Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Επιλογές 2020

Στις 4 επιλογές του 2020 ... εδώ .... έχουμε προσθέσει άλλες 6 επιλογές . Τις γράφω ....

  • Η 5η επιλογή έγινε στις 28 Φεβρουαρίου του 2020, είναι η Μουζάκης στα 0.354. 
  • Η 6η επιλογή έγινε στις 9 Μαρτίου 2020, είναι ο Κυριακούλης στα 0.955.
 Η 7η-10η επιλογή έγιναν στις 13 Μαρτίου 2020 και είναι : 
  • Εβροφάρμα 0,67 
  • Ελλάκτωρ 0,62 
  • Κέκροψ 0,96 
  • Κορδέλλος 0,182
Σας θυμίζω, ότι το βίαιο κάτω και τα sell offs δεν μας φοβίζουν. Αντιθέτως τρέμουμε τα βίαια πάνω.
Τους κορωναιούς τους έχουμε γραμμένους στα παλιά μας τα παπούτσια .... όμως όταν επέλθει η ανάκαμψη, που στην αρχή θα είναι ολίγον βίαιη, τρομοκρατούμαστε μόνο στην ιδέα της ΜΕΓΑΛΗΣ ΥΦΕΣΕΩΣ!!!
Εκεί θα πρέπει να σκεφτούμε ....

204 σχόλια:

  1. Καλησπέρα σε όλους. Η ΓΕΒΚΑ ανακοίνωσε αποτελέσματα (κατά την γνώμη μου εξαιρετικά, όπως και το μέρισμα των 0,035€). Η διοίκηση μάλιστα φαίνεται να μην φοβάτει τις επιπτώσεις της κορονογρίππης.
    Πώς το βλέπετε το θωρηκτό κ. Τάκη;
    Αν η κυβέρνηση προωθήσει το ΠΔΕ για να τονώσει την οικονομία, βλέπω μεγάλα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα αποτελέσματα, όπως και οι πωλήσεις ήταν αρκετά πάνω σε σύγκρισή με τα trailing στοιχεία εξαμήνου (πρακτικά σημαίνει πως το β εξάμηνο της χρήσης ήταν αρκετά καλύτερο από το αντίστοιχο του 2018). Δείκτης fundamental score 15/21 με σημαντική βελτίωση από το προηγ.εξάμηνο όπου είχε score 9/21. Ρ/Ε (2019) 13 - NETDEBT/EBITDA 1.58 - EBITDA/CFO 1.67 - συντ.μόχλευσης 11,85% - Yield 5.74% (με τιμή μετοχής 13/3 0,61 ευρώ).
      Σημαντική βελτίωση στην ταχ.κυκλ.αποθεμάτων στις 166 ημ. από 214 το 2018.

      Δίκαια τιμή (άνω όριο) 1,04 ευρώ.

      Διαγραφή
    2. Και το δικό μου μοντέλο δίκαιη τιμή μου δίνει το 1,05€.
      Η αλήθεια είναι ότι (πριν την κορονογρίππη) είχα δώσει μέρος της θέσης μου στο 1,05€ στο πέταγμα που έκανε.
      Έχω ήδη πάρει πίσω τα μισά και τις επόμενες ημέρες σκοπεύω να πάρω και τα υπόλοιπα.

      Διαγραφή
    3. Δεν την λες και φθηνή, σε σχέση θεμελιωδών, σύμφωνα με τα νουμερα που έχουν δημιουργηθεί στην αγορά με την πτώση.

      Διαγραφή
    4. Ότι δεν μπορεί να πενταπλασιάσει, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Μπορεί όμως να διπλασιάσει (προσωπικά πλην ΔΕΗ και τραπεζών, που όμως έχουν τεράστιο ρίσκο, δεν βλέπω πολλές εταιρείες που με τα σημερινά δεδομένα θα μπορούσαν να δώσουν αποδόσεις άνω του 100% σε βάθος διετίας). Μην ξεχνάμε ότι τα 2/3 των εταιρειών του ΧΑΑ είναι πεθαμένοι που απλά φυτοζωούν.
      Επίσης τα θεμελιώδη πολλών εταιρειών θα αλλάξουν επί τα χείρω (αεροπορία, λιανεμπόριο, τουρισμός κλπ).
      Παράλληλα, εδώ υπάρχει μια αξιόπιστη και σοβαρή διοίκηση που σέβεται τον μέτοχο, δεν περιμένει την τελευταία ημερα της προθεσμίας για να δημοσιεύσει αποτελέσμα και δίνει μέρισμα ίσο με το περσυνό (αυτό για εμένα είναι το πιο σημαντικό κριτήριο επιλογής).
      Αν μάλιστα ο κορονοιός ανοίξει τα ευρωπαϊκά ταμεία και χρηματοδοτήσει έργα υποδομών, τότε θα είναι από τις πρώτες που θα ευνοηθεί.

      Διαγραφή
    5. Πλέον οι περισσότερες εταιρείες μπορούν για πλάκα να διπλασιάσουν σε βάθος διετίας. Και βαριά χαρτιά μάλιστα. Δεν λεω ότι θα το κάνουν, εξαρτάται. Αλλά αν δεν το κανει ο ΜΥτιλ και ο ΟΠΑΠ, δύσκολα θα το κάνει η ΓΕΒΚΑ. Γνώμη μου πάντα.

      Διαγραφή
    6. Για δίπλωμα τιμών από αυτά τα επίπεδα οποίες έχουν βρει πάτο νομίζω είναι πάρα πολλές μικρές μεσαίες και μεγάλες...

      Διαγραφή
    7. Κύριε Ξενοφώτα στα θεμελιώδη των εταιρειών που θα αλλάξουν επί τα χείρω εκτιμώ πως πρέπει να συμπεριλάβουμε τις τράπεζε. Η ΒΝΡ μια απ΄τις 3 καλύτερες τράπεζες στην ΕΕ (αν όχι η καλύτερη) έχει χάσει την μισή της κεφαλαιοποίηση σ΄ένα μήνα. Απ΄τα €54 στα €27 !!!! Δεν βλέπω πως οι ήδη άρρωστες συστημικές μας θα αποφύγουν το renerse split και τις ΑΜΚ. Προσωπικά εάν η ψυχή μου επιθυμήσει να φάει "βρώμικο" θα προτιμούσα κάτι σε ΔΕΗ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΑΒΑΞ που η επιδημία δεν τις θίγει

      https://finance.yahoo.com/quote/BNP.PA?p=BNP.PA&.tsrc=fin-srch

      Διαγραφή
    8. Συμφωνώ κ. Hippy.
      Για εμένα οι τράπεζες καθίστανται μη επενδυσιμες σε οποιαδήποτε τιμή (ευτυχώς ξεφόρτωσα λίγα κομμάτια Πειραιώς που είχα με μεγάλη ζημιά μεν, πολύ ψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα δε).
      Δεν βλέπω τρόπο να αποφύγουν νέες ΑΜΚ ή κρατικοποίηση.
      Δυστυχώς θα είναι τα μεγάλα θύματα (ίσως μαζί με τις αεροπορικές).
      Από τον ευρύτερο χρηματοοικονομικο κλάδο, γλυκοκοιτω την ΕΥΠΙΚ (στην οποία έχω ήδη μεγάλη θέση και ίσως την αυξησω), δεδομένου ότι θεωρώ υπερβολική την πτώση (δεν έχει μεγάλες επενδύσεις σε μετοχεελς και δεν βλέπω να πλήττεται καίρια).

      Διαγραφή
    9. Θα συμφωνήσω κύριοι και με τους δύο σας εν μέρει αλλά η euro δεν έχει μέσα την grivalia και θα σπάσει σε καλή και κακή,και η alpha δεν έχει ακίνητα δικά της,ιωνικής,ούτε ξέρει τι έχει,έχουνε αδυναμίες δε λέω αλλά μπορούμε να τις κοιτάξουμε λίγο πιο αναλυτικά,ας μας συμβουλεύσει ο οικοδεσπότης μας,ευπρόσδεκτη η γνώμη του.

      Διαγραφή
    10. Κύριε Κιτσο γράφετε οτι ι euro δεν έχει μέσα τη grivalia. Από που προκύπτει αυτό?

      Διαγραφή
    11. Γι'αυτο την απορρόφησε για να μην χρειαστεί νέα κεφάλαια τώρα όμως αν δημιουργηθούν νέα NPL'S εκεί θα είναι το επικίνδυνο για όλες.

      Διαγραφή
  2. Κύριε Τάκη τι εννοείτε ως ΜΕΓΑΛΗ ΥΦΕΣΗ;Επειδή γράφω πρώτη φορά, θέλω να σας ευχαριστήσω για τον κόπο σας να μοιράζεστε τις σκέψεις σας και τις γνώσεις σας.Θανάσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CF%81%CE%B1%CF%87_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%93%CE%BF%CF%85%CF%8C%CE%BB_%CE%A3%CF%84%CF%81%CE%B9%CF%84_(1929)

      DOW JONES και 1929
      https://prnt.sc/rfnumn

      Παρατηρήσεις
      1) Μέσα σε ένα μήνα απο τις 380 μονάδες βρέθηκε στις 200.
      Για να γίνει κάτι παρόμοιο τώρα θα πρέπει ο DOW να φτάσει στα επίπεδα των 15000 μονάδων.
      2) Σε όλα τα shell off επέρχεται κάποια στιγμή μια γερή ανάκαμψη.
      Το 1929 ο δείκτης DOW JONES ανέκαμψε και μέσα σε 5 μήνες κέρδισε περίπου 50% .... 5 μήνες είναι μεγάλο διάστημα για να επανεξετάσει κάποιος τη στάση του.
      3) Τα προβλήματα δεν είναι τα ΚΡΑΧ, ούτε τα sell off, ούτε οι κορωνοοί. Αυτά είναι γρήγορα και περνάνε ευκόλως.
      Ο DOW JONES κατόπιν κλάταρε ... απο Απρίλιο 1930 και κατόπιν, όταν η Αμερική μπηκε στη ΜΕΓΑΛΗ ΥΦΕΣΗ!!
      Εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε ... πρέπει μέχρι το Σεπτέμβριο να έχουμε αποφασίσει, σε ποιό στρατόπεδο βρισκόμαστε. Θα έχουν πρόβλημα οι οικονομίες ή όχι? Θα μας δοθεί άφθονος χρόνος για αποφάσεις.

      Διαγραφή
    2. To 2016 αρχή του έτους βγάζανε αρχικά δημοσκοπήσεις με 10 και 20% εκτίμηση ποσοστού του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές που Νοεμβρίου και σιγά σιγά αρχίσανε τα νούμερα να ανεβαίνουν. Τότε είχε γράψει ο SP500 χαμηλό κοντά στις 1800 μονάδες, με αφορμή και τη βεβαιότητα του brexit, αλλά εκτιμώ και ως προεξόφληση της διακυβέρνησης Τραμπ που ορθώς έβλεπε το έξυπνο -αμερικάνικο- χρήμα. Αργότερα στην ορκωμοσία τον Ιανουάριο του 2017 ο δείκτης ήταν περιξ των 2300 μονάδων και κατόπιν με καύσιμο φοροελαφρύνσεις και προστατευτισμό έγραψε τα πρόσφατα υψηλά πλησίον του 3400. Εκτιμώ η όποια αντίδραση μπορεί να γράψει πολύ μεγάλα νούμερα και δεν θα μου έκανε εντύπωση μέχρις τις εκλογές να δούμε και νέα υψηλά εκεί. Καύσιμο θα είναι αυτή τη φορά η υπερβολικά χαλαρή δημοσιονομική πολιτική, λόγω κορονοιου, και το άφθονο χρήμα που θα κυκλοφορεί.
      Αυτό θεωρώ το επικίνδυνο σημείο, χειρότερο απο το να πάμε τώρα να τεστάρουμε τα χαμηλά του 2016

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα σε όλους, η προσωπική μου άποψη ειναι ότι μέσα στις επόμενες 7 περίπου ημέρες θα επιβεβαιωθούν τα μαθηματικά και συγκεκριμένα οι εκθετικοι αριθμοί οπότε και περιμένω μεγαλύτερες πιέσεις και χαμηλότερες τιμές για να μπω σε μετοχές.
    Αυτές που έχω κατα νου είναι με σειρά προτεραιότητας Βαγγέλας, ΟΠΑΠ ΔΕΗ και ίσως ΤΙΤΑΝ για τον οποίο θα εκτιμούσα πολύ ένα σχόλιο του κ. Τάκη και των εκλεκτών φίλων του blog.
    PS έχω να ασχοληθώ και να παίξω ΧΑΑ πάνω απο 2 χρόνια και η μόνη μετοχή που κατέχω ειναι η Άλφα στο 1,7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα σε όλους,
    http://prnt.sc/ri0707

    Κε Τάκη αυτό που αναφέρετε είναι η ουσιαστική και πιο δύσκολη ερώτηση,όπως και αυτό που αναφέρει κος Lorac για το καύσιμο που μπορεί να μας οδηγήσει μέχρι τις εκλογές του Νοεμβρίου σε υψηλότερες τιμές.
    Στο link φαίνεται η 2η φάση που έχουμε σε bear market, δίνει ισχυρή διόρθωση για να κυλήσει εκ νέου κάτω.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα σε όλους.
    1. Ο Μ.Elerian μιλά για ύφεση τύπου U και αποκλείει ύφεση τύπου V.
    Θα ήθελα να παρακαλέσω τον οικοδεσπότη ή κάποιον άλλο σχολιαστή να εξηγήσει στους αμύητους τις διαφορές.
    2. Ως ιατρός θα ήθελα να βάλω την εξής ιατρική παράμετρο, που όμως θα αποτιμηθεί έστω και βραχυχρόνια από τις αγορές.Πριν το εμβόλιο , πολύ πριν, προσωπικά εκτιμώ αρχές Ιουνίου θα ανακοινωθούν αποτελέσματα χορήγησης αντιικων φαρμάκων. Κατόπιν θα εκδοθούν guidelines-κατευθυντήριες οδηγίες για την νοσηλεία του 15-20% των περιστατικών εκείνων που νοσούν βαριά.Η χορήγηση αυτών των φαρμάκων από ιατρικής μεν πλευράς θα μειώσει κατακόρυφα την θνησιμότητα , από πολιτικής θα επιτρέψει στις κυβερνήσεις(σε συνδυασμό με το ότι θα έχουν περάσει περίπου 2 μηνες από σήμερα) να σταματήσουν τα λοκνταουν. Και ξαναλέω μιλάμε για εξελίξεις πριν το εμβόλιο που είναι ζήτημα του φθινοπώρου-χειμώνα.Κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε πρόωρη μεν, σημαντική άνοδο των αγορών δε.
    3.Πρέπει να πάρουμε θέση όταν φτιάαχνουμε το σενάριο μας, σε σχέση με την ύφεση , στα εξής θέματα κατά τη γνώμη μου:
    α. Μπαιντεν θα βγει ή Τραμπ;
    β. Τι θα γίνει με το πετρέλαιο;
    γ.Η Γερμανία θα ξανακάνει λάθη ή θα ανοίξει το θησαυροφυλάκιο
    δ.Η Κίνα-ως αναξιόπιστη- θα ζήσει δεύτερο κύμα εξαρσης της νόσου;( μιλάμε για το φθινόπωρο, πριν το καλοκαίρι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εάν οι καθημερινές αυξομειώσεις της αγοράς αρχίσουν να κυμαίνονται γύρω απ΄την μονάδα τότε θα έχουμε δημιουργία πυθμένα τύπου U κύριε Τίτο. Εάν στα μισά της επόμενης εβδομάδας πλησιάζουμε και στα μισά της κρίσης και ξεκινήσουμε επιτέλους να ξαναζυγίζουμε τις μετοχές με τις προοπτικές τους ελπίζω να το δούμε.

      Η απαγόρευση του shorts elling απ΄την επιτροπή κεφαλαιαγοράς αυξάνουν τις πιθανότητες του πυθμένα V (βίαιη ανοδική αντίδραση). Εμένα μου φαίνεται λογικότερος ο πυθμένας U και προσφορότερος για όσους έχουμε κρατήσει ρευστότητα.

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα κ.hippy πολύ σωστή η επισήμανση σας για τον πυθμένα.
      και γω θα προτιμούσα τύπου U ώστε να κάνουμε τις αγορές με την άνεση μας

      Διαγραφή
    3. Κυριε hippy εκτιματε πως η σημερινη συνεδριαση αυξησε τις πιθανοτητες ωστε να δουμε μια U αντιδραση;;

      Διαγραφή
    4. Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας κ.hippy

      Διαγραφή
  6. https://www.oaktreecapital.com/insights/howard-marks-memos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. In the starkest numerical terms, before the rout, the p/e ratio on the S&P 500 was 19 or so, roughly 20% above the post-World War II average (and there are arguments on both sides regarding the current applicability of that average). Thus, after a 13% decline, you’d have to say the p/e ratio is pretty close to fair (unless earnings for the year will be very different from what they previously had been expected to be).

      Διαγραφή
  7. Κ. Τάκη επειδή κατάλαβα ότι σας αρέσει το "vivere pericolosamente" όταν υπάρχει προοπτική και επειδή η δυνατότητά σας για βαθύ ψάξιμο ξεπερνά κατά πολύ εμάς των υπολοίπων, δείτε αν θέλετε και αυτή:
    CRITEO (CRTO):
    Στα $6,76 (ιστορικό χαμηλό) έχει κεφαλαιοποίηση ~$420 mil
    Πωλήσεις $2,26 bil (σταθερά στην 3ετία)=> P/SALES 0.19
    Κέρδη $90,7 mil (σταθερά στην 3ετία)=> PE 4.7
    Ίδια $1,01 bil (-404 mil Άυλα+GoodWill)=> BV 606 mil=> P/BV 0.69
    Δανεισμός $169 mil
    Ταμείο $419 mil (όσο η κεφαλαιοποίηση!!!)=> Δεν υφίσταται μόχλευση
    Κέρδη+Αποσβέσεις 5ετίας 841 mil - Λειτουργικές Ροές 5ετίας 1,02 bil=> OK
    Η εταιρία ασχολείται με ad tech & traffic generation services και επενδύει σε σχετική AI.
    Η κατρακύλα οφείλεται στο ότι από το 2018 ερευνάται από τις Γαλλικές αρχές για θέματα παραβίασης προσωπικών δεδομένων, το οποίο δε γνωρίζω τι πλήγμα μπορεί να επιφέρει, πχ πρόστιμο.
    Τη λιγουρεύομαι πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν κρατήθηκα, άρχισα το τσιμπολόγημα με ένα 20% στο 6,47 και βλέπουμε.

      Διαγραφή
  8. https://www.sed.gr/upload/magazine/14/FLASH/index.html
    To 14o mag του ΣΕΔ και με άρθρο του κ Τάκη..όποιος το θέλει σε pdf : https://www.facebook.com/groups/1583673885270289/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος είναι ο κ. Τάκης για να τον διαβάσουμε; Δεν τον ξέρουμε όλοι.

      Διαγραφή
    2. Εξαιρετικό!! Φίλε Δημήτρη σου οφείλουμε το πρώτο (επιτέλους) πλατύ χαμόγελο της ημέρας.


      https://mitarola.blogspot.com

      Διαγραφή
  9. Κύριε Τάκη 2 ερωτησεις
    1)αν επρεπε να χωρισετε τις επιλογες σας σε ξεπετες και σε μεσομακροπροθεσμες πως θα τις κατατασσατε;;
    2)ποια η γνωμη σας για Παπουτσανη σε αυτα τα επιπεδα καθως εχει ευνοηθει παρα πολυ απο την υπαρχουσα κατασταση;;
    Kill bill

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τα στελέχη του ΠΜΣ σχεδίασαν και υλοποίησαν εφαρμογή για τη γεωχωρική καταγραφή εξάπλωσης του COVID-19 στην Ελλάδα.

    Η βασική οδηγία στην περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων Κορωναϊού είναι η κατ΄οίκον παραμονή. Οι ρυθμοί εξάπλωσης του ιού, αλλά και η διαφοροποίηση έντασης της συμπτωματολογίας σε συνδυασμό με τη διαρκή επιβάρυνση των νοσοκομείων αναφοράς που είναι αρμόδια για τον εργαστηριακό έλεγχο των δειγμάτων, την έλλειψη δυνατότητας εντοπισμού αντισωμάτων, αλλά και την πιθανότητα κοινωνικού στιγματισμού καθιστούν εξαιρετικά δύσκολή την καταγραφή των κρουσμάτων.

    Για το λόγο αυτό τα στελέχη του ΠΜΣ "Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων" του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σχεδίασαν μία εφαρμογή καταγραφής της διάδοσης του ιού με δεδομένα που ζητούνται από τους ίδιους τους πολίτες (crowdsourcing).

    Η εφαρμογή χρησιμοποιεί τα πλεονεκτήματα των σύγχρονων Συστημάτων Γεωγραφικών Πληροφοριών, απαιτεί ελάχιστο χρόνο συμμετοχής από τον πολίτη, υποστηρίζει την καταγραφή "αλλαγής κατάστασης" και εξασφαλίζει την απόλυτη ανωνυμία του.

    Μπορείτε να συμμετάσχετε κάνοντας κλικ στο https://arcg.is/1bKfCe και απαντώντας με υπευθυνότητα και να ξαναχρησιμοποιήσετε την εφαρμογή στην περίπτωση που αλλάξει η κατάστασή σας.

    Η αποτύπωση των δεδομένων που έχουν συλλεχθεί εδώ: https://nkua1837.maps.arcgis.com/a…/opsdashboard/index.html…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και ένα σχόλιο για τις τράπεζες.
    Τη τελευταία βδομάδα από τη συμπεριφορά και των 4 συστημικών καταλαβαίνω ότι μάλλον θα περάσουν από τον πάγκο της κρατικοποίησης μάλλον (έμμεσης όπως είχε στην Αμερική) αλλά μάλλον δεν προκύψουν στο τέλος 4 μάλλον 2.5. Τώρα πιό γεγονός θα γίνει 1ο ή 2ο δεν ξέρω να σας πώ απλά ένας κύριος είναι μέτοχος στην ΑΛΦΑ 7 ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...νομίζω κ έστι να γίνει όπως τ λέτε ( μου φαίνεται δύσκολο λόγω πχ του Watsa)θα έχουμε σίγουρα το λεγόμενο " dead cat bounce"

      Διαγραφή
    2. δυστυχώς οι τράπεζες μας είναι πλέον απαξιωμένες και χωρίς τράπεζες η οικονομία δεν πάει μπρος.Πιθανή ΑΜΚ με κεφάλαια ιδιωτών δεν την βλέπω γιατί και τα κεφάλαια που θα χρειαστούν είναι μεγάλα. To τίναγμα της γάτας είναι σίγουρο απλά εγω δεν τζογάρω. Δεν λέω για τον WATSA αναφέρομαι για τον Paulson που είναι ΑΛΦΑ+ΠΕΙΡ

      Διαγραφή
  12. Summary


    Recent guidelines from South Korea and China report that chloroquine is an effective antiviral therapeutic treatment against Coronavirus Disease 2019. Use of chloroquine (tablets) is showing favorable outcomes in humans infected with Coronavirus including faster time to recovery and shorter hospital stay. US CDC research shows that chloroquine also has strong potential as a prophylactic (preventative) measure against coronavirus in the lab, while we wait for a vaccine to be developed. Chloroquine is an inexpensive, globally available drug that has been in widespread human use since 1945 against malaria, autoimmune and various other conditions.



    https://docs.google.com/document/d/e/2PACX-1vTi-g18ftNZUMRAj2SwRPodtscFio7bJ7GdNgbJAGbdfF67WuRJB3ZsidgpidB2eocFHAVjIL-7deJ7/pub

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να ζητήσω συγνώμη από τον οικοδεσπότη που γέμισα το thread με πολλά post σήμερα, αλλά πιστεύω χρήσιμα στη μάχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αν σας φαίνεται σκοτεινός προφήτης ο Στούπας, δείτε και την πρόβλεψη της Deutsche Bank.
    Δε φταίει αυτή που πεθαίνει, ο κορωνοϊός φταίει!
    Πέρα από την πλάκα όσοι επιζήσουν του ιού (όχι αυτού, του επόμενου) θα βιώσουν εκπληκτικά πράγματα.
    https://www.capital.gr/oikonomia/3438558/deutsche-bank-blepei-bathia-pagkosmia-ufesi-sto-a-examino-boutia-24-sto-aep-tis-eurozonis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τώρα δεσαμε με τους μ@λ@κ@ς..Άλλοι μάγκες κι αυτοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Nio
    https://finance.yahoo.com/news/nio-inc-reports-unaudited-fourth-113010413.html

    To γκαπ θα κλείσει με αλλο γκαπ που θα ανοίξει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς το παρόν έχει να κλείσει ένα γκαπ στα 2,55 από τις 27/12/19

      Διαγραφή
    2. (Reuters) - Cash-strapped Chinese electric vehicle (EV) maker Nio Inc said on Wednesday there was substantial doubt in its ability to continue as a going concern, sending its shares down 12% in premarket U.S. trading.
      https://finance.yahoo.com/news/chinese-ev-maker-nio-raises-121158298.html?.tsrc=rss

      Αν εκφράζει η ίδια η εταιρία αμφιβολίες περί δυνατότητας συνέχισης δραστηριοτήτων, σκούρα τα πράγματα...
      2,33 στο -20% premarket

      Διαγραφή
    3. Κύριε Barren
      Μου αρέσει πολύ η SWN και δεν προβληματίζομαι καθόλου αν θα πέσει(και θα πέσει και μάλιστα πολύ) η τιμή του φυσικού αερίου, αλλά προβληματίζομαι με το χρέος της εταιρίας. Είναι πολύ μεγάλο το χρέος και στο ταμείο δεν υπάρχει μία.

      3 φορές τα EBITDA είναι μεγάλο χρέος μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον που αναπτύσσετε.

      Διαγραφή
    4. Προσωπικα σημερα ρευστοποιησα τις θεσεις σε AR, SWN, EQT, στην πρωτη με μικρη ζημια στις 2 τελευταιες (κ ειδικα στην EQT) με καλο κερδος. Βλεπω οτι τα commodities υποφερουν, αρχης γενομενης φυσικα με το oil. Στα υποψιν παλι...

      Διαγραφή
    5. Κ. Τάκη έχετε δίκιο είναι αρκετά στριμωγμένη.
      Το περίεργο είναι ότι μέσα στο 2019 έκανε 1,05 bil επενδύσεις, ενώ μείωσε το δανεισμό μόνο 94 mil, ίσως τα έβλεπαν πιο αισιόδοξα και δεν περίμεναν αυτή τη λαίλαπα. Το καλό είναι ότι είναι κυρίως μακροπρόθεσμος, τα επιτόκια πέφτουν, λογικά θα υπάρξουν και κρατικές ενισχύσεις στον κλάδο, μάλλον θα τον ρολάρει με καλύτερους όρους. Ποιος ξέρει, όπως πάμε μπορεί ο δανεισμός να μετατραπεί και σε asset.
      Αν έχετε χρόνο να δείτε κάποια στιγμή και το άλλο κορίτσι, την CRITEO, νομίζω ότι ο κλάδος έχει ψωμί και δείχνει καλά στοιχεία.
      Μόλις αύξησα τη θέση στο 40% με ΜΟ 6,39, για τα υπόλοιπα θα περιμένω ή αρκετά πιο κάτω ή ισχυρά σημάδια αντιστροφής.

      Διαγραφή
  17. Απαντήσεις
    1. Προσωπικά αγόρασα ΜΠΡΙΚ στα 1,55 και αν κατέβει θα αγοράσω πάλι.
      Λόγω Φέσσα κ. Πανάγο επειδή κάνει καλή διαχείριση στις εταιρείες του.

      Διαγραφή
    2. και οι 2 έχουνε καλές διοικήσεις.

      Η μπρικ έχει μεγαλύτερη έκπτωση απο την nav σε σχέση με ιντερκο.

      Η ιντερκο έχει καλύτερα yield και επομένως καλύτερη μερισματική απόδοση.

      Η ιντερκο έκανε τις επενδύσεις όταν έπρεπε και είναι αρκετά επενδεδυμένη. Η μπρικ έχει μεγάλη ρευστότητα αλλά τα yield των ακινήτων έχουνε πέσει. Ίσως τώρα με τον ιό μπορέσει να βρει ευκαιρίες. Επίσης έχει και ξενοδοχεία η μπρικ τα οποία ίσως να έχουνε θέμα.

      Γενικά και τα 2 μου αρέσουν σε αυτές τις τιμές.

      Διαγραφή
    3. Κ. Πανάγο καλησπέρα.
      Ίσως φανώ contrarian, αλλά εμένα δεν μου αρέσει καμιά από τις δύο, υπο το πρίσμα ότι η πτώση τιμών έχει δημιουργήσει καλύτερες ευκαιρίες αλλού (ο,τι δηλαδή ανέφερε παραπάνω ο κ. Χρήστος για την ΓΕΒΚΑ, και πιθανότατα να έχει δίκιο δεδομένου οτι το γεγονός ότι ειμαι χρόνια μετοχος ενδεχομένως θολωνει την κρίση μου).
      Αν δηλαδή έψαχνα μια σίγουρη επένδυση παντός καιρού, με σταθερό μέρισμα και μικρό κίνδυνο περαιτέρω πτώσης σε αυτά τα επίπεδα θα προτιμούσα ΑΔΜΗΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ και όχι κάποια reic.

      Διαγραφή
    4. εξαιρετική επιλογή η Γεβκα.
      Είμαι μέτοχος απο πολύ παλιά τότε που η τιμή της ήτανε κάτω απο 0,3.
      Για τα νερά είμαι λίγο αρνητικός πλέον διότι είναι λιγάκι μαύρα κουτιά. Δεν ξέρεις τι προσωπικό θα προσλάβουν,τι σύμβαση θα υπογράψουν με το κράτος, τι πολιτική θα ακολουθήσουν στα τιμολόγια, τι επενδύσεις θα κάνουν κτλ.
      Ο αδμηε κάτω απο 1,7 μου αρέσει αρκετά. Δεν μπορώ να βρώ κάτι ιδιαίτερα αρνητικό.
      Μπρικ και ιντερκο γιατί δεν σας αρέσει;
      Η ιντερκο απο όλες τις παραπάνω έχει την μεγαλύτερη μερισματική απόδοση. Για φέτος περιμένω μέρισμα 0,4 με 0,42 και για του χρόνου 0,45 με 0,47. Αν μοίραζε όλα τα κέρδη απο ενοίκια για το 2020 θα επέστρεφε περίπου 0,57 ανά μετοχή δηλαδή μερισματική απόδοση 9,2%! Πρέπει βέβαια να εξετάσει κάποιος αν υπάρχει περίπτωση να γράψει απο κάπου επισφάλειες.

      Διαγραφή
    5. Για τα νερά έχετε απόλυτο δικιο. Οι συριζαιοι της Θεσσαλονίκης διέλυσαν την έταιρεια προσλαμβάνοντας άχρηστους (υπό την έννοια του αχρειαστους) υπαλλήλους (είμαι σίγουρος ψηφοφόρους τους) και αλλάζοντας την τιμολογιακή πολιτική χωρίς καμία απολύτως προεργασία/μελέτη επιπτώσεων.
      Εντουτοις προτιμω τα νερά (της Θεσσαλονίκης) για τρεις λόγους:
      α. Αργεί πολύ η λήξη της σύμβασης για την προμήθεια νερού και η υπογραφή νέας (με νέους όρους/τίμημα).
      β. Θεωρώ ότι η Suez αργά ή γρήγορα θα πάρει το management (ή τουλάχιστον δεν θα ξαναεπιτρεψει συριζοκαταστασεις όπως οι παραπάνω.
      γ. Στο χειρότερο δυνατό σενάριο, η αδυναμία της μετοχής το 2019 και η πρόσφατη μεγάλη πτώση έχει προεξοφλήσει τα πάντα. Μην ξεχνάμε ότι το καθαρό ταμείο της εταιρείας αντιστοιχεί σε πολύ μεγάλο μέρος της κεφαλαιοποίησης της και ότι μπορεί άνετα να δίνει μέρισμα 0,1€ με 0,2€.
      Οι reic γενικά δεν μου αρέσουν επί του παρόντος καθώς θεωρώ ότι θα επηρεαστούν αρκετά από την κρίση (μείωση εμπορικών τιμών ακινήτων ή ανακοπή της αυξητικής τάσης τους), ένα παράλληλα θα επιδοτησουν το τελευταία μέτρα (διάβασα ότι όσοι κλείνουν λόγω μέτρων θα πληρώσουν το 40% του ενοίκιου).
      Αν στα παραπάνω συνυπολογίσουμε την έκθεση στις τράπεζες (στην ΑΛΦΑ η ΙΝΤΕΡΚΟ) όπου το μέλλον δεν διαγράφεται ευοίωνο και την (αναγκαστικη) εκπαίδευση του κοινού στο e-commerce (πχ πολλοί θα συνηθίσουν την άνεση του να έρχονται τα ψώνια του super market στο σπίτι και δεν θα πηγαίνουν πλέον τόσο συχνά, με μείωση της ανάγκης ύπαρξης καταστημάτων), θεωρώ ότι οι reic θα κληθούν να αντιμετωπίσουν πολλές προκλήσεις.

      Διαγραφή
    6. απο αλφα δεν υπάρχει ουσιαστικός κίνδυνος διότι τα μισθώματα είναι συνδεδεμένα με τα δάνεια. Σε περίπτωση που δεν πληρώσει το μίσθωμα αφαιρείται απο το δάνειο.
      Τα συμβόλαια της ιντερκο λήγουν απο το 2027 και μετά. Συμφωνώ μαζί σας ότι οι αγορές απο ιντερνετ θα μπούνε περισσότερο στην ζωή μας απλά πιστεύω ότι μέχρι το 2027 δεν έχει σημαντικό κίνδυνο.
      Αυτό που λέτε για το 40% των ενοικίων δεν το γνωρίζω. Θα το ρωτήσω, σας ευχαριστώ.

      Απο τα νερά σίγουρα η ευαθ φαίνεται καλύτερη απο την ευδαπ.

      Διαγραφή
    7. Οι παραπάνω ενστάσεις μου φυσικά αλλάζουν αν βρω την ΙΝΤΕΡΚΟ κάτω από τα 4€. Εκεί θα αγοράζω με κλειστά τα μάτια!

      Διαγραφή
    8. η ΕΥΔΑΠ έχει ταμείο 4,03 ευρώ/μετοχή δίχως χρέη όπως φαίνεται απ΄τους πίνακες που ποστάρησε ο κ. Βασίλης... η ΕΥΑΠΣ 2,28 και ομοίως δεν χρωστά σεντς...στα συν η ανελαστική ζήτηση στον κλάδο και ο μηδενικός κίνδυνος απ΄την πανδημία...Θωρηκτά κιμπάρικα με τα δώρα τους (ιδίως το παγουράκι Θεσσαλονίκης)

      Διαγραφή
    9. Τα κλειδιά των μαγαζιών ποιός τα κρατάει όμως κ. Χίππυ? Τουλάχιστον είναι ασφαλείς επιλογές.

      Διαγραφή
    10. Σωστά τα λέτε k.hippy

      αλλά η ευδαπ έχει αν θυμάμαι καλα καμιά 300εκ υποχρεώσεις προς το προσωπικό...εκκρεμεί η σύμβαση με το ελληνικό δημόσιο...και το capex είναι άγνωστο προς το παρών..

      η ευαθ έχει ταμείο 2,28 ευρώ ανα μετοχή αλλά έχει και μελλοντικό capex 180 εκ, επίσης έχει και κάτι δικαστήρια αν θυμάμαι καλά 20-30 εκ..

      συμφωνώ για την ανελαστική ζήτηση!
      Καλές επιλογές είναι και δύσκολα θα χάσει κάποιος σε αυτά τα επίπεδα αλλά πρέπει να το βλέπουμε απο όλες τις μεριές και να μην κοιτάμε μόνο το ταμείο.

      Διαγραφή
    11. Κύριε Πανάγο γνωρίζετε τι ακριβώς αφορά το capex 180 εκ της ΕΥΑΘ? Κεφαλαιουχικές δαπάνες επισκευής παγίων περιουσιακών στοιχείων, αγορά εξοπλισμού ή μήπως επέκταση δικτύου? Συχνά και οι επενδύσεις σαν μέρος των capex παρουσιάζονται αλλά προσφέρουν υγεία επιχειρήσεις (τη μισή προίκα της θυγατέρας μου την έχω τοποθετημένη σε ΕΥΑΠΣ από το 2015 λίγο κάτω από τα €3 και εισπράττει μερίσματα χε χε)

      Διαγραφή
    12. k.hippy δυστυχώς δεν θυμάμαι...
      εκεί είχα αγοράσει και εγώ αλλά τις αποχωρίστηκα το 2019.
      τώρα που θα βγάλει ετήσια αποτελέσματα λογικά θα αναφέρει κάποια πράγματα οπότε θα τα διαβάσουμε εκεί

      Διαγραφή
  18. Σαν να έχουμε κανονική αγορά σιγά-σιγά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντίθετα στον αμερικάνο όλα κάτω αδιακρίτως, μετοχές, εμπορεύματα, όλα.

      Διαγραφή
    2. Αύριο θα δείξουμε αν γίναμε επιτελους κανονική αγορά.

      Διαγραφή
    3. Το πάνε γρήγορα εκεί και αυτό βοηθάει, ο Τρόμπας επίσης είναι πρόβλημα, εντελώς ανυπόληπτος πλέον, ότι και να πει κάτω θα πάει.

      Διαγραφή
    4. Χλωμό το κόβω για αύριο Κύριε Τάκη..Από Δευτέρα αφού κλείσουμε το T W στα παράγωγά...

      Διαγραφή
    5. TVIX +70% με το VIX +12%, αν τα futures είναι κάτω και αύριο και το δικό μας φουντάρει χοντρά θα μπω έως 50-60% των διαθεσίμων.

      Διαγραφή
    6. Αν επιτρέπεται να ρωτήσουμε σε ποιες εγώ λέω να περιμένω για παρασκευή που θα πουλάνε τράπεζες αύριο μπορεί να πουλήσω καμμία μικρή όπως και σήμερα,αν τα πάνε όπως και σήμερα.Καλο βράδυ σε όλους.

      Διαγραφή
    7. Πληροφορική αν υπάρξουν καλές τιμές, κατασκευές, βιο, εχαε, ολπ, τράπεζες όχι δε βγαίνει άκρη εκεί.

      Διαγραφή
    8. Μπάχαλο τα έκανα τα σχόλια, συμπληρώνω πως δεν πιστεύω ότι μπορεί να βρω τα χαμηλά, αλλά δεν θέλω να μείνω και έξω.

      Διαγραφή
    9. Όχι κύριε Bluesman αφού έχετε μετοχές γιατί τις θέλετε όλες πάντα θα υπάρχουν ευκαιρίες και ίσως και καλύτερες από τώρα αφού φαίνεται ύφεση βάρβατη.Καλο βράδυ.

      Διαγραφή
  19. Η ΜΟΗ πέφτει σαν να μην υπάρχει αύριο. Έφτασε μέχρι 8,88 στο -12%. Εντωμεταξύ μετά το πέρας της συνεδρίασης ανακοινώνει αποτελέσματα του 2019. Πώς ερμηνεύεται αυτό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάνω από -5% πλέον, η κατανάλωση κάτω παντού, κάνει και πολλές εξαγωγές.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ για την απάντηση κύριε Barren. Μάλλον αυτό είναι. Γιατί όμως πέφτει έτσι το πετρέλαιο? Μήπως κρύβεται κάτι άσχημο από πίσω? Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας?

      Διαγραφή
    3. Γιατί υπάρχει πόλεμος τιμών Ρωσίας-Σ. Αραβίας + πτώση ζήτησης λόγω επερχόμενης ύφεσης= εκρηκτικό μίγμα.

      Διαγραφή
    4. https://www.livewiremarkets.com/wires/playing-russian-roulette-with-oil-prices

      Στο γραφημα κατω ειναι ξεκαθαρο πως δεν ειναι δυνατον οι χωρες του Opec+ να συναντιονται καθε μηνα και να μειωνουν τη παραγωγη τους καθε φορα που εντεινεται η ροπη προς τη πρασινη ενεργεια προκειμενου να κρατησουν τις τιμες σε ενα επικερδες επιπεδο ενω οι ΗΠΑ πραττοντας προς οφελος τους απλα τρομπαρουν ολο και περισσοτερο πετρελαιο.
      Ποσο μαλλον οταν οι τιμες του fracking ειναι ακομα υψηλοτερες απο το κοστος εξορυξης σε Ρωσσια Σαουδικη Αραβια.
      Προσωπικα δεν βλεπω πολεμο Ρωσσιας-Σαουδικης αραβιας αλλα
      OPEC+ εναντι ΗΠΑ.

      Διαγραφή
    5. Η ΜΟΗ αρχίζει να είναι μια καλή μακροπρόθεσμη επιλογή, όπως και τα ΕΛΠΕ ... ακόμη όμως δεν ξέρουμε που θα πατώσουν.
      Μεγάλη κεφαλαιοποίηση .. θα περιμένω λίγο ακόμη!!

      Διαγραφή
    6. Έχω την εντύπωση ότι αυτό δεν έχει καμία σχέση με το τελείωμα της πτώσης. ΄Αν υπάρξει σοβαρή αντίδραση από εδώ, θα ακολουθήσει ισχυρό βύθισμα. Και κάτι πολύ 'μπακαλίστικο'(από σχετική εμπειρία), το τέλος της πτώσης θα συνοδεύεται από βουβαμάρα ακόμα και σ'αυτό το blog, γιατί κανείς δεν θα έχει καλή διάθεση. Και φυσικά ελπίζω και εύχομαι να μην γίνουν έτσι τα πράγματα.

      Διαγραφή
  20. Νομίζω στο βιοσώλ φάνηκε η πραγματική αξία του από τα πακέτα των μεγαλομετόχων...εκεί πέριξ του 0,18 αξίζει να ποντάρει κάποιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Συμφωνώ κύριε alexgermany, και ίσως να μην ξαναπάει εκεί. Και τώρα μια χαρά είναι. Κύριε Bluesman, φάνηκε ότι αρχίζει να στρώνει η αγορά και να ξεχωρίζουν οι καλές και οι μη έχουσες ιδιαίτερα προβλήματα εταιρείες. Οι Ιταλοί στο συν παρά ταύτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Sir Τάκης καλησπέρα.Τόσο χρήμα θα πέσει στην αγορά,για τις κατασκευές ,δεν θα περισσέψει κάτι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Κύριε Τάκη πιστεύετε ότι η ΕΕ η Αμερική κλπ θα ρίξουν τα χρήματα που πρέπει στην αγορά ή η Μεγάλη ύφεση που αναφέρετε θα γίνει: Πολύ μεγάλη ύφεση(προσωπικά τους βλέπω πολύ βραδυκίνητους)?
    Επίσης πιστεύετε ότι το χρηματιστήριο έχει προεξοφλήσει το «σβήσιμο των μηχανών» 1-2 μηνών η μόνο 14 ημέρων?
    Πιστεύετε ειναι ακραίο να πούμε ότι μπορεί και να χάσουμε το καλοκαίρι?
    Ο μεγαλύτερος παράγοντας κατ έμε που μπορεί να σημάνει το ανοδικό ξέσπασμα ειναι η εύρεση αντιικου φαρμάκου, ειδάλλως η εξασθένηση του ιού εντός 2 μηνών αν δεν γίνουν αυτά σύντομα δεν ξέρω ποιος θα ειναι ο πάτος των μετοχών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Sorry για τις πολλές ερωτήσεις αλλά ειναι ερωτήσεις που μόνο ένας Γκουρού με μια πολύ καλή εικόνα- αίσθηση της πραγματικής αγοράς -οικονομίας μπορεί να απαντήσει.Να πέσει πολύ πιο κοντά απο εμάς δλδ (μάγος δεν ειναι κανείς)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ νωρίς ακόμη για συμπεράσματα.
      Πάρα πολύ νωρίς.

      Αυτά που κρατάμε είναι :
      1) Η Αμερική δεν έχει βρεί ακόμη τον πυθμένα της.
      2) Ανεβαίνει το δολάριο ... και αυτό είναι καλό και γιαυτό πέφτουν όλα τα άλλα, άλλα πέφτουν λιγότερο και άλλα περισσότερο !!
      3) Τα λεφτά που πετάνε απο τα ελικόπτερα του Μπερνακί, δεν έχουν πάει ακόμη στις χρηματαγορές. Εδώ επικεντρωνόμαστε ....

      Διαγραφή
    2. -10.75 dow αυτή την στιγμή ...πάει το αίμα ποτάμι...


      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα και ο κινέζικος καφές χάλια τελείως , κύριε Τάκη που βλέπετε να φρενάρει η Αμερική πάντα κατά την ταπεινή σας άποψη που είναι ευπρόσδεκτη πάντα.

      Διαγραφή
    4. Κύριε Τάκη μάλλον την LΚ πρέπει να την αφαιρέσετε από τις προτάσεις σας γιατί εάν χάσει το 26,40 (και μάλλον θα το χάσει μπορεί και σήμερα ) θα δει το 12 αυτός που την πρότεινε έχει εξαφανιστεί

      Διαγραφή
    5. Δεν αφαιρώ τίποτα. Τον βλέπω τον στόχο και τον ξέρω ... βλέπω το 14!!!


      Διαγραφή
    6. Για την Αμερική το έχω γράψει ... ο DOW αν έχουμε κάτι ανάλογο μέ 1929 ....δύναται να πάει 15000 με 16000.
      Μετά το χάος.

      Διαγραφή
    7. Εγω κ. Τακη σε συζητησεις που ειχα σημερα πληροφορηθηκα ως εκτιμηση οτι θα σταματησει περι τις 16,000 μοναδες παντως!

      Διαγραφή
    8. Κύριε Ανδρέα διαβαζοντας όλους τους φίλους του ΜΠΛΟΓΚ βγάζω το συμπέρασμα ότι μόνον εικασίες μπορούμε να κάνουμε στην παρούσα στιγμή. Και εγώ μέσα είμαι 70%περίπου και το βλέπω πολυυυ Long .Τα υπόλοιπα θα τα χώσω όταν γίνει αν γίνει το ελα να δεις στο melt down...Όλα μεσα είναι....

      Διαγραφή
    9. Φυσικα το απευχομαι και ελπίζω κάπου εδώ να ισορροπήσει το πράγμα...

      Διαγραφή
    10. από φίλο Κινέζο, σε ερώτημά μου σχετικά με την LK, που είπε μακριά, και το αιτιολόγησε, ότι οι τύποι αυτοί, είναι των "αγορών" και οχι του "bussiness".
      Πράγμα που σημαίνει,ότι, αν κάποιος πιστεύει στην ανάκαμψη, πιθανόν αγοράζει ή κρατάει αν έχει, ενώ αυτοί (που είναι πολλοί) που πιστεύουν στην αποθέρμανση των αγορών, με αιτία τον covid, χωρίς να αναλάβει και κανείς την ευθύνη, απέχουν.
      Τέλος, η κασέτα, το παρών δεν συνιστά .......

      Διαγραφή
    11. Κύριε Τάκη να δούμε που θα σταματήσει η LK εγώ λέω ότι το 12 μπροστά θα το δει εσείς είπατε 14 , τραγική συμπεριφορά πάντως με τον Nasdaq πάνω και την ίωση στην Κίνα να έχει υποχωρήσει και σχεδόν να έχει φτάσει στον μηδέν , ελπίζω να μην έχει Έλληνες αγορασμένους που να χάνουν χρήματα , εσάς κύριε Τάκη δεν σας φοβάμαι θα βγείτε από εκεί μέσα αλώβητος και σίγουρα έχετε κάνει το κουμάντο σας.

      Διαγραφή
    12. Εντάξει κύριε Geopard δεν είμαι και ο Superman να βγω αλώβητος. Πιθανόν να τη φάμε!! Θα δούμε.
      Όντως έχει 3 με 4 μέρες που έπαψαν να στηρίζουν το χαρτί και παρόλο δεν κάνει μεγάλο όγκο για τα κυβικά της, καταρρέει η μετοχή.

      Θα δείξει ...

      Διαγραφή
    13. Το 12 και το 14 πώς προκύπτουν?
      Γιατί υπάρχουν ένα σωρό νούμερα ενδιάμεσα που μπορούν να θεωρηθούν στηρίξεις, πχ 22 και 18.

      Διαγραφή
    14. Κύριε Τάκη δεν σας φοβάμαι γιατί θα έχετε κάνει το κομάντο σας και ξέρετε και Τ.Α. τον φίλο που την πρότεινε και είχε 1100 κομμάτια λυπάμαι ελπίζω στα 50+ να έδωσε μερικά για παντελόνι .

      Κύριε Barren Wuffett παρακάτω ο σχηματισμός που την οδηγεί στο 12
      https://prnt.sc/rj8b9b με γραμμή Μαζινό το 19,5 εκεί λογικά θα δώσει αντίδραση αν όλα είναι σωστά επίσης από ότι βλέπω στην Αμερική ακούνε ποιο πολύ στην Τ.Α οι μετοχές και τώρα στο κλεισημο βλέπω αντιδράει μια χαρά για να συνεχίσουν αύριο το χώσιμο από ποιο ψιλά.

      Διαγραφή
    15. Κύριε barren δεν προκύπτουν απο πουθενά ... απλώς έχω ένα φίλο συνεργάτη που κοιτάζει κάπως τελείως διαφορετικά τα διαγράμματα. Είναι πολύ καλός στα νομίσματα .... έχει ένα περίεργο τρόπο που αναλύει. Εγώ πρώτη φορά τα έχω δει αυτά!!

      Στον Luckin coffee βλέπει μεγάλη άνοδική τιμή, αλλά, τη δεδομένη στιγμή υπάρχει μεγάλος κίνδυνος, να δει τα 14 αν μπει σε πτωτικό κανάλι ... ακόμη δεν είναι σε πτωτικό.

      Έτσι σας έγραψα προχθές ότι βραχυπρόθεσμα το SWN θα πάει άνετα στα 2,5 και μόλις άνοιξε .... αλλά ακόμη υπάρχει φόβος να ξαναδεί το 1. Μου σύστησε να περιμένω λίγο ...

      Διαγραφή
    16. Κύριε Τάκη για NCLH, CCL & RCL σας έχει πει κάτι?

      Διαγραφή
    17. K. Geopard η διάσπαση του συμμετρικού τριγώνου ε?
      Παρεμπιπτόντως η κορυφή του έδινε και APEX (σημείο αντιστροφής) την προτελευταία ώρα της συνεδρίασης όπου και αντέδρασε με όγκο.
      Υπάρχει και αυτή η ερμηνεία, οπότε πάμε για 40 και βλέπουμε.

      Διαγραφή
    18. Ναι κύριε Ευρωβλάχε μου είπε .... επι λέξει μου είπε!!! ΤΟ ΧΑΟΣ!!!

      Θα περιμένω ... μπορεί κάποια να μην αντέξει και να μηδενίσει.
      Κάπου θα ισορροπήσουν ... και τα ξαναλέμε.

      Διαγραφή
    19. Αν θέλετε ρίξτε μια ματιά στην CRTO όποτε έχετε χρόνο, νομίζω έχει ενδιαφέρον.

      Διαγραφή
    20. Θα τη δω εντός Σ/Κ
      Η SWN μου αρέσει και το χρέος αν και είναι μεγάλο νομίζω είναι διαχειρίσιμο ... απο ότι είδα απο παλαιότερα έτη η εταιρία είναι νοικοκυρεμένη και πάντα είχε μικρός χρέος ... ελπίζω να μην έχει ανοιχτεί τη λάθος χρονική στιγμή.

      Διαγραφή
    21. CRITEO ... βλέπω καλά;
      Έχει 61,9 εκατ. μετοχές και κεφαλαιοποίηση μόλις 425,4 εκατ. δολάρια;

      Αυτή η εταιρεία είναι θωρηκτό ... φοβεροί αριθμοδείκτες, τρομερά νούμερα. Τέτοια εταιρία δεν υπάρχει στην Ελλάδα.
      Βέβαια έχω δει γρήγορα τα νούμερα και μέσα σε μισή ώρα έχω δει επιφανειακά μόνο τα 3 τελευταία έτη. Θα τη μελετήσω αναλυτικά όλο το Σ/Κ ... να δω αν υπάρχει κάποια παγίδα και θα προσπαθήσω να διαβάσω όσα περισσότερα άρθρα και ειδήσεις που την αφορούν.

      Προς το παρόν .. ερώτηση προς κύριο Barren
      1) Γιατί πέφτει αυτή η μετοχή; Αυτή θα έπρεπε να ήταν στα 20 δολάρια και να λέγαμε πάλι ότι πρέπει να πάει πάνω.
      2) Μερίσματα γιατί δεν δίνει;

      Δώστε και ότι άρθρα την αφορούν ... που σας έχουν κεντρίσει το ενδαφέρον και αν τα έχετε κρατήσει.

      Διαγραφή
    22. Κ. Τάκη θεωρώ ότι η πτώση της από τα 50 στα τέλη του 2017 άρχισε λόγω μιας έρευνας από τις γαλλικές αρχές για διάφορες εταιρίες του κλάδου, που αφορά θέματα παραβίασης προσωπικών δεδομένων.
      Δείτε ενδεικτικά εδώ:
      https://techcrunch.com/2020/03/10/adtech-giant-criteo-is-being-investigated-by-frances-data-watchdog/
      Η κεφαλαιοποίησή της είναι όσο το ταμείο της. Για τα μερίσματα δεν ξέρω, ίσως δε δίνει λόγω growth, κρατάει ρευστό για R&D δηλαδή. Οι χρηματορροές της φαίνονται καθαρές και καθαρός δανεισμός δεν υφίσταται. Εμένα με προβληματίζει που την τελευταία 3ετία οι πωλήσεις είναι σταθερές (no growth), ίσως οφείλεται και αυτό στην έρευνα.
      Ωστόσο υπάρχει περίπτωση η εταιρία να έχει τεχνολογική λύση που θα τη βγάλει από αυτό το σκόπελο, δυστυχώς οι τεχνικές γνώσεις μου επί του θέματος είναι πολύ περιορισμένες.
      Δείτε αν θέλετε εδώ:
      https://martechtoday.com/criteo-pivot-hints-at-ad-techs-future-in-a-regulated-cookie-free-world-239301
      Θεωρώ ότι έχει εύκολα τα $14 σε 1η φάση και βλέπουμε, το ερώτημα είναι πόσο κάτω μπορεί να πάει πρώτα.
      Προσωπικά έχω τοποθετηθεί με 40% της θέσης που θέλω ΜΟ 6,39 και αναμένω να ξεκαθαρίσει και η διαγραμματική εικόνα.

      Διαγραφή
    23. Η αγορά μπορεί να σφάλλει για μικρό σχετικά χρονικό διάστημα. Εδώ όμως η πτώση, παρά τα σχετικά καλά μεγέθη, κρατάει χρόνια. Αυτό είναι ανησυχητικό.

      Διαγραφή
  25. Ποιος κορονοιος κύριε Μάνο το κερασάκι στην τούρτα ήταν χρωστάμε της Μίχαλος σε αυτό που συμφωνώ με τον κύριο Τάκη είναι ότι μέχρι Σεπτέμβριο πρέπει να πάρουμε τις αποφάσεις μας,τεχνικές αντιδράσεις θα υπάρξουν άλλα για άλλους θα είναι ευκαιρία αγορών και για άλλους πωλήσεων,εγώ προσωπικα τα έδωσα εκτός από κάποιες μικρές και γλυκόκοιταζω eurobank με alpha για την τεχνική αντίδραση φαίνεται μεγάλη ύφεση στο βάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Σιγά μην έχει σχέση ο κορωνοιος με αυτόν που συμβαινει στις αγορές και ειδικά στον αμερικανό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΠΑΙΔΙΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙΤΕ.ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙΜΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΔΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟΨΗ.ΚΑΙ ΑΙΤΙΟΛΟΓΩ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.1)ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ:TA ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ.2)ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ:ΠΟΣΟ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ 800 ΕΥΡΩ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΣΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 15/03/-30/04/2020 ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΩΣ 30/04/2020.3)ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΜΕΡΚΕΛ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 14 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ 1940.4)ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΑΠΟ ΓΑΛΛΙΑ-ΚΙΝΑ ΚΑΙ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΕΠΕΦΤΕ 8% ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ.ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.32 ΧΡΟΝΙΑ ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΞΑΝΑΔΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΦΟΡΤΩΜΕΝΟΣ ΕΙΜΑΙ.ΑΛΛΑ ΑΛΛΟ ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΟΙ.ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΣΕ ΑΓΟΡΑ Η ΠΩΛΗΣΗ ΜΕΤΟΧΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πριν 10 χρόνια (ισως και λιγο παραπάνω) κάπου εκεί, λίγο μετά την Lehman Brothers και πριν την πτώχευση της χώρας .... συζητούσα με έναν εισηγμένο, απο τους διαμαντένιους χαρακτήρες, σχετικά με την εταιρία του όπου είχα μια μεγάλη θέση και ανησυχούσα γιαυτό που ερχόταν και ήθελα να πουλησω ..... θυμάμαι που έλεγα πως θα πέσουν οι πωλήσεις της εταιρείας 60% με 70% και εκείνος επιχειρηματολογούσε λέγοντας:
      " Ε, και; Ποτέ δεν μηδενίζουν οι πωλήσεις. Ωραία θα πέσουν οι πωλήσεις, θα πέσει και η μετοχή, αλλά η εταιρία θα αντέξει την κρίση και το ξέρετε. Σε 5 με 7 χρόνια θα επανέλθουν οι πωλήσεις και η μετοχή θα είναι κατά πολυ υψηλότερα απο σήμερα. Θα πρότεινα όταν πάει αρκετά κάτω η τιμή η μετοχή, να πάρετε και άλλα ...."

      Εγώ κόλλησα με το ότι σε 3 με 4 χρόνια θα έχει πτωτικό τζίρο η εταιρία. Οι πωλήσεις όντως έπεσαν ... η μετοχή έχασε ένα 50%, αλλα κατόπιν έκανε νεα υψηλα.
      Ήταν λάθος που πουλησα ...

      Διαγραφή
    2. Ας το αποκαλύψω...διάβασα την ανησυχία σας φίλε Τάκη μέσα από ένα σχόλιο που κάνατε τότε σε thread του φίλου μου paraskjo στον capital...σε κάθε περίπτωση σαν σωστός κερδοσκόπος αξιοποιήσατε 100% το ρευστό από την πώληση.

      Διαγραφή
    3. Όχι κύριε hippy είχα κάνει λάθος ... αν γύρναγα το χρόνο πίσω, δεν θα ειχα κουνηθεί.
      Είχα τη σωστή επιλογή ... απλώς ήταν λάθος η ωρα, αφού ερχοταν η πτώχευση και η υφεση της χώρας.
      Έπρεπε να είχα κάτσει στα αυγά μου, όπως έκανα και στα μάρμαρα.
      Έπραξα ως κερδοσκόπος και έχασα ... ένας κερδοσκόπος πάντα στο τελος χάνει!!

      Διαγραφή
    4. Εγώ κύριε Τάκη θα θελα να μάθω ποιοι κατά τη γνώμη σας είναι οι εισηγμένοι με τους αδαμάντινους χαρακτήρες, ανεξαρτήτως τιμής των μετοχών τους. Αν είναι ακόμα εισηγμένοι.

      Διαγραφή
  28. Μακάρι όλοι να ξέραμε τον πάτο και πότε θα γυρίσει. Ακόμα και τώρα υπάρχουν εταιρίες που δεν θα καταλάβουν ούτε από κορονοιο ούτε από το κακό οικονομικό κλίμα που επικρατεί. Εταιρίες θωρακισμένες είναι αρκετές. Εγώ θα αρχίσω να αγοράζω commodities. Δεν δέχομαι ένα βαρέλι πετρέλαιο να κάνει 20 ευρώ και ένας κουβάς κοτομπουκιές από τα KFC να κάνει 30 ευρώ. Αυτό θα αλλάξει και γρήγορα.

    Όσον αφορά πόσο κάτω έχει, αν ρωτάτε εμένα μπορώ να πω ότι ο dow μπορεί να δει και τις 16500 μονάδες. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα κλείσουν τα πάντα.

    Υ.Γ είμαι μέσα σε
    ΚΟΡΔΕ από 0,188
    ΕΛΛΑΚΤΩΡ από 0,65
    FRIGO με μ.ο 0,155
    ΕΛΠΕ από 4,60
    και περιμένω ΟΠΑΠ στα 5 και καλοβλέπω επίσης ΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία τα λέτε.
      Που ήσασταν κρυμμένη;

      Δε φοβάστε όμως, μήπως όλο αυτό οδηγήσει την Αμερική σε κάτι ανάλογο με την Μεγάλη Υφεση του 1930 και κατόπιν;

      Διαγραφή
    2. Τα δυο τελευταία τι τα θέλεις για κοίτα ΜΥΤΙΛ και μην βιάζεσαι,σιγά σιγά.

      Διαγραφή
    3. "Δεν δέχομαι ένα βαρέλι πετρέλαιο να κάνει 20 ευρώ και ένας κουβάς κοτομπουκιές από τα KFC να κάνει 30 ευρώ."
      Αυτό που βλέπετε είναι chicken game, Πούτιν vs MBS. Οπότε θα έχουμε άσσο ή διπλό. το Χ φραγμένο.

      Διαγραφή
    4. Χαιρετω παιδες.. σενιορ Τακη εχει το φαρμακο η Αμερικη για τη μεγαλη υφεση κ λεγεται πολεμος.. εξαλου αυτο που γινεται ειναι για το πετρελαιο κ οι αγορες αυτο φοβουνται τωρα.. ο κορονοιος ειναι αστειος αλλα ικανος ν αποφευχθει ο πραγματικος πολεμος.. κατ αλλα θα συμφωνησω αλλη μια φορα με τον κυριο Tzo72 αν ολα πανε κατ ευχην τοτε η παρταρα ξεκιναει..!!αυτα φιλοι μου κ καλη συνεχεια να εχουμε..!!

      Διαγραφή
  29. Ο Αμερικάνος, κύριε Τάκη, γύρισε από -10% σε -5%. Είναι ένα πρώτο μικρό θετικό σημάδι; Έχω την περιέργεια πώς θα κινηθεί το δικό μας αύριο...Επίσης αν έχουμε κάτι σαν το 1929 τότε τελειώσαμε με τη δεκαετή άνοδο και πάμε σε νέο πτωτικό κύκλο...Το θέμα είναι πόσο θα κρατήσει αυτός...Πάντως οι περισσότεροι πιστεύουν ότι λόγω εκλογών το φθινόπωρο θα είναι στα ψηλά του ο Αμερικάνος τότε...Για να δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το θετικό σημάδι είναι ότι γυρίζει το δολάριο ... το περίμενα πως και πως.

      Ο Αμερικάνος, ακόμη, δεν παίζει καλά ... είναι τρομοκρατημενος.

      Διαγραφή
  30. Συμφωνούμε, απλά λέω σαν να πάει να δείξει κάτι...Θα φανεί το επόμενο διήμερο πιστεύω. Για το δολάριο ευτυχώς, γιατί αν και αυτό πέσει τότε τα έχουν εντελώς χαμένα...Πρέπει όμως τρομοκρατηθούν Ευρώπη και Αμερική μπας και δούμε να αλλάζουν οι ανόητες πολιτικές τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. RCL
    Ωραία ανάλυση

    https://www.barrons.com/amp/articles/why-would-anyone-buy-royal-caribbean-stock-heres-one-managers-bull-case-51584552360

    Αν αντέξουν κύριε Ανδρέα θα δώσουν πολύ χρημα .... επιμένω ότι ψάχνω το W . Τελικα το αριστερό ποδαράκι δεν το εχουμε δει ακόμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω κ. Τακη. Σημερα ειδικα, η leader του κλαδου εγραψε στο κλεισιμο κεφ/ση 6.2 δις (εχοντας μαλιστα αντιδρασει κατα 17% απο το ενδοσυνεδριακο της χαμηλο). Αυτο, με βαση το δεικτη P/S(2019) προεξοφλει πτωση κατα 70%!! (με βαση τις πωλησεις του 2019 στα 21 δις περιπου) προκειμενου ο δεικτης να διαμορφωθει στη μοναδα...Mε βαση αυτη την απλη παραδοχη του P/S=1, θα πρεπει συγκριτικα η δευτερη του κλαδου, εχοντας πωλησεις σχεδον 9.5 δις, να προσεγγισει σε κεφ/ση τα 2,85 δις δηλ περαιτερω πτωση κατα 39% απο την σημερινη της κεφ/ση!

      Διαγραφή
  32. Aς ανεβάσω κι εδώ την πρώτη μπακαλίστικη ανάλυση που έκανα στα αποτελέματα της ΜΟΗ:
    Εκ πρωτης όψεως φαινεται φθηνη. Ρ/Ε 4,3 και υπόλοιπο μερισματος καθαρό 9% απόδοση.
    Όμως:
    Αν κοιταξουμε κερδη τελευταιου τριμήνου 2019 Χ 4 τριμηνα μας βγαζει Ρ/ε 12,5 σημερινες τιμές.
    Αυτό πριν αρχίσει η κρίση.
    Με περιθώρια διύλισης μηδαμινά το πρωτο τρίμηνο, με τα αυτοκινητα να μην κινουνται σχεδόν, με τα αεροπορικά καυσιμα που δίνουν σημαντικό ποσοστό τζίρου, με ζημιές αποθεμάτων, εστω προσωρινές, δεν την ακουμπάω κάν. Πιστεύω έχει κάτω ακόμη. Ας δημοσιεύσει τρίμηνο και βλεπουμε.
    Εχουμε εταιρίες όπως τον ΟΤΕ ή την πληροφορική που θα ωφεληθούν απ ολα αυτά και θα αυξήσουν κέρδη. Και αυτές εχουν πέσει. Γιατι να μην κοιμάμαι τα βράδια παίρνοντας ΜΟΗ?
    Πιστεύω ότι όταν γινει τιναγμα προς τα πανω, καποιοι θα βρουν ευκαιρία να την ξεφορτώσουν βρίσκοντας αγοραστές.
    Και θεωρώ τα ΕΛΠΕ ακόμη χειρότερα. Τεράστιο λαθος της κυβερνησης να μην τα πουλήσει τότε και να γελάει τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Εδώ ετοιμάζουν οι πάντες να ρίξουν(FED-EKT-BOJ-Eυρωπαική Ένωση-ΗΠΑ-ΔΝΤ) στις αγορές απίστευτα χρήματα και σεις μιλάτε για Μεγάλες Υφέσεις.Σας παρακαλώ κύριοι,ετοιμαστείτε για το μεγαλύτερο πληθωριστικό πάρτι ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ... ΟΛΑ UP...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε τζο οι αμοιριδοσαββιδηδες την ξεφτιλισαν την ιντετ με ψυχούλα,να μαζέψουν ότι μπορούν,κεφαλαιοποίηση 3,4 τύφλα να χουν τα περιπτερα

      Διαγραφή
    2. Κύριε Κωνσταντίνε όσοι δεν λιγοψύχησαν αλλά και όσοι πιστέψουν σ'αυτό που έρχεται,θ'ανταμειφθούν με συγκλονιστικές αποδόσεις. Προς επίρρωσιν όσων έγραψα στο προηγούμενο μήνυμά μου,πριν από λίγο η ΕΚΤ άναψε τη σπίθα που θα μπαρουτιάσει το σύμπαν,συμπεριλαμβάνοντας και τα ελληνικά ομόλογα στις ΜΕΓΑ-αγορές που θα κάνει. ΟΛΕ Ο ΤΑΥΡΟΣ...!

      Διαγραφή
    3. Κύριε Tzo πιστέψτε με αυτό ακριβώς μου είπε χθες αργα πολύ φίλος έμπειρος που δουλεύει στην Ελβετία στο συνάλλαγμα: Φόρεσε το Φρακο σου και ετοιμάσου για το μεγαλύτερο πληθωριστικό πάρτυ στην ιστορία χωρίς προηγούμενο με Οικοδέσποινα την ΑΓΓΕΛΑ!

      Διαγραφή
    4. Κανείς εκεί έξω, ΚΑΝΕΙΣ όμως, δεν ξέρει που θα μας οδηγήσει όλο αυτό. Δεν έχει την παραμικρή ιδέα αν θα διαρκέσει πολύ ή λίγο, αν θα μας οδηγήσει σε μια πολύχρονη ύφεση ή σε μια σύντομη ύφεση, αν τα χρηματιστήρια θα γράψουν απώλειες 30, 40 ή 60%, αν αν θα ανακάμψουν σε 3 μήνες ή σε 3 χρόνια κλπ κλπ.

      Η ανωτέρω άγνοια δεν με εμποδίζει να βγαίνω αγοραστής σιγά σιγά και να πιστεύω ότι σε βάθος χρόνου θα έχω κέρδη από τις παρούσες τιμές.

      Διαγραφή
  34. Μου ήρθε πριν λίγο στο email μου.
    Το μεταφράζω ...

    Καλά νέα και κακά νέα ... πότε είναι ασφαλές να το αγοράσω;

    Τα καλά νέα ήταν χθες, είχαμε μια όμορφη ανάκαμψη, ένα όριο, πολύ ισχυρό στο τέλος, καθώς ο Πρόεδρος Τράμπ μιλούσε για όλα τα κίνητρα που αυτός και ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούχιν επρόκειτο να δουλέψουν.

    Τα κακά νέα: Σήμερα, είμαστε κάτω γιατί όλοι θέλουν να μάθουν πώς θα πληρώσουμε γι 'αυτό.

    Υποθέτω ότι θα έχουμε τουλάχιστον ένα έλλειμμα 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων φέτος. Φυσικά, θέλουν να στέλνουν ταχυδρομικούς λογαριασμούς στους ανθρώπους αμέσως.

    Αυτό που συμβαίνει στον κλάδο των εστιατορίων, στον κλάδο της φιλοξενίας και φυσικά στην ταξιδιωτική βιομηχανία είναι πραγματικά καταστροφικό. Πολλοί άνθρωποι που εργάζονται σε αυτές τις βιομηχανίες χρειάζονται χρήματα μόνο τώρα. Οποιαδήποτε ανακούφιση από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι πολλά υποσχόμενη, ελπίζουμε ότι θα μπορούν να φτάσουν στους ανθρώπους το συντομότερο δυνατό.

    Εν τω μεταξύ, οι πωλήσεις λιανικής υποχώρησαν για το Φεβρουάριο. Mας έδωσαν μια προεπισκόπηση του τι πρόκειται να έχουμε τον Μάρτιο. Δεν πρόκειται να είναι καλό.

    Μάρτιος λιανικές πωλήσεις Είμαι βέβαιος ότι θα είναι κάτω από το 10% ή περισσότερο.

    Στην αγορά σήμερα, είδαμε κάπως το πρόβλημα που είχαμε την περασμένη εβδομάδα: Όταν οι αγορές ταλαντούσαν, οι αποδόσεις του Treasury ανέβαιναν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα αποχώρησε να μειώσει τα επιτόκια κατά 1% σε 0,00% -0,25% και να εισφέρει 700 δισεκατομμύρια δολάρια ποσοτικής χαλάρωσης.

    Επομένως, ίσως χρειαστεί περισσότερη ποσοτική χαλάρωση. Η Fed ήταν πολύ, πολύ απασχολημένη στην αγορά του εμπορικού χαρτιού και σε άλλες ολονύκτιες αγορές, προσπαθώντας να προσφέρει ρευστότητα.

    Δεν θέλω να βλέπουμε τις αποδόσεις των ομολόγων να αυξάνονται όταν η χρηματιστηριακή αγορά μειώνεται και αυτό συμβαίνει σήμερα. Αλλά είμαι αισιόδοξος, όταν βλέπω ότι έχουμε μόνο swinging 5% σήμερα αντί του 10% όπως είχαμε την περασμένη εβδομάδα? αυτό είναι καλό. Θέλουμε να διαπιστώσουμε ότι η μεταβλητότητα αρχίζει να υποχωρεί.

    Έχω πολλους που με ρωτούν τελευταία: "Πότε πρέπει να βάλω επιπλέον μετρητά στο χρηματιστήριο;"

    Θσ πρέπει να παρατηρήσουμε την σστάθεια να υποχωρεί και η πίεση των πωλητων να εξαντλείται.

    Υπάρχουν μερικά άλλα πράγματα που θέλω να δω πρώτα:

    Το κύριο κλειδί είναι ότι πρέπει να γνωρίζουμε πόσο καιρό θα διαρκέσει η εθνική καραντίνα. Αν είναι δύο ή τρεις εβδομάδες, μπορούμε μάλλον να το ανεχθούμε. Αν είναι δύο ή τρεις μήνες, αυτό δεν είναι καλό.

    Θα είναι συναρπαστικό να δούμε πώς ξεδιπλώνονται τα πράγματα. Ένας αγώνας είναι το ζυθοποιείο με το εργοστάσιο Tesla (TSLA) στο Fremont επειδή ο υπεύθυνος τους δήλωσε ότι δεν είναι απαραίτητο και πρέπει να περιορίσουν βασικά τις λειτουργίες με το προσωπικό. Αυτός ο αγώνας δεν έχει τελειώσει - και εν τω μεταξύ, οι United Auto Workers θέλουν να συνεχίσουν τουλάχιστον διάλειμμα δύο εβδομάδων.

    Έτσι πότε θα ξαναρχίσουν τα εργοστάσια και τα πάντα; Λοιπόν, οταν ο ιός θανατωθεί από τη θερμότητα και την υγρασία, και ο όμορφος ανοιξιάτικος καιρός αναδύεται. Έτσι, ας ελπίσουμε ότι θα ζεσταθεί, γρήγορα. Νομίζω ότι η αστάθεια της αγοράς θα πρέπει να υποχωρήσει εδώ λίγο.

    Επίσης, σκέφτομαι αν τα κέρδη αρχίζουν να δουλεύουν, τότε ίσως τις πρώτες δύο εβδομάδες του Απριλίου, ίσως να είμαστε σε θέση να επιστρέψουμε στην αγορά. Αλλά πρέπει να επιστρέψουμε τα βασικά στοιχεία. Και, πάλι, χρειαζόμαστε καθοδήγηση σχετικά με το πότε θα σταματήσει αυτή η καραντίνα (και η οικονομία έρχεται ξαφνικά πίσω).

    Η μεταβλητότητα θα πρεπει να αρχίζει να υποχωρεί, αλλά προς το παρόν συνιστώ να σταθούμε όλοι για λίγο περισσότερο: δείτε πώς προχωράει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα, δείτε πώς εισέρχονται τα κέρδη και δείτε αν εξαντλείται η πίεση πώλησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εάν παρακολουθείτε την αγορά, το ενδιαφέρον είναι στην αρχή και στο τέλος της αγοράς. Η συμβουλή μου είναι, στη μέση της ημέρας, απλά να μην το προσέχεις. Οι αποφασιστικές κινήσεις θα γίνουν κατά την πρώτη και την τελευταία ώρα διαπραγμάτευσης.

      Αρχίζουμε να βλέπουμε ότι πολλές από τις συνιστώμενες μετοχές μου αρχίζουν να αναπηδούν, ειδικά χθες. Και το γεγονός ότι η Dow κυριολεκτικά αποδίδει τέσσερις φορές το 10ετές Treasury είναι πολύ ενθαρρυντικό για μένα. Θα προτιμούσα να είμαι σε μερίσματα από τα ομόλογα! Χρειαζόμαστε μόνο την αγορά για να το αναγνωρίσουμε.

      Ένα από τα μεγαλύτερα μερίσματά μου μετοχών ονομάζεται Arbor Realty Trust (ABR), είναι ένα REIT κάτω στη Νέα Υόρκη, ανακοίνωσαν μια μεγάλη αγορά απόθεμα την άλλη μέρα? αυτά είναι καλά νέα. Υπάρχουν πολλές απίστευτες αποδόσεις εκεί έξω.

      Νομίζω ότι θα είναι στις αρχές Απριλίου που η αγορά θα εχει ηρεμήσει.

      Διαγραφή
    2. Χτυπήθηκαν αλύπητα τα REITs σήμερα...καθαρά από ένστικτο δίνω 70% πιθανότητες να αντιδράσει το ΧΑΑ αύριο και 95% την Παρασκευή...έχω κατά νου να το ποντάρω στο άνοιγμα

      Διαγραφή
  35. Κ Τάκη το mail που λάβατε ειναι ακριβώς οι προβληματισμοί μου.
    Αν και ειναι περασμένη η ώρα,χωρίς καθαρό μυαλό περνάνε 4 πράγματα απ το μυαλό μου:
    1 Σπεύδε βραδέως
    2 Το W που μπορεί να γίνει V η κεραυνός ⚡️
    3 Η ιστορία σας με την lehman brothers
    4 Νέος αστάθμητος παράγοντας: το πρόβλημα πλέον αγγίζει δυνατά τις μεγάλες της ΕΕ λέτε να δούμε γρήγορα αντανακλαστικά και αποφάσεις ουσίας πχ Ευρωομόλογο ??? Πόσες ειναι αλήθεια οι αντοχές τις Γερμανίας??? Η Γαλλία δεν έχει αντοχές Χριστούγεννα πρωτοχρονιά ήμουν εκεί οι απεργίες είχαν νεκρώσει το Παρίσι και ήταν επιθετικές και συνεχόμενες..
    Πολλά περνάν απ το μυαλό μου όσο τα σκέφτομαι και φοβάμαι να μην χάσω τις εξελίξεις μάλλον θα ακολουθήσω το 3 ήταν σοφή η ιστορία σας κύριε Τάκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1) Πάντα είναι η σοφότερη απόφαση. ΣΠΕΥΣΤΕ ΒΡΑΔΕΩΣ.

      2) Δεν θα γίνει V. Αυτό που μας φοβίζει είναι το L ... γιατι το προβλημα τραβάει χρόνια. Η ανάπτυξη λοιπόν της Ελληνικής οικονομίας απο το 2007 εως σήμερα είχε το σχήμα L ... 10 xρόνια είμαστε σε ΜΕΓΑΛΗ ΥΦΕΣΗ, αλλά περάσαμε καλά. Αν αυτό συμβεί και στην Παγκόσμια Οικονομία ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ.

      4) Η ΕΚΤ πρέπει να πετάει το χρήμα με τα ελικόπτερα του Μπερνανκί. Πρώτα πρεπει να το κατευθλύνει στις αγορες και κατοπιν στην πραγματική οικονομία. Η Γερμανία απο την άλλη φοβάται τον υπερπληθωρισμό που είχε καει παλαιότερα ... οπότε τα πράγματα θα είναι δυσκολα.
      Πιστεύω η Αγγέλα να εχει καταλάβει το βαθος του προβλήματος.

      Διαγραφή
    2. Η αγορά ταύρων, μια από τις μεγαλύτερες στην ιστορία, δεν είχε δείξει κανένα σημάδι επιβράδυνσης τον περασμένο μήνα. Αλλά μέσα σε 4 σύντομες εβδομάδες, ο κοροναϊός το σταμάτησε.

      Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας τελικά χαρακτήρισε τελικά την κστάσταση ως πανδημία την περασμένη εβδομάδα. Είναι ενδιαφέρον ότι οι προηγούμενες πανδημίες δεν δημιούργησαν μια τέτοια οικονομική αναστάτωση στην παγκόσμια οικονομία. Αλλά με τις αλυσίδες εμπορίου και εφοδιασμού τόσο αλληλένδετες και με την άνευ προηγουμένου ανταπόκριση συγκράτησης από χώρες και άτομα που έχουν επηρεάσει τη ροή ανθρώπων, αγαθών και, τελικά, εμπορίου, η οικονομία πήρε ένα χτύπημα.

      Για προοπτική ... αυτή είναι η ταχύτερη που έχουμε δει ποτέ μια αγορά ταύρων να μετατρέπεται σε αρκούδα.

      Επιτρέψτε μου, επίσης, να πω ότι ενώ οι αγορές φέρουν συνήθως συμπίπτουν με την ύφεση, αυτό δεν συμβαίνει πάντα.

      Και αυτό μπορεί να είναι ένα άλλο παράδειγμα αυτού.

      Η ύφεση ή όχι, ο πόνος είναι πραγματικός αυτή τη στιγμή.

      Αλλά είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η οικονομία μας είναι ισχυρή, με 50 χρόνια χαμηλή ανεργία, 20 χρόνια υψηλό εισόδημα των νοικοκυριών, κοντά στην υψηλή εμπιστοσύνη των καταναλωτών και χαμηλά επίπεδα ρεκόρ στα επιτόκια.

      Είναι σαφές ότι θα υπάρξουν αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις. Και κανείς δεν ξέρει ακόμα πόσο σοβαρή θα είναι αυτή. Αλλά οι Η.Π.Α. ήταν αναμφισβήτητα σε μία από τις ισχυρότερες οικονομικές θέσεις της πριν από αυτό, γεγονός που καθιστά ακόμα πιο πιθανό να αναπηδήσουμε πίσω σε χρόνο ρεκόρ.

      Ωστόσο, όσο περισσότερο διαρκούν αυτές οι διαταραχές, τόσο μεγαλύτερο θα είναι ο αντίκτυπος.

      Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση των ΗΠΑ προετοιμάζει διάφορα πακέτα μέτρων ενίσχυσης και τόνωσης. Αυτό περιλαμβάνει 50 δισεκατομμύρια δολάρια σε δάνεια μικρών επιχειρήσεων. Και μια πρόταση για αποστολή ελέγχων σε εκείνους που πλήττονται περισσότερο από την κρίση λόγω του κλεισίματος των καταστημάτων, των εστιατορίων και άλλων επιχειρήσεων, καθώς αυτά τα προσωρινά μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης θεσπίζονται.

      Η Fed μείωσε επίσης γρήγορα τα επιτόκια δύο φορές ήδη για μια συνδυασμένη μείωση των επιτοκίων κατά 150 μονάδες, φτάνοντας σχεδόν στο μηδέν, εισφέροντας επίσης 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια στο χρηματοπιστωτικό μας σύστημα για την αύξηση της ρευστότητας και αγοράζοντας κρατικά ομόλογα αξίας 700 δισεκατομμυρίων δολαρίων και στεγαστικών δανείων.

      Διαγραφή
  36. Κυριε Τακη εγω αγοραζω καθημερινα. Κυριως μικρης και μεσαιας κεφαλαιοποιησης.μεχρι τωρα ολα πανε καλα και ισχυει αυτο που λετε οτι υπαρχει εδω και μερες μετατοπιση προς τα πανω καποιων καλων μετοχων κυριως της μικρης και μεσ. Κεφ. Οι λεγομενες ροπογεννητριες. Σε οτι αφορα την υψηλη κεφ. Ψωνισα τραπεζες σε καλες τιμες και θα κοιταξω και μερικες αλλες εστω και αν πανε και λιγο πιο πανω. Αν δεν ηταν ο ιος χρηματιστηριακα και γενικοτερα θα ημουν αισιοδοξος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Καλημέρα στο link αποτελεσματα frigo

    https://www.frigoglass.com/wp-content/uploads/2020/03/Frigoglass_4Q19-Results-Press-Release_En_19-03-20.pdf?x37287

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Στις 10 Μαρτίου η Αμερική είχε λιγότερα απο 1000 κρουσματα του ιού. Σήμερα έχει φτάσει σχεδόν τα 10.000 . Αν δεν ανακοπεί αυτή η τάση γρήγορα, στο επόμενο 10ήμερο μπορεί να έχει φτάσει και στην 1η θέση σε αριθμό κρουσμάτων, ξεπερνώντας και την Κίνα που έχει μείνει στις 80.000.

    Τότε θα δούμε τον πραγματικό πανικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Κύριε Τάκη Καλημέρα.οταν δείτε τα αποτελέσματα της φριγο μπορείτε να μας σχολιάσετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Πρόγραμμα αγοράς ομολόγων έκτακτης ανάγκης εγκαινιάζει ΕΚΤ EUR750bn, εκ των οποίων EUR12bn για Ελλάδα (έναντι ενός cEUR50bn του συνολικού χρέους στα χέρια του ιδιωτικού τομέα)


    Χαράζει...καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω την εντύπωση κε χίπυ οτι τα πολύ δύσκολα θα είναι μετά την αποκλιμάκωση των έκτακτων μέτρων. Παρατεταμένη ύφεση και εκτίναξη του δημόσιου χρέους. Προς το παρών έχω γίνει και εγώ χίπις καθώς τα κουρεία είναι κλειστά

      Διαγραφή
    2. Έχω την αίσθηση (και μακάρι να έχω δίκιο) ότι η αγορά και η ήρεμη αντίδραση της θα γίνει πριν την κορύφωση της επιδημίας. Πιθανά μέχρι το τέλος της επομένης εβδομάδας. Πιστεύω δηλαδή ότι το μαγαζί αργά και βασανιστικά θα ανεβαίνει τα σκαλοπάτια ενώ όλα αυτά-τα απολύτως ορθά-που αναφέρετε θα αναφέρονται σε ΜΜΕ και μπλογκς. Κάποιοι θα απορούν, όχι εμείς καθώς ξέρουμε πως τα χρηματιστήρια προεξοφλούν. Προσωπικά θα το ποντάρω στα γνωστά υγιή χαρτιά του 25αρη. Τα βρώμικα τα έσπρωξα σήμερα.

      Διαγραφή
    3. μπορώ να έχω μια εικόνα, συμφωνα με την εμπειρια σας, ποιές είναι οι υγυείς εταιρίες στις όποίες αναφέρεστε κ hippy?

      Διαγραφή
    4. Δεν τις ξαναανέφερα για να μην γίνω κουραστικός...ΤΕΝΕΡΓ, ΟΠΑΠ, ΑΔΜΗΕ, ΜΥΤΙΛ, ΟΛΠ είναι οι εταιρείες που πιστεύω, έχω επενδύσει και ποντάρω στην επαναφορά τους. Επίσης TITC εάν σήμερα κάνει κλείσιμο κάτω από το χθεσινό λόγω του rebalancing (εξοδος) στο FTSE

      Διαγραφή
  41. Frigoglass:
    https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2013277/frigoglass-ayxhsh-156-stis-polhseis-to-2019.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2019
    https://www.athexgroup.gr/documents/10180/5788749/265_2244_2020_Greek_1.pdf/479d51d3-43fc-4e28-bd5a-9cd712931dad

    FRIGOGLASS - Οικονομικά Αποτελέσματα Δ' Τριμήνου 2019
    https://www.athexgroup.gr/documents/10180/5788749/749_2236_2020_Greek_1.pdf/3bb96f24-ddc4-4a04-be0d-c9f0a78a7960

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εν τάχει του Βαγγέλα δε τα λες και super.
      Ok επιβεβαιώνει αυτό που ξέραμε ότι στα 5,70 είναι τζάμπα με PE 5.62 και PBV 0.76, αλλά αν το +48% στις πωλήσεις οδηγεί σε +3% στα κέρδη, βράστα.
      Μικτό περιθώριο 15% από 19,5%
      Καθαρό περιθώριο 6,5% από 9%
      Ίδια/Υποχρεώσεις 65% από 88%
      Τερμάτισε τη ρευστότητα με τίμημα την εκτίναξη του δανεισμού κατά 70%, να δούμε αν είναι σε θέση να την αξιοποιήσει.
      Διατηρεί μέρισμα 0,36 δηλαδή yield 6.3% στα 5,70, λογικά θα μπορεί να το συντηρήσει.
      Για να δούμε...

      Διαγραφή
  43. Παπουτσάνης: Οικονομικά Αποτελέσματα Χρήσης 2019
    Η Παπουτσάνης ΑΒΕΕ παρουσιάζει τα οικονομικά αποτελέσματα για τη χρήση που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2019.



    Βασικά οικονομικά μεγέθη χρήσης

    Συνεχής ανάπτυξη του κύκλου εργασιών και βελτίωση κερδοφορίας
    Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε €30,7 εκατ., αυξημένος κατά 27%
    Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε €1,9 εκατ., αυξημένα κατά 75%
    Τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε €1,3 εκατ., αυξημένα κατά 22%

    Ο κ. Μενέλαος Τασόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Παπουτσάνης ΑΒΕΕ, δήλωσε αναφορικά με τα ετήσια αποτελέσματα της εταιρίας:

    «Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την πρόοδο που συντελέστηκε το 2019. Για τέταρτη συνεχή χρονιά σημειώσαμε σημαντικές επιδόσεις τόσο σε επίπεδο ρυθμών ανάπτυξης όσο και σε επίπεδο κερδοφορίας.

    Αν και σήμερα εν μέσω της πρωτόγνωρης συγκυρίας, λόγω της πανδημίας του COVID-19, δεν μπορούν να γίνουν οποιεσδήποτε μακροπρόθεσμες προβλέψεις ή σχέδια, οι σταθερές βάσεις που η Εταιρεία μας κι οι εργαζόμενοι της έχουν θέσει, μας δίνουν την αισιοδοξία ότι θα αντιμετωπίσουμε και αυτή την κρίση με επιτυχία.

    Ταυτόχρονα, όντας το μοναδικό εργοστάσιο παραγωγής σαπώνων στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης και μια πλήρως καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής υγρών προϊόντων προσωπικού καθαρισμού, είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε με κάθε τρόπο στον έλεγχο της εξάπλωσης του ιού στη χώρα μας».



    Επισκόπηση Αποτελεσμάτων

    Η Παπουτσάνης ΑΒΕΕ, κατέγραψε το 2019 σημαντική ανάπτυξη του ενοποιημένου κύκλου εργασιών της κατά 27%. Συγκεκριμένα, στη χρήση 2019, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε € 30,7 εκατ. έναντι € 24,2 εκατ. το 2018.

    Η εταιρία βελτίωσε, παράλληλα, την προ φόρων κερδοφορία της κατά 75%. Τα προ φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν το 2019 σε € 1,9 εκατ., έναντι € 1,1 εκατ. το 2018. Τα μετά από φόρους κέρδη ανήλθαν σε € 1,3 εκατ., έναντι € 1,1 εκατ. το 2018, βελτιωμένα κατά 22%. Σημειώνεται ότι οι φόροι ύψους 508 χιλ. ευρώ που επιβάρυναν την χρήση αφορούν αποκλειστικά σε αναβαλλόμενο φόρο, που δεν θα καταβληθεί εντός της επόμενης χρήσης 2020 και άρα δεν θα επιβαρύνει ταμειακά την Εταιρεία.

    Στην ανάπτυξη του κύκλου εργασιών της Παπουτσάνης, συνέβαλε η διεύρυνση των συνεργασιών με πολυεθνικές εταιρίες στον τομέα παραγωγής προϊόντων για τρίτους. Θετική συνεισφορά είχαν επίσης οι συνεργασίες στον κλάδο των ξενοδοχειακών προϊόντων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό αλλά και η περαιτέρω ανάπτυξη των πωλήσεων σαπωνόμαζας σε αγορές του εξωτερικού.

    Οι εξαγωγές ανήλθαν σε 15 εκατ. ευρώ το 2019, που αντιπροσωπεύει ποσοστό 49% του συνολικού κύκλου εργασιών έναντι €10 εκατ. της προηγούμενης χρήσης, που αντιστοιχούσαν στο 41% της χρήσης του 2018. Το 38% του συνολικού κύκλου εργασιών προέρχεται από παραγωγές προϊόντων για τρίτους, το 30% από πωλήσεις προς τη ξενοδοχειακή αγορά, το 18% από πωλήσεις επωνύμων προϊόντων της Παπουτσάνης στην Ελλάδα και το εξωτερικό και το 14% από βιομηχανικές πωλήσεις σαπωνομαζών.

    Το ενοποιημένο μικτό κέρδος, κατά τη χρήση 2019, ανήλθε σε €8,8 εκατ. έναντι €6,7 εκατ. στη χρήση 2018, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 31%, επηρεαζόμενο θετικά από την ανάπτυξη πωλήσεων. Τα κέρδη προ φόρων του Ομίλου ανήλθαν σε 1,9 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 1,1 εκατ. ευρώ το 2018, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 1,3 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 1,1 εκατ. ευρώ το 2018. Τα κέρδη προ φόρων της μητρικής ανήλθαν σε 1,9 εκατ. ευρώ έναντι 1,1 εκατ. ευρώ το 2018, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε €1,4 εκατ. έναντι €1,1 εκατ. το 2018. Τα ενοποιημένα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) άγγιξαν τα 3,8 εκατ. ευρώ, έναντι 2,9 εκατ. ευρώ το 2018, αυξημένα κατά 34%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Respect στον Μενέλαο Τασόπουλο και Γιωργο Γκάτζαρο.

      Προέβλεπα ....
      Η διοίκηση της εταιρίας έδινε guidance για διψήφιο ποσοστό αύξησης στον κύκλο εργασιών. Άρα πάμε για ετήσιες πωλήσεις 28 εκατ ευρώ, max 30 που μάλλον δεν θα τα φτάσει
      Επομένως στο κλείσιμο της χρήσης 2019 αναμένονται EBITDA 3,1 με 3,3 εκατ. ευρώ
      Με αποσβέσεις και χρηματοοικονομικά έξοδα το πολύ στα 2 εκατ. ευρώ, αναμένονται κέρδη προ φόρων 1,4 εκατ ευρώ και μετά φόρων πάνω απο 1 εκατ.
      ---‐---------
      Η διοίκηση ανακοινωσε:
      Πωλήσεις 30,667 εκατ
      ΕΒΙΤDA 3.72
      Kέρδη προ φόρων 1,855
      Κέρδη μετά φόρων 1.381 εκατ

      Διαγραφή
    2. Και αν παίρνουν υψηλές αμοιβές ΔΣ ... μαγκιά τους. Αυτοί είναι οι βασικοί μέτοχοι και αυτοί δουλεύουν για την εταιρεία και όχι ο κάθε trader που παίζει την μετοχή .... αυτοί οφείλουν να μεγεθύνουν την εταιρεία και να προσέχουν την μετοχή. Εφόσον τα περυχαίνουν αυτά, τότε δικαιούνται και των υψηλών αμοιβων.

      Διαγραφή
  44. Μια σκέψη : Η μεγάλη κατρακύλα στις αγορές ξεκίνησε όταν ξεκίνησε και ο πόλεμος του πετρελαίου μεταξύ Ρωσίας και Σαουδικής Αραβίας. Αυτό έγινε στις 6/3/2020 όπου και ανακοινώθηκε ότι δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους ΟΠΕΚ και Ρωσία. Την ημέρα εκείνη το WTI crude έκλεισε στα 41,61 δολάρια με πτώση 9,25% και ο S&P στις 2972,37 μονάδες με πτώση 1,71%. Η είδηση είχε βρει κλειστές τις διεθνείς αγορές, και από τη Δευτέρα 9/3 ξεκίνησε η μεγάλη σφαγή. Υπενθυμίζω πως ο προυπολογισμός της Σαουδ.Αραβίας για να ισοσκελιστεί θέλει τιμές πετρελαίου αρκετά άνω των 50 δολαρίων, οπότε σε συνδυασμό με το γεγονός πως η Σαουδ.Αραβία έχει μεγάλες θέσεις σε χρηματιστηριακές ανά τον κόσμο επενδύσεις, συμπεραίνω πως η αλυσίδα της πτώσης ξεκίνησε με πωλήσεις του μεγάλου αυτού μετόχου παγκοσμίως και η αγέλη ακολούθησε ανά τον κόσμο τον πρώτο και ισχυρό πωλητή.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης όσο καθυστερούν οι ανά τον κόσμο κυβερνήσεις να εφαρμόσουν lock down, τα αποτελέσματα είναι φανερά τραγικά όσον αφορά τα κρούσματα παγκοσμίως. ΑΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ θα κοπάσει το κύμα της πανδημίας.....

      Διαγραφή
    2. Ακριβώς επειδή μεταξύ τους ουρλιάζουν μπας και τρομάξουν τον αντίπαλο αλλά πυροβολούν τα πόδια τους αντί για τον άλλο (πόσο ανόητοι) πιστεύω ότι αυτή η συμπεριφορά έχει κοντινή ημερομηνία λήξεως και αγοράζω CRUD. Ξεκίνησα από τα $4,50 (-50% από τα ψηλά τριμήνου) συνέχισα χθες στα $3,50 και είμαι στημένος στα $3.

      Προφανώς και ΔΕΝ θέλω να επηρεάσω κανένα καθώς ήδη γράφω σημαντική ζημιά.

      Διαγραφή
    3. Ακριβως κ Vasilisg για το πετρελαιο ολα γινονται.. εδωσα απαντηση πιο πανω στο Τακαρο κ για την μεγαλη υφεση κλπ..

      Διαγραφή
    4. Στο Λονδίνο (αλλά σε δολάρια)

      Διαγραφή
  45. Οι παρατηρησεις μου οσον αφορα τα αποτελεσματα της ΦΡΙΓΟ στην οποια εχουμε αρκετοι θεση (ζημιογονο πλεον αρκετα λογω των εξελιξεων). Συνοψιζω στην ανακοινωση της εταιριας:

    "Επισημαίνει πως, παρότι το πρώτο τρίμηνο εξελίσσεται σύμφωνα με τις προσδοκίες της, παραμένει σε εγρήγορση για τις πιθανές επιπτώσεις της πανδημίας του COVID-19. "Η πανδημία COVID-19 είναι σύνθετη και εξελίσσεται γρήγορα, επομένως, δεν είμαστε σε θέση αυτή τη χρονική στιγμή να εκτιμήσουμε πλήρως τις πιθανές συνέπειές της στα αποτελέσματά μας. Εικάζουμε ότι οι κύριες συνέπειές στον κλάδο Επαγγελματικής Ψύξης θα οφείλονται στον αυξημένο χρόνο παραλαβής των εισαγόμενων πρώτων υλών από την Κίνα και την Ιταλία, καθώς και στο αυξημένο μεταφορικό κόστος. Στον κλάδο Υαλουργίας, η επιδημία έχει επηρεάσει τις μετακινήσεις εξειδικευμένων μηχανικών στη Νιγηρία για το έργο ανακατασκευής του κλιβάνου και τις αποστολές σχετικών υλικών, προκαλώντας έτσι καθυστερήσεις στην προγραμματισμένη διακοπή λειτουργίας. Εκτιμάμε ότι ο κλίβανος θα έχει τεθεί σε λειτουργία προς το τέλος του τρίτου τριμήνου του 2020. Αυτή η εκτίμηση είναι βασισμένη στα σημερινά δεδομένα. "

    Σε 2 παλιοτερα σχολια σε προηγουμενα threads, προτου αλλα και μετα το ξεσμπασμα της πανδημιας, ειχα τονισει τα ακολουθα:

    - H πορεια προς την αναπτυξη θα μπορουσε να διακοπει απο μια μη ορατη στην παρουσα φαση παγκοσμια επιβραδυνση της οικονομιας. Πλεον δυστυχως εχουμε την πιθανοτητα για ενδεχομενη υφεση.
    - Ειχα αναφερει επισης, σε συζητησεις που ειχα, οτι μετα το ξεσπασμα της πανδημιας θα αυξηθει το κοστος λογω καθυστερησεων στην παραλαβη των πρωτων υλων αλλα και αυξησης των μεταφορικων εξοδων. Οπως βλεπω αυτα ακριβως εδωσε σα consensus και η εταιρια αναφορικα με τα guidelines για to 2020.

    Μια τετοια εξελιξη στην παγκοσμια οικονομια ενδεχεται να οδηγησει σε μειωση πωλησεων και αυξηση κοστους. Ειδικα δε στον κλαδο επαγγελματικης ψυξης (ΙCM) θα μπορουσε να οδηγησει σε νεα διερυνση ζημιων, καθως παρατηρω οτι μολονοτι η αυξηση κατα 17% στις ετησιες πωλησεις συνεβαλε σε πανω απο 100% αυξηση στα EBIT (στα 23,7 εκατ εναντι 11,8 εκατ), εν τελει οδηγησε στη μειωση των ζημιων στα 7,5 εκατ απο 16,6. Δεν ξερω λοιπον μια μειωση πωλησεων/αυξηση κοστους τι αποτελεσμα θα εχει το 2020. Ο κλαδος υαλουργιας δειχνει να πηγαινει καλυτερα σε περιθωρια ΕΒΙΤDA, EBIT.

    Σε επιπεδο ταμειακων ροων πηγε καλα βλεπω.

    Και μια ερωτηση κ. Τακη. Εσεις που εχετε μελετησει σε βαθος την εταιρια τι γινεται με τις μη ελεγχουσες συμμετοχες? Βλεπω Καθαρα κερδη χρησης 13,6 εκατ εκ των οποιων ποσοστο 59% κατευθυνεται εκει...Επισης στα Ι.Κεφαλαια αναλογουντα στους μετοχους -84.8 εκατ. εναντι +57.4 εκατ. που αναλογουν στις μη ελεγχουσες συμεμτοχες.
    Τελος, βλεπω Κερδη προ φορων 27.4 κ μετα φορων 13.6. Γιατι στο 50% το ποσοστο φορων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ. Ανδρέα οι οικονομικές καταστάσεις της ΦΡΙΓΟ μπορούν να διαβαστούν σωστά μόνο από κάποιον με τις γνώσεις του κ. Τάκη, πολλά δεν είναι ξεκάθαρα και πολλά δεν παρουσιάζονται όπως στις "φυσιολογικές" εταιρίες.
      Σχετικά με τους φόρους λογικά προκύπτουν από τις κερδοφόρες θυγατρικές και τη βαρύνουν, παρά τις πολλαπλάσιες ζημιές που μπορεί να έχει από τις ζημιογόνες. Ενδεικτικά αναφέρω από Β' 2013 έως Α' 2017 είχει Προ Φόρων ζημιές, ωστόσο επιβαρυνόταν με φόρο ο όμιλος.
      Σχετικά με τις μη ελέγχουσες, όλως τυχαίως είναι συμμετοχές του ομίλου κυρίως στις θυγατρικές Υαλουργίας που είναι και ο κερδοφόρος κλάδος, όπως η Beta Glass Plc. (55.21%) και η Frigoglass Industries (NIG) Ltd. (76.03%). Τώρα τι είδους ενδοομιλικά κόλπα μπορεί να παίζονται για να είναι αυτές κερδοφόρες σε βάρος του Ομίλου, καθώς και ποιοι κατέχουν το υπόλοιπο ποσοστό τους (υποθέτω οι μεγαλομέτοχοι), δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω.
      Άλλη μία ένσταση που έχω για τις οικονομικές καταστάσεις της είναι πως καταχωρεί τις πληρωμές τόκων και μισθώσεων στις Χρηματοδοτικές Ροές και όχι στις Λειτουργικές, δημιουργώντας στρεβλή εικόνα, παρουσιάζοντας δηλαδή τις δεύτερες φουσκωμένες και τις πρώτες μειωμένες, σα να πρόκειται για εταιρία που μειώνει δανεισμό και μοιράζει μερίσματα, κάτι που προφανώς δεν ισχύει.
      Εν ολίγοις, φαίνεται πως η εξυγίανση βαίνει καλώς, αλλά στην πλάτη των μετόχων οι οποίοι ελπίζουμε να σπιντάρει για να μείνει κανένα ψιχουλάκι και για μας.
      Αν έχει όρεξη ο κ. Τάκης να μας κάνει λίγο μάθημα, νομίζω ότι είναι πολύ καλό case study.

      Διαγραφή
    2. Γενικα βλεπω μαγειρεματα και παπατζιες...Το θετικο για μενα ειναι η χρονο με το χρονο ενισχυση του τομεα υαλουργιας ως ποσοστο επι του συνολικου κυκλου εργασιων, ο οποιος κλαδος ειναι κ ο κερδοφορος με υψηλα περιθωρια. Επισης θεωρω οτι ειναι σημαντικο να δουμε σε πιο επιπεδο κυκλου εργασιων ο τομεας επαγγελματικης ψυξης εχει break even point και περναει σε καθαρη κερδοφορια (κοιταζοντας το προηγουμενο thread αναλυσης του κ. Τακη θα πρεπει να ειναι χοντρικα πανω απο τα 400).

      Οποτε προβληματιζομαι, αφενος μεν πως απο 27.4 εκατ ΚΠΦ φτασαμε να αποδιδονται στους μετοχους της εταιριας τα 5.5 και αφετερου μια ενδεχομενη υφεση την οποια και συζηταμε τι θα συνεπαγεται... Αυτα

      Διαγραφή
    3. Κυριε Barren τα έξοδα τόκων εγώ τα βάζω στις λειτουργικές δραστηριότητες. Οπότε ας τα βαζουν όπου θέλουν αυτοί ...

      Οι μέτοχοι μειοψηφίας είναι όντως προβληματακι.

      Διαγραφή
    4. Κι εγώ εννοείται κ. Τάκη, το επισημαίνω απλώς γιατί κατά τη γνώμη μου δείχνει μια κουτοπόνηρη διάθεση παραπλάνησης.
      Ειδικά όταν βάζουν τα χρηματοοικονομικά έξοδα στις λειτουργικές και τις πληρωμές τόκων και μισθώσεων στις χρηματοδοτικές, ας τα έβαζαν τουλάχιστον μαζί όπου ήθελαν.

      Διαγραφή
  46. Πω πω, τι αποτελέσματα είναι αυτά του ΜΥΤΙΛ? Πόσο φθηνός , υγιής και τι μέρισμα δίνει?

    Την προηγούμενη βδομάδα διπλασίασα τη θέση μου , μαζι με την αγορά ΟΤΕ και διπλασιασμό ΚΟΥΕΣΤ κι όλα πετάνε σήμερα. Ετσι βγαίνουν τα καλά κέρδη. Στο μπαούλο τώρα για 2 χρόνια θα κάθομαι πάνω τους. Ειναι ακόμα πάμφθηνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Αυτό που έχουμε την άνοδο που έχουμε αλλά με πολύ χαμηλό τζίρο τι μας λέει;
    Είναι ’πλασματική’;

    Όποιος μπορεί για εμάς τους νεότερους παρακαλώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Σιγουρα ειναι χαμηλός ο τζίρος αλλα πρέπει να λάβουμε υπ όψιν μας και οτι οι τιμές των μετοχών διαπραγματεύονται 30-50% χαμηλότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα πάνε τωρα οι περισσότεροι να αγοράσουν. Θα περιμένουν τις 600-700 μονάδες να μπουν, μαζικά.

      Διαγραφή
    2. Εξάλλου πέφτουν τα futures του Dow, περιμένουμε πτώση Αμερική.
      Ειμαστε με το ένα μάτι στην αγορά μας και με το άλλο στις ξενες αγορες.
      Αυτες βαράνε το νταούλι, εμείς χορεύουμε.

      Διαγραφή
  49. τις τράπεζες τις πούλησαν στο άνοιγμα...μέχρι τώρα η συνεδρίαση δεν θα έλεγα ότι είναι ελπιδοφόρα.
    οι τράπεζες προεξοφλούν ανακεφαλαιοποίηση. ένα καλό hedge φαίνεται να είναι short πειρ ή άλφα long ευρωβ, δεδομένου ότι έχει τον watsa. κε. Τάκη μας βρίσκετε αξία σε τέτοιες στρατηγικές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Ο Ελλακτωρας εχει γινει η χαρα του τζογοtrader της φαπας! αμφιβαλλω αν καποιος εδω κατω βγαζει κερδος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανδρέα παραμένω με τα συμβόλαια αγορασμένα στο 51 ίσως κακώς γιατί φαίνεται ότι θα τον ξαναβρούμε εκεί κοντά...

      Διαγραφή
    2. Θλιβερός στην πτώση, θλιβερός και στην άνοδο, να δούμε μήπως τσιμπήσει καμιά αναθεσούλα τώρα που κάνει και κοινωφελές έργο.
      https://www.capital.gr/epixeiriseis/3438817/omilos-ellaktor-analambanei-dorean-ti-diaxeirisi-ton-nosokomeiakon-apobliton-koronoiou-tou-nimits

      Και από την άλλη υπάρχει και ο ΙΚΤΙΝΟΣ ... ασχολίαστος. Τον κυρ Βαγγέλη δεν τον εμπιστεύονται ούτε οι τρίχες του κεφαλιού του πλέον.

      Διαγραφή
    3. Μην ειστε τόσο σιγουρος
      Λαρις

      Διαγραφή
  51. Οι τράπεζες πολύ αδύναμες με τον ΔΤΡ στις 293 μονάδες. Κρατάω λίγη eurobank, αλλά την βλέπω για σουτ. Δεν πείθει ούτε η Ευρώπη, ούτε η αγορά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Roche (ROG SE, HOLD, TP CHF 350) announced the initiation of a phase 3 clinical trial for Actemra in patients with
    severe COVID-19 pneumonia. The decision for the study
    comes after a paper by Chinese scientists reported success
    on a small group of patients who were given Actemra – 19
    out of 22 patients were discharged from the hospital after
    two weeks’ time, which we see as significant given the poor
    prognosis of patients in question. Roche intends to enroll 330
    patients globally. Once the trial is fully recruited, patients will
    be followed for 60 days, implying potential results could
    emerge in the May timeframe, provided the trial is not stopped
    early due to overwhelming efficacy after a pre-planned interim
    analysis. Given Actemra is already approved in other indications and manufacturing capacity is in place, deployment
    could be relatively quick and physicians could start to use the
    drug virtually immediately in so-called “off-label” use, pending
    availability of the drug.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Αντε να παει και 350 να ησυχασουμε. Παρακατω εχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Ξεφούσκωσε κανονικά. Οσοι μπαίνουν σε μεγάλες για trading τους κάθεται ανάποδα.
    Τα μπαζούκας δεν κάνουν τίποτα άλλα είναι τα προβλήματα
    Πάμε για κάτω κανονικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Το χρηματιστήριο θέλει να βλέπει αναπτυξιακά πρότζεκτ... εδώ ακούει ΥΦΕΣΗ ότι έρχεται παγκόσμια... άρα πως να ανέβει..??? προσοχή μήπως δούμε και νέα χαμηλά σε σχέση με το 2015.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 90 έτη s&p https://www.macrotrends.net/2324/sp-500-historical-chart-data ίλιγγος...εάν σταματήσει στο 1500 εμείς γιατί να μην κάνουμε νέα χαμηλά?

      Διαγραφή
  56. ποντάρω στον Ελλάκτωρα πιο χαμηλά με βασικό σενάριο ότι θα γίνει στόχος επιθετικής εξαγοράς.Τα μικρά ΒΙΟΣΩΛ,ΣΠΙ,ΣΠΕΙΣ, ΜΟΥΖΚ στην πάντα...μπαούλο και βλέπουμε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Το φριγακι θα βγάλει απίστευτες ζημιές στο πρώτο εξάμηνο του 2020,κάθε κίνηση προς τα πάνω ευκαιρια ξεφορτωματος..ποντάρω σε ΔΠ κάτω από 0.05

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυριε τακη αφηστε τον κυριο ανανια στον κοσμο του και πειτε μας αν θελετε τι λεει η μυτη σας για τα αποτελεσματα που ανακοινωσαν σημερα τα ψυγεια;;
      Kill bill

      Διαγραφή
    2. Κ.Τακη να μας πείτε ποτε διπλασιαζομαι τη θέση μας στη φριγο.Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
    3. Θα έπρεπε να μου είχατε δωσει συγχαρητήρια για την ακρίβεια των προβλέψεων μου, εχοντας ΜΟΝΟ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 6ΜΗΝΟΥ .... ενώ άλλοι εκαναν Χ2 το 6μηνο για νσ βρουν τζιρους, ΕΒΙΤDA, Κερδη.

      Έπεσα λίγο εξω στα μετά φόρων ... ΟΚ. Θα μπορούσατε να με ρωτησετε :
      1. Γιατι μας ξεφυγαν τα μερα φορών.
      2. Τι προβλέπουμε για το 2020;

      Αντι αυτού βλέπω ευκολα σχολιάκια.
      Και πάλι δεν θα ειχα προβλημα να γραφετε οτι θελετε κσι μπουρδες ακομη.
      Όμως το προβλημα ειναι ότι αν μαζευτουν 200 σχολια πρεπει να σηκωνω αλλο thread, γιατι χανονται τα σχολια.

      Διαγραφή
    4. Κυριοι τα λεφτα δεν είναι στραγαλια να διπλασιαζουμε τις θέσεις μας.
      Υπομονή ....

      Ζούμε πολυ δύσκολες καταστάσεις και ακομη η αγορα ειναι κλειστη λόγω των περιοριστικων μετρων.

      Διαγραφή
    5. Κυριε Τακη δεν σε αμφισβητει κανει! Οταν μιλαω τουλαχιστον εγω παραπανω για μαγειρεματα απο πλευρας εταιριας αναφερομαι! Και φυσικα εχει να κανει με το οτι ειχες πει κ συμφωνω οτι στο τελος ελαχιστοι θα μεινουν με χαρτια απο μικρους..
      Αν δειτε παραπανω στο σχολια μου ενα θεμα αφορα τα μετα φορων που δεν το αντιλαμβανομαι προσωπικα. Επισης θετω αλλα 2-3 σημεια κ συγκεκριμενα επιγραμματικα:

      -Tις μη ελεγχουσες συμμετοχες
      - Την πορεια για το 2020 την οποια ειχα ηδη αναφερει προ πανδημιας σε περιπτωση επιβραδυνσης κ οχι βεβαια υφεσης που μας προεκυψε
      - Το break even point σε καθαρα κερδη στον κλαδο ψυξης

      Διαγραφή
    6. Kύριε Ανδρέα ελάτε στο άλλο thread και ξαναγράφτε το σχόλιο

      Διαγραφή
  58. Κ Τάκη οι εμπειριες,οι προτάσεις και οι αναλύσεις σας έχουν ανεκτίμητη αξία,χαίρομαι πολύ που τις μοιράζεστε με όλους μας, όπως βέβαια χαίρομαι που τις μοιράζονται μαζί μου και οι υπόλοιποι στο blog.
    Απ ότι φαίνεται η Αγγελική έχει φοβηθεί αρκετά και προσπαθεί να καθησυχάσει-μαζέψει τις αγορές όχι μόνο τάζοντας ρευστό που στην παρούσα φάση ειναι σαν να βάζεις βενζίνη σε ακινητοποιημένο αυτοκίνητο χωρίς να έχεις πάνω σου τα κλειδιά,αλλά μίλησε και για αγορά μεγάλου ογκου φαρμάκου που δεν έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να βοηθήσει!!!δλδ λέει στις αγορές ότι τα κλειδιά ειναι κάπου μέσα στις τσέπες της και όχι ότι πρέπει να παει στο σπίτι με τα πόδια για ψαξει να τα βρει!!!!
    Με λίγα λόγια προσωπική μετάφραση, κάνει ότι μπορει για να συγκρατήσει τις αγορές και ελπίζει σε μια γρήγορη εύρεση φαρμάκου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. H φριγο έχει 350 εκ μετοχές το ίδιο είχε και ο παπ κάποτε τώρα ο παπ έχει 25 εκ έχει δρόμο η φριγο μεχρη να γίνει μακροπροθεσμη επενδυση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Στην Ιντρακόμ πολλές αγορές σε αφτες τισ τιμές από στελεχι τοις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Ξέχασα να αναφέρω ότι σε λίγο μπαίνει στον χορό και ο Άγγλος ασθενής με τα ξανθά μαλλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τρομάζω μόνο στην ιδέα ότι ο τρελοξανθομπάμπουρας με τις παπαριές που έλεγε και έκανε (τα σχολεία ακόμη ανοικτά τα είχε) πως η η Ιταλία θα μοιάζει με παιδική χαρά!!

      Διαγραφή
  62. ΣΤΗΝ ΦΡΙΓΟ ΠΡΟΛΑΒΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΑΨΕ ΤΑ ΚΑΘΑΡΑ ΚΕΡΔΗ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ...ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 2020.ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΑ ΕΔΕΙΧΝΕ ΘΑ ΚΑΙΓΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είδα να έχει κάψει κάτι ... τα 6 εκατ. σε αναδιοργάνωση και απομείωση τα είχε απο το 6μηνο μέσα.
      Θα δω τα αναλυτικά, όταν αναρτηθούν ... και θα επανέλθω αν αξίζει τον κόπο!

      Διαγραφή
    2. Δεν βλέπω κάτι που χρήζει περαιτέρω ανάλυση στη FRIFGO.
      Τα αποτελέσματα όπως έγραψα και πιο πάνω ήταν απολύτως προβλέψιμα με βάση τα 6μηνιαία.

      Θα μπορούσαν να ήταν κατά 6 εκατ. ευρώ καλύτερα τα μετά φόρων, τα οποία επιβαρύνθηκαν απο κόστη αναδιοργάνωσης και απομειωσης.

      ΑΣΧΕΤΟ
      Αυτά που γράφουν κάποιοι για 10 εκατ. έξτρα κέρδη είναι αστειότητες .... να τους πείτε να μην παπαγαλίζουν αυτά που λένε κάποιο άλλοι, δίχως να καταλαβαίνουν τι τους έχουν γράψει.

      Θα τα ξανατσεκάρω αύριο ....

      Διαγραφή
  63. Τόνισε ωστόσο ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει μείωση των πωλήσεων, ούτε της παραγωγής στον τομέα του αλουμινίου και της αλουμίνας (ορισμένες παραγγελίες που προορίζονταν για τη Β. Ιταλία απορροφήθηκαν από την ελληνική αγορά) ενώ πρόσθεσε πως ο τομέας του ηλεκτρισμού είναι ο τελευταίος κλάδος που θα πληγεί.
    Αναφερόμενος στη «βουτιά» των τιμών του πετρελαίου και φυσικού αερίου τόνισε ότι η εταιρεία θα ωφεληθεί κατά 99 εκατ. εφέτος από την εξέλιξη αυτή, προειδοποίησε ωστόσο για κίνδυνο χρεωκοπίας εταιριών στις ΗΠΑ που παράγουν σχιστολιθικό πετρέλαιο με υψηλό κόστος παραγωγής. Εκτίμησε δε ότι η πετρελαϊκή βιομηχανία των ΗΠΑ είναι ο πραγματικός στόχος του πολέμου τιμών που ξεκίνησε η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία, αν και πλήττεται επίσης, της έδωσε το άλλοθι για να τον ξεκινήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Από τη συνέντευξη του Μυτιληναίου. Κρατάω τα 99 εκ που θα ωφεληθεί η εταιρεία από την πτώση του πετρελαίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Κύριε Τάκη ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ λέει για ύφεση πρωτοφανών διαστάσεων,μήπως πλησιάζει η ώρα για πωλείται όπως είναι επιπλωμένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σκεφτείτε μόνο τούτο!!!
      Αν η Boeing κλείσει τότε το Αμερικάνικο ΑΕΠ θα επηρεαστεί κατά 0,5%!!!

      Μια εταιρία επηρεάζει το ΑΕΠ 0,5%!!! ΜΙΑ, ΜΟΝΟ ΜΙΑ!!!

      Πρέπει να μπει πολύ χρήμα στην αγορά ... και στις αγορές και στην πραγματική οικονομία.
      Αν δεν μπουν λεφτά στις αγορές και μπουν μόνο στην πραγματική οικονομία θα καταρρεύσουμε ΟΛΟΙ, ΠΑΝΤΟΥ!!

      Διαγραφή
    2. Κύριε Κίτσο εάν είναι να τρομάξεις αξίζει να τρομάξεις πρώτος. Τότε που υπάρχουν πολλοί γενναίοι. Τώρα στο -50% απωλειών των περισσοτέρων μετοχών θα προτιμούσα να ακούσω την συμβουλή της γιαγιάς μου αντί του ΓΓ του ΟΗΕ. Η οποία ήταν "ο βρεγμένος το νερό δεν το φοβάται". Βέβαια καθώς "των φρονίμων τα παιδιά κρατάνε πισινή" σφίγγουμε το ρευστό του χαρτοφυλακίου για καμιά σπέσιαλ ευκαιρία (και μακάρι να μην έρθει, ν΄αντιδράσει ομαλά η αγορά και να ψωνίσουμε αργότερα στην ανηφοριά).

      Διαγραφή
    3. Κύριε Τάκη δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι θα μπει πολύ χρήμα στην αγορά ... και στις αγορές και στην πραγματική οικονομία. Σαν επιδότηση εργασίας που θα αυξήσει ζήτηση και κατανάλωση. Ο κατακλυσμός μπορεί να περιμένει.

      Διαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂