Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Jounce Therapeutics (JNCE) .... Στενή επαφή αγνώστου τύπου

Jounce Therapeutics .... εδώ ....

Διαπραγματεύεται στο NASDAQ με τον κωδικό JNCE ... εδώ ....


Η Jounce Therapeutics ιδρύθηκε το 2012 και εδρεύει στο Cambridge της Μασαχουσέτης. 
Είναι μια εταιρεία κλινικών σταδίων που επικεντρώνεται στην ανακάλυψη και ανάπτυξη νέων ανοσοθεραπειών καρκίνου και προγνωστικών βιοδεικτών.

Η εταιρία Jounce ξεκίνησε τη δραστηριότητα της, το 2013, με χρηματοδότηση από τον κορυφαίο επενδυτή των βιοεπιστημών, Third Rock Ventures, που έχει επενδύσει σε περισσότερες απο 50 ιατροφαρμακευτικές εταιρίες  ... εδώ ... 
To 2015 χρηματοδότησε με 70,833 εκατ. δολάρια την εταιρία και σήμερα ελέγχει το 40,27% του μετοχικού κεφαλαίου.

Το Jounce Therapeutics είναι μια κλινική εταιρεία ανοσοθεραπείας που είναι αφιερωμένη στη μετατροπή της θεραπείας του καρκίνου, αναπτύσσοντας θεραπείες που επιτρέπουν στο ανοσοποιητικό σύστημα να προσβάλει όγκους και να προσφέρει μακροχρόνια οφέλη στους ασθενείς. Μέσω της χρήσης της Science Translational, Πλατφόρμας, εστιάζει πρώτα σε συγκεκριμένους τύπους κυττάρων εντός των όγκων για να δώσει προτεραιότητα στους στόχους και στη συνέχεια εντοπίζει σχετικούς βιοδείκτες που έχουν σχεδιαστεί για να ταιριάζουν με τη σωστή θεραπεία στον κατάλληλο ασθενή.

Η εταιρεία προσφέρει το vopratelimab, ένα μονοκλωνικό αντίσωμα κλινικού σταδίου που δεσμεύεται και ενεργοποιεί τον CO-διεγέρτη των επαγόμενων Τ κυττάρων, μια πρωτεΐνη στην επιφάνεια των Τ κυττάρων που βρίσκονται σε διάφορους συμπαγείς όγκους, η οποία βρίσκεται στην κλινική δοκιμή Φάσης Ι / ΙΙ για τη θεραπεία του καρκίνου των πλακωδών κυττάρων του κεφαλής και του λαιμού, του μη μικροκυτταρικού καρκίνου του πνεύμονα, του τριπλού αρνητικού καρκίνου του μαστού, του γαστρικού καρκίνου και άλλων τύπων όγκων που αναγνωρίζονται μέσω της μεταφραστικής πλατφόρμας επιστήμης.

Αναπτύσσει επίσης το JTX-4014, ένα μονοκλωνικό αντίσωμα που βρίσκεται στην κλινική δοκιμή Φάσης I για συνδυαστική θεραπεία. και το JTX-8064, ένα μονοκλωνικό αντίσωμα που δεσμεύεται με τον υποδοχέα Β2 τύπου λευκοκυττάρου παρόμοιο με λευκοκύτταρα που βρίσκεται στη φάση που επιτρέπει την κατακράτηση IND. 


Η εταιρεία έχει μια κύρια συμφωνία έρευνας και συνεργασίας με την Celgene Corporation που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και εμπορία βιολογικών ανοσοθεραπειών.
 

Τον Ιούλιο του 2016, η Jounce Therapeutics ανακοίνωσε μια παγκόσμια στρατηγική συνεργασία με την Celgene Corporation.
  • Σύμφωνα με τους όρους της συνεργασίας, η Jounce θα λάβει μια προκαταβολή ύψους 225 εκατ ευρώ και μια επένδυση ύψους 36 εκατ. δολαρίων από την Celgene. H Jounce θα λάβει επίσης κανονιστικές, αναπτυξιακές και καθαρές πληρωμές πωλήσεων και κλιμακωτά δικαιώματα επί των τιμών εκ του εργοστασίου. 
  • Οι συνολικές πληρωμές για αναπτυξιακές, ρυθμιστικές και εμπορικές δραστηριότητες θα μπορούσαν να φθάσουν συνολικά τα 2,3 δισ. δολάρια σε όλα τα προγράμματα που φτάνουν στην αγορά.
  • Με τα 36 εκατ. δολάρια η Celgene έχει σήμερα το 10,48% του μετοχικού κεφαλαίου.
Όμως .... τον Απρίλιο 2019 η Celgene καταγγέλλει την σύμβαση συνεργασίας με την εταιρεία και ανακοινώνεται νέα συμφωνία. Σύμφωνα με την νέα συμφωνία η Celgene Corporation διαθέτει παγκόσμια δικαιώματα στο JTX-8064, ένα μονοκλωνικό αντίσωμα στόχευσης LILRB2.
Η Jounce διατηρεί όλα τα δικαιώματα στους άλλους υποψήφιους αγωγούς της, συμπεριλαμβανομένων των JTX-4014 και του vopratelimab και όλων των προγραμμάτων ανακάλυψης.
Σύμφωνα με τους όρους της νέας συμφωνίας, η Celgene θα καταβάλει προκαταβολή ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων, μέχρι και τα 480 εκατομμύρια δολάρια στα ορόσημα και τα δικαιώματα εκμετάλλευσης για τις καθαρές πωλήσεις. Η Celgene θα είναι υπεύθυνη για όλες τις δραστηριότητες ανάπτυξης και εμπορευματοποίησης για το JTX-8064.


Ο επόμενος πίνακας απεικονίζει τα φάρμακα που επεξεργάζεται η Jounce Therapeutics και σε ποιο κλινικό στάδιο βρίσκονται :




Στις 26 Ιανουαρίου 2017 η εταιρία εισήχθη στον Nasdaq εκδίδοντας 6.365.000 κοινές μετοχών με τιμή 16,00 δολάρια βάζοντας στα ταμεία της 101,84 εκατ. δολάρια.
Οι μετοχές θα διαπραγματεύονται στο NASDAQ με το σύμβολο "JNCE".

  • Συνολικός αριθμός μετοχών : 34.000.000
  • Στην αγορά διατέθηκε το 18,8% του μετοχικού κεφαλαίου.

Οι πωλήσεις της εταιρίας ήταν 37,197 εκατ. δολ το 2016 , 71,644 εκατ. δολ το 2017, 65,201 εκατ. δολ το 2018 και 147,872 εκατ. δολ το 2019 ... όμως δεν πρόκειται για κανονικές πωλήσεις, αλλά για δικαιώματα που αναλογούν στην εταιρία απο τους χρηματοδότες της και γιαυτό το λόγο στις λειτουργικές ταμειακές χρηματαγορές αφαιρούνται.

Την 31η Δεκεμβρίου 2019 το ταμείο της εταιρείας ανερχόταν σε 170,4 εκατομμύρια δολάρια, έναντι 195,9 εκατομμυρίων δολαρίων κατά την 31η Δεκεμβρίου 2018. Η μείωση των ταμειακών διαθεσίμων, οφειλόταν κυρίως στα λειτουργικά έξοδα που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του έτους , τα όποια ένα μέρος αυτών αντισταθμίστηκε από το τέλος άδειας χρήσης ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων που ελήφθη τον Ιούλιο του 2019 σύμφωνα με τη συμφωνία άδειας χρήσης JTX-8064 της Jounce με την Celgene.

Τα έσοδα από άδειες και συνεργασίες ήταν 147,9 εκατομμύρια δολάρια για ολόκληρο το έτος 2019, έναντι 65,2 εκατομμυρίων δολαρίων το έτος 2018. Όμως στα 147,9 εκατ δολάρια περιλαμβάνονται και τα 50 εκατ. δολάρια που δόθηκαν ως προκαταβολή της συμφωνίας με την Celgene.
Επαναλαμβάνω, ουσιαστικά τα έσοδα της εταιρείας αντιλογίζονται στις λειτουργικές ροές, αφού αυτά ουσιαστικά είναι λογιστικά.

Έτσι, τα έσοδα από άδειες και συνεργασίες που αναγνωρίστηκαν κατά τη διάρκεια του 2019 τα 50 εκατομμύρια δολάρια αφορούσαν έσοδα που σχετίζονταν με τη συμφωνία άδειας του JTX-8064 της Jounce με την Celgene, ενώ τα 97,9 εκατομμύρια δολάρια αποτελούν έσοδα σχετικά με την προκαταβολή ύψους των 225,0 εκατομμυρίων δολαρίων που έλαβε η Celgene τον Ιούλιο του 2016.
Τα έσοδα από άδειες και συνεργασίες που αναγνωρίστηκαν κατά τη διάρκεια του 2018 αποτελούσαν αποκλειστικά αναγνώριση εσόδων εκτός μετρητών που σχετίζεται με την προκαταβολή του Ιουλίου 2016 ... όλο το ποσό έχει αντιλογιστεί στα λειτουργικά έσοδα.

Τα έξοδα έρευνας και ανάπτυξης ήταν 67,1 εκατ. Δολάρια για ολόκληρο το έτος 2019, σε σύγκριση με 70,1 εκατομμύρια δολάρια για ολόκληρο το έτος 2018.
Τα γενικά και διοικητικά έξοδα ανήλθαν σε 27,9 εκατομμυρίων δολαρίων για ολόκληρο το έτος 2019, έναντι 26,4 εκατομμυρίων δολαρίων για ολόκληρο το έτος 2018.
  • Γενικώς, για να λειτουργήσει η εταιρία και να μπορεί να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία της χρειάζεται 90 με 95 εκατ δολάρια συνολικά έξοδα.

Αν έχει κανένα νόημα, αναφέρω πως η εταιρία εμφάνισε για το 2019 καθαρά κέρδη 56,8 εκατομμύρια δολάρια, που αναλογούν σε 1,72 δολάρια ανά μετοχή.
Το 2018 η εταιρεία είχε ζημιές 27,4 εκατομμύρια δολάρια, το 2017 ζημιές 16,4 εκατ. δολ και το 2016 13,7 εκατ. δολάρια ζημιές.
 

Οι λειτουργικές ταμειακές ροές το 2019 ήταν αρνητικές κατά 30,129 εκατ. δολ και το 2018 επίσης αρνητικές κατά 63,616 εκατ. δολ .
 

Στο ταμείο υπάρχουν 168,9 εκατ. δολάρια, ενώ οι συνολικές υποχρεώσεις ανέρχονται σε 31,3 εκατ. δολάρια.
 

Το guidance της εταιρείας είναι :
Η Jounce δεν θα παρέχει πλέον καθοδήγηση σχετικά με τα έσοδα από τις άδειες χρήσης και συνεργασίας, καθώς οι δυνητικές μελλοντικές πληρωμές βάσει της σύμβασης άδειας χρήσης JTX-8064 με την Celgene βασίζονται σε δικαιώματα. Δεδομένης της ισχύος του ισολογισμού της, η Jounce αναμένει ότι τα υφιστάμενα μετρητά, ταμειακά ισοδύναμα και επενδύσεις της θα επαρκέσουν για να μπορέσουν να χρηματοδοτήσουν τις ανάγκες λειτουργίας και κεφαλαιακής της δαπάνης μέχρι τα τέλη του 2021.



Επεξήγηση
  • Η "Επαφή πρώτου τύπου", είναι όταν δεις ένα UFO (δηλαδή απλά κοιτάς επιφανειακά την εταιρία)
  • Η "Επαφή δευτέρου τύπου" είναι όταν έχεις τεκμήριο για αυτήν... (δηλαδή αναλύεις βαθύτερα την εταιρία)
  • Η "Στενή επαφή τρίτου τύπου"... συμβαίνει όταν έχεις πραγματική επαφή... (δηλαδή τοποθετείσαι στην μετοχή με μικρά ποσά)
  • Η "Στενή επαφή τετάρτου τύπου"... είναι η πιο τρομακτική: γιατί σε απαγάγουν, σε παίρνουν μαζί τους! (δηλαδή η μετοχή αποτελεί μεγάλο ποσοστό στο σύνολο του χαρτοφυλακίου σου και ο Θεός βοηθός)

182 σχόλια:

  1. Για τον κύριο Barren.
    Η αίσθηση μου είναι πως πρόκειται για μια ομάδα ερευνητών γιατρών που ψάχνουν πειραματιζόμενοι διάφορα φάρμακα και αναζητούν εναγωνίως χρηματοδότες για να μπορέσουν να συνεχίσουν την έρευνα τους.
    Αν βγάλουν κάτι καλό στην αγορά ... θα πάει καλά και η εταιρία ... αν και δεν μπορώ να ξέρω τι προβλέπουν οι συμβάσεις συνεργασίας που υπογράφουν με τους χρηματοδότες .... είναι όμως και πολύ πιθανό να βρούν το SUPER φάρμακο και τελικά να κερδίσουν άλλοι.

    Παρόλο μου σφυρίζουν κάτι σειρήνες εδώ δίπλα μου πως θα δει τα 7 δολάρια ... εγώ δεν ακολουθώ ότι δεν το καταλαβαίνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως τα λέτε είναι κ. Τάκη.
      Να προσθέσω ότι η Phase II του vopratelimab θα διαρκέσει έως 7ο/2022, άρα ενδεχόμενα εμπορικά έσοδα είναι σε πολύ μακρινό ορίζοντα.
      Επίσης διαβάζω στο 10-Κ ότι έχει "εξουσιοδότηση" (???) για έκδοση συνολικά 160 mil κοινών και 5 mil προνομιούχων. Τρέχει ήδη από το Δεκέμβριο πρόγραμμα ATM offering ύψους έως $50 mil.
      Άρα αφενός μεν σε τυχόν ανοδική κίνηση θα υπάρχει πίεση πωλήσεων, αφετέρου αν το πράγμα στραβώσει και δεν υπάρχουν καλά αποτελέσματα άρα και έσοδα από σύναψη νέων συμφωνιών πώλησης δικαιωμάτων το dillution θα είναι αμείλικτο.
      Γενικά αυτές οι clinical stage pharmaceutics είναι λίγο πάμε στοίχημα, μου έχει τύχει με μία να κλείνει συνεδρίαση κοιτώντας διαγραμματικά την άβυσσο και μετά το κλείσιμο να ανακοινώνει συμφωνία εκχώρησης δικαιωμάτων και την άλλη μέρα +70% (όπως η ΤΤΟΟ του φίλου χθες).
      Μία τακτική αν κανείς πιστεύει σε κάποια μπορεί να είναι να τοποθετηθεί σε σχετικά ασφαλές σημείο με όχι πολύ μεγάλη θέση και στην επόμενη μεγάλη κίνηση +70~100% να πάρει το κεφάλαιο και να δει το υπόλοιπο έργο δωρεάν.
      Κατά τα λοιπά για να έχεις ολοκληρωμένη άποψη πρέπει να είσαι Phd ερευνητής με ολίγον από insider.

      Διαγραφή
    2. κ.Barren αν βρείτε χρόνο κοιτάξτε και λίγο τεχνικά την LPI(laredo petroleum) ,penny stock αλλά τεχνικά έχει διπλές διαφωνίες RSI ίδιος κλάδος με SWN

      Διαγραφή
    3. Κ. Βαμμένε διαγραμματικά η εικόνα είναι πολύ κακή.
      Η πτώση YtoD 3,0=>0,40 είναι τόσο μονοκόμματη, χωρίς καμία αντίδραση, που στην πραγματικότητα δεν έχει δομή. Παρά τα +100% στις 10&13/3 επέστρεψε στο 0,40 και δείχνει να μη μπορεί να ξεκολλήσει, πολύ πιθανό να ήταν κλείσιμο short θέσεων (δε μπόρεσα να βρω στοιχεία για την εξέλιξη των short).
      Στην πραγματικότητα δε μπορώ να σχολιάσω τεχνικά, η μετοχή δείχνει εντελώς στο έλεος της τιμής Oil, NG.
      Από λίγο που κοίταξα, μου φάνηκε καλύτερη από άλλες που έχουν καλύτερη τεχνική συμπεριφορά).
      Έγραψε μεγάλη (μη ταμειακή) ζημιά 620 mil λόγω impairment και προβλέπει 120 mil για το Q1 2020 αν δε βελτιωθούν οι τιμές.
      Κάτι που μου έκανε εντύπωση είναι πως έχει ενεργό πρόγραμμα buyback $200 mil εκ των οποίων ξόδεψε τα $97 mil το 2018 με ΜΟ 8,78!!! Θα είχε ενδιαφέρον να μαθαίναμε τυχόν κινήσεις insiders κατά την περίοδο των αγορών, καθώς και αν αγοράζει καθόλου από τις αρχές του 2020.

      Διαγραφή
    4. Τώρα καταλαβαίνω γιατί τελευταία ενδοσυνεδριακά βρίσκεται ή ξεκινάει και στο -10 και στο τέλος μαζεύει στο 0 ή +
      Ευχαριστώ κ.Barren

      Διαγραφή
  2. Λοίπον ενώ την έφαγα θεωρητικά στο βαγγέλα έχωντας τον μέσο ορο 7.5 ευρά είμαι πολύ ησύχος ότι θα τα πάρω με το παραπάνω τα λεφτά μου. Όλα καλά κύριοι πήρα πίσω και τα ΑΔΜΗΕ στο κάτω βγαζώντας καλά λεφτά δυστήχως ήμουν με ένα 70% μέσα στην πτώση αλλά κάτι πήραμε ενίσχυσα και Μουζάκη λίγα ΠΛΑΚΡ. Οι μακροπροθέσμοι δεν ανησυχούμε όσοι είμαστε σε καλά χαρτιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κορδελλος εχει προοπτικη κυριε τακη?αραγε οι κορδελαιοι εχουν δυναμη οικονομικη να απορροφησουν τις οποιες προσφορες ή οχι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tι να σας πω; Εδώ στο Ελλάντα όλα είναι μια απογοήτευσή.
      Θα σας γράψω μόνο τούτο και πείτε μου αν εχω δικιο.
      Τελειώνει το Α τρίμηνο του 2020 και ακόμη οι εταιρείες μας δεν έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα του προηγουμενου έτους.
      Στην Αμερική μόλις τελειώνει κάθε τρίμηνο υποχρεούνται οι εταιρείες να ανακοινώνουν αποτελεσματα εντός 45 ημερών .... στο Ελλαντα οι πολυεθνικές των πολυεθνικών δεν μπορούν να ανακοινώσουν ούτε σε 3 μήνες. Κατήργησαν τα 3μηνα, πανε και τα 9μηνα.
      Όλα στην ενδοχώρα είναι μια απογοήτευση ... όλα. Και να θελει να αλλάξει κάτι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπορεί ή θα έχει τεράστιο πολιτικό κόστος οπότε το ξεχνά. Τα πάντα μέσσ στη χώρα λειτουργούν με λογική ενός πολύ κακού κουμμουνισμου. Καταλαβαίνω απόλυτα την κυρια Ελένη που θέλει να πουλήσει και να ρίξει μια μούντζα παντού.

      Διαγραφή
    2. Καλό είναι και το Ελλάντα κύριε Τάκη. Εδώ μπορούμε να ψάξουμε και λίγο μόνοι μας, να πατήσουμε και σε μικρή κεφαλαιοποίηση, να βρούμε και κανένα multibagger στην τελική. Έξω θα μας πάρουν και τα σώβρακα, με το συμπάθειο. Είναι σκληρά τα πράγματα έξω και πρέπει να είσαι τρελός γνώστης, οπότε αν είσαι ετερόφωτος (όπως είμαι εγώ) καλά είναι να παίζεις κυρίως τοπικό.

      Διαγραφή
    3. Κύριε Ευρωβλαχε τρελός γνώστης στο Αμέρικα απ αυτούς που εγώ τουλαχιστον γνωρίζω δεν είναι κανένας και σου μιλώ για ανθρώπους που διαχειρίζονται πολύυυυ μεγάλα κεφάλαια στο εξωτερικό (ζουν και δουλεύουν εκεί).Τώρα όσο για εμάς εδώ μέσα ο καλύτερος είναι ένας μέτριος παίχτης και με χειρότερο εμένα. Το μόνο που σώζει στις αγορές ΕΙΝΑΙ η Στρατηγική να προσαρμόζεσαι στις εκάστοτε συνθήκες και μελέτη μελέτη μελέτη καθώς καιΧαρακτηρα. Ο νοών νοειτω...

      Διαγραφή
    4. Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες. Θεωρώ απερισκεψία για το χαρτοφυλάκιο μου να περπατήσω ξυπόλυτος στα λιβάδια των Γιάνκις επειδή κάποιος μου έκλεισε το μάτι και μου ψιθύρισε εμπιστευτικά στο αυτί ότι δεν έχει αγκάθια. Μου πέφτει μακριά η Αμερική για να διερευνήσω διεξοδικά την αλήθεια της πληροφορίας. Σε ένα γενικευμένο ξεπούλημα όμως όπως αυτό που βλέπουμε μπορώ να τοποθετηθώ στους δείκτες ή σε κάποιους γίγαντες που δεν τους ακουμπά η επιδημία (φάρμακα, τρόφιμα, καταναλωτικά)

      Διαγραφή
    5. Κύριε Ευρωβλάχε δεν θα φοράμε σώβρακα για να μην κινδυνεύουμε να μας τα πάρουν. Τους τα δίνουμε μόνοι μας!!
      Μόνο άρβυλα θα φοράμε για να πατάμε τα αγκάθια του κύριου hippy και αμα λάχει τους τα δίνουμε και αυτά και πάμε ξυπόλυτοι στα αγκάθια και ξεβράκωτοι στα αγγούρια.

      Διαγραφή
    6. Κ. Τάκη, παρά τα αγκάδια, τα αγγούρια, τους γύπες και τις αρκούδες οι ΗΠΑ θα είναι οι πρώτες από το δυτικό κόσμο που θα ξαναβγούν στον αφρό, όπως κάνουν εδώ και έναν αιώνα μετά από κάθε καταστροφή. Απορώ αν υπάρχει έστω και ένας που αμφιβάλει γι' αυτό.
      Στο μεταξύ η Αγγέλω σκαλίζει την ταφόπλακα της θνησιγενούς ΕΕ, ενώ ο Κινέζος διεμβολίζει πλέον απροκάλυπτα διότι οι δαίμονες Xi & He (διανάστε τα βιογραφικά τους) σχεδιάζουν το "Κινέζικο Όνειρο" με ορίζοντα 1000ετίας.
      Οι Άγγλοι είναι μεγάλα γατόνια ως συνήθως.
      Οι μικρές μπανανίες της ΕΕ μάλλον θα διαγκωνιζόμαστε σε λίγα χρόνια ποια θα κατοχυρώσει πρώτη καθεστώς 51st State.

      Διαγραφή
    7. Σαν το Πουέρτο Ρίκο κύριε Wuffet.Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.

      Διαγραφή
    8. Για μένα είναι πολύ απλά κ. Κίτσο.
      Αν τα γερμανά δεν αποφασίσουν να γίνουν άνθρωποι πολύ σύντομα οι ευρωπαϊκές μπανανίες θα πρέπει να επιλέξουν (αν έχουν τη δυνατότητα επιλογής) αν θα γίνουν κινέζικες ή αμερικάνικες επαρχίες, πραγματικά ή άτυπα μην κολλάμε σε αυτό.

      Διαγραφή
    9. Άλλοι λένε να το κάνουμε όπως η Ισλανδία που αν και μικρότερη τα καταφέρνει αλλά είναι σε άκρη από κόσμο οσο για τους Γερμανούς και όχι μόνο λουθηρανοι καλβινιστες άλλη φιλοσοφία ζωής όσα περισσότερα μαζέψεις σε αυτή τη γη τόσο μεγαλύτερη αμοιβή εκεί που θα πας εν αντιθέσει με εμάς δοσ'υμιν σήμερον και αργότερα έχει ο κύριος αν αλλάζουν αυτά μπορεί.Συγγνωμη αν κούρασα.Καλο μεσημέρι σε όλους.

      Διαγραφή
    10. Ελάτε Κύριε Bareen μου τώρα ..Έχετε ένα δίκιο αλλά όχι και έτσι...Σχεδόν μια δεκαετία τους έζησα και μάλιστα την χρυσή τους δεκαετία αλλά απέχει πολύ να παρακαλάμε για να γίνουμε προσάρτημα τους γιατί για κανονικό αστέρι δεν το βλέπω
      ..

      Διαγραφή
    11. Captain οτιδήποτε οδηγήσει στο να πάψουμε να είμαστε υποζύγιο της Γερμανίας για μένα είναι θετικό, ακόμα και το να γίνουμε προσάρτημα της Κίνας αλλά θα προτιμούσα των ΗΠΑ.
      Ότι πρέπει να γίνουμε προσάρτημα κάποιου πάντως θεωρώ ότι είναι υπεράνω συζήτησης.

      Διαγραφή
    12. Αν γίνουμε άνθρωποι φτιάξουμε θεσμούς που να λειτουργούν και τους σεβόμαστε και πάνω απ όλα σταματήσουμε να πιστευομαι στον κάθε σταλινοκατσαπλια πως λεφτά υπαρχουν αρκει να είμαστε κοντά στο κράτος πατερούλη μπορούμε να συνυπάρξουμε χωρίς να είμαστε προτεκτοράτο κανενός Κύριε Barren...

      Διαγραφή
    13. Αυτό το ενδεχόμενο το βλέπω πιο χλωμό κι από τον Πρόεδρα Captain.

      Διαγραφή
    14. Σωστά μιλάτε κύριε Wuffett.
      Αλλά, καλύτερα θα ήταν να υπάρξει μια ΕΕ χωρίς την Γερμανία.
      Αυτή μόνη της.

      Διαγραφή
    15. "όμοιος ομοίω αεί πελάζει"
      Ω, ρε τι έχει να γίνει αν φύγει ο Γερμανός απο την Ένωση (φυσικά θα φύγουν και οι όμοιοι του, οι βόρειοι δηλαδή) .... θα καεί το πελεκούδι. Θα το κάψουν οι Νότιοι. Δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο οι Νότιοι.

      Διαγραφή
    16. Ναι κ. Τάκη, όταν ξεφορτώνεσαι το νταβατζή ένα πάρτυ επιβάλλεται.
      Διαγράμματα εμπορικού ισοζυγίου 1990-2020:
      Γερμανία : https://prnt.sc/rp7rqv
      Γαλλία : https://prnt.sc/rp7rv8
      Ιταλία : https://prnt.sc/rp7t85
      Ισπανία : https://prnt.sc/rp7til
      Ελλάδα : https://prnt.sc/rp7twk
      Το πάρτυ που έκαναν τα γερμανά/ καταστροφή των νοτίων μετά το 1997~2000 δε νομίζω πως είναι σύμπτωση.
      Είναι βδέλλες που απομυζούν τους "εταίρους" τους. Όλα είναι θέμα ηγεσίας κ. Τάκη, ασς ξεφορτωθούμε τα γερμανά, ας βάλλουμε 50% δασμούς σε όλα τα προϊόντα τους και παράλληλα μηδενισμό δασμών με US και θα δούμε ποιος θα είναι για τα θυμαράκια και ποιος θα κάνει πάρτυ.

      Διαγραφή
    17. Χαιρετω.. Τακαρε αν αληθευουν αυτα που γραφονται οτι αρνουνται βοηθεια ιατρικου υλικου στις χωρες της ΕΕ κ ολοι περνουμε βοηθεια απο Κινα Ινδια Εμιρατα δεν εχουμε να κανουμε με εμπορικα ισοζυγια κ προυπολογισμους κλπ αλλα με τη ανθρωπινη υπαρξη.. εκει οφειλει ο νοτος να την ξεσκισει τη Γερμανια.. αν δε παρουνε μετρα τωρα οταν τελειωσει η πανδημια θα δουμε αλλο εργο να παιζετε..

      Διαγραφή
  4. Καλήμερα σε όλους μας και εύχομαι να είμαστε παρόντες κάθε μέρα όλοι ανεξαιρέτως εδώ συμφωνουντες και διαφωνούντες! Φίλοι από σήμερα πιστεύω στα θαύματα: Ο κύριος Στουπας είδε σήμερα στο άρθρο του το Φως το Αληθινό! Κάλιο αργά παρά ποτέ αρκεί να μην είναι μια έκλαμψη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε ρε γλέντια τι διαβάζουν τα ματάκια μας. Φίλοι όποιος δεν Διάβασε το σημερινό άρθρο του Κραλογλου στο Capital χάνει. Εδώ μιλάμε οχι απλά για θαύμα αλλά για κοσμογονία!Αντί Γερμανός ο κύριος Κραλογλου. Το ανέκδοτο της χιλιετίας. Μετά απ αυτό παιδιά πιστεύω πώς είναι πιο κοντά μας το ιστορικό υψηλό του ΧΑΑ στις 6000 μονάδες..Ε ρε τι θα γίνει...

      Διαγραφή
  5. Η Ευρώπη πάλι διχασμένη, όσον αφορά το whatever it takes...Η ΕΚΤ και τα μέτρα που πήρε δεν είναι αρκετά. ΑΝ συνεχίσουμε έτσι θα έχουμε πρόβλημα. Δείτε λίγο και στις ΗΠΑ τι γίνεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...δηλαδη η μοναδική λύση είναι η έκδοση ευρωομόλογου..?

      Διαγραφή
    2. Κε Θανάση, κάντε απλά μία σύγκριση μεταξύ των ενεργειών ΗΠΑ και Ευρωπαικής ένωσης. Έχω ανεβάσει τα των ΗΠΑ. Ψάξτε και κρίνετε μόνος......

      Διαγραφή
    3. Η αιώνια Γερμανία ... είναι ικανή να προτιμήσει τον αφανισμό, παρά να γράψει έστω και για μία χρονιά μείον η μαυρομύτα. Προτιμά να βλέπει τα ραδίκια ανάποδα, αρκεί να είναι uber alles...

      Διαγραφή
    4. ρητορικό ήταντο ερωτημά μου... το κλειδί είναι ο ρόλος της Lagarde... Ιταλία μαζί με Γαλλία και Lagarde, νομίζω οτι απλά είναι θέμα χρόμου να το δεχτει η Γερμανία... το θέμα είναι ζήτημα ήμερων, εβδομάδων ή μηνών ...?

      Διαγραφή
    5. Ο χρόνος είναι χρήμα και η ψυχολογία κλειδί........

      Διαγραφή
    6. Θυμάστε κύριε Βασίλη που το συζητάγαμε για τη Γερμανία; Πολύ δύσκολα θα κάνουν ότι χρειαστεί, το μόνο που κοιτούν είναι να μη δείξει έλλειμμα το τεφτέρι τους και ας υπάρχει χάος στις υπόλοιπες χώρες...

      Διαγραφή
    7. Χαιρετω.. Αν ζοριστει πολυ η γερμανια μαλλον θα φυγει πρωτη απ το ευρω..

      Διαγραφή
    8. Τότε πουλά ότι έχεις και δεν έχεις και να ψάξουμε λαγούμι να κρυφτούμε Κύριε rouno...

      Διαγραφή
    9. Μπα captain το μετρητο το φοβαμαι πιο πολυ απ ολα αυτη τη περιοδο..

      Διαγραφή
    10. Ο Γερμανός, ο μεγάλος ωφελημένος από την ΕΕ είναι αγνώμων και ισχυρογνώμων. Μουλάρι κανονικό. Στο (μικρό και απευκταίο) ενδεχόμενο διάσπασης της ΕΕ το ευρώ των βορείων θα ανατιμηθεί πάνω από 50% με το καλημέρα δυναμιτίζοντας τις εξαγωγές τους (+ πτώση τουρισμού κλπ). Σιγά μην το τολμήσει κύριε rouano. Το πιθανότερο θα υποχωρήσει ψάχνοντας απλά κάποια άλλη ονομασία στο ευρωομόλογο για την τιμή των όπλων και για να μην ερεθιστεί ο ανόητος ψηφοφόρος (ανόητος διότι ανέχεται να του κλεβει τους φόρους του η Ντοιτσεμπανκ αλλά ζορίζεται να συνδράμει τον νότιο αγοραστή των προιόντων του).

      Διαγραφή
    11. Σενιορ hippy ειναι το ιδανικο κ μακαρι να βγει ευρωμολογο κορωνοομολογο κ οτι αλλο θετικο προκυψει.. ειναι κ το πιο πιθανο εξαλλου.. παρεμπιπτοντως συμφωνω κ με την αποψη σας περι Αμερικης.. καλη συνεχεια να εχουμε κ να προσεχουμε..!!

      Διαγραφή
  6. Αν είναι μηνών τότε στείλτε μου τα χαιρετίσματα που θα λέγε και ο Ζερβός στους Μακρυκωσταιους και Κοντογιωργηδες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κύριε Hippy έφυγα με οριακό κέρδος από daxex καθ ότι δεν την άκουσε με το στυλωμα των ποδιών της μαντάμ για το ευρωμολογο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Σ/Κ ήταν ανέκαθεν μακρύ διάστημα. Πόσο μάλλον τώρα στις μέρες της πανδημίας. Μου φαίνεται λογικό μετά το 3ήμερο ξεσάλωμα ο Γιάνκης να διορθώσει οπότε δεν ξανοίγομαι, στο ΧΑΑ κρατώ τις δυνάμεις για την Δευτέρα εκτός αν γίνει κάτι ακραίο. Ομοίως στον daxex (δεν ξέρω για εσάς, εγώ χτίζω θέση με ορίζοντα 7μήνου δίχως να μ΄ενδιαφέρουν τα ενδιάμεσα)

      Έχω κατά νου μια πρώτη τοποθέτηση στα €70 στο γαλλικό θωρηκτό DG (Vinci) εάν πάει.

      Διαγραφή
    2. Του έριξα μια ματιά το έκανε σήμερα το 70..Θα περιμένω κυριε hippy εν όψει ΣΚ όπως σωστα είπατε

      Διαγραφή
  8. Θετικός στον κορονοϊό ο Μπόρις Τζόνσον ... τι με λες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και η Μέρκελ είναι ... απέμεινε ο ΜΕΓΑΛΟΣ, αν και αυτός μπορεί να είναι και να μην μας το λέει το θηρίο.

      Άντε βλέπω μόλις περάσουν οι 14μέρες και βγουν όξω, έχοντας φαπώσει και οι 3 σωματοφύλακες, τον COVID 19 να σταματάει και το lock down.

      Διαγραφή
    2. Η Corona (beer) πάντως θα αυξησει σίγουρα τις πωλήσεις της εφόσον έχει απο τώαρα και στο εξής δωρεαν διαφήμιση..!!!

      Διαγραφή
  9. Καλημερα!
    Αφου πουλησα τις θεσεις στη Wall τις προηγουμενες μερες, σημερα ανοιξα θεση στο ETF 3USS.it(eur). Θεωρω οτι η Αμερικη μετα την μεγαλη αντιδραση και μεγαλη ανοδο τις μερες αυτες, την οποια προσωπικα θεωρω Bear market rally εν μεσω stimulus, εχει κι αλλο κατω. Την αποψη μου την εχω γραψει σε παραλληλισμο με την κριση του 2008. Θεωρω οτι η παρουσα κριση κ η συνεπακολουθη υφεση -καθως ειναι οριζοντια- θα εχει συνεχεια και στη Wall. Παραλληλα, λογω της γρηγορης και μεγαλης αντιδρασης στη Wall το συγκεκριμενο προιον ειχε μεσα σε μερικες μερες πτωση 40%. Τα χαμηλα του ειναι στα 2.2+ στα μεσα Φεβρουαριου (περιθωριο πτωσης και δυνητικο ρισκο περι του 30% απο τη σημερινη τιμη) με την αντιστοιχη τοτε του δεικτη S&P500 στα υψηλα του στις 3.380 μοναδες (γεγονος που προσωπικα θεωρω απιθανο στην παρουσα φαση να προσεγγισει εκ νεου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μr andrea αυτά έχουν μεγάλο decay και αν δεν γίνει άμεσα η κίνηση και με το vold στο 60 μας κλαίνε οι ρεγγες...αν κάνω λάθος correct me please..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν νομιζω οτι εχουν Καπετανιε. Απλα υπαρχει time lag 1 ημερα (οπως κ τα Α/Κ εξωτερικου Αμερικης/Ασιας αν θυμαμαι καλα), καθως κλεινει στις 18.30 η διαπραγματευση τους, οποτε χανουν τη μιση συνεδριαση στο Αμερικα. Παντως σε συζητηση που ειχα με την Optima σχετικα με το θεμα, σε βαθος χρονου υπαρχει προσαρμογη κ αντιστοιχια στις τιμες αν αυτο με ρωτας.

    Η ουσια ειναι απλη...κ το εγραψα απλα. Αν βλεπεις οτι ο δεικτης θα παει παλι να προσεγγισει τοτε εχουν δυνητικο ρισκο/απωλεια σχεδον 3 φορες την ανοδο η οποια απο το 2.600 εως το 3380 ειναι 30%. Αρα να διορθωσω παραπανω οτι το δυνητικο ρισκο που ανεφερα ειναι αρκετα μεγαλυτερο, οποτε θελει παρακολουθηση και γρηγορες κινησεις. Εκτος αν θεωρεις οτι ειμαστε σε καθοδικο καναλι κ η ανοδος ηταν Bear market rally οποτε εισαι στη σωστη κατευθυνση καθως αυτο θα εχει ανοδικη ταση παρα τις διακυμανσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανδρέα αν και πιστεύω ότι το Γνωρίζεις το "προϊόν "Πιο πολύ το έγραψα για να επιστήσω την προσοχή ότι αυτά είναι περίεργα φρουτάκια και θέλουν γνώση και εμπειρία
    ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να συμπληρώσω πως έχω ξεφορτώσει τα πάντα από ΧΘΕΣ στο Αμέρικα γιατί έχω συνταχθεί με την δική σου άποψη...

      Διαγραφή
  13. Καλημέρα
    απο Αμέρικα θα μου άρεσε κατι σαν Lululemon Shopify Chipotle
    μεγάλες με επίσης μεγάλη πτώση και αν θυμάμαι καλά με μηδένικο δανεισμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλημέρα σε όλους, ελπίζω το ηθικό να είναι ακμαίο.Εχω 1 γενικού τύπου ερώτηση: γνωρίζετε πως είναι επηρεάζεται η τιμή κάποιας μετοχής όταν δέχεται επιθετική αγορά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λογικά ανεβαίνει, δείτε ΕΛΛΑΚΤΩΡ το καλοκαίρι 2018.
      Η επιθετική εξαγορά δε μπορεί παρά να γίνεται με premium ως προς το ταμπλό.

      Διαγραφή
  15. Καλησπερα σας τα μηνυματα που περνω ειναι οτι ο trump με το δεν τακλεινω και την εκατομβη νεκρων ειναι εκτεθειμενος στους ψηφοφορους του. Σιγουρα ειναι θρασυς αλλα οχι χαζος οποτε μη βγαλει μεχρι το Πασχα κανα φαρμακο και το γνωριζει ηδη..? Επισης κε Τακη κανοντας το μαθημα μου...οχι οπως με ΑΣΚΟ εψαξα να βρω αρθρο σας για ΕΛΣΤΡ αλλα δεν τα καταφερα οποτε ρωτω αφου τωρα που μιλαμε εχει σουπερ αριθμοδεικτες ποια ειναι μια δικαιη τιμη? Πολυ θα θελα να μπορω να καταληγω και γω σε μια τετοια αλλα εχω πολυ ψωμι ακομη μου φαινεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει γράψει επανειλημμένα ο κύριος Τάκης και για ΕΛΣΤΡ : θεωρεί δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα παίξει κοντά στα 3 ευρώ, ήτοι λίγο κάτω από τα ίδια των 3,5 €. Αυτή είναι και η δική μου γνώμη γι αυτό και έχω (πολύ) μακροπρόθεσμη θέση στη μετοχή πέριξ του 1 ευρώ.
      Πήρα θέση αντιστοίχως και στον ΚΟΡΔΕ, στην παρούσα περίοδο, με μέση τιμή τα Ο,20 €.

      Διαγραφή
    2. Και παραπάνω απο 3 ευρώ .... σε κανονικές συνθήκες. Όμως τώρα τα κόζα έχουν αλλάξει. Είμαστε σε lock down και τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα έχουν ξεχαστεί. Μιλάμε μόνο για Covid και τα ίδια και τα ίδια. Άρα ο χάλυβας που θα χρησιμοποιηθεί; Στο να τσιμεντώσει τον Covid;

      Και κάτι ακόμη ... το 2007 είχαν παίξει όλα τα πτωχευμένα, κατόπιν, πατσαβούρια Σιδμα, Μπήτρος ... ο μόνος που δεν άνοιγε στο αμπλό ήταν ο Καλπίνης. 2,7 με 3,2 ευρώ. Μας μπούχτισε .... έπρεπε να γκρινιάξει ο Μιχαηλίδης για κάτι τριγωνικές συναλλαγές μέσω Κύπρου, για να γίνει το παίγνιο να πάνε το χαρτί απο τα 3 στα 10 και να ξεφορτωθούν τον γκρινιάρη ....
      άρα; Καλή εταιρία, νοικοκυρεμένη, πλέον είναι ο leader στο χώρο ... αλλά κατασκευαστικά έργα στην χώρα μηδέν, ανάπτυξη πάει πίσω λόγω covid και το Καλπινέικο δεν έχει όρεξη για παιχνίδια.
      Οπότε θα την ήθελα στα 0,5 και ας παίξει και ο Κορδέλλος και στα 0,15. So what;

      Αυτά κύριοι ....

      Διαγραφή
    3. Αγορά στο 0,5 και πώληση στα 3 το 2023. 6 φορές πάνω τα ευρώ και στο καλό. Ο γράφων έχει θέση πέριξ των 1,2-1,3 ευρώ και θα περιμένει το χ6

      Διαγραφή
  16. Αν είχε φάρμακο ασφαλες και μπορούσε να το δωσει θα το είχε κάνει και δεν θα περίμενε να γ@μ@θει το σύμπαν στην οικονομία της Αμερικής πρώτα...Παίζει τα παιχνιδάκι του και αν του κάτσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Για τον S&P η μικροτερη bear market ηταν το 2/1966 - 10/1966. Οι πρωτες bear market ειχαν διαρκεια 4-5-6 χρονια
    Οπως και αυτη το 73 -78. Οι υπολοιπες ιδιως τα τελευταια χρονια ειναι κυριως 2 με 3 ετη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οποτε συμπεραινουμε οτι και οι bull αγορες ειναι μακροβιοτερες τα τελευταια χρονια με τη μεγαλυτερη αποδοση 1990-2000 417% και 2009-2020 410%.

      Διαγραφή
  18. Κυριε gk από πού θα το βγάλει από την κολοτσεπη,όσο για το ελαστρον καλή εταιρεία φτηνή το χαμηλό της το 2012 γύρω στα 0,50 στο εξάμηνο 2019 ζημιές και στον χρόνο νομίζω ζημιές,θα δούμε,φτηνή εταιρεία αλλά αν γίνει χαμός δεν σημαίνει ότι θα κρατήσει,σας το λέω γιατί την είχα τιμήσει στο 1,50 πριν λίγο καιρό αλλά ευτυχώς που την έδωσα στο 1,40 και κοιταχτε που πήγε,ας σας πει και την γνώμη του και ο κύριος Τακης.Καλο απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εταιρεία που οι μεγαλομετοχοι της σφυρίζουν αδιάφορα ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω εκτός και πάει 30 λεπτά...

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστω. Μπαινω στο stock screener του investing που εχει και το ελληνικο και βλεπω οτι εχει p/fcf (free cash flow) <1 p/bv<1 current ratio >1.5 ενω πληρει και τα κριτηρια για να συμμετεχει στο δεικτη θεμελιωδων αρα διπλοτσεκαρισμενο το πραμα. Οποτε τεχνικα τωρα και βεβαιως βεβαιως διερρωτηθηκα για να μην τη βαζει ο κος Τακης στους στοχους και χει βαλει κορδελλο (ιδιος κλαδος χειροτερη αποτιμηση) κατι βλεπει που τα νουμερα δεν φανερωνουν. Τωρα το σχολιο σου Καπτεν για το σφυριζουν αδιαφορα θαρρω οτι αναφερεσαι στην αγορα ιδιων το οποιο το συμμεριζομαι πληρως. Οποτε σε αυτα τα επιπεδα κοιταμε μονο εταιριες οι μετοχους που εχουν κανει αγορα ιδιων? Πχ οτε τενεργα κουες ασκο κλπ.

      Διαγραφή
    3. Οι συγκεκριμένοι μέτοχοι είναι παντελώς αδιάφοροι για την τιμή τής μετοχής τους από παλαιόθεν. Αν δεν υπήρχε ο Κύπριος Μιχαηλίδης το 2004 αν θυμάμαι καλά θα σέρνονταν..Μεγάλο παίγνιο τότε.Αυτο δεν σημαίνει ότι αν η εταιρεία αξίζει οτι δεν αγοραζεται. Εδώ το λόγο έχει ο Κύριος Τάκης αν είναι ασχημοπαπο η κύκνος...

      Διαγραφή
    4. Δεν τον έχω βάλει τον Καλπίνη στις επιλογές διότι θα ήθελα να δω τιμές πτωχεύσεως της χώρας .... 0,6 και κάτω δηλαδή.

      Διαγραφή
  19. Λόγω των ημερών διάβαζα ένα ενδιαφέρον άρθρο στο spigel το 2016 του καθηγητή Άλμπερτ Ρίτσλ περί χρεοκοπιων της Γερμανίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλημέρα σε όλους τους φίλους του blog και εύχομαι να σας βρίσκω Υγιείς!
    Θεωρώ ότι με αυτόν τον γ@μ@μ@ν@ ιό είναι μια καλή ευκαιρία για τον τραμπακουλα (για την Αγγέλα δεν το βλέπω/αυτούς πρέπει να τους βομβαρδίζεις κάθε 50 χρόνια, ξέρουν το λόγο αυτοί..) για παγκόσμια διαγραφή χρεών με τόσο "χαρτί" που είχε και θα "κοπεί"...
    Reset και ξανά από την αρχή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. https://www.oe-e.gr/wp-content/uploads/2020/03/EconBulletin_26_03_2020.pdf Ίσως ειναι χρησιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. nickanme: hunter. Οι οικονομικές ειδήσεις το weekend ήταν με το σταγονόμετρο. Σίγουρα όλοι θα περιμενουν αυριο την wall street . Όμως πάντα η αναμονή ειδήσεων παραπέμπει σε πτώση έστω και διότι δεν μπορεί να υπάρχει άνοδος με έλλειψη ειδήσεων. Ίσως να ξεκινάει το διάγραμμα W του sir Takis καπου εδώ. Φυσικά αν η κατάσταση συνεχιστεί έτσι εως το τελος Απριλίου (αυτο δειχνουν τα γεγονότα) τότε αυτό είναι σίγουρα ενα πολυ καλό σενάριο για τις αγορές και θα εκτοξευτεί το ελατήριο των χρηματιστηρίων και το W θα ολοκληρωθεί περίπου στο 85% του (αποκλείω το 100% δηλαδή να είμαστε σε τιμές αρχές 2020). Αν όμως παραταθεί η κατάσταση πέραν του Απριλίου τότε το W θα γίνει super... καθοδικο βελακι. Και μια πληροφόρηση που είχα από άτομο στον χώρο του τουρισμού είναι ότι σε επαφή με το booking τους ενημέρωσε ότι πολύ πολύ δύσκολα φέτος να έχετε στην Ελλάδα σοβαρό τουρισμό απο το εξωτερικό διότι και φοβισμένοι είναι οι πολίτες του εξωτερικού αλλα και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα και κάνουν ήδη περικοπές οικογενειακού προϋπολογισμού. Πλέον όσοι έχουν καταλύμματα θα πρέπει να σκεφτούν σοβαρά τιμές low season το καλοκαίρι αν θελουν να δουλέψουν με εσωτερικό τουρισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Oil prices fall to 17-year low as Saudi Arabia-Russia standoff continues, coronavirus hits demand

    https://www.cnbc.com/2020/03/30/oil-falls-amid-saudi-arabia-russia-price-war-coronavirus-hits-demand.html

    Πρώτη τοποθέτηση στο CRUD.L τιμή αγοράς 3USD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άξιος!! Μιλάνε για $10 το βαρέλι...μπου χα χα χα...ας πάει και στα $5...το χαρτί το έχουμε πληρωμένο και δίχως μόχλευση

      Πάμε τώρα για άλλα κύριε Βασίλη...ο Μπαφέτος αγόρασε Delta airlines προ 20ημέρου στα περίπου $46...πόσο ρίσκο αναλαμβάνουμε εμείς με αγορά στα $28?

      Διαγραφή
    2. Σιγά μην πάει 10 δολάρια το βαρέλι.
      Ο πάτος είναι εδώ ....

      Αυτές οι προβλέψεις μου θυμίζουν τις προβλέψεις του 2007 για 180 και 200 δολάρια το βαρέλι .... όταν ήταν στα 110 και 120. Και μετά ήρθε το μπλουμ ... μπααααααμ και κάτω το πετρέλαιο τότε ...

      Εγώ προβλέπω Natural Gas πάνω απο 3 δολάρια του χρόνου τέτοια εποχή.

      Προς το παρόν, επειδή η Αμερική έχει μεγάλα αποθέματα ... οι τιμές πιέζονται. Όμως ο πάτος είναι κάπου εδώ κοντά.

      Διαγραφή
    3. Η Delta είναι η καλύτερη.
      Ξέρει τι αγοράζει ο Μπαφέτος!!

      Διαγραφή
    4. Μαζί σας Κύριε Βασίλη και Hippy: Αγορά crud 3.03 και ας πάει και το παλιαμπελο..

      Διαγραφή
    5. Κύριε Βασίλη δεδομένου ότι το προϊόν είναι ETC και όχι ETF, τίθεται το θέμα κατά πόσο τα ETCs εμπίπτουν στην κατηγορία των UCITS (eligibility) και ως εκ τούτου απαλλάσσονται του φόρου υπεραξίας (όχι όμως και της εισφοράς αλληλεγγύης) ή τυγχάνουν φορολογικής αντιμετώπισης αντίστοιχης με τα παράγωγα και φορολογούνται με 15% + εισφορά αλληλεγγύης.
      Αν και αρκετά τεχνικό το ζήτημα γνώμη μου είναι ότι ΔΕΝ εμπίπτουν στους UCITS τίτλους και άρα φορολογείται αυτοτελώς η υπεραξία τους με 15% + εισφορά.

      Έχετε άποψη επί του θέματος ;

      Διαγραφή
    6. Μεθαύριο Τετάρτη δημοσιεύονται τα στατιστικά στοιχεία αποθεμάτων πετρελαίου ενώ από την ίδια ημέρα αίρονται οι περιορισμοί παραγωγής πετρελαίου για τις χώρες του OPEC. Λογικά το oil δεν θα αντιδράσει μέχρι την ανακοίνωση.

      Διαγραφή
    7. Cost of Oil production by country.

      To χαμηλότερο κόστος έχουν Σ.Αραβία και ΙΡΑΚ (από τους μεγάλους παραγωγούς) και αυτοί ελέγχονται από τις ΗΠΑ, οπότε σκεφθείτε αν θα μείνει καιρό κάτω των 20 δολαρίων.....

      https://knoema.com/vyronoe/cost-of-oil-production-by-country

      Διαγραφή
    8. Μαζί σας κι εγώ στο CRUD.L με μικρή ποσότητα.

      Διαγραφή
    9. Η πανδημία του κορονοϊού και η συνεπακόλουθη πτώση στις τιμές του πετρελαίου, θα οδηγήσει σε μια πιο ισχυρή πετρελαϊκή βιομηχανία αλλά θα αυξήσει τον κίνδυνο ελλείψεων στην πορεία, αναφέρουν αναλυτές της Goldman Sachs.

      Οι τιμές του αργού σήμερα υπέστησαν άλλη μία κατακόρυφη πτώση καθώς η πανδημία επιδεινώθηκε και ο πόλεμος τιμών μεταξύ Σαουδικής Αραβίας-Ρωσίας δεν δείχνει σημάδια ύφεσης.

      Οι εταιρείες διύλισης ωστόσο, έχουν υποχρεωθεί να αναστείλουν τις δραστηριότητές τους εξαιτίας της απότομης μείωσης της ζήτησης που έχει στείλει traders και αναλυτές σε περικοπή των εκτιμήσεών τους.

      "Εάν οι αγωγοί στερέψουν καθώς τα διυλιστήρια κλείνουν, δεν μπορούν να δημιουργηθούν αποτελέσματα, δημιουργώντας μια πολύ γρήγορη αναστροφή κινδύνου έναντι των πετρελαϊκών ελλείψεων”, αναφέρει η Goldman Sachs.

      Αυτό θα μπορούσε με τη σειρά του να οδηγήσει σε έλλειψη πετρελαίου, οδηγώντας τις τιμές πάνω από τον στόχο της Goldman Sachs για 55 δολάρια το βαρέλι το 2021.

      "Αυτό θα είναι game changer για τον κλάδο”, ανέφερε η αμερικανική τράπεζα.

      Πρόσθεσε ακόμη ότι η ζήτηση για πετρέλαιο από όσους μετακινούνται και από τις αεροπορικές επιχειρήσεις, που αντιστοιχεί στα 16 εκατ. Βαρέλια ημερησίως παγκοσμίως, μπορεί να μην επιστρέψει ποτέ στα προηγούμενα επίπεδα.



      https://www.capital.gr/agores/3441859/goldman-sachs-game-changer-gia-ton-petrelaiko-klado-i-krisi-tou-koronoiou

      Διαγραφή
    10. Άσχετο αλλά ας το γράψω.
      Ο DOW JONES επισήμως πλέον δεν θεωρείται ότι βρίσκεται σε bear market ... επισήμως είναι σε bull market. Προς το παρόν.
      Οσονούπω, λίγο ακόμη θέλουν SP και Nasdaq ....

      Διαγραφή
    11. Πώς προκύπτει αυτό κύριε Τάκη, τεχνικά? Μήπως πάει να κάνει αυτό που θέλουν να δουν οι τεχνικάριοι για να τους βάλει μέσα για δεύτερο γύρο ξύλου? Αλλιώς αν έχει γυρίσει σε bull, μας τα πήρανε τα χαρτιά πατριώτες!

      Διαγραφή
    12. Μήπως μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει πως δουλεύουν αυτά τα προϊόντα; Για τα ETFs μιλάω, σε σχέση με την τιμή του προϊόντος που αντιπροσωπεύουν. Βλέπω π.χ το ETF CRUD.L που αναφέρετε είχε κάνει υψηλό το 2008 περίπου 87 $ και τώρα έχει 2,96$. Πώς δένει αυτό με την τιμή του πετρελαίου;

      Διαγραφή
    13. Το CRUD.L δεν είναι ETF, είναι ETC.
      Δείτε αυτό : https://www.borsaitaliana.it/etc-etn/formazione/cosaunetc/cosaunetc.en.htm

      Διαγραφή
    14. 23 Μαρτίου ο DOW έκλεισε στις 18.591 μονάδες ... με χαμηλό 18.213.
      Μια αγορά χαρακτηρίζεται ως bull market όταν κάποια στιγμή βρεθεί 20% ψηλότερα από το χαμηλό της σημείο.

      Στις 26 Μαρτίου ο DOW έκλεισε 22.552 (υψηλό 22.595)

      Διαγραφή
    15. κ.Koutsan έστω κι έτσι (ETC), αν π.χ το πετρέλαιο πάει στα 10$ αυτό το προϊόν (ETC) θα αναγκαστεί να κάνει reverce split (ή να πάει σε πολύ χαμηλή τιμή πχ 0,2$;)

      Διαγραφή
    16. Δεν είμαι σίγουρος για το τι ακριβώς ρωτάτε : αν το πετρέλαιο έχει πτώση 50% (από τα 20$ στα 10), την ίδια πτώση grosso modo θα ακολουθήσει και το ETC (δηλ. από τα 3$ στο 1,5).

      Διαγραφή
    17. The ETCs replicate the performance of a single commodity or commodities indices, thanks to the direct investment by the issuing company in the commodity or commodity derivative contracts. In the latter event the ETCs enable investors to have an exposure similar to the one that would be obtained through a long position in futures contracts without leverage.

      Differently from a position in futures, ETCs do not entail the need to re-position from a futures contract to another, require no margin, and do not entail any brokerage/replacement expenses of derivative contracts approaching maturity because these activities are already incorporated within the instrument. Finally, physically backed ETCs, enable investors to avoid the charges and the risks linked to commodities storage.

      Διαγραφή
    18. οκ Ευχαριστώ. Δεν έχει μόχλευση...

      Διαγραφή
    19. Οποτε λετε κυριε Τακη να ειναι η μικροτερη bear market;

      Διαγραφή
    20. Δεν λεώ τίποτα ακόμη ... θα δούμε.

      Αυτά που λέω είναι :
      1) Ο DOW είναι σε bull market βάσει ορισμού!!
      2) Πλέον οι σορταδόροι δεν παίζουν μόνοι τους ... αυτό το λέω μια βδομάδα τώρα.

      Διαγραφή
    21. Αν πάντως η Αμερικάνικη αγορά γυρίσει σε bull market ... γιαυτό θα είμαστε σίγουροι μετά απο 6 μήνες ... τότε ενώ η προηγούμενη bull market διήρκεσε 11 χρόνια , αυτή θα διαρκέσει 111 χρόνια θα τρέμουν οι 180.000 μονάδες DOW!!!

      Διαγραφή
    22. Δεν είναι margin Κύριε Σωκράτη μου απλά παρακολουθημα της τιμής του προϊόντος στην περίπτωση μας το crud. Αν θες πολλαπλασιαστη για πιο πολύ αδρεναλίνη το uco είναι χ2.

      Διαγραφή
    23. Και η δικη μας κυριε Τακη θα ακολουθησει;

      Διαγραφή
    24. Η δική μας δεν είναι αγορά κύριε Χρήστο.
      Τα έχω πει και παλαιότερα με αφορμή τον Covid 19 ... 2 με 3 θεσούλες, αυστηρά, επιλεγμένες στο Ελλάντα και γεια σας.

      Οι πολυεθνικές της Ελλάδας δεν μπορούν να βγάλουν Ισολογισμούς ... θέλουν τρεις μήνες και βάλεεεε ... πήραν και παράταση για Απρίλιο. Κατάργησαν τα τρίμηνα ... όγκοι της πλάκας.

      Θα ακολουθήσουμε .... πάντως πιστεύω ότι τον πάτο τον είδαμε ... να δούμε και την επιβεβαίωση.

      Διαγραφή
    25. Το νου σας, ο Τραμπ μίλησε με Πούτιν (τάχα για Κορωναίο) και επίσης προχθές με τον Σαουδάραβα (σίγουρα όχι για τα χαρέμια του).

      Διαγραφή
    26. κ. Τακη,

      Κάποτεεε στο marketzone είχατε δηλώσει ότι σε αυτό το ανοδικό κύμα η ελληνική αγορά απλά θα ακολουθεί τα ξενα.

      Στο επόμενο όμως λέγατε θα είμαστε από τους πρώτους που θα ανεβαίνουμε και θα ακολουθούν οι άλλοι εμάς.

      Να φανταστώ μετά από χρόνια και παρακολουθώντας την πορεία έχετε αλλάξει γνώμη.

      Με εκτίμηση,
      coffeeroomboy

      Διαγραφή
    27. Ναι κανονικά αυτό θα έπρεπε να γίνεται ...

      " να είμαστε από τους πρώτους που θα ανεβαίνουμε και να ακολουθούν οι άλλοι εμάς"

      Όμως αυτό το πράμα δεν είναι αγορά.
      Παρακαλάει η χρηματαγορά μας να βρει κανένα fund να επενδύσει σε κάποια εταιρεία, αλλά αν αποφασίσει το fund να βγει τότε διαλύεται το σύμπαν.

      Χρειάζονται ριζοσπαστικές τομές στην αγορά μας. Να δοθούν κίνητρα να μπουν νέες εταιρίες, αν είναι δυνατόν κάθε μηνα και απο μια νέα εταιρεία.
      Ανακοινώσεις Ισολογισμών το αργοτερο με το πέρας 45 ημερων με την ολοκλήρωση κάθε τριμήνου .... και ένα σωρό άλλα μέτρα, για να αλλάξει πλευρό το ΧΑΑ, που απαξιώνεται διαρκώς όλο και περισσότερο

      Όμως δε βλέπω τη παραμικρή προσπάθεια να αλλάξουν κάποια πράγματα .... και όσο αυτό δεν γίνεται τείνω να αλλάξω άποψη.

      Ναι, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η αγορά μας να μείνει ξανά πίσω.

      Διαγραφή
    28. Σωστός ο κ.Τάκης..απορώ πως οι φωστήρες του Χ.Α στα πλαίσια των προτάσεων για να γίνει πιο ελκυστικό το προϊον ΧΑΑ δεν επανέφεραν τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου ώστε να ξέρουμε που βαδίζουμε.Και μόνο με αυτό το μέτρο θα είχαν αυξήσει τζίρους για πλάκα αφού με περισσότερη ενημέρωση θα ξέραμε που βαδίζουμε και τι αξίζει να αγοράσουμε,να πουλήσουμε ή να διακρατίσουμε.

      Διαγραφή
    29. Χαχα.
      Εμείς τον Απριλιο θα ανακοινώσουμε τα ετήσια .... ποιό τρίμηνο τώρα;

      Ας ξαναβάλουν τα πλαφόν του 8% στην άνοδο και στην πτώση ... να βοηθήσουν λίγο και το παίγνιο ....

      Ιδέες πολλές, πάμπολλες. Πρέπει το ζόμπι, να ζωντανέψει.
      Ας κάνουν κάτι .... ας δοκιμάσουν διαφορά μέτρα.
      Η Ελληνική χρηματαγορά πεθαίνει.

      Διαγραφή
    30. Μια βόλτα στην Αθηνών, για τις δεξιώσεις και τα μπουφέ και τις εφημερίδες που μοιράζουν,και θα καταλάβετε.....

      Διαγραφή
    31. Καλησπέρα κύριοι,
      Μιλάτε για εξωτερικό, πράγμα που εκ των πραγμάτων με αναγκάζει να απέχω, καθως αναγνωρίζω ότι δεν έχω τις γνώσεις να ακολουθήσω. Μένω στον δικό μου circle of competence, που δυστυχώς εν προκειμένω είναι η Ελλάδα και το κλουβί με τις τρελες που αρέσκονται να αποκαλούνται ελληνική αγορά (τρομάρα τους...).
      Μακάρι να δημοσίευαν αποτελέσματα μέχρι τον Απρίλιο... Δεν τα μάθατε? Οι φωστήρες μας έδωσαν παράταση μέχρι τα τέλη Ιουνίου (και βλέπουμε... έχει ο Θεός)...
      Σε όλον τον κόσμο οι κολοσσοί θα δημοσιεύουν το πρώτο τρίμηνο του 2020 και τα δικά μας περίπτερα θα περιμένουν τις 30/6 για να στριμωχθουν να δημοσιεύσουν όλοι μαζί τα ετήσια του 2019.
      Πραγματικά είναι να σε πιάνει αηδία...
      Προσωπικά το μόνο που μπορώ να κάνω (κυρίως ως ένδειξη αυτοσεβασμού, γιατί και η κοροϊδία έχει όρια) είναι να απέχω επενδυτικά από εταιρείες που θα δημοσιεύσουν αποτελέσματα μετά τις 30/4.

      Διαγραφή
    32. Το σχολιάσαμε το πρωί και το χλευάσαμε ... γιαυτό τους έχω σιχαθει πλέον.

      Διαγραφή
    33. Ναι κ. Τάκη. Το είδα μετά ότι το είχατε ήδη σχολιάσει.
      Για τους Κουτσολιουτσους πουλανε όλοι τρελιτσα, οι παρατάσεις μας μαραναν...
      Πραγματικά για να τους σιχαίνεται κανείς είναι...

      Διαγραφή
  24. Απαντήσεις
    1. Και όμως αντιδρά το πετρέλαιο σήμερα τουλάχιστον μετά τις επαφές του βαψομαλια με σαουδαραβες και πουτιν..

      Διαγραφή
  25. Κύριε Βασίλη και hippy για δες τε λίγο και το UCO etf...Λέω να ρίξω και εκεί μια ζαριά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. This product is currently unavailable to clients classified as retail clients

      Δεν μπορούμε να το αγοράσουμε όπως και το USO άλλωστε

      Διαγραφή
  26. Why not Κύριε Βασίλη? Είναι στα τάρταρα αυτή την στιγμή στο p.opening? Η χρηματηστηριακη μου το δίνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αγορά 1000 uco στο 1.55 Κύριε Βασίλη έτσι για την αδρεναλίνη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά κέρδη κύριε Captain Cook! Δεν θα τα πάτε άσχημα πιστεύω. Σε αυτές τις ποσότητες δεν θεωρώ ότι είναι επικίνδυνη η μόχλευση. Ούτως ή άλλως δεν είναι margin, απλά θα έχετε μεγαλύτερες διακυμάνσεις. Κρατηθείτε σφιχτά.

      Διαγραφή
    2. Ακριβώς έτσι Κύριε Ευρωβλαχε δεν είναι ακριβή ζαριά.Να είστε καλά!

      Διαγραφή
    3. Φίλος που θέλησε να αγοράσει CRUD.Lμου είπε ότι αν η χρηματηστηριακη δεν το έχει υπάρχει και το CRUD.M στο Μιλάνο .Είναι το ίδιο αλλα σε Ευρώ.

      Διαγραφή
    4. Και Παρίσι υπάρχει, με το ίδιο ISIN, πάλι σε ευρώ.

      Διαγραφή
  28. ΙΝΛΟΤ ένα βήμα ακόμη προς το γκρεμό

    Gaming Firm Intralot Hires Advisers After Earnings Drop
    2020-03-30 11:05:26.352 GMT


    By Fabian Graber
    (Bloomberg) -- Greece-based Intralot appoints Evercore as
    financial adviser and law firm Allen & Overy, said a spokeswoman
    for the gaming company in an emailed statement on Monday.
    * Moody’s cut co.’s credit rating one notch to eight levels
    below investment grade on March 9: statement
    ** “Continued deterioration in earnings in 2019 increases the
    likelihood of a distressed exchange and potential losses to
    creditors”
    ** Outlook remained uncertain for co.’s U.S. division that was
    expected to contribute bulk of earnings
    * Bulgarian government terminated betting licenses in February
    * EU250m bonds due September 2021 are quoted at around 42 cents
    on the euro on Monday, their lowest value since they were issued
    in 2016: data compiled by Bloomberg
    ** EU500m bonds due September 2024 indicated at around 20 cents
    on the euro
    * The advisory mandates were first reported by Reorg
    * NOTE: Gaming Companies’ Bonds Plunge on Activity Halt Due to
    Pandemic

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα έτσι ακριβώς, αλλά έχει ήδη πέσει στο γκρεμό και δεν το ανακάλυψε ακόμη. Εγώ προσωπικά αν είχα ινλοτ θα τα έκανα "ψυγεία" !!!

      Διαγραφή
    2. χαχαχα καλά κύριε Βασίλη, μην λέτε μεγάλα λόγια.
      κοιτάτε μην τυχόν σε κάποιο μέλλον αγοράζουμε Ιντραλότια ... μετά απο τις απαραίτητες αναδιαρθρώσεις και τις ΑΜΚ με καταβολή μετρητών ... και τότε σας βλέπω να κάνετε τα ψυγεία ----> τζογεία

      Διαγραφή
    3. Ακούω Κόκκαλη και κοκαλλωνω!!! Οπότε δεν με νλει εκεί!!!!

      Διαγραφή
    4. Σιγά μην έχει λεφτά ο Κόκκαλης για αναδιαρθρώσεις.

      Ή θα δοθεί η εταιρία σε funds ή θα κάνει πασαλείμματα με Ιντρακόμ και τέτοια πράγματα.

      Διαγραφή
    5. κ.Τακη... ΚΑΜΠ πως σας φαινεται σαν επιλογη...0.70 - 0.85

      Διαγραφή
  29. ω τι ξεβράκωμα η νορβηγέζα Nasdaq γαρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο,τα χειρότερα νομίζω ότι είναι πίσω μας και υγειονομικώς και οικονομικά.Το μαγαζί μας έχει προεξοφλήσει το φτωχό καλοκαίρι και τη φετινή υφεσιακή χρονιά. Άλλωστε δεν έπεσε τυχαία 50% σε 2 μόλις μήνες,πάμε για ορθολογικοποίηση τιμών μετοχών στο υπόλοιπο της χρονιάς και προετοιμασία ένα θερμό 2021. Avanti maestro...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ερωτήσεις προς το πλήθος:

    1.Ξέρουμε μήπως πότε η ΚΥΡΙΟ ανακοινώνει αποτελέσματα 2019;Googlαρα αλλά δεν βρήκα κάτι.Πίεση στην μετοχή αν και παραμένει απο τις αγαπημένες μου.Σήμερα στα 0,89€.Απορώ πόσο ποιο κάτω..

    2.Πως είδατε τα αποτελέσματα της ΕΧΑΕ.Πάντως με επιστροφή κεφαλαίου και μέρισμα πιάνουμε περίπου 4%-5% μερισματική απόδοση με την τιμή περίξ των 3,5€

    3.Η ώρα του ΟΠΑΠ πλησιάζει.Από 6,10€ στις 23 Μαρτίου στα 7,10€ σήμερα.Πιστεύεται στο μέρισμα 'μαμούθ' ώστε ο βασικός μέτοχος να αυξήσει και άλλο την θέση του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλόοοοο ... η πολυεθνική των πολυεθνικών θέλετε να βγάλει αποτελέσματα εντός του 2020;
      Απορώ γιατί δεν δίνουν στις Ελληνικές πολυεθνικές παράταση μερικά χρονιά.
      Τα αποτελέσματα του 2019 να ανακοινώνονται το 2020, του 2020 το 2029 και τα αποτελέσματα του 2021 ΟΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ🤪🤪🤪

      Διαγραφή
    2. Τάκαρε ξεκίνησαν και οι παρατάσεις...

      Παρατείνεται έως 30/6 η δημοσιοποίηση των οικονομικών καταστάσεων των εισηγμένων

      https://www.capital.gr/epixeiriseis/3442209/parateinetai-eos-30-6-i-dimosiopoiisi-ton-oikonomikon-katastaseon-ton-eisigmenon

      Διαγραφή
    3. Kύριε Nemo να τις βάλουν να βαρεσουν και πέναλτις.
      Απαραδεκτο!!

      Διαγραφή
  32. Τι λετε κυριε Τακη θα συνεχισουν οι τραπεζες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η απάντηση εύκολη.
      JPM JPMorgan
      C Citigroup
      BAC Bank of America
      MS Morgan Stanley
      BK Bank of New York
      WFC Wells Fargo
      GS Goldman Sachs

      Oι περισσότερες Αμερικάνικες τράπεζες, σχεδόν χρεοκόπησαν το 2008 (με εξαίρεση τις 2 τελευταίες).
      Μπείτε και δείτε τι έκαναν οι τιμές των μετοχών τους απο το 2008 ως σήμερα.

      Στην Καλή περίπτωση έτσι θα πάνε και οι δικες μας.
      Τα πρόσφατα υψηλά τους θα είναι αδύνατο να ξεπεραστούν.

      Βραχυπρόθεσμα έχουν πάνω .... αλλά σε ότι με αφορά, πλέον, δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον για τα επόμενα 10 χρόνια. Θα πάνε όπως οι Αμερικάνικες 2008 - 2020 στο καλύτερο σενάριο

      Διαγραφή
    2. Τις ειδα ολες. Πραγματι δε λενε τιποτα. Βραχυπροθεσμα τις παιζω.

      Διαγραφή
    3. Κυριε Τακη καλησπερα
      Ξεχασες κ την usb
      Ειναι κ ο παππους κυριος μετοχος εκει

      Διαγραφή
  33. Καλημέρα σε όλη την ομήγυρη!!!
    Κύριε Τάκη και λοιποί εκλεκτοί συνοδοιπόροι θα ήθελα την γνώμη σας για την ΔΕΗ
    Θεωρείται ότι αξίζει τοποθέτησης και αν ναι σε ποια επίπεδα τιμών συμπεριλαμβανομένου και το πώς βλέπετε την αγορά μας στο εγγυς μέλλον; ;
    Ευχαριστώ πολύ
    Kill bill

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν πιστεύετε ότι η αγορά μας έχει βρει τον πάτο της (εγώ το πιστεύω) και ότι θα κινηθεί ανοδικά ... τότε ΔΕΗ και μόνο ΔΕΗ. Θα υπεραποδώσει όλων.
      Στην παρούσα φάση νομίζω ότι μπορεί να κινηθεί προς τα 3 και πάνω.

      Τα επίπεδα γνωστά 1,8 ... 2,1 ... 2,6 ... 3,1 και μετά στα 4

      Διαγραφή
  34. Άσχετο, για 2 πράξεις στο CRUD.L στο ίδιο πινακίδιο μου χρέωσαν 60 δολλάρια στην Πειραιώς αεπευ. Αν είναι δυνατόν!!! Εντάξει είπαμε να μην μας ενδιαφέρουν οι προμήθειες αλλά τέτοια κλεψιά ούτε η ΤτΕ με τις χρυσές λίρες δεν κάνει. Εντωμεταξύ, η Πειραιώς στο online trading δεν έχει εντολή μάρκετ, ενώ η Optima από την άλλη δεν έχει επιλογή να μεταφέρεις κεφάλαια ηλεκτρονικά από τον έναν λογαριασμό στον άλλο. Δεν το συζητώ για real time και βάθος. Θα πρέπει δηλαδή να είσαι όλη την ώρα στο τηλέφωνο αν θες να παίξεις διεθνείς αγορές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Moνο τα ψυγεια,που ειμαστε φορτωμενοι, τα βλεπω ψοφια. Τα βγαλαν απο την πριζα φαινεται... Εξαφανιστηκε ο Μωαμεθ να μας κανει λιγο καζο...χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανδρέα θα είναι για πολύ καιρό ψόφια!

      Διαγραφή
    2. Κάποια στιγμή θα ξυπνήσουν κι αυτά. Εδώ πάει να ξυπνήσει η Βιοσώλ αλλά εγώ ξεφορτώθηκα τα μισά από αυτά που μου είχαν μείνει από την αύξηση και βλέπω να δίνω και τα υπόλοιπα.

      Διαγραφή
    3. Φαινεται... Λαθος μας, οταν αρχισε καθε μερα το ξεφορτωμα απο τα 0.28 με κομματια, ειχαμε την ευκαιρια να φυγουμε κ να επανεκτιμησουμε -ειδικα οταν ξεσπασε η πανδημια και κρατιοταν καποις μερες. Τωρα βρασε ρυζι.. σε λιγο θα μας ζητανε να βαλουμς κ το χερι στην τσεπη (μεσω ΑΜΚ) λογω πτωσης πωλησεων και ζημιων λογω κορωναιου...

      Διαγραφή
    4. Ανδρέα άσε τι δεν κάναμε αλλά τι κάνουμε τωρα έχει σημασία στις αγορές και όχι μόνο.Αν βλέπεις το χειρότερο σενάριο πας σε αλλα περιβόλια να μαζέψεις πορτοκάλια προκειμένου να δεις τα ραδίκια ανάποδα...Νομίζω θα συμφωνήσεις...

      Διαγραφή
    5. Καπετανιε σου εχω πει την αποψη μου. Δεν νομιζω οτι ισχυουν αυτα που γραφονται για V-shaped recovery κ ηδη νεα bull market. Ολοι τρεχουν να αγορασουν μην τους φυγουν τα χαρτια. Ειδικα εδω στο ΧΑΑ, κοψαν κ τα short γιατι κλανουν μεντες κ εκ του ασφαλους σε μια μικρη κ ευκολως κατευθυνομενη αγορα μιλανε οτι ειδαμε τα χαμηλα...

      Αποψη μου ειναι θα υπαρχει αυξημενο volatility και οτι θα περασει καιρος για να φανουν οι επιπτωσεις κ ενδεχομενως να δουμε νεα χαμηλα. Θεωρω οτι θα περασουν σιγουρα 6 μηνες ισως και μετα τις εκλογες στην Αμερικη για να δουμε τι κ που βρισκομαστε ξεκαθαρα και τι πολιτικες θα υιοθετηθουν.
      Οποτε για μενα CASH IS THE KING ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΦΑΣΗ.

      Για τους πιο τολμηρους υπαρχουν τα relief trades (οπως καναμε τις προαλλες σε κρουαζιερες/καζινος) κ τα πτωτικα πονταρισματα απο ETFs μεχρι Futures (αν καποιος αντεχει το daily MtoM) ή εναλλακτικα τα in the money Put Option. Απο κει κ περα οσον αφορα long θεσεις προσωπικα θα ειχα το βλεμμα μου προς τα EFT πετρελαιου καθως θεωρω η ανοδος του θα αποτελεσει προπομπο προς την οποια ανακαμψη και οποιος τοποθετηθει εχει πολυ μικροτερες πιθανοτητες να χασει απο το υπο επενδυση αυτη, σε βαθος χρονου, ασχετως διακυμανσεων. Αντιθετα, οσον αφορα στις επιπτωσεις της πανδημιας και των lockdowns θεωρω οτι ακομα δεν εχουν γινει ορατες (τα μετρα περιορισμου θεωρω οτι ενδεχεται να χαλαρωνουν και να αυστηροποιουνται αναλογως εξελιξεων) σε πληθωρα κλαδων/εταιριων και η ορατοτητα ειναι θολη.

      Οσον αφορα τελος τα ψυγεια τα βγαζουμε απο την πριζα στην παρουσα φαση να μην καινε ρευμα...χαχα! Τωρα αν τυχον μας ζητησουν εν καιρω να βαλουμε το χερι στην τσεπη θα το αξιολογησουμε τη στιγμη εκεινη συμφωνα με τη γενικοτερη κατασταση. Προσωπικα δεν νομιζω οπως εχω πει κ σε παλιοτερο ποστ να ειναι διατεθειμενοι να βαλουν οι μεγαλομετοχοι το χερι στην τσεπη εκ νεου.

      Διαγραφή
    6. Επισης κλαδος με ενδιαφερον (στον οποιο ειχα θεση οπως εχα αναφερει σε προηγουμενα ποστ την οποια εχω πλεον ρευστοποιησει) ειναι οι εταιριες φυσικου αεριου ή η επενδυση στο ιδιο το φυσικο αεριο μεσω ETF (δυνατοτητα εως κ 3Χ leverage).

      Διαγραφή
    7. Ανδρέα μου δεν διαφωνώ με τον κορμό των τοποθετήσεων σου και ειδικά στα etf πετρέλαιου συμφωνώ και επαυξάνω.Θεωρω πως στην οποία μεγάλη αν και εφ όσον συμβεί πτώση της τιμής του πετρελαίου είναι ευκαιρία αύξησης θεσεων.

      Διαγραφή
    8. Ανδρέα αν θες ρίξε μια ματιά στο uco και πες μου την γνώμη σου.Πηρα 1000 για το παίγνιο επειδή δεν μου άρεσε η τακτική των split και Rv split που κάνουν 3 φορές από το 2010 μέχρι τώρα ..

      Διαγραφή
    9. Ανρεα ETF φυσικού αερίου με leverage όπως ..Για ριξτα...

      Διαγραφή
    10. Πηρα 1000 για το παίγνιο επειδή δεν μου άρεσε η τακτική των split και Rv split που κάνουν 3 φορές από το 2010 μέχρι τώρα ..
      Λόγω αυτού είχα κατά το παρελθόν πολύ κακή εμπειρία με τέτοιου είδους ETFs και τώρα δεν θέλω ούτε να τα ακούω. Ενώ έπιανα σωστά την κίνηση του υποκείμενου προϊόντος, έχανα τελικά επενδύοντας σ' αυτά τα ETFs. Είναι μόνον για γρήγορες κινήσεις και πολλάκις μόνον ενδοσυνεδριακά.

      Διαγραφή
    11. Eχει η WisdomTree καπετανιε καποια για Long 3x leverage τα οποια ομως εχουν ξεφτιλιστει στην τιμη λογω της μεγαλης πτωσης υποθετω. Ογκο συναλλαγων παντως εχουν. Δεσ στη διευθυνση αυτη.

      https://www.wisdomtree.eu/

      Διαγραφή
    12. Κύριε Cook και κύριε Socrates αυτό συμβαίνει με τα μοχλευμένα ETF και δίνω ένα παράδειγμα.
      Ας πούμε ότι το υποκείμενο προϊόν κάνει τη μία μέρα -10% και την άλλη +10%. Ένα απλό ETF χωρίς μόχλευση με τιμή 10 ευρώ θα πάει τη μία μέρα στα 9 και την επόμενη στα 9,9. Ένα μοχλευμένο ×3 ETF με τιμή 10 ευρώ θα πάει την πρώτη μέρα στα 7 και τη δεύτερη στα 9,1. Δεν ακολουθεί δηλαδή μακροχρόνια την κίνηση του υποκείμενου προϊόντος. Φανταστείτε ειδικά τώρα που το πετρέλαιο έκανε και διακυμάνσεις του -30%.
      Γενικότερα δεν πρέπει να ξανοιγόμαστε με τα ETF γιατί δεν τα γνωρίζουμε καλά.

      Διαγραφή
    13. Έφυγε Κύριε Ευρωβλαχε στο 1.65 το uco βγήκε ένα τραπέζι για τα φιλαράκια οταν με το καλό βγούμε ξανα έξω.Παραμενω στο Crud.l

      Διαγραφή
    14. Περιμένω την ainv κοντά στα 5-5.50 για επιβίβαση ξανά..

      Διαγραφή
    15. Ακριβώς έτσι κ. Ευρωβλάχε. Γι' αυτό και διαγραμματικά είναι μόνιμα πτωτικά, είτε είναι Bull είτε Bear. Επίσης είχα παρατηρήσει τότε, ότι δεν ακολουθούσε ακριβώς την σχέση X3 του υποκειμένου και μάλιστα κάποιες φορές ήταν αρκετά σε βάρος σου (πιθανόν να μην γίνονταν πράξεις(;), δεν γνωρίζω.

      Διαγραφή
    16. Η προσωπική μου άποψη κ. Ανδρέα είναι ότι εκτός απ΄το ΧΑΑ και τα ξένα είδαν τα χαμηλά τους. Δεν θέλω να επηρεάσω κανένα, με αυτό το πλάνο όμως πορεύομαι. Προφανώς και το ρευστό είναι ο βασιλιάς, πάντα έτσι ήταν. Στους κλάδους που έφαγαν υπερβολική πίεση (και θα λάβουν πιθανότατα μεγάλη ενίσχυση απ΄τα κράτη τους) όπως πχ οι αεροπορικές εταιρείες αγοράζω αργά τμηματικά αλλά δεν πουλάω λέπι (DAL, LHA οι προτιμήσεις μου)

      Διαγραφή
  36. Κύριε Ευρωβλαχε αν όντως είναι έτσι και δεν έχει γίνει λάθος τότε είναι για φτύσιμο.Βαλτε ένα συστημα με 20 ευρώ το μήνα real time και βάθος 5 εντολών και βρες τε μια χρηματηστηριακη της προκοπής να κάνετε την δουλειά σας. Εγώ για εντολή 12000 στο Crud.l πλήρωσα συνολική προμήθεια 50 ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Cook Μέσω ποιας χρηματιστηριακής η συναλλαγή;

      Διαγραφή
    2. Κύριε Βασίλη εγώ είμαι χρόνια με Eurobank Λουξεμβούργου αλλά υπάρχουν και εδώ καλές χρηματηστηριακες που έχουν καλό service...

      Διαγραφή
    3. Κύριε Βασίλη φίλος μου είπε ότι η Ελληνοαμερικανική Χρηματηστηριακη είναι από τις καλές με καλό service και προμήθειες καθώς και μέσω interactive άμεσες συναλλαγές.

      Διαγραφή
    4. Στην Interactive Brokers κύριε Βασίλη τα έξοδα είναι $10 για κάθε 500 μετοχές ($20 στις 1000 κλπ).

      Διαγραφή
    5. κ Hippy με τι ορίζοντα διακράτησης είναι οι αγορές που πραγματοποιείται, εάν επιτρέπεται βέβαια ..?

      Διαγραφή
  37. Την Πέμπτη κύριοι στο Αμέρικα ανακοινώνουν επιδόματα ανεργίας και παρασκευή δείκτη ανεργίας για Μάρτιο,προσοχή δεν θα είναι καλά το ξέρουμε αλλά πόσο κακα.Χαιρετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. CUREVAC : Αρχές καλοκαιριού οι δοκιμές σε άνθρωπο.

    https://www.focus.de/finanzen/boerse/weil-biotech-leben-rettet-curevac-investor-im-fruehsommer-koennen-wir-mit-dem-test-des-impfstoffs-am-menschen-beginnen_id_11829181.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Κύριε Βάσιλη το εμβόλιο θα αργήσει και δεν το λέω εγώ αλλά αυτοί που ξέρουν. Μεσα στο 21...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το δημοσίευμα είναι σαφές, πρώτες κλινικές δοκιμές σε άνθρωπο. Το πότε θα είναι έτοιμο ναι συμφωνώ δεν θα είναι άμεσα.

      Διαγραφή
  40. Οι "επενδυτές" ψάχνονται μετά μανίας να τοποθετηθούν σε καλές μετοχές.
    Και φυσικά ποιος είναι καλύτερος επενδυτικός σύμβουλος από το ... GOOGLE? χααχαχαχα
    https://prnt.sc/rq1r9k
    https://www.capital.gr/agores/3442171/ependutiki-mania-gia-agores-metoxon-psaxnoun-sto-google-pou-na-topothetithoun

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. nickname: "the hunter" Για οποιον δεν το έχει καταλάβει η πρώτη απο τις δυτικές χώρες που θα εξέλθουν από την κρίση του Κορωνοϊού είναι η .... Ελλάδα και για αυτό επενδυόνται πλέον κεφάλαια στο ΧΑΑ. Αφενός μεν η οικονομία της Ελλάδας δεν είναι τόσο ανεπτυγμένη (πχ βιομηχανοποιημένη) ώστε να έχει τεράστιες παραγωγικές μονάδες που να επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την οικονομία της (στηρίζεται σε μικρομεσαίαες , οικογενειακές, αγροτικές επιχειρήσεις κτλ) και αφετέρου λογω των συνεχόμενων ετών κρίσης έχει χαμηλή κατανάλωση ανά άτομο κι έτσι δεν επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τα κλειστά εμπορικά καταστήματα (τα οποία κατά κύριο λόγω επίσης διαθέτουν εισαγώμενα προϊόντα). Τα παραπάνω σε συνάρτηση με την πολύ καλή αντιμετώπιση από πλευράς Μητσοτάκη και του επιτελείου του συνηγορούν ώστε η Ελλάδα να είναι από τις πρώτες δυτικές χώρες που θα εξέλθουν από την κρίση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΜΠΡΙΚ ιδιαίτερα υποτιμημενη θα έλεγα κύριε Τάκη σε αυτά τα επίπεδα (1,65-1,67). Πώς τη βλέπετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από την Τετάρτη 1 Απριλίου 2020 οι μετοχές της Εταιρείας θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα μερίσματος € 0,039 ανά μετοχή (καθαρό) από τα κέρδη της χρήσης 2019. Εσωτερική αξία περίπου € 2,23

      Διαγραφή
    2. Η NAV είναι στα 2.35 κ. Hippy

      Διαγραφή
  43. Καλησπέρα σας.
    Στις 9 Μαρτίου μου είχατε επισημάνει ένα σφάλμα μου κύριε Τάκη,σήμερα το διόρθωσα

    Θα το είδατε οι περισσότεροι:https://www.euro2day.gr/news/world/article/2015646/ptoheyse-h-amerikanikh-etaireia-paragoghs-shistoli.html

    Συμβαίνουν αυτά σε ταραγμένες περιόδους.Υγεία αγαπητοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 2,8 δις χρέος ---> ταμείο 8,6 εκατ.
      Κέρδη προ φόρων ζημιές 241 εκατ. (2019) ... κέρδη 324 εκατ. (2018) ... ζημιές 1,2 δισεκ. (2017) ... ζημιές 1,3 δισ (2016) ... ζημιές 2,2 δις (2015)

      Μεγάλο χρέος, μηδενικό ταμείο, μηδενικά περιθώρια κέρδους ... οι χαμηλές τιμές πετρελαίου και Φυσικού Αερίου θα δείξει σε πολλούς τον ίδιο δρόμο.
      Όποιοι αντέξουν ... στο γύρισμα των τιμών πετρελαίου και Natural Gas θα δώσουν τρελά κέρδη.

      Διαγραφή
  44. nickname: "the hunter" κ. Τακη μπραβο σας, βλέπω οτι εύκολα αφουγκραστήκατε τον σχηματισμό W των χρηματιστηρίων. Να πουμε επίσης ότι όλοι όσοι ασχολούμαστε με τα χρηματιστηριο , οικονομία κτλ θελουμε να βλεπουμε το ποτηρι μισογεματο. Ακομη και οσοι ειναι "απ'έξω" και θελουν να αγοράσουν μετοχές φτηνά ενδόμυχα θελουν να βλεπουν το ποτηρι μισογεμάτο διότι μονο τοτε θα αποκομισουν κερδη αν αγορασουν μετοχές. Ομως με την μισογεματη οπτικη του ποτηριού να μη μας διαφεύγει οτι ισως κανουμε τεραστιο λαθος οτι η υποθεση του κορωνοιου θα ληξει αμεσα πχ εντος 2μηνου και οι οικονομικες επιπτώσεις του θα μας ταλανιζουν ενα 6μηνο (και τα δυο αισιοδοξα σεναρια). Δεν εχουμε ανεπηρέαστη, αντικειμενική άποψη και αυτό δεν πρεπει να διαφεύγει από κανέναν μας. Το σχόλιο αυτό έχει σκοπό να διασώσει ενδεχομένως άτομα που θα έρθουν αντιμέτωπα με την υπερβολική σιγουριά τους και τότε ομως θα ειναι πολυ πολύ αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απολύτως. Θεωρώ ότι τουλάχιστον 50% των μετρητών μας θα πρέπει να το διαχειριστούμε σαν η πανδημία να πρόκειται να κρατήσει πάνω από 4 μήνες. Μακάρι να κάνω λάθος και να επιβεβαιωθεί η αισιόδοξη άποψη (ως το τέλος Μαΐου max). Θα το καταλάβουμε εύκολα καθώς οι δείκτες στο τέλος των συνεδριάσεων θα αυξομειώνονται πέριξ της μονάδας. Προφανώς και θα ψωνίσουμε ακριβότερα αλλά θα ξέρουμε ότι ξεκίνησε η ανοδική επιστροφή.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Hunter ψάχνουμε να δούμε την πρώτη σοβαρή χρεοκοπία και την μεγάλη διάσωση.
      όταν γίνουν αυτά ... τελειώσαμε. Όποιος κάτσει απόξω, δεν θα μπει ποτέ ...

      Διαγραφή
    3. sir Τακη συμφωνώ οτι "απο εξω" κανεις δεν κερδίζει (βεβαια για να ειμαστε ειλικρινείς και κανείς δεν χάνει). Απλά έθεσα το ζήτημα ώστε να βάζουμε και έναν διορθωτικό συντελεστή πχ 15%-20% στις αποφάσεις μας λόγω μη αντικειμενικότητας των αποφάσεών μας.

      Διαγραφή
  45. Έτσι είναι Κύριε hippy το 50% είναι must τέτοιες εποχές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂