Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Hyzon Motors - μπορεί να γίνει η Τesla των φορτηγών;

Hyzon Motors  .... εδώ ....  

Διαπραγματεύεται στο Nasdaq με τον κωδικό DCRB ... εδώ .... και μετά τη συγχώνευση το ticker θα είναι ΗΥΖΝ
Αριθμός μετοχών : 268,2 εκατομμύρια μετοχές (όταν εισαχθεί στο Nasdaq)
Presentation Hyzon Motors ... εδώ ...


Το SPAC του DCRB
Στις 7 Σεπτεμβρίου 2017 ιδρύεται η εταιρεία Decarbonization Plus Acquisition Corporation III. Εκδόθηκαν για τον χορηγό 5.750.000 κοινές μετοχές κατηγορίας Β .... έτσι δημιουργήθηκε το Spac - DCRB.
Τα Μερίδια Κατηγορίας Β θα μετατραπούν αυτόματα σε κοινές μετοχές Κατηγορίας Α την πρώτη ημέρα μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης του Spac με την εταιρεία που θα επιλεγεί.


Στις 22 Oκτωβρίου 2020, η εταιρεία ολοκλήρωσε την αρχική δημόσια προσφορά, όπου εκδόθηκαν 22.572.502 μετοχές, στα 10 δολάρια, δημιουργώντας ακαθάριστα έσοδα 226.000.000 δολάρια.

Ταυτόχρονα με το κλείσιμο της Αρχικής Δημόσιας Πρότασης, η Εταιρεία ολοκλήρωσε την πώληση 6.000.000 ενταλμάτων, στην τιμή του 1 δολαρίου ανά ένταλμα, στο χορηγό Decarbonization Plus Acquisition Sponsor, LLC, σε ανεξάρτητους διευθυντές της Εταιρείας και σε μια θυγατρική του διευθύνοντος συμβούλου της Εταιρεία.
Επίσης, ο Χορηγός και η θυγατρική του διευθύνοντος συμβούλου της Εταιρείας αγόρασαν επιπλέον 514.500 ιδιωτικά εντάλματα τοποθέτησης στην τιμή του 1 δολαρίου.


Η εταιρεία SPAC - DCRB εισάγεται στον Nasdaq, παράλληλα κάθε αρχική μονάδα εδικαιούτο και ένα δεύτερο ενός εξαγοράσιμου εντάλματος. Κάθε ένταλμα (WARRANT) δίνει στον κάτοχο του την δυνατότητα να αγοράσει μία κοινή μετοχή σε τιμή άσκησης 11,50 δολάρια ανά μετοχή.


Η συμφωνία συγχώνευσης με την Hyzon
Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021 το spac DCRB, σύνηψε 
οριστική συμφωνία για να συγχωνευτεί με την εταιρεία Hyzon.

Η Hyzon Motors θα συγκεντρώσει ακαθάριστα έσοδα 625 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, μέσω του συνδυασμού των επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένου ενός πλήρως δεσμευμένου PIPE ύψους 400.000.000 δολαρίων, όπου θα καλυφθεί από κεφάλαια και λογαριασμούς που διαχειρίζονται η BlackRock, η Federated Hermes Kaufmann Funds, η Fidelity Management & Research Company LLC, η Wellington Management και η Riverstone Energy Limited.
Η συνδυασμένη εταιρεία θα παραμείνει εισηγμένη στο Nasdaq με το νέο σύμβολο "ΗΥΖΝ"
Η κεφαλαιοποίηση της Hyzon, με την τιμή της μετοχής στα 10 δολάρια, θα ανέρχεται σε 2,688 δισεκατομμύρια δολάρια.


Υποθέτοντας ότι κανένας μέτοχος της Hyzon δεν ασκήσει τα δικαιώματα εξαγοράς του, η ιδιοκτησία της συνδυασμένης εταιρείας αμέσως μετά τη συγχώνευση θα αποτελείται από τους τρέχοντες κατόχους μετοχών της Hyzon (75%), τους μετόχους του DCRB (8%), τον χορηγό του DCRB (2%) και τους επενδυτές PIPE (15%).

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, η ​​General Motors οραματίστηκε εκατοντάδες χιλιάδες οχήματα με κινητήρα καυσίμου στο δρόμο μέχρι το 2010. Η ερευνητική και αναπτυξιακή της εγκατάσταση στο χωριό Honeoye Falls, της Νέας Υόρκης, θα αποτελούσε το νευρικό κέντρο του φιλόδοξου σχεδίου.
Αυτό δεν συνέβη ποτέ. Αντ 'αυτού, η GM παρήγαγε μερικά πρωτότυπα και 120 μετασκευασμένα Chevrolet Equinox SUV.
Η GM έκλεισε αυτήν την εγκατάσταση, κοντά στο Ρότσεστερ, το 2012. Ενσωμάτωσε τις κυψέλες καυσίμου στις λειτουργίες του κινητήρα στο Pontiac του Μίσιγκαν

Στις 30 Ιουνίου 2020 οι εγκαταστάσεις στο Honeoye Falls απέκτησαν νέο μισθωτή, τη Horizon Fuel Cell Technologies απο τη Σιγκαπούρη. Η Hyzon Motors Inc. διαθέτει Ευρωπαίους επενδυτές, έχει 17 χρόνια εμπειρίας κατασκευάζοντας κυψέλες καυσίμου και συνεργασίες με δύο μεγάλους κατασκευαστές για την αναβάθμιση των φορτηγών τους.

Στις εγκαταστάσεις της Νέας Υόρκης θα φιλοξενηθούν τα κεντρικά γραφεία της HYZON και το παγκόσμιο κέντρο μηχανικής, όπου θα κατασκευάζονται ειδικά σχεδιασμένα συστήματα κυψελών καυσίμου επαγγελματικών οχημάτων HYZON  και θα υπάρχει υποστήριξη βαρέων φορτηγών και αστικών λεωφορείων κατηγορίας 8.
Η εγκατάσταση της Νεας Υόρκης θα ξεκινήσει την παραγωγή κυψελών καυσίμου και παράδοσης εμπορικών οχημάτων υδρογόνου το 2021.

Η Horizon Fuel Cell Technologies είναι μια εταιρεία που ιδρύθηκε το 2003 στη Σιγκαπούρη από τους George Gu και Taras Wankewycz. Εξυπηρετεί ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών με διάφορες λύσεις και προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας κυψελών καυσίμου.

Η Hyzon Motors, έδρα το Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης, ιδρύθηκε το Μάρτιο του 2020, ξεπηδώντας μέσα από τους κόλπους της Horizon Fuel Cell Technologies, που μετρά 18 χρόνια ενασχόλησης με τις κυψέλες καυσίμου.
Η HYZON είναι ένας παγκόσμιος προμηθευτής μηχανοκίνητων οχημάτων υδρογονοκίνητων επαγγελματικών οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων βαρέων φορτηγών, λεωφορείων και πούλμαν.
Η εταιρεία έχει δραστηριότητες στην Ευρώπη, τη Σιγκαπούρη, την Αυστραλία και την Κίνα. Διευθύνεται από τους συνιδρυτές της HYZON George Gu, Craig Knight και Gary Robb και εμπορεύεται την 17χρονη ανάπτυξη τεχνολογίας υδρογόνου της Horizon στον τομέα των μεταφορών.

Η Ευρωπαϊκή έδρα της Hyzon Motors βρίσκεται στο Γκρόνινγκεν της Ολλανδίας, μέσω της Hyzon Motors Europe BV. Με την επέκτασή της εταιρείας στις Κάτω Χώρες και του κέντρου παραγωγής στο Γκρόνιγκεν, η Hyzon θα μπορέσει να επιταχύνει την εισαγωγή υδρογονοκίνητων επαγγελματικών οχημάτων που παράγουν μηδενικές εκπομπές και συνεπώς μειώνουν το παγκόσμιο αποτύπωμα άνθρακα.
Η Hyzon είναι η πρώτη εταιρεία που παράγει βαρέα οχήματα μηδενικών εκπομπών στην Ευρώπη, με χρόνους παράδοσης 6-8 μηνών για βαρέα και μεσαία φορτηγά. Είναι η μόνη εταιρεία στον κόσμο που προσφέρει φορτηγά μηδενικών εκπομπών βάρους άνω των 44 τόνων.


Η εγκατάσταση της εταιρείας στο Groningen στέλνει ήδη βαρέα οχήματα με υδρογόνο, εκτός από τη λήψη παραγγελιών για παράδοση σε ολόκληρη την ήπειρο.
Προσφέρονται τέσσερις επιλογές αυτονομίας, ανάλογα με τον αριθμό των δεξαμενών υδρογόνου, οι οποίες τοποθετούνται η μία πάνω στην άλλη πίσω από την καμπίνα του οδηγού, καταλαμβάνοντας χώρο μήκους 450 χλστ. Αν επιλεγεί η μονή στοίβα ντεπόζιτων υδρογόνου χωρητικότητας 48 κιλών, η αυτονομία είναι της τάξης των 500 χλμ. Σε περίπτωση που τοποθετηθούν δύο στοίβες η αυτονομία διπλασιάζεται και αντίστοιχα φτάνει μέχρι τα 2.000 χλμ., όταν το φορτηγό φέρει τέσσερις στοίβες με ντεπόζιτα χωρητικότητας 192 κιλών υδρογόνου.

Το Νοέμβριο του 2020 η Hyzon Motors και η Total Carbon Neutrality Ventures (ο βραχίονας επιχειρηματικού κεφαλαίου του ευρωπαϊκού ενεργειακού γίγαντα Total SE) ανακοίνωσαν μια στρατηγική επένδυση με επικεφαλής την Total και άλλους εξειδικευμένους επενδυτές υδρογόνου.
Άλλοι επενδυτές σε αυτόν τον γύρο χρηματοδότησης της Hyzon ήταν : Ascent Hydrogen Fund, Hydrogen Capital Partners και Audacy Ventures Ltd.

Η επένδυση θα υποστηρίξει τα κέντρα κατασκευής και μηχανικής της Hyzon στο Ρότσεστερ (Νέα Υόρκη), στο Γκρόνινγκεν (Ολλανδία) και στη Σαγκάη (Κίνα).
Η Total Carbon Neutrality Ventures επικεντρώνεται στην εύρεση, τη χρηματοδότηση και την προώθηση τεχνολογίας και λύσεων που συμβάλλουν στη δημιουργία ενός μέλλοντος χαμηλού άνθρακα.


Η Hyzon Motors είναι ένας παγκόσμιος προμηθευτής επαγγελματικών οχημάτων με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου, συμπεριλαμβανομένων βαρέων φορτηγών, λεωφορείων και πούλμαν. Έχει ήδη περίπου 400 λεωφορεία και φορτηγά στο δρόμο με τα κελιά καυσίμων  Hyzon.
Με εγκαταστάσεις παραγωγής στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία, η Hyzon αναμένει να παραδώσει περίπου 5.000 φορτηγά και λεωφορεία κυψελών καυσίμου τα επόμενα τρία χρόνια. Μέχρι το 2025, η αναμενόμενη δυναμικότητα της Hyzon θα είναι πάνω από 40.000 οχήματα κυψελών καυσίμου ετησίως.


Τα βαρέα φορτηγά με μπαταρία υποφέρουν από το μεγάλο βάρος και θα μπορούσαν να χάσουν έως και 20% χωρητικότητα φόρτωσης, ενώ τα φορτηγά κυψελών καυσίμου θα είχαν πολύ λιγότερη ή καθόλου απώλεια χωρητικότητας λόγω βάρους.
Τα οχήματα κυψελών καυσίμου είναι πιο κατάλληλα για εφαρμογές βαρέως τύπου, μεγάλης εμβέλειας ή υψηλής χρήσης και τα ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας είναι περισσότερο για εφαρμογές ελαφρού φορτίου, μικρής εμβέλειας και χαμηλού ρυθμού χρήσης.


Ωστόσο, το μεγαλύτερο πρόβλημα προς το παρόν είναι το αρχικό υψηλό κόστος των οχημάτων κυψελών καυσίμου και της υποδομής υδρογόνου.
Τα φορτηγά κυψελών καυσίμου πρέπει να είναι τόσο ανταγωνιστικά όσο τα φορτηγά ντίζελ και το υδρογόνο πρέπει να είναι τόσο φθηνό όσο το ντίζελ.
Τα οχήματα με κυψέλες καυσίμου χρησιμοποιούν αέριο υδρογόνο για να τροφοδοτήσουν έναν ηλεκτρικό κινητήρα. Σε αντίθεση με τα συμβατικά οχήματα που λειτουργούν με βενζίνη ή ντίζελ, τα οχήματα κυψελών καυσίμου συνδυάζουν υδρογόνο και οξυγόνο μέσα σε μια κυψέλη καυσίμου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία κατευθύνεται στον ηλεκτρικό κινητήρα και / ή στην μπαταρία, όπως απαιτείται. 

Τα οχήματα με κυψέλες καυσίμου παρέχουν τη δυνατότητα στα φορτηγά να διανύουν μεγάλες αποστάσεις, είναι εύκολο να ανεφοδιαστούν σε καύσιμα, σχεδόν αθόρυβα και εκπέμπουν μόνο υδρατμούς.
Ο γρήγορος ανεφοδιασμός είναι ένα από τα βασικά οφέλη των οχημάτων κυψελών καυσίμου υδρογόνου. Τα φορτηγά και τα λεωφορεία της Hyzon μπορούν συνήθως να ανεφοδιαστούν σε 15-20 λεπτά.

Η παγκόσμια αγορά κινητήρων ντίζελ ύψους 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι απίστευτα μεγάλη και δίνει σημαντικό χώρο για είσοδο νέων εταιρειών. Ενώ οι οδικές μεταφορές είναι το βασικό επίκεντρο της Hyzon, η κυψέλη καυσίμου της Εταιρείας έχει δυναμικό εφαρμογής σε δώδεκα άλλες κατηγορίες, όπως η ναυτιλία και η αεροπορία.

Είναι σημαντικό ότι η τεχνολογία της Hyzon είναι ήδη στην αγορά, με εκατοντάδες οχήματα στο δρόμο που τροφοδοτούνται από την τεχνολογία κυψελών καυσίμου Hyzon.
Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι είναι σε θέση να κατασκευάσει το βαρύτερο φορτηγό στον κόσμο, με την πιο ισχυρή κυψέλη καυσίμου. Η Hyzon στοχεύει να αναπτύξει πάνω από 4.000 επαγγελματικά οχήματα έως το 2023 και αναμένει να κλιμακώσει γρήγορα και να προσεγγίσει ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε έσοδα το 2023.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της διοίκησης ...
Η Hyzon θα έχει θετικά EBITDA το 2023, ενώ οι ελεύθερες ταμειακές ροές θα γίνουν θετικές το 2024.
Με βάση τις εκτιμώμενες πωλήσεων περίπου 4.000 οχημάτων η επιχείρηση αναμένει να δημιουργήσει πάνω από μισό δισεκατομμύριο δολάρια EBITDA έως το 2025.


Η πρόβλεψη της εταιρείας είναι να πουληθούν 17.000 οχήματα τη διετία 2024-2025, είναι μικρότερη από το 1% της συνολικής διευθύνσιμης αγοράς, παρέχοντας τεράστιο χώρο στην Hyzon για να αναπτυχθεί περαιτέρω.


Με την τιμή της μετοχής στα 10 δολάρια και μετά την ενοποίηση η Hyzon θα αποτιμάται 2,682 δισεκατομμύρια δολάρια, που αντιστοιχούν :
  • 0,82 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 3,286 δισεκατομμυρίων δολαρίων, του 2025.
  • 1,2 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 2,242 δισεκατομμυρίων δολαρίων, του 2024.
  • 2,76 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 972 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2023.
  • 13,55 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 198 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2022.
  • 72,49 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 37 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2021.
και σε σχέση με τα EBITDA
  • 5,31 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2025.
  • 8,23 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2024.
  • 30,83 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2023.

 

179 σχόλια:

  1. Αυτό υποτίθεται ότι ήθελε να κάνει η Nikola .... αλλά απέτυχε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Τάκη κάτω από 13,7 μπαίνουμε DCRB?

      Διαγραφή
    2. 13,7??
      Απο ποy προκύπτει τέτοια έκπτωση;

      Διαγραφή
    3. Εγώ το χάσμα το μετράω από το κλείσιμο της τιμής , στις 4 Φεβρουαρίου έκλεισε 13,74 και η λογική των χασμάτων λέει ότι υπάρχει συνέχεια στις τιμές πράγμα που δεν ειναι απόλυτα σωστό αλλά ορισμένες φορές εκπληρώνετε.

      Διαγραφή
    4. https://finviz.com/quote.ashx?t=DCRB&ty=c&ta=1&p=d

      Βλέπω στα 15 ότι κλείνει το γκαπ .... επειδή όμως βλέπω ότι από 17 εως 20 θα βγουν αρκετά κομμάτια, ίσως την ταλαιπωρήσουν λίγο.

      Διαγραφή
  2. Κ Τάκη Θεωρείται ότι στα 15,7 είναι καλή τιμή για είσοδο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στα 15 κλείνει το γκαπ ... δεν βλέπω να την αφήσουν για πολύ πιο κάτω.

      Διαγραφή
  3. 15.45 επηραμεν SIR τη μισή θεση γιατί μόλις τούς εριξα στην κεφάλα τα σημερινά φυλλαράκια στο 17.20...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. Πάλι κορόιδο με έπιασαν δεν άνοιξα το 50% επιπλέον που έλεγα , κρατάω αυτά που έχω , οι traders δεν έχουν καμιά τύχη στην Αμερική του ξεπουπουλιάζουν για πλάκα.

      Διαγραφή
    2. Και το FIII κάνει Αμπέλια SΙR...

      Διαγραφή
    3. Πόσο να το περιμένουμε βρε παιδιά... Γράφω καλή ζημιά πλέον...

      Διαγραφή
    4. Και έχω λογιστική ζημιά στην FIII αλλά δεν δίνω σημασία , άλλωστε ο κύριος Τάκης είχε ενημερώσει έγκαιρα και για αυτό εχω την τυπική μου θέση 5% του χαρτοφυλακίου μου αλλά αν κάνει μια υπερβολή προς τα κάτω θα βάλω κερδοσκοπικά και άλλα κομμάτια.

      Διαγραφή
    5. Υπομονή, θεωρώ ότι κάπου εδώ τελειώνει η πτώση...3 φορές πήρα FIII

      Διαγραφή
    6. FIII 10% στο χαρτοφυλάκιο με 12.50 ...θα τους περιμένω ... απλά καθυστερούν το αναπόφευκτο όπως καλή ώρα τα φυλλαράκια...

      Διαγραφή
    7. Εδώ ο λύκος είναι πολύ μεγάλος.
      Έχω αναφέρει και πως τον λένε ... αλλά δεν το πιάσατε το υπονοούμενο.

      Εγώ την έχω βάλει σε μια οθόνη και την έχω ξεχάσει.

      Διαγραφή
    8. Όχι Κύριε Τάκη Παρ όλο που σας διαβάζω με το μικροσκόπιο δεν τον έπιασα τον Λύκο ... Έχετε αναφέρει ότι υπάρχει μεγάλο σπίτι πίσω απο το FIII...όμως δεν το έπιασα το υπονοούμενο?ζητάω την βοήθεια του κοινού...

      Διαγραφή
    9. Πιστεύω πως θα μας το ανοίξουν κάποια στιγμή με μια GAPARA σαν το φαράγγι του Βίκου όταν το αποφασίσουν τα καλοπαιδα...

      Διαγραφή
    10. Κύριε GERRY πιστεύω ότι θα μας σπάσουν τα νεύρα μέχρι την συγχώνευση, να απογοητευθούν και οι τελευταίοι και να αποχωρήσουν. Και μετά θα την πάνε στο Θεό... Με εξιτάρει βέβαια η άποψη του sir , μεγάλο σπίτι που να έχει σχέση με Λύκο... δεν μπορώ να πιάσω το υπονοούμενο κι εγώ... Να το πάρει το ποτάμι... Σίγουρα δεν μπορεί να βγει φανερά πριν την συγχώνευση γιατί δεν επιτρέπεται λόγω spac. Αλλά...

      Διαγραφή
  5. Ζωγραφιές απόψε SIR ... καπνίζουμε και οδηγούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απαντήσεις
    1. Εγώ πλέον κάτω απο 20 δεν δίδω.
      Σε σχέση με τις νέες εισαγωγές είναι ο ορισμός του τσάμπα.

      Διαγραφή
    2. Από ότι θυμάμαι και διαγραμματικά πάει μέχρι το 15 βέβαια θεμελιωδώς θα μας πει ο κύριος Τάκης αν έχει και παραπάνω , συντροφιά μου κάνει από τα 3,5 και η αλήθεια ειναι ότι μας έκανε την δύσκολη αλλά τελικά πλήρωσε και πολύ καλά , αυτά που έχω τώρα ειναι τα τσάμπα.

      Διαγραφή
    3. 18 και κάτι την εβλεπα κι εγώ τεχνικά, αλλα θα εμπιστευτώ εσάς sir!

      Διαγραφή
    4. Κύριε Τάκη η SHIP σας λέει κάτι αν και με χαλάει που έχει ξεφύγει λίγο από τα χαμηλά της.

      Διαγραφή
    5. Κανονικά η μετοχή πρέπει να πάει στα 40 για να έρθει στα ίσια της με τις αντίστοιχες SOLO και FUV.

      Διαγραφή
    6. Να φρεσκάρουμε την μνήμη μας

      https://prnt.sc/yzw1h2

      Διαγραφή
    7. Κύριε Geopard σε ναυτιλιακή να βάλω τα λεφτά μου???
      Ποτέ ...

      Διαγραφή
    8. Τότε το FIII που πρέπει να πάει SIR? Τι τιμή στόχο έχουμε?

      Διαγραφή
    9. Έχετε δίκιο, θυμάμαι τι ήττα έφαγα με την DRYS του Οικονόμου ναυτιλιακή και Έλληνας στο έκοβε το χέρι με την μία , δεν θυμάμαι πόσα reverse split είχε κάνει!!!

      Διαγραφή
    10. Παθών με ΝΕΛ...τι μου θυμίζετε τώρα κ. Leopard

      k.Gerry θέλετε να τα σμπρωξετε εεε..?και εγώ το ίδιο αλλά δεν κουνιέται η ρουφιανα 😀

      Διαγραφή
    11. Να τα σπρώξω; αστειεύεστε... Καραφορτωμενος και πριν τα 17 με 18 ούτε λεπι ...

      Διαγραφή
    12. Κύριε GEOPARD μου κάνετε πλάκα???DRY SHIPS Οικονόμου????Δεν με ρωταγες φίλε μου να γλυτώσεις???Φίλος μου πολύ κοντά του καταστράφηκε... ευτυχώς δεν τσίμπησα ... γιατί?διότι ένας Εβραίος χρηματιστής στα χρόνια που δούλευα στο Αμουρικα μου είχε πει... Μικρέ δεν έχω ακουμπήσει ποτέ μετοχή Ναυτιλίας Αεροπορίας και Ασφαλιστικων εταιρειών ...ούτε Εγώ ποτέ...

      Διαγραφή
  7. Τσάμπα μου τα φάγανε τα αποψινα φυλλαράκια...φτου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τάκη να σε ρωτήσω κάτι και θέλω να μου απαντήσεις ευθέως εδώ ενώπιον του blog. Eίναι αλήθεια αυτό που λένε στην πιάτσα ότι έχεις το χαμένο κομμάτι από τον μηχανισμό των Αντικυθήρων που προβλέπει TIMING και Τιμές Μετοχών ???????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ρε παιδεσ τι εκανε το ayraki σημερα?
    απτο +8 στο 7,40 κ μετα +30??
    ελα μνι στο τοπο σου . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δείτε αν θέλετε και αυτή: Nouveau Monde Graphite Inc. (NMGRF)
    Καναδέζική βγάζει γραφίτη που είναι απαραίτητος για τα E.V. και σήμερα άρχισε να παίζει μετά από μια έγκριση για εξόρυξη που πήρε.
    https://finance.yahoo.com/news/key-milestone-reached-nouveau-monde-080000062.html
    Δυστυχώς δεν την έχει η DEGIRO για να πάρω.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κύριε ΤAKH και BARREN η όποιος άλλος φίλος είναι σχετικός με Κρυπτονομισματα καθ ότι δηλώνω παντελώς άσχετος σε ερώτηση του γιου μου (νέο αίμα βλέπετε) μεταξύ Ethereum Tether Ripple Litecoin που να επενδύσει κάτι ψιλά??? Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ δεν ξέρω από αυτά ... ξέρω όμως ότι ο χαζοΡουμπίνι βγήκε και είπε ότι το Bitcoin είναι σαν τη φούσκα της Τουλίπας.
      Άρα ξέρετε τι θα γίνει.
      Ότι και να πάρει πάνω θα πάει.

      Ethereum θα έπαιρνα ... έπρεπε να ειναι παραπάνω και έχει πολλές χάρες.

      Διαγραφή
    2. To Tether είναι stable coin, δηλαδή αξίζει πάντα $1.
      To Ripple είναι μια αηδία και μισή, τα έχουν όλα σχεδόν οι δημιουργοί και πλημμυρίζουν την αγορά όποτε γουστάρουν.
      Το Litecoin είναι ουσιαστικά διακλάδωση (fork) του Bitcoin, πιο γρήγορες και φθηνές συναλλαγές αλλά δεν έχει το ίδιο network effect, τίμιο μεν, δε μου λέει πολλά δε.
      Το Ethereum είναι ο απόλυτος Βασιλιάς της τεχνολογίας blockchain κατά τη γνώμη μου. Αν το Bitcoin είναι το νόμισμα του μέλλοντος, το Ethereum μπορεί να είναι η βάση για το Σύνταγμα, τα δικαστήρια, τα χρηματιστήρια, τα υποθηκοφυλακεία κλπ κλπ του μέλλοντος, δηλαδή όλα τα υπόλοιπα. Θεωρητικά μια ολόκληρη κοινωνία, πολιτεία, εταιρεία και οτιδήποτε χρειάζεται την αδιάβλητη συναίνεση ανθρώπων θα μπορούσε να στηθεί πάνω στο Ethereum. Για τιμή τι να σας πω, αυτά κανείς δεν τα ξέρει.

      Διαγραφή
    3. Ο μικρός σας ευχαριστεί θερμά και τους δύο σας Κύριε Τάκη και BARREN...αν μπορείτε πείτε του και ποια πλατφόρμα να επιλέξει...

      Διαγραφή
    4. k. Gerry καταρχήν δεν το ψάχνω πολύ τελευταία, οπότε ο νεαρός κι εσείς μπορείτε να βρείτε καλύτερες πληροφορίες αν έχετε όρεξη για ψάξιμο.

      Σίγουρα θέλετε κάποιο ανταλλακτήριο που να δέχεται €, ώστε να μη μπλέκετε με πολλές μεταφορές.
      Coinbase δε θα συνιστούσα γιατί αν ισχύουν αυτά που θυμάμαι θα αγοράσετε ακριβότερα.
      Καλές επιλογές, με την έννοια της αξιοπιστίας είναι:

      Kraken : έχει περιορισμένες επιλογές νομισμάτων και έχει διαχρονικά προβλήματα λειτουργίας όταν υπάρχει φόρτος, δηλαδή στα ανοδικά ξεσπάσματα.

      Bittrex ή Binance για περισσότερες επιλογές

      Θα συνιστούσα με τη μικρή μου εμπειρία 3 πράγματα:
      1. ΜΗ ΜΠΛΕΞΕΤΕ με trading, θα σας πετσοκόψουν. Μικρές σταδιακές αγορές, μοιρασμένες εξ' αρχής και όσες γίνουν και μακροπρόθεσμη προοπτική.
      2. ΜΗ ΜΠΛΕΞΕΤΕ με shitcoins, υπάρχουν αυτή τη στιγμή >3500 cryptos, με το 95% να είναι απάτες ή θνησιγενή.
      3. Αγοράστε ένα cold wallet (πχ Ledger ή Trezor) και τα crypto που έχετε για πολύ μακροχρόνια διακράτηση μεταφέρετέ τα εκεί γιατί καμιά φορά τα ανταλλακτήρια χακάρονται και δεν είναι τράπεζα να σας τα επιστρέψει. Επίσης πολύ μεγάλη προσοχή στις μεταφορές, τους κωδικούς κλπ, γιατί αν κάνετε λάθος σε κάποια μεταφορά είναι ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΟ.

      Θα πρότεινα σε κάθε νέο παιδί να ασχοληθεί σοβαρά και να κατανοήσει τι είναι και τι κάνουν (μπορούν να το κάνουν καλύτερα από εμάς γιατί είναι πιο εξοικειωμένα με την τεχνολογία και δεν έχουν τις δικές μας αγκυλώσεις), μη το δει αποκλειστικά κερδοσκοπικά. Μπορεί να έχει και πολύ σημαντικότερα οφέλη από την ενασχόληση στο μέλλον, ποιος ξέρει.

      Διαγραφή
    5. Αγαπητέ Κύριε BARREN σας ευχαριστώ τόσο εγώ όσο και ο γιός μου για την άμεση και αναλυτική βοήθεια...Όπως έχω πάει είναι πτυχιούχος Πολυτεχνείου μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών με ειδίκευση στις εφαρμογές κινητών οπότε όσον αφορά την ασφάλεια των κινήσεων και συναλλαγών του το κατέχει το θέμα...εγώ μπροστά του είμαι ψηφιακά αναλφάβητος ...δεν το βλέπει κοντόφθαλμα αλλά επενδυτικά και μακροπρόθεσμα...

      Διαγραφή
    6. θα συμφωνησω σε ολα με τον κ. Barren. Εγω το Binance χρησιμοποιω. Θα σας προετρεπα να δειτε και το Cardano (ADA). Ειναι σοβαρος αντιπαλος του Ethereum, με πολυ σοβαρη ομαδα και τεχνολογια και να σημειωθει οτι - δυστυχως - μεσα στο 2021 εχει εκτοξευτει απο τα 0,18 $ και κοντευει το 1$. Ειναι 4ο σε κεφαλαιοποιηση και πολλα υποσχομενο. Τελος, πολυ σωστα αν προκειται για μπαουλιασμα ενα wallet για cold storage οπωσδηποτε.

      Διαγραφή
    7. Συγχαρητήρια κύριε Barren για την τόσο κατανοητή και περιεκτική παρουσίαση των βασικών στοιχείων που αφορούν τον κόσμο των cryptos

      Διαγραφή
    8. Σας ευχαριστώ και σας Κύριε VITTOLO για την ανταπόκριση...

      Διαγραφή
    9. Ας ρίξει μια ματιά ο νεαρος στο power ledger είναι ενδιαφέρον τομέας Αυστραλία μεριά το αγοράζει αν αποφασισει από binance με etherum η bitcoin και ότι έγραφε ο κύριος Barren gold wallet για χρονικό διάστημα νομίζω θα αποδώσει.

      Διαγραφή
    10. Ευχαριστώ κύριε Κίτσο ...το είδε και του άρεσε πολύ ...

      Διαγραφή
    11. και γιατί να μην πάει κάποιος με GBTC ή ETHE (Grayscale ETFs) για bitcoin & ethereum και να μπει στο έξτρα ρίσκο των ανταλλακτηρίων? και τα επενδυτικά μαγαζιά έτσι το πάνε εκτός αν θέλει άλλα νομίσματα...καλή τύχη. γιατί να αγοράσει κάποιος crypto και να μην αγορασει ayro πχ? στο εαυτό μου τα κάνω αυτά τα ερωτήματα πρωτίστως...

      Διαγραφή
    12. Γιατί φίλε μου η νέα γενιά όπως είναι ο γιος μου και ειδικά αυτοί που ασχολούνται καθαρά με το ιντερνετικό κομμάτι τους εξιταρει αυτό...και εγώ στην ηλικία του αγόραζα Microsoft ...άλλο που τα πούλησα ....

      Διαγραφή
    13. k. gk κατ'αρχήν τα επενδυτικά μαγαζιά έχουν κανονιστικές αγκλώσεις, γι' αυτό ίσως δεν αγοράζουν απευθείας το asset. Σιγά σιγά αυτό εκλείπει, ήδη ο Δήμαρχος του Miami δήλωσε ότι θα ξεκινήσει ο Δήμος να δέχεται BTC, gia f;oroyw, να πληρώνει εν μέρει μισθούς αλλά και να έχει αποθεματικά σε BTC.

      Έπειτα, αν καταρρεύσει το BTC θα καταρρεύσει σίγουρα και η όποια εταιρεία δουλεύει με αυτό, το αντίστροφο δεν ισχύει, πχ μπορεί μια εταιρεία να είναι απατεώνες και να καταρρεύσει μόνη της γιατί τα έφαγαν. Άρα η απευθείας κατοχή του asset έχει λιγότερους κινδύνους από την έμμεση θεωρώ.

      Τέλος, το όλο concept του BTC και των crypto είναι να μη διαχειρίζεται και να μη μεσολαβεί κανένας π##στης στα κεφάλαιά σου. Όλη η ευθύνη αλλά και όλη η εξουσία είναι στον κάτοχο, με τρόπο αδιάβλητο και αδιαμεσολάβητο. Εγώ μπορώ πχ παραμονή πρωτοχρονιάς στις 23:59 να στείλω BTC σε οποιονδήποτε και οπουδήποτε στον κόσμο μέσα σε 5 λεπτά, χωρίς να πάρω την έγκριση και να δώσω αναφορά σε κανένα νταβατζή. Αυτό δεν το κάνει το ETF ούτε καμία cryptoεταιρεία.

      Διαγραφή
    14. Έπρεπε να βγάλει και ο Γιανης το IOU.
      Tρέμετε κρυπτονομίσματα θα λέγαμε 😄😄😄😄
      Αλλά το σύστημα δεν ήθελε Γιανη ✌✌✌

      Διαγραφή
    15. Τι κρίμα...Μεγάλο κεφάλι ίσα με τ αρχ@δι@ του Ελέφαντα...

      Διαγραφή
    16. ευχαριστώ για την απάντηση κε. Barren. έχει ρίσκο να τα χάσεις τελείως χωρίς να καταρεύσει. αυτό είχα καταλάβει σε μια παρουσίαση του Αντωνόπουλου στην Ιντρακόμ.
      Δεν είχα καταλάβει ποτέ αυτή την ανταρσία που έβλεπαν όσοι ασχολιόντουσαν με αυτό και σκέφτηκα εκείνη την ώρα στη παρουσίαση, πω πω θα τους μαδήσουν, τελικά προς το παρόν δεν τους μάδησαν...ακούγεται ότι κάποια στιγμή θα τα κυνηγήσουν τα κρύπτο στη λογική ότι η κατανάλωση ενέργειας που απαιτείται για την εξόρυξη είναι ενάντια στα μέτρα για τη κλιματική αλλαγή. προσωπικά θα απέχω από τα ανταλλακτήρια και εύχομαι καλή τύχη στο γιο σας κε. GERRY

      Διαγραφή
    17. Ευχαριστώ κύριε gk... απλά να πω ότι επενδύει μικροποσα που ακόμη και αν τα χάσει στα 27του χρόνια δεν θα του κάνουν ζημιά...η νέα γενιά "κυνηγάει," το νέο και καινοτόμο δηλ το μέλλον...αν δε ρισκάρεις λελογισμένα σ αυτή την ηλικία ποτε θα το κάνεις?τι να του πω να παίξει πετρέλαιο και τράπεζες?

      Διαγραφή
    18. Και στο funfair ας ρίξει μια ματιά κύριε GERRY ο νεαρός project γύρω από το gaming αποδεδειγμένα καλη ομάδα το τρέχει με καλό παρελθόν γιατί όχι και τώρα.

      Διαγραφή
    19. Και το unibright ξέχασα ας το κοιτάξει και αυτό καλή ομάδα το τρεχει επίσης,από Γερμανία και καλές σχέσεις με sap και microsoft και lufthansa,ίσως βρει κάποιο ενδιαφέρον αφού ασχολείται.

      Διαγραφή
    20. Σας ευχαριστώ πολύ κύριε Κίτσο θα του το μεταφέρω...!

      Διαγραφή
    21. Καλημέρα, για νέους στα crypto προτείνω το Kriptomat. Το χρησιμοποιώ από το 2019 που ήταν πολύ νέα πλατφόρμα και δεν είχα κανένα προβλημα. Εχει έδρα Ευρώπη, είναι exchange και wallet οπότε για μικρά ποσά είναι ασφαλές και πολύ εύχρηστο

      Διαγραφή
  12. κυριε κακη τη dcrb τη βλεπετε για μεγαλα πραγματα δλδ για να συγκρινετε με τεσλα? για μπαουλο δλδ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν συγκρινα με Τεσλα.
      Υπονόησα ότι υπάρχει κενό στα βαρέα φορτηγά στην ηλεκτροκίνηση .... και εφόσον μπορεί να κάνει πραγματικότητα η Hyzon όσα υπόσχεται τότε ΝΑΙ θα είναι ένα βήμα μπροστα να γίνει η Τέσλα των φορτηγών.

      Προς το παρόν τοίχο τοιχο και με προσοχή.

      Διαγραφή
    2. Πάντως δεν μπορεί η Nikola να έχει μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση απο τη Hyzon.
      Για να φτασει η Hyzon τα 9 δις της Nikola πρεπει να φτασει στα 35.

      Η Nkla ξεκίνησε να λέει ότι θα κανει ότι λεει η Hyzon σήμερα .... και τελικά πλέον ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ.

      Διαγραφή
    3. Κύριε Τάκη έχετε βγάλει πόρισμα για τους Ιταλοκινεζους GRNV?Σαν να κάνουν τον Γερμανό μου φαίνεται...ένα 500ρικο πήρα μ.ο 11....

      Διαγραφή
    4. Τα θέματα που προβληματίζουν για Ιταλο Κινέζους και το προηγούμενο deal του spac που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ .... τα είπαμε.
      Όπως και είπαμε αν τα νούμερα που παρουσιάζουν βγουν τότε μιλάμε για τσάμπα πράμα.

      Μετά τρώω μια φλασιά και σκέφτομαι ... 400 εκατομμύρια τα σκουτεράκια στα 10 δολάρια ... 200 η ΑΥRO??????
      Αυτά δεν γίνονται .... SOLO 800 εκατ. και FUV 1 δις???? Αυτά και αν δεν γίνονται. Από το αυτί και στο δάσκαλο ... ας πάει η AYRO στα 500 εκατομμύρια να φτιάξει λίγο η στρέβλωση της αγοράς.

      Και πήγα AYRO!!

      Διαγραφή
    5. Σωστός Κύριε Τάκη... Ayro δεν ενίσχυσα όμως είμαι Οκ...

      Διαγραφή
    6. Σωστός κύριε Τάκη και αν τα αγοράσατε χτες θα πάτε και ταμείο σύντομα στα 20 που έχετε πει ότι θα πουλήσετε εγώ έκανα την κότα χτες όταν πήγε 7plus η AYRO ενώ έλεγα ότι με έγκυρη διάσπαση του 8 πάμε για 15 διαγραμματικά θα κρατήσω τώρα αυτά που έχω και τα σκούτερ ελπίζοντας να μην μου κάτσουν (τα σκούτερ) , η RIDE πάλι έκατσε κάτω από τα 30 δεν θέλει να ξεκινήσει το ίδιο και τα νερά , δυστυχώς χασισάκι εγώ δεν έχω γιατί ζαχάρωνα το θωρηκτό GTBIF και δεν μου έκατσε να κάνει πισωγύρισμα αν και χτες την κίνηση την έκανε η CLVR , συγχαρητήρια στους έχοντες

      Διαγραφή
    7. Τα σκουτεράκια GRNV έχουν μηδενικό κίνδυνο ΕΔΩ!!
      Μην ξεχνάτε βρίσκεστε σε spac .... μάλλον και εγώ θα έρθω για τη φάση κάποια στιγμή. Τώρα, για πιο μακρυά ... θέλουν προσοχή!! Όποιος δεν φοβάται Κινέζους και εμπιστεύεται Κινέζους καπιταλοκομμουνιστές το παίρνει το στοίχημα.
      Δεν ξέρω, μπορεί να το πάρω και εγώ. Θα δούμε ....

      Το θέμα είναι ο μέτοχος να αντιλαμβάνεται τι ρίσκο παίρνει κάθε φορα και να γνωρίζει όσο μπορεί καλύτερα την εταιρεία που αγοράζει.

      Διαγραφή
    8. Το GTBIF κύριε GEOPARD το είχα προτείνει στα 13 .... είχα μάλιστα έτοιμη και ανάλυση, αλλά δεν σηκώθηκε ποτέ, αφού ήταν OTC.

      E, δεν θα την αγοράσω τώρα στα 39!!
      Εδώ είναι Αμέρικα .... όρεξη να έχεις, ψάχνες και βρίσκεις.

      Εξάλλου πλεύρισα με τα clever leaves ... βλέπω ότι σιγά σιγα τα ανακαλύπτουν.
      ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΩ ΤΟΥ 1 ΔΙΣ!!!

      Είναι στρέβλωση.

      Διαγραφή
    9. Μα και εγώ στα 39 δεν θα έμπαινα αν κάνει ένα πισωγύρισμα κάτω από 30 θα πάρω μέχρι 200 κομμάτια να έχω από την IB που με αφήνει να πάρω αλλά μέχρι εκεί και αυτό γιατί είχατε πει ότι ήταν η κορυφαία του κλάδου άρα κάτι είχατε δει. Όπως το γράψατε δεν εχω λόγο να αναλάβω περιττό ρίσκο υπάρχουν τόσες άλλες επιλογές, ρευστό να έχουμε και λίγο πειθαρχία χτες με το που συνειδητοποίησα ότι πήρα ναυτιλιακή τα έδωσα σχεδόν όσο τα αγόρασα επιτόπου ομολογώ ότι ήταν απερισκεψία της στιγμής η SHIP και ας έχει το καλύτερο διάγραμμα του πλανήτη.

      Διαγραφή
    10. Το τελευταίο του επιλέγω σε μία μετοχή είναι το διάγραμμα...

      Διαγραφή
  13. Τα στριπτιτζάδικα RICK κάναν άλλο ένα +22% σήμερα😊. Κύριε Τάκη αυτή την μετοχή δεν έπρεπε να την χάσουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κοίταζα τις κριτικές της εφαρμογής των Ιταλοκινέζωνστο Google Apps ... τρώνε αρκετό κραξιματάκι.
    Πολλά τα παράπονα.
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.helbiz.android&hl=en&gl=US&showAllReviews=true

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εγώ εδώ δεν τα δίνω τα Κινέζικα ποδήλατα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. καλημέρα Κύριοι .Χθές αύξησα την θέση μου σε FIII ,αποκτώντας την μεγαλύτερη θέση πού έχω πάρει ποτέ σε αμερικανική μετοχή,θεωρώ ότι η καθυστέρηση,αν μπορούμε να το πούμε καθυστέρηση, της μεγαλοπρεπούς κίνησης της οφείλεται στην συνεργασία της με την κινέζικη sokon auto,όπου υπάρχει μια παραφιλολογία σχετικά.Η sokon auto είναι ήδη στην παραγωγή,έχει πουλήσει χιλιάδες vans ,και θα προμηθεύει εξαρτήματα στην last mile .H πτωτική πορεία τις τελευταίες ημέρες οφείλεται σε πωλήσεις βιαστικών ΄μικροεπενδυτών,πού εβλεπαν τα άλλα τρένα να τρέχουν.Οσο για τον λύκο που λέει ο κ Τάκης , υποψιάζομαι την goldman sachs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Στις 12 Μαρτίου η ψηφοφορία για NPA. Αλλος ένας καταλύτης. Όχι ότι δε ήταν definitive η συμφωνία αλλά για τους spacαδορους έχει σημασια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. https://finance.yahoo.com/news/ayro-inc-announces-41-800-140000859.html

    έντονη πίεση στην AYRO στο pre market το νέο δεν μπορώ να το ερμηνεύσω αλλά πρέπει να ειναι πολύ δυνατό πούλησε μετοχές για να έχει κεφάλαιο κίνησης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ όμορφα.
      Ανέβηκε και άλλο ο πήχης.
      Απο τα 3,5 στα 4,8 μετά 5,5 και 7,5 ... πλέον το δάπεδο είναι το 11,5!!!!
      Πάμε για 18 με 20 εντός 2021!!

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη ήμουν με το δάχτυλο στο pre market στην AYRO άλλα δεν ψώνισα τελικά , βέβαια ήθελα 8,5 και έκανε 8,92 όταν ήμουν από πάνω , μας εκπαιδεύουν ότι ανοίγουμε γερά κάτω και μετά γυρνάμε πάνω κάποια μέρα θα μας φορτώσουν χαρτιά και δεν θα γυρίσει πάνω και θα αρχίσει η διόρθωση. Σήμερα εχω καλή πτώση στο χαρτοφυλάκιο μου μέχρι τώρα ελπίζω να επανέλθει μέχρι το τέλος.

      Διαγραφή
    3. Κάποια μέρα Κύριε Geopard αλλά πια μέρα???Δεν υπάρχει αγορά στα ψηλά της που να μην διορθώνει....

      Διαγραφή
    4. SKLZ AYRO NPA THCB τα βασικά χαρτιά μου διορθώνουν πολύ γερά και πραγματικά δεν πάει το χέρι μου να αγοράσω , κύριε GERRY την έχω ακούσει καλά καλά για να μην κάνω κάτι που θα μετανιώσω μπορει να κλείσω την οθόνη αν και δεν πρέπει.

      Διαγραφή
    5. Αουτς -5% στο χαρτοφυλάκιο , δεν πάει το χέρι σε αγορές με τίποτα , το έκανε η AYRO το 8,5 αλλά δεν αγοράζω με τίποτα .

      Διαγραφή
    6. Φοβερή Tuscan, στο -6% στα 18,6! Πάει ολοταχώς για τα 16 να κλείσει και το gap. Ευτυχώς δεν έχει όγκο, αλλά απέχει πολύ από τις υπεραγορασμένες περιοχές, το οποίο θα πει ότι η ταλαιπωρία μπορεί να διαρκέσει κι άλλο. Σε αυτό το σημείο δεν δίνω τίποτα. Καλύτερα να πάρω τα 10 δολάρια από το redemption value, παρά να πουλήσω εδώ.

      Διαγραφή
    7. Εδώ που τα λέμε, αν θεωρούμε φυσιολογικό να έχουμε χαρτιά που κάνουν +30% στο +1% του SP, θα πρέπει να περιμένουμε και το -20% στο -0,5% του SP.
      Αλλά να σας πω κάτι κύριοι? Αμαλάχει άνετα κλείνω και την οθόνη για 2~3 χρόνια αν χρειαστεί. Οκ, ένα 70% του Χ/Φ μπορεί να πάει μηδέν, αλλά ένα 20% θα κάνει *5 και ένα 10% *10 έως τότε.
      Εν ολίγοις, περισσότερο με αγχώνει ένα -5% στο ΧΑΑ, παρά ένα -20% στο Ammmurica. Ο κόσμος εκεί δε γυρνάει πίσω και το χρήμα δεν εξατμίζεται.

      Διαγραφή
    8. Εγώ πάντως κ.GEOPARD ΤΟ SKLZακι που λέει και ο κ. GERRY, ΤΟ ΤΊΜΗΣΑ και μάλιστα στα πιο χαμηλά του 36,65. Θυσίασα βέβαια μερικούς δορυφόρους NPA, γιατί περιορισμένη και η ρευστότητα. Είναι ευκαιρία όντως για τις συγκεκριμένες σήμερα

      Διαγραφή
    9. 300 ΤΕΜ ΑΥΡΟ στο 8.65 απόψε επιβάλεται... πάει το χέρι μόνο του...

      Διαγραφή
    10. Κύριε BARREN με προλαβατε και ορθώς...Δεν έχω να προσθέσω ούτε και να αφαιρέσω ούτε κόμμα στο σχόλιο σας...πόσες φορές πρέπει να το πούμε :δεν παίζουμε Χρηματηστηριο και ειδικά στην Αμερική με το τέταρτο...

      Διαγραφή
    11. Εμένα το χέρι μου μόνο σε IPOE θα ακουμπούσε, η εντολή είχε στηθεί κάτω από τα 22 για τα 100 που θέλω να συμπληρώσω στο χαρτοφυλάκιο μου στα άλλα είμαι πλήρης και σφίγγω την ρευστότητα μου με νύχια και με δόντια , τώρα έχω αρκετά AYRO ας μην πάρω άλλα 50% ακόμα που ήθελα ε και τι έγινε τα τσάμπα είναι αυτά που έχω τώρα ας μείνω με αυτά γιατί δεν αισθάνομαι και πολύ άνετα , απόψε κόντεψε η λογιστική χασούρα στιγμιαία να ειναι διψήφια , αυτό το νουμερο σε ημερήσιο κέρδος δεν το έχω δει ποτέ , μόνο σε ζημιά την πρώτη μέρα της πτώσης στο Ελληνικό από τον Covid , γενικά στις πτώσεις προσπαθώ να κρατάω άμυνα με ρευστότητα και αν τα καταφέρω να μπω στο γύρισμα της αγοράς.

      Διαγραφή
  19. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σήμερα είχαμε ψώνια,ALUS στα 13 DCRB στα 15 και άλλα FIII στα 11,80 και μια υπερβολή TNXP στο 1,90.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. SPCE VIRGIN...60$ άντε και στα δικά μας για να μη μου χαλιεται ο φίλος GEOPARD...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το δικό μας αντίστοιχο ειναι το NPA με στόχο τα 50 μέχρι εκεί δεν δίνω ούτε λέπι και θα τα δούμε πάλι μήπως και δώσουμε λίγο για ρευστότητα , σήμερα μάζεψε προς το τέλος να ειναι καλά τα παιδιά στο THBR σήμερα η απόδοση έκατσε στο -3% του επενδεδυμένου χαρτοφυλακίου να δούμε πως θα κλείσει η εβδομάδα αύριο

      Διαγραφή
    2. Πάνω σ' αυτό ήταν το σχόλιο μου..

      Διαγραφή
    3. Επειδή οι Αγορές δεν είναι φιλανθρωπικα ιδρύματα και μετά από 35χρονια στο κουρμπετι από τα λίγα που έμαθα τα 3 είναi:1)Επενδουμε-παιζουμε μόνο αυτά που αντέχουμε να χάσουμε ανεξάρτητα πόσα χρήματα έχουμε..2) κάνουμε τις σωστές επιλογές και Διασπορααααα ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος..3)και μετά αποσκοπούμε στο μέγιστο δυνητικό κέρδος... Τώρα στρατηγικές και τακτικές είναι προσωπικές και περί ορεξεως...

      Διαγραφή
    4. Φίλε μου GERRY το έχω μάθει με τον άσχημο τρόπο και πλήρωσα πανάκριβα δίδακτρα όπως οι περισσότεροι που ασχολούνται με τις χρηματαγορές , για πρώτη φορά στην ενασχόληση μου με το χρηματιστήριο έχω τόσες πολλές μετοχές 18-20 βέβαια και παλιότερα στο Ελληνικό είχα φτάσει μέχρι 11-12 αλλά το περίπτερο το δικό μας ειναι πολύ ρηχό, στην Αμερική μπορούμε να περιμένουμε τα πάντα θετικά η αρνητικά και ευτυχώς που μας άνοιξε τα μάτια ο οικοδεσπότης και φύγαμε από την Ελλάδα για να χαρούμε λίγο και εμείς , προσωπικά δεν εχω κρατήσει καμία μετοχή Ελλάδα , επίσης εχω 2 ταμεία το ένα ειναι για το χρηματιστήριο από το οποίο πλέον κάνω μόνο αναλήψεις με σκοπό στο κοντινό μέλλον να πάρω πίσω τα χρήματα που έχω βάλει και το άλλο ταμείο που δεν μπαίνει στο χρηματιστήριο για κανένα λόγο βέβαια και τα χρήματα που έχω στο χρηματιστήριο για τα επόμενα 4-5 χρόνια δεν υπάρχει περίπτωση να μου χρειαστούν , σε γενικές γραμμές με αυτόν τον τρόπο επιβίωσα τα τελευταία 12 χρόνια.

      Διαγραφή
  22. Lynk. Πιθανος ανταγωνιστης της Spacemobile. Ειναι μια ιδιωτικη εταιρεια η οποια υποστηριζει οτι καταφερε συνδεσει δορυφορο της με μη τροποποιημενο κινητο τηλεφωνο, στελνοντας σε αυτο γραπτο μηνυμα. Στα σχεδια της ειναι η αναπτυξη συμπλεγματος 1000 δορυφορων σε LEO και η παροχη υπηρεσιων απο τις αρχες του 2022. Απο την ιστοσελιδα τους προκυπτει οτι μεχρι τωρα δεν εχει καμια συνεργασια με παροχους και οτι σε αυτη εχουν επενδυσει μονο καποια venture funds. Αποψη μου ειναι οτι σε καμμια περιπτωση δεν αποτελει απειλη για την Spacemobile, καθως η τεχνολογια της δεν εχει επιβεβαιωθει απο παροχους, οι οποιοι εχουν ηδη κανει dd εδω και χρονια με την τεχνολογια της Space και για αυτο τον λογο εχουν επενδυσει σε αυτη. Επιπλεον η εταιρεια δινει την εικονα οτι θελει να κλεψει απο το momentum της Space, ομως βρισκεται καποια χρονια πισω (late mover)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. προς κ. geopard και λοιπούς ναυτιλομένους!!!
    https://www.moneyreview.gr/business-talk/17660/ellinikos-o-neos-stochos-ton-traders-tis-reddit/

    θα συμφωνήσω κ.Gerry, ότι δεν είναι και τα καλύτερα παιδιά, αλλά δεν θα κάθονται και με σταυρωμένα τα χέρια...
    Και συνήθως, ότι δεν το ακουμπάει κανείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ο καλύτερος απ' αυτούς τους Ναυτικούς έχει κλέψει την και την ίδια του την τσέπη ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Εχει καποιος απο το blog θεση η αποψη για την ATNF; Προκειται για την 180 life sciences, εταιρια βιοτεχνολογιας που διαπραγματευεται στον NASDAQ. Εισηλθε τον Νοεμβριο επειτα απο συγχωνευση με το spac KBLM. Η εταιρια συσταθηκε απο κορυφαιους επιστημονες του χωρου με πολλες blockbuster κυκλοφοριες φαρμακων στα βιογραφικα τους. Βρισκεται στην τριτη και τελευταια φαση δοκιμων θεραπειας για μια σοβαρη παθηση ( Dupuytren) για την οποια αυτη τη στιγμη δεν υπαρχει θεραπεια. Εαν εγκριθει το καλοκαιρι του 2021 η εταιρια θα εχει το μονοπολιο σε μια αγορα αξιας 20 και πλεον δισεκατομμυρίων. Η κεφαλαιοποιηση της αυτη τη στιγμη βρισκεται στα 127 εκατομυρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ισως να αξιζει..ο λογος που επεσε πριν λιγο καιρο..¨..In fact most people misunderstood the SPAC as a "European Pot Stock" to stay away from (bc of the 3 merging, the named acquisition was based in Europe and had cannabis in its name- which is what now makes up the Synthetic CBD analog platform lead by Prof Mechoulam- who discovered the body's endo-cannabinoid system & potential 2021 Nobel Nominee). So when the SPAC went public, there was a complete lack of interest, resulting in the stock rights staying around the stock-equivalent price of $3. (hence the drop the day those rights converted to shares). BTW the SPAC manager is no longer associated with the company & never had a role in the fundamental aspects of the company- and she sold most of her shares the past couple of months.

      Διαγραφή
  26. Καλησπέρα μας χαντάκωσε η Morgan Stanley στην Ride https://seekingalpha.com/news/3661659-lordstown-motors-falls-after-morgan-stanley-warns-on-execution-risk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλίμονο στους Fiskerόπληκτους που τους έδωσε ο jonas τιμή στόχο στο 27 και τσίμπησαν .... αλλά πότε θα βγάλει το 1ο όχημα στο δρόμο άγνωστό.

      Διαγραφή
    2. Θα το παίξουμε αλά TESLA. Όταν δώσει η MS τιμή στόχο μεγαλύτερη από την τρέχουσα θα αραιώσουμε σιγά σιγά.

      Διαγραφή
    3. Κοστολογούν μια εταιρεία λίγο πιο πάνω από 3 δις, η οποία έχει 4.5 δις αξία μόνο απο τις προπαραγγελίες και δικο της εργοστάσιο... Ποιόν κοροϊδεύουν; Η χειραγώγηση στο μεγαλείο της με σκοπό προφανώς να φορτώσουν το καρότσι τους!

      Διαγραφή
    4. Κύριε BAREEN το ALLENAKI σαν κάτι να θέλει να τραγουδήσει μου φαίνεται...

      Διαγραφή
    5. Δεν πάω πουθενά εδώ θα μείνω ...το CARO μου είν' αυτό καί δεν το δίνω...

      Διαγραφή
    6. Μην μπερδευεστε στο αναφέρομαι...

      Διαγραφή
    7. Την ALNA εννοεί.

      Δείτε αυτό που σας ρώτησα.

      Διαγραφή
    8. Ακριβώς SIR... καί τό CARO μου στη RIDE..

      Διαγραφή
    9. Μόλις δώσετε τα κομμάτια σας στη Μοργκάνα θα βγάλει άλλη ανάλυση με τιμή στόχο τα 50 και σιγά σιγά θα την ανεβάζει. Δεν ξέρω αλλά από όλη τη σαβούρα που κυκλοφορεί βρήκε μία από τις καλύτερες για να υποβαθμίσει. Κύριοι εγώ θα έλεγα να μελετάτε και να παίρνετε μόνοι σας τις αποφάσεις σας. Δεν χρειάζεται να τα λαμβάνετε και πολύ υπόψιν αυτά.

      By the way, ξέρετε γιατί ανεβαίνει λίγο η Tuscan σήμερα...επειδή ανεβαίνει η QS.

      Διαγραφή
  27. RIDE
    Feb-12-21 Initiated Morgan Stanley Underweight $18
    Ας κρασήσουν λίγο ακόμα οι εκπτώσεις, αναμένουμε ρευστό από ΧΑΑμένο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Bravo στο συνάδελφο εδώ που είχε αναρτήσει το EXPC στα κατώτατα επίπεδα...Παρ όλο που μου άρεσε το concept πηρα μόλις 150 κομμάτια γιατί τότε είχα ακόμη το 30%του χαρτοφυλακίου μου στο XAAMENO...ας πρόσεχα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Οκ πετάει ο γάιδαρος που θέλει ο ΟΠΑΠ, αλλά πετάει και το πρόβατο!!!
    Χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Κύριε Τάκη RTP πολύ μεγάλος όγκος στο άνοιγμα και πολύ ψηλά...τι λέτε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Κύριε Τάκη μήπως αλλάξατε γνώμη για την Fisker γνωρίζω ότι λόγω κακής προϊστορίας δεν την προτείνετε , σήμερα το rating από την Morgan Stanley την ανεβάζει επίσης είχατε πει ότι σε σχέση με άλλες του κλάδου ειναι πολύ φτηνή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως φτηνή ....με.βάση τα νούμερα του presentation.
      Aλλά πότε θα βγάλει το αμάξι στο δρόμο;
      Άγνωστό .... όπως και τα νούμερα του presentation μου φαίνεται εξωπραγματικά.

      Άρα δεν τσιμπάω ... απο το μαντείο του Jonas.

      Aς περάσει ο καιρός και θα δω ... αν πειστώ ότι το εχει ο Fisker και έχει ανακτήσει την χαμένη του αξιοπιστία δεν θα έχω προβλημα να τσιμπήσω σε πολύ μεγαλύτερη τιμή.
      Εξάλλου τα νούμερα που δινει ο Fisker .... ποιά Τέσλα τωρα; Η Τέσλα εμπρός του θα είναι παιχνιδάκι για παιδιά.

      Διαγραφή
    2. Αλλά γιατί να δω τις τιμές στόχους της Morgan ....και δεν κοιτάζω το μαντείο της Goldman Sachs?
      Λέω εγώ τώρα ...

      Διαγραφή
  32. Σωστά SIR όταν έχεις την ΠΎΘΙΑ δεν πας στην Βασιλειάδου να σου πει τον καφέ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. MARA πάει για νέα υψηλά.
    ALUS https://www.youtube.com/watch?v=x_gbq8C5IBc&ab_channel=PatrickDesjardins
    Δεν μας τα λέει καλά ο Patrick.
    Το Churchill Capital Corp IV (CCIV) κάνει κίνηση σήμερα.Μηπώς έχουμε συντομά νέα;
    Kε Τάκη θα αγοράζαται CCIV στα 35.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι βέβαια ... δεν θα αγόραζα LUCID στα 35. Αντιθέτως ... είμαι πωλητής εδώ πάνω. Δεν νοείται να έχει κεφαλαιοποίηση άνω των 50 δις (σύμφωνα με το Bloomberg) πριν ακόμη κάνει την παραμικρή πώληση.
      Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι βραχυπρόθεσμα ότι θα πιεστεί η μετοχή!!
      Αφού αρέσει στους Αμερικάνους ... οι οποίοι, όμως, δεν κοιτάνε νούμερα καθόλου.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ Κε Τάκη. Ησαστάν σαφέστατος

      Διαγραφή
    3. Επίσης σχετικά με το βιντεάκι ... ήθελα να πω, ότι ακριβή είναι η Microvast. Ξεχνάμε να αναφερθούμε στα νούμερα.
      Αν η ALUS βγάλει το project εις πέρας και επαληθεύσει τις προβλέψεις τότε το σωστό σήμερα θα ήταν Long Freyer ... Short Microvast.
      Όμως πριν βγω απο Μicrovast θα περιμένω σαν καλό παιδάκι το επόμενο ανοδικό της ... καθώς πομπάρεται απο τους ΡομπινΧούντιδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ασυστόλως!!

      Διαγραφή
    4. Κύριε Τάκη για την THCB αν θυμάμαι είχατε πει ότι τα 30 ,άλλαξε κάτι στο πλάνο σας

      Διαγραφή
    5. κ. Τάκη ... την Ayro που θα την δίνατε, εν μέρη βέβαια, κάτω ή πάνω απο 25.00?

      Διαγραφή
    6. Κύριε Τάκη αν κατάλαβα καλά σε περίπτωση που δεν την πομπαριζαν ασυστολως οι Ρουμπινχουτηδες θα είχατε ήδη βγει από την MICROVAST? είχα την αίσθηση ότι την είχατε για μεγάλα νούμερα όταν γράψατε η ταν η επί τας...

      Διαγραφή
    7. K Taki καλησπέρα! Έχουμε καιρό να τα πούμε. Μιας k αναφέρθηκατε στη Μicrovast τι τιμή έχετε στο μυαλό για πώληση? Ισχύει το 40? Αν θυμάμαι καλά..?

      Πάντως αν λάβουμε υπόψιν τις εκτιμήσεις σε βάθος χρόνου καθώς και το ότι ήδη πουλάει κ δεν θαααα πουλήσει, νομίζω ότι κάποιος που θα μείνει στο χαρτί δεν θα μετανοιωσει! Εδώ πομπαρουν την Qs από παντού η οποία αν θυμάμαι καλά απεξω θα αρχίσει να πουλάει από το 2028!!

      Διαγραφή
    8. Κύριοι δεν μπορώ να κρατώ στο χαρτοφυλάκιο μου όοοολες τις μπαταρίες, όλα τα EVs, όλους τους σταθμούς φόρτισης κ.ο.κ.
      Απο μπαταρίες πρέπει να έχω 1 άντε 2.

      Εσείς πείτε μου ... αν όλοι επαληθευθούν στα νούμερα τους

      https://prnt.sc/z9192t

      Ποιά ή ποιές πρέπει να επιλέξω;

      Διαγραφή
    9. Δεν είπα ότι θα βγω σήμερα απο Microvast ... σας λέω όμως δυνατά πως σκέφτομαι.

      Νορβηγοί (και όλοι οι επενδυτές του pipe της FREYER) σοβαροί.
      Κινέζοι και ο τρόπος που τελικά μπήκε η Microvast = ασόβαροι!!

      Διαγραφή
    10. Κύριε olymp ... πάνω απο το 15 και όσο πλησιάζει προς τα 20 δολάρια και στα 600 εκατομμύρια κεφαλαιοποίηση η AYRO με βάζει σε πειρασμό να τη διώξω.

      Διαγραφή
    11. Κύριε Gerry ταν ή επι τας το έγραψα επειδή δεν ανακοίνωνε η Τοσκάνη συμφωνία και ανησυχούσα ότι τελικά θα μας κοροιδέψουν.

      Διαγραφή
    12. Κύριε Τάκη είμαι σίγουρος ότι θα τον βρείτε το νικητή στις μπαταρίες και θα πληρώσει καλά , στον πίνακα που ανεβάσατε και εγώ ALUS θα προτιμούσα που είμαι εντελώς μάπας με τα θεμελιώδη , απλά στην Τοσκάνη είχα όριο τα 30 , RMO QS δεν έχω όμως τις άλλες δυο τις έχω .

      Διαγραφή
    13. Κύριε Τάκη όσον αφορά εμένα προσωπικά θα σας πω ότι δεν χρειάζεται να μου απολογήθηκε ούτε τώρα ούτε ποτέ αν πουλήσατε η όχι την οποία θέση σας ... απλά όταν ρωτάω κάτι εσάς η όποιον άλλο φίλο εδώ το κάνω μήπως κάτι δεν έχω καταλάβει η το έχω αντιληφθεί λάθος ώστε να μην φάω καμμία φαπα γερή... εννοείτε πως είμαι μεγάλο παιδί και δεν ζητάω ευθύνες από κανέναν πόσο δε μάλλον από εσάς...Εγώ δηλώσει πως θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό πού σας συνάντησα σ αυτό τον δρόμο...

      Διαγραφή
    14. MICROVAST κοντά στο 30 εγώ οξω τα 4/5 της θέσης μου μπορεί και όλα... ALUS για τους λόγους που αναφέρατε και έχω προσυπογράψει ανεξάρτητα από τι λέει ο Videakias θα δω το έργο μέχρι τέλους μόλις διώξω τα EXTRA...

      Διαγραφή
    15. CCIV ούτε λεπι μέχρι την ημέρα της ανακοίνωσης...εδώ και αν ισχύει το η ταν η επί τας...

      Διαγραφή
    16. Κύριε GERRY προσπαθώ σκεφτόμενος να βρω τις εταιρείες που πρέπει να διακρατηθούν μακροπρόθεσμα ... μήπως και πιάσουμε στα χέρια μας καμιά Amazon ή Tesla ή κάτι παρόμοιο ... αν τα κρατήσουμε όλα δεν θα τα χωράνε τα χέρια μας.

      Μέχρι στιγμής έχω για μακροπρόθεσμα SKLZ και SoFi σκεφτόμενος ότι έχουν ήδη κάποιες πωλήσεις, εκτός του ότι είναι πολύ hot.
      Κατ'εξαίρεση έχω προσθέσει και τη NPA με το Space Mobile ... είναι πολύ μεγάλο το project για να το αγνοήσω, γνωρίζοντας βέβαια ότι για 2 με 3 χρόνια θα εμφανίσει ζημιές ύψους 1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

      Οι άλλες ... πρέπει να μας αποδείξουν τα προσόντα τους. Για πχ αν η RIDE βγάλει το Endurance το καλοκαίρι θα κρατήσω μια θέση που ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ!!

      Διαγραφή
    17. Επίσης μακροπρόθεσμα κρατάω τα Clever Leaves ... αλλά δεν τα αναφέρω, ούτε τα συμπεριέλαβα στις επιλογές έτους 2021 ... σκεφτόμενος το ρίσκο της βιομηχανίας κάνναβης που ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί το νομοθετικό της πλαίσιο.
      Οπότε προτίμησα να μην την αναφέρω πουθενά την μικρούλα ...

      Διαγραφή
    18. Κύριε Τάκη σας ευχαριστώ για την απάντηση που είναι απλά η επιβεβαίωση για άλλη μία φορά πως ότι λέτε το εννοείτε... Πρόσφατα έγραψα ακριβώς αυτό που είπατε μόλις τώρα:Μπαούλο SKLZ NPA και ΙPOE για τους λόγους που εσείς έχετε βάλει στο τραπέζι και αναλύσει...Ελπίζω και εύχομαι σ αυτές η σε κάποια επόμενη που θα βρείτε να έχουμε συναντηθεί με την 5 μεγάλη μετά την θρυλική τετράδα AMAZON GOOGLE APPLE KAI FACEBOOK...Τα φυλλαράκια βλέποντας και κάνοντας ... πάντως πριν τα 30 με 40 ούτε λεπι...

      Διαγραφή
    19. Θέλω να δείτε όλοι ζεστά την Volta (spac SNPR) και να μου πείτε τη γνώμη σας.
      Ακόμη δεν έχω μπει ... αλλά με έχει ξετρελάνει ο πιτσιρικάς CEO με την καινοτομία του.

      Διαγραφή
    20. Κύριε Τάκη δεν άντεξα την υπερβολή και έδωσα στο 41 after market CCIV

      Διαγραφή
    21. Το πιθανότερο θα έχουμε ανακοίνωση μέσα στο τριήμερο...να θυμίσω πως έκανε αντίστοιχη κινηση αν θύμαμαι καλα και το τριήμερο του LABOR DAY..

      Διαγραφή
    22. για να μην τρελαθουμε!!...παντος εγω την εδωσα λόγω αναγκης ρευστοτητας με αγορα στα 19.00...

      Διαγραφή
    23. Καλά κάνατε με τη Lucid.
      Αν η κεφαλαιοποίηση της είναι στα 10 δολάρια 15 δις ... εδώ πάνω είναι 60 δις.
      Κάποιοι θα κλάψουν όπως με την Quantum Scame .... απο ποιο επίπεδο τιμής δεν ξέρω.

      Διαγραφή
    24. Φίλε Geopard και OLYMP σε καλή μεριά ... προσωπικά και μόνο δεν δίνω διότι αν αυτό μέχρι στιγμής έγινε FOR NOTHING και χωρίς ανακοίνωση τότε πάσο θα δώσω πιο χαμηλά ..όμως πιστεύω πως στην ανακοίνωση ένα 30% λόγω FOMO το έχει....

      Διαγραφή
    25. Κύριε Τάκη ότι είναι πανάκριβη είναι άλλα πιστεύω πως όποιος κλάψει θα κλάψει πιο ψηλά από εδώ ...

      Διαγραφή
    26. Μακροπρόθεσμα, πάντως, θα μπορούσε η Lucid να ανταγωνιστεί στα ίσια την Τεσλα.
      Έτσι πιστεύω.

      Διαγραφή
    27. Θα συμφωνήσω με τον κύριο GERRY απόλυτα, αφού μέχρι εδώ στα 40 δολάρια έφτασε με φήμες και χωρίς κάποια επίσημη ανακοίνωση, γιατί να μην φτάσει και 60+ δολάρια στην υπερβολή στην DA? Την έχουν πάντως σύντομα και για τριψήφιο νούμερο. Από τα 21$ είμαι μέσα, στην ανακοίνωση με το άνοιγμα βγαίνω... Ο κύριος Τάκης, τον οποίο τον ευχαριστούμε και τον συγχαίρουμε για τις επιλογές του, μας τροφοδοτεί συνεχώς με εταιρίες hot για έρευνα το ΣΚ.

      Διαγραφή
    28. SNPR...πηρα λιγη στα 15, αν πεσει θα διπλασιασω καιεαν παραπέσει τριπλασιαζω. Ο κ. Αδειουχος με την SHIP, τον βλεπω συντομα να γινεται πλοιοκτητης. Εγω δεν την αγγιξα...φοβαμαι τις τρυκυμιες

      Διαγραφή
    29. Καλημέρα σε όλους

      Κύριε Gerry θαυμάζω την ψυχραιμία σας και την ισχυρή σας θέση.

      Διαγραφή
    30. Κύριε Σπύρο μετά από τόσα χρόνια ενασχόλησης με τις Αγορές μόνο ψύχραιμα και με καθαρό νου μπορώ να κοιτάζω το ταμπλώ και να αποφασίζω....το ποσό σωστές είναι οι επιλογές μας μόνο αφού τις κάνουμε το ξέρουμε...όμως γνωρίζω εκ των προτέρων ότι δεν είναι όλες και πάντα σωστές...

      Διαγραφή
  34. Έξω τα χθεσινά 300 AYRO στο 9,96 καί ενίσχυση θέσης DCRB....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Σημειώστε ότι η Wall Street είναι κλειστή τη Δευτέρα 15/2 λόγω Washington's Birthday. Λέτε να έχουμε κάνα fomo την Τρίτη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Κυριε Τάκη, την ψάξατε την HOL, εχετε κάποια άποψη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Της εριξα μια ματιά, αλλά έπεσε στο μάτι μου πάνω στην Volta και ξεχάστηκα.
      Είναι και πολλές οι ρημάδες ... δεν τις προλαβαίνω.

      Διαγραφή
    2. Έχω σκοπό να δείξω και την Momentus, αλλά και την Astra.

      Μέχρι τότε όμως κύριε GRinvest δείτε τον πίνακα.
      https://prnt.sc/zi5o9q

      Αν και οι τρεις πραγματοποιήσουν αυτά τα νούμερα τότε η φθηνότερη είναι η AST που έχει απο πίσω και Vodafone και Rakuten!!
      Τη τιμή στόχο ζαλίζομαι μόνο που τη σκέφτομαι.

      Διαγραφή
    3. Κύριε Τάκη ευχαριστώ για την απάντηση. Εντάξει, στον πίνακα που βάζετε, αυτό το 3,18 στα EV/EBITDA του 2024 βγάζει μάτια και προσωπικά μου δημιουργεί conviction να βάλω στο μπαούλο την εταιρία (NPA) και να περιμένω την εξέλιξη του πλάνου τους.

      Διαγραφή
    4. Κ. Τάκη για την Astra / Holicity (NASDAQ:HOL) εχετε το χρονο να μας γραψετε?

      Διαγραφή
  37. Αυτή την περίοδο ξεκινά η δημοσίευση των 13F των superinvestors. Στα highlights βάζω τον Seth Klarman με την Baupost Group. Ο άνθρωπος έχει το άγγιγμα του Μίδα. Πήρε λοιπόν στο 3ο τρίμηνο 400εκ σε PSTH, ανέβηκε κατά 50% και έδωσε το 27% (αυτό με προβλημάτισε αρχικά αλλά μετά το θεώρησα τακτική αλλαγή). Στη συνέχεια πάει και αγοράζει Intel Corporation (INTC) 900εκ δολ παρακαλώ (σε χαρτοφυλάκιο 9δις έβαλε το 10% με τη μία), η οποία είναι ήδη σχεδόν 50% πάνω. Επίσης, είναι από τους λίγους που βάζουν χρήματα σε SPAC. Μετά την PSTH αγόρασε και AJAX.U 60 εκ.

    https://www.dataroma.com/m/holdings.php?m=BAUPOST

    Εδώ να κάνω μία υποσημείωση ότι η αναφερόμενη τιμή (reported price) είναι η τελευταία τιμή του τριμήνου για την κάθε μετοχή και όχι η τιμή που έγινε η συναλλαγή.

    Ο τύπος λοιπόν βάζει χρήμα σε μεγαθήρια και οικονομάει 50% κάθε τρίμηνο παρά το ότι χειρίζεται τόσο τεράστια κεφάλαια, αυτά για να μην λέμε ότι δεν υπάρχουν ευκαιρίες κτλ.

    Ο Chamath μπροστά του είναι γατάκι, γιατί αν θυμάστε εκείνο το 380% που είχε τουιτάρει, ήταν υπολογισμένο με τη μέθοδο XIRR που λαμβάνει ακριβώς τις ημερομηνίες που γίνονται οι συναλλαγές. Στην πράξη ήταν μόνο ένα 70%. Αν υπολογίσει ο κύριος Τάκης σε XIRR μπορεί να βγει αλλού γι αλλού!

    Τέλος, κι ελπίζω να μην κούρασα, μου έκανε εντύπωση που είδα μεγάλες ρευστοποιήσεις από άλλους superinvestors της τάξης του 50% σε Apple, Google και Amazon. Ανάμεσα στους πωλητές το fund Bill and Melinda Gates.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. κ.Ευροβλάχο απεναντίας, οχι μόνο δεν κουράζετε αλλα είναι και ακρως ενδιαφέρον αυτά που γράφετε. Πριν χρονια είχα διαβάσει διαφορα άρθρα οπως και το πιο κατω αλλ δεν παρακολούθησα στενα.
    https://www.oldschoolvalue.com/investing-strategy/klarman-2013-letter/
    Πως ερμηνεύετε τις μεγ. ρευστοποιήσεις απο την τελ. παραγραφο σας? Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Olymp, αυτό που μπορώ να σκεφτώ με το φτωχό μου το μυαλό είναι ότι οι αθρόες εισροές και ειδικά και από τα passive funds έχουν φέρει τις συγκεκριμένες μετοχές πιο πάνω (ως και σημαντικά πιο πάνω) από την εσωτερική τους αξία. Έτσι οι superinvestors επιλέγουν να δημιουργήσουν ρευστότητα από τις συγκεκριμένες επιλογές για να έχουν πάντα ρευστότητα σε ενδεχόμενη πτώση.

      Τα πράγματα είναι απλά, δεν υπάρχει all out ή all in, υπάρχει μόνο αναζήτηση ευκαιριών. Βρίσκεις την ευκαιρία (πχ Intel) ορμάς, θεωρείς ότι είσαι υπερτιμημένος και άρα εκτεθειμένος σε περισσότερο ρίσκο (πχ Apple) μειώνεις και δημιουργείς ρευστότητα.

      Διαγραφή
    2. Κανονικά δεν κάνει να μιλήσω ... αλλά με τρώει.
      Θα το πω και ας κινδυνεύω να φανώ παπαγαλάκι.

      Κάποιοι πολύ μεγάλοι με ποσοστά 3 με 5% σε Apple και Amazon τοποθετούνται πολύ δυνατά σε ένα σπακ .... τώρα αν βγαίνουν ταυτόχρονα από Apple και Amazon ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΩ. Ούτε ξ'έρω αν μπαίνουν και αλλού ...

      Η ιστορία θα δείξει αν είμαι σωστός και όχι παπαγάλος.


      Η επαλήθευση μου θα οδηγούσε τη FREYR σε απίστευτα νούμερα εντός διετίας max.

      Διαγραφή
    3. Πολύ καλά κάνατε SIR μου και μιλήσατε ...να σας τρώει πιο συχνά παρακαλώ...Το έχω πιάσει το υπονοούμενο... είμαι φορτωμένος ALUSSSS...

      Διαγραφή
    4. Καλησπέρα,

      στο ALUS, για εμένα, είναι αρνητικό το γεγονός ότι μετά την συγχώνευση οι παλιοί μέτοχοι της FREYER θα έχουν μόνο το 30% στην νέα εταιρεία. Κατα την γνώμη μου όσο μεγαλυτερο ποσοστό έχουν οι παλιοί μέτοχοι στην νέα εταιρεία τόσο το καλύτερο μιας και δείχνει ότι έχουν εμπιστοσύνη στο μέλλον της εταίρειας τους. Αλλιώς μάλλον κάνουν cash out.
      Επίσης στην αποτίμηση των περίπου 1,4δις(στα 10$) τα 890 είναι μετρητά και μόλις 420 αποτιμούν την αξία της παλιάς εταιρείας.
      Τέλος δεν έχουν την αποκλειστικότητα της τεχνολογίας 24m.
      Στα θετικά συγκαταλέγω το μειωμένο ενεργειακό κόστος παραγωγής λόγω της χρήσης ανανεώσημων πηγών ενέργειας καθώς και ότι είναι Νορβηγική εταιρεία (δεν γνωρίζω αν θα εξακολουθήσουν να έχουν το management οι παλιοί μέτοχοι) και όχι κάποια κινέζικη.

      Διαγραφή
  39. Κύριε Ευρωβλαχο νομίζω πως μπορείτε να βοηθήσετε περισσότερο σ αυτόν τον τομέα που ψάχνετε όπως ανωτέρω... συνεχίστε ... μπράβο σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. k.Ευρωβλαχε, ο Seth Klarman ειναι πιστος ακόλουθος του Benjamin Graham της βασικης ιδεας του Value Investing, https://en.wikipedia.org/wiki/Benjamin_Graham.
    Λιγο πολυ αυτο γινεται και εδω απο τον κ. Τακη απο εσας τον κ. Βαρρετ και τους υπόλοιπους μας αν οχι όλους. Εταιρείες ομως οπως Baupost εχουν πολλες φορες και άλλα συμφεροντα για τα που κανουν ππου εμεις δυσκολα γνωριζουμε πορα τη συνεχομενη ενημερωση. Για φανταστειτ πριν 20 χρονια η και πιο πριν ακομα τι θα ηταν δυατον απο όλα αυτα που σηερα γρραφουμε και διαβαζουμε? Σεδον τιποτα, αρα σχεδον τυφλα και τυχαια. Εμεις απλα ακολουθουμε και μαθαινουμε. Η καινοτομια, προτοτυπια και άλλες συναφεις αξιες ειναι οι προυποθεσσεις των για τις επιλογες των και σε αυτο το σημειο σημερα μπορουμε και εμεις σε μεγαλο βαθμο να εχουμε προσβαση . Χαρη σε αυτη τη προσβαση ειναι δυνατο να ανταμοιβωμαστε καλα αρκει να ερευνουμε και να αναλυουμε εχοντας επικαιρη και συνεχομενη ενημερωση. Το βασικοτερο σεναριο του Value investing ειναι μακροπροθεσμο,μονο που σημερα ολα τρεχουν τοσο γρηγορα και το ιδιο γρηγορα αλλαζουν που θα πρεπει να ειμαστε πιο προσεκτικοι απο ποτε. Πανω απο όλα Διασπορα. !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://news.bitcoin.com/btc-giveaway-scam-chamath-palihapitiya-elon-musk-not-giving-away-bitcoin/

      Διαγραφή
    2. (το λες κι ανέκδοτο)

      Δημοσιεύθηκε σε μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα των ΗΠΑ η εξής αγγελία

      "Με μόλις ένα δολλάριο θα σας αποκαλύψω τον τρόπο να γίνετε πλούσιοι. Οι απαντήσεις θα είναι προσωπικές εντός 10ημέρου. Οποιος ενδιαφέρεται ας μου γράψει στην "τάδε" διεύθυνση εσωκλείοντας το δολλάριο και τα γραμματόσημα της απαντητικής επιστολής"

      Μετά 10 ημέρες οι ενδιαφερόμενοι έλαβαν ταχυδρομικώς την απάντηση

      "Κάντε ότι κι εγώ"

      Διαγραφή
  42. Hyzon Motors
    Αν αποδειξει ότι κατεχει την τεχνολογια κυψελών καυσιμου υδρογόνου, τότε θα σπάσει ευκολα το ρεκορ της Nikola ... και θα δει 100+

    Στην περίπτωση αυτή θα εχουμε την Τέσλα των φορτηγών.

    https://finance.yahoo.com/news/hyzon-motors-hiringa-energy-advance-204200168.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. https://www.facebook.com/watch/live/?v=651064942446576&ref=watch_permalink

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. https://www.zer0es.tv/big-announcements/is-hyzon-motors-the-chinese-lordstown/ Κ.ΤΑκη καλησπερα! Η Blue Orca Capital σορταρει τη Hyzon! Is Hyzon Motors $HYZN the Chinese version of Lordstown?

    Between the potential sham customers and blue chip partners mysteriously disappearing from investor presentations, Soren Aandahl of
    @blueorcainvest
    thinks it might be.

    Watch the full interview here: https://zer0es.tv/big-announcements/is-hyzon-motors-the-chinese-lordstown/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. https://finance.yahoo.com/quote/EGRNY?p=EGRNY&.tsrc=fin-srch
    Εγω παω Κινα και οσο σταθεροποιεται τοσο και θα μπαινω!!
    Τα 30 θα τα πιασει σε χρονο ρεκορ..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂