Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

AEVA και 4D LiDAR

AEVA .... εδώ .... 
Διαπραγματεύεται στο NYSE με τον κωδικό IPV ... εδώ .... και μετά τη συγχώνευση το ticker θα είναι AEVA
Αριθμός μετοχών : 229,87 εκατομμύρια μετοχές (όταν εισαχθεί στο NYSE)
Presentation AEVA ... εδώ ...


Το SPAC του IPV
Στις 16 Αυγούστου 2019 ιδρύεται η εταιρεία InterPrivateAcquisition Corp. Εκδόθηκαν για τον χορηγό 6,9 εκατομμύρια κοινές μετοχές κατηγορίας Β .... έτσι δημιουργήθηκε το Spac - IPV.
Τα Μερίδια Κατηγορίας Β θα μετατραπούν αυτόματα σε κοινές μετοχές Κατηγορίας Α την πρώτη ημέρα μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης του Spac με την εταιρεία που θα επιλεγεί.


Στις 6 Φεβρουαρίου 2020, η εταιρεία ολοκλήρωσε την αρχική δημόσια προσφορά, όπου εκδόθηκαν 24.150.000 μετοχές, στα 10 δολάρια, δημιουργώντας ακαθάριστα έσοδα 241.500.000 δολάρια.
Ταυτόχρονα με το κλείσιμο της Αρχικής Δημόσιας Προσφοράς, ο Χορηγός και το EarlyBirdCapital αγόρασαν ένα σύνολο 555.000 Ιδιωτικών Μονάδων στην τιμή των 10 δολαρίων ανά Μονάδα.
Στις 10 Φεβρουαρίου 2020, ο Χορηγός και το EarlyBirdCapital αγόρασαν επιπλέον 63.000 ιδιωτικές μονάδες σε τιμή αγοράς 10 δολαρίων ανά μονάδα.

Η εταιρεία SPAC - IPV εισάγεται στον NYSE, παράλληλα κάθε αρχική μονάδα εδικαιούτο και ένα δεύτερο ενός εξαγοράσιμου εντάλματος. Κάθε ένταλμα (WARRANT) δίνει στον κάτοχο του την δυνατότητα να αγοράσει μία κοινή μετοχή σε τιμή άσκησης 11,50 δολάρια ανά μετοχή.

Η συμφωνία συγχώνευσης με την AEVA
Την 2 Νοεμβρίου 2020 το spac IPV, σύνηψε 
οριστική συμφωνία για να συγχωνευτεί με την εταιρεία AEVA.

Η AEVA θα συγκεντρώσει ακαθάριστα έσοδα 563 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, μέσω του συνδυασμού των επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένου ενός πλήρως δεσμευμένου PIPE ύψους 320.000.000 δολαρίων,
συμπεριλαμβανομένων επενδύσεων από την Adage Capital και την Porsche SE, ενώ 200 εκατομμύρια δολάρια θα καλυφθούν από την Sylebra, που είναι μέτοχος της InterPrivate (IPV).
Η συνδυασμένη εταιρεία θα παραμείνει εισηγμένη στο NYSE με το νέο σύμβολο "AEVA"
Η κεφαλαιοποίηση της AEVA, με την τιμή της μετοχής στα 20 δολάρια, θα ανέρχεται σε 4,6 δισεκατομμύρια δολάρια.


Υποθέτοντας ότι κανένας μέτοχος του IPV δεν ασκήσει τα δικαιώματα εξαγοράς του, η ιδιοκτησία της συνδυασμένης εταιρείας αμέσως μετά τη συγχώνευση θα αποτελείται από τους τρέχοντες κατόχους μετοχών της AEVA (74%), τους μετόχους του IPV (11%), τον χορηγό του IPV (3%) και τους επενδυτές PIPE (12%). 

 Η AEVA ιδρύθηκε το 2017 από τους πρώην μηχανικούς της Apple, Soroush Salehian και Mina Rezk και με μια πολυεπιστημονική ομάδα μηχανικών και χειριστών, η Aeva δημιουργεί την επόμενη γενιά ανίχνευσης και αντίληψης για αυτόνομα οχήματα και όχι μόνο. Η Aeva υποστηρίζεται, μεταξύ άλλων, από τους Adage Capital, Porsche SE, Lux Capital και Canaan Partners.

Τι είναι το LIDAR;
Το LIDAR είναι μια μετεξέλιξη του RADAR. Το γνωστό μας ραντάρ σημαίνει ''Radio Detection And Ranging'' (RADAR), δηλαδή ''ανίχνευση και μέτρηση απόστασης μέσω ραδιοκυμάτων''. Αντιστοίχως, το LIDAR είναι μια παρόμοια τεχνολογία και η ονομασία του προέρχεται από το RADAR, αντικαθιστώντας τον όρο ''Radiο'' με το ''Light'', μιας και χρησιμοποιεί φως αντί για ραδιοκύματα. Βεβαίως και τα ραδιοκύματα είναι φως, απλά είναι διαφορετικών συχνοτήτων.


Το LIDAR, λοιπόν, είναι μια τεχνολογία μέτρησης αποστάσεων μέσω φωτός. Η τεχνολογία δεν είναι άγνωστη. Σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα με συστήματα αυτόματης οδήγησης, αλλά και πολλά συστήματα τρισδιάστατης χαρτογράφησης, χρησιμοποιούν LIDAR για να το επιτύχουν. Για παράδειγμα η λύση της Apple .... χρησιμοποιεί μια πηγή υπέρυθρου φωτός, μέσω της οποίας προβάλλει μια σειρά από φωτεινές ''τελείες'' στο χώρο. Μετρώντας το χρόνο που παίρνει στην κάθε μία από αυτές να ''χτυπήσει'' κάποιο αντικείμενο και να επιστρέψει στον αισθητήρα, μπορεί να υπολογίσει την απόσταση του αντικειμένου.


Είτε πρόκειται για αυτοκίνητα, ή drone, ή οικιακά ρομπότ καθαρισμού, όλα κάποια στιγμή θα λειτουργούν μόνα τους. Μια σημαντική ικανότητα που πρέπει να έχει κάθε αυτόνομο όχημα είναι η ικανότητα να ''βλέπει'' τα περίχωρα σε τρισδιάστατη μορφή για να αποφεύγεται η σύγκρουση με εμπόδια.

Το Lidar χρησιμοποιεί λέιζερ, όπως το ραντάρ χρησιμοποιεί ραδιοκύματα, για να μετρήσει την απόσταση μεταξύ αντικειμένων και να δημιουργήσει μια τρισδιάστατη αναπαράσταση του πώς μοιάζει ο κόσμος. Οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες χρησιμοποιούν συνδυασμό ραντάρ, lidar και υπολογιστή όρασης (ένα σύστημα που χρησιμοποιεί εικόνες και βίντεο και εφαρμόζει AI για την αναγνώριση αντικειμένων) στα προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού (ADAS) και στην αυτόνομη ανάπτυξη οχημάτων (AV) - με εξαίρεση την Tesla, η οποία χρησιμοποιεί μόνο τεχνολογία ραντάρ και υπολογιστή.

Η ΑΕVA λανσάρει το Aeva 4D LiDAR , που αποτελεί την πρώτη λύση ανίχνευσης που παρέχει μέτρηση ταχύτητας. Μέσω ενός microchip η τεχνολογία 4D Lidar, εκτός από την απόσταση των αντικειμένων μετράει αυτομάτως και τη στιγμιαία τους ταχύτητα στο περιβάλλον.
Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το προϊόν της Aeva 4D LiDAR είναι η κορυφαία τεχνολογία συνεχούς κύματος με διαμόρφωση συχνότητας (FMCW) που επιτρέπει την αυτόματη οδήγηση, χάρη της μοναδικής του ικανότητας να μετρά στιγμιαία ταχύτητα για κάθε εικονοστοιχείο. Διαθέτει απόδοση μεγάλης εμβέλειας (300 μέτρα), υψηλή ανάλυση, ευκρίνεια, ευαισθησία και ταχύτητα στην αντίληψη του χώρου και της κίνησης, χωρίς να επηρεάζεται από παρεμβολές άλλων LIDARS, ανακλάσεις φωτός κλπ.

Η βιομηχανία κυριαρχείται επί του παρόντος από τον πρωτοπόρο της τεχνολογίας Lidar τη Velodyne Lidar (NASDAQ: VLDR), αλλά οι καινοτομίες της Luminar Technologies (NASDAQ: LAZR) θα μπορούσαν να επεκτείνουν γρήγορα την αγορά. Η Luminar μπορεί να υπερηφανεύεται για τη δυνατότητα μέτρησης σε μεγάλες αποστάσεις και δημιουργία απεικόνισης ανάλυσης τύπου "κάμερας" για συστήματα ADAS και AV. Η Luminar βοηθά στην τροφοδοσία αισθητήρων lidar για το Mobileye (μέρος της Intel ) και συνεργάζεται με αρκετές μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Ωστόσο η διοίκηση της AEVA πιστεύει ότι έχει κάνει ένα μεγάλο άλμα προς τα εμπρός χάρη στο AIVA 4D Lidar.
  • Η κάμερα μετρά το χρώμα σε υψηλές αναλύσεις και μπορεί να συμπεράνει το βάθος.
  • Το ραντάρ μετρά την ταχύτητα και το βάθος σε χαμηλότερες αναλύσεις.
  • Το Legacy 3D LiDAR βασίζεται στην τεχνολογία Time of Flight (ToF) και μετρά το βάθος και την ανακλαστικότητα, αλλά με περιορισμούς στην απόδοση.
Το Aeva 4D LiDAR είναι η πρώτη λύση ανίχνευσης που συνδυάζει όλες τις προηγούμενες τεχνολογίες και επιτρέπει ευρεία αντίληψη του χώρου και των αποστάσεων.


Η Aeva συνεργάζεται επί του παρόντος με 30 από τους κορυφαίους παίκτες OEM και με αυτοκινητοβιομηχανίες προκειμένου να αναπτυχθεί η προηγμένη βοήθεια στους οδηγούς και η αυτόνομη οδήγηση.
Η AEVA έχει λάβει στρατηγικές επενδύσεις από την Porsche, τον μεγαλύτερο μέτοχο του VW Group και έχει σχέσεις με μερικούς από τους μεγαλύτερους προμηθευτές αυτοκινήτων Tier 1, συμπεριλαμβανομένων των ZF και Denso.


Η ZF είναι μια Γερμανική εταιρεία ανταλλακτικών και ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές και προμηθευτές αυτοκινήτου Tier-1 στον κόσμο. Το μνημόνιο συνεργασίας της ZF με την AEVA υπογράφηκε το Σεπτέμβριο του 2020 και σκοπό έχει να ολοκληρωθεί η κατασκευή του AEVA 4D LiDAR ώστε να αρχίσει η διανομή και η μαζική παραγωγή το 2024.

Η DENSO είναι ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές αυτοκινήτου στον κόσμο με εξαρτήματα στα περισσότερα μοντέλα αυτοκινήτων και ηγέτης στην εμπορευματοποίηση προηγμένων τεχνολογιών με προσιτό κόστος. Η συνεργασία της Aeva με την DENSO επικεντρώνεται στο να φέρει το 4D LiDAR στην αγορά οχημάτων.

Η DENSO με πωλήσεις 47,6 δισεκατομμύρια δολάρια, αναπτύσσει προηγμένη τεχνολογία και εξαρτήματα για σχεδόν κάθε μάρκα και μοντέλο οχημάτων σήμερα. Η DENSO διαθέτει 200 εγκαταστάσεις και με τους 170.000+ υπάλληλους της επενδύει σε ένα μέλλον κινητικότητας που βελτιώνει ζωές, εξαλείφει τα τροχαία ατυχήματα και προσέχει το περιβάλλον. Σε παγκόσμιο επίπεδο με έδρα την Kariya της Ιαπωνίας, η DENSO ξόδεψε το 9,9% των παγκόσμιων ενοποιημένων πωλήσεών σε έρευνα και ανάπτυξη.


Η TuSimpleis δραστηριοποιείται στην τεχνολογία αυτοκινούμενων φορτηγών και βρίσκεται σε παγκόσμια συνεργασία με τον Όμιλο TRATON της VW για την ανάπτυξη ενός αυτόνομου συστήματος για βαρέα φορτηγά και συν-αναπτύσσει φορτηγά αυτο-οδήγησης επιπέδου 4 με το Navistar, στοχεύοντας στην παραγωγή το 2024. Η TuSimple και η Aeva συνεργάζονται για την δημιουργία αυτόνομου φορτηγού χρησιμοποιώντας το Aeva 4D LiDAR στους δρόμους από το 2019.

Οι συμφωνίες με τους τέσσερις κορυφαίους πελάτες αντιπροσωπεύουν αθροιστικά προβλεπόμενα έσοδα ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπου τα 440 εκατομμύρια δολάρια θα εκτελεστούν το 2025 και αποτελούν το 50% των εκτιμήσεων της διοίκησης από τα προβλεπόμενα έσοδα των 880 εκατομμυρίων δολαρίων του 2025.

Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει το 4ο τρίμηνο του 2023.


Προς το παρόν, η Aeva θα επικεντρωθεί κυρίως σε αυτοκίνητα, καθώς και σε ορισμένες εφαρμογές σε βιομηχανικό εξοπλισμό και στην ασφάλεια.
H Aeva ακόμη δεν έχει έσοδα και είναι σε φάση έρευνας και προ-παραγωγής. Για το εννεάμηνο 2020 έχει έσοδα μόλις 4,111 εκατομμυρίων δολαρίων.
Με βάση τις υπάρχουσες συνεργασίες με πελάτες όπως η Porsche (κύριος μέτοχος της Volkswagen Group και της Audi ) και συμπεριλαμβανομένης της συμφωνίας κατασκευής με τον γερμανικό ηγέτη ανταλλακτικών αυτοκινήτων ZF Group, τα ετήσια έσοδα για το 2021 αναμένονται να είναι 11 εκατομμύρια δολάρια. 

Καθώς η μαζική παραγωγή της Aeva θα αυξάνεται η διοίκηση εκτιμάει ότι τα έσοδα θα εκτοξευτούν από 35 και 75 εκατομμύρια δολάρια τα έτη 2022 και 2023 αντίστοιχα σε 286 και 880 εκατομμύρια δολάρια το 2024 και το 2025.
Σχεδόν το 78% αυτών των εσόδων θα προέλθουν από την αυτοκινητοβιομηχανία.

Η εταιρεία προχωρεί σε μερικές ακόμη πιο τολμηρές οικονομικές προβλέψεις κάνοντας λόγο πως το 2030 θα έχει φθάσει σε 6 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις και 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε προσαρμοσμένο EBITDA.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της εταιρείας, τα EBITDA της AEVA θα γυρίσουν θετικά το 2024, ενώ το 2025 στοχεύει να έχει 880 εκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις και 349 εκατομμύρια δολάρια σε προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA).

Και αν φτάσει το 2025 να έχει έσοδα 880 εκατομμύρια δολάρια, η εταιρεία προβλέπει ότι θα δημιουργήσει θετικές ελεύθερες ταμειακές ροές ύψους 343 εκατομμυρίων δολαρίων!!

Με την τιμή της μετοχής στα 20 δολάρια και μετά την ενοποίηση η AEVA θα αποτιμάται 4,8 δισεκατομμύρια δολάρια, που αντιστοιχούν :

  • 5,22 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 880 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2025.
  • 16,07 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 286 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2024.
  • 61,3 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 75 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2023.
  • 131,35 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 35 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2022.
και σε σχέση με τα EBITDA
  • 13,25 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2025. 
  • 218,92 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2024.


193 σχόλια:

  1. Sir σας ρωτώ γιατί ειδικά IACA βάση της ανάρτησης σας στην τιμή των 11.50 μου φαίνεται πολύ φθηνή... χώρια που και οι δύο έχουν κάνει σήμερα όγκο για γέλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλά spacs μαζευτήκαν, είναι και λίγο αποσβολωμένοι και φοβισμένοι οι ποπολάριοι και αυτό μας δίνει την ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ να ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ spacs που γουστάρουμε πολύυυυ και να ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ!!

      Τους ευχαριστούμε πολύ ... που δεν καταλαβαίνουν, μόνο ξέρουν να καβαλούν τα κύματα και όπου τους βγάλει.

      Διαγραφή
    2. Μόνο τα δικά μου τα SPACS δεν τραβάνε. Λες και τα ψώνισα από το ΧΑ μαζί με τον Κορδέλλο (εδώ μπαίνουν πυραυλάκια αλλά δεν ξέρω πώς να τα βάλω)...!!! Ελπίζω ο Μπιλάκος ο Ακμανάκης να τελειώνει με το deal γιατί είδα ότι ετοιμάζει και 2ο SPAC.

      Διαγραφή
    3. Ελάτε μη χαλιέστε κ. Ευρωβλάχο, δείτε τι ζήσαμε μερικοί σήμερα :
      https://finance.yahoo.com/quote/OTRK?p=OTRK&.tsrc=fin-srch

      Διαγραφή
  2. Έχω και από τά δύο SIR ... TSIA 12.60 και IACA 12.40 αλλά με τρώει το ✋ μου εδώ στο 11.30...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άλλο ένα spac που παρουσιάζει κάποιο ενδιαφέρον. Αφού δεν έχουμε τη SpaceX, ας δούμε και τους μικρότερους ανταγωνιστές της...
    https://www.rocketlabusa.com/assets/Project-Prestige-Investor-Presentation.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για όσους έχουν μείνει στο CLOV:
    Clover Health Reports Full Year 2020 Financial Results

    Grew total revenue 46% year-over-year to $673 million in 2020

    Surpassed 32,400 Lives under Clover Assistant management at year end, a 43% increase year-over-year

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα,
      Ακριβώς όσα είχε προβλέψει στην εταιρική παρουσίαση (671 εκατ.) Παρά το +10% σήμερα, είναι 40% κάτω από τα υψηλά.
      Δεν πήρα ποτέ θέση στη μετοχή γιατί φοβάμαι τον κλάδο καθώς ψιλοκάηκα από τη Multiplan (MPLN) και ευτυχώς έχασα μόνο 11%.
      Το ότι είναι ο Τσαμάθ μέσα δεν λέει κάτι σε εμένα. Και στη Multiplan είναι ο Κλάιν που έχει το CCIV με τη lUCID.

      Υγεία και κέρδη σας εύχομαι.

      Διαγραφή
    2. Εγώ είμαι και θα είμαι και ας μας έχει στενοχωρήσει.
      Το να πουλάς dealer Medicare στην αρχή της θητείας του Obamiden, είναι σα να πουλάς κηροποιία με τη Λουκά πρωθυπουργό. Δε γίνονται αυτά.

      Διαγραφή
    3. Και εγώ άφησα μέσα λίγα από τα κέρδη που μου έδωσε γι' αυτόν τον λόγο... Δεν πουλιέται για τα επόμενα χρόνια και ας μηδενίσει!

      Διαγραφή
  5. Είναι κάποιος μέσα στο NSH? Ειναι spac που θα συγχωνευτεί με τη Spire. Η τελευταία είναι εταιρία τύπου SaaS με συλλογή δεδομένων από δορυφόρους και πώληση τους σε ενδιαφερόμενες εταιρίες(aviation maritime weather κα) Έχει ηδη στήσει το δίκτυο της με 100 δορυφόρους και έχει έσοδα. Είναι ίσως η πιο υποτιμιμενη space stock αυτή τη στιγμή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα κ.Τακη τι λέτε στην RMGB μπαίνουμε τώρα που είναι κάτω από τα 11δολάρια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://www.mikrometoxos.gr/2-3-2021-wall-street-renew-power/

      Διαγραφή
    2. Έχω πάθει ζημιά. Ότι και να διαβάσω στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγω. Πολύ καλή επένδυση ο Βαγγέλης με EV/EBITDA 2020 = 8.6 στα €13 και EV/EBITDA 2022e = 5,5 στην τρέχουσα τιμή (έναντι EV/EBITDA 2022 = 9,67 στα στοιχεία που μας παραθέτετ )

      Ωστόσο ο κλάδος μου αρέσει πολύ οπότε πριν λίγο έκανα μια πρώτη αγορά στην RMGB στα $10,82

      Διαγραφή
  7. Ναι εγώ είμαι μέσα. Αφήνω εδώ την παρουσίαση για όποιον ενδιαφέρεται: https://img1.wsimg.com/blobby/go/22420c7c-4367-40fe-a2fd-4d0554113b56/Spire_Investor%20Presentation%20Final%202.28.21.pdf.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κύριε Τάκη, σχετικά με την ciic, μιας και έχετε καιρό να την σχολιάσετε...
    Είχατε αναφέρει πως πριν την συγχώνευση θα παίρνατε πίσω κάποια κομμάτια.
    Ισχύει ή περιμένουμε?
    Σας ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα , CIIC δεν εχω πουλήσει ούτε μια από την αρχική θέση μου πάνω από 40 θα αρχίσω να πουλάω μέχρι τα 50 νομίζω που έχει πει ο κύριος Τάκης , βέβαια μας έχει ταράξει από τις πολλές αναταράξεις από τα 30 μέχρι τα 20 κάτι σαν την RIDE που και αυτήν ο κύριος Τάκης την έχει για 60$ αν θυμάμαι καλά.

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα σας.
      Γύρισα χθες τα cciv, σε ciic
      Είδωμεν...

      Διαγραφή
  9. RMGB μέσα SIR με μικρή θέση...μου άρεσει ο κλάδος και καθόλου άσχημα τά θεμελιώδη...από τίς προτάσεις που ίσως αποδειχθούν LONG GGG

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε GERRY ξεκίνησα RMGB και εγώ με τα πρώτα 100 στο 10,77 αλλά με μέτρο γιατί τα μετρητά αρχίζουν να ειναι σπάνιο είδος στο χαρτοφυλάκιο μου , ρευστότητα περίπου 10% μετά πρέπει να πουλάω για νέες αγορές , αν τρέξει η AYRO θα κάνω βέβαια αρκετή ρευστότητα γιατί έχω αυξήσει εκεί την θέση μου 50% κερδοσκοπικά.

      Διαγραφή
    2. Κύριε GEOPARD μόλις 200 πήρα και δεν θα πάρω αλλά...έδιωξα χθές το GIK στο 13.90 αγορασμενο στα 12....έχω αρκετά EVS ένα λιγότερο ...

      Διαγραφή
  10. Μάλλον δεν αρέσει ούτε το FIII SIR στα Αμερικανακια εκτός από το GIK??? FIII δεν πωλείται βέβαια σ αυτές τις τιμές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο κύριος Τάκης έχει προϊδεάσει (για το FIII) ότι θα φάει μεγάλη ταλαιπωρία μέχρι να μαζευτεί το χαρτί από κάποιον μεγάλο, ποιον νομίζω ότι δεν μας είπε , επίσης έχει πει ότι και η NPA μπορεί να φάει τρελό πάνω κάτω , ελπίζω να αντέξω τις διακυμάνσεις , πχ σήμερα με χαλάει το γύρισμα μετά από τόσων ημερών ξύλο , χθες μας έδωσε μιαν ανάσα και ξανά ξύλο σήμερα , εντάξει μέχρι τώρα είναι χάδι ακόμα (-1,7% όλο το χαρτοφυλάκιο μου) , ελπίζω μόνο να μην αγριέψει αργότερα.

      Διαγραφή

    2. η cciv τρώει καλό ξύλο, είχα σκοπό να ρίξω κάτι ψιλά αλλά οπισθοχωρησα. Αν πλησιάσει τα 20-22 την θεωρώ καλή ευκαιρεια

      Διαγραφή
    3. Αυτός ο κάποιος πόσο χαμηλά το θέλει δηλαδή? Επίσης δεν είναι τραγικό να ξέραμε ποιος είναι αυτός ο λύκος πίσω από την Fiii που τόσο καιρό τον ταιζουμε... Κάποια στιγμή ανέφερε κάποιος για Goldm... Sac... Είναι πολύ άσχημη η συμπεριφορά αν σκεφτούμε κιόλας ότι σύντομα θα πρέπει να ψηφίσουν κιόλας οι μέτοχοι...

      Διαγραφή
    4. Αυτό με τη CCIV δεν το καταλαβαίνω. Ανέμεναν 16 δις κεφαλαιοποιηση στα 10$ και τους βγήκε 24 δις κεφαλαιοποιήση στα 15$. Αντί η μετοχή να πέσει ένα -7% περίπου, έπεσε περισσότερο απο -50%.

      Βλεπουμε κινησεις πανικού και καραμάζεμα εδώ. Γνώμη μου.

      Διαγραφή
    5. Ξεπουπουλιαζουν κανονικά ποπολαριους τρειντεραδες της συμφοράς που βλέπουν φως και μπαίνουν και μόλις τούς τα γυρίσουν ένα 10% πηδάνε σαν τα ποντίκια ....μάλλον έχει κι άλλο ...

      Διαγραφή
  11. Ρευστότητα 20% σήμερα και δεν την πειράζω ... και ίσως αύξηση σε κατάλληλη ώρα...μόνο αλλαγή θεσεων ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολλά τα SPACS όπως είπε ο TAKAROS και ξεπουπουλιαζουν για πλάκα τους ποπολαριους Traders...δείτε Volatility στο NPA και βγάλτε συμπεράσματα...δεν θα εκπλαγω καθόλου να δω πολλά SPAKAKIA που βολοδερνουν στο 12 -14 κάτω από 11...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. Elon Musk:Green eggs & SPAC

      Τι να εννοεί ο ποιητής;

      Διαγραφή
    2. Ποιό είναι το συμπέρασμά σας Κε Gerry για το NPA;
      Αν καταλαβαίνω σωστά, τρώνε κοσκίνισμα οι ποπολάροι και όσοι ατρόμητοι/πιστοί, θα κρατηθούν. Αυτό το εκλαμβάνω ως θετικό-long play, αν έχεις γερό στομάχι βέβαια.

      Διαγραφή
    3. Δεν έχω κάτι να σας πω Κύριε Mickey... άλλωστε ο ειδικός είναι ο κύριος Τάκης καί τά έχει πει όλα για το NPA...Εγώ το σουταρα στο 15.20 αγορασμενος στο 12.50 πριν λίγες μέρες και πρόλαβε να κάνει 13.10 μετά ξανά 15.50 μετά 13.80 και χθές 16 και σήμερα 13.80....βγαλτε το συμπέρασμα σας... τώρα αν και σε πια τιμή θα ξαναμπώ δεν ξέρω να σας πω...αν δεν μπω σ αυτό το τρένο θα στο επόμενο...

      Διαγραφή
    4. Αυτό που βλέπω είναι πως ότι έχω πούλησει σαν μείωση θέσεων είτε κλείσιμο θέσης όλα μα όλα είναι πιο χαμηλά από εκεί που πούλησα και όσα πήγαν να ξεμυτισουν λιγάκι τους πήρα ν το κεφάλι... Αμετακίνητος έχω μείνει σε SKLZ IPOE SNPR ALUS TSIA IACA FIII ...

      Διαγραφή
    5. Καλή η είσοδός σας στο 12,5. Εγώ απο το 20, μετράω κόκκινες λαμπάδες... Αλλά βρίσκω δυναμική στην τεχνολογία οπότε πιστεύω σε μια διαστημική... ανάσταση...

      Διαγραφή
    6. Εγώ κύριε GERRY ότι πούλησα σχεδόν ειναι ποιο πάνω , μάλλον είμαι ο γκαντέμης , NPA δεν πούλησα και μάλιστα αύξησα και τον πίνω τον καφέ τον πικρό , SKLZ έδωσα 31,2 το 1/3 και πήγε 46 , FSR έδωσα στα 19 και πήγε 32 σήμερα , IPOC μην πούμε ότι έφυγε με μικρές ζημιές .
      Σήμερα τελικά μας τα πήρε όλα πίσω για να μην με αφήσει να χαμογελάσω λίγο μετά από 20 μέρες καλό ξύλο σήμερα έκλεισα με την χαμηλότερη αποτίμηση από σχεδόν διμήνου η NPA τραγική όπως το είχε προβλέψει ο κύριος Τάκης

      Διαγραφή
    7. Κυριευ GEOPARD μην μπερδευεστε...και εγώ έχω πουλήσει τα EXTRA SKLIZAKI 200 κομμάτια στο 30 και πήγε 46 και άλλα χαρτιά... αλίμονο να είχα κάνει τις τέλειες κινήσεις παντού... αυτό μόνο ένας παραμυθάς θα έλεγε κάτι τέτοιο...μιλάω για μετοχές που πούλησα την τελευταία εβδομάδα που έπεσε το πολύ ξύλο όπως TOSKANH LUSID και άλλες και γλυτωσα πάνω από ένα 10χιλιαρο...

      Διαγραφή
  13. Καμιά άποψη για LAZY? Σκεφτόμουν να τη σουτάρω για αύξηση ρευστότητας καθώς γράφω ένα 50% μέσα σε 3 μήνες.

    Από την άλλη σκέφτομαι ότι μες στο Μάρτιο θα ανακοινωθούν τα ετήσια και μάλλον τότε θα φανεί στους screeners το μονοψήφιο P/E.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το βλεπες, το παιξες?

      Μπορεί να πιστεύω την τιμή στόχο 40-50 αλλά δεν αποκλείω μια βόλτα από τα 14.

      Η άνοδος της Δευτέρας για την αγορά συνολικά ήταν πολύ ύπουλη τελικά. Μάλλον ήταν bull trap.

      Διαγραφή
  14. Seems 3 are the same $30 price.
    If you had $3,000 and could only buy 1 of them. poll 4500 votes. 1 cciv 72% 2.fsr 15% 3.chpt 14%
    What would you pick?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτη η CLOV πολυ ξυλο σημερα...τελικα με τις υπηρεσιες που εχει αντι να μας θεραπευει μας αρωσταινει..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μετά απο όσα είχαν αποκαλυφθεί στο Clover .... δεν μπορώ να καταλάβω τι πήγατε και μπλέξατε.

      Τέλος πάντων ... πιστεύω ότι θα γίνει ωραίο παίγνιο όπως έγινε με Virgin Galactic (SPCE)

      Διαγραφή
    2. Ειχα μπει πριν την αποκαλυψη κ. Τακη....

      Διαγραφή
    3. Γιατί κ. Τάκη τι αποκαλύφθηκε στο Clover που θα έπρεπε να μας προβληματίσει?
      Εγώ η μόνη αποκάλυψη που είδα είναι ότι οι σορταδόροι έχουν το Chamathinio στο μάτι επί προσωπικού.

      Διαγραφή
    4. Tα είχα γράψει και τότε που έπαιζε στο 11, πριν ξεκινήσει την άνοδο προς τα 17.

      Παλιές ιστορίες της διοίκησης
      https://medcitynews.com/2020/02/nj-legislators-call-for-probe-of-insurance-unicorn/

      Διαγραφή
    5. Ναι δε διαφωνώ, αλλά αυτά ήταν γνωστά πριν το Hinderburg, όπως και κάποια θέματα του CEO με τις κλινικές του.
      Το report δεν αποκάλυψε κάτι ιδιαίτερο που δεν ήταν γνωστό. Ότι είναι παλτουδιά βέβαια είναι, δε λέω.

      Διαγραφή
    6. Είναι γεγονός ότι είναι παλιές ιστορίες , αλλά εξηγεί γιατί το χαρτί δεν κουνιόταν τόσο καιρό, σε αντίθεση με το OPENDOOR που πέταξε σε ένα εύκολο Χ3 και κρατιέται εύκολα εκεί.

      Διαγραφή
  16. Ολα τα SPac μου φτασαν στο 10+ αυτο ή είναι ευκαιρια ή κατι μας διαφεύγει. άληθεια μπορουν να πάνε και κάτω απο 10 ? δεν εννοώ 9,9

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεωρητικά μπορούν να πάνε οπουδήποτε, στην πράξη όμως έχουν πάει κάπου μέχρι το 9,2 είχα διαβάσει. Κάτω από 10 δεν έχει μεγάλη λογική να πάει γιατί εκεί μπορείς να αγοράσεις και να πας στην ψηφοφορία να ψηφίσεις όχι και να πάρεις πίσω τα $10, arbitrage δηλαδή. Σε ένα περιβάλλον πανικού όμως που χτυπάνε μάρτζιν, στοπ κτλ όλα μαζί, αυτό μπορεί άνετα να συμβεί. Αυτό που μπορεί να κάνει όμως πιο εύκολα και να σε ξεγελάσει είναι να σε κρατήσει στα 10 μέχρι τη συγχώνευση και μετά να φύγει κάτω.

      Διαγραφή
    2. Να ρωτήσω εδώ κάτι. Όταν στην ψηφοφορία, ψηφίσεις όχι, την άλλη μέρα σου βάζουν τα αντίστοιχα χρήματα στο λογαριασμό σου; Ή πρέπει να κάνεις και κάποιες άλλες ενέργειες;
      Υπάρχει επίσης εμπειρία από κάτι τέτοιο εδώ μέσα;

      Διαγραφή
    3. Κύριε Socrates δεν έχω τέτοια εμπειρία. Κάποιος συνάδελφος εδώ είπε ότι σου στέλνουν ένα link και ψηφίζεις έτσι.

      Αυτό που είχα διαβάσει σε ένα ξένο φόρουμ είναι ότι ψηφίζεις σε δύο ερωτήματα. Το πρώτο είναι αν συμφωνείς με την εταιρεία που έχει επιλεγεί για συγχώνευση και το δεύτερο αν επιθυμείς να ρευστοποιήσεις (κάτι τέτοιο δεν θυμάμαι ακριβώς). Και το τόνιζαν γιατί κάποιος απάντησε λάθος στο 2ο ερώτημα κι έχασε ένα 50% χοντρικά από βλακεία.

      Προσωπικά αγόρασα από την IB 10 τεμάχια THCB μόνο και μόνο γι αυτό το λόγο, να κάνω ένα δοκιμαστικό στην ψηφοφορία όταν γίνει.

      Διαγραφή
    4. κε Σωκράτη για να πάρεις τα 10$ πίσω θα πρέπει το spaq να μη βρει στόχο και να διαλυθεί. Τότε θα πάρουν όλοι 10$, ακόμα κι αυτοί που έχουν ψηφίσει "ναι".


      Επίσης, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από το τι θα ψηφίσεις και αν θα ψηφίσεις, πριν τη συγχώνευση στέλνεται η επιλογή σε όλους τους μετόχους αν θέλουν να επιστρέψουν τις μετοχές τους και να λάβουν 10$ +κάποιο premium γύρω στο 5% με 10%. Δδλ σου επαναγοράζουν τις μετοχές σου ας πουμε 11$. Φυσικά αυτό δεν εχει κανενα νόημα στην πλειοψηφία των περιπτώσεων καθότι η μετοχή είναι πολύ υψηλότερα.
      Αυτό πιστευω γίνεται να νομικούς λόγους, μην πει κάποιος απο τους αρχικούς μετόχους ότι πάρκαρα τα λεφτά μου και η διοίκηση δεν έκανε καλη επιλογή και θέλω να αποζημιωθώ. Σου λένε σου δώσαμε την επιλογή να φύγεις με ένα αξιοπρεπες "επιτόκιο".

      Να πω σε αυτό το τελευταίο, ότι η default επιλογή στο ερώτημα είναι NO ACTION. Αν δεν απαντήσεις καν στο proxy, συνεχίζεις με τις μετοχές σου ως έχουν.

      Διαγραφή
    5. " η default επιλογή στο ερώτημα είναι NO ACTION. Αν δεν απαντήσεις καν στο proxy, συνεχίζεις με τις μετοχές σου ως έχουν.": ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ το έχω ζήσει μερικές φορές.

      "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από το τι θα ψηφίσεις και αν θα ψηφίσεις, πριν τη συγχώνευση στέλνεται η επιλογή σε όλους τους μετόχους αν θέλουν να επιστρέψουν τις μετοχές τους και να λάβουν 10$ +κάποιο premium γύρω στο 5% με 10%. Δδλ σου επαναγοράζουν τις μετοχές σου ας πουμε 11$": ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΠΑΡΑΤΗΡΉΣΕΙ (πιθανόν από απροσεξία). Θα ανατρέξω στα e-mails της SAXO.
      Αν ισχύει δλδ αυτό που γράφετε, τότε με τις σημερινές συνθήκες π.χ θα μας συμφέρει να την κάνουμε..

      Διαγραφή
    6. Εδώ ένα άρθρο για την CIIC (για όποιον δεν το έχει διαβάσει):
      https://www.capital.gr/bloomberg-view/3529552/arrival-o-rosos-proin-upourgos-me-to-meridio-11-dis-dol-kai-ta-mikro-ergostasia-ilektrikon-oximaton
      Για να βλέπουμε λίγο και την πραγματικότητα, ειδικά όταν επικρατεί ενθουσιασμός.

      Διαγραφή
  17. Έστησα εντολή 300 sklz στα 31,2$ ελπίζω να έρθουν στην αγκαλιά μου...
    Αυτές θα μείνουν ακίνητες ως επένδυση της κόρη μου. Θα τις ξαναδώ σε πολλά χρόνια από σήμερα...
    Καλά κέρδη σε όλους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν θελεις κάποιος να πέσει μια μετοχή να μου λέτε να αγοράζω μερικά τμχ.
      Για την συγκεκριμένη δεν αγχώνομαι πάντως. Άργησα (περίμενα την προσωπική μου IPO), αλλά πήρα τα 3/5 της θέσης που ήθελα. Για τα υπόλοιπα μπορώ να περιμένω άν πάει κάτω, αν όχι καλά είναι και τα 300τμχ. Ευχομαι να πάει πάνω για να ρίξω τα υπόλοιπα στο Sofaki.......και να αραααααξξωωωωωωωωωωωωω

      Διαγραφή
  18. ΚΥΡΙΕ ΤΑΚΗ FUBΟ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 30 ΕΙΝΑΙ ΟΚ ΓΙΑ ΕΙΣΟΔΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασικά θα ήθελα το 28 ... όμως πλέον είναι εξαιρετική περίπτωση και η XPEV που παρότι εκτοξεύτηκε 70+, είναι έτοιμη να κλείσει το γκαπ στα 28. Μέσα μου ήμουν βέβαιος ότι θα γίνει.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη την CCIV πως την βλέπετε εδώ ???οι τουιτεράδες που παρακολουθώ αγόρασαν όλοι ,πηρα χθές κάτι ψιλά αλλά.......

      Διαγραφή
    3. Δείχνει ότι αργά ή γρήγορα θα έρθει προς τα 20.
      Για τοποθέτηση τη βρίσκω ρισκαδόρικη τη δεδομένη χρονική στιγμή ... για trade , άλλη ιστορία.

      Διαγραφή
    4. Κε Τάκη συγχαρητήρια για την xpev όταν σας είχα ρωτήσει ήταν πανω απο 40

      Διαγραφή
    5. Κύριε Θωμά η αρχή μου είναι δεν κυνηγάω χαρτιά .... αν τα προλάβω τα κυνηγάω την 1η μέρα που ξεκινάνε. Μετά τα διαγράφω ....

      Η ΧPEV έρχεται σε νούμερα που είναι πλέον αγοράσιμη για όποιον πιστεύει στην εταιρεία.
      Βέβαια υπάρχει άλλο ένα γκαπ στα 22 .... αυτό πιστεύω ότι δεν θα κλείσει. Οπότε ο καθένας χαράσσει τη στρατηγική του.

      Διαγραφή
  19. Πειστηκατε αγαπητέ GEOPARD πως μαζί με τα χλωρά καίγονται και τα ξερά καί τά πάνε μεταξύ 10 καί 11?..SNPR κτλ...άλλο που θα πάνε μετά... ότι βλέπω λέω ... εύχομαι να είμαι λάθος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έρχεται και η ΤSIA ... έλα κοριτσάρα μου, κάτω απο 11.
      Είμεθα άπληστοι.

      Διαγραφή
    2. Φίλε μου GERRY δεν παρακολουθώ και δεν υπάρχει λόγος να χάσω την ρευστότητα μου σήμερα και ας ειναι κάργα εκπτώσεις αλλά ο εχθρός του φτηνού ειναι το φτηνότερο και δεν έχει γούστο να παίζεις με τις φάλαινες γιατί εμείς είμαστε το πλαγκτόν , έχασα 20% από τα υψηλά σε αποτιμήσεις αλλά μετοχές εδώ τώρα δεν θα δώσω γιατί είμαι μακροπρόθεσμος και να πω την αμαρτία μου λίγη από την ρευστότητα άρχισα να την τραβάω για προσωπική χρήση και ας το πάνε όπου θέλουν αν δω γύρισμα εδώ είμαστε , τα χαρτιά μας ειναι αρκετά καλά και τα θέλουν ας ειναι καλά ο οικοδεσπότης μας που άνοιξε μας τα μάτια , εγώ προς το παρόν μόνο κλεφτές ματιές γιατί αν είσαι από πάνω ειναι ψυχοφθόρο όσο δεν πάει .

      Διαγραφή
  20. Καλησπερα! Αναρωτιέμαι τι ρισκο μπορει να εχει η FIII σ' αυτο το επιπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. fiii μέχρι την συγχώνευση δεν μπορεί να πέσει κάτω του 10 .Μετά ο θεός γνωρίζει

      Διαγραφή
    2. Όποιος πιστεύει κάθεται. Όποιος δεν πιστεύει φεύγει. Εγώ θα κάτσω, δίχως να ενισχύω ... το έχω δηλώσει πολλάκις.
      Εδώ ο ψευτο Fisker έφτασε στα 30 ενδοσυνεδριακά.
      Για δείτε τι τιμές έγραψε ο Fisker την ημέρα της συγχώνευσης. Ναι, ναι, ναι ... κάτω απο 10.

      Διαγραφή
  21. Νιώθω σαν τον Ροκυ Μπαλμποα να είμαι στα σχοινιά στριμωγμενος και να με σφυροκοπαει μια η SKLZ μια η NPA ποτε η SNPR και πότε η ALUS. Εννοιοτε ερχονται και το IPOE το FIII το IACA η THBC τα WTER για το Νοκ Άουτ. Ακόμα και το LAZY βαράει αλλά λιγοτερο. Ξύλο ανελέητο. Ξέρουμε όμως ότι ο Ροκυ πάντα νικάει στο τέλος!!! Αντε και όλα πράσινα λίαν συντόμως! Ψυχραιμία να περάσει η μπόρα κυριοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα, γέλασα πολύ με την περιγραφή. Πέφτει πολύ φάπα.

      Διαγραφή
    2. Αυτο ονομαζεται ξυλοχωρητικοτητα! Βασικο συστατικο των πυγμαχων :)

      Διαγραφή
  22. Στο κάτω το είδαμε το beta μας και το νιώσαμε όμορφα.
    Αν ο Αρχηγός περάσει το 4.000 και δεν έχουμε χτυπήσει στην ξεφτίλα ένα +20% από εδώ που είμαστε τώρα, υπάρχει χοντρό πρόβλημα και πρέπει ο καθένας μας να το ψάξει νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι δεν το σκέφτεστε ορθά.
      Ο αρχηγός μας είναι ο Nasdaq και αυτός δείχνει ότι έχει προβληματάκι. Τρώει διόρθωση πάνω απο 8% απο τα υψηλά του .... βέβαια είχε τρέξει περισσότερο και γρηγορότερα απο τον SP 500.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη συμφωνώ , αλλά δεν τον ακολουθούμε και κατά πόδας υπεραποδίδουμε στην πτώση αρνητικό αυτό βέβαια αλλά τι να κάνουμε , στην άνοδο δεν τον παρακολουθούσα βέβαια για να δω πόσο καλύτερα πηγαίναμε για να συγκρίνω.

      Διαγραφή
    3. https://prnt.sc/10cax3i https://gr.investing.com/indices/indices-futures αυτό ειναι το μόνο που παρακολουθώ τώρα και στον υπολογιστή άλλα και στο κινητό με μια ματιά ξέρω περίπου τι γίνετε χωρίς να φθείρω τον εαυτό μου με το χαρτοφυλάκιο μου.

      Διαγραφή
    4. Κύριε Geopard τον ακολουθούμε κατά πόδας τον Nasdaq.
      Ξεχνάτε ότι με ένα +10% του Nasdaq τα περισσότερα χαρτιά που ακολουθούμε, διπλώνουν και τριπλώνουν!!
      Λογικό στο κάτω .. να έχουν και μεγαλύτερη διόρθωση.

      Διαγραφή
    5. Τι να πρωτοθυμηθώ ... LUCID, AYRO, ΝΒΑC (μεσα σε μια μέρα διπλώσαμε), CIIC ... ακόμη και τα ψοφίμια ΧL Fleet, Romeo δωσαν φράγκα!!!

      Διαγραφή
    6. Μιλάμε για πολύ μεγάλο beta δηλαδή , θα το κοιτάζω και στην άνοδο όταν με το καλό έρθει , (λογικό ειναι να κοιτάμε Nasdaq τα περισσότερα χαρτιά μας εκεί διαπραγματεύονται ).

      Διαγραφή
    7. Ναι κ. Τάκη, ακόμα έχω έχω τον SP για benchmark, όταν μεγαλώσω θα βάλω το NASDAQ, χαχαχα.
      XL μια και την αναφέρατε βγήκε short o Muddy Waters ... χαμούλης.

      Διαγραφή
    8. Eκεί η Citron δεν είχε δώσει τιμή στόχο 60, την επόμενη μέρα που την παρουσίαζε ο Cramer?

      Eγω πούλαγα τα τελευταία μου στα 19,5 και τη μεθεπόμενη μέρα την έβλεπα 30+

      Απο πίσω τρέχουν όλοι οι ποπολαριοι και στο πάνω και στο κάτω.

      Διαγραφή
  23. ΓΚΆΛΟΠ ΚΎΡΙΟΙ
    - 20.37% Χαρτοφυλακιο από το κεφάλαιο στο Αμερικα ακριβώς τωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Άρη με συγχωρείτε δηλαδή, αλλά πότε ξεκινήσατε να επενδύετε στο Αμέρικα??
      Απο το καλοκαίρι του 2020 εώς σήμερα υπάρχουν υπερκέρδη. Πως το καταφέρατε το -20%?

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη μάλλον θέλει να πει πτώση από τα ψηλά γιατί κάπου εκεί είμαι και εγώ αλλά συνολικά είμαι καλά θετικός στην Αμερική.

      Διαγραφή
    3. Ελπίζω να είναι έτσι κύριε Geopard και να μην μπήκε τη λάθος στιγμή με όλα τα ρευστά του.

      Ποτέ δεν μπορεί το χαρτοφυλάκιο μας να διαγράφει ολικά υψηλά ... θα έρθουν και οι διορθώσεις του.

      Διαγραφή
    4. Εγώ πλέον που είμαι μόνο Αμερική και δεν εχω καθόλου Ελλάδα την έφαγα όλη την διόρθωση μέχρι εδώ με σχεδόν γεμάτο το ντεπόζιτο λίγο πάνω ακόμα και θα αύξανα ρευστότητα , δεν ξέρω μήπως το τραβήξουν μέχρι Μάιο με την διόρθωση , εσείς τι εκτιμάτε κύριε Τάκη θα το τραβήξουν αρκετά ακόμα ?

      Διαγραφή
    5. και εγω μολις πριν 40 ημερες..με σταδιaκες αγορες απο τις οποιες εχοντας αυτες σε δυο χαρτοφυλακια (2 διαφορετικες πλατφορμες ) Απο την πρωτη ειμαι σχεδον στα ισα μου. Οι ζημιες προερχονται απο το δευτερο χαρτοφυλακιο.
      Πορτφ. nr.1 ...Σκυλλαρα, ADMA, FIII, RIDE, NPA, AZRO, Churchill εφυγε στα 38.00, IPOD, OBSEVA, ION, ALESSA, ALLENA,
      Πορτφ. nr. ... 2 Clov, SNPR, FIIL, TSIA, DCRB, ALUS,VCVC, CLVR, RTP, NGAC, RMGB, UWMC. H επένδυση προέρχετε εξ ολοκληρου απο ρευστοποιηση 7% που εχω κάνει απο το ΧΑΑ χαρτοφυλ. της ΔΕΗ γυρω στο 9.00 ευρω.

      Διαγραφή
    6. εγω ειχα γραψει 50% κερδη με βαση το κεφαλαιο μου και πλεον εχω σχεδον χασει ολα τα κερδη και εχω μεινει με το αρχικο κεφαλαιο. αποκαρδιωτικη εικονα :(

      Διαγραφή
  24. Τον Ιανουάριο μπήκα Sir Δυστυχώς τότε σας ανακάλυψα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. SNPR στα 14.9
      ALUS στα 14.6
      ΙΡΟΕ στα 26.1
      Fiii στο 14
      IACA στα 14.77
      ΤHCB στο 16.44
      LAZY στο 22.2
      SKLZ στο 32.67
      ΝPA στο 17.02
      WTER στο 1.51
      SNPR SKLZ NPA 15% ΤΑ ΑΛΆ ΑΠΟ 9% ΠΕΡΊΠΟΥ WTER λίγα υπολογισμένα με προμηθειες αγορά πωληση

      Διαγραφή
    2. Θα προσπαθούσα να κατέβαζα λίγο το μέσο όρο της SoFi (IPOE)

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ κύριε Τάκη .Δεν ανησυχω πάντως θα ξαναπανε πάνω

      Διαγραφή
    4. ΑΝ ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ IPOE ΕΙΝΑΙ SUPER ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΥΡΙΕ ΤΑΚΗ?

      Διαγραφή
    5. Super ευκαιρία όχι φίλε μου κατ εμέ...στα 12 με 13 οκ ...δεν ξέρεις οι ποπολαριοι που θα τα πετάξουν από τα παράθυρα ...εδώ πετάνε SNPR και TSIA στο 11...το IPOE θα κρατήσουν στο 17,?,δεν ξέρω φυσικα αν έχει άλλο κάτω αλλά αυτό απέχει να το θεωρήσω SUPER ευκαιρία...

      Διαγραφή
    6. την καθυ πόσο ετών την κάνετε 65αρα είναι!!!!

      Διαγραφή
    7. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΥΡΙΕ GERRY, ΕΑΝ ΜΠΕΙ Κ Η ΚΑΘΥ SIR SUPERRR!!

      Διαγραφή
    8. Το Σοφάκι δεν έχει εκκρεμότητες προς τα κάτω δείτε μήπως πάει στο προηγούμενο τοπικό χαμηλό 16,84 αν και έχω μ.ο 21,21 δεν θα αλλάξει κάτι τρομακτικά με το να αυξήσω με άλλα 100 , θα κατεβώ στο 20,5 , κρατάω ρευστότητα λοιπόν και βλέπουμε

      Διαγραφή
    9. Και για εμάς φυσικα για καραφορτωμα...ερε να βλέπαμε καμμιά SKLIZARA κάνα 10ρικο πιο κάτω...σσσσσ μην μας ακούσει ο Κύριος GEOPARD....XAXAXA... Τουλάχιστον καμμιά TOSKANH στο 12???

      Διαγραφή
    10. Κύριε GERRY σας διάβασα , πάω να αγοράσω υπογλώσσια να τα έχω για παν ενδεχόμενο με μέσο όρο 15,4 που είμαι τώρα μου πετάτε το 10 στην SKLZ , εγώ λεφτά δεν βάζω όποιος θέλει αγοράζει. Τελικά 5,8% ζημιά σήμερα γερός ο χτύπος πότε θα τελειώσει αυτό το μαρτύριο δεν την αντέχω άλλο, στην άνοδο τέτοια νούμερα δεν είχα στην πτώση το είδα σε 2-3 συνεδριάσεις και είχα δει ενδοσυνεδρικά και πάνω από 13% σε όλο το χαρτοφυλάκιο μήπως κάτι μας διαφεύγει γιατί ανησυχώ πραγματικά και μετά το σημερινό εχω αποτίμηση τέλη Δεκεμβρίου και συνολικές ζημιές σε σχέση με τα υψηλά 23% εξατμίστηκε σχεδόν το 1/4 του χαρτοφυλακίου μέσα σε 20 μέρες απίστευτο.

      Διαγραφή
    11. Κύριε GEOPARD θα σας απαντήσω ακριβώς το ίδιο που σας λέω κάθε φορά όπως και ο Κύριος Τάκης:Η προσωπική μου γνώμη είναι πως ότι δεν το αντέχουμε και περνάει από το χέρι μας το στέλνουμεέλνουμε αδιαβαστο και κοιτάμε μπροστά ...σας καταλαβαίνω ότι ζοριζεστε αλλά κανείς δεν μπορεί να σας βγάλει απ' αυτή την θέση παρά μόνο εσείς...ο καθένας έχει διαφορετικές αντοχές και προφίλ σαν παίχτης και βάσει αυτού και μόνο αυτού καθορίζει τις κινήσεις του ...δεν πρέπει να επηρεάζεται από κανένα κύριο GERRY η Κύριο ΤΑΚΗ διότι η Αγορά είναι και θα είναι πάντα απρόβλεπτη.... κάντε αυτό που σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα .... ρωτήστε τον εαυτό σας :Τι δεν αντέχω να δω ;Το χαρτοφυλάκιο μου -30% από εδώ η +30%απο εδώ που θα έχω ξεφορτωθεί κάποιο ποσό??? και τα δύο μαζί δεν γίνονται...

      Διαγραφή
    12. Και επειδή δεν είστε νέος στις Αγορές απ' ότι έχω καταλάβει από τίς αναφορές σας δεν γίνεται να λέτε ότι είναι απίστευτο που το χαρτοφυλάκιο σας γύρισε 25% σε 20 μέρες...για καλό δικό σας και δικό μου μην έχουμε κοντή μνήμη ...τον περασμένο Μάρτιο γύρισαν το 90%των διεθνών χαρτοφυλακίων πάνω από 50 έως και 70% μέσα σε 7μερες να μην πούμε για μαρτζινατους γάτους που πήγαν... ψυχραιμία και εγκαιρες κινήσεις...

      Διαγραφή
  25. Όχι κύριε geopard Από το κεφάλαιο δυστυχως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. GALLOP OK : Μπήκα Αμερική γερά 20 με 25 Νοεμβρίου.... Είμαι ακόμη συν 20% μέχρι
    και χθές...ΕΧΩ:SKLZ IPOE TSIA IACA FIII VGAC CLVR ALUS SNPR DCRB APXT και RMGB...Εκτός από SKLZ με κέρδος και IPOE με 7% ζημιά.ολα τα υπόλοιπα είναι με 10 έως 20% ζημιά... Ρευστότητα 20%..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διορθώνω CLVR στα 10 από τους πρώτους..δεν υπάρχει ζημιά εδώ ...

      Διαγραφή
  27. Κύριε GERRY αγρίεψε το ξύλο σήμερα μια μάτια που έριξα πριν λίγο χάνω ποιο πολύ από χτες σαν ποσοστό λέτε να είμαστε κοντά στο τέλος ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Κυριε Τακη, ποια η γνωμη σας για το IPO της VANTAGE Towers;

    https://www.marketwatch.com/story/vodafone-plans-frankfurt-ipo-for-vantage-towers-2021-02-24

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Μπααα δεν το βλέπω ...κρατάτε γερά σύντροφοι ...ότι πάρτε ένα 10ρικο ..πως τα είπες SIR? θα γίνουμε PIPPERS???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Mπήκα Αμερική Δεκέμβριο του 20, ήμουν πριν αρχίσει η πτώση + 35% και τωρά με το ξύλο που πέφτει + 5% και εχώ αρχίσει και ρευστοποιώ για να προστατευσώ το κεφαλαιό μου. Μην ξεχνάται ότι ο πρωτος κανόνας στα Χρηματιστήρια είναι να μην χανείς χρήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Εγω κύριοι είμαι στο συν 35% αλλά είχα φτάσει στο συν 70%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Έβαλε κανένας το χεράκι του σήμερα μέσα στο ζυμάρι??για ν ακούσω ...εγώ όσο πατάει η 🐈 200 ΤΣΙΑ 11.55...ετσι για το καλό ...προς το παρών...SIR τί λέτε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε GERRY αν και εκπτώσεις εχω λίγη ρευστότητα και δεν την ακουμπάω γιατί ματώνει το χαρτοφυλάκιο μου σήμερα και απλά δεν το κοιτάω για να μην χαλιέμαι είδα ένα νουμερο ποιο πριν και μου φτάνει, τώρα κοιτάω μόνο το NASDAQ και βλέπω τι σφαλιάρα τρώει. Καλά κέρδη πάντως στους τολμηρούς εγώ μαχαίρι που πέφτει δε θα πιάσω και ας έχει μεγάλες πιθανότητες κέρδους .

      Διαγραφή
    2. Οτι πεφτει κατω απο 10,5 το τσιμπαω. Επισης περιμενω και spce 27-29 να μπω με καποια.

      Διαγραφή
    3. Κύριε GEOPARD 🗡️ πέφτουν στις κουζίνες και τα κρεοπωλεία...αν η NPA ήταν καλή στο 25 και δεν την πούλησα τώρα στο 12.50 είναι ακριβή???

      Διαγραφή
    4. Φυσικά και ειναι τσάμπα εδώ η NPA αλλά έχω αρκετά δεν βάζω άλλα χρήματα εκεί

      Διαγραφή
  33. Fiii κόλλησε στα 10 δολάρια πλέον... αν συνεχίσει το ξύλο στο ipoe με τρώει το χέρι μου να το κάνω τράμπα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φοβού τους μαρτζιναρισμένους ποπολάριους. Μπορούν να πουλήσουν το οτιδήποτε σε οποιαδήποτε τιμή.

      Διαγραφή
    2. Χώρια που το 50% είναι traders. Aγοράζουν μέσα στη συνεδρίαση ... και φεύγουν πριν το κλείσιμο.

      Διαγραφή
    3. SIR δεν ξέρω αν αυτό που λέτε προκύπτει από στοιχεία η το εικαζετε... προσωπικά μου φαίνεται πολύ...εγώ θα έλεγα ένα 25%... Απλά κατ εμέ αυτό που συμβαίνει επειδή εκεί παίζει και η κυρά Κατίνα μπαίνουν σε όλα τα επίπεδα διαφορετικοί τύποι και όταν τους τα γυρίσουν με ζημιά 10 % την κάνουν σαν τα ποντίκια..

      Διαγραφή
    4. Εγώ αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι υπάρχουν και αρκετοί νέοι σε ηλικία κοντά στη δική μου, για να μη βγάλω τη κεφάλα από από τον ντορβά, που το έχουν δει σαν τζόγο και κάνουν trades κολλημένοι όλη μέρα πάνω από έναν υπολογιστή (ζωή δεν έχουν;). Θα μου πείτε τι αγοραστικη δύναμη να έχουν, αλλά αντικατοπτρίζουν ένα μεγάλο κομμάτι της αγοράς που διαμορφώθηκε το τελευταίο καιρό στην Αμερική. Στο τέλος όμως αν αποσυνθέσουμε την εικόνα αυτή μένει το διάβασμα που ρίχνει καθημερινά ο καθένας μας και η ικανότητα του στη διαχείριση ενός χαρτοφυλακίου. Όποιος λειτουργεί με το συναίσθημα εχει μειονέκτημα ΚΑΙ εδώ!

      Διαγραφή
    5. Κ. Τάκη κατά την γνώμη σας, δεν θα έπρεπε, τώρα που οι "μαρτζιναρισμένοι ποπολάριοι" όπως τους λέτε πετάνε τα χαρτιά τους, οι ενδιαφερόμενοι να τα σκούπιζαν όλα σ' αυτές τις τιμές; Μιλάω ειδικά για την FIII, που δεν έχει κάνει κάποια κίνηση ιδιαίτερη μέχρι τώρα. Δηλαδή θα είχαν πρόβλημα να τα μαζέψουν όλα μέχρι τα 11$ ας πούμε; Πόσο παρακάτω να πάει δηλ.;

      Διαγραφή
    6. Όσο βγαίνουν χαρτιά στα χαμηλά κάνεις δεν έχει λόγω να ανεβάσει το BID ψηλότερα ...πχ TSIAμολις προχθές έκανε 250000 ΤΕΜ και χθές 1,5μυρια
      στο 10% χαμηλότερα...το έξυπνο χρήμα ξέρει καλύτερα από εμάς την μαρίδα....στις πτωτικές συνεδριάσεις την δύναμη την έχει ο ΑΓΟΡΑΣΤΉΣ όχι ο πωλητής... χώρια που υπάρχουν πληθώρα μετοχών να διαλέξει κάποιος εξ ίσου καλές αν δεν βρει τιμή σ αυτήν που στοχεύει...

      Διαγραφή
    7. Έσπασε και τα 10 το FIII! χαχα Θα δούμε πολλά ευτράπελα. Πλάκα θα έχει να δούμε spac κάτω από 8!
      Σήμερα είναι μέρα που μοιάζει με sell off (φαίνεται να πετάνε τα χαρτιά όπου να' ναι).
      Μου έδωσαν λίγα XPEV πριν λίγο.

      Διαγραφή
  34. Απαντήσεις
    1. Δείτε λίγο την PDAC
      Πρόκειται για μια εξαιρετική συγχώνευση
      Εγώ περιμένω ακόμη την τιμή να φέρουν χαμηλότερα ... είμαι άπληστος.

      Διαγραφή
    2. Δεν υπάρχουν φράγκα κ Τάκη αγορές στο αμερικα τελος

      Διαγραφή
    3. χαχα τα ίδια κ. Spy... Θέληση υπάρχει...φράγκα όχι...

      Διαγραφή
  35. ΑDMA με πολύ καλή ανακοίνωση σήμερα ξετσουμίζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. σαν πολυ δεν το παραχ@σαμε? ? ?
    λεω εγω τωρα. . .
    θα στησω ξωβεργες ξανα. . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ειναι σημαντικο να μην σπασει ο nasdaq τις 13000 αλλιως θα θα παει για 12300. Αν γυρισει απο εδω εχει κανει 3πλο πατο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. +85%. Kάποια στιγμή την μυρίστηκα την πτώση και σας έγραψα 100% ρευστότητα, αλλά η άνοδος την αμέσως επόμενη με κορόιδεψε.
    Δυστυχώς, το ΚΛΙΜΑ χάλασε, γέμισε ο τόπος ΣΠΑΚ, όταν δεν υπάρχουν τόσες καλές ή καινοτόμες εταιρείες για να κάνουν την διαφορά με το merge(μην ξεχνάμε ότι είναι ακριβές, και αν σε άσχημο ΚΛΙΜΑ συζητάμε για πωλήσεις ή κέρδη από το 25 και μετά, εγώ που θυμάμαι το 99, βλέπω ΟΛΑ τα ΣΠΑΚ στο 1!!!!( όλες αυτές οι εταιρείες, θα έχουν ανταγωνιστή, λίγο πολύ, τους ΜUSK, Jeff, BILL κλπ μεγαθήρια...
    Μακάρι να κάνω λάθος, είμαι πρωτοετής στο US, αλλά το κλίμα είναι διεθνές, και το πατελόνιασμα θα έχει όριο το +80, εκτός αν αύριο ξεκινήσει με gap -10%.
    Nα μη μας πιάσουν κορόιδο και τα Αμερικανάκια, σωστά φίλοι μου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Χαίρεται... Είμαι με 100% ρευστότητα από 25/02. ΣΜΕ NASDAQ 100: φαίνεται να είναι σε καθοδικό 5άρι, λίγο πιο κάτω από εδώ σχηματίζει κι έναν ΩΚΩ... Τa spacs και οι φουσκωμένες Arkstyle μετοχές δεν συμπεριφέρονται νορμάλ εδώ κι αρκετές μέρες. Μπορεί η Kathy να προετοιμάζεται για διόρθωση εδώ κι εβδομάδες...Ελπίζω να αναστραφεί το κλίμα σύντομα και να είμαι λάθος. Βέβαια εγώ είμαι κυρίως βραχυμεσοπρόθεσμος. Φιλικά πάντα 😉

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Όχι στο 1 πολύ λέτε...στο -1...να σοβαρευτούμε λιγάκι ......αν φυσικα δεν κάνετε πλάκα....μου αρέσει που το υπογραμιζετε κιόλας ΟΛΑ ΤΑ SPAC...Αν είστε τόσο σίγουρος μην κάνετε την μισή δουλειά ...SORTARETE τα πάντα και μετά ελάτε να δούμε ποιος είναι Αμερικανακι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. k.gerry Αν ήξερα πως μπορώ να σορτάρω ( η degiro δεν με αφήνει) θα το έκανα.Και δεν μιλάω για δείκτες, αλλα για μτχ.

      Διαγραφή
    2. κ.Gerry, μιλάω για καταστάσεις-ψυχολογία 2000. δηλ. κάκιστο κλίμα. Αν πιστεύετε, ότι δεν θα το δει, και μακάρι να μην, η us ok. Για την ώρα, αυτό πιστεύω και γω. Τη στιγμή που έχει γ@@ το σύμπαν από τον covid, δεν θα τρελαθούν να αυξάνουν επιτόκια, και να απομοχλεύουν ισολογισμούς οι ΚΤ. Αν όμως, που λέτε θα πάει π.χ η QUANTUMSCAPE,
      Και το άλλο. Γιατί μου μπαίνουν ιδέες, ότι οι rebbit, δημιουργήθηκαν από τους μεγάλους, για να φοβηθούν οι μικροί και να ΜΗΝ ΣΟΡΤΑΡΟΥΝ!!

      Διαγραφή
    3. Κύριε αδειουχε είναι δεχτή κάθε άποψη καί γνώμη ανεξάρτητα αν κάποιος διαφωνεί η συμφωνεί...όμως θα πρέπει αν όχι επιβάλλεται να αποφεύγονται οι υπερβολές είτε πάνω είτε κάτω...εγώ δεν επηρεάζομαι ούτε από τον MPAFETTO αλλά δεν είμαστε όλοι το ίδιο...

      Διαγραφή
    4. K.Gerry ΈΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ. SORRY. ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΠΡΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΕΛΛΑΝΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΔΩ.

      Διαγραφή
    5. Δεν υπάρχει λόγος Κύριε αδειουχε να ζητάς συγνώμη... απλά υπάρχουν συνάδελφοι που ο καθένας έχει διαφορετική ψυχολογία και γραφοντας υπερβολες μπορεί να τον "σπρώξουμε" άθελά μας στο λάθος... ψυχραιμία και λογική μόνο..

      Διαγραφή
  41. Και να σας ξεμπερδεψω λίγο :Εγώ προσωπικά δεν έχω αγοράσει SPACS ... εταιρίες έχω αγοράσει...τώρα στο Ελληνικό θα σας πω τι έχω κάνει μόνο από ΔΕΗ +600% εκτός και δεν πιάνεται...Λίγη σοβαρότητα παρακαλώ γιατί μας διαβάζουν και νεώτεροι ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Καλησπέρα σε όλους,
    Ο κ. Παναγιώτης έγραψε πολύ σωστά πιο πάνω για διάβασμα που ρίχνει καθημερινά ο καθένας μας κλπ.
    Τι να το κάνεις το διάβασμα αν τα στοιχεία που δίνει στις προβλέψεις η εταιρία πρόκειται να επαληθευθούν σε 3-5 χρόνια ή είναι χαλκευμένα?

    Έρχεται λοιπόν η γνωστή μας από το LUCKIN COFFEE, η Muddy Waters και βγαίνει με έκθεση short στο σπακ XL Fleet.

    Λέει λοιπόν ότι πρώην υπάλληλοι της XL δήλωσαν ότι πιέστηκαν να διογκώσουν τις πωλήσεις για να παραπλανήσουν το διοικητικό συμβούλιο και τους επενδυτές της XL.
    Γι' αυτό και το -13% σήμερα. Όχι ότι δεν θα έπεφτε και χωρίς το report.

    https://www.muddywatersresearch.com/research/xl/mw-is-short-xl/
    και εδώ όλο το ρεπόρτ για όποιον έχει όρεξη.
    https://www.muddywatersresearch.com/content/uploads/2021/03/MW_XL_20210303.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλησπέρα κύριε Γιώργο,
      θυμάμαι ένα προ μηνός(;) περίπου σχόλιό σας για DM.Επειδη εκτιμώ την γνώμη σας θα ήθελα να την "επικαιροποιήσετε". Δηλώνω πως είμαι μέσα στο χαρτί με τιμή αγοράς 19 και στοχεύω σε διακράτηση 2-3 ετών

      Διαγραφή
    2. Αν δείτε στο site το ιστορικό των εκθέσεων της Muddy Waters με τις ημερομηνίες δημοσίευσης θα διαπιστώσετε ένα track record που μόνο καλό δεν το λες. Επίσης να επισυμάνω ότι το short στην luckin coffee δεν βασίστηκε σε δικιά τους έκθεση.

      Διαγραφή
    3. February 1, 2020 Muddy Waters said it decided to bet that the stock will fall after receiving an 89-page anonymous report that accused Luckin of fraud. The report titled "Luckin Coffee: Fraud + Fundamentally Broken Business" separately demonstrates how Luckin faked its numbers and why its business model is inherently flawed.

      Διαγραφή
    4. Λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των promoters/απατεώνων που δραστηριοποιούνται στις αγορές, είναι πολύ-πολύ πιο συχνό να βρεις μια εταιρεία που διαπραγματεύεται δέκα φορές αυτό που αξίζει από το να βρεις μια εταιρεία που διαπραγματεύεται στο ένα δέκατο αυτού που αξίζει. Η δυσκολία των διαφόρων muddy waters δεν είναι να βρουν σάπιες εταιρείες αλλά το ότι η σάπια εταιρεία μπορεί στο ενδιάμεσο να διπλασιάσει/τριπλασιάσει και να χάσουν τα λεφτά τους. Γι αυτό και κανένας sort seller δεν έχει καταπληκτικές αποδόσεις. Το κόστος να παίξεις το στοίχημα μέχρι το τέλος είναι απαγορευτικό τις περισσότερες φορές.

      Διαγραφή
    5. Συμφωνώ απόλυτα με τον GJB Capital. Ως παθών βέβαια και όχι για μια μόνο φορά.

      Διαγραφή
    6. Καλό μεσημέρι σε όλους,
      κ. antep, το ότι έβαλα το report δεν σημαίνει ότι το πιστεύω κιόλας. Απλώς φανταστείτε να ξεκινήσουν να ανεβάζουν ανάλογα report και σε άλλα spac τι έχει να γίνει.

      κ. Τίτο, πριν μέρες είχα γράψει ότι είναι καλό να βγάλουμε κάποια χρήματα από τη αγορά.

      Όλος ο κλάδος του 3D printing έχει υποστεί πτώση 50% από τα υψηλά του.
      https://marketcomposite.com/topic?name=3D%20Printing
      Στην DM έχω μο αγοράς $ 10,67 και όπως όλοι έχω χάσει μεγάλο μέρος των κερδών από τα υψηλά των 35 δολ. Έχω πάρει το κεφάλαιο αλλά τι να το κάνεις, μπήκα σε άλλες μετοχές που και αυτές έχουν μεγάλη πτώση.

      Δεν έχω κάτι να προσθέσω για τη μετοχή εκτός του ότι σύμφωνα με την παρουσίαση της προβλέπει τριψήφια ανάπτυξη για επόμενα έτη (>100%).
      Το ότι είναι μέσα το ARK, ο Chamath Palihapitiya και ο Bill Miller με το fund του (αρχικά όπως ο Τσαμάθ) με κάνουν να αισθάνομαι πιο σίγουρος. https://www.insidermonkey.com/blog/value-investor-bill-millers-top-5-stock-picks-922456/

      Όταν όμως η αγορά πέφτει είναι λογικό κάποιοι να παίρνουν πολύ υψηλά κέρδη σε κάποιες μετοχές ώστε να μετριάσουν χασούρες από άλλες.

      Δεν ξέρω αν εδώ στα 18 είναι ο πάτος στη μετοχή, στα 16 ή στα 8, αλλά είμαι αρκετά σίγουρος ότι ο κλάδος θα πρωταγωνιστήσει τα επόμενα έτη. Για μένα είναι σημαντικό ότι η εταιρία έχει ήδη πωλήσεις και όχι σε 3-5 χρόνια. Με το που θα βλέπουμε να επιβεβαιώνονται τα νούμερα των εσόδων η μετοχή θα απογειώνεται. Συνεπώς hold από εμένα και σε περίπτωση υπερβολικής πτώσης (κοντά στα 10 ή και πιο κάτω) σημαντική ενίσχυση.

      Υγεία και κέρδη σε όλους εύχομαι.

      Διαγραφή
    7. Και κάτι ακόμη. Μέχρι σήμερα, ο S&P (ΣΜΕ) έχει διορθώσει 4% από τα υψηλά του. Στις ΗΠΑ είναι συνήθης μια διόρθωση 9-10%. Εκτός της μεγάλης που έκανε τον Φεβρουάριο, πέρυσι έκανε ακόμη 2 διορθώσεις 9-10% γι’ αυτό ρευστότητα για να εκμεταλλευόμαστε ανάλογες ευκαιρίες.

      Αν κάποιος βλέπει ότι δεν μπορεί να το αντέξει, πουλά (και με χασούρα) ώστε να έχει ψυχική υγεία.

      Διαγραφή
    8. Συμφωνώ μαζί σας Κύριε Γιώργο Τ καθ ότι στα γραφόμενα σας επικρατεί η φωνή της λογικής... προσωπικά δεν νομίζω πως πρέπει να πουλάει κάποιος μια μετοχή που έχει ψηλά κέρδη βλέπε SKLZ για να κρατήσει την ζημιογόνο θέση... ποιος μου λέει εμένα ότι η SKLZ η οποία άλλη δεν θα κάνει την αντίθετη κίνηση αν το αξίζει...οι μετοχές που αξίζουν είναι ως επί το πλείστον αυτές με την μεγαλύτερη και ταχύτερη αντίδραση...και για να μην τρελαθούν είναι η SKLZ είναι μόλις 30,%απο τα ψηλά τής ...

      Διαγραφή
    9. κ. Γιώργο, η ανάρτησή μου δεν έγινε επειδή πίστεψα ότι υιοθετείτε το report, αλλά για να επισυμάνω ότι στατιστικά, ο πάτος στις μετοχές για τις οποίες έχει δημοσιεύσει δικό του reprt ο εν'λόγω, ήταν την ημερομηνία δημοσίευσης του report ή την επομένη!

      Διαγραφή
  43. Καλημέρα, το επόμενο στοίχημα ειναι τα Crypto με τέτοια διόρθωση αυτά έχουν μείνει αλώβητα πιστεύω ότι εκεί θα δούμε τρελή διόρθωση , δυστυχώς έπαιξα χωρίς να στοπάρω στην Αμερική και έχασα τα όποια λογιστικά κέρδη είχα μέσα σε λίγες μέρες και η ψυχολογία μου ειναι κάτω από το μηδέν και δεν νομίζω να ξαναδούμε τόσο εύκολα τα χαρτιά μας τόσο ψηλά όσο ήταν , κύριε Τάκη μια εκτίμηση για το που θα σταματήσει ο γκρεμός?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. https://www.capital.gr/bloomberg-view/3529552/arrival-o-rosos-proin-upourgos-me-to-meridio-11-dis-dol-kai-ta-mikro-ergostasia-ilektrikon-oximaton

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ΚΥΡΙΕ ΤΑΚH CCIV ΛΕΤΕ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ 20?? ΝΟΜΙΖΩ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΦΟΡΤΩΜΑΤΑΚΙ? ΚΑΘΕ ΓΝΩΜΗ ΣΕΒΑΣΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Καλημέρα (που την είδα δεν ξέρω) έλεγα ο αφελής ότι το δικό μας ειναι περίπτερο ότι το δικό μας αν πέσει ο Αμερικάνος θα γκρεμοτσακιστεί και άλλα τέτοια σήμερα πριν το άνοιγμα μουτζώνομαι και με τα δυο μου χέρια , τώρα μια και τέταρτο στην Αμερική στο pre market χάνω ένα 3,2% πριν ανοίξει από 15 κερδοφόρα χαρτιά εχω μόλις 3 πλέον και όλα τα άλλα με ζημιές σήμερα πιθανόν να δούμε το γύρισμα αλλά πραγματικά αισθάνομαι εντελώς γελοίος , μας έστησαν την τέλεια παγίδα και πέσαμε μέσα , με τα spac νομίζαμε ότι θα γίνουμε πλούσιοι καλό ήταν όσο κράτησε (έστω και τόσο λίγο), κύριε Τάκη ευχαριστούμε , σήμερα μάλλον θα δώσω μάρκετ τις κερδοφόρες θέσεις σε CIIC SKLZ AYRO γιατί ειναι αμαρτία να τις αφήσω να ματώσουν και να γυρίσουν σε αρνητικές εκεί πουλάνε δίχως αύριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Σήμερα πάλι θα χυθεί αίμα!

    Η εκτίμηση που κάνω είναι ότι μάλλον πρόκειται για αρχή κύματος 4, για να γίνει μια τελευταία μεταβίβαση των χαρτιών από τα αδύναμα χέρια στα δυνατά και στη συνέχεια να πάμε για την τελευταία υπερβολή σε κύμα 5. Μάλλον θα δοκιμαστούμε πολύ ψυχολογικά στο προσεχές διάστημα!

    Αυτό που θέτω ως εμπειρικό κανόνα είναι ότι μόλις δω καλά SPACS στην περιοχή του 9,50 κάπου εκεί θα είναι και ο πάτος τους και ίσως και της αγοράς. Δεν βιάζομαι να αγοράσω τίποτα, αν χρειαστεί θα το κάνω σε τιμές -20% όπως πέρυσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Η διόρθωση είναι μεγάλη ποσοστιαία (ανάλογη της ανόδου που προηγήθηκε) αλλά εκτιμώ ότι δεν θα είναι μεγάλη χρονικά. Εγώ την βλέπω σαν μια σύντομη εξαέρωση. Τα χαρτιά αλλάζουν χέρια και συνεχίζουμε. (Άποψή μου προφανώς, δεν θέλω να παρασύρω κανένα, αλλά εγώ δεν σκοτώνω τα χαρτιά που πιστεύω και θέλω να έχω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. (συνέχεια) ...για να τα ξαναπάρω φθηνότερα γιατί το πιο πιθανό είναι να μην τα ξαναπάρω.

      Διαγραφή
    2. Αν δεν έχεις χαρτιά στην πτώση δεν έχεις ούτε στην άνοδο...

      Διαγραφή
    3. Ξέρετε κανένα που να κάηκε το 99 σαν νέος στο χώρο, και να ξαναπήρε μτχ? Πιστεύω κανείς.!!!!
      Προσπαθώ πολλά χρόνια, να ψήσω κόσμο να επενδύσει σε μτχ, γνωρίζοντας ότι με αυτό θα ασχολιόμουν μετά την εθελουσία.
      Μιλάω για επιχειρηματίες, όχι πιτσιρικάδες που δεν γνωρίζουν τον κίνδυνο, αν και οι τελευταίοι, ήταν πιο καταδεκτικοί.
      ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ.
      Πάμε τώρα στο US.
      Oσοι νέοι μπηκαν πρόσφατα και είδαν για πρώτη φορά ζημιές, ασχέτως σπακ ή μη σπακ, πιστεύετε οτι θα ξαναμπούν?
      Να το δω και να μη το πιστέψω.

      Διαγραφή
  49. An σήμερα, στον NASDAQ δουμε 12500 η πλησιον παμε δυνατα πανω dhl. 14k. Ειναι πολλοι οι κλαδοι οπου περιφερετε το ρευστο εκει και οι μετακινησεις παιρνουν καποιο χρονο.!!.. Θ φανει ηδη απο το premarket.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Καλησπέρα σας κ. Τάκη,

    Mπορείτε παρακαλώ να μου διευκρινίσετε κατι σχετικό με τα spacs.

    https://www.mikrometoxos.gr/4-3-2021-wall-street-li-cycle/

    Ας πάρουμε την παρουσιαση της Li-cycle. Στον πίνακα "pro forma valuation" και "Pro forma ownership" καταλαβαίνω ότι το equity value είναι το market value of equity με βάση της συνολικές μετοχές που θα εκδοθούν στην τιμή των $10 (τιμή έκδοσης των spacs) που στην συνέχεια χρησιμοποιείτε για να υπολογιστεί το Enterprise Value.

    Το current Book Value of Equity που μπορώ να το δω, διότι δεν μπορώ να βρω published financial statements ουτε για Li-cycle ούτε για ReNew Power.

    Ευχαριστώ.

    Με εκτίμηση.
    coffeeroomboy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας χάσαμε κύριε coffeeroomboy.
      Οι εταιρείες ακόμη δεν είναι εισηγμένες, οπότε δεν μπορείτε να βρείτε πουθενά Ισολογισμούς προηγούμενων ετών.
      Μόλις εισαχθούν ... θα ξεκινήσουν να ανακοινώνουν εξονυχιστικούς Ισολογισμούς ... στη sec.

      Mάλλον αυτό με ρωτάτε.

      Διαγραφή
    2. Δεν με έχετε χάσει αγαπητέ σας παρακολουθώ καθημερινά, απλώς είχα πολύ δουλειά το τελευταίο έτος και δεν προλάβαινα να σας γράψω. Επίσης ένας άλλος λόγος που δεν γράφω είναι ότι πλέον δυσκολεύομαι να βρω επενδύσεις αξίας με τα δικά μου κριτήρια.

      Παρακολουθώ τις προτάσεις σας αλλά δυσκολεύομαι να επενδύσω σε growth με βάση τέτοια prospects καθώς αισθάνομαι ότι δεν μπορώ να αντιληφθώ πλήρως το ρίσκο και το upside για αυτό στις περισσότερες προτάσεις προτιμώ να απέχω.

      Δεν σας κρύβω οτι το RMGB μου άρεσε πολύ σαν πρόταση έψαχνα καιρό μια τέτοιου τύπου επένδυση. Από το presentation βλέπω ότι οι υπάρχοντες μέτοχοι έχουν βάλει ένα ποσό περί τα $1.4bn (χωρις να ξερουμε τα accumulated earnings/losses so far). Μαζί με τα 1.2bn που θα μπουν από την συγχώνευση (SPAC+PIPE) και με ένα Equity value sto 4.37bn υπολογίζω στα $10 ανα μετοχή ενα P/Bv στο 1.7. Νομίζω πολύ καλά για επέδυση τύπου electricity production - renewables.

      Στα αρνητικά το country risk της Ινδίας, το αδύναμο regulation και η αδύναμη πιστοληπτική διαβάθμιση των Ινδικών utilities. Αλλά θεωρώ με τους θεσμικούς που μπήκαν εκεί έχει γίνει ηδη τρομερο due diligence.

      Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόταση και την παρουσίαση από σήμερα θα με βρείτε και μένα μέσα.

      Με εκτίμηση,
      coffeeroomboy

      Διαγραφή
  51. ΚΟΙΤΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ.
    ΔΑΣΟΣ = ΚΛΙΜΑ.
    ΚΑΛΟ ΚΛΙΜΑ = ΟΛΑ ΠΑΝΩ
    ΟΥΔΕΤΕΡΟ = ΚΟΙΤΑΜΕ FUNDAMENTALS ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ
    ΚΑΚΟ = ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΨΥΛΛΟΥΣ ΣΤΑ ΑΧΥΡΑ ΠΙΑ ΜΤΧ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΣΕΙ.

    ΟΠΩΣ ΚΡΙΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΕ ΤΙ ΚΛΙΜΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα στην ομήγυρη!

      https://link.investopedia.com/view/5e762b421708b102a64fd60bdr7ju.fi2v/04d96ef3

      Διαγραφή
  52. κ. Τάκη, μόλις ανακοίνωσε και η SOAC τη συμφωνία με DeepGreen. Η ανακοίνωση έγινε μετά από πτώση 20% για τη μετοχή και σε μέρα που έχουν χτυπήσει margin calls. Σε άλλη περίπτωση πιστεύω ότι θα έγραφε καλή άνοδο στο premarket.

    DeepGreen + SOAC = The Metals Company
    PIPE: $330M + $330M in trust
    Pro Forma Equity Valuation: $2.9B
    Pro-Forma Enterprise Value: $2.38B
    New Symbol: $TMC
    Expected Close: Q-2
    Pre Revenue: commercial production of battery metals expected in 2024

    Pro forma ownership
    -76% existing shareholder equity roll over
    -12% SPAC and founder shares
    -11% PIPE investors

    Παρουσίαση εδώ:
    https://www.greenspac.com/wp-content/uploads/2021/03/Investor-Call-Presentation-3.4.21.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Κατ εμέ η ταλαιπωρία θα κρατήσει καιρό και εκτός εξαιρέσεων και για συγκεκριμένους λόγους τα SPACS θα αργήσουν να δουν τα πρόσφατα υψηλά τους...θα προτιμούσα ένα βίαιο γύρισμα παρά μία πλαγιοκαθοδικη αργή κίνηση σαν πριόνι ...εδώ οι αποτιμήσεις ροκανιζονται με το γάντι...μάλλον το Β βλέπω να επικρατεί... φυσικα καί ελπίζω να είμαι λάθος και νά έχουμε αντίστροφη τάσης και τιμών ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. SNPR κάτω από 11...ολααααα μα ολααααα μεταξύ 10 καί 11...σπα(γ)κάτω ... λυπάμαι αλλά ....τα σέβη μου και υπομονή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. FIII ο πρώτος που κρατάτε στο 10....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Αυτή δεν είναι διόρθωση είναι αρμαγεδών .Η sklz μπροστάρης .Πρώτη φορά αρχίζω και ανησυχώ έντονα .Ο cramer είχε δίκιο με την sklz .Και δεν είναι μόνο αυτή δυστυχώς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Έγώ πάντως ότι και να γίνει κάρβουνο θα φάω σήμερα, αν έρθει η ώρα για φακιές βλέπουμε.
    Γενικά βλέπω είμαστε ακόμα σε φάση που πολλοί στενοχωριούνται που ξέμειναν από ρευστό για να αγοράσουν τη βουτιά. Ίσως για να γυρίσει πρέπει να φτάσουμε στο σημείο να βλαστημάνε την ώρα που καβάλησαν και να πετάνε χαρτιά. Ίσως πρέπει να δούμε κανένα αβυσσαλέο γκαπ κάτω στο άνοιγμα πρώτα, capitulation που λέμε στο χωριό.
    Προσωπικά έχω πειστεί ότι δε μπορώ να προβλέψω, αφού δεν έπιασα την κορύφωση δεν έχω λόγο να ποστεύω ότι θα πιάσω τη μέση ή τον πάτο της πτώσης.
    Στ' αυγουλάκια μου λοιπόν, με την ελπίδα να μην έχω καβαλήσει απάτες. Πάω να παραγγείλω, χρόνια πολλά σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελάτε τώρα φίλε μου BARREN...δεν νομίζω πως εσύ έχεις τέτοιες ψευδαισθήσεις για κορφές και πατους... ανηψιουδι του μεγάλου είσαι Χαχαχα...ξεπουπουλιασματος συνέχεια...

      Διαγραφή
  58. Θέλω να πιστεύω ότι την υπερβολή την είδαμε στην αρχή της συνεδρίασης... έρχονται και ανακοινώσεις, για να δούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. tech crash κάποιος το είχε γράψει αρχές ιανουαρίου αλλά η μέθη των spacs ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Και 200 ΝΡΑ στο 11.30 ...όπως είδατε φίλε μου GEOOARD ξανά μέσα στον δορυφόρο με 400 μ.ο 12... SKLZAKI ότι μαζεύω ξανά από σήμερα και στο εξής δεν πωλείται παρά σε διπλάσια τιμή απ' εδώ (είναι τα νέα EXTRA)...Την βασική θέση στο μπαούλο κλειδωμένη μέχρι το 💯 ρικο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε GERRY εγώ πούλησα τα CIIC με ελάχιστο κέρδος για ρευστότητα και γιατί ήταν με κέρδος ακόμα και δεν θα αφήσω άλλη μετοχή να γυρίσει σε ζημιές , από εβδομάδα θα πάνε Interactive Brokers , αγόρασα λίγα ακόμα NPA και τα στρογγύλεψα με μέσο όρο 13,8 και λίγα AYRO ακόμα, άντε να δω που θα βρω και άλλα χρήματα σε λίγο , η ζημιά σήμερα ειναι στο 4,20% για αυτό η μόχλευση δεν αξίζει για κανένα λόγο.

      Διαγραφή
    2. Μόχλευση ???? Πλάκα κάνετε???

      Διαγραφή
    3. κ Geopard, μια ερώτηση, αν επιτρέπεται. Γράφετε 'θα πάνε ΙΒ' εννοείται θα κάνετε μεταφορά χαρτοφυλακίου σε ΙΒ? Αν ναι, θα μπορούσατε να με κρατήσετε ενήμερο για την διαδικασία; (χρόνοι μεταφοράς, κόστος, από που)

      Διαγραφή
    4. Όχι την ρευστότητα θα στειλω και όχι τις μετοχές , εδώ εχω περίπου 0,7% +20 δολάρια προμήθειες χωρίς pre-market αγορές και αν δεν έχει την μετοχή η πλατφόρμα πρέπει να μιλήσεις με το support και να έχουν όρεξη να σε εξυπηρετήσουν.

      Διαγραφή
  61. αν δεν δώσει buy ο δείκτης αναφοράς μας δλδ ο nasdaq δεν νομίζω ότι έχει νόημα να ασχολούμαστε με ποιος θα πάει κόντρα στο ρεύμα. συμπληρωματικό το σχόλιο μου στον κο. Αδειούχο, με κάθε επιφύλαξη πάντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν θα το δώσει το σήμα τεχνικά θα είμαστε 20% και 30% πάνω από τους πάτους με την μόνη διαφορά πως κάνει ψεύτικες ανοδικές διασπάσεις και χώνει κόσμο που πηδάνε και φεύγουν αν δεν τους κάτσει για αυτό βλέπεις να πουλάνε spac κάτω από τα 10$ ή για αυτό ή κλατάρουν τα margin και τα πετάνε και φεύγουν.

      Διαγραφή
    2. Στο ξεκίνημα, όλα τα χαρτιά της μαρίδας ήταν κάτω, ανεξαρτήτως κλάδου.
      Πάνω microsoft, exxon κλπ....

      Διαγραφή
  62. Έχουμε και τον Cramer να δίνει σήμα για αγορά industrials και να συστήνει υπερχρεωμενους γίγαντες(boeing,ford) κηρυτοντας το τέλος για τις μετοχές growth

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. ΚΥΡΙΕ GERRY ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ IPOE..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Παλικάρια καλημέρα, φορέστε πανοπλίες, πάρτε ασπίδες, ξίφη και δόρατα και ετοιμαστείτε για άλλη μια δύσκολη μέρα στην δουλειά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂