Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

Σχολιασμοί Νο4

Συνεχίζουμε να σχολιάζουμε εδώ.

Η κορύφωση της επιδημίας ξεπεράστηκε στην Κίνα. 

190 σχόλια:

  1. Κύριε Τακη Τάξη θα ήθελα την γνώμη σας για profile και κεκροπα σε αυτές τις τιμές.. .
    Αγοραζουμε,τις περιμενουμε πιο κάτω ή πάμε παρακατω;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κέκροπα θα έλεγα Ναι. Τον έχω μαζί με άλλες 3 με 4 επιλογές να τον βάλλω στις προτάσεις 2020, με τις 6 πλέον επιλογές.
      Δεν ξέρω αν θα το κάνω σήμερα ή αύριο.

      Αυτό που με ενοχλεί ακόμη στον Κέκροπα, είναι η ορμή της πτώσης και ο όγκος ... ίσως παιξει και στα 0.8.

      Διαγραφή
    2. Η ορμή της πτώσης στην ΔΕΗ δεν προβληματίζει; δεν γνωρίζω αν θα είναι καλό να κλείσει το χάσμα στο 1,45,. Γιατρέ κρατάτε την θέση στον Ελλακτωρα; γενικά τυχεροί όσοι έχουν μετρητά ακόμα. Δυστυχώς η Αμερική δεν έβγαλε σοβαρή αντίδραση αν και όταν είδα να γυρίζει στο -4 από το -10 είπα μια χαρά είμαστε αλλά μόνο την χαρά πήρα τελικά.

      Διαγραφή
    3. Σύντεκνε αν είχα πουλήσει οτιδήποτε θα το είχα αναφέρει. Εξάλλου οποίος δεν έχει χαρτιά στην πτώση δεν έχει και στην άνοδο ✌️

      Διαγραφή
    4. Πάντως έχω την αίσθηση ότι εμείς αύριο θα κλείσουμε πράσινοι.

      Διαγραφή
    5. Κλινικά νεκρός σήμερα ο Αμερικανός. Τους έπεσε βαρύ το κλείσιμο των συνόρων που επέβαλε ο Τραμπ.
      VIX στο 73 δεν έχω ματαδει.

      Ενώ ρίχτηκε χρήμα στην Αγορά με τα ελικόπτερα του Μπεν Μπερνάνκι, αυτά ακόμη δεν εφτασαν στο εδαφος.

      Διαγραφή
    6. Εγώ βλέπω μια αντίδραση 100 μονάδων από εδα (στο δικό μας τσαρδί) τις προσεχεις ημερες και μετα πάλι ξύλο. Θα δείξει σύντεκνε.

      Διαγραφή
    7. Καλησπέρα και να είστε καλά όλοι για τα σχόλια σας,ιστορικο υψηλό VIX, αν δεν κάνω λάθος, ενδοσυνεδριακά 20/10/2008 89.53 και κλείσμο 79.13.

      Διαγραφή
  2. Αντε με το καλό και στη δική μας κορύφωση. Όσο συντομότερα τόσο καλύτερα.
    Εν τω μεταξύ οι νεκροί της γρίπης ξεπέρασαν τους 90. Με αυτούς δεν ασχολείται κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτούς τους είχαν προεξοφλήσει οι αγορές, τώρα προεξοφλούν του κορωνοιού.
      Πλάκα πλάκα αν καταφέρει να περιορίσει τα υπερπλεονάσματα σε μας και να πάει τους άλλους σε ελείμματα θα είναι μεγάλος παίκτης.
      Ούτε ο Τσίπρας τέτοια νταούλια...

      Διαγραφή
    2. Τέτοιας έντασης πολυήμερη πτώση στις αγορές δύσκολα θα φέρει ηρεμία σύντομα. Θα χρειαστεί μεγάλο διάστημα να επουλωθουν τα τραύματα που θα αφήσει. Προφανώς αυτό ισχύει και για μεμονωμένες μετοχές.

      Διαγραφή
    3. Όπως έγραψα και παρακάτω γιατρέ μου, δεν νομίζω ότι πλέον έχει να κάνει με τον ιό. Σκάει η φούσκα του εξωτερικού και μαζί ακολουθούμε κι εμείς...
      Θα χρειαστεί σίγουρα χρόνος. Εκτός αν αύριο βρεθεί το φάρμακο και ακολουθήσει πάρτυ εξιλέωσης.
      κ. Barren αν καταφέρουμε να πετύχουμε την μείωση των πλεονασμάτων, θα μας αγαπά ο Θεός!

      Διαγραφή
    4. Κύριε Ξενοφών η φούσκα έσκασε εξ αιτίας του κορονοιου αλλιώς απλά θα είχαμε μια διόρθωση και πάλι πάνω μέχρι τις εκλογές ΗΠΑ.Ομως τώρα είμαστε άπαντες σε bear market. Το φάρμακο θ αργήσει..


      Διαγραφή
    5. Κύριε Ξενοφών.
      Απο αυτά που διαβάζω .... το φάρμακο, αναμένεται να ανακοινωθεί ότι βρέθηκε την επόμενη εβδομάδα. Αλλά ακόμη και έτσι να γίνει ... δεν νομίζω να βγει στο εμπόριο νωρίτερα απο τον Σεπτέμβριο.

      Διαγραφή
    6. Έχεις δίκιο καπετάνιο. Με ή χωρίς φάρμακο πάντως θεωρώ ότι μέχρι τέλος Μαϊου θα έχει τελειώσει για εμάς.
      Για τον πορτοκάλι πρόεδρο πάντως δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα. Η wall έσκασε, οι δημοκρατικοί δεν αυτοκτόνησαν (Biden αντί του τρελλοκομμουνιστη γέρου) και αυτός ξεκινά σπασμωδικές κινήσεις (κλείσιμο συνόρων πλην Άγγλων και Ιρλανδών, που όμως έχουν περισσότερα κρούσματα από τους άλλους Ευρωπαίους).
      Στην Αμερική βλέπω ότι έχει ξεφύγει η κατασταση σε σημείο που να μου θυμίζει Ιταλία (άγνωστα κρούσματα χωρίς να μπορούν να εντοπίσουν τον ασθενή 0). Δεν τους βλέπω καλά...

      Διαγραφή
    7. κ. Τάκη αν βγει το φάρμακο θεωρώ ότι θα ακολουθήσει πάρτυ, ασχέτως του πότε θα είναι εμπορικά διαθέσιμο για το ευρύ κοινό.
      Θα έχει εκλείψει η ανασφάλεια που τροφοδοτεί τον τρόμο.

      Διαγραφή
    8. Σύντεκνε Ξενοφώντα μην ξεχνάς τον πετρελαϊκο πόλεμο που έχει ξεσπάσει.

      Διαγραφή
    9. Από τον πόλεμο αυτό γιατρέ μου, μόνο κέρδος μπορούμε να έχουμε. Εκεί στηρίζω τις ελπίδες μου ότι από όλη την ιστορία μπορεί να την βγάλουμε με μικρότερες απώλειες, στο ότι το ενεργειακό μας κόστος θα είναι μειωμένο. Τι θα γινόταν πχ αν το πετρέλαιο ήταν σήμερα στα 100 δολλάρια?
      Εννοείται δεν ισχύει το ίδιο για αμερικανό και όσους έχουν ισχυρή βιομηχανία πετρελαίου. Αυτοί θα ματώσουν άσχημα.

      Διαγραφή
    10. Κύριε Τακη και κυριε Ξενοφών αν ανακοινωθει το φάρμακο η αγορές θα κάνουν κινηση V.Γιατρε αν γίνει κάτι τέτοιο οι Λυκοφιλοι του Πετρελαίου θα τα βρούνε μη χολοσκας πρωτη φορά θα είναι η τελευταία? Ο καυγάς ξέσπασε με το γύρισμα των αγορών λόγω κορονας και την ύφεση προ των πυλών..

      Διαγραφή
    11. Πετρέλαιο : η πτώση ναι θα φέρει χρεοκοπίες σε μοχλευμένες εταιρίες κυρίως παραγωγής shale gas στις ΗΠΑ. Για την παγκόσμια οικονομία η πτώση έχει θετικές συνέπειες.
      Φούσκα : Τα earning yields δεν δείχνουν φούσκα κ.κ και μην ξεχνάτε πως η ρευστότητα στο σύστημα, παρά τις μικρές πρόσφατες αναταράξεις, παραμένει και θα παραμείνει συνεχής και μεγάλη.
      Φάρμακο : Ναι φάρμακο θα βγεί, Gilead είναι σε phase 3 κλινικών δοκιμών, αναμένονται αποτελέσματα αρχές Απριλίου ίσως και νωρίτερα.

      Με ενοχλεί που οικονομολόγοι, αναλυτές κλπ δεν μιλούν για το aftermath της κρίσης, και που θα είναι οι ρυθμοί ανάπτυξης μετά. Μπορείτε κ.κ; Αν όχι αφήστε τις θεωρίες καταστροφής που όλως τυχαία πολλαπλασιάζονται τελευταία!!!!

      Διαγραφή
  3. NIO
    επειδή με ενδιαφέρει και κοιτώντας προς τα 2.8 του κυρίου Baren

    https://investorplace.com/2020/03/if-youre-still-in-its-time-to-pull-the-plug-on-nio-stock/amp/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαιρετω παιδες.. ποιος ν ασχοληθει κυριε Ξενοφων.. εδω κ με τα στοιχεια της Unicef που πεθαινουν 15000 παιδια καθε μερα παλι δεν... καλη συνεχεια..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως λέει ο κ. Barren όλοι οι άλλοι νεκροί μάλλον έχουν προεξοφληθεί...
      Εν τω μεταξύ διάβαζα ένα άρθρο (νομίζω στο Barron's) ότι ενώ αυτή η κατάσταση αναμένεται να διαρκέσει 6-8 εβδομάδες, οι αγορές συμπεριφέρονται σαν να πρόκειται να διαρκέσει για πάντα.
      Μανία εξαέρωσης παντού (μετοχές, χρυσός, πετρέλαιο). Στα πάντα.

      Διαγραφή
  5. Οταν εγω ελεγα για ΠΡΟΝΤΕΑ ....καποιοι μου ελεγαν αλλσξε τη....η μονη που αντεχει ειναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι κάποιοι εγώ το έλεγα έπεσα έξω αν και ακριβή κράτησε λόγω ανύπαρκτης διασποράς,ευτυχώς που δεν την έκανες την αλλαγή,ίσως σε διαφωτίσει καλύτερα ο κύριος Τακης.Καλο βράδυ σε όλους.

      Διαγραφή
  6. Κύριε Τάκη καλησπέρα! Προσωπικά θα ήθελα επιλογες μεγάλης κεφ/σης με όγκο κ ακόμα καλύτερα με παράγωγα μετά την κατρακύλα στις τιμες τις τελευταίες εβδομαδες. Επίσης, πως βλέπετε τις τράπεζες κ συγκεκριμένα τη Eurobank? Αν είστε θετικός για ποιες είστε με σειρά προτεραιότητας? Επίσης ενδεικτικά αναφερω...
    Μυτιλυναιο,ΕΛΠΕ-Μοη (καθώς τις βλέπω συγκριτικά με τους αμερικανικούς κολοσσούς), Τέρνα (η οποία δεν έχει υποχωρήσει ιδιαίτερα αλλά προσωπικά μου αρεσει),ΟΠΑΠ, Μπελά,3Ε, ΔΕΗ, Βιοχάλκο και ως contrarian επιλογή με στόχευση μεσοπροθεσμα στον περιορισμό της επιδημίας την Αραιγ. Αν σε κάποιες από τις ως άνω που ανέφερα ενδεικτικά ή αλλη είστε θετικος θα ήθελα επίπεδα τα οποία θεωρείτε ως σημείο εισόδου. Όπως είπαμε κ τις προάλλες τον πάτο δεν τον έπιασε κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι ακόμη μεγαλη κεφαλαιοποίηση. Έχουν μέσα τους και τρελοξενάκια και πολύυυυ πόπολο.

      Ας τις βρω στο γύρισμα ... τώρα μονο κοιτώ. Δεν θα τις χάσουμε, θα βρούμε κομμάτια.
      Μόνο ίσως, Ελλάκτωρα θα έλεγα ...

      Διαγραφή
    2. Αυτός είναι και ο δικος μου φόβο με τις μεγάλες κυριε Ανδρέα και κυριε Τάκη.Εχουν πολλά ξενακια μέσα και μεγάλααα περιθώρια πτώσεις από εδώ. Σημασία έχει τι και πόσα κρούσματα θα σκάσουν την επόμενη εβδομάδα Γερμανία Αγγλία και Γαλλία. Αν ο ρυθμός αύξησης τους είναι σαν της Ιταλίας τότε βράδυ ορυζα...Ελλακτωρ συμφωνώ με τον κύριο Τάκη γιατί είναι ήδη σε ιστορικα low με τον άνεμο μέσα της και γι αυτό ψωνισα τα πρώτα 6000 χθες και τον πίνω φυσικά ήδη...Τώρα για συμβόλαια Κύριε Ανδρέα εννοείται θα μπω αλλά πιο κάτω στις μεγάλες ΜΥΤΙΛ κάτω από 4 ΕΛΠΕ το ίδιο ΚΤΛ
      ..

      Διαγραφή
    3. Κύριε Ανδρέα

      Mυτιλ 4.5 με 5 max.
      Mια αγορά και οξω ... αν πάει.

      Ελπε , Μοη λόγω χαμηλών τίμων πετρελαίου θα έχουν πρόβλημα. Θα έλεγα να περιμένουμε λίγο. Αγορές θα σκεφτόμουν είτε στα κακά 6μηνα που θα ανακοινώσουν είτε στην αλλαγή τάσης των τιμών του πετρελαίου.

      ΟΠΑΠ θα τον ήθελα στα 4.5 με 5, αλλά δεν θα πάει. Όποιος είναι συντηρητικότερος επενδυτής απο εμένα τον αγοράζει και εδω, για μικροαποδοση.
      Οι πιο τσιγγούνηδες θα ήθελαν 1 ευρω πιο κάτω.

      Με 3Ε δεν εχω ασχοληθεί ποτέ, τον Στασινόπουλο με τα εκτρώματα εταιρείες που έχει φτιάξει τον εχω διαγράψει.

      Διαγραφή
    4. Ο Στασινιπουλος δεν μου αρέσει κ εμένα. Απλά ενδεικτικά τον ανέφερα. Προσωπικα είχα πάρει στις αρχές της ανόδου το 2016 τη Χακορ όταν ήταν θυμάμαι σε τιμές ξεφτίλα κ δεν αγόραζε κανείς, αλλά γενικά δεν ασχολήθηκα ποτέ μιας τον θεωρούσα μονοφαγα κ παπατζα με τις συγχωνεύσεις, τις σχέσεις ανταλλαγής κλπ. Απλά ενδεικτικά τον ανέφερα... Όσον αφορά τις πετρελαϊκές συμφωνώ κ γι αυτο αναφερθηκα σε αμερικανικούς κολοσσούς οι οποίοι μάλιστα έχουν υποχωρήσει συγκριτικά πολύ περισσότερο (πχ Xom-Fortune 2nd 500). Για τον ΟΠΑΠ αν ισχύει ότι στόχος είναι η έξοδος από το ΧΑ κ μια νέα δημοσια πρόταση τότε θέλει συζητηση για το πώς θα μπορούσε να γίνει αυτό (νέα μεγάλα μερίσματα πχ ή μια εκ νεου ΔΠ σε ψηλοτερα νούμερα). Τέλος θέλω την άποψη σας για την Τερνα κνπου βλέπετε επιθυμητο σημείο εισόδου (άνοιξα εκ νέου μια μικρή θέση να υπάρχει προχτές όπως ανεφερα) αλλά κ τη ΔΕΗ την οποία δώσαμε αρκετά καλά κ προσεγγιζει πλέον τιμές εποχής Τσίπρα.

      Διαγραφή
  7. Μια εταιρία που κοιτάζω η οποία ήταν στα ύψη σε σχέση με εκεί που ήταν προ 10ετιας κ κατρακύλα λόγω της συγκυρίας αλλά θεωρώ θα ανακάμψει είναι η Booking Holdings. Επίσης θα ήθελα αν κάποιος έχει άποψη προς συζήτηση για συγκεκριμένες αεροπορικές, εταιρίες κρουαζιέρας, casinos etc εισηγμένες κατά βάσει στις ΗΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αεροπορικές ποτέ και σε καμιά τιμή. Μου είναι αδιάφορες.

      Εγώ θέλω αναπτυξιακά stories και ας πουλάνε φούμαρα και μεταξωτές κορδέλες, όπως η Virgin Galactic.
      Αν υπάρχουν τέτοιες προτάσεις ευχαρίστως να τις διαβάσω ...

      Διαγραφή
    2. Προς το παρόν αυτής της παίρνουν τη Virgin..ια κ. Τάκη! Χαχαχα..όπως ανέβηκε έτσι λιώνει.. αν κατάλαβα καλά ψάχνουμε περιπτώσεις Shopify!! Σε τέτοιες προτάσεις κ περιπτώσεις είμαι μέσα κ εγώ!! Τώρα που άνοιξαν διάπλατα τα επενδυτικά σύνορα είναι ότι καλύτερο να ψαχνομαστε γενικώς..

      Διαγραφή
  8. K.Tάκη, θα ήθελα την άποψή σας για την πτώση της ΓΕΒΚΑ.Την θεωρώ δυσανάλογα μεγάλη από τα πρόσαφτα υψηλά της ακόμη και συγκρινόμεη με το υπόλοιπο θανατικό.Και μιλάμε για το θωρηκτό με τα γνωστά μερίσματα-επιστροφές και τα υγιή θεμελιώδη.
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΓΕΒΚΑ είναι θωρηκτό, τεθωρακισμένο. Δεν ακουμπά την εταιρεία καμμία κρίση .... αλλά στην παρούσα φάση δεν έχει αναπτυξιακό story, άρα κακώς πήγε πάνω απο το 1 ευρώ ... αλλά ούτε έχει πιεστεί πολύ για να την βάλω στο "μάτι".
      Οποιος την έχει κακως την πουλάει σε αυτά τα νούμερα. Επειδή όμως επικρατεί πανικός, θεωρώ βέβαιο πως θα βρεθούν πρόθυμοι πωλητές να ξεπουλήσουν όσο όσο.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη η ΓΕΒΚΑ στο ειναι είναι ακριβή?!!Ο Κρεμυδας θα το ξαναπαίξει το χαρτί και πολύ πιο πάνω απο το ένα...

      Διαγραφή
    3. Στο 1 ευρώ εννοώ είναι ακριβή?

      Διαγραφή
    4. Κ. Τάκη μπορεί η διοίκηση να είναι πιο ανέμπνευστη από κομοδίνο, αλλά story υπάρχει και είναι αυτό του κατασκευαστικού κλάδου γενικότερα στην Ελλάδα. Ειδικά υπό τις τρέχουσες συνθήκες θα πρέπει όλα τα έργα δημόσια και ιδιωτικά, μικρά και μεγάλα να τρέξουν πλέον με διαδικασίες fast track. Αν δε κάνει ο προπονητής την κίνηση ματ και βάλει κανένα σοβαρό άτομο στο Υποδομών και το γραμμάτιο στον πάγκο θα έχουμε μεγάλο boom και το ΓΕΒΚΑκι είναι σε θέση να το καρπωθεί τα μάλλα.

      Διαγραφή
  9. ΓΕΒΚΑ είναι καλή σ αυτά τα νούμερα το θέμα είναι όπως και σ ανάλογα μικρά χαρτιά ότι με όγκους και τζίρους της πλάκας τα τσακίζουν για πλάκα. Δες τε Κυριακουλη ΒΥΤΕ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην ξεχνάτε το placement που έχει γινει στον ΚΥΡΙΟ.

      Διαγραφή
    2. Σιγά "placement" έγινε και στον λαρσυ στο 0.35 και το πήρε απόφαση ότι δεν πρόκειται να το δει ξανά και τα δίνει όσο και όσο...χχαχαχ

      Διαγραφή
  10. Λοιπόν κ. Τάκη μας. Αφού μου ζήτησες αναπτυξιακά στορυς κ ας πουλάνε κάποια κ φύκια ( η συγκεκριμένη που θα αναφέρω όχι), θα ρίξω στο τραπέζι μια περίπτωση η οποία μπήκε σχετικά πρόσφατα:

    In March 2019, Zoom filed to go public on the NASDAQ and on April 18, 2019, the company went public, with shares up more than 72% with an Initial public offering of $36 a share. The company was valued at just under $16 billion by the end of its IPO.
    Η συγκεκριμένη ανταγωνίζεται το γνωστό Skype. Δείτε τη όσον αφορά στοιχεία υπάρχουν, να μη γράφω εδώ, κ συζητάμε. Αναπτυξιακή κ ακριβή ... Αλλη μια περίπτωση η οποία υποχωρεί από την περίοδο του 2016 που εισηχθη είναι η Match Group ανταγωνίστρια του Fb αλλά στα...γαμησιατικα..χαχα! Ιδιοκτήτρια του Τinder κ διαφόρων πιο "ιδιαίτερων προτιμήσεων" sites. Στοιχεία υπαρχουν κ για τις 2, τόσο στο investing (οσο κ άλλου πχ wsj) κ αφορούν στοιχεία ισολογισμού, τεχνικής ανάλυσης,earnings estimates, τιμων- στόχων κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ευτυχώς κινείται γρήγορα ο αμερικάνος, ας ελπίσουμε να τελειώσουμε γρήγορα με τον ιό, αν χαθεί η τουριστική σεζόν θα πάμε αρκετά πίσω, ξαναγόρασα πάλι ΕΧΑΕ και ΣΠΕΙΣ λίγο πάνω από το κλείσιμο, έχω πολύ υπόλοιπο ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι τζίροι ενισχύθηκαν κι εμένα μου αρέσει η γκανιότα

      Διαγραφή
  12. ...τοση κουβεντα κ ακομα δεν εχουμε πει ποια ειναι ειναι η μεγαλη εικονα... τι νοημα εχεις εαν εχουμε ακομα ρευστα διαθεσιμα οταν ολα π2φτουν καρφι... ακομα δεν εχω καταλαβει τι μπορει να αντιστρεψει αυτη την αρρωστη κατασταση... stop loss ή θα μηδενισουμε λοιπον...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι αγορες βρισκονται σε σημειο πανικου.αργα η γρηγορα θα πρεπει να ξεκινησουν αντιδραση επιβιωσης.
      ποση διαρκεια μπορει να εχει ακομα ο πανικος?
      αγνωστο.
      αλλα η αρχη της αντιστροφης θα γινει καπως ετσι.
      χωρις αιτια κ χωρις αφορμη.
      απλα απο αναγκη επιβιωσης.

      Διαγραφή
    2. Σωστος!
      Ομως ολη αυτη η πτωση λογω του ιου? Παραλογο..Ακραιο. Οι αγορες δεν μασανε απο τετοια.Αν ναι τοτε το ΧΑΑ θα επανελθει σιγα σιγα γιατι ειναι κ τραυματισμενο.
      Ελπιζω να μην ειναι αλλος ο λογος της πτωσης. Μηπως μας φυλανε καμια εκπληξη, τπτ που δεν ξερουμε ακομη? Γιατι αυτη η μεγαλη αποσυρση κεφαλαιων απο τις αγορες και τα εμπορευματα? Καποιες μετοχες αντεχουν ακομα , αλλα αυτο που με προβληματιζει ειναι το οτι σε καποιες καλες μτχς στο -15% και με 50% πτωση απο την αρχη της χρονιας οι αγοραστες ειναι αφαντοι σε εξωπραγματικες ευκαιριες. Μηπως απεχουν οι ξενοι? Παντως ο Τραμπακουλας πριν απο τις εκλογες το φθινοπωρο λογικα θα το εχει γυρισει για τα καλα το παιχνιδι.

      Διαγραφή
    3. Η μεγάλη πτώση γίνεται πάρα πολύ γρήγορα, η μεγάλη άνοδος πολύ αργά, έχεις μέσα κεφάλαια που περισσεύουν σε τιμές που εκτιμάς καλές και εύχεσαι να μην έχεις σαπάκια, αυτή είναι η εικόνα. Το να μην ανακάμπτουν οι αγορές δεν έχει ξανασυμβεί. Υπάρχει και η λύση να μην μπαίνεις ποτέ.

      Διαγραφή
  13. Μην μπερδεύουμε τη συμπεριφορά του ΧΑΑ με τα μεγάλα μαγαζιά, εδώ μπορεί να συμβαίνει οτιδήποτε για οποιοδήποτε λόγο, πολλές ιδιαιτερότητες. Ειδικά στον αμερικάνο υπάρχουν πάρα πολλοί που πουλάνε ακόμα και τώρα με σοβαρό κέρδος, θα ξαναμπούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το παραπάνω σχόλιο θα έπρεπε να είναι απάντηση στον κ. Music Charts, μπερδεύτηκα.

      Διαγραφή
  14. Καλησπέρα κ.Τακη,Γιατρέ και Ξενοφών.Ειχαμε το πρώτο θυμα-δυστυχως.Απο αύριο αρχίζει το τσιμπολογημα.Ο προφήτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε προφήτη, ευτυχώς για μένα συγχρονιζόμαστε, έστω και συμπτωματικά.

      Διαγραφή
  15. Σαββατοκύριακο θα ανάψουν τα καλώδια μεταξύ των μεγάλων.Απο Δευτέρα βλέπω ισορροπια-ανακαμψη.Ο προφήτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Με την ψυχολογία στο ναδίρ και αύριο Παρασκευή και 13, αν οι αγορές έχουν χιούμορ αύριο θα είναι ιδανική μέρα για αντιστροφή.
    Για την ιστορία ψάχνοντας το δiάγραμμα του SP500 η πλησιέστερη στην τωρινή κατάσταση που βρήκα από άποψη ταχύτητας/βιαιότητας πτώσης ήταν το '87. Τότε διόρθωσε 36% σε 37 συνεδριάσεις, εκ των οποίων το 34% στις τελευταίες 11. Ο δείκτης έπιασε τα προηγούμενα υψηλά μετά από 482 συνεδριάσεις, αλλά δεν ήταν προεκλογική χρονιά και ο POTUS ήταν lame duck.
    Άρα μέχρι στιγμής με -27% σε 16 συνεδριάσεις τη λες και soft την κατάσταση.
    Εξακολουθώ να πιστεύω ότι πριν τις εκλογές θα έχει κάνει νέα υψηλά, για εμάς εδώ λόγω ηπείρου θολό το τοπίο.
    Καλή σας νύχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κύριε Barren, κ. Τάκη έχετε άποψη για κάποιο Εtf να ποντάρουμε στην πτώση του Vix? Ευρωπαϊκού καθώς στα Αμερικανικά (τα οποία έχουν πολύ μεγάλο όγκο συναλλαγών) δεν μπορούμε να επενδύσουμε δυστυχώς.

    Καποιοι βγαλαν πολυυυυ χρήμα μέσα σε μισό μήνα, επενδύοντας στην άνοδο του. Δείτε την πορεία του TVix(VelocityShares Daily 2x VIX Short-Term ETN)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κύριε Ανδρέα, τι μου θυμίσατε τώρα, έχω χάσει κι έχω χάσει δολάρια στο TVIX τα παλιά καλά χρόνια, δεν νομίζω να υπάρχει αντίστοιχο σε €, υπάρχουν όμως κάποια 3Χ long/short σε S&P ή NASDAQ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ το ίδιο. Τα θυμάμαι με τρόμο. Όποιος δεν τα γνωρίζει καλά και δεν έχει εμπειρία καλύτερα να μη το σκέφτεται! Μεγάλη παγίδα.

      Διαγραφή
  19. Ερώτηση προς κύριο Σύλβιο και όποιο άλλο τακαρόπληκτο: ποιά η καλύτερη επιλογή για επένδυση στη Shell (RDS); Επίσης τη προτιμάτε σε σχέση με τους άλλους majors? Ορίζοντας: μακροπρόθεσμος. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το γεγονός ότι η ΕΚΤ δεν μείωσε τα επιτόκια σε αντίθεση με την κεντρική της Αγγλίας ενίσχυσε το ευρώ έναντι της στερλίνες προς τα EUR/GBP = 0,89 με άνοδο >6% στις 2 τελευταίες εβδομάδες. Θεωρώ την ισοτιμία καλή καθώς πιθανολογώ επαναφορά στο 0,82 σε ορίζοντα 8μήνου. Προτιμώ αγορά της Shell στο νησί καθώς τα μερίσματα είναι αφορολόγητα και θα ψωνίζω RDSA.L (δίνει το μέρισμα σε ευρώ), έχω θέση κι ενίσχυσα σήμερα. Εναλλακτικά υπάρχει και το RDSΒ.L (δίνει το μέρισμα σε GBP). Και τα δυό έχουν τεράστια εμπορευσιμότητα, λίγο καλύτερη το δεύτερο.

      Διαγραφή
    2. Επειδή μου αρέσει επίσης η ιδέα να παίξω την ανάκαμψη του πετρελαίου αγόρασα στο Λονδίνο CRUD καθώς τα αμερικανικά ETFs δεν διατίθενται πλέον στους retail

      Διαγραφή
  20. Νομίζω ότι κάποια στιγμή ο Vid θα υποχωρήσει είναι σε επίπεδα ακραίου φόβου. Οπότε είναι κάτι επενδυσιμο. Δεν μπορώ να βρω όμως αν υπάρχει κάτι σε ευρωπαϊκό ETF μιας κ τα αμερικανικά (λόγω MiFID II) δεν μπορούνε να τα πάρουμε πλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είμαι σίγουρος τι ακριβώς εννοείτε επενδύσιμο, από την εμπειρία μου είναι για λίγα λεπτά, ώρες ή μέρα, στις 2 μέρες έκθεση ίσως χρειαστείτε ψυχοθεραπεία, τρελό ρολερκόστερ, χάνεται η μπάλα.

      Διαγραφή
    2. Ισως μπορείτε να μπείτε στο αμερικάνικο από εδώ αν δηλώσετε επαγγελματίας και αξιολογηθείτε με ερωτηματολόγιο, δεν είμαι σίγουρος.

      Διαγραφή
    3. Είναι προφανές πως κάποια στιγμή θα πέσει ο vix, το tvix και το αντίστροφο για κάποιο λόγο που αυτό ξέρει δεν ανταποκρίνεται ακριβώς όπως περιγράφει ο εκδότης, ο συγχρονισμός εκεί μπορεί να σε ξετινάξει, θα ήταν πολύ εύκολο να σορτάρουν όλοι το vix και να κερδίσουν μακροπρόθεσμα, δεν θα είναι τόσο απλό στην πραγματικότητα.

      Διαγραφή
    4. Συμφωνώ απόλυτα. Απαντώ κι εγώ μήπως καταφέρουμε να σώσουμε κανέναν.

      Διαγραφή
  21. Eννοω απλα κ. Bluesman οτι, λογω κοινοτικης οδηγιας MiFID II δεν μπορεις να αγορασεις αμερικανικα ETFs μονο αντιστοιχα διαθεσιμα ευρωπαικα αν υπαρχουν τα οποια ομως τα περισσοτερα ειναι πολυ χαμηλης εμπορευσιμοτητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Στις επιλογές 2020 προσθέτω άλλες 4 με ημερομηνία κλεισίματος τη χθεσινή 12/3/2020
    Εβροφάρμα 0,67
    Ελλάκτωρ 0,62
    Κέκροψ 0,96
    Κορδέλλος 0,182

    Άρα φτάνουμε συνολικές επιλογές 2020 = 10.
    Εκεί που δεν βρίσκαμε μετοχή στο τέλος του χρόνου, τώρα τις θέλουμε σχεδόν όλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η στρατηγική μου είναι:
      1) Προσπαθώ να βρω όσο γίνεται καλύτερη τιμή και δεν κάνω μουαγιέν. Αν οι τιμές είναι καλές είναι βέβαιο ότι σε βάθος χρόνου δεν χάνω, αλλά η υπεραξία θα είναι πολύυυυ μεγάλη, ακόμη και αν υπάρχει ένα μεσοδιάστημα που μπορεί να χάνουν οι αρχικές τιμές.
      2) Εφόσον συνεχίσει το sell off ανοίγω τη βεντάλια και σε άλλες επιλογές χαρτιών.
      3) Οι επιλογές των χαρτιών μεγάλης εμπορευσιμότητας να γίνεται ως επι των πλείστων σε μεταγενέστερο χρόνο ... εκεί βρίσκεις χαρτιά. Αν δεν βρούμε τον πάτο ας τα πάρουμε στο γύρισμα. Και τι έγινε για π.χ. αν δεν πάρουμε ΔΕΗ στα 1,2 και την πάρουμε στα 1,8;

      Αυτά ... με σύνεση και σιγά σιγά.

      Διαγραφή
    2. Εξαιρετικος. Τα σεβη μου οποιος και αν ειστε.

      Διαγραφή
    3. Μπράβο ρε φίλε μπράβο.. κύριε Τάκη συγνώμη για το φίλε αλλά στο πιο πάνω μήνυμα είπατε ακριβώς αυτά που εγώ και πολλοί άλλοι νεότεροι, θέλαμε να ακούσουμε.. Υπάρχει αρκετός κόσμος που παρακολουθεί όμως δεν στέλνει συχνά μυνήματα,,, όπως και εγώ.. Καλή συνέχεια σε όλους .... Γιώργος Κυψέλη

      Διαγραφή
    4. Νασται καλα κ Τακη!!!...
      Θαχω αρκετη δουλεια το Σ/Κυριακο ... (εκτος απο τα παραγαδακια που ειναι στανταρ)

      Διαγραφή
  23. Εν συντομία και τροφή για σκέψη ....

    DOW JONES και 1929
    https://prnt.sc/rfnumn

    Παρατηρήσεις
    1) Μέσα σε ένα μήνα απο τις 380 μονάδες βρέθηκε στις 200.
    Για να γίνει κάτι παρόμοιο τώρα θα πρέπει ο DOW να φτάσει στα επίπεδα των 15000 μονάδων.
    2) Σε όλα τα shell off επέρχεται κάποια στιγμή μια γερή ανάκαμψη.
    Το 1929 ο δείκτης DOW JONES ανέκαμψε και μέσα σε 5 μήνες κέρδισε περίπου 50% .... 5 μήνες είναι μεγάλο διάστημα για να επανεξετάσει κάποιος τη στάση του.
    3) Τα προβλήματα δεν είναι τα ΚΡΑΧ, ούτε τα sell off, ούτε οι κορωνοοί. Αυτά είναι γρήγορα και περνάνε ευκόλως.
    Ο DOW JONES κατόπιν κλάταρε ... απο Απρίλιο 1930 και κατόπιν, όταν η Αμερική μπηκε στη ΜΕΓΑΛΗ ΥΦΕΣΗ!!
    Εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε ... πρέπει μέχρι το Σεπτέμβριο να έχουμε αποφασίσει, σε ποιό στρατόπεδο βρισκόμαστε. Θα έχουν πρόβλημα οι οικονομίες ή όχι? Θα μας δοθεί άφθονος χρόνος για αποφάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ερωτημα ειναι το 2020 θα εχει ασχημα αποτελεσματα. Γιατι να μην ξανασυμβει το ιδιο και του χρονου? Οποτε μηπως οι σωστες αποτιμησεις πχ με pe 15 να ειναι γενικοτρα με αποτελεσματα σαν του 2020 και οχι οπως ειχαμε συνηθισει. Το αντικτυπο μετα θα ειναι σε εργαζομενους απολυσεις κλπ

      Διαγραφή
    2. O αρχηγός, Γουόρεν Μπάφετ, μας την έδωσε την απάντηση στο πιάτο.
      Πλέον δεν μας απασχολούν τα κέρδη του 2020 .... αλλά τα κέρδη του 2021. Όποια εταιρεία τα κέρδη του 2021 προσεγγίσουν ή και ξεπεράσουν τα κέρδη του 2019, είναι αποδεκτή.

      Διαγραφή
    3. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι στα νούμερα που είναι σήμερα οι τιμές συντόμως θα βρίσκονται πρόθυμοι αγοραστές σε πολύυυυυ υψηλότερα νούμερα. Πιθανότατα να είναι και οι ίδιοι που πουλάνε σήμερα.

      Θα τα επιστρέψουμε πίσω τα χαρτιά, εκτός απο αυτά που πιστεύουμε ότι τα κέρδη του 2021 θα είναι παρόμοια ή και καλύτερα του 2019.

      Κοιτάμε μόνο θεμελιώδη, όχι του 2020, αλλά του 2021.

      Διαγραφή
    4. Έτσι είναι...ωστόσο σήμερα είναι Παρασκευή, μεσολαβεί το Σ/Κ που ανέκαθεν ήταν μεγάλο διάστημα, πολύ περισσότερο σήμερα με τον ιό στις δυτικές χώρες σε ανάπτυξη. Σε ότι με αφορά-από συνήθεια-απλή παρακολούθηση, αποφεύγω τις πράξεις ασχέτως τιμών, "ευκαιριακών ευκαιριών", προτιμώ την Δευτέρα ακόμα κι αν ψωνίσω ακριβότερα (κόστος ασφαλίστρων κινδύνου το λέγαμε στα χρόνια του Μπαρούφα)

      Διαγραφή
    5. ... κ Τάκη κ λοιποί φίλοι, νομίζω οτι η απάντηση στο ζήτημα της ύφεσης θα δωθεί σε μεταγενέστερη φάση... ίσως έαν επιλέγαμε εταίριες με ανελαστική ζήτηση ( Τενέργα - Αδμηέ) τότε θα έχουμε ένα άγχος λιγότερο...

      Διαγραφή
    6. Κύριε Θανάση

      ΑΔΜΗΕ μόνο στο 1.2, αν έρθει έχει καλώς, αν δεν έρθει ας πάρουν άλλοι ... το έχω γράψει δεκάδες φορές.
      Στη θέση της Τενέργα έχω άλλη, της ίδιας κατηγορίας που ακόμη είναι στα σπάργανα.

      Να σας θυμίσω ότι καμμία ύφεση, δεν μπορεί να τρομάξει εμάς. Η χώρα έχει ζήσει τη ΜΕΓΆΛΗ ΥΦΕΣΗ εδώ και μια 10ετια ... με τη πτώχευση και κατόπιν με τα σούργελα του 2015 που θα χόρευαν τις αγορές.

      Διαγραφή
    7. Άσχετο, αλλά το ΚΟΥΑΛιτάκι έχει απίστευτη συμπεριφορά.
      Αν είχε λίγο καλύτερα νούμερα ή αν .......

      Διαγραφή
    8. Οκ Γουορεν και Τακαρε μαζι σας αλλα γιατι συμπεραινουμε οτι το 2021 δεν θα εχει ενα νεο κορωνοιο με την ιδια ταχυτητα διαδοσης? Αρα τα αποτελεσματα του 2019 γιατι να τα πιασουμε? Κατι πρεπει να αλλαξει για να στματησει να μπαινει αυτο το ενδεχομενο στα forecasts αλλιως με την αρχη της συντηρητικοτητας τα αποτελεσματα θα μπορουσαν να ειναι σαν του 2020 απο εδω και περα...αντε λιγο καλυτερα λογω προσαρμογης πλεον στην τηλεεργασια

      Διαγραφή
    9. Είναι εισηγμένη στο ΧΑΑ κ.Τακη? Έχω ξαναρωτηση αλλά δεν έχω πάρει απάντηση...με ενδιαφέρει η νέα Τενεργ...σας ευχαριστώ.stratis

      Διαγραφή
  24. Καλημέρα, έχω την αίσθηση ότι έρχεται η ώρα του NG, σύμφωνα με τα κατάστιχά μου εντός του μήνα θα δει το χαμηλό του, αν δεν το έχει ήδη δει στο 1,60$. Αξιοσημείωτη και η συμπεριφορά των αντίστοιχων εταιριών που παρακολουθώ στο χθεσινό Αρμαγεδδώνα: Η "καλή" SWN +13.85% και το σαπάκι UNT +5.29%. Αρχές Απριλίου πιστεύω πως θα έχει δείξει.
    Ο χρυσός πιστεύω πως παρά το άδειασμα που έφαγε θα κάνει σύντομα νέο υψηλό στην περιοχή 1750~1820$, οπότε και οι miners σε αυτά και ίσως λίγο χαμηλότερα επίπεδα (10~20%) ίσως είναι ευκαιρία για όποιον ενδιαφερόταν για τοποθέτηση. Προσωπικά παλεύω την EGO, αλλά βιάστηκα να πάρω τα μισά από όσα είχα δώσει περί τα 10$ στα 7.7$, για τα υπόλοιπα καραδοκώ μήπως βρεθεί στην περιοχή 5,0~5,2$.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Σαν αποτέλεσμα της πτώσης θα υπάρξουν και χρεοκωπίες μαγαζιών τύπου λήμαν, δεν αποκλείεται να τα αφήσουν να σκάσουν για να ξεμπερδεύουν με τις φούσκες μια και καλή οπότε πάμε και λίγο παραπέρα χρονικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Σύντεκνοι οι χρόνοι του μηχανισμού ελέγχου volatility στις μετοχές έχουν πάει στο 10λεπτο και βάλε. Βλέπω ζωγραφιές σε μερικά μικρά χαρτάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα λεφτά δεν είναι άπειρα...καλύτερα ακριβότερα αλλά σιγουρότερα.

      Διαγραφή
    2. Ολοι γράφουν οτι είμαστε σε κατάσταση πανικού αλλά αγοράζουν και συστήνουν να μην πουλάμε όσοι έχουν χαρτιά διότι γίνεται κλοπή.Μάλλον ίσως η αντίδραση ξεκινήσει τώρα {ίσως} και αργότερα το τελευταίο κομμάτι του δράματος και μάλλον εκεί θα έχουμε ΠΑΝΙΚΟ.

      Διαγραφή
  27. Καλό μεσημέρι.
    Αγόρασα χθες κάτι ψιλά αλλά περιμένω να δω τις επόμενες εβδομάδες πως θα επηρεάσει ο ιός την Αμερική. Ο Τραμπ με την ταξιδιωτική οδηγία καθυστέρησε τον ιό για 1-3 ημέρες αλλά πιστεύω ότι τελικά δεν θα γλιτώσει το Lockdown, όπως και εμείς φυσικά. Όπως είχα γράψει προ ημερών και στο SOL, .... ακούγοντας τους ειδικούς από τις επόμενες 2 εβδομάδες και μέχρι 2 μήνες θα έχουμε πλήρη ανάπτυξη του ιού στη χώρα μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι το Χ.Α. δεν θα προεξοφλήσει το πέρας της επιδημίας πριν αυτό συμβεί. Στην εξίσωση να βάλουμε και τη συμπεριφορά των Αμερικανών σε περίπτωση που λάβουν μέτρα ανάλογα με τα δικά μας.

    Υγεία εύχομαι σε όλους σας και να πάνε όλα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκτός απ΄τον ιό μας ενδιαφέρουν-προβληματίζουν οι εταιρείες των κλάδων που θίγονται. Για πόσο χρόνο θα ματώνουν, ποια η υστέρηση εσόδων και εάν έχουν γεμάτο ταμείο να αντιμετωπίσουν την κρίση. Οι νικήτριες, σε βάθος χρόνου, θα πάρουν και τον τζίρο όσων δεν αντέξουν τις συνέπειες.

      Διαγραφή
    2. Δείτε τι έγινε στην Κίνα..Υπήρχε το επίκεντρο στη γουχαν,όπου αυτή τη στιγμή το ελέγχουν...Στην υπόλοιπη Κίνα δεν πέρασε! και είναι 1.2 δις και οι μισοί είναι πιο βρώμικοι από τους αναρχοαπλυτους του ΣΥΡΙΖΑ..Το ίδιο στην Ιταλία, όπου στον βορρά κυκλοφορούσαν σαν κινούμενες βόμβες περίπου τρεις εκατοντάδες χιλιάδες κινεζοι, οι περισσότεροι με μαύρη εργασία...Η υπόλοιπη Ιταλία έχει το 10% των κρουσμάτων και θυμάτων και βρίσκεται σε ισσοροπια με χώρες όπως Ισπανία ,Γαλλία και Γερμανία που ακολουθουν..Νομίζω όταν το ελέγξουν στην ιταλικό βόρρα θα λήξει και η φοβία των Αμερικανών που κινούν τις αγορές...

      Διαγραφή
    3. Κύριε Ανανια πιστεύω ότι μπορείτε να βοηθήσετε όπως όλοι αρκει να εγκαταλειψετε τον παλιό σας στυλ. Προσωπικα το ευχομαι...

      Διαγραφή
  28. εχει κανεις καμια για Ιλυδα ????
    σχετικα με τηλεμαθηματα σχολειων...ενδιαφερον φαινεται!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Greece MSCI forware earnings & valuation.

    https://prnt.sc/rfqree

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. 10 χαρτιά μαζι με τις τράπεζες θα παίξουν δυνατά όπως και σήμερα σε πιθανόν ριμπαουντ της αγοράς..μεσαία και ειδικά μικρά στην εντατική για πολυυυυ καιρό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καπετανε μιας κ με ρωτουσες... Σημερα αγοραζω Ελλακτωρα σε διαφορες τιμες μες τη μερα απο το πρωι απο τα 0,65. Αγορα σημερα μια 50αρα. Αν παει κατω κ αλλο ενδεχομενως να παρω κ αλλα τοσα. Ουσιαστικα επαναγοραζω οτι πουλαγα (σε μετοχες κ οχι συμβολαια) απο το 1,8 κ πανω σε τιμες σκραπ πλεον. Αυτα κ καλο ΣΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. https://gr.investing.com/etfs/global-x-ftse-greece-20

    Αυτό είναι το future του GREK ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Σ ευχαριστώ Ανδρέα και εγώ πήρα αλλά 6000 στο 66.Θα περιμενω από Δευτέρα και επαναξιολογουμε την κατάσταση. Αν με το γύρισμα των συμβολαίων την Παρασκευή είναι σ αυτα τα επίπεδα θα πάρω συμβόλαια. Καλο ΣΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Κύριε Τάκη τα πρώτα 10000 κορδελο στο 18.60 .Εδώ είναι κλοπή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα.. me too Καπετανιε! οπως κ τα πρωτα στημενα (2.600 τεμ.) απο τις 2 εντολες στο 0.186 δικα μου επισης.. να στηριζουμε το χαρτακι! χεχεχε

      Διαγραφή
    2. Στον Κύριο Τάκη δεν αρέσει αλλα τον Αλουμινατο εδώ στο 0.53 δεν μπόρεσα να αντισταθώ...

      Διαγραφή
    3. Καθώς και 2000 Κεκροπα στο 1 και μετά 0.80 αν το γράψει...

      Διαγραφή
  35. Η Ευρώπη επιτέλους ξυπνά. Πριν από όλους αυτή τη φορά. Έπονται και οι υπόλοιποι σύντομα. Είπαμε πως μόνο συντονισμένα και όχι μεμονωμένα θα γίνει έργο...

    European stock markets surged after Germany's finance minister announced the government would announce an 'unlimited' credit facility to help companies struggling with short-term cash flow problems due to the coronavirus outbreak.

    Olaf Scholz told a press conference the facility would be administered by Kreditanstalt fuer Wiederaufbau, a state-owned development bank that also played a large role in the government's stabilization programs 11 years ago.

    The measure is the most radical announced so far by Berlin and reassured markets about Germany's willingness to relax its purse-strings as the European economy stares a potentially sharp recession in the face.

    Elsewhere, the European Commission confirmed that it was ready to relax the EU's Stability and Growth Pact, acknowledging that the Covid-19 outbreak represented an event outside the control of governments and therefore met the requirement for allowing exception spending.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλ?
      Τι σημαίνει αυτό?
      Ποιός θα χρηματοδοτήσει και ποιόν και κυρίως ΠΩΣ
      Θα χρησιμοποιηθεί το αποθεματικό των 35δις?
      Θα δανείσουν οι τράπεζες?(το μαξιλάρι αφορά τις συστημικές)
      Η άλλη?
      Το γελοίο της υπόθεσης, πάλι, οι προνομιούχοι ΔΥ,που θα πληρώνονται κανονικά,σε σχέση με τους μούλους Ι.Υ και τις άδειες τους.
      Μακάρι να κάνω λάθος, αλλά έχουμε να δούμε πολλά ακόμα...

      Διαγραφή
  36. Σύντεκνοι σας ενημερώνω ότι απο σήμερα κάνω shut down και θα ανοίξω ξανά την οθόνη μου τον Αύγουστο που θα είναι παχιές οι μύγες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατρέ, αφού το ξέρεις, είσαι εξαρτημένος, όπως κι εμείς. Δεν θα τα καταφέρεις.

      Διαγραφή
    2. Γιατρέ να μην ξεχνάμε ότι μετά την άμπωτη πάντα ακολουθεί η παλίρροια,εγώ δηλώνω λάτρης ΧΑΑ έτσι και αλλιως,νομίζω γεμάτο ευκαιρίες.Τα καλύτερα για όλους και καλό βραδυ σε όλους.

      Διαγραφή
  37. https://foreignpolicy.com/2020/03/02/china-blames-united-states-coronavirus/

    Δεν είναι καλό αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Προς κύριο hippy και όχι μόνο, λάτρη των μερισμάτων ... έτσι για να έχουμε κάτι να κάνουμε το Σ/Κ. Αφού δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε όξω ας ψάχνουμε νούμερα!!

    Για δείτε την https://www.carnivalcorp.com/
    με ticker
    https://finance.yahoo.com/quote/CCL?p=CCL&.tsrc=fin-srch

    Εξαιτίας του κοροναιού η μετοχή έχει πιεστεί στο 1/3 ... πλέον η μερισματική απόδοση είναι άνω του 10% και το P/E κάτω απο 4.
    Οι ταμειακές ροές εξαιρετικές!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://www.carnivalcorp.com/static-files/9ba84dfd-b96a-486f-8617-34e49820077a

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ κύριε Τάκη. Η χρηματιστηριακή δεν με βοηθάει ώστε να μην φορολογούμαι με 30% στις ΗΠΑ σαν κάτοικος εξωτερικού. Οπότε μου κακοφαίνεται όταν η εταιρεία μου κατά την αποκοπή του μερίσματος χάνει στο ταμπλό πχ 100 cents ενώ εγώ εισπράττω τα 70. Λόγω αυτού για τις μερισματοφόρες προτιμώ τις Αγγλίδες. Υπάρχουν βέβαια και σε δολάρια μερικές ιδιαίτερες, προνομιούχες 25αρες, που εξαιρούνται της φορολόγησης (πχ THGA, MFO, ALLY PRA).

      Διαγραφή
    3. Παίζει και στο city?

      https://finance.yahoo.com/quote/CCL.L?p=CCL.L&.tsrc=fin-srch

      Διαγραφή
  39. Σας είχα ρωτήσει κ Τάκη πρόσφατα για τις 3 κορυφαίες.. δείτε κ τις άλλες 2.. royal carribean κ norwigean..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και οι 3 φαίνονται ως μεγάλες ευκαιρίες.
      Το μεγάλο πρόβλημα και των 3 είναι το υψηλό χρέος που έχει μετουσιωθεί σε πλοία και πάγιο εξοπλισμό.
      Βάσει των P/E είναι ο ορισμός του τσάμπα ... τα κέρδη εισπράττονται.

      Η Νορβηγέζα μάλλον έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα στη ρευστότητα της.
      Μέρισμα δίνει η NCLH?

      Διαγραφή
    2. H ΤUI γιατί τρώει τόσες σφαλιάρες; Ακόμη και σήμερα, στη φάπα την είχαν.
      Why?

      Διαγραφή
    3. Oχι δεν δινει μερισμα απο οτι ειδα κ. Τακη η NCLH. Ειναι η μικροτερη απο τις 3 και επισης εχει το μεγαλυτερο δεικτη Τοtal Debt/Equity απο ολες στο 104%, εναντι 45% της Carnival και 88% της Royal Caribbean. Σε operating margin και net Profit margin υπερεχει ελαφρως η μεσαια σε μεγεθη (δηλ. η Royal).
      Bεβαια οσον αφορα τις μερισματικες αποδοσεις που σωστα αναφερατε, απο οτι διαβαζω σε διαφορα αρθρα δεν θα μπορουν να διατηρηθουν μετα το στραπατσο που φαγαν λογο κορωναιου. Το ιδιο ισχυει κ για τα αναμενομενα sales, την κερδοφορια τους και τα χαμηλα p/e. Απο την αλλη πλεον τις αγοραζεις σε τιμες εκπτωσεων αναμενοντας την ομαλοποιηση της καταστασης εν καιρω. Η Carnival μεχρι το κλεισιμο της Πεμπτης προτου αντιδρασει σημερα (κατα 17.5%) διαπραγματευοταν σε τιμες 20 χρονια πριν... Tελος με βασει τα μεχρι τωρα στοιχεια (2019) η Carnival ειναι λιγο πιο φτηνη σε ορους P/S (0.58), εναντι της Royal P/S (0.61).

      Διαγραφή
    4. Η TUI όπως σας είχα γράψει Κύριε Τάκη είναι φάση επανασχεδιασμός στρατηγικής marketing και στοχεύει στα Touristics Activities που είναι μια αγορά περίπου 190 δις. Θέλει όμως χρόνο και τώρα με τον Corona πάνε ολα πίσω...

      Διαγραφή

    5. Donald J. Trump
      @realDonaldTrump

      At my request, effective midnight tonight, Carnival, Royal Caribbean, Norwegian, and MSC have all agreed to suspend outbound cruises for thirty days. It is a great and important industry – it will be kept that way!

      12:21 AM · Mar 14, 2020

      Διαγραφή
    6. Ναι, το έχω δει κύριε Ανδρέα. Πολύ καλά κάνουν και κλείνουν τις κρουαζιέρες για 1 μήνα ... ίσως χρειαστεί και λίγο παραπάνω.

      Πάντως, πιστεύω, πως σωστά κοιτάτε σε αυτό το χώρο.
      Αυτές οι εταιρίες, είναι από αυτές που το 2021, θα έχουν τα κέρδη του 2019 και με τις τιμές που έχουν, οι μετοχές, σήμερα, θα επανέλθουν εύκολα, στις τιμές του 2019, όπου και εκεί ήταν φτηνά αποτιμημένες.
      Άρα οι τιμές των μετοχών Χ3 και οι μερισματάρες να πέφτουν.

      Αυτό που θέλει προσοχή, όμως, είναι ότι έχουν μεγάλο χρέος , το οποίο έχει διοχετευθεί στην αγορά των παγίων. Αν λειτουργούν κανονικά το εξυπηρετούν εύκολα καθώς έχουν εξαιρετικές ταμειακές ροές και υψηλότατες αποσβέσεις.

      Θα επανέλθω λεπτομερέστερα ...

      Διαγραφή
    7. Κύριε Τάκη οι εταιρίες κρουαζιέρας θα αντιμετωπίσουν τρομερές δυσκολίες. Σας μεταφέρω πληροφορίες από πρώτο χέρι αφου τυχαίνει να διαμένω κοντά στα κεντρικά γραφεία των 3 μεγάλων εταιριών στο μαιάμι και συγγενικά μου πρόσωπα δουλεύουν στη royal carrebean. Έχουν παγώσει τα πάντα και οι εργαζόμενοι είναι με το ένα πόδι στα πρόθυρα της ανεργίας. Η royal συζητάει με την ομοσπονδιακή αφου είναι δεδωμένο ότι θα λάβει γενναία ένεση χρηματοδότησης, σε περίπτωση που οι εξελίξεις πάρουν δραματική τροπή και χρειάζονται κλίνες τα νοσοκομεία, τα καράβια που είναι ακινητοποιημένα να χρησιμοποιηθούν σαν πλωτά νοσοκομεία. Περνώντας σήμερα απο το λιμάνι η εικόνα των μεγαθηρίων αραγμένα το ένα δίπλα στο άλλο ήταν αποκαρδιωτική. Το ίδιο και άλλα αραγμένα μεσοπέλαγα αφού δεν υπάρχει χώρος στο λιμάνι να δέσουν. Βασικο δεδομένο είναι και το ότι ο κόσμος δεν πρόκειται σύντομα να πηγαίνει κρουαζιέρες εκτός και αν ξευτιλίσουν της τιμές. Μακάρι οι εξελίξεις να είναι θετικές και θα πέσω με τα μούτρα και στης 3 εταιρίες.

      Διαγραφή
    8. Η παροιμία λέει ""μάθε τέχνη και άστην και όταν πεινάσεις πιάστην".
      Συνεπώς μελετάμε, μελετάμε και αναλύουμε.

      CCL πτώση πάνω απο 60%
      RCL πάνω απο 70% ... παίζουν σε τιμές προ 2000.

      ΝCLH έχει πιεστεί στο 80%. Kαταγράφει ιστορικά χαμηλά. Έχει πέσει κάτω απο την τιμή εισαγωγής των 17 ευρώ του 2013.

      Αν δεν αγοράσω κρουαζιέρα τώρα; πότε θα αγοράσω; Στα ύψη;
      Τώρα μελετάμε ... δηλαδή, ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ. Θα έρθει η ώρα που θα την πιάσουμε.

      Διαγραφή
  40. Καλησπέρα κύριε Τάκη μιας και αναφέρεται αρκετά ο Ελλάκτωρ είναι εύκολο να μας αναλύσετε λίγο τα θεμελιώδη του και τι τιμές μπορεί να δει σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα θεμελιώδη του δεν είναι καλά.
      Είναι μάπα!!
      Θεωρώ ότι δεν κινδυνεύει η εταιρία, μέσα στα επόμενα 2 χρόνια ... ποντάρω στην αντίδραση. Τίποτα παραπάνω.

      Δείτε την μικροανάλυση της ΑΒΑΞ .... ο Ελλάκτωρ είναι σε κάπως καλύτερη κατάσταση!!

      Διαγραφή
    2. Κ Τάκη αντίδραση μάλλον θα εννοείς το κλείσιμο του gap από τη μέρα του άδειασματος? Άρα τιμές περί του 1.3€? Η πιστεύεις ότι μπορεί εκ νέου να προσεγγίσει πάλι το όριο του 2€? Αυτά που θεωρούσαμε για τιμές στα 3€ δεν ξέρω αν είναι πλέον εφικτά μετά από τέτοια φαπα.

      Διαγραφή
    3. Αν αντιδράσει, πιστεύω ότι εύκολα θα πιασει τα 1.2. Εκει θα βγω ....

      Μέτα θέλει πολύ δουλειά και χρόνο για το 1.8

      Διαγραφή
  41. Μια ερώτηση προς όποιον μπορεί να απαντήσει:

    Η Κίνα φαίνεται να έχει ξεπεράσει την επιδημία. Μειώνονται κάθε μέρα τα κρούσματα.

    Για ποιο λόγο η κινέζα (LK) συνεχίζει την πτώση; έκθεση στην Αμερική και την Ευρώπη δεν έχει από όσο ξέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει ακόμη ανοικτό το θέμα με την ανώνυμη έκθεση, πως τάχα μου παραποιεί τον Ισολογισμό φουσκώνοντας τις πωλήσεις.
      Μια σειρά απο κοράκια (δικηγορικά γραφεία) ψάχνουν επενδυτές που την επίμαχη περίοδο έχασαν απο το χαρτί για να προχωρήσουν σε αγωγές.
      Αυτός εκτιμώ πως είναι ο βασικός λόγος που καθυστερεί το ανοδικό ξέσπασμα και σταμάτησε 2 φορές στα 42.

      Διαγραφή
  42. H SWN μέσα σε 5 λεπτά πήγε από από +30% στο -8% και ξανά +15%!
    Γι' αυτό αγαπάμε Ammurica!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. xaxa αυτες ειναι διακυμανσεις! Κ μετα γκρινιαζουμε για εδω.. δειτε τι εγινε στην EQT που επισης εχω παρει, στο τελος μεσα σε 10 λεπτα!

      Διαγραφή
    2. Πράγματι κ. Ανδρέα εξαιρετική αντίδραση και αυτή και πολύ μάζεμα στα χαμηλά της.
      Μέχρι τέλους του μήνα θα γνωρίζουμε αν έχουμε να κάνουμε με dead cat bounce, ή κάτι πιο μεσοπρόθεσμο.
      Πιστεύω πως αν καταφέρει να ελέγξει την κατάσταση ο Πρόεδρας και αλλάξουν ρότα οι αγορές, οι αεριούχες θα κάνουν μεγάλο μπαμ.

      Διαγραφή
  43. Κυριε τακη ποια προτιματε στη θεση της τερνεργ που ειναι οπως γραψατε ακομα μωρο στα σπαργανα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχει έρθει ακόμη το μωρό. Οσονούπω, τα γεννητούρια.

      Διαγραφή

    2. Μπα...στον παιχταρά Μορφωνιό αντιστοιχεί η σημαντικότερη στον κόσμο...State Grid με έσοδα 370 δις

      https://finance.yahoo.com/quote/600131.SS?p=600131.SS

      Διαγραφή
    3. Πανάκριβη δεν την συστήνω...το μόνο καλό είναι ότι κάνει εξαιρετικές τοποθετήσεις-εξαγορές (ΑΔΜΗΕ στα 2.90 χε χε)

      Διαγραφή
    4. Χοντρικά χε χε...

      232 εκ. μετοχές ΑΔΜΗΕ χ 24% = 55,68 εκ. μετοχών
      320 εκ/55,68 εκ μετοχές = 5,747 ευρώ/μετοχή ΑΔΜΗΕ χ 51% =2,931 ευρώ/μετοχή ΑΔΜΗΕ συμμετοχών.

      Να λοιπόν ένας καλός λόγος για να μην ενδιαφερθεί για την State Grid όποιος δεν εκτιμά τον ΑΔΜΗΕ. Εμένα πάλι μου αρέσει πολύ ότι οι Κινέζοι προτιμούν να εξαγοράζουν μερίδια σε εταιρείες υποδομών. Δεν αυξάνω ΑΔΜΗΕ, είναι το 15% του επενδυτικού μου χαρτοφυλακίου. Αγοράζω όμως σιγά σιγά ΟΛΠ μέχρι να φτάσω παρόμοιο ποσοστό.

      https://energypress.gr/news/i-kineziki-state-grid-pairnei-24-toy-admie-me-timima-320-ekat-eyro-poies-einai-oi-epomenes

      Διαγραφή
    5. Kε Hippy (οξύμωρο σχήμα ίσως)
      Λόγω της γνώσης σας στο θέμα ενέργειας, αν δεν είναι κόπος, μπορείτε να περιγράψετε το σχήμα που αφορά την ΑΔΜΗΕ και τα κέρδη της, αλλιώς ένα link για να κατατοπιστώ.
      Ευχαριστώ!

      Διαγραφή
    6. Δεν κατάλαβα την ερώτηση (ως προς το "σχήμα"). Το 9μηνο/2020 είναι αυτό

      https://www.athexgroup.gr/documents/10180/5685208/1396_9867_2019_Greek_1.pdf/7b69c719-17b8-458a-b873-50136406faae

      Η εταιρεία είναι σε μεγένθυση. Θα τριπλασιάσει το ενεργητικό της στην επόμενη 5ετία-8ετία. Πιθανολογώ Ρ/Ε 10 για την μετοχή το 2019 και μερισματική απόδοση >4% με τιμή μετοχής τα €2. Καμιά σχέση με την ΔΕΗ, διόδια ρεύματος πληρώνουν όλοι!!

      Μπορείτε να διαβάσετε την ανάλυση της εταιρείας από τον κύριο Τάκη στο μπλογκ καθώς και μια παλαιότερη (2017) από τον καλό χρήστη Nikdan

      https://www.capital.gr/forum/thread/6164058?page=66&messageId=6725335

      Διαγραφή
    7. Ευχαριστώ πολύ κε Hippy για την απάντση σας, το οξύμωρο ήταν προς χάριν αστεϊσμού, σκέφτηκα στα 70s να προσφωνεί κάποιος έναν του κινήματος των λουλουδιών ως κ.Χίπυ.

      Διαγραφή
  44. Μάλλον είμαστε κοντά στη λύση του Κορωναιού.

    https://www.investors.com/news/technology/gild-stock-pops-coronavirus-treatment-reportedly-shows-promise-japan/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η λύση θα είναι το εμβόλιο κύριε Τάκη.

      Αν βρούμε την εταιρία που θα το βγάλει πιάσαμε το λαχείο. Θα βγάλουμε όλη τη χασούρα του ΧΑΑ..

      Ελπίζω να βρω λίγο χρόνο το ΣΚ να το ψάξω λίγο

      Διαγραφή
    2. https://geneonline.news/en/2020/03/04/taiwan-synthesizes-potential-covid-19-treatment-favilavir/?doing_wp_cron=1584045566.3460919857025146484375
      https://www.clinicaltrialsarena.com/analysis/coronavirus-mers-cov-drugs/
      Εν τω μεταξυ η Γερμανια εχει τους λιγότερους θανατους..Λογω κατανάλωσης μπύρας!!!
      https://vixra.org/pdf/2003.0260v1.pdf

      Διαγραφή
    3. Αργεί ακόμα η λύση του εμβολίου.Προσωπικά πιστεύω οτι θα χρειαστεί πάνω από 8 μήνες και αν. Στο μεσοδιάτημα αυτό τα χρηματιστήρια θα είναι σαν το καζίνο ειδικά για βαριά χαρτιά.
      Υπάρχουν πολλές στρατηγικές που μπορούν να ακολουθηθούν και αυτές εξαρτωται από το επενδυτικό προφιλ του καθενός.
      Το σίγουρο είναι οτι πάμε για ύφεση γενικότερα.
      Οσο αφορά το ΧΑ για τέτοια περίοδο μπορείς άνετα να κινηθείς και σε μεγάλα μερισματοφόρα χαρτιά όπως έχουν επισημανθεί εδω από πολλούς αλλά και σε πολύ μικρά που θα τα βρεις σε τιμές σκραπ.

      Διαγραφή
    4. Το εμβόλιο έτσι κι αλλιώς είναι για μελλοντική χρήση, βραχυπρόθεσμα θα βοηθούσε πολύ μια μορφή θεραπείας, μια αντιβίωση.

      Διαγραφή
  45. Προσέχουμε και λίγο στις επιλογές:
    " Η απότομη ζήτηση για εργαλεία τηλεργασίας, όπως η πλατφόρμα Zoom, οδήγησε μάλιστα σε ένα διασκεδαστικό ευτράπελο: μέσα στη σύγχυσή τους, εκατοντάδες επενδυτές αγόρασαν μετοχές της σχετικά άγνωστης κινεζικής εταιρείας Zoom Technologies, η οποία δεν έχει καμία σχέση με το εργαλείο και πρόκειται απλώς για συνωνυμία."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Παίρνει μεγάλο ρίσκο ο Τραμπ, ας ελπίσουμε αφενός να το έχουν μελετήσει και αφετέρου να τους βγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  47. QUEST
    Η Acs θα κάνει τρελούς τζίρους αυτές τις μέρες. Ολα με κουριερ τα στέλνουν, τα ΕΛΤΑ υπολειτουργούν, ποιος θα παει να κάτσει στην ουρά μέσα σε κατάστημα ΕΛΤΑ, που δουλευουν με λογική δημοσίου και θα πάρουν όλοι αδεια?

    Το κομμάτι πληροφορικής δεν το αγγίζει ο ιός, δουλευουν ολοι κανονικά από τα σπίτια τους.
    Επίσης, δόθηκε οδηγία για αποφυγή μετρητών και πληρωμες με καρτες.
    Cardlink Pos λοιπον.

    Μάλλον αυξηση τζιρου θα έχουμε κι όχι μείωση λόγω κορονοιού.

    Από τις λίγες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ελλάδα λόγω μαλακοιου οι ιχθυοκαλλιέργειες...Εμ μα πως,τόση κατάρα έπεσε μετά τις δπ... Εδώ πληρώνονται όλα κύριοι της αμμερα..😬😁

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Από τα πρώτα χαρτιά,μην πω το πρώτο που θα φύγουν επάνω αν σταθεροποιηθεί το ΧΑΑ,η κανει πλαγιοναδικη κινηση,είναι η Αττικής..θεμελιώδη δεν παίζουν κανένα ρόλο...στο γύρισμα από τις 630 μονάδες στις 680 του ΧΑΑ τις προάλλες από 0.2 έφτασε σε δύο μερες να κάνει πράξεις σχεδόν στο 0.3...Αν διορθώσει και κάτω από 15 λεπτά, καλοδεχούμενη η γλυκούλα...
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Τώρα κύριε Ανανία λες ότι θα φύγει η Αττικής είναι και αυτή μέσα στις 10 και κάτι που θα αντιδράσουν πρώτες μπορεί να αντιδράσει και αυτή αλλά άλλες είναι που θα πετάξουν θα τις δούμε από δευτέρα λίγο υπομονή,θα δούμε ωραία πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Ετσι να το πληρώσουν οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις που έχουν μεταφερει την παραγωγή στην απρόβλεπτη Κίνα...Με την τροφοδοσία να έχει σταματήσει δύο μήνες τα έχουν δει όλα..Από την άλλη γέμισαν οι σχιστοματηδες όλη την Ευρώπη με τον ιό,με συνέπειες μεγάλες κοινωνικες και οικονομικές..
    Τώρα λέει το σκέφτονται για σταδιακή απαγκίστρωση από την Κίνα..
    Να τα μαζέψουν και να φέρουν πίσω τα εργοστάσια ..θα ωφεληθεί και η χώρα μας ταμάλα, αν δεν κοιμόμαστε παλι..
    Αυτό ισχύει και για την Τουρκία,που η Ευρώπη επενδύει και αυτοί μόνο εκβιάζουν,απειλούν και σαμποτάρουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Δηλαδή με την ανατιμηση περιουσιακών στοιχείων λόγω νέου κλιβάνου κατά 30 εκ,και τα 15 με 20 εκ που βλέπει ο Σερ Τάκης καθαρά κέρδη τρώει πάνω από τα μισά αρνητικά ίδια κεφάλαια..Κάτι είναι και αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ήμουν Δαυίδ θα τα έκαιγα τα αποτελέσματα του 2019.
      Θα έβαζα μέσα όλες τις προβλέψεις και όλα έξοδα αναδιοργάνωσης.

      Αν δεν το κάνει και τελικώς για το 2019 εμφανίσει κέρδη ... τότε θα είμαι σίγουρος ότι έχει καθαρήσει τα πάντα.

      Διαγραφή
    2. Τέτοια γράφετε και οι μαριδαιοι θα πάνε στον veterinaire για θεραπεία...Να έχουν φάει την πτώση της αρκούδας και να βγάλει και ζημιές...😬😁😂🤣🤣

      Διαγραφή
    3. Απο τα 0.18 στα 0.13 θα έλεγα η πτώση 27% μέσα σε αυτόν το Αρμαγεδώνα είναι πολύ γλυκιά.

      Άσχετο ... αλλά όποιος δεν αντέχει ας πουλήσει!!!
      Τα πολλά λόγια είναι φτώχια.

      Διαγραφή
    4. Από τις 2 Γενάρη ειναι πανω από 45% η πτώση,από τα υψηλά(τρόπος του λέγειν,στο βυθό ήταν και εκεί), τέλος Γενάρη 55% κάτω..πάντως επειδή υπήρχε και μια μεγάλη έκτακτη παραγγελία από πελάτη το τέταρτο τρίμηνο που είναι και δυσκολο,εεεεε μαλλον θα βγάλει κέρδη...
      Ο άλλος ο Ευάγγελου που πήρε στο 0.21 είναι μέσα 40! χιλ!!..🤭🤕😬

      Διαγραφή
    5. Κύριε Ανανία. Κέρδη θα βγάλει ... and so what?

      Αν προσεξετε και στο πολύ καλό 6μηνο είχε βάλει έξοδα αναδιοργανωσης ... θα είχε παραπάνω κέρδη, διχως αυτά.
      Αν θέλει, με αφορμή όλη αυτή την κατάσταση, μπορει να βάλει ό,τι αλλη πρόβλεψη θέλει μέσα στα αποτελέσματα και να κάψει τα κέρδη, εξυγιαίνοντας τον Ισολογισμό. Καλό θα είναι αυτο.

      Μην επικεντρώνεστε στα κερδη ... να κοιτάτε τις πωλήσεις. Αν διατηρηθουν στα 500 εκατ. όλα τα άλλα θα έρθουν, αργά ή γρήγορα.

      Διαγραφή
  53. Καλησπερα στη παρεα!!!

    L.C
    Καναλι 27,42 - 41.13...Στηριξεις - αντιστασεις καναλιου 32.66 - 35.89
    Εγκυρο σπασιμο του 41.13 το χαρτι στοχευει 54.84...

    ΚΥΡΙΟ
    Καναλι 0.66 - 1.10 με ενδιαμεση στηριξη 0.88....
    Εγκυρο σπασιμο του 1.10 στοχευει το 1.76 με ενδιαμεσες αντιστασεις 1.32 και 1.54

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θέλετε να δείτε και την CCL;

      https://finance.yahoo.com/quote/CCL?p=CCL&.tsrc=fin-srch

      Ίσως είναι ευκαιρία σε αυτα νούμερα!!

      Διαγραφή
    2. Καλημερα κ.Τακη και σε ολη τη παρεα!!!

      CCL...

      Στην μεγαλη εικονα (μηνιαιο διαγραμμα)το χαρτι χωριζεται σε 3 βασικα καναλια
      1) 10.15 - 26.39 στο οποιο κινηται τωρα...2) 26.39 - 42.63 και 3) 42.63 - 69.02 (ασχετα αν το χαρτι εχει κανει υψηλο 72.70)

      Στο υπαρχων καναλι το 10.15 θεωρειται ΜΠΕΤΟΝ ΑΡΜΕ με σοβαρες στηριξεις 14.21 και 12.18....Σοβαρες Αντιστασεις 18.27 και 22.33..

      Οι μαθηματικη δεικτες (Μηνιαιο) RSI - Williams - Smio - Stoxastikos - ADX - δειχνουν οτι το χαρτι ειναι υποτιμημενο και θεωρειται ευκαιρια για οποιον αγοραζει απο τα 18.27 και κατω (παντα με στρατηγικη στις τιμες του καναλιου)δυσκολα θα βγει χαμενος σε βαθος χρονου.

      Το σημα εξοδου το εδωσε 21/3/2018 στην τιμη 67.06...

      Συστημα για Τρειντεραδες (κατε με)...Καθε φορα που το χαρτι γραφει - 13% ως -18%
      απο την τιμη του ΑΚΜΟ 200 ημερων...(αγορα) και πωληση οταν τεμνει σε αυτον....

      αυτο εχει γινει 2/7/2018 ...29/10/2018...26/12/2018...28/3/2019 (εδω στοπ λος αποτυχια συστηματος)....26/6/2019...27/8/2019 (και εδω στοπ λος)
      Σημερα το χαρτι βρισκεται - 61% απο την τιμη του Ακμο 200 περιοδων...
      Τα συμπερασματα δικα σας!!!

      ΥΓ...κ.Τακη και λοιποι φιλοι συγνωμη για τα οποια ορθογραφικα λαθη
      Αποφοιτος ΣΤ' Δημοτικου

      Καλη Κυριακη σε ολους!!!

      Διαγραφή
    3. Να σημειωσω επισης την δικη μου στρατηγικη...πχ Σπεις....

      Απο την στιγμη που πιστευω το χαρτι ...και οτι μακρο θα γραψει 7.80 (το λιγοτερο)
      αγοραζω βασει συστηματος και στρατηγικης οσο μπορω ποιο χαμηλα

      Το 50% της θεσης το διακρατω για την τιμη στοχο 7.80 και το υπολοιπο 50% της θεσης τρειντ για να περνα ο καιρος μεχρι να φθασω στον στοχο μου...Stop Loss ΓΙΟΚ...Δηλαδη τι???...θα αγορασω πχ στα 3.20 και θα βαλώ stop loss στα 3 απο την στιγμη που πιστευω οτι θα γραψει 7.80???

      Το ιδιο εγινε και με την Τενεργ κλ χαρτια

      Αυτα απο μενα

      Διαγραφή
    4. Προσωπικά έχω άλλη συμπεριφορά. Είμαι οπαδός του stop loss. Ακόμα και σε συνθήκες τρομοκρατία*ς όπως αυτές που βιώνουμε. Θεωρώ κάπως αλαζονικό να θεωρώ ότι κάποια μετοχή θα κινηθεί σώνει και καλά προς την τιμή στόχο που έχω βάλει έστω και μετά από πολύ μελέτη. Η μελέτη είναι προσωπική μου υπόθεση, έδωσα περισσότερο βάρος σε στοιχεία που αξιολόγησα ως σημαντικότερα έναντι άλλων συνεπώς είναι πιθανό να κάνω λάθος. Και σε κάθε περίπτωση εάν η μετοχή κινηθεί αντίθετα από την επιθυμία μου είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΒΕΒΑΙΟ  ότι ΝΑΙ έχω κάνει λάθος είτε στην επιλογή της μετοχής είτε στο χρόνο που επέλεξα την αγορά της.

      Το παράδειγμα της CCL και η κερδοσκοπική συμπεριφορά που περιγράφετε με την αγορά-πώληση όποτε τέμνεται ΑΚΜΟ 200 ημερων είναι στατιστικά χιλιοεπιβεβαιωμένο και συνεπώς επενδυτικά πρόσφορο. Ένα -8% stop loss μπορώ να το διαχειριστώ και να το αποσβέσω...το -61% όχι...είναι καταστροφικό.
      Αλήθεια, εάν ο διαγωνισμός για τις ταυτότητες που φούσκωσε την Space στο ταμπλό αναβληθεί ή γίνει αλλά η εταιρεία τον χάσει ποια πιστεύετε  ότι θα είναι η κίνηση της μετοχής?  Προσωπικά είχα θέση στην εταιρεία αλλά και tralling stop loss 8% που "χτύπησε" και χωρίσαμε.

      *Σε κάθε περίπτωση οι όροι του παιχνιδιού έχουν αλλάξει αρκετά. Εμείς απέναντι στις  αυτοματοποιημένες κινήσεις των computers. 

      Διαγραφή
    5. 20 ευρώ θσ γράψει.
      Άντε 15 ευρώ για να είμαι σίγουρος!!

      Διαγραφή
    6. CCL, RCL και NCLH ... είναι μεγάλες ευκαιρίες για κερδοσκοπια.
      Μένει να μελετήσουμε, για πόσο θα ισχύσει η καραντίνα στην κρουαζιέρα και ποιες θα αντέξουν στην εξυπηρέτηση του χρέους.
      Το 2021 θα έχουν ξανά τα κέρδη του 2019.
      Είναι ζήτημα χρόνου να πάνε απο 3 ως 5 φορές πάνω.

      Μελέτη, μελέτη, νούμερα, πάλι νούμερα και αναμονή.

      Διαγραφή
    7. Κύριε Τάκη μιλατε για Space ότι θα γράψει 15 ευρώ η κάνω λάθος?

      Διαγραφή
    8. Καλησπερα σας!

      1) κ.hippy καλα κανετε και ειστε οπαδος του stop loss....και στις 2 περιπτωσεις
      28/3/2019 και 27/8/2019 γραφω για STOP LOSS και αποτυχια του συστηματος.....ΔΕΝ γραφω καποιος να παραμεινει μεσα και να φαει - 61% στο κεφαλι....-61% γραφει ΤΩΡΑ και ο καθεις πρατει αυτο που νομιζει....

      2) Η Σπεις αν ΔΕΝ παρει τις ταυτοτητες θα βαρεσει φαλιμεντο????

      3) Να υποθεσω οτι ειστε αχαρτος??...Δηλαδη σε ολη αυτη τη πτωση δεν χρειαστηκε στοπ???....

      4) Ναι στις Σπεις θα κατσω μεσα καιθα δω ολο το εργο μεχρι τελος(παρει δεν παρει το εργο) ....Αλλοι βαρανε stop loss και αλλοι κανουν προσευχες να ερθει και κατω απο τα 3 ευρω....Ετσι ειναι αυτα τα πραγματα.....

      Διαγραφή
    9. Κύριε fasokinige κάθε άλλο παρά άχαρτος είμαι. Αύξησα ρευστότητα μειώνοντας λίγο (15%) τη μετοχική μου θέση και παρακολουθώ περιμένοντας να εξομαλυνθεί η αγορά. Πως θα το πάρουμε είδηση αυτό? Ευκολάκι...για 4-5 συνεδριάσεις ο ΓΔ θα κάνει αυξομειώσεις κοντά στο 1%. Τότε θα κάνουμε τις επιλογές μας. Ίσως επαναγοράσω και ΣΠΕΙΣ (φυσικά με ενοχλούν τα χρήματα των μικρομετόχων που ιδιοποιούνται τα μέλη του ΔΣ με τις καθημερινές (?) συνεδριάσεις)

      Διαγραφή
  54. Κύριε ανάνια έχετε σκεφτεί μήπως το χαρτί δεν είναι για σας.προφανως είστε φορτωμένος
    Όμως η μετοχή δεν προσφέρεται για ένα trader κερδοσκοπο όπως εσείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. ΣΠΕΙΣ...

    https://www.euro2day.gr/specials/interviews/article/2011798/mertzanhs-nees-eykairies-anoigontai-gia-thn-space.html

    Καναλι 3 - 4.80...με ενδιαμεσες αντιστασεις 3.60 - 4.20...
    Εγκυρο σπασιμο του 4.80 το χαρτι στοχευει το 7.80...
    Μακαρι να ερθει στα 3 ευρω και μετα ΥΠΟΜΟΝΗ..

    Καλο ξημερωμα σε ολους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Απορώ που ο άλλος αφήνει την εταιρεία στο ΧΑΑ και τη μετοχή σε επιτήρηση ,που και ταλαιπωρία και δυσφήμιση είναι για την εταιρεια,και ξεφτίλα για το χρήμα που εχει..εδώ με 20 εκ παίρνει το 100% των μετοχών ,την βγάζει από το χααμενο και χωρίς τους περιορισμους και τα αναχώματα που έχει μια εισηγμένη, απρόσκοπτα προχωρεί την αναδιάρθρωση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Σκέψεις και παρατηρήσεις μετά το ολοήμερο χθεσινό σερφάρισμα:
    Οι κυβερνήσεις των βόρειων λαών (ΗΠΑ, αγγλοσάξωνες, γερμανοί κλπ.) πιθανότατα δεν θα ακολουθήσουν τα σκληρά περιοριστικά μέτρα των νοτιότερων αφενός γιατί είναι κυνικοί πραγματιστές και υπολογίζουν τις απώλειες και αυτά έχει η ζωή και αφετέρου αφήνοντας τον ιό να εξαπλωθεί σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού θα έχουν φυσικό εμβολιασμό για το μέλλον. Αυτό φαίνεται από αυτά που είπαν Τραμπ, Τζόνσον αλλά και γερμανοί λοιμωξιογκουρούδες.
    Οι νοτιότεροι το αντιμετωπίζουμε διαφορετικά (ίσως και εξαιτίας της ακραίας τροπής που πήρε το πράγμα στην Ιταλία) λόγω διαφορετικής ιδιοσυγκρασίας, θεωρητικά εάν στην Ελλάδα υποχωρήσει το πράγμα λόγω καλοκαιριού, απομόνωσης, μέτρων προστασίας κλπ., το φθινόπωρο θα είμαστε πάλι εκτεθειμένοι και θα περιμένουμε το εμβόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. καλησπερα!
    ελπιζω ολα τα μελη κ οι οικογενειες τους να ειναι καλα.

    ειναι περιοδος ανακοινωσης αποτελεσματων.ειτε η περιοδος ανακοινωσης παρει παραταση ειτε οχι,αυτη τη φορα πρεπει να δωσουμε ακομα μεγαλυτερη προσοχη στο εξης:

    στις εταιρειες που το κυκλοφορουν ενεργητικο ειναι αισθητα μικροτερο απο τις βραχυπροθεσμες υποχρεωσεις.

    παντα πρεπει να το κοιταζουμε αυτο, αλλα τωρα που για καποιο διαστημα οι πωλησεις σε πολλες εταιρειες θα πεσουν αποτομα, ισως κ να ειναι απο εκει που πρεπει να ξεκιναμε(κ εννοειται πως κοιταζουμε κ ολα τα αλλα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. ΓΔ....Μετρηση απο ιστορικο υψηλο 6.484,38

    Καναλι 842.96 - 518.75 ....Οι αντιστασεις μεχρι να φτασουμε ξανα το 842,96 ...
    583.59 - 648.43 - 713.28 - 778.12 - 842.96....

    Σπασιμο του 518.75....Καναλι 518.75 - 324.21 με ενδιαμεσες στηριξεις 453.90 - 389.06..

    Λετε με τον πανικο να δουμε το θρυλικο 325ΓΔ???....ΟΥΔΕΙΣ γνωριζει που θα το γυρισουν..ΑΝ και λιγο μας νοιαζει...Εμεις κοιταμε χαρτια και οχι δεικτες...
    Απλα αφηνω τα νουμερα εδω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πως είναι δυνατόν να κοιτάζει κάποιος δείκτες όταν αλλάζει η σύνθεση τους είτε η στάθμιση αρκετών εταιρειών τους? Διαγραφές δυναμικών-κάποτε-εταιρειών (ΜΗΧΑΝΙΚΗ, ΠΕΤΖΕΤΑΚΗΣ, ΑΤΕ, Vodafon, ΔΟΛ κλπ), συγχωνεύσεις(ΕΥΡΩΒ-ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΛΦΑ-ΕΜΠ, ΕΛΤΕΧ-ΑΚΤΩΡ κλπ) αυξομειώσεις στις σταθμίσεις (τραπεζες) κ.ο.κ...συνεπώς για ποιες 6.484,38 μονάδες μιλάμε και για ποιες 518 ανομοίων πραγμάτων?

      Διαγραφή
    2. Σε περιόδους ΠΑΝΙΚΟΥ η ΤΑ είναι πιο άχρηστη και από βροχή σε φωτιά που έχει σβήσει από μόνη της...είναι μόνο για να επιβεβαιώσει κατόπιν εορτής τι έγινε μετά την ληξη του...
      Robert Haugen

      Διαγραφή
    3. κ. hippy ειναι προφανες οτι εχετε μπερδεψει λιγο?? ....

      Μηπως εννοειται την αναδιαρθωση που εγινε στον ΔΤΡ - ftse 16/ 6 / 2016???

      ΕΕΕΕ ΚΑΙ????

      Διαγραφή
    4. Οι τράπεζες μηδένισαν πιέζοντας τον ΓΔ. Έκαναν ΑΜΚ στο τέλος του 2015 και μερικούς μήνες μετά αποφασίστηκε η αύξηση τους στην στάθμιση των δεικτών περιορίζοντας τους υπόλοιπους. Αυτός δεν είναι ιστορικά συνεχής ΓΔ είναι ακορντεόν.

      Τέλος πάντων όπως ορθά (και σκωπτικά) ανέφερε ο κύριος Ανανίας η τεχνική ανάλυση σε αγορές ακραίου πανικού (όπως η τωρινή) δεν υποβοηθά ιδιαιτέρως τις επενδυτικές αποφάσεις, παρά μόνο ως ιστορικό στατιστικό στοιχείο πληροφόρησης. Επιπλέον, η ταχύτητα και το εύρος της πτώσης έχουν αυξήσει τη μεταβλητότητα των τιμών, που επιταχύνεται και από τις ρευστοποιήσεις των μοχλευμένων χαρτοφυλακίων. Έτσι, στηρίξεις και αντιστάσεις απέχουν πολύ μεταξύ τους, αυξάνοντας τη δυσκολία της ανάλυσης. Φαίνεται άλλωστε κι από την πολύ μεγάλη απόσταση των ορίων του καναλιού σας.

      Διαγραφή
  60. https://www.cnbc.com/2020/03/15/federal-reserve-cuts-rates-to-zero-and-launches-massive-700-billion-quantitative-easing-program.html?__source=iosappshare%7Cnet.whatsapp.WhatsApp.ShareExtension

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. το τραινάκι του τρόμου ζούμε.... κατάρρευση τιμών και χρεοκοπίες θα έχουμε.... πολλές εισηγμένες θα ἐχουν σοβαρό θέμα επιβίωσης. Παρακολουθώ από μακριά και περιμένω. Δεν βλέπω επενδυτικές ευκαιρίες πέρα του κλάδου πληροφορικής και τροφίμων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή αν δείτε ΟΠΑΠ στα 4,5 και ΑΔΜΗΕ στα 1,2 δεν βλέπετε επενδυτικές ευκαιρίες;
      Και σήμερα είναι ευκαιρίες ... αλλά αφήνουμε τα ζόρια στους πωλητές.

      Διαγραφή
    2. Βαγγέλας δεν είναι ευκαιρία;
      Και ήταν ευκαιρία το Βιοσώλ;
      Mην μας αποτρελάνετε τώρα!!

      Το ταμπλό πλέον έχει μόνο ευκαιρίες ... απλώς περιμένουμε να κάτσει ο κουρνιαχτός και τους πωλητές να ζορίζονται!!

      Διαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂