Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Social Finance (SoFi)

Social Finance (SoFi) .... εδώ ....  

Διαπραγματεύεται στο NYSE με τον κωδικό IPOE ... εδώ .... και μετά τη συγχώνευση το ticker θα είναι SOFI
Αριθμός μετοχών : 865,1 εκατομμύρια μετοχές (όταν εισαχθεί στο Nasdaq)
Presentation SoFi ... εδώ ...


Το SPAC του IPOE
Στις 10 Ιουlίου 2020 ιδρύεται η εταιρεία  Social Capital Hedosophia Holdings Corp V. Εκδόθηκαν για τον χορηγό 20.125.000 κοινές μετοχές κατηγορίας Β .... έτσι δημιουργήθηκε το Spac - ΙPOE.
Τα Μερίδια Κατηγορίας Β θα μετατραπούν αυτόματα σε κοινές μετοχές Κατηγορίας Α την πρώτη ημέρα μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης του Spac με την εταιρεία που θα επιλεγεί.


Στις 14 Οκτωβρίου 2020, η εταιρεία ολοκλήρωσε την αρχική δημόσια προσφορά, όπου εκδόθηκαν 80.500.000 μετοχές, στα 10 δολάρια, δημιουργώντας ακαθάριστα έσοδα 805.000.000 δολάρια.

Ταυτόχρονα με το κλείσιμο της Αρχικής Δημόσιας Πρότασης, η Εταιρεία ολοκλήρωσε την πώληση 8.000.000 ενταλμάτων, στην τιμή των 2 δολαρίων ανά ένταλμα, στο χορηγό SCH Sponsor V LLC
Η εταιρεία SPAC - CLA εισάγεται στον NYSE, παράλληλα κάθε αρχική μονάδα εδικαιούτο και ένα τέταρτο ενός εξαγοράσιμου εντάλματος. Κάθε ένταλμα (WARRANT) δίνει στον κάτοχο του την δυνατότητα να αγοράσει μία κοινή μετοχή σε τιμή άσκησης 11,50 δολάρια ανά μετοχή.


Η συμφωνία συγχώνευσης με την SoFi
Την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021 το spac ΙPOE, σύνηψε 
οριστική συμφωνία για να συγχωνευτεί με την εταιρεία SoFi.


Η SoFi θα συγκεντρώσει 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, μέσω του συνδυασμού των επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένου ενός πλήρως δεσμευμένου PIPE ύψους 1.200.000.000 δολαρίων, όπου τα 275 εκατομμύρια θα καλυφθούν από τον Chamath Palihapitiya, ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της SCH, και την Hedosophia, ενώ τα υπόλοιπα 950 εκατομμύρια δολάρια του PIPE, θα καλυφθούν από κεφάλαια και λογαριασμούς που διαχειρίζονται οι BlackRock, Altimeter Capital Management, Baron Capital Group, Coatue Management, Durable Capital Partners LP και Healthcare of Ontario Pension Plan (HOOPP).

Η κεφαλαιοποίηση της SoFI, με την τιμή της μετοχής στα 10 δολάρια, είναι 8,651 δισεκατομμύρια δολάρια , ενώ με την τιμή της μετοχής στα 20 δολάρια η κεφαλαιοποίηση θα ανέρχεται σε 17,3 δισεκατομμύρια δολάρια .
Το Μάιο του 2020 η SoFi μετά από χρηματοδότηση αποτιμήθηκε σε περίπου 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τη PitchBook Data.

Υποθέτοντας ότι κανένας μέτοχος της IPOE δεν ασκήσει τα δικαιώματα εξαγοράς του, η ιδιοκτησία της συνδυασμένης εταιρείας αμέσως μετά τη συγχώνευση θα αποτελείται από τους τρέχοντες κατόχους μετοχών της SoFi (74,2%), τους μετόχους του IPOE (9,3%), τον χορηγό του IPOE (2,3%) και τους επενδυτές PIPE (14,2%).

Η SoFi θα είναι η τέταρτη εταιρεία που εισάγεται στο NYSE από τα SPACs του Chamath Palihapitiya, ακολουθώντας την Virgin Galactic (NYSE: SPCE) , την Opendoor Technologies (NASDAQ: OPEN) και την Clover Health (NASDAQ: CLOV) .

H Social Finance (SoFi), ιδρύθηκε το 2011, στο Σαν Φρανσίσκο και είναι ένας διαδικτυακός πάροχος αναχρηματοδότησης φοιτητικών δανείων, στεγαστικών δανείων, προσωπικών δανείων, συναλλαγών μετοχών και κρυπτονομισμάτων και γενικότερα διαφόρων υπηρεσιών διαχείρισης πλούτου.

Ξεκίνησε το 2011 με επίκεντρο την αναχρηματοδότηση φοιτητικών δανείων. Τον Οκτώβριο του 2014 επεκτάθηκε σε υποθήκες και το 2015 άρχισε να προσφέρει προσωπικά δάνεια.
Τον Ιανουάριο του 2019 η εταιρεία λανσάρει το SoFi Money και το SoFi Invest και προσφέρει χρηματιστηριακούς λογαριασμούς και λογαριασμούς διαχείρισης μετρητών. Τον Ιανουάριο 2020 η SoFi συμπληρώνει 1.000.000 μέλη.

Galileo Financial Technologies ("Galileo") ... εδώ ...
Στις 7 Απριλίου 2020 η SoFi υπογράφει οριστική συμφωνία για την απόκτηση του Galileo Financial Technologies ("Galileo"), μιας κορυφαίας εταιρείας API (Application Programming Interface ή Διασύνδεση Προγραμματισμού Εφαρμογών) χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και πλατφόρμας πληρωμών. Η SoFi πλήρωσε συνολικό ποσό αγοράς ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να αποκτήσει το Galileo. Η συμφωνία περιλάμβανε μετρητά και μετοχές.

Η πλατφόρμα ψηφιακών πληρωμών του Galileo επιτρέπει την δυνατότητα ελέγχου λογαριασμού και ταμιευτηρίου μέσω των ισχυρών ανοιχτών API της, παρέχοντας στις εταιρείες έναν εύκολο τρόπο για τη δημιουργία εξελιγμένων καταναλωτικών και B2B χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Οι προσφορές της εταιρείας είναι προσβάσιμες μέσω κινητού, επιτραπέζιου υπολογιστή και χρεωστικής κάρτας. Οι λειτουργίες ισχύος του Galileo's API περιλαμβάνουν ρύθμιση λογαριασμού, χρηματοδότηση, άμεση κατάθεση, μεταφορά ACH, IVR, άμεση κατάθεση έγκαιρης πληρωμής, πληρωμή λογαριασμών, ειδοποιήσεις συναλλαγών, υπόλοιπο επιταγής και εξουσιοδότηση σημείου πώλησης, καθώς και δεκάδες άλλες δυνατότητες.

H Galileo έχει περίπου 50 εκατομμύρια λογαριασμούς στην πλατφόρμα του. Ανάμεσα στους πελάτες του Galileo περιλαμβάνονται οι Robinhood, Chime, Dave.com και MoneyLion

Σήμερα η SoFi έχει περισσότερα από 1,8 εκατομμύρια μέλη. Η διοίκηση υπολογίζει πως η εταιρεία θα ξεπεράσει τα 3 εκατομμύρια στο τέλος του 2021.


Τον Οκτώβριο του 2020, η SoFi έλαβε προκαταρκτική, υπό όρους έγκριση από το Υπουργείο Ελέγχου του Νομίσματος των ΗΠΑ (OCC) για δημιουργία εθνικής τράπεζας. Εάν η SoFi λάβει τελική κανονιστική έγκριση για την κατοχή τράπεζας, θα έχει χαμηλότερο κόστος κεφαλαίων για περαιτέρω υποστήριξη.

Οι αγορές που στοχεύει η SoFi είναι αρκετά μεγάλες και αντιπροσωπεύουν ευκαιρίες τρισεκατομμυρίων. Η απόφαση του Palihapitiya να συγχωνευθεί με τη SoFi βασίστηκε στο συμπέρασμά του ότι ήταν σε θέση να αναπτυχθεί. Σχολίασε στο CNBC «η SoFi μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των καταναλωτών με κινητές συσκευές και να μειώσει το κόστος τραπεζικής μέσω της τεχνολογίας», σύμφωνα με το CNBC. Πιστεύει πως η SoFi θα μπορούσε να κάνει στις τράπεζες ό,τι είχε κάνει η Amazon στο λιανικό εμπόριο.

Η SoFi στοχεύει σε μια τεράστια αγορά φοιτητικών δανείων ύψους 1,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων και γενικότερα στη βιομηχανία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών η οποία είναι μια μεγάλη, αλλά κατακερματισμένη βιομηχανία όπου η SoFi θα επιχειρήσει να ελέγξει.

Η SoFi δραστηριοποιείται σε 3 επιχειρηματικοί τομείς στους :


1) Δανεισμός (Lending)

2) Τεχνολογική πλατφόρμα (Tech Platform)

 3) Χρηματοοικονομικές υπηρεσίες (Financial Services)

Για το 2020 προβλέπονται ότι τα έσοδα θα ανέλθουν σε 621 εκατομμύρια δολάρια, όπου τα 514 εκατομμύρια (83%) προέρχονται από τον επιχειρηματικό τομέα του δανεισμού. Ωστόσο προβλέπεται πως τα έσοδα θα εκτιναχθούν σε 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια το 2025 και η κατανομή τους θα είναι 43% από τον τομέα δανεισμό, 25% από τον τομέα της Galileo και 32% από τον επιχειρηματικό τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

H SoFi, το τρίτο τρίμηνο του 2020, απέδωσε συνολικά καθαρά έσοδα πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια καθαρά. Για το 2020 αναμένονται καθαρά έσοδα 621 εκατομμύρια δολάρια, ενώ είναι σε καλό δρόμο για να δημιουργήσει περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια καθαρά έσοδα το 2021, αντιπροσωπεύοντας μια ετήσια αύξηση περίπου 60%.

Τα προσαρμοσμένα EBITDA αναμένονται να είναι ελαφρώς θετικά το 2021.

Ο Chamth Palihapitiya έχει μεγάλες προσδοκίες για ανάπτυξη της SoFi, αναμένοντας διψήφια ποσοστά ανάπτυξης και αύξηση των ταμειακών ροών.
Τα προσαρμοσμένα καθαρά έσοδα, αναμένονται να αυξάνονται με ετήσιο ρυθμό 43% και από 621 εκατομμύρια δολάρια το 2020 προβλέπεται πως θα εκτιναχθούν σε 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια το 2025.
Παράλληλα αναμένεται ραγδαία βελτίωση των προσαρμοσμένων κερδών προ τόκων, φόρων, αποσβέσεων και αποσβέσεων (EBITDA). Από εκτιμώμενα αρνητικά 66 εκατομμύρια δολάρια το 2020, αναμένονται το 2025 να φτάσουν σε περίπου 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια. 


H SoFi προβλέπει έσοδα για το 2021 μέχρι 980 εκατομμύρια δολάρια, ενώ υπολογίζει πα θα φθάσουν στα 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια το 2025. Το σημαντικότερο όμως είναι η πρόβλεψη για τα έργα fintech. Η εκτίμηση είναι πως θα γίνουν εξαιρετικά κερδοφόρα τα επόμενα χρόνια με προσαρμοσμένο στόχο EBITDA περίπου 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια για το 2025, με το περιθώριο κέρδους EBITDA να ξεπερνάει το 30%.

Μέχρι το 2025, η τεχνολογική πλατφόρμα του Galileo αναμένεται να αποφέρει έσοδα άνω των 900 εκατομμυρίων δολαρίων, από μόλις 103 εκατομμύρια δολάρια το 2020. Η αγορά θα εκτιμήσει ιδιαίτερα μια εταιρεία με μεγαλύτερη εστίαση στο τεχνολογικό τμήμα της fintech.

Μια άλλη θετική εξέλιξη, για τη SoFi, είναι η πιθανή ναύλωση τράπεζα. Με την απόκτηση τραπεζικής ναύλωσης, η SoFi εκτιμάται πως θα ενισχύσει το EBITDA του 2025 από 300 εκατομμύρια έως 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Με την τιμή της μετοχής στα 20 δολάρια η συνολική κεφαλαιοποίηση ανέρχεται σε περίπου 17,3 δισεκατομμύρια δολάρια που αντιπροσωπεύει :
  • 4,91 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2025.
  • 6,16 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2024.
  • 8,21 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2023.
  • 11,53 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2022.
  • 17,65 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2021.
  • 27,86 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2020.
  • 38,36 φορές τα έσοδα του 2019.
και σε σχέση με τα EBITDA
  •  14,7 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2025.
  • 21,95 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2024.
  • 35,74 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2023.
  • 68,11 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2022.

128 σχόλια:

  1. Αααααα καλορίζικο, κι ότι μπήκα να γράψω για IPOE.

    Λοιπόν διαβάζω διάφορα ότι παίζει σενάριο να αρχίσουν να σπρώχνουν στο Reddit IPOE. Φαίνεται πως οι Ρομπινχούντηδες υποστηρίζουν το δικό τους άνθρωπο το Chamathinio, χαχαχαχαχα.

    https://prnt.sc/xrffga

    Αυτά από παραφιλολογία, για τα σοβαρά διαβάζουμε την ανάλυση του κ. Τάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα το καταλάβατε ότι ήδη είμαι με τη SoFi παρέα!!!

      Στη σειρά μπαίνουν ΙΑCA, TSIA

      Διαγραφή
    2. Το καταλάβαμε SIR.... όσο για IACA και TSIA είναι στο παχνί μου όχι όλη θέση αλλά τα 3/5...από χθές...

      Διαγραφή
    3. κύριε Τάκη Ipoe δεν γνωρίζω που μπήκαμε αλλά τα διαγράμματα μου λένε ότι ίσως να ξαναδεί το 18 βέβαια αυτό δεν μας απασχολεί και τόσο, με NGA θα ασχοληθείτε πάλι; από το 34 plus γυρισε κοντά στο 22 εγώ τα έδωσα στο 32 και το σκέφτομαι

      Διαγραφή
    4. Mαζί σας και με τον υποψήφιο κυβερνήτη κύριε Τάκη από τα 19usd.Δεν πουλάμε τίποτα αν δεν πιάσει τα 60.

      Διαγραφή
    5. Κύριε Geopard το SOFAKI έκανε το γύρισμα του 25% από την ολοκλήρωση του πρώτου κύματος με ιδανικό το 30 στο 25 παίρνουμε τουλάχιστον μισή θέση μας ...λέω εγώ ο ερασιτέχνης τώρα...

      Διαγραφή
    6. Περίμενα retest αλλά δεν βλέπω να το κάνει , έπαιζα με τα βραχυπρόθεσμα και στο 20+ μου τα σκούπισαν πριν λίγο , αν δεν μου βγαίνει το trade τα κρατάω μπες βγες για 200 κομμάτια 2-3 ευρώ , αν ξαναπάει κάτω από 20 θα τα ξαναπάρω

      Διαγραφή
    7. Θέλουμε να κρατηθεί μέσα στην σφήνα ο S&P 500 για να έχουμε ανοδική συνέχεια το παίζουν μέσα στο όριο να μην κρατηθεί https://prnt.sc/xrs5i0 αν και δεν μας ενδιαφέρουν οι δείκτες.

      Διαγραφή
    8. Για σου ρε EVAKI με τα ωραία σου .. Φοβερό Timing SIR TAKIS.. Και το μήλο αμασητο στο
      3.34 ...σε Gtc από χθές ...

      Διαγραφή
    9. Ας έρθουν πιο κάτω τα παιδία ....έχω στήσει κάτι GTC δοκανα που γραπωνουν και αρκούδες Γκριζλινγκ ... Δώρο και ένα κουτί Βελονάκια στο κάθε θύμα να ράψει την γούνα τής..

      Χοχοχο...

      Διαγραφή
    10. Κύριε Τάκη επιθυμητό σημείο εισόδου σε FUBOOOOO... Είμαι ακόμη οξω....

      Διαγραφή
    11. Εγώ εδώ δεν μπαίνω. Είναι ψηλά για μένα.

      Έχω.μπροστά μου όλο το Φεβρουάριο να δω τι θα κάνω και πως θα το κάνω.
      Μετά θα βγάλει τα ετήσια και μάλλον θα τρέξει.

      Διαγραφή
  2. Επεσε μπλοκο απο την Robinhood σε tickers καρασορταρισμενων μετοχων, οπως GME AMCI NOK BB και λοιπες. Βλεπω επιστροφη κεφαλαιων σε SPACS σημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απ' ότι φαίνεται επανέρχεται η ισορροπία στο Αμέρικα μετά τις τόσες "άναρχες" εκτοξεύσεις μετοχών. Ελπίζω να μην έκαψε κάποιος το χέρι του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στην Τοσκάνη τα warrants έχουν απότομη άνοδο 11%. Κοντά το deal δείχνουν τα δεδομένα από χτες, κάποιοι γνωρίζουν και τοποθετούνται διακριτικά προς το παρόν μέχρι την έκρηξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα σε όλους
    Βλέπω το κλίμα που επικρατεί στο AMERICA
    και μόλις μπήκα γερά στη NOK.
    Βλέπω οι WSB να το γυρίζουν λίαν συντόμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κε Στέλλιο καλά κάνατε, εγώ μπήκα στην AMC στα 8,2. Έχουν μπει στο παιχνίδι η Κορτέζ και ο υιός Τραμπ και τουιτάρουν παρέα ενάντια στην Ρομπινχουντ. Ζητάνε ακροάσεις για το θέμα και ήδη σχηματίζονται οι πρώτες αγωγές.

      Πιστευω οι αποζημιώσεις θα είναι τέτοιες που να ζήσουμε να τη θυμόμαστε την εταιρία.

      Επιπλέον, έχουν γίνει iconic εταιρίες αυτές που απαγορεύτηκε η προσβαση και όταν ξαναεπιτραπεί τις βλέπω στον θεό.

      υ.γ. Και η interactive brokers εκανε μαλακία με μετοχές, δεν ξερω αν στραφούν και προς αυτή. Το λεω γιατί πολλοί εδώ έχετε λογαριασμό. Κι εγώ ετοιμαζομαι να ανοιξω.

      Διαγραφή
    2. k. Bugs Bunny σιγά μην ασχολείται ο Trumpάκουλας Junior, fake λογαριασμός θα είναι.

      Το Alexandriaki ναι (τι γυναικάρα ρε φίλε, ξαναγινόμουν και αριστερός για πάρτη της).

      Διαγραφή
    3. Κ. Bunny, μπορείτε να γίνετε πιο σαφής, το τι ακριβως έγινε με την I.B.? Ευχαριστώ

      Διαγραφή
    4. κε Μπάρρεν, δεν ειναι fake λογαριασμος, γιατί εχει το σημα του αυθεντικου δίπλα. Ειδικά ο Τραμπ θα ήθελε να ασχοληθεί με κάτι τέτοιο, εφόσον έχει το προφίλ του δίπαλ στον απλο κοσμο και μακρίά απο τους διεφθαρμένους της Γουολ.

      Κε Ολυμπ, διαβαστε τις απαντήσεις που δίνουν εδώ στην εταιρία. Πιστευω θα φάει κι αυτή αγωγές μαζί με τις άλλες. Βέβαια ήταν πιο έξυπνοι και δεν ανακοινωσαν την απαγόρευση.
      https://twitter.com/IBKR/status/1354792600004386818

      Διαγραφή
    5. K.Bugs_Bunny στα 2 πιο μεγάλα παίγνια
      (GME & AMC) δεν σας κρύβω τα φοβήθηκα. Στη NOK μου φαίνεται πιο ασφαλής επιλογή .

      Διαγραφή
    6. Εγώ κ Στέλλιο πιστεύω ακριβώς το αντίθετο, λόγω διαφοράς στο float. Η ΝΟΚ εχει τεράστιο. Δείτε την KOSS (τη σταμάτησαν και αυτή) τι έκανε επειδή έχει 1εκατομ μετοχές σε κυκλοφορία.

      Διαγραφή
    7. Έχετε δίκιο κ. Bugs_Bunny, είναι αληθινός λογαριασμός.
      Trump και AOC οκ, όλοι εναντίον του RobinHood, το μαγαζί πέθανε. Θα τους γονατίσουν στα δικαστήρια, χώρια από την ανεπανόρθωτη ζημιά στο brand.

      Όλοι SoFi, το παίζουν το παιχνίδι Chamathinio (λάθος κι εδώ έκανα, αν το πήγαινε εκεί είναι δαίμων) και Noto δυνατά.

      Διαγραφή
    8. Πάντως αυτό που έγινε, αν όντως έγινε έτσι, είναι ιστορικό γεγονός και πολύ μεγάλης σημασίας. Το να συνασπιστούν δηλαδή οι retail investors για να τινάξουν τα hedge funds στον αέρα με short squeeze δεν έχει ξαναγίνει. Το αντίστροφο δηλαδή για παράδειγμα από αυτό που έγινε με το πετρέλαιο τον Απρίλιο - Μάιο του '20 που έστειλαν τα futures του πετρελαίου κάτω από το μηδέν κι έκαψαν τους μικροεπενδυτές. Αυτό δεν μπορούσε να το διανοηθεί κανείς παλιότερα, γι αυτο και δεν υπάρχει ούτε ως σκέψη στα βιβλία, γιατί αυτό πηγάζει από τη δύναμη των social media. Πάντως αν έπρεπε να γίνει κάποιος περιορισμός - απαγόρευση, θα έπρεπε να γίνει από την αντίστοιχη επιτροπή κεφαλαιαγοράς την SEC και όχι από τις πλατφόρμες. Προφανώς οι πλατφόρμες από τα μοντέλα ρίσκου που χρησιμοποιούν οδηγήθηκαν σε αυτές τις ενέργειες για να προστατευτούν από το να βαρέσουν φαλιμέντο από λάθος λόγο. Όμως θα το πληρώσουν ακριβά. Θεωρώ ότι ειδικά το Robinhood και όχι μόνο μπορεί να έχει αθρόες εκροές και κλεισίματα λογαριασμών.

      Διαγραφή
    9. Tους περιμένουμε στο SoFi.

      Θα φτιάξει και την τράπεζα και ποιος την πιάνει.

      Αν μπει και η Κάθυ ... άντε πιάστε τη Σοφούλα.

      Διαγραφή
    10. Κύριε Ευρωβλαχο λέτε πως δεν τους τους ετριξε τα δόντια η επιτροπή κεφαλαιαγοράς? Εκεί δεν είναι το παλιό τσιφλίκι του Γκότση καί παλαιότερα της Βαλαβάνη...

      Διαγραφή
    11. Πιστεύω ότι όλες αυτές οι πλατφόρμες θα είναι καλυμμένες για αυτές τις απαγορεύσεις πίσω από τα ψιλά γράμματα στις τόσες σελίδες που υπογράφεις με ένα κλικ.

      Βλέπω στο τέλος να ξαναγυρνάμε σε Optima και Πειραιώς ξανά με το 30δόλλαρο! Εμπρός πίσω, χαχα!

      Διαγραφή
    12. κ. Ευρωβλάχο δεν υπάρχει περίπτωση να καλύπτονται από καμία νομοθεσία ή ψιλά γράμματα όταν επιτρέπουν μόνο πώληση και όχι αγορά. Αυτό είναι ξεκάθαρη στρέβλωση και χειραγώγιση, μόνο στη Σοβιετική Ένωση θα πέρναγε έτσι κάτι τέτοιο. Θα τους γονατίσουν στα δικαστήρια και το brand πέθανε.
      Προφανώς το γνώριζαν, αλλά τα εβαλαν κάτω και το κόστος που θα υποστούν είναι μικρότερο από το κόστος περεταίρω squeeze.

      Διαγραφή
    13. Ακριβώς αυτό που είπε ο κος Μπάρρεν.
      Σταθμισαν το κοστος και προτίμησαν να φουνταρουν την εταιρία. Διαβάζω ότι η Ρομπινχουντ πουλούσε όλο της το orderflow στη Citadel αντιπροσωπεύοντας το 40% των εσόδων της. Εκείνη που εσωσε την Μελβιν Κάπιταλ απο την χρεοκοπία με 3δις ένεση.
      Αν ευσταθούν αυτά, καλα θα είναι να την γλιτωσουν με αποζημιώσεις, μιλάμε για φυλακή. Εδώ έχωσαν μεσα αμερικάνους, ελβετους και έλληνες για ενα insider trading σε φαρμακευτικη (υπόθεση Νίκα αν έχετε διαβάσει).

      Και όντως ο Chamath το εκμετελλευτηκε άριστα και τουίταρε, ΑΛΛΑ σταμάτησε και η SoFi την διαπραγματευση, λογω παγωματος στις αγορές από τον εκκαθαριστη έγραψε και ενώ οι ίδια η ΣοΦι διαμαρτυρόταν.

      Διαγραφή
    14. Η θέση πουλήθηκε στην προσυνεδριαση στα 13,28$.

      Διαγραφή
    15. Μπορει καποιος παρακαλω να βαλει το λινκ τις Σοφι ? Το εψαξα αλλα δεν μουδινε δυνατοτητα εγγραφης για Ευρωπη

      Διαγραφή
  6. Μας τα χει κάνει τσουρέκια πασχαλινά αλλά στο τέλος θα πληρώσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Hims & Hers εταιρία την οποία ανέφερα τις προάλλες (μετά το merge με το spac της Οaktree), την ανακάλυψε τελικά το Ark κ άνοιξε θέση χθες! Σήμερα πέταξε...

    Θα δούμε αν θα συνεχίσει να ενισχύει στην εταιρία το Ark, αλλά θεωρώ πλέον ότι έχει "κ με τη βούλα" την αναγνώριση σχετικά με τις προοπτικές της. Ο κλάδος ειναι πολλά υποσχόμενος κ το Αrk αποδεικνύει τη στήριξη του με σχεδόν καθημερινές αγορές στην Teladoc.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. LAZY πάει απατη ως τώρα -20% σε 3 μέρες. Μπήκα και NAKD απατη και αυτή. Χανω και τα τελευταία μου χρήματα που είχα για επένδυση σε αυτές τις δύο και το πήρα το μάθημα μου, δεν πρόκειται να ξαναμπώ σε καζίνο ποτέ. Καλή τύχη σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H Lazy καζίνο;
      Η πιο αργή και σταθερή μετοχη;

      Στη NAKD μάλλον για παίγνιο πήγατε.

      Διαγραφή
    2. 0,39 ... 26 Ιανουαρίου.
      1,39 ... 28 Ιανουαρίου

      https://finance.yahoo.com/quote/NAKD?p=NAKD

      Πως πήγε άπατη;

      Διαγραφή
    3. Αν την αγόρασα στις 28 στα 2,4 χθες άπατη πήγε 😂. Η LAZY μία εβδομάδα τώρα χάνει μίνιμουμ 3-4% την ημέρα.

      Διαγραφή
    4. Εννοείται δεν κατηγορώ κανένα, την γρουσουζιά μου κατηγορώ, η λίστα είναι μεγάλη, LK, αγορά NIO 15 λεπτά πριν εκδόσει report η citron, αγορά AUTOHELLAS 10 μέρες πριν καταρρεύσει το σύμπαν εξαιτίας του κορονοιου και πάει λέγοντας...

      Διαγραφή
    5. Δεν είναι θέμα γρουσουζιάς.
      Να μην κυνηγάτε μετοχές και να έχετε περισσότερη υπομονή.
      Αυτό θα συμβούλευα ...

      Διαγραφή
    6. @Psarakas

      “The stock market is a device to transfer money from the impatient to the patient.”
      “το χρηματιστήριο είναι ένας μηχανισμός μεταφοράς χρημάτων από τους ανυπόμονους στους υπομονετικούς.”

      το γράφω για να το υπενθυμίζω στον εαυτό μου.
      🧐

      Διαγραφή
    7. Πολύ καλά κάνετε Κύριε Χασάπη... για όλους μας όχι μόνο για σας.... μαραθώνιο κάνουμε όχι 💯...

      Διαγραφή
    8. Ισχύει, πρέπει να μάθω να ελέγχω τα συναισθήματα μου. Απλά είναι λίγο δύσκολο όταν στην πλειοψηφία των επιλογών σου ξεκινάς με -20%...

      Διαγραφή
    9. K Butcher δείτε λίγο Hims & Hers κ πείτε μου άποψη... Έχει ανοίξει από προχτές θέση κ το Αrk.

      Διαγραφή
    10. Κ. andreas, έχω αρχίσει και αγοράζω σταδιακά την γειτόνισσα CVLB αντί για HIMS . Είδατε τίποτα ενδιαφέρον στην HIMS ?

      Διαγραφή
  9. Καλησπέρα σας.

    Κ Bugs_Bunny επειδή παρακολουθώ κι εγώ τί γίνεται και είμαι μέσα σε AMC,αν κατάλαβα καλά,σήμερα εάν κλείσει από $9.00 και πάνω οι σορτάκηδες θα πρέπει να αγοράσουν/επιστρέψουν από Δευτέρα το ποσοστό των σορταρισμένων μετοχών;

    Κ.Olymp στην IB & στην RH,απαγορεύσαν την αγορά-και μόνο-μετοχών στις 5 σορταρισμένες.Επιτρέποταν μόνο η πώληση,και μόνο σε τιμές limit.Στην DEGIRO έγινε μόνο το 2ο(τιμές limit),οπότε μπήκα κι εγώ στα $9.00.

    Επίσης μια γενική ερώτηση,εάν στη DEGIRO υπάρχει επιλογή να κάνουμε συναλλαγές pre+after hours η δεν παίζει εξ ορισμού κάτι τέτοιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσκλητήριο γίνεται να πάνε όλοι στη SoFi.
      Η δραστηριότητα Financial Services ... θα εκτιναχθεί.

      Απο Τον Ιανουάριο του 2019 η εταιρεία λανσάρει το SoFi Money και το SoFi Invest και προσφέρει χρηματιστηριακούς λογαριασμούς και λογαριασμούς διαχείρισης μετρητών.

      Οι ΡομπινΧούντιδες μετά τα τελευταία γεγονότα έρχονται στο στέκι του αγαπημένου τους Chamath.

      Διαγραφή
    2. κε Παναγόπουλε,
      googlάρετε delta neutral ή delta flat και gamma squeeze. Αυτό έγινε.

      Διαγραφή
    3. Πάντως, όπως έιπα και πιο πάνω, εγώ βγηκα απο την AMC τωρα στην προσυνεδρίαση.

      Να πω ότι κοιτώντας τις αποδόσεις των GME και AMC βλεπω ότι η πρώτη 3πλασίασε απο τα χαμηλά χθες ενώ η δεύτερη διπλασίασε. Μπήκα στην AMC λογω μικρότερης τιμη και κεφαλαιοποίησης, αλλα αποδείχτηκε λάθος αυτό. H GME θα είχε πληρώσει καλύτερα, λόγω i)μικρότερου float και ii)leader σε ό,τι γίνεται αυτή τη στιγμή.
      Η AMC ανεβοκατεβαίνει εξ αντανακλάσεως. Αυτό είδα και πούλησα. Αν είχα μπει στην GME θα κρατούσα.


      Αυτά και καλή σας επιτυχία σε ό,τι αποφασίσετε.

      Διαγραφή
  10. Μόλις το είδα Κύριε ΤΑΚΗ στο YAHOO για το SKLIZAKI... Στέλνω πρωινό φορτίο με καρφιτσακια...Για FUBO κάπου εκεί το έβλεπα και εγώ.... LAZY εννοείτε άψογη μέχρι στιγμής ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημέρα Κύριε Μορφονιέ. Εγώ ώς άσχετος μέ τό θέμα πώς μπορώ νά μπώ στήν sofi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου γιατί δεν ζητάς μία και μόνο ξω το ticker.?..δεν είναι κακό να μην ξέρεις κάτι...σε όλους μας συμβαίνει ...

      Διαγραφή
    2. SIR δώσε το παράγγελμα. Έχω στείλει καρφιτσακια και είναι πάρα πόδας στο SOFAKI...

      Διαγραφή
    3. SoFi μπήκα στο 19,30 με μακροπροθεσμο οριζοντα ... όπως Sklz.

      Θα ξαναγοράσω μόνο αρκετα κάτω απο 19,3 με σκοπο το trade και να βγουν τσ παραπανίσια κομμάτια κάπου στο 30 ... όπως εγινε με SKLZ.

      Aυτη τη στρατηγικη εχω.

      Διαγραφή
    4. Εγώ λίγα ΕΞΤΡΑ πήρα στο 22.10 σήμερα...το πιθανότερο να τα δώσω ειδικά αν βαρύνει στο τέλος...

      Διαγραφή
  12. Να δώσετε εντολή αγοράς φίλε μου...δεν υπάρχει άλλος τρόπος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κύριε Τάκη, μπορείτε να πείτε μερικά πράγματα γι΄ αυτό που συμβαίνει στην Αμερική με τους πιτσιρικάδες; Πολλοί αναλυτές πιπιλάνε την καραμέλα ότι αυτό θυμίζει μέρες του ΄99 στο ΧΑ με την έννοια ότι παίζει ο κάθε άσχετος εκεί και ότι έχουμε πιάσει κορυφή και αναμένουμε την διόρθωση και μπλα μπλα μπλα...Επειδή ξέρω την άποψή σας για 100000 μονάδες τα επόμενα χρόνια στον Dow και συμφωνώντας μαζί σας θα πω ότι δεν μας ενοχλούν καθόλου οι διορθώσεις, θέλω να ρωτήσω αν το τέλος της μακροχρόνιας ανόδου θα έρθει όταν π.χ. η μετοχή της Tesla φτάσει σε τέτοια δυσθεώρητα ύψη που δεν θα μπορεί να δικαιολογεί με τίποτα τα θεμελιώδη της... γιατί τώρα ανεβαίνει με τις προοπτικές growth των επόμενων ετών...και κάτι ακόμη, έχετε ρίξει μαύρη πέτρα στο ΧΑ..έχετε δίκαιο σε όλα αυτά που λέτε, αλλά παρατηρώ μια ξαφνική στροφή προς Αμερική τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, ενώ ξεμπλέξαμε με Τσίπρες, Χρυσές Αυγές κλπ... μπορεί να ασχολείστε χρόνια με Αμερική αλλά δεν βλέπετε καθόλου προοπτική για αρκετές εταιρείες του ΧΑ; εσείς δεν λέτε ότι όταν ανεβαίνει αργά μια μετοχή είναι και πιο σίγουρη επιλογή χωρίς άγχος και κάποια στιγμή θα φέρει και τα γρήγορα κέρδη, όταν έχει καλά θεμελιώδη; δεν ήταν και λίγες οι εταιρείες που από το 2017 έδωσαν πολύ υψηλά κέρδη και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερη άνοδο του ΓΔ...διακρίνω ότι κάτι σας έχει πικράνει τελευταία από Ελλάδα...το ρωτάω αυτό σε σας, γιατί είστε κάτι ιδιαίτερο και σπάνιο σε αυτόν τον χώρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κύριε Τάκη...
    Στα 23 κυνηγάμε την IPOE ή όχι??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σε όλους.
      Κ.Τάκη,πιστεύετε αξίζει η τιμή της romeo για αγορά? Έχει φτάσει στα επίπεδα των 17$

      Διαγραφή
    2. Εγώ προσωπικά αύξησα στα 18.5 και 17.5

      Διαγραφή
  15. Καλησπέρα σας...για την IPOD εχετε ακούσει κατι τελευταία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τρεις εντολες αγορας IPOE με Eurobank equities απορριφθηκαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μολις μιλησα και στο τηλεφωνο μαζι τους. Εχει μπει blacklist και η IPOE απο τον broker που συνεργαζονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. FIII ...το ΕΛΑΣΤΡΟΝ στις καλές του κάνει περισσότερο όγκο...πόσα να πάρω αδέρφια ?είμαι τούμπανο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τι τιμή στοχο δίνεται για τη PSAC κ Τάκη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω δεν την πιστευω και βασικα τη φοβαμαι την Faraday.

      Tο εχω δηλώσει ...
      Μπήκα στο spac, λογω Bloomberg με σκοπο να κάνω front running.
      Βγηκα στην ειδηση ... ουτε στο πιο τρελό μου όνειρο δεν περιμενα 50% ... έχει τελειώσει για εμένα.

      Μακάρι να πάει κσλα η εταιρεία.

      Διαγραφή
    2. Επανεμφανίστηκε ο Κινέζος μου.


      PSAC NASDAQ

      IF PRICE WILL BE AROUND 15, BUY

      Αυτά.
      Εγώ του πρότεινα αυτά.
      Glog for long-term investment and ship if you don't want to sleep (look the all-time diagram ) BUT i believe in turn around story of this company.
      I have both of them.

      Για να δούμε

      Διαγραφή
  20. Αν το SOFAKI ανακοινώσει προσεχώς κανένα "περίεργο" νούμερο σε new accounts δεν νομίζω πως χρειάζεται να πούμε ότι θα γράψει τριψήφιο σε χρόνο dt...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κυριε Τακη ποια ειναι η γωμη σας για διακρατηση στην PSAC.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κακή μέρα για την αγορά σήμερα, ο Αρχηγός έκανε διάσπαση κάτω, ο VIX πάνω, μπορεί να πρόκειται για bear trap, μπορεί για flash crash αλλά ποτέ δεν ξέρεις.
    Προσωπικά έκανα σημαντικές ρευστοποιήσεις, πηγαίνοντας από ~15 % μαρτζιναριστός (τράτζικ ξέρω) σε ~25% ρευστό.
    Θύματα οι μετοχές για τις οποίες δεν είμαι πεπεισμένος ότι μπορώ να περάσω μια μεγάλη πτώση χωρίς να μπω σε πειρασμό να τις δώσω στον πάτο, ή αλλιώς αυτές που βλέπω πολύ μακροπρόθεσμα.
    Ότι και να συμβεί θα με βρει με πυρομαχικά, αν είναι bear trap ευκαιρίες θα υπάρξουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *** διόρθωση: αυτές οι θέσσεις που βλέπω πολύ μακροπρόθεσμα δεν πειράχτηκαν, ή πειράχτηκαν ελαφρώς.

      Διαγραφή
  23. Ευχαριστώ αλλη μία φορά την Π.Ε.ΦΟΥΣΚΑΔΩΡΩΝ για άλλα 200 ΤΕΜ SOFAKI στο ξεφουσκωμα 22.10...τα δοκανα SIR δουλεύουν καλά τελικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Για την FIII εχετε καποια γνωμη; αξιζει να περιμενουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δεν δίνω λεπι ειδικά από τα μακροπρόθεσμα και αυτά που είναι χαμηλά αγορασμένα...εχω αδειάσει σχεδόν στο ΧΑΑμενο και είμαι με 25%ρευστότητα γενικώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Εγώ ΚΎΡΙΟΙ βλέπω χαρτάκια που με 2.5 κάτω δεν την άκουσαν καθόλου η πολύ λίγο...SKLZ THCB GIK APTX ADMA CCIV TSIA IACA....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Δείτε αλλη μια
    https://finance.yahoo.com/quote/ALUS?p=ALUS

    Μόλις έκανε deal με εταιρεια μπαταριας

    https://www.freyrbattery.com/

    Ακόμη δεν την έχω δει ... αλλά στην ομάδα μου άρεσε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν κρινω από τη presentation μπαίνει πολυ φθηνα και φαινεται win win situation αλλά με χαλάει γιατι κρατανε μονο το 30% οι ιδρυτες της FREYR.

      Διαγραφή
    2. Sir, Δηλώνω παρών και σε αυτή την “κουκλίτσα”, χθες με τα χαζά της αγοράς μπήκα και σε χαμηλή τιμούλα μια χαρά, οι Νορβηγοί είναι πολύ μπροστά σου λένε θα χρησιμοποιήσω ανανεώσιμες πηγές για να παράγω κλπ κλπ πολύ πιασάρικη δουλειά και με potential!!!


      https://www.youtube.com/watch?v=PKwoyCekCTk
      https://www.youtube.com/channel/UCo0NLMtaYsf2HfnDe6XtFLw

      https://www.freyrbattery.com

      https://ec.europa.eu/energy/sites/default/files/documents/batteries_europe_strategic_research_agenda_december_2020__1.pdf

      Διαγραφή
  28. Ω ρε σύντεκνοι θα ξεσπαθώσω
    θα του στείλω τον Στουρνάρα για Ηρακλή{και βάλτε όποιο νούμερο θέλετε} και τον Λεω για να τον ενημερώσει για τα κόκκινα των Ρομπινχούδων, οι οποίοι μονο στα θρανία έχουν μάθει τι εστί πτώση.......
    Μπορεί να πάει και 100, οκ, αλλά κ.Τάκη, πραγματικά, σημειώνω το ημερολόγιο για τα κέρδη του 24+

    ΑΔΕΙΟΥΧΟΣ ΑΠΟ ΛΑΠΤΟΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Κοιτάω την Orbital Energy Group (OEG),.Η γνώμη του κ.Τάκη και κάθε άλλου φίλου του blog λίαν ευπρόσδεκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Με αφορμή μια αναφορά που έκανε ο κύριος Barren έψαξα για τον Peter Thiel. Ο τύπος είναι συνιδρυτής στο PayPal, στην Palantir και ο πρώτος εξωτερικός επενδυτής στο Facebook αγοράζοντας 10% με μόλις $500.000. Κόβει το μάτι του δηλαδή, μόνο και μόνο που στόχευσε στην Tokopedia τα λέει όλα. Έχει δύο SPACS τα BTWN και BTNB, το πρώτο είναι μεγαλύτερο και πλησιάζει το 1b και το δεύτερο τα 400m.
    Προσωπικά τέτοιους τύπους ψάχνω για SPAC, να είναι σαΐνια αλλά να είναι low profile ή λιγότερο προβεβλημένοι. Σε αυτή τη φάση δεν έχω λεφτά για παρκάρισμα αλλά αν ελευθερώσω κεφάλαιο εδώ θα κοιτάξω πρώτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Κ.Bugs Bunny ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
    (Δεν μου περνάει το blogger την απαντηση γι αυτό γράφω νέο σχόλιο).
    Εγώ την πήρα Τρίτη 4.70,την έδωσα Τετάρτη 19.5,την ξαναπηρα Πεμπτη 9 και χθες ενω την ξαναεδωσα στα 13 στην αρχη (φοβουμενος μην κλεισω κατω απο 9),την ξαναπηρα παλι στο τελος στα 13.5.Η αληθεια ειναι οτι την πηρα λογω μιας τρειντερους που ακολουθώ και η οποια εχει πολυ δυνατες προβλεψεις στο παλμαρέ της,απλα έκατσε και το timing...:
    https://www.tradingview.com/chart/AMC/FAX7UUqX-AMC-PT-55-by-Aug-Epic-short-squeeze/

    Κύριε Τίτο μια ανάλυση της ίδιας εδω:
    https://www.tradingview.com/chart/OEG/6FRjMZja-OEG-PT-9-11-and-higher-Calls-5-Feb-19th-2021-Return-108/

    Κ.psaraka η ίδια είχε γράψει για NAKD όταν ακόμα ήταν στα 0.44:
    https://www.tradingview.com/chart/NAKD/AytUghuV-NAKD-entry-PT-34-36-PT-70-2-and-higher/

    Στην SNDL το ίδιο(βρήκε ακριβώς το 1.20),και γενικά είναι πολύ δυνατή και τη συνιστώ ανεπιφύλακτα!

    Τα κέρδη από AMC τα έκανα 1/3 IDEX, 1/3 ΑΤNF (κ.Ευρωβλάχο δείτε τη γιατί νομίζω είναι IPOC/SPAC και έχει απεριόριστο pipeline απ οτι διαβάζω), και 1/3 LQDA(bottom play για trade αν μου βγει).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Sir Takis και οι υπολοιποι φιλοι το CCX εχει παει 10,1. Αν δεν παιζει καμια αποτυχια ως spac νομιζω ειναι ευκαιρια εδω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Βασίλη γιατί να παίζει κάποια αποτυχία??από που πηγάζει αυτή η ανησυχία σας?

      Διαγραφή
    2. Μονο στο οτι εχει φτασει στο 10 που ουσιαστικα δεν υπαρχει μεν κανενα ρισκο αλλα δεν φανερωνει οτι τρεχει καποια συμφωνια

      Διαγραφή
    3. Οκ απλά οποίος έχει ρευστότητα παρκάρει εκεί και τα κλωσαει... ειδικά σ αυτήν την τιμή είναι σαν ρευστότητα ...αν βρει εν τω μεταξύ κάτι άλλο πιο promising πηδάει σ αυτό...

      Διαγραφή
  33. Ο τυπάκος που ξέσκισε τους σορτάκηδες της GME, γνωστός με το παρατσούκλι r/deepfuckingvalue κι έκανε τα $50Κ=>$50Μ σε 6 μήνες (όχι κακό έτσι?), λέγεται Keith Gill και σε αυτό το βίντεο στο YouTube εξηγεί τη θέση του 5 μήνες πριν.
    Πυροβολάει αλλά με λίγη προσπάθεια είναι κατανοητός.

    https://www.youtube.com/watch?v=alntJzg0Um4&feature=emb_logo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπερα ,άποψη - ιστορικό για gamestop ...GameStop. The left-hand video game retailer for the dead track that - for years - looked like the Blockbuster.
      I'm sure you've heard, but this week, the fundamentally weak company saw its share price rise from $ 65… to almost $ 500.
      The shares are now over 900% per annum, and about 4,500% in the last year.
      The question on everyone's mind: How?
      There are many theories being thrown on the Internet trying to explain this rally. Some are quite out there ...
      But the real story is actually quite simple and straightforward.
      It goes something like this:
      • There is a social media site called Reddit. On Reddit, there is a forum called WallStreetBets dedicated to sharing (often aggressive and bold) trading ideas.
      • In 2019, some posters on WallStreetBets began to formulate a basically guided bull thesis in GameStop inventory, saying stocks were undervalued given the company's large cash stock and the new console upgrade cycle coming in 2020/21.
      • Covid-19 was quickly derailed that dissertation.
      • As soon as pandemic fears began to subside and markets (and the economy) recovered in 2020, this 2019 dissertation on GameStop inventory had one last wave thanks to the PlayStation 5 and the Xbox One began to regain WallStreetBets.
      • As the dissertation gained traction, other WallStreetBets posters cleverly noted that - because 150% of the GameStop float was short and the market limit was in the $ 200 million range - it would not take much purchasing power to squeeze the shorts and to trigger an epic rally.
      • Some WallStreetBets posters started buying. The stock moved higher.
      In January, Chewy co-founder Ryan Cohen revealed that his fund, RC Ventures, had taken a large stake in GameStop stock. He also made his way to get three seats on the board, which he filled with former Chewy colleagues.
      This was the main catalyst that WallStreetBets traders needed. Cohen and company injected the type of DNA that GameStop needed to carry out a major e-commerce recycling.
      • Bulls started buying. Some shorts were pressed. GameStop stock rose to about $ 20. The original WallStreetBets posters started sharing screenshots of their portfolios on the forum, to brag about their "profits" or "trends", as people in the forum like to call them. This attracted more retail money in the name.
      About a week later, the famous Citron Research short sales company reached GameStop inventory and publicly blamed the company on a YouTube video. This was an important turning point.
      Citron Research is perhaps the most vocal and intrepid short-seller in the game. Many retail investors do not like the company - and many posters on WallStreetBets did not like the company either.
      • Through both their combined love of GameStop inventory and their rage for Citron Research, WallStreetBets traders took a stand. The troops were gathered. They pushed back hard. And finally, the Citron was flooded and the share price reached $ 40.
      • Institutional money is now being coordinated. Did these Reddit marketers squeeze the Citron? Let's go somewhere this can go…
      • Big, smart money goes into the big GameStop stock market. This is what happens when we see fireworks. You have a huge call market, forcing gamma compressions. You have big money that gets big positions. You have a very short cover.
      GameStop's share increases from $ 40 to $ 500 in a few trading days thanks to this huge purchasing power.
      So the story is not that complicated.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα. Μολις Διάβασα ότι αν κάποιος είχε βάλει το 1997 10.000 $ ( δέκα χιλιάδες) στην μετοχή της Amazon θα είχε σήμερα μόνο !!! 13, 6 εκατομμύρια $ .( δεκατρία εκατομμύρια και εξακόσιες χιλιάδες $ ).
      Ετσι για να μην χάνουμε τον μπούσουλα στο τι πρέπει να κάνουμε !!!

      Διαγραφή
    3. ALEX είμαι σίγουρος πως αν είχαν αντιληφθεί κάποιοι φουσκαδοροι μαέστροι στα καρφιτσακια τι θα γίνει στην Wall την επόμενη πενταετία με δεκαετία θα καταπιναν τα καρφιτσακια αμασητα...

      Διαγραφή
    4. Gamestop 2 So… the story isn’t that complex.
      And, while the ending has not yet happened, it’s also easy to see how this saga ends…
      At some point, it’s all going to come back to the fundamentals.
      It always does. Every bubble in history – from Tulip Mania to 2008 – has ended with valuations reverting to a fundamental reality.
      The famous last words in all those bubbles have been: “This time is different.”
      Well… this time is not different.
      I cannot tell you when it’s going to happen. Many of GameStop’s short-sellers haven’t covered. At last check, the short interest as a percent of the float still stood at 120%. I could realistically see Reddit traders keeping up the buying power enough to finally squeeze those shorts, and push GameStop stock even higher… potentially even way higher.
      But, again, I have no idea.
      What I do know, is that at some point – whether it’s a day, or a week, or a month – this will end. And all these short-squeeze stocks will come crashing down.
      Because GameStop, folks, is not worth $25 billion. For perspective, Best Buy (BBY) – the company that sells everything that GameStop sells (video games) and 100X more – is today valued at just $27 billion.
      Alas, that’s enough about GameStop…

      Υ.Γ χωρίς να θέλω να προσθέσω - σχολιάσω κάτι στην ανάρτηση του αγαπητού Barren Wuffet.

      Διαγραφή
    5. Από την άλλη αν κάποιος έβαζε 10.000 στη GME το Σεπτέμβρη 2020 θα είχε σήμερα 1 εκατομμύριο.
      Για να είμαι ειλικρινής έχω μπερδευτεί, τι πρέπει να κάνουμε?
      Μάλλον ότι καλύτερο μπορούμε, το θέμα ότι και να κάνουμε είναι μάλλον να ξέρουμε τι κάνουμε...

      Διαγραφή
    6. Ακριβώς Κύριε Βarren... επιπλέον θα ήθελα να συναντήσω κάποιον που πήρε μια μετοχή τύπου AMAZON στο low της και κράτησε την θέση του μέχρι τα σημερινά υψηλά τής...πόσοι είναι αυτοί ποσοστιαία?, προσωπικά τέτοια ψευδαίσθηση δεν έχω πως θα το πετύχω ...από τύχη ίσως... απλά ο κύριος ALEX επισήμανε την διαφορά που κάνει ο Μπάρμπα Σαμ με το κάρο εδώ..

      Διαγραφή
    7. Τον τυπάκο deepfuckingvalue τον βλέπω να τον προσλαμβάνει η Goldman Sachs για να βγάζει αλγόριθμους με unconventional thinking καθώς επίσης βλέπω να γίνεται και ταινία.

      Από εκεί και πέρα τα βιντεάκια στο Youtube δίνουν και παίρνουν, ακόμα κι από Έλληνες. Δέχθηκα και μία ερώτηση από δικό μου άνθρωπο αν αξίζει κανείς να μπει στη GME. Η άποψή μου είναι μακριά!!! Αφήστε τα θηρία να παλέψουν μεταξύ τους. Όπως και να χει η τιμή της συγκεκριμένης μετοχής βρίσκεται στη στρατόσφαιρα σε σχέση με τα θεμελιώδη και κάποια στιγμή κάποιοι θα μείνουν με τον μουτζούρη στο χέρι.

      Εντωμεταξύ, έχει μπει και ο Chamath στο παιχνίδι και τουιτάρει για το short squeeze παρακινώντας τα πλήθη.

      Διαγραφή
    8. Προσωπικά πιστέυω οτι αν αγόραζα gamestop (καθώς και ολοι εδω μέσα) ειναι σιγουρο οτι μάλλον θα βγαίναμε με ενα 200% max διοτι θα υπερισχυε στην λογικη μας οτι δεν υπαρχει τιποτα θεμελιώδες απο πίσω στην εταιρία . Οποτε θεωρώ οτι μας ειναι πολύ δύσκολο να προβλεψουμε κατι τέτοιο .

      Ενω σε μετοχες τυπου ΑΜΑΖΟΝ οπου σε καθε τριμηνο ανακοινώνουν όλο και καλύτερα νούμερα και τις θέλει και η αγορά, ποιος ο λόγος να βγείς ??? απο τι στιγμή που ειναι καρατσεκαρισμένο οτι αν μείνεις ισως πετύχεις ονειρικές αποδόσεις .

      Να καταλήξω οτι προσωπικά πλεον θα στοχέυσω στο να τοποθετήσω το μεγαλύτερο μερος των χρημάτων μου σε μετοχές που εκτιμώ οτι θα ειναι winnerς μακροπρόθεσμα!!! στον κλάδο τους( και μονο σε κλαδους που θέλει η εκει αγορά ) .ΑΥΤΟ ΝΟΜΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟ .

      Για παραδειγμα κατεχω PINTEREST ( PINS ) την πουλησα με κερδος 50% και την ξαναγόρασα πάλι πρόσφατα με την λογική να την ΔΙΑΚΡΑΤΗΣΩ μεχρι να δω οτι τα νούμερα της πασχουν πλεον και θολώνει η ανπτυξή της !!! ( 5 χρονια θα είναι 10 θα είναι, θα κατσω εκεί και θα σκάσω ) Ειμαι σιγουρος πως αν αρχίσει να στραβωνει κατι με την εταιρια θα προλάβω ανετοτατα να βγω .

      4 Φεβρουαριου που ανακοινωνει 4 τριμηνο μετά το κλεισιμο μένει να το δουμε και στην πράξη .

      Το ίδιο πιστευω μπορεί να γινει ισως με opendoor , lemonade, metromiles και τοσες αλλες .

      Για παραδειγμα στην OPENDOOR λενε οτι το 2025 θα εχει πωλησεις 19.5 δις $ και δραστηριοποιειται σε μια αγορα ακινητων 1 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ + ΕΤΗΣΙΩΣ , με μια παραδοχη x 5 φορες τις πωλησεις (που συνηθιζεται σε τέτοιες μετοχές ειναι τα χρηματα που θα επενδήσεις σήμερα Χ 7 φορες.
      Και σκέφτομαι δηλαδή το 2030 δηλαδή τι πωλήσεις θα έχει η εταιρία ???? και που θα είναι τοτε η τιμή της μετοχή της ???

      Σε καμια περίπτωση δεν νομιζω οτι μπορει να γίνει κατι παρόμοιο με την XL FLEET ( ΕΝΤΕΛΩΣ TYXAIA H ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ XL ) που ειναι αμφίβολο οτι τετοιου τύπου εταιρίες θα υπάρχουν και στο μέλλον ,αν δεν τις εξαφανίσουν οι winners.

      Οι αποψεις ειναι εντελως προσωπικές και απο τις μετοχες που εχω αναφερει κατεχω μονο LEMONADE KAI PINTEREST .
      METROMILES KAI OPENDOOR τις παρακολουθώ εδω και αρκετό καιρό αλλα δυστυχως δεν προχώρησα.

      Διαγραφή
  34. Sir λέγεται ότι μετά το spac (QS) με την μεγαλύτερη απόδοση μέχρι σήμερα το επόμενο θα είναι το νεούδι LMACU - Liberty Media Acquisition Corporation, πολύ χρήμα έχει πέσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχει degiro το LMACU , υπάρχει στο yahoo finance.

      Διαγραφή
    2. ΠΩΣ ΒΛΕΠΕTEΤΟ LMACU ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΗΤΡΗ? ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕΝΑ..

      Διαγραφή
    3. κ.DDIN δεν έχω τοποθετηθεί ακόμη...
      Δεν έχω συλλέξει αρκετά δεδομένα για τα δικά μου κριτήρια...
      Φυσικά ο sir Takis έχει τον πρώτο λόγο..αν και νομίζω ότι είναι απορροφημένος με μπαταρίες..😃

      Διαγραφή
  35. Adma short interest 11087000 μετοχές τι άποψη έρχεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτοί την δουλειά τους και εμείς την δικιά μας ... για ADMA....

      Διαγραφή
    2. Ενημερώνω άμεσα τα παιδιά για την ΑDMA!!!
      Μάλλον όχι άμεσα αφού πάρω πρώτα εγώ!!!

      Διαγραφή
    3. Δε νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό, 15% του Float και περίπου 3 Short Ratio (δηλαδή 3* μέσο ημερήσιο όγκο συναλλαγών).
      Η IRBT πχ έχει 38% Float και 10 Short Ratio, εξ' ου και το spike στα 200. Να δούμε αν θα έχει συνέχεια.

      Διαγραφή
    4. Η Τοσκάνη έχει 26% σορτ έως 29 % διάβασα σε Αμερικακες ιστοσελίδες σχολίων. Αν ισχύει θα τους γλεντησουν τους σορτ και εδώ.

      Διαγραφή
  36. Καλησπέρα σας...για την πιο κατω αναφρόμενη γνωρίζει κάποιος / υπάρχει κάποια εκτήμηση κ. Τάκη εκ μέρους σας?
    https://finance.yahoo.com/quote/TNXP/
    https://www.tonixpharma.com/
    https://en.wikipedia.org/wiki/Tonix_Pharmaceuticals
    https://missoulacurrent.com/business/2020/12/tonix-hamilton-vaccine/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Καλημέρα.
    Microvast-Tοσκάνη
    Ήγγικεν η ώρα

    https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-02-01/battery-maker-microvast-said-to-agree-to-merger-with-tuscan-spac

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Καλημέρα και καλό μήνα!

    Battery Maker Microvast Agrees to Merger With Tuscan SPAC
    www.bloomberg.com/news/articles/2021-02-01/battery-maker-microvast-said-to-agree-to-merger-with-tuscan-spac

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Καλό μήνα ,καλή απογειωση.
    https://finance.yahoo.com/news/battery-maker-microvast-agrees-merger-020044785.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Πυ-πυ-πυυυυυύραυλος ε-ε-έρχεται!!!

    https://finance.yahoo.com/news/battery-maker-microvast-agrees-merger-020044785.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Πρώτη φορά έχω τόση άνοδο σε μια μέρα! tuscan!!
    Ευχαριστώ κύριε τακη που μας ανοίξατε τα μάτια και είδαμε πιο μακριά απο το περίπτερο της γειτονιάς μας! Και είδαμε πως είναι ο κόσμος!

    Επίσης μια ερώτηση για το κερδοσκοπικό παιχνίδι που γίνεται στις σορταρισμενες αξίζει για αγορά η amc ή να περιμένω καμια διόρθωση της. Αν υπάρχει και κάποια άλλη που ακούγεται να ξεκινήσει πειτε την να μπει στο ραντάρ..
    Μιλάω για ένα μικρό ποσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν κυνηγάω μετοχές ... πολύ περισσότερο όταν πλέον δεν πρόκειται για επένδυση αλλά για τζογείο.

      Διαγραφή
  42. Αν σειρά πάρουν τα μεγάλα...το ΑG έφυγε για δείτε το EGO.(Eldorado gold)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Κ. Τάκη, απο την ημέρα εμφάνισης χρηματων που κάνατε στην ΙΒ, θυμαστε πόσες μέρες πηρε για να ενεργοποιηθεί ο λογαριασμος σας δηλ. δινοντας σας την δυνατοτητα να κάνετε πράξεις? Ευχ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Πάντως, από την wsb, προτείνουν την fidelity...

    If you open a fidelity account rn go on desktop enable after market trades (you can only buy whole shares after market with them) and at 7am est you can buy shares of gme at around the current low low price of $175. You have to do a limit buy but buy as many as you can and then hold with your beautiful soon to be 💎🙌

    Edit: they allow instant trading with the money you put into the account. And I've seen a lot of people say you need to talk to a customer service rep to enable after market. That is not true I did it on my desktop.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂