Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023

Dlocal

DLocal  .... εδώ ...

Διαπραγματεύεται στο Nasdaq με τον κωδικό DLO ... εδώ ....

Presentation DLocal ... εδώ ...
Investors DLocal ... εδώ ... 

Αριθμός μετοχών : Σύνολο 289.247.206 μετοχές

  • 155.193.014 είναι μετοχές Κατηγορίας Α και
  •  134.054.192 είναι μετοχές Κατηγορίας Β
Κάθε Μερίδιο Κατηγορίας Α έχει δικαίωμα μίας ψήφου, ενώ κάθε Μερίδιο Κατηγορίας Β δικαιούται 5 ψήφους.

Τομέας : Fintech - επεξεργασία ψηφιακών πληρωμών
Αριθμός εργαζομένων : 806

IPO : 21 δολάρια ανά μετοχή. Έναρξη διαπραγμάτευσης, 2 Ιουνίου του 2021.
Προσφέρθηκαν 4,41 εκατομμύρια νέες μετοχές και  25 εκατομμύρια μετοχές από τους ήδη υφιστάμενους μετόχους. Η τιμολόγηση των 21 δολαρίων αποτίμησε την DLocal σε περίπου 6,06 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η DLocal Limited ιδρύθηκε την 5 Οκτωβρίου 2016 και έχει την έδρα της στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης.
Οι ιδρυτές της, Andrés Bzurovski και Sergio Fogel, συγκαταλέγονται ανάμεσα στους 2.000 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, σύμφωνα με το Forbes.

Η dLocal Limited είναι μια εταιρεία χρηματοοικονομικής τεχνολογίας της Ουρουγουάης. Παρέχει διασυνοριακές πληρωμές που συνδέουν παγκόσμιους εμπόρους με αναδυόμενες αγορές.
Επεξεργάζεται συναλλαγές πληρωμών, επιτρέποντας στους εμπόρους που βρίσκονται σε ανεπτυγμένες οικονομίες (κυρίως Ηνωμένες Πολιτείες, Ευρώπη και Κίνα) να πληρώνονται από πελάτες σε αναδυόμενες αγορές και να πραγματοποιούν πληρωμές σε πελάτες σε αναδυόμενες αγορές.


 Η dLocal λειτουργεί μια πλατφόρμα επεξεργασίας πληρωμών που έχει σχεδιαστεί για να χειρίζεται μαζικές διαδικτυακές πληρωμές σε αναδυόμενες χώρες στη Λατινική Αμερική, την Ασία-Ειρηνικό, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική μέσω μιας ενιαίας πλατφόρμας API.

Οι παγκόσμιοι έμποροι λιανικής ηλεκτρονικού εμπορίου, οι εταιρείες SaaS, οι διαδικτυακοί πάροχοι ταξιδιών και οι αγορές βασίζονται στην dLocal για να αποδέχονται περισσότερες από 700 τοπικές μεθόδους πληρωμής, καθώς και να εκδίδουν εκατομμύρια πληρωμές στους εργολάβους, τους αντιπροσώπους και τους πωλητές τους σε αναπτυσσόμενες αγορές σε όλο τον κόσμο.


Η DLocal εξυπηρετεί το εμπόριο, τη ροή, το ride-hailing, τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, τη διαφήμιση, το λογισμικό ως υπηρεσία, τα ταξίδια, την ηλεκτρονική μάθηση, την παράδοση κατ' απαίτηση, τα τυχερά παιχνίδια και τις βιομηχανίες κρυπτογράφησης.

Το dLocal εστιάζει σε παγκόσμιους εμπόρους επιχειρήσεων. Στους πελάτες  της DLocal περιλαμβάνονται τα Amazon, Booking.com, Didi, DropBox, Inditex, MailChimp, Spotify, Shopify, TripAdvisor, Uber και Wikimedia

Αυτή τη στιγμή η DLocal έχει δυνατότητες συναλλαγών σε 40 χώρες : Αργεντινή, Μπαγκλαντές, Βολιβία, Βραζιλία, Καμερούν, Χιλή, Κίνα, Κολομβία, Κόστα Ρίκα, Δομινικανή Δημοκρατία, Εκουαδόρ, Αίγυπτος, Ελ Σαλβαδόρ, Γκάνα, Γουατεμάλα, Ινδία, Ινδονησία, Ακτή Ελεφαντοστού, Κένυα, Μαλαισία, Μεξικό, Μαρόκο, Νικαράγουα, Νιγηρία, Πακιστάν, Παναμάς, Παραγουάη, Περού, Φιλιππίνες, Ρουάντα, Σαουδική Αραβία, Σενεγάλη, Νότια Αφρική, Τανζανία, Ταϊλάνδη, Τουρκία, Ουγκάντα, Ουρουγουάη και Βιετνάμ.

Οι πληρωμές στις αναδυόμενες αγορές είναι περίπλοκες. Ένας παγκόσμιος έμπορος που θέλει να επεξεργαστείτε μια πληρωμή από έναν χρήστη στην Αφρική, δεν έχει πολλά μέσα για να το κάνει. Η δυσκίνητη χρηματοοικονομική υποδομή ορίζεται από κατακερματισμένες μεθόδους πληρωμής, υψηλά ποσοστά αποτυχίας, δυναμικούς κανονισμούς και διαφορετικά φορολογικά πλαίσια.
Η πλατφόρμα της dLocal επικεντρώνεται στο να κάνει το σύνθετο απλό, επαναπροσδιορίζοντας την εμπειρία διαδικτυακών πληρωμών στις αναδυόμενες αγορές. Μέσω ενός ενιαίου άμεσου API, δίνεται η δυνατότητα σε παγκόσμιους επιχειρησιακούς εμπόρους να πληρώνονται (Payins) και να πραγματοποιούν πληρωμές (Payouts) στο διαδίκτυο με ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο. Οι έμποροι στην πλατφόρμα της DLocal επωφελούνται σταθερά από βελτιωμένα ποσοστά αποδοχής και μετατροπών, μειωμένες τριβές και βελτιωμένη πρόληψη απάτης, οδηγώντας σε μεγαλύτερη πρόσβαση και βελτιωμένη αλληλεπίδραση με δισεκατομμύρια ανθρώπους στις αγορές που
δραστηριοποιείται η εταιρία.

Προοπτική των αναδυόμενων αγορών στη ψηφιακή πληρωμή
Ο παγκόσμιος κλάδος πληρωμών βιώνει μια ταχεία στροφή προς τις ψηφιακές μεθόδους πληρωμής. Το 2020, οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις παγκοσμίως πραγματοποίησαν πάνω από 454 δισεκατομμύρια συναλλαγές αγορών σε παγκόσμιες κάρτες δικτύου και το μερίδιο του ηλεκτρονικού εμπορίου ως ποσοστό του συνολικού παγκόσμιου όγκου πληρωμών λιανικής αυξήθηκε στο 21%, σε σύγκριση με 16% το 2019, με τη βοήθεια της ταχείας στροφή σε διαδικτυακές αγορές κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης πανδημίας COVID-19.

Προκειμένου να αξιοποιήσουν αυτή την τάση, οι παγκόσμιοι έμποροι συνεχίζουν να επιδιώκουν τη διεθνή επέκταση, αυξάνοντας έτσι την ανάγκη τους να διευκολύνουν τις συναλλαγές πληρωμών από ένα ευρύ φάσμα μεθόδων και καναλιών σε πολύπλοκα και κατακερματισμένα οικοσυστήματα πληρωμών. Οι αναδυόμενες αγορές αναμένεται να συνεχίσουν να αναπτύσσονται ταχύτερα από τις ανεπτυγμένες συνολικά και η ευκαιρία βασίζεται και στις ακόλουθες ευνοϊκές τάσεις.

Αυξάνεται η παγκοσμιοποίηση του εμπορίου
Τροφοδοτούμενη από τις γρήγορες αλλαγές στην τεχνολογία και την αυξημένη κινητικότητα των αγαθών, η παγκοσμιοποίηση εξακολουθεί να αποτελεί κινητήρια δύναμη στην παγκόσμια οικονομία. Ωστόσο, η διατήρηση της συμμόρφωσης με τα τοπικά ρυθμιστικά πρότυπα και τα πρότυπα της αγοράς μπορεί να είναι δαπανηρή, επαχθής και συχνά δύσκολο να αντιμετωπιστεί χωρίς τη βοήθεια ενός συνεργάτη με επαρκή τεχνογνωσία, τεχνολογία και επίπεδο συνδεσιμότητας με την τοπική υποδομή πληρωμών.


Συνεχής άνοδος της ψηφιακής οικονομίας
Η τεχνολογία έχει φέρει επανάσταση στον τρόπο που αλληλεπιδρούμε μεταξύ μας και στον τρόπο που καταναλώνουμε πληροφορίες, ψυχαγωγία, αγαθά και υπηρεσίες. Μελέτες που διεξήγαγε η Παγκόσμια Τράπεζα δείχνουν ότι το 56% των ατόμων που ζουν στις χώρες της dLocal χρησιμοποίησαν το Διαδίκτυο το 2019. Επιπλέον, το ηλεκτρονικό εμπόριο ήταν ο κύριος ωφελούμενος των αλλαγών στην αγοραστική συμπεριφορά κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19. Πολλοί παρατηρητές του κλάδου και συμμετέχοντες στην αγορά (συμπεριλαμβανομένων των Insider Intelligence και Euromonitor) πιστεύουν ότι αυτή η αύξηση στο ψηφιακό εμπόριο έχει τη δυνατότητα να γίνει μόνιμη, οδηγώντας σε επιτάχυνση δύο έως τριών ετών στα επίπεδα υιοθέτησης.


Η μεσαία τάξη στις αναδυόμενες αγορές συνεχίζει να επεκτείνεται
Λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής ανάπτυξης, η μεσαία τάξη στις αναδυόμενες αγορές έχει αυξήσει το επίπεδο των δαπανών της και τη συχνότητα των διαδικτυακών συναλλαγών της. Αυτή η ομάδα επιθυμεί να καταναλώσει παγκόσμια αγαθά και υπηρεσίες που προηγουμένως δεν ήταν διαθέσιμα λόγω έλλειψης πρόσβασης ή περιορισμών δαπανών, οδηγώντας σε υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης για αγαθά και υπηρεσίες στις αναδυόμενες αγορές, καθώς και στις σχετικές μεθόδους που χρησιμοποιούνται για την πληρωμή τους. Σύμφωνα με το Next Big Future, η παγκόσμια μεσαία τάξη αυξάνεται κατά 120 έως 160 εκατομμύρια άτομα κάθε χρόνο, κυρίως στις αναδυόμενες αγορές, και αναμένεται να φτάσει τα 5,3 δισεκατομμύρια άτομα έως το 2030. Ως αποτέλεσμα, μια αυξανόμενη μεσαία τάξη των αναδυόμενων αγορών θα πρέπει να συνεχιστεί να αποκτήσουν διαθέσιμο εισόδημα με την πάροδο του χρόνου, αυξάνοντας τις προσδοκίες τους για ευκολία και εμπειρία πελατών.


Οι διασυνοριακές πληρωμές στις αναδυόμενες αγορές είναι κατακερματισμένες και είναι έτοιμες για ανάπτυξη
Ενώ το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι πλέον mainstream, οι διασυνοριακές συναλλαγές εξακολουθούν να παρουσιάζουν μοναδικές προκλήσεις. Επιπλέον, ενώ οι ανεπτυγμένες χώρες έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο, οι αναδυόμενες αγορές εξακολουθούν να στερούνται συνεκτικής διαλειτουργικότητας μεταξύ ρυθμιστικών και τεχνικών συστημάτων πληρωμών. Αυτό παρουσιάζει μια ισχυρή ευκαιρία ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου καθώς οι αναδυόμενες αγορές συνεχίζουν να σημειώνουν πρόοδο προς την ανάπτυξη της υποδομής τους.


Αντιμετωπίζοντας διαφορετικούς τοπικούς κανονισμούς, κατακερματισμένα πρότυπα, αναποτελεσματικές υποδομές και υψηλά πάγια κόστη, οι πάροχοι υπηρεσιών που επικεντρώνονται σε λύσεις διασυνοριακών πληρωμών αναμένεται να εξισορροπήσουν την ανάγκη για τοπική τεχνογνωσία με την αυξανόμενη προσδοκία του εμπόρου για μια ενιαία, ψηφιακή και παγκόσμια δυνατότητα. Σε αυτό το πλαίσιο οι ισχυρές διασυνοριακές επιχειρηματικές συνεργασίες μεταξύ παγκόσμιων εμπόρων και παρόχων υπηρεσιών αποκτούν και θα συνεχίσουν να αποκτούν σημασία.


Οι παγκόσμιες επιχειρήσεις έμποροι εδραιώνουν τοπική παρουσία σε επιλεγμένες αναδυόμενες αγορές
Προκειμένου να συμπληρωθούν οι δραστηριότητες που μπορεί να είχαν αρχικά εκτελεστεί από το εξωτερικό, ορισμένοι από τους μεγαλύτερους παγκόσμιους εμπόρους επιδιώκουν να εδραιώσουν τοπική παρουσία σε ορισμένες μεγάλες αναδυόμενες αγορές (π.χ. Didi στη Βραζιλία). Κατά συνέπεια, αφού εγκατασταθούν σε τοπικό επίπεδο, αυτοί οι έμποροι πρέπει επίσης να διευκολύνουν τις πληρωμές σε τοπικούς πωλητές, υπαλλήλους και εργολάβους, καθώς και πληρωμές από τοπικούς πελάτες μέσω της προτιμώμενης μεθόδου πληρωμής τους. Καθώς οι παγκόσμιοι έμποροι επεκτείνουν επιλεκτικά την τοπική τους παρουσία στις αναδυόμενες αγορές, η ζήτηση για ενσωματωμένες δυνατότητες ψηφιακών πληρωμών γίνεται ακόμη πιο σχετική, ωφελώντας συμμετέχοντες όπως το dLocal που μπορεί να προσφέρει απλοποιημένη προσφορά, ευρύτερη συνδεσιμότητα και καλύτερη απόδοση σε σύγκριση με παρόχους πληρωμών παλαιού τύπου.

Η DLocal ξεκίνησε το 2016 ως εταιρεία πρώτης τεχνολογίας με επιδίωξη να διευκολύνει τις διαδικτυακές πληρωμές και να ξεκλειδώσει ευκαιρίες σε παγκόσμιες επιχειρήσεις και εμπόρους στις αναδυόμενες αγορές. Οι μεγάλοι παγκόσμιοι έμποροι που θέλουν να αναπτύξουν την επιχείρησή τους πουλώντας τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στο διαδίκτυο σε αναδυόμενες αγορές, δεν έχουν την κατάλληλη υποδομή πληρωμών στο διαδίκτυο για να το κάνουν αυτό εύκολα και αποτελεσματικά.
Σε αυτό ακριβώς το σημείο εμφανίζεται η DLocal ....

Ξεκίνησε από την ίδρυση της με ένα μόνο προϊόν για να υποστηριχτεί ένας ενιαίος τρόπος πληρωμής σε μία αγορά, ειδικά στις διασυνοριακές πληρωμές στη Βραζιλία. Το 2022 έχει πλέον επεκταθεί σε 40 αναδυόμενες αγορές, όπως το Μεξικό, η Αργεντινή, η Βραζιλία, η Κολομβία και η Χιλή στη Λατινική Αμερική. H Νιγηρία, η Νότια Αφρική, η Αίγυπτος και το Μαρόκο στην Αφρική και η Ινδία, η Ινδονησία και η Τουρκία στην Ασία, μεταξύ άλλων.

Το TPV για το 2022 ήταν 10,6 δισεκατομμύρια δολάρια, από 6 δισεκατομμύρια το 2021 και 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια για το 2020, αντιπροσωπεύοντας ρυθμό ανάπτυξης 74,7% το 2022 σε σύγκριση με το 2021 και ρυθμό ανάπτυξης 193% το 2021 σε σύγκριση με το 2020.

Τα συνολικά έσοδά ήταν 418,925 εκατομμύρια δολάρια το 2022, 244,12 εκατομμύρια δολάρια το 2021 και 104,143 εκατομμύρια δολάρια το 2020, αντίστοιχα, αντιπροσωπεύοντας ρυθμό αύξησης 71,6% το 2022 σε σύγκριση με το 2021 και ρυθμό ανάπτυξης 134,4% το 2021 σε σύγκριση με το 2020. 
Το καθαρό ποσοστό διατήρησης εσόδων (NRR), ήταν 165% το 2022 και 219% το 2021.

Το Προσαρμοσμένο περιθώριο EBITDA ήταν 36,5%, 40,6% και 40,3% για τα έτη 2022, 2021 και 2020, αντίστοιχα.

Κατά μέσο όρο, οι παγκόσμιες επιχειρήσεις έμποροι χρησιμοποίησαν την πλατφόρμα της dLocal σε σχεδόν οκτώ διαφορετικές χώρες και 79 τρόπους πληρωμής κατά τη διάρκεια του 2022, σε σχεδόν επτά διαφορετικές χώρες και 67 τρόπους πληρωμής το 2021 και σε σχεδόν έξι διαφορετικές χώρες και 44 τρόπους πληρωμής στο 2020. 

Επιχειρησιακοί έμποροι ορίζονται οι έμποροι που επεξεργάστηκαν περισσότερα από 6 εκατομμύρια δολάρια TPV κατά τη διάρκεια της περιόδου.Σύμφωνα με τη διοίκηση αυτό το όριο των 6 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ είναι αντιπροσωπευτικό της βάσης εμπόρων της DLocal, καθώς αυτοί οι έμποροι αποτελούσαν το 97% του TPV του έτους 2022, το 96% το 2021 και το 92% το 2020.

H DLocal ειδικεύεται στο άνοιγμα των αναδυόμενων διαδικτυακών αγορών σε αμερικανικές πολυεθνικές. Σε μεγάλο μέρος του κόσμου, οι άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν δολάρια, χρησιμοποιούν το τοπικό νόμισμα. Έτσι, όταν οι άνθρωποι ψωνίζουν διαδικτυακά στη Νότια Αμερική, την Ασία ή την Αφρική, οι πιστωτικές ή χρεωστικές τους κάρτες συνήθως υποστηρίζονται από τοπικούς τρόπους πληρωμής.

Αυτό δημιουργεί δυσκολίες για τις αμερικανικές εταιρείες που θέλουν να ασκήσουν διαδικτυακό εμπόριο στο εξωτερικό. Για να προσεγγιστούν αυτοί οι καταναλωτές, πρέπει να μετατραπούν τα τοπικά νομίσματα σε δολάρια και πάλι πίσω. Οι διεθνείς πιστωτικές κάρτες όπως η Visa και η Mastercard αγγίζουν μόνο το 30% περίπου του παγκόσμιου πληθυσμού. Πώς θα γίνουν οι αγορές σε όλα αυτά τα δισεκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον κόσμο που δεν έχουν διεθνή πιστωτική κάρτα;

Εκεί μπαίνει το DLocal. Η εφαρμογή της εταιρείας μετατρέπει πάνω από 700 τοπικές μεθόδους πληρωμής σε αναδυόμενες αγορές σε όλο τον κόσμο σε δολάρια ή ευρώ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εταιρείες από την Amazon έως τη Microsoft, τη Nike και την Uber έως την Booking Holdings εγγράφονται στη λύση της και γιατί το Shopify συνεργάζεται μαζί τους.

Επαναγορά μετοχών
Στις 19 Δεκεμβρίου 2022, το διοικητικό συμβούλιο ενέκρινε την επαναγορά μετοχών και αυτό θα λήξει στις αρχές Ιουλίου 2023 και όταν συμπληρωθεί το όριο αγοράς 100 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ.
Η dLocal επαναγόρασε 7.036.236 Κοινές Μετοχές Κατηγορίας Α καταβάλλοντας περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια με μέση τιμή 14 δολάρια ανά μετοχή.

Δεύτερο τρίμηνο 2023
Ο Συνολικός όγκος πληρωμών (TPV), ανήλθε στα 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια παρουσιάζοντας αύξηση 83% σε ετήσια βάση από 2,4 δισεκατομμύρια το Q2 2022 και 22% από τα 3,6 δισεκατομμύρια του Q1 2023.

Τα Έσοδα ανήλθαν σε 161 εκατομμύρια δολάρια, παρουσιάζοντας αύξηση 59% σε ετήσια βάση από 101 εκατομμύρια το Q2 2022 και 17% από τα 137 εκατομμύρια του Q1 2023.
Το Ποσοστό διατήρησης καθαρών εσόδων ανήλθε σε 148%.

Το Μικτό κέρδος ανήλθε σε 71 εκατομμύρια δολάρια, αυξημένο κατά 43% σε ετήσια βάση από τα 50 εκατομμύρια του Q2 2022 και 14% από τα 62 εκατομμύρια του Q1 2023.
To Προσαρμοσμένο EBITDA ήταν ύψους 52 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, αυξημένο κατά 36% σε ετήσια βάση από τα 38 εκατομμύρια του Q2 2022 και 14% από τα 45 εκατομμύρια του Q1 2023.

Η συνολική TAM της DLocal, στις αναπτυσόμενες αγορές, ανέρχεται σε 1,4 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Κατά το εξάμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2023 ο Όμιλος λειτούργησε με περισσότερους από 600 εμπόρους (περισσότεροι από 590 έμποροι το εξάμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2022).

Για το εξάμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2023, τα έσοδα του Ομίλου από τους 10 κορυφαίους εμπόρους του αντιπροσώπευαν το 58% των εσόδων (51% των εσόδων για το εξάμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2022). Για το εξάμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2023 υπάρχει ένας πελάτης (κανένας πελάτης για το εξάμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2022) που σε ατομικό επίπεδο αντιπροσώπευε περισσότερο από το 10% των συνολικών εσόδων.

Κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2023, το TPV με πληρωμές Pay-ins αυξήθηκε κατά 70% σε ετήσια βάση και 27% από τρίμηνο σε τρίμηνο σε 3,19 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, αντιπροσωπεύοντας το 73% του TPV. 

Οι πληρωμές TPV με Pay-ins αυξήθηκαν κατά 114% σε ετήσια βάση και 10% από τρίμηνο σε τρίμηνο σε 1,184 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, αντιπροσωπεύοντας το υπόλοιπο 27% του TPV.

Το διασυνοριακό TPV αυξήθηκε κατά 49% σε ετήσια βάση και 13% από τρίμηνο σε τρίμηνο σε 2,219 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο διασυνοριακός όγκος αντιπροσώπευε το 51% του TPV το δεύτερο τρίμηνο του 2023.

Το TPV από τοπικό σε τοπικό αυξήθηκε κατά 128% από έτος σε έτος και 33% από τρίμηνο σε τρίμηνο σε 2,154 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Ο όγκος από τοπικό σε τοπικό αντιπροσώπευε το 49% του TPV το δεύτερο τρίμηνο του 2023. 

Ο παρακάτω πίνακας παρουσιάζει μια ανάλυση του TPV του dLocal ανά προϊόν και τύπο ροής:

Τα έσοδα αυξήθηκαν σε όλες τις περιφέρειες κατά τη διάρκεια του τριμήνου.
Η Λατινική Αμερική αυξήθηκε κατά 45% σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2022 και 29% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2023, στα 126,9 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, αντιπροσωπεύοντας το 79% των συνολικών εσόδων. Το δεύτερο τρίμηνο του 2023, υπήρξε πολύ ισχυρή αύξηση εσόδων στη Βραζιλία με αύξηση 99% σε ετήσια βάση και 81% από τρίμηνο σε τρίμηνο. Η πρόσφατη ανάπτυξη οφείλεται κυρίως από εμπόρους στους κλάδους του εμπορίου, της διαφήμισης και της ροής.


Τα έσοδα από την Αφρική και την Ασία αυξήθηκαν κατά 152% σε ετήσια βάση και μειώθηκαν κατά 12% από τρίμηνο σε τρίμηνο, σε 34,3 εκατομμύρια δολάρια, αντιπροσωπεύοντας το υπόλοιπο 21% των συνολικών εσόδων, σε σύγκριση με 13% το δεύτερο τρίμηνο του 2022.
Τα έσοδα το δεύτερο τρίμηνο του 2023 επηρεάστηκαν από την υποτίμηση του νιγηριανού Naira. Στα μέσα Ιουνίου, η κυβέρνηση της Νιγηρίας εφάρμοσε μια πολιτική ελεύθερης διακύμανσης για το τοπικό της νόμισμα, τη νιγηριανή νάιρα, οδηγώντας σε υποτίμηση του τοπικού νομίσματος. Τα έσοδα της Νιγηρίας αυξήθηκαν κατά 353% σε ετήσια βάση ενώ μειώθηκαν κατά 24% σε σχέση με το τρίμηνο. Εξαιρουμένης της Νιγηρίας, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 52% σε ετήσια βάση και κατά 15% από τρίμηνο σε τρίμηνο στην Αφρική και την Ασία, δείχνοντας τη δύναμη της γεωγραφικής διαφοροποίησης και τη συνεχή ανάπτυξη σε ολόκληρη την Αφρική και την Ασία.

  • Κατά τη διάρκεια του τριμήνου, η dLocal συνέχισε να προσφέρει ισχυρή αύξηση εσόδων τόσο από υπάρχοντες όσο και από νέους πελάτες. Τα έσοδα από υπάρχοντες εμπόρους αυξήθηκαν από 101,2 εκατομμύρια δολάρια το δεύτερο τρίμηνο του 2022 σε 149,9 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Το ποσοστό διατήρησης καθαρών εσόδων, ή αλλιώς NRR, το δεύτερο τρίμηνο του 2023 έφτασε το 148%.
  •  Τα έσοδα από New Merchants ήταν 11,2 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το δεύτερο τρίμηνο του 2023.

Ο παρακάτω πίνακας παρουσιάζει μια ανάλυση των εσόδων της dLocal ανά γεωγραφία:


Guidance 2023
Επιβεβαιώνεται η καθοδήγησή για έσοδα μεταξύ 620 και 640 εκατομμυρίων δολαρίων και προσαρμοσμένου EBITDA μεταξύ 200 και 220 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με τη διοίκηση ...
Σαφώς κινούμαστε προς το υψηλότερο άκρο αυτής της καθοδήγησης όσον αφορά τα έσοδα, αλλά προτιμούμε να ακολουθήσουμε μια συντηρητική προσέγγιση δεδομένου του μακροοικονομικού περιβάλλοντος. Συγκεκριμένες αλλαγές των συνθηκών, όπως η υποτίμηση του νιγηριανού Naira, επηρεάζουν τον αριθμό των εσόδων μας, αλλά όχι το μικτό κέρδος μας. Η ετήσια καθοδήγηση που παρέχουμε αντιπροσωπεύει αύξηση κοντά στο 50% από έτος σε έτος στην καλύτερη περίπτωση σε περιθώρια κατηγορίας. Αυτό θα ήταν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα για τα αποτελέσματα του 2023 και απόδειξη για την ανθεκτικότητα και την καλά διαφοροποιημένη επιχείρηση που χτίζουμε. Επαναλαμβάνουμε την ενδιάμεση καθοδήγησή μας για 25%-35% μικτό κέρδος CAGR και προσαρμοσμένο EBITDA έναντι μικτού κέρδους >75%, που είναι οι καλύτερες σε μετρήσεις κατηγορίας.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών που καλύπτουν τη DLocal είναι :

  • To 2023 Πωλήσεις 640 εκατομμύρια ... κέρδη 175 εκατομμύρια
  •  Το 2024 Πωλήσεις  880 εκατομμύρια ... κέρδη 235 εκατομμύρια
  •  Το 2025 Πωλήσεις 1,1 δισεκατομμύρια ... κέρδη 300 εκατομμύρια
Στις 30 Ιουνίου 2023, η dLocal είχε 549,386 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ σε μετρητά και ισοδύναμα μετρητών. Η ενοποιημένη ταμειακή θέση αυξήθηκε κατά 95,401 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ από 453,985 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ στις 30 Ιουνίου 2022. 
Σε σύγκριση με την ταμειακή θέση των 517,9 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ στις 31 Μαρτίου 2023, αυξήθηκε κατά 31,5 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Η Dlocal έχει ίδια κεφάλαια 388,998 εκατομμύρια δολάρια, ήτοι 1,34 δολάρια ανά μετοχή. Χρέος δεν έχει, ενώ έχει άυλα περιουσιακά στοιχεία μόλις 54,92 εκατομμύρια δολάρια.

Φαίνεται ότι πρόκειται για μια εξαιρετική περίπτωση μια ταχέως αναπτυσσόμενης start up, η οποία έχει ισχυρό Ισολογισμό, εύρωστες ταμειακές ροές και το βασικότερο είναι κερδοφόρος.

Ισχυρές ταμειακές ροές και ρευστότητα για την εταιρεία .... και ολα αυτά ενώ κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2023, χρησιμοποιήθηκαν 97,929 εκατομμύρια δολάρια για την εξαγορά ιδίων μετοχών της εταιρείας ολοκληρώνοντας το Πρόγραμμα Αγοράς μετοχών 100 εκατομμυρίων δολαρίων που ανακοινώθηκε τον Δεκέμβριο του 2022 .... και παράλληλα επενδύθηκαν 48,139 εκατομμύρια δολάρια κεφάλαια σε ομόλογα δημοσίου που συνδέονται με το δολάριο Αργεντινής με λήξη το 2024.

Η μετοχή θεωρείται ακριβή, ωστόσο με τους ρυθμούς ανάπτυξης της εταιρίας και εφόσον αυτοί συνεχιστούν η μετοχή δεν θα μπορεί να αποτιμάται τόσο χαμηλά και είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσει την πορεία της MELI, επίσης μιας εταιρίας απο την Ουρουγουάη που δραστηριοποιείται στο ηλεκτρονικό εμπόριο στη Λατινική Αμερική.

Ωστόσο επειδή ο χώρος που δραστηριοποιείται η εταιρεία δεν είναι κοινωνία Αγίων, ούτε ισχύουν βασικοί κανόνες αγοράς, αλλά και αν αυτοί ισχύουν, στη Λατινική Αμερική, αλλάζουν όποτε το θελήσουν οι κυβερνήσεις των χωρών αυτών, καλό είναι να ξέρουμε και τους κινδύνους  .... καθώς και η DLocal είναι μια νέα εισαγωγή και τα sec που έχουμε στα χέρια μας δεν είναι αρκετά για να αντιληφθούμε την ύπαρξη κάποιας απάτης στα νούμερα.

Κίνδυνοι

16 Νοεμβρίου 2022
Η Muddy Waters (πρόκειται για τον short seller που αναφέρθηκε στη Luckin Coffee και τη σόρταρε), ένας από τους πιο γνωστούς short sellers στον κόσμο, αποκάλυψε ένα στοίχημα ενάντια στην dLocal.


Παρόλο που στη DLocal υπάρχουν βασικοί επενδυτές όπως η General Atlantic και η Tiger Global ... ο Carson Block, επικεφαλής επενδύσεων της Muddy Waters με έδρα το Τέξας, είπε στους Financial Times ότι είχε δημιουργήσει τη short θέση λόγω ανησυχιών σχετικά με ορισμένες από τις γνωστοποιήσεις της dLocal στους επενδυτές, την «άδικα πολύπλοκη» εταιρική της δομή και τα μεγάλα ποσά πωλήσεων από βασικούς μετόχους όταν η εταιρεία δημοσιοποιήθηκε το 2021. Σχολίασε ότι ''Υπάρχει ασυνεπής αποκάλυψη σχετικά με την αξία των πληρωμών που ολοκληρώθηκαν μέσω της πλατφόρμας της dLocal" ....

26 Μαρτίου 2023
Το αργεντίνικο ειδησεογραφικό πρακτορείο Infobae δημοσίευσε ένα άρθρο λέγοντας ότι η κυβέρνηση ερευνά τη DLocal για πιθανή απάτη τουλάχιστον 400 εκατομμυρίων δολαρίων.

Επικαλούμενη ανώνυμες επίσημες πηγές, η Infobae είπε ότι η κυβέρνηση της Αργεντινής ερευνά τη fintech για «ακατάλληλους ελιγμούς» και μεταφορές στο εξωτερικό που θα αποτελούσαν απάτη, με το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της να προέρχεται από υπηρεσίες που πωλούνται σε θυγατρικές της ίδιας εταιρείας.
«Η εταιρεία λειτουργεί ως απλό εργαλείο για να εκμεταλλευτεί το χάσμα των συναλλαγματικών ισοτιμιών και να μεταφέρει δολάρια στο εξωτερικό με πράξεις που δεν αντικατοπτρίζονται στη λογιστική», ανέφερε η Infobae επικαλούμενη τις πηγές.


Η Infobae είπε ότι πηγές από την τελωνειακή υπηρεσία της Αργεντινής δήλωσαν ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο να αναφέρουν το dLocal στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC).

Η dLocal εξέδωσε μια δήλωση που διέψευσε το άρθρο, υποστηρίζοντας ότι είχε πέσει θύμα "παραπλανητικών ισχυρισμών" και ότι θα συνεχίσει να επεξεργάζεται τις πληρωμές κανονικά στην Αργεντινή.
Κατόπιν  ...   Στις 20 Απριλίου 2023, η Κεντρική Τράπεζα της Αργεντινής εξέδωσε το Comunicacion “A” 7746, το οποίο τροποποιεί ορισμένους κανονισμούς συναλλάγματος και θεσπίζει διαδικασίες για την απόκτηση συναλλάγματος για τον διακανονισμό ορισμένων επαγγελματικών, διαφημιστικών και άλλων επιχειρηματικών υπηρεσιών.
Στις 27 Απριλίου 2023, δημοσιεύτηκε το Γενικό ψήφισμα. Οι αιτήσεις πρέπει να εγκριθούν από τον Υπουργό Εμπορίου. Η έγκριση ορισμένων αιτημάτων αποδημίας της Εταιρείας που υποβλήθηκαν μετά τις 20 Απριλίου εκκρεμούν κατά την ημερομηνία έκδοσης αυτών των ενδιάμεσων συνοπτικών οικονομικών καταστάσεων.


Τέλος ....Τον Ιούνιο του 2023, η Εταιρεία ανακοίνωσε ότι δεδομένου του μεγέθους της επιχείρησης της dLocal στην Αργεντινή, η dLocal σκόπευε να επιδείξει πρόσθετη οικονομική ουσία με το σχέδιό της να προσλάβει περίπου 100 άτομα το επόμενο έτος και 300 άτομα μεσοπρόθεσμα στη χώρα και να κάνει μια συνολική επένδυση με την πάροδο του χρόνου έως και 100 εκατ. USD στην Αργεντινή, συμπεριλαμβανομένων μέσω τοπικά εκδοθέντων ομολόγων ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Αργεντινής συνδεδεμένα σε δολάρια ΗΠΑ που μπορούν να χρησιμοποιηθούν τοπικά για την κάλυψη λειτουργικών εξόδων και τοπικών επενδύσεων σύμφωνα με τη στρατηγική της εταιρείας.

Στις 14 Ιουνίου 2023, η Εταιρεία απέκτησε με ίδια κεφάλαια 48.540.361 ομόλογα που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών της Αργεντινής μέσω διαδικασίας δημόσιου διαγωνισμού.
Στις 31 Ιουλίου 2023, η Εταιρεία προέβη σε δεύτερη αγορά ομολόγων που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών της Αργεντινής μέσω διαδικασίας δημόσιου διαγωνισμού.ημερομηνία λήξης τον Απρίλιο του 2024


Η διοίκηση αναφέρει ...
Δραστηριοποιούμαστε στην Αργεντινή εδώ και πολλά χρόνια και έχουμε δει πολλές, πάρα πολλές αλλαγές στους κανονισμούς. Αυτή είναι μόνο η τελευταία αλλαγή και μάλλον δεν θα είναι η τελευταία. Θα προσαρμοστούμε στους νέους κανόνες όπως ακριβώς έχουμε προσαρμοστεί στους προηγούμενους. Η ικανότητά μας να το κάνουμε αυτό αποτελεί ανταγωνιστικό παράγοντα διαφοροποίησης και παράδειγμα της αξίας που προσθέτουμε στους εμπόρους μας. Δεδομένου του μεγέθους της επιχείρησής μας στην Αργεντινή, όπως ανακοινώσαμε στο δελτίο τύπου μας τον Ιούνιο, δεσμευτήκαμε να δείξουμε επιπλέον οικονομική ουσία στη χώρα. Στις 14 Ιουνίου, αποκτήσαμε με δικά μας κεφάλαια, ομόλογα δημοσίου αξίας 48 εκατομμυρίων δολαρίων Αργεντινής.
Σκοπεύουμε να το χρησιμοποιήσουμε τα επόμενα χρόνια για να χρηματοδοτήσουμε τις τοπικές μας δραστηριότητες και τις επενδυτικές ευκαιρίες στην αγορά. Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τις τοπικές αρχές στην Αργεντινή για να διασφαλίσουμε ότι παρά τη μακροοικονομική κατάσταση, οι Αργεντινοί πελάτες έχουν πρόσβαση σε διεθνείς υπηρεσίες

68 σχόλια:

  1. Dlocal....την ξέρω πολύ καλά την εταιρεία...την περίμενα στα 8-9$....και μου έφυγε τώρα
    Τεχνικά είναι ΣΟΥΠΕΡ...εδώ ρε παιδιά...δεν ακούς...δεν βλέπεις...δεν αναπνέεις...ΜΟΝΟ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από τη μία τα δυνατά αποτελέσματα του Q2 2023... ήρθε και ο βετεράνος του ηλεκτρονικού εμπορίου Pedro Arnt, που εγκατέλειψε τη θέση του οικονομικού διευθυντή του γίγαντα ηλεκτρονικού εμπορίου MercadoLibre Inc. μετά από 24 χρόνια και θα υπηρετήσει στην DLocal, μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο Sebastian Kanovich, ως CEO ... και ούριος άνεμος φύσηξε στην μετοχή.

      Στην κλήση των αποτελεσμάτων όλο Pedro και Pedro έλεγαν οι αναλυτές Ούτε ο Mέσι δεν θα είχε τέτοιο σεβασμό.

      Διαγραφή
  2. Ωραία παρουσιάση της Λατινοαμερικάνικης εταιρείας απο την Ουρουγουάη (?) με τα λίγα που διάβασα - έχει όλα τα προσόντα να απασχολήσει το κοινό πέρα απο τα στενά όρια των οικονομικών αποτελεσμάτων. Περιμένω τον Κο ΤΕΟ να ρίξει περισσότερο φώς. Δεν μου κάθεται καλά η ιστορία με την κεντρική τράπεζα και θα πω "pass".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αργεντίνικες σαχλαμάρες θα ρισκάρω να πω.
      Εκβιαστές, ανίκανοι και διεφθαρμένοι μια ζωή, θα ξανατολμησω να πω.

      Να λαδώσουν το αντεράκι τους ψάχνουν ... να πω τη μπουρδίτσα μου.
      https://www.ot.gr/2023/03/07/diethni/argentini-pro-ton-pylon-nea-xreokopia-2/

      Διαγραφή
    2. Ποισ κεντρική τράπεζα κυριε Χασάπακλα;
      Ο νέος που έρχεται ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ λεει.
      https://sofokleous10.gr/2023/08/14/%CE%B1%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%AE-%CE%B7-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%80%CE%AC%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BC/

      Διαγραφή
    3. Πληθωρισμός

      Merval
      https://www.marketwatch.com/investing/index/spmerval?countrycode=ar

      Αυτά κάνει ο πληθωρισμός.

      Διαγραφή
    4. https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_15799abd9020d4f216b861241a8b5c5d.png

      Διαγραφή
    5. https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_d17b21a1cf560f999fe38d2e1743eef9.png

      Διαγραφή
  3. ενας αρχιδ@τος που παρακολουθω χρονια.......εχει αυτο το χαρτοφυλάκιο............
    ......... $ADYEY $CFLT $CRWD $DDOG $DLO $DUOL $FOUR $GLBE $LILM $MBLY $MELI $MNDY $NU $NVDA $ONON $SNOW $TSLA $ZS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κε Τάκη την PayPal την παρακολουθείς καθόλου? Τώρα που έπεσε στα 60 μου τράβηξε την προσοχή πάλι. Growth δεν υπάρχει πλέον τουλάχιστον από άποψη νέων μελών αλλά value? 10 δις μετρητά, 5 δις cash flow 60 δις market cap. P/E 12 , 40% market share σταθερό τον τελευταίο χρόνο με τον κλάδο να έχει GAGR 13% για τα επόμενα 5 χρόνια, 15% gm , μειώνει έξοδα. Transactions per active user +12% YoY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έκανε διαγραμματικά τη διπλή κορυφή της και νομοτελειακά επανήλθε στο 85.

      Θωρηκτό είναι κύριε Αρίστο. Απορω πως ο Μπάφετ την κοιτάζει και δε φορτώνει.
      Οτιδήποτε νουμερο κατω απο 80 είναι σκάνδαλο.

      Διαγραφή
  5. https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_270adf06e952f701bacd540ee4f92dd0.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Report systems.....δεν ξέρω τι κρύβει η μετοχή....τα θεμελιώδη της εταιρείας ΔΕΝ ειναι καλα....αλλά τα τεχνικά της σε διαγράμματα είναι BUY NOW THINK LATER
    K.Τακη...μια ματιά πλιζ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. REKOR SYSTEMS....(REKR).....
    Έγραψα λάθος πριν..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ επικίνδυνο στοίχημα.
      Αδύναμος Ισολογισμός δεν έχει φράγκα ... πρέπει να ζητήσει επειγόντως χρηματοδότηση.

      Διαγραφή
  8. TELUS International (Cda) Inc. NYSE:TIXT
    η Goldman Sachs αύξησε το ποσοστό συμμετοχής της κατά 406,5%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η τεχνική εικόνα είναι...FALLING KNIFE....ας δημιουργήσει μια βάση στα όποια χαμηλα και βλέπουμε
      Αν το κάνει V-shape πάνω...είτε bottom range prices....before BIG UP.....ουδείς ξέρει

      Διαγραφή
    2. Διάβασα FALLING KNIFE και είπα κύριοι να ακονίσω και τα δικά μου μαχαίρια.
      Έχει αρχίσει να μου ξαναρέσει η Sea Limited ... τώρα που δεν αρέσει στην αγορά, αρέσει σε εμένα.
      Μπορεί να έχασε το growth της ... αλλά πλέον γίνεται μετοχή αξίας.
      Που σημαίνει σπεύδω βραδέως στο FALLING KNIFE ... άρα αρχίζω μελέτη και μπαίνει υπο στενή παρακομολούθηση.

      ΣΠΕΥΔΩ ΒΡΑΔΕΩΣ Ο ΣΑΛΙΓΚΑΡΟΣ

      Διαγραφή
    3. Rule nr1....never "catch" a falling knife,
      Rule nr2...wait for the dust to settle down

      Διαγραφή
    4. Φτιάχνει απ τα γψηλα της ένα ABC correction...
      To A..και το Β έχουν τελειώσει σαν κυματα, και τώρα είναι στο τελευταίο κυμα C...το οποίο θα είναι ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ...σε χρόνο (ταλαιπωρία) η σε τιμες...δλδ καρφί η πτώση
      Διαλέγεις και παίρνεις

      Διαγραφή
    5. https://www.fool.com/investing/2023/08/18/better-buy-mercadolibre-vs-sea-limited/?source=eptyholnk0000202&utm_source=yahoo-host&utm_medium=feed&utm_campaign=article

      Διαγραφή
    6. Και ενώ θα ωριμάζει η SE κυριε ΤΕΟ .... ο Τάκαρος ασχολείται με μια άλλη στο ηλεκτρονικό εμπόριο.
      GCT .... το μαχαίρι απο την ανάποδη 😉😉😉

      Διαγραφή
    7. Για να σας δω τώρα τι διάγραμμα θα εμφανίσετε!!

      Διαγραφή
    8. ααααααααααααα....!!!! αυτη ΝΑΙ.....αξίζει ...both legs in....!!!
      Είμαστε ομως λιγακι αργα εδω..εμμμμ.....και δεν τη κυνηγάμε λεω εγω..!
      Αν με το καλο διορθώσει.....πρεπει να μπουμε στο χαρτι..!!

      Διαγραφή
    9. κάπου στα 8.5-9 $............εχει μεγαλο support-zone....!
      An kanei retest επιβεβαίωσης σε αυτα τα επίπεδα .....δε στοκ ιζ μπιγκ -ΛΟΥΚΟΥΜΙ

      Διαγραφή
    10. Κε Τάκη τι ωραία αυτή η πιτσιρίκα Σι-Τζι-Τι - πρέπει να ομολογήσω ότι αυτές είναι εταιρείες για τα ελαφ(ρ)ια χ/φ. Τέτοιες θέλουμε, να είναι ελαφριές (λάιτ άσετ) και σβέλτες. Αναμένουμε την οπτική σας.

      Διαγραφή
    11. GCT κύριε Χασάπακλα
      Μπήκε με Ipo στα 12,25 πέρσι τον Αύγουστο.

      Διαγραφή
  9. Καλησπέρα. Αγοράστηκαν 1000 τεμάχια NNOX με μέση τιμή 8.40$

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί είχε ανεβεί τόσο γρήγορα και τόσο απότομα τον Μάη κε Αδείμαντε;

      Διαγραφή
    2. *τοσο πολυ και τόσο απότομα εννοούσα

      Διαγραφή
    3. Πουλήθηκαν στο after hours τα 1500 APLS στα 41.25$. Κέρδος 9$\μετοχη. Κύριε ΒΒ λόγω εγκρίσεων FDA και ενός καλού δελτίου τύπου για μελλοντικά σχέδια.

      Διαγραφή
    4. Κυριε ΑΔΕΙΜΑΝΤΕ εισαι μεγαλος παιχτης

      Διαγραφή
    5. Καλησπέρα. Στα 7.75$ διπλασίασα την θέση σε NNOX. 2000 τεμάχια σύνολο με μέση τιμή 8.07$..

      Διαγραφή
    6. Αγοράστηκαν ακόμα. 150 τεμάχια ENPH στα 122.50$. Σύνολο 500 τεμάχια με μικτή τιμή 129$.

      Διαγραφή
    7. Καλησπέρα. Αγοράστηκαν 2500 τεμάχια LGHL με μικτή τιμή 2.9$.

      Διαγραφή
    8. Καλησπέρα. Αγοράστηκαν 6000 τεμάχια CNSP με μέση τιμή 1.89$.

      Διαγραφή
    9. Καλησπέρα. Σήμερα ολοκλήρωσα αγορές (δέκα ημέρες) συνολικά 10.000 τεμαχίων ΕΥΔΑΠ με μέση τιμή 6.67€.

      Διαγραφή
    10. Καλησπέρα. Αγοράστηκαν 1000 τεμάχια PFE με μικτή τιμή 35.70$.

      Διαγραφή
    11. Στα 3.96$ πουλήθηκαν όλα τα LGHL. Κέρδος λόγο πάνω από 1$ στην μετοχή. Καλά ήταν για Κινέζα

      Διαγραφή
    12. Διπλασιασμός της θέσης μου στην FATE. 15.000 τεμάχια με 2.54$. Σύνολο 30.000 μετοχές μέση τιμη 2.64$.

      Διαγραφή
    13. Καλησπέρα. Για την αδρεναλίνη αγοράστηκαν 30.000 τεμάχια LIZI μικτή τιμή 0.5350$.

      Διαγραφή
    14. Σερ....η εμπορευσιμότητά της πάντως είναι ολίγον...αντισεξουαλική!😂

      Διαγραφή
    15. Καλησπέρα. Διπλασιασα την θέση μου στην ENTA στα 12.57$. Πλέον 2000 τεμάχια με μικτή τιμή 14.03$.

      Διαγραφή
    16. Καλημέρα σας. Χθες στο κλείσιμο αγοράστηκαν 10000 τεμάχια BLNK με μέση τιμή 3.79$.

      Διαγραφή
    17. Κύριε Ευλόγησον
      GCT
      Η συμπεριφορά της μετοχής είναι άκρως σεξουαλική!!!
      Ούτε που τολμώ να ξεστομίσω το νούμερο που την βλέπω να φτάνει.

      Διαγραφή
    18. Καλησπέρα. Αγοράστηκαν 30.000 τεμάχια MCRB μέση τιμή 1.56$. Ουδεμία κίνηση πώλησης έχω κάνει στο χαρτοφυλάκιο μέχρι σήμερα.

      Διαγραφή
    19. Τι βλεπετε κ Αδειμαντε και παραμενετε στις θεσεις σας μετα απο τετοια πτωση ?

      Διαγραφή
    20. Καλησπέρα. Σε λίγες περιπτώσεις οι τοποθετήσεις μου είναι βραχυπρόθεσμες. Δεν είμαι trader. Πάντα στο χρηματιστήριο ο περισσότερο κερδισμένος είναι αυτός που τοποθετείται μεσομακροπροθεσμα.

      Διαγραφή
  10. και αλλα PAGAYA πηραμε τωρα στο 1.98....!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_1d1cb8b1215cf909d6a575f876451685.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Valuation is a state of mind στις ΗΠΑ.

    Κοιτάξτε την VinFast, που έχει έναν κύριο μέτοχο ΜΕ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΕΣ τις μετοχές του, πόσο τρέχει με την αλλαγή του ticker. 108 δις κεφαλαιοποίηση αυτή τη στιγμή, με 1.000 αμαξια πουλημενα. Πριν λιγο είχε 130 δις περίπου.

    Από την άλλη, δείτε την BETR πόσο την πήρε ο διάολος μέσα σε 1 ημέρα. Επειδή το 32% των μετοχών δεν ήταν κλειδωμένες. Ένα παληκάρι στο twitter το είχε δει και είχε υπολογίσει και fair value για τη μετοχή το 0.77$. Εκεί δηλαδή που έγινε ο πάτος της.

    (Ελεγα να την παίξω την Betr, ευτυχως ό,τι διαβασα στο twitter με απέτρεψε.)


    Θα έπεφτε εκει η BETR αν ήταν όλες οι μετοχές κλειδωμένες και συνέχιζε με tiny float? Δε νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Pgy τρώμε πολύ ξύλο βρε παιδιά, sorry κιόλας... Stop loss να κάνουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. OXI.....stay put....!!!
      (αμα εισαι ασχετος στο trading....δεν κανεις τιποτα.....το γεγονός που φοβήθηκες σημαίνει καπου εδω ο βραχυπρόθεσμος πατος) ...κοντραριαν ένδειξη !!

      Διαγραφή
  14. Γειά σας. Είχα ένα site, από το οποίο παρακολουθούσα τις αγοραπωλησίες μετοχών, των βασικών μετόχων των εταιρειών. Μου χάθηκε λόγω ζημιάς στο PC και δεν το θυμάμαι. Μήπως μπορεί κάποιος να βοηθήσει; (Όχι το FINVIZ). Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγορά 4500 PGY στο 1,88.
    Σύνολο θέσης 7500 με μέσο όρο αγοράς 2,25.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ρε παιδιά, η ανεργία δεν αυξάνεται με τίποτα. Βγήκε η προεδρος της FED Σικάγου και το είπε ξεκαθαρα ότι μαλλον θα χρειαστούν και άλλες αυξήσεις.

    Tι rug pull το αποψινο..
    Περίμεναν να σπάει τα κοντερ η NVDA, είχαν καρφωθει τα futures στο +1% και πάρ'το κατακκόκινο μετα.

    Θα χρειαστούμε την talkspace όπως λέει ο κ. Τάκης πραγματικά στο τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλησπέρα, τα συγχαρητήρια είναι λίγο τόσο σε εσάς όσο και στους συναγωνιστές. Τεράστια προσφορά, μεγάλη βοήθεια διαχρονικά, έντιμη ενημέρωση. Θα ήθελα τη γνώμη σας για τη LIZI. Με Κινέζους βέβαια πρέπει να είμαστε φειδωλοί και "κουμπωμένοι", διάβασα όμως ότι ίδρυσε νέα εταιρεία με έδρα τη Σιγκαπούρη τη VocalBeats και δεδομένου ότι η τιμή είναι μάλλον και ανακοινώνει αποτελέσματα την Τρίτη, αναρωτιέμαι αν είναι συνετό να αυξήσω θέση (έχω ως τώρα ΜΟ 0,7825). Σας ευχαριστώ όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καθαρά Κινέζικη εταιρία ... ακόμη και το site στα Κινέζικα. Ισολογισμοί σε γουόν ... οπότε δεν ξέρω τίποτα.

      Διαγραφή
  18. Καλησπέρα κ. Τάκη και πολλές ευχαριστίες τόσο σε εσάς όσο και στους συναγωνιστές. Τεράστια βοήθεια, διαχρονική ενημέρωση, συγχαρητήρια, Έχω LIZI (στα 0,7825 μέσο όρο) και σκέφτομαι να αυξήσω θέση. Τα θεμελιώδη της τα θεωρώ ΟΚ (όσο μπορούμε να ξέρουμε δηλαδή γιατί με τους Κινέζους ...), ανακοινώνει αποτελέσματα την Τρίτη, ίδρυσε τη VocalBeats με έδρα Σιγκαπούρη, λίγες μετοχές (52Μ) ίσως είναι καλή περίπτωση. Θα ήθελα την άποψή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλησπέρα κ. Chris. Μετοχές της LIZI κατέχω κ εγώ με μέση τιμή κτήσης 0,761. Τα θεμελιώδη της εταιρίας δείχνουν εξαιρετικά, αλλά ελπίζω να είναι πραγματικά (κινέζικη κουζίνα/μαγείρεμα). Ο λόγος που μπήκα πρόσφατα στη εταιρία είναι τα θεμελιώδη της, αλλά και η τεχνική εικόνα της που δείχνει ότι είναι έτοιμη για εκτόξευση, ειδικά δε εάν βοηθήσουν τα αποτελέσματα που θα ανακοινώσουν την Δευτέρα. Χαμηλοί όγκοι όταν το χαρτί πλησιάζει το 0,7, πιθανό δείγμα ότι έχουν στεγνώσει οι πωλητές σε εκείνα τα επίπεδα τιμών. Εν αναμονή των αποτελεσμάτων τους λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κι ο Πάουελ τα ίδια για τα επιτόκια. Θα έχουμε ταλαιπώρια στην upst..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αγορές σήμερα σε Upst και Tdoc. έχουν έρθει σε ελκυστικά επίπεδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂