Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

Volta Charging

Volta Charging  .... εδώ ....  

Διαπραγματεύεται στο NYSE με τον κωδικό SNPR ... εδώ .... και μετά τη συγχώνευση το ticker θα είναι VLTA
Αριθμός μετοχών : 203,1 εκατομμύρια μετοχές (όταν εισαχθεί στο NYSE)
Presentation VOLTA
... εδώ ...


Το SPAC του SNPR
Στις 24 Ιουλίου 2020 ιδρύεται η εταιρεία Tortoise Acquisition Corp. II. Εκδόθηκαν για τον χορηγό 8.625.000 κοινές μετοχές κατηγορίας Β .... έτσι δημιουργήθηκε το Spac - SNPR.
Τα Μερίδια Κατηγορίας Β θα μετατραπούν αυτόματα σε κοινές μετοχές Κατηγορίας Α την πρώτη ημέρα μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης του Spac με την εταιρεία που θα επιλεγεί.


Στις 15 Σεπτεμβρίου 2020, η εταιρεία ολοκλήρωσε την αρχική δημόσια προσφορά, όπου εκδόθηκαν 34.500.000 μετοχές, στα 10 δολάρια, δημιουργώντας ακαθάριστα έσοδα 345.000.000 δολάρια.

Ταυτόχρονα με το κλείσιμο της Αρχικής Δημόσιας Πρότασης, η Εταιρεία ολοκλήρωσε την πώληση 5.933.333 ενταλμάτων, στην τιμή του 1,5 δολαρίου ανά ένταλμα, στο χορηγό Tortoise Acquisition Corp II.
Η εταιρεία SPAC - SNPR εισάγεται στον NYSE, παράλληλα κάθε αρχική μονάδα εδικαιούτο και ένα τέταρτο ενός εξαγοράσιμου εντάλματος. Κάθε ένταλμα (WARRANT) δίνει στον κάτοχο του την δυνατότητα να αγοράσει μία κοινή μετοχή σε τιμή άσκησης 11,50 δολάρια ανά μετοχή.


Η συμφωνία συγχώνευσης με την Volta
Την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021 το spac SNPR, σύνηψε 
οριστική συμφωνία για να συγχωνευτεί με την εταιρεία Volta.

Η Volta Charging θα συγκεντρώσει καθαρά έσοδα 600 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, μέσω του συνδυασμού των επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένου ενός πλήρως δεσμευμένου PIPE ύψους 300.000.000 δολαρίων, όπου θα καλυφθεί από κεφάλαια και λογαριασμούς που διαχειρίζονται οι BlackRock, Fidelity Management & Research Company, LLC και Neuberger Berman Funds.
Η συνδυασμένη εταιρεία θα παραμείνει εισηγμένη στο Nasdaq με το νέο σύμβολο "VLTA"

Η κεφαλαιοποίηση της Volta, με την τιμή της μετοχής στα 10 δολάρια, θα ανέρχεται σε 2,031 δισεκατομμύρια δολάρια
. Η επιχειρηματική αξία της Volta εκτιμάται σε 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Υποθέτοντας ότι κανένας μέτοχος της SNPR δεν ασκήσει τα δικαιώματα εξαγοράς του, η ιδιοκτησία της συνδυασμένης εταιρείας αμέσως μετά τη συγχώνευση θα αποτελείται από τους τρέχοντες κατόχους μετοχών της Volta (64%), τους μετόχους του SNPR (17%), τον χορηγό του SNPR (4,2%) και τους επενδυτές PIPE (14,8%).


Να σημειώσουμε εδώ ότι η ομάδα Tortoise Acquisition είναι η ίδια ομάδα που ολοκλήρωσε την εξαγορά της Hyliion, ενός κατασκευαστή ηλεκτρικών λύσεων κινητήρα για την κλάση 8 εμπορικά οχήματα. Οι επενδυτές που επένδυσαν στην αρχική εταιρεία Tortoise Acquisition Corp. (ticker - SHLL) είδαν το spac να εκτοξεύεται από τα 10 δολάρια έως και πάνω από τα 50, πριν καταρρεύσει στην ζώνη των 16 με 20 δολαρίων.

Η Tortoise Acquisition Corp. ΙΙ όταν συστάθηκε είχε δεσμευτεί ότι θα επιχειρήσει να βρει μια εταιρεία στην αγορά ενέργειας παρόμοια με το πρώτο της spac, όταν και επιλέγει η Hyliion. Συνεπώς η εταιρεία ήταν συνεπής με την αρχική της δέσμευση.

H Volta είναι ένα δίκτυο επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (EV). Το επιχειρηματικό μοντέλο της εταιρείας επικεντρώνεται στον εντοπισμό σταθμών φόρτισης σε κεντρικά σημεία. Οι φορτιστές της Volta ενσωματώνουν μεγάλες ψηφιακές οθόνες που μπορούν να παρέχουν διαφημίσεις και μηνύματα για κοντινά καταστήματα και εστιατόρια. Τα διαφημιστικά έσοδα βοηθούν στην υποστήριξη των σταθμών.

Το επιχειρηματικό μοντέλο της Volta είναι ενδιαφέρον. Η εταιρεία κερδίζει έσοδα από την πώληση διαφημίσεων σε οθόνες που είναι συνδεδεμένες στους σταθμούς φόρτισης, συνεργαζόμενες συνήθως με τις επιχειρήσεις που βρίσκονται κοντά στο φορτιστή. Οι διαφημιζόμενοι συνεργάτες έχουν βελτιωμένες πωλήσεις μετά την εγκατάσταση των σταθμών φόρτισης και οι διαφημίσεις παρέχουν μια ροή εσόδων στην εταιρεία.

Οι σταθμοί φόρτισης της Volta είναι τοποθετημένοι σε σημεία που έχουν μέγιστη ορατότητα και σε περιοχές υψηλής κυκλοφορίας. Ο κάθε σταθμός φόρτισης διαθέτει 2 ψηφιακές οθόνες υψηλής ανάλυσης 55 ιντσών. Πρόκειται για μια πλατφόρμα που σκοπό έχει την προσέγγιση της κοινότητας.
Η ιδέα είναι πρωτοποριακή και καινοτόμος. Ηλεκτρονικές διαφημίσεις πάνω στους σταθμούς φόρτισης.


Ο Scott Mercer είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Volta, ενός δικτύου φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ. Είναι ένας επιχειρηματίας που γοητεύεται τόσο από τα αυτοκίνητα όσο και απο την τεχνολογία που επικεντρώνεται στο μέλλον. Ο Scott οδηγεί μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα, οδηγεί ένα ηλεκτρικό Fiat και περιστασιακά το Alfa Romeo του 1971. Στης αρχές της δεκαετίας του 20 είχε μια επιχείρηση αγοράς, αποκατάστασης και πώλησης vintage αυτοκινήτων, Πούλησε ένα αναστηλωμένο Jaguar XKE του 1967 για να καταφέρει να συγκεντρώσει τα απαραίτητα κεφάλαια για να ιδρύσει τη Volta. Τελικά το 2010 κατάφερε να συγκεντρώσει επιπλέον 62 εκατομμύρια δολάρια από χρηματοδότηση.

Ο Scott ξεκίνησε τη Volta το 2010 στη Χαβάη σε ηλικία μόλις 22 ετών. Η ιδέα του είναι το δίκτυο που θα αναπτύξει να παρέχει δωρεάν φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων. Του απονεμήθηκε ο τίτλος του επιχειρηματία της χρονιάς από το Hawaii Venture Capital, από το Pasific Business News και το Hawaii Business 20. Οι πρώτοι σταθμοί της Βόλτα εγκαταστάθηκαν στη Χονολουλού το 2012. O Scott και η ομάδα του, τα 4 πρώτα χρόνια, ''έτρεξαν'' τη Volta από ένα καφενείο.
Σήμερα, η Volta συμπληρώνει μια δεκαετία κατασκευάζοντας ένα εθνικό δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων που θα οδηγήσει τον κόσμο στο μέλλον. Η εταιρεία ονομάστηκε Volta από τον Alessandro Volta, τον εφευρέτη της ηλεκτρικής μπαταρίας.

Ενώ άλλες εταιρείες φόρτισης έχουν αυστηρά μοντέλα αμοιβής, η Volta καλεί τους οδηγούς να απολαύσουν δωρεάν φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων τους. Η Volta θέλει να δημιουργήσει και να λειτουργήσει ένα δίκτυο φόρτισης EV που θα έχει την υψηλότερη χρήση στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι σταθμοί φόρτισης τοποθετούνται μπροστά σε σημαντικές επιχειρήσεις για τον πολίτη, όπως παντοπωλεία, φαρμακεία, τράπεζες και νοσοκομεία, όπου οι καταναλωτές ξοδεύουν χρόνο και χρήμα.
Η καινοτομία είναι να σχεδιαστεί ένας όμορφος σταθμός φόρτισης εκτός σπιτιού που θα περιλαμβάνει μια μεγάλη ψηφιακή οθόνη.

Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν τρία βασικά επίπεδα φόρτισης. Το Επίπεδο 1 είναι να συνδεθεί το αυτοκίνητό σε πρίζα και χρειάζεται μισή μέρα για να φορτιστεί. Υπάρχει η φόρτιση επιπέδου 2, η οποία παρέχει φόρτιση εύρους μεταξύ 50 και 120 χιλιομέτρων για κάθε ώρα που συνδέετε το όχημα. Και στη συνέχεια υπάρχει το επίπεδο 3, το οποίο ξεκινά από εύρος 140 χιλιόμετρων για κάθε ώρα που συνδέετε το EV και μπορεί να φτάνει και τα 1200 χιλιόμετρα.

Σήμερα, η Volta διαθέτει φορτιστές σε 23 πολιτείες και σε 200 ​​δήμους. Αυτοί οι σταθμοί φόρτισης υποστηρίζονται από χορηγούς που παρέχουν ενέργεια σε πελάτες που μπορούν να συνδέσουν τα οχήματά τους σε σημεία όπου κάνουν τις αγορές τους.
Σε αυτήν τη φάση τοποθετούνται οι γρήγοροι φορτιστές DC. Η γρήγορη φόρτιση DC είναι ακόμη και 15 φορές πιο γρήγορη από τους φορτιστές στους αρχικούς σταθμούς φόρτισης. Η Volta προσπαθεί να αντιστοιχίσει την ταχύτητα φόρτισης με το χρόνο που χρειάζονται οι πελάτες όταν βρίσκονται σε μια δεδομένη τοποθεσία. Έτσι, εάν πρόκειται για σταθμό φόρτισης σε παντοπωλείο και πρόκειται ο πελάτης να βρίσκεται στο κατάστημα για μισή ώρα, η σύνδεση έχει ως σκοπό το όχημα από 20% με 30% γεμάτο να φτάσει στο 70% με 80% σε μισή ώρα. Εάν ο σταθμός φόρτισης βρίσκετε σε κινηματογράφο,τότε είναι πιο αργός ο φορτιστής, αφού θα χρειαστούν δύο ή τρεις ώρες.

Η Volta έχει ήδη εγκατεστημένους 1507 σταθμούς φόρτισης, ενώ υπο κατασκευή έχει άλλους 1112. Ο στόχος είναι να φτάσει στα επόμενα 3 με 4 χρόνια σε περισσότερους από 10.000 σταθμούς.
Σήμερα η Charge Point έχει ήδη εγκατεστημένους 152.000 σταθμούς και η ΕVΒΟΧ 190.000. Με βάση τα έσοδα του 2020 που έχουν ανακοινώσει οι εταιρείες τότε για κάθε σταθμό φόρτισης, ετησίως, αναλογούν 447 δολάρια για την EVBOX, 888 δολάρια για την Charge Point και 16.500 δολάρια για την Volta !!!

Σύμφωνα με το poject της διοίκησης αναμένεται η Volta να έχει ...

  • Στο τέλος του 2021 εγκατεστημένους σταθμούς 3.142 που θα αποφέρουν έσοδα 47 εκατομμύρια δολάρια. Ετήσια έσοδα ανά σταθμό 14.958 δολάρια.
  • Στο τέλος του 2022 εγκατεστημένους σταθμούς 6.492 που θα αποφέρουν έσοδα 141 εκατομμύρια δολάρια. Ετήσια έσοδα ανά σταθμό 21.719 δολάρια.
  • Στο τέλος του 2023 εγκατεστημένους σταθμούς 11.242 που θα αποφέρουν έσοδα 280 εκατομμύρια δολάρια. Ετήσια έσοδα ανά σταθμό 24.906 δολάρια.
  • Στο τέλος του 2024 εγκατεστημένους σταθμούς 17.992 που θα αποφέρουν έσοδα 492 εκατομμύρια δολάρια. Ετήσια έσοδα ανά σταθμό 27.345 δολάρια.
  • Στο τέλος του 2025 εγκατεστημένους σταθμούς 26.242 που θα αποφέρουν έσοδα 826 εκατομμύρια δολάρια. Ετήσια έσοδα ανά σταθμό 31.476 δολάρια.

Με την τιμή της μετοχής στα 15 δολάρια και μετά την ενοποίηση η Volta θα αποτιμάται 3,046 δισεκατομμύρια δολάρια, που αντιστοιχούν :
  • 3,69 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 826 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2025.
  • 6,19 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 492 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2024.
  • 10,88 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 280 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2023.
  • 21,61 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 141 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2022.
  • 64,82 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 47 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2021.
και σε σχέση με τα EBITDA
  • 12,09 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2025.
  • 27,95 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2024.
  • 73,83 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2023.

167 σχόλια:

  1. Ποτέ μην λες ποτέ ....
    Χάθηκε η Charge Point όταν κοιμόταν στα 14 και 16 δολάρια, αλλά δίνεται η ευκαιρία για να διορθωθεί το τότε λάθος με τη Volta.

    Την βάζω σε μακροπρόθεσμη κατεύθυνση ....

    Η Volta έχει ήδη εγκατεστημένους 1507 σταθμούς φόρτισης, ενώ υπο κατασκευή έχει άλλους 1112. Ο στόχος είναι να φτάσει στα επόμενα 3 με 4 χρόνια σε περισσότερους από 10.000 σταθμούς.
    Σήμερα η Charge Point έχει ήδη εγκατεστημένους 152.000 σταθμούς και η ΕVΒΟΧ 190.000. Με βάση τα έσοδα του 2020 που έχουν ανακοινώσει οι εταιρείες τότε για κάθε σταθμό φόρτισης, ετησίως, αναλογούν 447 δολάρια για την EVBOX, 888 δολάρια για την Charge Point και 16.500 δολάρια για την Volta !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης σήμερα 17/2/2021 και ώρα 18:00 την βάζω και στις επιλογές 2021 με τιμή 16,2!!

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα κύριε Τάκη δεν νομίζω ότι τελείωσε και χάθηκε το παιχνίδι μπορει ακόμα να ψωνιστεί χαμηλότερα από 15 (ευσεβής πόθος )την περιμένω αλλά κρατάει ακόμα καλά αν και σήμερα χάλασα λίγη ρευστότητα σε 200 AYRO με 8,85 Μ.Ο αλλά έχω ακόμα ρευστότητα απλά ψάχνω να βρω τιμές , ελκυστική ειναι και η NGA στην περιοχή των 22$ τα είχα δώσει στα 32$ , καλή διόρθωση η σημερινή με τα SKLZ NPA AYRO να έχουν καλή πτώση

      Διαγραφή
    3. δεν καταλαβα κυριε τακη το περι
      16500$ στη volta. βγαζετε απο αυτο το νουμερο καποια τιμη στοχο στη μτχ?

      Διαγραφή
    4. Τελικά αγόρασα τα πρώτα 100 SNPR στο 15,92 αλλά θέλω τιμές αρκετά ποιο κάτω , DCRB κύριε Τάκη μπήκατε γιατί βλέπω να δοκιμάζει τιμές που μπορει να μας φέρουν το 13,73 τουλάχιστον , εκεί θα κάνω ένα bid ευτυχώς που είχα κάνει ρευστότητα. Αλλά δεν βλέπω να κάνω σύντομα άλλη ρευστότητα γιατί θα γεμίσω χαρτιά για διακράτηση!!!

      Διαγραφή
    5. Κύριε GEOPARD θα το πω όπως το αισθάνομαι:αν πραγματικά πιστεύετε ότι θα μπορέσετε να αγοράσετε SBE στα 15 θα σας συμβουλευα να πουλήσετε όλο το χαρτοφυλάκιο σας και να βγείτε και SHORT... Απαισιόδοξος? Όχι Ρεαλιστής... Πάντα φιλικά προς εσάς και προς όλους...

      Διαγραφή
    6. Κύριε Geopard αυτό που περιγράφετε είναι πτώση και εφόσον συμβεί μεμονωμένα στην μετοχή και όχι γενικευμένα στην αγορά ... για εμένα είναι ΜΗΝ ΑΚΟΥΜΠΑΤΕ.

      Στην καλύτερη των περιπτώσεων .... ας πούμε ότι δεν τρέχει τίποτα, αλλά η μετοχή θα έχει τραυματιστεί τόσο πολύ που θα αργήσει πολύυυυυ να επανέλθει. Δείτε για παράδειγμα τι συμβαίνει στην WTER.

      Διαγραφή
    7. Σας ευχαριστώ κύριε Τάκη καθώς και τον φίλο GERRY , σήμερα εγώ αγοράζω μόνο αλλά με χαλάει που έφυγα νωρίς από την Lucid και εκείνη η WTER δεν λέει να σε κάνει να χαμογελάσεις δεν ξέρω αν την κρατήσω γιατί με έχει κουράσει και ειναι το χαρτί που εχω κρατήσει ποιο πολύ από όλα και η AYRO αλλά αυτή πλήρωσε καλά.

      Διαγραφή
    8. Κύριε ΤΑΤΑ

      Η επισήμανση μου
      ---------------------------------------------------
      Η Volta έχει ήδη εγκατεστημένους 1507 σταθμούς φόρτισης, ενώ υπο κατασκευή έχει άλλους 1112. Ο στόχος είναι να φτάσει στα επόμενα 3 με 4 χρόνια σε περισσότερους από 10.000 σταθμούς.
      Σήμερα η Charge Point έχει ήδη εγκατεστημένους 152.000 σταθμούς και η ΕVΒΟΧ 190.000. Με βάση τα έσοδα του 2020 που έχουν ανακοινώσει οι εταιρείες τότε για κάθε σταθμό φόρτισης, ετησίως, αναλογούν 447 δολάρια για την EVBOX, 888 δολάρια για την Charge Point και 16.500 δολάρια για την Volta !!!
      --------------------------------------------------------------------

      Δείχνει τη δυναμική του project της volta. H Volta παίρνει πολύ περισσότερα έσοδα ανά σταθμό απο όλους τους ανταγωνιστές της και αυτό οφείλεται στις διαφημίσεις που έχουν οι οθόνες της volta.
      Αυτό σημαίνει ότι η volta δεν χρειάζεται να ανοίγει παντού σταθμούς για να κάνει έσοδα .... θέλει λίγους σταθμούς, αυστηρά επιλεγμένα τα σημεία και παίζει καλύτερη μπάλα απο τους ανταγωνιστές της.

      Αν αυτό το κάνει καλά ... είναι βέβαιο, ότι σε βάθος χρόνου κάποιοι ανταγωνιστές της είτε θα κλατάρουν είτε θα αναγκαστούν να κάνουν και αυτοί το ίδιο.
      Αν λοιπόν η διοίκηση της Volta είναι ικανή .... θεωρώ βέβαιο ότι με αυτήν την καινοτόμο ιδέα θα μπει πολύ γερά στην αγορά φόρτισης και θα κατακτήσει μεγάλο μερίδιο αγοράς ... μέχρι να το πάρουν χαμπάρι οι ανταγωνιστές της το πουλάκι θα έχει πετάξει και η VOLTA θα είναι ήδη το απόλυτο strong play.

      Αυτή είναι η ανάλυση της επισήμανσης μου.

      Διαγραφή
  2. Και εγώ χθές στα 15.50....θα αυξήσω όμως... Έχει κάνεις GIK η βολταρω μόνος??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. GIK
      Για άλλη μια φορά η Αμερικάνικη χρηματαγορά δείχνει ότι δεν εκτιμά εταιρείες όπως η GIK και η XL FLEET ...
      Κανονικά η τιμή της GIK πρέπει να ξεπεράσει ελαφρώς την τιμή της XL FLEET.
      Προσωπικώς πουλάω .. είτε στην προσέγγιση των 30 δολαρίων, είτε στην προσέγγιση της τιμής της XL.

      Διαγραφή
    2. Me...Το γύρισα το XL σε GIK παλαιόθεν..
      κ. Ευρωβλάχο σας λέει κάτι αυτό..?😀

      Διαγραφή
    3. Κύριε Τάκη έχω κρατήσει μόνο 300 κομμάτια από τα 500 με στόχο το 30 έχοντας κατά νου την δική σας πρότερη τοποθέτηση... ευχαριστώ εσάς καί τούς φίλους που ανταποκρίθηκαν..

      Διαγραφή
    4. Η GIK απ' ότι φαίνεται προσεγγίζει την τιμή της XL FLEET και όχι τα 30 δυστυχώς! Έχω ατυχώς μεγάλη θέση στην GIK,

      Διαγραφή
  3. ΠΑΡΟΝ ΚΥΡΙΕ GERRY ΛΙΓΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ 200, ΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΗΝ GIK?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρον και εγω ,οταν κανει το + 100% οπως και η pic ,σκεφτομαι να την αποχωριστω.
      Οσο για την VOLTA τωρα προσωπικά νομιζω οτι ειναι φτηνοτερη σε σχεση με τις αλλες πανακριβες ,(προσωπικα ολους τους φορτιστες ακριβους τους βλεπω αλλα τι να κανουμε ).
      Να ρωτησω στο blog γιατι να μην επικρατησει η τεχνολογια Hyliion τελικά σε σχεση με τα αμιγως ηλεκτρικα ? και ειδικά στα μεγαλα οχηματα.
      Σαν επαγγελματιας αυτο θα επελεγα .

      Διαγραφή
    2. H Volta θα πρέπει να πάει στα 30 για να έρθει στα ίσια της σε σχέση με την Charge Point.
      Επίσης φθηνότερη της Charge Point είναι και η Ευρωπαική ΕV BOX ... όμως εγώ την έχω κάνει την επιλογή μου στη φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
      Αν ο CEO και η διοίκηση είναι ικανή και το τρέξουν σωστά το πράμα ... θα τους διαλύσουν όλους.

      Στα φορτηγά θα επιλέξω HYZN

      Διαγραφή
    3. hyzn και volta δλδ κυριε τακη?
      κ ayraki

      Διαγραφή
    4. Να πω μόνο ... ότι HYZN ακόμη δεν την έχω ποντάρει. Είμαι απο πάνω της ... και είναι παρόμοια κατάσταση με την Nikola ... οπωσδήποτε θα πρέπει να πιάσει κεφαλαιοποίηση πάνω απο την Nικολα.

      Διαγραφή
    5. Κ. Τάκη θα ήταν σωστό, κατά την γνώμη σας, να δοκίμαζε κάποιος να ανοίξει μια μικρή θέση στην HYLN, σήμερα που πέφτει;

      Διαγραφή
    6. μπηκα στα πρωτα hyzn κυριε τακη
      σας περιμενω παρεα. . . .

      Διαγραφή
    7. Για ΗΥΖΝ (για να ειμαι ειλικρινης την παραβλεψα εσφαλμενα ) πολυ καλη επίλογη στα φορτηγά .
      VOLTA κατεχω απο προσυνεδριαση.

      Διαγραφή
    8. Κύριε ΤΑΤΑ ήρθε και ο Τακαρος στο HYZN.

      Απο τα 30 και πάνω ενοχλείστε με!!

      Διαγραφή
  4. Rmo έχει κανείς άλλος? Πώς κινούμαστε σε αυτή τη περίπτωση. Είμαι μέσα με μ.ο 18,22. Κάνω μουαγιεν ή στοπ λοςς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια λογική είναι να κάνετε αυτό που θα μετανιώσετε λιγότερο αν αποδειχθεί λάθος.
      Δηλαδή, τι θα σας ενοχλήσει περισσότερο? Να πουλήσετε και σε ένα μήνα να πάει $30 ή να κρατήσετε και σε ένα μήνα να τη δείτε $8?
      Rule of thumb που λέμε και στο χωριό.

      Διαγραφή
    2. Κύριε BARREN ρίξτε μια ματιά στη BLUE αν έχετε την καλοσύνη... έφαγε στην κεφαλα ένα 37% χθές ... πήρα ένα 💯 ρικο...

      Διαγραφή
    3. Όταν ακούω μουαγιέν ή stop loss ... βγάζω μπιμπίκια!!
      Απο τα 18,22 στα 15,48 ... σιγά τα ωά!!

      Το θέμα είναι απλό.
      Αν πιστεύετε την εταιρεία .... μένετε μέσα. Εγώ δεν θα ενίσχυα ... εκτός αν απο την αρχική μου τοποθέτηση είχα βάλει ως στόχο να ξαναγοράσω στα 15,48.
      Πάρτε κάτι άλλο ...

      Αν δεν πιστεύετε δώστε τα χαρτιά σας.

      Εγώ πάντως θα καθόμουν ήσυχος. Αλλά πάλι αν είστε μονόχαρτος ζορίζεστε .. και σας καταλαβαίνω. ΔΙΑΣΠΟΡΑ!!

      Διαγραφή
    4. k. Gerry έχει πολύ κακή εικόνα. Το πιθανότερο να έχει κι άλλο κάτω, αλλά τη ΤΑ ανάλυση τελευταία δε τη λαμβάνω και πολύ υπόψη. Αν πάει σε retest της περιοχής 39~40 θα έβγαινα.

      Είχα μπει κι εγώ στα 46, αλλά στάθηκα τυχερός και την έκανα στα 44. Χθες στο -35% ούτε που μπήκα σε πειρασμό, είμαι και ντεφραγκέ βέβαια.

      Διαγραφή
    5. Ευχαριστώ πολύ Κύριε BARREN αν πάει 39 Λούης...

      Διαγραφή
  5. CCIV : τελικά είναι όντως τρελλοί αυτοί οι ΆΡΑΒΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τάκαρος όξω.
      Είναι πιο τρελός απο τους Άραβες.

      Ευχαριστούμε πολύ τη Lucid!!

      Διαγραφή
    2. Ωραίος ο κ. Τάκης. Πιστεύω πως θα κλάψουνε μανούλες εδώ, βλάπω παίζουν μπαλίτσα και οι πομπαρισταί της NKLA που έμπαζαν κοσμάκη μέχρι και στα 70.
      Με $70 Β κεφαλαιοποίηση πραγματικά θα προτιμούσα να αγοράσω Ford στα $45 Β.

      Διαγραφή
    3. Κύριε BARREN θα τα φάνε στην κεφάλα την ημέρα της ανακοίνωσης ακόμη καί αν είναι κάτω...δεν θα κάτσω να την λιβανισω...δεν είναι ακριβή πανάκριβη είναι... αλλά θα το παίξω έτσι για την ίντριγκα...

      Διαγραφή
    4. Κύριε Βarren εδώ πάνω ζαλίστηκα.
      Είχα βγάλει βέβαια τα μισά στα 25 ... αλ

      Διαγραφή
    5. Για να είμαι ειλικρινής είμαι λίγο σπασμένος γιατί βγήκα 1/3 στα 32 και τα υπόλοιπα στα 40 κι έχασα το πάρτυ. Αλλά νομίζω πως και αντικειμενικά η κατάσταση είναι μυστήρια όπως έχει εξελιχθεί.
      Αυτή τη στιγμή αν υποθέταμε ότι βγαίνει η Lucid και λέει no deal, το CCIV θα είναι σε μισή συνεδρίαση $10 και κατεστραμένο από αξιοπιστία. Δε λέω ότι είναι πιθανό, απλά σίγουρα έχουν και το πεπόνι και το καρπούζι. Εν τω μεταξύ, σιγά μη καίγονται οι Αραπάδες για 2~3 Β κασέρι, κάτω από τις πέτρες το βρίσκουν. Να εισαχθούν θέλουν και το dilution θα είναι ανελέητο στη συνέχεια.
      Είμαι πραγματικά περίεργος για τη συμφωνία και τι lock up θα υπάρχει για τους PIPEαδόρους.

      Διαγραφή
    6. Πιθανότητα NO DEAL πιστεύω πως δεν υπάρχει Κύριε BARREN στην παρούσα στιγμή...Όπως δεν πιστεύω πως εδώ πάνω ο χθεσινος και ο σημερινός όγκος είναι retail και πομπαριστοι ρουμπινχουτηδες... είναι ένα ποσοστό 20% αλλά μέχρι εκεί ... τώρα τι συμβαίνει πίσω από τις κουρτίνες δεν ξέρω και δεν θα κάνω υποθέσεις...η λογική μου λέει πως πρέπει απόψε να δώσω ένα 50ρικο και να πάω με το άλλο χωρίς αλεξίπτωτο... είναι ικανοί να την πάνε 100 με την ανακοίνωση και εκεί να κλάψουν μάνες...

      Διαγραφή
  6. Ευχαριστώ τον ΤΑΚΑΡΟ φυσικά ...μου είχε γράψει..μην στεναχωριέσαι Κύριε GERRY που δεν μπήκες στο 15 θα δώσει σημείο εισόδου και έδωσε γύρισμα του πρώτου κύματος κάτω από 20 ...Κρατάω 100 σαν 🐶..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπήκα 14,8!!!
      Τι μου θυμίσατε τώρα??? Σήμερα η CCIV σχεδόν 60!!
      ΛΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕ ΜΙΑ ΖΩΗ!!
      Και όμως Χ4 σε περίοδο περίπου 1 μηνός!!

      Διαγραφή
    2. Πλάκα μου κάνετε Κύριε ΤΑΚΗ?αν είναι να ξεχνάμε αυτά να το κλείσουμε το μαγαζί καί να πάμε για βρουβες...

      Διαγραφή
    3. Έμεινα με ένα 50ρικο τελικά ... έφυγαν τα 200 ΤΕΜ με μέσο όρο 55 ... η πλεονεξία είναι κακός σύμβουλος...

      Διαγραφή
  7. Kαλησπέρα.
    Λίαν ενδιαφέρουσα κίνηση της DM.Αν δεν κάνω λάθος ο Chamath έχει βαλει στην εταιρεία 100εκ.
    https://ir.desktopmetal.com/news/press-releases/detail/46/desktop-metal-completes-acquisition-of-envisiontec?utm_content=154604425&utm_medium=social&utm_source=twitter&hss_channel=tw-3653221577

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. κυριε τακη γραψτε συνοπτικα ποιες θα μπορουσαν κατα τη γνωμη σας για μακροδιακρατηση να εξελιχθουν σε amazon google tesla ανεξαρτητως κλαδου. . .

    celsius ? skillz? sofi? ayro? hyzon? allus? ccig? αλλες?

    ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακροπρόθεσμες επιλογές ... μόνο όσες εταιρείες κάνουν πωλήσεις με υψηλό ρυθμό ανάπτυξης.

      Μέχρι στιγμής σε αυτή την κατηγορία εχω ..
      SKLZ
      SoFi
      AST & Science (αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα μου περί πωλήσεων)
      Και μάλλον VOLTA

      Διαγραφή
    2. k. Τάκη καμία από EV και τα συν αμφότερα όλη αυτή η αναμπουμπούλα μονο για βραχυπροθεσμα?

      Διαγραφή
    3. ObsEva

      https://finance.yahoo.com/news/2-strong-buy-penny-stocks-161500144.html

      Διαγραφή
    4. Κύριε Τάκη τα πρώτα που θα τα βγάλετε έξω γιατί θυμάμαι ότι είχατε πει ότι τα 10 θα τα δει η ObsEva και έχω αρκετά αλλά όχι όσα θα ήθελα , ποτέ δεν ειναι αρκετά όταν ανεβαίνει μια μετοχή , αυτοί εδώ δίνουν μέσο όρο στόχο 16 https://www.tipranks.com/stocks/obsv/forecast

      Διαγραφή
    5. Δεν ξέρω ... βλέποντας και κάνοντας.
      Αν βρεθεί κάτι άλλο δυνατότερο ... Μπορεί να βγουν και χαμηλότερα.
      Αν δεν βρεθεί ... αστα να πάνε όπου πανε.

      Διαγραφή
    6. Και να μην ξεχνιόμαστε ... το επόμενο μεγάλο στοίχημα μετα τα crypto, τα EVs, ενέργειες κ.τ.λ ειναι η ΑΕΡΟΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ!!!

      Διαγραφή
    7. Φερτε μου το Hyperloop του κυρίου Barren να επιβιβαστώ.

      Διαγραφή
    8. Και εγώ μάγειρας SIR με τον κύριο ΒARREN στο ΒAR...

      Διαγραφή
    9. Αααααχ κ. Τάκη, πρώτη μου σκέψη όταν ξυπνώ και τελευταία πριν κοιμηθώ είναι.
      Σκεφτείτε πχ, να κάνεις Αθήνα-Λονδίνο σε 2,5 ωρίτσες, με ασφάλεια, χωρίς εξάρτηση από τον καιρό, οικονομικά και με ελάχιστη περιβαλλοντική επιβάρυνση, δηλαδή τι άλλο να προσφέρει? Μόνο ο διακτινισμός αν γίνει ποτέ θα το ξεπεράσει.

      Αν δε το χτυπήσει ο Chamathinio θα χάσω πάσα ιδέα. Επίσης, ο Ριχάρδος ο Λεοντόμαλλος είναι σίγουρα η λιγότερο αναγνωρισμένη επιχειρηματική προσωπικότητα της εποχής μας θεωρώ. Μου θυμίζει λίγο Vanderbilt, ο οποίος κονόμησε από τα ατμόπλοια, αλλά μυρίστηκε εγκαίρως ότι πέθαναν και μεταπήδησε στα τρένα, όπου και κονόμησε υπερπολλαπλάσια. Σε όλα μέσα ο Ριχάρδος και δεν έβγαλε καν το σχολείο έτσι? ΜΕΓΑΣ.

      Διαγραφή
    10. Κύριε BARREN για "σώστε" με λίγο μιας και είμαι στο τρίτο ποτηράκι... Ριχάρδος???

      Διαγραφή
    11. Σας έπιασα Κύριε ΒARREN ...Δεν είχα προσέξει το ΛΕΟΝΤΟΜΑΛΛΟΣ...BRANSON...

      Διαγραφή
    12. Ναι κ. Gerry o Branson. Το καλύτερο ίσως παράδειγμα του τι μπορεί να πετύχει ένας άνθρωπος με αντίληψη και τόλμη, αν μείνει αμόλυντος από τα εκπαιδευτικά συστήματα, ακόμα και των προηγμένων κοινωνιών.

      Άλλο καλό παράδειγμα είναι ο Vitalik ο Buterin. Του τα έσκασε ο Peter o Thiel για να παρατήσει το πανεπιστήμιο και εγένετο ... Ethereum.

      Διαγραφή
    13. Κύριοι τον ήπια σήμερα καλά καλά , χθες ξεθάρρεψα με τα ΣΜΕ του VIX να ειναι κάτω για αυτό έκανα και αγορές αλλά το παιχνίδι γύρισε ανάποδα , σήμερα γύρω στο 3% ζημιά συνολικού χαρτοφυλακίου με το ευρώ να μας πάει κόντρα η εβδομάδα μου εξελίσσετε σε πολύ άσχημη να δούμε αν αύριο μας το κανουν ποιο χαλαρό αλλά δεν το πιστεύω λογικά θα δούμε χειρότερα , θα πέσει το βρομόξυλο της αρκούδας για να μας αφήσουν να ψηθούμε ΣΚ στο ζουμί μας , ο S&P500 δεν έκλεισε στα χαμηλά του αυτό σαν παρατήρηση.

      Διαγραφή
    14. Κύριε GEOPARD θα μας πάθετε τίποτα!!
      Πηγαίνετε να πουλήσετε το χαρτοφυλάκιο σας να βρείτε την υγεία σας ... νομίζω ότι συνολικά έχετε υπερκερδη!!

      Διαγραφή
    15. Επόμενος στόχος για εμένα είναι η FUBO .... αν δεν κάνει ανοδική διαφυγή , την περιμένω στην αγκαλιά μου.

      Διαγραφή
    16. Κύριε GEOPARD έχω πειστεί πλέον ότι έχετε παραβιάσει τον θεμελιώδη κανόνα του επενδυτή -παιχτη των Αγορών: Επενδύουμε και παίζουμε μόνο τα ποσά που όχι μόνο αντέχουμε να χάσουμε αλλά το Volatility δεν μας επηρεάζει τόσο ώστε να μην έχουμε καλή ψυχολογία και κατά συνέπεια καθαρή ματιά στο ταμπλώ ...Η Αγορές είναι ΨΥΧΟΛΟΓΊΑ και κακή ψυχολογία σήμαινει κακές και λανθασμένες επιλογές και αποφάσεις...δηλαδή ο πιο ασφαλής δρόμος για ζημιές .... Σημαντικό επίσης να πιστεύετε καί να στηρίζετε τις επιλογές σας όχι μόνο γιατί τις υποστηρίζει ο Κύριος Τάκης (ευτυχώς και επιτυχώς)ο Κύριος BARREN εγώ η οποίος άλλος φίλος εδώ..Δεν σας κάνω τον δάσκαλο ούτε σας κουνώ το δάχτυλο ..δεν είναι αυτός ο ρόλος μου ...ούτε στον γιό μου δεν το έκανα από τα 16 του και μετά τον άφηνα να κάνει τα λάθη του...όμως πιστεύω και σας το λέω με πολύ καλοσύνη πως θα πρέπει να αναθεωρήσετε την θέση σας την οπτική και κατά συνέπεια την ματιά σας πάνω στην Αγορά.... Μαθήματα Επενδυτικής ταχτικης δεν είμαι ο καλύτερος για να δώσω ...ακόμη μαθαίνω ...όμως κανόνες σαν αυτούς που προανέφερα υπάρχουν και κατά την γνώμη μου πρέπει να τηρούνται διασπορά κτλ.. Προσαρμοζόμαστε στο εκάστοτε παιχνίδι και ανάλογα προσαρμόζουμε τις κινήσεις και την στρατηγική μας ...Θα πω κάτι που είναι μεγάλη κουβέντα αλλά πρέπει να την πω:Εφαρμόζοντας τους δύο κανόνες που είναι Παίζω αυτά που αντέχω να χάσω ..μεγάλη διασπορά και σωστές επιλογές που εδώ έχουμε ένα τεράστιο advantage να είμαστε με τον Κύριο ΤΑΚΗ και άλλους φίλους για να μην αδικήσω κανένα ... είμαι εντελώς COOL και προσηλωμένος στο στόχο μου..Το αποτέλεσμα φυσικά θα δείξει και πρώτο το ταμπλώ...Ζητώ συγγνώμη από τον SIR και όλους τους φίλους για την φλυαρία αλλά αισθάνθηκα πως πρέπει να το γράψω..

      Διαγραφή
    17. Κύριε Τάκη συγνώμη αν χαλάω το κλίμα θα γράφω μόνο τα βασικά , μην ανησυχείτε όμως για μένα γιατί έχω γερή κράση εχω αντέξει άλλα και άλλα ίσως να έχω λίγη υψοφοβία αλλά νομίζω συνηθίζετε !!! όπως και να έχει σας ευχαριστώ για τα πειράγματα γιατί με επαναφέρουν στην τάξη

      Διαγραφή
    18. Αγαπητέ Κύριε BAREEN για κάποιο λόγο η Αγορά δείχνει να υποτιμά το DEAL στο SPAC του ΒRANSON ...και γενικά να επικεντρώνει το βλέμμα της σε νέους προφήτες όπως ο CHAMATINIO (πολύ πετυχημένη προσφώνηση εκ μέρους σας )και ορθώς το πράττει...όμως εγώ εδώ στο 13 δεν μπορώ να τον αγνοήσω...είχα πάρε 300 στο 12 πριν την κίνηση και τα κλωσουσα (έδωσα τα 150 στα ψηλά)και χθές επανηλθα με 200 επί πλέον...Θα ποντάρω με λίγα αλλά θα τον ακολουθήσω μέχρι την συγχώνευση τουλάχιστον...άκουω και σέβομαι την άποψη του ΚΥΡΊΟΥ ΤΆΚΗ πως δεν κλωσαμε αλλά δεν μπορώ να είμαι απ' έξω στο BTWN και το αδερφάκι του όπως και στα παιδιά του Προφήτη CHAMATH...Θα μας σκάσει κάνα HYPERLOOP και θα ψαχνομαστε 150%την πρώτη μέρα...δεν λέει...H LUCID έδειξε τον δρόμο....

      Διαγραφή
    19. Κύριε Geopard δεν χαλάτε κανένα κλίμα ... εγώ όταν κάτι με χαλάει πουλάω άμεσα, ΔΙΧΩΣ πολλή ΣΚΕΨΗ.

      Αντί να κοιτάτε σε καθημερινή βάση τι κάνει το χαρτοφυλάκιο σας .... γιατί δεν το κοιτάτε κάθε 1η του μήνα που βρίσκετε σε σχέση με το προηγούμενο μήνα;

      Διαγραφή
    20. Το ίδιο ακριβώς έκανα χθες και εγώ με αυτό που σας είπε ο κ. Τάκης. Εδώ και 4 συνεδριάσεις και το δικό μου χαρτοφυλάκιο στην Αμερική τρώει αρκετό ξύλο και θα έχει και σήμερα πάλι ξύλο απ' ότι βλέπω και μου έχει κακοφανεί αρκετά. Αλλά(!) κοιτώντας τα στατιστικά του μήνα είχα υψηλό με +20% (πριν το ξύλο εννοείται) και τώρα είμαι πλησίον του +7,5%. Χάθηκαν λεφτά δε λέω, αλλά οι μετοχές που με ανέβασαν είναι η Ride που έχω βγάλει μέρος της αρχικής μου θέσης στα 30$ και θα κάθομαι μέχρι να βγάλει το όχημα, η NPA που από τα 12,65(αν θυμαμαι καλα) που την αγόρασα πήγε στο 20πλας και δεν πουλάω για κανέναν λόγο μέχρι να φτάσει κοντά στο στόχο της citron. Ακόμη, είναι η Τοσκάνη που μας κάνει νερά και είμαι μέσα από το 10,98 (τέλη Νοέμβρη) αλλά θα έρθει και η ώρα της. FII χασούρα 1 δολάριο αλλά υπομένουμε. Νερά δεν θέλω να σχολιάσω κάτι εδώ, άλλα λένε και άλλα δείχνει το χαρτί στο ταμπλό, όπως ειπώθηκε πολύ σωστά και από φίλους εδώ και τον κ. Τάκη και τέλος το CLOV από το κακό στο χειρότερο με τον Τσέιμαθ να μη στηρίζει το χαρτί σε αυτά τα επίπεδα παρά μονο με τουίτς(!!!), έπρεπε να τα πάρω όλα τα κέρδη μου στο 15,6 και θα ξαναγόραζα εκεί που έχει πει και ο κ. Gerry γιατί προς τα εκεί πάει το παιχνίδι.
      Άρα λοιπόν, κάντε μία σούμα της κατάστασης και μακάρι να νιώσετε πιο άνετα.

      Διαγραφή
    21. Φίλε Geopard δεν χαλάτε καθόλου και κανένα κλίμα ότι και να γράφετε...δεν τίθεται τέτοιο θέμα ίσα ίσα που είστε ευγενής άνθρωπος ...με το να εκθετετε τούς προβληματισμούς σας δεν χαλάει κανένα...Αυτό που ο Κύριος Τάκης σας λέει και εγώ επικουρικά είναι αν με κάποιο τρόπο μπορούμε να σας δείξουμε τα ωραία δέντρα που καλλιεργούμε και όχι την ζούγκλα...ακόμη και αν κοιτάτε το χαρτοφυλάκιο σας κάθε μέρα μην χαλιεστε γιατί κάνετε κακό μόνο στον εαυτό σας και σε κανένα άλλο... είμαι σίγουρος πως καταλάβενετε...

      Διαγραφή
    22. Και το resume είναι αυτό που έγραψε με δύο λέξεις ο SIR καί τό γω με 100, Κύριε GEOPARD...αν κάτι σας χαλάει το σουταρετε χωρίς δεύτερη σκέψη ..με την μία... θα αναφέρω μόνο αυτό και τέλος:στην LUCID μέχρι να κατασταλάξω και να κρατήσω την τελική θέση 250τεμ για να βγω με 170% κέρδος στο 56.εκει μεταξύ 19και 22 μπήκα και βγήκα 2φορες γιατί με χαλαγε όλο αυτό το τρομερό Volatility σε σχέση με τον όγκο...και κατέληξα ότι θα το ρισκάρω καί ότι βγει ..και βγήκε αλλά είχα στο νου μου πως μπορεί και να με γδάρουν...

      Διαγραφή
    23. Κύριε Panagiotis.k ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν και έκανα και εγώ αλλά όχι πια είναι να κοιτάνε και να αποφασίζουν για την αγορά και την πώληση μιας μετοχής το υψηλό και το χαμηλό τής χώρις να εξετάζουν κατά πρώτο λόγο το γιατί πήγε εκεί... δηλαδή δεν αγοράζω LAZY στο 5 γιατί δεν πήρα στο 3.5 η SKLZ στο 22γιατι δεν πήρα στο 19...το ίδιο και στην πώληση...αν κάποιος ψάχνει την τέλεια κινηση μάλλον πρέπει να παίξει μπιλιάρδο και όχι Αγορές...και εγω στο τωρινό μου χαρτοφυλάκιο αν είχα πουλήσει κοντά στα ψηλά τις μετοχές μου θα ήμουν πάνω από 20000δολ OVER... αύτα όμως είναι αυταπάτες...

      Διαγραφή
    24. Συμφωνώ απόλυτα! Δεν πρέπει ποτέ κυνηγάμε τιμές και δεν πρέπει να μετανιώνουμε επειδή πουλήσαμε μια μετοχή στα 20 και αυτή πήγε 30... Το κέρδος είναι κέρδος!

      Διαγραφή
    25. Πολύ καλά τα λέτε ... κι εγώ αν είχα πουλήσει όλες τις μετοχές που πέρασαν από τα χέρια μου στα υψηλά τους και είχα μπει σε όσες κοίταζα αλλά κώλωσα και μετά απογειώθηκαν, το Χ/Φ θα ήταν *3 τώρα. Βάλτε και τι έχω ξοδέψει σε ουίσκια για να ξεχάσω ...
      Τι να γίνει δηλαδή, να πεθάνουμε γι' αυτά?

      Διαγραφή
    26. Κ. Barren θυμάστε το καλοκαίρι τη growgeneration που την είχα αναφέρει και την είχατε σχολιάσει και εσείς; 7 δολάρια τότε πάνω από 50 με 60 εδώ και αρκετό καιρό(εμένα αυτή ήταν ο καημός μου)! Κάποιες μας κάθονται και βγάζουμε το κατιτίς μας, ΠΟΛΛΕΣ μας ξεφεύγουν και τραβάμε τα μαλλια μας, αλλά πιστεύω πάντα έτσι θα γίνεται! Ας είμαστε καλά πρώτα και όλα τα άλλα θα έρθουν από μόνα τους...

      Διαγραφή
  9. Άσχετο. Μου έστειλε η Interactive Brokers ένα email όπου λέει ότι θα κάνει stress test στους margin λογαριασμούς που έχουν PSTH μετοχές η παράγωγα, βάζοντας την τιμή -50% και -100% και αν δεν επαρκεί το υπόλοιπο θα κλείνει θέσεις αυτόματα. Λογικά δεν με επηρεάζει αφού δεν έχω καθόλου margin, απλά το παραθέτω ενημερωτικά και αν τυχόν έχει κάποιος να σημειώσει κάτι που πρέπει να προσέξουμε.

    Ps. Με βάζει λίγο σε σκέψεις για τον margin λογαριασμό και για το αν θα πρέπει να τον γυρίσω σε cash. Ο λόγος όμως που επέλεξα margin είναι για να μπορώ να κάνω πράξεις μέχρι να εμφανιστεί το ποσό από κάποιο έμβασμα ή εκκαθάριση συναλλαγής σε περίπτωση που χρειάζομαι κάτι γρήγορο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κε Ευρωβλάχε, δεν μπορείτε να ξαναγυρίσετε σε margin? Πως σας φαίνεται η ΙΒ μέχρι στιγμής από τη χρήση της, είναι πολύπλοκη όσο φαίνεται? Είμαι στο παρά πέντε να ανοίξω λογαριασμό. Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω στα αρχικά στάδια?

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα κύριε Ευρωβλάχος και εγώ είχα margin λογαριασμό στην IB και είδα κάτι χρεώσεις σε rollover υποθέτω αφού ουσιαστικά σε "δανείζουν" , επιτόπου το γύρισα σε cash αλλά έπρεπε να κλείσω τις θέσεις μου και να τις ξανανοίξω θα το εντοπίσετε από την διαφορά του υπολοίπου μετρητής από την μια μέρα στην άλλη , δεν έχω κανένα λόγο να παίξω με margin και εγώ έλεγα μήπως μου χρειαστεί αλλά τελικά χρέωσαν μερικά ευρώ , από τότε που άλλαξα τον λογαριασμό σε cash δεν είδα τέτοιες μειώσεις στο υπόλοιπο του λογαριασμού μου στην IB .

      Διαγραφή
    3. Κύριε Apipapi, προσωπικά από το λίγο καιρό που την χρησιμοποιώ είμαι πολύ ευχαριστημένος. Χρησιμοποιώ το απλό interface που λέγεται Account manager ακόμα και από το κινητό και είναι εύκολο. Έχω κατεβάσει και το TraderWorkStation αλλά δεν το χρησιμοποιώ. Less is more! Δεν έχω κάτι ιδιαίτερο να επισημάνω για να προσέξετε.

      Εντωμεταξύ, στο πρώτο μηνιαίο statement είχα κάνει 2 μετατροπές συναλλάγματος (κόστος 2 δολλάρια έκαστη) και 3 αγορές (κόστος 1 δολλάριο έκαστη), συνολικό κόστος 7 δολλάρια ενώ για τα ίδια από ελληνικές ΑΧΕ θα ήθελα τουλάχιστον 70 ευρώ.

      Κύριε Geopard δεν το έχω προσέξει αυτό που λέτε, θα το ψάξω. Στο margin ναι μεν σε δανείζουν, αλλά όταν υπερβείς το cash balance που έχεις, έτσι δεν είναι?

      Διαγραφή
    4. Κύριε apipapi όταν άλλαξα από margin σε cash μου έγραψε ότι για ένα μήνα δεν μπορώ να γυρίσω σε margin , επίσης η IB το ξαναγράφω με βολεύει ποιο πολύ στο κινητό από ότι στο PC γιατί μπαίνω με δαχτυλικό αποτύπωμα και δεν στέλνει κωδικούς στο κινητό να πληκτρολογώ η εφαρμογή ειναι πολύ ποιο γρήγορη και ειναι ποιο καλά να βλέπω στην οθόνη του υπολογιστή τις τιμές και να ενημερώνω την εντολή στο κινητό .

      Διαγραφή
    5. Κύριε Ευρωβλάχε δείτε στο Activity Statement από την αρχή του χρόνου το Interest Accruals https://prnt.sc/zywjeo και πόσο χρέωσαν για μια εβδομάδα και υπόψιν δεν ξεπέρασα την αρχική μου κατάθεση ποτέ τότε ούτε καν το 50% του κεφαλαίου μου τότε εκεί δεν είχα επενδύσει , από προμήθειες είμαι στα 40 ευρώ ήδη και απλά δεν το σκέφτομαι καθόλου ειναι ένα κόστος που δεν με απασχολεί ούτε στην Ib ούτε στην Degiro που έχω μεγαλύτερο υπόλοιπο από την IB .

      Διαγραφή
    6. Να σας κάνω μια ερώτηση? Μάλλον 2.
      1. Η ΙΒ έχει περιορισμό στην τιμή που θα βάλεις limit order (όπως οι κατσαπλιάδες της DEGIRO +/-20% από την τρέχουσα)?
      2. Στην ΙΒ υπάρχει δυνατότητα για κοινό λογαρισμό με ανηλίκους?

      Διαγραφή
    7. Και μια 3η μια και σας βρήκα:
      Η ΙΒ διαθέτει options αμερικάνικων μετοχών?

      Διαγραφή
    8. NAI..εχει και ενσωματωμενο πρόγραμμα εκμάθησης. Απιστευτα γρηγορα παντως γινεται η μεταφορα χρηματων. και τις 3 φορες που εκανα. εντος 6 ωρων.!!

      Διαγραφή
    9. Κύριε Barren η IB κάνει πράξεις συνεχώς Σάββατο Κυριακή αργίες και στο pre market και στο After άρα δεν έχει τα θέματα της Degiro που δεν κάνει πράξεις εκτός ωραρίου και βάζει όρια πριν έβαλα ipoe στα 50 και η πλατφόρμα δέχτηκε την εντολή κανονικά , στα άλλα 2 με πιάνετε αδιάβαστο μιας και δεν με ενδιαφέρει άμεσα άρα δεν το έχω ψάξει αν και έχω ανήλικο.

      Διαγραφή
    10. k. Geopard...μου βγαζει την δηλωση περι 25 χιλ discount credit - limit οταν παω να κανω μεταφορα χρηματων βαση ενος κανονισμου που ειναι υπο εξεταση κ.λ.π. Το εχετε υπόψη? Θεωρω πιθανον να εχει καποια ασαφεια στη διατυπωση και να εννοει το οριο μεταφορας χρημ εως 25 χιλ και οχι το συνολικο οριο χρημ στο λογοαριασμο. Τι νομιζτε?..Τους εχω στειλει μηνυμα αλλα αργουν καπως να απαντησουν.

      Διαγραφή
    11. Κυριε Olymp κάντε μικρά εμβάσματα εγώ συνολικά έχω βάλει πάνω από 25 και έχετε υπόψιν ότι κάτω από 15 χιλιάρικα η προμήθεια της τράπεζας είναι 1 ευρώ μόνο, επίσης μην στείλετε πολλά διότι εξασφάλιση έχετε μέχρι τα 20 έχω καεί με την worldspead αλλά τα πήρα πίσω γιατί ήταν κάτω από το όριο, η Degiro έχει αγοραστεί από Γερμανική τράπεζα και νομίζω έχει εξασφάλιση για 100 χιλιάρικα.

      Διαγραφή
    12. Ευχαριστώ. Ειμαι γνωστης της αξασφαλισης η οποια ισχυει για ολες τις χρηματιστηριακες. Για την τελευταια δυστυχως δεν ειμαι αποδεκτος.

      Διαγραφή
    13. Να ρωτήσω κάτι εσάς που έχετε ib. Τον λογαριασμό τον ανοίξατε απευθείας ή μέσω ελληνικής χρηματιστηριακής;

      Διαγραφή
    14. Καλημέρα σας κύριε antep απευθείας άνοιξα μέσα σε 2 μέρες ήταν έτοιμος να βάλεις χρήματα

      Διαγραφή
  10. Με -3 4 καί 5 στις βασικές μου θέσεις και -1 έως -2 σε άλλες χθές ήμουν οριακά θετικός στην αποτίμηση ημέρας... Γιατί το ξαναλέω ειδικά σε νέους ναυτες???Η ΔΙΑΣΠΟΡΆ ΣΏΖΕΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε GERRY εγώ με 18 μετοχές χαρτοφυλάκιο έφαγα στην κεφάλα 2,2% , εσάς σας έβγαλε στα ανοιχτά η LUCIL που εγώ δεν είχα στο χαρτοφυλάκιο μου χθες γιατί την έδωσα νωρίς , πως θα μπορούσε αυτό το χαρτοφυλάκιο που έχω να μην έχει χθες ζημιές? https://prnt.sc/zykyr2 , χθες ξόδεψα σχεδόν την μισή ρευστότητα μου για αγορές AYRO πήρα 200 για ένα γρήγορο & SNPR αρκετά για διακράτηση και περιμένω να προσθέσω 100 IPOE που θέλω ακόμα για διακράτηση , ουσιαστικά ακόμα ένα bid έχω ρευστότητα και τα 100 IPOE που θέλω μετά ψάχνω να δω τι θα δώσω.

      Διαγραφή
  11. Άνοιξα και του λόγου μου μιά καλή θέση στην volta. Από καιρό ήθελα να έχω μία εταιρία φορτίσεων στο χαρτοφυλάκιο μου. Ενδιαφέρον επιχειρηματικό μοντέλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τίποτα νεότερο για Fiii μήπως έχουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Investor από ότι δείχνει θέλουν να ταλαιπωρήσουν τόσο πολύ τους κατέχοντες ώστε να βαρεθούν και να φύγουν και οι τελευταίοι. Το σίγουρο είναι μόνο ότι μέχρι τέλος Μαρτίου θα γίνει η συγχώνευση με την Elms και από μέρα σε μέρα αναμένουμε την ανακοίνωση της ψηφοφορίας. Κρατάμε μόνο την πληροφορία του κυρίου Τάκη ότι μπαίνει μεγάλο σπίτι μέσα... Που σχετίζεται με λύκους! Ο νοών νοείτω και ο sir ας τοποθετηθεί επί του θέματος...!

      Διαγραφή
    2. Τα έχουμε ξαναπεί...όταν θα κάνει κίνηση δεν θα είναι 5 και 10%...θα ανοίξει με μια GAPARA που θα αφήσει πολύ κόσμο ΟΞΩ....

      Διαγραφή
  13. Κύριε Geopard 18 είναι μια πολύ καλή διασπορά...δεν αφορούσε εσάς το σχόλιο αλλά ολιγοχαρτους έως μονοχαρτους και η Lousid να μην ήταν θα ήμουν 0.5% μείον ... 24 με 21spacs και 3 μετοχές....Ride Dm SKLZ clrv τις βάζω στα Spacs για να μην σας μπερδεύω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το γνωρίζω φίλε μου GERRY ότι δεν αφορούσε εμένα απλά ήθελα να τονίσω ότι όταν η αγορά πάει κάτω όλα θα πάνε κάτω και λίγο ως πολύ έχουμε παρόμοια δομημένο χαρτοφυλάκιο αλλά εγώ χτες δεν είχα καλή μέρα , αλλά ειναι πολύ μικρο το κακό γιατί δεν θα ανεβαίνουν συνεχώς οι αποτιμήσεις .

      Διαγραφή
    2. Κύριε GERRY οι ζημιές ειναι διπλές από χτες μέχρι τώρα και το ευρώ δεν βοηθάει , σήμερα θα κλάψουν μανούλες , είδατε ότι η SNPR πλησιάζει το 15 , έλεγα χτες ότι θα δει τιμές κάτω από 15 αλλά ψώνισα και η SKLZ τρώει γερό ξύλο αρχίζω να ζορίζομαι αν και δεν έχω ίχνος μόχλευσης όχι τίποτα άλλο ψώνιζα χτες με ότι συνεπάγεται αυτό.

      Διαγραφή
    3. skillz χαρτουρα. . .
      καθε κατω κ ευκαιρια για αυξηση θεσης. . .

      Διαγραφή
    4. Κύριε GEOPARD να σας επαναφέρω εις την τάξη σε ότι αφορά τη SKLZ.

      Σας θυμίζω αυτό

      https://prnt.sc/1000quv

      τόοοοτε που έπαιζε στα 20 η SKLIZ.
      Τώρα είμαστε στη φάση της; διορθωσούλας.
      Μετά 60 ακατέβατα!!

      Διαγραφή
    5. Σήμερα έκανα ανακατατάξεις σε δευτερεύουσες θέσεις πχ πώληση 150 BFT στο 17.10 (αγορασμενα στο 13 )και αγορά 200 BRANSON στο 13.20...

      Διαγραφή
    6. Κύριε ΤΑΚΗ έτσι σας θέλω ....χαιρετώ ...

      Διαγραφή
    7. Ποιο είναι το SPAC του BRASSON κ. GERRY;

      Διαγραφή
    8. Και κάποιοι συνεχίζουν να παίζουν Αμέρικα με το 15λεπτο...θα αφήσω το θυμιατό και θα πάρω το σκουπόξυλο...😂😂😂😂😂😂

      Διαγραφή
    9. Κύριε GERRY αυτά τα πουλήσαμε (BFT) ψάχνω να δω ποια θα πάρει σειρά για να κάνω ρευστότητα γιατί πάλι τελειώνουν τα χρήματα και τα 200 AYRO που ψώνισα χθες θα δοθούν στα 15 $ για να μην πω στα 20 $ μαζί με τα άλλα που έχω , χθες πήρα πίσω και τα RIDE που είχα δώσει στα 28 έβγαλα χαρτζιλίκι γιατί ήταν το 1/5 της θέσης μου στην RIDE , το βράδυ μετά τις 10 θα δω ποια διορθώνει μήπως κάνω ένα bid . Κύριε Τάκη καλά κάνετε και με επαναφέρετε να συμπληρώσω όμως ότι η SKLZ ,NPA, IPOE και SNPR δεν πωλούνται και δεν εχω από αυτά εξτρά για κερδοσκοπία ίσως κάτι λίγα NPA αν πάει γρήγορα στα 50$ να δοθούν εκεί για να εχω καλύτερη τιμή κτίσης , στην CIIC μήπως ήρθε η ώρα για τα 50$ το έχει ξεφτιλίσει εκεί γύρω στο 30!

      Διαγραφή
    10. καλησπέρα
      Την BFT k.GERRY, θυμάμαι που την είχατε συμπεριλάβει στις μετοχές για διακράτηση.
      Ισχύει το ίδιο ,ή άλλαξε κάτι στη μετοχή και γι αυτό το λόγο πουλήσατε?

      Διαγραφή
    11. Δεν έχουμε και Survivor σήμερα.
      3 μέρες δίχως Survivor πως θα την βγάλουμε κύριοι??

      Θα πέσω σε κατάθλιψη, μέχρι την Κυριακή!!

      Διαγραφή
    12. Έχω αλλά 200 Κύριε Greco... είπα να ρίξω μία ζαριά στον BRANSON μιας και επίστρεψε από το 18 ...έχω και εγώ τα θέματα μου...

      Διαγραφή
    13. SIR ευπειθως αναφέρω πως ο ADAM έφαγε ξανά το μήλο αμασητο και διπλώσε OBSV στο 3.85...αυτα μου κάνετε τα θέλει και μένα ο οργανισμός μου καταλάβενετε...και χωρίς Survivor ...

      Διαγραφή
    14. το γυρναμε σε masterchef. . .
      χαχα. .

      Διαγραφή
  14. Οξω και τα τελευταία LUSID στο 56 μόλις τώρα... καλό δρόμο στους έχοντες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε GERRY εγώ κρατώ τη θέση μου από τα 19 και έχω στόχο να αρχίσω να δίνω κομμάτια από τα 66 και πάνω... πολλά τα κέρδη αλλά νομίζω ότι αξίζει το ρίσκο της, αφού έφτασε στα επίπεδα αυτά πριν την επίσημη ανακοίνωση. Μάλλον θα ανέβει και άλλο πιο ψηλά 80+ και θα έρθει η διόρθωση. Άλλωστε η υπερβολή είναι χαρακτηριστικό της Αμερικάνικης Αγοράς...μπλέκονται και οι Άραβες οπότε πάμε για άλλα επίπεδα...

      Διαγραφή
    2. Ένα 30% από εδώ και πάνω δεν μου λέει και πολλά πια και ότι μπορώ να το πάρω από όπου αλλού και χωρίς το ρίσκο αυτό...καλή τύχη anyway...

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ κύριε GERRY, θα το δω λίγο παραπάνω το έργο των αράβων, καλή τύχη και σε σας, με ό,τι κι αν ασχολείστε και μην ξεχνάμε την FIII μας σε αναμονή της δικιάς της κίνησης! Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  15. Φαίνεται πως θα μας χορτάσουν ξύλο και σήμερα.
    19/2/2020 ήταν η κορύφωση προ COVID, 2~3 μέρες πριν διαλυθεί το σύμπαν, πιθανό να παίξει κάποιο ρόλο στην ψυχολογία των επενδυτικών μαζών. Πάμε για τρελό volatility φαίνεται, λεξοτανίλ & ουίσκια παρα πόδας, τραβάμε και την πρίζα amalaxei naoum.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν νομίζω πως έχει να κάνει με τις ημερομηνίες φίλε BARREN...To VOLATILITY το περιμένουμε και είναι σίγουρο ...την πρίζα θα την τραβήξω μόνον εφ όσον τα έχω χώσει όλα μέσα.... τα Long SKLZ IPOE και NPA ας έρθουν εκεί που έχω στημένα τα δοκανα...πολύ πιο κάτω από δω φυσικά... στον στόχο μας προσηλωμένοι να χαιρετήσουμε στρατιωτικά τον στρατηγό SP στις 4800 με 5000 όταν έρθει....

      Διαγραφή
    2. Εγώ δεν πουλάω τίποτα μέχρι να σαλπίσει υποχώρηση ο στρατηγός κύριο Τάκης. Θα περιμένω την άλλη βδομάδα να αγοράσω τίποτα αν συνεχιστεί η πτώση. Όπως είπε και ο Στάλιν
      «Ασ' τους νεκρούς να προχωρούν»

      Διαγραφή
  16. Είναι τρελοί αυτοι οι Άραβες Κύριε Τάκη κι ας τα έδωσα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καινούργιο spac φίλοι με διάστημα. Stfw ticker κάνει merge με blacksky. Check it out!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. PLTR ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΠΙΔΕΔΑ ΤΙ ΘΑ ΛΕΓΑΤΕ ΓΙΑ ΕΙΣΟΔΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα σας, Είναι σημερινο σχόλιο το Lex notes
      Lock-up expirations pose a threat to high-flying stocks. Palantir is an obvious candidate. The $50bn US data analysis company is valued at about 34 times forecast sales, has yet to make a profit and appears unlikely to replicate last year’s growth. Yet its shares rose when the lock-up period ended on Friday. That bodes well for the rest of the year.

      Lock-ups are designed to ensure orderly trading in the wake of an initial public offering by preventing early investors, including employees and venture capital firms, from immediately cashing out. When lock-ups end it is reasonable to expect prices to dip. Twitter’s share price fell 18 per cent when its lock-up expired. Uber’s share price hit a record low at the end of its lock-up.

      Palantir’s direct listing meant it did not have to impose a limit on shares traded. Choosing to lock up all but 20 per cent of stock held by existing shareholders was a smart decision that reassured new investors.

      The rise in its shares suggests investors expect Palantir to maintain the jump in operating margins and sales that the pandemic sparked. This is a proposition the company itself seems unsure of.

      Once best known for secret government consultancy contracts, Palantir wants to be seen as a high-margin software company with important commercial clients. Fourth-quarter results cast doubt on that thesis. In 2020, government-related revenue rose 77 per cent while commercial deals with the likes of Rio Tinto and BP increased 22 per cent.

      The sales boost may not last. Credit Suisse points out that the company expects 45 per cent sales growth in the first quarter of 2021, but full-year growth of more than 30 per cent. That suggests sales in the second half of the year may slow down as pandemic-related contracts come to an end.

      Palantir has continued to win new clients in spite of criticism over its work with the US defence establishment. Like many tech listings, stock-based compensation is high but should fall over time. Remove it and Palantir could have reported an operating profit of almost $100m in the last quarter.

      Palantir reported a 41 per cent increase in revenue per customer for the year. This implies the business is selling more services to satisfied customers. That bullish signal should outweigh any post-pandemic sales slowdown — or the impact of stock sales. Palantir’s hopes of becoming a scalable software business are worth backing.

      Διαγραφή
  19. Κάπνισα 200 φυλλαράκια στο 15.65 για ένα γρήγορο ...δεν κόβεται το άτιμο ...το trading...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. THCB (microvast) δεν μου αρέσει η συμπεριφορά της (τεχνικά) έχει κανείς άποψη. πριν την στειλω αδιάβαστη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Βασίλη, δεν κατέχω πολλά από τεχνική ανάλυση αλλά βλέπω ότι η πτώση δεν έχει όγκο. Μπορεί να ταλαιπωρήσει χρονικά αλλά μια καλή αντίδραση θα την κάνει πιστεύω.

      Κάποτε ο κύριος Στούπας είχε γράψει σε ένα άρθρο, ίσως από τα καλύτερά του, ότι αν θέλουν να πουλήσουν μια μετοχή στα 5 τότε την πάνε στα 10. Πώς θα ξεφορτώσουν τα 12 hedge funds αν δεν κάνει ξέσπασμα? Την GME στα 20 δεν την κοίταζε κανείς, στα 40 την βλέπανε απλώς και στα 300 σκέφτονταν για αγορές!

      Προσωπικά, όπως έγραψα και χθες, θα περιμένω και ας πάρω το redemption value. Δεν θέλω να την πατήσω όπως πρόσφατα με το Clover που δεν μου γέμιζε το μάτι. Σε κάθε περίπτωση η απόφαση δική σας, δεν θέλω να σας πάρω στο λαιμό μου!

      Διαγραφή
  21. Το τι θα κάνεις φίλε μου είναι καθαρά προσωπικη απόφαση..Εγώ μετά το νέο υψηλό και αν δώσω... στόχος πρώτος τα 30..για τα μισά ανάλογα πως θα κινηθεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλέ μου φίλε Βασίλη η Microvast σύμφωνα με τα στοιχεία είναι 77% συγκεντρωμένη σε μεγάλους παίκτες. Αυτό σου λύνει την απορία της μη καλής της τεχνικής συμπεριφοράς. Οπότε όπου θέλουν την πάνε, όπου θέλουν την κρατάνε, χαλάνε και φτιάχνουν την εικόνα κατά το δοκούν... Νομίζω ότι πρώτο στόχο μετά τη συγχώνευση θα δούμε τα 40 δολάρια κι εκεί εγώ θα δώσω τα μισά (προσωπική εκτίμηση πάντα). Μην την λάβετε υπόψιν σας κύριε Βασίλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. κύριε Τάκη,

    την STPK (stem) την διακρατείτε ακόμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H STEM με είχε ξεγελάσει στα χαμηλά της και δεν έχω.
      Αν είχα δεν θα έδινα ... ή τουλάχιστον ένα μέρος της θα το διακρατούσα για μακροπρόθεσμα.

      Επί του παρόντος περιμένω την επόμενη Stem για να χωθώ και εγώ. Είναι πολύ hot o κλάδος.

      Διαγραφή
  24. SIR την SNDL την εχεις υποψη σου καθολου? Μπορεις να ριξεις μια ματια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 2,264 δις κεφαλαιοποίηση η Sundial
      400 εκατομμύρια η Clever.
      Αυτή η στρέβλωση αργά ή γρήγορα όχι μόνο θα κλείσει ... αλλά θα γυρίσει και απο πάνω η Clever.

      Διαγραφή
  25. εκανε μια μεγαλη κινηση προσ τα 4 δολαρια την περασμενη εβδομαδα και γυρισε ολη αυτη την εβδομαδα πισω.εχει και πολλα μετρητα στο ταμειο οπως διαβαζω .Μηπως κανει καμια κινηση παλι πωσ την βλεπετε εσεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ νομίζω πως επιλέγετε (και όχι μόνο εσείς) αυτήν εξαιτίας του ότι στο ταμπλό δείχνει τιμή 1,ΧΧ ... αντί 15,ΧΧ.

      Όμως η άλλη η μικρή (βάση κεφαλαιοποίησης έχει την γλύκα) .... και σιγα σιγα την μαθαίνουν!!
      Με αυτή θα πορευτώ .... και με GTBIF αν είχα όταν την ανέγραφα στα 13 δολάρια.

      Διαγραφή
  26. Το HAAC έχει φτιαχτεί από τους ιδρυτές της Livongo. Σκοπός του είναι να δώσει έμφαση στο Health Assurance, να βοηθήσει δηλαδή στην διατήρηση της υγείας. Για αυτό τον σκοπό θα εισάγει μια εταιρία του χώρου, ίσως μια εταιρία genomics (Color). Έχει διαφορετική μορφή από τα κανονικά SPAC ως προς το σε ποια τιμή μπορούν να πουλήσουν οι αρχικοί επενδυτές μιας και αυτοί μπορούν να βγούν με κέρδος μόνο 20-30% του ετήσιου κέρδους της μετοχής (ή κάπως έτσι τουλάχιστον, δεν το κατάλαβα πολύ καλά). Ίσως κάποιος θα ήθελε να του ρίξει μια ματιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. SIR σε 10μερες η FUBO δημοσιεύει αποτελέσματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Θα ήθελα γνώμες για την παρακάτω εταιρεία. Δε θυμάμαι αν έχει αναφερθεί, πρόκειται για τη συγχώνευση του SPAC IPV με την εταιρεία Aeva.

    Η Aeva είναι η πρώτη που έχει ενσωματώσει σε chip τεχνολογία 4D Lidar, της οποίας η κύρια διαφοροποίηση είναι ότι εκτός από απόσταση μετράει αυτομάτως και τη σχετική ταχύτητα των αντικειμένων στο περιβάλλον. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το προϊόν της διαθέτει τη μεγαλύτερη εμβέλεια (300 μ), ευκρίνεια, ευαισθησία και ταχύτητα στην αντίληψη του χώρου και της κίνησης, χωρίς να επηρεάζεται από παρεμβολές, ανακλάσεις φωτός κλπ.

    Έχει συνεργασία με τη VW, (η Porche, μεγαλομέτοχος της VW έχει επενδύσει σε αυτή), τον κατασκευαστή OEM ZF και την εταιρεία TuSimple (δραστηριοποιείται σε συστήματα autopilot για φορτηγά). Οι ιδρυτές της είναι πρώην στελέχη της APPLE.

    Στα $17 έχει κεφαλαιοποίηση $3,6 Β και $360 Β ταμείο=> EV=3.24 B.
    Ισχυρίζονται ότι το 2025 θα έχουν Πωλήσεις $880 Μ =>EV/Rev 2025=3.7
    και EBITDA $347 M=> EV/EBITDA 2020=10.

    Από τα $880 Μ τα μισά είναι συμβασιοποιημένα λένε.
    Η πρώτη στόχευση προφανώς είναι η αυτόνομη οδήγηση, αλλά προσβλέπουν σε εφαρμογές σε καταναλωτικά ηλεκτρονικά προϊόντα (κινητά, wearables κλπ), τηλεϊατρική, ρομποτικά προϊόντα κλπ.

    Σε αυτό το webcast κάνουν παρουσίαση τα βασικά στελέχη της εταιρείας και εκπρόσωποι συνεργατών (VW, ZF, TuSimple), έχει ενδιαφέρον για όποιον έχει όρεξη να το δει:
    https://www.aeva.ai/investors/

    Και εδώ η παρουσίαση για τη συγχώνευση:
    https://www.sec.gov/Archives/edgar/data/1789029/000121390020038122/ea130188ex99-1_interprivate.htm

    Έχω καβαλήσει με μια σεμνή θέση στο 15,1, αλλά τρώγομαι και για άλλα αν πάμε σε βαθύτερη διόρθωση. Η συγχώνευση εκτιμάται για 12/3/2021.
    Μιλάμε βέβαια για παρκάρισμα κι εδώ, εκτός αν προκύψουν εξαλλοσύνες.

    Γνώμες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το έχετε δει? Το CFAC που θα φέρει την AEyeInc. Επίσης Lidar στα 11.4 usd. 6x EBITDA (2026E)

      Διαγραφή
    2. Aααααπ ... αυτό δεν το είχα δει κύριε GRinvest.
      Προς μελέτη για Σ/Κ.

      Τhanks

      Διαγραφή
    3. Κύριε Τάκη ευχαριστώ πολύ για τις ιδέες και την δουλειά που μοιράζεστε απλόχερα μαζί μας.

      Πάντως αν βρείτε χρόνο ρίξτε μια ματιά και στην HAAC. Οι ιδρυτές έχουν πει κατί σαν: "Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία σε 1000 Livongo να ανθήσουν". Προς το παρόν βέβαια δεν έχουν ανακοινώσει στόχο αλλά μπορεί να είναι κάτι πολύ καλό (Color) γιατί έχουν στενές σχέσεις με πολλές εταιρίες και ξέρουν πολύ καλά τα προβλήματα και τον χώρο της υγείας.

      Διαγραφή
    4. Όντως φθηνότερη η Ouster. Αυτό που μου κάνει με την AEye είναι γιατί έφαγε τέτοιο άδειασμα με την ανακοίνωση?
      Αν κατάλαβα καλά έγινε στις 16/2. Οκ, είχαμε γενικό selloff, αλλά βλέπω πχ τα IPV και CLA δεν επηρεάστηκαν τόσο, παρότι είχαν τρέξει. Η IPV χθές έκλεισε πάνω από το κλείσιμο της 16/2, η CLA 0.20 κάτω και το CFAC 15% κάτω (από το κλείσιμο 16/2)! Τι στο καλό?

      Διαγραφή
    5. Εγώ μπήκα στο SFAC στο 11,22. Ευχαριστώ Κ. GRinvest.

      Διαγραφή
    6. Eπιπλέον η OUSTER ασχολείται με LIDAR σε όλους τους κλάδους. Παντού ...

      Διαγραφή
    7. Κε Τάκη μην τα λέτε αυτά γιατί ανεβαίνει το χαρτί απότομα!!!😉

      Διαγραφή
  29. Κύριε BARREN αν θυμάμαι καλά την AEVA την είχα ρίξει στο τραπέζι λίγο μετά την Velodine μαζί με κάποιο άλλο φίλο εδώ μπορεί εσείς η ο Κύριος andreas??στα 12, δολλάρια ...όμως παρά το ότι επεμεινα 2 φορές πέρασε κάτω απ' τα radar με αποτέλεσμα να εγκαταλείψω και να βγω πολύ νωρίς ...έκτοτε δεν ασχολήθηκα ξανά με LIDAR...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Κύριε BARREN αν θυμάμαι καλά την AEVA την είχα ρίξει στο τραπέζι λίγο μετά την Velodine μαζί με κάποιο άλλο φίλο εδώ μπορεί εσείς η ο Κύριος andreas??στα 12, δολλάρια ...όμως παρά το ότι επεμεινα 2 φορές πέρασε κάτω απ' τα radar με αποτέλεσμα να εγκαταλείψω και να βγω πολύ νωρίς ...έκτοτε δεν ασχολήθηκα ξανά με LIDAR... έτσι για την ιστορία το αναφέρω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Κύριε BARREN τι γίνεται με τα ηλεκτρικά πατίνια ???Από την LOUSID καβαλησαμε τα κάρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως σαν ιδέα δεν είναι κακή. Βλέπω αρκετες εταιρείες να ανοίγουν με τετοιο αντικειμενο ... ακόμη και στην Ελλάδα.

      Διαγραφή
  32. Για ξεπετα μπήκαμε αλλά ρίξαμε άγκυρα ⚓...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Volta
    Δίνει τις τελευταίες ευκαιρίες.
    Όλοι περιμένουν να κλείσει το γκαπ , μέχρι το 13 .... αλλά φευ.
    Στα 14,5 διπλασιάζω ... αν μου βάζανε το πιστόλι στον κρόταφο θα έλεγα επιβεβαιώνει το 14,75 και γυρίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Δεν Μ αφήνετε να αγιασω καί νά θέλω SIR... έγινα τούμπανο χθές Ευακι και σήμερα Voltaren...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Κ. Τάκη , η Ολλανδέζα εδω πιο κατω πως σας φάινεται?
    https://alfen.com/en
    https://www.bloombergquint.com/technology/esg-core-rises-in-first-sustainability-focused-europe-spac-ipo
    https://esgcoreinvestments.com/structure/
    (go to prospectus..last pages...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://www.bloombergquint.com/technology/esg-core-rises-in-first-sustainability-focused-europe-spac-ipo
      https://financialpost.com/pmn/business-pmn/esg-core-rises-in-europes-first-sustainable-spac-listing

      Διαγραφή
  36. Καλημέρα , κύριε Τάκη και κύριε GERRY και προς όλους που με προσγειώσατε προχτές ένα ευχαριστώ .

    Κύριε Τάκη ρίξτε μια ματιά στην SFTW έχει μπει σε διόρθωση και μου φαίνεται καλή περίπτωση https://finance.yahoo.com/quote/SFTW?p=SFTW&.tsrc=fin-srch
    https://finance.yahoo.com/news/blacksky-leading-real-time-geospatial-113000929.html
    https://simplywall.st/stocks/us/diversified-financials/nyse-sftw/osprey-technology-acquisition υγιής φαίνεται και παίζει με διάστημα και ειναι κοντά στο ξεκίνημα της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. https://finance.yahoo.com/news/shareholder-alert-monteverde-associates-pc-020000991.html

    Ένα σχόλιο περί αυτού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην Αμερική υπάρχουν υπερβολικά πολλοί δικηγόροι, θα έλεγα εγώ.

      Διαγραφή
    2. Μην ασχολείστε καθόλου ... έτσι συμβαίνει με όλα τα σπακς.

      Volta για να πάμε μεγάλη Βόλτα!!

      Διαγραφή
    3. κ.Τάκη μία ερώτηση προς εσάς:Εσείς πιο broker χρησιμοποιείται; Γράφτηκα στην DEGIRO αλλά καθότι πιο αλεπουδιάρης στην αγορά θα ξέρετε την πιο συμφέρουσα. Εννοώ θα το έχετε ψάξει και απο θέμα χρεώσεων κτλ.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

      Διαγραφή
    4. Στις χρηματαγορές δεν χωράνε τσιγκουνιές ... άρα είμαι Optima!!

      Αν θέλετε κατι οικονομικότερο και φερέγγυο IB.

      Διαγραφή
  38. KIRKONET. Δεν υπάρχει πιο φτηνη απο την degiro ειδικά για us.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είστε σίγουρος? Το ψάξατε καλά? (καλοπροαίρετα ρωτώ).

      Μια και έχω 100% ρευστότητα, είπα χθες να καπνίσω 2 φυλλαράκια. 49 λεπτά (minutes) μου πήρε. Αν βρω χρόνο το σ/κ, θα κάνω μια παρουσίαση. Ευκαιρία θα είναι να δούμε και να σχολιάσουμε λεπτομέρειες, που δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά.
      Στο μεταξύ θα ήθελα να παρακαλέσω τον Κ. Τάκη, να ανοίξει ένα thread, αποκλειστικά για χρηματιστηριακές και πλατφόρμες, ώστε εκεί να είναι μαζεμένα τα ερωτήματα, συμπεράσματα, προβληματισμοί, απορίες κλ και να μπορούμε να τα βρούμε πιο εύκολα. Τώρα έτσι όπως είναι διάσπαρτα σε πολλά thread, είναι αδύνατο να έχουμε εικόνα και να βγάλουμε συμπεράσματα. Αν δε, μπορούσαν να μεταφερθούν σ’ αυτό το thread, όσα έχουν γραφτεί για το θέμα, θα ήταν τέλειο. Για τον Κ. Τάκη, το βρίσκω αδύνατο. Αν κάποιος άλλος έχει χρόνο και διάθεση, ας το κάνει με αντιγραφή επικόλληση.

      Διαγραφή
  39. Mήπως κάτι μυρίζει άσχημα?
    Βλέπω τα spac στο 10.... Πολλά τα spac, τώρα και στην Ευρώπη, όπως λέμε Σαράφης, τώρα και στο Παρίσι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Επίσημα πλέον βολτάρουμε και εμείς.Άντε και καλή μας αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. CFO of Volta Inc (NYSE: VLTA — $382 million) resigned after about one and a half years “to pursue another professional opportunity.” The company’s Chief Technology Officer, Chief People Officer, and Chief Administrative Officer all resigned this week as well. Volta is down nearly 80% since its August 2021 SPAC merger.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Κοινώς η εταιρεία βλέπει τα ραδίκια ανάποδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂