Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Skillz και αποτελέσματα 2020

Skillz .... εδώ ....
Προηγούμενη αναφορά .... εδώ .... 


Διαπραγματεύεται στο NYSE με τον κωδικό SKLZ ... εδώ ....
Αριθμός μετοχών :  400 εκατομμύρια μετοχές περίπου, πλήρως αραιωμένες.


Στις 5 Μαρτίου 2021, στην Skillz υπάρχουν 291.753.871 μετοχές κατηγορίας Α και 78.090.663 μετοχές κατηγορίας Β.
Επίσης, υπάρχουν 17.249.977 warrants που όταν ασκηθούν θα αγοράσουν 1 μετοχή κατηγορίας Α με τιμή άσκησης 11,50 δολάρια ανά μετοχή. Τέλος, υπάρχουν 5.016.666 ιδιωτικά εντάλματα που ανήκουν στον χορηγό του spac, με το οποίο συγχωνεύθηκε η Skillz, με τιμή άσκησης 11,50 δολάρια ανά μετοχή.

Η Skillz ιδρύθηκε το 2012 από τους Andrew Paradise και Casey Chafkin με στόχο να κάνει τα eSports προσιτά σε όλους.

Οι μετοχές της κοινής μετοχής της κατηγορίας Β έχουν 20 ψήφους ανά μετοχή, ενώ οι μετοχές της κοινής μετοχής της κατηγορίας Α έχουν μία ψήφο ανά μετοχή. Ο ιδρυτής και CEO της Skillz, Paradise, κατέχει όλες τις μετοχές Κατηγορίας Β, με αποτέλεσμα να ελέγχει, στη Skillz, το ογδόντα τέσσερα (84)% της ψήφου του κεφαλαίου της σε πλήρως αραιωμένη βάση. Κατά συνέπεια, ο Paradise θα μπορεί να ελέγχει θέματα που υποβάλλονται στους μετόχους για έγκριση, συμπεριλαμβανομένης της εκλογής διευθυντών, τροποποιήσεων των οργανωτικών εγγράφων και ουσιαστικά να αποφασίζει για οποιαδήποτε συγχώνευση, ενοποίηση, ή πώληση ακόμη και όλων των περιουσιακών στοιχείων της Skillz.

Presentation Skillz .... εδώ ....

Αποτελέσματα 2020 .... εδώ ....

Σκηνές από ένα τουρνουά esports στο Λονδίνο τον Σεπτέμβριο του 2018. Η εκδήλωση ονομάζεται Face It Major London.

Η Skillz ξεκίνησε πριν 8 χρόνια με στόχο να δημιουργηθεί μια πλατφόρμα που να προσελκύσει τους προγραμματιστές να μοιραστούν τα παιχνίδια τους με τον κόσμο, ώστε να οδηγήσουν τους παίκτες στην πλατφόρμα Skillz με τελικό σκοπό να ανταγωνιστούν άλλους παίκτες.
Η Skillz αναλαμβάνει όλες τις λειτουργίες back-office, συμπεριλαμβανομένης της πληρωμής, της επεξεργασίας και εκπλήρωσης βραβείων, της υποστήριξης των πελατών, καθώς και δυνατότητες πληροφορικής. Επιπλέον, η εταιρεία προσφέρει στους προγραμματιστές παιχνιδιών αναλυτικές πληροφορίες για να τους βοηθήσει να εντοπίσουν επιτυχημένες τάσεις.

Κατασκευάζοντας την πλατφόρμα Skillz, το σημαντικότερο είναι να κερδηθεί και να διατηρηθεί η εμπιστοσύνη των χρηστών και των προγραμματιστών. Η νίκη σε αυτήν την αγορά αφορά αποκλειστικά την προστασία του καταναλωτή από εξαπάτηση και απο διάφορους χάκερς, γι 'αυτό η πλατφόρμα Skillz υποστηρίζεται από την επιστήμη δεδομένων και διαθέτει ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο με 15 αρχικά διπλώματα ευρεσιτεχνίας σε εκκρεμότητα.
Η επιτυχία της εταιρείας είναι να διευρύνει το μέγεθος της πλατφόρμας της και ταυτόχρονα να υπερασπιστεί την πνευματική της ιδιοκτησία ενάντια σε αυτούς τους εγκληματίες που υποκλέπτουν δεδομένα χρηστών στις διάφορες συναλλαγές του διαδικτύου.


Η Skillz είναι μια καινοτόμος εταιρεία, που δραστηριοποιείται στην αναπτυσσόμενη αγορά παιχνιδιών για κινητά και προσφέρει μια συναρπαστική τεχνολογική λύση που προσθέτει τεράστια αξία στους προγραμματιστές της κινητής τηλεφωνίας. Επιπλέον, η εταιρεία διαθέτει ανθεκτικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, ένα πολύ επεκτάσιμο επιχειρηματικό μοντέλο και ;έχει μπροστά της ένα μακρύ διάδρομο για ανάπτυξη. Η Skillz βρίσκεται στα αρχικά στάδια της ανάπτυξης της.

Στοιχεία που ευνοούν την μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της Skillz

  • Τα παιχνίδια για κινητά είναι το μέλλον. 
  • Η αγορά παιχνιδιών για κινητά βρίσκεται μπροστά σε μια τεράστια στροφή προς τα κινητά esports. 
  • Η Skillz βρίσκεται σε βέλτιστη θέση για να δημιουργήσει την τεχνολογική υποδομή που υποστηρίζει τη βιομηχανία κινητών esports.

Όλα σήμερα καταλήγουν στα κινητά τηλέφωνα. Το παιχνίδι δεν αποτελεί εξαίρεση. Περίπου 2,7 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο παίζουν παιχνίδια για κινητά, κυρίως επειδή είναι προσβάσιμα, γρήγορα και προσφέρουν εξαιρετική ψυχαγωγία.
Τα παιχνίδια για κινητά δημιούργησαν έσοδα αξίας 77,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2020, αύξηση 13,3% από έτος σε έτος. Αυτή η τάση της διψήφιας ανάπτυξης στη βιομηχανία παιχνιδιών για κινητά αναμένεται να διατηρηθεί στο άμεσο μέλλον.

Τα περισσότερα από αυτά τα παιχνίδια είναι "δωρεάν", επομένως οι εταιρείες δημιουργούν έσοδα μέσω διαφημίσεων. Ωστόσο, οι καταναλωτές δεν κάνουν κλικ σε διαφημίσεις σε παιχνίδια για κινητά και ως εκ τούτου, οι διαφημιζόμενοι δεν ξοδεύουν πολλά χρήματα σε αυτές τις αναποτελεσματικές διαφημίσεις. Επομένως, τα περισσότερα παιχνίδια για κινητά έχουν κακά οικονομικά αποτελέσματα ή δεν είναι κερδοφόρα. Η επίλυση είναι μια στροφή προς τα esports για κινητά. Στο μοντέλο esports για κινητά, οι εφαρμογές για κινητά μετατρέπουν τα παιχνίδια τους σε διαγωνισμούς με πραγματικά χρήματα, βάσει δεξιοτήτων, όπου οι παίκτες πληρώνουν τέλος συμμετοχής για να συμμετέχουν στα διάφορα τουρνουά και στη συνέχεια μπορούν να κερδίσουν χρηματικά έπαθλα εάν κερδίσουν αυτόν τον διαγωνισμό.

Έτσι, κατά τα επόμενα χρόνια, τα παιχνίδια για κινητά θα εκρήγνυνται, καθώς οι διαφημίσεις εφαρμογών για κινητά θα εξαφανίζονται ενώ τα esports για κινητά θα εμφανίζονται.
Η Skillz βρίσκεται στο επίκεντρο αυτής της αλλαγής. Η εταιρεία προμηθεύει την κρίσιμη, τεχνολογική υποδομή, η οποία επιτρέπει σε κάθε παλιό ανταγωνιστικό παιχνίδι βασισμένο σε δεξιότητες, να μετατραπεί σε mobile esports με διαγωνισμούς και τουρνουά με πραγματικά χρήματα.

Ένας προγραμματιστής κινητής τηλεφωνίας που έφτιαξε ένα παιχνίδι καρτών βάσει δεξιοτήτων, θα μπορούσε μέσω της πλατφόρμα της Skillz να ενσωματώσει τον πηγαίο κώδικα του παιχνιδιού με την τεχνολογική πλατφόρμα της εταιρείας και να μετατρέψει ομαλά το παιχνίδι του σε μια πλατφόρμα esports για κινητά με στοιχήματα πραγματικών χρημάτων και τουρνουά βραβείων.
Τα μέσα έσοδα ανά χρήστη παιχνιδιών που βασίζονται στην τεχνολογική πλατφόρμα Skillz κυμαίνονται πάνω από 6 δολάρια, έναντι λιγότερο από 2 δολάρια για τα παιχνίδια που βασίζονται σε διαφημίσεις.


Όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα, οι χρήστες της πλατφόρμας Skillz είναι από όλες τις ηλικίες, άνδρες 43%, γυναίκες 57%, αλλά και όλων των κοινωνικών στρωμάτων βάση των οικονομικών τους εσόδων.  

Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Skillz είναι ο αλγόριθμος anti-cheat της εταιρείας και αυτός είναι ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα. Η εξαπάτηση είναι δυστυχώς πολύ συχνή στα κινητά esports. Επομένως, ένας ισχυρός αλγόριθμος anti-cheat είναι το πιο σημαντικό κομμάτι κάθε παιχνιδιού esports για κινητά. Η ισχύς ενός αλγόριθμου anti-cheat καθορίζεται από τον όγκο και την ευκρίνεια των δεδομένων του παιχνιδιού σε πραγματικό χρόνο που το ενημερώνουν. Επειδή η Skillz είναι η πρώτη που δραστηριοποιείται σε αυτόν τον χώρο, έχει συγκεντρώσει πολλά δεδομένα gaming. Έτσι η εταιρεία μπόρεσε να δημιουργήσει τον καλύτερο αλγόριθμο anti-cheat της βιομηχανίας και γιαυτό Skillz βρίσκεται σε στρατηγική θέση για να κυριαρχήσει στην αγορά υποδομής τεχνολογίας κινητών esports το άμεσο μέλλον.

Σήμερα, η βιομηχανία του gaming είναι μεγαλύτερη από τις ταινίες, τη μουσική και τα βιβλία και η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά στα μέσα και την ψυχαγωγία.
To Mobile είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο τμήμα της αγοράς παιχνιδιών, που αναμένεται να αυξηθεί από 68 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019 σε 150 δισεκατομμύρια δολάρια το 2025.

Η βιομηχανία παιχνιδιών είναι μεγαλύτερη από ταινίες, μουσική και βιβλία, με περισσότερους από 2,7 δισεκατομμύρια παίκτες να παίζουν κάθε μήνα και 10 εκατομμύρια προγραμματιστές σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, το gaming αναμένεται να ξεπεράσει την τηλεόραση τα επόμενα πέντε χρόνια. Η Skillz είναι μια πλατφόρμα eSports για κινητά στον κόσμο, που αναπτύσσεται ραγδαία στην τεράστια αγορά των 2,7 δισεκατομμυρίων παικτών.
Πρόκειται για μια επιχείρηση όπου λαμβάνει προμήθεια από κάθε χρήστη που παίρνει μέρος στον κάθε διαγωνισμό που εκτελείται στην πλατφόρμα της. Το μέσο τέλος εισόδου είναι περίπου 3 δολάρια ανά άτομο. Με βάση το ποσοστό λήψης 14%, η Skillz κερδίζει 0,84 δολάρια από έσοδα για διαγωνισμούς δύο παικτών. Εκτελούνται εκατομμύρια από αυτές τις μικρο συναλλαγές κάθε μέρα, γεγονός που δίνει την δυνατότητα να υπάρχει υψηλή προβλεψιμότητα εσόδων.


Συνεπώς τα έσοδα της Skillz προκύπτουν από διάφορες πηγές, όπως ο αριθμός των χρηστών που πληρώνουν, ο αριθμός των συμμετοχών στον κάθε διαγωνισμό καθώς και από τον αριθμό των ημερών που παίζουν οι χρήστες ανά μήνα, αλλά και από το μέσο τέλος συμμετοχής ανά διαγωνισμό και το ποσοστό συμμετοχής.

Το 2025, η αγορά παιχνιδιών για κινητά προβλέπεται πως θα φθάσει τα 161 δισεκατομμύρια, λόγω του πολλαπλασιασμού των κινητών συσκευών. Τα smartphones και τα tablets αναμένεται να διπλασιαστούν έως το 2025.

Στην πλατφόρμα της Skillz ενεργοποιήθηκαν περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια τουρνουά για το 2020 και επιτεύχθηκαν 1,6 δισεκατομμύρια GMV ακαθάριστα έσοδα που προέκυψαν από τα τέλη συμμετοχής και τα οποία ήταν αυξημένα κατά 80% σε σύγκριση με τα 886 εκατομμύρια δολάρια GMV του 2019.

Η GMV αντιπροσωπεύει τέλη εισόδου που μπορεί να καταβληθούν χρησιμοποιώντας καταθέσεις μετρητών, καθώς και προηγούμενα κέρδη σε μετρητά που δεν έχουν αποσυρθεί. Οι καταθέσεις μετρητών αντιπροσώπευαν περίπου το 11% των συνολικών τελών εισόδου για τα έτη που έληξαν στις 31 Δεκεμβρίου 2020 και 2019. Τα προηγούμενα κέρδη μετρητών που δεν έχουν αποσυρθεί αντιπροσώπευαν περίπου το 82% των συνολικών τελών εισόδου για τα έτη που έληξαν στις 31 Δεκεμβρίου 2020 και 2019.

Η Skillz παρακρατεί συνήθως το 16% - 20% των (GMV) των συνολικών τελών συμμετοχής κατά τη διανομή των χρημάτων ως προμήθεια. Αυτή η προμήθεια μοιράζεται μεταξύ της Skillz και των προγραμματιστών παιχνιδιών. Η εταιρεία, όπως προαναφέρθηκε, λαμβάνει προμήθεια ύψους 14%.


Το 2020, ο αριθμός των παιχνιδιών που δημιούργησαν πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια ετησίως GMV αυξήθηκε κατά 57% και ήταν 36 παιχνίδια από 23.
Σήμερα, η πλατφόρμα της Skillz διαθέτει 2,6 εκατομμύρια MAU (μηνιαίους ενεργούς χρήστες) και φιλοξενεί κατά μέσο όρο πάνω από 5 εκατομμύρια καθημερινά τουρνουά, συμπεριλαμβανομένων 1,4 εκατομμυρίων ημερήσιων τουρνουά επί πληρωμή, προσφέροντας πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια σε έπαθλα κάθε μήνα. Στις 31 Δεκεμβρίου 2020, η Skillz είχε περισσότερους από 9.000 εγγεγραμμένους προγραμματιστές παιχνιδιών στην πλατφόρμα της που έχουν ξεκινήσει να ενσωματώνουν παιχνίδια.

Για το 2020 η Skillz, εξυπηρέτησε 2,6 εκατομμύρια ΜΑU απο 1,6 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες το 2019.
Το μέσο μηνιαίο έσοδο ανά χρήστη (ARPU) ήταν 7,49 δολάρια και 6,30 δολαρια, για τα έτη 2020 και 2019 αντίστοιχα.
Το 2020, μόλις το 13% των χρηστών της Skillz συμμετείχαν σε διαγωνισμούς βραβείων (MAU), από 10% του 2019.
Τέλος, το μέσο μηνιαίο έσοδο ανά χρήστη που πληρώνει (ARPPU) ήταν 58 δολάρια και 62 δολάρια, για τα έτη 2020 και 2019 αντίστοιχα. Yπολογίζεται ότι οι χρήστες που πληρώνουν ξόδεψαν κατά μέσο όρο 60 με 62 λεπτά την ημέρα στην πλατφόρμα παίζοντας.


Ένα άλλο σημαντικό στατιστικό που δείχνει την ταχύτητα με την οποία αναπτύσσεται η Skillz είναι η κοορτή, ανά έτος.
Μια κοόρτη είναι όλοι οι χρήστες που αποκτήθηκαν και πλήρωσαν για 1η φορά το ίδιο έτος. Ένας χρήστης θεωρείται μέρος μιας κοόρτης με βάση την πρώτη φορά που κάνει μια κατάθεση και συμμετέχει σε ένα τουρνουά επί πληρωμή. Όταν ένας χρήστης θεωρείται μέρος μιας κοόρτης, υπολογίζονται πάντα σε αυτήν την κοόρτη. Έτσι, η κοόρτη

  • του 2016 συνέβαλε έσοδα 6,0 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο έτος, 5,5 εκατομμύρια δολάρια το 2017, 5,5 εκατομμύρια δολάρια το 2018, 6,6 εκατομμύρια δολάρια το 2019 και 7,2 εκατομμύρια δολάρια το 2020. 
  • του 2017 συνέβαλε έσοδα 9,9 εκατομμυρίων δολαρίων τον πρώτο χρόνο, 10,3 εκατομμύρια δολάρια το 2018, 9,6 εκατομμύρια δολάρια το 2019 και 9,5 εκατομμύρια δολάρια το 2020. 
  • του 2018 συνέβαλε σε έσοδα 33,2 εκατομμυρίων δολαρίων τον πρώτο χρόνο, 36,1 εκατομμύρια δολάρια το 2019 και 31,5 εκατομμύρια δολάρια το 2020. 
  • του 2019 συνέβαλε 65,2 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα το πρώτο έτος και 64,3 εκατομμύρια δολάρια το 2020. 
  • του 2020 συνέβαλε έσοδα 115,8 εκατομμυρίων δολαρίων τον πρώτο χρόνο.


Το 2020 και το 2019, λιγότερο από το 10% των εσόδων της Skillz προήλθε από χρήστες εκτός της Βορείου Αμερικής, ενώ μόλις το 13% των χρηστών της Skillz συμμετείχαν σε κάποιο διαγωνισμό και πλήρωσαν.

Τα έσοδά της εταιρείας αυξήθηκαν σε 230,115 εκατομμύρια για το 2020 και 68 εκατομμύρια για το 4ο τρίμηνο του 2020.
Τα έσοδα του τέταρτου τριμήνου 2020 σχεδόν διπλασιάστηκαν και έφτασαν στα 67,7 εκατομμύρια δολάρια, παρουσιάζοντας μια αύξηση 95% σε σχέση με το 4ο τρίμηνο 2019.
Τα ετήσια έσοδα για το 2020 ανήλθαν σε 230,1 εκατομμύρια δολάρια, αυξημένα κατά 92% σε σχέση με το 2019. Αυτές οι πωλήσεις ξεπέρασαν την πρόβλεψη της διοίκησης που μέσω οδηγίας προέβλεπε 225 εκατομμύρια δολάρια για το 2020.
Η αύξηση των εσόδων για το έτος ενισχύθηκε κατά 101% στους μηνιαίους ενεργούς χρήστες πού πληρώνουν.


Η εταιρεία λειτουργεί με  ένα ψηλό περιθώριο μικτού κέρδους που φθάνει το 95% , καθώς το κόστος εσόδων αποτελείται από επεξεργασία πληρωμών, υποστήριξη χρηστών και κόστος διακομιστή, τα οποία είναι όλα μεταβλητά έξοδα.

Το 4ο τρίμηνο του 2020 ήταν το 20ο συνεχές τρίμηνο που η Skillz πετυχαίνει να αυξήσει τα έσοδα της. Κατά τη διάρκεια αυτού του τριμήνου, επεκτάθηκαν οι δυνατότητες της πλατφόρμας και προστέθηκαν πολλά νέα και συναρπαστικά παιχνίδια. 

Για το 4ο τρίμηνο 2020, οι πωλήσεις και το μάρκετινγκ της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 129% της προηγούμενης περιόδου και έφθασαν στα 79,56 εκατομμύρια δολάρια από 33,428. Αυτό οφείλεται στην επένδυση της εταιρείας στο μάρκετινγκ απόκτησης χρηστών για την επιτάχυνση της διείσδυσης στην αγορά και των προγραμμάτων μάρκετινγκ για την προώθηση της αφοσίωσης των τελικών χρηστών. Ως ποσοστό των συνολικών εσόδων, οι πωλήσεις και το μάρκετινγκ έφθασαν στο  113% για το τρίμηνο, από 96% την προηγούμενη περίοδο.

Για το έτος 2020, οι πωλήσεις και το μάρκετινγκ της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 126% της προηγούμενης περιόδου και έφθασαν στα 251,941 εκατομμύρια δολάρια από 111,37 εκατομμύρια το 2019 και 51,689 εκατομμύρια το 2018. Αυτό οφείλεται στην επένδυση της εταιρείας στο μάρκετινγκ απόκτησης χρηστών για την επιτάχυνση της διείσδυσης στην αγορά και των προγραμμάτων μάρκετινγκ για την προώθηση της αφοσίωσης των τελικών χρηστών. Ως ποσοστό των συνολικών εσόδων, οι πωλήσεις και το μάρκετινγκ έφθασαν στο  109%.

Η Skillz παρουσίασε για το 2020 καθαρή ζημιά 122,461 εκατομμυρίων δολαρίων, από καθαρή ζημιά 23,605 εκατομμυρίων δολαρίων το 2019 και 27,780 εκατομμυρίων το 2018.

Η διοίκηση της Skillz ξεκινά το 2021 με καθοδήγηση εσόδων ύψους 366 εκατομμυρίων δολαρίων, που αντιστοιχεί σε 59% ετήσια αύξηση.

Στις 31 Δεκεμβρίου 2020, η Εταιρεία είχε 263 εκατομμύρια δολάρια μετρητά και κανένα χρέος.


Συνεργασία με ΝFL
Το 2ο τρίμηνο 2021, η
National Football League (NFL) και η Skillz θα ξεκινήσουν συνεργασία με στόχο την πρόσκληση σε προγραμματιστές να αναπτύξουν ένα παιχνίδι για κινητά με θέμα NFL. Βέβαια, θα χρειαστούν πολλά τρίμηνα για να αναπτυχθούν τα παιχνίδια στην αγορά. Οι ανταγωνιστικοί προγραμματιστές θα έχουν την ευκαιρία  μέσω της πλατφόρμας Skillz esports και την υποστήριξη μάρκετινγκ, τόσο από το NFL όσο και από τη Skillz, να αναπτύξουν τα παιχνίδια τους.

Αυτή η συμφωνία θα εισαγάγει εκατομμύρια θαυμαστές του NFL στην κορυφαία πλατφόρμα esports της Skillz.
Στις μελλοντικές προβλέψεις της διοίκησης δεν έχει προβλεφθεί η συμφωνία με τη NFL.

Επέκταση στην Ινδία
Το 90% των εσόδων της Skillz προέρχεται από τη Βόρεια Αμερική. Ωστόσο η διεθνής αγορά esport είναι τετραπλάσια από την αγορά της Βορείου Αμερικής. Η πρώτη διεθνής αγορά που θα επεκταθεί η Skillz είναι η Ινδία όπου και αναμένεται να ξεκινήσει να δραστηριοποιείται εντός του 2021.
Η αγορά παιχνιδιών για κινητά στην Ινδία έχει ήδη φτάσει τους 137 εκατομμύρια παίκτες και αναμένεται να αυξηθεί με ρυθμό 26% ετησίως. Η αγορά των ΗΠΑ σήμερα είναι περίπου 210 εκατομμύρια παίκτες και αυξάνεται 6% ετησίως. Η αγορά της Ινδίας αυξάνεται τέσσερις φορές πιο γρήγορα.


Περαιτέρω διείσδυση στην αγορά των Η.Π.Α.
Στις ΗΠΑ, υπάρχουν 210 εκατομμύρια gamers, με την πλατφόρμα Skillz να έχει προσελκύσει μόνο 2,6 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες (MAU), έχοντας διεισδύσει μόλις στο 1,28% της αγοράς. Επίσης, μόνο το 12% των παικτών του Skillz ανταγωνίζονται στα διάφορα τουρνουά, οπότε το υπόλοιπο 88% αποτελεί ευκαιρία για επιπλέον έσοδα.



200 σχόλια:

  1. Όπως πάνω,κάτω το περίμενα.
    17+4,8 =21,8 εκατομμύρια μετοχές θα διαθέσει στα 24.
    Σύνολο 523 εκατομμύρια δολάρια.

    https://finance.yahoo.com/news/skillz-announces-pricing-public-offering-021100831.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμείς είμεθα φορτωμένοι κάτω απο θεσμικούς που μπαίνουν, πιο κάτω και απο το ΑΡΚ της Κάθυ. Πουλήσαμε και στο ανέβασμα τα έξτρα χαρτια μας και είμαστε ζάχαρη.

      Κύριοι δεν θα ξανασχοληθώ με τη λεγάμενη. Όποιος πιστεύει κάθεται, όποιος φοβάται φεύγει.
      Κουράσαμε. Δεν ξαναπαντώ σε ότι αφορά τη Skillz

      Διαγραφή
    2. Σωστός.... εκτός και προκύψει νέο θέμα SIR...

      Διαγραφή
    3. Αυτό σημαίνει ότι θα την φτάσουν στο 24 και βλέπουμε?

      Διαγραφή
    4. Εμένα με νοιάζει μόνο πόσα απ' αυτά θα πάρει το Κατερινάκι στο 24...Εγώ λέω πολλά αααααα....

      Διαγραφή
    5. Εγώ πάντως πήρα στο 24 (μάλλον μου τα έδωσαν σε στημένη εντολή), με την ελπίδα να μου βγει σε καλό. Η αρχική μου θέση είναι κάτω από τα 20. Τώρα ανέβασα τον Μ.Ο

      Διαγραφή
  2. Εγω κ Τάκη θα επικεντρωθώ σε δύο πράγματα τα υπόλοιπα τα αναφέρατε εσείς λεπτομερέστατα. Ενα θετικόόπως ότι παρατηρείτε μια κόπωση στους συνολικους χρήστες αλλά λόγω της μεγάλης αύξηση των χρηστων που πληρωνουν αυξηθηκε το paid MAU/ MAU στο 16,3% από 12,8% το προηγούμενο τριμ και 8,9% το περυσινο. Ένα ελαφρά ανησυχητικό, ο ρυθμός αύξησης του ebitda χωρις τα εξοδα μαρκετινγκ πέφτει, από 156% στο φετινό 9μηνο σε σχεση με το περυσινο, στο 98% στο φετινό 4ο τριμ 2020 σε σχεση με το περυσινο. Ενω και τα εξοδα μαρκετινγκ/revenue στο φετινο τριμ ανεβαινουν στο 117% από 96% σε σχεση με το περυσινο τριμ. Τωρα αυτό δε λεει κάτι γιατι θα μου πειτε ειναι στην αναπτυξη αλλά αν συνεχιστεί τα επόμενα τριμ ή τα επόμενα 2 χρονια τοτε θα υπαρχει προβλημα.
    Σχετικά με τις μτχς τελικα οι μετοχοι από 21,36 εκ μτχς που ηταν να προσφερουν θα πουλησουν τα 15 εκ και μάλλον έγινε για να αποχωρησει το Eagle Equity Partners II LLC το οποίο είχε 14,3 εκ μτχς και ήταν από τους μτχς του FEAC.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άσχετη ερώτηση: Υπάρχει κάποια πλατφόρμα από την οποία μπορώ να αγοράσω μετοχές από το χρηματιστήριο της Σόφιας; Νομίζω ότι βρήκα κάτι ενδιαφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΥΡΙΟΙ ΜΕΧΡΙ 23 ΠΙΘΑΝΟΛΟΓΕΙΤΕ ΓΙΑ SKLZ ΣΗΜΕΡΑ? ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΓΟΡΑ ΝΟΜΙΖΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κύριε ALEX έξω από VWAGY με οριακό κέρδος ..OTC δεν ασχολούμαι ... υπάρχει θέμα και το ξέρω από παλιά.. απλά δεν το είχα πάρει είδηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγορά 250 SKLZ 23.80 ...με μια καλή αντίδραση τα έχουν φάει στην κεφάλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κύριε Gerry από περιέργεια. Από spacs ποια έχετε κρατήσει?
    Εγώ δε μπορώ να αποφασίσω αν πρέπει να κάνω rotation σε ALUS kai SFTW ή όχι... Κανεις άποψη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλαααα SKLZ.... και με σειρά θέσης μετά τις τελευταίες ανακατατάξεις..SNPR λίγα IPOE λιγότερα NPA ακόμη λιγότερα FIII ADMA και CLVR...

      Διαγραφή
    2. για το FII εδωσαν τιμη στοχο 13 και 23 , 2 αναλυτες.

      Διαγραφή
    3. Για δείτε το Forum Merger ΙI
      Ποιά είχε βάλει στο ταμπλό.

      https://finance.yahoo.com/quote/TTCF?p=TTCF&.tsrc=fin-srch

      Το III φέρνει την ELMS

      Διαγραφή
  8. ΚΥΡΙΕ ΤΑΚΗ ΤΗΝ SURF ΠΩΣ ΤΗΝ ΒΛΕΠΕΤΕ? ΤΟ ARK ΕΧΕΙ ΦΟΡΤΩΣΕΙ ΜΥΡΡΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://www.tipranks.com/stocks/surf/forecast

      Δεν την ξέρω.
      Αφού έχει μπει και το ΑΡΚ καλά είναι.
      Γενικά ... τα βιοτεχνολογικά έχουν μεγάλες αυξομειώσεις.

      https://finviz.com/quote.ashx?t=SURF

      Στα 8 νομίζω ... με μια ματιά είναι αγοράσιμη.

      Διαγραφή
  9. ΧΑΡΤΑΡΑΑΑΑΑΑ...Μην μπερδευεστε ...για την SKLIZARAAAA λέω που είμαι Τίγκα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακολουθησα κ. gerry ένα καλό κομμάτι για trade.

      Διαγραφή
    2. υπομονη παικτη μου! τη τριτη θα δωθουν μαλλον . . .μετα σειρα θα χει το παιχνιδι

      Διαγραφή
  10. Θα κλείσουμε + σήμερα από - 10% 35m σε μια μέρα και η προσφορά αποροφηθηκε σιγά σιγά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κυριε DDIN O Κυριος Αldevaran εχει κανει μια οξυδερκη παρουσιαση για την SURF

    https://www.soltrade.gr/2021/03/15/repare-rptx-vs-surface-surf-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%af%ce%b1%cf%83%ce%b7-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%bf%ce%bd-aldevaran/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. SIR TAKIS οποίος συλληφθεί να νιαουρισει ξανά εδώ στο μπλογκ για την SKLIZARA παρακαλώ να αποβληθεί με ντεσκαλιφιε ...γαμω τα Γαλλικά μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Gerry
      Aπορώ, που η μάζα δεν μπορεί να δει τη δυναμική μιας εταιρείας και κοιτάζει μόνο το ταμπλό βραχυπρόθεσμα.

      Διαγραφή
    2. Ακολουθώ τα χνάρια σας με 40% skillz

      Διαγραφή
  13. Η μάζα Κύριε ΤΑΚΗ δεν βλέπει ποτέ και τίποτα ...απλά κοιτάζει... καταλάβενετε την διαφορά....Έχω πολυυυυ καιρό να δω τέτοιο παίξιμο στο ταμπλώ και δεν μιλάω μόνο σήμερα...δεν ξέρω που θα πάει αυτό το χαρτί...όμως για κάποιον που βλέπει είναι η χαρά του παίχτη...35%%του χαρτοφυλακίου μου ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αν ο Nasdaq δεν σπάσει και κάνει κίνηση προς τα ψηλά του εδώ θα δούμε εξαλη κίνηση σύντομα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ηδη καποιες ψιλοξυνονται . . .κατι xpev κατι ayrakia. . .

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα σε όλους κύριε GERRY στo Aergo coin ας ρίξει μια ματιά το παιδί αν έχει χρόνο φαίνεται πολλά υποσχόμενο έργο με καλή ομάδα υποστήριξης.

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ πολύ Κύριε Κίτσο... έχει ήδη τοποθετηθεί Etherium και πιο πολύ CARDANO στο 0.80δολ....

      Διαγραφή
  15. Καλησπέρα! Ό,τι ειδησεογραφία έχω διαβάσει μέχρι στιγμής αυτό το Σ/Κ, συμπεριλαμβανομένων και των youtubers, είναι όλα αρνητικά. Η Fed που κάνει "κακούς" χειρισμούς και εθελοτυφλεί, τα ομόλογα που θα κρασάρουν άμεσα, ο υπερπληθωρισμός που έρχεται κτλ. Όλα αυτά μου έβγαλαν μία ψυχολογία του τύπου από Δευτέρα πρέπει να βγω από τις αγορές. Μετά σκέφτομαι, καθίστε βρε παιδιά, που μου τα θυμηθήκαμε όλα μαζί τώρα. Ίδια κατάσταση με πριν έξι μήνες είναι, τότε τι κάνατε πετούσατε χαρταετό? Κι εκτός αυτού δεν λέω ότι δεν θα συμβούν τα ανωτέρω αλλά δεν είναι θέμα μιας εβδομάδας. Θα πάρει μήνες αυτό για να εκτυλιχθεί.
    Ps. Αυτή την εβδομάδα έγραψα ένα -15% στο US χωρίς να το καταλάβω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλημέρα, μετά από ένα ανιαρό Σαβ/κο και κατά το "Cash is trash!" κάνω την ακόλουθη σκέψη να επενδύσω στο SPAC Ajax I (AJAX).

    Οι λόγοι είναι οι εξής:
    1. Στην τρέχουσα τιμή των 10,41 το ρίσκο είναι μόλις 4% και εγκλωβισμός εώς 2 χρόνια (για να τα λέμε όλα).
    2. Το team είναι άπαιχτο. Άκουγα σε ένα βιντεάκι των Benzinga ότι αποτελείται από ιδρυτές και πρώην CEO των Instagram, Square, Chipotle, 23andMe και κάποιοι ήταν στελέχη της Goldman Sachs. Έχουν σηκώσει περίπου 800εκ και αναζητούν εταιρεία σε τομέα software, fintech, consumer. Για επιβεβαίωση έψαξα και βρήκα αυτό
    https://spacteams.com/ajax-spac-ajax-all-you-need-to-boost-valuation/
    3. Στο συγκεκριμένο έχει επενδύσει σε Units ο Seth Klarman, βέβαια μόλις περίπου 0,57% του χαρτοφυλακίου του, αλλά όπως και να χει έβαλε 62εκ.
    4. Ο σπόνσορας παίρνει προμήθεια μόνο 10% σε μετοχές, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα που παίρνουν 20% (με εξαίρεση αυτό του Ackman που παίρνει 0%).
    5. Δεν βρίσκω κάτι καλύτερο να αγοράσω. Ακόμη και αν συνεχιστεί η πτώση δεν έχω κάποιο wish list, γιατί απλά οι ακριβές μετοχές έχουν γίνει λιγότερο ακριβές.
    6. Ακόμη κι αν δω μια εξόφθαλμη ευκαιρία μπορώ να βγώ με μια μικρή χασούρα 10-20% για να μπω εκεί.

    Άλλες εναλλακτικές θα ήταν η SNPR, η οποία έχει ήδη ανακοινώσει, αλλά δεν θέλω υπερέκθεση στον κλάδο των EVs, καθώς και τα SPACS του Peter Thiel (BTWN, BTNB). Με προβληματίζει το overallocation σε SPACS (και US) αλλά μου φαίνεται πιο ασφαλές, ειδικά όταν τοποθετείσαι κοντά στη βάση.

    Any thoughts...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για το PSTH ποιά είναι η γνώμη σας?

      Διαγραφή
    2. Για την PSTH είμαι πολύ θετικός και καραφορτωμένος. Αυτή τη στιγμή είναι η μεγαλύτερή μου θέση και ανέρχεται σχεδόν στο 30% του χαρτοφυλακίου μου. Έχω πάρει τα κομμάτια μου και απλά περιμένω, χωρίς να δίνω σημασία στα πάνω κάτω.

      Έχει καλή στήριξη από μεγάλα ονόματα. Οι δύο μεγαλύτεροι θεσμικοί που μπήκαν είναι η Guggenheim με 500εκ και ο Seth Klarman με 400εκ (αρχικά, μετά μείωσε κατά 25%).

      Υπάρχει βέβαια η πιθανότητα να φέρει κάτι που μην πολυαρέσει. Εκτιμώ πάντως ότι, λόγω της ιδιαίτερης και πρωτοεμφανιζόμενης δομής που έχει, θα τα πάει αρκετά καλά. Ελπίζω να κάνω σωστές κινήσεις μόλις ανακοινώσει...

      Διαγραφή
    3. ΚΥΡΙΕ ΕΥΡΩΒΛΑΧΟ ΤΟ PSTH ΕΧΕΙ ΒΑΣΗ ΤΟ 20ΔΟΛΛΑΡΟ ΑΝ ΣΤΡΑΒΩΣΕΙ? ΕΛΠΙΖΩ ΠΩΣ ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ SPACS KAI ΤΟ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟ.

      Διαγραφή
    4. Σωστά κύριε DDIN, έχει βάση τα 20, δηλαδή τώρα στα 26 είναι σαν να αγοράζεις ένα από τα κοινά SPACS στα 13, έχουν το ίδιο ρίσκο 30% πάνω από τη NAV.

      Διαγραφή
    5. Σε συνέχεια των σκέψεων που έγραψα παραπάνω, διάβασα κάπου μια άλλη άποψη ότι το ρίσκο στα SPACS δεν είναι η απόσταση από τη NAV των $10 αλλά το αν αυτό που θα αγοράσει ο σπόνσορας με τα δικά σου λεφτά είναι ακριβό. Ο σπόνσορας θα προτιμήσει να κάνει ένα κακό deal από το να μην κάνει καθόλου.

      Επίσης, μια άλλη αρνητική άποψη λέει ότι τα SPACS έχουν καταντήσει ένα celebrity game. Ο Charlie Munger λέει ότι καλύτερα θα ήταν να καταργηθούν και υποστηρίζει ότι οι σοφοί άνθρωποι θα πρέπει να απέχουν από αυτά. Ο Howard Marks ήταν επίσης αρνητικός πίσω στο 2007 σε memo του, ωστόσο τώρα η Oaktree έχει εκδόσει 2 SPACS (γιατί όχι άλλωστε αφού είναι free money, αν ήμουν λίγο γνωστός θα έβγαζα κι εγώ ένα).

      Αυτά για να ακουστεί και η αντίθετη άποψη. Αν τολμήσω να κάνω μία πρόβλεψη όμως, πιστεύω ότι τα SPACS μπορεί να κάνουν ένα δεύτερο ανοδικό κύμα, όπου πάλι ο κόσμος θα τα κυνηγάει και όποιος προλάβει θα βγει. Προς το παρόν βλέπω ταλαιπωρία και κούραση...

      Διαγραφή
  17. Χαίρεται, είμαι καιρό stalker στο site και δεν έχω ξαναπροτείνει κάποια μετοχή. Μπορείτε να δείτε την παρακάτω περίπτωση? Νομίζω διαπραγματεύεται και Ευρώπη.
    https://finance.yahoo.com/quote/MNXXF?p=MNXXF

    και παρουσίαση εδώ:
    https://www.manganesexenergycorp.com/investors/investors-presentation/

    Άρθρο πρόσφατο:

    Tesla, GM, VW are stating they will need manganese for the EV cathode battery.

    School buses and trucks are now being built with batteries in Canada. Manganese X has a very large resource near the US and a very advanced metallurgical work. The next important milestone for us will be the upcoming Preliminary Economic Assessment (PEA).

    The industry demand for a new Manganese rich battery has been elevated, not by chance, but out of necessity. The many important benefits of Manganese as a raw material is that it can be extracted ethically, withstand high temperatures and with Manganese trading at a value of $1,700 US dollars per ton compared to Cobalt at $52,000 dollars a ton, it makes Manganese today the only alternative option for these new and cost efficient batteries, digging a grave for the Nickel Manganese Cobalt Lithium-ion battery.

    Cobalt free Manganese batteries are an enlightened choice for the environment. At less than one tenth the cost of Cobalt, along with the unethical sourcing that surrounds the mining of Cobalt in West Africa, Nickel Manganese Lithium-ion batteries, Cobalt free, will become a far more cost efficient and socially responsible solution.

    The increased percentage of Manganese in the Nickel Manganese lithium-ion battery has recently had a development breakthrough, by removing the tab. These experiments were performed in a Tesla lab environment by Tesla researchers, these new tabless cells, which Tesla is calling 4860 cells, will give the company’s EV batteries five times more energy capacity, make them six times more powerful, and enable a 16 percent range increase for Tesla’s vehicles. While these batteries are 2-3 years away from being manufactured, the future looks very promising as the combination of significantly increased Manganese with Nickel, the elimination of Cobalt, thus improving the density of the battery, will potentially make future Nickel Manganese Lithium-ion EV batteries far more efficient and cost effective. This will be achieved by increasing Manganese’s previous composition considerably from 10 to 33.3%.

    A report produced by Deloitte Touche Tohmatsu forecasts that globally there will be an annual growth rate in EV sales of 29 percent, from 2.5 million in 2020 to 11.2 million in 2025, and reaching 31.1 million by 2030.

    Currently there is zero manganese production in North America which creates a severe disadvantage for domestic EV manufacturers. Consequently, Manganese X is accelerating our efforts at moving quickly to commercialization. It is imperative that we close this domestic gap so we can potentially supply companies like Tesla with much needed ‘local’ manganese.
    Manganese X Energy is on a quest to become the first North American Company to commercialize Manganese production of a manganese deposit from a safe, environmentally appropriate resource.

    We would like to thank our shareholders for their patient support as we continue to build on an electric metal foundation that is future centric and provides leverage for creating enhanced shareholder value.

    Best Regards,
    Martin Kepman
    CEO, Manganese X Energy Corp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Για τη LAZY ποια η γνώμη της παρέας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου, παίξε ρουλέτα, τουλάχιστον εκεί οι πιθανότητες είναι καλύτερες...

      Διαγραφή
    2. Κατά τη γνώμη μου έχει κάνει σε ένα χρόνο *14 και τώρα είναι στο *12.
      Δε μας φταίει αυτή που την ανακαλύψαμε στο *7 ...

      Διαγραφή
    3. Μια χαρά!!!
      Η Lazy σίγουρη, αργή και σταθερή.

      Διαγραφή
  19. Ελπίζω Κύριε ΤΑΚΗ πως δεν θα απαντήσετε... σοβαρά το λέω... καί ο νοων νοειτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ ποντάρω στο 0 ή στο double 00.
      Κόκκινα, πράσινα είναι φλωριές. 😄😄

      Διαγραφή
    2. Εδώ σας έχασα και τους δύο. Που αναφέρεστε?

      Διαγραφή
    3. Oτι η LAZY ΘΑ δει 100 Κ Bagholder αλλά ο Κ Gerry έχει φορτώσει SKILZ

      Διαγραφή
  20. κυριε GERRY απο αυτα που γραφετε κατα καιρους χωρις να σας γνωριζω σας εχω συμπαθησει και σας θεωρω πολυ σοβαρο.Απλα νομιζω πως ειναι καλυτερο να πειτε τον λογω γιατι να μην απαντησει γιατι για καποιοι εδω μεσα μπορει να μπηκαν πρωτη φορα.Αν παλι κατι μου διαφευγει σας ζητω συγγνωμη που πηρα θεση.Τα γραφω με ευγενικη διαθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελάτε Κύριε Big bang...τι να απαντήσει στο καλύτερα να παίξει ρουλέτα???όταν η μετοχή είναι σχεδόν στα ανώτερα της??προφανώς και κάποιοι εδώ τα βλέπουν όλα μαύρο κόκκινο ...

      Διαγραφή
    2. ok νομιζα πως εννοουσατε να μην απαντησει στον κυριο NEK.Λαθος μου.

      Διαγραφή
  21. Το έχει γράψει ο ΚΎΡΙΟΣ ΤΆΚΗΣ πολλές φορές και συμφωνώ απόλυτα... κάποιοι δεν έχουν σχέση με το άθλημα καί τό χειρότερο είναι ότι πιστεύουν πως το έχουν...εγώ είμαι ακόμη Ασκούμενος και μαθητευόμενος...μετά από 35 χρόνια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αποτελέσματα του Q4 2020 της SoFi.
    https://www.sec.gov/Archives/edgar/data/1818874/000110465921037490/tm219727d1_ex99-1.htm


    Η Κάθυ δυστυχως δεν έχει αγοράσει και εχει δυο ETFs που θα μπορούσε να πάρει. Εγώ είμαι καραφορτωμένος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. η σκυλα παιδες απο αυριο μπορει να παιξει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί από αύριο συνάδελφε και όχι από μεθαύριο η σε 5 10 μέρες...???

      Διαγραφή
    2. Γιατί σήμερα κλείνει η προσφορά των κομματιών στα 24 .... και επίσης πιάνει το κάτω όριο της πτωτικής σφήνας που έχει δημιουργήσει το τελευταίο δίμηνο.

      Διαγραφή
    3. ετσι! υπομονη λοιπον. απο αυριο θα μας δειξει το προσωπο της το αληθινο. . .

      Διαγραφή
    4. Καλησπέρα , κύριε Τάκη κάτω από 24 έχουν λόγο να πουλήσουν για να πάρουν τα κομμάτια τις προσφοράς ?

      Διαγραφή
    5. Κύριε Geopard αν αποφασίσει ο λαός να πουλήσει ή να αγοράσει δεν κοιτάζει τιμές, ούτε σκέφτεται και χάνει τα λογικά του.

      Σας θυμίζω για παράδειγμα το Ayro. Μπήκαν θεσμικοί στα 4,5 και 4,9 και το χαρτί πήγε στα 3,5 ... μέχρι να τα φάει ο λαό στην κεφάλα του στα 10.

      Μετά τοποθετήθηκαν στρατηγικοί επενδυτές στα 7,5 και στα 9 , αλλά ο λαός ξεχνά και πουλάει (πρόσφατα) ακόμη και στα 5.

      Διαγραφή
    6. Κύριε Τάκη δεν ρωτάω για την μαρίδα αλλά για τους Θεσμικούς και αυτούς που αφορά η προσφορά , η μαρίδα πάει όπου φυσάει ο άνεμος αλλά και αυτή χρειάζεται. Το αυτονόητο είναι να σταματήσουν οι θεσμικοί τις πωλήσεις σε αυτά τα επίπεδα αφού τα κομμάτια της προσφοράς νομίζω ότι ειναι δεσμευμένα άρα δεν έχουν κίνητρο κάτω από εδώ (24) να πουλήσουν.

      Διαγραφή
    7. O λαός καθορίζει που θα πάνε οι τιμές. Όχι οι θεσμικοί .... γιαυτό και βγάζουν τα reports οι άρχοντες για να επηρεάζουν το λαό να πάει τις τιμές εκεί που θέλουν αυτοί.

      Διαγραφή
    8. Εγώ δεν βλέπω θεσμικό να πουλάει ... μόνο λαό βλέπω αυτήν την περίοδο.

      Διαγραφή
    9. Μάλιστα ... αυτή τη στιγμή βλέπω λαό να πουλάει σπακ κάτω απο την τιμή που γίνεται το Pipe των θεσμικών. Και το pipe είναι στο 14!!!

      Διαγραφή
    10. https://finance.yahoo.com/quote/RSVA?p=RSVA

      Μπαταρίες Enovix

      Διαγραφή
  24. Δίνει πόνο πάντως! Δεν λέει να μας χαλαρώσει λιγάκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΚΥΡΙΕ ΤΑΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ SPACS ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΣΤΑ 10 ΟΠΩΣ PDAC,DCRB,SFAC,RTP,VGAC ΚΛΠ. ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΡΙΣΚΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΗ ΣΥΓΧΩΝΕΣΗΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΡΙΣΚΟ ΜΗΔΕΝ. ΣΩΣΤΑ?
    ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΜΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ SPAC? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι συγχωνεύσεις ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΤΑ ΒΕΒΑΙΌΤΗΤΑΣ. Άρα το ρίσκο ξεκινάει την επόμενη ημέρα της συγχώνευσης όπου δεν θα υπάρχει το μαξιλαράκι των 10 δολαρίων για όποιον παραμείνει μέσα.

      Διαγραφή
    2. Που σημαίνει ότι αν το κλίμα - που ήδη χάλασε - είναι χειρότερο, θα μπουν στην σειρά ιοόλοι, οι ανάδοχοι πρώτα που έχουν τιμές πολύ χαμηλώτερα του 10, οι μέτοχοι της υπάρχουσας εταιρείας, όχι του ΣΠΑΚ, που ξέρουν ότι η αρχική τιμή καθορίστικε πανάκριβα, και θα κάθονται οι μέτοχοι των ΣΠΑΚ να προσεύχονται...
      υγ
      Αυτά σε περίπτωση αρνητικού κλίματος, και επειδή δηλώνω όπως ο κ.GERRY μαθητευόμενος, αλλά και μη κατανοόντας τα ΣΠΑΚ-χρειάζομαι ιδιαίτερα- παρακαλώ τον κ.Τάκη και τους υπόλοιπους εδώ, ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΜΟΥ.
      Σήμερα βγήκα από όλα τα ΣΠΑΚ, κρατώντας μόνο CLVR με -5% απόδοση και ship, με +15%, και 50% της θέσης, επειδή αύριο ανακοινώνει αποτελέσματα, και προσδοκώ υπεραπόδοση.
      Αν με προδώσει, ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ,που λέει ο τρελλογαύρος.

      Διαγραφή
    3. Eίστε λάθος .... παρασύρεστε απο το ψυχολογικό σας και λέτε πράγματα που δεν ισχύουν.

      Διαγραφή
    4. Σε όλα τα deals υπάρχουν συμφωνίες κλειδώματος χαρτιών, όπως και τιμές που ενεργοποιούνται τα warrants. Υπάρχουν και οι pipers που βάζουν τα λεφτά τους.
      Η διαφορα αυτών με τον λαό, είναι ότι αυτοι κοιτάζουν εταιρείες και όχι σπακς καθώς και ότι δεν βιάζονται. Σε αντίθεση με το λαό .... που βιάζεται, πολύ.

      Διαγραφή
    5. Αν ανοιξετε ένα sec και χαλάσετε μερικές ώρες διαβάσματος, θα τα δείτε όλα αυτά που αναφέρω.

      Διαγραφή
    6. Και για να καταλάβουμε τι θέλει να μας πει ο Κύριος Τάκης :Τα Funds οι PIPERS οι θεσμικοί και γενικά οι επενδυτές που δεν αντιμετωπίζουν τις αγορές μπακαλιστικα και ερασιτεχνικά δεν πειραματίζονται ούτε ξυπνάνε μια ωραία πρωία και λένε ..α ας ρίξουμε ένα βελάκι στην Χ μετοχή ... υπάρχουν κανόνες και μάλιστα αυστηροί στο καταστατικό τους και πολύ ανάλυση στο που επενδύουν και με τι ορίζοντα και σίγουρα λαμβάνουν υπ όψιν τους τις συνθήκες της αγοράς και αναπροσαρμόζουν το παιγνίδι τους ..και πάλι κανείς δεν τους εγγυάται το αποτέλεσμα....στην αντίπερα όχθη η μαρίδα "επενδύει " στην συντριπτική πλειονότητα με εικασίες προσδοκίες FOMO και από το τι πιστεύεις γράψε και είπε ο Κύριος GERRY(εδώ γελάμε) η όποιος άλλος ....Και όταν έρχεται η λυπητερή ως συνήθως φταίνε οι άλλοι το κακό μας ριζικό αλλά ποτέ εμείς...

      Διαγραφή
    7. Σημαντικός αριθμός των hedge funds βλέπουν το trade όπως εξηγεί ο Patric Boyle στο βίντεο

      https://www.youtube.com/watch?v=aXWCSQUvnKI

      Διαγραφή
    8. Έτσι ακριβώς πρέπει να έχουν τα πράγματα. Από τον τρόπο που πλασαρίστηκαν τα spacs, καθώς και από το πως αντιμετωπίστηκαν από τους μικροεπενδυτές όλου του κόσμου ( όλους εμάς), δηλ. για μεγάλο, γρήγορο και εύκολο κέρδος, η κατάληξη φαινόταν προδιαγεγραμμένη και η παγίδα δεδομένη θα έλεγα. Αυτό δεν σημαίνει ότι κανένα δεν θα πάει καλά, αλλά ότι στο σύνολό τους, θα μοιράσουν πολλές ζημιές και πόνο στους μικροεπενδυτές και ελάχιστα κέρδη. Στο τέλος δηλ. το ταμείο θα είναι μείον, όπως συνήθως για τους μικρούς όλου του κόσμου, που ξαφνικά είδαν το φως και μπήκαν.

      Διαγραφή
  26. H ADMA θα ανακοινώσει τα στοιχεία του Q4 2020 στις 25/3/20202.
    Υπάρχει κάποια εκτίμηση ;

    https://finance.yahoo.com/news/adma-biologics-report-fourth-quarter-120000062.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Mπορει να δειξει και απο σημερα το προσωπο της η sklz.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μου αρέσει η Tattooed Chef.
    Περιμένω με αδημονία (όπως και τη Roblox) να πάρω θέση. Αλλά είμαι λίγο τσιγκούνης και περιμένω λίγο χαμηλότερα ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που έχει μπεί το limit για αυτές κ.Τάκη;

      Διαγραφή
    2. Tattooed Chef θα ήθελα στο εύρος 17 με 18

      Roblox λίγο πιο κάτω απο εκεί που μπήκε το ΑΡΚ. Κάτω απο 60 .... οπωσδήποτε όμως κάτω απο 65.

      Διαγραφή
    3. Επειδή το κλίμα, όμως, είναι κάκιστο ... όσο πλησιάζουν στο επίπεδο τιμών που έχω ορίσει θα γίνομαι όλο και πιο τσιγκουνης, κατεβάζοντας και άλλο τις τιμές αγοράς μου.

      Διαγραφή
    4. Κύριε Τάκη από ποια χαρτιά που είχατε έχετε βγει? Από spac κοντά στο 10 θα βγαίνατε μην την πατήσουμε όπως με το IPOC .

      Διαγραφή
    5. Κύριε Geopard.
      Το έχω γράψει πολλές φορές. Κλείνω τη βεντάλια .... είναι κακό το κλίμα, δεν μπορώ να είμαι ανοικτός σε πολλά χαρτιά. ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΒΕΝΤΑΛΙΑ.

      Spac αυτήν την ώρα, μέχρι να αλλάξει η πλάκα, έχω λίγα. ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ spac, που ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι συγχωνεύσεις.
      Αυτά είναι ... SNPR, IPOE, NPA και FIII. Δεν έχω άλλο spac

      Mακροπρόθεσμα (για την ώρα) θα πάω με Skillz, Sofi, AST και Clever Leaves.
      Όλα τα άλλα παίζονται.


      Στο IPOC τη πάτησα που δεν περίμενα λίγο να την χώσω στο 15 και 16. Ωστόσο στο τέλος βγήκε το βασικό μου σενάριο των 7 με 8 δολάρια και απο εκεί θα έρθει το μεγάλο ανοδικό κύμα της.

      Διαγραφή
    6. Κύριε Τάκη πρό ημερών σας έκανε εντύπωση πως η μαζα δεν μπορεί να δεί τα προφανή... εμένα δεν μου κάνει καμμία εντύπωση εδώ καί χρόνια... είχατε γράψει πριν καιρό πως κλείνετε την Βεντάλια...το ζυγισ α ούτε δύο 24ωρα και μετά άρχισα την εκκαθάριση καί τό rotation... αδιαφορώ αν θα φύγει πάνω η αγορά ... μέχρι στιγμής ούτε ένα από τα χαρτιά που πούλησα δεν είναι πιο πάνω ...να μην μιλήσουμε για TOSKANH και LUCID...SKLZ καί SNPR μένω και κατεβάσω συνεχώς τις τιμές που ζητάω να μπω ξανά πολύ στοχευμένα...

      Διαγραφή
    7. Ευχαριστώ κύριε Τάκη , μοιάζουν τα χαρτοφυλάκια μας λίγο απλά εγώ είμαι ποιο απλωμένος στα Spac που όμως ειναι κοντά στο 10 , δεν έχω CLVR και κρατάω την ΑΥΡΟ αλλά με μεγάλη θέση και σχεδόν καθόλου ρευστότητα αυτό ειναι το βασικό μου πρόβλημα και το άλλο μου πρόβλημα ειναι το πόσο ακόμα θα κρατήσει η ταλαιπωρία στον Nasdaq ελπίζω με τον Απρίλιο να ηρεμήσουν τα πράγματα και να κανουν ένα ραλάκι μέχρι το πούλα Μάιο!!!

      Διαγραφή
    8. Κύριε Geopard δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει η ταλαιπωρία .... πάντως (σαν συμβουλή σας τη δίνω) όταν κάποια μετοχή με ταράζει και με κάνει να χάνω τον ύπνο μου, πολύ περισσότερο όταν βγάζει κακές ειδήσεις, την πουλάω.

      Διαγραφή
    9. Κύριε GEOPARD μία ερώτηση αν μου το επιτρέπετε φυσικα... βλέπετε βδομάδες τώρα ότι το κλίμα ειδικά στα Spacs είναι χάλια ... εκτός ελαχίστων τετραγώνων εξαιρέσεων δεν κρατάει τίποτα ούτε σηκώνει κεφάλι...χθεςη AYRO στο 8 σας δίνει την ευκαιρία να πάρετε Ρευστότητα στο 8 ... γιατί δεν το κάνετε ???

      Διαγραφή
    10. Κύριε GERRY έχετε δίκιο αλλά δεν είμαι βραχυπρόθεσμος και τελικά την πατάω παίζω με ορίζοντα 2-3 χρόνια αλλά κάνω το λάθος να κοιτάω συνεχώς

      Διαγραφή
    11. Τότε κλείστε το και ριχνε του μια ματιά κάθε 3 μέρες ....

      Διαγραφή
  29. Προταση κατεβαζω αν και αποτι αντιλαμβανομαι δεν ειστε αυτης της λογικης Sir. Οι μετοχικες αγορες ειναι φουσκωμενες μπορει να πανε πιο πανω αλλα ειναι φουσκωμενες. Για ποιο λογο να μην γινετε προετοιμασια για τη νεα εποχη δηλαδη αντισταθμιση του long στην sklz για παραδειγμα με short σε καποιο σαπακι καραδανεισμενο με πολυ μικρα μικτα περιθωρια αδειο ταμειο κλπ τα οποια θα εχουν κανει και μεγαλες αποδοσεις αποκλισεις απο το μεσο ορο? Δηλαδη εκθετικες αποδοσεις χωρις υποβαθρο λειτουργικο 8000 εταιριες εχει το αμερικα θα χει μεσα απειρα ζομπι. Τι λετε με αυτη τη λογικη? Θεωρω οτι οι πιθανοτητες ειναι καλες απο πλευρας τυπικης κατανομης αλλα τη μυτη εσεις την εχετε...δεν μπορω να αρχισω να βγαινω short οπου ναναι για αντισταθμιση. Ακομα και μακροχρονια put leap μπορει να παρει καποιος και να ειναι χαλαρος για το χρονικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Την καλύτερη συμπεριφορά στην πτώση εχει το BFT. Μάλλον αυτό κατι δείχνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Κύριε Τάκη πως μας πετσόκοψαν έτσι στην SKLZ !!! δυστυχώς δεν εχω ρευστότητα για καμία μετοχή αλλά δεν πουλάω ούτε αγοράζω τίποτα θα το δω όλο το έργο https://prnt.sc/10uc1u3 πάω να φύγω να μην βλέπω αν πιάσει δεν θα βλέπω για το καλό όλων μας ( δεν περιέχει μόνο την SRNGU το πινακάκι που ανέβασα και έχει περίπου 5% στάθμιση στο συνολικό χαρτοφυλάκιο μου και ναι κρατάω 13 μετοχές για γρουσουζιά )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάνετε πολλές κινήσεις, πάρα πολλές και στο πάνω και στο κάτω των μετοχών, ενώ δεν είστε trader.

      Εγώ έβγαλα και τα τελευταία μου κομμάτια από τη RIDE.
      Καλή τύχη εύχομαι. Προς το παρόν θα την βλέπω απο μακρυά.
      Βασικά έκαναν τα κομμάτια της rotation.

      Διαγραφή
    2. Κ. Τάκη σχετικά με τη RIDE... βλέπετε αρκετή ταλαιπωρία σε αυτά τα επίπεδα τιμών ή έχει και πιο κάτω; Θέλω να πιστεύω ότι μέχρι το 20 μπορεί να ξαναπάει!

      Διαγραφή
    3. Mέχρι το 23 έχει τρία γκάπς.
      Τα 2 θα τα κλείσει σίγουρα. Το 2ο είναι στο 16 με 17 Πότε ειναι το θέμα.

      Διαγραφή
  32. είχατε πει ότι θα την περιμένετε μέχρι το Σεπτέμβριο, τι άλλαξε, σας ανησύχησε κάτι και αποφασίσατε να βγείτε εντελώς

    ΑΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Αρίστο

      Κατά πρώτον είναι πολύ κακή η εικόνα στο ταμπλό ... αλλά αυτό που έπαιξε καταλυτικό ρόλο για την απόφαση μου, να μην την περιμένω .... είναι το επόμενο άρθρο που έπεσε στα χέρια μου .... που δείχνει ότι μάλλον η εταιρεία δεν είναι ακόμη έτοιμη μα βγάλει το endurance στην παραγωγή.

      https://eu.freep.com/story/money/cars/2021/02/24/all-electric-pickup-battery-fire-michigan-prototype-test/4544909001/

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.Θα περιμένω μία αντίδραση και αναλόγως και το γενικότερο κλίμα ίσως βγω. Έχω τιμή κτήσης 19,35 και 180 κομμάτια

      Διαγραφή
  33. Ο Κ GERRY είναι τριχαρτος :SKLZ IPOE SNPR.... Ρευστότητα μόλις 70%...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε GERRY το NPA σας χάλασε? δώσατε και την AYRO ή θέλετε να την ξαναπάρετε ποιο κάτω ? Έδωσα τα RIDE με ζημιά 30% αλλά το SKLZακι με ξετινάζει σήμερα το ίδιο και η AYRO , το έργο θα το δω μέχρι τέλους, την ρευστότητα δεν την γυρίζω κάπου και αν αγόραζα κάτι θα ήταν AYRO αλλά εχω πολύ μεγάλη θέση εκεί. Κύριε Τάκη όταν βγείτε από από μια μετοχή γιατί κάτι δεν σας αρέσει λέγετε το γιατί εδώ μερικοί είμαστε μπούφοι και πρώτος εγώ.

      Διαγραφή
    2. Απλά πούλησα Κύριε GEOPARD...όταν αποφασίσω να πουλήσω δεν κοιτάω τιμές ... αλλά ούτε και πίσω ...κάνω αυτό που με κάνει να κοιμάμαι σαν πουλάκι....στην Αγορά δεν παίζω με το συναίσθημα...

      Διαγραφή
    3. Σας ζηλεύω κύριε GERRY εγώ πάλι βλέπω τα χαρτιά μου να καταρρέουν σαν τραπουλόχαρτα και ενώ η Αμερική πάει πάνω τα δικά μου γκρεμοτσακίζονται με εμένα FOMO μέσα να τον πίνω πανηγυρικά , σήμερα νομίζω θα εχω την χαμηλότερη φετινή αποτίμηση όχι ότι έχει σημασία την πάτησα στην SKLZ και στην SNPR έλεγα ότι κάτω από 15 θα αρχίσω να μπαίνω και μπήκα σαν βόδι πάνω από 15 με σχεδόν το 1/3 το ίδιο και στην SKLZ μου βγήκε το trade και FOMO τα ξαναπήρα πίσω με κέρδος μόλις 1,5$ στα 30,5 και τώρα την πάτησα κανονικά. Τώρα είπαμε θα δω το έργο από την κακή πλευρά με τις ζημιές να μου τρώνε κεφάλαιο πλέον και χωρίς κεφάλαιο να παίξω ελπίζοντας να γυρισει και να μην αναγκαστώ να δώσω άλλα χαρτιά με ζημιές όπως IPOC RIDE με το σύνολο του χαρτοφυλακίου μου ειναι βαθιά κόκκινο πλέον μόνο SKLZ AYRO κρατάνε ακόμα κέρδη από τα 12 χαρτιά που κρατάω.

      Διαγραφή
    4. κυριε geopard φιλικα παντα . . .ειστε πολυ αγχωτικος και η αμερικη καλως κακως εχει πολλα πανω κατω και μεγαλα. ηρεμειστε παρτε το αλλιως μην παθετε και κατι. αν δεν σας ταιριαζει κοιταξτε ευρωπη . . .dax η και το χαακι μας . . .

      Διαγραφή
    5. k Geopard μη με παρεξηγήσετε, αλλά καθημερινά που διαβάζω στενοχωριέμαι περισσότερο για τις δικές σας απώλειες παρά για τις δικές μου (που είναι θηριώδεις από τα υψηλά).
      Τι μαρτύριο είναι αυτό, ή πουλήστε και κλείστε το ή κρατείστε και κλείστε το. Όπως και να 'χει πιστεύω σκεφτείτε να το κλείσετε το ρημάδι το pc για λίγο καιρό.

      Διαγραφή
    6. Κύριε TATA λογικό το βλέπω για μένα αφού έχω τεράστιες απώλειες τώρα από τα υψηλά, 27,5% από τις 12 Φεβρουαρίου ενώ ο us30 και ο SP500 ειναι στα υψηλά τους και δεν μου πάει καλά , εντάξει ο Nasdaq έχει απώλειες αλλά δεν ειναι τόσο πολλές όσο στο χαρτοφυλάκιο μου μια η SKLZ μια η NPA μια η IPOE μια η RIDE και σήμερα η AYRO εχω χαζέψει από το πολύ ξύλο , συγνώμη αν τα λέω κάπως αλλά το 27-28% ζημιές θεωρώ ότι ειναι υπερβολικό για τα χαρτιά που έχουμε, θα μου πεις η NPA έχασε 50% και τα έκανα βόλτα και από καλά κέρδη είμαι σε ζημιές 10% τώρα ενώ η SKLZ όπως το πάει αύριο θα με γυρίσει σε ζημιές αφού κράτησα τα εξτρά που είχα πάρει ενώ η AYRO σήμερα με σακατεύει στην κυριολεξία αφού και εκεί είχα φορτώσει έξτρα . Η ζημιά σήμερα είναι πάνω από 5500$ και δεν το λες και χαρτζιλίκι τουλάχιστον για μένα είναι τεράστιο το νουμερο αυτό και δεν καταπίνετε εύκολα .

      Διαγραφή
  34. Η σφήνα δεν φαίνεται να δουλεύει Κύριε ΤΑΚΗ προς ώρας... πιστεύω ότι σήμερα θα δείξει αν θα συναντηθούμε με το 17!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν μαζέψει μέχρι αύριο θα ειναι ψευδή διάσπαση για να μαζέψει τα στοπ , δεν νομίζω να έχουμε πέσει τόσο έξω με το SKLZ το θέμα ειναι μήπως είχε δίκιο η έκθεση και απλά την ανέβασαν στα 32 οι μέσα για να ξεφορτώσουν για την προσφορά και τώρα αφού πούλησαν και πήραν και τα κομμάτια τους την αφήνουν να γκρεμοτσακιστεί.

      Διαγραφή
    2. Πρόβλημα τους τι έκαναν αυτοί...δεν με αφορά ...αν κάποιος δεν την πιστεύει πουλάει ...εγώ αυτό θα κάνω όταν σταματήσω να την πιστεύω αδιαφοροντας για την τιμή..

      Διαγραφή
    3. Αν εμφανιστεί το Κατερινάκι ξανά Αγοραστής έχει καλώς... μέχρι τότε θα κλάψουν μάνες....λέω εγώ τώρα...

      Διαγραφή
  35. το ότι κάηκε ενα αυοκίνητο υπό δοκιμή δεν μου λέει τίποτα και της tesla κάηκε.έγινε αντικατάσταση μερικων πλαστικών τμημάτων με αλουμίνιο.Το πρόβλημα με αυτή είναι τα ψέματα που έλεγε ο ceo για τις παραγγελίες και στο cnbc αναγκάστηκε να το παραδεχθεί (τον ξεβράκωσαν) ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ
    τέλος πάντων την έκανα την μ****** θα παραμείνω γνωρίζοντας οτι θα πάρει χρόνο εμ βλέπεις είχε 30 και ήθελα και άλλα........Δεν κάνω καμμία κίνηση πουθενά τρώω τις spacoσφαλιάρες και κάθομαι στα αυγά μου.Ευτυχώς είχα πουλήσει tuscan τον clamath ,χαχα η wter μάλλον θα με σώσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Το ξύλο συνεχίζεται! Σήμερα έπιασα τον εαυτό μου να χάνω την πίστη μου στις επιλογές μου, νιώθοντας λίγο οργή και κάνοντας σκέψεις του τύπου "Μήπως είμαι στις περιπτώσεις ξεφουσκώματος που θα χάσουν -90% οπότε και στο -50% να βγεις θα πεις πάλι καλά?". Άρα μάλλον πλησιάζουμε.

    Μετά σκέφτηκα πιο ψύχραιμα, αφού έχω SPACS  είναι πολύ συγκεκριμένο το ύψος της μέγιστης χασούρας (πχ στην THCB $2,5 στο τεμάχιο, ελάχιστο σε σχέση με αυτό που φάγαμε στο κεφάλι). Επίσης, στη LAZY τα θεμελιώδη είναι πολύ δυνατά, αν φύγει κάτω θα είναι για επιπλέον αγορές.

    Οι ταλαντωτές βέβαια δεν έχουν μπει ακόμα σε υπερπουλημένες ζώνες αλλά πάντως έχουν αποφορτιστεί. Δεν ξέρω αν και πότε θα γίνει γύρισμα αλλά μάλλον θα είναι πολύ δυνατό για να μην αφήσει περιθώρια εισόδου. Μου θυμίζει το πρεσάρισμα που είχαμε φάει στην AYRO από τον Αύγουστο μέχρι τον Οκτώβριο, μακρόσυρτο και ψυχοφθόρο και στο τέλος τρίπλωσε τσεκ μπαμ.

    Αυτά! Πιστεύω τα δυνατά χέρια έχουν αγοράσει...Υπομονή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Κύριε Ευρωβλαχο αυτά όλα είναι εικασίες και άλλοθι για το όποια ζημιά ήθελε προκύψει...θα το μάθετε (μάθουμε)αφού συμβεί ...εκ των υστέρων όμως δεν ξέρω πόση αξία έχει σε περίπτωση μεγάλης ζημιάς...εγώ ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω ...οξω μόλις από IPOE...διχαρτος τώρα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΚΥΡΙΕ GERRY ΣΦΗΝΑ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟPENDOOR ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ 17? Η ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://finviz.com/quote.ashx?t=SKLZ αυτήν τη σφήνα νομίζω ήθελε να πει ο κύριος GERRY

      Διαγραφή
    2. Μιλάει για το SKILLZ.
      Στο Opendoor δεν υπάρχει σφήνα.
      Κορυφαία εταιρεία .... θα γράψει πολύ μεγάλα νούμερα μέσα στην 5ετία.

      Διαγραφή
  39. KΥΡΙΕ ΤΑΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ. ΤΙ ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΑΤΕ ΣΗΜΕΡΑ? Η ΘΑ ΠΟΥΛΟΥΣΑΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΗΝΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν αγοράζω τίποτα ακόμη, εκτός απο Snpr που συνεχίζω να τοποθετούμε. Είναι μια εταιρεία που την πιστεύω και παίζω άμυνα (καθως ακόμη είναι spac και δεν πάει κάτω απο 10) φιλοδοξώντας όταν έρθει η ανάκαμψη να κινηθεί γρηγορότερα και έτσι απο άμυνα να γυρίσω σε επίθεση.

      Διαγραφή
  40. Κύριε ΤΑΚΗ ελπίζω να μας δώσει καμμιά "περίεργη"τιμή το OPENDOOR να τρουπωσουμε με τα μπούνια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Καλησπέρα στην ομήγυρη! Από 25/02 είμαι με 100% ρευστότητα εκτός από 2-3 γρήγορες κινήσεις. Κατά την άποψη μου έχει κι άλλο κάτω... Δύο από τα τρία spac etfs που παρακολουθώ και τυπικά σε bear market🧐 Φιλικά πάντα και με απεριόριστη εκτίμηση στον οικοδεσπότη μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. sklz ούτε η Πειραιώς δεν τα κάνει αυτα πλήρης καταρευση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ένα νέο για την AYRO σημερινό που μόνο άσχημο δεν το λες https://investorplace.com/2021/03/new-ev-partnership-adds-to-ayro-stock-allure/ αλλά το 16% σήμερα άλλα λέει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Αγορά 200 SKLZ 20.40 ...η επόμενη κάτω από 18 αν και όταν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ενισχυση σε σκυλα. . .κοντα σε γυρισμα σε εβδομαδιαιο βλεπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Καλησπερα, υπαρχει ιστορια με την sklz
    https://www.nasdaq.com/articles/why-skillz-stock-plunged-today-2021-03-24

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τα εντάλματα θα εξαργυρώσει και όλα θα γίνουν.

      Διαγραφή
    2. Το θέμα μας ειναι κύριε Τάκη να μην μας ξεκάνουν κιόλας γιατί μιαν αμφιβολία πάντα την έχεις όσο σίγουρος και αν είσαι για τις επιλογές σου , από σήμερα θα βλέπω μετά την συνεδρίαση τι έχει γίνει με κούρασε η συνεχής παρακολούθηση ελπίζω να το εφαρμόσω και να τελειώσει το βασανιστήριο αυτό , σαν παρατήρηση όσο το ευρώ πέφτει εμείς δεν θα δούμε προκοπή στην Αμερική δεν ξέρω πως συνδυάζετε αυτό βέβαια απλά το αναφέρω σαν διαπίστωση.

      Καλό ξημέρωμα.

      Διαγραφή
    3. Σχετικά πάντως με την ιστορία με τα warrants, σήμερα δηλώθηκαν αυτά:
      https://finviz.com/quote.ashx?t=SKLZ
      Σκέφτομαι, μήπως θέλουν να την ρίξουν κι άλλο για να μην εξασκηθούν τα warrants?
      Επίσης, ένας από τους insiders πουλησ μετοχές που απέκτησε από εξάσκηση options, οι υπόλοιποι?

      Διαγραφή
    4. Ίσως να είμαι άσχετος και να μην το καταλαβαίνω αλλά στο δικό μου το μυαλό δεν χωράει ότι κάποιος σακατευει την μετοχή του 30 40 50% για να το εξασκήσει WARRANTS να φύγει η μαρίδα η δεν ξέρω εγώ τι ... αυτά για μένα είναι σενάρια που δεν στέκουν ... δηλαδή πελεκαει το γόνατο του μόνος του ... μιλάμε για Αμερική...όχι για ψωροκωσταινα και ΧΑΑμενο...πουλας μόνο γιατί είσαι σορτ η δεν πιστεύεις πια την μετοχή η γιατί βλέπεις πως θα την βρεις πιο κάτω η γιατί πρέπει να πουλήσεις...δεκτή κάθε ένσταση...

      Διαγραφή
    5. ναι πράγματι και εμένα κάτι δεν μου αρέσει και τα έδωσα όλα, κάτι λάθος?! /?.... λέει έγινε στο filling sec printing με τα warrants.... έκανα ΛΑΘΟΣ

      Διαγραφή
    6. σημειώστε και κάτι άλλο κ gerry αυτόν τον clamath θα τον σταυρώσουν στα φορά σε λίγους μήνες ακολουθεί η καθυ

      Διαγραφή
    7. Μην λέτε ότι σας κατεβαίνει στην κεφάλα σας κύριοι.

      https://www.sec.gov/Archives/edgar/data/1801661/000110465921040408/tm2110540d1_8k.htm

      Διαγραφή
    8. Για φανταστείτε να γυρίσει η αγορά και να δείτε σήμερα (άντε αύριο) Sklz στο 23 με 25. Να δω τι θα λέτε μετά.

      Διαγραφή
    9. Κύριε Τάκη αυτό που βλέπω στη πλειονότητα των συναδέλφων εδώ είναι ότι στα δύσκολα απουσιάζει και η ψυχραιμία και η λογικη και επικρατεί η σενάριολογια... γιατί άραγε???εγώ ξέρω αλλά δεν θα το σχολιάσω... οποίος φοβάται η δεν πιστεύει κάτι το αδειάζει και πάει για ύπνο...η κάνει αυτό που κάνει ο φίλος BARREN. ..

      Διαγραφή
    10. Γυρίστε πλευρό Κύριε SPY αν περιμένετε να σταυρώσουν τον CHAMATH...

      Διαγραφή
    11. Θα συμπληρώσω κύριε Gerry και ότι στην ανοδική υπερβολή ΞΕΧΝΑΝΕ ΝΑ ΠΟΥΛΑΝΕ και γίνονται μακροπρόθεσμοι.

      Διαγραφή
    12. Ακριβώς SIR γιατί όταν της λογικής επικρατεί το Θυμικο τότε βράσε ορυζα...δεν γίνεται να πουλάς στο 30 και να αγοράζεις 5 %

      πιο κάτω και μάλιστα χωρίς Ρευστότητα... απλά δεν γίνεται...

      Διαγραφή
    13. Chamath προ ολίγου
      --------
      A reminder to myself and others: If it were easy everyone would do it. In reality, it’s hard and most people give up.

      Good luck to all the players in the arena. Be proud of the dust on your face.

      Back to the grind...

      Διαγραφή
    14. Συνέλθετε Κύριοι συνάδελφοι σας για καλό όλων μας...την μία Θεός ο CHAMATINIO και δοξασον και την επόμενη στιγμή σταύρωσον αυτόν...Θα σταυρώσουν τον CHAMATINIO και τον κάθε GHAMATINIO γιατί???επειδη φέρνει τόνους χρήμα προς επένδυση στο America από όλους τους μαριδαιους του πλανήτη ..χρήμα το οποίο μένει στον Μπάρμπα Σαμ και μετατρέπεται σε πλούτο...τους κάνει την δουλειά καί αυτόν σταυρώσουν.....ΣΥΝΈΛΘΕΤΕΕΕΕ..ΕΕΕ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΨΩΛΟΚΩΣΤΑΙΝΑ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΙΣΕ ΤΟΝ ΓΕΡΟ ΤΟΥ ΜΩΡΙΆ...

      Διαγραφή
    15. κύριε Gerry και τον Καποδίστρια... έλεος πλέον δεν είναι δυνατόν να ενθουσιαζόμαστε και να υπερβάλουμε στην άνοδο αλλά και την πτώση. όπως προείπε και ο κύριος Τάκης όποιος δεν αντέχει πουλά και φευγει. Προσωπικά μετρώ απώλειες αλλά έχω δημιουργήσει μια αρκετά καλή ρευστότητα και μονόχαρτος πλέον με skillz υπομένω... Be proud of the dust on your face.

      Διαγραφή
  47. Ας γυρίσει, γιατί άλλαξα τα μισά snpr και όλα τα ipoe σε sklz...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Κύριε Τάκη θα ήθελα την γνώμη σας , τα ποιο επισφαλή χαρτιά του χαρτοφυλακίου μου τώρα ειναι το SKLZ με περιθώριο κατά την άποψη μου μέχρι max 15$ , μετά πραγματικά έχουμε μεγάλο θέμα και δεν το γνωρίζουμε , IPOE μέχρι max 10$ , NPA μέχρι max 10$ , SNPR μέχρι max 10$ τα παραπάνω κρατώντας τα έχω "max" υπολογισμένο ρίσκο 10.000$ στο χαρτοφυλάκιο μου που ειναι διαχειρίσιμο , τα spac ALUS FIII GRNV IACA THBR SRNGU δεν τα ακουμπάω αφού όλα ειναι κοντά στα 10 συνεπώς δεν έχουν μεγάλο ρίσκο όσο δεν έχουν κάνει συγχώνευση , αλλά τα AYRO WTER έχουν τεράστιο ρίσκο και σκέφτομαι να τα ρευστοποιήσω και αν FOMO να τα γυρίσω σε κάτι άλλο με μικρά περιθώρια , μόνο αυτό μπορώ να σκεφτώ άμεσα για να μην εχω πολύ μεγαλύτερες απώλειες από τα παρόντα επίπεδα και να μπορώ να τα διαχειριστώ καλύτερα ενώ σε περίπτωση γυρίσματος θα μπορέσω να απλωθώ πάλι , ευχαριστώ οι γνώμες των ποιο έμπειρων ειναι ευπρόσδεκτες για να δω αν μπορέσω να σώσω κάπως το χαρτοφυλάκιο μου γιατί το 30% σχεδόν πτώση μου προκαλεί λίγο τρόμο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Geopard δεν τα πουλάτε όλα να ησυχάσετε; Αφού δεν το αντέχετε. Δώστε τα όλα και αφήστε τις Αμερικές.
      Αυτά τα max, min, ρίσκο, ξερισκο δεν τα καταλαβαίνω. Βασικά αυτό που καταλαβαίνω ότι δεν κοιτάτε εταιρείες, αλλά αποθέματα.
      Όλα λοιπόν μπορούν να μηδενίσουν και όλα να πάνε δυο άπειρο ....

      Λέτε για παράδειγμα για Water ότι έχει μεγαλύτερο περιθώριο για πτώση .... επειδή δεν έχει το δήθεν μαξιλαράκι ασφαλείας των 10. Αλήθεια ρωτώ.... αυτοί που μπαίνουν τώρα στα 1,15 και 1,25 και πιθανόν συντόμως να εξασκήσουν και τα warrants δεν το σκέφτηκαν;

      Διαγραφή
    2. σας βλεπω στο τελος απτην ταραχη να παιρνετε λαθος αποφασεις και να μετανιωνετε μετα

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ κύριε Τάκη , όσο καλή και αν ειναι μια εταιρεία αυτό που πληρώνει ειναι η τιμή της μετοχής και αυτήν την στιγμή η SKLZ ενώ έχει το καλύτερο story δεν πληρώνει και ας την πιστεύω , άλλες μετοχές δεν ξέρω καν το story πχ SRNGU αλλά εμπιστεύτηκα την ομάδα που την φέρνει , αγοράζοντας εταιρίες τις αγόρασα για 3 και πλέον χρόνια και όχι για intra day αλλά ξυπνάνε μνήμες από εγκλωβισμούς χρόνων στην Ελλάδα και για αυτό με βλέπετε να ανησυχώ , την πάτησα στην RIDE και έφυγα με 30% ζημιά ή στην LK με 95% ζημιά γιατί δεν ειναι όλα τέλεια πουθενά και κάτι μπορει να μην το έχουμε υπολογίσει σωστά.
      Δεν μου αρέσει να σας εκνευρίζω γιατί σας εκτιμώ πάρα πολύ οπότε θα προσπαθήσω να είμαι σιωπηλός , ευχαριστώ και τον κύριο GERRY αλλά και τους υπόλοιπους εδώ μέσα κύριο ΤΑΤΑ κύριο Barren Wuffett κύριο Olymp.

      Διαγραφή
    4. @ Geopard

      Το χρηματιστήριο προεξοφλεί, γνωστόν. Τους προηγούμενους μήνες τα πράγματα ήταν δύσκολα μεν, το "αύριο" όμως ρόδινο, υπήρχε το τεράστιο μαξιλάρι 1,9 τρις του Biden. Πραγματικά ψηφίστηκε και η αγορά τώρα μοιάζει να ψάχνει το "μεθαύριο", τι θα γίνει μετα από αυτό. Προσωπικά δεν ξέρω. Όμως τα 1,9 τρις δεν κάηκαν, είναι στην αφετηρία. Αυτό με κάνει να πιθανολογώ μια αντίδραση των τεχνολογικών μετοχών τουλάχιστον 20-25% με διάρκεια τουλάχιστον 2-3 εβδομάδων. Τα spacs λογικά θα ακολουθήσουν. Εάν ήμουν στη θέση σας θα προσπαθούσα να ντοπάρω τον εαυτό μου να πουλήσει τις θέσεις στο +15% ίσως και λίγο περισσότερο αδιαφορώντας για τις φωνές γύρω που θα λένε τότε ότι "η πτώση ήταν μια μαύρη παρένθεση". Αδυνατώ να καταλάβω γιατί να επενδύσω σε μια εταιρεία που εάν όλα τις πάνε σούπερ σε 5-7 χρόνια θα βγάλει κερδοφόρο αποτέλεσμα. Κι αν κάτι στραβώσει? Αν (το πιθανότερο) "φυτρώσουν" 10 ανταγωνιστικές της?

      Κύριε Geopard από την αρχή του μήνα ξαναζείτε (κι εμείς μαζί σας) την ιστορία της ΔΕΗ. Δεν νομίζω να πετύχετε παρόμοιο αποτέλεσμα, ωστόσο θεωρώ περίπου βέβαια άμβλυνση των ζημιών. Μπορείτε να πάρετε την ευκαιρία να πουλήσετε, απλά α) μην βιαστείτε και β) μην νικηθείτε από την απληστία που θα ορίζει να βγείτε με κέρδος.


      (Προσωπικές απόψεις, μπορεί λάθος. Διατηρώ μικρές θέσεις στις ΗΠΑ σε μεγάλες και δυσκολοκίνητες εταιρείες-MRK, JNJ και φυσικά INMD. Παίρνω την ευκαιρία να ευχαριστήσω τον οικοδεσπότη για το γενναιόδωρο γεύμα που μας χάρισε και συνεχίζει)

      Διαγραφή
    5. https://finance.yahoo.com/news/skillz-outlook-outperforms-analysts-expectations-123000257.html

      Διαγραφή
    6. αυτή η ανακοίνωση Κ Τάκη βγήκε before the bell και αντί +6% βλέπω -6%.........

      Διαγραφή
    7. Σας ευχαριστώ κύριε @ hippy όπως πάντα αναλυτικός και εύστοχος , στην ΔΕΗ βγήκαν πολλά σπασμένα , εδώ η απληστία ήταν μεγάλη αλλά δεν αστειεύονται , τα κέρδη ήταν πολλαπλάσια του Ελληνικού που χάθηκαν σε ελάχιστο χρόνο , πχ στην SKLZ η συμπεριφορά της στο ταμπλό δεν μου αρέσει και δεν έχει καμία σχέση με την DKNG που έχει φέρει η ίδια ομάδα και παρότι η μετοχή έχει τις ποιο καλές προοπτικές έχει πληγωθεί τόσο πολύ ίσως γιατί έχει μπει πολύ μαρίδα ( αυτή είναι η τελευταία δικαιολογία που μπορώ να δεχτώ ) αλλά το αρνητικό report και μετά η απογείωση της μέχρι τα 32,5 και μετά το γκρέμισμα για την προσφορά εμένα μου κάνει δόλο και μου αφήνει άσχημες εντυπώσεις αλλά και αμφιβολίες που θα περιμένω λίγο καιρό να δω αν θα επιβεβαιωθούν δυστυχώς πληρώνοντας πολύ υψηλό τίμημα , εύχομαι να κάνω λάθος και να λέω μπούρδες .

      Κύριε Τάκη δεν μου λέει κάτι το report εκτός ότι στις 4 του μηνά θα έχουμε αποτελέσματα 1ου τριμήνου (αλήθεια ειναι πολύ γρήγοροι όχι σαν τα δικά μας τα χαϊβάνια που κανουν 2-3 μήνες).

      Διαγραφή
    8. Το πόπολο είναι ζαλισμένο από τις φάπες ... δεν πρόκειται να ξεκινήσει η αντεπίθεση απο αυτό. Προς το παρόν ξέρουν το "Sell sell ..."

      Η κίνηση θα ξεκινήσει συντονισμένα απο τους μεγάλους!!

      Διαγραφή
    9. Κύριε Geopard έχετε χάσει την πίστη σας. Στα 60 θα τα λέτε αλλιώς!!!

      Διαγραφή
    10. Άντε δείτε και τον Water.

      https://www.sec.gov/Archives/edgar/data/0001532390/000106299321002981/forms3.htm

      Διαγραφή
    11. κ HIPPY τελικα η RMGB (renew) δεν ειναι πλεον στις επιλογες σας? Σας φοβισε η Ινδια σαν χωρα?

      Διαγραφή
    12. Κύριε Τάκη Wter κρατάτε? γιατί χθες νομίζω δεν την αναφέρατε που σας ρώτησα. (ίσως στο όλα τα άλλα παίζονται που γράψατε να ήταν και αυτή μέσα)

      Διαγραφή
    13. Εχθές μιλήσαμε για spacs.
      Ναι, κραταω ... τα αρχικά μου. Δεν πουλάω, δεν αγοράζω. Το έχω γραψει , αν κάνει ένα καλό placement με νέες μετοχές (απο αυτά που δεν αρέσουν στους ποπολάριους) θα ενισχύσω.

      Διαγραφή
    14. Ο Σουμπέτερ υποστήριζε πως τα κέρδη εμφανίζονται όταν εισαχθούν στην παραγωγική διαδικασία καινοτόμες ιδέες κάθε είδους, οι οποίες αυξάνουν την παραγωγικότητα σημαντικά ή βοηθούν στη δημιουργία εντελώς νέων προϊόντων. Η καινοτομία δίνει στον καπιταλιστή που την εκμεταλλεύεται ένα σημαντικό άλλα δυστυχώς πρόσκαιρο πλεονέκτημα, γιατί πολύ σύντομα οι ανταγωνιστές την αντιγράφουν και αποκαθίσταται η προηγούμενη ισορροπία του τρόμου. Στο βαθμό που η θεωρία του είναι σωστή (εγώ αυτό πιστεύω) καλά μεν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πολλές όμως οι μικρές εταιρείες του κλάδου. Ελάχιστες θα επιζήσουν ως τα 5-7 χρόνια που υπόσχονται αύξηση πωλήσεων και κέρδη. Το ίδιο πιστεύω για τις μικρές καινοτόμες τεχνολογικές όπου απευθύνεται η συντριπτική πλειοψηφία των spacs.

      Κύριε Θανάση την ξέχασα την RMGB. Έχω 300 μετοχές με κόστος $10,60. Από την ανάλυση του κυρίου Τάκη και το αντικείμενο (τσιγαριλίκι) θα ψωνίσω επίσης Clever Leaves (CLVR) εάν πλησιάσει στη ζώνη $ 10-10,50 είτε εάν αγοράσει ο κ. Τάκης, ότι έλθει πρώτο (μιλάμε για μετοχή αξίας έτσι? μετοχή ανακούφιση χα χα)

      Διαγραφή
    15. O Τάκης έχει μακροπρόθεσμη θέση στα Clever Leaves. Δεν αγοράζει, δεν πουλάει και δεν κοιτάζει ... στο δρόμο που χάραξε η GTBΙF!!

      Διαγραφή
  49. Κύριε GEOPARD σαφέστατα αυτά που είναι στο 10 έχουν το μικρότερο ρίσκο και είναι εν δυνάμει Ρευστότητα όπως έχω ξαναγράψει ακόμη και αν κάποια σε μεγάλη πίεση σπάσουν το 10...Τα υπόλοιπα IPOE SKLZ AYRO WATER σαφώς και έχουν μεγαλύτερο ρίσκο και κάνεις δεν μας εγγυάται που θα χτυπήσουν με το κλίμα σε τέτοια χάλια...ο λόγος που γι αυτό έδιωξα χθές στο 17.50 IPOE ήταν ακριβώς αυτός ... ήμουν σίγουρος πως δεν μπορούσε να κρατηθεί όταν τα υπόλοιπα έχαναν πάνω από 8% εκεί την στιγμή....Έχω μείνει μόνο με SKLZ και SNPR ....Με την πώληση της IPOE χθές και την αγορά της SKLZ έχω 75% Ρευστότητα και θα αγοράσω μόνο σε μεγάλη πτώση ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Κύριε Τάκη μια ερώτηση: Εχω σχεδόν τα περισσότερα .....Ayro ,Sklz, snpr, tii,iaca dcrb,obsv,wter απο όσα έχετε αναλύσει εδώ,.....αν κλίσω το pc και το ανοίξω του χρόνου.....πόσες πιθανοτητες εχω να δω διπλάσιες τιμές στο χαρτοφυλάκιο μου ? Υπομονή εχω πολύ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε 2 μηνες μπορει να εχετε διαπλασισει οπως και σε 12 το ιδιο. Για αυτο καλο θα ητανε καθε 12 μερες και οχι μηνες να ριχνετε μια ματια αλλα το κυριωτερο να ακολουθειτε / να ενημερωνεστε τις ειδησεις.!

      Διαγραφή
  51. Σήμερα μοιράζουν πολλά spacs κάτω από τα 10. Πήρα FIII (9,84) και RMGB (9,88). Τουλάχιστον αν δεν βρουν κάποιο δόλιο τρόπο να μας μπλοκάρουν, θα τους πάρουμε το 10άρικο. Νά 'χαμε να λέγαμε δηλ. κύριοι συνάδελφοι. Τα σύννεφα τα βλέπαμε και δεν τα αξιολογήσαμε σωστά. Όταν παρακολουθούσαμε την μαζική μετανάστευση των "χρυσοθήρων" έπρεπε κάτι να υποψιαζόμαστε. Τεσπα όσοι κάναμε ρευστό ελπίζω να το αξιοποιήσουμε την κατάλληλη στιγμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πήρα και από το καινούργιο της Κάθυ (χαχα) SPFR (10,13). "Τα παιδία παίζει", για να μην μας πάρει από κάτω..

      Διαγραφή
  52. Όποιος πρόλαβε πήρε Όποιος έμεινε ας δέσει ζώνες και όποιος έφυγε να περιμένει στη σειρά του Κύριοι. Αγορά NPA στα 11.40 και θετικη ενέργεια σε ολους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε ARIS να με συμπαθατε αλλά μπαρουφες έγραψε ο PAOLO για θετική ενέργεια κτλ...Στο Χρηματηστηριο μόνο η λογική βοηθάει τα υπόλοιπα είναι να χαμε να λέγαμε...

      Διαγραφή
    2. Κυριε Gerry έχετε δίκιο αλλά αγοράζουμε για το μέλλον και εταιρίες που πιστεύουμε με λογική. Όμως και η λογική έλεγε SKILZ όχι κάτω από 24. Το ταιμινγκ θέλει τύχη και ίσως θετική ενέργεια. Ας είμαστε αισιόδοξοι λοιπόν με τις κινήσεις μας και ότι μας βγει. Στο κάτω κάτω αγορά έκανα ΝPA πήρα πείτε μου και καλή τύχη

      Διαγραφή
    3. Κύριε ARIS δεν έκανα σχόλιο στην Αγορά σας και εύχομαι να βγάλετε τα μέγιστα..το σχόλιο μου αφορούσε την θετική ενέργεια....το κομμάτι της τύχης έχει την σημασία του αλλα στη ρουλέτα ...εδώ για μένα παίζει πολύ μικρό ρόλο...

      Διαγραφή
    4. Είστε καλός επενδυτής Κ GERRY οι κινήσεις σας το αποδεικνύουν. Σέβομαι την άποψη σας

      Διαγραφή
  53. δεν ξέρω γιατί είχα την λάθος αντίληψη ότι τα σπακς προ συγχώνευσης δεν πέφτουν κάτω από 10 FIII 9.9

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί Κύριε SPY να μην πέφτουν? Ποια νομοθεσία το ορίζει αυτό?Αν εγώ θέλω να πουλήσω και δεν έχω αγοραστή στο 10 δεν μπορώ να δώσω στο 9 στο 8 η σε όποια τιμή? έχει δίκιο ο Κύριος Τάκης τελικά ...

      Διαγραφή
    2. κε Spy, κατω απο 10 πεφτουν, απλά δε μενουν εκει γιατί πριν τη συγχώνευση πηγαίνει χαρτάκι στους μετόχους και τους ρωτάει αν θέλουν να δωσουν πισω τις μετοχές τους λαμβάνοντας το 10ρικο της αρχικής επένσυσης +κάποιον τόκο.

      Οπότε, ακόμα και να μην βρισκετε αγοραστη σε τιμές >10$ εκεινη τη στιγμη (απίθανο) μπορειτε να επιστρεψετε τις μετοχές σας στην εταιρία και να λάβετε τα χρήματα.

      Διαγραφή
  54. Καλησπέρα και Χρόνια Πολλα
    κ.Τάκη ποια η αποψή σας για την obsv?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Σε περίπτωση που οι φίλοι εδω δεν το εχουν προσεξει, τα CLVR εχουν καταπληκτικη συμπεριφορά στην πτωση. Εχουν βρει εναν πάτο γύρω στα 11,5$ με 12$ και κάνουν τινάγματα μεχρι 13,5$ και 14$.

    Από ειδήσεις:
    Επίσης, σήμερα αναμενεται η ομιλία του υπουργού μεταφορών για το σχεδιο τόνωσης της οικονομίας μέσω ηλεκτρικών οχημάτων.

    Τέλος, η Arrival συγχωνευτηκε, σήμερα άλλαξε το ticker και την Δευτερα χτυπάει το καμπανάκι του Nasdaq.


    Κατά την προσωπική μου γνωμη, η πτωση στις δικές μας μετοχές είναι δομική. Χαλάει η σουπα των IPO's και έχουν βγει όλοι και χτυπάνε τις εταιρίες που μπαίνουν μέσω spaq. Μεσα σε όλα αυτά μετακινούνται κεφάλαια στις αγορές ομολόγων και ο Μπάιντεν μιλησε για άνοδο εταιρικής φορολογίας. Ε, δεν το λες και καλό κλίμα.

    Ο,τι ανοδος συμβαίνει πωλείται και θα πωλείται για λίγο καιρό.

    (αυτό που ήθελε πριν λιγο καιρό ο κος Barren να αγοραζουν οι Ρομπιχούντηδες την βυθιση κι αυτη να συνεχίζεται φαινεται πως ειναι εδω χαχα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Clever διαφορετική συμπεριφορά απο τα άλλα, διότι εδώ το έγκλημα κατα των "είδα φως και μπήκα" διαπράχθηκε με συνοπτικές διαδικασίες λίγο μετα τη συγχώνευση. Και απο 8 την έστειλαν 20.

      Οπότε έχει λίγους ποπολάριους μέσα.
      30 Μαρτίου τα αποτελέσματα.

      Διαγραφή
    2. Στις εταιρίες που ασχολούμαστε το τελευταίο που πρέπει να μας απασχολεί είναι η αύξηση της εταιρικής φορολογίας. Από αυτό το μέτωπο έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.

      Διαγραφή
    3. Κύριε Barren Wuffett για ποιο λόγο μήπως γιατί θα βγάλουν κέρδη σε 2-3 χρόνια αν τα καταφέρουν και εμείς ίσως να μην τις θυμόμαστε καν ?

      Διαγραφή
    4. Γιατί είναι ζημιογόνες και θα είναι για καιρό. Αν και όταν με το καλό γίνουν κερδοφόρες θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση.

      Διαγραφή
    5. Οι περισσότερες είναι κατ'επιλογήν τους ζημιογόνες .... αυτό αδυνατούν να το καταλάβουν πολλοί κύριε Barren.

      Διαγραφή
  56. μπηκε στα 18,60 εντολη για σκυλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Αύριο κλείνω ένα μήνα χωρίς πράξη και είμαι καλά!
    Θα προσπαθήσω να βγάλω και τον Απρίλιο καθαρός εκτός αν η αγορά φανεί εξαιρετικά γενναιόδωρη και μπω σε πειρασμό, για να δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Κ. Τάκη μια γνώμη για XL στα 9,88 αν αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Κ.Τάκη καλησπέρα.
    Είναι καλή τιμη τα 26$ για τοποθέτηση στη FUBO TV?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ θα πρόσεχα και ας είναι γαργαλιστική η τιμή της.

      https://finviz.com/quote.ashx?t=FUBO

      Σπάνε στηρίξεις και τρίγωνα .... και δεν θα ήθελα να είμαι σε χαρτί απογοητευμένων και φοβισμένων ποπολάριων, αν χτυπήσει και πιο κατω.

      Τη στρατηγική μου την έχω πει .... διαλέγω εταιρείες spacs που θα ήθελα να παω μακροπρόθεσμα μαζί τους και τοποθετούμαι κάτω απο 11,με την προυπόθεση η συγχώνευση να ολοκληρώνεται σε 2 με 3 μήνες ... όπως για πχ SNPR, που γουστάρω τη Volta. Έτσι παίζω και άμυνα και φιλοδοξώ να περάσω και επίθεση, αδειάζοντας τα περισσότερα κομμάτια όταν φτιάξει το κλίμα.

      Διαγραφή
    2. Όπως και ο Chamath έχει μια σειρά από ενδιαφέρουσες εταιρείες που spacs κοντά στα 10 ... που θα κάψουν καρδιές. Ας τα αδειάζει τώρα ο λαός !!!

      Διαγραφή
    3. Πάντως κύριε Aposmal αν δεν κρατήσει εδώ ... στην βλέπω για 10 δολάρια. Αλλά εγώ δεν είμαι ειδικός ... ίσως μας πει μια γνώμη για FUBO ο κύριος
      Βarren!!

      Διαγραφή
    4. Κ Τάκη λετε για την TSIA και την SPRQ του Chamath;

      Διαγραφή
    5. Στο 10,65 λουκουμάκι η TSIA.
      Η άλλη δεν μου αρέσει η δραστηριότητα της.

      Διαγραφή
  60. Ευχαριστώ κ.Τάκη.
    Αν μπορούσε τα φώτα του και ο κ.barren, για να δουμε πως θα το πάμε το έργο,θα ηταν καλοδεχούμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. ΚΥΡΙΕ ΤΑΚΗ TTCF ΚΑΛΗ ΤΙΜΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΑ 18.5? Η ΠΙΟ ΚΑΤΩ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα έλεγα μια πρώτη , μικρή και διστακτική τοποθέτηση στπ 17 με 18. Μαζεμένη μετοχή, δύσκολα μπορεί νσ διαλυθεί.

      Διαγραφή
  62. Γεια σας, για RIDE τι πιστευετε σε αυτες τις τιμες;; Dimitris

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂