Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Σχολιασμοι

Σχολιαζουμε εδω κύριοι.
Γεμισαν τα σχόλια στα άλλα threads.

198 σχόλια:

  1. Εδω τα σχολια σας.
    ΔΕΗθωμεν και ευλόγησον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Τάκη σκισατε με τη ΔΕΗ και την επιλογή της στο 1,29 στις προτάσεις της χρονιάς, η απόδοση της είναι πάνω από 200%!

      Διαγραφή
    2. Κύριε Gerry έχουν πετύχει υπεραπόδοση αυτά που είχα προτείνει ως επιλογές ... ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ.
      Η ατυχής επιλογή ήταν ο Ικτίνος.
      Θα κανουμε απολογισμό στις 31 Δεκεμβριου.

      Σας ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  2. Είναι νωρίς ακόμη, για εμένα για Κέκροπα κύριε Ανανία.
    Όποιος τολμήσει του εύχομαι ο,τι καλύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οντος εχει να φαει πολυ ξυλο ακομα αυτο το ΦΙΔΙ που λεγεται ΚΕΚΡΟΨ ΣΕΡ. Θυμηθηται μονο που εκανε την αυξηση του μετοχικου κεφαλαιου .Επισης το παιχνιδι της κτηματαγορας, της οικιστικης και της εμπορικης αναπτυξης παιζετε πλεον στα νοτια παραλια της Αθηνας και οχι στα βορεια κεντρικα προαστια της .

      Διαγραφή
    2. Δεν ξέρω αν εχει να φαει ακομη πολύ ξύλο ... απλως το -30% που έκανε δεν είναι μια πληγη που κλείνει εύκολα.
      Δεν ξέρω ακομη αν πέσει και αλλο. Αυτο που ξέρω είναι ότι χρειάζεται χρόνος για να επουλωθεί η πληγη.
      Άρα προσωπκως θα παρω το χρπνο μου.
      Το χαρτι θα ξαναπαιχτεί ...

      Διαγραφή
    3. Τάκαρε εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι με του που έγραψα για το χαρτί γεμίσαμε σχόλια! Αλλος το περιμένει να τρέξει σε 2 χρόνια άλλος να πάει στα 1.65€ να αγοράσει (αλήθεια πόσα τεμάχια???)Εδά είπαμε απο αρχή ότι αντί να τα φάμε στα καζίνα τις γιορτές τα ρίξαμε εκεί και ας πάει 0.80€. 3/1 πουλάμε τα πάντα όλα όπου και αν είναι.

      Διαγραφή
    4. Γιατρέ τα κέρδη μου στην τριετία που ασχολουμε με το ΧΑΑ είναι 41500 λογιστικά αυτή τη στιγμή σε εθνική και κρι κρι.. Μόνο αυτά ρίχνω στο ΧΑΑ,και πάντα μέχρι δύο
      μετοχές.Καραγκιοζιλικια με15 χαρτιά σε χαρτοφυλάκιο δεν τα κάνει ούτε η θεία μου η μαριγω..Στον κεκροπα για την αντίδραση τεχνικά και μόνο θα επαιρνα δυο χιλιάδες τεμάχια,με stop loss το 1.55 και έτσι για να περνάει η ώρα,γιατί τα δύο χαρτιά μου έχουν δρόμο ακόμα και βαριέμαι να τα παρακολουθω...

      Διαγραφή
    5. Όσο για τον Περσέα και την επιμονή μου είναι γιατί πρώτος πήρα χαμπάρι τι παιζει με δαυτο,και που αποσκοπούσαν τα διευρα που θα πάει με κλειστά τα μάτια,και αποχώρησα( μέσο όρο 0.81 αγορά,πώληση μέσο όρο 1.1) και δικαιώθηκα στην πρόβλεψη που ήθελε κακαλα,εδώ και πολλούς μήνες ότι θα είναι ένα από τα χειρότερο χαρτια του ΧΑΑ για το 2019..

      Διαγραφή
    6. Κύρια ανανία θα πρεπε να μας εντυπωσιάσουν τα 41500 εμένα πάντως όχι και πόσο μάλλον όταν μιλώ με άνθρωπο που τζογάρει γιατί όταν μιλάμε για τράπεζες περί τζόγου μιλάμε. Κόκκινο μαύρο προσωπικά σέβομαι τα λεφτά μου και το πόσο μου πήρε να τα μεγαλώσω και όχι δε με εντυπωσιάζει το ποσό γιατί ποσοστιαία την βλέπεις την απόδωση. Εκτός αυτού ότι θέλει ο καθένας εδώ ούτε ελέγχεται ούτε τίποτα. Οι επίλογες σου προσωπικά ούτε με συγκινούν και δείχνουν πόσο σοβαρός επενδυτής είσαι. Το ΝΗΡ γελάω απλά το 2017 είχε καλά χαρτί να φάνε και οι κότες.

      Διαγραφή
    7. Τελοσπάντων δεν ασχολούμε πλεόν με εσάς με κουράσατε πολύ επανάληψη όλο τα ίδια και τα ίδια μιλήστε παρακαλώ για κάποια μετόχη και για θεμελιώδη στοιχεία ή κάποιο τραδε τα άλλα όλα δεν έχουν καμία σημασία. Χέστηκε η φόραδα στο αλώνι ο επενδυτής κοιτά μπρόστα όχι πίσω!

      Διαγραφή
    8. Παρντόν;
      Απορώ που δεν μπορείτε να καταλάβετε τα απλούστερα ... όπως ότι κάποιοι εδώ μέσα επενδύουν πολύ γερά νούμερα και ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΧΑΡΤΟΙ.

      Διαγραφή
    9. Διασπόρα θα το μάθει και αυτό το μάθημα εν καιρώ ο εν λόγω κύριος είναι από τα πιο βασικά 101!

      Διαγραφή
    10. Κύριε Τάκη είστε απολαυστικός! Μια ερώτηση δική σας με όλο το ζουμί (ότι σε μεγάλα χαρτοφυλάκια απαιτείται υποχρεωτικά διασπορα)!

      Διαγραφή
    11. κ. Ανανια (χωρίς παρεξήγηση) τα νούμερα που αναφέρατε δεν εντυπωσιάζουν (αν αυτός ήταν ο στοχος σας).
      Προσωπικά από το 2012 που πρωτοανακαλυψα τον κ. Τάκη και ασχοληθηκα ενεργά με το ΧΑΑ εχω πολλαπλασιασει το κεφαλαιο μου περί τις 14 φορές (αυξάνοντας αναγκαστικά καθε χρόνο και των αριθμό των μετοχών του χαρτοφυλακίου μου ώστε να επιτυγχάνεται η επιθυμητή διασπορά).

      Διαγραφή
  3. στη δεη, προσωπικα εχω αποφασισει να μην πουλησω αμεσα, ακομα κ αν η μετοχη ανεβει ακομα πιο πανω.
    νομιζω πως αξιζει το ρισκο.
    τιμη στοχος ειναι μια τιμη αρκετα πιο πανω, τοσο που για την ωρα δεν εχει καν νοημα να το συζηταμε.

    αν καποιος δεν παει να πιασει βραχυπροθεσμες διακυμανσεις, η μετοχη μεσο-μακροπροθεσμα δυσκολα να μην δει πολυ καλυτερα επιπεδα τιμων.

    η μετοχη ειχε φθασει σε τοσο ακραια υποτιμηση, που το απιστευτο ειναι το εξης:

    η δεη εχει λογιστικη αξια κοντα στα 16 ευρω.
    εστω οτι σταδιακα κανει διαφορες απομειωσεις κ πεφτει στα 10 ευρω.κανει δηλαδη προσθετες απομειωσεις αρκετα πανω απ 1 δις ευρω.
    η μετοχη θελει 35% ακομα ανοδο για να φθασει εστω το 50% της λογιστικης αξιας!
    ειναι μια μονο ενδειξη για το σε ποσο ακραια χαμηλα επιπεδα ειχε φθασει η μετοχη.
    ακομα κ τωρα δειχνει φθηνη.

    αυριο εγκρινεται απο το διοικητικο συμβουλιο το νεο business plan, κ τη δευτερα θα γινει κ η επισημη παρουσιαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγχωρεμενος τεκνον μου....

      Διαγραφή
    2. δεν μας λετε κυριε nikdan να μαθουμε και εμεις οι ασχετοι πως ειναι 16 ευρω η λογιστικη αξια της ΔΕΗ ?? διοτι τα λιγνητικα της εργοστασια εχουν αξια ΚΟΥΛΟΥΡΙΟΥ και τα υδροηλεκτρικα με τον ΔΕΔΔΗΕ θα πουληθουν για να εξοφλησουν μερος απο τα χρεει της.Εκτος και αν ενοειτε αυτα που της χρωστουν και που ελαχιστα θα εισπραξει μαζι με το πελετολογιο των κακκοπληροτων κατιμαδων .Στην ΔΕΗ αυτη την ωρα γινετε ακραια κερδοσκοπικη κινηση και θα εκλωβισει πολυ κοσμο .κρατηστε μονο αυτο η αγορα θα ανεβαινει αλλα η ΔΕΗ θα γκρεμιζετε .

      Διαγραφή
    3. αγαπητε ας επικεντρωθουμε στον ισολογισμο.για ολα αυτα που λες εχει ηδη παρει μεγαλες προβλεψεις η εταιρεια ολα αυτα τα χρονια.οι απομειωσεις που εχει κανει, ειδικα τις δυο τελευταιες χρησεις κατα βαση αυτα τα παγια αφορουν.
      δεν εχετε δει λογιστικη κατασταση 2018; δεν εχετε δει τις απομειωσεις που εκανε μονο αυτη τη χρηση η εταιρεια;
      η μετοχη ομως ειχε φθασει σε τοσο ακραια υποτιμηση, που ακομα κ αν παρει πανω απο 1 δις ευρω προσθετες απομειωσεις, η λογιστικη αξια παραμενει πανω απο 10 ευρω.

      η μετοχη θελει δηλαδη μια προσθετη ανοδικη κινηση της ταξης του 30%, για να πλησιασει το 50% της λογιστικης αξιας που θα εχει ακομα κ αν κανει προσθετες απομειωσεις πανω απο 1 δις ευρω.

      η μετοχη ακομα κ τωρα δειχνει φθηνη.εδω που εχει φθασει πλεον , ακομα κ αν ερθει καποια διορθωση δεν λεει πια τιποτα.
      το πουλακι πεταξε κ εδω.
      οι βραχυπροθεσμες κινησεις μικρη σημασια εχουν για εναν μεσομακροπροθεσμο επενδυτη.μια διορθωση δηλαδη, εδω που εχει ανεβει η μετοχη, ειναι πλεον αδιαφορη.

      Διαγραφή
    4. αγαπητε μαλλον δεν εγινα αντιληπτος ,εχω δει και τους ισολογισμους και τις απομειωσεις.Αλλα θα σαςτο θεσω αλλιως .γραψτε εαν θελετε να γινετε πειστευτος και κατανοητος με αριθμους κοστολογημενα τα περιουσιακα στοιχεια της ΔΕΗ .αλλα καλυτερα να τα γραψω εγω λιγο μπακαλιστικα και διωρθωστε με αν κανω λαθος .αξια ΔΕΔΔΗΕ 1ΔΙΣ ,ΑΞΙΑ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΙΚΩΝ 1,5 ΔΙΣΣ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΜΕΣ 500 ΕΚΚ,ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ απο ληξηπροθεσμες ωφειλες 500 εκκ ευρω ΑΞΙΑ ΛΙΓΝΗΤΙΚΩΝ ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ,ΧΡΕΕΙ 4 ΔΙΙΣ και σας κανω δωρο και τα εφαπαξ των συνδικαληστων και του προσωπικου .ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΑ ΚΕΡΔΟΙ

      Διαγραφή
    5. κανεις βασικα λαθη αποτιμησης αγαπητε.
      για να μην ζαλιζουμε κ τα αλλα μελη θα σου πω μονο το εξης:
      η δεη πουλησε τον αδμηε.ανεξαρτητα με το οτι αποζημειωθηκε μονο για το 50%(πολιτικη αποφαση) μεχρι τοτε τον ειχε στα βιβιλια προς 920 εκ ευρω αν θυμαμαι καλα.η αξια αποτιμησης ηταν 1.340 δις ευρω.
      μιλαμε οτι εγινε αποτιμηση περιπου 45% πανω απο την αξια που ηταν στα βιβλια της εταιρειας.
      αυτο ομως μαλλον δεν το εχεις προσεξει.
      ετσι εχεις αποτιμησει κ τα αλλα παγια να υποθεσω;;;;
      αν ομως θες να συζηταμε λιγο πιο σοβαρα, πρεπει κ τα μηνυματα σου να εχουν στοιχειωδη σοβαροτητα.
      η φρασεολογια σου δειχνει σαν να σου εχουν σπασει τα νευρα στη δεη, για καποιον αγνωστο λογο...

      Διαγραφή
    6. Εγώ επειδή είμαι λίγο αφελής θέλω να κάνω μια ερώτηση. Πότε η ΔΕΗ θα βγάλει κέρδη που να δικαιολογούν την αποτίμησή της και απο πού θα τα βγάλει. Οέο???

      Διαγραφή
    7. ο στοχος ειναι να περασει σε κερδη το 4 τριμηνο του 2020.
      η βελτιωση ομως σε διαφορους αλλους δεικτες (ebitda κτλ) εχει ηδη ξεκινησει απ το 3 τριμηνο του 2019 κ σε καθε τριμηνο θα γινεται ακομα πιο αισθητη.
      η διοικηση εχει μιλησει σε συνατηση με αναλυτες λιγες εβδομαδες νωριτερα για ebitda 2020 της ταξης των 800 εκ ευρω.

      Διαγραφή
    8. ας δουμε κ τον δεδδηε ομως μιας κ το εφερε η κουβεντα.η δεη σκεφτεται πωληση ποσοτου.
      εχετε διαβασει ποση ειναι η αξια αποτιμησης που υπολογισαν οι συμβουλοι, σφαιρικα;;;
      3,6 δις ευρω.
      και 3 δις ευρω αν αφαιρεθουν τα δανεια.
      νομιζω δεν χρειαζεται να συνεχισουμε...

      Διαγραφή
    9. Μακάρι φίλε μου να γίνουν όλα όπως τα περιγράφεις. Θα είναι καλό για όλους μας, αλλά και για την εθνική οικονομία . Θα μου επιτρέψεις όμως να διατηρώ τις επιφυλάξεις μου, τις οποίες για να τις αναλύσω θα πρέπει να γράψω για καμια βδομάδα

      Διαγραφή
    10. ολοι εχουμε επιφυλαξεις αγαπητε...
      η εταιρεια ειχε φθασει σε τοσο κακη κατασταση που δεν ειναι ευκολο να αλλαξει η εικονα αμεσα.
      ο νεος δ.συμβουλος ειπε πως θελει περιπου 3 χρονια για επιστρεψει σε μια καλη κερδοφορια η εταιρεια.
      παμε βημα βημα λοιπον.
      πολλα μπορουν να ανατραπουν προς το χειροτερο ανα πασα στιγμη.αλλα πλεον υπαρχει η πολιτικη βουληση κ η αναλογη διοικηση για να αλλαξει η εταιρεια.βημα βημα κ βλεπουμε...

      Διαγραφή
    11. Αααα για να μην το ξεχάσω. Υπάρχει και ο παράγοντας ΓΕΝΟΠ. Όταν θα αρχίσουν οι διάφοροι Φωτόπουλοι να σβήνουν τα φώτα τί γίνεται? Οέο!

      Διαγραφή
    12. περιμενουμε κ τη διορθωση, για να παρει ανασες κ η μετοχη.
      3 βηματα μπροστα, 1 πισω.

      Διαγραφή
    13. δεν νομιζω οτι ειναι προβλημα αυτο πλεον.δειχνει να εχει λυθει.αυτο δειχνουν κ οι δηλωσεις συνδικαλιστων που διαχωριζουν πλεον τη θεση τουε απ τη γενοπ.

      Διαγραφή
    14. Κύριε Nikdan, μήπως έρχεται και η ώρα του ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ σιγά σιγά? Θυμάμαι και αυτόν τον θεωρούσατε υποτιμημένο, νομίζω λίγο κάτω από τα 1,60 είναι αρκετά καλή μεσοπροθεσμη επιλογή.

      Διαγραφή
    15. Και ποιό θα δώσει 3 δις για να πάρει την ΔΕΔΔΗΕ. Κύριε nikdan κρατάω την κοιλάρα μου απο τα γέλια!!!!!

      Διαγραφή
    16. Είναι πολύ καλό το γεγονός ότι η άνοδος της ΔΕΗ συνοδεύεται απο αρνητικότατους σχολιασμούς σχεδον σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

      Αυτό ένα πράγμα δείχνει.
      Πως η άνοδος θα είναι καταιγιστικότατη!!

      Διαγραφή
    17. Συμφωνώ για Ελλάκτωρα. Εδώ η ΔΕΗ μέσα σε 6 μήνες έκανε τετοια κούρσα από το 1.2+ λόγω αλλαγής πολιτικού σκηνικού, διοίκησης κ προσδοκίας για μελλοντική βελτίωση (προσωπικά έχω δηλωσει ότι μπήκα λίγο στο 1.6-1.7 πριν την τελευταία μεγάλη βουτιά του Μαϊου μετά την ανακοίνωση των τότε αποτελεσμάτων). Πλέον ο Ελλάκτωρ έχει συγχωνεύσει κ τον Άνεμο κ είναι 0.4 σεντς πάνω από τα τέλη του 2018 αν δεν απατωμαι). Προσωπικά θεωρώ ότι με καλή αγορά θα υπεραποδωσει κ η διοίκηση το παλεύει σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια που τρώγονταν με τους Μπομπολαιους. Δεν αποκλείω να πουλάει κ αυτός καθώς πλέον είναι στην απέξω.

      Διαγραφή
    18. eloy68
      ας μην βιαζομαστε.μαλλον δεν εχεις ασχοληθει πολυ με το θεμα αυτο αγαπητε.
      ο δεδδηε ακομα κ τωρα ειναι κερδοφορος.μονο το 2018 εβγαλε οριακες ζημιες λογο εκτακτης προβλεψης αποζημειωσης προσωπικου.
      πωλωσεις που πλησιαζουν τα 900 εκ ευρω, ebitda(χωρις εκτακτες προβλεψεις) κοντα στα απο 100 εκ ευρω κτλ.κ χωρις να εχουν ξεκινησει οι αλλαγες που εχουν προγραμματιστει.
      η δεη σκεφτεται να πουλησει ποσοστο στην εταιρεια.ας μην βιαζομαστε.υπαρχει ολοκληρο σχεδιο εισφορας παγιων απ τη δεη κτλ.

      ριξε μια ματια εδω.

      http://worldenergynews.gr/index.php?id=36004

      Διαγραφή
    19. Gerry

      αγαπητε ο ελλακτωρ ειναι ενα αλλο στοιχημα.το ομολογο του που διαπραγματευεται στο εξωτερικο στελνει αισιοδοξα μηνυματα.
      στα αποτελεσματα 9μηνου 2019 περιμενα κατι καλυτερο.
      απο κει κ περα νομιζω αξιζει να διατηρησω τη θεση αυτη.δεν βλεπω κατι που να με τρομαζει πολυ.οι ζημιες εχουν περιοριστει κ οπως δειχνει η εικονα θα βελτιωθει κ αλλο.
      οποτε προχωραω.
      εσυ τι σκεφτεσαι φιλε?

      Διαγραφή
    20. Φίλε nikdan μήπως ζείς σε άλλη χώρα? Θέλεις να σου αναφέρω σε τί τιμές γίναν άλλες ιδιωτικοποιήσεις? Αυτές που γίναν τελος πάντων Ας είμαστε ρεαλιστές.

      Διαγραφή
    21. Όλες οι ιδιωτικοποιήσεις γίναν στα ύψη. ΟΛΕΣ μα ΟΛΕΣ
      Αν είναι να ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ τότε τρομάζω και μόνο στη σκέψη σε τι νούμερο θα γίνει αυτή.

      Διαγραφή
    22. Αν και δεν εχω πλέον ΔΕΗ (ειχα αγοράσει λόγω του κ. Τάκη -σας ευχαριστώ πολύ κ. Τάκη!- και δυστυχώς πούλησα νωρίτερα) σε αυτό ο κ. Τάκης έχει απόλυτο δικιο (θυμηθείτε την περίπτωση του ΟΤΕ).
      Με ΝΔ οι ιδιωτικοποιήσεις πάντα γίνονταν στα υψη!
      Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε εκπτώσεις (θυμηθείτε ΤΡΑΙΝΟΣΕ και θα τολμήσω να πω ΑΔΜΗΕ) και για αυτό κάποιοι λένε ότι ήταν το αγαπημένο κόμμα κάποιων επιχειρηματιων. Ευτυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ και οι εκπτώσεις του μας τελείωσσν!

      Διαγραφή
  4. Καλησπέρα σας κ. Τάκη,
    εννοείτε ότι περιμένουμε εκ' νέου τα σχόλιά σας, όταν ολοκληρώσετε την ανάγνωση των αναλυτικών αποτελεσμάτων της Frigo.

    Κατά την άποψη μου είναι θετικότατα και προς την σωστή κατεύθυνση του business , σε όλες τις γραμμές.
    Θετική και promising είναι η εικόνα και για το Q4.
    Καθώς όπως είπε ο CEO κος Μαμουλής...
    ΄δεχθήκαμε μέγαλη και έκτακτη παραγγελία απο πελάτη στο τρέχων τρίμηνο΄.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα έλεγα πως δεν πρέπει να επικεντρωθώ πλέον σε αυτήν την εταιρία.
      Τη έχω υπεραναλύσει και έχω δωσει προβλεψη και για τα ετήσια.
      Συντόμως ξεκινά το καλό της 6μηνο.

      Ψάχνω και φρέσκα κουλούρια ... τώρα χρονιαρες μερες.

      Διαγραφή
    2. Εαν σας γράψω ποια είναι η τελική τιμή στόχος που δίδω θα πέσουν και τα ντουβάρια και το Internet.

      Eν καιρώ ....

      Διαγραφή
    3. Αν η εταιρεία φτάσει να έχει τους τζίρους και τα κέρδη του 2007 (που δεν είναι μακρυά) θα πρέπει να έχει την κεφαλαιοποίηση της εποχής εκείνης μείον βέβαια τα δάνεια που όμως και αυτά σταδιακά θα μειώνονται...Νομίζω τότε είχε 700 εκατ. αλλά μπορεί να κάνω και λάθος

      Διαγραφή
    4. Όταν κάποια στιγμή (ποιος ξέρει πότε) σταματήσουν/τελειώσουν αυτά τα τούβλα των πωλητών που μπαίνουν στα 0,20, 0,21, 0,22 το χαρτί θα απελευθερωθεί...μέχρι τότε υπομονή

      Διαγραφή
    5. Χαχαχαα.. κύριε Τάκη έχω ήδη αναφέρει τη θέση μου..Αν δεν είχα το φόβο μιας Αμκ την οποία έχω προυπολογίσει ως ενδεχόμενο το κεφαλαιο για να σσυμμετασχω θα έπαιρνα αλλά τόσα τουλάχιστον.. είσαι ωραίος! Από τότε με τα ζαμπονια.. δεν ξεχνώ..παρά λίγο..

      Διαγραφή
    6. Γράψε το νούμερο Τακαρε....και ας πέσει κ η Κυβέρνηση!!! Και η δική μου διαίσθηση αυτό λέει.Οτι το χαρτί θα παιχτεί με κρυφό άσσο τον κλάδο υαλουργίας που συνεχώς μεγαλώνει...!!

      Διαγραφή
    7. Προσπαθώ να βρω τα κουλούρια κε Τάκη!!!

      Διαγραφή
    8. Έρχεται και Δώρο Χριστουγεννων, κάπου πρέπει να τοποθετηθεί....χιχιχι

      Διαγραφή
    9. Να πέσει η κυβερνηση; Και να μας έρθει ο Τσίπρας να ξανακάνουμε αποχή καμιά διετία απο ΧΑΑ;
      Aφηστε καλύτερα. 🤣🤣

      Διαγραφή
    10. Θα τα βρούμε κύριε Βασίλη ... θα τα βρούμε. Εκεί που δεν κοιτούν οι πολλοί.

      Διαγραφή
    11. Καλημέρα κύριε Τάκη και λοιποί φίλοι, τα καλύτερα κουλούρια είναι τα Θεσσαλονίκης..

      Διαγραφή
  5. https://www.thetoc.gr/koinwnia/article/kolafos-molis-6-i-summetoxi-stin-apergia-tis-genop-dei

    Επειδή απλά αναδημοσιεύει άρθρο του capital που μπορούμε να θεωρήσουμε ότι είναι προκατειλημμένο εγώ χάριν συζητήσεως να πω ότι το ποσοστό είναι τριπλάσιο και τετραπλάσιο.Με απλά λόγια δεν υπάρχει αντίσταση στο business plan και θα εφαρμοστεί ή τελοσπάντων αν δεν εφαρμοστεί θα οφείλεται σε άλλους παράγοντες και όχι στις αντιδράσεις των εργαζομένων/συνδικαλι(η)στών της ΔΕΗ.
    Από την άλλη αν δούμε και τη χαμηλή συμμετοχή στην απεργία της ΟΤΟΕ για τις απολύσεις στην Πειραιώς νομίζω ότι κάτι αλλάζει αναφορικά με το συνδικαλιστικό κίνημα στην χώρα. Δεν πείθει ή απλά οι εργαζόμενοι έχουν πάρει χαμπάρι ότι η επαναστατική γυμναστική δεν έχει κανένα νόημα πλέον...
    "Σύμφωνα με συνδικαλιστικούς κύκλους το ποσοστό συμμετοχής εργαζομένων στην απεργία στις 4 συστημικές τράπεζες κινήθηκε: στο 50% στην Πειραιώς, στο 65% στην Εθνική και λιγότερο, γύρω στο 20% στην ALPHA και τη Eurobank (παρέμεινε κλειστό το κτίριο υπηρεσιών επί της Πεσμαζόγλου –πρώην διοίκησης Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου)." Όπως χάριν συζητήσεως θεώρησα ότι το ποσοστό συμμετοχής στη ΓΕΝΟΠ ήταν μεγαλύτερο έτσι κι αυτό που αναφέρουν παραπάνω οι "συνδικαλιστικοί κύκλοι" (αλήθεια γιατί είναι κύκλοι και όχι κάτι άλλο, τόσα σχήματα έχουμε...) ήταν σαφώς μικρότερο και αμφιβάλλω αν έφτασε στο 30% συνολικά στον κλάδο. Όταν κάποτε η ΓΕΝΟΠ και οι Τράπεζες απεργούσαν το κράτος παρέλυε....
    Ο ΣΥΡΙΖΑΣ δεν έχει καμία επιρροή και πουθενά ως αντιπολίτευση ενώ τα διάφορα ΠΑΜΕ είναι γραφικά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Από το συνέδριο της Capital Link, ο Γ. Στάσσης μίλησε για EBIDTA στα 800 εκατ. ευρώ το 2020 και στόχο έκδοσης ομολόγου 400 εκατ ευρώ

    Για την περίοδο 2020 - 2022 οι μέσες ελεύθερες ταμειακές ροές θα φτάσουν τα 320 εκατ ευρώ μειώνοντας στο 4,1 την σχέση Καθαρό Χρέος/EBITDA για το 2020 έναντι 12,2 που είναι σήμερα και ακόμα χαμηλότερα στο 3,2 το 2021 και 2,6 το 2022.
    Η εκτίμηση είναι ότι με την σταδιακή εφαρμογή των μέτρων αλλά και του συνόλου των κινήσεων το EBITDA θα ανέλθει τελικά πάνω από 1 δισ το 2021 και στο 1,145 το 2022.
    Η στροφή σε κέρδη θα γίνει το 2020 στα 62,9 εκατ ευρώ από ζημίες 453 εκατ. το 2019 και στην συνέχεια η κερδοφορία θα ανέβει στα 203 εκατ ευρώ το 2021 και 305 το 2022 με αποτέλεσμα το P/E να είναι ιδιαίτερα ελκυστικό στο 3,6 και 2,4 για τις δύο αυτές χρονιές με βάση τις σημερινές τιμές της μετοχής.
    Για τον λόγο αυτό δίνεται και η τιμή - στόχος 7,3 ευρώ ανά μετοχή, όπως είχε καταγράψει το Worldenergynews.gr την Δευτέρα 2/12.
    Όπως αναφέρει η ανάλυση η δίοικηση προβλέπει το μερίδιο αγοράς σε πρώτη φάση να συρρικνώνεται στο 65%.
    Υπάρχουν ορισμένα πρόσθετα στοιχεία που αξίζει να σημειωθούν όπως το γεγονός ότι οι αναλυτές εκτιμούν ότι πράγματι ο νέος ΔΕΔΔΗΕ μπορεί να πιάσει μια αποτίμηση υψηλότερη των 3 δισ ευρώ, άρα η μερική ιδιωτικοποίηση να αλλάξει τελείως την εικόνα της ΔΕΗ.
    Δεύτερον ότι άμεσα θα υπάρξουν οι ωφέλειες από τις τιτλοποιήσεις.
    Από εκεί και πέρα τα ερωτήματα είναι πως η ΔΕΗ θα επενδύσει κεφάλαια που πρέπει, για να μετασχηματιστεί σε εταιρία που θα βασίζεται στις Ανανεώσιμες.
    Και άρα πόσο γρήγορα θα λειτουργήσει πειστικά η προοπτική βελτίωσης της σχέσης Καθαρού χρέους προς EBITDA για να μπορέσει να προχωρήσει στην ομολογιακή έκδοση.
    Επίσης πόσο έτοιμη θα είναι η ενεργειακή αγορά για την κάλυψη των αναγκών του ενεργειακού ισοζυγίου με την ταχεία υποκατάστση των υπό κλείσιμο λιγνιτικών και τι θα γίνει με την Πτολεμαϊδα V.
    Σημειώνεται ότι με την παρούσα μελέτη για το ενεργειακό ισοζύγιο υφίσταται έλλειμμα μονάδων φυσικού αερίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΦΡΙΓΟ:Πολύ καλά αποτελέσματα. Η αγορά δεν τα κατάλαβε? Ή έκανε ότι δεν τα κατάλαβε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οι προοπτικες ειναι να δειξει μεγαλη βελτιωση αγαπητε.
      απο κει κ περα καθε περιπτωση ειναι ξεχωριστη.μπορει ο Στασσης να υπερβαλει, ομως κ τα μισα να πετυχει απ οσα λεει ειναι υπεραρκετα.

      Διαγραφή
    2. Έκανα λάθος φίλε nikdan και γι αυτό έσβησα το μήνυμα μου. Η ΔΕΗ δεν ανήκει στο είδος των εταιρειών που επενδύω, ωστόσο κατόπιν επιμονής του κυρίου Τάκη πήρα μικρή θέση και την διατηρώ μέχρι να πουλήσει πρώτος εκείνος...βασική μου άποψη είναι "αν είναι να "παίξεις", παίξε αυτό που βλέπεις στο ταμπλό και όχι αυτό που θεωρείς λογικό"...οπότε καταλαβαίνετε επιθυμώ τα καλύτερα για την εταιρεία.

      Διαγραφή
    3. μα κ στο δικο μου χαρτοφυλακιο η δεη με τον ελλακτωρ ειναι οι βασικες κ μοναδικες επιλογες αυξημενου ρισκου.
      απο κει κ περα, απ οτι εχω καταλαβει, κοιταζουμε μετοχες με τα ιδια κριτηρια , πανω κατω, οποτε συμφωνω απολυτα αγαπητε.

      Διαγραφή
    4. Ο Ελλάκτωρας πληγώθηκε από την έκδοση του ομολόγου με το πανάκριβο επιτόκιο. Τεχνικά έκλεισε το γκαπ στα 1,54 και αντέδρασε. Κερδοσκοπικά πιθανολογώ ότι η μετοχή θα ακολουθήσει την καλή πορεία του ομολόγου το οποίο χθες έκλεισε στα 101,9 και κατά τη γνώμη μου θα συνεχίσει προς το 106-107 μέχρι τέλους ΦΕΒ/20 με την απόδοση να διαμορφώνεται το 5%...μεγάλη βέβαια, ιδιαίτερα εάν συγκριθεί με το 104 της επίσης υπερδανεισμένης ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ όπου έχει απόδοση 3.20%. Από την άλλη οι Καλλιτσάντσηδες έλυσαν το πιεστικό πρόβλημα ρευστότητας. Δεν έχω θέση στην μετοχή νομίζω όμως ότι εύκολα θα πιάσει τα 1,80. Αν διορθώσει σήμερα προς το 1,57 (όπως έκανε και χθες) θα ψωνίσω μικρή θέση, έτσι για την αδρεναλίνη.

      Διαγραφή
    5. To +2.6% τoy Nikkei και οι +150 μονάδες στα ΣΜΕ του Dax προμηνύουν μια ωραία συνεδρίαση.

      Διαγραφή
    6. Κύριε Hippy ένα διάγραμμα για εσάς. 1,75 η κρίσιμη αντίσταση. Το μοντέλο short term (κόκκινο στο δεύτερο μέρος του διαγράμματος) και medium term (πράσινο) δείχνει άνοδο.

      http://prntscr.com/qaa5p0

      Διαγραφή
    7. Κύριε Βασίλη τώρα το είδα...ευχαριστώ πολύ.

      Διαγραφή
  9. Καλησπέρα σε όλους,αν έχεις κάποιος φίλος, φυσικά ή ο κος Τάκης άποψη για ΑΒΑΞ, ΕΛΧΑ θα με ενδιέφερε.
    Ευχαριστώ και καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παντα ήμουν λάτρης της ΕΛΒΑΛ. Ομως με το ζόμπι τη ΧΑΛΚΟΡ είχα μίσος, σχεδόν χρεωκοπημενη.
      Δεν νομίζω ότι είναι φθηνή η ΕΛΧΑ.

      Αβαξ;
      Κάπου πήρε το μάτι μου ότι πάει για ΑΜΚ;

      Διαγραφή
    2. Το Σεπτέμβριο κε Τάκη είχε αποφασιστεί, θα καλυπτόταν από τον κ.Ιωάννου αν θυμάμαι καλά.
      Η ΕΛΧΑ πιστεύετε ότι δεν είναι φθηνή λόγω ΧΑΛΚΟΡ αν κατάλαβα σωστά.
      Ευχαριστώ για την απάντηση σας

      Διαγραφή
    3. Η επόμενη ΙΝΤΕΤ, ΤΡΑΣΤΟΡ, ΒΙΟΣΚ κ. Τάκη. Για ΙΝΚΑΤ δύσκολο.

      Διαγραφή
    4. Σας αρέσει κύριε Hippy?

      Για ΜΟΤΟ δε σας κάνει περισσότερο;

      Διαγραφή
    5. Περίπου 1/6 του χαρτοφυλκίου μου θα είναι Τραστορ μετά την ΑΜΚ το πιστεύω πολύ το χαρτί.

      Διαγραφή
    6. Ανέφερα την ΙΝΚΑΤ λόγω κλάδου και τρόπου ΑΜΚ κύριε Τάκη. Τον ΔΕΚ/2017 η ΙΝΚΑΤ έκανε ΑΜΚ δίνοντας 5ν/1π με 0,50 ευρώ/μετοχή. Το δικαίωμα έκανε πράξεις στο 1-1,20 ευρώ δλδ πρόσθετε 0,20-0,24 στο κόστος συμμετοχής (ή τα μισά εάν ο εγγραφόμενος ζητούσε αδιάθετες-δόθηκαν τελικά σε ίσο αριθμό με τις δικαιούμενες). Ο εγγραφόμενος είχε κόστος περίπου 0,70 ευρώ/μετοχή (0,60 με αδιάθετες) ενώ η μαμά στο ταμπλό έκανε πράξεις 0,80-0,85.  Υπήρχε δηλαδή ένα περιθώριο ασφαλείας περί το 15% να πέσει η μετοχή στο ταμπλό δίχως να χάσει ο νέος μέτοχος που μπήκε με αγορά δικαιωμάτων.

      Το ράλι του ΓΔ κατά το 1ο δίμηνο 2018 βοήθησε το χαρτί να πετάξει προς το 1,30-1,40. Αν και διαβάζω τις αναφορές σας για το january effect 2020 (πρώτη φορά στα 10 χρόνια που σας γνωρίζω απ΄όσο θυμάμαι) να πω την αλήθεια κρατώ μικρό καλάθι. Βασικότερος λόγος ότι ξεκινάμε από σχετικά υψηλό επίπεδο τιμών στα βαριά χαρτιά βέβαια (ΟΤΕ, ΕΕΕ, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ, τράπεζες). Νομίζω επίσης ότι έχουμε φορτώσει πολλές ελπίδες στο παλικάρι (τον κύριο Μητσοτάκη) και μακάρι να τα καταφέρει να σπάσει τις αγκυλώσεις της δημόσιας διοίκησης αλλά δεν το λες και εύκολο.

      Πάντως ο Άβακας είναι σε κακή κατάσταση οπότε σε ότι με αφορά έχω κατά νου ένα πεταχτό φιλί στο μάγουλο και τέλος όταν με το καλό έρθει η ώρα.

      Διαγραφή
    7. hippy γενικά δεν έχω κολλήματα μεγάλα αλλά δεν ακουμπώ τρεις μετόχες τριών ατόμων ότι και να μου προσφέρουν Κόκκαλη, Στασινο, Στεγγο και όχι επείδη έχω κάει αλλά επείδη έχω δει πολλούς να καίγονται και να λένε για ινσιδερ ινφο και τέτοια ΜΑΚΡΙΑ. Αν ακουμπίσω που το έκανα στην περίπτωση της ΙΝΚΑΤ (1.2 και πούλησα 1.9) ήταν επειδή μπήκε ο Κούτρας και είχα δεδομένο ότι θα γίνει ένα μικρό παιχνίδι και αυτό όμως ήταν μινι τζόγος. Κατά τα άλλα μακριά και αγαπημένοι. Άβακας μαύρο χάλι η μετοχή θεώρω ότι είναι αυτή που δε θα επιβιώσει από τις 3 και αν επιβιώσει θα φυτοζωεί όποτε μόνο για παιχνιδάκια τον βλέπω αν και προσωπικά προτιμώ τον Ελλάκτωρ για παιχνιδάκια.

      Διαγραφή
    8. Αυτό δεν είπα? Νομίζω ήμουν σαφής. Μόνο στην ΑΜΚ και μόνο για ξεπέτα. Κι εγώ είμαι αλλεργικός σ΄ αυτούς τους τρεις.

      Διαγραφή
    9. Και μυτιλ πλέον δε ακουμπώ (όταν ήταν φουλ υποτιμημένος είχα μέσο όρο 3.6 μετά έδωσα αρκετά πιο πάνω) και δεν έχω όποιος ήξερε τι έκανε ο βαγγέλας το 90 θα μένε μακρία και τα κόλπα του θεωρώ ότι η ιστόρια επαναλαμβάνεται αν και θεωρητικά το χαρτί είναι καλό. Ότι θέλει την κάνει τη μετόχη μόνο στη βαθιά υποτίμηση θα ξαναπάρω.

      Διαγραφή
    10. Προσωπικά ευκολότερα βλέπω να πάει €15 παρά €8. Πότε? Το 2022 με την νέα μονάδα των 826 MW σε πλήρη λειτουργία...εκτός εάν η τιμή του πρωτόχυτου αλουμινίου στο LME από τα $1715/mt (χαμηλά 2,5 ετών) κινηθεί προς τα $1900/mt οπότε θα πιάσει την τιμή νωρίτερα. Σε ότι με αφορά...Βούδας.

      Διαγραφή
    11. Εγώ πάλι κε hipy σκέφτομαι σοβαρλα να ρευστοποίησω τις απο χρόνια θέσεις μου σε ΜΥΤΙΛ,ΟΠΑΠ,ΑΡΑΙΓ,ΕΛΠΕ κσι να περιμένω μπάς και το Ελληνικό δημόσιο μετοχοποιήσει τον δεδδηε!!! Στα 3δις που τον αποτιμούν τσάμπα είναι!!!

      Διαγραφή
    12. Μου δωσατε ωραιο πατημα.Και εγω ημουν λατρης της ΕΛΒΑΛ και ηταν απο τις λιγες τοσο φθηνες που μ.ο 1,2 εχασα καθως πουλησα τελευταια μερα στο 0,77 αφου δεν ηθελα ΒΙΟ.Νομιζω συνιστα χρ. σκανδαλο αυτο που εγινε εφυγε απο το ταμπλο στα 100 περιπου εκ.€ συγχωνευομενη με ΒΙΟ που απεκτησε περι τις 90 εκ νεες μετοχες αμεσως μετα αφου εγινε αποσχιση συγχωνευτηκε με ΧΑΚΟΡ προσθετοντας αλλες 275 εκ. μετοχες και αφου πρωτα αγορασε την sofia med η ΕΛΒΑΛ απο την ΧΑΚΟΡ με τιμημα 100εκ που οπως αποδειχθηκε μετα απο λιγους μηνες σαν να την αγορασε απο τον ευατο της..Σημερα δηλαδη το πρωην εισηγμενο κομματι της ελβαλ παιζει 3,6 χ 90= 324εκ.€ και το μετεπειτα εισηγμενο με την συγχωνευση με ΧΑΚΟΡ 1,75 Χ 275=481εκ συνολικα δηλαδη 805εκ την ωρα που οσοι μπηκαν σε ΒΙΟ εχουν 324 κ οσοι δεν θελαν πηραν τον τριτο τον μακρυτ..@@@ ..Επωφεληθηκαν σαβουρες οπως ΣΙΔΕ,ΧΑΚΟΡ,ΕΛΚΑ*(ηταν σε λιγο καλυτερη κατασταση απο τις αλλες 2..) και "χτυπηθηκαν" οι δυο καλυτερες του ομιλου η ΕΛΒΑ με διαφορα και η ΣΩΛΚ.Το ερωτημα που τιθεται ειναι αν υπηρχαν μαγειρεματα γιατι ετσι φαινεται .Βεβαια εδω περα οι μεγαλομετοχοι οτι θελουν κανουν..Μηπως ο Μυτιληναιος φερθηκε καλυτερα στους μετοχος της ΜΕΤΚΑ κ αγοραζε μετοχες στα 4€ ξεροντας πως θα κανει την συγχωνευση στο 1 προς 1 και υπηρχε κ μεγαλη εσωτερικη πληροφορηση..Τυχαιο που το ηξερε ο γκαμλαρ του καπιταλ;Ο Καρατζης λοιπον ειναι Αγιος μπροστα τους..

      Διαγραφή
    13. Είναι γνωστό τοις πάσι ότι μετοχές Σταδινοπουλου δεν αγγίζουμε. Και τζάμπα να μου τις έδιναν δεν θα τις έπαιρνα. Ο ορισμός του χειρότερου μεγαλομετόχου.
      Αν τον συγκρίνουμε με αυτον, ναι πραγματι ο Καρατζης είναι του παρθεναγωγείου. Το ζήτημα είναι ότι ως μέτρο σύγκρισης δεν μπορούμε να πάρουμε τους Στασινοπουλους.
      ΥΓ. Για τον ΜΥΤΙΛ δεν συμφωνω. Μια χαρά φέρθηκε στους μετόχους της ΜΕΤΚΑ (τα επόμενα χρόνια τα κέρδη της συρρικνώθηκαν, αν σήμερα δεν είχε απορροφηθεί από τον ΜΥΤΙΛ, είναι ζήτημα αν οι μετοχές της θα ήταν πάνω από 5€).

      Διαγραφή
    14. «Είναι γνωστό ότι μετοχές Στασινόπουλου δεν αγγίζουμε». Ναι έτσι είναι και συμφωνώ. Εκ των υστέρων είναι κακοί οι Στασινόπουλοι! Όμως οι Στασινόπουλοι υπήρχαν από πάντα, ιστορική εταιρεία και οικογένεια. Δεν ξεφύτρωσαν ξαφνικά. Εκ των υστέρων λέμε ότι οι Χ, οι Ψ εταιρείες ή οι Χ, Ψ ιδιοκτήτες είναι κακές επιλογές και δεν τους ακολουθούμε. Κανείς όμως δεν έκανε μια προειδοποίηση όταν αυτές ήταν στον Κολοφώνα της δόξας τους. Ίσως για κάποιους άλλους ιδιοκτήτες, που σήμερα τους έχετε σε περιωπή, να μιλάτε με τον ίδιο απαξιωτικό τρόπο αύριο. Μεγαλύτερη αξία θα είχε η πρόγνωση και όχι η εκ των υστέρων διαπίστωση.

      ΕΛΒΑΛ έγινε ΒΙΟ. Καλά κάνετε και μου το θυμίζετε. Μου ενισχύεται έτσι άθελά σας την προσωπική άποψη ότι δεν αξίζει κανείς να πολύασχολείται με το χώρο, να μελετάει και να διαβάζει. Μια απόφαση μας τα χαλάει όλα αύριο!

      Κι εγώ είχα ΕΛΒΑΛ! Στο πρώτο στάδιο των μνημονιακών χρόνων έδωσα έμφαση σε εξαγωγικές επιχειρήσεις. Αργότερα είδα και εταιρείες εγχώριας δραστηριότητας. Συνεπώς εξαγωγικές όπως τα πλαστικά μας (με κορυφαία την ΠΛΑΚΡ και την ΦΛΕΞΟ, που τις κρατώ ακόμα, παρά τις υπεραξίες που έχουν κάνει), τα μάρμαρά μας, αλλά και τα ΣΩΛΚ και ΕΛΒΑΛ ήταν τότε επιλογές μου. Την πρώτη (ΣΩΛΚ) με φώτισε, πρόφτασα και την έδωσα (λόγω τεράστιας υπεραπόδοσης από την τιμή κτήσης), τη δεύτερη (ΕΛΒΑΛ) όχι. Παρά λίγο να είχα και ΕΛΚΑ.

      Μην ξεχνάτε ότι από τις 6 βασικές επιλογές του αγαπητού Τάκη τότε, αν ερχόταν η Ν.Δ., κατά τα λεγόμενά του, οι τρεις θα ήταν οι ΕΛΒΑΛ, ΕΛΚΑ και ΣΩΛΚ. Θα ήταν…

      Αλλά τι λέω. Εδώ μια ολόκληρη ΑΕΕΑΠ, όπως η ΓΡΙΒ, με όλες τις υψηλότερες προστασίες και διασφαλίσεις που υποτίθεται ότι θα έπρεπε και θα περιμέναμε να παρέχει στον επενδυτή ως ΑΕΕΑΠ (όχημα ειδικού επενδυτικού σκοπού και αποταμίευσης μικροεπενδυτών), μετατράπηκε εν μια νυκτί σε τράπεζα, χωρίς κανείς να αντιδράσει. Και το ωραίο είναι ότι τα καλύτερα θεμελιώδη και την καλύτερη αποτίμηση την είχε τις παραμονές της ανακοίνωσης, που είχε πιεστεί γιατί κάποιοι ήξεραν. Και εμείς αγοράζαμε ανύποπτοι!

      Αναλαμβάνεις τον κίνδυνο της χρηματαγοράς, αναλαμβάνεις τον κίνδυνο της εταιρείας (επιχειρηματικό κίνδυνο), Ο.Κ. Να έχεις όμως και τον κίνδυνο συγχωνεύσεων, εξαγορών και δημοσίων προτάσεων να ελλοχεύει;

      Διαγραφή
    15. Δύσκολο πράγμα η αγορά, για αυτό και ενδιαφέρουσα...Δεν υπάρχουν σίγουρα, ούτε πάτοι και ταβάνια. Χαρίζει συγκινήσεις, έχει ακριβά δίδακτρα και θέλει υπομονή και μελέτη. Για αυτό χρειάζεται διασπορά και παρακολούθηση. Α και γερό στομάχι και βεβαίως όχι καρδιακά προβλήματα.
      Όποιος μέτοχος της ΓΡΙΒ πάντως παρέμεινε στο παιχνίδι μόνο ωφελημένος ήταν ακόμα και αν αποφάσισε να ρευστοποιήσει λίγο πριν την ανταλλαγή των μετοχών

      Διαγραφή
    16. Καταπληκτικό σχόλιο κ. Σύλβιε. Χαρακτηριστικά θυμάμαι για τη ΓΡΙΒ υπήρχε και ομοβροντία πληρωμένων/ξεφτιλισμένων θετικών δημοσιευμάτων όσο εξελισσόταν η διαδικασία.

      Διαγραφή
    17. Δεν είναι θέμα ωφέλειας, αλλά θέμα αρχής. Δεν μπορεί να αγοράζεις μήλα και να βρίσκεσαι με ακτινίδια. Και αυτοί που αγόρασαν τελευταίες μέρες ωφελήθηκαν άμεσα και αυτοί που την κράτησαν και τους έγινε τράπεζα ωφελήθηκαν πολύ περισσότερο, λόγω της ανόδου της ΕΥΡΩΒ από τότε. Το γεγονός όμως αυτό δεν δικαιολογεί τέτοιες πρακτικές.

      Διαγραφή
    18. Με το καλημέρα ο όμιλος Στασινόπουλου (που είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ σημασίας για την ελληνική οικονομία) έδειξε ότι ενδιαφέρεται να έχει κάποιες εταιρείες από τις εταιρείες του στο ΧΑΑ δίχως όμως σημαντική εκπροσώπηση της μειοψηφίας. Γι αυτό και την 5ετία 1995-99 έβαλε στο ΧΑΑ την μικρή ΒΕΠΑΛ που απορρόφησε την ΕΛΒΑΛ ελαχιστοποιώντας την διασπορά, την μικρή VECTOR που απορρόφησε την ΧΑΛΚΟΡ, την ΔΟΠΛΕ και την ΕΡΛΙΚΟΝ που απορρόφησαν την ΣΙΔΕΝΟΡ. Ο όμιλος μετοχικά είναι απρόβλεπτος.

      Διαγραφή
    19. Συμφωνώ απόλυτα κ. Σύλβιε. Κ. Χίπη, ο όμιλος στασινόπουλου δε θα έλεγα τόσο ότι είναι μετοχικά απρόβλεπτος, αλλά ότι χρησιμοποιεί το ΧΑΑ για το συμφέρον του αποκλειστικά.

      Διαγραφή
    20. Κύριε Σύλβιε έχετε δίκιο όσον αφορά το θέμα της αρχής, από την άλλη οποιαδήποτε εταιρεία μπορεί στην πορεία να αλλάξει κλάδο δραστηριοποίησης απλά με μια γενική συνέλευση ή και αθόρυβα. Για παράδειγμα τα έσοδα του Μουζάκη πια είναι από τα ακίνητα και όχι από τις κλωστές. Δεν έχει κάνει επισήμως ΑΕΕΑΠ αλλά όσοι έχουν μετοχική έκθεση σε αυτόν τα ακίνητα του "εμπιστεύονται"...

      Διαγραφή
  10. Κύριε Τάκη καλησπέρα..Τι εννοείτε ότι θα πιάσουμε και το 2020 στον Περσέα? Ευχαριστώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοώ ότι δεν προλαβαίνουν να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες Αμερα, ΝηρεοΣελόντα και Περσέα εντός 2019.
      Εγώ αμφιβάλλω αν ακόμη έχουν κάτσει να κουβεντιασουν Αμερα και Αντύπας.

      Αυτά δεν τα λέω τώρα ... τα εχω γράψει και παλαιόθεν. Ρωτήστε τον κύριο Ανανία ... τότε μας εγραφε με αλλα nicks και περιμενε κλεισιμο συμφωνιων εντος Ιουνιου, μετα εβλεπε Σεπτεμβρη, Οκτωβρη κ.ο.κ.
      Θέλω να πιστεύω ότι μέσα στο Α τρίμηνο του 2020 θα εχουν ξεκαθαρίσει όλα.

      Θα δούμε.

      Διαγραφή
  11. Μαριδαιοι μου καταλάβατε τι παίζει ,ξυπνάτε όλοι εκτός από τους φοβιτσιαρηδες και στείλτε το στον αγύριστο,πάρτε ένα καλό χαρτάκι μικρομεσαίο θα χάσετε και την άνοδο του 2020 στο ΧΑΑ..Μην κάθεστε στιγμή στο ζομπι,στο 0.95 θα είναι και τους επόμενους μήνες,και δεν πρόκειται να γίνει τίποτα τελικά,το πιθανότερο είναι να μείνουν ως έχουν τα πράγματα έως να λήξει το συμβόλαιο με σελοντα σε ένα χρόνο και να τα σπάσουν..Και σε δικαστήρια να πάνε για τα χρωστουμενα ούτε σε 10 χρόνια δεν θα τελειώσουν...Και το χαρτί θα το πάρει ο διάολος....Ξυπνατεεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ήδη κάποιοι ξύπνησαν και έβγαλαν τις τσιμπλες,και πρωί πρωί φορτωσαν 2.5 Χιλ τεμάχια στο 1 ευρω στα υπόψηφια νέα θυματα...Έτσι πάμε γεραααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έρχεσαι στα λόγια μας σύντεκνε. Είδες τι παθαίνουν όσοι είναι μονόχαρτοι και δύχαρτοι???Εδώ που απευθύνεσαι ο μόνος που είναι τέτοιος είσαι εσύ.

      Διαγραφή
    2. Γιατί αντί να μας γράφεις πως τους τα παίρνεις απο τα χαρτία που εσύ έγραψες ότι έχεις δηλαδη ΕΤΕ και ΚΡΙ ΚΡΙ γυρνάς όλα τα μπλογκ και αναφέρεσαι σε ΔΡΟΜΕΑ και ΠΕΡΣΕΑ. Αρα 2 τινά συμβαίνουν: Σου έχουν πάρει τα σώβρακα στο παρελθόν και είσαι ταπί, είσαι φορτωμένος με αυτά τα 2 και έχεις εγκλωβιστεί. Άλλα ενδεχόμενα τα αποκλείω.

      Διαγραφή
    3. Κάποια στιγμή να έχω χρόνο θα βάλω εδώ τις εντολές πώλησης στον Περσέα όλες πάνω από 1.1 να σταματήσεις να λες τα ίδια..

      Διαγραφή
    4. Δεν μας ενδιαφέρει να βάλετε τίποτα.
      Ανοίχτε το δικό σας Ιστολόγιο και βάλτε ο,τι θέλετε. ΟΧΙ ΕΔΩ!!!!

      Διαγραφή
    5. Σήμερα άθελά σας κάνατε και ένα καλό...ξυπνήσατε κάποιους στον Περσέα και την εκαναν πρωί πρωί,ήδη αν έχουν μπει κάπου αλλού θα έχουν κέρδη λογιστικά από το πρώτο λεπτό...

      Διαγραφή
    6. Εγώ θα πάω στο φρατζελικο να ακούσω τον Αντύπα..Αχαχχα

      Διαγραφή
    7. Πωλείται και το σπίτι μου; Και έτσι; 🤣🤣🤣

      Διαγραφή
    8. Αφιερωμένο από τον Περσέα και τον Δρομέα στον σύντεκνο με τα 1000000 ψευδώνυμα που καταστάλαξε τελικά στο Ανανίας:

      https://www.youtube.com/watch?v=X6qUF1YpUGQ

      Διαγραφή
  13. 6000! Χιλ τα τεμαχια και κάτω από ένα ευρώ..Πάρτε ότι να ναι,λυκ,περφ,φριγο,ΚΛΜ,ελαστρον,κλπ κλπ κλπ,με βελάκι...να δείτε άσπρη μέρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακόμη βελάκια ρίχνετε εσείς; 🤣🤣🤣🤣
      Έτσι εξηγούνται όλα.

      Διαγραφή
    2. Όταν η αγορά είναι καραμπουλ ,ναι με το βελάκι τα παίρνει όλα(εκτός Περσέα) η μπαλλα...Εσείς βλέπατε το 2019 πολύ δύσκολο χρηματιστηριακα,και δινατε χαρτιά για να μην χάσουμε κεφάλαιο!!!Εγώ έβλεπα το Μητσοτάκης effect κάθε μέρα να έρχεται στα όνειρα μου από πέρυσι τον Δεκέμβριο...χαχχα

      Διαγραφή
    3. Εγώ έγραψα χαρτιά.
      Εσείς; ΤΙΠΟΤΑ.
      κατόπιν εορτής προφήτης. ΕΎΓΕ ΣΑΣ.

      Διαγραφή
    4. Σε αυτό έχει δίκαιο ο κ. Ανανίας στην αρχή της χρονιάς ο κ. Τάκης επηρεασμένος απο το κλίμα της αγοράς εδινε προτάσεις για να μην χάσουμε.
      Τελικά σχεδόν όλες οι μετοχες ανέβηκαν.
      Έτσι επιβεβαιωθηκαν όλες σχεδόν οι προβλέψεις του κ. Τακη, του Μικρομετοχου και αλλων.
      Και εγω αν κοιτάξω οσες μετοχες πούλησα τη τελευταία διετία οι περισσότερες αυτη τη στιγμη είναι σε υψηλότερη τιμη.
      Τι θελω να πω, σίγουρα γίνονται αρκετα καλες προβλέψεις εδώ αλλα την επιβεβαίωση τους την ευννοει η αγορα.
      Ολα ανεβηκαν απο το 2016 μεχρι σημερα, σχεδον ολα.
      Απο εδω και περα δυσκολευουν τα πραγματα και εδω θα φανουν οι διορατικοι επενδυτες, οπως φανηκαν και τα πρωτα χρόνια της κρισης, που η αγορα ηταν καθοδικη και η μονο λιγες μετοχες ξεχωρισαν.
      Καλη συνεχεια

      Διαγραφή
    5. Σύντεκνε ανώνυμε είσαι νέος στο διαδικτυακό. Φαίνεται. Αλλιώς θα γνώριζες ότι ο Τακαρος δίνει επιτυχημένες τοποθετήσεις του από τότε που έγραφε ως Playboy περίπου 10 χρόνια πίσω.

      Διαγραφή
  14. Με January effect,και το ΧΑΑ 30% πάνω τα μικρομεσαία τα περισσότερα θα ξαναδιπλωσουν όπως έκαναν το 2019 στο πρώτο τριμμηνο,θα μείνετε στο σαπακι να βλέπετε τα τραίνα να περνούν και φέτος!!!! και στην τελική να μην ξέρετε τι θα ξημερωσει...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κε Ανανία τα ναρκωτικά κάνουν κακό στην υγεία. Καλό θα ήταν να προσπαθήσετε να απεξαρτηθήτε

      Διαγραφή
  15. Τι πόνος είναι αυτός κ. Ανανία ;
    Μας έχετε τρελάνει με τον Περσέα και το Δρομέα.
    Ορίστε πάρτε λίγο ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΕΕΕ να ησυχασουμε τέλος πάντων.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κυριε τακη θα διακινδυνευατε προβλεψη για ουσιαστικη και διαρκη ανοδο του καρατζη στο ταμπλο ,

      Διαγραφή
  16. δεκτες αποψεις απο ολους τους εκλεκτους συνφορουμιτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κύριε Τάκη προσπαθώ να βρω μετοχές για το 2020 κοιτάω ικτινος,λύκο,πλαστικά Θράκης,ασκο,ευρωπαϊκή πιστη ,πότε θα χουμε την άποψη σας;μας καλομαθατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O κύριος Τάκης τέλος του έτους κάνει απολογισμό των επιλογών της χρονιάς που πέρασε και 1/1 ή αρχές κάθε έτους δίνει τις προτάσεις του. Και η μεγάλη διαφορά του κυρίου Τάκη είναι πως δίνει περιορισμένο και σε στενό εύρος αριθμό επιλογών, όχι 21 και 35 και 40 που δίνουν οι υπόλοιποι και μετά χοροπηδάνε αν κάποια από αυτές τους βγει.

      Διαγραφή
  18. Πριν λίγο είδα τις επιλογές του μικρομετοχου,στοχεύει κυρίως μυτιληνεο και αδμηε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι του Αν-αλητη η πρώτη 7αδα. Τον βλέπω να δίνει καμία 30αρια επιλογές συνολικά! Όχι ότι δεν επιλέγει καλές εταιρειες, αλλά επιλέγει πάρα πολλές...και ΜΠΕΛΑ στα 19€ όσο καλή και να είναι, ευχαριστώ, δεν θα πάρω!

      Διαγραφή
    2. Ο Αν-αλητης έδωσε ωραία ίντριγκα με τη Μεβάκο τώρα που ο Βαγγέλας με 200μύρια ζεστά-ζεστά στην τσέπη έτοιμα για ζμπρώξιμο σε επενδύσεις, ψάχνεται για εξαγορές...

      Διαγραφή
    3. H Μεβακο θα μπορουσε να ειναι μια εξαιρετική επιλογή!!

      Διαγραφή
    4. κ Τάκαρε άρα η Μεβάκο έχει μπεί για τα καλά στο ραντάρ σας, σωστά?

      Διαγραφή
  19. Θα συμμετέχω πλήρως με όλα μου τα δικαιόματα ΤΡΑΣΤΟΡ όπως είπα και μετά από την ΑΜΚ γίνεται το 1/6 του χαρτοφυλακίου μου να δούμε μου αρέσουν πολύ τα ακίνητα της και η θέση τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γραψτε μας το σκεπτικό σας.

      Διαγραφή
    2. Αν ζείτε Αθήνα μια βόλτα από το σιτε της θα σας πει όσα θέλετε να ξέρετε και αν γνωρίζεται λίγο την κτηματάγορα και πως δουλεύειθεώρω ότι έχουν πολύ αέρα να δώσουν τα επόμενα χρόνια αυτά τα ολίγα.

      Διαγραφή
    3. Δεν ζω Αθήνα, αλλά επειδή κάτι λίγα τα γνωρίζω από κτηματαγορα για αυτό και σας ρώτησα. Από τις ΑΕΕΑΠ την Τραστορ την βλέπω ως την λιγότερο ελκυστική ακόμη και μετά την ΑΜΚ. Αλλά ίσως να μου διαφεύγει κάτι που εντοπίσατε εσείς, για αυτό και σας ρώτησα να μας αναλύσετε το σκεπτικό σας.

      Διαγραφή
    4. Έχει το μεγαλύτερο περιθώριο 'αέρα' λόγω θέσης ακινήτων αν λοίπον κάποιος ποντάρει σε άνοδο τα επόμενα χρόνια ποιοτικών ακινήτων ποντάρει εκεί. Επίσης έχει ακίνητα πιο χαμηλά από την πραγματική τους αξία στον ισολογισμό. Αλλά θα το πω και αλλιώς οι τράπεζες είναι υποχρεόμενες να βγούν από τις συμμετόχες μέχρι το 2022 για να αυξήσουν το ρευστό τους. Μόνο στην Τράστορ βλέπω να μπαίνει στην ΑΜΚ η Πειρεώς, προφανώς προσδώκει κέρδη ασχετά αν μπορεί δυνητικά να τη φάει θεωρώ ότι θα βγει λοιπόν η Πειρεώς και με κέρδος. Εκτός αυτού το φρεε φλοατ είναι ανύπαρκτο θεώρω ότι σύντομα από το 2020 θα αρχίσουν να αποδίδουν καλά οι επενδύσεις και θα πάρουμε και το πρώτο μερισματάκι που είναι και αφορολογήτο πλέον ο φόρος είναι βέβαια στο 5% όποτε δεν κάνει μεγάλη διαφόρα. Τελοσπάντων εκτίμω ότι δυνητικά μπορεί να δει την τιμή της ΔΠ (1.4) που έκανε η Πειρεώς σε βάθος 3 ετίας καλώς εχόντων των πραγμάτων εμένα με καλύπτει αυτή η απόδωση και τη θεώρω και ασφαλή μετόχη με δυνατό μεγαλομέτοχο που θα θελήσει να πάρει σημαντικά οφέλη.

      Διαγραφή
  20. Χαϊδεμένος αγορά ακινήτου:
    https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1710741/haidemenos-agora-akinhtoy-apo-pleisthriasmo-enanti.html

    Έχει αγοράσει όλο το Κορωπί(έχω χάσει πλέον το μέτρημα σε στρέμματα & ακίνητα)...
    Μήπως να το γυρίσει στην αμπελουργία ο μπαγάσας μπας και βγάλει κέρδη?χαχαχα

    ΥΓ.1:Ο Καυκάς (ηλεκτρικά είδη) ψάχνεται για μεταφορά αποθηκών από την Ελευσίνα στα Μεσόγεια...
    ΥΓ.2:Την Τρίτη 17/12 ο πλειστηριασμός για τα υπερσύγχρονα μηχανήματα της Ίριδας (που μέχρι στιγμής τα "τρέχει" η Νίκη Εκδοτική του Σμυρνιωτάκη).Τιμή εκκίνησης 15.880.000€...

    Οψόμεθα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ. Γιώργο καλημέρα,
      Κάνουν συνετες και συγκροτημένες κινησεις, ειδικά αν σκοπεύουν να μεταφέρουν όλη την παραγωγή στο Κορωπί και τους Τράχωνες να τους εκμεταλλευτούν ως real estate (ειδικά τώρα που είναι σε άνοδο).
      Δεν σας κρύβω ότι σαν στοίχημα real estate μου φαίνεται αρκετά ενδιαφέρουσα περίπτωση (σαν παραγωγικό αντικείμενο δυστυχώς δεν βλέπω αναπτυξη και το κυριότερο δεν βλέπω κέρδη).
      Την παρακολουθώ ώστε να αγοράσω αν εμφανιστεί κάποιος βιαστικος πωλητής και πιέσει την τιμή.

      Διαγραφή
    2. Ξενοφών φίλε μου για μένα αξίζει πάλι αγόρα κάτω από 0.5 ευρώ. Δες τις διοικητικές αμοιβές και θα πάρεις πρέφα αν και νομίζω το ξέρεις ήδη. Ο μόνος λόγος που έτρεξε και κατάφερα και ξεφόρτωσα είναι επείδη την πόμπαρε ο μ/μ και μπήκαν εύτυχως τα γίδια να την ξεφορτωθώ. Αν θέλει και όταν θέλει ο μεγαλομέτοχος θα κάνει κίνηση το χαρτί απλά και μόνο μειώνοντας τις αμοιβές του αλλά γιατί να το κάνει;

      Διαγραφή
    3. Τώρα όσον αφόρα το πλαυ στα ακίνητα υπάρχουν πολύ καλύτερα πλαυ ακινήτων που δίνουν και κάτι συνήθως στο έτος (ΚΛΜ) αν και δεν αρέσει έχει πολύ μεγαλύτερης αξίας ακίνητα απο τη συγκεκριμένη και έχει υποτίμηση. Είτε κάποια ΑΕΕΑΠ

      Διαγραφή
    4. Ο ΚΛΜ θα αξιζει εφοσον προχωρησει το θεμα ΑΕΕΑΠ ειδαλλως καλο p/e δεν θα εχει ποτε με αυτον τον τζιρο που κανει κ με 30+ κεφαλαιοποιηση..Ο ΧΑΙΔΕ δεν εχει κερδη αλλα πολυ χαμηλη αποτιμηση μια εστω χαμηλη κερδοφορια θα μπορουσε να τον κανει αεροπλανο επισης εχει δωσει 2 επιστροφες 0,02 που αν ψαξεις δεν δινει καμια με κεφ κατω απο 10εκ..Για ριξε κ μια ματια στα διοικητικα εξοδα απο που συμπεραινεις οτι τσεπωνουν λιγοτερα απο ΧΑΙΔΕ στον ΚΛΜ το εχεις ψαξει αναλυτικα στην εκθεση;

      Διαγραφή
    5. Από το 2012 που ασχολούμαι ενεργά με το ΧΑΑ, έχω χασει λεφτά από δύο μετοχές. Από το ΚΛΜ και από την ΕΚΤΕΡ.
      Εν προκειμένω ΚΛΜ αγόρασα ενόψει της δημιουργίας ΑΕΕΑΠ και πούλησα όταν το προτζεκτ κόλλησε (ματαιώθηκε επειδή βάσει νόμου στις ΑΕΕΑΠ δεν μπορεί ένα ακίνητο να υπερβαίνει το 25% της συνολικής αξίας του χαρτοφυλακίου της),οι τύποι μου φάνηκαν ερασιτέχνες σε βαθμό γελοιοτητας. Ξεκίνησαν να κάνουν ΑΕΑΠΠ χωρίς να εχουν καν διαβάσει στοιχειωδως τον νόμο. Δεν είναι σοβαροι.
      Πέραν τούτου σαν εταιρεία (πέραν των ακινήτων) βρίσκονται σε φάση συρρίκνωσης. Όλο ζημιες, οι οποίες με τα προβλήματα της mothercare βλέπω να αυξάνονται.
      Ο ΧΑΙΔΕ από την άλλη είναι πραγματικά φθηνός, αλλά ο μεγαλομέτοχος αφενός δεν ενδιαφέρεται, αφετέρου είναι μονοχοφαγας. Η μόνη ελπίδα είναι να γίνει κάτι σαν αυτό που έκανε η ΒΟΣΥΣ, να πουλήσει τους Τράχωνες και να δώσει μια τεράστια επιστροφή κεφαλαίου (μεγαλύτερη από την τιμή της μετοχής). Εκεί θα πόνταρα εγώ.
      Για αυτό έγραψα πριν ότι θέλω χαμηλότερη τιμή. Ως δίχτυ ασφαλείας.

      Διαγραφή
    6. Η ΚΛΜ έχει ποιότητα ακίνητων και οικονομική ευρωστία θεώρω ότι θα επεκτίνει το αντικείμενο τα επόμενα χρόνια και θα μπει και σε καινούργιο. Να πηγαίνετε στις συνελεύσεις κύριοι να ακούτε δε λεω κάτι άλλο αλλά πάω 3 χρόνια τώρα ΚΛΜ στη συνέλευση και είμαι εγω 2 γέροι με λίγα χαρτιά κάτι δικηγόροι που εκπροσωπούν αυτά. Ουσιαστικά εγώ και ο κούκος και λένε ενδιαφέροντα πράγματα. Εγώ προτιμώ να μην πηγαίνει κανείς βασικά γιατί μαθαίνω πράγματα. 2 χρόνια η ΚΛΜ έχει δώσει 0.04 επιστρόφη κύριε ρφσ στα χρήματα μου είναι 7.5%. Ο ΧΑΙΔΕ έδωσε 0.02 χωρίς καθόλου κέρδη με αρκετές μάλιστα ζημιές. Η ΚΛΜ μόνο το ακίνητο στην Ερμού να δώσει που ένα 35αρί το πιάνει αλλά δε θέλει να πήρωσει μεγάλο φόρο υπεραξίας και ψάχνουν τρόπο. Εμαθά και άλλα στη συνέλευση που σχεδιάζουν , αλλά μπορείται να πάτε και εσείς στην επόμενη αν θέλετε να μάθετε μόνος.

      Διαγραφή
    7. Διορθώνω μια χρόνια 7.5% επιστρόφη και θα δώσει μάλλον και φέτος και μέρισμα 0.028 το 2018 που και πάλι καλύτερο ήταν από το ΧΑΙΔΕ. Είχα και τα δύο το ένα το διακρατώ ακόμα, η ΧΑΙΔΕ εφυγε.

      Διαγραφή
    8. Έχετε δίκιο για τις ΓΣ. Είναι πολυ χρήσιμη η συμμετοχή σε αυτές. Δυστυχώς, προσωπικά, δεν προλαβαίνω να πηγαίνω (λόγω εργασίας).
      Για την ΚΛΜ σας είπα τι με χάλασε. Επισης, αυτό με το ακίνητο της Ερμου το ακούω χρονια. Τα χρόνια περνάνε, αυτοί εισπράττουν αμοιβές διοίκησης, η εταιρεία δεν εμφανίζει κερδη, το ακίνητο δεν πουλιέται και πάει λέγοντας.
      Το ότι ψάχνουν να βρουν τρόπο να μην πληρώσουν φόρο το ακούω σαν δικαιολογία. Οι εταιρείες ορκωτών έχουν ειδικά τμήματα απολύτως εξειδικευμένα στο φορολογικό δικαιο. Αν τους είχαν αναθέσει το ζήτημα, θα είχαν απάντηση.
      Εκτός αν οι ορκωτοι τους είπαν ότι αυτό που θέλουν δεν γίνεται και περιμένουν να αλλάξει ο νόμος (αν και όταν) για να πουλήσουν. Οπότε ζήσε Μάη μου...

      Διαγραφή
    9. Κατ αρχας σιλεντ ειμαι απο επαρχια κ δεν μπορω να παω σε Γσ της πρωτευουσας..Κατα 2ον αυτο που λες δεν απαντα στο γιατι τα τσεπωνουν στην μια κ στην αλλη οχι..3ον η επιστροφη κεφαλαιου εμενα δεν μου λεει τιποτα χαμηλο p/e σε μια αποτιμηση 30εκ δεν θα χει.Αν δεν παιξει ΑΕΕΑΠ που τοτε θα παρει μπρος πανω απο 0,65 ουτε καν την κοιταζω.Εξοδα διοικησης 1,25 με 12,2 τζιρο μισθοι ΔΣ συνολικα 369χιλ..

      Διαγραφή
    10. Το δεύτερο αλλά μην ξεχνάς τα κόνε με τη ΝΔ είναι πρώτα φιλαράκια. Να δούμε αυτό είπαν συνέλευση ότι περιμένουν πιο ευνοική φορολογία να αλλάξει ο νόμος. Επίσης είχαν ήδη πρόταση κοντά στα 30 πληροφοριακά την οποία και απέρριψαν συνοπτικά. Έχουν πολύ σημαντικές υπεραξίες από το εν λόγω ακίνητο.

      Διαγραφή
    11. Όπως πάντα χρήσιμες οι πληροφορίες σας. Θα την παρακολουθώ από κοντά εφεξής.

      Διαγραφή
    12. Για μενα εντελως αδιαφορο τα κομματικα τους.Το οτι εχει ακινητα αξιας ειναι γνωστο και ουτε λεω πως δεν ειναι υποτιμημενη σε αυτη την τιμη αφου παιζει κατω απο την αποτιμηση των ακινητων της.Το ερωτημα αφου δεν περιμενω καλο p/e ειναι θα πουλησει εν τελει; (αφου εχεις πληροφορια οτι το ζητουσαν 30εκ) ή θα κανει αμεσα ΑΕΕΑΠ ; Τοτε μπορει να τρεξει σημαντικα κ τοτε ορμαω κ γω.. να παρω μετοχη περιμενοντας πανω απο ετος για να αποδοσει δεν μου λεει τιποτα καθε πραμα στον καιρο του..Ο ΧΑΙΔΕ παλι με ζημιες δεν παιζει αμεσα ομως υπαρχουν 8 ταμειο κ 12εκ ακινητα-οικοπεδα με κεφ 6εκ Το ερωτημα μου εξαρχης ηταν συγκεκριμενο γιατι τα τσεπωνει ο ενας κ οχι ο αλλος με νουμερα..Επισης ας εδωσε κ 7,5% σε επιστροφες εχει χιλια δυο χαρτια που τρεξανε παραπανω..Το παν για καλυτερες αποδοσεις ειναι το σωστο timing..

      Διαγραφή
    13. Καλησπέρα σε όλους.
      Μακάρι κ.Ξενοφών να κινηθούν γρήγορα τα πράγματα όσον αφορά τη μετεγκατάσταση,αλλά και με την αξιοποίηση της ακίνητης.
      Εξάλλου οι λόγοι που ανέφερα τα 2 υστερόγραφα έχουν να κάνουν και με αυτό,δηλαδή δεν τον εμποδίζει κάτι,από τόσα εκτάρια & ακίνητα που έχει μαζώξει εις τας Κρωπίας,να τα αναγράψει ως "επενδυτικά" και να τα πουλάει με κέρδη σε όσους "Καυκάδες" επιθυμούν αποκέντρωση.
      Ο Άλιμος και μόνο,είναι 10.900 τ.μ.(κτίσμα εντός) με αντικειμενική 1.500€-2.300€/τ.μ. οπότε ό,τι και να πούμε για αποτίμηση θα ναι λίγο.Συνεπώς στα 6εκ. κεφ/ση δεν τον λες κι ακριβό...
      Κέρδη μπορεί να γράψει με χίλιους δυο τρόπους, κι ας είναι passé το αντικείμενο.Με βάση τα στοιχεία του Άργους(μεταφορική τύπου)που έχω μελετήσει,ο τζίρος του εντύπου κινείται περί τα 30-40εκ./χρόνο,οπότε εάν κάνει το άνοιγμα στις εφημεριδομηχανές 10εκ.από τον τζίρο αυτό να πάρει θα πάει στα 30εκ.τζίρο(από 20 που είναι σήμερα).
      Το δε "κάψιμο" των EBITDA του Α' Εξαμήνου οφείλεται στην αγορά μηχανήματος αξίας 350.000€,συνεπώς η πτώση κατά 50% είναι πλασματική,και σε συνδυασμό με τα γεγονότα: α)Του ποσοστού γκρο-μπετόν 80% των Γ.Σ. και β)Των μαζωχτικών του χαρτιού μέχρι τα 0.89,με οδηγεί κι εμένα στο συμπέρασμα (όπως και τον φίλο Rfs1)ότι το χαρτί με ελάχιστα εγγεγραμμένα κέρδη θα απογειωθεί.(Το "γιατί να απογειωθεί" silentpatience,θα το δεις και θα το κτλβεις εάν αποκτήσει τελικά την Ίριδα όπου τα κόζια του Τύπου θα αλλάξουν ραγδαία)...

      Διαγραφή
    14. Καλημερα σας.Κατ αρχας μια διορθωση το ταμειο του χαιδε ειναι 6,5εκ.Για να απαντησω στο ερωτημα τα εξοδα διοικησης σε ΚΛΜ αντιστοιχουν στο 10,2% του τζιρου στον ΧΑΙΔΕ αντιστοιχουν σε 8,9% του τζιρου.Συνολικα οι αμοιβες ΔΣ ειναι αυξημενες κ στους 2 κ αντιστοιχουν περιπου στο 3% του τζιρου τους κ στους 2.Εκει που ειναι τεραστιες οι αμοιβες ειναι στην ΜΕΝΤΙ ομως τους αξιζουν κ συγχαρητηρια που σταθηκαν ορθιοι μετα απο τετοιο χτυπημα..Χρησιμη πληροφορια το οτι ζητουσαν το ακινητο της ερμου αλλα αφου πατε γσ ρωτηστε τι μελλει γενεσθαι με την αεεαπ που εχει παγωσει εδω κ πολυ καιρο..αν δεν γινει κατι εμενα τα νουμερα δεν με ενθουσιαζουν καθολου κ ουτε εχω ορεξη να μαι μακροπροθεσμος στο χαρτι.Εχετε εκνευριστει με τον Καρτζ για την ελλειψη ενημερωσης που ωστοσο η πωληση εφερε κερδη 10εκ στην εταιρεια κ δεν εχετε εκνευριστει με τον Κλμ που με την αγνοια τους ζημιωσανε οσους τους πιστεψαν κ αγοραζαν στο 1€ πιστευοντας οτι ερχεται αεεαπ.Κ εκει παντως μπορουσατε να τους τα χωσετε των "γιδιων" στο κεφαλι κ να τα παρετε ξανα 25% χαμηλοτερα..Κε Ξενοφων τωρα το διαβαζω κ ρωταω φιλικα παντα κ στα πλαισια της σηζητησης οπως κ να χει θεωρειται ηθικο το οτι σκουπιζε ο Βαγγελης ως τα 4 προφανως απο καποιους που ειχαν αγνοια του τι θα ακολουθησει; Κε Παραγοπουλε πολυ ενδιαφερον αυτα που μας λετε.Εχετε ακουσει οτι ενδιαφερεται ή απλως σκεψη δικη σας;

      Διαγραφή
    15. To Καρατζιτζίκη δε δίνει λέπι σε μέρισμα αυτή κάθε χρόνο βρέξει χιονίσει δίνουν. Tην τσέπη μου βλέπω δεν έχω λόγω να πουλήσω περιμένω καρτερικά όσον αφόρα την ΑΕΕΑΠ αν γίνει έγινε αν δεν γίνει πάλι έχω ένα ακίνητο 35 εκατομμύριων που κάποια στιγμή θα πουληθεί θα μηδενίστει το κοντερ σε δανεισμό θα πάρουμε και κανα τάλαρο και τα υπόλοιπα προς επένδυση το χρηματιστήριο είναι μαραθώνιος όχι σπριντ. Και συμπληρώνω ο ΧΑΙΔΕ είναι σε ένα αντικείμενο που παραπαίει το κλαουδ ζει και βασιλεύει και ήρθε για να μείνει πάμε σε ψυγιακή επόχη για μένα πρέπει να σκεφτέται σοβαρά σιγα σιγα αλλαγή αντικειμένου δείτε τα στοιχεία από πωλήσης περιοδικών, βιβλίων, εφημερίδων κλπ όλο και μειόνονται οι πωλήσεις πεθάινουν οι γεροί και δυστήχως τα νέα παίδια πην ελαχίστων εξαιρέσεων δε διαβάζουν και αν διαβάζουν διαβάζουν τα απολύτως απαραίτητα. Όποτε ναι για μένα μακροπρόθεσμα δεν είναι κάτι που μπορώ να βασιστώ ότι τα λεφτά μου θα πιάσουν κόπο. Άλλο μια εταίρια με ακίνητο 30 εκατομυρίων που τουλάχιστον βρέξει χιονίσει το πουλάει και αποπληρώνει τον ήδη μικρό δανεισμό της άλλο μια εταιρεία με δανεισμό λίγο μεν πάνω απο τα μετρητά που αν όμως τον βγάλεις πάλι δεν έχει κέρδη και κάποιο αντιστοίχο σημαντικό ασσετ μην βάλω μέσα και της αποθήκες στον Ταύρο που είναι 2 οικοδομικά τετράγωνα (η συνέλευση γίνεται στον Ταύρο). Το ακίνητο το έχει με κόστος κτήσης περί τα 10 και κάτι αν δεν κάνω λάθος κάντε υπολογισμούς λοιπόν το φόρο υπεραξίας αυτά τα ολίγα. Δε λέω ότι ο ΧΑΙΔΕ δε θα δώσει λεφτά πιθανόν απλά προσωπικά νιώθω καλύτερα και πιο ασφαλής μακροπρόθεσμα με μια εταίρια με πολλά ακίνητα τα όποια πωλούνται εύκολα και όποια στιγμή θέλουν σε καίριες θέσεις στο κέντρο της Αθήνας σημειωτέον ότι έχει το ΖΑΡΑ στην Ερμού και το απέναντι ακίνητο που είναι ιδιοκτήτο μαγαζί mothercare. Τελοσπάντων το μέλλον θα δείξει προσωπικά πιστεύω ότι θα το πάνε καλά το μαγαζί η ΚΛΜ αν και είναι λίγο αργοί στις αλλαγές των καιρών το ε-σχοπ φέτος το φτιάξαν να δούμε τι θα κάνει.

      Διαγραφή
    16. Καλημέρα σας.
      Το έχω ξαναβάλει το λινκ Rfs1 σε προηγούμενο thread του κ.Τάκη(δε θυμάμαι σε ποιό):
      https://www.media.gr/slider/23319/endiaferon-chaidemenoy-kayka-gia-tin-irida/

      Ο πλειστηριασμός (που θα γίνει-διορθώνω- 18/12 κι όχι 17/12 όπως είχα γράψει) εδώ:
      https://www.eauction.gr/
      Πατάς "Αναζήτηση" και στη συνέχεια στα στοιχεία οφειλέτη βάζεις "ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΙΡΙΣ".

      Προσωπική άποψη πάντα,πιστεύω ότι θα την πάρει ο ΧΑΙΔΕ(για πολλούς λόγους),και μετά θα πουλήσει σε μία Χ τιμή το οικόπεδο στον Καυκά ούτως ώστε και το δάνειο να του βγει λιγότερο και κέρδη να γράψει,με τον οποίο παρεπιπτόντως τους βλέπω σε κάτι χορηγείες όλο μαζί-συγχορηγούς Καυκάς-Χαϊδεμένος (μπορεί να ναι και τυχαίο δεν ξέρω τη σχέση τους...).

      Επίσης ο Σμυρνιωτάκης (που "τρέχει" αυτή τη στιγμή την Ίριδα)απέκτησε την πλειοψηφία του "Άργους" μετά από μεταβίβαση των μετοχών του Μαρινάκη (ένα ενδιαφέρον άρθρο εδώ):
      http://www.makeleio.gr/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1/%CE%91%CF%85%CF%84%CF%8C%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CF%83%CF%8D%CE%B3%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%BD%CE%B5%CE%BA%CF%81%CE%BF%CE%B8%CE%AC%CF%86%CF%84%CE%B7%CF%82/

      Συνεπώς εμένα μου δείχνει ότι αυτομάτως δεν θα συμμετάσχει στον πλειστηριασμό...Και εν τέλει ποιοί μένουν...?Οι εξής 2:Χαϊδεμένος-Αλαφούζος όπου εάν την πάρει ο Αλαφούζος τότε εικάζω ότι θα υπάρξει θέμα μονοπωλίου από την Ε.Ε.(ήδη έχει τεθεί θέμα ως προς την διανομή του Τύπου),οπότε έξω κι αυτός.Και όταν λοιπόν μείνουν οι δυο τους και θα κάτσουν σ'ένα τραπέζι να "πούνε τα δικά τους τα παιδιά",έχω την εντύπωση ότι δεν θα κάτσει στο τραπέζι ο χαιδε με μια αποτίμηση στο μαγαζί του ούτε των 6 ούτε των 10εκ...

      Τέλος ως προς τη φθίνουσα πορεία του "χαρτιού",να πω ότι φέτος υπάρχει αύξηση των πωλήσεων των φύλλων(άρα ίσως ο πάτος να ήταν πέρσυ),αλλά το σημαντικότερο παιδιά είναι ότι ΑΛΛΟ πράγμα το χαρτί/ο Τύπος στην Ευρώπη/κόσμο γενικά,και ΑΛΛΟ πραγμα στην Ελλάδα που χρησιμοποιείται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις για να κρεμιούνται στα περίπτερα όλης της Ελλάδας τα πρωτοσέλιδα για τους γνωστούς λόγους(γι'αυτό και πέφτουν οι επιχορηγήσεις βροχή στους εκδότες άλλωστε)...

      Τέλος πάντων,είτε έτσι είτε γιουβέτσι,για μένα είναι πολύ μικρό το downside risk στον χαιδε.

      Διαγραφή
    17. Κύριε Rfs δεν νομίζω ότι τοτε είχε κανείς αγνοια. Γραφόταν έντονα παντού. Ήταν κοινό μυστικό ότι πήγαινε για συγχώνευση και όλοι προσπαθούσαν να βρουν την σχέση ανταλλαγής.
      Κατ' εμέ όσοι πούλησαν τότε ΜΥΤΙΛ πούλησαν και τα γύρισα σε ΜΕΤΚΑ, κρίνοντας (εσφαλμενα όπως αποδείχθηκε) ότι η σχέση ανταλλαγης θα ήταν υπέρ της ΜΕΤΚΑ. Τελικά ήταν υπέρ του ΜΥΤΙΛ (και σωστά, καθώς όσοι αγόραζαν ΜΕΤΚΑ δεν είχαν συνυπολογίσει την καθίζηση των κερδών της που ακολούθησε).
      Θυμάμαι τότε αναρτήσεις εδώ του κ. Τάκη που είχε προβλέψει σωστά την σχέση ανταλλαγής.
      Σε κάθε περίπτωση σε επιχειρηματίες σαν τον Μυτιληναίο βγάζεις το καπέλο και στέκεσαι προσοχή. Ακόμη και αν είχε κάνει λάθος στην περίπτωση που αναφέρατε -που προσωπικά θεωρώ ότι δεν είχε κανει- θα του το συγχωρούσα, καθώς γιγαντώσει τις εταιρείες του και μάλιστα εν μέσω κρίσης και έμεινε εδώ (όταν οι ΤΙΤΑΝ, ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ, ΒΙΟΧΑΛΚΟ εφυγαν) επενδύοντας δις στην ελληνική οικονομία και πληρώνοντας κανονικά φόρους. Ας κάνει το ένα εκατοστό από όλα αυτά ο Καρατζης και το ξανασυζηταμε.

      Διαγραφή
    18. Ευχαριστω κε Παραγοπουλε αυτο δεν το ειχα δει καθολου..Πολυ σημαντικα οσα λετε.Αν την παρει μπορει να αλλαξει ολο το σκηνικο κ σαφως χαμηλο το downside risk με αποτιμηση στο 1/3 της bv αφου ειναι κ νοικοκυρεμενος.Silent δεν διαφωνω στα περισσοτερα αλλα παλι τα δικα σου λες..Η ερωτηση ηταν συγκεκριμενη αφου τα χωσες σε Χαιδε για πολλοστη φορα κ με ακομψο τροπο με γιδια κ προβατα κ στυλακι σε ρωταω αν κανουν ή οχι σε Κλμ το ιδιο με μισθους κ μετεπειτα ειπα την δικη μου γνωμη για την μετοχη.Δυσφημεις μια εταιρεια ενω κανει τα ιδια με την αλλη που σε εισαγωγικα διαφημιζεις..Ποιος εκανε συγκριση για το αν πρεπει να εχεις χαιδε ή κλμ;Εφοσον εισαι μακροπροθεσμος καλα ειναι.Αν θεωρεις λαθος την αποψη μου δικαιωμα σου κ εγω θεωρω λαθος να μπαινω σε ενα χαρτι χωρις να κοιταζω κ το τωρα..Πολλη υπεραναλυση για το τιποτα κ απαντηση σε αυτο που λεω καμια

      Διαγραφή
    19. Κε Ξενοφων προσωπικα παντως δεν γνωριζα κ πολλοι αλλοι δεν γωριζαν.Σεβαστη η αποψη σας..

      Διαγραφή
    20. Πρώτον δεν διαφήμισα και λέω τι άκουσα στη γενική συνέλευση από κει και πέρα ο καθένας φιλτράρει και αποφασίζει για την τσέπη του είπα τη λογική μου ούτε ελδεάρχης είμαι ούτε με πληρώνει κάποιος λεω τι άκουσα και είδα εμένα μου αρέσαν αυτά που είδα και άκουσα να δούμε αν θα γίνουν. Επείδη όμως συγκρίνουμε 2 εταίριες η μια με ζημίες και η άλλη έστω και με οριακή κερδοφορία για τα μεγέθη της (στο εξάμηνο είχε οριακές ζήμιες μιλάω για τα προηγούμενα ετήσια) ας το αφήσουμε εδώ ο άλλος τα παίρνει και η εταίρια γράφει ζημίες (ακόμα). Ο καιρός γαρ εγγυς που λέει και ο κύριος Τάκης! Σου πρότεινω να πας σε μια συνέλευση του ΧΑΙΔΕ να μας πεις και εσύ τι είδες και άκουσες αν μπορέσεις μπορεί να παω εγώ φέτος να πάρω κανα ψίχουλο και να ρώτησω και για τις αμοιβές ενώ βγάζει ζημίες ακόμα η εταίρια. Εγώ ευχόμαι να σας πάει καλά η επένδυση και να βγείτε με ένα καλό κέρδος και κλείνω το θέμα.

      Διαγραφή
    21. «Προσωπικά πάντως δεν γνώριζα και πολλοί άλλοι δεν γνώριζαν».

      Έχετε δίκιο. Εκ των υστέρων πάντα λέμε ότι «όλοι γνώριζαν».

      Όσον αφορά τη συγχώνευση ΜΥΤΙΛ-ΜΕΤΚΑ, ούτε κι εγώ το γνώριζα. Το διατύπωσα όμως σ΄αυτό το blog εγκαίρως ως φοβία μου και με πήραν όλοι με τις πέτρες, ότι δεν ξέρω τι μου γίνεται. Δείτε αντιδράσεις:

      «Υποθέσεις Κάνω 9 Φεβρουαρίου 2016 - 1:05 μ.μ.
      Ρε Σύλβιε για πες μας και εμάς τους όρους των Βαγγέλιδων για την συγχώνευση με την ΜΕΤΚΑ. Αν αυτή ποτέ γίνει...
      Να μαθαίνουμε και εμείς τα νεούδια που τον επεριμένουμε στα 2 ευρά να τον αγοράσουμε.»

      Ενώ καμία αντίδραση στο blog δεν υπήρξε ενισχυτική της ανησυχίας μου. Από πού προκύπτει λοιπόν ότι ήξεραν;

      Διαγραφή
    22. Όσον αφορά τη συμμετοχή στις Γενικές Συνελεύσεις, που γράψατε: έχω πειστεί πλέον ότι είναι ανώφελη η παρουσία σου. Δεν μπορείς να αλλάξεις τα κακώς κείμενα, ακόμα κι αν τα βλέπεις. Οι σχολιασμοί σου δεν θα εισακουστούν, ούτε έχεις καμία δύναμη ως μειοψηφία. Απλώς θα τα πεις και θα βγάλεις το άχτι σου. Μάταιος κόπος.

      Γίνονται, απλώς για να έχουμε την ψευδαίσθηση ότι είμαστε μέτοχοι και να χαιρόμαστε.

      Πάντως οι συζητήσεις σας εδώ είναι πολύ κατατοπιστικές και ενδιαφέρουσες. Μπράβο σας.

      Διαγραφή
    23. Χαιρετίζω τους φίλους. Σίγουρα σχολιασμοί μας δεν θα εισακουστούν και ως μειοψηφία είμαστε αδύναμοι. Ωστόσο εάν οι ερωτήσεις είναι σωστά δομημένες τότε οι απαντήσεις θα βοηθήσουν να ξεκαθαρίσουμε εάν θα συνεχίσουμε με την εταιρεία ή θα χωρίσουμε. Κάτι επίσης που μου αρέσει πολύ είναι ότι όλο και κάποιο φίλο θα συναντήσουμε (δημοσιογράφο, χρηματιστή, αναλυτή) που η πόλη και η δουλειά μας έχει απομακρύνει. Κάτι σαν reunion.

      Διαγραφή
    24. Silent μαλλον δεν εχεις μαθει απο τα προσωπικα σου λαθη κ γραφεις ακομα χυμα για τετοια χαρτακια.Αντε να συμφωνησω οτι επειδη εβγαζαν κερδη τον δικαιουνται τον μισθο τους σε ΚΛΜ.Εγω παλι εχω ξεκαθαρη γνωμη για ΚΛΜ αν ηξερα οτι δεν θα βγει φημη ή δεν θα προχωρησει με πωληση ακινητου ή αεεαπ δεν θα την αγγιζα καθολου για το 2020 εκτος αν την αγοραζα Ιουνιο για να την δωσω 10% με 20% ψηλοτερα σε καποιους που κυνηγανε μερισματα κ επιστροφες.Εσυ τι πιστευεις για χαιδε οποιος παρει 0,7 θα χασει;Μιλας προκλητικα ασχημα για ενα χαρτι που ειναι χαμηλα αποτιμημενο κ δειχνει οτι δεν εχεις μαθει απο τα λαθη σου.Τα ιδια εγραφες κ σε αλλα τετοιου ειδους χαρτακια..Κ επειδη μαλλον δεν εχεις καταλαβει ποιος ειμαι κ σε απαντηση του ο καιρος γαρ εγγυς περιττο να σου πω οτι εισαι ο σωτηρας μου σε ΦΙΕΡ κ ΠΕΡΦ.. απο 0,25 κ 2,8 αντιστοιχα..πριν γραψει ο μ/μ..Παρ ολα αυτα αντι να ριξεις τους τονους κ να σκεφτεις οτι δεν πρεπει να γραφεις ετσι για τετοια χαρτια ερχεσαι εδω κ μιλας για γιδια, προβατα κ πρασινα αλογα για μια εταιρεια σε χαμηλη αποτιμηση που αν παρει αυτη την Ιριδα μπορει να πεταξει.Σε αυτες τις μετοχες δεν παιζεις ετσι κ αλλιως κανα εκατομυριο αλλα βαζεις κανα 2 χιλιαρικακια λογω αποτιμησης αλλα προσωπικα κ λογω σχεδιασμου χαρτοφυλακιου που θελω κ τα μικρακια.Την επομενη φορα που θα αποφασισω να αγορασω καποιο χαρτακι θα κοιταξω πρωτα αν ειναι ΝΔ,ΚΚΕ,ΧΡ.ΑΥΓΗ ή ΣΥΡΙΖΑ θα παω επισης πρωτα γσ Αθηνα 700χιλ μακρια τρωγοντας ταλαιπωρια κ χρημα κ μετα θα το κανω.. Αυτα απο εμενα και γω το κλεινω καπου εδω το θεμα..

      Διαγραφή
    25. Καλημέρα σε όλους. Απόψεις και εμπειρίες ανταλλάσουμε. Δεν τσακωνόμαστε (αν και το να ανεβαίνουν λίγο οι τόνοι δεν είναι καλό, έχει το ενδιαφέρον του, βοηθουντος και του μεσογειακου ταμπεραμέντου μας...).
      Κανείς μας δεν ξέρει τι θα γίνει αύριο. Όλοι υποθέσεις κάνουμε (και πολλές φορές οι επιτυχίες μας και οι αποτυχίες μας οφείλονται απλά στην τύχη, θα συμφωνήσω σε αυτό με τον κ. Σύλβια).
      Για να κλείσω κι εγώ εδώ αυτό το θέμα, τόσο ο ΧΑΙΔΕ όσο και η ΚΛΜ είναι φθηνοι με βάση τα περιουσιακά τους στοιχεία.
      Από εκεί και πέρα η πορεία τους στο ταμπλό θα εξαρτηθεί από τις σωστές ή λάθος κινήσεις των διοικήσεων τους (οι οποίες αμφότερες δεν έχουν μέχρι σήμερα δείξει καλά σημάδια και σίγουρα δεν έχουν ούτε την έξωθεν καλή μαρτυρία ούτε το τεκμηριο των καλών προθέσεων).
      Είναι αμφότερες οι μετοχές στοιχηματα υψηλου ρίσκου (οχι υπό την έννοια του downside risk, αλλά από την έννοια της δέσμευσης κεφαλαίων σε μετοχές γαϊδούρια και απώλεια του ανοδικού momentum της αγορας), που όμως μπορούν να δώσουν πολύ καλές αποδόσεις.

      Διαγραφή
    26. Διόρθωση: Συλβιο (ο δαίμων του κορρεκτορα)...

      Διαγραφή
    27. Κύριε Σύλβιο συμφώνω απόλυτα ότι δεν αλλάζεις τίποτα, αλλά αν πηγαίνεις συνελεύσεις πολλές φόρες διακρίνεις με τι ανθρώπους μιλάς. Παρατήρεις γλώσσα του σώματος, εκφράσεις και άλλες φορές μαθαίνεις κάποια πλάνα της εταίριας εκεί βλέπεις και πόσο φερέγγυα είναι η διοίκηση. Ρώτας μαθαίνεις ότι μπορείς και θα εκπλαγείς πόσες φορές ακους κάτι χρήσιμο ιδιαίτερα σε συνελεύσης που είναι τρεις και ο κούκος. Κύριε Ξενοφών όπως το είπατε μεγάλος και ο παράγωντας τύχη. Το βρεχιτ με 2 πόντους έγινε. Μετόχες που δεν παράγουν ή δεν λαμβάνουν τα κέρδη τους δε με απασχολούν προσωπικά δυνατά θεμελιώδη κοιτώ και κυρίως καλές ταμειακές.

      Διαγραφή
    28. Ειρήνη Υμίν. Δεν αξίζει να τρώγεστε και ειδικά για τα Χρηματιστηριακά.
      Ειδικά γι΄αυτά.

      1.) Δεν θα με ένοιαζε τόσο αν μια άκρως υποτιμημένη μετοχή είναι μουλάρι, γαϊδούρι, πως το λέτε. Θα την αγόραζα όπως αγόρασα κάποτε και τα γερμανικά διαμερίσματα στο Βερολίνο με 800 ευρώ το τ.μ. ή το χωράφι στο χωριό για ασφάλεια (απουσία downside risk). Μουλάρια ήταν κι αυτά! Θα με απασχολούσε ο κίνδυνος μια όχι καλή διοίκηση να εξανεμίσει και να απολέσει με το χρόνο, με λανθασμένες ή και ζημιογόνες κινήσεις (ή επιβλαβείς ειδικά για το μικρομέτοχο ενέργειες) ακόμα και ολόκληρο το αγαθό της υποτίμησής της.

      2.) Γιατί καταναλώνετε τόση φαιά ουσία και αναλώνεστε σε τόσες συζητήσεις - αναλύσεις, όταν πρόκειται για επένδυση 1000 με 2000 ευρώ, όπως γράψατε;

      3.) Οι πληροφορίες που μας μεταφέρετε από τις συνελεύσεις ειδικά των μικρών εταιρειών είναι χρησιμότατες, πολλές φορές δεν μεταφέρονται από τους δημοσιογράφους και σας ευχαριστούμε πολύ. Αναφέρθηκα για τη αδυναμία συμμετοχής μας στις αποφάσεις και την αδυναμία ελέγχου της διοίκησης.

      Οι αναφορές όλων σας είναι ενδιαφέρουσες.

      Διαγραφή
    29. Το 2002 είχα πάει Πράγα-Βερολίνο με την κυρά. Μας είχαν δείξει τα γραφεία της Mercedes
      στο ολοκαινούργιο κτήριο και μας πληροφόρησαν για το κόστος αγοράς περί τα 1000 ευρώ/τμ. Θυμάμαι μου είχε φανεί τζάμπα αλλά ούτε που σκέφτηκα να επενδύσω. Φίλε Συλβιε είσαι πολύ μπροστά

      Διαγραφή
    30. Κύριε Σύλβιε,

      Επειδή έζησα ένα φεγγάρι το βερολίνο το 2010 και είδα ιδίοις όμμασι το μπουμ στη γειτονιά που έμενα, αλλά και αγόρασα ένα μικρό χωράφι στο χωριό τις προάλλες, μου προκαλέσατε ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον και το σεβασμό.

      Θα ήθελα πολύ να μάθω την επαγγελματική και επενδυτική πορεία σας αν θέλετε φυσικά να τη μοιραστείτε μαζί μας.

      Διαγραφή
    31. Να σκεφθείτε όμως ότι στη Γερμανία προηγήθηκε πολυετής στασιμότητα – διολίσθηση τιμών. Οι γερμανοί δεν ενδιαφερόντουσαν να είναι ιδιοκτήτες όπως εμείς. Φίλη που σπούδασε και εργάστηκε εκεί, αλλά κάποια στιγμή επέστρεψε Ελλάδα, κάποτε πούλησε το διαμέρισμα που είχε αγοράσει, απογοητευμένη από τα πολλά έτη στασιμότητας. Η φτήνια με οδήγησε (σε σχέση με το κατασκευαστικό κόστος στη χώρα), το γεγονός ότι είχε απογοητευθεί και ο τελευταίος (να αυτό που σας έλεγα πριν), η προοπτική του Βερολίνου ως νέας πρωτεύουσας, που δεν είχε εξαντληθεί, το χαμηλό downside risk και η ανάγκη να τοποθετηθώ σε κάτι σταθερό που δεν είναι φούσκα (σε αντίθεση με τα περισσότερα ακίνητα της εποχής διεθνώς τότε). Δεν σημαίνει ότι θα μου έβγαινε, αλλά δεν θα είχα χάσει και κοιμόμουν ήσυχος το βράδυ. Καμιά φορά επιβραβεύεσαι κιόλας.

      Διαγραφή
    32. Και για να δείτε από πού μπορεί να την «πατήσεις», ενώ πηγαίνεις εξαιρετικά καλά: Θα σας το γράψω κι αυτό, γιατί είστε ένα επενδυτικό blog και έχει πολύ ενδιαφέρον, αφού το συνεχίσατε για το Βερολίνο. «Την πάτησες» σε εισαγωγικά το λέω. Απλώς δέχεσαι ένα σοβαρό πλήγμα με ένα νομοθετικό μέτρο, πλήγμα μόνο, γιατί οι αξίες έχουν πολλαπλασιαστεί από τότε. Αλλά ένας που μπήκε χτες, σίγουρα την πάτησε.

      Επέλεξες το καλύτερο προϊόν – επενδυτικό αγαθό, πηγαίνει καλά, έχει εξαιρετική ζήτηση και έρχεται μια Κυβέρνηση και λέει, πρέπει να τιμωρηθείς που πάει εξαιρετικά καλά. Δεν είναι ο ΑΔΜΗΕ που εν γνώσει σου το κέρδος του είναι ρυθμιζόμενο από το κράτος και το περιμένεις κάποτε να στο κάνει ενδεχομένως. Είναι το ακίνητο, που σχετίζεται με το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα διάθεσης και εκμετάλλευσης της ατομικής περιουσίας σου. Και λέει: Εδώ υπάρχει φοβερή ζήτηση στην πρωτεύουσα και μηδαμινή προσφορά, γίνεται χαμός, δεν υπάρχουν κατοικίες, τα ενοίκια ανεβαίνουν συνέχεια, μεγάλη αύξηση των κατοίκων, έχουμε τεράστιο πρόβλημα. Πάρε ιδιοκτήτη ένα νομοσχέδιο ρύθμισης των ενοικίων στο Βερολίνο, πάγωμα για 5 χρόνια. Ακόμα κι αν κάνεις νέα μίσθωση, πρέπει να είναι ίδιο με της προηγούμενης. Πάρε και ένα πλαφόν ως προς το μέγιστο ενοίκιο. Aκόμα και στις ήδη υπάρχουσες μισθώσεις να το προσαρμόσεις στο πλαφόν. Που θα έχει και στις αξίες πλήγμα, γιατί σου περιορίζει τη μισθωτική απόδοση και την προσδοκώμενη αύξησή της. Κάτι σαν το ΑΕΜ και το ΚΕΜ που είχαμε κάποτε στην Ελλάδα.

      Δεν είναι ο Fernandez της Αργεντινής, που θέλει να τα εθνικοποιήσει όλα. Είναι μια δυτική φιλελεύθερη οικονομία υποτίθεται που ζητάει η επιδότηση ενοικίου, που είναι χρέος του κράτους, να γίνει έμμεσα από τον ιδιοκτήτη. Η ιδέα του νομοσχεδίου ξεκίνησε από τον Αύγουστο. Το γράφω για να δείτε πόσες απρόβλεπτες παράμετροι υπάρχουν σε μια επένδυση. Και πως τα πράγματα αλλάζουν. Μην ξεχνάμε ότι οι Εργατικοί στην Αγγλία, που δεν βγήκαν, είχαν υποσχεθεί ευρύτατες εθνικοποιήσεις. Που; Στην Αγγλία.

      Διαγραφή
    33. Τα είπατε όλα κ.Ξενοφών!
      Ακριβώς έτσι.
      Αλλά και τα γαϊδουράκια καλά είναι όπως λέει κι ο κ.Σύλβιος.Κι οι τσουκ-φλεξο-κτηλα-βοσυς γαϊδουράκια δεν είναι εξάλλου?

      Κ.Σύλβιε (αναφορικάμε το 2) κάποιοι έχουμε αρκετά παραπάνω...(εξ ου και η "διατριβή" χαχα).

      Διαγραφή
  21. Για την ΜΕΒΑΚΟ κύριε Τάκη πολύ νοικοκυρεμενη εταιρεία,αλλά εξαρτάτε αν θα τις δώσει δουλειά ο Κόκκαλης,ο Περιστέρης,βέβαια παίρνει και στο εξωτερικό δουλειές,όσο ν αγορασθεί από κάποιον άλλο εξολοκλήρου το βλέπω δύσκολο ,κοιτάξτε τα ποσοστά των δύο οικογενειών,κάποιοι θα τσινισουν σε ένα τέτοιο ενδεχομενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ. Κωνσταντίνε η ΜΕΒΑΚΟ και ο ΛΥΚΟΣ είναι δύο εταιρείες που δεν έχω και σκεφτομαι να τοποθετηθω το 2020.Το κοινό χαρακτηριστικό και των 2 είναι ότι είναι φθηνές και θα ωφεληθούν από την ανάπτυξη (που θεωρώ ότι θα έρθει).
      Η μεν ΜΕΒΑΚΟ από την έναρξη του Ελληνικού, του Καστελίου, της γραμμής 4 του μετρό (και λοιπών εργων). Εν προκειμένω πιστεύω ότι είναι καλύτερο να ασφαλεστερο στοίχημα από τις εταιρείες εμπορίας χάλυβα που θα ωφεληθούν από την εναρξη των ίδιων έργων (προσωπικά θα προτιμούσα ΜΕΒΑΚΟ από ΚΑΛΠΙΝΗ ΣΙΜΟ ή ΚΟΡΔΕ, οι άλλες δύο είναι πεθαμένες και μόνο για τζόγο).
      Ο ΛΥΚΟΣ από την πλευρά του θεωρώ θα ωφεληθει από το μεγάλο έργο των ταυτοτήτων και από έργα ψηφιοποιησης (και μείωσης κοστους) των τραπεζών, των ασφαλιστικών και των τηλεπικοινωνιών. Μην ξεχνάμε ότι εδώ η Ρουμανία πάει σφαίρα και όλα τα χρόνια το πρόβλημα εντοπιζόταν στην Ελλάδα.

      Διαγραφή
    2. Λύκο εχω Μεβάκο όχι το αφεντικό είναι έντιμος αλλά αριστερός. Αυτά τα όλιγα φροντίζει πολύ τους εργαζόμενους του και δε θα βάλει μπροστά τα συμφερόντα των μετόχων προσωπικά δε μου αρέσει πολύ αλλά έχει στορυ τα δικά μου κομμάτια τα χω δώσει σε χαμηλές τιμές με 20% κέρδος από τις επίλογες μου που αν και δεν έχασα δεν έβγαλα τα προσδωκόμενα. Επίσης έχει παρτίδες με Αγγλία. ΛΥΚΟ πούλησα τα μισά κομμάτια, από το 0.7 που είχα χωρίς να υπολογίζω τα δύο 2 μερίσματα, στο 1.7 και τα άλλα τα έχω τσάμπα και με κέρδος από πάνω.

      Διαγραφή
    3. Πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες! Ευχαριστώ πολύ!
      Η αλήθεια είναι ότι μέχρι σήμερα στην επαγγελματική μου διαδρομή τα πιο σκληρά αφεντικά που έχω γνωρίσει δηλώνουν αριστεροί... Εδώ φαίνεται ότι πεσαμε στην εξαιρεση.
      Για τον ΛΥΚΟ συγχαρητήρια για την επιλογή σας! Εμένα τόσα χρόνια με απέτρεπε το γεγονός ότι ο μεγαλομέτοχος προσπάθησε να την βγάλει τσάμπα από το χρηματιστήριο. Φοβόμουν μήπως εκδικείτο τους μετόχους που δεν πούλησαν για να επανέλθει με νέα δημόσια πρόταση. Ευτυχώς κάτι τέτοιο δεν συνέβη (ίσως να έπαιξε ρόλο και το ότι η αδερφή του ήταν απέναντι του στη δημόσια πρόταση).

      Διαγραφή
    4. Κύριε Ξενοφώντα έχω διαφορετική γνώμη ως προς τον καλπινη-σιμο στο χαρτοφυλάκιο μου θα έχει μια καλή θέση τουλάχιστον για το 2020 και όχι μόνο.Οσο για λύκο η χαϊδεμένο σε αυτές τις αποτιμήσεις σαφώς χαϊδεμένο και ας λένε ότι θέλουν.Καλο βράδυ σε όλους.

      Διαγραφή
  22. Για την ιντερτεκ,έχω κάποια κομμάτια,τι λέτε κύριε τακη,;κεφαλαιοποίηση περιπτερου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εταιρείες σαν του λόγου της, που κάνουν εμπόριο και πουλούν λιανική είναι υποψήφιες για SUPER Κέρδη και μάλιστα, υπο προϋποθέσεις μπορούν να επιτευχθούν πανεύκολα, με τις μετοχές τους να απογειώνονται 5 και 10 φορές πάνω.

      Ο λόγος απλός. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΣΒΕΣΕΙΣ.

      Διαγραφή
    2. Έχει μπόλικες τέτοιες υποψήφιες το ταμπλό. Πάμπολες.
      Τις έχω όλες υπο στενή παρακολούθηση ...

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ ότι υπάρχουν ακόμη μετοχές που μπορεί να εξελιχθούν σε καλές ευκαιρίες. Όμως κύριε Τάκη δεν σας φοβίζουν καθόλου τα ελληνοτουρκικά? Θεωρώ ότι η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι ότι πιο σοβαρό έχει υπάρξει από τα Ίμια και μετά και αν υπάρξει πραγματικά φόβος τότε θα πετάμε τα χαρτιά από τα παράθυρα.

      Διαγραφή
    4. Πολυ ενδιαφερον παρατηρηση κε Τακη.Δηλαδη μια ΙΝΤΕΤ οπως πριν 10χρονια περιπου που εδινε κ εξαιρετικα μερισματα γυρω στα 15λεπτα περιπου..Ομοια περιπου κ η ΙΝΤΕΚ που προς ωρας δεν ειναι super ευκαιρια αλλα ειναι φθηνη με ισχυρο ταμειο ανευ δανεισμου ωστοσο θα μπορουσε να ειναι υποψηφια κ για δπ.Κε Ευρωβλαχε πολυ αληθεια αυτο που λετε κ μενα με ανησυχει..Μαλλον ολοι μας παιρνουμε αυτο το ρισκο .Το ζητημα θεωρω ειναι οι χωρες μελη της Ε.Ε να μας στηριξουν εμπρακτα ωστε να μπουν στην θεση τους οι Τουρκαλαδες ειδαλλως ποιος ξερει τι μπορει να γινει

      Διαγραφή
    5. Αν περιμένουμε φίλε Rfs να μας στηρίξουν οι Ε.Ε στο Ελληνοτουρκικό τότε φεξε μου και γλιστρησα..Νομίζω τα δειγματα γραφης τους δεν είναι ότι πιο υποσχόμενο...

      Διαγραφή
    6. Ευτυχώς κινουντε οι Ισραηλινοί,μήπως μας πιάσουν από το αυτί μας το τραβήξουν και ξυπνησουμε

      Διαγραφή
  23. Ευχαριστώ,αναμένουμε όλοι τις εκτιμήσεις σας για το 2020

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ναι αγοραζεται με βάση τι λεει ο μικρομετοχος και ο κάθε μικρομετοχος σπουργίτακια και μετά δεν θα έχετε μαντήλι...Εδώ και δύο μήνες προμοταρει ασυστολα τον κεκροπα,το τι έχει γράψει..με το χαρτι στα 3 ευρώ, με παροτρύνσεις του τύπου δεν έχετε δει τίποτα ακόμα,μην δίνετε λεπι,και παρόμοιες σαχλες....Τώρα κανει το παγώνι...Τα blue chips που δίνει ο αθεοφοβος..,κάθε μέρα γράφει ότι είναι υπερτιμημένα στο θεό,αντιστοιχούν λέει σε ΧΑΑ 6 Χιλ μονάδες..Τι μας τα πασάρει τότε στη μούρη?
    Η μεγάλη μαγκιά είναι να βρεις χαρτί που να μπορεί να ξεπεταχτεί σε ουδέτερη αγορά,ας πούμε με κάποιο στορυ όπως η ΔΕΗ,που έγινε κυβερνητικό χαρτί και όλοι οι βουλευτές του Κυριακου και όχι μονο έχουν φορτώσει....
    Ο λύκος ας πούμε,τον άλλο μήνα ανοίγει ο διαγωνισμός..Είναι μαζί με την αρχαιότερη εταιρεία και μεγαλύτερη εταιρεία στην Ελλάδα στο αντικείμενο...Αν πάρει το διαγωνισμό των 600 μυρίων,ακόμα και με την προσδοκία το χαρτί θα προσφέρει συγκινήσεις..Υπάρχει στορυ εδώ..Καθαρίστε εσείς στον Περσέα να περιμένετε να συναντηθεί ολόκληρος κολοσσός όπως η αμερρα με τον Αντύπα που από οδηγός του Κυριάκου βρέθηκε κατά λάθος με το 6% και στη θέση που είναι τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Ανανία αν και νομίζω οτι είστε κάτω απο την επήρεια ναρκωτικών, κάποιες φορές έχετε και κάποιες θετικές εξάψεις!

      Διαγραφή
    2. Κρατάω κάτι που θεωρώ σωστό από αυτά που έγραψε ο κύριος Ανανίας, ότι η ΔΕΗ είναι "κυβερνητικό χαρτί". Ξεκίνησε με έντονα αρνητικές δηλώσεις μετά τις εκλογές και τώρα σιγά σιγά ξεδιπλώνεται το success story με τα business plan και τις προοπτικές. Στην πράξη όμως δεν έχει υλοποιηθεί τίποτα, είμαστε ακόμα στη φάση προεξόφλησης των προσδοκιών και αυτό με προβληματίζει. Από την άλλη επειδή ακριβώς είναι κυβερνητικό υπάρχει μια εγγύηση ότι θα το τρέξουν και το χαρτί και την εταιρεία. Προς το παρόν είμαι μέσα με τα 3/4 της αρχικής θέσης και παρακολουθώ στενά. Το πιο σημαντικό σε αυτή τη φάση είναι να μην παρασυρθούμε σε μέσα-έξω. Χρειάζονται σίγουρες κινήσεις και αποφασιστικές.

      Διαγραφή
  25. Καλημερα.
    Κυριε Τακη νομιζω οτι κανετε λαθος που επιτρεπετε στο εμμονικο τρολ να κανιβαλιζει το blog σας.Το τροπαριο για τους κακους ελδεαρχες σε ΔΡΟΜΕ και ΠΕΡΣ εχει κουρασει και τον πιο υπομονετικο.Τον αφηνετε ομως με τα διαφορα nicks να κατηγορει και διασυρει επαγγελματιες της αγορας, δημοσιογραφους αλλα και μετοχους εισηγμενων το οποιο ειναι ποινικα κολασιμο.Μην ξεχνατε αλλωστε οτι και σας εχει παλιοτερα προσβαλλει και συκοφαντησει.Για μενα ειναι αδιανοητη τοση ανοχη σε ενα κακοβουλο και προβληματικο ατομο.Προσωπικη γνωμη.
    Εσεις εχετε τον πρωτο αλλα και τον τελευταιο λογο.
    Καλο Σ/Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω απολυτα με τον φιλτατο John.M Κύριε Τάκη όχι μόνο εγώ αλλα και πολλοί φίλοι πού σας διαβάζουν αλλά δεν γράφουν. Ασφαλώς και εσείς κάνετε κουμάντο στο μπλογκ σας νομίζω ότι όταν χαθεί το μέτρο η ελευθερία λέγεται ασυδοσία.... .

      Διαγραφή
    2. Κύριοι έχετε δίκιο. Το ξέρω ότι είναι κουραστικός και πως δεν λέει τίποτα.
      Όμως έτσι πρεπει να τον διαχειριστώ ... να νομίζει ότι κάτι λέει και πως κάπου φαίνεται και αυτός, για να μας αφήνει ήσυχους.

      Διαγραφή
  26. Καλησπερίζω την ομήγυρη. Θα ήθελα να ζητήσω την άποψη των συμμετεχόντων για τον κλάδο των τραπεζών. Ευχαριστώ Ευάγγελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. καλησπερα κ καλο σ/κ!

    απ οτι βλεπω παρακολουθειτε αρκετες μετοχες μεσαιας-μικρης κεφαλαιοποιησης για τις οποιες εχω αγνοια!

    οποτε βρω χρονο ισως ριξω μια ματια σε καποιες απο αυτες!εστω κ εγκυκλοπαιδικα...

    μαλλον εχω μεινει πισω στις εξελιξεις...😆😆

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Δεν μπορείτε να πείτε. Ο σύντεκνος χαρίζει απλόχερα γέλιο ΠΑΝΤΟΥ:

    Νεστωρ Δημήτρης Β. • 2 μέρες πριν • edited
    είχες γράψει πρόσφατα ,ότι αν σε ένα χαρτί υπάρχει μεγάλο γκαπ μεταξύ των τιμών των αγοραστών και των πωλητών και οι εντολές των αγοραστών είναι πολύ μεγαλυτερες το χαρτί έχει να πάει πάνω...Το βλέπω στο δρομεα ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ να γίνεται αυτό..Και σήμερα αν κοιτάξεις ζητάνε 80 Χιλ τεμ από 0.36 έως 0.34 και προσφέρουν καμμία 8 Χιλ πάνω από 0.38...θα μπορούσε να είναι μια τέτοια περιπτωση?"

    Εδα μας έγραφε ότι του το είχε πει ο χρηματιστής του.χαχαχαχαχαχαχαχαχα Ψυχοθεραπεία στο φουλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά ο ΔΡΟΜΕΑΣ και ο ΠΕΡΣΕΑΣ δημιουργούν ψυχικά τραύματα!

      Διαγραφή
    2. Δεν φανταζομουν ότι έχουν τόσο φανατικούς οπαδούς σαν τον κύριο Ανανία αυτά τα χαρτιά.

      Διαγραφή
  29. Κυριοι Καλησπερα. Καλες ολες οι αναλυσεις - εκτιμησεις αλλα τον παραγοντα τουρκια - θερμο επεισοδιο δεν το λαμβανεται υποψιν? ή θεωρειται αμελητεα την πιθανοτητα να γινει κατι τετοιο? η αμελητεα την επιπτωση ενος θερμου επεισοδιου στο ΧΑΑ?
    (οσο για τον "κυριο"αυνανια δεν υπαρχει λογος να σχολιαζεται μην τον ανατροφοδειται!!! )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα κύριε Βασίλη. Η άποψή μου είναι ότι στήνεται περιβάλλον κρίσης. Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι πότε θα κορυφωθεί (μπορεί να πάρει μέχρι και κάποιους μήνες) αλλά προς τα εκεί πηγαίνει η δουλειά. Άσχετα λοιπόν από την έκβαση, λογικά θα υπάρξει φόβος σε κάποιο σημείο.

      Από εκεί και πέρα, όπως λέει και ο κύριος Τάκης, ότι είναι να πάει πάνω θα πάει πάνω και ότι είναι να πάει κάτω θα πάει κάτω.

      Το θέμα είναι να μην είναι κανείς μέσα φουλ για να μπορέσει σε κάποια ενδεχόμενη κρίσιμη στιγμή να έχει το σθένος να κρατήσει τα χαρτιά του. Ούτε όμως είμαι υπέρμαχος και του φουλ έξω γιατί σε περιβάλλον φόβου δεν νομίζω ότι ο μέσος επενδυτής θα έχει το σθένος για αγορές.

      Διαγραφή
  30. Σοβαρή πιθανότητα επεισοδίου,το παρηγορο είναι η παρουσία των Ισραηλινών,θέλει ο Τούρκος να τον φάει το Ισραήλ και δευτερευόντως εμείς;εκτός αν έχει άσσο στο μανίκι,οι μάγοι τελειώσανε ομως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Μόλις βγήκε η Ισραηλινή αεροπορία λουφαξαν οι μεμετες,ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ Έλληνες πολιτικοί,ανθρωπάκος,μιζαδοροι,καρεκλοκενταυροι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. κυριοι ελεος πανω απο ολα αυτοσεβασμος,αξιοπρεπεια και ανοχη στις διαφορετικες αποψεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. μεσα εδω γραφουν εξαιρετικοι συμφορουμιτες με επιπεδο,γνωσεις,ευγενεια και ηθος,ΥΓ.Οτι βρισκεται ψηλα και απο αδυναμια δεν μπορουμε να το φτασουμε,ας μην προσπαθουμε να το απαξιωσουμε και να το φερουμε στα μετρα μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Δεν ξέρω που απευθύνεστε,εδώ υπάρχει ένα πολιτικό σύστημα ανίκανο που περιμένει από τους Ισραηλινούς να βγάλουν το φίδι από την τρύπα,σε ελληνικά κυπριακά εδάφη,όταν μιλάμε για υπεράσπιση της πατρίδας μιλάμε για μια άποψη,ένα στόχο,τα υπόλοιπα είναι κομουνιστικές μαλακειες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. δεν διαφωνουμε με οποιες δηποτε αποψεις αλλα με το τροπο που αποτυπωνονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Το έσβησα... Πάντως από ότι εμαθα τα 10 Χιλ στο 1.045 πώληση τα έχει βάλει ο φιλτατος priceless ,ίσως ο πιο φανατικός της μετοχής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Τώρα που θα γίνει η ΔΠ στο 80% της καθαρής θέσης που συνάδει με το μέσο όρο εξαμήνου,θα σταματήσω να γράφω για Περσέα οριστικα...😒😒😔

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Κε Τάκη χαίρετε. θα ήθελα να σας ρωτήσω για την ΚΟΥΕΣ. Νομίζετε πώς μία κεφαλαιοποίηση στα 350 εκ. είναι παράλογη; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ερώτηση στον κύριο hippy,αφού έχετε μετοχές αδμηε πως αξιολογείται για την τιμή της μετοχής την δήλωση Χατζηδάκη για πώληση και επιπλέον ποσοστού του το 2020 ;για τον δεδηε θα πουληθεί,θα εισαχθεί στο ΧΑ πως το βλέπετε,σας ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Konstantine το 24% του ΑΔΜΗΕ  πουλήθηκε προ 3ετίας στην κινεζική εταιρεία State Grid έναντι 320 εκατ περίπου (περίπου 5,74/μετοχή)...η  τιμή αυτή αποτιμά την δική μας εισηγμένη (την ΑΔΜΗΕ συμμετοχών)  με 2,80 ευρώ ανά μετοχή. Καθώς η εταιρεία αυξάνει κάθε χρόνο τζίρο και κέρδη  είναι παράλογο να υποθέσουμε ότι εάν πουληθεί επιπλέον ποσοστό της εταιρείας θα γίνει τουλάχιστον με αυτήν την τιμή/μετοχή? Εσείς λοιπόν πως πιθανολογείται ότι θα κινηθεί στο ταμπλό?

      Νομίζω ότι περίπου το ίδιο θα γίνει και για τον ΔΕΔΔΗΕ εάν και όποτε αποφασιστεί η εισαγωγή του. Οι επενδυτές σταθερά προτιμούν ένα ιδιωτικό managment από ένα κρατικό έτσι δεν είναι? Η περίπτωση της ΔΕΗ απτό παράδειγμα (και των ΕΛΤΑ, ΕΛΒΟ κλπ)  

      Διαγραφή
  40. Κυριε Τακη για τον Κλουκινα- Λαππα υπαρχει κατι νεοτερο? Οχι απλα ειναι 30% κατω απο τις τιμες του καλοκαιριου αλλα δεν γινονται και καθολου πραξεις. Τζιρος γυρω στα 2-3 χιλιαδες ευρω με το ζορι. κανενα ενδιαφερον. Την πατησα με τις προτασεις και το προμοταρισμα του μικρομετοχου και φοβαμαι οτι εγκλωβιστικα. Ποτε προβλεπετε να βγαλει αποτελεσματα ετους μηπως ειναι καλυτερα τα πραγματα και παρει λιγο εμπρος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂