Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2021

ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ 2021

Για το 2021 τα πράγματα θα είναι Αμερικάνικα και οι επιλογές θα γίνουν από τον Nasdaq και το NYSE. Εδώ θέλει μεγάλη προσοχή καθώς οι αγορές αυτές δεν είναι σαν το Ελληνικό Χρηματιστήριο που δεν κινείται φύλλο και οι κινήσεις του είναι τόσο αργές που έχεις άπλετο χρόνο να σκεφτείς.

Οι Επιλογές θα γίνουν ... με Γενικό Δείκτη 808,99

DOW JONES 30.606,48 .... SP 500 3.756,07 .... Nasdaq 12.288,28 


Καμία από τις επιλογές δεν είναι επιλογή value, παρόλο που στην Αμερική υπάρχουν πάμπολες τέτοιες επιλογές. Όλες οι επιλογές είναι επιλογές growth.

Προηγουμένως ας αναφέρουμε και τις επιλογές του Chamath Palihapitiya .... ώστε να δούμε πως θα πάει και ο αρχηγός.

  • Virgin Galactic (SPCE) 23,73 
  • Opendoor (OPEN) 22,73 
  • Clover (CLOV) 16,77 
  • MP Materials (MP) 32,17 
  • Metromile (MLE) 15,55  
  • Desktop Metal (DM) 17,2 
  • Social Capital Hedosophia IV (IPOD) 13,69 
  • Social Capital Hedosophia V (IPOE) 12,44 
  • Social Capital Hedosophia VI (IPOF) 12,3

Όμως ήρθε η ώρα της προφητείας 2021.  Για να δούμε τι λέει ο χρησμός ... θεωρώντας ως δεδομένο πως αν προκύψει κάτι που αρέσει, εντός του 2021, θα το προσθέσουμε στη λίστα του χρησμού.

Για το 2021 έχουμε .... Τάκης Μορφονιός

  • SKIILZ (SKLZ) 20
  • Electrik Last Mile (FIII --- μετά τη συγχώνευση ELMS) 13,54
  • Microvast 17,1 
  • Arrival (CIIC --- μετά τη συγχώνευση ARVL) 28,12
  • LordstownMotors (RIDE) 20,06
  • AST (NPA --- μετά τη συγχώνευση ASTS) 13,58
  • ADMA Biologics (ADMA) 1,95
  • Lightning eMotors (GIK--- μετά τη συγχώνευση ZEV)13,18
  • Αyro (AYRO) 6,08

Στις 7 Ιανουαρίου 2021 προσθέτω στις επιλογές την LAZY  με τιμή 18,9

Στις 17/2/2021 και ώρα 18:00 πρόσθεσα στις επιλογές 2021 τη Volta, με τιμή 16,2!!

Skillz .... εδώ ....  

Η Skillz είναι μια φορητή πλατφόρμα παιχνιδιών για gamers και διοργανώνει, καθημερινά, περίπου 2 εκατομμύρια τουρνουά με διαδικτυακά παιχνίδια πασιέντζας, mahjong και έναν αριθμό games για κινητά που σχετίζονται με τον αθλητισμό. Ουσιαστικά, οι χρήστες μπορούν να αγωνιστούν τόσο σε περιστασιακά όσο και σε επίσημα τουρνουά και να κερδίσουν χρηματικά έπαθλα.

Πρόκειται για μια μακροπρόθεσμη επιλογή από το χώρο των esports ...
To Mobile είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο τμήμα της αγοράς παιχνιδιών, που αναμένεται να αυξηθεί από 68 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019 σε 150 δισεκατομμύρια δολάρια το 2025.
Η βιομηχανία παιχνιδιών είναι μεγαλύτερη από τη βιομηχανία ταινιών, μουσικής και βιβλίων, με περισσότερους από 2,7 δισεκατομμύρια παίκτες να παίζουν κάθε μήνα και 10 εκατομμύρια προγραμματιστές σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, το gaming αναμένεται να ξεπεράσει την τηλεόραση τα επόμενα πέντε χρόνια.


Για το 2020 η πρόβλεψη είναι πως θα παρουσιάσει έσοδα 225 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το 2022 θα ανέλθουν σε 555 εκατομμύρια δολάρια , παρουσιάζοντας ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 57%. Το επιχειρηματικό μοντέλο της Skillz λειτουργεί με μικτό περιθώριο 95%. Καθώς θα μεγαλώνει η εταιρεία, αναμένεται να πετύχει περιθώριο EBITDA άνω του 30%.

Microvast   
Εδώ ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η συγχώνευση με γραπτές εγγυήσεις. Υπάρχει μόνο προφορική συμφωνία μεταξύ του spac της Τοσκάνης και της Microvast. Οπότε υπάρχει μεγαλύτερο ρίσκο από όσο αναλογεί στην επιλογή.

Η Microvast είναι μια εταιρεία μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων και ιδρύθηκε το 2006 στο Stafford, του Χιούστον, στην πολιτεία του Τέξας.
Η εταιρεία είναι κορυφαίος πάροχος ηλεκτρικών λύσεων ηλεκτρικών οχημάτων και ειδικεύεται στην έρευνα και ανάπτυξη, στο σχεδιασμό, στην παραγωγή και πώληση συστημάτων μπαταριών ιόντων λιθίου. Έχει στόχο να αναπτύξει μια μπαταρία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων που να παρέχει : ''Γρήγορη φόρτιση, μεγάλη διάρκεια ζωής και ασφάλεια''.
Η Microvast σκοπεύει να ηλεκτροδοτήσει την αστική συγκοινωνία μέσω της σταδιακής εισαγωγής συστημάτων μπαταρίας σε λεωφορεία, ταξί και επιβατικά οχήματα.


Σήμερα, η Microvast τροφοδοτεί ηλεκτρικά και υβριδικά αστικά λεωφορεία στην Κίνα, το Χονγκ Κονγκ και τώρα το Λονδίνο και τις Κάτω Χώρες. Έχει ήδη εγκαταστήσει μπαταρίες σε 28.000 οχήματα παγκοσμίως.
Τα ηλεκτρικά λεωφορεία κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2018 στη Σεούλ της Νότιας Κορέας είχαν μπαταρίες Microvast.


Οι μπαταρίες της εταιρείας είναι ήδη εγκατεστημένες σε περισσότερα από 28.000 οχήματα παγκοσμίως. Διαθέτει έναν αυξανόμενο κατάλογο παγκόσμιων πελατών κατασκευαστών οχημάτων και μια στρατηγική συνεργασία με την Fiat Power Train Industrial
Το 2020 η Microvast, έλαβε ένα βραβείο κύρους από την US Advanced Battery Consortium.
Αυτό το βραβείο παρέχει χρηματοδότηση για την παραγωγή μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων χαμηλού κόστους.
Όσον αφορά τα χρηματοοικονομικά, η Microvast αναμένει να έχει έσοδα 100 εκατομμυρίων δολαρίων το 2020.



Electric Last Mile .... εδώ ....
Η ELMS αναμένεται να κυκλοφορήσει, το τρίτο τρίμηνο του 2021, το Urban Delivery Van και θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό εμπορικό όχημα κατηγορίας 1 στις ΗΠΑ.
 Το όχημα Urban Delivery θα κοστίζει 25.000 δολάρια καθαρά από ομοσπονδιακές φορολογικές πιστώσεις. Το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας του van θα είναι το χαμηλότερο της κατηγορίας του.


Μέχρι σήμερα, η ELMS έχει πάνω από 30.000 προπαραγγελίες, για το όχημα Urban Delivery, συμπεριλαμβανομένων κορυφαίων εμπορικών σημάτων και ορισμένων από τους μεγαλύτερους διαχειριστές στόλων και εμπόρους στη χώρα που αντιπροσωπεύουν πάνω από 1,0 δισεκατομμύρια δολάρια σε αναμενόμενα έσοδα.

H ELMS σκοπεύει να κυκλοφορήσει ένα προϊόν που βασίζεται σε μια αποδεδειγμένη, υπάρχουσα πλατφόρμα που αναπτύχθηκε και πωλήθηκε από τον Όμιλο Sokon στην ασιατική αγορά, όπου υπάρχουν 30.000 από αυτά τα ηλεκτρικά οχήματα παράδοσης και καθημερινά διανύουν 1,5 εκατομμύρια μίλια.
ELMS μια Αμερικάνικη εταιρεία με Κινέζικη ισχύ!!


AST & Science    
Διαπραγματεύεται στο Nasdaq με τον κωδικό NPA και μετά τη συγχώνευση με το spac το ticker θα είναι ASTS.

Η AST & Science είναι σχεδιαστής και κατασκευαστής εξαιρετικά ισχυρών δορυφόρων LEO. Διαθέτει εγκατάσταση 85.000 τ.μ. στο Midland International Air and Space Port, το πρώτο εμπορικό αεροδρόμιο που έλαβε άδεια διαστημικού λιμένα από την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας.
Η εργοστασιακή μονάδα της AST & Science θα κατασκευάζει και θα εκτοξεύει δορυφορικές πλατφόρμες σε τροχιά χαμηλής γης (LEO) σε μια πλήρως ολοκληρωμένη αεροναυτική και διαστημική λειτουργία.


Στις 3 Απριλίου 2019, η AST & Science ανακοίνωσε ότι ο πρώτος δορυφόρος της, ονομαζόμενος BlueWalker 1, εκτοξεύτηκε επιτυχώς, σταθεροποιήθηκε σε τροχιά και είναι έτοιμος για λειτουργία.
Ο νανο-δορυφόρος BlueWalker 1 εκτοξεύτηκε μέσω ενός οχήματος εκτόξευσης PSLC-C45 από το Διαστημικό Κέντρο Datish Dhawan στην Ινδία και τέθηκε σε τροχιά. Ο δορυφόρος λειτουργεί ικανοποιητικά και είναι έτοιμος να κινηθεί σε πλήρη λειτουργία.
Το BlueWalker 1 πετά σε σταθερή τροχιά χαμηλής Γης (LEO) σε υψόμετρο περίπου 500 μιλίων. Θα χρησιμεύσει ως δοκιμαστικός χώρος για τις πατενταρισμένες τεχνολογίες AST & Science στο διάστημα τα επόμενα χρόνια.


Κορυφαίοι στρατηγικοί εταίροι της AST είναι οι : Vodafone, American Tower, Rakuten, Safran, NEC, AT&T, Samsung Next ....
Σήμερα, περισσότεροι από 5 δισεκατομμύρια συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας μετακινούνται συνεχώς μέσα και έξω από την ασύρματη κάλυψη. Η λύση της AST θα καλύψει αυτά τα κενά κάλυψης, ώστε όλοι να παραμείνουν απρόσκοπτα συνδεδεμένοι καθώς κινούνται για την καθημερινή τους ζωή, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται .... ακόμη και όταν βρίσκονται εκτός εμβέλειας δικτύων.
Το SpaceMobile θα είναι το πρώτο και μοναδικό διαστημικό δίκτυο που θα λειτουργεί με τυπικά κινητά τηλέφωνα. Δεν απαιτείται ξεχωριστό ή εξειδικευμένο δορυφορικό υλικό.


Η πρώτη φάση των σχεδίων της AST SpaceMobile περιλαμβάνει τη χρήση 20 δορυφόρων για την παροχή απρόσκοπτης κινητής συνδεσιμότητας που μπορεί να προσεγγιστεί από περίπου 1,6 δισεκατομμύρια άτομα σε μια τεράστια γεωγραφική περιοχή. Η αρχική υπηρεσία θα στοχεύει σε μια περιοχή Βόρεια και Νότια του ισημερινού, συμπεριλαμβανομένων αγροτικών και απομακρυσμένων περιοχών πολλών αγορών όπου η Vodafone θα ενσωματώσει την τεχνολογία στις υπηρεσίες που παρέχονται από τις μάρκες Vodacom, Safaricom και Vodafone. Με την επιφύλαξη κανονιστικής έγκρισης σε κάθε αγορά, αυτές θα περιλαμβάνουν τη Λαική Δημοκρατία του Κογκό, τη Γκάνα, τη Μοζαμβίκη, τη Κένυα και τη Τανζανία. Η AST SpaceMobile θα υποβάλει επίσης αίτηση για έγκριση από το ρυθμιστικό πλαίσιο για την έναρξη της υπηρεσίας στην Ινδία.

Φάση 2 : 45 δορυφόροι που θα καλύπτουν Βόρεια Αμερική, Ευρώπη και Ασία
Φάση 3 : 45 επιπλέον δορυφόροι για πλήρης παγκόσμια κάλυψη
Φάση 4 : 58 δορυφόροι για πλήρης παγκόσμια κάλυψη MIMO με ταχύτερους ρυθμούς δεδομένων
Σύνολο δορυφόρων 168


Σύμφωνα με τις προβλέψεις της διοίκησης ...
Το 2022 θα έχουν τεθεί σε τροχιά 20 δορυφόροι, που θα αυξηθούν το 2023 σε 110. Το 2024 θα έχουν ολοκληρωθεί και οι 4 φάσεις του εγχειρήματος Space Mobile και θα βρίσκονται σε τροχιά συνολικά 168 δορυφόροι.


Το κόστος εκτόξευσης των δορυφόρων αναμένεται να συνεχίσει να μειώνεται και το μοντέλο λειτουργίας χαμηλού κόστους αναμένεται να οδηγήσει σε περιθώρια 90% + EBITDA.
Οι προβλέψεις των ΕΒΙΤDA 2024 ανέρχονται σε 1,014 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ το 2025 απογειώνονται σε 2,56 δισεκατομμύρια δολάρια.



Arrival .... εδώ .... 
Την έχουν χαρακτηρίσει ως την Τesla της Μεγάλης Βρετανίας. Οι λόγοι που την κάνουν να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες εταιρείες EV είναι:
Τα μικροεργοστάσια τα οποία σχεδιάζει να κατασκευάζει τρία ή τέσσερα ετησίως. Τα μικροεργοστάσια είναι μικρότερες γραμμές παραγωγής αυτοκινήτων. Τα μικροεργοστάσια είναι 20.000 τετραγωνικών ποδιών και κοστίζουν περίπου 45 εκατομμύρια δολάρια το καθένα για να φτιαχτούν. Κάθε μικρο-εργοστάσιο θα έχει στόχο την παραγωγή 10.000 ηλεκτρικών φορτηγών το χρόνο.
Ένα παραδοσιακό εργοστάσιο 2.200.0000 τετραγωνικών ποδιών κοστίζει περίπου 950 εκατομμύρια δολάρια και μπορεί να κατασκευάσει 100.000 λεωφορεία το χρόνο.


Συνεπώς, σύμφωνα με την Arrival, κατασκευάζοντας 10 μικροεργοστάσια, θα κοστίσουν 450 εκατομμύρια δολάρια και θα μπορεί να κατασκευάσει 100.000 λεωφορεία, όσα και ένα παραδοσιακό εργοστάσιο.
Το κάθε μικροεργοστάσιο για να κατασκευαστεί χρειάζεται 6 μήνες, ενώ το παραδοσιακό εργοστάσιο 36 μήνες.


1,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε παραγγελίες
Η Arrival έχει συμφωνήσει με την UPS για 10.000 ηλεκτρικά φορτηγά. Τα οχήματα θα κατασκευαστούν ειδικά για το UPS και η οποία θα βοηθήσει στη συν-ανάπτυξη των οχημάτων.


Μετά τη συμφωνία της συγχώνευση με το spac CIIC οι μέτοχοι του Arrival, με τους υπόλοιπους επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων της UPS, της Black Rock, της Kia Motor και της Hyundai να κατέχουν περίπου το 88%.

Lordstown Motors .... εδώ ....
Το σημαντικό σε αυτή την επιλογή είναι να παραδώσει το πρώτο της ηλεκτρικό φορτηγό στην αγορά, το δεύτερο εξάμηνο του 2021, ακριβώς όπως έχει δεσμευτεί η διοίκηση της εταιρείας. Η Lordstown στα τέλη του Ιούνη 2020, παρουσίασε το Endurance, ένα αμιγώς ηλεκτρικό pickup που θα διαθέτει 4 ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 600 άλογα και θα αντλούν ενέργεια από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 75 kWh, που χαρίζουν αυτονομία 400 χιλιομέτρων ανά φόρτιση. Τα 0-100 χλμ/ώρα θα τα κάνει σε περίπου 5,5 δευτερόλεπτα.

Το εμβληματικό φορτηγό Endurance θα έχει ηλεκτρικό σύστημα κίνησης στους τροχούς και θα χρησιμοποιεί τέσσερις κινητήρες πλήμνης με ενσωματωμένο λογισμικό. Τοποθετώντας τους κινητήρες στους ίδιους τους τροχούς, το Lordstown σχεδιάζει να ανακτήσει την ενέργεια που συνήθως σπαταλάτε από τον κινητήρα στους τροχούς. Η τιμή του θα ξεκινάει από 52.500 δολάρια .... 45.000 δίχως το φόρο.
Μέχρι σήμερα έχει λάβει περισσότερες από 50.000 προπαραγγελίες για το όχημα που αντιπροσωπεύει πάνω από 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια δυνητικών εσόδων, κυρίως από πελάτες εμπορικών στόλων.


Το Νοέμβριο του 2019 η εταιρεία αγόρασε το εργοστάσιο της General Motors, το Lordstown Assembly, μια εγκατάσταση 6,2 εκατομμυρίων τετραγωνικών ποδιών που εκτιμάται ότι είναι ικανή να παράγει πάνω από 600.000 ηλεκτρικά οχήματα ετησίως.
Η General Motors προσφέρει κάποια βοήθεια στη νέα εταιρεία καθώς εργάστηκε για να προετοιμάσει την ηλεκτρική παραλαβή του Endurance, ενώ αποτελεί στρατηγικό συνέταιρο της Lordstown. Αυτό το εργοστάσιο δίνει στο Lordstown ένα αξιοσημείωτο πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων του.


ADMA Biologics .... εδώ ....
Η επόμενη επιλογή έρχεται από τη βιοφαρμακευτική βιομηχανία των Η.Π.Α. Η εταιρεία βρίσκεται σε έναν αναπτυξιακό οργασμό .... δίχως όμως αυτό να είναι ακόμη ορατό αν θα διαφανεί από το 2021.
Η Εταιρεία έχει σωρευτικές ζημίες από την έναρξη της λειτουργίας της τον Ιούνιο 2004 έως σήμερα ύψους 321,1 εκατομμύρια δολάρια.
Η DMA Biologics είναι μια μικρή εμπορική βιοφαρμακευτική εταιρεία (185 εκατομμυρίων δολαρίων χρηματιστηριακής αξίας σήμερα ) που κατασκευάζει, εμπορεύεται και αναπτύσσει ειδικά προϊόντα τα οποία προέρχονται από πλάσμα για την πρόληψη και τη θεραπεία μολυσματικών ασθενειών και βελτιώνει το ανοσοποιητικό ασθενών που κινδυνεύουν από λοίμωξη.


Η ADMA κατασκευάζει και εμπορεύεται 3 προϊόντα IG εγκεκριμένα από την FDA στις ΗΠΑ:

  • BIVIGAM® που κυκλοφόρησε το 2019
  • ASCENIV  με τις πρώτες εμπορικές πωλήσεις το 2019 
  • NABI-HB® στην αγορά των ΗΠΑ από το 1999

Η διοίκηση  εκτιμάει πως τα πιθανά μέγιστα έσοδα όλων των προϊόντων IG της ADMA και της διαδικασίας παραγωγής θα είναι περισσότερα από  250 εκατομμύρια δολάρια ετησίως καθώς θα αυξάνεται η παραγωγή τα επόμενα 3-5 χρόνια.
Η μέση ανάπτυξη της εταιρείας για τα επόμενα 4 χρόνια προβλέπεται ότι θα είναι 65% .... ενώ η οδηγία της διοίκησης αναφέρεται σε πωλήσεις περισσότερες από 200 εκατομμύρια το 2024,

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών κάνουν λόγο για

  • το 2020 οι πωλήσεις να φθάνουν τα 40 εκατομμύρια δολάρια ... ζημιες 72 εκατομ.  
  • το 2021 οι πωλήσεις να φθάνουν τα 71 εκατομμύρια δολάρια .... ζημιες 46 εκατομ.
  • το 2022 οι πωλήσεις να φθάνουν τα 116 εκατομμύρια δολάρια .... ζημιες 16 εκατομ.   
  • το 2023 οι πωλήσεις να φθάνουν τα 161 εκατομμύρια δολάρια .... κέρδη 8 εκατομ.
  • το 2024 οι πωλήσεις να φθάνουν τα 214 εκατομμύρια δολάρια .... κέρδη 36 εκατομ.

Στις 11 Φεβρουαρίου 2020, η Εταιρεία ολοκλήρωσε μια δημόσια προσφορά 27.025.000 μετοχών της κοινής μετοχής της, στην τιμή των 3,5 δολαρίων και έλαβε καθαρά έσοδα 88,7 εκατομμύρια δολάρια.
Η ADMA σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα καθαρά έσοδα από αυτήν την προσφορά : για την προμήθεια πρώτων υλών για την κατασκευή BIVIGAM και ASCENIV , να υποστηρίξει τις τρέχουσες εμπορικές πωλήσεις των BIVIGAM και ASCENIV , να επεκτείνει την παραγωγική ικανότητα και να επεκτείνει το δίκτυο εγκαταστάσεων συλλογής πλάσματος.


Lightning eMotors .... εδώ .... 
Πάρε και κράτα και αν ξεπεράσει τα 30 επέστρεψε τα. Φθηνότερη από την XL FLEET (πρώην PIC)

H Lightning eMotors παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις ηλεκτροκίνησης σε εμπορικούς στόλους - από φορτηγά κατηγορίας 3 και φορτηγά επιβατών έως φορτηγά εργασίας κατηγορίας 6, σε αστικά λεωφορεία κατηγορίας 7 και σε μηχανοκίνητα πούλμαν κατηγορίας 8.
Η Lightning eMotors παράγει ηλεκτρικά οχήματα μεσαίου και βαρέως τύπου οχήματος, συμπεριλαμβανομένων φορτηγών παράδοσης, μεταφοράς με λεωφορείο, φορτηγών επιβατών, μοντέλων αμαξοστοιχίας σασί και αστικών λεωφορείων.
Τα προϊόντα Lightning περιλαμβάνουν ενσωματωμένους ηλεκτροκινητήρες για τα φορτηγά Ford Transit 350HD, E-450 Ford E-450, Ford F-59 step / food, φορτηγά και λεωφορεία Ford F-550, Chevrolet 6500XD Μοντέλο Low Cab Forward και για λεωφορεία διέλευσης 30 ποδιών, 35 ποδιών και 40 ποδιών.


Η διοίκηση της Light eMotors προβλέπει πως τα έσοδα του 2021 θα κινηθούν στα 63 εκατομμύρια δολάρια και στα 354 εκατομμύρια δολάρια το 2022. Το 2024 αναμένεται οι πωλήσεις να ξεπεράσουν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια και το 2025 τα 2 δισεκατομμύρια.

Οι Lightning eMotors πιστεύουν πως θα φτάσουν στην παραγωγή 20.000 EV μεσαίας χρήσης έως το 2025.
Αυτήν τη στιγμή, η Lightning eMotors ξεχωρίζει επειδή τα οχήματά της είναι ήδη σε παραγωγή και έχει μια παραγγελία περίπου 1.500 οχημάτων για παράδοση το 2021 και 2022, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου ηλεκτρικού φορτηγού κατηγορίας 6 κυψελών καυσίμου στον κόσμο.

Ayro .... εδώ .... 
Μας πρόσφερε απίστευτη συγκίνηση το Νοέμβριο του 2020, όταν μέσα σε 7 συνεδριάσεις απογειώθηκε από τα 2,8 δολάρια και βρέθηκε πάνω από τα 10. Για το 2021 θα ξεκινήσει από το 6,08.

Δραστηριοποιείται σε ένα ταχέως αναπτυσσόμενο τμήμα της αγοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων (EV) που πολύ λίγοι επενδυτές γνωρίζουν σήμερα.
H AYRO στοχεύει στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων χαμηλής ταχύτητας (LSEV) που εκτιμάται ότι, μέχρι το 2026, οι πωλήσεις σε αυτή την αγορά θα ξεπεράσουν, ετησίως, τα 23,9 δισεκατομμύρια δολάρια.
Τα ηλεκτρικά οχήματα χαμηλής ταχύτητας παρέχουν μια πολύ απαραίτητη λύση για ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, πανεπιστημιουπόλεις, αγροτικές περιοχές, ακόμη και σε κρατικές και δημοτικές διοικήσεις που αναζητούν απεγνωσμένα βιώσιμες, προσιτές και αποτελεσματικές λύσεις μεταφοράς.


Μέσα στα επόμενα χρόνια, πάνω από το 20% όλων των οχημάτων παγκοσμίως θα είναι πιθανώς ηλεκτρικά οχήματα, Σε βάθος χρόνου όλα τα αυτοκίνητα θα είναι ηλεκτρικά.
Ένας κλάδος της αγοράς των ηλεκτρικών αυτοκινήτων (EV) που θα σημειώσει υπερ-ανάπτυξη είναι τα ηλεκτρικά οχήματα χαμηλής ταχύτητας ή LSEV. Αυτά είναι τρίκυκλα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ηλεκτρικά αυτοκίνητα γκολφ, ηλεκτρονικά σκούτερ, ηλεκτρικά EV πανεπιστημίου ....


Άμεσοι ανταγωνιστές της Ayro είναι οι Arcimoto και Electrameccanica και με την έναρξη του 2021 υπάρχει μια στρέβλωση στις κεφαλαιοποίησεις των 3 αυτών εταιρειών.

  • Arcimoto (FUV) στα 13,23 δολάρια έχει κεφαλαιοποίηση 450 εκατομμύρια δολάρια.
  • Electrameccanica (SOLO) στα 6,19 δολάρια έχει κεφαλαιοποίηση 487 εκατομμύρια δολάρια. 
  • Ayro (AYRO) στα 6,08 δολάρια έχει κεφαλαιοποίηση 174 εκατομμύρια δολάρια

205 σχόλια:

  1. Κύριε Τάκη την APXT να υποθέσω την αφήσατε απ' έξω από το 2021 γιατί την θεωρείται πιο μακροπρόθεσμη επιλογή οπότε όχι ικανή να εκπλήξει στο τρέχον έτος?Ρωτώ γιατί προσφάτως μαζί με την SKLZ την αναφέρατε σαν LONG...Από τις επιλογές σας δεν έχω μόνο την AYRO προς το παρών .... Επί πλέον APXT GHIVμέχρι την συγνωσευση 20Ιαν BFT CLVR...Από Πιταγια λίγα DM και IPOF.... μέχρι στιγμής...Το βαρύ πυροβολικό μου είναι SKLZ σχεδόν 20%....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήθελα να βάλω 9 επιλογές όσες και οι 9 νεότερες επιλογές του Chamath.
      Οπότε κάποιες άφησα αναγκαστικά απέξω ... επέλεξα αυτές τις 9 (και όχι κάποιες άλλες) ..πιστεύοντας ότι αυτές θα υπεραποδώσουν το 2021 για να κερδίσω τον Chamath

      Διαγραφή
  2. κ. Τάκη πάμε για roaring twenties λέτε?
    Εκτός από την προφανή χρονολογική συσχέτιση υπάρχουν και αρκετές άλλες, που δεν περνάνε απαρητήρητες.
    Τα 1920s ο ηλεκτρισμός άλλαξε ριζικά (μετά το φωτισμό) τις ζωές των ανθρώπων με τις ηλεκτρικές συσκευές να γίνονται μέρος της καθημερινότητας. Σήμερα οι συσκευές γίνονται έξυπνες, συνδεδεμένες (ΙοΤ, Smart Homes, AI), διευκολύνοντας ακόμα περισσότερο την καθημερινότητα.
    Το αυτοκίνητο από είδος πολυτελείας έγινε σταδιακά μαζικό αγαθό, αλλάζοντας για πάντα τις μεταφορές και τη μορφή των πόλεων. Σήμερα έχουμε την επανάσταση των EVs, που υπόσχεται πιο ανθρώπινες πόλεις και βέβαια την αυτόνομη οδήγηση, ίσως ότι πιο επαναστατικό στον τομέα των μετακινήσεων (μέχρι το hyperloop).
    Το τηλέφωνο έκανε τα πρώτα βήματα στη μαζική χρήση, ενώ το ραδιόφωνο κατέστη κυρίαρχο μέσο ψυχαγωγίας και ενημέρωσης. Σήμερα ετοιμαζόμαστε για την πλήρη και διαρκή συνδεσιμότητα (5G), ανθρώπων και μηχανών.
    Οι τολμηροί πρωτοπόροι της αεροπλοΐας έκαναν τα πρώτα μεγάλα βήματα όπως η διάσχιση του Ατλαντικού, αδιανόητο κατόρθωμα για την εποχή. Σήμερα ετοιμαζόμαστε για διαστημικά ταξίδια, διάχυση των drones στην καθημερινότητα και βέβαια την απόλυτη επανάσταση στις μεταφορές, το hyperloop.
    Στην Ιατρική έγινε μια πραγματική επανάσταση με την ... πενικιλίνη που έσωσε εκατομμύρια ζωές. Σήμερα η ανάγνωση του ανθρώπινου γονιδιώματος είναι διαδικασία ρουτίνας και η επέμβαση σε αυτό κοντινή πραγματικότητα.
    Τα 1920s ο κόσμος γιόρτασε την επιστροφή στην κανονικότητα μετά τον ΑΠΠ, σήμερα ... you know.
    Από το 1921 έως το 1929 η Αμερικάνικη αγορά είχε κέρδη +400%, σα να λέμε SP500 ~19.000 μέχρι το 2029.
    Τι λέτε, το έχουμε?
    Πάμε για νέα roaring twenties, annees folles, Goldene Zwanziger Jahre?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γουάου ... μόλις μου στείλατε DOW JONES πανω από 100.000 μονάδες. Να δω μετα που θα κρυφτούν όσοι, ατζσμίδες, μιλάνε για Αμερικάνικες φούσκες.

      Εγώ είμαι βέβαιος ότι θα ζήσουμε μεγάλες ταυρίσιες στιγμές στο Αμέρικα. Όσο περισσότερο χρήμα κυκλοφορεί τόσο φθηνότερη είναι η Αμερικανική αγορά.
      Το μόνο που μπορεί να αλλάξει το αναπόφευκτο ... είναι να μην αναγνωρίζεται το Αμερικανικό νόμισμα ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα ... Και η μόνη απειλή που εγώ βλέπω με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα είναι τα ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ.

      Διαγραφή
    2. Χαχαχα, σας το λέω ότι αργά ή γρήγορα θα ασχοληθείτε με crypto.
      Ξεχάσατε να βάλετε στις επιλογές του Chamath, το BTC, να δεν κάνω λάθος είχα διαβάσει ότι είχε καμιά 100ή μιλιούνια σε BTC, μιλάμε όταν ήταν <$10.000 έτσι? Δηλαδή κάντε τα σήμερα καμιά 300αριά + μιλιούνια.
      Όπως λένε και οι crypto maniacs, δεν ανεβαίνει το BTC, απλά καταρρέει το $.

      Διαγραφή
    3. Ανεβαίνει το BTC ξεκάθαρα, λόγω και περιορισμένου τιράζ, δεν καταρρέει το δολάριο.
      Αν κατέρρεε το δολάριο θα ανέβαινε και το χρυσάφι ή το ασήμι έστω.


      30 Δεκεμβρίου 2020
      Έδωσε την προφητεία ...

      When $BTC gets to $150k, I will buy The Hamptons and convert it to sleepaway camps for kids, working farms and low-cost housing.

      Διαγραφή
    4. Ναι είναι σχήμα λόγου, προφανώς οι πιστοί του BTC έχουν μια απέχθεια στα FIAT νομίσματα.

      Τη διάβασα την προφητεία, έφτιαξα πρόσφατα λογαριασμό twitter για να τον παρακολουθώ (μεταξύ άλλων). Πολύ στην πολιτική το ρίχνει ο Προφήτης όμως, διάβασα κάτι για ώριμες συνθήκες για ίδρυση νέου κεντρώου κόμματος κλπ ... δε μου πολυαρέσουν αυτά να σας πω, βέβαια, as long as he delivers...
      Μπες ρε Chamath πρώτα στο Top 10 του Forbes, σύρε κι εμάς μερικές χιλιάδες θέσεις πάνω και μετά αλλάζεις και τον κόσμο, ένα ένα.

      Διαγραφή
    5. Χρόνια πολλά σε όλους,

      Κ. Τάκη θα συμφωνήσω με τον Barren σχετικά με το Bitcoin. Βλέπω μεγάλα νούμερα μελλοντικά – σε βάθος 5ετίας (πολύ ψηλότερα από αυτά που γράφει ο Τσαμάθ). Νομίζω ότι κάθε Χ/Φ εξωτερικού θα πρέπει να περιλαμβάνει max 10% σε bitcoin. Επειδή όμως το φοβάμαι προς το παρόν για απευθείας επένδυση, επέλεξα και παραμένω στην Clean Spark (CLSK) που από 10/12/2020 είναι μέσω εξαγοράς και bitcoin miner.

      Το λάθος που έκανα με την CLSK το 2020 είναι ότι ενώ την πίστευα και το είχα καταθέσει και εδώ, επηρεασμένος από το ελληνικό μπορντέλο (με τα πούλα και μετάνιωνε και τη μάνα του χοσέ που δεν μετάνιωσε ποτέ) έδωσα κάτι λιγότερο από τα 2/3 της αρχικής θέσης (με υψηλά κέρδη, της τάξεως του 200% και 330%) αλλά το υπόλοιπο της θέσης απογειώθηκε. Είμαι με 2,8 περίπου μ.ο. αγορών και απόδοση 930%. Και όλα αυτά ενώ την είχα πατήσει με την Tesla που ήμουν από τον Νοε. 2018 και έφυγα με μόλις 100% κέρδος (αφού είχα δει πριν 50% λογιστική ζημιά) αφήνοντας μερικά κομμάτια για τα παιδιά μου και σημερινή απόδοση σχεδόν 1.000%. Και αυτό γιατί διάβαζα πόσο υπερτιμημένη είναι σε όρους p/e η τιμή της TSLA και ότι την ανεβάζουν οι σορτοκαμένοι και μην μπορώντας να αντιληφθώ ότι δεν μιλάμε για ένα κατασκευαστή αυτοκινήτων αλλά για κάτι πολύ-πολύ μεγαλύτερο.

      Είναι οι ίδιοι που φώναζαν για την Amazon μερικά χρόνια πριν καθώς δεν μπορούσαν να προβλέψουν την εξέλιξη της εταιρίας.

      PS: Χάρις στον κ. Τάκη καταφέραμε και βγάλαμε πολύ υψηλά κέρδη και στα spacs. Τελευταία βλέπω ότι πλην ελαχίστων εξαιρέσεων ίσως είναι καλύτερο να πουλάμε πριν την αλλαγή συμβόλου, συνήθως 1 μέρα μετά από τη ΓΣ. Βέβαια ρόλο παίζει και το % pipe investors. Σε DM (Desktop Metal), RMO (ROMEO) και GNOG (Golden Nugget Online Gaming), το μετάνιωσα.

      ΠΡΟΣΟΧΗ με τη GIK που ενώ την πίστεψα, την ανέφερα πρώτος εδώ και τοποθετήθηκα αμέσως στη μετοχή και το pipe είναι μόλις 3% (αλλά μπορούν να δώσουν μετοχές σε 3 ίσες δόσεις με κατώτατα όρια 12, 14 και 16 δολ.), η συμπεριφορά του προηγούμενου spac της εταιρίας πέρυσι δεν μου εμπνέει εμπιστοσύνη. Ειδικότερα, το GigCapital (GIG) στις 25-11-2019 συγχωνεύτηκε με την Kaleyra S.p.A. (σημερινό σύμβολο KLR) . Η τιμή της μετοχής από 11,15 δολ. στις 25/11/2019 έφθασε τα 3,88 στις 26-6-2020. Δεν διάβασα τι μεσολάβησε αλλά δεν μου αρέσει καθόλου.

      Πιο κάτω η τότε παρουσίαση της. https://investors.kaleyra.com/sec-filings/all-sec-filings/content/0001193125-19-254881/0001193125-19-254881.pdf
      Φυσικά θα δούμε νωρίτερα τι θα κάνει και το άλλο της spac, το GigCapital2 Inc (GIX) που θα συγχωνευτεί νωρίτερα από το GIK, με 2 εταιρίες τηλε-υγείας την UpHealth Holdings και την Cloudbreak Health.

      Συγνώμη αν σας κούρασα.
      Καλό υπόλοιπο Κυριακής σας εύχομαι.

      Διαγραφή
    6. Όσο μικρότερο ποσοστό κρατάνε οι παλαιοί μέτοχοι στην συγχώνευση με το spac γενικά δεν είναι καλός οιωνός.
      Στην περίπτωση της Kaleyra είδα ότι κράτησαν 40,1% .... και γενικά ήταν μια συγχώνευση μιας μικρής εταιρείας.

      Διαγραφή
  3. Tα νερα τα έφαγε η μαρμαγκα στις φετινές επιλογές! Τελικά η μόνη καραμπινατη αστοχία μας? Ειδωμεν..

    Happy New Year🤞💪🥂

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα δούμε .... ήθελα να τη συμπεριλάβω με το επιχείρημα ότι που να πάει πιο κάτω;
      Κάτι παρόμοιο που είχα πει για Δρομέα στα 0,18 και τον είχα συμπεριλάβει πρόπερσι στις επιλογές.

      Διαγραφή
    2. κ. Αντρέα Χρόνια πολλά σας εύχομαι.

      Με όλο το σεβασμό θα μου επιτρέψετε μια συμβουλή, που πιθανότατα ήδη εφαρμόζετε. Αυτό που κάνω εγώ όταν θέλω να δω τι θα κάνω με μια μετοχή ή σε σύγκριση με κάποια άλλη, είναι να κοιτώ την απόδοσή της κατά την τελευταία 3ετία και 5ετία. Αυτό το κάνω με όλες τις μετοχές μου στις 31/12 κάθε έτους. Πχ θέλω απόδοση έτους 35% στο ελληνικό Χ/Φ μου για το 2021. Μπορεί πχ η ΔΕΗ να μου φέρει απόδοση 35%? Τι νέα έχει μπροστά της και τι έκανε τα τελευταία 3 και 5 έτη?

      Στα Χ/Φ μου έχω και wter και ΔΡΟΜΕΑ.

      Έτσι πχ, ο ΔΡΟΜΕΑΣ είχε απόδοση 5 ετών: 333% ή 66,6% ανά έτος. Άρα μπορεί να μου φέρει το 35% απόδοση που θέλω και έτσι παραμένει. Αν δεν είχα ενδοιασμούς με το παιχνίδι που γίνεται στην συγκεκριμένη μετοχή μπορεί και να ενίσχυα.

      Επίσης, στην 3ετία είχε απόδοση 162% ή 54% ανά έτος.
      Με τον ίδιο τρόπο η WTER είχε απόδοση -28% στην 5ετία και -2% στην 3ετία

      Καλή χρονιά με υγεία και κέρδη σας εύχομαι.

      Διαγραφή
    3. k. Ανδρέα το χαρτάκι μας έδωσε ένα διπλωματάκι πριν βαλτώσει, άλλο αν το εκμεταλλευτήκαμε.
      Εγώ είχα εντολή για τα μισά στο 2,60 ο γκαντεμόσπορος και πήγε 2,58!!! Μετά δεν ανέλαβα δράση, εκτίμησα λάθος διαγραμματικά και ... αναμονή, δε θα έλεγα ότι είναι από τις περιπτώσεις που με αγχώνουν, εκτός αν δεν έχει το growth που αναμένουμε.

      Κ. Τάκη εμένα η τεμπέλα μου κάνει εντύπωση που δε χώρεσε στις επιλογές σας, βέβαια αν έχετε για benchmark το Chamath θέλετε να τουρμπίσετε, κατανοητό. Νομίζω πάντως πως η 4μηνη συσσώρευσή της (μετά από *10, οκ) έχει λήξει και δε της το έχουν πει ακόμα.

      Διαγραφή
    4. Και μας εμποδίζει κύριε Barren να την προσθέσουμε , όταν και εφόσον δούμε ότι ξεκινάει το τρενάκι;

      Διαγραφή
    5. Σωστά, τίποτα απολύτως. Κι εγώ εξάλλου αυτό περιμένω για να κάνω μια αύξηση 50% ώστε να έχω να δίδω. Διότι αυτά που ήδη έχω θα ήθελα να μείνουν ανέγγιχτα.

      Διαγραφή
    6. Επίσης επιλογές value είναι η CarGurus , η ΑΝ και η IRBT.

      Διαγραφή
    7. Ευχαριστώ κύριε Τάκη...Την Πέμπτη στο σκούπισμα των τελευταίων λεπτών της συνεδρίασης η SKLZ έκανε 1.1 τεμάχια..στα υψηλά ημέρας.Εγώ πάντως εντίμως σας το λέω δεν τα πήρα...Αν τα πήρατε εσείς Κύριε ΤΑΚΗ η κάποιος φίλος πρέπει να βγεί να το πει...😂😂😂😂😂😂

      Διαγραφή
    8. Να κι ενας που προτεινει τα νερα για αγορα σήμερα και μαλιστα με στοχο $2,5

      https://www.smarteranalyst.com/new-blurbs/the-alkaline-water-company-wter-receives-a-buy-from-h-c-wainwright/?mod=mw_quote_news

      Διαγραφή
    9. Αρα κ. Τάκη για τις υπόλοιπες που έχουμε αναφέρει κατά καιρούς : THBR, APXT, CLVR και NGA κρίνεται ότι θα υποαποδώσουν το 2021;

      Διαγραφή
    10. Που να πρότεινε και πώληση κ. Constantine...
      Ίσως είναι η μοναδική μετοχή που δεν με φοβίζει... με αρκετή χασούρα.

      Διαγραφή
  4. Για φέτος ο πρωταρχικός στόχος μου είναι να μην κάνω μεγάλα λάθη. Θεωρώ δεδομένο ότι σε κάθε τρίμηνο θα κάνω κάποια λάθη αλλά θέλω να μην είναι μεγάλης σημασίας. Για να συμβεί αυτό, αρκεί να μην παραβώ τις βασικές αρχές (δηλαδή διακράτηση ρευστότητας, αγορές χωρίς FOMO, όχι margin κτλ)

    Επόμενος στόχος μου θα είναι να μειώσω τις μετοχές μου σε 5-6 επιλογές από 11 που έχω αυτή τη στιγμή. Μικρές ή πολύ χαμηλής προσδοκώμενης απόδοσης θέσεις προτιμώ να τις μετατρέψω σε ρευστότητα. Τα πλεονεκτήματα που θα έχει αυτή η κίνηση είναι τα εξής: μπορείς να ενημερώνεσαι καλύτερα για τις επιλογές, το ψάχνεις καλύτερα πριν μπεις για να είσαι πιο σίγουρος, απορρίπτεις περισσότερες επιλογές ειδικά αν δεν τις καταλαβαίνεις ή δεν εμφανίζουν μεγάλα περιθώρια κέρδους, φορτώνεις αρκετά το φορτηγό με κάθε επιλογή οπότε βλέπεις καλύτερα αποτελέσματα κτλ.

    Γενικότερα, μια απόδοση CAGR 10% και πάνω θεωρείται άκρως ικανοποιητική, ειδικά αν προκύπτει από επιλογές risk adjusted.

    Τις βασικές μου επιλογές για το ξεκίνημα της χρονιάς τις έχω δηλώσει PSTH, ΜΥΤΙΛ, ΠΕΡΦ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Dm, arrival, τοσκανη εφόσον και εάν οι πιο καυτές !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ξεκινάω το 2021 με ride, Gik, thrb, bft, biol, celh, npa, tlry
    Σκέφτομαι να δώσω λίγο palantir και να πάρω ayro.

    Μακρά την καλύτερη απόδοση βέβαια μου τη προσφέρει μέχρι στιγμής ο δρομέας και αυτό οφείλετε στον Κύριο Τάκη όταν αγορασμένος στα περί 0.10 ανακαλύψα τυχαία το blog του και λόγω ότι ήταν θετικός προς την μετοχή την κράτησα.

    Καλό και κερδοφόρο 2021 με υγεία να έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πάντώς κύριε theoducati σταμάτησα να αναγράφω Ελληνικές μετοχές και ησύχασα απο κάτι τρόλια στυλ γκουρού με τα 1234000 nicks, γνωστού και ως καρπαζοεισπρακτορα προφήτη ή του άλλου που έβλεπε ΔΕΗ κάτω απο 1 ευρώ και ξεφορτώματα στον ΠΑΠ που θα τον ξαναέστελναν στα 0,5 ευρώ.

      Ήθελα στις επιλογές 2021 να έβαζα και ένα μικρουλάκι πολύυυυ hot, ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ .... αλλά για διάφορους λόγους δεν το έβαλα.
      Έτσι έχω την ησυχία μου.

      Ο Δρομέας όντως ήταν απο τις καλύτερες Ελληνικές μετοχές ....

      Διαγραφή
  7. Στο ΧΑΑμενο έχω μείνει με αρκετά ΕΛΑΣΤΡΟΝ 0,80 Και ΚΎΡΙΟ 1.05....Thats all folks...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νομίζω ότι με τις μετοχές που έχουν αναφερθεί εδώ φτιάχνεις ενα πολύ δυνατό USA χαρτοφυλάκιο με 15 μετοχές (έχω βάλει και 2-3 δικές μου επιλογές) ¨Εχουν όλες ισχυρό growth story,και εξαιρετικές προοπτικές ,αλλά πάντα διασπορά γιατί πιθανό να υπάρξει αστοχία σε κάποια.Αν τηρηθεί αυτό και συνεχισθεί το bull market,σίγουρα θα έχεις πολύ καλές αποδόσεις
    Στην Ελλάδα δεν θα κάνω καμμία αγορά,αλλά ουτε και πωλησεις σε αυτές τις τιμες.ελλην χαρτ
    ΔΕΗ-ΑΔΜΗΕ-ΕΛΛ-ΕΥΑΠΣ-ΕΥΔΑΠ-ΑΛΦΑ-ΕΥΡΩΒ-ΕΛΠΕ-ΣΠΕΙΣ-ΒΙΟΣΩΛ-ΜΟΥΖΚ-ΛΑΜΔΑ-ΚΕΚΡ-ΚΥΡΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. άσχετο η πλατφόρμα interactive brokers την δοκίμασα πολύ καλή.Μου έφαγε κάμποσες ώρες να την μάθω και να την κάνω customized , αλλά υπερέχει σαφώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπήκα να κάνω αίτηση στην IBKR αλλά μόλις έπρεπε να επιλέξω (αμετάκλητα) ατομικό ή κοινό λογαριασμό μπήκα σε σκέψεις.

    Από τη μία σκέφτηκα ότι αν μου γράψει game over στη ζωή δεν θα έχει σημασία ο λογαριασμός. Ούτως ή άλλως και στις ελληνικές ΑΧΕ ατομικό κωδικό έχω.

    Όμως σκέφτηκα  ότι αν μου συμβεί κάτι, για τις ελληνικές θα επιληφθεί ένας δικηγόρος, στην IBKR ποιος θα επιληφθεί και με τι κόστος? Θα είναι μια περιπέτεια για όποιον το αναλάβει, ενδεχομένως με πολλές χιλιάδες ευρώ κόστος.

    Μάλλον θα πρέπει να ανοίξω έναν ατομικό για να μην χάνω χρόνο και ευκαιρίες και στη συνέχεια να ανοίξω έναν κοινό. Άντε τώρα να εξηγώ στους δικούς μου ανθρώπους τι θέλω να κάνω και ότι δεν είμαι αλογομούρης...Άσε που βλέπω και τα ατομικά μας έγγραφα και γελάω (ταυτότητες χειρόγραφες με στυλό και χωρίς υπογραφή, δίπλωμα χωρίς λατινικούς χαρακτήρες, μόνη λύση το διαβατήριο που έχει λήξει και θέλει 100 ευρώ για ανανέωση). Θα κάνω μία προσπάθεια με τα υπάρχοντα έγγραφα και βλέπουμε. Ζητώ συγγνώμη που σας ζάλισα με τις πλατφόρμες αλλά είναι ένα θέμα που με έχει προβληματίσει αρκετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Ευρωβλαχο μου με συγχωρείτε αν ακούστω σαν την Κυρία Τενια Μακρή γιατί τόσο άγχος για κάτι όχι και τόσο δύσκολο...Αν έχω καταλάβει καλώς δραστηριοποιείστε κατά κύριο λόγο στο ΧΑΑ..Εδώ τα πράγματα είναι απλά και εγνωσμενα μην συζητάμε τα αυτονόητα.Για USA επιλέξτε μια λύση όσο πιο επωφελή για σας χωρίς να ψάχνετε την τέλεια λύση ...δεν υπάρχει..Στην θέση σας θα επέλεγα μια μικρή αλλά παλαιά Ελληνική ΑΧΕΠΕΥ με νέο αίμα που κάνουν καλά την δουλειά τους (ναι υπάρχουν και αυτές )που συνεργάζεται με κάποιες πλατφόρμες δυνατές και θα κουλαρα... πάντα με καλή πρόθεση όλα αυτά σαν πιο παλιός...

      Διαγραφή
  11. Μετοχες που γλυκοκοιταζω εδώ και μέρες είναι η IRBT και η ETSY. Είναι και growth kai value θα έλεγα. Ένα μικρό ποσοστό ίσως δώσει καλές υπεραξίες για βάθος χρόνου. Είναι παιχνίδι έτους και βάλε όμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι τρεις βασικές μου επιλογές για το 2021 είναι η THCB, FIII και ΔΕΗ. Ευχαριστώ τον κύριο Τάκη για τις πολύτιμες συμβουλές του και τους υπόλοιπους συνομιλητές. Εύχομαι ολόψυχα σε όλους καλά κέρδη και κυρίως υπομονή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπέρα και από εμένα! Παλιός στο ΧΑΑ και πολύ νέος στο αμερικανικό! Ξεκινάει η χρονιά με χαρτοφυλάκιο ελληνικό σε αβαξ, Μουζάκη, Πλαθ, και λύκο στο +30% περίπου σε όλους με σταδιακή απεξάρτηση!
    Στο αμερικανικό έχω bft και αύριο σκοπεύω αγορά npa και atossa! Καλά κέρδη σε όλους σε μια χρονιά διαφορετική της προηγούμενης! Και να ευχαριστήσω και τον κύριο Τάκη που μας φιλοξενεί εδώ στο μπλογκ του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μελάλη η βεντάλια των προτάσεων. Μου αρέσει και η κόντρα με τον Chamath - μόνο παρέα με τους καλύτερους πας μπροστά.
    Αν και οι προτάσεις σας είναι καθαρά τασικές και χώρις ίχνος της μεγάλης ικανότητας σας (Θεμελιώδης Ανάλυση)- έστω για το ονόρε - έπρεπε να υπήρχε "τουλάστιχον" μια πρόταση.

    Θα βάλω τις τοπ-3 που πιστεύω οτι θα υπεραποδώσουν μέσα στο έτος - αν και οι διακρατήσεις μου έχουν μεγαλύτερο ορίζοντα.
    - API ($39.56)
    - LMND ($122.50)
    - SMLR ($94.00)



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χαιρετώ και εγώ και εύχομαι καλή χρονιά (κ.Τάκη συγχαρητήρια για άλλη μια πετυχημένη χρονιά). Διακρατώ μετοχές στο Ελληνικό Χρηματιστήριο που ενίσχυσα στην πτώση του Μαρτίου αλλά και το καλοκαίρι με αποτέλεσμα γερές υπεραξίες και έχοντας κάνει και μερικό profit taking. Μετά το Ελληνικό που τρέξανε κάποια χαρτιά ενίσχυσα χαμηλά Κυπριακές υποτιμημένες μετοχές πιστός στο δόγμα του value investing έχοντας το 1/3 του χαρτοφυλακίου μου πλέον Κύπρο.

    Όσον αφορά το bitcoin προσωπικά δεν βλέπω κάποιο value στο νόμισμα, απ την άλλη έχουν μπει γερά πορτοφόλια που θα το συντηρούν ψηλά. Θα έρθει ο καιρός του ξεφουσκώματος εκτιμώ η επόμενη βαθιά κρίση.

    Όσον αφορά Αμερική δεν βλέπω κάποια μεγάλη ευκαιρία value σε τρέχουσες αποτιμήσεις μένω έξω και περιμένω με πλήρωσε καλά πάντως μέσα στο έτος η κρουαζιέρα και ναυτιλιακές. Διακρατώ την CXW που γράφω μικρή λογιστική ζημιά. Με spacs δεν έχω ασχοληθεί όποτε και σας παρακολουθώ απλά με πολύ ενδιαφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλημέρα σε όλους, εύχομαι Καλή Χρονιά.
    κ.Τάκη για ακόμα μια φορά, ευχαριστώ θερμά που μοιράζεστε μαζί μας να είστε καλά.

    Από όποιον έχει εμπειρία, παρακαλώ μια πρόταση για ελληνική χρηματιστηριακή που να προσφέρει α)καλό σέρβις και συνεννόηση β)εφαρμογή για εντολές + γ)extended hours. Εκεί που είμαι τώρα λείπει το (γ).
    Καινούριος στο χώρο δεν θέλω να μπλέξω προς το παρόν με πλατφόρμα τύπου IB.
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλημέρα, μήπως να κοιτάζαμε και λίγο από τα μείον, αν αξίζει να μπούμε?
    Τι λέτε κ.Τάκη?
    https://mobile.twitter.com/SPACtrack/status/1345768937603166215?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Eembeddedtimeline%7Ctwterm%5Eprofile%3ASPACtrack%7Ctwcon%5Etimelinechrome&ref_url=https%3A%2F%2Fspactrack.net%2Fspacnews%2F

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να είναι στο μείον μια τέτοια καλή χρονιά κάποιοι λόγοι θα υπάρχουν. Και δυστυχώς μου πέφτει μακριά η πληροφόρηση για να τους ανακαλύψω. Προτιμώ να πυραμιδώνω σε μετοχή που πάει καλά (πχ INMD)

      Απολύτως προσωπικά άποψη.

      Διαγραφή
    2. Σεβαστή η αποψή σας.
      Το ανέφερα, διότι αν μετά το πάντρεμα, τρώνε τόσο ξύλο, καταλαβαίνετε, ότι χαλάει το κλίμα των spac , γενικότερα.
      Πχ η Νkla από 93 στα 15!!!, δεν την ξανακοιτάμε?

      Διαγραφή
  18. Καλή χρονιά σε όλο το μπλογκ και ειδικές ευχαριστίες για την αδιάκοπη προσπάθεια του οικοδεσπότη. Η ευχή για φέτος είναι η επιτυχημένη εύρεση των ισορροπιών σε όλα τα επίπεδα.

    Το alter ego του Τσαμάθου λέγεται Cathie Wood ( https://www.youtube.com/watch?v=kfhgbZBWgBE ) και έχει ιδρύσει την ARK invest πριν λίγα χρόνια. Αν και έχει τα χρονάκια της είναι ότι πιο καυτό έχει η Wall Street αυτή την στιγμή και μου αρέσουν οι επιλογές της ειδικά στο κομμάτι του biotech. Τα ETFs του ARK θα μπορούσαν να αποτελέσουν τις άκρες του νήματος για να βρεθούν εταιρείες με τεράστιο growth potential.

    Προσωπικά βλέπω την φούσκα να έχει ήδη δημιουργηθεί στις αγορές. Το επιχείρημα της εκθετικής ανάπτυξης πουλάει πολύ τελευταία αλλά οι αγορές είναι κατά βάση κυκλικές. Και θα προσπαθούσα να βρω αναλογίες όχι με τα 20ς αλλά με τα λέητ 90ς. Και το ερώτημα του εκατομμυρίου είναι αν το 2021 είναι σε αντιστοιχία με το 97, το 98, το 99 ή το 00. Οι πιθανότητες που διαισθητικά θα αντιστοιχούσα είναι 97 ή νωρίτερα: 5%, 98: 20%, 99: 50%, 00: 25%.

    Στο τέλος της ημέρας όμως έχει να κάνει με τις αποφάσεις της FED και πότε θα αρχίσει να περιορίζεται και να αντιστρέφεται το QE. Δεν υπάρχει στον ορίζοντα κάτι που να δηλώνει ότι το τύπωμα θα σταματήσει. Δημογραφικά, πληθωριστικά, ενεργειακά, χρεωστικά, όλα δείχνουν ότι το QE θα συνεχιστεί για χρόνια για να μην πω για δεκαετίες στην δύση. Εμπρός λοιπόν στον δρόμο που χάραξε η Ιαπωνία μέχρις ότου σκάσει η μεγαλύτερη φούσκα όλων των εποχών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ειλικρινά προτείνω ΘΕΡΜΑ σε όλους τους φίλους του blog να διαβάσουν (ή να ακούσουν https://www.oaktreecapital.com/insights/podcasts/the-rewind-bubble-com) το περίφημο memo "bubble.com" του
    Howard Marks με ημερομηνία 2 Ιανουαρίου 2000 https://www.oaktreecapital.com/docs/default-source/memos/2000-01-02-bubble.pdf?sfvrsn=37bc0f65_2.
    Ακόμα και για όσους το ξέρουν μια ακόμα προσεκτική ανάγνωση ίσως τους βοηθήσει να θυμηθούν και να δουν καλύτερα μέσα από τα σύννεφα καπνού και σκόνης που έχουν σηκωθεί από τον άγριο καλπασμό των ταύρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλησπέρα καλή χρονιά με υγεία ειρήνη ευτυχία σε όλους , με το αριστερό βγήκε το 2020 και με το αριστερό μπήκε και το 2021 , το ευρώ μας ροκανίζει 0,5% αλλά και το χαρτοφυλάκιο μου τρώει 2,5% κάτω σύνολο 3% με το καλημέρα στην Αμερική να δούμε που θα κάτσει για σήμερα η μπίλια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. αφού είστε προσαρμοστικός και τη μυρίζετε την αγορά γιατί να μην κάνετε αναθεώρηση κάθε τέλος του μήνα Sir? πχ μια εναλλαγή από growth σε value ενδείκνυται και τώρα το Γενάρη μετά από αυτό το ράλυ είναι μια καλή λύση για το παραδοσιακό rotation. οπότε μπορείτε να ξεκινήσετε με value και να καταλήξετε σε growth και θα έχετε προστατευθεί και από πιθανή επερχόμενη πτώση που θα επηρεάσει σε μεγαλύτερο βαθμό όσους ανέβηκαν εκθετικά. μια πρόταση κάνω...τρώγοντας ανοίγει η όρεξη! καλή χρονιά κε. Τάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Γιατί τόση μαυρίλα φίλοι μου για το USA?!ΑΝ ΓΥΡΙΣΕΙ Ο UNCLE SAM και όταν λέμε να γυρίσει όχι 1.5% Θα κρατηθεί η "φθηνή " Ευρώπη η το ΧΑΑμενο που έχει growth και Value?Μια απλή σκέψη καταθέτω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Στις Αγορές είτε είναι Αμερική είτε Ευρώπη είτε ΧΑΑμενο παίζουμε GROWTH και μετά VALUE κατα την ταπεινή μου γνώμη πάντα και απολύτως δεκτή κάθε ένσταση...Ο Βαγγέλας πχ αν δεν έχει ένα αναπτυξιακό story γιατί ν ανέβει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μαζί σας απλά κατεβάζω πρόταση για το μέλλον, αν και νέος εδώ ότι μπορεί να βάλει benchmark τον ΠάλιΧάπι και να μη μείνει σταθερός όλο το χρόνο αλλά να κάνει αναθεώρηση όταν οι συνθήκες το απαιτήσουν. μια απλή πρόταση/τροφή για σκέψη δίχως φόβο και πάθος!

      Διαγραφή
    2. Φίλε μου ο Κύριος Τάκης (και οι συν αυτώ)ποντάρουμε σε καθαρά αναπτυξιακα STORY δηλαδή στο μέλλον...Ότι απ'αυτα βγεί δυνατά τότε SOUPER.... Εξαρτάται από το PROFIL κάθε επενδυτή και πόσο μπορεί να προσαρμόζεται στο εκάστοτε game...Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει ο Κύριος Τάκης...

      Διαγραφή
  24. ....we have set targets at 3500, 3750, and 4000 or 4.4%, 12.2%, and 19.5%, respectively.”

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Κύριε ΤΆΚΗ BIOL θα το δείτε όλο το έργο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ που είμαι αγορασμένος δεν έχω κάτι να φοβηθώ.
      Λίγα βάζω, λίγα χάνω ... αλλά αν βγει πολλά θα λάβω!!

      Διαγραφή
  26. Aγορά NPA 12.60$ Στην biol έχει απαγορευθεί το short selling μέχρι αύριο.Δεν θα κάνει reverse ούτε delisting.... η biol--- στην τοσκανη αργούν το deal με microvast,και το spac ήδη είναι 60% πάνω .είχα πουλησει 17.90 αλλα καραδοκώ κάτω απο 15$

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απο που προκύπτει ότι δεν θα κάνει reverse η BIOL;
      Πάντως η πρόταση της διοίκησης είναι 25 παλιές 1 νέα.

      Διαγραφή
    2. κ. Τάκη άσχετα με το τι θα γίνει, η διοίκηση δε θα μπορούσε να προτείνει και κάτι άλλο, έτσι δεν είναι?
      Θεωρητικά την τιμή δε μπορεί να την ελέγξει (και πρακτικά μάλλον δεν έχουν μαντήλι να κλάψουν), το delisting προφανώς δεν είναι επιλογή (πού θα χρηματοδοτούνται). Νομίζω είναι αυτονόητη η εισήγηση.

      Διαγραφή
    3. Σίγουρα είναι αυτονόητη η εισήγηση .... όμως 25 προς 1 είναι πολύ μεγάλο το Reverse. Θα μπορούσε να προτείνει 5 προς 1 ή έστω 10 προς 1 .... γιατί 25 προς 1; Με βάζουν να κάνω πολύ πονηρές σκέψεις ....

      Διαγραφή
    4. Πάντως τη μετοχή την πάνε πολύ εύκολα πάνω απο το 1 δολάριο. Πολύ εύκολα και κατόπιν όλη η αγορά θα ακολουθεί !!
      Το θέμα είναι θέλουν ή τους είναι αδιάφορο;

      Διαγραφή
    5. Justia Patents Patents Assigned to BIOLASE, Inc.





      Patents Assigned to BIOLASE, Inc.

      Dental laser interface system and method

      Patent number: 10877630

      θα την ανεβάσουν προ 22 ιανουαρίου Ναι απλά στο παρακάτω statement αφήνουν και ανοικτό το ενδεχόμενο reverse
      https://ibb.co/WtCqwZz

      Διαγραφή
    6. Σωστά, δε στάθηκα στην αναλογία.
      Πάντως story γενικά δε βλέπω να υπάρχει. Η μόνη είδηση που βρήκα είναι ότι θα πάνε κάποιους οδοντιάτρους βόλτα με BMW για να τους πλασάρουν τα προϊόντα τους. Μου φάνηκε λίγο αστείο, λες και οι οδοντίατροι στο B. Hills οδηγούν FIATάκια, χαχαχα.

      Διαγραφή
  27. Ευχαριστώ κύριε Τάκη... και εγώ πολύ μικρή θέση έχω ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Κάπνισμα λίγα φυλλαράκια στο 8.14...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Θα πάρω το 'ρίσκο' να εκτεθώ και θα γράψω τι πιστεύω για τις δικές μου επενδυτικές επιλογές για το 2021 αν και θα είναι πολύ περίεργος ο χρόνος.

    Έχουμε λοιπόν:

    1.ΚΥΡΙΟ στα 1,17€ πιστεύοντας ότι το καλοκαίρι θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα και η εταιρία θα γυρίσει σε οριακά κερδοφόρα χρήση.
    2.ΜΠΕΛΑ στα 14,15€ πιστεύοντας ότι η εταιρία είναι εξωστρεφής, δεν θα χάσει τον ηγετικό ρόλο της στην αγορά και έχοντας ταμείο βουνό θα συνεχίζει να πρωταγωνιστεί.
    3.ΕΧΑΕ στα 4,02€ πιστεύοντας σε αναβαθμίσεις από οίκους, σταθερό μέρισμα και πιθανές ΑΜΚ των τραπεζών.

    Και δύο απο Κύπρο:
    Lordos Hotels στα 0,505€ πιστεύοντας στα θεμελιώδη μεγέθη της και σε ένα καλοκαίρι κανονικού τουρισμόυ
    ΦΡΟΥ ΦΡΟΥ στα 0,30€ πιστεύοντας ότι η εταιρία δεν επηρεάστηκε απο την πανδημία και ότι θα συνεχίσει την σωστή επενδυτική της στρατηγική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Κυριε Τακη μεχρι που βλεπετε την NGA να πηγαινει μετα και τα τελευταια νεα για το συμβολαιο με warrants για αγορα EV απο την amazon 500 το χρονο maximum?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kύριε Γεωπόνε ή θα πάτε εδώ μακροπρόθεσμα και θα κρατήσετε αδιαφορώντας για τις αναταράξεις ή στα 30 βγαίνετε. Mπορεί να το δείτε και συνδυαστικά.

      Εγώ πιστεύω ότι το 40 θα μπορούσε να το δει μέσα στα επόμενα 2 έτη.

      Σας ενθαρρύνω να δείτε και την ELMS (Fiii)

      Διαγραφή
    2. εχω στα υποψιν μολις μπει η επομενη δοση ρευστοτητας που εχω ηδη στειλει να ενσωματωθω και εκει :) ευχαριστω!
      Να σας πω την αληθεια ετσι οπως το βλεπω το εργο μαλλον θα την κανω με ελαφρα στα 27 να εχω το κεφαλι μου ησυχο και να παμε για νεα παιχνιδια οπως λετε και εσεις.
      Επισης θεωρω μεγαλη ευκαιρια τη τιμη της skillz σημερα στα 18,5.

      Διαγραφή
    3. Όταν ο Κύριος Τάκης πριν ακριβώς 3 χρόνια ποσταριζε τα καραβάκια στο 0.40 τιμή μετά το RS κάποιοι πομπαδοροι τα σνομπάραν από 2000 ενεργούς κωδικούς στην Χρηματιστηριακή που είμαι εγώ και άλλοι 3 είχαν την μετοχή...Τι εβλεπε τότε ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ που δεν έβλεπε όλη η Αγορά?Τι βλέπει τώρα ξανά στο USA?

      Διαγραφή
  31. QS 51 $???Το βάζεις το χεράκι σου μέσα η όχι για ένα γρήγορο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. προσωπικα αυτη και την Nio δε τις ακουμπαω. Οχι φαει τοσο FOMO που πραγματικα δε ξερω απο που θα μου ερθει η πρωτη φαπα μια ωραια απογευματινη μερα.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Γεωπόνε
      Θα δείτε και NIO τριψήφια και Τεσλα στσ 2 τρις!!
      Την QS και εγω δεν την ακουμπάω ...

      Διαγραφή
  32. Καλά μη βαράτε...μια ιδέα έριξα..παντως κάποια SPACAKIA !κάτι θέλουν να μας πουν απόψε πχ FIII...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. κε Τάκη θα κρατήσετε την THCB μέχρι να διαλυθεί το spac ή να έρθει DA?

    Γράφεται ότι μετά το Letter of Intent κατά μεσο όρο η δεσμευτική συμφωνία γίνεται σε περίπου 68 μέρες. Μέχρι τέλος Γενάρη θα πρέπει να έχει υπογραφεί συμφωνα με την εμπειρία.

    Κι εδώ που τα λέμε, αν δεν υπογραφεί ως τότε παίζει και να μην προλάβει να γίνει η συγχώνευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλες οι συγχωνεύσεις προλαβαίνουν να γίνουν αρκεί να τις θέλουν και οι 2 πλευρές.
      Έχω δει συγχωνεύσεις να κάνουν και 6 μήνες και 9.

      Βέβαια αυτή η καθυστέρηση δεν είναι καλό για την αξιοπιστία της εταιρείας ...

      Διαγραφή
    2. Η Thcb έχει πάρει παράταση διάρκειας μέχρι τον Απρίλιο του 2021.

      Διαγραφή
    3. Η ΤΗCB αν δεν χαλάσει το deal ... θα πάρει όσες παρατάσεις θέλει.

      Διαγραφή
  34. Καλημέρα σας,
    Απορία.....τι σημαίνει το DA ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Στην THCB πόσες μέρες έχουν πέρασει από το LIO? Κύριε Τάκη θα δούμε το έργο ?η ταν η επί τας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Καλημέρα , κύριε Τάκη στο NGA δεν θυμάμαι τι στόχο είχατε δώσει , σήμερα ανοίγει πάλι 10% πάνω και στις υπερβολές πουλάτε αν θυμάμαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχθέ1 δεν τα ξαναέγραψα;
      ----------
      Kύριε Γεωπόνε ή θα πάτε εδώ μακροπρόθεσμα και θα κρατήσετε αδιαφορώντας για τις αναταράξεις ή στα 30 βγαίνετε. Mπορεί να το δείτε και συνδυαστικά.

      Εγώ πιστεύω ότι το 40 θα μπορούσε να το δει μέσα στα επόμενα 2 έτη.

      Σας ενθαρρύνω να δείτε και την ELMS (Fiii)

      Διαγραφή
    2. Έχετε δίκιο αυτό μου ξέφυγε.

      Διαγραφή
  37. Καλημέρα

    ο Steve Forbes στην γραμμή Hippy...κρατική έκδοση 100ετών κρατικών ομολόγων, που στη συνέχεια βέβαια θα γίνουν δεκτά απ΄τις κρατικές τράπεζες και θα αντικαταστήσουν τα μεσοπρόθεσμα που ήδη διακρατούν (5ετή-15ετή). Ανακούφιση για τις κυβερνήσεις που πιέζονται απ΄το χρέος, ώθηση στα εταιρικά κέρδη και τις χρηματαγορές. Θεωρώ πως μια τέτοια απόφαση είναι ακριβώς ότι χρειάζεται για τη συνέχεια της τάσης αντίστοιχη του Νιου Ντιλ του προέδρου Ρούζβελτ. Βέβαια στην ΕΕ του "pretend and extend" υπάρχουν και οι στενόμυαλοι ιδιοτελείς Φρίτσηδες. Για να δούμε.

    https://www.capital.gr/forbes/3506596/ta-omologa-biden-mporoun-na-sosoun-tis-ipa-apo-ton-plithorismo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα λεφτά στην τράπεζα...Προθεσμιακές καταθέσεις...Το λες και έλλειψη οικονομικής ευφυίας

      Επενδύοντας στις ψευδαισθήσεις

      (προσυπογράφω)

      https://www.mikrometoxos.gr/cha-05-01-2021-to-chrimatistiriako-simeiomatario-toy/

      Διαγραφή
  38. Kuριε Butcher καλή χρονιά!

    Θέλω να κάνετε μια μίνι ανάλυση για τις προοπτικές κ τις εταιρίες Lemonade & API. Τις κοιτάζω κ τις 2. Την πρώτη την είχα διαβάσει από όταν μπήκε, τη δεύτερη την εντοπισα σχετικά πρόσφατα αλλά μου έχει κάνει κλικ!

    Την πρώτη μου την έχουν ήδη αναφέρει (βέβαια έχει κάνει ένα double) την άλλη βλέπω ότι την πιστεύει κ το Αrk.

    Oσον αφορά την Lemonade δενπορω να δω σε growrh τι είναι αυτό που εσείς βλέπετε κ τη θέσατε στα top picks για το 2021. Ίσως σφάλλω...

    Τhanks προκαταβολικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. AGORA Inc. (NASDAQ:API)
      Κεφαλαιοποίηση $4.16 δις
      Προφίλ ρίσκου: υψηλό
      Διακύμανση 52 εβδομάδων: Y: $68.45 - $33.60

      Το Agora προσφέρει μια πλατφόρμα σε πραγματικό χρόνο ως υπηρεσία (RTE-PaaS). Επικεντρώνετε στην αλληλεπίδραση σε πραγματικό χρόνο (σκεφτείτε βιντεοκλήση ή ζωντανή ροή), η οποία μπορεί να προβληθεί σε εκατομμύρια χρήστες σε οποιαδήποτε συσκευή, οπουδήποτε στον κόσμο.
      Το Agora εξυπηρετεί χρήστες σε περισσότερες από 100 χώρες, αλλά το 79% των εσόδων του προήλθε από την Κίνα το 2019. Οι πελάτες της Agora, είναι γνωστά ονόματα, όπως το Huya ( HUYA ), το Momo ( MOMO ), New Oriental Education ( EDU ), YY ( YY ) και η πλατφόρμα παιχνιδιών Hago. Η λίστα περιλαμβάνει επίσης Bilibili ( BILI ), Lenovo, Xiaomi, ByteDance (TikTok) κοκ.
      Ο καθαρός ρυθμός επέκτασης με βάση το δολάριο (DBNE, dollar based net expansion), που δείχνει την ικανότητα της εταιρείας να αυξάνει, υπολογίζοντας τα επόμενα 12μηνα έσοδα που προέρχονται από μια ομάδα πελατών και συγκρίνοντάς τα με τους προηγούμενους 12 μήνες. Το αποτέλεσμα είναι ένα εκπληκτικό DBNE 188% (θα λέγαμε όπως είχε πει και ο Γιάνης - γουάου!).
      Όταν μια εταιρεία αυξάνει τα έσοδα από τους ίδιους πελάτες κατά + 88% χρόνο προς χρόνο (Year on Year -YοY), προσθέτοντας νέους πελάτες σε γρήγορο ρυθμό, και μπορεί να αναπτυχθεί με ταχύ ρυθμό για πολλά χρόνια – τότε θα γίνει το αυτονόητο. Money-money.
      Πηγή: https://investor.agora.io/static-files/fcd87b2b-e590-482d-8580-2fa1044db417
      ΥΣ αξίζει να ρίξει μια ματιά κάποιος !

      Lemonade Inc. (NYSE:LMND)
      Κεφαλαιοποίηση $6.90 δις
      Προφίλ ρίσκου: Lexotanil - να μην κοιμάσαι καθόλου τα βράδια
      Διακύμανση 52 εβδομάδων: Y: $137.30 - $44.11
      Ο ιδρυτής Shai Wininger ήταν και στο άλλο πετυχημένο στόρυ Fiverr Int’l Ltd (NYSE:FVRR)
      Υπάρχει το εξής – μετά από δεκαετίες θέλουν να αλλάξουν το ασφαλιστικό σύστημα, με την χρήση τεχνητής νοημοσύνης (Artificial Intelligence - AI). ο Wininger περιγράφει τον εαυτό του με μεγάλο πάθος για σχεδιασμό προϊόντων, hacking, UX και «δημιουργία iconic brands». Κοιτάζοντας πίσω τις εταιρείες που ίδρυσε τα τελευταία 28 χρόνια, είπε ότι «failed in most, succeeded in some, (and) enjoyed every step of the way.» μάλλον ακούει Φράνκι.
      ΥΣ οι συνεντεύξεις του είναι απίστευτες – δείχνουν απίστευτη ηρεμία και έλεγχο – googlάρετε να τις βρείτε – μην τα γράφω όλα.

      Δεν είναι για αγορές σε αυτά τα επίπεδα καμία απο τις δύο !

      Διαγραφή
    2. Ο κύριος Τάκης έχει δημιουργήσει κλίμα, σχολή, τάση και σε άλλα εξαιρετικά μπλογκς. Μιά ανάλυση για την LMND έχει κάνει ο καλός κύριος Butcher στο μπλογκ του κυρίου Σόλωνα (ήδη κερδίζει 10% απ΄την ανάλυση του). Θα βρείτε κι άλλες αναλύσεις που σ΄εμένα μοιάζουν λαμπρές (πχ του κυρίου Aldevaran) κι είναι ευκαιρία να μας πείτε τη γνώμη σας.

      https://www.soltrade.gr/2020/12/19/%ce%be%ce%b5%ce%bd%ce%b5%cf%83-%ce%b1%ce%b3%ce%bf%cf%81%ce%b5%cf%83-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b5%cf%85%ce%b8%cf%8d%ce%bd%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%b1-%ce%ba%ce%b5%cf%86/

      Την ΑΡΙ ο κύριος Butcher την έχει παρουσιάσει παλαιότερα εδώ

      http://mitarola.blogspot.com/2020/11/ave-point.html

      Διαγραφή
    3. ευχαριστώ κύριε Hippy, το έψαχνα για να το κάνω copy-paste.

      οπότε voila!

      butcher8 Δεκεμβρίου 2020 - 2:11 π.μ.
      Κε Μορφονιέ έχετε μεγάλη μύτη !
      Για τον αγαπητό @andreas η παρακάτω μίνι παρουσίαση για την API. (Τιμή κλεισίματος 7/Δεκ στα $39.47 για την ιστορία).
      Ο ιδρυτής-CEO Tony Zhao έχει το «ΙΤ» που ξεχωρίζει (πριν ήταν στην ομάδα που είχε φτιάξει το WebEx μέχρι που το αγόρασε η γνωστή μας Cisco) - δείτε συνεντεύξεις του και θα δείτε προσέγγιση και αντίληψη).

      Η Agora Inc (API) είναι στον τομέα "Real-Time Engagement Platform-as-a-Service" (RTE-PaaS).
      Αν και η Agora Inc μπήκε το καλοκαίρι, έχει ήδη βγάλει δυο τρίμηνα και λαμβάνοντας υπόψην την βουτιά που σημείωσε (-40%) βλέπω ότι είναι ωραία περίοδος για την πρώτη σταδιακή αγορά.
      Ήδη ο Κος James Wang (αυτός κάνει όλη την λάντζα στο φαντ της Κάθυ 😉) έχει δώσει την έγκριση του.
      Ανταγωνιστές της είναι η TWLO κ η Tencent.

      Τα πιο πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας για το Q3 FY20 μπορούν να συνοψιστούν ως εξής:

      Ισχυρή ανάπτυξη (+ 81% το 3ο τρίμηνο του 2020) - δείχνει δύναμη
      Υψηλό μικτό περιθώριο στο 62% - δείχνει μακροπρόθεσμη δυναμική
      Το κόστος πωλήσεων και μάρκετινγκ, στο 21% - δείχνοντας επεκτασιμότητα
      Υγιές περιθώριο λειτουργίας, δείχνοντας οικονομίες κλίμακας.
      Καθαρή ταμειακή θέση πάνω από μισό δισεκατομμύριο στον ισολογισμό και θετικό ελεύθερο περιθώριο ταμειακών ροών κατά τους τελευταίους 12 μήνες - δείχνοντας βιωσιμότητα.

      Στον αγαπημένο μου κανόνα του 40 για την αποτίμηση μιας εταιρείας SaaS σε υπερανάπτυξη, που είναι συνδυασμός ρυθμού ανάπτυξης και περιθωρίου κέρδους μιας εταιρείας λογισμικού πρέπει να υπερβαίνει το 40%. Χρησιμοποιώ το λειτουργικό περιθώριο ως δείκτη κερδοφορίας, για την αξιολόγησης της υγείας μιας επιχείρησης SaaS.

      Το API είναι ένας ισχυρός νικητής του κανόνα του 40 με μια πολύ εντυπωσιακή αύξηση εσόδων σε συνδυασμό με ένα θετικό (breakeven) λειτουργικό περιθώριο:

      [Revenue Growth + Operating Margin] = 81% + 0% = 81%.

      Τώρα που η Agora έχει αναφέρει δύο τρίμηνα κερδών και οι μετοχές έχουν γυρίσει πίσω ένα μεγάλο μέρος της ανόδου από το IPO , νιώθω άνετα ξεκινώντας μια μικρή θέση. Δείχνει να είναι ταχέως αναπτυσσόμενος ηγέτης στην RTE-Paas με το δικό της μερίδιο αγοράς.

      Η ανάπτυξη της επικοινωνίας βίντεο σε πραγματικό χρόνο σε συνδυασμό με την πολύ μεγάλη κινεζική αγορά την καθιστούν ιδανική για αυτή τη νέα κορυφαία εταιρεία. Και πάλι, θα ήθελα να επισημάνω ότι θα διατηρήσω μια σχετικά μικρή θέση δεδομένων των πρόσθετων κινδύνων που σχετίζονται με το μικρό μέγεθός της και την έλλειψη βάθους ιστορικού - έχουμε μόνο 2 τρίμηνα !

      Διαγραφή
    4. Lemonade NYSE:LMND
      μία μετοχή που μπορεί να πάει παντού - ανήκει στην κατηγορία "moonshot". Θέλει προσοχή στα επίπεδα που είναι άνω των $80.Λεμονάδα (NYSE:LMND) , το μανατζμεντ είναι αξιόπιστο και με θετικές κριτικές. Παρακολουθεί στενά την εταιρεία με μεγάλο πάθος. Ιδρύθηκε το 2015. Ασχολείται με τις ασφάλειες - και μπαίνει σταδιακά στο χώρο.

      Στις συνεντεύξεις δείχνουν να ξέρουν που πατούν και έχουν κλειστά τα χαρτιά τους για τις επόμενες κινήσεις τους. Βρίσκω την λεμονάδα, πρώτα απ 'όλα, μια πολύ ενδιαφέρουσα εταιρεία - μου θυμίζει την πρωτοεμφάνιση της Google που είχε μια άδεια σελίδα και στην μέση το πεδίο αναζήτησης με τον διακριτικό τίτλο "Google search" και να λένε όλοι τί είναι τούτο?.

      Οι συνιδρυτές της, Daniel Schreiber, ο Διευθύνων Σύμβουλος και ο συνιδρυτής του τεχνολογικού «DaVinci Code», Shai Winninger (συνιδρυτής της NYSE:FVRR), εστιάζονται στη δημιουργία μιας νέας πολύ επιτυχημένης εταιρείας με βάση την ικανοποίηση και ταχύτητα. Αυτή η αποδοτικότητα είναι βασισμένη σε τεχνητή νοημοσύνη. π.χ. Μια διεκδίκηση (claim) την απέδωσαν σε λιγότερο από 3 δευτερα και χωρίς κανένα χαρτί (zero paper work) κοκ.
      πηγή: https://www.lemonade.com/bl...

      Η μεγάλη εικόνα είναι ότι η Λεμονάδα (LMND) πρωτοπορεί και θέλει να ηγηθεί του μετασχηματισμού του ασφαλιστικού κλάδου σε ένα νέο, ψηφιακό πρότυπο. Η τεχνολογία και η ευκολία των αλληλεπιδράσεων των πελατών με το προϊόν βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της στρατηγικής.Ανεξάρτητα από το μέλλον της Λεμονάδας ως εταιρείας και ως πορεία χρηματιστήριακή, είναι μια συναρπαστική μελέτη για την εφαρμογή παραδειγμάτων υψηλής τεχνολογίας σε μια βιομηχανία που είναι παραδοσιακή, σταθερή και τουλάχιστον εν μέρει κολλημένη στον «αναλογικό» κόσμο. Η τεχνολογία της Λεμονάδας δεν δημιουργεί μόνο μια εξαιρετική ψηφιακή εμπειρία, αλλά της επιτρέπει να προσφέρει στους πελάτες (για την ώρα η πλειοψηφία είναι μιλένιαλς) ασφάλιση με λιγότερα σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

      Ο κύριος ασφαλιστικός τομέας που ξεκίνησε είναι η ασφάλιση μίσθωσης (ενοικιαστών), η οποία απευθύνεται σε νέους ασφαλισμένους που πιθανότατα θα παραμείνουν στη συνέχεια με τη Λεμονάδα και για τις επόμενες ασφαλιστικές επιλογές τους. Πιο πρόσφατα ξεκίνησαν την ασφάλιση υγείας κατοικίδιων ζώων, δείχνοντας την καινοτόμο νοοτροπία τους και τις δυνατότητες επέκτασης σε νέες κατηγορίες ασφάλισης. Έχει μπεί πρόσφατα και στην Ευρώπη (Γαλλία, Γερμανία & Ολλανδία).

      Οι προσφορές ,διεκδικήσεις κοκ στην πλειοψηφία τους γίνονται απο ΑΙ bots - όσο πιο πολλές περιπτώσεις μπαίνουν στην βάση δεδομένων τόσο εξελίσσεται και η διαχείριση τους και η βάση δεδομένων. Πετυχαίνει να έχει υποπολλαπλάσια στελέχωση σε προσωπικό 1/10000 για την εξυπηρέτηση των συμβολαίων σε σχέση με τις παραδοσιακές ασφαλιστικές.

      Έχω μετοχές της Λεμονάδας (NYSE:LMND) - δυστυχώς την γνωριμία της θα την έκανα πριν ένα μήνα που ξεκίνησα και την πρώτη σταδιακή αγορά - αλλά ενδιάμεσα, γνωστή συνδρομητική υπηρεσία την έκανε πρόταση και οι τιμές ξέφυγαν. Περίμενα να ξεφουσκώσει - αλλά μάταιο. Η μετοχή δεν μπορεί να αναλυθεί οικονομικά σε αυτό το στάδιο που βρίσκετε.

      Η μετοχή δεν έχει δείξει τι μπορεί να κάνει (καλύτερο ή χειρότερο) - μόνο 2 τρίμηνα υπάρχουν.
      Τα σχόλια παραπάνω είναι για ενημέρωση και μόνο.

      Τιμή μετοχής κατά την δημοσίευση $106.51

      Διαγραφή
    5. Και η ΑΡΙ σε ανώτερη τιμή από αυτήν της πρότασης...κι εσείς έχετε πολύ καλή μύτη κύριε butcher...που θα πάει, κάποια στιγμή θ΄αποκτήσω κι εγώ στα υπερατλαντικά χα χα...έτσι ελπίζω τουλάχιστον.

      Διαγραφή
    6. εξαιρετικές αναλύσεις. κε. Butcher την API όταν λέτε ότι δεν είναι εδώ για αγορά που τη θέλετε για να την αγοράσετε? στο πισωγύρισμα το χθεσινό πήρα API και CIIC που είχαν καλή εικόνα.

      Διαγραφή
    7. @gk στην τρίτη γραμμή της μίνι-παρουσίασης του πόστ 9:25 μμ,
      αναφέρω «προφίλ ρίσκου» υψηλό - ελπίζω να σας κάλυψα.

      Διαγραφή
    8. σχεδόν! και ευχαριστώ για την απάντηση. για το ρίσκο είναι κατανοητό ότι είναι υψηλό και αποδεκτό βεβαίως βεβαίως, για αυτά τα επίπεδα προβληματίστηκα που αναφέρεται καθώς παραπέμπει σε αγορές μόνο πιο χαμηλά, άρα θεωρητικά μιλάτε για νέο χαμηλό κάτω από 38.

      Διαγραφή
  39. Να κλάψω η να γελάσω;γράφει ο Κατικας στο bank....αντίσταση έχει η ΠΛΑΘ στα 4 ευρώ και γύρισε,που την βρήκε την αντίσταση;ρε τα λαμόγια θέλουν να πετάξουν έξω τους μικρούς να τα βουτήξουν μόνοι τους ,ΜΟΝΑΧΟΦΑΗΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κωνσταντίνε όλοι οι μικροί που μπήκαν ξέρουν γιατί μπήκαν, όσοι το έψαξαν και λίγο παραπάνω και έβγαλαν και κομπιουτέρακι, με τα δεδομένα που έχουν, ξέρουν ότι το 5ευρο το έχει στο τσεπάκι πριν βγουν τα αποτ. 3Μ, και όλοι ξέρουμε ότι μετά το πρώτο εξάμηνο του 2021 θα είναι πλεον αδάνειστη. Κανείς δεν μπορεί να παραπλανήσει κανέναν. Το παιχνίδι είναι καθαρό προς το παρόν. Μετά αρχίζουν οι προβληματισμοί για την διακράτηση ή μη.

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα χρόνια πολλά,προσπαθούν να φοβησουν ,να σπάσουν νεύρα για αυτό έκαναν χθες αυτά τα καραγκιοζιλικια το πήγαν 3,99 και μετά με τα δικά τους 440,460,480 τεμάχια το πήγαν κάτω,για μένα ας κάνουν ότι θέλουν λεπι δεν παίρνουν σ αυτές τις τιμες

      Διαγραφή
    3. Εννοείται εδώ απολαμβάνουμε το ταξίδι. Με επίγνωση που βρισκόμαστε και που θα πάμε. Χωρίς άγχος. Μπορεί και αύριο να τσιμπήσω κάνα 200αρι τεμάχια. Στο 4 σταματώ. Ήδη έφτασα το 10% του χαρτοφ. μου

      Διαγραφή
  40. SKLZ: Κάτι μου λέει ότι μια μέρα (όχι πολύ μακριά από σήμερα) θα ξυπνήσουμε με μια GAPARA 30 -50 %...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. NPA 870000τεμ σε όλη την συνεδρίαση και 185000 μέσα 5'στο after hours... Λέτε να τους πιάσει ο Χαρδαλιάς για παράνομη κυκλοφορία μετά τις 11? Που πα ρε Καραμητρο μας βλέπουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Κυριε HIPPY πως βλέπετε τις εξελίξεις στην Πειραιώς? Αξίζει για επένδυση σε αυτά τα επίπεδα? Η να περιμένουμε και την ΑΜΚ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε TSAK όσον αφορά "επένδυση" στον τραπεζικό κλάδο "εν οίδα ότι ουδέν οίδα". Απέχω σχεδόν 14 χρόνια. Για ξεπέτα όμως μεταξύ των τεσσάρων ναι θα την προτιμούσα. Η Πειραιώς έκανε το εμβόλιο mRNA, απέκτησε ανοσία προς το παρόν. Νομίζω ότι οι ΑΜΚ (όλες) θα γίνουν αργότερα, προς το φθινόπωρο, αφού έχουν αποτιμηθεί οι ζημιές της πανδημίας και έχουν δρομολογηθεί τα μέτρα επούλωσης. Θα τολμήσω να πιθανολογήσω σε ανώτερες από τις τρέχουσες τιμές του ταμπλό (προσωπικά όμως προτιμώ να κερδίσω από άλλους πιο "πράσινους" κλάδους)

      Διαγραφή
    2. αργότερα και όταν παίξει το σενάριο του πληθωρισμού άρα και αύξηση επιτοκίων, λογικά θα δείξουν δύναμη. δεν ξέρω αν συμφωνείτε

      Διαγραφή
    3. Με τις οικονομίες όλων των χωρών της Ευρώπης πληγωμένες από τα lockdown έχω σαν βασικό σενάριο συνέχεια στην πολιτική των μηδενικών επιτοκίων μέχρι τα μέσα του 2022 τουλάχιστον (χαι χαμηλές αποδόσεις στα ομόλογα). Τις ΑΜΚ τις θέλω προκειμένου οι συστημικές να γίνουν κανονικές τράπεζες, να κάνουν δηλαδή επέκταση χρηματοδότησης στις εταιρείες, να βγάλουν κέρδη (αυτό είναι περίπου σίγουρο μετά την μετατροπή των μητρικών εισηγμένων σε holdings) και να δίνουν μέρισμα στους μετόχους. Ολα αυτά πιθανολογώ θα προεξωφληθούν το προσεχές καλοκαίρι-φθινόπωρο.

      Διαγραφή
  43. Χρόνια πολλά σε όλους σας.
    Από ότι είδα το ARK στην SKLZ αγόρασε χθες 5/1 ακόμη 246.122 τεμάχια.
    Περίμενα να διορθώσει και άλλο και δεν μπήκα στη μετοχή. Τώρα που μπήκε η Κάθυ Γούντς το βλέπω δύσκολο.
    Καλά κέρδη σε όσους έχουν αγοράσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Music Charts και ποια μικρούλα είναι στα Οινόφυτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομιζω οτι ειναι αυτη που θα προβει σε αυξηση μετοχικου κεφ. συντομα και αρχιζει απο Τ. Ομως δεν ειμαι σιγουρος. Εικασιες κανω. Οταν και αμα θελει ο κ.Τακης θα πει

      Διαγραφή
  45. Η Cathie Wood του Ark invest είναι θρύλος στη Wall Street με αποδόσεις τρελές.
    Αν θέλετε να βλέπετε τις κινήσεις του Ark invest ένα πολύ καλό site - εφαρμογή είναι το LUCID. Κάντε εγγραφή και δωρεάν μπορείτε να κάνετε αναζήτηση μια μετοχή και να βλέπετε ανά ημερομηνία τις αγορές του ARK. Όπου μπαίνει το ARK μετά από λίγο καιρό η μετοχή απογειώνεται. Κάνει κλιμακωτές αγορές. Νομίζω ότι η εφαρμογή δείχνει όλες τις αγορές από όταν ξεκινά το fund.
    Αν γίνεται όταν ακούτε ότι μπαίνει κάπου το ark με αρχική θέση, να το ποστάρετε εδώ ώστε να μετά από DD (και με τη βοήθεια του κ. Τάκη) να κάνουμε κίνηση.
    Όλοι για όλους.
    https://lucidtracking.com/#/dashboard

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. επίσης σου στέλνει καθημερινά το ίδιο το ark όλες τις κινήσεις στο email σου! πολύ διαφάνεια. γράφτηκα εχθές και μου τα στειλαν και είδα και το SKLZ αλλά και το OPEN όμως καθώς είναι active managed etf, κάθε τόσο αγοράζουν και πουλάνε για να κρατήσουν σταθερό το ποσοστό που διατηρούν σε μια θέση καθώς ανεβαίνει ή πέφτει η τιμή της, οπότε δεν είναι άμεσα ενδεικτικό, χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση. Θέλει δηλαδή τον Sir!

      Διαγραφή
    2. Το έχω προτείνει επανηλειμεμως Κύριε Γιώργο και προσωπικά το κάνω...Ειναι πολύ η ύλη και η πληροφορία που τρέχει που δεν είναι εύκολο ένας να τα βλέπει όλα...Η ισχύς εν τη ενώσει...

      Διαγραφή
    3. κ.Γιώργο δείτε αυτή την παρουσίαση των αμοιβαίων της ARK με καθημερινή ανανέωση
      https://cathiesark.com/arkk/complete-holdings

      Διαγραφή
    4. @ ΒΑΜΜΕΝΟΣ οι αποδόσεις των κεφαλαίων του ΑRK Fund σχεδόν έχουν διπλώσει, τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία είναι σχεδόν 900%. Οι Επενδυτές έχουν ένα τρομερό ιστορικό όσον αφορά το κυνήγι των πιο καυτών κεφαλαίων της κάθε εποχής.

      Στο βιβλίο Big Mistakes του Michael Batnick καταγράφει τον Jerry Tsai του Fidelity , ο οποίος ήταν βασικά ο πρώτος διαχειριστής κεφαλαίων της δεκαετίας του 1960.

      Ο Τσάι ξεχώρισε από το πλήθος (ήταν σημείο αναφοράς και επιτυχίας). Μετά από μια σειρά υπερ-αποδόσεων που ξεκίνησε το 1958, ο Τσάι είδε τον αριθμό των συμμετεχόντων του στο ταμείο του να αυξάνεται από 6k σε 36k από το 1960 έως το 1961.

      Αφού έφυγε από το Fidelity στα μέσα της δεκαετίας του 1960 για να ξεκινήσει το δικό του ταμείο, ο Τσάι συντρίφθηκε το 1968-1970, όπου οι μετοχές που ακολουθούσε μηδενίστηκαν.

      Τα περιουσιακά στοιχεία μειώθηκαν κατά 90% τα επόμενα χρόνια και το ταμείο της Tsai θα συνεχίσει να έχει το χειρότερο 8ετές ιστορικό οποιουδήποτε αμοιβαίου κεφαλαίου στην ιστορία μέχρι τότε.

      Μια άλλη περίπτωση είναι το CGM Focus Fund του Ken Heebner ήταν το αμοιβαίο κεφάλαιο μετοχών των ΗΠΑ με την καλύτερη απόδοση από το 2000-2009. Ορίστηκε διαχειριστής κεφαλαίων Morningstar της δεκαετίας.

      Η CGM αυξήθηκε περισσότερο από 18% ετησίως κατά τη διάρκεια μιας χαμένης δεκαετίας που είδε το S&P 500 να χάνει κοντά στο 1% ετησίως. Το πρόβλημα είναι ότι οι επενδυτές τείνουν να προσθέτουν χρήματα μετά από ένα τεράστιο έτος όπως το 2007, όταν το αμοιβαίο κεφάλαιο αυξήθηκε κατά 80% και να τραβήξει το κεφάλαιό του μετά την πτώση του, όπως η απώλεια 48% το 2008.

      Το αμοιβαίο κεφάλαιο με τις καλύτερες επιδόσεις της δεκαετίας είδε τους επενδυτές του να έχουν χαμηλή απόδοση κατά 30%.

      Όταν ρωτήθηκε τι πήγε στραβά, ο Heebner απάντησε: «Ένα τεράστιο χρηματικό ποσό (νέες εισροές) ήρθε αμέσως όταν η απόδοση του ταμείου ήταν στο αποκορύφωμα. Δεν ξέρω τι να πω για αυτό. Δεν έχουμε κανέναν έλεγχο στο τι κάνουν οι επενδυτές. "

      Η ιστορία θα επαναληφθεί σίγουρα.....

      Διαγραφή
  46. Το spac ACEV κάνει μια ενδιαφέρουσα συμφωνία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι επίσημο .... αλλά αν το ανακοινώνει το bloomberg, μάλλον θα βγεί!!

      Διαγραφή
  47. κ. Τάκη το ARK μπαίνει δυναμικά και σε OPEN (πρώην IPOB).
    Έχετε κότσια πάντως που αναμετρείστε με τον Chamath. Ανέφερε ότι η απόδοση των επενδύσεων του το 2020 ήταν 393% (ασσύληπτο).
    Συγχαρητήρια κ. Τάκη για πολλοστή φορά, το επίπεδο μου έχει ανέβει σε άλλο επίπεδο, σκεφτόμενος τι έκανα πριν από λίγα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. με καλύπτουν και εμένα απόλυτα αυτά που λέτε. έχει ανοίξει ο νους.

      Διαγραφή
    2. από τις ημερήσιες θέσεις του ARK πλην του θεικού SKLZ ένα ενδιαφέρον φαίνεται να έχει και η RAVN, είναι για τη μύτη σας Sir ή πάμε παρακάτω?

      Διαγραφή
    3. Δεν μου λέει τίποτα το RAVN, έτσι επιφανειακά όπως το κοίταξα.

      Διαγραφή
  48. Κάποιοι λένε ότι τώρα που κερδίζουν οι Δημοκρατικοί και την Γερουσία θα υπάρξει μια μακροχρόνια στροφή από το growth σε value. Δεν ξέρω πόσο αυτό μπορεί να επηρεάσει τα SPAC. Έχει κανένας κάποια άποψη για αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε σεις ... ακόμη δεν το εμπεδώσατε;
      ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΙΚΗΣΕ Ο ΤΡΑΜΠ!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. ΕΙΣΑΙ ΑΠΑΙΧΤΟΣ ΑΡΓΗΓΕ!!! ΒΑΖΕΙΣ ΤΑ ΠΡΆΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΎΣ ΜΕ ΜΙΑ ΦΡΆΣΗ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΆΚΗΣ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ..ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΗΣ ΤΖΟΚΟΝΤΑ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. ΕΚΕΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΕΤΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΠΑΡΤΙΤΟΥΡΑ .RESPEEEEKT MR TAKIS..

      Διαγραφή
    3. Δεν υπάρχουν γρίφοι .... έτσι λέει ο τουιτεράς πρόεδρος.
      ΝΙΚΗΣΕ κατά κράτος!!! Ακόμη πανηγυρίζει.

      Στο άλλο που λέτε .... πάντα στα χρηματιστήρια αυτό που μετράει είναι το growth και να εισρέει χρήμα. Αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ.
      Χρηματαγορά δίχως growth, καινοτομία και χρήμα να κυκλοφορεί όλο και περισσότερο καταντάει σαν το ΧΑχα μας.

      Διαγραφή
  49. VALUE ΧΩΡΙΣ GROWTH ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΑΓΑΠΗΤΕ ...
    ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΑΝ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ...ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΗΝ USA ΟΧΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Καλησπέρα κύριοι!
    Καλησπέρα κ.Τάκη.
    Ποιά η άποψη σας για την THBR και την BFT?
    Αξίζουν μια θέση στο χαρτοφυλάκιο για μακροχρόνια διακράτηση? (2-3 χρόνια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Κυριε Τακη BIOL ακολουθειτε ακομα? Θα το παμε μεχρι να πιασει 1 ευρω και θα περιμενουμε εως Φλεβαρη ή αλλαζουμε ροτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί να μην ακολουθώ;
      Με κέρδος είμαι, με κερδοσκοπική και παιχνιδιάρικη θέση!!
      Τι έχω να χάσω;

      Μεχρι την ημέρα της συνέλευσης θα είμαι μέσα ... εκτός αν κάνει κάποιο απότομο μεγάλο άλμα.
      Αυτό που βλέπω είναι πως αν διασπάσει το 0,6 θα δούμε τρελές καταστάσεις.

      Διαγραφή
  52. K. Τάκη μου άρεσε που στις επιλογές σας βάλατε την AYRO παρά το 4πλωμα.
    Στη μεγάλη εικόνα πάνω από 7,60 επανενεργοποιεί σχηματισμό αν. ΩΚΩ με στόχο 14,30. Αν δε θεωρήσουμε τη διόρθωση στο 5,40 ως κύμα 2 με 61,8% retracement (θα μπορούσε να διορθώσει και στο 4,23 όπου είναι 78,6% και υπάρχει gap), ο στόχος για το κύμα 3 είναι 18+.
    Βέβαια, δεν ξέρω κατά πόσο το ιστορικό διάγραμμα έχει σχέση με τη σημερινή κατάσταση της εταιρίας, αλλά το διάγραμμα είναι διάγραμμα και εξετάζεται ανεξάρτητα.

    https://prnt.sc/whn3os

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ούτε 200 εκατομμύρια κεφαλαιοποίηση κύριε Barren ... είναι πολύ μικρή ακόμη, αλλά με γερές συνεργασίες που ακόμη δεν έχουν εκτιμηθεί απο τους ΡομπιΧούντιδες που τρέχουν πίσω απο SOLO και FUV.

      Εγώ πιστεύω σε αυτό
      https://prnt.sc/whnsts

      Διαγραφή
    2. Μια και η θέση είναι κερασμένη από την αγορά (και σας ευχαριστώ και πάλι), εδώ μάλλον κι εγώ ακόμα θα κόψω τις χαζοτρεηντεριές.
      Τουλάχιστον μέχρι τα 12~14, δε θα αγιάσουμε κι όλας.

      Διαγραφή
    3. Για δώστε μου κύριε Barren και ένα νούμερο που αφορά την Lazy.
      Ποια διάσπαση τιμής δίνει στο Lazy ώθηση για διαφυγή!!

      Διαγραφή
    4. Διότι μέχρις στιγμής παίζει σε ένα κουραστικό range με πολύ χαμηλούς όγκους.

      Διαγραφή
    5. Μια γνώμη για μετοχές κάνναβης κύριε Τάκη ;

      Διαγραφή
    6. κ. Τάκη σύμφωνα με τα δικά μου ματζούνια η διαφυγή είχε ήδη γίνει προχθές που σας έγραψα ότι έχει λήξει η συσσώρευση και δε της το έχουν πει. Δεν προκύπτει από τιμές (ούτως ή άλλως είναι σε περιοχή ιστορικών υψηλών) αλλά από τη συμπεριφορά του RSI, δηλαδή της δυναμικής ας πούμε.
      Προσωπικά έκανα την αύξηση που ήθελα προχθές στο 16. Ίσως έχει λίγη καθυστέρηση ακόμα, αλλά για μένα έχει ψιλοκλείσει το θέμα.

      Διαγραφή
    7. Αλλά να μη βρεθεί ένας χριστιανός να μας την επισημάνει εκεί στο ~4, διότι διαγραμματικά εκεί ήταν το τέλειο entry point.

      Διαγραφή
    8. Τότε ακόμη ασχολούμασταν με Κουαλιτάκια και Μίγες !!!!

      Θα σας δώσω να δείτε άλλη μια μετοχή value που αναπτύσσεται ... είναι απο αυτά που σας αρέσουν.

      Διαγραφή
    9. Village Super Market.
      (Mε σταθερο μερισμα 1 δολάρια)


      https://finance.yahoo.com/quote/VLGEA?p=VLGEA&.tsrc=fin-srch

      https://simplywall.st/stocks/us/consumer-retailing/nasdaq-vlge.a/village-super-market

      Διαγραφή
    10. k. Tάκη είναι πολύ αργή, πρέπει να πας σε μηνιαίο για να δεις δράση.
      Μάλλον δεν έχει άλλο κάτω αλλά και πόσο πάνω να έχει? Είναι cash cow σε τιμή ευκαιρίας, αλλά με 30% φόρο στο μέρισμα τι να το κάνεις?
      Μήπως είμαστε πολύ νέοι για τέτοια πράγματα?
      Θέλετε να την παρακολουθούμε για breakout?

      Εγώ βούτηξα χθες το δάχτυλο στο βάζο του retail στο μπαρμπα Ollie το τζαμπατζή (OLLI).
      Τον είχα ξανααναφέρει εδώ
      https://mitarola.blogspot.com/2020/05/1-sky-is-limit.html?showComment=1591006955481#c9015008821468827255

      Νομίζω πως έχει περισσότερο ενδιαφέρον από άποψη growth+value, με μεσομακροπρόθεσμη οπτική βέβαια.
      Η φτώχεια δεν πεθαίνει ποτέ.

      Διαγραφή
    11. https://simplywall.st/stocks/us/food-beverage-tobacco/otc-mmmb/mamamancinis-holdings

      Διαγραφή
  53. Κύριε Τάκη μου όλο εκπλήξεις μου είστε..,😉😉.PRNT(DM) δεν της δώσατε σημάσια όταν την πρότεινα.. Τώρα.εχω έναν επιπλέον λόγο να την κρατήσω LONG...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Κύριοι είδα πιο πάνω αναφερόσασταν στην LMND. Επειδή παρακολουθώ μερικούς από τους activist shortακηδες, ένας από τους μεσαίους την έχει βάλει στο στόχαστρο και έχει αναλυτικό ρεπόρτο γιατί την σόρταρε. Παραθέτω το λινκ:

    https://friendlybearresearch.com/2020/12/31/how-lemonade-hijacked-the-esg-movement-to-pull-off-the-1-stock-promotion-of-2020/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Μόλις έκανα την αίτηση στην Interactive Brokers. Ζορίστηκα λίγο (ψυχολογικά) με όλα αυτά τα έγγραφα που υπέγραψα και με τον κίνδυνο που θα εκτεθώ αλλά θα μου περάσει. Σκέφτηκα ότι ελάχιστο πινακίδιο 30 ευρώ είναι κοροϊδία, οπότε το προχώρησα. Αναμένω λοιπόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν έχετε κάποιες παρατηρήσεις ή επισημάνσεις επί της διαδικασίας, παρακαλώ να τις γράψετε γιατί το σκέφτομαι και εγώ να εγγραφώ.Ευχαριστώ

      Διαγραφή
    2. Τα έγγραφά μου δεν έγιναν δεκτά στην IBKR, όπως το φοβόμουν. Τώρα θα πρέπει να ανανεώσω το διαβατήριο αν θέλω να προχωρήσω ή το δίπλωμα. Αλλά εν μέσω corona περισσότερο σκέφτομαι τον κόπο παρά τα έξοδα.

      Θα στείλω και μία ερώτηση στη Solidus να δω αν μπορώ μέσω αυτών να κάνω κάτι, μήπως πάω σε αυτούς.

      Αλλιώς θα σκεφτώ και την Degiro.

      Διαγραφή
    3. Κύριε Ευρωβλάχο, πριν αρκετούς μήνες που έκανα αίτηση στην IBKR, αρχικά είχα το ίδιο πρόβλημα. Τους έστειλα mail όπου τους εξηγούσα ότι στην Ελλάδα αυτά ισχύουν και τελικά τα δέχτηκαν. Ταυτόχρονα είχα στείλει και στην Degiro όπου δεν είχαν κανένα πρόβλημα με τα έγγραφα μου.

      Διαγραφή
  56. Καλησπέρα, να ρωτήσω αν εκτός από τον κύριο Τάκη ( είμαι σίγουρος ότι κάνει trading ) κάνει κάποιος επιτυχημένες πωλήσεις στην Αμερική και επαναγορές σε καλύτερες τιμές (από αυτές που πούλησε) τα χαρτιά που έχει δώσει ο κύριος Τάκης. Εγώ δεν τολμάω να κουνήσω πάντως αν και ψάχνω τα επίπεδα που έχει πει ο κύριος Τάκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το δοκίμασα κάποιες φορές χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα με τις προμήθειες και το όχι σωστό re-entry point... Στην THCB που σκέφτηκα να το κάνω στις φουσκοθαλασσιες της εκεί στο 19 δε το τόλμησα γιατί σκέφθηκα πως αν ανακοίνωσει το DA τότε χαιρετα μου τον Πλάτανο..
      Σίγουρα είναι πειρασμός αυτό το Volatility αλλά άλλο η θεωρία καί άλλο η πράξη ... εκτός και έχει κάποιος Extra τεμάχια που δεν έχω ..
      Προτιμώ την ταχτικη αδειάζω σταδιακά σε ψηλά νούμερα που πιστεύω ότι θα δω...

      Διαγραφή
  57. Τι γύρισμα ήταν αυτό σήμερα! ένα τέταρτο έφυγα από τον υπολογιστή και έγινε χαμός το γκρέμισαν , μάλλον θα γράψω κόκκινο σήμερα σε αποτίμηση τα παιδιά δεν παίζουν εκεί από ότι βλέπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εισβολή διαδηλωτών στο Καπιτώλιο λέει, οκ ταραχτήκαμε...

      Διαγραφή
    2. Από εκεί προέκυψε το γύρισμα ?πλάκα κάνετε Κύριε BARREN?

      Διαγραφή
    3. Αφού ΝΙΚΗΣΕ ο άνθρωπος.
      Αδυνατούν να το καταλάβουν κάποιοι.

      Βρε τι πράγμα αυτός ο τουιτεράς.Μπορεί να ήταν και ο χειρότερος πρόεδρος των ΗΠΑ.

      Διαγραφή
    4. Πραγματικά έκανε την Αμερική πιο μικρή χώρα, ξεφτίλας, ανίκανος και ψυχοπαθής.
      Και τον υποστήριζα (όχι ότι έχει σημασία) για δυο συγκεκριμένους λόγους, στους οποίους έκανε πολύ κακό και μόνο που συνέδεσε το όνομά του μαζί τους.
      Τραγική περίπτωση.

      Διαγραφή
    5. Mr Geopard στα ψηλά των spacs σήμερα έγραφα λογιστικά εννοείτε σχεδόν διψήφιο νούμερο κέρδη.. μπορεί να γράψω και μείον ... πόσες φορές θα το δούμε αυτό το έργο!!!, έχει λίγο ακριβό εισητηρίο...

      Διαγραφή
    6. Παιδιά εγώ πάντως αγχώθηκα λίγο. Αν το τραβήξει ο τύπος μέχρι τις 20 Ιανουαρίου αυτό το τροπάριο και έχουμε φασαρίες στην Αμερική ίσως γράφουμε έντονες απώλειες αν αντιδράσουν οι αγορές πάλι έτσι.

      Διαγραφή
    7. Εγώ πάλι βαστάω την κοιλάρα μου απο τα γέλια.
      Και λέγαμε ότι εμείς εδώ στο Ελλάντα είχαμε το τσίρκο με τον Γιανη για κυβέρνήση .... το Αμέρικα όμως είχε Τον ΚΑΡΝΑΒΑΛΛΟ για πρόεδρο.

      Τελικά παντού και πάντα υπάρχουν και Χειρότεροι!!

      Διαγραφή
    8. Βρε σεις Αφήστε τον εκεί στον Λευκό Οίκο να μένει μόνιμα!!

      Στείλτε κάπου αλλού τον Μπάιντεν
      🤣🤣🤣🤣🤣

      Διαγραφή
    9. Κύριε GERRY αρκετά ποιο κάτω από εσάς ήμουν εγώ ( μάλλον ποιο μικρές θέσεις έχω από εσάς και μικρότερο χαρτοφυλάκιο ) και γύρισα αρνητικός αλλά το παλεύει μέχρι το κλείσιμο ελπίζω , πριν 10 μέρες το ίδιο έγινε πάλι και έκλεισα στο μηδέν , βέβαια μουτζώνομαι που δεν εχω ανοίξει από το 1,16 long το euro/usd αλλά περίμενα το 1,15 έστω ένα μέρος από το ροκάνισμα τις ισοτιμίας να το έβγαζα από το forex. Όσο για τον Τραμπ αν και τον πήγαινα μέχρι ένα σημείο γιατί έδειχνε πατριώτης αλλά τελικά αποδείχτηκε μεγάλο καρναβάλι και δεν φεύγει με το κεφάλι ψηλά , δυστυχώς για αυτόν αυτό θα μείνει στην ιστορία.

      Διαγραφή
    10. Κύριε Geopard η ισοτιμία με πειράζει γιατί δολλάρια μόνιμα πριν την εμφάνιση του Ευρώ...Όμως όπως λέω σ' έναν φίλο που γύρισε και αυτός και παίζει USA αν οι αποδώσεις σου στα Plays είναι υψηλές δεν νομίζω ότι σε βάθος χρόνου επηρεάζει το θετικό αποτέλεσμα.Πχ Αγορά 1000 IPOC στα 11 και πώληση στα 16 έχει νόημα αν ελαξες το δολάριο με 1,18 η 1.22?

      Διαγραφή
    11. Διορθώνω κύριε Geopard:Δεν με πειράζει...

      Διαγραφή
    12. Κύριε GERRY σαφώς και οι αποδώσεις ειναι πολύ μεγαλύτερες από τις ζημιές της ισοτιμίας που όμως δεν ειναι αμελητέες πχ για ένα κεφάλαιο 100.000 δολαρίων από το 1,16 στο 1,23 η διαφορά ειναι 0,07 Χ 100.000 = 7.000 που δεν το λες και λίγο το 7% εάν τώρα άνοιγες σε μια πλατφόρμα τύπου fxcm long το eur/usd θα είχες εν μέρη κέρδη https://prnt.sc/wi3ok4 η πλατφόρμα της fxcm λέει ότι με 330 ευρώ καλύπτεις 10.000 δολάρια βέβαια θα είχες κόστη μετακύλισης και ότι άλλο ζητάει η πλατφόρμα πχ margin αλλά από την άλλη δεν θα κάλυπτες όλο το κεφάλαιο σου αλλά μόνο την αρχική σου τοποθέτηση ή μέρος αυτής , τώρα που κοιτάζω το διάγραμμα με το που έσπασε το 1,13 και έκανε διαφυγή ήταν καρά long το ζεύγος eur/usd διαγραμματικά τουλάχιστον με επόμενη αντίσταση το 1,25 και στόχο το 1,35 μακροπρόθεσμα τώρα που το βλέπω αν σπάσει το 1,25 ανοδικά θα ανοίξω μια θέση.

      Διαγραφή
    13. Δεν διαφωνώ επί της ουσίας και από την πλευρά σας σωστά τα λέτε...Εγώ προσωπικά δεν έχω ούτε πρόκειται να ασχοληθώ να χετζαρω πάνω σε ισοτιμίες...θα μου πείτε δεν με αφορά γιατί έχω επάρκεια δολαρίων ...Τώρα αν βλέπετε το 1.35 τότε ΟΚ...

      Διαγραφή
  58. Κ.Τάκη,η σειρά που προτείνατε την εννιάδα είναι βάση δυναμικής,ή τυχαία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Κύριε Τάκη μου για γέλια είναι αλλά γ#μουν την Αγορά όπως ο δικός μας και η παρέα του ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τίποτα δεν μαμούν ... σταματάτε να κοιτάτε την αγορά με τα 15 λέπτα.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη ετσουξε το σημερινό... έχουμε συνηθίσει όταν ξεκινάμε κόκκινα και συνεχίζουμε στα κόκκινα... πρέπει να μάθουμε το ίδιο από τα καταπράσινα στα κόκκινα..

      Διαγραφή
    3. Όχι τίποτα άλλο, αλλά δεν μας βάζουν να δούμε και το
      SURVIVOR!!!

      Διαγραφή
    4. κ. Gerry με την ανακούφιση που θα νιώσει η αγορά και η Υφήλιος όταν ξεμπεδρέψουμε (που ξεμπερδέψαμε ήδη) με το βλήμα, θα δούμε κανένα +20% στον SP σε δυο βδομάδες μέσα.
      Οι ΗΠΑ του 2021 δεν είναι μεταπολεμική Ιταλία ούτε Δημοκρατία της Βαϊμάρης. Ο τύπος είναι απλά ψυχοπαθής, ούτε ριάλιτυ δε θα του δώσουν ξανά έτσι όπως πάει.

      Διαγραφή
    5. Ο "φίλος" ο ΠΙΤΑΓΙΑ το IPOC παραμονή απόψε το έφερε στα 14 και κάτι ψιλά...Αύριο είναι CLOVER αν το πάω μια γερή βόλτα κάτω όπως το GALAXY..θα μπουκαρουμε?

      Διαγραφή
    6. Συμφωνώ με το κύριο Barren. Ξεφορτωθήκαμε τον ψυχάκια!!
      Τι μου θυμίσατε τώρα ...

      Το σημερινό είναι σαν το φιάσκο του Χίτλερ στο πραξικόπημα της μπαταρίας.
      🤣🤣🤣🤣🤣

      Διαγραφή
    7. Δεν αντιλέγω Κύριε BARREN αλλά μας τα έκανε τσουρέκια ο σαχλοβλακας ...Ήμουν στις ΗΠΑ από το 1981 έως και 1991...έχω φίλους και συγγενείς εκεί LA τέτοια ξεφτίλα δεν θυμάται κανείς...

      Διαγραφή
    8. Εγώ πάντως στο ipoc περίμενα να δώσω χθες τα 2/3 της θέσης μου με κέρδος 8 δολάρια... Δεν μου έκατσε γιατί έφτασε τα 17.41 και μετά βουτιά... έκτοτε τον τρώμε! Πάντως τη Παρασκευή νομίζω πως αλλάζει το ticker σε CLOV.

      Διαγραφή
    9. Εγώ δεν θα ακολουθήσω το Clover ....

      Το πραξικόπημα της μπυραρίας

      https://www.tanea.gr/2019/11/08/people/to-praksikopima-tis-mpyrarias-tou-adolfou-xitler/

      Βρε τι θυμηθήκαμε!!

      Διαγραφή
    10. Ούτε στα 7-8 αν το βυθίσει..??

      Διαγραφή
  60. τώρα στην αναμπουμπούλα πήρα κιάλλα SKLZ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. θα πέσουν κάποιες φάπες αριστερά δεξιά αλλά πιο δυνατοί θα βγουν από την αποπομπή του Trump, γιατί είχε δύναμη και θα την απωλέσει παντελώς, όπως έκανε κιο Τσίπριζας. αυτή είναι η προσωρινή μου γνώμη...προσωρινή και ευμετάβλητη σαν την αγορά, αλλάζω κατά το δοκούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω ακριβώς την ίδια άποψη...η αγορά θα ακολουθήσει το χρήμα χωνεύοντας κι ανηφορίζοντας.

      Διαγραφή
    2. μόνο το 10ετές τους εάν ξεπεράσει το 1,40-1,42 ίσως να αρχίσουν τα σύννεφα, είδωμεν, σήμερα είναι 3,5% επάνω στο 1,081

      Διαγραφή
  62. καλή χρονιά με υγεία και επιτυχίες!
    κ.Τάκη στην Αμερική έχετε εντοπίσει κάποια εταιρία με καλά θεμελιώδη(τύπου value και οχι απαραίτητα growth);
    Απο uk αν θέλετε ρίξτε μια ματιά στη μικρούλα zytronic, μου αρέσει το αντικείμενο της, μου αρέσει ο ισολογισμός της. Επίσης αναφέρουν ότι ίσως προβούν σε αγορά ιδίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Πανάγο δείτε

      VLGEA - Village Super Market

      CARG - CarGurus, Inc

      AN - AutoNation
      (Έχει χρέος αλλά είναι κολοσσός με Altman Zscore 3,5)

      IRBT - iRobot Corporation

      Και οπωσδήποτε
      LAZY - Lazydays Holdings


      Διαγραφή
  63. Έχετε απόλυτο δίκιο στις φάπες.
    Αλλά μη συγκρίνετε τον έναν με τον άλλον. Του ενός το σπιτάκι ήταν καλύτερο του λευκού οίκου, ενώ του άλλου.....
    Μη δίνετε τόση αξία στην κατάντια της χώρας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Δεν αμφιβάλω για αυτό...
    Αν διαβάσετε το βιογραφικό του τι έχει περάσει με θανάτους...θα κολωνε με τον καρναβαλο sir..?
    υ.γ. φυσικά και δεν εύχομαι να πεθάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. καλή χρονια με υγεία και επιτυχίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Κύριε Τάκη κ λοιποί φίλοι, μιας.κ το Cleanspark απογειώθηκε (τελικά εκεί είχαμε πάρει στον πάτο) ευνοούμενο βέβαια κ από την είσοδο στο mining καθώς κ την μεγαλη και γρήγορη αύξηση στα cryptos και ειδικά στο ΒTC, να δείτε σαν περιπτωση την Μara. Είναι καθαρά play πάνω στο BTC. Βέβαια η τιμή της έχει απογειωθεί από τον Οκτώβριο αλλά κ το διήμερο.

    Προσωπικά βλέπω να πιάνει φέτος το 💯 αν διατηρηθεί το ενδιαφέρον στον κλάδο. Παραθέτω κ ένα απόσπασμα...

    However, Marathon’s latest announcement, says Dede, “takes the cake.” Last week, the company said it had put in an order for an extra 70,000 Bitmain S19 miners, thereby more than tripling the 33,000 miners it currently owns. An initial batch will arrive in July with the last shipment anticipated by December 2021.

    Accordingly, Dede raised his sales forecast for 2021 from $67.5 million to $161.2 million, while his EPS estimate becomes “discernibly positive at $1.10 per share.”

    While Dede concedes that at first glance Marathon’s gamble on bitcoin could be interpreted as an 'all-in poker bet,' the analyst praises the company’s conviction and believes the purchase establishes Marathon as “the front running industrial bitcoin miner in North America.”

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Απαντήσεις
    1. https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-01-05/rivian-is-said-close-to-raising-funds-at-25-billion-valuation

      Διαγραφή
  68. Το είδα Κύριε Γιώργο ... εννοούσα κάτι με κάποιο υποψήφιο DEAL..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Η τεμπέλα δεν ήταν τεμπέλα κ. Τάκη, απλά ξεκουραζόταν από το *10 το κορίτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Καλησπέρα σας....Δεν θα επρεπε να μας ανησυχει κάπως?

    https://gr.investing.com/rates-bonds/u.s.-10-year-bond-yield

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  71. Genmab σύμβολο = (GMAB) τιμή 40.8 $ αποτιμηση 27 δις $
    Nasdaq  ......already making money their cash flow positive ( απο οτι είδα μετρητά = 2.5 δις $) their map earnings per share o the bottom line, the estimates are by 2024 that they could be earning up to 25 dollars per share!!!!!!!
    I mean put 10 pe on that’s 250 stock big upside potential there’s always big risks with cancer drugs because you never know ....
    Παρακαλώ τις απόψεις σας ,αγαπητέ Τάκη τι λες ???

    Ειναι δανέζικη εταιρια .
    https://www.genmab.com/
    αποτελεσματα 9 μηνο 2020

    https://edge.media-server.com/mmc/p/eoh7sx44

    και με google translate ...... ήδη κερδίζουν χρήματα ταμειακές ροές τους θετικά (από οτι είδα μετρητά = 2,5 δις $) τα κέρδη τους ανά μετοχή στο τέλος της γραμμής, οι εκτιμήσεις είναι έως το 2024 ότι θα μπορούσαν να κερδίζουν έως και 25 δολάρια ανά μετοχή! !!!!!!
    Εννοώ ότι βάζοντας 10 pe σε αυτό, τοτε θα εχουμε απόθεμα 250 $ = μεγάλο ανοδικό δυναμικό .Υπάρχει πάντα μεγάλος κίνδυνος με φάρμακα για τον καρκίνο, γιατί ποτέ δεν ξέρεις ....

    Υ.Γ Προσωπικά Κατέχω απο σήμερα ( εκτος απροωπτου ) gmab αλλα σε Δανια . ( EKEI THN EIXE H PLUS 500) με στοχο το 2024. ( εκτος απροοπτου πάντα ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. κε. Τάκη δείτε και HOFV (Hall of Fame) επιφανειακά αρχικά! και αν σας αρέσει πείτε το!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. SSYS +30%! το καρτοφυλάκιο της Κάθυ παρτάρει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Καλησπέρα κύριε Τάκη και χρόνια πολλά. Μια ερώτηση θα ήθελα να σας κάνω.Οι επιλογές εισόδου γράφετε θα γίνουν αφού οι δείχτες της Αμερικής πάνε λίγο χαμηλότερα από τα σημερινά. Δηλαδή οι μετοχές που γράφεται δεν αγοράζονται από αρχές Γενάρη, περιμένουμε τους δείχτες να διορθώσουν πρώτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Πώληση ideanomics (+20%) και αύξηση θέσης σε npa. Χρειάζεται και η τύχη στο timing.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂