Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020

Velodyne Lidar (VLDR) και η αγορά Lidar



Velodyne Lidar .... εδώ ....

Διαπραγματεύεται στον Nasdaq με τον κωδικό VLDR ... εδώ ....
Αριθμός μετοχών : 172,331 εκατομμύρια μετοχές


Πάνω από 6.000 πεζοί σκοτώνονται κάθε χρόνο σε τροχαία ατυχήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τη συντριπτική πλειονότητα των θανάτων να συμβαίνουν σε σκοτεινές συνθήκες. Για να αντιμετωπιστούν αυτές οι τραγωδίες, τα περισσότερα νέα οχήματα προσφέρουν προηγμένα συστήματα βοήθειας οδηγού (ADAS) εξοπλισμένα με πεζόδρομο αυτόματης πέδησης έκτακτης ανάγκης (PAEB) ως βασικό ή προαιρετικό χαρακτηριστικό.

Τα συστήματα PAEB παρέχουν αυτόματο φρενάρισμα των οχημάτων όταν οι πεζοί βρίσκονται στο δρόμο της διαδρομής του οχήματος και ο οδηγός δεν έχει λάβει επαρκή μέτρα για να αποφύγει επικείμενη σύγκρουση. Ωστόσο, τα τρέχοντα συστήματα που χρησιμοποιούν τεχνολογία κάμερας και ραντάρ συχνά αποτυγχάνουν να προστατεύσουν τους πεζούς σε σκοτεινές συνθήκες, σύμφωνα με ανεξάρτητες δοκιμές από την Εθνική Ένωση Ασφάλειας Κυκλοφορίας Αυτοκινητόδρομων (NHTSA) και την Αμερικανική Ένωση Αυτοκινήτων (AAA).

Γιαυτό το λόγο έχει προταθεί η επέκταση των μελλοντικών πρωτοκόλλων δοκιμών PAEB να συμπεριλάβουν δοκιμές που διεξάγονται σε σκοτεινές και νυχτερινές συνθήκες. Οι νέες δοκιμές θα διεξαχθούν σε λιγότερο από ένα lux φωτισμό περιβάλλοντος, χρησιμοποιώντας προβολείς χαμηλής δέσμης και χωρίς προβολείς. Αυτή η αλλαγή θα παρείχε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την απόδοση των συστημάτων ανίχνευσης πεζών σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού που συμβαίνουν στους δρόμους.

Για να δείξει πώς θα λειτουργούσαν οι εκτεταμένες δοκιμές, περιγράφονται τα αποτελέσματα των νυχτερινών δοκιμών PAEB που διεξήγαγε η Velodyne. Οι δοκιμές αξιολόγησαν ένα σύστημα PAEB υψηλής βαθμολογίας χρησιμοποιώντας την τρέχουσα τεχνολογία βασισμένη σε κάμερα και ραντάρ και το σύστημα PAEB της Velodyne που χρησιμοποιεί αισθητήρες lidar Velodyne και λογισμικό Vella ™ . Σε αυτές τις νυχτερινές συνθήκες, η κάμερα και το σύστημα PAEB με βάση ραντάρ απέτυχαν και στα πέντε σενάρια, ενώ το σύστημα με βάση το lidar απέφυγε τη συντριβή σε κάθε περίπτωση που δοκιμάστηκε.

Τι είναι το LIDAR;
Το LIDAR είναι μια μετεξέλιξη του RADAR. Το γνωστό μας ραντάρ σημαίνει ''Radio Detection And Ranging'' (RADAR), δηλαδή ''ανίχνευση και μέτρηση απόστασης μέσω ραδιοκυμάτων''. Αντιστοίχως, το LIDAR είναι μια παρόμοια τεχνολογία και η ονομασία του προέρχεται από το RADAR, αντικαθιστώντας τον όρο ''Radiο'' με το ''Light'', μιας και χρησιμοποιεί φως αντί για ραδιοκύματα. Βεβαίως και τα ραδιοκύματα είναι φως, απλά είναι διαφορετικών συχνοτήτων.


Το LIDAR, λοιπόν, είναι μια τεχνολογία μέτρησης αποστάσεων μέσω φωτός. Η τεχνολογία δεν είναι άγνωστη. Σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα με συστήματα αυτόματης οδήγησης, αλλά και πολλά συστήματα τρισδιάστατης χαρτογράφησης, χρησιμοποιούν LIDAR για να το επιτύχουν. Για παράδειγμα η λύση της Apple .... χρησιμοποιεί μια πηγή υπέρυθρου φωτός, μέσω της οποίας προβάλλει μια σειρά από φωτεινές ''τελείες'' στο χώρο. Μετρώντας το χρόνο που παίρνει στην κάθε μία από αυτές να ''χτυπήσει'' κάποιο αντικείμενο και να επιστρέψει στον αισθητήρα, μπορεί να υπολογίσει την απόσταση του αντικειμένου.


Το Lidar βασίζεται σε σήματα λέιζερ και λειτουργεί καλύτερα σε άσχημες συνθήκες φωτισμού, αφού ορισμένοι περιβαλλοντικοί παράγοντες, όπως το καυτό φως του ήλιου, μπορούν να αποκρύψουν αυτόνομα συστήματα με κάμερα.
Το 2016 ένα όχημα Tesla έπεσε σε ρυμουλκούμενο τρακτέρ αφού η λειτουργία Autopilot δεν μπόρεσε να εντοπίσει το τρέιλερ λόγω του φωτεινού ουρανού.


Η Velodyne είναι η πρώτη δημόσια εταιρεία Lidar και προσεχώς ακολουθεί η Luminar.
H Velodyne είναι παγκοσμίως γνωστή για το ευρύ χαρτοφυλάκιο πρωτοποριακών τεχνολογιών lidar. Οι αισθητήρες και οι λύσεις λογισμικού της Velodyne παρέχουν ευελιξία, ποιότητα και απόδοση για την κάλυψη των αναγκών ενός ευρέως φάσματος βιομηχανιών, συμπεριλαμβανομένων αυτόνομων οχημάτων, προηγμένων συστημάτων υποστήριξης οδηγού (ADAS) που δημιουργήθηκε γύρω από το lidar. Τα προϊόντα της χρησιμοποιούνται σε διάφορες εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων αυτόνομων οχημάτων (AV), προηγμένων συστημάτων υποστήριξης οδηγού (ADAS), μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV), χαρτογράφησης, βιομηχανικού αυτοματισμού, αυτοκινούμενων πλοίων, πρωτοβουλιών έξυπνης πόλης και ρομποτικής.

H Velodyne Lidar ιδρύθηκε το 2018 και εδρεύει στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια.   



Presentation ... εδώ ...



Το μέλλον είναι αυτόνομο
Είτε πρόκειται για αυτοκίνητα, ή drone, ή οικιακά ρομπότ καθαρισμού, όλα κάποια στιγμή θα λειτουργούν μόνα τους. Μια σημαντική ικανότητα που πρέπει να έχει κάθε αυτόνομο όχημα είναι η ικανότητα να ''βλέπει'' τα περίχωρα σε τρισδιάστατη μορφή για να αποφεύγεται η σύγκρουση με εμπόδια.


Η Velodyne Lidar είναι ένας από τους προμηθευτές των ''ματιών'' της αυτόνομης επανάστασης και εφόσον καταφέρει να πετύχει, κυριαρχώντας στο χώρο, ίσως να αξίζει δισεκατομμύρια τα επόμενα χρόνια. 

Ο David Hall είναι ο ιδρυτής της Velodyne Lidar και εφηύρε το σύγχρονο Lidar. Το 2005, συμμετείχε στο 2ο DARPA Grand Challenge , έναν αγώνα οχημάτων δίχως οδηγό. Εκείνη την εποχή, το lidar σάρωνε μόνο ένα σημείο, αλλά ο David Hall δημιούργησε ένα σύστημα LIDAR που περιστρέφει πολλά λέιζερ, δημιουργώντας ένα τρισδιάστατο χάρτη στο περιβάλλον, αλλάζοντας τη βιομηχανία για πάντα. Πέντε από τα έξι οχήματα που ολοκλήρωσαν με επιτυχία το διαγωνισμό DARPA χρησιμοποίησαν τη λύση της Velodyne. 

Από τότε η Velodyne Lidar είχε μια πετυχημένη πορεία, έχοντας επενδύσεις απο τη Ford (NYSE : F), τη Baidu (Nasdaq : BIDU) και τη Nikon, έχοντας κατακτήσει σήμερα το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς Lidar. Τα προϊόντα της  έχουν αγοραστεί απο την Google (Nasdaq : GOOG), τη Caterpillar (NYSE : CAT), τη Mercedes - Benz ....

Ένας από τους μεγαλύτερους πελάτες της Velodyne  είναι η Baidu, η οποία είναι μαζί με τη Ford στρατηγικός επενδυτής. Η Baidu προχωράει επιθετικά σε μια υπηρεσία robotaxi και πρόσφατα ανακοινώθηκε μια τριετή συμφωνία πώλησης με τη Velodyne για τους αισθητήρες Alpha Prime lidar που πιθανότατα θα χρησιμοποιηθούν στην υπηρεσία robotaxi. 

Το Alpha Prime είναι ένας αισθητήρας ειδικά κατασκευασμένος για αυτόνομη οδήγηση σε πολύπλοκες συνθήκες για ταξίδια μέχρι ταχύτητες αυτοκινητόδρομου.
Ο αισθητήρας Alpha Prime παράγει εκατομμύρια σημεία δεδομένων ανά δευτερόλεπτο, επιτρέποντας ακριβή, αξιόπιστη πλοήγηση σε πραγματικό χρόνο για τον εντοπισμό αντικειμένων, οχημάτων και ατόμων που ενδέχεται να αποτελούν απειλή σύγκρουσης. Το Alpha Prime μπορεί να βοηθήσει τα αυτόνομα οχήματα να περιηγηθούν στους δρόμους με διάφορες ταχύτητες, ταξιδεύοντας σε μια σειρά οδικών συνθηκών όπως βροχή, χιονόνερο και χιόνι.
 

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, η Velodyne κυκλοφόρησε μια ποικιλία διαφορετικών προϊόντων LIDAR, από LIDAR surround view έως Directional Solid State LIDAR. Αυτή η έμφαση στην καινοτομία τη βοήθησε να διασφαλίσει τη θέση της ως νούμερο ένα πάροχος LIDAR στον κόσμο και θα πρέπει να συμβάλει στην αύξηση των εσόδων τα επόμενα χρόνια.
Η μελλοντική ανάπτυξη δεν θα καθοδηγείται μόνο από τις πωλήσεις υλικού, αλλά η Velodyne προβάλλει επίσης ότι θα λάβει ένα σημαντικό ποσό εσόδων λογισμικού υψηλού περιθωρίου από τη λύση λογισμικού ADAS που ονομάζεται Vella. Αυτό θα βοηθήσει στην περαιτέρω ενίσχυση της αξίας των μετόχων.


Ως παραγωγός LIDAR εμπορικής κλίμακας που έχει αποστείλει πάνω από 40.000 μονάδες μέχρι στιγμής, η Velodyne βρίσκεται σε μοναδική θέση για να καλύψει την ταχέως αναπτυσσόμενη ζήτηση για προϊόντα LIDAR. Πολύ λίγες εταιρείες έχουν την ικανότητα παραγωγής να κατασκευάζουν LIDAR σε μεγάλη κλίμακα, αλλά η Velodyne, η οποία έχει ήδη δημιουργήσει πολλά εργοστάσια σε όλο τον κόσμο, θα πρέπει να μπορεί να το κάνει χωρίς πολύ κόπο. Επιπλέον, η αρχιτεκτονική LIDAR της Velodyne της επιτρέπει να αυτοματοποιεί εύκολα τη διαδικασία κατασκευής και επιτρέπει εύκολη κλιμάκωση.




ΙΣΤΟΡΙΚΟ  Velodyne Lidar
2004 : Η εμπειρία της Velodyne με αισθητήρες για αυτόνομα οχήματα ξεκινά όταν ο David Hall εισέρχεται σε ένα όχημα στο DARPA Grand Challenge, έναν αγώνα αυτοκινήτου χωρίς οδηγό που χρηματοδοτείται από το Defense Advanced Research Projects Agency.

2005 : Ο David Hall εφευρίσκει το τρισδιάστατο lidar σε πραγματικό χρόνο, φέρνοντας επανάσταση στην αυτόνομη βιομηχανία και ανοίγοντας το δρόμο για αυτοκίνητα αυτο-οδήγησης.

2007
Το HDL-64E γίνεται το πρώτο εμπορικά διαθέσιμο, μαζικής παραγωγής 3D lidar σε πραγματικό χρόνο.

2010
Η Google ξεκινά να δοκιμάζει αυτοκίνητα αυτο-οδήγησης στους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο Μπέι, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία lidar της Velodyne. Το πρώτο πρωτότυπο αυτοκινούμενο αυτοκίνητο της Google χρησιμοποιεί τον αισθητήρα lidar HDL-64E της Velodyne.


2012 : Η Velodyne υπογράφει μια αποκλειστική σύμβαση με την Caterpillar για αισθητήρες lidar που θα χρησιμοποιηθούν για οχήματα εκτός δρόμου. Οι αισθητήρες επιτρέπουν στην Caterpillar να πλοηγείται αποτελεσματικά σε λατομεία, αγροκτήματα και χώρους εργασίας κατά την κατασκευή.

2014 : Η Velodyne κυκλοφορεί το Puck.

2016 : Η Velodyne επεκτείνει την οικογένεια Puck με την κυκλοφορία τριών αισθητήρων: Puck Lite, Puck Hi-Res και Ultra Puck.

  • Το Ultra Puck γίνεται ο πρώτος αισθητήρας lidar surround view με 200 m.
  • Η Velodyne Lidar, Inc. διαχωρίζεται από τη Velodyne Acoustics, καθιστώντας μια ανεξάρτητη εταιρεία.
  • Η Ford Motor Company ανακοινώνει την επέκταση των αυτοκινούμενων οχημάτων Ε & Α που κινούνται με τους αισθητήρες Ultra Puck της Velodyne Lidar.

Η Velodyne Lidar λαμβάνει μια επένδυση 150 εκατομμυρίων δολαρίων από τη Ford και την Baidu.

2017 : Η Velodyne Lidar κυκλοφορεί το Alpha Puck.

Η Velodyne Lidar αναγνωρίζεται από τη Fast Company ως μία από τις 10 πιο καινοτόμες εταιρείες στον τομέα των μεταφορών.

2018 : Η Nikon γίνεται στρατηγικός συνεργάτης της Velodyne Lidar με επένδυση 25 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Velodyne Lidar ανακοινώνει συνεργασία με την Hyundai Mobis για την κατασκευή προηγμένων συστημάτων υποστήριξης οδηγού με βάση το lidar, σχεδιασμένα ειδικά για καταναλωτικά οχήματα.

2019 :
Η Velodyne Lidar κερδίζει μια πρόκληση ευρεσιτεχνίας, καλύπτοντας την τεχνολογία lidar surround view σε πραγματικό χρόνο του David Hall.

  • Η Velodyne Lidar εγκαινιάζει το VelaDome. 
  • Η Velodyne Lidar εγκαινιάζει τη Vella. 
  • Η Velodyne Lidar κερδίζει το βραβείο PACE News Automotive 2019.
  • Η Velodyne Lidar εξαγοράζει το Mapper.ai για να ενισχύσει το χαρτοφυλάκιο λογισμικού που βασίζεται στο ADAS.
  • Η Velodyne Lidar ενώνει τις δυνάμεις της με τη Veoneer με μια σύμβαση παραγωγής αυτοκινήτων.
  • Η Velodyne Lidar εγκαινιάζει το Alpha Prime.

2020 : Η Velodyne Lidar λανσάρει το Velabit.

Spac : Η Velodyne Lidar και η Graf Industrial Corp. ανακοινώνουν τον συνδυασμό επιχειρήσεων.
H Velodyne μέσω της Graf Industrial Corp. (spac) την 30 Σεπτεμβρίου 2020 εισάγεται στο Nasdaq με τον κωδικό VLDR.

Η συμφωνία της συγχώνευσης
Στις 2 Ιουλίου 2020, το Spac
Graf Industrial Corp, συνήψε οριστική συμφωνία για να συγχωνευτεί με την Velodyne Lidar μέσω ενός συνδυασμού χρηματοδότησης μετοχών και μετρητών. Η συνένωση επιχειρήσεων εκτίμησε τη Velodyne σε εταιρική αξία 1,472 δισεκατομμύρία δολάρια.

Η συναλλαγή υποστηρίζεται περαιτέρω από 200 εκατομμύρια δολάρια PIPE (στα 10,00 $ ανά μετοχή).

Αριθμός Συνολικών Μετοχών : 172,331 εκατομμύρια μετοχές

Κεφαλαιοποίηση της Velodyne με τιμή μετοχής 13 δολάρια : 2,24 δισεκατομμύρια δολάρια

Εκδόθηκαν 143,576 εκατομμύρια μετοχές για τη Velodyne Lidar και συγκεντρώθηκαν πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια σε καθαρά μετρητά από τη συμφωνία μετοχών PIPE και το SPAC IPO.

  • Η εταιρεία έχει επιπλέον 18,7 εκατομμύρια εντάλματα με τιμή άσκησης 11,50 δολάρια και διαπραγματεύονται με τον κωδικό VLDRW


Στο χρηματιστήριο η μετοχή έφτασε να διαπραγματεύεται έως και 32,50 δολάρια, τον Σεπτέμβριο 2020, μερικές εβδομάδες πριν τη συνένωση των επιχειρήσεων. Κατόπιν η μετοχή κατέρρευσε ...... ενώ μια μέρα πριν τη συγχώνυση βρισκόταν στα 22 δολάρια.
Μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης, οι επενδυτές ανησυχούσαν ότι οι επενδυτές του PIPE δεν είχαν κάνει συμφωνία κλειδώματος και πιθανότατα θα θελήσουν να πάρουν τα κέρδη τους, πλημμυρίζοντας την αγορά με νέες μετοχές. Το αποτέλεσμα ήταν η μετοχή να υποχωρήσει με συνέπεια, κατά την εναλλαγή του ticker σε VLDR, να φτάσει έως και τα 12 δολάρια.


Θεμελιώδη - Εκτιμήσεις
Η διοίκηση της Velodyne εκτιμά ότι ...
Το 2022, το LIDAR αναμένεται να είναι μια τεράστια βιομηχανία αξίας 11,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το μερίδιο της αυτοκινητοβιομηχανίας αναμένεται να αυξηθεί από 7,2 δισεκατομμύρια δολάρια, το 2022, σε 16,8 δισεκατομμύρια δολάρια το 2026, αντιπροσωπεύοντας έναν σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) περίπου 24%


Ωστόσο αυτή η αύξηση αναμένεται να επηρεαστεί κυρίως από τη μείωση των τιμών.
Οι ASP έχουν ήδη μειωθεί από 17.900 δολάρια το 2017 σε 5.200 το 2020 και αναμένεται να μειωθούν ακόμη και κάτω απο 1.000 δολάρια σε μόλις 4 χρόνια, φθάνοντας στα 600 δολάρια το 2024.
Αν και αυτό θα επηρεάσει τη βραχυπρόθεσμη αύξηση των εσόδων οι τεράστιες αυξήσεις του όγκου αναμένεται να οδηγήσουν σε ισχυρή ανάπτυξη μακροπρόθεσμα.


Λόγω των χαμηλότερων τιμών των μονάδων αισθητήρων (ASP) τα έσοδα της Velodyne μειώθηκαν από 182,1 εκατομμύρια δολάρια το 2017 σε περίπου 105,5 εκατομμύρια δολάρια το 2019. Για φέτος, το 2020, η εκτίμηση είναι ότι οι πωλήσεις θα κινηθούν πέριξ των 100 εκατομμυρίων δολαρίων.
Για το τρίτο τρίμηνο, η Velodyne ανέφερε τριμηνιαία έσοδα μόνο 32 εκατομμυρίων δολαρίων. Η οδηγία της διοίκησης για το έτος 2020 είναι πως τα έσοδα θα είναι 101 εκατομμύρια δολάρια.


Με την τιμή της μετοχής στα 13 δολάρια, τότε διαπραγματεύεται :
  • τιμή/πωλήσεις = 22 (με βάση τις πωλήσεις του 2020) 
  • τιμή/πωλήσεις = 3,2 (με βάση τις εκτιμώμενες πωλήσεις του 2024).
Με κεφαλαιοποίηση 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η μετοχή διαπραγματεύεται με βάση τις προβλέψεις των πωλήσεων του 2024 σε τιμή/πωλήσεις = 3,2 με 3,5 . Για μία ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία τεχνολογίας, η αποτίμηση ίσως να σχετικά φθηνή, αλλά οι επενδυτές θα δυσκολευτούν να πληρώσουν για μια εταιρεία που ουσιαστικά από το 2017 έχει πτώση πωλήσεων και δεν φαίνεται να αναπτύσσεται, καθώς μειώνονται οι τιμές των μονάδων αισθητήρων.



Στη Velodyne ένα σημαντικό μέρος των προβλεπόμενων εσόδων είναι υπογεγραμμένα συμβόλαια. Τα συμβόλαια συνήθως διατίθενται σε τέσσερα στάδια και είναι τα Υπογεγραμμένα (πιο σίγουρα), RFQ, RFI και Pre-RFI (λιγότερο σίγουρα).

Η Velodyne έχει 174 συμβόλαια συνολικά και 18 υπογεγραμμένα συμβόλαια από την 1η Αυγούστου 2020. Οι αριθμοί αυτοί είναι υψηλότεροι από αυτούς που εμφανίζονται στην παρακάτω διαφάνεια (Ιούνιος 2020). Οι αριθμοί του Οκτωβρίου 2020 είναι πιθανώς να είναι ακόμη υψηλότεροι από τους αριθμούς του Αυγούστου.

Στο επόμενο γράφημα φαίνονται ο αριθμός μονάδων αισθητήρων που προβλέπονται να πουληθούν από την Velodyne και προβλέπονται 8 εκατομμύρια αισθητήρες ότι θα πουληθούν συνολικά έως το 2025.
Τα συνολικά αθροιστικά έσοδα προβλέπονται να ανέλθουν σε περίπου 7 δισεκατομμύρια δολάρια το διάστημα 2020 με 2025


Όπως μπορείτε να δείτε, βάσει συμβολαίων, η διοίκηση της Velodyne προβλέπει σωρευτικά συνολικά έσοδα πάνω από 7 δισ. δολάρια. Ταυτόχρονα η διοίκηση προβλέπει μόνο 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε σωρευτικά έσοδα τα επόμενα πέντε χρόνια. Αυτό δείχνει ότι η διαχείριση είναι συντηρητική με τις προβλέψεις της και της δίνει επιπλέον αξιοπιστία.

Τα συμβόλαια χρειάζονται χρόνια δοκιμών για να υπογραφούν και επιπλέον δύο χρόνια για να αυξήσουν τις πωλήσεις. Οι πολυετείς συμβάσεις που έχουν ήδη υπογραφεί αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 50% του στόχου εσόδων του 2024 για τα 684 εκατομμύρια δολάρια. Η Velodyne έχει ήδη μεγάλες προσφορές στους πολλά υποσχόμενους τομείς της παράδοσης των τελευταίων μιλίων, της ρομποτάξης και της ADAS.



Βάσει των προβλεπόμενων αύξησης των εσόδων, τα EBITDA της Velodyne, αναμένεται να γυρίσουν θετικά το 2022, ενώ το 2024 η διοίκηση προβλέπει EBITDA 148,8 εκατομμύρια δολάρια. 
 


Οικονομικά στοιχεία του τρίτου τριμήνου 2020
Τα συνολικά έσοδα έφτασαν στα 32,1 εκατομμυρίων δολαρίων που αντιπροσωπεύουν αύξηση 137% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2019.

  • Τα έσοδα από προϊόντα ήταν 26,1 εκατομμύρια δολάρια το τρίμηνο έναντι 11,7 εκατομμυρίων δολαρίων το τρίτο τρίμηνο του 2019 και 
  • τα έσοδα από την άδεια και τις υπηρεσίες ήταν 6,0 εκατομμύρια δολάρια, από 1,8 εκατομμύρια δολάρια το τρίτο τρίμηνο του 2019.
Πουλήθηκαν 2.235 μονάδες αισθητήρων με μέση σταθμισμένη τιμή πώλησης (ASP) περίπου 5.600 δολάρια.
Οι συνολικές ενεργές πολυετείς συμφωνίες αυξήθηκαν σε 24 κατά τη διάρκεια του τριμήνου.
Στο εννεάμηνο του 2020 οι συνολικές πωλήσεις ανήλθαν σε 77,516 εκατομμύρια δολάρια από 82,426 εκατομ. δολάρια το 2019.
Για ολόκληρο το 2020, η διοίκηση εκτιμά πως τα συνολικά έσοδα θα είναι περίπου 101 εκατομμύρια δολάρια.


Το μικτό κέρδος, στο τρίτο τρίμηνο, ανήλθε σε 14,969 εκατομμύρια δολάρια ... ενώ στο εννεάμηνο έφτασε στα 30,457 εκατομμύρια δολάρια.   
Η Velodyne κατέγραψε ζημιά 5,3 εκατομμύρια δολάρια ... ενώ στο εννεάμηνο η ζημιά είναι 38,405 εκατομμύρια δολάρια (38,485 εκατομμύρια δολάρια το 9μηνο του 2019).

Στο ταμείο υπάρχουν μετρητά 298 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το κυκλοφορούν ενεργητικό ανέρχεται σε 344,586 εκατομμύρια δολάρια.
Οι συνολικές υποχρεώσεις ανέρχονται σε 85,062 εκατομμύρια δολάρια ... ενώ δεν υπάρχει χρέος.
Τα ίδια κεφάλαια ανέρχονται σε 285,502 εκατομμύρια δολάρια.
 

Luminar .... εδώ ....
Presentation ... εδώ ...
Διαπραγματεύεται στον Nasdaq με το ticker GMHI και μόλις ολοκληρωθεί η συγχώνευση με το ticker LAZR
Αριθμός μετοχών : 338,8 εκατομμύρια μετοχές


H Velodyne στα 14 δολάρια έχει κεφαλαιοποίηση 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων και διαπραγματεύεται 
  •  τιμή/πωλήσεις = 3,52 (με βάση τις εκτιμώμενες πωλήσεις του 2024).
     
H Luminar στα 10 δολάρια έχει κεφαλαιοποίηση 3,388 δισεκατομμυρίων δολαρίων και διαπραγματεύεται 
  •  τιμή/πωλήσεις = 8,1 (με βάση τις εκτιμώμενες πωλήσεις του 2024).
     
Υπάρχουν πολύ λίγες εταιρείες LIDAR στην αγορά που θα μπορούσαν να συγκριθούν με τη Velodyne. Μία απο αυτές είναι η Luminar που μέσω του Spac GMHI, θα εισαχθεί στο Nasdaq.



Η Luminar αναμένει να έχει μόλις 15 εκατομμύρια δολάρια έσοδα το 2020 και προβλέπει να αυξηθούν πάνω από 27 φορές εως το 2024. Αυτό φαίνεται εξαιρετικά αισιόδοξο, δεδομένου ότι η Velodyne αναμένει ότι τα έσοδά της να αυξηθούν μόλις 7 φορές έως το 2024.

H εικόνα δείχνει ότι η Velodyne είναι ο ηγέτης στον συναρπαστικό χώρο του LIDAR, ενώ η Luminar, ουσιαστικά, τώρα προσπαθεί να αναπτυχθεί και να αρχίσει να αυξάνει τις πωλήσεις της.
Τόσο η Velodyne, όσο και η Luminar μάλλον προτιμότερο είναι να επιδιώξουν να αναπτύξουν το Lidar ως βοήθεια οδηγού και όχι ως αυτονομία. Το Lidar μπορεί να ανιχνεύσει αντικείμενα και να προβλέψει τις κινήσεις τους με ακρίβεια, όμως δεν πρόκειται να αναγνωρίσει ένα σημάδι παράκαμψης, μόνο ότι υπάρχει ένα σημάδι.
Έτσι, μάλλον, το lidar είναι πολύ πιο πρακτικό ως πλατφόρμα βοήθειας οδηγού.


Φυσικά, υπάρχει και ένας μεγάλος κίνδυνος.
Εάν οι εταιρείες βρουν έναν τρόπο να κυκλοφορήσουν αυτόνομα οχήματα χωρίς να χρησιμοποιούν LIDAR, τότε η ζήτηση για LIDAR ενδέχεται να μην αυξηθεί όπως προβλέπεται, οδηγώντας σε χαμηλότερα έσοδα τις προβλέψεις που κάνουν η Velodyne και η Luminar. Επιπλέον, δεδομένου ότι ο χώρος του Lidar είναι πολύ ανταγωνιστικός, ο πρόσθετος ανταγωνισμός, θα μπορούσε να οδηγήσει τις προβλεπόμενες πωλήσεις των εταιρειών, μη επιτεύξιμες. 

184 σχόλια:

  1. Τα μεγαλύτερα ποσοστά βασικών μετοχών της Velodyne Lidar

    David Hall 33.02%
    Baidu, Inc. 8.61%
    Joseph Culkin 7.49%
    Ford Motor Company 7.22%
    Marta Hall 3.28%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. LUMINAR ο ανταγωνιστής, στο Lidar, του Leader Velodyne

      Πρόκειται για spac της Gores και είναι τo 4ο!!!!

      Για να δουμε τι έκαναν τα άλλα 3 !

      Hostess το 1ο.
      Μέχρι το 17 έφτασε.

      https://finance.yahoo.com/quote/TWNK?p=TWNK&.tsrc=fin-srch
      ----------------
      Verra Mobility το 2ο.
      Μέχρι 17 και αυτό

      https://finance.yahoo.com/quote/VRRM?p=VRRM&.tsrc=fin-srch
      -------------
      ΡAE το 3ο spac
      Είναι προσφατο.
      Μετα τη συγχωνευση πήγε στα 6

      https://finance.yahoo.com/quote/PAE?p=PAE&.tsrc=fin-srch
      -------------

      Διαγραφή
    2. Να πω και αυτό. Δεν έχω Velodyne ... όμως μου αρέσει και την παρακολουθώ στενά. Προς το παρόν πέφτουν οι πωλήσεις της, επειδή πουλάει την κάθε μονάδα αισθητήρα όλο και φθηνότετα.

      Αν καταφερει να βγάλει 684 εκατομμύρια πωλήσεις το 2024, όπως εκτιμάει η διοίκηση ... τότε ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ 3 με 3,5 δις κεφαλαιοποίηση θα παίξει σίγουρα, δηλαδή 20 με 25 δολάρια ανά μετοχή.. Πότε; ΔΕΝ ΞΕΡΩ.

      Θα περιμένω ...

      Διαγραφή
  2. Dimitris xr18 Οκτωβρίου 2020 - 11:05 μ.μ.
    Να παραθέσω άλλη μια καραμαζεμένη (VLDR) με πολύ growth κατά την ταπεινή μου γνώμη.
    VLDR had 1 signed Contract in Jan 2019, 3 as of Jan 2020 and 18 as of August!!
    Μιλάνε για 156 δυνητικά projects.

    Sir Takis σας ευχαριστώ θερμά για την ανάλυσή σας. Νιώθω πολύ καλύτερα τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για την ώρα η Velodyne έχει μια δίκαιη τιμή στο 24 ... ενώ έχουν εμφανιστεί και δύο αναλυτές που την καλύπτουν με μέση τιμή στόχο τα 24,5.

      https://www.tipranks.com/stocks/vldr/forecast

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα στην παρέα.
    Κάποια άποψη για την kcac, Kensington capital?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι παρα πολύ ακριβή και ουσιαστικά πωλήσεις θα εμφανίσει το 2028 ... με κάτι λίγες το 2027.
      Άρα μπορώ να περιμένω.

      Αν μετά τη συγχώνευση σπάσει το 10 και τη δω 7.και κάτω θα τη σκεφτώ.
      Την έχω στα υπόψιν αλλά ακόμη την παρακολουθώ ....

      Διαγραφή
  4. κ. Τάκη μήπως αυτή η κοπελιά είναι σχετικά φθηνή στα ~80?

    iRobot (IRBT)
    στα 80 με Q3 2020 έχουμε:
    Κεφ/ση 2,28 bil
    Πωλήσεις 1.3 bil (P/S 1.75)
    Καθαρό Ταμείο 299 mil
    EV 1.98 bil
    Καθαρό κέρδος 154 mil (PE 14.85)
    EBITDA 184 mil (EV/EBITDA 10.77)
    Current Ratio 3.05
    Avg 3Yr Revenue Growth 22.4%
    Avg 3 Yr EBITDA Growth 23.4%

    Άνοιξα 50% θέσης @77, γιατί τρώει τέτοιο ξύλο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την είχα κοιτάξει ... δεν ξέρω σήμερα γιατί τρώει ξύλο. Όταν την κοίταζα είχα ξενερώσει με το αντικείμενο ... ρομποτάκια καθαριότητας , έτσι σταμάτησα να μελετώ.

      Διαγραφή
    2. κ. Τάκη γίνεται να κάνει κάθε Q +50% Πωλήσεις και +80% EBITDA και ας πουλάει και μανταλάκια!
      Σε 5 χρόνια κάθε σπίτι θα έχει ένα τέτοιο μαραφέτι και αυτή τη στιγμή είναι ο leader με εκ. πελάτες μόνο!
      Γιατί τρώει ξύλο όμως?

      Διαγραφή
    3. Δεν ξέρω τι γίνεται σήμερα.
      Πάντως είναι δυνατά τα νούμερα και είναι :
      Zacks Rank # 1 (Strong Buy)
      Eνώ 4 αναλυτες δίνουν μέση τιμή στόχο 90 δολ.
      https://www.tipranks.com/stocks/irbt/forecast

      Διαγραφή
    4. 90?
      Αν κρατήσει το breakout της αγοράς και δε βγει 2η bulltrap, εγώ προσδοκώ 130 για αρχή.

      Διαγραφή
    5. Για πάρτε άλλη μια Κινέζα πριμαντονα που έχει ξεσαλώσει και θα το ξανακάνει.

      XPEV

      Διαγραφή
    6. Στα 15 δολάρια μπηκε ... και λένε, για δαύτη, πολύ καλά πράγματα!!

      Διαγραφή
    7. "ρομποτάκια καθαριότητας"

      Έχει αγοράσει ο γιος μου για το διαμέρισμα (κόστος περίπου $ 350). Έχει προγραμματίσει την ώρα και καθαρίζει κάθε μέρα όταν είναι στη δουλειά. Κάνει καλή δουλειά, θα το αγοράσω κι εγώ.

      Διαγραφή
    8. Εμένα δεν με συγκινεί.
      Αντιθέτως με συγκινεί το επόμενο, που είναι αδυναμία και του κυρίου Barren.
      (Κάτι μου λέει ότι εντός του 2021 θα είναι εντός χρηματαγοράς.)
      https://www.secnews.gr/291345/hyperloop-pod-pragmatopoiithike-epityxos-to-proto-taksidi/

      Διαγραφή
    9. Απο ολα τα gatzet που εχω αγορασει σε ολα μου τα χρονια η σκουπα robot ειναι το αγαπημένο μου.

      Διαγραφή
    10. Nα επανέλθω για την IROBOT, αφου τη σχολίασε ο κύριος Barren.
      Πράγματι η εταιρεία έχει πολύ δυνατά νούμερα ... 6-πλάσιο ταμείο απο χρέος ... altman z score πανω απο 6 και με εκπληκτικές ταμειακές ροές!!
      Την κοίταγα προ τετραμήνου, αλλά την απέρριψα ... για άλλους λόγους, όχι εξαιτίας των αριθμών.

      Δείτε και το παρακάτω .... την συμπεριλαμβάνουν μέσα στα Κορυφαία 10 αποθέματα ρομποτικής και τεχνητής νοημοσύνης για αγορά .... για να καταλάβετε πόσο τιμητικό είναι αυτό ρίξτε μια ματιά να δείτε ποιες εταιρείες είναι στην 1η πεντάδα.

      https://finance.yahoo.com/news/top-5-robotics-artificial-intelligence-162349437.html

      Διαγραφή
    11. Ωραίo gadget - δεν μου αρέσει μετοχικά διότι δεν υπάρχουν επαναλαμβανόμενα έσοδα (συνδρομές, service κοκ), δεν βλέπω λόγους να πετύχει μια ισχυρή επέκταση και βελτιώση περιθωρίου κέρδους. Είναι καινοτόμο στον κλάδο του, αλλά δεν είμαι "ζεστός" για επιχειρήσεις χαμηλού περιθωρίου κέρδους και ειδικά στην τεχνολογία.

      Διαγραφή
    12. Τι να λέμε κ. Τάκη, προχθές ήμουν έτοιμος να μπω στο άνοιγμα και 88 και τη βλέπω premarket στο μείον, ευτυχώς.
      Σήμερα ολοκλήρωσα θέση στο άνοιγμα, ΜΟ πλέον ~75. Ελπίζω να τελείωσε το ξύλο.
      1,3 bil Τζίρος με 25% Growth, και αυτά με 7 εκ. πελάτες, της παγκόσμιας leader ενός προϊόντος που σε 5 χρόνια θα υπάρχει σε κάθε σπίτι.
      Και όλο αυτό με P/S 1.5 !!

      Διαγραφή
    13. Συγχαρητήρια στον κύριο Wuffett για την IRBT. Πονάει η καρδιά μου σήμερα να τη βλέπω στο +42% κι εγώ να κοιτάζω απ'έξω, αλλά καλά να πάθω που την ήθελα κάτω από τα 75-80$ και όλο ανέβαλλα την αγορά της.

      Διαγραφή
  5. Καλησπέρα, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Pfizer τρώνε ξύλο ότι είχε καλλιεργηθεί με τον κόσμο μαντρωμένο. Εάν δοθεί λύση όμως και επανέλθουμε στην κανονικότητα τότε θα δούμε ανάλογες τιμές CCL, MGM, πετρέλαια,SPR,cntyκλπ. Αντίθετα εταιρείες που είχαν τρέξει λόγω υπηρεσιών μαντρωμένης κίνησης τρώνε ξύλο vrm, arct, ino, crwd,zvo ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα σε όλους.
    Smart Sand - Αποτελέσματα γ' τριμήνου 2020.
    Αν κάνει 1,94 σήμερα (πήγε after market χθες) θα είμαι στο +113% και θ' αφήσω μόνο τα κέρδη να τρέχουν.

    https://ir.smartsand.com/news-releases/news-release-details/smart-sand-inc-announces-third-quarter-2020-results?field_nir_news_date_value%5Bmin%5D=

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κ. Barren (η όποιος άλλος), μια γνώμη για την ipob τεχνικά παρακαλώ;
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Πάνο η IPOB ήδη έχει πάρει το δρόμο της συγχώνευσης με την Opendoor ... έχουν αρχίσει να μου έρχονται τα ενημερωτικά emails. Οπότε η πορεία της μετοχής είναι πιθανόν να δεχτεί πιέσεις, απο επενδυτές που φοβούνται ότι μπορούν παλαιοί μέτοχοι να προβούν σε πωλήσεις, μετά τη συγχώνευση. Αυτό έχει συμβεί με όλα τα spacs.
      Σε ότι με αφορά θα μείνω πιστός στον Παλιπατίγια και θα περιμένω την Opendoor να κινηθεί προς τα 30 δολάρια.

      Διαγραφή
    2. Δεν με φοβίζει καθόλου η συγκεκριμένη. Έχω γραπωθεί γερά πάνω της και περιμένω. Αρχικά σκεφτόμουν να αυξήσω στα $15 αλλά επειδή οι καιροί είναι πονηροί μόνο αν δω κάποια υπερβολή προς τα $10 θα ενισχύσω.
      Εσείς κύριε Τάκη έχετε κάποιο πλάνο για αύξηση θέσης?

      Διαγραφή
    3. Εγώ ακολουθώ τον κ. Τάκη που ακολουθεί τον Παλιχαπιτίγια.
      Με το growth που έχει κεφαλαιοποίηση κάτω από 25 bil είναι μικρή.
      Αν δεν κάνω λάθος τώρα είναι περίπου 10 bil.
      Νομίζω πως σε βάθος χρόνου οι τρέχουσες διακυμάνσεις δε θα φαίνονται καν στο διάγραμμα.

      Διαγραφή
    4. Κύριε Ευρωβλάχο , συνήθως δεν αγοράζω προς τα πάνω.
      Εξάλλου είμαι καλά ... αρκετά καλά στα 12+.
      Στο Ipoc είμαι έτοιμος να τριπλασιάσω. Θα περιμένω τη συγχωνευση μήπως το δω στα 7 με 8.

      Διαγραφή
    5. Κύριε Τάκη έχετε αντίστοιχη, με την IPOC, άποψη και για την PIC, η οποία έχει επίσης κολλήσει στο 10 ;

      Διαγραφή
    6. Στην Ipoc έχω εμπιστοσύνη στον Παλιχαπιτιγια και επειδή το έχουμε ξαναδεί το εργακι με την SPCE που απο το 7 τη σήκωσαν στo 40 γιαυτο τα λεω.

      Για την Pic δεν έχω εκτίμηση για το επόμενο 6μηνο. Μπορεί να μείνει κολλημένη στο 10 ....

      Διαγραφή
    7. Ευχαριστώ πολύ όλους.
      Έχω ήδη πουλήσει μια φορά και περιμένω νέο σημείο εισόδου, γι αυτό και η ερώτηση.
      Δεν το έκανα με 1η αγορά όταν πήγε στα 15.5 (κακώς).
      Θα περιμένω την ενδεχόμενη πίεση που λέτε κ.Τάκη, όπως έχουμε δει να συμβαίνει με πολλά spac μετά τη συγχώνευση.

      Ήθελα να σας ρωτήσω επίσης, γιατί τόσο θερμός με το ipoc?
      Λόγω κλάδου (medicare advantage) ή λόγω ‘πίστης‘ στον Chamath? (παρεμπιπτόντως ομολογώ ότι έχοντας παρακολουθήσει πολλές συνεντέυξεις του, μου αρέσει πολύ ως τύπος και η προσέγγισή του)
      Έτυχε να διαβάσω 1-2 άρθρα αρκετά επικριτικά για τον Vivek Garipalli και την επένδυσή του στα νοσοκομεία του New Jersey που με κρύωσαν λίγο..

      Διαγραφή
    8. Κύριε Πάνο
      Να θυμίσω ότι το ΑRK έχει κοντά 2 εκατομ μετοχές στα 17 με 18 δολάρια και εφόσον το ΑRK μπήκε σε αυτά τα νούμερα, ας τα θεωρήσουμε ως ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ.

      Για το IPOC το είχα γράψει απο την αρχή της συμφωνίας με το Clover. Mου φαίνεται λίγο ακριβό ... εχω βαλει ως τιμη στοχο τα 20+.
      Εννοείται πως αν δεν ήταν ο Παλιχαπιτιγια δεν θα με συγκινούσε το Clover. Τωρα όμως πιστεύω ότι έχουμε περιθώρια για ενα διπλασιασμό τουλάχιστον.

      Διαγραφή
  8. Amplify Advanced Battery Metals and Materials (BATT) ΚΑΠΟΙΑ ΕΚΤΙΜΗΣΗ??? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ δεν ακολουθώ τέτοια πράγματα.
      Έχουμε καμμία εταιρεία μπαταριούλας να τη δούμε;

      Διαγραφή
    2. https://eosenergystorage.com/wp-content/uploads/Eos-Investor-Presentation-10202020-Final.pdf

      Μπαταριάρες όμως

      Διαγραφή
    3. ii-vi two six πλήθος ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ και συνεργασιών όπως apple lockheed martin klp klp

      Διαγραφή
    4. Γιατρέ μου και εμένα έχει αρχίσει να μου αρέσει και κάνει και πωλήσεις ... όχι σαν την KCAC, που θα βγαλει την μπαταρία το 2024 και θα αρχίζει να πουλάει απο το 2027.

      Θα περιμένω τη συγχώνευση ... θα βγάλω κάποια στιγμή κάποια νούμερα για δαύτη.

      Διαγραφή
    5. ROMEO presentation

      https://romeopower.com/RMO-Merger_Investor-Presentation_8-K_2020-10.pdf

      Διαγραφή
    6. Μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων (γενικά)

      Οι μπαταρίες καλύπτονται από 8 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση, για το 70% της χωρητικότητάς τους.

      Αυτό σημαίνει ότι οι μπαταρίες μετά από αυτό το διάστημα δεν θα είναι άχρηστες, αλλά ότι θα διατηρήσουν τουλάχιστον το 70% της χωρητικότητάς τους, για τουλάχιστον 8 έτη.

      Όταν λήξει η εγγύηση των μπαταριών δεν σημαίνει ότι αυτόματα θα είναι άχρηστες. Ανάλογα με τη χρήση που έχουμε κάνει και τις καιρικές συνθήκες (οι μπαταρίες ταλαιπωρούνται περισσότερο στο υπερβολικό κρύο της Βόρειας Ευρώπης απ’ ό,τι στη ζέστη της Ελλάδας), οι μπαταρίες μπορεί να αντέξουν περισσότερο ή λιγότερο.

      Αν η απόδοσή τους έχει πέσει τόσο πολύ ώστε επιβάλλεται η αλλαγή τους, τότε το κόστος είναι αρκετές χιλιάδες ευρώ (εκτιμάται σε περίπου 7.000-8.000€ σε ένα μεσαίο ηλεκτρικό αυτοκίνητο). Ορισμένες εταιρείες πάντως έχουν ανακοινώσει ότι θα αλλάζουν μόνο τα προβληματικά στοιχεία της μπαταρίας, μειώνοντας σημαντικό το κόστος.

      Η εξέλιξη της τεχνολογίας τους, ρίχνει πάντως με γρήγορους ρυθμούς τις τιμές των μπαταριών. Το 2010 η μέση τιμή ήταν περίπου 1.000 ευρώ ανά kWh. Το 2018 έπεσε κάτω από τα 160 ευρώ και το 2023 αναμένεται να υποχωρήσει κάτω από τα 100 ευρώ ανά kWh. Αυτό σημαίνει ότι η μπαταρία ενός compact ηλεκτρικού, χωρητικότητας 50 kWh (όπως στην περίπτωση του Opel Corsa-e και του Renault ZOE) θα κοστίζει το 2023 περίπου 5.000 ευρώ.

      Αν όμως κάποιος αγοράσει σήμερα ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο και αλλάξει μπαταρία μετά από 8 χρόνια, το 2028, μπορεί τότε να στοιχίσει κάτω από 2.500 ευρώ. Ένα ποσό που σίγουρα δεν είναι αμελητέο, όμως μέσα στην 8ετία έχει γίνει σίγουρα απόσβεσή του από το μειωμένο κόστος χρήσης (π.χ. κόστος ηλεκτρικού ρεύματος σε σχέση με βενζίνη, μηδενικά τέλη κυκλοφορίας κ.α., μειωμένο κόστος σέρβις κ.α.)


      https://www.gocar.gr/news/feed/31794,Poso_kostizei_h_mpataria_enos_hlektrikoy.html

      Διαγραφή
    7. Και ενώ το προηγούμενο, έμμεσα, αφορα την Romeo (RMG), το επόμενο αφορά την QuantumScape (KCAC)
      ---------
      Ωστόσο πολλές εταιρείες τεχνολογίας αλλά και κατασκευαστές που εμπλέκονται στην ηλεκτροκίνηση τονίζουν πως είμαστε πολύ κοντά σε μια αλλαγή που θα αλλάξει τις ισορροπίες. Πρόκειται για τις νέες μπαταρίες ξηρού τύπου (solidstate) οι οποίες θα προσφέρουν πολλαπλάσια απόδοση και αυτονομία έχοντας παράλληλα πολύ μικρότερες διαστάσεις και χαμηλότερο βάρος. Η αρχή λειτουργίας είναι αντίστοιχη με αυτή των μπαταριών ιόντων λιθίου, κάτι που σημαίνει πως διαθέτουν ηλεκτρόδια μεταξύ των οποίων θα παρεμβάλλεται ο ηλεκτρολύτης που χρησιμοποιείται ως δίοδος των φορτισμένων ιόντων. Ωστόσο, βασικό στοιχείο των μπαταριών ξηρού τύπου, όπως φανερώνει εν μέρει και η ονομασία τους, είναι η χρήση ενός στερεού ηλεκτρολύτη. Οι μπαταρίες στερεού τύπου αναμένεται να έχουν έως και δέκα φορές υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα από αυτές ιόντων λιθίου. Αυτό σημαίνει ότι στο ίδιο μέγεθος με σήμερα θα προσφέρουν πολύ μεγαλύτερη ισχύ ή αντίστοιχα θα επιτυγχάνουν τη σημερινή απόδοση καταλαμβάνοντας πολύ μικρότερο χώρο και έχοντας χαμηλότερο βάρος. Μάλιστα το όφελος σε βάρος θα είναι συνολικά ακόμα μεγαλύτερο, καθώς λόγω των μειωμένων θερμικών φορτίων δεν θα χρειάζονται πολύπλοκα κυκλώματα ψύξης. Επιπλέον, ο στερεός ηλεκτρολύτης είναι απαλλαγμένος από τις εξωθερμικές χημικές αντιδράσεις που συμβαίνουν στο υγρό των μπαταριών ιόντων λιθίου ενώ παύει να υφίσταται και το ενδεχόμενο διαρροών, με συνέπεια τη σημαντική αναβάθμιση της ασφάλειας που προσφέρεται. Τέλος, η νέα τεχνολογία μπαταριών αναμένεται πως θα επιφέρει και μείωση στους απαιτούμενους χρόνους φόρτισης, καθώς θα είναι δυνατή η συνεχής χρήση ταχυφορτιστών χωρίς συνέπειες στη διάρκεια της ζωής τους. Αυτό συμβαίνει διότι οι μπαταρίες ξηρού τύπου είναι απαλλαγμένες από τη διάβρωση των ηλεκτροδίων που προκαλούν τα χημικά στοιχεία που έχουν σήμερα οι υγροί ηλεκτρολύτες. Ετσι ο κύκλος ζωής των νέων μπαταριών υπολογίζεται ότι θα είναι έως και επτά φορές μεγαλύτερος, κάτι που σημαίνει πως η διάρκεια καλής λειτουργίας τους θα κυμαίνεται στα δέκα χρόνια, όσο δηλαδή και ο μέσος όρος ζωής ενός αυτοκινήτου.

      https://www.google.com/amp/s/www.newsauto.gr/electric/technologia-i-bataries-xirou-tipou-ine-to-mellon-ton-ilektrikon/amp/

      Διαγραφή
    8. Σύμφωνα με το QuantumScape, οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης μπορούν να φτάσουν το 80% της χωρητικότητας σε 15 λεπτά. Η εταιρεία αναφέρει ότι οι μπαταρίες της είναι ασφαλέστερες από τις τρέχουσες μπαταρίες που χρησιμοποιούνται από τα EVs ... όμως δεν αναμένεται να φτάσουν στην αγορά έως το 2024

      Διαγραφή
    9. Η Panasonic, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές μπαταριών ιόντων λιθίου στον κόσμο και συνιδιοκτήτρια του Gigafactory της Tesla, υποστηρίζει πως οι μπαταρίες ξηρού τύπου δεν θα είναι έτοιμες για εμπορική χρήση σε λιγότερο από μια δεκαετία, τονίζοντας πως η πιο ρεαλιστική πρόοδος στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα έρθει από την περαιτέρω εξέλιξη των υπαρχουσών μπαταριών. Η Tesla μάλιστα έχει επικεντρώσει τις έρευνές της πάνω σε μια νέα χημική σύσταση του υγρού ηλεκτρολύτη η οποία, όπως ισχυρίζεται, θα χαρίζει στις μπαταρίες μια διάρκεια ζωής που θα ξεπερνά το ενάμιση εκατομμύριο χιλιόμετρα.

      Διαγραφή
    10. Πόσο κοστίζει η μπαταρία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου;

      Ακόμα κι αν το κόστος έχει μειωθεί γρήγορα τα τελευταία χρόνια, η μπαταρία εξακολουθεί να είναι το πιο ακριβό εξάρτημα ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Το φάσμα των τιμών κυμαίνεται από 6.000 ευρώ για ένα αυτοκίνητο μεσαίας κατηγορίας έως 20.000 ευρώ για ένα πολυτελές ηλεκτροκίνητο της Tesla. Το σήμα των 100 δολαρίων ανά κιλοβατώρα (kWh) αναφέρεται επανειλημμένα στον κλάδο ως σημείο, από το οποίο τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα μπορούσαν να ισούνται με την τιμή των συγκρίσιμων μοντέλων με κινητήρες εσωτερικής καύσης.
      Έτσι, κατασκευαστές, όπως η Renault και η Nissan προσφέρουν τις μπαταρίες προς ενοικίαση. Στο Renault Zoe (ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις το 2019 στη Γερμανία), το εύρος των τιμών ξεκινά από τα 74 ευρώ το μήνα για την μπαταρία 41 kWh και ελάχιστη απόσταση 7.500 km. Πλεονέκτημα: Η απόδοση, η υπηρεσία αντιμετώπισης βλάβης και η ανταλλαγή σε περίπτωσή της είναι παροχές εγγυημένες.


      Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των μπαταριών στερεού καυσίμου;

      Οι μπαταρίες στερεού καυσίμου θεωρούνται από πολλούς το επόμενο μεγάλο βήμα στην εξέλιξη νέων μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και προορίζονται να ξεπεράσουν στο μέλλον το φόβο των χρηστών για την αυτονομία. Λειτουργούν χωρίς υγρούς ηλεκτρολύτες και αντ αυτών, όπως υποδηλώνει το όνομα, βασίζονται σε στερεά υλικά. Τα πλεονεκτήματα είναι η υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα, η λιγότερη πολυπλοκότητα και η φθηνότερη παραγωγή. Όπως έδειξε η Samsung σε ένα πρωτότυπο, ο κίνδυνος κρυσταλλώσεων («σχηματισμός δενδριτών») είναι χαμηλότερος, γεγονός που επηρεάζει τη διάρκεια ζωής και την ασφάλεια της μπαταρίας. Οι μπαταρίες στερεού καυσίμου είναι επίσης μικρότερες και, ως εκ τούτου, εξοικονομούν χώρο. Ωστόσο, υπάρχουν αμφιβολίες σχετικά με την πρακτικότητα. Έτσι, μπορεί να χρειαστούν αρκετά χρόνια ακόμη για τη μαζική παραγωγή τους.

      Διαγραφή
    11. Sir Takis αν θέλετε δείτε το spac BMRG with Eos Energy Storage LLC ("Eos"), a leading manufacturer of safe, reliable, low-cost zinc battery storage systems.
      Η συνένωση επιχειρήσεων αναμένεται να κλείσει στις 16 Νοεμβρίου 2020. Το κοιτάω....

      Διαγραφή
    12. Τα βάζω εδω προς αποθήκευση

      https://www.prescouter.com/2018/08/six-energy-storage-companies-2018/

      550 εκατομμύρια κεφαλαιοποίηση στα 10 δολάρια.

      https://eosenergystorage.com/?attachment_id=1149

      Εαν βγαλει τα νουμερα του 2022, δηλαδή 270 εκατομμύρία τότε γιατι να μην 30 δολλάρια; και μετα πάει για ύψη; Εφόσον τα νούμερα του presentation επαληθευθούν ...

      Θα την βάλω για παρακολουθηση και μελέτη.

      Διαγραφή
    13. B. Riley Principal Merger Corp II το 2ο spac πάει να συγχωνευθεί με την Eos Energy Storage LLC.

      Για να δούμε το 1ο spac της B. Riley Principal Merger Corp τη έκανε ...
      Συγχωνεύτηκε με την Alta Equipment Group Inc.

      Η πορεία ...

      https://finance.yahoo.com/quote/ALTG?p=ALTG&.tsrc=fin-srch

      Πήγε άκλαφτη.
      Δεν βιαζόμαστε ... στοχευουμε λιγο πιο μακρυα...

      Διαγραφή
    14. Κύριε Δημήτρη

      EOS γίνεται ακόμη πιο φτηνη, διότι:

      το 37% των 17.500.000 συνολικών μετοχών της κατηγορίας Α του spac υποβλήθηκαν σε εξαργύρωση ... αφου δε δεχτηκαν τη συγχώνευση με Eos.
      Οπότε η αξια της εταιρείας είναι 480 εκατ δολάρια με τιμή 10 δολάρια ανά μετοχη.

      Τέλος στο πελατολόγιό είναι η MOH η και η Shell.

      Διαγραφή
    15. Το είδα για την ΜΟΗ και αν συμφοιτητής μου που έχουμε χαθεί δουλεύει ακόμη εκεί θα ρωτήσω την γνώμη του για τον εξοπλισμό, ίδωμεν...

      Διαγραφή
    16. κ.Τάκη ,δεν ακούγεται θετική αυτή η άρνηση του 37% και μου άρεσε η EOS

      Διαγραφή
    17. The Merger Agreement also contemplates the issuance of an additional 2,000,000 shares of our common stock to Eos's securityholders pending the achievement (if any) of certain earnout targets pursuant to the terms of the Merger Agreement.

      Sir Takis μπερδεύτηκα λιγάκι αυτές οι 2Μ μετοχές θα είναι plus σε αυτές που λέτε ?

      Διαγραφή
    18. Κύριε Δημητρη αυτες ειναι μετοχές BONUS που θα δοθούν στους παλαιους μετοχους της EOS , αν η μετοχή καταφερει να διαπραγματευεται για 1 μηνα πάνω απο 16 δολαρια.

      Διαγραφή
    19. Οι μέτοχοι της EOS θα λάβουν 30 εκατομμύρια μετοχές. Συνολικά η EOSE θα έχει γύρω στα 50 εκατομμύρια μετοχές.
      Επίσης θα υπάρχουν 9,08 εκατ. Εντάλματα που θα μπορούν να ασκηθούν με 11,5 δολάρια για 1 μετοχή

      Διαγραφή
    20. Επίσης ο χορηγός δικαιούται να πάρει 2,5 εκατ. μετοχές αν η μετοχή EOSE ξεπεράσει τα 12 (θα παρει 1,718 εκατομ) και τα 16 δολάρια (θα παρει άλλες 859.000).

      Διαγραφή
    21. Άρα με όλα αυτά το 16 το έχουμε σίγουρο..?😂😂
      Καλή μέρα σας!!!

      Διαγραφή
    22. Κύριε Δημήτρη δεν χάνονται τα BONUS των βασικών μετόχων αν δεν επιτευχθούν οι τιμές άμεσα. Για 5 χρόνια δεν χάνονται .... άρα δεν υπάρχει τίποτα σίγουρο στον άμεσο ορίζοντα!!

      Κύριε Βαμμένε
      Αν ήταν μεγαλύτερο το ποσοστό απο το 37% θα ήμουν ακόμη πιο θερμός. Ώς γνωστόν όσο πιο πολλοί ποπολάριοι Ρομπινχούντιδες συμφωνούν σε κάτι στο τέλος κάτι άλλο γίνεται. Όμως εμένα δεν με ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλοι ...
      Προ το παρόν θα περιμένω να μπουν τα χαρτιά, μήπως υπάρχει πίεση της τιμής κάτω απο 10!!

      Διαγραφή
    23. H EOS εχει τους κινδύνους της, αφού ακόμη δεν έχει πωλήσεις, ενώ τα ίδια κεφάλαια είναι αρνητικά. Όμως η αγορά αποθήκευσης ενέργειας είναι στα σπάργανα και too hot ....

      Υπάρχουν partners πολλοί δυνατοί. Αν η EOS λοιπόν "αναπτυχθεί" αναλόγως και της υπεραναπτυξης που θα γνωρίσει ο κλάδος αποθήκευση ενέργειας τότε τι 14 και 16 δολάρια λέμε .... ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.
      Οπότε ευκαιρίες για αγορά θα υπάρχουν. Ηρεμία και ψύχραιμα.

      Διαγραφή
    24. Το παγκόσμιο οικοσύστημα αποθήκευσης ενέργειας αναμένεται να αναπτυχθεί με CAGR 20% έως το 2040.
      Η αγορά αποθήκευσης ενέργειας αναμένεται πως θα φτάσει τα 350 GWhs έως το 2025, που αναλογεί σε μια ετήσια αγορά ύψους περίπου 42 δισεκατομμυρίων δολαρίων και 2850 GWhs έως το 2040, που αναλογεί σε μια ετήσια αγορά ύψους περίπου 340 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

      Σύμφωνα με το Bloomberg New Energy Finance (BNEF), η παγκόσμια αγορά αποθήκευσης ενέργειας αναμένεται να αυξηθεί σε 1.095 gigawatts («GW»), προσελκύοντας περίπου 660 δισεκατομμύρια δολάρια σε μελλοντικές επενδύσεις έως το 2040.
      Με βάση το BNEF, η Eos εκτιμά ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αντιπροσωπεύουν πάνω από το 15% αυτής της παγκόσμιας αγοράς.
      Ένας σημαντικός παράγοντας στην αυξημένη ζήτηση αποθήκευσης ενέργειας, που εκτιμάται ότι θα αυξηθεί σε 27% έως το 2030, είναι η επιτάχυνση της αύξησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας παγκοσμίως αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με το BNEF, το ποσοστό της ανανεώσιμης ενέργειας στη συνολική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στις Ηνωμένες Πολιτείες θα αλλάξει από 18% το 2019 σε 36% έως το 2030 και η ηλιακή ενέργεια εκτιμάται ότι θα συμβάλει στο 20% της συνολικής παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.

      Η αποθήκευση ενέργειας βρίσκεται στα πρόθυρα της παγκόσμιας ευρείας ανάπτυξης, καθώς οι μπαταρίες καθίστανται όλο και πιο οικονομικές σε επίπεδο εξοικονόμησης ενέργειας. Η τεχνολογία μπαταριών θα είναι όλο και πιο επωφελής για μια ποικιλία λύσεων, όπως η αποθήκευση ηλιακής και αιολικής ενέργειας. Έτσι θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί η αποθηκευμένη ενέργεια όταν η πηγή δεν είναι διαθέσιμη, για παράδειγμα εάν ο άνεμος δεν φυσάει ή ο ήλιος δεν λάμπει.

      Διάφοροι ευνοϊκοί κανονιστικοί όροι που παίρνονται απο διάφορα δικαστήρια των ΗΠΑ, μαζί με κίνητρα που χρηματοδοτούνται από πολιτείες όπως τη Νέα Υόρκη, τη Καλιφόρνια, τη Μασαχουσέτη και άλλες πολιτείες, σε συνδυασμό με την ταχεία ανάπτυξη των εφαρμογών αποθήκευσης ηλιακής ενέργειας αναμένεται στις ΗΠΑ να παρατηρηθεί αύξηση της αποθήκευσης ενέργειας από 172 μεγαβάτ (“MW”) / 345 μεγαβάτ ώρες (“MWh”) το 2019 σε 6.631 MW / 17.563 MWh έως το 2025.

      Με βάση τις εκτιμήσεις της διοίκησης της EOS, εκτιμάται 1.250 GW πρόσθετης χωρητικότητας από ανανεώσιμες πηγές προς παράδοση στο δίκτυο έως το 2024, οδηγώντας σε αυξημένη ζήτηση αποθήκευσης ενέργειας. Παγκοσμίως, αναμένεται ότι η αγορά αποθήκευσης ενέργειας θα αυξηθεί με σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 53% από 6.480 MWh το 2019 σε περίπου 83.000 MWh έως το 2025.

      Διαγραφή
    25. ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ με Holtec - HI - POWER
      Στις 21 Αυγούστου 2019, η Eos συνήψε συμφωνία κοινοπραξίας με την Holtec International ("Holtec") και ίδρυσε την HI -POWER , LLC , η οποία ανήκει κατά 51% στην Holtec και 49% στην Eos.
      Η Eos είναι ελεύθερη είτε να κάνει η ίδια την κατασκευή του έργου, είτε να δημιουργήσει κοινοπραξία με άλλο μέρος, είτε να προσλάβει συνεργάτη για την κατασκευή μπαταριών και προϊόντων που παραδίδονται εκτός της Βόρειας Αμερικής.

      Η HI -POWER έχει αποκλειστικά δικαιώματα να κατασκευάζει μπαταρίες που πωλούνται και παραδίδονται στη Βόρεια Αμερική από την Eos, υπό την προϋπόθεση ότι η HI -POWER πληροί τις "μετρήσεις απόδοσης" κόστους, ποιότητας και παράδοσης, όπως ορίζονται από το διοικητικό συμβούλιο της HI -POWER και τις ισχύουσες ρυθμίσεις κοινής επιχείρησης μεταξύ Holtec και Eos.
      Το διοικητικό συμβούλιο της HI -POWER αποτελείται από δύο μέλη που ορίζονται από την Holtec και δύο μέλη που ορίζονται από την Eos. Οι ενέργειες του διοικητικού συμβουλίου πρέπει γενικά να εγκρίνονται από την πλειοψηφία των διευθυντών, εκτός από ορισμένες ενέργειες που απαιτούν ομόφωνη έγκριση.

      Η Holtec International είναι ένας προμηθευτής εξοπλισμού και συστημάτων στη βιομηχανία ενέργειας που ιδρύθηκε στο New Jersey και εδρεύει στη Florida των Ηνωμένων Πολιτειών. Ειδικεύεται στο σχεδιασμό και την κατασκευή ανταλλακτικών για πυρηνικούς αντιδραστήρες.
      Είναι ένα προμηθευτής δισεκατομμυρίων δολαρίων στη βιομηχανία πυρηνικής ενέργειας και θέλει δραστηριοποιηθεί, και εκτός πυρηνικών σταθμών, με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την αποθήκευση της μπαταρίας. Χρησιμοποιώντας πηγές αιολικής και ηλιακής ενέργειας σε συνδυασμό με την αποθήκευση, δημιουργείται μια μονάδα παραγωγής ενέργειας με δυνατότητα φόρτωσης βάσης που θα πωλείται στις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας.

      Η Holtec Power, Inc. (“Holtec”), δηλαδή ο κοινοπρακτικός εταίρος της EOS έχει εγγραφεί σε μετοχική επένδυση στην Εταιρεία ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων. Συνεπώς, πλέον, είναι και μέτοχος της εταιρίας.

      Διαγραφή
    26. Καλημερα , Δεν φαινεται να ικανοποιουν την αγορα τα αποτελεσματα JD στην προσυνεδριαση.
      ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΕΙΩΝΩ ΤΗΝ ΘΕΣΗ .

      Διαγραφή
    27. Sir Takis δεν έχει εγκαταστασθεί ακόμη στην MOH το EOS/1Mwatt, αυτό είναι προγραμματισμένο να γίνει τον 02/2021.

      Τότε βλέπω και πιθανή αγορά της μετά την συνένωση να κάτσει και ο κουρνιαχτός που λέει και ο κ. Ευρωβλάχος!

      Διαγραφή
  9. αυτο! κυριε τακη βρειτε καμια εταιρια πρωτοστατη στη μπαταρια ηλεκτροκινησης να επενδυσουμε. θα γινει της κολασεως τα επομενα χρονια. καμια στυλ varta samsung πιο ασημη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι καλά παιδιά είναι! Ψυχάρες!!!
    Πούλησε 5,5εκ μετοχές τη μέρα της ανακοίνωσης για το εμβόλιο. Το 62% της θέσης του στην εταιρεία απ ότι διάβασα σε ξένα άρθρα. Έφτασε λέει την προκαθορισμένη τιμή που είχε θέσει από τον Αύγουστο, χαααααααχαχαχαχαχα, εδώ γελάμε.

    Αυτό με φοβίζει γενικότερα για τα χρηματιστήρια, μήπως τη μέρα της ανακοίνωσης έγινε το ξεφόρτωμα της αρκούδας.

    https://www.protothema.gr/economy/article/1064352/cnn-o-albert-bourla-polise-metohes-55-ekat-dolarion-tin-imera-tis-anakoinosis-gia-to-emvolio/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλησπερα.<<... Από την αρχή του έτους, το ποσό των χρημάτων σε ελεγχόμενες καταθέσεις στις ΗΠΑ αυξήθηκε από 2,25 τρισ. $ Σε 3,63 τρισ. $ - κέρδος 61%. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο πρώτο πακέτο τόνωσης που έστειλε επιταγές σε πολλούς Αμερικανούς. Τότε υπάρχει το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι είχαν κολλήσει στο σπίτι και οι δαπάνες μειώθηκαν.
    Υπάρχει επίσης το συνολικό ποσό των καταθέσεων ταμιευτηρίου σε όλα τα ιδρύματα στις ΗΠΑ, τα οποία επίσης αυξήθηκαν φέτος σε ρεκόρ 11,85 τρισ. Αυτό είναι ένα κέρδος 20,8% από 9,81 τρισεκατομμύρια δολάρια για να ξεκινήσει το έτος.Με έναν άλλο κύκλο ερεθίσματος, αν όχι πιθανό τους επόμενους μήνες, το σύνολο μεταξύ των δύο θα μπορούσε να είναι πάνω από 17 τρισ. !!!!
    Σύμφωνα με ένα σχέδιο που ο Μπάιντεν παρουσίασε κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, συνολικά 5,4 τρισεκατομμύρια δολάρια θα μπορούσαν να δαπανηθούν αν φτάσει στο δρόμο. Αυτός ο αριθμός είναι αστρονομικός, αλλά ταυτόχρονα νομίζω ότι θα συμβεί. Είτε μας αρέσει είτε όχι, η κυβέρνηση των ΗΠΑ πρόκειται να αντλήσει οικονομία με χρήματα, καθώς η μηχανή εκτύπωσης χρημάτων DC λειτουργεί υπερωρίες....>>. Καλό ε? Υπερωρίες !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Έχετε καμία άποψη για nio Κύριε Τάκη ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το έχω πει και στα 11 που ήταν ... ότι θα γράψει τριψήφιο.

      Δείτε και LI , αλλα κυρίως XPEV που είναι αναβαθμισμένη από μεγάλους οίκους ... (τα είχα γράψει και πρόσφατα)

      Διαγραφή
    2. Προλαβαίνουν και από φέτος !!!

      Διαγραφή
  13. Η INMD με τέτοια αποτελέσματα γιατί πέφτει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πάει και ο Celsius .... μας έλεγαν ότι πρέπει να κλείσει το γκαπ. 🙉🙉🙉

    Πρρρρρρρρρ βρεεεε 😲😲😲

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Celsius and sea χαρτάρες....
      I think next is Τεμπέλα🙃

      Διαγραφή
    2. Tα πολλά φραγκα θα βγουν απο
      EV, LSEV, ενέργεια, μπαταρίες, Lidar ...

      Να με θυμηθείτε όταν ωριμάσουν τα γλυκά.

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα κύριε Τάκη η τεμπέλα ειναι η Lazy ; γιατί τσίμπησα λίγα στο 13,7 τα υπόλοιπα αν πάει στο 11 , αυτή η Wter μας έχει ζαλίσει και κουράσει πολύ , το ίδιο και τα περισσότερα χαρτιά που εχω Αμερική Lazy Wter Ayro Ride Ipoc, αύριο η Ayro να μου το θυμηθείτε θα ειναι αρκετά κάτω αλλά δεν πουλάω ούτε λέπι σήμερα , Γιατρέ είχατε πει ότι χτες θα πουλάγατε μάρκετ την Wter τι κάνατε με αυτή;

      Διαγραφή
    4. Κάποτε όλα τα range τελειώνουν και αρχίζουν τα όργανα.

      Διαγραφή
    5. Κύριε Τάκη για αυτό δεν πουλάω ούτε λέπι εκεί στην Αμερική δεν αστειεύονται όταν ανεβαίνει δεν μπορείς να μπεις και όταν πουλάνε πουλάνε δίχως αύριο.

      Διαγραφή
    6. Όμως και τα range δίνουν λεφτά ... που στην Ελλλαδα κάθε 2 χρονια βγαινουν.

      Διαγραφή
    7. Να βάλετε και το FSR υπό παρακολούθηση.
      Αυτοί λένε ότι θα κτυπήσουν τον Τesla. Αν πετύχουν τις προβλέψεις τους τότε θα Απομυθοποιήθεί η πορεία της Τεσλα στο ταμπλό.

      Αλλά θα το ξέρουμε σε μερικά χρόνια ... αν θα γίνει έτσι.
      Παρακολούθηση και μελέτη ...

      Διαγραφή
    8. Το Fisker το έχω από τα 10,2 δολ. κ. Τάκη όταν προσπαθούσα να μπω στο DPHC και δεν διόρθωνε. Πιστεύω ότι είναι ισάξιο με τη RIDE.

      Διαγραφή
    9. Καλησπέρα σε όλους,
      Πώληση της θέσης στο Fisker.
      Κέρδος 60% σε λίγες μέρες δεν τον αφήνεις.

      Διαγραφή
    10. Κάτι μου λέει ότι το Ayro μπορεί να γράψει πολύ υψηλά νούμερα σήμερα.

      Διαγραφή
  15. τι οργια κανει η celsius?
    βγηκε κατι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κ τακη καλησπερα. τι μετοχη ειναι αυτη η solo.εννοω αν αξιζει για επενδυση. γιατι την βλεπω να πεταει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η SOLO είναι LSEV , όπως η ΑΥRO και η FUV.

      Εγω πιστεύω ότι η φτηνότερη με τις καλύτερες προοπτικές είναι η AYRO.

      Διαγραφή
    2. LSEV είναι τσ ηλεκτρικά οχήματα χαμηλής ταχύτητας. Αυτά είναι τρίκυκλα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ηλεκτρικά αυτοκίνητα γκολφ, ηλεκτρονικά σκούτερ, ηλεκτρικά EV πανεπιστημίου ....

      Διαγραφή
    3. Η SOLO κοντά στο 20% στο pre-market. Μακάρι να ακολουθήσει από κοντά και η Ayro όπως χθες!

      Διαγραφή
    4. Αλλά εσείς το κάνατε το colpo grosso, οι άλλοι την κοιτάμε να ανεβοκατεβαίνει.
      Εγώ κώλωσα να δώσω να πω την αλήθεια, θα περιμένω με το καλό πιο πάνω.

      Διαγραφή
  17. H αλήθεια είναι κ Τάκη ότι το ayro δεν μας βγήκε. Τουλάχιστον ακόμη..

    Ειμασταν το καλοκαίρι επιρεασμενοι κ από τους κινεζικούς καφέδες κ δεν μπήκαμε στο τραίνο που λεγόταν ΝΙΟ αν κ τι είχαμε αναφέρει... Ήδη είναι στο Χ10!!!

    Τις τελευταίες μέρες έχουν υπεραποδοσει κ τα άλλα 2 κινέζικα.. Li k κυρίως ΧPeng όπως κ η Βyddy (στην οποία μετέχει πάνω από μια δεκαετία ο Μπαφετος κ μάλιστα με μεγαλο ποσοστό).

    Αλήθεια μπήκατε πάνω στο hype στις 2 τελευταίες κινεζιες που τρέχουν όλοι από πισω από τη μέρα των εκλογών?

    Τα αμερικανικά ΕVs δυστυχώς δεν έχουν ακολουθήσει... Θεωρώ όμως ότι αν η Ride ακολουθήσει το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί τότε κρίνοντας από την πορεία των κινεζικών σε όρους P/S (υπερβολικά υψηλό κατ'εμε) θα μπορέσει να πιάσει τα 50 αρχικά κ στη συνέχεια τα 100 δολαρια, που είχαν τεθεί ως στοχος από την EverlastCapital.

    Για τι Fischer έχω διαβάσει καλά σχόλια εδώ κ καιρο... Έφαγε τις σφαλιάρες της κ αυτή αλλά ισιωσε.. είστε κ εκεί μεσα, την έχετε μελετησει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα μας βγει κύριε Ανδρεα ... βιαστηκαμε λίγο, αλλά θα μας βγει. Τωρα μαθαίνουμε την αγορα ...

      Η Xpeng νομίζω ειναι χαμηλά ακόμη. ADR με 2 μετοχές, όπως και η Li. Θα σπάσουν το 2021, λέω ...

      Διαγραφή
    2. Για Fisker θα έλεγα λίγο υπομονή. Ακόμη ειμαστε στα λόγια τα μεγάλα ... εργα θελουμε .

      Διαγραφή
    3. "Η Xpeng νομίζω ειναι χαμηλά ακόμη. ADR με 2 μετοχές, όπως και η Li. Θα σπάσουν το 2021, λέω ..."

      K Tακη τι εννοείτε θα σπάσουν? Επίσης η κεφ/σή που βλέπω κ για τις 2 δεν είναι σε δολάρια? 26+ η μία, σχεδόν 33 η άλλη? Κ με P/S στο θεό?? Εκτός αν κάτι μου διαφεύγει... Την Xpeng την κοιτούσα από την πρώτη μέρα που έσκασε προς τα πανω,.νομίζω την Τρίτη των Αμερικανικων εκλογών. Καλώς ή κακώς δεν την κυνήγησα..

      Έχετε δίκιο είχαμε μάθει τόσα χρόνια εδώ κ χρειαζόμαστε λίγο προσαρμογή στον τρόπο λειτουργίας και τη λογική της αγοράς εκεί...

      Δεν θα ξεχάσω τη Celsius που βγήκα στα πρώτα δυνατά πάνω, κάπου κοντά στα 10 δολαρια, κ χαιρομουν 😁 Σήμερα σας σκεφτόμουν διαβάζοντας για τα αποτελεσματα κ βλεπωντας το ξέσπασμα! Αν μείνατε αυτό το τρίμηνο ακόμα μέσα που είχε κάτσει περί τα 20 δολαρια μετά τη ραγδαία κούρσα, τότε τι να πω..Εύγε!! 💪✌️

      Τέλος κοιτάζοντας κάποια από τα Active Funds του ΑRK επ σε το μάτι μου στη SEA. K εκεί διαπίστωσα ότι αν κ φρέσκοι στην εν λόγω αγορα έχουμε καλό μάτι!! Κ ας μας έφυγε αυτή μιας κ ήταν η πολύ αρχή κ ειμασταν ακόμα ψαρωμενοι...

      Μας έκανε ζημιά τόσα χρόνια εδώ η παραμονή δυστυχώς.. Μόνο αν βγεις στον ωκεανό των διεθνών αγορών, πόσο μάλλον να περάσεις την απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, καταλαβαίνεις τελικά ότι εδώ ουσιαστικά ΧΑΑ δεν υφίσταται απλά. Ευτυχώς ναι μεν έχασα τη 10ετια των 30ς κ το μεγάλο χρηματιστηριακο μπουμ ειδικά μετά το 2008, αλλά τουλάχιστον είμαι στα 40ς και πότε δεν είναι αργά. Ειδικά για εκει μικρός είμαι ακόμα.😎💪🤞✌️

      Διαγραφή
    4. Θα σπλιτάρουν κύριε Ανδρεα, όπως η Τεσλα. Αυτο εννοω και θα αλαφρώσει η τιμη.

      Αυτη την στιγμή παίζουν 100 και 150 τις πωλήσεις τους. Με βάση το σήμερα είναι ακριβές. Όμως η αγορά εκτιμά το αύριο και έτσι πρέπει να κάνει ....

      Διαγραφή
    5. Τώρα που σας βρήκα ... ρίξτε μια ματιά σε αυτή.

      https://eosenergystorage.com/#welcome

      Με 550 εκατομμύρια κεφαλαιοποίηση μπαίνει και μάλλον θα πιεστει, στην αρχή.
      Για ρωτήστε τους δικιυς σας στην Αμερική να μας πουν αν την ξέρουν ...
      Αν βγάλει τα νουμερα που εκτιμά είναι για μεγάλα πράγμάτά.

      Διαγραφή
    6. Μπρούς LI
      Η Li Auto Inc. ανακοινώνει τα μη ελεγμένα οικονομικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου 2020

      Τα τριμηνιαία συνολικά έσοδα ανήλθαν σε RMB2,51 δισεκατομμύρια (369,8 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ)
      Οι τριμηνιαίες παραδόσεις ήταν 8.660 οχήματα.
      Το τριμηνιαίο μικτό περιθώριο έφτασε το 19,8%.

      Σις 31 Οκτωβρίου 2020, η Εταιρεία είχε 41 καταστήματα λιανικής που καλύπτουν 36 πόλεις.
      ----------
      Μεγάλες στιγμές θα ζήσουμε στο Αμέρικα.

      Διαγραφή
  18. κ.Τάκη δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί η RIVIAN (https://rivian.com).
    Εχει 2 μοντέλα, το R1T (pickup) και to R1S (SUV) τα οποία βγαίνουν στην αγορά το 2021 + πολύ μεγάλη συμφωνία με την Amazon για Vanάκια (https://www.drivingelectric.com/news/1298/amazon-rivian-van-pure-electric-delivery-van-gets-closer-service).
    Δεν διαπραγματεύεται και κατά τον CEO της δεν σκοπεύει στο άμεσο μέλλον.

    Για να υπάρχει στα υπόψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλησπερα σε ολους. Αυτο που γινεται με την WTER που απο τις 11/11 περιμενουμε να ανακοινωσει αποτελεσματα τριμηνου και δεν ανακοινωσε ουτε χθες και αναρωτιεμαι αν θα ανακοινωσει και σημερα, ειναι δοκιμο;; Συνηθιζεται;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. VLDR εφυφε κ αυτη...αντε να δουμε τι καυσιμα θα εχει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς για την κυρία για να δείξει τα προσόντα της.

      Διαγραφή
  21. Κύριε Τάκη ποια η γνώμη σας για τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Trump να απαγορεύει τη διαπραγμάτευση των κινεζικών μετοχών στην Αμερική μέχρι το τέλος του 2021; Σήμερα που είδα Nio και Xpeng (δηλώνω κάτοχος αυτών των χαρτιών) να πέφτουν 15% και διάβασα και αυτό αγχώθηκα λίγο.

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω είχε ψηφίσει όχι κάτι τέτοιο ... αλλά να μην μπορεί Κινέζικη εταιρεία να διαπραγματεύεται στην Αμερική αν δεν είναι καθαρά ιδιωτική. Να μη εμπλέκεται δηλαδή η Κινέζικη κυβέρνηση.

      Τραμπιές, μια απο τις πολλές.
      Νομίζω ότι θα φτιαχτεί το θέμα ... και δεν θα υπαρχει πρόβλημα.
      ΤΡΑΜΠ ΤΕΛΟΣ

      Διαγραφή
    2. Όποιος αγοράζει απόθεμα NIO τώρα δεν αγοράζει μια εταιρεία ή τις προοπτικές της, αλλά αγοράζετε 3 γράμματα που μετακινούνται σε μια οθόνη", δήλωσε ο Citron στο σημείωμα.

      Ο Nio δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό.

      Η Tesla έχει μειώσει τις τιμές στην Κίνα σε αρκετές περιπτώσεις, με στόχο να κερδίσει μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο.

      Επί του παρόντος, το μοντέλο Υ της Κίνας έχει εκτιμώμενη τιμή 488.000 γιουάν (73.895 $) στη χώρα, σύμφωνα με τον ιστότοπο της Tesla.

      Η Citron έθεσε στόχο τιμής $ 25 στο απόθεμα Nio την Παρασκευή, υποδηλώνοντας μια πτώση 48% στην τελευταία τιμή κλεισίματος.
      ---‐---------,
      Δεν πρεπει να διορθωσουν λιγο οι Κινέζες;

      Διαγραφή
    3. Η XPEV έχει μια γερή στήριξη στα 39 ... αλλά έχει και ένα γκαπ που κλείνει στα 28. Έχει και άλλο γκαπ πιο κατω που δεν πρόκειται να κλείσει.
      Εγώ λέω ότι αν πάει 28 και κλείσει το γκαπ θα πάρω ... παρόλο που τώρα φαίνεται δυνατή και αδιόρθωτη ...

      Διαγραφή
  22. Ας ανέβουν άλλο λίγο και διορθώνουν μετά! 😛😛😛

    Θα τις μπαουλιάσω και θα τις δω σε λίγο καιρό. Ελπίζω να μην τραβάω τα μαλλιά μου.

    Κύριε Τάκη σας ευχαριστώ για την απάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Palantir🚀🚀 τα αποτελέσματα είχαν θετική αποδοχή από τους αναλυτές, παρόλο που αρχικά υπήρξαν γκρίνιες. Ήδη κάποιες εταιρίες προχώρησαν σε ανοδική αναθεώρηση/αύξηση των τιμών στόχων, με πρωτη την Jefferies στα 18 ντολαρς έναντι 13 πριν.

    Παράλληλα διάβασα ότι το Ark ψώνισε 1 εκατ κομμάτια σημερα, ενώ κ άλλοι ξένοι θεσμικοί έχουν φορτώσει:

    Public Sector Pension Investment Board 4,393,000

    Soros Fund. 18,457,000

    Myriad Asset Management 4,770,000

    Canada Pension Plan 24,156,000

    Blackrock 29,299,000.

    Από την άλλη η άνοδος είναι πολύ
    Μεγαλή και σύντομη από όταν την ανέφερα στα 9+.

    Ρευστοποιησα κ την Πέμπτη στο premarket (στα 16.5) κ σήμερα στο κλείσιμο κάποια μιας κ είχα αρκετές χιλιάδες τεμάχια κ η απόδοση ήταν πολύ μεγάλη σε μερικές μέρες, έχοντας κρατήσει μια βασικη θέση για μπαούλο. Όμως στόχος μου είναι να ενισχύσω εκ νέου είτε σε πτωτικά γυρίσματα είτε ακόμα κ ψηλότερα αν αποδειχτεί ότι δεν πρόκειται να γυρίσει ουσιαστικά κ απλά βρει ένα επίπεδο ισορροπίας μέχρι τα επόμενα αποτελέσματα.

    Αν κάποιος από τους φίλους έχει άποψη τεχνικά (πχ πιθανότητα για ένα pullback λογω μεγαλης κ σύντομης ανοδου) θα ήθελα να την δει... Προσωπικά μου φαίνεται δυνατή, αλλά η αλήθεια είναι ότι τις 2 τελευταίες μέρες έκανε μεγάλα σκαμπανεβάσματα με πολύ αυξημένο τζίρο.

    Για μένα αποτελεί μακροπρόθεσμο play όπως έχω αναφέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. k. Αντρέα είναι πολύ μικρό το ιστορικό στο διάγραμμά της, αλλά το ωριαίο τουλάχιστον εμένα (που δεν έχω) μου λέει:
      "Κάτσε στ' αυγά σου και μην πουλάς τίποτα, είναι νωρίς".

      Φαίνεται να ολοκλήρωσε κάποιο κύμμα 4 στο 14,4 και να ξεκίνησε το κ. 5.
      Τώρα για στόχους, από 20 και όσο γουστάρει θα έλεγα.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Ανδρέα εγώ τα έχω γράψει τα κάλαντα της PLTR μία με δύο μέρες πριν την έναρξη της διαπραγμάτευσης της.
      Είχα πει ότι στα 5 δολάρια θα ήταν καλά αν βρισκόταν ... όμως θα ανοίξει στα 10 με 12 η IPO και εύκολα θα δει τα 20+. Για μένα κακώς δώσατε.

      Διαγραφή
    3. Στο thread της IPOB
      -------------------------------------
      27 Σεπτεμβρίου 2020 - 10:28 μ.μ.

      Εμένα μου φαίνεται πανάκριβη.
      Άντε να πιάσει μια τιμή 10 φορες τις πωλήσεις της. Που σημαίνει κάτω απο 5 δολ. Θα μπορουσε να εχει ενδιαφερον ... όμως θα επικρατήσει παροξυσμός προς τα 20 δολάρια ... όπου εκεί θα παίζει 40 φορές τις πωλήσεις της.
      ------------------------------------------
      Τάκης Μορφονιός28 Σεπτεμβρίου 2020 - 9:25 π.μ.

      Στην τιμή 12 δολάρια η μετοχή θα έχει :
      τιμή/πωλήσεις = P / S = 15 με βάση όμως τις εκτιμώμενες πωλήσεις του 2021.
      Η εταιρεία εκτιμά αύξηση πωλήσεων 30% σε ετήσια βάση.

      Βάση των Ταμειακών Ροών η μετοχή θα μπορούσε να χτυπήσει τα 19 δολάρια.
      --------------------------------------------
      Τάκης Μορφονιός28 Σεπτεμβρίου 2020 - 9:33 π.μ.

      Αλλα θα μου πείτε ότι εδω η Snowflake αποτιμάται στα 63,5 δις ... γιατί να μην πάει και pltr στα 60 δις; 30 δολάρια δηλαδή .... ούτως ή άλλως όλος ο λαός πιστεύει ότι αργά ή γρήγορα θα πιάσει τριψήφιο νούμερο.
      ------------------------------------
      nek28 Σεπτεμβρίου 2020 - 12:32 μ.μ.

      Καλημέρα. Σε ποια τιμή θα ξεκινήσει κ. Τάκη;
      ------------------------------------
      Τάκης Μορφονιός30 Σεπτεμβρίου 2020 - 12:37 π.μ.

      10 με 14 δολ θα είναι η εκκίνηση.
      Αλλά θα πετάξει πάνω απο 20.
      https://seekingalpha.com/article/4376812-palantir-ipo-surprisingly-initial-valuations-look-reasonable

      Διαγραφή
  24. K Taki να μη τη ματιασω μιας κ μιλουσαμε χθες για αυτήν, το Αyro μας πήγε στα λεφτά μας, κάποιους πέρασε κ θετικα. Με το hype στον κλάδο, μια δουλειά να ανακοινώσει αρκεί για να δούμε αλλά κόλπα!

    Κρατάω τόσους μήνες γερά, μάλιστα είχα πάρει κ κάνα 2000 τεμάχια ακόμα εκεί κοντά στα 2.5 κ αναμένω. Το έργο εδώ είναι αν ξεκινήσει να μη σου φάνε τα κομμάτια. Με τέτοια κεφ/σή κ 1-2 δουλειές μπορεί να δούμε παπάδες, όπως είχα πει κ παλιότερα που όλοι λίγο πολύ γκρινιαζαμε.💪🤞✌️

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλημέρα η σελίδα πωλήσεων της UXIN.
    https://m.xin.com/beijing/?optoken=ab_cache_key_7d09e5c51bdfc540a6d19f6f4e576af1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. κυριε τακη για τη nkla στα επιπεδα που ειναι τωρα ποια ειναι η αποψη σας?
    αξιζει κ εδω να μπουμε εκτος της ayro που ηδη ειμαστε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω πει πολλάκις ... δεν θα πάρω ΝΚΛΑ. Έχω επιλέξει RIDE και με αυτήν θα πορευτώ.
      Κάποια στιγμή ίσως να κοιτάξω και Fisker ... αλλά έχει παρουσιάσει κάποια πολύ μεγάλα νούμερα, ότι ΘΑ βγάλει και δεν ξέρω κατά πόσο έχουν βάση. Οπότε λίγο θα φυλάγομαι!!

      Διαγραφή
    2. ποτε με το καλο η ride να μπει? τελη ετους?

      Διαγραφή
    3. ευχαριστω.
      εσεις μπηκατε νωρις απο το spac?
      αξιζει να μπει κανεις τωρα?
      εχετε καποια τιμη στοχο εδω?

      Διαγραφή
  27. Η Nikola Corporation είναι μια αμερικανική εταιρεία που έχει παρουσιάσει μια σειρά από έννοιες οχημάτων μηδενικών εκπομπών από το 2016 και έχει δείξει σχέδια για παραγωγή ορισμένων από αυτές στο μέλλον. Η εταιρεία εδρεύει στο Φοίνιξ της Αριζόνα, όπου βρίσκεται η εταιρική έδρα της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ενδιαφέρον ιστορικό άρθρο

    https://investoramnesia.com/2020/08/09/speculation-innovation/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Κε τακη μια εκτιμηση που μπορει να φτασει μεσοπροθεσμα η SOLO αν εχεις χρονο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεωρητικά η μετοχή μπορεί να φτάσει όπου θέλει ... εδώ είναι Αμέρικα, με προοπτικές, καινοτομία και όχι Ελλάδα τα ζώα μου τα αργά.

      Όμως για SOLO δεν βρίσκω κανένα λόγο γιατί θα πρέπει να έχει κεφαλαιοποίηση τρεις και τέσσερις φορές ψηλότερα της AYRO. Άρα σε σχέση με AYRO νομίζω ότι είναι ψηλά ...

      Διαγραφή
    2. Κυριε τακη πειτε μου παρακαλω στη Ride τη τιμη στοχο μπορουμε να χουμε? > 50 ??

      Διαγραφή
    3. Θεωρώ ότι εντός του 2021 θα πιάσει μια κεφαλαιοποίηση 10 δισεκατομμύρια δολάρια.
      Η τιμή στόχος θα μπορούσε να ήταν το 60.

      Διαγραφή
    4. να στε καλα. ευχαριστω πολυ

      Διαγραφή
  30. Ένα γενικό σχόλιο για τα SPACS.  Τα SPACS έχουν συγκεντρώσει πολύ κόσμο πάνω τους κι ως γνωστόν όπου συγκεντρώνονται πολλοί, δεν έχει κονόμα.

    Γι αυτό λοιπόν βλέπουμε ότι τα περισσότερα παραμένουν πτωτικά μέτα την ανακοίνωση του deal και συνεχίζουν ακόμα πιο πτωτικά μετά τη συγχώνευση.

    Αν κάποιος δηλαδή θέλει να τα δει επενδυτικά για πραγματικά μακροπρόθεσμα θα πρέπει να περιμένει να καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός από όλα, δηλαδή συγχώνευση, δικαιώματα, πωλήσεις παλαιών μετόχων και PIPE και να δει και την άνοδο των πραγματικών μεγεθών. Αυτό βέβαια είναι λίγο δύσκολο γιατί απαιτεί υπομονή, τη στιγμή που όλα τρέχουν τόσο γρήγορα.

    Μια άλλη στρατηγική είναι να ανιχνεύεις το Hype και να καβαλάς το κύμα βραχυπρόθεσμα, αλλά αυτό είναι πιο αλογομουριά.

    Από όλα τα SPACS μέχρι στιγμής μου αρέσει περισσότερο το RIDE καθώς και αυτό του Ackman που φαίνεται να είναι μια κατηγορία από μόνο του.

    Επίσης, όσον αφορά τον  Chamath, ο οποίος πρέπει να είναι φοβερός μαρκετίστας στις τεχνολογικές εταιρείες, δεν μου αρέσει αυτή η απανωτή έκδοση, γιατί δείχνει λίγο αρπαχτή και θα τον αναγκάζει να κλείνει και πιο μούφα deal.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό είναι οι περισσότεροι να μην ασχολούνται με spacs. Αμφιβάλλω αν καταλαβαίνουν τι είναι spac και πολύ περισσότερο αμφιβαλλω κατά πόσο μελετούν τις εταιρείες που εξαγοράζονται.
      Αυτά είναι και δύσκολα και επικίνδυνα πράγματα ... ειδικά όταν οι εταιρείες είναι καινούργιες και δεν υπάρχουν ούτε sec. Λέμε τώρα κανένα αστείο. Πόσοι άραγε να κοιτάνε sec !!!

      Διαγραφή
    2. Εκτός απο το RIDE η αγορά, στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, δείχνει να πριμοδοτεί και αυτό το ''φούμαρο'' το Fisher.
      Πάντως αν βγάλει τα νούμερα που έχει φουμάρει τον κόσμο ... τότε ποια Τesla και ανοησίες.
      ΠΡΟΣΟΧΗ!!! και τοίχο τοίχο!!!
      Μπορεί αυτή τη φορά ο Fisker να είναι πιο σωστός και να τα κάνει καλύτερα τα πράγματα ... όχι όπως την πρώτη που το πτώχευσε το μαγαζί, επειδή δεν βρήκε τη μπαταρία, τάχα μου ..

      Διαγραφή
    3. Karma Automotive είναι μια αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ανήκει στην κινεζική εταιρεία εφοδιασμού αυτοκινήτων Wanxiang Group.

      Θυμίζω ...
      Τον Φεβρουάριο του 2014, ο κινεζικός προμηθευτής ανταλλακτικών αυτοκινήτου Wanxiang Group αγόρασε τα περιουσιακά στοιχεία της Fisker Automotive για 149,2 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία πτώχευσης. Αυτά τα περιουσιακά στοιχεία περιελάμβαναν σχεδιασμό, υβριδικό σύστημα μετάδοσης και εγκατάσταση κατασκευής στο Ντελαγουέρ. Η Karma Automotive ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2015 ... και ειναι η παλιά Fisker.

      Διαγραφή
  31. Καλησπέρα κ. Τάκη. Εχω από καιρό αγοράσει το Tortoise Acquisition Corp. II (SNPR). Ξέρουμε κάτι γιαυτο το spac?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι. Είναι πολύ νωρίς για ανακοινώσεις.
      γενικά, πιστεύω ότι είναι λάθος η τοποθέτηση σε κάποιο spac πριν ανακοινωθεί η εταιρεία.
      Πιθανόν όμως το Tortoise Acquisition Corp. II να πάει πολύ καλά, λόγω του HYLN που πήγε Super.

      Διαγραφή
  32. Carnival παει πολυ δυνατα...θεωρειτε οτι μπορει να φτασει σε προ πανδημιας επιπεδα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Περαστικά μας...
    https://ir.thealkalinewaterco.com/news-events/press-releases/detail/330/the-alkaline-water-company-reports-results-for-the-2021

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΚΑΛΗΜΕΡΑ Κ ΤΑΚΗ....ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ WATER??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το έχω ήδη κάνει ...

      Το αρνητικό είναι η οδηγία της διοίκησης για πρόβλεψη εσόδων στο εύρος των 48 εκατομμυρίων $ έως 52 εκατομμυρίων $, αντιπροσωπεύοντας αύξηση 17% έως 27%.

      Αυτό πάει λίγο πίσω το χρονοδιάγραμμα .... αφού για ολόκληρο το έτος η πρόβλεψη των εσόδων ήταν πάνω απο 55 εκατ.

      Διαγραφή
  35. Καλημέρα κύριε Τάκη... Δεν έχουμε θέμα με το να περιμένουμε... Μας ενδιαφέρει αν ακόμα η εταιρία πατάει καλά στα πόδια της. Γι αυτό μόνο ένα σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρευστό δεν έχει για πολύ χρόνο ακόμη.
      Ψάχνουν να ενεργοποιήσουν εντάλματα ... ΚΑΚΩΣ!!

      Να βρουν ένα ή δυο στρατηγικούς και να βάλουν χρήμα και να γίνουν βασικοί μέτοχοι.
      ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ

      Διαγραφή
  36. Κάποιες σκέψεις για το PSTH.

    O Bill Ackman θα αναζητήσει έναν mature unicorn (ώριμο μονόκερο), δηλαδή μια start-up εταιρεία η οποία είναι σε ώριμο στάδιο και θα έχει και κάποια ποιοτικά χαρακτηριστικά που τα περιγράφει και στο prospectus.

    Μέχρι στιγμής στην φημολογία έχουν παίξει η Airbnb, η Stripe (εταιρεία πληρωμών) και το Bloomberg. Η γνώμη μου είναι ότι μάλλον δεν θα καταλήξει σε γνωστή εταιρεία κι αυτό γιατί οι εταιρείες που έχουν δημιουργήσει ένα brand name θα προσπαθήσουν να πουληθούν από μόνες τους ακριβά μέσω μιας IPO, όπως κάνει η Airbnb. Άρα η εταιρεία θα πρέπει να είναι σχετικά άγνωστη στο ευρύ κοινό και να έχει και ανάγκη από ρευστό, για να πέσει "στην ανάγκη" του Ackman να το πω πολύ απλά. Μπορεί επίσης να είναι ένα spin-off μιας μεγαλύτερης εταιρείας ή κάποια που επλήγη από την παρούσα κρίση. Πιστεύω ότι θα πέφτουν πολλές προτάσεις τις οποίες θα υπάρχει ένα επιτελείο να τις εξετάζει.

    Πρόσφατα, είδα ότι η Baupost του Seth Klarman, σύμφωνα με το 13F αγόρασε περί τα $400m που αντιστοιχεί κάπου στο 4+% του μετοχικού χαρτοφυλακίου της Baupost. Ο Seth Klarman είναι ένας άλλος Buffett, σε low profile, ο οποίος αγοράζει μετοχές και μετά από 20χρόνια πάνε ×50, πχ Ebay. Αυτό λοιπόν είναι ένα καλό σημάδι, είτε δηλαδή έχει προνομιακή πληροφόρηση, είτε εμπιστεύεται τόσο πολύ τον Ackman.

    Στα αρνητικά, είναι ότι ο Ackman έχει κάνει και κακές επενδύσεις, όπως πχ στο JC Penneys που πτώχευσε το 2013. Επίσης, το 2016 είχε κατηγορηθεί λόγω της εμπλοκής του με τη Valeant Pharmaceuticals. Η Valeant εξαγόραζε εταιρείες φαρμάκων, στη συνέχεια απέλυε τους υπαλλήλους τους και πουλούσε τα ίδια φάρμακα πιο ακριβά. Έτσι κατηγορήθηκε ότι το επιχειρηματικό της μοντέλο είχε αρνητική επίπτωση στην υγεία των πολιτών καθώς και στο σύστημα υγείας, κι εδώ που τα λέμε ήταν πολύ ανήθικο.

    Στο δια ταύτα, κατέχω μια μικρή θέση στο PSTH και σκέφτομαι αν είναι σώφρων να τη διπλασιάσω. Συμφωνώ με τον κύριο Τάκη ότι στα SPACS πρέπει πρώτα να ακούμε την εταιρεία και μετά να μπαίνουμε αλλά εδώ κάνω μία εξαίρεση. Και ο λόγος είναι ότι όταν βγει ο  Ackman στα media,  που είναι πολύ δημοφιλής, για να ανακοινώσει το deal, δεν θα αφήσει κανένα περιθώριο εισόδου, ειδικά αν έχει βρει κάτι καλό.

    Οποιαδήποτε άποψη ή κριτική ευπρόσδεκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://finance.yahoo.com/news/ackman-hunts-blockbuster-deal-counts-020358976.html

      Τελικά στον Ackman έχουν ποντάρει και πολλοί μεγάλοι και σοβαροί θεσμικοί. Τον εμπιστεύονται ότι θα φέρει κάτι καλό. Για αυτό και έχει φτάσει τσούκου τσούκου στα 24+.

      Διαγραφή
    2. Eγώ να σας πω τι προβλεπω.

      Όταν ασχολείται με τέτοια

      https://observer.com/2020/11/bill-ackman-hedge-against-pandemic-market-crash-despite-vaccine/?fbclid=IwAR0H19hZWnmkKwM3VGIGCarnW2D-HEfejS4CzalNqTW2-zMl4gZzr6IIIDU


      Και δεν κοιτάζει τη δουλειά του, τότε τον μονόκερο του, δεν θα τον βρει τώρα.
      Μετά το Πασχα και βλέπουμε .... και ας ξανακυκλοφορουν στην αγορά πάλι φήμες ότι φέρνει κάτι μεγάλο, εδω και τωρα.

      Διαγραφή
    3. Λίγα λόγια πάλι για το PSTH.

      Φανταστείτε τι hype έχει να γίνει όταν κάποια στιγμή θα ανακοινωθεί κάποιο deal. Θα έχει ξεκινήσει από πιο πριν, από τη φημολογία, τσούκου τσούκου και στο deal θα κάνει ένα ξέσπασμα προς τα $35 ή και τα $50.

      Ποιο είναι το ρίσκο;
      Με την τιμή στα 24 το ρίσκο είναι να χάσεις 20% αν δεν κλείσει το deal, να παραμείνουν τα χρήματά δεσμευμένα για σχεδόν δύο χρόνια ή αν το deal είναι κακό να υπάρξουν απώλειες μετά τη συγχώνευση.

      Τι με κάνει να πιστεύω ότι θα πάει καλά;
      Το γεγονός ότι υποστηρίζεται από μεγάλους επενδυτές όπως ο  Seth Klarman και άλλοι που θα προσχωρήσουν. Επίσης, το γεγονός ότι η δομή βασίζεται στη μακρά διακράτηση και όχι στις προμήθειες με κάνει να πιστεύω ότι θα γίνει σοβαρή επιλογή και όχι κάτι πρόχειρο απλά για να πάρουν την αμοιβή.

      Η στρατηγική μου;
      Έχω ήδη μια αρχική θέση και σκέφτομαι να τη διπλασιάσω και στο 1ο hype να φύγει η μισή. Είναι ένα bet (-20%/+100%), δηλαδή "Heads I win, tails I don't lose much". Από το να κάθονται τα λεφτά στην τράπεζα, καλύτερα εκεί.

      Διαγραφή
    4. Η τιμή στόχος θα είναι ΤΡΙΨΗΦΙΟ .... αλλά όταν έρθει η ώρα των ανακοινώσεων. Δεν είναι θέμα μόνο value, αλλά και timing.

      Διαγραφή
    5. Aλλά όταν έρχεται η ωρα της υπεραπόδοσης οι περισσότεροι ζαλιζονται και φεύγουν νωρις.

      Περιμένω την σνακοινωση του "μονόκερου". Χρονικά, το υπολογίζω απο 6 μήνες , εως 1 χρόνο. Μετα το Πάσχα δηλαδή .... όταν θα ισχύει το sell in may and go away.

      Θα είναι ένα bet: win too much

      Διαγραφή
    6. Για το CIIG Merger Corp. (CIIC) τι τιμή στόχο έχουμε κ. Τάκη;

      Διαγραφή
  37. Έδωσα ένα 25% RIDE μήπως γίνει λίγο παιχνίδι και πάρω κανένα free χαρτί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο CNBC έχει σήμερα συνέντευξη ο CEO μας Steve Burns με τον γνωστο Jim Κράμερ ... που είχε πει ότι καλό είναι οι επενδυτές να πουλήσουν DPHC ... πριν 1 μήνα.

      Σήμερα προσκυνάει το RIDE.

      Είμεθα πολύ χαμηλά ακόμη κύριε Barren. Mόνο αν ξεπεράσουμε τη κεφαλαιοποίηση της NKLA σκέψεις για ρευστοποίηση.

      Διαγραφή
  38. Χτύπησα κι ένα 2% Χ/Φ RMG για μαγιά, μου αρέσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εμένα μου αρέσει ... αλλά ακόμη θα κάνω τον δύσκολο.
      Σκέφτομαι να περιμένω τη συγχώνευση ... το παιχνίδι ακόμη δεν έχει ανοιχτεί προς τις μπαταρίες.

      Διαγραφή
    2. Πήρα και εγώ RMG μικρή θέση. Αν επαληθευτεί το guidance για τα επόμενα 3 χρόνια έχει μέλλον...

      Διαγραφή
    3. Έχει ήδη 600 εκατομμύρια δολάρια σε υπογεγραμμένα συμβόλαια για τα επόμενα 5 χρόνια.

      Εδώ θέλει προσοχή ... γιατί η μπαταρία λιθίου ίσως να μην έχει πολύ μέλλον μπροστά της. Η επόμενη μπαταρία, που θα είναι χρηστική, ίσως να είναι αυτή της QuantumScape (KCAC), που όμως θα αρχίσει να εμπορεύεται (αν όλα πάνε καλά) απο το 2027 και μετά!!

      Διαγραφή
  39. Ανέβηκε after hours https://www.marketwatch.com/investing/stock/eose

    κ.Τάκη για δείτε και αυτό HCCH
    https://finance.yahoo.com/news/hl-acquisitions-corp-fusion-fuel-211700416.html
    https://www.fusion-fuel.eu/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Προς τον κύριο Hippy, αν μας διαβάζει. Η RMG.L έχει δώσει ήδη ένα 80% από όταν την πήραμε προ 6-7 μηνών, από τα 150 στα 270GBp. Αν μου επιτρέπετε, σας περνάει καθόλου από το μυαλό η κατοχύρωση κερδών ή σκοπεύετε σε μακρά διακράτηση μέχρι να δώσει και μέρισμα ξανά? Είδα στο site τους ότι αύριο 19 Νοεμβρίου βγάζουν αποτελέσματα 6μήνου. Σκέφτομαι αν θα πρέπει να δώσω τη μισή θέση ή ολόκληρη. Θα περιμένω πρώτα να δω τα αποτελέσματα αύριο.
    Επίσης, και η BT/A-L έδειξε σημάδια αφύπνισης εδώ και μία εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πούλησα τη μισή θέση στο RMG.L στα 306GBp κατά το παλιό ρητό "πούλα και μετάνιωνε". 100% σε 7 μήνες από τόσο βαριά μετοχή είναι αρκετά για να τα αφήσω να τρέχουν. Οπότε έβγαλα έξω το κεφάλαιο και άφησα να τρέχουν τα κέρδη free ride.

      Διαγραφή
  41. https://finance.yahoo.com/news/tuscan-holdings-corp-announces-intent-172400009.html

    Άλλη μια υποψηφιότητα για κατασκευαστή μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κυριε τακη καλησπερα. ξαναγραψα πριν λιγες μερες αν πετυχουμε 2-3 εταιριες στη κατασκευη μπαταριας για ηλεκτρικα αμαξια κ τις παρουμε εγκαιρως σε λιγα χρονια θα γινει της κολασεως. . .
      αναμενουμε τη διεισδυτικη σας ματια για να ξεχωρισει η ηρα απο το σιταρι. . .

      Διαγραφή
    2. Λίγο που είδα κατάλαβα οτι φορτίζει πολύ γρηγορότερα 10-15 min αλλά μάλλον υπάρχει θέμα μεγέθους-απόδοσης μια και έχει ξεκινήσει παραγωγή για λεωφορεία πρώτα

      Our Clean City Transit (CCT) plan aims to facilitate the electrification of urban transport systems by progressively introducing battery systems while minimizing disruption to urban infrastructure; first to city buses, then to taxis and finally to passenger cars.
      , ίσως μέχρι να ξεπεραστεί να ξεπεραστεί και η μπαταρία λιθίου .

      Διαγραφή
  42. Αγορά 500 τεμ Docu, έναντι των τεμαχίων που πουλήθηκαν μέχρι κ χθες στην Palantir. Έχω κρατήσει μια θέση για μπαούλο κ αναμένω αν θα κάνει κάποια στιγμή γύρισμα..

    Αναμένοντας πλέον τα αποτελέσματα της Docu αρχές Δεκεμβρίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ. andreas,
      ενώ είμαι θερμός με τις προοπτικές των εταιρειών της νέας τεχνολογίας (TWLO, FSLY, AMZN, MSFT κοκ) ειδικά όταν έχουν αξιόπιστο & διορατικό μάνατζμεντ, δεν μπορώ να πω το ίδιο για την Palantir (PLTR).

      Στοιχείο προβληματισμού: γιατί έκανε direct listing ; Με τέτοιο όνομα (Thiel) και παρελθόν γεμάτο επιτυχίες οι ανάδοχοι θα κάνανε ουρά για να είναι στη λίστα.
      Επίσης δείχνει (κατ’εμε) ότι ο μεγαλομέτοχος δεν θέλει να δεσμεύσει τις μετοχές του για μεγάλο διάστημα (12 μήνες) ή βλέπει ότι η αποτίμηση της εταιρείας του έχει “ταβανιάσει” αλλιώς δεν θα πουλούσε συνέχεια. Ενώ σε άλλες του επενδύσεις ακολουθεί αντίθετη πορεία. στις τοποθετήσεις του.

      Εύχομαι να διαψευστώ και η PLTR να πάει ψηλά - αλλά νιώθω ότι δεν θα γίνει.



      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ γαμιά τις παρατηρήσεις κ Βutcher! Οπως ανέφερα, το μεγαλύτερο μέρος της επενδυσης στην Palantir πουλήθηκε μιας κ μου υπεραποδωσε μέσα σε 10-15 μέρες! Πάντως σας ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις σας!!

      Για την Dοcu έχετε αποψη? Όπως έγραψα παραπάνω τοποθετηθηκα κ βλέπω το τελευταίο 6μηνο συσσώρευση. Οι εκτιμήσεις για την μελλοντική βτης πορεια,τα άρθρα και οι απόψεις που έχω πάρει από γνωστές του κλάδου είναι ιδιαίτερα θετικές.

      Διαγραφή
    3. DocuSign (DOCU) το απόλυτο play ! τώρα που θα πέσει ο κουρνιαχτός με τα εμβόλια θα ξαναπάρει την ανηφόρα. Είναι σαν την εγγραφή στην άυλη συνταγογράφηση που λανσάρει και κ. Πιερακάκης. Οποίος δει ότι γλιτώνει επισκέψεις, χρόνο κοκ - Υπάρχει περίπτωση να πάει για να πάρει συνταγογράφηση ξανά από γιατρό;

      Η εταιρεία είχε τρέξει πριν το work from home -fever . Δυστυχώς είχα πάρει λίγες τέτοια εποχή πέρυσι. Τώρα που είναι σχεδόν -30% από τα ψηλά της πρόσθεσα και άλλες. Αγορές σταδιακά και σε βάθος χρόνου για το growth χ/φ μου.

      Το 95% των εσόδων είναι από συνδρομές.
      Μέση διάρκεια των συμβολαίων της είναι 17 μήνες.
      Net Revenue Retention από τους υπάρχοντες πελάτες 120% με βάση το β’ τρίμηνο - το γ´ τρίμηνο ανακοινώνει 3 Δεκεμβρίου.
      Τζίρος πήγε στο +45% ΥοΥ στο β´ τριμ.
      Αύξηση πελατών (κάτω από $99Κ) +39% και στους μεγάλους δλδ συμβόλαια άνω των $100Κ στο +55%

      Το μικτό περιθώριο κέρδους είναι στο 74%

      Η διοίκηση αναφέρει ότι με τον COVID έχουν δει να τους ζητάνε απαιτητικά να προσθέσουν και άλλες λειτουργίες.
      Βλέπουν επίσης ότι στα ιατρικά συμβόλαια και φακέλους πελατών να έχουν σχεδόν μονοπωλιακό ποσοστό από τις συνεργασίες με ασφαλιστικές και νοσοκομεία.

      Ο μεγάλος ανταγωνιστής είναι η ADOBE.
      Η Gartner έχει την DOCU ως visionary leader στο τομέα της και ως ένα από τους κορυφαίους εργοδότες.
      Η έδρα της είναι στο Σαν Φραντζίσκο οπότε το περιβάλλον εργασίας και πόσο εκτίμηση υπάρχει στο πρόσωπο του τσέο είναι σημαντικά στοιχεία - για το Human Resources τμήμα.
      Προσωπικό από 3489 (2Q19) στα 5008 (2Q20).

      Διαγραφή
  43. Eπισης, το τελευταίο διάστημα έχω αγοράσει Crispr (περί τα 90+ δολάρια) τα οποία είναι για μπαούλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. https://www.newmoney.gr/roh/diethni/gouoren-bafet-o-krifos-asos-sto-maniki-tou-disekatommiriouchou-ependiti/

    Τι ετοιμάζει πάλι ο παππούς?
    Κάτι αγοράζει και ζήτησε να μην το εμφανίσει ακόμα στο 13F.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. K Taki νερά κρατάς ακόμα? Η μπουμπουνησες? Σε αντίθεση με τα celh αποδείχθηκε μάπα το καρπούζι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Aπο τις 3 χάρτες. Στο ψωραλογο μπήκαμε εν τελει.. οι άλλες 2 έχουν ήδη ξεπεράσει τα υψηλά Ιουλίου..

    Solo, Fuv, Ayro..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Sir Takis μια απάντηση στην ερώτηση του κ. Ανδρέα για wter..?
    Απάντηση που νομίζω περιμένουν πολλοί φίλοι όπως και εγώ...και ο καθένας παίρνει την δική του ευθύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πάντως σύντεκνοι για όποιον θυμαται βλέπω το 0.80$. Εκεί σκοπεύω να μπω χοντρά παλι. Η μετοχή μου έδωσε καλά κέρδη στην πρώτη τοποθετηση όπου λίγο πάνω από τα μισά τα πήρε πίσω στην δεύτερη. Θεωρώ η τρίτη θα είναι καλύτερη.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Δημήτρη εχθές δεν απάντησα; Μάλιστα είχα ξαναπαντήσει και προχθές.

      Ας τα συνοψίσω λοιπόν όλα τα σχολια μου που αφορούσαν την WTER.
      --------------------------------------------------------------
      Το αρνητικό είναι η οδηγία της διοίκησης για πρόβλεψη εσόδων στο εύρος των 48 εκατομμυρίων $ έως 52 εκατομμυρίων $, αντιπροσωπεύοντας αύξηση 17% έως 27%.

      Αυτό πάει λίγο πίσω το χρονοδιάγραμμα .... αφού για ολόκληρο το έτος η πρόβλεψη των εσόδων ήταν πάνω απο 55 εκατ.

      Ρευστό δεν έχει για πολύ χρόνο ακόμη.
      Ψάχνουν να ενεργοποιήσουν εντάλματα ... ΚΑΚΩΣ!!

      Να βρουν ένα ή δυο στρατηγικούς και να βάλουν χρήμα και να γίνουν βασικοί μέτοχοι.
      ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ

      Ωραία πράγματα.Θα βγάλουμε πολλά λεφτά απο εδώ ... η αγορά δεν ειναι αρκετα παρατηρητική.
      Τα σπουδαία έπονται.

      Το Wter δεν έβγαλε τοσο ασχημα αποτελέσματα.

      Απλως ο Ρικυ έδωσε οδηγια για πωλήσεις 48 με 52 ... όταν παλαιότερα έκανε την πάπια.

      Ο ΟΚΤΏΒΡΙΟΣ ήταν μήνας ρεκορ ... η αγορα δεν το πήρε χαμπάρι. Πήρε χαμπάρι όμως ότι τα λεφτά τελειώνουν ....

      Υπενθυμίζω ότι η πρόβλεψη για το τρέχον έτος είναι πωλήσεις πάνω απο 55 εκατομμύρια.
      -------------------------------------------------------
      Ξεκάθαρα λοιπόν κύριε Δημήτρη σας απαντώ. Έχω τα χαρτιά μου .... δεν πουλώ και δεν φοβάμαι.
      Όμως δεν θα ασχοληθώ αυτή την εποχή μαζί της ... καθώς σε άλλο τραπέζι είναι τα λεφτά και σε αυτά τα τραπέζια θα κάτσω ... στα ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ. Μετά θα δούμε .... αν θα μπω πιο γερά στο Alkaline.

      Διαγραφή
  48. Σας ευχαριστώ για την απάντηση όπως και για την ανάλυση της EOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Καλησπέρα σε όλους/ες
    Κύριε Τάκη τη θα λέγατε για Velodyne σε αυτές της τιμές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂