Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

ΔΕΗ

210 σχόλια:

  1. καλημερα κ εδω λοιπον!
    (ΔΕΗ-αποτελεσματα 9μηνου 2019)

    πριν λιγες ημερες ανακοινωσε αποτελεσματα 3 τριμηνου 2019 η δεη!το οτι ολοι περιμεναμε πως θα ειναι ασχημα μαλλον δεν ειναι ειδηση.αλλωστε η δεη ειχε ηδη ανακοινωσει αποτελεσματα 6μηνου 2019, οποτε στην ουσια περιμεναμε να μαθουμε τα αποτελεσματα 3 τριμηνου 2019.
    τι αλλαγες θα μπορουσαν να ειχαν γινει σ ενα μονο τριμηνο; τι αλλαγες θα μπορουσε να εχει φερει η νεα διοικηση σε 1,5 μονο μηνα; τι αλλαγες θα μπορουσε να εχει η εικονα στο 3 τριμηνο 2019 απο τη στιγμη που ακομα εχουν εφαρμοστει ελαχιστα απο τα νεα μετρα, κ αυτα οχι για ολοκληρο τριμηνο αλλα για λιγες εβδομαδες;;;

    κ ομως, οι αλλαγες που παρουσιαζει η οικονομικη κατασταση 3 τριμηνου 2019 ειναι μεγαλες!! για να δουμε μερικα βασικα στοιχεια λοιπον!

    η δεη τα τελευταια τριμηνα παρουσιαζε της εξης εικονα: τα EBITDA(κερδη προ φορων, τοκων και αποσβεσεων) ηταν συνεχως μειουμενα.οταν καποιες φορες ειχε εκτακτα εσοδα η κατασταση ελαφρως βελτιωνονταν.ειχε ζημιες αλλα ελεγχομενες. οταν ειχε εκτακα εξοδα , οι συνολικες ζημιες εσπαγαν τα κοντερ. η κατασταση εβγαινε εκτος ελεγχου. εμας ομως πρωτα μας ενδιαφερουν τα EBITDA κ μετα τα εκτακτα κερδη, η ζημιες.
    εξελιξη EBITDA(προσαρμωσμενα για ελαπε κ προβλεψη αποζημειωσεων προσωπικου):
    EBITDA 3 τριμηνο 2018 -6.8 εκ ευρω!
    EBITDA 4 τριμηνο 2018 -99,2 εκ ευρω!
    EBITDA 1 τριμηνο 2019 -51,3 εκ ευρω!
    EBITDA 2 τριμηνο 2019 60,6 εκ ευρω!
    EBITDA 3 τριμηνο 2019 87,6 εκ ευρω!
    μπορει μερικες φορες τα εκτακτα να θολωνουν την εικονα, αν ομως δουμε τη εικονα χωρις εκτακτα, το 3 τριμηνο 2019 της εταιρειας ηταν το καλυτερο που παρουσιασε εδω κ παρα πολυ καιρο!η βελτιωση ειναι εμφανης!

    παμε στις λειτουργικες δαπανες(προσαρμοσμενες κ εδω για ελαπε κ προβλεψη αποζημειωσεων προσωπικου)!εδω η εικονα πραγματικα προκαλει εκπληξη... λειτουργικες δαπανες 1 τριμηνου 2019 1.189 δις ευρω, απο 977 εκ ευρω το 2018.αυξηση 21,7%.
    λειτουργικες δαπανες 2 τριμηνου 2019 1.106 δις ευρω, απο 868 εκ ευρω το 2018.αυξηση 27,4%.
    στο πρωτο εξαμηνο του 2019 οι λειτουργικες δπανες ειναι 2,295 δις ευρω, απο 1,845 το 2018.αυξηση της ταξης του 24,4%.απογοητευση...

    ομως στο 3 τριμηνο του 2019 η εικονα αλλαζει! λειτουργικες δαπανες 1.215 δις ευρω, απο 1.284 δις ευρω το 2018. μειωση 5,4%. στο 3 τριμηνο του 2019 οι λειτουργικες δαπανες εμφανιζουν μειωση μετα απο πολλα τριμηνα!αυτος ειναι κ ο λογος που στο εξαμηνο ειναι αυξημενες κατα 24,4 %, αλλα στο 9μηνο ειναι αυξημενες 12,2%.γιατι στο 3 τριμηνο υπαρχει μεγαλη βελτιωση. κ αυτο παρα το γεγονος πως οι τιμες στα δικαιωματα εκπομπων ρυπων, ειναι αυξημενες κατα 40% περιπου σε σχεση με τη ιδια περιοδο του 2018(τα δικαιωματα εκπομπων ρυπων ειναι βασικο κομματι των λειτουργικων δαπανων)

    το οτι ο κυκλος εργασιων αυξανεται, εστω κ αν μειωνεται το μεριδιο αγορας ειναι θετικο, αλλα αυτο υποθετω πως το εχετε διαβασει. ο καθαρος δανεισμος ειναι σταθερος.αναμενομενο στη φαση αυτη.

    τα αποτελεσματα 9μηνου 2019 της εταιρειας ειναι ασχημα γιατι συμπεριλαμβανουν ενα εξαιρετικα ασχημο 6μηνο 2019 αλλα κ αρκετα εκτακτα αποτελεσματα, τοσο το 2019 οσο κ το 2018, κ αυτα θολωνουν την εικονα. αν ομως απομονωσουμε το 3 τριμηνο του 2019, χωρις τα εκτακτα(τοσο το 2019 οσο κ το 2018) η βελτιωση ειναι παραπανω απο αισθητη.κ αυτο παρολο που η αλλαγη διοικησης στην εταιρεια ειναι μονο για το μισο 3 τριμηνο.κ επιπλεον, απο τις αλλαγες που διαβαζουμε κ οι οποιες συνεχως αυξανονται, στο τριμηνο αυτο εχουν εφαρμοστει ελαχιστες απο αυτες, κ αυτες για λιγες μονο εβδομαδες!

    θα μπροουσα να γραψω μερικα ακομα για τη βελτιωση που βλεπω στο 3 τριμηνο του 2019, αλλα δεν θα αλλαζαν κατι στην συνολικη εικονα.
    αρκετα σας κουρασα!αλλωστε η κατασταση 9μηνου 2019 που ανακοινωσε η εταιρεια ειναι συνοπτικη.
    πιο πολλα θα πουμε οταν η εταιρεια ανακοινωσει το νεο επιχειρησιακο της σχεδιο, αλλα κ αργοτερα , οταν θα εχουμε αποτελεσματα 4 τριμηνου 2019!
    περιμενω τις σκεψεις σας για τα αποτελεσματα 3 τριμηνου 2019 αλλα κ για την εταιρεια γενικοτερα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κ αν καποιος αναρωτιεται τι αλλο θετικο υπαρχει, ας προσεξουμε κ αυτο,για το τελος(γιατι αρκετα σας ζαλισα για κυριακη που ειναι σημερα)
    ζημιες προ φορων 3 τριμηνου 2019(προσαρμοσμενες για ελαπε, προβλεψη αποζημειωσεων προσωπικου, εκκαθαριση ΕΤΜΕΑΡ και απομειωση αξιας λιγνιτικων μοναδων) 132,6 ευρω, απο ζημιες 279 εκ ευρω το 2018.βελτιωση τρομερη...

    τα υπολοιπα θα τα συζηταμε οσο περναει ο καιρος κ εχουμε νεες κινησεις της εταιρειας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσωπικά κ. Nicdan δεν εκτιμώ την υπερχρεωμένη ΔΕΗ ωστόσο έχω μικρή θέση διότι στην αγορά ενδημεί ο τζόγος και η εταιρεία έχει πολλούς πιστούς. Το μόνο πρόβλημα που νομίζω έχει λύσει είναι η χρηματοδότηση για φέτος με την (φουσκωμένη) προείσπραξη της ετήσιας κατανάλωσης από τους κρατικούς φορείς και υπηρεσίες και παλεύουν την έκδοση ομολόγου για εξασφαλίσουν το 2020. Το προηγούμενο κουπόνι ήταν 5,5% στο 5ετές που εκδόθηκε το 2014 (και 4,75% στο 3ετές που η ΔΕΗ εξέδωσε ταυτόχρονα-700 εκ. συνολικά). Εάν μέσα στο καλό κλίμα καταφέρει επιτόκιο στο 3-3,25% θα το θεωρήσω επιτυχία.

      Όταν μιλάμε για εξυγίανση τι ακριβώς θα εξυγιανθεί με τι κόστος και σε πόσο χρόνο? Η απολιγνιτοποίηση που θα ολοκληρωθεί το 2027 πόσο θα κοστίσει? Οι 12,000 υπάλληλοι με 58,000 μικτές ετήσιες αποδοχές πότε θα γίνουν 6,000 με 30,000 ετήσιες αποδοχές ώστε η εταιρεία να γίνει ανταγωνιστική?

      Υπάρχει τέλος κι ένα όχι και τόσο γνωστό αγκάθι για την ΔΕΗ που είναι η επιχορήγησε του ταμείου ασφάλισης προσωπικού από το κράτος και είναι άγνωστο τι θα γίνει εάν κληθεί η επιχείρηση να τις καταβάλει η ίδια (σαν εργοδότης) σε περίπτωση η ΕΕ θεωρήσει παράνομη ενίσχυση την καταβολή τους 

      Δεν είναι νομίζω το πιθανότερο ενδεχόμενο , πρέπει όμως να το συμπεριλαμβάνουμε στους κινδύνους καθώς στο παρελθόν για το θέμα έχουν καταθέσει απόψεις σημαντικά πολιτικά πρόσωπα, μεταξύ αυτών και ο Κυριάκος

      Απάντηση στη ΓΕΝΟΠ/ ΔΕΗ Του Στέφανου Μάνου

      www.capital.gr/arthra/3034964/apantisi-sti-genop-dei

      Μητσοτάκης: Θα μπορούσε να μειωθεί η κρατική επιχορήγηση στο ασφαλιστικό ταμείο της ΔΕΗ

      https://energypress.gr/news/mitsotakis-tha-mporoyse-na-meiothei-i-kratiki-epihorigisi-sto-asfalistiko-tameio-tis-dei

      Προφανώς και θέλω η μετοχή να πάει καλά αφού όπως έγραψα έχω μικρή θέση αλλά και μεγάλη συναδελφική αλληλεγγύη. Απλά κρατώ μικρό καλάθι κι έχω το όπλο παραπόδα.

      Γνώμη μου φυσικά, πιθανά λάθος

      Διαγραφή
    2. ολα πιθανα ειναι αγαπητε!
      αλλωστε η δεη ειναι στοιχημα, οχι επενδυση.
      οποτε παμε βημα βημα κ βλεπουμε.
      για την ωρα νομιζω εχει ξεπερασει τις προσδοκιες.
      νομιζω δηλαδη στη φαση αυτη κανενας δεν περιμενε κατι ακομα καλυτερο.

      παντως για το 2020 η διοικηση εχει μιλησει για EBITDA ισως κ πανω απο 700 εκ ευρω.
      βλεπουμε τις ανακοινωσεις ανα τριμηνο κ αποφασιζουμε λοιπον.

      Διαγραφή
    3. Σας ευχαριστούμε κύριε Nikdan για τα πολύ εποικοδομητικά σχόλια για τη ΔΕΗ! ΘΑ χρειαστεί υπομονή, η εταιρεία πιστεύω κι εγώ θα δείξει βελτίωση μετά το α εξάμηνο 2020.

      Διαγραφή
  3. Nikdan μια ερώτηση..θα έγραφες τα ίδια αν δεν είχες θέση στο χαρτι?εδώ έβγαλες σαπακι τον ικτινο για να τον σορταρεις(αχαχ),δεν θα πεις για τη ΔΕΗ ότι πετάει ο γάιδαρος?γράψε ότι είναι στημένο το παιχνίδι από την κυβέρνηση,τζογαρησε την μαζί με τα άλλα τα ταγαρια και άσε τις σάλτσες για τους ταβερνιάρηδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο λογος που γραφω σκορπιες σκεψεις εδω αλλα κ οπουδηποτε αλλου δεν ειναι για να πεισω καποιους για κατι.
      μεσα απο τη συζητηση ψαχνω χρηστες που ασχολουνται σοβαρα με θεμελιωδη κ οχι μονο.
      κ στα τοσα χρονια που γραφω εχω γνωρισει μερικους πολυ καλους, κ καποιους εξαιρετικους.
      αυτος ειναι ο μοναδικος λογος που γραφω
      τιποτα παραπανω, τιποτα παρακατω.
      τα υπολοιπα ειναι μαλλον ανουσια, κ σε καποιες περιπτωσεις μαλλον κ χασιμο χρονου.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Ανανία όλοι συμφωνούμε με το ρίσκο στο χαρτί...ωστόσο σωστό είναι να παίζουμε αυτό που βλέπουμε στο ταμπλό και όχι αυτό που έχουμε στο μυαλό ότι θα έπρεπε να γίνει...αν θέλουμε βέβαια να παίξουμε και με όσα θέλουμε να παίξουμε (πχ ο ανασφαλής εγώ λίγα...ίσα για την αδρεναλίνη).

      Πάντως (για τον φίλο Nicdan) κάποια μεγέθη συνεχίζουν να προβληματίζουν

      "Οι συνολικές επενδύσεις ανήλθαν σε 508,8 εκατ. ευρώ έναντι 528,6 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2018. Το καθαρό χρέος στις 30.9.2019 ήταν 3,9 δισ. ευρώ, αυξημένο κατά 214,3 εκατ. ευρώ σε σχέση με την 31η Δεκεμβρίου 2018. Η ΔΕΗ εξετάζει τις πιθανές εναλλακτικές σε σχέση με την πρόσβασή της στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου, ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς."

      Αύξηση δανεισμού παρά τις μειωμένες επενδύσεις...απαιτούν προσοχή και εγρήγορση αν και το ξέρετε καλά αφού μιλήσατε (σωστά) για "στοίχημα"

      Διαγραφή
    3. εχεις δικιο αγαπητε.σε σχεση με το εξαμηνο 2019 ομως το καθαρο χρεος ειναι σχεδον σταθερο.
      ηταν 3.895 δις ευρω στο εξαμηνο του 2019.
      τωρα στο 9μηνο ειναι 3.906 δις ευρω.
      αυξηση δηλαδη κατα 11 εκ ευρω.νουμερο μικρο για τα μεγεθη της εταιρειας.

      μερικα στοιχεια οπως ο καθαρος δανεισμος, η λογιστικη αξια κτλ καλο ειναι να τα κοιταζουμε με βαση την τελευταια δημοσιευμενη λογιστικη κατασταση.εκτος αν υπαρχουν ειδικοι λογοι για κατι διαφορετικο.
      εννοειται βεβαια πως καθενας μπορει να κανει οποια συγκριση θελει.στα συγκεκριμενα μεγεθη ομως, κατα τη γνωμη μου καλυτερη συγκριση ειναι αυτη με βαση τα πιο προσφατα στοιχεια.με βαση δηλαδη το αμεσως προηγουμενο δημοσιευμενο τριμηνο.

      Διαγραφή
  4. Η μελέτη των οικονομικών καταστάσεων της ΔΕΗ εμένα προσωπθκά μου προκάλεσε ίλιγγο. Μπορούμε να κάτσουμε μέρες για να κάνουμε αναλύσεις. Τα βασικά προβλήματα είναι ο υπέρογγος δανεισμός, οι επισφαλείς απαιτήσεις, το μικρό περιθώριο κέρδους και ο βραχνάς των λιγνιτικών . Προσωπικά δεν είμαι αισιόδοξος. Η εξυγίανση της εταιρείας που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση δεν είναι κάτι εύκολο και θα χρειαστεί χρόνια. Το σήριαλ θα έχει πολλσ επεισόδια και η αγορά νομίζω οτι βιάζεται να προεξοφλήσει θετικά. Εγώ προσωπικά δεν θα στοιχημάτιζα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάμε για το January effect και δεν έχουμε Τσίπρα που προκάλεσε τον Ίλιγγο στα αποτελέσματα.

      Έπρεπε να είχατε μπει όταν ήταν φανερό ότι οι Τσιπροκαμμενοι πήγαιναν για συντριβή.

      Εγώ βλέπω πολύ φόβο και μόνο αρνητικά σχόλια ... (εξαιρώ το πόπολο που ποτέ δεν παίζει ρόλο) άρα το χαρτί πάει πάνω.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη μιας κ αναφερθηκες σε αυτό (January effect) αλλά κ τη ΔΕΗ (η οποία by the way μέχρι το 1 δις απέχει 40%+... not bad για κάποιον που δεν έχει θεση)... Τι θεωρείς επενδυσιμο σήμερα?αν θεωρείς...

      Διαγραφή
    3. Κύριε Ανδρέα στα τρένα πρέπει να επιβιβάζεσαι όταν ξεκινάνε ή όταν επιστρέφουν προς τα πίσω για ανεφοδιασμό (διόρθωση) ...

      Το 40% απόδοση είναι μικρό. Όποιος βλέπει τέτοιες αποδόσεις στις μετρήσεις που κάνει είναι πιθανό να κάνει λάθος, αν κάτι του ξέφυγε.
      Μόνο όταν βλέπεις μπροστά σου αποδόσεις 200% και 400% έχεις πιθανότητες να υπεραποδώσεις ακόμη και λαθάκια να έχεις κάνεις στους υπολογισμούς σου.

      Τέλος πάντων ... εγώ πιστεύω ότι η ΔΕΗ είναι για πάνω και έχει μικρό μακροπρόθεσμο ρίσκο.
      θα πουλήσω τα υπόλοιπα κομμάτια μου μόνο αν πάει κάτω απο 2.8 ... όπως και αν παει στο 1 δις κεφαλαιποίηση θα πουλήσω είτε όλα είτε τα μισα, των μισών που εχω κρατήσει.
      Ο φάκελος ΔΕΗ για εμένα έχει κλείσει. Οι αποφάσεις εχουν παρθεί.

      Ας κάνω και αλλη μια πρόβλεψη. Εκτιμώ ότι το January effect θα λήξει (δεν ξέρω ποιο μήνα) με την ανακοίνωση της πρωτης τραπεζας που θα παει σε ΑΜΚ.

      Διαγραφή
    4. Κύριε Τάκη καλησπέρα (ή μάλλον καλημέρα).
      Ο καλυτερος οιονος για τη ΔΕΗ θα είναι το ξεδοντιασμα του καρκινωματος που λέγεται ΓΕΝΟΠ.
      Δεν μπορώ να ξεχάσω ότι πέρσι με την εταιρία να πηγαίνει στα βράχια αυτοί το μόνο με το οποίο ενδιαφέρθηκαν ήταν να αυξήσουν το εφάπαξ τους επιβαρύνοντας τα αποτελέσματα με πρόβλεψη (αν δεν κάνω λαθος) 150.000.000€. Κανονικοί κατσαπλιαδες.
      Αν ξεδοντιαστει η ΓΕΝΟΠ (όπως η ΟΜΕ ΟΤΕ στο παρελθόν) τότε οι πιθανότητες ανάκαμψης αλλά ΟΤΕ είναι αρκετές (όχι πολλές), αν η ΓΕΝΟΠ παραμείνει ανέγγιχτη τότε θα πράγματα θεωρώ θα είναι πολυ ασχημα.

      Διαγραφή
    5. Κύριε Τάκη μιας κ αναφερθηκες σε τραίνα που ξεκινάνε.. ας ελπίσουμε πως έχουμε πράξει ορθά κ έχουμε αποβιβαστεί στην επόμενη... ταχεία με την ονομασία Φριγο 😎✌️💪

      Διαγραφή
    6. ΔΕΗ 3.36
      3.35 πετάει το χαρτάκι. Τι κάνει νιαου νιαού στα κεραμίδια;

      Βγήκε ο κάθε άσχετος να μας γράψει εχθές για τα άσχημα αποτελέσματα.
      Να ήταν η ζήλια, ψώρα ...

      Διαγραφή
    7. Καλησπέρα σε όλους!
      Πρόσφατα διάβασα ότι στην απεργία που προκήρυξε τις προάλλες το καρκίνωμα της ΓΕΝΟΠ συμμετείχε μόλις το 6% των υπαλλήλων της ΔΕΗ. Φαίνεται ότι το ξεδοντιασμα του καρκινωματος στο οποίο αναφερόμουν παραπάνω εχει ήδη ξεκινήσει!
      Επίσης διάβασα ότι ο Στασσης προέβλεψε EBITDA για το 2020 στα 800 μύρια και για το 2021 στο 1 δις. Είναι για εμένα προφανές ότι αν επιβεβαιωθουν αυτές οι προβλέψεις τότε η εταιρεία είναι πραγματικά τζαμπα.

      Διαγραφή
  5. Αυτό το θέμα.το έχουμε ξανασυζητήσει... Κ αν θυμάσαι κύριε Τάκη σε ρώτησα σε ενδεχόμενες ΑΜΚ στις τράπεζες αν έχεις καποια προτιμηση/ιεράρχηση σε ποια θα επιλέξεις να συμμετάσχεις..καθώς εκτιμώ ότι σε πρόσφορο έδαφος όλες θα κοιτάξουν να αντλήσουν κεφάλαια. Σε εεωτω διότι με ενδιαφέρει κ προσωπικά κ προτιθεμαι κ εγώ να συμμετάσχω, παρόλο τα σχόλια που έκανα τις προάλλες για τον κλαδο γενικότερα λόγω ίδιας άποψης. Θέλω να είμαι θετικός κ ευελπιστώ τα παθήματα να γίναν μαθήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην Αλφα οπωσδήποτε και μάλλον Ευρώβ.

      Διαγραφή
    2. Βάσει της προηγούμενης ανάλυσης/ πίνακα ΙΚ, αναβαλλομενου φόρου κλπ αλλά κ προφίλ βάσει ιστορικού, είχα γράψει ότι ως πρώτη επιλογή φαντάζει η ΑΛΦΑ, οπότε θα συμφωνησω. Επίσης να αναφέρω ότι έχει τη στηρίξη σε μεγάλο βαθμό της HSΒS (η οποία από ότι μαθαίνω χρίζει θέση καιρό τώρα) αλλά κ ορισμένων άλλων ξένων θεσμικών.

      Η Ευρωβ έχει δυνατό βασικό μέτοχο ο οποίος την στηριξε (κ με τη συγχωνευση προκειμένου φυσικά να μην χασει) κ επίσης θεωρώ ότι έχει κ πιο εξειδικευμένο προσωπικό από τις υπολοιπες. Θεωρώ λοιπόν ότι ο βασικοςβμετοχος θα κοιτάξει σε μια θετική συγκυρία να μεγιστοποίησει τα κερδη του κ να κεφαλαιοποιησει το όλο effort plus το χαμένο χρόνο.
      Για την Ετε δεν έχω άποψη, οπότε ευχαρίστως να ακούσω απόψεις.
      Τελος όσον αφορά την Πειραιώς μαθαίνω ότι η τράπεζα είναι σε αναβρασμό κ ολίγον μπαχαλο. Αρκετά αξιόλογα στελέχη αποχωρούν, τα οποία είχαν εμπειρία κ κγνωση της τράπεζας κ ανήλθαν με τα χρόνια σε υψηλότερες θέσεις...την θέση τους παίρνουν νέα από αυτούς που πλέον ανέλαβαν τα ηνία... Παραδοσιακά θυμάμαι πάντως ότι από εποχή Σαλλα (την σχεδόν 10ετια που ήμουν εκεί) χρηματιστηριακά ήταν κ η πιο επιθετική, οπότε ενδεχομένως κερδοσκοπικά να έχει κ το μεγαλύτερο ενδιαφέρον αν η νέα διοίκηση έχει την ίδια προσεγγιση (βέβαια όπως έχω αναφέρει, έχοντας την εμπειρία του τρόπου λειτουργίας, δεν τοποθετηθηκα ούτε στις τιμές κατεδάφισης στις αρχές του χρόνου, εκ του αποτελέσματος λάθος καθαρά σε χρηματιστηριακούς όρους, καθώς η απόδοση ήταν τεράστια ..)

      Διαγραφή
  6. Για την ΕΤΕ να τονίσω μόνο ότι εφόσον έχει τις μεγαλύτερες καταθέσεις (με σχεδον μηδενικό πλέον κοστος,κ τα επιτόκια είναι κοντά στο μηδέν) κ αν δεν κάνω λάθος, παραλληλα έχει κ το μικρότερο λόγο Δανείων/καταθέσεις.. θα έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σταδιακά σε νέα δανεια/πιστωτική επεκταση (ελπίζω πλέον πιο μελετημένα/ποιοτικά) κ να ωφεληθεί αναλογικά από την σταδιακή ανάταση της οικονομίας κ του ΑΕΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΕΤΕ εχει τον καλυτερο ισολογισμο...

      Διαγραφή
    2. Μπρε κοπέλι καλύτερο ισολογισμό με τον μεγαλύτερο DTC και από τις 3 άλλες??

      Ήμαρτον που λέει και ο Γεωργίου!

      Διαγραφή
    3. Εχει την καλυτερη διαρθρωση.

      Διαγραφή
  7. Κυριε Τακη θα μπειτε στην ΑΜΚ της Λαμδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φρεσκάρω τιμή απόκτησης ΛΑΜΔΑ (με κόστος ΛΑΜΔΑΔ 0,60 που αγοράζει 1,217 νέες μετοχές)

      0,60/1,217 = 0,493 + 6,70 = 7,193 δλδ όσο περίπου και στο ταμπλό.

      Εάν προεγγραφώ για άλλες τόσες αδιάθετες (και εάν τις πάρω όλες) τότε έχω κόστος/μετοχή

      0,60/1,217 = 0,493 διά 2 =0,247 + 6,70 = 6,947 μόλις 3% περιθώριο ασφαλείας


      Το θεωρώ ελάχιστο αφού είμαι αρνητικός για την εταιρεία πολύ περισσότερο που δεν είναι καθόλου σίγουρος ότι η προεγγραφή μου θα ικανοποιηθεί 100%...συνεπώς προσωπικά δεν με ενδιαφέρει

      Διαγραφή
  8. Φαίνεται πως υπάρχει βούληση γα να προχωρήσει η εξυγίανση της ΔΕΗ.
    Σύμφωνα με το παρακάτω άρθρο σταματά η ΔΕΗ να στηρίζει τη ΛΑΡΚΟ.
    Η ΛΑΡΚΟ αποτελεί κατ' εμέ το μεγαλύτερο εμπόδιο για την εξυγίανση της ΔΕΗ.

    https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1709045/se-ekkatharish-en-leitoyrgia-tithetai-amesa-h-lark.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όμιλος ΑΔΜΗΕ Εννεάμηνο 20191

    ▪ Έσοδα 192,3 εκατ. Ευρώ (+7,3%)
    ▪ Κέρδη προ φόρων, Χρηματοοικονομικών Αποτελεσμάτων και Αποσβέσεων (EBITDA)
    139,7 εκατ. ευρώ
    ▪ Καθαρά κέρδη 64,3 εκατ. ευρώ (+7,2%)
    ▪ Καθαρός Δανεισμός 88,8 εκ ευρώ
    ▪ Δρομολόγηση σημαντικών επενδύσεων:
    -Ανάδειξη αναδόχων για τα καλωδιακά τμήματα της Διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής.
    - Έναρξη εργασιών κατασκευής στη Διασύνδεση Κρήτης-Πελοποννήσου.
    - Υποβολή προσφορών στον διαγωνισμό για τη Διασύνδεση των Σποράδων.
    - Επέκταση του Συστήματος 400kV στην Πελοπόννησο με πόντιση υποβρύχιου
    καλωδίου στο τμήμα Ρίο-Αντίρριο

    ΑΔΜΗΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.

    ▪ Καθαρά κέρδη 32,8 εκατ. ευρώ (+12,3%)
    ▪ Καταβολή μερίσματος και προμερίσματος 0,088 ευρώ ανά μετοχή

    (4% μέρισμα...μια χαρά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα!

      κ αν αφαιρεσουμε εκτακτα εσοδα-εξοδα κ για τις δυο περιοδους(2018-2019) τοτε τα αποτελεσματα 3 τριμηνου 2019 ειναι ακομα πιο εντυπωσιακα, σε συγκριση με το 3 τριμηνο του 2018.

      η καθαρη αυξηση κερδοφοριας 3 τριμηνου 2019(χωρις τα δυο βασικα εκτακτα, αντιστροφη προβλεψεων-προγραμμα καθορισμενων αποδοχων-εθελουσια τοσο το 2019 οσο κ το 2018) πλησιαζει το 50%.

      το τριμηνο σε μεγαλο βαθμο καλυπτει τα απογοητευτικα αποτελεσματα 2 τριμηνου 2019 που ανακοινωσε η εταιρεια.

      συνολικα στο 9μηνο 2019, νομιζω η εικονα ειναι αρκετα καλη.

      Διαγραφή
  10. Κύριε Τάκη, απίστευτη ΔΕΗ και από την άλλη παντού γκρίνια. Όμως, αφού είναι για πάνω και συμφωνώ μαζί σας, γιατί θέλετε να πουλήσετε στο 1 δις και λέτε ότι έχει τελειώσει το κεφάλαιο ΔΕΗ για σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το 1 δις το εχω σιγουρο κυριε Leky. Δεν ξερω αν θα πουλήσω ... όσο θα κρατάει το January effect και η γκρίνια των ζουλιάριδων και φθονερών, που δεν τους αρεσε το 9μηνο, δεν διδω τη ΔΕΗ ...

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη οι σημερινές εκθέσεις για τιμή 7.30 από ΑΧΙΑ δεν σε προβληματίζουν?? Για ενδεχόμενο ξεφόρτωμα? Ξαφνικά γίναν όλοι bullish κ θέλουν να μας.κανουν πλούσιους??🤔🤣😂 Just wondering..

      Διαγραφή
    3. Ζουλιάριδες και φθονεροί όπως έλεγα.
      Τους έσχισα στη ΔΕΗ σαν σαρδέλες ΟΛΟΥΣ.

      Διαγραφή
    4. Συγχαρητηρια ΣΕΡ ΤΑΚΗ πεσατε μεσα στον στοχο σας, για ακομη μια φορα και ΜΠΡΑΒΟ σας. Και τωρα που εσεις ξεφορτωσατε γιατι πιασατε τον στοχο σας ,και τωρα που Η ΠΡΙΜΑΝΤΟΝΑ τα εχει στο τσεπακι τα 800 εκκατομυρια κερδος για το 2020 ,και τωρα που ολοι την περιμενουν οτι θα κανει το ραλι του αιωνα , ειναι ευκαιρια για κατι ασχετους σαν και εμενα να αρχισουν να ανοιγουν ΣΟΡΤ στην ΔΕΗ .Διοτι οσο η αγορα θα τρεχει τοσο Η ΠΡΙΜΑΝΤΟΝΑ ΘΑ ΠΕΦΤΕΙ .ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ. Υ.Γ .ζουλιαρης ναι φθονερος ποτε .Σε καλλη μερια απο καρδιας σας ευχομαι τα κερδοι ΣΕΡ .ΜΑΚΑΡΙΟΙ οσοι σας ακολουθουν τυφλα απο την αρχη της καθε προτασης σας .ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΝΑΣ ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ ΣΑΝ ΑΥΤΟΥΣ

      Διαγραφή
    5. Ποιος σας είπε ότι ξεφόρτωσα,
      Stop loss εχετε βάλει;

      Διαγραφή
  11. ενδιαφερον εχει να δουμε κ τι ποσοστο μπορει να εχουν οι μικροεπενδυτες στη δεη...

    το κρατος εχει το 51%.
    η Silchester εχει περιπου 10%.
    αν υποθεσουμε πως τα αμοιβαια κεφαλαια κ οι λοιποι μεγαλοι επενδυτες εχουν τουλαχιστον ενα 15% (μονο το grek εχει το 1% , περιπου,της εταιρειας)τοτε:

    ολοι οι παραπανω αθροιζουν ενα ποσοστο κοντα στο 76%.
    ακομα κ αν δεν υπαρχει καποιος αλλος μεγαλος επενδυτης που ολο αυτο το διαστημα να εχει αποκτησει θεση στη μετοχη, τοτε οι μικροεπενδυτες εχουν ενα ποσοστο κοντα στο 24%.

    κ αυτο στην καλυτερη περιπτωση.
    υπο προυποθεσεις το ποσοστο των μικροεπενδυτων αλλα κ γενικοτερα του υπολοιπου επενδυτικου κοινου μπορει να ειναι πολυ μικροτετο απο 24%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κύριε nikdan δεν ξέρω πού το είδατε για το silchester ότι έχει γύρω στο δέκα εγώ είδα ότι κατέβηκε το πέντε και αδμηε είναι φορτωμένο για κοιτάτε το καλύτερα αλλά νομίζω ότι δεν κάνω λάθος δεν ξέρω τι θα κάνει η μετοχή εγώ έχω φύγει νωρίς σχετικά αλλά με κέρδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αγαπητε.το ποσοστο της silchester ηταν 13% αρχικα.αυτο ειναι σε 5 διαφορετικα κεφαλαια.
      προσφατα ανακοινωσε πως το συνολικο ποσοστο της ειναι κοντα στο 10%.
      5% ειναι πλεον το ποσοστο που εχει στο κεφαλαιο που μειωσε το ποσοστο του.
      συνολικα εχει 10% πλεον.

      δες κ εδω.

      https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1705426/dieykrinhseis-deh-gia-pososto-silchester-internati.html

      Διευκρινίσεις ΔΕΗ για ποσοστό Silchester International Investors
      Η Επιχείρηση διευκρινίζει πως η χθεσινή της ανακοίνωση αφορά στη συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιό της του «Silchester International Investors International Value Equity Trust», το οποίο είναι 1 εκ των 5 αμοιβαίων κεφαλαίων της Silchester, και πως το συνολικό ποσοστό των Α/Κ που διαχειρίζεται η Silchester παραμένει υψηλότερο του 10%.

      Διαγραφή
    2. Το Silcheater έχει 13,8% ... και μην παραμυθιάζεστε πως έχει υψηλή τιμή κτήσης 10 ευρώ και άνω, όπως κατά καιρούς γράφουν οι διάφοροι.

      Μεταξύ 6 με 7 ευρώ είναι η μέση τιμή κτήσης του 13.8%.

      Αρα με τιμή σημερινή της ΔΕΗ 3,29 + του ψόφιου του γαιδάρου ΑΔΜΗΕ 2,17 έχουμε σύνολο 5,46.
      Σε λίγο θα εγγράφει και κέρδη!!!

      Διαγραφή
  13. Αυτό είχα δει και εγώ κύριε nikdan αλλά νομίζω ότι όταν είχε το 13 κάτι το είχε όλο το investors τώρα το έχει σπάσει στα αμοιβαία του αυτό δεν το βλέπω καλό και ποιος μου λέει ότι δεν γράφει αυτό τα κέρδη για τους μετόχους του και να φορτωθούν τυχόν ζημιές τα αμοιβαία του.Δεν λέω ότι αυτό γίνεται αλλά δεν το αποκλείω κιόλας το έχουν κάνει και άλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και νομίζω μια μεταφορά κεφαλαίων από ΔΕΗ προς Αδμηε είναι σαφώς πιο σίγουρη σίγουρα μικρότερου ρίσκου και ειδικά αν η θέση της ΔΕΗ είναι κερδοφόρα.Ετσι νομίζω.Καλο βράδυ σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν αρχίζει να κατηφορίζει προς τα κάτω η ΔΕΗ θα δείτε για πότε θα τα φτύσει το μουλάρι ο ΑΔΜΗΕ.

      Μην ξεγιελέστε. Μαζί με το βασιλικό ποτίζετε και ολίγον η γλάστρα κύριε Κίτσο.

      Διαγραφή
  15. Μακάρι να γίνει όπως τα λέτε κ. Τάκη για να αυξήσουμε τη θέση.

    ΑΔΜΗΕ όπως υπερσιβηρικός σιδηρόδρομος...αργά μεν αλλά σταθερά και είναι πολλά τα χιλιόμετρα μπροστά. Με 4% μερισματική απόδοση και με το ασφαλέστερο μέσο μεταφοράς δεν έχω κανένα πρόβλημα να ταξιδεύω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εν προκειμένω με έχετε πείσει κ. hippy. Αν και δεν σκόπευα να ασχοληθω με τον ΑΔΜΗΕ (αφενός επειδή συμμετέχει το κράτος, αφετέρου επειδή οι Κινέζοι δεν έχουν και την καλύτερη φήμη σε σχέση με τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τους μικρομετοχους), πλέον προτιθεμαι να επενδύσω κι εδώ. Ταιριάζει με το συντηρητικό επενδυτικό προφίλ μου.

      Διαγραφή
    2. Σήμερα κ. hippy ξεκίνησα αγορές σε ΑΔΜΗΕ. Καλό μας ταξίδι με το τραίνο!

      Διαγραφή
    3. Κερί στα αυτιά και δέσιμο στο κατάρτι-κάθισμα κύριε Ξενοφώντα.

      Διαγραφή
    4. Να τα να τα...ο συμβιβασμός που πιθανολογούσαν οι αναλυτές της ΕΥΡΩΒ και περιμέναμε...καλό

      OPAP’s (OPAr.AT – OPAP GA) majority shareholder, Emma Delta, legally challenges 2016 GGR tax hike

      Διαγραφή
  16. ΑΔΜΗΕ
    (αποτελεσματα 9μηνου 2019)
    αισθητη βελτιωση.κ ειναι μονο η αρχη.

    ο αδμηε στη χρηση 2018 ειχε μεγαλα κερδη, πολλα απο αυτα ηταν εκτακτα ομως!χωρις αυτα, τα κερδη του 2018 ηταν αρκετα μικροτερα. το 2019 τα νουμερα αυτα (εκτακτα αποτελεσματα ) ειναι πολυ περιορισμενα.
    οταν λοιπον κανουμε συγκριση των αποτελεσματων 2018-2019,πρεπει να αφαιρουμε ολα αυτα τα εκτακτα εσοδα και εξοδα κ απο τις δυο περιοδους, για να δουμε ποια ειναι τα πραγματικα κερδη κ στις δυο περιοδους.ποια ειναι δηλαδη τα συγκρισιμα κερδη.
    τα εκτακτα εσοδα-εξοδα του αδμηε το διαστημα αυτο ειναι τα εξης:απελευθερωση προβλεψεων λογο απορριψης δικαστικων απαιτησεων(εκκρεμοδικιες), προβλεψεις μισθοδοσιας(προγραμμα καθορισμενων αμοιβων-εθελουσια εξοδος, προβλεψη μη ληφθεισων αδειων,ρεπο,υπερωριων).τελος υπαρχουν κ καποιες πολυ μικρες προβλεψεις για βραδεως κινουμενα υλικα κ λοιπα στοιχεια ενεργητικου.

    εχουμε κ λεμε λοιπον κερδη μετα φορων προσαρμοσμενα:

    το 1 τριμηνο του 2019 ηταν 21,01 εκ ευρωαπο 13,277 εκ ευρω το 2018.αυξηση της ταξης του 58,2%.

    το 2 τριμηνο του 2019 ηταν 17,668 εκ ευρω, απο 22,200 το 2018.μειωση 20,41%.

    το 3 τριμηνο του 2019 ειναι 23,075 , απο 13,246 το 2018.αυξηση της ταξης του 74,2%.

    συνολικα στο 9μηνο 2019 τα προσαρμοσμενα κερδη μετα φορων ειναι 61,753 εκ ευρω, απο 48,723 το 2018.αυξηση της ταξης του 26,74%.

    στα υπολοιπα , ταμειακες ροες, καθαρος δανεισμος κτλ, τα νουμερα ηταν παντα εξαιρετικα, οποτε δεν εχω να γραψω καποια σκεψη.
    στα 2,30 περιπου η λογιστικη αξια της μετοχης.

    οπως δειχνει το 2019 θα κλεισει με μεγαλη αυξηση στα προσαρμοσμενα κερδη. θα εχει δηλαδη μεγαλυτερα συνολικα κερδη απ το 2018,εστω κ αν το 2018 τα αποτελεσματα φουσκωσαν αρκετα απο εκτακτα κερδη.
    κ με δεδομενο πως η συμφωνια που εχει υπογραψει η εταιρεια με τη ΡΑΕ(ρυθμιστικη αρχη ενεργειας ) προβλεπει για το 2020 αυξηση εσοδων για την εταιρεια, αυτο μεταφραζεται σε πολλαπλασια αυξηση κερδων για τη νεα χρηση.
    απο κει κ περα , υπαρχουν κ σεναρια ιδιωτικοποιησης.
    παμε βημα βημα λοιπον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τραίνο φίλε, το ασφαλέστερο μέσο μεταφοράς. Διόδια ρεύματος.

      Διαγραφή
    2. συμφωνω...
      κ οπως δειχνει θα εχει κ διαρκεια.

      Διαγραφή
    3. Θυμάμαι αγαπητέ μου hippy όταν η τιμή του ΑΔΜΗΕ προσέγγιζε το 1.5ευρώ είχες γράψει οτι αν τα έπιανε θα πούλαγες και το σπίτι σου για να αγοράσεις. Εγώ είχα γράψει τότε οτι θα πούλαγα και τη γυναίκα μου (με χιουμοριστική διάθεση φυσικά) . Τελικά στο 1.58 είχα αγοράσει κάμποσα κομμάτια. Μήπως αξίζει να κλέψουμε λίγη απο τη δόξα του ΣΕΡ ΤΑΚΗ?

      Διαγραφή
    4. ΑΔΜΗΕ, όπως έχω πει, μόνο στο 1.1 με 1.2 για να ξέρω ότι έχω περιθώρια υπεραπόδοσης. Τα έχω πει και τα έχω χιλιογράψει.
      Όποιος βέβαια παίζει μεγάλα ποσά 100.000 , 1000.000 ή κάτι τέτοιο τότε ασφαλώς παίζει και ΑΔΜΗΕ και ΟΠΑΠ και ΜΥΤΙΛ και ΕΛΠΕ.
      Αλλά τώρα τι να λέμ για ένα χαρτοφυλάκιο των 10.000 ευρώ; Να πάρει 3.000 ευρώ στον ψόφιο γάιδαρο για να βγάλει 400; Θα μας βαρέσει ο καψερός και μετά θα τρέχει να παίζει Σάτο που μονο κάτω πάει, Μίγες που αξίζουν ΜΗΔΕΝ και ΝηρεοΣελόντες.

      Διαγραφή
    5. καλημερα!

      δεν εχεις αδικο.οσο μικροτερο το χαρτοφυλακιο, τοσο μεγαλυτερο το ρισκο που δεχεται να αναλαβει.αυτος ειναι ο γενικος κανονας, με βαση οσα βλεπω κ εγω.

      Διαγραφή
    6. Σερ Τακη σε ένα χαρτοφυκάκιο 60-70χιλ μια μέση απόδοση 20% σε 6 μήνες δεν είναι και άσχημα.

      Διαγραφή
    7. Ακριβώς έτσι κ. Τάκη. Άλλος ο κόσμος του ελέφαντα (100,000 plus) και άλλος του γάτου (10,000).

      Διαγραφή
    8. Και άλλα τα μάτια τοτ λαγού και άλλα της κουκουβάγιας! Χεχεχε

      Διαγραφή
  17. Nikdan: «δεν εχεις αδικο.οσο μικροτερο το χαρτοφυλακιο, τοσο μεγαλυτερο το ρισκο που δεχεται να αναλαβει.αυτος ειναι ο γενικος κανονας, με βαση οσα βλεπω κ εγω.»

    Ίσως αυτό συμβαίνει γιατί σε ένα μικρό χαρτοφυλάκιο φυσικού προσώπου, η αξία του είναι εύκολα και σύντομα ανακτήσιμη με τους μισθούς ή τα επιχειρηματικά κέρδη λίγων μηνών του κατόχου του. Ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο συνήθως ενσωματώνει μια συσσωρευμένη περιουσία ετών, που για τη δημιουργία της απαιτήθηκε κόπος και χρόνος μακρύς. Δεν είναι εύκολη η άμεση και σύντομη ανάκτησή της απώλειας από την προσωπική εργασία του ενδιαφερόμενου.

    Είναι αυτό που έλεγε ένα ρητό. Όποιος έχει πολλά χρήματα μπορεί που και που να ρισκάρει. Όποιος έχει λίγα, επιβάλλεται να ρισκάρει.

    Δηλ. ένας που έχει χαρτοφυλάκιο 2-3 εκ€, θα έβαζε 200 χιλ € στη UNIBIOS και 200χιλ € στην ΙΝΤΕΡΤΕΚ και ανάλογα ποσά στις άλλες ιδέες του καλού αυτού blog; Δεν θα το έκανε ποτέ, ακόμα κι αν του τις έδινε στην εγγραφή ο μεγαλομέτοχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. Ετοιμαζόμουν το πρωί να γράψω κάτι στο πνεύμα της τελευταίας σας παραγράφου φίλε Σύλβιε...παίρνοντας αμπάριζα απ΄το σχόλιο του μ/μ

      "ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ μέχρι τα 15 εκατ. ευρώΧ.Α – Η γωνιά του μικροεπενδυτή

      Οι αγορές μας δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 1500 ευρώ ανά περίπτωση, άντε το πολύ τις 2.000 ευρώ αν σας “γυαλίζουν” στο μάτι. Η ΓΩΝΙΑ στο παρελθόν έχει δώσει στο πιάτο και στον πάτο δεκάδες εταιρειών που άφησαν άφωνο το ταμπλό με τις αποδόσεις που κατέγραψαν και συνεχίζουν οι περισσότερες να καταγράφουν (ΕΛΒΕ ΕΝΔ., ΠΡΟΦ, ΚΥΡΜ, ΙΚΤΙΝΟΣ, ΠΠΑΚ, ΒΟΣΥΣ, ΜΕΡΚΟ, ΚΑΡΤΖ κ.λπ κ.λπ)…
      ΝΕΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

      UNIBIOS , ΜΟΝΤΑ, ΝΙΟΥΣ, ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ, ΜΑΘΙΟΣ, ΕΒΡΟΦ, ΙΛΥΔΑ κλπ...με 1500 ευρώ στην κάθε μια λέει...είναι σαφές το target group που απευθύνεται.

      Δυο παρατηρήσεις...Η πρώτη προφανής...έχει πέσει μεγάλη αντιγραφή απ΄το μπλογκ του "φίλου του" Τάκαρου...εμείς προτιμάμε την πρωτότυπη έκδοση.

      Δεύτερη και βάζω φωτιά στα τόπια...η αλήθεια είναι ότι ο κύριος Τάκης έχει ανεβάσει πολύ ψηλά τις προσδοκίες μετά από τις super duper επιτυχίες του παρελθόντος...πόσο εύκολη υπόθεση είναι η συνέχεια της κίνησης τους? Προσωπικά το θεωρώ πολύ δύσκολο, αντίθετα πιθανολογώ ότι 4/10 μάλλον θα (ξανα)καταλήξουν στα αζήτητα.

      Θέλω να κάνω λάθος. Νομίζω ωστόσο ότι έχουν επενδυθεί πολλά στο προτζεκτ "Κυριάκος" κι εδώ είναι Ellada (της αρπαχτής)

      Διαγραφή
    2. Κύριρ Σύλβιε αν τα νούμερα μου έλεγαν ότι η UNIBIOS θα έβγαζε 10 εκατ ευρώ κέρδη στο εγγυς μέλλον .... στη UNIBIOS θα τα έβαζα και στην Ιντερτέκ ....

      Διαγραφή
    3. Τα μεγάλα και ΑΜΥΑΛΑ χαρτοφυλάκια στις τράπεζες τα έβαζαν και βάρεσαν φαλιμέντο ... και όχι μονο στις τράπεζες.

      Διαγραφή
    4. αυτο σηκωνει πολυ συζητηση αγαπητοι!
      καθε επενδυτης ειναι ξεχωριστος.κ χρειαζονται αρκετα χρονια για να καταλαβει κ ο ιδιος τι του ταιριαζει καλυτερα.
      μπορει να συζηταμε καθε ημερα εδω, το χαα ειναι μοναχικο σπορ ομως!
      κ σιγουρα γραφουμε εδω αρκετες απο τις σκεψεις μας για τις αγορες, αλλα οχι ολες!
      μαθητευομενοι ειμαστε ολοι...
      ετσιι νιωθω ακομα κ αν εχουν περασει πλεον αρκετα χρονια απο τοτε που ξεκινησα.

      Διαγραφή
    5. Ασφαλώς κίνδυνοι υπάρχουν και στα μεγάλα κ.Τάκη. Και κάποιες από τις μεγάλες εταιρείες που δείχνουν κραταιές σήμερα και υπόσχονται εξασφάλιση, αύριο μπορεί να τις δούμε να καταρρέουν. Αυτό πάντα συνέβαινε. Ακόμα και σε έναν ολόκληρο κλάδο. Δεν είναι προνόμιο των μικρών μόνο. Οι εταιρείες είναι ζώντες οργανισμοί. Δεν είναι ούτε γη, ούτε χρυσός.

      Διαγραφή
    6. Σίγουρα τα πράγματα δυσκολεύουν αγαπητέ hippy ως προς τη συνέχεια της ανοδικής κίνησης, αλλά και ως προς την επιλογή νέων μετοχών. Δεν είμαστε φθηνοί πια. Οι φθηνότερες αγορές είναι συνήθως αυτές που έχουν μεγαλύτερα προβλήματα, αβεβαιότητα και κινδύνους. Με βάση τα CAPE οι φθηνότερες αγορές είναι η Ρωσία και η Τουρκία. Μακάρι o Τάκης μας να είχε γνώση της γλώσσας κάθε χώρας και να ανέσυρε μικρά και άγνωστα διαμαντάκια από τη λάσπη. Στην κάθε χώρα…

      Διαγραφή
    7. Με την ευκαιρία, βλέπω τώρα τα σχόλια των προηγούμενων ημερών που έχασα, με πλήθος συζητήσεων για τον ΟΠΑΠ, μεταξύ των αγαπητών κυρίων Τάκη, hippy, Πανάγου, Ξενοφώντα, αλλά και Βασίλη προγενέστερα. Δεν έχω να προσθέσω τίποτα, γιατί πραγματικά το εξαντλήσατε. Δεν απέκτησα θέση όταν έπρεπε και δεν έχω. Μπορεί να ήταν και λάθος. Είμαι κάπως πιο αποστασιοποιημένος. Κάπου στη μέση των απόψεων. Το μέλλον θα δείξει.

      Θέλω όμως να υπογραμμίσω το σωστό timing του κ. hippy, που πάντα μοιράζεται με τους φίλους του blog, όταν στις 6 Οκτωβρίου, με τιμή στα 9,25€, με τη δημόσια πρόταση σε εξέλιξη, μας έγραφε: «…η βασική μου τριάδα. Τώρα παίρνω το δώρο του Τσέχου (χρόνος και τιμή) και με τον ΟΠΑΠ την αυξάνω σε τετράδα.»

      Δράττομαι δε της ευκαιρίας να παραθέσω για τους φίλους της μετοχής, σχετικό απόσπασμα από το σχόλιο της 3K Investment Partners, που συχνά τα αμοιβαία της μνημονεύονται εδώ, από την έκθεση του 9μήνου, ημ/νία αναφοράς 30 Σεπτεμβρίου 2019:
      «Για το λόγο αυτό ενισχύουμε περισσότερο τη θέση μας σε εταιρείες που συγκεντρώνουν και κάποια «ειδικά χαρακτηριστικά» (Event‐Driven) και που τις περισσότερες φορές εξαρτώνται από συγκεκριμένες συνθήκες ή καταστάσεις παρά από την «αγορά» (αυτή τη στιγμή περίπου 25% βάρος). Ταυτόχρονα, ανεβάζουμε σταδιακά το πλήθος των εταιριών που έχουμε επενδύσει. Αυτή τη στιγμή έχουμε επενδύσει σε πάνω από 40 εταιρίες. Μια τέτοια περίπτωση είναι ο ΟΠΑΠ. Από τις 31/12/2013 έως 30/09/2019 η τιμή του ΟΠΑΠ έχει απόδοση ‐2,43%. Όμως αν συμπεριλάβουμε και τα μερίσματα έχει συνολική απόδοση +64%. Τα χρήματα που δόθηκαν ως μερίσματα στην προαναφερόμενη περίοδο είναι περίπου το μισό της κεφαλαιοποίησης της εταιρείας. Ταυτόχρονα οι προοπτικές είναι πολύ καλές. Μια δημόσια πρόταση όμως που είναι σε εξέλιξη θεωρούμε ότι κρατά χαμηλά την αποτίμηση και μας δίνει την δυνατότητα αγορών.»

      Αυτά ως ενημέρωση. Δεν είμαι μέτοχος. Με μεγαλύτερη συμπάθεια θα έβλεπα τον ΑΔΜΗΕ.

      Διαγραφή
    8. Για την ΤΕΝΕΡΓΑ προβληματίζομαι λίγο κύριε Σύλβιο...αρκετοί από τους μεγάλους καθετοποιημένους ομίλους μπαίνουν στις ΑΠΕ σκέφτομαι να μειώσω λίγο (1/4) τη θέση μου

      Διαγραφή
    9. Προσωπικά δεν βλέπω κάποιο λόγο ανησυχίας κ. hippy (και μιλάμε για την μακραν μεγαλυτερη θέση στο χαρτοφυλάκιο μου).
      Οι μελλοντικές ταμειακές ροές είναι πλήρως εξασφαλισμένες και προβλεψιμες. Δεν εξαρτώνται δε από το πόσοι άλλοι παίκτες θα μπουν στην αγορα. Εξαρτώνται μόνο από τον καιρό και την τιμή πώλησης (που είναι κλειδωμένη για πολλά χρόνια).
      Επίσης όταν κάποιοι μεγάλοι παίκτες θέλουν να μπουν σε μια αγορα (εν προκειμένω οι καθετοποιημένοι όμιλοι στην αγορά των ΑΠΕ) είναι επειδή διακρίνουν μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες και πιθανότητα υψηλών κερδών.
      Σε αυτές δε τις περιπτώσεις (και με δεδομένο ότι η ανάπτυξη ΑΠΕ στην Ελλάδα ειναι μια εξαιρετικά χρονοβόρα διαδικασία) οι ήδη εδραιωμένοι παίκτες (όπως η ΤΕΝΕΡΓ) έχουν σημαντικο πλεονέκτημα.

      Διαγραφή
    10. Κύριε Ξενοφώντα ευχαριστώ για την παρέμβαση σας...όταν έγραφα αυτό ακριβώς επιθυμούσα. Κάποιοι διαβασμένοι φίλοι να εκφράσουν τη γνώμη τους για την εταιρεία. Φυσικά η οποιαδήποτε κίνηση από πλευράς μου θα γίνει στο νέο χρόνο (να εισπράξουμε πρώτα την επιστροφή κεφαλαίου). Όπως είπα σκέφτομαι μικρή μείωση θέσης, όχι αποεπένδυση.

      Διαγραφή
    11. Τα καθαρά κέρδη της Τερνα ενεργειακής το 1ο εξάμηνο του 19 διαμορφώθηκαν στα 29,9 εκατ. ευρώ, έναντι 18,4 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2018, αυξημένα κατά 63,2%, κυρίως λόγω της απόδοσης των έργων ΑΠΕ σε διεθνές επίπεδο και άλλων κερδών από συναλλαγματικές διαφορές και από παράγωγα χρηματοοικονομικά μέσα. Η καθαρή δανειακή θέση1 του Ομίλου (δανεισμός μείον ταμειακά διαθέσιμα) στο τέλος του β΄ τριμήνου διαμορφώθηκε στα 689 εκατ. ευρώ έναντι 679 εκατ. ευρώ στο προηγούμενο τρίμηνο, αυξημένη κατά 10 εκατ. ευρώ.Αρκετά καλά υπάρχουν όμως και τα έκτακτα (γύρω στα 5.6εκ τα υπολογίζω) αυτό που προβληματίζει είναι ο δανεισμός ,αλλά η εταιρεία μπορεί να ευνοηθεί εαν συνεχιστεί η τάση των χαμηλων επιτοκίων. Επίσης με προβληματίζει ο ανταγωνισμός στις ΑΠΕ απο ντόπιους και ξένους παίκτες. Στα θετικά και οι ταμειακές ροές. Καλή περίπτωση για συντηριτικά και μερισματοφόρα χαρτοφυλάκια. Ο κλάδος έχει καλές προοπτικές.

      Διαγραφή
    12. Σωστά τα έγραψε ο πράγματι διαβασμένος κ. Ξενοφών. Οι τιμές είναι κλειδωμένες. Εγώ θα έλεγα ότι με τα σημερινά δεδομένα δεν φαίνεται κάτι να χαλάει τη μακροχρόνια καλή πορεία της ΤΕΝΕΡΓ. Εκτός από το απρόοπτο. Επειδή όμως απρόοπτα κάποιες φορές μπορούν να συμβούν, θα συμφωνήσω μαζί σας, αν κερδίζετε υπερβολικά πολλά κ. hippy, σε σχετικά σύντομο χρόνο, καλή είναι και η κάποια μικρή κατοχύρωση, όπως σκέφτεστε, τώρα που όλα δείχνουν ρόδινα. Αλλά για το μέλλον της ΤΕΝΕΡΓ θα ήταν καλό να μας πει ο Ενεργειακός κος Lorac.

      Διαγραφή
    13. ΤΕΝΕΡΓ: ΟΤΑΝ ΔΙΑΨΕΥΔΕΤΑΙ Η ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΙΟ ΑΙΣΙΟΔΟΞOY ΕΠΕΝΔΥΤΗ

      Ή ΟΤΑΝ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΑΚΡΙΒΑ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΕΚΕΙΝΗ ΕΠΑΝΟΡΘΩΝΕΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΣΟΥ.

      Στα σκληρά μνημονιακά χρόνια, όταν δεν υπήρχε καμία ελπίδα στο βάθος του τούνελ, στις 16 Δεκεμβρίου 2013, επισκεπτόμενος αυτό το blog, έθεσα το χαρτοφυλάκιό μου υπόψη του κ. Τάκη, μπας πάρω καμιά συμβουλή για την καλύτερη διαχείρισή του. Το ερώτημα ήταν τι θα μπορούσα να πωλήσω τώρα, που οι αποδόσεις μου ήταν σχεδόν σε όλες τις συμμετοχές μου αρκετά καλές, εξαιρώντας όμως από τη λίστα ΠΛΑΚΡ, ΙΚΤΙΝΟ και ΜΕΒΑ, για τα οποία δεν συζητούσα καμία πώληση. Τράπεζες ευτυχώς δεν υπήρχαν. Η πιο ακριβοπληρωμένη μου μετοχή (εκτός από τον ΟΠΑΠ και τον ΟΤΕ, από τους οποίους έχανα), ήταν η ΤΕΝΕΡΓ. Ήταν η μετοχή με τη μικρότερη θετική απόδοση (+23%), αγορασμένη πανάκριβα στα 3,01. Η απάντηση για την ΤΕΝΕΡΓ ήταν ότι «παρόλο που είστε αρκετά υψηλά αγορασμένος - αν δεν φοβάστε κάποια απορρόφηση απο ΓΕΚΤΕΡΝΑ θα κράταγα μακροπρόθεσμα». Αποφάσισα το τελευταίο, χωρίς όμως να κάνω ποτέ μουαγιέν. Σήμερα ύστερα και από κάποιες αλλαγές που έχουν γίνει από τότε στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, η χρηματιστηριακή μου δίνει μέση τιμή κτήσης 2,718. Υπεραξία 173%, χωρίς να συνυπολογίζονται τα μερίσματα, η απόδοση των οποίων υπολογίζεται επί της τιμής κτήσης. Είναι η απόδειξη πως μια καλή μετοχή, με growth, μπορεί να διορθώσει το λάθος του επενδυτή, ακόμα κι αν αυτός αγόρασε ακριβά.

      Διαγραφή
    14. Το πρώτο 3μηνο της καταιγίδας ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησα ότι ενώ το χαρτί έκανε πράξεις καθ΄όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης στην περιοχή 2,02-2,05 κατά την δημοπρασία στο τέλος το έκλειναν σταθερά πάνω από τα 2,10 έως και 2,18 μερικές φορές...άρα? άρα αγαπιέται και στηρίζεται σκέφτηκα. Κι άρχισα να χτίζω θέση σταθερά και δυνατά...και μετά επειδή η εταιρεία είναι διαχρονικά μερισματοφόρα μεθοδικά πυραμίδωνα. Αν δεν κάνω λάθος από την εισαγωγή της στο ΧΑΑ το 2007 έχει δώσει μέρισμα ή επιστροφή κεφαλαίου στις 11 από τις 12 ετήσιες χρήσεις. Έχω παρόμοιο με εσάς μέσο κόστος αγοράς φίλε Σύλβιε αλλά παρατηρώντας τις πράξεις στο ταμπλό (καθαρά από ένστικτο) αποφάσισα ν΄αλαφρώσω λίγο. Μια χαρά.

      Διαγραφή
  18. Συμπαθητικά αποτελέσματα 9μήνου τα ΠΛΑΘ. Κεφαλαιοποίηση στα 90 εκατ. με τιμή μετοχής 2,04, δίνει ένα 0,65-0,70 BV, ανάλογα αν υπολογίζει κάποιος ή όχι το άυλο ενεργητικό. Ταμείο σχεδόν 20 εκατ. Λειτουργικές χρηματοροές στα 11,3 από 6,3 εκατ. το 9μηνο του 2018 και κέρδη π.φ. 11,8 εκατ από 10,2 εκατ.

    Παρόλα αυτά αναμένω χαμηλότερα, ίσως και με αφορμή το θέμα του Brexit.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ. Lorac το μεγάλο πρόβλημα εδώ για εμένα είναι η διοίκηση και οι υψηλές απολαβές της. Δείχνει ότι η εταιρεία δουλεύει για αυτούς και δεν μένει τίποτα για τους μικρομετοχους.

      Διαγραφή
    2. Για κοιτάξτε και λίγο τα νούμερα της μητρικής.
      Βλέπουμε του ομίλου, αλλά τα κέρδη δεν φτάνουν ποτέ στη μητρική.
      Κι έχουμε και το brexit που δεν ξέρουμε τι μπορεί να σκάσει και πως θα επηρεάσει τα μεγέθη.

      Διαγραφή
    3. ΠΛΑΘ: Από τις λίγες που έχουν μείνει συγκριτικά «υποτιμημένες». Όμως με βάση τον κ.Τάκη δεν παρουσιάζει κάποιο ενδιαφέρον (ως δικαίως αποτιμημένη), με βάση τον κ.hippy ανήκει σ’ αυτές που δεν καταδέχονται να δώσουν μία στους μετόχους (μέρισμα) και με βάση τον κ.Ξενοφώντα έχουμε το θέμα των υψηλών αποδοχών του Δ.Σ. Δεν ξέρω επίσης το περιβαλλοντολογικό θέμα των «πλαστικών» πόσο την επηρεάζει. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι μόνο 5 εκ€ του τζίρου της συνιστούν πλαστικά υπό μελλοντική απαγόρευση.

      Διαγραφή
    4. Ρευστοτητα-ρευστοτητα-ρευστοτητα και βλέπουμε κύριε Συλβιε και δύο τρεις υποτιμημένες για την εποχή όπως ελαστρον-μυλοι κεπενου-κορδελλου λόγω ελληνικού της δύο και ας λένε ότι θέλουν.Καλο απόγευμα σε όλους.

      Διαγραφή
  19. Καλημέρα. Ένα διάγραμμα για σήμερα. Ικτίνος, long term (blue) mid term (green) short term (red) momentum cycles. Πρώτες ενδείξεις εκκίνησης νέου κύκλου στο long term χρονικό ορίζοντα.

    http://prntscr.com/q5zi8w

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ευχαριστούμε κύριε Vasilisg.
    Καλό μεσημέρι σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 6% επιτόκιο στο ομόλογο του Ελλάκτωρα? Παρά την (καλή) αξιολόγηση BB από την Fitch? Έτσι εξηγείται η κακή συμπεριφορά στο ταμπλό.


    Ellaktor’s EU600m Notes Are Said to Be Indicated in 6-7% Range
    2019-12-04 10:50:34.771 GMT

    By Laura Benitez
    (Bloomberg) -- Unofficial price indications for Ellaktor

    Value’s EU600m ($664m) 5NC2 notes are in the 6 to 7% yield range, according to people familiar with the sale, who asked not to be identified because the information is private.

    * Official price talk, which is expected to emerge later on Wednesday, could widen to the 7.5% yield range with the range currently being talked at between 4% to 8%, some of the people said

    * Infrastructure company Ellaktor is tapping into investor demand for sustainable investments and Greek corporate credit to refinance existing debt and a green bond loan

    NOTE: Greek Company Ellaktor Plans to Sell Rare Green Junk Bond

    * Interest for the notes is coming from a wide range of investors, including European and local demand, as well as some interest from hedge funds, according some of the people

    * Standard & Poor’s has rated the proposed notes B, and Fitch Ratings at BB

    * At the wider end of the range, the deal would be pricing with a premium compared to the average B rated junk-bond yields of 5.2%, according to Bloomberg Barclays index data

    ** The same data suggests that the average yield for BB rated bonds stands at 2.3%

    * Investors are said to be asking for a premium on the new notes to compensate for the company’s complex structure and country exposure

    * HSBC Bank Plc, Citigroup Global Markets Ltd. and JPMorgan Securities are acting as joint global coordinators and joint bookrunners on Ellaktor’s bond offering

    To contact the reporter on this story:
    Laura Benitez in London at lbenitez1@bloomberg.net
    To contact the editor responsible for this story:
    Vivianne Rodrigues at vrodrigues3@bloomberg.net

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ σύντεκνε είμαι φορτωμένος ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ με 1.66.Κατω από 3 δεν τους δίνω τίποτα.

      Διαγραφή
    2. επιλογη ρισκου.αλλα κ εγω νομιζω πως ειναι ενα ρισκο που αξιζει να παρει καποιος.στο 9μηνο 2019 εδειξε παλι ζημιες.εστω κ πολυ μειωμενες απ οτι στο, παρελθον, αλλα παλι ζημιες.
      το θεμα ειναι να δειξει εστω κ οριακα κερδη.
      παρακολουθουμε καθε ανακοινωση αποτελεσματων.αν τελικα το κμολογο ειναι με 5% θα εχει δθο πλευρες.
      η μια θα ειναι το μεγαλο επιτοκιο.αναμενομενο με βαση την εικονα της εταιρειας.
      η αλλη ειναι το υψος του δανειου.μεγαλο για τα μεγεθη της εταιρειας.σχετικη επιτυχια λοιπον.

      Διαγραφή
    3. "Ωστόσο, η συγκεκριμένη επιλογή για τη δομή του ομολόγου δεν συνδέεται μόνο με τις στρατηγικές επιλογές της διοίκησης όσον αφορά τις δραστηριότητες. Με το μείγμα των παραχωρήσεων, των αιολικών και της διαχείρισης απορριμμάτων, το ομόλογο που εκδίδει η Eλλάκτωρ μπορεί να προσφέρει σταθερές και εγγυημένες αποδόσεις. Οπως, μάλιστα, ξεκαθάρισε η διοίκηση στις παρουσιάσεις της Παρασκευής πρόκειται για high yield bond, άρα το επιτόκιο δεν μπορεί να πέσει κάτω από 4%".

      Διαγραφή
    4. Τα ασημικά που συνοδεύουν το ομόλογο είναι ελκυστικά, και βλέπω επιτόκιο κάτω από 6% στην έκδοση. Υψηλό μεν, αλλά σημαντικό το γεγονός πως ανοίγει γραμμές χρηματοδότησης. Προβλέπω yield κάτω του 5% στην πορεία.

      Διαγραφή
    5. Μακάρι κ. Βασίλη γιατί έχω δώσει εντολή ελπίζοντας σε μια ξεπέτα...ωστόσο (απ΄ότι μου είπαν) δεν υπάρχει collateral...απλά η έκδοση γίνεται από μια θυγατρική της εταιρείας "Αττική Οδός"που φτιάχτηκε γι αυτό το σκοπό στο Λονδίνο

      Διαγραφή
    6. Και γιατί κύριοι να είναι καλύτερο το ομόλογο του ελλακτωρα από αυτά της frigo που κουρεύτηκαν η αυτά της ιντραλοτ.Να δούμε το 2024 την πληρωμή ή την αναχρηματοδοτηση 600 γαρ ουαί που λέγαν μακριά.Νομιζω ο γιατρός την βλέπει καλύτερα με την μετοχή αλλά δεν νομίζω να περιμένει το 3 που λέει θα φύγει νωρίτερα.Καλο απόγευμα.

      Διαγραφή
    7. Πέριξ του 101,5 το bid χθες για το ομόλογο του Ελλάκτωρ, yield στο 6% (6,375% ήταν στην έκδοση)

      Διαγραφή
  22. Ευχαριστούμε για την ενημέρωση hippy.

    H Fitch (ΒΒ) είναι συνήθως η πιο επιεικής από τις 3 μεγάλες, αλλά η απόσταση τριών βαθμίδων με την S&P να βαθμολογεί με Β είναι μεγάλη. Τι είδους πιστοληπτικές αξιολογήσεις είναι αυτές, με τέτοια διαφορά, δεν μπορώ να καταλάβω. Η S&P βλέπει του χρόνου ο λόγος χρέος προς EBITDA να βελτιώνεται στο 5,5 και ο σχέση FFO (κεφάλαια από λειτουργικές δραστηριότητες) προς χρέος στο 10%. Η Fitch βλέπει συνέχεια διαδικασίας απομόχλευσης τα επόμενα έτη ως το 2023.

    Οι ίδιοι οι άνθρωποι της εταιρείας στις παρουσιάσεις λένε ότι είναι high yield bond, όπως αναφέρατε, με άλλα λόγια ομόλογο υψηλού ρίσκου, ενώ προσπαθούν να τονίσουν τα έσοδα από παραχωρήσεις και αιολικά (σταθερές ροές), αλλά και από διαχείριση απορριμμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα θυμάστε σίγουρα φίλε Σύλβιε ότι το 2013 είχαμε αρκετές τέτοιες ομολογιακές εκδόσεις (ΟΤΕ με 7,75%, ΕΛΠΕ με 8%, ΦΡΙΓΟ με 8,25%, ΑΡΒΑ με 9% κλπ). Τότε όμως η χώρα βίωνε το τσουνάμι της χρεοκοπίας του 2012 και το 10ετές ΟΕΔ είχε απόδοση σχεδόν 30%!!!!! Σήμερα τα πράγματα είναι ευτυχώς αλλιώτικα οπότε αυτό που δείχνει η συγκεκριμένη κίνηση της εταιρείας είναι η προβληματική χρηματοοικονομική της θέση και η δυσκολία της να δανειστεί.

      Προσωπικά θα τολμήσω συμμετοχή με σκοπό όμως (εάν μου δώσουν καθώς όπως πάντα θα υπάρξει υπερκάλυψη) να την πουλήσω 1-2 μέρες μετά στην γκρίζα αγορά.

      Ellaktor // Press reports refer to strong investor interest for the bond issue (foreign investors reportedly have covered 75% of the issue); yield at 6% - 7% as per the same sources (σημερινή ενημέρωση από Eurobank Equities)

      Διαγραφή
  23. Ασφαλώς και δεν υπάρχουν εξασφαλίσεις. Είναι ομόλογο μη εξασφαλισμένο. Ασχέτως ότι η εκδότρια – εγγυήτρια είναι εταιρεία ειδικού σκοπού με όλα τα ασημικά του ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ. Που δεν σε σώζουν όμως.

    Σου λένε hippy από τη χρηματιστηριακή εκτίμηση υπερκάλυψης κάποιες ώρες πριν; Το ελάχιστο είναι 100.000€; Πως ξέρεις πόσα θα βάλλεις, για να πάρεις αυτά που θέλεις; Δεν νομίζω ότι θα υπάρχει κάποια προτεραιότητα ικανοποίησης των αιτήσεων για τα φυσικά πρόσωπα ή για τις μικρές εγγραφές (αυτών που γράφονται με το ελάχιστο).

    Από την άλλη αν γραφτείς με πολύ περισσότερα, υπάρχει ο κίνδυνος να πάρεις περισσότερα από όσα θέλεις.

    Σήμερα κλείνει η εγγραφή και τι ώρα; Έχεις link του ενημερωτικού;


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενημερωτικό 260 σελίδων στα αγγλικά είναι άνοδος στα Ιμαλάια για μένα και δεν το ζήτησα. Εάν όμως το επιθυμείτε διακαώς ίσως μπορώ να το βρώ.

      Στις 11.00 το πρωί η έκδοση είχε καλυφθεί με το κουπόνι ωστόσο ν΄ανηφορίζει προς το 7%. Παρ΄όλα αυτά πιθανολογώ ότι τελικά θα κλειδώσει στο 6% κι έδωσα εντολή για την αποκοτιά ζητώντας 50% παραπάνω απ΄το κατώτατο ακριβώς επειδή φοβήθηκα ότι θα πάρω παραπάνω απ΄όσα θέλω να ρισκάρω.

      Σαφώς και δεν υπάρχει προτεραιότητα, ούτε καν "δικαιοσύνη" στην κατανομή. Στην προηγούμενη έκδοση του Μυτιληναίου κάποιοι με 150Κ από τράπεζα ικανοποιήθηκαν ενώ άλλοι με 250Κ από χρηματιστηριακή όχι.

      Διαγραφή
    2. Σ΄αυτές τις περιπτώσεις το βιβλίο προσφορών κλείνει στις 4.00΄ώρα Λονδίνου...εάν όμως δεν έχουν ικανοποιητική υπερκάλυψη ενδέχεται να κλείσει αύριο μέχρι τις 12.00

      Διαγραφή
    3. Το βιβλίο κλείνει στις 17:00 Ελλάδος, και η απόδοση ακούγεται στο 6.5% +-12,5 bp

      Διαγραφή
    4. Μου είπαν ότι οι προσφορές ήταν γύρω στο 1 δις ευρώ (ο capital γράφει 1,2) και το κουπόνι είναι 6,50%...σαφέστατα ακριβό, δείχνει το παρόν της εταιρείας (ευχόμαστε το μέλλον να είναι καλύτερο...πιο πολύ για τους εργαζόμενους δηλαδή).

      Μετά απ΄αυτό νομίζω πως εκεί στη ΔΕΗ θα κάνουν δεύτερες σκέψεις και όχι άμεση έξοδο στις αγορές.

      Διαγραφή
  24. Α, εσείς είστε θεσμικοί επενδυτές! Τέλος.

    Αλλά μιας και τα θέσατε, για να το ξέρω για επόμενη φορά. Ας πούμε ότι γράφεσαι πρωτογενώς (που δεν το έχω κάνει ποτέ στα διεθνή ομόλογα, λόγω της πολυπλοκότητας της υπερκάλυψης) και με βάση την υπερκάλυψη σου δίνουν 160.000 (Γίνεται. Αφού μετά τα 100.000 ισχύουν τα πολλαπλάσια του 1000). Κι εσύ δεν θέλεις τόσα πολλά. Μπορείς να πουλήσεις τα 100.000 και να σου μείνουν τα 60.000; (Ασχέτως ότι μετά αυτά τα 60000 δεν θα είναι διαπραγματεύσιμα).

    Και μια δεύτερη (stupid question ίσως), εσείς που έχετε πείρα στη πρωτογενή αγορά: Μήπως στις εγγραφές δίνουν μόνο 100άρικα (100.000 και πολλαπλάσια του 100.000;). Δηλ. 100.000, 200.0000, 300.000, αλλά όχι 150.000. Γιατί αν είναι έτσι γράφεσαι με 199000 αυξάνοντας την πιθανότητα να πάρεις ομόλογο, αλλά αποκλείοντας την πιθανότητα να πάρεις πάνω από 100.000 αξία, που δεν θέλεις. .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω κε Σύβιε οτι αν αν εγγραφεις στο κατώτερο όριο θα τα πάρεις όλα

      Διαγραφή
    2. Ellaktor Sells EU600m of 5-Year Notes With a 6.375% Yield

      Προφανώς το ομόλογο θα τιμολογηθεί λίγο κάτω απ΄το 100, περί το 99,30 ώστε να βγει συνολική απόδοση στο 6,50% που γράφαμε χθες.

      Διαγραφή
  25. 199? Έξυπνο Σύλβιε...δεν ξέρω πως γίνεται η κατανομή εκτιμώ όμως ότι οι ανάδοχοι κανονίζουν να δίνουν πολλαπλάσια του 100. Δευτερογενώς μπορείς να αγοράσεις πχ 130,000 εάν όμως θελήσεις να πουλήσεις το πιθανότερο θα βρεις ενδιαφερόμενο μόνο για τα 100 και τα υπόλοιπα είτε θα τα εισπράξεις στην λήξη είτε η χρηματιστηριακή ψάχνει μήπως κάποιος άλλος πελάτης ενδιαφέρεται να συμπληρώσει τα υπόλοιπα 70 (μου έχει τύχει)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Απαντήσεις
    1. Τα πήραμε στο 0.18€ σύντεκνοι. Μπόλικα.

      Διαγραφή
    2. Αναμένω και το πατσαβούρι με ανοικτές αγκάλες! Μπαι δε μπουκ πάει.

      Διαγραφή
    3. Γιατρέ βλέπεις εσύ ενδεχόμενο RS K AMK? Μέχρι το ύψος των αρνητικών ΙΚ για παράδειγμα?

      Διαγραφή
    4. Δεν βλέπω τέτοια περίπτωση ούτε εγώ. Το πως μπορούν να γυρίσουν τα αρνητικά ίδια το έχει αναφέρει ήδη ο Τακαρος.

      Διαγραφή
  27. ΦΡΙΓΟ:ΣΗΜΕΡΑ ΒΓΑΙΝΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 9ΜΗΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ενημέρωσαν από τμήμα μετοχών? εκτιμήσεις?

      Διαγραφή
    2. Την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου το πρωί στις 8 η ώρα.

      Τηλεδιάσκεψη το μεσημέρι στις 4.

      Διαγραφή
    3. Κάποια πρόβλεψη για τα αποτελέσματα κύριε Τάκη; Καλησπέρα!

      Διαγραφή
    4. andreas η περιέργεια έφαγε τη γάτα....Το ανακοίνωσα πιο νωρίς απ' όλους.Αποτελέσματα 9μηνου πάρα πολύ καλα!!


      Διαγραφή
    5. Είμαστε φορτωμένοι ήδη... 150Κ κ βλεπουμε

      Διαγραφή
    6. Αν και μας ενδιαφέρουν τα ετήσια και μόνο τα ετήσια θα κάνω μια εκτίμηση για το 9μηνο.
      Κύκλος εργασιών πάνω απο 380 εκατ.
      ΕΒΙΤDA 58 εκατ και ίσως πιο πάνω
      Προ φόρων κέρδη 28 εκατ.

      Διαγραφή
    7. 9μηνο Φριγο
      Πωλησεις 384,831 εκατ.
      ΕΒΙΤDA 64.590 εκατ.
      Προ φορων κερδη 26.716 εκατ.

      Mε ξεγελασαν λιγο τα EBITDA. Τα ειχα υπολογίσει με περιθωριο 15%, ενω αυτα κινήθηκαν με 16,8%.

      Τίποτα το ιδιαίτερο, ολα αναμενόμενα. Αναμενουμε τα αναλυτικα.

      Διαγραφή
    8. Έξοδα αναδιάρθρωσης 9μ2019 4,273 εκ έναντι 0,297 εκ το 9μ2018. Συναλλαγματικές ζημίες έναντι κερδών πέρυσι στη Νιγηγρία, με αποτέλεσμα αυξημένα χρηματοοικονομικά έξοδα. Αυξημένο το κεφάλαιο κίνησης, μείωση υποχρέωσεων. Σε καλό δρόμο η ιστορία. Οψόμεθα.

      Διαγραφή
    9. O Τάκαρος ΞΕΒΡΑΚΩΣΕ ακόμα μια φορά του χαζούλιδες που του βγάζουν γλώσσα εδά:

      Τάκης Μορφονιός 8 Δεκεμβρίου 2019 - 11:28 π.μ.

      Τάκης Μορφονιός 12 Δεκεμβρίου 2019 - 9:13 π.μ.

      Διαγραφή
    10. Χε χε κυριε Βασίλη αυτα, ειδικά τα εξοδα αναδιάρθρωσης, εσκεμμένως δεν τα αναφερω, ουτε τωρα, ουτε στις προηγουμενες αναλύσεις μου. ΕΙΝΑΙ Ο ΜΠΑΛΑΝΤΕΡ ΜΟΥ .... αλλα εσας δεν σας ξεφευγει τίποτα!!!

      Διαγραφή
    11. Και ως μέτοχοι ραντεβού στη τηλεδιάσκεψη 211 211 1511 στις 16:00

      Διαγραφή
  28. Αρχίζω να κοιτάω την ΠΑΣΑΛ για την ΑΜΚ θεωρώ ότι μπορεί να βρούμε χαρτιά σε τιμή ευκαιρίας ή δικαιόματα για αύξηση. Από ότι καταλαβαίνω πάει για ρσ 8 να γίνουν 1 και μετά μεγάλη ΑΜΚ με διλλουτιον ίσως αν υπάρχουν αδιάθετα να αξίζει. Θέλω όμως πρώτα να δω έναν ισολογισμό καθαρό και όχι μπερδεμένα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 999/1000 φορές αυτό που μοιάζει με κάρβουνο...είναι κάρβουνο

      Διαγραφή
    2. Το τώρινο κάρβουνο μπορεί να είναι το αυριανό χρυσάφι. Δεν είπα για κάποιο σοβαρό ποσό επίσης και είπα επίσης ότι πριν από αυτό θέλω να δω κάποιον ισολογισμό και αν κάποιος έχει κάποια τεκμηριωμένη άποψη ή εικόνα.

      Διαγραφή
  29. Γερομπαμπαλης :https://www.mononews.gr/business/dimitris-kontominas-h-exavlomeni-refstotita-tou-13-dis-evro-ke-to-etima-gia-dikastiki-simparastasi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΑΣΧΕΤΟ

    Γράφει ο μ/μ

    ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ: Κάποιο… αετόπουλο έγραψε στο forum του φίλου Τακ.Μ ότι ο μ/μ κάνει μεγάλη αντιγραφή από το μπλογκ του φίλου του!! Να μάθει λοιπόν το αετόπουλο ότι ο Τάκης είναι 18 χρόνια μικρότερος. Και ότι ο μ/μ δεν αντιγράφει κανένα. Τον αντιγράφουν φίλτατε… Άντε, γιατί θα τρελαθούμε με αυτά που διαβάζουμε. Και ότι ο Τάκης κάθε πρωί μαζί με τον καφέ του διαβάζει τον μ/μ…

    ...και συνεχίζει για τον κ. Τάκη

    ‘Εχει αναπτύξει μεγάλη γνώση του αντικειμένου κι αυτό μας ξεκουράζει, γιατί δεν χρειάζεται πλέον να μελετάμε και τις εταιρείες που αναλύει με τον μοναδικό διεισδυτικό του τρόπο.

    https://www.mikrometoxos.gr/08-09-12-polla-kai-endiaferonta-apo-ton-kosmo-toy-ch-a-kai-ton-agoron/

    Εάν αυτό δεν είναι ομολογία αντιγραφής τι στην ευχή είναι κύριε μικρομέτοχε??? Κατά τα λοιπά ο 66αρης πρώην μακρυμάλλης μικροεπενδυτής ευχαριστεί θερμά για το "αετόπουλο"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το αετόπουλο δεν ήταν σε εισαγωγικά. Κι αυτό γιατί είσαι πραγματικό τσακάλι στα του σπορ... Είναι γνωστόν ότι ο μ/μ διαβάζει όλα τα σχόλια στα ενεργά φόρουμ, γιατί από αυτά αρκετές φορές μαθαίνει αρκετά πράγματα. Είναι άλλωστε τα μοναδικά που έχουν ουσιαστικό περιεχόμενο γιατί υπάρχουν μερικά...αετόπουλα πλήρη γνώσεων (από 68αρη πρώην μακρυμάλλη)... Όσον αφορά για τις αντιγραφές σιγά μην αντιγράφω εγώ τον Τακη ή αυτός εμένα. Συγκοινωνούντα δοχεία στην σκέψη είμαστε. Απλά εγώ του ρίχνω - ατυχώς - 18 χρονάκια. 

      Διαγραφή
    2. Να πω την αλήθεια δεν έχω και πολύ σε εκτίμηση το χίππη καθώς (μόνο εγώ) ξέρω όλα του τα λάθη...γι αυτό πηγαίνω τοίχο τοίχο πιθανολογώντας ότι οι άλλοι ξέρουν κάτι που εγώ πιθανά αγνοώ. Τι έχει ο Τάκαρος που πάω με 1000? Τα εξαιρετικά κατατοπιστικά πινακάκια-εξελάκια που δείχνουν την εξέλιξη των θεμελιωδών μεγεθών της εταιρείας ώστε ο αναγνώστης να τεκμηριώσει τη δική του άποψη. Επίσης την παντελή έλλειψη λογοκρισίας. Προφανώς και δεν γνωρίζω τον τρόπο με τον οποίο δουλεύετε για το καλύτερο αποτέλεσμα οπότε εάν ήμουν αγενής ζητώ συγνώμη.

      Διαγραφή
    3. Χαρακτηριστικό των μεγαλύτερων αναλυτών του κόσμου, αλλά και των χρηματιστηριακών εταιρειών είναι ότι ποτέ δεν επανέρχονται μετά στις προτάσεις τους για επαναξιολόγηση - αυτοαξιολόγηση. Γιατί τότε θα είχαν απογυμνωθεί από κάθε μύθο που τις περιβάλλει και στη συνέχεια θα είχαν αφανιστεί. Προτείνουν … απλώς για να προτείνουν. Αντίθετα o hippy είναι ο αυστηρότερος κριτής του εαυτού του.

      Σημειωτέον επίσης ότι ποτέ δεν κομπάζει, ακόμα και για τις μεγάλες επιτυχίες του. Τον διακρίνει μια σεμνότητα σπάνια για τα ιντερνετικά ήθη. Κι αυτά τα γράφω από την εικόνα που έχω γι΄αυτόν στο διαδίκτυο, χωρίς να τον γνωρίζω προσωπικά.

      Έχει κάνει για παράδειγμα την υψηλότερη σε υπεραξία πρόταση ομολόγων από αναλυτή που έχει γίνει ποτέ παγκοσμίως, στην οποία παρέμεινε σταθερά προσηλωμένος και υποστήριξε με παρρησία ως το τέλος, κόντρα στο κλίμα και το ρεύμα της εποχής. Κουρεμένα ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου στο 13, που πήγαν μετά στο 130. Υπεραξία +900% , χωρίς την τεράστια απόδοση από τόκους επί τη βάσει του «13». (Με τους τόκους άγνωστο πόσο….).

      Αυτό θα έπρεπε να καταγραφεί στα παγκόσμια χρονικά, ως η αποδοτικότερη πρόταση αγοράς ομολόγου από αναλυτή. Αν έχετε καλύτερη σε απόδοση «πρόταση αγοράς» αναλυτή (καταγεγραμμένη) τα τελευταία 10 χρόνια, σε ομόλογο, σας προκαλώ να μου την παραθέσετε. Ο έχων επενδύσει 100.000 ευρώ στα ομόλογα hippy, βρέθηκε με 1 εκ. ευρώ. Και με άποψη που ήταν απόλυτα τεκμηριωμένη, διεπόμενη από ένα άριστο σκεπτικό, το οποίο υιοθέτησαν αυτούσιο οι ξένοι οίκοι αξιολόγησης πολύ αργότερα (των οποίων την ανάλυση τότε παρέθεσα), όταν τα ομόλογα αυτά πλησίαζαν πλέον το 90.

      Διαγραφή
    4. Ο ήρωας μου, ο Αντρέ Κοστολάνι, τα πήγε καλύτερα με τα γερμανικά ομόλογα. Επειδή ωστόσο κανένας δεν ενδιαφέρεται για το παρελθόν αλλά πολλοί για το μέλλον με ευχαρίστηση θα έπινα ένα καφέ μαζί σου φίλε Σύλβιε όποτε το μπορέσεις (και 2 και 3 και 10 μην σου πω)

      Διαγραφή
  31. Από τη βιβλιοθήκη μου:

    αετός (Μπαμπινιώτης): μτφ, ο πολύ έξυπνος, ο οξυδερκής και επιδέξιος άνθρωπος.

    αετόπουλο:
    Δημητράκος: 3 έννοιες
    Πρωῒας: δεν υπάρχει λήμμα, φέρεται μόνο ως «αετιδεύς».
    Μπαμπινιώτης: 1 έννοια μόνο (νεοσσός του αετού)
    Δρανδάκη, Μεγάλη Ελλην Εγκυκλοπαίδεια, ομοίως.
    Στο λεξικό Δημητράκου κατά την τρίτη έννοια: κατά πλ, οι πρόσκοποι μικράς ηλικίας
    ***

    Μάλλον λοιπόν κολακευτικό το σχόλιο για το hippy μας, που παραμένει ο αγέραστος Τζον Λένον της παρέας, με ψυχή παιδιού.

    Υ.Γ. Φαίνεται πως μας διαβάζουν πιστά. Όχι μόνο τα άρθρα, αλλά και τα σχόλια όλων μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ θερμά φίλε Σύλβιε...αμοιβαία η εκτίμηση

      Διαγραφή
    2. ΕΙΣΑΙ ΠΗΓΗ ΓΝΩΣΕΩΝ και σε εκτιμώ πολύ. ΟΠΩΣ ξέρεις όμως το ΧΑ έχει περί τις 180 εταιρείες
      και εγω τις κοιτάζω όλες πλην αυτές που εξετάζει ο Τάκαρος που με ξεκουράζει γιατί έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις αναλύσεις του. Και πάντα βαζω... Από τον φίλο μου τον Τάκη Μ. αυτό το άρθρο, αν και δεν θέλει να το βάζω.

      Διαγραφή
    3. Τον κο hippy μπορεί κάποιος να τον χαρακτηρήσει τσακάλι,γάτα,αετό,αλεπού ή οτιδήποτε άλλο. Όχι όμως αετόπουλο. Να σέβεστε!

      Διαγραφή
  32. Κατω απο τα 2€ σάρωσα κομμάτια ΚΕΚΡΩΠΑ σύντεκνοι. Γιορτές έρχονται αντί για καζίνο να τα ρίξω εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί αυτή η μεγάλη πτώση Γιατρέ?

      Διαγραφή
    2. Τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα

      Κέκροψ: Αίτηση Δημοσίου για αναίρεση απόφασης για την έκταση στην περιοχή "Λατομείου"

      https://www.capital.gr/epixeiriseis/3398422/kekrops-aitisi-dimosiou-gia-anairesi-apofasis-gia-tin-ektasi-stin-perioxi-latomeiou

      Διαγραφή
    3. Σύντεκνε η υπόθεση έχει χαθεί για το Δημόσιο. Για την τιμή των όπλων η ένα προσφυγή. Εμείς παίζουμε για την νέα απόφαση και ποντάρουμε στην εκ νέου δικαίωση του ΚΕΚΡΩΠΑ. Δεν έχω βάλει και stop loss.

      Διαγραφή
    4. Σας συγχαίρω Γιατρέ,είστε πολύ καλος γνώστης της αγοράς, παρακολουθώ συχνά τις επιτυχημένες κινήσεις σας.

      Διαγραφή
    5. Κι εγώ πιστεύω ότι δεν έχει καμιά πιθανότητα το δημόσιο γιατρέ. Απλά εξήγησα τον λόγο της σημερινής πτώσης. Προφανώς και το χαρτί θα ανακάμψει το θέμα είναι πόσο και πότε καθώς όπως όλοι γνωρίζουμε ότι τα ελληνικά δικαστήρια κινούνται με κάρβουνο.

      Διαγραφή
    6. καλησπερα!ξερουμε ποτε χρονικα θα μπορουσε να βγει η νεα αποφαση?
      εστω στο περιπου?

      Διαγραφή
    7. Η υπόθεση θα πάει στον Άρειο Πάγο , οπότε υπολόγισε κανένα εξάμηνο απο την ημερομηνία εκδίκασης στην καλύτερη περίπτωση!

      Διαγραφή
    8. Ευκαιρία που την βλέπουν όλοι ΔΕΝ είναι ευκαιρία...είτε την λένε ΜΙΓ είτε ΦΟΛΙ είτε ΜΛΣ είτε ΚΕΚΡΩΨ...ελάχιστοι τυχεροί θα χαμογελάσουν οι πολλοί θα ματώσουν.

      Διαγραφή
    9. Σύντεκνε Χιππυ δεν είσαι ο μόνος που έχεις πληρώσει δίδακτρα στο ΧΑΑ. Έχω πληρώσει κάμποσα πίσω την δεκαετία του 80 και 90. Το ταμπλό θα μας πει μπρε κοπέλι. Ο καλύτερος κριτής.

      Διαγραφή
    10. Εγώ πάντως δεν εμίλησα για ΚΑΜΙΑ ευκαιρία. Για τζογάρισμα έγραψα.

      Διαγραφή
    11. Φίλε Γιατρέ δεν θέλω να σε στεναχωρήσω, ούτε κανέναν άλλωστε συνάδελφο μικροεπενδυτή. Ήσουν σαφής και μίλησες για στοίχημα. Ίσως μάλιστα δικαιωθείς νωρίτερα απ΄το αναμενόμενο εάν πχ ο μ/μ γράψει ένα αβανταδόρικο σχόλιο (τον προμοτάριζε άλλωστε) και πίστεψε με το θέλω.

      Έγραψα απλά μια λογική (για μένα) σκέψη.

      Διαγραφή
    12. Σύντεκνε δεν στεναχωρίεμαι μπρε. Δεν χωράνε συναισθηματισμοί στα χρηματιστήρια.!Να είσαι καλά!

      Διαγραφή
    13. Με αφορμή τα ερωτήματα που τέθηκαν για την εταιρεία ΚΕΚΡΟΨ και χωρίς να έχω ασχοληθεί, να ανοίξω και να τον έχω διαβάσει, να υπενθυμίσω απλώς για την απόφαση του Εφετείου ότι είναι η δεύτερη φορά που ζητείται αναίρεσή της ενώπιον του ΑΠ. Την πρώτη φορά η εφετειακή απόφαση αναιρέθηκε, αναπέφθηκε από τον ΑΠ ξανά στο Εφετείο για νέα εκδίκαση ως προς το ουσιαστικό μέρος, εκδόθηκε η νέα απόφαση του Εφετείου και τώρα ζητείται η αναίρεση της τελευταίας για άλλη νομική αιτία.

      Υπάρχουν δύο τινά. Είτε ο ΑΠ θα απορρίψει το νέο αυτό λόγο (λόγους) αναίρεσης και η διαφορά θα λήξει οριστικά, είτε θα τον δεχτεί και θα αναπέμψει την υπόθεση στο Εφετείο για νέα εκδίκαση. Εκεί φυσικά και μετά την έκδοση της απόφασης του Εφετείου, ο ηττημένος (όποιος κι αν είναι) έχει κάθε δικαίωμα να ασκήσει και πάλι αναίρεση για τυχόν τυπικές πλημμέλειες της νέας απόφασης.

      Να σημειώσω επίσης ότι στα δικαστήρια, ακόμα κι αν τα πράγματα δείχνουν προφανή, κανείς δεν ξέρει τι του μέλλει.

      Διαγραφή
    14. Όμως ο ΚΕΚΡΟΨ εμφανίζεται με δεκάδες ακίνητα. Δεν είναι μόνο η συγκεκριμένη έκταση. Ένα εύλογο λοιπόν ερώτημα είναι, εσείς που ασχολείστε, τι έχει κάνει με όλα τα υπόλοιπα και πως τα έχει αξιοποιήσει; Η απάντηση είναι μάλλον απογοητευτική.

      Διαγραφή
    15. Όσον αφορά του χρόνους που τα πράγματα κινούνται, από την απόφαση 589/2018 του ΑΠ, τη μόνη που έχω στο αρχείο και από περιέργεια μόλις κοίταξα, προκύπτουν τα εξής:

      -« Η ένδικη διαφορά άρχισε με την από 1-12-1988 αγωγή του αναιρεσίβλητου (εν προκειμένου του Ελλ. Δημοσίου) που κατατέθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών»

      - «Εκδόθηκαν οι αποφάσεις: 3139/1989 που διέταξε αποδείξεις και 5722/1997 οριστική του ιδίου Δικαστηρίου».
      ΔΗΛ. Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΣΕ 9 ΧΡΟΝΙΑ!!!

      - «Το αναιρεσίβλητο (Ελλ. Δημόσιο) προσέβαλε την τελευταία απόφαση ενώπιον του Εφετείου Αθηνών. Εκδόθηκαν οι αποφάσεις: 3866/1998 αναβλητική, 637/1999 που διέταξε συμπληρωματική πραγματογνωμοσύνη, .../2000 για αντικατάσταση του πραγματογνώμονα, .../2012 εκ νέου αναβλητική που διέταξε και 2η συμπληρωματική πραγματογνωμοσύνη, .../2014 Εφετείου Αθηνών»
      ΔΗΛ. Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤΟ 2014, HTOI ΣΕ ΑΛΛΑ 7 ΧΡΟΝΙΑ!!!

      - «Την αναίρεση της τελευταίας απόφασης ζήτησε η αναιρεσείουσα (δηλ. η εταιρεία, γιατί ηττήθηκε στο Εφετείο) με την από 18-11-2014 αίτησή της..

      -« Εκδόθηκε η 447/2017 απόφαση του Αρείου Πάγου που κήρυξε απαράδεκτη τη συζήτηση της υπόθεσης (γιατί υπήρχαν προσθέτως παρεμβαίνοντες και δεν προέκυπτε η κλήτευσή τους)

      -Η οριστική απόφαση του ΑΠ εκδόθηκε το Μάρτιο 2018.
      ΔΗΛ. Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΠ ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΣΕ ΑΛΛΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ!!!!

      -Ακολούθησε η έκδοση της νέας εφετειακής που τώρα ζητείται η αναίρεσή της.

      Διαγραφή
    16. "Όμως ο ΚΕΚΡΟΨ εμφανίζεται με δεκάδες ακίνητα. Δεν είναι μόνο η συγκεκριμένη έκταση. Ένα εύλογο λοιπόν ερώτημα είναι, εσείς που ασχολείστε, τι έχει κάνει με όλα τα υπόλοιπα και πως τα έχει αξιοποιήσει; Η απάντηση είναι μάλλον απογοητευτική."

      Εξαιρετική επισήμανση φίλε Σύλβιε αν και είναι άσκοπο να μιλάμε για επενδυτική επιλογή σε εταιρεία του τζάμπα μάγκα-επιχειρηματία Σωκράτη. Ο καλός γιατρός ήταν σαφέστατος. Στοίχημα...ξεπέτα.

      Διαγραφή
  33. Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Γιατρέ, δεν ανησυχείτε λόγω του μεγάλου διαστήματος που θα απαιτηθεί ως την τελική εκδίκαση μήπως η μετοχή πάει προς το 1-1,20? Ίσως αυτή ήταν η πιο ριψοκίνδυνη 'κατσδρομικη" επιχείρηση σας! Παρ όλα αυτά δεν ξεχνάω όταν παίρνατε ΑΛΦΑ στα πολύ χαμηλα με τον απόλυτο φόβο και όλους να μένουν με ανοιχτό το στόμα. Ήταν μια πολύ προσοδοφόρα κίνηση τελικά.

      Διαγραφή
    2. Σύντεκνε στον Κέκροπα δεν είμαι επενδυτής μπρε αλλά τζογαδόρος. Ας πάει και στο 0.80€. Εγώ δεν είμαι γκουρού να πιάνω κορυφές και πα΄τους. Αυτό το κάμουν άλλοι!

      Διαγραφή
    3. Επομένως αναμένετε κίνηση άνω των 2€ για να κερδίσετε, ωστόσο οι πιθανότητες για αυτό κατά φο επόμενο εξάμηνο δεν είναι και τόσο πολλές. Καλή τύχη πάντως και σε αυτό το παίγνιο σας!

      Διαγραφή
  34. Καλησπερα Sir Τακη τι γνωμη εχετε για το IPO της SAUDI ARAMKO ??? ΝΑ ΠΑΡΩ CFD ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Σε ένα χρόνο η απόφαση..Αν πάει αύριο προς το 1.65 θα τον τιμήσω για την αντίδραση..Μεσοπροθεσμα θα ξαναπάει στο 1.2 που ήταν πέρυσι τέτοιο καιρό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Παλληκάρια μου θυμοσαστε από πού ξεκίνησε με την αύξηση έχετε υπόψη σας καλό ταξίδι ότι και αν γίνει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Πώς είδατε τα αποτελέσματα της ΤΕΝΕΡΓ (έστω από τα όσα λίγα ειδαμε;).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μικρή αύξηση τζίρου και EBITDA. Τίμια η ανακοίνωση της εταιρείας ως προς την προέλευση της μεγάλης αύξησης κερδών... "αλλά και εξαιτίας κερδών από συναλλαγματικές διαφορές και παράγωγα χρηματοοικονομικά μέσα." Λογική η αύξηση του δανεισμού καθώς και τα υπόλοιπα μεγέθη στο 9μηνο της εταιρίας εν μέσω σημαντικών επενδύσεων για να προλάβει τον ανταγωνισμό στον πιο hot κλάδο της εποχής. Ουδέτερα προς θετικά θα έλεγα.

      Είναι πολλά χρόνια που έχω ομολογήσει ότι προτιμώ "τις εταιρείες που αγαπιώνται και στηρίζονται απ΄τους βασικούς μετόχους". Είναι σαφές ότι ο κύριος Περιστέρης ψάχνει κέρδη παντού και δεν με χαλάει καθόλου. Και η άλλη μεγάλη μας αγάπη (ο Μυτιληναίος) το ίδιο κάνει. Να προσθέσω ότι η κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων Ηπείρου
      ήταν ταχύτατη και άψογη (δεν μυρίζει τίποτα)

      Διαγραφή
    2. Πολυ εύστοχος χαρακτηρισμος. Ακριβώς έτσι θα τα χαρακτήριζα κι εγώ κ. Hippy. Ουδέτερα προς θετικά.
      Περίμενα μεγαλύτερη αύξηση τζίρου κι EBITBA, εντούτοις δεν παραγνωρίζω την πραγματική καθίζηση του κατασκευαστικού κλαδου.
      Η παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ, που με ενδιαφέρει, τα πήγε πολύ καλά.
      Παρά το ότι δεν δημοσίευσε κατάσταση ταμειακών ροων, θεωρώ ότι αυτές ήταν εξαιρετικες κι εκεί αποδίδω την μικρή αύξηση του δανεισμού παρά τις μεγάλες επενδύσεις.

      Διαγραφή
  38. Για κεκροπα η προηγούμενη αναίρεση κατατέθηκε Οκτώβριο του 2016 και η απόφαση βγήκε Απρίλιο 2018....Αν δεν απορριφθεί κάποια αναίρεση να λήξει η ιστορία μπορεί να συνεχιζεται για άλλα τριάντα χρόνια το θέατρο του παραλόγου..Η εταιρεία αυτή τη στιγμή είναι πάλι χωρίς αντικείμενο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Ανανία,
      Κάποτε το Banking News φιλοξενούσε φόρουμ με πολλούς επενδυτές και ατελείωτες μετοχικές συζητήσεις, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον. Ανοίγοντας το φάκελο ΚΕΚΡΟΨ στα αποθηκευμένα αρχεία του υπολογιστή μου, βρήκα πλήθος από σχόλια του χρήστη «Γιώργος», από το έτος 2011(!) που μαρτυρούν ότι το πρόβλημά της εταιρείας είναι διαχρονικό και μόνιμο.

      Οι παρατηρήσεις είναι η μία χειρότερη από τις άλλες! Και είναι εκτενείς. Θα ήταν αδύνατον να παρατεθούν εδώ. Επιλέγω να παραθέσω μόνο μία, πιο κάτω.

      Διαγραφή
    2. Ιστορικό Αρχείο από Banking News:
      «Δευτέρα 28 Μαρ 2011 - 22:12 Γιώργος
      ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ, ΑΠΟ ΤΟ 2006 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ. **************************************************************************************** Α.) Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ 21/6/2006: «Αξιομνημόνευτη εξάλλου είναι η έκδοση της με αριθμό 169/2006 αποφάσεως του Εφετείου Αθηνών, με την οποία κρίθηκε ότι η επικαρπία της Παλαιάς Αγοράς Ψυχικού, ανήκει στην Εταιρεία. Κατόπιν αυτού η Εταιρεία προωθεί τις ενέργειες για να την επαναλειτουργήσει» Β.) ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 22/6/2007: «…..3. ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ - Εξάλλου, η απόδοση στην Εταιρεία μας της επικαρπίας της Παλαιάς Αγοράς από το Εφετείο Αθηνών, ανοίγει το δρόμο για την εμπορική εκμετάλλευση του ακινήτου αυτού με την εκμίσθωση των καταστημάτων του, μόλις ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες ανακαίνισής του (τώρα θυμήθηκαν την ανακαίνιση – πέρυσι όχι). Πιστεύεται, ότι το εμπορικό αυτό κέντρο θα λειτουργήσει εντός της χρήσης του 2007.» Γ.) ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 19/6/2008: «…3. ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ. Εντός της παρούσας χρήσεως αναμένεται ότι θα λειτουργήσει σε πλήρη ανάπτυξη η Παλαιά Αγορά Ψυχικού, η εκμετάλλευση της οποίας θα αποφέρει ικανοποιητικά μισθώματα στην Εταιρεία» (μην τα είδατε!). Δ.) Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ 17/6/2009: «Εντός της χρήσεως του 2009 αναμένεται ότι θα λειτουργήσει σε πλήρη ανάπτυξη η Παλαιά Αγορά Ψυχικού, η οποία θα αποφέρει ικανοποιητικά μισθώματα στην Εταιρεία. Η σημειωθείσα καθυστέρηση οφείλεται σε παλαιές πολεοδομικές εκκρεμότητες, που διαπιστώθηκαν τώρα από την Πολεοδομία, σε σχέση με τα εγκεκριμένα σχέδια και τις επιτρεπόμενες χρήσεις του κτιρίου.». Δεν βαρέθηκαν να επαναλαμβάνουν το «εντός της χρήσεως»! Εξ αντιγραφής από την προηγούμενη χρήση βγαίνουν οι ανακοινώσεις; Ε.) Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ 15/6/2010: ....................................................................... Τα σημαντικότερα γεγονότα της χρήσης του 2009, αλλά και μέχρι σήμερα, που σχετίζονται με την αξιοποίηση αυτής της ακίνητης περιουσίας, είναι τα εξής : ................................................ β) η προώθηση των διαδικαστικών ενεργειών για την επαναλειτουργία της Παλαιάς Αγοράς Ψυχικού. 3. Προοπτικές .....η Εταιρεία προγραμματίζει προσεκτικά τις επόμενες επιχειρηματικές της κινήσεις, οι οποίες, συνοπτικά είναι: .................................................. β) η επαναλειτουργία της Παλαιάς Αγοράς Ψυχικού, μέσα στο 2010».

      ΑΥΤΟ ΤΟ «ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ», ΕΔΩ ΜΟΥ ΚΑΘΕΤΑΙ!!!! Βαρέθηκα να διαβάζω! Αυτοί δεν βαρέθηκαν να γράφουν; Σε οποιαδήποτε άλλη χρηματαγορά του κόσμου, μια τέτοια εταιρεία που υπόσχεται για 6 χρόνια το ίδιο πράγμα, δεν θα την κοίταζε κανείς! Εδώ όμως… Σήμερα έχομε Μάρτιο 2011. Τα καταστήματα κενά στην ίδια κατάσταση. Είμαι βέβαιος τι θα γράφει η νέα ετήσια ανακοίνωση της εταιρείας τον Ιούνιο 2011. Δεν χρειάζεται να διαβάζω πια ανακοινώσεις: «Η παλαιά αγορά θα επαναλειτουργήσει μέσα στο 2011!». Και του χρόνου. »
      ****

      Υ.Γ. Σήμερα, εν έτει 2019: τα καταστήματα της αγοράς Ψυχικού παραμένουν κενά. Και σύμφωνα με τους επαΐοντες ήταν και είναι από αυτά που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν ταχύτερα από όλα τα ακίνητα της εταιρείας! Σκεφθείτε τα υπόλοιπα…

      Διαγραφή
    3. Σύντεκνοι μάγκας δεν είναι ο Γιώργης. ΜΑΓΚΑΣ είναι αυτός που έπιασε την κίνηση 0.30 με 3.80!

      Διαγραφή
    4. Δεν είναι έτσι γιατρέ 1) ΟΛΕΣ έκαναν κίνηση 2) ΚΑΝΕΙΣ δεν έπιασε όλη την κίνηση και φυσικά εάν έμεινε μέσα τώρα χάνει τα μισά 3) Όπως λέει ο λαός "ο πίνων μεθά και ο παίζων χάνει"...ο παίχτης που κάνει μόνο το εύκολο (στοιχηματίζει) κι αποφεύγει το δύσκολο (διάβασμα κι επένδυση) είναι καμένο χαρτί αλλά απλά δεν το ξέρει

      Να με συμπαθάς αλλά αντιμετωπίζω απολύτως διαφορετικά τις εταιρείες στις αγορές.

      Διαγραφή
    5. Σύντεκνε ο καθένας αντιμετωπίζει τις αγορές διαφορετικά. Αλλιώς δεν θα υπήρχαν αγορές. Εκεί που πρέπει να διαβάζω το κάνω. Ξαναλέω ότι διδακτρα έχω πληρώσει και εγω στα 35 χρόνια που κουβαλάω στα χρηματιστηρια. Πάντα θα υπάρχουν εξυπνότερο και πιο διαβασμένοι παίκτες από εμάς όσα χρόνια και αν έχουμε στο σπορ. Γιαυτό και δεν θα με διαβάσεις ποτές να προσπαθώ να παραδώσω διαδικτυακά μαθήματα χρηματιστηριακης συμπεριφοράς όπως καμουν μερικοί. Εξάλλου ποιος είμαι εγώ?? Ένας ταπεινός γιατρος.

      Διαγραφή
    6. Και για να το κλεισω το θέμα ΚΕΚΡΟΠΑΣ δεν κατεω ποιο άλλο χαρτί έκανε επί 12 που έδωκε αυτός. Άρα δεν είναι ότι όλες επαιξαν.Εδα απαντω για την συγκεκριμένη και απαντώ στο ότι ο Γιώργος ήταν μάγκας. Μεγαλύτερος μάγκας είναι οποίος έπιασε αυτή την απόδοση αν και είχε τόσα μπλεγμένα θέματα. Γιατί στο Χρηματιστηριο μας ενδιαφέρουν οι αποδόσεις οι οποίες πάντα έρχονται με την προσδοκία θετικών νέων.

      Διαγραφή
    7. Μπήκα και γω να τζόγάρω Ελλάκτωρ όσαν τον γιατρό στο 1.56 τα μισά και άλλα τόσα στο 1.52. Ως τώρα καλά πάει στο 1.65 βγήκα φτου ξελεφτεριά στα χνάρια του γιατρού είπα να κάνω το τραδε των χριστουγέννων να βγούν τα μπουκάλια της Πρωτοχρόνιας.

      Διαγραφή
    8. Γιατρέ μου ρίχνεις σε πείρα...εγώ έχω 29 χρόνια στο μαγαζί. Ωστόσο κάνεις λάθος στον πρωταθλητή και άθελα σου αδικείς τον Τάκαρο...ο ΙΚΤΙΝΟΣ από τα 0,50 πήγε στα 7,50 χε χε.

      Πάντως ένα είναι σίγουρο...βλέπουμε διαφορετικά την αγορά...προσωπικά δεν τζογάρω.

      Διαγραφή
    9. hippy ούτε εγώ τζογάρω γενικά απλά έχω αρκετή ρευστότητα και αν ένα χαρτί πιεστεί και το γνωρίζω καλά και τα θεμελιώδη του μπορεί να αγορασω για αντίδραση αλλά όχι πολλά λεφτά. Όταν μιλάω για ΠΑΣΑΛ, Ίλυδα κλπ. που μπορεί να θεωρήσει κάποιος τζόγο πάντα μιλάω για λίγα λεφτά σε σχέση με το χαρτοφυλάκιο μου και για μια καλή αποδωση. Βεβαία ΠΑΣΑΛ λόγω των ακινητων και απομάκρυνση του Θεώδοριδη το βλέπω λίγο πιο σοβαρά αλλά στην σωστή τίμη και θέλω να δω πρώτα όπως είπα καθαρό ισολογισμό και αποτιμήσεις έχει να πέσει υπολογισμός και διάβασμα εκεί.

      Διαγραφή
    10. @ silentpatience

      Aς υποθέσουμε ότι η ΠΑΣΑΛ έχει εσωτερική αξία 1 ευρώ και κάνει ΑΜΚ 8ν/1π με 0,50 (το πιθανότερο να γίνει στην ονομαστική τιμή). Τότε μετά την αποκοπή κάθε μια μετοχή θα έχει εσωτερική αξία (1 + 8 χ 0,50)/ 9 = 0,55 δλδ πολύ κοντά στην τιμή του ταμπλο που με το σημερινό κλείσιμο μετά το reverse split θα είναι περίπου (8χ0,086 + 8χ0,50)/9 = 0,52...δλδ θα υπάρχει ασήμαντη υποτίμηση. Οπότε ουσιαστικά ο μέτοχος δίνει τα λεφτά του στον Θεοδωρίδη και την Sterner Stenhus να τα παίξουν για λογαριασμό του.

      Διαγραφή
    11. Αυτό είναι που δεν μου κάνει θεώρω πως η ΑΜΚ θα γίνει λίγο πάνω από ονομαστική πρώτον για να τραβήξει η εταίρια 10 μύρια που έχουν πει όποτε θεωρώ η ΑΜΚ κόντα στο 0.7 που μας δίνει σχέδον 10 και πάλι πάντως συμφώνω ότι όντως ακόμη και στο 0.7 δεν παίρνεις κάτι ιδιαίτερο. Θεωρώ θα τα καλύψουν πάντως οι Σουήδοι όποτε όπως το βλέπω εγώ στους Σουηδούς επίσης ποντάρεις όχι στον Θεωδορίδη.

      Διαγραφή
  39. εκεινο το κοιμισμενο ατι ο καρατζης ποτε βλεπετε να ξεκιναει κυριοι,θυμιζει ψοφιο κοριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως ακούγεται οτι μπορεί να γίνει και ΔΠ εκεί, άλλωστε πρόσφατα ο βασικός μέτοχος αγόρασε στα 7.85 αν δεν κάνω λάθος, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο το ποσοστό του. Όταν σε μια εταιρία με μικρή εμπορευσιμότητα ήδη έχεις μεγάλο μέρος των μετοχών, το να αυξήσεις το ποσοστό σου έχει 2 εξηγήσεις:

      α) Θέλεις να την μαζέψεις για να τη βγάλεις από το ταμπλό
      β) Πιστεύεις στη μετοχή σου και ξέρεις ότι θα βρεις να τα δώσεις πιο πάνω, όταν κάποιοι θα παρακαλάνε

      Διαλέγετε και παίρνετε λοιπόν

      Διαγραφή
    2. Κατ' εμέ ο μεγαλομέτοχος συμπεριφέρεται με απαράδεκτο τρόπο στους μικρομετοχους (έχω αναφερθεί αναλυτικά σε παλαιότερα σχόλια μου).
      Αν ο μεγαλομέτοχος δεν θέλει τους μικρομετοχους, δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγοράζουμε τις μετοχές τους. Όπως λέει και ο Buffett πάμε μόνο εκεί που είμαστε ευπροσδεκτοι.

      Διαγραφή
    3. Απόλυτα ορθό κύριε Ξενοφώντα!

      Διαγραφή
    4. Μέγα Ξενοφών με κάλυψες πάλι! Κοιτάμε πρώτα τον επιχειρηματία μετά τη μετόχη. Εγώ την έχω δώσει όλη ας βγάλει και κάνας άλλος. Ο τύπος ο Καρατζής απαράδεκτος και στη γενική συνέλευση και έχει κάνει και άλλα κόλπα για να μη δώσει ούτε ψίχουλο στο μικρό μακριά και αγαπημένοι.

      Διαγραφή
    5. Το μόνο που μετραει είναι να ανεβαίνει η μετοχή .... τα υπολοιπα είναι αδιάφορα.

      Διαγραφή
    6. Σωστοτατος κε Τακη.Καλα νουμερα κ να ανεβαινει το χαρτι..Οι περισσοτεροι εχουν γραμμενο τον μικρομετοχο που εχει 0,00001%..Το ξερουν εξαλλου οτι σημερα ειμαστε αυριο δεν ειμαστε.Καποτε διαβαζα τα ιδια στο για τον Φεσσα οταν ηταν 1€ προ r/s τωρα δεν νομιζω να εχει κανενας παραπονο..Παντως για Καρατζη ως επιχειρηματια λενε τα καλυτερα στην Κρητη

      Διαγραφή
    7. Θεωρώ την σύγκριση με Φεσσα τουλάχιστον ατυχή. Άλλο δεν ενδιαφέρομαι για την μετοχή μου (Φεσσας παλαιότερα, Γκινοσατης, Λουλης κλπ) και άλλο θεωρώ τον μικρό μέτοχο εχθρό και προσπαθώ να τον διώξω (πχ έχω να μοιράσω μέρισμα από τον καιρό του Νώε, ανακοινώνω πώληση Στέλλα Πολλά τις χωρίς καμία αναφορά στο τίμημα).
      Εν προκειμένω ο Φεσσας (που αναφέρατε ως μέτρο σύγκρισης) μοίραζε και μοιράζει ανελλιπώς μερίσματα η επιστροφές κεφαλαίου, ενώ και οι ανακοινώσεις του προς το επενδυτικό κοινό (αποτελεσμάτων η εταιρικών γεγονότων) είναι από τις πιο αναλυτικές στο ΧΑΑ.

      Διαγραφή
    8. Κε Ξενοφων δεν εκανα συγκριση με Φεσσα απλως ειπα οτι στο capital πριν αρχισει το ραλι της μετοχης κ τις επιστροφες κεφαλαιου γκρινιαζαν οτι μας εχουν γραμμενους κλπ..Αν θελετε τα παταω κ μια αντιγραφη..Απο κει κ περα ο Καρτζ πραγματι ποτε δεν εδωσε αξιολογο μερισμα αλλα ειχε μια αξιοπρεπεστατη πορεια στο ταμπλο.Κ ο Φεσσας παλι μερισμα δεν εδινε αλλα επιστροφες κεφαλαιου κ ΜΠΡΙΚ κ φυσικα ικανοποιησε.Τα αυξανομενα μεγεθη ειναι που απογειωσαν την μετοχη.Τελος τι να πουν παλιοι μετοχη σε κατι ΙΝΤΚΑ,ΔΡΟΥΚ που τους εκανε δπ στον πατο της θαλασσας κ σε Μαθιους κ Βιοσωληδες που αν δεν ειχαν εξοδα διοικησης στον Θεο θα ηταν κερδοφορες με χαμηλα p/e θεωρω..Βασει τζιρου τα εξοδα διοικησης σε βιοσκ ειχαν φτασει καποια χρονια να ειναι 30% του συνολικου τζιρου.Προσωπικα για ΒΙΟΣΚ ουτε καν περιμενα οτι θα εχει τοσο απηχηση η αμκ αλλα ειχε γυρισει η ψυχολογια των επενδυτων μετα την ΜΟΤΟ κ συνολικα την καλη πορεια των μικρων

      Διαγραφή
    9. Να συμπληρωσω κ κατι ακομα μην χανουμε το δασος κ ψαχουμε το δεντρο..Μερισμα ας μην δινει ας βγαζει κερδη που να ικανοποιουν κ ας μην δινει.Θωρακιζεται καλυτερα η επιχειρηση απεναντι σε οποιον επιχειρηματικο κινδυνο αυξανεται το κεφαλαιο κινησης αυξανεται η καθαρη αξια της εταιρειας.Ας σεβεται λοιπον την εταιρεια κ εμμεσως σεβεται κ τον επενδυτη αργοτερα θα τον αποζημιωσει το ταμπλο..Αυτο που εγινε προσφατα ισως ειναι φαουλ ωστοσο διαβασα οτι θα φερει 10εκ εκτακτα κερδη στην εταιρεια οποτε ειναι προς συμφερον ολων..Απο κει κ περα αν δωσει 10€ ας κανει κ δπ θα τα τσεπωσετε μια ωρα αρχυτερα κ θα πατε αλλου.Εξαλλου εχει κ αλλου πορτοκαλιες..

      Διαγραφή
  40. οσο αξιζουν μονο τα ξενοδοχεια,ολα τα αλλα ποτε θα ενσωματωθουν στην αποτιμηση κυριε τακη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. και συγχαρητηρια για τη δεη ,κοντρα σε ολους τους μαυρους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. φιλτατε κυριε χιπυ θα επενδυατε στο καρατζη για διακρατηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. συνεχεια ερωτηματος ,σε μια πιθανη δημοσια προταση θα μπορουσε να γινει σε τιμη χαμηλοτερη απο τα 8 ευρω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΠ μπορει να γίνει σε οποιαδήποτε τιμη συμφέρει τον μεγαλομέτοχο.
      Αν είναι έξυπνος ας κάνει placement στα 10+ ... που θεωρώ σίγουρο ότι θα τα δει.

      Διαγραφή
  44. Αν και ο κύριος Τάκης δεν ασχολείται και με τζόγο θα ήθελα να ακούσω την άποψη του για ΠΑΣΑΛ τώρα που κάψανε πλήρως τους μικρούς παλαιούς με ΡΣ 8/1 και νέα ονομαστίκη μετά ΑΜΚ να κατεβαίνει στο 0.5 από 4 και μεγάλο διλλουτιον αξίζει να πάρουμε κοντά στην ονομαστική δηλαδή με 0.07 αν πάει. Ξέρω ότι δε μιλά πρίν δει ισολογισμό και ούτε εμένα μου αρέσει αλλά μπορεί να είναι ευκαιρία εκεί αν βρούμε χαρτιά (για λίγα λεφτά πάντα). Και ναι γνωρίζω το πόσο λαμόγιο είναι ο Θεοδωρίδης ανοίκει στα λε γκράντε λαμόγια, απλά ποντάρω στο ότι οι Σουηδοί θα θελήσουν αν όχι να μαζέψουν χαρτί σίγουρα θα αναλάβουν το μανατζμεντ και με βάσει και το σιτε τους φαίνονται σοβαροί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει ανακοινώσει ΡΣ και ετοιμάζει ΑΜΚ στην όποια από ότι καταλαβαίνω δε θα μπουν οι περισσότεροι παλαιοί. Από το capital.

      Θέμα 1ο: Αύξηση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής της Εταιρίας από 0,50 Ευρώ σε 4,00 Ευρώ με ταυτόχρονη μείωση του συνολικού αριθμού των υφισταμένων μετοχών από 14.967.940 σε 1.870.992 κοινές ονομαστικές μετοχές (Reverse Split), σε αναλογία 1 νέα μετοχή προς αντικατάσταση 8 υφιστάμενων μετοχών.

      Εγκρίθηκε ομόφωνα από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση.

      Θέμα 2ο: Μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας κατά ποσό 6.548.472 Ευρώ, μέσω μείωσης της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 4,00 Ευρώ σε 0,50 Ευρώ, με σκοπό το σχηματισμό ισόποσου ειδικού αποθεματικού, σύμφωνα με το άρθρο 31 παρ. 2 του ν. 4548/2018 και κατά 2,00 Ευρώ λόγω στρογγυλοποίησης του αριθμού των μετοχών, κατόπιν του υπό (1) θέματος.


      Εγκρίθηκε ομόφωνα από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση. Σημειώνεται ότι το ποσό της μείωσης του μετοχικού κεφαλαίου (6.548.472 Ευρώ) αποφασίστηκε ομόφωνα ότι δε θα χρησιμοποιηθεί για το σχηματισμό ειδικού αποθεματικού, σύμφωνα με το άρθρο 31 παρ. 2 του ν. 4548/2018, αλλά για την ισόποση μείωση του λογαριασμού ζημιών εις νέον.

      Θέμα 3ο: Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας με καταβολή μετρητών κατά ποσό έως 7.483.968 Ευρώ, με την έκδοση έως 14.967.936 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών ονομαστικής αξίας 0,50 Ευρώ εκάστης και διάθεση αυτών μέσω δημόσιας προσφοράς με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των υφιστάμενων μετόχων της Εταιρίας με σκοπό την άντληση περίπου €10 εκατ. Mυνατότητα μερικής κάλυψης της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας, σύμφωνα με το άρθρο 28 του Ν. 4548/2018. Παροχή σχετικών εξουσιοδοτήσεων προς το Mιοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας, συμπεριλαμβανομένης της εξουσίας προσδιορισμού της τιμής διάθεσης.

      Διαγραφή
    2. σε ποια εταιρεια αναφερεσαι για τις παραπανω αποφασεις

      Διαγραφή
    3. Θα χρειαστούν και αλλα λεφτα για να γινει το ζομπι του Θεοδωριδη, εταιρεια
      Δε βρισκω κατι ενδιαφερον.

      Διαγραφή
    4. Ευχαρίστω κύριε Τάκη να είστε καλά. Δηλαδή αν γίνει μετέπειτα ΑΜΚ να το ξαναδούμε λέτε αν κατάλαβα καλά.

      Διαγραφή
  45. τοτε κυριε τακη θεωρητικα τον συμφερει πολυ πιο κατω απο τα οκτω ευρω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. με καλυψες κυριε τακη ,μεστος και ακριβης στις θεσεις σου,ευχαριστω για το χρονο που αφιερωνεις σε ολους τους συμφουριτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Η Frigoglass ανακοίνωσε ότι το τρίτο τρίμηνο του 2019 ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 20% σε ετήσια βάση στα 96,6 εκατ. Ευρώ και το EBITDA προχώρησε κατά 34% σε ετήσια βάση στα 16,1 εκατ. Ευρώ (συγκρίσιμα με αύξηση 30% στα € 15,5 εκατ.), Ενώ τα καθαρά έσοδα παρουσίασαν ζημιά 1,6 εκατ. ζημιά 3,4 εκατ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο. Σε ετήσια βάση, ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 17,2% σε ετήσια βάση στα 384 εκατ. Ευρώ, τα EBITDA αυξήθηκαν κατά 33,5% στα 64,6 εκατ. Ευρώ (συγκρίσιμα ήταν αυξημένα κατά 30% σε ετήσια βάση στα € 62,9 εκατ.), Ενώ τα καθαρά έσοδα διαμορφώθηκαν στα 9,1 εκατ. m απώλεια στο 9Μ18. Το καθαρό χρέος του Ομίλου ανήλθε σε 217 εκατ. Ευρώ από 226 εκατ. Ευρώ στο τέλος του 2018. Εξαιρουμένων των αναδιαρθρώσεων και άλλων εφάπαξ στοιχείων, το FCF στο 9Μ19 ανήλθε σε 26 εκατ. Ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των κεφαλαίων ύψους 13,3 εκατ. Ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂