Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

EVgo & Fast Charging

EVgo Fast Charging  .... εδώ ....

Διαπραγματεύεται στο NYSE με τον κωδικό CLII ... εδώ .... και μετά τη συγχώνευση το ticker θα είναι EVGO
Αριθμός μετοχών : 263,1 εκατομμύρια μετοχές (όταν εισαχθεί στο NYSE)
Presentation EVgo
... εδώ ...



Το SPAC του CLII
Στις 4 Αυγούστου 2020 ιδρύεται η εταιρεία
Climate Change Crisis Real Impact I Acquisition Corporation και δημιουργήθηκε το Spac - CLII. Εκδόθηκαν για τον χορηγό 5.750.000 κοινές μετοχές κατηγορίας Β.
Τα Μερίδια Κατηγορίας Β θα μετατραπούν αυτόματα σε κοινές μετοχές Κατηγορίας Α την πρώτη ημέρα μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης του Spac με την εταιρεία που θα επιλεγεί.


Στις 2 Οκτωβρίου 2020, η εταιρεία ολοκλήρωσε την αρχική δημόσια προσφορά, όπου εκδόθηκαν 23.000.000 μετοχές, στα 10 δολάρια, δημιουργώντας ακαθάριστα έσοδα 230.000.000 δολάρια. 
Η εταιρεία SPAC - CLII εισάγεται στον NYSE, παράλληλα κάθε αρχική μονάδα εδικαιούτο και το ένα δεύτερο ενός εξαγοράσιμου εντάλματος. Κάθε ένταλμα (WARRANT) δίνει στον κάτοχο του την δυνατότητα να αγοράσει μία κοινή μετοχή σε τιμή άσκησης 11,50 δολάρια ανά μετοχή.
Ταυτόχρονα η Εταιρεία ολοκλήρωσε την πώληση 6.600.000 ενταλμάτων στην τιμή του 1 δολαρίου, ανά ένταλμα, στον χορηγό
.


Η συμφωνία συγχώνευσης με την EVgo 
Στις 22 Ιανουαρίου 2021 το spac CLII, σύνηψε οριστική συμφωνία για να συγχωνευτεί με την εταιρεία EVgo.
Η EVgo θα συγκεντρώσει, καθαρά, 575 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά μέσω του συνδυασμού των επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένου ενός πλήρως δεσμευμένου PIPE ύψους 400.000.000 δολαρίων, που θα καλυφθεί
από θεσμικούς επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων ιδιωτικών κεφαλαίων που συνδέονται με την Pacific Investment Management Company LLC (PIMCO), καθώς και από κεφάλαια και λογαριασμούς που διαχειρίζονται οι BlackRock, Wellington Management, Neuberger Berman Funds και Van Eck Associates Corporation.

Η συνδυασμένη εταιρεία θα παραμείνει εισηγμένη στο NYSE με το νέο σύμβολο "EVGO"
Ο συνδυασμός επιχειρήσεων αποτιμά την EVgo, με την τιμή της μετοχής στα 10 δολάρια,
σε περίπου 2,631 δισεκατομμύρια δολάρια.
Μετά τη συγχώνευση η EVgo θα έχει 575 εκατομμύρια δολάρια στο ταμείο της και η επιχειρηματική της αξία θα ανέρχεται σε 2,056 δισεκατομμύρια δολάρια
Υποθέτοντας ότι κανένας δημόσιος μέτοχος της CLII δεν ασκήσει τα δικαιώματα εξαγοράς του, η ιδιοκτησία της συνδυασμένης εταιρείας αμέσως μετά τη συγχώνευση θα αποτελείται από τους τρέχοντες κατόχους μετοχών της EVgo (74,4%), τους μετόχους της CLII (8,7%), τον χορηγό της CLII (1,6%) και τους επενδυτές PIPE (15,2%). 

Η EVgo ιδρύθηκε το 2010 και δραστηριοποιείται στον χώρο της ηλεκτροκίνησης των μεταφορών.
Η EVgo διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα γρήγορης φόρτισης στις Η.Π.Α. για ηλεκτρικά οχήματα και το πρώτο που τροφοδοτείται από 100% ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια. Με περισσότερες από 800 τοποθεσίες γρήγορης φόρτισης σε 67 μεγάλες μητροπολιτικές αγορές σε 34 πολιτείες, η EVgo κατέχει και λειτουργεί τις πιο δημόσιες τοποθεσίες 
γρήγορης φόρτισης στις ΗΠΑ και εξυπηρετεί περισσότερους από 220.000 πελάτες.

Μέσω μια στρατηγικής συνεργασίας με την General Motors, η EVgo έχει αναλάβει την κατασκευή υποδομής φόρτισης σε εθνικό επίπεδο, με την οποία η EVgo αναμένει να προσθέσει περισσότερους από 2.700 επιπλέον γρήγορους φορτιστές στο δίκτυό της τα επόμενα 5 χρόνια. Ανάμεσα στους συνεργάτες της EVgo περιλαμβάνονται η Uber, η Lyft, η Kroger , η Albertsons και η αλυσίδα Wawa οι οποίες επέλεξαν την EVgo ως έναν από τους πρώτους παρόχους χρέωσης. Η EVgo συνεργάζεται επίσης με την Tesla και επικεντρώνεται σε σταθμούς γρήγορης φόρτισης σε εμπορικούς χώρους, όπως παντοπωλεία, κέντρα και αγορές.

Στις 11 Φεβρουαρίου 2021, η EVgo ανακοίνωσε ότι επεκτείνει τη διαθεσιμότητα για τα οχήματα Tesla στους σταθμούς ηλεκτρικής φόρτισης. Η εταιρεία σχεδιάζει να ενημερώσει περισσότερους από 400 από τους σταθμούς της ώστε να περιλαμβάνει θύρες σύνδεσης για οχήματα Tesla και να ξεκινήσει φέτος επιπλέον 200 υποστηριζόμενους σταθμούς.

Η EVgo έχει ένα επιχειρηματικό σχέδιο ανάπτυξης και λειτουργίας αξιόπιστων σταθμών γρήγορης φόρτισης. Ο τομέας αυτός υπόσχεται γρήγορη φόρτιση, μειώνοντας τον χρόνο φόρτισης από ώρες σε φόρτιση μερικών λεπτών. Αυτό που τελικά θα έχει σημασία είναι το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας για τον καταναλωτή και θα παρατηρηθεί ένα φαινόμενο παρόμοιο με τον έντονο ανταγωνισμό που έχουν σήμερα τα βενζινάδικα.
Το πρόβλημα είναι ότι τελικά οι πελάτες θα θέλουν το γρηγορότερο και φθηνότερο μέρος για να φορτίσουν το ηλεκτρικό τους αυτοκίνητο. Συνεπώς θα φορτίσουν το αυτοκίνητο τους σε οποιονδήποτε υπάρχοντα σταθμό φόρτισης βρίσκεται πλησιέστερα τους και που θα καλύπτει τα προηγούμενα κριτήρια.


Η EVgo ήδη έχει σήμερα εγκατεστημένους 818 σταθμούς γρήγορης φόρτισης. Η ίδια η εταιρεία όμως επισημαίνει ήδη ένα ανταγωνιστικό δίκτυο με τρεις άλλους ανταγωνιστές που έχουν περίπου 500 σταθμούς γρήγορης φόρτισης. Οι βασικότερες εταιρείες που θα είναι ανταγωνιστές της ΕVgo θα είναι η Chargepoint, η Ευρωπαϊκή EVBox, η Volta (επεξεργάζεται ένα project δωρεάν φόρτισης) και η Blink.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της διοίκησης η EVgo προβλέπεται ότι οι ελεύθερες ταμειακές ροές της γίνονται θετικές το 2026, ενώ τα έσοδα φθάνουν τα 596 εκατομμύρια δολάρια το 2025.
Η EVgo είναι βέβαιο ότι θα αναπτυχθεί καθώς όλο και περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα κυκλοφορήσουν στους δρόμους. Ωστόσο ο ανταγωνισμός στο χώρο της ηλεκτρικής φόρτισης θα είναι οξύς, παρόλο που θα πρέπει οι εταιρείες charging να προσθέσουν και νέους σταθμούς φόρτισης.

Η Evgo για το 2020 προβλέπει έσοδα μόλις 14 εκατομμύρια δολάρια και 20 εκατομμύρια δολάρια για το 2021. Σίγουρα, η εταιρεία προβάλλει εκρηκτική ανάπτυξη, με εκτιμώμενα έσοδα για το 2027 περίπου 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια.
Βέβαια όλες οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους σταθμούς φόρτισης βλέπουν εκρηκτική ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια. Σίγουρα κάποιες από αυτές τις εταιρείες θα αποδειχθεί πως είναι πολύ αισιόδοξες και οι προβλέψεις τους θα αποτύχουν.


Η υποδομή φόρτισης EV έχει μακρύ διάδρομο ανάπτυξης. Υπάρχει όμως ανταγωνισμός και οι εκτιμήσεις που έγιναν από την EVgo για τον τομέα είναι φιλόδοξες καθώς βασίζει τις οικονομικές της εκτιμήσεις σε μια αγορά EV που θα είναι σχεδόν 100 φορές μεγαλύτερες έως το 2040 από όσο είναι το 2019.

Με την τιμή της μετοχής της EVgo στα 15 δολάρια και με 263 εκατομμύρια μετοχές σε κυκλοφορία, η εταιρεία θα έχει κεφαλαιοποίηση περίπου 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η μετοχή θα διαπραγματεύεται σχεδόν 6,7 φορές τις προβλεπόμενες πωλήσεις του 2025. Η εταιρεία έχει στόχο EBITDA ύψους 193 εκατομμυρίων δολαρίων, που σημαίνει ότι στα 15 δολάρια θα διαπραγματεύεται  20 φορές τα προβλεπόμενα EBITDA του 2025. 

Παρόλο που η αγορά έχει αποδείξει, με πολλά παραδείγματα, ότι είναι διατεθειμένη να πληρώσει υπερβολικά για μια μετοχή με ισχυρή ανάπτυξη, ωστόσο η αποτίμηση της EVgo σε σχέση με άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ηλεκτρική φόρτιση δεν φαντάζει ως ελκυστική.


Με την τιμή της μετοχής στα 10 δολάρια και μετά την ενοποίηση η EVgo θα αποτιμάται 2,631 δισεκατομμύρια δολάρια, που αντιστοιχούν :

  • 2,91 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 905 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2026.
  • 4,41 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 596 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2025.
  • 8,07 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 326 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2024.
  • 15,85 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 166 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2023.
  • 48,72 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 54 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2022.
  • 131,55 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 20 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2021.
και σε σχέση με τα EBITDA
  • 7,95 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2026.
  • 13,63 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2025. 
  • 43,85 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2024.


189 σχόλια:

  1. Αυτό που ξέραμε στα SPACAKIA μας(εκτός ελαχίστων φωτεινών εξαιρέσεων)και ειδικά σε όσα αργεί η ψηφοφορία ας το ξεχάσουμε προς το παρών ....λέω εγώ τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε GERRY για αυτό ο κύριος Τάκης ήταν λίγο επιφυλακτικός και έχει αναφέρει το ρίσκο στο NPA , προς το παρόν λίγο ξύλο πέφτει στην SKLZ ο κύριος Τάκης δεν ανάφερε κάτι για τα αποτελέσματα της , προφανώς ξεπουπουλιάζουν την μαρίδα τώρα μιας και όλοι περίμεναν 30+ σήμερα στην SKLZ βέβαια ειναι πολύ νωρίς ακόμα .

      Διαγραφή
    2. Κύριε Geopard είπα απλά αυτό που βλέπω στα SPACS...τα 8 στα 10 δεν ακολουθούν ούτε περπατώντας...ALUS FIII SNPR NPA DCRB IACA κλπ...

      Διαγραφή
  2. Κύριοι καλησπέρα σας! Τελικά τα αποτελέσματα της skilz πως θα τα χαρακτηριζατε? Εγώ τα βρήκα πολύ ικανοποιητικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τι εγινε? τρομοκρατικο στη σκιλ για να μας πεταξει? χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα .Τάκη( και τακαρόπληκτοι ) τι Λέτε ???
    ( Αφου εμεις ειμαστε τεμπεληδες ,τοτε ας δουλέψουν οι φιλοι μας οι Γερμανοί για μας χα,χα,χα,χα.) και εμείς θα τους εποπτεύουμε καθε τρίμηνο χα,χα,χα,χα,χα !!!! και αν δεν τα καταφέρουν έχει κι αλλού πορτοκαλιές.

    Volkswagen AG (VWAGY) vs Tesla (TSLA) μερος 1.
    Η Tesla δεν είναι η Νο. 1 αυτοκινητοβιομηχανία… και δεν κερδίζει δισεκατομμύρια. Στην πραγματικότητα, αν όχι για τις περιβαλλοντικές «πιστωτικές πιστώσεις» που πωλεί η Tesla σε άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων, η εταιρεία δεν θα κερδίζει καθόλου χρήματα.

    Και όμως, η Tesla είναι το απόθεμα αυτοκινήτων, κατ 'εξοχήν. Έχει πολλά κέρδη στους μετόχους της για πολλά χρόνια, ειδικά το 2020, όταν η αγοραία αξία του αυξήθηκε από 75 δισεκατομμύρια δολάρια σε 669 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Σαν να μην ήταν αρκετό αυτό το τεράστιο κέρδος, το απόθεμα έχει ανεβει ακομα 149 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2021.

    Αντίθετα, οι μετοχές της Volkswagen δεν κάνουν τίποτα για αρκετό καιρό. Η μετοχή έχει αυξηθεί περίπου 30% τα τελευταία δύο χρόνια και έχει αξία αγοραίας μόλις 110 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Η Tesla δημιούργησε μισό εκατομμύριο αυτοκίνητα το 2020. Η VW δημιούργησε 18 φορές περισσότερο από αυτό. (9.000.000)
    Η Tesla ξόδεψε 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια για έρευνα και ανάπτυξη (Ε & Α) το 2020. Η VW ξόδεψε 10 φορές περισσότερο από αυτό.
    Η Tesla δημιούργησε έσοδα 31 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2020. Η VW δημιούργησε οκτώ φορές περισσότερα. Η VW παρήγαγε επίσης οκτώ φορές το καθαρό εισόδημα που παρήγαγε η Tesla.
    Ωστόσο, η αγοραία αξία της VW δεν είναι οκτώ φορές μεγαλύτερη από την Tesla. Αντίθετα, η αγοραία αξία της Tesla είναι οκτώ φορές μεγαλύτερη από τη Volkswagen.

    Ένας αγοραστής της Tesla πληρώνει περίπου 1,7 εκατομμύρια δολάρια ανά όχημα που παράγει η εταιρεία κάθε χρόνο. Ένας αγοραστής της μετοχής της Volkswagen πληρώνει μόλις 11 $ ανά όχημα που παράγει κάθε χρόνο.

    Επομένως, σε βάση ανά όχημα που παράγεται, το απόθεμα Tesla είναι 149 φορές ακριβότερο από το απόθεμα VW.

    Είναι αλήθεια ότι η Tesla παράγει περίπου διπλάσια BEV από τη Volkswagen η οποία Διπλασίασε τις πωλήσεις EV το 2020 και έκλεισε γρήγορα το κενό στην Tesla. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία προχωρά στην κορυφή της παραγωγής της Tesla έως το 2022.

    Ο όμιλος Volkswagen, διαθέτει φυσικά τη μάρκα αυτοκινήτων Volkswagen. Διαθέτει επίσης τις ακόλουθες μάρκες:
    Audi,Porsche,Bentley,Bugatti,Lamborghini,Ducati,Scania,Seat,Skoda
    και Man
    Συνολικά, η VW παράγει 9 εκατομμύρια έως 10 εκατομμύρια αυτοκίνητα ετησίως. Και το κάνει πολύ κερδοφόρα.

    Παρά τις συνθήκες COVID που προκλήθηκαν από το 2020, η VW παρουσίασε ακαθάριστα κέρδη (EBITDA) 32 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το έτος και καθαρά έσοδα 5,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Για προοπτική, η εταιρεία είχε EBITDA ύψους 43,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2019. Στην τρέχουσα προσφορά, επομένως, το απόθεμα πωλείται μόλις τρεις φορές ένα πολύ καταθλιπτικό EBITDA.

    Ωστόσο, οι πωλήσεις αυτοκινήτων ανέκαμψαν και το EBITDA της εταιρείας βρίσκεται σε καλό δρόμο για ανάκαμψη σε περίπου 40 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021.

    Τα περισσότερα χρόνια η Volkswagen είναι η μεγαλύτερη εταιρεία αυτοκινήτων στον κόσμο. (Η Toyota Motor Corp. [TM] είναι συνήθως πολυ κοντά.)
    Αντίθετα, οι μετοχές της Volkswagen απλώς υποχώρησαν με αξιοσέβαστο ρυθμό - επιτυγχάνοντας μερικές εκατοστιαίες μονάδες ετησίως, πληρώνοντας παράλληλα ένα μέρισμα 2,7%. ( Για τον αγαπητό φίλο κ hippy )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Volkswagen μερος 2
    Αλλά περιμένω να τελειώσει η πλήξη το 2021, καθώς η Volkswagen όχι μόνο ανακάμπτει από την προτομή της COVID, αλλά επίσης καθιερώνεται ως η Νο 1 παγκοσμίως κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων.

    Το 2020, ο Όμιλος VW παρήγαγε μόνο πέντε μοντέλα EV. Αλλά θα λανσάρει αρκετά νέα μοντέλα το 2021 και κάθε χρόνο μετά από αυτό κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης δεκαετίας.

    Το 2022, η VW θα αρχίσει να πωλεί το Audi Q5 e-tron SUV, το ηλεκτρικό Porsche Macan και το VW Buzz - ένα πλήρως ηλεκτρικό, ρετρό εμφάνιση VW van.

    Είναι σημαντικό ότι η VW δεν παρουσιάζει απλώς νέα BEV. Παρουσιάζει αρκετά μοντέλα που ανταγωνίζονται στα ισια με τον Teslas.

    Η VW πούλησε 20.000 Porsche Taycans το 2020 και αναμένει να αυξήσει αυτόν τον όγκο πωλήσεων το 2021. Το Taycan είναι ένα τετράθυρο σεντάν που ξεκινά από το πάτωμα της έκθεσης για περίπου 100.000 $ και μπορεί να εκτοξευτεί από 0 έως 60 μίλια ανά ώρα σε πολύ χαμηλότερη τιμή απο τρία δευτερόλεπτα.


    Συνολικά, η VW αναμένει να προσφέρει περισσότερα από 50 μοντέλα BEV και 30 υβριδικά plug-in και να πουλά 3 εκατομμύρια EV ετησίως έως το 2025.

    Για να επιτύχει αυτό το επίτευγμα, η εταιρεία έχει επενδύσει τεράστια ποσά Το 2020, η VW ξόδεψε περίπου 15 δισεκατομμύρια δολάρια για Ε & Α - 10 φορές περισσότερα από όσα ξόδεψε η Tesla.

    Επιπλέον, η VW σχεδιάζει να επενδύσει 40 δισεκατομμύρια δολάρια στην «ηλεκτρονική κινητικότητα» τα επόμενα χρόνια, συμπεριλαμβανομένων 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να επεκτείνει την ηγετική της παρουσία στην αγορά.

    Εν τω μεταξύ, η Volkswagen επενδύει επίσης σε μεγάλο βαθμό στην τεχνολογία της μπαταρίας προκειμένου να αποκτήσει πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων της. Τον περασμένο Μάιο, η εταιρεία ξόδεψε 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσει συμμετοχή στο γερμανικό κατασκευαστή μπαταριών Gotion High-Tech Η Gotion αναπτύσσει την μπαταρία LFP (φωσφορικό σίδηρο λιθίου), η οποία χρησιμοποιείται ευρέως στην Κίνα
    Η VW επένδυσε 300 εκατομμύρια δολάρια για να αυξήσει το μερίδιό της στην QuantumScape Corp. (QS), την υψηλή τεχνολογία ....Η Volkswagen κατέχει το 25,5% του QuantumScape. Ωστόσο, οι επενδυτές της Volkswagen δεν φαίνεται να αποδίδουν μεγάλη αξία σε αυτό το ποσό των 4,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. κ.τ.λ κ.τ.λ
    και ενα μικρο δείγμα

    https://www.volkswagenag.com/presence/investorrelation/publications/interim-reports/2020/Q3_2020_e.pdf

    ΚΑΤΕΧΩ ΜΕΤΟΧΕΣ της VolkswagenΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ. ( πρωτη τοποθετηση)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. k. ALEX KLO συγχωρείστε μου παρακαλώ λίγη κακία γιατί έχω καιρό και με αυτό που διάβασα δεν κρατιέμαι. Όχι βέβαια προς εσάς αλλά προς τα πεθαμένα γερμανά.

      Ποιος θα γίνει λέει ηγέτης των EV? Τα γερμανά που 5~6 χρόνια πριν γελούσαν στην ιδέα των EV και χλεύαζαν το Musk? Τα γερμανά που την ώρα που η TESLA είχε πιάσει το ρεύμα του ESG και επένδυε σε μπαταρίες και Φ/Β και σταθμούς φόρτισης, κοίταζαν να κλέψουν στις μετρήσεις ρύπων των ντιζελοκινητήρων? Δεν πάνε 50 χρόνια, 2~3 είναι.

      Και τώρα η κακία:
      Αν δεν έβρισκα τίποτα ενδιαφέρον θα ψαχνόμουν ΝΑ Ασία. Αν ούτε κι εκεί, μετά Κίνα, Ινδία, Ρωσία και στη χειρότερη Αφρική. Αν πάλι δεν υπήρχε ενδιαφέρουσα επένδυση θα ψαχνόμουν στις πολιτισμένες χώρες της Ευρώπης κι αν ούτε εκεί στα Βαλκάνια, Αλβανία, Σκόπια Ρουμανία κλπ. Αν παρόλαυτά είχαν μείνει ανοιχτά μόνο τα χρηματιστήρια των γερμανών και του τζατζικιστάν, θα παράταγα το σπορ.

      Διαγραφή
    2. Η TESLA δεν είναι αυτό που φαίνεται...ο τύπος είναι BRILLIANT...σε μία 5ετια θα είναι μακράν η πρώτη σε market cap...

      Διαγραφή
    3. Για QS πιστεύω πως έχει την καλύτερη τεχνολογία στον τομέα μπαταρίας..αν είναι φθηνή η ακριβή εδώ είναι άλλη κουβέντα...

      Διαγραφή
    4. Εγώ θα έλεγα να μην κοιτάτε τις Κεφαλαιοποιήσεις.
      Κανείς "μεγάλος" δεν κοιτάζει κεφαλαιοποίηση.

      Να κοιτάτε επιχειρηματική αξία EV.
      EV = κεφαλαιοποίηση + χρέος - ταμείο.

      Θα δείτε τότε άλλα πράγματα ...

      Διαγραφή
    5. Δεκτή κάθε κριτική κ.Barren Wuffett.
      Ο σχολιασμός μου πάντως έχει ένα και μόνο στόχο Τ0 ΚΕΡΔΟΣ ( στο βάθος βάθος πιστεύω ότι θα τα καταφέρει τελικά και εύκολα θα κάνει το χ 5 απο εδώ που είναι και αυτό γιατί είναι ήδη στημένος στην αυτοκινητοβιομηχανία και δεν στηρίζεται σε υποθετικά σενάρια. Επίσης ελέγχει και όλη την ΕΥΡΩΠΗ μας αρέσει δεν μας αρέσει οπότε το θεωρώ εφικτό. Τώρα αν θα γίνει το 1 η το 2 η το 3 στα EV δεν με νοιάζει καν .
      Τέλος δεν θα με χαλούσε η ιδέα να δουλεύουν για μένα( ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΟΕΛΑΧΙΣΤΑ ! ) .
      Θα παρακαλούσα να τσεκάρετε λίγο και τα νούμερα.
      Πάντα φιλικά κ.Barren.

      Διαγραφή
    6. Δεν έβγαλα κανένα πόρισμα Κύριε ΤΑΚΗ αν είναι η όχι ακριβή ... κάτι που δεν το κατέχω το αφήνω στους γνώστες του θέματος όπως εσείς ... μίλησα μόνο για αυτό που διαβάζω ως προς την τεχνολογία της...

      Διαγραφή
    7. Εσείς SIR πιο θεωρείται καλό σημείο εισόδου στην QS ανεξάρτητα αν θα μπείτε η όχι?

      Διαγραφή
    8. κ.Barren εγώ μετά απο αυτό το δημοσίευμα τρελάθηκα.
      Ανικανοποίητοι οι άνθρωποι, θα παίρνεις ηλεκτροκίνητη PORCHE και δώρο 10 κιλα λουκάνικα.

      https://www.protagon.gr/epikairotita/to-best-seller-tis-vw-einai-taloukanika-44341082189

      Διαγραφή
    9. Κύριε Gerry αφού με ξεγέλασε η QS στα 12 με 14 όταν έπαιζε και δεν πήρα, περιμένοντας τα 8 με 9 μετά τη συγχώνευση, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΜΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ.

      Δεν κυνηγάω εκεί πάνω.

      Διαγραφή
    10. Πάντως κύριε Gerry είναι μια μετοχή για 500+ .... αν δεν την προλάβει κάποιος άλλος ανταγωνιστής.

      Διαγραφή
    11. Κύριε Τάκη εμένα ακόμη και έτσι να είναι μου φθάνει και το 250+...η αλήθεια είναι πως στο πρόσφατο 45 που έκανε ήμουν έτοιμος να τσιμπήσω ένα 💯 ρικο αλλά δεν το έκανα..όμως την έχω στο μικροσκόπιο για τον επόμενο γύρω αν και όταν...

      Διαγραφή
    12. ποτε μην υποτιματε την γερμανικη αυτοκινητοβιομηχανια. . .ακομα και αν εχουν μεινει σχετικα πισω στο τομεα της ηλεκτροκινησης. . .ξερουν αυτοι. θα το καλυψουν. δεν ειναι λιγο οταν ακους αντιπαλοι bmw και daimler ηδη να χουν στησει συνεργασια για τον τομεα αυτο!

      Διαγραφή
    13. Solid state batteries θα βγάλουν και άλλοι...

      Διαγραφή
    14. Όλα όσα νέα έμαθα σήμερα με πείθουν γι' αυτό που ήδη πίστευα, ότι τα γερμανά είναι κοντόφθαλμα και ανέμπνευστα. Συνασπίζονται οι ανταγωνιστές για να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο που ξαφνικά τους χτύπησε την πόρτα, αλλά η TESLA το μεθόδευε επί 15 χρόνια! Ξόδεψε η VW 10 φορές περισσότερα από την TESLA σε R&D το 2020, αλλά η TESLA ανέπτυσσε τεχνολογία επί 15 χρόνια!
      Ξύπνησε ο λαγός κάπως αργά, διότι η χελώνα είναι ήδη στον τερματισμό. Και μόνο που συζητάμε ΑΝ θα μπορέσουν να ανταγωνιστούν τη χθεσινή TESLA δείχνει το βαθμό ανικανότητάς τους. Και ΟΤΑΝ θα μπορέσουν, η TESLA θα τους ρίξει το χαστούκι των αυτόνομων όπου κι εκεί είναι πολλά χρόνια μπροστά. Και μετά των ιπτάμενων και μετά το hyperloop και ξαφνικά ο κόσμος θα χρειάζεται πολύ λιγότερα αυτοκίνητα. Και τα γερμανά θα μείνουν να φτιάχνουν τα μόνα πράγματα που ξέρουν πολύ καλά και δεν απαιτούν καινοτομία :
      λουκάνικα και μπύρα.

      Διαγραφή
    15. Κι αντί να φτιάξουν κινητήρες μειωμένων εκπομπών ρύπων "πειράζουν" το λογισμικό για να δείχνει μικρότερα νούμερα. Και η φαρμακευτική τους Gilead χειρότερη όλων. Και η Bayer πλήρωσε χαβιάρι κι αγόρασε σκ@τά (Monsanto). Και με το ανάλογο λάδωμα πειράζουν τις λίστες αναμονής για μεταμόσχευση οργάνων...και...και...και κουνάνε το δάχτυλο στους υπόλοιπους...θα συμφωνήσω όμως ότι ναι κάνουν ωραίες μπύρες (μεγάλωσα, αποφεύγω τα λουκάνικα).

      Διαγραφή
    16. Και μην ξεχνάμε κ. Hippy μια και πιάσαμε το φτυάρι την άλλη την απάτη τη Schulz που φόρτωσαν στο μπάρμπα μου για 800 μύρια.
      Κι εγώ αποφεύγω τα λουκάνικα ... για να μεγαλώσω.

      Διαγραφή
  6. Για να δούμε τι θα δούμε, αν η Αρχηγάρα ξεπεράσει το ψυχολογικό όριο των 4.000 ίσως δούμε εξαλλοσύνες.

    Εγώ για την ώρα πιστός στο εικόνισμα:

    https://prnt.sc/10ixkrd

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Barren https://prnt.sc/10iyryu το πρωτο ζόρισμα του αρχηγού ειναι στα 13500 νομίζω στον ημερήσιο 30αρη μετά λογικά θα πάει σχεδόν στα υψηλά του πριν κάνει την επόμενη διόρθωση αρκεί να ακολουθήσει το μοτίβο της προηγούμενης διόρθωσης.

      Διαγραφή
    2. Συγνώμη κύριε Barren του Nasdaq όχι του αρχηγού , αυτός νομίζω μας ενδιαφέρει περισσότερο

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ κ. Baren. Μονο για τα νερα μπηκα μια δυο φορες στο πειρασμό.

      Διαγραφή
    4. Από τη μία θα έλεγα ότι χρωστάει να κάνει ένα σκέλος c στην πρόσφατη διόρθωση για να τελειώνει.
      Από την άλλη έχει μπει σε μια μικρή άνοδο, την οποία δεν πολυπιστεύει και κανείς, άρα μπορεί να προχωρήσει κι άλλο.

      Διαγραφή
    5. Τα συγχαρητήρια μου στον κ. Barren για την πίστη στο εικόνισμα. Δεν είμαι επιθετικός παίκτης (προσπαθώ) αλλά αυτή τη φορά (πάλι) δεν αντιστάθηκα και τσίμπησα κάτι κολάκια λήξης 19/3 στα 30 για τη SKLZ. Μέχρι 0.70 τα πετάγαν στο άνοιγμα!! Άξιζε το bet.

      Διαγραφή
    6. Για να είμαι ειλικρινής έχω κάνει και λίγο την ανάγκη φιλότιμο κ. Antep. Αν δεν είχα ξεμείνει από ρευστό νωρίς και είχα κάνει κάποιες αγορές στους πάτους όλο και κάτι θα πούλαγα πιθανότατα.
      Καλά ξηγηθήκατε με τη SKLZ, τα δύσκολα είναι εδώ, αν φύγει πάνω από 27,5 σας βλέπω να 10πλώνετε την άλλη βδομάδα.

      Διαγραφή
    7. ΥΓ. όσπου να τελειώσω το μήνυμα είχε διπλασιάσει. 1.55 τώρα!! :o

      Διαγραφή
    8. Ακόμη και αν ο Αρχηγός σπάσει το 4000 δεν πιστεύω ότι θα δούμε παντού εξαλοσυνες...προσωπική άποψη εκφράζω και ελπίζω να διαψευστω ...ας βγάλω λιγότερα σ αυτή την κίνηση... Είμαι με 40% ρευστοτηρα σ αυτήν την στιγμή γιατί έθεσα στον εαυτό μου την ερώτηση:τι προτιμάς όλα μέσα και αν φύγουν πάνω να βγάλεις τα άντερα σου η αν φύγει κάτω να ψάχνεις τον κ@λ@ σου?διάλεξα την μέση λύση...μέσα με λιγότερα στο πάνω αλλά καί στο κάτω...

      Διαγραφή
    9. τα μισά έφυγαν ήδη κ Barren, τα άλλα μισά (χωρίς κόστος πλέον) τα κρατάω για το σενάριό σας.

      Διαγραφή
    10. το πολύ καλό με τη SKLZ κ Barren είναι ότι έχει πλέον και τον απαραίτητο σορταδόρο της ώστε να γίνει ένα καλό πάρτυ σύντομα. Γιατί καλός ο κ Τάκης και η κ Κατερίνα, αλλά χρειάζονται και οι σορταδόροι ώστε να επισπεύδονται οι εξελίξεις..

      Διαγραφή
    11. Πιστεύω πως αν θα κρατηθεί πάνω από $27,5 ότι θα φτάσει τουλάχιστον στο $35 κ. Antep και πάνω στη φόρα μπορεί να τα δώσετε και $6 το τεμάχιο. Σε καλή μεριά!

      Διαγραφή
    12. κ. Antep είμαι βέβαιος ότι έκλεισε την επομένη της δημοσίευσης.
      Αυτός είναι και ο μόνος λόγος να δημοσιεύουν τα short reports, για να δημιουργήσουν αντισυμβαλλόμενους πωλητές στα τελευταία της πτώσης.

      Διαγραφή
    13. Στο δρόμο που χαράχτηκε απο την Draftkings.

      Διαγραφή
    14. Κύριε Τάκη εγώ τίμησα και την SRNGU στο 10,38 με όσα κομμάτια ήθελα χωρίς εξτρά, για τον λόγο ότι την έβαλε η ίδια ομάδα που έβαλε το SKLZ και Draftkings όπως μας πληροφορήσατε και σας ευχαριστώ για αυτό , θα δούμε εκ του αποτελέσματος αν έπραξα σωστά αν έπραξα σωστά αν και ειναι πάρα πολύ νωρίς ακόμα .

      Διαγραφή
    15. Φαντάζομαι κύριε Geopard να είδατε ... ότι μπορεί να πρωτοτυπήσουν και να μην πάνε για 1 καλή συγχώνευση, αλλά για περισσότερες απο 1 εταιρια.

      Διαγραφή
    16. Σε τι αναφέρεστε Κύριε Τάκη?

      Διαγραφή
    17. Το διάβασα όπως επίσης είχατε ενημερώσει ότι έχει και δικαίωμα μέσα (νομίζω το 1/5 στα 11,5 ) οπότε αν πάει καλά μπορείς να το εξασκήσεις , καθόλου άσχημα και εδώ πέρα νιώθω ασφάλεια με αυτήν τη τιμή κτήσης βέβαια δεν ξέρουμε ακόμα τις εταιρείες αυτό ειναι ίσως το μόνο φάουλ αλλά το αντισταθμίσουμε με την ομάδα που το φέρνει που έχει δείξει καλά σημεία γραφής μέχρι τώρα , άλλωστε για αυτό το αναφέρατε και αυτό το SPAC.

      Διαγραφή
  7. ciig! σοφη η ενισχυση θεσης ως ωρας. .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παντως σήμερα γινεται παρτυ +2.52% ο NASDAQ και εγω νιωθω οτι δεν ειμαι καλεσμενος.
    Αντίθετα στην πτώση που είχα προσκληση απο τους πρωτους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω τι έχετε ... απλώς να υπενθυμίσω ότι ο σωστός ταύρος δεν ανεβαίνει με εξαλλοσύνες ... αλλά κοιμίζει, ανεβαίνοντας αργά και σταθερά.

      Διαγραφή
    2. Το ξέρω Sir αλλά γκρινιαξα να με ακούσει η Skliz και κάτι πάει να γίνει τωρα

      Διαγραφή
    3. παρεμπιπτόντως, μια και το αναφέρατε, αυτό γίνεται στην Αθήνα τώρα σε αρκετά χαρτιά.

      Διαγραφή
  9. Σήμερα πούλησα κάτι λίγα clov πού είχα πάρει πρόσφατα, και έκλεισα οριστικά και για πάντα με τον clamath.Μάλλον θα ενισχύσω σύντομα στην HZON ,την καλοβλέπω θα κάνει merge με την ελβετική sportradar .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν βλέπω κανέναν ταύριο να παγιδεύτηκε. bear trap θα θέλατε να πείτε φαντάζομαι :)

      Διαγραφή
  11. 3 εβδομάδες χρειάστηκε η Αρχηγάρα για νέο ιστορικό υψηλό. Το μεγαλύτερο διάστημα από το υψηλό της 6ης Νοεμβρίου 2020. Τι πέτρινα χρόνια ζήσαμε , ή μάλλον πέτρινες εβδομάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τα αρκουδίσια μπριζολάκια στα κάρβουνα θα μας ανταμείψουν, η μυρωδιά της τσίκνας ήδη έχει φθάσει στα μέρη μου :)

      Διαγραφή
  12. κ. Antep πείτε μου αν μπορείτε όταν θα χτυπήσει 30 η μετοχή πόσο θα είναι το call bid/ask.
    Έτσι για εγκυκλοπαιδικό ενδιαφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ Barren όταν η μετοχή έγραψε 30 το κολ έγραφε 2. bit/ask δεν έχει σημασία (ήταν το ελάχιστο tick) μια και η τιμή που σας γράφω ήταν μια στιγμιαία κατάσταση στην κούρσα για το υψηλό ημέρας που χθες ήταν 3.10

      Διαγραφή
  13. Stocktweets έγραψε κάτι αρνητικό για IPOE;το είδε κάποιος???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. H Cipher Mining ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι συμφώνησε να δημοσιοποιηθεί μέσω συγχώνευσης με μια εταιρεία εξαγοράς ειδικού σκοπού (SPAC), την Good Works Acquisition Corp ( NASDAQ: GWAC )
    Το " Mining " είναι ουσιαστικά η ψηφιακή παραγωγή ενός κρυπτονομίσματος - η Cipher Mining ειδικεύεται στο Bitcoin.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. κυριε τακη ποια η γνωμη σας για την xpeng γενικα και στα επιπεδα που ειναι για τοποθετηση?
    με συγχωρειτε αν εχετε αναφερθει σε αυτην καποια στιγμη και δεν το εχω δει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλησπέρα πέφτει μεγάλο χώσιμο -17% τώρα στο pre market στην Ride κάτι για ψεύτικες παραγγελίες λένε https://seekingalpha.com/news/3672214-lordstown-motors-slides-after-hindenburg-accuses-it-of-fake-orders λέτε να ειναι fake news όπως στην SKLZ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. https://hindenburgresearch.com/lordstown/

    Μας έβαλε στο μάτι την RIDE ο βασιλιάς των Short Funds. Ελπίζω να αντέξει το ξύλο η μετοχάρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. https://hindenburgresearch.com/lordstown/

    Μας έβαλε στο μάτι την RIDE ο βασιλιάς των Short Funds. Ελπίζω να αντέξει το ξύλο η μετοχάρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Βέβαια η εταιρία Hindenburg Research δεν ειναι και τόσο αξιόπιστη την είχε πατήσει με την TESLA https://prnt.sc/10jpxru το ψάρεψα αν και δεν μπόρεσα να βρω την έκθεση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. $RIDE: διάβασα οτι εμφανίζει πλασματικές πωλήσεις εξου και η πτώση της σήμερα... Γνωρίζουμε κάτι παραπάνω;;
    Ευχαριστώ Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Γνωρίζει κάνεις γιατί η RIDE πιέζεται τόσο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλησπέρα σε όλους,
    Καλώς τα δεχθήκαμε.
    Ψεύτικες πωλήσεις η RIDE λένε οι σόρτηδες της Hindenburg Research.
    The Lordstown Motors Mirage: Fake Orders, Undisclosed Production Hurdles, And A Prototype Inferno
    https://hindenburgresearch.com/lordstown/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Άντε πάλι, ο Muddy Waters στόχευσε RIDE!
    NEW FROM US: The Lordstown Motors “Mirage”: Fake Orders, Undisclosed Production Hurdles, And A Prototype Inferno

    https://t.co/WkjDrZqUSD $RIDE

    (1/x)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Τοσο μεγαλη βουτια η ride? Ευκαρια για αγορα νομιζω.. τι λετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. καλησπέρα !
    για την ride ξέρετε κάτι ?
    ΘΕΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. καλησπέρα !
    ξέρετε κάποιο νέο για την πτώση του Ridε ??

    thec

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. κύριε Τάκη, θυμάμαι οτι είχατε αμφιβολίες για τη RIDE ως μετοχη για μπαούλο. Βλέπετε το σημερινό βύθισμα ως ευκαιρία για μουαγιέν ή καλύτερα να περιμένει κανείς ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόλις προχθές, με αφορμή τον σορταδόρο της Skillz έλεγα, γελώντας,σε φίλο.
      Φαντάσου να βγει ένας σορταδόρος να την πέσει στο Ride. Tη skillz ο σορταδόρος ούτε καν μπορεί να την ακουμπησει. Τη Ride όμως θα την ταλαιπωρήσει ... διότι άλλο να λέει κάποιος σορταδόρος ότι δεν έχει πωλήσεις η Ride(το ξέραμε) και ότι δεν πρόκειται να βγάλει φορτηγά για πώληση μέσα στα επόμενα 2 χρόνια και άλλο να λέει, τις αστειοτητες του για τη Skillz!!

      Στο θέμα μας.
      Αν βγάλει η Ride το Endurance το καλοκαίρι, τότε μπαίνει σε μακροπρόθεσμη επιλογή. Μέχρι τότε, την "παίζουμε" στο ταμπλό και κερδίζουμε απο τα πάνω, κάτω της.

      Ο σορταδόρος, για εμένα έχει ήδη σορτάρει ... απλώς σήμερα ή αύριο το πρωί, κλείνει το σορτάρισμα του. Το report του, δεν το έβγαλε εχθές που έτρεχε ο Nasdaq, αλλά σήμερα ώστε να βρεί καλύτερες τιμές, λόγω του κόκκινου Nasdaq.
      Όποιος δεν φοβάται ... νομίζω μπαίνει.

      Διαγραφή
    2. Να πω και ένα τελευταίο.
      Μετά τις συγχωνεύσεις των NPA και CIIC .... γουστάρω πολύ να δω ένα σορταδόρο να την πέφτει σε αυτές.

      Για να δούμε ... θα τολμήσει κανείς να χτυπήσει εκεί;
      Ή σε αυτές , μούγκα στη στρούγκα;

      Διαγραφή
    3. Κύριε Τάκη την CIIC την κοιτάτε μακροπρόθεσμα γιατί είχατε πει ότι τα 50 θα τα δει αν θυμάμαι καλά επίσης νομίζω την είχατε δώσει κάπου στα 30 , δεν ξέρω βέβαια στην πτώση αν την πήρατε πάλι , εγώ κακώς την έδωσα γιατί χθες και σήμερα κάνει πάρτι.

      Διαγραφή
    4. Kύριε Geopard το έχω γράψει πολλές φορές. Μακροπρόθεσμα δεν κοιτάζω καμιά που δεν έχει ακόμη πωλήσεις ... εξαίρεση μόνο αποτελεί το NPA.

      Διαγραφή
    5. Κύριε Τάκη το ρώτησα λόγω του παραπάνω ποστ.

      Διαγραφή
    6. Έχω και εγώ μια μικρή θέση στη RIDE. Έκανα μουαγιέν προ ημερών στα πολύ χαμηλά και πούλησα μέρος της θέσης προχθές. Η τιμή είναι πολύ ελκυστική αλλά το track record της Hindenburg Research με φοβίζει για να πάρω επιπλέον θέση. https://hindenburgresearch.com/about-us/

      Κοιτάξτε τι έγινε με τη NIKOLA.
      Θα μείνω με τα τεμάχια που έχω και ας χάσω την ευκαιρία.

      Η διασπορά σώζει χαρτοφυλάκια (όχι μόνο σε μετοχές αλλά και κλάδους).
      PS: Η βλακεία μου ότι δεν αγόρασα και CIIC στα χαμηλά και έμεινα με τα τεμάχια που είχα.

      Διαγραφή
    7. Θα μου αρέσει πολύ η διοίκηση να μην απαντήσει στον σορταδορο, ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΑΝΕ Ο SKILLZ.
      Αν δεν απαντήσει το χαρτί θα γυρίσει εύκολα και θα είναι καλό γα το μέλλον και τις προοπτικές του Endurance.

      Διαγραφή
    8. Ο Nikola τι δουλειά έχει? έγιναν άλλα με τον Nikola.

      Διαγραφή
    9. Ciic δεν το πήρα χαμπάρι στα χαμηλά του ...

      Διαγραφή
    10. Δεν ξέρω αν έγιναν και άλλα κ. Τάκη, πάντως μετά το σορτορεπορτ η NIKOLA έπεσε 50% και παραιτήθηκε ο ιδρυτής της. Το κακό είναι ότι δεν έχουμε και τη σιγουριά των 10 δολ.
      Το έγραφα και την προηγούμενη φορά. Φοβάμαι ότι τώρα που ξεκίνησαν μήπως έχουμε και συνέχεια (ειδικά σε μετοχές που είναι αρκετά πάνω από τα 10 δολ.).

      Διαγραφή
    11. Κύριε Γιώργο για να σας βοηθήσω λίγο στο σκεπτικό σας ... τα 10 δολάρια μην τα μπερδεύεται. Αν υπήρχαν τα 10 δολάρια, δεν θα χτύπαγε.
      Όμως σας ρωτάω. Γιατί χτύπησε τώρα και όχι στα ψηλά των 25 με 30 δολαρίων;

      Τα πράγματα είναι απλά.
      Αν βγει το Endurance το Σεπτέμβριο και η αγορά είναι καλή, τότε το Ride θα γράψει 50.
      Αν βγει η διοίκηση και ανακοινώσει καθυστέρηση στο project τότε θα κλάψουν μανούλες.
      Αυτά είναι γνωστά και τα ξέρουμε. Δεν περιμένουμε τον σορταδόρο να μας γράψει τις ανοησίες του.

      Άσχετο, αλλά η Νικολά δεν είχε εργοστάσιο και ταυτόχρονα έλεγε ότι θα βγει στην παραγωγή μετά απο 3 χρόνια.

      Διαγραφή
    12. Κύριοι τα πράγματα είναι απλά: πόσες φορές έχετε δεί σορτακια να ξεμπροστιασει εταιρεία με στοιχεία και όχι με σάλτσες?Μια στις 50 και αν ... είναι τα καραγκιοζακια των αγορών οι πλέον άχρηστοι των παιχτών και ψιμαρια..... γιατί κάποιος απ' αυτούς δεν μας λέει ποτέ σορταρε ένα θηρίο η ένα δείκτη σαν τον Αρχηγό??

      Διαγραφή
    13. κ. Τάκη δεν διαφωνώ με αυτά που γράφετε για την εταιρία γι' αυτό και παραμένω. Όμως, για εμένα, τώρα είναι καλό το timing να σορτάρεις spacs καθώς υπάρχει πλήθος αρνητικών ειδήσεων και άρθρων που μιλούν για φούσκες, ειδικά από αυτούς που χάνουν χρήματα καθώς δεν γίνονται IPOs. Βέβαια αυτό η μαρίδα δεν το ξέρει.

      Σίγουρα, άλλο να μια εταιρία (spac) που ΘΑ έχει πωλήσεις σε 3-5 χρόνια και άλλο να έχει ήδη παραγωγή και πωλήσεις.

      Και φυσικά σε όποιον έδιναν μια καινούργια πόρσε σήμερα σε τιμή 50% χαμηλότερη από ότι πριν 2 εβδομάδες δεν θα την έπαιρνε?

      Παρεμπιπτόντως, η μετοχή της Porsche 70% πάνω από το Νοέμβριο.

      Διαγραφή
    14. Οι σορταδόροι πάντα χάνουν. Δεν μιλώ για τους πολύ μεγάλους και τους Ιnsiders ... μιλάω γιαυτούς που κυκλοφορούν ανάμεσα μας.

      Χίλιες φορές spac παρά IPO. Σαγηνεύομαι με την ιδέα να μπαίνω σε μια εταιρία σε μια τιμή κοντά με τους Pipers

      Διαγραφή
  28. Προσωπικά δεν μου είπε τίποτα παραπάνω από αυτά που φανταζόμουν. Προφανώς και τα pre order σε μια τέτοια περίπτωση είναι αέρας κοπανιστός. Η ουσία είναι να βγει το προϊόν. Εκεί είναι και το στοίχημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Απαντήσεις
    1. Κύριε GERRY ψωνίσατε RMO ? εγώ ρευστότης μηδέν χθες ψώνισα SKLZ στο 25,5 το 1/3 που είχα δώσει στο 31,2 για βραχυπρόθεσμο και σήμερα RIDE αύξησα κατά 50% την θέση μου στο 14,37 με σκοπό να τα δώσω άμεσα αν δει τιμές πάνω από 16. Τώρα παίζω Forex κυρίως long το euro για να μη βλέπω .

      Διαγραφή
    2. Εγώ πάλι πήρα συμπλήρωμα στην RMO λίγο κάτω από τα 9 και βιάστηκα να τα πουλήσω (από προχτές). Τις δε πτωτικές μέρες αγόραζα όλο RIDE, έτσι ώστε μεγάλωσα αρκετά την θέση μου και καθόλου CIIC που την παρακολουθούσα συνεχώς και έμεινα μόνο με την μικρή μου θέση (ο γκαντέμης χαχα). Με παρηγορεί μόνο το γεγονός, ότι στην ανοδική αντίδραση, το χαρτοφυλάκιό μου ξεπερνά σε απόδοση τον δείκτη Nasdaq (και σήμερα ήμουν θετικός)

      Διαγραφή
    3. Δεν είχα δει το σχόλιο σας όταν έγραψα για RMO πιο κάτω Κύριε SOCRATES... Αυτό που θέλω να πω σε όλους μας και πρώτα απ' όλα σε μένα : είναι μεγάλο λάθος ακόμη και σε bull 🐂 αγορά να είσαι με ανύπαρκτη Ρευστότητα...Δεν γίνεται στην μάχη να ξεμείνεις από σφαίρες και να καταρευσουν τα μετωπισθεν ...Δεν κερδίζει το μέτωπο την μάχη αν η υποστήριξη (μετρητά) είναι αδύναμη...δεν υπάρχει BULL MARKET χωρις σημαντικές διορθώσεις όπως και BEAR MARKET χωρις σημαντικές αντιδράσεις... εκτός και μια πολύ βίαιη πτώση οφείλεται σε έναν πολύ βίαιο και απροσκλητο παράγοντα όπως πχ COVID...

      Διαγραφή
  30. Όχι Κύριε GEOPARD..Λιγα RIDE στο 13.85....και αν το δοκιμάσει ξανά θα τα σουτάρω....το Romeo έκανε καί κάτω από 10 πριν λίγες μέρες..την ρευστότητα μου 40% δεν την πειράζω μόνο σε πολύ μεγάλες εκπτώσεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ αν και ήμουν από πάνω δεν πρόλαβα την κυνηγούσα και άλλαζα τιμές μπας και ψωνίσω τελικά στο γύρισμα προς τα κάτω ψώνισα με σκοπό αν κάνει νέο χαμηλό να τα δώσω τα RIDE που αγόρασα , με τιμές πάνω από 15,10 οι σορτ έχουν θέμα και νομίζω θα επιταχυνθεί η άνοδος αν και το έκανε νομίζω για λίγο εκεί πρέπει να ειναι στημένοι οι σορτ για να μην την αφήσουν να πάει παραπάνω .

      Διαγραφή
  31. Απαντήσεις
    1. Τα πρωινά αγορασμένα κομμάτια έχουν φύγει - επιλέγω τελικά να μην ακολουθήσω προβληματισμένος από τα πολλά paper hands που εκτιμώ ότι εισήλθαν σήμερα στη μετοχή. Επίσης, δεν μου άρεσε η απάντηση της εταιρείας.

      Διαγραφή
    2. Απάντησε η εταιρεία;
      Για δώστε link?

      Διαγραφή
    3. https://businessjournaldaily.com/source-cited-in-hindenburg-research-report-refutes-its-claims/

      αυτό βρήκα εγώ που δεν το λες και άσχημο

      Διαγραφή
    4. https://www.wsj.com/articles/ev-startup-lordstown-motors-is-targeted-by-short-seller-hindenburg-research-shares-fall-16-11615569913#_=_

      Διαγραφή
    5. Κύριε antep αυτές τις μέρες νομίζω θα βγουν πολλά για την RIDE πχ ο συγκεκριμένος ειναι που είχε χτυπήσει και στο ALLUS και θάβει την RIDE https://www.youtube.com/watch?v=v3R22e98LvU βέβαια από ότι είδα στο κανάλι του έχει και καλές επιλογές.

      Διαγραφή
    6. Τη Τετάρτη μαζί με την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων τριμήνου, η RIDE έχει την ευκαιρία να δώσει απαντήσεις και τον πιο επίσημο και ξεκάθαρο τρόπο...

      Διαγραφή
    7. Ευχαριστώ κ Geopard, σε αυτά κατέληξα και εγώ προχθές με μια δεύτερη σκέψη. Επιπλέον ο CEO μου φάνηκε μεγάλος παπατζής. Γιατί να μπλέκω μαζί τους όταν υπάρχει η Λούση; Μαρκιά κι αγαπημένοι λοιπόν, αν και μπορεί τελικά να μην είναι και τόσο μαρκιά γιατί αν ανέβει και άλλο θα σκεφτώ να τη σορτάρω.

      Διαγραφή
    8. σήμερα με τη βοήθεια του κραμερίδη

      Διαγραφή
    9. 'LUCID could be the next TESLA' https://twitter.com/TheStreet/status/1371897911861186560

      Διαγραφή
    10. Το να εκφέρει αυτός ο σκερβελές άποψη για την "επόμενη TESLA" (έχει γίνει σούπα το κλισέ), είναι σα να προβλέπει η Άντζελα τον επόμενο DJ Tiesto!
      Ήμαρτον.

      Διαγραφή
  32. ride η Goldman την δίνει 31$ και ο σορταδορος την ρίχνει στο - 18% εγώ έριξα μια ζάρια στο - 20% για trading σε 10 ημέρες έχει κ σε earning report

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Το θέμα είναι ότι όλα όσα λέει είναι γνωστά, απλά τα σαλτσώνει ο μίστερ.
    Και ότι οι preorders δεν είναι δεσμευτικές και η φωτιά στο πρωτότυπο προ μηνός και ότι δεν έχουν γίνει ακόμα τα απαραίτητα test, αφού το πρόγραμμα είναι το Σεπτέμβριο να αρχίσει η παραγωγή οχημάτων για crash tests κλπ.
    Εν τω μεταξύ τον Ιούλιο σχεδιάζουν να κατεβάσουν το Endurance σε αγώνα αντοχής 250 μιλίων στην έρημο, αν αρπάξει τι να πω.

    Λένε όλοι για το επίπεδο των spacs αλλά των σορτ έχει γίνει ένα με το πάτωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tα σπακς είναι εύκολος στόχος για τους σορταδόρους. Έχουν μπόλικο πόπολο μέσα .... άρα μετά τις συγχωνεύσεις θα χτυπάνε οι σορταδόροι.

      Διαγραφή
    2. Και θα επικαλούνται πρώην υπαλλήλους της εταιρείας ότι είναι μούφα το πραμα 😄😄.

      Στην Skillz προσπάθησαν να χτυπήσουν τον Paradise που είναι το δυνατό χαρτί και ο CEO που έχει θετικές απόψεις απο το 85% των υπαλλήλων της εταιρείας. Τίποτε δεν είναι τυχαίο.

      Διαγραφή
  34. Είχαν ποτέ οι σορτ (το90%) επίπεδο??και ειδικά αυτοί οι σορτ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. έχει επενδύσει κάποιος σε ιταλικές εταιρίες μέσω Χρηματιστηρίου Ιταλίας?
    λόγω Ντράγκι και αποτιμήσεων έχει έρθει η ώρα τους από ότι αντιλαμβάνομαι. έριξα μια μιατιά και φαίνεται καρατσάμπα! ο ΟΤΕ μπροστά στην Telecom Italia πχ είναι πανάκριβος! πήρα telecom italia. το χρήμα λένε ότι δεν έχει σύνορα, γιατί να έχουμε εμείς... κε. Τάκη & κε. Hippy ποια είναι η γνώμη σας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναφέρεστε σε αυτη κ. GK?
      https://finance.yahoo.com/quote/TIT.MI?p=TIT.MI&.tsrc=fin-srch

      Διαγραφή
    2. Κρατική Ιταλική έταιρια???

      Διαγραφή
    3. ναι κε Olymp σε αυτή μπήκα. κοιτάζω και άλλες από Ιταλία και η a2a φαίνεται ενδιαφέρουσα όπως και η leonardo αλλά και η μικρή centrale del latte d'italia. Κε. Gery και η ΔΕΗ και ο ΟΤΕ κρατικές θεωρούνται από τη σκοπιά που ρωτάτε...τι σας προβληματίζει?

      Διαγραφή
    4. Ο ΟTE μόνο κρατικός δεν είναι ...όπως και ο ΟΛΠ...Στη ΔEH πονταρα στο Turn around και μέχρι στιγμής μου βγάνει...για TIT.MI δεν το απορρίπτω αλλά έχω αλλεργία με το Κρατικό management...αν εδώ είναι αλλιώς οκ..

      Διαγραφή
  36. .κυριε τακη για την xpev στα επιπεδα αυτα τι σας λετε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kύριε ΤΑΤΑ τα είπαμε ... χάνετε επεισόδια.
      Απο τα 28 μέσα που ήταν το γκαπ. Το άλλο γκαπ δεν θα το κλείσει ποτέ.
      Με τον κύριο Σωκράτη τα λέγαμε ...

      Διαγραφή
    2. ευχαριστω πολυ. όντως εχασα την αναλυση που λετε. . .θα ψαξω τα παλια να τα βρω

      Διαγραφή
    3. Βρήκα αυτά ...

      DDIN3 Μαρτίου 2021 - 5:05 μ.μ.
      ΚΥΡΙΕ ΤΑΚΗ FUBΟ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 30 ΕΙΝΑΙ ΟΚ ΓΙΑ ΕΙΣΟΔΟ?

      Τάκης Μορφονιός3 Μαρτίου 2021 - 7:39 μ.μ.
      Βασικά θα ήθελα το 28 ... όμως πλέον είναι εξαιρετική περίπτωση και η XPEV που παρότι εκτοξεύτηκε 70+, είναι έτοιμη να κλείσει το γκαπ στα 28. Μέσα μου ήμουν βέβαιος ότι θα γίνει.

      Τάκης Μορφονιός3 Μαρτίου 2021 - 8:46 μ.μ.
      Κύριε Θωμά η αρχή μου είναι δεν κυνηγάω χαρτιά .... αν τα προλάβω τα κυνηγάω την 1η μέρα που ξεκινάνε. Μετά τα διαγράφω ....

      Η ΧPEV έρχεται σε νούμερα που είναι πλέον αγοράσιμη για όποιον πιστεύει στην εταιρεία.
      Βέβαια υπάρχει άλλο ένα γκαπ στα 22 .... αυτό πιστεύω ότι δεν θα κλείσει. Οπότε ο καθένας χαράσσει τη στρατηγική του.

      Διαγραφή
    4. Έτσι ακριβώς. Εγώ πήρα λίγα, (δυστυχώς), στα 28$,μετά από αυτή την αναφορά σας, επειδή το κλίμα ήταν άσχημο και περίμενα να πάρω περισσότερα χαμηλότερα (προς το 22) αλλά δεν...

      Διαγραφή
    5. Όλα μέσα είναι Κύριε SOCRATES στις αγορές και στα πάνω και στα κάτω...Το 10 πχ τής ROMEO φάνταζε πολύ μακρινό αλλά δεν άργησε καθόλου...υπομονή χρειάζεται και καλό καρτέρι.. δεν χρειάζεται κυνήγι ο λαγός...τον ξετρυπωνεις η του φυλάς καρτέρι...

      Διαγραφή
  37. Κ. Τάκη γιατί XPEV και όχι Li που εχει και διπλάσια έσοδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να απαντησω εγω και φυσικα μπορει να συμπληρωσει ο κος Τακης,
      η Xpeng παει για leader, δεν ειναι μια ακομα αυτοκινητοβιομηχανια που παιρνει μπαταριες απο τη CATL και φτιαχνει αυτοκινητα τυπου φασον.
      Εχει συστηματα αυτονομης οδηγησης που αυτη τη στιγμη ειναι το νο2 στο κοσμο πισω απο Τεσλα, εχει δικο της εργοαστασιο παραγωγης και συντομα θα προσθεσει και δευτερο. Εχει παρει δανεισμο απο κρατικες τραπεζες της Κινα αρα εχει στηριξη απο το κομμα ενω εχει κανει και offering αρκετα ψηλα και εχει μαζεψει κασερι. Το νεο αυτοκινητο που παει να βγαλει τωρα, το μεσαιο P5 θα ειναι το πρωτο ηλεκτρικο αυτοκινητο που εφαρμοζει lidar σε αυτονομη οδηγηση. Το first move πλεονεκτημα παιδια ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ(Ουτε η Τεσλα το εχει..) Αλλα θετικα ειναι οι εξαγωγες Ευρωπη, αρα εχει σιγουρια για τα προιοντα της. Συντομα θα το δοκιμασω και σε τεστ ντραιβ, καλο ειναι να βλεπουμε και εμπρακτως που επενδυουμε..

      Η Λι δεν ειναι smart και δεν ειναι αμιγως ηλεκτρικη, υπαρχει περιθωριο κερδων και αναπτυξης αλλα δεν ειναι εταιρεια που θα αξιολογηθει ως smart electric car company.

      Σε αρκετα χρονια δε θα μου εκανε μεγαλη εντυπωση η Τεσλα να ειναι η Αμαζον και η Xpeng η Αλιμπαμπα των αυτοκινητων (σε κεφαλαιοποιηση). Το προβλημα και το εμποδιο ειναι και θα ειναι ο εμπορικος πολεμος. Οι ΗΠΑ μολις το παρουν πρεφα θα τη κανουν cripple στο πιτς φιτιλι (αυτο βεβαια ειναι σπεκουλα)

      Διαγραφή
    2. .θα μπω και γω xpev κυριοι απο εβδομαδα να μαστε παρεα. για μακρο διακρατηση τη βλεπω

      Διαγραφή
  38. Ο φίλος μου ο Patrick που παρακολουθώ, έγραψε ότι σύμφωνα με το Youtube έχουν πέσει κατακόρυφα τα views στα βίντεο που ασχολούνται με οικονομικά λόγω της έντονης πτώσης που υπήρξε την προηγούμενη εβδομάδα (όχι αυτή που τέλειωσε τώρα). Έτσι ο αλγόριθμος τους "αναγκάζει" να κάνουν πιο πιασάρικα βίντεο για να μαζέψουν κλικ. Πρέπει να πέταξε πολύ κόσμο έξω αυτή η κίνηση...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ride για δείτε αυτό ,γιατί εμένα κάτι μου θυμίζει από πέρυσι
    https://finance.yahoo.com/news/glancy-prongay-murray-llp-leading-230000681.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμένα αλήθεια με ξυπνάνε αναμνήσεις από LK βέβαια εδώ γνωρίζαμε ότι δεν υπήρχαν πωλήσεις και από ότι βλέπω οι σορτ εδώ ειναι αδίστακτοι όπως και τα δικηγορικά γραφεία στην Αμερική ψάχνουν πελατάκια σαν τρελά και μάλλον στα spac ειναι εύκολη λεία με τόση μαρίδα εκεί μέσα, θα δούμε την συνέχεια

      Διαγραφή
    2. Μόλις @λάσει ο επενδυτής απο πίσω εμφανίζετε και ένα νομικό γραφείο στο Αμέρικα να του μυρίσει την @ορδή.

      Γεμάτο τέτοια είναι στο Αμέρικα ... Επί δικαίων και άδικων.

      Η συμβουλή μου .... επειδή το Αμέρικα δεν είναι παιδική χαρά και Ελληνικό ΧαΧα, όποιος κύριος δεν αντέχει πως είναι τα πραγματικά χρηματιστήρια καλύτερα να επιστρέψει στο ΧαΧα μας στα ζώα μας τα αργα και στο ΧΑΚ τα ζώα μας δεν ξυπνάνε με τίποτα.

      Διαγραφή
    3. Ο σορτάκιας της συμφοράς δεν μας είπε τίποτα που δεν ξεραμε .... και όποιος επένδυσε ή τζογάρισε στη RIDE δίχως να ξέρει τους κινδύνους, κακό.της κεφαλής του. Η μετοχή έδωσε ευκαιρεία ΣΕ ΟΛΟΥΣ να πάρουν υπερκερδη!! Τώρα ξαφνικά με την εμφάνιση του ταλαίπωρου σορτάκια , δεν μπορεί να θυμόμαστε τον φόβο.

      Σε ότι με αφορά. Με τα υπόλοιπα κομμάτια που έχω θα το δω όλο το έργο. Αν δηλαδή το καλοκαιράκι βγεί το Endurance ή θα πάει πίσω το project.


      Συνεπώς RIDE or DIE.

      Διαγραφή
    4. Όπως τα λέτε ειναι κύριε Τάκη απλά οι σόρτιδες εκεί ειναι ποιο πολλοί από ότι εδώ πέρα και δεν έχουμε συνηθίσει τέτοιες συμπεριφορές απροκάλυπτες αλλά εσάς δεν ιδρώνει το αυτί σας γιατί ξέρετε από πριν που θα χτυπήσουν , πάντως εγώ Κινέζο δεν εμπιστεύομαι και Έλληνα άντε και με τους Ιταλούς πρέπει να είμαστε λίγο επιφυλακτικοί .

      Διαγραφή
    5. Αν με ρωτήσετε ποιος είναι ο πιο διάσημος short seller θα σας πω τον Jim Chanos. Αν με ρωτήσετε να σας πω άλλον έναν, δεν ξέρω! Όλοι οι υπόλοιποι είναι αρπακτικά. Βλέπω ότι την πέφτουν σε εταιρείες χωρίς να λένε κάτι που δεν γνωρίζουμε, απλά στα ήδη γνωστά έρχονται και βάζουν σάλτσα. Τα πραγματικά short report που έχουν βάση είναι όσα έχουν να κάνουν με παραποίηση στοιχείων, όπως Follie Follie, Luckin Coffee. Αλλά ακόμη και σε αυτή την περίπτωση της LK, τη μέρα που αποκαλύφθηκε η απάτη ο Jim Chanos έκλεισε τη θέση του.

      Διαγραφή
  40. SIR μου συμφωνώ Εννοείται.. αλλά για να αντέξεις στο AMERICA χρειάζεται να μην καταπατεις βασικούς κανόνες...πχ να είσαι συνέχεια στα κόκκινα φουλ μέσα και μάλιστα marginatos...και μην μου πείτε πως το κάνετε εσείς γιατί δεν σας πιστεύω...δεν γίνεται ένας παίκτης με την δική σας εμπειρία και μάτια να κάνει τέτοια μπιπ...ναι είμαστε άπληστοι αλλά όχι και ψιμαρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα κύριε GERRY εσείς είσαστε σαφώς ποιο έμπειρος από μένα άλλα αν στο πρώτο κύμα της αντίδρασης δεν είσαι φορτωμένος πότε θα είσαι? στις 14000 του Nasdaq στα χαρτιά μας περιμένω πισωγύρισμα τραντεράδικο εκεί θα πρέπει να έχουμε ρευστότητα πάλι , βέβαια πάτους κορυφές δεν μπορει να πετύχει ούτε ο market maker και το ξέρουμε όλοι αυτό , συμφωνώ ότι το margin στην Αμερική απαγορεύεται δια ροπάλου ,με margin δεν θα ρίσκαρα ούτε καν στο Ελληνικό γιατί ειναι ο ποιο γρήγορος τρόπος να καταστραφείς όπως μεγάλο φάουλ ειναι να εχεις και λίγες μετοχές , τώρα εγώ εχω μόνο 13 και δεν νιώθω πολύ καλά , στις πρώτες πωλήσεις μου θα απλωθώ πάλι καθώς θα αυξήσω και ρευστότητα τώρα είμαι 18% κάτω από την υψηλότερη αποτίμηση.

      Διαγραφή
    2. Κύριε GEOPARD είμαι μόλις 10% από τα υψηλά μου με την μέχρι τώρα αντίδραση αλλά με κέρδη και πολλά... δεν έχω απολύτως κανένα λόγο να ρισκάρω τίποτα περισσότερο από το 60% της αποτίμησης μου αυτή την στιγμή ...αν είστε τόσο σίγουρος πως αυτό είναι η θα είναι το ολοκληρωμένο πρώτο κύμα της αντίδρασης (για Nasdaq μιλάμε εκεί που παίζουμε)και πως τα χαρτιά όποια έχει ο καθένας θα γράψουν τα πρόσφατα ψηλά τους τότε καλως είστε φουλ μέσα...εγώ όμως δεν είμαι γιατί ακόμη και αν ο Nasdaq δοκιμάσει το προηγούμενο υψηλό του πιστεύω πως τα χαρτιά εκτός εξαιρέσεων θα απέχουν πολύ από εκεί...οπότε να είμαι φουλ μέσα είναι σαν να εκβιάζω την αγορά να μου τα δώσει όλα πίσω εδώ καί τώρα.... περί ορεξεως που λένε κολοκυθόπιτα αλλά ο νόμος είναι νόμος ...χωρίς Ρευστότητα είναι μαύρο κόκκινο ...η όλα η τίποτα στο σύνολο ενός χαρτοφυλακίου λυπάμαι αλλά εγώ όχι...άλλο σε μια μετοχή μαύρο κόκκινο... είμαστε ακόμη σε bull market αναμφισβήτητα αλλά αυτό δεν μου λέει κάτι ώστε να παραμένω φουλ μέσα...δεν το έχω κάνει ποτέ ούτε πρόκειται...να σας θυμίσω πως αισθανόμαστε μέχρι την στιγμή που η αγορά αντέδρασε με 4%???εγώ το θυμάμαι αλλά πιο πολύ θα έπρεπε να το θυμόμαστε εσείς... εύχομαι να δικαιωθείτε και μαζί σας και εγώ ακόμη και με λιγότερα...

      Διαγραφή
    3. Κύριε GERRY δεν ξέρω για ποιο λόγο έφαγα τόσο ξύλο ίσως άλλαξα με λάθος timing χαρτιά γιατί στο μέγιστο μου είχα και αρκετή ρευστότητα περίπου 15 % , επιπλέον κάποια από τα χαρτιά που κρατάμε δεν έδωσαν την παραμικρή αντίδραση ή κάποια άλλα ειναι σε τιμές ποιο κάτω από τις αγορές μου πχ SNPR ακόμα το έχω με ζημιά 1,7 δολάρια ανά μετοχή και ειναι η μεγαλύτερη μου θέση επίσης φόρτωσα και λίγο SKLZ NPA IPOE που αν γυρίσουν θα δώσουν καλύτερες αποτιμήσεις στο χαρτοφυλάκιο μου ακόμα και αν δεν γράψουν νέα υψηλά που είμαι σίγουρος ότι θα πάνε στις τιμές που έχουν ειπωθεί πχ SKLZ στα 60 , NPA στα 50 , IPOE δεν γνωρίζω αλλά σίγουρα έχει πολύ πάνω από το 30 ενώ το SNPR θα δει τιμές πάνω από 20 ,παρεμπιπτόντως αυτό για το NPA το είδατε https://sec.report/Document/0001213900-21-015188/0001213900-21-015188.txt αν τελειώσει με το deal θα πρέπει να πουλήσουμε στην ανακοίνωση?

      Διαγραφή
    4. Κύριε GEOPARD το μόνο που έχω να πω ότι προσωπικά στις αγορές δεν είμαι ποτέ και για τίποτα σίγουρος...τα έχω δει όλα η τουλάχιστον όσα μπόρεσα και πρόφτασα μέχρι τώρα... σιγουρος ότι θα πάνε εκεί μην είστε λοιπόν ...ότι ίσως να πάνε και ακόμη πιο πάνω οκ ... για μένα άλλο η προσδοκία και άλλο η πραγματικότητα...

      Διαγραφή
    5. Και το σπουδαιότερο .. μέχρι να πάνε εκεί που θα έχουν πάει πρώτα για μένα έχει σημασία ...για κάποιον άλλο όχι ...το σέβομαι....

      Διαγραφή
    6. Κύριε GERRY από πάνω είμαστε αν στραβώσει για να κάνουμε τις διορθωτικές κινήσεις που θα χρειαστούν σε κάθε περίπτωση και δεν κλείνουμε τι οθόνες εντελώς απλά δεν κοιτάμε 15λεπτο διάγραμμα (αν και εδώ που τα λέμε μόνο Αμερική έχει νόημα αυτό το time frame και στο Forex ) γενικά η Αμερική κινείται με τρομακτικές ταχύτητες σε σχέση με το ΧΑΑμενο αν και τον τελευταίο καιρό το βλέπω αρκετά ζωηρό.

      Διαγραφή
    7. Δεν ξέρω πόσο διορθωτικη κίνηση μπορεί να γίνει όταν ένα χαρτί σου ανοίγει στην προσυνεδρια απο-15%και πάνω... καλύτερα να προλαβαίνεις παρά να θεραπεύεις πόσο μάλλον να ακρωτηριαζεις χωρίς τοπική αναισθησία ...

      Διαγραφή
  41. Κύριε Τάκη, σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. (προ ημερών ήσασταν θετικός για την ciic σε ερώτημα μου)
    Τα ciic λοιπόν έγιναν ride και βλέπουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. φυσικά και δεν φοβάμαι στο αμερικάνικο.Αλλιώς δεν θα αγόραζα χθές ride,τα spac έχουν και μιά καλή δόση τζόγου μέσα αυτό είναι γνωστό ,ΑΛΛΑ τις θέσεις στο Ελληνικό χαα δεν έχω σκοπό να τις εγκαταλείψω ακόμα και ας πάνε αργά ,δεν βιάζομαι κάτι λίγα ΕΛΛ και πλαισ πούλησα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Κύριοι τα φώτα σας. Τα τσιγαριλικια είναι καλά στα 12?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Καλησπέρα σήμερα άνοιξε μια ώρα νωρίτερα η Αμερική? 3:300 τώρα το διαπίστωσα άρα θα κλείσει κατά τις 10 ώρα Ελλάδας https://gr.investing.com/tools/market-hours αυτά μέχρι την τελευταία Κυριακή του μήνα που αλλάζει η δικιά μας ώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, Δεν θυμαμαι ποιος απο εδω ειχε αναφερει την πιο κατω ,....
    https://finance.yahoo.com/quote/LKCO?p=LKCO&.tsrc=fin-srch
    Based on recent guidance from the US Treasury Department’s Office of Foreign Assets Control (OFAC), the U.S. government sanctions regarding Xiaomi Corporation have been halted until further notice.

    Additionally, the sanctions against Luokung Technology Corporation will go into effect May 8, 2021, and not March 15, 2021, as OFAC had previously announced.

    U.S. persons are therefore free to trade Xiaomi Corporation. In addition, U.S. persons are free to trade Luokung Technology Corporation until May 8, 2021, and then they will then have 10 months to close existing positions.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Απαντήσεις
    1. Καλή σαρακοστή σε όλους , κύριε GERRY σας βρίσκω μια χαρά εγώ την πάτησα με το άνοιγμα νόμιζα ότι ανοίγουμε 4:30 και χαζολογούσα στο Forex μέχρι το "άνοιγμα" στο 32 μπορει να έδινα τα SKLZ που πηρα στο 25,5 αλλά και τα RIDE στο 16 , αν ξαναπάνε τώρα δεν πουλάω , ίσως περιμένω τα αποτελέσματα της RIDE την Τετάρτη γιατί βρωμάει ότι έγινε και με το SKLZ ότι προσπάθησε να ξεφορτώσει ο σορτάκιας πριν τα αποτελέσματα μετά την άνοδο.

      Διαγραφή
  47. Κύριε Τάκη καλή Σαρακοστή. Λοιπόν ερώτηση για να δω πως δουλεύει το EV σε μι εταιρεία. FORD mcap 52.2b EV 185b ebitda 4.81b.Μπορειτε να σχολιάσετε τα αυτά τα νούμερα και τι σημαίνουν για τη ford? Τι άλλο πρέπει να δούμε για να μπορέσουμε να βγάλουμε target price?Όχι μόνο στη ford.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. EVBox (TPGY)
    Δίνει ένα εύκολο +50% απο τα χαμηλά της, όταν και έγινε αγοράσιμη!!
    Αξίζει, μέχρι και για μακροπρόθεσμη διακράτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τάκης Μορφονιός6 Μαρτίου 2021 - 6:45 μ.μ.
      Όχι, όχι. Εδώ είναι Αμέρικα .... δεν είναι Ελλάδα τα ζώα μου τα αργά, όπου όλα κοιμούνται και τίποτα δεν γίνεται.
      Δεν λέω να μην το δείτε μακροπρόθεσμα, αλλά να ρίχνετε καμιά ματιούλα και να ενημερώνεστε. Δηλαδή, για παράδειγμα αν η ADMA ή η OBSEVA χτυπήσουν σε 3 μήνες 10 δολάρια ... θα κάθεστε να τα κοιτάτε? Εδώ είναι Αμέρικα ... μπορεί να το δείτε αυτό ... δεν κλωσάν τα αυγά όπως στο Ελλάντα.
      Πρέπει να έχετε μια παρακολούθηση για να επανεκτιμάτε την κατάσταση.

      Τώρα για μακροπρόθεσμες επιλογές ... θα έλεγα να προσέχετε να έχετε κάποιες εταιρείες που ήδη έχουν κάποιες πωλήσεις, να είναι ήδη υπαρκτές εταιρείες και να έχουν φύγει απο τη μέγγενη της συγχώνεσης του σπακ.
      Με βάση αυτό το σκεπικό ...ALUS, FII, NPA έχουν μακροπρόθεσμο κίνδυνο. Θέλουν μια πιο στενή παρακολούθηση.

      Θα πρότεινα να δείτε και την EVBoX τώρα που ήρθε κάτω απο τα 20 δολάρια ... το σπακ είναι TPGY ...


      greco6 Μαρτίου 2021 - 6:51 μ.μ.
      Ευχαριστώ κ.Τάκη
      Και την EVBOX θα κοιτάξω αλλά και τα παραπάνω λεγόμενα σας,θα ακολουθήσω.

      Για την συγκεκριμένη κ.Τάκη, με παροτρύνατε και μπήκα στο τσακ.Θεωρώ στα πιό χαμηλά της.Ευχαριστώ και καλή Σαρακοστή.

      Διαγραφή
  49. ΝΑΙ Κ Τάκη δυστυχώς δεν έγινε κίνηση από εμένα και την βλέπω τώρα να περνά. Καλά κέρδη στους τολμηρους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. STPK/Stem κάποιο σχόλιο στα 33? Αξίζει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. ΜΟυ φαινεται οτι απο το φαγοποτι οι περισσοτεροι σας σημερα δεν μπορειτε να σηκωσετε τα χερια σας να γραψετε και περιοριστηκατε στην αναγνωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα κύριε Olymp πως σας φάνηκε η συνεδρίαση? εμένα μου άφησε ανάμικτα συναισθήματα , ο Nasdaq συνέχισε ανοδικά (αναμενόμενο) πιστεύω ότι τούτη την εβδομάδα θα συνεχίσει ανοδικά ίσως και και την επόμενη αλλά σε αυτή τη φάση δεν νομίζω να ξεπεράσει το τοπικό υψηλό του , RIDE SKLZ και τα δυο χτυπημένα από σορτάκιδες συνέχισαν ανοδικά δυνατά , απλά πολλά spac που έχουμε ενώ έφαγαν αρκετό ξύλο δεν αντιδρούν ίσως σε δεύτερο χρόνο.

      Διαγραφή
    2. Κι αν δεν? Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν έχουν προνοήσει να βάλουν και λίγο φαγητό στο ψυγείο. Ας υπάρχει κι ας μην χρειαστεί.

      Διαγραφή
    3. Εγώ τά λέω και εγώ τ ακούω έλεγε η γιαγιά μου...

      Διαγραφή
    4. Καλησπέρα κ. Geopard. Τα spacs που εχουμε θα αντιδρουν ενα - ενα και ετσι ειναι και το καλυτερο για εμας για να μετακινουμαστε και πιθανον να επιστρεφουμε. Εκτιμηση μου, να μεινουμε για 3 συνεχομενες μερες πανω απο τις 1350 μετα τις 18.03 ειναι οτι καλυτερο.

      Διαγραφή
  52. Καλημέρα, σε συνέχεια volkswagen + 16,27 % παρακαλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. SAII κατά την γνώμη μου πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση σαν αντικείμενο Plus ότι το Mithaq CAPITAL από 23 Φεβρουαρίου είναι συνεχώς αγοραστής με 4.7εκ ΤΕΜ συνολικά και έχει το 20%...MΗΠΩΣ ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΎΜΕ ΚΎΡΙΕ ΤΑΚΗ Η ΟΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Απαντήσεις
    1. Να σαι καλά κ GERRY . Πάντα υγεία και κέρδη σε όλους μας .
      Με την VW σκέφτομαι να μείνω μέχρι το χ 5 και βλέπουμε...
      Και Β τοποθέτηση μου σήμερα.

      Διαγραφή
    2. Με ποιο TICKER εχετε μπει Κύριε ALEX?

      Διαγραφή
    3. Με ποιο TICKER εχετε μπει Κύριε ALEX?

      Διαγραφή
    4. Εγώ με ticker = VOW.DE . Στην PLUS 500.
      Για U.S.A πρέπει να έχει απ όσο ξέρω ticker = VWAGY

      Διαγραφή
    5. Σχετικά με VOLKSWAGEN να ενημερώσω οτι σήμερα δημοσίευσε αποτελέσματα έτους 2020 .θεωρώ οτι όποιος έχει επενδύσει σε ηλεκτροκίνηση θα πρέπει να τα ρίξει μια ματιά ,πιστεύω ότι θα αναθεωρήσει αρκετά της απόψεις του σχετικά με τα EV.

      Καλό επίσης θα ήτανε να δει κάποιος και το powerday της εταιρίας θα καταλάβει για το που μας πάνε τουλάχιστον εδώ στην EU και τι ρόλο θα έχει σε αυτό η VW .

      https://www.volkswagen-newsroom.com/en/press-releases/power-day-volkswagen-presents-technology-roadmap-for-batteries-and-charging-up-to-2030-6891

      https://www.volkswagenag.com/presence/investorrelation/publications/annual-reports/2021/volkswagen/Y_2020_e.pdf

      Διαγραφή
    6. Κύριε ALEX έχει σημασία αν αγοράσει κάποιος το δολαριακο VWAGY??

      Διαγραφή
    7. Κύριε ALEX έχει σημασία αν αγοράσει κάποιος το δολαριακο VWAGY??

      Διαγραφή
    8. Αυτό ήθελα να πάρω αλλά δεν το είχε στην PLUS 500.( Δεν νομίζω να υπάρχει διαφορά ).
      Sorry για την αργοπορία αλλά τώρα το είδα.

      Διαγραφή
    9. '' Volkswagen's ordinary stock in Germany, which unlike the preferential class of shares is tied to the ADRs, gained 15.5% in two sessions.''

      Διαγραφή
    10. Ευχαριστώ πολύ κύριε ALEX...

      Διαγραφή
  55. ΥΠΆΡΧΕΙ ΠΡΌΒΛΗΜΑ ΚΎΡΙΕ ΤΆΚΗ ΜΕ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Μου ζητά συνεχώς επιβεβαίωση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για ποιο πράγμα σας ζητά επιβεβαίωση κύριε GERRY ? δείτε μήπως βάλατε κάτι σε add blocker ή κάτι που κόβει το cookies κάτι τέτοια add ons μου έχουν κάνει προβλήματα κατά καιρούς στον Blogger από υπολογιστή αλλά από το κινητό δεν είχα κανένα πρόβλημα.

      Διαγραφή
  57. Έδιωξα τα εξτρά SKLZ και RIDE με κέρδος 6,5 δολάρια στην SKLZ ανά κομμάτι έτσι έριξα τον μέσο όρο στα 12,2 από 15,5 και στο RIDE έπεσα στα 18,6 αλλά έκανα ρευστότητα γιατί δεν είχα καθόλου , σήμερα το χαρτοφυλάκιο μου πάει αντίθετα από τον Nasdaq για αυτό αραίωσα λίγο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όποιος πουλάει Skillz θα μετανιώνει ... μόνο αν είναι τυχερός και τύχει να τα ξαναβρει χαμηλότερα.
      Αν έχεις τύχη διάβαινε ..

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη κερδοσκοπική θέση ήταν που αγοράστηκε στο 25,5 στην SKLZ μέχρι στιγμής έχω κέρδος 2,5 δολάρια στο κομμάτι και με τις προμήθειες που έχω στην IB τα ξαναπέρνω ότι ώρα θέλω αφού έχω after hour's αγορές , τα 2/3 της αρχικής θέσης μου είναι μπαούλο και πέταξα και τα κλειδιά, παρεμπιπτόντως πολύ ξύλο σήμερα στο χαρτοφυλάκιο μου και δεν συμβαδίζει με τον Nasdaq.

      Διαγραφή
  58. ΚΥΡΙΕ ΤΑΚΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ SUPER ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ RBLX. ΜΑΛΛΟΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΕΙΣΟΔΟ ΣΕ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΑΝ ΕΡΘΕΙ ΒΕΒΑΙΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πιστεύω ότι θα παει χαμηλότερα απο 60.
      Άσχετο .... νομίζω ότι το ARK, πρώτη φορά μπήκε έτσι δυνατά, την 1η ημέρα εισαγωγής μιας νέας εταιρίας. Αυτό λέει πολλά ...

      Διαγραφή
  59. Κύριε από το GOOGLE δεν μπορώ να μπω πια ..αν μπορείτε δες το μήπως υπάρχει θέμα ...μπαίνω μέσω Crome...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Πολυ ανιαρή η μέρα σημερα στο ταμπλώ μας..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. EVGO INC. ANNOUNCES PRICING OF OFFERING OF CLASS A COMMON STOCK at $4.25 per share

    το βάζω εδώ για πιο σωστά. τι λέτε;

    https://investors.evgo.com/news/news-details/2023/EVgo-Inc.-Announces-Pricing-of-Offering-of-Class-A-Common-Stock/default.aspx

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂