Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

AYRO

ΑΥRΟ  .... εδώ ....
Διαπραγματεύεται στο Nasdaq ... εδώ ... με τον κωδικό AYRO
Αριθμός συνολικών μετοχών : 19,638 εκατ. μετοχές
29 Μαίου 2020 : Συγχώνευση με τη Drop Car και έναρξη διαπραγμάτευσης στο Nasdaq

 
Η αγορά ηλεκτρικών οχημάτων κυριαρχείται από την Tesla και απο μια σειρά άλλων μεγάλων εταιρειών της αυτοκινητοβιομηχανίας. Πρόσφατα εισήχθη στο Nasdaq η εταιρεία Nikola Motor Company η οποία θα δραστηριοποιηθεί στα ηλεκτρικά φορτηγά. Η τιμή εισαγωγής της ήταν 35 δολάρια και η αποτίμησή της ανερχόταν σε περίπου 12 δισεκατομμύρια δολάρια. Με την εισαγωγή της στον Nasdaq η μετοχή της Nikola εκτινάχθηκε φτάνοντας στο υψηλό των 70 δολαρίων ανά μετοχή. Σήμερα βρίσκεται πέριξ των 50 δολαρίων. Παρόλο που η Νikola ακόμη δεν έχει προβεί σε πωλήσεις οι επενδυτές ζητούν να επενδύσουν σε εταιρείες του χώρου των ηλεκτρικών οχημάτων ...

Κεφαλαιοποίησεις εταιρειών ηλεκτρικού αυτοκινήτου
Tesla 278,4 δισεκατομμύρια δολάρια
Nikola 17,6 δισεκατομμύρια δολάρια
NIO 13,1 δισεκατομμύρια δολάρια
SPAQ 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια
SOLO 215 εκατομμύρια δολάρια
FUV 175 εκατομμύρια δολάρια


Όμως, πρόσφατα, την ίδια χρονική περίοδο που η Nikola έκανε εισαγωγή στον Nasdaq, μια άλλη εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων μέσω συγχώνευσης ξεκίνησε να διαπραγματεύεται στον Nasdaq. Δραστηριοποιείται σε ένα ταχέως αναπτυσσόμενο τμήμα της αγοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων (EV) που πολύ λίγοι επενδυτές γνωρίζουν σήμερα…

Η βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων, στο σύνολό της, επικεντρώνεται σχεδόν αποκλειστικά προς καταναλωτικά οχήματα, αλλά αγνοεί μια τεράστια αγορά ανθρώπων… που θέλουν όλα τα οφέλη των EV, αλλά δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά (ή δεν χρειάζονται) τα ακριβά χαρακτηριστικά άνεσης και πολυτέλειας που χρεώνονται στο κόστος των τυπικών ηλεκτρικών οχημάτων.  
Εκεί, λοιπόν, υπάρχει ένα μεγάλο κενό που πρέπει να καλυφθεί. 

Αντί οι εταιρείες ηλεκτρικού αυτοκινήτου να προσπαθούν να ανταγωνιστούν τη Tesla, θα ήταν σοφότερο να διαταράξουν τη βιομηχανία EV στοχεύοντας στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων χαμηλής ταχύτητας (LSEV) που εκτιμάται ότι, μέχρι το 2026, οι πωλήσεις σε αυτή την αγορά θα ξεπεράσουν, ετησίως, τα 23,9 δισεκατομμύρια δολάρια.


Τα ηλεκτρικά οχήματα χαμηλής ταχύτητας παρέχουν μια πολύ απαραίτητη λύση για ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, πανεπιστημιουπόλεις, αγροτικές περιοχές, ακόμη και σε κρατικές και δημοτικές διοικήσεις που αναζητούν απεγνωσμένα βιώσιμες, προσιτές και αποτελεσματικές λύσεις μεταφοράς.

Μέσα στα επόμενα χρόνια, πάνω από το 20% όλων των οχημάτων παγκοσμίως θα είναι πιθανώς ηλεκτρικά οχήματα, Σε βάθος χρόνου όλα τα αυτοκίνητα θα είναι ηλεκτρικά.
Ένας κλάδος της αγοράς των ηλεκτρικών αυτοκινήτων (EV) που θα σημειώσει υπερ-ανάπτυξη είναι τα ηλεκτρικά οχήματα χαμηλής ταχύτητας ή LSEV. Αυτά είναι τρίκυκλα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ηλεκτρικά αυτοκίνητα γκολφ, ηλεκτρονικά σκούτερ, ηλεκτρικά EV πανεπιστημίου ....


Σε παγκόσμιο επίπεδο, υπάρχουν περίπου 40.000 γήπεδα γκολφ, πάνω από 25.000 πανεπιστήμια, πάνω από 200.000 ξενοδοχεία, σχεδόν 18.000 αεροδρόμια, και αμέτρητες εταιρικές πανεπιστημιουπόλεις, πυροσβεστικοί σταθμοί, γήπεδα εκδηλώσεων.
Σε όλους αυτούς τους χώρους χρησιμοποιούν μικρά, ειδικά κατασκευασμένα οχήματα - όπως αυτοκινητάκια γκολφ ή φορτηγά τροφίμων - που σημαίνει ότι υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες μικρά οχήματα στον κόσμο. Τα περισσότερα από αυτά τα οχήματα τροφοδοτούνται με φυσικό αέριο σήμερα.
Αυτά τα οχήματα θα μετατραπούν σε ηλεκτρικά την επόμενη δεκαετία, καθώς τα ιδρύματα προσπαθούν να μειώσουν τις εκπομπές άνθρακα και να μειώσουν το κόστος των καυσίμων.
Έτσι, τα επόμενα χρόνια, οι εταιρείες EV θα πουλήσουν εκατοντάδες χιλιάδες LSEV σε γήπεδα γκολφ, πανεπιστήμια, ξενοδοχεία, αεροδρόμια, εταιρείες, στάδια, κ.ο.κ.


Η ανάπτυξη των LSEV θα είναι τεράστια. Υπολογίζεται πως, ετησίως, η αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων χαμηλής ταχύτητας μπορεί να φθάσει τα 25 δισεκατομμύρια δολάρια.


  
Η AYRO, με έδρα το Τέξας, ιδρύθηκε το 2017 από επιχειρηματίες, επενδυτές και στελέχη με σκοπό να δημιουργήσουν βιώσιμες αστικές ηλεκτρικές λύσεις οχημάτων για Campus Management, Last Mile Delivery, Urban Commuting και Closed Campus Transport.

Η AYRO σχεδιάζει και παράγει ηλεκτρικά αυτοκίνητα χαμηλής ταχύτητας, χωρίς εκπομπών αερίων, για χρήση σε αστικές και μικρές αγορές. Με δυνατότητα κάλυψης ενός ευρέος φάσματος εμπορικών και καταναλωτικών απαιτήσεων, τα οχήματα της AYRO φιλοδοξούν να γίνουν οι αναδυόμενοι ηγέτες της αγοράς που δραστηριοποιούνται.

Εισαγωγή στον Nasdaq
Στις 19 Δεκεμβρίου 2019, υπογράφηκε ένα Συμφωνητικό και Σχέδιο Συγχώνευσης και Αναδιοργάνωσης μεταξύ της ABC Merger Sub και της AYRO, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, και υπό την επιφύλαξη της ικανοποίησης ή παραίτησης από τους όρους που καθορίζονται στη συμφωνία συγχώνευσης, η Merger Sub θα συγχωνευθεί με την AYRO .
Η συγχώνευση ολοκληρώθηκε στις 28 Μαίου 2020

17 Ιουνίου 2020
Η AYRO, ανακοίνωσε ότι έχει συνάψει οριστικές συμφωνίες με διάφορους θεσμικούς και διαπιστευμένους επενδυτές για την αγορά και πώληση 2.200.000 μετοχών της κοινής μετοχής της Εταιρείας, σε τιμή αγοράς 2,50 δολάρια ανά μετοχή, σε μια εγγεγραμμένη άμεση προσφορά.
Στο ταμείο της εταιρείας εισρέουν 5,5 εκατ. δολάρια.

6 Ιουλίου 2020
Η AYRO, ανακοίνωσε ότι έχει συνάψει οριστικές συμφωνίες με διάφορους θεσμικούς και διαπιστευμένους επενδυτές για την αγορά και πώληση 3.157.895 μετοχών της κοινής μετοχής της Εταιρείας, σε τιμή αγοράς 4,75 δολάρια ανά μετοχή, σε μια εγγεγραμμένη άμεση προσφορά.
Στο ταμείο της εταιρείας εισρέουν 15 εκατ. δολάρια.

6 Ιουλίου 2020
Η AYRO ολοκληρώνει την επέκταση του εργοστασίου της. Πλέον έχει τη δυνατότητα να κατασκευάζει έως και 600 ηλεκτρικά οχήματα το μήνα. Η ικανότητα παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων αυξάνεται 200%.


Η επέκταση περιλαμβάνει νέες γραμμές συναρμολόγησης και πρόσθετες εγκαταστάσεις μηχανικής και ανάπτυξης προϊόντων για να φιλοξενήσει νέο προσωπικό στη τεχνολογία μπαταριών, στο σύστημα μετάδοσης κίνησης, στην αλυσίδα εφοδιασμού και σε άλλες υπηρεσίες και εφαρμογές.
Η προηγούμενη εγκατάσταση ήταν ικανή να παράγει έως και 200 ​​οχήματα το μήνα.



H εταιρεία AYRO έχει δύο ηλεκτρικά αυτοκίνητα χαμηλής ταχύτητας (LSEV).
  • To AYRO 411 ταξινομείται ως οδικό νόμιμο όχημα χαμηλής ταχύτητας ("LSV"), είναι ένα τετράτροχο μηχανοκίνητο όχημα, που μπορεί να φτάσει ταχύτητες έως 40 Km/ώρα. Μοιάζει με τα μικρά αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνται σε αγώνες γκόλφ.
Το λειτουργικό κόστος AYRO 411, εκτιμάται πως είναι περίπου 50% χαμηλότερο ετησίως σε σύγκριση με παρόμοια μεγέθη φορτηγάκια με βενζίνη.


Το μοντέλο 411 είναι ένα ελαφρύ, πλήρως ηλεκτρικό ''φορτηγάκι'', το οποίο πωλείται επί του παρόντος στις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Μεξικό.
H ΑΥΡΟ έχει πετύχει μια στρατηγική συνεργασία με την Club Car - θυγατρική του ομίλου Ingersoll Rand, έναν από τους κορυφαίους προμηθευτές ''αυτοκινήτων'' γκολφ και μικρών οχημάτων γκολφ σε γήπεδα γκολφ και σε πανεπιστήμια.
Χάρη σε αυτήν τη συνεργασία, το AYRO's Club Car 411 προωθείται μέσω του εκτεταμένου και καθιερωμένου παγκόσμιου δικτύου διανομής του Club Car.
Συνεπώς, τα επόμενα χρόνια, το AYRO's Club Car 411 θα μπορούσε να έχει αρκετά μεγάλα συμβόλαια με πανεπιστήμια, γήπεδα γκολφ και ξενοδοχειακές μονάδες καθώς οι οργανισμοί αυτοί συμμετέχουν στο κύμα ηλεκτροκίνησης μικρών οχημάτων.


Κερδίζοντας αυτά τα συμβόλαια θα μπορέσει η AYRO να αναπτύξει το εμπορικό σήμα και τη φήμη της ως κορυφαίου προμηθευτή LSEV από την αρχή της επανάστασης του LSEV.
Στη συνέχεια, η διοίκηση μπορεί να στηριχθεί στην επωνυμία της εταιρείας για να αυξήσει αποτελεσματικότερα το ενδιαφέρον και να πουλήσει τα οχήματά της AYRO 311 σε εστιατόρια που θέλουν να δημιουργήσουν τα δικά τους δίκτυα παράδοσης, καθώς οι πλατφόρμες παράδοσης φαγητού όπως το GrubHub ''τρώνε'' τα κέρδη από τα εστιατόρια που σε πολλές περιπτώσεις, φθάνουν και στο 30% .

  • Το AYRO 311 είναι ένα ελαφρύ ηλεκτρικό όχημα δρόμου με τρεις τροχούς και η μέγιστη ταχύτητα του είναι 80 χιλιόμετρα ανά ώρα. Διαθέτει τυπικά χειριστήρια αυτοκινήτων και δεν απαιτεί ειδικές άδειες ή όρους για την οδήγηση του. Όπως και το AYRO 411, έχει εμβέλεια έως και 80 χιλιόμετρα, έχει μηδενικές εκπομπές αερίων και η δυνατότητα επαναφόρτισης του είναι από έξι έως οκτώ ώρες. Το κόστος λειτουργίας του εκτιμάται ότι είναι περίπου 50% χαμηλότερο, ανά έτος, σε σύγκριση με οχήματα που λειτουργούν με αέριο.


Το 311 είναι ένα μοντέλο για τους καταναλωτές που επιτρέπει στους οδηγούς να διασχίζουν χώρους που προηγουμένως δεν ήταν προσβάσιμοι από οχήματα. Αυτό το καθιστά ιδανικό όχι μόνο για πανεπιστημιουπόλεις και τοπικές κοινότητες, αλλά και για μια αγορά που χρειάζεται τέτοια μικρά αυτοκίνητα .... όπως είναι οι παραδόσεις εστιατορίων.
Η Morgan Stanley προβλέπει ότι, εντός της επόμενης δεκαετίας, περισσότερο από το 40% των πωλήσεων εστιατορίων θα πραγματοποιείται μέσω παραδόσεων.

Σήμερα οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν και πιθανότατα χρησιμοποιούν υπηρεσίες παράδοσης τρίτων όπως GrubHub, Doordash ή UberEats για να παραγγείλουν φαγητό στο σπίτι τους. Αλλά αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν για αυτές τις υπηρεσίες παράδοσης είναι ότι περικόπτονται στα κέρδη των συμμετεχόντων εστιατορίων έως και 30%, γεγονός που αναγκάζει τις μάρκες εστιατορίων να επενδύουν σε μεγάλο βαθμό στους στόλους των οχημάτων τους.
Αυτό δίνει μια τεράστια ευκαιρία στην AYRO και στο προσαρμοσμένο μοντέλο της 311 να καλύψει μια αυξανόμενη ανάγκη στην αγορά παράδοσης τροφίμων, καθώς πολλές επωνυμίες σε εθνικό επίπεδο επενδύουν σε οχήματα που λειτουργούν με φυσικό αέριο.

Παγκόσμια αγορά LSEV
Το 2017, η παγκόσμια αγορά LSEV εκτιμήθηκε σε περίπου 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την Allied Market Research και οι παγκόσμιες πωλήσεις LSEV συνέχισαν να αυξάνονται.
Σύμφωνα με την έρευνα που διενεργήθηκε για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων χαμηλής ταχύτητας, προβλέπεται πως για τα επόμενα πέντε χρόνια, η αγορά LSEV αναμένεται να καταγράψει σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 10,8% ως προς τα έσοδα και το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς να αναμένεται να φτάσει τα 8,87 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2024, από 4,79 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019.


Ωστόσο μερίδα ερευνών και αναλύσεων προβλέπουν πως οι πωλήσεις στην αγορά LSEV θα ξεπεράσουν τα 24 δισεκατομμύρια έως το τέλος της δεκαετίας.

Ένα πρόσφατο νομοσχέδιο του Νιου Τζέρσεϋ στοχεύει να έχει 330.000 ηλεκτρικά οχήματα σε κρατικούς δρόμους έως τα τέλη του 2024 και συνολικά 2 εκατομμύρια μέχρι το 2035. Για να διευκολυνθεί ο στόχος αυτός, ζητάει από το κράτος να έχει 400 σταθμούς γρήγορης φόρτισης και άλλους 1.000 σταθμούς αργής φόρτισης, έως το 2025. 30% όλων των διαμερισμάτων, κατοικιών και αρχοντικών στο Νιου Τζέρσεϊ θα πρέπει να έχουν φορτιστές έως το 2030, ενώ το ήμισυ όλων των ξενοδοχείων franchise θα χρειαζόταν να έχει φορτιστές έως το 2050.

Επί του παρόντος, πολλοί κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων έχουν αρνητικά περιθώρια μεικτού κέρδους. Ωστόσο, οι ιδιόκτητες μέθοδοι παραγωγής της AYRO μπορούν να παράγουν και να πετύχουν μεικτό περιθώριο κέρδους 20% στο φορτηγό Club Car 411 και άνω του 30% στο μοντέλο ΑΥRΟ 311. Αυτά τα περιθώρια αναμένεται να αυξηθούν καθώς ο όγκος παραγωγής αυξάνεται και τα νέα κανάλια διανομής ολοκληρώνονται.

Το μοντέλο AYRO 311 θα πωλείται 9.999 δολάρια, ενώ τα αντίστοιχα τρίτροχα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα των ανταγωνιστών Arcimoto (FUV) και Electrameccanica Vehicles (SOLO)   πουλιούνται 19.900 και 15.888 δολάρια αντίστοιχα.

Η AYRO δεν έχει κάνει τίποτα ακόμη, καθώς οι πωλήσεις της είναι σχεδόν μηδενικές, κάτι το οποίο παρατηρείται και στους δύο βασικούς ανταγωνιστές της FUV και SOLO.
Η AYRO βρίσκεται στο επίκεντρο της μετάβασης πώλησης μερικών LSEV το 2019, στην πιθανή πώληση δεκάδων χιλιάδων αυτών των οχημάτων ετησίως κατά τα επόμενα χρόνια.

Θα μπορούσε η AYRO μελλοντικά να πουλάει 30.000 LSEV ετησίως. Με 15.000 δολάρια ανά όχημα, αυτό ισοδυναμεί με 450 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα. Τα μικτά περιθώρια στα οχήματα θα πρέπει να είναι περίπου 25% και θα εμφανίζει 112 εκατ δολάρια μεικτο΄κέρδος. Αν τα έξοδα λειτουργίας φθάσουν στο 15% τότε θα ανέρχονται σε 68 εκατ. δολάρια. Με έσοδα 450 εκατομμυρίων δολαρίων, αυτό σημαίνει κέρδη 45 εκατομμυρίων δολαρίων.

Με ένα P/E 17 θα μπορούσε η AYRO να έχει κεφαλαιοποίηση (βάσει του P/E) 765 εκατ. δολάρια
Σήμερα όμως μπορεί να κατασκευάζει μηνιαίως μόνο εώς 600 LSEV (400 θα είναι AYRO 311 και 200 AYRO 411). Άρα αν μπορεί να παρασκευάζει και να πουλάει 600Χ12 = 7200 οχήματα LSEV τότε με τιμή πώλησης 10.000 δολάρια ανά όχημα, αναμένονται ετήσιες πωλήσεις 72.000.000.
Εφόσον καταφέρει να ανεβάζει πωλήσεις και μπορεί να πετυχαίνει το στόχο της, τότε θα μπορούσε η αγορά να την αποτιμήσει 4 με 5 φορές τις πωλήσεις της και να της δώσει μια κεφαλαιοποίηση γύρω στα 300 εκατομμύρια δολάρια.

Σημερινές κεφαλαιοποιήσεις.
SOLO 220 εκατομ. δολάρια
FUV 180 εκατομ. δολάρια
AYRO 100 εκατομ. δολάρια

Σύμφωνα με τη διοίκηση για τους τρεις μήνες (Απρίλιο - Μάιο - Ιούνιο) που έληξαν στις 30 Ιουνίου 2020 τα συνολικά έσοδά αναμένεται να κυμανθούν από 280.000 έως 300.000 δολάρια, μείωμένα σε σύγκριση με τα 396.098 δολάρια των συνολικών εσόδων για τους τρεις μήνες που έληξαν στις 30 Ιουνίου 2019. Η μείωση ήταν κυρίως λόγω καθυστερήσεων που οφείλονται στην πανδημία COVID-19. Οι καθυστερημένες παραγγελίες στις 30 Ιουνίου 2020 ήταν περίπου 525.000 δολάρια.

Η καθαρή ζημία μας αναμένεται να κυμανθεί από 1.600.000 δολάρια έως 1.800.000 δολάρια και είναι μειωμένη σε σχέση με τη ζημιά των 1.809.649 δολαρίων της αντίστοιχης περσινής περιόδου.
 Η εκτιμώμενη μείωση της καθαρής ζημίας οφείλεται κυρίως στα χρηματικά έξοδα αποζημίωσης που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των τριών μηνών που έληξαν στις 30 Ιουνίου 2019 και δεν επαναλήφθηκαν το 2020.

Τα μετρητά στις 30 Ιουνίου 2020 αναμένεται να είναι 7,9 εκατομ. δολάρια, μια αύξηση 7,3 εκατομ. δολαρίων σε σύγκριση με  τα 641.822 δολάρια στις 31 Δεκεμβρίου 2019. Η εκτιμώμενη αύξηση των μετρητών μας στις 30 Ιουνίου 2020 σε σύγκριση με την 31η Δεκεμβρίου 2019 βασίζεται κυρίως στις χρηματοδότηση που ελήφθη σε συνδυασμό με τη συγχώνευση που έκλεισε στις 28 Μαΐου 2020 και την άμεση καταχωρισμένη προσφορά που έκλεισε στις 19 Ιουνίου 2020.
Τονίζουμε εδώ ότι η εταιρεία τον Ιούλιο 2020 έλαβε άλλη μια χρηματοδότηση ύψους 15 εκατ. δολαρίων.


Η μετοχή της AYRO δεν είναι χωρίς κινδύνους.
Είναι μια μικρή εταιρεία, με μικρό ιστορικό, που θα προσπαθήσει να αναπτυχθεί σε έναν πολύ ανταγωνιστικό χώρο. Θα χρειαστεί, μελλοντικά και άλλες ενέσεις ρευστότητας, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να πείσει την αγορά ότι τα ηλεκτρικά της οχήματα είναι ανταγωνιστικά και ποιοτικά.
 Η μικρή ρευστότητα συνεπάγεται μεγάλου κινδύνους σε περίπτωση που τα πράγματα δεν πάνε όπως έχουν προγραμματιστεί.

135 σχόλια:

  1. καλησπερα κυριε τακη.
    προφανως εδω μιλαμε για μτχw buy and hold επι μακρον ε?
    πολυ ενδιαφερων κλαδος για τα επομενα χρονια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O κλάδος είναι πολύ ενδιαφέρων, αλλα θέλει προσοχη. Δεν θα τα καταφέρουν όλες οι εταιρειες του κλάδου.
      Εδώ έχω πoντάρει ότι θα δει άμεσα διψήφιο νούμερο ... κεφαλαιοποιηση δηλαδή 200 εκατ. max 300.

      Διαγραφή
    2. κυριε τακη η πιθανοτητα να μπαιναμε κ σε αλλες του κλαδου οπως nikola τωρα που διορθωνει? solo η fov? πως τη βλεπετε τη σκεψη αυτη?

      Διαγραφή
  2. ΑΥRO
    Ίσως δώσει μια ευκαιρία ... καθώς άνοιξε με γκαπάκι στο 5,1.
    Για όσους σκέφτονται να ρισκάρουν ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Όλα θα δώσουν ευκαιρίες", Γουφέτιος
      Λοιπόν κ. Τάκη η AYRO φαίνεται εξαιρετική περίπτωση και βέβαια εξαιρετική η παρουσίασή της από εσάς. Μου έδωσε την αίσθηση ότι κρυφοκοιτώ στο μέλλον από την κλειδασρότρυπα!
      Συγχωρήστε μου την έκφραση ... αλλά μας κ@@@@σατε πάλι!

      Διαγραφή
    2. Έλεγα για το gap στο 3,3 κ. Τάκη.
      Θα μου πείτε κι αν δεν πάει?
      Αν δεν πάει δε θα πάρω.

      Διαγραφή
    3. 2/7 έκλεισε 3,28 και 14/7 κάλυψε μέχρι το 2,7.
      Έχει και ένα μικρότερο στο 2,48 από 26/6 αλλά μην είμαστε και πλεονέκτες.

      Διαγραφή
    4. Ναι το είδα κύριε Barren
      6 Ιουλίου ήταν Δευτέρα και ανακοίνωσε την έκδοση μετοχών στο 4,75 και την δυνατότητα να παρασκευάζει το εργοστάσιο εως 600 οχήματα μηνιαίως απο 200.
      3 Ιουλίου ήταν Παρασκευή (μάλλον κλειστά ήταν η αγορά)

      Διαγραφή
    5. Κοιτάζοντας το γράφημα της AYRO οι διακυμάνσεις είναι τέτοιες που να σε πιάνει πυρετός. Τα κομμάτια που κάνει είναι επίσης πάρα πολλά σε σχέση με το σύνολο που διαπραγματεύονται. Ωραίο στόρυ αλλά μάλλον για ποντάρισμα μιλάμε.

      Άσχετο, στην PBF έπρεπε να βγω για να πάρει ανάσα, ίσως πάει να κλείσει το gap στα 12.

      Διαγραφή
    6. 2 μηνών διάγραμμα είναι ... πότε πρόλαβε κύριε Ευρωβλάχε να σας πιάσει πυρετός.

      Λόγω μιας εξαγοράς που έκανε η Chevron πέταξε η PBF

      Διαγραφή
    7. Μαζί σας στην AYRO στα $4,85, πολύ ελαφρά και για λίγες εμφανίσεις.

      Διαγραφή
    8. Το , για λίγες εμφανίσεις μου αρέσει.
      Όπως λέμε "guest star"

      Διαγραφή
    9. Στο team κι εγώ λίγο ακριβότερα...πρώτη αγορά 500 χ €5 (έστησα την εντολή νωρίτερα και πήγα για μπάνιο)

      Διαγραφή
    10. Κύριε Hippy με όλο το θάρρος...σας "κολάζει" ο κύριος Τάκης?
      Πολύχρονος & Υγιής εύχομαι!

      Διαγραφή
    11. Καταρχάς κύριε hippy πολύχρονος για την γιορτή σας , με το υπόλοιπο που είχα στην Degiro αγόρασα 900 στο 4,73 στην Ayro https://prnt.sc/tm7b9u από τύχη βέβαια αλλά και γιατί το είχε γράψει ο κύριος Τάκης σαν καλό σημείο εισόδου , απλά μια ερώτηση προς όποιον το κατέχει? το δολάριο το χετζάρετε? γιατί από την μια γράφουμε κέρδη από τις μετοχές αλλά από την άλλη γράφουμε ζημιές από το ευρωδολάριο πχ για μια συνολική θεση 20.000 δολάρια με το σημερινό κλείσιμο https://finance.yahoo.com/quote/EURUSD=X?p=EURUSD=X έχουμε ζημιά 20.000Χ0,009 180 ευρώ στο χαλαρό σήμερα μόνο , λέω αν αξίζει να ανοίξει μια θεση long στο ευρώ σε forex όση η θεση του για να έχει κλειδωμένα κέρδη ή δεν αξίζει τον κόπο , ευχαριστώ τον κύριο Τάκη .

      Διαγραφή
    12. Και εγώ μαζί σας για AYRO στο 4.8. Θα πάρω τα διπλά κοντά στο 3.5 που λέει ο κ. Barren αν και εφόσον. Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά τον κ. Τακή. Να πω και για 2 άλλους φίλους του forum. Είχα πάρει την HTBX μετά από προτροπή του κ. theducati και την βαρέθηκα επειδή πήγαινε από 0.8 σε 0.9. Την έδωσα πριν λίγες ημέρες στα 0.9 και βλέπετε που πήγε. Το ίδιο και με την NBEV του κ Ανδρέα... Και για τις 2 είχα πει να βάλω 1000 ευρώ και όπου πάνε αλλά με έπιασε η ανυπομονησία...Πάλι καλά βγήκα στα λεφτά μου αλλά στην HTBX έχασα μεγάλα κέρδη.

      Διαγραφή
    13. Η NBEV ανακοίνωσε εξαγορά γιαυτό πέταξε.
      Όλο εξαγορές κάνει ...

      Διαγραφή
  3. AYRO under pressure on registered direct offering
    Jul. 21, 2020 1:11 PM ETAyro, Inc. (AYRO)By: Khyathi Dalal, SA News Editor
    AYRO (AYRO -1.2%) announced that it has entered into definitive agreements for the purchase and sale of shares at $5.00/share, in a registered direct offering for gross proceeds of $9.25M.
    Investors were also given the option to purchase shares equal to 75% of the number of shares acquired on the closing date on or before October 19, 2020.
    Offer closing date is expected on or about July 24, 2020.
    Net proceeds to be used for general corporate purposes
    Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα... Συγνώμη για το βιαστικό του ερωτήματος, τι συνέπειες πιστεύετε ότι θα έχει στην πορεία της μετοχής το σημερινό αυτό νέο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα, θα ήθελα τη γνώμη σας κ. Τάκη και όποιος άλλος μπορεί να συνεισφέρει για μια μπέμπα που μου τράβηξε την προσοχή, η οποία όμως είναι αρκετά επικίνδυνη.
    ekso BIONICS (EKSO) - https://eksobionics.com/
    Δραστηριοποιείται στον κλάδο των εξωσκελετών με ιατρικές και εργασιακές εφαρμογές. Από μια σύντομη διερεύνηση ο κλάδος εκτιμάται ότι το 2025 θα τζιράρει $2,5~8,5 Β παγκοσμίως.
    Η μικρή (που έχει καταστρέψει κόσμο) προέρχεται από RS 1:15 και στα 7,37 έχει κεφαλαιοποίηση $61 εκ.
    Οι πωλήσεις για το 2019 ήταν 14 εκ. (11,3 το 2018 και 7,3 το 2017), το Q1 2020 είχε πτώση YoY 60% λόγω καθυστέρησης παραγγελιών εξαιτίας του COVID σύμφωνα με τη διοίκηση. Καίει ετησίως 20~30 εκ. και για το breakeven μάλλον θέλει αρκετά πάνω από 60 εκ. τζίρο, καθώς δουλεύει με μικτό περιθώριο ~50%.
    Η εταιρία έχει μια συνεργασία με τη FORD.
    Είχε συνάψει το 2019 μια συμφωνία για είσοδο στην αγορά της Κίνας, αλλά αναγκάστηκε προσφάτως από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να υπαναχωρήσει για λόγους εθνικής ασφάλειας (μεταφορά τεχνογνωσίας κλπ), δε γνωρίζω τι μέλλει γενέσθαι.
    Στις 25/6 ανακοίνωσε την έγκριση από την FDA (αμερικάνικος ΕΟΦ) για διάθεση στην αγορά του EksoNR, το οποίο έχει εφαρμογή σε κινητική αποκατάσταση περιπτώσεων επίκτητης εγκεφαλικής βλάβης (εγκεφαλικά, ατυχήματα κλπ) και είναι το πρώτο του είδους που αδειοδοτείται στις ΗΠΑ, ανοίγοντάς της την πόρτα σε μια εν δυνάμει ετήσια πελατεία 3,7 εκ ατόμων στις ΗΠΑ και 84 εκ παγκοσμίως.
    https://ir.eksobionics.com/press-releases/detail/689/ekso-bionics-receives-fda-clearance-to-market-its
    Εκείνη τη μέρα έκανε επικό τζίρο 123 εκ τεμαχίων και σε δύο μέρες βρέθηκε από τα $3,0 στα $10,75. Έκτοτε συσσωρεύει με μια βάση στην περιοχή 6,5~7 και μου δίνει την εντύπωση διαγραμματικά ότι βρίσκεται κοντά στη λήξη κύμματος (4) με το (5) να μπορεί να τη φέρει στην περιοχή των επόμενων σοβαρών αντιστάσεων 15~17.
    Το σκεπτικό μου είναι να ρίξω μια ζαριά γύρω στο 2% Χ/Φ και αν μου βγει να δώσω τα μισά στα 15, αφήνοντας τα free κομμάτια μακροπρόθεσμα.
    Ακολουθούν κάποια διαγράμματα:
    Μικρή εικόνα : https://prnt.sc/tmefkq
    Μεγάλη εικόνα : https://prnt.sc/tmeg0v
    Πολύ μεγάλη εικόνα : https://prnt.sc/tmegbu
    Παρακαλώ για τις γνώμες σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Barren θα τη δω ... μου φαίνεται ενδιαφέρουσα.
      Δώστε μου χρόνο ... θέλω να εμβαθύνω στην BLNK!!!

      Τεχνικά πως τη βλέπετε εσείς τη BLNK;

      Διαγραφή
    2. To reverse το έκανε μάλλον για να παραμείνει στην αγορά του Nasdaq.
      Tα reverse split, σε αντίθεση με ότι πιστεύουν εδώ στην Ελλάδα, είναι καλοί οιωνοί. Τα splits είναι κακά μαντάτα .... στην Αμερική δεν κάνουν splits. Οι δυνατές εταιρίες έχουν μεγάλο νούμερο στην τιμή της μετοχής .... δεν θέλουν χάνους μαριδέους στην μετοχή, όπως συμβαίνει στο Ελλάντα.

      Διαγραφή
    3. Πράγματι για να αποφύγει το delisting το έκανε το RS κ. Τάκη.
      Για τη BLNK διαγραμματικά έχω τις εξής παρατηρήσεις:
      1. Φαίνεται πως στο 1,25 έχει βρει πάτο, ολοκληρώνοντας 5κυμματικό ending diagonal 44,5=>1,25
      2. Τα ματζούνια λένε πως είναι θέμα χρόνου να σπάσει την κόκκινη κατερχόμενη, πηγαίνοντας τουλάχιστον σε διόρθωση του παραπάνω κύμματος, ακόμα και αυτό δίνει πολύ ικανοποιητικό upside
      3. Για 1η φορά στο διάγραμμά της έχει κάνει εβδομαδιαίο κλείσιμο πάνω από τον EMA 200, το οποίο είναι big deal. Είναι πιθανό να μη τον χάσει άμεσα.
      4. Υπάρχουν gaps στα 4,0 και 3,0
      Το θέμα τώρα είναι, θεμελιωδών επιτρεπόντων, πού την καβαλάς αυτή? Θα ήταν ιδανικό να κάνει μια διόρθωση στην περιοχή 3~4 όπου θα κλείσει και τα gaps, μπορεί όμως και να μην πάει.
      Αν κάποιος την πιστεύει πολύ αγοράζει μισά εδώ και περιμένει 3~4 για τα άλλα μισά.
      https://prnt.sc/tmk6lg

      Διαγραφή
    4. Κύριε Barren εδώ υπάρχει πολύυυυ μέλλον και θα δούμε πολλά επεισόδια.
      Το ξέρετε ότι έχει αναπτύξει 23 σταθμούς φόρτισης στην Ελλάδα (έχει θυγατρική εδώ);

      Το 3 δολάρια το είδα το γκάπ. Θα μου άρεσε να δω αυτό το νούμερο.
      Αν τοποθετηθώ θα το γράψω ...

      Διαγραφή
    5. Kύριε Barren απο αύριο ξεκινάω διεξοδική μελέτη της EKSO.
      Υπολογίστε ότι συνήθως χρειάζομαι 2 βδομάδες δουλειάς για να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα.
      Θα προσπαθήσω εως την Κυριακή να σας πω μια γνώμη ...

      Διαγραφή
    6. Ελπίζω να μη φυγει και τρεχουμε ...

      Διαγραφή
    7. O Ισολογισμός είναι εξαιρετικά αδύναμος ... θα την ψάξω πάντως.

      Διαγραφή
    8. Και να φύγει θα γυρίσει πιστεύω κ. Τάκη. Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι όλα θα πέσουν.

      Διαγραφή
    9. Οι δικοί μου .... λένε για πάνω απο 30 κύριε Barren.
      Oπότε όπως καταλαβαίνετε θα την μελετήσω πολύ ζεστά.

      Διαγραφή
    10. Το ηλεκτρικό ρεύμα για κίνηση φόρτιση-αποθήκευση είναι πολύ hot νέα dot.com θα έχουμε ,πολύς ο ενθουσιασμός μου φαίνεται ομολογώ όμως ότι η εμπειρία μου από Αμερική είναι 6 μηνών,την γνώμη μου λέω.

      Έχει νόημα να κοιτάμε εταιρίες μπαταριών όπως αυτή π.χ ?
      https://gr.investing.com/equities/ilika?cid=1122208


      Διαγραφή
    11. Ελαφρώς για την Ευρώπη, εντελώς για την Ελλάδα πλέον. Για τον υπόλοιπο κόσμο πιστεύω ότι το μέλλον είναι λαμπρό, ακόμα και για την Αφρική είμαι σχετικά αισιόδοξος.
      Αυτή τη στιγμή για να καταλάβετε το Χ/Φ μου είναι 50% long (60-40 ΗΠΑ-τζατζικιστάν), 20% short στο DAX (βραχυπρόθεσμο, για τη διόρθωση που προσδοκώ) και 20% ρευστό.
      Γενικά πιστεύω ότι έχει ξεκινήσει νέος ανοδικός κύκλος στις ΗΠΑ, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δε θα υπάρχει μεταβλητότητα. Κάποια στιγμή και το 1ο κύμα του που γράφει ήδη +50% από την αφετηρία θα πρέπει να διορθώσει.
      Επίσης έχουν αλλάξει κάποιες βασικές παραδοχές (τουλάχιστον δικές μου) σχετικά με τη βραχυπρόθεσμη πορεία των αγορών.
      Η πρώτη ήταν ότι κάποια στιγμή ο ιός θα κόπαζε, τουλάχιστον το καλοκαίρι, πριν και εφόσον υπήρχε 2ο κύμα. Τελικά στις ΗΠΑ όπως και αλλού έχει γίνει τσουνάμι, με ότι συνεπάγεται για τις οικονομίες.
      Η δεύτερη ήταν ότι ο Trump θα έκανε περίπατο και θα πήγαινε σε εκλογές με την αγορά τσίτα γκάζι. Αυτό πλέον αμφισβητείται και ο Πρόεδρας ίσως καταφέρει να είναι ο πρώτος στην ιστορία εκλεγμένος ηγέτης που βγήκε χαμένος από μεγάλη εξωγενή κρίση, χρίζοντας POTUS ένα από τα μεγαλύτερα "τίποτα" της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής.
      Ίσως κάνω λάθος κ. Τάκη, αλλά πρέπει να παίξω με βάση αυτό που αντιλαμβάνομαι. Προτιμώ να ρισκάρω να με βρει η αρχή μιας ξέφρενης ανόδου half-in παρά να με βρει άλλη μία ραγδαία πτώση all-in.

      Διαγραφή
    12. ΕΚSO BIONICS κύριε Barren

      Επικίνδυνο στοίχημα ... η λεγάμενη έχει ''κάψει'' ένα σκασμό κεφάλαια και ακόμη δεν λέει να ανεβάσει τις πωλήσεις της.
      Δεν ξέρω αν έχει προχωρήσει τόσο πολύ η τεχνολογία της και επιτέλους καταφέρει να πουλήσει ....

      Το σημείο break even είναι τα 50 εκατ. δολάρια πωλήσεις .... και το 2024 (ΑΝ ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ) προβλέπεται να τα ξεπεράσει και τότε η εκτίμηση είναι πως θα εμφανίσει κέρδη ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ 2,3 εκατομμύρια δολάρια.

      Διαγραμματικά, μου λένε, πως φαίνεται μάζεμα στο χαρτί και βλέπουν τιμή στόχο τα 14 με 15 δολάρια (που βλέπετε και εσείς) εως τα 30.

      Τι να σας πω; Η λεγάμενη έχει κάψει κόσμο και κοσμάκη .... το προϊόν είναι ενδιαφέρον, αλλά δεν ξέρω αν τελικά πουλήσει. Αν πάντως αρχίζει να ανεβάζει πωλήσεις και θεωρήσουμε ότι θα φτάσει να πουλάει 50 εκατ δολάρια, θα μπορούσε σε κάποια φάση να έχει μια κεφαλαιοποίηση 200 με 300 εκατ. δολάρια.

      Eνώ μου αρέσει η ιδέα και η πατέντα της εταιρείας ... κοιτώντας νούμερα, ψυχράνθηκα!!
      Την έβαλα, υπό παρακολούθηση, να δω αν κάνει κάποιες σοβαρές κινήσεις η διοίκηση για να βοηθήσει τις πωλήσεις της εταιρίας. Από μόνες τους οι πωλήσεις δεν ανεβαίνουν.

      Διαγραφή
    13. Ναι σε όλα κ. Τάκη, πλην όμως εγώ μάλλον θα την κάνω την κουτσουκέλα. Περιμένω την κατάλληλη στιγμή, μια ζωή την έχουμε.
      Να σας κάνω μια ερώτηση. Αν με το καλό έρθει η διόρθωση σας/μας ενδιαφέρουν και value επιλογές ή μόνο για growth ψάχνεστε?

      Διαγραφή
    14. Είναι λίγο δύσκολο στη Wall value επιλογές να αποτιμούνται σε τιμές ευκαιρίας. Είναι μεγάλοι γάτοι εκεί πέρα ... δεν είναι σαν και το χρηματιστήριο το δικό μας.

      Διαγραφή
    15. Μου τους δώσανε τους robocop περί το 7,10.

      Διαγραφή
  5. Kυριε Τάκη νομίζω ότι το Βlnk ειναι ένα μακροπρόθεσμο play. Oπως διάβασα εύστοχα κ καπου είτε ο κόσμος αγοράζει Tesla, είτε NIO είτε οτιδήποτε άλλο η πίτα στην αγορά σταδιακά θα μεγένθυνεται.

    Παρουσιαζει υψηλό growth κ με βάσει τα estimates έχει δείκτη P/S κοντά στο 15, για το 2021. Ίσως είναι λίγο ακριβή στην παρούσα φάση μιας κ την πήραν είδηση κ την τράβηξαν βίαια προς τα πάνω σε σύντομο χρονικό διάστημα.

    Όπως διαβάζω στην παρούσα φάση δεν παρουσιάζει ιδιαίτερο ανταγωνισμό όμως θεωρώ ότι αυτό θα αλλάξει όσο θα έχουμε στροφή προς την ηλεκτροκίνηση. Θεωρείτε ότι οι κολλοσοι δεν θα κοιτάξουν να επεκταθούν κ σε αυτόν τον κλάδο βλεπωντας την στροφή κ την απώλεια εσόδων? Ίσως βέβαια αυτό την ευνοήσει καθώς θα αποτελεί ένα δυνάμει στόχο εξαγοράς.

    Βy the way, τώρα που αναφερθηκα σε στόχους εξαγοράς μου σφύριξαν ότι σε κάποια ξενα να blogs γράφεται ενδεχόμενο εξαγοράς των νερών από την Pepsi ως πιθανότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχουν βρει μεγάλη αντίσταση τα νερά στα 2,50$ δυστυχώς. Ελπίζουμε στα αποτελέσματα της Πέμπτης, μετά το κλείσιμο της αγοράς.

      Διαγραφή
  6. Καλησπέρα σε όλους.
    Μια ερώτηση για όποιον γνωρίζει. Έκανα εγγραφή στην DEGIRO και μου ζητάει το παρακάτω.
    Θέλετε να υποβάλετε αίτηση για μειωμένο συντελεστή παρακράτησης στην πηγή για εισόδημα από Ηνωμένες Πολιτείες;
    Είμαι κάτοικος Ελλάδας και φορολογούμε μόνο στην Ελλάδα. Πρέπει να επιλέξω ΝΑΙ ή ΌΧΙ.Αν υπάρχει κάποιος λογιστής θα βοηθούσε. Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω την εντύπωση ότι αυτό αφορά όσους φορολογούνται στις ΗΠΑ, ώστε να έχουν μειωμένη φορολόγηση μερισμάτων διότι οι υπόλοιποι φορολογούνται 30%.
      Οπότε λογικά για την περίπτωσή σας είναι ΟΧΙ. Αλλά δε τους παίρνετε και κανένα τηλεφωνάκι ή mail?

      Διαγραφή
  7. K Taki αεροπλάνο ✈️✈️ το spark k το πιο ωραίο ότι ανεβαίνει δίχως τους τεράστιους όγκους όπως άλλες φορές που μετά γυρναγε!

    Έχετε τιμή στόχο αν κάνει καμία τρέλα ή μένουμε να δούμε το έργο ανάπτυξης της εταιρίας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τώρα πιστευω πως από κάποιο επίπεδο τιμων θα τη γυρίσουν βίαια.
      Νομίζω ότι βιάζονται να πάνε σε κάποια τιμή, που θα ζητησουν κεφάλαια απο την αγορά με έκδοση μετοχων.

      Διαγραφή
  8. Λογικό! Το θέμα είναι αν θα δώσουμε για να ξαναπάρουμε σε γύρισμα. Νομίζω ότι καλός δείκτης είναι όταν θα κάνει μεγαλοοοο τίναγμα με τρομερή αύξηση του όγκου συναλλαγών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μήπως υπάρχει κάποιος κύριος εδώ μέσα που να συναλλάσσεται με την SAXO; Προσπαθώ πολλή ώρα να πουλήσω λίγες μετοχές της clsk (από το +21%) και δεν με αφήνει. Ένα μήνυμα μου γράφει ότι δεν κατέχω τα συμβόλαια που θέλω να πουλήσω. Έκανα ένα αίτημα στην Εταιρεία και δεν μου έχουν απαντήσει ακόμα. Δεν υπάρχει το desk στην Ελλάδα τώρα (εδώ και χρόνια). Στην αρχή είχαν στην Κύπρο μετά το έκλεισαν κι αυτό και μας έριξαν στην Τσεχία. Έκτοτε τους κάνω κάποια γραπτά αιτήματα, αλλά δεν μου απαντούν αμέσως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως έχετε κάποια άλλη εντολή ξεχασμένη, πχ stop loss, έστω για μέρος της θέσης?
      Ειδάλλως κρατήστε print screen και κυνηγήστε τους (αν διορθώσει, αλλιώς την πάπια).

      Διαγραφή
    2. Όχι δεν υπάρχει άλλη συνδεδεμένη εντολή. Το μόνο που είδα ήταν ότι κατά λάθος(?), είχε ανοιχτεί στον Ευρωλογαριασμό μου και όχι στον Δολαριακό, όπως συμβαίνει αυτόματα όταν δίνω εντολές σε Ευρώπη ή USA αντίστοιχα. Μου έχει ξανασυμβεί όταν έχω προσπαθήσει να ανοίξω θέση με cfds όμως, σε μεγάλες διακυμάνσεις ενός προϊόντος (όπως σε ETFs του πετρελαίου τότε...). Ευχαριστώ για την απάντηση πάντως.

      Διαγραφή
  10. κε Τάκη, όποτε έχετε χρόνο μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στη συμφωνία συγχώνευσης μεταξύ Tortoise και Hyliion?

    Η πρώτη, SHLL, είναι εταιρία ειδικού σκοπού που θα αγοράσει και θα εισάγει στο χρηματιστήριο τη δεύτερη. Η συγχώνευση αναμένεται να γίνει μέσα στον Σεπτέμβρη.

    Η Hyliion, αναπτύσσει ένα σύστημα που χρησιμοποιεί φυσικο αέριο ώστε να παράγει ηλεκτρισμό για φορτηγά βαρέως τύπου. Δεν κατασκευάζει δηλαδή πράσινα οχήματα, αλλά μετατρέπει τα υπάρχοντα σε πράσινα. Μάλιστα μιλάνε για αρνητικό αποτύπωμα διοξειδίου του άνθρακα.

    Η Agility, εταιρία Logistics, έχει ήδη πει ότι θα το βάλει σε 1.000 φορτηγά της καθότι προσφέρει 35% οικονομία σε σχέση με το diesel.

    (Εχει και ένα σύστημα που εγκαθιστά ήδη, αλλα δεν το θεωρώ κάτι αξιόλογο.)

    Επειδή υπάρχει τρέλα με τα SPACS έφτασε τα 34$ απο 10$ που παίζουν συνήθως και τώρα είναι περίπου στα 22.

    Πιστεύετε αξίζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. K Taki καλημέρα! Δείτε αυτή την περίπτωση μου άρεσε. Έχει κ ανάλυση:

    https://www.google.com/amp/s/seekingalpha.com/amp/article/4358809-gaia-inc-ignore-bears-doubted-netflix-too

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Alkaline Water:
    Φορολογική καθοδήγηση 2021 για τα έσοδα

    «Κανονικά, θα προσφέρουμε την καθοδήγησή μας για το οικονομικό έτος 2021. Δυστυχώς, κανένας από τους συνεργάτες του καναλιού πωλήσεων δεν έχει παράσχει καθοδήγηση που θα μας έδινε εμπιστοσύνη να δώσουμε αριθμούς αυτή τη στιγμή. Ελπίζουμε να παρέχουμε καθοδήγηση για ολόκληρο το έτος στην επερχόμενη κλήση μας για το FQ1, η οποία θα πραγματοποιηθεί μετά την κυκλοφορία των κερδών μας και πριν ή στις 14 Αυγούστου », κατέληξε ο κ. Wright.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αlkaline Water

      https://seekingalpha.com/pr/17943789-alkaline-water-company-delivers-record-full-year-fiscal-2020-results

      41,1 εκατ. δολάρια οι πωλήσεις, λίγο έξω πέσαμε.

      Το 2020 πάμε για 62 και πάνω .... ας προβλέπουν οι αναλυτές λίγο πάνω 55 εκατομ δολλάρια.

      Άρα μπορεί να πάει η μετοχή σε αποτίμηση 300 εκατ. δηλαδή 5 ευρώ η μετοχή σε διάστημα εντός ενός έτους. Και το CBD ακόμη δεν τρέχει σε φουλ ρυθμούς.

      Διαγραφή
  13. Ο Κύριος Ράιτ στην τηλεδιάσκεψη είπε «will be a super summer» για το 1Q21.
    Στο τέλος της τηλεσυνεδρίασης έκλεισε με την φράση ότι η WTER πιστεύει ότι είναι βαθιά υποτιμημένη σε σχέση με τις ομοειδής εταιρείες (believes they are extremely undervalued compared to their peers).

    ΥΣ αυτό που δεν μας είπε είναι τί είναι αυτά τα 4.5 εκατ. $ μη επαναλαμβανόμενα έξοδα 🙁- που είναι και η αιτία που πέφτει η μετοχή μετά συνεδριακά. Εδώ θέλει ανάγνωση το 10-Κ

    Επόμενα αποτελέσματα 14/Αυγ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κύριε Τάκη και δική μου απορία με αυτήν του butcher...τι είναι αυτά τα 4-4,5Μ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΩΙ ΞΥΛΟ Η WTER KAI EINAI STO -7%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Απαντήσεις
    1. Έχω επιλέξει ΑYRO και θα μου βγεί καλύτερα.

      Λέτε για κανένα trade;
      Aπο που όμως; Θα έβαζα στόχο το 25 με 27.
      Τι λέτε;

      Διαγραφή
  17. Σε αναλυση που είχα διαβάσει κ την σύγκριναν με τον ξεκίνησε η tesla σε συνδυασμό με τις πωλήσεις μετοχών, warrants etc δίναν ως fair value τα 20

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως απο εδώ, οι δικοί μου, ακόμη μου λένε ΜΑΚΡΥΑ.
      Θα δούμε!!

      Διαγραφή
    2. Πάντως εδώ που τα λέμε τι ''δίκαιη τιμή'' και κουραφέξαλα;
      Ακόμη δεν έχει δώσει ούτε ένα αμάξι. Fair value στα λόγια;

      Διαγραφή
    3. Να κάνω μια ερώτηση για όποιον γνωρίζει;
      Το όνομα Nikola από πότε το έχει και πώς προέκυψε;
      Προσωπικά δεν έχω ασχοληθεί γιατί μου δημιουργεί μια υποψία ότι θέλουν να προκαλέσουν μαρκετίστικο συνειρμό με τη γνωστή TESLA, το οποίο δε μου αρέσει.

      Διαγραφή
    4. Κύριε Τάκη στο άρθρο γίνονταν αναφορά κ σύγκριση ακριβώς για αυτό το λόγο με την Τesla προτού αρχίσει την παραγωγή βάσει παραγγελιών. Έτσι βγήκε ένα θεωρητικό fair value όταν η NKLA τις πρώτες μέρες (που είχα κάνει σχετικά αναφορά) για να καταδειξει πόσο ψηλά διαπραγματευόταν καθώς υπήρχε ενθουσιασμός κ επενδυτική μανία για τη νέα Tesla

      Διαγραφή
    5. Η ΝΙΟ είχε μπει στα 6,26 και έφτασε μέχρι τα 2 με 2,5.

      Η Νικολά μπήκε 35 ... μπορεί να φτάσει στα 12 με 17.
      Θα την ξαναδούμε εκεί, αν πάει.

      Διαγραφή
    6. Κ Τάκη με την Blink τι λέτε να κάνουμε όσον αφορά σημείο εισόδου?

      Διάβαζα το πρωί κ κάποια άρθρα για την επέκταση στην Ελλαδα, τη συνεργασία με τη Nissan Θεοχαράκης κλπ.

      Όλος ο κλάδος θεωρώ θα κυριαρχησει τα επόμενα χρόνια κ επενδυτικά εδώ οι δικοί μας δεν έχουν πάρει μυρωδιά...

      Διαγραφή
    7. Στα 200 εκατομμύρια και με μπόλικο χρήμα να καίει μελλοντικά τη βρίσκω πανάκριβη.
      Δεν σας το κρύβω όμως ότι μου αρέσει πάρα πολύ και είμαι καψούρης μαζί της ... θα κάνω το δύσκολο, ελπίζοντας να μην μου γυρίσει την πλάτη.
      Νομίζω ότι θα έχουμε πολλά επεισόδια σε έναν τόσο δυνατό κλάδο που ακόμη είναι σε βρεφικό στάδιο.

      Θα περιμένω μια καλή διόρθωση στη μετοχή. Ή θα μπω ψηλότερα, αλλά με πιο γερό Ισολογισμό.

      Διαγραφή
    8. Εγώ σκέφτομαι το εξής.
      Αν περιμένουμε τρελά κέρδη από μια εταιρεία που αντικειμενό της είναι η φόρτιση των αυτοκινήτων, σημαίνει ότι το κόστος του ηλεκτρικού καυσίμου θα ανέβει.
      Μέχρι πιο σημείο νομίζετε, ότι για να έχουμε ένα pe/στο 20,(όταν παίζουν κάτι δεκάδες φορές τις πωλήσεις),θα είναι πιο φθηνό το ρεύμα σε σχέση με το πετρέλαιο ή την βενζίνη, σχετικά βέβαια και με την πιο ακριβή τιμή αγοράς των οχημάτων.(στην ουσία, προπληρώνεις το ρεύμα)
      Βλέπω τα dot.com να πλησιάζουν....

      Διαγραφή
    9. Δεν πάει έτσι. Ούτε τα P/E μετράνε σε αυτή τη φάση, ούτε οι πιθανές μελλοντικές πωλήσεις.
      Αυτό που μετράει είναι ποιος θα βρει την καινοτομία ... ποιος θα βρει το τέλειο προϊόν που θα φορτίζει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. εύκολα και γρήγορα. Αν το προϊόν αυτό το έχει βρει η BLINK (δεν είμαι καθόλου σίγουρος) θα γράψει κάτι δισεκατομμύρια κεφαλαιοποίηση .... αν μπορεί να φορτίζει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε 1 με 2 λεπτά και μπορεί να δείξει ότι έχει την ιδανική τεχνογνωσία να αναπτύξει δίκτυα φόρτισης σε όλο τον κόσμο, πουλώντας την τεχνογνωσία της ... τότε ΝΑΙ θα γράψει πάρα πολλά δισεκατομμύρια κεφαλαιοποίηση.

      ΑΝ όμως δεν έχει την τεχνογνωσία ή βρεθεί κάποιος άλλος πιο ΜΑΓΚΑΣ και μπορεί (ας πούμε) να κατασκευάζει και να πουλάει φορτιζόμενες μπαταρίες για EV σε μέγεθος αναπτήρα στα ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ, τότε αυτός ο ΜΑΓΚΑΣ θα μαζέψει όοοοοοολο το χρήμα.
      Αυτόν ψάχνουμε να βρούμε .... αν τον βρούμε θα είμαστε και εμείς μάγκες.
      Προσωπικά τα dot.com δεν με ακουμπούν .... στις επενδύσεις υπάρχουν και λάθη.

      Διαγραφή
    10. Δείτε και την AFC Energy.....αυτοί λένε ότι θα φορτίζουν 2 αυτοκίνητα της F1 σε 30sec.....λέτε?

      Διαγραφή
  18. K Τάκη πως το βλέπετε εδώ το έργο? Συσσώρευση πριν νέο ξέσπασμα?

    Αν κ ο κλάδος είναι πολλά υποσχόμενος η συγκεκριμένη είναι ακόμα στα σπάργανα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για την AYRO λέτε;

      Αναμένω να παίζει πάνω απο τα 10 με 12 δολάρια ... εως και του χρόνου.
      Θα ενισχύσω .... λίγο πιο κάτω.

      Διαγραφή
    2. Nαι σε αυτήν αναφέρομαι. Σκεφτομαι ενίσχυση κ εγώ. Αν κάποιος μπορεί να δώσει τα φώτα του τεχνικά...

      Κ Barren??

      Διαγραφή
    3. Δεν νομίζω ότι μπορούν να σας βοηθήσουν οι τεχνικοί. Είναι 2 μηνών μετοχή.
      Εγώ δεν νομίζω ότι θα πέσει κάτω απο 4,1 .... θα την ήθελα κάτω απο 4, αλλά δεν νομίζω.

      Διαγραφή
    4. Εγώ κύριε Ανδρέα ενίσχυσα .... αγορά ξανά στα 3,8 αν πάει.

      Διαγραφή
    5. Αφήστε κ. Ανδρέα γιατί θα μείνουμε να κοιτάμε παρέα τα +30%.
      Με αυτά που βλέπω για να κάνω σοβαρές αγορές μάλλον θα περιμένω τα πρώτα άλματα από ουρανοξύστες.

      Διαγραφή
    6. Τάκαρε τελικά ενίσχυσες σήμερα;

      Διαγραφή
    7. Προ ολίγου στο 3,77 ... πλέον έχω μέση κτήση 4,4

      Διαγραφή
    8. Καλησπέρα κύριε Τάκη παρόν και εγώ , είμαι στο 4,44 Μ.Ο κρατάω ακόμα ένα bid για το 3,3 εάν έρθει.

      Διαγραφή
    9. Και εγώ κρατάω για το 3,27 κλείσιμο του γκαπ ....

      Διαγραφή
    10. Ο Boss ROD KELLER

      https://realmoney.thestreet.com/investing/my-interview-with-ayro-ceo-rod-keller-on-the-exploding-ev-market-15370885

      Διαγραφή
  19. σαν πολυ δεν επεσε η ayro μας κυριε τακη? τι επιπεδο σκεφτεστε για ενισχυση θεσης?
    ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. K Tακη όταν κοιτούσα την NKLA, κ μετά τις λοιπές,έπεσε το μάτι μου σε αναλύσεις κ στην Κandi.. μέχρι προχτές έπαιζε σε ένα εύρος από 3.5-5...

    Μετά την χθεσινή ανακοίνωση για την παραγωγή 2 νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων εκτοξεύτηκε!!

    Αναμένω κάτι ανάλογο κ στη δική μας περίπτωση! Σήμερα ενίσχυσα κ άλλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πλάκα κάνετε .... και εγώ ενίσχυσα σήμερα ... μόλις κοκκίνησε για λίγο.

      Διαγραφή
  21. Kαλησπέρα εγώ τώρα απο τις προτεινόμενες μόνο η ΑΥRO ,θεωρώ ότι έχει καλή τιμή και τοποθετήθηκα ,η παραγωγή έστω και μικρή έχει αρχίσει,η nicola ούτε βίδα δεν έχει παράξει μόνο projects.
    Aπο pbf άστα βράστα μου έχει μείνει το 30% ,αύριο αποτελέσματα αλλά δεν περιμένω κάτι θετικό,μάλλον άσχημα τα βλέπω ,αν και έχουν προεξοφληθεί μερικώς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. The 400% Tesla Rally Was Only The Beginning Of The EV Boom

    https://oilprice.com/Energy/Energy-General/The-400-Tesla-Rally-Was-Only-The-Beginning-Of-The-EV-Boom.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. μπήκα και γω 1η φορά σήμερα Αμερικάνικο με AYRO, fingers crossed. ευχαριστώ sir Takis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ την πιστεύω την εταιρεία .... ελπίζω να μας βγει και να γράψει το διψήφιο νούμερο.
      Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ποτέ all in .... ΔΙΑΣΠΟΡΑ.
      Είναι νομοτελειακά σίγουρο ότι μια επιλογή στις τόσες που θα γίνουν θα αποδειχθεί μούφα.
      Άρα παρακαλώ προς όλους ΠΡΟΣΟΧΗ!!
      Εδώ είναι Αμερική .... όλα γίνονται και γίνονται και γρήγορα , δεν είναι ο ψωριάρης ο Ελληνικός ΧΑχΑ που σέρνεται.
      ΠΡΟΣΟΧΗ

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα σε όλους,
      Τώρα που έκλεισε και το έξω μαγαζί, προτείνω για όποιον έχει Netflix να δει το The China Hustle. Δυστυχώς το είδα χθες βράδυ. Πολύ διδακτικό. Χωρίς καμία διάθεση να ξύσω παλιές πληγές, αν το είχα δει πριν από 2 μήνες σήμερα θα ήμουν πλουσιότερος. Βέβαια αν δεν πληρώσεις δεν μαθαίνεις. Στο ντοκιμαντέρ έχει και κάτι γνώριμους από την LK, τον γνωστό short seller Jim Chanos και τη Muddy Waters.

      Διαγραφή
    3. Η ποιοτητα σας φαινεται απο τον προστατευτισμο σας προς τους αγνωστους συνφορουμιτες. Το position sizing που κανω ειναι 5% και με γνωμονα να μην εχει κανει τρελο ραλυ ηδη. Εναλλακτικα του 5% ειναι το ATR αλλα δεν εχω data ακομη για το αμερικανικο για να το υπολογισω αλλα τα data ειναι μια αλλη κουβεντα που καποια στιγμη θελω να θιξω. Ευχαριστω και παλι για την ανιδιοτελεια σας sir Takis.

      Διαγραφή
  24. Ayro (ανάλυση)
    The Right Moment To Look At The Business Model As Factories Are Being Developed

    https://seekingalpha.com/article/4363965-ayro-right-moment-to-look-business-model-factories-are-being-developed

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Telehealth: A quarter-trillion-dollar post-COVID-19 reality?
    Απαντώντας στο ερώτημα αυτό δείτε τι κάνουν οι TDOC, LVGO, εταιρείες που είχαν επίσης επισημανθεί έγκαιρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ELIO MOTORS
    Δεν κυκλοφόρησε ποτέ ούτε ένα όχημα ... και στο τέλος ξέμεινε απο χρηματοδότηση.

    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Elio_Motors

    Τους τα μάσησε ο μάγκας κανονικά ...

    Ήθελε να πουλήσει με 7.500 δολάρια το αμαξάκι.

    https://www.eliomotors.com/about-elio/#history

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Arcimoto (FUV)... 1
      Η Arcimoto, Inc. ιδρύθηκε στις 21 Νοεμβρίου 2007 ως WTP Incorporated, μια εταιρεία του Όρεγκον, που αργότερα άλλαξε το όνομά της σε Arcimoto, Inc. Τα τελευταία 11 χρόνια, η Εταιρεία ανέπτυξε μια πλατφόρμα οχημάτων σχεδιασμένη γύρω από τις ανάγκες των καθημερινών οδηγών. Το κύριο προϊόν της είναι το Fun Utility Vehicle® (FUV). Σε σύγκριση με το μέσο όρο του αυτοκινήτου, το FUV, έχει μειώσει τα 2/3 του βάρους.
      Τον Σεπτέμβριο του 2017, η Arcimoto εισήλθε στον Nasdaq συγκεντρώνοντας 19,5 εκατομμύρια δολάρια.

      Το FUV είναι ένα όχημα κατηγορίας μοτοσικλέτας, όπου ο οδηγός αισθάνεται πολύ διαφορετικά στην οδήγηση από ότι σε μια μοτοσικλέτα. Το FUV είναι σταθερό και ισορροπημένο - ο οδηγός δεν χρειάζεται να κρατάει ισορροπία όπως σε μία μοτοσικλέτα.
      Η παραγωγή του FUV ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2019 και τώρα παραδίδονται οχήματα στους πρώτους πελάτες. Πιλοτικά προγράμματα βρίσκονται σε εξέλιξη όπως το Deliverator και το Rapid Responder. Η παραγωγή αυτών των οχημάτων αναμένεται να ξεκινήσουν στα τέλη του 2020.

      Συνολικά, η Arcimoto παρήγαγε, το 2019, 57 μοντέλα FUV, 46 από τα οποία παραδόθηκαν σε πελάτες έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019. Μέχρι σήμερα, η Arcimoto έχει κατασκευάσει περισσότερα από 100 οχήματα παραγωγής.

      Η Arcimoto δέχεται επί του παρόντος κρατήσεις προπαραγγελίας με πλήρως επιστρέψιμη προκαταβολή 100 δολάρια. Οι κρατήσεις για τις δυτικές ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών που έχουν πραγματοποιηθεί έχουν εκτιμώμενη παράδοση ενός έτους. Για την υπόλοιπη χώρα, η ικανότητα παράδοσης ανεβαίνει στους 18 μήνες και αναμένεται να μπορεί η εταιρεία να παραδίδει σε εθνικό επίπεδο μέχρι το τέλος του 2021.

      https://prnt.sc/twpg5i

      Διαγραφή
    2. Arcimoto (FUV) .... 2
      Μέσω ενσωματωμένου φορτιστή το FUV μπορεί να συνδεθεί είτε σε πρίζα οικιακής χρήσης 110V είτε σε τυπική πρίζα 220V, καθώς και σε οποιοδήποτε σταθμό φόρτισης επιπέδου 2. Όταν βρίσκετε μακριά από το σπίτι, συνίσταται να χρησιμοποιήται μια εφαρμογή, όπως το ChargePoint, για να βρίσκονται σταθμοί φόρτισης.
      Χρησιμοποιώντας πρίζα 110V, ο εκτιμώμενος χρόνος για πλήρη φόρτιση είναι 8 ώρες. Χρησιμοποιώντας μια πρίζα 220V, ο εκτιμώμενος χρόνος είναι 4 ώρες.
      Στο μέλλον θα υπάρχει δυνατότητα γρήγορης φόρτισης DC. Το βασικό μοντέλο FUV υποστηρίζει φόρτιση από τυπικές οικιακές πρίζες 110v και 220v, καθώς και σταθμούς φόρτισης που έχουν φόρτιση Level 1 και Level 2.

      Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου που χρησιμοποιούνται στο FUV αναμένεται να διαρκέσουν 8 έως 10 χρόνια με κανονική χρήση του οχήματος, και εξακολουθούν να διατηρούν περισσότερο από το 80% της αρχικής τους ικανότητας φόρτισης.
      Στις 31 Μαρτίου 2020, η εταιρεία είχε 4.285 προπαραγγελίες FUV με μικρές επιστρεπτέες καταθέσεις.

      Κίνδυνοι και αβεβαιότητες
      Η Εταιρεία αυτή τη στιγμή έχει περιορισμένες δυνατότητες παραγωγής και διανομής. Οι εγκαταστάσεις για την κατασκευή οχημάτων είναι περιορισμένης κλίμακας και ουσιαστικά είναι πλήρεις. Ξεκίνησε η λιανική παραγωγή με ένα FUV ανά ημέρα κατασκευής και αυξήθηκε σε δύο ανά ημέρα κατασκευής το πρώτο τρίμηνο του 2020.
      Η Arcimoto επίσης δεν έχει ιστορικό παραγωγής υψηλότερης κλίμακας και ενδέχεται να αντιμετωπίσει καθυστερήσεις, ατέλειες, αδυναμία συγκέντρωσης επαρκών κεφαλαίων ή ανεπάρκειες στη διαδικασία κατασκευής, οι οποίες μπορεί να εμποδίσουν ή να καθυστερήσουν την επίτευξη παραγωγής υψηλότερης κλίμακας εντός του αναμενόμενου χρονοδιαγράμματος.

      Η βιομηχανία που δραστηριοποιείται η εταιρεία χαρακτηρίζεται από ταχείες αλλαγές στην τεχνολογία και στις απαιτήσεις των πελατών. Ως αποτέλεσμα, τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της Εταιρείας ενδέχεται να καταστούν γρήγορα ξεπερασμένα και μη εμπορεύσιμα. Η μελλοντική επιτυχία της Εταιρείας θα εξαρτηθεί από την ικανότητά της να προσαρμόζεται στις τεχνολογικές εξελίξεις, να προβλέπει τις απαιτήσεις των πελατών, να αναπτύσσει νέα προϊόντα και υπηρεσίες και να βελτιώνει τα τρέχοντα προϊόντα και υπηρεσίες εγκαίρως.
      Η Εταιρεία ενδέχεται να αντιμετωπίσει τεχνικές ή άλλες δυσκολίες που θα μπορούσαν να καθυστερήσουν ή να εμποδίσουν την ανάπτυξη, εισαγωγή ή εμπορία νέων προϊόντων και υπηρεσιών. Επίσης, η Εταιρεία ενδέχεται να μην είναι σε θέση να προσαρμόσει νέα ή βελτιωμένα προϊόντα και υπηρεσίες στα αναδυόμενα βιομηχανικά πρότυπα και τα νέα προϊόντα.

      Επιπλέον, οι δραστηριότητες και οι δραστηριότητες της Εταιρείας είναι ευαίσθητες στη γενική κυβερνητική πολιτική, τις επιχειρηματικές και οικονομικές συνθήκες στις Ηνωμένες Πολιτείες και παγκοσμίως. Ένα πλήθος παραγόντων πέρα ​​από τον έλεγχο της Εταιρείας θα μπορούσε να προκαλέσει διακυμάνσεις σε αυτές τις συνθήκες. Άλλες εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά της οικονομικής ύφεσης, των δασμών εισαγωγής, των τάσεων στην κατασκευή οχημάτων, της προτίμησης των καταναλωτών, της διαθεσιμότητας αποθεμάτων και των αλλαγών στην κυβερνητική πολιτική που σχετίζονται με αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, θα μπορούσαν να έχουν σημαντική αρνητική επίδραση στην οικονομική κατάσταση της Εταιρείας.

      Η Εταιρεία δεν έχει καταφέρει να είναι κερδοφόρος και ούτε έχει θετικές λειτουργικές ταμειακές ροές. Με αποτέλεσμα για να μπορέσει να λειτουργεί χρειάζεται χρηματοδότηση.
      Η χρηματοδότηση για την επιχείρηση μέχρι σήμερα προήλθε κυρίως από την έκδοση χρεογράφων και μετοχικών τίτλων. Στο μέλλον είναι βέβαιο πως θα απαιτηθεί πρόσθετη χρηματοδότηση για να συνεχίσει να λειτουργεί. Κατά συνέπεια, υπάρχει ουσιαστική αμφιβολία για την ικανότητα της Εταιρείας να μπορεί να συνεχίσει τις δραστηριότητες της, αν δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί.

      https://prnt.sc/twpgp1

      Διαγραφή
    3. Arcimoto (FUV) .... 3

      Ά τρίμηνο 2020
      Τα έσοδα ανήλθαν σε 617.000 δολάρια, όπου περίπου τα 598.000 δολάρια αφορούσαν πωλήσεις οχημάτων. Στο περσινό Α τρίμηνο οι πωλήσεις της εταιρείας ήταν μηδενικές.

      Το Κόστος των πωληθέντων ανήλθε σε περίπου 1.690.000 δολάρια και περιελάμβανε περίπου 1.218.000 δολάρια σε εναέρια και μη χρησιμοποιούμενη παραγωγική ικανότητα και 650.000 δολάρια σε ανταλλακτικά FUV.

      Τα έξοδα έρευνας και ανάπτυξης («Ε & Α») ήταν περίπου 449.000 δολάρια από 1.060.000 δολάρια πέρσι.

      Τα έξοδα πωλήσεων και μάρκετινγκ ήταν περίπου 337.000 δολάρια από 245.000 δολάρια πέρσι.

      Τα γενικά και διοικητικά έξοδα ήταν περίπου 1.497.000 δολάρια απο 1.571.000 πέρσι.

      Τα έξοδα τόκων ήταν περίπου 247.000 δολάρια από 193.000 δολάρια πέρσι.


      Η εταιρεία κατά το Α τρίμηνο του 2020 εμφάνισε ζημιές 3,594 εκατομμύρια δολάρια από 3,068 εκατομμύρια δολάρια στο αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.

      Στις 31 Μαρτίου 2020, η Εταιρεία είχε 5.119.539 δολάρια σε απόθεμα και άλλα 1.124.190 δολάρια σε προπληρωμένο απόθεμα που δεν έχει ληφθεί ακόμη.

      Τα μετρητά ανέρχονται σε 1.890.000 δολάρια από 5.832.000 δολάρια στις 31 Δεκεμβρίου 2019.
      Κατά τη διάρκεια των τριών μηνών που έληξαν στις 31 Μαρτίου 2020, τα μετρητά που χρησιμοποιήθηκαν σε λειτουργικές δραστηριότητες ήταν περίπου 3.487.000 δολάρια, κυρίως, ως αποτέλεσμα της ζημίας που πραγματοποιήθηκε.
      Η εταιρεία θα χρειαστεί χρηματοδότηση στο άμεσο μέλλον και θα πρέπει να καταφέρει να ανεβάσει τις πωλήσεις της για να μπορέσει να πετύχει θετικές λειτουργικές χρηματοροές.

      Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως θα πρέπει να πραγματοποιηθούν σημαντικά πρόσθετα έξοδα για την εμπορία των τρεχόντων και μελλοντικών προϊόντων και υπηρεσιών.

      https://www.youtube.com/watch?v=x_S-FPxYDtQ

      Διαγραφή
    4. Εμένα για 20.000 δολάρια .... μου φαίνεται ακριβό, ενώ και η παραγωγή είναι πολύ αργή .... και ο χρόνος παράδοσης φτάνει το 1 έτος για τις Δυτικές Ακτές και πάνω απο 1,5 χρόνο, για την υπόλοιπη Αμερική και έχει ο Θεός.

      Διαγραφή
    5. Εάν το ηλεκτρικό αυτοκίνητο γίνει must τότε το Λίθιο θα κινηθεί ανοδικά σαν το ελαφρύτερο μέταλλο άρα περίπου αναντικατάστατο στις επαναφορτιζόμενες μπαταρίες. Πριν 4-5 χρόνια είχα τοποθετηθεί και κάνει πρόταση στο μπλογκ για το LIT λίγο κάτω από τα $20. Το προϊόν κινήθηκε καλούτσικα (σήμερα λίγο πάνω απ΄τα $38). Δίνει κι ένα μικρό μέρισμα ($0,1606 για την περσινή χρήση προ μηνός)

      Δεν έχω θέση πια καθώς δεν είμαι σίγουρος για το μέλλον της ηλεκτροκίνησης, η τεχνολογία θα μπορούσε μελλοντικά να στραφεί σε κάτι άλλο (πχ κινητήρες υδρογόνου)

      Διαγραφή
  27. μ αυτην εδω τι θα γινει? κατω απο 4? πολυ παιδεμα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://finance.yahoo.com/news/ayro-inc-announce-second-quarter-174500228.html?guce_referrer=aHR0cHM6Ly9maW5hbmNlLnlhaG9vLmNvbS9xdW90ZS9BWVJPP3A9QVlSTyYudHNyYz1maW4tc3JjaCZfZ3VjX2NvbnNlbnRfc2tpcD0xNTk3MDc4Njky&guce_referrer_sig=AQAAANyC33VAZPYx6oDDSJuJtUjdDGE68Rql47ZgtIgqw-V6sBYH4SMUCFBGFUUY5yK9hWJvgSP6f8H801nmWkeOJCT16x4iOnxNWD6izFqTXsImlR3qLzY7HEny3KozyEW4zW1B-8nMNj3oIYFi7nCJ214Oj6A-VdHF6oz7-xG8uB0S&_guc_consent_skip=1597078708

      Βγάζει αποτελέσματα την Παρασκευή. Ή θα μας δαγκώσει ο φίλος ή θα χαμογελάσει λίγο το χειλάκι μας.

      Πάντως αν κρίνω από τον όγκο, που μέχρι στιγμής είναι στο 1/5 του μέσου ημερήσιου, μάλλον για τίναγμα της αχλαδιάς μου μοιάζει.

      Διαγραφή
    2. Κύριοι, τι αποτελέσματα να βγάλουν ;
      Δεν υπάρχουν ακόμη πωλήσεις στις εταιρείες LSEV .... δεν το έχετε πάρει χαμπάρι;

      Διαγραφή
    3. Και τα έσοδα που δηλώνουν μέχρι στιγμής από τι είναι; Καπάρο για προπαραγγελίες;

      Διαγραφή
    4. Αέρας κοπανιστός είναι ... τα μωράκια είναι ακόμη αγέννητα.

      Διαγραφή
    5. Διαβάστε απο πάνω την ανάλυση της Arcimoto (FUV)

      Διαγραφή
    6. αρα μαλλον θ αργησουμε να δουμε λιγο φως ε
      μαλλον θα βολοδερνει ?

      Διαγραφή
    7. Εδώ είναι Αμέρικα .... δεν βολοδέρνει ποτέ τίποτα.

      Διαγραφή
    8. Στη FUV με 30 πωληθέντα αυτοκινητάκια εντός Ά΄ τριμήνου και αρκετές προπληρωμές, ενόψει Β΄τριμήνου είναι στα υψηλά τους και ετοιμάζονται για διαφυγή.
      Δεν ξεχνιέμαι .....

      Διαγραφή

    9. Άποψη από ( investor place) .Report a few years ago from Intel – and backed up by other reputable firms – states that the AV market will be worth $7 trillion. And I think that is a conservative number. When you think about how it will change life for nearly every person on earth, it could be closer to $10 trillion.

      To put $10 trillion into perspective, only two countries in the world have economies bigger than $5 trillion (the U.S. and China). The total GDP of the entire world is about $90 trillion. That means the AV market could be bigger than 10% of the GDP of every economy on Earth here in 2020.

      Even if I am wrong and Intel is too optimistic, there is no doubt that trillions of dollars will change hands in the future of transportation. It is not very often that an opportunity this big and with this degree of certainty is in front of investors.

      Διαγραφή
    10. Baidu (BIDU) Η μεγάλη κινεζική εταιρεία τεχνολογίας αναφέρεται συχνά ως «Google της Κίνας». Και για καλό λόγο. Έχει περίπου το 75% της αγοράς αναζήτησης στο Διαδίκτυο της Κίνας.
      ο Baidu είναι επίσης ηγέτης στην τεχνητή νοημοσύνη (AI) - παρόμοιος με το Google. Και όπως η Google έχει το τμήμα Waymo που λειτουργεί σε AV, το Baidu έχει μεγάλη παρουσία στο μέλλον των μεταφορών στην Κίνα και σε όλο τον κόσμο.

      Αυτήν την εβδομάδα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η Apollo Computing Unit είναι έτοιμη για χρήση στους δρόμους. Το προϊόν θεωρείται ο πρώτος υπολογιστής αυτόνομος οδηγός παραγωγής στον κόσμο. Είναι ένα θαύμα τεχνολογίας - ικανό να χειριστεί μεγάλο όγκο δεδομένων από πέντε κάμερες και 12 ραντάρ υπερήχων.


      Η Baidu αναμένει να κυκλοφορήσει το Apollo το δεύτερο εξάμηνο του 2020. Και δεν είναι μόνο του, καθώς η Nvidia (NVDA) εργάζεται σε ένα παρόμοιο προϊόν για AVs.

      Η Baidu έχει καταγράψει περισσότερα μίλια αυτο-οδήγησης από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία στην Κίνα, και επίσης συγκεντρώνει τα μίλια στις Ηνωμένες Πολιτείες. Κατά τους 12 μήνες που έληξαν τον Νοέμβριο, ο Baidu καταγράφει τα τέταρτα περισσότερα μίλια AV στις ΗΠΑ, πίσω από μόνο τους Waymo της Google, General Motors και Chinese Pony.

      Διαγραφή
    11. Η εκτίμηση για 10 trillion αφορά το 2030.

      Διαγραφή
  28. ενισχυσα θεση σε ayro
    κατι μου λεει ειμαστε κοντα σε γυρισμα.
    μακαρι να μη κανω λαθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλησπέρα για τη DEGIRO έχει κάποιος φίλος του site κάποια άποψη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα πρόσεχα λίγο πλέον δεν πρέπει να έχει γραφεία Ελλάδα και από μήνυμα που έστειλε εξαγοράστηκε, βέβαια έχει πολύ καλές χρεώσεις αλλά δεν θα έβαζα πάνω από 20 χιλιάρικα στην πλατφόρμα ενδεικτικά οι χρεώσεις https://prnt.sc/tz1hwo

      Διαγραφή
  30. AYRO, Inc. Announces Second Quarter 2020 Results

    https://ir.ayro.com/news-events/press-releases/detail/21/ayro-inc-announces-second-quarter-2020-results

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΕΟ, στην AYRO, έκλεισε σήμερα το gap από 2/7? Τι βλέπεις τεχνικά εκεί?
      https://invst.ly/rt5jg

      Διαγραφή
  31. δεν ειναι για μένα αυτη φιλε....κάνει τρομερά ξεπετάγματα-χωσίματα ...δεν εχει ξεκάθαρο trendline.....εγώ-ΜΑΚΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Κύριε Τάκη τελικά το έκλεισε το χάσμα η AYRO εγώ ψώνισα και έριξα το μέσο όρο στο 4,15 , κύριε Barren Wuffett εσείς ψωνίσατε ? αφού σας βγήκε το χάσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Είχα στήσει εντολή στα 3,05 πήρα την ζημιά μου (δικό μου όριο) και χαιρέτησα...
    Πάμε για άλλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακόμη και η Tailored Brands που χρεοκοπούσε εδώ και 1 χρόνο (τώρα μηδένισε και ησύχασε) έδινε αντιδράσεις. Η τελευταία της ήταν απο το 0,8 στο 2,2!!
      Για εμένα θα έπρεπε να περιμένετε την αντίδραση και να επανεκτιμήσετε ... τόοοτε, όταν γίνει.

      Για δείτε
      https://prnt.sc/u2xubg

      https://finance.yahoo.com/quote/TLRD?p=TLRD&.tsrc=fin-srch&guce_referrer=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&guce_referrer_sig=AQAAAEzx_i4ptqrfWgQQhtYmZ7AyBNHt645K7557r7zviafVv6WYfLMamcce-VVSQglCFGrqwuSKInTYP9tA9HQY9LeUNy2G270z74Q-WH2Fx3sjYluCXtp4L0bbqgqm4HUB-XI8VfGjyDDi-1jbMspnZBzMQ7r0G9QXdtM0hnMrngqH&_guc_consent_skip=1597936905

      Διαγραφή
  34. Τρύπωσα και εγώ από το πίσω παράθυρο του αυτοκινήτου της Ayro στο 3.21 με μια μικρή θέση... τη περίμενα πιο χαμηλά αλλά δεν μου βγήκε... μακάρι να βγάλει αντίδραση από βδομάδα γιατί από την άλλη πλευρά τα νερά μας κάνουν σκωτσεζικο ντουζ με 8.8pH

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Καλημερα σας πηρα ayro μ.ο. 3,395 δεν μου βγηκε πηρα blink στα 8,9 παλι δεν μου βγηκε εφτασε μεχρι 6 ειχα τρομαξει αρκετα αλλα δεν εχω θεμα περιμενω μεχρι να γυρισει ανεβηκε παλι τωρα λεω να παρω SOLO βλεπω κινηση κ συνεχόμενη ανοδο τι λετε εσεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Δυστυχώς η κατρακύλα της ΑΥΡΟ είναι συνεχόμενη .Πάει και ο διπλός πάτος στα 3 $ .Πραγματικά δεν ξέρω αν πρέπει να κάνω stop loss ή να περιμένω .Μάλλον μιξεράκι από τον ceo όπως πιθανολογεί ο Κ Τάκης για μερικές του nasdaq .ΛΆΘΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. AYRO Announces Third Quarter 2020 Financial Results
    http://www.globenewswire.com/news-release/2020/11/06/2121941/0/en/AYRO-Announces-Third-Quarter-2020-Financial-Results.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Σα να ξύπνησε το κορίτσι, αν κρατήσει κλείσιμο 3,10+ μάλλον πάμε για 3,7~4 και βλέπουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν έρθουν οι πρώτες πωλήσεις ... προς το παρόν : Τα παιδία παίζει

      Διαγραφή
  39. και πότε θα έρθουν οι πρώτες sir Takis?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. την υπομονή μου στα κάτω την έκανα...ώρα να τη κάνω και στα πάνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ayroπλάνο!κε. Τάκη είναι η 1η ξενόφερτη που πήρα από το blog σας. Τα σέβη μου και στην υγειά σας, παραδίδετε όχι μόνο θεωρία αλλά και πράξη, διαφέρετε σε αυτό και πρέπει να το αναγνωρίσουμε. Σε τι range τιμών θα δώσετε? Την Παρασκευή στο 8,60 ήμουν έτοιμος. Το έχει ξανακάνει αυτό το δρομολόγιο και γύρισε πίσω από τα 9 και με γαργαλάει να μπουμπουνίσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Πώληση ayro στα 10,2! Ευχαριστώ κε Τάκη για την παρουσίαση της

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂