Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Lucid Motors

Lucid Motors  .... εδώ ....

Διαπραγματεύεται στο NYSE με τον κωδικό CCIV ... εδώ .... και μετά τη συγχώνευση το ticker θα είναι LCID
Αριθμός μετοχών : 1599,7 εκατομμύρια μετοχές (όταν εισαχθεί στο NYSE)
Presentation Lucid Motors
... εδώ ...



Το SPAC του CCIV
Στις 30 Απριλίου 2020 ιδρύεται η εταιρεία 
Churchill Capital Corp IV και δημιουργήθηκε το Spac - CCIV. Εκδόθηκαν για τον χορηγό 51.750.000 κοινές μετοχές κατηγορίας Β.
Τα Μερίδια Κατηγορίας Β θα μετατραπούν αυτόματα σε κοινές μετοχές Κατηγορίας Α την πρώτη ημέρα μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης του Spac με την εταιρεία που θα επιλεγεί.


Στις 3 Αυγούστου 2020, η εταιρεία ολοκλήρωσε την αρχική δημόσια προσφορά, όπου εκδόθηκαν 207.000.000 μετοχές, στα 10 δολάρια, δημιουργώντας ακαθάριστα έσοδα 2.070.000.000 δολάρια. 
Η εταιρεία SPAC - CCIV εισάγεται στον NYSE, παράλληλα κάθε αρχική μονάδα εδικαιούτο και το ένα πέμπτο ενός εξαγοράσιμου εντάλματος. Κάθε ένταλμα (WARRANT) δίνει στον κάτοχο του την δυνατότητα να αγοράσει μία κοινή μετοχή σε τιμή άσκησης 11,50 δολάρια ανά μετοχή.
Ταυτόχρονα η Εταιρεία ολοκλήρωσε την πώληση 42.850.000 ενταλμάτων στην τιμή του 1 δολαρίου, ανά ένταλμα, στον χορηγό
Churchill Sponsor IV LLC .

Η συμφωνία συγχώνευσης με την Lucid Motors
Την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021 το spac CCIV, σύνηψε οριστική συμφωνία για να συγχωνευτεί με την εταιρεία Lucid Motors.
Η Lucid Motors θα συγκεντρώσει 4,57 δισεκατομμύρια δολάρια μέσω του συνδυασμού των επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένου ενός πλήρως δεσμευμένου PIPE ύψους 2.500.000.000 δολαρίων,
στα 15,00 $ ανά μετοχή. Το PIPE γίνεται σε τιμή 50% υψηλότερα της συνηθισμένης των 10 δολαρίων και θα καλυφθεί από το Public Investment Fund (PIF) καθώς και από κεφάλαια και λογαριασμούς που διαχειρίζονται οι BlackRock, Fidelity Management & Research LLC, Franklin Templeton , Neuberger Berman, Wellington Management και Winslow Capital Management, LLC.

Η συνδυασμένη εταιρεία θα παραμείνει εισηγμένη στο NYSE με το νέο σύμβολο "LCID"
Ο συνδυασμός επιχειρήσεων αποτιμά την Lucid Motors, με την τιμή της μετοχής στα 30 δολάρια,
σε περίπου 48 δισεκατομμύρια δολάρια.
Μετά τη συγχώνευση η Lucid Motors θα έχει 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια στο ταμείο της.
Υποθέτοντας ότι κανένας δημόσιος μέτοχος της CCIV δεν ασκήσει τα δικαιώματα εξαγοράς του, η ιδιοκτησία της συνδυασμένης εταιρείας αμέσως μετά τη συγχώνευση θα αποτελείται από τους τρέχοντες κατόχους μετοχών της LUCID (73,5%), τους μετόχους της CCIV (16,1%) και τους επενδυτές PIPE (10,4%).

Κανένας από τους υπάρχοντες επενδυτές της Lucid δεν θα πουλήσει τις μετοχές του στη συναλλαγή και υπόκεινται σε κλείδωμα έξι μηνών για τις μετοχές που λαμβάνουν στη συναλλαγή.
Οι μέτοχοι του PIPE υπόκεινται σε κλείδωμα των μετοχών τους έως το αργότερο της 1ης Σεπτεμβρίου 2021. Ο χορηγός της Churchill συμφώνησε να μην μεταβιβάσει τις αρχικές μετοχές  του για 18 μήνες μετά το κλείσιμο της συναλλαγής.

Οι επενδυτές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τα προηγούμενα spac της Churchill ήταν η MultiPlan (NYSE: MLPN ) Αύγουστος 2020 και η Clarivate (NYSE: CLVT) Ιανουάριος 2019  και βρίσκεται σε διαδικασία συγχώνευσης με την Skillsoft μέσω του spac CCX.

Η συμφωνία της CCIV με τη Lucid είναι η μεγαλύτερη συγχώνευση εταιρειών εξαγοράς ειδικού σκοπού, ξεπερνώντας εύκολα τη συγχώνευση της United Wholesale Mortgage ύψους 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Gores Holdings IV.

Η Lucid ιδρύθηκε το 2007 με το όνομα Atieva, από το πρώην στέλεχος της Tesla Bernard Tse και τον επιχειρηματία Sam Weng. Αρχικά επικεντρώθηκε στην κατασκευή ηλεκτρικών μπαταριών και κινητήρων για άλλους κατασκευαστές οχημάτων.

Η Lucid εδρεύει στο Newark της Καλιφόρνιας, στη νοτιοανατολική πλευρά της Silicon Valley, όχι μακριά από το εργοστάσιο της Tesla’s Fremont.
Χρηματοδοτήθηκε αρχικά από επενδυτές επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της Κίνας και της Silicon Valley. Έλαβε επιπλέον χρηματοδότηση από την κρατική κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία BAIC Motor και την LeEco, μια κινεζική εταιρεία τεχνολογίας.


Η εταιρεία μετονομάστηκε σε Lucid Motors τον Οκτώβριο του 2016 και ανακοίνωσε επίσημα την πρόθεσή της να αναπτύξει ένα ηλεκτρικό πολυτελές όχημα υψηλής απόδοσης.
Στις 29 Νοεμβρίου 2016, ανακοινώθηκε από τη Lucid η κατασκευή εργοστασίου παραγωγής στο Casa Grande, της Αριζόνα, κόστους 700 εκατομμυρίων δολαρίων.
Για να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή του εργοστασίου συναρμολόγησης στο Casa Grande, Ariz., η Lucid ενισχύθηκε από μια επένδυση 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, τον Σεπτέμβριο του 2018, από το Δημόσιο Ταμείο Επενδύσεων (ΡΙF) της Σαουδικής Αραβίας.
Η επένδυση ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2019. H κατασκευή του εργοστασίου άρχισε στα τέλη του 2019 και ολοκληρώθηκε τέλη του 2020.

Το εργοστάσιο με μια ματιά.

  • Τοποθεσία: 590 στρέμματα στο Casa Grande της Αριζόνα. 
  • Χρόνος κατασκευής: Λίγο λιγότερο από ένα έτος.  
  • Είναι στο στάδιο της έναρξης λειτουργίας του.  
  • Παραγωγική ικανότητα: 30.000 μονάδες ετησίως αρχικά και με την κατάλληλη επέκταση 400.000 μονάδες ετησίως.  
  • Απασχολεί σήμερα περίπου 2.000 άτομα, με 3.000 υπαλλήλους που αναμένεται να προστεθούν έως το τέλος του 2022

Το Δημόσιο Ταμείο Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας (PIF) κατέχει έως και το 85% της Lucid Motors χάρη της επένδυσης των 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων  που πραγματοποιήθηκε το 2019.  Μετά τη συγχώνευση το PIF αναμένεται να διατηρήσει έως και το 62% των μετοχών της Lucid.

Σε αντίθεση με τη Nikola και τη Fisker που εισήχθησαν στην Αμερικάνικη Χρηματαγορά με σχέδια, μπροσούρες και μερικά υποσχόμενα οχήματα, η Lucid Motors ήδη ετοιμάζεται να ξεκινήσει τις παραδόσεις του Lucid Air EV με αρχική τιμή 69.900 δολάρια.

Το Lucid Air θα μπορεί να κάνει 500 μίλια με μία μόνο φόρτιση της μπαταρίας του. Πιο προσβάσιμες εκδόσεις του Air και ένα ηλεκτρικό SUV θα αρχίσουν να κατασκευάζονται εντός του 2022.

Η Lucid Motors έχει κατασκευάσει το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής της στις ΗΠΑ στο Casa Grande της Αριζόνα. Η εταιρεία στοχεύει στην επίτευξη των στόχων παραγωγής για το ακριβότερο όχημά της, το Air Dream Edition φέτος.

Οι ολοκληρωμένες, ειδικά κατασκευασμένες εγκαταστάσεις παραγωγής της Lucid είναι έτοιμες για παραγωγή και θα επεκταθούν. Η Lucid ήδη κατασκευάζει οχήματα προπαραγωγής Lucid Air στην υπερσύγχρονη εγκατάσταση της που ονομάζεται AMP-1 και αντιπροσωπεύει την πρώτη μονάδα παραγωγής Greenfield EV στη Βόρεια Αμερική. 

Λίγα μόλις μίλια μακριά από το AMP-1 βρίσκεται το εργοστάσιο παραγωγής κινητήρα της Lucid, το LPM-1, όπου η Lucid παράγει μπαταρίες, ενσωματωμένες μονάδες κίνησης και αμφίδρομους φορτιστές Wunderbox, οι οποίοι παρουσιάζουν σημαντικές ευκαιρίες στην τεχνολογία δέσμευσης ενέργειας. Εκτός από τις εσωτερικές τεχνολογικές και κατασκευαστικές δυνατότητές της, η Lucid έχει δημιουργήσει ισχυρές σχέσεις με βασικούς προμηθευτές βασικών υλικών όπως μπαταρίες, συμπεριλαμβανομένης μιας συμφωνίας ανάπτυξης και προμήθειας με την LG Chem. 

Επί του παρόντος, η εγκατάσταση AMP-1 της Lucid μπορεί να παράγει 34.000 οχήματα ετησίως, αλλά με συνολικά τρεις φάσεις επέκτασης που σχεδιάζονται τα επόμενα χρόνια,θα είναι σε θέση να παράγει περίπου 365.000 οχήματα ετησίως.

Το πρώτο αυτοκίνητο της Lucid, το Lucid Air, είναι ένα υπερσύγχρονο πολυτελές sedan με σχέδιο εμπνευσμένο από την Καλιφόρνια, υποστηριζόμενο από τεχνολογία δοκιμασμένη σε αγώνες. Διαθέτοντας πολυτελές εσωτερικό, το Air θα έχει τη δυνατότητα να έχει εκτιμώμενη εμβέλεια άνω των 500 μιλίων με μία πλήρη φόρτιση της μπαταρίας του και θα φτάνει ταχύτητα από 0 σε 100 km/h σε 2,6 δευτερόλεπτα.
Οι παραδόσεις του Lucid Air θα επιταχυνθούν το δεύτερο εξάμηνο του 2021 καθώς το εργοστάσιο αυξάνει την παραγωγή.

Με CEO τον Peter Rawlinson, πρώην επικεφαλής μηχανικός της Tesla, η Lucid θα παραδώσει το πολυτελές sedan Lucid Air, το δεύτερο τρίμηνο του 2021. Η αρχική έκδοση Dream θα κοστίσει 169.000 δολάρια.

Η μετοχή spac CCIV ξεκίνησε να διαπραγματεύεται από τα 10 δολάρια και από τις αρχές Ιανουαρίου, όταν και διέρρευσαν οι συνομιλίες με την Lucid έφτασε σε υψηλό της ημέρας, την 22 Φεβρουαρίου, ακόμη και στα 64,86 δολάρια. Με την ανακοίνωση της συμφωνίας η τιμή κατέρρευσε φθάνοντας ακόμη και στα 30 δολάρια.

H Lucid Motors δείχνει ικανή να χτυπήσει στα ίσια το αντίπαλο δέος στην ηλεκτροκίνηση Tesla, ωστόσο στην παρούσα φάση και πριν ακόμη αρχίσουν οι πωλήσεις του πρώτου της μοντέλου η αποτίμηση φαίνεται υπερβολική.

Με την τιμή της μετοχής στα 30 δολάρια η συνολική κεφαλαιοποίηση ανέρχεται σε περίπου 48 δισεκατομμύρια δολάρια που αντιπροσωπεύει :

  • 2,11 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2026.
  • 3,43 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2025.
  • 4,83 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2024.
  • 8,68 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2023.
  • 21,63 φορές τα έσοδα του 2022.
και σε σχέση με τα EBITDA
  • 16,63 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2026.
  • 28,72 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2025.
  • 81,06 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2024.
 


155 σχόλια:

  1. Κύριοι μεταφέρετε εδώ τα σχόλια που δεν φαίνονται στο προηγούμενο thread.
    Ξεπεράσαμε τα 200 και δεν βγαίνουν με την 1η.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. “Εγω ρευστοτητα 0, μολις χθες εβαλα και το μηνιατικο μου στην ΙΒ, και κρατησα λιγα ψιλα για τσιγρα…”

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ξέρω τι θα κάνει τελικά εδώ η Λούση το έχουν τερματίσει στην μεταβλητότητα σήμερα το -10 σε πολλές μετοχές ειναι πολύ κοντά και μάλιστα σε καλά φορτωμένες την έχω ακούσει κανονικά κύριοι!!! ξαναπάμε στο κλείσιμο για τα χαμηλά μέρας αυτοί δεν έχουν το θεό τους εκεί στο Αμέρικα όταν αγοράζουν αγοράζουν χωρίς αύριο το ίδιο και όταν πουλάνε ! Άντε να τελειώσει το μαρτύριο γιατί δεν αντέχετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. θα μαζευτεί ή σήμερα στο τέλος ή max αύριο στο ξεκίνημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το τελευταίο 💯 ρικο Τοσκάνης έφυγε σήμερα στο 17.30 ...άντε γεια και καλή VOLTA...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρευστότητα μηδέν και εγώ.
    CCIV στο 27,60 και ο Θεός βοηθός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απαντήσεις
    1. Κύριε GERRY είμαι έτοιμος την θέση μου στα νερά να την ρευστοποιήσω και να την κρατήσω σε αναμονή για Ethereum μιας και βλέπω ότι μπορει να κανουν όλα τα κρυπτονομίσματα μια καλή διόρθωση μετά από αυτήν την άνοδο που έχουν κάνει. Ρευστότης τώρα 8,3% που προσπαθώ να μην την τοποθετήσω και πτώση από τα υψηλά στο χαρτοφυλάκιο μου 18% ενώ είμαι περίπου στα χρήματα μου και πολύ σκεπτικός με 17 μετοχές αυτή τη στιγμή , έχω μετοχές που ειναι αρκετά καλές και σε NPA SNPR αύξησα θέση ενώ μπορώ να τις περιμένω με ορίζοντα πενταετίας βέβαια χαλιέμαι από το βάθος της παρούσας διόρθωσης αλλά κάπου εδώ ελπίζω θα τελειώσει το μαρτύριο γιατί στην Αμερική μπορώ να πω ότι είμαι άσχετος.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Geopard, αν μου επιτρέπετε, από τις 17 μετοχές που έχετε αν σας ρωτούσα από αυτά που έχετε δει κι έχετε μελετήσει ποιες είναι οι 2, άντε βαριά 3 καλύτερες επιλογές που έχετε, ποιες θα μου λέγατε?

      Διαγραφή
    3. Κύριε GEOPARD κανείς δεν ξέρω ούτε καν ο Μπαφετος (μου το είπε ο φίλος BAREEN το ανηψιουδι του ...πιο πολύ inside πεθαίνεις)αν θα τελειώσει εδώ και πότε η πτώση-διορθωση....άλλο αυτό που συμβαίνει και άλλο αυτό που θά θέλαμε και ελπίζουμε να συμβεί.... υποθέσεις και ασκήσεις επί χρηματηστηριακου χάρτου κάνουμε επί καθημερινής βάσης ανάλογα τα δεδομένα ....αυτή είναι πάγια θέση μου.... στις αγορές δεν παίρνω λέξεις όπως ελπίδα και φόβος καθόλου σοβαρά...προσπαθώ όσο μπορώ να καταλάβω αν αυτό που κοιτάζω το βλέπω καθαρά μέσα από την ομίχλη..

      Διαγραφή
    4. Κύριε Ευρωβλάχε στο πινακάκι που ακολουθεί https://prnt.sc/107fzvn ειναι η κατανομή στο χαρτοφυλάκιο μου με τα ποσοστά που έχει η κάθε μετοχή ,ότι ειναι με πράσινο πλαίσιο δεν πωλείτε αντίθετα αν βρω ελκυστικές τιμές θα αυξήσω ελπίζοντας να μην σκάσει ο γάιδαρος μου μετά σειρά έχουν οι μωβ που τις κρατάω αλλά δεν θα στεναχωρηθώ και πολύ αν δώσω κάποια από αυτές για ρευστό και με κόκκινο οι μετοχές που τις έχω έτοιμες για πώληση γιατί τις θεωρώ ποιο επιρρεπείς σε διακυμάνσεις η Lazy κανονικά δεν θα ήταν αλλά έχω μικρή θέση σε αυτήν και την εχω με τιμή κτίσης 13,6 , στον πίνακα αυτό δεν έχουν υπολογιστεί τα μετρητά που ειναι διαθέσιμα για συναλλαγές σαν ποσοστό που ειναι όμως 8,3% τώρα περίπου του συνολικού μου χαρτοφυλακίου και τα φυλάω σαν τα μάτια μου γιατί όταν μεταφέρω μετρητά από το ένα χαρτοφυλάκιο στο άλλο δεν θέλω να μείνω χωρίς ρευστότητα.

      Διαγραφή
    5. Disclaimer: Όσα γράφω δεν αποτελούν συμβουλή αλλά ερεθίσματα προς σκέψη προκειμένου να βοηθήσω και να βοηθηθώ μέσα από την ανταλλαγή απόψεων.

      Κύριε Geopard, πραγματικά οι επιλογές στο πράσινο πλαίσιο είναι πολύ καλές. Προσωπικά θα ένιωθα πολύ πιο άνετα να διακρατώ μόνο αυτές τις 4 επιλογές (ή έστω κάτι ακόμα). Εναλλακτικά αν νιώθετε ότι είναι παραφορτωμένος ο γαιδαράκος θα μπορούσατε να ρευστοποιήσετε οριζόντια 20% σε κάθε επιλογή για να αυξήσετε τη ρευστότητα σας (μέσω πλατφορμών το κόστος είναι ελάχιστο).

      Επειδή την τελευταία χρονιά βρέθηκα κι εγώ υπεραπλωμένος και υπερφορτωμένος κι ένιωσα ιδιαίτερα άβολα, πιστεύω ότι η συρρίκνωση του αριθμού των επιλογών είναι προτιμότερη. Σίγουρα και οι άλλες επιλογές είναι καλές αλλά χρειάζεται η αποφασιστικότητα να βγαίνουν κάποιες από τη μέση. Ναι, κατ'εμέ πρέπει να αποχωριστούμε κάποιες επιλογές για χάριν κάποιων καλύτερων. Σκεφτείτε την ιδέα του Buffett για το Punch card με τα 20 slots. Όταν μπαίνεις στην ανάγκη να περιορίσεις τις επιλογές, πηγαίνεις σε αυτές που νιώθεις πιο σίγουρος. Διαφορετικά όπως λέει ο Buffett "Buy two from everything".

      Από εκεί και πέρα έχω να κάνω τις ακόλουθες τρεις επισημάνσεις.

      Πρώτον, σχετικά με τη διαφοροποίηση, δεν θεωρώ ότι κάποιος έχει πετύχει αποτελεσματική διαφοροποίηση αν διακρατεί 15 ή 20 SPACS. Αντίθετα το θεωρώ ως Overallocation σε SPAC. Η σωστή διαφοροποίηση πρέπει να περιλαμβάνει διαφορετικά χρηματοοικονομικά προϊόντα, διαφορετικές αγορές (χώρες), διαφορετικούς κλάδους και πρόσφατα διάβασα και για χρονική διαφοροποίηση.

      Δεύτερον, μην ακολουθείτε πιστά και τυφλά κανέναν. Να ακούτε παίχτες "σημαδούρες", να μελετάτε, αλλά στο τέλος να παίρνετε τη δική σας απόφαση. Την έχω πατήσει έτσι...

      Τρίτον, να διακρατείτε πάντα ρευστότητα.

      Τα ανωτέρω τα λέω για να τα ακούω κι εγώ...

      Διαγραφή
    6. Κύριε Ευρωβλάχε ευχαριστώ για την απάντηση όσο και αν γκρινιάζω τα τέσσερα βασικά χαρτιά που ειναι μακροπρόθεσμες επιλογές σαφώς και ειναι σε στενή παρακολούθηση και πλην των NPA SNPR που έχω κερδοσκοπική θέση δεν ειναι για πούλημα αλλά για διακράτηση στα μωβ υπάρχουν πολύ δυνατές επιλογές όπως ALUS και ίσως ειναι η τελευταία από αυτήν την ομάδα που θα πούλαγα ή θα την μετακινούσα στην πράσινη ομάδα αυξάνοντας τη θέση μου , φυσικά δεν πρέπει να παραλείψουμε την ευγνωμοσύνη μας στον οικοδεσπότη που μας ανέχεται και μας ανοίγει και τα μάτια.

      Διαγραφή
  8. Εμένα περισσότερο με χάλασε η πτώση της LAZY σήμερα, πολύ άγαρμπη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέσα και σε αυτή είμαστε! Σε όλα τα καλά! Ευτυχώς σε λίγο το κεφάλαιο που έχω βάλει θα μηδενίσει οπότε δεν μπορώ να χάσω άλλο! Ρε τι ζούμε! Ένα 10% τον χρόνο είπαμε να βγάζουμε κούτσα στραβά και έχει πάει η πουτσ@ γόνατο...

      Διαγραφή
  9. Κύριοι συνάδελφοι θα γράψω την παρόλα μου για να μείνει...Ας κάνουμε ένα σενάριο εργασίας στο αποψινο δικό μου χαρτοφυλακιο στο Αμέρικα αποτελούμενο
    από 15 SPACS καί 3 μετοχές...Σε περίπτωση που το κρατήσω ακριβώς ως έχει και ανεξάρτητα πόσο κάτω θα πάνε οι τιμές τους ..αν λέω αν περιμένω δεν ξέρω για πόσο βέβαια και το πουλήσω όταν το κάθε ένα να πιάσει το πρόσφατα υψηλό του (μιλάμε του τελευταίου διμήνου) δηλαδή το IPOE στο 28 εφικτό νομίζω το SKLZ στο 45 η το VGAC στο 18 θα αποκομίσω το πενιχρό κέρδος των 45000 δολαρίων ...προσοχή δεν μιλάω για να πιάσουν δυνητικές τιμές πολαπλάσιες πχ το Npa η το Σκλιζακι ...Τι λέτε λοιπόν θα τις πιάσουν???Τα σχόλια δικά σας ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είστε γίγαντας. Κε GERRY χαμογελάω οταν σας διαβάζω!!!

      Διαγραφή
    2. κύριε GERRY παρομοίως και εγώ γελάω πολύ και ταυτόχρονα σας θαυμάζω όπως έχω ματαγράψει για την ψυχραιμία σας._

      Διαγραφή
    3. κ. Gerry όσοι είμαστε μέσα ελπίζουμε ότι θα τις πιάσουν. Αλλά κατά την γνώμη μου αυτό δεν είναι σίγουρο. Τα περισσότερα από τα SPAC αυτήν την στιγμή έχουν αξία λόγω σχεδίων. Προεξοφλούμε δηλαδή ότι θα πιάσουν τα project τους.
      1η περίπτωση: Το project πιάνει π.χ ALUS, NPA. Τότε ναι θα πιάσουν τα λεφτά τους
      2η περίπτωση: Το κλίμα χαλάει και οι τιμές μένουν συμπιεσμένες. Μετά από 2 χρόνια φαίνεται ότι το project δεν θα πιάσει (π.χ. λόγω ανταγωνισμού) Τότε η τιμή δεν θα ανέβει πάλι.

      Βέβαια αυτό που σκέφτομαι είναι ότι 2 από τα SPAC να πιάσουν καλά μπορεί τελικά να επιστρέψουν συνολικά περισσότερα λεφτά από τα άλλα που θα χάσουν.

      Διαγραφή
    4. Να συμπληρώσω μόνο ... αν Freyer και ST πιάσουν τα projects τους, δεν θα πιάσουν σπλώς τα λεφτά τους
      .... θα σηκώσουν την μπάνκα στον αέρα.

      ΑΝ ΔΕΝ ΠΙΑΣΟΥΝ, θα μηδενίσουν.
      Όποιος διαβάζει σωστα το μέλλον θα βγαλει φράγκα ... αν το διαβάζει λάθος, ΘΑ ΜΠΑΤΙΡΕΨΕΙ.

      όποιος δεν το έχει ... να μην ασχολειται με χρηματαγορες.

      Διαγραφή
    5. Φίλε μου GERRY έχετε επενδύσει μεγαλύτερο κεφάλαιο και είστε και μακράν ποιο έμπειρος από εμένα τον ταπεινό τραβογραμμιά ( υποψήφιο προς ξεπουπούλιασμα ) πέρα από αυτό η απόδοση σε σχέση με εσάς από τα προηγούμενα υψηλά και μόνο των μετοχών του χαρτοφυλακίου μου αυτή τη στιγμή στην ιδανική περίπτωση που τα ξαναπιάσουν θα ειναι το 1/4 της απόδοσης που αναφέρατε , στα υπόψιν εχω αυξήσει αρκετά την θέση μου σε NPA και SNPR αφού γύρισα την Τοσκάνη σε αυτά , το νουμερο που αναφέρω είναι από την προηγούμενη υψηλότερη αποτίμηση του χαρτοφυλακίου μου και όχι από τα παρόντα επίπεδα.

      Διαγραφή
    6. κ. Τάκη και με όλο το σεβασμό, γι αυτό το λόγο έκανα τα 2 σχόλια αυτό που λέτε ήθελα να καταδείξω για να μην είμαστε αιθεροβάμονες και να έχουμε εναλλακτικές. Μια τεχνολογία ή πατέντα μέχρι να αποδώσει έχει χρονικό ορίζοντα που ενδιάμεσα μπορεί να ξεπεταχθουν άλλες αποδοτικότερες τεχνολογίες και να πάει άκλαφτη.Μην ξεχνάμε με τη ταχύτητα τρέχει η τεχνολογία σήμερα σε σχέση με πριν 20-30 χρόνια.
      Για το τελευταίο που λέτε αν αναφέρεστε στο filling ok. Αλλά δεν νομίζω ότι μπορείς να είσαι γνώστης κάθε τεχνολογίας που παρουσιάζεται και να τη κρίνεις. Παρακολούθηση δεδομένων συν το χρόνο και συνεχή αποτίμηση διαφορετικά πρέπει είσαι Πυθία.

      Διαγραφή
    7. Κύριε GEOPARD σε κάποια σημεία είστε εκτός θέματος πχ καμμιά σημάσια δεν έχει αν εσείς έχετε επενδύσει 100δολ (επειδή αυτά έχετε η θέλετε )εγώ 200 και όποιος άλλος 300 η 3000 ...εγώ με τις επιλογές μου μπορεί να μηδενίσω και εσείς να τριπλωσετε ... ποιός κέρδισε στο τέλος εγώ η εσείς...εστιαστεί αποκλειστικά στα δικά σας play όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά γιατί αν εγώ είμαι λάθος τότε τι να με κάνετε?και να θυμάστε πως μόνοι μας πάμε ταμείο χωρίς τον Κύριο Τάκη η τον οποίον άλλον συμπαίκτης. Παίζουμε σκάκι τέννις η τρέχουμε μαραθώνιο και όχι 5x5.. ομαδικά είμαστε όταν ανταλλάσσουμε γνώμες πάνω στην Αγορά.. Ατομικά αποφασίζουμε...

      Διαγραφή
    8. Κύριε deligianakis δεν σας ψέγω για κάτι όμως θέλω να πιστεύω πως όλα αυτά που αναφέρετε τα έχουμε υπ όψιν μας ...ότι τα δεδομένα αλλάζουν στις αγορές με την ταχύτητα του ήχου.... αλλά δεν έχουμε πουθενά άλλου να στηριχθούμε παρά στα σημερινά δεδομένα και μέχρι εκεί ...τώρα αν η X εταιρεία τύπου SKLZ θα είναι παρωχημένη και ξεπερασμένη μετά από 2 χρόνια για Χ ψ λόγους εγώ δεν το ξέρω και θα το μάθω μόνο όταν συμβεί.. μέχρι τότε πορευόμαστε με ότι γνωρίζουμε.... για αυτό και έχει βγάλει μαλλί η γλώσσα μου να λέω: παίζουμε και επενδύουμε αυτά που αντέχουμε...από εκεί ξεκινά το λάθος...τα επόμενα έπονται...

      Διαγραφή
    9. Και τέλος φίλε μου Geopard δεν ξεπουπουλιαζουν κάποιον επειδη επένδυσε λίγα και άλλος πολλά... αλλά γιατί έκανε τις λάθος επιλογές και ακολουθεί την λάθος ταχτικη ...δεν χρειάζεται να λέμε τα ίδια..

      Διαγραφή
    10. Κύριε GRinvest έχετε δεί σε κάποιο σχόλιο μου να αναφέρω έστω κάι κατ ένδειξη την λέξη σιγουριά?εγώ δεν είμαι σίγουρος και δεν θεωρώ δεδομένη ούτε την ανάσα μου στις Αγορές θα το κάνω?Έγραψα εμφατικά και τόνισα πως κάνουμε μία υπόθεση εργασίας και έβαλα και κάμποσα αν...και πάνω απ' όλα είπα φωναχτά αυτό που σκέφτομαι τι θα συμβεί σε περίπτωση που το ακολουθήσω και φυσικά συμβεί..ο νοων νοειτο...

      Διαγραφή
    11. Κύριε GERRY ξεπουπουλιάζουν τους τραβογραμιάδες και όχι αυτούς που επένδυσαν λίγα αν δείτε την παρένθεση την είχα στην κακή ιδιότητα που έχω (ταπεινός τραβογραμιάς) και το ποσό τις επένδυσης καμία σχέση δεν έχει με τα λεγόμενα μου εκεί που παίζουμε και οι δυο μας είμαστε κουκκίδες στο ταμπλό και εύχομαι να έχετε πολύ περισσότερα από εμένα και θα το χαιρόμουν ειλικρινά και σαφώς ξεπουπουλιάζουν και δεν συγχωρούν τις λάθος επιλογές και αυτούς που δεν ειναι γρήγοροι (εσείς είστε αστραπή εγώ είμαι αργός ) και οι επιλογές μας εξαιτίας του οικοδεσπότη μας ειναι άριστες.

      Διαγραφή
    12. "ΑΝ ΔΕΝ ΠΙΑΣΟΥΝ, θα μηδενίσουν."

      αυτός είναι κ οικοδεσπότα ένας λόγος παραπάνω να τοποθετείται κάποιος μέσω warrants, να μειώνει το εκτιθέμενο κεφάλαιο και φυσικά τις ενδεχόμενες απώλειες. πείτε στην κα οπτιμα να τα εντάξει στη boutique της για να χουμε και δω να λέμε και άλλα ενδιαφέροντα πράγματα.

      Διαγραφή
    13. Ποιος σας είπε ότι η Optima πως δεν έχει warrants?

      Διαγραφή
    14. α, γράφτε λάθος τότε, αυτή την εντύπωση είχα. μάλλον θα την μπέρδεψα με άλλη.

      Διαγραφή
    15. Πραγματικά έχει πολύ ενδιαφέρον να σας διαβάζω. Είμαι σχετικά νέος σε ηλικία, νήπιο στις αγορές και ειδικά στην αμερικανική. Στο βιβλίο του ψυχολόγου - επενδυτή Alexander Elder “Trading for a living”,στο 2ο κεφάλαιο μιλάει για Mass Psychology . Και μας βλέπω....Λίγο πολύ όλους εδώ μέσα!!Εμπνέομαι από την ηρεμία και την μεθοδικότητα του οικοδεσπότη, του κ. GERRY, του κ. Barren και άλλων συναγωνιστών αλλά σχεδόν νιώθω την αγωνία και το στρες του κ. Geopard. Ήμουν οριακά θετικός στο κλείσιμο του 2020 και αποφασισα το 2021 να κάνω διασπορά το μικρό μου κεφάλαιο σε 3 SPAC και 8 μετοχές που αναφέρθηκαν εδώ μέσα οι περισσότερες. Έκανα την μελέτη μου στον βαθμό που μπορώ να εμβαθύνω και πριν την τελευταία διόρθωση ήμουν σχεδόν +30%. Έχω σχεδόν μηδενίσει τα κέρδη 2 μηνών αλλά μένω σταθερός σε θέσεις που πιστεύω, δεν θα κάνω σπασμωδικές κινήσεις και θα μείνω ψύχραιμος. Γαλήνη και επαναφορά στα κέρδη για όλους μας.

      Διαγραφή
  10. Ήταν κάποτε ένα παιδί που πήγαινε στα καζίνο με τον θείο του για να παίξει πόκερ. Αφού τον είχαν ρημάξει και δεν κέρδιζε ποτέ, άρχισε το παιδί να διαβάζει βιβλία, να παρακολουθεί σεμινάρια, να κάνει εξάσκηση κτλ. Μόλις ο θείος του τον είδε, του είπε: Δεν χρειάζεται να παιδεύεσαι τόσο πολύ για να μπορέσεις να κερδίσεις, αρκεί απλά να πας σε τραπέζια με χειρότερους παίχτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Ευρωβλαχο κάποτε ήταν ένα παιδί που έπαιζε πόκερ και όλο έχανε...και ο παππούς του του είπε:σ οποίο τραπέζι πόκερ και αν καθίσεις είτε αυτό που παίζουν με μάρκες του ενός δολαρίου είτε των 1000 δολαρίων πρόσεξε γιατί και στα δύο υπάρχουν όλων των ειδών και επιπέδων παίχτες από ατζαμιδες και ψιμαρια μέχρι απαιχτους παιχταραδες...οπότε η μάθε να παίζεις η αλλιώς πήγαινε για ψάρεμα... λέω εγώ τώρα...

      Διαγραφή
    2. Κι όπως λέει γι αυτές τις περιπτώσεις ο χρυσός κανόνας της εμπειρίας "αν μετά από 20 λεπτά παιχνιδιού δεν έχεις καταλάβει ποιό είναι το "κοτόπουλο" που μαδάνε στο τραπέζι τότε σήκω και φύγε. Εσύ είσαι!!

      Διαγραφή
  11. Αναφέρθηκα στα spacs κ. Gerry γιατί ασχολούμαστε σε μεγάλο ποσοστό με αυτά, δε σημαίνει ότι δεν θα πέσουν άλλες μτχς σε μια κακή χρηματιστηριακή συγκυρία και δεν αναφέρομαι στη περυσινή του Μαρτίου αλλά σε μια ποιο light 10-15%. Η αναφορά μου κ. olymp είναι από δικά μου δεδομένα από μτχς που εχω δει και διαπίστωσα οτι ηταν spac ή IPO και γράψανε τις τιμές που ανέφερα και να σας πω την αληθεια ούτε καν της συγκράτησα αλλά επίσης στηρίζεται και στις αποτιμήσεις των φρέσκων spacs της τελευταίας περιόδου απ΄ όταν τα ανάφερε ο κ. Τάκης( αν θυμάμαι καλά γυρω στον Αυγουστο- Σεπτέμβριο). Από τα presentation που εχω δει είτε δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο εφόσον έχουν πωλήσεις ή αποτιμώνται με τις πωλήσεις τους μετά από 2, 3 ή και 6 χρόνια που θα βγάλουν με τεχνολογίες ρίσκου κλπ. υπάρχουν και εξαιρέσεις οι οποίες έχουν αναφερθεί από το κ. Τάκη. Δηλ. τα περισσότερα που κυμαίνονται περιξ των 10-12$ ή ακόμα και κάποια από αυτά που εχουν δωσει αποδόσεις 100-150% και θα εχουν πωλήσεις το 2024 και μετά (να μη μιλησουμε για κερδη παρά μόνο για EBITDA) εσεις τι πιστεύεται τι θα κάνουν εκτός και αν πιστεύουμε ότι το χρηματιστήριο τα επόμενα 3-4 χρονια δεν θα διορθωσει ή δεν θα ξαναδούμε πτωσεις σαν περυσι ή σε διάρκεια όπως στο παρελθον. Ωστόσο μη νομιζετε ότι εγω δεν είμαι αγορασμένος τουναντίον εχω θέσεις σε κάποια από αυτά που εχει αναφέρει ο κ. Τάκης αλλά γνωρίζω εκ των προτερων τι θελω να κάνω και πως θα το κάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. κυριε τακη οταν λετε τη freyer εννοειτε τη alus? γιατι μου βγάινει κ μια frey sa στα 28,60. . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι.
      Για εμένα δεν υπάρχουν spacs. Υπάρχουν εταιρίες.

      Διαγραφή
    2. SIR αναφέρομαι στα SPACS γιατι τα περισσότερα δεν έχουν κάνει merger και είναι χωρίς DA.... εννοείτε πως στο μυαλό μας SOFAKI αγοράζουμε όταν μπαίνουμε στο IPOE...

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  13. Πάνω που νόμιζα ότι πάμε για πάνω σήμερα voltara και εγώ με 300 κομμάτια στο 12.90...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ψωνίσαμε και μερικά NPA στο 13.30 αφού μας έκαναν τη χάρη να ξαναέρθουν πλησίον του 12.65 που είχα αγοράσει και τη βασική μου θέση.

      Διαγραφή
    2. ερώτηση για την Νew Providence ac.:
      Γνωρίζει κάποιος αγαπητός συνοδοιπόρος ποιά η διαφορά του NPA με το NPAUU ;

      Διαγραφή
    3. Κύριε Παναγιώτη, είμαι πεπισμένος ότι θα αποδειχθεί μια από τις καλύτερες αγορές σήμερα!

      Διαγραφή
    4. Τα U έχουν ενσωματωμένο και το δικαίωμα του warrant που αντιστοιχεί στην 1 μετοχή.

      Τα W είναι τα σκέτα warrants

      Διαγραφή
    5. Σας εφιστώ την προσοχή ότι το NPA πάει σε συνέλευση και σύντομα θα γίνει η συγχώνευση με τη ST.

      Επειδή βλέπω τους "μεγάλους" να είναι αδίστακτοι στο NPA ... μπορεί να δείτε θαύματα είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω.
      Αρα καλό είναι όσοι έχουν NPA να είναι έτοιμοι για όλα.

      Θυμίζω αντίστοιχα το Clever Leaves πως το στείλαν στα 8 όταν έγινε η συγχώνευση και κατόπιν το απογείωσαν στα 20.

      Διαγραφή
    6. Πράγματι κ. Τάκη η μεταβλητότητα της είναι μεγάλη, όπως επίσης και το ρίσκο. Σήμερα πρόσθεσα κάποια κομμάτια με σκοπό να τα ξεφορτώσω αν φτάσει στη περιοχή του 25-30. Δεν ξεχνάμε πως έφτασε μέχρι τα 25 και επέστρεψε στα 13!

      Διαγραφή
    7. Ευχαριστώ για την απάντηση. Δηλαδή το 1 NPAUU κάποια στιγμή θα διαχωρισθεί σε 1 NPA και 1 NPAUU (ή ισχύει άλλη αναλογία;) και αν ναι πως/πότε θα γίνει αυτό; Αυτή τη στιγμή τα NPA NPAW NPAUU έχουν αντίστοιχα 15.15, 5.07 κ 17.50 $ .

      Διαγραφή
    8. ok Κ Τάκη npa δυνατό γύρισμα ,αν περάσει το 20 προ συγχώνευσης θα διώξω τα μισά

      Διαγραφή
    9. SIR πριν λίγο στο 15.20 έστειλα τα μισά 300 ΤΕΜ ΝΡΑ και τα έκανα VOLTA στο 11,80...Δεν σας κρύβω πως ψιλοεπηρεαστηκα από το χθεσινό σας σχόλιο :μην το πολυφορτωνετε...

      Διαγραφή
    10. 1 μονάδα NPA δικαιούται 1/2 warrant.

      http://mitarola.blogspot.com/search/label/AST%20%26%20Science?m=0

      Διαγραφή
    11. Εγώ κύριε SPy έχω τον κατάλληλο αριθμό τεμαχίων και δεν κουνάω ρούπι!!

      Διαγραφή
    12. Κύριε Τάκη για αυτό λέγατε χτες να προσέχουμε στο NPA , να τολμήσω να ρωτήσω πως θα το παίξετε εσείς ή θα δείτε και θα πράξετε , όπως και να έχει αν δούμε τίποτα περίεργα θα πρέπει να προσέχουμε, ευχαριστούμε

      Διαγραφή
    13. ΥΓ. μάλλον αντιστοιχεί 1 warrant για κάθε 2 NPAUU, η τιμή αυτό λέει

      Διαγραφή
    14. Απάντησα απο πάνω.
      Σε χαρτί που είναι μέσα Vodafone και Rakuten... δεν κουνάω ρούπι.

      Θέλω το μέλλον ... το παρελθόν το αφήνω στους φοβιτσιάριδες.

      Διαγραφή
    15. Αυτό είπα κύριε Antep.

      Μετά με 1 warrant έχεις το δικαίωμα να αγοράσεις 1 AST στα 11,5

      Διαγραφή
    16. ναι κύριε Τάκη το είδα και ευχαριστώ, το είχα γράψει όμως πριν ανέβει η δικιά σας ανάρτηση, τα σχόλια όμως που κάνω δεν ανεβαίνουν άμεσα..

      Διαγραφή
    17. Μήπως έχετε κάποια ιδέα για τη διαδικασία, πως/πότε θα γίνει ο διαχωρισμός;

      Διαγραφή
  14. Μ' αυτό το FIII κάτι πρέπει να τρέχει. Δεν ακολουθεί καμιά αντίδραση. Μόνο την πτώση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τέτοια μας έκανε και η PIC για κανα τρίμηνο.

      Διαγραφή
    2. Κύριε SOCRATES δικαίως η ανησυχία σας αλλά μην το μπερδεύετε με το χαρτί του πατριώτη που εκτός από το κόστος χρήματος και του χρόνου την γλυτωσα με μικρές εκδορές ..ελπίζω και εσείς το ίδιο ...Το FIII και έχω και πολλά στο άτιμο από τα 12.30 μ.ο.ειναι άλλη κατάσταση...

      Διαγραφή
    3. Εγώ σήμερα στο FIII πήρα 100 τόσο καιρό δεν είχα πάρει ούτε μια τώρα είμαι στο 12,7 και δεν θα προσθέσω άλλες , έβαλα επιπλέον 200 AYRO ,100 ALUS και συμπλήρωσα 100 SNPR τώρα είμαι στο 14,5 Μ.Ο και 100 IPOE και τέλος οι αγορές για σήμερα.

      Διαγραφή
    4. UWMC (το αγαπημένο πατριωτάκι) ενίσχυσα, αφού έκανα πουστριλίκι…
      εξηγούμαι, τα πούλησα στη μια πλατφόρμα να γράψω ζημιά και πήρα στην άλλη 20% περισσότερα, θα με πληρώσουν ένα μερισματάκι και μετά βλέπουμε…
      Κόντρα στην κόντρα WINNER TAKES ALL!
      Με τα κόλπα που κάνει το δεκαετές και τα μάτια που έβγαλε η κίνηση της RKT δε μπόρεσα να αντισταθώ.

      Διαγραφή
    5. Όταν UWMC μπήκα στο 10.80 και βγήκα στο 10.70 με 600 ΤΕΜ και τώρα το βλέπω στο 7 είναι σαν να έπεσα από την Ακρόπολη χωρίς αλεξίπτωτο στάθηκα όρθιος και βρήκα και πορτοφόλι γεμάτο δολάρια.... μακριά απο Έλληνες Ιταλούς και Κινέζους ...

      Διαγραφή
    6. Spac του GORES???
      Θεέ μου .... ποτέ.
      Έτσι πάνε όλα. ΑΔΊΣΤΑΚΤΟΣ!!


      Hostess το 1ο.
      Μέχρι το 17 έφτασε.

      https://finance.yahoo.com/quote/TWNK?p=TWNK&.tsrc=fin-srch

      Verra Mobility το 2ο.
      Μέχρι 17 και αυτό

      https://finance.yahoo.com/quote/VRRM?p=VRRM&.tsrc=fin-srch

      ΡAE το 3ο spac
      Είναι προσφατο.
      Μετα τη συγχωνευση πήγε στα 6

      https://finance.yahoo.com/quote/PAE?p=PAE&.tsrc=fin-srch
      ‐-------------
      Η Luminar μόνο ξέφυγε.
      Ματαίως την περίμενα να χτυπήσει το 7 και το 8.
      Αλλά δεν ήταν ο Gores μόνος του.

      Διαγραφή
    7. Αν σας αρέσει κύριε Gerry η UWMC και την έχετε ψάξει ....κάπου εδώ γύρω την τσιμπάτε.

      Εμένα ποτέ δεν με συγκίνησε.

      Διαγραφή
    8. Κύριε Τάκη θα πω κάτι και ας φανώ αμετροεπης αλλά είναι αλήθεια γιατί το έζησα :Έζησα και εργάσθηκα στην Αμερική μία 10ετια 2 χρόνια Νέα Υόρκη και 8 χρόνια Καλιφόρνια San Francisco και Los Angeles... Έλληνες επιχειρηματίες δεύτερης γενιάς ότι χειρότερο αδίστακτο και υποκριτικό έχω συναντήσει χωρίς αμφιβολία...αγάπη και νοσταλγία για την πατρίδα και τα @rxidi@ μου κουνιούνται...άι σιχτιρ

      Διαγραφή
    9. Μου έχουν πει πολύ καλά λόγια για τη Mattersport (GHVI το σπακ).
      Εμένα μου φάνηκε πανάκριβη. Ενδιαφέρουσα μεν, ακριβη δε.
      Μόλις είδα Gοres την ξέγραψα. Απάντησα, ας γίνει η συγχώνευση και βλέπουμε. Ας κερδίσουν άλλοι.

      Διαγραφή
    10. Κύριε Τάκη η εταιρεία μου άρεσει όμως το ότι γλυτωσα από του χάρου τα δόντια δεν με αφήνει να πλησιάσω ... πέφτει από τα 14 ...αν θέλει στην υπερβολή ένα 20% πιο κάτω στα 5 με 5,5 ένα 1000ρικο το τσιμπάω....από εδώ και στο εξής ότι αγοράζω πια μόνο σε μεγάλες εκπτώσεις... ούτως η άλλως έχω πράγμα να τους χώσω στην κεφάλα τους με την σέσουλα....

      Διαγραφή
    11. Αν πάει 5,5 ... γραψτε και εδώ.
      Να παρω και εγω το κατιτις.
      Θα το κάνουν έγκλημα, Ξανα.

      Διαγραφή
    12. Πριν ακόμη βάλω ΕΝΤΟΛΉ ΑΓΟΡΆΣ SIR θα το αναρτήσω...

      Διαγραφή
  15. Η αλήθεια είναι ότι μας τα έσφιξε γερά ο Mr Market, αλλά μάταια. Ούτε ένα δάκρυ δεν κύλησε, ούτε ένα χαρτί δεν εδόθη, τουναντίον και ψωνίσαμε και γελάσαμε. Το ερώτημα πια είναι "τώρα τι?".
    Όπως έλεγε ένας διαδικτυακός συναγωνιστής, (σε ελεύθερη απόδοση γιατί δε θυμάμαι ακριβώς) με δυο τρόπους κλέβουν τα χαρτιά:
    1. Στην απότομη πτώση που χάνεις το έδαφος κάτω από τα πόδια και τα πετάς από φόβο.
    2. Στην απότομη άνοδο που ακολουθεί αλλά δε την πιστεύεις και τα δίνεις χαρούμενος που πήρες μια δεύτερη ευκαιρία να σωθείς.

    Για μένα μέχρι και πολύ πιο πάνω (όπως και πιο κάτω), τουλάχιστον μέχρι την περιοχή του υψηλού κάθε μετοχής, είναι do nothing zone.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην παρούσα φάση ζορίζονται οι μαρτζιναρισμένοι και καραδανεισμενοι .... στην επόμενη φάση, όσοι είδαν φως και μπήκαν κορδωτοί κορδωτοί και αρχισαν το σορτάρισμα περιχαρείς.

      Οι 9 στους 10, δεν ξέρουν τι αγοράζουν, τι πουλάνε, γιατί το αγοράζουν ή γιατί το πουλάνε.
      Πάνε όπου πάει το κύμα ... και στο τέλος τους πνίγει.

      Τώρα όμως ξεχωρίζει η ήρα απο το στάρι. Όποιος έχει τα μάτια ανοιχτά και αφήσει τους φόβους θα τη δει τη διαφορά.

      Διαγραφή
  16. Αυτό έγραψα χθές Κύριε BARREN μου στην υπόθεση εργασίας.... Εκτός από αναδιάρθρωσεις επιβεβλημένες κατ εμέ και το ανάλογο Trading που μέχρι στιγμής μου βγάνει (κάποια στιγμή θα την φάω βέβαια) δεν κουνιέται φύλλο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εγώ SIR και λοιποί συνάδελφοι για το πρώτο που έχω σιγουρευτεί είναι πως στο επόμενο τρίμηνο το VOLATILITY που θα βλέπουμε θα χρειαστούν τόνοι δραμαμινες για όσους τους "πιάνει"η θαλάσσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η Μυτογκα σας SIR μυρίζεται πράγματα ακόμη και στο διάστημα ΤΗΣ ΝΡΑ ... αλλιώς δεν εξηγείται το σχόλιο χθές και σήμερα...μάλλον πάνε να μας τσου ρομαδησουν αλλά CLEVER... Thanks for the tip 😉 έμεινα με 300 ας μας πάνε όπου θέλουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Όλα ωραία και καλά με τη Λούση, αυτό που με χαλάει ρε γμτ είναι ο βασικός μέτοχος..

    https://www.cnbc.com/2021/02/26/us-intelligence-concludes-saudi-crown-prince-mohammed-bin-salman-approved-killing-of-journalist-jamal-khashoggi-.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Οι Εβραίοι μπροστά τους είναι Αγγελούδια...Eβραιος δεν σε ρίχνει ποτέ αλλά δεν σ αφήνει να του φας ούτε σεντ...Έλληνες β γενιάς ούτε του Άγγελου τους νερό ούτε τον πυρετό τούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Βαζουν στο στοχαστρο την CCIV, δεν εχω αλλα δειτε το.

    https://www.reddit.com/r/CCIV/comments/lsfnhm/lwsb_lucid_wall_street_bets_all_longs_cciv/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Aπο Δευτέρα 1 Μαρτίου, τέλος η SBE .... εγένετο CHARGE POINT .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Εγώ λέω SIR πως αν κάνουν το λάθος και πάνε καμιά βόλτα την VOLTA προς το 10.50 γιατί τους έχω ικανούς θα πάρω τουλάχιστον άλλα 1500 θα δημοσιεύσω στην εφημερίδα της κυβερνήσεως το πινακιδιο και θα πέσω σε εαρινή νάρκη μέχρι το 20... εκεί θα βάλω το πρώτο ξυπνητήρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καρδιακούς θέλετε να μας κάνετε κύριε GERRY και ειναι η πρώτη σε αποτίμηση στο χαρτοφυλάκιο μου γιατί φόρτωσα κερδοσκοπικά και δεν θέλω να φορτώσω άλλα ( μα 1500 έχετε ξεφύγει και εσείς γιατί από τα λεγόμενα σας 1500 έχετε ήδη έχω λιγότερα αλλά όχι πάρα πολύ ) , αν διπλώσει θα φύγουν τα μισά βέβαια . Λούση πήρατε γιατί πάλι προβλέπω όργια εκεί αλλά και εγώ δεν μπήκα στο 28 αν και το έβλεπα τεχνικά χθες το βράδυ. Καλό βράδυ σε όλους μία πολύ δύσκολη εβδομάδα πέρασε και ακόμα είμαστε όρθιοι , η βόλτα έσωσε την σημερινή παρτίδα πάντως στο δικό μου χαρτοφυλάκιο με οριακό θετικό κλείσιμο.

      Διαγραφή
    2. Κύριε GEOPARD μην ταρασαστε επειδή εγώ έγραψα κάτι η αγόρασα και πούλησα κάτι...δεν είμαι εγώ ο Γκουρού εδώ ο TAKAROS είναι... μπορεί να κάνω λάθος ..δεν μπορεί ? απλά τώρα τελευταία την γλυτώνω στο τσαφ όπως με Τοσκάνη με UWMC και με LUSID πουλώντας έγκαιρα..δεν σημαίνει όμως ότι τα χαρτιά αυτά δεν θα πάνε πιο πάνω απ' εκεί που τα έσπρωξα...εδώ καταγράφω μόνο ότι συμβαίνει τώρα...να θυμάστε και τις γκελες μου όχι μόνο όταν σκοράρω....όχι LOUSID εδώ δεν έχω λόγω να πάρω και ας τριπλωσει...όταν υπάρχει η VOLTS στο 11.60 CLVR στο 12.50.ΙΑCA 10.50 ACIC TSIA ALUS ποιος ο λόγος να πάρω ένα χαρτί που είναι τριπλωμενο και έχει τόσο λίπος να κάψει?Εδώ έδωσα Χτες 300NPA (τα μισά)στο 15.20 και τ έκανα VOLTA στο11.80..την Λουσίντα στα 30 θα κυνηγάω?και γιατί να μην πάρω SKLIZAKI που δείχνει τα δόντια της σαν σκυλί μαύρο???Και δεν έχω 1500 VOLTA δεν έγραψα κάτι τέτοιο..1200 έχω και μέσο όρο 12.70 με τα χτεσινα γιατί ξεκίνησα να αγοράζω ψηλά από το 14.60....αν όμως κάνει την υπερβολή στο 10.50 τότε ναι 1500 ακόμη στο τσουβαλι... γιατί πήγε το ALUS εκεί?εγώ αυτό που βλέπω είναι πως μόλις το κλίμα χαλάει λίγο φεύγουν οι μαριδαιοι όπου να ναι σαν τα ποντίκια όπως συμβαίνει πάντα και μετά τους ξαναχωνιυν μέσα στο +20%.. Συμπέρασμα λόγω των ημερών και όχι μόνο:, Ψωνίζω μόνο σε μεγάλες εκπτώσεις και μόνο από μπουτίκ πολυτελείας Brand Names όπως VOLTA LUSID SKILZ IPOE ALUS NPE ... αλλά μόνο στο ξεπούλημα... τέλος τίς αγορές τις σκεφτόμαστε 3 φορές πρίν τις κάνουμε καί την πώληση μόνο μια να μην πω μισή... γνώμη μου θά μου πείτε... εννοείτε θά πω εγώ ...

      Διαγραφή
  24. Αγορές σήμερα: RIDE, ALUS, SNPR, ACIC, IPOE ΚΑΙ MRGB. Πωλήσεις: Τα περισσότερα νερά, (με κούρασαν πολύ), TSIA, SPRQ, IACA, CFAC ΚΑΙ λίγα AYRO. Ελπίζω η συνέχεια να μην δείξει ότι όλες οι επιλογές ήταν λανθασμένες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαφωνώ μόνο σε IACA εδώ κάτω και ειδικά TSIA...και με το μαλακό οι αγορές παιδιά ....καλή τύχη Κύριε Socrates...

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα νομίζω ότι και τα AYRO κακώς τα δώσατε και εγώ καθάρισα μικρές θέσεις και φαρμακευτικές εκείνη που είχα και πέταξε ήταν η Fisker την είχα δώσει στο 19,75 δεν πειράζει , τα χαρτιά που έχω ειναι αρκετά καλά και αύξησα τα μακροπρόθεσμα για να πάω "βόλτα" και εγώ .

      Διαγραφή
    3. Σχετικά με την ACIC δεν ξέρω αν έχει γίνει αντιληπτό ότι η Archer ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ eVTOL!!!
      Μπορεί έχοντας τη μισή κεφαλαιοποίηση και παραπλήσιες προβλέψεις εσόδων χρονικά και ποσοτικά με την RTP-Joby να δείχνει φθηνότερη ΑΛΛΑ :

      1. Διαθέτει το μισό ταμείο μετά τη συγχώνευση ($ 1 Β) από τη Joby ($ 2 B) και είναι πολύ πίσω καθώς δε διαθέτει πρωτότυπο, δοκιμαστικές πτήσεις κλπ. Άρα αν υποθέσουμε ότι η Joby με πιστοποίηση από UAF και σε διαδικασία πιστοποίησης από FAA θα αρκεστεί στα $2 Β, είναι δεδομένο ότι το dillution στην Archer θα είναι ανελέητο.

      2. Η Joby θα διεθέτει στο ΔΣ ένα Reidαρο (ο οποίος έσκασε στο AirBnB $ 7 μύρια όταν άλλοι VCs γελούσαν στην ιδέα ότι ο κόσμος θα μένει σε ξένα σπίτια), με τις μετοχές του δεσμευμένες μαζί με των ιδρυτών της Joby για 5ετία, δηλαδή μέχρι να εκπληρώσει τους στόχους που υπόσχεται. Από την άλλη στην Archer βλέπω δύο δαιμόνιους entrepreneurs, οι οποίοι ίδυσαν την εταιρεία το 2018 και δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο. Προηγουμένως είχαν ιδρύσει εταιρεία Human Resources (Vettery), την οποία μοσχοπούλησαν στην 4ετία για $100 μύρια. Δαιμόνιοι μεν, αλλά δε βλέπω δέσμευση στο στόχο.

      Εν ολίγοις, το ήδη υπερβολικά ρισκαδόρικο στοίχημα στην Urban Air Mobility προτιμώ να το πάρω εκεί που βλέπω τους λιγότερους κινδύνους, τη μεγαλύτερη πιθανότητα εμπορικής επιτυχίας και την καλύτερη στοίχηση συμφερόντων ιδιοκτητών-μεγαλομετόχων και μικροεπενδυτών, δηλαδή με το Joby-RTP. Μιλάω για πολύ μακροπρόθεσμα πάντα έτσι.

      Διαγραφή
    4. Ο κ. GRinvest ισως, την ειχε αναφερει πριν μερες...!

      Διαγραφή
    5. Δεν αγόρασα τελικά. Κύριε Τάκη την ξεψαχνίσατε την PDAC? Σας άρεσε?

      Διαγραφή
    6. Πηρα λίγα τη Πεμπτη κ. Τάκη αλλά πιστεύω παρόλο που μ΄αρεσει μετά τη συγχωνευση αν πέσει σε κακη χρηματιστηριακη συγκυρία θα γραψει κατω από 10. Υψηλο margin EBITDA δεν ξερω αν μπορει να το διατηρήσει.

      Διαγραφή
  25. Καλησπέρα, για την ιστορία στην 5ετία (έτσι για να ξέρουμε τι γίνεται U.S.A )
    iShares S&P 500 Groth ETF Total Return 146,2 %
    ενώ
    iShares S&P 500 value ETF Total Return 79,00 % παρακαλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Κύριε οικοδεσπότα ρίχτε μια ματιά στην XL Fleet. Νομίζω ότι η πτώση της είναι συγκιριακή και οφείλεται σε αυτό: http://newsfile.refinitiv.com/getnewsfile/v1/story?guid=urn:newsml:reuters.com:20210218:nBw4w3qhWa&default-theme=true
    Αυτή η περίπτωση αποτελεί ένα καλό case study για το πως μπορεί να την πατήσει κανείς με τα warrants (ένα παλαιότερο ερώτημά μου αν ενθυμίστε!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η τεχνολογία δεν αρέσει στους Αμερικάνους .. το έχω ξαναγράψει.
      H XL FLEET μας ταλαιπώρησε αρκετά ... τα τελευταία τα είχα δώσει 19+ και νόμισα ότι πιάστηκα κορόιδο επειδή πέταξε άμεσα στα 30+.
      Η αλήθεια είναι όμως ότι η Αμερική δεν την γουστάρει την τεχνολογία της XL FLEET και της GIK.
      ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΝΤΡΑΡΩ.

      Φρέσκα κουλούρια ... ψάχνω το επόμενο μακροπρόθεσμο χαρτί.

      Διαγραφή
    2. Την GIK την έχω ακόμα και με απογοήτευσε. Πίστευα σε ένα ανοδικό τίναγμα, να την έδινα, αλλά δεν έγινε. Μας πρόλαβε η πτώση και μου έμεινε. Ευτυχώς ήταν αγορασμένη χαμηλά και δεν χάνω ακόμα, αλλά δεν το παίρνω απόφαση ακόμα να την δώσω. Προτίμησα να δώσω άλλες.

      Διαγραφή
    3. Κύριε Τάκη απ' ότι καταλαβαίνω στο σχόλιο σας η GIK δεν έχει πια θέση στην 10δα των μετοχών που αναρτήσατε στην αρχή του έτους... ισχύει το ίδιο για FIII η κάποια άλλη?

      Διαγραφή
    4. Η FIII κατά την ταπεινή μου γνώμη έχει τα πάντα. Προπαραγγελίες, χαμηλή τιμή, έμπειρο αρχηγό, στόχευση σε τμήμα της αγοράς που δεν έχει ανταγωνισμό και έχει εξασφαλίση ήδη όλα τα κεφάλαια που θα χρειαστεί. Μου φαίνεται εξαιρετική περίπτωση και θέλω πολύ να περιμένω να δώ πως θα πάει το execution πρωτού αλλάξω άποψη.

      Διαγραφή
  27. Good morning.To κορίτσι η Κάθυ αγόρασε χθές SKLZ ,δεν είδα όμως sofi(ipoe).Tην ipoe καθώς και την sklz την έχει στο χαρτοφυλάκιο του και είναι πολύ θερμός ο ινδιάνος γκουρού απο το Hong Kong Puru Saxena .Τον παρακολουθώ στο twitter καλός είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πείτε της να πάρει και μερικά NPA και να πάνε και για λίγη "βόλτα"

      Διαγραφή
    2. 10 Μαρτίου θα έχει ανακοίνωση αποτελεσμάτων. Η συνέχεια επί της οθόνης.

      Το θέμα δεν είναι ποιος αγοράζει. Παίζει και αυτό βέβαια ρόλο ... το θέμα και χρήζει προσοχής είναι ο ιδρυτής και CEΟ Paradise όtι δεν πουλάει, εδώ κάτω ... Για δείτε τι ποσοστό έχει στην SKLZ!!

      Διαγραφή
    3. Μήπως μπορεί κάποιος να βάλει το λινκ που φαίνονται οι αγοραπωλησίες της Κάθυ;

      Διαγραφή
    4. Μα δεν έχει ο Paradise 24 μήνες lock up?

      Διαγραφή
    5. Έχετε δει πολλούς ιδρυτές να έχουν σε εισηγμένες τόσο μεγάλο ποσοστό??

      Διαγραφή

    6. κυριε Σωκρατη στο ερωτημα σας η απαντηση για την Cathie,
      https://lucidtracking.com/
      Ελπιζω να βοηθησει. Δειχνει αγοραπωλησιες της μια μερα πριν.

      Διαγραφή
    7. Χαίρεται! Θα συνιστούσα λίγο προσοχή με τις μετοχές των ARK Etfs, γιατί τις τελευταίες μέρες όλα τα Etfs της Kathy γράφουν ζημιές από 17 έως 21 %...🧐

      Διαγραφή
    8. Εδώ το τελευταίο βίντεο που λέει την άποψη της για όλα τα τελευταία θέματα της επικαιρότητας (επιτόκια, αποπληθωρισμός, rotation από growth σε value, και το θέμα της ρευστότητας για τα eft της). https://www.youtube.com/watch?v=dynmtlO2_3c

      Διαγραφή
    9. Σας ευχαριστώ όλους (όσους ασχοληθήκατε). Ιδιαιτέρως το δικό σας Κ. jkal, φαίνεται το καλύτερο, (αυτό ζητούσα).

      Διαγραφή
    10. Το γεγονός ότι ενα ETF όπως τής Kathy γράφει ζημιές τίς τελευταίες μέρες μέρες 20% και πρέπει να λάβω σοβαρά υπ όψιν μου με συγχωρείτε αλλά μόνο ως ανέκδοτο μπορώ να το δω! Αλήθεια πιστεύετε ότι όταν η KATHY και όλες οι KATHY αγοράζουν πχ SKLZ στο 35 και η μετοχή γράφει 27 η 25 μετά από λίγες μέρες αυτό σημαίνει πως έκανε τις λάθος επιλογές???Να τα ξαναπώ λίγο και ας γίνω βαρετός?.. Συνάδελφοι δεν παίζουμε την Αγορά και δη της Αμερικής με το 15 λεπτο ούτε το 15μερο για να μην μπω ούτε καν το 150ημερο...

      Διαγραφή
    11. χαχα. . .ειναι σαν να λεμε οτι η σκιλζαρα δε θα ξαναδει τα 35 . . . .
      food for thought . . . :)

      Διαγραφή
    12. Κε Gerry με όλο το σεβασμό υποθέτω ότι υπάρχουν και βραχυπρόθεσμοι και μεσοπρόθεσμοι συνδαιτυμόνες...

      Διαγραφή
    13. Είμαι περίεργος να δω τη μούρη ορισμένων .... όταν θα δείξει το 6 μπροστά.

      Διαγραφή
    14. Tοτε Κύριε Cornelius να το διεκρυνιζετε για να μην μπερδευομαστε και εμείς οι αργοί.... γιατί έτσι όπως το γράψατε includes everybody... αλλά και πάλι επιμένω εμένα δεν μου λέει κάτι..

      Διαγραφή
    15. για πιο ακριβεις....προσπεράσει το 6.00 θελετε να πειτε κ. Τάκη

      Διαγραφή
    16. και εγω κ. Τάκη... Λαθος, 6 εννοω και οχι 6.00

      Διαγραφή
    17. Όχι ότι δεν θα γύριζε η SKLZ αλλά έριξε κι ο Cramer ένα πομπαρισματάκι την προηγούμενη εβδομάδα!

      Διαγραφή
    18. Ποιο πομπαρισματσακι έριξε ο Cramer?
      Ότι τάχα μου κάτω από 28 δολάρια αξίζει για αγορά??
      χαχαχαχαχα

      Διαγραφή
    19. Καλημέρα στην ομήγυρη! Θα ανάφερω δύο παραδείγματα για να εξηγήσω περαιτέρω την χθεσινή μου παρέμβαση...
      Μετοχή AQB 25/01 τιμή κλεισίματος 12,20 - 26/02 τιμή κλεισίματος 7.09 To Ark ξεφόρτωσε στο παραπάνω διάστημα 613.931 μετοχές.
      Μετοχή CRSP 14/01 τιμή κλεισίματος 210.04-26/02 τιμή κλεισίματος 125.69 Το Ark ξεφόρτωσε στο παραπάνω διάστημα 1.103.756 μετοχές από 2 etfs.
      Καλά κάνει η Kathy και ξεφορτώνει δε λέω, αλλά τουλάχιστον να μην τα φορτωνόμαστε εμείς😉

      ΥΓ1. Για την Skillz κι εγώ ταύρος είμαι!

      ΥΓ2. Προς Κο ΤΑΤΑ, πιστεύετε ότι η CRSP θα ξαναδεί σύντομα αυτές τις τιμές (210 και πάνω), food for thought...🧐

      Διαγραφή
    20. 600.000 και 1.000.000 μετοχές δεν αποτελεί ξεφόρτωμα στο Αμέρικα, αλλά πώληση θέσης ή μέρος θέσης .... Και Τεσλα πουλάει το ΑΡΚ, εδώ και ένα 6μηνο.

      Ο κανόνας είναι απλός.
      Αν είμαστε άσχετοι προτιμότερο να ακολουθούμε κάποιο ΑΡΚ ή κάποιον chamath ... αλλά να κάνουμε ακριβώς ό,τι κάνουν ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ και όχι να μας πιάνουν τα tradeρίστικα μας.

      Διαγραφή
    21. έχει πολύ δουλίτσα το να παρακολουθείς τις θέσεις τους δεν είναι τόσο απλό.
      πχ αγοράζουν μια εταιρεία από το arkk ενώ πουλάνε στο arkq. έχει δουλειά πρέπει να βλέπεις πότε αυξάνουν ρευστότητα, να αναλύεις γιατί την αυξάνουν πχ μειώθηκε το ενεργητικό άρα χρειάζεται να μειώσουν θέσεις ή βγαίνουν από μια θέση γιατί άλλαξε το overview ή παίρνουν σιγά σιγά κέρδος και κρατάνε το βάρος της κάθε θέσης σταθερό σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο. έχει δουλειά και πρέπει να βλέπεις και την τάση των θέσεων διαχρονικά, τι θέσεις παίρνουν σε σχέση με αυτές που πήραν στο παρελθόν για το ίδιο fund σε άλλη εταιρεία, τι θέση παίρνουν σε σχέση με την κεφαλαιοποίηση της εταρείας κλπ. επίσης δεν είναι το μόνο active etf που υπάρχει...υπάρχουν πλέον πολλοί μιμητές και μεγάλα ονόματα και αυτή θεωρώ ότι είναι η επιτυχία τους, όμως τώρα ο ανταγωνισμός ανεβαίνει. ενδιαφέρον επίσης έχει να δεις και etf τα οποία κάνουν αγοραπωλησίες άλλων etf που διαχειρίζονται πχ αγοράζουν qqq και πωλούν spy, αγοράζουν small ψαπ και πωλούν large cap etc. χρειάζεται όλο αυτό βάση δεδομένων για διεξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων αλλιώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να νομίζουμε ότι έχουμε ανακαλύψει το χρυσό δισκοπότηρο και στην επόμενη γωνία να είναι άνθρακες ο θησαυρός. ο Sir είναι πολύτιμος γιατί μοιράζεται το ταξίδι του μη το ξεχνάμε ποτέ αυτό όσες Κάθυ κιαν βρεθούν στο δρόμο μας...

      Διαγραφή
    22. Ευτυχώς Κύριε ΤΑΚΗ που τα λες και εσύ έξω απ' τα δόντια για να μην γίνομαι μόνο εγώ το "κακό "παιδάκι όταν σχολιάζω έτσι.... Κύριοι συνάδελφοι όσο πιο πολύ νομίζετε ότι "εντρυφητε" στα μυστήρια της Αγοράς υπεραναλυοντας το τί κάνει το κάθε ARK ανά δευτερόλεπτο ώστε να πράξετε ανάλογα λυπάμαι που θα το πω αλλά ψάχνετε ψύλλους στ άχυρα και μάλιστα με το φως σβησμένο...δεν είπα να μην κοιτάμε τι κάνουν οι μεγάλοι παίχτες αλλά μέχρι εκεί ....το έχω γράψει ξανά αλλά δεν πειράζει: 💯 φορές να κοιτάζω τι μυριστηκε η MYTOGA του Μορφονιου και ας κάνει λάθος παρά να ψάχνω ψύλλους στ άχυρα...

      Διαγραφή
    23. Και Κύριε Cornelius παρακαλώ μην το πάρετε προσωπικά γιατί δεν κάνω κριτική αλλά λέω που συμφωνώ ή διαφωνώ με εσάς η κάποιον άλλο συνάδελφο εδώ...αν το σχόλιο σας όπως υποστηρίξατε και σήμερα αφορά τους βραχυπρόθεσμους και όχι τους Μάκρο τότε αυτοί και αν δεν πρέπει να κοιτάνε κανένα ARK ώστε να κινηθούν ανάλογα εκτός και το ARK είναι βραχυπρόθεσμος δηλαδή TRADER...Και επειδή εγώ είμαι Μάκρο αλλά που και που τώρα τελευταία αρκετά συχνά προσβάλομαι από τον ΙΟ της αρπαχτης αυτός (για μένα σημαίνει TRADER )κοιτάζω να είμαι πιο γρήγορος και απ' τον άνεμο ν αρπαξω το οποίο κέρδος η και την ελάχιστη ζημιά και να την κάνω ....

      Διαγραφή
    24. E, βε τι έχει να γίνει όταν το ΑΡΚ θα μπει στη Lordstown.
      Mε τη μία θα την στείλει 50+. Κοντοζυγώνει η ώρα ...

      Διαγραφή
  28. Καλημέρα κύριοι. Μήπως είναι καιρός να ασχοληθούμε λίγο περισσότερο με το ελληνικό χρηματιστήριο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...και απο ΧΑΚ. Κυπριακα Τσιμεντα, (δειτε παρακατω πως εγιναν γνωστα στις Βορ. Ευρ. χωρες), FROU FROU, Globalsoft H τελευταια ειχε πολλες αμαρτιες πριν χρονια για αυτο προσεχετε την.
      https://www.youtube.com/watch?v=fCqjZXp7TQA

      Διαγραφή
    2. Και με αυτό, βέβαια.
      Μπέλα σήμερα +5% με 20%μαρτζιν στο χπα=25%αποδοση. Παμαλ.

      Διαγραφή
  29. FIII Electric Last Mile
    President Joe Biden has ordered the federal government to buy electric vehicles made in America with union labor. There’s just one problem: No such vehicles exist.
    https://t.co/LqJFFdOgKV?amp=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διάβασα το άρθρο αλλά δεν αναφέρεται πουθενά στην Fiii. Κάνω λάθος?

      Διαγραφή
    2. Ναι δεν αναφέρεται, αλλά λέει ότι η Αμερικανική κυβέρνηση θέλει να αγοράζει ηλεκτρικά οχήματα από Αμερικάνικες εταιρίες που έχουν την παραγωγή στην Αμερική και έχουν και συνδικάτα. Η ELMS είναι μια εταιρία που έχει την παραγαγωγή στην Αμερική. Αν και δεν ξέρω αν θα έχουν συνδικάτο.

      Διαγραφή
    3. Ε καλά τώρα. Θα τους στείλουμε τον Φωτόπουλο.

      Διαγραφή
  30. κυριε τακη η οποιος αλλος φιλος, μια ερωτηση:
    η arrival εχει συμβολο ciic σωστα? στο πινακιδιο μου γιατι τη γραφει china infrastrucur ordinary us ? ετσι τη λενε ή εχω παρει αλλη μετοχη ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://finance.yahoo.com/quote/CIIC?p=CIIC&.tsrc=fin-srch
      CIIG Merger Corp. (CIIC)

      Διαγραφή
    2. ευχαριστω φιλε μου.
      το ονομα δηλαδη china infrastrucur ordinary us ειναι σωστο που αναγραφεται στο πινακιδιο μου?

      Διαγραφή
    3. Κύριε TATA δείτε την τιμή κλεισίματος για να βεβαιωθείτε αν δεν συμπίπτει επιτόπου σκότωμα , την εχω πατήσει και εγώ στην SND και SNDL που τότε ειχαν και πολύ κοντινή τιμή νομίζω

      Διαγραφή
    4. κ. ΤΑΤΑ, δείτε αν η τιμή μετοχής ταιριάζει με αυτή της CIIC. Αν γράφει China Infrastructure Construction Corp. τότε είναι η κάτωθι κινέζα που διαπραγματεύεται σε OTC αγορά.
      CHNC U.S.: OTC :
      https://www.marketwatch.com/investing/stock/chnc

      Διαγραφή
  31. Για το ADMA κύριε Τάκη δε βλέπω να μιλάει κανείς έχει αλλάξει κάτι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. https://www.spcxetf.com/spcx-holdings/ το etf για τα spac και αυτά που έχει μέσα του.
    εντύπωση μου κάνει που δεν έχει κάτι από alus, acic και άλλες κυρίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. SIR το GIK είναι προφανές ότι δεν είναι πια στις προτιμήσεις σας .. οπότε δεν παραμένει και στην αρχική λίστα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. GIK στο προσωπικό χαρτοφυλάκιο δεν έχω.

      Διαγραφή
    2. FIII το μοναδικό κόκκινο καί πού ;στο 10.40....Ελα @##@ στον τόπο σου...

      Διαγραφή
  34. Το nok me p/s 0.8 pe 15 τι θέματα έχει κύριε Τακη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΤΑΤΑ22 Φεβρουαρίου 2021 - 8:05 μ.μ.

    ΤΑΤΑ9 Φεβρουαρίου 2021 - 6:33 μ.μ.

    η σκιλζαρα εδωσε σημα σε ημερησιο για κατω... στα υποψην οποιος θελει να μπει η να ενισχυσει
    την περιμενω και γω για ενισχυση.

    κυριε τακη τεχνικα νομιζω τη πιασαμε στο ποντο το ποτε και το οτι ερχοταν διορθωση... να δουμε αν θα πιασουμε κ το τελος της. ειμαι της αποψης οτι ειναι κοντα ....ετοιμαζομαι να πυροβολησω ( να ενισχυσω δηλαδη)!!!


    Τάκης Μορφονιός22 Φεβρουαρίου 2021 - 8:09 μ.μ.

    Και εγώ λέω ότι είναι κοντά ... μπορεί να είναι και σήμερα το τέλος.
    Όμως εμένα δεν με απασχολεί πλέον η SKILLZάρα ... φόρτωσα, έβγαλα το κερδοσκοπικό κομματι, μένω μακροπρόθεσμα. Πλέον το επόμενο μεγάλο στοίχημα μου είναι volta
    θα πάμε και μεγάλη ΒΟΛΤΑ.
    Μαζεύω όπου και όποτε την βρω μπόσικη.



    ΤΑΤΑ24 Φεβρουαρίου 2021 - 6:30 μ.μ.

    συντεκνοι οι skillzara εδωσε σημα για in... βουρ...στηθηκαν και αλλα...


    ΤΑΤΑ24 Φεβρουαρίου 2021 - 6:53 μ.μ.

    η skillzara εδωσε σημα για in.. φορτωσα και αλλα....


    κυριε τακη μπορει και να τη ξαναπιασαμε τη κοπελα κ σε αυτο το γυρισμα της....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Sklz τεχνικά την πιάσατε στο τσαφ... μπράβο σάς...

      Διαγραφή
    2. σας ευχαριστω πολυ... ευχομαι να ναι καλη και η συνεχεια..
      την πιστευω πολυ οπως και ο κυριος τακης...

      Διαγραφή
    3. Είναι η πρώτη μου θέση 18% του χαρτοφυλακίου μου με 19.40 και κλειδωμένη...

      Διαγραφή
  36. ΤΑΤΑ22 Φεβρουαρίου 2021 - 8:08 μ.μ.

    και η dcrb πλησιαζει σε γυρισμα....




    ΤΑΤΑ23 Φεβρουαρίου 2021 - 5:35 μ.μ.

    ενισχυση και dcrb στα 12,45. στο τσακ να γυρισει ειναι τεχνικα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Εγραψε ο alex cutler ένας τουιτεράς που παρακολουθώ για συνεργασία cciv-lucid με apple ,απο την σημερινή αντίδραση της cciv μάλλον γιά ράδιο αρβύλα το κόβω .Αν πέσει κάτω απο τα 30 σκέφτομαι να πάρω πολύ λίγα,λόγω εξαύλωσης της ρευστότητας μη τυχόν και γίνει η νέα tesla και είμαι εντελώς εκτός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. και η ciic μ α λ λ ο ν ψηνει πατο εδω γυρω.... ψηνομαι και εγω μαζι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Το NSH θα είσάγει στο χρηματιστήριο την SPIRE. Η SPIRE έχει ήδη αναπτύξει πλήρως έναν αστερισμό 141 μικροδορυφόρων και πέραν του SPAC δεν θα χρειαστεί άλλη χρηματοδότηση. Η SPIRE αναλύει και πουλάει τα δεδομένα που συλλέγει με τους δορυφόρους σε αεροπορικές, ναυτιλιακές εταιρίες αλλά και σε ενδιαφερόμενους για μετεωρολογικά δεδομένα. Έχει ήδη έσοδα από την δραστηριότητα της και στην σημερινή της τιμή διαπραγματεύται περί της 3 φορές τα EBITDA 25.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂