Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Κυριακή 24 Μαΐου 2020

Ελληνική Χρηματαγορά Νο3

Μπορείτε να βρίσκετε παλαιότερα threads αυτής της κατηγορίας .... αριστερά στις ετικέτες με την ένδειξη  Ελληνικό Χρηματιστήριο


201 σχόλια:

  1. Χρωστάω μια απάντηση στον κύριο Hippy.

    Δεν είναι τα πάντα θεμελιώδη, ούτε αναλύσεις, ούτε μπορούν να στηριχτούν με επιχειρήματα κάποιες αποφάσεις.
    Ενίοτε όταν μιλάμε για χρηματαγορές υπάρχει το ένστικτο και η μύτη ... και η μυταρόλα του Μορφονιού είναι μεγάλη.
    Έρχεται η ώρα ... άλλη μια εβδομαδούλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ώρα η καλή είναι στις 22 Ιουνίου με την αναβάθμιση τους στον FTSE25 και τις αντίστοιχες αγορές απ΄τα funds και τα αμοιβαία που ακολουθούν τους δείκτες.

      Διαγραφή
    2. k.Hippy μας,σας έχασα.Γίνεται λίγο πιο συγκεκριμένος.Αναβάθμιση τους στον FTSE25;Τι έχετε κατα νού;

      Διαγραφή
    3. Πλαφόν στη στάθμιση του FTSE 25

      https://bankingnews.gr/index.php?id=486784  

      Έχω αναφέρει την κερδοσκοπία σε παλαιότερο σχόλιο

      Διαγραφή
  2. Όσο για το μια βδομάδα που λέτε,έχω επιφυλάξεις,αν εντοπίσουν ότι τα χαρτιά έχουν δωθεί θα ξεκινήσουν νωριτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαλλον για bad bank βλεπω να γινεται λογος. Λετε κυριε Τακη να ερθει κατι απο τας Ευρωπας στις 4 Ιουνιου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Θα ήθελα να κάνω ένα γενικό σχόλιο για την αγορά. Θεωρώ ότι αυτή η περίοδος προσφέρεται περισσότερο για το χτίσιμο ενός ποιοτικού χαρτοφυλακίου, καθώς μπορεί κανείς να αγοράσει καλές μετοχές σε τιμές τις οποίες δεν θα έβρισκε εύκολα.

    Από εκεί και πέρα αυτό το χτίσιμο δεν πρόκειται να αποδώσει βραχυπρόθεσμα σε 5-10 μέρες, 1 μήνα ή 3 μήνες, αλλά σε πολύ περισσότερο δίνοντας βέβαια αξιόλογες αποδόσεις.

    Μάλιστα επειδή ο φόβος όλων είναι αν θα υπάρξει ένα δεύτερο κύμα κορονοιου με αντίστοιχα περιοριστικά μέτρα, θα μπορούσε κανείς να είναι αγορασμένος σε μετοχές που επέδειξαν δύναμη και ανέκαμψαν αρκετά όπως ΤΕΝΕΡΓ, ΣΑΡ, ΚΟΥΕΣ, ΟΤΕ ακόμα και ΔΕΗ (δεν έχω καμία από αυτές).

    Τέλος, αν κάποιος θέλει να το παίξει εντελώς contrarian θα πρέπει να παίξει στους πληττόμενους κλάδους με πραγματικά μακροπρόθεσμη προοπτική, για χρόνια δηλαδή, π.χ. ΑΡΑΙΓ, ΜΟΗ, ΕΛΠΕ. Όχι τράπεζες κατά τη γνώμη μου, για τον απλούστατο λόγο ότι υπάρχουν πολύ καλύτερες εναλλακτικές.

    Σημείωση: ΕΥΑΘ και ΠΛΑΚΡ ξέφυγαν. Για αυτές όπως και για άλλες ποιοτικές πιστεύω ότι θα υπάρξουν μέρες απαισιοδοξίας για να μπούμε σε κάποιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα κ. Ευρωβλάχε,
      Αποτυπώνετε σωστά τις επιλογές κάποιου επενδυτή.
      Προσωπικά έχω επενδύσει στην πρώτη κατηγορία μετοχών (πέραν από την ζαριά σε ΑΛΦΑ και ΦΡΙΓΟ).

      Διαγραφή
    2. Για σκεφτείτε να μην υπάρξει 2ο κύμα Covid 19.

      Διαγραφή
    3. Όλα παααάνωωω!!!

      Αυτό είναι το εύκολο σενάριο κύριε Τάκη, στο οποίο δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα. Απλά κρατάμε μια άμυνα για τα δύσκολα.

      Διαγραφή
    4. Περίπου μονόδρομος κατα τη γνώμη μου

      Διαγραφή
    5. H αγορά δεν έχει ενσωματώσει στις αποτιμήσεις το εξής : Σε περίπτωση δεύτερου κύματος δεν θα υπάρξει καθολικό lockdown, αλλά ανάλογα με τα κρούσματα θα ισχύουν μέτρα ανά περιοχή. Το νου σας.

      Διαγραφή
    6. Η… αθόρυβη «νίκη» της Ελλάδας στις αγορές

      Η ελληνική οικονομία αναμένεται να υποστεί σημαντικό πλήγμα από την κατάρρευση του τουρισμού που προκαλεί η πανδημία, με τα ακραία σενάρια να κάνουν λόγο ακόμα και για ύφεση της τάξης του 13%, όταν ο διοικητής της ΤτΕ τοποθέτησε χθες την ύφεση στο βασικό σενάριο στο 6%. Όπως και να το δει κανείς είναι ένα μεγάλο πισωγύρισμα την ώρα που η οικονομία προσπαθούσε να ανακάμψει.

      Όμως αντί η νευρικότητα στις αγορές ομολόγων να οδηγεί σε ράλι την απόδοση των ελληνικών τίτλων υπό το φόβο νέας εκτίναξης του χρέους, τον τελευταίο μήνα παρατηρείται μία σημαντική αποκλιμάκωση. Η κίνηση αυτή έχει οδηγήσει σταθερά και σχεδόν… αθόρυβα το κόστος δανεισμού της Ελλάδας χαμηλότερα από της Ιταλίας.

      https://www.liberal.gr/economy/i-athorubi-niki-tis-elladas-stis-agores/304118

      Διαγραφή
    7. Κύριε Βασίλη συμφωνώ κι επαυξάνω. Έχω σχολιάσει δυο φορές την προηγούμενη εβδομάδα ότι αποκλείω το lockdown ακόμα κι αν ο ιός επανέλθει τον Σεπτέμβριο με 3πλάσια σφοδρότητα φαινόμενο στο οποίο δίνω πιθανότητες <10%. Σαφώς και δεν είμαι ειδικός απλά πιστεύω ότι α) με 1,000,000 ερευνητές να ψάχνουν θεραπευτικά σκευάσματα και εμβόλιο η ανθρωπότητα θα νικήσει και β) όλες οι κυβερνήσεις θα είναι ετοιμοπόλεμες για το ενδεχόμενο επανακαμψης της επιδημίας.

      Ως προς τα κρατικά ομόλογα πιθανολογώ ότι λόγω των αγορών της Χριστίνας (Λαγκαρντ) το 10ετές ελληνικό θα έχει απόδοση κοντά στο 1% μέχρι τις εκλογές του Τραμπ. Για τα εταιρικά έχω μια επιφύλαξη, θεωρώ η παρατεταμένη διαπραγμάτευση τους κάτω απ΄το 100 έκανε μεγάλη ζημιά στην εικόνα τους. Προσωπικά σήμερα σε αποδόσεις 3-4% δεν θ΄αγόραζα κανένα τους (ούτε το ΑΤΤΙΚΑ ή το ΑΡΑΙΓΟ). Προτιμώ να πάρω την απόδοση από το μέρισμα της ΕΥΑΠΣ, ΟΠΑΠ, ΑΔΜΗΕ.

      Διαγραφή
    8. Κύριε Ηippy προσθέτω και ΟΛΠ μέρισμα 1,17 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση 2019.

      Διαγραφή
    9. Κύριε Vasilisg από που βγαίνει το 1,17 αφου 0,5388 ανακοινωσαν?

      Διαγραφή
    10. Φίλτατε Κύριε Hippy. Σαφέστατα και δεύτερο lock down δεν θα γίνει γιατι δεν το αντέχει καμμιά οικονομία αλλά και καμμιά κοινωνία.Αυτο όμως σημαίνει ότι παρ' όλο που ο κόσμος θα συνεχίσει να γυρίζει μέχρι να βρεθεί εμβόλιο και φάρμακο αποτελεσματικό και ασφαλές η οικονομία θα δουλεύει πιο πάνω από το ρελαντί και πόσο πιο πάνω? Ο φόβος φυλάει τα έρμα έλεγε ο παππούς μου.Να εξηγήσω ξανά πριν παρεξηγηθώ: Επιθυμώ σφόδρα η Αγορά να πάει στο Θεό και μου φθάνουν αυτά που έχω να τρέξουν που ήδη έτρεξαν και τρέχουν ΤΕΝΕΡΓ ΑΔΜΗΕ ΒΝΡ κτλ. Όμως δεν θα βιαζομουν παρ' ότι είναι φύση και θέση αίσιοδοξος άνθρωπος να στοιχηματίσω πως δεν θα έχουμε ένα δεύτερο κύμα ιού και πριν το φθινόπωρο που αυτό σημαίνει πως ο καθένας ξανά κλεισμένος στο καβούκι του .Το ένστικτο της επιβίωσης και αυτοσυντήρησης δεν είναι ενστικο λογικής αλλα ψυχολογίας.Μαζευεσαι ακόμη και αν δεν θέλεις.Μια συζήτηση ο καθένας με το περιβάλλον του και θα βγαζαμε σαφή συμπεράσματα. Πάντως τα μαθηματικά μοντέλα μιας και είσθε μαθηματικός κτυπούν την καμπάνα...Ελπιζω να είναι απλά κουδούνι..Θα είναι όμως?

      Διαγραφή
    11. Λογικότατη η σκέψη σου καπετάνιο μου...ωστόσο πες και καλά ότι εμείς μένουμε μέσα, τα παιδιά μας? Όλοι αυτοί που πάνε για μπάνιο και περίπατο πως τους ξαναμαζεύεις μέσα? Νομίζω ότι όπως με τις μετοχές μας λένε "παίξε αυτό που βλέπεις και όχι αυτό που θεωρείς λογικό" έτσι και με τις συμπεριφορές αυτές θα νικήσουν στο τέλος. Ο κυριότερος λόγος που καθημερινά κάνουμε αυτό που κάνουμε, είναι η συνήθεια λέει ο Γιάλομ.

      Τέλος πάντων αποφάσισα ήδη απ΄το Πάσχα των Καθολικών να παίξω επιθετικά. Εάν κάνω λάθος (πιθανόν) υπάρχει και το stop loss. Σάμπως πρώτη φορά θα είναι? Αν τα λάθη μου ήταν μέτρα τώρα θα σου έγραφα απ΄τον Έβρο.

      Διαγραφή
    12. "Λογική και Αριθμοί

      Τα βιβλικών διαστάσεων και σε παγκόσμια κλίμακα μέτρα που επιβλήθηκαν εξ αιτίας του Covid- 19 που έχουν ανυπολόγιστες συνέπειες στη ζωή μας, στην ελευθερία, στη δημοκρατία και στην οικονομία άξιζαν τελικά; ΟΧΙ

      -Είναι η πρώτη επιδημία στην ιστορία μας που δημιούργησε μια άλλη επιδημία- τον ιό των κοινωνικών δικτύων. Τα νέα μίντια έκαναν πλύση εγκεφάλου σε εκατομμύρια ανθρώπους για την επικινδυνότητα του ιού, διασπείροντας fake news, ανοησίες και παράλογες απόψεις προσθέτοντας περισσότερο άγχος και φόβο ενισχύοντας την ανικανότητα να καταλάβει και να διακρίνει κάποιος τις πραγματικές πληροφορίες. Έτσι πάνω στην κρατική υστερία προστέθηκε κι άλλη υστερία κι άλλη υστερία.

      -Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν πέθαναν από τον κοροναιό λένε όλο και περισσότεροι σοβαροί και έγκυροι γιατροί σε όλο τον κόσμο που δεν υιοθετούν σενάρια συνομωσιών αλλά μιλάνε με πραγματικά επιστημονικά δεδομένα συγκλίνοντας στο συμπέρασμα ότι οι θάνατοι που καταχωρίζονται ως θάνατοι από κορονοιό ανήκουν σε ασθενείς που πεθαίνουν από λευχαιμία, μεταστατικό καρκίνο, άνοια, ή καρδιαγγειακά νοσήματα.

      -Ο μόνος αληθινός αριθμός είναι ο συνολικός αριθμός των θανάτων- όλων των αιτιών θανάτου και όχι μόνο από τον κοροναιό. Παρατηρώντας αυτούς τους αριθμούς διαπιστώνεις ότι κάθε χειμώνα έχουμε αυτό που ονομάζεται «excess death rate». Δηλαδή κατά τη διάρκεια του χειμώνα πεθαίνουν περισσότεροι άνθρωποι από τον μέσο όρο εξαιτίας των συνηθισμένων, εποχικών επιδημιών γρίπης στις οποίες δεν δίνουμε σημασία. Η καταμέτρηση του αριθμού των ανθρώπων που πέθαναν κατά την επιδημία του κοροναιού είναι κατά 15% μεγαλύτερος από μιας συνηθισμένης γρίπης του 2017.

      -Τα δρακόντεια μέτρα που επιβλήθηκαν στον πλανήτη κατέστρεψαν τις ζωές δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων σ΄ όλο τον κόσμο. Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας των Ηνωμένων Εθνών προβλέπει ότι 1,6 δις εργαζόμενοι θα υποστούν «τεράστια ζημιά» στις ζωές τους κατά τη διάρκεια του 2020. (30 εκατομμύρια Αμερικανοί έχασαν τις δουλειές τους σε ενάμιση μήνα, 2 εκ Ιάπωνες, ενώ 5,5 μονάδες, δηλαδή 7,6 εκ εργαζόμενοι έχασαν τις δουλειές τους στον Καναδά ανεβάζοντας την ανεργία στο 13%. Επίσης 2 εκ Βρετανοί έκαναν αίτηση για οικονομική βοήθεια και 10 εκ στην Γαλλία. Στην Ελλάδα οι προβλέψεις μιλάνε για 250.000 νέους άνεργους. Να σημειωθεί ότι τα Ηνωμένα Έθνη προειδοποιούν για νέα επισιτιστική κρίση στην Αφρική και σε αναπτυσσόμενες χώρες εξ αιτίας της απαγόρευσης εξαγωγών τροφίμων και της κατακόρυφης αύξησης στις τιμές των προϊόντων διατροφής.

      -Κάθε σοβαρός ειδικός μας λέει ότι το lockdown δεν μπορεί να αλλάξει τον τελικό αριθμό των προσβληθέντων ανθρώπων. Μπορεί να αλλάξει μόνο τον δείκτη της μετάδοσης. Οι άνθρωποι προβάλλουν το επιχείρημα ότι μειώνοντας τους δείκτες της μετάδοσης και «ισιώνοντας την καμπύλη» του κοροναιού προλαβαίνουμε την κατάρρευση των νοσοκομείων. Η Σουηδία είναι ένα παράδειγμα που δεν επέβαλε lockdown και δεν είχε κατάρρευση των νοσοκομείων της. Το επιχείρημα του lockdown καταρρίπτεται.

      -Γιατί κάποιες σε χώρες οι νεκροί είναι περισσότεροι και σε άλλες λίγοι ή καθόλου; Ο Yoram Lass, τέως Διευθυντής στο Υπουργείο Υγείας στου Ισραήλ λέει ότι «Στην Μέση Ανατολή ο ιός δεν αποτελεί σοβαρό κίνδυνο. Για δύο λόγους: ο ένας είναι ότι ο πληθυσμός κατά βάση είναι πολύ νέος και ο άλλος γιατί το κλίμα είναι διαφορετικό… Η Ιταλία έχει τον πιο γερασμένο πληθυσμό του πλανήτη μετά την Ιαπωνία. Οι Ιταλοί είναι μανιακοί καπνιστές και πολύ κοινωνικοί με αγκαλιές και φιλιά. Εάν κοιτάξετε ωστόσο τους αριθμούς θα δείτε ότι το 2017 πέθαναν 25.000 Ιταλοί από επιπλοκές της γρίπης. Τώρα έχουμε γύρω στις 30.000 θανάτους από τον κοροναιό. Τα νούμερα είναι παρόμοια. Δεν μπορείς να καταστρέψεις όμως μια χώρα για σχετικά ίδιους αριθμούς».

      -«Ο ιός όπως και η γρίπη λένε σίγουρα αντίο στην Δυτική Ευρώπη» λέει ο Lass. «Το ίδιο και στην Μέση Ανατολή. Στις ΗΠΑ δεν ξέρουμε ακόμα, θα γνωρίζουμε σε ένα μήνα. Όμως τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει την καταστροφή που υπέστησαν οι ανθρώπινες ζωές." Είναι απίστευτο»"

      Γ. Πανόπουλος

      Προσυπογράφω με χέρια και πόδια μαζί.

      Διαγραφή
    13. Τούτη, την άλλη οπτική γωνία στην εξέταση της συμπεριφοράς απέναντι στο φαινόμενο της επιδημίας ποστάρησε σε άλλο μπλογκ ο καλός χρήστης Artaxia. Εμένα μου μοιάζει λογική.

      Διαγραφή
    14. https://www.athensvoice.gr/politics/645427_oi-13-megaloi-mythoi-toy-koronoioy-kai-tis-covid-19?fbclid=IwAR1s-vobaxAnwCj_5-5XGzT1cvETavdrWUH30F3GgyNJZQkxoV7_RA7wG9Y

      Διαγραφή
    15. Μπορείτε να βλέπετε και τον Τράγκα στο action 24 κάθε απόγευμα, εκεί να δείτε χώσιμο και στον Τσιορδα και στον κορωνοϊό, ειδικά στη χθεσινή εκπομπή.

      Διαγραφή
    16. Κάτι τέτοιες μπούρδες έλεγε και ο Τζόνσον ... μέχρι που κόντεψε να δει τα ραδίκια ανάποδα

      Διαγραφή
    17. Για να γελάσουμε και λίγο: https://youtu.be/P38pawERNB8?t=182

      Διαγραφή
    18. Φίλε hippy στο τι ποστάρει ο Captain η o Artaxia η όποιος άλλος για τον Covid-19 εγώ θα απαντούσα το εξής:Όλοι μας εδώ μέσα υποτίμησαμε τον ιό και ευτυχώς την πληρώσαμε μέχρι στιγμής μόνο στην αγορά ο καθένας αναλογικά.Αφου όλα αυτά οι θάνατοι κτλ είναι fake news ας αρχίσουμε τις μαζωξεις κατά 100νταδες χωρίς μέτρα προστασίας τώρα κατακαλόκαιρο που δεν έχουμε γρίππη να μας μπερδεύει και ελάτε σε κάνα μήνα η δίμηνο να μετρηθούμε πόσοι θα λείπουν...

      Διαγραφή
    19. Τώρα όσον αφορά την αγορά είμαι ο τελευταίος που θα κάνω υποδείξεις στον φίλο και έμπειρο hippy πως θα παίξει μπάλα. Παίχτης που ξέρει να διαχειριζεται την λουμπες του είναι πάντα νικητής στο τέλος.

      Διαγραφή
    20. 1) Κανείς δεν λέει ότι οι θάνατοι είναι fake news. Υποστηρίζουν ότι αποδόθηκαν στην αφορμή (κορονοιός) και όχι στα αίτια (υποκείμενα νοσήματα). Και ότι τα ΜΜΕ δημιούργησαν τρομολαγνεία που έκανε τον κόσμο (προσωρινά) να αγνοήσει το δυσβάστακτο οικονομικό κόστος. Πιθανολογώ ότι τώρα και τους προσεχείς μήνες, πληρώνοντας τον λογαριασμό, κανείς δεν θα διανοηθεί να ξανακάνει lockdawn. Αν είναι να πεθάνω από πείνα, παρατεταμένη ανέχεια ή γρίππη προτιμώ τη γρίππη.

      2) Η Ιταλία που πήρε μέτρα έχει περισσότερους νεκρούς/εκατομμύριο απ΄την Σουηδία που δεν πήρε. Βέβαια η Σουηδία είχε καλό νοσοκομειακό σύστημα που εμείς δεν έχουμε.

      3) Δόξα τω Θεώ οι ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν στα χαμηλά σε πολλές (βαριές) μετοχές κάλυψαν τις αρχικές απώλειες και μας έβγαλαν στεγνούς. Το πρόβλημα είναι στα μικρές κεφαλαιοποιήσεις.

      4) Καθένας μας έχει μια άποψη και με αυτήν πορεύεται. Η δική μου είναι ότι το πρόβλημα της πανδημίας είναι πίσω μας. Αντίθετα ο χείμαρρος των χρημάτων που θα κατευθυνθούν στην οικονομία μπροστά μας.

      Ευτυχείτε.

      (εννοείται ότι δεν εκτιμώ ούτε παρακολουθώ Τράγκα χα χα χα...πιο γελοίος πεθαίνεις)

      Διαγραφή
    21. Και μετά ήρθε ο Elon Musk και έστηνε κεραίες 5G κατά τη διάρκεια της καραντίνας και στο εμβόλιο θα βάλουν και ένα τσιπάκι και θα ελέγχουν τα πάντα.

      Το έχω διαβάσει όλο το σετάκι της καραμπούρδας

      Διαγραφή
    22. Το παραπάνω κείμενο του γιατρού Μπαλατσούρα, που έβαλα, λίγοι το διάβασαν, γιατί παραπλανήθηκαν από τον τίτλο περί "μύθων". Στην ουσία πρόκειται για την κατάρριψη των δήθεν μύθων, στους οποίους αναφέρονται οι διάφοροι "άσχετοι", που κατόπιν εορτής προσπαθούν τεχνηέντως να παραπλανήσουν τον κόσμο, (για ευνόητους λόγους),όπως ο Γ. Πανόπουλος, ο Τράγκας και πολλοί άλλοι. Το ξαναβάζω εδώ για όποιον θα ήθελε να το διαβάσει: https://www.athensvoice.gr/politics/645427_oi-13-megaloi-mythoi-toy-koronoioy-kai-tis-covid-19?fbclid=IwAR1s-vobaxAnwCj_5-5XGzT1cvETavdrWUH30F3GgyNJZQkxoV7_RA7wG9Y

      Διαγραφή
    23. Παίρνω την ευκαιρία κύριε Τάκη που είστε στην παρέα να ζητήσω μια χάρη. Στην αρχή της χρονιάς διατυπώσει την άποψη ότι 3/5 εταιρείες μικρής κεφαλαιοποίησης θα πιεστούν εγκλωβίζοντας εκ νέου τους μικροεπενδυτές. Μάλιστα για να το κάνω πιο "γλαφυρό" είχα ποστάρει και την εξής ιστορία που διηγήθηκε ο πρωταγωνιστής στην ταινία "παιχνίδια μνήμης"

      "Δυο κυνηγοί βρίσκονται στο δάσος όταν ξαφνικά ακούνε ένα βρυχηθμό...γυρίζουν και  βλέπουν σε απόσταση 250 μέτρων μια αρκούδα...ο πρώτος γονατίζει, σταυρώνει τα χέρια και προσεύχεται.....ο άλλος γονατίζει κι αρχίζει να δένει καλά τα κορδόνια στα παπούτσια του.

      -Μα καλά, του λέει ο πρώτος, πιστεύεις θα τρέξεις πιο γρήγορα απ΄την αρκούδα?

      -Όχι, του απαντάει ο άλλος, θέλω να τρέξω πιο γρήγορα από εσένα.

      Νομίζω δείχνει εξαιρετικά το σκηνικό των αγορών"


      Θα ήθελα, νομίζω μάλιστα πως όλοι θα θέλαμε, μια επαναξιολόγηση των μικρών εάν θεωρείτε πως αξίζει τον κόπο να την κάνετε και όποτε φυσικά βρείτε το χρόνο.

      (προσωπικά έχω μόνο ΦΡΙΓΟ αλλά "ψάχνομαι")

      Διαγραφή
  5. Αυτες που ανεφερες ειναι πιο ακριβες απο πριν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχουν επενδυτές που σε αυτές, τις ακριβές, προτιμούν να επενδύουν...κι εγώ μαζί τους με το σκεφτικό πως αφού-για λόγους κερδοφορίας συνήθως-έσπασαν τους περιορισμούς sky iw the limit. Οι πιο πολλοί βέβαια ψάχνουν τα χαμηλά με bottom fishing...συνήθως πάνε από μουαγέν σε μουαγέν. Λογικά θα υπάρχουν και εξαιρέσεις, εγώ πάντως έχω συναντήσει ελάχιστες.

      Διαγραφή
    2. Ελέω αναθεωρήσεων από τους οίκους, δείκτες/σταθμίσεις και του Τ. Κορωναίου, μήπως να υπάρξει και μια αναθεώρηση ή φρεσκάρισμα με τις προτάσεις από τον οικοδεσπότη?
      Οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες για αυτό το πρώτο 5-6 μηνο.

      Διαγραφή
    3. I beg you pardon?
      I'm living in New York City
      😂😂😂

      Ή όπως θα λέγαμε στην Ελλαδα : "Μη μου τους κύκλους τάραττε"
      Ξανά 😂😂😂😂

      Διαγραφή
  6. Πολύ πλάκα έχουν αυτοί με τις γραμμές ,τα κύματα και τους ταλαντωτές.Η αλφα θα πάει λέει 0,45
    αμ δε .αν δεν βρέξει θα χιονίσει αλλά μπορεί να πάς και για μπάνιο άμα βγάλει ήλιο
    Αντε τα σημεία αντίστασης κοιτάζω κανένα ΚΜΟ ,τους όγκους μέχρι εκεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως ως τώρα αρκετά αδύναμη δειχνει η ΑΛΦΑ. Με τα χίλια ζόρια 0,52. Γιατί άραγε;

      Διαγραφή
  7. Καλησπέρα στην παρέα...μετά απο 3 χρονια (2017-2019) με 0% μετοχές στο χαρτοφυλάκιό μου, επέστρεψα στο ΧΑΑ. Απο τα μέσα Απρ ξεκίνησα τις αγορές και την περασμένη εβδομάδα ολοκλήρωσα την πρώτη φάση (48%μετοχες - 52% ρευστό).

    Οι επιλογές μου
    ΑΣΚΟ
    ΕΥΠΙΚ
    ΕΧΑΕ
    ΜΥΤΙΛ
    ΟΛΠ
    ΠΛΑΚΡ

    Καλή πορεία σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καλές επιλογές όλες κ. Βασίλη.
      Αποτελούν όλες (πλην ΕΧΑΕ) μέρος και του δικού μου χαρτοφυλακείου.

      Διαγραφή
    2. Σας ευχαριστώ...'Έχτισα το χαρτοφυλάκιό μου έχοντας ως οδηγό, τα καλά θεμελιώδη, το μέρισμα και την προοπτική για κέρδη κεφαλαίου με ένα ορίζοντα 5-7 έτη, και πάντα έτοιμος να αντικαταστήσω όποια χρειαστεί με κάποια από την λίστα των εταιρειών που παρακολουθώ.

      Καλή διαχείριση.

      Διαγραφή
  8. Καλησπέρα σας κύριοι,

    Έχω εμπλουτίσει το χαρτοφυλάκιο μου με Eurobank την προηγούμενη εβδομάδα, θα περιμένω μήπως προσθέσω κάτι και μέχρι την Παρασκευή, αν και πιστεύω ότι ξεκίνησε το δικό της τρένο. Στόχος είναι ο υπερδιπλασιασμός της θέσης μου από τα περίπου 30 cents κτήσης, πριν φύγω για τις Αυγουστιάτικες διακοπές μου (έκλεισα κύριε Hippy και μένω Ελλάδα φέτος από πείσμα). Ξαναδηλώνω την αταλάντευτη πίστη μου για τύπου V ανάκαμψη και εκτιμώ ότι για την ώρα θα την χαρίσουν και στην ψωροκώσταινα με τα τρισάθλια μάκρο, για πολιτικούς λόγους που είναι πάνω από εμάς. Αργότερα βλέπουμε. Χαίρομαι που σας βλέπω να δραστηριοποιήστε και στην αλλοδαπή και εύχομαι κάθε επιτυχία. Εγώ, ως μικρομεσαίος, μένω και μετοχικά Ελλάδα. Σας εύχομαι καλό καλοκαίρι, το οποίο σε περίπου ένα μήνα πιστεύω ότι θα είναι χωρίς κορωνοϊο.

    Με εκτίμηση,

    Κόμης Μοντεχρίστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. είμαι long ΕΤΕ & ΕΥΡΩΒ βάση της εικόνας που βλέπω στο monitor καθώς και ΔΕΗ και ΓΕΚΤΕΡΝΑ.
    θα ήθελα να ρωτήσω τους optim(a)ιστές γιατί θέλω να ανοίξω κωδικό και σε ένα ακόμη τραπεζικό μαγαζί πέραν των πλατφορμών (IB ή/και saxo), στην optima κε. Τάκη και λοιποί είστε λόγω προμηθειών, πλατφόρμας ή κάποιων άλλων λόγων. Σκέφτομαι να ανοίξω αλλά δεν ξέρω κανέναν εκεί να με διαφωτίσει και δεν ήμουν ποτέ σε μη συστημική, πέραν των εποχών των μηνιαίων κλειστών καταθέσεων που έπαιρνες τα καταστήματα σβάρνα προς αναζήτηση των υψηλών επιτοκίων. Ευχαριστώ εκ των προτέρων και χαιρετίζω την 'πεφωτισμένη' παρέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. κ. Hippy, εάν θέλετε εξηγείτε πάλι, για ποιό λόγο περιμένετε Τ-Π-Π για είσοδο σε τράπεζες και δεν το έχετε κάνει ήδη (ίσως και από εχθές);
    Ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατ΄αρχήν να πω ότι χθες έπιασα μια επαφή επηρεασμένος απ΄το καλό κλίμα.

      Ο λόγος κύριε Πάνο είναι απλός. Την πάτησα απ΄την πολύ μελέτη. Στο προηγούμενο rebalancing έγραψε πχ η ΕΤΕ το χαμηλό την Πέμπτη, πριν το rebalancing της Παρασκευής και την επόμενη Τρίτη ήταν +10%. Πιθανολόγησα παρόμοια συμπεριφορά αλλά ατύχησα. Προφανώς και θα ήθελα να είχα ολοκληρώσει τις τοποθετήσεις μου απ΄την προηγούμενη βδομάδα αλλά "κάνε με μάγο να σε κάνω πλούσιο".

      Μια και εξελίχθηκαν έτσι τα πράγματα επανέρχομαι στο λίγο τροποποιημένο αρχικό σχέδιο. Σήμερα και αύριο αποχή....αγορές Πέμπτη κ Παρασκευή. Παρακολουθώντας τα (σχετικά λίγα) πακέτα πιθανολογώ-ελπίζω ότι θα βρω λίγο καλύτερες τιμές. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι στις αλλαγές σταθμίσεων του FTSE 25 στις 22/6 θα βρούμε καλύτερες τιμές για να πουλήσουμε όσοι θέλουμε από τις σημερινές στο ταμπλό.

      Διαγραφή
  11. η οπτιμα ειναι η πρωην επενδυτικη τραπεζα η IBG κι αποτελει μια πολυ καλη επιλογη για χρηματιστηριο διοτι εργαζομουν εκει εως το 2012

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ξέρει κανείς τι τρέχει με την BOCH? Χτυπάει νέα χαμηλά, όταν και οι χειρότερες έβγαλαν μια, μικρή έστω, αντίδραση. Μόνο αυτή θα χρεοκοπήσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η BOCH θα δεί προκοπή όταν καθαρίσει τα ΜΕΔ και αρχίσει μερίσματα/επαναγορές μετοχών,
      Μέχρι τότε η ρευστότητα είναι ανύπαρκτη για να υπάρχει κίνηση
      Δεν ανήκει ούτε σε δείκτες και το ΧΑΚ εχει λιγοστή ρευστότητα. Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου δεν έχει πάλι κίνηση, ίσως φταίει που παίζει σε ευρώ.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ για την ανταπόκριση. Ήταν παλιά συμπάθεια του κ. Τάκη και την είχα κάνει trade 2 φορές, με μικρά κέρδη. Την τρίτη φορά όμως παρότι την αγόρασα σε χαμηλότερη τιμή, δεν έφυγα στην πρώτη αντίδραση και εγκλωβίστηκα για τα καλά.

      Διαγραφή
    3. Σήμερα σαν να κόλλησε και τούτη την ίωση της ανόδου...+6% αλλά με όγκο μόλις 10,000 μετοχές

      Διαγραφή
    4. Χτες έκλεισε στα απόλυτα χαμηλά. Τι να λέει μια τέτοια μικρή αντίδραση και χωρίς όγκο. Σκέτη απογοήτευση δυστυχώς. Δεν ξέρω αν κ. Τάκη εσείς έχετε κάποια άποψη.

      Διαγραφή
    5. Άλλα της τράβηγμα στην ανηφόρα η κουμπάρα...+ 13%

      https://finance.yahoo.com/quote/BOCH.L?p=BOCH.L&.tsrc=fin-srch

      Κάτσε κάτω απ΄τη μπάρα...Πόσο περήφανους μας έκανε ο Πύρρος

      https://www.youtube.com/watch?v=GaGIEbbZ5Ns

      Διαγραφή
    6. Προσωπικά έχω πολύ μεγάλη θέση στην τράπεζα αγορασμένος αρκετά πιο πανω.

      Στην ουσία είναι ένα ξεκάθαρο μοχλευμένο ομόλογο στην κυπριακή οικονομία,

      Αν πάει κάτω η οικονομια 1-2 χρόνια θα εξανεμίσει τα κεφαλαια, αν πάει καλά και έχουμε γρήγορη ανάκαμψη τα επομενα χρόνια θα προσφέρει τεράστιες αποδόσεις

      Εξόσον γνωρίζω η τράπεζα ηταν έτοιμη να πουλήσει το τελευταίο πακέτο 2δις+ πριν τον COVID που θα την έφερνε στο χαμηλό διφήφιο ΜΕΔ. Αυτό τώρα καθυστερεί μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο

      Αν η ιστορία τελίωσε εδώ με τον ιο θα υπάρχει γρήγορη ανακαμψη, πώληση των δανείων μέχρι του χρόνου, αν όχι τα πράματα είναι δύσκολα και δύσκολα θα προβλεφθούν

      Η χαμηλή ορατότητα και ο κίνδυνος δίνουν τιμές 0.11 Book Value, που σε ενα recovery story θα ηταν αστείες.

      Διαγραφή
  13. Ανανεωμένο οικονομικό ημερολόγιο με ημερομηνίες για μέρισμα,άρα θα δώσει μέρισμα ΤΙ θα δώσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Απαντήσεις
    1. Ακόμα με την πατσαβούρα ασχολείστε μπρε??? Τράβηγμα πάνω τα τελευταία λεπτά της συνεδρίασης σε τέτοιου είδους χαρτιά μόνο ένα πράγμα σημαίνει. Χώσιμο την επομενη. Καλά κουράγια σύντεκνε.

      Διαγραφή
    2. Σύντεκνε (καθότι Κρητηκός και εγώ) τι έκαμες με τον κινεζικό καφέ εγώ τον ήθελα στο 1 $ για ένα χτύπημα του χιλιάρικου αλλά δεν το έκαμε ,ας κερδίσουν οι άλλοι δεν πειράζει.

      Διαγραφή
    3. Δεν έχω δώσει πράμα. Το μεγάλο πακέτο το έχω στην ΑΛΦΑ όπου δεν πουκω πριν το 1.40

      Διαγραφή
    4. Τελικά το μεγάλο παίγνιο έγινε στην παλιογρια και γαϊδούροbank η άλφα βγήκε μουλάρι ενώ σήμερα ακόμα και Αττ την πέρασε. Καλά κέρδη συντεκνε εγώ τράπεζες δεν έχω αν και ξέρω πολύ κόσμο που έχει και σε ΣΜΕ για την μόχλευση, εύχομαι να μην τους περάσουν με την ψιλή.

      Διαγραφή
    5. Στη Eurobank, ε;
      Που υποτίθεται ότι πούλαγε ο Insider επειδή ήξερε μυστικά.

      Ουδείς σκέφτηκε το προφανές ... ότι δηλαδή ο άνθρωπος είχε ανάγκη τα λεφτά!!

      Διαγραφή
    6. Ειχε αναγκη τα λεφτα την δεδομενη στιγμη, που η ευρωβ ηταν στα ταρταρα;, αν πουλας 0.35 και ξανααγοραζεις 0,31,δεν ειναι ασχημα λεω μια υποθεση

      Διαγραφή
  15. Το ραλάκι στις τράπεζες θα γίνει μέσα στον Ιούνιο Αυτό σήμερα ήταν προθέρμανση.Ο Τάκαρος έχει πεί τον χρησμό αλφα κάτω απο 1,20 δεν δίνω ούτε λέπι ευρωβ γύρω στα 0,80

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το θεωρείτε ως πιθανό σενάριο; Με είχε παγιδεύσει η ΕΥΡΩΒ, μουαγιέν δεν τόλμησα δε και μου φαίνεται πως θέλω να την ξεφορτωθώ στο 10%!

      Διαγραφή
  16. η ευρωβ frances 1-2 φορές το έτος υπερβαίνει το 0,80 Υπομονή χρειάζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. kyrie taki
    Η ΑΛΦΑ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΠΙΣΩ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙ ΑΛΛΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.
    ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ Η ΘΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πριν λίγο καιρό λέγαμε για τον Insider της ΕΥΡΩΒ που πούλαγε ... τώρα τον ξεχάσαμε.

      Άνοδος να είναι και όλα θα τα δούμε.

      Διαγραφή
  18. Καλησπέρα σε όλους! Ξέρει κανείς τι γίνεται με την MLS; Την πάτησα σαν άπειρος κι έχω μείνει με 2000 κομμάτια. Τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις;
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς το παρόν είναι σαν να είσαστε μέτοχος σε μια μη εισηγμένη εταιρεία. Ο Καματάκης λέει ότι θα κάνει ότι χρειάζεται ώστε να επανέλθει στο ταμπλό. Δύσκολο. Τριάντα χρόνια στο ΧΑΑ μόνο μια εταιρεία θυμάμαι να επαναδιαπραγματεύεται (ΕΛΒΙΕΜΕΚ). Κι αυτή για λίγο. Ίσως υπάρχει ενδιαφέρον από πλευράς του βασικού μετόχου ν΄αγοράσει τις μετοχές σας εξωχρηματιστηριακά (εννοείται σε "σκοτωμένη" τιμή). Θα το μάθετε τηλεφωνώντας στα γραφεία της εταιρείας και ρωτώντας τον υπεύθυνο μετόχων.

      Διαγραφή
    2. Σας ευχαριστώ πολύ! Για να δούμε...

      Διαγραφή
  19. Σήμερα περιμένουμε το ξέσπασμα του Ελλάκτωρα. Κατεύθυνση δεν ξέρουμε μόνο μόνο, πάνω ή κάτω...😆😆😆

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ο Βαγγέλας αποπληρώνει πρόωρα ομόλογο 300 εκ. με επιτόκιο 3,1%.
    Προσωπικά τέτοια θέλω να βλέπω, ούτε buybacks ούτε θηριώδεις επιστροφές & μερίσματα, για δύο λόγους:
    1. Την ώρα που μεγαθήρια στήνονται στην ουρά για ανάληψη δανεισμού προς αύξηση ρευστότητας, αυτός κάνει επίδειξη δύναμης και χρηματοοικονομικής υγείας.
    2. Εξοικονομεί για την επόμενη χρήση ~9 εκ. τόκων, χοντρικά με tax shield 25% προσθέτει στα κέρδη του 7 εκ., δηλαδή ένα 5% των κερδών του 2019.
    Η μετοχή ας πάρει το χρόνο της, δε βιάζομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 8% πάνω η ΒΝΡ, 5% η Lloyds, 4% η DBK.DE, 3,50% η Unicredit...τι να πω άντε και στα δικά μας τα πανηγυράκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. BNP 40% από τα χαμηλά των 24.60 ...Ειχε και αυτή τα μπρος πίσω της και ευτυχώς
      ..

      Διαγραφή
    2. Άμα είσαι μαφιόζος και λεφτάς πάει όπου θέλεις ο ΟΠΑΠ...και το κυριότερο...δίχως να εγκλωβίζει. Εάν στην προσεχή ΓΣ προταθεί περί το 0,30 μέρισμα όπως ακούω και πιστεύω το χαρτί σ΄ένα μήνα θα παίζει στα €9,50...να βγάλει κι ο βασικός μέτοχος που φόρτωσε στα €9,12 το κατιτίς του. Να το ξαναπώ...δίχως να εγκλωβίζει.

      Διαγραφή
    3. Η ανακοίνωση για το μέρισμα θα ανακοινωθεί πιθανότατα μέχρι την προσεχή Τετάρτη (απαιτείται διάστημα τουλάχιστον 20 ημερών πριν την αποκοπή)

      Διαγραφή
  22. Καλημέρα σε όλους! Πριν λίγες μέρες οι περισσότεροι αναλυτές γκρίνιαζαν ότι δεν έχει τζίρο το μαγαζί, αλλά είχαμε πει ότι είχε στεγνώσει και ετοιμαζόταν κίνηση...δεν θα μας πείραζε αν έκανε ένα κάτω προς 580 να φοβίσει και λίγο...τελικά η κίνηση ήρθε...θα πάει λέτε με τη μία για 720 ή θα γυρίσει πρώτα λίγο κάτω να φύγουν οι γρήγοροι; ΄Ο,τι και να γίνει από τα δύο δεν μας πειράζει...εμμένω στην άποψή μου για την Πειρ ότι θα φύγει πάλι πιο γρήγορα όπως και το 2019, μια και έχει πολύ λιγότερες μετοχές από τις άλλες και δεν χρειάζεται reverse split. Στο κάτω όλες περίπου το ίδιο είναι, όπως λέει και ο κύριος Τάκης...επίσης εδώ και μέρες τα ελληνικά ομόλογα έχουν σταθερή καθοδική πορεία και πιστεύω ότι σε λίγο καιρό θα είναι πιο κάτω από της Ιταλίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η άνοδος δεν ξεκίνησε ακόμη.
      Η διάσπαση του 0.8 βάζει την Αλφα σε άνοδο.

      Διαγραφή
  23. Από ότι βλέπω ακόμα κυριαρχεί ο φόβος και δεν το πιστεύουν αυτό που γίνεται...περιμένουν οι περισσότεροι κάπου εδώ να γυρίσει...άρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Περιμενουν να γυρισει... Bull trap :)
    Eκανα κατι αγορες ΕΤΕ κυριε Τακη την προηγουμενη φορα με το ξεπουλημα 0.80 ενδοσυνεδριακα και εκλεισε 0.81,5. Να ειστε καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Έγραψα ότι θα πάει 0.36 αγόρασα 1.11 όσες φορές αγόρασα ετε πούλησα με κέρδος να δούμε τώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Έχει μεγάλη ορμή η άνοδος καλό αφτο μακάρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάθαν πως ξεπορτίζουμε Παρασκευή στις 5 και πλάκωσε το χρήμα? Τι να πω? Ανοιχτά είναι μπείτε (αθάνατη ελληνική φιλοξενία)

      Και ποιό χαρτί στατιστικά ακολουθεί τις τράπεζες? Η γκανιότα φυσικά...all time classic


      ATHEX Group (Neutral, TP EUR4.60): Strong Q1, but running out of steam in Q2

      * Q1 net income, expectedly, grew 2.7x y-o-y to EUR1.6m, driven by strong volumes, easy comps and sharply lower tax rate…

      * … but, amid worsening macro backdrop and battered prices, May trading volumes run rate plunged to EUR45m per day

      * End-March net cash position edged up 4% y-t-d to EUR76.2m, representing a massive 37% of market cap (or EUR1.26/sh)

      (από την Pantelakis Research)

      Διαγραφή
  27. Βλέπω πάλι σχολια για ελλην.μτχ και χαιρομαι γιατι με ειχε πιάσει μοναξια
    Λαρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Που πήγε το σχόλιο το έφαγε η μαρμάγκα...Άντε να πάει πάνω από 0.7 η ΑΛΦΑ στην τιμή που αγόρασε ο μορφονιος και θα δείτε πως θα ξαναγίνουν μη επενδυσιμες και ζόμπι...
    Και στην πρώτη δημοτικού γνωρίζουν τα παιδιά ότι αυτοσκοπός των τραπεζών είναι να χορηγούν όχι να χορηγούνται όπως συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα παγκοσμίως..Ο μορφονιος τι δουλειά έχει να έχει κάνει το σάιτ ότι εξορκίζει,δηλαδή τραπεζοκεντεικο; Ποιος του είπε να μπλέξεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και επειδή είμαι ακόμη πιο large ... γράψε ότι ο Μορφονιός έχει πουλήσει στα 0,49.
      Έτσι θα αισθανθείς καλύτερα.

      Διαγραφή
    2. Κάτι μου λέει ότι επέστρεψε ο γνωστός άγνωστος.
      Χθες το σχόλιο για το ΤΣΙΒ, σήμερα αυτά...

      Διαγραφή
    3. Αλήθεια τι τον πείραζε εκείνον τον περίεργο που ειρωνεύτηκε τα σχόλια για ΤΣΙΒ;

      Διαγραφή
    4. Μην προσπερνάμε τα σπουδαία για το χατήρι του κάθε ασήμαντου χρήστη...η σημερινή πρόταση της Κομισιόν ήταν εξαιρετική...όχι μόνο για τις αγορές (το προφανές) αλλά για την υπόσταση της ΕΕ...η οποία (επιτέλους) δείχνει να έχει διάθεση να προχωρήσει ενωμένη.

      Για την αγορά το είπαμε το πρωί σε 8 λέξεις..."η πανδημία είναι πίσω, ο πακτωλός χρημάτων μπροστά"

      Διαγραφή
    5. Έχετε δίκιο κ. Hippy,
      Φαίνεται ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν πολύ καλά νέα που δεν έχουν προεξοφληθεί από την αγορά!

      Διαγραφή
    6. Αφήστε κύριε hippy να τους πειράξουμε λίγο τους σορταδόρους. Το τυράκι το είδαν τη φάκα όχι.

      Θα τους κάνω λίγο πλάκα και μετά θα τον σβήσω.

      Διαγραφή
    7. Πέρα από τους σόρτηδες πιστεύω ότι θα την πατήσουν και οι λόνγκηδες γιατί θα βγουν νωρίς και η κίνηση λογικά θα είναι μεγάλη. Θα τρέχουν όλοι πανικόβλητοι στη συνέχεια να αγοράσουν αρκετά πιο ψηλά.

      Διαγραφή
    8. Προς τον κύριο πικρόχολο ανώνυμο.
      Ποιά 1η Δημοτικού; Ούτε καν στο προνήπιο δεν έχετε φτάσει. Προφανώς δεν μπορείτε να ξεχωρίσετε δυο γαιδάρων άχυρα, αφού δεν μπορείτε να καταλάβετε ούτε το απλούστερο : ότι δηλαδή το Ιστολόγιο ΔΕΝ ΤΡΑΠΕΖΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ ΑΛΛΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ

      Διαγραφή
    9. Αύριο λόγω των γνωστών εκροών (τράπεζες-τιτάνας) οι οποίες υποβιβάζονται στους μικρότερους δείκτες MSCI σχετικό ενδιαφέρον υπάρχει και στο καλάθι με τα φο μπιζού λόγω πίεσης απ΄τις υποβιβαζόμενες

      ΑΡΑΙΓ, ΕΧΑΕ, ΕΥΔΑΠ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΤΕΝΕΡΓ, ΛΑΜΔΑ, ΜΥΤΙΛ, ΟΛΠ, ΔΕΗ, ΠΕΙΡ, ΣΑΡ, ΑΔΜΗΕ

      περίπου 1εκ. ευρώ εκροές σε κάθε μια τους

      Διαγραφή
  29. Καλησπέρα σας. Απορώ πως αντέχει κάποιος να σορτάρει όταν η αγορά έχει πέσει. Μαζοχιστικό!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καλησπέρα κύριε Τάκη και σε όλη τη παρέα.. Είχατε γράψει κατά την περίοδο της πτώσης ότι το έχετε ξαναδεί το έργο και ότι δηλαδή μετά από την πτώση του ΧΑΑ λόγω κορονοιου, η αγορά θα δώσει αντίδραση προς τα πάνω.. Πράγμα που έγινε και είστε 100% μέσα στις προβλέψεις σας... Σε ερώτηση τι θα γίνει στη συνέχεια είπατε ότι είναι άγνωστο και ο καθένας ας ακολουθήσει το δρόμο του... Ισχύει η ίδια άποψη ακόμα και τώρα που θα δοθούν τόσα χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση..?? Ευχαριστώ..
    Γιώργος Κυψέλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η τάση είναι η Αμερική να κάνει νέα υψηλά.
      Θέλει λίγο ... αν γίνει τότε ζουμε κατι νέο που δεν θα το έχουμε ξαναζήσει και σίγουρα ουδεμία σχέση θα εχει με το ΚΡΑχ του 1929 και με τη μετεπειτα πορεία

      Διαγραφή
    2. Οι υπολογιστες η ταχυτητα κανουν τη διαφορα κυριε Τακη. Η διαδοση της πληροφοριας...

      Διαγραφή
  31. Καλησπερα στην παρεα και στον οικοδεσποτη και τα σεβη μου σε ολους για το επιπεδο της κουβεντας.
    Οι τελευταιες συνεδριασεις δωσανε ανασες σε πολλα χαρτοφυλακια και αυτο μονο θετικα μπορει να το δει κανεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Οικονομικά Αποτελέσματα FRIGO
    Ποσά σε χιλιάδες €
    Α' Τρίμηνο
    2020
    Α’ Τρίμηνο
    2019 Διαφορά %
    Πωλήσεις 135.897 125.565 8,2%
    Κέρδη προ Φόρων, Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA)
    1 20.538 18.887 8,7%
    Περιθώριο EBITDA, %1 15,1% 15,0% 0,1pp
    Λειτουργικά Κέρδη (EBIT) 14.890 12.992 14,6%
    Καθαρά Κέρδη 4.445 2.031 >100%
    Κεφαλαιακές Δαπάνες1 4.535 2.739 65,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυνατά φαίνονται. Βέβαια τα αποτελέσματα του κορονοιού θα εμφανιστουν στο Β' τριμηνο.
      Δείχνουν όμως πως η εταιρεία ειναι στη σωστή κατεύθυνση και σωστά την είχε επισημάνει ο κος Τακης.

      Διαγραφή
    2. Οι προσαρμοσμένες ελεύθερες ταμειακές ροές ανήλθαν σε €2,1 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2020, σε σχέση με εκροές ύψους €13,2 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2019. Αυτή η βελτίωση αποδίδεται στα υψηλότερα Κέρδη Προ Φόρων, Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) και στην ορθότερη διαχείριση του κεφαλαίου κίνησης.

      Ο προσαρμοσμένος καθαρός δανεισμός ανήλθε σε €247,4 εκατ., σε σύγκριση με €250,6 εκατ. πέρυσι. Τον Φεβρουάριο του 2020 εκδώσαμε με επιτυχία ομολογίες προνομιακής εξασφάλισης ύψους €260 εκατ., επιμηκύνοντας τη λήξη του μεγαλύτερου μέρους του μεικτού μας δανεισμού για το 2025

      Διαγραφή
    3. κ. Χρήστο ως συνήθως τα αποτελέσματα της ΦΡΙΓΟ πρέπει να είναι κάποιος Τάκαρος για να τα ερμηνεύσει. Τι δεν καταλαβαίνω:
      1. Πώς γίνεται να εμφανίζει ~4,4 εκ κέρδη μετόχων και 7,8 εκ. ενοποιημένα και ταυτόχρονα να έχει μείωση των ήδη αρνητικών Ιδίων κατά 8 εκ. για τους μετόχους (-9%) και κατά 12,4 εκ ενοποιημένα (-46%). Ίσως σχετίζεται με τα 8,4 εκ κόστος έκδοσης του ομολόγου και τη γενικότερη ικανότητα του εταιρικού μηχανισμού για κάψιμο κεφαλαίων.
      2. Μας λέει 2,1 εκ Ελεύθερες Ροές αλλά συνεχίζει την κακή συνήθεια να περνάει τα έξοδα τόκων (7,4 εκ.) στις Χρηματοδοτικές Ροές. Κανονικά οι Ελεύθερες είναι -5,3 εκ, βελτιωμένες YoY βέβαια αλλά και πάλι αρνητικές.
      Συμπερασματικά δε βλέπω να γλυτώνει την ΑΜΚ. Πιστεύω ότι θα έχει εξυγιανθεί όταν οι οικομικές της καταστάσεις θα βγάζουν νόημα και για εμάς τους κοινούς θνητούς.

      Διαγραφή
    4. Στις 4 εχουν τηλεδιάσκεψη για ενημέρωση, μπορεί όποιος θέλει να κάνει ερωτήσεις.

      Διαγραφή
    5. Τι να ρωτήσω, αν είναι ψεύτες ή κλέφτες?
      Πώς γίνεται μετά την ΑΜΚ να εμφανίζουν κέρδη μετόχων ~51 εκ. αλλά τα Ίδια των μετόχων να έχουν μειωθεί κατά 9 εκ. χωρίς να έχουν δωθεί μερίσματα?
      Τελοσπάντων, ας μη στεναχωριόμαστε.
      Τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά.

      Διαγραφή
    6. καλησπερα!

      ο βασικος λογος που η καθαρη θεση δειχνει χειροτερη εικονα, μιας τα ιδια κεφαλαια ειναι αρνητικα κατα 92,8 εκ ευρω , απο 84,8 εκ ευρω στις 31/12/2019 ειναι ο εξης:

      η εταιρεια εχει κερδη μετα φορων 4,445 εκ ευρω, οπως προκυπτει απ την κατασταση απολεσματων.ταυτοχρονα ομως εχει 12,13 εκ ευρω ζημιες απο συναλλαγματικες διαφορες , τις οποια δεν εμφανιζει στην κατασταση αποτελεσματων αλλα βαραινουν απευθευθεις τα ιδια κεφαλαια(λοιπα αποθεματικα).

      αυτο εχει ως αποτελεσμα η αρνητικη καθαρη θεση να μεγαλωνει κατα 8 εκ ευρω περιπου, παρα το γεγονος οτι στην κατασταση αποτελσματων εμφανιζει κερδη.ο βασικος λογος γι αυτο ειναι οι μεγαλες συναλλαγματικες διαφορες.

      Διαγραφή
    7. Σωστά, απλώς είναι μάλλον 5,4 οι συναλλαγματικές διαφορές + 8,4 τα έξοδα έκδοσης του δανείου = 13,8.
      Εν πάσει περιπτώσει, οι καταστάσεις της είναι μπάχαλο.
      Οι ελεύθερες ροές είναι θετικές, τι λέτε?

      Διαγραφή
    8. εγω θα κοιταζα καλυτερα την συνολικη εικονα ρευστοτητας αγαπητε!
      τι εννοω;

      εχει κυκλοφορουν ενεργητικο 310 εκ ευρω.
      βραχυπροθεσμες υποχρεωσεις 207 εκ ευρω.

      αυτο σε γενικες γραμμες σημαινει πως στο κοντινο μελλον μαλλον δεν θα εχει προβλημα ρευστοτητας.

      απο κει κ περα ο καθαρος δανεισμος αυξηθηκε σε 234 εκ ευρω, απο 225 εκ ευρω στις 31/12/2019.αυξηθηκε αλλα η αυξηση δεν ειναι κ τοσο μεγαλη.

      αν κ δεν παρακολουθω την εταιρεια σε τακτικη βαση, ως πιο βασικες παρατηρεσεις θα ελεγα την αυξηση των πωλησεων(θετκο) αλλα κ την αυξηση στην αρνητικη καθαρη θεση(αρνητικο).
      η αυξηση των πωλησεων γεννα προσδοκιες οτι τα τακτικα κ λευτουργικα αποτελεσματα μπορουν να βελτιωθουν , μιας κ οι συναλλαγματικες διαφορες ειναι στα εκτακτα κ μη επαναλαμβανομενα γεγονοτα.
      απο την αλλη καποτε πρεπει να δειξει κ σταθερη βελτιωση στην καθαρη θεση, για να εχει μελλον η εταιρεια...


      εσυ πως τα βλεπεις φιλε;

      Διαγραφή
    9. Δεν ξέρω αν το πρόβλημα είναι και τόσο μη επαναλαμβανόμενο.
      Έγραψα και πιο πάνω, για τα τρία χρόνια μετά την ΑΜΚ του 2018 μας λένε ότι είχαν κέρδη μετόχων ~51 εκ. Ωστόσο τα Ίδια στο διάστημα αυτό έχουν μειωθεί κατά 9 εκ χωρίς προφανώς να έχουν δωθεί μερίσματα.
      Άρα κάτι δεν κάνουν σωστά και μας το παρουσιάζουν διαστρεβλωμένα. Η διοίκηση δεν είναι ικανή να δημιουργήσει αξία για τους μετόχους, εφόσον δεν αυξάνει την Καθαρή Θέση και δε μπορεί να δώσει μερίσματα, και ας δείχνει όσα κέρδη θέλει.

      Διαγραφή
    10. το οτι η εταιρεια εχει αρνητικη καθαρη θεση 93 εκ ευρω , τα λεει ολα.
      οσοι καταλαβαινουν τη σημαινει αρνητικη καθαρη θεση , σημαινει πως καταλαβαινουν κ το μεγεθος του ρισκου που εχουν τετοιες μετοχες.
      δε πρεπει να αποτελει εκπληξη δηλαδη η εικονα που παρουσιαζει.

      Διαγραφή
    11. Τα πράγματα δεν ήταν ρόδινα, το ξέραμε, το come back δουλευε, αλλά ήρθε ο κορονοϊός να δυσκολέψει κι αλλο τα πράγματα.
      Στο επόμενο τρίμηνο θα φανούν τα αποτελέσματα του lock down.

      Διαγραφή
    12. Με μία απλή πολύ απλή προσέγγιση η μέγιστη ζημία που μπορεί να πάρει όταν κάποιος επενδύει σε ένα turn around είναι το ποσό το οποίο διαθέτει για να αγοράσει την μετοχή. Σήμερα αυτό ισοδυναμεί με 0,13 ευρώ! για τη λεγάμενη. Υψηλός παραμένει ο κίνδυνος και το ρίσκο της εταιρίας, αλλά αν σου κάτσει που έλεγε και μία διαφήμηση;

      Σημείωση : O γράφων έχει θέση σε μετοχές της εταιρίας.

      Διαγραφή
    13. FRIGOGLASS: «Ψαλίδι» σε όλες τις δαπάνες βάζει η διοίκηση της Frigoglass λόγω της πανδημίας. Όπως ανέφερε στην τηλεδιάσκεψη πριν από λίγο όλες οι δαπάνες επανεξετάζονται μία προς μία και ένα από τα μέτρα είναι η μείωση των επενδύσεων που είχε προγραμματίσει για το 2020 στα 15 εκατ. ευρώ από 25-28 εκατ. ευρώ που ήταν ο αρχικός στόχος.

      Παράλληλα η διοίκηση είναι σε συζητήσεις με πιστωτικά ιδρύματα για νέα χρηματοδότηση και ήδη αύξησε και τις γραμμές χρηματοδότησης με τις τράπεζες που ήδη συνεργάζεται. Τα όσα έχει αντλήσει μέχρι τώρα της δίνει την ευχέρεια να πληρώσει όλα τα έξοδα που έχει το 2020 και αυξάνοντας περαιτέρω τη ρευστότητα θα μπορέσει να καλύψει τις υποχρεώσεις της και για την επόμενη χρονιά.

      Τον Απρίλιο τα ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονταν στα 66 εκατ. ευρώ. Η εξαιρετική πορεία στους πρώτους δύο μήνες ανετράπη τον Μάρτιο με αποτέλεσμα οι πωλήσεις να αυξηθούν στο τρίμηνο κατά 8%. Μεγαλύτερη θα είναι η επίδραση στο δεύτερο τρίμηνο, καθώς τον Απρίλιο οι πωλήσεις μειώθηκαν 54% και ο Μάιος έχει αντίστοιχη πορεία.

      Αρκετές ερωτήσεις έγιναν αναφορικά με τις δραστηριότητες στη Νιγηρία. Η εταιρεία κρατάει τα χρήματα σε δολάρια και εξετάζει διανομή μερίσματος από εκεί, σε μία προσπάθεια να φέρει χρήματα από εκεί στην Ευρώπη.
      Γιώργος Κατικάς www.bankingnews.gr

      Διαγραφή
    14. Κυριε Τάκη τι οσφραίνεται η μυτογκα σας για την Frigo?

      Διαγραφή
    15. Πολλή κουβεντα για το τίποτα.

      Κύριε Barren το τρίμηνο ήταν κερδοφόρο αλλά .... Η Συναλλαγματική ισοτιμία € / Νάιρα την
      31.12.2019 ήταν 344,26 και την 31.03.2020 ήταν 397,56.

      Αυτή η υποτίμηση του νομίσματος δημιούργησε συναλλαγματικές διαφορές που οδήγησε σε ανάλογη μείωση των ιδίων κεφαλαίων, καθώς υποτιμήθηκαν πάγια περιουσιακά στοιχεία στα Ενσώματα Πάγια (μηχανήματα και μηχανολογικος εξοπλισμός κυρίως)

      Διαγραφή
    16. Ίσως θα έπρεπε τότε η διοίκηση να πληρώνεται σε Νάιρα κύριε Τάκη, μήπως σοβαρευτεί.
      Εν πάσει περιπτώσει αυτό που με ενοχλεί δεν είναι ούτε ότι η εταιρία είναι σάπια, ούτε ότι η διοίκηση είναι ανίκανη, αυτά ήταν γνωστά όταν πήρα το bet.
      Αυτό που με ενοχλεί είναι η κουτοπονηριά τους στον τρόπο που προσπαθούν να παρουσιάσουν το μαύρο άσπρο. Δε μπορεί επί τρία χρόνια να δείχνουν κέρδη (51 εκ.) και η αξία για το μέτοχο να έχει μειωθεί, χωρίς να έχει εισπράξει. Ούτε μπορεί να παρουσιάζουν δήθεν θετικές ελεύθερες ροές, αλλά ο δανεισμός να αυξάνεται 19 εκ και το ταμείο 10. Αυτά αντιβαίνουν τους φυσικούς νόμους, πώς να το κάνουμε και η αλχημεία έχει όρια.
      Και επειδή φαίνεται πως είναι συστηματικά λαμόγια και θεωρούν το μέτοχο ηλίθιο, έχω δύο ερωτήσεις, η πρώτη για τον κ. HOPE που φαίνεται να γνωρίζει κάποια πράγματα παραπάνω για την εταιρία και η δεύτερη για εσάς που κατέχετε το άθλημα:
      1. Γνωρίζουμε ακριβώς την ιδιοκτησία των μη ελεγχουσών?
      2. Με τι όρους θα μπορούσε να γίνει μια ΑΜΚ με απορρόφηση των μη ελεγχουσών και ποιες θα ήταν οι επιπτώσεις για τους υφιστάμενους μετόχους?

      Διαγραφή
    17. Δεν νομίζω ότι μπορεί να σας απαντήσει ο κύριος Hope σε αυτά που ρωτάτε.
      Να κάνω μια προσπάθεια εγώ ...

      Προφανώς οι μη ελέγχουσες συμμετοχές αφορούν συμμετοχή στη Νιγηρία (αν το ψάξω θα το βρώ, αλλά δεν το θεωρώ τόσο σημαντικό για να χαλάσω τόσο χρόνο για να βρω ποια εταιρεία αφορά). Αφορούν συμμετοχή στη Νιγηρία καθώς και αυτής τα ίδια κεφάλαια έπεσαν κατά πολύ, λόγω της συναλλαγματικής υποτίμησης.

      Στο άλλο που ρωτάτε ... για να απορροφηθεί θα πρέπει να γίνει πρόταση εξαγοράς στους μετόχους μειοψηφίας και η τιμή σίγουρα θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη των ιδίων κεφαλαίων ... και ΑΝ πουλήσουν.

      Στα υπόλοιπα που σχολιάζετε ... δεν μπορώ να σας απαντήσω, γιατί δεν έχω εμβαθύνει στα 3μηνίαια αποτελέσματα και δεν ξέρω αν θα το κάνω, καθώς πρόκειται για τρίμηνο και στα τριμηνα δεν πολυδίνω σημασία.

      Διαγραφή
    18. Είχα υποσχεθεί ότι μέχρι στα 6μηνα του 2020 θα ξέρω με σιγουριά αν πρόκειται για turn around story και πόσο δυνατό θα ήταν.

      Δυστυχώς το lock down (όπως έχω ξαναγράψει) μεταθέτει τα πάντα πιο πίσω και δεν θα μπορώ να ξέρω ... ήδη οι πωλήσεις Απριλίου, Μαίου είναι πολύ πεσμένες.

      Πάντως πολύς κόσμος βγήκε αυτές τις μέρες.

      Διαγραφή
    19. Οι μη ελέγχουσες είναι στον Κλάδο Υαλουργίας στη Νιγηρία και είναι:
      1. Beta Glass Plc. 44.79%
      2. Frigoglass Industries Ltd 23.97%
      Αυτές έχουν Ίδια 52,7 εκ και Κέρδη 2019 8 εκ, μια χαρά δηλαδή.
      Αν τις απορροφούσε ο Όμιλος με έκδοση νέων μετοχών, πόσες θα ήταν αυτές? Πιστεύω άνετα 3:1 και πάνω.
      Φοβάμαι ότι μπορεί να γίνει turnaround, αλλά οι κ. Πονηρόπουλοι μπορούν να μηδενίσουν τους υφιστάμενους μετόχους ακόμα μια φορά προτού υλοποιηθεί και να μείνει όλο για πάρτη τους.
      Τέσπα, το dead cat bounce αναμένω και μετά ας κόψουν το λαιμό τους.

      Διαγραφή
    20. Σχετικά με το Νάιρα, η πραγματική του αξία είναι πολύ χαμηλότερη. Το δολάριο στα ανταλλακτήρια συναλλάγματος στο Λάγος αγοράζετε προς 420 Νάιρα.
      Είναι αλήθεια επίσης ότι όλες οι ξένες επιχειρήσεις στην Νιγηρία έχουν μεγάλο πρόβλημα στην εξαγωγή συναλλάγματος. Είναι περίεργη γενικά η κατάσταση στην Νιγηρία με αυτήν την κυβέρνηση.

      Διαγραφή
  33. Καλημέρα σε όλους,
    Κάτι γίνεται στον Παπουτσάνη. Πακέτο και πολλά τεμάχια στη συνεδρίαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Έπεσε στο Bloomberg

    By Paul Tugwell
    (Bloomberg) -- Aegean Airlines will submit loan requests to
    Alpha Bank, Eurobank, National Bank of Greece and Piraeus Bank
    worth a total of EU150m, according to emailed statement.
    * Applications to be made via Greece’s special fund for helping
    businesses affected by Covid-19 that provides state guarantees
    to lenders for loans
    * Size of loans request amounts to 11% of Aegean’s turnover

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Εριξα μια ματιά στα ετήσια αποτελέσματα unibios, δεν κατάλαβα τιποτα.
    Θα χρειαστούμε την καθαρή ματιά του κου Τάκη.
    Νομίζω ότι θα παίξει μεγάλο ρόλο το πόσο θα πουληθεί το οικόπεδο, που θέλουν να πουλήσουν.
    Μόνο τότε θα φανεί η πραγματική αξία και θα ξεμπλοκάρει χρηματοοικονομικά η εταιρεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα κ. Χρήστο,
      Εγώ είδα πολλά που δεν μου άρεσαν (πολύ υψηλές αμοιβές διοίκησης, άυλα στο Θεό, αγορές ακινήτου από τον βασικό μέτοχο).

      Διαγραφή
    2. Ιδια κεφάλαια 11,8 εκ. Αν αφαιρέσουμε τα άυλα 6,8 εκ, που ειναι αέρας κοπανιστός, μας μένουν 5 εκ. Κεφαλαιοποίηση έχει 4,3 εκ.
      Αρα έχει ενα 14% discount. Εχει σταματήσει να βγάζει ζημιές, οπότε η αξία της χοντρικά ξεκιναει από τα 0,30-0,32 και...βλέπουμε.

      Διαγραφή
    3. Αυτά χωρίς να υπολογιστεί η τυχόν υπεραξία του οικοπέδου που ψάχνουν να πουλήσουν.
      Αν γίνει, όταν γίνει, θα αλλάξουν όλα τα νουμερα κεφαλαίων που κάνουμε υπολογισμούς.

      Διαγραφή
    4. Μου αρέσετε κύριε Χρήστο.
      Ειδικά αυτό με τον αέρα κοπανιστό των άυλων.
      ✌✌

      Διαγραφή
  36. Στην σπεις περιμένουν τον κύριο hippy να ψωνίσει;επειδή το εξέφρασε ο ίδιος το γράφω,θα ξαναψωνισω και εγώ,γεισας κύριε hippy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Στην ΠΠΑΚ (εν αναμονή του μερίσματος των 0,50€ που εγκρίθηκε χθες στην ΓΣ και των σχολίων περί μη επηρεασμού των αποτελεσμάτων από τον ιό) θεωρώ ότι σύντομα θα δημοσιεύσει πολύ καλό πρώτο τρίμηνο (θεωρητικά έχει ήδη αργήσει, πέρσυ είχε δημοσιεύσει στις 6/5).
    Μας έχει κακομάθει πλέον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΦΡΙΓΟ:ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.ΑΚΟΥ ΛΕΕΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ Α! ΤΡΙΜΗΝΟΥ 136 ΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ 46 ΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΜΑ ΠΙΣΤΟΔΟΤΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ.ΑΡΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΞΙΑ ΤΑ ΠΙΣΤΩΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ.ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΑΚΗΣ 1 ΣΤΟΥΣ 10 ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ.ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ.ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΘΑ ΑΜΕΙΦΘΟΥΝ.ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΝΑΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια μου ενθουσιάζεστε και μετά μου απογοητεύεστε ... τώρα πάλι είστε ευτυχισμένος.

      Η συμβουλή μου προς όλους είναι ... ΠΟΤΕ ALL IN!!!

      Διαγραφή
  39. Κύριε Τάκη, μετά από πολλά χρόνια ανακοίνωσε κέρδη η Βιοσώλ, όπως σωστά υπολογίσατε. Νομίζω ότι έχει μέλλον η εταιρεία από πέρυσι που την παρατηρώ...Δεν μου αρέσει που έχει τόσα πολλά άυλα. Γιατί αλήθεια; Μπορείτε να πείτε την άποψή σας γι' αυτό; Δεν πρέπει να τα μειώσει με κάποιον τρόπο στο μέλλον; Κατά τα άλλα οι δείκτες της θεωρώ ότι είναι καλούτσικοι...Αν ανεβάζει από εδώ και πέρα τις πωλήσεις της και τα κέρδη της έχει καλώς...Θα ήθελα την έμπειρη ματιά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Για ευρωπαικη λυση στα κοκκινα δανεια κανει λογο ο Dr. Money στο euro2day....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Κύριε Τάκη, δεν καταλαβαίνει τίποτα η ΔΕΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όποιον μυρίστηκε την άνοδο της ΔΕΗ, τον παραδέχομαι πραγματικά! Εγώ δεν αγόρασα όταν έγινε η μεγάλη πτώση αλλά είμαι σίγουρος ότι αν είχα αγοράσει στο 1,80 που την κοιτούσα θα την είχα δώσει στο 2,40. Εκ των υστέρων αποδεικνύεται ότι ήταν αγοράσιμη σε όλο το εύρος 2-2,5 ευρώ. Λογικά πρέπει να έχει αφήσει πολύ κόσμο απέξω.

      Διαγραφή
    2. Στο 1.97 είναι η δική μου μέση τιμή αλλά δυστυχώς λίγα κομμάτια... Μακάρι να είχα πάρει παραπάνω.. έφυγε πολύ γρήγορα πάνω από το 2!

      Διαγραφή
    3. Εάν αξίζει να αγορασθεί μια μετοχή ή όχι νομίζω καθορίζεται από την τιμή στόχο που πιθανολογούμε γι αυτήν. Πιστεύω ότι η ΔΕΗ θα γράψει νέο υψηλό για το έτος.

      ΣΗΜΕΙΩΣΗ ο γράφων έχει θέση στη μετοχή άρα και λόγο να την προμοτάρει

      Διαγραφή
    4. Ά, τσα κύριε Hippy και ΔΕΗ;
      Πολύ χαίρομαι!!!

      Διαγραφή
  42. Αποτελέσματα Πλαίσιο και Ελλάκτωρ ένα δράμα.
    Αν συνεχίσει έτσι το Πλαίσιο σύντομα θα περάσει σε ζημιές (και ασχέτως ιού).
    Ο δε Ελλάκτωρ δεν μπορεί να ξεκολλήσει με τίποτα από τις ζημιές. Το πιο εκνευριστικο όμως είναι η προσπάθεια εξωραϊσμου των αποτελεσμάτων. Διαβάζεις το δελτίο τύπου και λες όλα πάνε καλά, έστριψε ο όμιλος. Διαβάζεις τα αποτελέσματα και βρίσκεις καμμένη γη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Κάποτε ο κος Τάκης είχε πει για το Πλαίσιο κάτω από 3 ευρω το κοιτάμε.
    Υποθέτω μόλις διαβάσει τα τελευταία νουμερα θα δώσει άκυρο.
    Και τα νούμερα ειναι προ κορονοϊού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ο TITC με όγκο 3,7εκ σήμερα και έμεινε αλλο 1εκ! Περίμενα να πάρω σήμερα στις εκπτώσεις....μάλλον θα συνεχιστούν οι εκπτωσεις απο Δευτέρα, κάποιοι δεν προλάβανε να τα δώσουν. Ποια η άποψη σας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Βασίλη εγώ πήρα τη μισή μου θέση στο κλείσιμο γιατί ο Κανελλόπουλος και η παρέα του μπορεί να τα πάρουν για πλάκα τα υπόλοιπα..Το έχουν ξανακάνει πολλάκις...

      Διαγραφή
    2. Η εταιρεια προσφατα βγηκε απο ξενους δεικτες αναφορας.
      Κ πριν λιγες ημερες η ανακοινωσε αποτελεσματα 1 τριμηνου 2020.
      Τα πιο πολλα για κερδη, πωλησεις κτλ υποθετω θα τα εχετε διαβασει.
      Μερικες σκεψεις πανω σε αυτα, που δεν ειδα να αναφερονται σε πολλα απο τα αρθρα που διαβασα για την εταιρεια:

      Η εταιρεια εχει 1,353 δις ευρω ιδια κεφαλαια.αυτο σημαινει οτι η λογιστικη αξια της μετοχης ειναι 16,4 ευρω περιπου.
      Στο ενεργητικο της ομως εχει 430 εκ ευρω ασωματες ακινητοποιησεις κ υπεραξια.αν αφαιρεσουμε αυτο το νουμερο ισοποσα απο το ενεργητικο κ τα ιδια κεφαλαια, τοτε τα ιδια κεφαλαια πεφτουν στα 923 εκ ευρω κ η λογιστικη αξια στα 11,20 ευρω.

      Συνολο επενδεδυμενων κεφαλαιων 2,951 δις ευρω.τα ιδια κεφαλαια ειναι το 45% των επενδεδυμενων κεφαλαιων(η 37% αν αφαιρεσουμε τα αυλα), νουμερο καλο προς μετριο.

      Η εταιρεια εχει κυκλοφορουν ενεργητικο 662 εκ ευρω κ βραχυπροθεσμες υποχρεωσεις 449 εκ ευρω, πραγμα που σημαινει πως εχει ανεση ρευστοτητας.

      Καθε χρονο το 1 τριμηνο της εταιρειας ειναι το πιο αδυναμο.μπορει σε ετησια βαση η εταιρεια να βγαζει κερδη, το πρωτο τριμηνο ομως ειναι ζημιογονο.
      Στο 1 τριμηνο του 2020 η εταιρεια ειχε αυξηση εσοδων κ αυξηση ζημιων.αυτο δειχνει η λογιστικη κατασταση , αλλα αν καποιος κοιταξει πιο αναλυτικα τα πραγματα ειναι διαφορετικα.το 2019 στο δευτερο τριμηνο η εταιρεια ειχε πραγματοποιησει την ετησια συντηρηση στο εργοστασιο στη φλοριντα, ενα εξοδο της ταξης των 10 εκ ευρω.το 2020 η εταιρεια αποφασισε κ εκανε τη συντηρηση αυτη στο πρωτο τριμηνο.αυτο ειχε ως αποτελεσμα το κοστος αυτο των 10 εκ ευρω να παρουσιαστει στα αποτελεσματα του 1 τριμηνου 2020(αντι για το 2 τριμηνο) . Χωρις αυτο το εξοδο η εταιρεια παρουσαζει οριακη μειωση ζημιων κ οχι αυξηση, για το 1 τριμηνο.
      αυτο εχει ως αποτελεσμα τα ebitda του πρωτου τριμηνου να ειναι μειωμενα κατα 8,5%, σε 40,6 εκ ευρω(απο 44,3 το 2019)

      ΟΙ πωλησεις απριλιου 2020 ειναι μειωμενες κατα 22% περιπου , σε 124 εκ ευρω απο146 το 2019.
      Λογο της μετατωπισης της συντηρησης νωριτερα ομως, τα abitda απριλιου ειναι αυξημενα κατα 55%.
      ειναι 26,6 εκ ευρω απο 17,2 εκ ευρω τον απριλιο του 2019.

      Προσφατα η εταιρεια ανακοινωσε την εναρξη επιστροφων κεφαλαιου.αυτο μπορει να γινει σταδιακα, αλλα δεν μπορει να συνεχιστει για πολυ ακομα, μιας κ η μοχλευση της εταιρειας δεν ειναι πλεον μικρη.

      Με λογιστικη αξια στα 11, 20 ευρω σημαινει πως η μετοχη διαπραγματευεται κοντα σε αυτην.
      Με ιδια κεφαλαια κοντα στα 923 εκ ευρω , κε με στοχο μια αποδοση ισων κεφαλαιων τουλαχιστον 10%(προ κρισης ειχε κοντα στο 16%), σημαινει πως στοχος ειναι μια ετησια κερδοφορια της ταξης των 100 εκ ευρω, μετα φορων.
      Νουμερο που στο μελλον, οταν θα επιστεψει η ηρεμια, νομιζω πως μπορει να πετυχει με ανεση.επιπλεον τοτε θα επιστεψει κ η διανομη ικανοποιητικων μερισματων.
      η εταιρεια εννοειται πως θα εχει απωλειες απο το θεμα του ιου, οπως κ η πλειοψηφια των εταιρειων.ειναι ομως σε κλαδο που νομοτελειακα θα ανακαμψει.επιπλεον μεγαλα εργα οπως το ελληνικο , οποτε κ αν γινουν , θα τονωσουν την εγχωρια ζητηση για τα προιοντα της εταιρειας.

      Τα υπολοιπα που διαβαζω σε πολλα αρθρα νομιζω αποτυπωνουν την εικονα της εταιρειας κ των οικονομικων της καταστασεων.οποτε δεν βλεπω κατι αλλο αξιο αναφορας.

      Τις καταστασεις της εταιρειας υπογραφει η εταιρεια ορκωτων ελεγκτων PricewaterhouseCoopers (PwC) , πραγμα που σημαινει οτι τα οικονομικα στοιχεια της εταιρειας θεωρουνται αξιοπιστα.

      Σε περιπτωση που ενα νεο κυμα πωλησεων ερθει στις αγορες κ σε συνδιασμο με την πιεση που θα φερνει η εξοδος της μετοχης απο διαφορους δεικτες, οσοι αισθανονται συνταξιουχοι επενδυτες κ δεν θελουν να παρουν μεγαλο ρισκο , ισως αξιζει να της ριξουν μια ματια.
      Προσωπικα μαλλον θα παρω θεση στη μετοχη.
      βραχυπροθεσμοι επενδυτες κ οσοι ψαχνουν εντονες διακυμανσεις μαλλον δεν θα την κοιταξουν ποτε...
      οι πιο νεοι επενδυτες ισως κ να μην εχουν ασχοληθει ποτε με τη μετοχη αυτη, μιας κ δεν προσφερεται για οσους θελουν πιο εντονες συγκινησεις.

      πανω κατω, αυτη την εικονα εχω εγω αγαπητε...

      Διαγραφή
    3. Θα αναφέρω την άποψη μου απλά και διάφανα. Ως συνταξιούχος επενδυτής (πετυχημένο) αγόρασα χθες μετά την δημοπρασία 1000 μετοχές από το 1,1 εκατ που πωλούσαν αρχικά στο ταμπλό. Ακολούθησαν κι άλλοι. Εάν την Δευτέρα η μετοχή κινηθεί προς τα €10,70 θα πάρω άλλες 500 και θα περιμένω τις εκλογές του Τραμπ και τις Αλκυωνίδες ημέρες του Γενάρη 2021.

      Διαγραφή
    4. Κε nikdan πραγματικά η ανάλυσή σας είναι πολύ εύστοχη και σας ευχαριστώ! Όσο για σας αγαπητέ μου ΣΕΡ χίπυ, μπορεί να αισθάνεσται συνταξιούχος επενδυτής,πλήν όμως μάχιμος και θα σας ακολουθήσω, όπως άλλωστε έχω κάνει με αρκετή επιτυχία κατά το παρελθόν. Θα προσθέσω απλώς και την επιλογή του ικτίνου, που απο 0.62-0,65 μπαούλιασα μερικά κομμάτια.

      Διαγραφή
    5. Πολύ ωραία η ανάλυση του nikdan...Προσωπικά πήρα όλη τη θέση μου (και παραπάνω απο οτι είχα αρχικά σκοπό) στην μετοχή την παρασκευή...Πιστευω σε ένα 20-30% σε βάθος 3-6 μηνών εκεί θα δώσω τα μισά.

      TITC (την μεγαλύτερη θέση)
      ΑΣΚΟ
      ΕΥΠΙΚ
      ΕΧΑΕ
      ΜΥΤΙΛ
      ΟΛΠ
      ΠΛΑΚΡ

      Ρευστο 40%

      Καλή διαχείρηση στα χαρτοφυλάκια σας.

      Διαγραφή
  45. Καλήμέρα τα αποτελέσματα του Πλαισίου πως τα βλέπετε; Με πάνω από 300 εκτμ. πωλήσεις μόνο 1,9 εκτμ. κέρδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε βλέπω τίποτα το ιδιαίτερο.
      Κανονικά ....
      Το περιθώριο του μεικτού κέρδους βρίσκεται στο 20,26%. Κάποτε βρισκόταν μεταξύ 22% με 24% (έτη 2100 εως και 2017)
      Αν είχε 22% στο μεικτό περιθώριο κέρδους θα εμφάνιζε 6 εκατ. επιπλέον κέρδη.
      Αν είχε 24% στο μεικτό περιθώριο κέρδους θα εμφάνιζε 12 εκατ. επιπλέον κέρδη.

      Δηλαδή με ένα καλύτερο περιθώριο στο μεικτό κέρδος θα εμφάνιζε καθαρά κέρδη απο 8 εως 14 και τότε μπορεί να μιλάγαμε για ρεκόρ κερδοφορίας.

      Δεν βλέπω κάτι να έχει αλλάξει στην εταιρεία.

      Διαγραφή
    2. Οταν όμως ο κόσμος πηγαίνει Πλαίσιο, βλέπει τα προϊόντα και μετά πάει και τα παραγγέλνει φθηνοτερα στο διαδίκτυο, δεν βλέπω πως μπορεί να ανέβει το περιθώριο κέρδους.
      Τις πωλήσεις τις κάνουν εταιρίες χωρίς δίκτυο , χωρίς καταστήματα, χωρίς προσωπικό, χωρίς έξοδα. Με 2 υπαλλήλους και εξωτερικές μεταφορικές. Αυτές μπορούν να σκοτωνουν τις τιμές.

      Διαγραφή
    3. Κι εγώ κ. Τάκη βλέπω πολύ δύσκολο να ανέβει το περιθώριο κέρδους.
      Από τις οικονομικές καταστάσεις προκύπτει μείωση των πωλήσεων στις παραδοσιακές κατηγορίες. Η τελική αύξηση του τζίρου προήλθε από τις λευκές συσκευές.
      Εκεί όμως αφενός τα περιθώρια κέρδους είναι μικρότερα, αφετέρου ο ανταγωνισμός είναι μεγαλύτερος και πιο έντονος (και το χειρότερο υπάρχει καθιερωμένος ανταγωνιστής, ο Κωτσόβολος).

      Διαγραφή
    4. Εγώ δε βλέπω growth. Μέσα απο τα ίδια μαγαζιά ... προσπαθεί να πουλήσει και άλλα πράγματα.

      Διαγραφή
    5. Καλησπέρα σε όλους .
      Κύριε Ξενοφώντα στις λευκές συσκευές που αποφάσισε να μπεί ήταν λανθασμένη η απόφαση.Είναι πολύ ακριβός και δεν έχει όλη την γκάμα των προιόντων.
      Ο κόσμος,όπως επιτυχώς έγραψε παραπάνω ο κύριος XRISTOSX,πάει στον Κωτσο,Media,Πλαίσιο κλπ.βλέπει το προιόν απο κοντά,ελέγχει,κάνει όλες τις ερωτήσεις του στον πρόθυμο πωλητή και μετά φεύγει πάει σπίτι του και παραγγέλνει στον φθηνότερο απο το skroutz.
      Υπάρχει βέβαια και μια κατηγορία καταναλωτών που θέλει άμεσα ένα προιόν π.χ. ένα air condition, καθώς πιάσανε οι ζέστες,δεν έχει το απαιτούμενο ποσό και αγοράζει με όσες περισσότερες δόσεις δίνει ο Κωτσο(για την συνέχεια έχει ο Θεός!).


      Διαγραφή
    6. Όντως δεν υπάρχει growth κ. Τάκη και κ. Spooky και αυτό είναι πρόβλημα. Προσπαθεί να αγοράσει growth μπαίνοντας σε άλλες κατηγορίες, με αποτέλεσμα να πληρώνει πολύ ακριβά αυτό το οποίο growth και να μειώνονται τα περιθώρια κέρδους.
      Συμφωνω ότι ήταν μεγάλο λάθος η είσοδος στα λευκά (το είχα γράψει εδώ όταν ανακοινώθηκε). Πραγματοποίησε μεγάλες επενδύσεις (με αντίστοιχη αύξηση των αποσβέσεων) χωρίς κανένα ουσιαστικό όφελος.
      Στα λευκά προϊόντα δεν μπορεί να χτυπήσει ούτε τα σκρουτζομαγαζα ούτε τον Κωτσόβολο (τα σκρουτζομαγαζα είναι πάντα φθηνότερα, όταν όμως βάλει προσφορά ο Κωτσόβολος είναι μακράν η καλύτερη της αγοράς). Το Πλαίσιο δεν είναι ούτε φθηνότερο ούτε με την μεγαλύτερη ποικιλία. Δεν βλέπω κάποιο λόγο να αγοράσει κάποιος από εκεί.
      Οι αυθόρμητες αγορές (πχ μπήκα να αγοράσω κινητό και αγόρασα και ένα ψυγείο που μου άρεσε) νομίζω ότι πρέπει να είναι πολύ λίγες (δεν μιλάμε για φθηνά πράγματα όπως του jumbo που οι αυθόρμητες αγορές αποτελούν τον κανόνα και το ξέρουμε όλοι μας, μπαίνουμε να πάρουμε 5 πράγματα και φεύγουμε έχοντας πάρει 50).

      Διαγραφή
    7. Τεινω να συμφωνησω στα παραπανω ειδικα στο σχολιο του κου Ξενοφωντα οτι προσπαθει να βρει growth μπαινοντας σε αλλες κατηγοριες προιοντων γιατι προφανως εχει πιασει ταβανι εκει που δρατηριοποιειται...Οι πωλησεις στις κλασικες κατηγοριες ειναι περιπου σταθερες σε σχεση με περισυ παρα τα νεα η/και ανακαινισμενα καταστηματα.
      Και το πιθανοτερο ειναι να αποδειχθει λανθασμενη κινηση δηλ μια τρυπα στο νερο.Τα πρωτα μηνυματα δεν ειναι ακριβως αισιοδοξα,με την εννοια οτι 10 εκ πωλησεις στο εξαμηνο σε συνολο 300εκ ετησιων μαλλον δεν αξιζουν τον κοπο.
      Απο εκει και περα ομως θα πρεπει να αναγνωρισουμε οτι ο Γεραρδος ειναι νοικοκυρης,οπως εχει σχολιασει και παλιοτερα ο κος Τακης...και εξηγω:
      Παροτι εκανε την κινηση αυτη βλεπεις οτι δεν αυξηθηκε ο δανεισμος,που ουτως η αλλως ειναι ελαχιστος,τα αποθεματα του ειναι σταθερα με περισυ(!),και αυξησε τις υποχρεωσεις προς τους προμηθευτες κατα 5-6εκ. ουσιαστικα δηλ τον χρηματοδοτησανε και ταυτοχρονα μειωσε εστω και λιγο το προσωπικο(!).Τα ταμειακα του διαθεσιμα ουσιαστικα σταθερα παρα το ανοιγμα που εκανε.Αυτα δειχνουν οτι το μανατζμεντ κανει πολυ καλη διαχειριση.
      Καπου διαβαζα οτι η πιτα των λευκων συσκευων ειναι 500εκ το χρονο.Αν 'κλεψει' ενα 15% της αγορας δηλ 75 εκ δεν το λες και λιγο..δεν ειναι και ευκολο ομως οπως ευστοχα γραφτηκε παραπανω.Δε θα πεσει και εξω ομως και να μην το πιασει.Απλα θα σπαταλησει δυναμεις με προφανεις συνεπειες στην πορεια της μετοχης.

      Διαγραφή
  46. Σε αγορα των Supras(Supranational) θα κ αταφυγει η ΕΚΤ. Δημιουργια μεγαλης αγορας ευρωπαικων ομολογων υπερεθνικου χαρακτηρα(Tαμειο ανακαμψης, SURE, ETE π, επεκταση PEPP).
    O κυριος Στουπας θεωρει οπως και οι FT οτι την ανοδο τη δημιουργουν οι μικρομετοχοι και οτι οι μεγαλοι περιμενουν.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπως επισης αγορα εταιρικων ομολογων απο ΕΚΤ. Αυτο το εχουμε ξαναγραψει.

      Διαγραφή
  47. Frigoglass (επειδή βλέπω πολλοί ρωτάνε και άλλοι τόσοι αγωνιούν)

    έγραφα στις 19 Μαρτίου 2020 - 11:58 μ.μ. (πως θα έπρεπε να κινηθούν οι πωλήσεις για να μην περάσει σε ζημιές)

    Κύριε Στρατη πάμε Βήμα, βήμα και ψαχνουμε, πωλήσεις ....
    1ο τρίμηνο 100 εκατ
    2 τριμηνο 130
    3ο τριμηνο 80
    4ο τριμηνο 80
    ΣΥΝΟΛΟ 390 εκατ. ευρώ.
    --------------------------------------
    Στο 1ο τρίμηνο ανακοίνωσε πωλήσεις 136 εκατ.
    Στο 2ο τρίμηνο έχει δώσει οδηγία για πτώση πωλήσεων (λόγω Covid19) 50%. Άρα αναμένονται πωλήσεις 80 εκατ.
    Άρα πάμε για πωλήσεις 6μηνου 2020 στα 215 εκατ. ευρώ, απο 288 στο αντίστοιχο περσινό 6μηνο 2019.

    Αν η πτωτική τάση των πωλήσεων συνεχιστεί και στο 2ο 6μηνο του 2020, τότε δύσκολα θα ξεπεράσει η εταιρεία τα 350 εκατ. ευρώ πωλήσεις .... οπότε θα εμφανίσει ζημιές για το 2020.

    Να υπολογίσω, για το 6μηνο 2020, περιθώριο EBITDA 10% θα δούμε EBITDA 21 εκατ. ευρώ να αφαιρέσουμε 20 εκατ αποσβέσεις και χρηματοοικονομικά έξοδα τότε μάλλον τα αποτελέσματα 6μηνου θα είναι οριακά κερδοφόρα ή ζημιογόνα.

    Αν με κάποιο τρόπο καταφέρει να φτάσει τις πωλήσεις πάνω απο 400 εκατ. ευρώ, τότε υπολογίζω πως θα περάσει αλώβητη το 2020.

    Αυτές είναι οι εκτιμήσεις μου, προς το παρόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Κυριε Τακη τωρα με το online trading οποιος προλαβει θα ειναι το χρηματιστηριο. Εξ ου και η ανοδος στην Αμερικη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε στέκει το σκεπτικό.
      Εδώ στην Ελλάδα το πόπολο είναι πωλητές ... πουλάει ή σκέφτεται ότι θέλει να πουλήσει.

      Δεν μπορώ να φανταστώ ότι το αντίστοιχο πόπολο της Αμερικής ανεβάζει τις μετοχές και οι μεγάλοι είναι όξω.
      Απλώς τα λεφτά είναι πολλά και το δούλεμα που πέφτει είναι μεγαλύτερο.

      Διαγραφή
    2. Μην παρασυρόμαστε από τον Μπάφετ που έμεινε στην απόξω. Η ηλικία τον έχει ξεπεράσει πλέον ... νομίζω ότι θα μείνει να κοιτά τα κασέρια και αν πιεστεί, από τους μετόχους, να κάνει κίνηση, τότε πιθανότερο είναι αυτή να είναι λανθασμένη.

      Οι κακές γλώσσες λένε ότι είναι στα μαχαίρια με το γιό του ... επειδή ο κάποτε σοφός δεν καταλαβαίνει τι του λέει το νεώτερο μυαλό.

      Διαγραφή
    3. Κυριε Τακη αστειευομαι δεν πιστευω τετοια πραγματα. Απλα τα διαβαζω απο δω και απο κει απο εγκριτους. Προσωπικα αλλα κανω σας εχω πει και με τραπεζες και καλα τα παω γενικα. Απλα μου αρεσει να τα διαβαζω ολα σαν τον φον Νοιμαν.

      Διαγραφή
    4. H berkshire χοντρικά έχει περίπου 24 δις λειτουργικά κέρδη τον χρόνο. Τα υπόλοιπα από τα περυσινά 81 δις ήταν μεταβολή της αξίας του χαρτοφυλακίου. Από τα λειτουργικά κέρδη τα περισσότερα είναι από εταιρείες που ελέγχει εξ ολοκλήρου και μικρό ποσοστό από τα μερίσματα που εισπράττει από τα 200 δις σε μετοχές που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο. Ο Buffett ποτέ δεν θα χώσει χοντρά λεφτά σε διαπραγματεύσιμες μετοχές αν κρίνει ότι οι αποτιμήσεις δεν τον ευνοούν. Πρώτον γιατί μπορεί να κατευθύνει μέρος από την ρευστότητα σε επενδύσεις σε εταιρείες που κατέχει εξολοκλήρου (σιδηρόδρομοι - ενέργεια κτλ.) και όντως περίπου 120 δις έχουν πάει τα τελευταία δέκα χρόνια σε τέτοιες επενδύσεις υποδομών, και δεύτερον επειδή ο ασφαλιστικός κλάδος των επιχειρήσεων του πρέπει να έχει και ένα περιθώριο να απορροφήσει ασυνήθιστα γεγονότα τα οποία μπορεί να του κοστίσουν δισεκατομμύρια. Ακόμα και αν έβρισκε τζάμπα τα χαρτιά και όχι στις φουσκωμένες αποτιμήσεις που υπάρχουν σήμερα θα κράταγε μια "ρευστότητα" τουλάχιστον 40 - 50 δις για να υπάρχει περιθώριο ασφάλειας. Ο γιος του δεν νομίζω να έχει λόγο στο πως και σε τι επενδύει ο μπαφετ. Έχουν μπει δύο καινούργιοι μάνατζερ στην berkshire που σταδιακά παίρνουν κάποιες αρμοδιότητες στις επενδυτικές αποφάσεις αλλά και αυτοί δεν νομίζω ότι θα κάνουν ότι γουστάρουν ακόμα και μετά τον θάνατο του αλλά θα τηρούνται κάποιες ασφαλιστικές δικλείδες να μην βρεθεί η εταιρεία σε κίνδυνο κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

      Διαγραφή
    5. Άρα η Berkshire σιγά σιγά τελειώνει.

      Εγώ πάντως πιστεύω ότι πλέον δεν το έχει. Η λάμψη στο μάτι έχει χαθεί ...

      Διαγραφή
  49. Κυριε Τακη τι αποψη εχετε για τα options; Νομιζω ειναι καλη επιλογη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από ποια άποψη πιστεύετε ότι τα options είναι καλή επιλογή; Εννοείται την αγορά options με σκοπό με την καταβολή ενός μικρού premium να προσπαθείτε να καρπωθείτε κάποιο μεγάλο κέρδος ή την πώληση options ώστε να εισπράττετε εσείς το premium και να ποντάρετε στο ότι δεν θα υπάρξει μεγάλη μεταβολή της τιμής; Νομίζω ότι τα options δεν είναι εύκολο παιχνίδι γιατί πρέπει να γίνουν σωστές εκτιμήσεις τόσο για την κατεύθυνση της αγοράς, όσο και για το πόσο γρήγορα και με τι ένταση θα γίνει αυτή, δηλαδή αν το implied volatility που διαπραγματεύεται το option είναι χαμηλό ή υψηλό σε σχέση με τις συνθήκες που θα επικρατήσουν στο μέλλον και γενικά θέλει καλή κατανόηση του ρίσκου που αναλαμβάνει κάποιος. Αν λάβεις δε υπόψη και προμήθειες και υψηλά spreads συν ότι σε αυτή την αγορά δραστηριοποιούνται συνήθως επαγγελματίες, είναι δύσκολα τα πράγματα. Πχ γράφουν τα μμε ότι η universa έβγαλε 4000% από την κρίση του κορονοϊού αγοράζοντας συστηματικά out of the money puts αλλά ένας ιδιώτης δεν θα μπορούσε να πετύχει εύκολα το ίδιο αποτέλεσμα είτε γιατί δεν θα μπορούσε να εκτελέσει τα κατάλληλα τρέιντς με το χαμηλότερο δυνατό κόστος είτε γιατί στα δέκα χρόνια που η ίδια στρατηγική θα αιμορραγούσε κάθε μήνα χρήματα μέχρι να πετύχει το τζακποτ, ο ιδιώτης θα είχε τινάξει το χαρτοφυλάκιο του στον αέρα.

      Διαγραφή
    2. Κι ομως γινεται με συντηριτικο τροπο παιξιματος. Να προστατευεις τα κερδη σου.

      Διαγραφή
  50. Η άνοδος ξεκινά μόνο με τη διάσπαση των 0.8

    Προς το παρόν, παίζουμε τις κουμπάρες μεσα σε range.

    https://www.mononews.gr/trapezes/baraz-epafon-me-ependites-gia-tin-titlopiisi-tou-chartofilakiou-galaxy/amp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκανα το λαθος και δεν προστατεψα τα κερδη κυριε Τακη απο ανοησια μου και πηρα λιγοτερα και το δωδεκα και το 16.

      Διαγραφή
    2. Είμαστε άπληστοι και πάμε για πολλά κέρδη και γιαυτό έχουμε την πολυτέλεια νσ συμβιβαζόμαστε και με λιγότερα.

      Διαγραφή
    3. Κυριε Τακη μια στρατηγικη για να κλειδωνεις τα κερδη με put option δεν ειναι εφικτη;Δεν εχω δοκιμασει αλλα φαινεται καλη περιπτωση και για μικρα ποσα. Που χωλαινει δεν καταλαβαινω ενας συνδυασμος ειναι; Που κανω λαθος; Ειδικα για το χα μου φαινεται εφικτο. 😮

      Διαγραφή
    4. Αν υποθέσουμε ότι ο δείκτης είναι στο 100 και αγοράσεις αρκετά put options με strike 100 για να ασφαλίσεις όλο το χαρτοφυλάκιο, αυτό που εξασφαλίζεις είναι ότι μέχρι την λήξη των options η μέγιστη ζημιά σου είναι το premium που πλήρωσες για να τα αγοράσεις. Πχ ας πούμε ότι το put option που λήγει σε έναν μήνα διαπραγματεύεται με implied volatility 15%. Τότε πληρώνεις 1,6 περίπου για να ασφαλίσεις το 100 του χαρτοφυλακίου σου και η μέγιστη ζημιά είναι 1,6. Τι μπορεί να πάει στραβά; Ο δείκτης να μην κινηθεί έντονα πτωτικά και να είναι περίπου στα ίδια επίπεδα σε έναν μήνα οπότε να έχεις απώλειες στο χαρτοφυλάκιο 1,6% και να είσαι εκ νέου ακάλυπτος οπότε να πρέπει να ξαναπληρώσεις ασφάλιστρο. Επίσης μπορεί να πάει στραβά ότι επειδή έχει προηγηθεί μια περίοδος έντονης μεταβλητότητας (πχ κορονοϊός) η implied volatility να μην είναι πχ 15% αλλά 28% και το ίδιο ασφάλιστρο να στοιχίζει 3,1% του χαρτοφυλακίου. Γενικά μπορείς να χάσεις αρκετά χρήματα ασφαλίζοντας είτε επειδή ο δείκτης δεν κινήτε άμεσα καθοδικά είτε επειδή το implied volatility και άρα και η τιμή του ασφαλίστρου είναι φουσκωμένη μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

      Διαγραφή
  51. KYPIE HIPPY
    ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΙΣΡΩΕΣ ΣΤΙΣ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ ΛΟΓΩ REBALANCING. ΡΩΤΗΣΑ ΤΗΝ ΕYROBANK AXE ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλες οι μετοχές θα ωφεληθούν κυρία Κατερίνα εκτός φυσικά των ΕΕΕ και ΟΤΕ των οποίων μειώνεται η στάθμιση και καλό είναι να αποφύγουμε καλού κακού αγορές σ΄αυτές μέχρι τότε. Μεγάλο όφελος υπάρχει για την ΑΛΦΑ της οποίας η στάθμιση αυξάνεται κατά 30% περίπου, τη ΕΥΡΩΒ 32%, την ΕΤΕ 38%, ττην ΜΟΗ 31%, του ΟΠΑΠ 17,50%, τη ΜΠΕΛΑ 31,50% κλπ. Ακριβή αριθμό εισροών (εαν αυτό με ρωτάτε) δεν γνωρίζω, δεν έχω συνδρομή στον FTSE ώστε να τον υπολογίσω.

      https://bankingnews.gr/index.php?id=486784% περίπου

      Διαγραφή
    2. Επαναφορά στο ορθό?

      Έμαθα πριν λίγο κυρία Κατερίνα ότι οι το δημοσίευμα του bankingnews είναι ανακριβές για τις εταιρείες ΟΠΑΠ και ΜΠΕΛΑ των οποίων οι σταθμίσεις στον FTSE ΔΕΝ θα αυξηθούν αντίθετα θα μειωθούν. Δεν μου φαίνεται λογικό αλλά εμπιστεύομαι τον αναλυτή που μου το είπε. Οπότε λόγω των αντικρουόμενων πληροφοριών απλά αποφεύγω κινήσεις σε δαύτες μέχρι τις 12/6 που θα κλειδώσουν οι νέες σταθμίσεις του 25αρη αναλογικά με τις κεφαλαιοποιήσεις των συμμετεχόντων.

      Διαγραφή
    3. EXETE PAREI ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΥΡΙΕ HIPPY ΛΟΓΩ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ
      ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΘΑΝΟΣ ΣΑΣ ΣΤΟΧΟΣ.

      Διαγραφή
    4. Κατ΄αρχήν να σας επιβεβαιώσω ότι όντως μετά την προσαρμογή υπολογίζεται ότι ΟΠΑΠ και ΜΠΕΛΑ θα ξεπερνούν το 10% στην σταθμιση του FTSE 25 οπότε θα μειωθούν κατά 1,80% και 1,50% αντίστοιχα και θα υπάρξουν εκροές από αμοιβαία κεφάλαια και παθητικά funds.

      Τα μεγαλύτερα οφέλη θα είναι για τις ΜΟΗ (1,75%), ΕΥΡΩΒ (1,68%), ΜΥΤΙΛ (1,64%) και ΑΛΦΑ (1,52%). Οι αλλαγές θα λάβουν χώρα με το κλείσιμο της Παρασκευής 19 Ιουνίου, ενώ η ημερομηνία κατά την οποία θα μπουν οι "φραγμοί" στις μετοχές του δείκτη είναι η Παρασκευή 12 Ιουνίου.

      Έχω πάρει σημαντική για το χαρτοφυλάκιο μου θέση και στις 3 τράπεζες την Παρασκευή (δλδ και ΕΤΕ). Αρχικά σκεφτόμουν να πουλήσω μερικά αύριο αλλά μάλλον δεν θα το κάνω καθώς ο κλάδος αντιδρά δυνατά και στην Ευρώπη. Για να μην σας πω ότι σκέφτομαι είσοδο και στις κατασκευές (λόγω αύξησης κονδυλίων προς τα εκεί για να "περιοριστεί η ανεργία").

      Ας έρθει με το καλό η 19/6 και βλέπουμε

      Διαγραφή
    5. Πιαθανολογώ πως μέχρι τότε θα δούμε τουλάχιστον τα υψηλά της εβδομάδας πριν το rebalancing της MS δλδ ΕΥΡΩΒ 0,4270- ΑΛΦΑ 0,6360 -ΕΤΕ 1,3650...ίσως και λίγο καλύτερα

      Διαγραφή
  52. Αγορά ΑΛΦΑ στο 57 και πώληση ΒΝΡ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H MS συμφωνεί μαζί σου καπετάνιο

      https://www.mononews.gr/trapezes/apoklistiko-ti-lei-i-morgan-stanley-gia-tis-trapezikes-metoches-giati-prochorise-se-dipli-anavathmisi-tis-elladas?fbclid=IwAR1rDhhEmclm4vWqdpKoRoA5n-3w9csvhociYW0oJZM49GnwogF6CdA-gnU

      Διαγραφή
  53. 15000 τεμ φίλε HIPPY όσο πατάει η γάτα και βλέπουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. κ Τάκη με την Άλφα τι έγινε οι μέτοχοι πήρανε το κακό κομμάτι της τράπεζας Πως πιστεύεται να αντιδράσει η μετοχή ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από που τεκμαίρεται ότι μέτοχοι πήρανε το κακό κομμάτι της τράπεζας? Ο σημερινός μέτοχος της ΑΛΦΑΒΑΝΚ θα είναι μέτοχος της ΑLFA Holding της οποίας η τράπεζα θα είναι θυγατρική.

      Για ποιο λόγο γίνεται ο μετασχηματισμός (και θα ακολουθήσουν και οι άλλες)? Όταν ο κωλοτούμπας Τσίπρας έκανε την περήφανη διαπραγμάτευση των 17 ωρών το 2015 συμφωνήθηκε πως ένα μέρος του δανείου (περί τα 15 δις νομίζω) θα έμενε δεσμευμένο σε "επιφυλακή" για τις πιθανές μελλοντικές ανάγκες των κατακόκκινων συστημικών. Λίγους μήνες μετά, στο τέλος του 2015 έγιναν οι γνωστές αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου με ιδιώτες επενδυτές ως επί το πλείστον. Συμφωνήθηκε δε πως εάν μια τράπεζα βγάλει ζημιές σε κάποια μελλοντική χρήση το κράτος θα την καλύψει ισόποσα απ΄το δεσμευμένο δάνειο με έκδοση νέων μετοχών. Έμμεση κρατικοποίηση δηλαδή. Για να αποφύγουν αυτό έβγαζαν "μαϊμού" κερδοφόρες χρήσεις.

      Φαντάζομαι λοιπόν πως μάλλον αυτός είναι ο λόγος των εταιρικών μετασχηματισμών. Να μπορεί δηλαδή η θυγατέρα να απεικονίσει τα μεγέθη της σωστά (ζημιές, ιδίως φέτος) δίχως η μητρική να εξαναγκασθεί να προσφύγει στο κράτος και την φορσέ ΑΜΚ.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση.Ετσι όπως διαβασα την ανακοίνωση της εταιρείας δεν την κατανόησα καλά.

      Διαγραφή
  55. https://www.capital.gr/epixeiriseis/3457921/gek-terna-auxisi-tis-leitourgikis-kerdoforias-sta-285-1-ekat-euro-to-2019

    ΓΕΚΤΕΡΝΑ τι λέτε οι πιο έμπειροι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. ΤΙΤΑΝ

    Πρωτοφανής ήταν η συναλλακτική δραστηριότητα για τη μετοχή του Τιτάνα στο rebalancing της
    Παρασκευής. Στα 3,6 εκατ., γεγονός που είχε να παρατηρηθεί από τη συνεδρίαση της 26ης Μαΐου
    2010, δηλαδή προ δεκαετίας. Αριθμός μετοχών που αντιστοιχούν στο 5% plus του μετοχικού κεφαλαίου της ιστορικής ελληνικής τσιμεντοβιομηχανίας, μεταβολή που όχι μόνο δεν πέρασε απαρατήρητη από την αγορά, αλλά αντιθέτως ήταν μεταξύ των συναλλαγών (της Παρασκευής) που συζητήθηκαν περισσότερο.

    Η διοίκηση έχει αποφασίσει αγορές ιδίων μετοχών έως 50 εκατ., με 10 εκατ. από τα μέσα Μαρτίου και για δύο μήνες. Μέχρι στιγμής, έχει πραγματοποιήσει 7 εκατ. ευρώ –και έχει
    υπόλοιπο 3 εκατ.– από 9,80 έως 11 ευρώ οι περισσότερες, όπως φαίνεται από τις ανακοινώσεις της. Αγορές που έκανε στα χαμηλά εν μέσω κορωνοϊού!

    Επίσης, έχει αποφασίσει επιστροφή κεφαλαίου έως 150.000.000, με την πρώτη (16 εκατ. περίπου) να έχει γίνει ήδη αποκοπή πριν 15 ημέρες 0,20 λεπτά ανά μετοχή. Απομένουν 134 εκατ. ή περίπου 1,85 ευρώ/μετοχή σύνολο… Αναμένουμε να δούμε αν θα στραβώσει κάτι λόγω κορωνοϊού ή πόσο πίσω θα πάνε οι επιστροφές χρονικά.

    Βonus: Η λογική λέει πως στο μέλλον η μετοχή δεν έχει λόγο να παραμένει σε ελληνικούς δείκτες. Γιατί να μην τη δούμε μεσοπρόθεσμα μέσω Βελγίου π.χ. σε κανέναν Stoxx 600,
    που βγήκε το 2011, ή και σε κάποιον της MSCI, αλλά σε Developed Market πλέον = Βέλγιο.

    Για να δούμε πώς θα εξελιχθεί η συνέχεια….

    ΧΡΗΜΑ WEEK

    Υ.Γ ο γράφων έχει θέση στην μετοχή άρα και λόγο να την προμοτάρει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. ΓΕΚΤΕΡΝΑ, σκαλίζοντας βρίσκει κάποιος αρκετά ερωτηματικά και αστερίσκους......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Η ΑΛΦΑ με το χαα στα σημερινά επίπεδα αρχές Μαρτίου είχε 1.1 ευρω..!!!!Μηχανη καταστροφής χρήματος με μπαταρίες επαναφορτιζόμενες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ποιός σας είπε εσάς να ασχολείστε αρχές Μαρτίου με Αλφα.

      Για ελάτε μια βόλτα απο Νέα Υόρκη να μας δείξετε το ταλέντο σας.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη σας αρέσει να ξύνεστε στην κλίτσα του unknown...
      Αλήθεια αυτός ο "φίλος" σας ο Ανανιας που χάθηκε...?😂😂
      Πως είπατε..?τι θα πάθουν οι σορτακιδες..? Θα τους γδύσουν..? τους γδύσανε..?😂😂

      Διαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂