Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

Επιλογές 2020

Στις 4 επιλογές του 2020 ... εδώ .... προσθέτω και 5η επιλογή.

Η 5η μετοχή που προσθέτω, η επιλογή έγινε στις 28 Φεβρουαρίου του 2020, είναι η Μουζάκης στα 0.354.

Προσθέτω στις 9 Μαρτίου 2020 την 6η μετοχή, που είναι ο Κυριακούλης στα 0.955.

204 σχόλια:

  1. καλημερα!

    δεν την εχω παρακολουθησει ποτε την εταιρεια αυτη.
    υποθετω ομως πως ο βασικος λογος επιλογης της ειναι η ακινητη περιουσια της.
    σωστα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Τάκη και λοιποί φίλοι του μπλογκ μετά από 35 χρόνια στις αγορές ειναι η πρώτη φορα που διαβάζω τόσο αρνητικα σεναρια για το μέλλον των χρηματηστηριακων αγορών και την παγκόσμια οικονομία για ύφεση και καταρευση των αξιών με πρώτη των μετοχών μέχρι και 90%.Αναφερόμεναι σε διεθνή άρθρα και" εκτιμήσεις " γνωστών και μη οίκων από Ελβετούς διαχειριστές κεφαλαίων μέχρι δεν ξέρω ποιούς?Προσωπικά παραμένω όπως έχω γράψει στην θέση μου 40% μετρητα επενδεδυμενος μονο στην ελληνική αγορά αρνούμενος να δεχθώ την συντέλεια του κόσμου. Θα ήθελα την άποψή των φίλων Οικοδεσποτης κυριων hippy andrea (ενδεικτικά αναφέρω τα ονόματα)Και λοιπών συνοδοιπόρων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καπετανιε το μόνο που θα πω είναι ότι συνήθως δεν συμβαίνει αυτό που περιμένουν οι πολλοί. Καλημέρα!

      Διαγραφή
    2. Λίγες σκέψεις:

      1) Η αμερική είναι σε πολυετή υψηλά και διάφοροι παράγοντες όπως το τύπωμα δολαρίων απ' τη fed, τα χαμηλά επιτόκια, το τέντωμα των πολλαπλασιαστών κερδών, οι εκτεταμένες επαναγορές ιδίων μετοχών που πολλές φορές έχουν χρηματοδοτηθεί μέσω αύξησης χρέους, αύξηση επενδύσεων σε αμοιβαία και etfs που ακολουθούν παθητικά τους δείκτες έχουν διαμορφώσει διάφορες στρεβλώσεις. Ανεβαίνει τόσα χρόνια, δε νομίζω ότι μπορεί ν' ανεβαίνει για πάντα, και δε θα μου 'κανε εντύπωση αν πέσει πολύ και συμπαρασείρει και άλλες αγορές, μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα

      2) Ο ιός είναι/θα είναι όντως ένα σοκ στην οικονομία το οποίο ο πολύς κόσμος δε μπορεί ν' αντιληφθεί. Εδώ η Ιταλία έκλεισε μουσεία κλπ, που έχει τόσα έσοδα από τουρισμό. Οι εφοδιαστικές αλυσίδες που έχουν σα ραχοκοκαλιά την Κίνα και Ασία γενικότερα κόλλησαν για κάποιο χρόνο. Οι κρουαζιέρες, εταιρίες καζίνο και λοιπών θεματικών πάρκων θα πληγούν επίσης. Γενικά ο τουρισμός θα φάει γερή μείωση. Η οικονομία, τοπική και παγκόσμια θα δεχτεί ένα σοκ. Στο καλό σενάριο θα είναι σύντομο. Πιθανολογώ πως μοχλευμένες εταιρίες που επηρεάζονται θα ζοριστούν, ενώ αυτές με πιο ισχυρούς ισολογισμούς θα τη περάσουν πιο ομαλά.

      1 + 2 δημιουργούν και θα δημιουργήσουν χάος και κρίση σε κάποιο βαθμό, συνεπώς και ευκαιρίες. Όσοι έχουν ψυχραιμία, μυαλό και μετρητά πιστεύω πως θα έχουν τη δυνατότητα να τις εκμεταλλευτούν προς όφελός τους.

      3) Πάμε Ελλάδα τώρα. Βγαίνουμε και καλά, αν και νομίζω πως ακόμα είμαστε σε μια κρίση η οποία διέλυσε τη χώρα. Όσοι επιβίωσαν και είναι ακόμα εισηγμένοι είναι νικητές και η λογική λέει πως θα αντέξουν και τις επόμενες κρίσεις. Σκεφτείτε λίγο πως επιβίωσαν από τη κατάρρευση κατανάλωσης και αεπ, την υπερφορολόγηση και τα υψηλά επιτόκια μεταξύ άλλων. Αυτά που ενδεχομένως ζήσουν οι διεθνείς αγορές τα επόμενα τρίμηνα, τα βιώνουν εδώ και χρόνια. Δε λέω πως δε θα υπάρξουν αναταράξεις, τις ζούμε μάλιστα ήδη, αλλά σε περίοδο εκπτώσεων οι πιθανότητες να χάσει το κεφάλαιό του κάποιος επενδύοντας σε επιζώντες, σε καλές τιμές, με μεσομακροπρόθεσμη οπτική είναι περιορισμένες.

      Προσωπικά έχω μια φιλοσοφία παρόμοια με αυτή του κυρίου Ξενοφώντα. Επένδυση σε εταιρίες που πληρώνουν μέρισμα, σε όσο καλύτερες τιμές γίνεται και αναμονή. Δυστυχώς δυσκολεύομαι να τις αποχωρίζομαι οπότε σε σχέση με 2 μήνες πριν έχω μεγάλη χασούρα. Αλλά δε με ενοχλεί και τόσο, γιατί ξέρω πως δε μπορώ να κάνω time την αγορά, ούτε να τη προβλέψω, και πληρώνομαι τα μερίσματά μου.

      Κάτι τελευταίο που δε σχετίζεται άμεσα με τη χρηματαγορά, αλλά νομίζω βοηθά. Μιλώντας για τον εαυτό μου, και έχοντας τη τύχη και ατυχία να ζω και να προσπαθώ να δημιουργώ στην Ελλάδα, μετά από τόσα χρόνια αναταράξεων, αντιλαμβάνομαι ότι α) η επόμενη κρίση και λόγος για να χάσεις τον ύπνο σου μπορεί να είναι λίγες μέρες/εβδομάδες μακριά, β) CASH IS KING γ) CASH IS KING δ) CASH IS KING. Συνεπώς, διατήρηση ευελιξίας και το δάχτυλο στη σκανδάλη.

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ με τον κύριο Μιχάλη, που συμφωνεί με τον κύριο Ξενοφώντα, που έχει παρόμοια άποψη με τον κύριο Cook και τον κύριο Βασίλη ότι όσοι έχουν ψυχραιμία, μυαλό και μετρητά θα έχουν τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν τις αγορές προς όφελός τους. Cash is king και πρέπει να το σφίγγουμε γερά όσο έχει ο καθένας 10-20-40%. Επίσης αφού δυστυχώς δεν τρόμαξα στην αρχή (εκτίμησα λάθος την κορονο-υστερία) αρνούμαι να πουλήσω τις μερισματοφόρες με τα καλά θεμελιώδη αν και πιθανολογώ μικρή ακόμα πτώση για να κλείσουν αέρηδες και margin.

      Είναι νομίζω λογικό ότι η κρίση θα χτυπήσει κυρίως τις υπερδανεισμένες εταιρείες ακόμα κι αν πρόλαβαν να ρυθμίσουν τα δάνεια τους με τις τράπεζες. Σε ότι με αφορά αποφεύγω όλες τις μικρές και πεταχτές του ταμπλό επειδή τάχα τις αδικεί η κεφαλαιοποίηση τους σε σύγκριση με άλλες (πχ ΣΠΙ σε σύγκριση με ΠΡΟΦ). Πιθανολογώ δυσκολία-απροθυμία εξυπηρέτησης των ρυθμισμένων δανείων κι εκ νέου καθυστερήσεις. Αυτό είναι που με κάνει απολύτως αρνητικό και για τις τράπεζες. Νέος κύκλος ομφαλοσκόπησης και εγγύτερα οι ΑΜΚ στις συστημικές (ζητούμενο σε ποιές τιμές). Το ΧΑΑ ξέρουμε είναι ρηχό, ότι πάει στον ένα κλάδο λείπει από άλλους.

      Σκέφτομαι ότι η πίεση στο oil ίσως δώσει καλύτερη ευκαιρία απ΄όσο οι εισηγμένες (πχ Brend < $38)

      Διαγραφή
    4. Τα ριάλια, ριάλια και πούντα

      Πρώτο κλείσιμο της Aramco κάτω απ΄τa 32 Ριαλ του ipo

      https://finance.yahoo.com/quote/2222.SR?p=2222.SR&.tsrc=fin-srch

      Διαγραφή
    5. Συμπληρώνοντας μερικές σκέψεις, ασχέτως σεναρίων συνωμοσίας κλπ, η αμερικάνικη αγορά όφειλε να ξεφουσκώσει και είναι ευκαιρία ξεκαθαρίσματος σαπακίων και εξορθολογισμού αποτιμήσεων, είχε παρατραβήξει η άνοδος με μόνο αίτιο το τρομπάρισμα με ρευστότητα, οδηγός μας για την πορεία των πραγμάτων έχω την εντύπωση πως είναι οι εξελίξεις σε Κίνα, Κορέα στην αντιμετώπιση κορωνοιού και πορεία αγορών τους, κάπου εκεί κοντά στο γύρισμα τους υπάρχει λογικά σήμα ανάκαμψης. Στο ΧΑΑ τώρα, πρέπει να παραδεχτούμε πως δεν υπάρχουν πολλά σαπάκια πλέον ως αποτέλεσμα όσων έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, όσες απέμειναν είναι πλέον ποποπετσομένες αρκετά για να αντέξουν, σημαντικό να μην είναι μεγάλες οι απώλειες από τον τουρισμό αλλά τα χειρότερα έρχονται από τις σαπακοπτράπεζες (ακόμα και τον τζίρο του ΧΑΑ απομυζούν χωρίς λόγο). Συνεπώς ξεκινώ εντατική παρακολούθηση με το μάτι σε Ασία και Αμερική και τοποθετήσεις σιγά σιγά έως εκεί που με παίρνει το ρίσκο με προτίμηση σε μικρά και μεσαία που πέφτουν ενώ δεν είχαν καν τρέξει. Άντε να χάσω και 1-2 χρόνια, φτάνει, σεντονάρα έγραψα πάλι.

      Διαγραφή
    6. Καλησπέρα στους φίλους του blog!

      Όπως λέει το παλιό ρητό, όποιος δεν έχει χαρτιά στην πτώση δεν έχει και στην άνοδο. Και αυτό γιατί μπαίνοντας στο πτωτικό σπιράλ δίνεται η εντύπωση ότι έρχεται η καταστροφή κάτι το οποίο ενισχύεται τόσο από την ψυχολογία όσο και από τα πρωτοσέλιδα.

      Έτσι όταν πχ ο Μυτιλ πήγε από τα 10 στα 9 έδειχνε ευκαιρία, ενώ τώρα στο 6,χχχ ή αργότερα ενδεχομένως στο 5,χχχ θα τον κοιτάζουμε σαν χαζοί. Παρόμοια η ΔΕΗ πριν ένα χρόνο εν μέσω δημοσιευμάτων χρεοκοπίας υποχώρησε στο 1,10 και όλοι περίμεναν το 0,80. Όποιος δεν τόλμησε λοιπόν έμεινε άχαρτος.

      Έχοντας κατά νου ότι οι μεγάλες πτώσεις διαρκούν συνήθως 3 μήνες, ήτοι 12 εβδομάδες, σκέφτομαι να αρχίσω τοποθετήσεις με το 1/12 της διαθέσιμης ρευστότητας ανά εβδομάδα ή 1/6 ανά δύο εβδομάδες και πάντα σε πτωτικές συνεδριάσεις.

      Διαγραφή
  3. Καπετάνιε κράτα τα χαρτιά σου και σε συνέχεια πτωτικών γυρισμάτων αγόραζε. Τα έχουμε ξαναζήσει. Θα περάσει και αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα
      Μέχρι στιγμής ημουν αισιόδοξος αλλα η κατασταση με τον ιο στην γείτονα χωρα με προβληματιζει..133 νεκροι μεσα σε 1 μερα Δεν τιυς λες και λιγους

      Διαγραφή
  4. Καπετάνιε όλοι σχεδόν οι αναλυτές στα τέλη του 2019 έλεγαν ότι θα έχουμε ανοδικό πρώτο τρίμηνο και κατά την άνοιξη ίσως θα πρέπει να πουλήσουμε...Το ακριβώς αντίθετο έγινε...Μάλιστα το January effect δεν πραγματοποιήθηκε με την ένταση άλλων χρόνων...Ίσως έχουμε ένα δυνατό χρηματιστηριακό καλοκαίρι που έχει λείψει τα τελευταία χρόνια...Υπομονετικά περιμένουμε, βλέποντας προς τέλη του 2021...Εκεί θα φανεί πραγματικά τι έχει πετύχει η κυβέρνηση και προς τα πού πάμε...Πάντως το καλό είναι ότι οι καταστροφολόγοι είναι στην πρώτη γραμμή και όλο και πληθαίνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλοι μου τις ίδιες σκέψεις κάνουμε και καλό θα ήταν και οι υπόλοιποι να τοποθετηθούν ανεξαρτήτως αν έχουν διαφοροποιημένες απόψεις είτε λόγω γνώσεων είτε λόγω ιδιοσυγκρασίας...Εγώ όπως δήλωσα παραμένω στις επιλογές μου και κλείνω τ αυτιά μου στην καταστροφή που προφητευουν. Σίγουρα είμαστε σε πτήση με μεγάλες αναταραξεις...

      Διαγραφή
    2. Καλησπερα στη παρεα!!!

      Καπετανιε το σημα αγορας στο ΧΑΑ δοθηκε στις 2/12/2019 654.57 μβ.....Το σημα εξοδου δοθηκε 24/2/2020 818.35 μβ......Το κακο ειναι οτι η αγορα γυριζει σε μπεαρ ....949.20 - 23.6% = 725.18 μβ ....Περιμενω να δω μηνιαιο κλεισιμο της αγορας.....Το κακο ειναι οτι και ο ΑΚΜΟ 200 ημερων εχει αρχισει να παιρνει κλιση προς τα κατω.

      Αναμονη για την αντιδραση στην οπιοα θα βγουν κρισιμα συμπερασματα...




      Διαγραφή
    3. Συγνωμη...σημα αγορας 11/2/2019.....

      Διαγραφή
  5. Σε ότι εταιρεία ανακατεύτηκε οι μέτοχοι δεν έχουν μαντήλι να κλάψουν,εδώ τις προάλλες για γκομενικα 50!! εκ αποζημίωση! Αν τα είχε ρίξει στη φριγο μέχρι και από επιτήρηση θα έβγαινε..Γιατί αφού το χαρτί είναι πιο κάτω από τον πάτο, αφού υποτίθεται πιστεύει στην εταιρεια δεν κάνει ένα πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών,και αργότερα όταν η εταιρεία βγει από το λούκι να κάνει Κάι τα placement σε υψηλοτερες τιμες..Η να πάρει τις μετοχές του λαρσυ που σαμποτάρει τη μετοχή αλλά και την εταιρεία με τη προθεση του να μηνεδισει..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βλέπετε ο κύριος να έχει καμμιά σχέση με Φριγο;

      https://www.google.com/amp/s/www.iefimerida.gr/zoi/alkis-dayid-apozimiosi-mamoyth-gia-sexoyaliki-parenohlisi%3famp

      Διαγραφή
    2. Είχα εντύπωση ότι ήταν ο Χάρης στην υπόθεση αυτή...Εκτός την κατέρρευση της φριγο στο ενεργητικό του,είναι και η Nutriart, η Πίτα Παν κ.α.Το άγγιγμα του μιδα λέμε...

      Διαγραφή
  6. ενδιαφέρουσα επιλογή κ.Τάκη.
    Προσωπικά πήρα μια πρώτη θέση λίγο κάτω από 0,4.
    Στα πολύ θετικά ότι η εταιρία άρχισε να αξιοποιεί την μεγάλη ακίνητη περιουσίας της.
    Στα αρνητικά ότι φαίνεται να μην υπάρχει διάδοχος κατάσταση και η τωρινή διοίκηση είναι αρκετά μεγάλη ηλικιακά. Μαύρο κουτί αποτελεί και το άτοκο δάνειο το οποίο λήγει τα επόμενα χρόνια.

    Απλά σκεφτόμουν το εξής. Έτσι πως έχουνε πιεστεί οι μεγάλες εταιρίες του ΧΑ, γιατί κάποιος να προτιμήσει μουζάκη και όχι ας πούμε μυτιλ; Η λογική μου είναι να πάρει και απο τα 2 φυσικά. Απλά επειδή τον βάλατε σαν 5 επιλογή, αναρωτιέμαι αν σε αυτά τα επίπεδα προτιμάτε μουζάκη περισσότερο απο μυτιλ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κε τακη προσδοκειτε αποδοσεις 2 ή 3 φορες τουλ. και σ αυτην γιατι εγω ένα 35% που πηρα με αγορα λιγο πριν την προτεινετε για πρωτη φορα και με πωληση προ τριμηνου λέω πάλι καλά. θυμαμαι ότι δεν ασχολείσθε με 50 ή 100% προσδοκώμενες αποδόσεις. Αλλαξε κάτι στην στρατηγική σας ή ως προς την εταιρία
    Λαρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κ.Τακη θα ακολουθήσει και ανάλυση - ακτινογραφίας της Μουζκ ? Ρωτώ γιατί ο τρόπος που αναλύετε μια μετοχή είναι απλός και μοναδικός...σας ευχαριστούμε .stratis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αποδοσεις αγορων απο τις 2 Ιαν. 2020 ως και σημερα. Πρωτοι σε ανοδο, πρωτοι και σε καθοδο..
    Borsa Italiana -12,74%
    ΧΑΑ -26,45%
    Hang Seng -8,40%
    Nikkei -10,58%
    Dax -13,77%
    Cac 40 -14,93%
    FTSE 100 -15,01%
    Dow Jones -10,40%
    Borsa Istanbul 100 -5.46%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν βρω χρονο με την ανακοινωση των ετησιων αποτελεσματων θα φτιαξω ενα πινακακι με τα P/E καποιων κερδοφορων εταιρειων. Βλεπω ομως να το πανε πισω πισω.. Βλεπω καποιες λιγες να ανακοινωνουν αποτελεσματα 1ου τριμηνου πριν οι περισσοτερες ανακοινωσουν τα ετησια.
      Απο αυριο λογικα θα εχουμε καλη αντιδραση. Καλα κερδη σε ολους-ες σας.

      Διαγραφή
    2. Είναι απαράδεκτο το φαινόμενο να μπαίνουμε Μάρτιο και να μην έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα ΟΛΕΣ οι εταιρίες ..... καθώς και τα τριμηνιαία που τα κατήργησαν, ηταν λάθος.

      Διαγραφή
  10. Για να αισθάνονται καλύτερα οι μαριδαιοι που από το καλοκαίρι χαρά δεν έχουν δει στο χαρτί και τώρα είναι ολοι εγκλωβισμενοι,ο άλλος που πήρε από την διοίκηση 450 Χιλ τεμάχια στο 0.21 τον Οκτώβριο, 20 Χιλ μέσα είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα κύριε Ανανία. Είμαι μαριδαίος και χάνω 27% στη ΦΡΙΓΟ. Τι να κάνω; Παρακαλώ βοηθήστε.

      Διαγραφή
    2. Εγώ άλλη απορία έχω. Τι σημαίνει εγκλωβισμένος;

      Θα ρώταγα και κάτι άλλο τον κύριο Ανανία, αλλά δεν θα μου απαντήσει ... αυτός είναι μαριδέος ή όχι;

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα σας κύριε Τάκη,είναι προσβολή να αποκαλείται τον κ.Ανανία μαριδαίο όταν έχει διατελέσει οικονομικός και χρηματιστηριακός παράγοντας στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.Αυτά δεν τα λέω εγώ τα έχει πει ο ίδιος σε άλλα σαιτ φυσικά με ένα από τα πολλά ονόματα που έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν.

      Διαγραφή
  11. Καλησπέρα σας,

    Γνωρίζετε εταιρεία η εταιρείες που να παρέχουν εξειδικευμένα προιόντα (κυρίως λογισμικό) που να χρησιμοποιείται για την παροχή εργασίας εξ αποστάσεως;
    Ολες οι εταιρειες παγκοσμίως (ιδιαίτερα αυτές που παρέχουν υπηρεσίες ) προσπαθούν να εξασφαλίσουν όπου είναι εφικτό την εξ αποστάσεως εργασία των εργαζομένων εφόσον οι εγκαταστάσεις της εταιρείας τεθούν σε καραντίνα λόγω του κορωνοιού. Κάπου διάβασα οτι αύριο η ΕΚΤ θα λειτουργήσει δοκιμαστικά με αρκετούς υπαλλήλους απο τα σπίτια τους, ενώ όλες οι Τράπεζες τρέχουν να εγκαταστήσουν τέτοια συτήματα ξεκινώντας απο τους ποιό κρίσιμους τομείς τους. Ακόμη και πρίν τον κορονοιό, υπήρχαν εταιρείες που είχαν ξεκινήσει να υιοθετούν την εξ αποστάσεως εργασία για πολλούς λόγους. Λόγου του κορονοιού, αυτή η μορφή εργασίας σίγουρα θα αυξηθεί ακόμη και μετά τον κορονοιό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν χρειάζεται ειδικό λογ/κό. Οι περισσότερες μεγάλες εταιρείες έχουν προβλέψει και το ανθρωπινο δυναμικό μπορεί με ένα PC να συνδέεται στα συστήματα της.

      Διαγραφή
  12. κυριε τακη ,τι οσμιζεστε για τη συνεχεια,θα δουμε ασπρη μερα,τκοντευει το τελος του μαρτυριου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν χρειάζεται να οσμιστώ τίποτα ... είναι απλά τα πράγματα.
      Αν δεν γυρίσει ο Αμερικάνος, δεν γυρίζουμε με τίποτα. Όλα τα υπόλοιπα ειναι προφάσεις εν αμαρτίαις!!

      Διαγραφή
    2. Για δαυτον σε ρωταω αν πιστευεις οτι εχει ολοκληρωσει,,,,,,,,,,,τη διορθωση

      Διαγραφή
    3. Αύριο τα γυναικόπαιδα μακριά από τις οθόνες,εκτός αν γίνει καν θαύμα...

      Διαγραφή
  13. απο το Ελληνικό χρηματιστήριο υπάρχουν αρκετές εταιρίες που θα αντιμετωπίσουν προβλήματα λόγο του ιού. Αυτές είναι κυρίως οι αεροπορικές,ξενοδοχεία,αυτές που εισάγουν απο Κίνα,τα λιμάνια και το retail.

    Νομίζω ότι και κάποιες ίσως ευνοηθούν: Αυτή που νομίζω ότι μπορεί να ευνοηθεί είναι η Φλεξο. Σε όλο τον κόσμο αδειάζουν τα σουπερμάρκετ. Η εταιρία φτιάχνει φιλμ συσκευασίας για τρόφιμα και ποτά. Επίσης την ευνοεί το πολύ χαμηλό πετρέλαιο.

    Ο Λούλης ίσως ευνοηθεί προσωρινά διότι έχουνε αδειάσει τα αλεύρια στο σούπερ μάρκετ. Αν και τα κέρδη στον Λούλη δεν βγαίνουνε απο τους οικιακούς καταναλωτές αλλά απο τους φούρνους κτλ.

    Σε περίπτωση που αυτά τα μέτρα για τον ιό κτλ μας οδηγήσουν σε πληθωρισμό, τότε θα ευνοηθούν όλες οι εταιρίες ακίνητης περιουσίας. Τα μισθώματα τα οποία συνήθως είναι συνδεδεμένα με τον πληθωρισμό θα αυξηθούν. (ιντερκο,τραστορ,μουζακης,μπρικ κτλ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσθέτω
      στα (-) τράπεζες με ξενοδοχειακά δάνεια,ασφαλιστικές,καράβια,ενοικιάσεις αυτοκινήτων,
      στα (+) πλαστικά,νοσοκομεία,

      Διαγραφή
  14. καλησπερα μια ερωτηση για να βγει απο επιτήρηση η μετοχη της φριγο πρεπει να κανει αμκ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φιλε μου την οτοελλας καθε αλλο παρα να εχει προβλημα την κοβω στο ΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγαπητε music chart εισαι ο μονος στο τελευταιο δεκαημερο που επιτελους γραφεις κατι αισιοδοξο στη γενικη κατηφεια και μαυριλα,Κρατα γερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σύντεκνοι πήρα μερικά long συμβόλαια στο πετρέλαιο με 31.5$ Δεν θυμάμαι να έχω δει ξανά 30% πτώση σε μια συνεδρίαση. Stop στα 28.5

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατρε μακροπροθεσμα νομιζω ειναι καλη κινηση. Προσωπικα μιας κ εχουν απαγορευσει λογω ΜiFID II τα ETFs στην Αμερικη, νομιζω οτι αντιστοιχο προιον με συμεριφορα μετοχης για διακρατηση σε τιμες εκποιησης ειναι το 3ΟIL.UK (WisdomTree WTI Crude Oil 3x Daily Leveraged). K. Takη τι λες?

      Διαγραφή
    2. Σύντεκνε χτύπησε τα στοπ και γειά σας.

      Διαγραφή
  18. Όταν θα αρχίσει να φαίνεται ότι ελέγχεται ο ιός τότε θα αρχίσει να αλλάζει και η όλη κατάσταση.
    Στην Κίνα πάνε να μηδενίσουν τα κρούσματα και στην Ν. Κορέα επίσης φαίνεται να τον ελέγχουν.

    https://who.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/c88e37cfc43b4ed3baf977d77e4a0667

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι φυσιολογικό να ξεπεράσουν την κρίση του ιού αυτοί που πρώτοι την αντιμετώπισαν. Πιστεύω οτι στην αντιμετώπιση του ιού μεγάλο ρόλο θα παίξουν τα εθνικά συστήματα υγείας των χωρών που δοκιμάζονται. Γράφτηκαν πολλές μπούρδες σχετικά με το ΕΣΥ της Κίνας. Σας πληροφορώ λοιπόν οτι απο τη δική μου εμπειρία, καθώς έχω επισκευθεί την Κίνα 2 φορές κατα το παρελθόν,η τεράστια αυτή χώρα διαθέτει ισχυρό σύστημα υγείας και αυτό φάνηκε. Μήπως θέλετε να το συγκρίνουμε με το ΕΣΥ των ΗΠΑ???

      Διαγραφή
  19. Νομίζω πως πέρα από το σύστημα υγείας που έχει η κάθε χώρα, καθοριστικό ρόλο στο πόσο γρήγορα θα περάσει αυτή η κρίση θα είναι και η πειθαρχεία που θα δείξει ο κάθε λαός στα μέτρα που θα πάρουν οι κυβερνήσεις και στο πόσο γρήγορα βέβαια θα παρθούν αυτά τα μέτρα.
    Να θυμίσω τα καρναβάλια σε εμάς?
    Το θετικό είναι, για να μην τα βλέπουμε όλα μαύρα, ότι με βάση τα στοιχεία που έχουμε από Κίνα και Ν. Κορέα αυτή η κατάσταση είναι αντιμετωπίσημη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πάμε για παγκόσμιο sell off σήμερα! Καλή διασκέδαση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κύριε τακη και υπόλοιποι συνδαιτυμόνες βλέποντας την κατάσταση που έχουν περιέλθει τα πράγματα και με το φαινόμενο του ιού εν εξέλιξη.. Στην Αμερική Ακόμα δεν έχουν δει τίποτα σκέφτεστε να πουλησετε και να αγοράσετε φθηνότερα Σε 1 μηνα που θα εχει καταλαγιασει το φαινομενο;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κανένας παραγωγός πετρελαίου δεν αντέχει τιμές κάτω των 40 δολαρίων το βαρέλι. Πόσο μάλλον οι υπεύθυνοι για τον πόλεμο τιμών, Σαουδική Αραβία (σε πολύ χειρότερη δημοσιονομική κατάσταση) και πόσο μάλλον δε η Ρωσία (αν και σε καλύτερη κατάσταση). Οπότε αργά ή γρήγορα θα ισορροπήσει υψηλότερα μετά από συμφωνία στο καρτέλ και στον Πούτιν. Αλήθεια η αχανής Ρωσία έχει μόνο 14 κρούσματα κορονοιού????? ΧΑΧΑ σαν τους Τουρκαλάδες τα κρύβουν θαρρώ. Άσε που το μυαλό μου για την εμπλοκή της Ρωσίας πλέκει πολλές θεωρίες, καθώς η κατάρρευση του πετρελαίου χτυπά την Αμερική κατακούτελα........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://www.cnbc.com/2020/03/08/putin-sparks-an-oil-price-war-and-us-companies-may-be-the-victims.html?view=story&%24DEVICE%24=native-android-mobile

      Διαγραφή
    2. 18/2/20 Trump administration targets Russian oil company for helping Venezuela skirt sanctions

      https://www.politico.com/news/2020/02/18/white-house-targets-russian-oil-company-venezuela-sanctions-115756

      Διαγραφή
  23. Καλημέρα Γιατρέ και Τάκη και Ξενοφών.Ο προφήτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα κύριε Προφήτα.
      Αγοράσατε τίποτις σήμερα;

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη βοηθήστε με λιγάκι σας παρακαλώ: Ψάχνω έναν προφήτη που συνιστουσε αγορά ΑΛΜΥ στο 1.20 ..Μήπως ξέρετε που βρίσκετε?Καθώς και έναν άλλον που Συνιστουσε αγορά ΑΒΑΞ σε διπλασια τιμή από εδώ..Σας λέει κάτι 🤣🤣🤣🤣🤣

      Διαγραφή
    3. Ειπα αλλά δεν θυμάστε κ Τάκη.Αγορα μετά το πρώτο θύμα.Εξ άλλου από αρχές Απρίλη οι ιοί πέφτουν σε καλοκαιρινή νάρκη.

      Διαγραφή
  24. Αγορά ΜΥΤΙΛ ΑΔΜΗΕ στο άνοιγμα .Μετρητά πλέον 25 % από το 40%...Καλήμερα σε όλους και καλή δύναμη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΚΛΕΙΝΩ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΜΕ ΠΑΛΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ !!! EAN ZOYME !!ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Κύριε Τάκη καλημέρα σας μήπως πρέπει να έχουμε στα υπ όψιν μας και εταιρείες που έχουν άμεση σχέση με το προσφυγικό και τον κορονωϊό;Tα κράτη έχουν άμεση ανάγκη από υποδομές για προσφυγικούς καταυλισμούς και νοσοκομειακές υποδομές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Δρομέα.
      Σε ότι αφορά τις Ελληνικές εταιρίες .... πλέον ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΕΣ είναι αγοράσιμες και υπόσχονται υπεραποδόσεις σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.
      Το κορωναιό τον γράφω στα παλαιά μου υποδήματα!!

      Διαγραφή
    2. Καλώς επιστρέψατε κύριε Τάκη!!!

      Διαγραφή
    3. Με τη σφαγη εν εξελιξει λοιπον κ. Τακη ας ξεκινησουμε συζητηση με συγκεκριμενες προτασεις. Προ μιας εβδομαδας μου ειχατε πει οτι δεν βλεπετε κατι, οταν ρωτησα περι μερισματοφορων σηματωρων μετοχων στο ΧΑ. Απο τοτε βεβαια οι τιμες εχουν αλλαξει επιπεδο.

      Βy the way, μεσα σε ολη αυτη την κατρακυλα βλεπω τη ΦΡΙΓΟ κ τη ΣΠΕΙΣ κ μειδιαζω....Ευγε

      Διαγραφή
    4. Μιας και αναφέρεστε στις μερισματικές έχετε υπόψη την Enagas SA. Έχει διαχρονικά υψηλό μέρισμα και δεν βλέπω λόγους να μειωθεί. Προσπαθώ να βρω αν υπάρχει κάποια παγίδα.

      Διαγραφή
    5. Πως μπορεις να αντισταθεις να μην αγοραςεις σημερα...Κυριε Τακη τις τραπεζες τις τιμησατε; εγω ναι...

      Διαγραφή
  27. Το άλλο το ζαγάρι πωλεί 56000 τεμάχια στο λιμιτ απ. Τι όνειρο είδες μπρεεεεε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Δε γίνεται να μην μπεις σήμερα, σχεδόν στην τύχη εντολές σε ΒΙΟ ΕΛΛΑΚΤ ΜΟΗ ΔΕΗ ΒΥΤΕ ΟΛΠ ΑΛΦΑ σε χαμηλές σχετικά τιμές από 10 εντολές έγιναν ήδη οι 2, review λίγο πριν το κλείσιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην ξεχάσω και το πετρέλαιο θέρμανσης, 1000 λίτρα στα 0,79, να δω αν θα μου τα δώσουν.

      Διαγραφή
  29. Παρακολουθώντας το 1ο μου χρηματιστηριακό κραχ (έχω ζήσει άλλο ένα αλλά όχι χρηματιστηριακό), έχω να παρατηρήσω τα εξής:
    1. Βλέπουμε σε δυνατές εταιρίες που είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρχουν και την επόμενη μέρα εξαιρετικές τιμές, που προσωπικά δεν τολμούσα ούτε να ελπίσω ένα μήνα πριν. Θέλω να πιστεύω ότι θα τις δούμε και στην Αμερική.
    2. Ζούμε στην πλέον ακυβέρνητη περιοχή του πλανήτη, την Ευρώπη. Τέτοιου είδους "καταστροφές" εφόσον δεν καταλήγουν σε εμπόλεμες συρράξεις, μόνο σε καλό μπορούν να βγουν καθώς αφυπνίζουν τις "ηγεσίες". Όπως λέει και ο Άρμστρονγκ οι πολιτικοί δεν ενδιαφέρονται ποτέ να προλάβουν μια κρίση, η εκ των υστέρων αντιμετώπισή τους είναι το ψωμοτύρι τους. Πιθανολογώ λοιπόν πως αυτή η "καταστροφή" μπορεί να επιφέρει εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα, με πρώτο την εγκατάλειψη της γερμανικού τύπου λιτότητας, υπερπλεονάσματα κλπ και την εκκίνηση μιας πολιτικής αναπτυξιακού σοκ, μέσω ΠΔΕ, επιδότησης ενεργειακών και μη υποδομών, ακόμα ακόμα και χρήμα ελικοπτεράτο προσωρινά.
    3. Είμαστε στο μεταίχμιο της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, θεωρώ πως μεσοπρόθεσμα θα υπάρξει αναπυξιακή δυναμική που ούτε ονειρευόμαστε και πιστεύω πως υπάρχουν οι προϋποθέσεις να συμμετέχει σε αυτή και η μικρή μας μπανανία, μετά από έναν περίπου αιώνα στις κερκίδες (εκτός αν υπάρξει εκ νέου πολιτικό ατύχημα). Αυτό που συμβαίνει θεωρώ πως είναι η αρχή της διαδικασίας συγκέντρωσης των μέσων παραγωγής, μένει να επιβεβαιωθεί το επόμενο διάστημα (με την κορύφωση του πανικού)με εκτεταμένες αγορές από τους μεγαλομετόχους.
    Οι παραπάνω λόγοι με καθιστούν σε αυτές τις συνθήκες αγοραστή και μόνο, παρά τις βαριές λογιστικές απώλειες δεν έχω κανένα άγχος παρά μόνο για τη σωστή επιλογή εταιριών, η αναζήτηση του πάτου δεν θεωρώ πως έχει μεγάλη σημασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τους πάτους (όπως και τις κορυφές) τους πιάνουν μόνο οι ψεύτες και οι Μετά Χριστόν προφήτες!!

      Διαγραφή
    2. Ετσι ειναι κ. Τακη!

      Δυστυχως τα πηρε ολα η μπαλα...οσον αφορα τη ΦΡΙΓΟ η οποια αρχες του χρονου μας απογειωσε κατερρευσε...ετσι ειναι αυτα!

      Μενει να δουμε, κατι που σε ανυποπτο χρονο ειχα τονισει (προ κορωναϊου) κατα ποσο ενδεχομενο υφεσης παγκοσμιως θα επιρεασει την πορεια ανακαμψης.

      Διαγραφή
    3. Eκει που δεν βρίσκαμε επιλογές για το 2020 ... θα γεμίσουμε επιλογές. Το βράδυ θα προσθέσω και 6η επιλογή ή το αργότερο αύριο.

      Διαγραφή
    4. Κ. Αντρέα τη φιλενάδα μας την SWN από το 1,07 στο 1,59 πώς τη βλέπετε?
      Δείτε αντίδραση το NG.

      Διαγραφή
    5. Μαζί σας κ. Barren αλλά νομίζω ότι είναι νωρίς ακόμα για αγορές.
      Θα πρέπει να αφήσουμε να καταλαγιάσει πρώτα ο κουρνιαχτός.
      Δεν επιθυμώ να βρώ πάτους αλλά εφόσν τώρα άρχισε στα ξένα πιστεύω ότι έχουμε ακόμα κάποιο περιθώριο ως τα -30% και τότε θα γίνουν οι πρώτες αγορές.
      Αλλά και εδω όποιος αγοράζει ειδικά μερισματοφόρες θα κερδίσει.
      Καλή επιτυχία σε ολους

      Διαγραφή
    6. ελα ντε!! Εχω παρει επισης ΑR k EQT...δειτε τι γινεται ειδικα στη δευτερη!!

      Διαγραφή
    7. Κύριε Τάκη..στην τύχη να διαλέξω πλέον μετοχή με κλειστά τα μάτια..απο εταιρίες που έχουν καλά θεμελιώδη νομίζω ότι θα πιάσω πρώτο λαχνό μακροχρόνια.Περίμενα πτώση..αλλά σε κάποιες εταιρίες τείνουν να το ξεφτυλίσουν.Νομίζω ότι οι έχοντες ρευστότητα θα πρέπει να είναι με το χαμόγελο του τζόκερ!

      Διαγραφή
    8. Κ. Δημήτρη ο SP500 έχει χάσει από τα υψηλά του 18%, δε νομίζω ότι είναι για κάτω από 2500~2600 σε αυτή τη φάση.
      Φταρνίστηκαν τα κεντρικά και έπαθαν πνευμονία τα υποκαταστήματα.
      Ο Πρόεδρας σε 8 μήνες θα πρέπει να ισχυριστεί πως έκανε το Ammurica great again, πώς θα το κάνει χωρίς νέα υψηλά?
      Πιστεύω ότι πραγματικά καλές τιμές στους κολοσσούς (δηλαδή για αμέριμνη διακράτηση 5ετίας και άνω) δε θα δούμε πριν τις εκλογές.

      Διαγραφή
    9. Κ. Barren δεν αμφιβάλλω οτι οι τιμές είναι καλές και φυσικά πράξατε ορθώς.
      Αυτό που ισχυρίζομαι είναι οτι είναι συνετή σκέψη να κάνουμε αγορές όταν ηρεμήσουν λίγο οι αγορές να λείψουν αυτές οι τεράστιες αλλαγές από μέρα σε μέρα.
      Να υπολογίζετε οτι πολλές μεγάλες εταιρείες της Αμερικης έχεουν και ομόλογα και πραγματικά δεν ξέρω τι θα συμβεί εκεί αν δεν μπορούν να αποπληρώσουν τόκους κλπ.
      Εύχομαι να σας βγεί το στοίχημα εγω προς το παρόν παρακολουθώ και φυσικά θα τολμήσω αγορές γιατί είμαι με υψηλό ποσοστό ρευστότητας.

      Διαγραφή
    10. Καλά κάνετε νομίζω κύριε Δημήτρη και εγώ κάποια μικρά τσίμπησα αλλά η ρευστότητα περιμένει να δούμε αν ο s&p πάει κάτω απο -20 0/0 και μείνει για κάποιες μέρες τα πράγματα μπορεί να γίνουν πολύ επικίνδυνα παρόλο ότι οι τιμές Ελλάδα είναι καλές.Καλο βράδυ σε όλους.

      Διαγραφή
  30. Και το Πλαισιο πηγε εκει που το θελατε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ζούμε ιστορικές στιγμές. Πιστεύω ότι σήμερα πρέπει να ανοίξουμε και όχι να κλείσουμε τις οθόνες. Ένας επενδυτής που πιστεύει στο ελάχιστο στις κινητές αξίες, πρέπει να τοποθετήσει σήμερα την πρώτη σοβαρή από τις 3 δόσεις που προορίζει για το χρηματιστήριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απολύτως κ. Σύλβιε, αυτά ΔΕ ΧΑΝΟΝΤΑΙ!

      Διαγραφή
    2. Οταν οι αλλοι φοβουνται εσενα πρεπει να σε πιανει απληστια και οταν τους αλλους τους πιανει απληστια εσυ πρεπει να φοβασαι...

      Διαγραφή
  32. Ήδη νωρίτερα αγόρασα ελληνικά εταιρικά ομόλογα από το ΧΑΑ σε εξευτελιστικές τιμές για την ικανοποίηση του συντηρητικού μέρους του χαρτοφυλακίου και τώρα αλιεύω μετοχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπως κ. Συλβιε? που στοχευετε συγκεκριμενα?

      Διαγραφή
    2. Αποδόσεις στη λήξη εταιρικών ομολόγων εισηγμένων στο ΧΑΑ. Τα κέρδη αγοραπωλησίας είναι αφορολόγητα.

      https://prnt.sc/rdsrfg

      Διαγραφή
    3. Κύριε Αντρέα, ότι και να στοχεύσεις τώρα, μια χαρά είναι. Ήταν πολύ αυστηρές οι τιμές των εντολών που έθεσα. Κάποιες έγιναν, κάποιες όχι. Ενδεικτικά πήρα μετοχές που εμπιστεύομαι: ΟΛΠ 14.80, ΜΠΕΛΑ 12,60 (και οι δύο με κινεζικά χαρακτηριστικά), ΑΔΜΗΕ 1.85. ΟΠΑΠ στα 8.60 επειδή το χαρτοφυλάκιο σχεδόν στερείται θέσης (γι’ αυτό το λόγο κυρίως). Τα ΕΛΠΕ στα 4.80 και η ΔΕΗ στα 1.96 που ζήτησα, δεν εκτελέστηκαν για λίγα λεπτά διαφορά. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ δεν πήρα γιατί ως ποσοστό χαρτοφυλακίου δεν μου επιτρέπεται η αύξηση θέσης (έχω καλή τιμή κτήσης από παλιά), αλλά αν συνεχίσει πιο κάτω θα αναθεωρήσω. Παρά το γεγονός ότι στις κρίσεις επιλέγουμε μεγάλα και ασφαλή χαρτιά δεν άντεξα στον πειρασμό να μην πάρω και ΦΡΙΓΟ του κ.Τάκη στο τέλος, στα 0.1340, διορθώνοντας τη μέση τιμή κτήσης μου, με συναίσθηση του ρίσκου. ΙΝΤΕΡΚΟ αν πέσει στο 5.5 θα την τιμήσω δεόντως ως μετοχή ασφάλειας. Α, απέκτησα για πρώτη φορά και λίγο ΠΛΑΙΣΙΟ στα 2.42 για παρακολούθηση.

      Στα ομόλογα τοποθέτησα πολύ μεγαλύτερα ποσά. ΑΡΑΙΓ στα 84. ΜΥΤΙΛ στα 95.20 (τοποθετημένης της εντολής από το πρωί μου έδωσαν μόνο 27.000 ονομ αξία σε όλη τη συνεδρίαση). ΑΤΤΙΚΑ στα 66, αν και αρχίζει και με ανησυχεί η συμπεριφορά του ομολόγου. Κύριε Βασίλη τι λέτε γι΄αυτό; Τέλος ΟΠΑΠ στα 95 που ζήτησα δεν μου έδωσαν τίποτα. Θα επανέλθω. Πρόκειται για χρήματα που δεν χρειάζομαι μέχρι τη λήξη των ομολόγων αυτών.

      Διαγραφή
    4. Οι χαμηλές τιμες του πετρελαίου δεν ευνοεί τα ΕΛΠΕ .... αλλά από τα 4.96 ουδείς χάνει. Αντιθέτως, σε μεσοπρόθεσμο χρόνο θα διπλώσει και ας είναι ασχημα τα αποτελέσματα του 1ου 6μηνου.

      Διαγραφή
  33. Να χαρούμε τα μπλου-τσιπ,τα καλά της μεσαίας κεφαλαιοποίησης καρυδότσουφλα όλα,τουλάχιστον τα μικρά ξέρουμε τις αδυναμίες τους.Υπομονη και καλές αγορές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ευχαριστώ κ. Barren για την όλη συμβολή σας και την προχθεσινή απάντησή σας και εσάς κ.Τζο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ. Σύλβιε αν, όπως πιστεύω, αποδειχθεί ότι ο Μαύρος Κύκνος είναι απλά ένα ασχημόπαπο και το NG πάει προς τα 4$, τότε η εκτίμηση για τα 5$ της SWN, που με NG μεσοσταθμικά στο 2,2$ έχει EPS 1,65$ και BV 6$, μπορεί να είναι πολύ συντηρητική.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Barren, για το πετρέλαιο τι λέτε; Δεν θα τα βρουν μεταξύ τους; Τους συμφέρει αυτό που γίνεται; Δεν άντεξα στον πειρασμό στα 1260p και ενίσχυσα RDSB.L σήμερα για το μέρισμα. Και μπορώ περαιτέρω, αν απαιτηθεί.

      Διαγραφή
    3. Κ. Σύλβιε δεν έχω τεκμηριωμένη άποψη. Διαγραμματικά και μόνο φαίνεται πλέον πως πάει για 20$.

      Διαγραφή
    4. Θα πόνταρα σήμερα σε αλλαγή κλίματος στο Αμέρικα!!

      Διαγραφή
  35. Κύριε Τάκη καλό σας απόγευμα,πώς βλέπετε την συμπεριφρά της εταιρείας Δρομέα,στην συγκεκριμένη υπερβολική χρηματιστηριακή καταστροφή των αποτιμήσεων των εταιρειών.Ευχαριστώ πολύ που μου δίνεται η δυνατότητα να εκφέρω την άποψή μου με εκλεκτούς συνομιλητές στον συγκεκριμένο χώρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. βράχος και ας λένε ότι θέλουν οι ειδήμονες.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Δρομέα, εμένα μου αρέσει πολύ ο τρόπος που κινούν το χαρτί.
      Ας λέει ότι θέλει ο καθένας ...

      Διαγραφή
    3. Πιστεύω ότι θα είναι απο τις πρώτες μετοχές που θα επανέλθουν στα επίπεδα προ του ΚΡΑΧ!!

      Διαγραφή
    4. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και για τις απαντήσεις σας,το ίδιο πιστεύω και εγώ,εάν αποφασίσει για μτφ έδρας στο εξωτερικό και με ένα ικανοποιητικό συμβόλαιο έργων πρέπει χρηματιστηριακά να αλλάξει επίπεδο για να έχει τις προυποθέσεις για να μεταφέρει την έδρα της εταρείας στο εξωτερικό.

      Διαγραφή
    5. Δεν νομίζω πως του φταίει η έδρα και δεν νομίζω πως θα αλλάξει έδρα.
      1ο μέλημα θα πρέπει να είναι ο μηδενισμος του τραπεζικού δανεισμού.
      2ο μέλημα αύξηση πωλήσεων στη λιανική.

      Διαγραφή
    6. Γεια σας σύντεκνοι. Τάκαρε:
      1. Να κάμει έκδοση ομολογιακού δανείου με ιδιωτική τοποθέτηση αφού έχει τις άκρες στην Γερμανία. Να τους δώσει ένα επιτόκιο 3.5%. Τούμπες θα κάνουν.

      2. Πωλήσεις λιανικής επάε σε επαγγελματικό έπιπλο το ξεχνάμε. Να αναπτύξει καταστήματα Γερμανία, Αγγλία και Βέλγιο που έχει τις άκρες.

      Διαγραφή
  36. Αύξηση θέσης σήμερα σε ΑΔΜΗΕ και ΕΛΠΕ. Αγοράστηκε ΔΕΗ αλλά ακολουθώντας εκλεκτό φίλο απεχώρησα πάραυτα με ζημία βεβαίως.
    Υγεία σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λάθος κύριε Νίκο.
      Στη σύγκλιση των τιμών ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ ... δεν κοιτάμε το ψοφάλογο, αλλά το καθαροαιμο.

      Διαγραφή
    2. Εάν δεν θεωρείται ως καθαρόαιμο τον υπερσιβηρικό σιδηρόδρομο ΑΔΜΗΕ κύριε Τάκη απλά κάνετε λάθος. Πάει αργά αλλά πάει σταθερά και μακριά. Ωστόσο δεν είναι δικό μου πρόβλημα, δεν με αφορά.

      Η ΔΕΗ θα συνεχίσει να ζει απ΄την ελεημοσύνη του κράτους με τα χρήματα των φορολογουμένων μέρισμα όμως θα δώσει στην τρέχουσα 10ετία? Δύσκολο, πολύ δύσκολο. Σε ότι με αφορά με τις ευχές μου, ας κερδίσουν άλλοι.



      Διαγραφή
    3. Άρα κ. Τάκη, σύμφωνα με τα ως άνω που αναφερατε, την ξαναγοραζετε τη ΔΕΗ την οποία πουλήσατε στα 4+??

      Διαγραφή
    4. Δεν είπε ότι πούλησε εκεί είπε που την βλέπει κε ανδρεα. Οι πώλησεις συνήθως προηγούνται φανταζομαι
      Λαρις

      Διαγραφή
    5. Κύριε Λαρις το είχαμε ξανασυζητήσει παλαιότερα και όταν ρωτήθηκα είπα ότι πούλησα.
      Τώρα κύριε Ανδρέα ... γιατί, προς το παρόν, δεν ξαναγοράζω;
      Διότι σε αυτή τη φάση του sell off παίρνουμε θέσεις σε μετοχές μικρης εμπορευσιμότητας με λίγα ορφανά χαρτιά ... και αυτό διότι δεν ξέρεις αν θα πανε παρακάτω ή αν θα βρεις χαρτιά. Αν εχθές ήταν κόκκινη η ημερα θα έβγαινα με άλλες 10 προτάσεις για το 2020 ... οι μετοχές μεγάλης εμπορευσιμότητας προς το παρον μπορούν να περιμένουν

      Διαγραφή
    6. Κε ΤΑκη το ίδιο λέμε συμφωνω. Για την τιμή διαφώνησα μαζι του. Ως γνωστό όταν πιστεύουμε ότι μια εταιρια αξίζει μια τιμή δεν σημαίνει ότι εκει σον και καλά πουλήσαμε
      Λαρις.

      Διαγραφή
    7. Η γνώμη μου είναι, πως όταν λήξει το sell off, η μετοχη της ΔΕΗ θα ισορροπήσει πέριξ των 6 ευρώ .... και αυτό είναι πιθανο να γίνει και εντος 2020.

      Διαγραφή
  37. Κύριε Τάκη καλησπέρα! Μήπως θα μπορούσατε μια αναλυτική του Μουζακη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. αγοραστής και σήμερα σε μυτιλ,ολθ,ολπ,φλεξο,μουζακη,αστακ,ολυμπ,ασκο.

    Γενικά έχουνε δημιουργηθεί αρκετές ευκαιρίες.
    Μπορεί να πάνε και πιο κάτω...κανείς δεν ξέρει!

    Αυτή την στιγμή νομίζω σημασία έχει να αγοράσει κάποιος κυρίως μετοχές οι οποίες είναι σε έκπτωση απο την πραγματική τους αξία και θα αντέξουν τα επόμενα χρόνια.

    Αν κατείχα εταιρία η οποία είχε πλεονάζουσα ρευστότητα, θα έκανα διαρκώς αγορές ιδίων μετοχών.
    Δυστυχώς αυτά είναι ψηλά γράμματα για τις ελληνικές διοικήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την έναρξη εφαρμογής του Προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία "AS COMPANY S.A."

      Σύμφωνα με το πρόγραμμα προβλέπεται η αγορά δικών της (ιδίων) μετοχών μέχρι του αριθμού των 656.301 μετοχών της εταιρίας έως την 21.06.2021, με εύρος τιμών αγοράς από 0,50 €/ μετοχή (κατώτατο όριο) έως 4,00 €/ μετοχή (ανώτατο όριο).

      Διαγραφή
    2. πολύ καλή κίνηση!
      Μπράβο τους!

      Διαγραφή
  39. Στάση αναμονής τήρησα και σήμερα παρά τους πειρασμούς. Ξεψαχνίζω το excel μου και τους αριθμοδείκτες μου.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Απορώ πως τόσο μπαρουτοκαπνισμενοι επενδυτές σαν αυτού του φόρουμ ξεκινούν αγορές όταν η κατάσταση για τουλάχιστον 1 μήνα ακόμα μοιαζει δραματικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Παιδιά εγώ πούλησα πριν 2 εβδομάδες σχεδόν τα πάντα εκτός από ΜΥΤΙΛ και ΦΡΙΓΟ, έμεινα δηλαδή με το 50% της θέσης μου και φοβάμαι να ακουμπήσω οτιδήποτε. Επειδή παρακολουθώ στενά τον κορονοϊό θα ήθελα να σας πω τα εξής:
    Στην Ελλάδα δεν έχουμε κάνει καμία σοβαρή προετοιμασία για την πανδημία. Το 10% των ασθενών θέλει ICU ventilators, δηλαδή διασωλήνωση. Στην Αθήνα έχουμε ΜΟΝΟ 500 μονάδες ΜΕΘ
    (https://www.in.gr/2019/11/25/greece/dramatiki-katastasi-stis-meth-leitourgoun-mono-557-klines-apo-tis-3-500/)
    από τις οποίες έχω την εντύπωση, ούτε οι μισές δεν έχουν ventilator. Στο νοσοκομείο Ρίο έχουν ήδη ξεμείνει από μάσκες και αντισηπτικό. Γενικά είμαστε χειρότερα από την Αλβανία σε νοσοκομειακές υποδομές και είμαι σίγουρος ότι το ποσοστό θνησιμότητας που θα έχουμε όταν ξεφύγει η κατάσταση (100% σίγουρο επειδή δεν έχουμε κλείσει ακόμη τα σχολεία), θα αποτελέσει ρεκόρ ξεπερνώντας το πανύψηλο 5% της Ιταλίας.
    Οι επόμενοι 2 μήνες θα είναι δραματικοί και προβλέπω θα μας πιάσει τέτοιος τρόμος που δεν θα ενδιαφερόμαστε καν να κερδοσκοπήσουμε.

    Δείτε και τον Χίο πόσο ωραία τα λέει.
    https://www.facebook.com/andreaspapadopoylos/videos/3177931725552408/

    Το μόνο που μας σώνει είναι ότι λογικά το καλοκαίρι θα υποχωρήσει ο ιός και θα κερδίσουμε πολύτιμο χρόνο να προετοιμαστούμε πιο σωστά την επόμενη σεζόν του ιού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Οι απωλειες του γενικου δεικτη και 55 εταιρειων του ΧΧΑ απο τις 2/1/20 ως και σημερα.
    Ελπιζω να βοηθησω καποιους που αγοραζουν.

    ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ -36,28%
    CENERGY HOLDINGS S.A. -51,75%
    ΑΒΑΞ Α.Ε -57,81%
    ΑΔΜΗΕ -23,08%
    ALPHA BANK Α.Ε -52,62%
    ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ -49,06%
    ΑΣΚΟ -32,86%
    ATTICA BANK -51,10%
    VIOHALCO -45,60%
    BIOKARPET -16,85%
    ΒΙΟΣΚ -44,39%
    ΓΕΒΚΑ -16,97%
    ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε -45,15%
    ΔΕΗ -54,02%
    ΔΡΟΜΕΑΣ -16,46%
    ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ -34,75%
    ΕΚΤΕΡ -44,22%
    ΕΛΑΣΤΡΟΝ -42,36%
    ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Α.Ε -48,14%
    ΕΛΛΑΚΤΩΡ -64,25%
    ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ -43,51%
    ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ -53,37%
    ΕΥΑΠΣ -30,00%
    ΕΥΔΑΠ -27,54%
    EUROBANK ERGASIAS -52,03%
    ΕΧΑΕ -36,97%
    ΙΚΤΙΝΟΣ -50,09%
    ΙΝΤΕΡΤΕΚ Α.Ε -24,46%
    ΙΝΤΡΑΚΟΜ -57,47%
    ΙΝΤΡΑΛΟΤ -64,66%
    REDS A.E -30,29%
    QUEST ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ -24,16%
    ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ -50,52%
    LAMDA -34,67%
    MARFIN INV.GROUP -39,79%
    ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ -42.75%
    ΜΟΤΟ -46,58%
    ΜΟΥΖΑΚΗΣ -32,92%
    ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ -42,66%
    ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ -17,81%
    ΝΙΟΥΣ -49,80%
    ΟΛΘ -23,62%
    ΟΛΠ -31,44%
    ΟΠΑΠ -27,12%
    ΟΤΕ -21,33%
    ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ -27,54%
    PERFORMANCE -38,92%
    ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ -52,34%
    ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS -28,41%
    PAPERPACK -13,46%
    PROFILE -36,17%
    ΣΑΡΑΝΤΗΣ -26,28%
    SPACE HELLAS Α.Ε -12,37%
    ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ -15,03%
    FLEXOPACK -14,79%
    FRIGOGLASS -40,71%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ο Τιτκ τι έπαθε κ.Τακη. 15 πτωτικές συνεδριάσεις κάτω από 10 ευρώ σχεδόν ιστορικα χαμηλά κ κεφαλαιοποίηση 800 εκ....stratis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Καλησπερα σας μετα απο καιρο..λογω πλεον δουλειας δεν ειχα χρονο να ασχοληθω..Βλεπω καθε μερα απιστευτα πραματα καποια χαρτια μεσα σε 2 με 3 βδομαδες φτασαν κοντα στα ιστορικα χαμηλα οπως ΕΛΛΑΚΤ,ΙΝΤΚΑ κλπ. κ ο ΓΔ απο 950 στις 590..Οσοι εχουν ρευστητα ανεπιφυλακτα σταδιακες τοποθετησεις απο εδω κ περα μεχρι να βεβαιωθουν οτι σταματαει το τσουναμι..Υπαρχουν πλεον αρκετες ευκαιριες σε χρονο dt.Κ μια μαντεψια για την 6η του Κου Τακη μαλλον ΚΥΡΙΟ θα ελεγα..Αν δωσει κ περιξ του 0,8 με 0,9 μια χαρα..Ειπαμε να υπαρχει φοβος αλλα το παρακαναν καποιοι πουλανε τζαμπα βγαινουν μεγαλες ευκαιριες κ για intraday οπως του ΔΡΟΜΕ στο 0,264 ή του ΠΑΠ τις προαλλες που εδωσε καποια 1,12 κ μετα πηρε απο 1,5+ αλλα πλεον δυστυχως δεν μπορω να ειμαι απο πανω για να τις εκμεταλλευτω..Τελος παντων υπερβολικα πραματα οπως παντα.Καλη συνεχεια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ψωνισα ηδη. Απο χθες. Καμια γνωμη για τραπεζες;

      Διαγραφή
    2. 6η επιλογή 2020.
      Κυριακούλης στα 0.955.
      (το συμπληρώνω και στο κεντρικό thread)

      Διαγραφή
    3. Ο ορισμός του μη σωστού timing...
      μ.ο ΜΟΥΖ 0.4- ΚΥΡΙΟ 2.0 😔
      Δεν τις "σκότωσα"...Θεωρώ μονοδρομο να "ρίξω" το μ.ο.
      Καλό βράδυ με Υγεία σε όλους...
      Σκεφτείτε αγαπητοί ότι είναι η μεγαλύτερη Υπέρ-ΑΞΙΑ

      Διαγραφή
    4. Καλοβλεπω κ ΜΥΤΙΛ,ΜΟΥΖΚ,ΛΥΚ κ ΕΒΡΟΦ αν ερθει στα 0,6...Απο επιθετικα θεωρω must την ενισχυση σε ΙΝΤΚΑ κ ΕΛΛΑΚΤ τις φεραν στα ιστορικα χαμηλα κ σε κεφαλαιοποιησεις εξαερωσης μεσα σε 2 βδομαδες..Ελπιζω στην ανακαμψη (οταν ερθει..) να τους τα φαμε πιο χοντρα..Να δουμε κι αυριο -8% ο dow..Θα κλεισουν τα παντα; Ο κλαδος της υγειας παντως γιατι δεν ανεβαινει;Σαν να μοιαζει με υποτιμητικη κερδοσκοπια το ολο θεμα για το χαα.Στα ξενα παλι πιστευω ηταν το αλλοθι ο κορωνοιος για να διορθωσουν απο τα υψηλα τους

      Διαγραφή
    5. Πλησιάζουμε σε ράλι ανακούφισης.

      Διαγραφή
    6. Είναι πιθανό στο σημερινό άνοιγμα της αγοράς να θέλω να προσθέσω στις επιλογές 2020 καμμια 20ριά με 30 νέες επιλογές (και τράπεζες μέσα) .... αλλά θα τηρήσω τον κανόνα με αναφορές τιμές κλεισιμάτων. Οπότε αν έχουμε αδύναμα κλεισίματα, θα συμπληρωσω κάποιες επιλογές(διαφορετικσ όχι) .... απο Κέκροπα, που ήρθε στα 1,2 που έλεγα, εως και τράπεζες .... μέχρι και Ελλάκτωρα, που τοσες μ@λ@κιες γράφονται!!

      Διαγραφή
    7. Κεκροπα και Τράπεζες Κύριε Τάκη?!!!

      Διαγραφή
    8. Είπαμε καπετάνιο μου ... μη το χ@σουμε κιόλας.
      Οκ ο αλουμυνάτος Μυλωνάς έχει βρει μια ακρη να ανεβάζει την μετοχή, αλλά τα νούμερα είναι χάλια.
      Άρα ... η μετοχη θα ξανανέβει (απο ποιο νούμερο δεν ξέρω) αλλά όχι με μένα μεσα.

      Κεκροψ το είχα δηλώσει ... αν θέλουν στο 1.2.
      Μέχρι κσι Ολυμπ σήμερα παιρνω αν ανοίξει κόκκινη. Πλέον ειναι ενδιαφέρουσσ επιλογή.

      Διαγραφή
    9. Οκ Κύριε Τάκη μαζί σας.Κυριακουλη ξέρω ότι σας άρεσε ο Κεκροπα με εξέπληξε γιατί προφανώς δεν είχα διαβασει την σχετική αναφορά σας. Ελλακτωρ Ναι πιστεύω ότι είναι Must επιθετικα για αντίδραση και Long....

      Διαγραφή
    10. 1.3 με 1.4 ειμαι θετικός και για ΟΛΥΜΠ και ας την έχει και ο Θεός Ερμής. Είμαι, σχεδόν σίγουρος, πως έχει κάνει stop loss.

      Διαγραφή
    11. Στον Κέκροπα είχα αναφερθει όταν έκσνε έφεση το Ελληνικό Δημόσιο και η μετοχή κατέρρευσε απο τα 3 ευρώ στο 1.8.

      Ορίζω 3 επίπεδα αγορών.
      Το 1ο ειναι εδώ στα 1.2.

      Διαγραφή
    12. Κυριε Τακη Θέλω να θέσω στο τραπεζι ξανα το όνομα TUI τώρα στην καταστροφή και δεν μιλάω για τοποθετηση αυτή την στιγμή καθ ότι η εταιρεία αλλάζει στρατηγικη και στόχους.Ενας απ αυτούς είναι η αγορά των Touristic Activities που αυτή την στιγμή είναι μια αγορά 190 δις διεθνως και την εκμεταλλεύονται μικρά πρακτορεία λόγω ιδιαιτεροτητων του προϊόντος!

      Διαγραφή
    13. Ετσι Κε Τακη παρτε τους τα φραγκα τωρα που βρισκομαστε σε μεγαλες εκπτωσεις..Υπαρχουν αρκετα χαρτακια πλεον που εν δυναμει μπορουν να διπλασιασουν

      Διαγραφή
    14. Κύριε Τάκη αναφέρατε τον Ελλακτωρα και όσα έχουν γράφει.Οπως έγραψα τις προάλλες έκλεισα την long θεση μου στο περίπου 50 λεπτά από τα σημερινά επίπεδα. Σήμερα στο γύρισμα των 68 λεπτών λίγο πριν το κλεισιμο είπα να αγορασω το πρώτο κτίσιμο θέσης όμως δεν το τόλμησα γιατι η συμπεριφορά του γυρίσματος από το 20% στο 3 με την αγορά στο 6% δεν μου άρεσε. Θέλω την γνώμη σας και όποιου άλλου φίλου όπως του κυρίου Ανδρέα που αν δεν κάνω λάθος έχει θεση ανοιχτη σε 100συμβόλαια !

      Διαγραφή
    15. Κύριε Καπετάνιε καλησπέρα. Όπως έχω πει έχω αφήσει ανοιχτά τα 100 συμβόλαια (τα οποία κακώς δεν έκλεισα τη μέρα που η αγορά αντέδρασε τις προάλλες κ η μετοχή δεν αντιδρούσε στα 1.3).
      Βέβαια είχα πολύ μεγαλύτερη θέση σε μετοχές κ συμβόλαια αγορασμενα από το Δεκέμβριο από τα επίπεδα του 1.5 τα οποία πούλησα σταδιακά πάνω από το 1.8. Η συμπεριφορά αυτές τις μερες δεν μου αρεσει. Κάτι έχω την αισθηση ότι συμβαινει... Θα φανεί. Άποψη μου είναι ότι κάποιοι πιέζουν τη μετοχή για κάποιο λόγο κ σπάνε collaterals. Άλλη μια αίσθηση που έχω προσωπικά ειναι το ενδεχόμενο να γίνει μια ΑΜΚ. Πάντως στα τωρινά επίπεδα τα οποία εχουν προσεγγίσει τιμες άνοιξης 2012 χωρίς τότε να ειχε ενσωματωθεί ο Άνεμος θεωρώ ότι αγοράζεται. Για αυτό κ έχω αποφασίσει να ρολαρω τη θέση αυτη από το τέλος της εβδομαδος. Όταν ανοίξει η επόμενη σειρά θα πάρω κ άλλα συμβόλαια αν δεν έχει φύγει πάνω η τιμή τα οποία θα επαναξιολογησω στη λήξη της επόμενης σειράς. Ίσως αγοράσω κ μετοχές μια από αυτές τις μέρες για πιο μεσοπροθεσμα.

      Διαγραφή
    16. Τα έχω δει. Θέλουν... να μας προφυλάξουν:ρ
      Πλεον στην υπάρχουσα θέση έχω αφήσει να τραβάνε στο mtm μέχρι να πάει η τιμή του.. μηδέν! Χαχα

      Διαγραφή
    17. ΟΚ κύριε Ανδρέα το ανέφερα γιατί μια αιφνιδιαστική αύξηση του περιθωρίου ασφάλισης κατα 12% (στην συγκεκριμένη)είναι πρόβλημα σε όποιον τυχαίνει να είναι οριακά.

      Διαγραφή
    18. Κύριε Ανδρέα σας ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
    19. Πιστεύω πως το 1.2 το έχει πανεύκολα, εντός του 2020.

      Διαγραφή
    20. Αγορα 6000 Ελακτωρα 0.71 και βλέπουμε Κύριε Ανδρέα...

      Διαγραφή
  45. Θα συμφωνήσω κύριε Rfs για τον κύριο ίσως και 0,60 είχε ξαναπάει έτσι και αλλιώς και όχι πριν παρά πολύ καιρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν συνεχισουμε ετσι τιποτα δεν αποκλειεται..

      Διαγραφή
    2. Πάντα υπάρχουν κορόιδα που μπορούν να πουλούν στα 0.95 και να αγοραζουν στα 2.95.

      Διαγραφή
  46. Συνέχισα τις αγορές στη frigo,δεν ξέρω που μπορεί τελικά να φτάσει η τιμή,αλλά δεν γίνεται να μην αγοράζω σε αυτό το σημείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανοιγόμαστε σε διαφορετικές μετοχικές επιλογές ... ανοίγει η βεντάλια τώρα. Δεν περιοριζόμαστε.

      Διαγραφή
    2. Ti όνειρο είδαν στην ΣΠΕΙΣ και πουλάνε σημερα 10,000 κομματια στο -7%?

      Διαγραφή
    3. Κάποιοι πουλάν χαρτιά που δεν έχουν πέσει πολύ για να πάνε να αγοράσουν άλλα που έχουν διαλυθεί.
      Η "αγορά" οφείλει να τους ματώσει λίγο.

      Διαγραφή
    4. Με Τάκη ποια είναι η γνώμη σου γι'αυτη τη στρατηγική;

      Διαγραφή
    5. Aυτό είναι βλακεία. Δεν ειναι στρατηγική.
      Εκτός αν πουλάνε με κέρδος .... αν είχαν αγοράσει στο 1.5 μπορει να συμφωνήσω. Αν έχουν αγορασει στα 5.5 .... ας φρόντιζαν να έχουν ρευστότητα.

      Διαγραφή
  47. Μαλλον θα εχουμε καλη μερα σημερα. 3.5 τα futures.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Καλημέρα αγαπητέ κ. Τάκη. Θ α ήθελα την γνώμη σου για ΚΛΜ, ΟΛΥΜΠ και ΙΚΤΙΝ....Ειδικά για την ΟΛΥΜΠ πιστεύεις οτι θα γίνει το deal;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω αν θα γίνει το deal της ΟΛΥΜΠ. Πάντως κάποια παιδάκια έχουν χαρτιά στην ΟΛΥΜΠ και δεν θα την αφήσουν έτσι.

      Ικτίνο κάτω απο 0.5 (και εδώ καλά είναι) με κλειστά μάτια.

      ΚΛΜ δεν με ενδιαφέρει.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Καλη συνέχεια.

      Διαγραφή
  49. Κύριε τακη αν έπρεπε να επιλέξετε 1 μετοχή από όλο το χα ποια θα ήταν αυτη;;;εννοω από τις 4 επιλογές σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Κε Τάκη όσον αφορά τις ενστάσεις που είχατε για την γαλλική θυγατρική του Κυριακούλη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. κ. Τάκη είμαι σίγουρος οτί όταν πέφτουν οι τιμές... η μύτη σας δουλεύει καλύτερα (για μας που σας διαβάζουμε) ο ΚΜΟΛ κ η ΕΒΡΟΦ δεν είναι μοναδικές ευκαιρίες στα τρέχοντα επίπεδα τιμών? τι λετέ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Η ανάκαμψη των χρηματιστηριακών αγορών δεν μπορεί να είναι εύκολα διατηρήσιμη και δεν θα έχει μορφή V. Αγορές-τοποθετήσεις στα τρέχοντα και ίσως καλύτερα χαμηλά επίπεδα, οφείλουν να εξεταστούν ως μεσο-μακροχρόνιες τοποθετήσεις. Μόνο αν εξαλειφθεί η απειλή του coronavirus και ο πόλεμος του πετραλαίου, η αντίδραση των αγορών θα είναι ανοδικά καταιγιστική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζω και εύχομαι η κρίση αυτή να ενισχύσει τη διάθεση των κρατών για μεγαλύτερες δημοσιονομικές δαπάνες, και ειδικά αυτή της Ευρώπης. Οι κεντρικές τράπεζες θα προηγηθούν καθώς διαβάζουν νωρίτερα τις επερχόμενες εξελίξεις. Οι πολιτικοί πάντα είναι βήματα πίσω.....

      Διαγραφή
    2. Το δεύτερο κύμα πτώσης πιστεύω ότι θα έρθει όταν αρχίσει να εξαπλώνεται με γρηγορότερο ρυθμό ο ιός στις ΗΠΑ. Σε εκείνο το σημείο ίσως ανακαλυφθεί ως δια μαγείας το εμβόλιο για την "όχι και τόσο θανατηφόρα ασθένεια" και οι αγορές θα επανέλθουν σε χρόνο dt στην προηγούμενη κατάσταση τους...
      Δυστυχώς οι κεντρικές τράπεζες κύριε Βασίλη έχουν χρησιμοποιήσει στο έπακρο τα νομισματικά τους εργαλεία μέχρι στιγμής και δεν θα ωφελήσει σε τίποτα κάποια αλλαγή στη προσφορά χρήματος, μοναδική εξαίρεση ειναι ίσως στο θέμα της ψυχολογίας της οικονομίας. Πλέον μόνο οι κυβερνήσεις έχουν τη δυνατότητα με Κευνσιανες πολιτικές να αντιμετωπίσουν μια επιβράδυνση της οικονομίας τους ή μια ενδεχόμενη υφεση μεσω της αυξησης των κρατικών δαπανών, υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει ο απαιτούμενος δημοσιονομικός χώρος. Να σημειώσω ότι στην Ελλάδα πέραν του μαξιλαριού ασφαλείας που έχει δημιουργηθεί εδώ και καιρό, δημοσιονομικός χώρος για τέτοιες πολιτικές δεν υφίσταται!

      Διαγραφή
    3. Print print and spend. Πληθωριστική πίεση δεν υφίσταται εδώ και χρόνια.

      Διαγραφή
    4. Στις ΗΠΑ και στον υπόλοιπο πλανήτη εύκολα. Στην Ευρωζώνη της γερμανικής λογικής όμως, το 'φρέσκο' χρήμα είναι πιο θανατηφόρο από τον Κορωνοϊό!

      Διαγραφή
    5. Κοινή απόφαση όμως αν είναι λόγω της κατάστασης; Επαλαμβάνω πως η τεχνολογική καινοτομία και επανάσταση των τελευταίων ετών έχει εξαφανίσει τον πληθωρισμό τα τελευταία έτη.....Οψόμεθα λοιπόν.

      Διαγραφή
    6. Και όταν λέω spend αναφέρομαι ξεκάθαρα σε έργα, υποδομές, θωράκιση υγειονομικών συστημάτων κοκ. Όχι επιδόματα και "κοινωνικά μερίσματα". Χαχα που τους θυμήθηκα πάλι τους κλόουν!!! Καμία κίνηση και σήμερα όσον αφορά το χαρτοφυλάκιο μου.

      Διαγραφή
    7. Θεωρώ ότι δεν θα υπάρξει τέτοιο ενδεχόμενο. Όσον αφορά τον πληθωρισμό μπορείτε να δείτε στο παρακάτω paper γιατί ήταν τόσο χαμηλός στην ευρωζώνη: https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.imf.org/~/media/Files/Publications/WP/2018/wp18188.ashx&ved=2ahUKEwjuhaqo1JDoAhUMzqQKHYc1BMgQFjACegQIAxAB&usg=AOvVaw17cYaF2dz1d4G0FxPATCTf&cshid=1583869139970
      Οι τεχνολογικές αλλαγές δεν επηρεάζουν τον πληθωρισμό αν δεν επηρεάσουν σημαντικά τη συνολική ζήτηση της οικονομίας... Θεωρητικά μιλώντας το επιπέδου του πληθωρισμού επηρεάζεται κυρίως από την ανεργία και από άλλους παράγοντες που έχουν σχέση με την εργασία.

      Διαγραφή
    8. Δυστυχώς θα περιοριστούν μόνο σε φοροελαφρύνσεις σε συγκεκριμένα πρόσωπα και επιχειρήσεις, όπως επίσης και σε αναστολή του ΦΠΑ (Αν χρειαστεί)... Εγώ εκανα χθες μια μικρή αγορά μετοχών της ΔΕΗ στο 2.08 αν θυμάμαι καλά.

      Διαγραφή
  53. Μόλις έδωσα τα πάντα πίσω, καλή η διαφορά που βγήκε για μια μέρα, μάλλον έχει κι άλλο κάτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Βελάκια κύριοι,βελάκια...! Ήγγικεν η ώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Η Ρωσία λέει πως αντέχει για πολλά χρόνια τιμές πετρελαίου πέριξ των 230 δολαρίων. Εξ ου και το παρακάτω διάγραμμα.

    https://prnt.sc/reaedu
    https://prnt.sc/reaewu

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Καλησπερα κ. Τακη κ λοιποι! Κ Σύλβιε κ Ηιppy (μιας κ ειχαμε την συζητηση της προαλλες), σημερα ανοιξα εκ νεου θεση στην ΤΕΡΝΑ στα 6.95. Επισης πηρα κ ΑΔΜΥΕ στο 1,99. Κ βλεπουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τον ΑΔΜΗΕ αλλαξοπίστησα κύριε Ανδρέα. Έγινα Βούδας (χρονικός ορίζοντας η ολοκλήρωση της Αριάδνης το 2023-24 και βλέπουμε). Τούτες τις μέρες ενίσχυσα στο λιμάνι (ΟΛΠ) και ξεκίνησα να χτίζω ΕΧΑΕ. Επίσης ΚΟΥΕΣ. Μου φαίνεται σχετικά ασφαλής επιλογή τόσο για επένδυση αλλά και σαν ξεπέτα με σκοπό την πώληση στις 20/3 που θα μπει στο δείκτη
      της FTSE Small Cap Developed Europe και λογικά θα προκαλέσει κάποιες αγορές από passive funds.

      https://www.bankingnews.gr/index.php?id=485019

      Ταυτόχρονα η εταιρελια τρέχει πρόγραμμα αγοράς ιδίων 1.000.000 μετοχών με
      μέγιστη τιμή 10,00 ευρώ. Το χαρτί αγαπιέται και στηρίζεται απ΄τον Φέσσα.

      https://www.capital.gr/xrim-anakoinoseis/3414154/quest-summetoxon-apofasi-ds-gia-agora-eos-1-ekat-idion-metoxon

      Διαγραφή
    2. Θερμός με ένα χαρτί που διαφημίζει ο Θεός Ερμής. 🙉🙉
      Εγώ θα το ξανασκεφτόμουν .... εκτός αν πιστεύετε ότι είναι η στιγμή της ημέρας όπου το χαλασμένο ρολόι δείχνει τη σωστή ώρα.

      Διαγραφή
    3. Καλημερα κ. Hippy. Οσον αφορα την ΚΟΥΕΣ την ειχα απο τις αρχες του 2016 οταν μαλιστα δεν ανοιγε καν τοτε. Το εχω αναφερει σε παλιοτερα thead. Μαλιστα αρκετα παλιοτερα ειχα ρωτησει κ τον κ. Τακη κ αν θυμαμαι μου ειχε πει τοτε οτι δεν του αρεσουν οι Holding. ΕΙναι μια καλη επιλογη σιγουρα, ομως πλεον σε αποτιμηση παρασαγγας ανωτερη απο τοτε... Πλεον ακομα κ η σχεδη EV/Ebitda εχει αλλαξει αρκετα προς το ανωτερο καθως (αν θυμαμαι απεξω) δεν παρουσιαζει πλεον αρνητικο καθαρο δανεισμο οπως παλιοτερα. Την παρακολουθω.

      Κ κατι τελευταιο... Οταν αρχισει ο Φεσσας να κανει splits και να δινει πακετα η ιστορια εχει δειξει οτι τα ανωδικα περιθωρια στευνεουν. Αν μαλιστα στραβωσει κ αλλο η κατασταση δεν νομιζω να ασχοληθει με τη μετοχη. Προτιμα να την αφηνει να λιωνει σα το κερακι της λαμπρης. Προσωπικη αποψη η τελευταια παραγραφος.

      Διαγραφή
  57. Ποια η γνώμη σας για Σέντρικ με πτώση μόνο 15% από υψηλά της με συγκέντρωση 3 μετοχών 82%!με κεφαλιά όσο τα μετρητά της!playsment πριν το μεγάλο play η μετά ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ποιό πιθανό το αφεντικό να εξαγοράσει στο εγγύς μέλλον συγγενικές του εταιρείες με premium και να φάει τα μετρητά. Το έχει ξανακάνει, είναι (κατά τη γνώμη μου) ανυπόληπτος.

      Διαγραφή
  58. Καλησπέρα κ. Τάκη.... Πώς τον βλέπετε τον Ελλάκτωρ σε αυτές τις τιμές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Χαιρετω παιδες... καλο βολι απ ολα εχει μπαξες.. αλλα γνωμη μου η συγκυρια προσφερεται για μερισματοφορα χαρτια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Κύριε Τάκη καλησπέρα. Θα ήθελα τη γνώμη σας για την ΙΝΛΟΤ. Ξέρω πως είναι μετοχή χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον αλλά δυστυχώς έχω εγκλωβιστεί και δεν έχει νόημα να τη δώσω τώρα.
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχουν εγκλωβισμοί όταν μιλάμε για χρηματαγορές.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη αυτή την φορά δεν απάντησα για σας γιατί δεν θέλω να καταχρωμαι του χωρου. Σωστα λοιπόν ειδικά σε χαρτί που κάνει εκατονταδες χιλιάδες κάθε μέρα πουλάς και αλλάζεις θέση. Δεν έχει καμμιά σημασία αν το κέρδος η την ζημιά την πάρεις από άλλο χαρτί. Αυτονόητα πράγματα λέμε.

      Διαγραφή
  61. Καλησπερα και απο εμενα. Ειναι η πρωτη φορα που σχολιαζω. Τακαρε η ΑΣΚΟ εχει quick ratio ανω του 3 pbv κατω του 1 μερισματα cash flows κλπ κλπ διαμαντακι συν η διοικηση ανακοινωσε αγορες ιδιων βεβαια με ενα μεγαλο ευρος...και ειχαμε παραιτηση του εσωτερικου ελεγκτη πριν 9/2019 και μειωση κερδων στο εξαμηνο. Σου βρωμαει κατι? Εαν οχι σε τι τιμη θα αγοραζες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω κάνει τόσες φορές ανάλυση την ΑΣΚΟ ... γιατί με ρωτάτε;
      Μελετήστε πρωτα ..

      Διαγραφή
    2. Επενδύσεις κάνει χρηματιστηριακές με τα διαθέσιμα, και σε αυτό διαφωνούμε πολλοί!

      Διαγραφή
    3. Στην τελευταία ανάλυσή σας είχατε γραψει:
      "Με την τιμή της μετοχής στα 2,72 έχουμε P/E = 11,3 και Ρ/BV = 1,25
      Η τιμή της μετοχής φαίνεται ότι είναι δίκαια αποτιμημένη καθώς απο πουθενά δεν διαφαίνεται να υπάρχει growth story."
      Τωρα όμως η μετοχή είναι στα 1,94. Αρα ειναι ευκαιρία? Ή όχι? Ή υπάρχουν τόσες πολλές άλλες καλύτερες ευκαιρίες, που ας μην ασχοληθούμε με αυτή?

      Διαγραφή
    4. Οκ τις ειδα ευχαριστω. Κραταω οτι το υψηλο βραχυπροθεσμο δεν αρεσει και δεν εχει growth story. Η επομενη ερωτηση μου θα αφορα τα growth stories...αλλα θα ρωτησω με τη σωστη αφορμη

      Διαγραφή
  62. Κύριε Τάκη, εκτιμώ τις αναλύσεις σας καθώς και το χρόνο που ξοδεύετε για αυτές, όμως παρατηρώ πως τα χαρτιά που προτείνετε (στο ΧΑΑ τουλάχιστον) από πλευράς εμπορευσιμότητας τα κλαιν οι ρέγγες, μεγάλη ταλαιπωρία και μόνο η παρακολούθηση τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Κυριοι καλησπερα,εχεται καταλαβη τι συμβαινει?Και ρωταται τον κυριο Τακη τι να αγορασεται.......δεν ξερω ποσα χρονια ασχολησται με το ΧΑΑ αλλα αυτη την φορα τα πραγματα δεν εχουν να κανουν με την παγκοσμια οικονομια αλλα με την υγεια!!!!και αμολησε κανενας τον υιο και σε λιγες μερες θα τον μαζεψει....Συμβουλη μου να κατσεται εξω ,η ζωη προφανως θα συνεχιστη αλλα μεγαλη προσοχη η απειλη ειναι ασυμετρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα κ.ΝΙΚΣΑΚ έχετε δίκιο εγώ προσωπικά δεν περίμενα τέτοια σφοδρή διόρθωση

      Διαγραφή
  64. Και για του λόγου το αληθές δεν με ενοχλεί αυτό που γράψατε πού είναι αληθές αλλά το ύφος του...Αν θέλετε να είστε χρήσιμος δεν χρειάζεται έπαρση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂