Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023

Luminar

Luminar Technologies  .... εδώ ...

Διαπραγματεύεται στο Nasdaq με τον κωδικό LAZR ... εδώ ....

Presentation Luminar ... εδώ ...
Investors Luminar ... εδώ ... 

Αριθμός μετοχών : Σύνολο 390.379.830 μετοχές

  • 293.291.160 είναι μετοχές Κατηγορίας Α και
  •  97.088.670 είναι μετοχές Κατηγορίας Β

Κάθε Μερίδιο Κατηγορίας Α έχει δικαίωμα μίας ψήφου, ενώ κάθε Μερίδιο Κατηγορίας Β δικαιούται 10 ψήφους.

Προηγούμενη αναφορά  εδώ
Τομέας : Lidar - Εξαρτήματα αυτοκινήτου & Αυτονομία αυτοκινήτου
Αριθμός εργαζομένων : 600


IPO : 10 δολάρια ανά μετοχή. Έναρξη διαπραγμάτευσης 3 Δεκεμβρίου 2020.
Εισήλθε στον Nasdaq το 2020 μέσω μιας συγχώνευσης με ένα SPAC των Gores Metropoulos, σε μια συμφωνία που έφερε 590 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά στη συγχώνευση.


Η μετοχή, ως spac, για πολλούς μήνες ήταν σταθεροποιημένη λίγο πάνω από τα 10 δολάρια. Στις 20 Νοεμβρίου 2020 έκλεισε στα 12,75 δολάρια, ενώ μια μέρα πριν την διαπραγμάτευση της εταιρείας στον Nasdaq έκλεισε στα 18 δολάρια. Στις 3 Δεκεμβρίου 2020 η εταιρεία διαπραγματεύεται ως LAZR και η μετοχή φθάνει στα 22,98.

Ο ενθουσιασμός που επικρατεί είναι μεγάλος και η τιμή της μετοχής της Luminar έφτασε στις 8 Δεκεμβρίου 2020, στα 47,80 δολάρια. Από εκείνη την ημέρα η μετοχή βρίσκεται σε πτώση.


Δραστηριότητα
Η Luminar Technologies, είναι μια παγκόσμια εταιρεία τεχνολογίας αυτοκινήτων που εγκαινιάζει μια νέα εποχή ασφάλειας και αυτονομίας των οχημάτων. Παρέχει λύσεις για επιβατικά και επαγγελματικά αυτοκίνητα σειράς παραγωγής καθώς και για άλλες στοχευμένες αγορές. Είναι μια εταιρεία τεχνολογίας αυτοκινήτων, παρέχει τεχνολογίες και λογισμικό αισθητήρων για επιβατικά αυτοκίνητα και εμπορικά φορτηγά. Λειτουργεί σε δύο τομείς, Λύσεις Αυτονομίας και Προηγμένες Τεχνολογίες και Υπηρεσίες. 

Το τμήμα Autonomy Solutions σχεδιάζει, κατασκευάζει και πουλά αισθητήρες ή lidars απεικόνισης, ανίχνευσης και εμβέλειας λέιζερ, καθώς και σχετικές λύσεις λογισμικού αντίληψης και αυτονομίας κυρίως για κατασκευαστές πρωτότυπου εξοπλισμού στους κλάδους αυτοκινήτων, επαγγελματικών οχημάτων, ρομποταξί και παρακείμενων βιομηχανιών.

Το τμήμα Προηγμένων Τεχνολογιών και Υπηρεσιών αναπτύσσει ολοκληρωμένα κυκλώματα για συγκεκριμένες εφαρμογές, αισθητήρες που βασίζονται σε pixel και προηγμένα λέιζερ. Αυτό το τμήμα σχεδιάζει, δοκιμάζει και παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες για μη τυποποιημένα ολοκληρωμένα κυκλώματα για χρήση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας και της αεροναυπηγικής, καθώς και κρατικές δαπάνες σε στρατιωτικές και αμυντικές δραστηριότητες.
Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2012 και έχει την έδρα της στο Ορλάντο της Φλόριντα.

Είχε πει ο Steve Jobs ότι : «Ο μόνος τρόπος να κάνεις σπουδαία δουλειά είναι να κάνεις αυτό που αγαπάς»
Ο Austin Russell ακολούθησε από μικρός τη συμβουλή του Steve Jobs. Πριν φτάσει στην εφηβεία, ήταν ήδη ερωτευμένος με τα λέιζερ, τους αισθητήρες, την προηγμένη οπτική και τα αυτόνομα αυτοκίνητα.
Τυφλωμένος από αυτή την αγάπη, εγκατέλειψε το πρόγραμμα Φυσικής του στο Στάνφορντ και πήρε μια υποτροφία 100.000 δολαρίων Peter Thiel για να κατασκευάζει αισθητήρες για αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα. Όταν πήρε την άδεια οδήγησής του στα 17, είχε ήδη ιδρύσει την εταιρεία του, Luminar technology, με στόχο να πετύχει το όνειρο του, τα αυτόνομα αυτοκίνητα.


Ο Austin Russell, ο 28χρονος Διευθύνων Σύμβουλος της Luminar Technologies είναι ο νεότερος αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος στον κόσμο, με καθαρή περιουσία 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Τον Μάιο του 2023, ο Russell απέκτησε το 82% του Forbes, σε μια συμφωνία που αποτιμά το Forbes στα 800 εκατομμύρια δολάρια.
H Luminar χρησιμοποιεί λέιζερ υψηλής τεχνολογίας που ονομάζονται LiDAR για να βοηθήσει τα αυτοκίνητα στην πλοήγηση.
Έχει ήδη συμβόλαια με πολλές μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Toyota, η Mercedes-Benz και η Nissan. Το LiDAR χρησιμοποιεί παλμούς φωτός για να δημιουργήσει έναν τρισδιάστατο χάρτη του περιβάλλοντος ενός αυτοκινήτου, επιτρέποντάς του να καθορίσει την καλύτερη πορεία και να αποφύγει τα εμπόδια.

Σήμερα κατέχει στην Luminar 101.685.468 μετοχές που αντιστοιχει περίπου στο 27% της εταιρίας του.
Μάλιστα μέσω επιστολής του, την 12η Μαΐου 2023 δηλώνει ότι :
  • Δεν θα πουλήσω ούτε θα χρησιμοποιήσω κανένα μέρος του μεριδίου μου στη Luminar. Αντίθετα, τώρα σχεδιάζω να αποκτήσω περισσότερες μετοχές της Luminar στην ανοιχτή αγορά καθώς οι αποδόσεις καταβάλλονται από προσωπικές επενδύσεις, συμπεριλαμβανομένου πλέον του Forbes. Όπως πιθανότατα γνωρίζετε, έχω ήδη ένα μεγάλο μερίδιο στη Luminar, τουλάχιστον μια τάξη μεγέθους μεγαλύτερο από ό,τι έχουν οι περισσότεροι δημόσιοι συνεργάτες CEO στις εταιρείες τους, και είμαι πλήρως ευθυγραμμισμένος οικονομικά για να απελευθερώσω την πλήρη αξία μας. Όλοι έχουμε δει πόσο παράλογες ήταν οι κεφαλαιαγορές για εμάς τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς εκτελέσαμε με επιτυχία τους οδικούς μας χάρτες, τα επιχειρηματικά μας σχέδια και τους σημαντικούς στόχους εμπορικής νίκης, ενώ αυξάνουμε εκθετικά το βιβλίο παραγγελιών μας σε πάνω από 3 δισεκατομμύρια δολάρια  και έχω περισσότερη πεποίθηση από ποτέ ότι η Luminar έχει την ευκαιρία να γίνει μια από τις πιο πολύτιμες εταιρείες τεχνολογίας της γενιάς μας, καθώς συνεχίζουμε να εκτελούμε με επιτυχία το μακροπρόθεσμο σχέδιο μας, ενώ ταυτόχρονα σώζουμε αμέτρητες ζωές. 
  • Σύμφωνα με αυτήν την πεποίθηση, σύμφωνα με το τρέχον πρόγραμμα αποζημίωσης του συμβουλίου Luminar για μένα, δεν πληρώνομαι μέχρι να φτάσουμε τουλάχιστον τα όρια τιμής $50, $60 και $70/μετοχή τα επόμενα 5 χρόνια.
Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας, με ξεκάθαρη σαφήνεια, ότι το Luminar είναι και θα είναι πάντα η οριστική προτεραιότητά μου. Όπως είμαι βέβαιος ότι οι περισσότεροι από εσάς γνωρίζετε, έχουμε μια πραγματικά παγκόσμιας κλάσης ομάδα διαχείρισης για την καθημερινή λειτουργία της επιχείρησής μας. Θα συνεχίσω να εργάζομαι όλο το εικοσιτετράωρο μαζί τους για να αναβαθμίσω την ηγετική θέση του κλάδου μας και να οδηγήσω τη Luminar σε νέα ύψη, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα.
Σε αντίθεση με τη Luminar, δεν θα έχω κανένα λειτουργικό ρόλο ή ευθύνη διαχείρισης στο Forbes. Αντίθετα, το Forbes ανυπομονεί να προσκαλέσει έναν αριθμό αμερικανικών ηγετών της βιομηχανίας των μέσων ενημέρωσης επόμενης γενιάς, της τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης στο διοικητικό συμβούλιο του για να εγκαινιάσει τη νέα εποχή για τη μάρκα. Οικονομικά, είμαι ευγνώμων που έχω μεγάλους υποστηρικτές, στους οποίους περιλαμβάνονται ομοϊδεάτες Αμερικανοί επιχειρηματίες και επενδυτές, πολλοί από τους οποίους έχουν επίσης εμφανιστεί στο Forbes, έχοντας ήδη δεσμεύσει περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά στο οικογενειακό μου γραφείο για αυτή τη συναλλαγή. Οποιοδήποτε και όλο το εξωτερικό κεφάλαιο που γίνεται δεκτό με το κλείσιμο είναι παθητικό και χωρίς ψήφο, όπου το οικογενειακό μου γραφείο θα διατηρεί συμβατικά τον έλεγχο τουλάχιστον του 82% του Forbes, φέρνοντας τον οριστικό έλεγχο της εμβληματικής αυτοκρατορίας των μέσων ενημέρωσης από το Χονγκ Κονγκ πίσω στην Αμερική.

Όσον αφορά το Forbes, αυτή είναι μια επωνυμία που έψαχνα από την πρώτη μου εφηβεία, διαβάζοντας τις διάφορες λίστες τους, μελετώντας και μαθαίνοντας από αυτούς που πραγματικά «τα κατάφεραν» από το τίποτα. Είχα την ευκαιρία να αλληλεπιδράσω προσωπικά με το κατάστημα όλα αυτά τα χρόνια - από τη λίστα των 30 κάτω των 30, μέχρι το εξώφυλλο, σε όλη τη διαδρομή σε εκδηλώσεις όπως η σύνοδος κορυφής Forbes 400 Philanthropy όπου προσκαλούνται οι μεγαλύτεροι φιλανθρωπικοί δωρητές παγκοσμίως. Όταν οι ιδιοκτήτες του Forbes με πλησίασαν για να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αναλάβουν την ιδιοκτησία της επωνυμίας αφού με είδαν ως εκπρόσωπο αυτού που έπρεπε να αντιπροσωπεύει, ταπεινώθηκα και με τίμησαν. Αν όλα αυτά φαίνονται λίγο έξω από το αριστερό πεδίο, σύμφωνα με αυτήν την αναλογία του μπέιζμπολ, σε αντίθεση με μερικούς από τους συνομηλίκους μου, το να αγοράζουν αθλητικές ομάδες δεν είναι πραγματικά το πράγμα μου. Σύμφωνα με τη σωτήρια αποστολή στο Luminar για 100 εκατομμύρια ζωές για 100 χρόνια,

Για περισσότερο από έναν αιώνα, το Forbes υπηρέτησε ως η αρχή που αντιπροσωπεύει την επιτυχία για τις επιχειρήσεις σε παγκόσμια κλίμακα και έχει εξελιχθεί για να γίνει η πιο διαβασμένη δημοσίευση επιχειρηματικών μέσων παγκοσμίως. Ως μια κερδοφόρα επιχείρηση που αναπτύσσεται ταχέως, ανυπομονώ να δω την αρχή των επόμενων 100 χρόνων του ταξιδιού της για να εγκαινιάσει την επόμενη γενιά αυτού που πρέπει να αντιπροσωπεύει ο καπιταλισμός: όχι μετρημένη συσσώρευση πλούτου με οποιοδήποτε κόστος, αλλά μάλλον συνολική αξία που δημιουργείται για τον κόσμο μέσω της επιχειρηματικής δράσης για το καλό και της φιλανθρωπίας. Με αυτό το όραμα, ελπίζω ότι μπορούμε να εμπνεύσουμε την επόμενη γενιά επιχειρηματιών να δημιουργήσουν τα «Luminar's» άλλων βιομηχανιών και να λύσουν μερικές από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του κόσμου, ενδυναμώνοντας ένα λαμπρότερο μέλλον για όλους μας.

Η εταιρεία Luminar επικεντρώνεται στο Lidar. Την τεχνολογία που αναπηδά αισθητήρες λέιζερ όταν συναντούν αντικείμενα για να δώσει στα οχήματα μια τρισδιάστατη άποψη του περιβάλλοντός τους, ειδικά τη θέση των αντικειμένων μπροστά.

Στο παρελθόν, ο Μασκ έχει μιλήσει κατά της τεχνολογίας LiDAR. Το 2019, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla περιέγραψε την τεχνολογία της Luminar - η οποία χρησιμοποιείται από τις περισσότερες άλλες εταιρείες αυτοοδηγούμενων αυτοκινήτων - ως «καταδικασμένη». Αντί για το LiDAR, η Tesla βασίζεται σε μια σειρά εξωτερικών καμερών και άλλων αισθητήρων για τις προσπάθειές της στην αυτόνομη οδήγηση. Τον Οκτώβριο, οι New York Times ανέφεραν ότι ο Μασκ έδωσε επανειλημμένα οδηγίες στην ομάδα Autopilot της εταιρείας, η οποία εργάζεται στην τεχνολογία αυτοοδηγούμενων αυτοκινήτων, να εγκαταλείψει το ραντάρ και να χρησιμοποιεί μόνο κάμερες αντ 'αυτού, καθώς μιμείται περισσότερο το ανθρώπινο μάτι.

Σε συνέντευξή του στο Time, ο Russell είπε ότι πιστεύει ότι η Tesla δεν θα είναι σε θέση να επιτύχει πλήρως την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης έως ότου αγκαλιάσει την τεχνολογία LiDAR.

«Από μια αυτόνομη σκοπιά, αν θέλετε να είστε σε θέση να φτάσετε σε ένα σημείο όπου να είστε πραγματικά αυτόνομοι, εκεί είναι που παίζει το LiDAR», είπε ο Russell.

Χρέος μετατρέψιμο σε μετοχές
Στις 15 Δεκεμβρίου 2021, η Luminar συγκέντρωσε 625 εκατομμύρια δολάρια μέσω μιας προσφοράς ομολόγων.
Το επιτόκιο καθορίζεται σε 1,25% και οι τόκοι θα καταβάλλονται κάθε 6μηνο. Τα ομόλογα θα λήξουν την 15η Δεκεμβρίου 2026 και θα είναι μετατρέψιμα σε μετοχές στην τιμή των 19,98 δολαρίων ανά μετοχή.


Πιο συγκεκριμένα κάθε 1.000 δολάρια κεφαλαίου θα είναι μετατρέψιμα σε 50,0475 μετοχές Luminar που ισοδυναμεί με τιμή μετατροπής περίπου 19,98 δολάρια ανά μετοχή και εφόσον θα μετατραπούν θα εκδοθούν 12,488 εκατομμύρια μετοχές.

Η εταιρία έλαβε συνολικά καθαρά έσοδα από την προσφορά χρέους, περίπου 609,4 εκατομμύρια δολάρια.

Θεμελιώδη
Θα πρέπει εδώ να τονιστεί ότι η Luminar ακόμη θεωρείται μια εταιρία start-up ως εκ τούτου ακόμη το προϊόν της δεν έχει αποδειχθεί και ούτε βρίσκεται σε φάση παραγωγής και εμπορευματοποίησης.

Ο CEO και ιδρυτής της, Austin Russell, όπως αναφέρεται παραπάνω δεν παίρνει αμοιβή από την εταιρία του, αλλά μετοχές οι οποίες θα του ανήκουν και θα μπορεί να τις ενεργοποιήσει μόνο αν η μετοχή περάσει τα 50, 60 και 70 δολάρια.

Συνεπώς η Luminar είναι μια εταιρία ζημιογόνος και εμφανίζει συσσωρευμένες ζημιές 1,556 δισεκατομμύρια δολάρια και θα συνεχίσει να είναι ζημιογόνος για αρκετά χρόνια ακόμη. Ίσως και περισσότερο από 4 με 5 χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί ενέσεις ρευστότητας.

Ο Ισολογισμός της εμφανίζεται με αρνητικά ίδια κεφάλαια 129,147 εκατομμύρια δολάρια , αλλά εφόσον το ομολογιακό δάνειο μετατραπεί σε μετοχές τότε τα ίδια κεφάλαια θα γυρίσουν θετικά σε περίπου 495 εκατομμύρια δολάρια, αλλά οι μετοχές θα αυξηθούν και θα γίνουν περίπου 403 εκατομμύρια. Οπότε τα ίδια κεφάλαια θα αντιστοιχούν σε 1,22 δολάρια ανά μετοχή. Αυτά με τα δεδομένα του δεύτερου τριμήνου 2023 ... εννοείται ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να παρουσιάζει μεγάλες ζημιές και τα ίδια κεφάλαια θα καταστούν εκ νέου αρνητικά και η τάση αυτή θα χειροτερεύει έως ότου η εταιρία βγάλει το προϊόν της στην παραγωγή και φυσικά να είναι ανταγωνιστικό και οι παραγγελίες να είναι μαζικές.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών που καλύπτουν τη Luminar είναι :

  • To 2023 Πωλήσεις 86 εκατομμύρια ... ζημιά 470 εκατομμύρια
  •  Το 2024 Πωλήσεις  260 εκατομμύρια ... ζημιά 370 εκατομμύρια
  •  Το 2025 Πωλήσεις 590 εκατομμύρια ... ζημιά 250 εκατομμύρια


Σύμφωνα με τη διοίκηση της Luminar ...

Οικονομικές Προοπτικές 2023:

  • Αύξηση εσόδων: Η Luminar αναμένει αύξηση εσόδων τουλάχιστον 100% το 2023.
  • Μικτό Περιθώριο: Η εταιρεία αναμένει να επιτύχει θετικό μικτό περιθώριο σε βάση μη GAAP έως το τέταρτο τρίμηνο.
  • Μετρητά, Ταμειακά Ισοδύναμα και Εμπορεύσιμοι Τίτλοι (συμπεριλαμβανομένης της Ρευστότητας): Η εταιρεία αναμένει να τελειώσει το έτος με υπόλοιπο άνω των 300 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο είναι περισσότερο από το απαιτούμενο για την εκτέλεση του τρέχοντος σχεδίου της για κερδοφορία. Καθώς η δραστηριότητα της Luminar αυξάνεται και το κόστος εκκίνησης μειώνεται καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, η εταιρεία αναμένει να μειώσει τις δαπάνες της για τις ελεύθερες ταμειακές ροές το 4ο τρίμηνο κατά περίπου 50% σε σχέση με το 1ο τρίμηνο και το δεύτερο τρίμηνο ύψους (78,5) εκατομμυρίων $.

Επιχειρηματική ανάπτυξη

Στόχος τέλους έτους: Προσθέστε τουλάχιστον 1 δισεκατομμύριο $ στο Βιβλίο Παραγγελιών.




67 σχόλια:

  1. Συνεχίζουμε σε αυτό το thread σχολιασμούς και εκτιμήσεις.

    Να ρίξω και μια γκουρουδιά για Luminar.
    Επειδή πιστεύω ότι θα χρειαστεί cash και ας λέει ο Austin Russell ότι δεν χρειάζεται ρευστό και ότι του φτάνουν αυτά που έχει .... πιθανολογώ σε μια κίνηση ανάλογη με αυτή που έκανε η QS .... με ορμή πάνω και μετά ανακοίνωση έκδοσης νέων μετοχών και πίσω στα 8 δολάρια. Πότε θα γίνει (αν γίνει) αυτό, δεν το ξέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H pubm έκλεισε με μια το gap στο ημερήσιο, αν δεν κάνει νέο χαμηλό εβερ (πιο πιθανό), σχηματίζει αν.ΩΚΩ, ποιος όμως πιάνει το μαχαίρι που πέφτει στο -30? Ποιος παικταράς του forum είχε δώσει την UPST στο 70+ δεν θυμάμαι να του δώσω τα εύσημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνοδοιπόροι στο λεωφορείο της PGY σήμερα στο 2,21$ είχα στηθεί για στάση για σκοπούς SL (είμαι από τους αργοπορημένους επιβάτες, τιμή κτήσης 2,41$) και τελικά δεν έφτασε...οριακά...up to now. Εύχομαι να κουνάνε απλά την αχλαδιά γιατί αυτό το Fund που την πουλάει δίχως αύριο δεν με αρέσει. Ευλογείτε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ξέρετε τι γίνεται ,αν η protertra οδεύσει προς OTC και η degiro δεν υποστηρίζει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα μπορείς να πουλήσεις υφιστάμενη θέση, αλλά όχι να αγοράσεις/ξαναγοράσεις.

      Διαγραφή
    2. Λοιπόν θα πω και εγώ μια γκουρουδιά, αφού τόσες και τόσες έχουν πάει άπατες εδώ... Την λέω δε, για την τιμή που είναι σήμερα...

      Διαγραφή
    3. https://investors.completesolaria.com/static-files/b72b9249-0ab9-487a-af49-ec6cb10d1d80

      Διαγραφή
    4. στα 2.72 αυτή τη στιγμή έχει 119Μ κεφαλαιοποίηση.

      Διαγραφή
    5. αυτό να δείτε, ανέβηκε σήμερα. https://investors.completesolaria.com/static-files/d3b6d39c-14ba-4426-ab58-946abc050da6

      Διαγραφή
    6. κε antep ειναι 417 σελίδες, τι ακριβώς να δούμε;

      Εγώ ήμουν στη μετοχή, την πήρα κάτω απο 6$ όταν ξεσπακαρίστηκε. Εϊχα γλυκαθεί απο την TYGO και πίστευα επανάληψη.

      Με μάδησαν και ησύχασα. Ο TJ rogers λειτούργησε ως λαγός πιστεύω.

      Διαγραφή
  5. Καλησπέρα μετά από πολύ καιρό σε όλους τους φίλους
    Πώληση ADMA στα 4,5 δολάρια σήμερα. Άφησα μέσα μόνο τα κέρδη. Απόδοση 260% από μ.τ. κτήσης. Είχε ER χθες και Earnings call σήμερα. Τα υπόλοιπα πάνω από 10 δολ. πρώτα ο θεός. ίδιο στόχο έχω και σε ARDX (Ardelyx) που μαζί με CLSK και ASTS είναι οι μεγαλύτερες θέσεις μου. Έχω και UPST από παλιά με άσχημο μ.ο. (32) αλλά δυστυχώς ενώ έβλεπα την διόρθωση δεν πούλησα στα 70 (ενώ στο στο παρελθόν το είχα κάνει στα 55). Δεν πειράζει μαζί με τον Τάκαρο θα πάμε για μεγάλο 3ψήφιο.

    Να είστε όλοι καλά και να θυμάστε αυτό που λέει ο που είπε ο συνεργάτης του Γουόρεν Μπάφετ, ο 99χρονος Τσάρλι Μάνγκερ:
    The big money is not in buying and selling but in waiting (τα πολλά χρήματα δεν βγαίνουν από τις αγορές και τις πωλήσεις, αλλά από την αναμονή)
    Γι' αυτό δεν είναι ανάγκη να κοιτάτε κάθε μέρα τι κάνει το Χαρτοφυλάκιό σας.

    Θα τα ξαναπούμε σε μερικές εβδομάδες με το καλό...
    Υγεία και κέρδη σε όλους εύχομαι :)))

    PS: Τάκαρε, έχω ακόμη το 1/3 θέσης της RADA (τώρα λέγεται DRS) με κέρδος λίγο πάνω από 200% όπως και 1/4 luckin coffee (πλέον με κέρδος από -90% που έφτασα αν θυμάμαι καλά). Βέβαια έχω φάει και -95% έως -99% από 3-4 "χαρτάρες" (ευτυχώς πάντα με μικρές θέσεις).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν παρακολουθώ τον κλάδο κ. Τάκη. Γενικά με τα spacs πάω τοίχο-τοίχο...

      Διαγραφή
    2. Είναι σε φάση εμπορευματοποίησης. Ίσως η μόνη Lidar που τήρησε όσα υποσχέθηκε και έχει το lidar έτοιμο.
      Προπαραγγελίες 4 δις περίπου. Απο το 2024 βγαίνει σε μαζική παραγωγή .... με Mercedes ,Polestar , Nissan, Volvo .... με ιδρυτή και Ceo ένα τυπο που γιαλίζει το ματι του. Πρόσφατα και ιδιοκτήτη του Forbes και με λεφτά που του εμπιστεύτηκαν τρίτοι.

      Διαγραφή
    3. Μόλις διάβασα την ανάλυσή σας για τη Luminar κ. Τάκη. Πολύ καλή δουλεία κάνατε. Με πείσατε, αλλά δεν μπορώ ακόμη να καταλάβω τι δουλειά έχει ο Russell στο Forbes. Λόγω χρόνου δεν μπορώ να σας διαβάζω τακτικά και έχω χάσει επεισόδια.

      Παρεμπιπτόντως, μόλις είδα τα αποτελέσματα της PGY. Πολύ καλό το guidance, φαντάζομαι γι' αυτό ανεβαίνει. Λόγω κλάδου (ΑΙ) την ήξερα την εταιρία αλλά δεν είχα διαβάσει νούμερα και δεν ήξερα ότι είναι από Ισραήλ (βλέπε Leonardo DRS, πρώην RADA).
      Φαίνεται πολύ καλύτερη από την Upstart.
      Κρίμα δεν πρόλαβα να μπω... Ίδωμεν..

      Διαγραφή
    4. Κύριε Γιώργο
      Αν μία εταιρία στην Αμερική πετύχει στα Lidars και αυτονομία EVs αυτή θα είναι (λέω εγώ τώρα) η Luminar. H αυτή ή καμία και η τεχνολογία θα αποδειχθεί μάπα.
      Μου αρέσει ο Ceo και θα τον ακολουθήσω.

      Διαγραφή
    5. Μαζί σας κ.Τάκη, απλώς επειδή είναι και θέμα timing, πολλές φορές φοβάμαι ότι μόλις μπω σε high growth μετοχές, μην φάω κανά ATM και ψάχνομαι. Τελευταίο, που όμως το περίμενα για αργότερα (καθώς είχε ρευστό για μήνες) ήταν από την ASTS και έμεινα παγωτό, καθώς δεν πρόλαβα να μειώσω θέση. Η Luminar πως είναι από ρευστό?
      ps: Το γράφημα μπορεί να δείχνει ότι ξύνει πάτο αλλά όταν ξέρεις ότι υπάρχουν spacs που έχουν υπερτιμολογηθεί έως 18.000% πάνω 1 χρόνο πριν μπούνε στην αγορά στα 10 δολ. (κάποιο evtol αν θυμάμαι καλά) και αυτή είναι στα 6 δολ. (όταν άλλες είναι κάτω από 1) φοβάσαι επιπλέον. Θα μου πεις έχει στόρυ, όπως πχ η ASTS που και αυτή είναι σε υψηλά επίπεδα για πρώην spac...

      Διαγραφή
    6. Έχει cash και το διαφημίζει .... αλλά θα χρειαστεί και άλλα και ας λέει ο CEO Russell ότι δεν τα έχει ανάγκη.

      Διαγραφή
  6. εχω μια μετοχή διαμάντι λεμε......αλλα δεν ειναι στα χαμηλα της , αλλα ειναι 100% πανω απο αυτα
    ONON.............
    (και μια αλλη εξίσου πολυ καλη ....XERS)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_c81bc91b9217f92abca7be48f8848d6d.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απαντήσεις
    1. Εκτος Teladoc μου αρεσει η Hims. Hims >80% revenue growth Y/Y.
      EV/GP 2.2 και cash flow positive. Καλυτερο scale, gross margins απο Talkspace και δεν εχει απεναντι τη Betterhelp που κενταει.. Αρνητικα οτι ειναι κυριως D2C αρα ευαλωτη στον ανταγωνισμο διχως βαθυτερες σχεσεις με ασφαλιστικες και αρα αυξημενο λογο Sales&Marketing/Revenue. Παντως ο πιτσιρικας CEO ο Andrew Dudum το παει εξαιρετικα το καραβι. Τη παρακολουθω διακριτικα. Βεβαια πανω απο ολα πονταρω στη Teladoc, που αν εριχνε το %R&D, που ειναι σε μεγαλο βαθμο ελαστικο, στο ιδιο επιπεδο που ειναι της Hims ή αν απαλειφαμε τις απαξιωσεις αυλων θα ηταν αρρωστημενα κερδοφορα.

      Διαγραφή
    2. Στα αρνητικά της Talkspace και γιαυτό διαλύθηκε στο ταμπλό
      -------
      In November 2021, the Chief Operating Officer, CEO, and head of clinical services all resigned within a span of weeks. The company disclosed that some of the resignations were in connection to an offsite company events. Shareholder rights law firms announced investigations that the company's former leadership violated securities law.

      Διαγραφή
    3. Επίσης ...
      Psychologist Todd Essig has criticized Talkspace in four different articles for conflicting business and clinical interests, making scientific claims about its effectiveness, violating patient confidentiality, and other issues. In December, 2016, it was reported that Talkspace used faulty psychological practices, psychologists of uncertain qualifications, and a lack of regard for patient safety and confidentiality.

      In 2018, the Psychotherapy Action Network (a therapist's advocacy organization) wrote a letter to the American Psychological Association and Michael Phelps calling attention to alleged concerns with the product. In response to the letter, the APA updated their policies to bar Talkspace from exhibiting at their conferences.Talkspace later filed a $40 million defamation lawsuit against the Psychotherapy Action Network. The lawsuit was dismissed in 2020.

      In April 2020, The New York Times published an article where they cited Talkspace employees had read transcripts from therapy sessions and that employees were instructed by the company to post fake app store reviews using burner phones. The piece also detailed the experiences of Ricardo Lori, an employee that used the service, who was persuaded by a Talkspace executive to anonymously share his therapy chat logs for a company presentation but Lori soon discovered his identity was revealed

      Διαγραφή
    4. Ξηλώθηκε το ΔΣ ... αλλάξαν CEO εγιναν οι απαραίτητες μηνύσεις και φαίνεται να έχει αλλάξει ρότα η εταιρία, ωστόσο η στάμπα του λαμογιάρη έχει παραμείνει. Δεν σβήνει εύκολα αυτό.
      Μου θυμίζει Luckin coffee και φαίνεται ότι υπάρχει ευκαιρία για καλή κερδοσκοπια. Το Σ/Κ θα τη δω εις βάθος.

      Διαγραφή
    5. Καλημέρα σας. κ. Τάκη στην PROTERRA για ένα γρήγορο παίγνιο βλέπετε ενδιαφέρον?

      Διαγραφή
    6. Όχι κύριε Περικλή.
      Η ρουλέτα με ξεπερνάει ...στο καζίνο.
      Εγώ δεν ... καλή τυχη σε όσους τολμήσουν να βρουν τον πάτο και να κάνουν ένα Χ2 ή Χ3 ακόμη και μέσα στην ημέρα. Αλλά αν αυτό δεν γίνει στο 0,13 και γίνει στο 0,0013;

      Διαγραφή
  9. Κύριοι καλησπέρα σας, Θα ήθελα να ακούσω την γνώμη σας για την παρακάτω εταιρία
    https://finance.yahoo.com/quote/SOUN?p=SOUN&.tsrc=fin-srch
    είναι εταιρία που ασχολείται με AI sound

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την έχω δει και σκέφτηκα καλή για παίγνιο και μόνο .... και κατεληξα να παίξω 2 φορες τελικώς τη GFAI με τον αέρα τον κοπανιστό.

      Να τη δω αναλυτικότερα;
      Έχει κάτι ενδιαφέρον;
      Εμένα δεν μου έκανε κλικ.

      Διαγραφή
    2. Βασικά τα νούμερα της .... λένε, φύγε μακρυά και πίσω μη κοιτάς.

      Διαγραφή
    3. Κύριε Τάκη ευχαριστώ για τις απαντήσεις

      Διαγραφή
  10. Η PGY πολύ καλά αποτελέσματα, πάνω από τις εκτιμήσεις της αγοράς. Πάμε για το 3+.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Upst κεφαλαιοποίηση 2,6 δις

      Pagaya 1,6 δις
      WHY?????
      Pagaya πρεπει να εχει μεγαλυτερη κεφαλαιοποίηση.

      Διαγραφή
    2. high flag-bullish pattern ,δεν είπαμε.....??? χεχεχεχχε
      https://uploads.disquscdn.com/images/538c5815244607dd144cb071e494f734f7fd414acf3e48dfb471c60ae2d4a987.png

      Διαγραφή
    3. πάει για το gap......φεύγω για Τελ Αβιβ!!! χαχαχαχα!

      Διαγραφή
    4. Τους παίξανε όπως APP.
      Ψόφιος κοριος πριν τα αποτελέσματα ... μετα τους τρεχουμε τους σορταδόρους.

      Διαγραφή
    5. το Πέμπτη βράδυ ER (και όχι Παρασκευή) μου χάριζε μία νότα αισιοδοξίας.... που να φανταζόμουν όμως ότι θα ακολουθούσε στο after-hours μελωδία!😁

      Σερ Τάκη, επειδή σε αυτό το λεωφορείο είμαι από τους τελευταίους επιβάτες, φώναζε που και πού τίποτα γιατί είμαι και υπναράς και δεν ακούω!😂

      Διαγραφή
    6. Σήμερα θα έρθει η λαιμητόμος για τους σορταδόρους.
      Ότι έκανε η APP θα τους φτιάξουν .... μέσα στο γκαπ αρχίζει η εγχείρηση τους. Θα τους εγχειρίσουμε πάνω απο τα ρούχα.

      Διαγραφή
    7. PAGAYA

      Στην πραγματικότητα πιστεύουμε ότι μπορούμε να προσελκύσουμε έναν άλλο μεγάλο τραπεζικό εταίρο τους επόμενους 12 μήνες και στην πραγματικότητα
      βρισκόμαστε σε συζητήσεις με πολλές από τις 25 κορυφαίες τράπεζες ότι βλέπουν το μοναδικό προϊόν που
      προσφέρουμε στους δανειστές.

      Διαγραφή
    8. "Θα τους εγχειρίσουμε πάνω απο τα ρούχα." 🤣🤣 κλαίω!!!! έγραψες Σερ Τάκη!!!!🤣

      Διαγραφή
  11. https://sih-st-charts.stocktwits-cdn.com/production/original_539975913.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ. ΤΕΟ καλησπέρα,
      Είσαι ο ΤΕΟ (Θοδωρής) από τη Ρόδο που γράφει και στο Νίκο (soltrade)?

      Διαγραφή
  12. Ήταν λάθος μου να μην λειτουργήσω με ρεαλισμό και να πουλήσω την upst στο κλείσιμο του χάσματος κοντά στο 70+ όπως είχα δηλώσει...
    Τέλος πάντων...
    Για να δούμε μέχρι που θα διορθώσει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγορα Magnite σημερα με το ανοιγμα και αναμονη για τη χρονια των εκλογων και ενδεχομενο rebound στη διαφημιστικη δαπανη. Μου αρεσει που προχωραει το deleverage.. καθαριζει ο ισολογισμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. MBLY....nr 1 στον κόσμο όσον αφορά το AUTONOMUS
    Τεχνικά είναι σε RANGE...και δεν κουνιέται το χαρτί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. MBLY....,είναι ιζραηλιτικη εταιρεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βάλτε μου ένα απο τα ωραία σας διαγράμματα για Talk .... έτσι να με φτιάξετε να στρωθώ με όρεξη στη δουλειά μελέτης των SEC.

      Διαγραφή
  16. SCENARIO-1

    https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_96a2e5492ca3a965b95e412e2dd7b5fb.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. SCENARIO-2 (πολυ επιθετικο)
    https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_a153327a983bd1b18a6f94d6b465b7d2.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. DISH NETWORKS......οπως και να τη κοιταξω........μονο ενα πραγμα μου λεει.....ΠΑΤΟΣ ΤΙΜΩΝ......και κυματικα...παλι τα ιδια μου λεει.....SIR...have a look please..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαγραμματικά έτσι ίσως να φαίνεται .... όμως όταν βλέπω συνδρομητική τηλεόραση ανησυχώ ... και η λεγάμενη διαρκώς χάνει συνδρομητές. Αν δεν μπορέσει να αλλάξει, τότε ίσως εδω να είναι και πολύ ψηλά.
      Εγώ δεν βρίσκω κάτι ενδιαφέρον ...

      Διαγραφή
  19. Κ. Τάκη, σχετικά με τη UPST, Εxει μεγαλο σε μεγεθος free float, αλλα ασ πουμε οτι αυτό ειναι προσωρινό. Μπορει η τιμη της να ειναι περι τα 85% κατω αλλα εχει μειωσει - συνεχιζει να το μειώνει - το quidance περι τα 15M, (γιατι εφόσον ο αλγοριθμος της θα παει καλά?) και καιει καθε τριμηνο περι των 30 Μ. Πως προσδοκειτε οτι θα παει τοσο ψηλά? Εχετε λάβει υπόψη οτι μακροπρόθεσμα θα υπάρχουν και αυτοί που δεν θα μπορουν να επιστρέψουν τα δανεια για τουσ γνωστούς λόγους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Guidance απο εδώ και στο εξής θα το αυξάνει, εκτός αν πιστεύουμε ότι η οικονομία της Αμερικής θα οδηγηθεί σε κατάρρευση. Δίδει το 1/3 των δανείων που χορηγούσαν προ 1,5 έτους και είδαμε την αποτελέσματα έβγαζε και χωρίς να έχει μπεί ακόμη, καλά, στη χορήγηση δανείων για αυτοκίνητα.
      Εντός του 2024 θεωρώ ότι θα ανακοινώσει την είσοδο της και στα στεγαστικά δάνεια ... ήδη ξεκίνησαν πιλοτικά στο Κολοράντο, με επόμενη πολιτεία Μίτσιγκαν.

      Διαγραφή
    2. Απο αυτά που έχω μελετήσει .... η Pagaya πρώτα εξασφαλίζει τη χρηματοδότηση των δανείων και κατόπιν προβαίνει σε εγκρίσεις δανείων. Κάτι το οποίο η UPST δεν το έκανε ... έτσι εξηγώ και την μεγάλη πτώση στις εγκρίσεις των δανείων της UPSTART, καθώς οι τράπεζες δεν ήταν διατεθειμένες να χορηγούν με την ίδια ευκολία δάνεια το τελευταίο έτος. Το αποτέλεσμα ήταν να μην μπορεί η UPST να δίνει με την ίδια ευκολία δάνεια. Τώρα όμως από ότι βλέπω αλλάζει το μοντέλο της ... και πάει σε κάτι παρόμοιο με αυτό της Pagaya.

      Διαγραφή
  20. https://uploads.disquscdn.com/images/6f6efe985773f22d642568d6efdd554e8ac201a08960047785cae8eabea73361.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Σύντροφοι...GNS........αεροπλάνο......😜
    Θα προτιμούσα ο πιλότος της να ήταν στην PGY...αλλά νο προμπλεμ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mια χαρα ειναι ο πιλότος στην Pgy.
      Πρέπει να βγαινει το fund απο το pipe. Είχε 14 εκατομμύρια ακομη μετοχές.
      Επειδή βλέπω τις εντολές ...στήνονται κάτι 1 εκατομμύριο και πανω και παίρνονται εντος 5 λεπτών.
      Σύντομα θα ξέρουμε .... αν βγήκε υοfund.

      Διαγραφή
  22. H LILIUM...οπως πολλάκις εχω αναφέρει....κονεύει να σπάσει τη γραμμή λαιμού,,,,περιξ 1.12-1.16 .......και αν το κανει αποφασιστικά....ενεργοποιείται ο σχηματισμος ΩΚΩ...(ωμο- κεφαλή-ωμο )...και το ταργκετ ειναι πολυ χαμηλα περιξ 0.67-0.74
    Επιβάλλεται να το μαζέψει μέσα επάνω αλλιως.....τσικι-μπαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Pagaya Technologies stock price target raised to $2.75 from $1.10 at UBS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. PAGAYA...!!

    Kevin Mak already broke the story (after meeting with mgmt) that a new deal is coming soon.

    That could be a great catalyst to push us to the next level

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂