Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022

Luminar Technologies

Luminar Technologies  .... εδώ ...

Διαπραγματεύεται στο Nasdaq με τον κωδικό LAZR ... εδώ ....
Αριθμός μετοχών :
259.965.800 μετοχές κατηγορίας Α και 101.588.670 μετοχές κατηγορίας Β.
Οι μετοχές της κατηγορίας Α και της κατηγορίας Β είναι πανομοιότυπες, εκτός από τα δικαιώματα ψήφου. Κάθε μετοχή της κατηγορίας Α δικαιούται μία ψήφο. Κάθε μετοχή κατηγορίας Β δικαιούται 10 ψήφους.


Presentation Luminar ... εδώ ...

H Luminar είναι μια εταιρεία τεχνολογίας και εισήλθε στον Nasdaq το 2020 μέσω μιας συγχώνευσης με ένα SPAC των Gores Metropoulos, σε μια συμφωνία που απέφερε στη Luminar 590 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά.
Η μετοχή, ως spac, για πολλούς μήνες ήταν σταθεροποιημένη λίγο πάνω από τα 10 δολάρια. Στις 20 Νοεμβρίου 2020 έκλεισε στα 12,75 δολάρια, ενώ μια μέρα πριν την διαπραγμάτευση της εταιρείας στον Nasdaq έκλεισε στα 18 δολάρια. Στις 3 Δεκεμβρίου 2020 η εταιρεία διαπραγματεύεται ως LAZR και η μετοχή φθάνει στα 22,98.

Ο ενθουσιασμός που επικρατεί είναι μεγάλος και η τιμή της μετοχής της Luminar έφτασε στις 8 Δεκεμβρίου 2020, στα 47,80 δολάρια. Από εκείνη την ημέρα η μετοχή βρίσκεται σε πτώση.
Σήμερα, 6 Φεβρουαρίου 2022, η μετοχή της LAZR έχει υποχωρήσει στα 14,8 δολάρια, έχοντας μια πτώση σχεδόν 70% απο τα ολικά υψηλά των 47,8 δολαρίων.


Τι είναι το LIDAR;
Το LIDAR είναι μια μετεξέλιξη του RADAR. Το γνωστό μας ραντάρ σημαίνει ''Radio Detection And Ranging'' (RADAR), δηλαδή ''ανίχνευση και μέτρηση απόστασης μέσω ραδιοκυμάτων''. Αντιστοίχως, το LIDAR είναι μια παρόμοια τεχνολογία και η ονομασία του προέρχεται από το RADAR, αντικαθιστώντας τον όρο ''Radiο'' με το ''Light'', μιας και χρησιμοποιεί φως αντί για ραδιοκύματα. Βεβαίως και τα ραδιοκύματα είναι φως, απλά είναι διαφορετικών συχνοτήτων.

Το LIDAR, λοιπόν, είναι μια τεχνολογία μέτρησης αποστάσεων μέσω φωτός. Η τεχνολογία δεν είναι άγνωστη. Σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα με συστήματα αυτόματης οδήγησης, αλλά και πολλά συστήματα τρισδιάστατης χαρτογράφησης, χρησιμοποιούν LIDAR για να το επιτύχουν. Για παράδειγμα η λύση της Apple .... χρησιμοποιεί μια πηγή υπέρυθρου φωτός, μέσω της οποίας προβάλλει μια σειρά από φωτεινές ''τελείες'' στο χώρο. Μετρώντας το χρόνο που παίρνει στην κάθε μία από αυτές να ''χτυπήσει'' κάποιο αντικείμενο και να επιστρέψει στον αισθητήρα, μπορεί να υπολογίσει την απόσταση του αντικειμένου.

Η Luminar είναι μια Αμερικάνικη εταιρεία και έχει την έδρα της στο Ορλάντο της Φλόριντα. Ιδρύθηκε το 2012 από τον 17-χρονο τότε Austin Russell. Λίγο αργότερα, ο Jason Eichenholz εντάχθηκε στην εταιρεία ως επικεφαλής τεχνολογίας. Η Εταιρεία διαθέτει εγκαταστάσεις στο Palo Alto της Καλιφόρνιας, στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν, στη Βοστώνη της Μασαχουσέτης, στο Κολοράντο Σπρινγκς, στο Μόναχο της Γερμανίας και στο Ορλάντο της Φλόριντα.

Η Luminar πέρασε τα πρώτα πέντε χρόνια της σε λειτουργία stealth.
Στις επιχειρήσεις, η λειτουργία stealth είναι η προσωρινή κατάσταση μυστικότητας μιας εταιρείας, που συνήθως πραγματοποιείται για να να μην πληροφορούνται οι ανταγωνιστές για κάποια κυκλοφορία προϊόντος ή για οποιαδήποτε άλλη επιχειρηματική πρωτοβουλία.

Η Luminar Technologies λειτουργεί ως εταιρεία αισθητήρων οχημάτων και λογισμικού για επιβατικά και επαγγελματικά φορτηγά. Δραστηριοποιείται σε δύο τομείς : στις Λύσεις Αυτονομίας και στις Πωλήσεις Άλλων Εξαρτημάτων. Στο τμήμα Autonomy Solutions σχεδιάζει, κατασκευάζει και πουλά αισθητήρες lidar και σχετικές λύσεις λογισμικού αντίληψης και αυτονομίας για κατασκευαστές πρωτότυπου εξοπλισμού στους κλάδους αυτοκινήτων, επαγγελματικών οχημάτων, ρομποταξί και άλλων συναφών βιομηχανιών. Το τμήμα πωλήσεων άλλων εξαρτημάτων ασχολείται με το σχεδιασμό, τη δοκιμή και τη συμβουλευτική υποστήριξη μη τυπικών ολοκληρωμένων κυκλωμάτων για κρατικούς φορείς και αμυντικούς εργολάβους.

Η Luminar αναπτύσσει τεχνολογίες αντίληψης lidar και μηχανών που βασίζονται στην όραση, κυρίως για αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα.
Η Luminar αναπτύσσει προηγμένες τεχνολογίες αισθητήρων και λογισμικό για τη βιομηχανία αυτόνομων οχημάτων, που περιλαμβάνει την τεχνολογία Laser Imaging, Detection and Ranging (lidar). Η Εταιρεία κατασκευάζει και διανέμει εμπορικούς αισθητήρες lidar και ορισμένα εξαρτήματα για τη βιομηχανία αυτόνομων οχημάτων.


Η Luminar βγήκε από τη λειτουργία stealth τον Απρίλιο του 2017 και έλαβε χρηματοδότηση 36 εκατομμυρίων δολαρίων. Η χρηματοδότηση προοριζόταν για τη δημιουργία ενός εργοστασίου στο Ορλάντο με παραγωγική δυνατότητα κατασκευής 10.000 συσκευών lidar αυτοκινήτων.

Ο στόχος του Russell ήταν να αναπτύξει την τεχνολογία lidar με βελτιωμένη ανάλυση και εμβέλεια. Ο στόχος είναι να αυξηθεί ο χρόνος αντίδρασης που παρέχεται στο όχημα από το lidar στα 7 δευτερόλεπτα, από ένα δευτερόλεπτο, παρέχοντας μεγαλύτερη ασφάλεια σε ταχύτητες αυτοκινητόδρομου. Η Luminar επαναξιολόγησε το τυπικό μήκος κύματος λειτουργίας για τα συστήματα lidar. Το lidar της Luminar λειτουργεί στην περιοχή υπέρυθρων στα 1.550 νανόμετρα (153 terahertz), αντί για τα συνηθισμένα 905 νανόμετρα. Αυτό μετακίνησε το σήμα lidar εκτός του εύρους του ορατού φωτός, καθιστώντας το ασφαλές για τα ανθρώπινα μάτια ακόμη και σε υψηλότερα επίπεδα ισχύος. Η εμβέλεια υπερύθρων του Luminar μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε επίπεδα ισχύος 40 φορές τα επιτρεπόμενα για το τυπικό μήκος κύματος χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η όραση αυξάνοντας την ανάλυσή του ειδικά σε αποστάσεις άνω των 200 μέτρων.

Άλλα συστήματα LiDAR μπορεί να κοστίζουν δεκάδες χιλιάδες δολάρια, έως και 75.000 δολάρια. Το σύστημα LiDAR της Luminar κοστίζει λιγότερο από 1.000 δολάρια.
Από τον Μάιο του 2021, οι αισθητήρες lidar της Luminar κυμαίνονταν σε τιμή από 500 $ έως 1.000 $. Ένας αισθητήρας παρέχει 120 μοίρες όρασης.


Σε σχέση με άλλους αισθητήρες LiDAR, τα LiDARs της Luminar έχουν τα εξής:

  • Μεγαλύτερη εμβέλεια, με ορατότητα άνω των 250 μέτρων με ανακλαστικότητα 5%. 
  • Καλύτερη ανάλυση, με πάνω από 300 σημεία ανά τετραγωνικό βαθμό στα 10 Hertz. 
  • Καλύτερη απόδοση σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες. 
  • Ελάχιστες παρεμβολές από άλλα LiDAR ή/και ηλιακό φως.

Φαίνεται πως είναι το καλύτερο LiDAR μεγάλης εμβέλειας στον πλανήτη. Τυχαίνει να είναι και το χαμηλότερου κόστους LiDAR.
Οι συνεργασίες που κλείνει η εταιρεία και η πορεία της μετοχής, που δεν διαλύθηκε όπως άλλες μετοχές εταιρειών ίσως δείχνει πως δεν υπάρχει ανταγωνισμός και η Luminar είναι ο καλύτερος κατασκευαστής LiDAR στον κόσμο.

Ωστόσο, για την ώρα, η αγορά μετοχών της Luminar είναι ένα στοίχημα καθώς το Light Detection and Ranging (Lidar) δεν γνωρίζει κανείς αν καταστεί η πρωτοποριακή τεχνολογία που θα κατορθώσει τα οχήματα να είναι ασφαλή και να κινούνται αυτόνομα.

Το 2019, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, σύμφωνα με το CNBC, χαρακτήρισε την τεχνολογία Lidar «εξαιρετικά ανόητη ... ακριβή και περιττή». O CEO και ιδρυτής της Luminar, Ράσελ έχει άλλη άποψη. Απάντησε στη δημοσίευση του Μάσκ «νομίζω ότι 50 εμπορικοί εταίροι και η πλειοψηφία των μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών με τις οποίες συνεργαζόμαστε θα διαφωνούσαν. Οι κάμερες και άλλα συστήματα είναι εξαιρετικά για υποβοηθούμενη οδήγηση, αλλά ΔΕΝ εξυπηρετούν στην αυτονομία του οχήματος. Εκεί χρειάζεται ένα lidar πραγματικά υψηλών επιδόσεων.”
Η Luminar έχει συμφωνίες με τη Volvo, την Toyota και την Intel για να το αποδείξει, όμως αυτήν τη στιγμή, το Lidar είναι ένα παιχνίδι συμμαχιών, συνεννόησης μεγάλων πελατών, προμηθευτών και πωλητών λογισμικού. Η Luminar φαίνεται να κερδίζει αυτό το παιχνίδι.

Austin Russell - CEO και ιδρυτής της Luminar
O Austin Russell γεννήθηκε την 13η Μαρτίου 1995 στο Newport Beach της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ. Προέρχεται από μια ευκατάστατη οικογένεια με τον πατέρα του Michael Russell να εργάζεται σε εμπορικά κτήματα και τη μητέρα του, Shannon Cleye, να είναι είναι πρώην μοντέλο και ηθοποιός.

Πρόκειται για ένα παιδί θαύμα, καθώς ο Ράσελ είχε απομνημονεύσει τον περιοδικό πίνακα των στοιχείων σε ηλικία μόλις δύο ετών. 
O Russell ξεκίνησε την καριέρα του στη βιομηχανία σε ηλικία 11 ετών κατασκευάζοντας πρωτότυπους υπερυπολογιστές και οπτοηλεκτρονικά συστήματα
Σε ηλικία 13 ετών, ο Russell υπέβαλε αίτηση για το πρώτο του δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα σύστημα ανακύκλωσης υπόγειων υδάτων για την επαναχρησιμοποίηση νερού από ψεκαστήρες.
Τα επόμενα τέσσερα χρόνια εργάστηκε σε μια σειρά από τεχνολογίες φωτονικής και απεικόνισης προτού γίνει αργότερα ανεξάρτητος ερευνητής στο Beckman Laser Institute.

Σε ηλικία 17 ετών, ο Russell σπούδαζε φυσική στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, όταν ανέπτυξε την ιδέα μιας τεχνολογίας αισθητήρων αυτοκινήτου, η οποία αργότερα έγινε η βασική ανακάλυψη της Luminar Technologies. Ωστόσο, δεν έμεινε πολύ. Ενώ φοιτούσε, παραιτήθηκε το 2012 αφού έλαβε υποτροφία 100.000 δολαρίων από τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή τεχνολογίας και συνιδρυτή της PayPal, Peter Thiel.
Ο Russell είπε στο Forbes : «Όταν έχεις αυτή τη θεμελιώδη ώθηση να μπορείς να χτίζεις, να μπορείς να δημιουργείς, είναι πολύ δύσκολο να το κάνεις αυτό σε ένα ακαδημαϊκό περιβάλλον».


Ο Russell ισχυρίζεται ότι έχει αποκτήσει το μεγαλύτερο μέρος της γνώσης του μέσω του YouTube και της Wikipedia.
Αν και η τιμή της μετοχής της Luminar βρίσκεται σε σταθερή πτώση από τότε που εισήλθε στο χρηματιστήριο, ο Russell κατάφερε, στις 2 Ιουλίου 2021, να πραγματοποιήσει μια πώληση 10,5 εκατομμυρίων μετοχών στα 21 δολάρια εισπράττοντας 220 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με το Dirt, ο νεαρός δισεκατομμυριούχος αγόρασε μια έπαυλη 83 εκατομμυρίων δολαρίων στο Pacific Palisades του Λος Άντζελες, δίπλα στον Τομ Χάνκς και τη Ρίτα Γουίλσον.  Η έπαυλη εκτείνεται σε πάνω από 20.000 τετραγωνικά πόδια, με έξι υπνοδωμάτια και 18 μπάνια. Η έπαυλη διαθέτει επίσης πρόσβαση με σαρωτή αμφιβληστροειδούς στην κρεβατοκάμαρα, έναν υπαίθριο κινηματογράφο 20 θέσεων και μια γκαλερί αυτοκινήτων.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο Ράσελ αγόρασε επίσης ένα άλλο κτήμα, μια έπαυλη 13.000 τετραγωνικών ποδιών στο Winter Park της Φλόριντα, που βρίσκεται 17 χιλιόμετρα από τα κεντρικά γραφεία της Luminar στο Ορλάντο. Η έπαυλη της Φλόριντα περιλαμβάνει 10 υπνοδωμάτια και 10,5 μπάνια, μαζί με ένα γκαράζ 18 αυτοκινήτων, δύο κουζίνες και γκαζόν AstroTurf ανθεκτικό στην ξηρασία στο μπροστινό μέρος και στις πίσω αυλές.

Η έπαυλη του Austin Russell στο Winter Park της Φλόριντα
  • Τον Σεπτέμβριο του 2017, η Luminar ανακοίνωσε μια συνεργασία με το Toyota Research Institute (TRI), στο σκέλος έρευνας και ανάπτυξης της Toyota που επικεντρώνεται στα αυτόνομα οχήματα, την τεχνητή νοημοσύνη και τη ρομποτική. Η TRI χρησιμοποίησε συσκευές Luminar στα δοκιμαστικά της οχήματα Πλατφόρμας 2.1, έναν στόλο αυτοοδηγούμενων σεντάν Lexus.

Μέχρι το 2018, η Luminar βρισκόταν στη σχεδίαση ολοκληρωμένων κυκλωμάτων (ASIC) έβδομης γενιάς για συγκεκριμένες εφαρμογές και είχε μια πλήρως ενσωματωμένη στοίβα τεχνολογίας.  Η εταιρεία πρόσθεσε μια τοποθεσία στο Κολοράντο Σπρινγκς τον Απρίλιο του 2018 όταν εξαγόρασε την Black Forest Engineering, μια εταιρεία που ειδικεύεται σε δέκτες αρσενιούχου γαλλίου ινδίου υψηλής απόδοσης (InGaAs). Το πρώην στέλεχος της Uber, Brent Schwarz, εντάχθηκε στη Luminar ως επικεφαλής της επιχειρηματικής ανάπτυξης τον Σεπτέμβριο του 2018.

  • Τον Ιούνιο του 2018, η Volvo και η Luminar ανακοίνωσαν μια συνεργασία για τη Luminar για την παροχή τεχνολογίας lidar για τα αυτόνομα αυτοκίνητα της Volvo που έχουν προγραμματιστεί για το μοντέλο του 2022. Το lidar της Luminar για τη Volvo έχει το κατά προσέγγιση μέγεθος ενός VHS, βελτιστοποιημένο για οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο και ενσωματωμένο στην οροφή ενός αυτοκινήτου ακριβώς πάνω από το παρμπρίζ. Μπορεί να λάβει αναβαθμίσεις ασύρματου λογισμικού και να διασυνδέεται με τις αυτόματες λειτουργίες ασφαλείας της Volvo, όπως το αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης. Η Volvo ανακοίνωσε επίσης ότι η Luminar ήταν ο αποδέκτης της πρώτης επένδυσης της Volvo ενός άγνωστου ποσού από το νεοσύστατο πρόγραμμα επιχειρηματικών κεφαλαίων της, το Volvo Cars Tech Fund.
Η Volvo Cars σχεδιάζει να αποκαλύψει τον διάδοχο του XC90 εντός του 2022. Όταν συμβεί αυτό, το EV θα διαθέτει υλικό lidar. Αυτά τα ηλεκτρικά οχήματα θα χρησιμοποιούν τις λύσεις Iris και Sentinal της Luminar. Θα τροφοδοτείται επίσης από το DRIVE Orin της Nvidia, καθώς και από το λογισμικό Zenseact και Volvo.
Ο στόχος της συγκέντρωσης όλης αυτής της τεχνολογίας είναι να μειωθεί ο αριθμός των συγκρούσεων. Το EV θα λαμβάνει επίσης ενημερώσεις με την πάροδο του χρόνου που θα βελτιώσουν τις αυτόνομες δυνατότητές του. Αυτό περιλαμβάνει τη δυνατότητα χειρισμού συγκεκριμένων καταστάσεων κυκλοφορίας και άλλων ενοχλητικών συμβάντων
  • Tον Δεκέμβριο του 2018, η Audi AID (Autonomous Intelligent Driving) ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τη Luminar επιλέγοντας το lidar της Luminar λόγω της μεγαλύτερης εμβέλειας 250 μέτρων και της υψηλής ανάλυσης. 

Τον Ιούλιο του 2019, η Luminar συγκέντρωσε 100 εκατομμύρια δολάρια σε πρόσθετη χρηματοδότηση, ανεβάζοντας το συνολικό κεφάλαιο που συγκεντρώθηκε σε περισσότερα από 250 εκατομμύρια δολάρια. Ανέπτυξε επίσης ένα νέο μοντέλο του lidar της, περίπου το ένα τρίτο του μεγέθους του προηγούμενου μοντέλου. Μέχρι τον Αύγουστο του 2019, η Luminar είχε 250 υπαλλήλους στο Central Florida Research Park στο Ορλάντο και άλλους 100 στην Καλιφόρνια. Το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας περιελάμβανε σχεδόν 50 διπλώματα ευρεσιτεχνίας, με περίπου 150 επιπλέον αιτήσεις για διπλώματα ευρεσιτεχνίας σε εκκρεμότητα. 

Από το 2017 έως το 2020, η Luminar συνεργάστηκε με περισσότερες από 50 συνολικά εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων 12 από τις 15 μεγαλύτερες εταιρείες αυτοκινήτων στον κόσμο.

Το 2020 η Luminar εισάγεται στον Nasdaq μέσω ενός spac των GoresMetropoulos.
H Luminar έλαβε συνολικά περίπου 590 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά. Σε αυτά συμπεριλαμβανόντουσαν 406 εκατομμύρια δολάρια από το spac,καθώς και 184 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα από τη χρηματοδότηση PIPE που ολοκληρώθηκε με επικεφαλής θεσμικούς επενδυτές όπως οι Alec Gores, Van Tuyl Companies, Peter Thiel, Volvo Cars Tech Fund, Crescent Cove, Moore Strategic Ventures, Nick & Jill Woodman και VectoIQ. Με το κλείσιμο του Επιχειρηματικού Συνδυασμού, ο Alec Gores, Διευθύνων Σύμβουλος της Gores Metropoulos, εντάχθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Luminar.


Μερικές απο τις σημαντικές συνεργασίες της Luminar είναι η συνεργασία της με τη μονάδα Mobileye της Intel. Η συμφωνία της με την Pony.ai, μια κινεζική εταιρεία που κατασκευάζει μια πλατφόρμα robotaxi με βασικό συνεργάτη την Toyota.
Οι συμφωνίες με τη Volvo, την Audi, την SAIC Cars of China και την Polestar.
Η συμφωνία με την Airbus SE για την εγκατάσταση της τεχνολογίας Lidar της σε ελικόπτερα.
Ωστόσο, ακόμη, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον του Lidar με ακρίβεια. Η Luminar είναι μία hot επένδυση γιατί έχει πολλές επιχειρηματικές συμμαχίες, με αυξημένο όμως ρίσκο. Εάν μια ανταγωνιστική εταιρεία σημειώσει σημαντική πρόοδο στην τιμή, το εύρος ή το λογισμικό, θα μπορούσε εύκολα να γίνει ηγέτης του κλάδου.


Η Nvidia επέλεξε τους αισθητήρες lidar της Luminar για να μπουν στην πλατφόρμα αυτόνομων οχημάτων Nvidia DRIVE Hyperion, ένας ολοκληρωμένος συνδυασμός μεταξύ υπολογιστή και αισθητήρων που μπορεί να ωθήσει τις αυτοκινητοβιομηχανίες να προμηθεύουν τα οχήματά τους με δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης. Το DRIVE Hyperion θα βγει στην παραγωγή για αυτοκίνητα έτους μοντέλου 2024.

Τέλος η Luminar, πρόσφατα, τον Ιανουάριο του 2022, εξασφάλισε συμφωνία και μια επένδυση από τη γερμανική Mercedes-Benz για τα πολυτελή αυτοκίνητα της.
H Luminar προσφέρει δύο διαφορετικά συστήματα lidar. Το ένα, το Hydra, είναι μια σύνθετη μονάδα που έχει σχεδιαστεί κυρίως για προγράμματα δοκιμών και ανάπτυξης αυτόνομης οδήγησης .

Η δεύτερη μονάδα, που ονομάζεται Iris, τράβηξε το ενδιαφέρον της Mercedes.

Η Iris αναμένεται να γίνει το βασικό προϊόν της Luminar. Είναι μια λεπτή μονάδα αισθητήρα lidar στον τελευταίο όροφο που έχει σχεδιαστεί για σειρές παραγωγής τουλάχιστον 10.000 οχημάτων. Η μονάδα Iris μπορεί να εντοπίσει αντικείμενα σε απόσταση έως και 600 μέτρων και μπορεί να φτάσει τα 250 μέτρα με ανακλαστικότητα τουλάχιστον 10%, μια βασική μέτρηση για τη νυχτερινή χρήση.

Η Luminar αναμένει να ξεκινήσει τη σειρά παραγωγής των μονάδων Iris μέχρι το τέλος του 2022. Το πρώτο της πρόγραμμα ενεργοποίησης του Iris, με τη Volvo, ξεκινάει εντός του 2022.
Η εταιρεία σημειώνει γρήγορη πρόοδο καθώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες αρχίζουν να ενσωματώνουν την τεχνολογία lidar στα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού (ADAS). 

Η Luminar βρίσκεται σε μια πορεία να γίνει μια βιώσιμη επιχείρηση προμηθευτών αυτοκινήτων τα επόμενα δύο χρόνια. Αυτή η μικρή επιχείρηση υπόσχεται πολλά αν μπορέσει να συνεχίσει να προωθεί την τεχνολογία lidar.


Α τρίμηνο 2021
Για το πρώτο τρίμηνο του 2021, η Luminar σημείωσε έσοδα 5,313 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό αντιπροσωπεύει μια τεράστια αύξηση 118% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, καθώς και μια βελτίωση 37% από το Ά τρίμηνο του 2020.
Η διοίκηση της Luminar πιστεύει ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο για να επιτύχει τον στόχο της από 25 έως 30 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα για ολόκληρο το έτος 2021.


B τρίμηνο 2021
Για το δεύτερο τρίμηνο του 2021, η Luminar σημείωσε έσοδα 6,309 εκατομμυρίων δολαρίων.


Γ τρίμηνο 2021
Το τρίτο τρίμηνο του 2021, τα έσοδα της Luminar ήταν μόλις 7,978 εκατομμύρια δολάρια και κατέγραψε μια προσαρμοσμένη καθαρή ζημία 36 εκατομμυρίων δολαρίων. 


Στο 9μηνο του 2021 η Luminar έχει έσοδα 19,6 εκατομμύρια δολάρια, αυξημένα 70,15% σε σχέση με τα 11,519 εκατομμύρια δολάρια του Α΄ 9-μηνου του 2020. Οι λειτουργικές ζημιές έφθασαν στα 143,59 εκατομμύρια δολάρια.
Η εταιρεία βρίσκεται σε καλό δρόμο για να ολοκληρώσει το 2021 στο τελευταίο καθορισμένο εύρος καθοδήγησης από 30 έως 33 εκατομμύρια δολάρια.

Στον ισολογισμό της, η εταιρεία έχει 129,323 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και άλλα 415,544 εκατομμύρια δολάρια σε βραχυπρόθεσμες επενδύσεις, επομένως έχει ρευστότητα μερικών ετών για να καλύψει τις ζημίες της καθώς προσπαθεί να εξελιχθεί σε μία βιώσιμη επιχείρηση.
Ο αναλυτής της Cowen, Joshua Buchalter, δίνει στη μετοχή μια βαθμολογία Υπεραπόδοσης, μαζί με έναν στόχο τιμής 22 δολάρια.
Ο Buchalter υποστηρίζει: «Πιστεύουμε ότι η Luminar είναι τοποθετημένη για να συλλαμβάνει την υλική αξία στον αυτόνομο χώρο κινητικότητας. Η εταιρεία είναι καλά κεφαλαιοποιημένη και το υλικό της lidar έχει περάσει τη δοκιμή τόσο των παραδοσιακών OEM αυτοκινήτων/φορτηγών (Volvo & DaimlerTrucks) όσο και των δύο κορυφαίων εταιρειών αυτόνομης επεξεργασίας (NVIDIA και Mobileye). Είναι πιστεύουμε σημαντικό, ενώ είναι ακόμη νωρίς στην ανάπτυξη του υλικού, ότι οι επενδυτές να μην παραβλέπουν το άλμα της Luminar από εξαρτήματα σε πάροχο πλατφορμών μέσω των επενδύσεών της στο λογισμικό. Στις προβλέψεις μας, εκτιμούμε ότι το συνολικό TAM ελαφρού οχήματος υλικού και λογισμικού της Luminar αυξάνεται με ~50% CAGR από το 2022 έως το 2030 σε  περισσότερα από 30 δισεκατομμύρια δολάρια."

O αναλυτής της Northland, Γκας Ρίτσαρντ επανέλαβε τη βαθμολογία του για Υπεραπόδοση και τον στόχο τιμής των 38 $ για την Luminar Technologies.
Η αναβαθμολόγηση ακολουθεί τη συνεργασία της Luminar με τη Daimler AG Mercedes-Benz για την επιτάχυνση της ανάπτυξης μελλοντικών τεχνολογιών αυτοματοποιημένης οδήγησης για επιβατικά αυτοκίνητα.

Η Northland χαιρέτισε τη συμφωνία ως "μια σημαντική εμπορική νίκη για τη Luminar".
Δεδομένων των σχεδίων αναφοράς στην NVIDIA Corp,της συνεργασίας με την Intel Corp Mobileye, τα πρώτα αυτοκίνητα παραγωγής με Lidar το 2022 (Volvo XC90 και SAIC R Brand) και τώρα το επιβατικό αυτοκίνητο της Mercedes που θα φέρει τεχνολογία lidar της Luminar, είναι «δύσκολο να αμφισβητηθεί» ότι η Luminar είναι «Ο ηγέτης του Lidar», υποστηρίζει ο Γκας Ρίτσαρντ.

Συνολικά, υπάρχουν 9 πρόσφατες αναλύσεις αυτής της μετοχής και η μέση τιμή στόχος των αναλυτών είναι 25,75 δολάρια.
Οι αναλυτές που καλύπτουν την εταιρεία αναμένουν
:
Για το 2021 .... Έσοδα 31 εκατομμύρια .... Ζημιές 193 εκατομμύρια.
Για το 2022 .... Έσοδα 40 εκατομμύρια .... Ζημιές 183 εκατομμύρια.
Για το 2023 .... Έσοδα 129 εκατομμύρια .... Ζημιές 173 εκατομμύρια.
Για το 2024 .... Έσοδα 388 εκατομμύρια .... Ζημιές 69 εκατομμύρια


Οι προβλέψεις που είχαν δοθεί απο τη διοίκηση, πριν εισαχθεί στο Nasdaq και κατά διαρκεία της συγχώνευσης με το spac ήταν :


Οι εισηγμένες εταιρείας Lidars με φθίνουσα σειρά ανα κεφαλαιοποίσηση είναι :

1. Luminar (LAZR) 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια
2. AEVA (AEVA) 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια ... εδώ ...
3. Indie Semiconductor (INDI) 908 εκατομμύρια δολάρια ... εδώ ...
4. Velodyne (VLDR) 798 εκατομμύρια δολάρια ... εδώ ...
5. Microvision (MVIS) 590 εκατομμύρια δολάρια
6. Innoviz (INVZ) 544 εκατομμύρια δολάρια
7. Ouster (OUST) 525 εκατομμύρια δολάρια ... εδώ ...
8. AEye (LIDR) 475 εκατομμύρια δολάρια
9. Quanergy Systems (QNGY) 332 εκατομμύρια δολάρια
10. Cepton (CPTN) .... με 2 Ελληνες ως CEO. Mόλις ξε-spacαρίστηκε.


133 σχόλια:

  1. Γεμάτο εξελίξεις το πρόγραμμα της εβδομάδος:

    Δευτέρα :
    Συνέντευξη στο CNBC του Bullard, της πιο γερακίσιας μαριονέτας στο κουκλοθέατρο της FED, πριν το άνοιγμα (να σφίξοουν οι πώλοι)

    Τρίτη :
    Έναρξη ΓΠΠ

    Τετάρτη:
    Αποτελέσματα ABNB

    Πέμπτη:
    Αποτελέσματα PLTR

    Παρασκευή:
    Αποτελέσματα ROKU

    Φυσικά για μένα μόνο τα τρία τελευταία έχουν ουσιαστικό ενδιαφέρον, απότε μέχρι την Τετάρτη πασατέμπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να συμπεράνω, ότι δεν έχετε φύλλο πορείας για αύριο,χαχαχα

      Διαγραφή
    2. Νόουπ.

      Η μόνη περίπτωση να πιάσουμε όπλο στο Γουφετέικο είναι να μπει λύκος στο μαντρί ή να μας κλέψουν την παραγγελιά στο πανηγύρι του ΑηΣατόσι.

      Διαγραφή
    3. Πέμπτη νομίζω είναι και UPST, για όσους την παρακολουθούν.

      Κε Τάκη, την περίμένετε για 70-75;

      Βάλε και την Ουκρανία γύρω στις 20/02 ;! (..λήξη Χειμ. Ολυμπιακών αγώνων)
      Τι άλλο ;;!!...

      Διαγραφή
    4. Για τον λύκο δεν μπορώ να έρθω ουτως η άλλως τον 'έχετε"... για το κλέψιμο της παραγγελίας τραβάμε φαλτσέτα 20ρα...και τι φαλτσέτα ... χειροποίητη από τον πρώτο ξάδερφό του παππού μου μαχαιροποιο που έγραψε ιστορία με τις κατασκευές στου στο νησί...

      Διαγραφή
  2. Με τα yields των κυβερνητικών ομολόγων να έχουν αφηνιάσει και προπαραμονή του ΓΠΠ, οι ξυλοκοπημένες growth τσαχπινογαργαλιάρες δείχνουν αρκετά πιο δυνατές από την ευρύτερη αγορά.

    Αν όπως λένε οι τιμές κάνουν τις ειδήσεις (στο χωριό μου λέμε prices set the narrative), ποια "είδηση" λέτε να κρύβεται πίσω από το price action? E?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ότι δε θα γίνει ντου. Και αυτό είναι που πιστεύουν οι περισσότεροι ήδη νομίζω.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα , ο mr Αλτσχάιμερ κύριε Barren δεν μπορείτε να πείτε προσπαθεί να τα γκρεμίσει όλα , προσωπικά το κλίμα δεν μπορώ να πω ότι μου αρέσει τις τιμές τις πάνε όπου θέλουν , βέβαια αυτό που γίνετε ίσως και να ειναι ο ορισμός του μαζέματος , δηλαδή μάζεμα σε ότι τιμές μπορούν και μετά κλείσιμο σε χαμηλότερες τιμές εκτός και αν το καταλαβαίνω λάθος.

      Διαγραφή
    3. Για εμένα κύριοι το αφήγημα, όπως πιστεύω πως θα εκτυλιχθεί το προσεχές διάστημα αλλά και σε βάθος χρόνου, έχει ως εξής:

      1. Τόσο οι δυτικές κυβερνήσεις όσο και οι κεντρικές τους τράπεζες ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΥ ΠΑΝ' ΤΑ 4 και η αγορά το αντιλαμβάνεται.Έχουν εγκλωβιστεί στις συνέπειες των κοντόφθαλμων πολιτικών τους και κάνουν απλά σπασμωδικές κινήσεις για να εκτρέψουν την προσοχή από την ανικανότητα και τα προσωπικά τους συμφέροντα.

      2. Κανείς δεν ενδιαφέρεται να τους δανείσει με τον τρόπο που λειτουργούν, παρά μόνο οι Κεντρικές Τράπεζες με τζάμπα χρήμα. Άρα οι λεονταρισμοί περί QT θα ήταν εφικτοί ΜΟΝΟ εάν κατόρθωναν να φτάσουν σε επίπεδα αποτελεσματικότητας που δεν υπάρχουν ούτε στους χειρότερους εφιάλτες τους. Η FED συνεπώς μεσομακροπρόθεσμα και στον αιώνα τον άπαντα θα προμηθεύει τα τζάνκια με αεράτο χρήμα.

      3. Οι ποιοτικές καινοτόμες και ταχύτατα αναπτυσσόμενες μετοχές έχουν χτυπηθεί ήδη δυσανάλογα με τα μεγέθη τους. Μπορεί να πάνε και άλλο κάτω αλλά δε θα είναι βιώσιμη πτώση, σύντομα θα αποκατασταθεί. Αυτές θα αποτελέσουν και πάλι τη λύση στα προβλήματα που δημιουργούν οι κυβερνήσεις, στον πληθωρισμό, την αναιμική ανάπτυξη, τη σπατάλη πόρων, την υπερχρέωση κλπ. Η τοποθέτηση σε αυτές μακροπρόθεσμα είναι μονόδρομος για όποιον σέβεται το κεφάλαιό του.

      Άρα σε αυτό το περιβάλλον, για εμένα η μακροπρόθεσμη επενδυτική στρατηγική δε μπορεί παρά να έχει ως εξής:

      1. Long στο μέλλον μέσω ποιοτικών καινοτόμων και hyper growth εταιριών.
      2. Short τις κυβερνήσεις μέσω ποιοτικών project crypto που έρχονται να τις αντικαταστήσουν.

      Δεν υποψιάζονται καν τι τους έρχεται!

      ZOOM OUT

      Διαγραφή
  3. O Αλεκάρας ο Καρπ (PLTR) δημοσίευσε το Annual Letter 3 μέρες πριν τα αποτελέσματα.
    Πολύ πολιτικό για τα γούστα μου, κρατάω όμως ότι κοιτάει toyw FAANG στα μάτια και, τοποθετώντας τα ~30 μπίλια του στο αντίπαλο στρατόπεδο από τα τρίλια τους, τους λέει :

    A misalignment exists between the producers and consumers of software.

    ........

    Most of the largest consumer internet companies in Silicon Valley have
    built software products whose principal value is that they enable the
    efficient extraction and monetization of our personal information.
    We are the product for sale—not the software, which itself is often thin.
    Most understand and have perhaps resigned themselves to the arrangement
    at this point. Our inner lives are for sale.

    It is also increasingly clear that the value of such software, which is
    essentially parasitic and constructed for the purpose of monetizing a host,
    can be ephemeral and fragile.

    The construction of a more efficient platform for the distribution of
    consumer advertising was never our ambition. And we have declined to
    build our business on the back of monetizing data that is not ours and that
    we do not own.

    The decision led us to focus on the nature and value of the software itself
    that we are building, rather than what it consumes.

    The distinction is significant and is the source of our alignment with our
    customers. The value that our software creates in the world is a result of the
    software itself—not the information or data of those who use it.

    And that alignment is in turn the source of everything we have built.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αύριο πριν το άνοιγμα ανακοινώνει το μωρό.

      Με τον Αλεκάρα να μοιράζει πωποδάχτυλα στους κολοσσούς της Silicon Valley οι προσδοκίες είναι αυξημένες και η ατμόσφαιρα ηλεκτρισμένη.

      Ένα δυνατό κλείσιμο με breakout του 14 θα με πείσει πως περιμένουμε δυνατά αποτελέσματα.

      Διαγραφή
    2. Πολύ καλά αποτελέσματα, δυνατό growth ειδικά στο commercial, miss όμως στην κερδοφορία και ... -14% PM, xaxaxaxaxaxa.

      Συμπέρασμα => κι άλλο μάζεμα σε χαμηλότερες τιμούλες για το BWF.

      Εν αναμονεί του EC να δούμε τι θα πει ο Αλεκάρας.

      Διαγραφή
    3. εγώ είδα gross margin αυξημένο σε σχέση με το 2020, outlook πωλήσεων 30% + για κάθε έτος από το 2022 ως το 2025, cash flow θετικό και καλά χρηματοδοτημένη παρά το γεγονός πως επένδυσε σε διάφορα χρεόγραφα περί των 300εκ δολαρίων το 2021.

      Διαγραφή
    4. k. Βασίλη τα αποτελέσματα ήταν ΕΚ-ΠΛΗ-ΚΤΙ-ΚΑ!
      Σε όλα τα επίπεδα, πλην ενός, για το οποίο την τιμωρεί με -14% η "αποτελεσματική αγορά":
      Το miss στο adj. EPS κατά 2 cents. (0.02 αντί αναμενόμενου 0.04).

      Στα remarks όμως η εταιρία εξηγεί ότι $0,02 ήταν η λογιστική ζημιά από τις στρατηγικές επενδύσεις σε SPACS στο κλεσίσιμο του έτους.

      Αυτό που δε βλέπει όμως η αγορά, ή κάνει πως δε βλέπει για να ξεδοντιάσει το retail είναι:
      Οι επενδύσεις σε SPACS είναι έως τώρα $321 Μ. Αυτές έχουν οδηγήσει σε συμβόλαια ~$1 Β έως τώρα, ανεκτέλεστα ως επί το πλείστον (965 Μ). Με ~25% FCF margin που πέτυχε το 2021 θα της αποφέρουν μελλοντικές FCF ~210 M.

      Με άλλα λόγια οι επενδύσεις στα SPACS είναι πρακτικά FREE RIDE και οι μελλοντική τους αξία (όχι υπεραξία, η αξία τους) θα είναι ΚΑΘΑΡΟ ΚΕΡΔΟΣ.

      Η αγορά δε βλέπει, το BWF βλέπει όμως, γι' αυτό και αύξησε άλλο 8% @12,15 και αναμένει για περισσότερα περί το 10,**.

      Διαγραφή
    5. Κ Barren μια και κατέχω και εγω Palantir το ξεπούλημα της κυρίας Cathie πως το σχολιάζετε;;

      Διαγραφή
    6. Δε μου λέει κάτι κ. Dimat, καθώς όπως έχω ξαναπεί δε γνωρίζω ακριβώς του κανόνες και τις πρακτικές του ETF. Μπορεί πχ να επηρεάζεται από τις εκροές και όπως έχει πει η C.W. συσπειρώνεται στις θέσεις με μεγαλύτερο conviction. Κάτι τέτοιο μου φαίνεται λογικό, το ίδιο έχω κάνει κι εγώ και θα συνεχίσω να κάνω εφόσον πιεστώ κι άλλο.

      Δεν πέφτει η εκτίμησή μου για την PLTR επειδή έδιωξε την περασμένη εβδομάδα ~70% το ARK, όπως και δεν ανεβαίνει για τη ROKU επειδή στο ίδιο διάστημα αύξησε ~15%. Το ARK και η C.W. με ενδιαφέρουν για την έρευνα και τις γενικότερες απόψεις τους για την αγορά και όχι για τη διάρθωση των ETF και τα trades τους. Εξάλλου με πολλές από τις επιλογές που έχω δει κατά καιρούς δε συμφωνώ, στο stock picking και τη διαχείριση δουλειά τους και δουλειά μου.

      Διαγραφή
  4. Που λέτε αδέρφια, παρότι το Χ/Φ δεν πάει καλά είπα φέτος να κάνω στην κυραΓουφέτενα ένα δώρο ιδιαίτερο, κάτι ξεχωριστό, κάτι ακριβό βρε αδερφέ. Δεν είμαστε πιτσιρίκια πια να τη βγάζουμε με μια Lacta.

    Οπότε της φούλαρα τ' αμάξι, χαχαχαχα.

    https://pbs.twimg.com/media/FLkwX-HWUAg7zJ5?format=jpg&name=large

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλο χαχαχα. Εδώ που έφτασε η βενζίνη.

      Διαγραφή
    2. Μέσα στο Μάρτη έχω γενέθλια ...το σκάφος ⛵ θέλει πετρέλαιο άμα δεν φυσάει... ακούει το Γουφετε'ι'κο???

      Διαγραφή
    3. Captain Gerry εγώ δυσκολεύομαι κάπως αυτό τον καιρό ... καταλαβαίνεις, μπορώ όμως να τραβήξω κουπί amalaxei!

      Διαγραφή
    4. Λυπάμαι Mr WUFFETT αλλά δεν είναι ρωμαϊκή γαλέρα...Den eki koupia..😂😂😂

      Διαγραφή
    5. Για πάρε σε παρακαλώ τον μπάρμπα σου εκεί στην κάτω ραχούλα της ΟΜΑΧΑ να αναλάβει τις ευθύνες του...Ούτως η άλλως έξοδα δεν έχει..απ' ότι λέει αυτοκίνητο δεν έχει σε 70 τετραγωνικά μένει κινητό και υπολογιστή δεν έχει...τι θα τα κάνει ο δόλιος ....μπας και θα τα πάρει μαζί του ??? Όσα και να πάρει λένε τώρα περσευουν για όλη την υποσαχάρια Αφρική...

      Διαγραφή
    6. Και γω σπρώχνω με δίμετρα βατραχοπέδιλα, όσο και οι κοπελιές στο σκάφος, ε κ.Gerry?

      Διαγραφή
    7. Τώρα μάλιστα ...!!!Εύγε Κύριε Αδειουχε...ο εθελοντισμός είναι λειτούργημα !

      Διαγραφή
    8. Έτσι!!!
      Εσείς με το σκάφος, εγώ με το εξοχικό στο Ζούμπερι για παϊδάκια στη σκάφη (ψησταριά)!!!

      Διαγραφή
  5. Το παλληκαράκι ο Jared (ο Τσίου του Τέσσερου ντε!), μετά την αποστολή Inspiration4 ετοιμάζεται στο τέλος του έτους για το πρόγραμμα Polaris, όπου θα είναι κυβερνήτης της αποστολής.

    Θα πετάξουν με το Starship, επιχειρώντας μερικά ακόμα ρεκόρ:
    - Ψηλότερη τροχιακή πτήση που έχει πραγματοποηθεί
    - Πρώτος πολίτης που θα επιχειρήσει spacewalk (βολτίτσα εκτός α/φους δλδ)
    - Δοκιμή των στολών EVA της SpaceX
    - Δοκιμή του δικτύου της Starlink

    Nα πω ότι δε με αγχώνει θα είναι ψέμα. Να πω ότι δε με ενθουσιάζει, ακόμα μεγαλύτερο.

    https://www.space.com/polaris-program-dawn-spacex-isaacman

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. BREAKING NEWS:
    Canada's Deputy Prime Minister says, under the Emergencies Act, banks can immediately freeze or suspend bank accounts without a court order and be protected from civil liability.

    H κυβέρνηση του Καναδά, που θεωρείται και από τις δημοκρατικές και φιλελεύθερες χώρες, αποφάσισε με αφορμή τις αντιδράσεις στα μέτρα COVID, ότι όποτε θέλει, χωρίς δικαστική απόφαση να μπλοκάρει ή αναστέλλει τους τραπεζικούς λογαριασμούς εκείνων που διαφωνούν μαζί της και γενικότερα οποιουδήποτε δε γουστάρει.

    Γιατί crypto?
    Γι' αυτό crypto.

    https://twitter.com/greg_price11/status/1493345507229511686

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. BREAKING NEWS:

    Νέα συνεργασία της JOBY με την ANA Holdings, το μεγαλύτερο αερομεταφορέα της Ιαπωνίας, για την ανάπτυξη δικτύου UAM στη χώρα.

    Δώσε πόνο μωρή JOBARA!

    https://ir.jobyaviation.com/news-events/press-releases/detail/28/ana-holdings-and-joby-partner-to-bring-air-taxi-service-to

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξαιρετικο το timing στην JOBY κ Βarren

      Διαγραφή
    2. Δε βαριέστε και τι μ' αυτό.
      Ακόμα -90% από το μεσοπρόθεσμο στόχο είναι (2025).

      Διαγραφή
    3. H JOBARA μετά τα εξαιρετικά νέα από Ιαπωνία μας ανακοίνωσε εχθές ότι ένα δοκιμαστικό τηλεχειριζόμενο Α/φος της συνετρίβη, φτου. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί, δεν έχουν γνωστοποιηθεί λεπτομέρειες.

      Αυτό μάλλον θα την ξαναφέρει κοντά στα χαμηλά της ή και σε νέα => κι άλλο μάζεμα για το BWF.

      Διαγραφή
  8. JP Morgan: Υπερβολικό το sell-off – Οι μετοχές έχουν ήδη αποτιμήσει τους κινδύνους, μικρός ο αντίκτυπος από μία σύγκρουση στην Ουκρανία. Για να δουμε γιατί μπορεί να παίζουν κ παιχνιδια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. BREAKING NEWS:

    Ο πόλεμος τελείωσε αδέρφια! Ξεχυθείτε στους δρόμους, ζήστε, κάντε έρωτα, καταναλώστε, επενδύστε!

    “Units of the Southern and Western Military Districts, which have accomplished their missions, are boarding trains and trucks and will head for their garrisons later today,” Konoshenkov said in the statement.

    The defence ministry also released a video of some Russian tanks and other heavy weaponry being loaded on to railway cars, the Interfax news service reported.

    .....................

    “February 15 2022 will go into history as the day western war propaganda failed,” Maria Zakharova, the Russian foreign ministry spokeswoman, wrote in a Facebook post after the announcement. “They have been disgraced and destroyed without a single shot being fired.”

    https://www.theguardian.com/world/live/2022/feb/15/ukraine-crisis-scholz-heads-to-moscow-as-us-tells-citizens-in-belarus-to-leave?filterKeyEvents=false&page=with:block-620b6f718f08b05ed80560f9#block-620b6f718f08b05ed80560f9

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Kαλησπέρα Ελλάδα. Νιβο στο μικρόφωνο, εεεεε αδειούχος στο πληκτρολόγιο, μετά από μήνες αφίχθη στο χωριό μας ο κινεζάκος φίλος μου, με έντονη προτροπή αγοράς Κινέζων μτχ, λόγω πάτου. Επίσης αναφέρει "US & CHINA SUPERVISOR IS GOING TO SHAKE HANDS" To χαρτοφυλάκιο του είναι DIDI, PDD, FUTU.
    Disclaimer.... τα γνωστά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μια ακόμα αυξησούλα 8% PLTR έπρεπε γιατί είδα τον Αλεκάρα ταβλωμένο στο γράμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΥΤΗ Η PELOTON ΤΙ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΚΥΡΙΕ ΤΑΚΗ? ΛΕΤΕ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ? ΜΠΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΣΩΡΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που να μπει κύριε ΤΑΤΑ ο Σόρος, στα 92 του; Αμφιβάλλω αν ο ίδιος έχει επίγνωση. Άραγε έχει σώας τας φρένας; Αυτός είναι το χθές .... καλά να είναι ο άνθρωπος, αλλα για πόσο ακόμα;

      Peloton τρομερή ανάπτυξη τα 3 τελευταία έτη. Για 2022 σταθερότητα.
      Αντικείμενο, για εμένα, ΑΔΙΑΦΟΡΟ.
      Τι story πάμε να κυνηγήσουμε εδω; Μια βοήθεια;

      Διαγραφή
  13. skilzara tip ranks 16.33$ target, πουλησαν και οι αντιδεικτες μου, πάω για πολύ ψηλα. Αν θέλετε να υποβάλετε ερώτηση στην conference Twitter έχει τον συνδεσμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. H UPST τα γαυρωσε τα αποτελεσματα. Κριμα να μην εχω ρευστο να ειχα χωθει στα 100 που ηθελα. Κριμα.... Απλα μαμησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. AirBnB (ABNB)

    Κάποια στοιχεία και σκέψεις μετά το ER & EC Q4 2021:

    MCap $108 B
    Net Cash $6.3 B
    EV $101.7 B

    FY 2021
    Rev 2021 $5.99 B (EV/Rev 17) (+77% YoY, +25% Yo2Y)
    FCF 2021 $2.16 B (EV/FCF 47) (+323% YoY)
    Net Income -$352 M (-$4.58 B το 2020)

    Q4 2021
    Rev $1.53 B (+78% YoY, +38% Yo2Y)
    FCF $376 M (Q42020:-147 M, Q42019:-223 M)
    Net Income -$55 M (Q42020:-3.9 B, Q42019:-352 M)

    Guidance Q1 2022
    Rev $1.45B (+63% YoY, +72%YoY)

    Πολύ καλά τα αποτελέσματα, χωρίς να έχει ιδιαίτερη σημασία το Growth, καθώς το 2020 ήταν επί της ουσίας μια χρονιά που η εταιρία είδε το χάρο με τα μάτια και το στοίχημα ήταν η προσαρμογή και επιβίωση. Και τα κατάφερε πολύ καλά .

    Αυτό που είναι σημαντικό είναι η μεγάλη βελτίωση στην κερδοφορία, με το Q4 να είναι το πρώτο της Q με Καθαρό Κέρδος και το περιθώριο FCF να φτάνει στο 24,5%. Αυτό οφείλεται σε συνδυασμό αυξημένων ADR (Average Daily Rates) και δραστικής περικοπής λειτουργικών εξόδων.

    Βασικό σημείο αναφοράς η αλλαγή του μίγματος κρατήσεων, με 50% να είναι >εβδομάδας και 20% >μήνα και η οργιώδης καινοτομία με 150 νέα features να ενεργοποιούνται το 2021. Το στοίχημα πλέον για το 2022 και πέρα είναι να αυξήσει την προσφορά προσελκύοντας νέους Hosts (από 6 Μ) για να ανταποκριθεί στη ζήτηση και παράλληλα να συνεχίσει να προσφέρει νέο value στους Guests καινοτομώντας και γινόμενη η ίδια ένας ULTIMATE HOST.
    Από αυτό εγώ συμπεραίνω ότι ο Brian o Chesky σκοπεύει να μετατρέψει το ABNB από μια πλατφόρμα Accomodation, σε μια Super App για όλες τις εκφάνσεις της διαβίωσης ως επισκέπτης σε ένα μέρος. Θεωρώ δηλαδή πως το ABNB μελλοντικά θα προσφέρει τα πάντα πέραν της διαμονής, δηλαδή εμπειρίες, προτάσεις/ κρατήσεις θεαμάτων και αξιοθεάτων, ενοικιάσεις οχημάτων, ταξιδιωτικά εισιτήρια, ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Όταν κάποιος θα θέλει να μείνει για ένα διάστημα σε ένα ξένο μέρος, θα τα κάνει ΟΛΑ μέσω ABNB και το ABNB θα φροντίζει να νιώθει σα στο σπίτι του. Ακόμα και ένα είδος expat social media θα μπορούσε να προκύψει παράλληλα.

    Κατόπιν των ανωτέρω, ο CSA του BWF (δηλαδή εγώ) διατηρεί τη σύσταση Strong Buy με μακροπρόθεσμο στόχο το $1 Τρίλιο. Δηλαδή ένα 10πλωματάκι ένεκα που dilution δεν πολυπροβλέπεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι σε όλα...αλλά θέλω χαμηλότερη τιμή! Δεν λέω τζάμπα, ας είναι και τσιμπημένη αλλά εδώ ψηλά κάνεις overpay κατά τη γνώμη μου.

      Διαγραφή
    2. Αν όχι το 45 που θέλετε, τουλάχιστον το 50 θεωρώ πως θα το βρείτε κε Ευρωβλάχε.

      Αν κάνει ένα split 1/10 στα 500.

      Διαγραφή
    3. Τα τσάμπα απο Matterport.
      Aν μας έδειχνε και το 5 μπροστά .... θα στήναμε γλέντι.

      Διαγραφή
    4. ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΙΑ ΤΑ EARNINGS ΑΠΟΨΕ? ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΛΕΤΕ ΝΑ ΑΓΓΙΞΕΙ ΕΣΤΩ ΤΟ 6? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

      Διαγραφή
    5. Τι χάλια να είναι τα earnings. Mετρημένα κουκιά ειναι. Ετήσιες Πωλήσεις πάνω απο 100 εκατομμύρια και μεγάλες ζημιές. Όπως θέλουν θα τα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα. Θα κάνουν το μαύρο άσπρο και το άσπρο μαύρο.

      Η αλήθεια όμως είναι μία. Για την ώρα η μετοχή είναι ασύμφορη και πανάκριβη. Η wall street είναι στα down
      της και οι memeτιδες ευκολότερα πουλούν παρά αγοράζουν.

      Ο στόχος όμως είναι ....
      Σύμφωνα με τις προβλέψεις της διοίκησης, αν η Matterspor πετύχει στην παγκόσμια αγορά κτιρίων διείσδυση από 1% εως και 5%, τα ετήσια επαναλαμβανόμενα έσοδά της θα μπορούσε να ήταν 12 έως και 60 δισεκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα.
      Λάβετε υπόψη ότι τα ετήσια έσοδα του Matterport για το 2020 είναι μόνο περίπου 85 εκατομμύρια δολάρια.

      Όποιος βλέπει και πιστεύει στην μεγάλη ΑΥΡΙΑΝΗ εικόνα της εταιρείας, βλέποντας και το αγκομαχητό της Wall ζητάει να μπει όλο και πιο χαμηλά, δίχως βιασύνες.

      Διαγραφή
    6. Πάντως έχει μεγάλη πιθανότητα απο την περιοχή του 8 να κάνει βάση.

      https://finviz.com/quote.ashx?t=MTTR

      Ίσως 1η αγορά στο 8 ... με 2η αν και εφόσον το 5.

      Διαγραφή
    7. Nάτη η τσούπρα. Έρχεται ισα κάτω.
      Guidance 2022 125-135 εκατομμύρια.
      Αυτό δεν αρεσει!!!

      https://finance.yahoo.com/news/matterport-announces-record-full-2021-211000860.html

      Διαγραφή
    8. Χαλασμένο και το κλίμα .... οι memeδες κλ@νουν ρέγγες ... και κάτω απο 4 παίζουμε κσλύτερη μπάλα.
      Που έκανε χαμηλό η Joby? 3,61? Καλά είναι εκεί.

      Διαγραφή
    9. Αν είχα μαρούλι θα επρατα το ιδιο

      Διαγραφή
    10. Εμένα μου καρφώθηκε στο μυαλό το 3,61. Κεφαλαιοποίηση κάτω του 1 δις. Μούρλια!!

      Διαγραφή
    11. Matterport
      Και συνεχίζω την γκουρουδιά .... η διαφορά με την Joby Αviation είναι ότι η Joby δεν δημιουργεί ακόμη πωλήσεις για να κριθεί επι των αποτελεσμάτων. Οπότε η Joby μπόρεσε να διατηρήσει το χαμηλό των 3,61.

      Αντιθέτως η Matterport κρίνεται και επι των αποτελεσμάτων. Στην περιοχή του 3,6, με 3,80 αντιστάθηκε πολλές φορές. 3 μετράω εγώ. Αν επανέλθει και σπάσει το ολικό χαμηλό του 3,51, τότε βάζω στόχο το 2,2.
      Δυνατή εταιρεία, πολύ μέλλον, μοναδική στο είδος της ... αλλά λόγω κακού κλίματος δεν ευνοείται στις πωλήσεις της. Οποτε εαν κατέλθει θα έβλεπα το 2,2

      Διαγραφή
  16. Απαντήσεις
    1. Εντάξει, όλοι βοηθήσαμε να βρούμε το γύρισμα απο το 75. Κλείσιμο μισού γκαπ.

      Για εμένα όποιος πήρε εκεί βγάζει τα μισά και τα άλλα τα αφήνει και ξανασκέφτεται στο τετραψήφιο.

      Διαγραφή
    2. Ο Zaks την αναβάθμισε στο 4 (πώληση) απο 5 (ισχυρή πώληση).
      Που τα βλέπει όλα αυτά; Θα ήθελα πολύ να ήξερα.

      https://finance.yahoo.com/news/upstart-holdings-upst-q4-earnings-153403721.html

      Διαγραφή

    3. Πόσο γουστάρω να βλέπω κασκόλ,
      χαρούμενες φάτσες, να μπαίνουνε γκολ
      πως μας ενώνει και πως μας δονεί,
      του Μορφονιού μας η φωνή

      https://kithara.to/stixoi/MTQwMTY4NjY0/arxizei-to-mats-kilaidonis-loukianos-lyrics

      🎶 🎷 🎤 🎼 🎺 🎵



                  
                  

      Διαγραφή
  17. Eγω πάντως κ Τάκη άνοιξα σήμερα μια θέση (500 τμ) στη Roblox..

    Τελικά δεν το πηραμε το ρίσκο προ αποτελεσμάτων στο Upstart.. λάθος. Ειδικά αν σκεφτούμε ότι προ λίγων μηνών μιλούσαμε για το αν θα πιάσει το 130 (γκαπ αν θυμάμαι) κ ελ γα μεταξύ σοβαρου-αστειου τότε αν θα ότι το επόμενο είναι κάπου στο 60.
    Τελικά πήγε 75 έστω κ μες τη μέρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα λάθη είναι για τους ανθρώπους. Οι σοφοί σκέφτονται την επόμενη κίνηση.
      Έτσι όπως τη βλέπω .... μου μου δίνει την εντύπωση ότι θα βρει αφορμή να τεστάρει τη ζώνη 100 με 110.

      Τη βλέπω τη Roblox .... μου δίνεται η εντύπωση ότι θα δοκιμάσει και χαμηλότερα.
      Να θυμίσω ότι η IPO της έγινε στα 45 δολάρια και η μετοχή ξεκίνησε να διαπραγματεύεται λίγο πάνω από τα 60 δολάρια .... ενώ απο την IPO δεν πήρε λεφτά, αλλά έγινε για να πουλήσουν οι παλαιοί μετοχοι. Ίσως δοκιμάσει και κάτω απο 45.

      Διαγραφή
    2. Ίσως.
      Το θεμα είναι το μέλλον εδώ. Και κατά πόσο αποτελεί ένα pure play στο metaverse (μαζί με ορισμένες άλλες μεταξύ αυτών φυσικά κ το Fb το οποίο θα πρέπει να κοίταμε όσοι δεν έχουν στην πορεία προς το μετασχηματισμό).

      Διαγραφή
    3. Σαν concept δείχνει ενδιαφέρον κ σαν growth επίσης (αν δεν κάνω λαθος έχει ένα p/s λίγο πάνω από 20 το οποίο θα πέσει στο 12 αν οι εκτιμήσεις επαληθευτούν..??)

      Το θέμα με αυτές τις περιπτώσεις είναι το παράδειγμα της mile...
      Αρχίσαμε, εγώ δηλαδή, να ψωνίζουμε κάπου στο 4 κ κάτω κρίνοντας τα μετρητά στο ταμείο κ τις κινήσεις του Ινδού κ τελικά μας την συγχωνευσαν με μια αντικειμενικά την περίοδο εκείνη πανάκριβη κ έφτασε στο 1.5...
      Θέλω να πω ότι τελικά το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό (κ το έχουμε δει κ σε κολοσσούς συγκριτικά όπως η activision, η zynga etc..)
      Οπότε η άποψη που είναι ναι μεν αλλά για το ποντάρισμα μιλάτε..?
      Για 1000 κομμάτια ναι
      Για 10.000 θα το σκεφτόμουν με προβληματισμό..
      Και το λέω εγώ που είχα 15Κ τεμ flora.. είχα όμως και 20Κ mile...

      Ayta 🙂

      Διαγραφή
    4. Είναι πρώην spac του Gores και αυτό σε βάθος χρόνου είναι καλό.

      Διαγραφή
    5. κύριοι, εδώ αυτός ο καλός άνθρωπος έβγαλε τις αποδόσεις ανά σπόνσορα. Εγω εσωσα την εικόνα και voila. Μπορειτε να τον ακολουθήσετε στο twitter, κατά τη γνωμη μου έχει πολυ ενδιαφέροντα στατιστικά.

      https://ibb.co/gjKbfkD

      Διαγραφή
  18. Ο Mr από το Ασπροσπιτο που κάθε πρωί όταν ξυπνάει πριν πάει για pipi του λέει πρώτα BONJOUR στον XARO κάθε τρεις και λίγο βγαίνει και λέει πως είναι θέμα χρόνου η εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία...Εδώ δύο τινά ισχύουν η λόγω ΑΛΤΖΧ...οπότε όλα Νταξ η κάτι ξέρει και πάλι λόγω AΛΤΖΧ θέλει αλλά ξεχνάει να μας το πει..
    Είναι αυτό που λέμε η κότα το αυγό η το αυγό την κότα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν συμβεί είναι πλέον ξεκάθαρο ότι θα το έχει προκαλέσει ο Αλτσχάιμερ.
      Το χρειάζεται απελπισμένα.

      Διαγραφή
  19. Αυτός ο Luminar δεν λεει να πιεστεί καθολου. Το κέρατο μου 👻👻👻

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σγιουλια σγιουλια γίνεται η αγουριδα μέλι 🍯...είδατε κάποια από αυτές που περιμένατε να μην κάνει την επιθυμητή τιμή???Αυτή θα την γλυτώσει???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Για ποιον χτυπάει η κουδούνα;

    https://www.cnbc.com/2022/02/17/education-department-forgives-415-million-in-private-student-debt-.html

    The U.S. Department of Education has announced it will cancel the student loans of nearly 16,000 borrowers who attended certain for-profit schools, including DeVry University. The relief comes out to $415 million in total.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για κανέναν.
      Τα φοιτητικά χρέη είναι $1 τρις.

      415 εκ/1.000.000 εκ =0,04%.

      0,04% μειώθηκε η ΤΑΜ της SOFI βάσει αυτής της είδησης που αφορά κολλέγιο απάτη.
      Παρακάτω.

      Διαγραφή
    2. Συγγνώμη, λάθος.
      $1,77 τρις είναι τα φοιτητικά χρέη.

      Άρα η μείωση της ΤΑΜ της SOFI είναι 415 εκ / 1.770.000 εκ. = 0,023%.

      Διαγραφή
  22. Πριν λίγο καιρό, κάποιος κύριος είχε εκφράσει τοποθέτηση για την ENPH, είχα απαντήσει ότι ήταν επικίνδυνο. Τελικά η εταιρία έβγαλε καλά αποτελέσματα και πέταξε την επομενη μέρα. Ελπίζω να μην επηρεάστηκε απο την τοποθέτησή μου και να ωφελήθηκε.

    Αλλα είναι αυτό που είπε ο κος Τάκης. Το retail πουλάει πιο εύκολα απ' ό,τι αγοράζει..


    Από την παρατήρηση των τελευταίων ημερών, στο πως να βγει ένα κάποιο χρήμα απο το timing κατάληξα στο εξής:

    Είναι πολύ πιο ασφαλές να αγοράζεται μια τοπική υπερβολή παρά να γίνεται ποντάρισμα σε κάποιο προτζεκτ ή στοιχημα σε κάποιο αποτέλεσμα.
    Αν προσεξετε, ο Nasdaq όταν αποκλίνει κοντά στο -13% απο τον κινητο μεσο 200, τότε "κάτι" συμβαινει και γυρνάει μέχρι το -5% εως και -3%. Αυτό συνέβαινε και κατά την άνοδο. Όταν αποκλινε θετικά 12%, 13%, 15% εκανε μια μικρή βουτιά μεχρι το +3% ή +5%.

    Εχουμε δει καποιες "υπερβολές", πχ να φτάνει στο +18% ή στο -18% πριν παει να βρει τον 200αρη, αλλά αυτό είναι πιο σπάνιο. Οπότε, το 13% συν ή πλην είναι ένα καλό επίπεδο για χτίσιμο βραθυπροθεσμης θεσης.


    Που χτίζουμε τις θέσεις?
    - Είτε στις μεγαλες εταιρίες με συμβόλαια σχετικά κοντινής λήξης, γιατί ποιος θα κουνήσει τον δείκτη αν δεν τον κουνήσουν η NVDA, APPL κλπ,
    - είτε στις μικρές επιλεγμένες, εκείνες που πεφτουν τελευταίες και ανεβαίνουν πρώτες.
    Δυο απο αυτές είναι οι IONQ και LAZR. Έχουν αρκετά στρωτή πορεία.
    (φυσικα δεν τις παίζουμε όταν περιμενουμε ανακοινωση)


    Αυτά έχω παρατηρήσει (και πονταρω) καθένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ. Bugs_Bunny, εγώ είχα αναφερθεί στην ΕΝΡΗ. Άνοιξα θέση στα 132 δολάρια και την επόμενη μέρα των αποτελεσμάτων μηδένισα την θέση στα 182 λόγω γρήγορων σημαντικών κερδών. Την εταιρεία συνεχίζω να την πιστεύω σε μεσο/μακρο ορίζοντα και τοποθετήθηκα ξανά στο χαρτί στα 150 δολάρια. Σταδιακά θα συνεχίσω να χτίζω θέση. Επόμενη νέα αύξηση ιδανικά στα 132 δολάρια κ έπειτα στα 120.

      Διαγραφή
    2. Ναι όντως κε Αραμις. Σε καλή μεριά.

      Διαγραφή
  23. Και δυστυχώς ένα ξενερωμα. Το περίμενα πως και πως το merge. Τελικά κατέληξε σε merde..

    Circle and Concord $CND double their valuation based on "improved financial outlook and competitive position". Deal is now being valued at $9bn

    https://twitter.com/spac_insider/status/1494284927432544256

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ARKK - CAGR 40%
    UPDATE 2/60 - 17/2/2022

    https://prnt.sc/HfBzAXS-__Qu

    https://ark-invest.com/articles/market-commentary/innovation-stocks-are-not-in-a-bubble/

    Tα δύσκολα συνεχίζονται, αλλά είπαμε, θα το παρακολουθούμε και στα δύσκολα το call.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κε Ευρωβλάχε εγώ παρατηρώ μια μάχη μεταξύ αγοραστών και πωλητών που δεν έχει κριθεί ακόμα. Τυπικά ο Nasdaq είναι σε διόρθωση και ο Dow πολύ κοντά στα υψηλά του.
      Η μάχη είναι εντυπωσιακή και όποιος κερδίσει θα πάρει scalp. Oi αισιόδοξοι αγοράζουν στις βυθίσεις και οι απαισιόδοξοι πιστεύουν ότι οι growth μετοχές είναι το καναρίνι στο ορυχείο. Δε γνωρίζω την έκβαση της μάχης ούτε οι διανοητικές μου ικανότητες μου επιτρέπουν να προβλέψω νικητή. Κάθομαι στην άκρη λοιπόν με σακουλάκια ποπ-κορν και περιμένω τη τελική έκβαση. Αν νικήσουν οι ταύροι ας μπώ αργότερα και ας χάσω ένα –έστω και μεγάλο- μέρος της ανόδου. Αν νικήσουν οι αρκούδες πάλι κάτι λίγο θα κάνω. Ελπίζω μόνο ο πόνος που θα δημιουργηθεί στη πραγματική οικονομία να είναι διαχειρήσιμος .(η δημιουργική καταστροφή να είναι σύντομη)
      Ιδανικό σενάριο κατ εμέ
      Α) ανοδικό.
      Η αγορά ταλαιπωρείται σ αυτά τα επίπεδα η και λίγο παρακάτω για αρκετούς μήνες (χωνεύει τις τιμές σε βάθος χρόνου) και στη συνέχεια επαναπροσεγγίζει τα υψηλά της οπότε εκεί ξαναβλέπουμε τι κάνουμε. Σ αυτή τη περίπτωση θεωρώ ότι οι μετοχές growth θα αντιδράσουν ανοδικά περισσότερο.
      Β) καθοδικό
      Η αγορά (δείκτες) βυθίζεται πολύ, μπαίνουμε επίσημα σε bear market και αυτή έχει μεγαλύτερη διάρκεια από την αμέσως προηγούμενη . Προτιμώ να είναι απότομη, να ολοκληρωθεί σε 6 μήνες, ένα χρόνο και να κάτσει σ ένα range 2-3 χρόνια. Αυτή η περίπτωση δεν είναι καλή για τους αγορασμένους αλλά οι επιτυχίες στο stock picking που θα καταγράψει ο κος Τάκης και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις θα τους αποζημιώσουν.
      Ο σορτάκιας βέβαια σ αυτή τη περίπτωση κονομά τρελά.
      Φιλολογίες τα παραπάνω από ένα μετριότατο παίκτη. Ουσιαστικα: η θα βρέξει, η θα χιονίσει, η καλό καιρό θα κάνει. Μα αν ήξερα τι απ τα τρία θα γίνει δε θάμουν μέτριος.
      Υ,Γ δεν γνωρίζω αν οι memetides πουλάνε. Πάντως τη νίκη των μεμέτιδων επί των επαγγελματιών πριν λίγο καιρό δε τη θεώρησα καλό σημάδι.

      Διαγραφή
    2. Μπορεί να ισχύει αυτό που λέει η Kathie ότι το χαμηλότερο σημείο είναι πίσω στις 27 Ιανουαρίου αλλά αυτό δεν μου λέει απολύτως τίποτα!

      Πρώτον, τον τελευταίο χρόνο ο S&P ανέβηκε κατά 25% αλλά το 40% των μετοχών έχει πέσει πάνω από 50%. Πείτε εδώ ειλικρινά αν υπάρχει κάποιος στον Αμερικάνο που είναι ψηλότερα από ότι ένα χρόνο πριν. Όποιος τα παράτησε όταν έχασε ο Τραμπ είναι ωφελημένος, ξεκάθαρα πράγματα!

      Δεύτερον, η αγορά βρίσκεται σε απόκλιση 3σ από τον μέσο. Όποιος ξέρει από στατιστική καταλαβαίνει τι σημαίνει αυτό.

      Τρίτον, με πληθωρισμό 7,5% για να πετύχεις το ίδιο ποσοστό σε κερδοφορία θέλεις P/E κάτω από 15.

      Τέταρτον, ο Seth Klarman στο τελευταίο του letter γράφει:
      "It is said that bull markets always climb a 'wall of worry' as the cautious are left behind while the intrepid get ahead and the reckless lead the pack. But the opposite may also be true — bear markets must inevitably descend a mountain of overconfidence and hubris.", Seth Klarman (January 2022)

      Πιστεύω ότι στο παρακάτω διάγραμμα είμαστε λίγο πριν το overconfidence. "The herd continues to increase their position despite high valuations."
      https://images.app.goo.gl/NB9Vb8WoBhs68x1h8

      Θα μου πείτε τι κόπτεσαι και μας ζαλίζεις; Αν δεν σου αρέσει βγες. Απλά έχω μαγκωσει το πόδι μου στο FB. Θα απεμπλακω σύντομα, after hours ή την Τρίτη, και γειά σας.

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα , στις 27 Ιανουαρίου στην αποτίμηση του δικού μου χαρτοφυλακίου ισχύει κύριε Ευρωβλάχε δηλαδη είχα την χαμηλότερη αποτίμηση στο παρών πτωτικό και μέχρι στιγμής , μην παραβλέπετε ότι ειμαι 100% μέσα στην πτώση και ελπίζω να κρατηθώ και στην άνοδο μέσα όταν με το καλό έρθει αν και ο Αλτσχάιμερ κάνει τα μέγιστα για να διαλύσει τις αποτιμήσεις.

      Παρατηρήσεις συνήθως όταν το ευρώ πέφτει το χαρτοφυλάκιο μου κινείται πτωτικά το ίδιο και με τα crypto .

      Διαγραφή
    4. επιμένω ότι η μάχη δεν έχει κριθεί ακόμα, υπάρχει πιθανότητα να είναι και μια υγιής διόρθωση. Εξάλλου τα γεωπολιτικά αυτή τη στιγμή ρίχνουν βαριά τη σκιά τους. Πάντως για να παραμείνει κάποιος μέσα θέλει κότσια. Μπορεί να μην είμαι καλός στις αγορές σε ζητήματα γεύσης όμως είμαι ανυποχώρητος, έχω κάνει έρευνα αγοράς.
      https://www.purewow.com/food/best-microwave-popcorn
      bkd και sci σα μεμετοχαρτο qnrx Προσοχή!! paper money

      Διαγραφή
  25. Ειναι τρομερο το μισος που απορροφα η Cathie.
    Τσουζει ο ποπος επειδη τους βαζει τα γυαλια, μια γυναικα σε ενα κατα κορον ανδρικο χομπυ;
    Επειδη το ειχε μεγαλυτερο, το cagr, και ειναι δημοφιλες να μειωνεις το πρωτο σε περιοδο αδυναμιας;
    Επειδη ειναι διαφανης;
    Επειδη λεει την αποψη της τεκμηριωμενα που παει κοντρα στο κεντρικο αφηγημα;
    Ειδικα κατι αποτυχημενοι Gold investors εχουν ξεσαλωσει.

    Παμε ρε Κατερινακι, σκισε τους, ειμαστε μαζι σου!(μαθε ομως να κανεις trading, ξηλωσε το team και βαλε πιο ικανους σε αυτο το κομματι). Ακομα και εγω ο σκραπας κανω ως ωρας πιο πετυχημενα switch.

    Χθες εκανα πρωτη τοποθετηση σε PLTR, περιμενω λιγο πιο κατω να διπλασιασω και σημερα θα ξαναανοιξω τη θεση μου ROKU που ειχα κλεισει, αστοχως, ενισχυοντας Magnite. Πλεον η Roku ειναι επισης value με ρυθμους Growth. Στην ιδια κατηγορια με Baba, Mgni

    ΥΓ Οτι καποιοι με τετοιες ευκαιριες συνεχιζουν και φορτωνουν μετοχες τυπου Procter and Gamble/CocaCola με ξεπερναει. Αν ο πληθωρισμος επιμεινει τα περιθωρια τους θα γινουν καπνος ενω το growth.. wait, ποιο growth? Οι περισσοτερες τετοιου τυπου δεν εχουν, μονο οτι προερχεται απο την αυξηση τιμολογησης. Εταιριες στασιμες στις υψηλοτερες αποτιμησεις ολων των εποχων, καλα θα παει αυτο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή είστε ομοιδεάτης, δείτε αυτό.
      Έλιωσα στο γέλιο.

      https://twitter.com/ARKInvest/status/1494391052022829057

      Διαγραφή
    2. Καλο οντως, παντως κε. Barren οσο βλεπω τα καθημερινα trades δυσκολευομαι να καταλαβω το σχεδιασμο. Δηλαδη χθες μετα την ανακοινωση των αποτελεσματων της PLTR που συμφωνα με ολη την αγορα ηταν εξαιρετικα πηγε και ρευστοποιησε μαζικα(στη παραλογη συμπεριφορα των αλγοριθμων λογω miss bottom line/spacs) και ενισχυσε Roku μια μερα πριν τα αποτελεσματα ενω καθε μα καθε μετοχη που δε κανει beat της κανει η αγορα fatality κυριολεκτικα, ολοι το εχουμε παρατηρησει. Τι να πω, που φορτωνε Skillz σαν να μην υπαρχει αυριο, 10/2021 και στα χαμηλα 52 εβδομαδων πριν ενα μηνα τα ρευστοποιησε ολα. Τοσο αλλαξε η εικονα της;

      Απο εκει και περα, θελω παρα πολυ να πετυχει και ολο αυτο να ειναι απλα ενα διορθωτικο, στο μεγαλο πολυετες impulse wave που θα ακολουθησει. Εχει να πεσει μεγαλη κωλοτουμπα!

      Διαγραφή
    3. Ωραίο ε? Μα τι σπάγγοι είναι αυτοί?

      κ. Indiefunda να σας πω την αλήθεια για τα trades της δεν έχω άποψη. Δεν ξέρω ακριβώς με τι κανόνες διαχειρίζεται τις θέσεις, τη ρευστότητα, τι εκροές μπορεί να υπάρχουν και πώς επηρεάζουν κλπ. Δε νομίζω ότι είναι on the fly αυτές οι κινήσεις.

      Αλλά δε με ενδιαφέρουν τα trades της, με ενδιαφέρει η έρευνά της, η ευρύτερη οπτική της για την αγορά και προσεχώς τα μοντέλα της. Από τη Wood όπως και από τον κ. Τάκη και όποιον άλλο θεωρώ αξιόλογο γνώστη κοιτάω να κλέψω γνώση, όχι trades. Δε θα λειτουργήσω στις αγορές σαν αδαές λιγούρι που κοιτάει να αντιγράψει κανά trade για να πάει την κυρά τριήμερο και να το ανεβάσει στο FB. Είμαι σε άλλο μήκος κύμματος.

      Για την κωλοτούμπα, είναι σύνηθες στα κοπάδια να αποθεώνουν τον τρέχοντα νικητή, να απαξιώνουν τους προηγούμενους και να μη διανοούνται ότι θα υπάρξουν και επόμενοι. Τα θυμόμαστε στις αρχές του 2021 τι έσουρναν και στον μπάρμπα μου (και εδώ), ενώ αποθέωναν τη Wood. Τώρα ο μπάρμπας μου είναι ξανά hot και μας quotάρουν κάθε άσχετο που έχει πει τα τελευταία 50 χρόνια (και εδώ), ενώ η Wood είναι noob και ξέρουν αυτοί καλύτερα.

      Οκ λεβέντες, κατουράτε και λίγο αλλά όχι κόντρα στον άνεμο, το νου σας και το nounou σας.

      Διαγραφή
  26. Zevia, αν δεν απατώμαι, δείχνει καλό χαρακτήρα τελευταία.
    Έχετε άποψη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου, που ανακοινώνει αποτελέσματα θα δείξει .... αν γίνεται front running ή την ανεβάζουν για να τη ρίξουν απο πιο ψηλά.

      Διαγραφή
  27. ΚΥΡΙΕ ΤΑΚΗ ΤΟ REE ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΤΙ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΕΙΣΟΔΟ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί σας έχει κολλήσει τόσο πολύ η REE? Λόγω Ισραήλ;

      Διαγραφή
    2. ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ, ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΒΕΒΑΙΑ, ΕΚΑΝΕ Κ ΤΑ ΑΛΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ.

      Διαγραφή
  28. Κύριε Τάκη

    Η UPST εκεί στα 110 +/- άμα τα ακουμπίσει για να κλείσει το gap είναι καλή για αγορά? η να τη περιμένουμε πιο κάτω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ βλέπω αυτό .... και το 100.
      https://finviz.com/quote.ashx?t=UPST

      Επειδή όμως η αγορά είναι άσχημη μπορεί να τη δούμε και χαμηλότερα. Είναι και αυτός ο zacks και την βαράει ισχυρή πώληση στο 5.

      Τι να σας πω τώρα;
      Εμένα μου αρέσει πολύ ως μακροπρόθεσμη επιλογή.
      Όποιος μπήκε 75 έπρεπε να δώσει τα μισά στο 150 και να την ξεχάσει ..... εμείς οι υπόλοιποι ψαχνόμαστε.

      Διαγραφή
    2. Και εγώ για macro τι βλέπω.
      Επίσης είδα ότι η BofA Securities έδωσε Underperform → Buy με στόχο τα $255

      Περιμένοντας τα 100$ για να αρχίσω αγορές!!!

      Διαγραφή
  29. 'Οποιος ανακοινώνει αποτελέσματα εχει το λιγότερο ένα -30%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αυτή η Cepton τι έφτιαξε εχθές;
    Ω, ρε μάνα μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Το fuboTV έχει ESP Κέρδους -0,76% και Zacks Rank #3.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Για Vroom καμία άποψη;
    Νομίζω υπάρχει υπερβολή μεγάλη εδώ.

    Κύριε Ανδρέα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tην έχω στη λίστα.. έχει φάει πραγματικά μεγάλη φαπα κ ο δείκτης p/s έχει πέσει αισθητά. Όμως..
      Παρατηρώ μεταξύ άλλων τα εξής:
      Αύξηση πωλήσεων (υπερδιπλάσιασμο από το 2019), μικρή αύξηση gross margin, μεγάλη αύξηση operating expenses, υπερδιπλασιασμό ζημιών στο operat. Income, υπερδιπλασιασμό ζημιών στο operating cash flows.

      Τελικά κ Τάκη όλες αυτές οι περιπτώσεις (γενικά μιλάω) πότε θα γίνουν κερδοφόρες επιχειρήσεις (έστω στα cash flows κ ας μην εμφανίζουν κέρδη)?
      Επίσης παρατηρώ ότι established εταιρίες (πχ εβλεπα χθες την roku) φτάνουν σε τιμές προ covid κ helicopter money. H Palantir (που την έπαιζα με 10Κ τεμ κ πούλαγα στα 20+ κ μετά πήγε 50) σε λίγο θα πέσει κάτω από κει που την πήρα στο direct listing. Η fubo μας έγραψε πάλι 8+ κ να δούμε μετά από τα αποτελέσματα πόσο θα έχει.. πολλές οι περιπτώσεις μην πλατιαζω..

      Αντίθετα οι κυκλικές εταιρίες που πριν 2 χρόνια γράφαν ότι πάνε για φούντο τελικά δείτε που είναι σήμερα -πετρέλαια (παιζαμε κ το pbf πολλοί εδω), φυσικό αεριο (έπαιζα eqt,ar,swn σε τιμές ξεφτίλα), αλουμίνιο (βλ. Αlcoa), ακόμα κ οι κρουαζιέρες που γράφαν ότι κλείνουν 😂

      Θέλω να πω μήπως τελικά όλες αυτές οι αποτιμήσεις με p/s στα 20 (considered φτηνή από την αγορά), 30,40,50... τελικά προσαρμοστούν στο 5 με max 10 σταδιακά κ πολύ λέω? Σε πιο λογικά επίπεδα?

      Κ όλα αυτό ήταν αποτέλεσμα των τρις που ρίχτηκαν στην αγορά λόγω πανδημίας?

      Διότι κ Τάκη οι περισσότερες που συζητάμε εδώ καλά τα στορυ κ οι προοπτικές αλλά τελικά προσδοκίες αγοράζουμε με ζημιές, cash flows της κακιας ωρας κ p/s που ήταν στο Θεό κ απλά έχουν υποχωρήσει..

      Αυτές είναι εμένα οι σκέψεις μου δεν σας κρύβω εδώ κ ένα 6μηνο κ ευτυχώς που εφαρμόζω κ στοπ Λος σαν τακτική.

      Τέλος.να πω ότι διάβαζα ένα πολύ σοβαρό άρθρο με απόψεις αξιοσεβαστων επιστημόνων (αν μπορώ θα το στείλω γιατί είναι με συνδρομή) οι οποίοι ουσιαστικά αναφέρθηκαν ευθεως στην Κ. Woods ότι είναι άσχετη κ παραπλανεί με ελλειπή στοιχεια ειδικά όσον αφορά τον κλάδο βιοτεχνολογίας κ κανείς δεν μιλάει!!! Μήπως σας θυμίζει κάτι από Theranos όλο αυτό? Μήπως έχετε υπόψιν σας ποιοι μετείχαν στο ΔΣ της Theranos k ποιοι είχαν βάλει τα κεφάλαιά τους?

      Πλατιαζω λίγο απλά αναφέρω θέματα food for thought.
      BTW την παλιά μας αγαπημένη Cleanspark την κοιτάτε καθόλου τώρα που επικεντρώνεται στο mining k είχε φαει τέτοια βουτιά?

      Διαγραφή
    2. Όταν όλοι έλεγαν ότι πάνε για φούντο αγοράζαμε pbf και swn.

      Όταν ο χρυσός έσπαγε πάνω το 1200 αγοράζαμε EGO.

      Τώρα που οι growth/innovation διαλύονται και χρυσός-πετρέλαιο-φυσοκό αέριο είναι στο θεό, αγοράζουμε pbf, swn, ego?

      Μπααα.

      Διαγραφή
    3. Επίσης, επειδή έχω ψιλοπαρακολουθήσει την υπόθεση Theranos, το να βρίσκουμε αναλογίες με το ARK επειδή έχει ETF Genomics είναι σα να ταυτίζουμε τον ΑηΒασίλη με το Στάλιν γιατί είναι και οι δύο κόκκινοι.

      Τη Wood την έχουν σταυρώσει με επιχείρημα ένα διάγραμμα ζουμαρισμένο peak to trough. Έχει δημιουργηθεί και κόντρα short ETF. Αν υπήρχε παραπλάνηση στην έρευνα που επικαλείται θα της έκαναν πλάτες;

      Διαγραφή
    4. Η Vroom για να γίνει κερδοφόρα θα πρέπει να ξεπεράσει τα 10 δισεκατομμύρια πωλήσεις τουλάχιστον.

      Διαγραφή
    5. Φυσικά κ δεν είπα να αγοράζουμε τώρα απλή αναφορά έκανα. Μιας κ αυτές οι εταιρίες-κολοσσοι λόγω συγκυρίας έλιωσαν. Ούτε είπα να μην αγοράζουμε growth/innovation (k εγώ αγοράζω).

      Η ουσία αυτών που ανέφερα είναι το πόσο θα τις πληρώνουμε τελικά κ μήπως η αγορά προσαρμοστεί after all σε χαμηλότερους δείκτες αποτίμησης (πχ p/s μιας κ οι περισσότερες είναι βαθιά ζημιογόνες κ με αρνητικές ταμειακές ροές). Δηλ ένα p/s 50 που έγινε 25 είναι επενδυσιμο? Η μήπως δούμε το 5-10 (παράδειγμα η skillz η οποία έφτασε σε πολλαπλασιαστες όσο
      Η zynga k Activion κάτι το οποίο είχα αναφέρει κ παλιότερα).

      Αυτό ήταν το νόημα των όσων ανέφερα.

      Όσον αφορά την Woods δεν θεωρώ ότι της την έπεσε κάνεις. Απλά
      prominent επιστήμονες βιοτεχνολογίας οι οποίοι δεν έχουν σχέση με την Wall Str κ τα politics εκεί, ανέφεραν ότι απλά δεν ξέρει τι λέει κ αυτά που λέει δεν ισχύουν με βάσει την επιστήμη. Γι αυτό κ έκανα κ την αναφορά στη Theranoς (καθώς δούλευε στην συγκεκριμένη εταιρία ένας καταξιωμένος επιστήμονας τον οποίο απομακρυναν όταν άρχισε να διαφωνεί κ τελικά δυστυχώς αυτοκτόνησε). Αν έχετε παρακολουθήσει την περίπτωση μπορείτε να το ψάξετε. Δυστυχώς δεν θυμάμαι το όνομα του...
      Όσον αφορά το άρθρο είναι από τους FT θα κοιτάξω να το αναρτήσω κ εκεί αναφέρονται αναλυτικά τα ονόματα των επιστημόνων που διαφωνούν με την Woods k αναφέρουν ότι αυτά που λέει δεν ισχύουν επιστημονικά.

      Διαγραφή
    6. Απο τον κλάδο των "μαντράδων" είχα ξεχωρίσει Auto Nation (AN) και Car Gurus (CARG) και οι οποίες έχουν κάνει και τη διαφορά και κρατάνε γερά.

      Διαγραφή
    7. Ναι, αν μπορείτε ανεβάστε το άρθρο, ότι μαθαίνουμε καλό είναι, έστω και από τους FT.

      Μέχρι να το ανεβάσετε δείτε εδώ τους καταξιωμένους "ειδικούς" του διαστήματος να κόπτονται πως η ανάθεση της διαστημικής κούρσας στον ιδιωτικό τομέα θα καθιστούσε τις ΗΠΑ ουραγό και θα οδηγούσε σε σπατάλες χωρίς αποτέλεσμα.

      10 χρόνια μετά ο μόνος λόγος που η αμερική παραμένει πρωτοπόρος είναι η SpaceX.

      https://www.space.com/8221-obama-space-plan-devastating-neil-armstrong-moon-visitors.html

      Θέλω να πω, οι διακεκριμένοι καναπεδάτοι ειδικοί μερικές φορές είναι καλύτερα να μασάνε παρά να μιλάνε.

      Διαγραφή
    8. Mr. Andreas...
      https://en.wikipedia.org/wiki/Ian_Gibbons_(biochemist)

      Διαγραφή
    9. https://www.ft.com/content/4abf0f81-7e5a-4e93-8ccc-dbd23d5c88f3?accessToken=zwAAAX8UOz_ikc9Kvw-BflpOk9OMzNvSPVyI8w.MEYCIQClEm_lLgRqYguY1J8PdRKrxLfXOeXgbt3WAOCKlebIOAIhAJvrh1nlcmfpXrSqbcweRyG8b6KqV93OWLjI1FMCnufH&sharetype=gift?token=e656357f-451d-4452-a673-dcb95e989b8b

      Διαγραφή
    10. https://www.ft.com/content/4abf0f81-7e5a-4e93-8ccc-dbd23d5c88f3

      Διαγραφή
    11. Θα είμαι ειλικρινής, δεν κατέχω biotech και δεν επενδύω σε αυτό τον κλάδο.

      Α Λ Λ Α

      επειδή όποια πληροφορία προέρχεται από legacy paid per impression κωλοφυλλάδες τύπου FT πρέπει να ΤΡΙΠΛΟΕΛΕΓΧΕΤΑΙ πριν την πάρουμε στα σοβαρά, έκανα τον κόπο να το ψάξω.

      Προσπαθεί λοιπόν η κίτρινη FT να ακυρώσει την C.W. επειδή σε ένα video του 2018 περί Genomics ανέφερε τον όρο : "“monogenic stem cell therapy” a $2tn revenue opportunity, with “polygenic” versions of the treatment worth “however many trillions” more."

      Φέρνει λοιπόν τον ειδικό επιστήμονα η κίτρινη FT να διαβεβαιώσει ότι : ο όρος “monogenic stem cell therapy” δεν υφίσταται και δε μπορεί να καταλάβει για τι πράγμα μιλάει η κα Wood.

      Εγώ όμως ο άσχετος παρακολούθησα το εν λόγω βίντεο και κατάλαβα για τι πράγμα μιλάει. Το βίντεο :
      https://www.nr8.com/narratives/5f1d1b854f80d5c86085bc3d

      Με τον όρο monogenic (ή monogenetic) και polygenic αναφέρεται σε ασθένειες που χαρακτηρίζονται ως τέτοιες, ανάλογα με το πλήθος των ελαττωματικών γονιδίων στα οποία οφείλονται και όχι σε θεραπεία. Η κα Wood εν ολίγοις αναφέρεται στη δυνατότητα να αξιοποιηθεί η πρόοδος στο gene editing για την ανάπτυξη stem cells τα οποία ως μοσχεύματα μπορεί να θεραπεύουν τέτοιες ασθένειες.

      Παραδόξως, υπάρχουν και ινστιτούτα με αυτή την ονομασία, πχ το γαλλικό "Institute for Stem cell Therapy and Exploration of Monogenic diseases"

      https://www.istem.eu/en/

      ΔΕΝ είμαι ειδικός, αλλά για μένα είναι προφανές ότι η κίτρινη FT έβαλε έναν ειδικό να πατήσει σε ένα ίσως ολίσθημα διατύπωσης, για να δοθεί η ενύπωση ότι η κα Wood είναι φιδέμπορας. Υπάρχουν γιατροί νομίζω στην παρέα, ας δουν το βίντεο ας θέλουν και να μας πουν τη γνώμη τους.

      Καταλαβαίνω ότι για κάποιους η συνδρομή στους FT δε λέει κάτι, αλλά να πληρώνετε για να σας παραπλανούν? Κερατάδες και δαρμένοι αδέρφια? Τουλάχιστον τριπλοτσεκάρετέ τους, υπάρχει λόγος που καταρρέουν.

      Διαγραφή
    12. TL;DR

      Monogenic deseases :
      https://www.exploregenetherapy.com/types-of-monogenic-diseases

      Stem Cell Therapy:
      https://en.wikipedia.org/wiki/Stem-cell_therapy

      To ατόπημα για το οποίο δικάζεται η κα Wood από τα ξεφτιλίκια τους FT είναι πως δε συμπλήρωσε τη λέξη deseases μετά το monogenic στη φράση "“monogenic stem cell therapy”, σε μια 20 λεπτη συνέντευξη στην οποία εξηγεί τη thesis της Α-ΨΟ-ΓΑ.

      ΟΥΣΤ ΤΡΑΓΙΑ (στους FT απευθύνομαι)

      Διαγραφή
    13. Μονο στη Γαλλια εινα τα πιο κατω ινστιτουτα.
      https://www.natureindex.com/institution-outputs/france/institute-for-stem-cell-therapy-and-exploration-of-monogenic-diseases-i-stem/531e6f99140ba08d61000004
      -΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄-
      Για καλυτερη κατανοηση τουMonogenic Diseases (I-Stem) παραθετω και το πιο κατω.
      https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4835672/

      Διαγραφή
    14. Η αληθεια ειναι καπου στη μεση, δεν ειμαι αυτοκλητος υπερασπιστης της C.W. Σιγουρα υπαρχει παλη για να μη πω πολεμος μεταξυ των παραδοσιακων εταιρειων και των νεων τεχνολογιων για τη νομη εξουσιας παγκοσμιως και τη κατευθυνση της ροης κεφαλαιων και σαν επακολουθο των διαχειριστων κεφαλαιων για τις υφισταμενες εταιρειες. Δε νομιζω οτι το ζητημα ειναι αν αντι για θεραπειες επρεπε να χρησιμοποιησει τη λεξη ασθενειες γιατι ηδη μιλαει για ΤΑΜ 2 Τριλιον και σιγουρα αυτο εχει να κανει με το μεριδιο που θα παρουν οι μελλοντικες θεραπειες στις κληρονομικες γενετικες ασθενειες που οφειλονται στη μετάλλαξη ενος γονιδιου (monogenic disease). Ηδη υπαρχουν εγκεκριμενες γονιδιακες θεραπειες για αυτες τις monogenic disease με άλλες μεθοδους (μεταφορα του σωστου γονιδιου με vector φακοιό ή αδενοιό) πριν ακομα χρησιμοποιηθει η μεθοδος TALEN ή Zn finger protein και προσφατα το CRISPR-Cas9 αλλα και της BEAM τη πιο προχωρημενη έκδοση οι ποιες ειναι σε κλινικα προγραμματα πλεον.
      Πιστευω το ζητημα και γι αυτο μαλλον κατηγορειται ειναι το υπονοούμενο που αφησε για τις polygenic disease και οχι θεραπειες και για το πολλαπλασιο ΤΑΜ.
      Εδω μιλαμε για παραπανω του ενος μεταλλάξεις γονιδίων που εξελλισονται επιγενετικα και καταληγουν κατα βαση στους διαφορους solid tumors canser. Εδω άμεση εφαρμογη της CRISPR-Cas9 στα γονιδια αυτα δεν υφιστανται σαν κλινικη θεραπεια αυτη τη στιγμη και οτι και αν υποθετει εναι στη σφαιρα της φαντασιας που πιθανον τα επομενα χρονια ομως να μη φανταζει τοσο παραμυθενιο. Εννοειται οτι καποιες εταιρεις ανοσοογκολογιας εφαρμοζουν CRISPR-Cas9 για να θερασπευσουν το καρκινο αλλα μονο τροποποιοντας τα Τ ή ΝΚ Cell αυτολογα ή αλλογενη απο iPSCs ή οχι, κανοντας τις αναλογες προσθεαφαιρεσεις για να μη μπω σε περισσότερες λεπτομερειες.
      Ουσιαστικα αυτο που υπονοει , πιστευει η C.W. ειναι η θεραπεια των διαφορων καρκινων με διορθωση των μεταλλαξεων στα γονιδια με νεες γονιδιακες θεραπειες που θα διορθωνουν και θα θεραπευουν εντελως τον καθε καρκινο ή νευροεκφυλιστικες ασθενειες. Κατι που προσπαθουν μεχρι τωρα οι εταιρειες που αναπτυσσουν θεραπειες που στοχευοντας target genetic drivers με tyrosine kinase inhibitors (TKIs) με μικρα μορια ή εταιρειες presicion ongology.

      Διαγραφή
  33. Δείτε τι έχει να πει η Miller Value Partners για τη Vroom, Inc. (NASDAQ:VRM) στην επιστολή επενδυτών του τρίτου τριμήνου 2021:

    Η Vroom, Inc. (VRM) σημείωσε πτώση 47,31% αφού ανέφερε κέρδη που ξεπέρασαν τις προσδοκίες αλλά απογοήτευσαν ως προς την καθοδήγηση. Τα έσοδα 761,9 εκατομμυρίων δολαρίων ξεπέρασαν τη συναίνεση των 647,4 εκατομμυρίων δολαρίων με το EBITDA των -60,7 εκατομμυρίων δολαρίων να ξεπερνά ελαφρά τη συναίνεση των -60,9 εκατομμυρίων δολαρίων. Η εταιρεία οδήγησε σε συνολικά έσοδα 858-891 εκατομμυρίων δολαρίων έναντι συναίνεσης 699 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά τόσο τα μικτά περιθώρια κέρδους όσο και το EBITDA απογοήτευσαν. Το μικτό περιθώριο κέρδους της εταιρείας 6,2% ήταν πολύ χαμηλότερο από τις προσδοκίες του 8,8%, οδηγώντας σε EBITDA από -100 εκατ. $ έως -92 εκατ. $ έναντι προσδοκιών - $59,4 εκατ. καθώς η εταιρεία συνεχίζει να επενδύει για ανάπτυξη. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης τον διορισμό του Robert Krakowiak ως CFO με άμεση ισχύ, με τον David Jones να παραμένει στην εταιρεία μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Η BofA πιστεύει ότι οι ευρύτεροι ουραίοι άνεμοι για την αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων αντιπροσωπεύουν ευκαιρίες σε πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου οχημάτων όπως η Carvana και η Vroom παρά την πιθανή μείωση των τιμών μεσοπρόθεσμα.

    «Κοιτάζοντας μπροστά για το FY22, πιστεύουμε ότι οι κοσμικές τάσεις θα δώσουν περαιτέρω ώθηση για την Carvana και υποδεικνύουν ότι οι πιο μακροπρόθεσμες ευκαιρίες για κέρδη μετοχών είναι ακόμη μπροστά και οι τρέχουσες τιμές των μετοχών για την Carvana και τη Vroom αντιπροσωπεύουν ελκυστικές ευκαιρίες», αναφέρει η έκθεση της BofA.Οι πληροφορίες Dataweave για το ηλεκτρονικό εμπόριο λιανικής υποδηλώνουν ότι η Carvana θα παραδώσει περίπου 116.000 αυτοκίνητα το 4ο τρίμηνο του 2021. Η BofA ανέφερε πολλά αναμενόμενα θέματα για την επερχόμενη έκθεση κερδών, συμπεριλαμβανομένης πιθανής βελτίωσης της αλυσίδας εφοδιασμού κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2022, την προοπτική ζήτησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων μετά την κορύφωση της Omicron , καθώς και την ανταγωνιστική προοπτική.
    Η BofA διατηρεί την αξιολόγηση Buy στο Carvana με στόχο τιμής 320 $. Η Carvana πρόκειται να παρουσιάσει τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου στις 24 Φεβρουαρίου μετά το κλείσιμο της αγοράς.

    Όσο για το Vroom, η Dataweave προβλέπει περίπου 26.000 μονάδες που θα παραδοθούν το 4ο τρίμηνο του 2021. Η BofA διατηρεί μια αξιολόγηση Αγοράς στο Vroom με στόχο τιμής 30 $. Η Vroom πρόκειται να ανακοινώσει τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου στις 28 Φεβρουαρίου μετά το κλείσιμο της αγοράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Fluence κάτω απο 10 και όσο πιο κοντά στο 6,75 είναι (για εμένα) μια εξαιρετική επιλογή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα , σκέτη καταστροφή το διάγραμμα της κύριε Τάκη θεωρητικά τον τελευταίο μήνα την μαζεύουν αλλά παίζει να της κανουν μια υπερβολή προς τα κάτω ακόμα, την είχατε αναφέρει το Δεκέμβριο αλλά από τότε έχει γκρεμιστεί η τιμή της από τα 32 στα 12 (FLNC) .

      Σήμερα βλέπω στα futures γίνετε σφαγή και μετά την χθεσινή αργία θα φάμε γερή φάπα στις εταιρείες μας , το ραμολιμέντο έκανε καλή δουλειά πραγματικά έχει δίκιο ο κύριος Barren που τον κράζει, σήμερα οι αγορασμένοι απλά δεν κοιτάμε , όσοι έχετε ρευστότητα κοιτάτε τιμές και από αύριο αρχίζετε να τσιμπολογάτε αφού δείτε που θα κάτσει η μπάλα.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Geopard τι να μαζέψoυν;
      54 εκατομμύρια μετοχές είναι (τα 117 δεν παίζουν στην αγορά, ανήκουν στη Siemens και AES απο μισά) όπου τα 18 ανήκουν στην Qatar Holding.
      Όλα και όλα, από την IPO,παίζουν 35 εκατομμύρια μετοχές. Στα 10 αξίζουν 350 εκατομμύρια ... για Αμέρικα είναι ένα τίποτα.

      Διαγραφή
    3. Άντε μη μου τη βαρέσει και μπω σήμερα για Α τοποθέτηση. Τι είναι ο κάβουρας τι είναι το ζουμί του.
      Κεφαλαιοποίηση πάει για 2 δις, με guidance πωλήσεω 1,2 δις για 2022. Παύει να είναι αναδυόμενη και αυτη η εταιρεία. Και cash 1 δις.

      Διαγραφή
    4. Οι memeτιδες κάνουν ακριβώς το αντίθετο απο περσι το Α δίμηνο του 2021. Τότε πούλαγαν και ξαναέμπαιναν για ένα νέο trade ψηλότερα.Τώρα πουλάνε και μετά ξαναμπαίνον χαμηλότερα.

      Διαγραφή
    5. Καλη εταιρια...
      Μετοχοι με πλατες...
      Υποσχομενος κλαδος...
      Νομιζω οτι σπανια ευκαρια εαν θα βρεθει κατω απο τα 10 usd

      Διαγραφή
    6. Kύριε Θανάση.
      Σήμερα η εντολή για 1η αγορά έχει στηθεί στο 10,7.
      Αν δεν τα πάρω σήμερα, αναλόγως που θα κλείσει σήμερα, αύριο θα στηθώ χαμηλότερα. Ίσως και 9,9.

      Διαγραφή
    7. κ Τάκη νομίζω ότι πλέον για παραγωγή ενέργειας ειδικά μέσω ΑΠΕ είναι μονόδρομος οι εταιρίες τύπου Fluence για να αξίζει τον κόπο η πώληση στον τελικό καταναλωτή.
      Εάν ειδικά προχωρήσει η ευρεία χρήση υδρογόνου,οι μπαταριές θα είναι δομικό στοιχείο της αλυσίδας.
      Προσωπικά απο τα 10 usd και κάτω θα κάτω τις τοποθετήσεις μου...

      Διαγραφή
  36. Καλησπέρα, από σήμερα μπορείτε να ελπίζετε και σε κανένα μικρό ράλλυ γιατί πούλησα το FB. Ειλημμένη απόφαση από το ΣΚ, ήμουν και σε ταξίδι, σταματάω σε ένα parking, δίνω εντολή midprice και γειά σας. Μου θύμισε παλιές εποχές εθισμού.

    Επληρώθησαν λοιπόν τα φετινά δίδακτρα. Μάθημα: Δεν κάνουμε trading για κανένα, μα κανένα λόγο.

    Anyway, πίσω δεν κοιτάμε προχωράμε!

    Πάντως πέρα απ' την πλάκα, κάπου εδώ μπορεί να γίνει ένα τοπικό ίσως και μεσοπρόθεσμο γύρισμα. Τις τελευταίες μέρες έγιναν πάρα πολλές πωλήσεις και αν κρίνω από τα futures χθες έγινε ξεπούλημα λες και ξεκίνησε ο πόλεμος. Επομένως, έχουν προεξοφληθεί όλα και μόλις πέσει η πρώτη τουφεκιά (επίσημα εννοώ), τότε μπορεί να αρχίσει κατά ένα παράδοξο τρόπο να ανεβαίνει και να μείνουν όλοι με το στόμα ανοιχτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανοδικά trades μόνο όταν η αγορά είναι ανοδική.

      Διαγραφή
    2. Δείτε ρε παιδιά τι βιντεάκι μου πέταξε μόλις που έχω πουλήσει FB.

      "Mohnish Pabrai sees FB as easy double, but meta is a moonshot."

      https://youtu.be/37i4MIkxlng

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα , κύριε Ευρωβλάχε εγώ διάβασα αυτό https://engt.co/3vfabqG ότι οι χρήστες δεκαπλασιάστηκαν από τον Δεκέμβριο.

      Διαγραφή
    4. To META (πλέον) έχει ένα πολύ σοβαρό μειονέκτημα αλλά και ένα αντίστοιχο πολύ δυνατό πλεονέκτημα, ποιο θα επικρατήσει?

      Το μειονέκτημά του που πληρώνει τώρα είναι η εξάρτησή του από την υπολογιστική πλατφόρμα των smartphone, δηλαδή αυτούς που ελέγχουν τα λειτουργικά συστήματα : Apple & GOOGLE. Το Facebook γιγαντώθηκε καβαλώντας το megatrend των smartphone, η πρόσβασή του όμως στα 3d party δεδομένα των κατόχων τους εξαρτάται από την καλή θέληση των κατόχων των OS. Ήδη ο ένας του έκοψε τη φόρα, πιθανώς θα το κάνει και ο δεύτερος.

      Το μεγάλο του πλεονέκτημα λέγεται Mark Zuckerberg, ο άνθρωπος όσο δε σου γεμίσει το μάτι τόσο είναι δαίμονας, είναι τιτάνας. Ήδη από το 2015 (βλ. άρθρο) είχε κατανοήσει το πρόβλημα και είδε ως λύση τη μετάβαση σε νέα υπολογιστική πλατφόρμα την οποία θα ελέγχει ο ίδιος. Ως πιο πρόσφορη και πιθανή λύση διέγνωσε το AR/VR, εξού και προσπάθησε να απορροφήσει τη Unity, αλλά δε του βγήκε. Δεν ξέρω αν τα headsets θα είναι το βασικό hardware του Metaverse, αν είναι αρκετά ευέλικτα (για εξωτερική χρήση πχ) όπως τα κινητά. Και αν είναι, θα μπορούσε και πάλι να του βγει μπροστά η Apple με κάποιο καλύτερο προϊόν και να είναι στα ίδια.

      Η μάχη όμως θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον.

      https://www.roadtovr.com/report-zuckerberg-email-facebooks-xr-strategy-goal-unity/

      Διαγραφή
    5. Η ένταση και οι συνέπειες της μάχης αυτής δείχνουν πως σε κάθε ψηφιακό περιβάλλον ρυθμιστής είναι ο ιδιοκτήτης του λειτουργικού συστήματος. Η APPLE τα τελευταία χρόνια και αυτή τη στιγμή απολαμβάνει τα αποτελέσματα της ευφυίας του γίγαντα Jobs, ο οποίος επέμενε κόντρα στην κοινή λογική ανέκαθεν τα λειτουργικά των hardware της (όπως και τα ίδια) να είναι στεγανά, ένας κλειστός κόσμος. Όταν αποκτάς μια συσκευή Apple, σε αποκτά και αυτή.

      Εξού και ο πονεμένος έρωτάς μου με τη ROKU, εκεί το πάω. Κατέχοντας το Νο1 OS για Smart TVs στις αγορές που δραστηριοποιείται, φιλοδοξεί να γίνει μια Apple ή GOOGLE του τηλεοπτικού περιβάλλοντος. Το optionality δεν έχει γίνει αντιληπτό.

      Διαγραφή
  37. Αν το πιστεύετε δεν νομίζω ότι χάσατε κάτι κύριε Ευρωβλαχο...Τι 200 τι 205 ... μπροστά στο easy double τι είναι ο 🦀 τι είναι το ζουμί του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂