Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

Freyr Battery

FREYR Battery .... εδώ ....  

Διαπραγματεύεται στο NYSE με τον κωδικό ALUS ... εδώ .... και μετά τη συγχώνευση το ticker θα είναι FREY
Αριθμός μετοχών : 137,7 εκατομμύρια μετοχές (όταν εισαχθεί στο NYSE)
Presentation FREYR ... εδώ ...




Το SPAC του ALUS
Στις 13 Ιουνίου 2019 ιδρύεται η εταιρεία Alussa Energy Acquisition Corp. Εκδόθηκαν για τον χορηγό 7.187.500 κοινές μετοχές κατηγορίας Β .... έτσι δημιουργήθηκε το Spac - ALUS.
Τα Μερίδια Κατηγορίας Β θα μετατραπούν αυτόματα σε κοινές μετοχές Κατηγορίας Α την πρώτη ημέρα μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης του Spac με την εταιρεία που θα επιλεγεί.


Στις 29 Νοεμβρίου 2019, η εταιρεία ολοκλήρωσε την αρχική δημόσια προσφορά, όπου εκδόθηκαν 28.750.000 μετοχές, στα 10 δολάρια, δημιουργώντας ακαθάριστα έσοδα 287.500.000 δολάρια.

Ταυτόχρονα με το κλείσιμο της Αρχικής Δημόσιας Πρότασης, η Εταιρεία ολοκλήρωσε την πώληση 8.000.000 ενταλμάτων, στην τιμή του 1 δολαρίου ανά ένταλμα, στο χορηγό Alussa Energy Sponsor LLC
Η εταιρεία SPAC - ALUS εισάγεται στον NYSE, παράλληλα κάθε αρχική μονάδα εδικαιούτο και ένα δεύτερο ενός εξαγοράσιμου εντάλματος. Κάθε ένταλμα (WARRANT) δίνει στον κάτοχο του την δυνατότητα να αγοράσει μία κοινή μετοχή σε τιμή άσκησης 11,50 δολάρια ανά μετοχή.


Η συμφωνία συγχώνευσης με την Freyr
Την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021 το spac ALUS, σύνηψε 
οριστική συμφωνία για να συγχωνευτεί με την εταιρεία Freyr.

Η Freyr Battery θα συγκεντρώσει καθαρά 850 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, μέσω του συνδυασμού των επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένου ενός πλήρως δεσμευμένου PIPE ύψους 600.000.000 δολαρίων, όπου θα καλυφθούν από κεφάλαια και λογαριασμούς που διαχειρίζονται Koch Strategic Platforms, Glencore, Fidelity Management & Research Company LLC, Franklin Templeton, Sylebra Capital and Van Eck Associates Corporation

Η συνδυασμένη εταιρεία θα παραμείνει εισηγμένη στο NYSE με το νέο σύμβολο "FREY"
Η κεφαλαιοποίηση της Freyr, με την τιμή της μετοχής στα 10 δολάρια, θα ανέρχεται σε 1,377 δισεκατομμύρια δολάρια.


Υποθέτοντας ότι κανένας μέτοχος της ALUS δεν ασκήσει τα δικαιώματα εξαγοράς του, η ιδιοκτησία της συνδυασμένης εταιρείας αμέσως μετά τη συγχώνευση θα αποτελείται από τους τρέχοντες κατόχους μετοχών της Freyr (30%), τους μετόχους του ALUS (21%), τον χορηγό του ALUS (5%) και τους επενδυτές PIPE (44%).

Η Freyr είναι μια εταιρεία παραγωγής μπαταριών η οποία στοχεύει στην ανάπτυξη έως και 43 GWh ικανότητας παραγωγής μπαταριών, στη Νορβηγία, έως το 2025. Κάτι τέτοιο θα την καθιστούσε σε έναν από τους μεγαλύτερους προμηθευτές κυψελών μπαταρίας στην Ευρώπη.
Η εταιρεία λέει ότι θα δημιουργήσει μπαταρίες για χρήση σε ηλεκτρικά οχήματα (EV), καθώς και για αποθήκευση ενέργειας, αλλά και για θαλάσσιες και αεροπορικές εφαρμογές. Οι εγκαταστάσεις θα βρίσκονται στο βιομηχανικό συγκρότημα Mo i Rana στη Βόρεια Νορβηγία, αξιοποιώντας το εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό της Νορβηγίας και τις άφθονες, χαμηλού κόστους, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από υδροηλεκτρική και αιολική ενέργεια σε ένα καθαρό και ενεργοποιημένο περιβάλλον.
Η Νορβηγία με τις επιχειρηματικές της πόλεις, όπως η Mo i Rana, παρέχει μια εξαιρετική βάση για τα Gigafactories της FREYR.

Οι λύσεις της Εταιρείας θα αντιμετωπίσουν τις ταχέως αναπτυσσόμενες παγκόσμιες αγορές ηλεκτρικών οχημάτων, αποθήκευσης ενέργειας και θαλάσσιων εφαρμογών, αντιπροσωπεύοντας μια εκτιμώμενη αγορά περίπου 5.000 GWh ετησίως έως το 2030.

Το 98% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Νορβηγία προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. H FREYR έχει πρόσβαση σε άφθονη ενέργεια χωρίς CO₂.
Οι εγκαταστάσεις της Freyr βρίσκονται στη μέση της Νορβηγίας στην πόλη, Mo i Rana. Η Μο i Rana έχει μια πλούσια βιομηχανική ιστορία, που φθάνει πίσω στο 1850. Αναφέρεται ως «πράσινη βιομηχανική πρωτεύουσα της Νορβηγίας». Η Mo i Rana είναι η 3η μεγαλύτερη πόλη της Βόρειας Νορβηγίας με μια ελκυστική και ποικίλη αγορά εργασίας. Ο δήμος Ράνα έχει 26.200 κατοίκους
Το Mo Industrial Park είναι η κορυφαία ζώνη βιομηχανικής ανάπτυξης στη Βόρεια Νορβηγία, όπου 108 εταιρείες βρίσκονται στο πάρκο. Συνολικά, περίπου 2500 άτομα εργάζονται στο βιομηχανικό πάρκο,


Η FREYR σχεδιάζει έως το 2025 να έχει ολοκληρώσει την κατασκευή 4 Gigafactories συνολικής δυναμικότητας 43 GWz. Στο project της εταιρείας ο τελικός στόχος είναι η ανάπτυξη 6 Gigafactories συνολικής δυναμικότητας 83 GWz εως το 2028.

Για να ολοκληρωθεί όλο το project θα απαιτηθούν περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων τα 2 δισεκατομμύρια θα χρειαστούν για να ολοκληρωθεί τη 1η φάση των 4 Gigafactories έως το 2025.

Όταν ολοκληρωθεί η συγχώνευση προβλέπεται ότι η FREYR δεν θα έχει χρέος, ενώ θα έχει στο ταμείο 849 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, για να ολοκληρωθούν οι επενδύσεις θα απαιτηθούν επιπλέον κεφάλαια. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της διοίκησης , όταν το 2025 θα έχει ολοκληρωθεί η 1η φάση του project, το χρέος της εταιρείας θα είναι πέριξ των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Στην ολοκλήρωση του project, το 2028, το χρέος θα ξεπερνάει τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Freyr στοχεύει στη χρήση τοπικής υδροηλεκτρικής και αιολικής ενέργειας, η οποία αναμένεται να μειώσει το ενεργειακό κόστος κατά 24%.
Η ολοκλήρωση της 1ης φάσης του project έχει προγραμματιστεί για το 2025, αλλά ακόμη και πριν από αυτό, η Freyr θέλει να κατασκευάσει αυτό που αποκαλούν « εργοστάσια παραγωγής ταχείας παραγωγής » με χωρητικότητα 2 GWh ετησίως με τον τοπικό συνεργάτη της, Mo Industrial Park.


Η νορβηγική εταιρεία, τον Οκτώβριο του 2020, υπέγραψε επιστολή προθέσεων με τη Siemens για την προμήθεια κυψελών για θαλάσσιες εφαρμογές και την αποθήκευση στατικής ενέργειας. Σύμφωνα με τη συμφωνία, η Siemens Energy προτίθεται να αγοράσει ένα σημαντικό μέρος του όγκου από μια γραμμή ταχείας παραγωγής, η οποία έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε λειτουργία στα τέλη του 2021 ή στις αρχές του 2022. Η γραμμή παραγωγής σχεδιάζεται να ανοίξει στα τέλη του 2022 ή στις αρχές του 2023.

Η Freyr δεσμεύεται να προμηθεύει κυψέλες μπαταριών σε πιο ανταγωνιστικές τιμές από άλλους προμηθευτές. «Περιμένουμε να είμαστε σε θέση να παρέχουμε υπερσύγχρονες μπαταρίες με χαμηλό κόστος για όλα τα τμήματα της αγοράς και η διευρυμένη σχέση μας με τη Siemens θα μας επιτρέψει να επιταχύνουμε και να αυξήσουμε περαιτέρω τις φιλοδοξίες μας», δήλωσε ο CEO της εταιρείας Tom Einar Jensen.


Με την τιμή της μετοχής στα 10 δολάρια και μετά την ενοποίηση η FREYR θα αποτιμάται 1,377 δισεκατομμύρια δολάρια, που αντιστοιχούν :
  • 0,38 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 3,573 δισεκατομμυρίων δολαρίων, του 2026.
  • 0,47 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 2,875 δισεκατομμυρίων δολαρίων, του 2025.
  • 0,98 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 1,392 δισεκατομμυρίων δολαρίων, του 2024.
  • 4,28 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 321 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2023.
  • 125 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 11 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2022.
και σε σχέση με τα EBITDA
  • 1,39 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2026.
  • 1,95 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2025.
  • 4,06 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2024.

Τα πρώτα έσοδα της FREYR αναμένονται το 2023 και σύμφωνα με τον σχεδιασμό προβλέπονται σε μόλις 321 εκατομμύρια δολάρια. Το 2024 ανεβαίνουν σε 1,392 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ το 2025 θα φθάσουν σύμφωνα με τις προβλέψεις σε 2,875 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το προβλεπόμενο περιθώριο EBITDA αναμένεται να κινείται πέριξ του 25% των εσόδων της FREYR. Η πρόβλεψη είναι πως τα EBITDA θα κινηθούν στα 339 εκατομμύρια το 2024, 703 εκατομμύρια το 2025, ενώ το 2026 θα προσεγγίσουν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

173 σχόλια:

  1. Καλησπέρα με έπιασαν οι τσιγκουνιές μου στην ALUS και πήρα στο άνοιγμα 200 αντί για 500 γιατί έλεγα ότι θα γυρίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ λέω ότι μια βόλτα, ξανά, προς τα 13 με 13,5 θα την κάνει για να τσεκάρει το νούμερο.

      Να είστε έτοιμος να πάρετε όσα θέλατε .... τις επόμενες ημέρες.

      Διαγραφή
    2. Mετα χαράς SIR να ξανασυναντηθούμε στο και στο 12 ... έτσι θα γνωριστούμε μαζί της καλύτερα...Από το στόμα σας και στων Βίκινγκς τ αυτί ι...

      Διαγραφή
    3. Θα την περιμένω κύριε Τάκη την ALUS είπαμε δεν κυνηγάμε μετοχές , κύριε GERRY TSIA δεν έχω ακόμα τίποτα αν και στο τέλος δεν θα εχω ρευστότητα έτσι που πάει το πράγμα

      Διαγραφή
    4. Είμαι ήδη στο 12% από 15 που ήμουν χθές... είμαι όμως με μεγάλη διασπορά ...

      Διαγραφή
  2. ALUUUUSSSS ... SIR απίστευτο timing .. συμπλήρωσα στο 13.25 τα υπόλοιπα...Λιγα IACA ακομη και κλείσαμε την Αγία Τριάδα ALUS TSIA IACA...SIR Θεέ Παρ την ΕΧΑΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kυριε Geopard γιατί το κάνετε αυτό? Αν είναι να την πουλήσετε στα 15 οκ μαζί σας ... αλλά αν βλέπετε το 25 δεν μετράει το 1 δολάριο...να με συμπαθατε αλλά ..από καλη πρόθεση το λεω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΙΑCA μόλις συμπλήρωσα ... πάμε στην επόμενη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κύριε Τάκη σχετικά με την συγχώνευση tilray aphria. Αν πουλήσω της μετοχές tlr και της κάνω aphria λόγω ότι μετά την συγχώνευση 1apha=0.88 tlry θα έχω κάποιο ώφελος? Αν ισχύει αυτό γιατί τέτοιο gap μεταξύ των δύο? Σε ποιά τιμή θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση της νέας εταιρίας? Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. UWMC ανακοινώνει μετά την συνεδρίαση αποτελέσματα... Μόνο εγώ και ο κύριος SOCRATES έχουμε τον πατριώτη... για να δούμε θα μας στείλει αδιαβαστους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέχρι τώρα ήταν απογοήτευση ο Πατριώτης Κ. GERRY.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Socrates φυσικα καί ήταν μέχρι τώρα....δεν έχω δώσει...θα πουλήσω μόνο αν εμφανιστεί κάτι πολύ. promising και έχει εξαντληθεί η ρευστότητα μου...

      Διαγραφή
  7. FIII θέμα ωρών η πολύ λίγων ημερών στην χειρότερη ... ρισκάρω πρόβλεψη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα κύριε Τάκη.
    Βάζω έναν σύνδεσμο της Γκολντμαν με συζήτηση καθηγητών κλπ περ SPACS,διαφορών του pre από τον post merger επενδυτή σε spac, κινδύνους dilution, προβλέψεις για το μέλλον της Spac-αγοράς κλπ.Προσωπικά ως σχετικά άπειρος δεν δύναμαι να αποτιμήσω την ισχύ των (κατά βάση απαισιόδοξων) επιχειρημάτων των συζήτητων.
    Όλο δε το ζουμί είναι νομίζω απλό το 15 λεπτό και μετά.Μια δική σας ή και άλλων φίλων κρίση της ανάλυσης θα βοηθούσε για τον λαβύρινθο των Spacs.
    Ευχαριστώ
    https://youtu.be/8c5y7DNQ_gM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ADMA επιστροφή στην αντίσταση των 2,67. με μοιρογνωμονιο την" παίζουν" ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κύριε Gerry, με πείσατε. Μόλις μπήκα 12,75 πουλώντας την χθεσινή αγορά της AMC ,λίγο πριν το κλείσιμο.
    Αδρεναλίνη στο φουλ, μετρητά τέλος και τώρα σκέφτομαι ότι αφενός αν πέσει δεν θα υπάρχει μια για αγορά, αφεταιρου αν
    γίνει falcon .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κύριε Τάκη καλημέρα, έχετε άποψη για το AMCI SPAC της ADVENT;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπέρα σε όλους, διαβάζω αρκετό καιρό το blog και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους και ειδικότερα τον οικοδεσπότη για τη γνώση και πληροφόρηση που μας χαρίζουν απλόχερα.

    Ενα καινούριο SPAC που ανακοινώθηκε εχθές είναι το VCVC merger με την REE, εταιρεία EV η οποία απ ότι διαβάζω φαίνεται πολλά υποσχόμενη με 260.000 προπαραγγελίες και έκθεση σε US UK αλλά και Ισραήλ, μήπως έχει νόημα μια θέση εκει, έστω και για το παίγνιο? Ακόμα δεν έχω θέση αλλά προτίθεμαι να πάρω, ειδικά αν σήμερα κάνει το κλασικό γύρισμα της επόμενης ημέρας της ανακοίνωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπέρα στην παρέα! Σας παρακολουθώ σιωπηλά καιρό και θαυμάζω τα κατορθώματά σας! Χαίρομαι που αρκετοί τύποι που εκτιμώ έχουν μαζευτεί εδώ και δεν έχουν χαθεί όπως τόσοι άλλοι.
    Ξεκινώ με μια ερώτηση γύρω από την φρενίτιδα των spacs. Υπάρχει κάποιος λόγος, σε μακροπρόθεσμες τοποθετήσεις σε εταιρίες της κατηγορίας, να μην προτιμώνται τα warrants?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα είχαμε μπει πολλοί από εδώ μέσα όπως και ο Κύριος Τάκης σε Wrts αλλά είναι Complicated κατάσταση από Ελλάδα φίλε μου...

      Διαγραφή
    2. Θα μπορούσες να γίνεις πιο συγκεκριμένος;

      Διαγραφή
    3. Μεγάλες καθυστερήσεις και πολύ μπέρδεμα με τις αλλαγές στα tickers etc...

      Διαγραφή
    4. Να έχετε υπόψιν ότι τα Warrants μπορεί και να μην ενεργοποιηθούν και ποτέ .... προσοχή λοιπόν.

      Διαγραφή
    5. Καλημέρα κύριε Τάκη και ευχαριστώ για την προσοχή σας! Έχετε εντοπίσει κάποιον αξιόπιστο πίνακα /site που να συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά κάθε spac warrant ώστε να μη τα ψάχνουμε ένα-ένα? Εννοώ τα πιο εξειδικευμένα, όπως τις περιόδους εξάσκησης και τους επιμέρους όρους force exchange κλπ. Αυτό ενδιαφέρει σφόδρα και τους κατόχους spacs αφού η επιρροή στην τιμή της μετοχής του spac την περίοδο εξάσκησης των warrants είναι δεδομένη και σημαντική. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό που έγινε με τη NKLA..

      Διαγραφή
    6. Κύριε Antep, για τα SPACS και τα warrants εγώ παρακολουθώ αυτόν εδώ τον τύπο.

      https://youtube.com/c/PatrickDesjardins

      Κάνει ωραίες αναλύσεις, όχι σαν τη διασπορά φημών που κάνουν όλοι. Το αντίθετο θα έλεγα, σε κάποιες σου ξεφουσκώνει τον ενθουσιασμό.

      Στο πρόγραμμα που ανάρτησε πρόκειται να ανεβάσει προσεχώς video για τα warrants για να επισημάνει κάποιους κινδύνους για το πώς μπορεί κανείς να χάσει από τα warrants και στη συνέχεια θα ανεβάσει για Microvast.

      Διαγραφή
    7. Κύριε Ευρωβλάχε σας ευχαριστώ για την απάντηση. Θα τον βάλω να τον παρακολουθώ.

      Κύριε GERRY σε πιά πλατφόρμα συμβαίνουν αυτά αν επιτρέπεται; Από αυτές που χρησιμοποιώ εγώ , η IB φαίνεται ότι κάνει τις αλλαγές έγκαιρα. Μια φορά συνέβει να μην γίνει, άνοιξα ticket και το τακτοποίησαν σε λίγες ώρες.

      Διαγραφή
    8. κ. antep, κοιτάξτε και εδώ:
      https://www.spactrax.com/spac-finder.html

      Διαγραφή
    9. Πολύ ενδιαφέρον site, μου είχε διαφύγει, ευχαριστώ κ Γιώργο!

      Διαγραφή
  14. Α, και ετοιμαστείτε για αγορές CLOV σήμερα, όσοι πιστοί, θα δώσει ευκαιρίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έβγαλε αναφορά η Hindeburgresearch για την Clover υπόψιν.
      https://hindenburgresearch.com/clover/

      Διαγραφή
    2. We urge Chamath to answer the following questions:

      Did you know about the active DOJ investigation and about the underlying issues being investigated when you took the company public? If yes, why wasn’t it clearly disclosed?
      If you didn’t know, why are investors paying $290 million when your one job is due-diligence?
      We think Chamath has done a masterful job marketing himself, capitalizing on the recent chaos with GameStop and WallStreetBets to align himself with “everyday” investors – but his public persona strikes us as the sugar that helps the poison go down.

      Διαγραφή
    3. Το ξέρω - γι αυτό το έγραψα. Προσωπικά τσίμπησα στο άνοιγμα στα 12 (επόμενη εντολή είχα στο 11,84 και έκανε 11,86!)

      CLOVER HEALTH INVESTMENTS SAYS WILL BE ISSUING A STATEMENT TO ADDRESS CLAIMS PRESENTED BY HINDENBURG IN THE NEXT FEW HOURS

      Οσονούπω αναμένω και τον τσαμ στα κανάλια, σιγά μην αφήσει έτσι την ευκαιρία. Νομίζω είναι ότι πρέπει για να πάρει μπρος!

      Διαγραφή
    4. Πάντως, η αναφορά λέει αρκετά σοβαρά θέματα, τα περισσότερα από τα οποία βέβαια ήταν λίγο πολύ γνωστά. Το θέμα είναι αν αγοράζεις την εταιρεία για αυτό που είναι, ή, για αυτό που έχεις πειστεί ότι (μπορεί) να γίνει. Δεν νομίζω λοιπόν ότι η έκθεση αυτή θα αλλάξει κάτι.

      Διαγραφή
    5. Παρεμπιπτόντως, παραθέτω το τρακ ρεκορντ του Χιν για τους τελευταίους μήνες :p

      LOOP: UP 64.71%
      KNDI: UP 27.30%
      MVIS: UP 388.02%
      BLNK: UP 2404.72% !!!

      Διαγραφή
    6. Να κλείσω γράφοντας ότι αν κάτι με φοβίζει στην όλη ιστορία, είναι να εντάσεται σε μια ενδεχόμενη κόντρα του τσαμ με το παλιό κατεστημένο & funds που έχουν ξεδοντιαστεί τελευταία και φαίνεται ότι χάνουν τον έλεγχο, με τους οποίους φένεται να τα έχει βάλει.

      Διαγραφή
    7. Τίποτα δεν θα γίνει.

      Η SoFi του (και κατόπιν η η Opendoor) θα τον βοηθήσει να κάνει ακόμη μεγαλύτερο το όνομα του!!

      Διαγραφή
    8. Η ζημιά στo imgage του τσαμ που φοβόμουν χθες αποτυπώνεται σήμερα στο ταμπλό. Ελπίζω ότι θα είναι πρόσκαιρη.

      Σε άλλα νέα έχουμε την απάντηση και την απάντηση στην απάντηση.

      Clover's response here:

      https://medium.com/clover-off-the-charts/in-response-to-short-seller-firms-questions-47798b0b76da

      Clover Health defended at BofA after response to short report
      https://seekingalpha.com/news/3659065-clover-health-defended-at-bofa-after-response-to-short-report


      Hindenburg Research: 'We are preparing a response to $CLOV. At a minimum, we are pleased to see that now, for the first time, regular investors know what Clover and @chamath knew the whole time: that the company has been under active DOJ investigation.'
      https://twitter.com/HindenburgRes/status/1357684211180797954

      Εγώ έχω φορτώσει.

      Διαγραφή
    9. Ποια ζημιά???στον CHAMATH??ούτε γρατζουνιά... αφήστε τους Αινστανινδες αιμοδότες να κάνουν την δουλειά τους και εμείς την ρόκα μας..

      Διαγραφή
    10. και λίγο πριν το κλείσιμο, η (αναμενόμενη) απάντηση του τσαμ!!

      https://twitter.com/chamath/status/1357791464768430082

      Διαγραφή
    11. Η κινητικότητα στα σχόλια του CLOV στο stocktwits είναι απίστευτα μεγάλη τις τελευταίες ημέρες. Φυσικά μπορεί και να μη σημαίνει τίποτα απολύτως αυτό...αλλά wow!

      Διαγραφή
    12. κύριε gerry ίσως δεν το διατύπωσα σωστά.
      σε αυτή τη ζημιά αναφέρομαι:
      https://ibb.co/k0JtX0j

      άλλωστε, όπως είπα από την αρχή, αυτή την ιστορία την είδα σαν ευκαιρία για φόρτωμα, πράγμα που έκανα.
      Και όπως επιβεβαιώθηκε, αρκούσε ένα tweet του τσαμ για να μετράμε κέρδη!

      Διαγραφή
    13. Η ανάρτησή μου για την CLOV έγινε σε μια προσπάθεια να βάλω και εγώ ένα λιθαράκι σε ένα site που παρακολουθώντας το μέχρι τώρα σιωπηρά, διαχρονικά με έχει βοηθήσει πολύ.
      Ίσως δεν ταιριάζει με τη φύση του site μια και αφορούσε κατά βάση ένα βραχυχρόνιο trade, όμως κάλλιστα θα μπορούσε και κάποιος μακροχρόνιος να χρησιμοποιήσει το συμβάν για να χτίσει θέση στην συγκεκριμένη εταιρία αν το ήθελε.
      Τώρα που κοιτάω τις αναρτήσεις ίσως θα μπορούσαν να ήταν διατυπωμένες διαφορετικά ώστε να είναι περισσότερο χρήσιμες, όμως νομίζω ότι είναι κατανοητό ότι η ενέργεια σε αυτή την παλαβή αγορά πηγαίνει αλλού και όχι σε αναρτήσεις σε forums.
      Εγώ προσωπικά κατάφερα να χτίσω μακροχρόνια θέση στα warrants σε πολύ καλές τιμές ενώ εκτός από το trade με τη μετοχή έκανα και μια γερή αρπαχτή εδώ:
      https://ibb.co/bRvPnmh
      Ευχαριστώ τον οικοδεσπότη για την φιλοξενία και την παρουσία του!

      Διαγραφή
    14. Αγαπητέ κ. antep, βάλε και την DM που είναι μέσα ο Chamath (+15% σήμερα) όπως και το κάτωθι:
      https://pbs.twimg.com/media/Etfx8K9U0AADuPu?format=jpg

      Διαγραφή
    15. κ.Γιώργο νομίζω είναι και σε IACA ,έχει πιάσει τα διάπαντα .!!

      Διαγραφή
    16. Ευχαριστώ κ, Γιώργο Τ και ανταποδίδω με έναν πλήρη κατάλογο που ενδεχομένως να σας είναι χρήσιμος

      https://ibb.co/2MtdPMv

      Διαγραφή
    17. Δυστυχώς στη DM εγώ έφυγα νωρίς. Πήγα να κάνω trade και την έχασα.

      Διαγραφή
    18. Κύριε antep δεν έχω προσωπική εμπειρία ειδικά με τα warrants που μου είπαν πως έμπλεξαν... είναι και ο Κύριος Τάκης αρνητικός απ' την αρχή στο να τα παίξουμε από Ελλάδα καί το παράτησα...αν όμως εσείς έχετε θετική προσωπικη εμπειρία τότε πάω πάσο...

      Διαγραφή
    19. Και κύριε antep καλώς ήρθατε...δεν περισσεύει κανείς....

      Διαγραφή
  15. Δεν φαίνεται ενθουσιασμένη η αγορά στο Deal Branson εκτός καί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Απαντήσεις
    1. Μου αρέσει που πούλησα χτες το 1/3 της θέσης μου στην SKLZ , 1200$ διαφεύγοντα δεν πειράζει ήταν για να φύγουν στα 30 και έφυγαν στο 31,4 τα υπόλοιπα μπαούλο.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Geopard πιστός στο ραντεβού μου με FIII και σήμερα... είπαμε 💯 ΤΕΜ την ημέρα μετά το φαγητό...

      Διαγραφή
    3. Πολύ κουραστική όμως η Fiii κ. Gerry. Όλο υπομονή κ δε βλέπω καμία αναφορά πάρα μόνο από εσάς. Τι πιστεύετε ακόμη? Εγώ σκέφτομαι να τα δώσω με χασούρα...

      Διαγραφή
    4. Κύριε GERRY κι εγώ όποτε βρω ευκαιρία όλο και τσιμπολογώ FIII. Κουραστική αλλά στα τέλος θα μας πληρώσει με το παραπάνω και την ψυχική οδύνη κύριε Investor. Έχει στεγνώσει, πολύ λίγα τεμάχια και χτες και σήμερα... Νομίζω ότι ετοιμάζεται να μας αποκαλυφθεί!

      Διαγραφή
    5. Έτσι θέλει να δείξει.
      Ότι ειναι κουραστική.

      Διαγραφή
    6. Γι αυτό σας λέω πάρτη με το καλό με το μαλακό κι ας λέει ο Αγαπητός φίλος BARREN πως του θύμιζει κούνημα γκαζοζας... εμένα μου θυμίζει λίγο χύτρα ταχύτητας χωρίς βαλβίδα εκτόνωσης...

      Διαγραφή
    7. Τελικά η αγορά ενθουσιάστηκε με τον BRANSON... είναι αυτό που λέμε στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό...

      Διαγραφή
  17. Θυμάμαι κ. Τάκη που κάτι δεν σας άρεσε στο IPOC. Γνωστο ήταν βέβαια ότι το αφεντικό της είχε παρελθόν. Τώρα ήρθε και η έκθεση του hedge fund

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nαι κύριε Panoramix.
      Τα είχα αναφέρει αυτά και στο Ιστολόγιο.

      Αυτός ήταν και ο λόγος που ξεγελάστηκα και πούλησα στα 11 .... και τη επομένη εβδομάδα έπαιζε στα 16 με 17.

      Όμως με τον Chamath δεν ανησυχώ ... θα το φτιάξουν το μπαχαλάδικο της Clover.
      Tο θέμα είναι πόσο χαμηλά θα την αφήσουν να πέσει ..

      Διαγραφή
    2. CLOV SIR τον περιμένουμε κοντά στο 8 για αρχή...να θυμίσω που πήγε την SPACE? 7 καί κάτι ψηλά και μετααααα....

      Διαγραφή
    3. ελπίζω να μην επαναληφθεί. αν θες μου λες για τα προβλήματα σχετικά με τα warrants που ανέφερες.

      Διαγραφή
  18. Απαντήσεις
    1. Κ. Τάκη μήπως εννοείτε την Sofi; Ή την καναδική shopify;

      Διαγραφή
    2. ενδιαφέρον! είστε θετικός εδώ στα 1263 δολάρια κε. Τάκη για την Shopify? αν είστε και σεις μπαίνω...

      Διαγραφή
    3. Κύριοι δεν μπαίνω σε χαρτιά που έχουν πάει 8 και 10 φορές πάνω και μάλιστα αυτό να έχει συμβεί σε χρονικό διάστημα εντός 6 μήνου ή έτους.

      Για το SKLZ μιλάω και το έλεγα απο τα 20 δολάρια ... ότι για εμένα είναι η νέα SEA lIMITEd .... και προέβλεψα ότι η μελλοντική πορεία της στο ταμπλό θα είναι παρόμοια της Shopify.
      Δείτε το διάγραμμα της Shopify των τελευταίων 2 ετών και παρόμοια θα είναι της SKLZ.
      Ετσι πιστεύω.

      Μην μπερδεύεστε ... δεν ανεβαίνω σε άλογα που είναι ήδη πάνω .... ψάχνω να βρω τα νέα άλογα που αξίζουν να πάνε πάνω!!

      Διαγραφή
    4. ευχαριστώ!!! ξεμπερδεύτηκα..!

      Διαγραφή
  19. CIIC αν κάνει κλείσιμο πάνω από 30 πάμε για τα νούμερα που έχει πει ο κύριος Τάκης κάπου 50 νομίζω ,όμως νομίζω ότι την έχει πουλήσει ο οικοδεσπότης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ίσως δώσει λίγο πάνω ακόμη το SLKZ βραχυπρόθεσμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. SKLZ μπαουλιασαμε και πετάξαμε και το κλειδί στην θάλασσα γιατί ? Την απάντηση μου την έδωσε χθές τα μεσάνυχτα ο γιος μου (προγραμματιστής με ειδίκευση σε εφαρμογές για κινητά που δεν ξέρει από Αγορά :Σκέψου πατέρα να βγάλει καμμία ανακοίνωση συνεργασίας με NFL... τώρα τι του λές?σκέψου λέω εγώ τώρα να ακολουθήσει και άλλη μία ...τα κλειδώνεις και πετάς το κλειδί στη θάλασσα η όχι...Εγώ το πέταξα από χθές τα μεσάνυχτα...

      Διαγραφή
  21. Κύριε Socrates τα 4/5 των UWNC έφυγαν στην προσυνεδριακή στο 11.25...βγηκα με οριακό κέρδος...μακραν η μεγαλύτερη αποτυχία μου στα SPACS !μέχρι στιγμής σε χρόνο και χρήμα καθ ότι θα είχα μπει σε ήδη υπάρχοντα χαρτιά μου που έτρεξαν πολύ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ δεν το έχω κάνει ακόμα, αλλά σκέφτομαι να τα σκοτώσω εδώ, με χασούρα βέβαια, γιατί δεν βλέπω προκοπή. Έχει δίκιο τελικά ο Κ. Τάκης που δεν εμπιστεύεται τους Ελληναράδες. Χτες μάλιστα διάβασα μια είδηση, για την σύλληψη μιας σπείρας Ελλήνων απατεώνων (έκλεβαν τράπεζες με κόλπο)

      Διαγραφή
    2. Πούλησα και τα CLOV, με μικρό δυστυχώς κέρδος, γιατί ο Chamath δεν έχει κάνει ακόμα δηλώσεις και δεν μου αρέσει η αναμονή των εξελίξεων. Μήπως αρχίζει η απομυθοποίησή του;
      χαχα (Για να πω την αλήθεια, είναι κάτι που σκέφτομαι τον τελευταίο καιρό, σαν να το θεωρώ σίγουρο).

      Διαγραφή
    3. Socrates φαίνονταν γιατί δεν τράβηξε στην προσυνεδρια αφού είχε ανακοινώσει αποτελέσματα... βέβαια αυτό είναι τώρα ... μετά μια μέρα η εβδομάδα ξέρουμε πως το παιχνίδι μπορεί να παιχτεί αλλιώς...Για απομυθοποίηση του CHAMATH είναι πολυυυυυ νωρίς για κάτι τέτοιο...γνώμη μου βέβαια...τους παίζει όπως γουστάρει και καλά κάνει αφού μπορεί ...εγώ δεν μπαίνω CLOV εκτός και το πάει 7 -8 ... αλλά SOFI σε έχω ήδη μπαουλιασει την κυρία θέση μου ...αν το γυρίσει κάτω στο 18 έχω το δοκανο GTC έτοιμο στο 18.25..

      Διαγραφή
  22. Μόλις μπήκα IBIO 2000TMX με 2.55 με στόχο τα 3.5 τουλάχιστoν.
    εχεί από εχθές πολύ μεγάλο volume.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. και για HOL το σκεφτομαι οσοί έχουν DEGIRO το έχει Holicity.
    SPAC με Rocket builder Astra to go public via SPAC at $2.1 billion valuation after reaching space last month.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Λοιπόν σήμερα πούλησα στην αρχή της συνεδρίασης τα κομμάτια μου στην GRVY. Τελικά βγήκα με κέρδος 50% αν και πριν κανά μήνα ήμουν κοντά στο 100%. Από τεχνική ανάλυση δεν σκαμπάζω αλλά νομίζω ότι αυτό που έκανε η GRVY λέγεται διπλή κορυφή και είναι bearish pattern. Ισχύει αυτό από την εμπειρία σας? Προβλέπει δηλαδή μια διπλή κορύφη την μετέπειτα πτώση των τιμών? Προσωπικά βέβαια βγήκα επειδή είχε χαλάσει η ανοδική τάση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. (Bloomberg) - Η εταιρεία δοκιμών DNA καταναλωτών 23andMe Inc. έχει συνάψει συμφωνία για συγχώνευση με την VG Acquisition Corp. (VGAC), μια εταιρεία εξαγοράς ειδικού σκοπού που ιδρύθηκε από τον δισεκατομμυριούχο Richard Branson. Τι λέτε κ. Τακη αξίζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Κύριε Τάκη τα κερδοσκοπικά στην Ipoe (Sofi) που θα τα ανοίγατε? GTBIF αν μπορούσατε να αγοράσετε εδώ πέρα θα μπαίνατε ή ποιο κάτω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Απαντήσεις
    1. Μόνο που σκέφτομαι την τιμή στόχο ... εφοσον βγει το project .... πίνω δραμαμίνες κάθε βράδυ.

      Διαγραφή
    2. Με μια τσικουδιά sir, μπαμ και κάτω οι δραμαμίνες!!!

      Διαγραφή
    3. SIR εγώ τις έχω αρχίσει προληπτικά μέρες τώρα γιατί κάτι το SKLZaki κάτι αυτό που έρχεται στο SOFAKI και στο FIII...δεν θέλει και πολύ να είμαι σ όλη την συνεδρίαση σαν τον Ορέστη Μακρή.. ..η τον Λογοθετίδη ..

      Διαγραφή
  28. Παιδιά μήπως να βάλετε και σεις ένα χεράκι η να επικοινωνήσετε με το Κατερινάκι να ανεβάσουμε το FIII? μόνος μου δεν μπορώ...,😂😂😂

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ποια είναι η γνώμη σας για την clii;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβη.
      Η φθηνή του χώρου ... είναι η ΤPGY με την Ευρωπσική EV BOX

      Διαγραφή
    2. ευχαριστώ,για την απάντησή σας,σας ακολουθώ ενα χρόνο τώρα σε πολλές επιλογές σας (αν και νέος στο αθλημα) ,βρέθηκα με την πτώση του Μαρτίου + τον καφέ να έχω μεγάλη χασούρα..αλλά με υπομονή και με τις επιλογές σας (ayro στα 10,50 ...κλπ....) είμαι πλέον για τα καλά στο πράσινο,σας ευχαριστώ(κι η εξαίρεση -καφές-επιβεβαιωνει τον κανόνα..)

      Διαγραφή
  30. 10 Φεβρουαρίου βγάζει αποτελέσματα η INMD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλημέρα .ΑΠΟΨΗ Ο καθηγητής Νικόλας Χρηστάκης του Yale εξηγεί πώς θα μας βρει το τέλος της πανδημίας -Πώς θα είναι ο κόσμος μετά;
    Ο καθηγητής Νικόλας Χρηστάκης του Yale εξηγεί πώς θα μας βρει το τέλος της πανδημίας -Πώς θα είναι ο κόσμος μετά;
    https://www.iefimerida.gr/kosmos/lixi-pandimias-koronoioy-2024-problepei-nikolas-hristakis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Η HYZON Motors έκανε συμφωνία συγχώνευσης με το spac της DCRB. Κ. Τάκη αν θα μπορούσατε να κοιτάξετε αυτή τη περίπτωση την οποία είδα πριν από λίγο. Φαίνεται σα μια αρκετά μακροπρόθεσμη επιλογή και όταν τη κοιτάξω λίγο καλύτερα ίσως ανοίξω μια μικρή θέση και θα τη ξεχάσω.

    "HYZON Motors was established in the US in January 2020 as a spin-off from Singapore based Horizon Fuel Cell Technologies Pte Ltd. HYZON is a global supplier of zero-emissions hydrogen fuel cell powered commercial vehicles, including heavy duty trucks, buses and coaches."

    https://hyzonmotors.com/about/

    https://hyzonmotors.com/100000-hydrogen-trucks-on-the-road-by-2030/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Χαιρετώ τους συναγωνιστές. Για όποιον έχει ασχοληθεί ή ακούσει. Ποια πλατφόρμα είναι καλύτερη για αγορά crypto (λιγότερα fees, πιο εύχρηστη, γρήγορη ταυτοποίηση και δημιοθργία λογαριασμού) Ενδιαφέρομαι για το ripple XRP

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Χαιρετώ τους συναγωνιστές. Για όποιον έχει ασχοληθεί ή ακούσει. Ποια πλατφόρμα είναι καλύτερη για αγορά crypto (λιγότερα fees, πιο εύχρηστη, γρήγορη ταυτοποίηση και δημιοθργία λογαριασμού) Ενδιαφέρομαι για το ripple XRP

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Καλημέρα σας....
    κ. Τάκη αξιζει ισως να την κοιτάξετε? Ευχαριστώ.
    https://finance.yahoo.com/quote/AFRM?p=AFRM&.tsrc=fin-srch
    Οι μεγαλύτεροι παίκτες στο χώρο των BNPL Apps είναι η Afterpay, η Seezle, η Affirm και η Klarna. Οι δυο πρώτες είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο της Αυστραλίας, η Affirm μόλις εισήχθη στο Χρηματιστήριο του Nasdaq
    https://www.liberal.gr/economy/bank-alert-pos-to-buy-now-pay-later-katargei-daneia-kai-pistotikes-kartes/354339

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. https://www.capital.gr/forbes/3523614/o-proin-arximixanikos-tou-mask-lansarei-neo-ev-leei-oti-i-tesla-troei-ti-skoni-tou
    Καλημέρα. Εδώ ένα, ενδιαφέρον πιστεύω, άρθρο για τη LUCID.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Electric Aircraft Startup Archer to Go Public at Multibillion Dollar Valuation via SPAC – Sources
    IPO Edge
    Φεβρουαρίου 5, 2021, 2:20 am

    By John Jannarone and Jarrett Banks

    Electric aircraft startup Archer Aviation Inc. plans to go public by merging with a special purpose acquisition company, or SPAC, in a deal that will give the company a multibillion dollar valuation, according to people familiar with the matter.


    The announcement could come as early as next week, these people told IPO Edge, adding that some terms of the the agreement are not final. The transaction announcement will likely include PIPE financing of at least $500 million from strategic investors, including an airline, these people said.

    It is not clear which SPAC intends to merge with Archer. The company didn’t immediately respond to requests for comment.Αυτό σε ποιο spac θα πάει?Υποψιάζεστε κάτι κύριε Τάκη?Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Καλημέρα σε όλους,
    Για όσους έχουν Biol, o Nasdaq έστειλε επιστολή ότι δεν θα αποβάλλει τη μετοχή καθώς είναι πάνω από το 1 δολ. και η εταιρία ανέστειλε την ΓΣ για Reverse split. Κινείται ανοδικά από χθες στο pm.

    https://finance.yahoo.com/news/biolase-regains-compliance-nasdaq-minimum-214500911.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Τέλος εποχής???
    Αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 15 (χρεοκοπία) κατέθεσε η Luckin Coffee στη Νέα Υόρκη.
    Όλα τα καταστήματα της αλυσίδας καφέ θα παραμείνουν ανοιχτά, αναφέρει στην ανακοίνωση της η Luckin.
    Στο pm στην Αμερική δεν καταλαβαίνει τίποτε (προς το παρόν) αλλά στη Φρανκφούρτη είναι στο -63%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. κε Τάκη τη περιβόητη μύτη σας παρακαλώ! OTLK & SRGA βλέπω ανακοινώσεις και ωραία εικόνα και είναι από χαμηλά (οκ η OLTK ελέγχεται) αλλά χαμηλά είναι. από την πρώτη μυρωδιά (το πρωτόγαλα!) τι λέτε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. https://www.newmoney.gr/roh/bloomberg/o-mr-chobani-etimazete-gia-premiera-sto-chrimatistirio/

    κυριε τακη για δειτε κ αυτη που ερχεται.
    chobani. τουρκος ιδρυτης. μπαινει αμερικα. ελληνικου τυπου γιαουρτι κλπ προιοντα.. αξιζει καθολου?

    https://www.newmoney.gr/roh/bloomberg/o-mr-chobani-etimazete-gia-premiera-sto-chrimatistirio/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. SIR, ξέρετε αν υπάρχουν όρια στις γυμνές πωλήσεις εκεί στο Αμέρικα?
    Και πως βλέπετε να καταλήγει η ιστορια της wsb.Mε κλείσιμο της ομάδας, με ζημιά των φαντ, με χρεωκοπία των εταιρειών(έστω και με απειλές!!) με κέρδη των μικρών?!!!
    Οι απόψεις όλων εδώ, καλοδεχούμενες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Πιστός στο ραντεβού μαζί μου FIII 100 ακόμη...αντε να δούμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Απαντήσεις
    1. Και μας έκανε το ζόρικο στα 18 με 20.

      Ζόρικη και όμορφη!!

      Διαγραφή
    2. Μας αρέσουν οι δύσκολες Κύριε Τάκη...Τα ίδια νάζια κάνει και το SOFAKI... εκεί να δείτε τσαχπινιες...

      Διαγραφή
    3. Σας προειδοποίησα από νωρίς το πρωί να αρχίσετε τις δραμαμινες προληπτικά...δεν ακούτε...η FIIILITSA στολίζεται και είναι έτοιμη για πασαρέλα...

      Διαγραφή
    4. Η SoFi ακόμη είναι spac. Μην το ξεχνάμε αυτό.
      Και η SKLZ ως σπακ ταλαιπώρησε!!

      Διαγραφή
    5. Τρέλανε μας κι απόψε SKLIZAKIIIIII...!!!

      Διαγραφή
  45. ADN
    One Mifflin Place
    119 Mt Auburn Street Suite 400
    Cambridge, MA 02138
    United States
    857 264 7035
    http://www.advent.energySector(s):
    Industry:
    Full Time Employees:
    Advent Technologies Inc. develops, manufactures, and distributes high-temperature proton exchange membrane (PEM) fuel cells. It offers HT-PEM fuel cells, fuel cell materials (MEAS), flow battery membranes, and organic photovoltaics (OPV). The company serves automotive, aviation, and power generation markets. Its technology allows the conversion of methanol, natural gas, DME, biomass, etc. to electricity bypassing the need for hydrogen infrastructure. Its products are used for automotive, aviation, drone, portable, marine, off-grid power, combined heat and power, high-temperature electrolysis, and other applications. The company was founded in 2006 and is headquartered in Cambridge, Massachusetts with a subsidiary in Patra Πρεμιέρα σήμερα ελληνική και ενδιαφέρον κλάδος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Καλημέρα,
    Η sklz θα κάνει καμια διορθώσουμε να μπούμε και εμεις, είναι η μόνη που δεν πήρα.. περιμένουμε κάποια στάση για επιβίβαση;
    Η degiro τρομερή αλλα το να πουλήσεις από το χαα να τα στείλεις σε λογαριασμό τραπέζης και από εκεί degiro παιρνει καμια βδομάδα.. έπρεπε να βάλουν και άλλους τρόπους ποιο εύκολα πχ binance που εβαλα χτες τα τραβαει από τη κάρτα και αμέσως είναι έτοιμα για αγορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Μετά το χθεσινό +15% η Desktop Metal (DM) πέρασε στη 2η θέση του Χ/Φ μου. Για όσους δεν την γνωρίζουν είναι στο κλάδο του 3D Printing. Πιστεύω στον κλάδο και ε΄χω μικρές θέσεις και σε άλλες 2 3d. Είμαι μέσα με μ.ο. κτήσης 10,67. Δεν έχω πουλήσει τίποτα. Πιστεύω ότι φέτος μπορεί πάει στα 100 δολ. Δύο σημαντικοί παίκτες που «στηρίζουν» τη μετοχή, είναι ο Chamath Palihapitiya και το γνωστό fund ARK invest που έχει ξεκινήσει τις αγορές. Νομίζω ότι σε ενδεχόμενη διόρθωση (άνω του 15%) αξίζει να πάρει θέση κάποιος και να κρατήσει για 3-5 χρόνια.

    Κάτωθι μια λίστα που έχω επεξεργαστεί με τα φθηνότερα spacs σε EV, Battery και Lidar, τα οποία παρακολουθώ και σε κάποια έχω και θέση.
    Όλα τα spacs ξεκίνησαν από τα 10 δολ. (εγγυημένη τιμή πριν τη συγχώνευση – μετά μπορεί να φτάσουν στο 0). Η ταξινόμηση έχει γίνει βάσει των εκτιμώμενων εσόδων (EV/ Exp. Revenue) για το 2023, με πρώτο το φθηνότερο (που είναι η Fiscker), σε συνάρτηση με την τιμή μετοχής (κλείσιμο 5-2-2021). H QS έχει δώσει στοιχεία για το 2026 και μετά.

    Είναι λογικό ότι η αγορά αποτιμά με υψηλούς πολλαπλασιαστές για εταιρίες όπως η Tesla, που είναι και η ακριβότερη στο EV αλλά που πολύ πιθανόν να κυριαρχήσει στο μέλλον, ενώ για άλλες εταιρίες δεν είναι σίγουρη ότι θα καταφέρουν τα νούμερα που προϋπολογίζουν.

    Εύχομαι να βοήθησα.
    Επειδή δεν χωράει η ανάρτηση τη βάζω σε 2 μέρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Κλάδος EV (Electric Vehicle)

    FSR (Fiscker) τιμή 14,99$ (αλλά η αγορά δεν δείχνει να εμπιστεύεται τα νούμερά της)
    1,0 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2023.
    0,3 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2024.
    0,3 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2025.

    RIDE τιμή 26,77$
    1,2φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2023.
    0,7 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2024.

    FIII - (Electric Last Mile - ELMS) 12,66$
    1,3 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2023.
    0,8 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2024.
    0,5 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2025.

    PSAC - Faraday 17,26$
    1,3 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2023.
    0,5 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2024.
    0,2 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2025.

    GIK - Lightning eMotors 15,01$
    1,7 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2023.
    1,0 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2024.
    0,6 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2025.

    HYLN – HYLION 15,67$
    2,0 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2023.
    1,0 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2024.

    NGA - LION ELECTRIC 25,49$
    2,7 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2023.
    1,2 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2024.

    CIIC – ARRIVAL 27,22$
    3,1 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2023.
    1,1 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2024.

    XL – XL FLEET 20,08$
    3,9 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2023.
    1,8 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2024.

    GOEV – CANOO 17,63$
    4,4 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2023.
    2,6 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2024.
    1,6 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2025.

    NKLA - NIKOLA 23,60$
    5,8 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2023.
    2,6 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2024.
    1,5 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2025.

    ACTC – PROTERA 24,94$
    6,1 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2023.
    3,5 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2024.
    2,0 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2025.

    WKHS – WORKHORSE 40,61$
    7,0 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2023.
    2,7 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2024.

    TSLA - TESLA 852,23$
    14,3 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2023.
    12,5 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2024.

    Κλάδος LIDAR (το προηγμένο radar - (LIght Detection And Ranging))

    THBR – Indie 12,19$
    6,4 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2023.
    3,7 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2024.
    2,6 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2025.

    CLA – OUSTER 14,19$
    7,3 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2023.
    2,9 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2024.
    1,5 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2025.

    VLDR – VELODYNE Lidar 23,25$
    9,2 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2023.
    5,6 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2024.

    CGRO – Innoviz Lidar Technology 13,28$
    18,9 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2023.
    6,3 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2024.
    2,6 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2025.

    IPV – Aeva 16,72$
    43,1 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2023.
    11,3 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2024.
    3,7 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2025.

    LAZR – Luminar 33,35$
    87,2 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2023.
    25,9 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2024.
    12,9 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2025.

    Μπαταρίες

    RMO - ROMEO POWER 18,44$
    2,8 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2023.
    1,8 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2024.
    1,3 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2025.

    ALUS - FREYR 13,95$
    3,3 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2023.
    0,8 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2024.
    0,4 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2025.

    THCB - MICROVAST 21,99$
    6,9 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2023.
    3,9 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2024.
    2,6 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2025.

    QS - QUANTUM SCAPE 44,90$
    55,1 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2026.
    4,7 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2027.
    2,4 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2028.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στα EV προσθέτω και την VCVC που έκανε συμφωνία με την Ισραηλινή REE

      VCVC - REE στην τιμή 14,70$ έχει:
      16,1 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2023.
      1,8 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2024.
      0,8 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2025.

      Διαγραφή
    2. Ξεχάσατε τη lucid sta EV. Εγώ κατέχω σταθερά nga από τα 13.90 και Rmo έκανα επαναγορες με Μ.Ο 18.22

      Διαγραφή
    3. Δεν υπάρχει ακόμη presentation για τη Lucid.
      Πάντως αν έχει 15 δις κεφαλαιοποίηση στα 10 δολάρια, όπως αποκαλύπτει το Bloomberg , ότι και να δείξει πανάκριβη θα είναι.

      Διαγραφή
    4. Πανάκριβη είναι SIR αλλά μπορεί να δούμε τρελιτσες με την Καλιφορνεζα...

      Διαγραφή
    5. Εξαιρετικη παρουσιαση κ.Γιωργο Συνχαρητηρια

      Διαγραφή
    6. Σημείωση: Σε περίπτωση που σε κάποια μετοχή δεν σας βγαίνουν τα νούμερα, είναι επειδή οι υπολογισμοί γίνονται βάση του pro forma equity Value και όχι του market capitalization (κεφαλαιοποίηση) καθώς στο pro forma enterprise value προσθέτω το net cash (ή αφαιρώ το χρέος που σε όλες πλέον είναι 0 εκτός της Tesla που είναι 14 δισ.). Πχ στην περίπτωση της ALUS (FREYR) η κεφαλαιοποίηση με βάση το χθεσινό κλείσιμο είναι 1,921 δισ. αλλά αφαιρώντας τα μετρητά (849 εκατ) έχουμε pro forma Enterpise value 1,072 δισ. δολ. το οποίο διαιρώντας με τα 321 εκατ. δολ. έσοδα για το 2023 έχουμε αποτέλεσμα 3,3 (φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2023).

      Διαγραφή
    7. Ωραία δουλειά Κύριε Γιώργο.Τ
      ..σας ευχαριστώ...Το επίπεδο του μπλογκ ανεβαίνει με ότι αυτό συνεπάγεται...Με Μαέστρο τον SIR TAKIS φυσικό δεν είναι?Καλή Κυριακή σε όλους μας...

      Διαγραφή
    8. κ. Deltas, κ. Gerry, ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Μέγας δάσκαλος ο κ. Τάκης, πιστεύω μας έχει βοηθήσει όλους πολύ. Και για να συμπληρώσω την ανάρτηση και με την Desktop Metal (DM) που όμως είναι σε άλλο κλάδο, με άλλους πολλαπλασιαστές, με κλείσιμο 5-2-2021 στα 31 δολ. είναι πολύ ακριβή αλλά η αγορά μάλλον βλέπει κάτι άλλο για την ανάπτυξη του κλάδου (3d printing) και της εταιρίας, καθώς έχει ήδη έσοδα ενώ στις 15/1 συμφώνησε για την εξαγορά της EnvisionTEC έναντι 300 εκατ. (με μετρητά και μετοχές). Νέα νούμερα δεν έχουμε. Έτσι, σύμφωνα με την παρουσίαση του Αυγούστου 2020 έχει:

      Τιμή μετοχής 5-2-2021: 31,25$
      x Pro forma shares outstanding: 246,1 εκατ.
      Pro forma equity value: 7,691 δισ. $
      - Assumed pro forma net cash (625 εκατ.$)
      Pro forma enterprise value: 7,065 δισ. $

      Άρα έχουμε:
      7,5 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 942 εκατ. δολαρίων, του 2025.
      12,0 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 584 εκατ. δολαρίων, του 2024.
      21,4 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 329 εκατ. δολαρίων, του 2023.
      42,6 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 166 εκατ. δολαρίων, του 2022.
      91,2 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 77,5 εκατ.δολαρίων, του 2021.

      Διαγραφή
    9. Κύριε Γιώργο.Τ είμαστε μακράν το καλύτερο Ελληνικό Blog...Ο Κύριος Τάκης να είναι καλά ήδη γράφει ιστορία και πεδίον δόξης λαμπρον...

      Διαγραφή
  49. Κύριε Τάκη την βοήθεια σας παρακαλώ

    https://www.cbinsights.com/research/report/what-is-a-spac/

    Στον παραπάνω σύνδεσμο αναφέρει πως οι retail investors they do not have the right to redeem their shares for their money back if they are unhappy with the announced merger.

    H εξασφάλιση την 10$ στα spac δεν είναι για όλους τους τύπους των επενδυτών?
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Καλησπερα διαβασα αυτο σε ενα φορουμ και ειπα να το μοιραστω.
    I love buying red on great companies. SoFi associated with Chamath and his Clover fiasco gives us cheap shares. I hope you bought the unwarranted SoFi sympathy sell off. One of my biggest SPAC investments
    $SKLZ
    which I still have today got partnership with NFL (which we knew would happen with NFL owners being invested pre Merger) you all know the CEO of SoFi was a big deal with the NFL right?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. GOLDMAN SACKS... είμαστε στην αρχή ενός νέου Bull Market με υψηλό Volatility... Καλώς τα καλοπαιδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την περιμένουμε να κάνει την εμφάνιση της ... όλο και κάποιο spac θα γλυκοκοιτάζει η Goldman Sachs.

      Διαγραφή
    2. SIR δεν αρκούνται στο ένα φυλλαράκι οι Ελέφαντες...και ένα καί δύο και τρία... θέλουν όλη την ζούγκλα να χορτάσουν...

      Διαγραφή
    3. GS Acquisition Holdings II (NYSE: GSAH ) : Το Goldman Sachs (NYSE: GS ) SPAC συγκέντρωσε περισσότερα από 700 εκατομμύρια δολάρια στην προσφορά του. Η εταιρεία έχει συνδεθεί με το eToro μετά την ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων με τη Goldman σχετικά με μια πιθανή δημόσια εγγραφή. Η Goldman λέγεται επίσης ότι θα εξερευνήσει σύντομα την είσοδο στην αγορά κρυπτονομισμάτων, κάτι που θα μπορούσε να σημαίνει ότι επιδιώκει μερική ιδιοκτησία μιας εταιρείας που σχετίζεται με κρυπτονομίσματα μέσω αυτού του SPAC.

      Διαγραφή
  52. Kαλησπερα , σε συνεχεια της αναφορας μου σε pinterest (PINS)
    αποτελεσματα Q4 2021 https://s23.q4cdn.com/958601754/files/doc_financials/2020/q4/Q4'20-Pinterest-Earnings-Presentation.pdf
    και απο Letter to Shareholders ,

    https://s23.q4cdn.com/958601754/files/doc_financials/2020/q4/Pinterest-Q4-Shareholder-Letter.pdf

    ... guidance = We continue to navigate uncertainty given the ongoing COVID-19 pandemic and
    other factors. Our current expectation is that Q1 revenue will grow in the low-70% range year over year. (ΜΟΝΟ !)
    We intend to provide further detail on our outlook during the conference call
    Our strategic priorities for 2021 include content, the Pinner experience, advertiser
    success and shopping. We plan to invest in these in the coming year. We expect
    R&D efforts to continue to focus on Pinner product, ad product and measurement
    investments. We intend to grow our headcount further, in particular to support our
    international expansion efforts. We also intend to scale our comprehension and
    brand marketing efforts in 2021. We think these investments will support long-term
    growth and continue to build the foundations for a scaled business over time.....
    ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΕΝΩ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΙΓΟΥΡΑ .(ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ-ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΤΙ).

    Υ.Γ ΤΑΚΗ ΓΙΑ SKILZ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΕΧΩ ΓΙΑΤΙ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ.(ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΘΕΙ ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ , ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ).

    Υ.Γ 2 ΔΙΑΒΑΖΑ ΣΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΟ SITΕ, THN ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΘΕΩΡΙΑ = ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΕΤΟΧΕΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ WINNERS ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΑΓΚΗ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΕΙΣ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ( ???? )
    GOD BLESS AMERICA .( Η ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΟΛΗΣ )

    ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΚΟΝΟΜΑ !!!!!

    ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΑΚΑΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ !!!!!!!!!!!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Καλημέρα κύριε Τάκη! Στο Ipof έχετε τοποθετηθεί ήδη ή περιμένετε να συμπληρώσετε κι άλλες; Φήμες πάντως λένε ότι θα είναι το spac της SPACE X. Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις από κάτω θα βρεις τον Musk!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. DCRB... πιστεύω πως θα μας δώσει ένα καλό σημείο εισόδου με ένα pull back. Ο όγκος για πρώτη μέρα προϊδεάζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Καλημερα, ενας πολυ βοηθητικος πινακας για τα spacs απο το redit
    https://www.reddit.com/r/SPACs/comments/ldyxdz/spac_merger_status_update_as_of_2621_orange/?utm_source=share&utm_medium=ios_app&utm_name=iossmf&utm_term=link

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Καλημέρα
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1nDqrN9ZLdCX_-2Hg6Outf8pMOrNZpPoooqMMR6TwvvY/edit#gid=0 είναι πόνημα του Jamie Powell αρθρογράφου στους FT.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ. Christos C., ο πίνακας του αρθρογράφου των Financial Times έχει λάθη. Τάκαρος και πάλι Τάκαρος.

      Ας πάρουμε τις μπαταρίες που έριξα μια ματιά. Πχ, στην ALUS δείχνει στήλη με net dept (καθαρό χρέος) 849 εκατ. που είναι τα μετρητά της, ποσό το οποίο το προσθέτει στην κεφαλαιοποίηση της εταιρίας για να βγάλει το Pro forma Enterpise value (λάθος καθώς πρέπει να το αφαιρέσει).

      Στη δε THCB (Microvast) έχει -601 (αρνητικό χρέος) που βγαίνει από τα 772 μετρητά μείον 171 (existing dept) αλλά εκεί σωστά, το προσθέτει (δηλαδή το αφαιρεί) καθώς έχει αρνητικό πρόσημο.
      Τέλος έχει πωλήσεις μόνο του 2022 ώστε να στηρίξει το τίτλο «FT Alphaville’s Electric Vehicle Bubble Watch v4».

      Προς θεού , δεν ψέγω εσάς, που κάνατε πολύ καλά και τον ανεβάσατε καθώς έχει και χρηστικά στοιχεία (όπως % πτώσης από υψηλά).

      Διαγραφή
    2. Κυριε Γιώργο με το περιεχόμενο του άρθρου δεν συμφωνώ και γι αυτό δεν το ανέβασα εδω, απλά επειδή στο φύλλο συμπυκνώνει κάποια δεδομένα και δίνει μια πρώτη εικόνα είπα να το μοιραστώ. Ουσιαστικά έχει γράψει το άρθρο αρχές του χρόνου και οι αναγνώστες με σχόλια τους τον κατευθύνουν και εμπλουτίζει το περιεχόμενο του φύλλου.

      Διαγραφή
  57. Κύριε Τάκη καλημέρα σας!!Θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση σχετικά με τη μετοχή της Νοκια.Γενικα ασχουλουμαι με το ελληνικό Χρηματιστήριο .Με τρομάζει όμως να επενδύσω στο Αμερικανικό Χρηματιστήριο επειδή οι μετοχές εκεί έχουν ελεύθερη διαπραγμάτευση και μπορεί σε μια συνεδρίαση να χάσεις ή να κερδίσεις πολλά.Παρατηρω όμως ότι η μετοχή της νοκια έχει μια πιο φυσιολογική συμπεριφορά και ειδικά τώρα με το 5G μπορεί να έχει κάποια άνοδο.Θα ήθελα τη γνώμη σας καθώς και οποιουδηποτε άλλου επενδυτή.Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Μπράβο σας Κύριε Γιωργο για τις info!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Τσιμπάτε και καμιά Freyr (ΑLUS) .. εδώ πέρα παίρνουν θέση κάποια πολύ μεγάλα Αμερικάνικα γραφεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. ALUS FREYER is a joke SPAC - will you overpay?

    https://youtu.be/x_gbq8C5IBc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαίνεται σοβαρός ο κύριος, θα τον παρακολουθώ εφεξής.
      Αλλά ... αυτό που λέει είναι ότι τη θεωρεί δίκαια αποτιμημένη στα 10~12, ότι δεν είναι για αγορά πάνω από $15 και ότι δε τη βλέπει για >$20.

      Άρα για εμάς που μπήκαμε <13 game on και no worries, στα ~$20 τους φέρνουμε τα μισά στην κεφάλα και βλέπουμε το υπόλοιπο έργο free amalaxei naoum.

      Διαγραφή
    2. Η μετοχή είναι για υψηλά νούμερα.

      ΘΑ ΕΚΤΕΘΕΙ.

      Διαγραφή
    3. κ. Τάκη στο ΙΒ βλεπω αυτή την επισήμανση...δηλ. το όριο των 25.000. Μηπως εννοεί το όριο αυτό ως όριο καταθεσηες μεν αλλά σχετιζόμενο με το όριο μεταφοράς κάθε φοράς?
      As a new investment firm, IB Central Europe cannot yet accept deposits from you in an amount greater than EUR 25,000 or its equivalent. We expect this restriction to be resolved shortly and will notify you at that time.

      Διαγραφή
    4. Καλησπέρα εγώ το όριο αυτό στην IB το εχω ξεπεράσει σε ευρώ με δυο εμβάσματα και δεν έχω κάποιο πρόβλημα και για να είμαι ειλικρινής δεν το είχα προσέξει.

      Διαγραφή
    5. Καλησπέρα σε όλους,
      Πρώτες τοποθετήσεις από εμένα σε FIII και ALUS.
      Σχετικά με το report της MS, φαίνεται ότι η RIDE και ROMEO δεν την πλήρωσαν για κάλυψη των μετοχών τους. Από Δευτέρα βλέπω business as usal.
      Να είστε όλοι καλά.

      Διαγραφή
  61. Καλημέρα σε όλους, ένα από τα καινούρια mergers που ανακοινώθηκε προχθές είναι το ACIC με την Archer Aviation. Ανήκει στην κατηγορία eVTOL που είναι μια αγορά η οποία φαίνεται να έχει πολλές προοπτικές , καθως υπαρχει εφαρμογή και σε μεταφορές ατόμων, και εμπορευμάτων ακόμα και στο στρατό. Λίγο τσιμπιμένη φαίνεται η αποτίμηση των 3,8bn καθώς ενώ ανακοινώθηκε συμβόλαιο με την UA, οι πρώτες πωλήσεις θα έρθουν το 2024 ενώ οι 2 ιδρυτές της εταιρίας δεν εμπνέουν και την τρελή εμπιστοσύνη όντας 25-30 χρονών. Παρ όλα αυτά το story φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον. Θα ήθελα να ακούσω και την άποψη κάποιου που η μυτόνγκα του φτάνει έως το 2030 (!!) κ. Τάκη.
    Παραθέτω εδώ το λινκ με την παρουσίαση
    https://investors.archer.com/files/doc_presentations/Investor-Presentation.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι καταπληκτικές εποχές ζούμε!

      Αλλά κ. Weeb, γιατί η ηλικία των ιδρυτών είναι παράγοντας έλλειψης εμπιστοσύνης?
      Ιστορικά οτιδήποτε σημαντικό έγινε σε αυτό το ντουνιά, τουλάχιστον ως προς τη σύλληψη αλλά και την εκτέλεση, έγινε από 25~30ρηδες. Από τον Einstein και τον Tesla έως το Jobs, τον Gates και το Musk τα άλματα έγιναν από ανθρώπους ηλικίας <35.

      Δεν έχω υπόψιν 50ρηδες και 60ρηδες που να δημιούργησαν το μέλλον.

      Διαγραφή
    2. Πολύ καλά τα λέτε κύριε Barren.
      Τι να μας πουν οι δεινόσαυροι;
      Για κανένα τσαγάκι είναι και να βουτάνε τη φρυγανιτσα τους είναι ... για να την φάνε με την μασελίτσα τους.

      Είμαι πολύ κοντά σε ένα δυνατό strong buy ... που έχει για CEO και ιδρυτή έναν 32χρονο.

      Επειδή εκτιμώ τη γνώμη σας για ψάξτε λίγο τον Scott Mercer και πείτε μου την γνωμη σας.

      https://www.automotiveworld.com/speaker-bio/scott-mercer-founder-ceo-of-volta-industries/

      Διαγραφή
    3. YES.
      O μάγκας έχει σκεφτεί φοβερή καινοτομία.
      Αν ως Ceo είναι ικανός θα τους διαλύσει όλους.

      Διαγραφή
    4. To SPAC TORTOISE σημαίνει χελώνα. Ας ελπίσουμε να είναι χελωνονιτζακι τουλαχιστον😁😁😁

      Διαγραφή
  62. Καλησπέρα στην ομήγυρη. CMLF🚀

    https://www.businesswire.com/news/home/20210210005493/en/%C2%A0Sema4-a-Disruptive-AI-driven-Genomic-Clinical-Data-Platform-Company-to-Combine-with-CM-Life-Sciences-to-Accelerate-Growth

    https://www.google.com/amp/s/seekingalpha.com/amp/news/3661570-ark-invest-invests-heavily-in-cm-life-sciences-ahead-pf-spac-deal


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Φιλοι , εχετε μηπως καθολου εικονα γιατι ταλαιπωρειται ετσι η RMO ? Εκανα παλι μουαγιεν σημερα στα 16.3 και εχω μεγαλη θεση για τα δεδομενα του χ/φ μου αλλα δε βλεπω να δειχνει ορεξη για πανω. Ο αναλυτης της Morgan Stanley Jonaς την εκανε downgrade στα 12 και την σκοτωσαν σημερα.
    Μηπως πρεπει να δεχτω τη χασουρα μου και να βγω πριν γινει χειροτερο το πραγμα?
    Εγω την θεωρω δυνατη εταιρια και βλεπω οτι κανει και νεες συνεργασιες συνεχως. Αποτελεσματα περιμενουμε τελη Φλεβαρη αρχες Μαρτη απο οτι ειδα. Μηπως να το δω ολο το εργο πριν παρω αποφαση? Καθε αποψη ευπροσδεκτη. Ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι εταιρείες μπαταριών γίνονται πάμφθηνες με βάση τι προβλέψεις εσόδων και EBITDA 2024 ... όποια πείσει πρώτη την αγορά αυτή θα πετάξει!!
      Προς το παρόν πρέπει σιγά σιγά οι μετοχές να φύγουν απο τα χέρια των Ρόμπιν Χούντιδων και να περάσουν σε σοβαρότερα και πιο μακροπρόθεσμα χαρτοφυλάκια.

      Ποιος τον κλ@νει τώρα τον Jonas ....

      Διαγραφή
    2. STANFORD VS MIT δηλ. QS VS FRYER και από την άλλη του κινεζους με microvast, NIO, CATL ,DYN κλπ. Η Toyota είχε ξεκινήσει το 2019 συνεργασία με τις τελευταιες 2 αλλά μετά εκανε στροφη και θα τη παραγει μονη της, ποιος θα βγαλει την πιο αποτελεσματικη τεχνολογία ? το μελλον θα δείξει. Σχετικά με τη FRYER στηριζεται στη τεχνολογια της 24Μ, ιδρυτης ο Yet-Ming Chiang, καθηγητής της επιστήμης και της μηχανικής υλικών του ΜΙΤ, ο οποίος συνέστησε τις εταιρείες A123 Systems και 24M. Το 2016 είχε συνεργασία με τη Tesla. Μάλλον δεν αρεσε στο Musk η τεχνολογια.
      Η 24Μ εχει partners και μετοχους τις Kyocera , Itochu , GPSC και ηδη η Kyocera βγαζει στην αγορα μπαταρίες αποθηκευσης ενεργειας τεχνολογιας 24Μ.
      Εκείνο που με προβληματίζει εκτος των άλλων με την τεχνολογία της 24Μ είναι αν μπορεί να δίνει licence σε οποιαδηποτε εταιρεία θελει και φυσικά οι άμεσοι partners όπως η Kyosera αν μπορεί να παράγει ίδιες μπαταριες σαν τη FRYER. Γιατι τοτε χάνεται το συγκριτικο πλεονεκτημα της Fryer ή αν το licence είναι για συγκεκριμενη χωρική αρμοδιότητα.

      Διαγραφή
  64. https://seekingalpha.com/article/4403399-freyr-battery-longshot-battery-play-on-charging-up-europe#comments
    Ο προβληματισμός που εξεθεσα αναφερεται και από εναν σχολιαστη αλλα από ότι είδα ουτε ο αναλυτης ηξερε λεπτομερειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. k. Τάκη καλησπέρα,
    Σχετικά με το licence της freyr από την 24Μ το ψαξατε καθόλου, ποια είναι η γνωμη σας. Την είχα και εγω για μακροπροθεσμη επιλογη αλλά κάπου αμφιταλαντεύομαι.
    Επίσης σχετικά με το 3ο τριμ της wter εχετε καποια σχόλια ? Θα ηταν πολυ διαφωτιστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν βλέπω να έχει αλλάξει κάτι στη FREYR ... επειδή βγήκε ένας youtuber και είπε τα δικά του?
      Εγώ λέω ΘΑ ΕΚΤΕΘΕΙ!!
      Περιμένω ένα ανοδικό στη Microvast για να φορτώσω τα μισά Microvast στη FREYR.

      Σχετικά με τη WTER ... χρηματιστηριακά το έχουν σκοτώσει το χαρτί. Κάθε φορά βγαίνει όλο και πιο πληγωμένο. Να δούμε σε αυτή την προσπάθεια τι θα γίνει.
      Εγώ θα ήθελα να μπει ένα καλός συνεργάτης με έκδοση μετοχών απο το 1,2 και πάνω.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη εκτός από το "χρηματιστηριακά το έχουν σκοτώσει το χαρτί" δεν βλέπετε κάποιο πρόβλημα στην ίδια την εταιρία; Να κρατήσουμε η να πάμε για άλλα; Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
    3. Μια χαρά πάει η εταιρεία! Από όταν αρχίσαμε να ασχολούμαστε στο 1+ η εταιρεία έχει ~+150% κεφαλαιοποίηση ... αλλά και +~75% μετοχές σε κυκλοφορία. Οκ, να καίει χρήμα και να μας πηδάει στο dillution αλλά για 20% growth?

      Νομίζω ότι έχει καλό προϊόν αλλά η διοίκηση είναι βγαλμένη από τα 80s. Για κάθε $ πωλήσεων έχει κόστος παραγωγής 60 c και 45 c έξοδα πωλήσεων και marketing! Γιατί τους φαντάζομαι όμως να τα ξοδεύουν σε πιτσιρικάδες που μοιράζουν φυλλάδια και διαφημίσεις σε τοπικές εφημερίδες?

      Είναι επί της ουσίας εταιρεία lifestyle, το trend του cbd απευθύνεται κυρίως στη νεολαία ... αλλά στο Youtube έχει 51 subscribers και τελευταίο video πριν ένα χρόνο. Πού είναι οι influencers οεο?

      Μας βομβαρδίζει εν μέσω πανδημίας κάθε Q πόσες χιλιάδες retail locations πρόσθεσε (!) κι έρχεται ο τραχανοπλαγιάς ο CEO Γενάρη 21, μετά από 11 μήνες πανδημίας να μας πει ότι έκανε συμφωνία με επαγγελματίες διαχειριστές για τις online πωλήσεις (!!!). Στην Amazon γράφεις Alkaline88 και σου πετάει 10 άλλες μάρκες πρώτα, δε την έχουν ούτε στα brands.

      Τέλοσπάντων, νομίζω ότι αξίζει κι άλλη υπομονή λόγω προϊόντων και trend, αλλά μια ανανέωση στη διοίκηση θα ήταν λυτρωτική. Πιστεύω πως ακόμα παλεύουν να κατανοήσουν πώς λειτουργούσε ο κόσμος τον 20ο αιώνα.

      Διαγραφή
    4. Ευχαριστώ κύριε Barren... Άρα περιμένουμε...

      Διαγραφή
    5. Τουλάχιστον είναι στο σωστό δρόμο :

      Lastly, another key area of focus has been working with the national agency to develop our brand messaging for the coming year and to help us identify an a-list celebrity that shares our brand values. With our growing base of loyal customers who are typically health-conscious and pursue a healthful lifestyle, we believe an ideal celebrity brand partner would be a home run for our family of brands.

      Διαγραφή
  66. Είχα αναφέρει για τις ανησυχίες σχετικά με το licency της 24M στη fryer. Τελικά είναι μέχρι το 2023 στη Σκανδιναβία και Ευρώπη αλλά θα δώσει άλλη μία άδεια στην Ευρώπη και εξαιρείτε όλη η νοτιοανατολική Ασία ενώ μπορεί να δώσει τη τεχνολογία της σε μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες. Δηλ. η fryer που θα πουλάει στη Σκανδιναβία αφού volvo, scania μπορεί να είναι off και φυσικά όλες οι Ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες ?
    Για να καταλάβουμε αγοράσαμε μια εταιρεία στα 10$ , δε μιλάω για υψηλότερες τιμές που έχουμε πάρει όλοι, με EV =530 ΕΚ. δηλ. τη συμφωνία με τη 24Μ ως έχει, χωρίς να έχουν ούτε καμιά άλλη συμφωνία ή πατέντες και τα ωραία γαλανά τους μάτια.
    Ε, λοιπόν η μτχη θα πάει κάτω από 7 $ όσο δηλ. το cash που πήρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. https://www.sec.gov/Archives/edgar/data/1781115/000121390021020719/ea139223ex99-1_alussaenergy.htm
    Ξέχασα να βάλω το link

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂