Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

Momentus

Momentus Space .... εδώ .... 

Διαπραγματεύεται στο Nasdaq με τον κωδικό SRAC ... εδώ .... και μετά τη συγχώνευση το ticker θα είναι MNTS
Αριθμός μετοχών : 151,2 εκατομμύρια μετοχές (όταν εισαχθεί στο Nasdaq)
Presentation Momentus ... εδώ ...


Το SPAC του SRAC
Στις 28 Μαΐου 2019 ιδρύεται η εταιρεία Stable Road Acquisition Corp. Εκδόθηκαν για τον χορηγό 4.312.500 κοινές μετοχές κατηγορίας Β .... έτσι δημιουργήθηκε το Spac - SRAC.
Τα Μερίδια Κατηγορίας Β θα μετατραπούν αυτόματα σε κοινές μετοχές Κατηγορίας Α την πρώτη ημέρα μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης του Spac με την εταιρεία που θα επιλεγεί.


Στις 13 Νοεμβρίου 2019, η εταιρεία ολοκλήρωσε την αρχική δημόσια προσφορά, όπου εκδόθηκαν 17.795.000 μετοχές, στα 10 δολάρια, δημιουργώντας ακαθάριστα έσοδα 177.950.000 δολάρια.

Η εταιρεία SPAC - SRAC εισάγεται στον Nasdaq, παράλληλα κάθε αρχική μονάδα εδικαιούτο και ένα δεύτερο ενός εξαγοράσιμου εντάλματος. Κάθε ένταλμα (WARRANT) δίνει στον κάτοχο του την δυνατότητα να αγοράσει μία κοινή μετοχή σε τιμή άσκησης 11,50 δολάρια ανά μετοχή.

Η συμφωνία συγχώνευσης με την Momentus
Την 7 Οκτωβρίου 2020 το spac SRAC, σύνηψε 
οριστική συμφωνία για να συγχωνευτεί με την εταιρεία Momentus.

Η Momentus θα συγκεντρώσει καθαρά 313 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, μέσω του συνδυασμού των επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένου ενός πλήρως δεσμευμένου PIPE ύψους 175.000.000 δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων επενδύσεων από ιδιώτες επενδυτές ανάπτυξης μετοχών, οικογενειακά γραφεία και επιλεγμένους δημόσιους θεσμικούς επενδυτές ανώτερης βαθμίδας.


Η συνδυασμένη εταιρεία θα παραμείνει εισηγμένη στο Nasdaq με το νέο σύμβολο "MNTS"
Η κεφαλαιοποίηση της Momentus, με την τιμή της μετοχής στα 20 δολάρια, θα ανέρχεται σε 3,024 δισεκατομμύρια δολάρια.


Υποθέτοντας ότι κανένας μέτοχος του SRAC δεν ασκήσει τα δικαιώματα εξαγοράς του, η ιδιοκτησία της συνδυασμένης εταιρείας αμέσως μετά τη συγχώνευση θα αποτελείται από τους τρέχοντες κατόχους μετοχών της Momentus (75%), τους μετόχους του SRAC (11%), τον χορηγό του SRAC (2%) και τους επενδυτές PIPE (12%).

Η επόμενη βιομηχανική επανάσταση είναι ακριβώς από πάνω μας, στον ουρανό. Οι ευκαιρίες ανάπτυξης που προσφέρονται από διαστημικές εφαρμογές είναι σχεδόν άπειρες και είμαστε στην αρχή όλων αυτών. Το τρέχον μέγεθος της παγκόσμιας διαστημικής οικονομίας αναμένεται να αυξηθεί από περίπου 415 δισεκατομμύρια δολάρια σε 1,4 τρισεκατομμύρια δολάρια έως το 2030, αυξάνοντας τη ζήτηση για υπηρεσίες μεταφοράς και υποδομής στο διάστημα.

Η Momentus Inc. είναι μια εμπορική διαστημική εταιρεία που προσφέρει υπηρεσίες μεταφοράς και υποδομής στο διάστημα. Η Momentus ουσιαστικά είναι μια εταιρεία ρυμούλκησης στο διάστημα, καθώς παρέχει υπηρεσίες, όπως μετακίνησης των δορυφόρων πίσω στις προβλεπόμενες τροχιές τους και  απομάκρυνσης των διαστημικών συντριμμιών.

Η Momentus ουσιαστικά είναι μια εταιρεία ''τελευταίου μιλίου'' στο διάστημα καθώς σκοπό έχει να παρέχει υπηρεσίες υποδομής που είναι απαραίτητες για την εισαγωγή της επόμενης εποχής στο διάστημα. Με τη διαστημική μεταφορά ως βασική υπηρεσία, η Momentus είναι σε καλή θέση για να αντιμετωπίσει την ανάγκη για υπηρεσίες μεταφοράς και υποδομής στο διάστημα. 

Η Momentus αναπτύσσει δυνατότητες για την παροχή κρίσιμων υπηρεσιών υποδομής όπως ... μεταφορά στο διάστημα, δορυφόρος ως υπηρεσία και υπηρεσίες σε τροχιά, παράδοση δορυφορικών φορτίων τελευταίου μιλίου, φιλοξενία ωφέλιμου φορτίου και εξυπηρέτηση σε τροχιά. Με άλλα λόγια, η Momentus θέλει να κάνει τις διαστημικές αποστολές όσο το δυνατόν πιο εύκολες.
Με την κατάρρευση του κόστους της εκτόξευσης των πυραύλων, είναι πλέον πιο εύκολο από ποτέ να τεθεί ένας δορυφόρος σε μια κοινή τροχιά, αλλά και να εξυπηρετηθεί.

Τροχιές δορυφόρων

  • Low Earth Orbit (LEO) : χαμηλές τροχιές με υψόμετρα κάτω από 2.000 km από την επιφάνεια της θάλασσας.
  • Medium Earth Orbit (MEO) : μεσαίες τροχιές που κυμαίνονται σε υψόμετρο από 2.000 χλμ. έως ακριβώς κάτω από τη γεωστατική τροχιά των 35.786 χιλιομέτρων.
  • High Earth Orbit (ΗΕΟ) : τροχιές πάνω από το υψόμετρο της γεωστατικής τροχιάς των 35.786 km.
  • Geostationary orbit (GEO)  : είναι μια κυκλική τροχιά ύψους 35.786 χιλιομέτρων πάνω από τον Ισημερινό και ακολουθεί την κατεύθυνση της περιστροφής της Γης.

Η Momentus ανέπτυξε το πρώτο της όχημα μεταφοράς και εξυπηρέτησης, το Vigoride, για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των πελατών στη χαμηλή τροχιά LEO (Low Earth Orbit), παρέχοντας μικρούς δορυφόρους έως 750 κιλά σε ακριβείς προορισμούς και αναμένει να παρέχει φιλοξενούμενες υπηρεσίες ωφέλιμου φορτίου και υπηρεσίες σε τροχιά. Η εταιρεία σχεδίαζε να λανσάρει το πρώτο της όχημα Vigoride τον Δεκέμβριο του 2020 και ακόμη τέσσερα έως πέντε Vigorides το 2021.

Η εταιρεία αναπτύσσει δύο μεγαλύτερα, πιο ικανά οχήματα στα αναπτυξιακά της σχέδια. Το Ardoride το 2022 και το Fervoride το 2024 με στόχο την εξυπηρέτηση σε όλες τις τροχιές έως και τη γεωσυγχρονική τροχιά και ακόμη και τη σεληνιακή τροχιά. Με το Andoride το project της εταιρείας είναι να διαχειρίζεται ωφέλιμα φορτία έως και 4.000 κιλά.

Για να επεκτείνει τις δυνατότητες των γιγαντιαίων πυραύλων όπως το SpaceX's Starship και το Blue Origin's New Glenn, η εταιρεία κατασκευάζει το μεγαλύτερο όχημα της μέχρι σήμερα το Fervoride, το οποίο η Εταιρεία αναμένει ότι θα είναι σε θέση να παραδώσει έως και 20 τόνους φορτίου οπουδήποτε από τη Χαμηλή Γήινη Τροχιά στη Γεωσυγχρονική Τροχιά και στο βαθύ διάστημα. Το Fervoride αναμένεται να αποτελέσει μονοπάτι για την αναζήτηση και χρήση διαστημικών πόρων, όπως το νερό από τη Σελήνη και τους αστεροειδείς και μια τεχνολογία που επιτρέπει τις μεγαλύτερες ευκαιρίες για το φεγγάρι όπως η παραγωγή ηλιακής ενέργειας στο διάστημα.

Αρχικά η εκτόξευση του Vigoride είχε προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο του 2020. Κατόπιν η ημερομηνία αυτή άλλαξε για τον Ιανουάριο του 2021. Ωστόσο η εκτόξευση αναβλήθηκε για μεταγενέστερο χρόνο εντός του 2021.
Η αρχική αλλαγή στο πρόγραμμά της εταιρείας οφείλεται σε λόγους που δεν σχετίζονται άμεσα με την Momentus. Η πιο πρόσφατη αλλαγή προέκυψε ως αποτέλεσμα της καθυστέρησης της έγκρισης από την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας (FAA) για το διαστημικό σκάφος της Momentus. Η FAA δεν εξέφρασε δικές της συγκεκριμένες ανησυχίες, αλλά ανέφερε ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να ολοκληρωθεί η διυπηρεσιακή επισκόπηση του ωφέλιμου φορτίου της Momentus.


Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Momentus παραιτήθηκε σε μια προσπάθεια να ξεπεραστούν οι ανησυχίες της κυβέρνησης των ΗΠΑ σχετικά με τον ξένο έλεγχο της εταιρείας.
Η Momentus ανακοίνωσε στις 25 Ιανουαρίου ότι ο Μιχαήλ Κοκορίχ παραιτήθηκε από διευθύνων σύμβουλος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας. Θα αντικατασταθεί προσωρινά από τον Dawn Harms, πρώην στέλεχος της Boeing που εντάχθηκε στη Momentus ως διευθύνων σύμβουλος εσόδων τον Νοέμβριο του 2019.


Σήμερα στη Momentus περίπου το 74% ανήκει σε μετόχους από τις ΗΠΑ και αυτή η πλειοψηφία των ΗΠΑ αναμένεται να αυξηθεί σε περίπου 84% μετά τη συγχώνευση της εταιρείας με τη Stable Road. Αυτή η συγχώνευση πρόκειται να κλείσει το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Η εταιρεία σημείωσε ότι η καθυστέρηση της κυκλοφορίας του Vigoride που είχε προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο δεν θα επηρεάσει τις άλλες εκκινήσεις που έχουν προγραμματιστεί με τη SpaceX για τον Ιούνιο και τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους. Σύμφωνα με τη διοίκηση της Momentus o αριθμός των εκτοξεύσεων που έχουν προγραμματιστεί εντός του 2021 δεν άλλαξαν. Ως εκ τούτου, δεν αναμένει αλλαγές στα συνολικά έσοδα που προβλέπονται για το 2021.
Έτσι και αλλιώς αυτή η καθυστέρηση δεν σημαίνε και πολλά, καθώς η διοίκηση υπόσχεται έσοδα μόνο 20 εκατομμύρια δολάρια για το 2021.

Ωστόσο για το 2022 η διοίκηση της Momentus υπόσχεται επίτευξη εσόδων 152 εκατομμυρίων δολαρίων, που θα φτάσουν στα 598 εκατομμύρια δολάρια το 2023 και θα εκτιναχθούν σε 1,2 και 1,96 δισεκατομμύρια δολάρια το 2024 και 2025 αντίστοιχα.

Η Momentus έχει συγκεντρώσει επιχειρηματική και ιδιωτική χρηματοδότηση από αξιοσημείωτους επενδυτές, όπως το Prime Movers Lab, το Y Combinator, το Tribe Capital, το Πανεπιστήμιο του Wyoming Foundation, το Lerner Enterprise, τον Tony Robbins, το ταμείο του Joe Montana's liquid2VC ....

Στους πελάτες της Momentus περιλαμβάνονται φορείς εκμετάλλευσης δορυφόρων, κατασκευαστές δορυφόρων, πάροχοι εκτόξευσης, όπως η Lockheed Martin και κυβερνητικές υπηρεσίες όπως η NASA. Στις 30 Σεπτεμβρίου 2020 η Momentus είχε συμβόλαια με διάφορους πελάτες που  αναλογούσαν σε 90 εκατομμύρια δολάρια σε δυνητικά έσοδα τα επόμενα χρόνια.

Ο κλάδος της αεροδιαστημικής είναι το επόμενο μεγάλο ''στοίχημα'' της αγοράς μετά την ηλεκτροκίνηση. Ως μια μικρή απόδειξη αυτού του ισχυρισμού αποτελεί και το Ark Invest της Cathie Wood που ανακοίνωσε το σχεδιασμό να ξεκινήσει ένα νέο αμοιβαίο κεφάλαιο (ETF) με επίκεντρο το διάστημα.
Ωστόσο πρέπει να είναι ξεκάθαρο, ότι τόσο στον κλάδο της Αεροδιαστημικής όσο και στα EVs κάποιες εταιρείες ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ!! Κάποιες άλλες, όσες πετύχουν, θα αποφέρουν υψηλότατες υπεραποδόσεις σε όσους επενδυτές στοχεύσαν σωστά.


Με την τιμή της μετοχής στα 20 δολάρια και μετά την ενοποίηση η Momentus θα αποτιμάται 3,024 δισεκατομμύρια δολάρια, που αντιστοιχούν :
  • 0,74 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 4,035 δισεκατομμυρίων δολαρίων, του 2027.
  • 1,01 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 2,987 δισεκατομμυρίων δολαρίων, του 2026.
  • 1,54 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 1,96 δισεκατομμυρίων δολαρίων, του 2025.
  • 2,52 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, του 2024.
  • 5,05 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 598 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2023.
και σε σχέση με τα EBITDA
  • 1,23 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2027.
  • 1,62 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2026.
  • 2,52 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2025. 
  • 7,39 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2024.
  • 28,26 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2023


190 σχόλια:

  1. EVA... καταπίνουμε καί την μηλιά αμασητη ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να ανεβάζει ο κ. Τάκης νέα ανάρτηση και να μην υπάρχει σάλιο ... αυτά είναι προβλήματα, χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ότι ανεβάζω thread δεν σημαινει απαραίτητα ότι αγοράζω.
      Απλώς ... πιστεύω πολύ στο ρητό, ΜΑΘΕ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΑΣΤΗΝΑ
      ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΊ ΠΙΑΣΤΗΝ

      Διαγραφή
  3. Άστα φίλε μου...θα την πάθουμε σαν τις χορτατες γάτες που τους ρίχνουν την φρέσκα τσιπούρα και νιαουριζουν γιατί το στομάχι τους είναι γεμάτο από τις κονσέρβες και δεν παίρνει άλλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παρεμπιπτόντως με τά τελευταία πολυ λίγα $ πού έχουν μείνει συμπληρώνω τα τελευταία FIII και φυυυγαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγνοώ φυσικά τι θα κάνει προσεχώς η FIII στην οποία έχω θέση όπως κι εσείς. Σε τέτοιες περιπτώσεις όμως (παρατεταμένη ταλαιπωρία) προτιμώ το "μακάρι ν΄ανέβει κι ας κερδίσουν αυτές που έχω".

      Διαγραφή
    2. Κύριε Hippy επειδή σας διαβάζω καιρό, οπότε γράφετε προφανώς και επειδή έχετε πολύ καλή οσφρηση κ βλέμμα για τις εταιρίες η Fiii που έχω κ εγώ δε έχει τη χειρότερη συμπεριφορά για spac από κάθε άλλο. Εσείς προτείνετε διακράτηση για πόσο ακόμη καθώς γράφω μια καλή σχετικά λογιστική ζημιά!!! Ευχαριστώ!!!

      Διαγραφή
    3. Κύριε Investor δεν την γνωρίζω, μου φαίνεται λογικό κάποια στιγμή ν΄ακολουθήσει τον συρμό της κίνησης των ηλ. αυτοκινήτων, θεωρώ πολύ μικρό τον κίνδυνο στα $11,+ όσο δεν έχει ολοκληρωθεί η συγχώνευση με την Electric Last Mile. Από την άλλη όμως δεν δικαίωσε την αγορά της. Είναι στην σκιά των υπολοίπων. Όταν με το καλό ξυπνήσει κι αναλόγως της κίνησης (όγκο) βλέπουμε αν θα αυξήσουμε ή θα μηδενίσουμε.

      Διαγραφή
    4. Να θυμίσω ότι και η pic είχε παρόμοια συμπεριφορά. Έκανα το λάθος και την πούλησα στα 11 και μετά από λίγες μέρες πέταξε για τα 30.

      Διαγραφή
  5. Σχετικά με την δημιουργία ρευστότητας είναι προτιμότερο να πουλάς μέρος κερδοφόρων μετοχών που τις πιστεύεις (THCB) η να ξεφορτωθούν με μικρή χασουρα ατυχείς προς το παρόν επιλογές (NOK).
    Το ξέρω ότι είναι δική μου η απόφαση αλλά θα ήθελα να ακούσω κάποια γνώμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να παίζει κανένα ρόλο αν είσαι με κέρδος ή ζημιά, παρά μόνο τι εκτιμάς ότι επιφυλάσσει το μέλλον για κάθε μετοχή από μηδενική βάση.

      Με άλλα λόγια, αν ήμουν με 100% ρευστότητα τη δεδομένη στιγμή, ποιες από τις μετοχές του Χ/Φ θα αγόραζα στην τρέχουσα τιμή αβλεπί, ποιες θα ήμουν αναποφάσιστος και ποιες όχι? Αυτές που η απάντηση είναι όχι είναι για να φεύγουν χωρίς πολλά πολλά, άσχετα αν κερδίζω ή χάνω.

      Διαγραφή
  6. Έχω 24 απόψε και είμαι με όλες ερωτευμένος...δεν είναι όλες κουκλάρες ούτε και όλες το ίδιο SEXY αλλά τις γουστάρω όλες ακόμη και αυτές που πάνε με πατίνια φίλε μου BARREN...Εδώ σας θέλω μάγκες μου ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. HRDCOIN ενδιαφέρουσα περίπτωση για τον νεαρό ας την κοιτάξει νότια Κορέα μεριά.Καλο βράδυ σε όλους.

      Διαγραφή
    2. Σας ευχαριστώ πολύ κύριε Κίτσο ...να είστε καλά...

      Διαγραφή
  7. Απαντήσεις
    1. κ. Τάκη, αν είχατε παραπάνω ρευστότητα από ότι έπρεπε, που θα μπαίνατε σήμερα?
      Ευχαριστώ

      Διαγραφή
    2. Eλα Ευακι έλα στο θείο όπως είσαι...

      Διαγραφή
    3. Πολύ καλό σημείο εισόδου.
      Τώρα ξεχάστε την για 1 τρίμηνο!!
      Το καλοκαιράκι να δούμε τι λαυράκι πιάσαμε.

      Διαγραφή
    4. κ. Τάκη, εδώ περίμενα μήνες άλλα και άλλα. Είπαμε όσο δεν λέει ο Φάουτσι βγάλτε τις μάσκες ή ο Πάουελ ότι η οικονομία των ΗΠΑ είναι εντάξει, τότε έχει πάνω το μαγαζί. Ας δούμε πρώτα το επόμενο stimulus πακέτο και βλέπουμε. Βέβαια όπως έγραψα πιο κάτω καλό να παίρνουμε και λίγα κέρδη.
      Να είστε καλά όπως και όλοι οι συνδαιτυμόνες του blog.

      Διαγραφή
    5. Κύριε Γιώργο Τ βρίσκω τις θέσεις σας σύμφωνα με την δική μου οπτική σωστές...απ' ότι φαίνεται τόσο με τα εμβόλια αλλά πιο πολύ με τις μεταλλάξεις οι μάσκες θα βρίσκονται στα πρόσωπα μας για πολύυυυυυ ακόμη και όσο κάποιοι συνεχίζουν να τις φορούν σαν σκουλαρίκια η σαλοπετες εκεί να δείτε για πόσο πολύ θα τις έχουμε σαν αξεσουάρ.... ακούστε προσεκτικά τον κύριο Παυλίδη διαπρεπή μας του εξωτερικού που δεν μασάει τα λόγια του και θα το καταλάβετε-με...Έχω μία σχετική ρευστότητα όχι πάνω από 12% αυτή την στιγμή....την διατηρώ με μικρές αποκλίσεις...τώρα θα μου πείτε πως γίνεται ρε μάστορα και είσαι σε μέσα σε τόσα Plays! Εξηγώ: Κρατώντας σταθερά και αμετακινητες τις long θέσεις μου όπως SKLZ NPA IPOE CLVR...και με προοπτική να μετατραπούν σε long σταδιακά αναλόγως οι VOLTA HYZN ALUS ....γυρίζω κερδοφόρες θέσεις σε νέα SPACS η μετοχές... χθεσινό παράδειγμα οι LUCID και το BFT σε SNPR και HYZN...ACIC πήρα λίγα λόγω ARK και αν το βρω πιο κάτω θ αυξήσω ...Κέρδη δεν παίρνω έξω καθόλου και προτιμώ πχ να πάρω VGWC η FIII η κάποιο SPAC κοντά στο 10 με 11 που πιστεύω στο TEAM του και να το κλωσαω...αυτό για μένα ισοδυναμεί με ρευστότητα ..σχετικό αυτό...τέλος να πω ειδικά για BFT πως πιστεύω ότι το 30 το έχει στο τσεπακι του καί ευκαιρίας δοθείσης θα επανέλθω αν δεν έχει ξεφύγει... φυσικά το TRADE σε μεγάλα γυρίσματα όπως του CLVR και AYRO είναι πάντα στο παιχνίδι μου...

      Διαγραφή
  8. Καλησπέρα σε όλους,
    Take some money off the table (σε ελεύθερη μετάφραση, πάρτε κάποια από τα κέρδη σας), λένε στο USA. Δεν είναι κακό, μπορεί να έρθουν και δύσκολες μέρες. Και φυσικά, η διασπορά σώζει.
    Στο Χ/Φ μου, που έχει 24 μετοχές (+5 που τις κοιτώ μόνο όταν ανακοινώνουν τρίμηνα καθώς τις έχω σε βάθος 5ετίας), οι πρώτες 8 (βάσει βαρύτητας) είναι κόκκινες (πλην Smart Sand), οι δεύτερες 8 πράσινες και οι τελευταίες 8 ανάμεικτες.

    Υγεία και κέρδη σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και κάτι τελευταίο, είχα 25 μετοχές, αλλά βγήκα και από PBF στο 13,50 σήμερα. Μπορεί να φύγει και πολύ πάνω αλλά ψηλά είναι και το πετρέλαιο και φοβάμαι. Σημαντικό το κέρδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Obsv σήμερα ανταποκρίνεται στο χθεσινό άρθρο... Για να δούμε το επιφυλάσσει το μέλλον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σήμερα τους διέλυσε.
      Η ObsEva ειναι έτοιμη να αλλάξει το άσχημο πεπρωμένο της.

      Το φαρμακο εγκρίνεται το Β τρίμηνο και μπαίνει σε κυκλοφορία τέλος 2021.

      Έχει πολύ χρόνο εμπρος της να κάνει πολλά χρηματιστηριακά παιχνίδια, πάνω, κάτω ... όμως ο δρόμος της ειναι ΑΝΗΦΟΡΙΚΟΣ!!

      Διαγραφή
    2. Τα σέβη μου SIR για το EVAKI... είμαι με καρέ του 5...το πιάσατε το υπονοούμενο ..

      Διαγραφή
    3. Μου τελειώσανε τα BFTekakia και τα καναμε ΕΥΑΚΙΑ...

      Διαγραφή
    4. Α οκ ευχαριστώ. Έχουμε κι απ' αυτά χαχα

      Διαγραφή
  11. Καλησπέρα . Βάλτε την σε watchlist = 12 δις $ πωλήσεις το 2030 λένε.
    Spaq = Atlas Crest Investment Corp.
    Ticker Symbol ( ACIC )
    https://www.archer.com/
    https://investors.archer.com/overview/default.aspx

    Kαι υλικο για το Σαββατοκύριακο μερικοι απο τους ανταγωνιστές της
    μη εισηγμένοι
    https://wisk.aero/
    https://www.jobyaviation.com/
    https://www.volocopter.com/en/voloiq/
    https://lilium.com/
    https://www.ehang.com/ehangaav κινέζα εισηγμένη Nasdaq απο 24 $ πηγε 124 $ σε ενα μήνα ( για πλαστά στοιχεία μιλάνε πάλι, οπότε προσοχή ) τώρα 59,76.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Επίσης να πω ότι όλη η LUCID έγινε OBSV...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλη η Χαζοβιολα έγινε volta...
      Για να δούμε μαντεψια...? Στοιχηματίζω ότι θα με κερδίσετε k.Gerry...😃

      Διαγραφή
    2. Χαίρετε,κύριε GERRRY να πείτε στο παιδί να κοιτάξει τα πλεονεκτήματα του Tezos coin έναντι του Etherum και του Bitcoin θα βρει νομίζω ενδιαφέροντα στοιχεία με την δέουσα προσοχή πάντα βεβαίως.

      Διαγραφή
    3. Kυριε Dimitri's ελπίζω να έρθουμε Χ ....

      Διαγραφή
    4. Κύριε Κίτσο το εκτιμώ πολύ όλο αυτό και σας ευχαριστώ πολύ...!!

      Διαγραφή
    5. Εγώ πάλι κύριε Δημήτρη εκτιμώ ότι θα έχετε έναν εύκολο, τουλάχιστον, διπλασιασμό μέσα στο επόμενο 6μηνο.

      Διαγραφή
    6. Sir μου αρέσει πιο πολύ η άποψή σας..😀

      Διαγραφή
    7. Δεν είναι άποψη, είναι πεπρωμένο και ....
      Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον.

      Διαγραφή
    8. Αλλά κύριε Τάκη η ObsEva έχει την ορμή τώρα και όποιος την έχει μπορει να προλάβει να τα γυρίσει και στην Volta , εγώ εχω και τις δυο βέβαια και μόνο στην SNRP υπάρχει περίπτωση να αυξήσω λίγο ακόμα , σήμερα βρήκα ακόμα ένα μικρό penny stock υποσχόμενο το όνομα του PLTXF https://prnt.sc/102yguj https://finance.yahoo.com/quote/PLTXF?p=PLTXF&.tsrc=fin-srch αλλά δεν ξέρω αν αξίζει γιατί με προβληματίζουν λίγο οι όγκοι που κάνει , παρακάτω ακολουθεί μια παρουσίαση της https://www.youtube.com/watch?v=KLfYPFUlcRU&feature=youtu.be&ab_channel=PlantX .

      Διαγραφή
  13. Κύριοι καλησπέρα.Αυτή ήταν για εμένα μία εβδομάδα αναδιάρθωσης χαρτοφυλακίου Συνοπτικά Πώληση 90% τοσκάνης περίπου στα 22 μερικά απο αυτά έγιναν alus (μου αρέσει) πώληση 80% ride στα 28 και 60% NPA στά 21,biol έχω κρατήσει 20% ,πώληση 100 % aktx (akari ther.)παραμένω ακίνητος σε sklz ,wter,και fiii που δεν μου βγήκε ακόμα η κίνηση.Φόρτωσα alus, ftoc ( merge with"Payoneer," which S&P Global Market Intelligence describes as a "cross-border payments platform that connects businesses, professionals, countries, and currencies worldwide" ) καθώς και αν δεν σας ζαλίζουν τα ύψη και οι κάθετες απογειώσεις
    Atlas Crest Investment Corp. (ACIC)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. The combination of Ecellix’s high energy density materials, and Romeo Power’s advanced truck battery architecture, has the opportunity to reduce the weight of a 1 MWh battery pack by up to 9,900 pounds. This is equivalent to reducing the weight of a battery-electric Class 8 truck by up to 25%, therefore exceeding 660 miles of range on a single charge.

    If they can make this happen, there is no limit.
    Ειμαι φορτωμενος μεχρι τα μπουνια με RMO. Νομιζω οτι ηρθε και η ωρα μου να δικαιωθω που εξακολουθω να πιστευω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αν και παραμένω πιστός στο ΧΑΑ και ΧΑΚ μου φαίνεται ότι δεν θα αντισταθώ στον πειρασμό και θα βουτήξω και εγώ στο Αμέρικα.Ερώτηση προς ναυτιλόμενους:

    1. Μέσω ποιας εταιρίας κάνετε τις συναλλαγές;Διάβασα για την Interactive Brokers αλλά είδα ότι είναι στο Ηνωμένο Βασίλειο και μπερδεύει λίγο η κατάσταση μετά το Brexit.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Degiro εύκολη γρήγορη, στα ελληνικά και χρεώσεις ελάχιστες. Ούτε δικιά μου να ήταν..

      Διαγραφή
    2. Δε συμφωνώ για την DEGIRO
      Μειονεκτίματα
      - δεν δίνει οποιοδήποτε ποσοστό από τα χρήματα που παίρνει από τις μτχ μας που δανείζει
      - σε πολλές μτχ υπάρχει 15’ καθυστέρηση στην ενημέρωση
      - έχει μικρές προμήθειες, πολλές έχουν μηδενικές
      - παράγωγα ΓΙΟΚ
      - δεν σε αφήνει να στήσεις εντολές πώλησης/αγοράς σε τιμές > +-20%
      - πολλές μτχ δεν είναι δυνατό να αγοραστούν από αυτήν την πλατφόρμα ενώ στις περισσότερες γίνεται, πχ BYDDY για μένα το καλύτερο play στην ηλεκτροκίνηση, ήθελα να αγοράσω στα $13 αλλά για ξένα ήμουν μόνο στην DEGIRO, έπειτα άνοιξα και FIRST TRADE (δεν είναι σούπερ αλλά τα παραπάνω δεν τα έχει. ούτε είναι στα ελληνικά ούτε έχει level 2 τιμές – βάθος αγοράς)

      όταν η WEBULl ή κάποια άλλη πολύ καλή επιλογή μας δεχτεί (τους Έλληνες) παρακαλώ ενημερώστε...

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα mavri_gata δεν θα διαφωνήσω για την Degiro μιας και την έχω να προσθέσω ότι δεν έχει OTC ούτε pre market , την έχω 4-5 χρόνια όμως και ειναι αξιόπιστη επίσης τις μετοχές που δεν έχει τις βάζει μετά από mail αλλά θέλει τον χρόνο της , πρόσφατα άνοιξα στην IB που ειναι με έδρα την Ουγγαρία και όχι Αγγλία πλέον για εμάς τους Έλληνες και έχει OTC και pre market και πάρα πολύ καλές χρεώσεις.

      Διαγραφή
    4. geopard, η ΙΒ έχει ελάχιστο ποσό κτθ?

      Διαγραφή
    5. Κύριε Αδειούχε δεν θυμάμαι να σας πω αλλά έχουν κάτι περιορισμούς για το intra day στην Αμερική αν θυμάμαι καλά θέλουν πάνω από 25 χιλιάδες δολάρια.

      Διαγραφή
  16. Κύριε Τάκη ή κάποιος άλλος, αν θέλετε, θα μας κάνετε μια ανάλυση για $FWONA $FWONK ? Η εταιρία που έχει το Formula 1 group

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλήσπερα σε όλους τους συναγωνιστές! Την Πέμπτη έπεσε στην αντίληψη μου αυτό το πολύ ενδιαφέρον SPAC. Μέχρι να προλάβω να το επεξεργαστώ, έκανε την Παρασκευή ενα ωραίο +22% και έκλεισε στα 24,46$. Μιλάω για το GHVI του γνωστού μας Alec Gores απο το άλλο SPAC με τον Metropoulos. Η εταιρία Matterport λοιπόν θα συγχωνευθεί με την Gores Holdings VI.
    Η MAtterport είναι μια εταιρία που ουσιαστικά ψηφιοποιεί μεσω καμερών χωρούς κτηρίων μετατρέποντας τον φυσικό χώρο σε ψηφιακό χώρο. Η εταιρεία το κάνει αυτό με επαγγελματικές κάμερες που μπορούν γρήγορα να δημιουργήσουν ενα μοντελο "Doll House".
    Αυτό γίνεται παραδοσιακά με επαγγελματικές κάμερες, αλλά η πραγματική επανάσταση για την Matterport είναι οτι δημιούργησε μια εφαρμογή για κινητά που μπορεί να κάνει τις περισσότερες λειτουργίες από ένα smartphone.
    Μπορεί να χρησιμοποιηθεί απο εγκαταστάσεις σε βιομηχανίες για χωροθέτηση, μεσιτικά γραφεία, αρχιτέκτονες, ασφαλιστικές εταιρίες, ανακαινίσεις, διακοσμητές. Μπορεί ακόμα να ψηφιοποιήσει μουσεία για virtual περιηγήσεις.
    Εδώ θα δείτε την παρουσίαση και θα ήθελα την αποψη σας.

    https://matterport.com/sites/default/files/media-files/Matterport%20Presentation%202021_1.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συνιστούσα λίγο προσοχή με τον Gores καθώς δεν είναι καλό παιδάκι και τα spac του καταρρέουν ... εξαίρεση μέχρι στιγμή αποτελεί η Luminar.

      To 2o spac του
      https://finance.yahoo.com/quote/VRRM?p=VRRM&.tsrc=fin-srch

      Το 3ο του
      https://finance.yahoo.com/quote/PAE?p=PAE&.tsrc=fin-srch

      Και το 1ο του είχε τα ίδια χάλια ... μέχρι που πουλήθηκε η εταιρεία και έβγαλαν κέρδη οι μέτοχοι. Όσοι παρέμειναν πιστοί.

      Η Matterport την Παρασκευή παρουσιαζόταν στο CNBC γιαυτό και η κούρσα της.
      Τα νούμερα της που δείχνουν υπερβολική αποτίμηση. Ούτε οι προβλέψεις του 2025 ... δεν δικαιολογούν τέτοια αποτίμηση.
      Δεν αποτρέπω ... απλώς προειδοποιώ.

      Διαγραφή
  18. Sir Τάκη κοιτάξατε το CFAC? Είναι σε καλή τιμή κ υποσχόμενο νομίζω, με πολύ ανταγωνισμό βέβαια.
    https://www.google.com/amp/s/techcrunch.com/2021/02/17/aeye-becomes-latest-lidar-company-to-go-public-via-spac/amp/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο κύριος Τάκης έχει βεβαίως ήδη απαντήσει για το CFAC. http://mitarola.blogspot.com/2021/02/volta-charging.html?showComment=1613737317388#c1104793348846843347

      Διαγραφή
    2. Σχετικά με τις εταιρείες Lidar ...

      Προς το παρόν δείτε
      Την AEVA
      https://www.mikrometoxos.gr/wall-street-aeva-me-tin-ypografi-toy/

      Θα ακολουθήσουν και Innoviz (CGRO) και AEYE (CFAC)

      Διαγραφή
  19. Εχει και τα ΟΝΟΜΑΤΑ Ελληνων, γνωστων καποιων, για μενα αγνωστοι, εψαξα ομως το παρελθον τους...βεβαιωσ ποτε δεν ξερεις!!!
    https://finance.yahoo.com/quote/ADN?p=ADN&.tsrc=fin-srch
    https://www.advent.energy/
    https://s27.q4cdn.com/839137367/files/doc_presentations/Advent_AMCI_Updated_Investor_Presentation-2.3.21.pdf

    Στο περιεχομενο του αρθρου, διερωταται η δημοσιογραφος για τον λογο που εχει η
    μετοχη τοση χαμηλη εμπορευσιμοτητα....
    https://www.capital.gr/epixeiriseis/3523612/poia-einai-i-elliniki-advent-technologies-pou-me-tziro-620-xil-sikose-158-3-ekat-kai-mpainei-simera-ston-nasdaq

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Χαμός γίνεται με τα SPAC: Το SPAC PDAC φέρνει την εταιρία Li_cycle που είναι η μεγαλύτερη εταιρία ανακύκλωσης μπαταριών Λιθίου στην Β. Αμερική. Σύμφωνα με τις προβλέψεις τους στα 10 ευρώ διαπραγματέουνται με EV/EBITDA = 3.2 στο 2024 (EBITDA margin 48%).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Στό στόχαστρο σήμερα για αγορά clov.Είναι ή πρώτη εταιρεία του clamath που κοιτάζω ....για ένα γρήγορο.Εχει πέσει ψιλογκρίνια για την πτώση ,τώρα με τον έλεγχο της sec,αλλά πιστεύω θα δώσει κάποια κίνηση,γιατί ο clamath δεν έχει τελειώσει ακόμα με τα spac του,και μεσω twitter με τούς 1.5 εκτ ακολούθους ξέρετε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τοσκάνη και last μας τα έχετε κάνει τσουρέκι@....θα τα κλείσω τα pcια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Απαντήσεις
    1. Θα μπούνε σε favorite list με τίτλο standby και ειδοποίηση στο +5%...τότε θα τα ξαναδώ...😀

      Διαγραφή
    2. Η Tuscan στο άνοιγμα ήταν για αγορά. Αν κλείσει με το 17 μπροστά, το βράδυ θα στείλω λεφτά στην IBKR. Μέχρι κάπου εδώ ήταν τα ψωμιά της, τώρα είναι για πάνω, έτσι από ένστικτο!

      Διαγραφή
    3. το συμπέρασμαα μου ευρωβλάχε είναι οτι στα spac άμα βλέπεις μεγάλη άνοδο πρέπει να τα τσεπώνεις ,τα spacs όταν δέν έχει κλείσει το deal έχουν φοβερή μεταβλητότητα.Εγω πούλησα αλλά οχι 100% την προηγούμενη εβδομάδα΄, τοσκάνη ride και npa και άσε την citron να λέει npa 60$ ,πιθανό να ξαναμπώ σήμερα αύριο την pbf βέβαια την πούλησα (κλαψ-κλαψ) και έκανε 14.ΧΧ $.ΑΛΛΆ ευτυχώς έχει πολλά φρούτα που ωριμάζουν ακόμα ο nasdaq

      Διαγραφή
  24. Έλα Ευακι έλα στον ADAM σε περιμένει στο 10 μην το ξεχνάς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλησπέρα.
    Κ.Τάκη μια ερώτηση.
    Ποιά η άποψη σας σχετικά με την BFT?Είναι καλή για μακροπρόθεσμη διακράτηση?
    Είναι επιπέδου PYPL?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είχα πει το 20 θα το πιάσει ... παραπέρα δεν με συγκινεί!!
      Μπορεί το brand name να είναι αναγνωρίσιμο, αλλά προτιμώ τα άγνωστα brands!!

      Διαγραφή
  26. Καλησπέρα σε όλους,
    Η Goldman Sachs λέει ότι αυτά είναι τα κορυφαία 15 SPACS στα οποία επενδύουν τα Hedge Funds αυτήν τη στιγμή, καθώς περίπου 5 δημοσιοποιούνται κάθε μέρα διαπραγμάτευσης. Καλά, το ότι είναι μέσα πολλά funds δεν είναι πάντοτε καλό...

    Goldman Sachs says these are the top 15 SPACs hedge funds are betting on right now, as roughly 5 go public each trading day

    https://www.businessinsider.com/spac-ipo-investing-strategy-hedge-funds-top-picks-goldman-sachs-2021-2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θελει συνδρομη το link για να τα δουμε...

      Διαγραφή
    2. Ναι θέλει τρόπο για διαβάσεις τέτοια site που ζητούν συνδρομή. Ένα κόλπο είναι να κάνεις refresh τη σελίδα και λίγο πριν τη φορτώσει ο browser να πατήσεις το το Χ (πάνω αριστερά σε firefox.) Τέλος πάντων, βάζω ένα μέρος του άρθρου και τα 15 spacs που έχουν φορτώσει τα funds.
      Δεν χωράει και το βάζω σε 2 μέρη.

      The boom in blank-check companies is showing no signs of slowing down. Roughly five special purpose acquisition companies have gone public every trading day this year, according to Goldman Sachs.

      This isn't surprising. It seems like almost every day, a celebrity, or big name investor, is making the headlines with the launch of a new SPAC, such as Colin Kaepernick or Shaquille O'Neal.

      The legal structure is even making its way into pop culture, featuring in a rap by artist Cassius Cuvée called "SPAC dream", which has over 113,000 views on YouTube.

      "If you in the SPAC game you know what I'm talking about. We sick of IPOs day one locking us out," Cuvée said in his song.

      Now the spotlight is on hedge funds and their interest in SPACs.

      "Hedge funds have embraced the ongoing SPAC boom and so far have been rewarded for that decision," said Goldman Sachs analyst Ben Snider in the February 19 note.

      Hedge funds have recently released their fourth-quarter 13Fs, a type of quarterly report that is required to be filed by all institutional investment managers with at least $100 million in assets under management. The documents provide insight into the firms' US equity holdings.

      Each quarter, Goldman Sachs analyzes 820 hedge funds equity positions based on their 13F filings as of February 16.

      This quarter, the report found that hedge funds were still committed to growth stocks. The same five stocks (Amazon, Microsoft, Facebook, Google and Alibaba) still rank in Goldman Sachs' list of the most popular hedge fund longs for the 10th straight quarter and leverage still remains close to record highs, despite the recent Gamestop short squeeze.

      The new addition to this quarter's report is hedge funds' embrace of SPACs and how they are benefitting hedge fund portfolios.

      "These SPACs have generated a median YTD return of 8%, an average return of 48%, and only one has posted a decline (just -2%)," Snider said.

      One SPAC, Churchill Capital Corp IV (CCIV), even made it into Goldman Sachs hedge funds' very important positions list, which is the top 50 long positions of fundamentally driven hedge funds.

      Insider breaks down the most popular SPACs with hedge funds, according to Goldman Sachs, based on 13Fs filed as of February 16.

      Διαγραφή
    3. Hedge funds top picks:

      1. Pershing Square Tontine Holdings Ltd
      Ticker: PSTH
      IPO date: July 22, 2020
      Year-to-date return: 8%
      Number of hedge fund owners: 37

      2. Churchill Capital Corp IV
      Chuchill Capital Corp Iv stock on February 22 Markets Insider
      Ticker: CCIV
      IPO date: July 30, 2020
      Year-to-date return: 480%
      Number of hedge fund owners: 34

      3. Foley Trasimene Acquisition Corp
      Ticker: WPF
      IPO date: May 26, 2020
      Year-to-date return: -2%
      Number of hedge fund owners: 31

      4. Cohn Robbins Holdings Corporation
      Ticker: CRHC
      IPO date: September 8, 2020
      Year-to-date return: 8%
      Number of hedge fund owners: 28

      5. Artius Acquisition Inc
      Ticker: AACQ
      IPO date: July 13, 2020
      Year-to-date return: 20%
      Number of hedge fund owners: 26

      6. Jaws Acquisition Corp
      Jaws Acquisition Corp stock on February 22
      Jaws Acquisition Corp stock on February 22 Markets Insider
      Ticker: JWS
      IPO date: May 13, 2020
      Year-to-date return: 10%
      Number of hedge fund owners: 26

      7. Foley Transimene Acquisition Corp II
      Ticker: BFT
      IPO date: August 18, 2020
      Year-to-date return: 12%
      Number of hedge fund owners: 25

      8. E Merge Technology Acquisition Corp
      Ticker: ETAC
      IPO date: July 30, 2020
      Year-to-date return: 3%
      Number of hedge fund owners: 24

      9. Go Acquisition Corp
      Ticker: GOAC
      IPO date: August 4, 2020
      Year-to-date return: 4%
      Number of hedge fund owners: 24

      10. CC Neuberger Principal Holdings II
      Ticker: PRPB
      IPO date: July 30, 2020
      Year-to-date return: 8%
      Number of hedge fund owners: 23

      11. RedBall Acquisition Corp
      Ticker: RBAC
      IPO date: August 12, 2020
      Year-to-date return: 0%
      Number of hedge fund owners: 23

      12. Dragoneer Growth Opportunities Corp II
      Ticker: DGNS
      IPO date: November 16, 2020
      Year-to-date return: 11%
      Number of hedge fund owners: 22

      13. CHP Merger Corp
      Ticker: CHPM
      IPO date: November 22, 2019
      Year-to-date return: 4%
      Number of hedge fund owners: 21

      14. Juniper Industrial Holdings Inc
      Ticker: JIH
      IPO date: November 7, 2019
      Year-to-date return: 33%
      Number of hedge fund owners: 21

      15. Star Peak Energy Transition Corp
      Ticker: STPK
      IPO date: August 17, 2020
      Year-to-date return: 114%
      Number of hedge fund owners: 21

      Διαγραφή
  27. Καλησπέρα να δούμε θα μου δώσουν τα 100 τελευταία IPOE κάτω από τα 22 που θέλω να συμπληρώσω , μόνο στο Σοφάκι θα κάνω αγορές καθώς τα μετρητά τελειώνουν έχω βέβαια στο μάτι μερικές ακόμα αλλά δεν θα κάνω ακόμα κίνηση .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. IPOE συμπλήρωσα τα πήρα τελικά στο 21,99 για ψυχολογικούς λόγους αφού τα έψαχνα μέρες τώρα , σε υπερβολή κάτω από τα 20 θα την τιμήσω με άλλα 100 ακόμη .

      Διαγραφή
  28. Καλησπέρα. Κάποια εκτίμηση για το που μπορεί να φτάσει η διόρθωση στη skillz;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 32 και με μια δόση υπερβολή 30!!

      Τα έχουμε πει παλαιόθεν ... όταν ήταν στα 20

      https://prnt.sc/103z6w3
      Τώρα είναι στην 1η διόρθωση.

      Διαγραφή
    2. ΤΑΤΑ9 Φεβρουαρίου 2021 - 6:33 μ.μ.

      η σκιλζαρα εδωσε σημα σε ημερησιο για κατω... στα υποψην οποιος θελει να μπει η να ενισχυσει
      την περιμενω και γω για ενισχυση.

      κυριε τακη τεχνικα νομιζω τη πιασαμε στο ποντο το ποτε και το οτι ερχοταν διορθωση... να δουμε αν θα πιασουμε κ το τελος της. ειμαι της αποψης οτι ειναι κοντα ....ετοιμαζομαι να πυροβολησω ( να ενισχυσω δηλαδη)!!!

      Διαγραφή
    3. Και εγώ λέω ότι είναι κοντά ... μπορεί να είναι και σήμερα το τέλος.
      Όμως εμένα δεν με απασχολεί πλέον η SKILLZάρα ... φόρτωσα, έβγαλα το κερδοσκοπικό κομματι, μένω μακροπρόθεσμα. Πλέον το επόμενο μεγάλο στοίχημα μου είναι volta
      θα πάμε και μεγάλη ΒΟΛΤΑ.
      Μαζεύω όπου και όποτε την βρω μπόσικη.

      Διαγραφή
    4. Κυριε Τακη που αποδίδεται αυτήν την εικόνα που παρουσιαζει η FIII.?

      Διαγραφή
    5. Όσο περισσότερα spacs φέρνουν εταιρείες τόσο δυσκολότερο είναι οι μετοχές να υπερβάλλουν.
      Και εφόσον δεν τρέχουν τα χαρτιά θα φεύγουν οι βιαστικοί ποπολάριοι.

      Δείτε για παράδειγμα σήμερα την NGAC .... ανακοινώθηκε deal με ηλεκτρικά φορτηγά και αυτή δεν κάνει τίποτα. Ψοφίμι.

      Πλέον πρέπει οι επιλογές να είναι πιο εκλεκτικές και όχι βουρ στον πατσά.
      Την ELMS (FIII) δεν δίδω ... δεν αγοράζω. Θα περιμένω υπομονετικά πότε θα έρθει η ώρα του πομπαρίσματος. Θα έρθει ....

      Διαγραφή
    6. SIR τι βλέπετε στο IACA??? είσαστε ακόμη ζεστός?

      Διαγραφή
    7. Ζεστός είμαι , αλλά ακόμη δεν έχω μπει, σκεφτόμενος ότι πρόκειται για Ισραηλιτικη εταιρεία. Περιμένω ... μέχρι να την δω να αρχίσει να δίνει κίνηση!!

      Είμαι σε φάση που μόνο ΒΟΛΤΑ βλέπω και τίποτα άλλο.
      Είναι το επόμενο μεγάλο μου στοίχημα μετά απο SKILLZ.

      Διαγραφή
    8. k. Gerry, οι λέξεις... Ζεστός & Χαλαρός είναι απαγορευμένες....λόγω...covid & Λιγνάδη 😜

      Λίγο χιούμορ νομίζω επιβάλλεται!

      Διαγραφή
    9. Κύριε Τάκη τι βλέπει το έμπειρο μάτι σας στην Volta πόσο μεγάλη βόλτα θα μας πάει , έχετε δηλαδη έναν μπούσουλα γιατί με βάζετε σε υποψίες ( καλές πάντα ) για πολύ μεγάλα νούμερα , όπως δεν έχετε βγάλει άχνα πόσο ψηλά στο διάστημα κοιτά η NPA και μόνο στην Sklz έχετε πει τετραψήφιο και εχω ζαλιστεί , εχω παρακαταθήκη δραμαμίνες για όταν φτάσει σε 5 χρόνια εκεί όμως!

      Διαγραφή
    10. Η Volta πρέπει να πάει 30 δολάρια για να έρθει στα ίσια της σε σχέση με την Charge Point.
      Απο εκεί και μετά ... θα δούμε.

      Διαγραφή
    11. Για τη SKILL για την ακρίβεια έχω πει ότι πιστεύω ότι έχω εμπρός μου την νέα SEA Limited και Shopify.

      To 1000 δεν ξέρω αν θα το δει στην πενταετία ... αλλά το 100 πιστεύω ότι μπορεί να το δει φέτος.

      Διαγραφή
    12. Κύριε Τάκη γνωρίζω ότι ειναι αδύνατο να προβλέψει κάποιος όσο καλός και να είναι τιμές μετά από 5 χρόνια , απλά είπατε την άποψη σας ότι η μετοχή έχει τα φόντα να γράψει υψηλά νούμερα κάτω από ιδανικές συνθήκες να γράψει το απίστευτο αυτό νουμερο , όπως και οι άλλες που έχετε πει για μακροπρόθεσμες IPOE NPA και Volta.

      Διαγραφή
    13. από ηλεκτρικά αυτοκίνητα, πιστευω ότι η GIK θα κάνει κίνηση παρόμοια της xl fleet. ΔΕΝ ΕΧΩ, αλλά κάτι τέτοιο μου μυρίζει. Είναι και πολυ κοντά στην συγχώνευση πλεον.

      Εβγαλε και ο Patrick που μας συστησε ο κος Ευρωβλαχος ένα βίντεο ότι ενδέχεται να την πομπάρει ο Κραμερ, είχε κάνει αναλυση του τι σπακς πομπάρει ο Κραμερ χαχα, μάλιστα έγραψε ότι είχε ακουστει πως μαλλον ηταν καλεσμενος ο CEO σε εκπομπή που ακυρώθηκε λογω των επεισοδίων στο Καπιτώλιο.

      Διαγραφή
  29. https://finance.yahoo.com/quote/NSTB?p=NSTB&.tsrc=fin-srch
    NSTP merge with fintech company APEX Clearing Holdings

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. αυτή που με στεναχώρησε σήμερα είναι η sklz- ok δεν έχω πουλήσει ούτε μία αλλά μεγάλη πτώση πολλές ημέρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οσο δεν πουλαμε καποια στιγμη θα βιωσουμε τη μεγαλη πτωση. Αυτο ειναι 100% σιγουρο. Η τιμη μιας μετοχης δεν εχει μονο πρασινα κερια εχει και κοκκινα. Οταν το κοκκινο ειναι της εβδομαδας ή του μηνα ειναι μεγαλη η πτωση, αλλα η ανοδος ειναι μεγαλυτερη. Πρεπει να συνηθισουμε αυτη την κατασταση. Παρα τη μεγαλη πτωση η μετοχη βρισκεται ακομα σε ανοδικη ταση, οποτε αυτο πρεπει να σεφτομαστε προς το παρον! Γενικα πρπει να σκεφτομαστε ποτε θα πουλησουμε ακριβως ωστε να μη μας φαινονται παραξενες οι ενδιαμεσες κινησεις!

      Διαγραφή
  31. Καλησπέρα σας….Θα εκτιμουσα την αποψη σας για την περιοδο αυτή που έχουμε κάποια αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων.
    Η Fed συνήθως αυξάνει τα επιτόκια όταν η οικονομία πηγαίνει καλά και ο πληθωρισμός αυξάνει. ,
    Ο Powell μιλά την Τρίτη και την Τετάρτη ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Γερουσίας και της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών.
    Παράλληλα υπάρχει reflation trade στα ομόλογα και στις μετοχές.
    Οι μετοχές πάνε καλά όταν βελτιώνεται η οικονομία, και κινούνται υψηλότερα εάν η εστίαση της αγοράς παραμείνει στα καλύτερα μακροοικονομικά δεδομένα.
    Εάν όμως η αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων προκαλέσει πτώση σε δημοφιλείς μετοχές growth (με άνω του μέσου ρυθμούς ανάπτυξης εσόδων) υψηλής κεφαλαιοποίησης, του τομέα της πληροφορικής, θα επηρεάσει τον δείκτη ευρύτερα και ειδικά τον S&P 500 που έχει αυξηθεί περίπου 75% από τον περασμένο Μάρτιο.
    Αν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων αποδόσεων, αν καταγράφεται απότομη κλίση προς τα πάνω, αυτό υπονοεί ότι οι επενδυτές περιμένουν πληθωρισμό και ότι τα επιτόκια θα αυξηθούν αισθητά στο μέλλον. Η καμπύλη μπορεί να είναι ιδιαίτερα απότομη καθώς η αμερικανική οικονομία βγαίνει από ύφεση.
    Καθώς όμως η διαφορά μειώνεται και η καμπύλη ισιώνει, δείχνει ότι οι επενδυτές περιμένουν στο μέλλον μικρότερο πληθωρισμό και περισσότερο άτονη οικονομική ανάπτυξη.
    Ο πιο ισχυρός δείκτης είναι η διαφορά απόδοσης μεταξύ 2ετούς και 10ετούς treasury. Γνωρίζει κάποιος από εδώ που μπορουμε να εχουμε πληροφόρηση για το δείκτη αυτό?
    Αν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων αποδόσεων, αν καταγράφεται απότομη κλίση προς τα πάνω, αυτό υπονοεί ότι οι επενδυτές περιμένουν πληθωρισμό και ότι τα επιτόκια θα αυξηθούν αισθητά στο μέλλον και αρα οι τιμες μετοχων να μειωθουν.
    Προβλέπω πλαφόν στην άνοδο των επιτοκίων διότι η πιθανότητα εκτίναξης του πληθωρισμού, αναμένεται να τρέξει έντονα, η ανάπτυξη στις ΗΠΑ και ακολούθως στην Ευρώπη, και για αυτό έχουμε και πολλές συγκλίνουσες εκτιμήσεις για αυτό, και άρα θα ελεγχθεί από την Fed .
    Από την άλλη, σε δύο μήνες οι εταιρείες εξαγοράς ειδικού σκοπού συγκέντρωσαν περίπου 25 δισεκατομμύρια δολάρια τον Ιανουάριο σχεδόν το ένα τρίτο του ρεκόρ των 80 δισεκατομμυρίων δολαρίων που συλλέχθηκαν καθ 'όλη τη διάρκεια του 2020.
    Τελικό μου ερώτημα, ίσως να μην βιαζόμαστε διότι μπορεί να δούμε αυτή την κάμψη του 15 μέχρι και 35 % πιο χαμηλά σε τιμές μετοχών spacs που τώρα μας ενδιαφέρουν?
    Βεβαίως υπάρχουν πάντοτε και oi εξαιρέσεις, το ειδαμε τελευταία με κάποια spacs τυπου CCIV….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Κύριε Τάκη για το VGAC τι άποψη έχετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. SIR Τάκη κ όποιος γνωρίζει για την ALNA Πως την βλέπετε? Μικρούλα αλλα με μέλλον? Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Oταν πέφτει ξύλο στο Αμέρικα πονάει μεχρι τα κόκκαλα και μένει αξέχαστο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όποιος δεν αντέχει την ζέστη κάθεται έξω από την κουζίνα φίλε μου ARIS....Το +020% το αντέχουμε το -10 μας πέφτει βαρύ σαν το στιφάδο μετά το σορμπε... χαχαχα..

      Διαγραφή
    2. Καλύτερα στο USA παρά στο ΧΑΑ .Συμφωνώ μαζί σας Κε GERRY γι αυτό το έγραψα .Μαθήματα πέρνουμε εμείς οι νεότεροι επενδυτες για το μέλλον!

      Διαγραφή
    3. Εξάλλου όπως είχε γράψει ορθά και ο Κος BARREN καλυτερα μια πτώση 20% στο USA διοτι το χρημα θα ξαναγυρίσει παρά μια πτώση 5% στο ΧΑΑ γιατι εκεί οτι φευγει δεν ξαναρχετε.

      Διαγραφή
    4. Κύριε GERRY βλέπετε αυτό https://prnt.sc/104q0ir γιατί εγώ το βλέπω και δεν το πιστεύω σήμερα θυμάμαι όμως ότι μου είπατε να βγω sort αλλά δεν σας άκουσα αφού το έβλεπα και πήγα και ψώνισα στο θεό SNPR εχω μέσο όρο 15,93 τώρα έχει 13,70 στο pre market εκεί που έλεγα ότι θα πάει και δεν με πίστευε κανένας!

      Διαγραφή
    5. Κύριε GEOPARD
      Όταν θα είναι πάνω απο 30 δεν θα θέλετε να την πουλήσετε.

      Διαγραφή
    6. Εκεί κύριε Τακη στα 30 θα φύγουν τα μισά περίπου εκτός όπως έδιωξα στο 31,2 το 1/3 της Sklz κοιτάζω να κάνω ρευστότητα τώρα απλά την πάτησα , αλλά όπως και να έχει δεν την αγόρασα για ιντρα (την SNRP) αλλά για διακράτηση βέβαια δεν θα με πείραζε να ψώνιζα εδώ πέρα στις εκπτώσεις.

      Διαγραφή
    7. Κύριε GEOPARD εγώ είπα 2 πράγματα:1)αν παραβαινουμε βασικές αρχές και κανόνες των Αγορών την πληρώνουμε ακριβά... για την οικονομία του χώρου και χρόνου δεν τις αναφέρω πάλι και 2)όταν κάτι σαν κάνει να μην αισθάνεστε καλά τότε το ξεφορτωνεστε και χαλαρώνετε ...μετά βλέπετε...κακή ψυχολογία=ΖΗΜΙΕΣ....Δεν το παίζω και μάγκας της Αγοράς γιατί αν κάνω αυτό το λάθος θα με πάνε κουτρουβαλα...

      Διαγραφή
    8. Εγώ βλέπω Skillz πως κάνει (όπως έχω πει απο τα 20 δολ) πανομοιότυπη κίνηση με DraftKings.
      Ένα καλό άδειασμα να φύγουν οι αδύναμοι.
      Το επόμενο θα γίνει απο τη ζώνη 55 με 60.
      Κατόπιν θα σφυρίζει αδιάφορα.

      Δεν θα απέκλεια σήμερα να κλείσει καταπράσινη.

      Διαγραφή
    9. Καθίστε καλά SIR μου ...δεν θέλω και πολύ...δεν υπάρχει μία..🙊🙊🙊 μόλις αδειάσω λίγο βλέπουμε...

      Διαγραφή
    10. Κύριε GERRY είμαι κοντά στο κεφάλαιο μου και η ψυχολογία ( μετά από 12 χρόνια σε ζημιές και μάλιστα μεγάλες έως και 70%) ειναι λίγο περίεργη οπότε ίσως να σας φαίνεται ότι αντιδρώ λίγο περίεργα αλλά ειναι η άμυνα μου και σε περίπτωση που δεν πάνε καλά τα πράγματα θέλω να έχω ρευστότητα πάντα . Βέβαια μπορει να μου κοστίσει αυτό που κάνω τώρα, ξεκάθαρα αλλά τα χαρτιά που έχω ειναι αρκετά καλά όλα και έχουν περιθώρια για πάνω οπότε μπορώ να προχωρήσω με αυτά ως έχουν https://prnt.sc/1050rf1

      Διαγραφή
    11. Τα χαρτιά τα περισσότερα τουλάχιστον θα γράψουν πολύ ψηλότερα νούμερα από τα προηγούμενα ψηλά τους...

      Διαγραφή
  35. Πώπω πολύ φάπα έπεσε σήμερα, με SEA και SKLZ στο -10% είμαι ευχαριστημένος που γλύτωσα με ένα -3.8%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ανακοινώθηκε η Lucid.
    Εχω την εντύπωση ότι πιάσαμε την κορυφή των 60 δολαρίων.

    Τώρα βουτιά ...
    100 δις κεφαλαιοποίηση στα 60 δολάρια είναι πολλά ... προς το παρόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Pipe στα 15 δολάρια.
      Νέα Κόλπα.
      Κάτω απο 27 δεν νομίζω ότι μπορεί να πάει.

      Διαγραφή
  37. Καλημέρα σας.
    Έχει και άλλο κάτω, ή να αρχίσουμε τοποθετήσεις σε IPOE και AYRO (αυτές κοιτάζω, που δεν έχω, προς το παρόν).
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. De-spac η κατάσταση...

    Αλλάζει μου φαίνεται ο τρόπος που παίζονται τα SPAC.

    Στην αρχή με την ανακοίνωση απογειωνόντουσαν (πχ CIIC). Στη συνέχεια ανέβαιναν από πριν και στην ανακοίνωση έκαναν το τελικό τίναγμα (πχ THCB). Γενικώς εμφανίζουν μεγάλη κόπωση μετά την ανακοίνωση. Τώρα η CCIV εκτοξεύτηκε για τα καλά από πριν και στην ανακοίνωση βυθίζεται. Και ίσως το επόμενο βήμα είναι απογείωση και ξεφούσκωμα πριν την ανακοίνωση, ενδεχομένως η PSTH να κινηθεί έτσι.

    Φαίνεται να επιβεβαιώνεται η βασική αρχή ότι όπου πάνε οι πολλοί δεν μπορείς παρά να έχεις μέτριες αποδόσεις στην καλύτερη.

    Το είδαμε και στην πρόσφατη κίνηση των πετρελαϊκών εταιρειών. Έκαναν αυτό που βλέπαμε πριν 7-9 μήνες, το μόνο που χρειαζόταν ήταν υπομονή για να απομακρυνθούν οι πολλοί.

    Προσωπικές απόψεις πάντα... Γενικότερα δεν κοιμάμαι πολύ άνετα τα βράδια (αν και αυτό είναι μόνιμη παρατήρηση για μένα...), πρέπει να αρχίσω να ξαλαφρώνω το χαρτοφυλάκιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτσε κατσεεε κάτω απ'την μπάρα που φώναζε κάποτε ο ΙΑΚΏΒΟΥ....,,🏋️🏋️🏋️

      Διαγραφή
    2. Εχει να κάνει με την συμφωνία (CCIV) και το PIPE. Μας τα πρόλαβε από μέρες ο Barren !!!
      100 B η LUCID ; Τότε η PORSCHE πόσο ; Η φήμη των τελευταίων ημερών είναι ότι η VW θα βάλει την PORSCHE με IPO για να εισπράξει 25 Β από το 25-30%.

      Διαγραφή
    3. Η τελική συμφωνία παρά το premium του PIPE 50% (15$/share) δίνει αποτίμηση υψηλότατη. Μας τα έγραψε ο Barren προ ημερών. Δεν μπορεί η LUCID να έχει μεγαλύτερη αποτίμηση από την VW, που ειρήσθω εν παρόδω ετοιμάζεται για IPO της θυγατρικής της PORSCHE AG

      Διαγραφή
    4. Χαχαχα, κύριε Gerry είστε φοβερός! Ευχαριστώ για την εμψύχωση!

      Διαγραφή
    5. Οι σοβαροί, φέυγουν δυστυχώς, βλ.glog,που μόλις ανακοίνωσε καλύτερα αποτελέσματα, την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια.
      Τι στο κόρακα, βλέπω εμφύλιο στους εφοπλιστές, την ώρα που θέλει να μπεί ο ένας, να βγαίνει ο άλλος, και ο τρίτος (ship), να κοροιδεύει όλο τον κόσμο, ότι δεν θα κάνει δημόσια προσφορά μέχρι τον Μάρτιο.

      Διαγραφή
    6. Πριν ένα χρόνο περίπου μπήκα πρώτη φορά στην αμερικανική αγορά και αγόρασα κάποια ψιλά σε ναυτιλιακές, μεταξύ αυτών και η glog.

      Ο λιβανός σ' ένα χρόνο φέρθηκε πούστικα όπως: α) είπε πως δε θα κόψει το μέρισμα και το κοψε β) έκανε ΑΜΚ για τη πάρτη του και το ίδρυμα Ωνάσση στα $2.5!! γ) αφού είπε πως τα επόμενα χρόνια θα εστιάσει στο να δρέψει τους καρπούς του επενδυτικού προγράμματος των τελευταίων ετών, πάει και βγάζει την εταιρία σε αστεία τιμή σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.

      Εγώ πάντως πλέον έμαθα, και δε ξανασχολούμαι με ναυτιλιακές, και μακάρι να 'χα ακούσει κάποιους σοφότερους εδώ μέσα. Δε φεύγω με χασούρα, αλλά βασικά θα μπορούσα να είχα εστιάσει σε πραγματικά ποιοτικές εταιρίες και όχι ελληνικά σκουπίδια.

      Διαγραφή
    7. Ναυτηλιακές? με Ελληνάρες?
      ΜΑΚΡΙΑ!
      δε σχολιάζω άλλο γιατί θα εκτεθούμε...
      κύριε Μιχάλη μιλάμε εδώ μέσα (και οι δικές μου επιλογές δεν είναι πάντα οι καλύτερες) για τόσα διαμαντάκια, ο Κύριος Τάκης μας δίνει απλόχερα τα φώτα του όπως και οι περισσότεροι συνδαιτημόνες συνδράμουν σημαντικά.

      Διαγραφή
    8. Κάποιοι δεν βάζουν μυαλό.... συνεχίστε με τους Έλληνες Εφοπλιστές και στείλτε μου τα χαιρετίσματα... μόνο από τύχη μπορεί να τους πάρεις κάνα διφραγκο....δεν σχολιάζω γιατί ήδη έχουμε εκτεθεί...

      Διαγραφή
  39. Καλημέρα βλέπω το pre market στην Αμερική και κλαίω Sklz στο -13% NPA στο -10% σε 4 συνεδριάσεις έχασα το 10% της αξίας του συνολικού χαρτοφυλακιου μου σε αποτίμηση μονο σήμερα βλέπω να χάνω παραπάνω από 10% έτσι που ανοίγει, έγινε κάτι γιατί με βλέπω να τα πετάω market και ας βγω με ζημιές συνολικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το αντέχετε ... τι τα θέλετε και το φουλάρετε το ρεζεβουάρ στο Αμέρικα;

      Διαγραφή
    2. Hold the line κύριε Geopard! Με τον Τάκαρο στρατηγό δεν υποχωρούμε.

      Διαγραφή
    3. Οι περισσότεροι είμαστε φουλ κύριε Τάκη , το κακό ειναι ότι το έβλεπα τεχνικά αλλά δεν το έπαιξα αλλά αγόραζα και έκαψα την ρευστότητα μου , τώρα είμαι με ρευστότητα 5% και δεν αγοράζω τίποτα , ο Έλον τα έκανε μπιπ όλα αλλά έτσι μόνο θα δούμε νέα υψηλά γιατί η αγορά ήθελε διόρθωση για να μπει νέο χρήμα βέβαια η Τέσλα δεν τρώει τόσο ξύλο όσο τα δικά μας χαρτιά και η ανάκαμψη θα ειναι πολύ ποιο γρήγορη από το Ελληνικό που θέλει πολύ χρόνο , εσείς κύριε Τάκη σίγουρα έχετε προνοήσει να έχετε μετρητά εγώ έχω πολλά χαρτιά τώρα https://prnt.sc/104rl8y (αλήθεια τι θα αλλάζατε σε αυτό το χαρτοφυλάκιο) και δεν ξέρω που θα σταματήσει η διόρθωση πιθανόν εκεί που θα πουλήσω !!! και τα crypto τρώνε γερό ξύλο , το Etherum αν ξαναγυρίσει χαμηλά θα πάρω μερικά υπολογίζω ότι μπορει να δει τα 200$ μέσα σε ένα χρόνο από τώρα εκεί μπορει να κάνω μια αγορά μερικά για διακράτηση.

      Διαγραφή
    4. 200 το Ethereum ????
      20.000 μήπως θέλετε να πείτε;

      Διαγραφή
    5. Γιατί δεν κλείνετε το PC σας ... και δεν μας ξαναρθείτε καλοκαιρακι να δουμε τιμές του χαρτοφυλακίου σας; Τότε να συγκρινουμε.

      Διαγραφή
    6. Το βύθισμα στα 700 το είδατε χθες ? ειναι περίεργη η αγορά πιστεύω ότι θα το διορθώσουν όπως και όλα τα crypto , μακάρι να τα πιάσει τα 20.000 αφού έχουμε το Σοφάκι και θα κερδίσουμε από εκεί και ας μην έχουμε crypto βέβαια καλύτερα να εχεις τα crypto όταν θα ανέβει βέβαια

      Διαγραφή
    7. 700 το Ethereum εχθες????
      Σε ποιο νόμισμα,
      Δεν βλέπω τετοιο πραγμα που λέτε ...

      Διαγραφή
    8. https://prnt.sc/104t6ng στο Trading View στο διάγραμμα έγιναν πράξεις για λίγα λεπτά

      Διαγραφή
    9. Άντε να έχεις stoploss στο $1400 και να σου κάνει πώληση στο $700, χαχαχα ... λαμόγια.

      https://prnt.sc/104tks3

      Διαγραφή
    10. https://cryptopotato.com/cheap-eth-ethereum-flash-crashed-63-to-700-on-kraken-exchanges/

      Διαγραφή
    11. Τα είπα πριν μέρες και τα ξαναειπα SIR... κάποιοι συνεχίζουν να παίζουν με το χρονόμετρο λες και θα τρέξουμε Κατοσταρι και κάποιοι δεν αντέχουν τα ύψη και τα βάθη αλλά επιμένουν...!!!

      Διαγραφή
    12. Για αυτό κύριε Barren stop-limit...
      Για την ιστορία το αναφέραμε κύριε Τάκη...
      Ξέρουμε που παίζει το ethereum...

      Διαγραφή
    13. Έχετε δίκιο πολλές φορές κάνει λάθη το tradingview το τσέκαρα με άλλες πλατφόρμες και δεν είδα να κάνει τέτοιο βύθισμα , όμως αν πάει στα 20.000 τότε θα συμφέρει κάποιον να κάνει mining με το ανάλογο κόστος εξοπλισμού αν και σε κάποιες περιπτώσεις το ρεύμα που καταναλώνει ειναι ποιο πολύ από τα crypto νομίσματα που κερδίζει

      Διαγραφή
    14. για τα Crypto το έχω επισημάνει κύριοι θα βλέπεται πολλά παιχνίδια, στιγμιαίες μεταβολές για να τραβήξουν τα στοπς και να ξεβρακώνουν τους μοχλευμένους μαρτζιναρισμένους.
      πολύ προσοχή!

      Διαγραφή
    15. Γιατί να μην κοιτάμε κ. Τάκη?
      Όποιος είχε στημένες εντολές στο KRAKEN ~€1.000 ψώνισε.
      Αυτά συμβαίνουν στα ανταλλακτήρια που έχουν μικρούς όγκους.

      Διαγραφή
    16. Γιαυτό ακριβώς δεν τα κοιτάζω ... όπως δεν κοιτάζω και τα before και after hours.

      Διαγραφή
    17. Αυτό το χούι SIR δεν μπορώ να το κόψω ...ούτε και το άλλο το πώς το λένε στις βαθιές γυροβολιες ...νομίζω trading...🤫🤫🤫🤫

      Διαγραφή
  40. Εγώ πάντως αγχώνομαι περισσότερο για το χρήμα που έχω στην τράπεζα να σας πω. Γίνεται να πάει ο SP 1500 και το Bitcoin 10.000 να τους το σπρώξω όλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σήμερα θα παρθούν σώβρακα.
      Για να δούμε ... πόσο πράσινα θα ΚΛΕΙΣΟΥΝ τα χαρτιά σήμερα!!

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα.
      Κ. Τάκη, DCRB ή ALUS θα παίρνατε σε αυτή την πτώση?
      Για να σας προλάβω, την SNPR ήδη την έχω.
      Ευχαριστώ

      Διαγραφή
    3. Δεν βλέπω καμία πτώση.
      Έχω πάρει και Hyzon και Freyer και σε καλές τιμές εισόδου. Οπότε δεν έχω σκοπό να πάρω αλλά.

      Διαγραφή
    4. Συμφωνώ κ. Τάκη, δεν ξέρω αν θα κλείσουν πράσινα σήμερα, αλλά δεν το αποκλείω καθόλου.
      Αυτό που ξέρω με τη μικρή μου εμπειρία είναι ότι τέτοια έντονα selloff είναι η διαδικασία με την οποία τα χαρτιά αλλάζουν χέρια, από τα αδύναμα και ιδρωμένα στα δυνατά και ακλόνητα. Μετά τα αδύναμα όταν δουν τα χαρτιά που έδωσαν να κάνουν +10% τρέχουν να τα ξαναπάρουν, αλλά πλέον δεν υπάρχει η ίδια διάθεση για προσφορά από τους νέους κατόχους και έτσι εκτοξεύονται.

      Αν έχει λήξει η bull market βέβαια αυτό δεν ισχύει, οπότε όποιος το πιστεύει καλό είναι να κινηθεί αναλόγως. Προσωπικά πιστεύω ότι η πιο παρανοϊκή bull market που έχει δει ο κόσμος είναι ακόμα μπροστά μας και όσα έχουμε δει τα τελευταία χρόνια ήταν το ζέσταμα.
      Συνεπώς κάθομαι στα αυγουλάκια μου.

      Διαγραφή
    5. Και ψωνίζω λίγα crypto στο -20% γιατί όπως έχω πει στους χρηματιστηριακούς λογαριασμούς δεν υπάρχει σάλιο. 1η Μάρτη είναι η επόμενη ΑΜΚ, μακάρι να κρατήσει λίγο καιρό η πτώση.

      Διαγραφή
    6. ΦΙΛΕ BARREN YOU MAKE MY DAYS...WHY??? Είναι σαν να διαβαζω τον εαυτό μου...

      Διαγραφή
  41. Πέφτει πολύ φάπα, τι κάνει ένας Τάκαρος τώρα; Αποφεύγει να πιάσει το μαχαίρι που πέφτει ή ψωνίζει στις εκπτώσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Τακαρος δεν κοιτάζει μαχαίρια και τετοια ευτράπελα .... κοιτάζει τη Fubo που του έρχεται στις αγκάλες του.

      Διαγραφή
  42. Η αγορά πλέον στηρίζεται στην τεχνική ανάλυση και τα Algos οπότε φαινόμενα σαν τα σημερινά θα έχουμε περισσότερο συχνά.
    Το λάθος που κάνουμε είναι οτι οι περισσότεροι το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα παίζουμε δίχως hedge, εξηγούμαι, εδώ και μέρες ήθελα να βγω short στην CCIV LUSID (long put options) δεν μου άρεσαν οι τιμές κλπ κλπ και τελικά δεν το έκανα, τα αποτελέσματα τα βλέπουμε.
    Νομίζω ότι ανά πάσα ώρα, θα ήταν καλύτερο να έχουμεκαι ένα μικρό ποσοστό του χαρτοφυλακίου σε long put options (otm). Παρά-Φουσκωμένες αποτιμήσεις δώξα το Θεό έχουμε σε αρκετά SPACS.
    Ελπίζω να μη σας κούρασα, η πτώση δε με φοβίζει γιατί είμαι της Θεμελιώδους ανάλυσης και δεν μπαίνω σε χαρτιά που έχουν τρέξει πολύ, όσο και να μου αρέσουν (πχ SOFI / IPOE).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και γιατί όχι put ratio backspreads; Ποια χαρτιά σας αρέσουν θεμελιωδώς αυτήν τη στιγμή;

      Διαγραφή
    2. Με τα εργαλεία που διαθέτω δεν βασίζομαι σε σύνθετες θέσεις σε δικαιώματα, ιδίως σε νέα χαρτιά που δεν έχουν βάθος αγοράς και σωστό market making στα παράγωγα.
      Μερικά από τα ψώνια που έκανα σήμερα είναι ACAC, WPF, FUSE ΚΛΠ.
      Sorry για την πρόχειρη απάντηση γιατί οδηγάω...

      Διαγραφή
    3. @ GRinvest

      MOS πρόταση του κυρίου mavri_gata αν θυμάμαι καλά με άνοδο περίπου 50% από την μέρα της πρότασης και διόρθωση μόλις 1,70% σήμερα-INMD επιλογή του κυρίου Butcher με άνοδο 100% από την πρόταση και διόρθωση μόλις 2% σήμερα δυο θεμελιωδώς εξαιρετικές επιλογές που μου΄ρχονται πρόχειρα στο μυαλό.

      Βέβαια οι θεμελιωδώς καλές είναι και λιγότερο ελκυστικές σε περιόδους όπως το τελευταίο τρίμηνο-τετράμηνο (χα χα χα που φτάσαμε...να φαίνεται λίγο το +50%)

      Διαγραφή
    4. Κύριε Hippy για Ιστορικούς και μόνο λόγους.

      Την Inmode ο Τάκαρος την ανέδειξε.
      6 Απριλίου 2020 και κοντά στην τιμη εισαγωγής της.
      Ουδείς θα την ήξερε σήμερα.

      http://mitarola.blogspot.com/2020/04/inmode-inmd.html?m=0

      Διαγραφή
    5. H τιμή στόχος των 60 με 70 δολαρίων έχει επιτευχθεί.
      Απο εδώ και πάνω πρέπει να βελτιωθεί κατα πολύ ... για να ανέβει και άλλο.

      Ήδη παίζει σε ΕV/ΕΒΙΤDA πάνω από 30.
      Εδώ πάνω δεν είναι για αγορά. ΔΙΑΚΡΑΤΗΣΗ!!!

      Διαγραφή
    6. Κύριε Τάκη και κύριε Hippy ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Η INMD είναι η δεύτερη μεγαλύτερη θέση μου, μου έιχε αρέσει πολύ όταν την πρότεινε ο κύριος Τάκης και την κράτησα από τότε.

      Διαγραφή
    7. Ευχαριστώ θερμά κύριε Τάκη!! Έχω διαβάσει εξονυχιστικά την ανάλυση σας, όπως και τα σχόλια σας. Συγνώμη, μπέρδεψα τις συστάσεις. Η συγκεκριμένη επιλογή ταίριαξε απόλυτα στο προφιλ μου. Τόσο που την έχω οικιοποιηθεί και την συστήνω σε φίλους μου αλλά και επισκέπτες άλλων μπλογκς (εννοείται με αναφορά στο link της δικής σας άψογης παρουσίασης).

      Αμαρτία εξομολογουμένη ουκ έστιν αμαρτία (ελπίζω).

      Διαγραφή
    8. Είναι πολλή καλή εταιρεία.
      Ισρσήλ = νοικοκυριό!

      Απλώς προσέξτε λίγο το δείκτη EV/ EBITDA ... είναι πολύ σημαντικός στο Αμέρικα.
      Όσο πιο κάτω του 15 είναι τόσο πιο strong buy είναι μια εταιρεία.

      Διαγραφή
    9. Κύριε Τάκη, ευχαριστούμε πολύ για την ανάδειξη της INMD και άλλων εξαιρετικών επιλογών όπως SE, GTBIF, κ.α.
      Προσωπικά με τέτοιου είδους μετοχές κοιμάμαι κάλητερα το βράδυ απο τα παιχνιδιάρικα SPACs με τις απότομες διακιμάνσεις τους.
      Μας κακομαθένετε με τέλειες μετοχές και θα σας παρακαλούσα για επιπρόσθετες παρόμοιες αναδείξεις στο μέλλον.

      Διαγραφή
    10. Καταρχάς συγνώμη για την καθυστέρηση, επίσης κύριε Hippie είστε μεγάλη γάτα!

      Πάμε να δούμε μερικές αγαπημένες μου (που έχω ακόμη), και που δεν έχουν απήχηση στο μπλόγκ και ούτε έχουν φέρει όλες μεγάλες αποδόσεις MOS / HII / PBI / INTC / AUPH /BABA / FTOC / FUSE/ SAII / DMYD / GNOG / LIZI / ACAC / EXPC / GSAH / MLCO / RDHL /TDAC (πολύ καλή επιλογή σε αυτή την τιμή) / WPF / UWMC (5% μέρισμα, το κόβει σε λίγες μέρες αν θυμάμαι καλά…) / TRIT ( high risk HUGE reward) (ήδη τους έχω ξεβρακώσει στα παράγωγα, δις ΟΜΩΣ στην σποτ γράφω ζημιά…).

      Άντε να γράψω και μια φορά για το ελληνικό ΠΛΑΘ / ΟΠΑΠ / ΕΕΕ / ΤΕΝΕΡΓ (την πούλησα κ ακόμη το μετανιώνω) / ΕΛΠΕ / ΕΥΡΩΒ (γιατί είναι μακράν η καλύτερη Τράπεζα στη χώρα, όταν βλέπω που γράφετε για την ΑΛΦΑ προσωπικά ανατριχιάζω θα τους εμπιστευόμουν μόνο χρέη για ευνόητους λόγους “I wouldn’t touch it with 7 foot pole”) REITS γιόκ πλέον, και άλλες που μου διαφεύγουν αυτή τη στιγμή στο ελληνικό είμαι «επενδυτής», οι περισσότερες μου κάνουν συντροφιά από την IPO ή για τουλάχιστον δέκα χρόνια (ΕΕΕ την πήρα τζάμπα το 2020, δε μπόρεσα να κρατηθώ περίπου στα €15).

      Διαγραφή
  43. Καλό μεσημέρι σε όλους,
    Ξύλο χθες και σήμερα στις τεχνολογικές μετοχές και τα πράσινα χαρτιά στις ΗΠΑ, μετά τα προβλήματα από την κακοκαιρία στο Τέξας και την μεγάλη αύξηση στις τιμές ρεύματος εξαιτίας των καταστροφών.

    Παράλληλα, υπάρχουν ανησυχίες ότι η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία τελικά θα ωθήσει τις κεντρικές τράπεζες να ανακαλέσουν τις πολιτικές στήριξης της οικονομίας με εκτύπωση χρημάτων που βοήθησαν στην αύξηση της τιμής του Bitcoin.

    https://www.thereport.gr/%ce%9d%ce%ad%ce%b1-%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%80%cf%84%cf%8e%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%84%ce%b9%ce%bc%ce%ae-%cf%84%ce%bf%cf%85-bitcoin-23-2-2021/

    Όποιος δεν αντέχει, καλό θα ήταν να μην βλέπει συνεδρίαση για 1-2 μέρες.
    Όσοι έχουν ρευστότητα, μπορεί να δουν τιμές μούρλια.

    Υγεία και κέρδη σας εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Αυτό το πράγμα δεν το εχω ξαναζήσει -14% στο χαρτοφυλάκιο μου σε 20 λεπτά και μέσα σε 5 μέρες έσβησε κέρδη μηνών .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ΌΤΙ ΕΊΧΕ ΑΠΟ 18 ΜΕ 20% ΜΕΙΟΝ ΟΛΑ ΜΕΣΑ .. ΡΕΥΣΤΌΤΗΤΑ ΟΟΟΟΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Εμένα δεν μου ανοίγει η πλατφόρμα της saxo. Είμαι στα τυφλά. Τα μπλόκαραν όλα οι πωλητές! χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Τους άχρηστους! Ήθελα να τσιμπολογήσω και δεν έχω καθόλου εικόνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. αγοραστηκαν τα πρωτα snpr 13,44
    η ροφιανα η skillz μου ξεφυγε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. ενισχυση και dcrb στα 12,45. στο τσακ να γυρισει ειναι τεχνικα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. 800AYRO 5.90-,400ACIC 11.90. -200. CLVR 13-100 NPA 14.70-, 300 SNPR 12.10 -300DCRB 10.85 AND100 THCB 14.60....Ρευστοτης μηδέν αλλά Ορατότης στο άπειρο...με την πρώτη καλή αντίδραση οξω όλα εκτός από SNPR DCRB KAI ACIC....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσείς βαλθήκατε να κονομήσετε ΑΜΕΣΑ!!

      Διαγραφή
    2. SIR μου εξις δευτερα φύσις... πάει το χέρι ✋ μου μόνο του ... ειδικά αν έχω Ρευστότητα....

      Διαγραφή
    3. Μπράβο Κε GERRY για την Τοσκάνη Μπράβο και σε μας που δεν πούλησαμε!!! Αντε να γυρνάνε και τα άλλα!!!!

      Διαγραφή
  51. τοποθέτησα για πρώτη φορά μετά απο τον Μαρτιο Απριλιο 2020 όλη μου την ρευστότητα .0% cash
    τώρα κλείνω οθόνες και δεν ασχολούμε ( αμ δε έχω το κινητό και ρίχνω κανένα βλέμμα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ( αμ δε έχω το κινητό και ρίχνω κανένα βλέμμα) χαχαχαχα τέλειο!

      Διαγραφή
    2. αν σας πω ότι έκανα το ατόπημα και αγόρασα μερικές μετοχές apple ελπίζω να μην με διαγράψετε απο το blog Τακης Μορφονιός

      Διαγραφή
  52. Για ΣΩΒΡΑΚΕΣ δεν ξέρω πόσες τους πήραν SIR αλλά τις βρακες βερμούδες και σορτσάκια σίγουρα ...την ημέρα που θα τους πάρουν καί τίς κάλτσες με τις καλτσοδετες θέλω να δω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Δυστυχώς δεν είδα το Σοφάκι στα χαμηλά του μέσα στην καταιγίδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Μόνο η SKLZ (για τα έξτρα) μου ξέφυγε προσώρας, τη χτύπησε ρεύμα στο 28 και έκτοτε την κυνηγάω. Προς το παρών το gap στο 32,2 δεν το έκλεισε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Ψυχραιμία Κύριοι ψυχραιμία...λίγη ταλαιπωρία θα έχουμε ακόμη από τις αναταράξεις στο rotation από τους LEADERS στουςLAGGERS ... Δείτε πως ανεβαίνουν τα αεροπλάνα και οι διακοπές ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Ωραίο πράγμα η διαίσθηση, αλλά πάλι μέσα στο 100% σε -10%μ.ο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. συντεκνοι οι skillzara εδωσε σημα για in... βουρ...στηθηκαν και αλλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂