Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

Skillz

Skillz .... εδώ ....
Διαπραγματεύεται στο NYSE με τον κωδικό FEAC ... εδώ .... και μετά τη συγχώνευση το ticker θα είναι SKLZ ... εδώ ....
Αριθμός μετοχών :  400 εκατομμύρια μετοχές περίπου (όταν εισαχθεί στο NYSE)

Presentation Skillz ... εδώ ...


Το SPAC του FEAC
Την 15 Ιανουαρίου 2020 εκδόθηκαν για την Flying Eagle Acquisition Corp 11.500.000 κοινές μετοχές κατηγορίας Β .... έτσι δημιουργήθηκε το Spac - FEAC.
Τα Μερίδια Κατηγορίας Β θα μετατραπούν αυτόματα σε κοινές μετοχές Κατηγορίας Α την πρώτη ημέρα μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης του Spac με την εταιρεία που θα επιλεγεί.


Κατόπιν στις 5 Μαρτίου 2020 ακολούθησε εισαγωγή της εταιρείας στο NYSE.
Εκδόθηκαν 69.000.000 κοινές μετοχές της κατηγορίας Α , στην τιμή των 10 δολαρίων.
Συγκεντρώθηκαν 690.000.000 δολάρια.


Κάθε αρχική μονάδα μετοχής FEAC εδικαιούτο το ένα τέταρτο ενός εξαγοράσιμου εντάλματος. Κάθε ένταλμα (WARRANT) δίνει στον κάτοχο του την δυνατότητα να αγοράσει μία κοινή μετοχή κατηγορίας Α σε τιμή άσκησης 11,50 δολάρια ανά μετοχή.

Οι όροι της συμφωνίας
Στις 1 Σεπτεμβρίου 2020, το Spac FEAC, συνήψε οριστική συμφωνία για να συγχωνευτεί με την εταιρεία Skillz.
Η Skillz θα συγκεντρώσει 849 εκατομμύρια δολάρια μέσω του συνδυασμού των επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένου ενός πλήρως δεσμευμένου PIPE ύψους 159.000.000 δολαρίων, που θα καλυφθεί από θεσμικούς επενδυτές όπως οι
Wellington, Fidelity, Franklin Templeton και Neuberger Berman.
Η συνδυασμένη εταιρεία θα παραμείνει εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με το νέο σύμβολο "SKLZ"
Ο συνδυασμός επιχειρήσεων αποτιμά την Skillz, με την τιμή της μετοχής στα 10 δολάρια,
σε περίπου 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια ή 6,3 φορές προβλεπόμενα έσοδα 2022.

Οι μέτοχοι της Skillz μπορούν να επιλέξουν να λάβουν το τίμημά τους είτε σε μετρητά είτε σε μετοχές της συνδυασμένης εταιρείας (ή σε συνδυασμό και των δύο), με την επιφύλαξη ενός μέγιστου ποσού μετρητών. Το μέγιστο ποσό μετρητών θα είναι ποσό ίσο με τα μετρητά που βρίσκονται στον λογαριασμό εμπιστοσύνης της Flying Eagle (αφού ληφθούν υπόψη τυχόν εξαργυρώσεις από τους δημόσιους μετόχους της και πληρωμή των εκκρεμών εξόδων συναλλαγής της Skillz και της Flying Eagle), συν το ποσό που θα ληφθεί από το PIPE επένδυση, συν τα μετρητά κλεισίματος της Skillz μείον 250 εκατομμύρια δολάρια τα οποία θα παραμείνουν στον ενοποιημένο Ισολογισμό της Skillz. 

Οι ιδρυτές της Skillz, Paradise, Chafkin και ουσιαστικά όλοι οι υφιστάμενοι μέτοχοι της Skillz, καθώς και ο χορηγός της Flying Eagle, συμφώνησαν σε ένα κλείδωμα μετοχών 24 μηνών. Κατά το κλείσιμο της συναλλαγής, ο Paradise, ο οποίος κατέχει ελεγκτικό δικαίωμα ψήφου στη Skillz, θα διατηρήσει το δικαίωμα ψήφου ελέγχου στη συνδυασμένη εταιρεία.
Αναμένεται ότι η Skillz μετά τη συναλλαγή θα έχει περίπου 250 εκατομμύρια δολάρια μετρητών και ισοδύναμα μετρητών στον ενοποιημένο ισολογισμό της. Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα για να επιταχύνει την ανάπτυξη της Skillz τόσο στις εγχώριες όσο και στις διεθνείς αγορές και να υποστηρίξει τις προσπάθειες μάρκετινγκ διαθέτοντας πρόσθετο κεφάλαιο κίνησης.

Το Skillz ιδρύθηκε το 2012 από τους Andrew Paradise και Casey Chafkin στη Βοστώνη. Η έδρα της εταιρείας σήμερα βρίσκεται στο Σαν Φρανσίσκο.
Η δημιουργία του Skillz βασίστηκε σε μια απλή παραδοχή, πως όλοι αγαπούν τα video games και τον ανταγωνισμό με άλλους παίκτες. Χτίζοντας τον ανταγωνισμό μέσω του διαδικτύου οι παίκτες ανακαλύπτουν ανταγωνιστικά παιχνίδια για κινητά. Η ιδιόκτητη τεχνολογική πλατφόρμα του Skillz φέρνει επανάσταση στη βιομηχανία παιχνιδιών για κινητά, δίνοντας την ευκαιρία στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν έσοδα από τα παιχνίδια τους καθώς μέσω του ανταγωνισμού προσφέρουν εμπειρίες και παιχνίδια που αγαπούν οι παίκτες.


Η Skillz είναι μια φορητή πλατφόρμα παιχνιδιών για gamers και διοργανώνει, καθημερινά, περίπου 2 εκατομμύρια τουρνουά με διαδικτυακά παιχνίδια πασιέντζας, mahjong και έναν αριθμό games για κινητά που σχετίζονται με τον αθλητισμό. Ουσιαστικά, οι χρήστες μπορούν να αγωνιστούν τόσο σε περιστασιακά όσο και σε επίσημα τουρνουά και να κερδίσουν χρηματικά έπαθλα.

To Mobile είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο τμήμα της αγοράς παιχνιδιών, που αναμένεται να αυξηθεί από 68 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019 σε 150 δισεκατομμύρια δολάρια το 2025.

Η βιομηχανία παιχνιδιών είναι μεγαλύτερη από ταινίες, μουσική και βιβλία, με περισσότερους από 2,7 δισεκατομμύρια παίκτες να παίζουν κάθε μήνα και 10 εκατομμύρια προγραμματιστές σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, το gaming αναμένεται να ξεπεράσει την τηλεόραση τα επόμενα πέντε χρόνια.


Η Skillz πρωτοπορεί στην ανταγωνιστική εμπειρία παιχνιδιού για κινητά, δίνοντας τη δυνατότητα να διεξάγονται τουρνουά για χιλιάδες προγραμματιστές παιχνιδιών σε όλο τον κόσμο, επεκτείνοντας και οδηγώντας την ανάπτυξη στην αγορά παιχνιδιών για κινητά. Για το 2020, αναμένεται πως μέσω της πλατφόρμας της Skillz θα οργανωθούν πάνω από δύο δισεκατομμύρια τουρνουά casual esports και θα καταβληθούν 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε ακαθάριστο όγκο αγοράς (GMV) , σε καταβαλλόμενα τέλη εισόδου για παιχνίδια που φιλοξενούνται στην πλατφόρμα της Skillz.

Οι παίκτες που δραστηριοποιούνται στην πλατφόρμα του Stillz είναι συνδεδεμένοι ημερησίως 62 λεπτά ανά ημέρα, διαθέτοντας περισσότερο χρόνο από τους χρήστες του Facebook (41 λεπτά ανά ημέρα) και του Youtube (40 λεπτά ανά ημέρα)

Η Skillz δημιουργεί έσοδα, μέσω ενός μοντέλου και βάσει των συναλλαγών που διενεργούνται στα τουρνουά. Η εταιρεία λαμβάνει ένα μέρος των τελών συμμετοχής στα τουρνουά. Το μοντέλο είναι παρόμοιο με το μοντέλο της Shopify, η οποία χρεώνει ένα ποσοστό των εμπορευμάτων που πωλούνται από τους πελάτες του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Στο μοντέλο της Skillz, όσο περισσότεροι παίκτες συμμετέχουν στα τουρνουά, τόσο περισσότερα χρήματα κερδίζουν οι προγραμματιστές. Παρέχοντας στους χρήστες μια καλύτερη εμπειρία, το Skillz οδηγεί τους χρήστες σε υψηλότερη αφοσίωση, επιτρέποντας στην πλατφόρμα να αποφέρει έσοδα από διαφημίσεις και αγορές εντός του παιχνιδιού.

Στο Skillz είναι εγγεγραμμένοι 18 εκατομμύρια χρήστες οι οποίοι μπορούν να αποκομίζουν κέρδη από διάφορα ηλεκτρονικά έπαθλα (esports) συνολικού ύψους άνω των 500.000 δολαρίων.
Στο πλαίσιο της έκθεσης ''State of the Union'' της Skillz η εταιρεία είπε στο CNBC ότι οι παίκτες κερδίζουν συλλογικά πάνω από 675.000 δολάρια κατά μέσο όρο, κάθε μέρα.

Σκηνές από ένα τουρνουά esports στο Λονδίνο τον Σεπτέμβριο του 2018. Η εκδήλωση ονομάζεται Face It Major London.


Στις ΗΠΑ, υπάρχουν 203 εκατομμύρια gamers, με την πλατφόρμα Skillz να έχει προσελκύσει μόνο 2,6 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες (MAU), έχοντας διεισδύσει μόλις στο 1,28% της αγοράς. Επίσης, μόνο το 10% των παικτών του Skillz ανταγωνίζονται στα διάφορα τουρνουά, οπότε το υπόλοιπο 90% αποτελεί ευκαιρία για επιπλέον έσοδα.
Το 2019, το 90% των εσόδων του Skillz προήλθαν από χρήστες στη Βόρεια Αμερική, παρόλο που η διεθνής αγορά είναι περίπου τέσσερις φορές μεγαλύτερη από την αγορά της Βόρειας Αμερικής.

 
Η Skillz έχει κερδίσει την αναγνώριση ως μία από τις πιο καινοτόμες εταιρείες της Fast Company, είναι δύο φορές νικητής του CNBC's Disruptor 50, του Next Forbes 'Next Billion-Dollar Startups και θεωρείται Νο 1 ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στην Αμερική στην Inc. 5000.

Για το 2020 η πρόβλεψη είναι πως θα παρουσιάσει έσοδα 225 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το 2022 θα ανέλθουν σε 555 εκατομμύρια δολάρια , παρουσιάζοντας ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 57%. Το επιχειρηματικό μοντέλο της Skillz λειτουργεί με μικτό περιθώριο 95%. Καθώς θα μεγαλώνει η εταιρεία, αναμένεται να πετύχει περιθώριο EBITDA άνω του 30%.


Οικονομικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου 2020
Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 92% στα 60 εκατομμύρια δολάρια κατά το τρίτο τρίμηνο του 2020, σε σύγκριση με τα 31,2 εκατομμύρια δολάρια κατά το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019.
Το μικτό κέρδος αυξήθηκε κατά 92% στα 56,9 εκατομμύρια δολάρια κατά το τρίτο τρίμηνο του 2020, σε σύγκριση με 29,6 εκατομμύρια δολάρια κατά το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019.
Το μικτό περιθώριο ήταν 95% κατά το τρίτο τρίμηνο του 2020, το ίδιο με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019.

Η καθαρή ζημιά ήταν (42,9) εκατομμύρια δολάρια κατά το τρίτο τρίμηνο του 2020, σε σύγκριση με την καθαρή ζημιά (5,0) εκατομμύρια δολάρια κατά το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019.

Τα ακαθάριστα έσοδα της πλατφόρμας (GMV) αυξήθηκε κατά 76% στα 411 εκατομμύρια δολάρια κατά το τρίτο τρίμηνο του 2020, σε σύγκριση με τα 234 εκατομμύρια δολάρια κατά το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019.


Οικονομικά στοιχεία 9 μηνών 2020
Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 91% στα 162,4 εκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια του 9-μήνου 2020, σε σύγκριση με τα 85,1 εκατομμύρια δολάρια κατά τη συγκρίσιμη περίοδο του 2019.
Το μικτό κέρδος αυξήθηκε 89% στα 153,6 εκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια του εννεάμηνου του 2020, σε σύγκριση με 81,3 εκατομμύρια δολάρια κατά τη συγκρίσιμη περίοδο του 2019.
Το μικτό περιθώριο ήταν 95% κατά τη διάρκεια της περιόδου των εννέα μηνών του 2020, το ίδιο με το προηγούμενο έτος.
Η καθαρή ζημιά ήταν 78,5 εκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια της περιόδου εννέα μηνών του 2020, σε σύγκριση με την καθαρή ζημιά ύψους 14,9 εκατομμυρίων δολαρίων κατά τη συγκρίσιμη περίοδο του 2019.


Κατά μέσο οι ενεργοί χρήστες ανήλθαν σε 2,6 εκατομμύρια, ανά μήνα, που συνείσφεραν 6,93 δολάρια το άτομο, ενώ στο αντίστοιχο 9-μηνο του 2019 οι ενεργοί χρήστες, ανά μήνα, ήταν 1,5 εκατομμύριο με συνεισφορά 6,55 δολάρια ανά άτομο.

Τα GMV (ακαθάριστα έσοδα της πλατφόρμας) αυξήθηκαν κατά 80% στα 1,130 δισεκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια των εννέα μηνών του 2020, σε σύγκριση με τα 627 εκατομμύρια δολάρια κατά τη συγκρίσιμη περίοδο του 2019.

101 σχόλια:

  1. Πέταξε το πουλάκι αυτό Κύριε Τάκη μου. Πάμε για άλλα ξοβεργα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 100 φορές τις πωλήσεις?
    Με ζημιές, και μάλιστα αύξηση ζημιών.
    Εντάξει,το timing, παίζει ρόλο, πάντα σε σχέση με το κλίμα (η καλύτερη μτχ, σύμφωνα με τους παλιούς..)
    Εδώ, - στα spac -, νομίζω, χωρίς να είμαι γνώστης, ότι αρχίζει να χάνεται η μπάλα, αλλά και να χαλάει το κλίμα, γιατί μυρίστηκαν μαζική είσοδο μαρίδας και τώρα αναλαμβάνουν δουλειά τα δικηγορικά γραφεία.
    Τα γράφω αυτά,γιατί συγκρίνω τα spac και το όταν, με τα εδώ βιοτερ και ότι λογικά ακολουθήσει, ΑΑΑ, ΑΕΓΕΚ και ΟΛΕΣ τις μικρές και άνευ εμπορευσιμοτητας μτχ που μετά από τόσα χρόνια,έχουν παραμείνει στο ταμπλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία ... σημειώστε λοιπόν και τη δική μου τιμή στόχο.
      Πάνω από 100 δολάρια και μέσα στα επόμενα 5 χρόνια θα προσεγγίζει (αν δεν τα έχει ξεπεράσει) τα 1000.

      Κρατήστε το αυτό ... και ελάτε να μου δώσετε ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ, τόοοοτε, παραδεχόμενος ότι είμαι ο πρώτος που το πρόβλεψα.

      Διαγραφή
    2. Εύχομαι να έχετε δίκιο και ας μην έχω ούτε 1μετοχη Κύριε ΤΑΚΗ...Το σχόλιο μου πιο πολυ την έννοια της απογοήτευσης είχε πάρα της άποψης...

      Διαγραφή
    3. Συγνώμη κ Τάκη γιατί έχασα τη μπάλα. Για τη Skillz Inc λέτε;

      Διαγραφή
    4. Ουάου! Πώς γκένειν ατό? Αυτό είναι 50×...δηλ 350b κεφαλαιοποίηση. Too good to be true! Αν είναι έτσι βάζεις 500 ευρώ και γίνονται 25.000 και παίρνεις μια Mercedes, ή βάζεις 5.000 και παίρνεις διαμέρισμα κοκ

      Διαγραφή
    5. Δεν πάω κόντρα, επειδή όπως έγραψα δεν είμαι γνώστης, αλλά σε αντίθεση με τα crypto, που δεν τα πιάνω και ούτε πρόκειται,ίσως και κακώς, στα spac σας ακολουθώ. Έχω nbac,flll, και προσπαθώ να μπω στο νόημα των spac.
      Αυτό που δεν πιάνω, είναι το timing, από την παρουσία της κάθε εταιρείας εδώ, ειδικά αν είναιspac.

      Αναφερόμενος στο timing, είχα πάρει την kensington στα 19 στις 22/9, πήγε 13,9 στις 10/11 όπου και έδωσα, αφού την προηγούμενη έκανα το ΛΑΘΟΣ και σας ρώτησα την αποψή σας.

      Προσοχή εδώ.
      ΔΕΝ σας κατηγορώ που μου είπατε ότι είναι ακριβή (στα 14!!) επειδή θα έχει παραγωγή το 28.
      Αυτό είναι το λογικό.
      Το timing ήταν λάθος, γιατί μετά από λίγο πέταξε στα 60+!!!
      Συγχαρητήρια από μένα τα έχετε έτσι κι αλλιώς, γιατί είμαι ακόλουθος, αλλά αυτό για την πενταετία οκ.
      Όταν ήμουν ενεργός, στην ετήσια επιθεώρηση των καταστημάτων, η πιο συνήθης απάντηση, ήταν η

      "ΕΛΗΦΘΗ ΚΑΛΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ"

      Την καλησπέρα μου σε σας και σε όλους.

      Διαγραφή
    6. Κύριοι η μετοχή είναι ακριβή με τα τωρινά δεδομένα .... όμως ο κλάδος των esports είναι ότι πιο hot. Είναι το μέλλον ....
      Μην αποκλείεται τίποτα ...

      Διαγραφή
  3. μπορει να χουμε να κανουμε με μια 2η sea κυριε τακη ? ? ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. K Tακη αν βλέπετε τέτοια νούμερα..γιατί δεν μπήκατε? Με μπερδεύετε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα μαλλον κάτι δεν εχω καταλάβει Η διαπραγμάτευση του FEAC εχει τιμη αυτή τι στιγμή 17,68 και το SKLZ 21,28 σε ποιο πρέπει να τοποθετηθούμε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε μου το FEAC μας τελείωσε άλλαξε ticker σε SKLZ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απαντήσεις
    1. Μας ξέρασε έξω φίλε μου εμένα τουλάχιστον και κάποιους φίλους εδώ..
      Ήταν το 15% του χαρτοφυλακίου μου...

      Διαγραφή
  8. Καί όμως μας την έφερε Κύριε ΤΑΚΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλτατε ας βγάλουν και άλλοι ψωμί, εμείς έχουμε σκάσει στο παντεσπάνι...
      Πάμε για καινούργια κουλούρια, εγώ λέω να "κουμπώσω" και μια GTC για $17/ μτχ και αν μου κάτσει καλώς.
      αλλιώς πρέπει να την κυνηγάω συχνά στα extended hours, κάτι που δε μ αρέσει.

      Διαγραφή
    2. Εγώ εσυρα το χορό...Αν υποψιαστώ πως βαδίζω στ αχνάρια του αγαπητού κυρίου Ευρωβλαχου τότε χεθε μεθα...Ελπίζω να μην τριτωσει σύντομα...

      Διαγραφή
    3. Clover
      Είναι παλαιά ... αλλά ας τα έχετε γνώση

      https://www.cnbc.com/2018/01/03/clover-health-insurance-start-up-angered-customers-missed-financials.html


      https://medcitynews.com/2020/02/nj-legislators-call-for-probe-of-insurance-unicorn/

      Διαγραφή
    4. Βγήκατε τελικά από εδώ? Γιατί θυμάμαι σε συζητήσεις που είχαμε προ μερικών ημερων με τον κ Βarren δηλώνετε έτοιμος κ καραφορτωμενος! Προσωπικά αναφέρω κ παρακάτω την άποψη μου κ παραμένω καθώς έχω μπει κ μέσω options λήξεως Μαϊου 21. Αν κάτι χαλάσει μετα τη συγχώνευση θα δώσω αρχικα μετοχές κ βλέπουμε.

      Διαγραφή
    5. Όξω κύριε Ανδρέα.

      Οι μέρες στη Νέα Υόρκη αντιστοιχούν σε μήνες στο ΧΑχα. Οι μήνες στο Αμέρικα = χρόνια στο ΧΑχα.
      Όλα γίνονται γρηγορότερα κύριε Ανδρέα.

      Διαγραφή
    6. Κύριε Τάκη είχατε γράψει πως μέχρι 20 Ιανουαρίου αν θυμάμαι καλά πως θα μειώσετε θέσεις γενικώς στο America... Ισχύει το έχετε κάνει? Ήμουν ο πρώτος που ανηρτησα αποχώρηση από IPOC.... Πέρα από το αστείο του "πράγματος" δεν έχω θέμα και ότι όταν κάνω την κίνηση δεν κοιτάζω πίσω ... συνηθισμένα πράγματα στις αγορές για μένα τουλάχιστον...SKLIZ αν μας κάνει την χάρη για ένα ακόμη γύρισμα μεσα και κλειδαριές...

      Διαγραφή
    7. Διευκρινίζω, αφού δεν έγινε αντιληπτό.
      Μείωση θέσεων και μηδενισμός στα παλαιά spacs που πλησιάζει η ώρα της συγχώνευσης ... έχουν , δεν έχουν τρέξει.

      Φρέσκα κουλούρια.
      Υπάρχουν spacs που θέλω τις εταιρείες που συγχωνεύονται. Δεν θέλω όμως τους ΡομπινΧούντιδες που είναι μέσα. Δείτε για πχ RIDE πως ταλαιπωρείται απο τους Ρομπινχούντιδες.

      Διαγραφή
    8. Από ότι καταλαβαίνω αλλάζουμε το PIC σε GIK και πουλάμε IPOC

      Διαγραφή
    9. Καλησπέρα κ.Τάκη.
      Διαθέτω χαρτοφυλάκιο με τις εξής μετοχές: THCB,ADMA,SAMA,GIK,BFT,THBR,FIII.
      Ποιές προτείνετε να ρευστοποιήσω και να τα βάλω να κλωσσήσουν στην SKLZ?
      Έστω και μονολεκτική απάντηση κ.Τάκη.

      Διαγραφή
    10. Δεν θα άλλαζα τίποτα.
      Τα 5 είναι spac έχετε τη σιγουριά του πάτου των 10 δολαρίων, ό,τι και να συμβεί.
      Τα άλλα 2 τα βλέπω (ADMA, CLVR)μακροπρόθεσμα ...

      Διαγραφή
    11. Ευχαριστώ για την ενημέρωση κ.Τάκη.

      Διαγραφή
  9. Τελικά το εμπεδωσαμε χρειάζεται πτωτική αγορά να πάνε πάνω τα SPACS.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Aγορα σήμερα στο πτωτικό γύρισμα 2000 Skillz για μπαουλιασνα κ βλέπουμε.

    Στο Ιpoc εκτός από τις μετοχές έχω κ options για Μάιο 2021 στα 12.5 κ 15 strike price, 100 κομματια σύνολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ένα καλο πάντρεμα θέλουμε BFT με το ψευτονομισμα να δείτε πτήσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. έχω μείνει μόνο με THBR. η FEAC είναι πολύ ενδιαφέρουσα η αγορά της πράγματι. Θα την ήθελα στα 15-16. μπαίνει στο ραντάρ.Έχω καταλάβει κε. Τάκη ότι στα spac χρειάζεται ταχύτητα την ημέρα που γίνεται το letter of intent. εκείνη την ημέρα κάποιος πρέπει να έχει δει τα βασικά στοιχεία την αποτίμηση κλπ. την πληροφορία αυτή μπορεί κάποιος να την αντλήσει από κάπου? δηλώνονται σε κάποιο φορέα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 15 με 16 δεν θα ήταν καλό να την ξαναδείτε. Εκεί ήταν λίγο πριν τη συγχώνευση ...

      Διαγραφή
    2. Από την στιγμή Κύριε ΤΑΚΗ που δεν θα έχει αλλάξει κάτι στην εταιρεία γιατί είναι κακό ;Το γεγονός ότι κάποιοι ρουμπινχουτηδες τα πετάνε από τα παράθυρα δεν υπάρχει ? Μία σκεψη καταθέτω....

      Διαγραφή
    3. δίκιο έχετε κοίταζα το διάγραμμα της FEAC γιατί το SKLZ δεν υπάρχει ακόμη! το είδα μετά στο yahoo finance...

      Διαγραφή
  13. στην degiro δεν υπάρχει το σύμβολο SKLZ. του δίνω το ISIN Number US34407Y1038 αλλα και πάλι τίποτα. Να δώ πως θα περάσω την εντολή αγοράς!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. όπως τα λέτε κε. Τάκη αρνητική συσχέτιση τα spac με τις μετοχές/δείκτες. μια χαρά τα πάνε σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί είδατε, σήμερα, να έχουν πρόβλημα εντέλει και οι δείκτες τους;

      Πείτε τους, σας παρακαλώ εδώ στο Ελλαντα, ότι θα δουν Νταού Πεντέλης στις 100,000 μονάδες. Όταν το 2008 τους έλεγα DOW 30.000 αυτοί κορόιδευαν και μου έλεγαν κάτι για κύματα και Πρέχτερ. Τώρα βλέπουν φούσκες που θα σκασουν ...

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη, όταν πάει ο DOW 100.000 πού πιστεύετε ότι θα είναι το ΧΑ; Οι Αμερικάνικοι δείκτες έχουν μια δεκαετία ανόδου ακόμη; Φυσικά με τις ενδιάμεσες πτώσεις.

      Διαγραφή
    3. Μπορεί και κάπου εδώ γύρω Φίλε μου με τα μυαλά που Κουβαλάμε...

      Διαγραφή
  15. Δεν ασχολουμε με τους Αμερικανούς,μόνο με την ψωροκωστενα,αλλά έχετε δίκαιο κύριε Τάκη,τα σέβη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την απάντηση γιατί συμβαίνει αυτό στη χώρα και στη χρηματαγορά της ... φαντάζομαι, την έχετε.

      Διότι "κουμμουνοκρατείτε" η χώρα, όπου σε συνδυασμό με την "οξεία τεμπελίτιδα" που μαστίζει ικανοποιητική μάζα μέσου ΝεοΈλληνα, οδηγεί σε μετριότητα, χαμηλό IQ και σε έμφραγμα σε ό,τι κινείται στο εσωτερικό.

      Διαγραφή
  16. Στο ταμπλό του XAA η Interlife Ασφαλιστική. Εγκρίθηκε η εισαγωγή μετοχών της στην Κύρια Αγορά.

    https://www.asfalisinet.gr/%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%BB%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CF%85-xaa-%CE%B7-interlife-%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CF%81%CE%AF%CE%B8/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κύριε Hippy πως την βλέπετε την Intelife σαν επένδυση? Θα μπει με την ίδια τιμή που έχει στο XAK?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρχηγού παρόντος ότι και να πω εγώ (ως προς την τιμή εισόδου) είναι περιττό. Η εταιρεία αντλεί μεγάλο μέρος των κερδών της απ΄τις ασφαλίσεις αυτοκινήτων. Με τα δημοσιεύματα σήμερα για την (πιθανή) ολοκλήρωση μέχρι το 2024 της Apple στην παραγωγή του πρώτου αυτόνομου αυτοκινήτου θα προτιμούσα να μην έχω θέση στην εταιρεία μεσοπρόθεσμα.

      Διαγραφή
  18. Γιατί τέτοιον ενθουσιασμό Κύριε Ευρωβλαχε μου?Η νέα "QS "είναι? Εσείς έχετε ΤΟΣΚΑΝΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πείτε τα κύριε Gerry. Πείτε τα ..... μπορεί όμως να πάρει και Inaq (spac) όπου συγχωνεύεται με την Metromile, με τον Chamath να έχει βάλει 100 εκατομμύρια απο το παντελόνι του στο PIPE.
      Τι συγκρίνουμε τώρα;

      Διαγραφή
  19. Καλησπέρα σε όλους.
    Την προηγούμενη φορά που πέρασε τα 17$ η THCB κατρακύλησε κλατω απο τα 14$ μετά. Να περιμένουμε κάτι αντίστοιχο ή υπάρχει κάποιος λόγος της σημερινής ανοδικής τάσης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστεύω ότι η THCB ανεβαίνει εξ αντανακλάσεως που λέμε λόγω της ανόδου της QS καθώς δεν υπάρχει κάποιο νέο.

      Διαγραφή
    2. Δημοσιεύματα γράφουν επειδή θα βγάλει η Apple αυτοκίνητο. Αλλά νομίζω γελάνε ολίγον και οι πέτρες με αυτό.

      Διαγραφή
    3. Ελάτε τώρα Κύριε ΤΑΚΗ.. άκου γιατί ανεβαίνει η QS,,? Ανεβαίνει γιατί νιώθει ήδη την ανάσα της ΤΟΣΚΑΝΗΣ στο σβέρκο της και τρέχει να ξεφύγει...

      Διαγραφή
    4. Στο Ελλαντα αν ανεβαίνει καμιά μετοχή στέλνουν στο απόσπασμα την εταιρεία, τον ιδιοκτήτη, τα λόμπυς και εκτελούν τους πάντες. Αυτό το βάφτισαν ως προστασία των ατσαμήδων επενδυτών.

      Στο Αμέρικα τα χαρτιά ανεβαίνουν επειδή έτσι γουστάρουν .....

      Διαγραφή
  20. Τα λέω αλλά ποιός ακούει...SKLZ η Κυρία εχει εξαιρετική συμπεριφορά δένει το 20 πριν την εκτόξευση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Έχετε μπει τελικά στη Skillz k Tακη ή αναμονή??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kύριε Ανδρέα πολλές φορές έχω μπει. Σε διάφορα επίπεδα.

      Δείτε και ένα spac.
      CLA ... σήμέρα ανακοίνωσε συμφωνία συγχώνευσης με εταιρεία Lidar ... και είναι πιο φτηνή η εταιρεία και απο τα άλλα 3 lidars

      Διαγραφή
    2. δεν την εχει η degiro :( μεχρι να την βαλουν το χασαμε το τρενο...

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα , κύριε Τάκη την CIIC την έχετε ακόμα; αν θυμάμαι καλά είχατε πει ότι η NGA ειναι καλύτερη , είχατε πει ότι πιθανών θα δει και τα 50 , αν τρέξει πάντως θα αρχίσω να μειώνω θέση για ρευστότητα και ίσως αφήσω μόνο τα κέρδη μέσα

      Διαγραφή
    4. Για εμένα η Αrrival και η Ride σε δεύτερη φάση .... θα γράψουν τριψήφιο νούμερο.

      Σας παρακαλώ, 10 μέρες πριν την συγχώνευση, ΝΑ ΜΟΥ ΘΥΜΙΣΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΩ ΠΙΣΩ ΤΑ ARRIVAL μου.

      Διαγραφή
    5. Tέλος, H FIII μου αρέσει περισσότερο απο το NGA.

      Διαγραφή
    6. Και εγώ θέλω να παρακαλέσω ΟΛΟΥΣ τους φίλους που συνομιλούμε εδώ να αναρτούν τις ημερομηνίες συχώνευσης των SPACS μόλις τις εντοπίζουν αμέσως καθώς και νέα Deals..Ο χρόνος είναι πολύτιμος για όλους μας και ότι είναι πολυυυυ η ύλη που έχουμε για παρακολούθηση και μελέτη....Να μην θεωρούμε αυτονόητο ότι όλοι μας έχουμε δει αυτό που κάποιος εντοπίσε...

      Διαγραφή
  22. Δεν διαβάζετε το μάθημα σας Κύριε ANDREAS😉😉😉 μέσα είναι και με extra κομμάτια για άδειασμα στο 30 🤣🤣🤣🤣

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα Extra θα φύγουν εντός του Ιανουαρίου. Τα άλλα θα κάτσουν μέχρι και 5 έτη.

      Διαγραφή
  23. Κύριε Τάκη, η τοσκάνη άνοιξε τα πανία της για το 28; Τι βλέπετε;
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aς κλείσει το Deal και βλέπω πολυ μεγαλύτερο νούμερο. Να κλείσει όμως οριστικά ... μέχρι στιγμής έχουν δοθεί χέρια. Εμείς θέλουμε και τζίφρες, για να μην κλάψουν όσοι αγοράζουν στα ύψη.

      Διαγραφή
  24. Δεν ξέρω κ Τάκη με αυτές τις lidar.. ευκαιρία στον κάτω ήταν η Velodyne όπως κ το είχαμε αναφέρει όταν τράβαγαν στο Θεό την πρώην gores metropoulos. Η άλλη σήμερα η Ιpv τράβηξε ναι αλλά όταν την είχα εντοπίσει δεν μου έκανε κλικ στα νούμερα. Αυτή η Cla πήγε δυνατά πάνω σήμερα κ.λογικα θα την ανοίξουν κ αύριο πολύ πάνω. Δεν ξέρω κατά πόσο πρέπει να κυνηγάμε..

    Όσον αφορά τα νούμερα έχω να παρατηρήσω ότι όλες λίγο πολύ στο θααααα βασίζονται. Πωλήσεις της πλάκας στην παρούσα φάση που ως δια μαγείας θα εκτοξευτούν από τα 34 εκατ το 21 και τα 100 το 22 στο 1.6 δις το 2025... Και με 185 εκατ μετοχες μετά τη συγχώνευση!

    τώρα τι να πω.. αν πάνε να προεξοφλησουν αυτά (τώρα που γυρίζει), τότε μπορεί να δούμε εκεί κ το 50αρικο όπως στην άλλη...

    Το σκέφτεστε εσείς??

    Πάντως από όσες έχουμε δει κ με βάσει αυτά που δηλώνουν "τέλος πάντων" εμένα μου αρέσει η FIII, κ ας μην τραβαει ακομα.

    Μου άρεσε κ η EVbox εκεί κάτω από τα 19 αλλά καθυστέρησα κ πέταξε το πουλάκι προς τα 30 κ θεωρώ ότι θα έχει κ συνέχεια. Εσείς την πήρατε τελικά? Δεν θυμάμαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://prnt.sc/w8d9og

      Indie (THBR) ... AEVA (IPV) ... OUSTER (CLA) ... Inoviz (CGRO)

      Διαγραφή
    2. EVBOX και εγώ ξεχάστηκα. Δεν πρόλαβα στο 19+.
      Ακατέβατα 50+ θα δει!!

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα.Πολύ καλή η EVBOX (TPGY),η ARRIVAL (CIIC) και η STEM ( SPTK).To καλύτερο EV ωστόσο που δεν κατέχω είναι η CHARGEPOINT (SBE).Έρχεται η EVGO και η lilium.
      Υ.Γ. Κύριε Τάκη αφού σας ευχαριστήσω νομίζω ότι η καλύτερη επιλογή σας στην Αμερική ήταν, είναι και θα είναι η CELH.

      Διαγραφή
  25. Thanks για το συμπυκνωμένο πίνακα!

    Τελικά έχετε μπει σε κάποια από τον κλάδο? Την σκέφτεστε σήμερα τη λεγαμενη! Βλέπω θα ανοίξει αρκετά ψηλά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tην Indie εχω φορτώσει με μέσο όρο γύρω στο 11.

      OUSTER αν πάει κοντά στο 13 θα πάρω ... πάντως κοιτώντας τα νούμερα ... δεν βρίσκω κανένα απολύτως λόγο να έχει η Velodyne μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση απο την Ouster.
      Πρέπει να έχουν την ίδια αξία ... και επειδή έχουν, περίπου, τον ίδιο αριθμό μετοχών στο ταμπλό, θα πρέπει να έχουν περίπου την ίδια τιμή.

      Τιμή στόχο OUSTER (LCA) = τιμή Velodyne

      Διαγραφή
    2. Βέβαια υπάρχει και η Indie (THBR) μπορεί να μην κάνει Lidar αλλά κάνει όλα τα υπόλοιπα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Θα μπει το 2023 στο Lidar λέει ... γιατι οι άλλοι είναι μέσα στο lidar; Απο το 2023 θαααα κάνουν κάποιες σοβαρές πωλήσεις ... μόνο η Velodyne κάνει απο φέτος και η Ouster απο το 2022.

      Indie αδικείται ...

      Διαγραφή
  26. καλημέρα , έψαχνα ένα γρήγορο "ποιός κάνει τι' και τώρα που το βρήκα το μοιράζομαι μήπως βοηθήσει και κάποιον άλλο http://prnt.sc/w8ggig

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Την INOVIZ την έβαλα στο τραπέζι την ίδια η επόμενη μέρα όταν ο Κύριος Andreas έβαλε την , AEVA... πήρα όσο πατάει η 🐈 καθ' ότι δεν μπορώ να την αξιολογήσω οπότε πήρα από ίσα τεμάχια και στις 2 ...η AEVA τα έχει πάει καλύτερα μέχρι στιγμής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Διευκρινίζω ότι η θέση μου είναι πολύ μικρή καί στις 2 το 1% του χαρτοφυλακίου μου για αυτό και δεν έχω κάνει μνεία...THBR μπήκα χθές στο 11.20...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Απαντήσεις
    1. Οι τιμές στόχοι που αρχίσαν και δίνονται, δεν μετράνε πλέον.

      https://www.tipranks.com/stocks/sklz/forecast

      Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα ξεκινήσουν τις αναβαθμίσεις!!

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη θα δώσετε τα γρήγορα στην περιοχή του 30 ή αλλάξατε γνώμη;

      Διαγραφή
    3. Πείτε ότι έχουν φύγει.
      Ο Θεσμικός του Skillz κατάντησα

      Διαγραφή
  30. κ. Τάκη εννοείτε το ARK που ανακοίνωσε χθες αγορά 215.897 μετοχές SKLZ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μπήκα. συγχαρητήρια κε. Τάκη θα μαλλιάσει η γλώσσα να τα δίνω.

      Διαγραφή
    2. Κύριε gk θεσμικός κατάντησα σε αυτή τη SKLZ.

      Αν περάσει τα 30 .... θα βγάλω τα μισά και τα άλλα θα τα αφήσω (ΔΩΡΕΑΝ) για μια 5ετία ή μέχρι να γράψει τα τρελά νούμερα που φαντάζομαι.

      Διαγραφή
    3. Κύριε Τάκη NPA μπήκατε κάτω από 13 ? γιατί εγώ είπαμε βιάστηκα στο 13,3 αλλά μπήκα γερά ( για τα δεδομένα μου ) 8% του χαρτοφυλακίου μου , σε βάθος 2-3 χρόνια τι βλέπετε από τιμές εδώ ?

      Διαγραφή
    4. Όχι .... ήταν να μπω στις 31 Ιανουαρίου, αλλά εκεί στη χρηματιστηριακή μου τα έκαναν σαλάτα .... άρα περιμένω ακόμη!!

      Διαγραφή
    5. Χαιρέτησα τα 2/3ΤHBR και φούσκωσα NPA στο 12.40...Μεσο όρο 12.70.....

      Διαγραφή
    6. Κύριε Geooard ερώτηση σε ξάδερφό μου ένα από τα στελέχη του FB στην Νοτιοανατολική Ασία( Σιγκαπούρη ) και EXPERT στις τηλεπικοινωνίες με πάνω από 20 χρόνια σε VODAPHONE ATT και με σπουδές στο USC μου απάντησε αυτό που έγραψε ο ΚΎΡΙΟΣ ΤΆΚΗΣ : ΜΠΟΡΕΊ ΥΠΟ ΠΡΟΫΠΟΘΈΣΕΙΣ Η ΤΙΜΗ ΣΕ 3 ΧΡΌΝΙΑ ΝΑ ΚΟΙΤΆΖΕΙ ΤΟΥΣ ΔΟΡΥΦΌΡΟΥΣ ΤΗΣ... Είναι παίχτης των Αγορών και αυτός...

      Διαγραφή
    7. Τιμή έδωσε για NPA; γιατί NPA & SKLZ ειναι το 20% του χαρτοφυλακίου μου τώρα (ξέφυγα λίγο) και με μόλις 7% μετρητά , εκτός από το Ελληνικό χρηματιστήριο πλέον μετά από αρκετά χρόνια , με 17 μετοχές αυτή τη στιγμή στην Αμερική για μεγάλη διασπορά .

      Διαγραφή
  31. μπήκα και GRTS κοντά στο άνοιγμα, too good to be true. america!
    δείτε τη εάν έχετε χρόνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Mου αρέσει όπως ανεβαίνει η skillz πολυ τεχνικά προσθήκη στο χαρτουλάκιο μου Thunder Bridge Acquisition II, Ltd. (THBR) --spac

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Sir Takis πως βλέπετε την σημερινή ανακοίνωση της εταιρίας ? Είναι στην κατεύθυνση που λέγατε να μπουν γεροί παίκτες στο χαρτί ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂