Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Κυριακή 17 Μαΐου 2020

Ελληνική Χρηματαγορά Νο2

Μπορείτε να βρίσκετε παλαιότερα threads αυτής της κατηγορίας .... αριστερά στις ετικέτες με την ένδειξη  Ελληνικό Χρηματιστήριο


200 σχόλια:

  1. Μέσα απο τις Ελληνικές τράπεζες θα χρηματοδοτηθούν οι Ελληνικές επιχειρήσεις και θα στηριχθούν λόγω Covid. Η Ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί και δεν πρέπει να παρέμβει στη χρηματοδότηση, μόνο να φτιάξει το θεσμικό πλαίσιο και να επιτηρεί.
    Έχω εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, ξέρει τι πρέπει να κάνει ... δεν είναι σαν τους προηγούμενους μαθητευόμενους μάγους καπιταλοκομμουνιστές της κακιάς ώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η άποψη μου είναι ότι θα γίνει περίπου έτσι κύριε Τάκη...η κυβέρνηση πιθανολογώ πως θα εγγυηθεί την επιστροφή σοβαρού τμήματος του δανείου (ίσως και 50%) προκειμένου οι αναιμικές μας τράπεζες να δώσουν και την ανάλογη διάρκεια χάριτος των τοκοχρεολυσίων προς τις επιχειρήσεις. Ίσως με έκδοση ομολόγων υπέρ των τραπεζών.

      Ως προς τα ομόλογα πιστεύω ότι το γερμανικό δικαστήριο θα χάσει "διακριτικά" στην διαμάχη του με την ΕΚΤ και θα αποσυρθεί ήσυχα. Το ευρωπαϊκό QE είναι νομίζω περίπου μονόδρομος και η κυρία Λαγκαρντ λογικά θα το συνεχίσει και το 2021 (άλλωστε κρατικά και εταιρικά γερμανικά ομόλογα αποκτήθηκαν κυρίως). Σε τέτοιο κλίμα (εάν έχω δίκιο) πιθανολογώ πως η απόδοση του 10ετούς θα επιστρέψει σύντομα κάτω από το 2% με απώτατο στόχο το 1-1,20% στο τέλος της χρονιάς.

      Μια τέτοια εξέλιξη θα διευκολύνει την χώρα και τον κύριο Σταϊκούρα να βγεί τουλάχιστον 2-3 φορές στις αγορές και να μαζέψει χαλαρά και χαμηλότοκα τα χρήματα που χρειάζεται για την ενίσχυση εταιρειών κι επαγγελματιών που χτυπήθηκαν από την πανδημία (περί τα 8 δις). Προφανώς θα ευνοηθούν διπλά και οι τράπεζες (προμήθειες + άνοδος των ΟΕΔ που διακρατούν στα χαρτοφυλάκιο τους).

      Βασική προϋπόθεση-ξαναγράφω-είναι η ΕΚΤ να υλοποιήσει όσα υποσχέθηκε.

      Διαγραφή
    2. Ας ελπίσουμε κύριε hippy να εχουμε δίκιο και να επιβεβαιώθουμε.

      Διαγραφή
    3. Ως προς τις συστημικές κύριε Τάκη πιθανόν να έχουμε μπροστά μας μια καλούτσικη ξεπέτα. Αρχικά βγαίνουν απ΄τον μεγάλο MSCI στο τέλος του μήνα και πιθανολογούμε κάποια πίεση των τιμών τους.

      Τρεις περίπου βδομάδες μετά στην τακτική αναθεώρηση του 25αρη στις 22/6 μειώνεται η στάθμιση της Coca Cola από 24,77% στο 10% και του ΟΤΕ από 13,43% στο 10%. Αυτό εμμέσως θα αυξήσει την στάθμιση της Alpha από 7,72% στο 10%, της Εθνικής από 4,79% στο 6,31%, της Eurobank από 6,14% στο 8,09% αλλά και όλων των υπολοίπων μετοχών του 25αρη (πχ ο ΟΠΑΠ που αγαπάτε-χι χι-από 8,51% θα αυξηθεί σε 10%, η Jumbo από 6,25% στο 8,23% κλπ). Συνεπώς θα προξενήσουν αγορές από τα χαρτοφυλάκια των αμοιβαίων και funds που «ακολουθούν» τους δείκτες και πιθανότατη άνοδο των τιμών τους.

      Είπαμε δεν εκτιμάμε τον τραπεζικό κλάδο...όλοι όμως αγαπάμε τις ξεπέτες. Σφίγγουμε λοιπόν λίγο ρευστό και καιροφυλακτούμε. Εννοείται πως δεν είναι απαραίτητο να περιμένουμε την τελευταία μέρα. Ας είμαστε λίγο large. Καμιά φορά η απληστία κοστίζει. Πολύ περισσότερο που δεν είμαστε μόνο οι εμείς οι ξύπνιοι κι υπόλοιποι κουτοί. Το ξέρουν κι άλλοι.

      Διαγραφή
  2. Παιδιά καλημέρα. Πως τις βλέπετε αυτή τη βδομάδα τις τράπεζες; Έβλεπα στην περασμένη έξοδο τους από τον ΜSCI ότι κάναν ένα U από την ανακοίνωση μέχρι την έξοδο τους, οπότε και πήραν την κατηφόρα πάλι. Πόσο σημαντικά επίσης μπορεί να επιδράσει η άρση της απαγόρευσης του short selling; Έχω ανοίξει μία θέση στα ,36 στην ΕΥΡΩΒ και θεωρώ μπορεί να παίξει σε ένα range μέχρι τα ,47. Τώρα μη ρωτήσετε γιατί δεν την έκλεισα, ιστορία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Better safe than sorry!", που λένε και στο χωριό μου.

      Διαγραφή
    2. Αν και είμαι ο τελευταίος που δικαιούται να μιλάει για τις τράπεζες, θα πω την άποψή μου. Στις τράπεζες, λοιπόν, θα γίνει γερό παιχνίδι. Όποιος μπορεί να time-άρει την αγορά θα βγάλει καλά φράγκα, οι υπόλοιποι θα πάνε γερό κουβά. Και ο λόγος είναι ότι σου ξυπνάνε αισθήματα τζόγου και στο πρώτο χάσιμο πολλαπλασιάζεις τη θέση για να ρεφάρεις. Καμία σχέση με επενδυτικούς κανόνες κτλ, πάνε όλα περίπατο.

      Όσον αφορά τους σορταδόρους πιστεύω θα πέσει "γλυκό" ξεβράκωμα. Δευτέρα Τρίτη ενδεχομένως να έχει άνοδο. Στη συνέχεια θα μπουν όλοι short με την προσδοκία ότι θα ακολουθήσουν οι πωλήσεις από τα passive funds, ενώ θα βλέπουν ότι υπάρχει περιθώριο για πτώση. Οι market makers θα τους δώσουν λίγο από την πτώση που περιμένουν για να δουν ότι δουλεύει το σύστημα και στη συνέχεια όπως θα είναι όλοι μοχλευμένοι και μαρτζιναριστοί θα γίνει ένα γερό short covering.

      Εκεί θα γίνει τρελή αιμοδοσία, καθώς όταν σπάνε τα margin πωλούνται καλές θέσεις για να καλυφθεί η χασούρα.

      Σαν πρακτικό κανόνα γενικότερα, θα έλεγα διαβάστε τους τίτλους από τα 2 site (ξέρετε ποια) και παίξτε το αντίθετο.

      Διαγραφή
    3. Κύριε Ευρωβλαχε μου με όλο τον σεβασμό πιστεύετε πως κάποιος από εμάς έχει την δυνατότητα να προβλέψει τις κινήσεις στην σκακερια των παλικαριών που κινούν τα πιόνια ?Τα προφανή είναι αυτά που δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά και όταν τα βλέπεις είναι μαλλον αργά. Για όσους από εμάς έχουμε κατάφερει μέχρι στιγμής να επιβιώσουμε σε βάθος χρόνου σ αυτό το Άθλημα και μαλιστα το ταμείο να γράφει συν είναι Άθλος.

      Διαγραφή
    4. Κάτι αντίστοιχο πιστεύω σαν τον ευρωβλαχο, βέβαια κανείς δεν ξέρει πως θα παίξουν τη σκακιέρα οι μεγάλοι. Πάντως κι εγώ νομίζω ότι θα σορταρουν την αγόρα η οποία θα φύγει επάνω και θα φάνε στο κεφάλι τις μοχλευσεις.

      Διαγραφή
  3. Πριν είναι μήνα έγραψα εδώ για τον msci και την έξοδο των τραπεζών και του τιτάνα...Μάλιστα από 1 μαϊου μετά την μέτρηση της τιμής των μετοχών από 17 έως 30 Απρίλη ,ήταν βέβαιη η έξοδος τους...Και να μην μπορείς να σορταρεις γιατί οι καρεκλοκενταυροι ήθελαν να σώσουν!!! τους χαροκαμμενους μαριδαιους που έχουν μηδενίσει τόσες φορές στο ΧΑΑ και έχουν την ανοσία της αγγελης όχι μόνο σε κορωνοιους αλλά και σε εισβολή εξωγήινων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://www.newmoney.gr/roh/agores/cha-to-short-selling-epistrefi-alla-tha-feri-agorastes/amp/

      Διαγραφή
    2. Καλό παιδί (τσεκαρισμενο αυτο)ο κύριος Παφιλας αλλα μέχρι εκεί...

      Διαγραφή
  4. Εγώ έχω πάψει να ασχολούμαι με την Αγορά.Όπως έχω δηλώσει είμαι 100% έξω.Η κόντρα του ανώτατου δικαστηρίου της Γερμανίας με την ΕΚΤ για την αγορά ομολόγων απο την δευτερογενή, και το τελεσίγραφο που έχουν δώσει μεχρι 5 Αυγούστου, με προβληματίζει!!!!!Αν ο ισολογισμός της Bundesbank αρχίζει να κοκκινίζει απο τις αγορές ιταλικών (κυρίως)ομολόγων, που είναι ενα βήμα πρίν την αξιολόγηση junk, (η ανταλλαγή γίνεται στην ΕΚΤ) Και εάν οι Γερμανοί διαπιστώσουν οτι το Κόστος της Ευρωζώνης είναι μεγαλύτερο απο το όφελος, φοβάμαι μην κάνουν καμια ανοησία !!!!!!.!!!.!!! Ξεκαθαρίζω οτι γράφω είναι προσωπικές απόψεις και ίσως υπερβολικός φόβος.Θα περιμένω σε αναμονή μέχρι το φθινόπωρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Άρη νομίζω πως σ αυτή την φάση οι Γερμανοί δεν θα κάνουν κάποια ανοησία άλλωστε δεν μας έχουν συνηθίσει. Όμως για μένα οι Αγορά διεθνως εκτός από ορισμένες μετοχές (ελάχιστες στο σύνολο της)μου μοιάζει με παλιά σαμπρελα που μόλις χάνει αέρα σταματάει στο βενζιναδικο και την συμπληρωνουν για να κάνει λίγα χιλιόμετρα ακόμη (βλ εκλογές Τραμπακουλα κλπ).Οτι μπορεί να δοκιμάσει μέχρι τότε τα υψηλα της (προσωπικά το θεωρώ μικρη πιθανότητα)οκ αλλά για τις Ευρωπαϊκές ουτε λόγος να γινεται. Προσωπικα δεν με αφορά τι γράφει ο κύριος Στουπας η ΝOMOURA η ο Ρουμπινατος. Οτι το ψάρι βρωμάει και το συντηρουν με αμμωνία δεν νομίζω πως χωράει συζήτηση.Συντομα θα φτάσω την ποσοστοση μου σε 80% ρευστότητα και θα παρακολουθω την κίνηση της σαμπρελας...Και όλα αυτά πάντα προσωπικα...Ειναι αλλο να ρωτάμε τον Κυριο Τάκη η όποιον φίλο εκτιμούμε την γνώμη του για τον ΑΔΜΗΕ η την Pbf και άλλο τι θα κάνουν οι Αγορές. Κανείς γιατρός έχει όλες τις ειδικότητες..

      Διαγραφή
    2. Λεφτά υπάρχουν

      https://www.reporter.gr/Apopseis/Apo-thesews/Spyros-Polychronopoylos/436304-Epiteloys-Mas-parakalane-na-mas-daneisoyn

      Διαγραφή
    3. Πάντα υπήρχαν και θα ΥΠΑΡΧΟΥΝ φίλε Hippy but never it's going to be enough!

      Διαγραφή
    4. Πώληση 3/5 της θέσηςBNP 28.10 ....

      Διαγραφή
    5. Grud .m και pdf τρένα σήμερα...Αβρεχος ο φίλος Hippy μπράβο στους κατέχοντες...

      Διαγραφή
    6. Καλέ μου Captain ωραία είναι όταν από τ΄άπατα ακουμπάνε τα πόδια σου την άμμο...για πλήρη ικανοποίηση όμως θέλω φωτιά στη παραλία για να στεγνώσω, ποτάκι, μουσική και την ανάλογη παρέα. Τα θέλω όλα? Ναι, ακριβώς όπως κι οι νέοι. Τόσο πίεση έφαγα στην τελική.

      Ιδανικά θα ήθελα το WTI στα $35 για να πουλήσω το πρώτο 25% της θέσης. Στήνομαι και που ξέρεις? Μπορεί μέσα στην βδομάδα να περάσει η Άνοιξη.

      Διαγραφή
    7. Φίλε hippy εγώ βάζω τα Χταπόδια που είναι η ειδικότητα μου (στην κυριολεξία).Βλεπω ακόμη και αυτά που είναι στο μέγεθος ταραντουλας αλλά δεν τα βγάζω γιατί είναι γενοκτονία...

      Διαγραφή
  5. Κύριε Ξενοφών ή όποιος άλλος φίλος ασχολείται με την ΤΣΙΒ.

    Για το 2019 η εταιρεία ανακοίνωσε 20 εκ κέρδη. Ωστόσο, έχει δώσει guidance ότι έχουν αρχίσει και επηρεάζονται οι πωλήσεις λόγω Covid και τα επόμενα τρίμηνα θα είναι χειρότερα.

    Ψάχνοντας τους ισολογισμούς βλέπω ότι την τελευταία πενταετία εμφανίζει μ.ο. κερδών στα 15 εκ, τα οποία είναι πολύ καλά σε σχέση με την τρέχουσα κεφαλαιοποίηση των 135 εκ. Επίσης, δίνει πάντα μέρισμα, άλλοτε μικρότερο και άλλοτε μεγαλύτερο. Ο μ.ο. των μεριμάτων τελευταίας πενταετίας είναι στα 0,15€ ενώ σε καλές χρονιές έχει φτάσει να δίνει 0,20 με 0,24€.

    Η μετοχή δυσκολεύτηκε το 2013-2014 αλλά δικαιολογημένα λόγω του κουρέματος που έπεσε στην Κύπρο το Μάρτιο του 2013.

    Αυτό που δεν μπόρεσα να βρώ είναι τι ποσοστό των πωλήσεων είναι από εξαγωγές. Είδα πάντως ότι έχει δικό της λιμάνι, για τη φόρτωση των εμπορευμάτων της.

    Γενικά μου αρέσει. Εκτιμώ ότι λόγω χαμηλής εμπορευσιμότητας δεν θα είναι υπερευαίσθητη στη μείωση των αποτελεσμάτων. Παρόλα αυτά σε κάποια βαθειά υποτίμηση θα κοίταζα για αύξηση θέσης.

    Επίσης, αν κατάλαβα καλά, το μεγαλύτερό της μερίδιο ανήκει στον όμιλο Γαλαταριώτη, δηλαδή στην ΚΕΤΣ (Κυπριακή Εταιρεία Τσιμέντου). Από το site του ομίλου δεν μπόρεσα να βρώ ενοποιημένους ισολογισμούς για να δω αν αξίζει καλύτερα η επένδυση στην ΚΕΤΣ.

    Αν έχετε κάποιο σχόλιο, ευπρόσδεκτο. Το ψάχνω λίγο παραπάνω γιατί αν μπω δεν θέλω να πηγαίνω μπρος-πίσω. Θα πάει για το ηλεκτρονικό μπαούλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα κ. Ευρωβλάχε,
      Ποσοστό εξαγωγών δεν έχω καταφέρει να εντοπίσω (εντούτοις το γεγονός ότι είναι θυτρική της Heidelbergcement AG και ότι διαθέτει ιδιόκτητο λιμάνι, συνηγορούν στο συμπέρασμα ότι σίγουρα ένα σημαντικό μέρος των πωλήσεών της θα το εξάγει).
      Με βάση τις οικονομικές καταστάσεις του 2020, μέτοχοι της εταιρείας είναι οι παρακάτω:
      Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου 26,01%
      Heidelbergcement AG 25,98%
      The Cyprus Cement Public Company Ltd 25,30%
      Ίδρυμα Αναστάσιος Γ. Λεβέντης 5,34%
      Ενδεχομένως μέσω της ΚΕΤΣ να είναι πιο συμφέρουσα η επένδυση (το είχε συζητήσει στο παρελθόν σε ιδιωτική συνομολία με έναν φίλο του blog). Προτίμησα απευθείας συμμετοχή στην ΤΣΙΒ λόγω:
      α. Η ΚΕΤΣ είναι εταιρεία συμμετοχών. Γενικά αποφεύγω να αγοράζω μετοχές εταιρειών συμμετοχών. Προτιμώ απευθείας αγορά των παραγωγικών εταιρειών.
      β. Η ΤΣΙΒ δίνει μέρισμα ενώ η ΚΕΤΣ όχι.
      γ. Η ΤΣΙΒ έχει καλύτερη εμπορευσιμότητα.
      δ. Με τόσους ισχυρούς μετόχους στο μετοχολόγιο, η ΚΕΤΣ δεν μπορεί να λαμβάνει μόνη της (και κατά το δικό της συμφέρον) αποφάσεις για την ΤΣΙΒ.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ για τα σχόλιά σας κύριε Ξενοφών, ήταν κατατοπιστικά. Πάνω κάτω έχουμε σκεφτεί τα ίδια. Θα δω μες στις επόμενες μέρες να πάρω κάποια κομμάτια.

      Διαγραφή
    3. Αγορά μερικά ΤΣΙΒ σήμερα στο 1,88 ...και ελπίζουμε να πέσει πολύ τσιμέντο.

      Διαγραφή
    4. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΣΙΒ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ.
      ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΤΣΙΠΡΙΩΤΙΚΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΑΛΛΟΥ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

      Διαγραφή
    5. Ζητάτε απ΄τους άλλους να κάνουν πράγματα την ώρα που εσείς αποφεύγετε να μπείτε στην διαδικασία να φτιάξετε ένα nickname. Φιλικά, Χίππης

      Διαγραφή
  6. Κύριε Τάκη, δεν φοβάστε καθόλου με το χρήμα που εκτυπώνεται εδώ και δέκα περίπου χρόνια σε Αμερική ιδίως αλλά και Ευρώπη και το παγκόσμιο χρέος έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις; Δεν υπάρχει ο κίνδυνος πληθωριστικού χρήματος και άρα να χάσει ακόμη και το δολάριο την αξία του; Δεν είναι παράλογο που κάθε νέο χρέος ωθεί σε τόσο εύκολο τύπωμα χρήματος, που ουσιαστικά δημιουργεί καινούριο χρέος; Φαίνεται τόσο εύκολο για να είναι αληθινό για πολλά χρόνια ακόμη. Δεν λέω ότι θα συμβεί τώρα κάποιο κραχ αλλά κάτι δεν μου κάθεται καλά για τα επόμενα χρόνια...σαν να το κρατάνε πια με το ζόρι το πράγμα. Μπορεί να κάνω και λάθος...Βέβαια αν το χρήμα που τυπώνεται, μοιράζεται χωρίς να ζητείται πίσω, δηλ. χωρίς νέα χρέη, κάτι περίπου που είπε ο Ντράγκι, τότε ίσως να μην είναι τόσο μεγάλοι οι κίνδυνοι. Αλλά και πάλι νομίζω ότι η νέα πλεονάζουσα ρευστότητα κάποια στιγμή οδηγείται στις αγορές μετοχών και τροφοδοτεί την άνοδό τους χωρίς η άνοδος αυτή να οφείλεται σε θεμελιώδη νούμερα...άρα πάλι δημιουργείται μία φούσκα...θα ήθελα να πείτε αν μπορείτε δυο λόγια για να κατανοήσουμε καλύτερα το τι πραγματικά συμβαίνει με το τύπωμα χρήματος και τι κινδύνους εγκυμονεί...επίσης διαβάζω κάποια άρθρα ότι επίκειται άνοδος στα επόμενα χρόνια στο ασήμι. Ποια η άποψή σας κύριε Τάκη; Ξέρω ότι για τον χρυσό είστε αρνητικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Leky.
      Μία καπιταλιστική οικονομία που σέβεται τον εαυτό της πρέπει να κόβει νόμισμα. Όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό θα πρέπει να βγει όξω απο τις χρηματαγορές. Είναι άσχετος και επικίνδυνος για την τσέπη του.

      Θα σας το εξηγήσω με ένα απλό παράδειγμα.

      Ας υποθέσουμε ότι στην Ελλάδα είχαμε νόμισμα τη δραχμή και ξεκινάει η οικονομία απο το μηδέν. Δεν υπάρχουν άλλες οικονομίες ... μόνο εμείς, που ξεκινάμε τώρα.

      Έρχεται λοιπόν η κυβέρνηση και κόβει 2.000.000 δρχ.
      Το 1.000.000 το δίνει σε μισθούς και κυκλοφοράει στην αγορά και το άλλο 1.000.000 το παίρνουν οι τράπεζες, το οποίο το δανείζουν με 10% (ας πούμε).
      Θα πρέπει λοιπόν σε ένα χρόνο να επιστραφεί στις τράπεζες 1.100.000 δρχ. Που θα βρεθούν τα επιπλέον 100.000 που αποτελούν τόκους; Στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν .... άρα αναγκαστικά πρέπει να κοπεί νόμισμα τουλάχιστον ισόποσης αξίας.

      Αν δε θέλουμε να κόβεται νόμισμα πρέπει τα επιτόκια να είναι μηδέν.

      Αυτή είναι η βασική αρχή του καπιταλισμού ... ΝΑ ΚΟΒΕΤΑΙ ΝΟΜΙΣΜΑ.

      Απο εκει και μετά .... τα κρατικά χρέη δεν αποπληρώνονται. ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ. Στη λήξη τους τα κρατικά ομόλογα ανανεώνονται.
      Αν η Ελλάδα όταν χρεοκόπησε μπορούσε να πληρώσει κάποια ομόλογα ... θα μας άφηναν ήσυχους οι αγορές.

      Είναι θέμα εμπιστοσύνης ... δεν είναι θέμα χρέους. Οι αγορές στα δύσκολα θα σε δοκιμάσουν. Αν τρικλίζεις, εκείνη την ώρα θα σε ξεβρακώσουν.

      Διαγραφή
    2. Τώρα για όλους τους αρκούδους που όλο μας απειλούν με τα ΚΡΑΧ τους.
      Ένα έχω να πω ....

      Αν είναι μάγκες, αφού ασχολούνται με χρηματαγορές ... ας αφήσουν το δάσος και ας πιάσουν τα δέντρα.
      Ας ξεκινήσουν να μας αναλύουν συγκεκριμμενες εταιρείες .... να μας εξηγήσουν ότι είναι υπερτιμημένες και να μιλάνε για ΚΡΑΧ δεντρών και όχι ΚΡΑΧ του δάσους.

      Αν δείτε τις μετοχές της Νέας Υόρκης ... τουλάχιστον οι μισές έχουν υποστεί όχι ένα αλλά δεκάδες ΚΡΑΧ.
      Αλλά κουβέντα οι αρκουδιάριδες ... θέλουν να τα μηδενίσουν όλα. Με αυτο τη βρίσκουν, είναι στο DNA τους ή απλά ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ. Δεν ξέρουν να κοιτάνε δέντρα ...

      Διαγραφή
  7. Απαντήσεις
    1. Μ έχει προβληματίσει κι εμένα πάρα πολύ η ΟΤΟΕΛ.

      Διαγραφή
    2. Να σας πω εγώ πως τη βλέπω.
      Ας δείτε την ανάλυση της .... αν και πολύς κόσμος δεν την κατανόησε.
      Δεν είναι περίπτωση ΦΟΛΙ ... είναι αρκετά μοχλευμένη και ο τρόπος που λειτουργεί, δεν παρουσιάζει όσα κέρδη εμφανίζει.

      Στο δια ταύτα...
      Έχει κάποια θεματάκια να επιλύσει και να επαναξιολογηθούν, όπως η συμμετοχή που έχει στην AEGEAN και πόσο θα πληγεί ο τουρισμός και κατά συνέπεια τα αποτελέσματα της ΟΤΟΕΛ.

      Θα περιμένω να κατασταλάξει ο κουρνιαχτός και όταν συμβεί αυτό, αν τη δω και λίγο πιο κάτω, ΘΑ ΥΦΑΡΠΑΞΩ ΚΟΜΜΑΤΙΑ.
      Αν δεν συμβεί αυτό, θα χαρώ να ανέβει η μετοχή, η εταιρεία να αντέξει και να κερδίσουν άλλοι.

      Διαγραφή
    3. Έχω ανοίξει θέση σχετικά καλή γύρω στα 4,17€, αν δω ότι τα γυροφέρνει ο Βασιλάκης δεν θα καθίσω να περιμένω. Μας έχει γκαστρώσει. Η ΑΡΑΙΓ εντωμεταξύ κάνει καλό παιχνίδι από τα χαμηλά της. Η ΟΤΟΕΛ δεν έκανε ποτέ!

      Διαγραφή
    4. Η μπακαλίστικη γνώμη μου για την ΟΤΟΕΛ:

      1) Η εμπορία αυτοκινήτων, ένα έως πρόσφατα ανερχόμενο και σχετικά ελπιδοφόρο τμήμα της ΟΤΟΕΛ, θα κάτσει πάλι πολύ για πολύ καιρό
      2) Οι βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις που εξαρτώνται απ' το τουρισμό ας πούμε θα πέσουν 90% γιατί σε μεγάλο βαθμό και τουρίστες να 'ρθουν οι μικρές τοπικές εταιρίες rent a car θα κάνουν μεγάλες προσφορές για να μη πεινάσουν το χειμώνα
      3) Η συμμετοχή της ΑΡΑΙΓ θα συνεχίσει να υπάρχει, αν συνεχίσει να υπάρχει και η ΑΡΑΙΓ γιατί μέσω αυτής ελέγχει ο βασιλάκης την ΑΡΑΙΓ. Όμως, τα πλουσιοπάροχα μερίσματα που έπαιρνε μέσω αυτής τα τελευταία χρόνια θα πάνε στο 0
      4) Έχει ψηλό δανεισμό. Ίσως "σκοτώσει" κάμποσα αυτοκίνητα απ' το στόλο της για να αποκτήσει ρευστότητα σε μεγαλύτερο βαθμό απ' το συνηθισμένο
      5) Το κλειδί κατ' εμέ για την ΟΤΟΕΛ είναι σε τι βαθμό θα επηρεαστούν οι μακροχρόνιες ενοικιάσεις - leasing οι οποίες θεωρητικά προσφέρουν ορατότητα στις χρηματοροές, και σε ποιο βαθμό μπορούν να κρατήσουν την εταιρία ζωντανή μέχρι την όποια ανάκαμψη

      Διαγραφή
    5. Συνεχίζει η οτοελ την πτώση ...λογικό ..υπομονή δεν πιάνουμε μαχαίρια που πέφτουν .

      Διαγραφή
  8. Όποιος έχει κάποια γνώμη παρακαλώ για ΔΕΠΟΛΑΣ Χρηματιστηριακή θα το εκτιμούσα.
    Ή πρόταση για κάποια άλλη δοκιμασμένη.
    (εάν θυμάμαι καλά ο κος hippy είχε εκφραστεί παλαιότερα θετικά για την Ελληνοαμερικάνικη, όχι από ιδία άποψη αλλά από γνώμες γνωστών).
    Ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι, καμιά τους δεν γνωρίζω κύριε Πάνο...εγώ κάνω πράξεις με Solidus, Παντελάκη και Eurobank δίχως κανένα πρόβλημα.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ πολύ κ. Hippy.
      Εάν κάποιος άλλος έχει άποψη, ευπρόσδεκτη παρακαλώ.

      Διαγραφή
    3. Όχι ο φίλος hippy αλλα εγώ είχα πει για Ελληνοαμερικανική.

      Διαγραφή
    4. Σεβαστοί και οι δύο, σας μπέρδεψα κ. Cook..

      Διαγραφή
  9. Και η Merrit είναι αξιόπιστη από φιλο που είναι χρόνια μαζι τούς όπως και στη Βeta..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα σε όλους,
    Μόλις είδα ότι η ΜΕΡΚΟ δημοσίευσε αποτελέσματα α τριμήνου 2020 (να τα βλέπουν στον ΙΚΤΙΝ που δεν έχουν δημοσιεύσει ακόμη ούτε οικονομικό ημερολόγιο).
    http://www.mermeren.com/investor_relations/2020/gr/Income%20Statement%20Gr%20202003.pdf
    Δυστυχώς πραγματικό πατατράκ. Μείωση των καθαρών κερδών κατά 85%! Δεδομένου ότι το β τρίμηνο θα είναι ακόμη χειρότερο λόγω ιού, δεν θα με εξέπληττε αν το τελικό αποτέλεσμα και των δύο εισηγμένων για το 2020 ήταν ζημιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν πρεπει να φοβιζει μια χαμενη χρονια σε κατασταση πολεμου, οταν δεν κλειδωνιζει τις εταιριες. Το μάρμαρο θα βρει και πάλι την διαχρονική του λάμψη
    Λαρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για ευρωπαϊκό ταμείο ανάκαμψης 500 δισεκ. ευρώ συμφώνησαν Μακρόν και Μέρκελ. Το Ταμείο Ανάκαμψης θα πρέπει να διαθέτει 500 δισ. ευρώ για επιχορηγήσεις, συμφώνησαν οι δύο ηγέτες, οι οποίες θα κατευθυνθούν στις χώρες που επλήγησαν χειρότερα από τον κορονοϊό.

    Ο δύο ηγέτες πρότειναν επίσης η Κομισιόν να χρηματοδοτήσει το Ταμείο μέσω δανεισμού στο όνομα της Ε.Ε.

    Το ταμείο θα προσφέρει επιχορηγήσεις, όχι δάνεια !!

    https://www.mikrometoxos.gr/gia-eyropaiko-tameio-anakampsis-500-disek-eyro-symfonisan/

    Είναι, νομίζω, η είδηση της ημέρας. Επίσης του αύριο, του μεθαύριο, του αντιμεθαύριο κλπ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κύριε Τάκη, ευχαριστώ για την απάντηση. Πιστεύετε ότι τα επιτόκια θα είναι κοντά στο μηδέν για αρκετό καιρό; Και αν αργότερα αρχίσουν να ανεβαίνουν, εκεί θα υπάρξει πρόβλημα με την αποποληρωμή δανείων; Εκτός αν τα κρατήσουν για αρκετά χρόνια κοντά στο μηδέν, ώστε να εξυπηρετούνται τα χρέη. Έχουμε και τον κύριο Στούπα που μας έχει ζαλίσει εδώ και κάτι χρόνια με την παγκόσμια φούσκα που όλο έρχεται και ακόμη είναι στον δρόμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εάν τα επιτόκια είναι κοντά στο μηδέν για αρκετά χρόνια δημιουργείται πρόβλημα στα ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά ταμεία που έχουν ελάχιστα ή μηδενικά έσοδα από τις τοποθετήσεις τους στα κρατικά χρεώγραφα (είναι από τους βασικότερους αιμοδότες). Κάποια στιγμή θα απαιτηθεί κρατική ενίσχυση οπότε σχεδόν ότι κέρδισε από τόκους το κράτος θα το πληρώσει σε επιδοτήσεις. Παρόμοια προβλήματα θα παρουσιάσουν και οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες (το είχαμε σχολιάσει για την ΕΥΠΙΚ).

      Ο κύριος Στούπας κατά τη γνώμη μου σωστά τη θεωρεί στα άρθρα του "άρρωστη κατάσταση" που πρέπει κάποια στιγμή να αναρρώσει. Ο Βαρουφάκης το περιγράφει με την εικόνα "βάζουμε το χέρι μας στο μέλλον και τραβάμε χρήματα στο παρόν". Βολεύει μεν αλλά το μέλλον ανήκει στα παιδιά μας, όχι σ΄εμάς.

      Θα μου πείτε "κι Ιαπωνία που το κάνει κοντά 30 χρόνια πως τα καταφέρνει?". Δυστυχώς δεν έχω την απάντηση.

      Διαγραφή
  14. Θα ήθελα να ρωτήσω τον αγαπητό μου Κύριο χίπυ, αλλά και όποιον άλλο συνάδελφο επενδυτή ειδικότετον εμού, ποιά η γνώμη τους για το ομόλογο της ΑΡΑΙΓ. Ευχαριστώ εκ των προταίρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρατική στήριξη ΝΑΙ, κρατικοποίηση ΟΧΙ. Σε αυτές τις 5 λέξεις συνοψίζεται το “δόγμα Βασιλάκη” για την επόμενη ημέρα της AEGEAN.
      Στην πιο δύσκολη ενημέρωση αναλυτών, στην 13ετή, διαδρομή της αεροπορικής εταιρείας στο ελληνικό Χρηματιστήριο προχώρησε χθες Δευτέρα ο πρόεδρος της.
      Η προειδοποίηση:
      Εάν η εταιρεία δεν λάβει κρατική στήριξη, τότε το μέγεθος της- σε στόλο και δίκτυο- θα συρρικνωθεί δραματικά, γυρίζοντας την AEGEAN στα χρόνια της Αεροπορίας Αιγαίου και του περιορισμένου αριθμού προορισμών.
      Το επιχείρημα:
      Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει διαμορφώσει πλαίσιο που περιλαμβάνει συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά “εργαλεία” και νομική υποστήριξη προκειμένου τα κράτη να μπορέσουν να υποστηρίξουν τις αεροπορικές εταιρείες.
      Τα “εργαλεία”, όσον αφορά στη συνδρομή του κράτους:
      Παροχή σε δάνεια με εγγύηση του δημοσίου, μέτρα στήριξης του προσωπικού ώστε να καταστεί δυνατή η διατήρηση των θέσεων εργασίας.
      “Καύσιμα”:
      Σύμφωνα με τον Ευτύχη Βασιλάκη η εισηγμένη διαθέτει ρευστότητα 365 εκατ. ενώ έχουν εξασφαλιστεί, επιπλέον, πιστωτικές γραμμές από Eurobank, Alpha Bank, Εθνική και Πειραιώς.
      AIRBUS:
      Οπως αποκάλυψε χθες το NPLConfidential η διοίκηση είναι σε εκ νέου διαπραγμάτευση με τους προμηθευτές δηλαδή την Airbus – στο πλαίσιο της παραγγελίας των νέων A320 neo και τις εταιρείες αγοράς και εκμίσθωσης των αεροσκαφών (από τους lessors).
      …και ο Πονοκέφαλος της κυβέρνησης.
      Δεδομένης της άριστης προσωπικής σχέσης του Ευτύχη Βασιλάκη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η αγορά θεωρεί λίγο ως πολύ εξίσου δεδομένη την παντί τρόπω στήριξη του Δημοσίου προς την AEGEAN. Που εκτός της πλευράς Βασιλάκη αφορά και τις πλευρές Λασκαρίδη και Κωνσταντακόπουλου. Αλλωστε αυτήν την στήριξη την προεξοφλεί η αγορά με την τελευταία ανοδική αντίδραση της μετοχής έως τα 5,06 ευρώ.
      Ωστόσο εάν στηριχθεί, μέσω εγγυήσεων του Δημοσίου, η AEGEAN θα προκύψει θέμα και με τις μικρές εταιρείες του κλάδου
      Ellinair, Air Mediterranean, Orange2Fly, GainJet, Lumiwings, Blue Bird που έχουν αιτηθεί βοήθεια από τα τέλη Μαρτίου.

      Διαγραφή
    2. Ο πρόεδρος της Aegean, Ευτύχης Βασιλάκης, μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη ανέφερε ότι στο καθεστώς μη πτήσεων που βρίσκεται η εταιρεία το τελευταίο δίμηνο έχει σταθερά έξοδα από 26- 28 εκατ. ευρώ το μήνα, με σχεδόν μηδενικά έσοδα. Για το πρώτο τρίμηνο του έτους η εταιρεία είχε λειτουργικές ζημίες κοντά στα 80 εκατ. ευρώ.

      Η πτώση της επιβατικής κίνησης ήταν της τάξεως του 98%, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον κ. Βασιλάκη και το δεύτερο τρίμηνο του έτους η Aegean θα συνεχίσει να «καίει χρήματα». Σύμφωνα με τον ίδιο, η εταιρεία «καίει» 40 εκατ. ευρώ τον μήνα.

      O ίδιος ανέφερε ότι θα πρέπει να υπάρχουν εργαλεία στήριξης της εταιρείας, όπωςέχει γίνει σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές για κολοσσούς του κλάδου (σ.σ. Lufthansa), πέραν των μέτρων που τυχόν αποφασιστούν από το κυβερνητικό επιτελείο, με ένα μοντέλο μακροπρόθεσμων εγγυήσεων των δανείων και στήριξης των εργαζομένων.

      Όπως τόνισε, εάν η εταιρεία δεν λάβει κρατική στήριξη, τότε το μέγεθός της (στόλος και δίκτυο προορισμών) θα συρρικνωθεί άνευ προηγουμένου.

      Διαγραφή
    3. Έχει το πλεονέκτημα της μακρινής λήξης (7ετές). Από την άλλη τούτη την περίοδο "καίγονται" τα χρήματα του σε τρέχοντα έξοδα αντί να γίνουν μείωση δανείων και επενδύσεις όπως προορίζονταν. Επίσης ο κ. Βασιλάκης αρνείται (λέει) την κρατική συμμετοχή στην εταιρεία μέσω παραχώρησης μεριδίου ή ΑΜΚ. Και πως θα γίνει δηλαδή?

      Πρακτικά τώρα. Το ΑΡΑΙΓΟ1 έχει Ετήσιο Κουπόνι (επιτόκιο) 3,60% λήγει σε 6 περίπου χρόνια (12/03/2026) και κάνει πράξεις στο ταμπλό στο 85. Συνεπώς κάποιος που θα το αγοράσει σήμερα θα κερδίσει τόκους 6 χ 3,6 = 21,6 + 15 = 36,6 (εάν αποπληρωθεί κανονικά στο 100 στη λήξη του).

      36,6/85= 43% συνολική απόδοση ή 7,17% ετησίως. Καλό ακούγεται αλλά περίπου τόσα δίνει και ο ΑΔΜΗΕ (ΟΛΠ, ΙΝΤΕΡΚΟ, ΕΥΑΠΣ, ΤΕΝΕΡΓ κι αρκετά ακόμα δίχως το ρίσκο)

      Προσωπικά δεν θα το αγόραζα.

      (επίτηδες δεν συμπεριέλαβα τον ΟΠΑΠ για να μην τσιγκλήσω-ερεθίσω τον εξαιρετικό οικοδεσπότη)

      Διαγραφή
    4. Ευχαριστώ θερμά τους αγαπητούς μου φίλους για την πολύτιμη γνώμη τους

      Διαγραφή
  15. Στις ΙΝΤΕΤ-ΒΙΟΣΚ-ΦΡΙΓΟ που παραμένω σταθερός και αμετακίνητος από πέρυσι,πρόσθεσα τις τελευταίες μέρες την ΚΟΥΑΛ.Την είχα αναφέρει από πέρυσι ότι την παρακολουθώ,ως μια υπόθεση πιθανού οχήματος του Ελληνοβρετανού μεγαλομετόχου που παρεπιπτόντως συνεχίζει να αυξάνει τη θέση του.Απ'το 9% το 2018 που πήρε το πρώτο πακέτο τότε,έχει φθάσει τον περασμένο Απρίλιο στο 24% σχεδόν.

    Ξέρω ότι δεν αρέσει στον κύριο Τάκη,ούτε σε μένα θα άρεσε υπό άλλες συνθήκες αλλά με εξιτάρει το γεγονός να χρησιμοποιηθεί ως όχημα για κάτι άλλο.Ίδωμεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Θα κάνουμε ειδική αναφορά στην Alpha Bank, που με εγκεκριμένες χορηγήσεις πάνω από 170 εκατομμύρια ευρώ (στα 350) έρχεται μακράν πρώτη, επιβεβαιώνοντας και πάλι τον παλιό της “τίτλο”: ΠΙΣΤΕΩΣ…

    Δεν επικοινωνήσαμε και δεν γνωρίζουμε που οφείλεται η επιτυχία αυτή. Δημοσιοποιήθηκε πάντως σε ΜΜΕ, ότι “η Alpha προχώρησε έγκαιρα στον στρατηγικό σχεδιασμό και στις αναγκαίες τεχνικές προεργασίες, ώστε να διεκπεραιώνονται με ταχύτητα τα αιτήματα των πελατών, με τα δικαιολογητικά τους”…

    Αυτό όμως που γνωρίζουμε, όχι από την τράπεζα αλλά από πελάτες, είναι ότι διάφορες ώρες των δύο τελευταίων Σαββατοκύριακων, στελέχη της τράπεζας (και μπράβο τους!) τηλεφωνούσαν στους πελάτες για να τους καθοδηγήσουν τι θα κάνουν και πως θα το κάνουν για να πάρει έγκριση η αίτησή τους…

    Συμπέρασμα: Τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Η δουλειά, ακόμα και τα Σαββατοκύριακα, σε κρίσιμες στιγμές για τον πελάτη μιας τράπεζας, έρχεται η ώρα που αναγνωρίζεται. Και ικανοποιημένος πελάτης, ίσον πάντα πελάτης, λένε όσοι ασχολούνται με το επιχειρείν…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατρέ έχουμε πείρα εξ ιδίων...σιγά να μην πιστεύουμε τον κάθε τσανακογλύφτη.

      Διαγραφή
  17. γιατρέ το ξύλο που τρώω στην αλφα δεν περιγράφεται .Μυαλό δεν έβαλα είχα απαγορεύσει στον εαυτό μου να ξαναγοράσω τράπεζες ,αλλά δύσκολο να αποβληθεί το ένστικτο του τζογαδόρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω κάτω από 1.40 δεν πουκω πράμα.

      Διαγραφή
    2. Οι εμμονές κάνουν κακό στην υγεία του χαρτοφυλακίου γιατρέ...και βέβαια δεν ταιριάζουν σ΄ένα καλό παίχτη

      Διαγραφή
    3. Σύντεκνε είμαι στις αγορες 33 χρόνια. Καμία εμμονή δεν είχα ποτέ με μετοχή. Στο τέλος κάνομε ταμείο μπρε. Με την πώληση! ✌️

      Διαγραφή
    4. Οκ...σωστός. Απ΄όσο θυμάμαι όμως έχεις πολλά στοιχήματα ανοικτά κι αυτό αδυνατίζει το ρευστό στο συρτάρι, συνεπώς και τη δυνατότητα εκμετάλλευσης πιθανής ευκαιρίας (αν τύχει). Δεν είναι κακή στρατηγική να χαμηλώνουμε τους στόχους σε περιόδους μεγάλης μεταβλητότητας όπως τούτες. Φυσικά δεν μου πέφτει λόγος για το χαρτοφυλάκιο του άλλου, επιστρέφω στη σπηλιά μου.

      Διαγραφή
  18. Κύριε hìppy, ευχαριστώ για την απάντησή σας. Συμφωνώ μαζί σας για τα ασφαλιστικά ταμεία και για όσα λέτε, αλλά κι εσείς όπως κι εγώ κάπου δεν μπορείτε να δώσετε ικανοποιητική απάντηση σε όλα...ναι μεν πρέπει να κόβεται χρήμα στον καπιταλισμό, όπως λέει ο κύριος Τάκης, αλλά μου φαίνεται ότι υπάρχει ένας γόρδιος δεσμός με τόσο πολύ χρήμα που εκτυπώνεται, ώστε κάποια στιγμή θα κοπεί απότομα και ποια τελικά θα είναι η κατάληξη; Βέβαια όπως προείπαμε μπορεί και να την κρατάνε χρόνια έτσι την κατάσταση,δες Ιαπωνία, όπως πολύ καλά το αναφέρατε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Για γέλια η για κλάματα,ζητώ απάντηση,έχω κάνει καταγγελία στην επιτροπή κεφαλαιαγοράς στις 23_6_2014 για χειραγώγηση μετοχών κατά της εταιρείας ΑΛΚΟ ΕΛΛΑΣ και μου απαντάνε σήμερα με επιστολή με κούριερ ,ότι δεν στοιχειοθετήθηκε εγχείρημα χειραγώγησης των μετοχών της εν λόγω εταιρείας και θέτουν την καταγγελία στο αρχείο με σφραγίδα και βούλα,το γράφω και ντρέπομαι,κύριε hippy ψώνισα λίγο ΟΛΠ σήμερα,πως τους βλέπετε,εγώ θετικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που τον θυμηθήκατε το Τζώρτζη;
      Το σκάνδαλο είναι άλλο.
      Πήρε το διαμάντι την Gutmann και χρεοκόπησε τη μητρική ... και δεν άνοιξε ρουθούνι.
      Οι εποπτικές αρχές σε ύπνο βαθύ.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Konstantine μετά την επιτυχημένη ΔΠ της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ η εταιρεία όφειλε για διάστημα 3 μηνών να στηρίξει την τιμή στο ταμπλό πριν κάνει squeeze out. Γνωρίζοντας ότι πάντα υπάρχουν "αφηρημένοι", "αδιάφοροι" κλπ επενδυτές στο μεσοδιάστημα μέχρι να βάλει την εντολή η ΑΓΕΤ μάζεψα μερικές χιλιάδες μετοχές 3-4% κάτω απ΄την τιμή της ΔΠ και περίμενα, περίμενα, περίμενα καμιά 20αριά μέρες αλλά μάταια. Ξεκίνησα τα τηλεφωνήματα στο τμήμα μετόχων της ΑΓΕΤ, με διαβεβαίωναν ότι θα το ταχτοποιήσουν αλλά τίποτα. Οπότε πήρα τηλέφωνο κι εγώ στην κεφαλαιαγορά. Μου ζήτησαν ένα σωρό χαρτούρα (ταυτότητα, μερίδα, αντίγραφο της ΑΧΑ με τον αριθμό των μετοχών όλα με γνήσιο υπογραφής) τα μάζεψα και τα έστειλα έτσι για το γαμώτο. Εν τω μεταξύ η εταιρεία έβαλε την εντολή και τους τα πούλησα. Μετά 6 μήνες της έριξαν πρόστιμο 1000 ευρώ για την καθυστέρηση και με ενημέρωσαν υπευθύνως στο mail μου αλλά και γραπτώς με βούλες, σφραγίδες κλπ.

      This is Greece. Σωστά ρωτά η κυρία Αφροδίτη Μάνου μέσα απ΄το τραγούδι την κυρία Πατουλίδου "Για ποιά Ελλάδα ρε γαμώτο?"
















      Διαγραφή
    3. ΟΛΠ...αεροπλανοφόρο τι να λέμε τώρα...πιθανολογώ ότι θα ξεπεράσει εκ νέου τα €20 φέτος και θα προσεγγίσει τα €30 εντός 3ετίας. Εάν δε καταφέρουν οι Κινέζοι να τους δώσουν την άδεια για την 4η προβλήτα ο στόχος θα ξεπεραστεί. Και το μέρισμα ντάγκα ντάγκα. Best buy κατά τη γνώμη μου.

      Διαγραφή
  20. Αφού σας λέω κύριε Τάκη έκανα γραπτή καταγγελία το 2014 και έλαβα απάντηση σήμερα,ευτυχώς την πούλησα λίγο πριν τεθεί εκτός διαπραγμάτευσης,είμαστε χώρα μπουμπουκιων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλημερα σας....ερωτηση αρχαριου...μηοως μπορει καποιος κυριος να γραψει ενα παραδειγμα υπολογισμου πινακιδιου αγοροπωλησιας μετοχης γιατι με τους λογιστες στα νοτια προαστεια τουλαχιστον αλλα μου λεει ο ενας και αλλα αλλος!!!με τα μερισματα βρηκα ακρη για την αναγραφη τουε στη φορολ.δηλωση...αλλα δεν καταλαβαινω αν ειναι απαραιτητο να σημειωθει η ζημια και το κερδος επισης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα πινακιδια αγοράς γραφονται στον κωδικό 743.
      Τα πινακίδια πώλησης στον 781 ( προσοχή, γραφουμε μόνο το ποσό της αγορας του πινακιδίου, όποια χρονιά και να το αγοράσαμε, όχι της πώλησης), την διαφορά αν ειναι ζημιά δεν την γραφουμε πουθενά, αν ειναι κερδος στον 659.
      Αρα το αθροισμα του 781 και του 659, πρέπει να μας βγάζει το πινακίδιο πώλησης.

      Διαγραφή
    2. Παράδειγμα. Αγοράσαμε μετοχή το 2017 100 ευρω και τη δηλώσαμε στην τοτε δηλωση στον κωδικό 743 =100 ευρω.
      Την πουλήσαμε το 2019 150 ευρω. Κωδικός 781=100 ευρω, επιστροφή κεφαλαιων και κωδικός 659=50 ευρω.
      Πάντως να πηγαίνετε και σε κανέναν λογιστή, να ζήσουμε κι εμείς. Δεν τα μαθαίνουμε εύκολα αυτά, σπαταλάμε χρόνο. Αυτόν πληρώνετε, όχι που μου λένε, ντάξει εκανες κλικ σε 2 κουτακια και θελεις 50 ευρω.

      Διαγραφή
    3. Εχετε δικιο...απλα πηγα σε τρειε λογιστες και δεν διαθεση η δεν θελουν να ασχοληθουν με μετοχες...που θα παει?
      Ο τεταρτος ελπιζω να με εξυπηρετηση οπως δειχνετε σε εσεις..σας ευχαριστω και παλι!!

      Διαγραφή
    4. Δεν ξέρουν. Ουτε σε εφορία που έχω παει γνωρίζουν οι εφοριακοί. Βλέπουν πινακίδια και σε κοιτάζουν σαν ντήλερ ναρκωτικών.

      Διαγραφή
    5. Κύριε Χρήστο φαντάζομαι λογιστής είστε. Αν μου επιτρέπετε, χοντρικά πόσο κοστίζει η υποστήριξη μιας ΙΚΕ και ατομικής παροχής υπηρεσιών με ~10-15 τιμολόγια / μήνα (και εσόδων και εξόδων);

      Διαγραφή
    6. Προσωπικά δεν θα έπαιρνα κάτω από 300 ευρω. Από εκει ξεκινάμε.
      Εχει διπλογραφικά βιβλία και πολλές υποχρεώσεις και δουλειά για τον λογιστή.
      Εσείς βλέπετε μόνο τα 10-15 τιμολόγια , αλλά δεν ειναι ετσι.
      Αν ειναι τόσα λίγα και δεν σας συμφέρει, κλειστε την ΙΚΕ και ανοιξτε ατομική, να πεσει το κόστος.
      Ξέρω όμως συναδέλφους που θα έπαιρναν και λιγοτερα, αλλά μετά μην γκρινιάζετε αν πέφτει η ποιότητα της δουλειάς τους και όλα γινονται ξεπέτα.

      Διαγραφή
    7. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και τις πληροφορίες κύριε Χρήστο.

      Διαγραφή
    8. Και το λέω αυτό ... διότι μου είχαν προτείνει να κάνω ΙΚΕ και μου έλεγαν 2 καλοι λογιστες 150 με 200 ευρώ το μήνα ... τονίζοντας μου ότι αυτή η τιμή είναι ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ... και εγώ σκέφτηκα ότι είναι "σάλιες" και υπερβολικοί.

      Διαγραφή
    9. Για ΟΕ ή ΕΕ ποια ειναι η τιμή της αγορας;

      Διαγραφή
    10. Κύριε Τάκη, εγώ στα Χανιά πληρώνω σε "γνωστό" μου 200/μήνα + φπα (248). Μου φαίνονται πολλά και δεν λαμβάνω και ούτε καν μέτριο κατά τη γνώμη μου επίπεδο υπηρεσιών. Απ' την άλλη νομίζω είναι κοντά στο κάτω όριο των τιμών.

      Είχα πάρει 2-3 προσφορές μεταξύ 200-350 ευρώ + φπα και το κλασικό "αν δίνεις κάποια στο χέρι θα 'χεις έκπτωση".

      Για ατομική 2 προσφορές πρόσφατες μου είπαν 80 ευρώ / μήνα + φπα.

      Διαγραφή
    11. Γιατί να πάτε σε ΙΚΕ;
      Δεν βρήκα πολλά προτερήματα.
      Αν είστε μόνος σας.....ατομική σίγουρα είναι καλύτερα.
      Εγώ σκεφτόμουν ΙΚΕ γιατί είχα κάτι κοπρόσκυλα συνεταίρους που δεν ηθελαν να φαίνονται στο μετοχολόγιο.
      Τελικά τους έδιωξα.

      Διαγραφή
    12. Πάντως να προσθέσω ότι ο κύριος παράγοντας, προφανώς, είναι η εμπιστοσύνη.
      Αν αυτούς που σας έκαναν τη προσφορά τους εμπιστεύεστε ότι κάνουν καλή δουλειά, έχουν το συμφέρον σας προτεραιότητα, και δε χρειάζεστε να τους τριπλοτσεκάρετε αν κάνουν (μέτρια/χοντρά) λάθη, τότε πιστεύω πως αξίζουν κάποια χρήματα παραπάνω.

      Επίσης, και ανάλογα τα κέρδη προφανώς, με το νέο ασφαλιστικό νόμο που αποσύνδεσε τα κέρδη απ' τις ασφαλιστικές εισφορές οι ΙΚΕ γίνονται λιγότερο ελκυστικές.

      Διαγραφή
    13. Κύριε Τάκη όταν έκανα έναρξη ΙΚΕ το έκανα για να ελαχιστοποιήσω το ποσό (26.9% νομίζω) που θα έδινα για ασφαλιστικές εισφορές με το λεγόμενο νόμο κατρούγκαλου. Οπότε μου έδινα μια μικρή αμοιβή διαχείρισης και με βάση αυτή πλήρωνα εισφορές. Πολλές απ' τις ικε που ιδρύθηκαν τα τελευταία χρόνια έγιναν γι αυτό το λόγο. Με το νέο ασφαλιστικό παύει να υπάρχει αυτό το πλεονέκτημα οπότε αλλάζει η εξίσωση.

      Διαγραφή
    14. Πέρα από το θέμα του να είναι πάνω από ένας οι εταίροι και να χρειάζεται η σύσταση εταιρείας, αρκετοί ήρθαν για ΙΚΕ σε μένα για να κάνουν μαιμουδιές και μετά να μην κινδυνεύουν με την προσωπική τους περιουσία αλλά το πολύ πολύ να χάσουν μόνο το κεφάλαιο.
      αφήνεις ΦΠΑ,ΦΜΥ για κανένα χρόνο τραβάς και κανένα κανόνι στους προμηθευτές και έτσι βγαίνουν τα 100 χιλιαρικα από μικρή εμπορική ή εστίασης.
      Αν ο άλλος δεν είναι συνεπής και σώφρων καλό θα είναι να κάνει ατομική για πολλούς λόγους (ευελιξία αλλά και χειρισμό σε ελέγχους)

      Διαγραφή
    15. Κύριε γκουρού, κατ' αρχήν ευχαριστώ για τη γνώση που μοιράζεστε. Αν σας είναι εύκολο μπορείτε να δώσετε ένα παράδειγμα για το "Αν ο άλλος δεν είναι συνεπής και σώφρων καλό θα είναι να κάνει ατομική για πολλούς λόγους (ευελιξία αλλά και χειρισμό σε ελέγχους)" για να καταλάβω τι εννοείτε; Ευχαριστώ πολύ.

      Διαγραφή
    16. Συνάδελφε από που να ξεκινήσω?1 που πάνε και αγοράζουν τα πάντα από τον εταιρικό λογαριασμό ή πληρωμές από προμηθευτές από λογαριασμό του διαχειριστή ή και εισπράξεις αντίστοιχα?! τιμολογήσεις από και προς την ατομική (αν την έχουν κρατήσει) στην εταιρεία για να μειώνουν το ΦΠΑ χωρίς τεκμηρίωση ενδοομιλικών κλπ. Δεν θέλω να σας κουράσω και να καταχραστώ και το βήμα που μας δίνει ο κύριος Τάκης αλλά έτυχε σε πελάτη μου να του χαρτοσημάνουν 500.000 σαν δανειακή διευκόλυνση (πάλι καλά και όχι σαν αδικαιολόγητο πλουτισμό από το ΚΕΦΟΜΕΠ)

      Διαγραφή
    17. Κύριοι ήθελα να ρωτήσω είναι υποχρεωτική εκ του νόμου η δήλωση των πινακίδιων στους ανωτέρω κωδικούς που περιγράφετε? Δεν ισχύει πλέον ότι δεν είναι υποχρεωτική η αναγραφή των αγορών και πωλήσεων όσων δεν κατέχουν άνω του 5% μίας εισηγμένης εταιρίας? Ευχαριστώ πολύ

      Διαγραφή
    18. Αν μιλάμε για μικροποσά ... μην ασχολειστε.
      Βρείτε ένα λογιστή (δεν υπάρχουν πολλοί που ξέρουν) που να ξέρει απο χρηματαγορά και θα σας εξηγήσει τα πάντα αναλυτικά.

      Διαγραφή
    19. Η δήλωση πινακιδίων μετοχών, ομολόγων, αμοιβαίων, τόκων κλπ ειναι υποχρεωτική.

      Διαγραφή
    20. Σύντεκνε giorgio δεν υπάρχει θέμα κατοχής 5% εισηγμένης. Υπάρχει θέμα κατοχής άνω του 0.5% του μετοχικού της κεφαλαίου. Αν λοιπόν πουληθεί με κέρδος οφείλει 15% φόρο επί των κερδών. Στα υπόλοιπα εγώ βάζω ΠΑΝΤΑ είτε κέρδη είτε ζημιές εδώ και χρόνια γιατί μια φορά θα κάτσει η στραβή σε έλεγχο και θα πάρει φωτιά ο πισινός μας. Έτσι κοιμομαι ήσυχος. Πάνε σε ένα λογιστή.

      Διαγραφή
    21. Καλησπέρα, να προσθέσω κι εγώ πως για ατομική εταιρεία καλλιέργειας σιτηρών κτλ, αγροτική επιχείρηση δηλαδή και έπειτα άλεση σε μύλο δικό μου δίνω στον λογιστή 35€ το μήνα. Επαρχία με έδρα Αιτ/νια. Είναι μεγάλο τσακάλι ο λογιστής και με τα ποσά που λέτε θεωρώ ότι τον κλέβω χαχαχ

      Διαγραφή
    22. Από την άλλη θέλω να δω την φάτσα του ελεγκτή όταν του δωκω προς έλεγχο πινακίδια 5 ετών (max που μπορεί να φτάσει πισωο έλεγχος αν δεν υπάρχει εισαγγελική εντολή για ξέπλυμα) .. 🤣🤣🤣🤣

      Διαγραφή
    23. Κάπου διάβασα ότι θα είναι προσυμπληρωμένα. Αν είναι έτσι έχει καλώς, αλλιώς τίποτα όπως όλα τα χρόνια.

      Και πάλι πώς θα υπολογίζονται τα κέρδη μέσα από τα πινακίδια, αν πχ έχεις αγοράσει σε 4 φορές μια μετοχή είχες και λίγα από παλιά και πουλάς μετά τα μισά κτλ.

      Ο μόνος τρόπος είναι να υπολογίζει αξία χαρτοφυλακίου την 1/1 και την 31/12 και να αθροίζει όλα τα πινακίδια. Έτσι όμως θα βρεθείς να έχεις κέρδη λογιστικά και όχι εισπραχθέντα.

      Διαγραφή
    24. Κε Τάκη 300 ευρω το χρόνο θα πάρουμε από μια ατομική με 10 παραστατικά το μήνα, χωρίς μισθοδοσία φυσικά. Η ΙΚΕ εχει διπλογραφικά βιβλία κι εχει δουλειά όπως μια ΕΠΕ ή ΑΕ.
      Ταμείο, οικονομικές καταστάσεις , καταθεση ισολογισμών, πρακτικά, που αντί να πληρώσουν δικηγόρο, βρίσκουν να τους τα κάνει τζάμπα ο λογιστης για όλες τις δουλειές.
      Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι γραφειοκρατικά ζητάει το κράτος και πόσες υποχρεωσεις έχουν. Να βαλεις και 1 άτομο μισθοδοσία, η σουλειά διπλασιάζεται.
      Προ μνημονίων η αντιστοιχη αμοιβη ηταν 500 ευρω τον μηνα.
      Είχα αφησει εταιρία τότε να την πάρει αλλος με 300 ευρω και το έκανα ευχαρίστως.
      Προσφορά και ζητηση!

      Διαγραφή
    25. κ. Ευρωβλαχε,
      Μόλις υπέβαλα την δήλωση του 2019 και δεν ήταν τίποτα προσυμπληρωμενο (υπήρχε ενημέρωση μόνο για τόκους και μερίσματα).
      Επειδή κι εγώ δεν μπορώ να βγάλω άκρη με κέρδη/ζημιές δεν δηλώνω τίποτα και το ρισκάρω εν γνώσει μου (γνωρίζοντας ότι σε τυχόν έλεγχο θα την αρπάξω καλά).
      Ποντάρω μόνο στο ότι έχω υψηλό εκκαθαριστικο και πληρώνω πολλά, οπότε οι πιθανότητες ελέγχου (θεωρώ) ότι μειώνονται. Μέχρι τώρα μου χέρι βγει το ρίσκο.

      Διαγραφή
    26. κ. Ξενοφώντα ήθελα να προχωρήσω στη δήλωση και μου πρότεινε ο λογιστής να περιμένω την εκκαθάριση, μπορώ να προχωρήσω και χωρίς αυτήν ή είστε σε διαφορετικό σύστημα εκτός του ΕΦΚΑ του κατρούγκαλου;

      Όσο για τους ελέγχους είμαι κι εγώ χαλαρός, αγρότης γαρ χαχαχ

      Διαγραφή
    27. δεν ξέρω αν ισχύει και ερωτώ.Αν δεν κάνεις ανάληψη των χρημάτων σου απο την χρηματιστηριακή μπορείς και να μην τα δηλώσεις.Δύσκολο για μένα λόγω trading να τα υποβάλω στην δήλωση τον αδμηε πχ τον έχω πουλησει και επαναγοράσει 7 φορες

      Διαγραφή
    28. κ. Frances, είμαι σε διαφορετική κατηγορία και δεν με επηρεάζει η εκκαθάριση των εισφορών.
      κ. SpyEye δεν παίζει κάποιο ρόλο το αν βγάζεις λεφτά από την χρηματιστηριακή ή όχι. Άπαξ και υπάρξει κέρδος απο αγοραπωλησίες μετοχών πρέπει να δηλωθεί για να επιβληθεί η έκτακτη εισφορά (κατά τα λοιπά απαλλάσσεται κάθε άλλου φόρου).

      Διαγραφή
    29. https://www.ourwallet.gr/pos-forologountai-ependyseis/

      Διαγραφή
  22. Σας ευχαριστω πολυ...καλημερα να εχετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Δεν ξέρω γιατί αλλά εγώ είμαι πολύ αισιόδοξος για την μετέπειτα πορεία της ψαροκώσταινας. Αναμένω να ακούσω τα του Κυριάκου το απόγευμα βέβαια για να δω τις προθέσεις και τις δυνατότητες που έχει η κυβέρνηση να στηρίξει. Η αισιοδοξία μου πηγάζει επειδή βλέπω ο κόσμος αφήνει πίσω τον ιό, η κατανάλωση αυξάνεται και δεν υπάρχει πλέον τόσο έντονο το αίσθημα του φόβου. Είδωμεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή τελειώσαμε με τον κορωνοιο? Ούτε φάρμακο έχει βρεθεί ούτε εμβόλιο. Και οι σημαντικότεροι επιστήμονες (Χάρβαρντ κλπ) μιλούν για σίγουρη επανάκαμψη του ιού το Φθινόπωρο.

      Διαγραφή
    2. Είναι σαν αυτό που βλέπω κάτι μέρες τον dow να είναι κάτω και αναρωτιέμαι τι έγινε πάλι και διαβάζω πρωτοσέλιδα του τύπου ότι 'δεν κοιμήθηκε καλά ο Τραμπ και επικρατεί ανησυχία στις αγορές'
      Είτε θέλουμε να το παραδεχτούμε είτε όχι επικράτησε κλίμα τρομολαγνίας και σε πολλές περιπτώσεις έγινε και χρήση προπαγάνδας και παραπληροφόρησης.
      24 ώρες το 24 έκτακτα ανακοινωθέν για τον Ιό.
      Προσπαθώ να κρατήσω μία απόσταση και να δω το πράγμα διαφορετικά

      Διαγραφή
    3. Όπως έγραψε και ένας στο τουήτερ πριν κανένα δίμηνο, είναι "απλή γρίππη" αν δεν έχεις κάποιο γνωστό που κόλλησε, είναι κάτι σοβαρότερο αν έχεις.

      Εγώ έχω δύο γνωστούς, ο ένας στις ΗΠΑ και ο άλλος Αγγλία που το πέρασαν σχεδόν σίγουρα, γιατί ΔΕΝ τους τέσταραν, ο ένας 36 ο άλλος 42 υγειείς και δραστήριοι, και ο μεν το χαρακτήρισε ως μια απ' τις χειρότερες αρρώστιες που έχει περάσει και ήταν μη λειτουργικός για 2-3 εβδομάδες, ενώ ο δε, ενάμιση μήνα μετά δεν του έχουν επανέλθει οι ασθήσεις της γεύσης και της όσφρησης, και ένιωθε σα να χε βάρη πάνω στο στήθος του όσο καιρό το περνούσε.

      Από κει και πέρα, το ότι δε γίναμε Ιταλία ή Ισπανία, προσωπικά το αποδίδω περισσότερο στη τύχη και γεωγραφία της χώρας παρά σε κάτι άλλο. Επίσης, το ότι ήμασταν τυχεροί ως τώρα, δε πάει να πει ότι θα είμαστε και στο άμεσο μέλλον.

      Διαγραφή
    4. Κύριε Μιχάλη
      Οι ιοί δεν έχουν σκοπο να σκοτώσουν τον ξενιστή, αλλά να ζήσουν μαζί του.
      Ο ιός προσαρμόζεται και θα γίνεται όλο και ηπιότερος.
      Εκτίθεμαι (όπως πάντα) και προβλέπω ότι δεν θα έχουμε 2ο κύμα.
      Τέλος της παγκόσμιας πανδημίας προβλέπω να το ανακοινώνει ο Π.Ο.Υ πριν τα φετινα Χριστούγεννα.

      Διαγραφή
    5. Κύριε Τάκη μακάρι να τη βγάλουμε ελαφριά.

      Εγώ πιστεύω πως θα υπάρξει δεύτερο κύμα, το οποίο μάλιστα όσο πιο πολλοί τουρίστες έρθουν, τόσο πιο έντονο θα είναι.
      Πιστεύω επίσης πως θα βρεθεί λύση, μιας και τόσοι έξυπνοι άνθρωποι εργάζονται άκοπα για να τη βρουν. Βέβαια, πρώτα θα τη πουλήσουν στους έχοντες και μετά στους φτωχομπινέδες/παρακατιανούς.

      Γενικά η άποψη μου επί του θέματος, σε προσωπικό πρωτίστως επίπεδο και μετά για τα χρήματά μας, είναι "better to be safe than sorry" και "failure comes from a failure to imagine failure".

      Διαγραφή
    6. Η ασφάλεια θα αγοραστεί ακριβότερα.

      Διαγραφή
    7. Ο φοβος ειναι αποτρεπτικος παραγοντας εξαπλωσης του ιου και όχι δεικτης για το αν τον ξεπερασαμε. Αυτο θα φανει εντος θερους. Μακαρι
      Λαρις

      Διαγραφή
    8. Κύριε Τάκη συμφωνώ για τα χρήματα και έχω επενδύσει/ρισκάρει φέτος. Τα μπάνια μου όμως θα τα κάνω πουρνό πουρνό αυτό το καλοκαίρι και μακριά απ' όσο περισσότερο κόσμο μπορώ.

      Διαγραφή
    9. Κύριε Τάκη, μακάρι η αισιοδοξία σας να επαληθευτεί!

      Διαγραφή
    10. Κύριοι.
      Τον κόσμο τον χτίζουν οι αισιόδοξοι.
      Οι απαισιόδοξοι και οι καρμοίριδες είναι μόνο για γκρίνια και φοβίες. Έτσι καμιά κοινωνία δεν προχωρά.

      Οπότε ναι είμαι αισιόδοξος ... ΠΑΝΤΑ είμαι αισιόδοξος.

      Διαγραφή
  24. Τον τελευταίο μήνα υπήρξε πολύς φόβος για την ψωροκώσταινα και συνεχίζει να υπάρχει μαζί τεράστια απαισιοδοξία...πάρα πολύ καλό αυτό και ήδη κάποιοι αρχίζουν και μετανοιώνουν που βιάστηκαν και πούλησαν με ένα μικρό κέρδος...Κύριε gkourou, φέτος νομίζω ότι θα έχουμε ένα διαφορετικό καλοκαίρι, που ίσως δεν θα το πιστεύουμε...τώρα το τι θα γίνει από το φθινόπωρο θα δούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Την καλησπέρα μου σε όλους!
    Επιτρέψτε μου να γκρινιάξω πάλι λίγο σήμερα.
    Βγαίνει η άλλη (CEO μάλιστα) της ΚΛΜ και μας "ενημερώνει" ότι τριπλασίασε της πωλήσεις στο eshop σε σχέση με πέρσι χωρίς να δίνει επιπλέον στοιχεία (με τόσο χάλια eshop πέρσυ θα μπορούσε να έχει πωλήσεις 1.000€, αρα φέτος να έγραψε πωλήσεις 3.000€ ΜΠΡΑΒΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!) και χωρίς να κάνει καμιά απολύτως εκτίμηση ούτε για το 2020 ούτε για το 2019!!! (τα αποτελέσματα του 2019 μάλλον θα είναι τα μυστικά του κράτους και φοβάται μην διαρρεύσουν).
    Εν τω μεταξύ η εν λόγω εισηγμένη δεν έχει ανακοινώσει ούτε οικονομικό ημερολόγιο (νωρίς είναι ακόμη, ούτε ο Ιούνιος δεν μπήκε...).
    Τόση απαξία για τους μικρομετρόχους... Τόσος σανός... Και υπάρχουν δημοσιογράφοι που δίνουν βήμα (και μάλιστα με πηχαίους τίτλους) σε αυτήν την κυρία για να μας δουλέψει...
    Απλά ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ... Το θέατρο του παραλόγου ζούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ κύριε Ξενοφώντα πήγαν να δημιουργήσουν ΑΕΕΑΠ και δεν ήξεραν το νόμο και έφαγαν άκυρο. Τι ψάχνετε.

      Διαγραφή
  26. Απαντήσεις
    1. Τελειωμένη υπόθεση κύριε Αδειούχε.
      Επίκειται delisting. Αν έχετε (ακόμα) μετοχές καλό είναι να εξετάσετε το ενδεχόμενο να τις ξεφορτωθείτε.

      Διαγραφή
    2. Πήρα σήμερα στο 3! από 50, μόλις 200€ έτσι για το χούι του κοντράριαν.
      Το σκεπτικό μου, ότι αφού την επαναφέρανε στο ταμπλό, δεν το κάνανε για να μην βγάλουν.
      Στη πορεία,θα δω ( παίρνοντας την γνώμη του Κινέζου φίλου μου,που με απέτρεψε για την αγορά όταν είχε μπει στο ταμπλό)
      γιατί άλλο το 3, άλλο το 50, αν θα αυξήσω θέση.Για πώληση, όχι.

      Διαγραφή
    3. ο έλεγχος έχει συνέχεια οποτε και είμαστε σε αναμονή. τουλάχιστον έγω όχι αγορά ακόμα

      Διαγραφή
    4. και μιας και πιάσαμε πονεμένες ιστορίες...φριγο τι λέτε? επιμένουμε ή πέρνουμε χασούρα και πάμε για αλλού.
      προσωπικα φριγο δεν χανω ουτε τα μισα απο τα κερδη που μας έδωσε ο κ. Τάκης με επιόγές του

      Διαγραφή
  27. lk The type of scandal in our opinion is too severe to allow the company to be listed on the U.S. stock market," Zephirin Group analyst Lenny Zephirin told Reuters.
    Με τους αμερικάνους να έχουν τους κινέζους στην μπούκα και εγώ φοβάμαι μόνιμη αναστολή
    Αυτό γιατί μου πέρασε η ........ιδέα να πάρω λίγα κομμάτια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι υπονοεί ο ποιητής?
      "to allow the company to be listed"
      Τι χάπια παίρνει ο Lenny?

      Διαγραφή
    2. Κύριε αδειούχε η μετάφραση χοντρικά είναι: "Ο τύπος του σκανδάλου κατά τη γνώμη μας είναι πολύ σοβαρός για να επιτρέψει στην εταιρία να είναι εισηγμένη στην αμερικάνικη κεφαλαιαγορά"

      Διαγραφή
  28. Καλησπέρα σας κ. Τάκη. Σας ακολούθησα στην αγορά μετοχών της LukCoffee όπως και γνωρίζω ότι τις δώσατε με ζημία. Στη δεδομένη στιγμή τι μου συστήνετε να πράξω. Να τις κρατήσω ή να τις δώσω και γω με ζημία? Χωρίς οποιαδήποτε μομφή σε σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Γρηγόρη δεν ξέρω.
      Στον Κινέζο την πάτησα μετά απο 10 χρόνια .... το παθαίνω αυτό συνήθως στο τελείωμα ενός bull market, είμαι απρόσεκτος και βιαστικός.

      Δεν περίμενα ότι θα γίνουν όλα τόσο γρήγορα. Δεν υπήρχαν Ισολογισμοί .... έπαιξα το story (ωραίο story , όποια άλλη να ήταν στη θέση της με τέτοιο story, τώρα θα γράφαμε τρελά κέρδη .... αλλά ...)

      Δεν μπορώ να σας συμβουλεύσω. Μπορεί να δώσει καλή αντίδραση, αλλα απο την άλλη σκέφτομαι .... τόσα εκατομμύρια μετοχές που αλλάζουν χέρια λίγο προς τα πάνω να πάει, όλοι θα θέλουν να πουλήσουν.

      Εξάλλου, αν αλλάξει κάτι, μακροπρόθεσμα, προς το καλύτερο, δεν μπορεί κάποιος να την αγοράσει κατόπιν;

      Διαγραφή
    2. Λίγο υπομονή, μέχρι να μου απαντήσει ο Κινεζάκος μου.
      Απλά, εγώ για 200€,δεν περίμενα.
      Θα σας ενημερώσω όλους.

      Διαγραφή
  29. Κύριε Τάκη η οτοελ έκλεισε στο 3,85 σχεδόν στο χαμηλό πολλών ετών,με 46,6 ιερή το 2019,μηδενικό ρίσκο κατά την άποψη μου ,εναποθέσει τζίρο από τα συνεργεία,την πώληση αυτοκινήτων,τις μακροχρόνιες μισθώσεις,σκέφτομαι να απλώσω πιο πολύ το χέρι μου,εσείς κύριε hippy τι λέτε;και αν δώσει το περσινό μέρισμα θα γίνει πειραυλος,έδωσε προσαρμοσμένο 0,375 ανά μετοχή και κάτι άλλο στα επίπεδα 4,05_3,85 κάποιοι αγοράζαμε μαζικά,όχι βέβαια το ποπολο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αγοραζανε,εγώ είμαι ποπολο,ΧΑ,χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν σέβετε το μέτοχο, και ήθελε να κερδίσει νέους επενδυτές έπρεπε να ειχε κόψει τα μερίσματα εδω και πολλά χρόνια και να δυνάμωνε τον Ισολογισμό της.

      Διαγραφή
  31. Καλημέρα σας. Διάβασα την πολύ ενδιαφέρουσα παράθεση απόψεων των κ.κ. Gkourou και XristosX και έχω μια απορία, η οποία πηγάζει από προσωπική εμπειρία. Δεν έχω ΙΚΕ, ούτε άλλη κεφαλαιουχική εταιρεία στην Ελλάδα, σκόπευα όμως να ιδρύσω μία τέτοια στη Βουλγαρία και ο ατζέντης μου ζητούσε 100€ το μήνα για λογιστή. Και ήταν εμπορική εταιρεία με e-shop όχι εικονική. Έχει να κάνει με το κόστος του Βούλγαρου; Ήταν ένα γλυκό ψέμα; Έχουμε περισσότερη γραφειοκρατία ως χώρα; Αντίστοιχα ήταν και τα κόστη για Κύπρο. €1,500 το χρόνο για λογιστή. Κάποια ιδέα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, η γραφειοκρατεία της Ελλάδας ειναι κατι αδιανόητο για τις αλλες χώρες.
      Αλλά και στη Βουλγαρία οι μισθοί ειναι το 1/5 των Ελληνικών γενικά.
      Πάντως προσέξτε το θέμα, ενημερωθείτε πρωτα από καποιον ειδικό, γιατι πολλοι που ανοιξαν Βουλγαρία την πατησαν. Να ξερετε ότι ανεξάρτητα που ειναι η εταιρία σας, φορολογείστε για το παγκόσμιο εισόδημά σας, στον τόπο κατοικίας σας.
      Οπότε αν μένετε Ελλάδα, όσο μικρότερη φορολογία και να έχει η Βουλγαρία, θα πληρώσετε τη διαφορά.

      Διαγραφή
    2. Το παγκόσμιο εισόδημα φορολογείται στην Ελλάδα μόνο αν εμφανίσει μέρισμα η εταιρία στην Βουλγαρία κ μόνο αν έχουμε διαφορά στη φορολόγηση του μερίσματος. 5% έχει η βουλγαρία στο μέρισμα και 5% η Ελλάδα, οπότε εδώ από τη στιγμή που φορολογείται στη πηγή κ δεν υπάρχει διαφορά δεν πληρώνει τίποτα.
      Εμένα στη Βουλγαρία μου χρεωνει ο λογιστής μαζί με έδρα κ ενοίκιο κατοικίας 130 ευρώ.
      Την εταιρία την ιδρύσαμε σε 3 ώρες κ χρειαστηκε να ανέβω 2 φορές μόνο για υπογραφές, τράπεζες κλπ.

      Διαγραφή
    3. Θα προσφέρω μια γνώμη σαν άτομο που έχει σπαταλήσει πολύ ύπνο να μελετά το θέμα, η οποία όμως δεν είναι σε καμία περίπτωση επαγγελματική μιας και δεν είναι αυτό το επάγγελμά μου.

      Η βουλγαρία δεν είναι παράδεισος και έχει πονοκέφαλους. Δύο φίλοι μετακόμισαν εκεί και συνεχίζουν να μη καλοκοιμούνται. Κάπως καλύτερα από Ελλάδα αλλά και πάλι στρες. Επίσης, όποτε τους παρουσιάζεται μια "ευκαιρία" για επιστροφή, τη ζυγίζουν ότι πρέπει να ξεστήσουν τη δομή που έχουν στήσει πάνω.

      Ενδεικτικά να πω πως αν θέλει κάποιος να μετακομίσει την εταιρία του εξωτερικό, έχει 2 επιλογές:
      α) μετακομίζει και ως "φορολογικός κάτοικος" ως φυσικό πρόσωπο, δηλαδή νοικιάζει και σπίτι, πληρώνει λογαριασμούς κλπ. Αυτό αυξάνει το κόστος, και αν θέλει να κατοικεί στη πραγματικότητα Ελλάδα πρέπει να είναι "φάντασμα" και να μη φαίνεται ώστε σε κάποιο μελλοντικό έλεγχο να μπορέσει να στηρίξει ότι "ζει" βουλγαρία (ή κύπρο, αγγλία κλπ). Πρακτικά ελπίζει να μείνει κάτω απ' το ραντάρ και να μη τη πατήσει
      2) στήνει την επιχείρηση και πληρώνει τη διαφορά - πρώτα φορολογείται έξω, και μετά τη διαφορά εδώ. Αυτό στη πράξη δε ξέρω πώς λειτουργεί και αν έχει νόημα.

      Γενικά, παρότι η κατάσταση ελλάδα είναι κωμικοτραγική(καλά καλά δεν έχουμε ηλεκτρονικά τιμολόγια..), θα πρότεινα αν η διαφορά δεν είναι πολύ μεγάλη, το οποίο βέβαια είναι πολύ σχετικό να κάτσετε στα ελληνικά αυγά σας. Ποιος ξέρει, αν πληρώνετε ΕΦΚΑ μπορεί κάποτε να πάρετε και καμιά σύνταξη (έπρεπε να γράψω και κάτι αστείο για να το ελαφρύνω).

      Φιλικά,

      Διαγραφή
    4. Μα κε garfield, αν δεν εμφανίσει μέρισμα , να μπορείς να παίρνεις τα χρηματα που έβαλες στην εταιρία και τα κέρδη, τότε για ποιο λόγο να έχεις την εταιρία?
      Για να βγάζεις κέρδη, που τα παιρνεις μετά με μορφή μερισματος, σωστά?
      Αν η διαφορά φορολογηθεί, τί εχεις κερδίσει με την αλλαγή της εδρας?

      Διαγραφή
    5. Δεν φορολογείται η διαφορά γιατί δεν υπάρχει. 5% ειναι το μέρισμα στην Βουλγαρία 5% αν θυμάμαι καλά είναι κ στην Ελλάδα.
      Στ Βουλγαρία έχουμε φορολογιά στα εταιρικά κέρδη 10% στην Ελλάδα γύρω στο 29%.
      ΕΦΚΑ Βουλγαρίας 80 ευρώ στην Ελλάδα ξεκινάς με 220.

      Και άλλα πολλά καλά...

      Διαγραφή
    6. κ. Garfield, χωρις να ειμαι ειμαι ειδικός σε καμια καμια περίπτωση, νομιζω νομιζω οτι αν το ελληνικο κρατος θεωρησει οτι η Βουλγαρικη εδρα ειναι εικονικη, και οι δραστηριοτητες πραγματοποιουνται στην ελλαδα αλλά τιμολογουνται απο Βουλγαρια, τις φορολογει στην Ελλαδα. Θελει προσοχη και καθε καθε περιπτωση διαφορετικη αντιμετωπιση.

      Διαγραφή
    7. Θα προσπαθήσω να ρίξω λίγο φως στο τούνελ και να παραθέσω προσωπικές απόψεις από επαγγελματική εμπειρία.
      Εταιρεία στην Βουλγαρία και εικονική? Ναι αν είναι μεταφορική με διεθνείς μεταφορές ή παροχή υπηρεσία που μπορεί να γίνει απομακρυσμένα και με χρήση vpn server ή αν είστε οραματιστές και διορατικοί που το εύχομαι και φτιάξετε κανένα application πχ efood και οι τζίροι είναι μεγάλοι.
      Το πρόβλημα το έχουν περισσότερο οι εταιρείας παροχής υπηρεσιών που δουλεύουν με το ανθρώπινο κεφάλαιο που δεν είναι 'τόσο εύκολο να βρουν παραγωγικά έξοδα' ενώ οι εμπορικές/παραγωγικές αγοράζουν πιο εύκολα τιμολόγια για να μετριάσουν το κέρδος.
      Τελευταίο πριν κανένα χρόνο έτυχε να βρεθώ σε σεμινάριο με υπάλληλο του ΥΕΔΔΕ κάτι σαν ΣΔΟΕ αλλά αναβαθμισμένο και έλεγε
      ''Για τους διαχειριστές εταιρειών στην αλλοδαπή γίνεται προσπάθεια μέσω των τραπεζικών ιδρυμάτων να ελέγξουμε το εύρος και την συχνότητα των συναλλαγών που πραγματοποιούν στην Ελλάδα μέσω ebanking/καρτών για να εξετάσουμε αν πραγματικά μπορούν να χαρακτηριστούν κάτοικοι αλλοδαπής''
      όνειρα θερινής νυχτός? ποιος ξέρει?

      Διαγραφή
  32. Καλημέρα κ.Τάκη.για ΟΛΥΜΠ μήπως έχουμε τίποτα νεότερο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Θα μπορούσαμε να κάνουμε ένα δηκτικό σχόλιο για την ΟΤΟΕΛ σήμερα ώστε να ανταποδώσουμε την καλοσύνη που έδειξε στην ατυχή επιλογή Luckin Coffee o αναλυτής με "άποψη" του μ/μ αλλά ευτυχώς γι αυτόν ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ζηλιάρηδες και μοχθηροί τύποι. Ωστόσο έχουμε μνήμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Hippy για τον αναλυτή - συνεργάτη του Μ/Μ μας έδωσε κάποιες ενδιαφέρουσες πληροφορίες φίλος αυτού του blog ( νομίζω ο κος Andreas ) και επιβεβαιώθηκαν κάποιες υποψίες που είχα ( για το ανηλέητο πομπάρισμα ).

      Διαγραφή
    2. Όπως τα λέτε κύριε spooky...μικρή η χώρα, μικρό και το μαγαζί της, λίγο πολύ γνωριζόμαστε μεταξύ μας.

      Διαγραφή
    3. Όποιος διαβάζει το συγκεκριμένο site και δεν είναι και λίγοι δυστυχώς πρόβλημα του φίλε Hippy...Και μόνο το στυλακι όλα τα σφαζουμε ολα τα μαχαιρωνουμε λέει πολλά...

      Διαγραφή
    4. Πώληση ΦΟΥΡΛΗ στο 3,90 από αγορά στα 3 περίπου.
      Θέλω να αγιάσω και δεν μπορώ.
      Πάλι καλά που ένας γνωστός μας έγραφε προ ημερών στο 3,30 ότι υπάρχει εν δυνάμει πωλητής στο χαρτί. Δεν λέω ότι υπάρχει δόλος, αλλά αν δεν είσαι σίγουρος μην τη γράφεις την πληροφορία μήπως και κρατήσει κάποιος χριστιανός τα χαρτιά του και βγάλει κανένα έξοδο.
      Πάντα να φιλτράρετε ότι διαβάζετε σε διάφορα sites - blogs.

      PS: Απάντηση σε κάποια ερωτήματα που είχα θέσει πριν κανά 2μηνο δεν έλαβα. Βέβαια δεν τα έστειλα στο email. Τεσπα καλή καρδιά.

      Διαγραφή
    5. Κύριοι είστε άδικοι.

      ΟΚ έγινε ένα ατυχές σχόλιο, αλλά το θέμα έχει λήξει.
      Με αφορμή το ατυχές περιστατικό, σας λέω ότι γνώρισα ένα καταπληκτικό άνθρωπο, ο οποίος έχει γνώσεις.
      Δεν έχει ως σκοπό να ξεφορτωθεί καραβιές χαρτιών στην κεφάλα μας.
      Πιστεύει στην εταιρία και αναλύει αυτά που εκείνος πιστεύει ως δυνατά στοιχεία του Ισολογισμού της.
      Εγώ δεν πιστεύω και αναδεικνύω άλλα στοιχεία που με προβληματίζουν.

      ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ είμαστε. Δεν μας αναγκάζει κανείς να αγοράζουμε τις επιλογές του άλλου.
      Διαβάζουμε
      Αναλύουμε
      Σκεφτόμαστε
      Επιλέγουμε
      Αποφασίζουμε
      Κερδίζουμε ή χάνουμε μόνοι μας.

      Χρειαζόμαστε να διαβάζουμε αναλύσεις.
      Μην είμαστε καχύποπτοι.
      Και αν πάλι είμαστε καχύποπτοι, καλύτερα να μη διαβάζουμε και να λήγει εκεί το θέμα .... και να μην πηγαίνουμε αλλού και τα χώνουμε γιαυτά που πιθανόν υποπτευόμαστε. Μη διαβάζετε ..... αν υποπτεύεστε.

      Εγώ πάντως σας λέω ... πιστεύει στην εταιρεία. Δεν είναι κακό αυτό.
      Παλαιότερα ήταν ένθερμος με ΜΟΗ με ΤΕΝΈΡΓΑ (ακόμη είναι).
      Μη χαλιέστε αδίκως ....

      Διαγραφή
    6. Ποιός eκανε mia άποψη σχετικά με άτυχη γκουρουδιά του κ.Τάκη για LC και γιατί?
      Δεν διαβάζω μικρομέτοχο και δεν έχω γνώμη.
      Απο τον κ.Μορφονιό φαίνεται να μην δίνεται συνέχεια.

      Διαγραφή
    7. Εμενα οι επιλογες του μου εχουνε βγει και εχω μαθει πραγματα...Προς τι το μισος και ο αλληλοσπαραγμος...

      Διαγραφή
    8. Είπαμε...ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ζηλιάρηδες και μοχθηροί τύποι. Ως εδώ ας μην το συνεχίζουμε.

      Διαγραφή
  34. Λιωσανε ολα κ. Hippy εκει..

    Το θεμα ειναι καποια στιγμη να την δουμε... Οταν ξεπεραστει ολο αυτο αργα ή γρηγορα ενδεχεται να εχει ενδιαφερον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Αγαπητοί συνάδελφοι, καθώς κοίταζα τα οικονομικά αποτελέσματα του ΑΔΜΗΕ συμμετοχών μου γεννήθηκαν 2 απορίες.1) Τα κέρδη δεν φορολογούνται; 2)Στη κατάσταση ταμειακών ροών ενώ οι λειτουργικές του ροές έπρεπε να είναι τα καθαρά κέρδη +5000 ευρώ οι αποσβέσεις, είναι μόλις22 εκ. περίπου. Αυτό που με παραξένεψε, είναι ότι υπολογίζει σαν αρνητική ροή τα κέρδη από την συμμετοχή (ΑΔΜΗΕ 51%). Μπορεί κάποιος παρακαλώ να μου εξηγήσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Συγνώμη τώρα κατάλαβα ότι τα κέρδη(53 εκ. περίπου) είναι από τον ΑΔΜΗΕ ενώ η εισηγμένη είναι συμμετοχών. Αν κατάλαβα καλά τα κέρδη της εισηγμένης είναι το μέρισμα 21,827εκ.Με βάση αυτά στην κεφαλαιοποίηση των 500 εκ δεν είναι ακριβή;(p/e 23 περίπου);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η μητρική εταιρεία μας ενδιαφέρει και ψάχνουμε...η οποία έχει P/E περίπου 9,30-P/BV: 0,68 και μερισματική απόδοση 5,5%. Επίσης ανελαστική ζήτηση, μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα σε εξέλιξη εν μέρει επιδοτούμενο, καθαρό δανεισμό 201 εκατ. ευρώ με δείκτη Καθαρός Δανεισμός/συγκρ. EBITDA στο 1,14x.

      Εμένα καλή μου φαίνεται...μου αρέσει και αποτελεί το 12% του χαρτοφυλακίου μου. Πιθανολογώ σαν δίκαιη τιμή (για φέτος) τα 2,90 περίπου δηλαδή όσα πλήρωσαν κι οι Κινέζοι της State Grid

      Διαγραφή
    2. Επίσης κάπου διαβάσατε λάθος τα νούμερα...τα καθαρά κέρδη της μητρικής στη χρήση 2019 ανήλθαν σε 105,6 εκατ. ευρώ και κέρδη της ΑΔΜΗΕ συμμετοχών που διαπραγματεύεται είναι 51,5 εκατ

      https://www.capital.gr/epixeiriseis/3453183/admie-auxisi-28-4-ton-katharon-kerdon-to-2019-sta-53-9-ekat-euro

      Διαγραφή
  37. Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση Κε hippy.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Hello, how and where are you?
    Everything ok?
    Luckin coffee again on screen at 2,8$ from 50.
    I buy a few just for the bet.

    Και η απαντησή του.

    I recomend you to buy SOHU.

    Αυτά από μένα.
    Την καλησπέρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Διαβάζω διάφορα κουφά.


    Senate Passes Bill That Could Force De-Listing Of Chinese Companies.

    For the full story:
    https://invst.ly/qvz7r

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Καλημέρα, έχω να κάνω τα εξής σχόλια για κάποιες επιμέρους μετοχές.

    Όλοι περιμένουμε την άνοδο του ΕΛΛΑΚΤΩΡ προς το 1,20 για να πουλήσουμε και να πάρουμε κάτι άλλο. Για αυτό και δεν έρχεται αυτή η άνοδος ή αν έρθει θα πάει κατευθείαν στα 2 (υπάρχει και αυτή η άποψη).

    ΒΙΟΣΚ και ΙΝΤΕΤ ψοφίμια. Άντε την Βιοσώλ την προσέχουν λιγάκι. Η Ιντερτέκ είναι στα αζήτητα. Εντωμεταξύ, πουθενά λόγος για αποτελέσματα. Έχω την αίσθηση ότι ήταν απλά για ένα τσιλιμπούρδισμα που έγραφε και ο κ. Captain προχτές και κολλήσαμε το κάτι τις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι ο μόνος τρόπος για να τρέξουν (κερδοσκοπικά καταρχήν) οι κατασκευαστικές θα ήταν να απομακρυνθεί ο άγονος γόνος από το υπουργείο και να τοποθετηθεί ένας σοβαρός και αποδοτικός άνθρωπος.
      Η αγορά θα έπαιρνε το μήνυμα σε χρόνο dt.

      Διαγραφή
    2. Εμένα πάλι μου αρέσουν οι σεμνοί και λιγόλογοι άνθρωποι κι έχω αρχίσει να τον συμπαθώ τον κύριο Καραμανλή. Παραδίδει στον σωστό χρόνο τους 3 σταθμούς του μετρό, προχωρούν τα ώριμα οδικά έργα πχ βόρειος άξονας Κρήτης, προσπαθεί να ξεμπλοκάρει τις βαλτωμένες εργολαβίες του Καλογρίτσα. Επειδή τα μούσκεψαν οι κατασκευαστές (όλοι τους) στην Σ. Αραβία δεν γίνεται να τους τα δώσουμε όλα φόρα παρτίδα όπως την χρυσή τους 6ετία που προηγήθηκε της Ολυμπιάδας.

      Χρυσή για δαύτους, σε μας η λυπητερή

      https://www.youtube.com/watch?v=U8axohxD53w

      Διαγραφή
    3. Σεμνός και λιγόλολογος ο υπουργός που απεκάλεσε "αποβράσματα" όσους δεν πληρώνουν εισιτήριο?
      Το ακούσαμε και αυτό!
      Επίσης, ο υπουργός δεν παραδίδει τίποτα, οι εργολάβοι παραδίδουν. Ο υπουργός οφείλει να φροντίσει ώστε να δουλεύουν οι υπάλληλοί του στο υπουργείο προκειμένου να προχωρούν σψστά νέα και υφιστάμενα έργα, κάτι που είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι δε συμβαίνει. Ακόμα και έτοιμα έργα από τους προηγούμενους άχρηστους, ένα χρόνο τώρα περιμένουν να ανοίξει κάποιος το φάκελο και να τα ξαναελέγξει και δε μιλώ για το ΠΑ-ΠΥ.

      Διαγραφή
    4. Επίσης θεωρώ ότι η είδηση πως η πρόοδος των μεγάλων έργων θα εποπτεύεται πλέον από το γραφείο του Π/Θ, δείχνει πως γνωρίζει ότι το γραμμάτιο δεν είναι ικανό για τίποτα, αλλά βέβαια δε μπορεί και να το αφήσει να διαμαρτυρηθεί.
      https://www.euro2day.gr/news/economy/article/2024210/to-grafeio-prothypoyrgoy-pairnei-stis-plates-toy-m.html

      Διαγραφή
    5. Για να δουμε θα κανει την κινηση του ο ελλακτωρας®

      Διαγραφή
    6. Τι να πω? Έτσι είναι εάν έτσι νομίζετε.

      Διαγραφή
    7. Είναι έτσι γιατί έτσι είναι.
      Η ευγενής ειρωνία είναι ενδιαφέρον και χρήσιμο κοινωνικό εργαλείο, καλό είναι όμως να μη χρησιμοποιείται όταν ένα θέμα δε το γνωρίζουμε και θα σας παρακαλέσω να μη το χρησιμοποείτε προς εμένα.

      Διαγραφή
    8. Πάμε

      "Σεμνός και λιγόλολογος ο υπουργός που απεκάλεσε "αποβράσματα" όσους δεν πληρώνουν εισιτήριο?
      Το ακούσαμε και αυτό!"

      Θεωρείτε ότι σ΄αυτή την πρόταση απουσιάζει η "ευγενής ειρωνία"? ή μήπως είναι αποκλειστικό σας προνόμιο?

      "καλό είναι όμως να μη χρησιμοποιείται όταν ένα θέμα δε το γνωρίζουμε" (δηλαδή εγώ δεν το γνωρίζω ενώ εσείς είστε ειδήμων...σαν να λέμε επειδή δεν είμαι νομικός δεν μπορώ να έχω άποψη-καλή ή κακή-για τον κύριο Λυκουρέζο?)

      Όσο να πεις μια έπαρση υπάρχει. Και να το κλείσουμε εδώ θα πρότεινα καθένας μας να μην απαντά στα σχόλια του άλλου. Μπορούμε να συνυπάρχουμε δίχως σχολιασμό μεταξύ μας

      Διαγραφή
  41. ΕΥΑΘ μέρισμα χρήσης 2019 0,268 ευρώ - απόδοση 7,18%. Σε ολίγες στιγμές τα σχόλια και οι παρατηρήσεις μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΥΑΘ σχολίου συνέχεια : Μελανό σημείο στον ισολογισμό η αύξηση του δείκτη ταχύτητας είσπραξης απαιτήσεων στις 316 ημέρες έναντι 281 το 2018 και 196 το 2013!
      Μείωση εξόδων διάθεσης στο 7,18% επί των πωλήσεων έναντι 9,44% το 2018.
      Καθαρή θέση στα 4,98 ευρώ - Z score 4,349! - ROE 8%
      Συμπέρασμα, στην τιμή των 3,7 ευρώ δεν έχω να φοβηθώ τίποτα. Ομόλογο Α ποιότητας.

      Σημείωση : Ο γράφων έχει θέση σε μετοχές της εταιρίας και σκοπεύει να αυξήσει θέση σε αδυναμία.

      Διαγραφή
    2. Περίμενα τόσο καιρό υπομονετικά να έρθει στο 3,60 και τελικά πέταξε το πουλάκι. Δεν νομίζω να δείξει σύντομα αδυναμία καθότι το μέρισμα είναι πολύ καλό και διαγραμματικά δείχνει καλά για συνέχιση της κίνησης.

      Διαγραφή
    3. Η μετοχή ομόλογο,την αγοράζεις και κοιμάσαι ήσυχος.Πρό 2 μηνών που ξεφόρτωναν τα αμοιβαία,ήξερα τι να κάνω.Δεν είναι παιχνιδίαρα και δεν την προτίμησαν οι traders
      θωρηκτό που λέει και ο Τακης

      Διαγραφή
    4. Ακόμα και να δείξει κάποια αδυναμία (πχ κίνηση προς το 3,80) προσωπικά δεν θα ενισχύσω σε αυτήν τη φάση(είναι το 6% του χαρτοφυλακίου μου). Ο λόγος απλός. Τα ρευστά είναι μετρημένα και προσανατολισμένα αλλού...τούτη την περίοδο κι ως τις 22/6 εστιάζω και ελπίζω σε MSCI και FTSE25. Που ξέρεις, μπορεί μετά από καλύτερη οικονομικά θέση να την ξαναβρούμε κάτω από €4 και να πάρουμε περισσότερα κομμάτια.

      Διαγραφή
    5. Εταιρία που με σωστό team και όχι διορισμένους θα είχε άνετα τα 5€.Όσο όμως η διοίκηση ασκείται απο το δημόσιο,χαϊρι δεν θα δούμε.Λιμνάζοντα διαθέσιμα.Σήμερα παρακολούθησα την ενημέρωση αναλυτών αλλά δεν βγάλαμε κάποιο λαβράκι.Αναλυτής ρώτησε για το κόστος ενέργειας/αερίου που αποτελεί το 25% των εξόδων της εταιρίας και γιατί η εταιρία δεν αλλάζει προμηθευτή και παραμένει στην ΔΕΗ αφού οι ιδιώτες είναι φθηνότεροι.Έπρεπε να βλέπατε το πρόσωπο του CEO..είπαμε κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει.Στηρίζουμε δημόσιο..και ας είναι ακριβότερο με λίγα λόγια.

      Και μόνο από αυτή την κίνηση θα έβαζε χαλαρά 2-3 μυριόπουλα στα κέρδη της.Αλλά πως να το κάνουμε..έχουμε να ταϊσουμε και 4000+ κόσμο στην ΔΕΗ.

      Διαμάντι ακατέργαστο η μετοχή δυστυχώς.Μακάρι να τους φωτίσει.

      Διαγραφή
    6. Καλησπέρα σε όλους,
      Κύριε hippy κι εμένα η ΕΥΑΘ αποτελεί το 6% του χαρτοφυλακιου μου. Προσωπικά δεν σκοπεύω να αυξησω άμεσα την θέση μου, αν και μάλλον δεν θα μπορούσα να αντισταθώ σε περίπτωση πίεσης της μετοχής.
      Τα αποτελέσματα μου φάνηκαν τίμια. Ευχάριστη έκπληξη ήταν το χορταστικό μέρισμα.
      Και τώρα θα μου επιτρεψετε να αποθεωσω την μεγάλη μου αγάπη, τα ΠΛΑΚΡ (ευτυχώς τις προάλλες δεν κρατήθηκα και αγόρασα κάποια κομμάτια στα 11€). Τα αποτελέσματα ήταν πραγματικο ποίημα! Η εταιρεία έχει ρευστοτητα να αποπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της (όχι μόνο τα δανεια) και να περισεψουν και κάποια εκατομμύρια ευρώ στο ταμείο. Και ολα αυτά πάρα τις συνεχείς επενδύσεις της. Άλλη μια φορά αποδίδω τα εύσημα στην οικογένεια Λεμπιδακη (ελπίζω τώρα και σε ένα καλό μέρισμα)!

      Διαγραφή
    7. Καλησπέρα κύριε Ξενοφών, έριξα μια σύντομη ματιά στα αποτελέσματα των ΠΛΑΚΡ και είναι όντως αρκετά ικανοποιητικά. Πιστεύετε ότι είναι διατηρήσιμα ή είμαστε στο άνω μέρος ενός κύκλου, την παρακολουθείτε καιρό την εταιρεία? Αν την έχετε ψάξει καλά πιο είναι κατά τη γνώμη σας το δυνατό της σημείο?

      Διαγραφή
    8. Καλημέρα κ. Ευρωβλαχε,
      Την παρακολουθώ από το 2012 και είναι ίσως η μόνη εταιρεία που δεν με έχει απογοητεύσει ούτε μια φορά. Η λέξη θωρηκτό ίσως είναι πολύ λίγη για να περιγράψει αυτόν τον όμιλο.
      Επενδύει συνεχώς (επενδύσεις διπλάσιες από τις αποσβέσεις), εξάγει τα 2/3 της παραγωγης της, έχει άπλετη ρευστότητα, έχει έντιμη διοίκηση (αμοιβές διοίκησης λογικοτατες), αυξάνει σταθερά κάθε χρόνο τα μεγέθη της (χωρίς εξάρσεις, γενικά φοβάμαι τις εξάρσεις, μπορεί να κρύβουν μαγειρεματα), μοιράζει κάθε χρόνο μέρισμα και τόσα άλλα.
      Θεωρώ ότι τα αποτελέσματα της είναι διατηρησιμα και δεν εμφανίζουν κάποια κυκλυκοτητα δεδομενου ότι επενδύει συνεχώς σε νέα καινοτόμα προϊόντα (πχ φύλλα θερμοκηπίων 7 στρώσεων) και ότι (κατ' εμέ τουλάχιστον) η ζήτηση για τα προϊόντα της είναι ανελαστική και συνεχώς θα αυξάνεται (πχ αν θέλουμε να θρέψουμε τον συνεχώς αυξανόμενο πληθυσμό θα χρειαζόμαστε όλο και καλύτερα θερμοκήπια, επίσης πάντα θα χρειάζονται καλές πρώτες ύλες για πλαστικά, δεν πρόκειται αύριο να καταργήσουμε τα πλαστικά).

      Διαγραφή
    9. Σας ευχαριστώ κύριε Ξενοφών. Μπαίνει στο ραντάρ και αυτή!

      Διαγραφή
  42. Κ.Barren .Αν έχετε χρόνο δείτε ένα γρήγορο τεχνικό στην TTOO αν και φαίνεται roller coaster

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε όχι και roller coaster, αυτά ανεβαίνουν πού και πο, ύ, αυτή όλο πέφτει με μικρά διαλείμματα!
      Δε θα ήθελα να εκφέρω γνώμη σχετικά με το διάγραμμα, μια και κοιτάω διαγράμματα για να προσεγγίσω ένα καλό σημείο εισόδου, σε μια εταιρεία για την αξία της οποίας έχω άποψη.
      Η ΤΤΟΟ έχει μετά από ΑΜΚ 40 Μ, 10 Μ Καθαρό Δανεισμό, -8 Μ Καθαρή Θέση, -14 Μ Κεφάλαιο Κίνησης και Ζημιές ~60 Μ ετησίως.
      Ποιά είναι η δίκαιη τιμή της?
      Εγώ λέω υπό το μηδέν.
      Συγγνώμη που απάντησα άλλο από αυτό που ρωτήσατε, αλλά αυτά σκέφτηκα κοιτάζοντάς τη.
      Και για να παραφράσω λίγο David Einhorn " μια μετοχή που χάνει 99%, είναι μια μετοχή που έχανε 95% και μετά έχασε άλλο 80%".

      Διαγραφή
    2. Σας ευχαριστώ !
      Για να υποστηρίξω όμως όλες τις σταχτοπούτες θα σας θυμίσω το άσμα του Πασχάλη Τερζή ¨Στα υπόγεια είναι η θέα΄΄

      Διαγραφή
    3. Η TTOO έχει όμως και πρωτοποριακή τεχνολογία για τη διάγνωση της σήψης.

      Διαγραφή
  43. αν η lk συνεχίζει να διαπραγματεύεται και φτάσει 0.50$ (αν) θα ριξω κανένα χιλιάρικο ευρώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αξίζει να κρατάμε δυνάμεις για κερδοσκοπίες που έχουμε τις πιθανότητες υπέρ μας. Κάτι είδαν εκεί στις ΗΠΑ...δεν είναι ανόητοι για να διώχνουν πελάτες (προμήθειες) απ΄τα μαγαζιά τους.

      Διαγραφή
    2. Καλό μεσημέρι σε όλους. Κε Spy στο 0,5 η LK μπορεί να φθάσει πολύ γρήγορα έτσι όπως πάει, καθώς το πάνω χέρι το έχουν οι σόρτηδες που την έχουν ξε$^%$@#$. Έτσι όπως πάει και με τα νέα που βγαίνουν (πρόσφατο ότι οι τράπεζες προχωρούν σε κατάσχεση της περιουσίας του μεγαλομετόχου) θεωρώ πολύ δύσκολο να ανακάμψει. Επίσης διάβασα ότι μεγάλα funds έχουν πουλήσει. Φοβάμαι ότι η μετοχή θα θυσιαστεί για να παραδειγματιστούν οι άλλοι. Προσωπικά κράτησα μερικά τεμάχια για να την παρακολουθώ ώστε να μην ξεχάσω ποτέ πως μπορείς να χάσεις το κεφάλαιο σου σε τόσο σύντομο χρόνο. Σημειώνω ότι από το πάρτι του 1999 βγήκα αρκετά κερδισμένος (χάνοντας μεγάλο ποσοστό από τα κέρδη) και δεν είχα ασχοληθεί με τις αγορές μέχρι τον Νοε. του 2018 που ξεκίνησα τις τοποθετήσεις στο Χ.Α. (πλην μιας θέσης στον ΙΚΤΙΝ και μιας άλλης). Έτσι δεν είδα θέση στο Χ.Φ μου με απώλειες 50% ή 99% (σε περίπτωση που είχα τράπεζες) συνεπώς το τωρινό αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο μάθημα για εμένα.

      Διαγραφή
  44. Εν ολιγοις...

    Το 25% των fund managers ειναι bullish.

    -13.8% μειωση της κερδοφοριας το α' τριμηνο. Προβλεψεις για -42% το επομενο.

    Συμφωνα με τη ΜS οι ευρωτραπεζες ειναι χαμηλοτερα κατα 27% απο το fair value.


    Mεχρι την πεμπτη η Ευρωμπανκ 130εκ. απο 170 του ΜSCI. Η Αlpha 68.5 εκ απο 69 και εθνικη 58.5 εκ απο 27 εκ.

    Λαγκαρντ, Μερκελ και Μακρον (μαλλον τι αλλο) θα χρησιμοποιησουν τις τραπεζες για την ανακαμψη των οικονομιων.


    Ο κυριος Στουπας κανει αναφορα στις κρουαζιερες...

    Αυτα...



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Και κατι απο μενα: να ευχομαστε που ο πληθωρισμος ειναι χαμηλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Τι λετε κυριε Τακη ολα τα παραπανω δε συνηγορουν σε contrarian στις τραπεζες...;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Πλαστικά κρήτης : Fundamental score 18/19!! - ΕV/EBITDA 4.23 - ROE 13.47 - TBV 10,26 euro -
    Ρ/Ε 8,53 - Καθαρό ταμείο 62,17 εκ ευρώ - Περιθώριο μικτού κέρδους 25,15% έναντι 23,25% - Περιθώριο EBITDA 19.3% έναντι 17,05% - Έξοδα διοίκησης 2,91% επί των πωλήσεων έναντι 3,07% το 2018 - Έξοδα διαθέσεως 5,54% επί των πωλήσεων έναντι 5,44% το 2018 - ROCE 16,3% έναντι 14,96% - Δείκτης απόδοσης ενεργητικού 10,41% έναντι 8,62% - Δείκτης ταχ.κυκλ.αποθεμάτων 97 ημέρες έναντι 105 - δείκτης ταχ.είσπ.απαιτήσεων 76 ημέρες έναντι 78.

    Κέρδη συναλλαγμ.διαφορών το 2019 +1,443 εκ έναντι -0,524 το 2018.

    Outlook θετικό.

    Μεγέθη που δικαιολογούν αγορές σε αδυναμία. Ο γράφων έχει θέση σε μετοχές της εταιρίας.

    Ακαδημαική ερώτηση : Αν διαπραγματευόταν σε άλλη αγορά τι αποτίμηση θα είχε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαμ-Υψηλο 8.5 - 15. Μερισμα 2.7%.

      Διαγραφή
    2. Μπορεί από τον Απρίλιο του 2016 η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να έχει εκδώσει την απόφαση 8/754 με την οποία οι εισηγμένες υποχρεώνονται στις οικονομικές τους καταστάσεις να περιέχουν «Αναφορά στο διαδικτυακό τόπο όπου αναρτώνται οι ετήσιες οικονομικές καταστάσεις, οι εκθέσεις ελέγχου του νόμιμου ελεγκτή και οι εκθέσεις του διοικητικού συμβουλίου των ανωνύμων εταιριών, οι οποίες ενοποιούνται και δεν είναι εισηγμένες και οι οποίες αντιπροσωπεύουν αθροιστικά ποσοστό μεγαλύτερο από 5% του ενοποιημένου κύκλου εργασιών ή του ενοποιημένου ενεργητικού ή των ενοποιημένων αποτελεσμάτων μετά την αφαίρεση της αναλογίας των μετοχών της μειοψηφίας» αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για την Πλαστικά Κρήτης.
      Έχει περάσει δε πάνω από ένα έτος από τότε που δημοσίευσαν ετήσια οικονομική έκθεση (φέτος δεν έχουν δημοσιεύσει) και παρατηρείται το εξής φαινόμενο. Στην ετήσια έκθεση του 2018 αναφέρεται ότι οι οικονομικές καταστάσεις αναρτώνται (σ.σ. προσέξτε το ρήμα) στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.plastikakritis.com. Ωστόσο προκύπτει ότι ούτε για τη χρήση του 2018 , ούτε του 2017 ούτε και του 2016 υπάρχει ανάρτηση των οικονομικών καταστάσεων .
      Δηλαδή η κατά τα άλλα μεγάλη εταιρία της Κρήτης ουδέποτε έχει δημοσιεύσει οικονομικές καταστάσεις θυγατρικών. Το ζήτημα όμως είναι ότι οι θυγατρικές της συμμετέχουν σε ποσοστό 50% στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών.
      Η μεγαλύτερη εκ των θυγατρικών είναι η SHANGHAI HITEC PLASTICS CO με έδρα την Κίνα η οποία το 2018 συμμετείχε σε ποσοστό 21% στον κύκλο εργασιών του ομίλου με τζίρο όπως εμφανίζεται στις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις της εισηγμένης 58 εκ ευρώ. στην ιστοσελίδα των Πλαστικών Κρήτης (φωτό) αναφέρεται ως ιστοσελίδα της θυγατρικής ηλεκτρονική διεύθυνση www.hitecfilms.com η οποία δεν ανταποκρίνεται (ή δεν υπάρχει ή δεν λειτουργεί).
      Να θυμίσουμε πάντως χωρίς να θέλουμε να υπονοήσουμε ότι το ίδιο ισχύει στην περίπτωση της Πλαστικά Κρήτης ότι την τακτική μη δημοσίευσης των οικονομικών στοιχείων των θυγατρικών της και ειδικά των Κινέζικων ακολούθησε η Folli Follie.
      Και είναι τουλάχιστον εκτός λογικής η Πλαστικά Κρήτης να μην τηρεί τους κανόνες και να δημοσιεύει τα στοιχεία των θυγατρικών της τα οποία υποθέτουμε ότι οι ορκωτοί της εταιρίας ΣΟΛ τα έχουν ελέγξει με τις διαδικασίες που προβλέπονται από τα ελεγκτικά πρότυπα προκειμένου να εκδώσουν μέχρι σήμερα πιστοποιητικά με σύμφωνη γνώμη.
      Νίκος Καρούτζος nkaroutzos@gmail.com www.bankingnews.gr

      Διαγραφή
    3. http://www.helex.gr/documents/10180/5854440/687_4016_2020_Greek_1.pdf/61b3d34d-9fc3-44c2-a65a-cc32a6cf2a5d

      Εδώ είναι η απάντηση που έδωσε η εταιρεία.

      Διαγραφή
    4. Πέραν του ότι απάντησε αναλυτικά η εταιρεία, το ίδιο το δημοσίευμα (την ίδια ημέρα μάλιστα που δημοσίευσε αποτελέσματα, κάτι που προσωπικά δεν το θεωρώ σύμπτωση) θα το χαρακτήριζα τουλάχιστον ατυχές για να μην πω κάτι βαρύτερο. Ο νοων νοείτο.

      Διαγραφή
    5. Αγαπητοί φίλοι και φίλες, δημοκρατία έχουμε αλλά πρέπει να υπάρχουν και όρια σε αυτή. Το τι δημοσιεύματα έχει αναρτήσει το συγκεκριμένο site όπως και το αδελφάκι του ο μμ, τα αφήνω στη κρίση του καθενός.

      Διαγραφή
  48. Επειδή είδα σχόλια για την οτοελας,ρώτησα και έμαθα εκ των έσω από εργαζόμενους ,η εταιρεία έχει δουλίτσα,δεν δουλεύουν υπερωρίες αλλά είναι γεμάτη αυτοκίνητα για επισκευη,άρα το 86% του τζίρου που γίνετε από εκεί θα πέσει ,αλλά όχι κάτι φοβερό ,στο ποσοστό αυτό συμπεριλαμβάνω και τις μακροχρόνιες μισθώσεις που δεν έχουν θιχτεί ιδιαίτερα,κατά εμέ και σε βάθος χρόνου αξίζει το στοίχημα που πήρα,ο κύριος Τάκης έγραψε ότι δεν πρέπει να δώσει μέρισμα,νομίζω,εγώ διαφωνώ πρέπει να δώσει το αντίστοιχο του περσινού για να δείξει την ΙΣΧΥ της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρότι μέτοχος της ΟΤΟΕΛ τα τελευταία χρόνια κυρίως για τα πλούσια μερίσματά της, φέτος αν δώσει απλά θα είναι τρελή η διοίκηση και λόγος να κλείσω τη θέση μου. Σημειώστε πως φέτος δε θα πάρει μέρισμα απ' την ετζίαν, το οποίο τα τελευταία χρόνια είναι αρκετά μεγάλο ποσό. Υποθέτω ότι οι τράπεζες θα θέλουν να δουν πειθαρχία για να συνεχίσουν να τη στηρίζουν.

      Στα θετικά για μένα ότι ο βασιλάκης αγοράζει μετοχές. Παρόμοια αγόραζε και πέριξ του 2012. Τη γλυκοκοιτάζω για ν' αυξήσω τη θέση μου καθώς πιστεύω πως το risk/reward αρχίζει να γίνεται ελκυστικό.

      Διαγραφή
  49. Κέρδη οτοελ 2019 46,6 πρόχειρα υπολογίζοντας το μέρισμα από αραιγ 4 εκατομ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Στοιχεία εξαγωγών κρασιού (κωδικός 2204) για το Q1 του 2020 και σύγκριση με το Q1 2019

    ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΣΕ USD Βάρος
    q1 2020 21,170 εκ USD 6,284 τόννοι
    q1 2019 20,174 εκ USD 6,275 τόννοι

    Μεταβολή +4,938% +0,14%

    Μέση τιμή ανά kg
    Q1 2020 3.3688 usd
    Q1 2019 3,21495 usd

    Μεταβολή +4.78%

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂