Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Κυριακή 30 Αυγούστου 2020

Lordstown και SPAC

Η εταιρεία Lordstown Motors ... εδώ ...
Presentation ... εδώ ...


Η Lordstown Motors ιδρύθηκε το 2019 και θα παραδώσει το πρώτο της ηλεκτρικό φορτηγό στην αγορά, το δεύτερο εξάμηνο του 2021. Η Lordstown στα τέλη του Ιούνη 2020, παρουσίασε το Endurance, ένα αμιγώς ηλεκτρικό pickup που θα διαθέτει 4 ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 600 άλογα και θα αντλούν ενέργεια από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 75 kWh, που χαρίζουν αυτονομία 400 χιλιομέτρων ανά φόρτιση. Τα 0-100 χλμ/ώρα θα τα κάνει σε περίπου 5,5 δευτερόλεπτα.

Το εμβληματικό φορτηγό Endurance θα έχει ηλεκτρικό σύστημα κίνησης στους τροχούς και θα χρησιμοποιεί τέσσερις κινητήρες πλήμνης με ενσωματωμένο λογισμικό. Τοποθετώντας τους κινητήρες στους ίδιους τους τροχούς, το Lordstown σχεδιάζει να ανακτήσει την ενέργεια που συνήθως σπαταλάτε από τον κινητήρα στους τροχούς.

Το εντυπωσιακό είναι πως η εταιρεία ισχυρίζεται πως σκοπεύει να παραδώσει το Endurance στην αγορά το 2021, μόλις σε δύο χρόνια, όταν η Tesla χρειάστηκε σχεδόν πέντε χρόνια για να παραδώσει το πρώτο Roadster.
Στις 25 Ιουνίου 2020, η Lordstown παρουσίασε το πρωτότυπο του εμβληματικού φορτηγού Endurance. Μέχρι σήμερα έχει λάβει περισσότερες από 27.000 προπαραγγελίες για το όχημα που αντιπροσωπεύει πάνω από 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια δυνητικών εσόδων, κυρίως από πελάτες εμπορικών στόλων.


Οι προπαραγγελίες μπορούν να γίνουν με κατάθεση 100 δολαρίων. Η εταιρεία ισχυρίζεται πως θα έχει ένα πρωτότυπο διαθέσιμο τον Ιανουάριο του 2020.
Το Endurance είναι το αποτέλεσμα 10 ετών έρευνας και ανάπτυξης, το οποίο έχει δοκιμαστεί με τις πιο αυστηρές απαιτήσεις. Αυτό το όχημα είναι 100% ηλεκτρικό και δίνει την δυνατότητα έως και 260 μίλια δίχως φόρτιση. Δεν χρησιμοποιεί βενζίνη και παράγει μηδενικές εκπομπές.
Η εγγύηση που θα δίνεται είναι 3 ετών και 8 χρόνια στην μπαταρία.

Η τιμή του θα ξεκινάει από 52.500 δολάρια .... 45.000 δίχως το φόρο.

Ενώ η NKLA και η SPAQ δεν διαθέτουν επί του παρόντος την υποδομή για την κατασκευή οχημάτων, το Lordstown έχει αποκτήσει ένα εργοστάσιο συναρμολόγησης 6,2 εκατομμυρίων τετραγωνικών ποδιών από τη General Motors, εξοπλισμένο με εξοπλισμό που χρησιμοποιήθηκε πιο πρόσφατα για την κατασκευή του Chevy Cruze.

Το Νοέμβριο του 2019 η εταιρεία αγόρασε το εργοστάσιο της General Motors, το Lordstown Assembly, μια εγκατάσταση 6,2 εκατομμυρίων τετραγωνικών ποδιών που εκτιμάται ότι είναι ικανή να παράγει πάνω από 600.000 ηλεκτρικά οχήματα ετησίως, με σχετικά μέτριες αυξήσεις. Το Lordstown πιστεύεται ότι είναι ένας από τους λίγους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων που απέκτησε μια σχεδόν έτοιμη μονάδα παραγωγής. Το συγκρότημα Lordstown παρέχει στο Lordstown κρίσιμη ευελιξία και οπτική επαφή με την παραγωγή, άμεση πρόσβαση σε ένα καλά εκπαιδευμένο και πολύ ικανό εργατικό δυναμικό στην κοιλάδα Mahoning του Οχάιο και θέτει το Lordstown ως πρώτο στην αγορά.



Το εργοστάσιο
Στην ακμή του, το εργοστάσιο της Lordstown της GM απασχολούσε περίπου 10.000 εργαζόμενους. Αλλά η GM έβαλε σε αδράνεια το εργοστάσιο το 2019 εν μέσω μείωσης της ζήτησης για το προϊόν της, του sedan Chevrolet Cruze, μια απόφαση που οδήγησε σε κάποιες ισχυρές εκφράσεις ανησυχίας από τον Πρόεδρο Τραμπ και αυτός ήταν ένας παράγοντας που οδήγησε στην απεργία των Ηνωμένων Εργαζομένων εναντίον της GM.

Η GM έλυσε το ζήτημα πωλώντας το εργοστάσιο στη Lordstown Motors και προσφέροντας κάποια βοήθεια στη νέα εταιρεία καθώς εργάστηκε για να προετοιμάσει την ηλεκτρική του παραλαβή. Αυτό το εργοστάσιο δίνει στο Lordstown ένα αξιοσημείωτο πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων του, συμπεριλαμβανομένης της Nikola, η οποία διαθέτει ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο pickup, αλλά από τώρα, δεν υπάρχει χώρος για να το κατασκευάσει.

Το παρασκήνιο ...
  • Τον Νοέμβριο του 2018, η General Motors ανακοίνωσε σχέδια για διακοπή της παραγωγής στο εργοστάσιο στο Lordstown του Οχάιο, μια κίνηση που θα είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια περίπου 4.500 θέσεων εργασίας.
  • Τον Μάιο του 2019, ο Τραμπ έγραψε στο Twitter ότι, με την επιφύλαξη συμφωνίας με την ένωση United Auto Workers, η GM θα πουλούσε το εργοστάσιό της στο Lordstown στην Workhorse. Η ανακοίνωση ώθησε την τιμή της μετοχής της εταιρείας πάνω από 200 τοις εκατό, από 0,84 $ σε 2,65 $ .
  • Τον Νοέμβριο του 2019, ο Burns ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί από την Workhorse για να ξεκινήσει μια νέα εταιρεία με την επωνυμία Lordstown Motors Corp., όπου θα υπηρετούσε ως CEO. Σχεδόν αμέσως, ανακοινώθηκε ότι η Lordstown, όχι η Workhorse, θα αποκτήσει το κλειστό εργοστάσιο συναρμολόγησης από την GM και ότι η Lordstown είχε συνάψει συμφωνία άδειας πνευματικής ιδιοκτησίας με την Workhorse.

Αντί να δαπανήσει δισεκατομμύρια δολάρια για πολλά χρόνια, ο Μπερνς μπόρεσε να αποκτήσει μια πλήρως λειτουργική εγκατάσταση 6,2 εκατομμυρίων τετραγωνικών ποδιών με μόλις 20 εκατομμύρια δολάρια.
Ο Steve Burns έχει τεράστιες και ακριβές φιλοδοξίες. Ευτυχώς, ήταν στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή για να μαζέψει το εργοστάσιο της Lordstown της GM και να αξιοποιήσει σχεδόν όλη την τεχνολογία που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Workhorse.Lordstown Motors.

Ποια είναι η σχέση της Lordstown με το Workhorse Group;
Υπάρχει σύμβαση αδειοδότησης τεχνολογίας με την Workhorse η οποία κατέχει το 10% της Lordstown Motors. Αρκετοί βασικοί υπάλληλοι της Lordstown έχουν εργαστεί στο παρελθόν σε Workhorse, Tesla, GM, Volkswagen, Toyota και άλλους .... φέρνοντας πληθώρα γνώσεων και εμπειριών στην εταιρεία.

Αυτή η ιστορία ξεκινά πραγματικά το 1998 με την ίδρυση του Workhorse Group ( WKHS ) από τον Steve Burns, που ήταν τότε CEO της. Για σχεδόν 20 χρόνια, η Workhorse και ο Burns έκαναν πολλές αλλαγές στην φιλοσοφία της εταιρείας. Το 2015 όταν η AMP Electric Vehicles την ανέλαβε, ανακοίνωσε ένα νέο όραμα που ήταν η ανάπτυξη μιας σειράς ηλεκτρικών φορτηγών παράδοσης.

Τον Νοέμβριο του 2016, η Workhorse ανακοίνωσε ότι εργαζόταν σε ένα φορτηγό EV και ότι η Duke Energy είχε παραγγείλει 500 οχήματα. Τον Φεβρουάριο του 2017, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε επιτυχώς τις δοκιμές του drone HorseFly. Αυτή η λύση για "παραδόσεις τελευταίου μιλίου", το πιο ακριβό τμήμα της διαδρομής ενός φορτηγού παράδοσης, οδήγησε σε παραγγελία 950 μονάδων από την UPS τον Ιούνιο του 2018.

Το 2017, ο Πρόεδρος Τραμπ είπε στους υποστηρικτές σε μια διαδήλωση στο Οχάιο. "Μην μετακινηθείτε, μην πουλήσετε το σπίτι σας", επειδή η κυβέρνησή του θα δώσει θέσεις εργασίας και θα γεμίσει τα εργοστάσια της περιοχής. Η κατασκευαστική βάση του Οχάιο είχε στεγνώσει για αρκετές δεκαετίες και οι κάτοικοι της περιοχής ήταν απελπισμένοι.
Όμως, τον Νοέμβριο του 2018, η General Motors ανακοίνωσε σχέδια για διακοπή της παραγωγής στο εργοστάσιο στο Lordstown του Οχάιο, μια κίνηση που θα είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια περίπου 4.500 θέσεων εργασίας. Τον Μάιο του 2019, ο Τραμπ έγραψε στο Twitter ότι, με επιφύλαξη, θα υπάρξει συμφωνία με την ένωση United Auto Workers και η GM θα πουλούσε το εργοστάσιό της στο Lordstown στην Workhorse, κάνοντας πραγματικότητα την υπόσχεσή του δύο χρόνια πριν.


Παρά το γεγονός ότι ο τοπικός πρόεδρος της UAW είπε στους δημοσιογράφους ότι δεν γνώριζε τέτοια σχέδια, η ανακοίνωση προώθησε την τιμή της μετοχής της εταιρείας  Workhorse πάνω από 200% , από τα 0,84 δολάρια στα 2,65 δολάρια.



Τον Νοέμβριο του 2019, ο Burns ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί από την Workhorse για να ξεκινήσει μια νέα εταιρεία με την επωνυμία Lordstown Motors Corp., όπου θα υπηρετούσε ως CEO. Σχεδόν αμέσως, ανακοινώθηκε ότι η Lordstown και όχι η Workhorse θα αποκτήσει το κλειστό εργοστάσιο συναρμολόγησης της GM και ότι η Lordstown είχε συνάψει συμφωνία άδειας πνευματικής ιδιοκτησίας με την Workhorse.

Η απόκτηση του εργοστασίου της GM από την Lordstown ήταν μια καλή συμφωνία.
Αντί η Lordstown να δαπανήσει δισεκατομμύρια δολάρια για πολλά χρόνια, ο Μπερνς μπόρεσε να πάρει μια πλήρως λειτουργική εγκατάσταση 6,2 εκατομμυρίων τετραγωνικών ποδιών με μόλις 20 εκατομμύρια δολάρια. Η GM δεσμεύτηκε επίσης να παράσχει στο Lordstown και οικονομική βοήθεια έως και 50 εκατομμύρια δολάρια για την αναβάθμιση της εγκατάστασης.

Αυτή η κίνηση ήταν παρόμοια με την εξαγορά της Tesla, ύψους 42 εκατομμυρίων δολαρίων, από την GM και το εργοστάσιο της Toyota Fresno, California τον Οκτώβριο του 2010, το οποίο έκτοτε ονομάστηκε εργοστάσιο Tesla . Τέλος, η GM συμμετείχε στην πρόσφατη συναλλαγή, επενδύοντας 75 εκατομμύρια δολάρια από τις άμεσες επενδύσεις των 500 εκατομμυρίων δολαρίων από πιο παραδοσιακούς θεσμικούς επενδυτές.

Η συμφωνία του Lordstown με την Workhorse της έδωσε το αποκλειστικό δικαίωμα να χρησιμοποιεί την αποκλειστική τεχνολογία της Workhorse, με αντάλλαγμα 10% ιδιοκτησίας και 1% δικαιώματα στην πώληση των πρώτων 200.000 αυτοκινήτων του Lordstowns. Στην πραγματικότητα, ο Burns μπόρεσε να δημιουργήσει μια νέα εταιρεία και μέσα σε λίγες εβδομάδες να έχει πρόσβαση σε έρευνα και ανάπτυξη ετών και εκατομμυρίων δολαρίων σε αντάλλαγμα μηδενικής προκαταβολής.

Ο Steve Burns έχει τεράστιες και ακριβές φιλοδοξίες και ήταν στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή για να πάρει το εργοστάσιο της Lordstown της GM και να αξιοποιήσει σχεδόν όλη την τεχνολογία που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Workhorse.

Στις 25 Ιουνίου 2020 , ο Αντιπρόεδρος Mike Pence αποκάλυψε το πρώτο μοντέλο του Lordstown, το Endurance. Αυτή η ανακοίνωση έδωσε ώθηση στην τιμής της μετοχής του Workhorse και απο τα 3 δολάρια στις αρχές του Ιουνίου 2020, βρέθηκε στα 8,50 δολάρια την ημερομηνία της αποκάλυψης και στα 21 δολάρια στις 2 Ιουλίου.


Δημιουργία - Ίδρυση DIAMONDPEAK HOLDINGS
Η DiamondPeak Holdings Corp. (DPHC) ιδρύθηκε στο Ντέλαγουερ στις 13 Νοεμβρίου 2018. Η Εταιρεία ιδρύθηκε με σκοπό την πραγματοποίηση συγχώνευσης, απόκτησης περιουσιακών στοιχείων, αγοράς μετοχών, αναδιοργάνωσης ή παρόμοιου συνδυασμού επιχειρήσεων με μία ή περισσότερες επιχειρήσεις
Αρχικά είχε 7.000.000 μετοχές κατηγορίας Β.


Στις 4 Μαρτίου 2019, η εταιρεία εισάγεται στον Nasdaq εκδίδοντας 28.000.000 μετοχές, στην τιμή των 10.00 $ ανά μετοχή. Κάθε μετοχή δικαιούται το ένα τρίτο ενός εξαγοράσιμου εντάλματος. Κάθε Ένταλμα παρέχει στον κάτοχο τη δυνατότητα να αγοράσει μία μετοχή στην τιμή των 11,50 $ ανά μετοχή, υπό την προϋπόθεση να ασκηθεί, προκαταβάλλοντας 1,5 $.
Η Εταιρεία ολοκλήρωσε την πώληση 4.666.667 ενταλμάτων στην τιμή των 1,50 $ στον χορηγό της εταιρείας, DiamondPeak Sponsor LLC, μια εταιρεία περιορισμένης ευθύνης με κεφάλαια και λογαριασμούς που διαχειρίζονται θυγατρικές της BlackRock, Inc.
Στις 18 Μαρτίου 2019, πουλήθηκαν επιπλέον 400.000 ιδιωτικά εντάλματα στα 1,50$.Τα εντάλματα διαπραγματεύονται με το ticker DPHCW


Η συμφωνία συγχώνευσης - SPAC
Το DiamondPeak (DPHC) είναι μια εταιρεία εξαγοράς ειδικού σκοπού ή SPAC, όπως αποκαλούνται αυτές οι εταιρείες. Είναι ένας τύπος εταιρείας που δημιουργήθηκε ειδικά για να αποκτήσει (ή να συγχωνευθεί) με μία ή περισσότερες άλλες εταιρείες. Οι εταιρείες SPAC είναι "εταιρείες κέλυφος" και γενικά δεν έχουν έσοδα, ούτε κάποια δραστηριότητα.

Tη Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020 το η DiamondPeak ανακοίνωσε ότι θα συγχωνευθεί με την ηλεκτρική pick-up Lordstown Motors και με αυτόν τον τρόπο θα εισαχθεί η Lordstown στον Nasdaq.

Tα βασικά μέρη της συμφωνίας είναι :

  • Το Lordstown θα συγχωνευθεί με το DiamondPeak.
  • Η συγχωνευμένη εταιρεία θα ονομάζεται "Lordstown Motors" και η πρώην μετοχή DiamondPeak θα διαπραγματευτεί με το νέο σύμβολο "RIDE". 
  • Το Lordstown Endurance ™ θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό φορτηγό πλήρους μεγέθους που έχει σχεδιαστεί για να εξυπηρετεί την αγορά εμπορικού στόλου των ΗΠΑ με την αρχική παραγωγή να αναμένεται το δεύτερο εξάμηνο του 2021.
  • Η συναλλαγή περιλαμβάνει ένα πλήρως δεσμευμένο PIPE (για "ιδιωτική επένδυση σε δημόσια κεφάλαια") ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο περιλαμβάνει επενδύσεις 75 εκατομμυρίων δολαρίων από τη General Motors, καθώς και επενδύσεις από θεσμικούς επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των Fidelity Management & Research Company LLC, Wellington Management Company LLP, Federated Hermes Kaufmann Small Cap Fund, καθώς και κεφαλαίων και λογαριασμών διαχειρίζεται η BlackRock, μεταξύ άλλων
  • Η επένδυση της GM ύψους 75 εκατομμυρίων δολαρίων περιλαμβάνει "συνεισφορές σε είδος" που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί.
  • Μέσω του συνδυασμού DiamondPeak cash in trust και της επένδυσης PIPE 500 εκατομμυρίων δολαρίων θα προστεθούν περίπου 675 εκατομμύρια δολάρια στον Ισολογισμό pro-forma, που αναμένονται από τη συναλλαγή ότι θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση της παραγωγής του Endurance και του καινοτόμου σχεδιασμού του κινητήρα στους τροχούς ηλεκτρικού κόμβου.
  • Η αξία των ιδίων κεφαλαίων της συνδυασμένης εταιρείας είναι περίπου 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια. 
  • Το Διοικητικό Συμβούλιο της συνδυασμένης εταιρείας θα περιλαμβάνει τον Steve Burns, Ιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Lordstown, και τον David Hamamoto, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της DiamondPeak.
  • Ο αριθμός των μεριδίων Pro forma περιλαμβάνει 28 εκατομμύρια μετοχές SPAC, 7 εκατομ. SPAC ιδρυτικές μετοχές, μετοχές 50 εκατομ. μετοχές PIPE και 79 εκατομ. μετοχές σε υφιστάμενους μετόχους Lordstown .... δίχως να υπολογίζονται οι μετατροπές των ενταλμάτων σε μετοχές.

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του τέταρτου τριμήνου.


 
Η συγχώνευση της DPHC και της Lordstown Motors Corp. θα πρέπει εγκριθεί από τους μετόχους και εφόσον οι μέτοχοι της DPHC ψηφίσουν θετικά, θα κλείσει το τέταρτο τρίμηνο του 2020. Η Lordstown Motors θα γίνει η ταχύτερη αυτοκινητοβιομηχανία που μπόρεσε ποτέ να μετατρέψει την ιδέα της δημιουργίας μιας μονάδας παραγωγής σε πράξη και να έχει και το δικό της εργοστάσιο.

Τo SPAC της Nikola, στα 10 δολάρια ήταν ύψους 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ το SPAC της Lordstown κοστολογήθηκε 1,64 δισεκατομμύρια δολάρια. Εάν όλα εξελιχθούν ομαλά και η μετοχή της Lordstown έφτανε στη κεφαλαιοποίηση των 15,671 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που έχει η Nikola, θα μπορούσε να κινηθεί ακόμη και προς τα 80 δολάρια.

Στην Lordstown έχουν επενδύσει στο PIPE διάφοροι στρατηγικοί και διάσημοι επενδυτές, όπως General Motors, Fidelity, BlackRock, Wellington και Federated Kaufmann και συμμετείχαν σε έναν γύρο χρηματοδότησης, 500 εκατομμυρίων δολαρίων, ταυτόχρονα με την ανακοίνωση του SPAC για την απόκτηση του Lordstown Motors.
Μέσω της συναλλαγής, η εταιρεία θα έχει 675 εκατομμύρια δολάρια για να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη του καινοτόμου σχεδιασμού του κινητήρα σε τροχούς ηλεκτρικού κόμβου, καθώς και του εμβληματικού μοντέλου Endurance , ενός ηλεκτρικού φορτηγού πλήρους μεγέθους που έχει σχεδιαστεί για να εξυπηρετεί την αγορά εμπορικού στόλου των ΗΠΑ με αναμενόμενη αρχική παραγωγή στο δεύτερο μισό του 2021.

Η διοίκηση της Lordstown ισχυρίζεται ότι θα ξεκινήσει η παραγωγή του Endurance το δεύτερο εξάμηνο του 2021 και η πρόβλεψη της παραγωγής έως το 2024 είναι :


Κίνδυνοι

  • Για οποιονδήποτε λόγο, η συγχώνευση με την Lordstown Motors Corp να μην εγκριθεί και να μην κλείσει. Τότε θα μπορούσαν οι επενδυτές να αποχωρήσουν από τη SPAC και να λάβουν περίπου 10 δολάρια ανά μετοχή.
  • Να καθυστερήσει η συγχώνευση και αυτό θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην πορεία της μετοχής DPHC.
  • H κατασκευή ενός φορτηγού EV από το μηδέν να αποδειχθεί πιο περίπλοκη, πιο ακριβή και να διαρκέσει περισσότερο από ό, τι αναμένει η διοίκηση. Ως αποτέλεσμα, η Lordstown ενδέχεται να χρειαστεί να συγκεντρώσει πρόσθετο κεφάλαιο για τη χρηματοδότηση των τρεχουσών δραστηριοτήτων της, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα την αραίωση στους μετόχους.
  • Ο υψηλός ανταγωνισμός από μεγάλους κατασκευαστές αυτοκινήτων και από άλλους νεοεισερχόμενους να συνεχίσει να αυξάνεται επ' αόριστον.


    Η Nikola Corporation εισήχθη στον Nasdaq μέσω SPAC. Η συγχώνευση της Nikola έγινε με το SPAQ, VectoIQ. Πριν από τη συγχώνευση , το PIPE συγκέντρωσε 525 εκατομμύρια δολάρια για τη Nikola, επιπλέον των 230 εκατομμυρίων δολαρίων που επένδυσε η VectoIQ.


Άλλες περιπτώσεις SPAC ηλεκτρικών οχημάτων.

SPAC SHLL ---- HYLIION (HYLN)

Η Hyliion Inc. , είναι κατασκευαστής ηλεκτροκίνητων κινητήρων ηλεκτρικών φορτηγών κατηγορίας 8, που αναμένεται να ξεκινήσει τη δημόσια διαπραγμάτευση των μετοχών της στα τέλη του τρίτου τριμήνου μετά από συγχώνευση με την εταιρεία Tortoise Acquisition Corp (NYSE: SHLL).
O δρόμος είναι σχεδόν πανομοιότυπος με αυτόν που ακολούθησε ο κατασκευαστής ηλεκτρικών φορτηγών Nikola Corp., ο οποίος ξεκίνησε να δαπραγματεύεται στον Nasdaq στις 4 Ιουνίου.


Η Tortoise ιδρύθηκε πριν από 15 μήνες ως εταιρεία εξαγοράς ειδικού σκοπού (SPAC). Αξιολόγησε περισσότερες από 200 εταιρείες πριν συμφωνήσει με τη Hyliion, η οποία ιδρύθηκε το 2015.

Εκτός από τα 235 εκατομμύρια δολάρια που η Tortoise επένδυσε από τη δική της αρχική δημόσια προσφορά, μια πώληση μετοχών με έκπτωση συγκέντρωσε 325 εκατομμύρια δολάρια σε μια ιδιωτική επένδυση σε δημόσια κεφάλαια (PIPE) στα 10 $ ανά μετοχή.

Η νέα εταιρεία, η οποία θα ονομάζεται Hyliion Holdings Corp., θα διαπραγματευτεί ως HYLN στο NYSE με την προϋπόθεση ότι η συγχώνευση θα λάβει έγκριση.
Στη συμφωνία εξαγοράς της Hyliion, η εταιρεία αποτιμάται σε εταιρική αξία 1,616 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί γύρω στο τέλος του τρίτου τριμήνου του 2020.

Οι μέτοχοι της Tortoise πιθανότατα θα ψηφίσουν τη συγχώνευση τον Σεπτέμβριο.

Presentation .... εδώ ....  και η SPAC ....



SPAC SPAQ ---- FISKER
 
H Fisker ... εδώ ... με έδρα το Λος Άντζελες, έχει αναπτύξει ένα ηλεκτρικό πολυτελές SUV που ονομάζεται Ocean, το οποίο ελπίζει να τεθεί σε παραγωγή τέλη του 2022, με αρχική τιμή περίπου 37.500 $.

Η Fisker είναι η δεύτερη ηλεκτρική εταιρεία που ιδρύθηκε από τον πρώην σχεδιαστή της Aston Martin , Henrik Fisker. Η πρώτη, αρχικά ονομάστηκε Fisker Automotive, αγοράστηκε από τον κινεζικό όμιλο ανταλλακτικών αυτοκινήτων Wanxiang Group το 2014 και μετονομάστηκε σε Karma Automotive.


Η SPAC, Spartan, χρηματοδοτείται από την Spartan Energy Acquisition Sponsor LLC, η οποία ανήκει σε ένα ιδιωτικό επενδυτικό ταμείο το οποίο διαχειρίζεται μια θυγατρική της Apollo Global Management, Inc. (NYSE: APO).

Η αξία της συγχώνευσης Pro forma είναι περίπου 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια, στην τιμή των 10,00 δολαρίων.

Η τιμή της SPAQ με την ανακοίνωση της συγχώνευσης με τη Fisker απογειώθηκε ακόμη και πάνω από τα 20 δολάρια. Ωστόσο, στις 29 Ιουλίου 2020, η Spartan ανακοίνωσε ότι δεν θα ήταν σε θέση να παρουσιάσει το Fisker έως τις 14 Αυγούστου, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, και υπέβαλε αίτηση για παράταση έξι μηνών. Η συναλλαγή αναμένεται τώρα να πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο. Στη συνέχεια, στις 31 Ιουλίου, σε ένα αρχείο SEC, η Fisker αποκάλυψε ότι η συνεργασία της με έναν υπάρχοντα κατασκευαστή αυτοκινήτων για την παραγωγή του OCEAN - την οποία η αγορά πίστευε ότι ήταν μια ολοκληρωμένη συμφωνία - δεν ολοκληρώθηκε ακόμη και ότι οι συνομιλίες δεν έχουν ολοκληρωθεί και πρόκειται να συνεχιστούν μέχρι τον Σεπτέμβριο.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η τιμή της SPAQ να έχει υποχωρήσει στα 13 δολάρια.


SPAC HCAC ---- CANOO (CNOO)

Η Canoo αναμένει να κατασκευάσει 10.000 οχήματα κανό το 2022, αυξάνοντας σε 50.000 το 2024.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 37,5 εκατομμύρια μετοχές HCAC σε κυκλοφορία, οπότε στα 10$, το SPAC έχει αξία 375 εκατομμύρια δολάρια. Επίσης, υπάρχουν 30 εκατομμύρια εντάλματα σε εκκρεμότητα που έχουν τιμή άσκησης 10 $ και επομένως δεν είναι «in-the-money». Μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία, το νέο σύμβολο θα είναι CNOO.

Presentation .... εδώ ....  και η SPAC ....





178 σχόλια:

  1. Καλημέρα σε όλους. Μία μικρή ανάλυση για την Diamondpeak Holdings (DPHC) από ένα μικρό fund που λέει ότι έχει 20.000 μετοχές, την Everlast capital. Στην ουσία προτείνει αγορά τώρα, καθώς μετά την αρχική ανακοίνωση τα spacs τείνουν να υποχωρούν μεταξύ της 2ης έως την 6η εβδομάδα.

    https://charts.stocktwits.com/production/original_241655551.jpg

    By now, everyone knows that it takes around 12-16 weeks for spacs to go from initial announcement to final merger close. We graphed (8 top spacs by share price: 6 current (DPHC, SPAQ, LCA, FMCI, SHLL, GRAF) and 2 previously closed spacs (DKNG and NKLA), and compared how their performance on a weekly basis.

    Our general observations based on this graph are as follows:

    1) Aside from the initial pop on announcement, spacs tend to retrace from week 2 to week 6

    2) Spacs tend to trend up starting in week 9 towards closing which is a month away from the final merger completion

    3) High momentum spacs like NKLA and DKNG continue to perform well and hit their peak price a few weeks after their close

    Currently, DPHC is actually leading all spacs in week 6 performance while SHLL is leading all spacs in week 13 performance. It looks like newer spacs are on track to break the old price records by legends like VTIQ and DEAC both before and after the merger.
    https://charts.stocktwits.com/production/original_241348282.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα καλό και ελπιδοφόρο SPAC, ίσως, είναι και το SPAC του Μπίλ Άκμαν

    https://finance.yahoo.com/quote/PSTH-UN?p=PSTH-UN

    Μπήκε με τιμή εκκίνησης τα 20 δολάρια με 4 δισεκατομμυρια στην IPO του και έκδοση 1 ενταλμάτος για 3 κάθε μετοχές.
    Πιθανολογώ μέχρι την Άνοιξη θα έχει βρει κάποιο μεγάλο και καλό "ψάρι" για να προχωρήσει σε συγχώνευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Τάκη, μιας και είναι Κυριακή και επειδή έχετε επιμείνει τόσο πολύ αποφάσισα να ψάξω τι είναι τα SPAC και πώς λειτουργούν.

      Στο γενικό πλαίσιο γίνεται μια IPO και τα λεφτά που μαζεύονται πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για την εξαγορά κάποιας εταιρείας (άγνωστο ποιας) και αν δεν γίνει η εξαγορά μέσα σε 2 χρόνια επιστρέφονται στους μετόχους.

      Για να κάνω το συνήγορο του διαβόλου, γιατί αν είναι τόσο καλή ευκαιρία τα  SPAC είναι ελεύθερα στο ευρύ κοινό? Συνήθως, το κοινό είναι για να το μαδάς και όχι για να μοιράζεις ευκαιρίες για κέρδος, ειδικά αν προκύπτει και κέρδος από arbitrage. Ακούγεται λίγο "Too good to be true".

      Ποιοι είναι οι κίνδυνοι λοιπόν που υπάρχουν στα  SPACS? Οι κίνδυνοι που μπορώ να διακρίνω είναι οι εξής:
      1. Το κόστος ευκαιρίας που έχει κανείς παρκάροντας τα λεφτά του για δύο χρόνια,
      2.  Η διακύμανση της μετοχής μετά την εξαγορά, η οποία δεν έχει κάποια εγγύηση και μπορείς να χάσεις χρήματα μετά από 2 χρόνια αναμονής.
      3. Η εξαγορά να μην δίνει κάποια σημαντική υπεραξία.

      Για να πάρουμε και το παράδειγμα του Ackman, το PSTH.UN  είναι περίπου στα $22 με εγγυημένη τιμή τα $20, μετά από 2 χρόνια (ή 3, αυτό δεν το κατάλαβα). Δηλαδή, εδώ μιλάμε ότι μπορεί να χάσεις μέγιστο 10% και να επωφεληθείς από μια καλή εξαγορά που θα εξασφαλίσει ο Bill Ackman, ο οποίος μόνο τυχαίος δεν είναι. Μάλιστα, απ ότι διάβασα με τα 4 billion που μάζεψε, συν το option για τουλάχιστον 1 billion ακόμη, θα στοχεύσει σε εξαγορά εταιρείας 10 billion, το οποίο θα πει ότι θα πάρει κάποια σχετικά μεγάλη εταιρεία. Επίσης, θα δώσει κίνητρα ώστε το κοινό να διακρατήσει τις μετοχές μετά την εξαγορά της νέας εταιρείας.

      Αν θέλετε πείτε μας τη γνώμη σας αν υπάρχει κάποιο ύποπτο ή θολό σημείο.

      Διαγραφή
    2. Στον προβληματισμό σας ...
      ------------
      Για να κάνω το συνήγορο του διαβόλου, γιατί αν είναι τόσο καλή ευκαιρία τα SPAC είναι ελεύθερα στο ευρύ κοινό? Συνήθως, το κοινό είναι για να το μαδάς και όχι για να μοιράζεις ευκαιρίες για κέρδος, ειδικά αν προκύπτει και κέρδος από arbitrage. Ακούγεται λίγο "Too good to be true".
      --------------------
      Απαντώ.
      Είναι πάρα πολύ καλό και μοδάτο.
      Είναι περίπου το ίδιο καλό με τις Δημόσιες Εγγραφές στην Ελλάδα, προ 1999
      Τα καλύτερα, γρηγορότερα και ευκολότερα λεφτά.
      Μετά άλλαξε η πλάκα ... και όποιος έμπαινε σε Δ.Π. μόνο χασούρα είχε.

      Τέλος πάντως ... ο Ακμαν τον κόβω για τριψήφιο νούμερα.
      Τώρα όμως προέχει η Opendoor. Aν προχωρήσει αυτή η δουλειά με το spac ΙPOB, θα έχουμε κούρσα.

      Διαγραφή
  3. Κ Τάκη είσαι ωραίος! Θεωρώ ότι θα πρέπει να παρκάρουμε εκεί ένα κεφαλαιο.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δείτε αλλο ένα ενδιαφέρον Spac.

      https://finance.yahoo.com/quote/KCAC?p=KCAC

      Διπλασίασε όμως εχθες και σήμερα.

      Συγχωνευεται με εταιρεια μπαταριών
      https://www.quantumscape.com/

      Διαγραφή
    2. Ενδιαφέρον πλην ήδη ακριβό. Τι λέτε?

      447 εκατ pro forma μετοχές ήδη είναι αποτίμηση 10 δις. Με βάσει τις εκτιμώμενες πωλήσεις του 2028 κ ένα πολ/στη μινιμουμ 5χ η δυνητική απόδοση είναι επί 3. Αν αποτιμηθεί 10χ σύνηθες στη Wall η απόδοση διπλασιάζεται. Βέβαια κανουμε projection 7-8 xρονια μπροστά...

      Θετικό ιδιαίτερα η συνεργασία με την VW για από κοινού παραγωγή καθώς επίσης κ το γεγονός ότι είναι μέτοχος στην εταιρία ήδη. Ποσοστά δεν βρήκα..

      Αυτό που βλεπω τελικά είναι ότι την επόμενη 10ετια θα γίνει μεγάλο επενδυτικο κ χρηματιστηριακό μπουμ στον κλάδο ευρύτερα... Θα βγουν πολλά λεφτά όπως συνήθως συμβαίνει στις φούσκες, κάποιες θα σκάσουν κ θα μηδενίσουν. Αυτό βλέπω εγώ.

      Διαγραφή
  4. https://s3.amazonaws.com/cbi-research-portal-uploads/2020/08/19144419/Top-Unicorns-8-19v3-05-final.png

    Μεταξύ άλλων ο μαγκας
    έχει κάνει ήδη συζητήσεις με την Stripe k την Airbnb...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δείτε μέσω utube τη χθεσινή του συνέντευξη. Αξίζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σκέτη απογοητευση αυτό το Ayro...

    Το θεωρούσαμε κ ευκαιρία όταν γύρισε στα 4.4!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλα τι ξυλο ειναι αυτο.
    ποια να πρωτοκοιταξω? νερα, σελσιους, αυρο, οπως μας τα δωσε μας τα παιρνει πισω η αγορα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα κύριοι!

    Νομίζω πως είναι μέρα για ψάρεμα στα νερά σήμερα.. Κύριε Τάκη τί λέτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι παλιοί είναι σοφοί.
    Τι λένε οι παλιοί?
    Ποια είναι η καλύτερη μετοχή?
    Κουίζ για την παρέα.
    5 γράμματα

    Κ _ _ _ _

    Την καλησπέρα μου
    Την καλησπέρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η καλυτερη μετοχη αυτη την στιγμη, και ασε τον αμερικανο που μας εκαψε την γουνα ειναι ΚΥΡΙΟ και την εκανα την κινηση απο 10 ημερου

      Διαγραφή
    2. Ο μπάρμπας μου πάντως έλεγε "αυτή που ποτέ δε θες να πουλήσεις".

      Διαγραφή
    3. Food for thought.

      Ο θάνατος του "αλογομούρη" εμποράκου συνέβη αυτές τις μέρες στη Wall.

      Μήπως άραγε η καλύτερη μετοχή είναι όντως ΚΑΜΙΑ? Πολλοί όπως κι εγώ θα έχουν σκεφτεί, άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο, ότι αν είχαν απλά τα λεφτά που έχασαν στα χρηματιστήρια θα είχαν μια πιο άνετη ζωή και θα είχαν γλιτώσει από όλο αυτό το άγχος και το χρόνο που δαπανήσαν.

      Στην πράξη όμως δεν είναι ο πλουτισμός καθαυτό αλλά η ευχαρίστηση της ενασχόλησης και η προσδοκία που σε ωθεί. Αλλά ακόμη και τίποτα να μην έχει κανείς, θα έρθει η ώρα σε ένα bull market που θα σε κάνει να πάρεις το κάτι τις.
      Έτσι λοιπόν σκέφτομαι, μήπως η καλύτερες μετοχές είναι οι αμυντικές? Μια ΕΥΑΘ, ένας ΜΥΤΙΛ ή μια BRK-B στην τελική (ενδεικτικά)? Αγοράζεις, ξεχνάς, ελέγχεις κάθε 6 μήνες, ενίοτε προσθέτεις, εισπράττεις το μέρισμα και σε 10 ή 20 χρόνια ρευστοποιείς για να βγάλεις γούστα.
      Αν έχεις 0% απόδοση είσαι ευχαριστημένος γιατί έχουν συσσωρευτεί οι οικονομίες σου άθικτες. Αν έχεις 100% απόδοση είσαι υπέρ-ευχαριστημένος. Έτσι ικανοποιείς και το επενδυτικό σου συναίσθημα και φέρνεις και αποτέλεσμα.

      Να θυμίσω ότι οι τράπεζες δίνουν σχεδόν μηδενικό επιτόκιο στις καταθέσεις, ενώ τα ασφαλιστικά συνταξιοδοτικά - αποταμιευτικά επειδή τα έψαξα τελευταία δίνουν 1%, μη εγγυημένο και με ένα σκασμό διαχειριστικά έξοδα.

      Διαγραφή
    4. 10΄...ξεχάσατε μόνο τον ΑΔΜΗΕ ο οποίος αν και εταιρεία υποδομών σε τούτη την χρονική περίοδο (5ετία) έχει και σημαντικό grouth (σε αντίθεση με τα νερά).

      Ελπίζω πως η δημιουργία από την Κεφαλαιαγορά δείκτη μερισματοφόρων μετοχών θα στρέψει αρκετά κεφάλαια στην κατεύθυνση που (εμείς) θεωρούμε ορθότερη.

      Διαγραφή
    5. κ. Ευρωβλάχε υπάρχει και ο passive way, ρίχνεις κάθε 1/1 και 1/7 50% των αποταμιεύσεών σου στον αρχηγό SP500 και καβαλάς το υπερεκατονταετές κύμμα του 6~7% CAGR + 2% μερισματάκι, απόδοση που σημειωτέον όσοι ξεπερνούν για διάστημα μεγαλύτερο των 10 ετών μετριούνται στα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών ενός ανθρώπου.
      Τα έχει πει ο τριτοθειός μου όλα.

      Διαγραφή
    6. Ο κυριότερος λόγος που δεν προκρίνω τις επενδύσεις σε passive funds είναι ότι δεν προσφέρουν τη βέλτιστη απόδοση. Το τρέχον P/E του S&P για παράδειγμα είναι ~30 και το μέσο P/E της τελευταίας 20ετίας είναι περίπου 25. Αυτό θα πεί ότι με βάση το τρέχον ο S&P  δίνει περίπου μια απόδοση 3,33% ή αλλιώς θέλει 30 χρόνια για να διπλώσει σε αξία. Σε αυτό προστίθεται και ο συναλλαγματικός κίνδυνος, ενώ από άποψη επιλογής γίνεσαι έρμαιο του ρεύματος, δηλαδή των εισροών - εκροών του μέσου επενδυτή στις μετοχές του δείκτη.

      Αντίθετα, μια μετοχή με μέσο P/E ~10 δίνει απόδοση 10% το χρόνο και θέλει 10 χρόνια για να διπλασιάσει την αξία της. Παράλληλα, δίνει σε ένα βαθμό την ελευθερία της πρόβλεψης.

      Η φιλοσοφία πάντως δεν αλλάζει, παραμένει η ίδια. Θεωρώ ότι ειναι σωστή τακτική και το θέμα της επιλογής δείκτη ή μετοχής έχει να κάνει ξεκάθαρα με το τι ταιριάζει στο προφίλ του κάθε επενδυτή. Η διαφορά είναι ότι μετοχή χωρίς προβλήματα και με P/E 10  δεν θα βρεις στο αμερικάνικο αλλά στο ελληνικό και στο κυπριακό και μάλιστα υπάρχουν πολλές καλές επιλογές.

      Διαγραφή
    7. Κύριε Ευρωβλαχε μου και το γράφω πάντα με καλή πρόθεση βλέπω είδατε και σεις το φως το Αληθινό..Φυσικα και επικροτώ τα γραφομενα σας ανωτέρω(για τον φίλο μου HIPPY δεν το συζητώ βέβαια καθ οτι έχει δηλώσει ευθαρσως την επενδυτική του φιλισοφια και τακτική)όμως όταν ο υποφαινομενος κάποια στιγμή ανεφερε πως πρώτο μέλημα του είναι η διασφάλιση κεφαλαιου επενδυσης και ότι η απόδοση σε βάθος χρόνου σε ποιοτικά χαρτιά του φθάνει και του περισσεύει ακόμη και αν είναι 20 30 % σε κάποιους τούς φάνηκαν ψυχια...Και φυσικά δεν εννοώ τον κυριο Τακη καθ ότι έχει δηλώσει "άπληστος...Ελπιζω να μην θεωρησει αδοκιμο τον όρο...

      Διαγραφή
    8. Γι αυτό και γράφω ότι ο Captain μαζεύει σιγά σιγά χαρτάκια..
      Γιατρε για SHELL δεν το συζητώ...Μου είχε διαφύγει από τα ραντάρ...

      Διαγραφή
    9. Μιας και αναφέρθηκε απο τον καπετάνιο, ο κύριος hippy, να πω μόνο τούτο.

      Κύριε hippy σας ενθαρρύνω να ψάξετε τα Spac. Και το κεφάλαιο αλώβητο και αποδόσεις, σε βάθος το πολύ διετίας, super.
      Μην κάθεστε να ασχολείστε με την ψωροκώσταινα και με γαϊδάρους, στυλ ΑΔΜΗΕ, και παρόμοια ψοφάλογα.

      Κύριε Hippy ... ψάξτε το.

      Διαγραφή
    10. Ευχαριστώ πολύ κύριε Τάκη. Έχω σημαντική θέση στις ξένες αγορές αλλά μόνο στην μεγάλη κεφαλαιοποίηση και κυρίως Ευρώπη για να αποφύγω τον συναλλαγματικό παράγοντα. Από τα μικρότερα που αγαπά το μπλογκ έχω μόνο INMD. Αγνοώ τα Spac, θα το κοιτάξω.

      Ωστόσο αδικείτε τον ΑΔΜΗΕ ο οποίος μαζί με τον ΟΛΠ είναι-κατά τη γνώμη μου-κατ΄εξοχήν "Μπαφφετικά" χαρτιά. Δεν δίνουν απλά σημαντικό μέρισμα αλλά συνδυάζουν σταθερότητα και ανάπτυξη για την προσεχή 3ετία. Νομίζω ότι μέχρι την ωριμότητα τους (το 2023) έχουν την δυνατότητα να επιστρέψουν 70% στους κατόχους τους (και σε συνθήκες κερδοσκοπικού ενθουσιασμού ίσως διπλασιάσουν). Με πολύ μικρό έως ελάχιστο ρίσκο ακόμα και με θερμό επεισόδιο (που δεν πιστεύω να γίνει).

      Διαγραφή
    11. Καπετάνιο μου όπως τα λες είναι! Μπήκα στον ίσιο δρόμο γιατί όταν τα λεφτά που επενδύεις είναι hard earned money, το πρώτο μέλημα είναι να τα διαφυλάξεις.

      Διαγραφή
    12. Επειδή όμως, ορθά, αναφέρθηκε η ψωροκώσταινα (δει δη χρημάτων) θέλω να μοιραστώ κάποιες σκέψεις με τους φίλους στο μπλογκ

       Η τράπεζα των στρατηγών (Societe Generale) διαπραγματεύεται πλέον με κεφ/ση στα 11δις έχοντας ενεργητικό 1.4 τρις, ίδια κεφάλαια 50 δις, P/BV = 0.2x  (όσο και οι Ελληνικές) και εκτιμώμενα κέρδη για το 2021-22, στα 2 και 2.5 δις αντίστοιχα δλδ εκτιμώμενο Ρ/Ε ~ 5 (φέτος βέβαια θα έχει ζημιές). Όταν με το καλό της επιτραπεί να δώσει μέρισμα ξανά, υπολογίζεται σε 7%. Σε προσαρμοσμένες τιμές για μερίσματα/αμκ κλπ, διαπραγματεύεται στην τιμή που είχε το Σεπτέμβρη του 1997!!! Ελλάς-Γαλλία συμμαχία λοιπόν και στα τραπεζικά, εκτός από τα εξοπλιστικά (μήπως να τους αγοράζαμε 2-3 φρεγάτες και αυτοί να μας αγόραζαν 2-3 τράπεζες???)   

       Αυτό που συμβαίνει δηλαδή είναι ότι με τα multiples των ελληνικών τραπεζών βρίσκεις πλέον κανονικές τράπεζες σε κανονικές χώρες, που σημαίνει ότι ο ξένος έχει ευκαιρίες στη χώρα του και δεν χρειάζεται να ξενιτευτεί για να κερδοσκοπήσει (φαίνεται νομίζω και στο ταμπλό συναλλαγών του ΧΑΑ). Συνεπώς η όποια άνοδος των συστημικών μας, όποτε έρθει, το πιθανότερο θα ακολουθήσει την άνοδο των ξένων εξαδέλφων. Συνεπώς γιατί να ρισκάρει κάποιος στις τράπεζες του ΧΑΑ που πλέον των άλλων θα βασανίζονται με τα NPLs τουλάχιστον μέχρι το 2023 και τις ΑΜΚ σχεδόν βέβαιες?

      Διαγραφή
    13. Κύριε Hippy, θεωρώ ότι οι τράπεζες έχουν γίνει πολύπλοκες και δεν μπορώ πλέον να τις κατανοήσω.

      Άκουγα, για παράδειγμα, τις προάλλες τον κύριο Θανάση Μαυρίδη να λέει ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν έκθεση στην Τουρκία και οι κινέζικες στις ευρωπαϊκές. Όλο το σύστημα δηλαδή είναι διασυνδεδεμένο, οπότε δεν επιτυγχάνεται αποτελεσματική διαφοροποίηση.

      Αυτό σε συνδυασμό με τις συνέπειες της πανδημίας, τα πακέτα διευκολύνσεων κτλ, καθιστούν την εξίσωση δύσκολη και με πολλούς αγνώστους.

      Αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση είναι η αποεπένδυση του Buffett από τις τράπεζες, το οποίο θα πει ότι μάλλον έχουν αρκετή ταλαιπωρία μπροστά τους.

      Αυτό που ψάχνω εγώ για να αντισταθμίσω το ρίσκο χώρας, είναι μια μετοχή του εξωτερικού, η οποία να είναι μπετόν αρμέ, σταθερή (π.χ. utilities), να έχει ένα P/E κάτω από ~15 και να δίνει και ένα αξιοπρεπές μέρισμα. Αλλά είναι μάλλον δύσκολο να βρεθεί κάτι τέτοιο...

      Διαγραφή
    14. Άμα η ΟΜΑΔΑ θέλει να παίξει μπάλα έχει από εξαιρετικό κόουτς Και μάλιστα ΣΕΡ , κεντρικό ΧΑΦ , 10ρι που μοιράζει παιγνίδι κτλ και έχει και κερκίδα..
      Τώρα αν χάνουμε και από καμμιά ερασιτεχνική (κίνηση)είναι για ν ανάβουν τα αίματα..
      Εδώ παίζουμε στα Όξω στα μεσα θα κολωσουμε?

      Διαγραφή
    15. Σύντεκνε Χιπυ η απάντηση σε είναι ότι εδα η οποίες κινήσεις των τραπεζών στο ταμπλό γίνονται πιο επιθετικά. Θαρρώ πιο γρήγορα θα γράψει επί 3 η ΑΛΦΑ από ότι θα γράψει επί 2 η Γαλλίδα.

      Διαγραφή
    16. Θεούλη μου σε παρακαλώ δικαίωσε τον καλό γιατρό. Όχι από αλτρουισμό, για να κερδίσουν οι φίλοι μου, αλλά συμφεροντολογικά για να κερδίσω εγώ. Καθώς είναι σίγουρο ότι στην διαδρομή προς το 3πλασιασμό της ΑΛΦΑ αρκετοί συνάδελφοι θα ρευστοποιήσουν στα εμπόδια της διαδρομής μέρος της θέσης τους και θα ενισχύσουν κάποιες δικές μου επιλογές.

      Μακάρι να έχεις δίκιο φίλε, προσωπικά συνεχίζω να συμπάσχω (ειλικρινά) από διπλανή θέση.

      Διαγραφή
    17. Κύριε Hippy έχετε ασχοληθεί ποτέ με την RWE.DE ή την EDF.PA; Αν ναι, ποια είναι η γνώμη σας; Είναι οι αντίστοιχες ΔΕΗ της Γερμανίας και της Γαλλίας, αν καταλαβαίνω καλά.

      Διαγραφή
    18. Έχω και στις δύο επενδυτική θέση ανοιγμένη τον Απρίλιο/2020 δλδ κοντά στα φετινά χαμηλά. Στην RWE κερδίζω 40% ενώ στην Γαλλίδα είμαι στα λεφτά μου. Περιττό να σας πω ποια προτιμώ.

      Και οι δυο ασχολούνται με την παραγωγή και παροχή ηλεκτρικού ρεύματος αλλά στις χώρες τους δεν είναι μονοπώλια. Υπάρχουν πχ η EOAΝ.DE και η ENGI.PA  με παρόμοιο αντικείμενο αντίστοιχα.

      EDF => P/E~15....P/S~0,37...P/B~0,60...Συνολικό μέρισμα € 0,48 (πέρσι €,0,31)-απόδοση  5,70%....payout ratio 63%

      RWE...=> .P/E~50....P/S~1,72...P/B~1,2...Ebitda 6,04...Συνολικό μέρισμα € 0,80 (πέρσι €,0,70)-απόδοση 2,50%..payout ratio 400%

      Τα στοιχεία είναι από την ΙΒ. H RWE παράγει το 75% των πωλήσεων της από ΑΠΕ κι έγινε πρόταση αγοράς από την Eurobank equities προς τους πελάτες της τον ΦΕΒ/20. 

      Σαφώς και οι αριθμοδείκτες της EDF μοιάζουν ελκυστικότεροι αλλά καθαρά από διαίσθηση πιθανολογώ ότι η RWE θα γράψει νέο υψηλό έτους δηλαδή > € 36 (σε ότι με αφορά στο ερώτημα "απ΄την Φιφή και την Φωφώ ποια να διαλέξω" απάντησα και τις δυο)

      Διαγραφή
    19. Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, είστε κατατοπιστικότατος!

      Η RWE έχει τρέξει κάμποσο για εταιρεία τέτοιου μεγέθους, ωστόσο φαίνεται να έχει ακόμη δύναμη. H EDF φαίνεται να χει λίγο πιο στρωμένους αριθμοδείκτες.

      Η αλήθεια είναι ότι από τέτοιες εταιρείες δεν περιμένεις διπλασιασμούς αλλά παρέχουν μία σχετική ασφάλεια για παρκάρισμα χρημάτων.

      Διαγραφή
  10. Τέλος πάντων... Δεν είναι για άμεσα.εξαλλου αυτα το έχουμε ξαναπεί.. το θέμα είναι σε τι τιμή τεχνικά ενισχύουμε...

    Διάβαζα κ καποια άρθρα/σχόλια ότι θα κουμπωνε συνεργασία με το στρατό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τα νερά μάλλον έχουν βρει πάτο.. έχω 30Κ k δύσκολα θα ενισχύσουμε πιο χαμηλά.. περίμενα περι το 1.2 αλλά δεν το βλέπω.

    Σήμερα άνοιξα μια καλη θέση στον μπέιμπι- Μπαφετ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περίμενα προς το 1,25 αλλά δεν μου έκανε τη χάρη, σήμερα τουλάχιστον. Θα δούμε από βδομάδα πως θα πάει.

      Διαγραφή
  12. Σύντεκνοι επειδή εγω βλέπω το μέλλον του πετρελαίου χλωμό θα ήθελα οποίος γνωρίζει να μας αναφέρει 2 3 καλές εταιρίες εισηγμένες στον Νταου Τζωνυ που να ασχολούνται με φυσικό αέριο. Όχι τις κλασικές μεγάλες και γνωστές. Πιο μικρές και τσαχπινουλες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. SWN, έχει γίνει αρκετή κουβέντα στο παρελθόν.
      Δεν ξέρω αν σας καλύπτει, προσωπικά την περιμένω 1,5~2 για επαναγορά πωληθέντων.

      Διαγραφή
    2. Να'σαι καλά μπρε κοπέλι. Άμα δεν σου κάμει κόπο βλαε έναν σύνδεσμο με το ποστ.

      Σύντεκνοι Τακαρε ο γροθος ακόμα γράφει μπούρδες? Γιατί είναι κρίμα να περνάνε τα σχόλια κάθε 5 ώρες.

      Διαγραφή
    3. Ο βλαξ εδω είναι ... εβριζε για Αλφα και εβλεπε πτωχευση ... τωρα βριζει για Φριγο και σε εχει βαλει γιατρε στο στοχαστρο.

      Μάλιστα με χαρακτηρισε και γλυφτη που χαρηκα που σου βγηκε ενα trade στο Αμερικα και σε ειπα παικτουρα.

      Διαγραφή
    4. 🤣🤣😁Χαιρετίσματα στο απενταρο και μπαναρισμενο κοπέλι.

      Διαγραφή
    5. Κύριε Βarren πάει και αυτή. Την ισοπεδώσατε .... πάντως η μόδα μου λέει SPAC, στα σιγουρα.

      Διαγραφή
    6. https://finance.yahoo.com/quote/PSTH-UN?p=PSTH-UN

      Το ξαναβαζω, μήπως δεν το εχετε δει. Ο πάτος είναι το 20, ο,τι και αν γίνει.

      Διαγραφή
    7. Δεν ξέρω αν υπάρχει τρόπος να βρούμε όοοολα τα Spac που ακόμη δεν έχουν κάνει συμφωνία, είτε στον Nasdaq είτε στο NYSE.

      Aν κάποιος κύριος μπορεί να βοηθήσει ....

      Διαγραφή
    8. Sir Takis για δείτε αυτό https://spacinsider.com/stats/

      Διαγραφή
    9. Ενα Spac που ερχεται

      https://www.thestreet.com/.amp/investing/stocks/starboard-value-seeks-to-raise-300-million-for-blank-check-company

      Διαγραφή
    10. κ. Γιατρέ η ανάλυση του κ. Τάκη είναι εδώ:
      http://mitarola.blogspot.com/2020/03/southwestern-energy-2-3.html#more

      Διαγραφή
    11. https://www.google.com/amp/s/finance.yahoo.com/amphtml/news/east-resources-acquisition-company-announces-135400287.html

      https://www.google.com/amp/s/www.nasdaq.com/articles/dragoneers-spac-dragoneer-growth-opportunities-prices-%2524600-million-ipo-at-%252410-2020-08-14%3famp

      https://www.google.com/amp/s/www.nasdaq.com/articles/michael-kleins-fourth-spac-churchill-capital-corp-iv-files-for-a-%25241-billion-ipo-2020-07-14%3famp

      Διαγραφή
  13. Μια και κάποιοι φίλοι ασχολούνται ακόμα με την PBF, ας ρίξω κι ένα διαγραμματάκι.
    Η γνώμη μου είναι ότι στα 10 ολοκλήρωσε κύμα (4) του τελευταίου πτωτικού της και σχματίζοντας τον αρχετυπικό σχηματισμό που οι φίλοι Αμερικάνοι έχουν εύγλωττα ονομάσει "limp dick" (λευκό) έχει μπει στο (5) με πιθανό στόχο την περιοχή 4~5. Το μόνο που μένει είναι χάσει και την κόκκινη γραμμούλα για να βρεθεί στα τέσσερα (κυριολεκτικά).
    https://prnt.sc/uctjfw
    Κ. Τάκη αυτά τα νέα κόλπα με τα SPACs δεν τα έχω πολυπαρακολουθήσει τελευταία, μάλλον πρέπει να ρίξω λίγο διάβασμα. Πώς στο καλό αξιολογείς μια "λευκή επιταγή", από το good will του υπογράφοντος? Διαγραμματικά η PSTH δεν έχει ιστορικό για να πει κάτι.
    Αλλά γνωρίζετε ότι είμαι και σε άλλη φάση τελευταία, περιμένω να πέσει λιγάκι ξύλο. Σκεφτείτε ότι είχα στόχο αγοράς για AYRO 2.6~2.9 και παρόλαυτά έμεινα να την κοιτάω σαν Παυλόπουλος. Αισιοδοξώ ωστόσο ότι θα δούμε εξαιρετικές τιμές σε πολλά ενδιαφέροντα χαρτάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ με 1000 στο 8.28 αλλά όχι για πολύ σύντεκνοι.

      Διαγραφή
    2. Σήμερα αγόρασα και 1800 Shell στα 12.21€. Είναι ΤΣΑΜΠΑ εδά. Αυτή δεν την έχω για τρειντ αλλα επένδυση για τα παιδιά μου.

      Διαγραφή
    3. shell στα 12 ευρω?? Ποιος είναι ο κωδικός της μετοχης που αναφερεσθα, αγαπητέ??

      Διαγραφή
    4. Προφανώς το RDSA σε κάποιο ευρωπαϊκό (Άμστερνταμ ή Φρανκφούρτη κλπ)

      Διαγραφή
    5. RDSa σύντεκνε Ολλανδία. Και 9% μερισματική απόδοση εδα. Και στο μισό να το κόψουν το μέρισμα πάλι 4,5%.

      Διαγραφή
    6. Πόσες φορές τον χρόνο δίνει μέρισμα

      Διαγραφή
    7. 8.39 εφυγαν τα PBF. Με πετρέλαιο -6% δεν είδα λόγο να κρατηθούν αλλο.

      Διαγραφή
  14. K Barren καλημέρα. Μπορείς να μου πεις τεχνικά την αποψη σου για την Etsy?

    Tην είχα αναφέρει μες τον Αύγουστο και είδα ότι μπήκε τελικά με άλλες 2 στον SP εκπλήσσοντας την αγορά η οποία ανέμενε εισαγωγή της Τesla.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. https://www.google.com/amp/s/www.forbes.com/sites/betsyatkins/2020/08/27/the-rise-of-spacs/amp/

    Spacs are on the rise λοιπόν...

    Συμπερασματικά κοιτάμε πάντα την εταιρία-στοχο και τις προοπτικές της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. παει η νικολα.....
    κινηση απο τεσλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Nikola (NKLA) announces deal with GM to engineer and produce its electric/hydrogen pickup truck, and more.

    Here are the bulletpoints from the new deal between the two companies:

    General Motors to receive $2 billion equity stake in Nikola in exchange for certain in-kind contributions
    General Motors to engineer, validate, homologate, and build the Nikola Badger for both the battery electric vehicle and fuel cell electric vehicle variants as part of the in-kind services
    Nikola anticipates saving over $4 billion in battery and powertrain costs over 10 years and over $1 billion in engineering and validation costs
    General Motors expects to receive in excess of $4 billion of benefits between the equity value of the shares, contract manufacturing of the Badger, supply contracts for batteries and fuel cells, and EV credits retained over the life of the contract
    General Motors to be exclusive supplier of fuel cells globally (outside of Europe) to Nikola for Class 7/8 trucks, providing validation and scale in a multi-billion dollar total addressable market
    Badger is anticipated to enter production by year-end 2022.

    Φαντάζομαι τι θα γίνει όταν με το καλό εγκριθεί η συγχώνευση της Dphc με την Lordstown...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. κ. Τάκη εκείνη τη GRVY την παρακολουθείτε καθόλου θεμελιωδώς?
    Τι κάζο είναι αυτό ρε γμτ?
    Στα 30~40 την κοιτάγαμε κι εγώ ήθελα 25 ο δύσκολος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας το είχα πει τότε .... ότι θα την χάσουμε.
      Στο Θεο πήγε ... ίσως είναι η πιο συγκεντρωμένη μετοχή στη Νέα Υόρκη.

      Διαγραφή
    2. Πράγματι, αν θυμάμαι καλά ο τεχνικός σας έβλεπε 60+ και μετά κάτω από 25.
      Τέλοσπάντων, εγώ μάλλον πρέπει να γίνω λίγο πιο ευέλικτος και θετικός αλλά όχι ακόμα, θα επιμείνω λίγο bearish.
      Το κακό είναι ότι τα χαρτιά στόχοι έχουν την καλύτερη συμπεριφορά στην πτώση.

      Διαγραφή
  19. Έτσι μου 'ρχεται κάτι λίγα AYRO και WTER που έχω να τα μπουμπουνίσω. Το σκέφτομαι μέρες τώρα και περίμενα μια αντίδραση αλλά δεν βλέπω φως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαντάζομαι, ξέρετε τι θα γίνει αν το αποφασίσετε.

      Διαγραφή
    2. ελεγα μπας κ λογω νικολα συγκινηθει κ η ayro αλλα μπα..

      Διαγραφή
    3. Αν το αποφασίσω, την επόμενη μέρα θα ξεκινήσει η κούρσα, οπότε θα σας το πω για να αγοράσετε... Όσο τα κρατάω βέβαια φοβάμαι ότι θα τα δώσω ακριβώς στο χαμηλότερο σημείο.

      Διαγραφή
    4. Η Nkla δεν εχει σχεση με AYRO. H Ayro ειναι άλλη κατηγορία. Σχετίζεται με FUV και Solo.

      Τα μάτια σας στην DPHC.

      Διαγραφή
    5. Και για πιο συντηρητικούς υπάρχει η

      https://finance.yahoo.com/quote/PSTH-UN/community?p=PSTH-UN

      Σίγουρο άλογο.

      Διαγραφή
    6. Η Pershing Square Tontine Holdings, Ltd. ("PSTH" ή "Company") (NYSE: PSTH.U) ανακοίνωσε σήμερα ότι, την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020 (η "Ημερομηνία διαχωρισμού μονάδας"), οι μονάδες PSTH.U της Εταιρείας (οι "Μονάδες") δεν θα διαπραγματεύονται πλέον, και ότι το κοινό απόθεμα κατηγορίας Α της εταιρείας (το "κοινόχρηστο απόθεμα κλάσης Α") και τα διανεμήσιμα εξαγοράσιμα εντάλματα της εταιρείας (τα "διανεμήσιμα εξαγοράσιμα εντάλματα") που μαζί περιλαμβάνουν τις μονάδες θα αρχίσουν να διαπραγματεύονται χωριστά. Η Κατηγορία A Common Stock και Διανεμήσιμα Εξαργυρώσιμα Δικαιώματα θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και θα ανταλλάσσεται με τα σύμβολα "PSTH" και "PSTH.WS" αντίστοιχα. Πρόκειται για υποχρεωτικό και αυτόματο διαχωρισμό και δεν απαιτείται καμία ενέργεια από τους κατόχους Μονάδων.
      Με την ολοκλήρωση μιας αρχικής συνένωσης επιχειρήσεων από την Εταιρεία, 44.444.444 Διανεμήσιμα Εξουσιοδοτούμενα Δικαιώματα Τοτίνης θα διανεμηθούν αναλογικά στους κατόχους αρχείων της Κοινής Μετοχής Κατηγορίας Α που εκδόθηκαν στην αρχική δημόσια προσφορά (είτε αποκτήθηκαν στην αρχική δημόσια προσφορά είτε μετά ) και ότι οι κάτοχοι αυτών δεν έχουν επιλέξει να εξαργυρώσουν. Μετά τον διαχωρισμό των Μονάδων, το κοινό απόθεμα κατηγορίας Α θα συνεχίσει να διαπραγματεύεται με το δικαίωμα να λαμβάνει αυτά τα πρόσθετα Διανεμήσιμα Εξουσιοδοτούμενα Εγγύηση Tontine και αυτό το δικαίωμα δεν θα είναι ξεχωριστά εμπορεύσιμο.
      Δεν μπορώ να καταλάβω τι θα ισχύει μετά, θα έχω δύο ξεχωριστά διαπραγματεύσιμα SPAC περιμένοντας κάποια συγχώνευση σε καθένα χωριστά; Θα ήμουν υπόχρεος για μαι απάντηση κ. Τάκη.

      Διαγραφή
    7. PSTH η μετοχή. Αυτό θα είναι το spac και αυτό θα αγοράσω, μόλις το αποφασισω.

      PSTH.WS είναι τα Warrants.
      Mε 1 PSTH.WS έχει κάποιος το δικαίωμα να αγορασει 1 μετοχή στα 23 δολάρια.

      Διαγραφή
  20. Η pbf με εγκλώβισε αρκετά .Ελπίζω στην μη χρεωκοπία. 2-3 ημέρες σφυροκοπείται λόγω αλλαγής δείκτη S&P midcap index στόν S&P small cap index με μεγάλους όγκους Ατυχής επιλογή Ευτυχώς στο ελληνικό χαα τα θωρηκτά ΔΕΗ ΚΑΙ ΜΥΤΙΛ με αποζημιώνουν,μιά και έχω τις μεγαλύτερες μου θέσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον έχει πολύ κάτω κ. SpyEye, διαγραμματικά μιλώντας πάντα.
      Και αυτή και ο λιγδιάρης και ο SP και όλο ο ντουνιάς, πολύ κάτω.

      Διαγραφή
    2. Τελικά βλέπω να πέφτει μέσα ο δικός μου που μίλαγε για πολύ ξύλο στην Αμερική. Απλά βιάστηκα να ανοίξω τα σορτ. Έπρεπε να το κάνω στο 3.500 στρογγυλά.

      Διαγραφή
    3. PSTH το spac του Μπίλ Ακμαν
      Ο πάτος τα 20 ... δεν εχει να φαει το παραμικρο ξυλο.
      Αν μου κάνει τη χάρη να πάει λίγο κάτω απο το σίγουρο 20 ... θα φορτωθεί αλύπητα

      Διαγραφή
    4. Αλλο ένα ωραίο spac

      https://finance.yahoo.com/quote/KCAC?p=KCAC

      Εδώ ο πάτος, ο εγγυημένος είναι το 10.
      Ωραίο deal, δυνατη συμφωνία ... λίγο ακόμη θα ήθελα να διορθώσει.
      Λίιιιιγο ...

      Διαγραφή
    5. Επίσης DPHC έτοιμη για πολύ ψηλά. Όλο και πιο ψηλα.

      Διαγραφή
    6. Τέλος LAZY .... έτοιμη για εξωπραγματικά πράγματα.
      Περιμένω σαν λύκος .... αλλά δεν λέει να ερθει πιο κάτω.
      Θα έχει πολύ καλά νούμερα και μέλλον too much .... λίγοι το βλέπουν. Πετάει κάτω απο τα ραντάρ του λαού .... αλλά!!!

      Διαγραφή
    7. Καλημέρα σε όλους. Ποιά είναι η διαφορά;
      Kensington Capital Acquisition Corp (KCAC) 18.25
      Kensington Capital Acquisition Corp (KCAC_u) 20.10
      Κάτι ανάλογο παίζει και στην PSTH.
      Ευχαριστώ

      Διαγραφή
    8. Κύριε Δημήτρη δείτε εδώ για τις διαφορές μεταξύ των dphc_u, dphc και dphc_w:
      https://www.globenewswire.com/news-release/2019/03/04/1747658/0/en/DiamondPeak-Holdings-Corp-Announces-Closing-of-250-000-000-Initial-Public-Offering.html

      Διαγραφή
    9. Η "ακριβή" τιμή αντιστοιχεί σε μετοχή που δεν έχει ακομη διαχωριστεί και έχει δικαίωμα και για Warrants.

      https://www.autospac.com/investor-relations/news-details/2020/Kensington-Capital-Acquisition-Corp.-Announces-the-Separate-Trading-of-its-Shares-of-Class-A-Common-Stock-and-Redeemable-Warrants-Commencing-August-17-2020/default.aspx

      Διαγραφή
    10. Καλημέρα, ποια απο τις δύο συμφέρει να αγοράσουμε;

      Διαγραφή
    11. Τεχνικά τι σας λένε κ. Τάκη? Θα διορθώσει ή μπαίνει κάποιος και από το παρόν επίπεδο, έστω μετρημένα, μη φύγει?

      Διαγραφή
    12. Κύριε Πάνο την θέλω σαν τρελός!!!
      Έχω μια μικρή θέση για το FOMO ... αλλά θέλω να την φορτώσω δίχως έλεος.

      Θα περιμένω ... ακόμη, την κατάλληλη στιγμή. Ούτως ή άλλως το νούμερο που θα γράψει είναι πολύ μεγάλο ... άρα και λίγο ψηλότερα να μπω, δεν θα με πειράξει.

      Διαγραφή
    13. LAZY ... ελήφθη OVER.
      Δε την είχα κοιτάξει, το κάνω τώρα.
      Πράγματι είναι ήδη σε σχετικά καλή τιμή, αν εκτιμάτε συνέχεια ανάλογη των τελευταίων δύο τριμήνων. Έχετε ήδη γράψει ότι περιμένετε αύξηση πωλήσεων λόγω COVID, κατανοητό και πράγματι από Q1 και μετά δείχνει να ισχύει.
      Στα 7~8 που είχαμε γράψει τεχνικά θα είναι όντως τσάμπα, δύσκολο να πάει, εκτός αν προκύψει γενικευμένο πολύ κακό κλίμα. Αν υπάρχει το μέλλον που διαβλέπετε οτιδήποτε <10 θα είναι δώρο.

      Διαγραφή
  21. K Barren δεν ανησυχώ αγοράζει ο κάρολος τρομάρα του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από τα 22+ αγοράζει, δεν το 'χει φαίνεται.

      Διαγραφή
    2. Κύριοι φρέσκα κουλούρια. Μην έχουμε εμμονές.
      Ο σοφος επενδυτής είναι αυτός που μπορεί να αλλάζει "πλευρό" προς τη σωστή κατεύθυνση και να μην μένει στο παρελθον.

      Δεν είναι ο κλάδος hot και θα ζοριστεί.

      Διαγραφή
  22. To Dphc μας πάει τραινο... Φάνηκε τις 2 μέρες της σφαγής Παρασκευή κ Τρίτη ότι είναι έτοιμο..

    Κ Τάκη με τα νερά τι κάνετε? Αδυναμία δείχνουν... Επίσης η ayro δεν μας βγήκε δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι με τίποτα... Μια αντίδραση της προκοπής δεν μπορεί να δώσει..

    Πήρα σήμερα λίγα ακόμα να ρίξω το μέσο όρο σε ένα μέρος από αυτά που έχω στην Οπτιμα αλλά φευ..

    Τι βλέπετε εκεί?? Τι κάνουμε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τίποτα δεν κανω ... δεν βρίσκω λόγο να ενισχύσω. Να ρίξω το μέσο όρο; Δεν είναι απαραίτητο τη δεδομένη στιγμή. Εξάλλου οι τιμές στόχοι ειναι στο Θεό.
      Όταν θα είναι η στιγμή της ανοδικής δύναμης πιθανόν (αν δεν κοιτάζω αλλού) να πολλαπλασίασω.
      Στα νερά είμαι πολύ χαμηλά ... η ΑΥRO μου αρεσει όπω1 παιζει.

      Διαγραφή
    2. Τα νερά πάντως ενώ ανακοινώνουν συνεχώς νέες συνεργασίες για τη προώθηση του Α88, δεν έχει αντιδράσει καθόλου η τιμή τους. Είναι σαν "ζόμπι" στο ταμπλό το τελευταίο καιρό... Μήπως η αγορά δεν πιστεύει πλέον τα 'πολλά λόγια' του προέδρου και την εταιρεία ή θα τη δούμε ξαφνικά να πιάνει το 3 σε λίγες μέρες; Εμένα αυτό είναι το ερωτηματικό μου.

      Διαγραφή
    3. Τα νερά έχουν 9 σερί εβδομάδες πτωτικές!!! Πού θα πάει, δεν θα δώσει μια αντίδραση για μία ή δύο εβδομάδες? Εκτός αν μας κάνει το τελικό fatality.

      Διαγραφή
    4. Να γράψω και ένα σχόλιο για AYRO προς ενημερωση.

      Το επιτόκιο δανεισμού μετοχών για σορταρισμα στην AYRO είναι 43%!!!!
      Υπερβολικά υψηλό.

      Στην DPHC είναι μόλις 1,5 ... στη WATER 2%.

      Ερμηνεύτε το αυτό, όπως νομίζετε.
      Εγώ πάντως δεν μπορώ να δω κάποιο "πρόβλημα" εντός ενός ετους.

      Διαγραφή
    5. A propos κύριε Τάκη έχετε άποψη για την υπόθεση της Nikola; https://www.businessinsider.com/nikola-stock-price-citron-hindenburg-allegations-investor-selling-short-report-2020-9

      Διαγραφή
    6. Ούτως ή άλλως η NKLA δεν έχει πωλήσεις, δεν έχει εργοστάσιο, δεν έχει τιποτα.
      Μόνο μια μπροσούρα έχει με ενα σκίτσο του αμαξιού. Ούτε τεχνογνωσία να το κατασκευάσει έχει.

      Τι άλλη άποψη να εχω;

      Διαγραφή
    7. Άποψη ιδίως ως προς το αληθές ή μη του "Hindenburg alleged that Nikola engaged in several deceptive practices, from overhyping the capabilities of its electric semitruck to filling its multibillion-dollar order book "with fluff,"
      και δευτερευόντως ως προς το τι σημαίνει αυτό για την πορεία της μετοχής/εταιρείας στο βαθμό που είναι αληθές.

      Διαγραφή
    8. Εδώ είναι New York δεν είναι Αθήνα με το ΧΑχΑ του υπνού και με τις εταιρείες που ξεχνάνε ότι διαπραγματεύονται στο ταμπλο ενος χρηματιστηρίου.

      Εδώ οι παικτες είναι δυνατοί, εμπειροι και λύκοι που κατασπαράζουν. Με λιγα λογια τα παντα γινονται εδώ ... εξάλλου σιγά την αποκάλυψη για την NKLA. Αφού ξέρουμε όλοι ότι προς το παρόν δεν υπάρχει τίποτα .... μονο λόγια και εμπιστοσύνη προς τη διοίκηση της Nkla πως μπορει τα λογια να γινουν πραξεις.

      Διαγραφή
  23. Όσον αφορά την Kcac έγραψα παραπάνω. Ωραία περιπτωση δεν είναι όμως λίγο ακριβή ήδη? Διαβάσατε την παρουσίαση για τους investors να φανταστώ? Τι λέτε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κ Τάκη εσείς πως την βλέπετε την kcac όσον αφορά σημείο εισόδου??

    Το gap από 3/9 είδα το έκλεισε... Όσον αφορά την "θεωρητική κεφ/σή" τι άποψη έχετε? Αν θυμαμαι καλα απέξω μετά τη συγχώνευση θα έχει 447 εκατ μετοχες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ασχολουμαι ακόμη κύριε Ανδρεα.
      DPHC και μετα θα ασχοληθώ και με άλλα.

      Διαγραφή
  25. Η περιφέρεια στην Αμερική διορθώνει !!!!!! Να δούμε για πόσο ακόμα !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλημέρα κ. Τάκη είναι ώρα να μπούμε στην KCAC η να διορθώσει λίγο ακόμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε nek ... γραφω 2 κσινουργια spac ... γιατι νσ παμε σε αυτό που ήδη έχει δώσει διπλασιασμο;

      Διαγραφή
  27. Ενα καινούργιο SPAC με 1η μέρα διαπραγμάτευσης, εχθές, Παρασκευη 11 Σεπτεμβρίου, είναι το SNPR.
    Τιμή εκκίνησης τα 10 δολάρια, που είναι άχαστα, εγγυημένα και ο πάτος ... για όποιον έχει καταλάβει πως λειτουργούν τα Spac.

    Το ticker είναι :
    https://finance.yahoo.com/quote/SNPR-UN?p=SNPR-UN&.tsrc=fin-srch

    έχει και ενσωματωμένα Warrants ... για κάθε 4 μετοχές SNPR-UN είναι ενσωματωμένο και 1 δικαίωμα αγορας (warrant) 1 μετοχής με 11,5.

    Ανάδοχος είναι η Tortoise Acquisition Corp.
    Είναι το 2ο spac της. Το 1ο ήταν απόλυτα πετυχημένο και είναι το

    https://finance.yahoo.com/quote/SHLL?p=SHLL

    5 φορες πάνω και ακόμη δεν εχει ολοκληρωθεί η συγχώνευση.

    Με το 2ο spac θα αναζητήσει εταιρεία που εργάζεται για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και τη βελτίωση της βιωσιμότητας των προϊόντων και των βιομηχανιών

    Μου αρέσει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Κύριε Τάκη μια απορία..🤔😎

    Αφού πλέον βλεπουμε ότι τα Spac είναι νέα μόδα στην αγορά κ φαντάζομαι προφανώς θα έχουν βρει ένα πλαίσιο άμεσης εισαγωγής των εταιριών αυτων- κελυφών, γιατί όλες αυτές οι εταιρίες unicorns δεν φτιάχνουν δικά τους Spac κ στη συνέχεια να συγχωνευουν τις εταιρίες τους κ να αποφεύγουν με τον τρόπο αυτό τη χρονοβόρα διαδικασία ενός ΙPO?

    Εκτός αν ισχύει το ρητο 'καθε κατεργάρης στον πάγκο του'...κ ο καθένας έχει τη δουλειά του κ επιτελεί το ρόλο του στο σύστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάποιοι έχουν πρόσβαση στο φρεσκο ρευστό ... κάποιοι όχι.
      Κάθενας τη δουλειά του ...

      Διαγραφή
  29. Πάντως έχω ήδη πήρα μια καλή θεσή στο spac του Ακμαν. Μάλιστα σκέφτομαι το εξής... Αν πάνε όλα καλά στο dphc κ έχει ανάλογη πορεία με την shll (να δούμε βεβαια κ την πορεία της όταν με το καλό εισήχθη μιας κ προηγείται της dphc χρονικά) μήπως είναι σοφρων να γυρίσουμε τη θέση σε νέα φρούτα/spac αναμένοντας τι ψάρι θα πιάσουν...

    Επί ευκαιρίας έχετε κάποια τιμή στόχο στο νου για την δικιά μας??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 60 με 80 θα αρχιζω να σκέφτομαι έξοδο ή τη 2η μέρα της συγχώνευσης.
      Πάντως τη 3η μέρα της RIDE ... σίγουρα εγω δεν θα έχω λέπι.

      Διαγραφή
  30. Καλησπέρα σε όλους.
    κ. Τάκη δεν νομίζω να καθυστερήσει πολύ ο Ακμαν.
    https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-09-03/ackman-says-he-held-early-talks-to-take-airbnb-stripe-public

    Πέραν της LCA που είμαι με Μ.Ο 13 δολ. περίπου δεν έχω κάτι άλλο από SPACs. Περίμενα να διορθώσει λίγο η DPHC και έχασα 45% άνοδο. Μάλλον από Δευτέρα θα κάνω μια πρώτη τοποθέτηση στην PSTH του Ackman και την SPAQ που έχει πλέον ίδιο EV/2023 E Revenew με την DPHC. Λογικά εδώ ή λίγο υψηλότερα πρέπει να διορθώσει η DPHC. Αν μου κάνει τη χάρη θα μπω γιατί βλέπω ότι μπορεί να πάει άνετα στα 50 δολ. σε πρώτη φάση (υπό Κ/Σ).

    Αν και σε άλλο κλάδο, η KCAC που ανέφερε κάποιος φίλος που φαίνεται λιγάκι ακριβή σε σχέση με DPHC, SPAQ, HCAC, WKHS.

    Καλό ΣΚ σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Γιώργο ... παρτε δύο άλλα Spacs

      Π2 spac που μάλλον πλησιάζει η ώρα των ανακοινώσεων για συγχώνευση.

      Spac 2 ... IPOB
      Spac 3 ... IPOÇ
      Kαι τα δύο είναι απο την Hedosophia Holdings Corp.

      Το 1ο της Spac έχει ολοκληρωθεί και ήταν επιτυχημένο. Συγχωνεύτηκε με τη Virgin Galactic (SPCE) που εφτασε ως τα 30 δολαρια

      Το IPOB είναι σε προχωρημένες συζητήσεις με την OPENDOOR ... αναμένονται εξελίξεις.

      Tο IPOA πήγε στη spce
      Γλυκαθηκε με το αρχικο spac και έβαλε 2 νέα σπακ ταυτόχρονα.

      Το Ipob ψαχνει εταιρεια real estate ... μάλλον είναι κοντα στην opendoor , γιαυτο έχει τσιμπήσει λίγο η τιμη του.

      Το Ipoc σκοπεύει να συγχωνευθεί σε επιχειρήση απο τον κλάδο της τεχνολογίας που θα είναι εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών .... τουλάχιστον έτσι λέει.

      H αρχική δημόσια προσφοράς ήταν 720 εκατομμυρία δολάρια ... πάει για μεγαλούτσικο ψαράκι.

      KAI ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ
      https://finance.yahoo.com/quote/SNPR-UN?p=SNPR-UN

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ κ. Τάκη. Τις έχω υπόψιν τις IPOB και C όμως κοιτάω και την Artius Acquisition (AACQ). Τι λέτε?

      https://www.fool.com/investing/2020/08/01/why-artius-acquisition-is-a-spac-worth-watching.aspx

      Νομίζω ότι είναι πάνω από 50 τα SPACs που διαπραγματεύονται φέτος.

      Διαγραφή
    3. IPOB
      Σύμφωνα με την αρχική δημόσια προσφορά εκδόθηκαν 41.400.000 μετοχές και επιπλέον 5.400.000 που καλύφθηκαν απο τον ανάδοχο της έκδοσης, στην τιμή των 10 δολαρίων.
      ΣΥΝΟΛΟ 468.000.000 δολάρια.

      Όλα δείχνουν ότι το εν λόγω Spac ,ετοιμάζεται να ανακοινώσει το γάμο. Μάλλον πάει για το opendoor
      https://www.bloomberg.com/amp/news/articles/2020-09-10/opendoor-said-in-talks-to-go-public-via-social-capital-ii-merger?__twitter_impression=true

      Διαγραφή
    4. Καλησπέρα σας. Σας παρακολουθώ εδώ και 5 μήνες περίπου. Να ευχαριστήσω όλους σας για την φιλοξενία και ιδιαιτέρως τον οικοδεσπότη... Γνωρίζει κάποιος την διαφορά μεταξύ Ipob και Ipob u; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

      Διαγραφή
    5. To IPOB δεν έχει ενσωματωμένο ένταλμα. Εγω αυτό θα προτιμήσω ... θα έχουν αυξημένη εμπορευσιμότητα,αφού σχεδόν το σύνολο των μετοχών είναι IPOB.

      Διαγραφή
  31. Και ακόμη ένα χρηστικό άρθρο για το SPAC του Άκμαν.
    https://www.debevoise.com/insights/publications/2020/07/bill-ackman-and-pershing-square-launch-largest

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. https://www.liberal.gr/market/to-iaponiko-montelo-pou-eklepse-tin-kardia-tou-warren-buffett/322829

    Πάλι έκανε unconventional κίνηση ο παππούς. Φοβερός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. καλημερα σε ολους. μια ερωτηση στον κ.τακη ηθελα να κανω. εαν διαλεγες μια μετοχη για επενδυση τουλαχιστον ενος χρονου ποια θα ηταν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. κ. Τάκη πότε αγοράζουμε Spac; Στην εκκίνηση ή στην πορεία βάσει ειδήσεων;

    Επίσης βλέπω ότι ο Ackman ανέφερε ότι δε θα εισπράξει το 20% περίπου που εισπράττουν οι εκδότες, αφήνοντας ολόκληρο το κεφάλαιο για επένδυση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δύο μέρες πριν ανακοινώσουν την εταιρεία που θα συγχωνευθούν.
      Όποιος πετυχαίνει τέτοιο timing είναι μάγκας.

      Διαγραφή
    2. DPHC διασπα και τα 30. Στόχος 45 με 50 ... ο δρόμος μακρύς και ορθάνοιχτος.

      Διαγραφή
    3. Αφού τελικά φαίνεται να μας παει πρώτα μια βόλτα κλείνοντας ανοδικά γκαπ ακολουθώντας το παράδειγμα της Shll...

      Διαγραφή
  35. Βίντεο με το φορτηγάκι, μέσα κι έξω. Όχι διαφημιστικό.

    https://www.youtube.com/watch?time_continue=32&v=krSBQlPnspI&feature=emb_logo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Είπατε τίποταααααα;
    Έρχεται ...

    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1460057664190898&id=15704546335

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Παλι ευκαιρίες θα έχει κ volatility το χαρτί εκτός αν είμαστε γρουσουζηδες🤔

    Φοβούνται για τον ceo μετά την ανακοίνωση ότι ο Τραμπ διεγνωστηκε με covid, μιας κ ηταν στην παρουσίαση μαζί στο White House για το Εndurance.

    Bad luck i guess?🤞🤞🤞

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Καθαρά θέμα τυχης πλέον η εξέλιξη. Αν ο St. Burns διεγνωστεθ κ αυτός με covid θα λιώσει το χαρτί, αν είναι κάτι χειρότερο δηλ.νοσησει σοβαρά τότε χαιρετίσματα.

    Για.μενα ένας σοφρων επενδυτής θα πρέπει να τα σκεφτεί όλα αυτά πέρα από προοπτικές μελλοντικα
    κ τεχνικές στηρίξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αγορά ετοιμάζεται για το January effect ... τα υπόλοιπα είναι αστεία.

      Διαγραφή
  39. Ok.. εγώ απλά παραθέτω τα γεγονότα κ Τάκη βάσει στοιχείων κ εξελίξεων.

    Το τι θα κάνει η αγορά είναι άλλο θέμα.

    Δηλ αν λέω αν διαγνωστεί ο Ceo k αυτός με Covid θεωρείτε ότι δεν θα επιρεασει αρνητικά το deal δημιουργώντας καθυστερήσεις?

    Αν μπει στην εντατική? Αν χτυπά ξύλο συμβεί κάτι ακόμα χειρότερο? Δεν πρέπει αν το αναφέρουμε ως νέο δεδομένο?

    Ας μην είμαστε απόλυτοι λοιπόν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατρός18 Σεπτεμβρίου 2020 - 5:17 μ.μ.
      Σύντεκνοι τα 650 DPHC τα επούλησα με 29.30$. Είναι πολλά τα ντόλαρς κέρδος για τόσο σύντομο διάστημα. Τάκαρε σε ευχαριστώ.

      Διαγραφή
      _____________________________________________________________________________

      Εγώ πάντως σύντεκνοι στημένος πέριξ των 18 ντόλαρς περιμένω μπας και τα πάρω πίσω.

      Διαγραφή
  40. H DPHC πάει για δυνατό άνοιγμα, +15% στο premarket...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Για να δούμε...
    https://www.facebook.com/eyoS.17/videos/1018148125303523/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. κ.Τάκη (ή όποιος άλλος), μια βοήθεια με το παρακάτω παρακαλώ.

    https://finance.yahoo.com/news/unusual-options-activity-insight-diamondpeak-144657287.html

    Πώς αποκωδικοποιείται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την Πέμπτη 22 Οκτ είναι η ψηφοφορία και θα αλλάξει το ticker μετά απο αυτό με ταυτόχρονη είσοδο νέων μετοχών.

      Στις περιπτώσεις των Hyliion και Velodyne Lidar, είδαμε πολύ μεγάλες πτώσεις μετά την αλλαγή συμβόλου. Η μόνη που έκαψε κόσμο ήταν η Nikola, με τα γνωστα προβλήματα τώρα.

      Οπότε κατά τη γνώμη μου μεταφράζεται ότι παίζουν πτωτικά την αλλαγή συμβόλου.

      Διαγραφή
    2. Εγώ σύντεκνοι είχα αναφέρει ότι τα τεμάχια που επούλησα στα υψηλά της είχα στηθεί να τα πάρω πίσω πέριξ του 18. Χθες δε μου την έκανε. Σήμερα δεν έβαλα εντολή. Θα περιμένω με την εισαγωγή μεθαύριο.

      Διαγραφή
  43. https://www.google.com/amp/s/wccftech.com/lordstown-and-diamondpeak-have-now-formalized-their-merger-agreement-what-happens-next/amp/

    Τι έγινε?? Όλα τα prospectuses k οι αναλύσεις αναφέρονταν σε 166 εκατ μετοχες συνολικά! Εδώ διαβάζω για 312 εκτός αν κάνω κάπου λάθος!

    Πολύ άσχημο αυτό καθώς αυξάνει ραγδαία την κεφαλαιοποιηση κ ίσως εξηγεί την μεγάλη αναπάντεχη πτωση.. Απόψεις??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ, αχ κύριε Ανδρεα.
      165 εκατομμυρια ειναι οι μετοχες που εχουν εκδοθεί.
      Τα άλλα είναι μετοχές που δύναται να εκδοθούν στο μέλλον. Ετσι είναι σε όλες τις εταιρειες της Wall Street ... δεν είναι όπως στο ΧΑχα.

      Σήμερα ξεκίνησε και ο πρωτος αναλυτής να καλύπτει την εταιρεία.
      Δίνει τιμή στόχο τα 50

      Διαγραφή
    2. Σύντεκνε Τακαρε ας πάρω πρώτα εγώ εκεί που θέλω και πάει μετά 50$.✌️

      Διαγραφή
    3. Και μια και παίζομε με ανοικτά χαρτιά, εγώ περιμένω την RIDE λίγο κάτω απο τα 8$ για να μπω. Αν το κάμει μπρε. Αν όχι δεν χάλασε ο κόσμος.

      Διαγραφή
    4. Άλλο spac θα περιμένουμε μετά τη συγχώνευση να πάει κάτω απο 8 ... στα 7 και κάτι, για φόρτωμα.
      Ακόμη δεν το έχω αναφέρει.
      Απλώς θα αργήσει να βγάλει πωλήσεις ... όποτε θεωρώ δεδομένο ότι η αναμονή θα κουράσει και θα πάει στα 7.

      Διαγραφή
    5. Καλησπέρα κύριε Τάκη την DPHC την κρατάτε ή την έχετε δώσει γιατί εγώ προχτές στο 19,2 μπήκα . Βλέπω και κάποιες άλλες που έχουν φύγει πχ Sfix που την είχατε πει στα 21 αν θυμάμαι καλά.

      Διαγραφή
    6. Έχω πει ... όσο έχει κεφαλαιοποίηση κάτω απο της Nikola, δεν υπάρχει η παραμικρή σκέψη για πώληση.
      Ας περάσει τη Νικολα και θα σκεφτώ ...

      Διαγραφή
    7. κε Τάκη έχετε κάποια εξήγηση στο γιατί η Νίκολα κρατάει τόσο υψηλή κεφαλαιοποίηση?

      Διαγραφή
    8. Να δώσω τη δική μου?
      Γιατί λέγεται Nikola (Tesla).
      Nikola (Tesla)
      Nikola (Tesla)
      Και τα ρομπινχούντια νομίζουν ότι αγοράζοντας NKLA στα 25 είναι σα να αγοράζουν TSLA στα 25 (Πήγαιναν Δημοτικό τότε και δεν πρόκαμαν).
      Θα μου πείτε, είναι τόσο ηλίθιοι?
      Ναι,το 70+% του παγκόσμιου πληθυσμού είναι τόσο ηλίθιοι.

      Διαγραφή
    9. PINTEREST ( PINS) ανακοινωνει αποτελεσματα 3 τριμηνου 28/10/20.
      PINS σε συνεχεια της αναφορας = 53$ 23/10.
      Πρέπει το Pinterest να είναι μέρος της στρατηγικής σας για το ηλεκτρονικό εμπόριο;

      Το Pinterest μπορεί συχνά να παραβλέπεται από επωνυμίες, αλλά μπορεί να είναι μια από τις καλύτερες πλατφόρμες για την ευαισθητοποίηση, τα κλικ και τις πωλήσεις.

      Ως πλατφόρμα οπτικής ανακάλυψης, το Pinterest είναι ιδανικό για να προσεγγίσετε νέο, σχετικό κοινό. Επιπλέον, μπορείτε να κάνετε κλικ σε όλη την εμπειρία, καθιστώντας εύκολη τη μετατροπή προγραμμάτων περιήγησης σε πελάτες.


      Και δεν είναι μόνο αυτό. Το κοινό του Pinterest είναι πολύ ισχυρό .

      Σύμφωνα με μια έρευνα της Cowen and Company , το 47% των χρηστών κοινωνικών μέσων είδε το Pinterest ως την πλατφόρμα για την ανακάλυψη και την αγορά προϊόντων - περισσότερο από 3 φορές υψηλότερο από εκείνους που ανέφεραν το Facebook ή το Instagram.

      Τα δημογραφικά στοιχεία του Pinterest έχουν επίσης συνήθως ισχυρότερη αγοραστική δύναμη από τις περισσότερες άλλες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων.

      Πάνω από το 70% των μηνιαίων ενεργών χρηστών της Pinterest 367M + είναι γυναίκες και, καθώς το παγκόσμιο εισόδημα των γυναικών φτάνει τα τρισεκατομμύρια δολάρια, οι γυναίκες αναμένεται να ελέγχουν σχεδόν το 75% των διακριτικών δαπανών έως το 2028.

      Όσον αφορά την τοποθεσία, οι ΗΠΑ εξακολουθούν να αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μέρος των χρηστών. Στην πραγματικότητα, πάνω από το 34% των όλων των γυναικών με έδρα τις ΗΠΑ ηλικίας 18-49 δραστηριοποιούνται στην πλατφόρμα.

      Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι το Pinterest είναι περιττό εάν το κοινό-στόχος σας είναι εγκατεστημένο εκτός των ΗΠΑ ή ακόμα και ανδρικό.
      αποσπασμα απο https://later.com/blog/sell-on-pinterest/#shopping

      https://sproutsocial.com/insights/how-to-sell-on-pinterest/

      ΚΑΤΕΧΩ ΜΕΤΟΧΕΣ PINS 400 TEM ΠΕΡΙΠΟΥ x 45$.

      Διαγραφή
    10. Χρόνια πολλά ( για το nickname ) αγαπητέ ΤΑΚΗ ό,τι επιθυμείς, υγεία και πάντα επιτυχίες!!!

      Διαγραφή
  44. Βέβαια το charter proposal αναφέρεται σε authorized shares ενώ το Nasdaq proposal αναφέρεται σε issued shares (78,8 εκατ Class A για τους μετόχους της Lordstown + 50 εκατ Class A για τους PiPE investors του Spac + έως 4 εκατ Class A από convertible notes+ έκδοση Class A μετοχές από μετατροπή Class B + δυνατότητα έκδοσης μετοχών έναντι εξασκησης υφιστάμενων warrants τα οποία κατέχει μια εταιρία/entity 'BGL', με δικαίωμα να αποκτήσει μέχρι ποσοστό 1% να ων υφιστάμενων μετοχών της DiamondPeak).

    Προσωπικά δεν έχω καταλάβει τελικά πόσες θα είναι συνολικα οι νέες μετοχες και αν συμπίπτουν με τα 164 εκατ τα οποία είχαν αναφέρθει ως pro-forma τόσο στα presentations όσο και σε αναλύσεις κάποιων funds, και με.βασει τις οποίες βγάλανε τιμες-στοχους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ✌️😎💎💎💎💪

      Άρα κ Τάκη ουσιαστικά τέθηκε ως θέμα προς ψήφιση και εγκρίθηκε μια πρόταση τροποποίησης για δυνατότητα αύξησης των υπό εκδοση νέων μετοχών σε ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ χρόνο μέχρι τα 312 εκατ μετοχες όταν κ εφόσον χρειαστούν?

      Σε αυτό αναφέρεται το Charter Proposal αν κατάλαβα καλά? Αύριο έχω ζητήσει κ από τη Χρηματιστηριακη να το ψάξει.

      Διαγραφή
    2. Ανοίξτε όποιο Sec θέλετε, όποιας εταιρείας θέλετε .... έτσι είναι παντού.

      Μέχρι 312 εκατομ μετοχές, όποτε θέλει ρευστο μπορεί να εκδίδει νέες μετοχές.
      Τη Δευτέρα θα έχει 165 εκατομμύρια μετοχές και κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον θα μετατραπούν και τα εντάλματα σε μετοχές.

      Διαγραφή
  45. Όπου καταλαγιάσει μετά την είσοδο της ride μπαίνεις και τα κλειδώνεις για μια 5ετια. Αν κατάλαβα καλά η GM ΘΑ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΟ 30%? δηλ. θα θα τη χρησιμοποιήσει για την είσοδο της στα EV. Η κάλυψη των αναλυτων στα 50$ είναι λογική καθως με προβλεψεις για 1,7δισ πωλήσεις το 2022 και με αποτιμηση 10 φορες τις πωλήσεις θα έχει 17 δισ ανάλογα με τις μτχς που θα εχει τοτε θα μπορεί να κυμανθεί η τιμη της μτχς μεταξύ 54-100$. Κε Τάκη θα ηταν πράγματι πολύ χρήσιμο αν μπορούσε να υπολογιστει τι κεφαλαια θα μπορουσε να χρειαστεί γι αυτες τις πωλήσεις για να δουμε και ποσες νεες μτχς θα εισαχθουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα θα παιχτούν αν καταφέρει να βγάλει στη παραγωγή το Endurance, το 2021, όπως λέει.
      Αν το πετύχει ... τότε ίσως δεν χρειαστεί λεφτά και η τιμή στόχος των 50 θα είναι μικρή.

      Διαγραφή
  46. Πολύ χάλια εικόνα.. μας πιάσανε κουτσους με το τυράκι της συγχωνευσης, ενώ φαινόταν η πορεία που είχαν ακολουθήσεικ άλλα spac όπως το Hyllion.

    Ας ελπίσουμε να μην έχει την πορεία της Νio και της Workhorse στην πτώση γιατί δεν θα μείνει κωλυμπιθροξυλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανονικά όταν ένας επενδυτής δεν αισθάνεται άνετα κύριε Ανδρεα και αρχίζει να αμφιβάλλει πρέπει να πουλάει.

      Διαγραφή
    2. k. Τάκη προσωπικά αισθάνθηκα κάπως άβολα και διπλασίασα στο 14,10. Άλλα τόσα τεμάχια θα παρθού, αν συνεχίσει προς το gap στο 10,4.
      Τώρα, αν συνεχίσει προς το 8,0 που έλεγε ο κ. Γιατρός (γιατί το έλεγε?), υπομονή για λονγκ τερμ naoum.

      Ήθελα τη γνώμη σας για μια κοπελιά που σχετίστηκα προσφάτως, αεροπλανική.
      Θα γράψω δυο λόγια σε λίγο, αν έχετε όρεξη.
      AVAV λέγεται.

      Διαγραφή
    3. Εχει πολλούς τρομομοκτημένους ΡομπινΧούντιδες που αλλιώς τα περίμεναν και αλλιώς τους βγαίνει το όνειρο ... τώρα τους τρομοκρατούν με κάποια βιντεάκια με δήθεν απάτες και θυμίζοντας τους την περίπτωση της ΝΙΚΟΛΑ.
      Παίξτε τους λίγο με μερικά "μπες βγες" σε μια πιθανή ανάκαμψη τις επόμενες μέρες.

      Διαγραφή
    4. Σε τι range κύριε Τάκη; Η μετοχή είναι απρόβλεπτη...

      Διαγραφή
  47. Κάπου μάλιστα πήρε το μάτι μου ότι ο Ceo της Diamond πούλαγε καραβιες στα 16+

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι θεσμικοί του pipe δεν μπορούν να πουλήσουν για ένα έτος. Επισης οι βασικοί μέτοχοι GM, Workhorse και Bgl δεσμεύονται απο κλείδωμα 6-μηνο.

      Διαγραφή
    2. Το διάβασα και εγώ κύριε Ανδρέα στο στοκ τούιτς, ότι δήθεν ξεφόρτωσε την παρασκευή.
      Νομίζω πως στην ένταση της πτώσης έπαιξε ρόλο και η καθυστέρηση κάποιων μπρόκερς (αμερικάνικων κυριώς) που άργησαν να την διαθέσουν στις πλατφόρμες.
      και εγώ ψώνισα ψες διότι την θεωρώ τζάμπα.
      πριν από αρκετό καιρό είχα γράψει πως φοβόμουν πως με τα θα χαθούν πολλά λεφτά από την μαρίδα, πλέον πιστεύω πως στα κοντά τα SPACs προσφέρονται για υπεραποδόσεις με μικρότερο κίνδυνο από ότι το ταμπλό...
      Πλέον έχω θέσεις σε TRNE / NFIN / LCA / RIDE / IPOC / HCAC / PSTH / GMHI.
      Προσοχή όμως σε ποια μπαίνουμε κάποια είναι για τα πανηγύρια, και κάποια έχουν φάει κράξιμο μερικώς δικαιολογημένα (NFIN / LCA / IPOC).

      Διαγραφή
  48. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Κ Τάκη σήμερα μεγάλο bet σε pbf .κεφαλαιοποιηση στο 1/3 των ελπε.Οταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση και δεν υπάρξει ΒΚ ,ελπίζω για πολλά κέρδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν αγοράζεις μια εταιρεία αγοράζεις και τα χρέη της. Απαραίτητη προυπόθεση για τα κέρδη είναι να αντέξει τόκους και λήξεις δανείων μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Τα χρηματοποικονομικά των ΕΛΠΕ ευτυχώς δεν προξενούν φόβο...3% ο μέσος τόκος των ομολόγων τους (έναντι 9,50% της PBF)...προσωπικά όσο μπορώ αποφεύγω το ρίσκο (κι ας υπόσχεται μεγαλύτερο κέρδος)

      Διαγραφή
    2. Μου φαίνεται πραγματικά τρομακτικό να επενδύεις σε ενα κλάδο που φθίνει με το πέρασμα του χρόνου, έχει τεράστια χρηματοοικονομικά έξοδα, μια πανδημία που αναμένεται να κορύφωθεί στο επόμενο εξάμηνό... ελπίζω να είσαι contrarian με στομάχι απο ατσάλι αγαπητέ φιλέ μου..

      Διαγραφή
    3. k. SpyEye δυστυχώς και θεμελιωδώς και διαγραμματικά δικαιολογούνται πολύ χαμηλότερα νούμερα, δε θα μου έκανε εντύπωση μέσα στο επόμενο δίμηνο να τη δω και στο $2,0.
      Με το Brent να έχει σπάσει κάτω από το 39 και να βλέπει 32~36 και σήμερα να ανακοινώνει Q3 με εκτιμήσεις για -2,7/μτχ, είναι σκούρα τα πράγματα.

      Και σας το λέω αυτό εγώ που πριν λίγο καιρό έγραφα πως την περιμένω στα 4,0, κατόρθωσαν ωστόσο τα τσακάλια να με μπάσουν με την bull trap λιγδιάρη-μετοχής στα 6,0 και με τις χθεσινές αγορές ΜΟ 5,60. Θα γίνουν κι άλλες σταδιακές αγορές με τη λογική hit n run όμως, για βελτίωση ΜΟ.
      Το flash crash και αντίδραση είναι το καλό σενάριο πλέον υπόψιν, το κακό είναι η παρατεταμένη πλαγιοκαθοδική κίνηση, η οποία δε θα δίνει καν ικανοποιητική αντίδραση για αποκόμιση μικροκερδών.

      Διαγραφή
  49. Ευχαριστώ κ Barren .Οι αναλύσεις σας πάντα είναι εξαιρετικές ,και μας βοηθούν πολύ ,αν και πιστεύω θα ''εχουμε ικανοποιητικό γύρισμα μετά την επανεκλογή τράμπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Τι εξαιρετικές, αφού είμαι μέσα με 5,60 χαχαχαχ.
    Να δούμε όμως, αν βοηθήσει λίγο η αγορά μπορεί να μας δώσει κάποιο ραλλάκι να φτιάξουμε ΜΟ.
    Και το Μάη μετά τα τραγικά αποτελέσματα είχε τρέξει, μαζί με την αγορά βέβαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. H RIDE premarket στο +12%.
    κ. Τάκη έχετε δει αυτό το βιντάκι με το Endurance να τραβάει σα σκυλάκι το highest selling pickup in th US?
    "Tug of War" RIDE-FORD: 1-0
    Το προμοτάρουν ωραία οι λεβέντες, άντε να το βγάλουν και στην παραγωγή με το καλό.

    https://businessjournaldaily.com/lordstown-motors-stages-tug-of-war-between-endurance-and-ford-150/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κε Μπάρρεν, εχει δεχθεί πολλές κριτικές αυτό το βιντεάκι. Τεχνικού χαρακτήρα όλες.

      Από την επιλογή των ελαστικών για το συγκεκριμένο δάπεδο, το ότι καθυστερεί να πατησει γκαζι ο οδηγος του Φορντ, ότι πατάει πολυ γκαζι μετά και σπινιάρει, μεχρι πιο τεχνικές, ότι οι ηλεκτροκινητήρες έχουν άμεση απόκριση ενω οι βενζίνες πιο αργή. Εν ολίγοις κατηγορήθηκε ότι είναι στημμένη η κόντρα αυτή.

      Μην παρεξηγηθώ, είμαι γερά μεσα στην RIDE, αλλά εχει (πιστεύω δικαιολογημένα) αρκετούς αντιπάλους.

      Εχω παντως θα ηθελα το συμβόλαιο των Ταχυδρομείων στην Woskhorse πριν από όλα. Για να ποστιστεί και γλάστρα.

      Διαγραφή
    2. Πάντως στη WorkHorse μπήκε το ARK και μάλιστα προχθές ενίσχυσε.

      Διαγραφή
    3. k. Bugs αυτό με το lag στην εκκίνηση του F-150 το παρατήρησα κι εγώ και μου πέρασε φυσικά από το μυαλό το θέμα των ελαστικών.

      ΑΛΛΑ

      Δεν το ανέφερα για να αναδείξω την υποτιθέμενη τεχνική ανωτερότητα του προϊόντος κόντρα στο leader της αγοράς.
      Το ανέφερα γιατί μου άρεσε που είδα διάθεση για πρόκλητικό marketing από την εταιρία.
      Αν αύριο ανεβάσουν ένα βίντεο με το Endurance να σπρώχνει μούρη με μούρη το Hilux σε ανηφόρα 45 μοιρών, δε θα με απασχολήσει που θα είναι εφέ.
      Θα χαρώ να τη δω να κάνει trash talk marketing στα χνάρια του τεράστιου Μοχάμεντ Άλι.
      Με καταλαβαίνετε πιστεύω, ε?

      Διαγραφή
    4. Είναι καθαρά θέμα κινητήρα! Ότι κινείται με ηλεκτρισμό είναι κλάσης ανώτερο σε ισχύ και ροπή σε σχέση με τους κινητές που λειτουργούν με καύσιμα... Στους ηλεκτροκινητήρες η μέγιστη ροπή μπορεί να είναι διαθέσιμη άμεσα με το πού πατήσεις το γκάζι σε πολύ χαμηλές στροφές, ενώ στους κινητήρες εσωτερικής καύσης η μέγιστη ροπή επιτυγχανεται σταδιακά στις υψηλές στροφές.

      Διαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂