Degiro ούτε στην Ελληνική χρηματιστηριακή , το ποσό από την πώληση ειναι άμεσα διαθέσιμο για χρήση και σε όλες είμαι cash only .

      Διαγραφή
    2. κε Geopard ευχαριστώ για την απάντηση. Δυστυχώς στους IB υπέρχουν περιορισμοί, δεν ειναι free όπως στις ελληνικές χρηματιστηριακές

      https://ibkr.info/article/814

      Διαγραφή
  8. Καλημέρα σας. Νομίζω βρήκα την απάντηση μόνος μου.

    Η απάντηση είναι ότι μένω με τα 2 χιλ ως την εκκαθάριση. Αλλιώς έχω κάνει free ride, κάτι που σε cash accounts απαγορεύεται.. Χρειάζομαι margin account για να μπορώ να κάνω αυτό που περιέγραψα.

    https://ibkr.info/article/3101

    Τραγικό ρε διάολε, οποιαδήποτε ελληνικη χρηματιστηριακή να είναι καλύτερη από τους IB στο θέμα αυτό. Τραγικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΜΗ, GIK KATEXEI AKOMH KAΠOIOΣ?
    ΔΕΝ ΕΧΩ ΞΑΝΑΨΗΦΗΣΕΙ ΘΕΤΙΚΑ Η ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΚΑΠΟΙΟΥ MERGER. ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΓΡΑΨΕΙ 2 ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν κατέχετε μετοχές μεσω ελληνικης χρηματιστηριακής, πάρτε τους τηλεφωνο και πείτε τους να σας προωθήσουν το proxy που εχουν λαβει ωστε να ψηφίσετε και να το στείλουν μετά πίσω για να καταμετρηθούν οι ψήφοι σας.

      Αν κατεχετε μετοχές μεσω ξένου μπροκερ, λογικα θα έρθει στο mail σας.

      Δεν χρειάζεται κάτι άλλο, μονο νε συμπληρωσετε αυτό το αρχείο. Θα πανε σε συνεέλευεση θα καταμετρήσουν ψήφους και ανάλογα θα περάσει ή όχι το αποτέλεσμα.

      Διαγραφή
    2. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΥΡΙΕ BUGS BUNNY, OΠΟΤΕ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΜΑΛΛΟΝ ΘΕΤΙΚΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ.ΕΛΠΙΖΩ 1-2 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΣΤΑ 13 PLUS. ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΟΣ ΣΤΑ 11.5 ΕΙΜΑΙ ΟΠΟΤΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΑΝ ΓΙΝΕΙ.

      Διαγραφή
  10. Απαντήσεις
    1. May you live in interesting times.

      Όσο για τον Elon το Musk, είναι κατά τη γνώμη μου η κορυφαία προσωπικότητα που εμφανίστηκε ποτέ στον επιχειρηματικό κόσμο και ίσως όχι μόνο. Bezos, Gates, Jobs, Edison, Vanderbilt, Rockfeller, Carnegie, Ford είναι ελάχιστα σκαλιά πιο κάτω στη δική μου κατάταξη.

      Πολύ ενδιαφέρον το βίντεο.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ απόλυτα κ.BARREN Όλες οι "ανερχόμενες εταιρείες", πρέπει να περάσουν τις εξετάσεις από αυτούς...

      Διαγραφή
  11. Καλησπέρα , κύριε Τάκη το μικρό που αναφέρατε σήμερα που δεν ειναι για χήρες και ορφανά έχετε κάποιο μπούσουλα γιατί νομίζω ότι αν κρατήσει το 7 μπορει το 20 .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Των φρονίμων τα παιδιά κρατάνε καμιά καβάτζα για πιθανές δύσκολες μέρες (που ευχόμαστε να μην έρθουν ποτέ).

    "Ο λόγος είναι ότι ο Λευκός Οίκος σχεδιάζει να χρηματοδοτήσει τις δαπάνες του νέου πακέτου στήριξης της αμερικανικής οικονομίας σε βάθος 15ετίας αυξάνοντας τον συντελεστή φόρου εταιρειών στο 28% (από 21% σήμερα τον οποίο έφεραν οι Ρεπουμπλικάνοι το 2017 από 35% που ίσχυε μέχρι τότε) και ορίζοντας έναν ελάχιστο φόρο πέριξ του 21% για τα παγκόσμια εταιρικά κέρδη."

    https://www.liberal.gr/economy/kausimo-anodou-i-aformi-diorthosis/368041

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ..παράλληλα το αντίστοιχο ευρωπαικό προγρμμμα εχει παγωσει μεχρι τον Ιούνιο. Το θεωρω θετικό η μάλλον όχι τόσο αρνητικό (αρκει να εγκριθεί βέβαια απο το γερμανικό δικαστήριο) δηλ. προτιμότερο να μην συμβαδίζουν και τα 2 προγράμματα ειδικά εκεί που θα έχουμε μια μικρή διόρθωση μεσα στον μηνα Μαιο .. να έχουμε και την εγκριση!

      Διαγραφή
    2. Mε τον Vix στα τάρταρα, που σε λίγο ούτε για εντριβές δεν θα φτάνει .... μην περιμένετε και πολλά πράγματα!!
      ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΑΝΩ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑ

      Διαγραφή
    3. Οι Ευρωπαίοι πάλι αποδεικνύονται ... βραδύκαυστοι, χειρότεροι και απο τα ζώα μου τα αργά του ΧΑχα.
      Ούτε τα εμβόλια τους δεν μπορούν να κάνουν .... τελευταίοι και καταιδρωμένοι.

      Διαγραφή
    4. Αφού βλέπει και ο Στούπας ότι θα αγοράσει κάτω απο τις 2.000 SP ... χαιρετίσματα, στις 20.000 που είναι κοντά!!!!

      Διαγραφή
    5. “Κουτσοί, στραβοί, στον Άγιο Παντελεήμονα”....

      https://www.mixanitouxronou.gr/koutsi-stravi-ston-agio-panteleimona-pos-vgike-i-frasi-pou-anaferete-se-ena-agio-pou-den-therapeve-kanena/

      Διαγραφή
  13. Καλή σας εβδομάδα.
    "10 σημάδια ότι η μετοχή σας χειραγωγείται".
    Happy Hunting.

    https://www.griproom.com/fun/10-signs-your-stock-is-being-manipulated

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όλοι οι δείκτες up και το χαρτοφυλάκιο πάει κάτω με Fiii, iaca, obsv

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τι έγινε, δεν ανεβαίνουν σχόλια ή κάνουμε πρόβα για τον επιτάφιο?

    Η σημερινή συνεδρίαση μου θύμισε το ωραίο βιβλίο : "Τα παιδιά που έβλεπαν τα τρένα να περνούν"!
    Για τον τίτλο δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα μαλλον το 2ο . .
      ολα τα δικα μας κατω.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα , κύριε Barren Wuffett τον πίνουμε τον πικρό καφέ , ευτυχώς ένα trade μου ψιλοβγήκε μέχρι τώρα μήπως και σώσει την ημέρα αλλά δεν το βλέπω με SNPR SKLZ AYRO κάτω , το εχω πάρει απόφαση ότι θα ματώσω στην αναμονή πριν πάω ταμείο , αλλά και η AYRO αυτά δεν μας έκανε και σε ελάχιστο χρόνο είχε τριπλώσει σχεδόν , έκανα την κουτουράδα και έδωσα λίγα SNPR στο 11,15 στο premarket που τα είχα πάρει στο 10,85 την Πέμπτη και όλη μου την θέση στα πατίνια με ζημιά και τα έκανα NVVE που δεν ειναι για χήρες και ορφανά μήπως και ξανακάνει την διαδρομή προς τα 20 και αν την πουλήσω εκεί τα κέρδη θα γίνουν το άλλο μικρό που είπε ο κύριος Τάκης που δεν ειναι και αυτό για χήρες και ορφανά , λίγο που το κοίταξα αν κρατήσει το 7 πάει 10$ πάνω στο 16-17 αλλά στην υπερβολή μπορεί να δει και τα 20$ εσείς το κοιτάξατε κύριε Barren , ο αρχηγός ζωγραφίζει σήμερα πάλι αλλά και ο δικός μας ο Nasdaq .

      Διαγραφή
    3. INMD όπως ΜΥΤΙΛ. Αργά αλλά σταθερά ανοδικά.

      Διαγραφή
    4. Δηλαδή αν γυρίσει ο Nasdaq κάτω τι θα γράψουμε στο ταμπλο εμείς?

      Διαγραφή
    5. Κύριε Άρη ο,τι είναι να πάει πάνω θα πάει πάνω ... και αντίστροφα. Τι δουλειά έχουν οι δείκτες?

      Κύριε Geopard ΚBNT όσο γίνεται πλησίον στα 6,5 και αν είναι δυνατό και πιο κάτω. Αλλά μπαίνετε KBNT, έχετε καταλάβει για τι πράμα μιλάμε; ή θα σηκώσουμε την μπάνκα στον αέρα ή έχετε γεια βρυσούλες!!

      Διαγραφή
    6. Κύριε Τάκη είδατε τι θέλω να βάλω και μπορει και να μην μπω καν αλλά αν μπω θα ειναι η μικρότερη θεση στο χαρτοφυλάκιο μου ξέρω ότι στην Αμερική δεν αστειεύονται και στα πάνω και στα κάτω.

      Διαγραφή
    7. k. Geopard λαχάνιασα να σας διαβάσω (150 λέξεις με μία τελεία)!!!

      Την κόιταξα λίγο την Kubient αλλά διαγραμματικά δεν έχω ιδιαίτερα άποψη (ότι έχει κάνει ανοδικό 5κυμματικό και διόρθωσε 78,6% είναι καλό πάντως). Θεμελιωδώς δεν έχω εμβαθύνει αλλά μάλλον δε θα καταλάβω και πολλά, είναι πολύ high tech το αντικείμενο και έχω πολλά κενά γνώσεων.
      Δε βασανίζομαι όμως διότι είμαι και ντεφραγκέ αυτή τη στιγμή.

      Διαγραφή
    8. Είμαστε σε φάση αυξημένης συσσώρευσης ... δεν βιάζομαι να μπω σε καμιά 10ρια επιλογές που έχω. Το πολύ, πολύ να χάσω κάποιες ή να μπω λίγο ψηλότερα. Δεν βιάζομαι. Βλέπω το καρασορτάρισμα που έχει πέσει .... και αναμένω. Κάποια θα εκραγούν!!!

      Διαγραφή
    9. κ. Τάκη για την KBNT η μόνη παρατήρηση που έχω άμεσα είναι ότι μια συνεργασία που δείχνει στο site με το TronTV δε λέει και πολλά γιατί οι τύποι είναι λιγάκι λαμόγια (το Tron είναι η 3η μεγαλύτερη θέση στο κρυπτοφυλάκιο και έχω την εντύπωση ότι είναι περισσότερο PR παρά ουσία το λαμόγιο ο ιδρυτής του, πλην όμως πρέπει να είναι βαθειά χωμένος στο PPC).

      Διαγραφή
    10. Τον τελευταίο καιρό βλέπω κάποιες θέσεις call στα δικά μας χαρτιά πχ σήμερα στην IPOE άνοιξε θέση 100 χιλιάδες κομμάτια στα 30$ στην SNPR 17,5$ 125 χιλιάδες κομμάτια στην GIK που δεν έχω 247 χιλιάδες κομμάτια στα 20$ και στην SKLZ 47 χιλιάδες κομμάτια στα 30$ βέβαια δεν ξέρω αν ειναι αξιόπιστα αυτά τα στοιχεία και τι μπορει να σημαίνουν.

      Διαγραφή
    11. Κύριε Τάκη, αν δούμε να γεμίζουν με προσλήψεις τις NYDailyNews & simplyhired τότε θα σηκωθεί η μπάνκα.

      Διαγραφή
    12. Πρόκειται για μια καινοτόμα εταιρεία στη ψηφιακή διαφήμιση. Αυτό που λανσάρει δεν το κάνει κανένας. Αν πετύχει το λογισμικό της και το αποδεχτεί η αγορά θα μιλάμε για τη Google στη ψηφιακή διαφήμιση.
      Απο τα 2,9 εκατ δολλάρια του 2020 τα 1,3 ήταν απο δοκιμές Beta, άρα δεν θα υπάρχουν το 2021.
      Όμως έχει ένα νέο μεγαλοπελάτη το Associated Press ... που της έκανε 1,5 εκατ πωλήσεις.

      Τα υπόλοιπα όταν θα αναρτήσω το thread.

      Διαγραφή
    13. A, να πω ... ότι τη Kubient την ανακάλυψε ο κύριος Χασάπακλας ... που τυγχάνει να είναι και συνεργάτης μου στις χρηματαγορές.

      Διαγραφή
    14. IPOE, SKLZ καρασορταρισμένα στο μη περαιτέρω!!!

      Διαγραφή
    15. Θα κλείσουν ήρεμα και ωραία οι επαγγελματίες και οι λαλάκες του Short θα πάνε μέχρι την κόλαση!!

      Διαγραφή
    16. κ hippy θα συμφωνήσω με την INDM που αναφέρετε.
      Θωρηκτό. Κατ΄ εμέ η καλήτερη επιλογή του κ Τάκη ως τώρα. Σταθερή και στην άνοδο και αμυντική στην πτώση.

      Διαγραφή
    17. Κύριε Barren δίκιο έχετε ανέκαθεν το είχα το θέμα αυτό με τα σημεία στίξης , ζητώ συγνώμη για αυτό από όσους το διάβασαν γιατί ειναι κουραστικό και ορισμένες φορές ειναι δύσκολο να βγάλεις νόημα.

      Σήμερα το NPA έσωσε την παρτίδα μαζί με την NVVE λιγότερο, αύριο όμως αλλάζει στο NPA το ticker σε AST χωρίς την ασφάλεια των 10$ να υποθέσω ότι αύριο θα έχει διακυμάνσεις η μετοχή κρίμα που δεν έχω ρευστότητα ίσως να ψώνιζα λίγα κάτω από τα 10 αν γινόταν .

      Διαγραφή
    18. Πολύ σίγουρος είστε για κάτω απο το 10!!!
      Διακρίνω ηττοπάθεια;

      Διαγραφή
    19. Από ότι δείχνει μαζεύτηκε και εκτοξεύτηκε.

      Διαγραφή
    20. Κύριε Τάκη δεν πουλάω την θέση μου στην AST , απλά θα έχει διακύμανση και ήδη στο after hours άρχισε να φαίνεται έκανε 7-8% πάνω και τώρα ειναι μείον , λογικότατο αν θέλουν να πετάξουν την μαρίδα έξω και αν είσαι με margin θα κλάψουνε μανούλες εγώ είμαι με μετρητά μόνο και ας κανουν ότι θέλουν.

      Η γκρίνια προέρχεται από το χούι του trading που κανονικά θα έπρεπε να μην το είχα σαν επιλογή καν .

      Διαγραφή
    21. Από ότι διάβασα η αλλαγή στο ticker σε ASTS θα γίνει τελικά την Τετάρτη 7 του μήνα και όχι την Τρίτη 6 του μήνα όπως πίστευα εδώ η πληροφορία https://www.sec.gov/Archives/edgar/data/1780312/000121390021019621/ea138837-8k_providenceacq.htm

      Διαγραφή
    22. Κε Barren, σε συνέχεια της αναφοράς στη συνεργασία με TRON. Διαβάζοντας, βγάζω το ίδιο συμπέρασμα για τον ιδρυτή του, ότι δηλαδή πρόκειται για μόνο φανφάρες και διαφημίσεις χωρίς ουσία. Ίσως το hype της όλης υπόθεσης να το διατηρεί...ακόμα... Τώρα, αν έχει κάποιο άσσο κρυμμένο, δεν το έχω πάρει χαμπάρι.

      Διαγραφή
    23. $SKLZ καταλαμβάνει την 4η μεγαλύτερη έκθεση στο "Morgan Stanley Mid-cap Growth Fund" (κατάταξη #3 στα 950 στην κατηγορία του με 153% περσινή απόδοση) και την 8η μεγαλύτερη έκθεση στο "MS Large-Cap Growth Fund" (κατάταξη #11 με 123% απόδοση για το '20.

      H 5άδα των διαχειριστών των συγκεκριμένων Funds της MS δείχνουν μεγάλη πίστη στο $SKLZ και δεν διαφωνώ.

      Τοπ 10 θέσεις είναι:
      APPF, AXON, SKLZ*, VRM, RDFN, UTZ, CDLX, FROG, CVET, NSTG*

      Σύνδεσμος: https://mgstn.ly/3uwjOhf  
      ΥΣ 1: το φάντ ΔΕΝ δέχεται νέες εισροές από τις 5/Απριλίου/21 - για καλύτερη διαχείριση ✌.
      YΣ 2: κατέχω μετοχές $SKLZ & $NSTG

      Διαγραφή
    24. Όταν οι άπιστοι θα μετανοήσουν και θα γυρίσουν τη μπιφτέκα ... τότε κύριε Χασάπακλα καλό είναι να θυμηθεί ο κόσμος πως ήμουν ο πιο πιστός οπαδός της!!!

      Το the last frontier.

      Διαγραφή
    25. Άσχετο, αλλά ... φαπ, φουπ, φαπ (αυτά είναι φάπες) σκάνε στους σβέρκους των σορταδόρων της Romeo.

      Οι σορταδόροι (οι ερασιτέχνες της συμφοράς) ας προσέχουν !! Θα τους έρθουν πολλά τέτοια.

      Διαγραφή
    26. Η Charge Point πάνω απο τα 30 again.
      Ας φυλάγονται κάποιοι ... μην κοιτούν, που κάποια χαρτιά κάνουν το ψοφίμι!!

      Διαγραφή
    27. Ας βοηθήσουν και εμάς τους RIDE(rs) καθόλου...

      Διαγραφή
    28. Το εναρκτήριο λάκτισμα πρέπει να δοθεί με είδηση ... μέχρι τότε θα κάνουν τα ψοφίμια κάποια χαρτιά.

      Διαγραφή
    29. Κ. Τάκη η εταιρεία έβγαλε 2 beta οχήματα τη προηγούμενη εβδομάδα, δεν είδα κάποιο αξιόλογο άρθρο που να καλύπτει αυτή την είδηση. Τόσο ασήμαντη ήταν; Έριξαν μια μετοχή από τα 30$ στα 10$ λόγω των προ-παραγγελιών, λες και η αγορά είχε λάβει υπόψιν στη κεφαλαιοποίηση της μετοχής τις προ-παραγγελίες. Όπου εάν τις εκλάμβανε υπόψιν δεν ήταν 30$ και σίγουρα ούτε 10$ αλλά 30x2 τουλάχιστον! Εγώ πάντως μένω σταθερά στη μετοχή, θα ήθελα να προσθέσω λίγα κομμάτια για το παίγνιο αλλά φοβάμαι το μουντζούρη και θέλω να έχω διασπορά. Τέλος, κάτι ακόμη που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι, ότι το προϊόν είναι made in usa και αν ξεκινήσει η παραγωγή το Σεπτέμβρη θα είναι το πρώτο ev pick-up truck που θα βρίσκεται στο στάδιο μαζικής παραγωγής.

      Διαγραφή
    30. παρακαλω κυριε τακη να με καταταξετε και μενα στους πιστους οπαδους της σκυλιτσας μας , καθως την στηριξα οσο τιποτα απο την αρχη! πιστευω θα συμφωνειτε

      Διαγραφή
    31. Κύριε Παναγιώτη αν ξεκινήσει η παραγωγή το Σεπτέμβρη ... θα γράψει εύκολα το 50+!!
      Γενικά στο Lordstown υπάρχει ένα μίσος της αγοράς απέναντι του. Δεν φταίνε μόνο οι σορταδοροι. Πιστεύω φταίει και ο Ceo με το τρόπο που έφυγε απο το Workhorse και έκανε το Lordstown ....
      Πάντως η Κάθυ ψωνίζει Workhorse.

      Διαγραφή
    32. Επίσης, σορταρισμένη ίσα εκεί που δεν πάει είναι και η OPEN. Εδώ θα πέσει μεγάλο γέλιο με τους ερασιτέχνες σορταδόρους της φάπας!!!

      Διαγραφή
    33. Ακριβώς αυτό κ. Τάκη! Και η εικόνα του endurance στον λευκό οίκο με τον Τραμπ πρέπει να πόνεσε πολλούς!

      Διαγραφή
    34. Για δέστε κύριοι και την ROKU και την SEA unlimited!!

      Διαγραφή
    35. Τα στριπτιτζάδικα από την άλλη βέβαια πέφτουν

      Διαγραφή
    36. Παραμένω πιστός σε snpr και ride και αναμένω.

      Διαγραφή
    37. Τι λέγαμε;
      φαπ, φουπ, φαπ (αυτά είναι φάπες) σκάνε στους σβέρκους των σορταδόρων της Romeo, εχτές!!

      φαπ, φουπ, φαπ σκάνε στους σβέρκους των σορταδόρων της XL FLEET σήμερα!!!

      Οι σορταδόροι (οι ερασιτέχνες της συμφοράς) ας προσέχουν !! Θα τους έρθουν πολλά τέτοια.

      Διαγραφή
  16. Για την ΤΗΒΡ δίνεται τιμή στοχος 18$-20$. Τι λετε κ. Τάκη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Απαντήσεις
    1. Να είστε καλά κ. Cornelius, έχω άλλο ένα ωραίο έτοιμο αλλά πρέπει να ανέβουμε γερά για να το ρίξω.

      Διαγραφή
  18. Αυτά που κάνει το AST δεν τα έχω ξαναδεί... ελπίζω να είναι για καλό! Τι έκανε στο κλείσιμο;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. so take a look at me now. phil collins.
    EZGO TECHNOLOGIES. (EZGO)
    ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. κυριε τακη καλησπερα.
    για τη cpng σκοπευετε να κανετε thread?
    τι τιμη μπορουμε να μπουμε λετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Λοιπόν, σήμερα βρήκα χρόνο και διάθεση να καταχωρήσω στα κατάστιχα το κλείσιμο Μαρτίου για το Χ/Φ. ΚΟΛΑΦΟΣ!
    Μοιράζομαι κάποια στοιχεία για δύο λόγους : 1ον για να μη νομίζει όποιος διαβάζει ότι είναι μόνο χαρές και πανηγύρια η υπόθεση και όλοι όσοι γράφουμε γνώμες είμαστε τίποτα παικτούρες και 2ον μήπως δώσω λίγη χαρά σε κανένα ταλαίπωρο που τη βρίσκει με loss porn των άλλων.

    Κορύφωση 1ου (όπως το θυμάμαι στο περίπου) / Κλείσιμο 1ου / Κλείσιμο 3ου
    % Κεφαλαίου : ~80% / +53% / +15%
    CAGR : ~33% / +26% / +9%
    % SP (Alpha): ~17% / +12% / -15%

    Σε απόλυτα μεγέθη το δίμηνο 2ος-3ος 2021 ήταν το δεύτερο χειρότερο μετά το 2ο-3ο 2020, αλλά σε σχέση με τον SP (μη γελιόμαστε, αυτό έχει σημασία) ήταν το χειρότερο ever.
    Το 2020 η σχετική απόδοση πήγε από -5%=>-26%, δηλαδή κατά την πτώση υποαπέδωσε το Χ/Φ του SP 21%. To 2021 πήγε +12%=>-15%, δηλαδή υποαπέδωσε 27% και μάλιστα με το δείκτη να ανεβαίνει και το Χ/Φ κολλημένο στον πάτο σα γλάρος σε πετρελαιοκηλίδα (γ@μ@τα).

    Με τις υγείες μας και μη χειρότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι πωλήσεις έπρεπε να είχαν γίνει Γενάρη, όπως έλεγα.
      Τώρα αλλάζει η πλάκα κύριε Barren.
      Ο Μάιος θα είναι καυτός μήνας!!

      Διαγραφή
    2. Βάστα γερά Barren και υπόλοιποι κύριοι.
      Το σημερινό της ROMEO (τόσο η συμφωνία με την PACCAR που νομίζω ότι είναι ο no3 κατασκευαστής φορτηγών στον κόσμο, DAF κ.α.) αλλά κυρίως η άνοδος της μετοχής) ήταν πολύ καλό για όλα τα EV spacs. Βλέπω να έρχεται σορτοκάψιμο γιατί ομολογώ ότι τελευταία είχα ανησυχήσει με όλα τα αρνητικά που έβγαιναν για τον κλάδο.

      Διαγραφή
    3. Γιώργο δε παπαναμαμηθούνε, όποτε θέλουνε ας ανέβουν αλλιώς ας τραβήξουν επιτέλους το καζανάκι μαπας και φύγουν οι τελευταίοι ψωραλέοι από τα χαρτιά και πάρουν μπρος.
      Ευτυχώς που υπάρχουν και τα crypto και βλέπουμε λίγη μπαλίτσα.

      Διαγραφή
    4. Εγώ κρατήθηκαν όχι δε πούλησα Ρομέο και ευτυχώς η σημερινή μέρα με έφερε στα ίσια μου! Άντε και στα δικά σας οι υπόλοιποι. Αν ανακάμψει ο κλάδος του ΕV θεωρώ ότι η snpr θα δείξει πρώτη πρώτη. Κάθε μέρα βλέπω ανακοινώσεις της στο Τουίτερ με νέους σταθμούς φόρτισης. Το πάει καλά ο νεαρός Ceo έως τώρα.

      Διαγραφή
    5. Φίλε επειδή το έχω περάσει με την Tesla που την έβλεπα στο Χ/Φ μου (νομίζω μονόχαρτος τότε) στο -50%, θέλει φοβερά κάκαλα να αντέξεις (όσο και αν πιστεύεις στην εταιρία) και να μην πουλήσεις είτε στην πτώση ή μετά το πρώτο 50 ή 100% (κέρδος) όπως έκανα εγώ τότε με το μεγάλο μέρος της θέσης στην TSLA. Κοίτα σήμερα τη ROMEO στο +60%. Πόσοι θα έφυγαν σήμερα με το που έγραψε +20 και μετά γύρισε στο +9 νομίζω...

      Διαγραφή
  22. To 10ετες τρώει το βρωμόξυλο που του αξίζει. Οι δικές μας συνηθισμένες πλέον στο ξύλο κυκλοφορούν απαξιωμένες, γιατί οι παίχτες έχουν ερωτευτεί τις κυκλικές και τις μετοχές της "ανάκαμψης".
    Το πακέτο Biden-Infrastracture θα περάσει το καλοκαίρι , αλλά μάλλον με μικρότερο φόρο (25%;) στους μεγάλους, διότι η κεντρώα πτέρυγα του Δημοκρατικού Κομματος δεν θα ψηφίσει τις τρέλες περί 28% ( τις οποίες άλλωστε εκτιμώ πως συνειδητά είπε ο γερό-Τζο για να μαζέψει τους μουρλούς οπαδούς του τρελοΣαντερς).
    Το IMF αυξάνει τις εκτιμήσεις για ανάπτυξη, ο αντιδείκτης Ρουμπινι βγαίνει να φοβίσει τους μαριδαίους, το σενάριο για άνοδο( "μινι εκδίκηση" την λέω) των δικών μας μετοχών το καλοκαίρι στα μουγγά παραμένει νομίζω ( και ελπίζω ) ολοζώντανο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιο βλάκα και άσχετο στις χρηματαγορές απο τον Ρουμπόνι δεν έχω δει ποτέ μου. Μόνο το τρολ με τα 2200003100 nicks, ο Αυνανίας, τον ξεπέρναγε. Αλλά αυτό μόνο Ελλάδα ήξερε να πει.

      Διαγραφή
    2. Γνωρίζω την "εκτίμηση" που του έχετε Sir, έχω υπάρξει επιμελής αναγνώστης.

      Διαγραφή
  23. SOS - FYI
    Αν και με τις εγκρίσεις, μάλλον θα φανεί αύριο. Όχι για χήρες και ορφανά.
    https://www.reddit.com/r/SOSLimited/comments/mldnx1/sos_block_trades_0407_pre_market_market_open/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΥΓ. Οι χήρες & τα ορφανά να έχουν υπόψιν τους αυτό:
      https://twitter.com/hindenburgres/status/1365359064465702914

      Διαγραφή
    2. μακιρά και αλάργα ...οχι αλλη κινα... Folie Η μια φορα Luckin coffee η δεύτερη τριτη για μενα δεν έχει.
      free Tibet !!!

      Διαγραφή
    3. 2 σχόλια πάνω σε αυτό για τη SOS, α. τα έβγαλε 26/2...για να κλείσει τη short θέση...το βάζω στη λογική των αντιδεικτών που ανέφερε πολύ εύστοχα και ο Sir και β. και κυριότερο! οι μάγκες του Hindenburg που μας φλομώνουν πούλησαν short 17/2, αλλά το βασικό είναι ότι βγαίνουν short σε σαπάκια. Γιατί να μην μπει αυτό στη φαρέτρα? το χαβά μου εγώ και δεν παίρνω απάντηση...τόσες εταιρίες στην Αμερική μας χαιρετάνε, τώρα έχουμε και τους Κινέζους και αύριο μεθάυριο τόσα spac που θα πουν ωπ λάθος εκτίμηση παιδιά έ εντάξει δεν είχαμε και τους εξονυχιστικούς ελέγχους που θα είχαμε αν κάναμε ΙΡΟ, γιατί να μη κάνουμε hedge στα long του Sir με short σε σαπάκια? όταν τα πράγματα είναι φουλ ρόδινα ανοίγουμε short σαπάκια ενώ όταν είναι μαύρα αγοράζουμε long τον Sir...

      Διαγραφή
    4. εμένα πάντος, τέτοια 'σαπάκια' με κράτησαν στα δύσκολα. μακάρι να ήταν τόσο απλά τα πράγματα κ gk

      Διαγραφή
  24. Κ. Τάκη ή οποιος φιλοσ ξέρει ας εξηγήσει τι από όλα είναι πιο σημαντικό απο τα παρακατω:
    SKLZ
    Short Percent of Float 10.66 %
    Short % Increase / Decrease 48 %
    Short Interest (Current Shares Short) 21,900,000
    Shares Float 205,500,000
    Short Interest (Prior Shares Short)14,840,000

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ακολουθω Sir και αξιολογω αυτα που μας λεει. Εβγαλα λεφτα με την NPA αλλα βγηκα στο σωστο σημειο. Εχασα λεφτα απο την Zoom που διαλεξα μονος μου!!!
    Χτες μπηκα στην SKLZ γιατι την ειχα χασει οταν την διαβασα εδω αφου ειχε ανεβει αρκετα.
    Τι λετε εχει upside η θα παμε προς το 15?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απορώ κύριοι που ακόμη δεν έχετε καταλάβει τι κάνει η αγορά.
      Οι εκπτώσεις τελειώνουν οι ερασιτέχνες σορταδορίσκοι της συμφοράς θα πονέσουν!!

      Διαγραφή
    2. κυριε τακη τουλαχιστον 30 σε πρωτη φαση λεω εγω.

      Διαγραφή
    3. Μακάρι κ. Τάκη γιατί έρχεται και Πάσχα ... έπηξε στις φακές το Γουφετέικο.

      Διαγραφή
    4. εγω να ρωτησω γιατι η φιλη η cathie πουλαει skillz ακομα? βλεπει κατι που δε βλεπουμε?

      Διαγραφή
    5. Καλησπέρα , κύριε Τάκη οφείλω να τους το παραδεχτώ όμως ότι από τις φάπες που έφαγα μέσα σε 2 μήνες από τους σορτάκιδες μου έχουν κάνει τον σβέρκο αεροδρόμιο , πριν 2 μήνες είχα 20% ρευστότητα ενώ τώρα είμαι με μηδέν σχεδόν και συνολική αποτίμηση λίγο κάτω από 70% από το μέγιστο δηλαδή θέλω σχεδόν 50% άνοδο για να επανέλθω.

      Διαγραφή
    6. Nα αφήσετε μαλλί κύριε Geopard.Ποτέ δεν ξυρίζουμε σβέρκο.

      Διαγραφή
    7. Κύριε Τάκη γουλί με έκαναν από τις φάπες , πέρα από την πλάκα τι βλέπετε κύριε Τάκη τελειώνει το ξύλο στα δικά μας χαρτιά ή έχει ακόμα και άλλη ταλαιπωρία?

      Διαγραφή
    8. Άμα σταματήσει στο 14,30 είμαστε άρχοντες.

      Διαγραφή
    9. Κύριε Geoprad διπλοτριπλώσανε τα κεφάλαια μας σε χρόνο dt .... δεν καταλαβαίνω τι μου λέτε.

      Διαγραφή
  26. to ARK Πουλαει ακομα μεχρι και χτες SKILZ. για αυτο ρωταω...
    https://lucidtracking.com/#/dashboard

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι αλλα αυτο ειναι Updated μεχρι Μαρτη. Εδω και μια βδομαδα πουλαει φουλ. αν δειτε στο λινκ που σας εστειλα τα daily sells της το δειχνει.

      Διαγραφή
    2. ενημερωμένο μέχρι χθες
      https://cathiesark.com/ark-funds-combined/trades

      Διαγραφή
    3. Λοιπόν, κατευθείαν από την πηγή.
      https://ark-funds.com/wp-content/fundsiteliterature/holdings/ARK_NEXT_GENERATION_INTERNET_ETF_ARKW_HOLDINGS.pdf
      Σήμερα, πριν το άνοιγμα είχε 5,935,172 τεμάχια. Στις 25/3 που έκανε την τελευταία αγορά εμφανιζόταν να έχει 6,037,952 τεμάχια. Άρα σήμερα εμφανίζει 102,780 λιγότερα.
      Πουλάει φουλ δε το λες, επίσης τα 102,780 δεν εμφανίζονται στις πωλήσεις, ακόμα και στο site που γράφει ο κ Γεωπόνος, από την άλλη σε τι θα μπορούσε να οφείλεται η μείωση αν δεν είναι πωλήσεις;

      Διαγραφή
    4. Δεν έχει πουλήσει τίποτα.
      Δεν είναι κουτουρνίθι η Κάθυ.

      Διαγραφή
    5. Να πω κάτι χαζό μήπως το ark θέλει να την ρίξει και άλλο για να αγοράσει και να φτιάξει καλύτερο μέσο όρο.

      Διαγραφή
    6. Και να είχε πουλήσει, τα 103κ κομμάτια είναι peanuts μπροστά στη συνολική θέση.

      Από την άλλη η συνολική θέση είναι 1,5% του χαρτοφυλακίου, οπότε και αυτή δεν τη λες τεράστια.

      Και ακριβώς επειδή δεν είναι κουτορνίθι, μήπως θέλει να κάνει το 1,5% > 3% γύρω στο 13-15;

      Διαγραφή
    7. Τώρα σας είδα κύριε Geopard.
      Τι είναι αυτά που λέτε;
      Να ρίξουν το μέσο όρο;
      Νομίζετε ότι ασχολούνται με το 10% ή το 20%; Νομίζετε ότι γιαυτούς έχει διαφορά μια τιμή κτήσης στο 23 απο μια στο 18;

      Διαγραφή
    8. Μα κύριε Τάκη το έγραψα ότι ειναι "χαζό" αυτό που θα πω γιατί από ότι βλέπω αυτοί συνεχώς αγοράζουν , λογικά θα τα πάρουν στο πολλαπλάσιο πίσω απλά και εδώ ο σορτάκιας τα οικονόμησε όπως και στην Ride που την τσάκισαν γενικά στην SKLZ δεν μου αρέσει αυτό που γίνετε ενώ στην DKNG δεν έγιναν τέτοια πράγματα γιατί αυτήν έχω σαν μέτρο σύγκρισης.

      Διαγραφή
  27. Λοιπόν αυτή τη στιγμή μου φαίνεται τόσο προφανές ότι η καλύτερη επιλογή είναι να πουλήσω τα πάντα, που αυτός είναι και ο βασικός λόγος που δε θα δώσω τίποτα.
    Θα με παίξω contrarian.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα σωστος!
      παιζουμε το αντιθετο απ αυτο που μας ερχεται. ο μονος σιγουρος τροπος για κερδη.

      Διαγραφή
    2. Δεν κοντράρουμε ποτέ τον εαυτό μας. Κοντράρουμε μόνο τους ΑΝΤΙΔΕΙΚΤΕΣ ... εντοπίζουμε τους αντιδείκτες (κυκλοφορουν μπόλικοι στα forums) και αλλάζουμε στάση στα βραχυπροθεσμα.
      Είναι εγγυημένη η συνταγή. ΔΟΥΛΕΥΕΙ!!!
      Δεν πάμε στους αντιδείκτες να τους την πούμε. ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ!!!
      AΛΛΆ .... πάμε στο ταμπλό και δίνουμε τη θέση μας.
      ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ.

      Εντοπίστε .... και παίξτε ανάποδα.

      Διαγραφή
    3. Μπορείτε σε εμάς τους πιο άπειρους να δώσετε ένα παράδειγμα του τι εννοείται κ. Τάκη; Για παράδειγμα εγώ διαβάζω στο stocktwits για την ASTS ότι οι περισσότεροι που σχολιάζουν αναμένουν ότι βραχυπρόθεσμα θα πέσει κάτω από 10$ και θα φορτώσουν. Όταν τα ακούω αυτά περιμένω ότι δεν θα προλάβουν να κάνουν τίποτα! Είναι όμως αυτό αντιδείκτης; Μπορείς να το εμπιστευτείς για να κάνεις επενδυτικές κινήσεις;

      Διαγραφή
    4. To ''όλοι'' δεν μου λέει τίποτα. Το ''όλοι'' ισούται με συμπεριφορά αγέλης .... οι ''όλοι'' είναι οι βλάκες που το παίζουν έξυπνοι. Σαφώς και όταν ''όλοι'' λένε κάτι με όσο μεγαλύτερη σιγουριά δεν γίνεται τίποτα απο αυτά που λένε. Όμως, ας πούμε ότι δικαιώνονται οι ''όλοι'' και πάει η AST κάτω απο 10, νομίζετε ότι θα αγοράσουν αυτοί οι ''όλοι''?

      Εγώ επικεντρώνομαι στις μονάδες. Βρίσκω τον αντιδείκτη. Βλέπω για π.χ ο Μορφονιός δεν το έχει .... τον αφήνω, δεν του την λέω. Όταν λοιπόν βγεί ο Μορφονιός και πει αγορά AST ... τότε πουλάω ή αρχίζω να προβληματίζομαι.
      Εντοπίζω ας πούμε τον Ρουμπίνι ... όταν βγαίνει και λέει τις βλακείες του, Η ΑΓΟΡΑ ΦΕΥΓΕΙ ΠΑΝΩ!!

      Κοιτάζω τους όλους λοιπόν ... αλλά επικεντρώνομαι περισσότερο στις δοκιμασμένες μονάδες μου!!! ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΕΕΕΕΕΕΕΣ!!

      Διαγραφή
    5. Και επειδή κύριε Παναγιώτη δεν φοβάμαι να πω τη γνώμη μου ... δεν πιστεύω ότι θα πάει κάτω η Space Mobile ... πιο πολύ σε QS μου κάνει!!!
      Τότε να δείτε που θα αγοράζουν οι ''όλοι''!!!

      Διαγραφή
    6. Αλλά όπου και να πάει .... δεν με ενδιαφέρει, δεν με απασχολεί. Αυτά είναι για αυτούς που το παίζουν παικταράδες, που ξαφνικά θα βρεθούν με χαρτιά ή θα κουνάνε δάκτυλα και θα λένε ''ΣΑΣ ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ''!!

      Εγώ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΩ, ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΩ τη λεγάμενη .... ό,τι και αν δω!!!

      Διαγραφή
    7. Είμαι απο τους λίγους που όταν σε χαρτί δηλώνω μακροπρόθεσμος το εννοώ ... οι 9 στους 10 όταν λένε πως είναι μακροπρόθεσμοι, είναι μόνο λόγια ... και στο ταμπλό μπαινοβγαίνουν στη ζούλα ή έχουν χάσει τα χαρτιά τους, τα αυγά και τα πασχάλια τους.

      Διαγραφή
    8. Νομίζω πως όσοι δεν έχουμε φτάσει στο σημείο να μη νιώθουμε (οι περισσότεροι δλδ) θα πρέπει τουλάχιστον να παίζουμε το συναίσθημα contrarian.
      Κατ' αντιστοιχία βέβαια όφειλα όταν ένιωθα μίστερ γαμίστερ των αγορών (και ήξερα ότι δεν είμαι) να αραιώνω σιγά σιγά.

      Διαγραφή
    9. Σας ευχαριστώ για την απάντηση κ. Τάκη!

      Διαγραφή
    10. Άρα ψάχνουμε κυρίως για μεμονωμένες περιπτώσεις που έχουμε τσεκάρει ότι βγαίνουν λάθος στις προβλέψεις τους και όχι για συμπεριφορά αγέλης όπως είπατε και εσείς...

      Διαγραφή
    11. Aκριβως!!
      Όταν βλέπω ότι κάποιοι διαφημίζουν κάποια χαρτιά και εγώ τα έχω, τότε ρίχνω τα πρώτα βογγητά μου. Στην 1η στραβή άντε 2η τα διώχνω.
      Μιλάω πάντα για φυσικά πρόσωπα ή nicks που κυκλοφοράνε ανάμεσα μας ... όχι για νομικά πρόσωπα!!!

      Διαγραφή
  28. Θα κάνουμε αμάν να δούμε τη SKLZ να περνάει τα 20

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. H WTER αν δε μαζέψει ASAP κλείνει το μάτι στην άβυσσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Barren για αυτήν την διάσπαση λέτε? https://prnt.sc/116qrhw εγώ την άβυσσο την εχω φάει στην μάπα τόσους μήνες πάντως όχι τίποτα άλλο το Ελληνικό χαρτοφυλάκιο που πούλησα καλπάζει (Εκτερ Ιντκα Βιοσκ Δεη Μυτιλ) και γελάει μαζί μου , ελπίζω να γυρίσει σύντομα γιατί η υπερβολή έχει ξεπεράσει κάθε όριο στην πτώση 31% πτώση από το ταβάνι σε 2 μήνες , με 49% άνοδο θα εχω φτάσει στην αποτίμηση 10 Φεβρουαρίου.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Geopard όταν σας διαβάζω αγχώνομαι και παράλληλα στεναχωριέμαι γιατί μου δίνεται την αίσθηση πως όλο αυτό θα σας αρρωστήσει στο τέλος.Καντε υπομονή,καλά θα πάνε τα χαρτιά σας.

      Διαγραφή
    3. Ακριβώς κύριε Παναγιώτη.
      Η μετοχή είναι σαν να βρίσκεται στα 2,5 δολάρια ... μην σας πω και περισσότερο.

      Εγώ έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο CEO δεν κάνει ... είναι λίγος. Αν ήταν εδώ στην Ελλάδα, θα ζητούσα την παραίτηση του!!!

      Διαγραφή
    4. Στις συνεντεύξεις που δίνει μόνο σε εμένα φαίνεται παπατζής; Σε κάθε συνέντευξη είναι σε φάση... το προϊόν είναι σούπερ... πάμε εξαιρετικά σε πωλήσεις αυτό το μήνα... είμαστε η καλύτερη εταιρεία του κλάδου μας και η πιο φθηνά αποτιμημένη... Τώρα θα πάμε να τους μαμησουμε και στο Μεξικό... μπλα μπλα μπλα...
      Τις προάλλες τους έκανε και ένα μοντέλο διαφήμιση στο instagram υποτίθεται, αλλά ξέχασε να τους κάνει ταγκ. Δηλαδή εγώ που είμαι follower αυτού του μοντέλου (ο θεος να τη κάνει μοντέλο), πως θα βρω το μπουκαλάκι που έχεις δίπλα σου για να το αγοράσω κοπέλα μου; Θα κάτσω να το γκουγκλάρω; Όχι ευχαριστώ, βαριέμαι!

      Διαγραφή
    5. Με άλλα λόγια αν θα άλλαζα κάτι πρώτα εκεί μέσα, είναι το τμήμα μάρκετινγκ...

      Διαγραφή
    6. Πραγματικά είναι πολύ λίγος, λογιστής είναι βγαλμένος από τις αρχές του 20ου αιώνα. Δεν είναι για να ηγείται life style brand. Το θέμα είναι ότι το αντικείμενο έχει πολύ ψωμί και σίγουρα χτυπήθηκε σοβαρά από τα lockdowns σε συνδυασμό με τη μετριότητα του τραχανοπλαγιά CEO. To παρατάς τώρα, που μπορεί ακόμα και οι παράταιρες κινήσεις του να αποδώσουν (συνεργασίες με ξενοδοχεία, επαγγελματίες eCommerce, επέκταση Μεξικό)? Εγώ προσανατολίζομαι στο όχι, ακόμα και αν ακολουθεί πόνος.

      Για να δούμε φως θεωρώ πως θα πρέπει να βλέπουμε Πωλήσεις >15 εκ./Q και προς το Q3 κοντά στα 20. Αν μπει σε τροχιά για καμιά 70αριά εκ. το 2021 με ένα καλό κλίμα το έχει το 3$.

      Διαγραφή
    7. Κύριε Barren και γιατί να μην πάμε πχ στην Volta γράφοντας την ζημιά στην χειρότερη το 50% το έχει η Volta μόλις το κλίμα φτιάξει στα χαρτιά μας ενώ τα νερά μπορει να πάνε άνετα μια βόλτα από τα προηγούμενα χαμηλά τους , σήμερα αύριο μπορει να δοκιμάσουν να το σώσουν το παιχνίδι ανακτώντας την διάσπαση εκεί θα το σκεφτώ πάντως.

      Διαγραφή
    8. k. Geopard προφανώς καθένας κάνει ότι νομίζει και οι επιλογές είναι άπειρες. Αυτό που λέω κι έχω πει και σε άλλο σχόλιο, είναι ότι η εταιρεία βρίσκεται σε ένα σημείο κρίσιμο που θα οδηγήσει κάποια στιγμή σε δυνατή μακροπρόθεσμη κίνηση. Όπου πάει θα πάει για τα καλά, ή σε ανάκαμψη ή σε εξάχνωση.

      Δύο σενάρια έχω στο νου:
      1. Επιτυγχάνει σε σχέση τουλάχιστον με την κακή περσινή χρονιά ένα αξιόλογο growth της τάξης του 25~35%. Αυτό θα σημαίνει χοντρικά για τα 3 πρώτα Q έσοδα ~15+18+18=~51 μύρια, θα είναι σε τροχιά για ~70 μύρια στο έτος. Αν παίξει σε μικτό περιθώριο ~38% min και ελέγξει τα γενικά έξοδα στα ~34 μύρια θα πάει για 7~8 εκ. ζημιά. Αν αντέξι από ρευστότητα το πρώτο 9μηνο (χλωμούλι) και πάει να ζητήσει καμιά 15~20 μύρια σε ένα καλό κλίμα (μετοχή >1,5$) τέλος του έτους, μπορεί να τη σκαπουλάρουμε με καμιά 100~110 εκ. μετοχές. Με 70 εκ. έσοδα, growth 30% και σε τροχιά breakeven θα μπορούσε να αποτιμηθεί σε καλό κλίμα 4*Sales=> ~280 εκ. δηλαδή κοντά στο 3$.

      2. Αν περιοριστεί σε κανένα growth της πλάκας 10~15% θα χρειαστεί ρευστό συντομότερα και θα μας πάρει φαλάγγι το dillution. Αν παίξει το έτος στα 50~55 εκ. έσοδα και καταλήξει με καμιά 130 εκ. μετοχές να παλεύει για τα 90 εκ. κεφαλαιοποίηση, καταλαβαίνετε ...

      Το θέμα είναι ότι κατά τον COVID η διοίκηση επέδειξε πολύ αργά αντανακλαστικά και κακή ποιότητα. Της πήρε 10 μήνες να πάρει στα σοβαρά το e-commerce, στο marketing είναι δεινόσαυροι (ως εταιρεία lifestyle θα έπρεπε να έχει ήδη ένα σοβαρό roster 10~20 ambassadors-influencers να κατακλύζουν τα social media) και δε μείωσαν τα έξοδά τους καθόλου.
      Αυτά, καθείς όπως νομίζει.

      Διαγραφή
    9. Κ. Barren καλή η πρόταση για τους influencers αλλά για εμένα ακόμη καλύτερα είναι να παίξει με ένα δυνατό όνομα. Κάτι πήγε πολύ παλιότερα να κάνει με τον τσακ νορις και δεν προχώρησε φαίνεται. Εγώ κάτι δυνατό που θα φανταζόμουν θα ήταν να έφερνε τον Σβαρτσενέγκερ για παράδειγμα, ο οποίος θα μπαίνει στο σούπερ μάρκετ θα πιάνει ένα μπουκάλι alkaline water company θα το πίνει όλο και μετά θα λέει στα υπόλοιπα μπουκάλια που είναι στο ράφι "I'll be back". Αυτό το σκέφτηκα τώρα μέσα σε 10 δευτερα... αυτοί δεν έχουν ένα ρημάδι μυαλό να σκεφτούν κάτι πρωτότυπο και να αποκτήσουν μια σταθερή προσωπικότητα που να πηγαίνει πακέτο με το brand name της εταιρείας; Τόσο δύσκολο είναι βρε γαμώτο;

      Διαγραφή
    10. Κ. Geopard πείτε ότι το κάνετε αυτό που λέτε... Που ξέρετε ότι δεν θα ανέβουν τα νερά και θα ανέβει η βόλτα πρώτα; Μπορεί αύριο το πρωί τα νερά να εξαγοραστούν, γιατί όσο και να τα περιφρονούμε εμείς τώρα, έχουν κάνει καλές συμφωνίες για τη προμήθεια των προϊόντων τους σε μεγάλα καταστήματα, όμως γνωρίζουν λίγοι ότι υπάρχουν!

      Διαγραφή
    11. k. Παναγιώτη μου αρέσει η ιδέα σας, θα σας ανέθετα εύκολα θέση CMO!
      Για να καταλάβετε πόσο πίσω είναι, δείτο στο προφίλ της εταιρείας στο twitter, έχει μια φωτογραφία με το πιπίνι να πίνει και ... το λογότυπο στο μπουκάλι είναι ανάποδα!!!
      Καταλαβαίνετε για τι τραχανοπλαγιάδες μιλάμε? Δε μπορούσε το πιπινάκι να κοιτάει αριστερά, να διαβάζεται το λογότυπο στο μπουκάλι? Λεπτομέρειες θα μου πείτε, αλλά για μένα και αυτό κάτι δείχνει.

      Διαγραφή
    12. Είναι γίδια ή δεν είναι?

      https://prnt.sc/117cmfp

      Διαγραφή
    13. Οι λεπτομέρειες είναι που κάνουν τη διαφορά...

      Διαγραφή
    14. Γίδια; Μόνο; Αν έκαναν σχολικό διαγωνισμό θα τους έφερναν καλύτερη εικόνα και δωρεάν. Επίσης, χωρίς ίχνος ρατσισμού, βλέπω το πιπίνι να έχει φαβορίτα μεγαλύτερη από τη δική μου.

      Με συγχωρείτε για την παρέμβαση, μιας και ακόμα δεν ασχολούμαι με την αγορά των ΗΠΑ. Σας παρακολουθώ πάντως, μου αρέσει αυτή η "τεχνο-πράσινη" επανάσταση που ξεκίνησε με την αφορμή του Κορωνοϊού και έχει ωριμάσει και σε εμένα πλέον η ιδέα να "ξενιτευθώ", αφού βλέπω πλέον να εκλογικεύονται κάποιες αποτιμήσεις.

      Παρά τις μεγάλες μου επιτυχίες στην χώρα μας, αφού έλαβα θέσεις στα χρόνια της χρεοκοπίας στις περισσότερες καλές περιπτώσεις του ΧΑΑ, βλέπω ότι ελάχιστη προοπτική υπάρχει πια για τη νέα επανάσταση που εξελίσσεται και πολύ λιγότερες νέες περιπτώσεις υπεραπόδοσης.

      Τα σέβη μου στον κύριο Τάκη και τους εκλεκτούς θαμώνες.

      Διαγραφή
    15. k. Barren...γίδια και γιδοβοσκός ο ceo
      Πραγματικά εάν έβλεπα αυτό το τραγικό λάθος δεν θα αγόραζα ούτε με σφαίρες...τραγικό. Δεν πιστεύω αυτό που βλέπω. Μάντρα οικοδομικών να ήταν καλύτερη προώθηση θα είχε κάνει...
      Για τα μπάζα!!!

      Διαγραφή
    16. Δεν το πιστεύω πραγματικά...
      Έχουμε δουλέψει σε σοβαρές εταιρίες που ελέγχουν και το τελευταίο κόμμα όταν πρόκειται να δημοσιευτεί ένα έγγραφο/ανακοίνωση τους.
      Υπάρχει τμήμα marketing της εταιρίας που ενέκρινε αυτή την φωτογραφία..? Δεν μπορώ να το πιστέψω...
      Ο ηλίθιος περιμένω πωλήσεις με τέτοιο managment...?

      Διαγραφή
    17. Υπάρχουν σοβαρά tailwinds στα προιόντα της κ. Δημήτρη.

      Διαγραφή
    18. Τη φωτογραφία που μας έδειξε ο κ. Barren δεν νομίζω να την έχουν δει πολλοί καταναλωτές της εταιρείας. Άλλωστε μικρή σημασία έχει, αφού έχουν ελάχιστους ακολούθους στα social media και οι περισσότεροι απ' αυτούς είναι μικρομέτοχοι και όχι οι καταναλωτές της.
      Το προϊόν της εταιρείας φαίνεται να είναι ποιοτικό. Αν με το καλό φύγει ο κορόνα και πάμε καμία βολτούλα στο Αμέρικα θα το δοκιμάσω...

      Διαγραφή
  30. (το έχω ξαναποστάρει)

    Συναλλακτικός κανόνας-αρχή του αλιγάτορα

    Ο αλιγάτορας έχει ιδιαίτερη τεχνική στο φαγητό του. Δαγκώνει σε κάποιο σημείο το θύμα του κι όσο αυτό αγωνίζεται να ξεφύγει τόσο αυτός το σφίγγει δυνατότερα.

    Φανταστείτε ότι κάποιος αλιγάτορας σας έχει πιάσει από το πόδι. Σφίγγει το πόδι σας στο στόμα του ενώ εσείς προσπαθείτε να ξεφύγετε. Εάν όπως αγωνίζεστε να ελευθερώσετε το πόδι σας φέρετε το χέρι σας κοντά του αστραπιαία το αρπάζει κι αυτό κι έχει πια στο στόμα του και το χέρι και το πόδι. Και όσο πιο πολύ παλεύετε να ξεφύγετε τόσο πιο καλά σας πιάνει.

    Ανατριχιαστική περιγραφή δανεισμένη απ΄το βιβλίο "Κόντρα στο Ρεύμα-τα μυστικά της αντιθετικής επένδυσης" των Galea-Patalon.

    Κάπως έτσι με δαγκώνει-ματώνει το συναίσθημα που με κυριεύει όταν προσπαθώ με forcé κίνηση να βγάλω τα σπασμένα μιας άτυχης επιλογής πιθανολογώντας πως θα πάει καλύτερα μια άλλη. Λες και οι μετοχές είναι δεμένες με κλωστή και κινούνται σύμφωνα με τον τρέχοντα συλλογισμό μου. Λες και δεν έχω ξαναδεί το έργο η νέα επιλογή (πχ SKLZ) να με προδώσει. Εάν η αρχική επιλογή έγινε κατόπιν μελέτης (σίγουρα έτσι έγινε στην συγκεκριμένη περίπτωση) γιατί να ξαναμπώ στην ίδια διαδικασία πληρώνοντας και τις σχετικές προμήθειες?


    (είμαι έξω απ΄το χορό, δεν έχω θέση σε καμιά απ΄τις δυο μετοχές, ακαδημαϊκό το σχόλιο )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Πολύ πίεση κε hippy στην εν λόγω μετοχή. Σε διάστημα 2 μηνών απώλειες ~70%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλκει το 10 του spac 😎. Το θέμα είναι ότι ο ανυπόμονος που γύρισε τις επιλογές του σε τούτη χώθηκε βαθύτερα σε μιζεροκατάσταση. Έχω κι εγώ μικρή θέση και λίγο χασισάκι (CLVR) για να ξεχνιέμαι. Σε ότι με αφορά Βούδας.

      ΑΣΧΕΤΟ ο τζόγος μοιάζει να έχει μεταφερθεί στα κρυπτονομίσματα.

      Διαγραφή
    2. k. Hippy τη μέρα που θα ανακοινώσετε αγορά crypto θα υποκλιθώ (ακόμα βαθύτερα) .
      Ο κ. Τάκης είμαι σίγουρος ότι έχει έτοιμη ανάλυση αλλά κωλύεται.

      Διαγραφή
    3. Πολλά SPACs τον τελευταίο καιρό ξύνουν τον πάτο του βαρελιού κε hippy και αν κάνει καμιά βουτιά ο αρχηγός θα βρεθούν κάτω από το πάτωμα.
      Μένω σταθερός στην INMD που με αγαπάει και κοιμάμαι καλά το βράδυ και γλυκοκοιτάζω τη RBLX που είχε παρουσιάσει ο κος Τάκης.

      Διαγραφή
    4. Η Tattooed δεν σας αρέσει; ή σας έχει φοβίσει ο σορταδόρος της συμφοραε;

      Διαγραφή
    5. Την παρακολουθώ αλλά δεν έχω τοποθετηθεί. Θυμάμαι ότι σας αρέσει και την περιμένετέ 17-18 για πρώτη τοποθέτηση. Θα την έχω σε στενότερη επαφή.

      Το χαρτοφυλάκιο μου έχει: FIII (μικρές απώλειες), PYPL, RBLX, SNPR (με αρκετές απώλειες), INMD

      Διαγραφή
  32. Νεότερα για Fiii μήπως έχει κανείς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Το BTWN του Πέτρου του Μέγα (Thiel) ζωήρεψε, για να δύμε αν σκάσει κανένα καλό τι ψάρια θα πιάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα στην ομήγυρη! Ταξιδάκια θα κάνει ο Peter🧐

      Traveloka Said in Talks to List via Richard Li’s Bridgetown SPAC

      Bloomberg πρωινό...

      Διαγραφή
    2. Αν ισχύσει φαίνεται καλό.
      https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-04-09/traveloka-said-in-talks-to-list-via-richard-li-s-bridgetown-spac

      Διαγραφή
    3. Λοιπόν όσο την κοιτάω την Traveloka και αν ισχύει το deal, σκέφτομαι ότι μπορεί και να βρήκα την κορυφαία θέση στο Κ/Φ για την επόμενη 5ετία.
      Η εταιρεία ξεκίνησε πριν 10 χρόνια σαν ticket prices aggregator, εξελίχθηκε σε online κρατήσεις εισιτηρίων και διαμονής (τύπου booking & airbnb), πρόσθεσε experiences , επεκτάθηκε σε fintech με payments/ loans/credit cards/insurance και τέλος υπηρεσίες delivery. Δραστηριότητα ΝΑ Ασία & Αυστραλία, στον τελευατίο γύρο αποτιμήθηκε ~3Β. Αν μας τη φέρει με κεφ/ση max 6~7 και την προικίσει και με 1~1,5 Β cash πάμε για EV 7~10 B και κοιτάμε το κατοστάρικο (γιτί είναι στρογγυλό).

      Ένα άρθρο που την παρουσιάζει, Part 1 & 2:

      https://kr-asia.com/in-the-top-flight-everything-you-need-to-know-about-traveloka-part-1-of-2

      https://kr-asia.com/in-the-top-flight-everything-you-need-to-know-about-traveloka-part-2-of-2


      Και μια σύντομη συνέντευξη πριν ένα χρόνο του ιδρυτή/ CEO Ferry Unardi, ο οποίος μου αρέσει. Απαντάει σοβαρά, χωρίς φανφάρες και φαίνεται underpromiser / overdeliverer. Ο τρόπος που μιλάει μου θυμίζει και λίγο Elon Musk στο πιο asian.

      https://www.youtube.com/watch?v=aLqxYzW5WDE&list=PLnZweJIof2hxETJldmJOCM1HMTU74m40v

      Διαγραφή
  34. SKLZ Αποφάσισα να μην δημοσιεύω δικά μου σχόλια,αγορές πωλήσεις κλπ απλά αναδημοσιεύω το παρακάτω ,για να δώσω κάτι ενδιαφέρον στους σκιλζ πληκτους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. https://d18rn0p25nwr6d.cloudfront.net/CIK-0001801661/ce2fdc23-0060-49d4-85c9-77f034ce6def.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραίο, ευχαριστούμε.

      "It’s the thrill of competition and community that compel runners at all levels to sign up, pay for and run the NYC marathon, and
      it’s why the Olympics captivate audiences of every age, everywhere. What we are building is bigger than professional sports or
      video games by providing all competitors, whether elite or novice, with the league, the referee, and the prize. This is why we are
      excited for our future and the investors that will join us as Skillz continues its mission to build the competition layer of the
      internet.

      .......

      Disclosure: I am long SKLZ
      Disclosure: I am the CEO of Skillz"

      Όραμα πάντως υπάρχει, λέτε να μας εξελιχθεί και σε τίποτα competition social media το άτι? Για φαντάσου! Καλή κίνηση, ποιοτική θα έλεγα.

      Διαγραφή
    2. Δύσκολα παραβλέπεις ότι το άρθρο συνοδεύεται με ένα περιποιημένο-5% (μέχρι στιγμής, στα $17) με ανεβασμένο τζίρο. Έχει προηγηθεί και το μνημειώδες placement στα $24..

      Διαγραφή
    3. Εμένα μου άρεσε η κίνηση, γιατί είναι κυριολεκτικά statement. Θα μπορούσε να είναι ανακοίνωση στο site ή κάποιο μέσο, το να το κάνει με SEC σημαίνει ότι ήθελε οι σκέψεις να είναι on record.
      Μακάρι να κάνει ΄μια μεγαλειώδη κίνηση μέχρι Δευτέρα στα 14,5 και με όγκο. Όχι γιατί θέλω να ρίξω ΜΟ, αλλά γιατί έτσι θα φύγει πάρα πολύς κόσμος που έτσι κι αλλιώς δε θα άντεχε πολύ σε ενδεχόμενη μελλοντική άνοδο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα της μετοχής αυτή τη στιγμή ΙΣΩΣ είναι η ποιότητα του μίγματος των μετόχων της.

      Διαγραφή
    4. Να σημειώσω βέβαια ότι το άρθρο δεν βλέπω να έχει ανέβει ακόμα στο seekingalpha (ευχαριστούμε τον κ spy που το ξετρύπωσε), οπότε μένει να δούμε το υπόλοιπο έργο μετά τη δημοσίευση.

      Διαγραφή
    5. Καλησπέρα στην παρέα. Ακόμα δεν βλέπω το άρθρο στο SA.

      Διαγραφή
  36. Εγω βρήκα αυτο για την SKLZ. Ο Mark Hake απο το investorplace καταλήγει:
    Τι να κάνετε με το απόθεμα SKLZ
    Ας υποθέσουμε ότι η Skillz κάνει το στόχο εσόδων του 2022. Χρησιμοποιώντας προεξοφλητικό επιτόκιο 15% για δύο χρόνια μπροστά, η παρούσα αξία των 570 εκατομμυρίων δολαρίων προβλέπει πωλήσεις σε 430 εκατομμύρια $ Δεδομένου ότι η μετοχή SKLZ έχει αγοραία αξία 6,96 δισεκατομμυρίων δολαρίων από σήμερα, το πολλαπλάσιο τιμής προς πώληση είναι 16,18 φορές.

    Επομένως, εάν η μετοχή αποτιμήθηκε στα 18,75 φορές τα έσοδα, όπως είναι σήμερα , ο στόχος τιμών θα πρέπει να είναι 15,8% υψηλότερος. Αυτό βάζει την αξία του στα 20,77 $, 15,8% υψηλότερη από τη σημερινή τιμή των 17,94 $. Επομένως, όσο η εταιρεία αποδίδει, μπορείτε να αναμένετε αύξηση των μετοχών της SKLZ τα επόμενα δύο χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. k. Nek αυτό που λέει ο Ηακε σχετικα με το τύπο της προεξόφλησης όποιος ασχολειται λιγο με τα χρηματοοικονομικά και σεβεται τα χρηματα του είναι το πρωτο πράμα που εφαρμοζει σε εταιρείες με αναπτυξη και χωρίς κερδη, εκεινο που δε μας είπε και ψαχνουμε να βρούμε είναι δύο πράγματα την αξιοπιστία των προβλέψεων της εταιρείας ή γιατί όχι αν εχει εμβαθυνει κάποιος και την προβλεψη τη δική του και επειδή αυτές τις μερες που πεφτει η μτχη γραφτηκαν διάφορα για το τι συμβαίνει όχι μόνο εδώ αλλά και αλλού που διαβάζω το βασικότερο είναι το ρίσκο που είναι διατεθειμένη να πάρει η αγορά για το πόσες φορές θα αποτιμήσει την εταιρεία σε σχέση με τα revenue. Αυτό κάπου το είχα ξαναγράψει αρχές του χρόνου ότι σε μεγάλο βαθμό είναι συνυφασμένο και συσχετίζεται με το growth των πωλήσεων και μετά με τη ρευστότητα των αγορών (επιτοκια, μακρο κλπ.). Σε ενα μοντελο που εφτιαξα είχα βρει τιμες 45-53 $ και σε ακραία 65-70$ στη bull κατάσταση και σε διόρθωση λόγω πτωση της αγοράς 16-17$. Εκεινο που προβληματίζει είναι ότι η αγορά κανει νέα υψηλα και αυτο βουλιάζει. Αυτο σημαινει 2 πράγματα ή ότι θα είναι πραγματι ευκαιρία ολκής για οποιον τοποθετηθει και θα το κοιταμε μετά από χρόνια και θα λεμε τι μ....κια καναμε ή ότι κατι θα παει στραβα με τα revenue και γενικοτερα τις προβλέψεις της διοίκησης. Το μοντελο που ανεφερα εχει τεσταριστει σε αρκετες μτχς με growth revenue και εχει μικρη τυπικη απόκλιση και r2 μεγαλυτερο του 65%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μεγάλο ρίσκο κατά την γνώμη μου είναι αν θα λειτουργήσει το μοντέλο "χαλάω λεφτά να βρω πελάτες και οι πελάτες θα συνεχίσουν να ξοδεύουν". Πχ ένα παραδοσιακό μοντέλο κερδοφορίας στα games είναι το pay to win, βασίζονται στην ματαιοδοξία του παίκτη να είναι ο θεός στο συγκεκριμένο game και εισπράττουν από μικροσυναλλαγές. Εδώ βασίζονται σε ένα μοντέλο ας πούμε εκμετάλλευση του τζογαδόρικου ενστίκτου. Δηλαδή προσελκύουμε με διαφήμιση κάποιους παίκτες, τους δίνουμε και μπονους 10 δολάρια για κάθε δέκα δολάρια που θα καταθέσουν και τους βάζουμε να ανταγωνιστούν άλλους παίκτες να βγάλουν χρήμα. Το πρόβλημα είναι ότι ο καλός παίκτης θα είχε κίνητρο να παραμείνει για να ξεπουπουλιάσει τον άσχετο και ο άσχετος μόλις χάσει το κεφάλαιο θα λακίσει και δεν θα ξαναπαίξει ή θα πάει να παίξει φρουτάκια και online καζίνο. Η λύση που λένε ότι δίνουν είναι να ματσάρουν τα σκιλς των παικτών. Και σε αυτή την περίπτωση όμως πρέπει να κερδίσεις 2 στα 3 παιχνίδια απέναντι σε έναν ισοδύναμο παίκτη για να πεις ότι βγάζεις κάτι. 2 ισοδύναμοι παίκτες σύντομα θα χάσουν και οι δύο το σύνολο του κεφαλαίου τους στις προμήθειες. Ποιο είναι το κίνητρο να ξανακαταθέσουν; Με λίγα λόγια πως θα διακρατήσεις μακροπρόθεσμα την πελατεία που πλήρωσες ακριβά να αποκτήσεις ώστε να σου αποδίδει; Από ότι είδα τα games που έχουν είναι παραδοσιακά στυλ πασιέντζα. Θέλεις να προσθέσεις και πιο φανταχτερά παιχνίδια από πιο μεγάλους οίκους για να είναι από μόνα τους κράχτες διασκέδασης. Τι κίνητρο έχει μια μεγάλη εταιρεία να ξοδέψει πόρους να αναπτύξει ένα παιχνίδι και μετά να σου χαρίσει το πελατολόγιο της να το διαχειρίζεσαι εσύ; Η "τεχνολογία" του να γίνεται το ίδιο ανακάτεμα στην τράπουλα που παίζουν οι δύο παίκτες και ότι άλλο χρειαστεί για να παίξεις με χρήματα (διαδικτυακή υποδομή) είναι εύκολο να υλοποιηθεί από τους ίδιους αν κρίνουν ότι το μοντέλο πονταρίσματος θα αποφέρει περισσότερα από το μοντέλο που χρησιμοποιούν τώρα για να έχουν έσοδα από τους τίτλους τους. Δεν είδα κάποια πρωτοποριακή τεχνολογία που είναι δύσκολο ή χρονοβόρο να δημιουργηθεί. Νομίζω ότι διάβασα σε μια έκθεση κριτικής προς την εταιρεία ότι δοκίμασε η amazon να δει αν τσουλάει κάτι παρόμοιο στην υπηρεσία της gameon το 2018 και στην πορεία το εγκατέλειψε ως μη κερδοφόρο. Το όλο εγχείρημα έχει αρκετά ρίσκα και δεν έχω τρόπο να το αποτιμήσω. Σαν trade του στυλ είναι αρνητική η ψυχολογία και το σορτάρουν άρα θα κάνει ριμπάουντ και θα τους τα αδειάσω πχ στο 30 το καταλαβαίνω. Σαν μακροπρόθεσμο όμως value ανάπτυξης δεν μπορώ να το δω. Το να μπορεί πχ η google να σε έχει έξω από το store της για χρόνια επειδή έκρινε ότι δεν πληρούν τα games σου τους όρους και τις προϋποθέσεις που αυτοί θέτουν μονομερώς είναι μια επιπλέον ένδειξη για τους κινδύνους που έχει συναντήσει αυτή η εταιρεία για να υλοποιηθεί αυτό που σχεδιάζει.

      Διαγραφή
    2. Εκτός και αν ο νικητής κάθε αγώνα παίρνει έπαθλο το sklzcoin.
      Tί λέτε κ. Βάρρεν?
      ΥΓ.Που το σκέφτηκα ο αθεόφοβος....

      Διαγραφή
    3. Εγώ φίλε μου από μικρό παιδί έπαιζα online τουρνουά pro evolution αν έχεις ακουστά. Είχα φτάσει σε πολύ ψηλά επίπεδα. Σε Ίντερνετ καφέ είχα χάσει σε ημιτελικό και το έπαθλο ήταν 500€. Ξέρεις πως θα ένιωθα αν ήξερα ότι στο παιχνίδι αυτό αν έκανα νίκες θα έπαιρνα λεφτά αντί για πόντους; Και σε πληροφορώ ότι οι καλοί παίκτες δεν είναι λίγοι. Αν όλα αυτά τα παιδιά που παίζουν παιχνίδια καταλάβουν ότι μπορούν να βγάζουν λεφτά θα γίνει χαμός!!! Απλά πρέπει να εξελιχθεί το είδος αυτό. Σε λίγο πιστεύω ότι στα περισσότερα παιχνίδια θα υπάρχει η επιλογή να παίζεις με χρήματα. Είναι από τις εξυπνότερες ιδέες για να βγάλουν εταιρίες παρά πολλά χρήματα!!

      Διαγραφή
    4. Παίξατε σε ένα διασκεδαστικό παιχνίδι που θεσμοθέτησε κάποιος τρίτος ένα βραβείο 500 ευρώ χωρίς δικό σας ρίσκο αλλά είναι διαφορετικό να πρέπει να δίνεις από την τσέπη σου ένα δεκάευρω ως συμμετοχή κάθε φορά που παίζεις για να πάρεις το 500αρικο στην περίπτωση που βγεις πρώτος μεταξύ 100 ατόμων. Μόλις ο πιτσιρικάς χάσει 4-5 φορές το δεκάευρο χωρίς να φτάσει στο 500αρικο θα τα παρατήσει. Η konami που κατασκεύασε το pro evolution έκρινε ότι για να κάνει απόσβεση στην επένδυση της και να βγάλει κέρδη θα χρεώνει την αγορά του τίτλου χ ευρώ και θα στα παίρνει και από την on-line μηνιαία συνδρομή αν παραδείγματος χάρη χρησιμοποιείς το δίκτυο του playstation plus για να διασκεδάσεις. Αντίστοιχα έχει μεγάλο τμήμα που κατασκευάζει software και φρουτάκια για καζίνο και στρατιές δικηγόρων - ψυχολόγων - μανατζαρέων από πίσω για να πιάνει την κατηγορία κοινού που θα ποντάρει λεφτά και είναι εθισμένος με τον τζόγο. Η κάθε konami όταν κρίνει ότι δεν μπορεί να βγάλει λεφτά από ένα τίτλο όπως το proevolution με τον τρόπο που το κάνουν σήμερα, μπορεί να υλοποιήσει από μόνη της άλλο πλάνο πολύ εύκολα. Σε δικούς της σερβερ παίζουν το game οι πελάτες της και ξέρει να χρεώνει την πιστωτική κάρτα. Σε τι θα χρειαστεί τις υπηρεσίες μιας εταιρείας που οργανώνει esports? Αν δεις τα παιχνίδια που μπαίνουν στις πλατφόρμες της sklz είναι προς το παρόν μικροί developers με συγκεκριμένη κατηγορία παιχνιδιών στυλ πασιέντζα που μπορούν να αναπτυχθούν με μικρό κόστος και δεν έχουν δυνατότητα να βρουν άλλο τρόπο από μόνοι τους να έχουν έσοδα. Πάνω κάτω είναι οι ίδιοι τίτλοι τα τελευταία 3-4 χρόνια. Πολλές σελίδες από το api documentation της sklz που έριξα μια πρόχειρη ματιά είναι συμβουλές τι θα τικάρει ο developer στο ερωτηματολόγιο όταν ανεβάζει την εφαρμογή προς έγκριση στο apple store η στο samsung store (το google play store δεν αφήνει τέτοιες εφαρμογές για παράβαση των όρων χρήσης) ή συμβουλές νομικής απάντησης σε απορριπτικές αποφάσεις και άλλα απλά ερωτήματα πχ πως να εμποδίζουμε τον παίκτη να χακάρει το σκορ στο game. Σίγουρα δεν απευθύνονται στην konami.

      Διαγραφή
    5. Να ρωτήσω τους gamers, αν ο αντίπαλός τους είναι φυσικό πρόσωπο ή κάποιος υπολογιστής? ή ρομπότ? ή τέλος πάντων όχι φυσικό πρόσωπο?

      Διαγραφή
    6. Δεν χρειάζονται περίπλοκα παιχνίδια. Αρκεί να είναι εθιστικά. Οι καλοί παίκτες είναι πολλοί. Επίσης οι άσχετοι πάντα θα παίζουν επειδή πάντα θα πιστεύουν ότι θα κερδίσουν ή ότι θα βρίσκουν παίκτες του επιπέδου τους και έτσι θα κερδίζουν έστω και λίγα λεφτά. Εδώ όλοι ξέρουμε ότι στον τζόγο τα λεφτά θα χαθούν κι όμως οι άνθρωποι συνεχίζουν. Ποσό μάλλον όταν έχει να κάνει με τις δυνατότητες του καθενός. Το πρόβλημα του χακαρισματος υπήρχε και στην Konami και πολύ μάλιστα. Επίσης προφανώς υπάρχει αυτό το πρόβλημα αλλά πιστεύω με τον καιρό θα βρουν λύσεις. Εγώ πιστεύω ότι γενικά ο κλάδος θα έχει μεγαλύτερη απήχηση από το τζόγο επειδή εξαρτάται κυρίως από τις δυνατότητες και όχι από την τύχη. Αν ο τζόγος έχει τόση απήχηση και βασίζεται στην τύχη και η αποτυχία είναι δεδομένη ποσό μάλλον όταν υπάρχει ελπίδα!!

      Διαγραφή
  38. Πολύ δυναμικά κατρακυλάει η ASTS(NPA) φαίνεται θέμα ημερών να σπάσει το 10ρικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγώ πάντως το έπιασα το μαχαίρι σήμερα

      Διαγραφή
    2. Θέμα ωρών θα έλεγα κύριε GRinvest αλλά σίγουρα για μένα πρέπει να δει το 10,30 , για ποιο κάτω δεν ξέρω και δεν είμαι μάγος όμως θεωρητικά έκλεισε το "γκαπ" στο 10,5 αν και για μένα προσωπικά δεν το έκλεισε βέβαια αν υποθέσουμε ότι η πτώση οφείλετε σε κάποιον δυνατό " παίκτη " μπορει να το κάνει όπως τον συμφέρει.

      * Όπου παίκτη βάλτε ότι θέλετε .

      ** Εγώ πέταξα λευκή πετσέτα και ας το πάνε όπου θέλουν τα καλόπαιδα ότι ειναι να ρθει θα ρθει και αν έκανα λάθος επιλογές θα πληρώσω , συνοψίζω Asts κρατάω όλη μου την θέση με μέσο όρο λίγο κάτω από 14 , SKLZ επίσης με μέσο όρο 19,5 τα νερά έφυγαν και έγιναν Volta που πλέον ειναι η μεγαλύτερη μου θέση ενώ η Sofi επίσης θα μείνει απείραχτη με μέσο όρο 20,25 έχω Ayro μια καλή θέση , τα spac Alus Fiii Iaca Srngu Thbr και η Nvve που έχει ρίσκο σύνολο 11 μετοχές πλέον και σχεδόν καθόλου ρευστότητα ( μεγάλο φάουλ μου η έλλειψη ρευστότητας ).

      Διαγραφή
  39. Οποια εταιρεία κανει placement πάντα πέφτει πολύ κάτω απο την τιμή που εγινε. Πίστεψα ότι η SKLZ λόγω θεσμικών θα κάνει την εξαίρεση αλλά εκανα λαθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι σωστό αυτό.

      Η επόμενη (προσπαθεί να μπει στο αντικείμενο της SKLZ) έξέδωσε πριν 2 μήνες μετοχές στο 15.

      https://finance.yahoo.com/quote/GMBL?p=GMBL

      Διαγραφή
  40. Καλησπέρα σε όλους,
    Έχω εμπιστοσύνη στην μύτη του κ. Τάκη. Αρκεί να έχεις υπομονή και αν αξίζει θα γίνει το rotation και θα γ@μήσ3ι και ο φτωχός :))
    Παρεμπιπτόντως, στη RADA σήμερα έφθασα απόδοση +130%. Δεν ξέρω αν έχει παραμείνει κάποιος φίλος...
    Υγεία και κέρδη σας εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά κάνατε και έχετε μείνει!!!
      Εγώ δεν κράτησα κομμάτια.
      Νομιζω ότι σε αυτή τη φάση το 20ρικο το έχει!!

      Διαγραφή
    2. RADA, INMD, SolarEdge (SEDG)...τρεις εβραϊκές εταιρείες που δεν κατάλαβαν διόρθωση...την τεχνολογία της SolarEdge χρησιμοποίησα για φωτοβολταϊκά στην ταράτσα προ 9 ετών. Άψογη. Δεν πουλάμε

      😎-😄-🤣

      Διαγραφή
  41. Καλησπέρα , μια παρατήρηση σήμερα εν μέσω κακού κλίματος τα χαρτιά που έχει φέρει η ομάδα της SKLZ DKNG SRNGU κρατάνε ακόμα , το SRNGU στις 19 του μήνα νομίζω θα κάνει split το δικαίωμα που εμπεριέχει και ειναι 1/5 σε κάθε μετοχή , έχει άποψη κάποιος τι τα κάνουμε? είμαι της άποψης να τα δώσω στο 1,5$ που νομίζω ειναι εγγυημένο ώστε να έχω χαμηλότερη τιμή κτίσης και βλέπουμε (είναι το μοναδικό Spac που έχω με κέρδος αυτήν την στιγμή με 10,38 μέσο όρο).
    Ακούω προβλέψεις μέχρι που θα φτάσει η πτώση της ASTS εγώ υποστηρίζω ότι θα γράψει το 7 μπροστά δεν είμαι σίγουρος όμως για να το παίξω και στο ταμπλό , η Citron είχε δώσει στόχο το 50 για φέτος https://www.nasdaq.com/articles/npa-stock%3A-new-providence-acquisition-blasts-off-on-space-spac-to-own-tweet-2021-02-09 ( ασχολίαστο ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κε Geopard δεν με ενδιαφέρει που θα πάει ΤΟ ASTS. Με ενδιαφέρει που θα φτάσει.Εχω πάρει στο 11 έχω σκοπό αν αγοράσω στο 9 και στο 7 αν πάει. Ομοίως με το SKILZ. Την Δευτέρα θα πάρω στο 17 και στο 15 αν πάει.

      Διαγραφή
    2. Και επειδή μάλλον είστε νεώτερης ηλικίας ή έχετε ερεθισματα απο νεώτερους που καταλαβαίνουν τι εστί esport .... δείτε και αυτή, που ειναι στα σπαργανα

      https://finance.yahoo.com/quote/GMBL?p=GMBL

      Διαγραφή
    3. Είναι ψηλά ακόμα η GMBL sir.
      46 είμαι αλλά το μέλλον είναι όντως στα e sports και στο διαστημα

      Διαγραφή
    4. εγώ πάντως κ Geopard δεν περιμένω παρακάτω, τις αγορές που ήθελα στο ASTS τις έκανα σήμερα

      Διαγραφή
    5. τι εννοείτε '1,5$ που νομίζω ειναι εγγυημένο' πως είναι εγγυημένο;

      Διαγραφή
    6. Τίποτα δεν είναι εγγυημένο.
      Όταν χωρίσουν τα δικαιώματα ... θα αρχίσουν να διαπραγματεύονται, σε τιμές premium, ως συνήθως.

      Διαγραφή
  42. Απαντήσεις
    1. Κύριε Barren ειναι τρελοί αυτοί οι Αμερικάνοι τελικά , Space mobile κρατάω όλη την θέση και δεν πουλάω τίποτα μέχρι να δώσει το σύνθημα ο κύριος Τάκης ή τον πρωτο στόχο που εχω βάλει που ειναι τουλάχιστον τα προηγούμενα υψηλά.

      Διαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂