Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020

Επιλογές 2020

Η χρηματιστηριακή χρονιά του 2019 ήταν εντυπωσιακή. Σε επίπεδο δείκτη είχαμε την υψηλότερη ανοδική επίδοση, μετά το 1999, καταγράφοντας κέρδη 49,36% .... αυτή η υπεραπόδοση ονομάστηκε και Mitsotakis effect!!!

Για το 2020 τα πράγματα είναι πιο δύσκολα στις επιλογές, καθώς οι τιμές έχουν ανέβει, ενώ ο δείκτης δεν μπορεί κάθε χρόνο να υπεραποδίδει. Έχουμε κατά νου κάποιες επιλογές, αλλά μάλλον απαιτείται να διορθώσουν το κατιτίς τους.


Επιλογές ... με Γενικό Δείκτη 916,08

Φεύγουν ΟΛΕΣ οι παλιές!!! 
Έχουμε ...
Frigoglass 0,195 .... Space 4,61 .... Lordos Hotels 0,56 .... Luckin Coffee 39,36 ....


Frigoglass
H ανάλυση της εταιρίας έχει γίνει  εδώ  και  εδώ ....... όπου έχουν αναλυθεί όλα τα αρνητικά, ενώ έχουν εξηγηθεί και οι πιθανότητες εξυγίανσης της εταιρίας πως είναι πολύ μεγάλες.
Δεν γνωρίζω αν εντός του 2020 θα κάνει κάποια βαθιά ανοδική κίνηση η μετοχή .... αυτό όμως που γνωρίζω, λόγω εμπειρίας, είναι ότι στο τέλος μόνο λίγοι μικροί θα έχουν χαρτιά.
Περιμένω με αδημονία τα αποτελέσματα 6μηνου 2020 .... όχι τα ετήσια, αυτά πλέον έχουν κριθεί.
Μην ξεχνάτε ότι η εταιρία ακόμη έχει αρνητικά ίδια κεφάλαια και η επιλογή της δεν απευθύνεται σε χήρες, ορφανά και ούτε σε γυναικόπαιδα και σε μικρο-traders !!! 
  
Space
Όταν ο κάθε πικραμένος στο χώρο της Πληροφορικής έχει κάνει το πάρτι του, ο Leader τι κάνει; 
Κάθονται και κοιτάνε τα χαρτιά τους παίζοντας το παιχνίδι της γάτας με τον ποντικό. Η μετοχή απο τότε που πούλησε λίγο πάνω απο το 1 ευρώ, ο κύριος Δροσινός, έχει συσσωρεύσει πέριξ των 5 για 2 με 2,5 χρόνια.
Το πρόβλημα της μετοχής γνωστό .... πολύ πιθανόν να μην κάνει τίποτα και εντός του 2020.
Η επιλογή γίνεται γιατί η εταιρία παίρνει το ένα έργο μετά το άλλο και η κοινοπραξία της είναι απο τα φαβορί για το έργο των ταυτοτήτων. 
Νομίζω ότι κάτω απο 4,5 ευρώ είναι δύσκολο κάποιος να χάσει απο την συγκεκριμένη επιλογή.

Lordos Hotels
H ανάλυση της εταιρίας θα ακολουθήσει συντόμως .... μέσα στις επόμενες 10 ημέρες. Η επιλογή προέρχεται απο το Χρηματιστήριο της Κύπρου και διαπραγματεύεται στην Εναλλακτική Αγορά Κύπρου με τον κωδικό LHH ή ΛΟΞΕ (στα Ελληνικά). 
Είναι γνωστόν ότι στο χρηματιστήριο της Κύπρου οι μετοχές έχουν μηδενική εμπορευσιμότητα και πάντα ελλοχεύει υψηλός κίνδυνος εγκλωβισμού .... πλην όμως η συγκεκριμένη επιλογή στα 0,56, στα δικά μου μάτια, φαντάζει ως ένα deep value bet. 
Ιδανικό σημείο αγοράς θα ήταν στα 0,45 με 0,5,

Luckin Coffee
H μετοχή διαπραγματεύεται στον Nasdaq και δεν αποτελεί δική μου επιλογή, αλλά του κυρίου Gikos. Εγώ απλώς εγκρίνω και είμαι σύμφωνος με την επιλογή με βάση και τα δικά μου χαρακτηριστικά ως παίκτη/επενδυτή.
Πρόκειται για ένα στοίχημα που εμπεριέχει υψηλό ρίσκο. Δεν απευθύνεται σε μικρο traders, ούτε σε συντηρητικούς επενδυτές.
Το στοίχημα με λίγα λόγια είναι, αν θα καταφέρει η νεοσύστατη Κινέζικη εταιρία Luckin Coffee να ανταγωνιστεί τον μεγάλο της αντίπαλο Starbucks μέσα στο ίδιο της το σπίτι, στην Κίνα. Και το ζητούμενο δεν είναι μόνο να ανοίγει μαγαζάκια Luckin Coffee σε κάθε γωνιά της Κίνας, αλλά αυτά να φέρνουν και ταμειακές ροές και κέρδη.



Τέλος θέλω να πω ότι στο μυαλό μου έχω και άλλες επιλογές ... όμως δεν θα ήθελα να τις βάλω όλες τώρα.
ΘΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ ΕΠΙΛΟΓΕΣ όποτε αισθανθώ ότι πρέπει!!!

216 σχόλια:

  1. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά.
    Ευτυχισμένο γεμάτο υγεία το 2020.

    Οι επιλογές γίνονται μόνο με ένα σκεπτικό. Να σκεφτώ out of the box και να πάω εκεί που οι άλλοι δεν πάνε ή δεν τολμούν.
    Πρωταρχικός στόχος είναι Πάντα ... να μη χάσουμε!!!

    Έχω και κάποιες άλλες επιλογές ... όλες καινούργιες. Θα συμπληρώνω μέσα στο 2020 όταν κρίνω ότι πρέπει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστούμε κύριε Τάκη και γιατί ανταποκριθήκατε στην "πίεσή" μας για επιλογές και το 2020, παρόλο που ξέρουμε ότι η αγορά έχει ανέβει πολύ , σας αρέσει να αγοράζετε φτηνά και με πολύ ικανό ασφάλιστρο κινδύνου και γιατί όπως έχετε δηλώσει και -σωστά - πουλάτε τα περισσοτερα χαρτιά σας σταδιακά και με μεγάλα κέρδη. Το blog σας αποτελεί επενδυτική όαση και κοσμεί το διαδίκτυο με το ήθος του. Αλλά και οι σημερινές επιλογές και κυρίως οι επεξηγήσεις σας δείχνουν πάνω από όλα μια σοβαρή επενδυτική φιλοσοφία. Εναν βαθύτατα έμπειρο επενδυτή, που δεν βιάζεται, αλλά "σπεύδει βραδέως" όπως λέτε και ξέρει να περιμένει για την κατάλληλη ευκαιρία, αλλά και να περιμένει όσο χρειαστεί μέχρι να τον δικαιώσει μια επιλογή που έκανε μετά από ενδελεχή μελέτη. Σας ευχαριοτούμε πολύ και πάλι, εύχομαι μια καλή χρονιά με υγεία σε εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

      Διαγραφή
    2. Kύριε Gerry στην Κύπρο υπάρχουν ένα σωρό βαθύτατα υποτιμημένες μετοχές.

      Θα κάνω μια Χρηματιστηριακή Ευχή για το 2020.
      Ας κλείσει επιτέλους το Deal εξαγοράς του ΧΑΚ!!! Έστω και απο εμάς .... και τότε θα δούμε πολλές δόξες ...

      Διαγραφή
    3. εαν εξαιρεσει καποιος την ακριβη επιλογη της Space οι αλλες επιλογες ειναι ΜΟΥΦΑ φετος. δεν θελω να φανταστω στις επιλογες που δεν ανακεινωθηκαν .για την ΦΡΙΓΓΟ τα εχω αναλυσει .για εμενα για να παρει καποιος θεση στο χαρτι αυτο πρεπει να δει τουλαχιστον αλλα δυο τριμηνα σταθερης και αυξανομενης κερδοφοριας .την κινεζα δεν την ακουμπαμε εχουμε εδω εγχωριες κινεζες εξαιρετικης τιμης ποιοτητας και σταθερης αξιας .οσο για τον κυπριακο ΓΑΡΟ η συμβουλη μου ειναι μακρια και αλλαργα απο την κουμπαρουπολη .ο εγκλωβισμος ειναι σιγουρος και εαν μπειτε δεν θα βγειτε ποτε .μεγαλυτερο τζιρο κανει η εβγα της γειτονειας μου παρα το περιπτερο του ΧΑΚ.ποσοι αραγε εδω μεσα ειστε εγλωβισμενοι απο την αγορα της interlife ασφαλιστικης .θα παραμεινετε πολυ καιρο ακομα εγκλωβισμενοι στην κουμπαρουπολη. οσο για τα ονειρα εξαγορας και ενοποιησης του ΧΑΚ αργουν παρα πολυ και εαν θα γινουν .θυμηται τι επαθε ο φουκαρας ο βγενο. ζομπι τον καταντησαν τον ανθρωπο τα κουμπαρια .οποιος θελει να παρει ξενοδοχειο εχουμε την ολυμπιακαρα μας που περιμενω νουμερα μεγαλα που δεν θα σας πω γιατι θα με κραξετε αγρια ορισμενοι .αρκει να μην μας κανει φουστια ο ΛΕΝΙΝ .Υ.Γ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΣΕΡ ΤΑ ΑΣΧΗΜΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΙΠΑ . ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΥΒΡΙΣΤΗΚΑ. ΚΑΛΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΤΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΑΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ .ΣΑΣ ΠΡΟΚΑΛΩ ΦΕΤΟΣ ΝΑ ΚΟΝΤΡΑΡΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ ΠΑΝΤΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΕΥΓΕΝΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ.Η ΦΕΤΙΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΔΥΟ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ.

      Διαγραφή
    4. Θα ήταν φρονιμότερο πρώτα να μασάτε την τσίχλα σας και αφού την φτύσετε κατόπιν να μιλάτε.
      Θα έπρεπε με τον καιρό οι χρηματαγορές να σας κάνουν σοφότερο, αλλά φεύ.

      Φουκαράς ο Βγενό; χαχαχαχα
      Κατέστρεψε ολόκληρο Παναθηναϊκό και κατόπιν χρεοκόπησε όλο το νησί!!!
      Ότι έπιανε κάρβουνο το έκανε ... άκου φουκαράς ο Βγενό.

      Διαγραφή
    5. Παιδιά της ΜΙΓας .... ακούσατε, ακούσατε.
      Φουκαράς ο Βγενό. Τον κάνανε ζόμπι λέει.

      Διαγραφή
    6. Αλοιμονο Κύριε Τάκη μου λέξεις όπως φιτσουλας ΜΟΥΤΣΟΣ που τρίβει δεν ξέρω εγώ τι κλείσιμο στο μπαλαουρο δεν είναι καθολου υβριστικά τουναντίον περιποιουν τιμή τοσο σ αυτόν που απευθύνονται όσο και σ αυτόν που τα γράφει. Σκέψου δηλαδή και να μας έβριζε ο κύριος...Ρε τι διαβάζουν τα:ματάκια μας...

      Διαγραφή
    7. Ωστόσο για λόγους συγκρισιμότητας των επιλογών καλό θα ήταν κύριε Ερμή να επαναδιατυπώσετε τις επιλογές σας για το 2020 (οπως κάνουμε όλοι άλλωστε)...ΑΔΜΗΕ αν θυμάμαι καλά και τι άλλο?

      Διαγραφή
    8. Τάκης Μορφονιός22 Δεκεμβρίου 2019 - 9:45 π.μ.
      Το περνάω εδώ το πόνημα του κυρίου Θεού Ερμή για να υπάρχει και να εμφανίζεται στα σχόλια και να μην είναι εξαφανισμένο στο προηγούμενο thread όπου ξεπεράστηκαν τα 200 σχόλια και δεν βρίσκεται εύκολα ...
      ----------------
      ΚΑΙΡΙΟΣ ΕΡΜΗΣ22 Δεκεμβρίου 2019 - 8:58 π.μ.
      Ο ΘΕΟΣ ΕΡΜΗΣ αφου εκανε φυλο και φτερο ολο το ταμλπο για παρτη σας , παει κοντρα τον ΤΑΚΑΡΟ με μια πενταδα και κανει δωρο τα εξης χαρτια που θεωρει οτι θα κανουν την διαφορα το 2020. οι τιμες ειναι αυτες που εκλεισαν στην συνεδριαση της 20-12-19. 1.ΑΔΜΗΕ ΤΙΜΗ 2,325 2.ΜΥΛΩΝΑΣ ΤΙΜΗ 1,13 3. ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ τιμη 2.30 . 4. ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΙΜΗ 2.84. 5.ΙΝΤΡΑΛΟΤ ΤΙΜΗ 0,368. το νου σου κτηνιατρε μην πειραξεις τις τιμες και αραδιαζεις αλλες εχω κανει κοπυ το μηνυμα και αυτη την φορα θα στο φερω κολαρο.ΚΥΡΙΕ ΤΑΚΗ ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΙΑΝΩ ΤΟΝ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΧΟΡΟ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΝΑ ΤΟ ΠΟΣΤΑΡΟ .ΗΔΗ ΚΥΡΙΕ ΧΙΠΙ Η ΠΕΝΤΑΔΑ ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙ .

      Διαγραφή
    9. Over, ελήφθη...ψαρεύουμε σε διαφορετικά νερά (πλην ΑΔΜΗΕ) αυτό όμως καθόλου δεν εμποδίζει να έχουμε κι οι δυο καλές ψαριές

      (το αυτό ευχόμαστε φυσικά και σε όλους τους φίλους του μπλογκ)

      Διαγραφή
    10. ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΤΑΠΡΙΛΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΔΕΙΣ ΚΑΛΛΕΣ ΨΑΡΙΕΣ ΚΥΡΙΕ ΧΙΠΠΥ. ΧΑΧΑΧΑΧΑ

      Διαγραφή
    11. Μυλώνας από που και ως που ρε παιδία. Ντάξει ΟΛΥΜΠ έχεις την προσδωκία ότι είναι γέρος ο Στέγγος 1) και αν και τσίφουτης έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι 2). ΙΝΛΟΤ προβλέπω ΑΜΚ από το γερόλυκο και να σας τα τρώει άλλη μια φορά με τα δικαιόματα μειοψηφίας. Πειρεώς δεν σχόλιαζω απλά παίγνιο για μένα καλά βασικά όλα παίγνιο εκτός απο ΑΔΜΗΕ.

      Διαγραφή
    12. Όποιος δημόσια γράφει τις επιλογές του έχει τσαγανό. Εάν τις αιτιολογεί βοηθά και τους υπόλοιπους στην ομάδα κάποιες να τις αποδεχτούν άλλες να τις απορρίψουν. Η κριτική προς ώρας περιττεύει...μπορεί να περιμένει το χρονικό όριο που δίνει ο προτείνων.

      Διαγραφή
  2. Καλή χρονιά Κ.Τακη.Ευχομαι να έχετε υγεία πάνω απ'όλα. Είμαι σίγουρος πως και φέτος θα τους ξεφρακωσετε. Καλά κέρδη.Η Επιλογή μου για φέτος είναι Φριγο και Εκτερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με υγεία και επιτυχίες κ.Τάκη! Καλή χρονιά και σε όλους τους φίλους της σελίδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να ευχηθώ και εγώ στον αγαπητό οικοδεσπότη και σε όλους τους φίλους,
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ & ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με ΥΓΕΙΑ-ΕΥΤΥΧΙΑ & ΚΑΛΑ ΚΕΡΔΗ !!!

    The real key to making money in stocks is not to get scared out of them.

    Peter Lynch

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά και από εμένα!
      Να συμπληρώσω κι εγώ μια φράση του Peter Lynch. Τα πράγματα στα χρηματιστήρια δεν είναι ποτέ ξεκάθαρα και όταν επιτέλους ξεκαθαρίζουν, τότε είναι αργά για να επωφεληθει ο επενδυτής.
      Ο κ. Τάκης είναι εξαιρετικός στο να αξιολογεί σωστά τα πράγματα πριν ακόμη ξεκαθαρίσουν.
      ΥΓ. Από τις επιλογές του κ. Τάκη εχω ΦΡΙΓΟ και γλυκοκοιταζω αρκετό καιρό τον ΛΟΡΔΟ.

      Διαγραφή
  5. Ωραίος και μάγκας.Στα δύσκολα φαίνονται οι μπροστάρηδες.Πολύ καλή η κυπριακή επιλογή.Έριξα μία ματιά και μου άρεσε.Δεν την είχα ανιχνεύσει.Με Nasdaq δεν έχω άποψη.Όσο για τα ελληνικά χαρτιά επιλογές ρίσκου όπως λέει ο κ.Τάκης για μακροχρόνιο επενδυτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στα 0.58 έχει πάρει θέση και η Επενδυτική Δήμητρα απο τον Οκτώβριο του 2018.

      Έδωσε 3.3 εκατ ευρώ για 5.6 εκατ μετοχές ... έχει το 16,02% της Λόρδος Ηotel.

      Διαγραφή
  6. Καλή Χρονιά με υγεία σε όλους και στον οικοδεσπότη κο.Τάκη!
    Αναφέρατε σε προηγούμενο σχόλιο πως αν και θεωρείται την αγορά bull θα βγείτε πωλητής,αντιλαμβάνομαι για κατοχύρωση κερδών.
    Αν και οι αναλύσεις σας είναι bottom up συνηθως, θα θέλατε να διαθέσετε χρόνο σε μια top down για το τι να περιμένουμε από το ΧΑΑ το 2020;
    Το ερώτημα βασίζεται σ'αυτό που με απασχολεί προσωπικά, έχοντας μακροπρόθεσμο ορίζοντα και μικρό χαρτοφυλάκιο,μένουμε μέσα για να αποφύγουμε trading costs κλπ ή δεν βλέπετε έντονη δυναμική;
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μπερδεύεστε. Μετοχές πουλάμε, μετοχές αγοράζουμε ... ΟΧΙ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΔΕΙΚΤΕΣ!!

      Μάλλον ξεχάσατε ότι το 2018 με το δείκτη -24% ... οι επιλογές που έδωσα πήγαν πολύ καλύτερα ....

      http://mitarola.blogspot.com/2018/12/blog-post.html?m=0

      Τι θέλω να πω. Μένουμε επικεντρωμένοι στα δέντρα μας και αδιαφορούμε αν το δάσος καίγεται ή αν ανθίζει.
      Εμεις τα δικά μας δέντρα κοιτάμε ...

      Διαγραφή
    2. Σοβαρή και μελετημένη επενδυτικη ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ Τάκαρου. Απόλυτα δικαιωμένη ακόμη και σε δύσκολες χρονιές για τον ΓΔ.

      Διαγραφή
  7. Χρονια πολλα,καλη χρονια στον κ.Τακη και ολους τους φιλους γραφοντες και μη.
    Χαρηκα που ειδα σπανιως γραφοντες στο blog να επικοινωνουν για ευχες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλή Χρονιά σε όλους με υγεία και ό,τι άλλο επιθυμεί ο καθένας!

    Κύριε Τάκη ευχαριστούμε για τις προτάσεις σας!

    Προσωπικά έχω επικεντρωθεί μέχρι τώρα σε ΕΛΠΕ, ΟΠΑΠ, ΤΕΝΕΡΓ, ΜΥΤΙΛ, ΕΥΡΩΒ.

    Από μικρές έχω ΦΡΙΓΟ, ΚΛΜ, ΣΕΝΤΡ.

    Η σειρά είναι με βάση το μέγεθός τους στο χαρτοφυλάκιό μου.

    Προσωπικά θα στείλω τις δύο μικρές και θα ενισχύσω σε ΦΡΙΓΟ και θα ρίξω και μια ζαριά στη Space με την οποία δεν έχω ασχοληθεί ποτέ ως τώρα.

    Οι επιλογές μου είναι μακροχρόνιες.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέχασα την ΕΛΣΤΡ.
      Πρώτη από τις μικρές σε βαρύτητα στο χαρτοφυλάκιό μου.

      Διαγραφή
  9. Καλη χρονια κ απο εδω..Ανεκαθεν απο τα αγαπημενα μου χαρτια στο ΧΑΚ ο ΛΟΡΔΟΣ ΧΟΤΕΛ απο μη ξενοδοχειακες μου αρεσει πολυ ο ΚΥΘΡΑΙΩΤΗΣ με χαμηλο p/e κ μερισματικη αποδοση 10% αλλα κ τα μπισκοτα ΦΡΟΥ-ΦΡΟΥ υγιεστατες εταιρειες..Ωραια χαρτια ειναι κ ΛΙΝΑ,ΚΕΟ,ΤΣΙΒ αλλα τα θεωρω βαρια για εκει κ ετσι δεν εχω.Καποια στιγμη θα ερθει κ η σειρα του ΧΑΚ γιατι αργα ή γρηγορα θα κινηθουν κεφαλαια Ελληνων προς τα εκει..μαλλον ειναι κοινο μυστικο..ο μ/μ θα περιμενει στην γωνια κ ξαφνικα θα ανακαλυψει χρυσο μολις "ταβανιασουν" εδω..Εκει προσωπικα θα μεινω μακροπροθεσμος αν χρειαστει για την ωρα με μολις 20% του χαρτοφυλακιου μου αλλα κερδη σιγα σιγα θα πηγαινουν προς τα εκει.Καλη συνεχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξεχασα ΣΑΛΑ αλλα εχει αναφερθει πολλες φορες.Σε χαα παω πλεον στο 2020 με ΙΝΤΚΑ*,ΧΑΙΔΕ*,ΕΛΣΤΡ*,ΜΥΤΙΛ,ΦΡΙΓΟ,ΜΟΥΖΚ,ΜΕΒΑ,ΝΑΚΑΣ,ΚΕΠΕΝ,ΜΕΝΤΙ,ΙΝΤΕΚ,ΡΕΒ(θα ξαναδιωξω 1+..),ΟΛΥΜΠ λιγα ΦΙΕΡ που δεν πουλησα κ λιγα ΝΤΟΠΛΕΡ.Μου αρεσει η διασπορα το πιθανοτερο να μην μεινω μεχρι το τελος της χρονιας με τα ιδια χαρτια ειμαι σε συνεχη αναδιαρθωση αλλα κανω συνεχως κ αυξομειωσεις θεσεων αναλογως με την πορεια των επιλογων μου.
      *=Δεν περιμενω κατι καλο απο τα ετησια αλλα λογω χαμηλων αποτιμησεων

      Διαγραφή
  10. γεια σας κ.Τάκη!!

    καλή χρονιά σε όλους με υγεία!!!

    Μια απο τις πρόσφατες αγορές μου είναι ο Λόρδος!

    Αναμένω με χαρά την ανάλυση σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χρόνια πολλά κύριε Τακη με υγεία και χαρά.
    Πέρυσι τέτοιες μέρες ήμουν έτοιμος να πουλήσω την θέση μου στον δρομέα. Με πρόλαβε η δημοσιεύση των επιλογών σας για το 2019 που προτείνατε δρομέα. Αποφάσισα να κρατήσω την θέση μου και κατέγραψα ισχυρά κέρδη. Θέλω να σας ευχαριστήσω δημόσια. Στην ελλάδα είναι δύσκολο να βρεις αναλύτες του επιπέδου σας που να χαρίζουν απλώχερα την γνώση τους.
    Να είστε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ
    πρωτίστως βέβαια μαζί με τις ευχαριστίες μου στον κ. Τάκη
    Η space διάβασα ότι εχει μπροστα και split 1/4 , μηπως ακολουθήσει την πορεία του ικτίνου,καθαρά αποτίμησης στο ταμπλώ, θέλω να πω δηλαδή ισως να πρέπει η ολοκλήρωση της συνολικής θέσης στη μετοχή να πραγματοποιηθεί μετά το split. Γνωσεις χρηματοοικονομικών δεν έχω γ'αυτο διαβάζω τον κ. Τάκη, μιλάω μόνο εμπειροτεχνικά.
    Κατέχω εκ κ. Τάκη ΠΑΠ,ΔΡΟΜΕΑ και εξ εμου ΑΒΑΞ,ΑΛΜΥ,Profile και ΚΡΕΤΑ!!!
    Καλημέρα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μπαίνω στο 2020 με χαρτοφυλάκιο μάλλον μεγάλο και δεν μου πολυαρέσει αλλά καμιά φορά
    αλλού θες να πας και αλλού φτάνεις .
    20% ΧΑΚ
    10% ΠΛΑΚΡ ,ΕΛΤΟΝ
    10% ΡΕΥΣΤΟ
    5% ΜΕΒΑ,ΦΡΙΓΟ,ΕΒΡΟΦ,ΝΙΟΥΣ,ΦΙΕΡ,ΧΑΙΔ,ΒΙΟΣ,ΕΛΛ,ΕΛΣΤΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλημέρα και καλή χρονιά (και δεκαετία!) με υγεία σε όλους και στον οικοδεσπότη.

    Κ. Τάκη ομολογώ πως εκπλήσσομαι κάπως που προτείνετε τη luckin coffee γιατί έχει μπόλικους άγνωστους Χ, και θεωρούσα πως "απαιτείτε" κάποιο ιστορικό προτού μπείτε κάπου. Εντούτοις σας εύχομαι να πάει καλά - μάλλον θα πάει, αλλά ποιος ξέρει αν σκάσει το μπαλόνι και πότε. Ανυπομονώ για ανάλυση της λόρδος.

    Απ' τη πλευρά μου η χρονιά στο ΧΑΑ πήγε καλά. Θα ήταν βέβαια δύσκολο και να μη πάει έτσι όπως εξελίχθηκε. Για μια μίνι ανασκόπηση, στις 2/1/2019 είχα παραθέσει και γω λίγες επιλογές για να μη χάσουμε:

    ΟΤΟΕΛ(5,6 τότε, 7,32 στις 31/12/2019 + 1,35 καθαρό μέρισμα = +54,82%)
    ΙΝΤΕΡΚΟ(5,5 τότε, 7,15 στις 31/12/2019 + 0,36 καθαρό μέρισμα = +36,54%)
    ΑΔΜΗΕ (1,54 τότε, 2,32 στις 31/12/2019 + 0,7963 καθαρή διανομή(μέρισμα+προμέρισμα) = +55,8%)
    ΟΛΠ (14,62 τότε, 21,85 στις 31/12/2019 + 0,3816 καθαρό μέρισμα = +52,06%)

    Ανέλπιστα καλές αποδόσεις. Βλέποντας τις τότε τιμές μου φαίνονται σχεδόν ψεύτικες.

    Μετά από τέτοιες αποδόσεις το 2020 μου φαίνεται πως είναι η αληθινή χρονιά που χρειάζονται επιλογές για να μη χάσουμε και να διατηρήσουμε τα κέρδη. Προσωπικά δεν είμαι σίγουρος πως να διαχειριστώ το ΧΑΑ πλέον. Οι αποτιμήσεις είναι ανεβασμένες για τις καλές εταιρίες, και στις μικρές δεν έχω ιδιαίτερη όρεξη να ρισκάρω πάνω από ένα 3-5% του χαρτοφυλακίου. Επίσης δε μου αρέσει να πουλάω αν δε ξέρω που να μπω πρώτα(λάθος ίσως), ιδιαίτερα αφού έχω χαμηλές τιμές κτήσεις και μακροπρόθεσμη προοπτική.

    Φέτος θ' αρχίσω να επενδύω σε μετοχές του εξωτερικού, αργά και προσεκτικά για αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν με ξέρατε κύριε Μιχάλη δεν θα είχατε εκπλαγεί με την LK ... ούτε που μπορείτε να φανταστείτε σε τι επιλογές αυξημένου ρίσκου έχω μπει και σε ποιες χώρες. Ο Nasdaq μια χαρά μου πέφτει.

      Διαγραφή
  15. 18/12/2019 Lordos Hotels

    Προειδοποίηση Αποτελέσματος

    Ανακοινούται ότι τα αποτελέσματα για το έτος 2019 αναμένεται να είναι
    μειωμένα σε σύγκριση με τα αντίστοιχα του προηγούμενου έτους, λόγω
    μείωσης του κύκλου εργασιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γεια σας κ. Vasilisg

      και χωρίς να έβγαζε την ανακοίνωση ήτανε αναμενόμενο να έχει επιδείνωση αποτελεσμάτων. Η Ελλάδα και η Κύπρος τα τελευταία 2-3 χρόνια ζούσανε χρυσές στιγμές στο τουρισμό. Ένας σημαντικός λόγος ήτανε ότι η Τουρκία και η Αίγυπτος είχανε τεράστια προβλήματα.

      Πλέον η κατάσταση στις 2 αυτές χώρες είναι καλύτερη οπότε είναι αναμενόμενο να έχουμε μείωση σε Κύπρο και Ελλάδα.

      Μετέπειτα υπάρχουνε και άλλοι λόγοι όπως thomas cook κτλ

      Η μείωση αποτελεσμάτων δεν με ενοχλεί γιατί ακόμα και 1 εκατομμύριο μετά φόρων να παρουσιάσει, μου φαίνεται εξαιρετικά ελκυστικός σαν αποτίμηση.

      Διαγραφή
    2. Αποκλείω τα κέρδη μετά φόρων να είναι κάτω απο 2 εκατ. ευρώ!!!

      Διαγραφή
    3. συμφωνώ μαζί σας απλά σε υποθετικό σενάριο που τα κέρδη πάνε στο 1 εκατομμύριο,πάλι η αποτίμηση στα μάτια μου είναι ελκυστική.
      οπότε το περιθώριο ασφαλείας είναι πολύ μεγάλο.

      Μερικοί βλέπουν την αποτίμηση και νομίζουν ότι είναι πολύ μικρό ξενοδοχείο...ενδεικτικά κύκλος εργασιών για λόρδο 13,56 εκ για το 2018, για καράτζη(ξενοδοχεία) 13,99 εκ και για πορτο καρρά (όλες οι δραστηριότητες μέσα: καζίνο,κρασιά,μαρίνα κτλ) 24,86 εκ.

      Οι χρηματιστηριακές αποτιμήσεις όμως διαφέρουν πολύ...

      Διαγραφή
    4. Πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη το πως υπολογίζονται η εύλογη αξία των ακινήτων, καθώς ο βαθμός παγιοποίησης του ενεργητικού ανέρχεται κοντά στο 90% (κόστος κατασκευής ανά δωμάτιο 130,000 ευρώ!). Όμως η λεπτομέρεια του διαβόλου λέει πως ακόμα και αν κατεβάσω τα πάγια στο ήμισυ, το P/BV πάλι είναι σε τιμή προσφοράς! Καθαρό ταμείο θετικό από το 2018, και επίσης με προβληματίζει πως οι αποσβέσεις είναι πολύ πολύ χαμηλές.

      Διαγραφή
  16. Καλή χρονιά και από εμένα κύριε Τάκη και ευχαριστούμε για τις επιλογές του 2020. Μια ερώτηση έχω, κάποιες μετοχές του 2019 που δεν έτρεξαν πολύ και ήταν στις επιλογές του 2019, όπως η ΜΥΤΙΛ και η ΕΥΑΠΣ, η INTERLIFE τις κρατάτε και για το 2020 μήπως ξυπνήσουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την Intelife το έχω γράψει και άλλες φορές τις έχω δώσει εδώ και καιρό, πέριξ των 2,8 με 3 ευρώ.

      ΜΥΤΙΛ είναι μακροπρόθεσμη επιλογή ετών ... εκεί που κάποιος παίρνει ομόλογα κράτους ή εταιρικά ομόλογα, έχει ΜΥΤΙΛ ή ΤΕΝΕΡΓΑ ας πούμε.
      ΕΥΑΠΣ δεν είχα .... αλλά τη σκέφτομαι σοβαρά για το μέλλον. Τώρα θέλω να παίξω λίγο πιο δυνατά και η ΕΥΑΠΣ είναι για συντηρητικούς.

      Διαγραφή
    2. Η ΙΝΛΙ συντόμως στο Ελληνικό Χρηματιστήριο .... όπως και άλλες!!

      Διαγραφή
    3. Παντως οσο βλεπω να παιζουν ετσι μικρομεσαια οπου παρα την ανοδο απεχουν οι πωλητες τοσο μου αυξανεται η πεποιθηση οτι με το που μπει χαα μπορει γρηγορα να δει τα 4€..ποσο μαλλον αν παμε για 1000μον.Το θεμα ειναι οτι ποτε δεν γινεται κατι στην ωρα του. Μιλουσαν για Σεπτεμβριο κ εχουμε πιασει 2020...Κραταω μερικες δεν το ανεφερα πιο πανω

      Διαγραφή
    4. κ Τάκη στην περιπτωση της Ευπικ θα έχει ενδιαφέρον εαν γινει η πώληση της Εθ Ασφαλιστικής?

      Διαγραφή
  17. Αγαπητέ κε Τάκη,
    σας εύχομαι καλή χρονιά με υγεία πάνω από όλα.Για άλλη μια φορά συγχαρητήρια για το ήθος σας,όαση στην σημερινή Ελλάδα και ένα μεγάλο ευχαριστώ για την αληθινή και υοσιαστικη ενημέρωση που μας προσφερετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλή χρονιά με Υγεία!
    Όπως τα περίμενα. Takaros effect πρωί πρωί στις επιλογές του κυρίου Τάκη. Είμαι σίγουρος ότι και οι fund managers διαβάζουν Τάκαρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αγαπητέ κ. Τάκη και λοιποί φίλοι καλή χρονιά με υγεία. Σας εύχομαι καλές επιλογές το 2020 και κερδοφόρες.
    Οι δικές μου σκέψεις για το 2020 είναι μυτιλ, ελλακτωρ, λουλης, πλαισιο, από τράπεζες αλφα-ευρωβ και από μικρά κλμ, βιοσκ και δρομε και μπαλαντέρ αφήνω τη μεντι σε χαμηλότερες τιμές όμως. Σε ορισμένες έχω ήδη θέση, άλλες τις αναμένω σε χαμηλότερες τιμές. Κέρδη του 20-30% θεωρώ αυτή τη χρονιά ότι πρέπει να παντελονιάζονται, γιατί οι έξω χρωστάνε μια καλή περίοδο μεταβλητότητας.

    Μορφονιέ θέλω την άποψη σου για Amazon, αν φυσικά ασχολείσαι με τη συγκεκριμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. k Lorac η amazon από κάποιες απόψεις ίσως να είναι και η καλύτερη εταιρία του κόσμου

      Διαγραφή
    2. για αποτίμηση δεν έχω άποψη πάντως

      Διαγραφή

  20. Η ΣΠΕΙΣ δεν είναι αυτή που το ΔΣ συνεδρίασε 241 φορές σε ένα έτος, λαμβάνοντας τα μέλη 500 χιλ ευρώ;
    Η αμοιβή για κάθε συμμετοχή σε συνεδρίαση ΔΣ ήταν 300 ευρώ για τα εκτελεστικά και μόλις 170 ευρώ για τα μη εκτελεστικά μέλη.
    Με αυτόν τον τρόπο τα μέλη του ΔΣ της Space Hellas εισέπραξαν το «ευτελές» ποσό του 1,02 εκ ευρώ?
    Η εταιρία βγάζει κέρδη, αυτά τα κέρδη θα τα αφήσει η Διοίκηση να φανούν ή θα τα τσεπώσουν μόνοι τους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλλα να μη διαβάζετε πολύ Καρούτζο γιατί είναι σαν να λέμε Λεωτσάκος. Μονο γκρίνια και απο τηγανιτα τιποτα ....

      Διαγραφή
    2. Υποτίθεται ότι προχθες απορρίψαμε την ΣΕΝΤΡΙΚ λόγω αναξιοπιστίας της διοίκησης.
      Τωρα γιατί αλλάζουμε τακτική στην ΣΠΕΙΣ?

      Διαγραφή
    3. Μια χαρά αξιόπιστη διοίκηση είναι.

      Διαγραφή
  21. Εγώ βλέπω τα κοπέλια που σας διαβάζουν βιάζονται να γίνουν πλούσιοι και έτρεξαν να πάρουν πρώτοι θέση σε χαρτιά με μικρή μέχρι σήμερα εμπορευσιμότητα. Μετά θα εμφανίζονται με διαφορετικά ψευδώνυμα εδά να σας την "πουν" αφου είναι βέβαιο ότι όσους βιάζονται θα τους πετάξουν όξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 4 τεμάχια ο αγαπημένος του Μπανανία. χαχαχαχα

      Διαγραφή
    2. Ναι αλλά χάθηκε ο κυρ Ανανίας.
      Μάλλον είδε τον μικρομέτοχο να έχει βγάλει όξω τον κακό Λύκο, λόγω του ότι είναι μονοφαγάς ο μεγάλος Λύκος και αποτρελάθηκε. Θα πήρε τα όρη τα βουνά και θα βρίζει.

      Διαγραφή
    3. Λύκο δεν έχω , έχουμε καιρό μέχρι την ανοιξη,μην επαναλαμβάνω τα ίδια,φιερατεξ έχω μπόλικα, αχου το μου..σιγά μην επηρεάζομαι στις αγορές μου από τον Μπίλλυ τον πιαστρακια..😆😆

      Διαγραφή
    4. Ρίξτε μας κύριε Ανανία και ένα χώσιμο στους Δρομείς. Μην ξεκινήσουμε την νέα χρονιά δίχως να ακούσουμε λίγο Δρομέα απο τα χιλάκια σας. Θα μας πάει στραβά η χρονιά!!
      17 ολόκληρα κομμάτια .. ασχολίαστα θα πάνε;

      Διαγραφή
    5. Έβγαλε το άχτι του ως Προφήτης στον μίτο του Capital μπρε.

      Διαγραφή
    6. Και εγώ που δε διαβάζω forum capital τι θα κάνω;
      ΘΑ ΠΕΣΩ ΣΕ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ!!

      Διαγραφή
    7. Εκτος απο προφητης , περιφερεται και βς ιαπωνας και διατυμπανιζει για καθημερινα -30 που θα ερθουν λογω διενεξεων με τους γειτονες μας.επισης παντα δηλωνει αχαρτος αλλα ολο τα τσεπωνει ποτε απο ελλακτ ποτε απο μιγες αλλα συνεχεια αχαρτος και τσεπωμενος με κερδη.αναμενουμε ολοι το μπλογκ του για να κερδισουμε και εμεις ευκολα και ξεκουραστα απο τις προτασεις του.

      Υ.γ. Καλη χρονια σε ολους και ιδιαιτερα σρον οικοδεσποτη.σας ευχαριστουμε που μοιραζεστε ανιδιωτελως γνωση ειτε αυτη πεφτει εξω(σπανια) , ειτε πεφτει μεσα.

      Διαγραφή
    8. Ένας προφήτης μα τι προφήτης Κύριε Τάκη και γιατρε μου...

      Διαγραφή
  22. LK : "Second, management team owns more than 50%. We have very strong belief in long-term potential and have no intention to sell". Charles Lu Luckin Coffee Inc. - Co-Founder & Chairman

    Από την παρουσίαση των αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου 2019

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Βέβαια επειδή έχει ανέβει πάνω από 100% το εξάμηνο, μπορεί κάποιοι να βλέπουν ευκαιρία για διόρθωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κύριε Τάκη και λοιποί που ενδιαφέρεστε για luckin coffee, αυτό το thread στο twitter είναι φρέσκο και ενδεχομένως χρήσιμο: https://twitter.com/saxena_puru/status/1212541490527817728

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. κύριε Τάκη για deep value play με περισσότερο όμως ρίσκο είναι και CBH θεωρώ παρά τα δάνεια. Όταν αποφασίσει ο μεγαλομέτοχος θα κάνει και αυτή κίνηση απλά δε δίνει μέρισμα και μπορεί να περιμένεις καιρό. Αν δεν κοιτάς τα κέρδη που παίζει μαεστρία στη μαγειρική αλλά τις λειτουργικές ταμειακές και διαχρονικά την αύξηση των ιδίων μου φαίνεται αξίζει και παίζει με πολύ χαμηλότερο ΠΕ (λόγω μεγέθους) αγκάθι τα δάνεια όμως αν μειώσει μπορεί να μιλάμε για αρκετά μεγαλύτερη τίμη. Σημειώνω πως έχω και Λόρδο και CBH, αρκετά κομμάτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλά στο ΧΑΚ είναι βαθιά υποτιμημένα.
      Θα τα πιάνουμε ένα ένα και σιγά σιγά.
      Μετά απο Salamis, που προσπάθησε, λυσαλέως, ο ιδιοκτήτης να τη βγάλει εκτός ταμπλό στο 0,4 (όσο και το ταμείο της) και κατόπιν στο 0,6 ... ακολούθησε η Λόρδος.
      Θα έχω και συνέχεια.

      Διαγραφή
    2. To θέμα ήταν να αγοράσει κάποιος όταν βγήκε της τομας κουκ εγώ εκεί γέμιζα αυτα τα χαρτιά όταν τα ρίχναν φουλ κάτω έκει γέμιζα που βγήκαν αρκετά.

      Διαγραφή
    3. Η αλήθεια είναι ότι τώρα δύσκολα βρίσκεις χαρτιά απο το ΧΑΚ.
      Αλλά η υπομονή και η επιμονή πάντα αμείβεται πλουσιοπάροχα!! Αρκεί να ξέρεις τι αγοράζεις ...

      Διαγραφή
    4. Αυτό ξαναπείτε το κύριε Τάκη. Διδαξτέ τους Ανανίες πως βγαίνουν οι σοβαρές υπεραξίες και όχι τα δίφραγκα.

      Διαγραφή
    5. Και για πες δικε μου..Ποιοι ειναι οι Ανανιες;;

      Διαγραφή
  26. κυριοι ποτε βλεπετε μια σοβαρη διορθωση στη δεη,μπας και ανεβουν και αλλοι καβαλαρεοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΥΓπολλοι μιλουν οτι θα ταβανιασει οταν φτασει το αδερφακι του τον οτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΦΡΙΓΟ:ΕΓΡΑΦΑ 23-12-2019 ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΣΕΙ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 0,20 ΑΝΤΕ ΤΟ ΠΟΛΥ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ 2019 ΜΕΤΑ... ANDREAS ΕΡΜΗΣ ΑΚΟΥΕΙ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να δούμε τη συνέχεια... Πάντως κομμάτια εχουμε μπολικα! Hope αλήθεια εσύ είσαι με το 1 mill.? 😎

      Διαγραφή
    2. Σήμερα ήταν το "Τάκης effect" κύριε THE HOPE. Τα έβγαλε το απόγευμα ο κος Τάκης και έτρεξαν όλοι να αγοράσουν το πρωί.
      Αν έβαζε διαφημίσεις στο μπλογκ του θα μπορούσε να ζει μόνο από τα έσοδα των διαφημισεων.
      Ωστόσο είναι άρχοντας σε όλα του.

      Συγχαρητήρια κύριε Τάκη.
      Κυρίως επειδή η επιτυχία τόσα χρόνια δε σας άλλαξε..

      Διαγραφή
    3. ΕΓΩ Dr.john ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΒΓΑΛΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΑΚΗΣ ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΜΟΥ 23-12 ΜΑΛΛΟΝ ΤΥΧΑΙΟ ΗΤΑΝ... ANDREAS:NAI.KAI ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΜΑΙ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ.

      Διαγραφή
    4. βιαζεστε να πανηγυρησετε κυριε ΗΟPE αλλα το πλεον πιθανον στην περιπτωση της φριγγο ειναι να σας ζητησουν λεφτα μετα απο ενα μεγαλο ριβερ σπιλτ. αυτη την στιγμη γινονται τεραστιοι ογκοι στο χαρτι. και οταν γινονται τεραστιοι ογκοι μυριζει ξεφορτωμα σε ανυποψιαστους μαριδαιους που διαβασαν τον κυριο τακη και τρεχουν να αγορασουν την δηθεν χρυσοτοκο ορνηθα

      Διαγραφή
    5. ΚΑΙΡΙΕ ΕΡΜΗ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΠΟΙΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΟΥ.ΚΑΤΑ ΠΡΩΤΟΝ ΜΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΚΑΝΑ ΓΙΑ ΦΡΙΓΟ ΣΤΙΣ 23-12 ΚΑΙ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΣΥΜΠΕΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΤΑΚΗ.ΚΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΕΧΩ ΠΟΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΦΡΙΓΟ ΜΕ Μ.Ο ΑΓΟΡΑΣ 0,1480 ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΝΟΔΙΚΕΣ Π.Χ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΝΩ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ...ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ.ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΡΙΤΟΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΧΘΕΣΙΝΟΣ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ 1999.Υ.Γ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΞΗΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΟΣΟ ΤΑ EBIDTA EINAI ΥΨΗΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΡΟΕΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΑΠΑΝΤΕΣ.ΚΑΙ ΑΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΜΕΤΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ...ΕΔΡΑΙΩΘΕΙ ΚΑΛΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ 2020.ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΔΡΑΙΩΘΕΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ.

      Διαγραφή
  29. Ήθελα να γράψω και κάτι ακόμα παίρνοντας αφόρμη από ένα σύντομο προσωπικό βίωμα αυτών των ημερών. Να εκτιμάται αυτά που έχετε και τους ανθρώπους που έχετε δίπλα σας τίποτα δεν είναι δεδομένο. Χρηματιστηριακά εύχομαι σε όλους μια πολύ καλή χρόνια και καλά κέρδη, αλλά το πρώτο που λέει και ο κύριος Τάκη να κάνουμε καλές επιλογές να μη χάσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Κύριε Τάκη με τον Περσέα τι κάνατε? Τα δώσατε ή ελπίζετε σε κάτι καλύτερο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδωσα τα 2/3 ... δεν υπαρχει κατι καλύτερο. Αναμένω την εκθεση του Δ.Σ ... αν και τα κουρασμένα παλικάρια μπορει να πάθαν Αλτσχάιμερ.

      Διαγραφή
    2. Εγώ τα έδωσα όλα. Μέχρι να ολοκληρθεί η ΔΠ και να συζητηθεί/γίνει έκθεση κλπ νομίζω δεν έχει νόημα να μένει το ρευστό δεσμευμένο

      Διαγραφή
  31. καλημερα σας και καλη χρονια
    συγχαρητηρια κ.Τακη για την ομορφη γωνια που εχετε δημιουργησει
    σας διαβαζω αρκετα χρονια και η γνωμη σας για τραπεζες και μιγ μου εσωσε το κεφαλαιο
    σας ευχαριστω πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η σειρά επιλογής τραπεζικών μετοχών, ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ, έχει αλλάξει .... κατά σειρά έχουμε Ευρωβ, Αλφα, Ετε πλέον.

      Κάποια στιγμή, θα κάνουν μια κουρσίτσα προς τα πάνω για να μπορέσουν να κανουν ΑΜΚ στις τιμές του 2014.
      Δεν έχω προβλημα να χάσω αυτο το ραλάκι του 50% max. Ποτε θα γίνει δεν ξερω ...

      Διαγραφή
  32. Αξιότιμε και Αξιαγάπητε Κύριε Τάκη Καλησπέρα σας.
    Καλή και Ευλογημένη Χρονιά σας εύχομαι με Υγεία και κάθε καλό.
    Και πάλι σας Ευχαριστούμε πολύ για την ΑΡΩΓΗ σας.
    George

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αγαπήτε κύριε Τάκη να δώσω και εγώ μια μετοχή από το wild west (Ταιλάνδη) που είναι μια πολύ ανερχόμενη οικονομία με σταθερό σχετικά πλέον νόμισμα. Μου αρέσει ο κλάδος που δραστηριοποιείται της συσκευασίας και δεν έχει δανεισμό κυκλοφορεί με ένα πβ 0.75 και ένα ΠΕ 6.5 (στο περίπου τα νούμερα). Οι ταμειακές τις είναι όλο και καλύτερες και έχει οργανική ανάπτυξη χώρις να ανεβάζει δανεισμό. Επίσης δεν έχει goodwill και δίνει και σταθερά μέρισμα έχει μείνει στάσιμη τα τελευταία 7 χρόνια και θεώρω ότι αδικείται. http://www.crownseal.co.th/home-EN.asp.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Καλησπέρα,το κατάστημα διαθέτει.
    ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ 1700 μετοχές.
    ΕΛΠΕ 380 μετοχές.
    ΤΕΝΕΡΓΑ 200 μετοχές.
    ΕΧΑΕ 500 μετοχές.
    ΕΛΣΤΡ 3800 μετοχές.
    ΙΝΤΕΡΤΕΚ 4521 μετοχές.
    Μουζάκης 2410 μετοχές.
    ΟΛΥΜΠ 1000 μετοχές.
    AUSTRIA CARD 450 μετοχές.
    Υπάρχουν 13270 σε μετρητά που αν προσθέσω τον ΠΕΡΣΕΑ που δεν έχω δώσει ακόμα γίνονται 15570.
    Αν ενδιαφέρεται κάποιος κύριος να σχολιάσει,καλοδεχούμενος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά κύριε Πέλοπα να σχολιάσω τις εταιρείες ΜΥΤΙΛ διακράτηση,ΕΛΠΕ αν δεν χάνετε στο λογαριασμό,τενεργα διακράτηση,εχαε στο λογαριασμό,ελαστρον ενίσχυση,ιντερτεκ διακράτηση,Μουζά διακράτηση,ολυμπιακη αν κλείσει στην άνοδο κάποια στιγμή φευγει,austria card λογαριασμό, ρευστότητα καλή,Περσέας θα φύγει, ενίσχυση κατ'εμε σε ελαστρον και ιντερτεκ σε διορθωτικές συνεδριάσεις και πάρτε και λίγο κεπενο σε τυχόν διόρθωση και ρευστότητα.Καλο απόγευμα.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ για τον σχολιασμό σας.Θα ήθελα μόνο μία διευκρίνηση για να είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα το σχόλιο σας απόλυτα.Όταν γράφετε ''στον λογαριασμό'' εννοείτε ρευστοποίηση;

      Διαγραφή
    3. Δεν μ΄αρέσει να κρίνω θέλεις άλλου...θα πω απλώς ότι και στο δικό μου χαρτοφυλάκιο ο ΜΥΤΙΛ και η ΤΕΝΕΡΓ είναι βασικές επιλογές με 15% και 10% αντίστοιχα...δεν έχω κατασταλαγμένη άποψη για τα διυλιστήρια...εξέφρασα τον προβληματισμό μου πιο κάτω

      Διαγραφή
    4. Σαφώς κύριε Πέλοπα ρευστότητα για τις ευκαιριες που λογικά θα προκύψουν δεν βιαζόμαστε έτσι και αλλιως θα βρούμε να ενισχύσουμε θέσεις κάπου που θέλουμε.Οι αποφάσεις έτσι και αλλιώς είναι δικές σας.Καλο βράδυ σε όλους.

      Διαγραφή
    5. Κύριε Ηίppy η άποψη και η κριτική σκέψη σας είναι καλοδεχούμενη γνωρίζοντας βεβαίως ότι είναι και καλοπροαίρετη.Μόνος μου ανακοίνωσα το χαρτοφυλάκιο μου και ζήτησα την άποψη σας,μην αισθάνεστε άβολα.Τα θέλει ο κώλος μου που λένε.χαχαχα

      Διαγραφή
    6. Κύριε Κίτσο ο Μυτιληναίος είναι το πουλέν μου που λένε.Νιώθω μεγάλη σιγουριά μαζί του.Σε περίπτωση που κατέβει περί τα οκτώ σκέπτομαι να ενισχύσω.ΕΛΠΕ κερδίζω στο ταμπλό συν μερίσματα και επιστροφές κεφαλαίου τα δύο-δυόμιση χρόνια που τον έχω.Δεν θα με πείραζε να τον δώσω,θα πάρω το προμέρισμα την τρίτη και βλέπω.ΤΕΝΕΡΓΑ δεν αγγίζω μέχρι τα δέκα ευρώ και θα κρίνω τότε.ΕΧΑΕ έχω μια θετική αύρα,γνωρίζω ότι είναι ακριβός βάση ισολογισμού,παίρνω όμως τα μερίσματα-επιστροφές κάθε χρόνο.Η έλαστρον μου έχει βγάλει την ψυχή πολλά χρόνια,δεν μπορεί μία μέρα θα με δικαιώση.Ιντερτέκ και Μουζάκης είναι πρόσφατες επιλογές,έχουμε ψωμί μπροστά μας.Στην Ολυμπιακή είχα 5.000 τεμάχια,έχω δώσει τα 4.000 με κέρδος και έχω μείνει με τα 1.000 και ότι γίνει.Στην AUSTRIA CARD πρέπει να πάρω τηλέφωνο να τους ρωτήσω,κάτω από τα δύο που είναι η τιμή που αγόρασα δεν την δίνω.Ο παρτάκιας ο κυρ Λύκος θα τα αγοράσει;Παίρνω και ένα μερισματάκι,δεν αγχώνομαι.Ο ΠΕΡΣΕΑΣ ουσιαστικά είναι μετρητά.Μην μου λέτε για διόρθωση στην Έλαστρον,δεν αντέχω άλλη διόρθωση εκεί.χαχαχα.Στην Ιντερτεκ που είμαι φρεσκαδούρας αν κατέβαινε μέχρι τα 0,70 με 0,72 θα ενίσχυα.Για τον Κεπενό δεν γνωρίζω,θα τον κοιτάξω.Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

      Διαγραφή
  35. Vasilisg σήμερα πήρα τα μισά NOKIA. Τα υπόλοιπα μόνο αν πάει κάτω από 3.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. λογιστικη αξια η κερδοφορια?
    η μηπως συνδιασμος κ των δυο?
    να ριξω ενα σεντονι, να μου πειτε τις δικες σας σκεψεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σε όλους κι από εμένα ΜΕ ΥΓΕΙΑ και ΤΥΧΗ!
    Κύριε nikdan μην περιμένετε απάντηση. Καλοδεχούμενη η προσφορά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. αυτη τη σκεψη την εχω γραψει κ αλλου, αλλα λογο του οτι μαλλον λιγοι ασχολουνται με θεμελιωδη( κ ταυτοχρονα συμμετεχουν σε διαλογο), δεν βρηκα ακομα πολλα μελη για ανταλλαγη σκεψεων.
    δεν ειναι αναλυση.ειναι σκορπιες σκεψεις.κ γραφω κ εδω για να ακουσω κ αλλες αποψεις.

    με βαση τα θεμελιωδη, υπαρχουν δυο βασικοι τροποι με τους οποιους προσπαθουμε να δουμε αν μια αγορα ειναι ακριβη η φθηνη(κ συνδιασμος αυτων εννοειται)

    ο ενας ειναι η λογιστικη αξια των εταιρειων.αν δηλαδη οι αποτιμησεις των εταιρειων απεχουν πολυ απο τα ιδια κεφαλαια τους.αν δηλαδη μια μετοχη ειναι πολυ πανω η πολυ κατω απο τη λογιστικη της αξια.
    ο αλλος τροπος ειναι η εταιρικη κερδοφορια.αν δηλαδη τα κερδη ανα μετοχη, η αποδοση ιδιων κεφαλαιων κτλ ειναι σε νουμερα που κανουν τη μετοχη να φαινεται ακριβη η φθηνη.

    τα τελευταια χρονια , η πλειοψηφια των εταιρειων του χαα ειχε απο μικρα εως ελαχιστα κερδη, ενω δεν ελειπαν κ οι ζημιογονες χρησεις.υπηρχαν εξαιρεσεις αλλα λιγες.
    γι αυτο το λογο συνηθισαμε να μελεταμε τις εταιρειες με βαση τη λογιστικη αξια, κ σε δευτερη φαση με βαση την κερδοφορια.
    τωρα που η αγορα εχει ανεβει, οι μετοχες μοιαζουν απο λογικα αποτιμημενες μεχρι ακριβες, σε καποιες περιπτωσεις.ο λογος ειναι πως πολλοι συνεχιζουν να κοιταζουν πρωτα τη λογιστικη αξια, κ μετα την κερδοφορια.

    αυτο ομως δειχνει να αλλαζει .νομιζω πως ειμαστε στη αρχη μιας περιοδου που πρεπει να κοιταξουμε πρωτα την εταιρικη κερδοφορια κ μετα την λογιστικη αξια.
    μα τα κερδη ειναι χαμηλα ακομα, λενε πολλοι.αυτη ειναι η μιση αληθεια.
    ειναι χαμηλα, αλλα δειχνει να αυξανονται με εντονους ρυθμους.

    για παραδειγμα:
    στα αποτελεσματα 6μηνου 2019, οι εταιρειες στο χαα εδειξαν ανοδων κερδων
    μετα φορων κ δικαιωματων μειοψηφιας της ταξης του 110%.μιλαμε συνολικα
    ως αγορα.
    στο 9μηνο του 2019, ανακοινωσαν λιγες εταιρειες αποτελεσματα.
    η ανοδος της κερδοφοριας αυξανει ταχυτητα. η ανοδος της κερδοφοριας
    των εταιρειων αυτων , σε επιπεδο 9μηνου 2019 ειναι της ταξης του 159%,
    αν θυμαμαι καλα.

    τα προηγουμενα χρονια η αγορα ηταν φθηνη αλλα χωρις πολλες προοπτικες.οι μετοχες ηταν φθηνες, κατω απο την λογιστικης τους αξια, αλλα χωρις προσδοκιες για μια μελλοντικη καλη κερδοφορια.

    τωρα η αγορα δεν ειναι πια τοσο φθηνη, αλλα εχει πολυ καλυτερες προοτπικες.οι μετοχες δεν ειναι πια με εκπτωση σε σχεση με τη λογιστικης τους αξια, αλλα δειχνουν οτι μπορουν να αυξησουν την κερδοφορια τους πιο ευκολα κ γρηγορα.

    κ μιλαμε για την αγορα συνολικα.

    συμπερασμα , με βαση οσα βλεπω;
    εχουν αλλαξει οι συνθηκες τις αγορας.
    η αγορα μεχρι πριν λιγο καιρο ηταν φθηνη αλλα χωρις προοπτικες.
    τωρα πια ειναι λογικα ποτιμημενη αλλα με προσδοκιες μεγαλης βελτιωσης της εταιρικης κερδοφοριας.
    καλυτερα να κοιταζουμε πλεον πρωτα τα κερδη κ την εξελιξη τους, κ μετα την λογιστικη αξια της μετοχης.
    η αγορα, συνολικα παντα, δεν ειναι υπερτιμημενη σε καμια περιπτωση.

    εσεις τι σκεφτεστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Προσπαθώ να διαβάζω "κριτικά". Καλό σχόλιο αλλά νομίζω γενικόλογο φίλε Nikdan (εκτός βέβαια απ΄την αναφορά στην αύξηση των κερδών 6μηνου και 9μηνου). Θα ήθελα να αναφέρεις (τουλάχιστον) κλάδους αν όχι εταιρείες που μπορούν να επωφεληθούν. Ωστόσο αν και είμαι (μετρημένα) αισιόδοξος κρατώ μικρό καλάθι καθώς

    α) υπάρχει δυσπιστία-δυσκολία ακόμη από πλευράς ΕΕ ακόμη και για τα πιο εύκολα όπως πχ να δοθεί η δυνατότητα αλλαγής χρήσης των ANFAs από εξόφληση χρεών στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων

    β) μετά τον πρώτο ενθουσιασμό για τις προοπτικές δανεισμού των ελληνικών επιχειρήσεων απ΄την ΕΤΕπ υπάρχει σχετική άπνοια (κακό ποδαρικό η ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ)

    γ) προς το παρόν όλα πάνε αργά. Από την γραμμή 4 του μετρό και το αντίστοιχο της Θεσσαλονίκης ως το Ελληνικό ενώ η "αραβία" μοιάζει να χάθηκε προς όφελος τουρκικών εταιρειών

    δ) ενώ τα έργα ΔΕΝ προχωρούν πέφτουν τα πρόστιμα είτε απ΄τα ελληνικά δικαστήρια για τις καθυστερήσεις στο μετρό Θεσ/κης είτε απ΄την ΕΕ για αστοχίες της ΔΕΗ, της ΛΑΡΚΟ, των ΧΥΤΑ κλπ...χρήματα που χάνονται στον Καιάδα στερεύοντας τα διαθέσιμα για επενδύσεις.

    Προς το παρόν έχουμε πολλές προσδοκίες που για να μετουσιωθούν χρειάζονται Τιτάνες (κανονικούς όχι τσιμέντα)...ο Άδωνης είναι, ο Μητσοτάκης είναι...ο Σταικούρας δεν ξέρω...θα δείξει.

    Να το ξαναγράψω...είμαι ελαφρά αισιόδοξος κι έχω εξηγήσει σε παλαιότερο ποστ τους λόγους...θέλω να δω όμως και πράγματα που να συντηρούν τις προσδοκίες βελτιωσης της εταιρικής κερδοφορίας φίλε Nikdan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Κ.Τακη καλησπέρα.σε ευχαριστούμε για τον Περς και πλέον είμαστε μαζί σου σε Φριγο και Σπεις. Η Σπεις είναι καραμαζεμενο χαρτί κατά 90% με ελεύθερες μετοχές 650χιλ κ το πάνε οπότε κ όπου θέλουν. Να ρωτήσω μόνο, σε πιο διαγωνισμό κατεβαίνει κ τι αξίας είναι το ποσό...?ευχαριστώ stratis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα.
      Δείτε αυτό
      https://www.euro2day.gr/news/economy/article/2000548/poioi-omiloi-elavan-prosklhsh-gia-tis-nees-taytoth.html


      Διαγραφή
    2. https://www.kathimerini.gr/1057609/article/oikonomia/epixeirhseis/stis-3-martioy-2020-h-ypovolh-prosforwn-gia-tis-nees-taytothtes

      Διαγραφή
  41. Καλή χρονιά σε όλη την καλή παρέα.
    Χρόνια πολλά και σε σένα Τάκαρε,
    από το πιο ζεστό μέρος της Ελλάδας!
    (σήμερα όμως κάνει λίγο κρύο)

    https://www.google.gr/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fwww.cretewoman.gr%2Fcms_files%2Fimages%2F19250692_787029001478809_2932927589001115941_o(1).jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.cretewoman.gr%2Fel%2F6763%2F%25CF%2584%25CF%2581%25CE%25B5%25CE%25B9%25CF%2582-%25CF%2584%25CE%25BF%25CE%25BD%25CE%25BF%25CE%25B9-%25CE%25BC%25CF%2580%25CE%25B1%25CE%25BD%25CE%25B1%25CE%25BD%25CE%25B1%25CF%2582-%25CE%25BA%25CE%25B1%25CE%25B9-%25CE%25BC%25CF%2580%25CE%25B1%25CE%25BD%25CE%25B1%25CE%25BD%25CE%25B9%25CE%25B5%25CF%2582-%25CE%25B3%25CE%25B9%25CE%25B1-%25CF%2584%25CE%25BF-%25CF%2583%25CF%2580%25CE%25B9%25CF%2584%25CE%25B9-%25CE%25BC%25CE%25B1%25CF%2582-%25CF%2580%25CE%25B5%25CF%2581%25CE%25B9%25CE%25BC%25CE%25B5%25CE%25BD%25CE%25BF%25CF%2585%25CE%25BD-%25CF%2583%25CF%2584%25CE%25B7%25CE%25BD-%25CE%25B1%25CF%2581%25CE%25B2%25CE%25B7-%25CE%25BE%25CE%25B5%25CE%25BA%25CE%25B9%25CE%25BD%25CE%25B1-%25CF%2584%25CE%25BF-%25CF%2586%25CE%25B5%25CF%2583%25CF%2584%25CE%25B9%25CE%25B2%25CE%25B1%25CE%25BB.php&docid=MAFkUuWef7nPdM&tbnid=wdbHVt3y2QADcM%3A&vet=12ahUKEwic8vbvy-XmAhVLx4sKHUutDaU4ZBAzKEswS3oECAEQTA..i&w=1600&h=1013&bih=497&biw=1079&q=%CE%B1%CF%81%CE%B2%CE%B7&ved=2ahUKEwic8vbvy-XmAhVLx4sKHUutDaU4ZBAzKEswS3oECAEQTA&iact=mrc&uact=8

    https://www.youtube.com/watch?v=tdMoEY8G6iQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Έριξα κι εγώ μια ζαριά στην Luckin με λίγα κομμάτια. Δεν έχει νόημα ούτε για μεγάλη θέση ούτε για σταδιακές αγορές, γιατί έχω κατά νου ότι από την άλλη μπορεί να έρθει το μηδέν καθώς τα χωράφια είναι απάτητα. Είναι ένα στοίχημα για fast-growing. Όπως έλεγε και ο Peter Lynch στα χρηματιστήρια αν είσαι καλός τότε θα είσαι 6 φορές στις 10 σωστός αλλά ποτέ 9 στα 10.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Καλή χρονιά να έχετε φίλτατοι.Κύριε Τάκη χάρηκα που εκτινάξατε την ΦΡΙΓΟ,το αξίζετε.
    Σήμερα αγόρασα αγαπητοί,γηράσκω αεί διδασκόμενος,δόξα τη λογική και τη εμπειρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σας κύριε Νίκο.
      Να προσέξετε στο Capital forum ούτε ένα σχολιάλι για ΦΡΙΓΟ. ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΓΡΑΦΤΗΚΕ.
      Κάαααποτε προ 6μηνου γράφαν και ξαναγράφαν ... τώρα όξω όλοι.

      Διαγραφή
    2. Τι λέτε για ΦΡΙΓΟ σαν στόχο στα 0.80 κ.Τακη .?

      Διαγραφή
    3. Μας ενδιαφέρει να εξυγιανθεί η εταιρία και να ξαναγίνει η εταιρία κόσμημα προ πτώχευσης της χώρας .... τότε που δεν είχε δανεισμό και πριν αρχίσουν οι επιστροφές κεφαλαίου.

      Διαγραφή
    4. κ.Tάκη καλημέρα και χρονια πολλα, ήδη στην μετοχη που προτείνατε έχει μεχρι στιγμης κέρδος 25% και τολμω να πω ,και διορθώστε με αν κανω λαθος ,οτι δυο ειναι οι βασικοι δρομοι μεχρι το τελος του 2020.Η θα εξυγιανθεί ή θα παραμείνει εδω να βολοδέρνει ως χρεοκοπημένη ως το κλεισιμό της. Οπότε αν συμβει το πρωτο παμε για τιμες προ δανεισμού, αρα αν τολμησω μια προβλεψη για το τελος του 2020 θα ελεγα για πανω απο 1 ΕΥΡΩ, φυσικα με συνεχιση καλων αποτελεσματων και εξοδο απο επιτήρηση. Καλό ταξίδι να έχουμε.

      Διαγραφή
  44. καλημερα!

    αγαπητε hippy

    αυτη τη στιγμη η κεφαλαιοποιηση της αγορας ειναι 61,8 δις ευρω.

    στο εξαμηνο του 2019, τα κερδη μετα φορων κ δικαιωματων μειοψηφιας αυξηθηκαν σε 1,195 δις ευρω απο 551 εκ ευρω το 2018.μπορει να μην ειναι μεγαλα, ο ρυθμος αυξησης ομως ειναι τουλαχιστον εντυπωσιακος.
    αυξηση της ταξης του 117%.

    σε αυτς μεσα ειναι ολες οι εταιρειες, με το συνολο των αποτελεσματων(εκτακτα κτλ).
    η αυξηση αυτη των κερδων, κρυβει μεσα πολλες εκτακτες κ μη επαναλαμβανομενες ζημιες ομως!υπαρχουν μεγαλα περιθωρια βελτιωσης δηλαδη.
    για να δουμε:

    υπαρχουν πολλες εταιρειες που ακομα κ τωρα εμφανιζουν εκτακτες ζημιες.
    παραδειγμα: τραπεζες, δεη, κατασκευες...
    υπαρχουν εταιρειες που εμφανιζουν βελτιωση, κ η βελτιωση αυτη πολυ δυσκολα δεν θα εχει κ συνεχεια.παραδειγμα: ολπ, αδμηε,οπαπ, εχαε...

    υπαρχουν εταιρειες που ειναι κυκλικες, κ στη φαση αυτη τα κερδη πιεστηκαν η ηταν κατωτερα των προσδοκιων, αλλα ειναι πολυ πιθανο να ανακαμψουν.οπως για παραδειγμα δειχνει το 3 τριμηνο του 2019.παραδειγμα:ελπε, μοη,μυτιληναιος(εδω διατηρει καλα κερδη αν κ ο κλαδος συνολικα πιεζεται)

    κ τελος υπαρχουν εταιρειες με σταθερη κερδοφορια οπως ο οτε, με προοπτικες σταδιακης αυξησης των κερδων οπως για παραδειγμα εδειξε το τριτο τριμηνο του τιτανα,αλλα κ με κερδη ηδη μεγαλα τα οποια μαλλον θα διατηρηθουν, οπως η jumbo.

    δεν νομιζω οτι μπροουμε να βρουμε πολλες εταιρειες που οι προοπτικες ειναι να παρουσιασουν μεγαλη μειωση κερδων η μεγαλη αυξηση ζημιων.
    αντιθετα , μπορουμε πολυ πιο ευκολα να βρουμε εταιρειες που περιμενουν μεγαλη μειωση ζημιων η αυξηση κερδων.

    με βαση ολα τα παραπαναω, δεν καταλαβαινω γιατι καποιος να μην παραμεινει απο αισιοδοξος εως υπερβολικα αισιοδοξος για τη συνεχεια.για το οτι η κερδοφορια δηλαδη οχι μονο ειναι διατηρησιμη, αλλα κ με προοπτικες μεγαλης αυξησης.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να επαναλάβω κατ΄αρχήν ότι ΝΑΙ είμαι κι εγώ αισιόδοξος και φέτος γενικά για τις αγορές και ιδιαίτερα για την δική μας (φιλελεύθερη κυβέρνηση ΝΔ, turn around story χώρας, αναβαθμίσεις απ΄τους οίκους αξιολόγησης, χαμηλός εταιρικός δανεισμός κλπ). Τα χρήματα όμως δεν είναι ατελείωτα οπότε ψάχνουν τις ασφαλέστερες και αποδοτικότερες τοποθετήσεις. Έχουμε λοιπόν

      Εταιρεία Α με κεφαλαιοποίηση 69,6 δις

      P/B 2,3
      P/E 18,04
      P/S 0,88
      Μέρισμα 0,70 ....απόδοση (4,80%...payout ratio 120%)
      Ελάχιστο 12/μηνου 13,945-Μέγιστο 12/μηνου 16,256-τρέχουσα τιμή 14,60...δηλαδή απόδοση έτους +4,70%

      ----------------------------------------------------------------------------------

      Εταιρεία Β με κεφαλαιοποίηση 6,9 δις

      P/B 2,96
      P/E 35,5 (πιθανά ετησιοποιημένα κέρδη για  2019 192 εκατ ή 0,40/μετοχή)
      P/S 1,80
      Μέρισμα 0,464....απόδοση (3,27%....payout ratio 115%)
      Ελάχιστο 12/μηνου 9,50-Μέγιστο 12/μηνου 14,45-τρέχουσα τιμή 14,10 δηλαδή απόδοση έτους +50% περίπου.

      Ποια εκ των δυο μας υπόσχεται καλύτερο ύπνο?Το μαγαζί μπορεί να γίνει ακριβότερο το 2020 αλλά σε τρέχουσες τιμές φθηνό δεν το λες.

       Γνωριζόμαστε (ιντερνετικά) αρκετά χρόνια, καταλαβαίνετε ότι δεν θέλω να σας κοντράρω, αντίθετα θεωρώ ότι τα σχόλια σας πλουτίζουν το μπλογκ και θα ήθελα να σας διαβάζω συχνότερα. Απλά ήθελα με το προηγούμενο σχόλιο να εκφράσω κάποιες επιφυλάξεις και με τούτο να επισημάνω ότι υπάρχουν κι άλλες επιλογές.

      (θα το μαντέψατε σίγουρα, η μετοχή Α είναι της DTE και η μετοχή Β της θυγατρικής ΟΤΕ...η προσωπική μου άποψη είναι ότι παρά την σαφή υπεροχή των θεμελιωδών δεικτών της μαμάς η θυγατέρα θα δώσει καλύτερη απόδοση στο τέλος της χρονιάς λόγω του "buy greece" των "οίκων") 

      Διαγραφή
    2. μα ο οτε δεν ειναι η αιχμη του δορατος αγαπητε...

      ας το δουμε κ αναποδα ομως.ας παμε στο μυτιληναιο για παραδαιγμα!προσφατα ο κλαδος διεθνως ειχε αναταραξεις.ο μυτιληναιος ομως σε επιπεδο κερδοφοριας, ειδικα το 3 τριμηνο του 2019, κρατησε πολυ καλυτερα απ οτι ο κλαδος στο εξωτερικο.
      ας παμε στην αραιγ. βγαζει πολυ καλυτερα αποτελεσματα απ οτι ο κλαδος στο εξωτερικο.
      ας παμε κ στη μοη.εχει ισως την καλυτερη αποδοση ιδιων κεφαλαιων στον κλαδο της.
      οπαπ.οχι μονο αυξανει κερδη πανω απ τον κλαδο, αλλα αυξανει ακομα πιο εντονα την ταμειακη του ρευστοτητα.
      για turnaround stories δεν νομιζω πως χρειαζονται σχολια.κ μονο οι προσδοκιες να περασουν απο ζημιες σε κερδη τα λεει ολα.
      στις τραπεζες, τα νουμερα ειναι ακομα πιο εντυπωσιακα.ειδατε ποσο αυξησαν την καθαρη τους θεση(ακομα κ αν αφαιρεσουμε κ την αναβαλλομενη φορολογια, αναβαλλομενους φορο κτλ)η ετε μονο στο πρωτο εξαμηνο αυξησε την καθαρη θεση, αφου αφαιρεσουμε ολα αυτα, κατα 600 εκ ευρω περιπου.
      με στοιχεια εξαμηνου 2019, οι τραπεζες απο 23 εκ ευρω ζημια το 2018 , ειχαν 380 εκ ευρω κερδη.μπροουν να προυσιασουν τετοια βελτιωση οι ξενες τραπεζες;

      εφερα μερικα μονο παραδειγματα.

      παντως δεν ξερω αν μπορουμε να βρουμε πανω απο 2-3 εταιρειες μεγαλης κεφαλαιοποιησης που να περιμενουμε μεγαλη μειωση κερδων η αυξηση ζημιων.


      συζητηση κανουμε αγαπητε...εννοειται πως καθε σκεψη ειναι τροφη για προβληματισμο...

      Διαγραφή
    3. Προφανώς και κάνουμε συζήτηση...κι επειδή ξέρω πως δεν υπεκφεύγετε μήπως ήρθε η ώρα να μας δώσετε μια καλή κατά τη γνώμη σας ομάδα εταιρειών για μπάσκετ-πόλο-ποδόσφαιρο στο 2020?

      ΑΣΧΕΤΟ ενώ θέλω πολύ να αυγατίσω τη βασική πεντάδα μου με 2-3 καλές εταιρείες του 25αρη να πω την αλήθεια είμαι λίγο "ψαρωμένος" με τα διυλιστήρια λόγω του μεγάλου τουρκικού αντίπαλου στη Σμύρνη (που επηρεάζει βέβαια κυρίως τα ΕΛΠΕ)...έχουμε χρόνο μέχρι το Μάρτιο-Απρίλιο αλλά το μαγαζί προεξωφλεί. Από την άλλη ακριβώς λόγω αυτού σκέφτομαι ότι ίσως έχει ήδη προεξοφληθεί στην ΜΟΗ που υποαπέδωσε το 2019...εσείς τι λέτε?

      Διαγραφή
    4. αν κ το να γραφουμε δημοσια επιλογες συχνα ειναι προσκληση σε οποιον μας την φυλαει για να μας την πει κ να ξεκινησει κοντρα, θα σου γραψω επιλογες λιγο αργοτερα αγαπητε...

      (εννοειται πως γι αυτο που εγραψα πιο πανω δεν εννοω εσενα)

      Διαγραφή
  45. Αιτήσεις για νέα φωτοβολταϊκά 1500 MW στα πρώην λιγνιτικά πεδία κατέθεσε στη ΡΑΕ η ΔΕΗ Ανανεώσιμες

    https://energypress.gr/news/aitiseis-gia-nea-fotovoltaika-1500-mw-sta-proin-lignitika-pedia-katethese-sti-rae-i-dei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Κύριε nikdan, συμφωνώ γενικά με την άποψή σας. Πιστεύω ότι η κερδοφορία είναι πολύ σημαντικό κομμάτι μιας εταιρείας και συγχρόνως να εισπράττει τα κέρδη της , δηλ. να έχει πολύ καλές ταμειακές ροές. Φυσικά μιλάμε για συνεχόμενες κερδοφόρες χρήσεις...Για αυτό και το P/E δείχνει αρκετά πράγματα...Όταν ξεπερνάει το 20 αρχίζει η μετοχή και τσιμπάει πια, αν και υπάρχουν εταιρείες που συνεχίζουν την κερδοφορία τους επί χρόνια και το P/E ανεβοκατεβαίνει από 15 έως 30 και η μετοχή τους ανεβαίνει για χρόνια...Πάντως πιστεύω ότι μπαίνουμε σε άλλη εποχή και ότι θα πολλαπλασιάζονται οι εταιρείες στα επόμενα δέκα χρόνια που θα αυξάνουν την κερδοφορία τους ή θα περνάνε από ζημιές σε κέρδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Διαβάζοντας παραπάνω σχόλια να εκφράσω την άποψη ότι με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα συζητήσεις που έχω κάνει με ανθρώπους που γνωρίζουν τα του Ομίλου να αναφέρω ότι είναι σχεδόν απίθανη μια ΑΜΚ στη Φριγο. Το στοίχημα όπως έχω ξαναπεί -κ συμφωνώ με τον κυρ Τάκη- είναι η διατηρησιμοτητα των πωλήσεων.. να μην αποτελει πυροτέχνημα λόγω των παραγγελιών που έγιναν ήδη κυρίως από τους μεγάλους πελάτες της κ δη την Coca-Cola (στο πλαίσιο πολιτικής αντικατάστασης υφιστάμενων προϊόντων επαγγελματικής ψύξης κατά βάση).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυριε Ανδρέα και οι δικες μου επαφές από την δουλειά μου με συνάδελφό που είναι πολύ κοντά στην εταιρεία δεν υφίσταται θέμα αύξησης κεφαλαίου δεν έχει πέσει κάτι τέτοιο στο τραπέζι(ακόμη).Και εγώ την αύξηση σκεφτόμουν γι αυτό πήρα μόνο 50000 σιγά σιγά με μ.ο 0.2050 από όταν την ξεμπροστιασε ο Κύριος Τάκης.Θα παραμείνω να δω όλο το έργο μεχρι τελος .

      Διαγραφή
    2. Κύριοι η ΦΡΙΓΟ δεν πρόκειται να βγάλει κάτω απο 50 εκατ. EBITDA ... αυτό έγινε μόνο 1 χρονιά.
      Με ΕBITDA στο χαμηλό των 50 εκατ. ευρώ και 20 εκατ αποσβέσεις και 20 χρηματοοικονομικά έξοδα θα εμφανίζει κέρδη 10 εκατ. προ φόρων, ακόμη και αν οι πωλήσεις της πέσουν κάποια χρονιά στα 400 εκατ. ευρώ.

      Μην κοιτάτε τις ζημιές που ανακοίνωνε τα προηγούμενα χρόνια. Επρόκειτο για κόστη αναδιοργάνωσης απο το κλείσιμο μιας σειράς εργοστασίων και κλείσιμο ή σβήσιμο απο τον Ισολογισμό οτιδήποτε προβληματικού παγίου υπήρχε.

      Τα 500 εκατ. και άνω στις πωλήσεις τα θέλουμε για να εμφανιστούν υψηλά κέρδη, όταν τελειώσουν τα κόστη αναδιοργάνωσης.
      Την ΑΜΚ την ζητάμε για να μηδενίσουν τα ίδια κεφάλαια, με σκοπό να πέσει ο τραπεζικός δανεισμός κατά 30% με 50% και να βγούν περισσότερα κέρδη απο την μείωση των χρηματοοικονομικών εξόδων.

      Για εμένα η εταιρία έχει εξυγιανθεί ή έχει σχεδόν εξυγιανθεί ... αυτό θα το μάθει και η αγορά με τον καιρό.
      Αυτά βλέπω εγώ ...

      Διαγραφή
    3. Κύριε Τάκη δεν το έχω με την αναλυση οπως εσείς.Η δουλειά μου οπως εχω πει είναι διαχειρηση κινδύνου σε μεγάλες εταιρείες εδώ και στο εξωτερικό.Δεν έχω αντίρρηση απλά έγραψα τι μου λέει έμπιστος συνάδελφος που έχει γνώση τής εταιρίας .

      Διαγραφή
    4. Μα για το λόγο αυτό κύριε καπετανιε δεν έχουμε πάρει αλλά τόσα... κρατάμε ακόμα πισινή που λένε!! Διότι ακόμα κ κάποιος μες την εταιρία να σου πει δεν θα γίνει αύξηση (κ ας υποθέσουμε οτι λέει κ αλήθεια κ ειναι κ σε θέση να γνωρίζει), αν ειναι σοβαρός θα σου αναφέρει στο τέλος 'με βάση τα μεχρι στιγμής δεδομένα"... Κ αυτά μπορεί να μεταβληθούν!

      Διαγραφή
    5. Ακριβώς αυτό που γραφετε μου λέει.Ειναι σοβαρός και έχουμε συνεργαστεί πολλάκις στο πρόσφατο παρελθόν...

      Διαγραφή
  48. αγαπητε hippy

    να δωσω κ εγω μερικες επιλογες λοιπον, αν κ τις πιο πολλες απο αυτες μαλλον τις ξερεις, μιας κ συζηταμε συχνα γι αυτες.πολλες απο αυτες τις επιλογες τις εχω γραψει κ αλλου(soltrade,ομαδες facebook κτλ)
    1) δεη.για τους λογους που τοσο καιρο συζηταμε.μπορει να εχει ηδη δωσει μεγαλη αποδοση, νομιζω ομως πως συνεχιζει να ειναι απο τις πρωτες επιλογες.
    2)οπαπ.αυξηση κερδων κ ακομα μεγαλυτερη αυξηση ρευστοτητας.
    3)ελλακτωρ.εχει δειξει βελτιωση στα θεμελιωδη, αλλα δεν εχει περασει ακομα σε κερδη.προσδοκια να γινει μεσα στο 2020.
    4) ετε.οσο περναει ο καιρος κοιταζω ολο κ πιο πολυ τις τραπεζες, κ ας υπαρχει ακομα σοβαρος κινδυνος νεας ανακεφαλαιοποιησης.απ ολες επιλεγω την ετε γιατι μου αρεσει πιο πολυ η οικονομικη της κατασταση.
    5)εχαε-αδμηε.επιλογες εξαιρετικα χαμηλου ρισκου,k σε μεγαλο βαθμο με προβλεψιμα εσοδα, κερδη, μερισματα.

    οπως καταλαβαινεις λοιπον, σε μεγαλο βαθμο συνεχιζω με τις ιδιες μετοχες, με μικρες μονο προσθηκες.δεν βλεπω λογο να κανω καποια μεγαλη αναδιαρθρωση στη φαση αυτη.
    ολα αυτα ειναι ομως με βαση το δικο μου επενδυτικο προφιλ. δεν σημαινει πως θα προτεινα τις μετοχες αυτες σε ολους τους επενδυτες.
    για παραδειγμα, αν καποιος θελει να παρει περιορισμενο ρισκο, προφανως δεν θα επιλεξει δεη-ελλακτωρ.ειδικα τη δεη που ανα πασα στιγμη μπορει να προκυψει μια σοβαρη διορθωση.
    απο την αλλη , καποιος που θελει να παρει αυξημενο ρισκο, μαλλον δεν θα επιλεξει οπαπ-αδμηε.

    κυκλικες μετοχες δεν θα επιλεξω στη φαση αυτη.ο λογος ειναι πως οι πιο πολλες απο αυτες εχουν μεγαλη εξαρτηση απο τις εξαγωγες, μεγαλο μερος των εσοδων τους ειναι απο το εξωτερικο.δεν λεω πως ειναι ακριβες, αλλα νομιζω οτι στη φαση αυτη μαλλον δεν μου ταιριαζουν ως επιλογες.ειδικα στη μοη, εχω αποχωρησει εδω κ 2 χρονια περιπου.ειχα ανοιξει μιτο το 2012 στο capital για την εταιρεια(γινε τσαμπα μαγκας λεγεται).καλοκαιρι του 2017 ομως, αν θυμαμαι καλα, μηδενισα τη θεση μου στη μετοχη.

    οι επιλογες που εχω κανει ειναι κατα βαση εταιρειες που σε μεγαλο βαθμο αντλουν εσοδα απο το εσωτερικο.εχουν κ εσοδα απο τις ξενες αγορες, αλλα σε περιορισμενο βαθμο. πονταρω δηλαδη στο οτι η ανακαμψη στο εσωτερικο θα βελτιωσει πιο γρηγορα τα μεγεθη τους, απ οτι εταιρειες που βασιζονται σε εξαγωγες. γι αυτο κ εχω ανοιγματα σε πολλος κλαδους.ενεργεια, τραπεζες, κατασκευες, τυχερα παιχνδια.απο τις επιλογες απουσιαζει ο τομες του λανικου εμποριου, ενας κλαδος δηλαδη ο οποιος παραδοσιακα με φοβιζει αρκετα.
    με βαση την εικονα που εχω, ειμαστε εδω κ καιρο σε φαση buy and hold.γι αυτο το λογο κ μενω σταθερος σε πολλες απο τις επιλογες μου, για τις οποιες αλλωστε συζηταμε εδω κ καιρο. νομιζω δηλαδη οτι τα μεγαλα κερδη θα συνεχισουν να ερχονται απο τη διακρατηση, κ οχι απ το μεσα-εξω.

    για το 2020 περιμενω διψηφια θετικη αποδοση για τον γδ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ που μοιραστήκατε τις επιλογές σας μαζί μας. Στον μίτο που ανοίξατε για την ΜΟΗ στον capital το 2012 αν θυμάμαι καλά σχολίαζα κι εγώ. Έχω μηδενίσει κοντά δυο χρόνια τώρα αλλά ο πειρασμός επανεπένδυσης υπάρχει. Κάποιοι συνάδελφοι επενδυτές ποντάρουν στην λιανική ενέργεια , στη μεταφορά αερίου, στο μεγάλο της στοίχημα (για το μέλλον) στους  σταθμούς ανεφοδιασμού ηλεκτροκίνησης  και φυσικά στην επένδυση που κάνει για τα καθαρότερα καύσιμα που θα είναι έτοιμη το 2023 (αλλά οι Τούρκοι 2,5 χρόνια νωρίτερα)
      Οι δικές μου επιλογές και άποψη για την αγορά είναι εδώ

      http://freeforumstocks.blogspot.com/2020/01/blog-post.html  

      (δεν πιστεύω ότι θα υπεραποδώσουν (πλην ίσως του Μυτιληναιου).... τις αναφέρω μόνο για λόγους εντιμότητος απέναντι σας)

      Διαγραφή
  49. Κύριε Καπετάνιο, κρατήστε αυτό που αναφέρω παραπάνω. Δεν υπάρχει πρόθεση να βάλει η οικογένεια πάλι το χέρι στην τσέπη! Όσον αφορά την πορεία εξυγίανσης τον μονο που έχει που εκφραστει ως παράγοντας ανησυχίας τον ανέφερα. Κ εξαρτάται κ από μεταβλητες οι οποίες δεν μπορούν στην παρούσα φάση να μετρηθούν/ποσοτικοποιηθουν στα μελλοντικά αποτελεσματα(παρα μονον ως projections),πχ μια ενδεχόμενη ύφεση στην παγκόσμια οικονομια και τι επίπτωση θα έχει στη ζητηση. Όσον αφορά το παραπάνω σχόλιο του κυριου Τάκη περί εκκαθάρισης ζημιογόνων δραστηριοτητων είναι ακριβώς όπως τα λέει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Ανδρεα αναφερα πιο πάνω πώς δεν διαφωνώ απλά μια επιβεβαίωση έκανα...

      Διαγραφή
  50. Σε πρώτη φάση μια ΚΕΦ/σή 150 με 200 εκατ θα μπορούσε κατά την γνώμη μου να προσεγγιστεί κ μέχρι το τέλος του έτους.Απο κει κ πάνω κ υπό προϋποθέσεις διατηρησιμοτητας των πωλήσεων θα μπορούσαμε να δούμε τα νούμερα που αναφέρουν κάποιοι φίλοι παραπάνω κ ακόμα υψηλότερα.Ειναι πάντως ένα δυνάμει turn around στορυ που θα μπορούσε από εδώ να δώσει κ αποδόσεις που σήμερα φαντάζουν όνειρο θερινής νυκτός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με την ίδια λογική μπήκα Παπουτσανη στο 0.20 προ rsκαι παραμένω.Καθως και προφίλ στο 0.80 αλλά βγήκα σχετικά νωρίς 2.40 Όπως και στο υγεία στο 0.18 και το έδωσα στην δημόσια πρόταση...Φριγγο μέχρι τέλους ...

      Διαγραφή
    2. Τα 0,4 τα θεωρώ δεδομένα!!!
      0,36 έγινε η τελευταία ΑΜΚ όπου συμμετείχε ο Δαυίδ και αναγκαστικά οι ομολογιούχοι.

      Διαγραφή
    3. Δεν θα διαψευτειτε ουτε αυτή τη φορα Κύριε Τάκη! Όπως δεν θα διαψευτειτε και στην ΤΕΝΕΡΓ όταν στα 5 ευρώ σας ρώτησα ποιά είναι η γνώμη σας...Παραμένω μέχρι την τιμή εισαγωγής .Ευχαριστώ θερμά.

      Διαγραφή
    4. Καλησπέρα, από περιέργεια κοίταξα την frigo στο site των financial times, όπου στα forecasts αναφέρουν ότι ο ένας αναλυτής που την παρακολουθεί έχει δώσει τιμή 2,4 στους επόμενους 12 μήνες.

      Διαγραφή
    5. ο ένας αναλυτής που την παρακολουθεί!!!!!!!!!!!!!!!!11 καλα φοβερο !!! διαβαζετε οτι παπα,,,,α γραφει οκαθενας

      Διαγραφή
  51. Είναι λάθος (κατά πάσα πιθανότητα) ή την έχουν ανακαλύψει και άλλοι (υπεραισιόδοξοι);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Εγώ τωρα γιατί αρχιζω να προβληματίζομαι οταν ακουω τετοιές προβλεψεις??
    Μηπως στο τέλος επιβεβαιωθεί η παροιμία που λεει οπου ακους πολλα κερασια κρατα και.....
    Ευτυχως που υπάρχει και ο κ.Τάκης και μας συγκρατεί λίγο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. κυριε τακη καλη χρονια ,,για την unibius βιοσκ που ειστε φορτωμενος τι εχετε να πειτε ? γιατι κυπριακες μετοχες και nasdaq δεν νομιζω να ενδιαφερουν κανενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Θα ήθελα τη γνώμη των φίλων του μπλόγκ σχετικά με τα πρόσφατα γεγονότα στη Μέση Ανατολή και την νέα κόντρα ΗΠΑ ΙΡΑΝ. Δεδομένου οτι υπάρχουν ανησυχίες οτι μια περεταίρω όξυνση μπορεί να οδηγήσει την τιμή του πετρελαίου ακόμα και πάνω απο τα 90 δολ. Πρέπει η όχι να ανυσυχούμε για μια νέα παγκόσμια ύφεση? Τα πρώτα σημάδια στις αγορές πάντως δεν είναι αισιόδοξα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. κυριοι για να μην ψαχνομαστε για μετοχες με προοπτικες ενα ειναι το απολυτο
    turnaround , η δεη για να φυγει καθε ανασφαλεια,χρονια πολλα σε ολους τους μετεχοντες στο ποιοτικο forum

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Καλησπέρα,θα γράψω κάτι που πιστεύω πως το έχουμε σκεφτεί πάρα πολλοί σε αυτό το blog,παρακολουθώντας τις επιτυχίες του κυρίου Τάκη.Είναι του χαρακτήρα μου όταν γνωρίζω ότι δεν κατέχω ένα θέμα και βλέπω ότι κάποιος άλλος το κατέχει έτη φωτός καλύτερα από εμένα να του το αναγνωρίζω χωρίς υπεκφυγές.Προτείνω λοιπόν με κάποιο τρόπο νόμιμο βεβαίως για να μην έχουμε μπλεξίματα και εγγυημένο προς τον κύριο Τάκη,να του δίνουμε ένα ποσοστό επί των κερδών σε επιλογές που θα μας προτείνει σε email που θα στέλνει προσωπικά σε όποιον θα ήθελε να συμμετάσχει.Δεν γνωρίζω βεβαίως την άποψη του σπιτονοικοκύρη.Σας παρακαλώ μην με πάρετε με τις μπατανόβουρτσες,μια σκέψη έγραψα.Επειδή είμαι λάτρης του αρχαίου πνεύματος θα κλέψω λίγο από Θεμιστοκλή και θα γράψω.Πάταξον μέν, ἄκουσον δέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το συγκεκριμένο μπλογκ κύριε Πέλοπα έχει ως σκοπό την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ αγνώστων, όπως ξεκάθαρα δηλώνει στην επικεφαλίδα ο αγαπημένος οικοδεσπότης μας.

      Η αντιμετώπιση και η χρήση όσων γράφονται εδώ, ως επενδυτικές συμβουλές, είναι επικίνδυνη, τόσο για τους αναγνώστες, όσο και για τον κ. Τάκη.

      Αναγνωρίζω την ευγενική σκέψη και πρόθεσή σας να εκφράσετε την ευγνωμοσύνη σας και ελπίζω να μη σας στεναχώρησα, αλλά θεωρώ ότι είναι σημαντικό να προστατέψουμε τόσο το μπλογκ, όσο και τον οικοδεσπότη μας από παρεξηγήσεις, παρερμηνείες και προβλήματα.

      Καλή χρονιά με υγεία να έχετε.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ με τον κύριο Dr John.Ειμαι σίγουρος ότι ο Κύριος Τάκης δεν θα συμφωνούσε σε κάτι τέτοιο.

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ με όσα γράψατε,έγραψα μία σκέψη μου γνωρίζοντας ότι οι πιθανότητες είναι ελάχιστες.Της πρακτικής προηγείται η θεωρία.Τις περισσότερες φορές μένουμε στην θεωρία,έτσι και τώρα...

      Διαγραφή
    4. Κύριοι η Πρωταπριλια είναι σε 2.5 μήνες.

      Διαγραφή
    5. Κύριε Τάκη,την πρωταπριλιά θα γράψω ότι συναντήθηκα με νεφελίμ!:):)

      Διαγραφή
    6. Κύριε Τακη Το Άγιο Πνεύμα είθε να φωτίσει μερικούς γιατί κανει διακρίσεις...

      Διαγραφή
    7. Καλή Χρονιά κ. Τάκη! Πολλά ευχαριστήρια, εύχομαι να χετε κέφια να συνεχίσετε να γράφετε και το 2020 :)
      Χρόνια πολλά, υγεία σε όλους τους φίλους του blog!
      Φελαινί

      Διαγραφή
    8. πικρός είναι για την ώρα ο κινέζικος καφές....

      Διαγραφή
    9. Προς captain Cook.Θεωρώντας ότι μπορεί να έχεις πιεί κανα ποτηράκι παραπάνω,σου δηλώνω ότι είσαι αναρμόδιος να κρίνεις την ψυχική μου υγεία.Σε προτρέπω να κοιτάξεις την δική σου.Σου δηλώνω επίσης ότι αυτό το σχόλιο ήταν ευγενικό,πρόσεχε τι θα απαντήσεις-αν απαντήσεις-γιατί το επόμενο μπορεί να σε πληγώσει.
      Υ.Γ. Είχα την μύγα και μυγιάστικα.

      Διαγραφή
  57. Καλησπέρα Καλή χρονιά και χρόνια πολλά σε όλους. Στο Ελληνικό ΧΑΑ δέν βλέπω πιά σούπερ ευκαιρίες .Αρχισα να πουλάω σιγά σιγά όλα μου τα χαρτιά (ελλακτ,μεντι,παπ,τράπεζες 0% ,αναγκαστικά περσ ) και θα κρατήσω μόνο την δεη και ρευστότητα.Απο το αμερικάνικο σε LK αν κάνει μία καλή διόρθωση κάτω απο 30 $ και άρχισα μικρές αγορές στην μετοχή US STEEL CORP γύρω στα 10,70 $ Βλέπω turn around story σε αυτή Market Cap 1.8B book value 4.00B

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σύντεκνε την μελέτησα την εταιρία και δείχνει όντως ότι το γυρίζει το πράμα. Επήρα σήμερα μερικά με 10.82$.Σε ευχαριστώ.

      Διαγραφή
    2. δόκτωρα δες και μια τεράστια φούσκα στον τεχνολογικο τομέα .μου την σφύριξε φίλος σαουδάραβας πολυ λεφτάς AMD PE Ratio (TTM) 250 ????? Περιμένω την λιζα να βγάλει press conferance και θα ανοίξω ασούπερ short μαλλον αυριο

      Διαγραφή
    3. Περί AMD δείτε και αυτό https://www.investorblog.gr/%ce%b1%ce%b3%cf%8c%cf%81%ce%b1%cf%83%ce%b1-%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%8e%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%cf%80%cf%8e%ce%bb%ce%b7%cf%83%ce%b7%cf%82-amd/

      Διαγραφή
    4. 50% πανω η ΑΜD.
      Δεν σορτάρουμε ποτέ ταύρους ... μόνο για λίγο και απο Indiders.

      Διαγραφή
    5. χρήσιμη συμβουλή ευχαριστώ

      Διαγραφή
    6. Τουλάχιστον η ΑΜD έχει έστω κ στη στρατόσφαιρα ενα Ρ/Ε...χαχα!!

      Διότι αν δούμε τοσες αλλες εταιρίες τεχνολογίας, οι αποτιμήσεις είναι πλέον δεκάδες δις επενδύοντας σε ζημιές κ προσδοκία..τα παραδείγματα πολλά...

      Το τελευταίο διαστημα μου έχει κάνει μεταξύ άλλων εντύπωση ο διπλασιασμος στην αποτίμηση της Τesla έναντι πχ της Βmw... Στην μια αγοράζεις (p/e 9+ αν θυμάμαι απέξω) στην άλλη προσδοκία.. γενικά στην Αμερική, ειδικά στον ευρύτερο τεχνολογικό κλάδο,δεν ξέρω πως κ με τι κριτήρια γίνονται οι τοποθετήσεις κ που τελικά θα οδηγήσει όλο αυτό...

      Η αλήθεια πάντως να λέγεται..οποίος ασχολήθηκε μετα την κρίση του 2008 εκεί καθάρισε...σαν σήμερα θυμάμαι την Αmazon στα 50+ δολαρια κ την Apple περί τα 12-15 etc etc.. 😎

      Διαγραφή
    7. Όσον αφορά το άρθρο, το είχα διαβάσει τότε,σχετικά με την AMD. Λογικη ήταν η σκεψη κ αναλυση του κυριου Κουτσουμπου βάσει της πεπατημένης... Μάλιστα η συγκεκριμένη παρουσίαζε το χαρακτηριστικό κορύφωσης της τιμής της λιγο πριν μεγάλες πτώσεις (βλέπε 2000 κ 2007)! Από τότε οπως ανέφερε κ ο κύριος Τάκης έχει ενισχυθεί άνω του 50% έχοντας ξεκίνησε την άνοδο κάτω απο τα 2 δολάρια κ μάλιστα μολις την τελευταία 4ετια.

      Τζαμπα η αναφορά κ στον κ. Taleb στο άρθρο, το βιβλίο του οποίου έχω διαβάσει τουλάχιστον 3 φορές...χαχα!

      Διαγραφή
  58. Χρονια πολλα κυριε τακη σε εσας κ σε ολο το forum με υγεια ψυχικη ισοροπια κ ειρηνη..αν υπαρχουν κ κερδη χωρις αγχος ακομα καλυτερα!στο θεμα μας τωρα ειμαι πολυ καινουργιος στο χωρο κ τον επενδυτικο κ του φορουμ..μηπως θα μπορουσες να κανεις καμια προταση ποιο εσπευμενα σε σχεση με το προγραμμα που εχεις γιατι ισως δωθουν ευκαιριες στο επομενο 10 ημερο για καλες τιμες σε σοββαρα κατα την γνωμη σου χαρτια λογω της εντασης στην μεση ανατολη που αν δεν αποκλιμακωθει αμεσα κ κρατησει λιγες μερες πιθανος ριξει τις τιμες..κ οταν αποκλιμακωθει να μαστε ετοιμοι να παρουμε..το επικρατεστερο σεναριο για μενα ειναι η αναμπουμπουλα να κρατησει μια βδομαδα με 10 μερες..ολα αυτα ειναι εικασιες αλλα αν εξελιχθουν ολα με το γνωστο κλασικο τροπο που εξελισονται τα πραγματα δηλ τον κλεφτοπολεμο τρομοκρατιας απο ολους προς ολους οσοτου γινει το μπαμ..τοτε ισως εποφελιθουμε της συγκηριας!φυσικα ευχομαστε να υπαρχει αισιο τελος σε αυτη την υποθεση.ευχαρηστω εκ των προτερων κ χρονια πολλα σε ολους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χεστηκαν οι Αμερικάνοι για τους μουλάδες,πράσινα όλα στ αμερικανικά χρηματιστήρια,όσο για την ψωροκωσταινα είναι αλλού μου παπά ευαγγελιο

      Διαγραφή
  59. Τις αεεαπ τυπου briq,τραστορ κτλ πως τις βλεπεις ?που τις γλυκοκοιταω.λογω συγκηριας κοκκινων δανειων,ηρακλη κ τα λοιπα που θα τους δωσει ευκαιριες να ενδυναμωσουν το χαρτοφυλακιο τους σημαντικα..υπαρχουν ελπιδες για κερδη καιφαλαιου η κ μερισματα η να κοψω λασπη..καταλαβαινω οτι εσυ κοιτας κυριος αρηθμους αλλακ τα εκαστοτε δαιδομενα παιζουν τον ρολο τους υποθετω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Καλησπέρα σε όλους τους θαμώνες και καλή φώτιση σήμερα του Αγίου Πνεύματος , η LK η μικρή κινεζούλα μάλλον για παλτό μου κάνει και από ότι είδα χώθηκαν αρκετοί από εδώ μέσα , ο κύριος Hippy καλά έκανε και είχε αμφιβολίες γιατί στον Nasdaq μηδενίζεις πολύ εύκολα , μου θυμίζει την VHC (patent troll) που είχε προτείνει ο Frapezitis και έγραφε ότι θα κατατροπώσει την Apple και θα της πάρει τα βρακιά στα δικαστήρια και τώρα η Apple είναι στο 1,33 billion χρηματιστηριακή αξία και 5-6 φορές πάνω η τιμή της μετοχής ενώ η VHC στα 265 εκατομμύρια στο 1/7 περίπου από την τιμή που την είχε προτείνει ο Frapezitis νομίζω κάπου 22 $ την είχε δώσει , ελπίζω να μην χαθούν χρήματα σε αυτήν την μετοχή από φίλους του blog αν και βέβαια νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς για να βγουν συμπεράσματα , διαβάζω διάφορα γι αυτήν στο stocktwits https://stocktwits.com/symbol/LK , χρόνια πολλά σε όλους και πάλι και ευχαριστώ τον κύριο Τάκη και τους συμμετέχοντες για αυτά που προσφέρουν σε αυτό το blog.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Oντως ειναι πολύ νωρις ... όμως πιστευω οτι εντος του 2020 θα δει 20 με 25 δις κεφαλαιοποίηση.

      Διαγραφή
    2. Εγώ αντέχω να την δω ακόμη και στο -50% και να περιμένω, χωρίς μουαγιέν και τέτοια.

      Διαγραφή
    3. Σε συνέχεια του παραπάνω σχολίου μου, αλήθεια κυριε Τάκη εσείς που ξεκοκκαλιζετε ισολογισμους κ ανακαλύπτετε διαμάντια κ turn around stories, όπως φυσικά κ "σάπια μήλα",σε μια αγορά σαν τη Wall k ποσό μάλλον το Nasdaq...τι έχετε να πείτε με αυτά που βλέπουμε? Κ με τι κριτήρια κάποιος να επενδύει σήμερα? Αγοράζοντας ζημιές κ αποτιμήσεις στη στρατόσφαιρα (πχ βλέπω εταιρίες πασιγνωστες με P/s 20+)... Προσωπικά με αυτά που βλέπω έχω ξεχάσει αυτά που μου μάθαιναν στα πτυχία κ τα μεταπτυχιακά αλλά κ στον ευρύτερο χρηματιστηριακο/ τραπεζικό χώρο εργασίας τόσα χρόνια... κ ειμαι ακόμα αισίως 44.

      Διαγραφή
    4. Kύριε Ανδρεα τα πάντα είναι χρηματοροές. Όπου ρέει αφθονο χρήμα τοτε τα παντα ακολουθουν τη ροή του χρήματος.
      Χρόνια τα λέω αυτά.

      http://mitarola.blogspot.com/2013/05/blog-post.html?m=0

      Ουδεμία εκπληξη λοιπόν.

      Διαγραφή
    5. Κύριε Ευρωβλάχο δεν πρεπει να παει κατω απο 32.
      Εκει στοχευα αρχικά στα 30 με 32 το χαμηλότερο και άμεση επαναφορά στο 32+.
      Κάνει τριπλάσια κομμάτια απο το μεσο ορο τριμηνου. Εχουν βγει πολλοι και εχουν σορταρει παμπολοι.
      Νομίζω ότι απο σημερα θα αλλάξει ρότα.

      Διαγραφή
    6. ..είναι η πρώτη μου φορα που παίζω εταιρία στο Nasdaq... με μικρά ποσά στο κινέζικο (πικρό) καφέ για την παρακολούθηση... αγόρασα ψηλά αλλά παρατηρώ ότι το χαρτί έχει μεγάλο κοινο απο πίσω του... πάντως θα ήθελα να μάθω κ Τάκη γιατί η εταιρία θα μπορούσε να φτασει τα 20 δις...ποιοι θα είναι μοχλοί της έντονης ανάπτυξή της...κ προτείνω να υπάρχει κ ένα άρθρο για καλές εταιρίες απο την απέναντι όχθη του Ατλαντικου...

      Διαγραφή
  61. Για κάποιον που "ψάχνεται" στις ΗΠΑ ενδιαφέρουσα είναι νομίζω και η επιλογή ΡΑΑ του κυρίου Συλβιου. Μοιάζει να αντιδρά από τα χαμηλά της όπως και η US STEEL CORP (Χ) του κυρίου SpyEye

    Η ιστοσελίδα της εταιρείας είναι https://www.plainsallamerican.com/ 

    Μια πρόσφατη και εκτενή ανάλυση της εταιρείας υπάρχει εδώ  

    https://seekingalpha.com/article/4301670-3-reasons-best-time-11-years-buy-8-percent-yielding-plains-american?li_source=LI&li_medium=liftigniter-widget.

    Μεταφέρω το σχόλιο του καλού χρήστη

    "Αφού λες για ενέργεια και υποδομές, κοίταξε και τους αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου. Ένας άλλος κλάδος στον οποίο είναι εμφανής η αρνητική προεξόφληση. Δεν λέω αν η αγορά έχει δίκιο. Δεν ξέρω. Έχει όμως ενδιαφέρον. Η Plains All American Pipeline (PAA) για παράδειγμα (μεταφορά πετρελαίου από σχιστολιθικά πετρώματα της Αμερικής, αλλά και φυσικού αερίου με κεφαλαιοποίηση 12,95 δισ δολάρια). Σημερινό κλείσιμο 18,74$ Μέρισμα 1,44$. Μερισματική απόδοση 7,7%, με dividend payout ratio 0,31 (31%). Όχι να δανείζομαι για να πληρώνω μερίσματα (ΟΠΑΠ καλή ώρα). Είναι Αμερική βέβαια, αλλά δε νομίζω ότι θα έχεις την παρακράτηση 30% γιατί είναι MLP (Master Limited Partnerships). Λογικά θα πρέπει να είναι καθαρό κι αυτό.

    Υπέστη τα στραπάτσα της στο παρελθόν, έχει μειώσει τα μερίσματά της (δεν έχουμε διαχρονική αύξηση μερισμάτων εδώ) έφαγε τα χαστούκια της και τώρα που συμμαζεύεται κανένας δεν την εμπιστεύεται.

    PE Ratio 4,67. Forward PE Ratio 9,49. PB Ratio 1,15. PS Ratio 0,46. Debt-to-Equity 0,78. Debt-to-EBITDA 2,32. Interest Coverage 6,84. Current Ratio 1. Altman Z-Score 2,24. Credit Rating BBB-. Price-to-Graham-Number 0,55."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Κυ.hippy,πολυ καλη η τοποθετηση σας στο διπλανο του Μιχαλη.Φυσικα καλοδεχουμενες οι αλλες αποψεις,πραγματικα ομως ειστε πολυ κοντα στην οποια πιθανη αληθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Καζαντζάκης στο βιβλίο του "καπετάν Μιχάλης" κύριε Πεζοπόρε βάζει τον πασά να πει την εξής ιστορία (την μεταφέρω στο περίπου όπως την θυμάμαι)
      "Ο Αλλάχ", λέει ο πασάς, "έφτιαξε τον Έλληνα και τον Τούρκο...ο Έλληνας, πιο καπάτσος και ικανός νικούσε τον Τούρκο συνεχώς...απελπισμένος  προσευχήθηκε στον Αλλάχ να τον βοηθήσει...ο Αλλάχ τον λυπήθηκε κι έφτιαξε ακόμα ένα Έλληνα...οι δυο Έλληνες μάλωναν μεταξύ τους, εξασθενούσαν οπότε στο τέλος τους νικούσε ο Τούρκος". Δεν άλλαξαν και πολλά μέχρι σήμερα αλλά στο χέρι μας είναι να τ΄αλλάξουμε έτσι δεν είναι? Ήμαρτον πια με τα πράσινα, κόκκινα, πορτοκαλί, γαλάζια στρουμφάκια.

      Διαγραφή
  63. Μπανανία καλή χρονιά. Σε χάσαμε.

    https://www.capital.gr/epixeiriseis/3402980/dromeas-nea-sumbasi-me-ton-germaniko-strato-upsous-15-ekat-euro

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδω χασαμε και τον Ελλανιο.
      Πήγε στο Capitalforum ανοιξε καμια 10ρια threads .. και τον banάρανε.

      Διαγραφή
    2. ετσι ειναι κυριε Τακη οταν λες αληθειες και θιγεις συμφεροντα σε στελνουν για μπανιο .ομως εσεις οσο μου δινετε βημα θα υπαρχω δεν με χανετε .εξαλου τι αναγκη εχετε εσεις απο εμενα. εσεις ειστε ο καλυτερος και ο πλεον επιτυχημενος και δεν υπαρχει ουδης που να το αμφισβητησει αυτο .δημοκρατης επιτυχημενος και και με δωρεαν πληροφορηση στο ποπολον .τι αλλο να ζητησει καποιος.Αν σας ερεθιζω καποιες φορες ζητω συγνωμη φταιει η ρημαδα η πιεση λογο ηλικιας.καλλη χρονια με υγεια και πολλες επιτυχιες ΣΕΡ

      Διαγραφή
    3. Κυριε Ελλανιε, αν μου επιτρέπεται ...
      Γιατι δεν προσέχετε λίγο τον τρόπο της γραφής σας.
      Γράφετε λίγο προκλητικά και απαξιωτικά. Αυτο νομίζω ότι φταίει ....
      Γιατι δεν δοκιμάζετε να γράφετε λίγο πιο light;

      Διαγραφή
    4. θα προσπαθησω κυριε Τακη . οσο για τον τροπο γραφης νομιζω οτι αυτο που ενοχλει ειναι η Αχιλειος φτερνα που βγαινει στην επιφανεια .διοτι σχολια υβριστικα δεν υπαρχουν.εαν προλαβατε και ειδατε τι εγραφα πριν με στειλουν για μπανιο,θα ειδατε οτι δεν υπαρχει ουτε μια βρισια και για κανεναν πουθενα.θα κανω παντος προσπαθεια να βελτιωθω .καλλημερα σας

      Διαγραφή
    5. Ετυχε εχθές και ημουν ελεύθερος και σας διαβασα.
      Βρισιές σεν είχατε ... αλλα ήταν πολύ brutal το ύφος.
      Απαξιώσατε όλο τον κόσμο και τα χώσατε σε καμια 10ρια επιχειρηματιες ...

      Διαγραφή
  64. Οποιοδήποτε άλλο χαρτί της μικρής κεφαλ,ανακοίνωνε σύμβαση με τζίρο μεγαλύτερο από την κεφαλαιοποίηση του θα ήταν για πλακα στο +15%..Εδώ όμως υπάρχουν ελδεαρχες , αδερφός, ξαδέρφια και το 0.4 που είναι η τιμή ξεφορτωματος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχουν ακόμα ΕΛΔΕ? Τον αδερφό που γράφεις και ξαναγράφεις πως τον λένε γνωρίζεις?

      Διαγραφή
  65. Απαντήσεις
    1. Τον αδερφό του Θανάση θα μου πεις πως τον λένε? Γιατί τον μνημονεύεις συνέχεια και έχω μια περιέργεια να μας πεις το όνομα του.

      Διαγραφή
  66. Κ. Τάκη θα αγοράζατε σε αυτούς τους όγκους ΦΡΙΓΟ ή θα περιμένατε διόρθωση (π.χ. στο 0,22 ή 0,20);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Επιλογές 2020 : Κτήμα Λαζαρίδη, REDS, Μουζάκης, Briq Properties, Έλαστρον. Ο γράφων έχει θέση στις εταιρίες αυτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Βασίλη, τι ποσοστό του χαρτοφυλακίου σας θα βάζατε σ' αυτές;

      Διαγραφή
  68. Κύριε Τάκη, όταν ευκαιρήσετε παράκληση για μια επικαιροποίηση της ανάλυσης της Γενικής Εμπορίου.
    Μία ερώτηση επίσης προς όλους τους αναγνώστες του ιστολογίου: γνωρίζετε αν η πρόσφατη διάταξη για την μη φορολόγηση των εταιρικών ομολόγων αφορά (και) ημάς, τους πτωχούς έλληνες επενδυτές ή μόνο τους ξένους;
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Με καλλίτερο κλίμα μπορεί υψηλότερα...0,60 ο Δρομέας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. LK news. BEIJING, Jan. 07, 2020 (GLOBE NEWSWIRE) -- Luckin Coffee Inc. (“Luckin Coffee” or “the Company”) (NASDAQ: LK) announced in a strategy press conference that the Company is entering the unmanned retail market with the launch of its “luckin coffee EXPRESS” smart unmanned coffee machine and “luckin popMINI” smart vending machine, further increasing the density of its network and bringing Luckin Coffee closer to customers. At the press conference, Luckin Coffee also disclosed that its number of self-operated stores reached 4,507 by the end of 2019, which the Company believes makes it the largest coffee chain by number of stores in China as of December 31, 2019. In addition, the number of cumulative transacting customers reached over 40 million as of December 31, 2019.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. - Luckin Coffee Inc. Announces Proposed Follow-on Public Offering of 12 million American Depositary Shares
      - Luckin Coffee Inc. Announces Proposed Offering of US$400 Million Convertible Senior Notes

      Premarket at 33USD
      http://investor.luckincoffee.com/static-files/49701047-371e-406d-b5c5-c6ee6b891734
      https://www.globenewswire.com/news-release/2020/01/07/1967603/0/en/Luckin-Coffee-Inc-Announces-Proposed-Offering-of-US-400-Million-Convertible-Senior-Notes.html

      Διαγραφή
  71. Πως αξιολογείται αυτή η είδηση κατά την γνώμη σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂