Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

OUSTER

OUSTER .... εδώ ....

Διαπραγματεύεται στο NYSE με τον κωδικό CLA ... εδώ .... και μετά τη συγχώνευση το ticker θα είναι OUST
Αριθμός μετοχών : 185 εκατομμύρια μετοχές (όταν εισαχθεί στο Nasdaq)
Presentation Ouster ... εδώ ...



Το SPAC του CLA
Στις 4 Ιουνίου 2020 ιδρύεται η εταιρεία  Colonnade Acquisition Corp. Εκδόθηκαν για τον χορηγό 5.750.000 κοινές μετοχές κατηγορίας Β .... έτσι δημιουργήθηκε το Spac - CLA.
Τα Μερίδια Κατηγορίας Β θα μετατραπούν αυτόματα σε κοινές μετοχές Κατηγορίας Α την πρώτη ημέρα μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης του Spac με την εταιρεία που θα επιλεγεί.


Στις 25 Αυγούστου 2020, η εταιρεία ολοκλήρωσε την αρχική δημόσια προσφορά, όπου εκδόθηκαν 20.000.000 μετοχές, στα 10 δολάρια, δημιουργώντας ακαθάριστα έσοδα 200.000.000 δολάρια.

Ταυτόχρονα με το κλείσιμο της Αρχικής Δημόσιας Πρότασης, η Εταιρεία ολοκλήρωσε την πώληση 6.000.000 ενταλμάτων, στην τιμή του 1 δολαρίου ανά ένταλμα, στο χορηγό Colonnade Sponsor LLC.
Η εταιρεία SPAC - CLA εισάγεται στον NYSE, παράλληλα κάθε αρχική μονάδα εδικαιούτο και ενός εξαγοράσιμου εντάλματος. Κάθε ένταλμα (WARRANT) δίνει στον κάτοχο του την δυνατότητα να αγοράσει μία κοινή μετοχή σε τιμή άσκησης 11,50 δολάρια ανά μετοχή.

Η συμφωνία συγχώνευσης με την Ouster
Την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020 το spac CLA, σύνηψε 
οριστική συμφωνία για να συγχωνευτεί με την εταιρεία Ouster.
Η OUSTER θα συγκεντρώσει 300
εκατομμύρια δολάρια μέσω του συνδυασμού των επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένου ενός πλήρως δεσμευμένου PIPE ύψους 100.000.000 δολαρίων, που θα καλυφθεί από θεσμικούς επενδυτές όπως οι  Cox Enterprises, Fontinalis Partners και WWJr Enterprises.
Η συνδυασμένη εταιρεία θα παραμείνει εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με το νέο σύμβολο "OUST"


Υποθέτοντας ότι κανένας δημόσιος μέτοχος της CLA δεν ασκήσει τα δικαιώματα εξαγοράς του, η ιδιοκτησία της συνδυασμένης εταιρείας αμέσως μετά τη συγχώνευση θα αποτελείται από τους τρέχοντες κατόχους μετοχών της OUST (81%), τους μετόχους της CLA (11%), τον χορηγό της CLA (3%) και τους επενδυτές PIPE (5%).
Η επιχειρηματική αξία της συγχώνευσης Pro Forma είναι 1,57 δισεκατομμύρια δολάρια ενώ η συνδυασμένη εταιρεία αναμένεται να έχει περίπου 280 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και μηδενικό χρέος.

Μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης, η Ouster θα διατηρήσει την ομάδα διαχείρισης της. Ο συνιδρυτής Angus Pacala θα συνεχίσει να υπηρετεί ως Διευθύνων Σύμβουλος, ο συνιδρυτής Mark Frichtl θα συνεχίσει ως CTO και η Anna Brunelle θα συνεχίσει να υπηρετεί ως CFO. Ο Remy Trafelet, της CLA, θα ενταχθεί στο διοικητικό συμβούλιο του Ouster μετά το κλείσιμο του συνδυασμού επιχειρήσεων.

H Ouster είναι ένας πάροχος ψηφιακών αισθητήρων lidar υψηλής ανάλυσης που δίνουν προηγμένη τρισδιάστατη όραση σε ρομπότ, οχήματα και σε σταθερά στοιχεία υποδομής, επιτρέποντας σε κάθε έναν να κατανοήσει και να οπτικοποιήσει τον περιβάλλοντα κόσμο, προσφέροντας ασφαλή αυτονομία.
Με την κατοχυρωμένη τεχνολογία ψηφιακού lidar, η Ouster σχεδιάζει και κατασκευάζει αισθητήρες που διατίθενται σήμερα σε καθεμία από τις τέσσερις αγορές-στόχους της :
1) βιομηχανικός αυτοματισμός, 2) έξυπνη υποδομή, 3) ρομποτική και 4) αυτοκίνητα.

Οι Angus Pacala και Mark Frichtl ίδρυσαν την Ouster, το 2015, με ένα όραμα ότι, με τον σωστό συνδυασμό χαμηλότερων τιμών και υψηλότερης απόδοσης, το lidar θα είναι πανταχού παρόν και θα κάνει τον κόσμο πιο έξυπνο, ασφαλέστερο και πιο αποτελεσματικό, όπως άλλες τεχνολογίες αισθητήρων πριν από το lidar.
Η δουλειά τους είχε ως αποτέλεσμα την εφεύρεση του ψηφιακού lidar, OS1-64, υψηλής απόδοσης, βασισμένο σε ειδικά σχεδιασμένους ημιαγωγούς και οπτικές καινοτομίες, τις οποίες έφεραν στην αγορά το 2018.

Οι αισθητήρες Ouster είναι αξιόπιστοι, συμπαγείς και εξαιρετικά προσαρμόσιμοι, θέτοντας τα θεμέλια για την ψηφιακή παρουσία παντού. Ήδη εκατοντάδες πελάτες έχουν ενσωματώσει τους Ouster lidar αισθητήρες σε τρέχοντα προϊόντα.
Ενώ η επιχείρηση της Luminar επικεντρώνεται στις αυτόνομες μεταφορές, η Ouster, καθώς και η Velodyne, έχουν μια πιο διαφορετική πελατειακή βάση.


Η Ouster έχει πάνω από 450 πελάτες , σε 50 χώρες και σε τομείς όπως αυτόνομα οχήματα, ρομποτική, χαρτογράφηση και εφαρμογές έξυπνης πόλης.

Ο πρώτος τρισδιάστατος αισθητήρας lidar εισήχθη από τη Velodyne περισσότερο από μια δεκαετία πριν. Η περιστρεφόμενη μονάδα της Velodyne κόστισε περίπου 75.000 δολάρια και ήταν σημαντικά μεγαλύτερη από ένα smartphone. Η Apple χρειάστηκε να κάνει τους αισθητήρες lidar φθηνότερους και μικρότερους για να μπορέσει να τους τοποθετήσει έναν σε κάθε iPhone και τα VCSEL τη βοήθησαν να το κάνει.
Ο συνδυασμός VCSEL και SPAD επιτρέπει μια δραματική απλοποίηση των σχεδίων lidar. Το πρωτότυπο τρισδιάστατο καπάκι της Velodyne τοποθέτησε 64 ξεχωριστά συσκευασμένα λέιζερ σε μια στήλη που περιστρεφόντουσαν. Κάθε λέιζερ είχε έναν αντίστοιχο ανιχνευτή. Η πολυπλοκότητα αυτού του σχεδιασμού και η ανάγκη ακριβούς ευθυγράμμισης κάθε λέιζερ με τον αντίστοιχο ανιχνευτή ήταν ένας λόγος για τον οποίο οι πρώιμες μονάδες της Velodyne ήταν τόσο ακριβές.


Πιο πρόσφατα, πολλές εταιρείες έχουν πειραματιστεί με τη χρήση μικρών καθρεπτών για να «κατευθύνουν» μια ακτίνα λέιζερ σε ένα σχέδιο σάρωσης. Αυτός ο σχεδιασμός απαιτεί μόνο ένα λέιζερ αντί για 64. Αλλά εξακολουθεί να περιλαμβάνει τουλάχιστον ένα κινούμενο μέρος.
Αντίθετα, οι Apple, Ouster και Ibeo κατασκευάζουν αισθητήρες lidar χωρίς καθόλου μέρη. Με εκατοντάδες ή χιλιάδες λέιζερ σε ένα τσιπ, τα καπάκια με βάση το VCSEL μπορούν να διαθέτουν ειδικό λέιζερ για κάθε σημείο στο οπτικό πεδίο του καπακιού. Και επειδή όλα αυτά τα λέιζερ είναι προσυσκευασμένα σε ένα τσιπ, η συναρμολόγηση είναι πολύ πιο απλή από τον κλασικό σχεδιασμό περιστροφής της Velodyne.


Το πιο ισχυρό lidar με βάση το VCSEL της Ouster, για παράδειγμα, διαθέτει εύρος περίπου 100 μέτρων για την ανίχνευση αντικειμένων με ανακλαστικότητα 10%.

Οι τρέχοντες αισθητήρες του Ouster είναι όλες οι περιστρεφόμενες μονάδες τύπου Velodyne. Έχουν 16 έως 128 VCSEL στη σειρά σε ένα μόνο chip. Αυτό το chip τοποθετείται στη συνέχεια κάθετα σε ένα περιστρεφόμενο άξονα όπως οι μονάδες της Velodyne. Η απλότητα αυτού του σχεδιασμού στερεάς κατάστασης επέτρεψε στον Ouster να υποτιμήσει τη Velodyne στην τιμή και να αναδειχθεί ως ένας από τους μεγαλύτερους αντιπάλους της Velodyne. Ωστόσο, αυτοί οι περιστρεφόμενοι αισθητήρες lidar από τη Ouster κοστίζουν ακόμη χιλιάδες δολάρια - πολύ ακριβά για χρήση σε mainstream αυτοκίνητα, πολύ περισσότερο για smartphone.

Πρόσφατα, η Ouster ανακοίνωσε σχέδια για την κατασκευή ενός νέου προϊόντος, στερεάς κατάστασης, χωρίς κινούμενα μέρη. Αντί να τακτοποιεί 16 έως 128 λέιζερ στη σειρά, όπως στο τρέχον lidar της Ouster, η νέα μονάδα θα έχει πάνω από 20.000 VCSEL σε ένα δισδιάστατο πλέγμα.

Το ψηφιακό lidar της Ouster επιτρέπει προσαρμογή χαμηλού κόστους σε ευρείες εφαρμογές στον κλάδο. Η Ouster διαθέτει μία από τις πιο ολοκληρωμένες γκάμες αισθητήρων lidar στην αγορά. Οι αισθητήρες του χρησιμοποιούνται επί του παρόντος από εκατοντάδες πελάτες παγκοσμίως, παρέχοντας όραμα σε αυτόνομα οχήματα και ρομπότ σε εφαρμογές που κυμαίνονται από εξόρυξη και κατασκευή έως αυτοκίνητα και φορτηγά, έως έξυπνες πόλεις.

Μέχρι τώρα, το lidar θεωρήθηκε πολύ ακριβό για την αγορά αυτοκινήτου, αλλά αυτό έχει αρχίσει να αλλάζει, με πολλές εταιρείες να υπόσχονται αισθητήρες lidar που κοστίζουν λιγότερο από 1.000 δολάρια τα επόμενα χρόνια.
Η Ouster στοχεύει να είναι έτοιμος ο αισθητήρας ES2 για μαζική παραγωγή αυτοκινήτων το 2024. Η εταιρεία αναφέρει ότι θα κοστίσει αρχικά 600 δολάρια σε όγκο, με την τιμή να πέφτει στα 100 δολάρια τα επόμενα χρόνια.


Η εταιρεία πιστεύει ότι η συνολική διευθυνσιοδοτούμενη αγορά  (TAM) στην οποία δραστηριοποιείται στους τέσσερις βασικούς κλάδους θα αυξηθεί από περίπου 9 δισεκατομμύρια δολάρια το 2025 σε 50 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2030. Υπολογίζει ότι τα έσοδά της θα αυξηθούν με σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης άνω του 140% έως το 2025.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της Ouster το δυναμικό πωλήσεων για τους αισθητήρες lidar είναι μεγαλύτερο στον τομέα των έξυπνων υποδομών, ακολουθούμενο από τις βιομηχανικές, ρομποτικές και αυτοκινητοβιομηχανίες. Εάν η εταιρεία έχει δίκιο, η ποικιλομορφία της θα είναι πλεονέκτημα έναντι της Luminar, η οποία επικεντρώνεται στις μεταφορές.

Σήμερα η Ouster έχει περισσότερους από 450 πελάτες  και κανένας πελάτης δεν υπερβαίνει το 5% των προβλεπόμενων εσόδων. Παράλληλα η εταιρεία δεν εξαρτάται από την αγορά αυτοκινήτων, που αντιπροσωπεύει μόλις το ~ 15% των συνολικών προβλέψεων εσόδων των ετών 2020-25.

Με την τιμή της μετοχής στα 10 δολάρια και μετά την ενοποίηση η OUES θα αποτιμάται 1,85 δισεκατομμύρια δολάρια, που αντιστοιχούν :

  • 1,16 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 1,584 δισεκατομμυρίων δολαρίων, του 2025.
  • 2,26 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 818 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2024.
  • 5,72 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 323 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2023.
  • 17,28 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 107 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2022.
και σε σχέση με τα EBITDA
  •  3,25 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2025.
  • 7,28 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2024.
  • 57,81 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2023.


96 σχόλια:

  1. Είχατε πει πως αν γυρίσει η CLA Κύριε Τάκη θα μπουκαρετε..Να υποθέσω ότι το κάνατε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι δεν έχω μπει ... κοιτάζω αλλού.
      Να ανοίξω μια γερή θέση και να κρατήσω τα μισά μακροπρόθεσμα ... αλλά η λεγάμενη δεν την βλέπω να πάει κάτω από 13. Έχει κάτσει λίγο κάτω απο το 14 και βρήκε αντίδραση στο 13. ΛΙΓΟ ΥΠΟΜΟΝΗ ... ΘΑ ΤΗΝ ΞΕΦΟΥΡΝΙΣΩ ΣΕ ΛΪΓΟ.

      Διαγραφή
    2. Έχω την υποψία ότι λέτε για την NPA την κοιτάζω από προχτές εκεί στο χάσμα 12,66 και κάτω την θέλω για να κάνω ένα καλό bid.

      Διαγραφή
    3. Εκεί κοιτάζω κύριε Geopard.
      Αλλά εχθές αποφάνθηκα ότι δεν θα πάει κάτω απο 13.

      Διαγραφή
    4. Κύριε Τάκη έχω στηθεί κάτω από το χάσμα 12,66 και περιμένω ελπίζω να το κάνει αλλιώς θα αγοράσω ακριβότερα και τέλος η ρευστότητα , με το νέο έτος θα πουλήσω Ελλάδα για ρευστό.

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα σε όλους,
    κ. Τάκη αν θα μπορούσατε να μας δώσετε τα φώτα σας σε εμάς τους λίγους που έχουμε απομείνει στο IPOC. Σκεφτόμουν να το σουτάρω στις 5 Γενάρη πριν τη συγχώνευση μιας και είμαι αγορασμένος από τέλη Νοέμβρη στα 10,04 και ήθελα να το δω όλο το έργο αλλά βλέπω ότι τις 2 τελευταίες μέρες ζορίζεται στη περιοχή του 16 με 17.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Παναγιώτη , δεν συμβαίνει μόνο στο IPOC να ζορίζετε στο 17 ... όλοι ζορίζονται στο 17. Παρατηρήστε το.

      Εγώ όταν είχα δει το deal με το Clover αποτίμησα την νέα εταιρία στα 20 με 25. Δεν είναι τόσο καλό το deal όσο ήταν με την Opendoor.
      Βραχυπρόθεσμα αυτά ισχύουν ....

      Διαγραφή
    2. Εγώ θα έβγαινα ... φρέσκα κουλούρια και απο ότι διαβάζω απο το τουίτ του Chamath κάτι μάλλον ετοιμάζει. Δεν ξέρω για ποιο σπακ, αλλά κάτι ετοιμάζει. Έτσι αφήνει να εννοηθεί

      Διαγραφή
    3. K. Τάκη τι μας κάνετε με τη BIOL! Σκέφτομαι να κάνω τράμπα ένα μέρος του Ipoc για να πάρω λίγα κομμάτια αλλά μάλλον θα περιμένω επειδή έρχεται από άνοδο πάνω από 100% σε 3 συνεδριάσεις! Αν είναι να φύγει έφυγε... και καλά κέρδη σε όλους!
      Για μένα όμως προσοχή(!) να μην κυνηγάμε χαρτιά (ειδικά εν δυνάμει pink sheets), αφού από τη στιγμή που ρίχνουμε τη ζαριά στη συγκεκριμένη, ας τη πάρουμε όσο πιο χαμηλά μπορούμε, άλλωστε έχει μεγάλη διακύμανση.

      Διαγραφή
    4. Το πιο πιθανό όμως, όσο και να με τρώει το χέρι μου να τα κάνω όλα sklz και τσιγαριλίκια (CLVR για να μη με παρεξηγήσει και κανείς χαχαχα)

      Διαγραφή
    5. Δεν το βρίσκω καθόλου καλή ιδέα το μονοχαρτο η το διχαρτο χαρτοφυλάκιο....Η διασπορά σώζει ειδικά στο Αμέρικα...

      Διαγραφή
  3. Είμαι όλος Μάτια και Αυτιά για μπούκα μόλις την ΞΕΦΟΥΡΝΗΣΕΤΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάπου την ανέφερα εχθές!!
      Είναι θέμα μιας ή δύο ημερών.

      Διαγραφή
    2. Κ Τάκη η biol είναι καλή για ένα γρήγορο ??? Εγώ πήρα κομμάτια στα 0.46 για τα διαφυγόντα κέρδη απο τη bngo $$$$$

      Διαγραφή
    3. Εγώ λέω θα το κάνει όπως η bingo!!
      Εως 18 Φεβρουαρίου πρέπει να συμμορφωθεί με την τιμή άνω του 1 δολαρίου.

      Διαγραφή
    4. και γω πηρα στα 0,45 οταν τη βρηκα ενα πολυ μικρο μερος για ενα γρηγορο αν και δε μου πολυγεμιζει το ματι μονο και μονο για τον κινδυνο του delisting.

      Διαγραφή
  4. Αυτή είναι η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου Κύριε panagioti...Οταν έχεις να κάνεις με τον Ταϊλανδό όλα είναι στο τραπέζι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχει παίξει το IPOC ιδιαίτερα κ. GERRY, πάει αργά και σταθερά πάνω και φοβάμαι ότι θα πουλήσω εκεί που έχω στο μυαλό μου και θα κάνει καμία τρέλα όπως η PIC... Αλλά δεν υπάρχει ο παράγοντας Crammer σε αυτήν την εξίσωση!

      Διαγραφή
    2. 60 με 70 %,δεν το λές και λίγο....Άλλο Pic άλλο IPOC...

      Διαγραφή
  5. Μη μου πείτε πως εννοείτε το IPOD Κύριε Τάκη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. bingo αυτή η bngo Tήν πούλησα χθές είδα την τιμή σήμερα και με έπιασε ζαλάδα.Η πολιτική μου για το 2021 α)Καμμία αγορά στο ελληνικό χαα. β) Σταδιακή πώληση του ελληνικού χαρτοφυλακίου πχ την δεη θα την δώσω μόνο όταν γίνει διψήφια.Δεν θα κάθομαι εγώ να περιμένω πλαίσια ,σπεις,και κάτι άλλα λείψανα---- πότε θα του καπνίσει του αφεντικού.γ)Δημιουργία ποιοτικού χαρτοφυλακίου made in usa .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό θα γίνει και με BIOL.
      Τέλη Γενάρη μέχρι μέσα Φλεβάρη το αργότερο!!
      ΔΕΣΤΕ ΖΩΝΕΣ!!

      Διαγραφή
    2. Απο όταν έπαιζε στα 0,5 δολάρια!!

      https://www.tipranks.com/stocks/bngo/forecast

      Διαγραφή
    3. K. Τάκη το καβάλησα κι εγώ στο 0,46 το βιολογικό γατί ζήλεψα τη bingo!
      Ποταπό, αλλά το διαγραμματάκι της έχει breakout, διαπραγματεύεται για πρώτη φορά σε 1,5 χρόνο πάνω από τον EMA200, ζούμε την εποχή της παράνοιας, so why not?

      Διαγραφή
    4. είμαι με το χέρι σκανδάλη για να μπω, αν μου άνοιγαν ενεργοποιούσαν και το ticker θα βοηθούσε...

      Διαγραφή
  7. Sir με ιντριγκαρατε και χτύπησα 4000/0,46...
    Σκότωσα μερικά λιοντάρια-κότες μιας και μετρητά γιοκ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριοι μπορώ να το ομολογήσω λοιπόν.

      Και εγω το φόρτωσα πιο γερα.

      Διαγραφή
    2. Το άλλο το φορτώσατε πάνω από 13 κύριε Τάκη; εγώ το Biol το πήρα προχτές 0,432 με λίγα κομμάτια απλά για την συμμετοχή 1% στο χαρτοφυλάκιο μου γιατί ειναι λίγο περίεργα αυτά τα φτηνά στην Αμερική.

      Διαγραφή
  8. Εγώ ο βιαστικος πήρα λίγα στο 13.50...πολυ τραχανά και δυσκολεύομαι να πουλήσω στο ΧΑΑ αυτά που έχουν μείνει γιατί άρχισαν και τρέχουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά δεν άντεξα στο τέλος τα αγόρασα τα NPA στο 13,30 μου τα έδωσαν , 10:59 την έβαλα και εκτελέστηκε αμέσως τώρα μηδέν ρευστότητα απλά θα πρέπει να δώσω Ελλάδα για να εχω ακόμα ένα καλό Bid. Καλό ξημέρωμα γιατί σήμερα έτσουξε πάλι.

      Διαγραφή
  9. Κύριε Τάκη Κύριε BARREN είστε μέσα στα τσιγαριλικια? έχετε αυξήσει η μειώσει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ έχω αυξήσει παραπάνω απ' ότι θα έπρεπε.
      Δεν πειράζει, αναμονή τώρα.

      Διαγραφή
    2. Σας ευχαριστώ Κύριε Βarren ...Έχω αρκετά από το 12... μάλλον θα μείνουν ως έχει.. SKLZ δυσάρεστη έκπληξη σήμερα σε αντίθεση με χθές..

      Διαγραφή
    3. Τσιγαριλίκια εγω στα 7 με 8 θα φουλάρω ... αν πάει!!

      Διαγραφή
  10. τελειωσα τα ψωνια μου για σημερα. μερικα BIOL και μπηκα και σχετικα καλα σε ΝPA στα 13,45.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ ψοφια Pre market μέχρι στιγμής... Νομίζω μια απ' τα ίδια με χθές θα δούμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κύριε Τάκη γιατί στα τσιγαριλικια δεν βλέπουμε το. Market CAP?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπέρα σε όλους. Πολλά ευχαριστώ στον οικοδεσπότη, στον κ. Χίππυ, και όσους γράφουν.
    To blog είναι φάση Μηνάς Γκέκος - ο τρελός πιστολέρο :)
    Για qcom και avgo τι γνώμη έχετε? Για μακροχρόνια διακράτηση αντί προθεσμιακής.
    Χρόνια πολλά κ. Τάκη. Ευχαριστούμε, υγεία και πάντα επιτυχίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλησπέρα κ.Τάκη, έχουμε κάτι νεώτερο για το deal της Τοσκάνης με Microvast;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η καλή μέρα απο το πρωί φαίνεται (φαίνονταν)...
    Είμαι περίεργος πως θα είναι το Ρεβεγιόν μας στο Αμέρικα... Πλατεία ROCFELER η πλατεία Κολιάτσου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η τελευταία εβδομάδα στην Αμερική εμένα πάντως μου αφήνει μια πικρή γεύση μέχρι τώρα , NPA το έβλεπα το χάσμα δεν το έπαιξα , καλά να πάθω ειναι σίγουρο ότι θα το κλείσει τώρα έχει 12,80 μπήκα βιαστικά χτες γερά .

      Διαγραφή
    2. Στις συμμετοχές που οι συνέταιροι πρέπει να πουλήσουν για να βάλουν κοκακόλα στο τραπέζι (Ρομπινχουντοστόκς), προφανώς Κολιάτσου.

      Διαγραφή
    3. Όπως Κύριε BARREN? Για αναφέρετε μερικές από αυτές τις πριμαντονες...

      Διαγραφή
    4. Λίγο πολύ όλες όσες ασχολούμαστε κ. GERRY, αλλά τι σημασία έχει τι θα γίνει απόψε?
      Εγώ παραδοσιακά αλλαγή χρονιάς κάνω στο κρεβάτι μου, με το νέο χρόνο τα λέμε στον πρωινό καφέ.
      Just another day of the year κ. Jerry δεν έχει σημασία, έχουμε μερικές δεκαετίες για ταμείο.

      Διαγραφή
    5. Νομίζω,το πλατεία Αμερικής κολλάει καλύτερα,χαχαχα

      Διαγραφή
    6. Κύριε BARREN σ αυτό συμφωνούμε απόλυτα... Καί εγώ στο κρεβάτι μου κάνω αλλαγή χρονιάς και έτσι ακριβώς το βλέπω it's just another day of the year of our LIFE...Στις δεκαετίες τα" χαλάμε"λίγο μιας και σας ρίχνω μερικές ...
      Να είστε καλά...

      Διαγραφή
  16. Και η RMO (πρώην RMG) έφαγε γερές καρπαζιές μετά την αλλαγή του ονόματος. Δεν ξέρω αν θα πρέπει να ληφθεί υπ' όψη και γι αυτές που έπονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δύο αρνητικά συνέβησαν από τότε που έγιναν οι συστάσεις για QS από τον κο Τάκη:
      1. Μετά από λίγες ημέρες η Toyota ανακοίνωσε ότι έχει πατενταρισμένη τεχνολογία για solid state batteries και μάλιστα το 2021 θα επιδείξει και το πρώτο αυτοκίνητο παγκοσμίως με αυτή την τεχνολογία. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η QS θα είναι δεύτερη στην κούρσα για την πρώτη μπαταρία που θα βγει στην αγορά.
      2. Η ίδια εταιρία είχε πρόβλεψη για αποτίμηση της ίδιας στα 50 δις $ περίπου το... 2028. Η αποτίμηση αυτή ήρθε από φέτος όταν ακούμπησε η μετοχή τα 130 $, λογικό το sell off οπότε.

      Διαγραφή
  17. Εξαρτάται πόσο έχουν τρέξει Socrates... Αλλά θα μου πείτε και το τσιγάρο που δεν έτρεξε πάρτο κάτω.... Προσωπικά η SKLZ δίνει πόνο Χθές και σήμερα...Ελπίζω να μην χάλασε η εικόνα της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η Merrill Lynch έδωσε τιμή στόχο για το OPEN 81(ογδοντα ενα ντολλαρς για οποιον δεν πιστεύει στα μάτια του) . Όποιος δεν το πιστεύει : https://www.investing.com/news/merrill-lynch-stick-to-their-hold-rating-for-opendoor-technologies-2377856

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καί όμως τρώει ξύλο φίλε μου.,. Αν το έλεγε καμμιά Μοργκάνα να βλεπες πτήσεις ....

      Διαγραφή
    2. Ο κύριος Τάκης δε έχει δώσει μεσοπρόθεσμη τιμή στόχο τα 40 αν έχω καταλάβει καλά

      Διαγραφή
    3. Για OPEN έχω πει τιμή στόχο 30 με 40 ... και δεν προβλέπω να περάσει τα 90 για τα επόμενα 3 χρόνια.
      Επίσης είπα ότι πιστεύω ότι ο Παλιχαπιτίγια θα δώσει ένα μέρος των μετοχών που πήρε στα 10 δολάρια στα 40 δολάρια και θα βγάλει το κεφάλαιο έξω.

      Διαγραφή
  19. Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους
    Μπορεί κάποιος να με πληροφορήσει πως μπορείς να αγοράσεις μετοχές στις ΗΠΑ
    και ποια εξασφάλιση και τι προμήθειες υπάρχουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τις δραμαμινες μου παιδιά γιατί με το Volatility της Τοσκάνης ζαλίστηκα... Ακούει ο φίλος Andreas?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Volatility τοσκανης?
    Biol να δείτε.
    Μουαγιεν σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το SKLZ σάρωσαν.

      ΠΡΟΣΟΧΗΗΗΗ!!!Λίγο με το Βiol
      Υπάρχει ενημέρωση ότι θα πάει σε ειδική συνέλευση στις 22 Ιανουαρίου (γνωστο αυτό) για να τακτοποιήσει το θέμα της συμμόρφωσης με την τιμή του 1 δολαρίου.
      Αυτό που είναι το νεότερο είναι ότι η διοίκηση εισηγείται REVERSE SPLIT 25 προς 1.

      Αυτό θα συζητηθεί στις 22 Ιανουαρίου.
      Προσοχή !!!
      Το σίγουρο είναι ότι η εταιρεία θα συμμορφωθεί και θα παραμείνει στο Nasdaq ... αυτό που δεν ξέρουμε είναι αν ξεπεράσει το 1 ή αν τελικά πάει σε αυτό το μεγάλο reverse split

      Διαγραφή
    2. Άρα μπορεί να πείσει η τιμή της και στα 0,04 δολάρια που επί 25 θα μας δίνει 1 δολάριο. Λέτε να δούμε κάτι τέτοιο; Μήπως να πάρουμε τη χασούρα και να πάμε παρακάτω;

      Διαγραφή
    3. Είπαμε την ΒIOL την αντιμετωπίζουμε ως παίγνιο ... λόγω και των ημερών.

      Γενικά σε μετοχές κάτω ρου 1 δολαρίου είμαι κάθετα αντίθετος .... εδώ δεν είναι Ελλάδα. Είναι Αμέρικα και ότι είναι κάτω του 1 δολαρίου το παίζουν μόνο άφραγκοι .....και τζογαδόροι.

      Διαγραφή
    4. @nek Κατ αρχάς καλή χρονιά.Αν φθάσει τα 0,04 θά έχει κεφαλαιοποίηση 4 εκ $ Αυτό λέγεται χρεοκοπία ,ε δεν είναι και τόσο χάλια η εταιρεία !!!!! δεν θα συμβεί αυτό.Εχω μέσο όρο 0,425 μέχρι τέλος Ιανουαρίου θα παραμείνω ,εγώ πιστεύω θα ανέβει άνω του 1 και δεν θα κάνουν reverse split,απλά τώρα γίνεται ένα παίγνιο

      Διαγραφή
    5. Και εγώ θα εξαντλήσω το παίγνιο έως τέλους ... εξάλλου έχω μικρή θέση. Λίγα βάζεις, λίγα χάνεις, αλλά αν σου κάτσει πολλά παίρνεις!!

      Πάντως ... Γύρω από το 0,4 θεωρώ ότι το ρίσκο είναι μηδαμινό ... εδώ εκδόθηκαν μετοχές και εισπράχτηκαν 18 εκατομμύρια δολάρια. Εδώ στο 0,4 μπορούν να ασκηθούν εντάλματα και να εισπραχθούν και άλλα 18 εκατομμύρια από την εταιρεία.

      Διαγραφή
    6. Απορώ με τι κριτήρια o nasdaq εισάγει τις IPO .Μία κινεζιά η Oriental Culture Holding Ltd (NASDAQ:OCG) IPO του Δεκεμβρίου 2020 έπεσε σε λίγες μέρες απο τα 25,ΧΧ $ στα 4.90 $ .Καλά όλα τα οικονομικά στοιχεία των κινέζων είναι μαιμουδάρικα???

      Διαγραφή
  22. Δες τε τι εγινε στη slkz οτι θελουν κανουν. Ο δικος μου στοχος για το 2021 ειναι περι τα 70 με ενα μοντελο προβλεψης που εχω βγαλει και R2=64%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν μιλάτε για SKLZ συμφωνώ ....

      Καλή χρονιά με υγεία κύριοι και κυρίες.
      Τα ξαναλέμε του χρόνου.

      Διαγραφή
    2. Ναι την SKLZ.
      ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ , ΥΓΕΙΑ, ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

      Διαγραφή
    3. Dr_deligianakis έχω ξεκινήσει σταδιακές αγορές στην SEMLER Scientific Inc (SMLR) ρίξτε μια μάτια. Απίστευτα νούμερα και το ρίσκο αφού είναι μετοχή που διαπραγματεύεται OTC. Δεν είναι για μικρά παιδιά!
      Κεφαλαιοποίηση 0.6 Β
      Δεν υπάρχουν χρέη κ χρήματα γεμίζουν το ταμείο. Μέγα πρόβλημα ότι μεγάλο ποσοστό του τζίρου από λίγους πελάτες. Αν και δεν μου αρέσει αυτό (ήδη στην FSLY έχει στοιχήσει) το καλό είναι ότι δεν έχει ανταγωνιστές στο προϊόν «QuantaFlo» .
      Κύριος ανταγωνιστής η Ankle-Brachial Index.

      Τζίρος Q3 $11M (+21% Y/Y)
      Μικτό περιθώριο κέρδους 92% (vs. 89% στο Q3 FY19
      Έσοδα από συνεχόμενες λειτ. δραστ. $10M (vs. $9M στο Q3 FY19)

      Διαγραφή
    4. Καλή χρονιά με υγεία και επιτυχίες κ. butcher.
      Λίγο που τη κοίταξα, αν τη δεις ψυχρά μόνο με αρθ. πράγματι έχει καλή χρηματοοικονομική διάρθρωση είναι λιγο τσιμπημένη από πλευράς αποτίμησης πιθανόν προεξοφλεί το λανσάρισμα κάποιου καινούριου προιόντος.
      Στα αρνητικά
      -Εμπορευσιμότητα χαμηλή πιθανά διάκειται σε αυτούς που είναι πολύ κοντά στην εταιρεία και έχουν κάποια εσωτερική πληροφόρηση
      -Ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεων δείχνει να πέφτει για τα επόμενα έτη,επομένως μπορεί να πέσει δραματικά και ο δείκτης αποτίμησης EV/REVENUE. Υπάρχει υψηλό correlation μεταξύ του ρυθμού αύξησης των πωλήσεων και του προηγούμενου δείκτη αποτίμησης και μάλιστα είναι εκθετικής μορφής και όχι γραμμικής τις περισσότερες φορές
      -Αν δεν βγάλει άλλο προιόν το ρίσκο είναι τεράστιο συν ότι πουλάει σε λίγους πελάτες
      Τι να σου πω προσωπικά δεν θα έμπαινα σε αυτά τα επίπεδα.
      Οι κινήσεις σου απ΄ότι είδα σε άλλες περιπτώσεις είναι επιτυχημένες (δεν ξέρω πόσα χρόνια επενδύεις στις ξενες αγορές)αν έχεις δυνατή διαίσθηση και έχεις παρατηρήσει ότι σου βγαίνει τα παραπάνω περιττεύουν.
      Ποιες άλλες μτχς έχεις στο χαρτοφυλάκιο σου

      Διαγραφή
    5. Χρόνια Πολλά με Τύχη & Υγεία!

      Εύστοχα σχόλια και δεν υπάρχει νέο προϊόν στα σκαριά - απλά προσφέρει ως συνδρομητική υπηρεσία το λογισμικό με το QuantaFlo.
      - 59% του τζίρου είναι από τις συνδρομές.
      - 38% από άδειες (license agreements)
      - 3% πωλήσεις προϊόντων (equipment)
      Περιφερειακή Αρτηριακή Ασθένεια (peripheral arterial disease) PAD είναι ο τομέας που ασχολείται σε προληπτικό επίπεδο. Η διοίκηση στο Form S-1 αναφέρει ( https://sec.report/Document/0001571049-15-003861/ ) ότι περίπου το 75% των Αμερικανών δεν έχουν διαγνωσθεί από το εκτιμώμενο σύνολο 12 εκατομ. περιπτώσεων.
      Η παρουσίαση της εταιρείας είναι σε αυτό το σύνδεσμο ( http://ir.semlerscientific.com/static-files/8562f294-d267-4858-b227-eb5a7832b5a1 )

      Βασικό στοιχείο ότι θέλει να το προωθήσει στους 400K γιατρούς και είναι αποδεκτό από τις ασφαλιστικές εταιρείες.

      Ο CEO Douglas Murphy-Chutorian απόφοιτος Stanford και με πάνω από 50 προϊόντα σε εγκρίσεις από το τμήμα Υγείας / Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ.

      Σχετικά με τις μτχς που έχω οι κύριες θέσεις στο μακροχρόνιο χ/φ είναι : CRWD, FVRR, ETSY, FSLY, MTCH, V, INMD, CELH, WTER, TDOC, LMND, API...
      Δυστυχώς από εξαγορές έχασα LVGO (που έγινε αναγκαστικά TDOC), WORK.

      Διαγραφή
  23. Καλή χρονιά Κύριε ΤΑΚΗ και όλα τα καλά με υγεία σε σάς και τους δικούς σας ανθρώπους.Καλη χρονιά σε όλους ανεξαιρέτως τους φίλους του Μπλογκ και στις Οικογένειες σας.Παντα γέροι και δυνατοί να είμαστε με καθαρό μυαλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Έχω μέρες που λέω ότι μου άρεσει όπως το κάνουν μεταξύ 19-20... Βέβαια ψιλιχαλαστηκα λίγο στο πολύ κάτω της αλλά όλα καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Το τέλος της χρονιάς δεν μας ικανοποίησε. Είχαμε κακομάθει με τα τόσα ανοδικά ξεσπάσματα. Αναμονή τώρα για το January effect, με την ελπίδα ότι θα είναι πιστό στο ραντεβού του και θα ευνοήσει βέβαια τα δικά μας χαρτιά, γιατί ο s&p και ο nasdaq μια χαρά τα πήγαν.
    ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΥΧΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ευχές για υγειά ευτυχία με χαρά σε όλους και στον οικοδεσπότη ότι ποθεί να το έχει, μας άφησε ένα περίεργο έτος , ευτυχώς για μένα έκλεισε θετικά η χρονιά ελπίζω η επόμενη χρονιά να σπάσει όλα τα κοντέρ , με καπετάνιο τον κύριο Τάκη και τους εκλεκτούς συνοδοιπόρους εδώ μέσα νιώθω ότι ειναι εφικτό. Καλή χρονιά σε όλους ευτυχισμένο το 2021.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μ' αυτά και μ' αυτά λοιπόν, ψάχνοντας για πλατφόρμες και με την ένταση της καθημερινότητας, μου ξέφυγε ο Ακμανάκης στα 27,72. Ήθελα να πάρω άλλη μια γερή παρτίδα αλλά τώρα θα περιμένω αν τυχόν διορθώσει. Από την άλλη και η ρευστότητα καλή είναι, πιστεύω ότι φέτος θα υπάρξουν καλές ευκαιρίες, όπου αν φερθούμε με σύνεση και ψυχραιμία θα βγάλουμε καλό καρβέλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλή χρονιά με υγεία και αισιοδοξία, απαραίτητο συστατικό για ποιότητα ζωής και πρόοδο. Καθε κρίση είναι και μια ευκαιρία, αλλάζει την οπτική μας προς το καλύτερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Κυριε Τακη ριξτε μια ματια στην Ocugen(ticker: OCGN). Ειναι παρεμφερη κατηγορια με adma. Εχει πιθανη ανοδικη κινηση συντομα με βαση τη μελετη μου αλλα θα ηθελα και τη δικη σας γνωμη! Ευχαρσιτω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έπρεπε μέχρι 8 Μαρτίου 2021 να έχει ανακτήσει το 1 δολάριο για να παραμείνει στο Nasdaq ...
      0,29 στις 9 Δεκεμβρίου 2020
      2,17 στις 23 Δεκεμβρίου 2020
      1,83 σήμερα.
      ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

      Διαγραφή
    2. Αν γουστάρουν και στο ΒΙΟL μπορούν να το κάνουν!!
      Γουστάρουν;

      Διαγραφή
    3. Κυριε Τακη Odonate therapeutics. στα 19.2$ με price target 50$. Και ενας insider αγορασε μια μικρη θεση προσφατα. Ειναι εταιρια για θεραπεια καρκινου μαστου και αλλων.

      Διαγραφή
    4. Τα βιοτεχνολογικά που ακόμη κάνουν έρευνα και έχουν μηδενικες πωλησεις, είναι επικίνδυνα στοιχήματα. Θελουν μεγαλη προσοχή.

      Διαγραφή
    5. 110% η ocugen στο premarket. Ελπίζω να έχετε θέση κ. Γεωπόνε!

      Διαγραφή
    6. με κωλωσε το σχολιο του κ.Τακη για να ειμαι ειλικρινης και δε πηρα χεχε. Επειδη ειμαι απειρος στο Αμερικα παντα θελω δευτερες γνωμες απο πιο εμπειρα ματια και δε κανω ανοιγματα. και να επαιρνα θα ηταν 1-2% του Χ/Φ. Τετοιες ευκαιριες η αμερικη εχει απειρες οποτε δεν αγχωνομαι. Παντως ηταν ωραια ευκαιρια αν το ειχα τολμησει χεχε!

      Διαγραφή
    7. Κύριε Γεοπόνε αυτά θα πρέπει να τα εντοπίζετε νωρίτερα ... ήταν πολύ κάτω του 1 δολαρίου. Αν το εντοπίζατε εκεί, πολύ πιθανό να ακολουθούσα και εγώ ... όμως μετά απο κούρσα τετραπλασιασμού, ήταν και είναι μεγάλο το ρίσκο .... έχοντας πλέον συμμορφωθεί και με την τιμή του 1 δολαρίου!!

      Διαγραφή
    8. Προφανως και δεν ριχνω το μπαλακι σε εσας κυριε Τακη ουτε να κατηγορησω ειχα σκοπο, καθε αλλο! Εκτιμω αφανταστα τα γραφομενα σας και θεωρω μεγαλη ανιδιοτελεια τη κινηση να μοιραστειτε τις γνωσεις και αποψεις σας με εμας. Δε θελω να παρεξηγηθω, ειδικα στην προκειμενη περιπτωση εχετε απολυτο δικιο οτι το risk/reward ηταν πολυ μεγαλο.

      Διαγραφή
  30. Καλησπέρα. Υποψιν κ. Butcher,( διαβασα οτι κατεχεις, και γενικα σε οποιον κατέχει ) άποψη σχετικα με lemonade LMND. ( 1 )
    insurance technology company Lemonade (NYSE: LMND) has certainly grown impressively. In the most recent quarter, the company's in-force premium nearly doubled year-over-year, while its loss ratio narrowed considerably. What's more, Lemonade reported that it ended 2020 with more than 1 million active customers -- after just over four years in business. It took both State Farm and GEICO well over 20 years to reach that same milestone.

    Lemonade's business model seems to be resonating with consumers, especially younger generations who simply don't want to deal with insurance agents, lengthy applications, or confusing and inefficient claims. Lemonade customers can get insurance quotes in seconds, buy policies in minutes, and get paid for claims at speeds that customers of traditional insurance companies often have trouble believing. In fact, just before writing this, I read a tweet from a customer who filed a pet insurance claim with Lemonade and was shocked that the claim was processed in six seconds after submitting the required documentation.

    The biggest question Lemonade has to answer
    Lemonade has been a massively disruptive insurance company. Its AI-based platform gives it a big competitive advantage. However, the company's success up to this point has been concentrated in a few key markets -- specifically homeowners insurance, renters insurance, and pet insurance.

    All three of these are relatively small pieces of the $5 trillion global insurance market, and all are relatively easy to underwrite, which is why the company has been able to write policies and process claims in seconds. But to justify its $8.7 billion market cap, which translates to about 88 times trailing-12-month sales, the biggest question I have is, "Will Lemonade be able to replicate its success in other, larger insurance markets?"

    Life insurance will be a big test ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. LEMONADE lmnd (2 ) ..To be sure, the company's current markets aren't tiny, especially homeowners insurance, which has a current market size of about $100 billion in the U.S. Renters and pet insurance are considerably smaller. Renters insurance is a $3.8 billion market in the U.S., while the North American pet insurance market is about $1.7 billion. So, with a current market opportunity of about $105 billion, there's still considerable room for Lemonade to grow.

    However, life insurance has a market size of more than $730 billion in the U.S. alone (remember, Lemonade is rapidly expanding in Europe as well). That's nearly seven times the company's current addressable market.

    Not only is the life insurance market enormous, but it is also a type of insurance that's just begging to be disrupted. As a homeowner with a term life policy myself, I can tell you firsthand that obtaining homeowners coverage is considerably easier than getting term life insurance. Life insurance often involves meetings with insurance agents (salespeople), submitting to a time-consuming medical exam, and lots of paperwork. If Lemonade can replicate its success in its current insurance submarkets in life insurance, it could be a game-changer.

    On the other hand, life insurance could prove more difficult to disrupt. Underwriting life insurance is more complex, and there's no guarantee that Lemonade's AI-based approach will translate as effectively. I think it will, but it is a big unanswered question.

    If Lemonade is successful at broadening its disruption, the sky's the limit ( ακουσον ακουσον τι λέει , το πολυ x 6)
    Lemonade recently started testing out a term life insurance offering (you can now get a quote on Lemonade's website), so we should start to get a little more clarity on how things are going in the coming quarters. The company has hinted that it ultimately wants to pursue other types of insurance, such as auto, in the future. If we start to see positive life insurance results, it will be much more plausible for Lemonade to eventually grow into a one-stop insurance shop that eliminates most of the traditional pain points of buying insurance.( για να υπαρχει και μια εικονα στο blog για την ασφαλιστική αγορα )

    Υ.Γ να ευχαριστήσω θερμά τον ΤΑΚΗ και τον κ. future για την αναφορά τους σε NPA !!!! ,οπως και τον κ. Butcher για Celsius κ.τ.λ καθώς και όλους τους συμμετέχοντες.

    Κατέχω lemonade και Npa.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Δυνατό guidance πωλήσεων για το 2022 65-85εκ και gross margin 25-30%. Κεφαλαιοποίηση 600εκ με ταμείο 185εκ. Πωλήσεις όχι μόνο σε αυτοκίνηση είναι το δυνατό χαρτί της. Ο γράφων έχει θέση στη μετοχή και σας προειδοποιεί πως επενδύσεις σε μετοχές μπορεί να σημαίνουν ολική απώλεια κεφαλαίων!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην Αυτοκίνηση όμως νομίζω κύριε Βασίλη κάνει πωλήσεις ADAS.

      Διαγραφή
    2. https://ouster.com/blog/ouster-to-acquire-sense-photonics-to-form-ouster-automotive/

      Διαγραφή
    3. Είναι φτηνότερη απο τη Luminar, αλλά πιστεύω πως η Luminar έχει το πλεονέκτημα στην AV. Είναι πιο μπροστά .... ίσως 1 με 2 χρόνια.

      Διαγραφή
  33. https://www.marketscreener.com/quote/stock/OUSTER-INC-120216302/news/Transcript-Ouster-Inc-Q4-2021-Earnings-Call-Feb-15-2022-39482716/ earnings transcript Ouster q4 2021

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. BAKKT, βάση αποτελεσμάτων τι δεν άρεσε περισσότερο κε Τάκη? https://finance.yahoo.com/news/bakkt-reports-fourth-quarter-full-123000648.html
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂