Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Nuvve και η βιομηχανία vehicle-to-grid (V2G)

Nuvve ... εδώ ...

Διαπραγματεύεται στον Nasdaq με τον κωδικό NBAC ... εδώ .... και μετά τη συγχώνευση το ticker θα είναι

Αριθμός μετοχών : 20,2 εκατομμύρια μετοχές (όταν εισαχθεί στο Nasdaq)

Παρουσίαση Nuvve ... εδώ ...




Τι είναι το V2G;
Το V2G (vehicle-to-grid) σημαίνει "όχημα σε πλέγμα" και είναι μια τεχνολογία που επιτρέπει την ενέργεια να ωθείται πίσω στο ηλεκτρικό δίκτυο από την μπαταρία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Με την τεχνολογία οχήματος - προς - πλέγμα, μια μπαταρία αυτοκινήτου μπορεί να φορτιστεί και να αποφορτιστεί με βάση διαφορετικά σήματα, όπως παραγωγή ενέργειας ή κατανάλωση σε κοντινή απόσταση.


Η τεχνολογία V2G, επιτρέπει στα δίκτυα ηλεκτρικού ρεύματος να χρησιμοποιούν την ενέργεια που αποθηκεύεται στις μπαταρίες αυτοκινήτων για να καλύψουν τη ζήτηση κατά τις ώρες αιχμής.
Βάσει ερευνών, δίνοντας ενέργεια πίσω στο ηλεκτρικό δίκτυο από ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο μπορεί να αυξήσει την διάρκεια ζωής της μπαταρίας του.


Φορτίζοντας το αυτοκίνητο το βράδυ και καθώς τα περισσότερα αυτοκίνητα είναι παρκαρισμένα το 90-95% του χρόνου, μπορούν να επιστρέψουν ενέργεια πίσω στο ηλεκτρικό δίκτυο, τροφοδοτώντας το σε ώρες αιχμής. Αυτό αποτελεί και μία κερδοφόρα στρατηγική.
Η πατενταρισμένη τεχνολογία V2G της Nuvve βελτιστοποιεί τη φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων (EV), μειώνει το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας των EV και αυξάνει τις θετικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις των EV, υποστηρίζοντας την εισαγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως η αιολική και η ηλιακή, ως εναλλακτική λύση για τις μονάδες παραγωγής ενέργειας από ορυκτά καύσιμα


Μέχρι σήμερα, η Nuvve είναι η μόνη εταιρεία στον κόσμο που διαθέτει πιστοποίηση με διάφορους φορείς εκμετάλλευσης συστημάτων που παρέχουν εμπορικά υπηρεσίες ευελιξίας δικτύου V2G σε ηλεκτρικές συσκευές και σύστημα χειριστές από μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων. "

Η τεχνολογία V2G, ειδικά οι πιο προηγμένες μορφές V2G, όπως η βοηθητική υπηρεσία που παρέχει ρύθμιση συχνότητας στο ηλεκτρικό δίκτυο από κατανεμημένα ηλεκτρικά οχήματα, σχεδιάστηκε στο Πανεπιστήμιο του Ντελαγουέρ από τον καθηγητή Willett Kempton (επίσης CTO του Nuvve) και έκτοτε έχει αναπτυχθεί και εμπορεύεται από την Nuvve Corporation. 

Η Nuvve κατέχει ένα παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο βασικών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας τεχνολογίας V2G που καλύπτουν αμφίδρομες δυνατότητες και υπηρεσίες δικτύου με συγκεντρωτικά ηλεκτρικά οχήματα και συνέχισε να αξιοποιεί το χαρτοφυλάκιο πνευματικής ιδιοκτησίας της, προωθώντας την τεχνολογία V2G με εμπορικές εφαρμογές στόλου EV με ελαφριά και βαριά χρήση οχήματα.
Η πιο καθιερωμένη εμπορική λειτουργία της Nuvve είναι στη Δανία , όπου παρέχει υπηρεσίες V2G για περισσότερα από 4 χρόνια με καθημερινή προσφορά στις αγορές ενέργειας. 


Μετά από πρόσφατες ανακοινώσεις με κορυφαίους κατασκευαστές στην κατηγορία ηλεκτρικών σχολικών λεωφορείων της Βόρειας Αμερικής, η Nuvve αναπτύσσει περαιτέρω τις προσφορές της συνδυάζοντας τις λύσεις V2G με το κλειδί στο χέρι με πακέτα χρηματοδότησης στους πελάτες, συμπεριλαμβανομένων χρηματοδότησης εξοπλισμού, υπηρεσιών V2G, υποδομών και εργασιών συντήρησης. 

Ανεξάρτητοι αναλυτές της βιομηχανίας έχουν προβλέψει ότι η παγκόσμια αγορά τεχνολογίας V2G θα αξίζει πάνω από 17 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2027.

Το SPAC - Newborn Acquisition Corp. (NBAC)
Η Newborn Acquisition Corp. ιδρύθηκε στις Νήσους Κέιμαν στις 12 Απριλίου 2019.
Η Εταιρεία ολοκλήρωσε τη Δημόσια Προσφορά στις 19 Φεβρουαρίου 2020. Εκδόθηκαν 5.750.000 μετοχές στα 10 δολάρια. Ταυτόχρονα με τη Δημόσια Προσφορά, η Εταιρεία πούλησε στον χορηγό της 272.500 μετοχές με 10 δολάρια ανά μετοχή.
Η Εταιρεία έλαβε καθαρά έσοδα περίπου 57.989.380 δολάρια.


Επίσης εκδόθηκε ισόποσος αριθμός ενταλμάτων. Για κάθε 2 εντάλματα αναλογεί 1 δικαίωμα αγοράς μετοχής στα 11,5.

Στις 11 Νοεμβρίου 2020, η Newborn συνήψε Συμφωνίες Συνδρομής με ορισμένους διαπιστευμένους επενδυτές σύμφωνα με τις οποίες οι επενδυτές συμφώνησαν να αγοράσουν 1.425.000 κοινές μετοχές της Newborn, σε τιμή αγοράς 10 δολάρια ανά μετοχή, για μια συνολική αγορά τιμή 14.250.000 δολάρια (PIPE).
Οι επενδυτές θα λάβουν επίσης δικαιώματα για την αγορά 1.353.750 νέων μετοχών. Τα εντάλματα θα μπορούν να ασκηθούν στα 11,50 δολάρια ανά μετοχή.

Τα καθαρά μετρητά που θα διατεθούν στη Nuvve μετά το κλείσιμο της συμφωνίας και μετά από εκτιμώμενες χρεώσεις και έξοδα αναμένεται να είναι περίπου 70 εκατομμύρια δολάρια , αποτελούμενα από περίπου 57,5 εκατομμύρια δολάρια στον λογαριασμό εμπιστοσύνης της Newborn και καθαρά έσοδα 18 εκατομμυρίων δολαρίων PIPE. 

Η επαγγελματική αξία της εταιρείας Nuvve εκτιμήθηκε σε περίπου 132 εκατομμύρια δολάρια. Τα έσοδα από τη συναλλαγή θα χρησιμοποιηθούν για γενικό κεφάλαιο κίνησης, για σκοπούς ανάπτυξης και απόσυρσης 0,6 εκατομμυρίων μετοχών από τους παλαιούς μετόχους της Nuvve.

  • Η Nuvve θα κατέχει ~ 53% της συνδυασμένης εταιρείας. 
  • Περίπου 66 εκατομμύρια δολάρια θα αποτελέσουν μετρητά στον ισολογισμό. 
  • Οι παλαιοί μέτοχοι της Nuvve θα δικαιούνται Bonus 4 εκατομμυρίων μετοχών που έχουν εάν τα έσοδα του 2021 της Nuvve υπερβαίνουν τα 30 εκατομμύρια δολάρια.

Οι υφιστάμενοι μέτοχοι της Nuvve συμφώνησαν να ''κλειδώσουν'' για ένα έτος, από το κλείσιμο της συγχώνευσης, τις μετοχές τους, με την επιφύλαξη μερικής απελευθέρωσης, εάν μετά από 6 μήνες από τη λήξη της συγχώνευσης, τη τιμή ξεπεράσει τα 12,50 δολάρια για 20 από 30 συνεχόμενες ημέρες διαπραγμάτευσης.

Η Nuvve έχει πάνω από 10 χρόνια εμπειρίας σε έργα και αναπτύξεις V2G με δραστηριότητες σε τέσσερις ηπείρους παρέχοντας διάφορα επίπεδα υπηρεσιών. Το V2G επιτρέπει μια πιο αποδοτική χρήση ενέργειας στον ιστότοπο όπου σταθμεύουν τα οχήματα με έξυπνη διαχείριση των φορτίων ενέργειας σε συνδυασμό με τοπικά κτίρια. Οι πελάτες μπορούν να εξοικονομήσουν χρήματα μέσω μειωμένου ενεργειακού κόστους, καθώς τα EV μπορούν να χρεωθούν όταν η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας είναι χαμηλή και το κόστος βελτιστοποιείται.

Η Nuvve έχει πάνω από 33 υπαλλήλους και συμβούλους πλήρους απασχόλησης. Έχει την έδρα της στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, με γραφεία στην Κοπεγχάγη και στο Νιούαρκ (Ντέλαγουερ). Έχει επίσης γραφεία στο Λονδίνο και το Παρίσι για την κοινοπραξία DREEV, όπου συμμετέχει με τον Όμιλο EDF.

Joint Venture with EDF ... εδώ ...


H EDF Group και η Nuvve μέσω της κοινοπραξίας τους αναλαμβάνουν τη διαχείριση εμπορικών δραστηριοτήτων στο Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.


19 Nοεμβρίου 2020
Η Lion Electric Co. (Lion Electric), ένας κορυφαίος κατασκευαστής γνήσιου εξοπλισμού όλων των ηλεκτρικών βαρέων επαγγελματικών οχημάτων, με έδρα το Saint-Jérôme (Κεμπέκ, Καναδάς ), ανακοίνωσε τη συνεργασία του, με τη Nuvve, για την εκτόξευση της τεχνολογίας οχήματος-προς-πλέγμα (V2G) ως τυπικό χαρακτηριστικό των σχολικών λεωφορείων μηδενικών εκπομπών.


H Lion κυκλοφόρησε πρόσφατα το LionA, ένα ηλεκτρικό μίνι σχολικό λεωφορείο, πάνω από ένα ήδη εντυπωσιακό χαρτοφυλάκιο ηλεκτρικών οχημάτων (EV), συμπεριλαμβανομένων των σχολικών λεωφορείων LionC και LionD και μια μεγάλη γκάμα ηλεκτρικών φορτηγών. Η Lion μοιράζεται την ηλεκτρική της τεχνολογία στις διάφορες πλατφόρμες οχημάτων της, πράγμα που σημαίνει ότι η εμπειρία και τα διδάγματα από τα 6 εκατομμύρια μίλια της πραγματικής λειτουργίας του μεταβιβάζονται σε όλα τα προϊόντα της. Με αυτήν τη συνεργασία, τα λεωφορεία Lion και η τεχνολογία V2G της Nuvve θα ενσωματωθούν πλήρως, τα οποία θα επιτρέψουν στις μπαταρίες των οχημάτων Lion να αποθηκεύουν δυναμικά και να αποφορτίζουν ενέργεια όταν συνδέονται και ελέγχονται από την πλατφόρμα λογισμικού της Nuvve.

Η Nuvve και η Lion έχουν ήδη συνεργαστεί σε βασικά έργα που αποδεικνύουν τη σκοπιμότητα του V2G για σχολικές περιοχές και βοηθητικά προγράμματα στην Καλιφόρνια και τη Νέα Υόρκη . Ένα κοινό έργο στο White Plains, NY λειτουργεί επί του παρόντος με αμφίδρομη ροή ισχύος.

"Σχεδιάσαμε την εφαρμογή V2G στις πλατφόρμες μας, έτσι ώστε να παρέχουμε στους πελάτες μας την πιο προηγμένη τεχνολογία που διατίθεται σήμερα", δήλωσε ο Marc Bédard, Διευθύνων Σύμβουλος και Ιδρυτής της Lion Electric. "Η Nuvve φέρνει την κορυφαία και έμπειρη πλατφόρμα συγκέντρωσης για να συμπληρώσει την ισχυρή προσφορά προϊόντων μας, προσφέροντας στους πελάτες μας προστιθέμενη αξία στη διαδικασία."


ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ NUVVE
H Nuvve εκτιμάει ότι τα έσοδα της για το 2021 θα είναι 32,3 εκατομμύρια δολάρια και για το 2022 πως θα ανέλθουν σε 93,4 εκατομμύρια δολλάρια. Το περιθώριο μεικτού κέρδους θα είναι της τάξης του 50%. Μάλιστα η διοίκηση της Nuvve εκτιμάει ότι θα έχει λειτουργικά κέρδη 3,2 εκατομμύρια το 2021 και 25,4 εκατομμύρια δολάρια το 2022.


Η NUVVE με την τιμή της μετοχής στα 10 δολάρια θα έχει μια κεφαλαιοποίηση γύρω στα 200 εκατομμύρια δολάρια. Εφόσον οι εκτιμήσεις της διοίκησης σε ότι αφορά τις πωλήσεις επαληθευθούν  τότε η μετοχή θα διαπραγματεύεται με
  • κεφαλαιοποίηση/πωλήσεις = 6 (με βάση τις εκτιμώμενες πωλήσεις του 2021)
  • κεφαλαιοποίηση/πωλήσεις = 2,14 (με βάση τις εκτιμώμενες πωλήσεις του 2022)

Ο Ισολογισμός της Nuvve δείχνει εξαιρετικά αδύναμος καθώς το Ενεργητικό ανέρχεται σε 3,323 εκατομμύρια δολάρια με 1,251 εκατομμύρια δολάρια Άυλα περιουσιακά στοιχεία και μόλις 50 χιλιάδες ταμείο. Οι συνολικές υποχρεώσεις ανέρχονται σε 5,831 εκατομμύρια δολάρια.


Συνεπώς τα ίδια κεφάλαια της Nuvve είναι αρνητικά, που όμως με τα 70 εκατομμύρια δολάρια που θα ενισχύσουν τον Ισολογισμό της, μετά τη συγχώνευση, θα γυρίσουν τα ίδια κεφάλαια σε θετικά και θα αποκτήσει την απαραίτητη ρευστότητα για να μπορέσει να χρηματοδοτήσει τις δραστηριότητες της και την ανάπτυξη της για τουλάχιστον 2 με 3 χρόνια.

Για τα δεδομένα της Wall Street πρόκειται για μια πολύ μικρή εταιρεία που προσπαθεί να αναπτυχθεί. Εάν τα καταφέρει και πείσει ότι το προϊόν της είναι ανταγωνιστικό και κατακτήσει την αγορά τότε ίσως να ξεχωρίσει. Σε αντίθετη περίπτωση, θα χρειαστεί στήριξη και πολλαπλές χρηματοδοτήσεις.


158 σχόλια:

  1. μηπως δεν υπαρχει στη degirro σαν κωδικος γιατι δε μου βγαζει με το ticker NBAC τιποτα...? πως μπορω να τη βρω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Wter τώρα που γύρισε στο 1.10 αξίζει να τη ξαναδούμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα εγώ μπήκα πάντως στο 10,42 και ο Θεός βοηθός γιατί την πάτησα με την CIIC που την αγόρασα 17 αντί για 13 την πρόσθεσαν στην πλατφόρμα της Πειραιώς ΑΕΠΥ αύριο μεθαύριο θα την έχει και η Degiro τους έστειλα mail να την προσθέσουν αλλά θέλουν 1-2 μέρες και τηλεφωνικό support δεν έχουν για Ελλάδα ή μάλλον πρέπει να πάρεις έξω τηλέφωνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα στην ομήγυρη!!! Στην degiro τους παίρνεις τηλέφωνο έξω και στην βάζουν συνήθως την επόμενη μέρα. Την CIIC την έχουν βάλει απ'την Παρασκευή. Παρεμπιπτόντως γνωρίζει κάποιος το isin της NBAC; Για τον sir Τάκη τι να πούμε, και το sir είναι λίγο και το δάσκαλος είναι λίγο και γενικά ότι και να πούμε είναι λίγο... Κε Τάκη ευχαριστούμε πολύ εκ βαθέων 🙏

      Διαγραφή
  4. Vroom γύρισε 37 δολάρια από τα υψηλά της σε αντιθεση με τη Carvana... Μήπως είναι ευκαιρία για τοποθέτηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το έχω σκεφτεί .... αλλά συνεχίζω να δίνω στον εαυτό μου την ιδια απάντηση.
      "Αυτή τη περίοδο, ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ. Και ότι ρευστότητα υπαρχει στα ηλεκτρικά θα πηγαίνει:

      Διαγραφή
    2. Έχασα το τρένο της ciic που προτείνατε και έμεινα να τη κοιτάω με το στόμα ανοικτο... απίστευτο ράλι ΚΑΙ αυτή! Δυστυχώς στα 25 είναι αρκετά αργά για να πάρω κάποια κομμάτια. Μακάρι να ακολουθήσει το διάγραμμα της ride πριν τη συγχωνευση και να δώσει κάποια ευκαιρία και σε μας που μείναμε έξω.

      Διαγραφή
  5. κ Τάκη το λάθος που πιθανά κάνω είναι ότι αντιμετωπίζω τον αμερικάνο με νοοτροπία ελληνικού χρηματιστηρίου ,ψωροκώσταινας όπου ακολουθεί κατρακύλα όποια μετοχή παρουσιάζει μια αξιοσημείωτη άνοδο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. συμφωνώ με τον SpyEye πως αντιμετωπίζουμε σαν άπειροι τον αμερικάνο. τεχνικά δεν υπάρχουν volatility breaks τίποτα...όμως με το μουτζούρη ποιος θα μείνει? κάποιος μένει πάντα με το μουτζούρη...τίποτα διασπορά και ευχέλαιο και Sir Takis. το απόλυτο 'disruption' σε απλά ελληνικά η ηλεκτροκίνηση. θεωρητικά όσο πομπάρονται τα ηλεκτρικά τόσο θα πρέπει να ζορίζονται τα πετρέλαια όμως αυτό μήνα έχουν δώσει τεχνικά δυνατό entry, δείτε BP, CHEVRON κλπ. Αυτό δεν είναι στρέβλωση? όλα πάνω!? its the Fed!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προσοχή κύριοι!! Δεν θέλω να γίνω Κασσάνδρα...
    Αν κ όπως μου είπε κάποτε κάποιος η Κασσάνδρα δεν ηταν κακή μάντισσα, απλώς μάντευε τα κακά...

    Προσοχή διότι αυτά που συμβαίνουν έχουν στοιχεία.κ χαρακτηριστικά φούσκας κατ' εμέ. Οπως είχε κ πριν μερικά χρόνια ο κλάδος της κάνναβης. Καλές οι προσδοκίες αλλά κοιτάτε κ τα νούμερα λίγο (πχ η Βlnk πέρασε σε market cap το 1Β, έχετε δει τι πωλήσεις κάνει ή ποιες είναι οι εκτιμήσεις για το άμεσο μελλον?). Οι κινεζιες έχετε δει με τι όρους P/S παίζουν? (τουλαχιστον αυτές έχουν πωλησεις)... Άλλες που παίζουμε όπως η Ayro, η Ride κ πρόσφατα η CiiC ουσιαστικά προσδοκίες αγοραζουμε κ business plans έναντι μελλοντικών πωλήσεων... Ένα μεγάλο θααα δηλ!

    Μπαίνω σε διάφορα μπλοκς, και αντί να χαίρονται που μέσα σε 1 μήνα βγάζουν ένα σκασμό λεφτα, βρίζουν γιατί πούλησαν και συνεχίζεται η ανοδος!! Κάποιοι μάλιστα τα ξαναπαίρνουν πίσω πιο ακριβά..

    Προσοχή λοιπόν! Προσωπικά θεωρω ότι μια περίπτωση από τον κλάδο η οποία όχι μόνο έχει μείνει πίσω αλλά παράλληλα ήδη έχει δραστηριότητα είναι η Pic, άρα θεωρητικά έχει κ χαμηλότερο ρίσκο αν ξαφνικά τελειώσει αδοξα το πάρτυ των τελευταίων εβδομάδων.

    Αυτά κ ελπίζω να μην γίνομαι δυσάρεστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Ανδρέα

      Εγώ θα γίνω κυνικός.
      Όποιος φοβάται και δεν αντέχει τα ύψη ... μπορεί να επιστρέψει στην Ελλάδα όπου δεν κινείται φύλλο. Θα έχει την ησυχία του με "τα ζώα μου τα αργά". Θα κοιμάται, θα ξυπνάει και θα βλέπει τα ίδια για χροοοοινια.

      Εδώ είναι New York και τα ηλεκτρικά είναι σε τάση ... όταν τελειώσουν απο εδώ, θα πάει αλλού η τάση.

      Διαγραφή
    2. Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον κύριο Ανδρέα!

      Στα EVs πέφτουν τόνοι χρήματος κι επικρατεί ένας παραλογισμός όπου στο τέλος πολύ φοβάμαι ότι το δάκρυ θα στάξει στο πάτωμα.

      Κάνοντας μια ανασκόπηση στο βιβλίο "The intelligent investor" βρίσκω κάποια αποσπάσματα που ταιριάζουν στην περίσταση και προτείνω σε όποιον θέλει να τα διαβάσει, αν έχει το βιβλίο.

      "The sure thing that wasn't" (p.15), "Investment vs speculation" (p.18), "Unsafe at high speed" (p.36).

      Κάποια σημαντικά μηνύματα:
      Η αύξηση των μεγεθών μιας εταιρείας δεν συνεπάγεται απαραίτητα όφελος για τους μετόχους.
      Όταν επενδύεις σε οτιδήποτε θεωρείται hot δεν μπορεί να ελπίζεις σε αποτελέσματα καλύτερα από το μέσο όρο.
      Πρέπει πάντα να προστατεύεις συνειδητά τα κεφάλαιά σου απέναντι σε ενδεχόμενες απώλειες.
      Και χαρακτηρίζει τους απερίσκεπτους επενδυτές ως "spendthrift misers",  δηλαδή σπάταλους φιλάργυρους.

      Κάποτε, το '99, οι εταιρείες ίντερνετ θα άλλαζαν τον κόσμο και τη ζωή μας. Το ίντερνετ εδραιώθηκε, άλλαξε ο κόσμος, άλλαξε και η ζωή μας, όμως πολλές εταιρείες που υπήρχαν το 1999 δεν υπήρχαν το 2002 ενώ σε αυτές που γιγαντώθηκαν κανείς δεν καβάλησε το κύμα από την αρχή ως το τέλος.

      Σταματάω εδώ για να μην γίνω γραφικός. Θα μου πείτε, άσε μας ρε Ευρωβλάχε έχασες το τρένο και γράφεις δοκίμια. Όχι απλά δεν μπορώ να διαχειριστώ μια τόσο επιθετική αγορά όπως τα EVs και προσπαθώ να κρατήσω χαρακτήρα. Εδώ είναι πραγματικά για έμπειρους παίχτες και όχι για χήρες και ορφανά.

      Διαγραφή
    3. Αν και κατεχω PIC με προβληματιζει το οτι κινειται υβριδικα.
      Με βαση την εταιρια ,με χρηση του συστηματος τους γινεται εξοικονομηση 20 -50 % . Γιατι καποιος να τους επιλεξει και να μην παει σε καθαρα ηλεκτρικη λυση?
      Επισης οι παραδοσιακοι θα μεινουν να τους κοιτανε ?
      Η Τουοτα π.χ παει υβριδικα 10+ χρονια , ανακοινωσε οτι θα βγαλει 5 νεα μοντελα πληρως ηλεκτρικα και σε χαμηλη τιμη , πρωτοστατει στις μπαταριες και ομως αποτιμαται χ1 φορα της πωλησεις της .

      Μηδενισα με κέρδη την θεση σε ayro και μετα απο τα δημοσιευματα για την ride και στην ride ( τις οποιες αγορασα μετα απο αναφορα του Τακη και επιλογης μου ).Για ride ,τοσα χρονια εχω διαπιστωσει οτι οπου υπαρχει καπνος υπαρχει και φωτια τις περισοτερες φορες τελικα , μακαρι να κανω λαθος . Καλη συνέχεια στους εναπομειναντες.

      Πιο παλια καπου διαβασα οτι ο Parker ενας απο τους πιο hot <> την υψηλοτερη βαθμολογια στην καριερα του σε λευκο κρασι την εδωσε στο Ασυρτικο Σαντορινης φτιαγμενο απο την ενωση (SANTO WINES) .Θα συμφωνησω απολυτα μαζι του και θα ανοιξω ενα στην υγεια σου Αγαπητε Τακη.

      Επισης θα προσπαθησω να ανταποδωσω με << uxin >> (για λογους που εχω αναφερει σε προηγουμενη αναρτηση).

      Αφου πρωτα βγαλει αποτελεσματα και δουμε οτι αλλαζει το παιχνιδι .

      Αν παλι δουμε οτι ειναι απατη προλαβαινουμε ανετα να βγουμε. ( αποψη μου )

      Με την πρωτη αναφορα ,ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΛ !!!

      Kατεχω uxin .




      Διαγραφή
    4. Κύριοι η αγορά είναι εδώ και ότι να μου λέτε ακόμη τα EVs είναι χαμηλά. Απίστευτα χαμηλά. Κάποια στιγμή τα EVs θα διορθώσουν και θα διορθώσουν βαθιά .. όμως θα επανέλθουν και θα πάνε ακόμη πιο ψηλά. Έτσι γίνεται όταν κάτι αναπτύσσεται ... θα τιμολογηθεί με τις πωλήσεις, με τις προσδοκίες, με το πόσο καινοτόμο είναι το προϊόν.
      Μην βαλθείτε κύριοι να πουλήσετε Αθηναϊκές Συμμετοχές στις 2.000 δρχ ή Ερμή στις 3.000 δρχ ή κέκροψ στις 2.500 επειδή βρίσκονταν στις 500 δρχ.
      Ακόμη ως κλάδος είμεθα χαμηλά ... δείτε Τεσλα για παράδειγμα. Είναι σαν να λέμε πέρσι το 2019 το Γενάρη ότι η Τέσλα είναι ακριβή.

      Διαγραφή
    5. Η μεγάλη μακροπρόθεσμη εικόνα του κλάδου των ηλεκτρικών αυτοκινητων. Ποιές θα είναι οι κεφαλαιoποιήσεις στο τέεεεεελος της διαδρομής και στην ολοκλήρωση της ανάπτυξης;

      Όταν ολοκληρωθει η μεταβαση των πολιτών ολόκληρης της Γης προς τα ΕV τότε εκείνη την περίοδο η αγορά θα έχει ξεκινήσει να μην τιμολογεί προσδοκίες, να μην κοιταζει καινοτομία και να μην αποτιμα κεφαλαιοποιήσεις κοιτώντας τις πωλήσεις Χ5 ή Χ10 ή Χ20 ... αλλά τότε θα κοιταζει η αγορά κέρδη και χρηματοροές ...
      Τόοοοοτε όποιες εταιρείες δεν τα καταφεραν να καινοτομήσουν και να πουλήσουν το προιον ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΘΑ ΜΗΔΕΝΙΣΟΥΝ ή θα τους εξαγοράσουν, ότι υγιές είχαν, οι τελικοί νικητές για μια μπουκκιά ψωμί.
      Και πόσο θα αξίζουν τόοοοτε οι τελικοί νικητές;
      Η απάντηση μου θα ήταν ... να ψάξει ο κόσμος να βρει τι κεφαλαιοποιησεις έχουν σήμερα οι μεγάλοι του ευρύτερου κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας Ford, General Motors, Nissan, BMW, Fiat, Honda και όοοολοι αυτοί ...
      Απο 40 εως 100 δισεκατομμύρια δολάρια; Αντε να βάλουμε και τον πληθωρισμό στην εξίσωση ... και να πουμε 200 δις; Κάπου εκεί.

      Διαγραφή
    6. Αλλά τόοόοοτε εμεις, ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ηλέκτρικά αυτοκίνητα ... αλλά καινουργιες εταιρειες που θα ετοιμάζοντσι να βγαλουν στην αγορά ΙΠΤΑΜΕΝΑ και αυτόνομα 100% αυτοκίνητα και όχι ηλεκτρικά. ✌✌✌

      Διαγραφή
    7. Ήδη η αγορά κοιτάζει εταιρείες όπως:

      https://momentus.space/

      Και
      https://www.virgingalactic.com/

      ή

      https://virginhyperloop.com/

      Διαγραφή
    8. https://www.newsit.gr/auto/vomva-apo-tin-T-E-ta-yvridika-aytokinita-molynoun-poly-perissotero-ap-oso-lene-min-ta-epidoteite/3147600/

      Διαγραφή
  8. Δεν διαφωνώ κ Τάκη για αυτό κ έχω θέσεις στον κλάδο.. απλά επειδή μας διαβάζουν κ πολλοί νεώτεροι (οι οποίοι πχ μπορεί να μην αγόρασαν Ayro το καλοκαίρι στα , να τους παει στα 2.5, να έχουν τα έντερα να μείνουν κ κάποιοι να ενισχύσουν και τελικά να βγουν νικητες ή Βlnk στα 5 ή ΝΙΟ oταν το πρωτοαναφερατε κ εσείς ή πόσα άλλα..), θεωρώ ότι θα πρέπει να αναφέρουμε κ τους κινδύνους.

    Για αυτό κ ανέφερα ως παράδειγμα την Pic που αξίζει την προσοχή κ ας έχει πάρει φωτιά ο κλάδος, ή αντίστοιχα η σημερινή που κάνατε ανάλυση σε αυτό το thread!

    Τι να τους πω δηλ? Δεν πειράζει αν δεν πήρατε Li ή Χpeng στα 20 αρχή του μήνα, πάρτε την τώρα στα 70+? Ακόμα κ τη Ride που την πιστεύω θα ήμουν επιφυλακτικός να την προτείνω (καθώς όσοι την πήραμε είδαμε το τραινακι από τα 30+ στα 13, κ ας λέγαμε όλοι τότε ότι θα γίνει σαν την Shll προ merge k θα γράψει 60) ή την Arrival μετά το σημερινό!

    Διότι όπως είπατε είναι σε τάση τα ηλεκτρικά και κάποια στιγμή όταν τελειώσουν από εδώ θα πάει αλλού η τάση. Κ σε κάποιους θα μείνουν τα χαρτιά αγορασμενα στο θεό να περιμένουν την επόμενη γύρα στα ηλεκτρικά όταν αυτή γίνει....

    Ο κλάδος καλος είναι κ με προοπτική ναι!! Αλλά για μένα αυτό που συμβαίνει αυτές τις 2-3 εβδομάδες είναι υπερβολή κ σπεκουλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ η Palantir, η Snowflake όταν πρωτομπηκαν στο χρηματιστήριο ήταν φτηνές οι IPO τους?
      Ούτε η PIC είναι φτηνή κύριε Ανδρέα ... καμιά εταιρεία ποτέ και σε καμια αγορά δεν μπαίνει φτηνά στο χρηματιστήριο.

      Αν θέλετε την δική μου γνώμη .... αν δεν αλλάξει κάτι συνταρακτικά στη χώρα μας και συνεχίσουμε με τα ίδια μυαλά .... ακριβή είναι η Ελλαδα. Ότι κινείται στο εσωτερικό της χώρας μας, αυτό ειναι ακριβό και είναι ΜΗ επενδυσιμο.

      Διαγραφή
  9. Θα συμφωνήσω στο σύνολο της ανάλυσης και της τοποθέτησης του Κυρίου Τάκη γιατί μας έχει αποδείξει και αυτό διαχρονικά και επαναλαμβανόμενα αυτό που μου έλεγε ένας καθηγητής μου:Προσπάθησε να βλέπεις τουλάχιστον μια μέρα μπροστά απ ότι βλέπουν οι άλλοι...Ο Κύριος Τάκης προφανώς βλέπει κάποια χρόνια μπροστά ...Με τον Κύριο Andreas θα συνταχθω στο να είμαστε προσεχτικοί στην Στρατηγική μας...Ειμαι μέσα από ΧΘΕΣ στο premarket Ciic pic ipoc και αργά μπήκα σε APXT...Περιμενουμε την γνώμη σας Kυριοι Τάκη Ανδρέα και λοιποί για APXT ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kύριε GERRY έλεγα για Palantir

      Να θυμίσω τι εγραφα για Palantir.

      27 Σεπτεμβρίου 2020 - 10:28 μ.μ.

      Εμένα μου φαίνεται πανάκριβη.
      Άντε να πιάσει μια τιμή 10 φορες τις πωλήσεις της. Που σημαίνει κάτω απο 5 δολ. Θα μπορουσε να εχει ενδιαφερον ... όμως θα επικρατήσει παροξυσμός προς τα 20 δολάρια ... όπου εκεί θα παίζει 40 φορές τις πωλήσεις της.
      ------------------------------------------
      Τάκης Μορφονιός28 Σεπτεμβρίου 2020 - 9:25 π.μ.

      Στην τιμή 12 δολάρια η μετοχή θα έχει :
      τιμή/πωλήσεις = P / S = 15 με βάση όμως τις εκτιμώμενες πωλήσεις του 2021.
      Η εταιρεία εκτιμά αύξηση πωλήσεων 30% σε ετήσια βάση.

      Βάση των Ταμειακών Ροών η μετοχή θα μπορούσε να χτυπήσει τα 19 δολάρια.
      --------------------------------------------
      Τάκης Μορφονιός28 Σεπτεμβρίου 2020 - 9:33 π.μ.

      Αλλα θα μου πείτε ότι εδω η Snowflake αποτιμάται στα 63,5 δις ... γιατί να μην πάει και pltr στα 60 δις; 30 δολάρια δηλαδή .... ούτως ή άλλως όλος ο λαός πιστεύει ότι αργά ή γρήγορα θα πιάσει τριψήφιο νούμερο.
      ------------------------------------
      nek28 Σεπτεμβρίου 2020 - 12:32 μ.μ.

      Καλημέρα. Σε ποια τιμή θα ξεκινήσει κ. Τάκη;
      ------------------------------------
      Τάκης Μορφονιός30 Σεπτεμβρίου 2020 - 12:37 π.μ.

      10 με 14 δολ θα είναι η εκκίνηση.
      Αλλά θα πετάξει πάνω απο 20.

      Διαγραφή
    2. Άρα

      Aυτη τη στιγμή η Ave Point στα 2 δις κεφαλαιοποίηση φαίνεται λογικά αποτιμημένη ... παιζει 10 με 13 φορές τις πωλήσεις της, του 2020 ΟΜΩΣ.

      Διαγραφή
  10. Κύριε Τάκη να υποθέσω είστε ήδη μέσα σε NBAC ?Πιο είναι το Ticker?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κύριε Τάκη σας ευχαριστώ πολύ...Εχω πάρει το μήνυμα..Απο το preopenin μέσα και NBAC ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κύριε Τάκη δεν μου το δίνει πουθενά σε διαπραγμάτευση και τιμή ούτε το Yahoo ούτε το marketwatch...το έψαχνα από ΧΘΕΣ να μπω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλημέρα και Τάκη. Συμφωνώ με ότι λέτε!
    Ειδικά για την Ελλάδα είμαι από τους ελάχιστους που τα έλεγα καιροοοο πριν αν θυμάστε και είχε κ αντιπαράθεση με τον κ Hippy (καλά να είναι ο άνθρωπος).

    Επίσης συμφωνώ ότι ούτε η Snow μπήκε φτηνα, ούτε η Palantir, ούτε η Unity, η JFrog οι πόσες άλλες...

    Άλλο όμως να αγοράζεις την πρώτη που αν θυμάμαι θα έμπαινε αρχικά στα 70, μετά το κάναν 120 λόγω υψηλής ζήτησης κ τελικά άνοιξε στα 245, και άλλο τη δεύτερη που μπήκε μεσω direct listing και σου έδωσε τη δυνατότητα να τοποθετηθεις γιατί η τιμή "εκατσε" μέχρι να μοιραστεί η τραπουλα.
    Επίσης μια βασική διαφορά είναι ότι οι 2 αυτές (μιας κ τις αναφέρατε κ άρα τις χρησιμοποιώ ως παράδειγμα κ όπως ξέρετε στην δεύτερη τοποθετήθηκαν κιόλας), ναι μεν ακριβές -η μία πιο ακριβή από την άλλη σε όρους p/S- αλλά τουλάχιστον στο αντικείμενο τους είναι established. H Palantir πχ είναι 17 χρόνια υφιστάμενη εταιρία με στενούς δεσμούς με το βαθύ κράτος των ΗΠΑ κ αρχικό επενδυτή την CIA.

    Σε αντίθεση με τα ηλεκτρικά που όπως είπα αγοράζεις προσδοκία και θαααααα γίνουν πωλήσεις στα χαρτιά. Ούτε καν παραγουν ακομα οι περισσότερες αλλά και όταν αρχίσουν να παραγουν δεν ξέρουμε τελικά τι και πόσο θα πουλήσουν. Όπως καλά θα ξέρετε πχ τα preorders στην Ride (την οποία κ πιστεύουμε κ έχουμε τοποθετηθει και βάσει αυτών βγάζουμε αναλύσεις βασει P/S και μελλοντικών πωλήσεων) δεν είναι δεσμευτικα και οι προκαταβολές που δίνονται είναι της τάξεως των 100 δολαρίων αν δεν κάνω λάθος.

    Την Pic την έφερα σαν παράδειγμα όχι γιατί είναι φτηνή αλλά γιατί πρώτον παράγει και δεύτερον δεν έχει ακολουθήσει αυτό το ράλι που έχουν κάνει αλλες. Μπορεί να ήταν ατυχές το παράδειγμά μου...

    Γενικά τα γράφω αυτά όχι γιατί διαφωνώ αλλά για να παρουσιάσω το δικό τρόπο σκέψης κ επενδυσης. Όταν πχ ξαφνικά η Αyro πηγαίνει από τα 4 τον Ιούλιο που ψωνιζαμε όπως είπα στα 2.5 κ τώρα μέσα σε ούτε 10 μέρες κάνει επί 4χ θεωρώ ότι πρέπει να πουλήσεις. Γιατί και τεχνικά να το δεις οι πιθανότητες για ένα γύρισμα είναι μεγαλύτερες. Αν δεν κάνω λάθος κ εσείς δώσατε ένα μεγάλο μέρος της θέσης σας ίσως γι αυτο, ίσως λόγω του ότι έκοψε νέα χαρτια. Αντίστοιχα στην Ciic που πιάσατε διάνα, είπατε ότι αν πάει γρήγορα στα 50 θα δώσετε (και καλά θα κάνετε θεωρώ καθώς έχουμε πρόσφατο το παράδειγμα της Shll). Βέβαια θα μου πείτε κ η ΝΙΟ είχε το καλοκαίρι 3 δολάρια κ τώρα έχει 53! Ε πάνω σε αυτό δεν έχω να πω κάτι...Εκεί παίζει ρόλο τι έχει ποντάρει ο καθένας και πόσα βγάζει σε "απολυτο" πλέον νούμερο για να είναι ευχαριστημένος. Αλλιώς τα σταθμίζεις αν έχεις πάρει 1000 κομμάτια στα 3, αλλιώς 10.000 κομματια.

    Aυτο δεν σημαίνει ότι η κάθε περίπτωση και η καθε Αyro δεν θα πάει σε βαθος χρόνου όπου είναι να πάει αν κλείσει 1-2 δουλειές (προφανώς για αυτό μπήκε ο Κινέζος μεσα) ή η Arrival αντίστοιχα αν ισχύουν αυτά που λέει και που σωστά αναλυσατε!

    Άλλο αυτό και άλλο να κυνηγάς από πίσω τιμές στο επί 4 μέσα σε μια εβδομάδα όταν ξαφνικά έγινε ο κλάδος hype.

    Oπως ειπα δεν διαφωνώ αλλά προσπαθώ να παρουσιάσω το δικό μου τρόπο σκέψης και στρατηγικης. Από κει κ περα συμφωνώ μαζί σας. Όποιος για παράδειγμα επιλεξει 10-20 περιπτωσεις και βάλει από 1-2 χιλιάρικα στην καθεμία κ κοιμηθεί κ δεν ξανασχοληθει να τα κοιταζει κάθε μέρα από πανω, NAI αυτός θα βγάλει πολύ περισσότερα σε βάθος χρόνου (ενδεχομένως κ από κάποιους άλλους που επενδύουν πολλά περισσότερα). Κάποιες θα του βγουν εξωπραγματικά και σε κάποιες θα χάσει το μικρό ποσό επένδυσης. Αν το καλοσκεφτείς να το θέσω και επενδυτικά, ο τρόπος αυτός ειναι μια μορφή αγοράς ενός option με απεριόριστο time value...

    Aυτα είχα να πω και εύχομαι να συνεχίσουμε τις επιτυχίες μας! Τουλαχιστον εδώ έχει νοημα γιατί στην Ελλάδα τζάμπα έκαιγε η λάμπα..😂😁

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο 73,4% το επιτόκιο δανεισμού των μετοχών Ride για σορταρισμα. Έτσι και κάνει διαφυγή το χαρτί ... θα γίνει της Ayro το κάγκελο.
      Αντίθετα στο CIIC δεν τολμάνε ακόμη οι σορταδόροι ...

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη, γιατί το θεωρείτε bull sign το αυξημένο επιτόκιο δανεισμού μετοχών?

      Για ενδεχόμενο short covering?

      Αν είναι όπως τα λέτε θα πρέπει να εκραγεί το χαρτί!

      Διαγραφή
    3. καλησπέρα sir Takis. πήρα τηλ σε 2 τράπεζες για να δανείσω Ride και μου είπαν μόνο μέσω Χρηματιστηριακής Αμερικής ή μέσω της ΙΒ πλατφόρμας μέσω της εδώ τράπεζας. Επειδή το αναφέρατε σε προηγούμενο σχόλιο ότι το επιτόκιο δανεισμού των σορτάκηδων μπορούμε να το δούμε εάν καλέσουμε τράπεζα για να δανείσουμε, έχετε κάποια ελληνική τράπεζα υπόψη σας?

      Διαγραφή

    4. Ευχαριστώ θερμά, είμαι καλά δόξα τω θεώ κύριε Αντρέα. Είμαι επίσης κερδισμένος περί το 15% μέχρι στιγμής για φέτος στο ΧΑΑ όπου έχω το 90% των επενδύσεων μου. Εάν ήμουν στις ΗΠΑ (μόνο αυτή ξεσαλώνει) θα κέρδιζα ίσως 150% αλλά θα έπρεπε να ακολουθώ στα τυφλά εσάς και άλλους διαβασμένους συναδέλφους στο μπλογκ. Δύσκολο για μένα α) λόγω του χαρακτήρος μου (στοιχηματίζω σε κάτι που γνωρίζω και με τις πιθανότητες υπέρ μου) και β) λόγω των υπερβολικά πολλών προτάσεων που έχουν συνολικά προταθεί απ΄τους θαμώνες του μπλογκ τις οποίες δεν έχω την ικανότητα να ξεδιαλέξω.

      Μια χαρά ως εδώ με μόλις το 10% του χαρτοφυλακίου στις ΗΠΑ, ίσα για την αδρεναλίνη. Καλή συνέχεια, εύχομαι πάντα και μόνο επιτυχίες.

      Διαγραφή
    5. Κύριε Ευρωβλάχε το υψηλό επιτόκιο δανεισμού σημαίνει ότι σορτάρουν και τα σώβρακά τους.

      Το ίδιο συνέβαινε και στο AYRO. Δανειζόντουσαν με 50% και άνω και σόρταραν. Τα είχα γράψει αυτά ....
      Ώσπου το χαρτί άρχισε να ανεβαίνει και ξαφνικά ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΟΎΝ ΑΥRO. Με τέτοια έκρηξη , που να τολμήσουν!!
      Το ίδιο θα συμβεί και εδώ .... αν κάνει την υπέρβαση των 32 δολαρίων και έχει κάνα δύο δυνατές συνεδριάσεις τότε θα ξυπνήσω την επόμενη και θα δω οτι ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΟΎΝ RIDE .... τότε θα γίνει της ayro το κάγκελο!!!

      Διαγραφή
    6. Κύριε Τάκη πιστεύετε ότι αξίζει ένα μικρό bet η RIDE, έτσι για την ευχαρίστηση ή προτιμάτε περισσότερο την CIIC?

      Διαγραφή
    7. Θα βρούμε άλλα κύριε Ευρωβλάχο .... cool. Θα βρούμε και νέα και καλύτερα!!!


      μην χτυπάτε αγορές όταν ανεβαίνουν τα χαρτιά. ΑΝ διορθώσουν βλέπουμε .....αλλά τότε κανείς δεν θέλει.

      Διαγραφή
  14. Κύριε Andrea ελπίζω δεν παρεξηγήσετε το σχόλιο μου γιατί ακριβώς αυτή την στρατηγική επισημανα και αυτό κάνω...Μικροτερα bets σε αρκετές και αν κάτι εκρήγνυται όπως Ayro πώληση τουλάχιστον 75% της θέσης ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κ Gerry ναι χθες πήρα μια θέση στο ΑvePoint όταν μου την ανάφερε ο κ Τάκης κ μου είπε να ρωτήσω. Ρώτησα κ ανάρτησα σε μήνυμα ακριβώς τι μου απάντησαν στο thread (γραμμένο σε greeklish).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κύριε Τάκη εφ όσον μας αφορά απλά το αναφέρω μήπως από εκεί εντοπίσετε κάτι στις εταιρείες που περιέχει:ETF:SPAC περιέχει καμμία δεκαριά...Και ETF τηλεϊατρικήςEDOC...Για να μην παρερμηνευτεί μιλάω μόνο για εντοπισμό εταιρειών και όχι για αγορά του ETF... Πάντως τα ETFS στις ανανεώσιμες τα πήγαν πολύ καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΔΙΟΡΘΏΝΩ ETF: SPAK...ξεχωριζει η DKNG...αξιολογειστε τα εσείς η άλλος μπορεί...Εγω δεν το χω ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ θέλω THCB και Microvast (μέρες το λέω) ... εν αναμονή της οριστικής συμφωνίας και του presentation για να δούμε τους τελικούς όρους.

      Όποιος βρει κάτι,παρακαλώ, να το πoσταρει ...

      Διαγραφή
    2. Πολύ καλή περίπτωση φαίνεται η Microvast εγώ θα προσπαθήσω να μπω σήμερα αν μείνει κάτω από το 12.
      "After a three-month construction period, battery manufacturer Microvast celebrated the topping-out ceremony of its new European headquarters and the production building for Li-ion battery systems in Ludwigsfelde.

      Microvast plans to inaugurate its first production line in March 2021 and start supplying battery modules and battery packs to its customers in Europe. “Especially in these challenging times, we are very pleased with the progress of construction,” says Sascha Kelterborn, who is a member of the board of directors of Microvast, Inc. and managing director of Microvast GmbH.

      At the Battery Systems plant, Microvast intends to assemble cells produced by its Chinese sister company Microvast Power Systems in China. Initially, the production capacity is to be 1.5 GWh per year, later Ludwigsfelde is to be expanded to up to 6 GWh. Then up to 250 jobs will be created. The company, which was founded in Texas in 2006, has invested around 50 million euros in the first expansion stage, according to its own statements.

      For Ludwigsfelde as the location for the European headquarters with the administration, research and development and the attached production building, the “excellent transport connections to major roads and the public transport network in the Berlin-Brandenburg region” played a special role. According to Microvast, this will make access to the metropolitan region and thus to cooperation and the exchange of know-how with research and educational institutions in the entire region easier. Ludwigsfelde is home to, among other things, a Mercedes-Benz Vans plant, as well as logistics centers of Volkswagen and Siemens."

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  18. K Τάκη όσον αφορά το συγκεκριμένο deal (THCB και Microvast), το οποίο γράφεται ότι είναι πολύ κοντά, έχετε βρει κάποια στοιχεία για το τι αναμένει η Mictovast σε Sales, growth etc? επίσης θα περιμένετε να ανακοινωθεί το σχέδιο κ να δούμε την αποτίμηση ή έχετε ήδη ανοίξει θεση λόγω Fomo κ κατόπιν θα το μελετήσετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Romeo Power plans to merge with a SPAC called RMG Acquisition Corp. (ticker: RMG), with RMG shares converting to shares in Romeo Power by the end of the year under the ticker RMO on the New York Stock Exchange. The deal values Romeo Power at about $1.3 billion.

    Όσον αφορά αυτό το deal το έχετε καθόλου κοιτάξει?

    https://www.google.com/amp/s/finance.yahoo.com/amphtml/news/interview-romeo-power-sees-opening-191619239.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι.
      Έχω και μια παρουσίαση της έτοιμη. Μπείτε ... εφόσον σας αρεσει.

      Διαγραφή
    2. Με την τιμή της μετοχής στα 10 δολάρια και μετά την ενοποίηση η Romeo θα αποτιμάται 1,34 δισεκατομμύρια δολάρια, που αντιπροσωπεύει :

      0,81 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 1,65 δισεκατομμυρίων δολαρίων, του 2024.

      1,15 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 1,156 δισεκατομμυρίων δολαρίων, του 2023

      1,75 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 765 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2023.

      3,25 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 412 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2022

      Διαγραφή
    3. Το presentation της Romeo (RMG)
      Με το χθεσινό κλείσιμο εγώ κ. Τάκη έχω
      1,5 φορές τα έσοδα του 2023
      1 φορές τα έσοδα του 2024
      0,7 φορές τα έσοδα του 2025

      https://romeopower.com/RMO-Merger_Investor-Presentation_8-K_2020-10.pdf

      Διαγραφή
    4. Κύριε Γιώργο αναφέρομαι πάντα με τιμές μετοχής 10 δολάρια.

      Διαγραφή
    5. Με την τιμή της μετοχής στα 10 δολάρια και μετά την ενοποίηση η Romeo θα αποτιμάται 1,34 δισεκατομμύρια δολάρια, που αντιπροσωπεύει :

      0,81 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 1,65 δισεκατομμυρίων δολαρίων, του 2025.

      1,15 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 1,156 δισεκατομμυρίων δολαρίων, του 2024

      1,75 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 765 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2023.

      3,25 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 412 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2022.

      Διαγραφή
    6. Ναι το είδα κ. Τάκη. Απλώς έχω σε excel τα spacs που με ενδιαφέρουν και αλλάζω τις τιμές μετχ. ώστε να βλέπω ποια είναι ακριβά και ποια όχι.
      Στο δια ταύτα, αν πιάσει τα νούμερα που λέει νομίζω ότι είναι πολύ καλή περίπτωση γι' αυτό και ενώ την κοιτούσα μέρες, μπήκα χθες, μήπως και κάνει κανένα τίναγμα και την κοιτάμε.

      Διαγραφή
  20. Καλό μεσημέρι σε όλους.
    Συμφωνώ κ. Τάκη. Καβαλάμε το κύμα της ηλεκτροκίνησης. Σίγουρα, μετά από 1.000 - 1.500% αποδόσεις (από τα χαμηλά) θα γίνουν και μεγάλες διορθώσεις, ίσως και πάνω από 50%. Βέβαια τώρα ανεβαίνει και ο κάθε πικραμένος, πχ κινέζική εταιρία πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, η Kaixin Auto Holdings (KXIN) με 14 dealers σε όλη την Κίνα και πτώση πωλήσεων - αύξηση ζημιών το 2019, χωρίς καμία είδηση, έκανε >200% σε 2 μέρες. Έχει όμως μια φωτογραφία porsche στη home page του site της.

    Στην CIIG πάμε για τρίπλωμα, μπορεί και σήμερα... (ήδη +26% στο premarket)
    Αγορές χθες στην έναρξη λίγες μπαταρίες (RMG και NBAC).

    Καλά κέρδη σε όλους εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κε τακη τι πραμα ειναι αυτη η FTEK πυραυλοσ το λιγιτερο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Sir Takis τέτοια ώρα τέτοια λόγια...
      Αν θυμάστε είχα αναφέρει ότι πρέπει να βρούμε εταιρίες που έχουν σχέση με την μείωση του CO2...είναι πολλά τα λεφτά Άρη
      Αν είχα περισσότερο χρόνο ίσως έβρισκα κάτι...δυστυχώς δεν βρήκα
      Συγχαρητήρια για τις τωρινές επιλογές σας, εύγε...

      Διαγραφή
  22. https://spacinsider.com/2020/11/20/gigcapital3-inc-reportedly-targeting-ev-copmany-lightning-emotors/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την έχω υπόψη μου και αυτή.
      Ευχαριστώ.

      Προσοχή, όμως ακόμη είναι στο Θαααααααα.

      Διαγραφή
  23. μου έχει λείψει ο κος. Hippy. έκοβε ο sir Takis έραβε ο κος. Hippy. μεγάλη απώλεια απτό blog, χωρίς να θέλω να μειώσω τον Sir και τη δουλειά που κάνει. ήθελα να το γράψω τώρα που βλέπω ξανά κίνηση στο CRUD etf και είχαμε ανταλλάξει 1-2 μηνύματα τότε. ελπίζω να είναι καλά και να ξανάρθει. μεγάλος ορθολογιστής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από το τέλος Ιουνίου διατηρώ αμετάβλητη τη θέση μου στο CRUD (δηλαδή τα 2/3 της αρχικής καθώς έδωσα τότε με πολύ μικρό κέρδος το 1/3 ώστε να μειώσω το ρίσκο). Την Πέμπτη 19/12 η Goldman Sachs έβγαλε το παρακάτω report για τις μεγαλες ευρωπαϊκες πετρελαϊκες....Κατά την άποψη της BP, Repsol με τη μεγαλυτερη απόδοση

      Top picks: Buy BP (on CL), Repsol, RDShell, ENI and TOTAL

      -We believe BP is on the cusp of delivering one of the industry’s strongest pipelines
      of new oil & gas projects, while revitalising its GoM and North Sea legacy assets,
      resulting in a c.17% FCF yield in 2021, on our estimates. The company is also
      intensifying its focus on capital discipline and cost efficiency, and has introduced an
      enhanced de-carbonisation strategy on the path to becoming net zero carbon.

      -In our view, Repsol currently offers one of the most attractive cash returns to
      shareholders in our coverage (dividend yield of 7.6% in 2021E). With the company
      having one of the most resilient downstream businesses in Europe, we believe it is
      well positioned to navigate the current macro downturn and generate resilient cash
      flow in the coming years.

      -TOTAL is a structural industry winner, in our view, with strong cash flow generation
      (c.10% 2021E FCF yield) and one of the sector-leading cash returns to shareholders,
      offering a dividend yield of 7.9% (2021E). The company has one of the strongest
      balance sheet positions among EU Big Oils, with gearing maintained at some of the
      lowest levels among the group.

      -ENI is transforming into a higher-return business, on our estimates, driven by leading
      exploration success, disposals and a strong pipeline of project start-ups.

      -RDShell, while having rebased its dividend base lower this year, offers an attractive
      FCF yield (10% 2021E) compared with the group and a credible decarbonization
      strategy driven by its leading integrated gas division.

      Διαγραφή
  24. Η WTER μάλλον ετοιμάζει κίνηση οπότε βούτηξα 15.000 τεμάχια με 1.12$ και θα περιμένω άλλα τόσα αν μου έρθει προς το 0.80$.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα μπουμπουνισα στα 1.22. 1500$ σε λίγες ώρες είναι καλό μεροκάματο.

      Διαγραφή
    2. https://finviz.com/quote.ashx?t=WTER&ty=c&ta=1&p=d

      Εγώ βλέπω μεγάλες πιθανότητες, για ελάχιστη τιμή στόχο 2,4 ... και γρήγορα, αν ενεργοποιηθεί η πτωτική σφήνα.

      Διαγραφή
    3. Σύντεκνε έχω δε κατεω από σφήνες και σφυριά. Μυρωδιάς ειμαι😅🤣😅🤣😅🤣

      Τα περιμένω για αγορά πάλι αν μου πάνε προς το 1.10

      Διαγραφή
    4. https://www.leafly.com/news/politics/historic-congressional-vote-to-legalize-marijuana-is-expected-l

      Διαγραφή
    5. Γιατρέ δεν θέλω να σχολιάσω Ελλάδα ... τη βαρέθηκα, αλλά είστε σε καλό δρόμο. Αλίμονο ο άλλος που μας έλεγε τις σαχλαμάρες του ο βλάξ των 124343000000 nicks. Εγώ πάντως στη ζώνη 1,1 με 1,3 θα εβγαίνα .... παρόλο που ο κλάδος των τραπεζών, ΝΟΜΙΖΩ, ότι είναι σε μακροπρόθεσμο πάτο.
      Ησυχάσαμε απο τον χρήσιμο ηλίθιο ... δεν σχολιάζω Ελλάδα. Αλλά γερά ενέργειακά projects, πληροφορική ...

      Διαγραφή
    6. Για δε το κατασκευόχαρτο μέσα και στην ΑΜΚ ... ζήτημα χρόνου η διάσπαση του 1,8 και μετά εκεί που ήταν και πιο ψηλά ....
      Την έφαγε ο βλαξ των 24242420000 nicks και εδώ.
      ΤΙ ΨΙΜΑΡΙ!!!

      Διαγραφή
    7. Σύντεκνοι μάζεψα αλλά 10000 κομμάτια στα 1.10 και τέλος. 25Κ WTER με συνολικά. Τώρα άραγμα.

      Διαγραφή
    8. https://seekingalpha.com/article/4392703-alkaline-water-company-too-speculative-for-tastes?utm_medium=email&utm_source=seeking_alpha&mail_subject=wter-the-alkaline-water-company-too-speculative-for-my-tastes&utm_campaign=rta-stock-article&utm_content=link-2

      Διαγραφή
    9. Σύντεκνε δεν παντρεύομαι. Έχω βγάλει καλά κέρδη από το trading με δαυτη εκτός από μια φορά.

      Διαγραφή
    10. Εννοείται Γιατρέ, δεν το έβαλα για να σε αποτρέψω. Άλλωστε έχω θέση στη μετοχή από τη βύθιση της 11-06-2020 στα 1.16 και δεν τα έδωσα όταν δίπλωσε σε λιγότερο από μήνα.

      Δεν είναι μεγάλη η θέση μου, δεν πάω για trading αλλά ο προβληματισμός του άρθρου είναι εύλογος.

      Διαγραφή
    11. το ξύλο σήμερα στην wter οφείλεται σε αυτόν τον zacks (strong sell) τον αρχηγό των ρομπινχουντιδων

      Διαγραφή
  25. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κε. Hippy καλώς ήρθατε! Ευχαριστώ! βγάζει μάτι το πετρέλαιο και οι πετρελαικές ακόμη και η δική μας η ΜΟΗ. η BP έχει ενδιαφέρον...το (on CL) τι σημαίνει ξέρετε?
      είμαι περίεργος να δω πως θα εξελιχθεί η συσχέτιση με ηλεκτροκίνητα vs πετρελαικές. η κίνηση που φαινεται ότι ξεκινάει του πετρελαίου με κάνει επιφυλακτικό στον απότομο ίλιγγο των EVs (δεν με χάλασε καθόλου το ayroπλάνο, kudos sir Takis). μη σας ξαναχάσουμε κε. Hippy παρακαλώ!

      Διαγραφή
    2. Κάποια σημεία στο 9μηνο της ΜΟΗ με ενόχλησαν. Αυξημένα κατά 5,15% τα έξοδα διοίκησης, ζημιές από συγγενείς εταιρείες (ΑΛΦΑ TV?), 240 εκ αύξηση δανεισμού, 50 εκ μείωση ταμείου με μια πρώτη ματιά. Εάν βρούμε καλή τιμή στο rebalancing της επόμενης Δευτέρας σκοπεύω σε κερδοσκοπία και όχι επένδυση (η societe general υπολογίζει σε περίπου 27 εκ τις μετοχές που θα βγουν για πώληση από τα passive funds).

      Το (on CL) δεν ξέρω τι είναι. Οι τιμές τιμές στόχοι κατά GS είναι BP 450.0 πένες, Repsol € 11.5, ENI € 10.5, TOTAL € 42.0, RDSB 1,570 πένες (αντίστοιχα RDSA € 17.5). Σήμερα έκαναν δυνατή κίνηση, φαντάζομαι πως αύριο θα την διορθώσουν μερικώς.

      Η λογική (μου) λέει πάντως ότι νωρίτερα ή λίγο αργότερα στην επόμενη χρονιά θα υπάρξει κάποιο rotation απο growth μετοχές (κυρίως τεχνολογία) σε cyclical μετοχές (ενέργεια, τράπεζες, μεταλλευτικές, βιομηχανικές). Βέβαια δεν είμαι ο καταλληλότερος να έχω άποψη για τα υπερατλαντικά τεκταινόμενα, άσε που η Αμερική μου πέφτει μακριά.

      Διαγραφή
    3. δεν ξέρω πόσο κατάλληλος είστε, σίγουρα είστε (Κ)ύριος. Ευχαριστώ

      Διαγραφή
    4. Ευχαριστώ θερμά. Επανέρχομαι στα αποτελέσματα της ΜΟΗ που μας απασχολεί λόγω MSCI

      Στο 3ο τρίμηνο 2020 η εταιρεία είχε προσαρμοσμένα ebitda στα 100 εκ € (-45% από πέρυσι +10% από τα αναμενόμενα) και κέρδη 44 εκ € (-40% σε yoy επίπεδο +40% από τα αναμενόμενα) με μηδενική επιρροή από τα αποθέματα σε αυτό το τρίμηνο. Στο 9μηνο  η εταιρεία είχε ebitda στα 300 εκ και κέρδη στα 90 εκ που όμως αν προσθέσουμε τις ζημιές από αποθέματα που έρχονται από το εξάμηνο , μας οδηγεί σε 37 εκ. € ebitda και 105 εκ. € ζημιές

      Κατά κλάδους τώρα , όσον αφορά τη διύλιση  η εταιρεία παρουσίασε παρόμοιο περιθώριο διύλισης με τα ΕΛΠΕ 6/bbl $, περίπου όσο και πέρυσι (6,7 bbl) και πολύ καλύτερα από το Μ.Ο. του κλάδου που ήταν στο -1/bbl$. Σαν παράγωγη ήταν περίπου στο -10%, οι εξαγωγές ήταν ίδιες με πέρυσι , αλλά το αεροπορικό/ναυτιλιακό καύσιμο , ήταν κάτω κατά 70%. Τα ebitda εδώ στα 62 εκ από 105 στο 3ο τρίμηνο 2019. Στον τομέα της ενέργειας και της εσωτερικής αγοράς χοντρικά πήγε όπως πέρυσι αλλά τα νούμερα είναι συγκριτικά μικρά τα νούμερα. Η διοίκηση είπε ότι στο 4ο τρίμηνο αυτός ο τομέας μέχρι στιγμής πάει καλά. Οργανικά λοιπόν γενικά είναι καλά και παρόλο που έχει πολύ περισσότερη συμμέτοχη στο αεροπορικό/ναυτιλιακό καύσιμο από τα ελπε , θα έλεγα είναι πιο ανθεκτικά τα νούμερα.

      Ταμειακά όμως τα νούμερα προβληματίζουν καθώς έχουμε παρόμοια με τα ΕΛΠΕ άσχημη εικόνα. Αρνητικό fcf στα 420 εκ. λίγο
      μικρότερο από τα 440 εκ. € που ήταν στο εξάμηνο και καθαρό χρέος στα 945 εκ από 835 εκ στο τέλος του εξαμήνου. Σε αυτό βέβαια συμβάλλουν α) ότι και συνέχισαν τις εργασίες τους κανονικά (capex σχεδόν 200 εκ) β) ότι έδωσαν σημαντικό μέρισμα περί τα 90εκ το καλοκαίρι και κυρίως γ) ότι ενεργοποίησαν με τις τράπεζες προληπτική γραμμή στήριξης  200 εκ. για κεφάλαιο κίνησης (όπως πολλές απ΄τις εταιρείες του ΧΑΑ). Υπάρχουν στο  συρτάρι 650 εκ ταμειακά διαθέσιμα μειωμένα κατά περίπου 50 εκ συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

      Συμπερασματικά θα έλεγα ότι καθώς οργανικά το παλεύει είναι εφικτή μια άνοδος περί 20% μετά το rebalancing του MSCI και βλέπω εφικτή μια τιμή στόχο περί τα €12 (υποθέτοντας τιμή rebalancing περί τα €10 €). Για πιο πάνω το βλέπω δύσκολο εκτός αν κάνει θετικό μπαμ ο τουρισμός.

      Διαγραφή
  26. Απαντήσεις
    1. Μου αρέσει πολύ η Microvast και το έχω δηλώσει. Είμαι έτοιμος .....

      Όμως προσοχή!!!
      Είμαστε στη φάση ότι δώσαμε τα χέρια , πως θα συμφωνήσουμε. Έχω δει περιπτώσεις spac να χαλάνε οι δουλειές και άλλες που υπάρχει καθυστέρηση μηνών για να οριστικοποιηθούν οι όροι της συμφωνίας.

      Εγώ περιμένω να πέσουν οι τελικές υπογραφές και να μελετήσω τους τελικούς όρους.

      Διαγραφή
    2. Ακόμη κι αν χαλάσει Κύριε Τάκη πόση είναι η ζημιά εδώ στο 11 σε άνοιγμα μιας μικρής θέσης?

      Διαγραφή
    3. Άντε μπήκα και εγώ, στο 11,12, και ας ελπίσουμε να κλείσει το deal ... για να πετάξει το χαρτί. Διαφορετικά, θα πιούμε ... για να ξεχάσουμε!! μπουχαχαχαχα

      Διαγραφή
  27. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Πριν λίγο υπέπεσε στην αντίληψη μου η ανακοίνωση συμφωνίας του spac inaq με τη metromile, εταιρία insurtech. Disruptor στον χώρο της ασφαλιστής αυτοκινήτων. Καινοτομεί κατά κύριο λόγο χρεώνοντας του ιδιοκτήτες οχημάτων με το μίλι και όχι flat. Μέσα στο pipe βρίσκεται και ο chamath ο οποίος λέει σε μέσες άκρες οτι η εταιρία θα είναι κοπτηριο χρημάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://markets.businessinsider.com/news/stocks/mark-cuban-chamath-palihapitiya-metromile-warren-buffett-berkshire-hathaway-geico-2020-11-1029838486

      Ξεκίνησε και φεύγει σιγά σιγά κ.Panoramix και κ.Τάκη

      Διαγραφή
    2. https://markets-businessinsider-com.cdn.ampproject.org/v/s/markets.businessinsider.com/amp/news/mark-cuban-chamath-palihapitiya-metromile-warren-buffett-berkshire-hathaway-geico-2020-11-1029838486?amp_js_v=a6&amp_gsa=1&usqp=mq331AQFKAGwASA%3D#aoh=16063454605605&csi=1&referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com&amp_tf=From%20%251%24s&ampshare=https%3A%2F%2Fmarkets.businessinsider.com%2Fnews%2Fstocks%2Fmark-cuban-chamath-palihapitiya-metromile-warren-buffett-berkshire-hathaway-geico-2020-11-1029838486

      Ξεκίνησε και φεύγει κ.Panoramix και κ.Τάκη

      Διαγραφή
  29. Φίλοι να ρωτήσω κάτι? Η degiro μου απάντησε ότι δε μπορεί να προσθέσει τη nbac καθώς δεν δουλεύει με units. Τι εννοεί? Ipoc kai rmg δεν ανήκουν στην ίδια κατηγορία? Αυτά πως τα έχει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα μια χαρά την έβαλε σήμερα την NBAC για κοίτα στην πλατφόρμα της ξανά εγώ τους έδωσα και το ISIN δες την στα αγαπημένα μου https://prnt.sc/vpc3nu

      Διαγραφή
  30. Καλησπέρα στην πολύ καλή παρέα.
    Καταρχήν ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους μοιράζονται την γνώση τους και τις πληροφορίες τους μαζί μας και ιδιαίτερα τον κύριο Τάκη .
    Εγώ προσωπικά έδωσα την μισή μου θέση στην AYRO χθες με τιμή 9,80.
    Με τα κέρδη από την AYRO άνοιξα θέση ισομερώς σε PIC THCB και NBAC.
    Καλά κέρδη σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Απαντήσεις
    1. Βάλτε το ISIN: KYG8251K1076 για την NBAC στο σημείο που ψάχνετε

      Διαγραφή
    2. Στην αναζήτηση γράψτε την ονομαστικά και θα σας την βγάλει.

      Διαγραφή
  32. https://investorplace.com/2020/11/microvast-spac-merger-13-things-to-know-about-battery-play-thcb-stock/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @sir Takis: stratasys SSYS είναι και στο ark. έχει μείνει πίσω.
    δείχνει έτοιμη...θεμελιωδώς τι τιμή βλέπετε, αξίζει να την αναλύσετε λέτε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. https://www.store-dot.com

    πολυ δυνατη. τη ξερετε κυριε τακη? ισραηλ. επενδυτες δυνατοι μεταξυ των οποιων bp daimler . . .δυστυχως ακομα private

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. κυριε τακη δειτε κ αυτη. δεν θυμαμαι αν την εχετε ηδη αναφερει. συμμετεχει η vw κ ο bill gates (αν κ με χαλαει η παρουσα του). κοντευει η ωρα της


    https://marketrealist.com/p/how-to-buy-quantumscape-stock-ipo/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Άλλο πάλι τούτο! Κ. Τάκη το άγγιγμα του Μίδα; Σε 2 μέρες +70%;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν άντεξα πάλι. Πούλησα τις μισές στο +76%. Και ΠΑΛΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ (έγινε συνήθεια πια)

      Διαγραφή
  37. Master taki τι γίνεται με την NBCA ΛΑΛΗΣΑΜΕ…….!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο 17 το NBAC μπορεί να διορθώσει ... αν περάσει απο 17-18, στα 27 με 28 όξω ...

      Πάντωςκύριοι ... αν πάει η NUVVE 25 δολάρια, θα έχει κεφαλαιοποίηση 500 εκατομμύρια δολάρια.
      Είναι πάρα πολλά σε αυτή τη φάση.
      Αν πάει καλά σήμερα και ανοίξει θετικά αύριο ... πάνω απο 20, θα τη χώσω ολόκληρη.

      Στο 18 έδωσα τα μισά.

      Διαγραφή
    2. οταν και αν κανει γυρισμα σε τι σημειο υπολογιζετε κ. Τάκη να γυρισει? Υπαρχουν πιθανοτητες να ξαναμπουμε πιο χαμηλα απο 15?

      Διαγραφή
    3. Δεν νομίζω τόσο χαμηλά να γυρίσει ... καθώς είναι πολύ hot η αγορά!!
      Αλλά μην τρελαίνεστε ... θα έρθουν φρέσκα κουλούρια, ακόμη καλύτερα, πιο γερά σκαριά και πιο σίγουρα!!!

      Διαγραφή
    4. οσον αφορα pic και rmg εχετε καμια νεα μαντεια? πλεον σας εχω σαν προφητη. Οπως λεει και ο κ. Ξενοφων εχετε αστρο κ. Τακη. Δε μπορω να μην υποκλιθω στο ταλεντο σας....
      Εγω μπηκα παντως στο IPOC γιατι νιωθω οτι παει να ξυπνησει. Αλλα θελω να ανοιξω ακομα 1-2 θεσουλες παντα και μονο μετα απο τις δικες σας ματιες!!!:)

      Διαγραφή
    5. Κύριε Γεωπόνε, προφήτες δεν υπάρχουν.
      RMG μου αρέσει, αλλά δυσκολεύεται στο ταμπλό και αυτό δεν μου αρέσει. Εξάλλου έχω επιλέξει την Τοσκάνη(THCB) και τις μπαταρίες Microvast ... όπου πιστεύω ότι θα ζωγραφίσουν στο ταμπλό.
      Ήδη η διοίκηση της Τοσκάνης πάει σε συνέλευση για να ζητήσει παράταση του spac, αφού έληγε ο χρόνος ζωής του. Γιαυτό, υποθέτω, ότι υπάρχει καθυστέρηση της ανακοίνωσης της τελικής συμφωνίας.

      IPOC τι θα κάνει, θα ξυπνήσει θέλει, δεν θέλει ... έχω εμπιστοσύνη στον Παλιχαπιτίγια.

      ΡΙC επίσης ζορίζεται ... και αυτό, όπως είπα, δεν μου αρέσει καθόλου. Με την πρώτη ευκαιρία (με την οριστική διάσπαση των 13) θα φύγει.

      Διαγραφή
    6. Πώληση της μισής θέσης νωρίτερα στο Nbac λιγο πάνω από 18. Πολλά τα λεφτά Άρη😎

      Κ Τάκη τι Palantir δίκιο είχατε!!! Βιαστηκα!!αλλά είχα μέσο όρο στα 10 και δεν περίμενα τέτοιο πράγμα τόσο γρήγορα!! πούλαγα μέχρι τα 18 κ κράτησα μια μικρή θέση 2Κ σε σχέση με όσα είχα...

      Την παρακολουθείτε καθόλου? Fomo? Έχετε άποψη για επίπεδα ισορροπίας ή πισωγυρισμα? Έχει πάρει 50% σε 3 μέρες!!! Μπουμπουναμε τα υπόλοιπα ή μπαούλο??

      Διαγραφή
    7. Σας ευχαριστώ για τις αναλυτικές σας σκέψεις. Εγώ θα κάτσω λίγο ακόμα να μαζέψω την rmg γτ μου αρέσει πολύ αλλά θα συμφωνήσω ότι ζοριζεται ενώ δε θα πρεπε.

      Διαγραφή
    8. Κύριε Ανδρέα ήταν ακριβή ... έγινε πανάκριβη η Palantir. Oι Αμερικάνοι βλέπουν τριψήφιο νούμερο ... εγώ λέω 30 με 40 είναι μεγάλη υπερβολή και πρέπει να ηρεμήσει.
      Αποφάσισα εχθές να ηρεμήσω λίγο το παίγνιο μου ...και μπήκα στο ψοφάλογο το ΑPXT.
      Θα συνεχίσω με το Αve Point. Δεν μπορώ όλα τα γκάζια να τα έχω ''τσίτα''.

      (Μην σας πάρω στο λαιμό μου) Επειδή με ρωτήσατε απάντησα ... και εδώ είναι New York (όχι Ελλάδα) και δεν φοβάμαι να λέω τη γνώμη μου δυνατά και ολοφάνερα.

      Διαγραφή
    9. Kαλα κάνατε! Έχω εμπιστοσύνη στην κρίση σας το ξέρετε! Αve Point έχω πάρει κ εγώ. Κ εγώ με τα γκάζια έχω κουραστεί. Όπως έχω πει έχω ενισχύσει Ιpoc. Να ρωτήσω, επειδή είχα φορτώσει κ PIc λίγο κάτω από 12 όταν τα πρωτολεγαμε, κ βλέπω ότι ζοριζεται, τι εννοείτε όταν γράψατε "θα φύγει"? Ότι θα φύγει πάνω αν σπάσει το 13 ή ότι θα το διώξετε? Μπερδευτηκα😏😁

      Ρωτω διότι όπως έχω γράψει ούτε έχει κάνει τπτ κ επίσης σε παλιότερη συζήτηση μου είχατε πει 30 ακατεβατα! Λάθος έχουμε κρίνει ή μας κοιμίζει σαν την Sbe που μετά απογειώθηκε??

      Βy tha way, το καλοκαίρι γραφανε στα sites για τη Jumia ότι είναι μουφα κ τώρα δίνουν τιμή στόχο 100 ντολαρς!! Κ από τα 8 αρχές Οκτωβρίου πλησιάζει τα 40!!😱😂😱

      Διαγραφή
    10. Εννοώ ότι θα τα διώξω, όταν και αν κάνει υπέρβαση του 13. Θεωρώ ότι καλό κλίμα υπάρχει .... αργά ή γρήγορα θα το κάνει το άλμα.

      Τα κρίσιμα επίπεδα όλως των spack είναι :
      1ο επίπεδο 10
      2ο επίπεδο 13
      3ο επίπεδο 17-18
      4ο επίπεδο 27-28
      5ο επίπεδο 50

      Πιθανόν να μας κοιμίζει η PIC, πιθανόν .... αλλά σκέφτομαι θα βρούμε άλλα χαρτιά. Εδώ γίνεται ο κακός χαμός απο νέες εταιρείες με τόσους δυνατούς συνεργάτες.
      --------------------------------------------
      Αχ αχ JUMIA!!! Θα σαρώναμε απο τότε κύριε Ανδρέα ... ακόμη όμως μετακομίζαμε στη Νεα Υόρκη ... και είμαστε καθοδόν απο Ελλάδα.

      Διαγραφή
    11. Sir Takis, αυτά τα νούμερα για τα επίπεδα για όλα τα spac πως προκύπτουν? θα ήθελα να εντρυφήσω λίγο παραπάνω εφόσον μου δώσετε τροφή...

      Διαγραφή
    12. Κύριε gk
      Απλή παρατήρηση της συμπεριφοράς τους.
      Για παρατηρείστε το και εσείς.

      Διαγραφή
  38. Απαντήσεις
    1. Θεωρώ ότι κάνατε μια πάρα πολύ καλή κίνηση αγαπητέ Αντρέα. Και διαγραμματικά που έριξα μια γρήγορη ματιά δείχνει σήματα για πανω

      Διαγραφή
  39. Κύριε Τάκη Ayro 6-6.50 για Long αγοράζεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Δεν άντεξα έστειλα το 80% της θέση και εγώ στα 18 … Αγορασμένος στα 11
    MAGIC … O.K
    THANKS MASTER TAKIS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Σα να ξυπνάει και το ipoc μετά την ανακοίνωση πως το σύμβολο της μετοχής με την εισαγωγή της θα είναι "clov".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Απαντήσεις
    1. Συγχαρητήρια και για την NBAC και για ακόμη μια φορά ευχαριστούμε κ. Τάκη, κυρίως γιατί μας μεταδίδεται τον τρόπο που σκέφτεστε. RESPECT!!!
      Έδωσα και εγώ τα μισά στο 20,22 (σχεδόν 100% κέρδος). Τι να πω πάρτι...

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα Nbac τελικά έδωσα και εγώ την μισή μου θεση στο 19,76 αγορά στο 10,42 την Δευτέρα απίστευτα πράγματα. Ευχαριστούμε κύριε Τάκη respect

      Διαγραφή
    3. Μόλις άδειασα στο 22 και τα υπόλοιπα.

      Διαγραφή
    4. Συγχαρητήρια κύριε Τάκη και εγώ σας ακολούθησα αλλά στο 21,5 αν και αρχικά τα είχα στήσει στο 22,47 που δεν έγινε , ευχαριστούμε.

      Διαγραφή
    5. Η εταιρεία δεν δικαιολογείται να έχει κεφαλαιοποίηση μικρότερη απο την BLINK.
      Αλλά γρήγορη άνοδος .... πάρε τα κέρδη και πήγαινε αλλού.
      Θα μπορούσε να πάει 800 εκατομμύρια (40 δολάρια ανά μετοχή) κεφαλαιοποίηση όσο η BLNK. Υπερβολικό .... αλλά θα μπορούσε.

      Διαγραφή
    6. Μπουμπουνησα στο κλείσιμο κ τα υπόλοιπα✌️💪🇺🇸

      Τριπλασιασα τη θέση σε Thcb. Σε καλή μας μεριά. ..

      Τελικά τόσα χρόνια σε λάθος γήπεδο παίζαμε...,😱😂😂😂

      Διαγραφή
    7. Εγώ είχα στήσει την εντολή και εκτελέστηκε πριν το κλείσιμο, σε λίγο χαμηλότερη τιμή. Τι κρίμα! χεχε Τις τελευταίες κινήσεις, εγώ τουλάχιστον δεν πρόκειται να τις ξεχάσω. Δεν έχω ξαναζήσει τέτοιες στιγμές στην μέχρι τώρα πορεία μου στις αγορές. Και μιλώ για κερδοφόρες κινήσεις, γιατί ζημιογόνες δυστυχώς έχω αρκετές.

      Διαγραφή
    8. Κύριε andrea THCB 3πλωσα μόλις ο Κύριος Τάκης έγραψε πως πάνε σε Γενική Συνέλευση...Και επειδή το χούι βγαίνει τελευταίο θα παίξω ακόμη λίγο στο ΧΑΑ έστω 5χ5...εχω κάτι θεσουλες που δεν μου χαλάνε το παιγνίδι στο USA...

      Διαγραφή
  43. Έδιωξα και τα υπόλοιπα στο 18.70 και ενισχυσα θέσεις στα APXT IPOC και ΤHCB...Ευχαριστω πολύ ΚΥΡΙΕ ΤΑΚΗ ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Απίστευτα πράγματα 20.60....αντε και στου Πιταγια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. APTX LOOKS LIKE... καταλαβαίνετε Κύριε Τάκη...και andrea..wtr too...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Απαντήσεις
    1. 40000 water έχω κ Gerry μεσο όρο βέβαια περί το 1.4-1.5 κάπου εκει

      Διαγραφή
    2. Κύριε andrea μου αναφέρθηκα στο APXT γιατί νομίζω το φέρατε στο τραπέζι εσείς...WTR έχω 5000 πρόσφατα αγορασμένα 1.14..

      Διαγραφή
  47. https://www.youtube.com/watch?v=0Nxpga4RkEw&t τα νεα απο clover σε οτι αφορα IPOC οποιος δε το εχει δει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Θα πάρω αλλά 10000 όχι παραπάνω αρκεί να δω όγκο σαν τον χθεσινό...Έχω απλώσει πολύ τραχανά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. NBAC....,Τρελααάααα..Κυριε Τάκη RESPECT εις την νιοστή ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. κόλλησα κιεγώ Αμερικανίτιδα, 2η επιλογή IPOC, για να δούμε...αυτό με συγκεκριμένα επίπεδα που αναφέρει ο κος. Τάκης για τα spac δεν αντιλαμβάνομαι αλλά go with the flow αφού ο Sir νοιώθει οκ με τον Πάλι Χάπι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Η αλήθεια είναι ότι μετά από αυτό που είδα και στη Nuvve σήμερα θέλω να γλείψω κι εγώ ένα κοκαλάκι από τα EVs και τις μπαταρίες τους, αλλά θέλω να το πάρω από χαμηλά.

    Αυτές που βλέπω να είναι καλές είναι η Microvast και η Lion electric που τις κυνηγάνε η THCB και η NGA αντίστοιχα.
    Αξίζει να ανοίξω μια μικρή θέση και να περιμένω ή ας αγοράσω και στο +50 τη μέρα που θα ανακοινώσουν (αν ανακοινώσουν)? Η THCB  υπάρχει ήδη ως ticker στην Πειραιώς, η NGA δεν υπάρχει ούτε στην Πειραιώς ούτε στην Optima.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Δείτε κι αυτό, αν και δεν μπόρεσα να βρώ το SPAC

    https://www.businessinsider.com/mark-cuban-chamath-palihapitiya-metromile-warren-buffett-berkshire-hathaway-geico-2020-11

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://www.globenewswire.com/fr/news-release/2020/11/24/2132624/0/en/Metromile-a-Leading-Digital-Insurance-Platform-to-Become-Public-Company.html

      Διαγραφή
  53. Μήπως θα έπρεπε σε εταιρίες που πιστεύουμε στο μέλλον τους π.χ. για μένα είναι το Arrival ή το Microvast να επενδύουμε ένα μικρό πόσο σε warrants; Και γενικά, αν υπάρχει κάποιος συνάδελφος στο φόρουμ που να έχει επενδύσει σε spac warrants θα ήταν πολύ ευπρόσδεκτη η γνώμη του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Καλημέρα και χρόνια πολλά στον Στέλιο και τη Στέλλα.
    Για να προσγειωθούμε λίγο..
    Αμερική Fear & Greed Index - ΠΡΟΣΟΧΗ.

    http://markets.money.cnn.com/Marketsdata/uploadhandler/z6f8f7d0az3f6b95c2c838452abb1480c86c8523d5.png

    https://uploads.disquscdn.com/images/2052d1e50f9390246ab5c18d36f6f2bb584bfebdaee6f4e858fca8a1aa060eb4.png

    https://money.cnn.com/data/fear-and-greed/

    Καλά κέρδη σε όλους εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. οπισθοχώρηση απο Αμερικάνο.πώληση extra 30% pbf -(έχω μείνει με 20% pbf) καί λίγα wter αποχώρηση απο spacs όσο είμαι + ακόμα (amci+thcb)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. κε Τάκη, ανάμεσα στην Nuvve και την Stem Energy Storage (STPK) ποια θα προτιμάτε;

    Λέτε παραπανω ότι δε σας αρέσει που το spac παίρνει την πλειοψηφία των μετοχών της STEM, αλλά λέτε κι ότι έχετε κιόλας μετοχές του SPAC.

    Εγώ προτιμώ γενικά τις εταιρίες με λίγο float, γιατί έτσι και κινηθούν, το squeeze είναι επικό. Από την άλλη, η STEM φαίνεται να έχει πιο ευρεία εφαρμογή, να μην είναι μόνο τα αυτοκίνητα το αντικείμενό της, αλλά η αποθήκευση ενέργειας γενικά και απο το δίκτυο, εκτός κι αν κατάλαβα λάθος απο την παρουσίαση. Επίσης, φαίνεται να έχει πιο πολλά έργα πάρει ως τώρα.

    Τι λέτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Bugs_Bunny είμαστε στο Αμέρικα ... το μόνο που δεν μετράει είναι το float.

      Nuvve και Stem ελπιδοφόρες. Όμως ήμαστε στη φάση που χτυπάμε και φεύγουμε. Βρέχει μιλιούνια dollars γύρω μας. Ας μην πάρουμε ομπρέλα και την ανοίξουμε "παίζοντας" το εμείς επενδυτές.

      Ας σταματήσει να βρέχει dollars και θα σκεφτούμε τότε.

      Διαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂