Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Ave Point

Ave Point .... εδώ ....

Διαπραγματεύεται στο Nasdaq με τον κωδικό APXT ... εδώ .... και μετά τη συγχώνευση το ticker θα είναι ΑVPT

Αριθμός μετοχών :  199 εκατομμύρια μετοχές (όταν εισαχθεί στο Nasdaq)
Presentation Ave Point ... εδώ ...


Το SPAC του APXT
Στις 5 Απριλίου του 2019 εκδόθηκαν για την Apex Technology Acquisition Corporation 8.750.000 κοινές μετοχές κατηγορίας Β .... έτσι δημιουργήθηκε το Spac - APXT.
Τα Μερίδια Κατηγορίας Β θα μετατραπούν αυτόματα σε κοινές μετοχές Κατηγορίας Α την πρώτη ημέρα μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης του Spac με την εταιρεία που θα επιλεγεί.

Κατόπιν στις 19 Σεπτεμβρίου 2019 ακολούθησε εισαγωγή της εταιρείας στο Nasdaq.
Εκδόθηκαν 35.810.000 κοινές μετοχές της κατηγορίας Α , στην τιμή των 10 δολαρίων.


Συγκεντρώθηκαν 358.000.000 δολάρια.

Κάθε αρχική μονάδα μετοχής ΑPΧΤ εδικαιούτο το ένα δεύτερο ενός εξαγοράσιμου εντάλματος. Κάθε ένταλμα (WARRANT) δίνει στον κάτοχο του την δυνατότητα να αγοράσει μία κοινή μετοχή κατηγορίας Α σε τιμή άσκησης 11,50 δολάρια ανά μετοχή.

Στις 23 Νοεμβρίου 2020, το Spac APXT, συνήψε οριστική συμφωνία για να συγχωνευτεί με την εταιρεία Ave Point.
Η Ave Point θα συγκεντρώσει 498 εκατομμύρια δολάρια μέσω του συνδυασμού των επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένου ενός πλήρως δεσμευμένου PIPE ύψους 140.000.000 δολαρίων, που θα καλυφθεί από θεσμικούς επενδυτές .
Η συνδυασμένη εταιρεία θα παραμείνει εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με το νέο σύμβολο "AVPT"


Με την ολοκλήρωση της Συγχώνευσης, το συνολικό τίμημα που θα καταβληθεί στους μετόχους της AvePoint θα είναι :

  • σε μετρητά περίπου 257 εκατομμυρίων δολαρίων και 
  • 143.366.077 μετοχές 

Ο συνδυασμός επιχειρήσεων αποτιμά την Ave Point, με την τιμή της μετοχής στα 10 δολάρια, σε περίπου 1,989 δισεκατομμύρια δολάρια.
Στην νέα εταιρεία η μετοχική σύνθεση θα είναι : 72% οι παλαιοί μέτοχοι του Ave Point, 21% οι μέτοχοι του spac και 7% οι επενδυτές του PIPE, ενώ στον Ισολογισμό της Αve Point θα υπάρχουν 252 εκατομμύρια δολάρια. 

Τι είναι το SaaS;
Πρόκειται για ακρωνύμιο του Software As A Service (SAAS), σημαίνει Λογισμικό ως Υπηρεσία και περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο παραδίδεται το λογισμικό .
Το SaaS αναφέρεται σε ένα αδειοδοτημένο, ασφαλές, μέσω συνδρομής λογισμικό στο οποίο γίνεται πρόσβαση μέσω περιηγητή (browser) και φιλοξενείται από κάποιο τρίτο μέρος. Το μοντέλο της online πρόσβασης σε λογισμικό έναντι της εγκατάστασης σε εξοπλισμό της επιχείρησης είναι επίσης γνωστό ως ''cloud computing'' ή απλά ''cloud''.


Η διαδικασία αγοράς λογισμικού για τις επιχειρηματικές ανάγκες μιας εταιρείας είναι μια κουραστική και περίπλοκη διαδικασία. Αντί να γίνεται η αγορά ενός φυσικού δίσκου με το λογισμικό και στη συνέχεια, κατόπιν μιας χρονοβόρας διαδικασίας, να εγκαθίσταται στο PC, μέσω του SAAS η διαδικασία είναι ευκολότερη και ταχύτερη.
Γίνεται εγγραφή μέσω της διεύθυνση email και η σύνδεση στο λογισμικό γίνεται διαδικτυακά.
Μέσω του SaaS, δεν χρειάζεται να χάνεται χρόνος για την εγκατάσταση του λογισμικού στον υπολογιστή κάθε χρήστη ή να υπάρχει ανησυχία για τη διατήρηση της ασφάλειας του λογισμικού από κακόβουλες προσπάθειες εισβολής. 


Το SaaS δεν είναι μια νέα ιδέα. Έχει ανακαλυφθεί από τη δεκαετία του 1960, όμως τότε οι υπολογιστές ήταν τεράστιοι και ακριβοί.
Το SaaS είναι ένα υποσύνολο του cloud computing. Το cloud computing αναφέρεται σε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών όπου ορισμένες πτυχές της υπηρεσίας είναι προσβάσιμες ή διαχειριζόμενες μέσω διαδικτύου και όχι εξ ολοκλήρου στον προσωπικό υπολογιστή ή διακομιστή εταιρείας.
Το λογισμικό ως υπηρεσία (SAAS) είναι ένα κομμάτι λογισμικού που έχει πρόσβαση μέσω του cloud. Όταν χρησιμοποιείται το SAAS, όλα τα δεδομένα που σχετίζονται με αυτό το λογισμικό αποθηκεύονται επίσης στο cloud.


Έτσι μέσω του Microsoft Office χρησιμοποιούνται οι διαδικτυακές δυνατότητες συνεργασίας για κοινή χρήση των εγγράφων, αυτό είναι το cloud computing.
Αλλά εάν χρησιμοποιούμε το Microsoft Office 365, τότε γίνεται χρήση του SaaS επειδή αποκτάται πρόσβαση στο λογισμικό στο διαδίκτυο, καθώς και αυτόματη ενημέρωση της έκδοσης για υπολογιστές στην πιο πρόσφατη έκδοση.


Το AvePoint ιδρύθηκε, από τους Xunkai (Kai) Gong και Dr. Tianyi (TJ) Jiang, το 2001 και εδρεύει στο New Jersey.
Το AvePoint είναι ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος προμηθευτής λογισμικού λύσεων SaaS για τη μετεγκατάσταση, διαχείριση και προστασία δεδομένων στο Microsoft 365.


Θα διευθύνεται από τον Δρ Tianyi Jiang, συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της AvePoint, ενώ ο συνιδρυτής της AvePoint, Kai Gong, θα είναι εκτελεστικός πρόεδρος.

AvePoint :

  • Είναι ο μεγαλύτερος πάροχος λύσεων διαχείρισης δεδομένων για το cloud της Microsoft.
  • Είναι πέντε (5) φορές νικητής του βραβείου Global Microsoft Partner of the Year, 
  • Προσφέρει τη μοναδική πλήρη σειρά λύσεων SaaS για τη μετεγκατάσταση, διαχείριση και προστασία δεδομένων στο Microsoft 365. 
  • Περισσότεροι από 7 εκατομμύρια χρήστες cloud, συμπεριλαμβανομένου ενός τετάρτου του Fortune 500, στηρίζονται στις λύσεις του. 
  • Οι λύσεις SaaS μας είναι επίσης διαθέσιμες σε διαχειριζόμενους παρόχους υπηρεσιών, ώστε να μπορούν να υποστηρίζουν και να διαχειρίζονται καλύτερα τους μικρομεσαίους πελάτες τους. Οι λύσεις πολλαπλών μισθωτών είναι διαθέσιμες από περισσότερους από δώδεκα διανομείς σε περισσότερες από 100 αγορές cloud παγκοσμίως.
  • Διαθέτει γραφεία και ισχυρή παρουσία στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, την Αυστραλία, τη Νότια Αφρική, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Ελβετία, την Ιαπωνία, τη Σιγκαπούρη και την Κίνα .
  • Περισσότεροι απο 1300 εργαζόμενοι, σε 14 χώρες.


Η Εταιρεία, επίσης, πραγματοποιεί απευθείας πωλήσεις σε μεγάλες και μεσαίες επιχειρήσεις και οι λύσεις της είναι διαθέσιμες σε διαχειριζόμενους παρόχους υπηρεσιών σε περισσότερες από 100 αγορές cloud παγκοσμίως.

Τον Ιανουάριο του 2020, η εταιρεία ανακοίνωσε μια επένδυση ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων με επικεφαλής την TPG Sixth Street Partners, με επιπλέον συμμετοχή από τον ήδη επενδυτή την Goldman Sachs.
Η Sixth Street, θα συνεχίσει ως μέτοχος στη συνδυασμένη εταιρεία.


Η AvePoint συνεργάζεται στενά με τη Microsoft για σχεδόν δύο δεκαετίες.
Το 2020 η Microsoft έχει 250 εκατομμύρια χρήστες, ενώ η Ave Point μόλις 7 εκατομμύρια.
Σύμφωνα με μια έκθεση του IDC του 2020 η Microsoft έχει δει το μερίδιό της, στην αγορά παραγωγικότητας και συνεργασίας, να επεκτείνεται στο 28%.
Το AvePoint είναι o παγκόσμιος συνεργάτης της Χρονιάς της Microsoft και διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες ομάδες ανάπτυξης του Microsoft 365.

  • Αύξηση TAM σε ~ 33 δισ. Δολάρια έως το 2022


Οικονομικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου 2020 (εκτιμήσεις)
Τα έσοδα του τρίτου τριμήνου 2020 αναμένονται στα 38 με 39,8 εκατομμύρια δολάρια αυξημένα γύρω στο 30%, σε σύγκριση με τα 30,1 εκατομμύρια δολάρια κατά το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019.
Ενώ, τα έσοδα του 9-μήνου 2020 αναμένονται στα 106,8 με 108,3 εκατομμύρια δολάρια αυξημένα γύρω στο 26%, σε σύγκριση με τα 85,1 εκατομμύρια δολάρια κατά το 9-μηνο του 2019.

Η AvePoint αναμένει, για το 2020, να εμφανίσει συνολικά έσοδα ύψους 148 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό θα σήμαινε αύξηση περίπου 26% σε σχέση με τα έσοδα, των 117 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2019. Από 200 και περισσότερες δημόσιες εταιρείες λογισμικού, η AvePoint είναι μία από τις 5 με ετήσια έσοδα περίπου 150 εκατομμύρια δολάρια, ρυθμό ανάπτυξης περίπου 30% και με θετικό περιθώριο EBIT περίπου 20%
Οι προβλέψεις της διοίκησης για τις πωλήσεις της Αve Point είναι πως θα φτάσουν στα 193 και 257 εκατομμύρια δολάρια για τα έτη 2023, 2024.

Με την τιμή της μετοχής στα 10 δολάρια η συνολική κεφαλαιοποίηση ανέρχεται σε 2 δισεκατομμύρια δολάρια που αντιπροσωπεύει :
  • 7 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2022.
  • 10 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2021
  • 13,5 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του 2020.

 Οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο ή σε παρόμοιους κλάδους με την Ave Point και οι οποίες αναπτύσσονται ραγδαίως , στην Αμερικάνικη χρηματαγορά μπορεί να φτάνουν να αποτιμώνται και 20 με 40 φορές τις πωλήσεις τους.

Συνεπώς, με βάση αυτή την προσέγγιση, η τιμή της Ave Point στα 10 δολάρια φαίνεται ως λογική .... καθώς η εταιρεία αναπτύσσεται με ρυθμούς 30%.


156 σχόλια:

  1. Κυριε Τακη ανακοινωθηκε και ενα νεο spac to QELL. Εχετε το στα υποψη σας για το ρανταρ...
    https://qellspac.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσέχετε και μη βιάζεστε.
      λένε για τη Proterra .... αυτή η Proterra παίζει και για άλλα spacs. Κάποιοι λένε φούμαρα. Πριν ένα μήνα έλεγαν για το JIH.

      Διαγραφή
  2. Κύριε Τάκη APXT τι στόχο εξόδου έχετε για την παρούσα φάση? Όπως είπα έδιωξα τα μισά στα 16.70 ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο στόχος μου είναι όπως το Palantir ... 40 φορές τις πωλήσεις του 2020.

      Δηλαδή 6 δις κεφαλαιοποίηση ... προσέγγιση τα 30 δολ. δηλαδή.

      Το AvePoint πιστεύω ότι 50 με 100 δολάρια θα τα δεί μέσα στα επόμενα 6 άντε 10 χρόνια. Ό,τι πρέπει για μακροπρόθεσμους, που έχουν κατανοήσει τι κάνει.

      Αλλά στην παρούσα φάση 18 με 25 δολάρια εγώ θα χαιρετήσω.
      Εξάλου εγώ είμαι φουσκαδόρος 😉😉😉🤣🤣🤣

      Φρέσκα κουλούρια .... απο την αρχή τους.

      Διαγραφή
  3. Ευχαριστώ πολύ Κύριε Τάκη....μαλλον για Zeppelin σας κόβω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μόλις διπλωσα θέση στα νερά στο 1.20
    Σαν κάτι να αρχίζει να κινείται εκεί..


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. FEACCCCCC!!!!!RESPECT το πρωί ανέβηκε το βράδυ πέταξε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κυριε Τακη καλησπέρα σας.
    Συγχαρητήρια για τις επιτυχίες σας, προσωπικά με έχετε βοηθήσει με τις γνώσεις σας οσο δεν φαντάζεστε. Έχετε τις ποιο θέρμες μου ευχαριστίες μέσα από την καρδιά μου.

    Θα ήθελα να σας ρωτήσω σχετικά με την momentus, πιστεύεται πως αξίζει να τοποθετηθούμε από τώρα; Και εάν ναι σε ποιο από τα τρία spac; Λογικά δεν πρέπει και τα τρία να έχουν αναλογικά την ιδια σχέση ανταλλαγής?

    Σας ρωτάω γιατί τις τελευταίες ήμερες δείχνουν καποια κινητικότητα.
    Αναφέρομαι στα SRAC, SRACU, SRACW

    Να ευχαριστήσω επίσης και τους υπολοίπους συμμετέχοντες για την βοήθεια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καινοτόμο και πολύ πρωτοποριακό το momentus ακόμη και για εμένα. Βέβαια κοιτώντας το presentation της εταιρείας βλέπω ξαφνικά τα έσοδα να απογειώνονται και σκέφτομαι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έλεγε τέτοια με την ίδρυση της Ελληνικής NASA

      https://www.protothema.gr/greece/article/882140/me-diastimoploio-manolo-etoimos-gia-ti-selini-o-pappas/

      Διαγραφή
    2. Εγώ πάντως στα spacs θα πρότεινα να παίρνετε τις απλές μετοχές.

      Τα spac που έχουν στο τέλος το W είναι Warrants ... βασικά εγώ θα προτιμούσα αυτά, αλλά απο εδώ που βρισκόμαστε στην Ελλάδα τα πράγματα είναι δύσκολα για εντάλματα, καθώς το service είναι ολίγον μέτριο.

      Τα άλλα spac με το U στο τέλος έχουν ενσωματωμένο και το Warrant

      Διαγραφή
    3. Τέλος κύριε Νέαερχε, (και προς όλους) γενικά, μην μπλέκεστε με πράγματα που δεν τα ξέρετε, δεν τα καταλαβαίνετε και σας δημιουργούν ανασφάλειες.

      Διαγραφή
    4. Σας ευχαριστώ πολύ κ.Τακη, όπως πάντα είστε to the point!

      Διαγραφή
  7. https://www.capital.gr/forbes/3498951/pos-oi-spacs-eginan-ta-leftodentra-tis-wall-street

    Για όσους φίλους δεν το διάβασαν. Αναφέρει κ αρκετές περιπτώσεις που έχουν συζητηθεί κ εδώ στο μπλοκ...

    Γενικά διορατικότητα, προσοχή κ γρήγορες κινήσεις βλέπω ότι χρειάζεται. Τα Spacs δεν είναι για ολους κ όσο κ αν φαίνεται μιας κ τα περισσότερα τρεχουν δεν αποτελούν πανάκεια. Κάποιοι θα μείνουμε με το Μουτζούρη στο χέρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μουτζούρης είναι δεδομένος, είτε με spac, είτε χωρίς spac. Απορώ λοιπόν γιατί κάποιοι έχουν τρελαθεί με τον αφορισμό των spacs.
      Ημιμαθείς, μέτριοι, ζουλιάριδες και φθονεροί.

      Μακάρι και στην Ελλάδα να λειτουργούσαμε έτσι ... αλλά εδώ στο ΧΑχα υπάρχει γκρίνια, μιζέρια και ακινησία. ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΜΑΣ!!!

      Διαγραφή
    2. κ. Ανδρέα χρόνια πολλά για την εορτή σας.
      Δεν ξέρω τι γράφει το άρθρο, εγώ το είδα ως πομπάρισμα της PSTH του Άκμαν. Ευτυχώς για εμένα γιατί έχω από τα πολύ χαμηλά. Έχω όμως και LCA (Landcadia Holdings) και ήδη είμαι με +60% κέρδος.
      Καλό απόγευμα σε όλους.

      Διαγραφή
  8. WD κ.Τάκη και με το FEAC το είχα κατατάξει λανθασμένα στα SPAC που μπήκαν LOTERRA,GOLDEN NUGGET,RUSH STREET και είχα καταλήξει στο DMYT που συμφώνησε με RUSH STREET αλλά είναι πιο ενδιαφέροντο to FEAC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κύριε Τάκη σχετικά με ΤΗΝ FOLEY και το deal. με την Paysafe βρίσκω 2. Spacs που το ένα δεν συμμετέχει..BFT και BFT/U ... πιο είναι τελικά,,?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για σας κυριοι.Καποια γνωμη για την plug,σαν να φαινεται καλη επιλογη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. https://finance.yahoo.com/news/blackberry-amazon-team-vehicle-data-130000177.html
    Μήπως αξίζει τον κόπο να δούμε και λίγο τη blackberry; Είναι καλά τοποθετημένη στο cybersecurity, ενώ μολις ανακοινώθηκε deal με amazon.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γειά σας, γνωρίζει κάποιος το λόγο που τόσα SPAC είναι κάτω σήμερα? το ίδιο και όλα τα EV που έχω στο ραντάρ μου εκτός από Tesla

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. σε συνέχεια του προηγούμενου σχολίου μου, ένας λόγος δείχνει να είναι η ακύρωση NKLA/GM αλλά δεν μου φαίνεται αρκετός. Πιθανόν επίσης να είναι διόρθωση της προσφατης κούρσας , είναι όμως περίεργο καθώς η αγορά σήμερα είναι εντελώς UP

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κε Γρύπα, αύριο θα ψηφίσουν για το αν θα διαγράψουν τις Κινέζικες μετοχές που είναι unaudited. Μάλλον λόγω αυτού πέφτουν. Και πολύ καλά θα κάνουν να τις διαγράψουν κατά τη γνώμη μου.

      Διαγραφή
    2. ευχαριστώ αγαπητέ άγνωστε , δεν το είχα προσέξει

      Διαγραφή
    3. To Ayroplane δείχνει το δρόμο!!!!!!!!!!!!!
      Γιατί πουλάει κάποιος ayroplane μεταξύ 6 με 7 μετά και τις νέες εξελίξεις δεν το κατάλαβα.
      Επειδή μπήκε Κινέζος συνεταίρος ;

      Διαγραφή
  14. Μια γνώμη-απαντηση, από έναν ανηψιό μου, ηλεκτρολόγο μηχανικό, σε ένα απομονωμένο χωριό στα Χανιά.
    Το κάνω copy paste.


    http://mitarola.blogspot.com/2020/11/nuvve-vehicle-to-grid-v2g.html?m=1#comment-form

    Καλησπέρα.
    Να χαίρεσαι τον αδελφό σου και τους λοιπούς -, εμού συμπεριλαμβανομενου.!!
    -Πως το βλέπεις?

    Λοιπον .. Θα σου πω .. Μου φαινεται μαπα το καρπουζι .. Οπου εχει πολλα κερασια .... Το υπολοιπο το ξερεις

    Οχι οτι δεν γινεται .. Μια χαρα γινεται .. Αλλα δεν ειναι πατεντα .. Δεν ειναι κενοτομια .. Δεν μπορω να καταλαβω τι πουλανε και θα βγαλουν τοσα λεφτα που λενε .. Φορτιστες σε λιγο καιρο θα φτιαχνει και η κουτση μαρια .. ( εδω μπορω να σχεδιασω και εγω οποτε φαντασου) .
    Μου φαινεται μουφα.

    Δεν το συνιστώ.

    Αυτο που εγινε προσφατα και μαλλον ειναι συμαντικη εξεληξη ειναι η εξαγωρα του drone που εφτιαξε το ΑΠΘ απο την intracom defense
    Το drone που εχουν κανει τα παιδια ειναι πολυ ωραιο .. Και θα βγει στην παραγωγη .. Ειναι η πρωτη ιστορια που ακουσα φετος για ελλαδα και εννιωσα οτι κατι παει να γινει.

    Και μετά,μου προτείνει αυτό.
    Για δείτε το.

    https://www.skeletontech.com/

    Άμα θες, παίξε εδώ.

    Και μια ερώτηση για τον κ.Τακη, αλλά και για όλους εδώ.
    Το πανηγύρι που γίνεται στο Αμέρικα, σε ποιόν μήνα του 99 τον τοποθετείτε?
    Εκτός και αν βλέπετε άλλο έτος.

    Αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Τάκη είναι νορμάλ τέτοιος βαθμός διόρθωσης για τα EV για μια υγιή κίνηση ή πρέπει να αγχωθουμε? Λένε ότι οφείλεται στο θέμα της Nikola με GM που ακύρωσαν την συμφωνια.

      Διαγραφή
    2. If you (We) can't stand the heat stay out of the kitchen...για μας που μετακομίσαμε ολικά όπως ο Κύριος Τάκης η έστω πατήσαμε με το ένα πόδι απέναντι...

      Διαγραφή
  15. Κατ΄αρχήν δεν έχει άδικο ο ανιψιός σας κύριε Αδειούχε. Μόνο που βλέπει την μια πλευρά του οικοδομήματος της αγοράς. Συνεπώς μπορείτε να του απαντήσετε πως "τα αυξημένα κέρδη προϋποθέτουν κι ανάλογο ρίσκο"

    Παρά το γεγονός όμως ότι ο γενικός δείκτης ξεκίνησε να κατηφορίζει από τον Νοέμβριο του 1999 οι εισαγωγές στο ΧΑΑ νέων εταιρειών με τις οποίες (φαντάζομαι θα συμφωνήσετε) προσομοιάζουν τα spacs συνέχισαν να δίνουν τρελά κέρδη κατά τις πρώτες ημέρες της διαπραγμάτευσης τους όλο το 2000. Παραθέτω μερικές που θυμάμαι όπως ΣΠΙ, ΗΛΕΑΘ, Γερμανός, Κορασίδης Telecom, Rainbow, ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ, ΟΠΑΠ και τουλάχιστον 30 ακόμα. Αυτή είναι η άλλη πλευρά του οικοδομήματος. Ότι στo spac (που είναι κάπως σαν ipo) ποντάρεις επιλεκτικά και με σχετική ασφάλεια καθώς α) διαλέγεις διαχειριστή β) η τιμή των $10 τα ακολουθεί χρονικά μέχρι να βρουν συνέταιρο και γ) εμπιστεύεσαι τη μύτη του κ. Μορφωνιου που όσο να πεις είναι και λίγο λαγωνικό.

    Σταθερά όμως "τα αυξημένα κέρδη προϋποθέτουν κι ανάλογο ρίσκο". Θαρρώ όμως ότι οι πιθανότητες διόρθωσης μεγαλύτερης του 6-10% είναι πολύ μικρές όσο οι κεντρικές τράπεζες τρομπάρουν χρήμα και η αντίπαλη αγορά, αυτή των ομολόγων είναι σε καταστολή.

    ΑΣΧΕΤΟ Γιατί δεν ζητάτε απ΄τον ανιψιό να σας κάνει μια παρουσίαση της Intracom Defense και συνολικά του ομίλου. Ο μ/χ την προμοτάρει ασταμάτητα (προσωπικά δεν έχω θέση στο χαρτί).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ.hippy
      Ο ανιψιός μου προτείνει την skeleton,την οποία δεν βρήκα να είναι εισηγμένη, αλλά δεν ασχολείται με μτχ, αναφέρεται μόνο σε τρέχοντα γεγονότα, εφευρέσεις και τάσεις, όπως λέμε εμείς το timing.
      Συμφωνουμε γενικώς.

      Διαγραφή
  16. Εγώ έχω.
    Το άγχος μου είναι για την μετά Σωκράτη
    εποχή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Απαντήσεις
    1. Το Νικολά δεν τον βλέπετε; (ΤΟ AYRO;)

      Να είναι καλά, o μπαρμπανικόλας ... ενίσχυσα NGA.
      Γιαυτό λέω ποτέ δεν κυνηγάμε spacs ποτέ ... πάντα βρίσκεται η ευκαιρία να αγορασθούν εκεί που θέλουμε και πρέπει.

      Περπατώ εις το δάσος
      όταν Νικολά δεν είναι εδώ
      Τζένεραλ Μοτορς είσαι εδώ;

      χαχαχα

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη σας έχασα λίγο , εγώ δεν ενίσχυσα καμιά θέση μου κρατάω ότι εχω , η CIIC με τρόμαξε μιας και την έχω στα 17 , απλά τα χρειάστηκα η ζημιά στο άνοιγμα ήταν τεράστια επιβεβαιώνοντας ότι η Αμερική θέλει μεγάλες μπάλες και να μην εχεις υπνοφοβία. Σας εύχομαι καλά κέρδη αν και για αυτό είμαι σίγουρος, μαζί με εσάς κάτι θα τσιμπήσουμε και εμείς.

      Διαγραφή
    3. Κύριε Geopard δεν ξέρω αν εκ παραδρομής γράψατε υπνοφοβια αντί για υψοφοβια ...αν όχι είναι πολύ επιτυχημένο γιατί όποιος φοβάται και στον ύπνο του όχι για Αμερική αλλά ούτε για το ΧΑΑμενο δεν κάνει...

      Διαγραφή
  18. Είδατε τι έκανε μέσα σε 40 λεπτά η CIIC? Δέος, απλά δέος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πιστεύω ότι θα ξαναδει το 18, θα μείνει λίγο εκεί και μετά θα το κάνει όπως η SHLL.

      Bugs_Bunny

      Διαγραφή
  19. Κάτι τσιμπισα ΝGA εκεί στην βουτιά Κύριε Τάκη...I LOVE THIS GAME...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. AYRO πρασίνισε γερά...για να δούμε μιας και the night is still young..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. άνοιγμα θέσης σε ride .οι σόρτηδες τελειώνουν.Οπισθοχώρησε λόγω WKHS(partner) και αναβολής συμφωνίας με usps .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως έμπλεξαν το Workhorse με τα μπούτια τους ... ορισμένοι δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Ρομπινχούντιδες άσχετοι και κάτω του μετρίου ..

      Πάντως ζητάνε να δανειστούν Ride στο 81,11% ... σαν τρελοί τη σορτάρουν. Οι σόρτιδες το έχουν σίγουρο στοίχημα ... όπως ήταν η ΑΥRΟ όταν έπαιζε στα 2,6 με 3,6!!! ΚΑΤΙ ΗΞΕΡΑΝ μπουχαχαχα

      Διαγραφή
  22. Απόψε με τρώει πολύ το χέρι μου:επαναγορα 13.85...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακούστε λίγο τη συμβουλή μου.
      Επαναγορά μόνο σε όποιες εταιρείες έχουμε ξεδιαλέξει και τις πιστεύουμε τόσο πολύ που σκοπεύουμε να τις κρατήσουμε για μερικά χρόνια ποντάροντας ότι έχουμε βρει τις μεγάλες ιδέες, τις νέες Τεσλα, Αμαζον, Google και τέτοια πράγματα ... και η επαναγορά μόνο με τα κερδισμένα λεφτά.

      Διαφορετικά περιμένουμε νέα φυντάνια ... νέες εισαγωγές. Καλύτερα να μπαίνουμε απο την αρχή στο παίγνιο ....

      Πάντως Η AVE POINT πιστεύω ότι μακροπρόθεσμα είναι το μεγάλο Long!!

      Διαγραφή
  23. Απόψε με τρώει πολύ το χέρι μου:επαναγορα 13.85...RMG

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κύριε Τάκη εννοείτε πως σας ακούω και εξηγώ πως είμαι με:IPOC NGA TCHB CIIC PIC μονο αγορές περιμένοντας και επαναγορασα την μισή θέση απόψε σε APXT που ξεπουληθεί 17 αντίστοιχα RMG με πώληση 17.70..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. K Taki μπορείς να ρίξεις μια ματιά στην Vroom να μου πεις άποψη? επίσης κ τεχνικά τι βλέπετε??

    Άνοιξα μια θεση τις προάλλες που έδειξε ότι αντιδρά από το χαμηλό της αλλά πάλι βλεπω πάει να το σπάσει πτωτικά.. οι αναλυτές δίνουν μέση τιμή στόχο είδα τα 55$ περίπου με ανοδικό τα 75$, όμως την βλέπω πιέζεται πολύ να αντιδράσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Ανδρέα και εγώ σκεφτόμουν τη Vroom ... δεν ακολούθησα όμως διότι το παίγνιο είναι αλλού και θέλω να είμαι μέσα στις εξελίξεις.

      Αφού με ρωτάτε σας λέω ότι ...

      Η Vroom εισήχθηκε στον Νasdaq στις 10 Ιουνίου 2020 διαθέτοντας 21.250.000 μετοχές στην τιμή των 22 δολαρίων εισπράττοντας 467,5 εκατ. δολάρια.

      Ίσως να θέλει η αγορά να δει το 2 μπροστά απο τη Vroom

      Υπενθυμίζω

      Η Carvana για το 2019 είχε πωλήσεις 3,939 δισεκατομμύρια δολάρια και με την τιμή της μετοχής στα 110 δολάρια η κεφαλαιοποίηση είναι ίση με 19 δισεκατ. δολάρια .... χρέος 1,5 δις
      Άρα τιμή/πωλήσεις = 4,81, ζημιογόνος , πωλήσεις/χρέος = 2,626

      Η ΚΜΧ για το 2019 είχε πωλήσεις 20,319 δισεκατομμύρια δολάρια και με την τιμή της μετοχής στα 90 δολάρια η κεφαλαιοποίηση είναι ίση με 14,6 δισεκατ. δολάρια .... χρέος 15,377 δις δολάρια.
      Άρα τιμή/πωλήσεις = 0,71 , P/E = 16,47 , πωλήσεις/χρέος = 1,32

      Παρά την τεράστια απόκλιση μεταξύ των δύο εταιρειών και ενώ φαίνεται ότι η KMX είναι πολύ φτηνότερη από την CVNA η αγορά αποτιμά υψηλότερα την Carvana καθώς πριμοδοτεί το growth και αυτό θα συνεχίσει να κάνει όσο αυξάνονται οι πωλήσεις της Carvana.

      Αυτό που πρέπει να γίνει αντιληπτό είναι ότι η αγορά αποτιμά τις εταιρείες βάσει των πωλήσεων τους, όταν υπάρχει growth story και οι πωλήσεις είναι αυξανόμενες. Αν αυτός ο όρος δεν τηρηθεί θα έρθει η αγορά και θα αποτιμήσει την κάθε Carvana με άλλη λογική ... και σε αυτή την περίπτωση θα δει η αγορά ότι έχει πωλήσεις 4 δις για το 2019, θα παρατηρήσει ότι είναι ζημιογόνος και θα δει ότι έχει ένα μεγάλο χρέος 1,5 δισεκατομ. δολάρια και δύσκολα θα της δώσει μια αποτίμηση πάνω απο 3 δις κεφαλαιοποίηση ... αυτομάτως θα την προσγειώσει κάτω από τα 17 δολάρια και ας διαπραγματεύεται αυτή τη στιγμή στα 111 δολάρια.
      Αυτή είναι η φιλοσοφία των σοβαρών αγορών. Κοιτάζουν το growth, βλέπουν κέρδη, παρατηρούν τα πάντα , ΠΡΟΕΞΟΦΛΟΥΝ και ΑΠΟΤΙΜΟΥΝ!!!
      Όσοι θέλουν να βλέπουν φούσκες που πρέπει να σκάσουν ... δυστυχώς δεν καταλαβαίνουν από χρηματαγορές και δεν αντιλαμβάνονται το παραμικρό.

      Διαγραφή
    2. Σύγκριση Carvana - VROOM
      Κατά το Α΄ τρίμηνο 2020 η Vroom πούλησε 7.030 αυτοκίνητα μέσω της πλατφόρμας της, ενώ για το ίδιο χρονικό διάστημα η Carvana πέτυχε πωλήσεις 52.427 αυτοκίνητα. Η Vroom έχει απόθεμα 5.107 οχήματα που διατίθεται προς πώληση ενώ η Carvana διαθέτει απόθεμα 33.500 οχήματα.
      Στο τέλος του 2019, η Vroom είχε μόλις 7,8 εκατομμύρια δολάρια σε ακίνητα και εξοπλισμό και είχε έσοδα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Carvana είχε 543,5 εκατομμύρια δολάρια σε ακίνητα και εξοπλισμό στο τέλος του 2019 και η εταιρεία δημιούργησε έσοδα 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

      Η Vroom για το 2019 είχε πωλήσεις 1,191 δισεκατομμύρια δολάρια και με την τιμή της μετοχής στα 43 δολάρια η κεφαλαιοποίηση είναι ίση με 5 δισεκατ. δολάρια .... χρέος 354,6 εκατ. δολάρια. Άρα τιμή/πωλήσεις = 4,19 , ζημιογόνος , πωλήσεις/χρέος = 13,35

      Carvana : τιμή/πωλήσεις = 4,81, ζημιογόνος , πωλήσεις/χρέος = 2,626

      Διαγραφή
    3. ΝΟΜΙΖΩ ότι απλώς δεν έχει έρθει η ώρα της για παίγνιο.
      Αυτή τη στιγμή, στο πόδι που την κοιτάζω, παίζει με 3,3 τις πωλήσεις του 2020 ... νομίζω ότι μπορεί να πάει στο 6,5.
      Άρα θα συμφωνήσω με τους αναλυτές για τις τιμές στόχους που δίνουν.
      Κάποια στιγμή μέσα στο 2021 θα τη θυμηθούν ... για την ώρα, πιστεύω ότι τιμωρείται απο την αγορά, διότι δεν έβγαλε καλά αποτελέσματα, τόσο καλά όσο περίμενε η αγορά.
      ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΩ

      Διαγραφή
    4. Διαγραμματικά πάντως ... είναι μαύρη η νύχτα στα βουνά, μαύρη σαν καλιακούδα.
      Δεν φαίνεται πουθενά αναστροφή ... προς το παρόν.

      Διαγραφή
  26. https://www.google.com/amp/s/seekingalpha.com/amp/article/4391276-sumo-logic-fast-growing-saas-stock-priced-less-8x-forward-sales

    Κ Τάκη, κ Βutcher δείτε αυτην. Επίσης την lightspeed Pos.. την είχα αναφέρει στα 30+ είδα έχει θέση κ το Αek στα Αcrive managed χαρτοφυλάκια του..

    Vroom φυγα τα μισά στο 34 αν δεν αντιδράσει φεύγουν κ τα υπόλοιπα κ την ην ξαναβλέπουμε μόλις αλλάξει ροτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλησπέρα σε όλους,
    Και η RADA στο +12%. Pas mal.
    Και η LCA (Landcadia Holdings) που έγραφε το forbes σε νέο υψηλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. https://finance.yahoo.com/news/strong-sell-stocks-december-2nd-160504615.html

    K Τάκη η κατάσταση στα νερά όσο πάει κ χειροτερεύει... Είστε ακόμα αισιόδοξος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. https://finance.yahoo.com/news/u-energy-storage-firm-stem-000000894.html
    https://www.stem.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυνατό spac και ωραίο στορυ. Αξίζει και για Λονγκ θεωρώ. Σήμερα έχει πετάξει με 35% πανω

      Διαγραφή
    2. Όμως η πλειοψηφία χάθηκε απο τους παλαιούς μετόχους. Αυτό δεν είναι καλο και δεν μου αρέσει. Μου δείχνει κάτι ...

      Διαγραφή
    3. κ.Τάκη μακροπρόθεσμα ίσως κακό αλλά έχει καλύτερο παίγνιο το ίδιο έγινε και στο HCCH όπου οι παλιοί μέτοχοι πήραν μόνο το 23%
      https://www.investing.com/equities/hl-acquisitions
      το STPK το έχασα ,το έβλεπα ανέβαινε ανέβαινε και εγώ δεν,δεν πειράζει θα έρθουν άλλα.

      Διαγραφή
    4. Εκεί στην προσυνεδρίαση στο 12,5 με 12,8 και μετά στο άνοιγμα 13 και κάτι ψηλά ... μπορούσε να πάρει κάποιος STPK. Σε αυτά τα νούμερα και κάτω, ο κίνδυνος απο σπακ είναι μικρός. Τώρα καλά τα λέτε ... δεν κυνηγάμε, θα έρθουν και άλλα. Εγώ πίστευα ότι θα έχετε πάρει εσείς. Αφού το διαφημίζατε το Stem ... πριν την ανακοίνωση του deal.
      Τώρα νομίζω ότι μέχρι τα 20, 22 μπορεί να πάει max ... μετά θα γυρίσει πίσω.

      Διαγραφή
    5. κ.Τάκη πραγματικά δεν διαφημίζω τίποτα , δεν έχω τις γνώσεις να αναλύσω εταιρίες ούτε και το θάρρος να τις διαφημίσω.Τώρα που το λέω θυμάμαι και κάτι σαπάκια που έχω αναφέρει ,μερικά μάλιστα τα είχα αγοράσει κιόλας.
      Μόνο παρατηρητικότητα και η αισιοδοξία έχω, τις αναφέρω μόνο για να ακουστούν απόψεις και από άλλους .
      Η συμφωνία ανακοινώθηκε στις 03/12 after hours οπότε η τιμή ήταν στα 13+ χτες

      Διαγραφή
  30. CIIC....27...Fliing... Τρελό σκουιζαρισμα
    Να περάσει ο επόμενος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Κύριε Τάκη για δες τε τις:OPES TRNE NOVS ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σε όλους,
      κ. GERRY είμαι στην TRNE πριν ακόμη και τον Chamath. Δυστυχώς για εμένα δεν την έχει ανακαλύψει επαρκώς η αγορά (το 3d printing δεν είναι τόσο sexy όσο τα EV).

      Διαγραφή
    2. Αντί για ΝΟVS και τοματούλες ... θα χτυπήσω ΚΑΝΝΑΒΗ!!!
      Λίγο ακόμη να ταεκάρω ...

      Διαγραφή
    3. Κύριε Τάκη εγώ απλά το βάζω στο τραπέζι...έχω δηλώσει αναρμόδιος να αξιολογήσω οπότε εσείς καί οποίος άλλος φίλος το αξιολογεί ...

      Διαγραφή
    4. Το SAMA κοιτάτε κύριε Τάκη ; Είμαι με το δάχτυλο στη σκανδάλη.

      Διαγραφή
  32. Θα έχετε παρατηρήσει υποθετω ότι το παίγνιο στα spacs έχει αλλάξει ολίγον. Οι εταιρίες, εκεί που μετά την αλλαγή του ticker βυθίζονταν, τωρα εκτοξεύονται. Το είδαμε στην QS, λογικό, μας έβαλε τα γυαλιά και η Gores Metropoulos, με την Luminar.

    Προσωπικά, αναμένω να γίνει το ίδιο με την Αvepoint. Με την εισαγωγή θα πέσουν επανω της οι θεσμικοί, καθότι ως SPAC δε μπορούν να την αγοράσουν.

    Το αντίθετο περιμένω να συμβεί στην Arrival. Είμαι μεσα και μακάρι να δουμε καταστάσεις Νικολα, αλλά φοβάμαι ότι θα δούμε καταστάσεις Hyliion.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξαιρετικη παντως ηταν στη διορθωση η ciic και παει να αυτομολησει σε σχεση με τις λοιπες ev. Αν λετε 50+ τοτε 50+. Δεν το κουναω ρουπι μεχρι τοτε. Και η ipoc κατι παει να κανει με χαμηλοτερο volatility αλλα διαισθανομαι οτι φορτωνει μηχανη τωρα

      Διαγραφή
    2. Ipoc ανέβασε πολύ όγκο σήμερα ... ανέβασα καί εγώ θέση κατά 30%

      Διαγραφή
  33. Ευχαριστώ κύριε Γιώργο...Μου τις έδωσε ενας φίλος πολύ καλός παίχτης διαχρονικά..για την NOVS επιμένει ότι είναι hot γι αυτό και ρώτησα τον κύριο Τάκη η όποιον άλλο φίλο εδώ..μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οκ ας γίνουμε πίτα Κύριε Τάκη παρ όλο που δεν έχω καπνίσει ούτε απλό τσιγάρο...θα βγάλω καπνό κι απ' τ αυτιά μόλις το ανεβάσετε...

      Διαγραφή
    2. https://www.cannabisnewswire.com/420-with-cnw-state-officials-in-california-announce-great-cannabis-sales/

      Διαγραφή
    3. Πονηρέ Γιατρούλη τα ψιλά γράμματα μας έβαλες να διαβάσουμε.😁😁

      Διαγραφή
    4. https://www.huffingtonpost.gr/entry/e-kannave-den-anekei-pleon-sta-epikindena-narkotika-yia-ton-oee_gr_5fc9f30fc5b6787f2a96e506

      Διαγραφή
    5. Ιούλιος 2020
      Η Clever Leaves, ένας παραγωγός εκχυλισμάτων κάνναβης και κάνναβης, έλαβε πιστοποίηση συμμόρφωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καλή πρακτική παρασκευής (EU-GMP).
      Με αυτήν την πιστοποίηση μετά τη συγκομιδή και το εργαστήριο, που βρίσκονται στο Pesca (Boyacá) και το Tocancipá (Cundinamarca)αντίστοιχα,
      ... στην Κολομβία ... το Clever Leaves εγκρίθηκε να παράγει ενεργά φαρμακευτικά συστατικά (API), έτοιμα και ημιτελή προϊόντα κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς.

      Γενικά απαιτείται πιστοποίηση EU-GMP για την εξαγωγή φαρμακευτικών προϊόντων κάνναβης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οπότε η εταιρεία ελπίζει ότι αυτό θα επεκτείνει την ικανότητά της να εξυπηρετεί διεθνείς πελάτες και αγορές.

      Είναι η πρώτη εταιρεία απο τη Λατινική Αμερική και μία από τις λίγες ιατρικές εταιρείες κάνναβης στον κόσμο με πιστοποίηση EU-GMP από την Ευρωπαϊκή Ένωση

      Διαγραφή
    6. Σας άρεσαν τα έξυπνα φυλλαράκια βλέπω κ. Τάκη... Εγώ θα περιμένω τη συγχώνευση πρώτα για να μπω, φαίνεται καλή περίπτωση με τη προϋπόθεση να υπάρξει κινητικότητα στο νομοθετικό κομμάτι. Ο Μπάιντεν παντως το μόνο σίγουρο είναι ότι θα τον βοηθήσει το συγκεκριμένο κλάδο.

      Διαγραφή
  34. Μας τα πήρανε τα χαρτιά πατριώτες #3

    μετά την LVGO, SLACK ήρθε και η σειρά της FSLY (ελπίζω να είναι μόνο φήμες) - δεν θα το αντέξω και αυτό το άλογο να το χάσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και Celsius...και RADA...και INMD...και FSLY...εσείς αγαπητέ φίλε δεν είστε χασάπης, αστροναύτης είστε.

      Διαγραφή
    2. Δείτε τη sumo logic k butcher! Ψώνισα χθες κ σήμερα στο premarket. Μαθαίνω πάει για μεγάλα πράγματα..

      Επίσης η lightspeed pos αν θυμάστε την είχα αναφέρει στα 30+ κ την είχαμε συζητήσει.. κ αυτή σε κάποιο πιθανό πισωγυρισμα να την δείτε μιας κ έχει πάει μονοκουκι από τότε!!😎💪🤞

      Διαγραφή
    3. @andreas ! Σχετικά με την Sumo Logic (SUMO) Από την θετική πλευρά, η Tiger Global ξεκίνησε πρόσφατα μια θέση στην εταιρεία. Φοβάμαι όμως ότι το Sumo Logic (SUMO) δεν είναι για μένα "δεν είναι αρκετά καλή". Υπάρχουν δεκάδες συναρπαστικές επιχειρήσεις SaaS που είναι στο κόλπο του Bay (η Μέκα της τεχνολογίας είναι το SF. Η δεξαμενή για «μυαλά» που χρειάζονται δεν είναι τεράστια - οπότε ο παράγοντας «καλύτερος εργοδοτής» και work place είναι μεγάλης σημασίας. ΥΣ Ο Μπιλ Γκέιτς για αυτό έστησε την εταιρεία του αλλού. Κάτι ήξερε!
      Το Sumo Logic δεν είναι σε αυτήν την κλάση. Οι κριτικές είναι μέτριες (η βαθμολογία του CEO είναι κάτω από το συνηθισμένο όριο του 80%, κάτι που είναι αρνητικό για μια εταιρεία που εδρεύει στο SF για την απόκτηση και τη διατήρηση ταλέντων, η οποία έχει μεγάλη σημασία μακροπρόθεσμα). Η εταιρεία δεν φαίνεται καλή στον κανόνα του 40 με αύξηση εσόδων 45% και περιθώριο λειτουργίας στο -50%. Το κεφάλαιο μου στο χαρτοφυλάκιό δεν είναι σε χρήματα monopoly και για αυτήν την κατηγορία δεν θέλω να μπώ. Ορισμένοι αναλυτές μπορεί να σας πουν ότι η χαμηλότερη αποτίμηση την καθιστά ελκυστική. Η άποψή μου είναι ότι παίρνετε αυτό που πληρώσατε σε αυτήν την κατηγορία. Θα προτιμούσα να πληρώσω για το καλύτερο στην κατηγορία.

      Διαγραφή
    4. Lightspeed (LSPD) μπαίνει στο σωρό "δεν είναι αρκετά καλή" για μένα. Το μικτό περιθώριο και το λειτουργικό περιθώριο επιδεινώνονται σταθερά τα τελευταία δύο χρόνια.
      Το μικτό περιθώριο και το λειτουργικό περιθώριο επιδεινώνονται σταθερά τα τελευταία δύο χρόνια.
      Το μικτό περιθώριο και το περιθώριο λειτουργικού έχουν επιδείνωση σταθερά τα τελευταία δύο χρόνια.
      Εν τω μεταξύ, η εταιρεία διαπραγματεύεται 62 φορές το PE ακολουθώντας το μικτό κέρδος. Φαίνεται ότι η εταιρεία προσφέρει μια υπηρεσία POS παρόμοια με το οικοσύστημα της Square (SQ). Για αναφορά, η Square αποτιμάται 38 φορές ακολουθώντας τα μικτά κέρδη, παρά την πολύ υψηλότερη αύξηση εσόδων και ένα πολύ ανώτερο προφίλ λειτουργικού περιθωρίου (το SQ είναι ήδη κερδοφόρο, ενώ το LSPD έχει αρνητικό περιθώριο λειτουργίας -39%). Θα επέλεγα το SQ έναντι του LSPD σε αυτήν την κατηγορία.

      Διαγραφή
    5. K Butcher όσον αφορά τη συγκεκριμένη έμενα οι πληροφορίες μου λένε ότι η κυρία δραστηριότητα της είναι το data analytics προς πελάτες χοντρικής κ λιανικής (κ ότι τους λύνει τα χέρια όπως απλά μου τονισαν). Η υπηρεσία Pos είναι extra, ουσιαστικά all in one service προσφέρουν.

      Eπίσης να πω, αν παίζει κάποιο ρόλο μιας κ τυχαία το πήρε το μάτι μου, ότι έχει ήδη τοποθετηθεί κ εκεί από το Αrk.

      Κάτι άσχετο... Πώς κ δεν έχετε επιρεαστει από το hype στον ευρύτερο κλάδο των Evs/σπακ? 😜😱
      Βλέπω, αν δεν κάνω λάθος, ότι είστε από τους ελάχιστους που δεν έχουν επιρεαστει κ δεν αναφέρονται σχετικά.

      Διαγραφή
    6. Σιγά μην ολόκληρος Χασάπακλας εχει κάτσει στην αποξω στα EVs και στα σπακς. Δεν έχετε ακούσει το γνωμικό "ΟΛΑ ΤΑ ΣΦΑΖΩ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΩΝΩ";

      Διαγραφή
    7. https://www.capital.gr/diethni/3500477/sta-xnaria-tis-gm-i-nissan-egkataleipei-to-gkroup-autokinitobiomixanion-pou-stirizoun-tramp

      Διαγραφή
    8. Κε Μορφονιέ έχετε μεγάλη μύτη !
      Για τον αγαπητό @andreas η παρακάτω μίνι παρουσίαση για την API. (Τιμή κλεισίματος 7/Δεκ στα $39.47 για την ιστορία).
      Ο ιδρυτής-CEO Tony Zhao έχει το «ΙΤ» που ξεχωρίζει (πριν ήταν στην ομάδα που είχε φτιάξει το WebEx μέχρι που το αγόρασε η γνωστή μας Cisco) - δείτε συνεντεύξεις του και θα δείτε προσέγγιση και αντίληψη).

      Η Agora Inc (API) είναι στον τομέα "Real-Time Engagement Platform-as-a-Service" (RTE-PaaS).
      Αν και η Agora Inc μπήκε το καλοκαίρι, έχει ήδη βγάλει δυο τρίμηνα και λαμβάνοντας υπόψην την βουτιά που σημείωσε (-40%) βλέπω ότι είναι ωραία περίοδος για την πρώτη σταδιακή αγορά.
      Ήδη ο Κος James Wang (αυτός κάνει όλη την λάντζα στο φαντ της Κάθυ 😉) έχει δώσει την έγκριση του.
      Ανταγωνιστές της είναι η TWLO κ η Tencent.

      Τα πιο πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας για το Q3 FY20 μπορούν να συνοψιστούν ως εξής:

      Ισχυρή ανάπτυξη (+ 81% το 3ο τρίμηνο του 2020) - δείχνει δύναμη
      Υψηλό μικτό περιθώριο στο 62% - δείχνει μακροπρόθεσμη δυναμική
      Το κόστος πωλήσεων και μάρκετινγκ, στο 21% - δείχνοντας επεκτασιμότητα
      Υγιές περιθώριο λειτουργίας, δείχνοντας οικονομίες κλίμακας.
      Καθαρή ταμειακή θέση πάνω από μισό δισεκατομμύριο στον ισολογισμό και θετικό ελεύθερο περιθώριο ταμειακών ροών κατά τους τελευταίους 12 μήνες - δείχνοντας βιωσιμότητα.

      Στον αγαπημένο μου κανόνα του 40 για την αποτίμηση μιας εταιρείας SaaS σε υπερανάπτυξη, που είναι συνδυασμός ρυθμού ανάπτυξης και περιθωρίου κέρδους μιας εταιρείας λογισμικού πρέπει να υπερβαίνει το 40%. Χρησιμοποιώ το λειτουργικό περιθώριο ως δείκτη κερδοφορίας, για την αξιολόγησης της υγείας μιας επιχείρησης SaaS.

      Το API είναι ένας ισχυρός νικητής του κανόνα του 40 με μια πολύ εντυπωσιακή αύξηση εσόδων σε συνδυασμό με ένα θετικό (breakeven) λειτουργικό περιθώριο:

      [Revenue Growth + Operating Margin] = 81% + 0% = 81%.

      Τώρα που η Agora έχει αναφέρει δύο τρίμηνα κερδών και οι μετοχές έχουν γυρίσει πίσω ένα μεγάλο μέρος της ανόδου από το IPO , νιώθω άνετα ξεκινώντας μια μικρή θέση. Δείχνει να είναι ταχέως αναπτυσσόμενος ηγέτης στην RTE-Paas με το δικό της μερίδιο αγοράς.

      Η ανάπτυξη της επικοινωνίας βίντεο σε πραγματικό χρόνο σε συνδυασμό με την πολύ μεγάλη κινεζική αγορά την καθιστούν ιδανική για αυτή τη νέα κορυφαία εταιρεία. Και πάλι, θα ήθελα να επισημάνω ότι θα διατηρήσω μια σχετικά μικρή θέση δεδομένων των πρόσθετων κινδύνων που σχετίζονται με το μικρό μέγεθός της και την έλλειψη βάθους ιστορικού - έχουμε μόνο 2 τρίμηνα !

      Διαγραφή
    9. εξαιρετικό σχόλιο κε. Butcher. ευχαριστώ για τη γνώση που μεταφέρετε.

      Διαγραφή
    10. κε Butcher, όντως εξαιρετικό το σχόλιο για την API . Θυμάμαι ότι παρακολουθούσατε και FSLY. Τι βλέπετε για την συζητούμενη εξαγορά της από την Cisco, αξίζει να πουλήσει κανείς τώρα στο 100 ή να περιμένει μήοως πλησιάσει 120-125 ?

      Διαγραφή
    11. FASTLY ( FSLY )
      Όπως έχω αναφέρει, οι τρέχουσες προκλήσεις σχετίζονται με έναν συγκεκριμένο πελάτη (Tik-tok) και δεν σημαίνουν τίποτα για την Fastly και τη μακροπρόθεσμη πορεία της. Συνεχίζω να πιστεύω ότι η τρέχουσα μεταβλητότητα είναι μια ευκαιρία να συσσωρεύονται αργά μετοχές σε χαμηλότερη τιμή με την προσωρινή αρνητικότητα να χτυπά την μετοχή.

      “ Repetitio mater studiorum est”
      Κυριότερα σημεία Q3 FY20:

      Έσοδα 3ου τριμήνου στα 71 εκατομμύρια $ (+ 42% Y / Y).
      Guidance Q3 στα 82 εκατομμύρια $ (+ 39% Y / Y).
      Διατήρηση καθαρών εσόδων στο 122%.
      Καθαρή επέκταση με βάση το δολάριο (dollar-base net expansion) στο 147% - παρουσιάζοντας πολύ ισχυρή αναβάθμιση και cross-sell.

      Εάν δούμε το υπόλοιπο των αποτελεσμάτων:

      Το μικτό περιθώριο βελτιώθηκε ελαφρώς με το πέρασμα του χρόνου, επί του παρόντος είναι στο 59%.
      Το κόστος πωλήσεων και μάρκετινγκ (S&M) είναι υψηλό (!) αλλά τείνει ελαφρώς κάτω, στο 32%
      Το λειτουργικό περιθώριο έχει επιβράδυνση στην ανάπτυξης, στο -33%

      Τα πιο πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας για το Q3 FY20 μπορούν να συνοψιστούν ως εξής:

      Ισχυρή ανάπτυξη κορυφαίας γραμμής (+ 42% το FY20) - δείχνει δύναμη
      Υψηλό και βελτιωμένο μικτό περιθώριο στο 59% - δείχνοντας μακροπρόθεσμο δυναμικό
      Επισημαίνοντας αργά το κόστος πωλήσεων και μάρκετινγκ, στο 32% - δείχνοντας επεκτασιμότητα
      Αρνητικό περιθώριο λειτουργίας, χωρίς σαφή πορεία προς την κερδοφορία ακόμη
      Τα μετρητά από τις πράξεις γίνονται θετικά και ένας καθαρός ισολογισμός με 0,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και σχεδόν χωρίς χρέος - δείχνει βιωσιμότητα.
      Η εταιρεία έχει άψογο μάνατζμεντ.

      ´Ήταν σούπερ ευκαιρία να βρεθεί -40% για απώλεια 12% εσόδων από πελάτη που έχασε.

      Είναι μια από τις μετοχές που όσο χρόνος επιβεβαιώνει την ανάπτυξη της και η διοίκηση συνεχίζει το άψογο έργο της θα ισχύει το μοτό του Γ.Μπάφετ “Our favorite holding period is forever.”

      Τώρα το τι θα κάνει κάποιος για την φήμη με την Cisco- είναι ένα άλλο ζήτημα - προσωπικά κάτω από τα $138 είναι αμαρτία (υποθέτω για αυτό και τρέχει η μετοχή)- μου αρέσει να παίρνω όλα τα chips από το τραπέζι. 😆

      Διαγραφή
    12. ξεκάθαρη απάντηση, ευχαριστώ πολύ

      Διαγραφή
    13. κε Butcher, θα μας πείτε κι εσείς μία γνώμη για την ΑvePoint?

      Διαγραφή
    14. AvePoint (APΧT) έχει μια ομάδα έμπειρων στελεχών που την τρέχουν και ορισμένους επενδυτές υψηλού προφίλ.

      Άλλα όπως σε κάθε νέα εισαγωγή εταιρείας (IPO, άμεση καταχώριση ή SPAC) περιμένω να δω πώς η ομάδα διαχείρισης θα εκτελέσει τα πρώτα τρίμηνα - είναι ο κανόνας μου για να την θεωρήσω ως μάκρο επένδυση.

      https://techcrunch.com/2020/11/23/avepoint-to-go-public-via-spac-valued-at-2b/

      Διαγραφή
    15. μπήκα API στα 40 κόμμα κάτι εχθές και στα 50 θα το ψυχανέμισω τι θα πράξω. ήδη εχθές το κανε το κερί. ευχαριστώ κε. butcher προπάντων για το σχόλιο και μετά για το αποτέλεσμα.
      στρατηγικές venture capital & turnaround ανοίγουν νέους ορίζοντες εγκεφαλικά και επενδυτικά.

      Διαγραφή
    16. με κάθε σεβασμό δεδομένα θεμελιώδη τα παίρνετε συγκεντρωτικά πχ factset δεν φαντάζομαι να ελέγχετε μια μια ολόκληρους κλάδους μέσω ισολογισμών/τριμηνιαίων αποτελεσμάτων? καταλαβαίνετε τι ψάχνω, την αυτοματοποίηση της διαδικασίας πχ κανόνα 40 κλπ

      Διαγραφή
    17. @gk επαναλαμβάνω ότι προσωπικό μου στύλ για το χ/φ (μάκρο) είναι η διακράτηση των μετοχών για μεγάααλο χρονικό ορίζοντα - τουλάστιχον 6-7 έτη. Αν αλλάξει η διοίκηση ή αν δω ότι για 2-3 τρίμηνα τα νούμερα των ισολογισμών χαλάνε τότε τις αποχωρίζομαι.
      Οι αγορές γίνονται τμηματικά, αναλογικά και σε βάθος χρόνου. Οπότε υπάρχει όλη η άνεση να επιβεβαιωθεί η εικόνα που έχω σχηματίσει και ο χρόνος είναι σύμμαχος μου. Δεν υπάρχει καμία αυτοματοποίηση - αλλά και ούτε συναίσθημα (FOMO & JOMO).
      Ο κανόνας 40 είναι μια επινόηση για τις εταιρείες της υψηλής τεχνολογίας που όταν βρίσκονται στην αρχική υπερανάπτυξη τους (supergrowth) για να δουν αν πουλάνε ¢99 το μονοδόλαρο.

      Διαγραφή
    18. Καλησπέρα κ.bucher έχετε άποψη για την e2open ?

      Διαγραφή
    19. κ. butcher δείτε ένα πίνακα με αρκετές που έχετε αναφέρει η δεύτερη είναι η API
      https://prnt.sc/w13wav

      Διαγραφή
  35. Παράκληση-Προτροπη:Νομίζω ότι είναι πιο χρήσιμο όταν προτείνουμε κάποιο Spac μετοχή να γράφουμε το ticker που διαπραγματεύεται ώστε να είναι πιο εύκολη η αναζήτηση...και αυτό γιατί διαπίστωσα πως κάποιοι από εμάς λόγω μη διαθεσιμότητας από τις εταιρείες που παίζουν έχασαν χρόνο αναζητώντας με αποτέλεσμα να μπουν αρκετά ψηλότερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ο κύριος Τάκης και ο Κύριος bucther το κάνουν ανελλιπώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Κύριε Τάκη ipoc σαν πολύ δεν τό καθυστερεί ο Τα'υ'λανδος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Παλιχσπιτίγια τους πιστούς του τους πληρώνει και καλά μάλιστα.
      Δείτε για παράδειγμα SPCE και MP .
      Στα μουλωχτά και αθόρυβα, στην αρχή, αλλά όταν έρχεται η ώρα της τρεχάλας καλπάζει.

      Διαγραφή
    2. Δεν ανησυχούσα Κύριε Τάκη είμαι Τίγκα γιατί χθές στο 10.60 όταν να ανεβαζει όγκο ξαναφορτωσαααα..Το ίδιο θα κάνω και με BFT αν το ρίξουμε στις καθυστερήσεις και τρέξει ότι άλλο από τις θέσεις μου Apxt thcb nga sama ghiv avea έδιωξα rmg και trne χθές.. ciic δεν ξέρω αν θα κρατηθώ πολύ...

      Διαγραφή
  38. Καλή η σημερινή. Glog +9%,
    Chip +31%, mist +2%, ΕΧΑΕ +7%, ΠΕΙΡ, ΙΝΤΚΑ +5, ΑΛΜΥ +15, η φριγγο με το Πλαίσιο με κάλμαρε λίγο, για να αφομοιωσω τα κέρδη, χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Κ Τάκη μάλλον κάτι δεν αντιλαμβάνομαι ορθά...

    Διαφορετικά βλέπω μεγάλο Fomo k αγορές στην τύχη κ στου κουτρουλι το γάμο...

    Δείτε σήμερα τι έγινε με την Luminar (πρώην Gores Metropoulos) στην οποία είχαμε αναφερθεί στα 10+ αν θυμάμαι καλά αρχικά. Μετά ας την συγκρίνουμε στην ανάλυση σας με την Velodyne... Δείτε κ ενα σπακ την Ιpv, η οποία πάει να κάνει κολέγια με μια άλλη του κλάδου την Αeva (213 εκατ μετοχες μετά την συγχωνεύση αν θυμάμαι καλά απέξω κ αναμένουν υπερδεκαπλασιασμο των πωλήσεων την τριετια 2023-2025!!!).

    Τα ίδια κ στην Qs... η οποία δεν άρεσε σε κανέναν μας όταν την πρωτοαναφεραμε περί τα 18, θυμάμαι την θεωρούσαμε κ πανάκριβη).

    Η στραβός είναι ο γυαλός ή στραβά αρμενιζουμε...

    Πάντως λεφτα βγαίνουν σε κάποιους τολμηρούς που ακολουθούν τη μοδα, τουλάχιστον ακομα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Ανδρέα σιγά τα ωά και τις ψόφιες αποδόσεις.

      Δεν πήρατε χαμπάρι το καινούργιο.

      https://finance.yahoo.com/quote/STPK?p=STPK

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα κ. Τάκη. Για όσους το είδαμε τώρα αξίζει να μπούμε στα 17$?

      Διαγραφή
    3. Δεν κυνηγάμε κύριε nek ... πόσες φορές θα το πω; Ειδικά μετά απο μια άνοδο 70%.
      Εδώ είναι Νέα Υόρκη ... υπάρχουν πολλά κουλούρια και φρέσκα μάλιστα. Δεν είναι Ελληνικό ΧΑχα που δεν κουνιέται φύλλο και αν κουνηθεί κάποιο φυλλαράκι, τρέχουν όλοι απο πίσω γιατί το επόμενο φύλλο θα κουνηθεί μετά απο χρόοονια.

      Διαγραφή
    4. Την έχω και τη STEM ... απλά είπα να μην την εμφανίσω και κάποιοι αρχίζουν και κυνηγούν χωρίς να ξέρουν που τρέχουν και γιατί τρέχουν.

      Διαγραφή
  40. Oxι κ Τάκη δεν το πήρα. Ψωνίσαμε εσείς? Κάνατε μελέτη? Τι περιπτωση είναι αυτή??

    Πάντως δεν λες κ μικρές αποδόσεις τόσο σύντομα την Gores(4x) κ την Κcac έστω κ όχι στον πατο (περιπτώσεις που είχαμε ήδη προλάβει να ψάξουμε κ να συζητήσουμε).
    Πάντως δεν είναι εκεί το θέμα..

    Για παραδειγμα η πρώην Κcac (που θεωρούσαμε ακριβή στα 18 κ μετά πήγε κ 12) με 450 εκατ μετοχες βάλε πόση κεφαλαιοποιηση έχει ήδη στα 43 δολαρια..

    Σχεδόν 20 δις!!!

    Ακόμα κ όλες τις πωλήσεις να πιάσουν που λένε για το 2028 στα 6.5 δις, ήδη παίζει με P/S στα 3....

    Όταν η εταιρία στην παρουσιαση (που φαντάζομαι τα λένε βέβαια κ αισιόδοξα) αναφέρει αυτό.. Εσείς το είχατε κατά λεξη στην ανάλυση σας:

    "Με βάση τις πωλήσεις των 6,439 δισεκατομμυρίων δολαρίων που εκτιμάει η διοίκηση της QuantumScape, ότι θα έχει το 2028, αναμένεται η αξία της εταιρείας από 32,195 ως 57,95 δισεκατομμύρια δολάρια .... δηλαδή 5 με 9 φορές τις πωλήσεις".

    Είμαστε ακόμα στο 2020 κ ήδη είναι σχεδόν στα 20 δις προεξοφλοντας ήδη μεγάλο μέρος του ότι αυτοί αναφέρουν...

    Να σας ρωτησω λοιπόν... Που σε πολλά είμαστε μέσα βέβαια κ κάποια μας έχουν ήδη βγει, κάποια άλλα τα αφήσαμε κ μείναμε να κοιτάμε γιατι φαίνονταν ακριβά κ εκ του αποτέλεσματος πέσαμε έξω μιας κ κυριαρχεί βλέπω το fomo..

    Πρώτον προλαβαίνετε όλα αυτά να τα μελετήσετε σε τέτοιο βαθμό που να βάζετε κεφάλαια? Δεύτερον πόσα πια να βάλεις στο καθένα όταν προκυπτουν συνέχεια, τρίτον κ ποιο σημαντικό σε κάποιο από αυτά έχετε ξαναμπεί που πουλήσαμε? (Πχ το Νbac ή το rmg το οποίο πάλι είδα σήμερα τραβά την ανηφόρα, σκεφτόμουν η αλήθεια είναι να το ξαναπάρω τελικά το άφησα μιας κ έχω διπλασιάσει το bet στην tuscan). Θέλω να πω με αυτό..

    Τελικά τις εταιρίες αυτές τις πιστευουμε πραγματικά ή έχουμε μπει όλοι μας στο τριπακι του Λούκι Λουκ πιστόλα??😎😂🤠

    YΓ:
    -αυτά τα λέω να τα ακούω κ εγώ...😜😎
    -με την Tuscan τι αίσθηση εχετε/πιστεύετ, τελικά θα δικαιωθούμε η θα φανούμε άτυχοι? (Με την έννοια ότι βλέπω ότι όλα κλείνουν τα deals)
    - προσωπικά ένα ωραίο στορυ για διακράτηση βλέπω στη Lion μάλιστα σήμερα μόλις είδα την Arrival στο premarket πήρα κ αλλά στο 13.6
    - ωραία περιπτωση επίσης η ΑvePoint συμφωνώ για να μείνεις.
    - τελικά στη feak μπήκατε? Σήμερα την διάβαζα πάλι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Ανδρέα για να μη το κουράζω.

      Σιγά μην μείνω!!
      Εδώ είναι Αμέρικα. Κάνει ότι κάνει η Ελλαδα με τα φουσκό-χαρτα της σε μια δεκαετία, σε μερικούς μήνες. Καβαλάς το hot αλογο, πιάνεις τα νούμερα σου ή σχεδόν τα πιάνεις και φεύγεις.
      Η φιλοσοφία απλή ... μπαίνεις εκει που είναι τα λεφτά, Λούκυ Λουκ στην αγορά και όταν βγαίνεις πας σε άλλο τραπέζι.
      Για παράδειγμα ... σιγά μην κρατήσω Ave Point μια ζωή. Μόλις πιάσει τα νούμερα μου φευγει .... μετά σε μια καινούργια Ave Point και πάντα ΑΠΟ ΧΑΜΗΛΑ .... σιγά μην αγοράζω μετοχες που προσφατα εχουν κάνει Χ3 ή Χ4.

      Αυτό είναι το παίγνιο για την ώρα.

      Διαγραφή
    2. θα συμφωνησω με τον κ.Τακη. Εγω μπηκα χαμηλα sta (13) σε Rmg kai Nga. Rmg εχω θεσει στοχο στα 26-27 να γινω λουης. Νga σκεφτομαι για 30-35+ αλλα το βλεπω για νεο ετος πριν κλεισει το spac.

      Διαγραφή
  41. Καπως έτσι το βλέπω κ εγώ κ Τάκη...

    Κάποια τα προλαβαίνεις κ τα πιάνεις στην αρχή ή σχεδόν στην αρχή, κάποια σου φεύγουν... Σε μεγάλες ανόδους μπουμπουναμε κ περιμένουμε ή πάμε για άλλα..

    Τώρα κάποιες περιπτώσεις κ εφόσον σου αρέσει το στορυ-όπως πχ η Ride, η Αrrival- τις ξαναπαίρνεις σε μεγάλα πισωγυρισματα, όταν πχ κλείνονται μεγάλα γκαπς. Κ μετά στην αντίδραση αποφασίζεις... Εγώ έτσι κανω πάντως..

    Βy the way δεν έχω καμία από τις 2 τώρα. Στο ride έχω φύγει όταν βγήκε ο καράφλας κ το διατυμπανίζε, στην Αrrival ( που βέβαια μου αρέσει αρκετά σαν στορυ), ψώνισα παλι τη μέρα που έκλεισε το γκαπ κ χθες χαιρέτισα που τρεχαν όλοι μη χάσουν (παλι λόγω καραφλοδαιμονα😁). Ίσως η συγκεκριμένη έχει πολύ πάνω ακόμα αλλά εγώ έχω διαπιστώσει τελικά ότι ευκαιρίες πάντα δίνουν. Τώρα έχω ποντάρει έξτρα στα χαμηλά την Lion, όπως εγραψα κ χθες στο premarket. Μάλιστα έκανα κ μια συγκριτική ανάλυση βάσει των presentations μεταξύ Αrrival k Lion k διαπίστωσα ότι, παρόλο που η πρώτη εμφανίζεται πιο μεγάλη η δεύτερη στις τρέχουσες τιμεs/κεφαλαιοποιησεις έχει μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους (αν πάρουμε ως μπουζούκια ότι ισχύουν τα νούμερα που αναφέρονται κ στις 2).

    Τώρα όσον αφορά το καινούριο το Stpk τελικά μπήκατε? 135 εκατ μετοχες είδα μετά τη συγχώνευση και εκτιμήσεις για 1 δις τζίρο το 2026. Στα 17 πλέον δεν το λες κ ευκαιρία αυτό (έστω κ με τον τρόπο υπολογισμού μας).

    Μια ερώτηση.. από όλα αυτά τα spacs που έχουμε αναφέρει τελικά σε ποια είστε μέσα ακόμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο καραφλός https://streamable.com/vhrrrl και
      μετά https://www.marketwatch.com/investing/stock/hcac
      Για να δούμε ποιά έχει σειρά ?

      Διαγραφή
  42. Κύριε Τάκη καλησπέρα σας και συγχαρητήρια για την πολύ καλή δουλεία που κάνετε.
    Ποια η γνώμη σας για τις εταιρείες πετρελαίου BP, XOM , RDS πού είναι αρκετά κάτω από τα μέγιστα έτους, δίνουν καλό μέρισμα, έχουν p/bv κοντά στο 1, μετασχηματίζονται επενδύοντάς στην πράσινη ενέργεια και με δεδομένη την αύξηση της τιμής του πετρελαίου το 2021 πιστεύω ότι θα δώσουν ένα 15% με 20% εύκολα από τα τωρινά τους επίπεδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. 1)+69% -υπονοεί τπτ σεξουαλικό άραγε?-
    2) Netural!!!!!
    3) Law investigation!!!!
    Με ξεπέρασαν.
    Αρχίζω να πιστεύω Αρμαγεδδών....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. κ.Τάκη ΒΟΗΘΕΙΑ
    https://spacinsider.com/2020/12/04/hl-acquisitions-corp-shareholders-approve-fusion-fuel-green-deal/
    Καταλάβατε τι είναι αυτός ο διαχωρισμός ? stocks,warrants.rights?
    Αύξηση κεφαλαίου? θα είναι διαπραγματεύσιμες ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απο τον Αύγουστο είναι γνωστό αυτό.

      https://finance.yahoo.com/news/hl-acquisitions-corp-fusion-fuel-211700416.html

      Διαγραφή
  45. Καλησπέρα σε όλους! Ήθελα μια γνώμη για την PSTH του Bill Ackman. Προσωπικά για αποφυγή FOMO σε περίπτωση ανακοίνωσης merger έκανα μια αρχική τοποθέτηση στα 26$. Τι βλέπετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Leopol στο thread της Velodyne έχω γράψει κάποιες σκέψεις μου για την PSTH. Αν θέλετε ψάξτε το για να το δείτε (δεν μπόρεσα να κάνω link για να παραπέμπω στο σχόλιο).

      Εμένα πάντως μου αρέσει. Τη Δευτέρα μετά την πρώτη ώρα διαπραγμάτευσης θα αυξήσω τη θέση μου στο διπλάσιο.

      Θεωρώ ότι σε αυτές τις τιμές μικρή σημασία έχει αν αγόρασες στα 22, στα 24 ή στα 26. Προκειμένου να έχεις την αγωνία να κάνεις timing την αγορά, καλύτερα αγορά και αναμονή όσο χρειαστεί.
      Καθαρά προσωπική άποψη βέβαια, η οποία ταιριάζει στο επενδυτικό μου στυλ.

      Διαγραφή
  46. APSG Κύριε ΤΑΚΗ εδώ βλέπω μεγάλα παιδιά στο συγκεκριμένο ... μήπως να το κοιτάζουμε,?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. LGVW και HCCH Κύριε Τάκη μου τις προτείνει ο φίλος με τις ντομάτες VOS και το TRNE...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο πεταλούδας (LGVW) έχει πολύ καινοτόμο προϊόν και πριμοδοτείται απο τον όμιλο Γκειτς. Θα μπορούσε να είναι και μακροπρόθεσμη επιλογή!!

      Διαγραφή
    2. κ. Τακη δεν το βρισκω ιδιαίτερα καινοτόμο. Το ιδιο προιον εχει και η Philips και η Clarius. Δε μου αρεσει για τρεις λογους. Η συνδεση με κινητο φαινεται φθηνη και προχειρη στο ματι, η εταιρια εχει μονο ενα προιον το οποιο αναβαθμιζει ανεπαισθητα καθε φορα και δεν εχει οραμα, καθως το επομενο προιον ειναι απλως μια handsfree εκδοση του υπαρχοντος.

      Διαγραφή
  48. Οπότε Κύριε Τάκη LGVW σαφώς αγοράζεται σ αυτά τα επίπεδα?APSG είναι το APOLLO αλλά δεν βρήκα προς τα πού προσανατολίζονται....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. K Τάκη μιας κ ο κλάδος είναι χοτ κ χιτ τι λέτε για αυτήν που ανέφερα χτες:

    InterPrivate Acquisition Corp (IPC)

    Merger Target: Aeva (Mountainview, CA)

    Industry: 4D Lidar Sensors for Self-Driving Electric Vehicles

    Pro Forma Market Capitalization: $2.1 billion

    On Nov. 2, InterPrivate Acquisition Corp agreed to combine in a reverse merger with a private LiDAR company called Aeva. Aeva was founded by two former Apple (NASDAQ:AAPL engineers to provide 4D LiDAR technology. It is used mainly for self-driving technology on electric vehicles.

    The new symbol will be AEVA. After the PIPE (private investment in public equity) capital raise, it will have $328 million in cash. Today its pro forma market capitalization is $2.15 billion.

    Porsche Automobile (OTCMKTS:POAHY and Volkswagen (OTCMKTS:VWAGY have a big stake in Aeva and are partners in the company as well. The company’s claim to fame is its 4D LiDAR on-a-chip technology which compacted the size of the technology to be used in trucks, cars, and self-driving electric vans.

    The company’s well-done slide presentation forecasts $3 billion in adjusted EBITDA (earnings before interest, taxes, depreciation, and amortization by 2030. However, in 2025 it will make $880 million in revenue and $347 million in EBITDA. That works out to about $503 million in present value.

    Therefore, its $1.8 billion enterprise value-to-revenue ratio is only 3.6 times. On page 33 of the slide presentation, AEVA says its peers have higher EV-to-revenue ratios. They range between 3.1 times to 12 times on a median basis.

    Therefore, I estimate that at today’s price IPC stock (AEVA) is at least 100% undervalued. That is, it will be worth double today’s price in several years as its revenue forecast begin to be realized. This stock is worth a close look by serious investors in SPAC stocks.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aντιθέτως ... σκέφτομαι να χτυπήσω BFT (αν προλάβω)

      Διαγραφή
    2. Sir χτυπάτε στο preopen ή το περιμένετε να ανοίξει γενικότερα? δεν το χω με το άνοιγμα της Αμερικής καθόλου πως πάει. Σας ευχαριστώ και πάλι ανεξαρτήτως απάντησης!

      Διαγραφή
    3. gk στο preopen, γίνονται μερικές φορές ειδικά στο ξεκίνημα τρέλα πράγματα...Ειναι market makers?είναι ρομπινχουτιδες; το BFT έγραψε και 40%...Εγω ανάλογα την περίπτωση περνώ ένα 30% -50%της θέσης και μετά πρατω αναλόγως..σημερα πήρα τα μισά στο 11.90 και στην κανονική τα υπόλοιπα 11.35 ...ΠΟΛΥ FOMO...

      Διαγραφή
  50. Κύριε Τάκη αν έχετε την καλοσύνη πείτε μου τι στόχο έχετε βάλει για πώληση σε IPOC APTX NGA στην παρούσα φάση και THCB εφ όσον γίνει το deal?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο στόχος είναι ... ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΨΗΛΌΤΕΡΑ, σε όσο συντομότερο χρόνο. Στην άκρη του μυαλού μου, είναι μέσα Ιανουαρίου (κάπου εκεί) να έχω ελαττώσει το χαρτοφυλάκιο μου απο μετοχές που έχουν τρέξει.

      THCB θα γίνει το DEAL ... εκύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι. Κάτι μου λέει ότι εδώ θα ζήσουμε πολύυυ μεγάλες στιγμές.

      Διαγραφή
    2. Έχει βρει κανείς νούμερα για την Microvast που φημολογείται με την THCB? Βλέπω είναι εταιρεία που έχει ιδρυθεί από το 2006 και έχει έκθεση σε όλο τον κόσμο. Δεν βρήκα όμως τίποτα για τα μεγέθη της.

      Διαγραφή
    3. 5η επιλογή THCB κάπου εδώ σταματώ...fomo...ξανοίχτηκα...μόνο την ayroplane έχω διώξει προς το παρόν. τα σέβη μου Sir και fingers crossed! στην υγειά σας

      Διαγραφή
  51. JWS με CANO HELTH Κύριε ΤΑΚΗ η οποίος άλλος θέλει ριχτε μία ματιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ενδιαφέρον, μα που τις ξετρυπώνετε?!

      Διαγραφή
    2. Κύριε gk το δύσκολο δεν είναι νά τίς ξετρυπωσεις αλλά να τις αξιολογήσεις και εγώ δεν το έχω πολύ γι αυτό και απευθύνομαι εδώ στους φίλους του Μπλογκ...

      Διαγραφή
    3. καλό και το ξετρούπωμα! το θέμα είναι να τρουπώσεις...https://youtu.be/Zi-UD10S-TA
      το που θα τρουπώσεις Sir Takis and co!

      Διαγραφή
  52. Inoviz lidar σε συζητήσεις με cgc...σαν πολλοί δεν πλακωσανε μαζί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Interprivate Acquisition Corp. (IPV) και η άλλη είναι η Collective Growth (CGRO), για την οποία ομως δεν έχω βρει στοιχεία.

    Όσον αφορά την ΑΕVA υπάρχει παρουσίαση [213 εκατ μετοχες μετά την συγχωνεύση αν θυμάμαι καλά απέξω κ αναμένουν υπερδεκαπλασιασμο των πωλήσεων την τριετια 2023-2025🤔😬😁]. Λογικά θα την παίξουν,τώρα το πόσο δεν ξέρω.. ευνοεί ο κλαδος κ η συγκυρία στην παρούσα φάση.

    Πάντως μεχρι κ το 2023 οι εκτιμήσεις της διοίκησης είναι της πλάκας όσον αφορά τις πωλήσεις!!! Το 2025 αναμένουν 880 εκατ, άρα θα πρέπει να προεξοφλησουμε μέχρι εκεί για μια τιμή στα 20$ (P/S: 5). Βέβαια με αυτά που βλέπω τι να πω... Μπορεί να την πάνε κ στα 40 αν την πιάσουν κ αυτήν δηλ. ένα P/S(2025):10.

    Από την άλλη βλέπεις την Velodyne που είχε κάνει κ ανάλυση ο κ. Τάκης και δεν κουνάει ενω θεωρείται στον κλάδο πρωτοπόρος. Τι να πω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Κύριε ANDREAS την inoviz cgro την ανέφερα ,ΧΘΕΣ γιατί μου φάνηκε πολύ ανταγωνιστική από όσα μπορώ να συμπεράνω....ομως δεν είδα να έχουν κλείσει merger..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Kυριε Τάκη την GHIV του πατριώτη γιατί την σνομπαρουμε?λόγω αντικειμένου?Είναι το μεγαλύτερο DEALστα SPACS χωρια που το πάει καλά μέχρι στιγμής στα BETS που έχει κανει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. H μόνη απο τις επιλογές μου για την οποία κοιμάμαι ήσυχος. Σε ένα χρόνο από τώρα, στο january effect του 2021, θα μας (έχει ήδη) πληρώσει πολύ πολύ καλά η συγκεκριμένη.

    Είδα την παρακάτω συνέντευξη του CEO, όπως τον βλέπω είναι πραγματικά τύπος να βάλεις λεφτά στην εταιρία του. when you buy a company you buy the managment..

    https://www.youtube.com/watch?v=dOfcnBgNdh4

    κε Τάκη θερμές ευχαριστίες για τη γνώση..
    κε Butcher, αν θέλετε πειτε μας κι εσείς τη γνώμη σας.
    κε Χίππη, ελπίζω να την έχετε πάρει, είναι στο στυλ σας θαρρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂