Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Taboola

Taboola  .... εδώ ....

Διαπραγματεύεται στο NYSE με τον κωδικό IACA ... εδώ ....  και μετά τη συγχώνευση το ticker θα είναι TBLA
Αριθμός μετοχών : 258,5 εκατομμύρια μετοχές 


Presentation Taboola ... εδώ ...


Το SPAC του ΙACA
Στις 6 Αυγούστου 2020 ιδρύεται 
η εταιρεία ION Acquisition Corp. 1 Ltd και δημιουργήθηκε το Spac - IACA. Εκδόθηκαν για τον χορηγό 6.468.750 κοινές μετοχές κατηγορίας Β.
Τα Μερίδια Κατηγορίας Β θα μετατραπούν αυτόματα σε κοινές μετοχές Κατηγορίας Α την πρώτη ημέρα μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης του Spac με την εταιρεία που θα επιλεγεί.


Στις 6 Οκτωβρίου 2020, η εταιρεία ολοκλήρωσε την αρχική δημόσια προσφορά, όπου εκδόθηκαν 25.875.000 μετοχές, στα 10 δολάρια, δημιουργώντας ακαθάριστα έσοδα 258.875.000 δολάρια.
Η εταιρεία SPAC - ΙΑCA εισάγεται στον NYSE, παράλληλα κάθε αρχική μονάδα εδικαιούτο και το ένα πέμπτο ενός εξαγοράσιμου εντάλματος. Κάθε ένταλμα (WARRANT) δίνει στον κάτοχο του την δυνατότητα να αγοράσει μία κοινή μετοχή σε τιμή άσκησης 11,50 δολάρια ανά μετοχή.
Ταυτόχρονα η Εταιρεία ολοκλήρωσε την πώληση 7.175.000 ενταλμάτων στην τιμή του 1 δολαρίου, ανά ένταλμα, στον χορηγό
ION Holdings 1, LP και ION Co-Investment (θυγατρική των ασφαλιστών, συλλογικά, οι «αρχικοί μέτοχοι»), δημιουργώντας ακαθάριστα έσοδα 7.175.000 δολάρια.


Η συμφωνία συγχώνευσης με την Taboola
Την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021 το spac IACA, σύνηψε οριστική συμφωνία για να συγχωνευτεί με την εταιρεία Taboola.
Η Taboola θα συγκεντρώσει 459 εκατομμύρια δολάρια μέσω του συνδυασμού των επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένου ενός πλήρως δεσμευμένου PIPE ύψους 200.000.000 δολαρίων, που θα καλυφθεί
από θεσμικούς επενδυτές συμπεριλαμβανομένων των Fidelity Management & Research Company LLC, Baron Capital Group, κεφαλαίων και λογαριασμών που διαχειρίζονται οι BlackRock, Hedosophia, Federated Hermes Kaufmann Funds.

Η συνδυασμένη εταιρεία θα παραμείνει εισηγμένη στο NYSE με το νέο σύμβολο "TBLA"
Ο συνδυασμός επιχειρήσεων αποτιμά την Taboola, με την τιμή της μετοχής στα 10 δολάρια,
σε περίπου 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια.
Μετά τη συγχώνευση η Taboola θα έχει 585 εκατομμύρια δολάρια στο ταμείο της, όπου πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια θα χρησιμοποιηθούν για έρευνα και ανάπτυξη.
Υποθέτοντας ότι κανένας δημόσιος μέτοχος της IACA δεν ασκήσει τα δικαιώματα εξαγοράς του, η ιδιοκτησία της συνδυασμένης εταιρείας αμέσως μετά τη συγχώνευση θα αποτελείται από τους τρέχοντες κατόχους μετοχών της Taboola (78%), τους μετόχους της IACA (10%), τον χορηγό της IACA (2%) και τους επενδυτές PIPE (8%).

Η Taboola είναι μια διαφημιστική εταιρεία που εδρεύει στη Νέα Υόρκη. Είναι κυρίως γνωστή για τις διαφημίσεις chumbox.
Οι διαφημίσεις chumbox ή chumbucket είναι μια μορφή διαδικτυακής διαφήμισης που χρησιμοποιεί ένα πλέγμα μικρογραφιών και λεζάντων για να οδηγήσει την επισκεψιμότητα σε άλλους ιστότοπους και ιστοσελίδες. Αυτή η μορφή διαφήμισης σχετίζεται συχνά με συνδέσμους και άρθρα χαμηλής ποιότητας " clickbait "


Η Taboola ιδρύθηκε το 2007 και έχει δημιουργήσει περισσότερες από 13.000 διαφημιστικές σχέσεις με τους CNBC, NBC News, Business Insider, The Independent και El Mundo. Παρέχει πάνω από ένα τρισεκατομμύριο μηνιαίες προτάσεις σε 516 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες καθημερινά και έχει γραφεία σε 18 πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Τελ Αβίβ και της Νέας Υόρκης.
Η Taboola παρέχει διαφημίσεις όπως "Around the Web" και "Συνιστώμενα για εσάς" σε πλαίσια στο κάτω μέρος πολλών διαδικτυακών ειδησεογραφικών άρθρων.


Οι επικριτές υποστηρίζουν ότι υπηρεσίες όπως η Taboola χρησιμοποιούνται για clickbait (δηλαδή ψεύτικες ειδήσεις παραπλανητικές).
Μια ανάλυση που πραγματοποιήθηκε από το Change Advertising τον Σεπτέμβριο του 2016 διαπίστωσε ότι το 26% των χορηγούμενων συνδέσμων σε υπηρεσίες όπως το Outbrain (ο ανταγωνιστής της Taboola) και το Taboola ήταν clickbait.

Η Taboola ιδρύθηκε, στο Ισραήλ, από τον Adam Signola. Αρχικά παρείχε προτάσεις για βιντεοταινίες. Κατόπιν μεταφέρθηκαν τα γραφεία της εταιρείας στη Νέα Υόρκη και έγινε ένα από τα μεγαλύτερα διαφημιστικά δίκτυα στον κόσμο.
Σήμερα η πλατφόρμα της εταιρείας, που υποστηρίζεται από τεχνητή νοημοσύνη, χρησιμοποιείται από διαφημιζόμενους που μέσω του πίνακα εργαλείων Taboola μπορούν να δημιουργήσουν γρήγορα τις καμπάνιες τους οι οποίες θα τοποθετηθούν σε ενότητες πολλών ειδησεογραφικών σελίδων όπως NBC News, Daily Mail, The Weather Channel, EuroSport και άλλα. 


Η ελάχιστη χρέωση της Taboola είναι 100 δολάρια και το ελάχιστο κόστος ανά κλικ (CPC) είναι 0,01 δολάρια.
Η Taboola εκτιμά ότι η κατακερματισμένη διαφημιστική αγορά στον ανοιχτό ιστό θα ανέλθει περίπου στα 64 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020. Η εταιρεία πιστεύει ότι έχει μια σημαντική ευκαιρία στην αγορά.


Τα καθαρά έσοδα της Taboola (τα έσοδα δηλαδή εξαιρουμένων των εξόδων κίνησης και ανάρτησης της διαφήμισης στους διάφορους ιστότοπους) το 2019 έφθασαν στα 296 εκατομμύρια δολάρια, ενώ εκτιμούνται σε 379 εκατομμύρια δολάρια το 2020. Η διοίκηση προβλέπει πως τα καθαρά έσοδα για το 2021 και 2022 θα κινηθούν σε 445 και 516 εκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα.

Τα ΕΒΙΤDA της Taboola το 2019 έφθασαν στα 34 εκατομμύρια δολάρια, ενώ εκτιμούνται σε 106 εκατομμύρια δολάρια το 2020. Η πρόβλεψη των EBITDA για το 2021 και 2022 είναι πως θα κινηθούν σε 127 και 143 εκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα.

Ειδικότερα τα καθαρά έσοδα της Taboola στο τρίτο τρίμηνο του 2020 ήταν 104,3 εκατομμύρια δολάρια, από 98,9 στο Β΄τρίμηνο του 2020 και 68,9 το Α΄τρίμηνο του 2020.

Η εκτίμηση είναι πως το 2020 τα συνολικά καθαρά έσοδα θα ανέλθουν σε 379 εκατομμύρια δολάρια.  

Στον επόμενο πίνακα φαίνονται τα τριμηνιαία έσοδα και τα EBITDA ανά τρίμηνο για τα έτη 2020 και 2021.

Στο ταμείο της Taboola, στις 30 Σεπτεμβρίου 2020, υπήρχαν 189 εκατομμύρια δολάρια, ενώ τα ίδια κεφάλαια ήταν μόλις 28 εκατομμύρια δολάρια.
Με την εισαγωγή της εταιρείας στο NYSE και την συγχώνευση με το spac - IACA στο ταμείο της Τaboola θα μπουν επιπλέον τουλάχιστον 459 εκατομμύρια δολάρια και θα ενισχυθούν αναλόγως τα ίδια κεφάλαια της νέας εταιρείας.


Με την τιμή της μετοχής στα 10 δολάρια η συνολική κεφαλαιοποίηση ανέρχεται σε περίπου 2,585 δισεκατομμύρια δολάρια που αντιπροσωπεύει :

  •  4,32 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2023.
  • 5 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2022.
  • 5,8 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2021.
  • 6,82 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2020.
  • 8,73 φορές τα έσοδα του 2019.
και σε σχέση με τα EBITDA
  •  15,47 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2023.
  • 18,07 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2022.
  • 20,35 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2021.
  • 24,38 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2020.
  • 76,02 φορές τα  EBITDA του 2019.


194 σχόλια:

  1. Η ACIC που αγοράζει η Κυρία KATHY???για πατίνια είμαστε τέτοιες μέρες ...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριοι να ρωτήσω εσάς του παλαιότερους. Πιστεύετε ότι είναι μια υγιής διόρθωση η κάτι άλλο (λόγω θεομηνίας)?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν η αγορά θέλει διόρθωση θα βρούνε οτιδήποτε για να την κάνουν κύριε Ari , εγώ ακόμα μουδιασμένος είμαι από το ξύλο ο κύριος Τάκης και ο κύριος GERRY βγάζουν χρήμα εγώ σφίγγω ρευστότητα και όπου βγει ελπίζω να γυρίσουν τα χαρτιά μου σύντομα γιατί η σημερινή ζημιά ειναι διψήφια και πάνω από 8% αυτήν τη στιγμή εντάξει έκανε καλό γύρισμα αλλά είμαι κοντά στο κεφάλαιο μου και δεν θέλω να βάλω άλλα χρήματα από την ελάχιστη ρευστότητα που κρατάω (κακώς γιατί εδώ εχεις μεγάλες πιθανότητες να βγάλεις κέρδη πχ IPOE AYRO ) εγώ απλά παραμένω με τα καλά χαρτιά που έχω ίσως όχι στις καλύτερες τιμές αλλά μικρή η διαφορά αν η SNPR πχ πάει 30 και την έχεις με τιμή κτίσης 16 και όχι 14 θα μου πεις αν εχεις 500 κομμάτια ειναι ένα χιλιάρικο εντάξει . Για να μην παρακολουθώ απλά ασχολούμαι με το Forex στην FXCM και ανοιγοκλείνω θέσεις στο ETHEREUM

      Διαγραφή
    2. Πάντως εγώ σήμερα στενοχωρήθηκα για την 0% ρευστότητα μου και όχι για την πτώση. Δίκιο έχετε και εσείς δίκιο και ο Κ ος BARREN .Οι εταιρίες που έχουμε ποντάρει είναι καλές και με καλή ψυχολογία θα πάρουμε τα κέρδη μας πίσω!!

      Διαγραφή
  3. Καμμία σχέση με καμμιά θεομηνία ...μην βλέπετε φαντάσματα...δεν υπάρχουν υγιείς και αρωστημενες διορθώσεις....το VOLATILITY είναι φυσιολογικό μέρος της αγοράς ...αν κάτι είναι σίγουρο πως υπάρχει κάτ εμέ είναι υγιείς η καινοτόμες εταιρίες και άρρωστες ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό που θα δούμε στην επόμενη 5ετια είναι να πεθαίνουν και να εξαφανίζονται Industries δεινόσαυροι που δεν προσαρμόζονται στο νέο και το καινούργιο και καινοτόμο όπως ηλεκτροκίνηση με τους συναφείς κλάδους της ... δορυφόροι τηλεπικοινωνιών νέας γενιάς 3D printing... CLOUDS etc να γιγαντώνονται...ο Κύριος Τάκης μας έδειξε τον δρόμο ..εγώ έχω πεισθεί ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τοσκάνη τους ξεβρακωσαν...να πέρασει ο επόμενος χωρίς καθυστέρηση ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι τρελοί αυτοί οι Ρωμαίοι (της Τοσκάνης και όχι μόνο),
    Βλέπω πράσινο στα χαρτάκια μου...
    Μπράβο σε όσους αγόρασαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Από αύριο να δείτε πρασινιλα Κύριε Γιώργο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επικη επαναφορα της Τοσκανης, κριμα δεν προλαβα να ενισχυσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μόλις φάγαν στην κεφάλα το σημερινό 💯 της Τοσκάνης με 6.5 ΔΟΛ καθαρά....ο επόμενος ποιός είναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγχαρητήρια για το τιτανομεγιστο τάιμινγκ! Πολύ το χάρηκα και ας μη συμμετείχα!

      Διαγραφή
    2. Έλα ρε Τουσκανάρα...!!! Εγώ κιότεψα να αγοράσω αλλά μόνο και μόνο που κρατήθηκα σταθερός σε τέτοιο volatility το θεωρώ επιτυχία.

      Διαγραφή
    3. Έλα κύριε Ευρωβλάχο.
      Και εγώ σκέφτηκα, προς στιγμήν, ότι πουλήσατε. 😄😄✌✌

      Διαγραφή
    4. Μπράβο κύριε GERRY καλά τους κάνατε πήρατε το αίμα μας πίσω!!! Το μαγαζί τελικά μάζεψε αρκετά καλά μένει να δούμε την συνέχεια , αύριο ειναι η σημαντική μέρα αλλά όπως και την άλλη φορά στην μεγάλη σφαλιάρα που έφαγα στην Αμερική μετά γράψαμε νέα υψηλά , είχε πέσει προειδοποίηση βέβαια από κάποιον εδώ μέσα νωρίς νωρίς να κλείσουμε οθόνες και να μην κοιτάμε , εγώ το έριξα στο Forex και στο Ethereum.

      Διαγραφή
    5. Εγώ Οθόνες δεν κλείνω ειδικά στις Χιτσκοκικες συνεδριάσεις... γι αυτές ζω και παίζω στις Αγορές...και πες τε με μαζοχα ...Αν ήθελα easy going things θα έπαιζα επιτραπέζια όπως φιδακι... είμαι σίγουρος πως κι άλλοι εδώ όπως ο SIR είναι έτσι...και για να μην παρεξηγηθω ... αυτό ισχύει ανεξαρτήτως αποτελέσματος... χθές ήταν καλό άλλες φορές τσούζει αλλά γνώμη δεν αλλάζω..

      Διαγραφή
  10. Η WKHS έχασε τον διαγωνισμό του U.S. Postal Service και η Oshkosh Defense που κέρδισε τον διαγωνισμό έκανε συμφωνία στις 6/2 με την Microvast για μπαταρίες.

    U.S. Postal Service Awards Contract to Launch Multi-Billion-Dollar Modernization of Postal Delivery Vehicle Fleet

    - Oshkosh Defense Will Finalize Design of Next Generation Delivery Vehicle (NGDV), Delivering Up to 165,000 of the U.S.-Built Vehicles Over the Next Decade

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κύριε Τάκη για το παρακάτω έχετε άποψη;

    Το SPAC PDAC φέρνει την εταιρία Li_cycle που είναι η μεγαλύτερη εταιρία ανακύκλωσης μπαταριών Λιθίου στην Β. Αμερική. Σύμφωνα με τις προβλέψεις τους στα 10 ευρώ διαπραγματέουνται με EV/EBITDA = 3.2 στο 2024 (EBITDA margin 48%).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΤΟΣΚΑΝΗ συμφωνία με OSHKOSH...κάπως έτσι θα τους ξεβρακωνουν στα χαμηλά και θα τους ξαναβάζουν μέσα στο +30 και 40%...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το SOAC, ένα spac που έχω εδώ και 3 μήνες (από 10,3 δολ) φαίνεται ότι βρήκε στόχο. Την DeepGreen Metals. https://deep.green/

    Η DeepGreen Metals Inc., σχεδιάζει να παράγει μέταλλα από πολυμεταλλικούς βράχους, για μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων. Η παραγωγή ξεκινά το 2024.

    Αν και έκανε ένα spike στην είδηση, τελικά έκλεισε με μικρή πτώση. Μάλλον η αγορά (και εγώ) περιμέναμε κάτι καλύτερο. Το bloomberg κάνει λόγο για συμφωνία 2,8 δισ. που είναι πολύ μεγάλη αξία συγκριτικά με το άλλο spac την MP Materials, που έχει σήμερα παραγωγή και Pro Forma Market Capitalization $ 6,38 δισ. στα 38 δολ.

    Η SOAC θέλει να συγκεντρώσει περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια για να χρηματοδοτήσει τη συμφωνία, ποσό που μπορεί να αυξηθεί. Αν τα δώσει κανένας Chamath, η τιμή μπορεί να απογειωθεί.
    Θα παραμείνω τουλάχιστον μέχρι το merger date, καθώς στα 10,3 δολ. έχω μικρό ρίσκο για πτώση.

    https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-02-23/deepgreen-metals-said-in-talks-to-go-public-via-sustainable-spac

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλημέρα σας.
    Μπορεί να μου παραθεσει κάποιος το investor presentation της LUCID? Το pdf ζητάω, όχι το link στη SEC (είναι html εκει)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. K.Τάκη H όποιος άλλος μια γνώμη για Astra HOL σε σύγκριση με την NPA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O κύριος Τάκης έχει αναφερθεί σε αυτές. Η NPA είναι πολύ πιο φθηνή.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ κ. GRinvest, δεν το ΄χω δει.

      Διαγραφή
    3. Θα προτιμούσα τις άλλες δύο Momentus ... αλλά κυρίως NPA.

      Διαγραφή
  16. Αν ξεσαλώσουν σήμερα οι Ρωμαίοι θα γίνουν όλα Sklz...Μην το χάσουμε το κορμί πατριώτη. Το χάσαμε μια φορά στα 20$

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλημέρα, έχει κανένας άποψη για τα φορτηγα XOS (NGAC)?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Sir που δίνουμε την THCB τωρα με την συμφωνια που εκλεισε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στη Microvast (νομίζω το έχω ξαναπεί) είμαι εν δυνάμει πωλητής.
      Με την πρώτη ευκαιρία ... μπορεί και σήμερα θα είμαι όξω.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα δεν περιμένετε τα 30 που είχατε πει και θα βγείτε με την ανακοίνωση, μέλλον σε αυτήν βλέπετε? ή πάμε για άλλα ψάρια, η αλήθεια ειναι ότι κούρασε.

      Διαγραφή
    3. Η εταιρεία μακροπρόθεσμα θα πάει πάνω ... αλλά σύμφωνα με τους κατέχοντες που διαβάζω το σκεπτικό τους ... πιστεύω ότι θα ταλαιπωρήσει. Πρέπει να βγούν απο μέσα όλοι όσοι είδαν φως και μπήκαν.
      Τώρα αν κάνει κανένα απότομο ανοδικό σαν την XL FLEET ή τη ROMEO και μετά έρθει το άδειασμα , ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΩ.

      Αυτό που ξέρω ότι από τα 11,1 που είμαι τοποθετημένος είμαι μια χαρά.

      Διαγραφή
    4. Με 100 ΤΕΜ TOSKANH EMEINA αγορασμενος στο 12.30 και πουλημένος στο 19.90...Αντε για...

      Διαγραφή
    5. Σύντομα ακολουθώ και κατόπιν θα παω ΒΟΛΤΑ.

      Διαγραφή
    6. K Gerry και εγώ μηδένισα χθές τά υπόλοιπα της τοσκανης ,είχα πούλησει την προηγούμενη εβδομάδα και τα περισσότερα τα είχα χώσει alus ,την οποία την πήρε και αυτή το κύμα.Τώρα fiii και npa είμαι στο κόκκινο και ΄στην αναμονη .Πούλησα και την apple πού είχα αγοράσει χθές με κέρδος μια θήκη κινητού iphone....

      Διαγραφή
    7. ACIC πως το βλέπετε SIR... Ψιλοχωθηκα αλλά το σκέφτομαι για γάμο λόγω ARK...

      Διαγραφή
    8. Έγινα Τούμπανο στην VOLTA KAI TSIA....

      Διαγραφή
    9. Δεν μπα να μην πέφτουν τα πατίνια SIR μου?? AYROPLANAKIA αγορασμενα χθές στο 5.90 κλέψαμε εκκλησία....2dollars γιοματα...

      Διαγραφή
    10. Κύριε GERRY μια χαρά , σας ζηλεύω για την ψυχραιμία σας και του κύριου Τάκη , εγώ αύξησα NPA με μερικά κερδοσκοπικά βραχυπρόθεσμο τα 50$ έχει τσάμπα πράγμα να μην την τιμήσουμε και αύξηση θέσης στην Volta κατά 30% με μέσο όρο 15 και εκεί στόχο έχουμε τα 30.

      Διαγραφή
    11. Απαράδεκτη Tuscan!!! Μας έχει τρελάνει στο roller coaster!!! Εγώ νόμιζα ότι θα έφευγε για τα 25 αλλά αυτή γύρισε κάτω για τα καλά...και στο τέλος βλέπω να πέφτει προς τα $10 για κανά δίμηνο και μόλις πουλήσουμε όλοι θα κάνει 300% σε τρεις μέρες. Πραγματικά έχω κουραστεί, σκέφτομαι για cash out και να μείνω μόνο με PSTH στα ξένα.

      Διαγραφή
    12. Απόλυτα συμφωνώ
      Μαζί σας κύριε Ευρωβλαχο

      Διαγραφή
    13. Κύριε Jkal με έχει προβληματίσει πολύ η Tuscan και δεν ξέρω τι να κάνω. Από τη μία καταλαβαίνω ότι παίζεται πλέον αλγοριθμικά για να τινάξει από πάνω της ό,τι retail investor έχει, από την άλλη όμως μπορεί άνετα να βρεθεί ×3 από εδώ που είναι και θα το δικαιολογεί εδώ που τα λέμε. Παρακολουθούσα πώς ανέβαινε ο όγκος την τελευταία ώρα κι έβλεπα η πλειοψηφία να είναι μόνο μερικές εκατοντάδες κομμάτια τη φορά, λες και οι μικροί ακουμπούσαν τα κομμάτια τους στο χαμηλό ημέρας. Το θέμα είναι πόσο θα τραβήξει όλο αυτό και αν αξίζει να τραβάμε όλο αυτό το pressing. Αυτοί είναι ικανοί να την πάνε έτσι μέχρι τη συγχώνευση. Η συγκεκριμένη με έχει κάνει να τσεκάρω την τιμή κάθε λεπτό, πολύ κακή συνήθεια που θέλω να την υποβάλλω!
      Τέλος πάντων, θα δούμε μήπως δω κανένα προφητικό όνειρο τώρα τη νύχτα...

      Διαγραφή
    14. Εγώ σαν πιο παλιός θα τα λέω και βαρατε με: κάποιοι συνάδελφοι εδώ (άλλου δεν διαβάζω πια βαρέθηκα)συνεχίζουν να παίζουν με 80% Θυμικο που πάει καί έρχεται ανάλογα πως πάνε οι τιμές των μετοχών και 20%λογικη...Καλό θα ήταν όσο συνεχίζουν εδώ στο Αμέρικα να το αντιστρέψουν αλλιώς άκρη δεν πρόκειται να βγάλουν..

      Διαγραφή
    15. Τι εννοείται κ. GERRY δώστε μας τα φώτα σας

      Διαγραφή
    16. Αν Κύριε Ευρωβλαχο η Τοσκάνη πάει κοντά στο 10 με 11 θα πάρω πίσω τα 600 ΤΕΜ που πούλησα στο 20*3φορες=1800 ΤΕΜ... εκεί θα πάει μόνο εφ όσον βυθίσει πολυ η Αγορά και τα πετάνε από τα παράθυρα και μετά πέφτουν και αυτοί...αν θέλουν ας πάνε όπως λέει ο φίλος BARREN το Αρχηγό στα 1500 να τους χώσω μέσα ότι έχω και δεν έχω ...

      Διαγραφή
    17. THCB:
      Short Float--->118.59%
      Μεταφράστε το όπως επιθυμείτε!

      Διαγραφή
    18. Κύριε Panagiotis μηπως κάτι δεν μας το λέτε καλά?για κάντε το λιανα?

      Διαγραφή
    19. Κ. Gerry εκτός από το προφανές που είναι η μεταβλητότητα που προκαλεί στη μετοχή, εγώ όταν βλέπω κάτι τέτοιο καταλαβαίνω ότι υπάρχει πιθανότητα short squeeze, τώρα με αυτό το υπερβολικό ποσοστό μπορεί να δείτε τη μετοχή να ανοίγει με μια γκαπαρα και να τρίβουμε τα μάτια μας. Μπορεί να κάνω και λάθος, so whatever..

      Διαγραφή
    20. Κύριε Panagiotis δεν το πιάσατε... πόσο είναι το FREE FLOAT πρώτα απ' όλα και μετά ...ένα στοιχείο δεν μου λέει πολλά από μόνο του μιας εταιρείας εκτός και επηρεάζει την επιβίωση της όπως τεράστιος δανεισμός και χαμηλές χρηματοροες ..από την Τοσκάνη δεν έφυγα στο 20 γιατί δεν βλέπω το 30 ...ακόμη και το 40 βλέπω αλλά προτίμησα VOLTA στο 13 ...μου αρέσει περισσότερο το story της ... άλλωστε με 75% συν έφυγα ... καί σέ δεδομένη φάση αν μου κάτσει η τιμή θα μπω ξανά....

      Διαγραφή
    21. Και προφανώς το προχθεσινό γύρισμα από τον Τάφο του Ινδού στο 14 στο 3% στο 23.80σε χρόνο dt ασφαλώς και το 70% τουλάχιστον ήταν SHORT squeeze και Ρουμπινχουτηδες... σιγά μην ήταν η ανακοίνωση...

      Διαγραφή
    22. Κύριε GERRY μια ερώτηση σαν ποιο έμπειρος γιατί αρχίζουν να με ζώνουν φίδια , που στοπάρουμε τα πάντα κατά την άποψη σας , έχω 17% διόρθωση από την ψηλότερη αποτίμηση μου , μετρητά πλέον ελάχιστα 8% αν και στο 14,55 πήρα άλλα 100 NPA και όχι στον προχθεσινό πάτο του 13,85 σήμερα βέβαια η ψυχολογία μου ειναι τρεμάμενων χεριών συνεπώς το λάθος ειναι εύκολο γιατί είμαι κοντά στο κεφάλαιο μου και δεν παίζω με κέρδη και όλο το χαρτοφυλάκιο μου σήμερα είναι με πολύ κόκκινο και δεν μου αρέσει το άτιμο ειδικά στο χαρτοφυλάκιο μου όταν είμαι φορτωμένος !!! βέβαια είμαι μακροπρόθεσμος το δηλώνω αλλά μήπως μας διαφεύγει κάτι γιατί τα απανωτά -10% δεν ειναι και κάτι καλό .

      Διαγραφή
    23. Κύριε GEOPARD δεν αποφεύγω να σας απαντήσω αλλά νομίζω πως σας έχω καλύψει με τις αναρτήσεις μου τις τελευταίες μέρες και ειδικά σήμερα ...το είπατε μόνος σας :Τρεμάμενα χέρια ..χαλασμένη ψυχολογία...αν είστε μακροπρόθεσμος όπως λέτε και ξέρετε τι έχετε αγοράσει και πάνω απ' όλα αυτά που έχετε επενδύσει δεν σας καθορίζουν την ζωή σας καταλάβενετε τι εννοώ προς τι η χαλασμένη ψυχολογία??? Εσείς γυρίσατε 17 %,εγώ 12 ι Κύριος Τάκης πιθανόν 7 η καθόλου για χ ψ λόγους....τι σας κάνει να πιστεύετε πως εγώ ι Κύριος Τάκης η οποίος άλλος έχει την γυάλινη σφαίρα ?

      Διαγραφή
    24. Κύριε GERRY έχετε ποιο καθαρό μυαλό και αυτό μετράει πολύ , επίσης έχετε εμπειρία που μετράει περισσότερο και το βασικότερο σαν παλιά καραβάνα έχετε επιβιώσει σε πολύ χειρότερες καταστάσεις για να μαθαίνουμε εμείς οι κάπως ποιο νεώτεροι στις αγορές!

      Διαγραφή
  19. Κύριε Τάκη έχω εδώ και κάποιο καιρό την Evolution Gaming (EVVTY), ίσως να θέλετε να την ψάξετε μπας και εξελιχθεί σε περίπτωση Gravity.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ενδιαφέρον INFOGRAPH για τις μπαταρίες.

    https://imgr1.auto-motor-und-sport.de/12-2020-Grafik-Karte-Batterie-Produktion-Europa-169FullWidthOdcPortrait-41872994-1752411.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ο ιδρυτής και CEO της Joby Aviation Joeben Bevirt ανακοινώνει τη συγχώνευση με το RTP του Reidαρου του Hoffman και στο τέλος του βίντεο το εργαλείο απογειώνεται!
    Ναι, έχουν εργαλείο εγκεκριμένο από USAF! (μπηχτή για το ACIC, χαχαχα).
    Lock up period για ιδρυτές RTP και Joby 5 έτη!!!

    Δεν ξεκαβαλάω ούτε με κανονιοβολισμούς λέμε!

    https://www.youtube.com/watch?v=OAKCbpwmrgI

    https://www.jobyaviation.com/news/joby-aviation-to-list-on-nyse-through-merger-with-reinvent-technology-partners/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα
      Στο +18% premarket.
      Για εμάς που δεν μπήκαμε στο χθεσινό χαμηλό, δίνετε κάποιο σημειο εισοδου κ.Barren?
      ή μπαίνουμε όπου βρούμε?

      Διαγραφή
    2. Αυτή η εταιρία δεν θα έχει έσοδα ως 2024... Δεν περιμένουμε καλύτερα μια πτώση το 2023 να την αγοράσουμε τότε...?

      Διαγραφή
    3. Δεν ξεξαβαλαω ούτε με το πιστόλι στον κρόταφο κάτι λίγα που έχω...την ίδια στιγμή μπήκαμε Κύριε ΒΑRREN...στα πατίνια σας εγκατέλειψα αλλά ίσως συναντηθούμε ξανά..

      Διαγραφή
    4. ΠΤΩΣΗ θα εχει κ. GRinvest to 2023, αλλα απο ποια τιμη, σιγουρα οχι απο αυτη που βλεπουμε τωρα!

      Διαγραφή
    5. k. Greco δε ζητάγατε ένα εκατομμύριο? Ορίστε, έδωσε εξαιρετικό σημείο εισόδου.
      κ. Gerry κι εγώ βγήκα από τα πατίνια μετά από καναδυο μέρες που ήταν σαν σε κώμμα, δε μαμιούνται οι Ιταλοκινέζοι?
      κ. GRinvest, όλες οι άλλες που τις αγοράζουμε με βάση την εκτίμηση για τα έσοδα & EBITDA έχετε κάποια εγγύηση ότι θα τα πετύχουν τα προβλεπόμενα?
      Αν είναι διατεθειμένοι ο CEO της και o Reidαρος να μείνουν κλειδωμένοι για πέντε χρόνια και τα stock options των στελεχών της να ενεργοποιούνται μόνο πάνω από $50, τότε είμαι κι εγώ μέσα στο ιπτάμενο.

      Το μόνο που με στενοχωρεί είναι ότι χθες επέσπευσα την προγραμματισμένη ΑΜΚ στο Χ/Φ και δεν έχουν περαστεί ακόμα. Αν μπορούσα να τα στείλω σε ETH ή XMR θα είχαν μπει σε 5 λεπτά. Γι' αυτό ο κόσμος θα πάει στα crypto, για να μη χρειάζεται να περιμένει το κάθε τραπεζικό βύσμα να μετακινήσει το χέρι από το δεξί φρύδι που έξυνε ... για να ξύσει το αριστερό, για να κάνει τη δουλειά του.

      Διαγραφή
  22. Καλησπέρα στην ομήγυρη! Δείτε τα λίγο σύντομα: RMGB, RAAC, RTP, DMYI.

    Όλες ανακοίνωσαν συμφωνία, χθες ή σήμερα.
    Στο pipe της RMGB παίζει νά' ναι μέσα Κίο Chamath...
    🧐

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Κύριε Τάκη χθες τελικά νομίζω δεν βρήκατε καλύτερες τιμές από αυτές που είχατε σε αυτά που θέλατε και δεν ψωνίσατε , βλέπετε να έχει τελειώσει η διόρθωση ή θα δούμε τιμές και ποιο κάτω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Η Fiii νομίζω έχει τη χειρότερη συμπεριφορά spac ever... Μήπως έχουμε κάτι νεότερο για τη συμφωνία???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nope είναι μέσα και οι κινέζοι και ξέρεις ....Για μαρτιο ίσως αλλά εδω πού είμαστε το πολύ να πάει 10 ,μικρή η βύθιση

      Διαγραφή
    2. H FIII τουλάχιστον δεν γίνεται να πάει πιο κάτω, η IPOE από την άλλη και πέφτει και έχει και περιθώριο για μεγαλύτερη πτώση.

      Διαγραφή
    3. Μην αγχωνεστε παιδια καθαριζω εγω για FIII, ειπαμε οτι αγοραζω μονο κατω... Η πορεια προδιαγεγραμενη εμπρος για τα 10 με φορα!!

      Διαγραφή
    4. Το πιο αστειο απο ολα ειναι οτι περυσι τετοια εποχη ελεγα τι και που να επενδυσω κλπ. και το εψαχνα οσο δεν παει και τη συνεχεια την ξερουμε, και κατι τυχαρπαστοι αγοραζαν bitcoin γιατι ετσι τους ειπαν και τωρα εχουν δεκαπλασιασει. Και εγω που υποτιθεται ακουω και κανεναν που ξερει -υποτιθεται- ειμαι στο -20% σε ενα χρονο.. ΓΤΠ

      Διαγραφή
    5. Για ακούστε τι μας λέει εδώ ο CEO μας (FIII): https://t.co/crQyvxEiJe?amp=1

      Διαγραφή
  25. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ειπαμε, ειμαι μεσα, οπως και στην ALUS δεν σας ειναι αρκετο αυτο για να βγειτε?? Μονο κατωωω... Συμπληρωμα ενας χρονος μονο φαπες... Γιατι μπορω.. Ή πως να καψετε τα λεφτα που βγαζετε με τοσο κοπο...

      Διαγραφή
    2. Μια από τα ίδια αν αυτό σας παρηγορεί... Κ εγώ ή fiii μου έχει κάψει 20% κεφάλαιο... Από πέρυσι διαβάζω μελετάω κ όλο φάπες...

      Διαγραφή
  26. LAZY.... Διακοπές παντός καιρού... Σκυλί μαύρο γαβ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Electric Last Mile, Inc. Announces Strategic Partnerships for the Urban Delivery Electric Powertrain System

    Troy, MI. (Feb 24, 2021) – Electric Last Mile, Inc. (“ELMS”) today announced that it has entered into strategic partnerships with Jing-Jin Electric North America, LLC (“JJE”), a global leader in electrified propulsion technologies, and Contemporary Amperex Technology Co. Limited (“CATL”), a global leader in lithium-ion battery development and manufacturing, for the electric powertrain system in the ELMS Urban Delivery vehicle. The Urban Delivery, ELMS’ launch vehicle, is anticipated to be the first commercial electric vehicle (“EV”) in the class 1 segment in the U.S.

    JJE will serve as ELMS’ partner for the source of electric motors and will provide related development and engineering support. CATL has separately agreed to supply its battery cells for the ELMS battery pack, leveraging CATL’s novel lithium-iron phosphate (“LFP”) battery chemistry, which enables high safety and reliability, long cycle life, cost savings and manufacturing simplicity.

    In alignment with ELMS’ commitment to U.S. manufacturing, JJE also plans to localize production in the U.S. North American manufacturing will further enhance collaborative product development as well as just-in-time production, supply chain efficiency and quality metrics.

    “We’re thrilled to partner with both JJE and CATL, two leading innovators in the field of electric propulsion systems,” said ELMS Chief Technology Officer, Kev Adjemian. “Pairing ELMS’ vehicle integration engineering expertise with JJE and CATL’s technologies will help us to ensure that our last mile fleet customers are provided with leading and reliable electric powertrain technologies to power their businesses.”

    ELMS expects to begin production of the Urban Delivery in the second half of 2021. The Urban Delivery is anticipated to be the first Class 1 commercial EV in the U.S. based on the current competitive landscape and is also expected to offer fleet customers a lower total cost of ownership compared to competing internal combustion engine models.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μέσα και εγώ κύριοι στη Volta.. Για να δούμε που θα μας βγάλει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. η skillzara εδωσε σημα για in.. φορτωσα και αλλα....


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ReNew Power, India’s biggest renewable power producer, has agreed to merge with blank-check company RMG Acquisition Corp. II.

    The deal will give Goldman Sachs Group Inc.-backed ReNew an enterprise value of $8 billion and will close in the second quarter, according to a statement Wednesday.

    An $855 million private placement to support the transaction is being raised from investors including serial dealmaker Chamath Palihapitiya, TT International Asset Management, a fund managed by BNP Paribas SA, funds and accounts managed by BlackRock Inc. and Sylebra Capital.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΤΗΝ SKILZARA δεν μπορώ να την πουλήσω ούτε trading .Εχω δωρήσει απο 300 μετοχές σε κάθε μία απο τις δύο κόρες μου και θα μου που αυτές πότε θέλουν να πουλήσουν.Τους είπα βέβαια ότι κάποια μέρα θα έχει 500$ η μετοχή (απο το κατ τακαρον ευαγγέλιο) ,οπότε σιγά μη τις πουλήσουν στα 45-60$

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Με το που θα γράψει η LOUSARA TO 27 μπροστά έχω ανέβει στην αεροτομή της και γαια πυρί μειχθητω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ μαζί σας να δω τι ξέρετε...και στο 23 καλή είναι SIR....Τι ήθελα και το κράτησα το 💯 της Τοσκάνης ??

      Διαγραφή
    2. Η Λούση έχει 2 σημεία ένα στο 25 και ένα στο 18 , το 18 δεν ειναι υπερβολή ειναι άστα να πάνε αλλά ποιος ξέρει αυτοί που κάνουν το παιχνίδι που θα την πάνε , κύριε GERRY και εγώ κράτησα 100 THBR και βλέπω ότι έπρεπε να τα είχα κάνει NPA αλλά από την άλλη βαραίνει πολύ η θέση μου σε αυτήν μετά τις σημερινές μου αγορές σε αυτήν.

      Διαγραφή
    3. Κύριε GEOPARD ευτυχώς ξεφορτωσα 700 κομμάτια με το χθεσινό 💯 ρικο πάνω από 20 ... φάνηκε πως δεν τραβάει σ αυτή την φάση...το 💯 ρικο δεν με καίει τώρα...

      Διαγραφή
    4. κε Geopard, αν πάει στα 18 κάθε λογικός άνθρωπος πρεπει να πουλησει το σπίτι του και να βάλει στα λεφτά στη μετοχή.


      κε Τάκη, ευχαριστώ για το pdf της συγχώνευσης παραπανω. Το ρίχνω εδώ για να μη μετρήσει ως άλλο σχόλιο.

      Διαγραφή
    5. Αν θέλουν να τους ξεβρακωσαν θα την σκίσουν την LOUSIDA..

      Διαγραφή
    6. Εγώ βλέπω ότι η Λούση έχει και άλλο κάτω καλά το μυρίζετε ο οικοδεσπότης , θα την εχω από κοντά αφού θα πλερώσει καλά αν το βρούμε και ελπίζω το ίδιο γρήγορα με την άνοδο στο 65

      Διαγραφή
    7. Lucid Motors

      https://www.mikrometoxos.gr/25-2-2021-wall-street-lucid-motors/#

      Διαγραφή
  33. Αδέρφια υπάρχει ζωή στον πλανήτη Άρη....το FIII γύρισε θετικό...!!!! Κύριε PSARACAS δεν νομίζω να πουλήσετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε GERRY λέτε να τελείωσε το μαρτύριο της σταγόνας και να μάζεψαν τα χαρτιά που ήθελαν για να ξεκινήσει , σε αυτήν (FIII) δεν έχω πλάνο στόχου ή το έχει πει ο κύριος Τάκης αλλά μου διέφυγε και απλά κρατάω τα κομμάτια μου , ας ξεκινήσει και θα αυξήσω ποιο πάνω από εδώ.

      Διαγραφή
  34. Απαράδεκτη ΤΟΣΚΑΝΗ ... ευτυχώς μας έκανε το δώρο Χτες και ξεφορτωσαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή κύριε GERRY η Λούση τι είναι που έχασε το 50% καλή κοπελιά? με την ανακοίνωση πουλάμε αν και το ξέχασα στην Τοσκάνη , εγώ πάλι βλέπω ότι χώνουν προς το τέλος το χαρτοφυλάκιο μου , οριακά αν κλείσω θετικός όπως πάει και μια εβδομάδα τώρα εχω φάει το ξύλο της αρκούδας πάνω από 15% κάτω είμαι.

      Διαγραφή
    2. Η Lucid ανέβηκε 500% σε 2 μήνες!!!
      Ακόμη και τώρα είναι 200% ...

      Ακόμη περιμένω.

      Διαγραφή
    3. Κάθε ιστορία είναι ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ.

      Διαγραφή
    4. Η Τοσκάνη υστερεί στην απόδοση σε σχέση με LOUSID που δεν έχει βγάλει ούτε Ζάντα Κύριε GEOPARD...

      Διαγραφή
    5. Και χθές έδωσε η Τοσκάνη την ευκαιρία Κύριε GEOPARD ... έκανε σχεδόν τα ψηλά τής...

      Διαγραφή
  35. SIR μάλλον έχετε δίκιο και θα δούμε την υπερβολική στην LOUSID...Δεν γίνεται να έχει το SPAC 250 εκατομμύρια ΤΕΜ και να κάνει πάνω από 100 όπως σήμερα... είναι προφανές ότι τζογαρουν και τους ξεπουπουλιαζουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. καλησπέρα στην παρέα!
    το μαχαίρι CCIV το πιάνουμε, τι λέτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. GME δίνει τώρα 73%.

      Το ίδιο θα γίνει με Lucid ... όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή.
      Όποιος τη βρει θα πληρωθεί!!

      Θα περιμένω.

      Διαγραφή
    2. Όλοι εκεί (GME) πρέπει να έβγαλαν καλά χρήματα μόνο οι πρώτοι σορτ την έφαγαν κανονικά αφού τους βρήκαν με τα βρακιά κατεβασμένα και τώρα πρέπει να έκλεισαν άρον άρον μην την ξαναφάνε γιατί η αγέλη με τους μικρούς μπορει να τους ξετινάξουν σε ελάχιστο χρόνο , το σορτ κατάντησε να ειναι πολύ δύσκολο μετά από αυτά που έγιναν με την (GME).

      Διαγραφή
    3. Geopard
      Μήπως η ιστορία της gma, έγινε από τους μεγάλους, ώστε να ΜΗΝ μάθουν να κερδίσουν οι μικροί από το short, ίσως απ'το ερχόμενο χώσιμο? Λέω γω τώρα.
      Το παρών δεν αποτελεί σύσταση μπλα μπλα μπλα..

      Διαγραφή
    4. Καλημέρα κύριε Αδειούχε σιγά μην αρχίσουν οι μικροί να κανουν ανοικτές πωλήσεις ή αντιστάθμιση κινδύνου όπως κανουν οι μεγάλοι παίκτες αυτοί αγοράζουν δίχως αύριο μόνο με πλήρη άγνοια κινδύνου.

      Διαγραφή
    5. Εγώ λέω πως οποίοι ασχολούνται με πυροτεχνήματα 🎆 διατρέχουν κινδύνο απο ελαφρά βλάβη έως και ακρωτηριασμό... την πεπατημένη και δοκιμασμένη οδό και μέθοδο συνάδελφοι ..την Βίβλο του ΤΑΚΑΡΟΥ....έχουμε παίξει καμμιά 30 SPACS εδώ και ένα τρίμηνο.... χωρίς σχόλια...

      Διαγραφή
  37. Εγώ για να πω την αμαρτία μου ξεκίνησα με το warrant. Έχει υποαποδόσει στην πτώση και αυτή τη στιγμή δίνει επιπλέον $4 discount στην μετοχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα.
      Από που πήρατε warrants? Από ποια πλατφόρμα? Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
    2. καλημέρα κ Δημήτρη. Interactive Brokers. Από US account, αν και δεν νομίζω ότι έχει σημασία(;)

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ για την απάντηση.
      Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει προμήθειες αν δεν τον χρησιμοποιείς?πχ να κάνεις συναλλαγή μια στο τόσο.

      Διαγραφή
    4. Για τις μετοχές προμήθειες μηδέν. Για τα warrants μου χρεώνει γύρω στο $1 ανά συναλλαγή. Για τα opitions επίσης χρεώνει κάτι ψιλά. Όμως όπως σου είπα έχω us account, δεν ξέρω αν ισχύουν τα ίδια για ευρωπαϊκούς. Επίσης, αν έχω καταλάβει σωστά, πολλες ελληνικές ΑΧΕ ανοίγουν λογαριασμό στο ib και βάζουν ότι προμήθειες θέλουν τις οποίες τις μοιράζονται φαντάζομαι. Αν κάποιος ξέρει περισσότερα παρακαλώ να ενημερώσει.

      Διαγραφή
    5. Όπως είπα χθες έπιασα το μαχαίρι που έπεφτε. To warrant του συγκεκριμένα. Σήμερα ήδη η θέση πέρασε σε καλά κέρδη. Ο πειρασμός είναι μεγάλος αλλά λέω να μην τα πάρω. Η τρέλα των ημερών φρονώ ότι δικαιολογεί μια κάποια απληστία. Εκτός αν κάποιος από εδώ μου αλλάξει γνώμη :) .Η αλήθεια είναι ότι μπορεί να το μετανιώσω μια και τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα, αν τελικά όμως πάει στα 20 θα στενοχωρηθώ αλλά θα πάρω και άλλα μαζί με τον οικοδεσπότη!

      Διαγραφή
  38. Επίσης έχω τσιμπίσει κάτι AMC options λήξης 5/3. Το ίδιο και για κάτι FUBO, επιπρόσθετα σε αυτήν ξηλώθηκα και πήρα και Ιαν-22. Αυτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Α, δεν ανέφερα και τη LOTZ - μόλις έβγαλε αποτελέσματα. Πραγματικά φθηνή εταιρεία με τεράστιο ταμείο. ...to the mooooon!! (σε καλό να μας βγεί!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να είμαι ακριβής, κυκλοφόρισαν κάποια στοιχεία για πωλήσεις. Τα αποτελέσματα θα βγούν 15/3. Ποντάρω ότι θα είναι καλά. http://newsfile.refinitiv.com/getnewsfile/v1/story?guid=urn:newsml:reuters.com:20210223:nGNXb6g0CJ&default-theme=true

      Περισσότερα στοιχεία για την ρευστότητα κλπ εδώ https://seekingalpha.com/article/4407342-carlotz-market-capitalization-cash

      Προσωπικά έχω φορτώσει.

      Διαγραφή
  40. Καλημέρα σε όλους.

    Τι γνώμη σας για την πορεία της DCRB.
    Διαγραμματικά τουλάχιστον, φαίνονται λίγο περίεργα τα πράματα.
    Αν δεν κάνω λάθος, άνοιξε και ένα σεβαστό κενό 22 με 23/02.

    Κρατάει κάποιος θέσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όποιος έχει λίγη υπομονή θα ξαναδει και το 20.
      Εκεί θα ξσναγοράζουν οι traders ποπολαριοι, που αδειάζουν τώρα.

      Τώρα όμως προέχει να βρεθεί που θα γυρίσει βιαίως η CCIV

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη, ευχαριστώ για το support! ...ενόσω η άλλη το ψάχνει ακόμα...

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα σε όλους, κε Τάκη έχετε μυριστεί κάτι με τη CCIV, ότι θα γίνει παίγνιο σαν τη GME; Είναι πραγματικά πρωτότυπο αυτό που λέτε.

      Διαγραφή
    4. Οι περρισσότερες μτχς που προέρχονται από spacs θα γραψουν τιμες 6-5$ μπορεί και 3$ όπως εχει γινει κατά το παρελθόν. Εκεί πρεπει να εχεις υπομονή και να διακρίνεις ποτε θα γίνει το turnaround και να τοποθετηθείς χωρίς εγκλωβισμούς κατά τη πτώση.

      Διαγραφή
    5. Εγώ πάλι απορώ, γιατί η Κάθυ δεν έχει μπει ακόμη στη SoFi.

      Διαγραφή
    6. Dr. που το εχετε δει 6-5$ μπορεί και 3$ στο παρελθον και με ποιες εταιρειες παρακαλώ...? Εξαρτάται θελω πω απο εταιρεία σε εταιρεία η ειναι μια απλη γενικευμένη υπόθεση εκ μέρους σας?.

      Διαγραφή
    7. Κύριε Dr deligianakis θέλετε να μας φέρετε μερικά τρανταχτά παραδείγματα και σε ποιες κατά την γνώμη σας μετοχές που προέρχονται από τα Spacs που παίζουμε θα συμβεί κάτι ανάλογου?και ειδικά γιατί σε μετοχές που προέρχονται από τα Spacs ..οι άλλες" οι κανονικές" θα μείνουν στα ψηλά τους και θα καμαρώνουν? γιατί εγώ προσωπικά ούτε τον Μάρτιο είδα κάτι τέτοιο ούτε 35 χρόνια στις Αγορές...Όταν γυρίζουν οι Αγορές κάτω πέφτει το Σύμπαν με Ελαχιστοτατες εξαιρεσεις...

      Διαγραφή
    8. Ελάτε τώρα κύριε Gerry ... κουβέντα θα ανοίξουμε?
      Υπάρχει 1 ή 2 που πήγαν στα 3 και 5 με 6 που πήγαν στα 6.

      Στο μέλλον μπορεί να υπάρξουν και άλλες που θα πάνε στα 6 ή και στα 3?
      Πήγε και το σπακ του Παλιχαπιτίγια στα 6 (SPCE) και μετά βρέθηκε στα 50?
      So what?

      Όποιος δεν ξέρει τι αγόρασε και γιατί το αγόρασε ... και φοβάται, καλύτερα να πουλήσει.

      Διαγραφή
    9. Η Κάθυ ενίσχυσε στο WorkHorse ... θα έρθει και η ώρα να μπει στο RIDE, μόλις βγει το Endurance.

      Διαγραφή
    10. Κύριε Τάκη μου να με συμπαθατε αλλά ακριβώς αυτό έχω γράψει και εννοώ όχι μόνο σήμερα σε 10 αναρτήσεις μου αλλά και χθές και προχθές ...ότι κάποιοι συνεχίζουν και παίζουν με το 15 λεπτο την Αμερικανική Αγορά και φορτώνονται χωρίς να το αντέχουν (και φυσικά δικαίωμα μας τους είναι δεν παίζουν τα λεφτά μας)με αποτέλεσμα να χαλάει η ψυχολογία τους ...δεν παίζουμε ότι δεν αντέχουμε... προσωπικά δεν σχολιάζω άλλο τα της Αγοράς πέρα από τις μετοχές καί τά SPACS που παίζουμε...

      Διαγραφή
    11. Κύριε GERRY να πω κάτι και ας φανώ αλαζόνας??

      Τα spacs στο Ελλάντα απο που τα έμαθαν????
      Απάντηση
      AΠO EMENA!!!

      Ακόμη πολλοί κοιμούνται (δεν αναφέρομαι στον κύριο deligianakis) χαμπάρι δεν έχουν πάρει!! Ούτε έχουν καταλάβει τι είναι τα spacs .... οι περισσότεροι δεν έχουν κάνει τον κόπο να δουν ένα presentation και να ψάξουν λίγο παραπέρα.
      Τους διαβάζω στα διάφορα forums.... Αμερικάνικα και Ελληνικά.
      Έ, τώρα τους ζώνουν τα φίδια!! Γιατί πάνε με το κύμα στα τυφλά ...

      Διαγραφή
    12. Κύριε ΤΆΚΗ ο ρεαλισμός δεν είναι αλαζονία αλλά καταγραφή αυτού που συμβαίνει (δηλαδή της απτής πραγματικότητας)και όχι αυτού που θαααα θέλαμε να συμβεί... Καμμιά αλαζονία δεν υπάρχει λοιπόν γιατί είναι έτσι όπως ακριβώς τα λέτε...νομίζω καταλαβαίνομαστε..Για να (ξανα)μιλήσω λοιπόν σε ότι με αφορά: Εσείς με μυησατε στον δρόμο των SPACS και εξ αιτίας σας βρέθηκα να παίζω αυτή την περίοδο στο Αμέρικα... ο καθένας ας μιλήσει για τον εαυτό του...

      Διαγραφή
  41. SIR θα σας ρωτήσω ξανά...τι λέτε για ACIC ???πήρα ένα 300 εδώ αλλά το σκέφτομαι πιο σοβαρά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Κύριε Τάκη, διορθώσεις μέχρι 10% δεν μας ενοχλούν καθόλου στους αμερικάνικους δείκτες...πληθαίνουν καθημερινά οι αναλυτές που λένε ότι όπου να ναι πλησιάζει το σκάσιμο της φούσκας. Αρχίζουμε και κουραζόμαστε με αυτούς... βλέπετε μέσα στο 2021 μια μεγάλη διόρθωση ή θα πηγαίνουμε όπως και τώρα με μικρές διορθώσεις, που θα είναι η αφορμή για να ξεσαλώνουν οι αναλυταράδες; Επίσης, ενώ μιλάμε για 16ετή ανοδικό κύκλο και άλλα τόσα χρόνια καθοδικό για Ελλάδα (1983-1999 και 2000-2016) έχω παρατηρήσει ότι στην Αμερική από το 1980 συμβαίνουν μεγάλες διορθώσεις που κρατάνε περίπου 2 χρόνια μόνο και μετά όλο και πιο πάνω...άλλη χώρα, άλλα κόλπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ναι εδώ είναι το επόμενο στοίχημα SIR... Την έχω στο μικροσκόπιο...ακόμη και PRE -AFTER MARKET...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Κύριε Τάκη η PBF από τα χαμηλά του φθινοπώρου ήταν ασφαλής επιλογή. Μακάριοι οι κατέχοντες. Στα 12 δυστυχώς βγήκα. Το 20άρικο μάλλον το έχει εύκολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Τη Roblox του David Baszucki που τη βρίσκουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μεσω ποιας κ. Barren? Την RTP μεχρι που την βλεπετε?

      Διαγραφή
    2. 12/3 διάβασα ότι θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση, δεν έχω κοιτάξει αν έχει περαστεί.

      Να είμαι ειλικρινής, δε βλέπω τίποτα. Είναι προφανές ότι οι μετοχές που αποτιμώνται βάσει προσδοκώμενου growth τραβάνε μεγάλο ζόρι, τώρα κυριαρχεί ο φόβος του πληθωρισμού φαίνεται. Στα πάνω της αγοράς σέρνονται και στα κάτω καταρρέουν μεγαλοπρεπώς. Δεν είναι κακό που υπάρχει φόβος, αλλά τι μπορεί να γίνει βραχυπρόθεσμα εγώ δε το γνωρίζω.
      Αν όλα πάνε κατά διαόλου τα ξανακοιτάω το 2025, με υγεία.

      Διαγραφή
  46. εκτός του ACIC, βλέπω ενδείξεις για AJAX, SPFR, DGNS, PHICU. Disclaimer εκτός από ACIC δεν έχω κάποιο αλλά καθώς τα μεγάλα πορτοφόλια είναι μέσα σε αυτά ίσως έχει ενδιαφέρον για αγορά από πλευράς ποιος τα έχει και ότι θα φέρει καλό deal. Απλά τα απλώνω στη μυτάρα του Sir.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Όπου βλέπετε στα σχόλια για τα SPACS να είναι εξαφανισμένοι για μέρες και εβδομάδες η μαρίδα και οι Ρουμπινχουτηδες σήμαινει πως τα έχουν πετάξει απ' τα παράθυρα και εκεί είναι ο πάτος....όσο τους βλέπετε ενεργούς με πυραύλους ρουκέτες και εκτοξεύσεις μακριά...ο νοων νοειτο...έχουν πολύ πλάκα ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Στο Αμερικα βλέπω μια τάση αντίστροφης του κλίματος.. Δε μου αρέσει που το λέω αλλά θα μπορούσαμε να μπαίνουμε σε bear market. Από τη μια τα επιτόκια της fed από την άλλη ο κίνδυνος πλξρωρισμου με τόσο φρεκοκομμενο χρήμα δε θέλει και πολύ. Είναι και το κάψιμο της μαρίδας με GME κτλ μια ένδειξη από μόνη της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. ΚΥΡΙΟΙ ΤΙ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ RMGB?
    https://finance.yahoo.com/m/d6d5e274-4075-3524-9d2c-e6e02a8e3617/4-spac-mergers-worth-16.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Ναι θα μπορούσαμε να μπαίνουμε σε Bear 🧸 market ...θα μπορούσαμε να πηγαίνουμε κάτω για να πάρουμε φορά να ανέβουμε ...θα μπορούσαμε να πετάξουμε χαρταετό....Για αυτό λέγεται αγορά και όχι μπιρίμπα....με συγχωρείτε αλλά αυτές οι απόψεις δεν βοηθούν κανένα ....αν κάποιος και εγώ μαζί πιστεύει ότι πάμε κάτω βγαίνει και πουλάει και βγαίνει και short....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι το αμερικανικό χρηματιστήριο είναι σε ιστορικά υψηλά και ότι τα σπακ έχουν γενικά υψηλές αποτιμήσεις βασιζόμενες σε μελλοντικές εκτιμήσεις εσόδων που ίσως αποδειχθούν υπερβολικές. Μου θυμίζουν λίγο τις εισαγωγές εταιρειών στο ΧΑΑ.

    ΑΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχετε απόλυτο δίκιο. Αυτά που κάναμε εμείς το 99, δεν τα έχουν δει ούτε στα όνειρά τους, όχι οι εκεί μαριδαίοι, αλλά
      οι "μορφομένοι" των αγορών!!!!!
      Θα σας πω ένα παράδειγμα και ας μου βρείτε κάτι παρόμοιο.
      Τότε μου για να γραφτείς για 10 ΑΝΕΚ, με όλο σου το σόι και πεθαμένους μέσα, για να πάρεις περισσότερες εγώ στην τράπεζα έβγαζα εγγυητική κάτι εκατομυρίων για τον καθένα!!!!!!!!!!!!!!!.
      Θα δούμε αύριο την FED και πράττουμε αναλόγως.

      Διαγραφή
  52. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι το αμερικανικό χρηματιστήριο είναι σε ιστορικά υψηλά και ότι τα σπακ έχουν γενικά υψηλές αποτιμήσεις βασιζόμενες σε μελλοντικές εκτιμήσεις εσόδων που ίσως αποδειχθούν υπερβολικές. Μου θυμίζουν λίγο τις εισαγωγές εταιρειών στο ΧΑΑ.

    ΑΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Πήγα να κάνω μια βολτίτσα με το χαρτοφυλάκιο στο -1%. Γυρνάω μετά από κανά 45 λεπτά και το βλέπω στο -3,5% με τον Nasdaq στο -2.7%...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άρα δεν πρέπει να πηγαίνετε βολτίτσες, χαχαχα. Πέρα από την πλάκα, -3,5% μια χαρά σας βρίσκω!

      Διαγραφή
    2. Συνεχίζω ΒΟΛΤΑ ... όταν οι χρηματαγορές κοκκινίζουν η βεντάλια του χαρτοφυλακίου πρέπει να κλείνει σε όσο το δυνατόν λιγότερες επιλογές.
      Κράτημα μόνο των μακροπρόθεσμων θέσεων ... και όλα τα υπόλοιπα σιγά σιγά γυρίζουν σε 1 ή 2 χαρτιά το πολύ. ΣΤΑ ΠΙΟ ΣΙΓΟΥΡΑ!!
      Για 3 μήνες ακόμη ... τον έχω δεμένο τον γάιδαρο με ΒΟΛΤΑ ... ο ολικός πάτος λίγο πάνω απο τα 10. Το ρίσκο μικρό .... δεν πάνε να γκρεμιστούν όλα?? Who cares??

      Με βλέπω μεγαλομέτοχο στην εταιρεία.

      Διαγραφή
    3. Κύριε GRinvest εγώ τρώγω -6,5% τώρα στην κεφάλα και δεν έχει τελειώσει το μαρτύριο από ότι βλέπω , τέλος οι αγορές κρατάω την ρευστότητα μου και κλείνω οθόνες οι περισσότερες θέσεις έχασαν τα κέρδη τους και γύρισα σε ζημιές σήμερα τρομάρα μου που έλεγα ότι θα βγάλω τα σπασμένα χρόνων , μέσα σε 15 μέρες έγιναν στάχτη τα κέρδη 2-3 μηνών χωρίς καν μόχλευση αυτό ειναι το Αμερικάνικο όνειρο ή μάλλον θρίλερ. Κύριε Τάκη αν στοπάρετε πείτε μας το μπας και σώσουμε τίποτα

      Διαγραφή
    4. Κύριε Geopard σε τι να στοπάρω??
      Γενικά μιλάτε ή για κάποια συγκεκριμένη μετοχή??

      Διαγραφή
    5. Με καλύψατε στο προηγούμενο σχόλιο από το παραπάνω κύριε Τάκη και εγώ τα γύριζα πριν το γράψετε σε NPA SNPR και αυξάνω ρευστότητα όσο μπορώ πχ έδωσα και τα τελευταία 100 Τοσκάνη και πήρα στην θέση τους άλλα 100 SNPR η Τοσκάνη συνολικά έγινε NPA SNPR και λίγη ρευστότητα.

      Διαγραφή
    6. To ΝPA δεν το πολυφορτώνω.
      Έχω μια θέση την αρχική και πάω μακροπρόθεσμα .... προσοχή όμως, να αρχίζει να βγάζει πωλήσεις. Μπορεί στο μέλλον ... να ενισχύσω.
      Επίσης SKILLZ και SOFi πάω μακροπρόθεσμα.

      Διαγραφή
    7. Επίσης μια σειρά εταιρειών που σηκώνω σε threads δεν σημαίνει ότι τις αγοράζω.
      Είμαι της λογικής ... ΜΑΘΕ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΑΣΤΗΝ και ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΠΙΑΣΤΗΝ!!
      Το έχω ξαναγράψει αυτό ... το λέω γιατί έχω μια σειρά απο πολύ ενδιαφέρουσες εταιρείες που θέλω να τις αναρτήσω, για να τις έχουμε υπόψιν ... όπως PDAC για παράδειγμα.

      Μπορεί σε κάποιον άλλον να κάνει ''κλικ'' μια εταιρεία, να την ψάξει και αφού την πιστέψει να την αγοράσει. Δεν έχομε το αλάθητο του Πάπα.
      Ο δρόμος των χρηματαγορών είναι μοναχικός.

      Διαγραφή
    8. στην sklz o cramer έδωσε χθές τιμή εισόδου 28 $ χθές.το gap το εκλεισε πάντως (31-37)

      Διαγραφή
    9. SKLZ και Σοφάκι και εγώ δεν αγοράζω γιατί νομίζω είναι αρκετά ψηλά , NPA άλλα 100 το πολύ να πάρω ακόμα γιατί το εχω παραφορτώσει SNPR πήρα άλλα 100 στο 12,15 και εκεί κοντεύω να βαρύνω πολύ την θέση μου κάτι που είχα κάνει στην AYRO που τελικά μας βγήκε και πλήρωσε καλά αφού μας έβγαλε το λάδι βέβαια πρώτα!

      Διαγραφή
    10. Ενας επενδυτής συνδυάζει όλες τις πηγές πληροφόρησής του, αλλά και τις παρατηρήσεις του για τις παρελθοντικές τιμές για να διαμορφώσει άποψη. Οι διαμορφωτές πολιτικής (policy-makers) είναι αδύνατο να χειραγωγήσουν συστηματικά την οικονομία μέσα από τον επηρεασμό των προσδοκιών του κοινού. Η σημασία των policy-makers στην ανάλυση αυτή έγκειται στο ότι στην ουσία αποτελούν τον εκδότη του ομολόγου και έχουν κάθε λόγο να θέλουν να επηρεάσουν την οικονομία, με την οποία συνδέονται στενά οι κρατικοί τίτλοι. Αυτή η αδυναμία τους συνεπάγεται ότι το κοινό δεν ξεγελιέται σε γενικές γραμμές, ότι παραμένει αντικειμενικό κατά τη διαμόρφωση προσδοκιών και ότι οι προβλέψεις του για το μέλλον επιβεβαιώνονται σε συστηματική βάση.

      Διαγραφή
    11. Κύριε spy ο Cramer έδωσε και άλλα εχθές.
      τρομάρα του .... γκουρού της συμφοράς!!
      Δίνει χαρτιά ... αλλά τιμές χαμηλά, επειδή φοβάται μην του την πουν!!

      Στα 20 δεν είδα να δίνει καμιά SKILLZ, ούτε MP, ούτε ΣΤΕΜ ή Draft kings!!

      Διαγραφή
    12. Κ. Τάκη αν φορτώσετε τόσο πολύ μια μετοχή, δεν είναι δυσανάλογα εξαρτημένο το χαρτοφυλάκιό σας; Θέλω να πω ότι υπάρχουν κι άλλα spacs κοντά στα 10, αν θέλετε να μειώσετε το ρίσκο, ώστε να υπάρχουν πιθανότητες κέρδους σε περισσότερες επιλογές. Εκτός κι αν θεωρείτε, ότι είναι το καλύτερο spac από όλα σ' αυτή την τιμή.

      Διαγραφή
    13. Οι Balduzzi, Elton & Green (2011) επιχείρησαν να δουν τις αποδόσεις
      των αμερικανικών κρατικών ομολόγων μέσα από τη σκοπιά των ανακοινώσεων διαφόρων μεγεθών
      και δεικτών της οικονομίας. Επέλεξαν να κάνουν και μια πιο συγκεκριμένη ανάλυση ως προς το
      χρονικό ορίζοντα των ομολόγων, έτσι ώστε να δουν ποιες μακροοικονομικές μεταβλητές (ή
      δείκτες) επιδρούν στους επενδυτές με βραχυπρόθεσμο ορίζοντα (3-month T-bill), ποια μεγέθη
      επιδρούν σε πιο μεσοπρόθεσμα χαρτιά, όπως το 2-year Note και το 10-year Note, αλλά και ποια
      είναι αυτά τα μεγέθη που δείχνουν την πολύ μακροπρόθεσμη πορεία μιας οικονομίας και κατά
      συνέπεια απεικονίζονται στο 30-year Bond.
      Συνολικά, βρήκαν ότι υπάρχουν δεκαεπτά οικονομικοί δείκτες που επιδρούν στις επενδυτικές
      αποφάσεις, αλλά δεν αφορούν όλες τους ίδιους επενδυτές ή κατά συνέπεια τα ίδια κρατικά
      ομόλογα. Μια σημαντική πτυχή των ανακοινώσεων, την οποία εξέτασαν, αφορά στο κατά πόσο
      αυτές ήταν σύμφωνες με τις προσδοκίες της αγοράς ή όχι. Έτσι, στην ανάλυση τους έκαναν
      διαχωρισμό ανάμεσα στο αναμενόμενο κομμάτι της τιμής του δείκτη και στο μή-αναμενόμενο. Το
      14
      μή-αναμενόμενο κομμάτι, ή έκπληξη, είναι το χαρακτηριστικό που προκαλεί τις διακυμάνσεις
      στην αγορά αμέσως μετά την ανακοίνωση, και είναι αυτό το στοιχείο που δείχνει πως αντιδρά κάθε
      επενδυτής σε μια απρόσμενη είδηση. Αρχικά, εντοπίζουν οχτώ δείκτες στους οποίους αντιδρούν
      σημαντικά οι τιμές όλων των κρατικών ομολόγων και αυτοί είναι: Durable Goods Orders, Housing
      Starts, Consumer Confidence, Initial Jobless Claims, Nonfarm Payrolls, Producers Price Index,
      NAPM Index και New Home Sales. Έπειτα, βρίσκουν ότι στους τίτλους μεγάλης ωρίμανσης
      επιδρά επίσης ο CPI και ο Μ2, ενώ σε αυτούς με μικρή ληκτότητα επιδρά και ο δείκτης Retail
      Sales. Βλέπουμε ότι οι δείκτες αφορούν μεγέθη όπως η εργασία, ο πληθωρισμός και η αγορά
      ακινήτων, που παραδοσιακά αποτελεί πιστή απεικόνιση της πορείας της οικονομίας. Αυτό καθιστά τις ανακοινώσεις της Νομισματικής Αρχής πολύ σημαντικές γιατί επιδρούν άμεσα
      στις προσδοκίες των επενδυτών και ταυτόχρονα, οι ίδιες οι ανακοινώσεις γίνονται ένα νέο εργαλείο
      στα χέρια της, εφόσον βέβαια ο market-maker θεωρείται αξιόπιστος από τις οικονομικές μονάδες.
      Υπό αυτό το πρίσμα, εκπλήξεις στην νομισματική πολιτική έχουν σημαντικότερη επίδραση στο
      πάνω άκρο της καμπύλης επιτοκίων και συνεπώς έχουν μεγαλύτερη δύναμη πάνω στους τίτλους
      μακράς διάρκειας.Ως προς την έννοια των στόχων της νομισματικής πολιτικής, επισημαίνεται ότι, ενώ μια
      ανακοίνωσή της μπορεί να επιδράσει άμεσα στη συμπεριφορά των επενδυτών, η εφαρμογή της
      γίνεται σταδιακά, με αποτέλεσμα τα πραγματικά μεγέθη να μην κινούνται σε πλήρη αναλογία με
      τις προσδοκίες. Επιπλέον, οι εκπλήξεις είναι βραχύβιες και δύσκολα θα επηρεάσουν τη
      μακροπρόθεσμη πορεία των μακροοικονομικών μεταβλητών, παρά την μετακίνηση των
      15
      επενδυτικών προσδοκιών

      Διαγραφή
    14. Ναι κύριε Σωκράτη .... το θεωρώ το καλύτερο σπακ στη ζώνη 11 με 15.
      Τα έχει όλα .... αν είχε στο pipe και έναν, ας πούμε Chamath, θα έπαιζε πάνω απο 20, όπως ACTC και IPOE.

      Διαγραφή
    15. ..καπου πριν διαβασα για αυξηση επιτοκιων. Που την ειδατε παρακαλω, διοτι η δικη μου πληροφορηση ειναι οτι δεν θα προκυψει μεχρι και το 2023...Διορθωστε με εαν κανω λαθος!!

      Διαγραφή
    16. δεν χρειάζεται πανικός ,μια διόρθωση είναι (χωρίς αίτιο) fiii.alus.volta τι να φοβηθώ .Τα deal θα προχωρήσουν,απλά γίνεται ένα τίναγμα του χαλιού,ένα ξεκαθάρισμα.

      Διαγραφή
    17. Και κάτι ακόμα για να σας καταλάβω καλύτερα: Όταν λέτε κρατάτε τις μακροπρόθεσμες επιλογές, (περίπου 2-3) και ενισχύετε ακόμα 1 μέχρι 2 επιλογές (οι πιο σίγουρες), εννοείτε δηλ. σύνολο 5-6 χαρτιά; Κατάλαβα καλά;

      Διαγραφή
    18. Ελάτε τώρα και εσείς κύριε Olymp... για τα ομόλογα διαβάσαν, και ορισμένοι κατάλαβαν και για επιτόκια ότι τάχα μου θα ανέβουν.

      Ομως, Το προφανές δεν βλέπουν όλοι. Ότι κάποιες μετοχές έχουν Super κέρδη σε μικρό χρονικό διάστημα ... άρα υπάρχει το περιθώριο για πωλήσεις σε αρκετά χαμηλότερες τιμές ...

      Διαγραφή
    19. Κύριε Σωκράτη ανάλογα με το χαρτοφυλάκιο που έχει ο καθένας.
      Γενικά είμαι σε φάση που λιγοστεύω τον αριθμό τον αριθμό των μετοχών στο δικό μου χαρτοφυλάκιο.

      Διαγραφή
    20. Προσωπικά κρατώ τις LONG θέσεις απειραχτες NPA SKLIZAKI IPOE KAI VOLTA ?και θα προτιμήσω μεγάλη Διασπορά με λιγότερη αξία...

      Διαγραφή
    21. δηλαδή κ Τάκη το ευακι,και την wter να τα σφάξουμε???? δεν πάει το χέρι μου... καλά η biola έγινε καπνός

      Διαγραφή
    22. Δηλαδή gik, fii, alus, λέτε να τα γυρίσουμε τώρα στην πτώση σε volta κ. Τάκη;

      Διαγραφή
    23. Κ. Τακη, εχει και τα καλα του εαν καταλαβαν οτι θα ανεβουν... θα κανουν κατι κουρσες οι τραπεζες!!!

      Διαγραφή
  54. Αυτό που μου "κάνει" εντύπωση Κύριε Νικολάου και φυσικά δεν είναι προσωπικό το θέμα είναι το εξής: Εκτός του Κυρίου Τάκη του Κυρίου ΒARREN και Εμού δεν έχω δεί κάποιον άλλο συνάδελφο στις ανοδικές μέρες να εκφράζει παρόμοιους προβληματισμούς για τα SPACS για το αν μπαίνουμε σε BEAR 🐻 MARKET λόγω επιτοκίων λόγω του ότι είναι ψηλές οι αποτιμήσεις και είναι φούσκα και πάει λέγοντας...αυτο εμένα ενός παλιού (προσοχή παλιού είπα όχι καλού μην μπερδευτιυμε)παίχτη μου λέει πολλά... χωρίς άλλο σχόλιο.... Σημερινές Αγορές μέχρι στιγμής: 💯 NPA 100 14.20 100 VOLTA 12.4O και πώληση τα τελευταία 100 💯 TOSKANH 17,50...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Και επειδή μάλλον δεν το διατύπωσα καλα εννοούσα πως δεν ασχολούμαστε με δείκτες αλλά με εταιρείες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. .Είναι αρκετά ξεκάθαρο ότι η άνοδος των αποδόσεων έχει ως βάση την εντεινόμενη αισιοδοξία περί ταχείας οικονομικής ανάκαμψης, με τις αποδόσεις να τρέχουν να προλάβουν το bullish κλίμα που επικρατεί στις μετοχές", τονίζει από την πλευρά του ο David Lefkowitz, στέλεχος της UBS Global Wealth Management. "Γι' αυτό και οι επενδυτές σε μετοχές δεν θα πρέπει να ανησυχούν υπέρ το δέον".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Καί αν με 4% από τα ψηλά του ΑΡΧΗΓΟΎ μιλάμε για Bear market τότε?? Προσωπικά δεν σχολιάζω από εδώ και στο εξής ανάλογες αναρτήσεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. λοιπόν δεν είπε κανείς ότι θα είναι εύκολο…και ούτε θα είναι..θέλει υπομονή και κοτσια...
    όταν θα τελειώσει αυτό με τον ιο θα γίνει το μπαμ...
    θα πάρουμε σειρά όπως και στην ασία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Η Λούση αν κρατήσει το παρόν επίπεδο (τιμές πάνω από 28) ειναι για αγορές αλλά δεν πάει το χέρι μου , αν το χάσει δεν ακουμπάμε γιατί δεν ξέρω που θα πάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως έχω γράψει κάτω απο 28 αγοράζεται η LUCID ... υπάρχει ένα ακραίο σενάριο να δει τα 18. Όσο πιο κοντά στο 20 αγοράζεται όλο και δυνατότερα. Πιστε΄θω θα ξαναδεί το 60 και φέτος μάλιστα.

      Διαγραφή
    2. Εγώ τώρα βλέπω μάχες στο παρόν επίπεδο (28) αλλά από κάτω τους τα μάζεψαν. Για να δούμε εγώ δεν ακουμπάω ακόμα μπορει να διώξω την WTER που την έχω στα 1,28 και μου έχει βγάλει την ψυχή και να τα κάνω Λούση.

      Διαγραφή
    3. Αν γυρισει για retest στο 28 ειναι ευκαιρία για φόρτωμα στην Λούση και δεν θέλουμε με τίποτα τιμές κάτω από 28 μετά! (με βλέπω να χαιρετάω τα νερά σήμερα)

      Διαγραφή
  60. ΄κοίτα να δείς--- ευτυχώς που το ελληνικό χαα μας έδωσε χαμόγελα σήμερα , δεη,αδμηε κτλ τα θωρηκτά μας τα spacs roller coaster ευτυχώς σε μερικά δεν έχει κάτω απο 10

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. και αλλα skillz στο τσουβαλι ....

    εχω υπομονη με τη κοπελα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Ποιος να το έλεγε ότι το δυνατότερο χαρτί στο Χ/Φ μου θα ήταν η ΑΛΦΑ!
    Έχω κρατήσει μία μετοχή για συναισθηματικούς λόγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Δηλώνω παρόν στην Tuscan με 200 τεμάχια και όπως λέει ο φίλος μας ο κύριος GERRY ούτε λεπι δεν δίνω.
    Αγορασμενος στα 11$

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Δεν ξέρω για εσάς αλλά είναι μια ευκαιρία να αλλάξω εντελώς τακτική .
    Από χαρτοφυλάκιο 11 μετοχών μένουν 4 διπλασιάζοντας τα τεμάχια σε
    FIII,ALUS,DCRB,THCB

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Διαφωνώ Κύριε STELIOS ... ΔΙΑΣΠΟΡΑΑΑΑΑ ανάλογα το χαρτοφυλάκιο φυσικά ...στο δικό μου όπως είναι τώρα λιγότερες από 15 με τίποτα ...καλή τύχη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂