Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2020

Indie Semiconductor

 Indie Semiconductor .... εδώ ....

Διαπραγματεύεται στο Nasdaq με τον κωδικό THBR ... εδώ .... και μετά τη συγχώνευση το ticker θα είναι INDI
Αριθμός μετοχών : 144,7 εκατομμύρια μετοχές (όταν εισαχθεί στο Nasdaq)
Presentation INDIE ... εδώ ...



Το SPAC του THBR
Στις 13 Φεβρουαρίου 2019 ιδρύεται η εταιρεία Thunder Bridge Acquisition II, Ltd. και δημιουργήθηκε το Spac - ΤΗΒΡ. Εκδόθηκαν για τον χορηγό 8.625.000 κοινές μετοχές κατηγορίας Β.
Τα Μερίδια Κατηγορίας Β θα μετατραπούν αυτόματα σε κοινές μετοχές Κατηγορίας Α την πρώτη ημέρα μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης του Spac με την εταιρεία που θα επιλεγεί.


Στις 13 Αυγούστου 2019, η εταιρεία ολοκλήρωσε την αρχική δημόσια προσφορά, όπου εκδόθηκαν 34.500.000 μετοχές, στα 10 δολάρια, δημιουργώντας ακαθάριστα έσοδα 345.000.000 δολάρια.
Η εταιρεία SPAC - ΤΗΒR εισάγεται στον Νasdaq, παράλληλα κάθε αρχική μονάδα εδικαιούτο και το ένα δεύτερο ενός εξαγοράσιμου εντάλματος. Κάθε ένταλμα (WARRANT) δίνει στον κάτοχο του την δυνατότητα να αγοράσει μία κοινή μετοχή σε τιμή άσκησης 11,50 δολάρια ανά μετοχή.
Ταυτόχρονα η Εταιρεία ολοκλήρωσε την πώληση 8.650.000 ενταλμάτων στην τιμή του 1 δολαρίου, ανά ένταλμα, στον χορηγό Thunder Bridge Acquisition II, LLC, δημιουργώντας ακαθάριστα έσοδα 8.650.000 δολαρίων.

Η συμφωνία συγχώνευσης με την indie Semiconductor
Την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020 το spac ΤΗΒR, σύνηψε οριστική συμφωνία για να συγχωνευτεί με την εταιρεία Indie Semiconductor (INDI).
Η INDI θα συγκεντρώσει 495 εκατομμύρια δολάρια μέσω του συνδυασμού των επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένου ενός πλήρως δεσμευμένου PIPE ύψους 150.000.000 δολαρίων, που θα καλυφθεί από θεσμικούς επενδυτές.


Η συνδυασμένη εταιρεία θα παραμείνει εισηγμένη στο Nasdaq με το νέο σύμβολο "ΙΝDI"
Ο συνδυασμός επιχειρήσεων αποτιμά την ELMS, με την τιμή της μετοχής στα 10 δολάρια,
σε περίπου 1,447 δισεκατομμύρια δολάρια.


Υποθέτοντας ότι κανένας δημόσιος μέτοχος της FIII δεν ασκήσει τα δικαιώματα εξαγοράς του, η ιδιοκτησία της συνδυασμένης εταιρείας αμέσως μετά τη συγχώνευση θα αποτελείται από τους τρέχοντες κατόχους μετοχών της INDI (62,2%), τους μετόχους της THBR (23,8%), τον χορηγό της THBR (3,6%) και τους επενδυτές PIPE (10,4%).
Η επιχειρηματική αξία της συγχώνευσης Pro Forma είναι 982 εκατομμύρια δολάρια ενώ η συνδυασμένη εταιρεία αναμένεται να έχει περίπου 465 εκατομμύρια δολάρια.

H Indie Semiconductor είναι μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στην τεχνολογία του Αυτοκινήτου και μέσω αυτοματισμών και λύσεων λογισμικού πουλάει τα προϊόντα της στις εταιρείες αυτοκινήτων. Έχει έδρα το Aliso Viejo της Καλιφόρνιας, ενώ διαθέτει κέντρα σχεδιασμού και γραφεία πωλήσεων στο Ντιτρόιτ, στο Πόρτλαντ, στο Ώστιν, στο Σαν Χοσέ, στη Βοστώνη, στο Εδιμβούργο, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Δρέσδη Γερμανίας και στο Wuxi της Κίνας.

Η Indie δραστηριοποιείται στην Autotech μέσω ημιαγωγών επόμενης γενιάς και πλατφόρμες λογισμικού. Εστιάζει στους αισθητήρες EDGE και σε προηγμένα συστήματα βοήθειας οδηγού, όπως  αυτονομία αυτοκινήτου, εφαρμογές ηλεκτροδότησης, λογισμικό αυτοκινήτου. Αυτές οι τεχνολογίες αντιπροσωπεύουν τα βασικά θεμέλια τόσο των ηλεκτρικών όσο και των αυτόνομων οχημάτων. Η εταιρεία προμηθεύει σε συνεργάτες της την τεχνολογία της που αφορά οχήματα κατηγορίας 1 και οι λύσεις της Indie μπορούν να βρεθούν σε κατασκευαστές αυτοκινήτου σε όλο τον κόσμο.

Η αγορά στην οποία δραστηριοποιείται η Indie έχει ΤΑΜ 33 δισεκατομμύρια δολάρια και είναι ταχέως αναπτυσσόμενη, ενώ προβλέπεται να φτάσει τα 59 δισεκατομμύρια δολάρια το 2025.
Σήμερα, το χαρτοφυλάκιο ημιαγωγών αυτοκινήτων της Indie απευθύνεται σε μια αγορά 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την IHS, η οποία αναμένεται να ξεπεράσει τα 38 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2025 λόγω της έντονη αυξανόμενης ζήτησης.

Η ισχυρή ζήτηση για αισθητήρες και λογισμικό στα αυτοκίνητα είναι πιθανό να βοηθήσει τη δραστηριότητα της Indie. Σήμερα, η αυτοματοποίηση των οχήματων κοστολογείται σε 310 δολάρια ανά όχημα. Στο μέλλον, αυτό το σύνολο, θα μπορούσε να αυξηθεί σε περισσότερα από 4.000 δολάρια ανά όχημα.

Ανταγωνιστές της Indie, σύμφωνα με την εταιρεία, θεωρούνται οι  Silicon Laboratories (NASDAQ: SLAB) και την Ambarella Inc (NASDAQ: AMBA), με κεφαλαιοποιήσεις 5,5 και 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα.

Οι πωλήσεις τους για το 2019 είναι : 837 και 228 εκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα.
Συνολικό χρέος : 368 , 10 εκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα.
Ταμείο : 725 , 404 εκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα.
Επιχειρηματική αξία (ΕV) : 5,143 και 2,806 δισεκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα.
Κεφαλαιοποίηση / πωλήσεις : 6,57 και 14 αντίστοιχα.
ΕV / πωλήσεις : 6,14 και 12,3 αντίστοιχα.


Η Indie έχει συμφωνίες με 12 εγκεκριμένους προμηθευτές εξαρτημάτων αυτοκινήτων της κατηγορίας 1, συμπεριλαμβανομένων των Magna International (NYSE: MGA ) και Aptiv (NYSE: APTV ).
Παγκοσμίως, η εταιρεία έχει ήδη αποστείλει περισσότερες από 100 εκατομμύρια μονάδες σε προμηθευτές αυτοκινήτων κατηγορίας 1. Η indie, μετά τη συγχώνευση, πιστεύει πως θα έχει την οικονομική δύναμη για να επιταχύνει τη στρατηγική της, αναλαμβάνοντας περισσότερες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που θα συμβάλλουν στη δημιουργία ενός δυναμικού Autotech pureplay.


Η Indie ισχυρίζεται πως έχει προ-παραγγελίες άνω των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων και πιθανές ευκαιρίες 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Από το 2020 έως το 2025, η Indie βλέπει τα έσοδα να αυξάνονται με έναν σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 85%. Πάνω από το 60% των συνολικών εσόδων έως το 2025 βρίσκονται ήδη στο στάδιο αποστολής ή πρόκειται για κλεισμένες παραγγελίες.

Τα έσοδα του 2020 για την INDIE εκτιμώνται από τη διοίκηση σε 23 εκατομμύρια δολάρια. Τα έσοδα αναμένεται να αυξηθούν το 2023, σε 204 εκατομμύρια δολάρια και 349 εκατομμύρια δολάρια και 501 εκατομμύρια δολάρια, αντίστοιχα, για τα έτη 2024-2025. Τα EBITDA αναμένονται να γυρίσουν θετικά το 2023.


Με την τιμή της μετοχής στα 10 δολάρια και μετά την ενοποίηση η INDIE θα αποτιμάται 1,447 δισεκατομμύρια δολάρια, που αντιστοιχούν :
  • 2,88 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 501 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2025.
  • 4,14 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 349 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2024.
  • 7,09 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 204 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2023.
  • 15,9 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 91 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2022.
  • 32,88 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα, των 44 εκατομμυρίων δολαρίων, του 2021.
και σε σχέση με τα EBITDA
  •  9,39 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2025.
  • 18,79 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2024.

Τέλος όταν ολοκληρωθεί η συγχώνευση θα πάρουν ως bonus, σε 2 στάδια, 10 εκατομμύρια μετοχές οι παλαιοί μέτοχοι της Indie και 3,5 εκατομμύρια ο χορηγός του spac αν η μετοχή διασπάσει τα 12,5 και 15 δολάρια και μείνει πάνω από αυτά τα επίπεδα για 20 ημέρες σε διάστημα 30 συνεχόμενων συνεδριάσεων.

 


 

114 σχόλια:

  1. Εδώ στο after market της Πέμπτης έγινε ψιλοχαμος...για να μην πω χαμός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γνωρίζουμε το ticker στο νέο SPAC της Flying Eagle Acquisition(Sklz) Κύριε Τάκη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα κ καλή εβδομάδα να έχουμε.
    Ήθελα να ρωτήσω την Hpev σε αυτα τα επίπεδα τιμων πως την βλέπετε?
    Ευχαριστώ πολύ
    Θωμάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. Και διαγραμματική άποψη ακούω .... κύριε Barren?

      Διαγραφή
    2. Αγριεμενο σας βλέπω Κύριε Τάκη μου πιάσετε το μυδραλιο και βαράτε ακόμη και πετιναρια... penny stocks?Δεν λέω όχι μόλις δωθει το σύνθημα...

      Διαγραφή
    3. Ωχ ωχ ωχ αυτά ειναι επικίνδυνα κύριε Τάκη αλλά έχει κάνει βάση αναστροφής και ειναι ακόμα στα χαμηλά της η μετοχή . Πέρα από αυτό στην THBR είχατε πει νομίζω κύριε Τάκη από 13-15 θα φύγουν ή είχα καταλάβει λάθος? την έχω αγορά στο 10,90 και την βλέπω να ανοίγει πάνω από 14 σήμερα.

      Διαγραφή
    4. Κύριε Gerry.
      Eννιειται ότι είμαι εντός.
      Όπου γάμος και πάρτι μέσα και εγω ... λίγα κομμάτια. Πάω για ένα Χ3 εως 15 Φεβρουαρίου.

      Διαγραφή
    5. Κύριε Geopard δεν χαλάω χατίρια. Πλησίον στα 17 με 18 θα εισπράξουν Indie

      Διαγραφή
    6. BIOL

      https://finance.yahoo.com/news/biolase-announces-closing-oversubscribed-rights-200500442.html

      Aν δεν ξεπεράσει το 1 δολάριο, εως 20 Φεβρουαρίου βγαίνει απο το Nasdaq (εκτός αν κάνει reverse slit) .... κάποιοι όμως έβαλαν 18 εκατομμύρια στο 0,4 και είναι έτοιμοι να βάλουν άλλα τόσα για να εξασκήσουν εντάλματα στο 0,4.

      Kαι οι αναλυτές δίνουν τιμές στόχους από 1 εως και 2 δολάρια.

      Διαγραφή
    7. Προσοχή στα:AVAN(Αιγύπτιος παλιός μαςγνωστος)ΑJAX πολύ δυνατή ομάδα FUSE και WPF τα δικά μας παιδιά του BFT... Κύριε ΤΑΚΗ και λοιποί αν κάτι δείτε σχετικά ...

      Διαγραφή
    8. Οπότε κ.Τάκη πιστεύετε οτί αξίζει μια θέση στη BIOL μέχρι εκείνο το χρονικό διάστημα.
      Καλησπέρα σε όλους.

      Διαγραφή
    9. Εγώ κύριε Aposmal με μια μικρή θέση είμαι εντός.
      Αν δεν ήταν penny stock (κάτω του 1 δολαρίου) θα είχα μεγαλύτερη θέση.

      Διαγραφή
    10. Καλησπέρα κύριοι
      Καλησπέρα κ. Τάκη και μια ερώτηση
      Το πυραυλάκι που προτείνατε (BIOL),όταν πλησιάσει κοντά στο 1,20 είμαστε για arrivederci?

      Διαγραφή
    11. Θα δούμε κύριε Aposmal.
      Αν πάει πάνω απο 1 δολάριο .... μέχρι 10 με 20 συνεδριάσεις, το πολύ, θα κάτσω μέσα στο χαρτί.

      Μπορεί αν δεν τα καταφέρουν, να κάνουν reverse split.
      Αυτά που είναι σημαντικά στην σκέψη μας είναι :
      1) Η εταιρεία εξέδωσε μετοχές στο 0,4 για να πάρει 18 εκατομμύρια
      2) Υπάρχουν δικαιώματα που μπορούν να ασκηθούν στο 0,4 για να πάρει άλλα 18 εκατομμύρια
      3)Η εταιρεία θέλει τα 36 εκατομμύρια πάρα πολύ!! Καίγεται γιαυτά.
      4) ΑΥΤΟΊ ΠΟΥ ΠΉΡΑΝ ΣΤΟ 0,4 ΣΊΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΡΟΜΠΙΝΧΟΎΝΤΙΔΕς. θα πουλήσουν με κέρδος!!

      Διαγραφή
  5. Total cache per share 0,2 και τωρα τιμη 0,38 ! Σε καποιο σχολιο ειδα οτι εχει γινει aproove καποια πατεντα αλλα δεν το διασταυρωσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλές πατέντες έχουν. Οι πατέντες όμως δεν κάνουν απαραίτητα και πωλήσεις.

      Προς το παρόν μπήκαν 18 εκατομμύρια στην εταιρεία με έκδοση μετοχών στο 0,4 ... τον Ιούλιο.
      Και μπορούν να εξασκηθούν δικαιώματα στο 0,4 για να μπουν άλλα 18 εκατομμύρια στην εταιρεία.
      Αν βάλουμε ότι πρέπει η μετοχή να πάει πάνω απο 1 δολάριο εως τέλος Φεβρουαρίου, διαφορετικά όξω απο τον Νasdaq (εκτός αν κάνει reverse split) τότε οι αγορές πέριξ των 0,4 φαντάζουν ως έξυπνη κίνηση.

      Διαγραφή
  6. ΙPOD
    Aκούγεται ότι παει σε deal με

    https://www.swellenergy.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Τάκη GOEV (Canoo) κάτω από 18 αγοράζετε ή δεν αξίζει το ρίσκο?

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα κ.Τάκη. Έχετε άποψη για την swellenergy?
      Από αυτά που είδα δεν βλέπω κάτι πρωτοποριακό. Κάνω λάθος?
      Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
    3. Δεν την ξέρω την swellenergy.
      Αν όμως την ανακοινώσει ο CHAMATH τότε αυτός ξέρει πολύ καλύτερα απο εμάς και θα τη φορτώσω.

      Διαγραφή
  7. Καλησπερα και χρονια πολλα σε ολους! Κυριε Τακη σας ακολουθω εδω και 1 χρονο περιπου και το λιγοτερο που μπορω να πω ειναι οτι σας ειμαι ευγνωμων! Ηθελα να σας ρωτησω αν ειστε ακομα μεσα στην Opendoor και σε τι τιμη την βλεπετε στους επομενους 3-6 μηνες. Ευχαριστω πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, είμαι εκτός OPEN DOOR.
      Αν μπήκατε με μακροπρόθεσμο ορίζοντα στο OΠEN DOOR τότε νομίζω ότι είστε χαμηλά. Για τα επόμενα 2 χρόνια αποκλείω να ξεπεράσει τα 90 δολάρια ... όμως πιστεύω ότι μια βάση στα 40 δολάρια θα την κάνει ... και ίσως κάπου εκεί στα 40 να βγάλει έξω ο Παλιχαπιτίγια το κεφάλαιο του, όπως έκανε με SPCE πρόσφατα.

      Διαγραφή
  8. Θα φορτώνω SKLZ όσο βολοδερνει εδώ στο 20...Δεν μ αφήνουν ν αγιάσω και να θέλω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κυριε Τακη και λοιπή παρέα καλησπέρα.
    Οφειλω να ομολογησω οτι ειμαι πολυ χαρουμενος με τις επιλογες μου εως τωρα στο αμερικα.
    Εχω ακομα ενα μικρο ποσοστο σε RMG απο οταν αγορασα με 13ευρω και τωρα τρεχει και το NGA που εχω ενα μεγαλο ποσοστο χαρτοφυλακιου. Η Αdma δε μας εχει κανει ακομα το χατηρι για κινηση και ηθελα να ρωτησω αν το βλεπετε σαν μεσοπροθεσμο παιχνιδι δηλαδη 3μηνο-6μηνο ή για πιο περα διοτι κοιταζω για πιο αμεσα παιχνιδια τωρα που υπαρχει το FOMO.
    Επισης κυριε Τακη εχετε καμια νεα προταση που να ξετρυπωσατε γιατι θεωρω οτι τα παιχνιδια που ειχα κατα νου εχουν ξεφυγει σιγα σιγα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. BTWN τι βλέπετε Κύριε Τάκη? Αντίστοιχη περίπτωση Τοσκάνης;Το έβαλα το χεράκι μου λίγο στο 17.40...πολυ λίγο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Τοσκάνη έχει συμφωνήσει, έστω και προφορικά ... η BTWN τίποτα.
      Πάντως αν, η BTWN, κλείσει την tokopedia είναι πολύ μεγάλη δουλειά και θα ακολουθήσω.

      Διαγραφή
  11. Απαντήσεις
    1. Κυριε Gerry. Τιποτα δεν ειναι ακομα σιγουρο υπαρχουν ομως φημες για την Alight. Πολυ ενδιαφερον για εμενα αν αποδοσει. Απλα να γνωριζετε οτι ειχε πει να μπει με IPO η συγκεκριμενη στο παρελθον και ακυρωθηκε. Τωρα αν την περασουν με spac καλα θα ηταν. Επικινδυνο να μπουμε απο τοσο νωρις νομιζω αν και η φημη πληρωνει συνηθως στο Αμερικα.
      https://www.reuters.com/article/us-alight-m-a-foley-trasimene/exclusive-blackstone-in-talks-to-merge-alight-with-blank-check-acquisition-firm-idUSKBN28T0KG

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ φίλε Γεωπονε...Όταν έχω ρευστότητα μπαίνω με μικρή θέση σε κάτι τέτοιο ..αν χρειαστώ ρευστότητα για κάτι που ήδη τρέχει αντλώ πουλώντας τα με ελάχιστη ζημιά...no harm done...

      Διαγραφή
  12. Κυρ Τάκη Χρόνια πολλά.Τι γνλωμη έχεται για το NPA?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχω θέση Κύριε Τάκη και την κρατάω.Εσεις έχετε κάποιο στόχο για το NPA?Ευχσριστώ

      Διαγραφή
    2. Αν βγάλει αυτά τα EBITDA .. τι να πω;
      ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΤΙΜΉ ΣΤΌΧΟ ... κοιτάζει προς τους δορυφόρους της, η τιμή στόχος.
      Βέβαια ΤΟ 2021 ΚΑΙ 2022 ΘΑ ΓΡΆΨΕΙ ΓΎΡΩ ΣΤΟ 1 ΔΙΣ ΖΗΜΙΈς ... αλλά μετά ..,, πάει πολύ ψηλά. Με Vodafone και Rakuten απο πίσω!!!

      Διαγραφή
  13. Τι γίνεται σήμερα rotation από growth σε value. Μεγάλη πτώση σε OPEN, SE, GRVY κύριε Τάκη έχετε άποψη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην παρασύρεστε με Ελλάδα και το ακούνητο ΧΑχα της.
      Στο Αμέρικα, άνοδοι και πτώσεις της τάξης του 5% με 10% ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ!!

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστούμε κύριε Τάκη για το perspective!!

      Διαγραφή
  14. Ευχαριστώ πολύ φίλε Γεωπονε...δεν έχω πάρει ακόμη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Για δες τε λίγο Κύριε Τάκη αυτό το παιδί XPOA....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Όχι δεν έχει και ξέρω ότι δεν μπαίνετε χώρις να υπάρχει Deal..
    Κοιτάζω το management team ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεί το deal να κάνει κανένα χρόνο .... τι θα κάνουμε μέχρι τότε; Θα κλωσάμε τα αυγά, για να πάρουμε ένα 20% περίπου, μέχρι το deal;

      Διαγραφή
  17. Δεν έχετε άδικο...εδώ πετάνε ρουκέτες δίπλα μας εμείς με τον γκρα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. μόλις τα δωσα και τα THBR (sir τα σέβη μου) έχω μείνει AspacOS και έχω ένα τρέμουλο από το στερητικό! έχω βγάλει μεγεθυντικό και παρακολουθώ τα γραφόμενα σας...για να δω που θα τρουπώσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για ποιο λογο να δωσεις απο τωρα? πηγαινες ανετα μεχρι το 20.

      Διαγραφή
    2. αφού ο sir είπε ότι δεν τη βλέπει για μεγάλα πράγματα τη προσεγγίζω μόνο τεχνικά. έδωσε ένα exit εχθές στα ψηλά και το πήρα το 30%. εύχομαι να πάει όσο ψηλά θέλετε για να βγάλουν όλοι. θέλω να κοιμάμαι σαν πουλάκι...

      Διαγραφή
  19. Πόσα θέλουν να μας τρελάνουν εκεί στην Τοσκάνη...δεν βαρέθηκαν 15 % range κάθε μέρα από τα ψηλά στα χαμηλά...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Στα βήματα του κ . Τάκη
    Biol.
    Το ρημάδι το γονίδιο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aυτο το BIOL θα τρελάνει κόσμο.
      Το βλέπω να χτυπάει 0,6 σήμερα.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη μου έχω χάσει την μπάλα από τον τραχανά που έχω απλώσει...μέσα και BIOL (μόνο ένα 5χιλιαρο)στο 45....Eχω φύγει προσωρινά από τά νερά κατά τα3/5.... έχουμε και λέμε:BFT SKLZ GIK FIII THCB CLVR ADMA BIOL IPOF(γ#μω τον Πιταγια μου δεν μπορώ να καταπιω την μπιπ μου με το Ιpoc)GHIV DM BTWN APXT ελάχιστα για πολύ LONG...THBR...Αν υποψιαστώ ότι έχετε κάτι που δεν έχω δεν θα το άντεξω..😂😂😂😂😂😂

      Διαγραφή
    3. Όλο και κάτι θα βγάλω απο τη φαρέτρα μου.

      Διαγραφή
    4. Δεν είχα καμμία αμφιβολία γι αυτό...Το μοναστήρι και ο Ηγούμενος να ναι καλά ...Το πιάσατε το υπονοούμενο πού θα λέγε και ο Καρατζαφερετζες...τι πάω και θυμάμαι?

      Διαγραφή
  21. Κυριε Τακη, θελω να σας κανω μια πολυ κρισιμη ερωτηση.
    Αν πουμε οτι ξυπναμε αυριο και ανακοινωνεται επισημα οτι η BTWN θα κανει merge με tokopedia, θα μπαινατε σε τετοια επιπεδα? Και αν ναι μεχρι τι επιπεδο θα βαζατε το ταβανι σας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανάλογα πως θα άνοιγε ..... θα περίμενα μια διόρθωση, αν άνοιγε πολυ ψηλά.

      Διαγραφή
  22. IPOC its getting better and better minute by the minute.... Ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζουμε....προς γνώση και συμμόρφωση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. SORRY μου προέκυψαν και κάτι RIDE εκεί στο 21....τι να πρωτοκαμω ένας άνθρωπος είμαι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλησπέρα!
    Σκεφτομουν να ενισχυσω wter σ' αυτά τα επιπεδα, βλεπω να κανει βάση εδώ, αλλα από την άλλη δεν θα ήθελα να ξεπαράσω το 10% του χαρτοφυλακίου μου σε μία θεση και είμαι ήδη εκει στη συγκεκριμένη μετοχή.
    Ποιά η γνώμη αας κύριε Τάκη, ειλικρινά θα εκτιμουσα την άποψή σας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή τη στιγμή δεν βλέπω το λόγο να ενισχύσει κάποιος τη θέση του.

      Διαγραφή
    2. Σας ευχαριστώ. Κι εγώ προτιμώ να μείνω με θεση που αισθάνομαι ανετα.

      Διαγραφή
  25. Κύριε Τάκη μια ερώτηση αν έχετε την καλοσύνη. Η Colonnade Acquisition Corp. (CLA) αγοράζεται στα 15$ ή να περιμένουμε μια καλύτερη τιμή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Σύντεκνε Τάκαρε για να μη λέμε ότι μόνο στην Ελλάδα η ΕΚ ρωτάει τις εισηγμένες σε περίπτωση θεαματικής ανόδου χωρίς να έχει γίνει γνωστή κάποια επιχειρηματική εξέλιξη:

    https://www.globenewswire.com/news-release/2020/12/28/2150981/0/en/AeroCentury-Corp-Comments-on-Unusual-Market-Activity.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην Ελλαδα οι θεαματικές άνοδοι έχουν περάσει. Αποτελουν όνειρα ... μονο κάτι άλματα ψοφιων κοριών βλέπω τα τελευταια 10 και κάτι παραπανω χρόνια.

      Η δε ΕΚ κάνει πολυ καλα ότι ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ... ενώ δεν κάνει αυτά που επιβαλλεται να κανει. Ειναι μέτρια, οπως και το χρηματιστηριο της.

      Διαγραφή
  27. Κύριε Τάκη κάπου διάβασα και για αυτό το spac NPA. Πρόκειται για SPAC που θα συγχωνευτεί το Q1 του 2021 με την AST Science. Η τελευταία είναι η πρώτη εταιρία που από το 2023 θα προσφέρει δορυφορικό σήμα ακόμα και σε εκτός δικτύου περιοχές στη ζώνη του ισημερινού για αρχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Το SKLZ είναι πάνω έστω και λίγο γιατί? Γιατί (λέω εγώ τώρα ο χαζός):Μας λένε τα GOOD FELLAS που το κουμαντάρουν ...πουλάτε εδώ που δεν χάνετε γιατί από τα άλλα την τρώτε σήμερα οπότε είναι ευκαιρία ....Ρε ουστ από δω ....ψάχνουν για μπιπ συνάδελφοι ..όχι μόνο ούτε λεπιιιιι αλλά ενίσχυση θέσης η δυνατόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρωτάτε γιατί το παίζουν ανάποδα;

      Για σκεφτείτε το άλλο .... ακόμη αναλυτή δεν έβγαλαν να δίνει τιμή στόχο. Γιατί;

      Διαγραφή
  29. Με παρεξηγήσετε Κύριε Τάκη...δεν ρώτησα "απάντησα "γιατί το παίζουν πάνω...
    Θεμελιώδη δεν είμαι καλός δεν το χω...Αλλα τι θέλει να πει η κορδέλα μετά από 30 χρόνια κάτι καταλαβαίνω...Γιατι δεν έχουν βγάλει τιμή στόχο?Δεν έχουν φορτώσει ακόμη όσα θέλουν....Ειμαι καραφορτωμενος και πανέτοιμος...ας το καθυστερήσουν όσο θέλουν...Δεν θα είναι για πολύ όμως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν παρεξήγησα κύριε GERY ... κατάλαβα τι είπατε.
      Απλώς συμπλήρωσα την απάντηση σας!!

      Διαγραφή
    2. Κύριε Gerry, μια βοήθεια σας παρακαλώ, γιατί εγώ μετά από 34 χρόνια στο χορό, επιμένω πως το ταμπλό δεν το διαβάζει κανείς και ποτέ.
      Θέλω την αποψή σας για την biol, για τον όγκο που έκανε χθές ειδικά, για το τώρα και το αύριο. σας ευχαριστώ θερμά

      Διαγραφή
    3. Φίλε μου δεν την κοιτάζω καν γιατί είναι το 0.50%! του Χαρτοφυλακίου μου στην Αμερική..Την πήρα για το παίγνιο όπως ο Κύριος Τάκης για τους λόγους που ανέφερε..Την SKLZ την έχω πρώτη σειρά πάνω πάνω και όλο αυτό που βλέπω από την ημέρα της συγχώνευσης μ αρέσει πολύ....βέβαια το ταμπλω έχει τον τελευταίο λόγο όπως πάντα...

      Διαγραφή
  30. Εννοείται Κύριε Τάκη ότι αυτό κάνατε απλά παρέλειψαν τα " " στο παρεξηγησατε αλλά συνειδητά για να δώσω έμφαση...BFT βγάζει μάτια πως αλλάζει επίπεδα αργά και σταθερά ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμένα η PaySafe δεν μου αρέσει ... έχω βγει.
      Θέλω άλλα πράγματα ... όχι εκεί που πάνε όλοι σήμερα.
      Πάντως 20 με 25 θα φτάσει ... μετά δεν ξέρω!!

      Διαγραφή
    2. Δεν έχω δώσει θα περιμένω το 20 και βλέπουμε...Αλλα πράγματα όπως ,BIOL κύριε Τάκη?...η άλλα κόλπα????💥💥💥αναμενω με το πορτοκαλί τηλέφωνο πάντα ανοιχτό...

      Διαγραφή
    3. ΤΟ ΒΙΟL είναι παίγνιο, για να περνάει η ώρα.

      Διαγραφή
  31. Και για να ευθυμησουμε Κύριε Τάκη μιας και τον άλλο τρόπο τον έχετε κλεισμένο στο υπόγειο.Μου είπαν σήμερα δύο ψιμαρια του ΧΑΑμενου όταν τους είπα ότι είμαι 80,%Αμερικη και 20% εεω,:Αυτές οι φούσκες που παιζειςμ με τον Μορφονιο σε 1 χρόνο από τώρα τα 9 στα 10 θα έχουν μηδενίσει.....Μπεεεεεε Πρρρρρρρ α σα κάτ σα πέρα άσχετοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κλασσικοί εξυπνάκιδες ΝεοΕλληναράδες.
      έχω μάθει να μην δίνω σημασία στον κάθε μέτριο και άσχετο.

      Διαγραφή
    2. μειώνουν τον διπλανό για να φαίνονται εκείνοι καλύτεροι. μαζί σας.-

      Διαγραφή
    3. Βρε σεις μην ασχολείστε με αυτούς που τους έχουν μείνει στα χέρια Κρέτες, Φόλες, Betanet και όλα τα σαβούρια.

      Διαγραφή
    4. Εδώ ταιριάζει κανονικά " το όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια " πάντως τα ύψη δεν συνηθίζονται τόσο εύκολα όταν βλέπεις πως το γυρνάνε έτσι στην Αμερική περισσότερο από τα 2/3 των λογιστικών ζημιών μαζεύτηκαν στο τέλος και μιλάμε για πάνω από το 4% του συνολικού χαρτοφυλακίου μου , στο τέλος δεν πίστευα το κλείσιμο και έκανα πράξεις με το χέρι για να βεβαιωθώ.

      Διαγραφή
    5. Δεν μιλάμε για αλεπούδες ... αλλά για ΜΠΟΥΦΟΥΣ που τα κάνουν κρεμαστάρια.

      Διαγραφή
    6. Τα ύψη συνηθίζονται Κύριε Geopard ...τα βάθη είναι το θέμα ... εκεί θέλει άντερα καί προπάντων στρατηγική...

      Διαγραφή
  32. Κύριε Τάκη την γνώμη σας παρακαλώ....
    Θα χτίζατε εδώ θέση στο xpev...? Ευχαριστώ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι.
      Κοιτάζω το 28 δολάρια ... εκεί που είναι το 2ο γκαπ της.
      Αν πάει εκεί και έχω ρευστότητα θα πάρω. Μπορεί να μην πάει και ποτέ!!!

      Διαγραφή
    2. Το βασικό μας κύριε Τάκη ειναι ότι δεν έχουμε ρευστότητα , πουλάω Ελλάδα για να εχω κεφάλαιο χτες αγόρασα ελάχιστη Biol από την Degiro πουλώντας Wter και αν κάνει γρήγορα τον 1,1 που εχω βάλει για στόχο θα ξαναπάρω αυτά που έδωσα , αν και κρατάω ρευστότητα Ελλάδα αν βρω ποιο κάτω από τα 12,66 την NPA γιατί με ιντριγκαρε λίγο , αλλά γενικά είμαι σχεδόν φουλ μέσα στην Αμερική με πολλές μικρές θέσεις καμία σχέση με τους αριθμούς που διαβάζω εδώ μέσα πχ η SKLZ ειναι η μεγαλύτερη μου θέση τώρα με 10+ % του χαρτοφυλακίου μου ( πάλι ξέφυγα οι υπόλοιπες ειναι στο 5% περίπου και κάποιες στο 1-2% Biol,Lazy,FSR) .

      Διαγραφή
    3. Φίλε Geopard το ίδιο θέμα αντιμετώπισα (αντιμετωπίζω ) καί εγώ ...Ξεκίνησα με 80 %ΧΑΑκαι 20%USA και είμαι στο αντίστροφο τώρα...

      Διαγραφή
    4. Εγώ πλέον είμαι κάτω από 10% στην Ελλάδα βασικά έχω λίγη ΔΕΗ και ακόμα ποιο λίγα Ιντρακομ τα υπόλοιπα μετρητά και Αμερική σε μετοχές βέβαια σήμερα με τσούζει αλλά δεν μπορει να ανεβαίνει μόνο θέλουμε και τις εξαερώσεις που και που , κύριε Τάκη πότε φύγατε από την BFT ?

      Διαγραφή
  33. Μη μου πείτε Κύριε Τάκη ότι εγκαταλείψατε στην ΤΟΣΚΑΝΗ καί μου πέσουν τα μαλλιά (ότι έχει μείνει ακόμη)..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. βαλτε rmg και Qs διπλα διπλα σε charts και δειτε διακυμανσεις πανομοιοτυπες! λετε να πανε τα ιδια? χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΡΙΑ ΓΙΑ ΦΟΡΤΩΜΑ ΑDMA ΑΠΟΨΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και γω αυτο σκεφτομαι. Κυριε Τακη τι λετε? να κανουμε ενα average down τωρα που δινει την ευκαιρια? ή μηπως αλλαξε κατι ως προς την γνωμη σας για την adma?

      Διαγραφή
  36. παιδια δειτε και το CFII spac. Κανει merge με τη view. Ειναι μια εταιρια που φτιαχνει "εξυπνα" παραθυρα-τζαμια τα οποια ρυθμιζουν αυτοματα τον φωτισμο του χωρου απο εξω με τον ηλιο και δεν κανουν θαμπωμα στον κοσμο μεσα. Με τοσους ουρανοξυστες που φτιαχνουν πλεον φουλ τζαμια οι εταιριες ισως ειναι μονιμο για το μελλον. Τι λετε σαν στορυ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για παράθυρα ενδιαφέρον έχει και αυτή
      https://www.solarwindow.com/
      https://finance.yahoo.com/news/solarwindow-first-ever-electricity-generating-133000353.html

      Διαγραφή
    2. Δεν έχω αλλά συμφωνώ για aloumil δείχνει ζωηρός ο Μυλωνάς .

      Διαγραφή
  37. Όποιοι είμαστε αγορασμένοι κοντά στα 2 δολάρια γιατί τόση σκέψη για αύξηση θέσεις?Τι άλλαξε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. https://www.moneyreview.gr/business-and-finance/business/9156/o-ellinas-poy-chtypise-to-kampanaki-ston-nasdaq-apo-tin-athina/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. καλημερα σας...κ. Τάκη, πριν λιγους μηνες ειχατε θεσει με προβληματισμο το θεμα της διορθωσης του Αμερικανου για το 2021. Η ισχυρή αντισταση του SP 500 στις 3750 και εστω και με την επιταχυνομενη προσεγγιση του επομενου στοχου των 4000 ισως να ειναι αρχη μιας τετοιας διορθωσης, κατα εμενα μεχρι και 20%. καλο θα ηταν να συζητουμε και την πορεια των δεικτων παραλληλα παρα μονο τις εταιρείες εστω και εαν αυτες επηρεαζονται λιγοτερο απο τους δείκτες προσ το παρων?
    “We may stall here for a while into the fall, … but I think you’re going to get a rocket ship coming in the fall. I think the S&P is going to trade out above 4,000.” – Jeffrey Saut
    ............
    https://realinvestmentadvice.com/irrational-exuberance-the-bulls-remain-in-control-12-11-20/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστευω ότι ο SP θα κάνει μια καλή διόρθωση όταν ξεπεράσει τα 4000 ... έστω και για λίγο, έστω και ενδοσυνεδριακά.
      Μέχρι 15% το πολύ θα διορθώσει ... έτσι λέω.

      Διαγραφή
  40. Κύριε Τάκη γιατί αδικείται τον ΜΠΟΥΦΟ?O Μπούφος είναι έξυπνο πουλί παρά τα αντιθέτως λεγόμενα.Η απόδειξη είναι πως υπάρχει η έκφραση: πιάστηκε σαν του μπούφου το πουλί 🐦 δηλαδή το θήραμα το φαγητό τού.... Αυτοί όλοι είναι οι καληνυχτακηδες των αγορών και οι εκπρόσωποι του μοναδικού είδους σε παγκόσμιο επίπεδο που ευδοκιμεί στην χώρα μας και ουδέποτε θα υπάρξει θέμα εξαφάνισης του είδους: Είναι αυτοί που έχουν σαν κοντάρι τους το : ΞΈΡΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΊΜΑΙ ΕΓΩ ΡΕ ;Αν αυτή την έκφραση την ξεστομίσεις ακόμα και σε Μποτσουανο όχι σε πολίτη του δυτικού κόσμου θα σε κοιτάξει σαν M@λ@κ@ς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tο γνωρίζω ότι ο μπούφος ειναι έξυπνο πουλί .. είναι η μεγαλύτερη κουκουβαγια και είναι νυκτόβιος. Επειδή η όραση του το πρωί είναι χάλια και συνήθως το πρωί κοιμάται ο ΜΠΟΎΦΟΣ ... γιαυτο οι βλάκες παρομοιαζονται ως Μπούφοι.

      Διαγραφή
    2. Έτσι ακριβώς Κύριε Τάκη...,🤠🤠🤠

      Διαγραφή
  41. Δοκίμασα να την εξηγήσω σε ζευγάρι φίλων μου Αυστριακών που μιλάνε άπταιστα Αγγλικά και αρκετά καλά Ελληνικα και χρειάστηκε πολύ προσπάθεια να καταλάβουν τίποτα... γιατί; Γιατί δεν υπάρχει στην κουλτούρα τους κάτι τέτοιο ούτε σαν ιδέα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. https://mpmaterials.com/Καλησπέρα κ Τάκη μπορείτε να σχολιάσετε την παραπάνω εταιρεία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Είχατε γράψει πριν κανα 20ημερο ένα μήνυμα κε Τάκη ότι αναζητούσατε εταιρία που να φτιάχνει αυτοκίνητα για τον πολυ κόσμο, τους καταναλωτές. Δε σας άρεσε η Fisker.

    Υπάρχει η Mullen, έχει ένα SUV και ένα σπορ. Κατά περιέργο λόγο, το SUV ειναι πιο γρήγορο, αλλά δεν μας πειράζει αυτό, προχωράμε.

    Συγχωνεύεται λοιπόν με ετούτη εδω ως κέλυφος. Αν και δεν συστήθηκε ως SPAC, εντούτοις, λειτούργησε έτσι. Από αστοχία στα υπόλοιπα; Δεν ξερω.
    https://finance.yahoo.com/quote/NETE?p=NETE&.tsrc=fin-srch

    Η άνοδος σήμερα επειδή έλαβε μια παραγγελία απο μια διαχειρίστρια ξενοδοχείων για 1.500 οχήματα.


    Δεν έχω προλάβει να κοιταξω περαιτέρω, δεν ήξερα καμία από τις δυο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Καλημέρα σας ...To ΙPOD τελικα εχει ερθει σε deal με την swellenergy?
    Για IPOD μεχρι στιγμής έχετε ακούσει κάτι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂