Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

EOS Energy και η αναπτυσσόμενη Βιομηχανία Αποθήκευσης Ενέργειας











EOS Energy .... εδώ ....

Διαπραγματεύεται στον Nasdaq με τον κωδικό EOSE ... εδώ ....
Αριθμός μετοχών : 48.500.000 μετοχές 


Παρουσίαση EOS ... εδώ ...


Το SPAC - B. Riley Principal Merger Corp. II
Τον Ιούνιο του 2019, εκδόθηκαν για τη Β. Riley Principal 4.375.000 κοινές μετοχές κατηγορίας Β .... έτσι δημιουργήθηκε το Spac - BMRG.

Τα Μερίδια Κατηγορίας Β θα μετατραπούν αυτόματα σε κοινές μετοχές Κατηγορίας Α την πρώτη ημέρα μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης του Spac με την εταιρεία που θα επιλεγεί. Κατόπιν, την 22 Μαίου του 2020, ακολούθησε η εισαγωγή της εταιρείας στο NYSE.


Σύμφωνα με την αρχική δημόσια προσφορά, η Εταιρεία πούλησε 17.500.000 μετοχές, στην τιμή των 10 δολαρίων. Η εταιρεία SPAC - BMRG εισάγεται στον NYSE.
Συγκεντρώθηκαν 175.000.000 δολάρια.

Κάθε αρχική μονάδα μετοχής BMRG εδικαιούτο το ένα δεύτερο ενός εξαγοράσιμου εντάλματος. Κάθε ένταλμα (WARRANT) δίνει στον κάτοχο του την δυνατότητα να αγοράσει μία κοινή μετοχή κατηγορίας Α σε τιμή άσκησης 11,50 δολάρια ανά μετοχή.
Ο συνολικός αριθμός των ενταλμάτων είναι 9,075 εκατομμύρια.

Η συμφωνία της συγχώνευσης
Το Σεπτέμβριο του 2020 το Spac συνάπτει συμφωνία συγχώνευσης με την εταιρεία EOS Energy Storage.


Η συνένωση επιχειρήσεων υπολογίζει την αποτίμηση της Eos (προ συμφωνίας) περίπου σε 290 εκατομμύρια δολάρια. Η συμφωνία θα παρέχει στην Eos περίπου 225 εκατομμύρια δολάρια πρόσθετης νέας χρηματοδότησης ιδίων κεφαλαίων, συμπεριλαμβανομένων 40 εκατομμυρίων δολαρίων εσόδων από ένα πλήρως υποστηριζόμενο PIPE από το B. Riley Financial.

Από τις 16 Νοεμβρίου 2020, με το κλείσιμο της συνένωσης επιχειρήσεων, η Εταιρεία θα μετονομαστεί σε "Eos Energy Enterprises, Inc." και θα διαγράψει τις μονάδες της, τις κοινές μετοχές και τα εντάλματα από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Η κοινή μετοχή και τα εντάλματα άρχισαν να διαπραγματεύονται στις 17 Νοεμβρίου 2020 στο Nasdaq με τα σύμβολα μετοχών "EOSE" και "EOSEW", αντίστοιχα.


Τελικά ανακοινώθηκε ότι το 37% των 17.500.000 συνολικών μετοχών της κοινής μετοχής της κατηγορίας Α του Spac - BMRG, δηλαδή 6.442.195 μετοχές, υποβλήθηκαν σε εξαργύρωση, αφού δεν δέχτηκαν να συγχωνευθούν με την Eos Energy Storage LLC ("Eos").
Οπότε η αξια της εταιρείας είναι 485 εκατ δολάρια με τιμή 10 δολάρια ανά μετοχή και η εταιρεία ΕOS θα έχει τελικά πάνω από 150 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά στη διάθεσή της κατά το κλείσιμο της συνένωσης επιχειρήσεων.

Ο συνδυασμός επιχειρήσεων, με την τιμή της μετοχής στα 10 δολάρια, αποτιμάει το Eos σε μία αξία 485 εκατομμύρια δολάρια που αναλογεί σε περίπου :

  • κεφαλαιοποίηση/πωλήσεις = 9,5 (με βάση τις εκτιμώμενες πωλήσεις του 2021)
  • κεφαλαιοποίηση/πωλήσεις = 1,8 (με βάση τις εκτιμώμενες πωλήσεις του 2022)
  • κεφαλαιοποίηση/πωλήσεις = 0,65 (με βάση τις εκτιμώμενες πωλήσεις του 2023)
  • κεφαλαιοποίηση/πωλήσεις = 0,48 (με βάση τις εκτιμώμενες πωλήσεις του 2024)

Η Eos ιδρύθηκε  το 2008, έχει την έδρα της στο Edison του Νιου Τζέρσεϋ. Κατασκευάζει και εμπορεύεται το σύστημα μπαταρίας Eos Znyth®.
Από την ίδρυσή της, η Eos έχει πουλήσει μόνο δέκα (10) συστήματα μπαταριών Eos Znyth ® DC στους πελάτες της. Η Eos άρχισε να εμπορεύεται τα προϊόντα της μόλις το 2018 και ενώ οι ερευνητικές και αναπτυξιακές της δραστηριότητες απέδειξαν επιτυχώς την αποτελεσματικότητα του συστήματος της αποθήκευσης ενέργειας.

Η Eos διευθύνεται από μια ομάδα επαγγελματιών με βαθιά επιστημονική γνώση αλλά και λειτουργική εμπειρία σε όλη την ενεργειακή αλυσίδα.
Ο Joe Mastrangelo , ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eos, είναι ένας 25χρονος βετεράνος της General Electric ("GE") που έχει εμπειρία παραδοσιακής και ανανεώσιμης ενέργειας. Διετέλεσε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Gas Power Systems για το τμήμα ισχύος της GE.
Ο Russ Stidolph , Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Eos, είναι ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της AltEnergy LLC, μιας ιδιωτικής εταιρείας που επικεντρώνεται σε εναλλακτικές επενδύσεις ενέργειας.


Η Eos Energy Storage LLC (EOS), είναι ένας κατασκευαστής ασφαλών, βιώσιμων, χαμηλού κόστους και μακροχρόνιων συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας μπαταρίας ψευδαργύρου υβριδικής καθόδου ("Znyth ™") .
Η Eos επικεντρώνεται στην ανάπτυξη της καθαρής ενέργειας, στις Ηνωμένες Πολιτείες, αναπτύσσοντας λύσεις σταθερής αποθήκευσης ενέργειας μεγάλης κλίμακας και παρέχοντας αξιόπιστη και ανταγωνιστική ως προς το κόστος ισχύ, με ασφαλή και οικολογικό τρόπο.


Το κορυφαίο προϊόν της Eos, το σύστημα μπαταρίας Eos Znyth® DC, έχει σχεδιαστεί για να πληροί τις απαιτήσεις της αγοράς αποθήκευσης ενέργειας σε κλίμακα δικτύου. ΅Είναι εμπορικά διαθέσιμο, επεκτάσιμο και κατασκευάζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η τεχνολογία Znyth® απαιτεί μόνο πέντε βασικά υλικά που προέρχονται από ορυκτά σπάνιων γαιών και που είναι και πλήρως ανακυκλώσιμα. Η μπαταρία της Eos δεν είναι εύφλεκτη και δεν απαιτεί κινούμενα ανταλλακτικά ή αντλίες, κάτι που επιτρέπει απλές εργασίες συντήρησης χαμηλού κόστους. 

Η Eos έχει κατασκευάσει τρεις γενιές (GEN) συστημάτων Eos Znyth. To σύστημα Eos Znyth ® GEN 1 δημιουργήθηκε το 2015. Το 2018, με το GEN 2, ξεκίνησαν οι εμπορικές παραδόσεις του Eos Znyth ® . Έως τις 2 Αυγούστου 2020, η Eos έχει παραδώσει περίπου δέκα συστήματα Eos Znyth ® που αποτελούνται από πάνω από 2.500 μπαταρίες Znyth ® ή περίπου 5 MWh.
Σύμφωνα με το Bloomberg New Energy Finance περίπου 3,3 GW αποθήκευσης ενέργειας τέθηκαν σε λειτουργία παγκοσμίως το 2019, το οποίο αναμένεται να αυξηθεί σε 4,7 GW το 2020.

Κάθε σύστημα Eos Znyth ® , περιλαμβάνει πολλαπλούς σχηματισμούς μπαταριών , κατά μέσο όρο 250 μπαταρίες ανά σύστημα, είναι συνδεδεμένο και παρακολουθείται μέσω του συστήματος διαχείρισης μπαταριών του. Κάθε σύστημα έχει σχεδιαστεί ξεχωριστά με τον κατάλληλο αριθμό μπαταριών για την επίτευξη των επιθυμητών ενεργειακών αναγκών του τελικού χρήστη.

Η Eos σκοπεύει να παραδώσει το σύστημα παραγωγής 2.3 Eos Znyth ® ("Gen 2.3") στους πελάτες τον Οκτώβριο του 2020.

Η ΕΟS διαθέτει διπλώματα ευρεσιτεχνίας στην τεχνολογία μπαταρίας ψευδαργύρου χωρίς μεμβράνη. Διαθέτει 10+ χρόνια εμπειρίας σε δοκιμές αποθήκευσης μπαταρίας, ανάπτυξης και λειτουργίας. Το σύστημα Eos Aurora® ενσωματώνει το υδατικό Znyth® της Eos ώστε να παρέχει μια ασφαλή, επεκτάσιμη και βιώσιμη εναλλακτική λύση έναντι των ιόντων λιθίου.

Ενώ οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας υπόσχονται την παροχή ατελείωτης καθαρής ενέργειας, στην πραγματικότητα δεν είναι αρκετά αξιόπιστες, ενώ και το κόστος τους δεν είναι ανταγωνιστικό σε σχέση με την παραγωγή με βάση τον άνθρακα.

Το σύστημα Eos Znyth συνδυάζεται με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως η φωτοβολταϊκή ηλιακή και η αιολική παραγωγή. Το σύστημα μπορεί να αποθηκεύει την ενέργεια που παράγει η ανανεώσιμη ενέργεια και να την εκφορτώνει όταν η ανανεώσιμη ενέργεια δεν παράγει ενέργεια, αυξάνοντας έτσι την αξία των ανανεώσιμων πηγών. Επιπλέον, η αποθήκευση χρησιμοποιείται από εμπορικούς και βιομηχανικούς πελάτες για να εξοικονομήσει ενεργειακό κόστος μειώνοντας την μέγιστη χρήση τους μειώνοντας έτσι τα τέλη μεταφοράς και διανομής από επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας.
Η EOS δημιουργήθηκε με σκοπό να βοηθήσει στην αποθήκευση της ενέργειας και τον περιορισμό του κόστους.

Μέχρι σήμερα έχουν επενδυθεί συνολικά 160 εκατομμύρια δολάρια στην EOS  Energy απο τις : AltEnergy LLC, Holtec International, Reservoir Capital, Generation Capital, NRG, Quinbrook, Prisma Energy, Ace & Company ....

Επισκόπηση Βιομηχανίας
Το παγκόσμιο οικοσύστημα αποθήκευσης ενέργειας αναμένεται να αναπτυχθεί με CAGR 20% έως το 2040.
Η αγορά αποθήκευσης ενέργειας αναμένεται πως θα φτάσει τα 350 GWhs έως το 2025, που αναλογεί σε μια ετήσια αγορά ύψους περίπου 42 δισεκατομμυρίων δολαρίων και 2850 GWhs έως το 2040, που αναλογεί σε μια ετήσια αγορά ύψους περίπου 340 δισεκατομμυρίων δολαρίων.


Σύμφωνα με το Bloomberg New Energy Finance (BNEF), η παγκόσμια αγορά αποθήκευσης ενέργειας αναμένεται να αυξηθεί σε 1.095 gigawatts («GW»), προσελκύοντας περίπου 660 δισεκατομμύρια δολάρια σε μελλοντικές επενδύσεις έως το 2040.
Με βάση το BNEF, η Eos εκτιμά ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αντιπροσωπεύουν πάνω από το 15% αυτής της παγκόσμιας αγοράς.
Ένας σημαντικός παράγοντας στην αυξημένη ζήτηση αποθήκευσης ενέργειας, που εκτιμάται ότι θα αυξηθεί σε 27% έως το 2030, είναι η επιτάχυνση της αύξησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας παγκοσμίως αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με το BNEF, το ποσοστό της ανανεώσιμης ενέργειας στη συνολική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στις Ηνωμένες Πολιτείες θα αλλάξει από 18% το 2019 σε 36% έως το 2030 και η ηλιακή ενέργεια εκτιμάται ότι θα συμβάλει στο 20% της συνολικής παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.


Η αποθήκευση ενέργειας βρίσκεται στα πρόθυρα της παγκόσμιας ευρείας ανάπτυξης, καθώς οι μπαταρίες καθίστανται όλο και πιο οικονομικές σε επίπεδο εξοικονόμησης ενέργειας. Η τεχνολογία μπαταριών θα είναι όλο και πιο επωφελής για μια ποικιλία λύσεων, όπως η αποθήκευση ηλιακής και αιολικής ενέργειας. Έτσι θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί η αποθηκευμένη ενέργεια όταν η πηγή δεν είναι διαθέσιμη, για παράδειγμα εάν ο άνεμος δεν φυσάει ή ο ήλιος δεν λάμπει.

Διάφοροι ευνοϊκοί κανονιστικοί όροι που παίρνονται απο διάφορα δικαστήρια των ΗΠΑ, μαζί με κίνητρα που χρηματοδοτούνται από πολιτείες όπως τη Νέα Υόρκη, τη Καλιφόρνια, τη Μασαχουσέτη και άλλες πολιτείες, σε συνδυασμό με την ταχεία ανάπτυξη των εφαρμογών αποθήκευσης ηλιακής ενέργειας  αναμένεται στις ΗΠΑ να παρατηρηθεί αύξηση της αποθήκευσης ενέργειας από 172 μεγαβάτ (“MW”) / 345 μεγαβάτ ώρες (“MWh”) το 2019 σε 6.631 MW / 17.563 MWh έως το 2025.

Με βάση τις εκτιμήσεις της διοίκησης της EOS, εκτιμάται 1.250 GW πρόσθετης χωρητικότητας από ανανεώσιμες πηγές προς παράδοση στο δίκτυο έως το 2024, οδηγώντας σε αυξημένη ζήτηση αποθήκευσης ενέργειας. Παγκοσμίως, αναμένεται ότι η αγορά αποθήκευσης ενέργειας θα αυξηθεί με σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 53% από 6.480 MWh το 2019 σε περίπου 83.000 MWh έως το 2025.

 

Η τρέχουσα αγορά εξυπηρετείται κυρίως από μπαταρίες ιόντων λιθίου που κατασκευάζονται στην Κίνα και τη Νότια Κορέα.
Η χημική ουσία του υδατικού ψευδαργύρου της Eos είναι κατά 30% φθηνότερη από την άποψη της στάθμισης του κόστους αποθήκευσης και διαθέτει σημαντικά οφέλη στην παραγωγή κλιμάκωσης. Είναι πλήρως ανακυκλώσιμος, όχι εύφλεκτος και όχι τοξικός, ενώ το σύστημα αποθήκευσης κατασκευάζεται στην Αμερική.
Η EOS με το σύστημά αποθήκευσης ενέργειας με ψευδάργυρο που προσφέρει είναι ασφαλέστερο, περισσότερο οικολογικό και αποτελεί λιγότερο δαπανηρή λύση.
Η Eos έχει μεγάλες πιθανότητες να αποτελεί μια σημαντική μακροπρόθεσμη λύση στην αποθήκευση της ενέργειας με μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης και δημιουργία δυνατών ταμειακών ροών. "


Ανάμεσα στους πελάτες της Eos περιλαμβάνονται κορυφαίοι παραγωγοί ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, μεγάλες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, προγραμματιστές και βιομηχανικές εταιρείες όπως :  NextEra Energy, Inc. ,  International Electric Power, Carson Hybrid Energy Storage, LLC , Hecate Energy LLC , Shell , Duke Energy Corporation, Pattern Energy Group LP .
Η EΟS πωλεί επίσης σε βασικούς ολοκληρωτές συστημάτων και εταιρείες λιανικής όπως η Siemens AG και η Statkraft AS.

Ο μεγαλύτερος πελάτης της Eos για το οικονομικό έτος 2019 ήταν η Duke Energy, η οποία αντιπροσώπευε το 26,1% των εσόδων της κατά το οικονομικό έτος 2019.

Για να κατασκευάσει μια νέα μονάδα παραγωγής (1) Gigawatt-hour (“GWh”) απαιτείται χρονικό διάστημα έως 8 μήνες.
Εως το 2024 έχοντας ολοκληρώσει η EOS επένδυση 97 εκατομμυρίων δολαρίων, στα 3 εργοστάσια παραγωγής, θα μπορεί να κατασκευάζει 7GWh ετησιώς.


ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ με Holtec - HI - POWER
Στις 21 Αυγούστου 2019, η Eos συνήψε συμφωνία κοινοπραξίας με την Holtec International ("Holtec") και ίδρυσε την HI -POWER , LLC , η οποία ανήκει κατά 51% στην Holtec και 49% στην Eos.
Η Eos είναι ελεύθερη είτε να κάνει η ίδια την κατασκευή του έργου, είτε να δημιουργήσει κοινοπραξία με άλλο μέρος, είτε να προσλάβει συνεργάτη για την κατασκευή μπαταριών και προϊόντων που παραδίδονται εκτός της Βόρειας Αμερικής.


Η HI -POWER έχει αποκλειστικά δικαιώματα να κατασκευάζει μπαταρίες που πωλούνται και παραδίδονται στη Βόρεια Αμερική από την Eos, υπό την προϋπόθεση ότι η HI -POWER πληροί τις "μετρήσεις απόδοσης" κόστους, ποιότητας και παράδοσης, όπως ορίζονται από το διοικητικό συμβούλιο της HI -POWER και τις ισχύουσες ρυθμίσεις κοινής επιχείρησης μεταξύ Holtec και Eos.
Το διοικητικό συμβούλιο της HI -POWER αποτελείται από δύο μέλη που ορίζονται από την Holtec και δύο μέλη που ορίζονται από την Eos. Οι ενέργειες του διοικητικού συμβουλίου πρέπει γενικά να εγκρίνονται από την πλειοψηφία των διευθυντών, εκτός από ορισμένες ενέργειες που απαιτούν ομόφωνη έγκριση.


Η Holtec International είναι ένας προμηθευτής εξοπλισμού και συστημάτων στη βιομηχανία ενέργειας που ιδρύθηκε στο New Jersey και εδρεύει στη Florida των Ηνωμένων Πολιτειών. Ειδικεύεται στο σχεδιασμό και την κατασκευή ανταλλακτικών για πυρηνικούς αντιδραστήρες.
Είναι ένα προμηθευτής δισεκατομμυρίων δολαρίων στη βιομηχανία πυρηνικής ενέργειας και θέλει δραστηριοποιηθεί, και εκτός πυρηνικών σταθμών, με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την αποθήκευση της μπαταρίας. Χρησιμοποιώντας πηγές αιολικής και ηλιακής ενέργειας σε συνδυασμό με την αποθήκευση, δημιουργείται μια μονάδα παραγωγής ενέργειας με δυνατότητα φόρτωσης βάσης που θα πωλείται στις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας. 

Η Holtec Power, δηλαδή ο κοινοπρακτικός εταίρος της EOS στη Βόρεια Αμερική, πρόσφατα επένδυσε 10 εκατομμύρια δολάρια και έγινε μέτοχος της EOS Energy

Αναλήψεις Έργων - Πρόσφατες Συνεργασίες

5 Νοεμβριου 2020 
  • Η Eos Energy υπογράφει συμφωνία με την Hecate Energy για την προμήθεια περισσότερων από 1GWh έργων αποθήκευσης ενέργειας με εκτιμώμενη αξία μεγαλύτερη από 250 εκατομμύρια δολάρια. Η Eos συμφώνησε να σχεδιάσει, να κατασκευάσει και να παραδώσει λύσεις μπαταρίας με βάση ψευδάργυρο τους επόμενους 24 μήνες σε Κολοράντο, Νέο Μεξικό και Τέξας. Η ανακοίνωση της συμφωνίας με την Hecate επεκτείνει περαιτέρω τις δεσμεύσεις της EOS σε 3 GHh.

19 Οκτωβρίου 2020

  • Η Eos Energy Storage ανακοίνωσε ότι έχει συνάψει συμφωνία προμήθειας με την Carson Hybrid Energy Storage, LLC (“CHES”) με έξι μονάδες Eos Aurora® 500 kWh Zinc Hybrid Cathode Battery Energy Block. Η Eos θα κατασκευάσει, θα σχεδιάσει και θα παραδώσει τις λύσεις μπαταριών με βάση ψευδάργυρο στο CHES έως τις αρχές του καλοκαιριού 2021. Αυτές οι ασφαλείς, βιώσιμες, μακράς διάρκειας λύσεις μπαταριών θα χρησιμοποιηθούν παράλληλα με την υπάρχουσα αρχιτεκτονική παραγωγής και υποσταθμού για την αποθήκευση χωρητικότητας ανανεώσιμης ενέργειας και παρέχει ποιότητα ισχύος και καλύτερη ανθεκτικότητα στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας της Καλιφόρνια.
  • Τον Σεπτέμβριο, η Eos υπέγραψε χωριστή συμφωνία με την CHES για την παράδοση 500 MWh ολοκληρωμένων συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας μπαταρίας AC από το πρώτο τρίμηνο του 2023.

13 Oκτωβρίου 2020

  • Η Eos Energy ανακοίνωσε ότι έχει συνάψει συμφωνία με την Babcock & Wilcox να είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής μπαταριών για την παγκόσμια πελατειακή βάση της B & W βιομηχανικών εταιρειών, εταιρειών κοινής ωφέλειας και ενέργειας Η συμφωνία θα επιτρέψει επίσης στην Eos να αξιοποιήσει την παγκόσμια εμπειρία της B&W ως ηγέτη στην παροχή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και περιβαλλοντικών τεχνολογιών, υπηρεσιών και λύσεων σε καταναλωτές κοινής ωφελείας και βιομηχανίας.

8 Οκτωβριου 2020

  • Η Eos Energy Storage LLC ανακοίνωσε συνεργασία με την Verdant Microgrid ("Verdant"), έναν πάροχο λύσεων μικροπλέγματος. Η Eos θα παρέχει την τεχνολογία Znyth ™ Zinc Hybrid Cathode, τον πυρήνα του στατικού συστήματος αποθήκευσης ενέργειας Aurora ™, στα μικροδίκτυα της Verdant στην Καλιφόρνια που ξεκινούν το τέταρτο τρίμηνο του 2020.

Ένα μικροπλέγμα είναι ένα αυτόνομο ενεργειακό σύστημα που παράγει ενέργεια σε κοντινή απόσταση από την περιοχή που εξυπηρετεί. Αυτά τα συστήματα θεωρούνται πιο αποδοτικά και οικονομικά από τα κεντρικά δίκτυα, επειδή δεν χάνουν τόσο ηλεκτρικό ρεύμα κατά τη μεταφορά και αντλούν στρατηγικά ενέργεια από διάφορες πηγές, όπως το κεντρικό δίκτυο ή μια μπαταρία, ανάλογα με την τοπική ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας στο οποιαδήποτε δεδομένη ώρα.

5 Οκτωβρίου 2020

  • Η Eos Energy ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας της με την Nayo Tropical Technology Ltd. ("Nayo"), μια κορυφαία εταιρεία μηχανικών, προμηθειών και κατασκευών ("EPC") στη δυτική Αφρική. Η Eos θα αναπτύξει πρόσθετες μονάδες των συστημάτων Aurora EnergyBlock ™, με ονομαστική ισχύ 125kW / 500kWh, σε τέσσερα αγροτικά έργα μικροπλέγματος στη Νιγηρία το πρώτο τρίμηνο του 2021

3 Σεπτεμβρίου 2020

  • Η Eos Energy ανακοίνωσε ότι έχει συνάψει δεσμευτική συμφωνία για την παροχή 1 GWh αυτόνομα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας μπαταρίας ("BESS") προς την International Electric Power, LLC ("IEP") για Electric ReliabilityCouncil of Texas ("ERCOT"). Η Eos θα κατασκευάσει, σχεδιάσει και θα παράσχει πολλές ολοκληρωμένες λύσεις AC BESS ξεκινώντας από το τρίτο τρίμηνο του 2021.
Εκτιμήσεις - Κίνδυνοι
Η διοίκηση εκτιμάει πως τα έσοδα το 2022 θα ανέλθουν σε 268,6 εκατομμύρια δολάρια και 735,5 εκατομμύρια δολάρια το 2023. Στο βασικό σενάριο το 2024 οι πωλήσεις εκτιμώνται σε 1 δισεκατομμύρια δολάρια και στο αισιόδοξο σε 1,7 δισεκατομμύρια.

Η εκτίμηση είναι πως τα EBITDA έως το 2022 θα έχουν γυρίσει σε θετικά. Εκτιμάται πως το 2023 και το 2024 το προσαρμοσμένο EBITDA θα ανέρχεται πέριξ των 60 και μεταξύ 150 εκατομμυρίων δολαρίων (στο βασικό σενάριο) αντίστοιχα.



Η EOS με την τιμή της μετοχής στα 10 δολάρια έχει μια κεφαλαιοποίηση γύρω στα 500 εκατομμύρια δολάρια. Εφόσον οι εκτιμήσεις της διοίκησης σε ότι  αφορά τις πωλήσεις επαληθευθούν  τότε η μετοχή θα διαπραγματεύεται με
  • κεφαλαιοποίηση/πωλήσεις = 1,8 (με βάση τις εκτιμώμενες πωλήσεις του 2022)
  • κεφαλαιοποίηση/πωλήσεις = 0,48 (με βάση τις εκτιμώμενες πωλήσεις του 2024)
Ωστόσο, μόλις το 2021 θα ξεκινήσει η EOS να εμφανίζει πωλήσεις. Για το 2019 είχε πωλήσεις  μόνο 496 χιλιάδες δολάρια, ενώ στο  9-μηνο του 2020 οι πωλήσεις ανέρχονται σε 35 χιλιάδες δολάρια. Συνεπώς η εταιρεία είναι ζημιογόνος με αρνητικά ίδια κεφάλαια και με λειτουργικές ταμειακές ροές αρνητικές.


Με τη συγχώνευση τα νούμερα του Ισολογισμού θα βελτιωθούν, καθώς θα εισρεύσουν χρήματα στον Ισολογισμό.

Τέλος ένα ακόμη αρνητικό δεδομένο είναι πως το το spac του B. Riley Principal Merger Corp, που θα συγχωνευθεί με την EOS Energy, είναι το 2ο spac.
Tο 1ο spac της B. Riley Principal Merger Corp ... συγχωνεύτηκε με την εταιρεία Alta Equipment Group Inc.  και η πορεία της δεν ήταν καλή ....




161 σχόλια:

  1. OK, η AYRO έκοψε άλυσο...
    Για μένα 4,7~6,0 αρχίζουν τα διλήμματα για ένα 25% take profit

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τη ρουφιανα την ride κυριε barren.
      ετοιμαζομουν να παρω κ μου φυγε. εκτιματε καμια καλη διορθωση εδω κ ως που ?

      Διαγραφή
    2. Εγώ πάλι κ. ΤΑΤΑ έδωσα 25% RIDE στο 23,5, οπότε ότι και να σας πω μλκία θα 'ναι.

      Διαγραφή
    3. Σιγά σιγά άρxισα χτίσιμο στην wter k Barren .Tην είχα πουλήσει 1.90 και είχε φύγει 2.30.Μην ξεχνάμε τον jack norris που καταφέρνει τα πάντα χα χα .pbf ξαλάφρωσα 50% στα 7.30$ αν ξαναγυρίσει κάτω των 6$ θα τα επαναγοράσω

      Διαγραφή
    4. Ολίγο τσιμπημένη, αλλά με μπόλικη BlacKRock

      https://finance.yahoo.com/quote/CIIC?p=CIIC

      https://arrival.com/

      Διαγραφή
    5. Πραγματικά επαναστατική η arrival, τόσο ως προς τον τρόπο παραγωγής (microfactories) όσο και ως προς την τεχνολογία που φέρεται να έχει αναπτύξει (hardware και software). Στη ουσία η εταιρία θα μπορεί να νοικιάζει μια αποθήκη οπουδήποτε, να εγκαθιστά τα απαραίτητα μηχανήματα μέσα σε έξι μήνες και να παράγει οχήματα, χωρίς να επιβαρύνεται με το κόστος αναζήτησης, εκπαίδευσης και απασχόλησης προσωπικού μεταξύ άλλων. Επιπλέον μου αρέσει η επιλογή της εταιρίας να δραστηριοποιηθεί στον τομέα των συγκοινωνιών και του van delivery. Αν δε τη συγκρίνουμε και με τη workhorse η οποία έχει την αποτίμηση που έχει, ενώ έχει αποτύχει να πιάσει στο ελάχιστο τους στόχους παραγωγής ....

      Διαγραφή
    6. Εγώ μπήκα κάπως γερά στο 12,8 ... θεωρώ ότι είναι τόσο δυναμική όσο και η Lordstown. Υπάρχει και η BlackRock που μου αρέσει!!
      Θα την δω και λεπτομερέστερα.

      Προς το παρόν μου κάνει!!

      Διαγραφή
    7. Θα είχα μπει και εγω μετα τη ρευστοποιηση της θέσης μου σε LAZY και INMD αλλά δεν έχει τον κωδικό ή eurobank Equities ακόμη. Αύριο θα τους κάνω ένα τηλέφωνο. Όταν την δείτε με το καλό αναμένουμε ανάλυση σας κ. Τακη

      Διαγραφή
    8. Πάρτε ένα τηλέφωνο στο dealing room ... να κσνετε την πραξη τηλεφωνικά. Αν πιστεύετε μην αργείτε.

      Διαγραφή
    9. είχα το ίδιο πρόβλημα με Saxo

      Διαγραφή
    10. Σωστά έτσι προτείνουν... Τηλεφωνική αγορά μέσω Bloomberg, λόγω διαφοράς στο Isin.😎

      Στην υγειά του οικοδεσπότη μας. Ευχαριστω για το notice στο άλλο φόρουμ..

      https://www.google.com/amp/s/seekingalpha.com/amp/news/3637224-ev-startup-arrival-steers-toward-spac-road

      https://www.google.com/amp/s/amp.theguardian.com/business/nils-pratley-on-finance/2020/nov/18/a-4bn-uk-mini-tesla-choosing-to-list-stock-in-us-is-worrying

      https://www.reuters.com/article/instant-article/idUSL1N2I40XL

      Διαγραφή
    11. Καλησπέρα , κύριε Τάκη ευχαριστούμε που μας ξεστραβώσατε , μια ερώτηση είναι νωρίς να πούμε για January effect? με τους ρυθμούς που πάμε με βλέπω μέχρι τον Ιανουάριο να έχω ξεπεράσει σε αποτίμηση χαρτοφυλακίου την προ covid αποτίμηση όπου πραγματικά έπαθα συντριβή σε χαρτοφυλάκιο χωρίς μόχλευση και χωρίς τραπεζικά χαρτιά στην κατοχή μου η μόνη ατασθαλία μου ήταν η Lk που μου έδωσε την χαριστική βολή λόγω πλεονεξίας δικής μου ή και απειρίας γιατί είχα μεγάλη θέση για τα δεδομένα μου .

      Διαγραφή
    12. Λάθη και ατυχείς επιλογές κύριε Geοpard πάντα θα υπάρχουν. Αυτά μας κάνουν ικανότερους και σοφότερους.
      Στην περίπτωση μας η συνταγή , εκτός απο καλές επιλογές, είναι ΔΙΑΣΠΟΡΑ.

      Διαγραφή
    13. Σχετικά με το CIIC και την Arrival.

      Κατ' αρχάς δεν την είχε ούτε η Πειραιώς. Στην Optima που έψαξα έβγαζε μια CIIC με περιγραφή "China Infrastructure Investment Company" και θόλωσα για το αν πρόκειται για την ίδια, αν και η τιμή συνέπιπτε, σε realtime κιόλας.

      Ψάχνοντας στη συνέχεια για την Arrival βλέπω ότι είναι αγγλική εταιρεία (αινιγματικό από πολλές απόψεις?), η οποία στηρίζεται από τη συμμετοχή της Blackrock, την Hyundai, την ΚΙΑ και την UPS που της έχει παραγγείλει 10.000 βανάκια.

      Ποιος τις ξέρει αυτές τις πληροφορίες? Σήμερα αρκετοί, αύριο όλοι. Γι αυτό η περίπτωση ήταν του τύπου "όποιος πρόλαβε τον Κύριο είδε".

      Δεν θέλω να με κυριεύσει το FOMO. Συνεχίζω το ψάξιμο και αύριο βλέπουμε.

      Διαγραφή
    14. Όντως όπως τα λέτε ήταν στην Optima. Eβγαζε στο ticker CIIC.US την περιγραφή "China Infrastructure Investment Company" ..... γιαυτό σήκωσα το τηλέφωνο και έδωσα την εντολή.

      Όσο την μελετώ, τείνω να καταλήξω ότι ίσως είναι δυνατότερη περίπτωση απο την RIDE.

      Διαγραφή
    15. στην Πειραιώς σήμερα το πρωί υπήρχε

      Διαγραφή
  2. Στο δικό μας χαα .Πώληση ετε.μυτιλ.30% αδμηε κρατάω γερά αλφα ευρωβ απο τράπεζες και ενίσχυσα αρκετά ελλάκτωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κε SpyEye ποια είναι η γνώμη σας για την αμκ στον Ελλακτωρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα συμμετεχουν μονο μεγαλα παιδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "CIIG Merger has certainly chosen its business combination target wisely. As an illustration, Arrival was named the U.K.’s number 1 startup by LinkedIn on the 1st of October..."

    "While still in the pre-revenue phase, Arrival has already secured an order of 10,000 electric vans from UPS, with the possibility of this order being doubled to 20,000. In a crucial insight, the company expects to be cash-flow positive in 2023..."


    https://www.google.com/amp/s/wccftech.com/ciig-merger-corp-nasdaq-ciic-offers-riskless-arbitrage-as-well-as-substantial-capital-appreciation-opportunity-through-its-proposed-business-combination-with-the-mobility-startup-arrival/amp/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έκλεισε στο +16% after-market! Αύριο θα γίνει μακελειό.

      Κύριε Τάκη, αν δώσει ένα +25% αύριο μπορείτε ακόμα και να πουλήσετε. Θα βγάλετε καλό μεροκάματο για να πιείτε ένα καφεδάκι! 😁😁😁

      Διαγραφή
    2. Κύριε Ευρωβλάχε

      Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, οι μέτοχοι της CIIG και ο σπόνσορας, θα διατηρήσουν στην κυριότητα τους μόνο το 5% της συνδυασμένης εταιρείας.

      Οι μέτοχοι του PIPE, δηλαδή κάτι τύποι όπως Fidelity, Wellington Management, BNP Paribas, Asset Management Energy Transition Fund, με ενορχηστρωτή κάποια BlackRock, βάζουν 400 εκατομμύρια για να πάρουν μόλις ένα 7% .... και εσείς πιστεύετε ότι είμαι κανένα κοροιδο για να πάρω ένα 25% και να σηκωθώ απο το τραπέζι τόσο νωρις; 😄😄😄

      Η Arrival, έχει παραγγελία 10.000 ηλεκτρικά φορτηγά παράδοσης από την UPS, με επιλογή για άλλα 10.000. Ξεκινάει με 1,5 δις προπαραγγελια και έτοιμη να τη διπλασιάσει. Ισχυρίζεται ότι ξεκινάει παραδόσεις απο Σεπτέμβριο 2021 (όπως Ride).

      Πολλοί ισχυροί συνεργάτες , συνέταιροι, μεγάλη εταιρεια ... είναι για πολύ ψηλά.

      Εδώ έχουμε τον αντίπαλο της Rivian ... θα στηθεί Λουκουλλειο γεύμα, μεγαλύτερο απο αυτό της Ride και εγω θα φυγω τοσο νωρις;

      Στα 10 δολάρια έχει 6 δις κεφαλαιοποίηση.
      30 δις κεφαλαιοποίηση πολλά ειναι;
      Eδώ το ψοφίμι η ΝKLA έφτασε να έχει 30 δις κεφαλαιοποιηση (10 έχει τωρα) ... η Arrival στο πηγάδι κ@τούρησε;
      Νo, no, no ....

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα στην ομήγυρη! Μήπως έχει κάποιος το isin για την CCIG MERGER; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

      Διαγραφή
    4. Η CIIC είναι Νο3 στα trends του Yahoo finance. Σήμερα την ανακάλυψε όλη η υφήλιος. Φανταστείτε τι έχει να γίνει!

      Διαγραφή
    5. Τα επίπεδα που ζορίζονται οι εταιρείες ως spac είναι:
      0 επίπεδο 10 δολάρια
      1ο επίπεδο 13
      2ο επίπεδο 18
      3ο επίπεδο 28
      4ο επίπεδο 50
      Χοντρικά τα γράφω τα νούμερα ... αν δεν περάσει, το spac, κάποιο επίπεδο τότε γίνεται διόρθωση. Μεγάλη ή μικρή (δενξέρω) ... πάντως γίνεται διόρθωση και κατόπιν έρχεται η συνέχεια.

      Διαγραφή
  6. FIII
    https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-11-18/electric-last-mile-said-to-be-in-merger-talks-with-forum-spac

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΣΥΝΕΒΗ ΑΥΤΟ

    Το spac KBL Merger Corp. IV συμφώνησε με 180 Life Sciences Corp με κωδικό ATNF

    https://www.globenewswire.com/news-release/2020/11/09/2122737/0/en/KBL-Merger-Corp-IV-Announces-Completion-of-Acquisition-of-180-Life-Sciences-Corp-and-Trading-Under-the-ticker-ATNF-Starting-November-9-2020.html

    Μάλλον δεν πήγε καλά.
    https://gr.investing.com/equities/kbl-merger-iv
    Υπάρχουν επικίνδυνα SPAC


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βιοτεχνολογία είναι τα πάντα επικίνδυνα

      Διαγραφή
    2. Η arrival δείχνει να πάει καρφί για τα 20. Ακόμα και τώρα ομως τη βρίσκω φθηνή γιαυτό που υπόσχεται. Εξάλλου τις υποσχέσεις τιμολογουμε στις pre revenue. Θα δώσω τη ride και αυξήσω αντίστοιχα εδώ. Ευρύτερος κατάλογος προϊόντων, δική τους τεχνολογία και ουσιώδεις διαφοροποιησεις εν αντίθεση με ride και λοιπές ev start ups

      Διαγραφή
    3. Αν δείτε το presentation της Arrival θα δείτε ότι τόσο αυτή, όσο και η Ride είναι τα απόλυτα χαρτιά ... ότι πιο hot στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
      Υπάρχει και η Fisker , αλλά ποιος εμπιστεύεται τα νούμερα της;

      Προσωπικώς ... δεν δινω Ride τοσο χαμηλά.
      Οτιδήποτε άλλο θα έδινα ... Ride όχι. Τώρα που την πομπαρει και ο Jim Cramer καθημερινως;

      Προσωπική άποψη - εκτίμηση. Μην σας παρω και στο λαιμό μου.

      Διαγραφή
  8. 1) κυριε τακη για arrival μπαινουμε σημερα μολις ανοιξει οσοι δε προλαβαμε?

    2) το μονο που με προβληματιζει ειναι σαν πολλοι δεν μαζευονται στο χωρο? ποσοι τελικα θα μεινουν? περα απο τις κλασσικες δυναμεις στο χωρο της αυτοκινητοβιομηχανιας.

    3) για ride και arrival δλδ μπορει να μιλαμε για μελλοντικες tesla? (θα αξιζε η τοποθετηση σε αυτες με χαρακτηρα macro?)

    ευχαριστω πολυ εκ των προτερων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μας μέθυσε η ayro K Τάκη .Στήν κόψη του ξυραφιού την γλύτωσα να χάσω τα κομμάτια μου τις προηγούμενες ημέρες,ήθελα να το παίξω trader τρομάρα μου.Πήρα κομμάτια τεμπέλας σήμερα για το μπαούλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τη LAZY την καλοβλέπω κι εγώ. Μέχρι το βράδυ μάλλον θα πέσει εντολή.

      Η μετοχή είναι με P/E 6 και στο  Yahoo finance γράφει 17 οπότε μάλλον δεν την πιάνουν οι screeners.

      Επίσης, πρόσφατα αρνήθηκε την έκδοση μετοχών μέσω IPO γιατί λέει η εταιρεία έχει ισχυρό ισολογισμό. Ουάου που θα έλεγε κι ο φίλος μας.

      Γνωρίζει κανείς πόσες είναι οι μετοχές που μπορεί να εισαχθούν με τα warrants?

      Τεχνικά δεν μπορώ να την καταλάβω γιατί έκανε αυτή τη μεγάλη άνοδο από τα τέλη Μαρτίου και με μπερδεύει λίγο.

      Διαγραφή
    2. Τα έχω χάσει κι εγώ σήμερα με την AYRO. Ήμουν απογοητευμένος με ζημιές >32% και σκεφτόμουν πως θα βρω μια ευκαιρία να μειώσω τις ζημιές μου και να φύγω. Αυτή τη στιγμή γράφω λογιστικά κέρδη 52% και την κοιτάζω σαν χάνος! Δεν μπορώ να το πιστέψω. Για άλλη μια φορά συγχαρητήρια Κ. Τάκη και οφείλω εδώ να ομολογήσω πως σας θαυμάζω, όχι τόσο για την πετυχημένη πρόβλεψή σας, (για άλλη μια φορά), όσο για το ότι δεν αμφισβητήσατε καθόλου την επιλογή σας αυτή, μετά την τόσο απογοητευτική της συμπεριφορά στο ταμπλό. Τώρα μας μένει μόνο η WTER (xaxa)

      Διαγραφή
    3. Εγώ την έδωσα για να πάρω IPOC, από την οποία βγήκα κιόλας. Για να είμαι ειλικρινής δεν την πίστεψα γιατί δεν είχε πωλήσεις, αν και συμφωνούσα με τη συγκριτική λογική με FUV και SOLO.
      Συγχαρητήρια σε όλους τους κατέχοντες.
      Κύριε Τάκη, RESPECT!!!

      Διαγραφή
    4. Καμμία απο αυτές που επενδύουμε (για την ώρα) δεν έχει πωλήσεις. Κοιτάμε όμως το αύριο, την καινοτομία, το προιόν που ΘΑ πουληθεί.
      Αυτήν την ώρα τα φράγκα είναι στο τραπεζι των ηλεκτρικών αυτοκινήτων ....

      Διαγραφή
  10. Καλησπέρα , στην Πειραιώς ΑΕΠΥ μπήκε ο κωδικός CIIC τους πήρα τηλέφωνο το πρωί και το έβαλαν σήμερα , μπήκα με μέσο όρο 17,01 και από ότι βλέπω την πάτησα μιας και θα ψώνιζα φτηνότερα καλά να πάθω αφού χτες δεν πήρα τηλέφωνο. Στην Ayro βλέπω κανουν όργια σήμερα και πραγματικά με τρώει λίγο να ρευστοποιήσω μέρος της θέσης αλλά θα το κάνω στο διψήφιο και πάνω αν αντέξω γιατί τα κέρδη ειναι πολύ καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σίφουνας η AYRO λέμε, μου πήραν 25% @5,84 και τα κλαίω ήδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ. Barren γιατί το λέτε αυτό; Είναι πολλά τα κέρδη για 1 βδομάδα!

      Διαγραφή
    2. Fuv και Ayro κανουν κόντρες απόψε και η Ayro κυνηγάει την Fuv εγώ είμαι ακίνητος αν και δεν ξέρω αν έκανα καλά θα μας πει αργότερα ο κύριος Τάκης τι έκανε αλλά αν θυμάμαι καλά έχει πει για διψήφιο στην Ayro κάπου στα 13 ότι μπορει να φτάσει τον επόμενο χρόνο. Οι όγκοι ειναι μεγάλοι αλλά έχει κάνει και μεγαλύτερους.

      Διαγραφή
    3. Σχήμα λόγου, επειδή συνέχιζε πάνω.
      Έχω να κλάψω από το love story.

      Διαγραφή
    4. Καλησπέρα σε όλους,
      Εγώ Barren έβαλα πώληση τα μισά στο 6,58 και έκανε 6,56. Όπως είχα γράψει έδειχνε δύναμη εδώ και μέρες. Θα δείξει αν είμαι τυχερός ή άτυχος.
      Κ. Τάκη μαζί και εγώ στην CIIC από χθες όπως και στην PIC.

      Διαγραφή
    5. Είχα γράψει στις 13/11 ότι η AYRO θα έγραφε πολύ υψηλά νούμερα εκείνη την ημέρα και εννοούσα τις τιμές που έγραψε σήμερα.
      http://mitarola.blogspot.com/2020/11/velodyne-lidar-vldr-lidar.html?showComment=1605278147953#c3074603845284996657

      Δεν το έκανε γιατί προφανώς αποφάσισαν να παίξουν αλλιώς της μετοχή για κάποιους έξυπνους που κοιτάνε "μοτίβα" όπως εγώ. Από τις 13/11 δεν μεσολάβησε κάποια είδηση παρά μόνο το ότι εστιάστηκε το ενδιαφέρον στο EV (όχι σε όλα καθώς το FSR δεν έπαιξε).
      Σίγουρα υπάρχουν και άλλες μετοχές που παίζουν με patterns.
      Περιμένω μια κινέζικη που μου έχει δώσει σε ένα πέταγμα που έκανε συνολικά 80% κέρδος. Την έχω ξαναγράψει, είναι η CLPS. Πιστεύω ότι τον Δεκέμβριο ή Αρχές έτους θα κάνει ξανά παιχνίδι.

      Αν κάποιος έχει δει κάτι άλλο και δεν είναι ρετάλι, ας το γράψει να το κοιτάξουμε.
      Εδώ κερδίζουμε όλοι.

      Καλό βράδυ.

      Διαγραφή
    6. Μάλλον θα έχουμε και μια νεα εταιρεία , παρόμοια της XL FLEET (Pic)


      Lightning EMotors ... Την ξέρει κανείς;

      https://finance.yahoo.com/quote/GIK?p=GIK

      Διαγραφή
    7. Καλό είναι να κατοχυρώνονται πάντα κάποια κέρδη... το πάθημα με τη ride στα 30 και τη wter στα 2.50 έγινε μάθημα!
      Από τη μία είχα δώσει την εντολή στα 6 και περίμενα να φύγουν τα κομμάτια πόση ώρα με 2 κορυφώσεις στο 5.98 πριν πουληθούν και από την άλλη μόλις την είδα να σπάει με ορμή το 6 και να πηγαίνει 6.5 λέω μέσα μου "γιατί την έδωσα μόνο στο 6;;;"
      Δύσκολα διαχειρίσιμο συναίσθημα η απληστία!

      Διαγραφή
    8. https://finance.yahoo.com/news/lightning-emotors-said-talks-public-160757552.html

      Διαγραφή
  12. Πώληση της μισής θέσης μου στην Ayro στο 6 και τρέχουν μόνο τα κέρδη τώρα. Τρελό ράλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. κ.Τάκη, κ.Barren, νομίζετε μπορεί να έχει ανοδική συνέχεια αυτό το ξέσπασμα της ayro?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ. Πάνο θα σας γελάσω, προσωπικά άνετα τη βλέπω εντός δύο εβδομάδων στα 3,0 άνετα και στα 12,0. Ότι γουστάρει κάνει. Γι' αυτό και κάνω σεμνή διαχείριση με τη μακροπρόθεσμη θεώρηση ότι είναι για πολύ παρά πάνω. Αν συνεχίσει απνευστί μένω με τα υπόλοιπα κομμάτια νο πρόμπλεμ, αν κάνει βαθειά διόρθωση τα ξαναπαίρνω με προσαύξηση πάλι νο πρόμπλεμ.
      Γενικά νο πρόμπλεμ όταν μια μετοχή κάνει τέτοια πράγματα.

      Διαγραφή
    2. Έδωσα κι εγώ τα μισά κομμάτια στα 6.08.
      Στο +70% η FUV!

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ πολύ κ. Barren.
      Τελικά έμεινα να κοιτάζω..
      Διαχείριση του χάνου 😄

      Διαγραφή
    4. Solo 750 εκατομμυρια δολάρια

      Fuv 510

      Ayro 150 εκατομ. κεφαλαιοποίηση

      Μεγαλη στρεβλωση.
      Η εταιρεία είναι καινούργια στο χρηματιστήριο και ακομη δέν την ξεριυν.

      Διαγραφή
  14. ayro ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΩ ΟΥΤΕ ΛΕΠΙ διψήφια νούμερα ρε τον αμερικάνο μας προσφέρει συγκινησεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. https://investorplace.com/2020/11/dancing-around-wont-save-lordstown-motors-from-hitting-0/

    Ξεκινάει κατρακύλα για τη ride και μάλλον οφείλεται στο ανώτερο άρθρο. Εν συντομία παρομοιάζει τον Burns με το παλικάρι τον Trevor Milton της Nikola

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει ξεκινήσει σορτάτισμα. Δανείζονται τις μετοχές ακόμη και με επιτόκιο 50% +. Προχθές ήταν στο 32%.

      Δεν ξέρω πότε θα γίνει αν είναι τώρα ή σε 1 με 2 μηνες ... ούτε απο πιο επίπεδο, αλλά αυτό που είδατε να γινεται στο AYRO θα το δειτε και στη Ride.

      Aπο σήμερα το πρωί ... ουδείς ζητούσε να δανειστει μετοχές AYRO. Mέχρι προχθές πρόσφεραν 50%+ επιτόκιο ...

      Μην παραμυθιάζεστε με το κάθε άρθρο.
      Και ο Jim Cramer αλλα έλεγε και τωρα όλο πομπαρει το Ride.

      Aυτα ....

      Διαγραφή
    2. κ. Τάκη, τα στοιχεία για το επιτόκιο που τα βρίσκετε;

      Διαγραφή
    3. WD κ.Τάκη τα λέγατε για EV ,LSEV, μπαταρίες,φορτιστές.....

      Διαγραφή
    4. Κύριε Τάκη πώς ερμηνεύεται αυτό με το επιτόκιο δανεισμού και από που αντλείτε αυτή την πληροφορία.

      Για να ζητάει κάποιος υψηλό επιτόκιο θα πει ότι δεν προσφέρεται ικανή ποσότητα (για ποιο λόγο όμως, για να τις έχουν διαθέσιμες για πώληση άμεσα σε ενδεχόμενη άνοδο?), ενώ από την άλλη υπάρχει μεγάλη ζήτηση, άρα έντονο ενδιαφέρον για short.

      Διαγραφή
    5. Κύριοι στις πλατφόρμες σας δεν εχετε την δυνατότητα να δώσετε τις μετοχές σας για να τις σορτάρουν;

      Για ψάξτε το λίγο. Να δείτε τι σας προσφέρουν για να τους δανείσετε τα χαρτια σας;

      Διαγραφή
    6. Στο 61% το επιτοκιο δανεισμου για RIDE.

      Διαγραφή
  16. AYRO, πώληση του 50% στα 6,2 με αγορά 2,9 και τώρα μόνο κέρδη μέσα περιμένοντας το διψήφιο.
    Kudos στον κ Τάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Έδωσα και εγώ την μισή θέση μου στην AYRO , αγορασμένη στα 3,39 πώληση στα 6,25
    Καλό ποσοστό ……Αναμένουμε ευκαιρία για επαναγορά …..Αν έρθει,,,!
    Master Τάκης thanks…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. κ.Τάκη όταν ψάχνατε ιστοσελίδα λιανικών πωλήσεων είχατε κοιτάξει LITB ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την είχα δει ... αλλά κόλλησα ότι είναι Κινέζα.
      Μόνο για EV θα εκανα μια εξαίρεση ... και θα "βολταριζα" με Κινεζσ.

      Διαγραφή
  19. Μάλλον η αιτία της σημερινής πτώσης στη RIDE.
    Δεν έχω μετοχές και δεν το διάβασα το άρθρο αλλά ξέρω καλά από την CLSK ότι τέτοια άρθρα επηρεάζουν βραχυπρόθεσμα.

    https://investorplace.com/2020/11/dancing-around-wont-save-lordstown-motors-from-hitting-0/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. κ. Τάκη σβήστε το προηγούμενο post με το link για τη RIDE, όπως και αυτό. Μόλις είδα ότι το έχει βάλει ο κ.Panoramix.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πειράζει ... κουβέντα να γίνεται.

      Διαγραφή
    2. Και μια τελευταία κ.Τάκη είδατε την HCCH ? μου φάνηκε ότι δεν συγχωνεύεται αλλά παίρνει ποσοστό σε εταιρία Hydrogen ή joint venture ?

      Διαγραφή
  21. 16 του μηνα ρωτησα τον Κο τακη για την solo και μου ειπε ο προτιμαει την ayro.
    19 του μηνα και οι 2 εχουν απογειωθει.Πανω απο τα διπλα σε 3 μερες. και περιμεναμε τοσα χρονια στην ελλαδα να παρουμε 20-30%.
    ευχαριστω Κε τακη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι ότι μας έχει κακομάθει.
      Το 20~30% με εντυπωσιάζει μόνο intraday πλέον.

      Διαγραφή
  22. K Taki καλησπέρα! Σήμερα στο prem κ χθες όταν άρχισε να κινείται ψώνισα PIC..

    Aν θυμάμαι έχεις θέση καιρό τώρα? είναι η μόνη που δεν έχει σχεδόν καθόλου κινηθεί. Ακόμα κ η Κcac που μου άρεσε αλλά δεν την άγγιξα τελικά όταν είχαν τις πρώτες μέρες μιλησει, αφού έκανε τη βουτιά της πέρασε το 20αρικο!

    Επίσης η Charge point πέταξε!! Μπήκατε εσεις εκεί τελικά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχουμε και νέες Charge Points όπως και XL Fleets.
      Τις έχετε εντοπίσει; Και μπαταρίες πολλές εχουμε.

      Θα καεί το πελεκούδι κύριε Ανδρέα ✌✌✌

      Διαγραφή
    2. δωστε μπαταριες ηλεκτρο. . . κυριε τακη . , και διακρατηση . . .της κολασεως σε αυτες. !

      Διαγραφή
    3. Ποιες μπαταρίες λετε κ Τάκη?!κάτι άλλο πέρα από Kcac η για κάποια άλλη?

      Kcac φορτωσα τελικα? Εγώ δεν την πήρα αυτήν.. το blink έγινε 🚀🚀🚀

      Διαγραφή
    4. Η ayro καλύπτει την διαφορά κεφαλοποιήσεων .

      Διαγραφή
    5. Για τη CIIC τι τιμή στοχο έχουμε κ. Τάκη;

      Διαγραφή
    6. Κύριε Nek πάρτε το CIIC και άστε το.
      Θα σηκώσω και μια παρουσίαση του την Κυριακή.

      Το αντίπαλο δέος στην Rivian !!!!

      Διαγραφή
    7. Kύριε Ανδρέα , κύριε ΤΑΤΑ
      Την Κυριακή θα γράψω μερικές .... μικρές και τσαχπίνες της ηκεκτροκίνησης, μπαταρίες και φόρτιση δικτύων .
      Καλά κουμάντα ... διασπορά και σιγά σιγά θα τις παρουσιάσω όλες... σε threads

      Διαγραφή
    8. Και το XPEV .... όποιος πουλάει , μετανιώνει.

      Διαγραφή
    9. Για δειτε κάποιες εταιρείες που έρχονται ... και πειτε γνώμες (αν υαρχουν)

      NUVVE
      https://nuvve.com/

      MICROVAST
      http://www.microvast.com

      LIGHTING EMOTORS
      https://lightningemotors.com/about-us/

      Διαγραφή
    10. Και άλλη
      https://www.greenpowerbus.com
      https://finance.yahoo.com/quote/gp?ltr=1

      Διαγραφή
  23. Καλησπέρα σε όλους,
    Πολύ fomo στην AYRO. Ήδη στο 8,29 (+34%) premarket.
    Αν και είμαι με 2,89 μο, μάλλον θα καθίσω στα αυγά μου και δεν πάρω ούτε το κεφάλαιο (προς το παρόν). Βέβαια αν κοιτάει κάποιος ρουμπινχούντης μηνιαίο διάγραμμα και βλέπει τιμές στο 660, εεε σου λέει έχω ένα 10.000% ακόμη..
    κ. Τάκη τι λέτε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πούλησα και μερικά ο μ@λ@κ@ς πριν τις εκλογές επειδή φοβήθηκα...

      Διαγραφή
    2. Τι έγινε; Σταμάτησε η διαπραγμάτευση; Τα πράγματα δείχνουν πολύ high risk

      Διαγραφή
    3. Στο 8,80 έδωσα κι εγώ το 25%. Χάσαμε την μπάλα. Τι να πω!

      Διαγραφή
    4. Έκανα το ίδιο με την CLSK. Έβγαλα μόνο το κεφάλαιο στο 9,54 και άφησα τα κέρδη.
      Καλά κέρδη σε όλους εύχομαι.
      Ευχαριστούμε κ. Τάκη.

      Διαγραφή
    5. Κύριε Γιωργο Eose αντί για clean spark.
      Πως σας φαινεται η EOSE?

      Διαγραφή
    6. Κύριε Τάκη η CLSK έχει σχεδόν όλα τα κακά πίσω της, συν 40 mill ταμείο για έξοδα και ανάπτυξη. Άρα δεν βλέπω dilution για τους επόμενους μήνες. Ακόμη και τα δικαστήρια που έχει με ένα γύπα φαντ είναι πάνε προς όφελός της.
      Τα νούμερα της EOS δεν τα έχω κοιτάξει με λεπτομέρεια αλλά φαίνεται ότι η αγορά την αγνοεί καθώς από το Σεπτ. που ανακοινώθηκε η συμφωνία δεν έκανε τίποτα. Νομίζω ότι αυτές τις μέρες τρέχει όπως όλα τα spacs του κλάδου και μπορεί να αποτελεί ευκαιρία για αποχώρηση τις επόμενες μέρες.

      Πολλές μετοχές που σχετίζονται άμεσα με EV έχουν υπεραποδώσει και πιθανότατα να υποχωρήσουν βραχυπρόθεσμα.

      Οι υπομονετικοί όμως δεν νομίζουν να έχουν πρόβλημα σε μετοχές όπως η RIDE. Βέβαια υπό Κ/Σ και εφόσον πράξει αυτά που λέει ο Biden. Ο δρόμος θα είναι ανώμαλος αλλά πάντα ανταμείβει όσους έχουν υπομονή και πεποίθηση στις επιλογές τους.

      Διαγραφή
    7. Δεν τράβηξε το spac της Eose , γιατι υπήρχαν θεματακια. Το 36% του spac εξαργύρωσε ...

      Διαγραφή
    8. Ναι το διάβασα κ. Τάκη και στην πολύ καλή ανάλυση που ανεβάσατε.
      Χθες και σήμερα μπορεί να τρέχει και λόγω Blink.

      Διαγραφή
  24. Απαντήσεις
    1. Εννοείται κύριε Gerry.
      Απο εδώ θα βγάλουμε πολλα φράγκα ..... αλλά προς το παρόν ... who cares?
      Hλεκτροκινηση μόνο!!

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη αύξηση θέσης τώρα σε wter κατά 30% καθ ότι είμαι ούτως ή άλλως χαμηλα αγορασμένος στο 1.20 και πουλησα 60 %θέσης σε Ayro στο 9.30 ...σχεδον 80% πανω σε 3 μέρες δεν μπορώ...Ευχαριστω θερμά...

      Διαγραφή
    3. Εγώ ακόμη δεν ενδίδω ...
      Να κοιτάτε τη CIIC και το Arrival ... είναι μεγάλο το κελεπούρι!!!

      Διαγραφή
    4. Arrival γιατι δεν μου την βγάζει πουθενά..
      Τι σύμβολο έχει?

      Διαγραφή
    5. Wter. μία γρήγορη ματιά που έριξα στο marketbeat 3αναλυτες δίνουν αγορά με στόχο 3και3.20...

      Διαγραφή
    6. Κύριε Gerry αυτή είναι η Arrival

      Βγαινει το spac ως CIIC.
      Tα λεγαμε και προχθες , όταν ειχαμε την τύχη, να την εντοπισουμε σπο την 1η ημέρα.

      https://finance.yahoo.com/quote/CIIC?p=CIIC

      Διαγραφή
    7. Ευχαριστώ Κύριε Τάκη ατυχώς πιάστηκα αδιάβαστος...

      Διαγραφή
    8. Βασικός και σκληρός ανταγωνιστής της wter αν δεν κάνω λάθος είναι η Celsius που είχε αναφερθεί πριν 6μηνου εδώ στο ΜΠΛΟΓΚ στα 5.5 και έγραψε 35!!!!!Αν αντέξει τότε κύριε Τάκη....

      Διαγραφή
    9. Δευτέρα 27 Απριλίου 2020 sea limited κοντά στσ 50δολ τώρα 185 ... Κυριακή 11Μαιου2020 Celsius 5 τώρα 35 με την υπογραφή του Κυρίου Τάκη.... Respect καί καλό βράδυ μιας καί νέος στο Μπλογκ...

      Διαγραφή
    10. Ξερω είναι κλισε αλλά ... ξαναζήσαμε εποχές ΠΑΣΟΚ κ. Τακη!

      Διαγραφή
  25. Σήμερα μπουμπουναω ayro. Θα κρατήσω μια μικρή θέση από τα 10Κ οπου θέλει ας πάει. Μια εταιρία με 24 εκατ κομμάτια η οποία κάνει τέτοιο τζίρο για μένα σημαίνει ότι έχει μπει μέσα ο κάθε πικραμμενος κ γίνεται τζογοπαιγνιο. Αν έμπαινε κάποιος θεσμικός ήδη θα είχε βγει κάποια ανακοίνωση κ ο όγκος θα είχε πέσει μιας κ τα κομμάτια θα είχαν μπαουλιαστει θεωρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα Solo και τα FUV τα βλέπετε;
      Για να έρθει στα ισια του το AYRO Θα πρέπει να διπλώσει το ΑYRO και αυτές να μείνουν σταθερές.

      Διαγραφή
    2. κ.Ανδρέα καλησπέρα για σας και τον κ.bucher ένα ερώτημα το SPAC PCPL ήρθε σε συμφωνία με Ε2open https://www.e2open.com/#Overview_Harmony_Applications_E2net
      νομίζω edge computing

      https://finance.yahoo.com/news/e2open-become-publicly-traded-company-120000912.html
      εδώ η παρουσίαση
      https://s1.q4cdn.com/673545953/files/doc_presentations/2020/10/2020.10_E2open-Investor-Presentation.pdf
      χοντρικά μπαίνει στα 2,5 b με τιμή στα 10 $
      έχετε υπόψη σας την εταιρία ?

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα κ.Βαμμένε, την γνώρίζω την E2open, ασχολείται με supply chain sw και analytics με μεγάλο πελατολόγιο σε εταιρείες τεχνολογίας και όχι μόνο. Εχει προσβαση σε δεδομένα POS και εξωτερικών συνεργατών οπότε μπορεί να δώσει ''end-to-end'' λύσεις. Η πλατφόρμα τους είχε κάποια θέματα μέχρι πρότινος αλλά μάλλον τα έχουν λύσει τώρα. Η επανασχεδίαση του manufacturing και των logistics λόγω COVID αποτελεί σημαντικό opportunity για τον κλάδο της και η εταιρεία έχει αρκετά αναταγωνιστική λύση την οποία έχει εμπλουτίσει τα τελευταία χρόνια μέσω εξαγορών . Αν μάθω περισσότερα θα ξαναποστάρω σχετικά

      Διαγραφή
    4. Γειά σας κ.Γρύπα έχει 2 αρνητικά που ξέρω

      1)δεν είναι η πρώτη φορά που εισάγεται ,πρώτη φορά ήταν το 2013 στα 15$ την απέσυραν το 2015 στα 8.7 με αποτίμηση 250 m (δεν τα πήγε και πολύ καλά)
      και τώρα μπαίνει με 2,5 Β

      2)έχει Έλληνα CEO (για να το λέει ο κ.Τάκης κάτι ξέρει)

      Διαγραφή
    5. Έχετε δίκιο , όμως το 2015 άλλαξε ιδιοκτησία (την αγόρασε η Insight Partners) και CEO ( συμμερίζομαι τον ενδοιασμό, πάντως ξέρει καλά την αγορά του και μια φορά που του είχα μιλήσει ήταν 100% Αμερικάνος, λίγο παλιά κοπής) . Επίσης άλλαξαν και CFO λίγο αργότερα.
      Συμπερασματικά πιστεύω ότι αυτό που έχει σημασία τώρα είναι η αναταγωνιστικότητα της εταιρείας σε σχέση με τους μεγαλύτερους και εδραιωμένους ανταγωνιστές (π.χ , Kinaxis) η ενσωμάτωση των εξαγορών που έκαναν ( έχω ενδοιασμούς εδώ καθώς είχαν μεγάλο attrition στελεχών και know how ) και φυσικά τα θεμελιώδη στα οποία όμως δεν ειμαι ειδικός.

      Διαγραφή
  26. δεν άντεξα πούλησα ολα στα 9$ (AYRO) αν μεχρι 23.00 γυρίσει θα τα ξαναπάρω αλλά και ετσι είμαι ευχαριστημένος καλη τυχη σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. επαναγορά AYRO κερδος 1.10 ανα μετοχή και τα κερδη Tilray, Inc. (TLRY) cannabis stock

      Διαγραφή
  27. πολλα συγχαρητηρια κυριε τακη!
    κ να φανταστει κανεις ποσο μας ειχε σπασει τα νευρα και τι βρισιδια ριχναμε.
    Εσεις ομως ακλονητος στην αποψη σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Εδωσα και το υπόλοιπο 50% στα $9,16 από $2,9, συνολικά 162% κέρδος, pas mal...και αφού άρχισα τα γαλλικά, chapeau κ. Τάκη!



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως κύριοι ... solo και fuv συνεχίζουν ακάθεκτες.

      Διαγραφή
    2. κ. Τάκη είναι σίγουρο ότι ο κλάδος των EV έχει προοπτική και περιθώρια μεγάλης ανάπτυξης. Ωστόσο με δεδομένη την εκρηκτική άνοδο των τελευταίων ημερών , βλέπετε δίορθωση σύντομα ή προς το τέλος του έτους ;

      Διαγραφή
  29. K Taki όσον αφορά το PiC εσείς που το έχετε μελετήσει κ είστε ήδη τοποθετημενος τι βλέπετε? Τιμή στόχο κλπ... Προσωπικά μπηκα όπως είπα διότι δεν έχει κάνει κάτι σε σχέση με τα υπόλοιπα.. κ θα αρχίσω να το μελετάω το ΣΚ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν την πρωτοείδα κύριε Ανδρέα ... σκέφτηκα 30 δολάρια ακατέβατα.
      Η αλήθεια είναι πως ακόμη δεν τρέχει ... φαίνεται,δεν είναι πιασάρικη η μετοχή. Εγώ, δεν απογοητεύοναι εύκολα ... θα μεινω και μετά τη συγχώνευση. Μου αρέσει.

      Διαγραφή
  30. ΤΡΙΠΛΩΣΑΜΕ SOLO ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΑΝΩ....
    ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ξυπνάει και το IPOC μου φαίνεται.
    Μη γελάτε κύριοι, σοβαρά έτσι μου φαίνεται.
    κ. Τάκη, περί AYRO ... υπόχρεος κι εγώ. Τι να λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Barren εχει βγει και διαφημίζει την πραγματεία του ο Παλιχαπιτίγια. Ειδικά το Clover.
      Eίμαι βέβαιος ότι θα γραψει το 20+.
      Επειδή δεν είμαι πολύ φορτωμένος στο Clover ... ελπίζω να εχω καθαρο μυαλό και όταν είναι να ξεκινήσει να προλάβω να 3-πλασιάσω τη θέση μου.

      Έχετε και εσείς το νου σας ... αν δείτε κίνηση Γράψτε το.

      Διαγραφή
    2. Για μένα έχει ξεκινήσει κ. Τάκη, γι' αυτό το έγραψα.
      Τώρα , όταν είναι πιο σίγουρο μπορεί να γράφει 12.
      Ίσως και να πάρει κάποιες μέρες, αλλά φαίνεται να μπαίνουν σιγά σιγά οι ελέφαντες στο δωμάτιο.

      Διαγραφή
    3. Ανεβαίνει χθες και σημερα και το Gores Metropoulos που είχε αναφερθεί στο φόρουμ παλαιότερα.

      Διαγραφή
    4. κ. Panagioti λόγω LIDAR
      https://www.fool.com/investing/2020/11/20/why-gores-metropoulos-stock-skyrocketed-today/

      Διαγραφή
  32. Ρε παιδιά ο κύριος Hippy που έχει χαθεί? Δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοια διαστήματα αποχής και εκτός αυτού θυμάμαι ότι κατείχε και Ayro, οπότε θα περίμενα να τον δω αυτές τις μέρες. Ελπίζω να είναι καλά ο άνθρωπος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως ειναι αισθητή η απουσία του στο forum. Τον διαβάζω όμως στην Ελεύθερη Γνώμη που γράφει καθημερινώς. Δασκαλος!!

      Διαγραφή
  33. Θα ερθει κ η ώρα της αν το αξίζει. Όπως κ η Ιpoc στην οποία ενισχυσα σημερα.

    Η αλήθεια είναι ότι με τετοιο hype στην Αμερική παρασύρεσαι! Δείτε μέσα σε 1 εβδομάδα τι έγινε στον κλάδο των EVs κ τα συναφή... Πριν λίγο καιρό έλιωνε η Blink με κατηγορίες για μαιμουδιες και μαγειρέματα και ξαφνικά είναι double από το καλοκαίρι και 3χ μέσα σε ούτε 19 μερες! Όπως κ η Solo, η Fuv,η Αyro κ πόσες άλλες..

    Για μένα, επειδή πολλά γράφονται εδώ κ μας διαβάζουν κ κάποιοι πιο
    άπειροι, οι στρατηγικες είναι 2..

    είτε μοιράζεις τα κουκιά σε μεγάλη διασπορά κ είσαι πιο χαλαρός σε διακυμάνσεις και μεγάλα σκαμπανεβάσματα (και ανοδικά φυσικά), όπως έχει γράψει κ ο κ. Τάκης σε διάφορα σχόλια του,

    είτε όταν επικεντρώνεσαι σε ορισμένες περιπτώσεις κ κάνεις μεγάλες "πονταρισιε" θεωρώντας ότι με βάσει την ανάλυση που έχεις κάνει έχεις "καλό χαρτί", τότε αν σου βγει κ πόσο μάλλον σύντομα κάνεις cash-out το κεφάλαιο σου κ ένα μεγάλο μέρος των κερδών κ αφήνεις μια μαγιά..

    όπως προσωπικά έκανα πρόσφατα στο pallantir κ ας το πιστεύω!

    Γιατί πέρα από τα ποσοστά ανόδου παίζει ρόλο κ το ποσα "πονταρεις". Άλλο να βάλεις πχ στο auro 1000 τεμ στα 3 κ να λες στα 9 οκ μπορεί να πάει κ 29, ας πάρω το ρίσκο να μείνω μιας κ ένα τριχιλιαρο έβαλα, άλλο να πας στο pallantir πχ ή σε κάποια μεγάλη established εταιρία κ να ποντάρεις 100-200Κ και μέσα σε 10 μέρες να έχεις απόδοση 70%.

    Τα γράφω αυτά διότι με τόσα χαρτιά που αναφέρουμε εδώ μέσα (και μάλιστα κάποια ειναι πολυ αξιόλογα κ sexy), αν βάζαμε ένα 5χιλιαρο σε καθένα θα χρειαζόταν κεφάλαιο 100-150.000!!

    Μην παθαίνουμε λοιπόν παροξυσμό από αυτά που συμβαίνουν στο Αμέρικα κ αποπροσανατολιζομαστε κ βγαίνουμε εκτός στόχου! Εκεί είναι ένα τραπέζι για μεγάλα παιδιά κ παίζουν από όλο τον κόσμο! Μου έλεγε φίλος χρηματιστης σήμερα ότι ξαφνικά στην Αyro κόλλησε το σύστημα, όταν κάποια στιγμη στην αρχή αφού υποχώρησε στα 7.3 ξαφνικά έκανε ένα τίναγμα στα 8,8 και δεν προλαβαινες που να βάλεις εντολή από τις μαρκετιες... Αυτά ειχαμε να τα δούμε οι περισσότεροι που ασχολουμασταν με την Ψωροκωσταινα εδώ κ 20 χρόνια..μέχρι πέρυσι γράφαμε σεντόνια για την Τερνα κ το Μυστικό κ αναλύσεις επί αναλύσεων για μεσοπρόθεσμες αποδόσεις που στο Αμέρικα δίνονται μέσα σε μια μέρα, πουλάς κ την άλλη μέρα σου κάνει άλλο τόσο κ παραπάνω κ βριζεις τελικά αντί να χαίρεσαι..

    Προσοχή λοιπον! Ελπίζω να μην κούρασα 😎 καλές επιλογές και τύχη🤞💪 εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ. Ανδρέα, αυτό το "μεγάλες πονταρισιές σε λίγες επιλογές" απ' ότι έχω καταλάβει έρχεται με την εμπειρία και την ικανότητα στο stockpicking.
      Είναι πολύ πιθανό για κάποιον άπειρο (όπως αρκετοί είμαστε) να κάνει 5 επιλογές και να του βγουν οι 4 μάπα ή και καναδυό καταστροφές. Νομίζω για τους πιο άπειρους ενδείκνυται η πρώτη μέθοδος της μεγάλης διασποράς, με πολύ προσεκτική επιλογή και πάλι, και ίσως και λίγες πιο βαριές-σοβαρές επιλογές σαν αντίβαρα.

      Διαγραφή
    2. Έκανα μια παρόμοια ερώτηση στον κ.Τάκη αλλά δεν είχα δει ότι είχατε ανοίξει στο συγκεκριμένο θέμα ήδη. Συμφωνώ με τον Αντρέα για την πρώτη στρατιγική αλλά θεωρώ πιο συνετό να ακολουθήσεις μια lower-weighted στρατιγική αν διαλέξεις ενα πιο concentrated χαρτοφυλάκιο. Στις high growth περιπτώσεις η αβεβαιότητα είναι μεγάλη αλλα και το potential return είναι εξωφρενικό. Συνεπώς αν κάποιος επιθυμεί να ακολουθήσει επενδυτικά την τεχνολογία και θέλει να ρισκάρει κάποιο κεφάλαιο τότε θα μπορούσε να βάλει απο 1-2% σε μια ή δυο εταιρείες οι οποίες θα λειτουργούν σαν options (10x or nothing). Σε κάθε περίπτωση το εγχείρημα είναι δύσκολο επομένως χρειάζεται προσοχή.

      Διαγραφή
  34. Κύριε Τάκη CLOVER Σύμβολο ?Δείχνει όντως να έχει πολυυυ ψωμί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Gerry
      To Clover θα εισαχθεί στην χρηματαγορά μέσω του spac του Παλιχαπιτίγια με το ticker IPOC.

      Μπορείτε να δείτε και αυτό ....

      http://mitarola.blogspot.com/2020/10/to-3o-spac-ipoc-chamath-palihapitiya.html

      Διαγραφή
    2. Ωραιο το Clover κ Τάκη...

      Ενισχυσα χθες. Ίσως μας καθυστερησει βεβαια...

      Διαγραφή
  35. Δεν το είχα διαβάσει το συγκεκριμένο δείχνει όντως πολύ. Hot 🔥 and promising....


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. κ.Τακη καλησπέρα,

    ήθελα να ρωτήσω πως έχετε προσαρμόσει το χαρτοφυλάκιο σας τώρα που ασχολείστε με high growth εταιρείες. Θυμάμαι να λέτε ότι το χαρτοφυλάκιο σας ηταν equally weighted με περίπου 30 θέσεις (διορθωστε με αν κάνω λάθος). Έχει αλλάξει αυτό?

    Προσωπικά θα ένιωθα άνετα είτε με μια VC-type στρατηγική (100 εταιρείες και θες 2-3 να πανε 20x) είτε με μια option-type στρατηγική (μια ή δυο εταιρείες με βαρλυτητα 1-2% οι οποίες θα μπορούσαν να δωσουν 10x). Θα ήθελα να ακούσω πως το σκέφτεστε.

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε BigShorty
      Σε όλα αυτά που γράφετε η απάντηση μου είναι πως δεν υπάρχει πετυχημένη συνταγή που την ακολουθούν όλοι και πάντα κερδίζουν.

      Η μόνη συνταγή είναι καλές επιλογές και εμπειρία, με αποφασιστικές κινήσεις.
      Κάποιων το μάτι γυαλίζει και πετάει σπίθες, κάποιων άλλων , ότι και να κάνουν, απλά δεν το έχουν ...

      Επομένως ο καθένας πρέπει να βρεί τον δικό του τρόπο.
      Γενικά πάντως ... καλό είναι να υπάρχει μια σχετική διασπορά στις επιλογές ώστε το 1 λάθος να μην ισοπεδώνει όλες τις υπόλοιπες σωστές επιλογές.

      Διαγραφή
  37. Κύριε Τάκη Δευτερα μπαίνω, IPOC με την μισή θέση και option για διπλασιασμό αν σας πάρω χαμπάρι ότι τριπλασιασατε...CIIG -Arrival μήπως έχω αργήσει μιας και δεν την πήρα είδηση ψάχνοντας βλακωδώς το ticker αντι να σας ρωτησω ειναι αυτό που λένε δεν ήξερες δεν ρώταγες? PIC τι τιμή στόχο εχετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Gerry νομίζω πως επιβάλλεται να μπείτε στο Arrival (CIIC). Προσωπικώς τη θεωρώ ως πολλή δυνατή επιλογή, μακροπρόθεσμη, με πολύ δυνατούς επενδυτές τοποθετημένους στο χαρτί. Ίσως μάλιστα, αν όλα εξελιχθούν φυσιολογικά, να τη δούμε τη μετοχή, τα επόμενα 2 με 3 χρόνια να γράφει μεγάλα νούμερα ... τη CIIC την παρουσιάζουν ως Tesla του Ηνωμένου Βασιλείου. Tο μέλλον θα δείξει αν είναι έτσι.

      Στο άλλο που με ρωτούσατε ... εγώ θα έμπαινα με το 1/6 της θέσης στο CIIC με μακροπόθεσμο στόχο .... θα έμπαινα και στο IPOC ποντάροντας στο άστρο και στη διορατικότητα του Παλιχαπιτίγια. Για το υπόλοιπο 4/6 θα περίμενα ... σίγουρα θα εμφανιστούν συντόμως πολύ δυνατές επιλογές, από δυνατούς και διορατικούς επενδυτές, όπως ο Παλιχαπιτίγια ή ο Ακμαν. Μάλιστα ακούγονται και μια σειρά απο δυνατά ονόματα ότι θα περάσουν το κατώφλι της Νέας Υόρκης, όπως είναι η Lion Electric .... μπορεί και κάτι άλλο να δείτε που να σας αρέσει πολύ.
      Σιγά σιγά .... δεν βιαζόμαστε.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τακη εγώ μάλλον το διατυπωσα λάθος:Όταν λέω θα πάρω το 50% της θέσης που θέλω να παρω μόνο στο IPOC ..δεν εννοώ στο υπό επένδυση κεφάλαιο για το USA..Δηλ.αν σκοπεύω να παρω 1000 IPOC αύριο παίρνω 500 με option να διπλωσω αν και εφ όσον...Μην ανησυχείτε βόλια θα υπάρχουν διαθέσιμα για την οποία ευκαιρία...ΑRIVVAL αύριο μέσα και σ αυτή...Ευχαριστω πολύ!

      Διαγραφή
  38. Είχατε γράψει αν θυμάμαι καλά μέσα στο καλοκαίρι Κύριε Τακη πως η wter θα κάνει ότι και η Celsius αλλα της λείπουν πολλά πράγματα...Προφανως ισχύει σωστά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. κ. Τάκη καλησπέρα,
    πως αξιολογείτε το spac FEAC; Προωθείται από το δίδυμο που οργάνωσε το πολύ επιτυχημένο (μέχρι τώρα) spac DKNG (τελευταίο κλείσιμο 48,23 και κεφαλαιοποίηση 18δις). Έχει ανακοινώσει ήδη συγχώνευση με τη Skillz, πλατφόρμα για mobile games με ισχνό ανταγωνισμό. Η ημερήσια χρονική διάρκεια χρήσης της είναι 62 λεπτά, μεγαλύτερη από Tik Tok, Facebook και Youtube. Τα μεγέθη της είναι πολύ καλά (revenue growth, earnings growth και gross margin κοντά στο 90%, και ζημιά βέβαια που αυξάνεται εκθετικά). Ο CEO της Skillz πιθανολογείται ότι θα διακρατήσει τις μετοχές του και μετά τη συγχώνευση(18% του συνόλου). Το διάγραμμα της είναι περίεργο…
    https://finviz.com/quote.ashx?t=FEAC
    https://eagleequityptnrs.com/skillz-the-future-of-entertainment-investor-presentation/
    https://www.businesswire.com/news/home/20201118005437/en/%C2%A0Skillz-Announces-Third-Quarter-and-Nine-Months-Year-to-Date%C2%A02020-Financial-Results

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για mobiles games ποτέ δεν λέω "δεν κοιταζω, δεν ψαχνω".
      Υπόχομαι να τη δω .... Παντως για εκτιμώμενα έσοδα (2020) 225 εκατ και κεφαλαιοποίηση 5 με 6 δις μου φαινεται ότι είναι ακριβή.

      Διαγραφή
    2. Sir Takis μια και μιλάτε για games είχα αναφέρει την CRSR που ένα 100% σε ~1μήνα δες το λες και λίγο.

      Διαγραφή
  40. Το EOSE το έχει και ένας φίλος πολύ έμπειρος...μου είπε πως το πρώτο "test"είναι με Motor Oil ...Μου είχε δώσει την XSDG στα 35 (DAX)και εγώ σφυριζα αδιάφορα τώρα 100 με τιμή στόχο τα 140. Είναι το Samsung SDI..Μου λέει ότι το breakthrough δεν είναι ένα αμάξιTesla αλλά ένα φορτηγό και λεωφορείο με μπαταρίες υδρογόνου...Όλα αυτά στην Κρίση σας κύριε Τάκη καθώς και των υπολοίπων φίλων και προχωράμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Θα ήθελα να κάνω ένα άσχετο σχόλιο.

    Βλέπω όλες αυτές τις εταιρείες που συζητάμε εδώ και βλέπω ότι ο κόσμος προοδεύει, πάει μπροστά, βρίσκει τεχνολογίες, δουλειές κτλ. Μετά σκέφτομαι ότι εδώ στην Ελλάδα έχουμε μείνει πολύ πίσω, όχι μόνο χρηματιστηριακά, αλλά από θέμα γενικότερης προκοπής να το πω πολύ απλά.

    Άλλοι πάνε στο φεγγάρι που λέει ο λόγος κι εμείς κοιτάμε ακόμα κομματικά, συντεχνίες, αναδρομικά, εθελουσίες, Πανεπιστήμια να ξεφτιλίζονται και μια αγορά εργασίας να έχει γραπωθεί κατά κύριο λόγο από την εστίαση.

    Λίγες εξαιρέσεις που υπάρχουν είναι απλά για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να μην τα ξαναλέμε κύριε Ευρωβλάχο.

      Στην Ελλάδα έχουμε άφθονο κομμουνισμό και περίσσιους Δημοσίους υπαλλήλους.
      Οι μεγαλοεπενδυτές μας είναι κάτι ΛαναροΜπατατούδιδες (να μην γράψω άλλα ονόματα και παρεξηγηθούν όλοι οι αρπάχτες).
      Τέτοιοι είμαστε, τέτοια κατορθώματα κάνουμε ... μετά μας φταίνε οι πολιτικοί μας και όχι η αφεντομουτσουνάρα μας. Λες και οι πολιτικοί βγαίνουν από ικανούς πολίτες, που του φταίνε οι πολιτικοί!!
      Δώστε παραμύθα το λαό ... ρίξτε του επιδόματα, επιδοτήσεις και τάξε του ... και όλα μια χαρά!!

      Τα έχουμε πει παλιότερα και πολλάκις όλα αυτά.
      Νισάφι. Κουράστηκα!!
      Γιαυτό πήρα τα μπογαλάκια μου και μετακόμισα NEW YORK ...

      Διαγραφή
  42. κ. Gerry η eose θα φτάσει 40$ και δεν θα έχουμε πάρει χαμπάρι.... πόσο βλαξ νιώθω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Καλησπέρα. Κ. Τάκη, η Eos Energy Enterprises εχει 6 φορες λιγότερη ρευστότητα απο την FLNC. Παρόλα αυτά, υπάρχουν άλλοι παράγοντες ωστε να μην την προτιμήσω? Σε σχέση με την FLNC βέβαια. Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Eose δεν έχει ακόμη κύκλο εργασιών!!!!! Η FLUENCE έχει πάνω απο 1 δις.
      Εν τω μεταξύ θυμάμαι και το σορταδόρο Iceberg που κατηγόρησε την EOS Energy πως το σύστημα αποθήκευσης της ενέργειας μπαταρίας δεν υπάρχει και πρόκειται για αποτυχημένη τεχνολογία με αμφίβολους πελάτες.

      Επίσης, οι Αμερικάνοι που διάβαζα παλαιώθεν στα διάφορα φόρουμς δεμ ειχαν καλή άποψη ... και κατέληξα στο συμπέρασμα πως EOSE μόνο ως παιγνιο προσεγγίζεται.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ. Μιας και μιλάμε για ενέργεια. Τη LICY την έχω επιλέξει με μ. ο. 7.55. Με τοσες μπαταρίες που θα υπάρχουν στο μέλλον και όπου μια ανακυκλωμένη θα στιχίζει αρκετά χαμηλότερα απο μια καινουργια - και λαμβανομενου υπόψη οτι οι solid μπαταριες που θα καθιερωθούν μελλοντικά οι οποιες ειναι και πιο φιλικές στο περιβάλλον και το ίδιο η ανακυκλωση των - φαντάζομαι οτι θα γινει χαμός με τις εταιρείες ανακυκλώσεων.

      Διαγραφή
  44. Καλησπέρα , λέμε για το δικό μας το Χαα αλλά και στην Αμερική αλογομούρηδες ειναι , φρίκαρα βλέποντας τι έκαναν στην GME AMC τα παλικάρια σήμερα πάλι και τις καθωσπρέπει τις σαπίζουν και δεν μπορούν να σηκώσουν κεφάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ότι ο Μασκ είπε ότι θα κάνει σπλιτ η Τεσλα και έτσι απλά η κεφαλαιοποίηση της ανέβηκε μια Mercedes πάνω το είδατε; Που σημαίνει ότι η μαρίδα έχει ακόμα ρευστότητα αλλά και διάθεση για ρίσκο. Αναλόγως των ενεργειών της FED υπάρχει περιθώριο για πολύ φάπα ακόμα.

      Διαγραφή
  45. Καλησπερα σας. παρατηρώ οτι η μετοχή EOSE τις τελαυταιες ημερες καλπαζει ενω το κλιμα στην Αμερικη μονο θετικο δεν ειναι. Μηπως καποιος ξερει τι γινεται με το EOSE ? ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. EOSE
      Προχωράει σε έκδοση 16.000.000 μετοχών σε τιμή αγοράς 2,50 $ ανά μετοχή με σκοπό να αντλήσει 40 εκατομμύρια δολάρια.
      Παράλληλα προχωράει και σε warrants με τιμή έκδοσης 3,14 με σκοπό να αντλήσει άλλα 50 εκατομμύρια.

      Βέβαια τα νούμερα της εταιρείας υποδεικνύουν κινούμενο ζόμπι.....
      EOSE... πρόκειται για μια start up πραγματικά στην εκκίνηση της. Ο τερματισμος των startups ενίοτε είναι αβέβαιος.

      Προς το παρόν βρισκόμαστε σε εν εξελίξει παίγνιο που υποστηρίζεται και απο την πρόσφατη έκθεση-ανάλυση της STIFEL και με την οποία δίδει τιμή στόχο τα 13 δολάρια ... προβλέποντας πωλήσεις 290 εκατομμύρια το 2024 και οριακά αρνητικά προσαρμoσμένα Ebitda.

      Διαγραφή
    2. EOSE
      Να θυμηθούμε το report του σορταδόρου ICEBERG τον Ιανουάριο 2021.

      https://iceberg-research.com/2021/01/14/eos-energy-fake-customers-wont-recharge-a-dead-battery/

      Έδιδε τιμή στόχο το 1 δολάριο και κάτι απο 25 που ήταν τότε.
      Έλεγε ....

      Δεδομένης της αποτυχημένης τεχνολογίας και των αμφίβολων πελατών της, εκτιμούμε ότι η αξία των ιδίων κεφαλαίων της EOS είναι μόλις 144 εκατ. $ (εκτίμηση καθαρού ενεργητικού) που αντιπροσωπεύει μια πτώση 90% από την τρέχουσα αξία αγοράς της, ύψους 1,5 δισ.

      ΕOSE και τι κρατάω σήμερα απο την ανάλυση της ICEBERG

      H μπαταρία της EOSE βασίζεται στον ψευδάργυρο..
      Η EOS πιστεύει ότι η τεχνολογία της που βασίζεται στον ψευδάργυρο είναι ανώτερη και φθηνότερη από τις μπαταρίες ιόντων λιθίου. Γιατί λοιπόν υπήρξαν τόσες πολλές εμπορικές απογοητεύσεις και γιατί δεν υπάρχει μεγάλη ουρά πελατών για να αγοράσουν το σύστημα αποθήκευσης ενέργειας της EOS;

      Αν και η τεχνολογία μπαταριών ψευδαργύρου έχει ορισμένα πλεονεκτήματα έναντι του λιθίου, οι δικοί της περιορισμοί έχουν παρεμποδίσει δραματικά τόσο την ανάπτυξη όσο και την υιοθέτηση. Στις παρουσιάσεις της, η EOS δεν αφιερώνει πολύ χρόνο σε έναν κρίσιμο περιορισμό: την αποτελεσματικότητα μετ' επιστροφής ("RTE"). Το RTE είναι η ποσότητα της χρησιμοποιήσιμης ενέργειας που μπορεί να εκφορτιστεί από ένα σύστημα αποθήκευσης σε σχέση με την ποσότητα ενέργειας που εισήχθη. Οι μπαταρίες ψευδαργύρου έχουν χαμηλότερο RTE από τις μπαταρίες λιθίου. Οι μπαταρίες της EOS έχουν RTE 75%-80%, σύμφωνα με την παρουσίασή της, ενώ το RTE των μπαταριών λιθίου πλησιάζει ή ξεπερνά το 90%. [ 1 ] [ 2] Είναι ένα σημαντικό κρυφό κόστος, καθώς οι παραγωγοί ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα δουν μέρος της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας, και συνεπώς των εσόδων τους, να εξαφανίζονται. Αυτό από μόνο του έχει αποθαρρύνει τους δυνητικούς πελάτες από την υιοθέτηση τεχνολογίας με βάση τον ψευδάργυρο.

      Το υψηλότερο RTE για τις μπαταρίες λιθίου είναι ένας λόγος για τον οποίο το 99% των μπαταριών εξακολουθούν να βασίζονται σε λίθιο και εναλλακτικές λύσεις όπως οι μπαταρίες ψευδαργύρου δεν έχουν απογειωθεί. Η EOS δεν ελπίζει να καλύψει το κενό RTE σε μελλοντικές επαναλήψεις της μπαταρίας της, καθώς προβλέπει ότι η τεχνολογία της θα επιτύχει RTE 80%+.
      -----------------
      EOSE πρόκειται για μια ουσιαστκά START UP η οποία ακόμη και σήμερα πρέπει να αποδείξει αν η τεχνολογία της λειτουργεί ... και αυτό θα καταστεί σαφές μόνο αν αρχίζει να κάνει σοβαρά έσοδα αποτις πωλήσεις της μπαταρίας της.

      Διαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂