Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Κυριακή 13 Αυγούστου 2023

OppFi

OppFi  .... εδώ ....

Διαπραγματεύεται στο NYSE με τον κωδικό OPFI ... εδώ .... 

Presentation OppFi ... εδώ ...
Investors OppFi ... εδώ ...


Αριθμός μετοχών : Σύνολο 110.519.214 μετοχές

  • 16.537.256 είναι μετοχές Κατηγορίας Α και
  •  93.981.958 είναι μετοχές ΚατηγορίαςV
Οι μετοχές Κατηγορίας V δεν είναι εισηγμένες. Μετατρέπονται άμεσα σε μετοχές κατηγορίας Α σε αναλογία 1 προς 1.

Τομέας : Χρηματοοικονομικές υπηρεσίες - Fintech
Αριθμός εργαζομένων : 465


H OppFi προσφέρει στις τράπεζες μια εναλλακτική στην αξιολόγηση πιστωτικού κινδύνου πέρα ​​από την παραδοσιακή βαθμολογία FICO που τους επιτρέπει να επεκτείνουν τις υπηρεσίες τους σε περισσότερους πελάτες. Το τεχνολογικό προϊόν της εταιρείας επικεντρώνεται στη λήψη πιστωτικών αποφάσεων που αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη (AI) σε συνδυασμό με εναλλακτικές ροές δεδομένων για τον προσδιορισμό της πιστοληπτικής ικανότητας κάποιου ενδιαφερομένου.


Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2012 και έχει την έδρα της στο Σικάγο του Ιλινόις.
Η OppFi Inc. λειτουργεί μια πλατφόρμα χρηματοοικονομικής τεχνολογίας που επιτρέπει στις τράπεζες να προσφέρουν προϊόντα δανεισμού. 

Η πλατφόρμα του OppFi διευκολύνει το:

  • OppLoans, ένα προϊόν δανείου με δόσεις 
  • SalaryTap, ένα προϊόν δανείου με εξασφαλισμένες δόσεις με έκπτωση μισθοδοσίας και
  •  OppFi Card, ένα προϊόν πιστωτικής κάρτας.
Η 100% ψηφιακή λύση του OppFi εξουσιοδοτεί τις τράπεζες να παρέχουν πρόσβαση σε πίστωση στον καθημερινό καταναλωτή

Που απευθύνεται ?
  • 60 εκατομμύρια ενήλικες των ΗΠΑ δεν έχουν πρόσβαση στην παραδοσιακή πίστωση
  • 64% των καταναλωτών των Η.Π.Α. ζουν από το μισθό τους, περιμένοντας τον επόμενο μισθό
  • 54% των καταναλωτών αντιμετωπίζουν οικονομικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης μερικές φορές το χρόνο
  • 56% των ενηλίκων των ΗΠΑ δεν έχουν αποταμιεύσεις για να καλύψουν μια απρογραμμάτιστη δαπάνη 1.000 $

Το μέσο δάνειο δόσεων που διευκολύνεται από το OppFi είναι περίπου 1.500 δολάρια, πληρωτέα σε δόσεις και με μέση συμβατική διάρκεια 11 μήνες.

Ούτε το SalaryTap ούτε η κάρτα OppFi συνέβαλαν σημαντικά στα αποτελέσματα του OppFi κατά τους τρεις και έξι μήνες που έληξαν στις 30 Ιουνίου 2023. H διοίκηση έχει σκοπό να πουλήσει αυτές τις δύο δραστηριότητες.

Το OppFi συλλέγει και υπολογίζει περισσότερα από 500 χαρακτηριστικά σε αιτήσεις δανείου για χρήση σε αποφάσεις αναδοχής. Αυτά τα χαρακτηριστικά βασίζονται σε δεδομένα από πιστωτικά γραφεία, τραπεζικές συναλλαγές και αιτήσεις δανείου. Χρησιμοποιώντας αυτές τις πληροφορίες, το OppFi δημιουργεί μια αποκλειστική βαθμολογία σε συνδυασμό με βαθμολογίες που δημιουργούνται από τρίτους παρόχους. Η ιδιόκτητη βαθμολογία καθορίζει τους ακριβείς όρους δανείου που πρέπει να προσφερθούν σε έναν αιτούντα.
Η πλατφόρμα του OppFi προσφέρει στους καταναλωτές μια βελτιωμένη εμπειρία εφαρμογής που είναι απλή, εύκολη και διαφανής. Περίπου το 75% των αποφάσεων αναδοχής της OppFi είναι πλέον αυτοματοποιημένες.


Οι περισσότεροι αιτούντες λαμβάνουν τα κεφάλαιά τους είτε την ίδια εργάσιμη ημέρα είτε την επόμενη εργάσιμη ημέρα μετά την έγκρισή τους.
Τα κύρια προϊόντα της OppFi προσφέρονται από την πλατφόρμα δανεισμού OppLoans. Οι πελάτες σε αυτήν την πλατφόρμα είναι καταναλωτές των ΗΠΑ, οι οποίοι εργάζονται, έχουν τραπεζικούς λογαριασμούς και γενικά κερδίζουν μέσους μισθούς. Το μέσο δάνειο δόσεων που διευκολύνεται από το OppFi είναι περίπου 1.500 δολάρια, πληρωτέα σε δόσεις και με μέση συμβατική διάρκεια 11 μήνες.


Συνολικά έχει διευκολύνει περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια δολάρια σε gross loan για 2,9 εκατ. δάνεια περίπου.

IPO : 10 δολάρια ανά μετοχή. Έναρξη διαπραγμάτευσης Τρίτη 27 Ιουλίου 2021.
Εισήλθε στον NYSE το 2021 μέσω μιας συγχώνευσης με ένα SPAC της
FG New America Acquisition Corp.

Αγορά Ιδίων μετοχών
Κατά τη διάρκεια του έτους 2022, η διοίκηση της OppFi πραγματοποίησε επαναγορά 703.914 μετοχών της Κατηγορίας Α, με μέση τιμή αγοράς 3,47 δολάρια ανά μετοχή συνολικού κόστους 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων.


Η εταιρεία ιδρύθηκε από τους Todd G. Schwartz και Theodore Schwartz το 2012 και έχει την έδρα της στο Chicago. Οι δύο ιδρυτές που διοικούν την εταιρία είναι αγοραστές εδώ και 1 χρόνο. Αγοράζουν την μετοχή ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε τιμές κάτω των 3 δολαρίων. Ελέγξτε ... εδώ ...

Στον ισολογισμό της OppFi υπάρχουν μετρητά 62,108 εκατομμύρια δολάρια, με το συνολικό χρέος να είναι 331,884 εκατομμύρια δολάρια, ενώ οι τελικές απαιτήσεις της εταιρίας έναντι των δανείων που έχει χορηγήσει είναι 397,8 εκατομμύρια δολάρια.

Η OppFi μπορεί να χρηματοδοτήσει έως και 537,1 εκατομμύρια δολάρια

  • 537,1 εκατομμύρια δολάρια συνολικής ικανότητας χρηματοδότησης απαιτήσεων στο τέλος του δεύτερου τριμήνου2023.
Στα τέλη Ιουλίου ανακοινώθηκε επίσης η αναβάθμιση της ανακυκλούμενης πιστωτικής διευκόλυνσης με τις θυγατρικές της Atalaya Capital Management σε 250 εκατομμύρια δολάρια.

Τα ίδια κεφάλαια της εταιρίας ανέρχονται σε 176,99 εκατομμύρια δολάρια στο τέλος του Q2 2023, που αντιστοιχεί σε 1,6 δολάρια ανά μετοχή. Τέλος στον Ισολογισμό δεν υπάρχουν GoodWills ούτε άυλα περιουσιακά στοιχεία.

Η OppFi είναι κερδοφόρος εταιρία, εδώ και πολλά χρόνια.
Στο δεύτερο τρίμηνο του 2023 ...
Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 13,5% στα 122,486 εκατομμύρια δολάρια. Η καθαρή παραγωγή μειώθηκε κατά 10,8% σε ετήσια βάση στα 200,6 εκατομμύρια δολάρια λόγω της στρατηγικής εστίασης της διοίκησης στην κερδοφόρα ανάπτυξη που δίνει έμφαση στην ποιότητα έναντι της ποσότητας και στο στενό πιστωτικό πλαίσιο που είναι ανοιχτό στα πιστωτικά τμήματα χαμηλότερου κινδύνου στην αγορά.

Οι νέες προελεύσεις πελατών για το τρίμηνο μειώθηκαν κατά 30,3% σε ετήσια βάση, ενώ οι υφιστάμενες προελεύσεις πελατών αυξήθηκαν κατά 13,8%. 
Το ετήσιο καθαρό ποσοστό εξόφλησης ως ποσοστό των μέσων εισπρακτέων ήταν 46,6% για το δεύτερο τρίμηνο σε σύγκριση με 51,9% για το τρίμηνο του προηγούμενου έτους και 61,8% το πρώτο τρίμηνο του 2023.
Όσον αφορά τα έξοδα, τα συνολικά έξοδα για το δεύτερο τρίμηνο ανήλθαν σε 56,243 εκατομμύρια δολάρια, ή 45,9% των συνολικών εσόδων σε σύγκριση με 58,75 εκατομμύρια δολάρια ή 54,5% των συνολικών εσόδων για το δεύτερο τρίμηνο του 2022. Η μείωση σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο ήταν κυρίως αποτέλεσμα χαμηλότερων δαπανών άμεσου μάρκετινγκ λόγω της μετατόπισης του μείγματος που αντισταθμίζεται εν μέρει από υψηλότερο κόστος τόκων. 

Τα έξοδα για τόκους για το δεύτερο τρίμηνο ανήλθαν σε 11,2 εκατομμύρια δολάρια ή 9,2% των συνολικών εσόδων σε σύγκριση με 7,9 εκατομμύρια δολάρια ή 7,3% των συνολικών εσόδων για την ίδια περίοδο πέρυσι. Η αύξηση οφείλεται στα υψηλότερα επιτόκια στις πιστωτικές διευκολύνσεις που χρησιμοποιήθηκαν για τη χρηματοδότηση.

Το προσαρμοσμένο EBITDA ανήλθε σε 35,744 εκατομμύρια δολάρια για το δεύτερο τρίμηνο, σημειώνοντας αύξηση 78,7% από 20,007 εκατομμύρια δολάρια για την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, λόγω των χαμηλότερων καθαρών χρεώσεων και των λειτουργικών εξόδων. 
Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη ήταν 16,3 εκατομμύρια δολάρια για το δεύτερο τρίμηνο, υπερδιπλασιάζοντας από 6,8 εκατομμύρια δολάρια για το δεύτερο τρίμηνο πέρυσι. 
Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ήταν 0,19 $ σε σύγκριση με 0,08 $ για το δεύτερο τρίμηνο του περασμένου έτους.

Στο εξάμηνο του 2023 ...
Τα συνολικά έσοδα ανήλθαν σε 242,86 εκατομμύρια δολάρια, από 208,585 του πρώτου εξαμήνου 2022, με το προσαρμοσμένο EBITDA να είναι 55,861 εκατομμύρια δολάρια από 31,192 εκατομμύρια δολάρια του εξαμήνου 2022.
Τέλος τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 22,006 εκατομμύρια δολάρια από 9,2 εκατομμύρια του πρώτου εξαμήνου του 2022.



Guidance 2023
Για ολόκληρο το έτος 2023, η καθοδήγηση της διοίκησης είναι συνολικά έσοδα 500 έως 520 εκατομμύρια δολάρια, αύξηση 10% έως 15% από έτος σε έτος. Επιπλέον, αυξάνεται η καθοδήγηση για προσαρμοσμένο καθαρό εισόδημα μεταξύ 29 και 35 εκατομμυρίων δολαρίων από το προηγούμενο εύρος των 24 έως 30 εκατομμυρίων δολαρίων. Ως αποτέλεσμα αυτού, αυξάνονται επίσης οι προοπτικές μας για προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή μεταξύ 0,34 $ και 0,41 $ από το προηγούμενο εύρος 0,28 $ έως 0,35 $.


Αντιδικία με την Καλιφόρνια και πρόταση ασφαλιστικών μέτρων.
Η πρόταση ασφαλιστικών μέτρων είναι η τελευταία κίνηση του DFPI (Τμήμα Οικονομικής Προστασίας και Καινοτομίας της Καλιφόρνια) στη συνέχεια της δικαστικής διαμάχης που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2022 όταν η OppFi υπέβαλε καταγγελία σε δικαστική απόφαση, ως απάντηση στη δηλωμένη πρόθεση του DFPI, να επιβάλει τους νόμους περί τοκογλυφίας στην Καλιφόρνια κατά της OppFi σε σχέση με δάνεια που προέρχονται από την FinWise Bank.

Το DFPI γενικά επαναλαμβάνει το επιχείρημα ότι η OppFi και όχι η FinWise Bank, είναι ο «αληθινός δανειστής» και επομένως τα εν λόγω δάνεια υπόκεινται στον νόμο περί τοκογλυφίας της Καλιφόρνια και ότι ο νόμος περί τοκογλυφίας της Καλιφόρνια αντανακλά μια δημόσια πολιτική σύμφωνα με την οποία τα όρια επιτοκίου CFL πρέπει να εφαρμόζονται σε αυτά τα δάνεια: «ο νομοθέτης έχει ήδη καθορίσει ότι τέτοιες τοκογλυφικές συναλλαγές είναι αντίθετες προς το δημόσιο συμφέρον και θα οδηγήσουν σε σημαντική δημόσια ζημία».

Το DFPI υποστηρίζει περαιτέρω ότι ο σχεδιασμός του ιστότοπου του OppFi υποστηρίζει τον ισχυρισμό ότι το OppFi είναι ο «αληθινός δανειστής»:
«…Το OppFi είναι ιδιοκτήτης του ιστότοπου OppLoans… Το λογότυπο στη σελίδα προορισμού για το OppLoans λέει ακόμη και «OppLoans by OppFi». Το OppFi αναφέρεται πολλές φορές στη σελίδα προορισμού, συμπεριλαμβανομένου του δανειστή."


Να σημειώσω εδώ ...
εαν τελικά επικρατήσει, ολοκληρωτικά, το DPFI σε αυτή την υπόθεση τότε η OppFi θα κληθεί να καταβάλλει υπέρογκο ποσόν, έναντι αποζημιώσεων, που σίγουρα θα επηρεάσει την μετοχή, καθώς δεν έχει ληφθεί καμιά αρνητική πρόβλεψη επί του θέματος.


8 σχόλια:

  1. Την εταιρία μου την ζήτησαν επειδή στα Tweets οι Αμερικάνοι πολύ τη συζητάνε και τη θεωρούν φθηνά αποτιμημένη.
    Να τονίσω τα εξής :
    1) Η OppFi δεν είναι ακριβώς ότι η UPST και η PGY, καθώς αυτή ουσιαστικά αναλαμβάνει τα δάνεια και παίρνει όλο τον κίνδυνο. Δεν αμείβεται δηλαδή απο την τράπεζα που χορηγεί τα δάνεια με κάποια προμήθεια, ούτε απο τον δανειολήπτη με τέλη δανείου.
    Λειτουργεί δηλαδή ως τράπεζα. Συνεπώς η αποτίμηση της εταιρίας είναι διαφορετική. Συνήθως τέτοιες περιπτώσεις το P/E είναι χαμηλό .... και δεν παίζουν μεγάλο ρόλο τα έσοδα συγκρινόμενα ως προς την κεφαλαιοποίηση.

    2) Θα έλεγα ότι είναι καλά εως φθηνά αποτιμημένη η OppFI. Μάλιστα όταν την πρωτοείδα, ενθουσιάστηκα, σκεφτόμενος ότι είναι σαν την UPST και PGY, που δεν είναι.
    Νομίζω ότι θα μπορούσε άνετα να δικαιολογήσει μια τιμή η μετοχή 4 με 5 δολάρια, δίχως να υπάρχει καμία υπερβολή.
    Όλα είναι ευνοικά ....
    αγοράζουν διαρκώς οι βασικοί μέτοχοι
    ωραία ανοδικά διαγράμματα (αλλά αυτά θα μας τα πει ο κύριος TEO καλύτερα),
    ΖΑCK RANK = 1
    Τιμές στόχοι των 2 αναλυτών που την παρακολουθούν είναι 3 και 5. Μέσος όρος 4

    3) Προβληματισμός με το δικαστήριο της Καλιφόρνιας και την πρόταση ασφαλιστικών μέτρων του DFPI .... αν δικαιωθεί πλήρως το DFPI η μετοχή θα βουλιάξει και όλα τα καλά ΔΕΝ θα υπάρχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε ΤΕΟ έχουμε κάποια διαγραμματική προσέγγιση για OPFI? Είναι εύκολο?

      Διαγραφή
    2. Piece of cake.....! (Μόλις θα βρεθώ σε υπολογιστή)

      Διαγραφή
    3. Μόλις την είδα απ το κινητό τηλ....
      Ουσιαστικά δεν μπορώ να κρίνω πολλά στο διαγραμμα της ,διότι οι τιμές δεν έχουν το απαραίτητο βάθος χρόνου ώστε να μετρήσω κύματα..(προέρχεται απ τα 10$...και μονο πτωτικα παει)...αλλά...απ την άλλη έχει δημιουργήσει ένα ΤΟΠΙΚΟ ΠΑΤΟ...και σηκώνει κεφάλι από εκεί..!
      Το πιθανότερο ειναι να κάνει πολλά πανω κάτω σε μορφή ζιγκ-ζαγκ...σε ένα range τιμων 2.5-4.5$

      Διαγραφή
  2. https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_4da16446eb771ca70ee1a63e6e2c1b7f.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Redwire
    Κύριε Άρη σε συνέχεια της συζήτησης μας ...

    http://mitarola.blogspot.com/2023/07/li-cycle.html?showComment=1691502017006#c1052264908273454187

    επειδή την ψάχνω την μετοχή, να σας επιστήσω την προσοχή, ότι το fund AE Industrial Partners, το οποίο είναι εξειδικευμένο στις αγορές αεροδιαστημικής, αμυντικών και κυβερνητικών υπηρεσιών διαστήματος και που είναι ο ιδρυτής και δημιουργός της Redwire, έχει ξεσχιστεί να πουλάει μετοχές.

    https://www.secform4.com/insider-trading/1819810.htm

    Σημειωτέον ότι το fund έχει γύρω στο 55% της Redwire και απο το Μάιο όλο δίνει μετοχές κάθε τρεις με τέσσερις ημέρες. Έτσι εξηγείται γιατί το χαρτί δεν μπορεί να ξεμυτίσει πάνω απο τα 3,5.
    Δεν λέω ότι είναι απαραίτητα κακό αυτό, ότι δηλαδή πουλάει ο βασικός μέτοχος ... αλλά αν δεν είναι προσυμφωνημένες πράξεις, τότε σίγουρα δεν είναι και καλό.

    Εξακολουθώ να λέω ότι κάτω απο 2,8 θα την δω πιο ζεστά τη μετοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω κ Τακη.
      Το μενου σημερα εχει ASTS οπου με βαση την αναφορα τους βρηκε χρημα και παει για τα αστερια

      Διαγραφή
    2. ...τα αστέρια του βυθού όμως και όχι του ουρανού...!!!

      Διαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂