Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

REE Automotive

REE Αutomotive .... εδώ ....  

Διαπραγματεύεται στο Nasdaq με τον κωδικό VCVC ... εδώ .... και μετά τη συγχώνευση το ticker θα είναι REE
Αριθμός μετοχών : 358,1 εκατομμύρια μετοχές (όταν εισαχθεί στο Nasdaq)
Presentation REE ... εδώ ...



Το SPAC του VCVC
Στις 10 Αυγούστου 2020 ιδρύεται η εταιρεία 10X Capital Venture Acquisition Corp. Εκδόθηκαν για τον χορηγό 5.031.250 κοινές μετοχές κατηγορίας Β .... έτσι δημιουργήθηκε το Spac - VCVC.
Τα Μερίδια Κατηγορίας Β θα μετατραπούν αυτόματα σε κοινές μετοχές Κατηγορίας Α την πρώτη ημέρα μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης του Spac με την εταιρεία που θα επιλεγεί.


Στις 27 Νοεμβρίου 2020, η εταιρεία ολοκλήρωσε την αρχική δημόσια προσφορά, όπου εκδόθηκαν 20.125.000 μετοχές, στα 10 δολάρια, δημιουργώντας ακαθάριστα έσοδα 201.250.000 δολάρια.

Ταυτόχρονα με το κλείσιμο της Αρχικής Δημόσιας Πρότασης, η Εταιρεία ολοκλήρωσε την πώληση 5.500.000 ενταλμάτων, στην τιμή του 1 δολαρίου ανά ένταλμα, στο χορηγό 10X Capital SPAC Sponsor I LLC.
Η εταιρεία SPAC - VCVC εισάγεται στον Nasdaq, παράλληλα κάθε αρχική μονάδα εδικαιούτο και ένα δεύτερο ενός εξαγοράσιμου εντάλματος. Κάθε ένταλμα (WARRANT) δίνει στον κάτοχο του την δυνατότητα να αγοράσει μία κοινή μετοχή σε τιμή άσκησης 11,50 δολάρια ανά μετοχή.


Η συμφωνία συγχώνευσης με την REE
Την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021 το spac VCVC, σύνηψε 
οριστική συμφωνία για να συγχωνευτεί με την εταιρεία REE.

Η Ree θα συγκεντρώσει καθαρά 500 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, μέσω του συνδυασμού των επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένου ενός πλήρως δεσμευμένου PIPE ύψους 300.000.000 δολαρίων, με συμμετοχή μακροπρόθεσμων στρατηγικών επενδυτών, συμπεριλαμβανομένων των Koch Strategic Platforms, Mahindra & Mahindra και Magna International.

Η συνδυασμένη εταιρεία θα παραμείνει εισηγμένη στο Nasdaq με το νέο σύμβολο "REE"
Η κεφαλαιοποίηση της REE, με την τιμή της μετοχής στα 10 δολάρια, θα ανέρχεται σε 3,581 δισεκατομμύρια δολάρια.


Υποθέτοντας ότι κανένας μέτοχος της VCVC δεν ασκήσει τα δικαιώματα εξαγοράς του, η ιδιοκτησία της συνδυασμένης εταιρείας αμέσως μετά τη συγχώνευση θα αποτελείται από τους τρέχοντες κατόχους μετοχών της REE (83,8%), τους μετόχους του VCVC (5,6%), τον χορηγό του VCVC (2,2%) και τους επενδυτές PIPE (8,4%).


Η REE Automotive, ιδρύθηκε το 2013, είναι μια εταιρεία από το Ισραήλ με έδρα το Τελ Αβίβ και με θυγατρικές στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία.

Η REE έχει αναπτύξει μια τεχνολογία που ενσωματώνει όλα τα εξαρτήματα κίνησης στην αψίδα του τροχού καθώς και ένα επίπεδο αρθρωτό πλαίσιο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πλατφόρμα για αυτόνομα φορτηγά παράδοσης, λεωφορεία και ταξί ρομπότ. Αυτή η πλατφόρμα της REE μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οχήματα με μπαταρία ή κυψέλης καυσίμου.

Η πλήρως επίπεδη & αρθρωτή πλατφόρμα EV της REE αξιοποιεί την τεχνολογία REEcorner δίνοντας περισσότερο χώρο για επιβάτες και φορτία.
Η πλατφόρμα της REE, μέσω της τεχνολογίας REEcorner ενσωματώνει κρίσιμα εξαρτήματα του οχήματος (τιμόνι, φρένο, ανάρτηση, σύστημα μετάδοσης κίνησης και έλεγχος) στην καμάρα του τροχού. Η ιδιόκτητη τεχνολογία x-by-wire της REE αμφισβητεί τις παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες, καθώς οι πλατφόρμες που χρησιμοποιούν REEcorners μπορούν να παρουσιάσουν σημαντικά λειτουργικά πλεονεκτήματα έναντι των συμβατικών EV "skateboards" που διατίθενται σήμερα στην αγορά.


Η συγχώνευση της REE με το SPAC - VCVC θα βοηθήσει την εταιρεία στην εύρεση των απαραίτητων κεφαλαίων ώστε να επιταχυνθεί η μαζική παραγωγή της τεχνολογίας REEcorner και των αρθρωτών πλατφορμών EV, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει το 2023.

Χάρη στην καινοτόμο τεχνολογία της REE με την πλήρως επίπεδη πλατφόρμα, μπορούν τα ηλεκτρικά οχήματα να μεταφέρουν περισσότερους επιβάτες και φορτία. Επίσης, υπάρχει περισσότερος χώρος για τις μπαταρίες σε σύγκριση με τα συμβατικά οχήματα ηλεκτρικής ή εσωτερικής καύσης, βελτιώνοντας έτσι την ηλεκτρονική κινητικότητα των αυτοκινήτων επόμενης γενιάς για νέους ηλεκτρικούς και παλαιούς κατασκευαστές, εταιρείες logistics και πάροχους υπηρεσιών.
Η REE ισχυρίζεται πως, χάρη αυτής της ευρεσιτεχνίας, θα μπορεί να προσφέρει στους πελάτες της ανταγωνιστικές τιμές και σημαντικά χαμηλότερο TCO μέσω γρήγορων αντικαταστάσεων REEcorner σε λιγότερο από μία ώρα, over-the-air (OTA) ενημερώσεις και αναβαθμίσεις υλικού.


Η REE είναι μοναδικά τοποθετημένη στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων και θεωρείται ένας οριζόντια ενσωματωμένος παίκτης που έχει ως σκοπό να παρέχει μια πλήρη λύση συστήματος στα περισσότερα τμήματα της αγοράς σε όλες τις κατηγορίες.
Η REE απευθύνεται, κυρίως, προς τους παραδοσιακούς προμηθευτές της κατηγορίας 1 και στην παγκόσμια παραγωγική τους ικανότητα, δίχως να έχει σκοπό να τους ανταγωνιστεί.
Σύμφωνα με τη διοίκηση της ΡΕΕ, για κατασκευαστές ΕVs, η ενσωμάτωση της τεχνολογίας REEcorner σε χαρτοφυλάκια προϊόντων EV επιτρέπει γρήγορη και αποτελεσματική είσοδο σε αγορές ηλεκτρικών οχημάτων.


Η βραβευμένη τεχνολογία της REE υποστηρίζεται από ένα εκτεταμένο χαρτοφυλάκιο πνευματικής ιδιοκτησίας στη μηχανική και στο σχεδιασμό, με πάνω από 60 διπλώματα ευρεσιτεχνίας μέχρι σήμερα.
Η REE θα χρησιμοποιήσει την παραγωγική της ικανότητα μέσω ενός ασφαλούς και αποκλειστικού παγκόσμιου δικτύου συνεργατών της κατηγορίας 1 σε περισσότερες από 30 χώρες.
Αυτή η στρατηγική αναμένεται να επιτρέψει στην REE να φτάσει στην κερδοφορία έως το 2024.

 
Η REE Automotive κυκλοφόρησε  ένα βίντεο που παρουσιάζει τρία πρωτότυπα των πλατφορμών EV επόμενης γενιάς:
  • το P1 που απευθύνεται για εφαρμογές παράδοσης τελευταίου μιλίου, εντός της πόλης. 
  • το P2 είναι σχεδιασμένο για τη μεταφορά επιβατών και φορτίου.
  • και το P4 που είναι ειδικά σχεδιασμένο για τον τομέα παράδοσης της αγοράς της Βόρειας Αμερικής.

Με βάση τη μέση τιμή πώλησης της REE και την πρόβλεψη της Frost & Sullivan η REE στοχεύει σε μια συνολική αγορά (ΤΑΜ) 700 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που περιλαμβάνει EV που κυμαίνονται σε μέγεθος από την κατηγορία 1 έως την κατηγορία 6.
 

Η REE αναμένει να έχει συνολικά έσοδα ύψους 19,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2026. Το βιβλίο παραγγελιών της REE (υπογεγραμμένες ενδείξεις ενδιαφέροντος) περιλαμβάνει περισσότερες από 250.000 πλατφόρμες, που αντιπροσωπεύουν το 27% των συνολικών εσόδων.

Η κάθε πλατφόρμα όπως φαίνεται απο τα νούμερα που δίδει η εταιρεία, κατά μέσο όρο, κοστίζει απο 20.000 εως 25.000 δολάρια.


Με την τιμή της μετοχής στα 10 δολάρια και μετά την ενοποίηση η REΕ θα αποτιμάται 3,581 δισεκατομμύρια δολάρια, που αντιστοιχούν :
  • 0,34 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 10,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, του 2026.
  • 0,62 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 5,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, του 2025.
  • 1,32 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, του 2024.
  • 11,93 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 300 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2023.
και σε σχέση με τα EBITDA
  • 2,11 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2026.
  • 3,96 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2025.
  • 13,02 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2024.


119 σχόλια:

  1. Κύριε Τάκη, δεν έχω γνώση να σχολιάσω τα θεμελιώδη αλλά η λογική της πλατφόρμας τους και το επιχειρηματικό μοντέλλο φαίνονται ιδιαίτερα πρωτοπορικά. Πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση και σίγουρα υπό εξέταση για άμεση τοποθέτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια μικρή στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης LKCO κινεζική μεν συνεργασία και με την ford δε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Sir μια ερώτηση.Την VCVC την TSIA η την DCRB τις προτείνετε γερα για αγορά (και αν ναι σε τι τιμες) Διοτι σεβαστή η παρουσίαση αλλά μας ενδιαφέρει και η όσφρηση σας πιο πολυ. Η ρευστότητα είναι περιορισμένη πλέον και καλο θα ήταν να ξεχωρίζουμε τα γκανιάν απο τα μουλάρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχω καμιά από αυτές ... ακόμη.
      Η 1η επιλογή απο Τρίτη είναι η Volta (SNPR), η οποία μάλλον πάει για μακροπρόθεσμη διακράτηση ... μετά θα ακολουθήσει η DCRB (με τους όποιους κινδύνους έχει) με τα όποια ρίσκα έχει.

      Όμως καλό είναι ο καθένας να βάζει και τη δική του μύτη ...

      Προς το παρόν, κύριε Άρη, αυτές είναι οι προτεραιότητες μου.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ sir. Ειναι γνωστό ότι είναι μοναχικό άθλημα αλλα σεβόμαι την άποψη σας και με ενδιαφέρει η δική σας θέση και των υπολοίπων σχολιαστών.

      Διαγραφή
    3. Η VOLTA απ ότι ψιλό διάβασα είναι σταθμός φόρτισης και βγάζει χρήμα και από διαφημίσεις και από φόρτιση καθώς χρεώνει μετά το 30λεπτο. Έχει μπει καιστα μαναβικα της ΑΜΑΖΟΝ..Δειχνει εξαιρετικη ιδέα. Κε Τάκη έχουμε βρει σημειο εισόδου η δεν μας ενδιαφέρει το 14 με το 15 αρκεί να μπούμε?

      Διαγραφή
    4. Χρεώνει ανάλογα το σημείο .... που είναι ο φορτιστής.
      Αν είναι σε σινεμά ο φορτιστής η χρέωση ειναι διαφορετική ... όπως και ο φορτιστής ειναι αργοτερος.

      Διαγραφή
    5. Πάντως μπράβο που την ξετρυπώσατε. Αν η αποτίμηση της ειναι οκ (λένε στα σχόλια για τζάμπα πράμα στα 15 μισή τιμη σε σχέση με την blink και και στόχο 50$ ) τότε να εισβάλουμε

      Διαγραφή
  4. Κύριε Τάκη DCRB έχω πάρει λίγα και δεν αυξήσω θέση...αλλά SNPR μου αρέσει και την Τρίτη τα πρώτα...όμως VCVC είναι πολύ υποσχόμενο το Progect... Βέβαια μου έχει κάνει εντύπωση για TSIA που δεν μπήκατε ακόμη .. προφανώς την περιμένετε πιο κάτω..οπως και IACA..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα σε όλους,
    Μετά από διακράτηση 5 μηνών στο Χ/Φ μου, η Artius Acquisition (AACQ) φαίνεται ότι βρήκε στόχο σε άσχετο αντικείμενο από αυτό που είχε αρχικώς αναφέρει, το οποίο όμως είναι πρόσφατα της μόδας. Το ESG (Environmental, social, and governance). Σύμφωνα με το Bloomberg στόχος της είναι η Καναδική Οrigin Materials. Η Origin Materials περιγράφεται ως εταιρεία χημικής τεχνολογίας που βοηθά εταιρείες να αποανθρακωποιηθούν (Decarbonize). Έχει πελάτες όπως NESTLE, PEPSI, DANONE κ.α. Στο +25% after market. Για να δούμε αν κρατήσει ως Τρίτη.

    https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-02-12/origin-materials-is-said-in-talks-to-go-public-via-artius-spac

    Σχετικά με την DCRB, με τιμή 15,58 (κλείσιμο Παρασκευής) έχει:
    3,7 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2023.
    1,6 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2024.
    1,1 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2025.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ετσι για να περνα η ωρα , μιας και Δευτερα δεν δουλευουμε...!
    https://www.neom.com/index.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κυρις τακη καλησπερα, στην DCRB ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΓΚΑΠ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 12 να αναμενουμε να φτασει εκει πριν μπουμε η να μπουμε αμεσα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για δείτε λίγο κ την NVCN μου φαίνεται καλή ευκαιρία σε αυτά τα νούμερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. κ. Τάκη είχατε γράψει ότι φοβάστε τη Faraday (PSAC) και πουλήσατε. Βλέποντας την παρουσίαση της παρατηρώ πολύ καλά νούμερα στην απόδοση των οχημάτων. Σε σχέση με TSLA 70% επιπλέον ιπποδύναμη και παρόμοια μεγέθη σε χρόνο φόρτισης, επιτάχυνση και αυτονομία.
    Επιπλέον, παραγωγή 12 μήνες αφότου ολοκληρωθεί η χρηματοδότηση (στόχος Q4 2021), αλλά και καμμία προπαραγγελία.
    Τη θεωρείτε προβληματική επιλογή ή έχετε τη RIDE που είναι φθηνότερη (αλλά έχει μόνον ένα πρωτότυπο έναντι δεκάδων της Faraday);
    https://genesis-cdn.ff.com/Investors/FF-PIPE-Presentation-FFinal.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Faraday και Fisker είναι πάμφθηνες με βάση τα νούμερα που παρουσιάζουν.
      ΣΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ
      1)Το κακό παρελθόν ... που τις προηγούμενες εταιρείες τις χρεοκόπησαν.
      2)Θα αργήσουν να βγουν τα αυτοκίνητα στην παραγωγή ... 2023, μετά απο 2 χρόνια.

      Ο καθένας, συνεπώς κάνει τις επιλογές του.
      Εγώ θέλω να περιμένω να με πείσουν ότι δεν κοροιδεύουν!!
      Αν με πείσουν στο μέλλον ... δεν θα κολλήσω να τις αγοράσω και ας λένε 40 δολάρια τότε οι μετοχές τους.

      Διαγραφή
    2. k. Stef το ότι η RIDE έχει μόνο ένα πρωτότυπο και απευθύνεται (κυρίως) σε διαχειριστές στόλου και όχι τόσο retail είναι μάλλον το μεγάλο της πλεονέκτημα, καθώς την απαλλάσει από πολλά κόστη προώθησης, διανομής και παραγωγής και φέρνει την παραγωγή πολύ πιο κοντά.
      Αν επιτύχει σε αυτό και καταστεί βιώσιμη χτυπάει και το retail και με περισσότερα μοντέλα. Εμένα μου αρέσει η προσέγγισή τους.

      Διαγραφή
  10. Κυριε Τακη , είχατε γράψει σε ενα σχόλιο, καποιες σκέψεις για μετοχές στην περιοχή του 5G. Σας είναι εύκολο να τις ξαναγραψετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Μπάμπη μάλλον είδατε την GSAT που απογειώθηκε και σκέφτεστε μήπως τραβήξουν και οι άλλες.

      Λοιπόν ήταν GSAT ...VEON, UTSI και BRQS.

      Αν θέλετε να πάτε σε κάτι σε πιο γερό και στέρεο τότε δείτε τον γίγαντα Cadence Design Systems (CDNS)

      Διαγραφή
  11. k. Τάκη σχετικά με τον Scott Mercer της VOLTA δε μπόρεσα να βρω και πολλά πράγματα, ώστε να σχηματίσω άποψη. Προφανώς είναι μικρή η εταιρεία και δεν έχει τραβήξει πολλή προσοχή, ίσως είναι και χαμηλών τόνων ο ίδιος.

    Βρήκα αυτή τη συνέντευξη:
    http://finn-group.com/f-words/who-says-nothing-in-life-is-free

    και αυτό το σύντομο βίντεο μόνο:
    https://cheddar.com/media/volta-debuts-free-electric-vehicle-chargers

    Γενικά στα διάφορα site αξιολόγησης από εργαζομένους παίρνει καλά σκορ (85~91%), αλλά τα μαγειρεύουν ίσως. Δε φαίνεται για tech genius αλλά για doer το οποίο δεν είναι κακό, αν σκεφτεί κάποιος ότι υλοποίησε μια ιδέα στα 22 και στα 32 την έχει να ανταγωνίζεται επί ίσοις όροις σε έναν κλάδο που καλπάζει. Αλλά, δε μπορώ να πω ότι έχω σχηματίσει άποψη.

    Αυτός που φαίνεται πολύ σοβαρό asset για την εταιρεία είναι ο CTO, Praveen Mandal. Συνιδρυτής και πρώην Πρόεδρος της Charge Point, φαίνεται καταξιωμένος στο χώρο. Είναι επιστημονικός συνεργάτης του MIT, γνώστης θεμάτων AI και data analytics (συνιδρυτής και CEO της εταιρίας 2predict) και συμμετέχει σε αρκετές πατέντες σχετικά με το networked charging, οι περισσότερες των οποίων έχουν εκδοθεί στην ChargePoint βέβαια:

    https://patents.justia.com/inventor/praveen-mandal

    Το ότι τον έχει στρατολογήσει ο νεαρός (το 2019) είναι σίγουρα θετικό δείγμα, βέβαια δεν ξέρουμε το βαθμό δέσμευσης και τους συσχετισμούς. Μπορεί δηλαδή να είναι απλώς μισθοφορική παρουσία και όχι με μακροπρόθεσμη στόχευση για τον ίδιο.

    Δεν έχω βρει κάτι άλλο αξιόλογο μέχρι στιγμής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το blog έχει αποχτήσει και φανατικούς θαυμαστές και στην αμερική . Φίλοι μου ελληνοαμερικάνοι παρακολουθούν της προτάσεις του Κύριου Τάκη αλλά δυσκολεύονται λίγο γιατί τα ελληνικά τους δεν είναι και τόσο καλά. Μήπως να βγάζατε και μία έκδοση στα αγγλικά?
    Οι εταιρίες ανακύκλωσης μπαταριών πως σας φαίνονται? ABML ετοιμάζει εγκατάσταση ανακύκλωσης μπαταριών κοντά στο εργοστάσιο της tesla στην αριζόνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κυρις τακη καλησπερα, στην SNRP ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΓΚΑΠ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 12 να αναμενουμε να φτασει εκει πριν μπουμε η να μπουμε αμεσα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Να δούμε μήπως και VGAC και τον κλάδο των GENOMICS?Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. https://www.capital.gr/forbes/3525702/odeuei-to-amerikaniko-xrimatistirio-pros-katarreusi

    Φαντάζομαι ότι το διαβάσατε Sir. Θυμάμαι την άποψη σας...απλα ήθελα να σας ρωτήσω εάν "κρυφοκοιτάτε" τους "δείκτες"..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Δημήτρη, συγγνώμη που παρεμβαίνω, αλλά πιστεύω ότι η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Όσο γράφονται άρθρα για κραχ τότε μάλλον έχει ακόμα περιθώριο. Θα ήταν πιο επικίνδυνο πχ να γράφουν για δίπλωμα στον S&P.

      Παρ' όλα αυτά δεν μπορώ να αγνοήσω μεμονωμένες μικροφουσκίτσες που έχουν σκάσει μέχρι στιγμής, όπως QS, GME. Γενικότερα, υπάρχει μια υποβάθμιση του ρίσκου και μια επιθετικότητα, η οποία χρειάζεται προσοχή. Όλοι ψάχνουμε να βρούμε την επόμενη ευκαιρία για να μεγιστοποιήσουμε το κέρδος μας αλλά σκεφτόμαστε λιγότερο έως καθόλου τι θα γίνει αν η αγορά κάνει ένα καλό γύρισμα κάτω, με τις μετοχές να δίνουν ένα 50% ας πούμε. Βλέπουμε μόνο πάνω δηλαδή.

      Για παράδειγμα, πέραν του overallocation στα SPAC, γίνονται πολλά πονταρίσματα σε μεγάλη απόσταση από τη NAV των $10 ή μετά τη συγχώνευση όπου δεν υπάρχει προστασία. Επίσης γίνονται πολλά πονταρίσματα στη λογική των σχετικών εκτιμήσεων ότι αφού η μία έχει P/E 200, αυτή που έχει P/E 100 θα πρέπει να διπλώσει.

      Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να κάνουμε ένα γκάλοπ εδώ μέσα να δούμε αν κάποιος έχει κρατήσει πάνω από 20% ρευστότητα. Προσωπικά είμαι στο 16% και δεν είμαι ευχαριστημένος, πρέπει να την αυξήσω.

      Πάντως η γνώμη μου είναι ότι παραμένουμε επενδεδυμένοι αλλά με προσοχή να τηρούνται οι βασικοί κανόνες για να αποφύγουμε μεγάλα λάθη.

      Διαγραφή
    2. Να σας πω ένα ωραίο κόλπο που έχω εφαρμόσει?

      Έχω σβήσει όλα τα bookmarks ελληνικών site, με εξαίρεση το παρόν blog, έχω πάνω από ένα μήνα να διαβάσω ελληνικό site και να δω ειδήσεις σε ελληνικό κανάλι. Έχω αποσυνδεθεί πλήρως από την ελληνική πραγματικότητα και τουλάχιστον διαδικτυακά όπως και επενδυτικά είμαι πλέον πολίτης ΗΠΑ.

      Είναι λυτρωτικό και το συνιστώ σε όλους.

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα σας κύριοι!
      Κ. Burren έχω κλείσει εδώ και μήνες την ελληνική tv, φαίνεται ότι η επόμενη κίνηση θα είναι να σας μιμηθω για τα ελληνικά οικονομικά sites.

      υ.γ. επιτέλους μια άσπρη μέρα σήμερα.

      Διαγραφή
    4. Έχω κλείσει την Ελληνική Τηλεόραση εδώ και 5 χρόνια (ναι έτσι είναι ακριβώς)..στο σαλόνι μου δεν υπάρχει καν οθόνη χαρίστηκε...Μόνο στο υπνοδωμάτιο που άνοιγει μετά τις 11.30 για παρακολούθηση ταινίας κλπ ... Ελληνικά Sites τα έχω χαιρέτησα οριστικά από το τέλος Οκτωβρίου όταν και μετακόμισα Αμερική... Γνωστός αρθρογράφος στο CAPITAL που φημίζεται τουλάχιστον για τις γνώσεις του στην ιστορία της οικονομίας (αυτό σίγουρα το έχει)από τις 1450 μονάδες του ΑΡΧΗΓΟΎ όπως πολύ εύστοχα τό λέει ο Φίλος BAREEN είναι καρασορτ και βλέπει χρεωκοπιες καταστροφή των Αγορών και σκάσιμο της Φούσκας... Κάποτε και με τον νόμο των πιθανοτήτων όπως και ο Κάθε ΚΛΕΩ και Ρουμπινης θα δικαιωθεί .... μέχρι τότε καλύπτεται αυτός και όλοι τους από το:το συγκεκριμένο δεν αποτελεί παρακίνηση και συμβουλές για αγορά η πώληση μετοχών μπλα μπλα μπλα...

      Διαγραφή
  16. Μην φοβάστε προς τον παρόν κ. Δημήτρη. Όσο η fed κόβει χρήμα και η κυβέρνηση των ΗΠΑ μοιράζει επιταγές, δεν υπάρχει πρόβλημα. Μόλις όμως ο Φάουτσι (ο Τσιόδρας των ΗΠΑ) πει "είμαστε Ok, βγάλτε τις μάσκες" και ο Ζερόμ Πάουελ της Fed πει ότι η οικονομία των ΗΠΑ είναι μια χαρά, τότε πουλήστε τουλάχιστον τα μισά και βλέπουμε.
    Καλό βράδυ σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ μαζί σας κύριε Γιώργο. Το έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου αυτό, ίδωμεν...

      Διαγραφή
    2. Ανοίγω εγώ το Gallop: Ρευστότητα 15%...

      Διαγραφή
    3. Ακολουθώ. Ρευστότητα 12% και σχεδιάζω μέχρι τέλος του μήνα για 40%.

      Διαγραφή
    4. Ρευστότητα 19plus αλλά εχω στο μάτι κάποια που αν μου κάτσουν θα μειωθεί

      Διαγραφή
    5. Πουλήθηκαν και τα λίγα Fisker που είχα με αύξηση ρευστότητας πάνω από 20% , είχα μειώσει και την RIDE στα 28 ευρώ την Παρασκευή σε αναμονή γύρω στα 20 να τα ξαναπάρω αν και ξέρω ότι στο trading την πατάω και χάνω τα κομμάτια μου. SNPR θέλω τιμές κάτω από 15 για να ξεκινήσω αγορές .

      Διαγραφή
    6. Ρευστότητα 5%...θα την αυξήσω σύντομα με Χαζοβιολα!

      Διαγραφή
    7. ρευστότητα 5%. Αλλά εγω tradεριάζω. Αυριο μπορει να είμαι στο 50%

      Διαγραφή
    8. Εγώ τον τελευταίο μήνα ρευστότητα 0/100, αν θέλω να αγοράσω κάτι πουλάω απ'τις πράσινες θέσεις μου... Πολύ risky βέβαια, αλλά μου βγαίνει προς το παρόν... Φυσικά λέω να το μαζέψω σιγά σιγά 🧐

      Διαγραφή
    9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  17. Και μια είδηση για Velodyne. H Ford πούλησε τη συμμετοχή της στη Velodyne Lidar.
    https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-02-15/ford-sells-stake-in-velodyne-a-maker-of-autonomous-car-sensors

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τέλος, τα πετρέλαια (Brent και Crude) έπιασαν τιμές Ιανουαρίου 2020. Δικό σας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. • High Demand, Low Supply •

    Demand for electric last mile vehicles has never been higher and the supply has been nonexistent. #ELMS is poised to deliver the first Class 1 electric last mile vehicle in the U.S. market. Customers need it now!

    #forthecustomer #supplyanddemand https://t.co/AOop9E6e46

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλημέρα ακουσα για πιθανή συγχώνευση PSTH με STRIPE. Πως το βλέπετε κ. Τακη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πού το ακούσατε αυτό κύριε Nek? Είναι η πιο διαδεδομένη φήμη εδώ και καιρό αλλά για μένα δεν ευσταθεί και πολύ.

      Η Stripe είναι φοβερή εταιρεία. Πιστεύω ότι έχει τέτοιο όνομα στο χώρο που θα μπορούσε να μπει με IPO και να πάει στο Θεό. Δεν χρειάζεται την μεσολάβηση ενός SPAC. Ο Ackman τους είχε προσεγγίσει προ καιρού αλλά είπαν ότι δεν είναι έτοιμη ακόμα η εταιρεία (τώρα μπορεί να είναι βέβαια). Επίσης, ο Ackman έχει πει ότι αν βρει καλή εταιρεία μπορεί να κλείσει το deal overnight!

      Ποτέ μη λες ποτέ αλλά το θεωρώ πολύ ιδανικό σενάριο. Αν είναι η Stripe δεν δίνω τίποτα απολύτως!

      Διαγραφή
    2. Κύριε Ευρωβλάχο δείτε αυτό https://www.youtube.com/watch?v=abPVXLPBxMw&t=61s

      Διαγραφή
  21. Καλησπέρα. Σήμερα εχουμε ανακοινωσεις από τη WTER αν θυμαμαι καλά. Κυριε Τάκη τι λέει η μύτη σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Θέλω οπωσδήποτε να καβαλήσω μια εταιρεία eVTOL (ηλεκτρικά α/φη κάθετης απογείωσης-προσγείωσης).

    1η σκέψη ήταν η ASIC με την ARCHER, αλλά ψάχνοντας λίγο δε μου πολυγεμίζει το μάτι. Έχει μεν συμφωνία $1+0,5 Β με τη United, αλλά δεν έχει καν πρωτότυπο και ο συνιδρυτής (Adam Goldstein) δε με τρελαίνει. Φαίνεται πολύ μακροπρόθεσμη η ιστορία, ιδρυθείσα το 2018, περισσότερο business plan παρά κάτι χειροπιαστό.

    Από την άλλη διαβάζω φήμες για deal του SPAC RTP με τη Joby Aviation, η οποία το παλεύει από το 2009, συνεργασία το 2012 με τη NASA, πρωτότυπο παραγωγής από το 2019, 1ο eVTOL που έχει πιστοποίηση από τη US Air Force, επενδυτές την TOYOTA και INTEL.
    Το κακό είναι ότι το RTP πάει να ανοίξει στο 10%. Το RTP είναι του Reid Hoffman, o οποίος είναι από τους επιφανέστερους angel investors (συνιδρυτής LinkedIN, early investor AirBnB, συνιστώ να τον ψάξετε, είναι διαμαντάκι). Αν το ήξερα ότι έχει βγάλει SPAC θα είχα καβαλήσει στα τυφλά από καιρό.

    Τέλοσπάντων, προσανατολίζομαι να πάρω τα μισά όπου και αν ανοίξει και για τα υπόλοιπα βλέπουμε.
    Γνώμες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα πήρα όλα όσα ήθελα ΜΟ 15,60 και περιμένω να δω τι θα φέρει ο Reid, ελπίζω τη Joby.
      Για να απαντήσω και στο γκάλοπ από πάνω, ρευστότητα -8%.

      Διαγραφή
    2. Κύριε BARREN το -8% στην δική μου γλώσσα σημαίνει μαρτζιναρισμενος 8%... Έτσι είναι?

      Διαγραφή
    3. Οτι έχει σχέση με NASA είναι εγγύηση!!

      Διαγραφή
    4. Κύριε Barren παίζετε με margin? Εγώ κατά λάθος είχα ανοίξει margin λογαριασμό στην Interactive Brokers και τα έκλεισα όλα και έκανα τον λογαριασμό μετρητής και τα ξαναγόρασα δεν βάζω ποτέ χρήματα που δεν έχω και ας έχω μικρότερα κέρδη , εγώ μόνο SNPR και DCRP σε βαθύ κόκκινο θα αγόραζα σήμερα σφίγγω την ρευστότητα μου όσο μπορώ.

      Διαγραφή
    5. Ναι, είμαι ελαφρώς μαρτζιναριστός, γενικά το αποφεύγω αλλά κατά διαστήματα συμβαίνει για λίγο. Μπορεί να βγει σε κακό, αλλά μια και πιστεύεω ότι ο SP είναι χαλαρά για τάληρο φέτος, το τολμώ.
      Αν στραβώσει θα τον πιω 8% περισσότερο, τι να γίνει.

      Διαγραφή
    6. Νομιζα πως μόνο εγώ είμαι ο "τρελός" εδώ που ανεξάρτητα από το VOLATILITY Βλέπω τον ΑΡΧΗΓΌ στα 4800?JOIN THE STORM MR BARREN...!!!

      Διαγραφή
  23. RTP έχω επιβιβαστεί με το 1/3 στο 14.30 πριν 3 μέρες ... αύξηση με λίγα ακόμη τώρα ακολουθώντας τον φίλο BAREEN... SNPR τα μισά πριν λίγο 15.50..ρευστοτητα στο 13% at the time..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο RTP πώς και είχατε μπει? Την περασμένη εβδομάδα βλέπω υπήρχαν φήμες για μια ασφαλιστική τη HIPPO, τώρα για τη Joby. Πάντως ο Reid o Hoffman είναι βαρύ χαρτί, αν το ήξερα ρε γμτ νωρίτερα. Για να δούμε τι θα δούμε, πού θα ανοίξει και πώς θα κινηθεί. Και τι θα γίνει τελικά βέβαια, γιατί από φήμες ...
      Τα eVTOL πάντως αργά η γρήγορα θα παίξουν θεωρώ δυνατά.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα σε όλους,
      Barren για δες μια την SND σε παρακαλώ, τι στόχο βλέπεις? Δεν χρειάζεται να ανεβάσεις διάγραμμα. Φαντάζομαι είσαι hold.

      Διαγραφή
    3. Είχε αναφερεθεί κύριε Barren η RTP αλλά σε σχέση με την HIPPO όπως είπατε. Εδώ
      http://mitarola.blogspot.com/2021/02/latch.html?showComment=1612809866001#c7558324701038102417

      Διαγραφή
    4. RTP Μέσα στo club στο 15,3 .
      Ρευστότης 0!!
      ΧΑΡΤΟΦ. GLOG CHIP IMMN FIII GRNV και μόλις 10 αmc για το παίγνιο.

      Διαγραφή
    5. Όχι Γιώργο είμαι εκτός από τα ~2. Γενικά αποχωρώ σταδιακά από τις κερδοφόρες εταιρείες και σιγά σιγά θα αποχωρήσω και από όσες έχουν πωλήσεις.

      Τι να σου πω για στόχο, έχει εξαιρετική εικόνα, ακόμα και αν διορθώσει αρκετά βραχυπρόθεσμα φαίνεται πως το ~4,70 που είναι η επόμενη σοβαρή αντίσταση το έχει. Αλλά θεμελιωδώς δικαιολογεί πολύ πιο πάνω, το ξέρεις άλλωστε.

      Διαγραφή
  24. Είχε αναφερθεί Κύριε BAREEN εδώ στο μπλογκ από κάποιον φίλο και του έριξα μία ματιά και μου άρεσε...νομίζω σχολίασε και ο κύριος Τάκης σχετικά...έχω και το κακό ελλατωμα να τρέχω να προλάβω με το 1/3 της θέσης... τα σημερινά τα πήρα στο 15.35...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τεμπέλα και όμορφη όσο πιο πολύ ψηλώνει...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έφυγε για άλλα επίπεδα, καινούργια υψηλά...!!!

      Διαγραφή
    2. Έχω πολύ καλή τιμή σε αυτήν ( LAZY Μ.Ο 13,6) αλλά ελάχιστα κομμάτια λόγω μη ρευστότητας τότε νομίζω ότι τα 55 έχει πει ο κύριος Τάκης για φέτος για αυτήν εγώ θέλω τα 100 βέβαια !!!

      Διαγραφή
  26. Καλησπέρα.Δεν θυμαμαι ποιος απο εσάς την ειχε αναφερει εδω μέσα. Μπορειτε να ου θυμησετε?
    https://finance.yahoo.com/quote/LKCO?p=LKCO&.tsrc=fin-srch

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρών... σκεφτείτε ότι διαπραγματεύεται μόνο σε τέσσερις πλατφόρμες στην Αμερική με όριο αγορών ελέω Τραμπ και με την κινεζική αγορά κλειστή

      Διαγραφή
    2. Ετσι κινειται αυτή 30 πανω 30 κατω? Που την βλεπετε να αραζει για αγορα?

      Διαγραφή
    3. Τώρα με το offering είναι μια καλή ευκαιρία εισόδου

      Διαγραφή
  27. alus. . . ψηνομαι κ ετοιμαζομαι για εισοδο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τι θέλουν να μας πουν στην Loucid τα παιδιά???άμα λάχει την ταβανιαζουμε οπότε γουστάρουμε να ουμε...???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αν κάτι κάνει νιάου νιάου στην LUCID είναι σίγουρα γάτες με κελεμπιες...διάβαζα σήμερα 5 άρθρα όλα ότι είναι τρελό αυτό που γίνεται με το CCIV...για πόσο μαλακες μας περνάνε...α σα κάτ σα πέρα πρρρρρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανακοινώθηκε επίσημα το deal με την Lusid????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΄Νομίζω όχι, δημοσιοποιήθηκε όμως ότι προσπαθούν να μαζέψουν το PIPE που χρειάζεται για να ανακοινωθεί το deal.
      Γενικά τους κρατάνε από τα ... φρύδια τους σπόνσορες απ' ότι φαίνεται. Αδυνατώ να πιστέψω πλέον πως μπορεί να βγει deal στο οποίο οποιοσδήποτε αγοράζει εδώ να μη γδαρθεί ζωντανός.

      Διαγραφή
    2. Είχα 250 αγορασμενα στο 18.50 φίλε BARREN..έχουν φύγει τα 150 στο 52μ.ο..Θα δω μέχρι το τέλος απόψε τι θα κάνουν...ίσως μείνω με 50 ...

      Διαγραφή
    3. Πολλά κέρδη εύχομαι στους κατέχοντες της Churchill Capital IV. Εγώ λόγω καταστατικού δεν μπήκα στο Spac (κακώς) καθώς δεν εμπιστεύομαι τον Klein μετά την ήττα που έφαγα στο Churchill Capital IΙΙ (νυν Multiplan - MPLN) που ευτυχώς κατάφερα και έφυγα λίγο κάτω από τα 10 δολ με απώλειες 11% περίπου.

      Διαγραφή
  31. Πήραν στη μάπα στο 53 τα μισά που ήταν στημένα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Πήραν στη μάπα στο 53 τα μισά που ήταν στημένα... ακριβώς επειδή ήξερα πως αν βγει η συμφωνία θα γίνει HALTED...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Έχω δώσει μόνο 3/20 κε GERRY, θέση διαμορφωμένη από 13.03 με πυραμίδωση στην συνέχεια, big play που λέει κι ο κος Αντρέας καλή του ώρα... Επόμενες εντολές κοντά στο 60... Το χαρτί είναι για πολύ πάνω θαρρώ... Δεν έχουμε ακόμα ανακοίνωση συμφωνίας. Καλή μας τύχη 🧐

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Cornelius είναι ικανοί για όλα ..δεν γίνεται να τα ρισκάρω όλα μέχρι τέλους...μια πολύ μικρή θέση ίσως έτσι για το play...καλή τύχη...

      Διαγραφή
  34. Μπορεί και να κάνω λάθος βέβαια, αλλά έτσι θα το παίξω... Εδώ η Hyllion και η Qs έφτασαν εκεί που έφτασαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Έβγαζε μάτι απόψε στο γύρισμα από το 36.50στο 41γι αυτό και τα έστησα και έγραψα το σχόλιο για τους Άραβες... Διαβάστε τους καραγκιοζηδες στο INVESTORS PLACE και κάντε ακριβώς το αντίθετο συνάδελφοι ....αντιδεικτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. BTWN.. δείχνει πως θα έχουμε μαντάτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Χαιρετώ τον οικοδεσπότη και την παρέα. RTP MeToo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. εκ του αποτελέσματος έκανα βλακεία που δεν μπήκα CCIV στα 32.Ευτυχώς πηρά MARA στα 32 και το bitcoin πέταξέ στα 50.000 $.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Alkaline Water Company
    ''We had revenue from sales of our product for the three months ended December 31, 2020 of $10,179,695 as compared to $8,455,030 for the three months ended December 31, 2019,
    an increase of 20% generated by sales of our alkaline water and flavored infused water. The increase in sales is due to the expanded distribution of our products to additional retailers
    throughout the country offset reduced demand due to Covid-19. We distribute our product through several channels. We sell through large national distributors (UNFI, KeHe, C&S, and
    Core-Mark), which together represent over 150,000 retail outlets. We also sell our product directly to retail clients, including convenience stores, natural food products stores, large
    ethnic markets and national retailers. Some examples of retail clients are: Walmart, CVS, Family Dollar, Albertson/Safeway, Kroger, Schnucks, Smart & Final, Jewel-Osco, Sprouts,
    Bashas', Stater Bros. Markets, Unified Grocers, Bristol Farms, Vallarta, Superior Foods, Ingles, Shaw's, Raley's, Harris Teeter, Festival Foods, HEB Brookshire's, Publix, Shaw's,
    Raley's, Food Lion, Harris Teeter, and Festival Foods.
    Cost of goods sold is comprised of production costs, shipping and handling costs. For the three months ended December 31, 2020, we had cost of goods sold of $5,985,210, or 59% of
    revenue, as compared to cost of goods sold of $5,061,324 or 60% of revenue, for the three months ended December 31, 2019.''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. -Με βάση τα λεγόμενα του Ricky ο Ιανουάριος του 2021 ήταν ο καλύτερος μέχρι στιγμής Ιανουάριος από άποψη πωλήσεων και το ίδιο ισχύει και για τις 2 πρώτες εβδομάδες του Φλεβάρη. Άρα το προηγούμενο "κακό" τρίμηνο επαληθεύει ότι η συγκυρία του Covid-19 φούσκωσε τις παραγγελίες την άνοιξη και και το πρώτο μήνα του καλοκαιριού και μετέπειτα ήρθαν τα πεσμένα αποτελέσματα του 2ου τριμήνου που γκρέμισαν τη τιμή στο 1$.
      -Τα συνολικά έσοδα λοιπόν για τη φετινή χρονιά μάλλον θα κινηθούν πάνω κάτω στα 45 εκατ. με θετικό νέο της χθεσινής βραδιάς την εταιρία να ετοιμάζεται να διεισδύσει στην αγορά του Μεξικό, λεπτομέρειες για το οποίο θα ανακοινωθούν όπως δηλώθηκε μέσα σε 1 ή 2 βδομάδες.
      -Επίσης θα ανακοινωθούν μέσα στους επόμενους 6 μήνες, 2 ακομη συνεργασίες για τη συσκευασία των προϊόντων της εταιρείας, με σκοπό τη κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης και αυτές οι 2 νέες συνεργασίες είναι ικανές να προσθέσουν δυνητικά έως 15 εκατ. δολλάρια επιπλέον σε πωλήσεις.
      -Η εταιρεία λοιπόν αν συνεχίσει την αυξητική τάση των πωλήσεων με αύξοντα ρυθμό και προχωρήσει με επιτυχία το πρόγραμμα της, αυτά τα επίπεδα τιμών που βρίσκεται σήμερα είναι ο ορισμός του τσάμπα(!)...

      Διαγραφή
  40. https://finance.yahoo.com/quote/WTER?p=WTER&.tsrc=fin-srch
    Aν περάσει το 1,7-1,8 πάει για τη προηγούμενη κορυφή.
    Δεν ξερω για ποιο λόγο αλλα δε βλεπω τα προσφατα σχολια όταν μπαινω στο μπλογκ κ. Τάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. κ. Παναγιώτη αυτό που αναφέρετε για τις πωλησεις του Ιανουαριου 2021 που το διαβασατε γιατι δεν το βρηκα πουθενα, βαλτε ενα link αν θελετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα όσα ανέφερα είναι από εδώ κ. Deligianakis: https://seekingalpha.com/article/4406518-alkaline-water-company-inc-wter-ceo-ricky-wright-on-q3-2021-results-earnings-call-transcript

      Και επειδή είναι μεγάλο κείμενο ορίστε και το συγκεκριμένο κομμάτι που με ρωτήσατε:

      ''Ricky Wright

      I'm not sure I can – I've been pretty firm on this Kevin that we're not providing guidance – segmented guidance. That's kind of why I went on today to see what the real answer was there when we're going to push over that line. But what I will tell you is to give you some guidance that January was our best January ever, okay? And the first two weeks of February were our best two weeks of February ever. And that was not even close second. So the momentum continues to grow with the brand and it's across all parts of the brand.''

      Διαγραφή
    2. Το timing των ανακοινώσεων των νερών είναι για Oscars

      Διαγραφή
  42. Κ. Τάκη ή οποίος άλλος φίλος εχει κάποια άποψη για την:Atlas Crest Investment Corp. (ACIC). Χθες αγόρασε και το ARKQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Thanks mr Nek...δεν έχω ιδέα όμως πήρα 150τεμ χθές 15.50λογω ARK.... Ευχαριστώ για την επισήμανση...

      Διαγραφή
  43. Καλό μεσημέρι σε όλους,
    κ. deligianakis τα αποτελέσματα της WTER. FORM 10-Q από SEC.
    κ. Τάκη το σχόλιο σας θα ήταν πολύ χρήσιμο.
    Περιλαμβάνει και το σχόλιο που ανέβασε πάνω ο κ. Panagiotis K.
    https://www.sec.gov/Archives/edgar/data/1532390/000106299321001520/form10q.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Και εδώ το Earnings Call της Alkaline Water. Από μια πολύ γρήγορη ματιά που έριξα στα αποτελέσματα είδα μεγάλη αύξηση στα General and administrative expenses στα $ 3,481,010 από $ 1,812,763 πέρυσι.

    Για τους τρεις μήνες που έληξαν στις 31 Δεκεμβρίου 2020, εμφάνισε έσοδα 10,2 εκατομμυρίων $, τα οποία αυξήθηκαν κατά περίπου 20% από έτος σε έτος.
    Το μικτό κέρδος από τις πωλήσεις το γ’ τρίμηνο ήταν 4,2 εκατομμύρια δολάρια έναντι 3,4 εκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι.
    Το ποσοστό μικτού περιθωρίου κέρδους μας αυξήθηκε κατά 41,2%. Τα συνολικά λειτουργικά έξοδα ήταν περίπου 8,4 εκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με περίπου 6,1 εκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο έτος.

    Κατά την ίδια περίοδο, τα γενικά και διοικητικά έξοδα ήταν περίπου 3,5 εκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με περίπου 1,8 εκατομμύρια δολάρια, το τρίμηνο του προηγούμενου έτους.
    Η καθαρή ζημιά ανά μετοχή το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2020 ήταν περίπου 0,06 $ ανά μετοχή.
    Τα μετρητά που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των 9 μηνών (έως 31 Δεκεμβρίου 2020) ήταν περίπου 9,6 εκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με περίπου 8,9 εκατομμύρια δολάρια την περίοδο του προηγούμενου έτους. Η αύξηση οφείλεται κυρίως στην αύξηση των αποθεμάτων που σχετίζονται με το προϊόν A88CBD.

    Η ταμειακή θέση στις 31 Δεκεμβρίου 2020 ήταν περίπου 1,7 εκατομμύρια δολάρια. Στο EC ο CFO είπε ότι πιστεύουν πως με τα διαθέσιμα μετρητά που είχαν στις 31 Δεκεμβρίου 2020, την αναμενόμενη μετατροπή των εκκρεμών ενταλμάτων και των πιστωτικών γραμμών της εταιρίας, θα έχουν αρκετά μετρητά για να διατηρήσουν τις δραστηριότητές τους, τουλάχιστον έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

    The Alkaline Water Company Inc. (WTER) CEO Ricky Wright on Q3 2021 Results - Earnings Call Transcript
    https://seekingalpha.com/article/4406518-alkaline-water-company-inc-wter-ceo-ricky-wright-on-q3-2021-results-earnings-call-transcript

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Καλησπέρα κ.Τάκη, λόγω της ανόδου απόδοσης των αμερικανικών ομολόγων 1.30 % και κάποιων πληθωριστικών πιέσεων έχοντας υπόψη σε προγενέστερη σας αναφορα περι διορθωσεως του περί 10%, (είχατε αναφερθεί για πάνω των 4000 SP), μπορείτε να σχολιάσετε κατά πόσο είναι αυτό έγκυρο στην επίκαιρο χρονικό σκηνικό η ποιες άλλες προυποθέσεις είναι αναγκάιες για να θεωρούμε υπαρκτό το σενάριο της διόρθωσης εφόσον μέχρι τώρα δεν έχει επηρεαστεί αρνητικά ο αμερικανος / δείκτης. Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Eχει κάνεις γνώμη για BLUE? Πήρα λίγα εδώ μέχρι να τη δούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυριε Gerry ειμαι αγορασμενος στα $ 39.Το Bluebird ερευνούσε το LentiGlobin ως πιθανή θεραπεία για scd (https://www.scd-carre.org/#:~:text=Sickle%20cell%20disease%20(SCD)%20is%20the%20most%20common,blood%20cells%20that%20carries%20oxygen%20throughout%20the%20body), σε μια μελέτη φάσης 1/2 και μια χωριστή κλινική δοκιμή φάσης 3. Ωστόσο, η εταιρεία έμαθε ότι ένας ασθενής που έλαβε θεραπεία πριν από περισσότερα από πέντε χρόνια σε μία από αυτές τις κλινικές μελέτες έχει προσβληθεί από οξεία μυελογενή λευχαιμία,δεν είναι σαφές αν ο ασθενής αρρώστησε ως αποτέλεσμα της θεραπείας με LentiGlobin, αλλά μετά το πρωτόκολλο, η Bluebird αποφάσισε να θέσει αυτές τις μελέτες σε παύση.

      Επισης ενα αλλο φαρμακο Το Zyntaglo που χρησιμοποιει την ιδια βαση με το LentiGlobin η εταιρεία αποφάσισε να σταματήσει την εμπορία του στην Ευρώπη, αν και δεν έχουν αναφερθεί περιπτώσεις καρκίνου σε ασθενείς που έλαβαν θεραπεία με αυτό.Γι αυτο βυθιστηκε..

      Διαγραφή
    2. Σ ευχαριστώ πολύ κύριε Χρήστο...! πέρα από αυτό απ' ότι είδα νομίζω η εταιρεία δικαιούται καλύτερης αποτίμησης

      Διαγραφή
  47. Πριν 15 μέρες είχα γράψει και εδώ για μια κινέζα την CLPS.
    Είναι ήδη 250% πάνω (βάση και του σημερινού pre market). Αν κάποιος έχει αγοράσει δεν είναι κακό να κάνει μια μείωση θέσης. Εγώ έδωσα στα 12.50 δολ. Μετά το σημερινό είναι πλέον νο1 θέση στο ξένο Χ/Φ μου.

    Υγεία και πολλά κέρδη σας εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΥΡΙΕ ΓΙΩΡΓΟ ΚΡΙΜΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ CLPS. MΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΠΑΝΤΩΣ

      Διαγραφή
    2. Μπράβο σου Γιώργο ....δεν το είχα εντοπίσει...

      Διαγραφή
  48. Παιδιά rmo είμαι μέσα με μ.ο 18.22 και συνεχίζει να πέφτει. Μήπως να κάνω stop loss? Μαρεσει ρε γμτ σαν εταιρία αλλά δε βλέπω φως.... Απόψεις παρακαλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Ο κύριος που διαμαρτυρόταν για το LAZY που είναι τώρα να το θαυμάσει λίγο πριν το 24.

    Είμαι πάντως περίεργος αν τα έχει ... ή αν τα έδωσε εκείνη την ημέρα που στενοχωριόταν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Τον θυμιατισα πριν δύο μέρες και ησύχασε... είναι καλό παιδί όμως ... χαχα χα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ξέρω κύριε Gerry.
      Απλώς έχω περιέργεια τι έχει κάνει.

      Η τεχνική μου ανάλυση είναι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πως σκέφτονται οι χρήστες.

      Διαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂