Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Σχολιασμοί Νο5

Σχολιάζουμε εδώ κύριοι

172 σχόλια:

  1. Εν αναμονή για είσοδο στην εξίσωση και του Άγγλου ασθενή με τα ξανθά μαλλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα κ. Τάκη. Έχετε κάποιο σχόλιο για τα αποτελέσματα της cener; Ευχαριστώ θερμά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι παρατηρησεις μου οσον αφορα τα αποτελεσματα της ΦΡΙΓΟ στην οποια εχουμε αρκετοι θεση (ζημιογονο πλεον αρκετα λογω των εξελιξεων). Συνοψιζω στην ανακοινωση της εταιριας:

    "Επισημαίνει πως, παρότι το πρώτο τρίμηνο εξελίσσεται σύμφωνα με τις προσδοκίες της, παραμένει σε εγρήγορση για τις πιθανές επιπτώσεις της πανδημίας του COVID-19. "Η πανδημία COVID-19 είναι σύνθετη και εξελίσσεται γρήγορα, επομένως, δεν είμαστε σε θέση αυτή τη χρονική στιγμή να εκτιμήσουμε πλήρως τις πιθανές συνέπειές της στα αποτελέσματά μας. Εικάζουμε ότι οι κύριες συνέπειές στον κλάδο Επαγγελματικής Ψύξης θα οφείλονται στον αυξημένο χρόνο παραλαβής των εισαγόμενων πρώτων υλών από την Κίνα και την Ιταλία, καθώς και στο αυξημένο μεταφορικό κόστος. Στον κλάδο Υαλουργίας, η επιδημία έχει επηρεάσει τις μετακινήσεις εξειδικευμένων μηχανικών στη Νιγηρία για το έργο ανακατασκευής του κλιβάνου και τις αποστολές σχετικών υλικών, προκαλώντας έτσι καθυστερήσεις στην προγραμματισμένη διακοπή λειτουργίας. Εκτιμάμε ότι ο κλίβανος θα έχει τεθεί σε λειτουργία προς το τέλος του τρίτου τριμήνου του 2020. Αυτή η εκτίμηση είναι βασισμένη στα σημερινά δεδομένα. "

    Σε 2 παλιοτερα σχολια σε προηγουμενα threads, προτου αλλα και μετα το ξεσμπασμα της πανδημιας, ειχα τονισει τα ακολουθα:

    - H πορεια προς την αναπτυξη θα μπορουσε να διακοπει απο μια μη ορατη στην παρουσα φαση παγκοσμια επιβραδυνση της οικονομιας. Πλεον δυστυχως εχουμε την πιθανοτητα για ενδεχομενη υφεση.
    - Ειχα αναφερει επισης, σε συζητησεις που ειχα, οτι μετα το ξεσπασμα της πανδημιας θα αυξηθει το κοστος λογω καθυστερησεων στην παραλαβη των πρωτων υλων αλλα και αυξησης των μεταφορικων εξοδων. Οπως βλεπω αυτα ακριβως εδωσε σα consensus και η εταιρια αναφορικα με τα guidelines για to 2020.

    Μια τετοια εξελιξη στην παγκοσμια οικονομια ενδεχεται να οδηγησει σε μειωση πωλησεων και αυξηση κοστους. Ειδικα δε στον κλαδο επαγγελματικης ψυξης (ΙCM) θα μπορουσε να οδηγησει σε νεα διερυνση ζημιων, καθως παρατηρω οτι μολονοτι η αυξηση κατα 17% στις ετησιες πωλησεις συνεβαλε σε πανω απο 100% αυξηση στα EBIT (στα 23,7 εκατ εναντι 11,8 εκατ), εν τελει οδηγησε στη μειωση των ζημιων στα 7,5 εκατ απο 16,6. Δεν ξερω λοιπον μια μειωση πωλησεων/αυξηση κοστους τι αποτελεσμα θα εχει το 2020. Ο κλαδος υαλουργιας δειχνει να πηγαινει καλυτερα σε περιθωρια ΕΒΙΤDA, EBIT.

    Σε επιπεδο ταμειακων ροων πηγε καλα βλεπω.

    Και μια ερωτηση κ. Τακη. Εσεις που εχετε μελετησει σε βαθος την εταιρια τι γινεται με τις μη ελεγχουσες συμμετοχες? Βλεπω Καθαρα κερδη χρησης 13,6 εκατ εκ των οποιων ποσοστο 59% κατευθυνεται εκει...Επισης στα Ι.Κεφαλαια αναλογουντα στους μετοχους -84.8 εκατ. εναντι +57.4 εκατ. που αναλογουν στις μη ελεγχουσες συμεμτοχες.
    Τελος, βλεπω Κερδη προ φορων 27.4 κ μετα φορων 13.6. Γιατι στο 50% το ποσοστο φορων?

    Γενικα βλεπω μαγειρεματα, ισως εχει να κανει με αυτο που ειχε γραψει ο κ. Τακης οτι στο τελος θα μεινουν ελαχιστοι με χαρτια απο τους μικρομετοχους.

    Το θετικο για μενα ειναι η χρονο με το χρονο ενισχυση του τομεα υαλουργιας ως ποσοστο επι του συνολικου κυκλου εργασιων, ο οποιος κλαδος ειναι κ ο κερδοφορος και με υψηλα περιθωρια. Επισης θεωρω οτι ειναι σημαντικο να δουμε σε πιο επιπεδο κυκλου εργασιων ο τομεας επαγγελματικης ψυξης εχει break even point και περναει σε καθαρη κερδοφορια (κοιταζοντας το προηγουμενο thread αναλυσης του κ. Τακη θα πρεπει να ειναι χοντρικα πανω απο τα 400).

    Οποτε προβληματιζομαι, αφενος μεν πως απο 27.4 εκατ ΚΠΦ φτασαμε να αποδιδονται στους μετοχους της εταιριας τα 5.5 και αφετερου μια ενδεχομενη υφεση την οποια και συζηταμε ως ενδεχομενο πλεον τι θα συνεπαγεται για την πορεια προς την εξυγιανση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Frigoglass (έλεγα .... με βάση τα αποτελέσματα του 6μηνου)
      http://mitarola.blogspot.com/2019/09/frigoglass-turn-arround-story.html#more

      Έλεγα ...
      Ενοποιημένες Πωλήσεις Frigoglass
      Με βάση τα παραπάνω και γνωρίζοντας ότι ο όμιλος ανακοίνωσε πως το Α΄εξάμηνο του 2019 οι ενοποιημένες πωλήσεις έφθασαν στα 288,262 εκατ. ευρώ, τότε για το κλείσιμο της χρήσης 2019 αναμένονται πωλήσεις της τάξης των 480 εκατ. ευρώ με ιδεώδες σενάριο να φθάσουν τα 520 εκατ. ευρώ.

      Ο ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΠΩΛΗΣΕΙΣ 482,337 εκατ.!!!
      ---------------------------------------------------------
      Τα EBITDA του ομίλου στο Α εξάμηνο του 2019 έφθασαν τα 48,516 εκατ. ευρώ που αντιστοιχεί σε 16,8% των συνολικών πωλήσεων ... το περιθώριο EBITDA στο σύνολο της χρήσης θα πέσει τουλάχιστον κατά μια μονάδα.

      Αν δεχτούμε ότι οι συνολικές πωλήσεις του ομίλου θα φθάσουν στα 480 εκατ. ευρώ τότε τα EBITDA υπολογίζεται ότι θα ανέλθουν πάνω απο 67 εκατ. ευρώ

      Ο ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΕBITDA 71,654 εκατ. ευρώ !!
      ------------------------------------------------------------
      Άρα με πωλήσεις πέριξ των 480 εκατ. ευρώ και EBITDA γύρω απο 70 εκατ. ευρώ.
      Με αποσβέσεις στα 20 εκατ. ευρώ και χρηματοοικονομικά έξοδα επίσης στα 20 εκατ. ευρώ, αναμένονται στο κλείσιμο της χρήσης κέρδη προ φόρων στα 30 εκατ. ευρώ.

      Ο ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΚΕΡΔΗ ΠΡΟ ΦΟΡΩΝ 27,483 εκατ.
      ----------------------------------------------------
      άρα με 30 εκατ. κέρδη προ φόρων ο όμιλος Frigoglass αναμένεται να εμφανίσει μετά φόρων κέρδη περισσότερα απο 21 εκατ. ευρώ με τα κέρδη που θα αντιστοιχούν στους μετόχους πάνω απο 15 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν σε 0,0422 ευρώ ανά μετοχή.

      Ο ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΜΕΤΑ ΦΟΡΩΝ ΚΕΡΔΗ 13,6 εκατ. και στους μετόχους αναλογούν 5,566 εκατ. ευρώ.
      ''Ρίχτηκαν'' λίγο έξω οι μέτοχοι της εταιρία, ενώ οι μη ελεγχόμενες συμμετοχές για άλλη μια φορά πήγαν εξαίσια.

      Εδώ έπεσα λίγο έξω καθώς για κάποιο λόγο υπολογίστηκαν φόροι με 50% στα προ φόρων έξοδα.

      Διαγραφή
    2. Εγώ κύριε Τάκη βλέπω ότι στη Φρίγο έρχονται όλα by the book.

      Όπως λέγατε, εσείς θέλατε να δείτε 500εκ. πωλήσεις και σχεδόν ήρθαν (482εκ).

      Επίσης είχατε προβλέψει και το γεγονός ότι θα προσπαθήσει να κάψει τα κέρδη, το οποίο και έγινε.

      Σας ακολουθώ πιστά σε ότι έχετε πει, περιμένουμε αποτελέσματα Ά εξαμήνου και δεν βιάζομαι ούτε να αυξήσω, ούτε να μειώσω.

      Μπράβο, συνεχίστε έτσι!

      Διαγραφή
    3. Συνεπώς όσοι γράφουν στα διάφορα forums είναι μετά Χριστόν προφήτες και δεν δικαιούνται να ομιλούν για αποτελέσματα.
      Τα έξοδα αναδιοργάνωσης μούγκα (δεν λένε τίποτα)
      Τα έξοδα απομειώσεων ξανά μούγκα (πάλι δεν λένε τίποτα)
      Ο καθείς λέει το μακρύ του και το κοντό του!!
      ΤΗΝ ΕΞΥΠΝΑΔΑ ΤΟΥ, δηλαδή!!

      Δυστυχώς δεν μπορώ να απαντήσω σε παραπάνω ερωτήσεις, για τα αποτελέσματα του 2019 ... πρέπει να βγεί το αναλυτικό, αυτό με τις 100 σελίδες, δηλαδή.
      Οι άλλοι μπορούν να απαντάν, στα τυφλά ... εγώ όχι!!

      Διαγραφή
    4. Αν θέλετε μπορούμε να κάνουμε υπολογισμούς και να βρούμε το σημείο break even.

      Για τις μη ελέγχουσες συμμετοχές δεν ξέρω την απάντηση ... ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΡΩΤΑΝΕ ΠΙΕΣΤΙΚΑ!!

      όλα τα υπόλοιπα τα βλέπω κανονικά!!

      Διαγραφή
    5. Συγχαρητήρια κ.Τάκη & από μένα.Διαβήτης κανονικός σε όλα!
      (Σε όλα ανωτέρω του 05:31 προσθέστε κι άλλα 3 εκατομμυριάκια αποσβέσεις).

      Από σήμερα κι εγώ μαζί με ολίγα κομματάκια (15.000 τον αριθμό).

      Διαγραφή
    6. Κύριε Τάκη να υποθέσω πως θα επανέλθετε μετά την ανάγνωση των αναλυτικών (100σελιδων )αποτέλεσμα των?

      Διαγραφή
  4. https://prnt.sc/rj387u

    Η ανάλυση για τη φορολογική επιβάρυνση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και κάποιες ειδήσεις από την παρουσίαση των αποτελεσμάτων. Το Capex για το 2020 αναμένεται στα 25εκ ευρώ. Δεν υπάρχουν προς ώρας αυξήσεις σε τιμές πρώτων υλών, αλλά υπάρχουν αυξήσεις στις οδικές μεταφορές. Στη Νιγηρία το ταμείο είναι 65% σε USD. Όσο για τον φούρνο στη Νιγηρία, ο αρχικός σχεδιασμός μιλούσε πως θα έκλεινε στο τέλος του 2/20 αλλά οι εξελίξεις σχετικά με τον ιό αναβάλλουν προς ώρας το κλείσιμο για την 1η Μαίου. Ο φούρνος είναι σε καλή κατάσταση ανάφεραν. Υπάρχουν εξασφαλισμένες γραμμές για κεφάλαιο κίνησης πέριξ των 35 εκ ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. η σημερινή συνεδρίαση ανήκει στην δεη .Την είδαμε γύρω απο το 1.70 με τιμές πετρελαίου στο ναδίρ ,και φόρους ρύπων με φθίνουσα πορεία.τιμή ορισμός του τζαμπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι. Έπρεπε να είχαμε πάρει ΔΕΗ. Εγώ εκοιμήθει!!
      Μόνο ο κύριος hippy όρμισε ... σιγά μην περίμενε απο το ψοφάλο τον ΑΔΜΗΕ!!

      Μάγκας ο hippy

      Διαγραφή
    2. Ετρεξε το παλιο χαρτοφυλακιο οπως το ειχα... Πως εκτιματε τις τραπεζες κυριε Τακη;

      Διαγραφή
    3. Μπορεί κ. Τάκη να μας κάνουν την χάρη ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ να τις βρούμε πιο κάτω. Εγώ τις περιμένω υπομονετικά...

      Διαγραφή
    4. ...δεν μπορω να καταλαβω γιατι υπαρχει τοση μεγαλη πιεση στον κινεζικο καφε.... οσο διαρκουσε η κριση στην Κινα ηταν περιξ των 40.. τωρα αρκετα χαμηλοτερα... ατιμο πραγμα οι μετοχες...για γερα στομαχια κ μονον

      Διαγραφή
    5. Άτιμο πράμα η Wall Street κύριε Θανάση.

      Κρατήστε αυτο που θας πω.
      Εδώ ξυπνάς και βλέπεις τη μετοχή σου με το που ανοίγει η αγορά στο +250% ή ξυπνάς και στο πρώτο μισάωρο παίζει στο -40%.

      Αυτό είναι το Αμερικα.

      Διαγραφή
  7. Κυριε Τακη συγχαρητηρια για Φριγο. Μακαρι να ηξερα να διαβαζω τοσο καλα τους ισολογισμους. Θυμωμουν σε οτι αφορα τις πωλησεις και τα αλλα και πεσατε μεσα. Εμμενω στις θεσεις μου με φριγο και τραπεζες...-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ Τάκη πολλά συγχαρητήρια για τη φριγο.Εγω προσωπικά ειμουν σίγουρος πως θα πέφτετε ελάχιστα εξω στα αποτελέσματα.Σας ευχαριστούμε γι'αυτό που κάνετε δεν ειναι και λίγο.

      Διαγραφή
  8. Και για όποιον δε διάβασε το πρωϊνό report της Goldman,καλό θα είναι να το διαβάσει...:

    https://www.euro2day.gr/news/market/article/2012836/ti-apokalypse-h-goldman-sachs-se-kleisth-diaskepsh.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μία άποψη για τον κορωνοϊό στην οποία τείνω να κλίνω κι εγώ:

      https://www.zougla.gr/apopseis/article/pios-kataskevase-ton-coronavirus-i-ipa-to-israil-i-i-idia-i-kina

      Μου θυμίζει ένα έργο-δε θυμάμαι ποιό-το οποίο για να σκοτώσουν έναν συγκεκριμένο στόχο,ο δολοφόνος σκότωσε κι άλλους 10 τυχαίους για αποπροσανατολισμό...

      Διαγραφή
    2. Χονδρικά γίνεται σύγκριση κοντινών συγγενών για το τμήμα της πρωτεΐνης που προσδένετε με τον υποδοχέα του ξενιστή.
      Το αποτέλεσμα που προκύπτει ειναι ότι αυτή η ισχυρή πρόσδεση του ιού στον υποδοχέα ειναι αποτέλεσμα φυσικής επιλογής (που ειναι η βάση της Δαρβινικής θεωρίας η οποία ισχύει επιστημονικά μέχρι και σήμερα) στον άνθρωπο η κάποιον κοντινό συγγενή και ΔΕΝ προέρχεται απο κακόβουλο χειρισμό του δλδ ΔΕΝ ειναι φτιαχτός.
      Στο τέλος δίνει 3 πιθανές αιτίες για το απο που προέρχεται και πως εξελίχθηκε ο ιός.

      Διαγραφή
    3. Η ταινια ηταν η max Richter me Tom cruce
      Οι προβηματικες εταιριες, οι αδυναμοι κρικοι και όσες είναι στο επίκεντρο θα χρεωκοπήσουν ή στην καλύτερη θα κρατικοποιηθουν βλπ αμερικη 2008. Δεν μπορουν να σωθούν όλα και όλοι
      Τραπεζες αεροπορικες φριγο κλπ αναλογες περιπτωσεις θα ειναι τα εξιλαστηρια θυματα. οσες εξ αυτων θα αντεξουν, θα φυτοζωούν εκτος και αν ο ιος ανακοπει


      Διαγραφή
  9. Οσον αφορα τη ΦΡΙΓΟ, κταληγωντας (για να μην λεμε κ πολλα) διατηρουμε τις θεσεις μας κ σπευδουμε βραδεως συμφωνα με τις εξελιξεις στην παγκοσμια οικονομια, κατι το οποιο ακομα δεν εχουμε δεδομενα να αξιολογησουμε κ να βγαλουμε συμπερασμα. Οσον αφορα την παραπομπη του κ. Vasilisg σχετικα με την φορολογικη επιβαρυνση:

    - Tα 2.887 εκατ αφορουν εξοδα μη εκπιπτωμενα βλεπω
    - Τα 1.357 εκατ, αφορουν λοιπους φορους (που δεν διευκρινιζεται)
    -Τα 2.877 εκατ. αφορουν εξοδα που δεν εκπιπτουν για φορολογικους σκοπους
    - Τα 2.357 εκατ αφορουν απωλειες που δεν ειχαν αναγνωριστει σε προηγουμενες χρησεις κ μειωνουν το φορολογητεο εισοδημα στην τρεχουσα χρηση
    - Τα 4.512 αφορουν βασει των ΔΛΠ τη δυνατοτητα που ειχε δωθει στο παρελθον στην εταιρια, βασει εκτιμησεων που ειχε κανει για την μελλοντικη της κερδοφορια τα επομενα ετη, να μοιρασει φοροαπαλλαγες σε μελλοντικες χρησεις (ας το σκεφτουμε ως μια μορφη αποσβεσης). Επειδη ομως η εταιρια εβγαζε ζημιες, τα προηγουμενα ετη, εγινε αντιλογισμος οποτε και επιβαρυνθηκε φετος με το ποσο αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Frigoglass και break even

      Υπολογισμός σημείου 0 δηλαδή η εταιρία εμφανίζει ΜΗΔΕΝ ΠΡΟ ΦΟΡΩΝ ΚΕΡΔΗ.

      Έχουμε :
      Κέρδη που αναλογούν στη μειοψηφία = 8 εκατ.
      Αποσβέσεις και χρηματοοικονομικά έξοδα = 40 εκατ. ευρώ
      Επομένως θα πρέπει η εταιρία να εμφανίσει ΕΒΙΤDA 48 με 50 εκατ. ευρώ, αν θέλουμε να μην βγάλει ζημίες.

      Ποιες πρέπει να είναι οι ετήσιες πωλήσεις για να έχουμε EBITDA 48 εκατ;

      Αν το περιθώριο ΕΒΙΤDA είναι στο 15%, τότε θα πρέπει ο κύκλος εργασιών να ανέλθει σε 48 : 0,15 = 320 εκατ. ευρώ

      Αν το περιθώριο ΕΒΙΤDA είναι στο 12%, τότε θα πρέπει ο κύκλος εργασιών να ανέλθει σε 48 : 0,12 = 400 εκατ. ευρώ

      Εξαιτίας της δύσκολη χρονιάς που έρχεται θα υπολόγιζα το περιθώριο EBITDA στο χαμηλότερο που θα μπορούσε να πάει, δηλαδή στο 12%
      Άρα με 400 εκατ. ευρώ ετησιες πωλήσεις νομίζω πως η εταιρία δεν θα εμφανίσει ζημιές για το 2020.

      Διαγραφή
    2. Πάντα άψογος κ Τάκη.Οσο πιέζουν την μετοχή περνούμε παραπάνω θέση.

      Διαγραφή
    3. Ξεχνάτε τη παράμετρο ύφεση κ. Τάκη προσωπικά δεν βάζω στοίχημα για την εξέλιξη των πωλήσεων της.Μακάρι να είναι έτσι όπως τα λέτε αλλά πιστεύω ότι θα δούμε εξευτελιστικές τιμές στη μετοχή σε περίπτωση ύφεσης.

      Διαγραφή
    4. Εξαιρετικός κ.Τακη!! Ερωτω...για το πολύ δύσκολο 2020 πιστεύετε ότι μπορεί να πετύχει 400 εκ πωλήσεις ώστε να μην εχει ζημιές?Σας ευχαριστώ.stratis

      Διαγραφή
    5. Δεν ξερω κύριοι.

      Κύριε Στρατη πάμε
      Βήμα, βήμα και ψαχνουμε.
      1ο τρίμηνο 100 εκατ
      2 τριμηνο 130
      3ο τριμηνο 80
      4ο τριμηνο 80

      Κύριε Δημήτρη 300 εκατ ευρώ σας βάζω πωλήσεις ... και με 10% στο περιθώριο ΕΒΙΤDA ... βαζω νούμερα που θα ειναι πρωτόγνωρα αν εμφανιστούν ... θα εχουμε 30 εκατ ευρώ EBITDA και προ φορων ζημιές 10 εκατ. ευρώ, and so what?

      Το βασικό είναι να έχει εξυγιανθεί η εταιρεία.

      Διαγραφή
    6. Σε περιπτωση μεγαλης υφέσεως θα δειτε εξευτελιστικές τιμές παντού και οι περισσότεροι δεν θα έχουν μαντήλι για να κλάψουν, όχι να κερδοσκοπησουν στις αγορες.

      Διαγραφή
    7. Ε ναι...να πέφτουν υποδομές 40-50-60% κι εμείς να ψάχνουμε ευκαιρίες στα καλάθια όσο να πεις είναι κάπως (ας μην το χαρακτηρίσω)

      Διαγραφή
    8. πρωτόγνωρα πράγματα - ο μαύρος κύκνος ήρθε από τα ανατολικά και ο Κος Τάκης μιλάει για περίπτωση "μεγάλης" ύφεσης. θα ακολουθήσω την στρατηγική του σπεύδε βραδέως. Να δούμε που θα πάει το πράγμα. Λίγα κομμάτια πήρα σε ΔΕΗ και παρακολουθώ στενά τα ψυγεία.
      Παρακολουθώ στενά και το λαγωνικό hippy που έχει πιάσει το ρυθμό των αγορών. τι να πρωτογράψω , για το ανοδικό ξέσπασμα της αγοράς (19 Μαρ ή 20 Μαρ), για την ΔΕΗ.

      Περιμένω Κε hippy τις απόψεις σας για τον αγαπημένο σας ΟΤΕ - πως θα πάει φέτος - δείχνει στα άπειρα μου μάτια θωρηκτό και το 2020 θα είναι η καλύτερη χρονιά του ever. Έχοντας υπόψιν το '21 το 5G με τις άδειες και τις επενδύσεις που χρειάζονται.

      Διαγραφή
    9. Eσεις Κ.Τακη τη πιστεύεται εχει εξυγιανθεί η εταιρεία η θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος?

      Διαγραφή
    10. Hippy. Ο ιος είναι πόλεμος. Με τη διαφορά ότι οι υποδομές δεν έχουν γκρεμιστεί για να τις ξαναχτίσουν ή λίγο λιγότεροι και φτωχότεροι άνθρωποι......

      Διαγραφή
    11. Κύριε butcher τι να πω για τον ΟΤΕ...περιορισμένης διάρκειας λειτουργικές επιδράσεις από COVID-19, ισχυρός ισολογισμός, επενδύσεις, προοπτικές, στηρίξεις από τις αγορές ιδίων, χορταστική μερισματική απόδοση => ο ορισμός του Θωρηκτού. Δυστυχώς έχω μικρή μόνο θέση στα χαρτοφυλάκια των παιδιών, ξέρετε αυτά που δεν πωλούνται.

      Κατά τα λοιπά έχει μουδιάσει το μυαλό ακούγοντας αυτά που συμβαίνουν δίπλα στην Ιταλία με την επιδημία. Ως προς τις συνέπειες της στο ταμπλό λίγα έχουμε να φοβηθούμε. Φαίνεται άλλωστε στο  μαγαζί. Ψάχνει ευκαιρία να ξεσαλώσει. Θεωρώ οι σημερινοί αγοραστές, ακόμα και στα ψηλά της ημέρας, αν και κάπως ανυπόμονοι, θα δικαιωθούν μέχρι τέλος του εξαμήνου. Προσωπικά σκοπεύω να επιχειρήσω τις τελευταίες μέρες της άλλης βδομάδες που ελπίζω η επιδημία να πλησιάζει στην κορύφωση στην ΕΕ.

      ΥΓ...Αδειούχε...κακή σύνταξη...κάτι θες να πεις, αναρωτιέμαι τι? Πρέπει να μάθεις να το συντάσεις ορθότερα αν θες να γίνεσαι κατανοητός.

      Διαγραφή
    12. Κύριε Hippy ευχαριστώ για την απάντησή σας - είχα την εντύπωση ότι υπήρχε μιας μεγαλύτερη θέση στον ΟΤΕ.

      Το τοπικό μαγαζί θεωρώ ότι χρωστάει μια ακόμα μεγάλη πτώση - είδαμε το α' μέρος και αναμένω το β' μέρος. Επίσης είναι αρκετά νωρίς για να φτάσουμε στα κεφάλαια L, U & V.

      Διαγραφή
  10. Θα ήθελα κάποιος φιλος απο το forum να σχολιάσει τις προβλέψεις ξενων οίκων για ύφεση 6% στην Γερμανία,13% στις ΗΠΑ και μέχρι 23% στην Ευρώπη.Οι αγορες μάλλον τις αγνόησαν επειδή δεν τις πιστεύουν η θα τιε ανακαλύψουν ξαφνικα με οτι αυτό σημαίνει για την πορεία τους.Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείτε να γίνεται πιο συγκεκριμένος; Γενικά οι αγορές αν δουν κάποια επικείμενη ύφεση στη παγκόσμια οικονομία είναι αμείλικτές αλλά συνήθως αυτές οι υφέσεις δημιουργούνται από ένα σημαντικό γεγονός που δεν γίνεται να το προβλέψουμε και αποτελεί την αφορμή μια νέας οικονομικής κρίσης.

      Διαγραφή
  11. Μέρα την κήρυξη μου για το τέλος της πτώσης στην Ελληνική αγορά (στην παρούσα φάση) κηρύττω το τέλος του πτωτικου κύματος για τις ξένες αγορές. Σημειώστε τα χαμηλά τους καθώς όσο αυτά κρατούν, οι αγορές θα κινηθούν ανοδικά βραχυχρόνια (7 ως 14 ημέρες).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ανοδική αντίδραση θα ισχυροποιηθεί εφόσον ο δείκτης dollar index κινηθεί και αυτός πτωτικά.

      Διαγραφή
    2. US dollar index 102.48 down 1% (day high 103.72 double top).

      Και θα παραθέσω τώρα την εκτίμηση μου για το μέγιστο της ανοδικής αντίδρασης, μετά την ανακήρυξη του τέλους της διόρθωσης για τις ξένες αγορές που έδωσα στις 19/3.

      DAX 9800-10300
      DJI 22000-23000
      CAC 4350-4570
      FTSE uk 5650-5900
      S&P 2600-2700
      SMI 8700-9000
      VIX 55-63. Κρίσιμο επίπεδο 48, αν διασπαστεί θα είναι αρκετά θετικό.

      Καλή συνέχεια και επαναλαμβάνω πως αυτές είναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ και μόνο εκτιμήσεις και δεν συνιστούν προτροπή για καμία αγορά ή πώληση. Τις καταθέτω για λόγους ιστορικότητας και μόνο.

      Καλή δύναμη σε όλο τον κόσμο..

      Διαγραφή
    3. Τέλος διόρθωσης για την παρούσα φάση ενημερώνω. Θα έχουμε και άλλα επεισόδια!

      Διαγραφή
    4. Την πολέμησα μία φορά στην ζωή μου και δεν μου έκανε καλό!!! Από τότε ποτέ ξανά κόντρα στις κεντρικές τράπεζες. Αναμένω συντονισμένη παρόμοια παρέμβαση-ανακοίνωση από όλες τις κεντρικές τράπεζες.

      Διαγραφή
    5. Επίσης στο Κογκρέσο ξαναμιλούν για να περάσει το σχέδιο των 4 τρις.

      Διαγραφή
    6. Centeno: Europe's response to COVID-19 will have 'no limits" and will show "much solidarity"

      Διαγραφή
    7. G20 Finance ministers and central bankers are to hold an emergency call

      Διαγραφή
  12. Μήπως βιάζεστε λιγάκι Κύριε Βασίλη...Ελπίζω να είσθε σωστός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μακριά από τις τράπεζες. Μαλλον θα πάνε για ανακεφαλαιοποίηση πάλι, με τη συμμετοχή του μαξιλαριού του Δημοσίου, άρα πάλι κρατικοποίηση, επάρκεια κεφαλαίων- εξυγίανση και σε επόμενο στάδιο ιδιωτικοποίηση. Μέχρι τότε θα πέφτουν, με αποτέλεσμα ο ΓΔ να πέφτει συνεχώς, καθώς εξακολουθεί να ειναι τραπεζοκεντρικός.
    Αρα μπορεί να δούμε τις 400 μονάδες, με τις υπόλοιπες μετοχές να είναι σε υψηλότερα επίπεδα από τα σημερινά.
    Γνώμη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Νομίζω ότι οι αναταραξεις θα συνεχιστούν για αρκετό διάστημα...Τώρα είμαστε στη φάση του πανικού και της αγωνίας που θα λήξουν όταν βρεθεί λύση στο θέμα με τον ιό...Μετά θα έρθει η φάση της αποτίμησης...Όσο καθυστερει η πρώτη φάση θα χειροτερεύουν οι επιπτώσεις για τη δεύτερη,και ο Αμερικανός θα είναι σε βερτιγκο..
    Τράπεζες.. ο δείκτης έχει περιθώρια μέχρι τις 250 μονάδες ..Μετά θα γίνει του Αγίου Βαρθολομαίου και θα συμπαρασύρει όλο το ταμπλό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. K. Τακη καλημερα. Aναφορικα με τη Wall που εχουμε ανοιξει κουβεντες..

    Θελω να δεις απο τον κλαδο των resorts/casinos, o oποιος εχει πληγει σοβαρα (περα απο τις κρουαζιερες που συζητησαμε) την MGM Holdings, της οποιας η αποτιμηση εχει πληγει καιρια. Ενδεικτικα αναφερω:
    Sales(2019): 12,9B εναντι Sales(2015):9,1B - παω σε στοιχεια 4χρονια πριν που βρηκα
    EBITDA(2019): 2,8B εναντι ΕΒΙΤDA(2015):1,9B
    Net Income(2019): 2B εναντι Ν.Ι(2015):-448m
    Net Operating Cash Flow(2019): 1,9B εναντι ΝΟCF(2015):1,1B
    FCF(2019): 1,1B εναντι FCF(2015):-306
    Tιμη χθεσινη: 7,7 USD(+7.84%), τιμη (12/02/2020):33,6 USD
    17 Average Analysts Consensus: OUTPERFORM
    12-Month Price Target: 35.94 (+366.77% Upside)

    Eπισης δειτε την SQUARE (ανηκει στον J.Dorshey που εχει κ το TWITTER) στον κλαδο credit card payment processing solutions. Νομιζω εναντι του κλαδου (πχ Paypal, Shopify) εχει πιεστει αρκετα και παρουσιαζει υψηλους ρυθμους αναπτυξης στην 5ετια, διχως βεβαια να την λες φτηνη οπως δεν ειναι κ γενικοτερα ο κλαδος φτηνος. Σε περαιτερω πτωση ενδεχεται να εχει ενδιαφερον θεωρω.

    Τελος αν συνεχιστει η πιεση στις αγορες προσωπικα θεωρω οτι θα πρεπει να βαλουμε στο μικροσκοπιο την FB.

    Αυτα επι της παρουσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγαπητέ Τάκη,
    Μήπως υπάρχει κάποιο email address όπου μπορώ να στείλω μήνυμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σημερα ειναι η μερα μας κυριε Τακη αν δεν αλλαξει κατι-).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Λαμόγια ξελαμόγια εγώ αύξησα ένα 50% ΦΡΙΓΟ στο 0,1=>ΜΟ 0,125.
    Και βλέπουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εμένα δεν μου άρεσε που σε αυτή την διήμερη ανοδική έκρηξη του χαα αυτή πήγε αντίθετα

      Διαγραφή
    2. Δεν έχετε άδικο, αλλά από τη στιγμή που ήμουν διατεθειμένος να αυξήσω στα 0,16 και δεν το έκανα, στα 0,10 λέω ευχαριστώ και παίρνω.
      Κι από την άλλη δεν είναι και από τις εταιρίες που μπορείς να μπεις-βγεις σύμφωνα με την τάση, ειδικά όπως διαπραγματεύεται.
      Μην ξεχνάτε ότι από τα χαμηλά του 5ου 2019 ο ΓΔ είναι -24% και η ΦΡΙΓΟ +13%.
      Επίσης για όσο δεν γράφει κάτω από 0,085 παραμένει το σενάριο να είναι όλο το πτωτικό κύμα 2 διορθωτικό και αυτές τις τιμές να μη τις ξαναδούμε.

      Διαγραφή
  19. Απαντήσεις
    1. Έλα, μπράβο!!! στα παλιά τα λημέρια επιστρέψαμε.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Ανανία καλήμέρα σας,εσείς πουλήσατε στο 0.48 πρέπει να είστε χαρούμενος που δεν ανεβαίνει ο Δρομέας.

      Διαγραφή
    3. Μπα κύριε Δρομέα ... τώρα θα έχει αγοράσει εκεί στα 0.32 για trade και τώρα θα ζορίζεται.
      Αλλά εγώ δεν τον φοβάμαι στα 0.48 θα ξαναβρει πινακίδιο πώλησης 🤭🤭.

      Διαγραφή
    4. Χα χα χα σας ευχαριστώ κύριε Τάκη με κάνατε και γέλασα,δυστυχώς την ίδια άποψη έχω με εσάς.

      Διαγραφή
  20. H frigo exei dromo akoma na gini ependisimi kef Kato apo 10 ek agorazete

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και κάτω απο 2 εκατ αγοράζετε αν γίνει επενδυσιμη. 🙉🙉

      Διαγραφή
    2. Αν πάει 2 εκ ευρώ, εγώ λέω να κάνουμε εμείς εδώ στου κου Τάκη δημόσια πρόταση!!

      Διαγραφή
    3. Mπα .... εγώ έχω κάτι δυνατούς φίλους, που την κάνουν και εδώ τη Δ.Π.
      Αλλά μάλλον θα αποτύχει .... όπως έγινε με ΟΠΑΠ.
      Και αυτοί που δεν αποδέχτηκαν τη Δ.Π. κατόπιν θα πουλούν 40% και 50% πιο κάτω ... όπως με ΟΠΑΠ 🙈🙈🙈

      Διαγραφή
    4. Τα κορόιδα πάντα θα υπάρχουν....Προσωπικά τα αποτελέσματα τα θεωρώ καλά. Όσον αφορά το 2020 άγνωστο ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Θετικό που πρόσφατα βγήκε στην αγορά και το δάνειο έχει δρόμο ακόμη!!!

      Διαγραφή
    5. Μια ΑΜΚ με 2 νέες για 1 παλιά, εδώ στα 0,1 θα γούσταρα κύριε Βασίλη ... τέζα όλοι !!!

      Διαγραφή
    6. Μήπως υπάρχει και χειρότερο σενάριο κ. Τάκη?
      Να κάνουνε καμιά απορρόφηση της μη ελέγχουσες και να τους δώσουνε καμιά 10αριά νέες για μία παλιά και οι νυν μέτοχοι να μη μπορούν να κάνουν κιχ?
      Δεν τα πολυκατέχω, αλλά περισσότερο με τρομάζει αυτό το ενδεχόμενο.

      Διαγραφή
    7. την χρυσοφόρο κότα δεν την αφήνουν για καμία ΔΠ.

      Διαγραφή
    8. Κύριε Τάκη 5ν για κάθε 1 παλαιά, οπότε μαζεύεις 200 μύρια και τους στέλνεις άκλαυτους. Reverse split μετά 20 παλαιές/1 νέα να εξαφανιστεί το ψιλοκοκό και πάμε για άλλα.

      Διαγραφή
    9. Από τη στιγμή που η διοίκηση της ΦΡΙΓΟ συμπεριλαμβάνει στις αμοιβές της δικαιώματα προαίρεσης η πιθανότητα ΑΜΚ απομακρύνεται χρονικά...

      Διαγραφή
    10. ΔΕΝ θα κανει κανεις ΑΜΚ! ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ! Εμενα αυτη ειναι η ενημερωση που εχω.

      Διαγραφή
    11. Θα σκαλίζω και θα σας λέω ένα ένα τι βλέπω.

      Κλάδος επαγγελματική ψύξης (76.38% των συνολικών πωλήσεων)
      ----------------------------------------------------------
      Αύξηση πωλήσεων +16.78%
      EBITDA 39,030 εκ έναντι 26,527 εκ ευρώ το 2018 +47,13%
      Περιθώριο EBITDA 10.59% έναντι 8,41% το 2018
      Κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών & επενδυτικών αποτελεσμάτων +100.52%
      Κέρδη προ φόρων και εξόδων αναδιοργάνωσης 0.38 εκ έναντι ζημιών 10,984 εκ ευρώ
      Έξοδα αναδιοργάνωσης 4,843 εκ ευρώ έναντι 0 το 2018
      -----------------------------------------------------
      Οπότε πέρασε σε ζημία προ φόρων ο κλάδος ICM ύψους 4.463 εκ ευρώ ΛΟΓΩ ΤΩΝ εξόδων αναδιοργάνωσης, και με αναβαλλόμενο φόρο 3,391 εκ ευρώ, η ζημία μετά από φόρους ήταν

      7,854 εκ ευρώ έναντι ζημιών 16,996 εκ ευρώ το 2018

      Ερώτηση : Πόσα κέρδη θα είχε ο κλάδος ICM αν δεν υπήρχαν τα έξοδα αναδιοργάνωσης και ο αναβαλλόμενος φόρος;


      Διαγραφή
    12. Ο κος hope που μιλουσε ενθερμα για πολυ καλά αποτελεσματα και νεα και ευτυχως δεν παρεσυρε τουλ. Εμενα καμια γνωμη για φριγο
      Λαρις

      Διαγραφή
  21. κ. Τάκη αγοράσαμε 7000 στρέμματα προς 70.000 στο Ψυχικό.
    Τι λέτε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Σημερα ρευστοποιησα ολη τη θεση σε μετοχες σε Ελλακτωρα (απο 0.67 και πανω) τα οποια ειχα αγορασει αυτες τις μερες. Παραλληλα εκλεισα κ τα συμβολαια τα οποια ειχα ρολαρει αρχες της εβδομαδος στο 0.55 (οριστικοποιοντας ετσι τη ζημια απο την προηγουμενη σειρα)...

    Πλεον στην Ελλαδα διατηρω θεση μονο σε ΦΡΙΓΟ και μια αρκετα μικροτερη αναλογικα σε SPACE.

    Οι Ελληνες ειμαστε ανυπακοοι και ατιθασοι δυστυχως. ΚΟινως εδω ο κοσμος χανεται κ το μ&νι χτενιζεται...
    Απο Δευτερα που ενδεχεται να λαβει χωρα ολικη απαγορευση κυκλοφοριας, θα βαλουμε υποχρεωτικα μυαλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ισως να ειναι η αρχη του τέλους της νόσου. Καποιες εταιριες συνεχιζουν τις δοσοληψιες με κινα. Αν δεν κλεισουν τα εργοστασια και η υποστηριξη των παραγγελιων, τότε γινονται καποιοι τζιροι και με τα προβληματα ιταλιας και ισπανιας και τουρκιας των ανταγωνιστων μας στα μαρμαρα, γινομαστε απο ολιγοπωλιο, μονοπωλιο αρα η απαγ. Κυκλ. Σιγουρα θα βοηθησει καπως.
      Λαρις

      Διαγραφή
    2. ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ ANDREA.ΕΧΩ ΦΡΙΓΟ 1ΜΥΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ.ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΩ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΞΕΠΑΤΩΣΩ.ΑΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 0,05-Ο,Ο6 ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ.ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΣΑΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΡΕΑΛΙΣΤΗΣ.ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΥΝΟΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑΣ ΜΑΣ.ΚΡΑΤΑΩ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΟΠΑΠ ΚΑΙ ΜΟΝΟ..ΓΙΑ ΤΙΜΕΣ 2,50-3,50 ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΩ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΠΟ ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΟΝΤΑΙ.ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΟΠΑΠ? ΓΙΑΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΝΟΦΑΣΚΙΑ ΤΟΥ ΤΖΟΓΑΔΟΡΟΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΛΕΕΙ ΠΡΩΤΑ ΒΓΑΙΝΕΙ Η ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΧΟΥΙ.ΕΠΙΣΗΣ ΣΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΚΑΝΩ ΠΟΛΛΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΛΕΠΩ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΟΠΑΠ.ΤΙ ΑΛΛΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ.Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΝΑ ΕΧΕΙ ΘΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΔΕΚΑ.ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΕΡ ΤΑΚΗΣ ΠΟΥ ΥΠΟΚΛΕΙΝΟΜΑΙ ΣΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΙ ΕΝΝΕΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΝΑ.

      Διαγραφή
    3. Βλέπω πολύ γρήγορα αλλάζουν οι ψυχολογίες .... και όχι μόνο εδώ μέσα.

      Παρεμπιπτόντως το σορτάρισμα στο Αμέρικα επιτρέπεται ακόμη;

      Διαγραφή
    4. ΟΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΚΥΡΙΕ ΤΑΚΗ.ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΠΟΥ ΚΑΑΑΑΠΟΤΕ....ΘΑ ΕΡΘΕΙ.

      Διαγραφή
    5. Ψυχολογίες στις χρηματαγορές δεν πρέπει να υπάρχουν

      Διαγραφή
    6. Κύριε συμφωνώ μαζί σας! Αν κάθε ένας από μας απλώνει το χεράκι του μέχρι εκεί που τον παίρνει και ακόμη λιγότερο η ψυχολογία του δεν διαταράσσεται το μυαλό του είναι καθαρό βλεπε κύριος Hippy και ακολουθεί τα νούμερα αφού πρώτα έχει μελετήσει τας γραφάς όπως πολύ εύστοχα έχετε πεί...Συνεχίζουμε έτσι....

      Διαγραφή
    7. Κύριε Ανδρέα χθες σουταρα Ελλακτωρα ότι τράπεζα είχα πάρει καθώς και Αλουμινατος αγορασμένο στα 45.Έφυγα και από την μισή θέση καραβάκι μετά από τρία χρόνια...Παραμένω με όλη τη Φριγγο και τον ΚΑΜΠΑ και περιμένω...Θα διαφωνήσω μαζί σας γιατί στο ΧΑΑ θα δημιουργηθούν εξαιρετικες τιμές εισόδου σε πολλά χαρτάκια από κάθε κατηγορία. Η αγορουλα μας είναι μικρη όλοι γνωριζόμαστε λίγο πολύ μεταξύ μας και ότι το ξέρεις σαν πρώην επαγγελματιας ...

      Διαγραφή
    8. Kαπετανιε στο επομενο thread γραφω αναλυτικα πως τα βλεπω προσωπικα... Δεν ιδρωνει το αυτι μου καθολου να ξερεις. Ουτε χαλαει η ψυχολογια μου..Cold blood οσον αφορα τις χρηματαγορες αλλα κ ρεαλιστικοτητα και πραγματισμος!! Η ΕΛλαδα ειναι πολυ μικρη αγορα δυστυχως. Οσο τζιρο κανει ολο το χρηματιστηριο μας κανει μια ουτε καν μεσαια στο Αμερικα...

      Διαγραφή
    9. Κύριε Ανδρέα και εγώ προσωπική άποψη εξέφρασα. Και εγώ δεν καταλαβαίνω Jesus καθ ότι και παλιά καραβάνα είμαι και στις αγορές όσο υποσχόμενες και να είναι δεν τοποθετώ πάνω από το 25% των μετρητών μου.Και για να μην παρεξηγηθώ εννοώ ότι παίζω-επενδύσω το 25% των αποταμιεύσεων μου.Οσο για USA συμφωνώ σαν σπουδαγμενος και μόνιμος κάτοικος εκεί για μια δεκαετία...

      Διαγραφή
  23. Κύριε Τάκη, μία παρατήρηση. Λένε πολλοί αναλυτές μπερδεύοντας και φοβίζοντας τους επενδυτές, ότι όταν πέφτει μία μετοχή ή ένας δείκτης π.χ. 50%, τότε θέλει 100% για να επανέλθει στην τιμή από όπου ξεκίνησε η πτώση. Ενώ μαθηματικά είναι σωστό, πρακτικά και ουσιαστικά αφήνει τελείως λάθος εντυπώσεις και στρεβλώνει την πραγματικότητα μιας και βλέποντας κάποιος αυτά τα νούμερα νομίζει ότι θέλει υπερδιπλάσια προσπάθεια μία μετοχή για να ξαναφτάσει στην προηγούμενη τιμή. Δίνω ένα παράδειγμα. Αν μία μετοχή έχει 1 ευρώ για να πάει κάτω 50% και χάνει π.χ. 10% κάθε μέρα, χρειάζεται 6 ημέρες για να πάει εκεί. Μετά για να ξαναπιάσει το 1 ευρώ χρειάζεται ελάχιστα παραπάνω, δηλ. 7 ημέρες με +10% κάθε ημέρα. Ότι ποσοστό να βάλουμε περίπου το ίδιο βγαίνει...Μόνο αν είχαμε ελεύθερη διακύμανση και έχανε 50% σε μία ημέρα, τότε θα ήθελε 100% την άλλη ημέρα για να πάει στην πρότερη τιμή. Τέτοια διακύμανση όμως δεν έχουμε στην Ελλάδα...Σήμερα λοιπόν,σε άρθρο στο capital αναφέρεται ότι οι τράπεζες έχουν χάσει 70% μέχρι τώρα και θέλουν 240% για να επανέλθουν... Και μόνο αυτό το νούμερο τρομάζει...Απλά θέλουν 3-4 παραπάνω ημέρες ανόδου...Μην τρελαθούμε... Θα έπρεπε να προσέχουν οι επαγγελματίες γενικά το τι λένε και ο τρόπος που το λένε...Και μία ερώτηση προς τον κύριο Τάκη. Βλέπετε κάτι διαφορετικό στα θεμελιώδη της Τεχνικής Ολυμπιακής; Πάντως δεν την προτείνετε στις επιλογές ακόμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αεροπλανο η MGM απο χθες!!! Carnival Κατα ποδας ακολουθει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Κ. Τάκη ποια η γνώμη σας για τη Σπεις. Γιατί τέτοια απαξίωση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Στην Ολυμπιακή τεχνική ,ο Σαββίδης βαράει τα νταούλια και ο στεγγος που καιγεται χορεύει στο Ρυθμό...Θεμελιώδη δεν έχει η εταιρεία τα τελευταία 10 χρόνια,ένα ξενοδοχείο που το περιφερει σαν νυφη τρίτη φορά,αλλά ολα θυμίζουν μαριδαιο που θέλει να πουλήσει ψηλά και στο τέλος την πατάει και πουλάει στα χαμηλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ.Ανανία ομολογώ ότι πλέον έχετε γίνει πιο εύστοχος και λιγότερο κακεντρεχής και μονοδιάστατος, παρακολουθώ καθημερινά την σελίδα ,δεν συμμετέχω γιατί δεν έχω τις γνώσεις, έχω όμως την αίσθηση ότι εσείς μπορείτε να προσφέρετε θετικά .

      Διαγραφή
  27. https://stockcharts.com/h-sc/ui?s=NCLH

    Κύριε Τάκη δείχνει σαν να σχηματίζεται το ποδαράκι από το W. Βέβαια με προβληματίσατε με τα περί χάους που γράψατε για τις εταιρείες κρουαζιέρας.

    Πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε αρχικό στάδιο όσον αφορά τις επιπτώσεις του ιού οπότε λογικά θα ξαναυπάρξει έντονη πτώση κάποια στιγμή. Αν όχι, έχουμε χαρτιά για να ανέβουν.

    Οπότε συμπερασματικά σπεύδουμε βραδέως όπως πολύ σωστά λέτε και σφίγγουμε τη ρευστότητα όπως πολύ ορθά επισημαίνει ο κύριος hippy.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλησπέρα σε όλους,ήδη είμαστε σε αρκούδες κάποιες μέρες,οπότε τι κάνουμε,σε ανοδικές μέρες πουλάμε σιγά σιγά,δεν γυρνάει θα μείνει καιρό αυτή η ιστορία δεν είναι μόνο ο ιός,εγώ έδιωξα και κάποια σήμερα,έλεγα για αγορά σημερα λίγα euro και λίγα alpha αλλά το ανέβαλα για αργότερα σε χαμηλότερα επίπεδα,βλέποντας και κάνοντας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ.Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΑΠΟ +2,21 ΕΚΛΕΙΣΕ ΣΤΟ -4,94.ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΗΜΑ.ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΕΠΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ Η ΜΗΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από Δευτέρα η Wall street θα δουλεύει μόνο ηλεκτρονικά, δεν θα υπάρχει το λεγόμενο floor trading. Ίσως παίζει κάποιο ρόλο αυτό. Από εκεί και πέρα κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τίποτα. Το μόνο που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να κινηθεί με βάση τις αξίες. Διαφορετικά όπως λένε και οι πιλότοι των αεροσκαφών χέρια-πόδια έξω μέχρι να καταλάβεις τι συμβαίνει.

      Διαγραφή
    2. Το σορτάρισμα στο Αμέρικα επιτρέπεται ακόμη;

      Διαγραφή
    3. Από ότι φαίνεται επιτρέπεται ακόμη, δεν έχω δει κάτι διαφορετικό.

      Διαγραφή
    4. Καλησπέρα σε όλους.... Μου έστειλαν αυτό..

      https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2020/03/2-6-34.html?m=1

      έχει κάποια δόση αλήθειας, ώστε να δικαιολογεί τη συμπεριφορά στο Αμέρικα;

      Διαγραφή
    5. Τρικυμία εν κρανύω.
      Τα έχει μπερδέψει όλα ... τελικά μας ψεκάζουν;

      Τι διαβάζετε κύριοι τέτοιες κοτσάνες;

      Διαγραφή
    6. Πιστεύω ότι θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί στην αναπαραγωγή οποιασδήποτε ανοησίας που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, γιατί έτσι ενθαρρύνουμε κι άλλους να ασχολούνται με τέτοιου είδους μυθεύματα.

      Διαγραφή
    7. Ούτε ο Στέφανος δεν λέει τέτοια

      https://www.youtube.com/watch?v=-_81Fv9Z4vg

      Διαγραφή
    8. Καλό είναι να παρακολουθούμε κι αυτούς που απ' ότι φαίνεται κάνουν καλή δουλειά
      https://www.ellinikahoaxes.gr/

      Διαγραφή
  30. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!
    ΕΡΩΤΗΣΗ. ΑΞΙΖΕΙ Η DEGIRO ΓΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΚΛΠ ΛΟΓΩ ΑΡΚΕΤΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Η ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΕ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ? ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩ ΠΡΟΤΕΡΩΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλησπέρα. Πιστεύω ότι η κρίση που θα βιώσουμε είναι αμείλικτη. Αυτά που βλέπουμε στην αμερική είναι πρωτόγνωρα πράγματα. Ο κόσμος είναι πραγματικά σοκαρισμένος. Όλοι μέσα στα δάνεια,στεγαστικά, καταναλωτικά και κυρίως πανεπηστιμιακά. ´Εχοντας ζήσει από κοντά και την κρίση του 2008 αλλά και την ελληνική χρεωκοπία τα σημερινά γεγονότα δεν συγκρίνονται με τίποτα. Δεν ξέρω αν μπορούν να δουλέψουν άμεσα τα μέτρα που παίρνουν οι κεντρικές τράπεζες. Την επόμενη βδομάδα περιμένουν 2500000 αιτήσεις ανεργίας. .Προσωπικά παραμένω short στον s&p μέχρι τέλος απριλίου και μετά βλέπουμε. Δυστηχώς το ελληνικό χρηματιστήριο μόνο για βραχυπρόθεσμες κινήσεις ενδείκνυται αυτή την περίοδο.Το βασικό να έχουμε υγεία για να μπορούμε να γευτούμε τα κέρδη που θα έρθουν όταν ξεμπερδέψουμε με την οικονομική κρίση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και όμως κύριε theoducati ακόμα τα ακίνητα στην Καλιφόρνια που έχω άμεσες πληροφορίες έχουν κάτι τιμές απλησίαστες,πραγματικά ζαλίζεσαι δεν έχουν καταλάβει τίποτα ακόμα αυτό με φοβίζει αν γίνει μπραφ και εκεί θα δούμε σημεία και τέρατα.Καλημερα σε όλους τους συναγωνιστές.

      Διαγραφή
    2. Κάποιοα στιγμή οι σορτιδες θα καούν πολύυυυ άσχημα στην Αμερική ... όπως το 2008. Προς το παρόν τους βολεύει να πάνε χαμηλότερα οι τιμές και σε αυτό βοηθούν και σόρτιδες.

      Λίγο ακόμη .... όταν έρθει η ώρα να απαγορευτεί το σορτ, τότε ο πάτος θα είναι λίγο χαμηλότερα.

      Διαγραφή
  32. Συνέντευξη της Frigo..
    https://finance.yahoo.com/news/edited-transcript-frigo-earnings-conference-015315297.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι 8 στους 10 που έχουν ΦΡΙΓΟ, να μην πω οι 9 στους 10 δεν διαβάζουν τέτοια πράγματα, ούτε κοιτάνε νούμερα και αναλύσεις. Θα πρέπει να πουλήσουν!!!!

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα!
      To παραπάνω link το ανέβασα εγώ στο forum του capital...
      Σας ρώτησα αν έχετε κάποιο email για να συζητήσουμε και κάτι άλλο...

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα κυρ. Τάκη. Εννοείται ότι στους πιο πολλούς επενδυτές της φριγο υπερισχύει ο φόβος και όχι η λογική, και στο τέλος υποκύπτουν και πουλάνε;; Λίγο πιο σαφής παρακαλώ,, θα βοηθούσε.. ευχαριστώ και την καλημέρα μου σε όλους..
      Γιώργος Κυψέλη.

      Διαγραφή
    4. Η πλειοψηφία των ερωτήσεων γύρω από τα ταμειακά διαθέσιμα και τα έξοδα κεφαλαίου (γιατί ?). Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι οι παραγγελίες για το 2 τρίμηνο (το πιο σημαντικό) είναι σχεδόν κλεισμένες και φουλ.

      Διαγραφή
    5. Διότι κύριε χασάπακλα το θέμα δεν είναι αν μια επιχείρηση μείνει κλειστή, ένα, δύο ή τρεις μήνες, ούτε αν πέσει ο κύκλος εργασιών κατά 20% ή και 30% ... αλλά αν αντέξει το ΚΡΑΧ.
      ΑΝ ΑΝΤΕΞΟΥΝ, τότε θα σαρώσουν στην αγορά. Πολύ σωστά ρωτάνε οι διαχειριστές/αναλυτές και οι ερωτήσεις αυτού του τύπου είναι εντονότερες όταν προσφάτως κούρεψε ομολογιούχους.

      Διαγραφή
    6. Ίσως και λόγω ΦΟΛΙ αυτές οι ερωτήσεις.

      Διαγραφή
  33. Απο τις μεγαλυτερες χρημ.κρισεις του S&P 500 η τρεχουσα ειναι η 13η. Σε αποδοση ο απλος μ.ο των πτωσεων ειναι -45% ενω η διαμεσος -35%. Η διαρκεια ειναι κατα μεσο ορο 22 μηνες και η διαμεσος 18.5 μηνες. Τα τελευταια χρονια ειναι πιο συντομες οι πτωσεις. Η μεχρι τωρα ειναι στο -33%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακόμη δεν έχει απαγορευθεί το short selling ... προφανώς, θέλουν χαμηλότερα τις τιμές.
      Αυτά που γράφονται στα forums για λίθινες εποχές και για επιστροφή στην παλαιολιθική εποχή πριν ακόμη ανακαλυφθεί η φωτιά είναι rubbish. Είπαμε μια κουβέντα για ΜΕΓΑΛΗ ΥΦΕΣΗ και την πήραν και την έκαναν σημαία!!

      Που να δουν και τον αστεροειδή να πλησιάζει στη ΓΗ τι θα μας πουν;
      https://www.msn.com/el-gr/news/techandscience/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7-nasa-%CE%AD%CE%BD%CE%B1%CF%82-%C2%AB%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%BF%CF%82%C2%BB-%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%82-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B9%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B7-%CE%B3%CE%B7/ar-BBZYPxJ

      Διαγραφή
    2. Εσει τι πιστεύεται Κ.Τακη θα αντέξουμε η θα κάνουμε πολλά Χρόνια πάλι να σηκώσουμε κεφάλι?

      Διαγραφή
  34. Καλησπέρα σε όλους.
    Γνωρίζει κάποιος αν στην Ελλάδα υπάρχουν αναλυτές που ασχολούνται και εφαρμόζουν ενεργά Tactic Asset Allocation ανάλογα με τον κύκλο της οικονομίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Τάκαρε έχε στην άκρη του μυαλού σου μια βαθειά πολύ βαθειά ύφεση... αν έρθει, το απεύχομαι διότι δια κρατώ χαρτοφυλάκιο οπότε θα μηδενίσουν τα πάντα...2021-2023 ΥΦΕΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H Ελλλαδα ήταν 10 χρόνια σε υφεση ... άλλα 3 είναι το πρόβλημα;
      Μόνο η ΜΕΓΑΛΗ ΥΦΕΣΗ της Αμερικής μπορεί να με τρομάξει ... τότε δεν θα έχουμε να φάμε. Για δουλειές δεν το συζητάμε ... τα χαρτοφυλάκια είναι το λιγότερο.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη και η μεγάλη ύφεση μετά το κραχ του '29 όταν ήρθε,η Ελλάς την πέρασε πολύ καλά τηρουμένων των αναλογιών.Ο Β'ΠΠ ήταν αυτός που μας ισοπέδωσε,όχι μόνο εμάς βεβαίως.Η ιστορία έγραψε ότι εξαιτίας της σωστής αναδόμησης του τότε ελληνικού κράτους απ'τον Βενιζέλο και οι μεγαλειώδες νίκες του ελληνικού στρατού στα βαλκανικά κυρίως μέτωπα,κράτησαν όρθια τη χώρα μέχρι το 1940.

      Στη σημερινή εποχή νομίζω ότι βρισκόμαστε πιο κοντά σε αντιστοιχία με το τέλος του Α'ΠΠ,παρά με το κραχ του 1929. Το χρήμα που θα πέσει παγκοσμίως προετοιμάζει το έδαφος για τα πληθωριστικά έτη 1920-1945,όπου βεβαίως στο τέλος είχαμε υπερπληθωρισμό και καταβαράρθρωση όλων των αξιών και παγκόσμιο restart...

      Διαγραφή
  36. Όταν θα γίνει η γενική απαγόρευση και στις ΗΠΑ θα είναι μέρες αγορών.Καλο βράδυ σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν απαγορευτεί το short στο Αμερικα .... μετα σπο 1 μηνα θα δούμε τον πατο. Έτσι εκτιμω ...

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη τι θέλετε να πείτε ότι αφού απαγορευτεί το short θα πάρει ακόμη ένα μήνα να δούμε τον πάτο?

      Διαγραφή
    3. Κύριε Τάκη εννοείτε πως αφού απαγορευτεί το short θα μας πάρει ενα μήνα να δούμε τον πάτο?

      Διαγραφή
  37. -- FED announces major expansion of market supports - open ended Treasury and MBS purcchases in required amounts.
    -- IFO : coronavirus could cost German economy more than EUR700 Billion and could cost 1.8 million jobs in the country. Also said that public budgets could take a hit of up to eur200 Billion from the pandemic.
    -- LE Maire tweets that G20 call agreed to find common goal against COVID-19
    -- Roche CEO says broad coronavirus testing in the US will take a few weeks, if not months.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. USD 75bln Treasury purchases per day this week, USD 50bln MBS. Us stock futures now positive, gold +2.61%, US10y yield 0.723 down 23%, WTI 23.17+2.5% DAX flat from heavy early losses. FOR THE MOMENT previous week lows tested and confirmed.

      Διαγραφή
    2. PARIS (Reuters) - The European Central Bank intends to be major buyer of commercial paper when it enters that market this week, ECB policymaker Francois Villeroy de Galhau said in an interview with French website Wansquare.

      The ECB’s latest package of crisis measures opens the way for it to buy debt of less than six months for the first time down to debt as short as one month.

      “We are determined to be an operational, fair and significant actor on the commercial paper market starting this week in order to bring confidence back,” Villeroy said told Wansquare.

      “That way, others will be encouraged to come back quickly,” added Villeroy, who is also head of the Bank of France.

      He said the ECB intended to buy non-bank corporate commercial paper on both the secondary and primary market, except for public companies.

      Reporting by Leigh Thomas; editing by Jason Neely

      Our Standards:The Thomson Reuters Trust Principles.

      Διαγραφή
    3. Market movers today

      Market focus continues to be on COVID-19, policy responses and economic impact.


      Today we get March PMI data for the US and the euro area, which are likely to show a significant decline. Not least the service sector is set to show a very sharp drop.


      The G7 finance ministers and central bankers will have a call to discuss responses and economic impact.


      The Eurogroup finance ministers will talk on a call at 18.30 CET to discuss how to use the bailout fund European Stability Mechanism (ESM) to support countries. Possible common issuance of so-called corona bonds is to be on the agenda as well.


      Hungary will announce a rate decision at 17.00 CET.


      Selected market news
      On the economic policy front, the big news came out of the US yesterday as the Fed threw everything it has at the market. It changed its QE programme from a fixed size to an open-ended programme and pledged to buy as much as needed to ensure transmission of monetary policy. The purchases are set to take place at an unprecedented pace as the Fed is looking to buy USD625bn already this week. At the same time, the Fed announced three new facilities. Two of them are aiming at big corporations by buying both new bond and loan issuance (the Primary Market Corporate Credit Facility (PMCCF)) and buying outstanding corporate bonds (the Secondary Market Corporate Credit Facility (SMCCF)). The third facility is the Term Asset-Backed Securities Loan Facility (TALF), which will facilitate asset-backed securities like auto loans, student loans, equipment loans etc. In total this should provide USD300bn of liquidity. On the fiscal policy front, the Senate blocked a further advance of the virus stimulus package.


      The lockdown measures in Europe increased yesterday. The UK announced a three week lockdown banning unnecessary movement of people and closing of hotels, shops selling non-essential items, playgrounds etc. In Denmark, current lockdown measures were extended until after Easter. In China, lockdown measures are planned to be lifted on 8 April.

      Japan's preliminary PMI indices for March showed a significant contraction in the economy. The manufacturing index dropped to 44.8 from 47.8 - the lowest since April 2009. The service PMI fell to 32.7, the lowest ever. Finally, the composite PMI dropped to 35.8 - the lowest since April 2011 after Japan was hit by a large earthquake and tsunami.

      Διαγραφή
    4. Κρατικές δαπάνες «μαμούθ» μόνο αντίδοτο στον κορωνοϊό

      https://www.euro2day.gr/ftcom/ftcom_gr/article-ft-gr/2012915/kratikes-dapanes-mamoyth-mono-antidoto-ston-korono.html

      Προσωπικά το θεωρώ δεδομένο.

      Διαγραφή
  38. Ανελέητο σφυροκόπημα και σήμερα στο ΧΑ. Στο τέλος θα χρειαζόμαστε υπογλώσσια. Ειδικά τώρα που δεν μπορούμε να πάμε και βόλτα να ξεσκάσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ήθεά να ρωτήσω γιατί τέτοια βίαιη πτώση χωρίς αντίδραση στις τράπεζες; Τόσο πολύ περισσότερο σε σχέση με άλλες εταιρείες θα επηρεαστούν τα κέρδη τους; Σκεφτόμουν για χτίσιμο θέσης στην Εθνική Τράπεζα με εναρξη 5000 - 7000 τμχ (50% της θέσης που με ενδιαφέρει). Η κεφαλαιοποίησή της Εθνικής στα 777.507.880€ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Και μέσα σε όλα τα άλλα, βγήκαν ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ οι Συριζαίοι, ως ανίκανοι να διαβάσουν ένα δελτίο τύπου της ένωσης Ελληνικών τραπεζών, και ομιλούν πως μπήκαν capital controls. ΦΕΥ για πάντα κοπρίτες......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διευκρινίσεις σχετικά με την Ανακοίνωση της 24ης Μαρτίου 24.3.2020
      Σε συνέχεια της από 24/3/2020 ανακοίνωσής της, σχετικά με τις συναλλαγές που δεν επιτρέπεται να διενεργούνται με φυσική παρουσία στα τραπεζικά καταστήματα, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών διευκρινίζει ότι: Δεν υπάρχει οποιοσδήποτε περιορισμός ως προς τις ελεύθερες αναλήψεις μετρητών και οι συναλλασσόμενοι δύνανται να αναλαμβάνουν όποια ποσά επιθυμούν από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

      Διαγραφή
    2. 24 Μαρτίου 2020
      Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, ενημερώνει τους συναλλασσόμενους για τις συναλλαγές που δεν θα μπορούν να διενεργούν στα τραπεζικά καταστήματα από την Τρίτη, 24 Μαρτίου μετά την επιβολή του μέτρου του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19
      Οι τράπεζες μέλη της ΕΕΤ, εντείνουν ακόμη περισσότερο τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και των συναλλασσομένων, μετά την επιβολή του μέτρου του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

      Για το λόγο αυτό, σας ενημερώνουμε ότι από την Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020, δεν θα πραγματοποιούνται στα καταστήματα με φυσική παρουσία οι ακόλουθες συναλλαγές.:

      Αναλήψεις μετρητών έως €400 πραγματοποιούνται αποκλειστικά με τη χρήση της χρεωστικής κάρτας, στα ΑΤΜ.

      Καταθέσεις μετρητών έως €1.000 πραγματοποιούνται στα ΑΤΜ με τη χρήση χρεωστικής κάρτας.

      Οι πληρωμές λογαριασμών τρίτων (δημόσιο, ενέργεια, ύδρευση, τηλεφωνία, συνδρομητική τηλεόραση, ασφάλειες, κ.λπ) εξοφλούνται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ και στα Κέντρα Αυτόματων Συναλλαγών (APS). Στο Δίκτυο Καταστημάτων δεν θα εξυπηρετούνται πληρωμές λογαριασμών με χρήση μετρητών στο ταμείο.

      Η ενημέρωση λογαριασμών (κινήσεων και υπολοίπων) πραγματοποιείται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ. Ενημερώσεις βιβλιαρίων ταμιευτηρίου δεν θα γίνονται στο Δίκτυο Καταστημάτων.

      Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας αξιοποιήστε τη χρεωστική κάρτα της τράπεζάς σας και τους κωδικούς πρόσβασης στην ηλεκτρονική τραπεζική της Τράπεζας συνεργασίας σας.

      Διαγραφή
    3. Αν ο CoviD 19 εμφανιζόταν το 2016 θα πηγαίναμε σε δημοψήφισμα για το αν θα πάρουμε περιοριστικά μέτρα για να μην εξαπλωθει ο ιός.
      🤣🤣🤣

      Διαγραφή
    4. "Gold Faces Historic Squeeze With Virus Threatening N.Y. Shortage"

      https://www.investing.com/news/stock-market-news/gold-faces-historic-squeeze-with-virus-threatening-ny-shortage-2120163

      Διαγραφή
  41. Ήθελα να βγάλω στο κλαρί τη CCL, τον leader της παγκόσμιας κρουαζίερας ... αλλά μετά το ανοδικό των τελευταίων ημερών, λέω να την αφήσω στο επόμενο γύρισμα ... στο 2ο πάτο του W.

    Έχω και κάνα δύο άλλες επιλογές .... αλλά θέλω να τις κρατήσω ακόμη.

    Ακούω ποιά θέλετε να ψάξουμε;
    Θέλω πάτους, από πατους ... μην μου δίνετε κορυφές. Πάτους, απόπατους, με νούμερα καλά ή έστω με τρελά αναπτυξιακά stories.
    Ακούω ιδέες ... να δούμε την CRITEO του κύριου Baren? Ή κάτι άλλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. $MMP (crude pipeline limited partnership)
      $MPW (Hospital REIT με triple net leases)

      Διαγραφή
    2. Για $MMP: https://concentratedcompounding.com/magellan/ (date: 24/4/2019)
      Για $MPW: Δεν έχει maturing debt έως το 2022 ( https://seekingalpha.com/article/4321936-medical-properties-trust-inc-2019-q4-results-earnings-call-presentation)

      Διαγραφή
  42. PHUN https://finance.yahoo.com/quote/PHUN?p=PHUN
    TTOO https://finance.yahoo.com/quote/TTOO?p=TTOO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά είναι penny stocks.
      μας αφήνουν να τα αγοράσουμε;
      Μην τα κοιτάζω αδικα ...

      Διαγραφή
    2. Ναι ,προσωπικά εκανα πολυ μικρες αγορες για να τις κοιτάω.

      Διαγραφή
    3. TTOO ζημιές ζημιές και πάλι ζημιές απο tα ΕΒΙDA.

      376 εκατ. ζημιές απο κέρδη εις νέο ... διαχρονικά παράγει ζημιές.
      Γιατί να την κοιτάξω παραπάνω;

      Διαγραφή
    4. Αν επιτρέπεται .. απο πλατφόρμα τις αγοράσατε;

      Διαγραφή
    5. Εκτός αυτού και των αρνητικών ιδίων, από έκθεση διοίκησης στο 10-Κ της ΤΤΟΟ:
      "These conditions raise substantial doubt regarding our ability to continue as a going concern for a period of one year after the date that the financial statements are issued"
      Όταν το βλέπουμε τρέχουμε από την άλλη.

      Διαγραφή
    6. Γιατί η άλλη είναι καλύτερη;

      Με προσοχή κύριε Delta και τοίχο τοίχο.

      Διαγραφή
    7. Σας ευχαριστω πολυ για την αμεση και εμπεριστατομένη αποψη σας.Δεν θα ασχληθω μαζι της παραπάνω.

      Διαγραφή
    8. Μολις τωρα ανακοινωθηκε

      https://newsfilter.io/articles/t2-biosystems-announces-worldwide-licensing-agreement-of-covid-19-novel-coronavirus-assay-from-hacke-a01f69f8ea231d80250e6bc97f5fe1c4

      Διαγραφή
    9. 135% πάνω κύριε Delta ... άντε μετά να ασχοληθείς ξανά με την ψαροΚώστενα και το χρηματιστηριο της.

      Διαγραφή
    10. Αν πάει πάνω όλα καλά. Στα κάτω να μας δω πως θα αισθανόμαστε. Η μικρή αρχική μου θέση τουλάχιστον φαίνεται ότι δεν θα κλείσει με ζημιά.

      Διαγραφή
  43. Κ. Τάκη έχω εντοπίσει και δύο φαρμακευτικές με αρκετά καλά νούμερα, αλλά δεν έχω εμβαθύνει ούτε έχω αγοράσει ακόμα. Σας αναφέρω αυτή που θεωρώ καλύτερη περίπτωση και μου δείχνει και διαγραμματικά καλύτερες προοπτικές:
    JOUNCE THERAPEUTICS INC. (JNCE):
    Στα 4,05=> Κεφαλαιοποίηση $138 mil
    Κέρδη 56,82 mil => PE 2.43
    BV (χωρίς Άυλα) 174,6 mil=> PBV 0.79
    Δανεισμός 19,8 mil (16.9 mil μακροπρόθεσμος)
    Ταμείο 168,8 mil =>καθαρό 149 mil> Market Cap
    Μειονεκτήματα που θέλουν ψάξιμο η ασυνέπεια κερδών, αρνητικές Λειτουργικές και Ελεύθερες Ροές. Μου δίνει την εντύπωση ότι ίσως το παίζουν traders, θέλει κοίταγμα.
    https://prnt.sc/rm39do

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα που την ψάχνω λίγο, ένας εκ των ιδρυτών ο Dr. James P. Allison πήρε Nobel το 2018 σχετικά με την αντιμετώπιση του καρκίνου, άρα παίζει κάποιο κύρος.

      Διαγραφή
    2. O γκουρού μου στα διαγράμματα μόλις τώρα μου γράφει ότι μπορεί άνετα να πάει στα γρήγορα στα 7.

      Διαγραφή
    3. Ναι, ήλπιζα να κάνει καμιά διορθωσούλα προς το 3,5 για να ανοίξω μια μικρή θέση.
      Θεμελιωδώς πώς τη βλέπετε?

      Διαγραφή
    4. Ο θεμελιώδης δεν μπορεί να απαντά έτσι γρήγορα. Θέλει κόπο και ψάξιμο.
      Θα την βάλω απο αύριο στο μικροσκόπιο ... και θα απαντήσω.

      Διαγραφή
    5. Κύριε Barren δεν μου αρέσει η JNCE δεν έχει κέρδη, δεν έχει έσοδα.
      Θα σας την αναρτήσω να τη δείτε ... λίγο ακόμη να τη δω.

      Μπορείτε να μου βρείτε την μετοχική σύνθεση των 34 εκατ μετοχών ... να δω μήπως παίζει κάτι άλλο;

      Διαγραφή
    6. Κ. Τάκη δε μπόρεσα να βρω κάποια πρόσφατη δήλωση.
      Από 15/4/2019 βρήκα αυτό τον πίνακα για insiders:
      https://prnt.sc/rmmfhu
      Στο nasdaq.com λέει 73% θεσμικοί, αλλά το ~40% της TRV GP II, LLC (13 εκ. τεμάχια) πρέπει να είναι συμφερόντων insiders :
      https://old.nasdaq.com/symbol/jnce/ownership-summary

      Διαγραφή
    7. ΟΚ!!
      40,27% η Third Rock Ventures που τους έβαλε το 2013 τα πρώτα κεφάλαια
      10,48% η Celgene που του έχει πάρει τα δικαιώματα του JTX 8064 και τους πριμοδότησε με 36 εκατ. για το 10,48%

      Διαγραφή
  44. Nobel και επενδύσεις, με τρομάζετε κύριε Wuffett! (LTCM alert)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τραβηγμένος ο συνειρμός κ. Κουτσάν, χαχαχα.
      Μάλλον για τα μάτια τον έχουν βάλει, δεν ξέρω αν είναι μέτοχος.
      Πάντως και μόνο που χρησιμοποιούν το όνομά του εφόσον η εταιρία ασχολείται με τη θεραπεία του καρκίνου, καταγράφεται νομίζω στα (+).

      Διαγραφή
  45. Αναφορικά με το πεδίο δραστηριότητας/έρευνας, εστιάζει στο πλέον καυτό για καρκίνο (immunotherapy)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Καλημέρα Χρόνια πολλά. Η προτάσεις της CS για τα defensive dividents.

    https://prnt.sc/rmdo3e

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ θέλω τη βοήθεια σας σχετικά με το ποια είναι η τελική φορολογική μεταχείριση-επιβάρυνση σε χώρες του εξωτερικού, για τα μερίσματα.

      Διαγραφή
  47. Ιδού το οπλοστάσιο της FED μέχρι στιγμής. Πόσο πίσω είναι η ΕΚΤ αλήθεια.....

    https://prnt.sc/rmehzm

    https://prnt.sc/rmeis1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Ο κορωνοϊός αλλάζει τα δεδομένα στο ντιλ Σαββίδη για το Πόρτο Καρράς

    https://www.euro2day.gr/chameleon/article-blog-chameleon/2014503/o-koronoios-allazei-ta-dedomena-sto-ntil-savvidh-g.html


    Ήτανε στραβό το κλήμα, το 'φαγε κι ο γάιδαρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Αυτό γράφτηκε, αλλά την ίδια μέρα η μετοχή ανέβηκε.. ενώ το ΧΑΑ..λια έπεφτε 3%!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Το σχόλιο μοιάζει λογικό...και το χαρτί πιθανά καραμαζεμένο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Πολύ άσχημα τα αποτελέσματα 2τριμηνου της frigo αλλά και οι προσδοκιες της διοίκησης ότι θα είναι ευχαριστημενοι άμα διατηρήσουν τα ίδια αποτελέσματα στα επόμενα τρίμηνα.!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂