Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

AST & Science - Space Mobile

AST  .... εδώ ....

Διαπραγματεύεται στο Nasdaq με τον κωδικό NPA ... εδώ .... και μετά τη συγχώνευση το ticker θα είναι ASTS
Αριθμός μετοχών : 181,55 εκατομμύρια μετοχές (όταν εισαχθεί στο Nasdaq)
Presentation AST
... εδώ ...



Το SPAC του NPA
Στις 28 Μαίου 2019 ιδρύεται η εταιρεία New Providence Acquisition Corp. και δημιουργήθηκε το Spac - NPA. Εκδόθηκαν για τον χορηγό 5.750.000 κοινές μετοχές κατηγορίας Β.
Τα Μερίδια Κατηγορίας Β θα μετατραπούν αυτόματα σε κοινές μετοχές Κατηγορίας Α την πρώτη ημέρα μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης του Spac με την εταιρεία που θα επιλεγεί.


Στις 13 Σεπτεμβρίου 2019, η εταιρεία ολοκλήρωσε την αρχική δημόσια προσφορά, όπου εκδόθηκαν 23.000.000 μετοχές, στα 10 δολάρια, δημιουργώντας ακαθάριστα έσοδα 230.000.000 δολάρια.
Η εταιρεία SPAC - NPA εισάγεται στον Νasdaq, παράλληλα κάθε αρχική μονάδα εδικαιούτο και το ένα δεύτερο ενός εξαγοράσιμου εντάλματος. Κάθε ένταλμα (WARRANT) δίνει στον κάτοχο του την δυνατότητα να αγοράσει μία κοινή μετοχή σε τιμή άσκησης 11,50 δολάρια ανά μετοχή.
Ταυτόχρονα η Εταιρεία ολοκλήρωσε την πώληση 5.500.000 ενταλμάτων στην τιμή του 1 δολαρίου, ανά ένταλμα, στον χορηγό New Providence Management LLC και επιπλέον 600.000 ιδιωτικών ενταλμάτων στο 1 δολάριο στους αναδόχους.

Η συμφωνία συγχώνευσης με την AST&Science
Την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020 το spac NPA, σύνηψε οριστική συμφωνία για να συγχωνευτεί με την εταιρεία AST&Science (AST).
Η AST θα συγκεντρώσει 460 εκατομμύρια δολάρια μέσω του συνδυασμού των επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένου ενός πλήρως δεσμευμένου PIPE ύψους 230.000.000 δολαρίων, που θα καλυφθεί από θεσμικούς επενδυτές.


Η συνδυασμένη εταιρεία θα παραμείνει εισηγμένη στο Nasdaq με το νέο σύμβολο "ASTS"
Ο συνδυασμός επιχειρήσεων αποτιμά την AST, με την τιμή της μετοχής στα 10 δολάρια,
σε περίπου 1,815 δισεκατομμύρια δολάρια.


Υποθέτοντας ότι κανένας δημόσιος μέτοχος της NPA δεν ασκήσει τα δικαιώματα εξαγοράς του, η ιδιοκτησία της συνδυασμένης εταιρείας αμέσως μετά τη συγχώνευση θα αποτελείται από τους τρέχοντες κατόχους μετοχών της AST (71%), τους μετόχους της NPA (13%), τον χορηγό της AST (3%) και τους επενδυτές PIPE (13%).
Η επιχειρηματική αξία της συγχώνευσης Pro Forma είναι 1,392 δισεκατομμύρια δολάρια ενώ η συνδυασμένη εταιρεία αναμένεται να έχει, στο ταμείο, περίπου 423 εκατομμύρια δολάρια.

  • Η AST & Science LLC εξασφαλίζει την απαραίτητη χρηματοδότηση για την πρώτη φάση της εμπορικής εκτόξευσης του διαστημικού δικτύου κινητής τηλεφωνίας.
  • Το έργο στοχεύει, το 2023, στη μετατροπή της κάλυψης του δικτύου κινητής τηλεφωνίας για τις 49 μεγαλύτερες χώρες στις περιοχές του Ισημερινού - συμπεριλαμβανομένων της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό (ΛΔΚ), της Γκάνας, της Μοζαμβίκης, της Κένυας και της Τανζανίας.
  • Το SpaceMobile θα είναι το πρώτο διαστημικό δίκτυο κινητής τηλεφωνίας που θα συνδέεται απευθείας με smartphone 4G και 5G χωρίς να χρειάζεται εξειδικευμένο υλικό.

Η AST & Science ιδρύθηκε, το 2017, από τον πρωτοπόρο, επιχειρηματία και εφευρέτη στη δορυφορική βιομηχανία Abel Avellan, έναν 25χρονο βετεράνο στον παγκόσμιο τομέα δορυφορικών επικοινωνιών. Ήταν ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της EMC (Emerging Markets Communications) μέχρι την πώληση της για 550 εκατομμύρια δολάρια το 2016. Ο Avellan είναι επίσης συν-εφευρέτης 18 τεχνολογιών ευρεσιτεχνίας των ΗΠΑ.
Η AST & Science είναι σχεδιαστής και κατασκευαστής εξαιρετικά ισχυρών δορυφόρων LEO. Οι κατοχυρωμένες με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογίες της εταιρείας μεταμορφώνουν δραματικά τον τρόπο σχεδίασης, κατασκευής και εκτόξευσης των δορυφόρων, παρέχοντας σε κυβερνητικούς και εμπορικούς φορείς σημαντικά πλεονεκτήματα, όπως επιταχυνόμενοι χρόνοι εκτόξευσης, σημαντικά χαμηλότερο κόστος και επίπεδο ανθεκτικότητας που ποτέ δεν ήταν δυνατό.

Στις 15 Νοεμβρίου 2018 η AST & Science, ανακοινώνει την επιλογή του Midland στο Τέξας, ως την τοποθεσία για το εργοστάσιο κατασκευής δορυφόρων και της στέγασης των εταιρικών κεντρικών γραφείων της στη Βόρεια Αμερική.

Η εγκατάσταση 85.000 τ.μ. της εταιρείας βρίσκεται στο Midland International Air and Space Port, το πρώτο εμπορικό αεροδρόμιο που έλαβε άδεια διαστημικού λιμένα από την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας.
Το εργοστάσιο είναι μια από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις παραγωγής «NewSpace» στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της AST & Science, Abel Avellan, χάρη αυτού του εργοστασίου, έχουν δημιουργηθεί περισσότερες από 160 θέσεις εργασίας στη διαστημική κατασκευή στο Midland.


Η εργοστασιακή μονάδα της AST & Science θα κατασκευάζει και θα εκτοξεύει δορυφορικές πλατφόρμες σε τροχιά χαμηλής γης (LEO) σε μια πλήρως ολοκληρωμένη αεροναυτική και διαστημική λειτουργία. Ο Avellan , πρόεδρος και CEΟ της AST, σημείωσε ότι :
«Η επαναστατική τεχνολογία μας θα αλλάξει τον τρόπο κατασκευής, εκτόξευσης και χρήσης των δορυφόρων στο διάστημα και στη Γη. Από το Midland, θα κλιμακώσουμε γρήγορα για να παράγουμε υψηλές ποσότητες χαμηλού κόστους, εξαιρετικά ισχυρών δορυφορικών πλατφορμών LEO. Αυτό θα ανοίξει ένα εκπληκτικό φάσμα εμπορικών και αμυντικών εφαρμογών που δεν ήταν δυνατό στο παρελθόν με παραδοσιακές τεχνικές κατασκευής δορυφόρων».


Η κατασκευή της εγκατάστασης έχει πλέον ολοκληρωθεί, χάρη στη συνεργασία με την Midland Development Corporation (MDC) και η αρχική παραγωγή έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις αρχές του επόμενου έτους. Οι πρώτοι δορυφόροι θα κυκλοφορήσουν για τροχιακές δοκιμές το 2019.

Οι ιδιόκτητοι δορυφόροι της AST θα καρασκευάζονται στο εργοστάσιο παραγωγής στο Midland του Τέξας. Αυτή η εγκατάσταση 85.000 τετραγωνικών μέτρων βρίσκεται στο Midland International Air and Space Port, το πρώτο εμπορικό αεροδρόμιο που έλαβε άδεια διαστημικού λιμένα από την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας.

Αυτό το εργοστάσιο έχει την ικανότητα να κατασκευάζει έως και 100.000 νανο-δορυφορικές μονάδες το χρόνο.

Στις 3 Απριλίου 2019, η AST & Science ανακοίνωσε ότι ο πρώτος δορυφόρος της, ονομαζόμενος BlueWalker 1, εκτοξεύτηκε επιτυχώς, σταθεροποιήθηκε σε τροχιά και είναι έτοιμος για λειτουργία.
Ο νανο-δορυφόρος BlueWalker 1 εκτοξεύτηκε μέσω ενός οχήματος εκτόξευσης PSLC-C45 από το Διαστημικό Κέντρο Datish Dhawan στην Ινδία και τέθηκε σε τροχιά. Ο δορυφόρος λειτουργεί ικανοποιητικά και είναι έτοιμος να κινηθεί σε πλήρη λειτουργία.


Το BlueWalker 1 πετά σε σταθερή τροχιά χαμηλής Γης (LEO) σε υψόμετρο περίπου 500 μιλίων. Θα χρησιμεύσει ως δοκιμαστικός χώρος για τις πατενταρισμένες τεχνολογίες AST & Science στο διάστημα τα επόμενα χρόνια.

Σήμερα, περισσότεροι από 5 δισεκατομμύρια συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας μετακινούνται συνεχώς μέσα και έξω από την ασύρματη κάλυψη. Η λύση της AST θα καλύψει αυτά τα κενά κάλυψης, ώστε όλοι να παραμείνουν απρόσκοπτα συνδεδεμένοι καθώς κινούνται για την καθημερινή τους ζωή, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται .... ακόμη και όταν βρίσκονται εκτός εμβέλειας δικτύων.

Για να γεφυρωθούν αυτά τα κενά, οικονομικά και γρήγορα, η AST σχεδίασε και κατοχύρωσε, με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, ένα αρθρωτό δορυφορικό σύστημα LEO που θα είναι σημαντικά λιγότερο δαπανηρό στην κατασκευή και εκτόξευση από όλα τα παλαιότερα δορυφορικά συστήματα.
Το SpaceMobile θα είναι το πρώτο και μοναδικό διαστημικό δίκτυο που θα λειτουργεί με τυπικά κινητά τηλέφωνα. Δεν απαιτείται ξεχωριστό ή εξειδικευμένο δορυφορικό υλικό.

Το SpaceMobile θα εξυπηρετεί όλους τους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας που χάνουν την υπηρεσία τους όταν μετακινούνται εκτός εύρους των παραδοσιακών δικτύων.

Η παγκόσμια αγορά ασύρματων υπηρεσιών παράγει πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια σε ετήσια έσοδα, μέσω 5 δισεκατομμυρίων κινητών τηλεφώνων, τα οποία μετακινούνται συνεχώς μέσα και έξω από την κάλυψη κινητής τηλεφωνίας. Επιπλέον, περίπου 4 δισεκατομμύρια άνθρωποι παραμένουν χωρίς σύνδεση με ευρυζωνικές υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας. Το Space Mobile θα προσφέρει, για πρώτη φορά, οικονομικές υπηρεσίες ευρυζωνικής κυψέλης σε εκατοντάδες εκατομμύρια, βοηθώντας χώρες και εταιρείες να επιτύχουν καθολική κάλυψη σε αγροτικές περιοχές.

Η AST διαθέτει επαναστατική τεχνολογία, με 750+ διπλώματα ευρεσιτεχνίας και το πλεονέκτημα της πρώτης εταιρείας που εισέρχεται στην τεχνολογία του Space mobile.
Τα παραδοσιακά δορυφορικά συστήματα απαιτούν ακριβά εξειδικευμένα δορυφορικά τηλέφωνα ή συστήματα γείωσης, η οποία διαφέρει από την κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία της AST SpaceMobile, όπου το μόνο που χρειάζεται είναι το κινητό τηλέφωνο.


Κορυφαίοι στρατηγικοί εταίροι της AST είναι οι : Vodafone, American Tower, Rakuten, Safran, NEC, AT&T, Samsung Next ....

 

Η AST SpaceMobile, σε συνεργασία με τον όμιλο Vodafone, παρουσίασε ένα σχεδιασμό για την έναρξη της πρώτης φάσης της διαστημικής εμπορικής υπηρεσίας κινητής επικοινωνίας το 2023. Η εταιρεία έχει εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση για να οδηγήσει αυτό το εγχείρημα στο επόμενο στάδιο, το οποίο θα είναι η κάλυψη των 49 μεγαλύτερων χώρων στις ισημερινές περιοχές.

Η πρώτη φάση των σχεδίων της AST SpaceMobile περιλαμβάνει τη χρήση 20 δορυφόρων για την παροχή απρόσκοπτης κινητής συνδεσιμότητας που μπορεί να προσεγγιστεί από περίπου 1,6 δισεκατομμύρια άτομα σε μια τεράστια γεωγραφική περιοχή. Η αρχική υπηρεσία θα στοχεύει σε μια περιοχή Βόρεια και Νότια του ισημερινού, συμπεριλαμβανομένων αγροτικών και απομακρυσμένων περιοχών πολλών αγορών όπου η Vodafone θα ενσωματώσει την τεχνολογία στις υπηρεσίες που παρέχονται από τις μάρκες Vodacom, Safaricom και Vodafone. Με την επιφύλαξη κανονιστικής έγκρισης σε κάθε αγορά, αυτές θα περιλαμβάνουν τη Λαική Δημοκρατία του Κογκό, τη Γκάνα, τη Μοζαμβίκη, τη Κένυα και τη Τανζανία. Η AST SpaceMobile θα υποβάλει επίσης αίτηση για έγκριση από το ρυθμιστικό πλαίσιο για την έναρξη της υπηρεσίας στην Ινδία.

Η Vodafone θέλει να διασφαλίσει ότι οι πελάτες της θα είναι πάντα συνδεδεμένοι και θα επωφελούνται από μια ψηφιακή λειτουργιών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι στρατηγικός εταίρος της AST SpaceMobile, η οποία είναι μοναδικά τοποθετημένη για να παρέχει καθολική κάλυψη για κινητά σε αγροτικές περιοχές στην Αφρική και στο μέλλον στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Το διαστημικό δίκτυο κινητής τηλεφωνίας θα δώσει την δυνατότητα να υπάρχουν άμεσες επικοινωνίες σε περίπτωση φυσικής ή ανθρωπιστικής καταστροφής. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που επένδυσε η Rakuten στην ΑΣΤ.

Tο AST SpaceMobile, με την ολοκλήρωση της φάσης 1, θα διασφαλίσει ότι οι απομακρυσμένες κοινότητες σε πολλές χώρες της Αφρικής και της υποσαχάριας Αφρικής θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στις πιο πρόσφατες ψηφιακές υπηρεσίες.

Η σταδιακή ανάπτυξη εξαλείφει τον κίνδυνο χρηματοδότησης για τη λειτουργία των ταμειακών ροών. Με τη συγχώνευση της εταιρείας με το spac NPA, θα έχει τα απαραίτητα κεφάλαια για να ολοκληρώσει το project της φάσης 1. Με την ολοκλήρωση της φάσης 1, το 2023, αναμένεται η εταιρεία να έχει θετικές ταμειακές ροές.

Φάση 2 : 45 δορυφόροι που θα καλύπτουν Βόρεια Αμερική, Ευρώπη και Ασία

Φάση 3 : 45 επιπλέον δορυφόροι για πλήρης παγκόσμια κάλυψη

Φάση 4 : 58 δορυφόροι για πλήρης παγκόσμια κάλυψη MIMO με ταχύτερους ρυθμούς δεδομένων
Σύνολο δορυφόρων 168

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της διοίκησης ...
Το 2022 θα έχουν τεθεί σε τροχιά 20 δορυφόροι, που θα αυξηθούν το 2023 σε 110. Το 2024 θα έχουν ολοκληρωθεί και οι 4 φάσεις του εγχειρήματος Space Mobile και θα βρίσκονται σε τροχιά συνολικά 168 δορυφόροι.


Το κόστος εκτόξευσης των δορυφόρων αναμένεται να συνεχίσει να μειώνεται και το μοντέλο λειτουργίας χαμηλού κόστους αναμένεται να οδηγήσει σε περιθώρια 90% + EBITDA.

Τα ΕΒΙΤDA 2024 ανέρχονται σε 1,014 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ το 2025 απογειώνονται σε 2,56 δισεκατομμύρια δολάρια.


Με την τιμή της μετοχής στα 10 δολάρια και μετά την ενοποίηση η AST θα αποτιμάται 1,815 δισεκατομμύρια δολάρια, που αντιστοιχούν :

  •  0,71 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2025.
  • 1,79 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2024.
  • Οι μετοχές των υφιστάμενων μετόχων της AST SpaceMobile υπόκεινται σε κλείδωμα 12 μηνών.
  • Τα stock options υπαλλήλων υπόκεινται σε διετή κλείδωμα.


139 σχόλια:

  1. Investor's Place:Don't touch Tuskan....Τωρα ιδρωσαμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Γεωπονε σαν κάτι να κινείται πάνω από τον Ισημερινό...,🤫🤫💥💥💥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σε αυτην εχω τις μεγαλυτερες ελπιδες και πολυ μεγαλο μερος του χαρτοφυλακιου μου. Την πιστευα εξαρχης και μου αρεσε πολυ το στορυ της.
      Πιστευω σε βαθος 3τιας θα γραψει μεγαλα ποσα. Σιγουρα περδα απο το κερδοσκοπικο θα αφησω τις μισες μεσα.

      Διαγραφή
  3. NPA ξεκίνησε αντιστροφή μέτρηση για εκτόξευση!🚀

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ καλό timing κ. Τάκη. Σήμερα ανακοινώθηκε ότι η cathie woods θα δημιουργήσει etf για space companies. Ξεκινάει η κούρσα για το NPA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πήρε το ματι μου αυτο Cathie Wood announced spaced based etf, $spce, $srac, $npa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. SIR κάτι μου λέει πως NPA θα δούμε μεγάλα νούμερα πάνω από 30 πριν το MERGER.... μπορεί να μην τα δικαιολογεί ( ούτε η QS τα δικαιολογούσε ) αλλά νομίζω πως ήταν κάτω από τα radar της Αγοράς μέχρι τώρα και ακόμη είναι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλημερα. δυο spacs που εχουν προσεχως merger ειναι acam θα γινει carlotz kai pcpl θα γινει e2open . ειναι κατω απο 12$. Πως τα βλεπετε κυριε Τακη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. δευτέρα κλειστή η wall
    https://www.nyse.com/markets/hours-calendars

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το bloomberg αναφέρει ότι η biosale δεν έχει σχέδια να εκδώσει νέες μετοχές στο κοντινό μέλλον. Αν όντως ισχύει αλλάζουν τα δεδομένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή αλλάζουν προς ποια κατευθυνση? Να αγοράσουμε ξανά?

      Διαγραφή
  10. Κρατάμε στα χέρια μας τον ΠΎΡΑΥΛΟ... Ότι πιο HOT 🔥🔥🔥🔥🔥 έχουμε αγοράσει από το καλάθι του SIR για LONG ...Εδώ τα νούμερα ίσως είναι πολυυυυ μεγαλύτερα από SKLZ στα επόμενα 2 με 3 χρόνια.... Ευτυχώς μας έκανε την χάρη μέχρι χθες που πουλήσαμε BIOLA και φορτώσαμε γερά...Πολύ LONG θέσεις :NPA SKLZ APXT...προς το παρών γιατί είμαι σίγουρος πως ο SIR ετοιμάζει κάτι πολύ HOT 🔥🔥🔥🔥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ. GERRY αν και πιστεύω και εγώ πως θα έχουμε εκτόξευση σε αυτή τη φάση, έχω μια επιφύλαξη για την αποτελεσματικότητα, τη χρησιμότητα και κατ' επέκταση την εμπορική επιτυχία του όλου εγχειρήματος. Δεν έχω δει κάπου δοκιμές που να αναφέρουν τι εύρος (ταχύτητες) θα έχουν αυτές οι δορυφορικές συνδέσεις, πόσους χρήστες μπορούν να καλύψουν κτλ. Γιατί είναι άλλο ή δυνατότητα λήψης σήματος παγκόσμια που πιστεύω θα το κάνουν, και άλλο ή λήψη σήματος ίδιας ποιότητας υπηρεσίας με αυτή που λαμβάνουν οι καταναλωτές ήδη. Και το Starlink αυτό θέλει να λύσει, αλλά με σταθερό εξοπλισμό. 

      Διαγραφή
    2. Κύριε Diamadis η εταιρεία κατά τον Κύριο Τάκη και συμφωνεί δικός μου ανθρωπος στη Σινγκαπουρη στέλεχος 20 χρόνια σε πολυεθνικές ΑT T Vodafone σε όλη την ΝΑ Ασία και στέλεχος του FB εκεί τώρα μου είπε η εταιρεία αν το Progect περπατήσει είναι για 80 με 100 Billion Market CAP ..
      ΜΠΑΟΥΛΟ FOR EVER IT TAKES...

      Διαγραφή
    3. Μακάρι κ. GERRY, το ελπίζω, και την ελπίδα αυτή αγοράζουμε! Pεριμένουμε όμως και proof για το innovation τους, για να γίνει πύραυλος ή έστω το το πιστέψουν αρκετοί :D

      Διαγραφή
  11. Προσπαθώ να κάνω transfer χρημάτων στην IBKR αλλά δεν είναι και πολύ user friendly. Έχει κανείς κάποιο hint για να μην κάνω κάποιο λάθος?

    Επίσης, έχει κάνει κάποιος μεταφορά χαρτοφυλακίου από ελληνική ΑΧΕ στην IBKR?

    Πάντως η Degiro πρέπει να είναι πιο φιλική στο χρήστη, για τον απλούστατο λόγο ότι είναι πολύ πιο απλή. Δεν λέω, η πλατφόρμα της IBKR πρέπει να κάνει παπάδες αλλά η όλη φιλοσοφία είναι λιγάκι πολύπλοκη και US oriented.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τη μεταφορά του χαρτοφυλακίου, δειτε μήπως σας συμφερει να τις πουλησετε και να τις ξαναγοράσετε. Επίσης, θα ήταν ωραια τρολιά να ρωτησετε την χρηματιστηριακή σας. Μπας και βαλουν μυαλό.

      Για την μεταφορά χρημάτων δυστυχως δεν εχω γνωση.

      Διαγραφή
    2. Είχατε πει ότι σας απερριψαν τα έγγραφα. Τους στείλατε κατι άλλο και τα δεχτηκαν;

      Διαγραφή
    3. Εγω τα καταφερα. Δηλωνεις το ποσο που θα στειλεις και την τραπεζα. Μετα πας στην τραπεζα σου και στελνεις στο IBAN που σου ειπε, το ποσο που δηλωσες. Βαζεις σαν αιτιολογια τον κωδικο πελατη.

      Διαγραφή
    4. Κύριε Ευρωβλάχο, μεταβείτε στο "transfer fund" και στην συνέχεια επιλέξτε "create a deposit" για να δηλώσετε την πρόθεσή σας να χρηματοδοτήσετε τον λογαριασμό σας. Τότε θα σας βγάλει αναλυτικά τα στοιχεία που πρέπει να συμπληρώσετε στην φόρμα εμβάσματος από την τράπεζά σας. Είχα ρωτήσει για μεταφορά χαρτοφυλακίου και μου είχαν απαντήσει για κόστος 200€ και αρκετή γραφειοκρατία, οπότε έφυγα σταδιακά.
      Την Degiro την χρησιμοποιώ παράλληλα, είναι πάρα πολύ εύχρηστη, απλή, ταχύτατη, αλλά δεν έχει pre-market και after-market και δεν περιλαμβάνει κάποιες μετοχές (τις ζητάς με mail και τις ενσωματώνουν όμως). Ελπίζω να βοήθησα.

      Διαγραφή
    5. προσοχή στην ib πρέπει αν θέλετε να αγοράσετε αμερικανικές μετοχές να μετατρέψετε τα ευρά σε ντόλαρς.2 ημέρες προσπαθούσα να δώσω εντολή και μου έβγαζε μήνυμα ανεπαρκές υπόλοιπο ??????,,η degiro κάνει αυτόματα τις μετατροπές νομισμάτων η ib οχι

      Διαγραφή
    6. Κατ' αρχάς γράφτηκα απευθείας, για να απαντήσω και στο παρακάτω σχόλιο του κ. Apipapi.

      Κύριε Bugs Bunny τους έγραψα ένα email ότι έτσι είναι τα έγγραφα στη χώρα μου και τους έστειλα και το ληγμένα διαβατήριο και μετά από δύο μέρες ήρθε η έγκριση.

      Τώρα αν θελήσω να ρευστοποιήσω από την Πειραιώς θα θέλω γύρω στα 150-200 ευρώ αλλά και η μεταφορά πάλι θα θέλει πολλά, 50 ευρώ ανά εντολή λέει η Πειραιώς (ανά τίτλο ή για όλο το χαρτοφυλάκιο δεν κατάλαβα). Anyway θα δω τι θα κάνω, μπορεί να ξαναγοράσω με ρευστότητα που έχω εκτός και να πουλήσω εδώ.

      Αυτό βέβαια που είδα τώρα είναι ότι η IBKR τραβάει 1% με ελάχιστο 40€ για μεταφορά χρημάτων. Επίσης, επειδή ακόμα είμαι μπερδεμένος, μπήκα σε ένα site brokerchooser.com και με βάση το προφίλ μου βγάζει ως κατάλληλη την Degiro και την Saxo. Έχω μπει σε σοβαρές σκέψεις να ανοίξω στην Degiro γιατί φαίνεται πιο εύκολη και δεν έχει αυτή τη μηνιαία συνδρομή να σε πιέζει. Συνήθως όταν αγοράζω μετοχές τις διακρατώ για μήνες ή και για χρόνια.

      Κύριε Γιώργο ευχαριστώ για την βοήθεια!

      Διαγραφή
    7. Αυτό το 1% στις μεταφορές δεν μου αρέσει. Η Degiro στην πράξη δεν είδα να κρατάει προμήθεια. Ευχαριστούμε για πληροφορίες κε Ευρωβλάχε

      Διαγραφή
    8. Κύριε Ευρωβλάχο η IBKR δεν χρεώνει deposit fees. Υπάρχουν οι προμήθειες που σας παρακρατεί η τράπεζά σας και μόνο. Χρεώνει όμως withdrawal fees, για παραπάνω από μια ανάληψη το μήνα (αν δεν κάνω λάθος είναι 8€). Μάλλον θα είδατε τις χρεώσεις που αφορούν σε physical currency deposits.

      Διαγραφή
    9. Ααα...αν είναι έτσι πάλι καλά. Διάβασα cash deposits και νόμιζα εννοούσε και τα εμβάσματα.

      Σας ευχαριστώ πολύ κύριε Γιώργο, με έχετε βοηθήσει πάρα πολύ!

      Εσείς τις δουλεύετε και τις δύο πλατφόρμες (Degiro και IBKR)? Ποια θεωρείτε καλύτερη γενικότερα? Δεν σας τη σπάει αυτό το δεκαδόλλαρο? Δεν είναι τόσο για το ποσό αλλά είναι σαν να σε καλεί σε δράση κι όταν δρας χωρίς να το θέλεις πραγματικά, τότε κάνεις λάθη.

      Διαγραφή
    10. Κύριε Ευρωβλάχο, ναι, τις δουλεύω και τις δύο. Έτυχε να εγκριθεί πρώτα ο λογαριασμός στην Degiro, οπότε πρακτικά ξεκίνησα με αυτή. Σαν δυνατότητες υπερέχει σαφώς η IBKR, αλλά την Degiro αν αρχίσεις να την χρησιμοποιείς δεν την αφήνεις...είναι απλούστατη και βολική και πλέον δείχνει και στοιχεία βελτίωσης τελευταία.
      Το δεκαδόλλαρο ναι μεν είναι λίγο σπαστικό, αλλά αν σκεφτώ πως πριν πλήρωνα στην OPTIMA για μια αγοραπωλησία το ίδιο ποσό που θα χρειαστώ για ένα εξάμηνο στην IBKR, το ξεπερνάω..����

      Διαγραφή
    11. Μια ερώτηση προς όσους έχουν στείλει χρήματα στην IB , πόσες μέρες έκαναν να φανούν ?

      Διαγραφή
    12. Το αργότερο μέχρι το τέλος της μεθεπόμενης εργάσιμης από την ημέρα αποστολής.

      Διαγραφή
    13. Καλησπέρα, τελικά έκανα μια αίτηση και στην Degiro. Αποφάσισα να τις δοκιμάσω και τις δύο και αν δεν με ικανοποιήσει κάποια τη σταματάω μετά από 6 μήνες ή 1 χρόνο.

      Προς το παρόν θα στείλω χρήματα στην IBKR γιατί μου στέλνει συνεχώς υπενθυμίσεις και προκειμένου να έχω και τους 3 πρώτους μήνες δωρεάν θα πρέπει να το κάνω. Διαφορετικά θα με χρεώνει 20δόλλαρα. Πάντως, ενημερωτικά, την εγγραφή μου την έκανε στην IBKR Ιρλανδίας. Επίσης, διαβάζοντας τους όρους βλέπω ότι κι εδώ υπάρχει client asset pooling με κίνδυνο απωλειών και το επίπεδο προστασίας είναι στα 20.000 ευρώ (αν τα καταλαβαίνω καλά).

      Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι αν κάποιος φίλος έχει ψηφίσει για SPAC ή έχει εξασκήσει warrants είτε μέσω της IBKR είτε μέσω της Degiro.

      Διαγραφή
    14. Εσεις κε Ευρωβλάχε, τα έγγραφα τα στείλατε στην .com και σας κατένειμαν εκείνοι στο brunch της Ιρλανδίας?

      Διαγραφή
    15. Σωστά κύριε Bugs Bunny, μπήκα στο site .com ξεκίνησα την αίτηση και με έκανε αυτόματα κατανομή, δεν μου έδωσε δηλαδή κάποιο δικαίωμα επιλογής. Το αντιλήφθηκα προς το τέλος όταν μου έβγαλε ένα μάτσο αρχεία για να συμφωνήσω και να τα κατεβάσω για το δικό μου αρχείο.

      Διαγραφή
    16. Φοβερά ενδιαφέρον ότι σας έβαλαν στο υποκατάστημα της Ιρλανδίας. Εμένα σήμερα το πρωί μου ήρθε email ότι έγινε επιτυχώς η μεταφορά του λογαριασμού μου στο υποκατάστημα της Ουγγαρίας και βλέπουμε.

      Διαγραφή
    17. κ. Giorgos B. στη degiro που χρησιμοποιείτε η προμηθεια για ΗΠΑ είναι € 0.50 + USD 0.004 ανά μετοχή δεν εχει άλλη χρέωση? επίσης δεν έχει minimum χρεωσεις? Αν ειναι ετσι τοτε ειναι τσαμπα

      Διαγραφή
    18. Κύριε Deligianaki δεν έχει minimum χρεώσεις. Αυτές είναι, συν επιπλέον κάποια δεκάλεπτα του ευρώ χρέωση σε κάθε συναλλαγή διότι έχω επιλέξει την αυτόματη μετατροπή νομίσματος, το οποίο είναι πολύ μεγάλη ευκολία.

      Διαγραφή
    19. Ευχαριστώ πολύ, το μόνο που με προβληματίζει είναι η εξασφάλιση του κεφαλαίου σε περίπτωση falimenτο compania που έλεγε και ο Μηλιώκας. Βέβαια αυτοί γραφουν τα δικά τους.Το έχεις ψαξει νομικά?

      Διαγραφή
    20. Όχι, νομικά δεν το έχω ψάξει. Μόνο μια μικρή διαδικτυακή έρευνα αξιοπιστίας έκανα. Πάντως, αν και δεν βλέπω στο ορατό μέλλον κάποιον κίνδυνο, παρόλα αυτά κοιτάζω να μοιράζω το κεφάλαιο που επενδύω μεταξύ Degiro και IBKR...😂

      Διαγραφή
    21. Κάποιες σκέψεις για τις πλατφόρμες, μιας και με τόσο ψάξιμο είναι λες κι έχω κάνει μεταπτυχιακό.

      Κατ' αρχάς, ενημερωτικά, έκανα προχθές τη νύχτα το πρώτο έμβασμα στην IBKR, ήταν σχετικά εύκολο, κόστος 1 ευρώ στην Πειραιώς και σήμερα το μεσημέρι (δηλ. μιάμιση μέρα μετά) φάνηκαν στην πλατφόρμα.

      Από εκεί και πέρα το πρώτο πράγμα που θέλω να τονίσω ξανά είναι ότι η IBIE (Interactive Brokers Ιρλανδίας) έχει προστασία μέχρι 20.000 και ορισμένα προϊόντα ενδέχεται να εξαιρούνται. Προφανώς έχει σύσταση επενδυτικής εταιρείας και είναι η προβλεπόμενη προστασία για χώρες της ΕΕ. Δεν ξέρω αν στην Ουγγαρία είναι καλύτερα, αν έχει άδεια τράπεζας κτλ. Με ενοχλεί επίσης το δεκαδόλλαρο γιατί, αν όχι αποθαρρύνει, κάνει κοστοβόρα τη μακροχρόνια διακράτηση. Στην Αμερική που έχει ανταγωνισμό μηδενικών προμηθειών (Robinhood, Etoro, Webull κτλ) δίνει τη δυνατότητα να αποφύγεις το inactivity fee. Αν οι τελευταίοι έρθουν και στην Ευρώπη ή εμφανιστούν άλλες δύο "Degiro" μπορεί να το κόψει κι εδώ.

      Όσον αφορά την Degiro στις χρεώσεις που αναφέρθηκαν παραπάνω προσθέτει και 2,5 ευρώ το χρόνο για κάθε χρηματιστήριο που χρησιμοποιείς (π.χ. NYSE, NASDAQ, LSE, XETRA). Πέραν αυτού χρεώνει ένα μικρό ποσό στη συλλογή μερισμάτων για custody λογαριασμούς, ενώ αν επιλέξεις τον basic αποφεύγεις αυτή τη χρέωση αλλά μπορεί να παίρνει τις μετοχές σου και να τις δανείζει, κι αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που ενοχλεί αρκετούς χρήστες σε συζητήσεις που έχω διαβάσει. Πάντως φαίνεται πραγματικά φθηνή ή όπως εύστοχα γράφουν στο site τους "Δεν είμαστε εμείς φθηνοί, οι άλλοι είναι ακριβοί".

      Τόσο η IBKR, όσο και η Degiro κρατούν τα προϊόντα των επενδυτών ξεχωριστά, οπότε σε περίπτωση φαλιμέντο αυτά θα συνεχίσουν να υπάρχουν, θα μεταβιβασθούν στη νέα εταιρεία που θα τα αποκτήσει αυτά τα assets και θα διαμοιραστούν μέσα από το αρχείο που διατηρεί η εταιρεία. Έτσι το κατάλαβα...

      Όπως και να 'χει, παρά το γεγονός ότι νιώθω λίγο άβολα και απροστάτευτα, θα συνεχίσω να το παλεύω γιατί ελάχιστο πινακίδιο στα 30 ευρώ δεν παλεύεται! Μου ήρθε προ ημερών το ενημερωτικό από την ΑΧΕ και έπαθα σοκ, 700+ ευρώ προμήθειες χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι προμήθειες συναλλάγματος.

      Αν είχαν λίγο μυαλό θα έβαζαν μία χαμηλή χρέωση και θα κατέβαζαν το ελάχιστο πινακίδιο στα 10 ευρώ και δεν θα πήγαινα πουθενά. Το σκεπτικό είναι ότι ακόμα και 500 ευρώ να μου περισσεύουν θα πρέπει να μου το κάνεις ελκυστικό να έρθω να τα βάλω στις αγορές. Αυτοί όμως εκμεταλλεύονται την δυσκολία και την ανασφάλεια που δημιουργούν οι ξένες πλατφόρμες και βαράνε στο κεφάλι.

      Συγγνώμη αν κούρασα!

      Διαγραφή
    22. Σωστότατος!!!
      Η ριμάδα η ανασφάλεια πως φεύγει.
      Ειδικά σε χαρτοφυλάκια που ξεπερνάνε το ποσό της προστασίας.

      Διαγραφή
    23. Καλησπέρα , Κύριε Ευρωβλάχος εμένα μου πήραν 6 ευρώ προμήθειες στην Πειραιώς και στάλθηκαν στην J.P.MORGAN AG στην Γερμανία προφανώς ήταν μικρότερο το ποσό που στείλατε , τώρα βρήκα το εργαλείο υπολογισμού https://www.piraeusbank.gr/el/idiwtes/trapezikes-ypiresies/kathimerines-synallages/emvasmata/ypologiste-tis-xrewseis-embasmatwn και μέχρι 15000 έχει 1 ευρώ έξοδα. Να ρωτήσω που βλέπετε σε ποια χώρα ανήκει ο λογαριασμός?

      Κύριε Τάκη Sklz πουλάτε αν πάει στο 30 τα κομμάτια που πήρατε για trading? εγώ τα έστησα ήδη αν και δεν θέλω να τα αποχωριστώ θέλω να κάνουμε μαζί μακρύ ταξίδι.

      Διαγραφή
    24. Τα μισα extra έφυγαν στημένα στο 28.50...

      Διαγραφή
    25. κ. GERRY βλέπετε διόρθωση στη SKLZ? και αν ναι,σε ποίο επίπεδο?

      Διαγραφή
    26. Κύριε GERRY εγώ μπορει να δώσω στο 30 το 1/3 από τα κομμάτια που έχω ( τόσα ειναι τα έξτρα που αγόρασα ) αλλά θα ήθελα να τα ξαναπάρω ποιο κάτω αν γυρίσει. Σήμερα πάντως η μέρα μου μυρίζει sell in news θα δούμε κλείσιμο αλλά αν δω και τον sp500 στις 4.000 θα αραιώσω λίγο τις θέσεις μου.

      Διαγραφή
    27. Κύριε Geopard για μένα το 29 με το 30 δεν έχει καμμία διαφορά εκτός και το βλέπεις στην οθόνη γραμμένο....Τα υπόλοιπα μισά θα φύγουν με Stop το 28....τα υπόλοιπα μένουν για πολύ μακρινό ταξίδι γιατί πια ο μέσος όρος κτήσης τους είναι μόλις 10.70....Πηρα κι αλλά FIII σημερα και θα περιμένω όσο πάρει....

      Διαγραφή
    28. ΚΎΡΙΕ Aposmal δεν πούλησα γιατί βλέπω διόρθωση στην SKLZ ...Απλα ακολούθησα πιστά την στρατηγική πώλησης που ακολουθώ εδώ και ένα δίμηνο στα SPACS..Πχ BFT σήμερα έφυγαν το 1/3 στα 17 ...το άλλο 1/3στο 22.25....και μετά μπαούλο τα υπόλοιπα...

      Διαγραφή
    29. Τώρα για να πω την παρόλα μου για την αγορά:Θέλω να πιστεύω πως πέρα από το οποίο Volatility θα δούμε το 4000κατι μέχρι μέσα τέλος Μαρτίου μιας και η Αγορά δεν έχει κάτι αρνητικό στον ορίζοντα περά από μια καθυστέρηση στα εμβόλια λόγω μετάλλαξης ιου...Διορθωση θα έρθει και καλή και από φθινόπωρο αν δεν πέσει ο Ουρανός στα κεφάλια μας θα κλείσουμε κοντά στα ψηλά έτους...

      Διαγραφή
    30. ΔΕΝ ΞΕΡΩ κύριε GEERY, αλλά όσο διαβάζω τα σχόλια των μετρίων και άσχετων τόσο των Ελληναράδων (άσχετων απο χρηματαγορές), όσο και των Αμερικάνων (αμ, τι νομίζατε; Αυτοί δεν πετάνε χαρταετό; Μόνο οι Έλληνες Αινστάινδες πετάνε;) μπορεί να μην δείτε ποτέ διόρθωση όπως την έχετε κατα νού.

      Όμως εμένα δεν με αφορούν οι δείκτες. Αυτοί είναι για τους φαφλατάδες!!
      Αλλά λέω .... σε ό,τι τουλάχιστον παρακολουθώ εγώ, ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΟΥΣ. Όποιος έχει μάτι βλέπει!!

      Αυτά ....
      εμείς τη δουλειά μας. Αφήνουμε τους άλλους να σκάνε τι φούσκες με τα καρφιτσάκια τους!!

      Διαγραφή
    31. ΚΎΡΙΕ ΤΑΚΗ με βλέπετε να μασάω?Είμαι Τίγκα σε 15 μέτωπα και μόλις εντοπίζετε το επομενο θύμα πυροβολώ στο ψαχνό?απο το 3.80 θα είμαι μέσα και στην EVA Αδειάζω μόνο τα EXTRA ...Απλα κατέθεσα μια σκέψη...Οτι μου εμφανίζετε σε θηλυκό όπως Lizaki Sofaki Evaki..μεσααασ

      Διαγραφή
    32. H SoFi είναι για πολύ μεγάλα νούμερα ... κάτι σαν το SKLZ.
      Ακόμη δεν έχω μπει ... δεν μπορεί, απο κάπου θα κάνει μια διορθωσούλα.
      Όταν μπω .... θα μπω με τη λογική και το τρόπο που μπήκα SKILLZ

      Διαγραφή
    33. Έχω πάρει τα 3/4 ...ισως μείνω μ αυτά..ιδωμεν..Ποιο είναι το feeling σας για LOUSID?πιστεύετε ότι θα κλείσουν?Γιατί αν κλεισουν ζητημα είναι αν θα σταματήσει στο 50 το πρώτο κύμα με τον κουρνιαχτό που έχει σηκωθεί...Ακουσα ότι είναι κολλητοί με τον Κύριο TESLA....

      Διαγραφή
    34. Πράγματι.
      Ο Αμερικάνος έχει σε μεγάλη εκτίμηση τη LUCID και την πιστεύει. Παρότι είναι πανάκριβο το deal ... και εγώ πιστεύω ότι ΟΤΑΝ κλείσει θα πάει σφαίρα 40 με 50.

      Διαγραφή
    35. Τι λέει η ΜΥΤΟΓΚΑ ΣΑΣ θα κλείσει η θα δούμε το 10ρικο?

      Διαγραφή
    36. Στο ερώτημα ... έχω απαντήσει ακριβώς από πάνω.
      Δεν έγραψα ΕΑΝ, έγραψα ΟΤΑΝ.

      Διαγραφή
    37. Έχετε δίκιο λίγο το Lizaki λίγο το SOFAKI Μ έχουν ξεμυαλισει...

      Διαγραφή
    38. κε Ευρωβλάχε, όταν κάνετε μετατροπή σε δολάρια για να αγοράσετε, βάλτε και ένα σχόλιο σε τι τιμή σας τα έδωσε η IB.

      Διαγραφή
    39. Κύριε Bugs Bunny σήμερα έκανα την πρώτη μετατροπή συναλλάγματος. Μετέτρεψα τα χρήματα που έστειλα με το πρώτο έμβασμα 2k € (τα πειράματα τα κάνουμε με μικρά ποσά) σε USD. Η συναλλαγή έγινε στα 1,21615, τιμή την οποία έδινε και το Yahoo finance εκείνη τη στιγμή (το είχα ανοιχτό για να τσεκάρω). Μου κράτησε προμήθεια 2 USD, η οποία πρέπει να είναι fix (ελάχιστη χρέωση) δεν έχει να κάνει με το ποσό. Not bad, αν σκεφτεί κανείς ότι οι ελληνικές χρεώνουν 5 ευρώ συν spread κοντά στο 1%.

      Τώρα περιμένω το επόμενο έμβασμα που έκανα προχθές τη νύχτα και για το οποίο έβγαλε κατά κάποιο τρόπο alert στην Πειραιώς. Μέσα σε 5 λεπτά με είχαν πάρει τηλέφωνο. Ο υπάλληλος ζήτησε επιβεβαίωση της συναλλαγής, μου έκανε κάποιες ερωτήσεις να βεβαιωθεί ότι δεν έχω πέσει θύμα απάτης και στο τέλος μου ανέφερε ενημερωτικά ότι από τέτοιου είδους επενδυτικές κινήσεις μπορεί να χάσω χρήματα. Από τη μία ένιωσα σιγουριά για το επίπεδο ασφάλειας της τράπεζας αλλά από την άλλη ψάρωσα.

      Διαγραφή
  12. Απαντήσεις
    1. Αν βγει το project ... το 85 θα είναι αστείο νούμερο.

      Διαγραφή
    2. Προς το παρόν (αφήνουμε τι θα γίνει σε 2 χρόνια) θα κάνει παρόμοια πορεία με το Momentus

      https://prnt.sc/xb2w9i

      και η Κάθυ θα αγοράζει SPACE, ενώ οι άλλοι θα σκάνε φούσκες με τα καρφιτσάκια τους.
      χαχαχαχαχα

      Διαγραφή
    3. Εγώ λέω να τους στείλω 10 σακουλάκια και 1 πακέτο καρφιτσακια...Ειναι τόσοι πολύ που θα ξεμεινουν...κριμα δεν είναι?

      Διαγραφή
  13. new spac merger
    https://www.businesswire.com/news/home/20210114005314/en/LiveVox-a-Leading-Cloud-Based-Contact-Center-Platform-to-Merge-with-Crescent-Acquisition-Corp-to-Become-a-Publicly-Traded-Company-in-an-840-Million-Transaction

    δεν προλαβαίνω να το διαβάσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. https://www.sec.gov/Archives/edgar/data/1723648/000119312521008635/d104135dex992.htm
    κάτι ξέχασα πριν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γραφτήκατε στην ΙΒΚR μέσω Solidus ή απευθείας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Έξω και στα υπόλοιπα μισά Biola στο 0.97..
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΠΟΛΎ ΚΎΡΙΕ ΤΆΚΗ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγώ μετά το πάθημα στην bngo πήρα την απόφαση να δώ όλο το έργο στην biol .Δεν πούλησα ούτε λέπι ,στα 2 ευρώ θα δώσω τα μισά

      Διαγραφή
    2. Όχι ότι δεν είναι πιθανό κ. Spy, αλλά η BIOL δε μου φαίνεται ίδια περίπτωση με τη BNGO.

      Διαγραφή
    3. Εταιρεία που δεν πιστεύω ούτε όταν ανεβαίνει μόνο για παίγνιο...Τα λεφτά της σε ADMA NPA IPOE και FII θέμα TIMING είναι...Δεν θα κάθομαι να βλέπω την BIOLA ...
      GL φυσικά...

      Διαγραφή
    4. Σε αυτό δεν έχετε καθόλου άδικο κ barren για αυτό είπα 2 $ ,ενα ασφαλές όριο για να μην είναι στο χείλος του delisting , πρέπει να λάβουμε και υπόψιν ότι συνήθως σπάνια παίζεται το ίδιο έργο ,είναι μετοχή ρίσκου,αλλά είμαι στο 0.42 το πολύ πολύ να μην κερδίσω τίποτα

      Διαγραφή
    5. Σε αυτό δεν έχετε καθόλου άδικο κ barren για αυτό είπα 2 $ ,ενα ασφαλές όριο για να μην είναι στο χείλος του delisting , πρέπει να λάβουμε και υπόψιν ότι συνήθως σπάνια παίζεται το ίδιο έργο ,είναι μετοχή ρίσκου,αλλά είμαι στο 0.42 το πολύ πολύ να μην κερδίσω τίποτα

      Διαγραφή
  17. Η επιλογή των 4 είναι ενδεικτική και έγινε με βάση να έχουν οι μετοχές κάποιο μεγάλο χρονικά διάγραμμα για να μπορεί να στηριχθεί κάποια τεχνική προσέγγιση.

    https://www.liberal.gr/market/psachnontas-gia-diamantia-stin-achani-agora-tou-nasdaq/348900

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΚΎΡΙΕ ΤΑΚΗ IPOE τι κάνατε?Φορτώσετε περιμένετε πιο κάτω...έχει μουλαρωσει και δεν γυρίζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. αν κάποιος άλλος έχει EOSE βγήκε αυτό
    https://iceberg-research.com/2021/01/14/eos-energy-fake-customers-wont-recharge-a-dead-battery/
    εγώ τα έδωσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. για το Nano Dimensions που έχει μπει το Ark έχετε άποψη κε. Τάκη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Aυτό το spac ccx (10.64$) που θα εξαγοράσει skillsoft & globalknowledge το έχει δεί κάποιος,είναι στην κατηγορία online education της μόδας τώρα λόγω covid

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Στο FIII τα παιδια παίζει... όχι για πολύ όμως ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Είμαι και εδώ με αρκετά από το 10.80 ...Ουτε λεπι μέχρι τις 20 Ιανουαρίου μέρα ψηφοφορίας....Στο τσαφ ήμουν απο χθες να πάρω κι αλλα για μια ξεπετα αλλά κράτησα χαρακτήρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κοιτάζω λίγο BitCoin .... και ως άσχετος από διαγραμματική ανάλυση και κάνοντας τεχνική ανάλυση δια του οφθαλμού, θέλω να προειδοποιήσω όλους του φουσκαδόρους που θα σκάσουν με τα καρφιτσάκια τους τις φούσκες ... ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΛΙΓΟ με το Bitcoin.
    Αν αυτό που βλέπω στο BitCoin βγεί ... δεν θα ξέρουν που θα κρυφτούν οσονούπω ... γιαυτό ας μην ξανοίγονται με τις τιμές που αραδιάζουν πως θα σκάσει στα πολύυυυυυ χαμηλά.

    Ο σωστός γκουρού πρέπει να επιλέγει το σωστό timing για να μιλά. Διαφορετικά γίνεται γραφικός και γελοίος.
    ΠΡΟΣΟΧΗ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Sir, η μάχη με τις τεχνολογικές Κινέζες υπάρχει ακόμη για delisting?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. καλησπερα σε ολους

    Κυριε τακη τι τιμη στοχο πιστευεται οτι εχει η NPA πριν γινει η συγχώνευση?
    Εχει νοημα καποιος να αγορασει τωρα η καλυτερα οτα βγει η νεα μετοχη?
    Τιμη σημερα 14,46

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το έχω γράψει.
      Πιστεύω ότι θα κάνει μέχρι τη συγχώνευση την ίδια διαδρομή που κάνει η Momentus (SRAC)

      Διαγραφή
  27. Κύριε Τάκη τι λέτε για άλλο ένα penny stock https://www.tipranks.com/stocks/obsv/forecast https://finance.yahoo.com/quote/OBSV?p=OBSV&.tsrc=fin-srch αν και δεν αξίζει μετά από αυτά που έγιναν με την χαζοbiolα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα τη δω στο τριήμερο που ερχεται .... δεν έχει πωλήσεις βλέπω, αλλά έχει 2 φάρμακα. Είναι έτοιμα για κυκλοφορία;

      Θα τη δω ...

      Διαγραφή
    2. Κυριε Geopard εγω πουλησα στο 1 ευρω κοντα και δεν ξανακοιταξα πισω αλλα με τη κινηση που βλεπω σε biolase θεωρω οτι σημερα ειναι μερα επανατοποθετησης και θα δειτε το 1,5-2 για πλακα. Παντα προσωπικη αποψη εκφραζω χωρις να συστηνω αγορες.

      Διαγραφή
    3. Κύριε Geopard, EΓΚΡΙΝΩ!!!

      Αν μου την είχατε γράψει 2 μέρες πιο πριν και την είχα μελετησει θα έμπαινα με κλειστά τα μάτια.

      Τώρα παρότι έκανε κούρσα το επίπεδο 3,5 με 3,7 μου δίνει μια σιγουριά.

      Αυτά θα γίνουν και στην ADMA που έχει έτοιμο το φάρμακο της ... αλλά ακόμη δεν έχει απο πίσω μια Jp Morgan να δώσει την υψηλή τιμή στόχο.

      Διαγραφή
    4. H JP Morgan και η Wedbush έδωσαν συντηρητικές τιμές στοχο 12 δολάρια.

      Τα 8 με 10 θα έλεγα ότι η OBSEVA θα τα δει.

      Η εταιρεία βγαζει στην κυκλοφορια το φαρμακο κατα της ενδομητρίωσης.

      Διαγραφή
    5. Ευχαριστώ κύριε Τάκη θα την τιμήσω αλλά όπως όλες τις ιατρικές με μικρή θέση , γενικά στα penny stock δεν βάζω πολλά 1% του χαρτοφυλακίου μου maximum , υπόψιν αύριο ειναι κλειστά το μεγάλο μαγαζί γιατί το δικό μας το περίπτερο θα ειναι ανοικτό (όχι ότι με ενδιαφέρει πλέον αφού είμαι χωρίς χαρτιά Ελλάδα).

      Διαγραφή
    6. Εγώ θα έλεγα για την OBSEVA να μην κυνηγήσετε τιμές .... ας διορθώσει λίγο και τα λέμε.

      ΟBSEVA
      Οικονομικά αποτελέσματα 9μηνου 2020
      Η καθαρή ζημιά για το 9μηνο του 2020 ήταν 64,415 εκατομμύρια δολάρια , μειωμένη σε σύγκριση με την καθαρή ζημιά των 88,042 εκατομμυρίων δολαρίων του 9μήνου 2019.
      Τα έξοδα έρευνας και ανάπτυξης ήταν 52,69 εκατομμύρια δολάρια (70,513 εκατομμύρια στο 9μηνο 2019) και τα γενικά και διοικητικά έξοδα ήταν 9,414 εκατομμύρια δολάρια (16,306 εκατομμύρια στο 9μηνο 2019).

      Στις 30 Σεπτεμβρίου 2020, η ObsEva είχε :

      Μετρητά ύψους 50,597 εκατομμύρια δολάρια (69,37 εκατομ. στις 21 Δεκεμβρίου 2019).
      Κυκλοφορούν ενεργητικό 56,296 εκατομμύρια δολάρια (74,773 εκατομ. στις 21 Δεκεμβρίου 2019)
      Άυλα περιουσιακά στοιχεία 26,608 εκατομμύρια
      Συνολικές υποχρεώσεις 62,75 εκατομ. δολάρια
      Συνολικό χρέος 26,69 εκατομμύρια δολάρια
      Συσσωρευμένες ζημίες 361,827 εκατομμύρια δολάρια

      Τα Ίδια Κεφάλαια μειώθηκαν στα 22,185 εκατομμύρια δολάρια (48,955 εκατομ. στις 21 Δεκεμβρίου 2019)

      Σύμφωνα με τις προβλέψεις, μετά και την κυκλοφορία του φαρμάκου, τα έσοδα αναμένεται να αυξάνονται κατά μέσο όρο 59,77% ετησίως.
      Οι προβλέψεις είναι :
      Για το 2022 : Έσοδα 24 εκατομμύρια δολάρια - Ζημιές 125 εκατομμύρια
      Για το 2023 : Έσοδα 67 εκατομμύρια δολάρια - Ζημιές 87 εκατομμύρια
      Για το 2024 : Έσοδα 152 εκατομμύρια δολάρια - Ζημιές 70 εκατομμύρια
      Για το 2025 : Έσοδα 249 εκατομμύρια δολάρια - Ζημιές 50 εκατομμύρια
      Οι ελεύθερες ταμειακές ροές καθίστανται θετικές από το 2025.

      Μια σειρά αναλυτών είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι και δίνουν υψηλότατες τιμές στόχους για την μετοχή.
      Σύντομα, το μέλλον, θα δείξει αν δικαιωθούν.

      Διαγραφή
    7. Τιμές δεν κυνηγάω , ακόμα και στα IPOE ACTC είμαι εκτός και περιμένω , αν γυρίσουν έχει καλώς ενώ στο CCIV έχω λίγα κομμάτια αφού άρχισα από το 17,5 και ζητούσα 16 προχτές για να αυξήσω που δεν το έκανε (έχει πολλούς που την ακολουθούν όπως και την NGA που βγήκα με Μ.Ο 32 ) , το θέμα ειναι πόσο κάτω θα πάνε γιατί σίγουρα θα διορθώσουν .

      Διαγραφή
    8. Κύριε Geooard συμφωνώ αλλά για. IPOE είναι στο πρώτο 🌊 και μην ξεχνάμε πως έχουμε ναι κάνουμε με τον CHAMATH που πλέον είναι σαν ο νέος Μεσσίας των αγορών και αυτό φαίνεται στο ταμπλώ...αν κάποιος θέλει και πιστεύει σ' αυτόν τα πρώτα κομμάτια εδώ τι 1/4 και μετά πιο κάτω αν κάνει ...Σπευδε βραδέως κατά το ΤΑΚΑΡΟΝ 5to ευαγγέλιο αλλά Σπευδε....

      Διαγραφή
  28. Σχετικά με την συγχώνευση των tilray & aphria θέλω να κάνω μιά ερώτηση γιατί δεν πολυκαταλαβαίνω της λεπτομέρειες του deal.
    Να πουλήσω την θέση μου στην tlry και να της μετατρέψω σε aphria αφού μετά την συγχώνευση θα έχουμε 0.8381 TLRY = 1.00 APHA
    Βέβαια η αγορά μέχρι στιγμής εκτιμά ότι το deal είναι πιό συμφέρον για την tlry.

    https://www.google.com/amp/s/www.fool.com/amp/investing/2020/12/19/pot-stock-mega-merger-what-should-investors-know-a/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλημέρα καλή η έτοιμη τροφή που μας δίνει ο Τάκης Μορφονιός,αλλά καλό είναι να ψάχνουμε και εμείς.Αγόρασα το spac HEC στα 11.60 ,και το προτείνω για αγορά μια μικρής θέσης , θα ενσωματώσει την TALKSPACE H παρουσίαση της..https://assets.website-files.com/5ffcab1e683056d5c6862f12/5ffece868fe89543a673687d_Talkspace%20Investor%20Presentation.pdf
    Βλέπω πολύ ανάπτυξη.... η κατάθλιψη και τα ψυχικά νοσήματα ,έχουν βαρέσει κόκκινο στις σύγχρονες κοινωνίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καλημέρα, εξετάζω πιθανή επένδυση μέσω moonfare.com, η οποία δίνει που δίνει τη δυνατότητα επένδυσης σε top-tier private equity funds ξεκινώντα από 50Κ ευρώ ανά fund. Εχει ξεκινήσει έρευνα ή έχει χρησιμοποιήσει κάποιος άλλος σχολιαστής αυτή την πλατφόρμα ώστε ν'ανταλλάξουμε απόψεις και εμπειρίες ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. καλησπερα ... AST έχει συνάψει εμπορικές συμφωνίες με τη Vodafone (610 εκατομμύρια ασύρματοι συνδρομητές) και την AT&T (171 εκατομμύρια συνδρομητές) για να προσφέρουν το SpaceMobile μέσω των ασύρματων δικτύων τους. Η εταιρεία υπέγραψε επίσης MOU με την Telefonica (344 εκατομμύρια συνδρομητές), την Tigo (52 εκατομμύρια συνδρομητές), την Telstra (19 εκατομμύρια συνδρομητές) και άλλα.
    Συνολικά, το SpaceMobile θα προσφερθεί σε τουλάχιστον 1,3 δισεκατομμύρια υπάρχοντες ασύρματους συνδρομητές όταν κυκλοφορεί στο εμπόριο το 2023.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. κ. Τάκη δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί και το έχω χάσει, έχετε δει το SPAC BTWN του Peter Thiel?
    Κυκλοφορεί φημολογία για την Tokopedia (eCommerce στην Ινδονησία, ανταγωνίστρια της SEA), δεν έχω δει κάτι σίγουρο είναι κάπως θολό το τοπίο, αλλά αν ισχύσει νομίζω πως θα έχει ενδιαφέρον.
    Άνοιξα μια πιλοτική θέση @15 και βλέπουμε, στην τελική ο Peter είναι ο Peter (o Thiel).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το έχουμε πει .... για τη Tokopedia θα έσκιζα τα ιμάτια μου ... αλλά μετά είπαν ότι θα μπουν μέσω IPO και πάγωσε το θέμα.

      Διαγραφή
  33. Δεν έχω βρει κάτι έγκυρο, μόνο ένα τυπάκο στο τουίτερ που πομπάρει και αυτό το συνομωσιολογικό, που ισχυρίζεται "οικογενειακούς δεσμούς":
    https://thelowdown.momentum.asia/what-is-richard-li-doing-with-tokopedia-even-before-btwn-spac/

    Πάντως απ' ότι διαβάζω δεν έχει την πολυτέλεια του χρόνου για IPO (εν μέρει και λόγω SEA).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://kr-asia.com/tokopedia-is-accelerating-ipo-plans-after-spac-merger-rumor

      Διαγραφή
    2. Κυριε Τακη, Είναι ο Peter Thiel κάποιος που πρέπει να ακολουθούμε; Δεν έχουμε παράπονο από Palantir , ABCL. Τι λετε;

      Διαγραφή
    3. Για διαβάστε το CV του και αποφασίζετε ...

      Διαγραφή
  34. Εγώ χθές πρόσθεσα τον BRANSON στην συλλογή μου στο 13..400 κομμάτια...μετα το καzo του CHAMATH λέω να κλωσησω λίγο καλύτερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Friday 4/9 Insider Buying Report: ASTS

    On Tuesday, AST SpaceMobile's Director, Adriana Cisneros, made a $2M purchase of ASTS, buying 200,000 shares at a cost of $10.00 each. Cisneros was up about 6.2% on the purchase at the high point of today's trading session, with ASTS trading as high as $10.62 in trading on Friday. AST SpaceMobile is trading down about 4.1% on the day Friday. This purchase marks the first one filed by Cisneros in the past year.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την Τρίτη 1/9 η ASTS διαπραγματεύοταν ψηλότερα από τα 10, οπότε πως αγόρασε αυτή?

      Διαγραφή
    2. Πολύ καλή είδηση αλλά λίγη για να αναστρέψει την πτώση θα δούμε την πορεία που θα έχει η εταιρία.

      Διαγραφή
    3. Υπάρχει άλλη μια Αεροδιαστημική που ίσως να είναι ακόμη καλύτερη απο AST και power απο τώρα!!

      Διαγραφή
    4. Αλλά αφού το σχολιάσατε ...
      Τον άλλον δεν πηρατε χαμπάρι.

      https://www.secform4.com/insider-trading/1780312.htm

      Διαγραφή
    5. Όντως κύριε Τάκη τεράστια τα νούμερα αλλά η πορεία της ακολουθεί την βαρύτητα , προς το παρόν δεν βλέπω με ποιο τρόπο θα αναστρέψουν την όλη κάκιστη εικόνα που έχει δημιουργηθεί σε όλες τις εταιρείες που ακολουθούμε και δεν ειναι μεμονωμένες εταιρείες αλλά το σύνολο και πραγματικά δεν βλέπω για ποιο λόγο πέφτουν την μια τα επιτόκια την άλλη δεν ξέρω και εγώ γιατί και όλες ειναι εμφανώς υποτιμημένες συμφωνά με τα την οπτική σας νομίζω , ειναι παίγνιο όλο αυτό κύριε Τάκη ή κάτι άλλο που αδυνατώ να το αντιληφθώ αυτήν τη στιγμή μήπως πχ θέλουν να τσακίσουν τους μικρούς που στην GME τους έστειλαν αδιάβαστους και τώρα τσακίζουν ότι έχει μπει μαρίδα πχ η Τέσλα πετάει όχι όμως και η Ipoe του Chamath.

      Διαγραφή
    6. Είναι απλή η απάντηση στο ερώτημα σας.
      ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΌΜΗ ΣΕ ΑΔΎΝΑΜΑ ΧΕΡΙΑ. Αν δε φυγουν απο αυτά τα χέρια μην περιμένετε προκοπή.

      Δείτε για πχ το Bitcoin πως κάθεται στα υψηλά του και δεν καταλαβαίνει τίποτα. ​
      Πριν 4 χρόνια που το είχε η κάθε κακομοίρης διαλύθηκε απο τα 14.000.

      Διαγραφή
    7. Λέτε για την Τέσλα του σήμερα και πατε να τη συγκτίνεται με τη SoFi.
      Γιατί δεν μας λέτε για την Τεσλα όταν πρωτομπηκε στις αγορές και ήταν σαν τη SoFi σημερα?

      Διαγραφή

    8. Κύριε Τάκη το πρωτο που έκανα είναι να τσεκάρω τι είχε γίνει στην Tesla η οποία από τα 7 πήγε στα 4 στο ξεκίνημα της πάντα με προσαρμοσμένη τιμή , άλλη τέτοια σφαλιάρα δεν έχει φάει, η Sofi ναι έχει περίπου αυτά τα ποσοστά ακόμα αλλά δεν τελειώσαμε να δούμε που θα πάει μετά την συγχώνευση , εδώ η SKLZ από τα 46 βρέθηκε στα 15 και πείτε μου δεν μπορει να πέσει θύμα επιθετικής εξαγοράς και ο πρόεδρος της να χάσει την εταιρία μέσα από τα χέρια του , δεν μπορώ να φανταστώ ότι τέτοια κελεπούρια όπως αυτές που έχουμε στο μάτι και στο χαρτοφυλάκιο μας δεν θα υπάρχουν δυνατά χέρια που θα τις ήθελαν δικές τους .

      Διαγραφή
    9. Η Τεσλα όμως δεν πήγε όμως απο τα 7 στα 30+, για να γυρίσει στα 13,5.

      Όχι, η SKLZ δεν μπορεί να πέσει θύμα επιθετικής εξαγοράς, δίχως τη σύμφωνη γνώμη του Paradise. Μελετήστε καλά τι ποσοστό ψήφων έχει ..

      Διαγραφή
    10. Νομίζω πως δεν υπάρχει δίλημμα, πουλήστε SKLZ και αγοράστε TSLA στο $4.

      Διαγραφή
    11. Η Tesla μόνο πέρυσι έφαγε τόσο ξύλο από τα 188 νομίζω πήγε 65 λόγο covid αλλά έκανε ανάκαμψη τύπου V και μάλιστα άμεσα , αυτό που βλέπουμε τώρα δεν έχει σταματημό και ειναι λες και μας κανουν πλάκα με τους δείκτες στα υψηλά των υψηλών ενώ τα χαρτιά της περιφέρειας γκρεμοτσακίζονται , τέλος πάντων υγεία σε όλους ελπίζω να αντέξουμε αυτό που περνάμε , που να είχαμε και σκάρτες εταιρίες.

      Διαγραφή
    12. Το 2019 μέχρι τέλος καλοκαιριού έχασε το 50% της αξίας της. Πήγαν να τα βάλουν με ένα από τα λαμπρότερα μυαλά του πλανήτη και μετά ο Elon τους ισοπέδωσε... Το μόνο σίγουρο είναι ότι το όνομα του θα μείνει στην ιστορία!

      Διαγραφή
    13. Καλημέρα σε όλους,
      κ. Geopard, το έχω ξαναγράψει (με κίνδυνο) να φανώ κουραστικός. Στην TESLA αγόρασα Νοε. 2018. 3/6/2019 εμφάνιζα ζημιά 50%. Σε μια εταιρία που είχε 9 χρόνια παρουσία στο NYSE. Κρατήθηκα γιατί δεν κοιτούσα τιμές κάθε μέρα. Σήμερα έχω απόδοση +980% (στα λίγα κομμάτια που έχω κρατήσει).

      Για μένα το θέμα είναι απλό. Αν πιστεύεις κρατάς και κλείνεις αυτιά.
      Είναι όμως η SKLZ ή η ROBLOX οι νέες TESLA?

      Διαγραφή
    14. Η Sklz είναι η Sklz , η Τεσλα είναι η Τέσλα.

      Όσο δεν φεύγουν τα αδύναμα χέρια από το χαρτί δεν θα υπάρχει έλεος ... και εαν δεν φύγουν στο πατο, θα φύγουν στα 20 άντε το πολύ 25!!

      Διαγραφή
    15. Κ. Τάκη εσείς τι βλέπετε; Ξύνει το πάτο του βαρελιού αυτές τις μέρες η skilz ή έχει και άλλο κάτω;

      Διαγραφή
  36. Καλησπέρα κύριε Γιώργος Τ είχα μεγάλο χαρτοφυλάκιο για να μην φάω ήττα από μια μετοχή και τελικά στράβωσαν ταυτόχρονα και οι 20 μετοχές που είχα και όλα τα spac γκρεμίστηκαν στα 10$ οπότε το πρόβλημα μου δεν ειναι η Sklz μόνο που στο τέλος τέλος έχω μόνο 20% ζημιά στην θέση που έχω σε αυτήν φανταστείτε πόση ζημιά εχω στις άλλες πχ ASTS είμαι με μέσο όρο 14 , Sofi με μέσο όρο 20,25 γενικά μετράω συνολικά 35% πτώση σε ένα χαρτοφυλάκιο πλέον 11 μετοχών άρα ούτε η διασπορά έσωσε την ζημιά από την πτώση και όλες οι εταιρίες αγοράστηκαν σε σχετικά καλές τιμές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα κ. Geopard δεν είναι διασπορά αυτό που κάνετε επί της ουσίας, γιατί οι περισσότερες μετοχές σας απ' ότι θυμάμαι είναι spac! Το ίδιο ισχύει και για εμένα... Τα λέω για να μου μείνει και εμένα κάτι την επόμενη φορά...

      Διαγραφή
  37. κ. Geopard..ετσι οπως τα λεει ο κ. Γιωργος Τ. ειναι. Το ιδιο δεν ειχαμε και στο ΧΑΑ? Απλα δεν ετυχε να μπειτε σε καποιες μετοχες, αρκετα ενωρις όπως και εγω και τοσοι άλλοι.
    Και να ξερετε οτι η διασπορα θα σας βοηθησει επιπλεον στην ανοδ διοτι δεν θα πηγαινουν ολες μαζι πανω και αρα θε μεταφερεστε απο την μια στην άλλη βαση εξελιξεων. Αν στις 2.450 του ΣΠ οπου πιστευω να εχουμε ενα πισωγυρισμα εδω η λιγο πιο πανω απο εδω επιπεδα καλο θα ηταν να ρευστοποιησετε επιλεκτικα καποιες. Οιζημιες ειναι απλα λογιστικες θελω να πιστευω. Ποση αντοχη χρειαστηκε καποιος να κρατησει την ΔΕΗ ας πουμε εχοντας την αγορασει στα 2.00 η 3.00 εστω και εαν πηγε 1.30, τωρα την βλεπετε που ειναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Καλησπέρα...κ. Τάκη την βλεπετε (ASTS) να πηγαινει ξανα λιγο πιο κάτω..ενδιαφέρομαι για παραφορτωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Η σημερινη κατρακύλα της AST που μπορει να οφείλεται?...στον διορισμο / προσθήκη δύο στελεχών στην ανώτερη ηγετική του ομάδα?
    https://www.businesswire.com/news/home/20210504005794/en/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Καλησπέρα σε όλους
    Ήθελα με το παρόν να ευχαριστήσω τον sir Τάκη, που μου έδωσε το έναυσμα να αντιληφθώ την χαοτική διαφορά του Ελληνικού με το Αμερικανικό Χρηματιστήριο.

    Αναφορικά με την ASTS, για τους 2 κάτωθι λόγους που κάποιος δεν θα αγόραζε, εγώ αντιθέτως αναθαρρεύω και θα ήθελα να καταθέσω την άποψη μου, γιατί διάβασα
    α. διαφωνία της NASA: προτείνει να αλλάξουν υψόμετρο πρωτίστως για να προστατευθούν τα δικά της assets από ενδεχόμενο σύγκρουσης. Εκτιμώ ότι θα βρεθεί συμβιβαστική λύση.
    β. αν θα πετύχει το project εκτόξευσης των δορυφόρων: ήδη το spacelink project έχει σε τροχιά 1500 δορυφόρους. Ως εκ τούτου εκτιμώ ότι η τεχνολογία έχει αλλάξει τα δεδομένα.....
    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τυχόν σχόλια σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ASTS ....https://www.reddit.com/r/ASTSpaceMobile/comments/qytdwv/how_to_value_asts_my_rough_calculations/
    ΚΑΙ
    https://www.reddit.com/r/ASTSpaceMobile/comments/s42q3b/today_the_fcc_announced_att_bought_40_of_the/?utm_source=share&utm_medium=ios_app&utm_name=iossmf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Olymp αυτή και Sklz μου έχουν κάψει την γούνα μου η μια έφυγε και μπορει να μην την ξαναπάρω, με αυτή είμαι σε σκέψη ακόμα αφού κέρδη δεν έχει και θα χρειαστεί χρήμα που στην παρούσα φάση θα φάμε ΑΜΚ στα χαμηλά με τρομακτικές συνέπειες , για μένα το 500αρικο δεν υπάρχει καν στο ορίζοντα max 100.

      Διαγραφή
    2. Kύριε Geopard είστε το το ρολόι της αποκάλυψης.

      https://www.insider.gr/eidiseis/208864/htypaei-apopse-roloi-tis-apokalypsis-poso-konta-stin-katastrofi-brisketai-i

      Αλήθεια με 360 εκατομμύρια ταμείο και άντε να καίει 40 κάθε τρίμηνο από που προκύπτει ότι θα χρειαστεί cash η ASTS το 2022; Εκτός βέβαια αν είναι επιτυχημένο ολοκληρωτικά το project οπότε ξεκινάει η παραγωγή και η πώληση υπηρεσιών το 2023. ΟΠΟΤΕ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΛΑ και τελειώνουν τα ΘΑ.

      Διαγραφή
    3. Υπενθυμίζω τα σημαντικά είναι αυτά να τηρηθούν!!!

      Σύμφωνα με τις προβλέψεις της διοίκησης ...
      Το 2022 θα έχουν τεθεί σε τροχιά 20 δορυφόροι, που θα αυξηθούν το 2023 σε 110. Το 2024 θα έχουν ολοκληρωθεί και οι 4 φάσεις του εγχειρήματος Space Mobile και θα βρίσκονται σε τροχιά συνολικά 168 δορυφόροι.

      Το κόστος εκτόξευσης των δορυφόρων αναμένεται να συνεχίσει να μειώνεται και το μοντέλο λειτουργίας χαμηλού κόστους αναμένεται να οδηγήσει σε περιθώρια 90% + EBITDA.

      Τα ΕΒΙΤDA 2024 ανέρχονται σε 1,014 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ το 2025 απογειώνονται σε 2,56 δισεκατομμύρια δολάρια.

      Διαγραφή
    4. Αν αυτά επαληυθευθούν έστω και με μια μικρή καθυστέρηση, όοολα τα υπόλοιπα είναι παντελώς αδιάφορα.
      Διαφορετικά θα πέσει κλάμα.

      Διαγραφή
    5. https://prnt.sc/26hhs3i Κύριε Τάκη ο στόχος που βγάζει το διάγραμμα με τρόμαξε κάπου στα 2 την πάει , άρα κάτι δεν αρέσει και δεν βλέπω να έχει καμία προστασία από τους συμμετέχοντες στο project .

      Διαγραφή
    6. Αν επαληθευθούν όσα έχουν προβλεφθεί καθώς και τα Global revenue τότε όλα τα υπόλοιπα είναι για να γελάμε.
      Υπόψιν έχουμε και το ξεκλείδωμα των pipers.

      Διαγραφή
    7. Ο στόχος της QS ποιός ήταν όταν έτρεχε στα 100+;

      Αν πιστεύετε και ακολουθείτε διαγράμματα, τότε οφείλετε να πουλήσετε. Διαφορετικά δεν έχει νόημα να τα κοιτάτε.

      Διαγραφή
  42. For ASTS insiders:...https://www.forbes.com/sites/jimvinoski/2020/07/23/orbions-plasma-rocket-thrusters-will-power-asts-new-space-based-cell-tower/?sh=155c8a883bbc
    .......https://orbionspace.com/manufacturing/

    ..and outsiders:..https://ast-spacemobile.myspreadshop.com/all

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂