Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Κυριακή 10 Μαΐου 2020

Ελληνική Χρηματαγορά Νο1

Μπορείτε να βρίσκετε παλαιότερα threads αυτής της κατηγορίας .... αριστερά στις ετικέτες με την ένδειξη  Ελληνικό Χρηματιστήριο


200 σχόλια:

  1. Στα threads ''Ελληνική Χρηματαγορά'' γίνονται σχόλια και αναλύσεις που αφορούν ΜΟΝΟ το Ελληνικό χρηματιστήριο. Τηρούμε τον κανόνα.

    Μπορείτε να βρίσκετε παλαιότερα threads αυτής της κατηγορίας .... αριστερά στις ετικέτες με την ένδειξη Ελληνικό Χρηματιστήριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα σε όλους!
      Ευχαριστούμε κ. Τάκη!
      Απο τα μέχρι τώρα ανακοινωθέντα αποτελέσματα (να'ναι καλά οι φωστήρες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που θα περιμένουμε μέχρι τις 30/6) σε σχέση με το χαρτοφυλάκιο μου:
      Α. Έμεινα απολύτως ευχαριστημένος από ΕΥΠΙΚ και ΠΠΑΚ,
      Β. Μου άρεσαν τα αποτελέσματα ΤΕΝΕΡΓΑ, ΜΥΤΙΛ, ΓΕΒΚΑ, ΦΛΕΞΟ, ΚΟΥΕΣ, ΝΑΚΑ (εξάμηνο) και ΤΣΙΒ (Κύπρος),
      Γ. Δεν κατάλαβα ιδιαίτερα από τα αποτελέσματα ΑΛΦΑ και ΦΡΙΓΟ (είναι ειδικές περιπτώσεις στο χαρτοφυλάκιο μου, μάλλον ζαριές θα έλεγα, και η επιλογή τους δεν στηρίζεται στα επενδυτικά κριτήρια που χρησιμοποιώ),
      Δ. Περιμενω αποτελέσματα από ΕΒΡΟΦ, ΒΟΣΥΣ, ΜΕΝΤΙ, ΕΥΑΠΣ, ΕΛΒΕ και ΝΑΥΠ.
      Ε. Ευτυχώς μέχρι τώρα δεν έχει δημοσιεύσει αποτελέσματα κάποια εταιρεία του χαρτοφυλακίου μου, που να με έχουν απογοητεύσει.
      Γλυκοκοιταζω:
      1. ΑΣΚΟ (την πούλησα στα 2,8€ και τώρα στο 1,8€ μου αρέσει, εδώ δεν με τρομάζει ο ιός, αλλά η γενικότερη στροφη των καταναλωτών/παιδιών σε άλλου είδους παιχνίδια από αυτά που εμπορεύεται η ΑΣΚΟ),
      2. ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ κάτω από 2€ για διαφορετικούς λόγους η κάθε μία (η ΔΕΗ είναι ζάρια σαν την ΦΡΙΓΟ), ο ΑΔΜΗΕ είναι τα διόδια που λέει ο κ. Hippy,
      3. ΙΚΤΙΝΟ (τον είχα πουλήσει πέρσυ όταν δημοσίευσε εξάμηνο στα 0,9€ έχοντας πολλά παράπονα από τη διοίκηση). Επειδή τα παράπονα μου παραμένουν και δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στη διοίκηση (ακόμη δεν έχει δημοσιεύσει έτος, ενώ η ΜΕΡΚΟ δημοσίευσε προ καιρού εξαιρετικά αποτελέσματα) θα ρισκάρω μόνο αν πέσει κάτω από τα 0,5€.
      4. ΕΧΑΕ αν πέσει κάτω από τα 3€ ή ΚΑΡΕΛ αν πέσει κάτω από τα 230€ μόνο για τα μερίσματα.
      5. Τέλος την μεγάλη μου αγάπη (ΠΛΑΚΡ). Περισυ ήταν που γαλαντομα μαζί μου (την αγόρασα στα 10,7€ και σε λίγους μήνες την έδωσα πάνω από τα 13€ + το μέρισμα). Αν την βρω κάτω από τα 10€ θα αγοράζω σαν να μην υπάρχει αύριο (η μόνη εταιρεία που δεν θα με πείραζε να δημοσιεύσει αποτέλεσμα στις 30/6, που μαλλον τότε θα δημοσιεύσει, παραδοσιακά δημοσιεύει πάντα την τελευταία ημέρα της εκάστοτε ισχύουσας προθεσμίας).

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα σας κύριε Ξενοφών,

      Ωραίες οι επιλογές που έχετε κάνει. Αυτή που καλοβλέπουμε μαζί είναι η ΑΣΚΟ. Την μετοχή την κοιτούσα παλιότερα στα 1,4 ευρώ αλλά δεν την πήρα γιατί είχα διοχετεύσει τη ρευστότητα μου σε άλλες επιλογές. Τώρα μάλλον είναι η ώρα της. Στα θετικά ότι βγάζει κέρδη, έχει καλό ταμείο και μηδενικό δανεισμό.
      Στα αρνητικά θα έλεγα ότι είναι η διαχείριση της ρευστότητας, αν θυμάμαι καλά στο παρελθόν είχαν χαρτοφυλάκιο μετοχών (πρέπει να το ψάξω λίγο). Αυτό με τη στροφή των καταναλωτών σε άλλους τομείς παιχνιδιών δεν το έχω αντιληφθεί, αν θέλετε δώστε μας κάποια επιπλέον πληροφορία. Από εκεί και πέρα τα μειωμένα κέρδη δεν με προβληματίζουν καθώς η τιμή έχει υποχωρήσει πολύ περισσότερο. Επίσης, χρειάζεται λίγη υπομονή για να μαζέψει κανείς κομμάτια λόγω χαμηλής εμπορευσιμότητας.

      Στις λοιπές επιλογές σας θα ξεχωρίσω τη ΔΕΗ. Αυτή τη στιγμή δεν κατέχω μετοχές της αλλά αν τη δω κάτω από τα 2 ευρώ θα τη θεωρήσω ευκαιρία.

      Οι ασφαλιστικές καλά θα πάνε. Θα περιμένω και τα αποτελέσματα της ΙΝΛΙ να δω πώς τα πήγε. Έχω δει μόνο μία θετική ανακοίνωση στο site τους, αλλά θα περιμένω και τα αναλυτικά για να αφαιρέσω από μέσα τα κέρδη από επενδύσεις στις χρηματαγορές.

      Δεν βλέπω να αναφέρετε καθόλου εταιρείες πληροφορικής, είστε αρνητικός στον κλάδο; Από αυτές κατέχω ΣΠΕΙΣ και ΠΕΡΦ.

      Διαγραφή
    3. Για την ΑΣΚΌ έχετε δίκιο σε σχέση με το ότι διατηρεί πολλά εκατομμύρια σε αμοιβαία κεφάλαια του εξωτερικού (νομίζω ομολογιακά), κάτι που είναι πολυ προβληματικό.
      Εν προκειμένω μια εταιρεία οφείλει να μην αφήνει τα κεφάλαια που περισσεύουν να λιμναζουν, αλλά είτε να τα χρησιμοποιει για την μεγέθυνση της είτε να τα επιστρέφει στους μετόχους της. Με το να τα τοποθετεί σε αμοιβαία κεφάλαια δεν προσφέρει τίποτα στους μετόχους της υπό την έννοια ότι η διοίκηση αμοιβεται για αποδόσεις που θα μπορούσαν να επιτύχουν και μόνοι τους οι μέτοχοι (το παράδειγμα του Buffett με τον τραπεζικό λογαριασμό που κάθε χρόνο αποδίδει μεγαλυτερους τόκους απλά και μόνο επειδή κεφαλαιοποιουνται οι τόκοι και αυξάνεται το κατατεθέν ποσό).
      Η ΑΣΚΌ αφήνει πολλά εκατομμύρια να λιμναζουν σε αμοιβαία κεφάλαια χωρίς κανένα όφελος για τους μετόχους και χωρίς να τηρείται ο κανόνας οτι κάθε διακρατουμενο ευρώ χρησιμοποιείται με τέτοιο τρόπο που να αξίζει περισσότερο από ένα ευρώ (εδώ όχι μόνο δεν αξίζει περισσότερο από ένα ευρώ, αλλά κάποια χρόνια είχε γράψει και ζημιές από αυτές τις επενδύσεις). Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για τον ΚΑΡΕΛΙΑ (αν κι εκεί είναι πιο σύνθετο γιατί υπάρχουν και οι ενδοοικογενειακες κόντρες).

      Τον Ιανουάριο (προ ιού) είχα διαβάσει μια συνέντευξη του Βακακη ότι τα Χριστούγεννα τα Jumbo είχαν μείωση στις πωλήσεις παιχνιδιών και ότι αυτό θα είναι μόνιμο εφεξής λόγω αλλαγής των καταναλωτικων προτύπων. Αυτό με οδήγησε στο να πουλήσω όλες τις μετοχές της ΑΣΚΌ που είχα. Οι μειωση στις πωλήσεις παιχνιδιών αποτυπώνεται και στο παρακάτω δημοσιευμα:
      https://www.euro2day.gr/news/economy/article/2002223/ptosh-tziroy-gia-ena-sta-dyo-katasthmata-thn-perio.html

      Από την άλλη πλευρά κατά τη διάρκεια του lockdown διάβαζα ότι τα παιχνίδια ξεπούλησαν.
      Παρόλα αυτά η ΑΣΚΌ ανέφερε ότι το 2020 αναμένει πτώση τζίρου περίπου 30%.
      Γενικα οι πληροφορίες είναι εν πολλοίς αντιφατικές. Θα πρέπει να περιμένουμε το εξάμηνο της ΑΣΚΌ για να αποκτήσουμε μια πρώτη εικόνα.

      Στον κλάδο της πληροφορικής έχω επενδύσει μέσω της ΚΟΥΕΣ (Unisystems), καθώς δεν μπορώ να εντοπίσω κάποια άλλη ευκαιρία. Ειδικότερα :
      Στην ΣΠΕΙΣ όλα αυτά τα χρόνια το έχουν ξεφτιλίσει εντελώς με τις οργιωδεις αμοιβές ΔΣ. Ενδιαφέρονται μόνο για την τσέπη τους και όχι για τους μικρομετοχους.
      Την ΠΕΡΦ δεν την ενώ αναλύσει σε βάθος και δεν έχω άποψη. Δεν μου αρέσει που δεν δίνει μέρισμα και που διαπραγματευεται στην εναλλακτικη αγορά (μπορεί ένα ωραίο πρωί να κάνουν ΓΣ και να την βγάλουν από το ΧΑΑ χωρίς δημόσια πρόταση και χωρίς καμία προστασία για τους μικρομετοχους, όπως έγινε με τη.ν Envitec).
      Την ΙΝΤΚΑ (Intrasoft) δεν την αγγίζω λόγω Κόκκαλη. Δεν υπάρχει μεγαλύτερος μοναχοφαγας από αυτόν.
      Οι ΠΡΟΦ, ΕΠΣΙΛ, ΕΝΤΕΡ είναι καλές εταιρείες, αλλά θα έπρεπε να είχαμε αγοράσει πριν 2 χρόνια. Πλέον θεωρώ ότι είναι πολύ ακριβές.

      Μία τελευταία παρατήρηση. Αν την Τετάρτη βγει από τον δείκτη η TITC και υπάρξει πίεση στην μετοχή, θα αγοράσω καθώς θεωρώ ότι σε αυτά τα επίπεδα δεν θα χάσω (όσο κι αν είμαι εντελώς απογοητευμένος από τη διοίκηση που τόσα χρόνια ενδιαφερόταν μόνο για την τσέπη της). Επίσης λόγω ιού βλέπω να έρχεται κύμα δημοσίων επενδύσεων (θα πέσει πολύ τσιμέντο σε Αμερική και Ευρώπη).
      Τι καλύτερο λοιπόν να αγοράσω με έκπτωση από κάποιον που θα πουλά μόνο και μόνο επειδή η μετοχή βγήκε από ένα δείκτη. Είναι σαν αυτο που είχε πει ο Buffett, η καλύτερη εμπειρία είναι να παίζεις σκάκι με κάποιον που είναι πεπεισμένος ότι το να σκέφτεται είναι περιττή απώλεια ενέργειας (κατ' αναλογία να αγοράζεις μετοχές από κάποιον που δεν κάθεται να σκεφτεί γιατί τις πουλά, αλλά το κάνει αυτόματα μονο και μόνο επειδή βγήκε από ένα δείκτη).

      Διαγραφή
    4. Ο ΟΛΘ κάτω από 19€ δεν θα ήταν μια ελκυστική επιλογή? Αν δεν κανω λαθος έχει €95m ταμείο, μηδενικό δανισμό, βγάζει €14m - €17m τον χρόνο, το FCF ακολουθεί κανονικά και έχει και ένα υποτυπώδες αναπτυξιακό σχέδιο (επέκταση προβλήτας κτλ).

      Το εμπόριο θα χτυπηθεί αλλά ζημίες δεν θα βγάλει (δυστυχώς) και έτσι δεν θεωρώ ότι μπορούμε να τον δούμε και πολύ χαμηλότερα. Η επέκταση της προβλήτας και το υποχρεωτικό επενδυτικό πρόγραμμα (>€180m) μπορεί να μειώσουν το ταμείο και ίσως δούμε και δανεισμό για πρώτη φορά αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό.

      Συνεπώς θεωρώ ότι αξίζει τουλάχιστον €30 και αν το επενδυτικό πρόγραμμα πάει καλά μπορεί να δούμε και μεγαλύτερες τιμές. Αν σκεφτέι κανείς οτι οι νέοι ιδιοκτητες πλήρωσαν c. €34 τότε μπορούμε να πούμε με σχετική βεβαιότητα οτι ο ΟΛΘ αξίζει πάνω απο €30. Ένα 60% σε βάθος διετίας δεν είναι κακό return.

      Διαγραφή
    5. Συμφωνώ μαζί σας,
      Κάτω από 19€ είναι όντως ευκαιρία. Τα λιμάνια είναι μηχανές κοπής χρήματος (ειδικά αυτό που μπορεί να γίνει η πύλη των Βαλκανίων).
      Αν κάτι δεν μου αρέσει εδώ είναι η εμπλοκή του Ιβάν. Θα ένιωθα πολύ πιο άνετα αν δεν υπήρχε αυτή.

      Διαγραφή
    6. Ναι και εμένα δεν μου αρέσει η εμπλοκή του αλλά έχει μόνο το 20%. Δεν είναι λίγο αλλά τα άλλα δύο fund έχου 47% (Invest Equity Partners), 33% (Terminal Link - CMA CFM) αντίστοιχα. Δεν νομίζω ότι μπορεί να κάνει ότι θέλει...

      Διαγραφή
    7. Από την άλλη πάλι η εμπλοκή του Ιβάν λόγω ΠΑΟΚ και σχετικων μηχανισμών πίεσης να μπορεί να λυσει προβλήματα με το δημόσιο, τις λοιπές υπηρεσίες και τον κόσμο της Θεσσαλονίκης (στον ΟΛΘ δεν είδα διαδηλώσεις κατά της ιδιωτικοποίησης, όπως είδα στον ΟΛΠ). Κανείς δεν ξέρει τι σκοπιμότητες υπάρχουν σε αυτά τα μεγέθη.
      Η ουσία πάντως είναι ότι, όπως λέτε, κάτω από τα 19€ πολύ δύσκολα θα χάσει κάποιος. Το πιθανότερο είναι να έχει μια πολυ καλη απόδοση.

      Διαγραφή
    8. Εκτός απ΄το καταστροφικό για το ΧΑΑ τριήμερο 17-18-19/3 που έβρεξε ευκαιρίες (ΟΠΑΠ 5,40???????? ΟΤΕ 9??????? ΕΧΑΕ 2,54!!!! κλπ) ο ΟΛΘ δεν έκανε πράξεις κάτω από τα €19. Προσωπικά αποφάσισα ν΄ανέβω και έκτισα τη θέση που ήθελα στην ζώνη 19,80-20,20). Δεν βοηθά η εμπορευσιμότητα άλλωστε. Ωστόσο θεωρώ την κινεζική επένδυση μεγάλης εμβέλειας, με τεράστιες προοπτικές και προτιμώ το λιμάνι της ιδιαίτερης πατρίδας (Πειραιάς). Η θέση μου είναι 75%-25%.

      Διαγραφή
    9. Καλημέρα σας κύριοι και καλή εβδομάδα,

      Σχετικά με την Performance Technologies θα ήθελα να επισημάνω ότι πέρυσι διένειμε μέρισμα 0,05€/μετοχή καθαρό. Οι οικονομικές καταστάσεις του 2018 έδειξαν ορισμένα εξωπραγματικά νούμερα και ειδικά, αλλά και σε σύγκριση με τα του κλάδου της. Η προοπτική της είναι κατά τη γνώμη μου εξαιρετική. Εγώ την έχω και πάνω από την Space στο μυαλό μου για μελλοντικές αποδόσεις γι' αυτό, όπως είχα αναφέρει, τον Μάρτιο έκανα σημαντικές τοποθετήσεις. Τώρα, αν και δεν είναι στην αιχμή των πληττόμενων, σίγουρα κάποια πράγματα δεν είναι τα ίδια με την προ κορωνοϊού περίοδο, συνεπώς παρακολουθούμε την εξέλιξη και ελπίζουμε για το θετικότερο. Τέλος, απ' ότι έχω αντιληφθεί δεν υπάρχει πρόθεση εξόδου, αλλά πιθανότερο είναι να επιχειρηθεί μετάβαση στην Κύρια Αγορά.

      Διαγραφή
    10. Καλημέρα σας,
      Ειλικρινά με πιάνετε σδιαβαστο για τον ΠΕΡΦ. Θα την μελετήσω ενδελεχώς.

      Διαγραφή
    11. Άνοιγμα μιας θέσης στην ΑΣΚΟ. Στα θετικά, είδα ότι έκανε αγορά 10.000 ιδίων στις 16 Μαρτίου στο 1,77 που ήταν τοπικό χαμηλό και δείχνει τη διάθεση να στηρίξουν τη μετοχή στα δύσκολα. Στα "αρνητικά", είδα ότι έγραψε ο μικρομέτοχος για αυτήν και τρέξαν όλοι και πουσάραν την τιμή. Θα ήθελα και πιο κάτω αλλά θεωρώ ότι όλο το εύρος 1,8 - 2 είναι μια καλή τιμή για τοποθέτηση.

      Διαγραφή
    12. Α. Σε σχέση με την ΠΕΡΦ την κοίταξα και μου άρεσε γενικά (και πράγματι μοιράζει κανονικά μέρισμα). Θα περιμένω τα αποτελέσματα του 2019 για να σχηματίσω καλύτερη εικόνα. Μπαίνει όμως στο ραντάρ (μαζί με ΟΛΠ - ΟΛΘ, εταιρείες που έχει επιλέξει ο κ. hippy δεν μπορούμε να τις αγνοούμε).
      Β. Την ΑΣΚΟ την παρακαλουθώ κι εγώ από κοντά κ. Ευρωβλάχε. Με βλέπω σύντομα να προχωρώ σε αγορές.
      Γ. Τελικά τα ΠΛΑΚΡ με διέψευσαν ευχάριστα. Ανακοινώνουν αποτελέσματα στις 22/5 (και διανέμουν κανονικά μέρισμά). Τα σέβη μου στην διοίκηση!

      Διαγραφή
    13. καλησπέρα σας.
      καλή βδομάδα.

      Η διοίκηση της ΑΣΚΟ έχει κάνει εντυπωσιακά πράγματα τα τελευταία χρόνια. Είναι σε ένα κλάδο ο οποίος τα τελευταία χρόνια είναι σταθερός και ίσως λίγο πτωτικός. Όμως τι έχει καταφέρει η διοίκηση της ασκο:
      1) αύξηση πωλήσεων, δηλαδή αύξησε το μερίδιο αγοράς της, πήρε πωλήσεις απο τους ανταγωνιστές.
      2)βελτίωση εμπορικού κύκλου
      3)καλύτερη διαχείριση αποθεμάτων
      4)γέμισε το ταμείο μετρητά και μηδένισε τον δανεισμό
      5)κάθε χρόνο κάνει διανομή μετρητών
      6)τα παιχνίδια της απευθύνονται πλέον σε μικρότερες ηλιακές ομάδες διότι έχει καταλάβει ότι οι μεγαλύτερες ηλικίες πάνε στα ηλεκτρονικά κτλ
      7) αύξησε πωλήσεις στο εξωτερικό

      Γενικά οι καλές διοικήσεις φαίνονται πιο έντονα όταν οι κλάδοι είναι σταθεροί ή και πτωτικοί.Όταν ο κλάδος πάει καλά εκεί είναι πιο εύκολα τα πράγματα για τις διοικήσεις.

      Στα αρνητικά τους
      1)Κάνουν επενδύσεις σε αμοιβαία(χαμηλού ρίσκου) κτλ. Γνώμη μου είναι ότι η πλεονάζουσα ρευστότητα θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για την ανάπτυξη της εταιρίας. Ότι περισσεύει θα πρέπει να επιστρέφετε στους μετόχους
      2)Δεν κάνουν αγορές ιδίων. Βέβαια φέτος ξεκίνησαν. Κάλιο αργά παρά ποτέ.

      Τα αρνητικά τους τα λέω συνέχεια τα τελευταία 6-7 χρόνια, στις γενικές συνελεύσεις και με εμαιλ. Έχω καταντήσει γραφικός. Αναρωτιέμαι πόσοι το κάνουν αυτό; Αν το έκαναν 10-20 μέτοχοι θα είχαμε διαφορετικά αποτελέσματα; Γιατί τα λέμε μόνο μεταξύ μας και όχι εκεί που πραγματικά πρέπει να τα πούμε; Μήπως φταίμε και εμείς οι επενδυτές για την ποιότητα των μεγαλομετόχων;

      Διαγραφή
    14. Έχετε απόλυτο δίκιο κ. Πανάγο,
      Αν πιέζαμε 5-10 μικρομέτοχοι τις διοικήσεις, ενδεχομένως να ήταν αλλιώς (ενδεχομένως και να μην ήταν, καθώς βάσει νόμου ο έχων το 51% μπορεί να κάνει κυριολεκτικά ό,τι θέλει. Επίσης μικρομέτοχος με ποσοστό συμμετοχής κάτω του 5% -όλοι μας δηλαδή- πρακτικά δεν έχει κανένα νομικό μέτρο πίεσης).
      Για αυτό επιμένω στο να είναι έντιμη η διοίκηση. Γιατί αν μπλέξουμε με απατεώνες, πρακτικά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα (πώς το έχει πει ο Buffett, τα χρήματα που έχουν κλαπεί με μολίβι και χαρτί και υπερπολλαπλάσια των χρημάτων που έχουν κλαπεί με όπλο).
      Προσωπικά πάντως έχω αποφασίσει να συμμετέχω στις ΓΣ (υπό την προϋπόθεση φυσικά να εξακολουθήσουν να γίνονται και μέσω τηλεδιάσκεψης, αλλιώς δεν έχω τη δυνατότητα...) και να θίγω τα όποια κακώς κείμενα.

      Διαγραφή
  2. Συγγνώμη για το εκτός θέματος, αλλά ελλείψει δράσης έκανα μια περιήγηση σε παλαιότερες αναρτήσεις και ανάμεσα σε άλλα διαμάντια βρήκα αυτό, που μου έκανε εντύπωση.
    κ. Τάκη είστε γιγάντιος!

    Τάκης Μορφονιός23 Σεπτεμβρίου 2014 - 10:40 π.μ.
    Είναι φυσιολογικό οι πλούσιοι να γίνονται πλουσιότεροι - καθώς ο πλούτος δεν έχει τα βλακώδη μυαλά της λαϊκής μάζας!!
    Όταν ο μπαμπάς πλούσιος πεθάνει και ο γιος είναι βλάκας συνηθίζεται ο πλούτος του μπαμπά να διασκορπίζεται.

    Ναι υπάρχουν κακοί εργοδότες - ΟΧΙ ΟΛΟΙ - όμως υπάρχουν και κακοί υπάλληλοι.
    Είναι μεγάλη κουβέντα κύριε ΚΚ. Το σίγουρο είναι ένα. Οτι στον καπιταλισμό ο καθένας παίρνει, σε μακροπρόθεσμο χρόνο, ότι πραγματικά του αξίζει. Συνήθως οι μάζες παίρνουν τον πούλο επειδή διακατέχονται απο βλακοσύνη - ή αν προτιμάτε τις έχουν καταστήσει τεχνηέντως χαζές, για να διεκδικούν μέρος του πλούτου με ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ και ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.
    Οπότε δεν μου κάνει καμιά εντύπωση γιατί ο πλούτος συγκεντρώνεται στα λίγα χέρια - μέχρι να έρθει ο καψερός ο γιος και να τα χάσει όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κυριε τακη
    πως σας φαινονται οι πωλησεις του αντιπροεδρου της ευροβανκ χρισικου 2,000,000 κομματια με 0,34
    την βδομαδα που μας περασε. Εμενα δεν μου αρεσε καθολου, γιατι αυτος εμπνευστηκε την συνχωνευση EUROBANK GRIVALIA , ειναι πολυ γνωστης και δεξι χερι του καναδου WATSA,KAI ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕ 0,80. Τι πιστευετε οτι συμβαινει?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυρία Κατερίνα, αν μου τα γράφετε σωστα, τότε ο άνθρωπος είναι βλάξ ή καλύτερα ΑΝΤΙΔΕΙΚΤΗΣ.

      Πως αλλιώς να χαρακτηρίσω κάποιον Insider. Aγοράζει 0.8 και πουλάει 0.34;
      Θεέ και Κύριε.

      Διαγραφή
  4. https://www.eurobankholdings.gr/el/enimerosi-ependuton/enimerosi-metoxon-eurobank-holdings/gnostopoiisi-sunalagon-pdf?pg=2

    Πουλησε 3.110.000 τεμ. με μέση τιμή 0,355
    Το ερώτημα είναι πόσο πιστεύει στην Εταιρεια και πόσο χαμηλότερα σκοπεύει(αν) να ξαναπάρει
    διότι δεν έχει αναρτηθεί μέχρι στιγμής νέα γνωστοποίηση συναλλαγών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σύντεκνε αυτά είναι για το ποπολον.Ο δε Χρυσικος είχε πάρει ένα δυνατό πακέτο stock option κατά την συγχώνευση.

      Διαγραφή
  5. Καλημερα σας.

    Προσωπικα προβληματιζομαι καθως εχω την αισθηση οτι ο τραπεζικος κλαδος θα εχει μεγαλα θεματα να αντιμετωπισει προσεχως.

    Τοσο η υφεση στην οποια η χωρα μας πρωτοστατει, συμφωνα με εκτιμησεις διεθνων οργανισμων (ως εξαρτωμενη αμεσα απο τον τουρισμο) οσο και οι προσφατες εξελιξεις οσον αφορα την επιδοτηση δανειων μεσω ΤΕΠΙΧ θεωρω οτι θα δημιουργησουν νεα γενια κοκκινων δανειων, καθως -ως πρωην στελεχος στον κλαδο για μια 10ετια- μαθαινω οτι γινονται μαζικες αιτησεις κατα χιλιαδες απο εταιριες διχως πιστοπληπτικη ικανοτητα και διχως την τηρηση πιστωτικων κανονων βασει κατευθυντηριων "οδηγιων" με στοχο να στηριχθει "πασει θυσια" η οικονομια. Oλοκληρα τμηματα στις τραπεζες εχουν ενεργοποιηθει, ως αμεση προτεραιοτητα, προκειμενου να γινει η επεξεργασια των αιτησεων.

    Λαϊκα θα το εθετα ως εξης: "Μάθαν ότι γ&μιόμαστε, πλακώσανε κι οι γύφτοι.

    Δανεικα και αγυριστα για τον καθε πικραμενο..

    Παραλληλα, και τεχνικα οπως διαβαζω, τα πραγματα στον κλαδο ειναι ασχημα, ενω αρνητικο παραγοντα θεωρω το γεγονος οτι σε λιγο θα επιτραπει η χρηση του short μεσω παραγωγων.

    https://www.mikrometoxos.gr/sto-kloyvi-me-tis-treles-11-5-2020-ap-manthos/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθατε στο κλαμπ

      (της μακρόχρονης ταλαιπωρίας θα έλεγα και όχι της σημαντικής περαιτέρω κατεδάφισης τιμών...χώνεμα στα χαμηλά μου φαίνεται σαν πιθανότερο σενάριο του καλοκαιριού)

      Διαγραφή
  6. Συνάδελφοι αισθάνομαι ότι στις τράπεζες (λέω εγώ ο άσχετος)έχετε επιδοθεί σ ένα κυνήγι μαγισσών.Με λίγα λόγια νόμισμα στρίβουμε και αν μας κάτσει.Καλη τύχη εύχομαι εντιμως και ειλικρινώς σε όλους όσους συμμετεχουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι τεχνικά αν κάνουν ένα ακόμα γερό κάτω (πιθανόν γύρω στο 20%+) δείχνουν να ολοκληρώνουν όλη την πτώση τους από τα πολύ υψηλά.
      Ειλικρινά, δεν έχω ιδέα πως θα δικαιολογηθεί αυτό θεμελιωδώς. (ΑΜΚ, Συγχωνεύσεις ή κάτι άλλο;)

      Διαγραφή
    2. Κύριοι, όλη αυτή η ομοφωνία περί "καταστροφής" των τραπεζών από την οποία παρασύρθηκα κι εγώ, δεν νομίζω να επαληθευτεί εύκολα. Εφόσον οι τράπεζες αναγκαστούν από το κράτος να παραβούν τους κανόνες τους και να στηρίξουν την οικονομία, θα στηριχθούν. Εδώ στηρίχθηκαν τότε που έφταιγαν, δεν θα στηριχθούν τώρα που δεν φταίνε;

      Επίσης, όλη την κακή ειδησεογραφία - φημολογία για έξοδο από τους δείκτες, επαναφορά του short selling και ότι άλλο, λέω την ποντάρω αντίθετα.

      Τέλος, παρατηρώ μείωση του τζίρου που σημαίνει ότι η πίεση των πωλητών εξασθενεί. Σκέφτομαι για αύξηση θέσης εκ νέου χωρίς υπερβολή για να μπορώ να αντέξω μια βύθιση μέχρι και τα 0,50.

      Διαγραφή
    3. Αύξησα στην ΑΛΦΑ στο κλείσιμο στα 0,60.

      Διαγραφή
    4. Όχι, θα παίξω το στοίχημα και ας χάσω.

      Διαγραφή
    5. Μέχρι 0.58 ελεγχόμενη η κατάσταση.
      Απο 0.55 και κάτω ουδείς θα ήθελε να πάει.

      Διαγραφή
    6. Κύριε Ευρωβλαχε σάμπως και δεν μου τα λέτε καλά. Με το συμπάθιο βέβαια αλλά πολύ back and forth...

      Διαγραφή
    7. Κύριε Captain έχετε δίκιο. Έπεσα στη δίνη της ψυχολογίας, το οποίο είναι επικίνδυνο. Πρέπει να χαλαρώσω λιγάκι. Όχι τίποτα άλλο...μου τρώνε τα λεφτά οι χρηματιστηριακές.

      Διαγραφή
    8. Κύριε Ευρωβλαχε εγώ θα γράφω καλοπροεραιτα αυτό που βλέπω και διαισθάνομαι και ας φάω τις πέτρες με το φτυάρι..Γενικοτερα από τους φίλους του μπλογκ βλέπω μια κάποια ανυπομονησια και μη τηρηση της γραμμής του ΣΠΕΥΔΕ ΒΡΑΔΕΩΣ που διακηρύττει ο Κύριος Τάκης.

      Διαγραφή
  7. Η επαναφορά του short selling δεν πρέπει να φοβίζει. Δεν θα είναι αυτή η αιτία, αν πέσει το ΧΑ...Έτσι και αλλιώς είναι κάτι που υπάρχει. Κύριε Ευρωβλάχε, συμφωνώ μαζί σας...Ο τζίρος έχει στεγνώσει και νομίζω ότι ετοιμάζεται γερή κίνηση, διαισθάνομαι προς τα πάνω...σε αυτή τη φάση σε πολλές μετοχές γίνεται σκούπισμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για την aegean τι έχετε να πείτε με καθηλωμένο τον στόλο και αυτές τις κινήσεις, ενώ οτοελ που τρέχουν κανονικά οι μακροπρόθεσμες δεν μπορεί να βγάλει κίνηση; Μάθαμε ποιος άδειασε στην οτοέλ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μόλις έφυγε η μισή θέση σε ΝΑΥΠ (τις επόμενες ημέρες θα φύγει και η υπόλοιπη). Λόγοι:
    α. Δεν έχει ανακοινώσει ακόμη αποτελέσματα 2019 (ούτε αν οικονομικό ημερολόγιο). Τέτοια απαξία...
    β. Ακούγεται από παντού για deal και η διοίκηση δεν νιώθει την ανάγκη να ενημερώσει τους μικρομετόχους, αλλά κρύβεται (καλά η επιτροπή κεφαλαιαγοράς είναι στην νιρβάνα της... μελετά μάλλον νέα παράταση της προθεσμίας ανακοίνωσης αποτελεσμάτων 2019 μέχρι τις 30/9, ε να μην χαλάσουμε και τα μπάνια των ορκωτών)...
    Ας κερδίσουν άλλοι λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μεγάλη σπέκουλα αυτή την περίοδο με τις μπάνκιες! Θα αυξηθούν τα npe (λένε οι ειδικοί) και θα έχουν πάλι προβλήματα. Θα βγουν από τους δείκτες της Μοργκάνας και θα έχουν μεγάλες εκροές. Πουλάει ο ινσαιντερ (κοντά στα χαμηλά) κάτι θα ξέρει παραπάνω υποστηρίζουν οι επαΐοντες.

    Η πραγματικότητα είναι ότι ο γενικός κουμανταδόρος (ΕΚΤ) έχει χαλαρώσει τους κανόνες του παιχνιδιού (πχ npl μετά από 4 μήνες και όχι 3 κτλ) και έχει πάει πίσω όλες τις απαιτήσεις μείωσης των μη-εξυπηρητούμενων δανείων.

    Επίσης, δεδομένου ότι το ελληνικό κρατικό λεφτόδεντρο μαράθηκε, έχουμε από τα χαμηλότερα ποσοστά ως προς το ΑΕΠ για ενισχύσεις κατά την περίοδο covid-19 και το ρόλο του "κρατικού πατερούλη" ετοιμάζονται να αναλάβουν οι μπανκιες με νέα δάνεια και εγγυήσεις που θα φτάσουν τα 16 δις. καθώς αυτό το χρήμα δεν μπορεί να δοθεί πλέον κρατικά (θα αυξήσει το χρέος και θα έχει συνέπειες στη βιωσιμότητα του).

    Οπότε τρεις το λάδι τρεις το ξύδι... κάντε τους υπολογισμούς σας τύπου "προβλέψεις από νέα npl (και όχι παλιά που ξανακοκκινήσαν) μείον κέρδη από προμήθειες δανείων 16 δις να δούμε που βαδίζουμε.

    Όσο για τη Μοργκάνα, αυτό με τον ΜΥΤΙΛ που όλο μπαίνει και δεν μπαίνει μου θυμίζει την ιστορία με τον βοσκό και τον λύκο. Για να δούμε και αυτή τη φορά τι θα γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς και μόνο ο Μεγαλοδύναμος γνωρίζει τα μελλούμενα, αλλά δεν τα μοιράζεται δυστυχώς μαζί μας. Όμως όλα όσα αναφέρετε κύριε Lorac στην πρώτη σας παράγραφο υπαγορεύονται από την κοινή λογική έτσι δεν είναι?

      Μακάρι για τους φίλους μας κατέχοντες τραπεζικές μετοχές να αποδειχθούν σωστά κι αυτά που υποστηρίζεται στις υπόλοιπες παραγράφους. Να προσθέσω πάντως την ζημιά που κάνει η χαμηλή ποιότητα ιδίων κεφαλαίων. Το γεγονός δηλαδή ότι πάνω απ΄τα μισά ίδια δεν υπάρχουν τούτη τη στιγμή, είναι αναβαλλόμενος φόρος επί των κερδών (των ποιών??) των επομένων ετών. Κεφάλαια που ΘΑ αποκτηθούν σε βάθος 25ετίας.

      Σε φίλο που με ρώτησε το απόγευμα για να πάρει ΑΛΦΑ για τζόγο του συνέστησα να προτιμήσει να τζογάρει σε ΙΝΚΑΤ ή ΕΛΛΑΚΤΩΡ (δευτερευόντως). Σ΄αυτά τουλάχιστον θεωρώ περίπου βέβαιο ότι θα υπάρξουν ευνοϊκά δημοσιεύματα με την έναρξη των έργων στην μετά καραντίνα εποχή.

      (κανένα από τα 3 δεν έχω).

      Διαγραφή
    2. Απολύτως προσωπική η άποψη για τις συστημικές που όπως είπα προ ημερών την στηρίζω και στη συμπεριφορά των άλλων ευρωπαϊκών τραπεζών. Θέλω, ελπίζω, παρακαλάω, προσεύχομαι να είναι λάθος. Ωστόσο πιθανολογώ τέλμα, μυρηκασμό σε στενό range και όχι περαιτέρω πτώση (επίσης όπως και οι μεγάλες ευρωπαίες εξαδέλφες τους).

      Διαγραφή
    3. "Θέλω, ελπίζω, παρακαλάω, προσεύχομαι να είναι λάθος".

      Όλοι έχουμε συμφέρον να ανέβουν οι τράπεζες καθώς μαζί τους θ΄ανέβουν Γενικός Δείκτης και ψυχολογία που θα πουσάρουν τις επιλογές μας σε μεσαία και μικρή κεφαλαιοποίηση. Είναι προφανές.

      Διαγραφή
  11. Έτσι είναι φίλε hippy το έχω γράψει και εγώ πως θέλω πολύ να ανέβει το μαγαζί για να παίξουν όλα τα παιδάκια. Χώρια που το θεωρώ ενός είδους διαστροφη να είσαι αγορασμένος έστω και κατά 30%και να θέλεις να γράψεις ζημιές πρώτα για να ψωνίσεις χαμηλοτερα και να βγάλεις αν βγάλεις μετά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τι ωραία πού τα λέμε εδώ εμείς οι ιθαγενείς στα δικά μας αμπέλια...Το μόνο θεματάκι είναι μην εμφανιστούν κάτι παλιοί σωτήρες (που τούς θυμήθηκα πάλι)και αρχίσουμε τα ίδια γι αυτό μην γράφετε ακατανομαστες λέξεις όπως Δρομέας ΚΤΛ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν θέλουν να μας σώσουν και είναι μαγκάκια και αλάνια ... να έρθουν στο Αμέρικα. Να μας δωσουν τα +10% και +30% στο άψε σβήσε.

      Ιδού πεδίον δόξης λαμπρό!!

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη μάγκα δεν θυμάμαι κανένα κάτι ψευδοπροφήτες και Ψιμαρια είχαμε και κάτι ξερόλες..Μαλλον τους προσέλαβε καμμιά ΝOMOURA Phoenix Capital κάνας Ρουμπινί να τους σωσει και μας άφησαν στην ησυχία μας...

      Διαγραφή
  13. Σύντεκνοι ας αφήσουμε τα παρακαλετά στην άκρη και ας επικεντρωθούμε στο τι θα γράψει το ταμπλό το προσεχές 3μηνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατρέ μου.

      Δηλαδή θα επανέλθουν οι σορταδόροι και θα κάνουν την πιο εύκολη μπάζα τους!!
      Το ευκολότερο κόλπο τους!!

      Καλό είναι να φυλάγονται.
      Θα πάθουν ότι και στο Αμέρικα .... κοινώς θα τους γδύσουν.
      Απο το κάτω δεν κέρδισε κανεις ... εξαιρούνται μόνο 1 , 2 επαγγελματίες.

      Διαγραφή
    2. Αυτό που με φοβίζει γενικότερα στο ΧΑΑ είναι μήπως έχουμε μαζέψει τα χαρτιά εμείς οι μικροεπενδυτές και τα ανακυκλώνουμε μεταξύ μας. Ξέρετε τι θα πει αυτό. Στην καλύτερη περίπτωση ακινησία και σούρσιμο για να μας τα πάρουν.

      Διαγραφή
    3. Ακινησία και σούρσιμο.
      Ουδείς θέλει να πάρει κάτι απο εμάς.
      Τα έχουμε ξαναπει ...

      Διαγραφή
    4. κ. Τάκη συμφωνώ μαζί σας για US, αλλά δεν είμαι τόσο σίγουρος για εδώ.
      Αν οι αγορές προεξοφλούν όπως λένε, στη γριά ήπειρο θα κλάψουνε μανούλες (για το ψιλικατζίδικο ας μη πούμε τι θα γίνει).
      Στο διάγραμμα φαίνεται, με αφετηρία την αρχή της πτώσης (κλείσιμο 19/2):
      SP500 / κόκκινο / -13,46%
      DAX / κίτρινο / -21,49%
      Ψιλικατζίδικο / γαλάζιο / -35,39%
      https://tvc-invdn-com.akamaized.net/data/tvc_1ad1cf95ce6a16b616c98cb2ab182ab5.png

      Διαγραφή
    5. Αν δεν έχουμε 2ο κύμα Covid ... δεν βρίσκω κανένα λόγο να πέσουν οι αγορές.
      Να πιεστούν κάποιες μετοχές ναι .... να πέσουν οι αγορές όμως;

      Διαγραφή
    6. Θεωρώ, πως λόγοι υπάρχουν και αν δεν υπάρχουν θα βρεθούν.
      Αλλά μου φαίνεται περίεργο να ξεμπερδέψαμε με διόρθωση ενός μήνα, μετά από 11 χρόνια ανόδου.
      Πιστεύω πως βλέπουμε την πρώτη, ζωηρή αναπήδηση του ψόφιου γατιού, που μπορεί στις US (όπου τα ελατήρια δουλεύουν) να το πάει και σε νέα υψηλά μέχρι τις εκλογές, αλλά εδώ πολύ δύσκολο.
      Έχω τη γνώμη πως η πραγματική διόρθωση θα έρθει μετά τις εκλογές, αυτό βέβαια δεν αλλάζει κάτι, τη δουλειά μας εμείς.

      Διαγραφή
    7. Εδώ δεν υπάρχει μαγαζί.
      Ακόμη και εμείς θέλουμε να φύγουμε.

      Διαγραφή
  14. Γιατρε μου προσωπικά δεν παρακαλώ ούτε για πανω ούτε για κάτω.Πανω θέλω να πάει κι ας βγάλω λιγότερα. Προς το παρών έχω γίνει γιόγκι...γιατι Βούδας είναι μεγάλη κουβέντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Στον El Actor κάποιοι γνωρίζουν κάτι που δε γνωρίζουμε οι υπόλοιποι μάλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για καλό ή για κακό το λέτε κύριε Barren?

      Διαγραφή
    2. Για καλό, αναφερόμουν στο προχθεσινό ανοδικό ξέσπασμα εν μέσω μακελειού, εικόνα που που είχαμε καιρό να δούμε.
      Νομίζω πως τα κακά τα έχουμε μάθει και προκαταβολικά για όλο το 2020. Θέλω να πιστεύω πως εφεξής μόνο καλά θα ακούμε (με εξαίρεση τα δυο γνωστά sites-εργολάβους δυσφήμισης).

      Διαγραφή
    3. Το ελπίζω γιατί μας γκαστρωσε ειμαι με μικρό κέρδος γιατί είχα μπει στο 0,82 και όλο συσσωρεύει αλλά ακόμα να πιάσει τους επιθυμητούς στόχους.Αν πάρει το μέτρο τι λέτε να γράφει η τιμή εκείνη τη μέρα;

      Διαγραφή
    4. Το ομόλογο δείχνει ανησυχία για την εταιρεία...η μετοχή προσφέρεται μόνο για trade μέχρις ότου το ομόλογο γράψει τιμές μεγαλύτερες από 90-95%

      http://www.berliner-boerse.com/index.php/Bonds?isin=XS2092381107

      Διαγραφή
    5. Πείτε μου πού θα έχει κλείσει την προηγούμενη να σας πω, χαχα.
      Πέρα από την πλάκα, το Μετρό είναι σημαντικό τόσο σε συμβολικό επίπεδο όσο και ουσιαστικό, αφού θα δώσει άμεσα μια ανάσα ρευστότητας αλλά και την άνεση της εξασφάλισης ποιοτικού ανεκτέλεστου.
      Αλλά κατά τη γνώμη μου δεν είναι το σημαντικότερο, αφού ούτως ή άλλως αναμένεται τσουνάμι Δ.Ε. Σημαντικότερο θεωρώ να προχωρήσουν έργα όπως οι επεκτάσεις της Α.Ο. που λογικά θα συνοδεύονται από επέκταση της χρυσοφόρου παραχώρησης για καμιά 5ετία, καθώς και τα έργα ΑΠΕ, εκεί δηλαδή που υπάρχουν σοβαρές και σταθερές ταμειακές ροές.

      Διαγραφή
    6. Ότι γράψατε είναι σωστό. Τα δημόσια έργα είναι ο ευκολότερος τρόπος να πέσει χρήμα στην αγορά. Η εταιρεία (και ο κλάδος) έχει μπροστά θετικές ειδήσεις οπότε προσφέρεται για αγορά και σύντομη διακράτηση. Αυτός ήταν ο λόγος άλλωστε που όπως ανέφερα παραπροχθές συνέστησα σε φίλο μου που ενδιαφερόταν να τζογάρει στην ΑΛΦΑ να προτιμήσει ΙΝΚΑΤ ή ΕΛΛΑΚΤΩΡ (προς το παρόν φαίνεται καλή η σύσταση).

      Όμως όσον αφορά την μεγάλη εικόνα η πορεία των ομολόγων μια εταιρείας θεωρώ πως είναι ο ευκολότερος τρόπος για να "διαβάσεις" την οικονομική ευρωστία μιας εταιρείας. Ως επί το πλείστον τα κατέχουν φραγκάτοι και επαγγελματίες διαχειριστές που εκτός από την γνώση συχνά έχουν κι εσωτερική πληροφόρηση. Αντίθετα στις μετοχές οι πεταλούδες (οι μικροί εμείς) κάνουμε πολύ θόρυβο και θολώνεται η εικόνα.

      Διαγραφή
    7. Μια χαρά ήταν η σύστασή σας. Εδώ εγώ την είχα overweight από τα 1,60 και κάτω από 1,0 την αναβάθμισα σε strog buy, τι να λέμε χαχαχα.

      Διαγραφή
    8. Θεωρείτε ότι η τιμή του ομολόγου προηγείται της τιμής της μετοχής δηλαδή; Νομίζω το ομόλογο είναι στο 55-60 που δεν είναι ότι καλύτερο

      Διαγραφή
    9. Η ελάχιστη ποσότητα που μπορεί να αγοράσει κάποιος στο ομόλογο του Ελλάκτωρα είναι 100,000 κομμάτια που χθες έκλεισε στο 61% της ονομαστικής αξίας του. Δηλαδή πρέπει να πληρώσει 61,000 ευρώ. Συνεπώς μόνο μεγάλα πορτοφόλια ασχολούνται με αυτό και απαιτούν το ανάλογο κέρδος. Η απόδοση σε αυτήν την τιμή είναι σχεδόν 20% δηλαδή ο κάτοχος γνωρίζει ότι η εταιρεία κινδυνεύει σοβαρά με χρεοκοπία που σημαίνει ότι οι μεν μετοχές θα μηδενίσουν, στα δε ομόλογα (επειδή είναι senior) θα πληρωθούν μέρος της αξίας μετά την εκποίηση της περιουσίας της εταιρείας.

      Φαίνεται απίθανο αλλά ο συνετός επενδυτής πρέπει να παίρνει τα μέτρα του ακόμα και για το χειρότερο. Η εταιρεία είναι με το ένα πόδι στον τάφο (σαν την ΦΟΛΙ, σαν την MLS) κι ελπίζει στο θαύμα. Συνεπώς η μετοχή της προσφέρεται μόνο για trade και όχι για διακράτηση.

      Αυτά που γράφονται για 4η γραμμή μετρό, Ελληνικό και άλλα έργα είναι μεγαλόστομες κουβέντες. Φυσικά και έχουν πρόσκαιρη αξία (είπαμε για το trade) αλλά είναι έργα με μεγάλες εκπτώσεις, "σκοτωμένα", ίσα για να μην κάθονται τα μηχανήματα και να δημιουργούνται ταμειακές ροές για να πληρώνονται οι τόκοι στις τράπεζες.

      Φοβάμαι ότι παρόμοια ιστορία είναι η PBF. Το επιτόκιο που δανείστηκε είναι επιτόκιο χρεοκοπίας. Εάν το πετρέλαιο μείνει περί τα $30-35 για 1,5-2 χρόνια τα χρηματοοικονομικά έξοδα θα της σκάβουν τα θεμέλια. Αυτός είναι ο λόγος που μηδένισα τη θέση μου. Η εταιρεία βέβαια μπορεί να ελπίζει πως η τιμή στο oil θα ανακάμψει νωρίτερα και περισσότερο (στα $38-40 το χειμώνα όπως πιθανολογεί ο κύριος Τάκης) οπότε θα μπορέσει να αποπληρώσει πρόωρα το υψηλότοκο χρέος εκδίδοντας νέο με καλύτερους όρους όπως έκαναν οι δικές μας ΟΤΕ, ΕΛΠΕ, ΤΙΤΑΝ με τα ομόλογα του 2013.

      Γνώμη μου φυσικά έτσι? Με σοβαρή πιθανότητα λάθους στην εκτίμηση μου

      Διαγραφή
    10. Η ΦΟΛΙ φάνταζε ως αφρός, Διαμάνταρος ... λίγοι πήραν χαμπάρι την ΑΠΑΤΗ.
      Η ΜΛΣ, αφού πλέον οι συσκευές πλοήγησης δεν πούλαγαν, πόνταρε στον MAIC, φόρτωσε άυλα και ήλπιζε ότι μπορεί να γυρίσει.

      Ο Ελλάκτωρ είναι άλλη περίπτωση ... είναι αποτέλεσμα, ενός χρεοκοπημένου κράτους, που απο εκεί που είχε 1000 κατασκευαστικές, απέμειναν 3, δίχως έργα να μπορεί να δώσει, αλλά και μεταξύ τους οι εταιρείες να χτυπάνε τα έργα με μηδενικά περιθώρια κέρδους. Αντί να μαζευτούν οι 3 και να συνεργαστούν ... αύξαναν τον δανεισμό τους. Μπορεί να έχει την τύχη της ΦΟΛΙ και της ΜΛΣ , αλλά δεν είναι ίδιες περιπτώσεις .... θα δούμε σε 2 χρόνια τι τελικά θα γίνει.

      Διαγραφή
    11. Κ. Τάκη συμφωνώ στο πρώτο σκέλος του σχολίου σας, δηλαδή η επιχειρηματική αστοχία-αποτυχία είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από την απάτη. Καλό είναι να μη γίνονται τέτοιοι παραλληλισμοί, εκτός αν υπάρχει και σχετική αιτιολόγηση.
      Διαφωνώ όμως στην αιτία της παρακμής. Δεν πιστεύω ότι φταίει το κράτος, ίσα ίσα που οι περισσότερες ήταν κρατικοδίαιτες και αυτό ίσως τις εμπόδισε να εκσυγχρονιστούν. Ούτε η μη συνεννόηση, εδώ καταδικάστηκαν για καρτέλ.
      Τους φταίει ότι μεγάλωσαν χωρίς να αναπτύξουν κατάλληλες δομές και νοοτροπία και η γύμνια τους φάνηκε όταν, έχοντας λήξει το κρατικό πάρτυ, χρειάστηκε να γίνουν ανταγωνιστικές σε διεθνές περιβάλλον. Άλλες εταιρίες απογειώθηκαν κάνοντας διεθνή καριέρα, ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ απλώθηκε από Αμερική έως Αυστραλία με δομή και νοοτροπία επαρχιακού μικροεργολάβου.
      Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν επιδέξιους κwλους, τώρα οι κwλοι φαίνεται πως έγιναν επιδέξιοι αλλά τα βρακιά είναι τρύπια. Πλέον στον ΕΛΛΑΚΤΩΡ συμβαίνουν κοσμογονικές αλλαγές, η επανάσταση του αυτονόητου που έλεγε και μια ψυχή, αλλά χωρίς σοβαρό αντικείμενο δε θα δείξουν αποτέλεσμα.
      Αν οι αλλαγές έχουν ουσία, αν αρκούν ή αν είναι πολύ αργά για να σωθεί η παρτίδα μένει να φανεί.

      Διαγραφή
    12. Συμπερασματικά θα έλεγα πως συμφωνούμε ότι ο Ελλάκτωρ είναι για trade στο κανάλι 0,80-1,20 αναλόγως των ειδήσεων που 99,99% θα έλθουν τους προσεχείς μήνες και όχι για επενδυτική θέση με στόχο το 2ευρο ή περισσότερο που ανέφεραν κάποιοι συνάδελφοι κερδοσκόποι παλαιότερα στο μπλογκ.

      Καλά για τον Αβακα δεν το συζητάμε...το σάπιο, του σάπιου, ω σάπιο. Για την ΙΝΚΑΤ έχετε άποψη κύριε Τάκη? Με κεντρίζει ότι ο Κούτρας είναι μεγαλοεργολάβος και η εταιρεία μικρή συνεπώς εύκολο να βελτιώσει τα αποτελέσματα της εάν κάποιος ιστορικός εργολάβος με ισχυρά κονέ θελήσει να βοηθήσει. Επιπλέον η εταιρεία έκανε μια σημαντική για τα κυβικά της ΑΜΚ 10,15 εκατ που καλύφθηκε πλήρως (έδωσε στους ενδιαφερόμενους εγγραφέντες ίσο αριθμό αδιάθετων μετοχών με την κανονική εγγραφή)

      Διαγραφή
    13. Η ΑΜΚ προ 2,5 ετών τον Νοέμβριο του 2017

      Διαγραφή
    14. Κύριε hippy ..για το ομόλογο της Ατικα το θεωρείται ευκαιρία ; Να θυμίσω ότι έχει collateral τα πλοία

      Διαγραφή
    15. Νομίζω ότι δεν είναι εύκολο για την κυβέρνηση να ενισχύσει απ΄ευθείας τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις αεροπορικές και θαλάσσιες συγκοινωνίες. Θεωρώ σαν πιθανότερο ενδεχόμενο να βοηθήσει και να επιδοτήσει το δανεισμό τους. Προσφέρει οξυγόνο βραχυπρόθεσμα χαλάει όμως τον ισολογισμό τους (εκτός κι αν τα δανεικά γίνουν κι αγύριστα).

      Διακρίνω δύο πλεονεκτήματα στην ΑΤΤΙΚΑ
      1) η "ταμειακή διευκόλυνση" του δημοσίου θα είναι μεσοπρόθεσμη, πιθανότατα μεγαλύτερη απ΄την διάρκεια του ομολογιακού
      2) η ανάγκη για ρευστότητα της ΠΕΙΡ ίσως και να επισπεύσει την πώληση της εταιρείας με θετικές συνέπειες για το ομόλογο (θα πρέπει να δώσουν το Ok και οι ομολογιούχοι + θα αγορασθεί από μεγαλύτερη-πιο φερέγγυα-εταιρεία)

      Από την άλλη όμως το ΑΤΤΙΚΑΟ1 απ΄το ξεκίνημα του είχε μέτρια συμπεριφορά στο ταμπλό παρά την σημαντική υπερκάλυψη. Κι όπως πάντα σ΄αυτές τις περιπτώσεις αναρωτιέμαι "Τι ξέρουν αυτοί που δεν ξέρω εγώ?"

      Συμπερασματικά θα σας έλεγα ότι ναι, αξίζει η επένδυση, αλλά για μικρό ποσοστό του χαρτοφυλακίου (5-8% max).

      Προσωπικά έχω θέση, εννοείται με ζημιά, οπότε μιλάω βιωματικά.

      Διαγραφή
    16. Φίλε hippy έχω την τύχη να είμαι πολύ φίλος και πολύ κοντά με έναν από τους καλύτερους και επιτυχημένους διαχειριστές ομολόγων οχι μονο στην Ελλάδα με τις ανάλογες σπουδές σε πανεπιστήμια του εξωτερικού και θητεία 15ετη μέχρι στιγμής σε Τράπεζες και Funds.Ασχολειται ελαχιστα με μετοχές και μόνο πολυ επιλεκτικά όταν τρέχει αίμα.Αυτο που φροντίζει να μου λέει τακτικά περα από το τι βλέπει μέσα από την εικόνα των ομολόγων διεθνώς είναι: Κόψε το τσιλιμπουρδισμα γιατί το αφροδισιο αν όχι το HIV το έχεις σιγουρο.Για μένα από τους φίλους που παρακολουθω είσθε η φωνη της λογικής.Εγω σ αυτή την φάση έχω επιλέξει να κάνω τον συνήγορο του εξαποδώ...Οι καιροί ου μενετοί(ελπίζω να το έχω γράψει σωστά...

      Διαγραφή
    17. Μέσα απο τις τράπεζες θα γίνει αυτό ... η κυβέρνηση δεν θα δώσει ούτε μία.
      Έχω εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, ξέρει τι πρέπει να κάνει ....

      Διαγραφή
    18. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  16. Κύριοι, πιστεύετε ότι θα πάει δηλαδή κάτω από 470 ή το κυριώτερο κάτω από 420; Τότε χαλάει όλο το μακροχρόνιο ανοδικό διάγραμμα που έχει ξεκινήσει από το 2016. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει κατά την άποψή μου να επανέλθει δριμύτερος ο Covid με νέο lockdown πολύ χειρότερα από αυτά που έχουμε δει...Ένα πισωγύρισμα μέχρι 580 για να κλείσει κι ένα μικρό κενό που το έχει αφήσει ημιτελές είναι θεμιτό...άντε μέχρι 550...πρέπει να κάνει μία νέα βάση το ΧΑ κάπου εδώ γύρω από όπου θα ξαναζεσταθεί για πάνω. Επίσης, καλό είναι που έχει πέσει αρκετός φόβος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ιδανικό θα ήταν να ανέβαινε εν μέσω φόβου, όπως Αμέρικα.
      Ίσως να περιμένουν τους έρμους τους σορταδόρους να τους ξεβρακώσουν.

      Διαγραφή
  17. Κύριοι στα λιμνάζοντα νερά κόλλησε και η space?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Που είδατε πως κόλλησε η space? Υπεραποδιδει της αντίδρασης του γενικου δείκτη από τα 3.02 χαμηλό καθώς με 4.75 υψηλό μηνα δεν το λες και κόλλημα.Οσο γενικά έτρεξαν οι ποιοτικές δυνάμεις τής μικρομεσαίας κεφ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν κάνει πράξεις θα ξερουμε αν κόλλησε ή όχι.
      Για την ωρα πιο πεθαμένη από μούμια μου φαίνεται.
      Με 100 και 300 κομμάτια τη μερα, δεν μπορούμε να βγαλουμε συμπέρασμα.

      Διαγραφή
  19. Είμαι περίεργος να δω πώς θα αντιδράσουν αύριο οι τράπεζες τώρα που η Morgan Stanley, η Στοά που λέει και ο μικρομέτοχος πολύ εύστοχα, τις υποβίβασε στην κατηγορία της μικρής κεφαλαιοποίησης.

    Θα προσπαθήσω να κάνω μία αντιθετική ανάγνωση των γεγονότων.

    1. Πιστεύετε ότι τα μέλη της "Στοάς" περίμεναν αυτή την ανακοίνωση για να ενημερωθούν και να πράξουν αναλόγως? Αυτοί θα είχαν πολύ καλύτερη πληροφόρηση εκ των προτέρων και πριν από λίγες μέρες δώσαν και την πληροφορία στο πόπολο μέσω της ανακοίνωσης της SoGen.

    2. Δεν τις έχει αφαιρέσει τελείως αλλά τις υποβίβασε στην μικρότερη κεφαλαιοποίηση. Δηλαδή, από τη μία τσέπη τα έβαλε στην παρακάτω τσέπη.

    3. Τι θα πράξει ο μέσος αδαής επενδυτής? Θα τρέξει αύριο πρωί πρωί να είναι ο πρώτος που θα προλάβει να τις δώσει για να βγει αλώβητος. Ποιος θα αγοράζει? Κάποιο μεγάλο σπίτι απέξω λέω εγώ.

    4. Και δίνω και μια πιθανότητα να τις συγκρατήσουν για τρεις μέρες ώστε να μπουν οι σόρτ τη Δευτέρα να κάνουν το ποντάρισμα για "σίγουρο" κέρδος.

    Θα δείξει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλημέρα.Θα ήθελα να ρωτήσω την άποψη όποιου θα ήθελε να επιχειρηματολογήσει, τι θα συμβεί στο χρηματιστήριο αν προκηρυχθούν πολύ σύντομα εκλογές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αποχαιρέτησε και η "άυλη" MLS με την ΜΑΙC (όποιος δοκίμασε το προιον αυτό και τα προιόντα της εταιρίας γνώριζε καλά το πόσο απογοητευτικά ήσαν!!). Αναστολή διαπραγμάτευσης για μετοχή και ομόλογα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα σας κ. Βασίλη,
      Δυστυχώς (για τους μικροεπενδυτές που την εμπιστεύτηκαν) φαίνεται ότι μας αποχαιρετά άλλη μια εταιρεία (κακό για την αγορά βραχυπρόθεσμα, πολύ καλό μεσομακροπρόθεσμα, να ξεχωρίζει σιγά σιγά η ήρα από το στάρι).
      Καιρός είναι στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να σταματήσουν να ασχολούνται με παρατάσεις και ξεχειλώματα προθεσμιών και να ασχοληθούν με τέτοιες περιπτώσεις. Πρέπει να ελεγχθούν σχολαστικά όλες οι εταιρείες (κυρίως αυτές που κρύβονται και δεν έχουν δημοσιεύσει ακόμη αποτελέσματα για το 2019, η MLS είναι μια από αυτές) και να σταματήσει η διαπραγμάτευση όσων κοροϊδεύουν (να τελειώνουμε με τα σαπάκια).
      Σε σχέση με την MLS είδα τις τιμές χθες στα ομόλογα και τρόμαξα (έδειχναν χρεωκοπία), οι αγοραστές ήταν στημένοι στα 2-3 cents.
      Προσωπικά είχα αγοράσει πριν λίγους μήνες (μετά την μεγάλη βουτιά) το ομόλογο ΜΛΣΟ2 (το είχα γράψει κι εδώ) και ευτυχώς πρόλαβα και αποχώρησα και με καλό κέρδος.
      Για τα προϊόντα της θα διαφωνήσω ως προς τον χαρακτηρισμό απογοητευτικά, έχω αγοράσει το MAIC για να παίζει η μικρή κορούλα μου και το κινητό που αντέχει τις πτώσεις και την σκόνη για τον πατέρα μου (το χρειάζεται στα χωράφια). Για αυτή την χρήση (απλή χρήση παιδιού, ηλικιωμένου) θεωρώ είναι έντιμα. Αλλά μέχρι εκεί.
      Καμιά σχέση με την ελληνική amazon ή apple, όπως αρέσκονταν (ευτοβασκαλιζόμενοι) να παρουσιάζονται.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Ξενοφών, οι ισολογισμοί της εταιρίας έδειχναν το πρόβλημα και όπως ανάφερα και πριν όταν έχεις google assistant, ποια MAIC.....Θα συμφωνήσω μαζί σας πως άργησαν πολύ τον έλεγχο και η ζημιά είχε γίνει ήδη σε χαρτοφυλάκια μικρών αλλά και μεγάλων (θεσμικοί ημεδαποί).....

      Διαγραφή
    3. Σε αυτό έχετε δίκιο, αν μιλάς καλά αγγλικά το maic είναι αστείο. Μόνο για πολύ απλή χρήση ελληνόφωνων (όπως τα παιδιά).
      Περιμένω να δω πόσο δάγκωσε την 3Κ (και θα είναι κρίμα, γιατί είναι από τις καλές εταιρείες).
      Είχα διαβάσει ότι από την 3Κ είχε αποχωρήσει ο Καματάκης, αλλά δεν είχα δει κάτι για πώληση της μετοχικής θέσης που διατηρούσε η 3Κ στην MLS.

      Διαγραφή
    4. Βγήκε και η επίσημη ανακοίνωση:

      Το Χρηματιστήριο Αθηνών, κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, προχώρησε στην προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των κινητών αξιών της εταιρίας «MLS ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε.» , μετοχών και ομολογιών (ΜΛΣ01, ΜΛΣ02, και ΜΛΣ03 που διαπραγματεύονται στην ΕΝ.Α.), σύμφωνα με την περίπτωση (δ) της παραγράφου 2 του άρθρου 23 του ν.3556/2007 (ΦΕΚ Α΄/91/30.4.2007), από σήμερα 13η Μαΐου 2020 και για μέγιστο χρονικό διάστημα δέκα (10) ημερών, καθώς υπάρχουν βάσιμοι λόγοι υποψίας ότι παραβιάστηκαν από την εν λόγω Εταιρεία οι διατάξεις του ν. 3556/2007.

      Ειδικότερα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, βάσει στοιχείων που περιήλθαν σε γνώση της στις 12.05.2020 που αφορούν στον υποχρεωτικό έλεγχο που διενεργήθηκε επί του κονδυλίου του ισολογισμού «Άυλα Περιουσιακά Στοιχεία» των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων της εταιρίας «MLS ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε.» για τη χρήση που έληξε στις 31.12.2018, κρίνει ότι δημιουργούνται βάσιμες αμφιβολίες ως προς την ορθή κατάρτιση των ως άνω οικονομικών καταστάσεων, σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς.

      Διαγραφή
    5. Στοιχεία ισολογισμού της χρήσης 2018!!! Στοιχείων σε γνώση της 12.5.2020!!! Ένα χρόνο μετά τη δημοσίευση του ισολογισμού...Τραγικές καθυστερήσεις.

      Διαγραφή
    6. Στο Q4 του 2019, οι ημεδαποί θεσμικοί μείωσαν τη θέση κατά 528.000 τεμάχια. Με στοιχεία 31/3/20 το 3k μετοχικό εσωτερικού βλέπω θέση 166.726 μετοχές στην MLS (248.070 είχε στις 31/12/19).

      Διαγραφή
    7. Οπότε μπορεί θεωρητικά να έχει προλάβει να μηδενίσει την θέση του.

      Διαγραφή
    8. Ήταν κακό το κλίμα το΄φαγε κι ο γάιδαρος. Σε τέτοιο περιβάλλον έχει διπλή αξία να ξέρεις τι αγοράζεις (πχ ΚΤΗΛΑ, ΑΣΚΟ κλπ) αντί για ζόμπι-δεν θέλω ν΄αναφέρω εταιρείες για να μην στεναχωρήσω συναδέλφους που τις κατέχουν απλά για να προβληματίσω θα αναφέρω απλά την ανακολουθία στα αποτελέσματα και στις προηγούμενες δηλώσεις τις διοίκησης, την "ευλυγισία" στην δημοσίευση των αποτελεσμάτων που ανέφερε ο κύριος Ξενοφών κλπ

      Όταν αυξάνει η σκόνη αργεί η ανάκαμψη...γαμώτο.

      Διαγραφή
    9. Γιατί φίλε HIPPY να μην αναφερθείτε σε εταιρίες όταν το κάνετε για να προφυλαξετε κάποιον από κάτι που ίσως δεν βλέπει? Όποιος δεν αντέχει την αλήθεια η την αλήθεια του άλλου κακως ασχολειται με το άθλημα. Όταν δηλαδή ο Κύριος Τάκης "κραζει"το κάθε ζόμπι και μπράβο του το κάνει προφανώς για να βοηθήσει όχι για να πικρανει. Για προχωρήστε σας παρακαλώ πρώτα στις δικές μου...Προσωπικα απ αυτές που έχω ζόμπι θεωρώ τον Αλουμινατο και υπό όρους .Ομως θέλω την γνώμη σας...

      Διαγραφή
    10. Φίλε Κάπταιν

      α) δεν αναφέρομαι σε εταιρείες που κινδυνεύουν να εκπαραθυρωθούν. Αλλά σε εταιρείες-περίπτερα των οποίων η τιμή ανέβηκε με την συγκριτική μέθοδο του μ/μ "δεν γίνεται ο Α να έχει χρηματιστηριακή αξία Χ κι ο Β με ισόποσα ή περισσότερα ίδια κεφάλαια να έχει Χ/2". Γίνεται και παραγίνεται αγαπητέ μικρομέτοχε διότι ο Α παράγει κέρδη και δίνει μέρισμα ενώ ο Β όχι για διάφορους λόγους όπως αδιαφορία διοίκησης προς τον μέτοχο, προβληματικός κλάδος (πχ κλωστές) κλπ

      β) στο παρελθόν πιθανολόγησα ότι 3/5 μετοχές τις μικρής κεφαλαιοποίησης ΔΕΝ θα επανέλθουν...καθένας από εμάς που έχει κάποια μετοχή που "σαπίζει" στον ύπνο στο ταμπλό αξίζει να αναρωτηθεί και να ψάξει εάν αξίζει να την περιμένει αντί να ρωτάει τη γνώμη του κυρίου Τάκη. Στα δύσκολα είμαστε όλοι μόνοι μας.

      Διαγραφή
    11. Λογικά οικονομική ύφεση => Αύξηση ανεργίας και μείωση όγκου οικοδομής => Μείωση τζίρου στις μετοχές του κλάδου. Όταν όμως η μετοχή είναι τζογόχαρτο όλα μπορούν να συμβούν έτσι δεν είναι? Μυλωνά δεν έχω ακουμπήσει από το 2000 και ούτε φυσικά θα έπαιρνα τώρα. Από τη στιγμή όμως που στο χαρτί έβρεξε χρήμα δεν γίνεται να περηφανεύομαι για την άποψη μου.

      Διαγραφή
    12. Φίλε hippy εγώ σίγουρα ο καθένας μόνος του στα δύσκολα δεν διαφωνω.Εκει που διαφώνησα είναι πως θα πρέπει να λέμε την αλήθεια μας αυτό που βλέπουμε με επιχειρηματολογία ακόμη και αν είναι λάθος. Τώρα Αλουμινατος τώρα μπήκα μικρή θέση ακριβώς για τον τζόγο επειδή βρίσκει τρόπο και το χαρτί το ανεβάζει. Στο1.20 αν το κάνει έχω γίνει ΛΟΥΗΣ..

      Διαγραφή
    13. Τώρα όσο για τον μμ καλύτερα διαβάζω Λούκι Λουκ Μικρο Ήρωα και Μπλεικ από τα τεύχη που έχω στην συλλογή μου.

      Διαγραφή
    14. Μετά το rebalance του MSCI (πάντα κερδοσκοπία υπάρχει στην πριν περίοδο, δηλαδή πωλήσεις πριν και οι οποίες ματσάρονται την ημερομηνία της αναδιάρθρωσης με αγορές των μετοχών, από τα passive funds που αποχωρούν - προσωπικά δεν περιμένω ποτέ την στιγμή στο κλείσιμο καθώς στατιστικά έχω δεί πως τα χαμηλά γράφονται μία συνεδρίαση πριν ή κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης την τελευταία ημέρα).

      Επίσης να υπενθυμίσω πως στις 22/6 έχουμε και στον FTSE 25, μείωση στάθμισης σε ΕΕΕ και ΟΤΕ (με τα σημερινά δεδομένα) και αύξηση στάθμισης στις υπόλοιπες λόγω εφαρμογής του κανόνα του 10% μέγιστο ποσοστό συμμετοχής στο δείκτη. Οπότε ένα κερδοσκοπικό trade απλώνεται μπροστά με ακριβής ημερομηνίες παρακαλώ!

      Διαγραφή
  22. φοβάμαι υπάρχει και άλλη μία ΜΛΣ... η οποία δείχνει υπερβολικά κέρδη, η μετοχή παραμένει πάντα σε υψηλή τιμή και μέτοχος είναι αμοιβαίος που έχει θέση στην ΜΛΣ....
    δεν θα την κατονομάσω διότι δεν έχω στοιχεία αλλά μοιάζει εμφανισιακά με την ΜΛΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τσιγκλισατε κ. Άλεξ.
      Σε ποια εταιρεία αναφέρεστε; Αν δεν θέλετε να πείτε, τουλάχιστον σε ποιον κλάδο δραστηριοποιείται;

      Διαγραφή
    2. Παλικάρια ας αφήσουμε τους γριφους και πάμε στο δια ταύτα πριν ειναι αργά για κάποιους...Οταν ο Κύριος HIPPY είχε πεί πως βλέπει μαγείρεμα στην LK (να ζήσουμε να την θυμόμαστε)....

      Διαγραφή
  23. Κε Τάκη, κε Leky το αρνητικο σενάριο διάσπασης των 0,58 και 0,55 της alpha αφορούσε ενδοσυνεδριακά ή στο κλείσιμο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συναλλακτικός κανόνας-αρχή του αλιγάτορα

      Ο αλιγάτορας έχει ιδιαίτερη τεχνική στο φαγητό του. Δαγκώνει σε κάποιο σημείο το θύμα του κι όσο αυτό αγωνίζεται να ξεφύγει τόσο αυτός το σφίγγει δυνατότερα.

      Φαντασθείτε ότι κάποιος αλιγάτορας σας έχει πιάσει από το πόδι. Σφίγγει το πόδι σας στο στόμα του ενώ εσείς προσπαθείτε να ξεφύγετε. Εάν όπως αγωνίζεστε να ελευθερώσετε το πόδι σας φέρετε το χέρι σας κοντά του αστραπιαία το αρπάζει κι αυτό κι έχει πια στο στόμα του και το χέρι και το πόδι. Και όσο πιο πολύ παλεύετε να ξεφύγετε τόσο πιο καλά σας πιάνει.

      Ανατριχιαστική περιγραφή δανεισμένη απ΄το βιβλίο "Κόντρα στο Ρεύμα-τα μυστικά της αντιθετικής επένδυσης" των Galea-Patalon. Κάπως έτσι μας δαγκώνει-ματώνει το συναίσθημα που μας κυριεύει εάν μπούμε νωρίς σε μια μετοχή. Προφανώς και δεν γνωρίζω τι θα κάνει η ΑΛΦΑ μέχρι την λήξη της συνεδρίασης (πιθανότερο να κλείσει λίγο πιο πάνω ή να το κάνει αύριο). Για κάποιον όμως που αισθάνεται πως βρίσκεται σε κινούμενη άμμο νομίζω πως είναι προτιμότερο οι πιθανές αγορές-μουαγέν (που αντιπαθώ) να γίνουν στο τέλος του μήνα κατά την ολοκλήρωση της κίνησης των funds λόγω εξόδου της μετοχής από MSCI.  

      Διαγραφή
    2. Ο Αλιγατορας ξέρετε Κύριε Hippy δεν τρώει κάθε μέρα όχι γιατί κάνει δίαιτα αλλά γιατί χρειάζεται να χωνέψει πρώτα...

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ κε Hippy για την συμβουλή-παραίνεση. Με ψυχολογήσατε καλύτερα κ από μένα
      Έχω μικρή θέση αλλά η παρούσα πτώση με έβαλε σε πειρασμό. Ας σπεύσω βραδέως
      Ευχαριστώ κ τον κο Leky για την άμεση απάντηση

      Διαγραφή
  24. βρώμικα παιχνίδια εσωτερικής πληροφόρησης,να λοιπόν η απάντηση σε κάποιον που ρωτούσε γιατί πούλησε ο insider στην ευρώβ με χασούρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω σας,,,,

      santana10 Μαΐου 2020 - 11:29 μ.μ.
      https://www.eurobankholdings.gr/el/enimerosi-ependuton/enimerosi-metoxon-eurobank-holdings/gnostopoiisi-sunalagon-pdf?pg=2

      Πουλησε 3.110.000 τεμ. με μέση τιμή 0,355
      Το ερώτημα είναι πόσο πιστεύει στην Εταιρεια και πόσο χαμηλότερα σκοπεύει(αν) να ξαναπάρει
      διότι δεν έχει αναρτηθεί μέχρι στιγμής νέα γνωστοποίηση συναλλαγών.

      Διαγραφή
  25. Κύριε hippy η διαχρονική σας επιλογή ,αδμηε,έβγαλε μάτια με τ αποτελέσματα,το μέρισμα κλπ,έχω μερικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξαιρετικό μέρισμα ο ΑΔΜΗΕ.

      Διαγραφή
    2. Υπερσιβηρικός σιδηρόδρομος...διόδια ηλεκτρικού ρεύματος

      Διαγραφή
    3. Χαιρετώ Κε Hippy,,είχαμε γνωριστεί σε εκείνο το "party" προ δεκαετίας στο Χαλάνδρι και με κάνατε delivery στα νότια,,
      Οσον αφορά τα διόδια προβληματίζομαι για το πλήθος των "αυτοκινήτων" ...όρα Mwh κατανάλωσης

      Διαγραφή
    4. Κε Hippy,συμπληρώνω, μαζί με τον "ΘΕΜΙΣ"

      Διαγραφή
    5. Φίλε hippy με βλέπω μακροπρόθεσμο στον ΑΔΜΗΕ με τα αποτελέσματα που έβγαλε...

      Διαγραφή
    6. Φίλε original σας θυμάμαι σαν nickname, νομίζω ότι γράφατε μερικές φορές και στους "γλάρους"? Η εταιρεία έχει ξεκινήσει ένα ζόρικο επενδυτικό πρόγραμμα, εν μέρει επιδοτούμενο, το 2025 τα μεγέθη της θα είναι τουλάχιστον 50% μεγαλύτερα (και το μέρισμα θα δίνεται κανονικά). Σε πόσες εταιρείες του ΧΑΑ μπορούμε να περιμένουμε τέτοια εξέλιξη? Μετρημένες στα δάκτυλα των χεριών (δυο ΟΛΠ και ΤΕΝΕΡΓ).

      Captain οι περισσότερες μετοχές είναι στα χαρτοφυλάκια των παιδιών που σημαίνει ΔΕΝ πωλούνται. Άλλοι μπαμπάδες αφήνουν στους απογόνους ακίνητα, εγώ μετοχές στο προσωπικό τους χαρτοφυλάκιο χε χε.

      Διαγραφή
    7. ΦΙΛΕ HIPPY στις μεγάλες θέσεις όπως ΑΔΜΗΕ δεν πιστεύετε ότι ένα μέρος θα πρέπει να παίζεται όταν η αγορά έχει μεγάλες διακυμάνσεις ειδικά σε μετοχές όπως ΑΔΜΗΕ ΤΕΝΕΡΓ? Δεν το έχω πράξει σε κανένα από τα δύο το έκανα στον ΟΛΠ όταν ταβανιασε. στο 24 πούλησα όλη την θέση αλλά βλακωδώς δεν μπήκα καθόλου στα χαμηλά όχι βέβαια πως τωρα είναι ακριβός κάθε άλλο.

      Διαγραφή
    8. Φίλοι ΗΙPPY και Ευρωβλαχε θυμίσατε μου σας παρακαλώ σχετικά με BT ποιά από τις δύο κατεχετε Λονδίνο η Νέα Υόρκη και ποια είναι τα επίπεδα εισόδου κατα την κρίση σας αν και απ ότι διαβαζω η συγγεκριμενη έχει τα θέματα τής με τον ανταγωισμο...Εχετε κάποια πρόταση σε κοινης ωφέλειας και τηλεπικοινωνιες εξω?

      Διαγραφή
    9. Κύριε Captain, από Αγγλία έχω την BT και την RMG με προοπτική μακροχρόνιας διακράτησης.

      Την BT που ρωτάτε συγκεκριμένα την έχω αγορασμένη στα 111 GBp (=£1,11). Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μετοχή είναι ότι διακόπτει το μέρισμα για 2 χρόνια και αντιμετωπίζει αυξημένο ανταγωνισμό λόγω μιας συνέργειας που αναφέρθηκε τις τελευταίες μέρες. Επίσης, αυτές οι εταιρείες αντιμετωπίζουν και υψηλά κόστη capex και συνταξιοδοτικών εισφορών.
      Ωστόσο, σε αυτή την τιμή τα καλύπτει και με το παραπάνω κατά τη γνώμη μου.
      Φανταστείτε ότι προ κορονοιου που την παρακολουθούσα θεωρούσα καλή τιμή εισόδου τα 180 GBp.

      Τεχνικά στα 102 ακουμπάει στο προηγούμενο χαμηλό. Αν φύγει πιο κάτω θεωρώ το εύρος 80-90 καλή ευκαιρία. Επίσης, την τελευταία χρονιά είχε και αρκετές αγορές από insiders, μέσα σε αυτούς και ο CEO ο οποίος αγόρασε κοντά 1 εκατ. τεμάχια στα 206 GBp.

      Διαγραφή
    10. Κύριε Ευρωβλαχε Ευχαριστώ πολύ την έχω υπό στενή παρακολούθηση.

      Διαγραφή
    11. Επαναφορά BNP στα 25.35 για τεταρτη φορά μεσα σε 45 μέρες .Κάποια στιγμή δεν μπορει θα μου την φορέσουν την καπελαδουρα γιατι ολο και περισσότερα παίρνω.

      Διαγραφή
  26. Θέλω να σας θυμίσω κάτι μπορείτε να το επιβεβαιώσετε εύκολα,αυτό το χρυσό παιδί υπήρξε στο διοικητικό συμβούλιο του Μυτιληναίου,γύρω στα 10 ευρώ πουλούσε κάθε μέρα μετοχές,καραβιες όταν μιλάμε για ένα άτομο,μετά ήρθε ο χρηματιστηριακός κατήφορος για την μετοχή,τι λέτε είχε εσωτερική πληροφόρηση η όχι ο χρυσουλης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΕΛΟΣ 19 ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ ΑΦΟΥ ΠΟΥΛΗΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΙΡΦΑΧ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΟΥ.
      ΠΑΝΤΩΣ ΕΔΩ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΙΜΗ 6,60 Ο ΜΥΤΙΛ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ.
      ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΟΒΑΝΚ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ.

      Διαγραφή
    2. Κυρία Κατερίνα ο Βαγγελας για αγορά είναι και στα 6.60 και στα 5.60 και στα 4.60 γιατί όπως λέει ο φίλος hippy είναι από τις μετοχές του "πίστευε και μη ερευνα "και θα πληρώσει. Τώρα για τις Πριμαντονες του ΧΑΑ για μένα μπορούν να τις κάνουν γιό γιό κατά όπως επιθυμούν τα παλικάρια όμως επειδή εγώ ζαλιζομαι θα μπω εφ όσον γράψουν τιμες 20 με 30% κάτω από εδω αλλιώς καλοτάξιδες σε όσουν έχουν..

      Διαγραφή
  27. Εξαιρετικά αποτελέσματα η ΚΡΙ και πολύ καλό μέρισμα. Επίσης, εξαιρετικά μικρές οι επιπτώσεις του ιού.
    Ελπίζω και τα αποτελέσματα της ΕΒΡΟΦ να είναι ομοίως καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ειδε κανείς τα αποτελέσματα των ΕΛΠΕ?
    Ζημιές 340 εκ

    Απομείωση απο αποθεματα -540 εκ , συμφωνα με την εταιρία.

    Αρα χωρις την απομείωση θα έβγαζε κέρδος 200 εκ?

    Κάτι δε μου κολλάει στα νουμερα αυτά.

    Μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. στην περιπτωση των ελπε τα αποθεματα χωριζονται σε στρατηγικα αποθεματα κ λοιπα αποθεματα.τα στρατηγικα αποθεματα ειναι αυτα που με βαση τη νομοθεσια πρεπει να εχει η εταιρεια.στην ουσια τα αποθεματα αυτα δεν εχουν σκοπο την αμεση εμπορια, αλλα θα χρησιμοποιηθουν σε περιπτωση εκτακτης αναγκης για τη χωρα.
      τα λοιπα αποθεματα ειναι κανονικα για αμεση εμπορια.
      απο τα 540 εκ ευρω, τα 288 ειναι διαφορα αποτιμησης των στρατηγικων αποθεματων.η διαφορα αυτη σε βαθος χρονο δεν παραγει αποτελεσμα γιατι τα αποθεματα αυτα μενουν σταθερα κ τα κερδη διαδεχονται τις ζημιες επ αοριστον.
      οι αναλυτες δεν μετρουν την διαφορα αποτιμησης στρατηγικων αποθεματων , ειτε φερνουν κερδη ειτε φερνουν ζημιες.
      η αποτιμηση των λοιπων αποθεματων συμπεριλαμβανεται κανονικα στο κοστος πωληθεντων, μιας κ αφορουν κανονικες εμπορικες συναλλαγες.
      γι αυτο κ τα ελπε εγραψαν ζημιες αλλα οχι τοσες οσες γραφουν πολλα αρθρα.οι πραγματικες ζημιες ειναι 60 εκ ευρω περιπου.

      εγω παντως θα εδινα πιο μεγαλη προσοχη στην κακη εικονα της ρευστοτητας που παρουσιασε η εταιρεια.

      Διαγραφή
  29. ΚΥΡΙΕ ΤΑΚΗ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΕΥΡΟΒΑΝΚ ΑΛΦΑ ΚΑΙ ΕΤΕ, ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟΠ LOSS,??????
    ΠΑΝΤΩΣ Ο ΧΡΙΣΙΚΟΣ ΤΗΣ ΕΥRΟΒΑΝΚ grivalia ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΚΑΣ. ΑΡΓΙΣΑΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΟΥΛΗΣΕ
    3.150.000 EUROBANK TEΛΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ , ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΕ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΝΕΝΑ SITE.MHN ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΠΟΥΛΗΣΕ
    ΜΕ ΧΑΣΟΥΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σας, Εγω το διάβασα στις









      onlineakg 08/05/2020 19:06
      1 ψήφος
      Μιας και το συζητουσαμε, ειδα ανακοινωσεις EΥΡΩΒ και αντιπροεδρος του ΔΣ της εχει ξεφορτωσει 2.000.000 τεμαχια, πουλωντας και στο 0.33.
      Το λεω για να μην καει κοσμος που βλεπει οτι επεσε 65% απο το μεγιστο του 2020 και ενδεχομενως αγοραζει με την ιδια λογικη που αγοραζει προιοντα οταν εχουν εκπτωση.
      Ειμαι παντα της λογικης οτι οι μεσα ξερουν κατι παραπανω σε σχεση με εμας τους μαριδαιους, για αυτο απο εμενα ΠΡΟΣΟΧΗ.

      Διαγραφή
    2. Tι κάνουμε? αν και ο Κ Τάκης είναι ειδικός και η γνώμη του έχει τουλάχιστον για εμένα μεγάλη βαρύτητα , θα πω και εγώ την άποψη μου - δυστυχώς φορτώθηκα ευρωβ με μέσο όρο 0,60 και αλφα 0.57 μετά το σημερινό μουαγιέν (λανθασμένη απόφαση) θα τις διακρατήσω τουλάχιστον για 6 μήνες έως και 1 χρόνο ,αν οι εκροές συνεχιστούν την παρασκευή ίσως πάνε και άλλο κάτω.Το μόνο θετικό είναι ότι κανείς στα φόρα δεν βλέπει άνοδο

      Διαγραφή
    3. Κυρία Κατερίνα.
      Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι όταν η Νέα Υόρκη πέφτει, τότε η Σοφοκλέους, γίνεται ΣοφοΚΛΕΟΥΣΑ.

      Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνετε ... ξέρω τι δεν πρεπει επι του παρόντος να κάνετε. ΟΧΙ ΑΓΟΡΕΣ.
      Ας ελπίσουμε η Νέα Υόρκη να γυρίσει αύριο.

      Τώρα ή Άλφσ ή θα κάνει διπλό πάτο ή θα μας ξεπατώσει.
      Προς το παρόν δεν ξέρω ....

      Διαγραφή
    4. Κύριε Τάκη όλοι γνωρίζουμε ότι τα μισά "ίδια κεφάλαια" των συστημικών είναι αναβαλλόμενος φόρος (στην ΑΛΦΑ κάπως λιγότερα περίπου 40%). Χρήματα δηλαδή που θα μπαίνουν στο ταμείο στα 25 προσεχή χρόνια τμηματικά εάν κι εφόσον η τράπεζα βγάζει κέρδη* ώστε να οφείλει και να συμψηφίσει φόρο. Το Tier I δίχως αυτά είναι περί το 7-8 δηλαδή ανεκτό από την ΕΚΤ ιδιαίτερα με τις τρέχουσες συνθήκες αλλά όχι καλό.

      Νομίζω αρχίζει και γίνεται αρκετά πιθανό το σενάριο της ΑΜΚ για όλες. Στις τρέχουσες ή λίγο καλύτερες τιμές (πχ για την ΑΛΦΑ 0,70 - για την ΕΥΡΩΒ 0,40) απαιτείται ωκεανός μετοχών για να μαζευτεί το χρήμα. Συνεπώς (εάν απαιτηθούν αυξήσεις) πιθανότατα θα έχουν προηγηθεί reverse split με τα γνωστά συνεπακόλουθα που είδαμε στις άλλες δυο (ξαναλέω ΕΑΝ απαιτηθούν ΑΜΚ).

      Προσωπικά θα έπαιρνα το λογικό κατά την γνώμη μου μικρό rebound και θα έφευγα από δαύτες (χειρότερες από κορονοϊό)

      * Θεωρώ περίπου σίγουρο ότι θα έχουν κερδοφόρα την φετινή χρήση (μαϊμού εννοείται) όπως και την επόμενη κλπ καθώς εάν βγάλουν ζημιές θα απαιτηθεί άμεσα τουλάχιστον ισόποση ΑΜΚ και (εμμέσως) κρατικοποίηση. Συνεπώς σενάρια θα υπάρξουν. Ζεστά λεφτά δύσκολο, ξυπνήσαν και τα ξενάκια.

      Διαγραφή
  30. KYRIE SANTANA
    POYLHSE KAI ALLA 2 MIO EUROBANK STIS 8/5/2020 ????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Περιττό να σας πω ότι δεν θα ξανασχοληθώ με τράπεζες! Τα έδωσα και ησύχασα! Ας πάει στα 10 ευρώ, ας πάει και στο 0, εγώ αυτή την ψυχική φθορά δεν θέλω να την περάσω. Έπαιξα κι έχασα! Πταισματοδικείο μεν, αλλά τα βάζω με τον εαυτό μου. Δεν μπορεί να βγάζω με τόσο κόπο και υπομονή από ποιοτικές μετοχές και να τα χάνω στο πι και φι από τα στημένα παιχνίδια που κάνουν τα καλόπαιδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Ευρωβλάχε αν ξαναμπείτε AΛΦΑ θα με κάνετε να πουλήσω εγω 😂😂

      Πάντως, εγω δε βρίσκω κανένα λόγο για να πέσουν. Μπορεί να είναι κάτι που εγώ δε βλέπω .... ο μόνος λόγος που βλέπω είναι η Αμέρικσ και ο ερχομός των σορταδόρων.
      Αν θέλουν σορτ, ας σορτάρουν απο εδώ. 🙉🙉

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη πέρα από τις τράπεζες που ακολουθώ και εκεί την άποψη σας αλλά επέλεξα εθνική αντί για άλφα.. η Φριγο επιστρέφει πάλι στο χαμηλό που έφτασε μέσα στο Μάρτη.. θα αυξάνατε τη θέση σας για την αντίδραση που μπορεί να βγάλει η μετοχή ή δεν έχει τη δυναμικότητα να φτάσει πάλι τα 0.20;

      Διαγραφή
    3. Κύριε Τάκη, στην ΑΛΦΑ εξελίχθηκα σε μεγάλο αντιδείκτη. Δεν ασχολούμαι άλλο με δαύτην. Μόνο ποιότητα τώρα!

      Διαγραφή
    4. .....στα τραπεζ-ώνια το παιχνίδι είναι χοντρό
      Θέλει λεφτά και "κάκκαλα"

      Διαγραφή
    5. Κύριε Παναγιώτη δεν αυξάνω θέση σε καμιά παλιά θέση μέχρι να κατακάτσει ο κουρνιαχτός.
      Νέες θέσεις .... νέες επιλογες.

      Σας πειραζω κύριε Ευρωβλάχο ...

      Διαγραφή
    6. Εννοείται κύριε Τάκη, καλοδεχούμενα τα πειράγματα, προς Θεού...Είναι χαρά μου που με φιλοξενείτε εδώ!

      Διαγραφή
    7. Κύριε Τάκη η σημερινή συμπεριφορά της ALPHA συγκριτικά με τις υπόλοιπες συστημικες, ίσως μας δείχνει ότι σιγά σιγά σχηματίζει διπλό πατο;;;
      Επίσης θα ήθελα να σας ρωτήσω..ενας από τους λόγους που πιστεύετε θα ανέβουν και θα στηριχθούν οι τράπεζες είναι και η διάθεση του Ευρωπαϊκού καθώς και του εγχώριου συστήματος να μην προβούμε σε ανακεφαλαιοποιησεις;;
      Ευαγγελια

      Διαγραφή
  32. καλημερα!

    πολυ ασχημη η εικονα απο τα αποτελεσματα 1 τριμηνου των ελπε.
    βεβαια οχι τοσο ασχημη οσο γραφουν τα πιο πολλα αρθρα.

    η εταιρεια στο πρωτο τριμηνο ειχε απομειωση αξιας αποθεματων 288 εκ ευρω.η αυξομειωση της αξιας των αποθεματων δεν πρεπει να υπολογιζεται στην κερδοφορια της εταιρειας, με μακροχρονια κριτηρια.
    ο λογος ειναι οτι σε βαθος χρονου δεν παραγει αποτελεσμα, μιας κ τα κερδη διαδεχονται οι ζημιες επ αοριστον.

    απο κει κ περα οι πραγματικες ζημιες ειναι κοντα στα 80 εκ ευρω.
    ολοι οι δεικτες ρευστοτητας εχουν χειροτερεψει αισθητα.
    το κυκλοφοουν ενεργητικο ειναι 2.391 δις ευρω.
    οι βραχυπροθεσμες υποχρεωσεις 2,724 δις ευρω.

    ακομα κ αν δεν μετρησουμε τη διαφορα αποτιμησης αποθεματων , η ρευστοτητα της εταιρειας παρουσιαζει μεγαλη μειωση.κ μαλλον ειναι το πιο αρνητικο σημειο σε ολη την κατασταση αποτελεσματων 1 τριμηνου 2020 της εταιρειας.

    στα υπολοιπα , η εικονα που παρουσιαζουν τα πιο πολλα αρθρα μαλλον ειναι ακριβοδικαιη.

    εχει δει καποιος τα αποτελεσματα των ελπε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω έθεσα ένα ερώτημα για τα ΕΛΠΕ, λίγο πιο πάνω.
      Αν ξέρετε να το απαντήσετε?

      Διαγραφή
  33. Είναι εντυπωσιακό πάντως πώς με το DAX στο -2,8% το ΧΑΑ κρατάει στο -0,30%.
    Αναπάντεχο (που θα έλεγε μια ψυχή) και ανεξήγητο για εμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει συρρικνωθεί πολύ ο τζίρος κύριε Barren. Με εξαίρεση τις τράπεζες, δεν κουνιέται φύλλο. Καλό σημάδι είναι αυτό.

      Διαγραφή
    2. Τι να πω, το θυμάστε ξανά να είναι όλη η Ευρώπη στο -3%, οι ΗΠΑ χθες -1,75% και τα futures στο -1% και το δικό μας να κρατάει στο -0,5%?
      Εγώ όχι, αλλά είμαι και νέωψ.

      Διαγραφή
    3. Και με την ΕΕΕ στο -4% να προσθέσω και τις τράπεζες στο (-).
      Δεν ξανάγινε, κάτι ύποπτο παίζει.

      Διαγραφή
    4. Κύριε Barren το ξαναειχαμε και όχι πολύ πίσω μη σας κουράζω βάλτε τα διαγραματα και θα το δείτε...

      Διαγραφή
    5. Κύριε Barren μην ασχολείστε με τους δείκτες.
      Κάντε μου μια χάρη .... δείτε το διάγραμμα της CNTY, εταιρεία 25ετίας, που έχει πιεστεί και έχει πολλούς λόγους να πιεστεί και άλλο.
      Τη διαδρομή προς τα χαμηλά την κάνει για 3η φορά .... ο CEO αγόρασε στις 20 Μαρτίου 250.000 στο 1,35.

      Αν την βρούμε σε καλό σημείο πάτου, μπορούμε να πάμε απο 5 εως και 8 φορές πάνω.
      Υπάρχουν πιθανότητες να τη δούμε κάτω απο 2;

      Διαγραφή
    6. Τι θέλω και τις πιάνω στο στόμα μου;
      +10,32%

      Διαγραφή
  34. Κύριε Τάκη, πόσο δίκαιο είχατε για τα άυλα...πόσο τα φούσκωσαν στην ΜΛΣ, παραπάνω από τα ίδια κεφάλαια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστώ κύριε Lecky που θυμηθήκατε τη θέση μου στην ΜΛΣ
      Όπου βλέπετε άυλα και Good Wills να τα βγάζετε έξω. Είναι αέρας κοπανιστός.

      Η επόμενη μεγάλη φούσκα είναι το επίγειο στοιχηματζίδικο.
      Σώζεται, προς το παρόν, λόγω μονοπωλίου και αποκλειστικότητας διενέργειας κάποιων παιχνιδιών.
      Τον κράζω εδώ και μια 10ετια ... απο τότε που του άδειασαν το Ταμείο.

      Μακρυά και αγαπημένοι ...

      Διαγραφή
  35. Κύριε Barren, η άποψή μου είναι ότι θα πρέπει επιτέλους το ΧΑ να αρχίσει να δείχνει την τόσο καλή δουλειά που έγινε στη χώρα μας για τον covid, που κακά τα ψέματα κανείς δεν το περίμενε...αν το καλοκαίρι δεν έχουμε αύξηση κρουσμάτων στη χώρα μας τότε πιστεύω θα εκπλήξει...απλά δεν ξεχνιέται εύκολα η τελευταία δεκαετία που τα διέλυσε όλα και πάντα υπάρχει φόβος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ. leky μακάρι να μοιραζόμουν την αισιοδοξία σας (την είχα προ Covid), αλλά φοβάμαι ότι έγινε τεράστια και ανεπανόρθωτη ζημιά, κυρίως σε θέματα νοοτροπίας.
      Αφού δεν καταφέραμε να διορθώσουμε τίποτα μετά από 10 χρόνια μνημόνια (για όλους φταίνε οι άλλοι), τώρα ήρθε και αυτό και, έχω την αίσθηση πως, στα μάτια του Έλληνα δικαιώνεται απόλυτα ο Γιωργάκης και το "λεφτά υπάρχουν" και πως το κράτος μπορεί και οφείλει να μας πληρώνει για να μένουμε σπίτι..
      Μακάρι να βγω λάθος αλλά έτσι τα βλέπω.

      Διαγραφή
    2. Που τον θυμηθήκατε τον πιστολά; 😂😂😂

      Λεφτά υπάρχουν. ΝΑΙ, αλλά μόνο αν τα αξίζεις.

      Διαγραφή
    3. Χαιρετω παιδες.. νομιζω οτι υπαρχει μια μεγαλη ευκαιρια λογο covid ν αλλαξει η χωρα οικονομικο μοντελο οχι πλεον μονο τουρισμο που κ αυτος πλεον τα τελευταια χρονια περιοριζεται μονο στο αν ψηθηκε καλα ο γαυρος ή η σαλατα εχει βαλσαμικο.. τι να λεμε τωρα μονο η κουζινα μας εμεινε ολα τα φιλετα τα εχουν οι ξενοι.. κ οτι εχει μεινει κ αυτο επιδοτουμενο ειναι... απο ακινητα κινητα μεχρι κ οι εποχιακοι υπαλληλοι κ αυτους τους ταιζουμε το μισο χρονο... τωρα ειναι η μεγαλη ευκαιρια παντως...

      Διαγραφή
  36. Εγω, μετά το τρίμηνο του ΟΤΕ, το πρωί , διπλασίασα τη θέση μου, στα 11.80
    Πλέον ειναι η μεγαλύτερη θέση μου, μαζι με τον ΜΥΤΙΛ.
    Κατέβασα τα μετρητά στο 40%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Και η νοοτροπία σιγά σιγά αλλάζει κύριε Barren, αργά αλλά με σταθερά βήματα...είναι όμως πάαααρα πολλά τα κακώς κείμενα που ουσιαστικά θα πρέπει να γίνει αναποδογύρισμα της χώρας...αναφέρω μερικά αισιόδοξα μηνύματα: 1)ποιος περίμενε ότι η απαγόρευση του τσιγάρου θα εφαρμοστεί μέσα σε έναν χειμώνα 2)στις απεργίες των τεμπελόσκυλων συνδικαλιστών πια μετέχουν ελάχιστοι 3) επιτάχυνση της ψηφιακής εποχής 4) σοβαρότητα σε αυτή την κρίση...τι να πούμε για τα χάλια Αμερικάνων και Άγγλων με αυτούς που έχουν ψηφίσει που τη μια λένε το ένα και την άλλη το άλλο, ζαλισμένοι από τις σφαλιάρες που τρώνε καθημερινά από τον covid ή τον Ιταλό που κάθε μέρα παρακαλάει...ανέφερα μερικά. Το τελευταίο που θα αλλάξει όμως στη χώρα μας είναι η παιδεία που τρώει τα νιάτα των εφήβων...ίσως όμως κι εδώ να γίνει θαύμα τα επόμενα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Πάνω που πήγε η χώρα να πάρει μπροστά στάθηκε άτυχη με αυτή την επιδημία, αλλά όπως έχω πει και σε παλαιότερα σχόλια, έχει περάσει τόσα πολλά τα τελευταία χρόνια που έχει αντισώματα για όλες τις καταστάσεις...μην ξεχνάμε ποτέ πού πήγαμε να μπλέξουμε με τους κατσαπλιάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και όμως οι κατσαπλιάδες είναι αξιωματική αντιπολίτευση και τους στηρίζει ένα 20%.

      Διαγραφή
    2. Και κυρίως οι νέοι. Ολοι οι γνωστοί μου μεταξύ 20-30 χρονων , πιστεύουν τη Συριζαϊκή ρητορική. Που σημαίνει σε λίγα χρόνια , θα έρθουν πάλι στα πράγματα με άλλο όνομα, αλλά ίδια νοοτροπία.

      Διαγραφή
    3. Τούς στηρίζει το κηφηναριο που θέλουν μια ζωη να τούς θρέφει το κράτος πατερούλης και που η συντριπτική πλειοψηφία τούς αν έβγαιναν στην ελεύθερη αγορά εργασίας θα τους είχαν στην καρπαζια και στο περιθώριο. Εξαιρεσεις υπαρχουν αλλά σταγόνα στον ωκεανό της αναξιοκρατιας και του βολέματος..

      Διαγραφή
    4. Αν δεν αλλάξει ριζικά το παραγωγικό μοντέλο και το σύστημα συνταξιοδότησης (σε ανταποδοτικό) και όλοι να κρίνονται - εδώ θα είμαστε και θα μυρικαζόμαστε.

      Υπάρχει και η αίσθηση οτι επειδή έγινε η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, η (αυτονόητη) αυτόματη εγγραφή νεογέννητου στα μητρώα, οτι φτάσαμε και στο 21 αιώνα.

      Ενώ οι κουτόφραγκοι και καμηλιέρηδες, συνεργασίες μεταξύ Qatar & Cambridge, στην Σιγκαπούρη για τα πρώτα 3 χρόνια σύστασης νέας εταιρείας δεν υπάρχει φορολογία κοκ στην Νορβηγία αν η εταιρεία έχει εξαγωγικό χαρακτήρα τα έξοδα έρευνας κοκ καλύπτονται απο το κράτος.... η λίστα είναι απέραντη.

      Πρέπει τις πετυχημένες πρακτικές να τις προσαρμόσουμε και να τις εφαρμόσουμε κατά γράμμα.

      Διαγραφή
    5. Ναι Κύριε Χρήστο πιστεύουν γιατί μεγάλωσαν στα πούπουλα χωρίς ζόρια η συντριπτική πλειοψηφία στις εποχές των παχιών αγελάδων και τώρα που ήρθε ο λογαριασμός τους κακοφαίνεται...

      Διαγραφή
    6. Αγαπητοί φίλοι του μπλοκ λύστε μου μια απορία...Πώς γίνεται το πολιτικό μας σύστημα να σκέφτεται το πολιτικό κόστος για προφανείς ορθολογικές αποφάσεις? (βλέπε κιφηναριό δημοσίου). Πώς γίνεται το 3%+3% (original Ζαιοι & κοκκινοσκουφιτσες) γιατί τόσοι είναι να καθορίζει τι είναι ορθό?
      Κύριοι είναι θέμα νοοτροπίας!ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΆΦΩ ΑΠΟΛΥΤΑ τα λεγόμενα του κυρίου Τάκη, είμαστε λαός κουτοπόνηρος και παρτακιας, δεν θέλουμε να δουλέψουμε και να ανταμειφθούμε ανάλογα με την αξία μας.
      Όποιο πολιτικό σύστημα αποφασίσει ότι είναι θέμα ΠΑΙΔΕΙΑΣ και επενδύσει σ αυτό τότε ίσως αλλάξει κάτι. Μέχρι τότε θα βολευόμαστε να κυριαρχεί η αμορφωσιά και η ηλιθιότητα που επιλέγει τους αντίστοιχους πολιτικούς...κοκ
      Κατα βάσει οι ικανοί και οι άξιοι απεχθάνονται να ασχοληθούν με τα κοινά.
      Όπως λέει και ο καπετάνιος πάντα υπάρχουν εξεγέρσεις αλλά δεν είναι τόσες όσες να κάνουν την διαφορά.

      Διαγραφή
    7. Εξαιρέσεις... άτιμο autocorrect

      Διαγραφή
    8. Ευχαριστώ τον mikrometoxo για την αναφορά στο σχόλιό μου (για το 1 λεπτό ανώνυμης δημοσιότητας) αλλά κυρίως τον οικοδεσπότη κύριο Τάκη για την φιλοξενία του.

      Διαγραφή
  39. Πλάκα πλάκα θα γυρίσει και συν το μαγαζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Μεγαλη ανοδο οι τραπεζες στο Αμερικα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο πάνω απο 0,75 θα έχει άνοδο για την ΑΛΦΑ ... μέχρι τότε παίζουμε σε range.

      Διαγραφή
    2. Εγω ειμαι ηδη αγορασμενος. ετε ενδοσυνεδριακα την προηγουμενη φορα 0.80-0.82. Περιμενω χαμηλοτερες τιμες σε αλφα, ευρωβ να ξαναμπω. Grek 2.87%.

      Διαγραφή
    3. Κυριε Τακη αν βοηθαει:
      Αλφα 26 απο 69 σε εκ.μετ.
      Ευρωβ 55 απο 130
      Ετε 18 απο 27 απο 13/5.

      Διαγραφή
  41. Αφού αναφερθήκατε στους νέους
    α) Διαγράψατε με μια μονοκοντυλιά τους 700000 νέους και νέες που μετώκησαν τα τελευταία χρόνια σπανταχού της γης και αγωνίζονται ,διακρίνονται αλλά και υποφέρουν από συμπεριφορές διακρίσεων που σε ορισμένες περιοχές άνετα θα χαρακτηρίζονταν ως ρατσιστικές.Επίσης μην θεωρείτε ότι δεν τους λείπει το γαλάζιο του ουρανού της πατρίδας τους.
    β)Τσουβαλιάσατε όλους τους εναπομείναντες νέους ως τεμπέληδες,καλοπερασάκηδες,άχρηστους κοινωνικά.Δεν κάνουν όλοι delivery ουσιών αγαπητοί φίλοι.Πάρα πολλοί νέοι εργάζονται τα 12ωρα τους στον ιδιωτικό τομέα ή τρέχουν σε 2 δουλειές και συνεχίζουν να ονειρεύονται.
    Στο τέλος δεν φταίνε οι νέοι μας αν η γενιά μου και η γενιά σας με τις επιλογές τους φυτίλιασαν κάθε παραγωγική διαδικασία στην χώρα κρατώντας το δικαίωμα της αφ΄υψηλού κριτικής.
    Τα παραπάνω γράφτηκαν με τις εικόνες στο μυαλό μου παιδιών εξαιρετικών μελών αυτού του ιστότοπου που τα καμαρώνουν αλλά και αγωνιούν για αυτά.Επιπλέον επιτρέψατεμου να έχω διαφορετική αντίληψη για τις πολιτικές επιλογές όλων αυτών που δεν περιμένουν το δεκάρικο του πατέρα ή της γιαγιάς για να πάνε στην καφετέρια.
    Καλή μέρα να έχετε φίλτατοι,με υγεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Κύριε Νίκο προσυπογραφω τα ανωτέρω και σίγουρα δεν αφορούν όλους τους νέους όμως άλλο μόρφωση και προσόντα και άλλο παιδεία και κουλτούρα.Εχω γιό έχω ανηψια και παιδιά φίλων μου που αγαπω και συζητώ πολύ μαζί τούς. Δυστυχώς μπορεί να έχεις όσα πτυχία θες και ίσα προσόντα μόνο που στη ζωή αυτό από μόνο του δεν αρκεί. Το να μάθεις πως να σκέφτεσαι έχει χαοτική διαφορά με το να σε έχουν μάθει τι να σκέφτεσαι. Το πρώτο σε κάνει ελευθερο άνθρωπο το δεύτερο δουλο και εξαρτώμενο. Το τις πταει γι αυτό είναι μια μεγάλη μου κουβέντα αλλά είμαι σχεδόν βέβαιος ότι είναι κοινό μυστικό!

      Διαγραφή
    2. Και πιστεύω πως καλώς θίγουμε αυτά τα θέματα παρ' ολο που είμαστε σ ένα ΜΠΛΟΓΚ που αφορά τις αγορές.

      Διαγραφή
    3. ΟΚ.
      Εγω θα πω ότι, στην Ελλάδα, δεν υπάρχει παιδεία ... οπότε απαλλάσσονται τα παιδιά και οι γονείς.

      Τα θέλαμε και τα πάθαμε ... είναι ότι πιο ήπιο μπορώ να γράψω κύριε Νίκο.

      Διαγραφή
    4. Κύριε Τάκη εδώ θα διαφωνησω μαζί σας.Εκπαιδευτικο σύστημα δεν υπάρχει ούτε θεσμοί που να το στηρίξουν. Σαφώς και η ευθύνη στο θέμα της Παιδείας είναι πρωταρχική οικογενειακη ευθύνη και μετά των διδασκωντων αυτήν.Κανεις δεν απαλλάσσεται γιατι η ευθύνη είναι πρωτίστως ατομική απέναντι στα παιδιά μας .

      Διαγραφή
  42. Συμφωνώ μαζί σας κύριε Νίκο. Σίγουρα υπάρχουν κάποιοι νέοι που κρύβονται πίσω από αναρχικές οργανώσεις και Σύριζα- ΚΚΕ. Υπάρχει και αυτή η σάπια κάστα συνδικαλιστών σαραντάρηδων που τελειώνει σιγά σιγά. Υπάρχουν όμως πολλοί νέοι που προβληματίζονται και σκέφτονται διαφορετικά και αρνούνται να ακολουθήσουν τους προηγούμενους. Οι νέοι σήμερα είναι απογοητευμένοι και δεν υπάρχει η κατάλληλη παιδεία να τους ανυψώσει...Οι πολιτικοί σαράντα χρόνια οδήγησαν έναν λαό να σκέφτεται το εύκολο χρήμα, το βόλεμα και το δημόσιο. Πρέπει πάλι από κάποιους πολιτικούς να ξεκινήσει η αντίθετη πορεία που θα συμπαρασύρει και τους υγιώς σκεπτόμενους πολίτες, οι οποίοι θα γίνονται όλο και περισσότεροι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Καλημέρα σε όλη την παρέα , κύριε Τάκη είχατε πει παλιότερα ότι από κατασκευαστικές μόνο Εκτερ θα αγοράζατε μετά την διόρθωση της και με δεδομένο ότι οι κατασκευαστικές θα ευνοηθούν από το κλίμα θα την κοιτάγατε για αγορές σε αυτά τα επίπεδα, ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως να περιμένατε να βγάλει αποτελέσματα 2019, να μελετήσουμε τας γραφάς , πρώτα?

      Διαγραφή
  44. Γιατρέ μου εσύ που ξέρεις τα πολλά και ο νους σου κατεβάζει,πως βλέπεις την ALPHA????
    KILL BILL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Bill.
      Αν δεν κρατήσει το 0.48 θα φύγει στο 0.3.
      Αν φύγει πάνω απο 0.75 θα αγοράζει όλη η Ελλάδα.

      Απο Δευτέρα μπαίνουν και οι σορταδόροι. Εγώ πιστεύω, ότι θα τους γδύσουν με τρόπο.
      Θα δούμε .... τον πάνω στόχο τον ξέρω .... δεν θέλω να τον γράψω. Αν έχω δίκιο, θα τα πούμε στην πορεια.
      Αν κάνω λάθος δεν θα καταστραφώ. Όχι όλα τα λεφτά στις τράπεζες.
      Παίζουμε, όσα αντέχουμε.να χάσουμε.

      Διαγραφή
  45. Καλημέρα σε όλους! Κύριε Τάκη, έχει πέσει η καραμέλα τόσα χρόνια ότι χωρίς τράπεζες δεν ανεβαίνει ο ΓΔ. Μπορεί να γυροφέρνει γύρω από 600 έως 900 περίπου μονάδες, αλλά πολλές μετοχές έχουν πολλαπλασιάσει αυτά τα χρόνια...βέβαια όταν έχουμε ξαφνική πτώση, όπως τώρα με τον Covid τις παίρνει η μπάλα όλες...όμως μετά ξεχωρίζουν οι καλές και ανεβαίνουν πάλι...εσείς είπατε ότι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια είστε αισιόδοξος για τις τράπεζες. Δεν ξέρω, αλλά μου φαίνεται κάπως πολύπλοκος ο ισολογισμός τους και μπερδεμένος...ίσως με τα νέα χαμηλά τους να μας δείχνουν ότι από το 2021 θα έρθει κάποια λύση, αλλά μπορεί αυτή να αργήσει και άλλο. Μπορείτε κύριε Τάκη να πείτε μερικούς λόγους, που βλέπετε ότι κάτι αλλάζει γι' αυτές στο μέλλον; Δεν μ' ενδιαφέρει καθόλου αν π.χ. η Άλφα πάει πρώτα 0,30 και μετά ξεκινήσει η ανοδική πορεία...κοιτάζω τι θα γίνει τα επόμενα χρόνια. Επίσης, οι Έλληνες χαρακτηρίζονται από τραπεζολαγνεία,αλλά νομίζω ότι έχει αλλάξει πια ο ρόλος των τραπεζών και όσο τα επιτόκια είναι μηδενικά τόσο η ρευστότητα θα επενδύεται αλλού και όχι πια σε αποταμίευση όπως παλιότερα...δεν πρέπει να κοιτάζουμε και τα ομόλογά τους, τα οποία είναι κοντά στο 60 έως 70; αυτά δεν θα μας δείξουν ότι κάτι καλύτερο έρχεται, αν ανεβούν οι αποδόσεις τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Με p/e 9 το χα με 13 οι αναδυομενες.
    Με τα CLO συνδεδεμενο το QE τις ΕΚΤ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν αιτιολογούσατε τις προτάσεις ή παραπέμπατε στις πηγές σας θα μας βοηθούσατε πολύ.

      Διαγραφή
    2. Απο το κεφαλαιο σημερα... Collateralized loan obligations Aν θα επεκταθει το QE στα junk και αυξηθει στα 1.13 τρις εξαρταται απο τα clo.
      Και γενικα γινεται λογος για υπερσυγκεντρωση τραπεζων σε υπερεθνικο η εθνικο επιπεδο αφου ξεκαθαρισει το τοπιο απο τα σαπακια.

      Διαγραφή
    3. Τι είναι οι Υποχρεώσεις Δανείων με εξασφάλιση (CLO);

      Οι εξασφαλισμένες υποχρεώσεις δανείου (CLO) είναι τίτλοι που υποστηρίζονται από ένα σύνολο δανείων. Με άλλα λόγια, οι CLO είναι επανασυσκευασμένα δάνεια που πωλούνται σε επενδυτές. Είναι παρόμοια με μια εγγύηση ενυπόθηκων δανείων (CMO), εκτός του ότι τα υποκείμενα μέσα είναι δάνεια αντί υποθηκών (κάτι μου θυμίζει εμένα αυτό)

      Τι μπορώ να πω σε έναν τόσο αισιόδοξο συνάδελφο? Εύχομαι να "διαβάζει" σωστότερα τα δεδομένα από εμένα και να έχει καλή τύχη. Να συμπληρώσω απλά ότι ΔΕΝ είμαι αρνητικός για trade στις τράπεζες. Είμαι αρνητικός για επένδυση στις τράπεζες όπως πχ έκανε ο Μπάφετ το  2008 ρίχνοντας σωσίβιο στην Goldman Sachs (με 20% έκπτωση στην ήδη χαμηλή αποτίμηση στο ταμπλό) στην μετά ΛΗΜΑΝ εποχή.

      "Όταν ο Μπάφετ γύρισε την πλάτη στην Goldman Sachs - Σάββατο, 16 Μαΐου 2020 09
      REUTERS/Rick Wilking.

      «Όταν ο Μπάφετ γύρισε την πλάτη στην Goldman Sachs

      H Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ ρευστοποίησε τις περισσότερες μετοχές της Goldman Sachs, που είχε στην κατοχή της το πρώτο τρίμηνο του έτους, καθώς η πανδημία προκαλούσε αναταράξεις στις αγορές. Παράλληλα περιόρισε κατά 3% το μερίδιό της στην JPMorgan Chase.

      H έκθεση της Berkshire Hathaway στην Goldman Sachs έκανε βουτιά 84% στα 1,92 εκατ. μετοχές, με την αξία τους να υπολογίζεται στα 330 εκατ. δολάρια. Παράλληλα η εταιρεία αποφάσισε πλήρη έξοδο από το στοίχημά της στην Travelers Cos και την Philips 66.

      Στον αντίποδα περιόρισε μόλις κατά 0,7% την έκθεση στην Amazon.

      Όταν ο Μπάφετ αλλάζει διάθεση για την Goldman είναι ώρα να ανησυχεί κανείς» σχολιάζει το Bloomberg. Aν και οι κινήσεις του δεν αποτελούν στοίχημα κατά της ανάκαμψης των ΗΠΑ, σίγουρα αποκαλύπτουν ότι είναι καλό να αναζητεί κανείς θωράκιση έναντι του ρίσκου"

      Διαγραφή
    4. Η εκτ θα το κανει κυριε Ηιππυ οχι εγω-) Γραφω απο κινητο.

      Διαγραφή
    5. Το είχα (έχω) καταλάβει κύριε chris

      Διαγραφή
    6. Λάθος επιλογές του Μπάφετ το 2008.
      Δεν εκμεταλλεύτηκε σωστά τις αγορές, τότε .....

      Διαγραφή
  47. Μια καλή ευκαιρία που εντόπισα και προσφέρεται για μακροχρόνια επένδυση είναι η Τσιμεντοποιία Βασιλικού (ΤΣΙΒ), στην Κύπρο.

    Καλή εταιρεία, κερδοφόρος, με μικρό δανεισμό και δίνει μέρισμα (κοντά στο 4% για φέτος). Λόγω σχετικά χαμηλής εμπορευσιμότητας μπορείς να πάρεις λίγα κομμάτια και να τα ξεχάσεις ή να προσθέτεις κάθε τόσο.

    Την είχα τσεκάρει και προ μηνών καθώς την είχαν αναφέρει ορισμένοι φίλοι εδώ στο blog αλλά τότε την απέρριψα καθώς πολύ χοντρικά ήταν στα 180 εκ κεφαλαιοποίηση με 15 εκ ετήσια κέρδη. Τώρα είναι στα 135 εκ κεφαλαιοποίηση με 20 εκ καθαρά κέρδη.

    Ο πρόεδρος και CEO έκανε μια αγορά 25.000 τεμάχια στα 1,86€, ήτοι 46.500€, στις 15-4-2020.

    Δεν γνωρίζω πώς μπορεί να επηρεαστεί από την τρέχουσα συγκυρία. Ψάχνοντας στην ετήσια έκθεση της εταιρείας, αναφέρεται ότι θα υπάρξει μία σημαντική κάμψη στον κατασκευαστικό κλάδο για το υπόλοιπο του έτους λόγω των περιοριστικών μέτρων. Από εκεί και πέρα δεν ξέρω τι σκοπό έχει η Κυπριακή Δημοκρατία σε σχέση με δημόσιες επενδύσεις και πόσο τσιμέντο θα ρίξει. Ο κλάδος βέβαια είναι κυκλικός, οπότε κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος για τη σταθερότητα των αποτελεσμάτων.

    Από μία άποψη, μου αρέσει αυτό το στυλ της χαμηλής εμπορευσιμότητας στην Κύπρο. Είναι πιο κοντά στην επένδυση παρά στο τζόγο. Μελετάς τα στοιχεία, κάνεις την επένδυσή σου, είσαι χαρούμενος με αυτή και αφήνεις το χρόνο να κάνει τη δουλειά του. Δεν έχει έντονες διακυμάνσεις ψυχολογίας και δεν σε βάζει στο τρυπάκι να τις κοιτάς κάθε μέρα. Να μην το ματιάσω και οι υπόλοιπες που έχω από Κύπρο δεν με έχουν αγχώσει αυτό το διάστημα που ήρθε ο κόσμος τούμπα.

    Αν κάποιος φίλος έχει ιδία άποψη για την εταιρεία είναι ευπρόσδεκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα κ. Ευρωβλαχε,
      Είναι η μόνη εταιρεία που έχω στην Κύπρο και πρόσφατα διπλασίασα την θέση μου στο 1,9€ (η αρχική μου θέση ήταν στο 2,2€). Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου αξίζει τουλάχιστον τα διπλά.
      Πραγματικά δεν με αγχωνει καθόλου.
      Μπαούλο και μερίσματα.

      Διαγραφή
  48. Παντως κυριε Τακη απ' οτι διαβαζα σημερα καποια συνοπτικα δημοσιευματα γραφανε οτι η μεγαλη πτωση δεν εχει γινει και οτι θα γινει. Μηπως τη χασανε και μας λενε βλακειες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια φορά αρκουδιάρης, πάντα αρκουδιάρης.

      Τι να πρωτοθυμηθούμε;
      Ρουμπινοκεφτέ,Nomura, Societe Generale, την άλλη (πως την έλεγαν;) την αναλύτρια τη Μέλανι (??) που έλεγε μόνο η Goldman Sacks είναι σωστά αποτιμημένη, αλλά όλα τα άλλα θα μηδενίσουν ... γκουρούδες της ολέθρου, γκουρούδες της καταστροφής!!

      Προσφάτως στο κλαμπ μπήκε και ο κυρ Στούπας. Τώρα μας γράφει όοοοολα τα επιχειρήματα της καταστροφής που του έγραφαν, οι αναγνώστες του, το 2008 ... τότε έλεγε είναι πολύ το χρήμα και οι αγορές θα πάνε πάνω. Τώρα την έχει δει αλλιώς.

      Τελικα ο καθένας στις χρηματαγορές προβλέπει το τι θα γίνει, αναλόγως πως αισθάνεται.

      Διαγραφή
    2. Δείτε εδώ τι έγραφε ο άλλος

      https://www.bankingnews.gr/bank-insider/item/5386-societe-generale-%E2%80%9C%CE%B2%CE%BF%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CF%85-sp-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-450-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CE%AE-%CF%80%CF%84%CF%8E%CF%83%CE%B7-57%E2%80%9D

      Διαγραφή
    3. Οι αγορές όμως, δυστυχώς για τους πολλούς, θα κάνουν ό,τι θέλουν οι λίγοι. Όταν πειστούν ΟΛΟΙ, τότε θα κινηθούν ανάποδα.

      Όσο το δολάριο αναγνωρίζεται ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα και το θέλουν όλοι, δε φοβαμαι τίποτα

      Διαγραφή
    4. Τουλαχιστον για 50 χρονια θα αναγνωριζεται ακομη.

      Διαγραφή
    5. Ο παππούς τι έχει αποτυπώσει πολύ καλά: Forecasts may tell you a great deal about the forecaster; they tell you nothing about the future.

      Διαγραφή
    6. Αρα όλοι οι καταστροφολόγοι κάνουν καλό στην αγορά, γιατι η αγορά πάντα θα κινείται ανάποδα από αυτό που θα πιστεύει πως θα κάνει η πλειοψηφία.

      Διαγραφή
    7. Κύριε XRISTOSX αυτοί οι "κανόνες "μου φαίνονται πολλοι επιφανειακοι και καθόλου πειστικοί για να συμπεράνω αν η αγορές θα πάνε πάνω η κάτω καθ ότι σήμερα γράφουν έτσι και αύριο γιουβέτσι και μάλιστα με την ανάλογη επιχειρηματολογια .Οτι γράφουν αποσκοπεί σε δική τους ωφέλεια και τακτικές καθ ότι στοχεύουν να διαμορφώσουν τάση κατά το δοκούν. Ειλικρινά μου κάνει εντύπωση πως έμπειροι παίχτες εδώ και όπου αλλού ασχολουνται μαζι τους...Γραφουν γιατι ξέρουν πως αυτά θα ξεχαστούν από την πλειοψηφία οπότε δεν τους αφορά. Είναι πολιτικοι των Αγορων και αυτο σε μένα είναι ξεκάθαρο.

      Διαγραφή
    8. Στη διάρκεια της ζωής μου ήξερα πως υπήρχαν δύο σταθερές στον πλανήτη. Η Pax Americana και η Παγκοσμιοποίηση. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον περίεργο τρόπο που καταλαβαίνει το "Πρώτα η Αμερική" βάλθηκε με το καλημέρα να τους καταρρίψει. Την μεν Pax Americana αναθέτοντας τον πόλεμο στη Συρία στους Τούρκους, μειώνοντας την οικονομική συμμετοχή της χώρας του στο ΝΑΤΟ, ομοίως στον ΠΟΥ κλπ. Την δε Παγκοσμιοποίηση βάζοντας όρους και φόρους στην εισαγωγή Κινεζικών και Ευρωπαϊκών προϊόντων. Εάν επανεκλεγεί τον Νοέμβριο (το πιθανότερο) και συνεχίσει την ίδια ανατρεπτική πολιτική δεν ξέρω που θα φτάσει ο κόσμος και για πόσο χρόνο το δολάριο θα συνεχίσει αναγνωρίζεται ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα.

      Διαγραφή
    9. Πολλά λέει ο Τραμπ αλλά τίποτα στο τέλος δεν κάνει.
      Λέτε να βάλουν τα IOU του Γιανη στο παιχνίδι;

      Διαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂