Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Σάββατο 29 Ιουλίου 2023

Li Cycle

Li-Cycle  .... εδώ ....

Διαπραγματεύεται στο NYSE με τον κωδικό LICY ... εδώ .... 

Presentation Li-Cycle ... εδώ ...
Investors Li-Cycle ... εδώ ...


Αριθμός μετοχών : Σύνολο 176.993.714 μετοχές

Προηγούμενη αναφορά  εδώ

Τομέας : Ανακύκλωση και Ανάκτηση μπαταριών ιόντων λιθίου
Αριθμός εργαζομένων : 405

Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου είναι απαραίτητες για να οδηγηθούμε στην επανάσταση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων EV  και σήμερα παράγονται σε όλο τον κόσμο σε συνεχώς αυξανόμενες ποσότητες από εταιρείες όπως η Livent και η Panasonic.

Τα εμπόδια που πρέπει να αντιμετωπισθούν για τον εξηλεκτρισμό του στόλου των αυτοκινήτων είναι βασικά δύο:

  • Είναι δυνατή και επαρκής η εξόρυξη των απαραίτητων πρώτων υλών για την κατασκευή τόσων μπαταριών ιόντων λιθίου;
  • Οι χρησιμοποιημένες μπαταρίες που έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο ζωής τους τι θα απογίνουν;

Σε αυτό το σημείο εμφανίζονται οι ανακυκλωτές μπαταριών που μπορούν τελικά να παρέχουν ένα μεγάλο ποσοστό των πολύτιμων μετάλλων και άλλων υλικών που απαιτούνται για την παραγωγή νέων μπαταριών, διατηρώντας παράλληλα τις χρησιμοποιημένες μπαταρίες μακριά από χώρους υγειονομικής ταφής.

Οι ανακυκλωτές μπαταριών δεν ανακατασκευάζουν τις φθαρμένες μπαταρίες. Εξάγουν τα κρίσιμα υλικά για να φτιάξουν νέες μπαταρίες. Τα πιο πολύτιμα από αυτά τα υλικά είναι το νικέλιο, το μαγγάνιο και το κοβάλτιο. Λόγω του τρόπου κατασκευής σχεδόν όλων των μπαταριών EV, με χιλιάδες μεμονωμένες κυψέλες συνδεδεμένες σε ένα μεγάλο επίπεδο πακέτο, η εξαγωγή τους παρουσιάζει οικονομικό πρόβλημα. Εάν η διαδικασία ανακύκλωσης είναι υπερβολικά περίπλοκη και εντατική εργασία, τα ανακυκλωμένα ορυκτά μπορεί να κοστίζουν περισσότερο από αυτά που εξορύσσονται πρόσφατα.

Όσο συναρπαστικό κι αν ακούγεται το μέλλον των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η εμφάνισή τους έχει τεράστιο περιβαλλοντικό κόστος. Oι μπαταρίες ιόντων λιθίου έχουν περιορισμένη διάρκεια ζωής και ως εκ τούτου πρέπει να αντικατασταθούν.

Η Li-Cycle Holdings είναι μια καναδική επιχείρηση που ιδρύθηκε το 2016 και έχει την έδρα της στο Τορόντο του Καναδά.
Η Li-Cycle δραστηριοποιείται στην ανάκτηση μπαταριών ιόντων λιθίου και στην επιχείρηση ανακύκλωσης μπαταριών ιόντων λιθίου στη Βόρεια Αμερική. Η εταιρεία προσφέρει ένα μείγμα υλικών μπαταριών καθόδου και ανόδου, συμπεριλαμβανομένων λιθίου, νικελίου και κοβαλτίου, καθώς και γραφίτη, χαλκού και αλουμινίου και μέταλλα χαλκού και αλουμινίου. Παρέχει επίσης προϊόντα κόμβου, όπως ανθρακικό λίθιο, θειικό κοβάλτιο, θειικό νικέλιο και ανθρακικό μαγγάνιο.

Η Li-Cycle χρησιμοποιεί ένα μοντέλο ανακύκλωσης Spoke-and-Hub δύο σταδίων.
Σπάει τις μπαταρίες στα Spoke (ακτίνες) και ανακτά λίθιο, κοβάλτιο, νικέλιο και μαγγάνιο από αυτά στα Hubs για να στείλει το ανακτημένο υλικό πίσω στους παραγωγούς μπαταριών.

Η εταιρεία αγωνίζεται να δημιουργήσει το δίκτυο Spoke της. Αυτές οι εγκαταστάσεις μετατρέπουν τις μπαταρίες και τα σκραπ σε μαύρη μάζα, ενώ το Hub του θα επεξεργαστεί τη μάζα σε λίθιο, κοβάλτιο και νικέλιο. Το έπαθλο εδώ είναι τεράστιο καθώς περίπου 15 εκατομμύρια τόνοι χρησιμοποιημένων μπαταριών ιόντων λιθίου αναμένεται να φτάσουν στο τέλος της ζωής τους έως το 2030. Η αντιμετώπιση αυτού του περιβαλλοντικού ζητήματος θα αποτελέσει μια τεράστια οικονομική ευκαιρία για τον κύκλο λιθίου καθώς η παγκόσμια μετάβαση προς την πράσινη ενέργεια οδηγεί μεγάλη ζήτηση για κρίσιμα μέταλλα μπαταρίας.

Η Li-Cycle διαθέτει επί του παρόντος τέσσερα επιχειρησιακά Spoke στη Βόρεια Αμερική με συνολική ετήσια συνολική ικανότητα επεξεργασίας 51.000 τόνων. Τα spoke βρίσκονται στο Kingston του Οντάριο, στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης, στο Gilbert της Αριζόνα και στην Tuscaloosa στην Αλαμπάμα.

Η εταιρεία κατασκευάζει επί του παρόντος άλλα τρία Spoke στη Γερμανία, τη Γαλλία και τη Νορβηγία για επιπλέον 50.000 τόνους ετήσιας ικανότητας επεξεργασίας. Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της ικανότητας επεξεργασίας πρόκειται να κυκλοφορήσει φέτος εκτός από το Spoke στη Γαλλία, του οποίου η κύρια γραμμή στοχεύει να τεθεί σε λειτουργία το πρώτο εξάμηνο του 2024. Συνολικά, η Li-Cycle πρόκειται να δει τη συνολική της ικανότητα επεξεργασίας να αυξάνεται σε 106.000 τόνους ετησίως, καθώς το spoke του Ontario είναι επίσης προγραμματισμένο για αναβάθμιση.

Η Li-Cycle ισχυρίζεται ότι μπορεί να πετύχει ποσοστό ανάκτησης 95% των υλικών της μπαταρίας χρησιμοποιώντας μια διαδικασία ανάκτησης υδρομεταλλουργικών πόρων. Οι ανακυκλωμένες μπαταρίες τεμαχίζονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία στις εγκαταστάσεις Spoke. H προκύπτουσα "μαύρη μάζα" παραδίδεται στη συνέχεια στο Hub της εταιρείας, όπου εξάγεται λίθιο, νικέλιο, κοβάλτιο και άλλα υλικά μπαταριών. 

Η Li-Cycle συνεργάζεται με περισσότερες από 100 εμπορικές εταιρείες για την απόκτηση υλικών, συμπεριλαμβανομένων των LG και Mercedes- Benz Group AG.

Για την ώρα η Li-Cycle δεν έχει έσοδα και οι πωλήσεις αναμένονται να ξεκινήσουν μόλις το Rochester Hub τεθεί πλήρως σε λειτουργία.

Rochester Hub και ανάκτηση μπαταρίας.
Το κύριο προϊόν παραγωγής των Li-Cycle's Spokes είναι η μαύρη μάζα, που αποτελείται από εξαιρετικά πολύτιμα κρίσιμα μέταλλα, συμπεριλαμβανομένου του λιθίου, του κοβαλτίου και του νικελίου, τα οποία η Εταιρεία θα μετατρέψει σε υλικά ποιότητας μπαταρίας στην πρώτη της εμπορική εγκατάσταση Hub στη Βόρεια Αμερική.

Η εγκατάσταση Hub βρίσκεται υπό κατασκευή στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης και η Li-Cycle αναμένει ότι θα είναι σε θέση να επεξεργάζεται 35.000 τόνους μαύρης μάζας ετησίως, με υλικά μπαταρίας που ισοδυναμούν με περίπου 225.000 EVs.

Η Li-Cycle στοχεύει να ξεκινήσει τη λειτουργία του Rochester Hub έως το τέλος  του 2023. Το Rochester Hub αναμένεται να είναι η πρώτη εμπορική εγκατάσταση ανάκτησης πόρων μπαταριών υδρομεταλλουργικής και η πρώτη πηγή παραγωγής ανθρακικού λιθίου για ανακυκλωμένη μπαταρία στη Βόρεια Αμερική.

Η έναρξη των εμπορικών δραστηριοτήτων από τον κόμβο του Ρότσεστερ θα αποτελέσει ορόσημο για τη Li-Cycle και θα επέτρεπε στην εταιρία να αρχίσει να πραγματοποιεί πραγματικές πωλήσεις από τα πολυετή εμπορικά συμβόλαιά που έχει κλεισμένα.

Το έργο παραμένει εντός χρονοδιαγράμματος και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στα τέλη του 2023 με το κόστος κατασκευής εντός του προϋπολογισμού, που τείνει στο υψηλότερο άκρο του εύρους των 486 έως 560 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το Rochester Hub, έχει σχεδιαστεί για να επεξεργάζεται έως και 35.000 τόνους μαύρης μάζας ετησίως.

  • σημάδι ελέγχουΤο Rochester Hub αναμένεται να είναι η πρώτη εμπορική εγκατάσταση ανάκτησης πόρων μπαταριών υδρομεταλλουργικής και η πρώτη πηγή παραγωγής ανθρακικού λιθίου για ανακυκλωμένη μπαταρία στη Βόρεια Αμερική

Η εταιρεία υπολογίζει μεταξύ 42.000 και 48.000 τόνους ετησίως σε παραγωγή θειικού νικελίου, 6.500 έως 7.500 τόνους ετησίως σε παραγωγή θειικού κοβαλτίου και 7.500 έως 8.500 τόνους ετησίως σε παραγωγή ανθρακικού λιθίου. Ως εκ τούτου, τα πιθανά στοιχεία εσόδων αρχίζουν να φαίνονται σημαντικά μόλις συγκρίνουμε τις προβλεπόμενες τιμές στο τέλος του έτους για αυτά τα μέταλλα με το ισοδύναμο μετάλλου της παραγωγής Li-Cycle Hub.

Η εταιρεία παρέχει ορισμένα προβλεπόμενα στοιχεία για την τιμή ανά τόνο. Σύμφωνα με αυτές τις τιμές τα έσοδα για το δημοσιονομικό έτος 2024 θα μπορούσαν να καταδείξουν πωλήσεις περίπου 182 εκατομμυρίων δολαρίων μόνο από πωλήσεις Νικελίου και περίπου 51,5 εκατομμυρίων δολαρίων από πωλήσεις Cobalt.

Ωστόσο, οι πραγματικές τιμές των μετάλλων στο τέλος του 2024 θα μπορούσαν να είναι σημαντικά χαμηλότερες από τις προβλεπόμενες εκτιμήσεις της εταιρίας και η παραγωγή από το Rochester Hub θα μπορούσε επίσης να υπόκειται σε ορισμένα σημεία συμφόρησης που δεν αντανακλούν τις προσδοκίες της διοίκησης για την παραγωγή.

Για την ώρα η Li-Cycle δεν έχει έσοδα και οι πωλήσεις αναμένονται να ξεκινήσουν μόλις το Rochester Hub τεθεί πλήρως σε λειτουργία. Επίσης η εταιρία ανακοίνωσε σχέδια για ένα δεύτερο εμπορικό Hub στην Ιταλία. Αυτό θα γίνει μέσω συνεργασίας με την Glencore. Αναμένεται ότι ο νέος κόμβος θα έχει ικανότητα επεξεργασίας μεταξύ 50.000 και 70.000 τόνων μαύρης μάζας ετησίως.

Στις 9 Μαΐου 2023, η Li-Cycle ανακοίνωσε ότι η Εταιρεία έχει υπογράψει Επιστολή Πρόθεσης με την Glencore, μια από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως διαφοροποιημένες εταιρείες φυσικών πόρων στον κόσμο, για να μελετήσει από κοινού τη σκοπιμότητα και αργότερα να αναπτύξει μια νέα εγκατάσταση Hub στο Portovesme της Ιταλίας. Το Hub θα παράγει κρίσιμα υλικά μπαταρίας, όπως νικέλιο, κοβάλτιο και λίθιο από ανακυκλωμένο περιεχόμενο μπαταριών. Η Li-Cycle και η Glencore θα ξεκινήσουν από κοινού ένα DFS για αυτό το έργο στα μέσα του 2023, με αναμενόμενη ολοκλήρωση έως τα μέσα του 2024.


Η Li-Cycle είναι μια εταιρία σε πρώιμη φάση. Επομένως είναι ζημιογόνος εταιρεία και εφόσον ακόμη δεν έχει ουσιαστικά ξεκινήσει δραστηριότητα, ώστε να έχει έσοδα, εμφανίζει συσσωρευμένες ζημιές 332,4 εκατομμύρια δολάρια.
Τα ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονται σε 409,2 εκατομμύρια δολάρια. Το σύνολο των υποχρεώσεων είναι 388,6 εκατομμύρια δολάρια, όπου τα 334,7 είναι μακροπρόθεσμο χρέος, με το μεγαλύτερο μέρος του να είναι μετατρέψιμο σε μετοχές.
Ειδικότερα :

  • 110,2 εκατομμύρια δολάρια έχουν τιμή μετατροπής περίπου 13,43 ανά κοινή μετοχή.  Εάν η τιμή της μετοχής της Li Cycle είναι μεγαλύτερη ή ίση των 17,46 δολαρίων για 20 συνεχόμενες ημέρες μπορεί να αναγκάσει την μετατροπή των ομολογιών. Λήξη ομολογιακού δανείου 29 Σεπτεμβρίου 2026.
  • 208,1 εκατομμύρια δολάρια έχουν τιμή μετατροπής περίπου 9,95 ανά κοινή μετοχή. Λήξη ομολογιακού δανείου 31 Μαΐου 2027.


198 σχόλια:

  1. Ανακύκλωση μπαταριών και ανάκτηση τους. Είναι άραγε ένα ''στοίχημα'' που θα βγεί ή τελικά το κόστος εξόρυξης πρώτων υλών θα είναι χαμηλότερο απο το κόστος ανάκτησης?
    Aυτό το ερώτημα θα απαντηθεί στο σύντομο μέλλον και αν είναι συμφέρον να ανακτούνται οι μπαταρίες τότε η Li Cycle θα έχει το μεγάλο κέρδος της ''πρώτης κίνησης''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κ Τάκη καλησπέρα. Μια ερώτηση. Βλέπωντας το ράλι που πραγματοποιούν τα σχιστομάτικα ΕVs (αρχικά Li κ τώρα πολύ δυνατά Xpeng, Nio) θα ήθελα αφενός μια άποψη, αφετέρου τη γνώμη σας για την Psny (νομίζω έχετε/είχατε κ θέση). Κοίταζα παράλληλα lucid, rivian αλλά εκεί έχω εστιάσει.

    Επίσης θέλω την άποψη σας, αν έχετε, για την Τilray (στην οποία έχω πάρει μια θέση από τα επίπεδα του 1.6), όπως και μια τεχνική μάτια από τον φίλο ΤΕΟ ή όποιον άλλον. Θεωρώ ότι όποιος θέλει να έχει έκθεση στον κλάδο αξίζει ένα focus στη συγκεκριμένη.

    Τέλος θα ήθελα την άποψη σας για την Stem στην οποία έχω κ εγω θεση αλλά παρατηρώ γενικότερα μια αδυναμία στα 7$ και μια δυσκολία γενικά στον τρόπο που κινείται. Αν θυμάμαι αναφέρατε ότι έχετε μακροπρόθεσμη στόχευση στη συγκεκριμένη με αρχικό στόχο τα 20$ αλλά όχι μπαούλιασμα όπως στην αγαπημένη Upstart? Άρα κοιτάμε τα αποτελέσματα αρχικά του Αυγούστου κ βλέποντας και κάνοντας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα κύριε Ανδρέα

      Εγώ από τα λάθη μου μαθαίνω και προσπαθώ να μην τα επαναλαμβάνω. Αυτό πιστεύω με κάνει σοφότερο και ικανότερο στις χρηματαγορές.
      Να σας γράψω μερικές κουβέντες από την οπτική μου και ελπίζω να μην κάνω καινούργια λάθη.
      ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
      Θεωρώ ότι ο νούμερο 1 παίκτης στην αγορά θα είναι η Τέσλα, η οποία θαρρώ ότι είναι και φτηνά αποτιμημένη με βάση το μέλλον που έρχεται. Ο μεγάλος νικητής θα είναι αυτός που πρώτος θα πετύχει την πλήρη αυτονομία. Νομίζω ότι στο τέλος θα μείνει μόνη της η Τέσλα κανά δύο Ιαπωνέζικες εταιρίες και άλλες τόσες Γερμανικές.
      Για Κινέζους ούτε καν το συζητάω. Όταν βλέπω Κινέζικη εταιρία, απλά την προσπερνάω. Δεν θα μυρίζω κάθε φορά τα νύχια μου τι θέλει να πράξει το Κινέζικο καθεστώς και που είναι η αλήθεια και που το ψέμα.
      Άρα είμαι με την Τέσλα η οποία κάνει μεγάλη μαγκιά .... ρίχνει τις τιμές των EVs σε σημείο που δύσκολα κάποια νεοσύστατη εταιρία θα μπορέσει να την ανταγωνιστεί. Κάτι Rivian και Lucid τις έχει για μεζεδάκια. Με μεγάλα χρέη, δίχως ρευστότητα και διαρκώς αυξήσεις κεφαλαίου δύσκολα θα επιβιώσουν. Ίσως κάτι μπορεί να πετύχει η Polestar επειδή ήδη βρίσκεται σε παραγωγή ... αλλά ακόμη και αυτή καίει χρήμα και ματώνει καθημερινά.
      Αντιμετώπισα την Polestar ως trade, βραχυχρόνια τοποθέτηση και μπαινοβγαίνω όποτε κρίνω ότι έχω περιθώρια ενός καλού κέρδους.

      Κάνναβη
      Η αγορά κάνναβης ακόμη δεν έχει ρυθμιστεί και για καμιά ακόμη 10ετία θα είναι έτσι. Οι εταιρίες ματώνουν. Οι φόροι υπέρογκοι και η μία εταιρία μετά την άλλη, αν δεν βρίσκουν κεφάλαια να παραμείνουν εντός της αγοράς, θα χρεοκοπούν.
      Μόνο GTBIF ... αν κάποιος θέλει να παίξει/επενδύσει στην αγορά κάνναβης. Είναι ίσως η μόνη που έχει καλές χρηματοροές και κερδοφορία. Όλες οι άλλες, όποτε ανοίγω sec τους πονάνε τα μάτια μου απο τις ζημιές.

      Για τη STEM θα δούμε. Όλα θα παιχτούν αν η Athina μπορεί να κάνει σωστή διαχείριση της αποθήκευσης ενέργειας. Αν λειτουργεί ο αλγόριθμος θα απογειωθεί η μετοχή. Εδώ να θυμίσω ότι η Blue Orca έχει αμφιβολία επι του θέματος.
      Για τη STEM θα έλεγα, ότι ίσως τα αποτελέσματα του 2023 συνολικά μπορεί και να μας κάνουν σοφότερους.

      Διαγραφή
    2. Δυστυχώς έχασα τη Fluence ... όταν έχει τέτοιους στρατηγικούς εταίρους η αγορά να πάει να ''μαμηθεί''!!

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα κ Τάκη και στην παρέα. Το κόστος από το περιβαλλοντικό αποτύπωμα(βλέπε ρύπους ) , θα είναι το κίνητρο ...Βέβαια μέχρι να προχωρήσει αντίστοιχη θεσμοθέτηση, οι insiders θα έχουν κάνει τα κουμάντα τους. Προς τα παρών δείχνει να κινήται τασικά με τα ev..Πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση . Για τον φίλο , η TLRAY , είναι rsi , για τον δείκτη , που φαίνεται όντως να έχει βρεί τον πάτο...Η εταιρεία βέβαια, είναι σε συνεχές dillution και μόνο τασικά μπορώ να την δώ. Δεν συζητώ για τις υπόλοιπες. Η απελευθέρωση πάντως στις ΗΠΑ, προχωράει κανονικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα. Έχετε κάποια άποψη για εταιρείες ναυτιλιακές,τανκερς κλπ ελληνικών συμφερόντων εισηγμένες στην Αμερική; Τελευταία αρχίζω παρατηρώ θεμελιωδη και μου βγαίνει το ένα μετά το άλλο τελευταία με stealth gass στα 2.7 του βαφεία..Πρώτα με impp του ιδιου.Αξίζει να κάνουμε διασπορά σε αυτές τις εταιρείες τώρα που έχουν έκρηξη κερδών ; Εξάλλου το χαα πλέον δεν το λες και τζάμπα..Τροφή για σκέψη ευχαριστώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://www.google.com/finance/quote/PSHG:NASDAQ

      Διαγραφή
    2. Αυτή τώρα εμένα γιατί μου φαίνεται για πολλά Χ..Μόλις 11εκ. κεφαλαιοποίηση και έχει εξαυλωθεί ως το 21 είχε ζημιές ωστόσο ταμείο 74εκ :https://www.naftemporiki.gr/maritime/1498842/alma-stin-kerdoforia-tis-performance-shipping/

      Διαγραφή
    3. Ο πατριάρχης δίνει και καλά μερίσματα σύμφωνα με google:https://www.google.com/finance/quote/DSX:NYSE

      Διαγραφή
    4. Aφού σας γιάλισε ... για εμένα μπαίνετε, να μην πω ότι έπρεπε να είχατε ήδη μπει.
      Προσωπικά, εγώ Έλληνες δεν ακολουθώ, ειδικα στα ναυτιλιακά, όπου το μυαλό τους ειναι στο παίγνιο.

      Διαγραφή
    5. Πάντως, εδώ τώρα, μου βγάζουν ότι τα πλοία είναι σκουπιδαριά και ότι πρέπει να προχωρήσει σε ανανέωση στόλου.

      Διαγραφή
    6. Ευχαριστώ Κε Τάκη έχω πάρει μια μικρή θέση

      Διαγραφή
    7. Από πού πληροφορήθηκατε για τον στόλο αν επιτρέπεται;

      Διαγραφή
    8. https://www.sec.gov/Archives/edgar/data/1481241/000114036123036514/brhc20056548_ex99-1.htm

      Διαγραφή
    9. Pshg Για να δούμε αν καταφέρει να σπάσει το 1.2 θα ανοίξει ο δρόμος.

      Διαγραφή
    10. https://www.naftikachronika.gr/2023/08/28/i-ependysi-psifos-empistosynis-tou-g-oikonomou-stin-performance-shipping/

      Διαγραφή
  5. Καλησπερ παιδια ..!
    Κ.Τακη...κοιταξε λιγακι με μεγαλη σοβαροτιτα (πλιζ) τη LILIUM....τεχνικα ειναι σε σημείο εκκίνησης για ενα trade -target x5-χ6,,,,,,,Διαβαζω καλα σχολια απο σοβαρούς !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόλις μπήκα κύριε Τεο στο 1,3.
      Γερμανοί είναι ... είναι μέσα και οι φουσκαδόροι της Oppenheimer ... μέσα και ο BRiley ... σιγά μην λείψω εγώ. Πάνε σε εκδοση μετοχων για να βρουν φραγκα. Τα 2 δολάρια λέω ότι τα έχουμε.

      ΚΑΛΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ να εχουμε 😍😍😍

      Διαγραφή
    2. 6$ στη τσέπη λεω εγω......και αυτο ειναι πολυ λιγοτερα απ οτι βλεπει το τσαρτ μου...χεχεχεχεχε

      Διαγραφή
    3. Πάνε για παίγνιο πάντως ... καρχαρίες βλέπω. Λεφτά βαζουν. Θα θέλουν και να πάρουν

      Διαγραφή
  6. Αφού χάσαμε την Joby Aviation ας πάμε Lilium ... την είχα κατατάξει 2η στη λίστα.
    Ισχυρίζεται ακόμη και τώρα ότι το EVTOL της θα είναι έτοιμο του 2024!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε ΤΕΟ
      Στο 1,3 έβαλαν τα φράγκα οι καρχαρίες.
      Από πίσω και ο Τακαρος. Βδέλλα !!!

      Διαγραφή
    2. Κύριε Νek χάθηκαν πολλά λεφτά από όσουν μπηκαν σε spacs και δεν βγήκαν ... μάλιστα ορισμένα κατέρρευσαν μέχρι σημείου χρεοκοπίας. Μάτσο οι επενδυτές που ρίχναν τα πονταρίσματα τους.

      Η πλάκα είναι ότι τώρα θα δώσουν άφθονο χρήμα ... όμως ο λαός είναι στην απόξω. Και ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ!!

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα. Κ Τάκη θεωρώ ότι η καλύτερη περίπτωση στον κλάδο είναι η Blade Air Mobility. Την έχω παίξει αρκετά το παρελθόν όταν υπήρχε hype κ αν θυμάμαι καλά αγόραζε συνεχώς κ η Κ. W.
      Δείτε την λίγο κ τα λέμε πάλι.
      Επίσης περίπτωση που κοιτάζω εκ νέου είναι η Sea.

      Διαγραφή
    4. Συμφωνώ κύριε Ανδρέα ότι η Blade είναι πιο στέρεα με δυνατό Ισολογισμό και επενδύεται και μακροπρόθεσμα.
      Είναι όπως η GTBIF στις μαριχουάνες.
      Εδώ κάτω είναι φθηνή, την παίρνεις και κοιμάσαι ήσυχος ότι θα ξαναδεί η μετοχή τιμές μεγαλύτερες του 10.
      Όμως με τη Blade δεν παίζει τα Evtols ... παικτικά μπήκα στη Lilium και βραχυπρόθεσμα. Επειδή του άρεσε το διάγραμμα του κύριου ΤΕΟ και εφόσον οι καρχαρίες έβαλαν σχεδόν μισό δις δολάρια εδώ στο 1,3.
      Τα EVTOLs είναι ΘΑ, ΘΑ και ΘΑ .... κάποιες μπορεί και να χρεοκοπήσουν και να μην υπάρχουν αύριο. Και όποια υπάρχει με τόσα dilution δεν γνωρίζουμε αν έχουν την κατάλληλη κερδοφορία για να είναι συμφέρουσες οι επιλογές των μετοχών στις σημερινές τιμές.
      Για το παίγνιο και μόνο Evtols!!!
      Καλό μας ταξίδι.

      Διαγραφή
    5. Aντί για SE ... θα προτιμούσα να έπαιζα JMIA, ίσως αν εμφανιζόταν ο κύριος ΤΕΟ και έδινε σύνθημα διαγράμματος θα όρμαγα δίχως 2η σκέψη. Για ρη JMIA μιλώ ...

      Διαγραφή
    6. το πρωί την κοιτούσα κ Τακη! είχε δώσει συγκινήσεις μεγάλες στο παρέλθον θυμάστε??

      Διαγραφή
    7. Δείτε λίγο κ την Coupang (άλλο μέγεθος βέβαια).
      Τεχνικά βλέπω ότι σπάσει ανοδικά ένα τρίγωνο και πάνω από το 18 δείχνει να απελευθερώνεται (ασ το δει κ ο κύριος ΤΕΟ) και βλέπω τρομερή βελτίωση σε operating income και positive operating cash flows.

      Διαγραφή
    8. Κύριε Τάκη την GTBIF την βγάζει η Degiro με κωδ. R9U2 και νόμισμα ευρώ. Είναι η ίδια εταιρεία εισηγμένη και Ευρώπη; Υπάρχει κάποια διαφορά; Ευχαριστώ εκ των προτέρων

      Διαγραφή
    9. Η μετοχή είναι αυτή
      https://finance.yahoo.com/quote/GTBIF?p=GTBIF&.tsrc=fin-srch

      και διαπραγματεύεται εξωχρηματιστηριακά μέσω OTC.

      Διαγραφή
    10. και στο Καναδικό χρηματιστήριο με τον κωδικό GTII.CN

      Διαγραφή
  7. Καλησπέρα. Την πιο κατω πως την βλέπετε? Ισως ακολουθησει την πορεια της NVIDIA? https://finance.yahoo.com/quote/ANET?p=ANET

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_a40ac7018c822839e71f0db54adb5b1f.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γράψτε μας και την τιμή στόχο που δίνει η σφήνα.
      16? 18?

      Διαγραφή
    2. Δεν πιστευω στην τιμη στοχο (γενικα) φιλε μου...... θεωρητικά υπάρχει η τιμή στοχος ,αλλα πρακτικά ανάλογα απ τη θετική παρέμβαση δεν μπορεις να τη πιασεις ποτέ , με αποτέλεσμα να χασεις το trade soy ,η κανοντας τρομερά λάθη περιμένοντας μεσα στη διόρθωση για πιο ψηλά νουμερα (βασει στοχου)

      Διαγραφή
    3. κατα τ΄αλλα πως ειναι με τα θεμελιώδη η εταιρία...?

      Διαγραφή
    4. Όχι και πολύ καλά ... δεν θα τρελαινόμουν, αλλά αν ήθελα μια μετοχή αυτού του κλάδου μάλλον θα ήταν η Protera και η Polestar ... εκτος συναγωνισμού βεβαίως ο Ήλον.

      Αφήστε να τη δω καλύτερα ... γιατί τρέχει ανοδικά;

      Διαγραφή
    5. γιατί τρέχει ανοδικά....??? xexexexexxe...το λεει το τσαρτ ,τελειωσε ο χρονος μεσα στο πτωτικο τρίγωνο και αυτο εκλαμβάνεται σαν long term seller's capitulation

      Διαγραφή
    6. τωρα κανονικα το μήνυμα (SIGNAL) δόθηκε ΜΠΕΣ ΜΕΣΑ.....αλλα θα πρεπει να κανει ρετεστ με επιτυχία πανω απ τη πτωτική γραμμή που έσπασε.. περιξ 1.55-1.60......και να μη το παραβιάσει πιο κατω αλλα να φυγει σφαιρα πανω
      Αλλα μπορει να συνεχίσει απο τωρα πάνω σαν να μην υπάρχει αυριο (ο βαθμος της θετικης παρεμβασης το κρίνει αυτο)

      Διαγραφή
    7. κ. Τάκη, κ. Τεο δες τε και αυτήν γιατι τρέχει και δεν λεει να σταματησει για λιγο μπας μπω και εγώ...! https://finance.yahoo.com/quote/ANET/key-statistics?p=ANET

      Διαγραφή
    8. https://finance.yahoo.com/news/arista-networks-anet-q2-earnings-214508055.html

      Διαγραφή
    9. Για Proterra μου λένε retest στο 1,84 και οι στόχοι είναι 5, 12, 22

      Διαγραφή
    10. https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_85ba4748079df4499f5e235d6325aabe.png

      Διαγραφή
    11. Kύριε olymp
      Απο νούμερα καλή είναι. Τσιμπημένη η αποτίμηση βεβαίως, αλλά έτσι ... αν κάτι αξίζει θα το πάρεις είτε ακριβούτσικα, είτε με ρίσκο.
      Αν την ξέρετε την εταιρία και βλέπετε ΑΝΑΠΤΥΞΗ εμπρός της την αγοράζετε.
      Εγω δεν την ξέρω ...
      Τώρα διαγραμματικά, δύσκολα θα σας πει κάποιος κάτι.
      Είναι σε ιστορικά υψηλά όλων των εποχών και ελναι ΑΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΤΑ ΤΑ ΝΕΡΑ. Όπου θέλει πάει ....

      Διαγραφή
    12. Στα EVs ειμαι ΝΙΟ, Stem και αρκετα μικροτερη θεση.. NIU. NIU παμφθηνη αλλα φτερο στον ανεμο. NIO νομιζω εχουμε να κανουμε με χρυσωρυχειο, εδω ειμαι σιγουρος για νεα υψηλα εν καιρω.. μια Τεσλα στα γεννοφασκια της. Stem θα δουμε.. υπαρχει ρευμα στο τομεα! Προτερα εχω παρει τις ζημιες μου και εχω αποχωρησει, ακομα εντονα αρνητικα γκρος μαρτζιν, δανεισμος στην ανιουσα, κασερι στη κατιουσα και 3 συνεχη τριμηνα μειουμενα εσοδα.

      Διαγραφή
  9. K Teo δες τη Jumia που είπε κ ο κ Τάκης γιατί αν είναι κ τεχνικά για πάνω αν για να ξεκινήσει θα γίνει ✈️
    έχουμε ασχοληθεί εδώ μέσα κ στο παρελθόν.
    Thanks in advance

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αλλα εχω και μια καλύτερη..Baozun

      Διαγραφή
    2. Thanks!!
      Δεν την ξέρω θα την κοιτάξω. Jumia ναι.. την είχαμε συζητήσει εδώ όταν ξεκιναγε, είχε κάνει ένα ράλι μέχρι τα 20+ θυμαμαι μετα γύρισε κ μετά απογειώθηκε μέχρι τα 60+

      Διαγραφή
  10. K Tακη thanks για τον Λάζαρο αν κ είχα προβληματισμούς μπήκα όταν σας ρώτησα. Έχω δει ένα όνειρο μήπως κάποιος από τους πολύ μεγάλους θελήσει είτε να επενδύσει είτε να τον εξαγοράσει εν καιρώ.. αν βεβαίως πουλάει αυτός γιατι.μονο αγοράζει. Κάτι για 50-60-70 δολάρια τιμές έγραφε σε κάποια ανακοίνωση του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΣΕΡ ΤΑΚΗ.....πολλά μποφόρ το μελτέμι....UPST!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα έχει πλάκα σήμερα αν βγει καμία είδηση για να επουλώσει το τρομοκρατικό της Fitch!!!!
      Σε κάθε περίπτωση πάντως, τις διορθώσεις καλό είναι κανείς να τις τις αφήνει να τρέξουν πριν αρχίσει τα ψώνια, λέω εγώ τώρα.
      Την STEM πχ, αν πάει κάτω από 5,70$, νομίζω αξίζει να την ανταμώσει κανείς.
      Τις ευλογίες μου....

      Διαγραφή
  12. K Tακη μια ερώτηση. Εδώ στα δικά μας ασχολείστε καθόλου?
    Ρωτώ γιατί αν θυμάστε πέρυσι σας είχα γράψει για τη δική μας περίπτωση τη ΜΟΗ στα επίπεδα των 13€ την οποία είχα αγορασει και δεν πήρα απάντηση φυσικά.
    Από τότε άλλαξαν πολλά βέβαια και είχαν μεγάλη κούρσα τόσο οι τράπεζες όσο κ μεγάλα χαρτιά κ Ομίλοι με πρωταγωνιστή τον Μυτιλο, το Βακάκη και τους Στασινόπουλους (οι οποίοι δεν ενδιαφέρονταν ποτέ για τις μετόχες αλλά έχει αλλάξει κ σε επίπεδο Ομίλου η κατάσταση αν ρωτήσετε θα μάθετε παλιός είστε στην πιατσα).

    Το θέμα είναι άλλο.. από εδώ κ πέρα βλέπετε κάτι που να έχει ενδιαφέρον να ασχοληθεί κανείς? Γιατί οι τιμές από το 2016 που ασχολούμαι πλέον επαγγελματικά εκ νέου σε καθημερινή βάση έχουν αλλάξει πολύ.. τότε συνεχώς γράφαμε για περιπτώσεις
    κάποιες δώσαν πολλά.λεφτα κάποιες.δεν μας βγήκαν όπως η Φριγο (να τα λέμε κ αυτά).
    τώρα ψάχνω να βρω κάτι και δεν.. χαρτιά που έκανα κάτω από 30 λεπτά έχουν πια πάει επί 10..
    Γι αυτό βέβαια έχουμε μετακινηθεί στην Αμερική με τρομερά μεγαλύτερο ρίσκο αλλά κ δυνητική απόδοση.

    Μια περίπτωση εδώ στην οποία έχω θέση και διαβάζω κ σοβαρές αναλύσεις από ανθρώπους με λεφτά κ επαφές στο εξωτερικό οι οποίοι θυμάμαι έγραφαν αρχικά για την Τέρνα κ αργότερα για το Μυτιλο (καταλαβαίνετε νομίζω δεν χρειάζεται να γράψω όνοματα) είναι η ΑΡΑΙΓ η οποία φυσικά κ αυτή λόγω της συγκυρίας είχε διαλυθεί.
    Διαβάζω προσεκτικά τις αναλύσεις κ απο ξένους οίκους κ έχω την αίσθηση ότι την πλασάρουν για νέο
    Μυτιλο σε βάθος χρόνου...

    Οτιδήποτε θέλετε να αναφέρουμε ευπρόσδεκτο κ ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελλάδα τέλος μόνο πωλήσεις. Όταν λέω κάτι κύριε Ανδρέα το κάνω και δύσκολα αλλάζω άποψη. Τις προάλλες έφυγα και απο ΣΠΕΙΣ ... τους τα φόρτωσα στο 9,6 και χαιρέτησα.
      Εδώ μόνο για διακοπές .... και αυτές μόνο όπου δεν σου πιάνουν τον κόλο οι Ελληναράδες.

      Διαγραφή
    2. Σεβαστό κ. Τάκη δεν θέλω να πλατιασω απλά μου κάνει εντύπωση πως γίνατε τόσο αρνητικός..και το λέω αυτό γιατί είστε από τους παλιότερους κ πραγματικούς γνώστες.

      Το μόνο που θα πω εδώ είναι ότι η Ελλάδα είναι κουραστική..ναι μεν δεν θα χάσεις πολλά όπως στην Αμερική αν κάνει λάθος εκτίμηση αλλά είναι πολύ χρονοβόρος και ψυχοφθορος ο χρόνος (όπως λέτε τα ζώα μου αργά). Κάι πραγματικά πολλά λεφτά βγαίνουν μια φορά στα ποσά χρόνια όταν όλοι αδειάζουν σα να μην υπάρχει αύριο κ άντε φτου και από την αρχή πάλι.


      Διαγραφή
    3. Κύριε Ανδρέα δεν απορρίπτω καμιά αγορά.
      Αν στην Ελλάδα βρω κάποια εταιρία που έχει το growth να μου κάνει το Χ10 (να συμβιβαστώ και με ένα Χ5) σε 2 χρόνια, άντε και λίγο παραπάνω ... εδώ είμαι και θα της επενδύσω ένα κεφάλαιο. Το κακό θα είναι ... αν είναι πολύμικρή, δύσκολα θα μπώ, δυσκολα θα βγω. Αλλά το ξεπερνάω αυτό ...

      Διαγραφή
    4. ΑCAG κ Τάκη? Ο πρώην Λύκος εισηγμένη πλέον σε 2 χρηματιστήρια, σε κλάδο με ενδιαφέρον κ υψηλούς πολλαπλασιαστές κ αφεντικό που ναι μεν βγάζει το χτικιο αλλά είναι κ παίχτης. Όλος ο ευρύτερος κλάδος έχει πάρει φωτιά..θυμάμαι αρχές του 2016 να αγοράζω μόνος μου Προφ στα 6 εκατ κεφαλαιοποίηση..

      Διαγραφή
  13. https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_3fe533c2819ca87100be22e895e245ae.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως η Proterra θεμελιωδώς ζορίζεται.
      Ακόμη έχει αρνητικό περιθώριο μεικτού κέρδους. Η ανάπτυξη της δεν πάει όπως είχε προβλεφθεί στο presentation της όταν ήταν σπακ, ενώ και ζορίζεται απο ρευστότητα. Γενικώς υπάρχει μια αιμορραγία.
      Ωστόσο η εταιρία το παλεύει και δεν είναι φούμαρα και μεταξωτές κορδέλες όπως άλλες στο χώρο της που ΔΕΝ ΠΟΥΛΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ.
      Θα ακολουθήσω στο παίγνιο στο 1,6 ... ίσως και 1,7 ... επειδή πιστεύω ότι δεν θα έπρεπε να είναι τόοοοοσο χαμηλά και πιθανολογώ ότι άμεσα θα αναζητήσει κεφάλαια, οπότε θα προχωρήσει σε έκδοση μετοχών.

      Διαγραφή
  14. https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_1fd0b3537620453e5ab69d1092e3c554.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ δεν έχω καμιά ανησυχία ... σχεδόν μισό δις έβαλαν οι καρχαρίες στο 1,3 και ενίσχυσαν την εταιρία.

      Διαγραφή
  15. εγω αντιθέτως ανησυχώ.....το 1.16-1.17 πρέπει να κρατήσει παση θυσία ...με σπασιμο βαζει πλώρη για 0.77.......(η αγορά ειναι σε διόρθωση)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H Lilium απο τι να διορθώσει; Απο το 92% πτώση απο τα υψηλά της;

      Δείτε η ACHR πως το έκανε. Μετα απο 40% άνοδο εντος μιας ημέρας, χαρη μιας ειδησούλας δειτε πως κρατά.

      Διαγραφή
    2. Εγώ κύριε ΤΕΟ σε πτώσεις δε ψωνίζω ... αλλά θεωρώ, πιθανό, αύριο ή μεθαύριο να διπλασιάσω τη θέση μου στη λεγάμενη. Όπου τη βρω.
      Ένα 30% απο εδώ, πιστεύω σίγουρα το έχω. Κοντα στο 2 νομίζω θα τη δω.

      Διαγραφή
  16. https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_a90479ad5acd3209a5490db9cfcc9f4e.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. μου τρωει το χερι μου για μια μετοχή (τεχνικα και μονο ) .................

    Faraday Future Intelligent Electric Inc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι μου θυμίσατε τώρα.
      Τι μάσες ρίξαμε με δαύτη απο προ spac που ήταν!!! πωπωπω

      Αλλά τώρα .... η Proterra είναι blue chip μπροστά της. Εδώ δεν ακολουθώ ... το παίγνιο έχει και όρια.

      Διαγραφή
    2. εγω οπου δω trigger χ2-χ3 ...βουταω και δεν προδικάζω ....xexexexexexe

      Διαγραφή
    3. https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_0b16291c203ff154e8ccee7b2ed78f86.png

      Διαγραφή
  18. https://uploads.disquscdn.com/images/3cf92e5f111b46ec1e2fa1dc3d2c5380574fe26dadb68cec8783b9a66059193f.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η LMND έβγαλε κακά αποτελέσματα και πέφτει έτσι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Lmnd έβγαλε super αποτελέσματα και πέφτει ... η Fustly μέτρια και τρεχει με 1000!!!

      Διαγραφή
    2. κ.Τακη γιατι τραβαει τετοια ζορια πιστευεται σήμερα?

      Διαγραφή
    3. το Loss Gross Ratio ήταν πολύ ψηλά. Στο 94% ... άλλη εξήγηση δεν μπορώ να βρώ. Πάντως από τον ημερήσιο όγκο που κάνει το χαρτί ... δεν δείχνει ακόμη έτοιμο για μια πτήση αλλά UPST!!

      Διαγραφή
    4. Σερ Τάκη με όλη μου την αγάπη...μακριά από ασφαλιστικές πλην ορισμένων θηρίων πχ. ALLIANZ. Το υψηλό LR σημαίνει καταρχήν κακό χαρτοφυλάκιο. Περαιτέρω, έχει ως ακόλουθο υψηλότερο κόστος αντασφάλισης που σημαίνει λιγότερο περιθώριο κέρδους.
      Οι ασφαλιστικές, λόγω αντικειμένου, για λόγους κοινωνικής σταθερότητας, πέρα από τα οικονομικά μεγέθη έχουν και τα εποπτικά. Είναι πολύ αυστηρό το πλαίσιο τους και απαιτεί και "μεγάλες πλάτες" για να μπορέσει μία ασφαλιστική να αντέξει μία αναπτυξιακή πολιτική. Είναι τα μόνα χαρτιά που προσωπικά δεν τα κοιτάω καθόλου τεχνικά.

      Διαγραφή
    5. LMND και εμενα μου εκανε εντυπωση που επεφτε χθες στο after market 7% με τετοια αποτελεσματα....καπου ειδα σημερα οτι εχει ασχημο loss ratio στις ασφαλισεις κατοικιων και θα κανει αυξησεις 30% στα ασφαλιστρα... αρα δεν θα ειναι ανταγωνιστικη .. περαιτερω καποιοι λενε οτι εχει μαζεψει σαβουρα πελατεια , αρα ο αλγοριθμος δεν εχει πετυχει στο underwriting....δεν ξερω αν ισχυει βεβαια...επισης σημερα βγηκε αυτο και πιστευω ειναι ο λογος της διορθωσης https://www.tipranks.com/news/blurbs/morgan-stanley-sticks-to-its-sell-rating-for-lemonade-lmnd

      Διαγραφή
    6. Κύριοι, έχει καταλάβει κάποιος τι είναι ο συνθετικός πράκτορας που λανσάρει;

      Διαγραφή
    7. Κύριοι, μάλλον αντιλαμβάνεστε ότι αυτά που λέτε ότι γράφουν οι memeδες, για lmnd, δεν προκύπτουν από πουθενά.
      Η εταιρία είναι διαταρακτής στις ασφάλειες έχοντας το πλεονέκτημα 1ης κίνησης σε ΑΙ και χρήση αλγορίθμων.

      Οι μεμέδες αγόραζαν στα 180 δολ πριν 2,5 χρόνια δίχως αύριο και σήμερα δεν ξέρουν τι τους φταίει και χωνουν κάνοντας απoτυχημένα trades ... γράφοντας παπαρδέλες.

      Διαγραφή
    8. Οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες αυτοκινήτων στις ΗΠΑ παρουσίασαν αύξηση ρεκόρ στα ασφάλιστρα κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023, σύμφωνα με νέα ανάλυση, αλλά αυτή η ανάπτυξη επισκιάστηκε από τον χειρότερο δείκτη άμεσων ζημιών του κλάδου για ένα πρώτο τρίμηνο σε περισσότερες από δύο δεκαετίες.

      Σύμφωνα με την S&P Global Market Intelligence, τα ασφάλιστρα αυξήθηκαν κατά 7,48 δισεκατομμύρια δολάρια, φτάνοντας τα 76,30 δισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2023 σε σύγκριση με 68,83 δισεκατομμύρια δολάρια την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

      Ένας από τους παράγοντες που συνέβαλαν στην αύξηση των ασφαλίστρων ήταν η συντονισμένη προσπάθεια των ασφαλιστών να αντισταθμίσουν την κλιμάκωση του κόστους απώλειας ιδιωτικών αυτοκινήτων μέσω αυξήσεων των επιτοκίων, ανέφερε η ανάλυση.

      Παρόλα αυτά, ο δείκτης άμεσων ζημιών για τον κλάδο επιδεινώθηκε από 72,4% σε 76,2% κατά το πρώτο τρίμηνο.

      Διαγραφή
    9. Δηλαδή οι memeδες τι μας λένε;
      Να μην κάνει αύξηση ασφαλίστρων η Lmnd?

      Το lGross Loss Ratio είναι ένα προβληματάκι. Στο Q1 2023 η Lmnd είχε 87% ... ότσν ο μεσος όρος του κλάδου ήταν στο 76%.
      Αυτό φτιάχνεται ΚΑΙ με μια μικρή αύξηση ασφαλίστρων.

      Δηλαδή οι memeδες τα θετικά δε τα βλέπουν;

      Διαγραφή
    10. Σερ Τάκη, νομίζω ότι ήμουν σαφής στην ανωτέρω αναφορά μου. Το σκεπτικό μου δεν στηρίζεται στο τι λένε οι memedes (που ούτε γνωρίζω τι λένε) αλλά στην δυσκολία της αρχιτεκτονικής μίας ασφαλιστικής εταιρίας. Προσωπικά δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με την συγκεκριμένη εταιρία, αλλά λόγω μεγάλης εμπειρίας σε ασφαλιστικές εταιρίες, μοιράσθηκα μαζί σας, με συνοπτικό και απλό τρόπο, τα πρόσθετα ρίσκα που πρέπει να λάβει κανείς υπόψη σε μία τέτοια επένδυση. Τέλος από εμένα για το θέμα.

      Διαγραφή
    11. O συνθετικος πρακτορας ειναι μια παραφραση του credit line. Συνολικα 16% η αποδοση του κουπονιου με ωριμανση μεταξυ 2-3 ετων. Το κερδος του ατζεντη θα καταγραφεται λογιστικα ως interest εξου και θα κρυβεται απο τα ebitda. Επιπλεον διαφορα ειναι πως ο synthetic agent εχει το ρισκο της μη αποδοσης του cohort. https://youtu.be/MTDKd0I-4R8?t=640 Το εχω καταλαβει λαθος;

      Φαινεται οτι οπως ειχαν τα πραγματα, δεν θεωρουσαν δυνατο να αποκτησουν το απαιτουμενο scale για κερδοφορια πριν τελειωσουν τα ταμειακα διαθεσιμα. Παντως ο Daniel μιλαει αρκετα στο earnings call για το βαθμο που χανεται το πλεονεκτημα του AI οταν σου δινει προταση για ασφαλιστρα αμεσα, αλλα αυτα θα πρεπει να εγκριθουν και να αναμορφωσουν συμβολαια με lag ανω του ετους. Συμφωνοντας με τις επισημανσεις του Ευλογησον.

      Διαγραφή
  20. μολις αγοράστηκαν 40Κ τεμ FFIE....στο 0.3192..........στοπ λοςς κατω απο 0.30

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Λιλιουμ....Προτερρα....δεν αγγίζω ακομα...αλλα ειναι σε στενη παρακολούθηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eγώ πάλι κύριε ΤΕΟ όπου την βρω την αρπάζω τη Lilium. Να, σήμερα στο 1,23. Θα είναι απο τα πιο εύκολα βραχυπρόθεσμα κέρδη μου.

      Τώρα την άλλη ... να σας πω την αλήθεια την φοβάμαι.

      Διαγραφή
  22. FFIE πανω απο 0.35.....θα φιλήσει το γουαν ντολλαρ ....για να δουμε τι θα δουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_948fc6f8d4955c609c740e3c0533db23.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. https://uploads.disquscdn.com/images/40f83adfc24e302801e267402fbdf69484206616ea3c66352362d6c86c062914.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Κύριοι της ASTS ... σήμερα περιμένουμε ανακοινώσεις ή έχω μπλέξει τις ημέρες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. August 14......!
      Αλλά ότι κ να βγάλει το διάγραμμα είναι χάλια μαυρα

      Διαγραφή
    2. Σήμερα...
      https://www.fcc.gov/news-events/events/2023/08/august-2023-open-commission-meeting

      Διαγραφή
    3. Έτσι κύριε Παναγιώτη.
      Καλά θυμόμουν.

      Περιμένουμε κάτι καλό ή τίποτα το ιδιαίτερο;

      Διαγραφή
    4. AST SpaceMobile to Provide Quarterly Business Update on August 14, 2023 and Provides Preliminary Financial Results for Second Quarter 2023
      Yahoo Finance

      Διαγραφή
    5. Για σήμερα, περιμένουμε την έγκριση μιας αίτησης που είχαν κάνει στην επιτροπή αυτή η AST μαζί με την AT&T τον Μάιο, για να μπορεί η AST να χρησιμοποιήσει ορισμένες από τις συχνότητες της AT&T.
      Όποιος θέλει να διαβάσει πιο πολλά ας δει αυτό το tweet https://twitter.com/spacanpanman/status/1681231637109940224?t=rTUgyiKjoO13hDbdzarBYA&s=19

      Σε γενικές γραμμές όμως, περιμένουμε νέα από τις δοκιμές και το πότε θα έχουμε 5G ταχύτητα μέσω του BW3... Ελπίζω στις 14 Αυγούστου με τα αποτελέσματα να έχουμε αυτό το νέο γιατι ειναι πολύ σημαντικό για τη χρηματοδότηση της εταιρείας...

      Διαγραφή
    6. Στεγνη απο τζιρο σημερα η ASTS...

      Διαγραφή
  26. Καλημέρα σας. Το thread που γράφω γέμισε οπότε απαντώ εδώ στον Dimat. Αναφέρω πάντα τις κινήσεις που κάνω. Δεν έχω αναφέρει κάπου πώληση της APLS. Θα πουληθεί μόνο όταν δω το νούμερο που έχω στόχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για την απάντηση σας

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα. Αγοράστηκαν 20.000 τεμάχια PTRA με μου 1.435$

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα. Διπλασιασα την θέση μου στην PTRA προσυνεδριαση στο 0.485$. πλέον με 40000 τεμάχια με μέση τιμή 0.96$.

      Διαγραφή
    4. !!!! δεν φοβαστε για αναστολη διαπραγματευσης

      Διαγραφή
    5. Καλησπέρα. Αγοράστηκαν 15.000 τεμάχια FATE στα 2.74$ μικτή. Σχετικά με την PROTERRA θα περιμένω όσο πάρει. Πιστεύω σε ένα χρόνο από σήμερα η τιμή θα είναι κοντά στα 2$

      Διαγραφή
    6. Καλησπέρα. Αγοράστηκαν 1000 τεμάχια ENTA 15.48$.

      Διαγραφή
  27. FuboTV raised its North American revenue outlook for the year after a 41% top line jump in the second quarter.

    The streaming company now projects $1.26 billion to $1.28 billion in revenue, representing 29% year-over-year growth at the midpoint from last year. That's up from previous guidance for $1.24 billion to $1.27 billion in revenue.

    FuboTV now expects to hit 1.57 million to 1.59 million paid subscribers during the year, up from a prior forecast for 1.55 million to 1.57 million subscribers.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περιμενα να σπασει τα 4 σημερα....πως τη βλεπεις τεχνικα τωρα Τεο?? sell the news μου φαινεται εμενα

      Διαγραφή
  28. ΠΡΟΣΟΧΗ....οπως ειπα και χθες...FFIE...(αν ακολούθησε κανεις το call μου)......πανω απο 0.35....θα γινει το.....''come to see''....... !!!

    Μεγάλη αντίσταση εκει (αν το ξεπερνάει ομως, οι σορτ θα κλείσουν τις θέσεις μαζικά )... Η πορτα εξοδου ομως θα ειναι πολυ στενη..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Απαντήσεις
    1. Τα Bookings $236.4 2ου τριμήνου ... ήταν λίγα. Θα έπρεπε να ήταν πάνω απο 280 ή κάπου εκει.

      Ο ναύαρχος John Carrington συνεχίζει να υπόσχεται θετικά προσαρμοσμένα EBITDA το δεύτερο εξάμηνο του 2023!!!

      Σχετικά με τις χαμηλές κρατήσεις του Q2, o ναύαρχος είπε ...
      Ένα αρνητικό αποτέλεσμα της επιτυχίας μας στην ανάπτυξη έργων μεγαλύτερης κλίμακας είναι ο πιο άτονος
      ρυθμός κρατήσεων από τρίμηνο σε τρίμηνο. Ως αποτέλεσμα, ορισμένες προσφορές διήλθαν μετά το κλείσιμο του τριμήνου και οι κρατήσεις μας για το 2ο τρίμηνο υπολείπονταν του στόχου μας. Αλλά η
      δυναμική στις πρόσφατες εκτελέσεις συμβολαίων και ο αγωγός για το δεύτερο εξάμηνο μας δίνει
      εμπιστοσύνη να επιβεβαιώσουμε ξανά τον στόχο κρατήσεων για ολόκληρο το έτος από 1,4 έως 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Το συνολικό περιβάλλον ζήτησης είναι πολύ ισχυρό και συνεχίζουμε να βλέπουμε ευκαιρίες για κλείσιμο σημαντικών συμφωνιών το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

      Ο Ναύαρχος ότι εκτιμήσεις έχει κάνει πέφτει μέσα.
      Τώρα ή σοβαρός είναι ή λαμογιάρης.

      Να θυμίσω τι έδινε στην spac εποχή.

      Τα έσοδα του 2020 ήταν μόλις 36 εκατομμύρια δολάρια, αλλά σύμφωνα με τις προβλέψεις της διοίκησης αναμένεται να αυξηθούν γρήγορα. Η πρόβλεψη για το 2021 είναι αύξηση εσόδων κατά 348%, στα 147 εκατομμύρια δολάρια.
      Το 2022 τα έσοδα προβλέπονται να ανέλθουν στα 315 εκατομμύρια, το 2023 στα 526 εκατομμύρια δολάρια, ενώ εκτοξεύονται στα 748 και 944 εκατομμύρια δολάρια το 2024 και 2025 αντίστοιχα.

      Η διοίκηση αναμένει ότι η ελεύθερη ταμειακή ροή θα γίνει θετική το 2023

      Διαγραφή
    2. K Τάκη πως βλέπετε την κίνηση της μετοχής μετά τα αποτελέσματα? Δεν ξέρω αν δώσατε στα ψηλά εγώ έμεινα μιας κ την Παρασκευή ταξίδευα.. είδα έχασε όλη την άνοδο κ σήμερα η εικόνα είναι χάλια. Τεχνικά αν μπορεί να βοηθήσει κ ο κ ΤΕΟ με μια άποψη!

      Διαγραφή
    3. Κύριε Ανδρέα στο 7,6 έδωσα το 20% της θέσης μου, με σκοπό να έδινα το 80% (συνολικά) στη ζώνη 8,2 με 8,4 , όπου είχα βάλει και τις υπόλοιπες εντολές.
      Δυστυχώς η μετοχή εδώ και πολύ καιρό δεν παίζει καλά και με προβληματίζει. Φτάσαμε πάλι στο 6,3 (το δοκιμάζει για 3η φορά μέσα σε 10 ημέρες) όπου αν το χάσουμε θα πάμε πολύ χαμηλότερα ....
      Δυστυχώς η εταιρία είναι καινούργια και δεν μπορώ να αποφανθώ αν τα νούμερα είναι αυτά που πρέπει να είναι. Δεν έχω δεδομένα περισσότερων τριμήνων στα χέρια μου ...

      Διαγραφή
    4. Nαι κ Τάκη αυτό βλέπω κ εγώ για αυτό κ ρωτάω. Περίμενα ότι την Παρασκευή θα φύγει πάνω με τέτοιο όγκο αλλά δυστυχώς μας.γυρισε πάλι κάτω.
      Δεν ξέρω αν είστε από παλιά στο μέσα ελπίζω πως οχι. Ευτυχώς στη συγκεκριμένη είμαι τοποθετημένος στα επίπεδα αυτα οπότε το θέμα είναι αν δεν κρατήσει αν φεύγουμε κ την ξαναβλέπουμε σε μελλοντικό χρόνο.

      Διαγραφή
    5. https://finviz.com/quote.ashx?t=STEM&p=d

      Φαντάζομαι το έχετε δει αυτό μιας κ το συγκεκριμένο site το έχουμε αναφέρει από πολύ παλιά..

      Διαγραφή
    6. Μπήκα στη λεγάμενη μετα το report της Blue Orca κατα τη διάρκεια της πτώσης της.

      Διαγραφή
  30. Γνωριζει κανεις που οφειλετε η βουτια της Upst σημερα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. RAD....τσάφ/τσουφ/τσαφ/τσουφ....Τόμας το τρενάκι!!!😜 Μικρή θέση για το παιχνίδι πάντα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Πώληση θέσης RAD και μεταφορά κεφαλαίου σε PGY. Σχεδίαζα τυχόν επαναγορά της να λάβει χώρα σε χαμηλότερα επίπεδα (στα 2,50 την είχα αποχωριστεί) αλλά σκέφτηκα να ανέβω και εγώ στο λεωφορείο της παρέας. Ευλογείτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπόψιν Σερ Τάκη, αν το χαρτί μεσοπρόθεσμα κλείσει όλο το gap...ΜΒ για ψαράκι!😜

      Διαγραφή
    2. Ένα fund Tiger πούλησε 28m μετοχές της pgy τις τελευταίες μέρες. Γι'αυτό πιθανόν πιέστηκε η τιμή

      Διαγραφή
    3. Κύριε Αρίστο
      Είναι απο τους επενδυτές Pipe .... Έχει Μέση τιμή αγοράς 11,56 δολάρια το κομμάτι.

      Απο το Q4 2022 έχει αρχίσει να πουλάει με τρελές ζημιές.
      Του έχουν μείνει άλλα 12,5 εκατομμύρια μετοχές.

      Διαγραφή
    4. https://stockcircle.com/portfolio/tiger-global/pgy/transactions

      Διαγραφή
  33. Proterra χαμηλο ημέρας 1.59........
    1.55 θα ήθελα....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. FTNT.!!!!!
    Δείτε διάγραμμα χρόνου, πως πάει στράφι σε μια μέρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_64ee44d3e91c525471c996363f314290.png

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα στην όμορφη παρέα. Κύριε ΤΕΟ, θα μπορούσατε να μας δείξετε και ένα διάγραμμα για την UPST? Πως βλέπετε την τεχνική της εικόνα; Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
    3. https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_9f8bcccd9c66ed171f56783b83357f72.png

      Διαγραφή
    4. Κ. ΤΕΟ εσείς είστε ταύρος ή αρκούδα?

      Διαγραφή
    5. επειδη αναμενω μια αλλη ανοδική κινηση στον ΣΠ 500....(κυμα V ....αν δεν με "κοροϊδεύει" δλδ...)....νομιζω οτι θα τραβήξει την UPST σε ενα κυμα επανω πριν διορθώσει για τα καλα αρα ΜΠΟΥΛ-ΤΕΟ

      Διαγραφή
    6. Αύριο, μετά τη συνεδρίαση, ο Giruard θα μας δείξει, με αυτά που θα πει, πόσο ταυρίσια ή όχι είναι η μετοχή. Μέχρι τα 40 δολάρια θεωρώ υγιή μια διόρθωση της.
      Απνευστί πήγε απο τα 12 στα 75 .... δεν είναι κακό να διορθώσει το 50% δηλαδή 35 δολάρια.

      Διαγραφή
    7. αν παει στα 35 $ h UPSTART απο τωρα....θα ειναι το σεναριο μεγαλης ταλαιπωρίας φιλε μου και οχι μπουλ μαρκετ..... διοτι εχουμε διανύσει μονο 3 κυματα επανω και οχι 5 ....αρα θα εχουμε μεγαλο ζιγκ-ζαγκ και χρονοκαθυστέρηση (για να μη πω ταξίδι προς τα χαμηλα)

      Διαγραφή
    8. Στην Αμερική δεν υπάρχει ταλαιπωρία .... όλα γίνονται αστραπιαία.
      ΦΛΑΣ ΓΚΟΡΝΤΟΝ

      Διαγραφή
    9. 35 δολάρια διόρθωση απο τα υψηλά της τα 75 εννοούσα.
      Το 40 δεν το αποκλείω.

      Αλλά σε 24 ώρες όλα θα ξεκαθαρίσουν ... ο λόγος στον Giruard.
      Και τη Πέμπτη Pagagya.

      Διαγραφή
    10. Η morgan εδωσε συσταση στα 13 $
      Γι αυτο η πτωση

      Διαγραφή
    11. Με βάση το σκεπτικό σας κ. Τάκη θα μπορούσε και η Pagagya που ξεκίνησε από τα 0,57 θα μπορούσε να διορθώσει και αυτή κατά 50%?

      Διαγραφή
    12. Να θα μπορούσε κύριε Nek .... αλλά δεν θα πόνταρα ότι είναι η ώρα η Pagagya να κάνει μια καλή διόρθωση.
      Πάντως η Pagagya έχει καλύτερα νούμερα απο την Upst, χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση και ταυτόχρονα απο τα χαμηλά της δεν απέδωσε 6 φορές πάνω όσο η UPST .... ούτε διαγραματικα έχει βρεθεί ακόμη να κλείνει το γκαπ της.

      Διαγραφή
    13. Η διαίσθηση σας τι λέει κύριε Τάκη σχετικά με αυτά που θα δηλώσει ο Giruard το βράδυ για το χαρτάκι μας; Θα βάλουμε πλώρη για το 100 ή το 32;

      Διαγραφή
  36. κ.Τακη προσοχή στη Lilium................

    https://uploads.disquscdn.com/images/18a1c60b10c00add66ca50935f0f0645530506d95ee2c3a062baf053ef0f84a6.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. τα 52$ ειναι α MUST HOLD ....gia to bull market
    https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_791f160a122d89561c0f43bae82742ba.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Λοιπόν:
    STEM: έρχεται εκεί που την περιμένω...μάλλον. Κάτω από 5,70 έχει ψώνια.
    ASTS: μυρίζει αυτή...μάλλον κάτι ετοιμάζει...δυστυχώς δεν την ψώνισα κάτω από 4$ και τώρα δεν ακουμπάω.
    LILM: σε ότι ανακατεύονται Γερμανοί...προσωπικά δεν ακουμπάω. Τα μεγαλύτερα λαμόγια της Ευρώπης Σερ Τάκη.
    GNS: ξαναπήρα σήμερα-μικρή θέση- γιατί μπορεί να κάνει ωραίο παιχνίδι και γουστάρω τρελά να σκουιζάρεται ένα χαρτί μπροστά στα μάτια μου!! χαχαχα!
    Η Αγορά θέλει προσοχή, για πάνω είναι αλλά εύκολα σκάει είδηση που τα σκίζει όλα.
    Ευλογείτε αδέρφια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ μόλις σκεφτόμουν .... ότι θα τα κάνω όλα τα ρευστά Lilium. 😁😁😁
      Στόχος ελαχιστος 1,7 με 1,95 ..... αν και εδώ μου λένε για παραπάνω νούμερα.
      Τεσπα .... ας παει εκει και βλέπουμε.

      Διαγραφή
    2. Με τις ευλογίες μου Σερ Τάκη!!!!!

      Διαγραφή
    3. Το καλό με αυτές είναι ότι ακόμη δε έχουν πωλήσεις και μόνο Θα ΘΑ και Θα ... οπότε αυτό που είναι βασικό, εκτός των ΘΑ, Θα και ΘΑ είναι να έχουν γερό ταμείο.

      Διαγραφή
  39. https://ir.proterra.com/news/news-details/2023/Proterra-Announces-Strategic-Initiatives-to-Strengthen-Financial-Position-and-Sharpen-Technology-Focus/default.aspx
    Από ότι φαίνεται ήταν έτοιμοι πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων κίολας, για να διαφυλάξουν τις θέσεις τους (στην Διοίκηση) και φυσικά το ταμείο. Θεωρώ ότι θα θορυβήσει τον κλάδο . Υπομονή στους κατέχοντες, γιατί εφοσόν εγκριθεί θα πάρει χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Proterra Inc. (PTRA)1.4300-0.1600 (-10.0629%)At close: August 7 04:00PM EDT
      0.5399 -0.89 (-62.24%) After hours: 07:59PM EDT

      Διαγραφή
    2. Όταν καις χρήμα και αυτό τελειώνει και εσύ δεν μπορείς να βρεις χρηματοδότηση τότε δεν σε σώνει τίποτα.

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ απολύτως Σερ Τάκη.
      Θέλει προσοχή το παιχνίδι και πολύ περισσότερο πλέον στις εταιρίες του χρηματοπιστωτικού τομέα. Θέλουν να μαζέψουν το επιχειρείν σε λιγότερα χέρια. Πολλά κανόνια θα ακούσουμε το Q3 & Q4 του 2023. Αν έχεις δυνατό άλογο, θα δεις πλούτο, αν όχι ..θα δεις πάτο!
      Κατ΄εμέ τα σφικτά Stop losses σώζουν.

      Διαγραφή
    4. Στα EVs, η Τεσλα θα βάλει σε πολλές λουκέτο ... ποιός θα μπορέσει να ανταγωνιστεί τη μείωση των τιμών που έχει επιβάλλει ο Ήλον Μάσκ; Εδώ οι περισσότεροι ακόμη δεν έχουν βγεί στην παραγωγή .... τι να λέμε τώρα.

      Διαγραφή
  40. Τα ειπαμε για Proterra, 3 τριμηνα μειουμενα εσοδα, αυξανομενος δανεισμος, μειουμενα ταμειακα διαθεσιμα και αρνητικα μεικτα περιθωρια. Στεναχωρημενος για τη πορεια της εταιρειας, χαρουμενος που απεφυγα μια μεγαλυτερη καταστροφη. Η προσφατα ανακοινωθησα χρεοκοπια μου κανει μεγαλη εντυπωση, θα περιμενα η διοικηση να το παλεψει λιγο παραπανω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Πάει η Proterra....περίμενα να πάει στο 1.55...and up το θετικό σεναριο......και με το STOP LONG....κάτω από αυτό...από χθες τα έσπασε όλα...πήγε μέχρι 1.34....GET OUT SIGNAL
    Δεν έχω PROTERRA...αλλά έχω FFIE...με το στοπ λονγκ εκεί κάτω από 0.30....και δεν το τήρησα χθες...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tι λετε κ.Τεο να κανουμε μια βουτια στα 0,55 που δειχνει να είναι στo pre market ?

      Διαγραφή
    2. Σας έβαλα και ένα τσαρτ.....κάτω από τη γραμμή στο 1.55.....είναι STOP LONG...Δες πιο πάνω το τσαρτ

      Διαγραφή
  42. Εκανα την βλακεια και μπηκα χθες proterra. Δεν ξερω τι να κανω σημερα,απογνωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χθες ήταν stop long....δείτε το τσαρτ μου πιο πάνω..

      Έκλεισε κάτω από το 1.55

      Διαγραφή
    2. ψυχραιμία κ.mano, όλοι έχουμε φάει ξύλο στο παρελθόν για κάποιες επιλογές μας. Προχώρα.. πήρες ένα ρίσκο και δεν σου βγήκε...οκ.....αλλά προχώρα.

      Διαγραφή
    3. παει κατευθειαν για otc. προς στιγμην σκεφτηκα να ξανααγορασω στο 0.28 αλλα η χρηματιστηριακη μου ειναι ελληνικη και δεν δεχεται εντολες κατω απο 30%, οποτε το ξανασκεφτηκα και αλλαξα γνωμη

      Διαγραφή
    4. Γενικά να ξέρεις ότι,,,,,,,,,,αν βάλεις ανοικτή εντολή (market) είτε αγοράς είτε πώλησης, λογικά στην εκτελεί την συναλλαγή ο broker σου. Αυτό σου το γράφω για να μην αισθάνεσαι εγκλωβισμένος σε μελλοντικές σου συναλλαγές, ειδικά στο Αμέρικα!!!!

      Διαγραφή
    5. η Εθνική χρηματιστηριακή τις market εντολές τις εκτελεί ακόμα και αν "παραβιάζουν" τα όρια που θέτει οι τιμες. Δεν ξερω τι παίζει με τις άλλες.
      Βέβαια, μπορείτε πάντα να πάρετε τηλέφωνο και να σας την εκτελέσει κάποιος, δεν υπάρχουν αυτά τα όρια για εκείνους.

      αλλά πέρα απο αυτά, αν θέλετε να ασχοληθείτε σοβαρά με τις ΗΠΑ, χρειάζεστε κωδικό στους IB. Δεν αξίζει να δίνετε τα λεφτά στις ελληνικές χρηματιστηριακές, προσφέρουν πολύ πανάκριβα το τίποτα.

      Διαγραφή
  43. κ Τακη εβγαλε και η RDW αποτελεσματα
    Τα διαβασατε?
    Ολα φαινονται υπεροχα αλλα δεν κουνιεται αναλογα στο pre market
    Που ειναι ο λάκος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Άρη
      Δεν σας το κρύβω ότι η Red Wire πολύ μου αρέσει. Γιατί να υπάρχει απαραίτητα κάποιος λάκκος; Δηλαδή αν την τραβήξουν στα 20 δολάρια .... όλοι θα ξεχάσουν ότι μπορεί να υπάρχει κάποιος λάκκος και θα αγοράζουν δίχως να ξέρουν το γιατί;

      Δείτε και τι προϊόντα πουλάει και εξοπλίζει τις διαστημικές πτήσεις. Σε αυτό το σημείο είναι που δεν γνωρίζω κατά πόσο αυτά τα προϊόντα έχουν απήχηση και στο μέλλον .... εμένα μου φαίνονται πολύ ενδιαφέροντα .... ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΚΟΛΛΑΩ!!
      Το αρνητικό είναι ότι έχει μεγάλη εξάρτηση απο τη κυβέρνηση και ειδικά απο τη NASA.
      Πάντως με βάση τις παραγγελίες έχει δουλίτσα και για το επόμενο έτος.

      Τι μπορεί να φοβίζει την αγορά!!!
      ΙΣΩΣ ... τα αρνητικά ίδια κεφάλαια. Όμως αν δείτε αυτά ουσιαστικά δεν είναι αρνητικά .... βγαίνουν αρνητικά λόγω των προνομιούχων μετοχών που δεν έχουν εκδοθεί και ουσιαστικά τις οφείλει.
      Ύστερα μπορεί να ανησυχεί την αγορά (και εμένα λίγο) το μικρό ταμείο!!!

      Είχα πάρει απόφαση ότι στα 2,8 αν επιστρέψει θα ανοίξω θέση .... όμως αφού σας βλέπω εσάς θετικό, που γνωρίζω ότι τα ψάχνεται τα θεμελιώδη και τα ακολουθείτε .... θα την ψάξω πολύ πιο ζεστά.
      Την εταιρία (αν θυμάμαι καλά) την έχει κάποιο fund .... αν θελήσει, την κατάλληλη στιγμή, εδώ μπορεί και να δούμε παπάδες να γίνονται ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΟΧΗΣ. Μπορεί να δούμε θεότρελα νούμερα στο ταμπλό ....

      Διαγραφή
    2. Ειχα παρει στα 12 σαν SPAC τωρα ξαναπηρα στα 3.40 RDW .6.2 πλεον μ.ο και βλεπουμε

      Διαγραφή
  44. https://seekingalpha.com/article/4625177-microvast-holdings-inc-2023-q2-results-earnings-call-presentation

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. η UPST δεν θα πρέπει να κλεισει ποτέ σε αυτο το κυμα κάτω απο 52$ για το BULLISH SCENARIO του χθεσινού chart ( WAVE IV )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. κε Τάκη αναμένουμε σχολιασμό των αποτελεσμάτων της upst. Τι σας άρεσε και τι όχι.

    Εμένα δε μου άρεσε ο διπλασιαμός των stock based compensation. Ξεκάθαρα. Κατά τα άλλα δε μπορώ να καταλάβω γιατί τέτοια πτώση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι το μόνο που είδα και στράβωσα.
      Στο εξάμηνο 106,705 εκατομμύρια αποζημίωση βάσει μετοχών, από 55,379 στο εξάμηνο του 2022 και 29,808 στο εξάμηνο 2021 .... και ενώ η εταιρία στο 6μηνο 2023 είχε έσοδα απο προμήθειες δανείων 260,83 εκατομμύρια δολάρια .... δεν χωνεύονται!!

      Τα νούμερα που δείχνουν ότι η εταιρία δείχνει να σταθεροποιείται, αρχίζει να ξαναδίνει δάνεια .... αν και χορήγησε μόλις 109.447 δάνεια το Q2 του 23, απο 321138 το Q2 22 ... εν τούτοις δείχνει ότι ο πτωτικός κύκλος έχει τελειώσει. Για αυτό θα βεβαιωθούμε αν δούμε ακόμη δύο τρίμηνο. Πάντως έχω την εντύπωση ότι η μετοχή είναι στην αφετηρία εκκίνησης πυραύλου και έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση.

      Τώρα ... γιατί τέτοια πτώση η μετοχή?
      Αν μου απαντήσετε γιατί τέτοια άνοδος η μετοχή και απο το 12 πήγε σχεδόν 75, μπορεί και να δώσω την απάντηση.
      Εγώ θέλω να τη σορτάρουν ανηλεώς, να πουλάνε όπου όπου κοιτώντας διαγράμματα και φτιάχνοντας οι memeδες στο μυαλό τους φαντασιώσεις ... αλλά ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΕΛΛΙΣΕΤΑΙ Ο ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ. Τότε και μόνο τότε και σε μία 10πλασια τιμή ... θα ξέρω την απάντηση στο ερώτημα ''γιατί τέτοια πτώση η μετοχή?''

      Διαγραφή
    2. Βέβαια από την άλλη τι είναι το stock based compensation? Πληρωμή εξόδων της εταιρίας μέσω μετοχών .... άρα λέω πως θα το αγνοήσω και θα κοιτάξω τη γενικότερη εικόνα. Δεν νομίζω να φοβόμαστε το dilution??? lol

      Τα συνολικά έξοδα λειτουργίας της εταιρίας ήταν 403,872 εκατομμύρια δολάρια για το 6μηνο του 2023, από 535,572 εκατομμύρια στο 6μηνο του 2022. Μείωση κατά 132 εκατομμύρια .... επομένως δεν με χαλάει η αύξηση του stock based compensation. Απλώς τα αυξημένα stock based compensation μου αλλοιώνουν το προσαρμοσμένο EBITDA και πρέπει να κάνω την κατάλληλη πράξη να βρω το σωστό EBITDA ....

      Επικεντρωνόμαστε στο .... η εταιρία να καταφέρει να επανέλθει και να μπορεί να δίνει τα δάνεια του Q4 21 - Q1 22 (τριπλάσια δάνεια σε σχέση με τώρα) και τότε θα δείτε ότι ο ίδιος ο ''στημένος αναλυτης'' της Morgan που έδωσε την τιμή στοχο 13 δεν θα έχει πρόβλημα να δώσει 1300!!

      Διαγραφή
    3. Κοιτάξτε, εμένα με νοιάζει να μην καταρρεύσει κάποιος από τους δύο μεγάλους πελάτες της. Είναι προβληματικό ότι κάνουν τόσο μεγάλο ποσοστό του τζίρου της δυο μόνο πελάτες.

      Από εκεί και πέρα, έτσι και αρχίσουν να μειώνονται τα επιτόκια θα γίνει αεροπλάνο. Κι ας είναι άσχημα τα αποτελέσματα.

      Το πρόβλημα σε αυτό είναι ότι μια εκ των FED, υπολόγισε άνοδο του πληθωρισμού για την επόμενη μέτρηση. Μάλλον θα συνεχίσουν οι αυξήσεις επιτοκίων.
      Είναι κάτι που είχε πει κι ο Michael Burry, ότι ο πληθωρισμός θα πέσει λίγο, H FED θα σταματήσει να ανεβάζει επιτόκια και αυτό θα είναι λάδι στη φωτιά. Βέβαια, αυτός είναι Κασσάνδρα, όλο καταστροφές βλέπει.

      Διαγραφή
  47. Καλημερα παιδια!
    UPST..αν δεν κλεινει σήμερα θετικά με γερο μάζεμα στο τελος...δλδ πανω απο το ορόσημο επίπεδο 52 $ ...θα παμε κατ' εμέ για το πλαν Β.....(ταλαιπωρία)

    Κ.Τακη ,δειτε αν μπορείτε δυο μικρούλες με υποσχέσεις για Χ5-Χ10 τιμες στοχους
    CHIMERIX...........PROTALIX..............διαγραμματικά ειναι έτοιμες για το ξεκίνημα
    Θενξ..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε ΤΕΟ εγώ απο τα λάθη μου μαθαίνω και φροντίζω να μην επαναλαμβάνω τα ίδια. Ως εκ τούτου ...
      CMRX - Chimerix
      Εταιρία βιοτεχνολογίας με προιον που ακόμη δεν έχει εμπορευματοποιηθεί. Οπότε δεν ξέρω, μένω μακρυά... εκτός αν υπάρχει κάτι άλλο πιπεράτο πρόσφατο , όπως μια έκδοση μετοχών με λεφτα να βάζουν οι βασικοίι μέτοχοι ή κάποιος CEO που να είναι μοφή στο χώρο κ.λ.π .... ωστε να τη δω πιο θερμά τη μετοχή.
      Πάντως λεφτά έχουν, υποχρεώσεις δεν έχουν, άρα κάποιος που κοιτάζει μόνο διαγράμματα την παίζει δίχως να φοβάται κάτι απροσδόκητα άσχημο να γίνει εδω κοντά.

      Διαγραφή
    2. PROTALIX .... άντε και Asterix & Ovelix
      Επίσης εταιρία βιοτεχνολογίας , αλλά αν ειδα καλά το φαρμακο έχει βγει σε κυκλοφορια.
      Αυτή μάλλον θα μπορούσε να παιχτει αλλά έχει αδύναμο ισολογισμό.
      Δεν ξέρω αν της φτάνουν τα λεφτά.

      Διαγραφή
    3. PROTALIX .... άντε και Asterix & Ovelix
      Επίσης εταιρία βιοτεχνολογίας , αλλά αν ειδα καλά το φαρμακο έχει βγει σε κυκλοφορια.
      Αυτή μάλλον θα μπορούσε να παιχτει αλλά έχει αδύναμο ισολογισμό.
      Δεν ξέρω αν της φτάνουν τα λεφτά.

      Διαγραφή
  48. Καλημέρα! Έχετε εκτίμηση για την Celcius, ποιο το μέλλον της και που μπορεί να σταματήσει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απο παλαιόθεν η γκουρουδιά...

      Διάσπαση διπλής κορυφής Celsius.
      Άνοιξε ο δρόμος για το 200.
      Χαρτάρα ... εταιριάρα.
      Μας εχει ξεδιψάσει ....άντε να τη δούμε και στην Ελλάδα να κερνάμε τους σορταδόρους της.

      Διαγραφή
  49. $PGY: Benchmark raises PT to $6 from $2, maintains BUY
    .https://twitter.com/spacanpanman/status/1688894705193373697/photo/1

    για οσους εχουν PGY
    Εγω δεν εχω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. VROOM-30% ...UPST -30%....θα παμε σε περιέργους σχηματισμούς που θελουν χρόνο.... δλδ ταλαιπωρία με πολλα ζιγκ-ζαγκ
    Η Pagaya μας, ειναι ετοιμη για ολα διαγραμματικα ,και για πανω και για κατω ...σε σημειο
    ΤΡΙΓΚΕΡ (απο αυριο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Όπως φαίνεται το καλύτερο είναι να πουλάς πριν τα αποτελεσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή τη μαλακία κάναμε με τη Fastly και όλοι εδώ στην ομάδα μουτζωνόμαστε!!

      Αν υπήρχαν εύκολες συνταγές κύριε Nek όλοι θα ήταν πλούσιοι.

      Διαγραφή
    2. Πάρτε και την APP κύριε Nek ... μετα τα αποτελέσματα. Τους σάρωσε.

      Διαγραφή
    3. Το θέμα κ. Τάκη είναι που γέρνει το ισοζύγιο και αριθμητικά (πόσες) αλλά και σε τι ποσοστό είναι η άνοδος και σε τι η πτώση.

      Διαγραφή
    4. Σχολίασα στο θέμα που βάλατε εσείς κύριε Nek και ήταν

      "φαίνεται το καλύτερο είναι να πουλάς πριν τα αποτελεσματα."

      κπου φυσικά διαφωνώ.

      ΑπάντησηΔιαγραφή

      Διαγραφή
  52. https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_ccb6b2f3cc3e3152c56a29a2ce50e66c.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. https://uploads.disquscdn.com/images/a48c30716fa8efbdbba7bec5529899eb19dbd5e4ce59dd3497b93fd411c54ada.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Η prottera συνεχιζει την βουτια , otc 17 Αυγουστου, θα κρατησει λεει τον κλαδο μπαταριας, τα αλλα πωληση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. κε Τάκη, μπορείτε σας παρακαλώ να δείτε λίγο την Tigo (ticker: TYGO);
    Είναι εντελώς καθετοποιημένη στην εγκατάσταση και διαχείριση ενέργειας σε οικειακούς πελάτες. Σαν την ENPH ένα πράγμα, αλλά μικρότερη.

    Χθες έβγαλε αποτελέσματα, τα έχασε για λίγο, σήμερα καλεί τους μετόχους να εξαργυρώσουν τα warrants και τρώει τρελή πτώση.
    Πολυ μικρό float, πολύ λίγοι ακόλουθοι, αλλά η τιμή πήγαινε πολυ καλά (ίσως και για να εξαργυρωθούν τα warrants).

    Την είχα παίξει την ημέρα του de-spac με πολυ καλά αποτελέσματα, και με τρώει το χέρι μου με αυτά που βλέπω.
    ------------------------------------------------------

    Υπάρχει άλλη μία που μου έχει κάνει εντύπωση με τις κινήσεις και την ανθεκτικότητά της, η SDA, ασφάλειες αυτοκινήτων μεσω της πλατφόρμας τους, αλλά εκεί μιλάμε για κινεζιά..

    υ.γ. Την επόμενη financial με έδρα το hong kong που θα μπει στην αγορά θα την πάρω για το παίγνιο. Δείτε την PWM τι έκανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τις ειδα ολες φιλε μου.......διαγραμματικά (και μονο) ειναι σε πολυ άσχημη φάση, βέβαια ολα ειναι ΟΠΕΝ....αλλα.....για μενα δεν !!
      Θα ελεγα οτι η FUBO...και η VROOM ...ισως αξίζουν σε αυτα τα επιπεδα αλλα μπορει και παρακάτω

      Διαγραφή
  56. https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_514641bb746ba538eafd17f921fa2209.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂